![]() |
|
![]() |
#1831 |
Ağaç Dostu
|
Plumeria ağacım bugüne kadar hiç tohum podu oluşturmadı. Hatta, tohum podu oluşturduğunu da bilmiyordum açıkçası. Hiç ağaç üzerlerinde de denk gelmedim. Tohum podunun oluşması için ağacın yaş itibarı ile belirli bir olgunluğa mı erişmesi gerekiyor? Bu tohum podunun oluşumunu ağacımda hangi şartlar altında gözlemleyebilirim? İnceleme fırsatı bulmak için can atıyorum doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Plumeriayı dışarı cıkarmak icin erkenmi ? drhegeli sizden aldıgım celik uyanmaya başlamış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Merhaba, sanırım ben plumeria'ya aşık oldum. En kısa zamanda edinmek istiyorum. İstanbul'da satın alabileceğim ya da tohumunu bulabileceğim bir yer var mıdır acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Palmiye Serası Antalya'dan yetişkin olarak alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaşlar, Bir karış boya ulaşmış , plumeria fidelerimi bu kış kaybettim,tohumdan gözünün içine baka baka yetiştirmiştim,tatile bile bizimle geldiler.Ama kışın az su verdim ve içeride tuttum(internette söküp sandıkta bile saklandığını duyduğum için)sonuç; hezimet, düşünüp düşünüp üzülüyorum,Benimle çelik , köklü yaşama ihtimali yüksek plumeria paylaşabilecek vefalı biri var mı? Palmiye merkezine mail yazdım bekliyorum,sakız ağacı,selluka,manolya vs... Torbalı fidanlıktan temin edebilirim,plumeriama kavuşturan kişi için istediğini temin ederim. İzmir'e yolu düşen arkadaşlar İzmir Valiliği Torbalı fidanlığına uğrasın, fiyat uygun çeşit çok fazla,bir tane bile alabiliyorsun Düzenleyen lilyumkokusu : 07-04-2012 saat 03:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Sayın lilyum kokusu bende tohumdan oldukça itinayla yetiştirdim plumeralarımı.Henüz açmadıkları için renklerini bilemiyorum,fakat çelikten köklendirdiğim sarı renkli olandan bir tane fazlam var isterseniz onu gönderebilirim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Ağaç Dostu
|
Sayın drhegeli'nin sayesinde edindiğim tohumlardan çimlenen bitkilerim.Bir kaç tohum çimlenmedi. ![]() Balkona çıktılar artık. Büyümeleri hızlanır tahmin ediyorum. ![]() Tohumların hepsini ekmemiştim. Onları yeni ektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Plumeria' yı bahçede yetiştirenlerdenim diyelim. İki ağacım var yaklaşık dört yaşındalar. Zaten Kıbrıs adasında çok sık görülen, hemen hemen her bahçede demirbaş olmuş bir ağaçtır Plumeria. Henüz yeni yeni uyanacaklar. Burada yaprak döken ağaçlar şubat ayı gibiydi yapraklarını döktüklerinde, ancak uyanacaklar. Çiçekleri öbek öbek, hiç üzerinden eksik olmuyor sekiz ay kadar, düşünün. Kokusuna gelince, alıştık sanırım artık ![]() 2011 yazından bir kare. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
2 gün önce ben de plumeria tohumlarını ektim bakalım kaç tanesi çimlenecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Ağaç Dostu
|
Benim de kışın diatomtte çimlendirdiğim 10 tohumdan 6sı hayatta kalmayı başardı. Geçen hafta 3 tanesini toprağa aldım, şimdilik iyiler. Anaç plumeriam ise dalların ucunda kararma olmuş, sanırım bu yıl çiçeklerini görmem biraz zor olucak. Tohum dikecek arkadaşlara diatomiti şiddetle öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Sn.Kelebek çalısı şanslısınız çoook. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce Türkiye' de, Ege bölgesi kıyı şeridinde, Plumeria' yı iki üç kez bahçeye dikip, başarısız olduğumu belirtmek isterim. Bahçe ortamında yaşatması zor gerçekten. Genç yaştaki fidanı korumayı, iklim şartlarının etkisi sebebiyle başaramamıştım. Mikroklima etkisi altında olan bir bölge olmadıkça dikildiği alan, Plumeria Ege bölgesi diye düşünerek ümitle bahçeye dikilecek bir ağaç değil bence. Kışı geçirmesi için bir sera inşa etmek lazım ya da ![]() Emek veren herkesin, mis gibi kokan çiçeklerini koklaması, seyretmesi dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Ben o emek verenlerden biriyim, 5 yaşındaki plumeriam bana naz üstüne naz yapıyor, tohumdan yetiştirdim onu, ama yinede ölmesinde varsın 10 sene sonra açsın ben razıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Ağaçsever
|
İlginize Çok teşekkür ederim Sayın Kelebek Çalısı,Bu ağacın büyüleyici bir güzelliği var,8 ay çiçekli görünmesi daha bir özel yaptı benim için ,gözleriniz bayram ediyordur.Nazar değmesin. Kokusunu tahmin edebiliyorum leylak kokusu, anais diye bir parfüm var ona benzediğini hayal ediyorum.1998_1999 iki yıl Kıbrısta yaşadım,ama kimsenin bahçesinde görmedim,Üzülüyorum şu an,keşke bilip arasaydım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Ağaçsever
|
Merhaba Orkun,ablam bahçendeki çeşit, bir hayli olmuştur,Senden gelen mum çiçeği durmadan sürgün veriyor ama büyümesi yavaş,Sellukalarım açıyor mis gibi kokuyorlar ve her çeşit sakız, ceylan, rengarenk sardunyalarım oldu.Yakında üyelerin bahçe bölümüne bende katılacağım.Çok çabalamama rağmen bir tek plumeria yetiştiremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Aman ellemeyin... Çeliğiniz tutmuş... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Ağaç Dostu
|
Ben maalesef 1.50 metrede ve bahçede dikili olan plumeriamı kaybettim. Bu bitki bizim gibi bol yağış alan bölgenin bitkisi değil. Üstten başlayan çürüme dibe kadar gitmiş. 1.5 ay evvel üstten kesmiş çok az renk değişimi görmüştüm. Tüm çabalarıma rağmen kurtaramadım. Üzgünüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Benol Hazaroğlu, Yağıştan ziyade don veya soğuk etkilemiş olmalı. Bu sene K.K.T.C bile aşırı yağışları yaşadı, sizin kuzey iklimindeki durumunuzu anlayabiliyorum. Plumerianızı kaybettiğiniz için ben de üzüldüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Ağaç Dostu
|
Don olmadı sevgili kelebek çalısı yağmurlar etkiledi onu. Kök kısmına büyük çakıl taşları koydum sardım ama başta hava alsın diye uç kısmını açık bırakmıştım üstten gelen yağmur çürüttü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Ağaç Dostu
|
İki Plumeria ağacım da komada. Ne oldu bilmiyorum. Fakat ikisinin de durumu hiç iyi değil. Ne olduysa birden olmuş olmalı, benim gözle görebildiğim bir problem de yoktu. Dilim de, elim de varmıyor yazmaya. Fotoğraflayamadım da bu akşam farkedince. Plumeria yaktı geçti beni ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Rica ederim güle güle büyütün bol bol çiçeklerini koklayın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Ağaç Dostu
|
Sn. acemifüsun, ben de anlayamadım inanın. Hiç karşılaşmadığım türde bir problem benim için. Dünden bugüne ne oldu birden hızlı bir çürüme başgösterdi. Biraz araştırdım nette, tek bir örneğini buldum yabancı bir forumda, ama cevabı ve çözümü konusunda yanıtsız kaldığından pek aydınlanamadım. Biraz önce fotoğrafladığım kareler ve denemekten zarar gelmez diyerek makası vurdum dallarına, aşı macunu sürdüm ama bilmem iyi mi ettim. Yaprak ve çiçek filizleri bile belli bazı dalların ucunda. Ölürse çok üzüleceğim. Acaba neden böyle oldu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|