![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın drhegeli den aldıgım celik sonunda yeşilleniyor ![]() şimdi saksı degiştirsem sorun olurmu |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde gittiğim serada satılan 1.50 cm boyundaki plumeria 20cm boy ve çapta, ufacık bir saksının içindeydi. Fiyatı da astronomik geldi bana. Şahsen fiyatına şaşırdım, 200 TL yazıyordu. Türkiye' de fiyatları nasıl bilgim yok. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
Bunlar benim sayın drhegeli'nin tohumlarından ürettiğim plumerialarım. Yaklaşık 1,5 aylıklar. Maalesef bir sürü adenium ve plumeria ekmişdim 3 tanesi çıktı, şimdi bunları ayırmalımıyım(çift olanı), ne büyüklükte saksıya ve nasıl bir toprağa dikmeliyim sizce? Yardımlar için teşekkürler şimdiden( bir kısım tohumu da diadomite diktim bakalım onlar çıkacak mı!) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Plumeria sorunlarını geride bırakarak, bol bol güneşleniyor şu sıralar. 2.fotoğraftaki gri küçük nokta çekimin güneşe karşı yapılmasından kaynaklı oluşmuştur. Plumeria konusunda anlamış olduğum bir gerçek şu oldu, su sevmeyen bitkiler ile suyu seven bitkiler bahçede birbirine yakın dikilmemeli. Bunu göz önünde bulundurarak bahçenizde Plumeria için özel bir yer belirlemeyi ihmal etmeyin. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Bu sayfayı baştan sona okudum bu bitkiden sizler sayesinde çok etkilendim. Bende dikmeyi düşünüyorum. Herkese teşekürler.![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Bu konunun 25.02.2012 tarih ve 1815,1816ve 1829 numaralı mesajlarımda boyuna uzamış plumeriamı sayın drhegeli nin de tavsiyelerine uyarak üç parçaya böldüm numarasını verdiğim mesajlarda resimlerle göstermiştim, kesimde hijyen şartlarına kesinlikle uydum,ve uç ve orta parçayı % 8o kum,&20 toprak dan oluşmuş karışıma diktim tabii kesim tarihinden itibaren 15 gün bekledikten sonra,ilk onbeş gün hiç sulamadım sonra toprak iyice kuruduktan sonra azar azar suladım bugünkü halleri; aşağıdaki iki resim köklü saksıda kalan parçadıri |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
orta kısım hiç hareket yok ama çürüme ve yumuşamada yok |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
üç kısım artık yapraklanma başlıyor |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Bu Opersyonla edindiğim deneyim Kesilen parçalar en az iki hafta kurumaya terk edilmeli,hijyen şartlarına uyulmalı ve kesildikten sonra hiç su verilmemeli su verilmesi için en az iki hafta beklenmeli . Çelik köklendirme zamanı en erken şubat ayı olmalı, Bu şartlar oluşturulursa büyük bir olasılıkla her zaman köklenme oluşuyor.Köklenme oranı orijinal renkte olan yanı beyaz veya sarı beyaz plümerialarda daha dayanıklı oldukları için kendi sezgilerime göre % oranı çok daha da yüksek olur. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de sevdiğim bir arkadaşım sayesinde, şimdiye dek edinmeye cesaret edemediğim plumeria'ya sahip oldum. Yolda 2 yaprağı düşmüş, umarım o yaprakların yerine yenileri gelir. Şimdilik tanışma aşamasındayız ama bundan sonra Ankara'da gözbebeği gibi bakılarak yaşamına devam edecek. Güle güle büyüsün ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Selçuk Boz, tebrik ederim, sağlıkla büyütün. Dış ortama 'alıştırarark' çıkartmak, bence en büyük püf noktalarından biri bu ve tüm yeni çimlenmiş bitkiler için geçerli. Ben bir hafta kadar gölge ortamda bırakıyorum, sonra yavaş yavaş güneşli ortama alıyorum. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Alıntı:
Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sn. Adalet Hanım, plumeralarım çimlendi diotomitte. Toprağa ne zaman ve nasıl almalıyım ne önerirsiniz. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İki çift gerçek yaprağın çıkmasını bekleyin, sonra 10 cm. lik saksılara şaşırtabilirsiniz. Arkadaşlarımızın önerilerine dikkat ederek dış ortama alın, sulamayı abartmayın. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Gerçek yapraklar çıktıktan sonra toprağa geçirirken diatomitten köklerin açığa çıkmasının bir riski olabilir mi? Yoksa bütün olarak toprağın içine koymak daha mı garantidir.( Diatomitle) |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir yıl sonra saksısını değiştirecek olursanız o zaman toprağı ile birlikte aktarırsınız. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Fideler satışa çıktı, kaçırmayın derim ![]() ![]() 3 adet kokulu plumeria mini fidesi - karışık renkler - Bonsai ve ağaç fidanı |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Plumeriam kışın balkonda toprağına yağmur gelmiş, gövdede yumuşama olmuştu. Hemen sağlam yere kadar kestim ve toprağından arındırıp, kök budaması da yapıp, yeni toprağa aldım. Keyfi yerine geldi , yeni dallar oluşturuyor ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
aynı şekilde benimki de böyle oldu tepe budaması yaptım. Sanırım yakında gözlerden patlar. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yavruları da geçtiğimiz sonbaharda sevgili drhege'inin tohum paylaşımından çimlendirmiştim. 10 cm.lik saksılarda içeride kışı geçirdiler. Çoğunu bu dikdörtgen saksıya geçirdim, balkonun Doğu tarafında yazı geçirecekler ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Düzenleyen drhegeli : 02-06-2012 saat 11:39 |