PDA

View Full Version : Plumeria

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

acemifüsun
03-10-2010, 09:57
Balkonda duruyorlardı ama rüzgar geçen gün epey hırpaladı o nedenle endişelendim ve içeri aldım. Evet izmir daha sıcak ancak bizim evin olduğu bölgede çimento fabrikaları var epey üzerlerine toz geliyor. 10 tane plumeriam var. Bunların 4 tanesi 'Ammaron's Curly White' diğerleri de karışık rubra...

http://www.plumeria101.com/master_gallery/ammarons_curly_white/j_curly_white01a.jpg

Maşallah çok güzeller, ellerinize sağlık:) Bence ısı epey düşmeden içeriye almayın. İçeride kırmızı örümceğe, mantari hastalıklara yakalanma riski daha fazla oluyor. Dışarıda güneşte, kuytu bir yerde dursun, bitkiler dışarıda daha dirençli ve kuvvetli oluyorlar. Yapraklarının tozdan zarar görmemesi için, bir kaç günde bir saksıları yan tutup yapraklarının altını, üstünü hortumla tazzikli suyla yıkayın, kırmızı örümcek riskine karşı da iyi gelir:)

Jezebel
03-10-2010, 10:44
Benim tohumdan yetiştirdiğim plumerialarım şuan için gayet iyi gidiyorlar geçen haftalarda yaprak sararmaları vardı şuan durdu gibi. 10 günde bir sulama suyuna 2-3 yemek kaşığı bal katıyorum. Saksı içerisindeki toprağı dezenfekte ettiği söyleniyor nekadar doğru bilmemiyorum. En azından olumsuz bir etkisi olmadı.

Arkadaşlar sevgili oxygene ' nin Plumeriaları daha bebek , yani koruması daha kolay ;) güneşe de çok ihtiyaçları var .
Büyüdükleri zaman çok güzel ve kokulu olacaklar .
Ve takas düşünürse benim de minişlerim var -Jean Moragne ve Rainbow ;)

Günüm
03-10-2010, 13:39
Benim tohumdan yetiştirdiğim kızlarım bu yaz hızlandılar. Çoğu yarım metreyi buldu ve gövdeleri çok kalınlaştı. 14 saksı saydım. Bunların hepsinin ayrı renk açması ne güzel olurdu ama. Birinin yaprak rengi farklı. Kırmızıya yakın yaprakları var. En azından ondan umutluyum.:D

Jezebel
03-10-2010, 14:31
Türkçesi cüce plumeria olan Dwarf Plumeria üretmişler .
Kocaman ağaç olma zorunluluğu yok , bileğim kadar olmadan da çiçek açıyorlarmış .
Bunun bonsaisi nasıl yapılır diye çok kafa yormuştum , nafile , standart plumeria kullanmıyorlarmış zaten .

Resim yükleyeceğim diye çok yoruldum , saygılar .:cool:

oxygene
03-10-2010, 18:28
Yanıtlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Yapraklarını her hafta ıslak pamuk ile siliyorum beni epey uğraştırıyor ama sonucunu görebilmek adına büyük bir zevk ile yapıyorum. Şimdilik yarı açık bir yere aldım orda kalmaları uygun olur gibi geldi.

Resim yükleyeceğim diye çok yoruldum , saygılar .:cool:

Ben sizin yerinize ekleyeyim resim http://www.wanapluk.com/shopping/uploadpath/product_image03_00024.jpg
14$ fiyatı var ilgilenenlere http://www.wanapluk.com/shopping/product/detail.php?pid=24&plants=Dwarf+Plumeria

Günüm
03-10-2010, 18:40
Sizin verdiğiniz adres benim de listemde sevgili oxygene. Ben Euphorbia Milii için yazışmıştım. Ama ne yaparsam yapayım adamları ikna edemedim. Minimum sipariş tutarı 100$. Belki ortaklaşa bir sipariş verebiliriz.

Jezebel
03-10-2010, 20:11
Teşekkürler sevgili oxygene ,
galiba server' de sorun vardı 30 dakika uğraştım resim yükleyemedim .
Site güvenilir diyorsanız Euphorbia millii ve cüce Plumeria sparişi ortaklaşa verilebilir ;)
Jatropha da çok güzelmiş , Hoya keriiler de ...
Aç gözlüyüz biz , yani ben , buna kani oldum .

acemifüsun
03-10-2010, 20:31
Ben de, ben de:))

missmenas
03-10-2010, 23:15
Arkadaşlar keyifle hep yazışmalarınızı okudum çiçeklerinizi kokladım ekrandan diyebilirim:p yarın sıra bana gelsin bende plumerialarımı görücüye çıkarayım. Özellikle çiçekli haliylen ektiğim çelik le ilgili çiçeklerini koparıp atmaya kıyamamıştım ve hala açmaya devam ediyor.

Hhatice
05-10-2010, 20:52
Teşekkürler sevgili oxygene ,
galiba server' de sorun vardı 30 dakika uğraştım resim yükleyemedim .
Site güvenilir diyorsanız Euphorbia millii ve cüce Plumeria sparişi ortaklaşa verilebilir ;)
Jatropha da çok güzelmiş , Hoya keriiler de ...
Aç gözlüyüz biz , yani ben , buna kani oldum .

Kesinlikle haklısınız açgözlüyüz :)
Ama benim hala plumeria'm yok :(Ortak siparişe bende katılırım .

Orkun Kırcı
05-10-2010, 21:06
Çimlenme başlamış, gözün aydın:) Bırak şapkalı dursun:)

Şapkası çıkmayınca kafası çürümüş:( Başsız vücut gibi kaldı garibim.

acemifüsun
05-10-2010, 21:28
Hay Alllah, bak şimdi üzüldüm Orkuncuğum:( Seluka fideciğim öyle olmuştu, sonradan yeni yapraklar verdi, belki bunda da aynı durum olur?

Jezebel
05-10-2010, 21:35
Kesinlikle haklısınız açgözlüyüz :)
Ama benim hala plumeria'm yok :(Ortak siparişe bende katılırım .

Spariş verme ve getirtme mesele değil .
Gözümü korkutan asıl Türkiyeye gelince paketleme ve karolama işi .
Bunları yapacak kimseler olsa baharda spariş verilirdi ;)

Orkun Kırcı
05-10-2010, 22:29
Sellukada aynı olayı bende yaşadım. O yüzden bi ümit bunu da bekliyorum...

(Bu tür işlerle uğraşmayı çok severim ama çalıştığım yerde malesef bir kargo şubesi bile yok :( )

memet
05-10-2010, 22:33
Plumerialarımdan korkuyorum. Bir aydır çok hızlı büyüyorlar, yakında üstüme saldıracak bunlar.

missmenas
06-10-2010, 00:32
Sevgili arkadaşım Hhatice söz verdimmi tutarım plumerianın 1 tanesi senin çelik olanından tabiiki onları ben ektim istediğin zaman veririm kargoya, adres bilgilerin hala var bende değişiklik olmadıysa adresinde tlf laşalım lütfen. bunlarda resimleri pluşlarımın

missmenas
06-10-2010, 00:42
Bunlarda bu yaz temmuz ayında tatil dönüşünde Muğla- Köyceğiz
Palmiye Merkezin den satın aldıklarım 3 değişik tür ve farklı renklerde çiçekleri olan, türlerini başka bir gün yazarım artık

sellukamıda selluka sayfasına yüklerim :D

Jezebel
06-10-2010, 08:52
Resimlerini beğendiğim cüceler ,

173927

bir tane daha

173928

ve

173929

Ama bu kadar ' la kalmıyor , çok çeşit varmış .
Bunların bonsaisi olur atık ...

memet
06-10-2010, 09:12
missmenas,
ful ve ortanca da demir eksikliği var. Çeşme suyunun klor ve kireçli olması genellikle buna neden oluyor. Zaçı kıbrıs kullanmak gerek.

lerdemir
06-10-2010, 10:54
Sevgili memet,

Ev şebeke sularımıza su yumuşatma sistemelri bağlatmak bu iş için çözüm olabilir mi dersin?

Su saatinden önceki bir noktada bağlanıp, sonra sudaki klor ve kireci alıp su saatinden ev şebekesini besleyen sistemler.

Gerçi oldukça pahalılar...

missmenas
06-10-2010, 11:00
Sayın Memet Bey, teşkkür ederim uyarınız için dikkate aldım.
zaçı kıbrıs aktarlarda satılan karaboyamı acaba? nasıl uygulanır dozu nedir birde nerden satın alınır beni bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olurum.
Ben aslında tüm bitkilere demir talaşı serpeyimmi diye düşünüyordum bu günlerde her 2 sinide temin edip uygulayabilirim. Demir talaşının (+ sı ve - sisi nelerdir?) uygulama tekniği varmıdır hiç bir malumatımda yok açıkçası
ilginize ve dikkatinize çok Teşekkür ederim.

memet
06-10-2010, 11:21
Suyu yumuşatmak için bir düzenek kurmayın pahalı ve ne kadar işe yarayacağı belirsiz. Birgün sonra kullanacağnız suyu kovada bekletin, bu klorun uçması için yeterli. Kireçten kaynaklanacak sorun için de kara boya ya da zaçı kıbrısı zaman zaman uygulamak gerek.

Karaboya ve zaçı kıbrıs farklı ama ikisi de kullanılabilir. Zaçı kıbrıs limon küfü renginde.

Bir litreye bir tatlı kaşığı eritip sulandırın.
Demir talaşı serpmeyin. Yukarıdakileri kullanın.

acemifüsun
06-10-2010, 17:58
Plumerialarımdan korkuyorum. Bir aydır çok hızlı büyüyorlar, yakında üstüme saldıracak bunlar.
Senin bu korkunç güzelleri de bir görsek diyorum?:)

acemifüsun
06-10-2010, 18:00
Sevgili missmenas plumerialarınızı sağlıkla, güle güle büyütün, bol bol çiçeklerini görün:)

acemifüsun
06-10-2010, 18:05
Jezebelciğim cüceler de harika:) Bu güzeller için üşendiğim bonsai'ye bile başlayabilirim:)

ElaYıldırım
11-10-2010, 21:39
Plumeria'mın neresinden keseyim de çelik alayım, çelik alınca var olan bitkimden bir dal azalmış olacak. Plumeria sütlü; kestiğim yere bir şey (balmumu gibi) sürmem gerekir mi? Çelik almadan önce tüm yapraklarını dökmesini mi bekleyeceğim? (Şu anda olmaz sanırım, tamamen çiçekler fora durumunda) Kısaca Plumeria konusunu bilen ve sorularıma yanıt verebilecek biri var mı?

Jezebel
11-10-2010, 22:16
Sevgili ElaYıldırım ,
çelik için mevsim uygun değil , bahar ve yaz ayları uygun .
Çelik boyu 35 cm olmalı ...

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=614851&postcount=924

burada resimli anlatım var , bu bilgilerle bu sene 4 çelik köklendirdim ;)
Kolay gelsin .

ElaYıldırım
12-10-2010, 22:27
Jezebel, çok teşekkür ederim yanıt için.

memet
12-10-2010, 23:31
Senin bu korkunç güzelleri de bir görsek diyorum?:)
Bir ara fotoğraflamıştım, son durumlarını tekrar fotoğraflayayım.
Adeniumlarla birlikte, yağmur almaması için sadece üstlerini örtecek biçimde geçici bir sera yaptım.

memet
13-10-2010, 17:38
Son durumları böyle

acemifüsun
13-10-2010, 21:19
Memet bey maşallah çok güzel gelişmişler, ellerine sağlık:) Büyük saksı çiçeğin gelişimi için önemli bir etken sanıyorum. En soldakine bir destekle gövdeyi dikleştirmeyi düşünmüyor musun?

memet
13-10-2010, 22:17
Aslında bir ay önce bir boy büyük saksıya aktarsaydım daha iyi olacaktı. Eğri giden de aldı başını o yana gidiyor merak ediyorum ne yapıyor bu diye .

verdoque
14-10-2010, 06:17
Sanırım ortadaki farklı bir renkte açacak :)

memet
14-10-2010, 11:04
Ortadakinin kahverengi yaprakları altının görünüyor olmasından. Üçünün de cinsinden bihaberim.

derya82
21-10-2010, 09:44
ben yurt dışından tohum alıp diktim ve şu anda 30 cm. boylandılar bu arada taşınmasaydım belki daha iyi gelişeceklerdi... adenıum yani çöl gülü de ektim ama onlar 3 cm den fazla büyümediler :( sorun nedir bilmiyorum.....

derya82
21-10-2010, 09:46
benimkiler biraz daha renkli olacak sanırım çok açık yeşil yapraklıda var çok koyu yapraklıda var

memet
21-10-2010, 17:24
Adenium başlığında fotoğraflarsanız neden büyümediği üzerinde konuşuruz.

eya
22-10-2010, 11:38
Merhaba

Bende bir yıl önce bahçeme ektiğim plumeriamın yerini değiştirmek istiyorum. Çok güzel gelişme kaydetti ve ben yerini değiştirirsem zarar vermekten korkruyorum. Yer değiştirme ne zaman ve nasıl yapılmalı bilgi veririseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler....

derya82
26-10-2010, 12:31
Adenium başlığında fotoğraflarsanız neden büyümediği üzerinde konuşuruz.
tabi bu gün çeker eklerim :( üzülüyorum böyle olduğunda

derya82
26-10-2010, 12:32
Merhaba

Bende bir yıl önce bahçeme ektiğim plumeriamın yerini değiştirmek istiyorum. Çok güzel gelişme kaydetti ve ben yerini değiştirirsem zarar vermekten korkruyorum. Yer değiştirme ne zaman ve nasıl yapılmalı bilgi veririseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler....
sonbahar uygun diye biliyorum ama yinede büyüklere sormak daha iyi

MSaygin
06-11-2010, 13:57
Çiçek açan plumerialarımın biri ilk kez karşılaştığım bir numara yaptı, çiçek sapından yapraklar verdi.Şimdiye kadar çiçek açanlar çiçek bittikten sonra yumuşak sapını da atıyordu.Bu sefer ayrılan dallar dışında çiçek sapında da yaprak var, şaşırdım :)
178879

karalale
06-11-2010, 14:45
Bu gerçekten çok ilginç sayın Msaygin, çiçeğiniz ne adar sağlıklı görünüyor. Ağaç olma yolunda ilerliyor. Darısı benim de başıma... Daha tohum aşamasındayım. :( Saygılar.

MSaygin
06-11-2010, 16:33
Gerçekten de ilginç karalale.Ya da ilginç demeyelim de bizlerin yeni tanıştığı bir durum diyelim :)
Bitki genel olarak çok iyi durumda ama yapraklardaki kırmızı örümcek lekeleri de gözünüzden kaçmasın :)

agozce
06-11-2010, 16:53
Sayın MSaygın merhaba, yapraklarda kırmızı örümcek var sanki. Sıvı kükürt veya EMA yaparsanız iyi olur.

MSaygin
06-11-2010, 18:22
Haklısınız agozce, üstteki mesajda ben de belirtmiştim, kırmızı örümcek var.Haftabaşında ilgileneceğim hepsiyle.

karalale
07-11-2010, 13:06
Bitki genel olarak çok iyi durumda ama yapraklardaki kırmızı örümcek lekeleri de gözünüzden kaçmasın :)[/QUOTE]

Evet bende farkettim ama alt yapraklar o kadar saglikli görünüyorlar ki, en kisa zamanda bu hastaliktan kurtulmaniz dileklerimle. Bir de kac yasinda oldugunu ögrenebilirmiyim? Saygilar.

MSaygin
08-11-2010, 09:15
Plumerialarım 3 yaşında, aşağı yukarı 200 tane var.Evde özenle baktığım 4 tanesi çiçek açtı.
Bu bitkinin boydan fotoğrafı şu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=678070&postcount=1125) var.

karalale
08-11-2010, 11:19
Boydan olan plumeria muhteşem görünüyor, darısı başıma diyeyim :-) bir an önce sağlığına kavuşur inşallah.

Jezebel
20-11-2010, 06:37
Bu gün artık dayanamayıp toprağını boşalttım .
Aynı koşullarda aynı malzemeyle diktiğim diğer çelik 3 cü yaprağını çıkarmıştı .
Bunun ucu da yeşildi .
Sahibi olan sevgili acemifüsun kurcalanmasına karşı olduğu için çeliği riske atmıyayım dedim - bekledim .
Resimler altta :(

180580

fazla söze gerek yok ,

180581

durum kötü , içler acısı ,

180582

temiz çürüksüz yüzey elde edene kadar kestim ve dezenfektan sıvıya yatırdım .

180583

kurumaya bıraktım 5-6 gün kuruduktan sonra köklendirici kullanarak dikeceğim

180584

kurtulur mu bilmiyorum , ama şans vermek istiyorum .

acemifüsun
20-11-2010, 15:29
Jezebelciğim üzülme canım, kısmet:) Sen yine de kurtarmak için uğraşmışsın, yorulmuşsun, teşekkür ederim, ellerine sağlık:)

Orkun Kırcı
20-11-2010, 23:18
Yahu bu ne tesadüf :( Bende 3 hafta aradan sonra anne evine gittiğimde aynı saksıdaki Maki ablam ve Füsun ablam için diktiğim çelikleri görünce çok üzüldüm. Maki ablama diktiğim çelik aynı yukarıdaki durumda aynı işlemi yaptım. İnşallah kurtulur. Füsun ablamın ki ise daha iyi durumdaydı. Eve uzun süre gitmeyince yağmur altında fazla kalmışlar ve cocpeat neredeyse sünger gibi tüm suyu bünyesinde tutmuş :( İnşallah kurtulurlar.

Jezebel
21-11-2010, 07:33
Kader ..
Çok güzel bir tür Plumeria ' ydı benimkisi . Yağmurda da değildi kapalı balkondaydı .
Bu türü kazandıramadğım için üzülüyorum .
Çelik , diğer tutmuş olan çelikten daha kalın ve uzundu , keşke daha önce kurcalasaydım ,
belki daha uzun bir bölüm kurtulur , yaşama şansı fazla olurdu .
Şimdi köklendirici ve taşyününü kullanacağım .
Artık hayırlısı ...

MSaygin
21-11-2010, 11:15
Ben yaşayabileceğini düşünüyorum, aynı şekilde çürümüş bir çeliğimi, bu şekilde temizleyip yeniden köklendirebilmiştim.O zaman bahar başıydı, tutma oranı daha yüksekti ama yine şans var sanıyorum.İyi şanslar.

acemifüsun
21-11-2010, 14:29
Jezebelciğim kısmetse köklenir o, üzülme canım:) Orkuncuğum cocopeat herhalde fazla su tutmuş, şimdi şartlarını değiştirince o da düzelir:)

MSaygin
29-11-2010, 18:41
Plumeria büyüdükçe budama yapabilirsiniz, ayrıca köklerini de her yıl iyice budayıp saksıyı belli boyutlarda tutmak çok kolay.

MSaygin
30-11-2010, 06:36
Peyzaj elemanı olarak kullanmadıktan sonra herkes evinde bakabilir saksılarda, kışın uykuya geçiyor zaten , depo gibi bir yerde dahi koruyabilirsiniz.

Ticari olarak da satmak mümkün tabi ki, alıcıyı sıcaklıklık hassasiyeti konusunda uyarmak şartıyla.

Emre Albayrak
30-11-2010, 08:31
Şöyle güzel ve büyük bir anaç elde ettikten sonra üretiminiz çok daha kolaylaşır ve maliyet azalır. Sanırım 70-100 tl arasında gider fidanları.

Jezebel
30-11-2010, 08:38
Evet meraklı olan bizler bir çelik için - köksüz olanına 20 T.L . , köklüsüne de 65 T.L. sayabiliyoruz .
Netten alamıyacak durumda olanların bu parayı vereceğine inanıyorum .

Emre Albayrak
30-11-2010, 08:47
Fidanlığın taşınma işlemi bittikten sonra 5000 tohum daha sipariş edeceğim.. Bendeki fidanlar çelik alınabilecek duruma sanırım daha bir 10 yılda anca gelirler.. O yüzden fide satışı yapmak daha kolay olucak sanırım. Güzel köklenmiş 10-15 cm lik fideleri 5 tl den satışa konabilir düşüncesindeyim..

Jezebel
30-11-2010, 08:51
2 yıl önce ilk gaza geldiğim zamanlarda "sahibinden " adındaki siteden iki adet 1 yaşında fide aldım 10 ' ar liraya .
Ki kargoyu da alıcı ödüyor .
Bu size fikir verir artık ticari boyut hakkında ;)

acemifüsun
30-11-2010, 18:44
Emre bey tohumlar çeşitli renklerden olacaklar değil mi? :) Kolay gelsin.

Hhatice
30-11-2010, 18:59
10-15 cm lik fideleri 5 tl den satışa konabilir düşüncesindeyim..

Tamam ilk 20 tanesi benim .Kolay gelsin Emre Bey

missmenas
30-11-2010, 19:31
Adaşım ne yaptın 20 tane , bir sonraki yetiştirme olayına senmi el atacan yoksa:D

Hhatice
30-11-2010, 19:45
Adaşım neden olmasın :)Tekirdağ iklimine alıştırma çalışmaları başlatacağım .

acemifüsun
30-11-2010, 19:47
Emre kardeşim şimdiden sıraya ben de gireyim:)

memet
30-11-2010, 20:11
Adeniumlar ve plumeriaları yağmurlardan korumak için üstllerine geçici bir örtü ayarladım. Üç gün içinde plumeriaların yapraklarını ve gövdelerini yedi bitirdi salyangozlar.

aygün
30-11-2010, 20:32
Plumeria mı :eek:
Doğrusu kaçırmak istemem. Sevgili Emre , ben de sıradayım.

karalale
30-11-2010, 20:43
Antalya dan adres versem, bana da düşermi acaba ?... :o Postayı alıcı ödüyorsa ben batarım da? :D

acemifüsun
30-11-2010, 20:46
Adeniumlar ve plumeriaları yağmurlardan korumak için üstllerine geçici bir örtü ayarladım. Üç gün içinde plumeriaların yapraklarını ve gövdelerini yedi bitirdi salyangozlar.

O kadar çok salyangoz, hayret!Üzüldüm:(

Jezebel
30-11-2010, 21:00
Antalya dan adres versem, bana da düşermi acaba ?... :o Postayı alıcı ödüyorsa ben batarım da? :D

Sayın karalale Tayland' tan köklü çelik getirtmek daha ucuza gelir .
Kargocular bizi resmen sömürüyor ...
Plumeria' nın taze tohumları da çok ucuz ve kolay çimleniyor ...
Saygılar .

Emre Albayrak
30-11-2010, 22:14
Valla 2 sene evvel 1000 kadar tohumu ve hatta kendim çimlendirdiğim yaklaşık 100 kadar fideyi burdan ücretsiz dağıtmıştım.. = ) Maalesef geç kaldınız.. Gerçi o dönem dağıttığım arkadaşların %90 ı daha siteye uğramaz oldu saolsunlar ama.. Elime geçerse yine bi paylaşım yapabilirim. Şu evlilik işini bi yoluna koyayımda.. Ocak ayında nikahtan sonra bi hız kazandırıcam bu duruma..

Hhatice
30-11-2010, 22:31
Hayırlı olsun Emre :)Ne güzel sitemiz bir oğlunu daha başgöz ediyor.Mutluluklar diliyorum .

Emre Albayrak
30-11-2010, 22:32
Çok teşekkür ederim efendim.. Aslında askerden dönüşü ile arası biraz fazla olsaydı şöyle bi 1000 tane çimlendirip nikah şekeri niyetine vericektim ama işte.. 1 ayda olmaz o iş.

karalale
01-12-2010, 08:20
şöyle bi 1000 tane çimlendirip nikah şekeri niyetine vericektim ama işte.. 1 ayda olmaz o iş.

Muhteşem, harika bir fikir bu. Bu arada hayırlı olsun, Allah mutluluğunuzu daim kılsın.... Selamlar.

acemifüsun
01-12-2010, 09:16
Valla 2 sene evvel 1000 kadar tohumu ve hatta kendim çimlendirdiğim yaklaşık 100 kadar fideyi burdan ücretsiz dağıtmıştım.. = ) Maalesef geç kaldınız.. Gerçi o dönem dağıttığım arkadaşların %90 ı daha siteye uğramaz oldu saolsunlar ama.. Elime geçerse yine bi paylaşım yapabilirim. Şu evlilik işini bi yoluna koyayımda.. Ocak ayında nikahtan sonra bi hız kazandırıcam bu duruma..

Emre kardeşim ilk önce size hayırlı tezkereler diliyorum, evilik hazırlıklarınızda da kolaylıklar, mutluluklar dilerim:) Nikah şekeri olarak yetişmeyeceği iyi olmuş, herkez plumeria'nın kıymetini bilemiyebilir, yazık olurdu güzelim plumeriacıklara:)

karalale
01-12-2010, 11:43
Arkadaşlar yardımınızı istiyorum. Az evvel İspanya dan ısmarladığım Plumeria çeliğim geldi.:eek: Ben onu tamamen unutmuşum. Herhalde ısmarlayalı 1 ayı geçiyor. Postalanma tarihi 22.11 Bana pek 10 gün önce alınmış bir çelik gibi gelmedi.:( Baya bir kuruma var ve şekilsiz görüntü de. Resimlerini ekliyorum, ne yapmam lazım. Köklendirme hormonum da yok. Mefta gibi mutfak tezgahın da yatıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. :(

MSaygin
01-12-2010, 12:39
Çok keskin bir bıçakla, dalın kurumamış, beyaz kısmına kadar 45 derece açı ile kesip temizleyin önce. Sonra da dikip köklendirmeniz lazım ama böyle bir sipariş için yanlış zaman olmuş bence.
Bahar başında sipariş etseniz muhtemelen tam başarı sağlayacaktınız, şimdi denemekten başka şansınız yok sanıyorum.

karalale
01-12-2010, 13:02
Teşekkürler sayın MSaygın; başka siparişlerin yanına oda sıkışıverdi. Merak işte. Kesme işlemi tamam yaparım ama hormon yok, bunun için başka bir alternatif varmı? Tekrardan forumu geziyorum, Mine hanımın tavsiyelerini okuyorum ama daha bulamadım. Aspirin, kömür tozu aklımda kalanlar ama hangisi ne için,nasıldı hatırlayamadım. İlginiz için teşekkürler, bahara bir sipariş daha yaparım ama bunun da ölmesini istemem. Sevgiyle kalın....

lerdemir
02-12-2010, 23:39
5 tanesini de bana hediye etmişti sevgili Emre.

Ben de birini İzmir'e yolladım, birini Antalya'ya.

3'üne de azimle bakmaya devam ediyorum.

Forum'u da iyi kötü takip ediyorum. ;)

Emre ile de halen telefonlaşıyoruz billahi.:D

MSaygin
03-12-2010, 15:41
Plumerialar hormonsuz da köklenecektir uygun zamanda merak etmeyin.

karalale
03-12-2010, 16:16
Plumerialar hormonsuz da köklenecektir uygun zamanda merak etmeyin.

Teşekkürler MSaygın, dediğiniz gibi kestim, toprağını da forumda okuduğum gibi hazırladım. Önce toprağı güzelce sulayıp, suyunu süzdürdüm. Sonra çeliği ektim. Sabahları günaydın diyorum, akşamları iyi geceler, yatınca da dua ediyorum.;) Bekleyip göreceğiz. Sonraki sulamaları nasıl yapmalıyım, bilgi verebilirmisiniz, sevgiyle kalın....

Jezebel
03-12-2010, 17:52
Hiç merak etmeyin ,
benim çelik biraz kusurlu , o yüzden hormon gerekiyor diye düşündüm .
Hem çok kısa - 8-10 cm var yok , ve tam da odunlaşmamış .
Kesi yerini kurusun diye 10 gün bekledim , iyice kurudu resmen kabuk gibi oldu .
Sonra da köklendiiriciye iyice buladım ve diatomit içine ucu 3 cm . görünecek kadar gömdüm .
İç içe iki saksı , su seviyesi çeliğe kadar olmuyacak şekilde topraksız yöntemi kullanmaya karar verdim .
Başarılı olursa bu Plumeria 'nın topraksız yetiştirilmesi konusunda bir ilk olacak benim için .
Sağlıklı 35cm , 3 çelik köklendirdim hormonsuz , o yüzden telaş etmeyin sayın karalale ;)

karalale
03-12-2010, 19:27
İlginiz için teşekkürler sevgli Jezebel, içimi rahatlattınız. Sizin ve diğer arkadaşların uğraşlarını ilgiyle izliyorum. Bahsettiğiniz diatomit in ne olduğunu sorabilirmiyim? Selamlar....

Jezebel
03-12-2010, 22:48
Bu konuyla ilgili bu başlıkta geniş bilgi var :

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22216&highlight=diatomit

Saygılar .

Jezebel
04-12-2010, 09:45
Teşekkürler MSaygın, dediğiniz gibi kestim, toprağını da forumda okuduğum gibi hazırladım. Önce toprağı güzelce sulayıp, suyunu süzdürdüm. Sonra çeliği ektim. Sabahları günaydın diyorum, akşamları iyi geceler, yatınca da dua ediyorum.;) Bekleyip göreceğiz. Sonraki sulamaları nasıl yapmalıyım, bilgi verebilirmisiniz, sevgiyle kalın....

Buradan kesi yerini kurutmadan diktiğiniz izlenimi oluyor .
Bahar - yaz aylarında 3 gün , sonbahar kış aylarında 8- 10 gün kesi yüzeyi kurutulmalı .
Şu an o acık bir yara , çürümesi an meselesi .
Çıkartıp kurutun . Merkezi ısıtmalı evde 3 gün kuruması yeterli olacaktır .
Plumeriya aslında bir Succulent , tüm sukulentlerde yaptığımız gibi kesi yeri kurumadan dikilmez .
Saygılar .

oxygene
04-12-2010, 19:41
Merhaba arkadaşlar,

Benim tohumdan yetiştirmeye başladığım plumerialarımın yaprakları sararak dökülmeye başladı. Sanırım kış mevsimine girmeye başladılar. Başka yaprakları dökülen var mı?

Jezebel
04-12-2010, 20:09
Bu tamamen normal bir durum .
Benim plumeriaların bir kısmı da döktü - 3-4 saatgüneş alıyorlar .
Dökmeyenler de var , bunlar tam gün güneş alanlar .
Saygılar .

karalale
05-12-2010, 19:47
[QUOTE=Jezebel;722800]Buradan kesi yerini kurutmadan diktiğiniz izlenimi oluyor .

Tam da dediğiniz gibi yapmıştım.:( Tekrar topraktan çıkarıldı ve kurumayı bekliyor. :o Yalnız çelik alınalı uzun süre olmuş, oyalanırken tamamen kurumasın garip. Yeterli öz suyu vardır inşallah. Pişmiş tavuk olayı olacak galiba...;)

MSaygin
06-12-2010, 14:05
Doğrusu kurutup köklendirmek olabilir ama ben bu yıl bir çok çelik köklendirdim, kayıp da az oldu, hiçbirini de kurutmadım.Kestikten sonra sütünü yıkayıp diktim.
Kurutmaya, doğru uygulamaya itirazım yok ama uygulama alanından bir not düşeyim dedim.

Emre Albayrak
06-12-2010, 15:47
Şu yaralama işini yapan var mı içinizde..

Jezebel
06-12-2010, 17:57
Sn . MSaygın ,
sizin yüzlerce çeliğiniz vardır , risk alabilirsiniz .
Ben tek çeliğimi doğruyu yapmayarak riske giremem .
Saygılar .

MSaygin
06-12-2010, 22:07
Haklısınız Jezebel, elimdeki kitapda da en az 3-5 gün, mümkünse 2-3 hafta kadar ılık ama gölge bir yerde, nem ve yağmurdan koruyarak kurutulması gerektiği yazıyor.Ben sadece kendi uygulamamda elde ettiğim sonucu da yazmak istedim, burada her türlü tecrübeyi toplamalıyız.

Jezebel
06-12-2010, 23:02
Uygun mevsimde belki sizin yöntem de işe yarıyordur .
Ancak hem mevsim uygun değil , hem çelik sorunlu ;(
Yanlış anlaşılmasın , olumlu veya olumsuz her tecrube paylaşılmalı ,
bundan ders çıkaracak kimseler olacaktır .

karalale
07-12-2010, 12:02
Sevgili Jezebel ve MSaygın; yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Tabii ki kurallar var ve onlara uymamız gerekiyor. Sizler burda deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz. İnanıyorum ki kural harici iş biraz da olsa, şansa da kalıyor. Öldü denilen bir çok çiçeği yaşatabildiğim için kendimi yeşil parmaklılardan kabul ediyorum ve şansımı deneyeceğim. Bu güzel Forum da sizlerle olmaktan mutluyum. Tekrar tekrar teşekkürler, iyiki varsınız....Sevgiyle kalın.

iremmsude
07-02-2011, 09:45
1 hafta kadar önce plumeria tohumlarımı ektim.Güneş alan bir yerde kalorifer peteğinin üzerinde çimlenmeye bıraktım.Acaba yapmam gereken başka bişey varmı? çimlenme süresi ne kadar sürer? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

bettyycim
07-02-2011, 10:03
1 hafta kadar önce plumeria tohumlarımı ektim.Güneş alan bir yerde kalorifer peteğinin üzerinde çimlenmeye bıraktım.Acaba yapmam gereken başka bişey varmı? çimlenme süresi ne kadar sürer? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Ben de yeni ektim 13 günde taç yapraklar çıktı ;)

iremmsude
07-02-2011, 10:12
bettyycim bilginiz için teşekkür ederim.Aynı gün yalancı karanfil tohumunuda ekmiştim onlar bayağı çimlendi.Plumeria tohumu sert ve büyük olduğu için geç çimleneceğe benziyor.7 gün oldu inşallah benimkide çimlenir.

bettyycim
07-02-2011, 10:20
Ben iki gün ılık suda beklettim ve tohumları da ekmeden önce kendim çıtlattım :D

iremmsude
07-02-2011, 10:38
Acemilik işte ben suda 1 saat bekletip ektim.Geçte olsa inşallah çıkar. 1 aydan önce çıkması umutsuz gibi beklemekten başka çare yok. Aşamalarını resimleyip atma imkanınız olursa memnun olurum artık benimki çimlenene kadar en azından sizinkilere bakmakla avunurum.

bettyycim
07-02-2011, 10:43
Akşam eklerim resim ;)

bettyycim
07-02-2011, 20:29
Bu arada diatomit'e ekmiştim söylemeyi unutmuşum :( işte miniklerim ;)

iremmsude
07-02-2011, 22:49
Teşekkür ederim eklediğiniz için siz üç adet ekmişsiniz sanırım ben 3 ayrı çeşitle toplam 15 adet ektim. İnşallah beni üzmezler çıkarlarsa bende resimlerini eklerim.

Zafer İnandıklı
12-02-2011, 18:54
Ektiğim yedi tohumdan çimlenen, bir tane Courtade Pink.

verdoque
14-02-2011, 11:10
Mart yaklaştığından kedim ilginç davranışlarda bulunmaya başladı. Kumundan başka her yeri tuvalet olarak kullanır oldu. Normalde çiçeklerimin olduğu oda kapalı duruyor, bir ara kaçıvermiş ve plumeriamın toprağını eşelemiş, tam tuvaletini yaparken yakaladım. Ama çok geçti. Toprağını değiştirmeli miyim? Bir zararı olur mu?

agozce
14-02-2011, 20:05
Hemen o toprağı değiştirin bence. Kökleri de ılık, klorsz su ile yıkayın. Yoksa kurur.

Bu konuda çok tecrübem var..:)

bettyycim
14-02-2011, 21:44
Ektiğim yedi tohumdan çimlenen, bir tane Courtade Pink.

Zafer Bey, hadi hayırlısı aynı günlerde ektik sanırım benimde yaklaşık 20 gün oldu çimlenen 3 taneden 2 tanesi büyüyor 3.den ümidim yok ;)

verdoque
16-02-2011, 07:30
Hemen o toprağı değiştirin bence. Kökleri de ılık, klorsz su ile yıkayın. Yoksa kurur.

Bu konuda çok tecrübem var..:)

Teşekkürler Sn agozce :)

iremmsude
16-02-2011, 14:30
Ektiğim pulumeri tohumlarından ancak 1 tanesi çimlendi malesef ama onada şükür şuan 2-3cm boyunda. Saksıya almak için ne kadar beklemeliyim **** yapmam gereken özel bişey varmı? Bettyycim sizinkiler bizimkine göre abla oldular deneyimlerinizi merakla bekliyorum

bettyycim
16-02-2011, 19:47
Sevgili iremsude daha önce de belirttiğim gibi 2 gün ılık suda bekletip tohumları elimle çıtlattım oldukça kalın kabuklu çünkü ve tohumun püskül gibi olan tarafı üste gelecek şekilde ektim ve bugün kotiledondan sonraki yapraklarda iyice açıldı birde direkt kaloriferin üzerinde duruyor. Her sabah da spreyle fıs fıs yapıyorum :D

oxygene
21-02-2011, 09:31
Merhaba,

Malumunuz artık yavaş yavaş yaza doğru gidiyoruz. Ben geçen sene ektiğim plumerialarımdan 7 tanesini yaşatabildim. Şuan bağzıları dökülen yaprakların yerine yenilerini çıkarmaya başladı.

Bu sene saksı topraklarını değiştirmek istiyorum hangi zamanı önerirsiniz değişim için?

acemifüsun
21-02-2011, 21:25
Sayın oxygene bence bitki uyanmadan hemen topraklarını değiştirin.

oxygene
23-02-2011, 12:41
hafta sonu değiştirelim bakalım nasıl olacaklar

furkan yıldız
24-02-2011, 09:49
Bet'i ablacım maşallah güzel gidiyor büyümeleri. Arka planda tohum ektiğin kaplar (genellikle peynir kapları) çok güzel oluyor. Hem sera ortamı yaratıyor hemde daha düzenli oluyor.

elifsirin
24-02-2011, 15:17
Benim pulmeram

elifsirin
24-02-2011, 21:55
İyi akşamlar bu da şu anki hali

alperfect
08-03-2011, 14:36
Anamurda sitemizin bahçesinde vardı ben lisedeydim geldiğinde nasıl dikilmişti fidandı galiba net hatırlamıyorum yıllardır var bahçede çok güzel de açar bir kusuru Kırehirde olmaması
Kardinalçiçeği, Lapa inciri (dikenli yemiş), portakal ağaçları, caddelerdeki palmiyeler, incir v.s.

Jezebel
15-03-2011, 00:02
Plumeria "Dwarf Deciduos White" 5 tohum sipariş etmiştim.
Bu malümunuz beyaz açan bir cüce Plumeria.
Bakalım bu cüceler ne zaman açacaklar:confused:
Çiçekleri 5 inç'miş, her kaç cm.'ye tekabül ediyorsa.;)

"5 inç = 12.7 santimetre`dir" dediler ...

agozce
15-03-2011, 00:30
Hazır bonsai yani.:) Ne güzel...

Bende de 4 tane büyük var. Ev için, bu cüceler daha iyi fikirmiş..

Jezebel
15-03-2011, 07:43
Bende büyük olanından 13 tane var(dı)Bunca bitki, hepsini eve alamadım.
Kıymet verdiklerimi aldım camekanlı balkona.
Bahçedekiler hayatta kaldı , balkondakiler sizlere ömür...

agozce
15-03-2011, 22:08
Bize bir çiftlik lazım......

Jezebel
15-03-2011, 22:22
Şart oldu, 1-2 dönüm arazi iyi gelir bana, fazlası da dokunmaz ama;)

Jezebel
16-03-2011, 09:22
Yeni tohumları 24 saat ılık suda bekletip diatomite ektim, hem denemiş olacağız ...
Neticede suculent bir bitki , diatomitten rahatsız olmaz ;)

Jezebel
22-03-2011, 22:18
4 tohumdan ikisi çimlendi, biri çürüdü, 2 sağlıklı ama henüz bir hareket göremedim.;)
Hayırlısı.

nurguldk
30-03-2011, 13:22
Merhaba,
Benim Plumeria henüz yapraklanmadı ve bildiğiniz üzere uzun bir sopa şeklinde :))

Yalnız yapraklanma olması gereken uç kısmında siyahlaşma var. Bu mantar **** virüsmüdür?

Böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba?

nurguldk
30-03-2011, 13:31
Okuduğum kadarıyla yaprak çıkarma zamanında bir morarma oluyormuş ama benimkinin durumu çürüme gibi görünüyor. En iyisi haftasonu bir fotoğrafını çekeyim :))

acemifüsun
30-03-2011, 16:17
Sevgili nurguldk uçlarda siyahlaşma oluyor, normal , merak etmeyin:) Çürüme, gövdenin yumuşamasının uçlardan başlayacağını sanmıyorum. Siz yine de fotoğraf eklerseniz daha iyi olur.

Jezebel
01-04-2011, 20:06
Cücelerim çimlendi 5 tohumdan dördu.

200030

.

nurguldk
02-04-2011, 19:39
Fotoğraf ekleyemiyorum maalesef..
Ama uç kısımdan başlayarak 10 cm kadar bir yumuşama var. Ne yapmam gerekir yardım lütfen...

Jezebel
02-04-2011, 19:46
Sevgili nurguldk,
çok üzgünüm ama uçta çürüme varsa o bitki kaybedilmiş sayılır, kökten itibaren çürümüştür.

nurguldk
03-04-2011, 08:21
Sevgili Jezebel;
Yalnız uçta yumuşama var dışarıdan bakıldığında hafif buruşmuş gibi, alt kısımlarda bir şey görünmüyor.
Kurtarma şansım yok mu yani?
Uçtan budama yapsam yan dal verir mi acaba?
Çok üzüldüm.. Cemo göndermişti :(

Jezebel
03-04-2011, 08:31
Ya soğukta kaldı, ya aşırı suladınız, ya da her ikisi de ...
Temiz açılmamış bir jiletle sağlam dokuya ulaşana dek kesin ve sulamayın lütfen bir müddet. Jilet bulamıyacak olursanız falçata da olur.
Ölü dokudan bir gıdım bile kalmasın.
Farzedin gangren oldu, ölü dokunun bir milimtresi bile çürümeye devam etmesine sebep olacaktır.
Kolay gelsin ve geçmiş olsun.

abk
03-04-2011, 09:10
Mart yaklaştığından kedim ilginç davranışlarda bulunmaya başladı. Kumundan başka her yeri tuvalet olarak kullanır oldu. Normalde çiçeklerimin olduğu oda kapalı duruyor, bir ara kaçıvermiş ve plumeriamın toprağını eşelemiş, tam tuvaletini yaparken yakaladım. Ama çok geçti. Toprağını değiştirmeli miyim? Bir zararı olur mu?

12 tane kadar plumeriam vardı. Benim kedim de tuvalet olarak saksılarını kullanmıştı. 10 tanesi öldü maalesef. Ama bir kısmı kedim tuvaletinin üzerini toprakla kapatmak isterken, kökler yerinden oynadığı için öldü.

verdoque
03-04-2011, 21:34
12 tane kadar plumeriam vardı. Benim kedim de tuvalet olarak saksılarını kullanmıştı. 10 tanesi öldü maalesef. Ama bir kısmı kedim tuvaletinin üzerini toprakla kapatmak isterken, kökler yerinden oynadığı için öldü.

Tavsiye edildiği gibi toprağını değiştirdim, yeni toprağa dikmeden önce de kökleri yıkadım. Şu anda uç kısmında canlanma var gibi, ölüp ölmeyeceği bir süre sonra anlaşılır.

Teşekkürler.

nurguldk
04-04-2011, 08:42
Ya soğukta kaldı, ya aşırı suladınız, ya da her ikisi de ...
Temiz açılmamış bir jiletle sağlam dokuya ulaşana dek kesin ve sulamayın lütfen bir müddet. Jilet bılamıyacak olutsanız falçata da olur.
Ölü dokudan bir gıdım bile kalmasın.
Farzedin gangren oldu, ölü dokunun bir milimtresi bile çürümeye devam etmesine sebep olacaktır.
Kolay gelsin ve geçmiş olsun.

Evet çok yağmur yedi :(
İçeriye alıp dediklerinizi hemen uygulayacağım.
Zira akşam rüyama girdi :) Ankara sokaklarında bahçelerde plumeria görüyorum birsürü. Diyorum kendi kendime, insanlar Ankara soğuğunda nasıl yetiştiriyorlar da ben bir içeri bir dışarı beceremedim diye :)

Teşekkürler..

sebnem34
06-04-2011, 14:15
Bu sene ölen plumeriam için çok üzgünüm. Tohum veya çelik nereden bulabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim. Çiçeklenmesi 3. yılmış ve bitkim 2 yaşında idi :(

acemifüsun
06-04-2011, 19:11
Tohum Zengarden'den bulabilirsiniz sanırım.

Jezebel
07-04-2011, 20:33
:confused:Tomurcuk mu bu

201564

.

cemo
07-04-2011, 21:30
Çok üzüldüm.. Cemo göndermişti :(
Caaanım plumerıayı öldürdün mü. :eek::eek::eek:

verdoque
07-04-2011, 22:31

201564

Galiba evet, önceki mesajlarda buna benzer bir foto vardı. Uyanır uyanmaz tomurcuk, hayırlı olsun :)

sebnem34
16-04-2011, 18:42
Ölen plumeria çiçeğim bugün yaşasaydı 3 yaşında olacaktı. Forumu tekrar okudum ve palmiye merkezine ulaştım sağolsunlar bana bir hayli yaşlı:rolleyes: irice bir plumeria yolladılar ve yeni uyanıyor. Umarım Köyceğizden sonra İstanbul'u da sever. Palmiye Merkezi sağolsun, niye bunca yıl bekledim bilemiyorum. Bu yaz belki de çiçeği ile tanışacağım. Ama yetti mi hayır; plumeria aşkı bu olur mu; hemen tohumlar net'ten de 7 çeşit tohumunu sipariş ettim. Biraz daha havalar ısınsın biraz da güneş çıksın hemen ekeceğim. İlk sipariş fazla sulamadan ve İstanbul'un kararsız havasından çimlenmedi ama çürümedi de bende toprakla buluşturdum ilk grubu bakalım başarılı olmazsa diğer 7 çeşitten denicem. Küllenen Plumeria aşkım depreşti. İşte fotografları sizce çiçeklenir mi? :p

Jezebel
16-04-2011, 18:52
Hayırlı olsun, bir başladı mı mu aşk bitmez;)
Biz de 3-4 yıldır devam ediyor hiz azaldığı yok.
Plumeria aşkı :)

Adalet Yağcı
16-04-2011, 23:14

201564

.

Hayırlı olsun sevgili Jezebel, kaç yaşında bu güzellik?

Jezebel
17-04-2011, 01:06
Sevgili Adalet,
geçen yıl bir ara tohumlardan usanmış ve köksüz çelik almıştım, 20 liraya.
İşte bu o çelik, yavruağzı açması gerekiyor, çiçek çevresi kırmızı.
Bakalım ne çıkacak bahtıma.

Jezebel
17-04-2011, 10:39
Hatırladığıma göre adı Nopakaw,
resmini bulmaya çalıştım, böyle birşey bekliyorum.
Renkleri tanımlamak ne kadar zor böyle bakınca;)

203775

Umarım öyle olur.

Orkun Kırcı
17-04-2011, 14:37
Az önce balkonda Y şeklindeki plumeria yı incelerlerken bir dalında Jezebelinki gibi tomurcuk oluşmaya başladığını gördüm. Darısı diğer arkadaşların başına :)

Jezebel
17-04-2011, 17:19
Gözün aydın Orkun bey,
en az 3 ay aynı saptan çiçek verecek plumerian ;)

Orkun Kırcı
17-04-2011, 18:03
Ooooo bunu bilmiyordum. Süper bi haber. Balkonda mis kokuları altında keyif yapıcaz desenize :D

sebnem34
18-04-2011, 11:53
sizce resimdeki kalınlıkta bir plumeria açarmı bu sene ? Çiçeğini görmek istiyorum evde plumeria tohumları yarısı saksıda yarısı ne olur ne olmaz diye dolapta ....

lale607
18-04-2011, 17:34
pulmera yetiştirmeyi çok istiyorum fakat günde 6 saat güneş görmesi gerekiyormuş diye biliyorum. benim salonum kuzeydoğu ya bakıyor ve 6 saat güneş görmüyor. yeni bir eve taşınırsam ilk bakacağım şey evin çiçek yetiştirmek açısından konumu olacak. e o zamana kadarda pulmera ya uzaktan bakarım ancak:)))

sevgice
18-04-2011, 17:38
Plumeria tohumu sicak ortamda kac gunde nasil cimlendirilir acaba.1 tane tohumum vardi yaklasik1 haftadir cimlenmedi .Nasil ekmeliydim ?. Kapali bir kabda cimlendirmeye calisiyorum fisfisla su puskurtuyorum arada petegin uzerine aliyorum. Yanlis mi yapiyorum?

Tesekkurler

Adalet Yağcı
18-04-2011, 17:49
Hatırladığıma göre adı Nopakaw,
resmini bulmaya çalıştım, böyle birşey bekliyorum.
Renkleri tanımlamak ne kadar zor böyle bakınca;)

203775

Umarım öyle olur.

İnşallah tam da böyle açar, seyrine doyum olmaz bir güzellikte.
Gelişmeleri daha sık fotoğraflar mısın Jezebel'ciğim?

Adalet Yağcı
18-04-2011, 17:51
Sevgice1981, tohum kabınızı kalorifer peteğinin üzerine koymayın, çürütebilirsiniz.
Oda içinde kalması yeterli, bir haftada çimlenmesi gerekir.

Jezebel
18-04-2011, 18:00
Haftalık resim çekiyorum sevgili Adalet.
Yoksa gelişmiyormuş gibi geliyor.

;)

204152

.

Adalet Yağcı
18-04-2011, 18:01
Tamam, artık çok emin olabiliriz, kesin çiçleniyor, yaşasın!!!

Orkun Kırcı
28-04-2011, 10:12
Haftalık resim çekiyorum sevgili Adalet.
Yoksa gelişmiyormuş gibi geliyor

10 gün oldu. Bu kez uyarı cezasıyla geçiştirelim. Bir daha ki böyle geçiştirilmeyecek :D

Jezebel
28-04-2011, 10:38
Olur biraz savsakladım görevimi.
Akşam ilk iş resmini sunayım, sapın yanında iki yaprak çıkıyor.
Havalar da yağmurlu gitti, balkonun en güneşli noktasında tutuyorum şimdilik.
Biraz ısınsın bahçeye çıkaracağım.
Diğer Plumerialarım bahçede hala yaprak çıkarmadılar, canlılar ama...

günsu
28-04-2011, 15:11
Benim plumerialarımda öldü maalesef :( Önceden tohumlarım vardı onlarla yeni baştan dikeceğim artık ..Umarım çıkarlar...

tturt
28-04-2011, 15:58
Havalar yağmurlu gittiği için henüz dışarı çıkartamadım içerde yapraklanmaya başladılar. Sanıyorum çiçek sapı da verdi bu sene bir aksilik olmazsa çiçeğini görüp kokusunu koklayabileceğiz.

206866

206867

206868

206869

Jezebel
28-04-2011, 17:32
Sevgili tturt,
maşallah sizin çiçek yakında açar. Ne renk açacak bakalım.
Benimki şimdilik bu kadar gelişti.

206928

.

Adalet Yağcı
28-04-2011, 23:45
Sayın Tturt, sevgili Jezebel, büyük bir merakla sizlerin çiçeklerini görmeyi bekliyorum.

Mersin'deki komşumu iki günde bir arıyorum, "hani o kuru dal gibi görünen, senin bir şeye benzetemediğin çiçeklerimde tomucuğa benzer bir şeyler var mı" diye.
Malesef bana güzel haberleri bir türlü veremedi, oysa benimkiler bu sene üç yaşındalar artık açması gerekiyor.
En iyisi gidip kendi gözlerimle görmek :)

Mutlu Kutlu
29-04-2011, 06:41
Yanına kalınca bir kazık dikip hafifçe bu kazığa bağlamanızı öneririm, gövde sürekli kalınlaşma eğiliminde olacağı için bağladığınız ipleri arada bir çözüp yeniden bağlamak zorunda kalacaksınız.

Kazık dikmezseniz tacı iyice ağırlaştığında sağa veya sola yatacak eğri büğrü bir gövde oluşacak. Kazık olarak inşaat demiri daha iyi olur, saksı yüzeyinde gövdeden 2-3 parmak uzaklıktan toprağa saplayın.

Ve herzaman bol güneş görsün, bol çiçekler koklamanızı dilerim. Havalar yağmurlu gittiği için henüz dışarı çıkartamadım içerde yapraklanmaya başladılar. Sanıyorum çiçek sapı da verdi bu sene bir aksilik olmazsa çiçeğini görüp kokusunu koklayabileceğiz.

206866

206867

206868

206869

tturt
29-04-2011, 08:07
Sayın Mutlu Kutlu,

Bilgi için çok teşekkür ederim.

Haftaya Sapancaya götüreceğim sanıyorum havalar daha iyi olacak. Yinede dışarda bırakmayıp verandanın altında güneşi bolca alacağı bir yere koyacağım yağmurlar geçene kadar orada dursun. Sapancaya gitiğimde kazık işinide hemen halledeceğim. Yalnız inşaat demiri kullanmam Ege açısından sakıncalı olabileceğinden ağaç bir kazık kullanacağım.

Jezebel
29-04-2011, 10:01
Bu bir Plumeria çiftliği, ben hiç destek sopası göremedim ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ypJgfxet-DY&NR=1

Bu Türkiyeye mahsus, rüzgarın fazla olmasından dolayı mı gerekli acaba ?
Sevgiler.

Jezebel
29-04-2011, 10:08
Ah bu görüntüler beni öldürdü.

http://www.youtube.com/watch?v=uIdsjOlCZtU&NR=1

:p

http://www.youtube.com/watch?v=Rqxxi3ZncpY&NR=1

İnanılmaz çeşitlilik. Allaha şükürler olsun, görüntü ve koku aynı yerde...

Orkun Kırcı
01-05-2011, 13:06
İşte bu benim minişim. Geçen yaz Kıbrıs tan çelik olarak getirmiştim.

Jezebel
01-05-2011, 13:41
Orkun bey kutlarım, çiçek geliyor:)

kopshtar
02-05-2011, 08:51
Çiçekler bir yıl önceden oluşuyor anlaşılan. Çiçek haberleri hep çelikten köklendirenlerden geliyor. Tohumdan çiçek açtıran oldu mu?
Benim 3. yılı bitirdi ama çiçek belirtisi yok. Sadece yan dallar vermeye başladı :(

Jezebel
02-05-2011, 11:46
Benim de tohumdan 3 yaşını tamamlayanlar var.
Ama İzmirde hava serin gidiyor, hiç yapraklanma dahi yok.
Hepsini beton bir saksıya topladım ki taşıması koruması kolay olsun.
Adalet hanımınkiler 3 yaşını tamamlıyalı çok oldu,
ben onların açmasını bekliyorum bu sene.
Bakalım, yaşayıp göreceğiz.

kopshtar
02-05-2011, 15:30
Merak ettiğim bir konu daha var aslında.
Çelikten üretilenler ilk yıl açtıktan sonra ertesi yıllarda da açmaya devam ediyormu?
Ediyorsa tohumdan üretmek yerine çelik temin etmek daha mantıklı olacak.

Jezebel
02-05-2011, 16:30
Bu konuda tecrube sahibi olan arkadaşlar var - biri Mutlu Kutlu, diğeri MSaygıın,
üçüncüsü de oxygene.
Umarım onlar bizlere yanıt verir.

tturt
03-05-2011, 17:24
Biraz önce plumerianın son durumunu fotoğrafladım çiçek oluşumu gelişiyor, yalnız yerde 3-4 dökülmüş çiçek oluşumu gördüm neden dökülüyor olabilir bilemedim.

208566

Mutlu Kutlu
03-05-2011, 18:29
Tohumdan üretmek, senelerce çiçek açmasını beklemek zaten başlı başına bir sabır gerektiriyor.

Çelikten üretmek çiçek açması açısından daha iyi, çiçek açmasından sonraki senelerde de çiçek açmaya devam eder. Kafası kopan veya çürüyen bir plumeria o sene açmaz.

Çelik almanında püf noktaları var, püf noktalarını anlatmak çok zor. ancak deneme yanılma veya çıraklık yaparak öğrenebilirsiniz.

Çelik veya köklenmiş çelikten üretim satın almak, tohum almaktan daha pahalı. Bence zaman paradan daha değerli, hayat kısa göreceksek bir an önce sonucu görmemiz lazım. Bu konuda tecrube sahibi olan arkadaşlar var - biri Mutlu Kutlu, diğeri MSaygıın,
üçüncüsü de oxygene.
Umarım onlar bizlere yanıt verir.

sevgice
03-05-2011, 23:23
Bu güzel çicegi tohumdan çimlendik diyelim. Desenize çicegini görebilmek icin assagı yukarı 4 yıl beklicez.Allah nasip ederse :((

Jezebel
06-05-2011, 11:35
Sevgili sevgice,
çocuk sahibi olup 20 - 30 yıl emek vermeği göze alıyoruz.
Çiçek yetiştirmek için de 4 yıl emek vermek çok sayılmaz, mama yok,
bez yok,okul yok, dershane yok.
Bir köşede durup su vermenizi, gübre vermenizi bekler sabırla,
ağlamaz, ateşlenmez. 4 yıl ne ki?
Ben bunu 4 yıl bekliyeyim diyorum, 5 tanecik tohum geldi...

209448

.

sevgice
06-05-2011, 12:34
Sn. jezebel eveto açıdan bakarsak. ben bu siteye takıldım takılalı sevgılı 2 yasındakı çıçegim çok degerli tohumlarımı cımlendırme asamasında hakladı bıgüzel. Maalesef dökdu. Ama bazılarını çimlendirmeyi başardım . Bunun tadıda bir başka imiş.
Şimdi onlarda sevgili kızım gibi buyuyorlar. Ama daha 2 aylık sayılırlar :))

sebnem34
06-05-2011, 15:14
Plumeria gayet iyi durumda kış uykusundan uyandı, çelikten üretilmiş boyu 80 cm, kalın bir gövde. Yapraklar uyanınca büyümeye başladı fakat 1 haftadır büyüyen yapraklarda yumuşama ve biraz aşağı kıvrılma var aynı çekiştirilmiş plastik gibi fakat ciddi buyutta değil. Su yeterli, çürüme yok sağlıklı büyüyor ama belli bir büyümeden sonra yaprak gevşiyor ve yayılıyor, renk yine yeşil ? Bu durum nedir sizce?

agozce
06-05-2011, 17:55
Sevgili Jezebel, rengi çok güzelmiş. Dilerim çiçeklerini görürsünüz. Güle güle büyütün.

Jezebel
06-05-2011, 19:10
Teşekkürler arkadaşım.
Hep beraber inşallah ;)
Her yıl açan başka yetişkin Plumerialerım olduğu sürece zaman hizla geçer.
İlk tohumu ekişimi daha dün gibi hatırlıyorum ;)

Emre Albayrak
07-05-2011, 01:45
müsait bi zaman bulursam benim canavarların fotoğrafalrını da ekleyeceğim.. bir tanesei 1 metre kadar diğeri ondan 20 santim daha kısa.. büyümelere çok güzel devam ediyor.. yaralama yapıldı ancak hala ne çiçek var ne 2-3 dallanma.. boyuna yürüyorlar.. bakalım bir kaç oynamayala istenen kıvama getirmeye çalışacağım.. yaza doğru işler hafifleyince de sakladığım tohumlarda yeni nesli çimlendirmeye başlıyacağım..

Orkun Kırcı
07-05-2011, 22:42
Bir hafta sonra durum bu. :D

iris41
09-05-2011, 20:11
Orkun hic yapragı yok normalmi .

Orkun Kırcı
09-05-2011, 23:00
Yapraklar yolda :) ilk defa yetiştiriyorum normal gibi gelitor bana.

Jezebel
10-05-2011, 06:02
Orkun bey, tamamen normal.
Ayrıca meyve ağaçları, mor salkım ve başka birçok bitki önce açar sonra yaprak verir.
Telaşa gerek yok;)

tturt
12-05-2011, 19:19
Plumerianın bu akşamüstü çekilmiş son fotoğrafları sanırım yarın akşamüstüne kadar açmış olur.

211527

211528

Jezebel
12-05-2011, 19:31
Sayın turtt, açtı açacak:D
Heyecanınız dorukta sanırım, kokusunu merak ediyorum, her bitkinin kokusu farklı diyorlar;)

Jezebel
12-05-2011, 19:45
Benim bitkimin son durumu-

211560

Gelişme var, açmasına en az 2 hafta var.

tturt
12-05-2011, 20:06
Sayın Jezebel,

Bu haliyle kokladım çok güzel kokusu vardı. Bu bitkiyi ilk Bali'de görmüştüm ve koklamıştım koku aynı geldi.

Mutlu Kutlu
12-05-2011, 21:33
Ne kadar bol güneş, okadar bol çiçek plumerialarda.

Jezebel
12-05-2011, 21:37
Okuduklarımdan öyle anladım, ektiklerimin biri gül kokuluymuş.
Bakalım, benimki de bir açsın.
Geçen sene açan Plumeria'mın kokusu güzeldi ama pek de güçlü değildi.
Yaşayıp göreceğiz.

Mutlu Kutlu
12-05-2011, 21:50
Bazı plumeriaların kokusu gerçekten çok zayıf. Moriqna cinslerinde bazıları aşırı kokulu, bazılarıda inadına az kokulu.

Jezebel
12-05-2011, 23:01
Bu aralar kan kırmızısı renkte bir Plumeria'ya taktım

211677

.

tturt
13-05-2011, 16:16
Bugün tam olarak açar diye düşünmüştüm ama tam olarak açmadı sadece ucu biraz açıldı. Fakat kokusu daha keskin hissediliyor.

211826

Jezebel
14-05-2011, 17:05
Sevgili tturt, umarım Plumerian açmıştır.
Bir görüntü alabilirmiyiz;)

Bu güzeliğin bir çeliği için açık arttırmaya girdim,

212013

3 dolara kazandım,
13 mayıs cuma uğurlu oldu benim için.
Hiç Guadelupe'den birşey satın almamıştım bu ilk oldu:D

tturt
17-05-2011, 14:33
Sayın Jezebel,

Hayırlısı olsun, inşallah sağ salim elinize ulaşır da size ve bizlere bu güzelliklerini yaşatır.

Plumerianın son durumu.

213274

213275

213276

Jezebel
19-05-2011, 06:18
Çok güzel, bu gün artık tam açmıştır, kokusu da etrafa yayılmıştır.
Darısı Orkun Kırcının ve benim başıma.

Cüce Plumerialarım çok güzel gelişiyor, merak ediyorum onlar açaba daha mı erken açıyorlar:confused:

213834

,

213835

Umarım beni çok bekletmezler.

Orkun Kırcı
29-05-2011, 09:41
Yapraklarımız açılmaya başlamış. Darısı çiçeklerin başına.

Jezebel
01-06-2011, 10:27
Bu mesajımdaki mavi plumeria 5/5 çimlendi.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=799143&postcount=1424

219228

.

gulşen
03-06-2011, 16:14
bunlarda benım plumerialarım, büyük olan sanırım pembeymiş, küçük olanda krem ortası sarı olan sanırım, bu sene çiçeklenirlermi bilmem ama yapraklarıda çok güzel küçük olan daha yeni yeni uyanıyor güzellik uykusundan :p

fatmadundar
03-06-2011, 17:42
Orkun'cum çiçekleri de açılmaya başlamış işte. Sol taraftaki basbayağı tomurcuk.

iris41
04-06-2011, 16:26
Kuru bir dalın böyle muhteşem cicege dönmesi cok ilginc .
tohumları kolay cimleniyormu . benim gibi tecrübesiz biri cimlendire bilirmi acaba :o sarı ve beyaz aynı cicekte birde koku off

Orkun Kırcı
05-06-2011, 10:39
Dün akşam itibariyle durum bu. :D

Jezebel
05-06-2011, 10:58
Az kalınca sabretmesi çok zor...:D

Orkun Kırcı
05-06-2011, 11:03
Kesinlikle :D

elifsirin
07-06-2011, 16:19
Orhan bey gözünüz aydın...
Misler gibi kokuya hazırlıklı olun
Mısır gezimde her yerde 3 rengide vardı,ben her an her yerde kokladım ve ben ilk orda gördüm bu çiçeği
Mısırlılar parfümünü bile yapmışlar ve tabi aldım....

günebakan
10-06-2011, 13:02
Benim plumeria çeliği de tuttu galiba öylemi acaba?

222573

Jezebel
10-06-2011, 15:07
Gözün aydın, tutmuş.
Bakalım ne renk açacaklar hanımefendi ;)

günebakan
10-06-2011, 15:13
Ooo çok sevindim :) sanırım beyaz olacak öyle diye biliyorum gene de süpriz:) Teşekkürler Jezebell

Orkun Kırcı
10-06-2011, 22:02
Gözünüzaydın. Bol çiçekli olur inşallah.:)

günebakan
10-06-2011, 22:05
İnşallahhhh Orkun teşekkürler:)

kopshtar
13-06-2011, 12:37
İlk uyandıktan sonra da çiçek verebiliyormu? Bu yıl üçüncü senesi ancak yapraktan başka birşey yok :(

Orkun Kırcı
13-06-2011, 12:55
Sanırım verebiliyor. Üstte fotosu olan plumeriamda diğer dalda da çiçek sapı oluşmaya başlamış. Geçen hafta birşey yoktu.

bıcırık
13-06-2011, 14:17
Şimdi plumeria'yı taktınız aklıma...Vay benim dertli başım...:D:D

Jezebel
14-06-2011, 07:40
Tam açmak üzere olan plumeriama birşeyler oldu.:(

224356

,

224357

,

224358

,

224359

Kırmızı örümcek deyip 2 kere her yanını (gövde, yapraklar üst ve altını) Neem azal' a ilaçladım.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Durumda bir fark olmadı.

agozce
14-06-2011, 21:05
Benimkilerde aynı durumda malesef.Bende ilaçladım ama hala aynı.

Jezebel
14-06-2011, 22:11
Bütün gün konuyu araştırdım, %1 yağlı deterjanlı çözeltı diyorlar.
Güneşte durmuyacakmış ilaçlıyken.
Bu ne demek, ilacı bir süre sonra silecek veya yıkayacakmıyız?

agozce
14-06-2011, 22:13
Herhalde ilaç kuruyana kadar güneşte kalmayacaktır...diye düşünüyorum.

Jezebel
14-06-2011, 22:25
Şimdi biraz daha kurcaladım, 24 saat ilaçlı duracakmış.
Ama hasarlı yaprakları makas yardımıyla gövdeye zarar vermeden kesecekmişiz.
Sonra bahçe hortumuyla yıkayın diyorlar.
Sonra da Neemazal gibi hafif yağlı %1lik çözelti ile fısfıslayın demişler.
Yapraklara kıyamamıştım, kıymam lazım...

Orkun Kırcı
14-06-2011, 23:00
Geçen böyle olmaya başlamıştı benimkide. Roa Natura ile birkaç fısfısla hemen kendine geldi.

Jezebel
15-06-2011, 07:51
Geçen böyle olmaya başlamıştı benimkide. Roa Natura ile birkaç fısfısla hemen kendine geldi.

Yine de biz dünyada kabul gormuş bir uygulamayı tercih edelim.
Roa'nin akarisit içerdiğini düşünmüyorum.
Saygılar .

kopshtar
15-06-2011, 08:25
Jezebel; Neemazal etkili olmuştur bence. Ancak bu tür akarların verdiğ zarar kalıcı oluyor. Yani bitkinin eski haline dönmesini beklemeyin.
Büyümesi hızlanmışsa ve yeni çıkan yapraklarda problem yoksa sorun halledilmiş demektir.

Zafer İnandıklı
16-06-2011, 21:37
Sekiz tür'ün beşinde başarı sağlayabildik;
Courtade Pink, Double Bale, Phet Paragay, Cindy Moragne, Hybrit 88.

Orkun Kırcı
21-06-2011, 19:40
İlk çiçeği açmaya başladı. Nedense çiçeklerde açmadan siyahlaşıp dökülme oluyor. Sebebini anlayamadım. Onca çiçeksapından bu kadarcık kaldı :(

Jezebel
21-06-2011, 21:51
Orkun kardeşim gözün aydın, doyasıya kokla ve unutma- çiçek sapına zarar verme, çiçeklenme aylarca aynı saptan devam edecek ;)

oxygene
27-06-2011, 14:34
Arkadaşlar bir süredir benim plumerialarım da kırmızı örümcek saldırısı başladı. Neemazal denedim ancak görünen o ki pek fayda etmemiş. Su ile yıkadım o da fayda sağlamadı. Geçen yıl da olmuştu ev yapımı ilaçları denedim. Ancak kısa süre içerisinde bitkinin ölmesine neden oldu. Okuduğum kadarıyla forumdaki arkadaşların pek çoğu bu dertten muzdarip. Yabancı sitelerde zarar gören tüm yaprakları koparıp hava almayacak şekilde bir poşet içerisinde bir müddet bekletilmesi önerilmiş. Tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok faydalı olacaktır.

acemifüsun
27-06-2011, 14:48
Ben de bu gün zarar görmüş yaprakları makasla gövdeye zarar vermeyecek şekilde kestim.

maki01
27-06-2011, 15:26
Bu da benim 2 yaşını dolduran plumeriam. Sanırım saksı değişimi yapmam gerekiyor çiçek verebilmesi için...

228714

acemifüsun
27-06-2011, 17:11
Bu da benim 2 yaşını dolduran plumeriam. Sanırım saksı değişimi yapmam gerekiyor çiçek verebilmesi için...

228714

Maşallah çok sağlıklı Sevgili maki01:) Büyük saksıya geçince iyice gelişecek:)

sevgili emel
05-07-2011, 14:09
Merhaba arkadaşlar harika görünüyor çiçekleriniz.. bu salgını başlatan ve tohumdan çimlendirmeyi başaran arkadaşları kutluyorum ancak benim de kanıma soktunuz :) acaba çelik için en uygun dönem nedir ve çelik gönderebilecek bir fedakar var mı oralarda ??? olmazsa sonbaharda tohum lütfeeeenn.. evim yetiştirmek için çok uygunışığı bol ve sıcaklık yaz kış ideal. benim de bir pulmeria sahibi olup yetiştirmeme yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Jezebel
05-07-2011, 15:12
Tohumları
http://www.tohumlar.net/product.php?id_product=841
fidanı da www .tropiksera.com' da satılıyor.
Bizler satın aldık, size de şiddetle tavsiye ederiz, çok güzel.

sevgili emel
05-07-2011, 17:22
çok teşekkür ederim jezebel, dikim için en uygun ay ne zaman olur sizce? eylül?

Jezebel
05-07-2011, 18:37
Daha yeni 19 tane ateş kırmızısı rengi Plumerianın tohumunu ektim.
Daha uygun bir mevsim olamaz, firesiz hepsi çıktı.

iris41
05-07-2011, 20:17
Bu güzel bir haber jazebel .Tohum işini kıvırdıgıma göre sanırım plumeria tohumunada el atma zamanı geldi benim icin :p yetişmiş bir bitkiden cok daha zevkli tohumdan yetiştirmek evde yer kalmadı ama bir köşe buluruz artık :D

Jezebel
05-07-2011, 20:38
Sevgili iris41, tüm denemelerimi diatomitle yaptım.
%100 başarı için vazgeçilmez bir malzeme;)

agozce
05-07-2011, 23:08
Ne güzel....:))) Dilerim hepsi büyür.

Jezebel
05-07-2011, 23:55
Bir kısmı dağıtılacak tabi ki, yoksa evde Plumeria ormanım olur.

malbman
06-07-2011, 12:55
Sevgili Cemo'nun gönderdiği iki "sopanın" son hali :p:p

malbman
06-07-2011, 12:57
Bazı yapraklarda yanık gibi oluşumlar var. Yaprak buradan kurumaya başlıyor ve en sonunda dökülüyor. bunun nedenini ve buna karşı yapılması gereken bakımı bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

sevgili emel
06-07-2011, 15:10
[QUOTE=Jezebel;832101]Bir kısmı dağıtılacak tabi ki, yoksa evde Plumeria ormanım olur.[/QU
sevgili jezebel tohum için verdiğin adres şu sıralar aktif değil ne yazık ki.. dağıtmayı düşündüklerine talip olabilir miyim. bu işlere yeni bulaştım ama tam bir hastalıkmış. açelyadan mum çiçeğini alıp arkadaşlara dağıttıktan sonra hem paylaşmanın hem yeşertmenin tadına vardım şimdi aklım fikrim burada. evim de müsait. paylaşım ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. teşekkürler

Orkun Kırcı
09-07-2011, 12:24
Eski çiçek sapımız.
232720

Diğer daldaki yeni çiçek sapımız.
232721

Genel durumumuz.
232722

Dallarız uç kısımlardan yeni dallanma işaretleri gösteriyor. Sanırım seneye Çok dallı bir plumeriam olacak. :D
232723

Bu da rüzgara kurban giden son mohikan :D
232728

acemifüsun
09-07-2011, 12:37
Eski çiçek sapımız.
232720

Diğer daldaki yeni çiçek sapımız.
232721

Genel durumumuz.
232722

Dallarız uç kısımlardan yeni dallanma işaretleri gösteriyor. Sanırım seneye Çok dallı bir plumeriam olacak. :D
232723

Bu da rüzgara kurban giden son mohikan :D

232728

Son Mohikan demeye hakkın yok:) Maşallah yeni çiçekler sırada:)Ellerine sağlık kardeşim.

günebakan
09-07-2011, 13:13
Benim plumeriam daha yapraklanmadan çiçek sapıylamı geliyor ne dersiniz:)

232770

Jezebel
09-07-2011, 13:29
Tohum isteyen kişi sayısı çok ise ben toplu alım yapabilirim.
Diatomite ekilirse fire sayısı 0.
Ama isteyen bir tek sizsiniz sanırım...
Şu an sağlığım kargoya gitmeyi elvermiyor, daha sonra haberleşiriz.

Benol Hazaroğlu
09-07-2011, 14:30
Benim Pulumeriam. Fide olarak alındı yani emeksiz. Geldiğinde Mayıs ayında 1 metre idi. Gövdesinde kararmalar var. Sayfayı okuyup öyle aldım.
Kararmalar beni endişelendirsede tek bir dal olduğu için kesip çeliklemeye kıyamadım. Zannederim bu kararmanın pek bir önemi yok.
Dallı budaklı olsun isterdim ama yetişkin fideyi nasıl dallandırabilirim bilmiyorum.

Sevgili Jezebel seninkinden bir kenarda küçük bir yedek bulunsun. Renkli ise alabilirim.Satıcı bunun rengini bilmediğini söyledi. Tropik seradan alındı.

sevgili emel
09-07-2011, 17:36
Tohum isteyen kişi sayısı çok ise ben toplu alım yapabilirim.
Diatomite ekilirse fire sayısı 0.
Ama isteyen bir tek sizsiniz sanırım...
Şu an sağlığım kargoya gitmeyi elvermiyor, daha sonra haberleşiriz.

geçmiş olsun, umarım ciddi bir şey yoktur.. güzel haberlerinizi bekliyorum.. sevgiler..

Yaylacı
09-07-2011, 21:50
Sayın Jezebel geçmiş olsun, bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı dilerim. Mümkünse ben de Plumeria tohumu veya fidesi varsa isterim. Saygılarımla...

siniroluyorum
10-07-2011, 00:02
Ben de alabilirsem tohumlardan gerçekten çok mutlu olurum :)

Jezebel
10-07-2011, 07:27
Arkadaşlar bu tohumları eBay'dan döviz karşılığı alıyorum.
O bakımdan uygun olduğumda maliyetine paylaşım başlığı açarım.
Sizin kadar benim de mağdur olmamam gerekiyor.
Aldığım fiyatı açıklarım, kargo ücreti alıcının olur.

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320724526357&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Bu ürün için açık arttırma usulü "kapışacağım",
sonuçlanmasına 1gün 20 saat var.
Üründe 6 çok nadir plumerianın tohumu var.
Her çeşitten 20'er tohum var. Yani her birinden 2'er tohum alacak olursak 10 kişi rahatlıkla bu 6 nadir çeşidi yetiştirebiliriz.
Verdiğim linkten açık arttırma sonuçlandığında kazanıp kazanmadığımı ve kaça aldığımı, o anki kurla hesaplayabilirsiniz.
Saygılar.

agozce
10-07-2011, 16:42
Çok güzellermiş.

Koyacak yerim olsa hiç düşünmem. Renklerini bilmediğim 4 tane var. 3 yaşında ama hala açmadılar.

Yinede paylaşacak kimseyi bulamassanız, ben ortak olurum. Bir gün yerim olur da ekerim...Fazla tohum göz çıkarmazdı değil mi?

iris41
10-07-2011, 20:29
Sevgili jezebel gecmiş olsun . uygun görürseniz tohumların bir kısmına bende talip olmak isterim .

sevgili emel
10-07-2011, 22:07
gerçekten çok heyecan verici görünüyorlar.. dilerim bu güzelleri büyütüp açtırma şansımız olur..