View Full Version : Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009)
Ferda Ülkümen
05-07-2009, 22:56
Sayın zeplin34
Fotoğraf pek net değil ama Cuphea (kufeya) adlı çalıya benzettim ben.
evet 4.tekil kişi, sizin söylediğiniz gibiymiş benim bitkim. teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.
Teşekkür ederim arkadaşlar, bir de bu var tanımlayamadığım...
90546
Komşumun verdiği çiçek aynı bunun gibi açtı, ismini ben de öğrenemedim.
zeplin34
06-07-2009, 16:08
sn. ülkümen,
evet birebir aynı. teşekkür ederim.
Orta Karadeniz ormanlarında rastladığımız bu bitkinin adı nedir?
91050
91051
91052
Sn.k0900, sorduğunuz bitki "sarı kantaron".
Sebahattin Sargın
06-07-2009, 18:27
Sn. K0900;
Bu Binbirdelikotu (Hypericum calycinum), otsu ve uzun ömürlü bir bitkidir...
Sevgiler ;)
1 ve 2. fotoğraf Haworthia Fasciata
4 ve 5. fotoğraf ise Sempervivum
Tolgahann
91055
91056
91057
91058
91059
nurcanaybay
06-07-2009, 19:07
2. fotoğrafta ki hosta
1. ve 3. fotoğrafta ki sukulent cinsi
tolgahann
06-07-2009, 19:27
Teşekkürler.
Düzce köylerinde saksıda yetiştirilen üç çeşit bitkinin adı nedir?
91055
91056
91057
91058
91059
1 ve 2. fotoğraf Haworthia Fasciata (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15749)
4 ve 5. fotoğraf ise Sempervivum (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11084)
1.Campanula
2.Orchis olabilir
3.Agrimonia sp. (Rosaceae)
herbaryum
tolgahann
06-07-2009, 20:11
2. eklentideki yabani orkide.Malesef diğerlerini bilmiyorum.
arkadaşlar başka bir çiçeğin yanında çıktı bu minik çiçek
öyle ilginç ki büyüyor yaprağında minik minik bişiyler oluşuyor bunlar kopup toprağa düşüp orada büyümeye başlıyor....
merak ettim adını bilen varmı?
tolgahann
06-07-2009, 22:03
arkadaşlar başka bir çiçeğin yanında çıktı bu minik çiçek
öyle ilginç ki büyüyor yaprağında minik minik bişiyler oluşuyor bunlar kopup toprağa düşüp orada büyümeye başlıyor....
merak ettim adını bilen varmı?
Bitkinizin ismi Kalanchoe Daigremontiana (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15937&highlight=Bryophyllum+daigremontianum).
Sayın sükunet adanada bu çiçeye aşkın gözdamlası diyorlar
Volare, ben "Şebboy"a da "Adaçayı"na da benzettim. Ama Adaçayının yaprak yapısı tüylü oluyor ve rengi daha beyazımsı oluyor. Yaprakları ovalayınca güzel bir kokusu oluyor.
Gerçi Şebboyun da yaprak rengi daha açık yeşil oluyor.
tolgahann
06-07-2009, 23:39
Sevgili limon bende Sevgili volare'nin çiçeğini baştan adaçayına benzettim ama biraz araştırma yapınca yapraklarn gazania ya daha çok benzediğini farkettim.Yanılıyormuyum.:confused:
Ferda Ülkümen
07-07-2009, 00:06
Teşekkür ederim arkadaşlar, bir de bu var tanımlayamadığım...
90546
Altınbaşak (Solidago virgaurea) olabilir.
Sn . Limon ve sn. tolgahann , adacayim var , bu farkli ,uc loblu yapraklar var , gazania olabilir .
Neyse bekleyelim acsin , tekrar sorarim o zaman :)
Sarıkoz köyünde bulduğum bu çiçeğin özelliği ıhlamur çiçeği gibi kokması. Adını bilen var mı?
çok teşekkür ederim arkadaşlar...
Koyu yeşil
07-07-2009, 16:49
Bu çiçeği bir köyün pazarında satıyorlardı. İsmini Kızılay koymuşlar :) Gerçek ismi nedir acaba?
Ferda Ülkümen
07-07-2009, 17:15
Clerodendrum thompsoniae (http://www.agaclar.org/agac.asp?id=972)
Sayın Koyu yeşil ,hangi köy , ben gidip alayım .
Clerodendrum koleksyonu yapıyorum da...
ortanca_
07-07-2009, 19:20
hint ortancası varmış kendisinde olan varsa resmini nasıl yetiştirildiğini yazarsa sevinirim saygılar.
herbaryum
07-07-2009, 20:57
Sarıkoz köyünde bulduğum bu çiçeğin özelliği ıhlamur çiçeği gibi kokması. Adını bilen var mı?
Galium sp. (Rubiaceae)
Teşekkür ederim:)
Hem de şifalı bir bitkiymiş.
Merhaba, acaba bu güzel şarmaşığın adı nedir?
2. eklentideki yabani orkide.Malesef diğerlerini bilmiyorum.
Sn.Tolgahan, teşekkürler.
6030. mesajdaki 1., 3., 4. bitkilerin adı nedir?
herbaryum
08-07-2009, 20:27
Clematis sanırım.
herbaryum
08-07-2009, 20:35
Teşekkürler.
Aşağıdaki bitkilerin adı nedir?
1.Campanula
2.Orchis olabilir
3.Agrimonia sp. (Rosaceae)
4.Çiçekleri yakından görmek lazım.
Teşekkürler, Sn. Herbaryum.
Dere kenarında gezerken aynı bitkiden ben de buldum burada. Köklü olarak almaya çalıştım ve bahçeye diktim. Clematise çok benzettim. İnternette Clematis türlerini araştırdım Clematis ''Brunette'' denen türe benzettim en fazla ; ama yine de tam olarak türünden emin değilim.
h kemal h
09-07-2009, 14:10
Merhabalar arkadaşlar. Bana bu bitkiyi lavanta diye verdiler. forumu araştırdım lavanta bölümünde, resim galerisinde böyle bir bitki göremedim. merak ettim bilen ustalarımdan bu bitkinin adını (türkçesini) öğrenebilirmiyim.ilgilenecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim saygılar. DSC00145.jpg (71
Ferda Ülkümen
09-07-2009, 14:39
Bu bitki lavantaya değil, biberiyeye benziyor.
h kemal h
09-07-2009, 14:47
Teşekkür ederim sayın Ferda demek beni kandırdılar. neyse öğrenmiş oldum sayenizde sağolun tekrar teşekkür ederim.
herbaryum
09-07-2009, 14:52
Merhabalar arkadaşlar. Bana bu bitkiyi lavanta diye verdiler. forumu araştırdım lavanta bölümünde, resim galerisinde böyle bir bitki göremedim. merak ettim bilen ustalarımdan bu bitkinin adını (türkçesini) öğrenebilirmiyim.ilgilenecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim saygılar. DSC00145.jpg (71
Santolina chamaecyparissus de olabilir Lavantin diye biliniyor.
Merhaba. Acaba bu çiçeğin adını bilen varmı?
ardabora
09-07-2009, 16:57
Merhaba, bu resimdekiler astilbe olabilir mi acaba?
tolgahann
09-07-2009, 17:07
Bence astilbe (keçi sakalı) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15324&highlight=astilbe) .:)
tolgahann
09-07-2009, 17:08
Merhaba. Acaba bu çiçeğin adını bilen varmı?
Burada sabun otu deniliyor.Sebebi ise çiçeklerinle elinizi yıkadığınızda sabun gibi köpürüyor.
ardabora
09-07-2009, 17:08
Bu resimdeki de Plumeria olabilir mi?
tolgahann
09-07-2009, 17:20
Evet sevgili ardabora bitkiniz bence sizin de dediğiniz gibi plumeria (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5352&highlight=plumeria).Güle güle büyütün.
ardabora
09-07-2009, 17:26
Sağolun...
Bu sayfaya soru sormadan kendim de iyice araştırıyorum,emin olmak için resim ekliyorum.
Bunun adını aradım ama bulamadım,kesin gözümün önündeki sayfaların birinde açılmış konu vardır ama...
tolgahann
09-07-2009, 17:35
Emin değilim ama yapraklar ve çiçek hazerana (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12737&highlight=hazeran) benziyor sanki.
Burada sabun otu deniliyor.Sebebi ise çiçeklerinle elinizi yıkadığınızda sabun gibi köpürüyor.
Bilgilendirdiğin için teşekkürler, sayın tolgahann.
Sevgili Tolgahan,
Hazeran bence de.
Sevgili Volare,
Bu gazanya.Çok yakında açar.
Sevgili Zeferan,
Phlox olabilir.
Sevgili Ardabora astilbe. Bu ara da plumeranız hayırlı olsun. Nerden aldınız?Güle güle büyütün.
Sabun otu notunuzu yeni gördüm,netten resimlerine bakınca ,kesinlikle sabun otu olduğunu anladım.
Dere kenarında gezerken aynı bitkiden ben de buldum burada. Köklü olarak almaya çalıştım ve bahçeye diktim. Clematise çok benzettim. İnternette Clematis türlerini araştırdım Clematis ''Brunette'' denen türe benzettim en fazla ; ama yine de tam olarak türünden emin değilim.
Ben de öyle olduğunu düşünmüştüm, bir de Ağaçlar.net bilgililerine sorayım dedim. Cevaplarınız için teşekkürler Sayın Passion ve Sayın Herbaryum.
ardabora
10-07-2009, 01:11
Sevgili Zeferan,
Phlox olabilir.
Sevgili Ardabora astilbe. Bu ara da plumeranız hayırlı olsun. Nerden aldınız?Güle güle büyütün.
Sabun otu notunuzu yeni gördüm,netten resimlerine bakınca ,kesinlikle sabun otu olduğunu anladım.
Sevgili jineop,
Maalesef astilbe ve plumeria benim değil, hazeran da dahil olmak üzere bu çiçekler teyzemin bahçesinde. Ama "benim" gözüyle bakıyorum:p
Astilbeyi nerden buldu bilmiyorum ama plumeriayı Kıbrıs'tan getirmiş.
Hazeran da bahçesinde ekili durumdaydı ama bugün Tekirdağ-Çerkezköy'de son yıllarda gördüğüm en kötü yağmurlardan biri yağdı.
Teyzemin bahçesinde ne var ne yoksa gitmiş. :(
Yaklaşık 750 m2.lik bahçede ekili çiçek ve sebzeler telef olmuş.
"Yardıma gideyim,bahçeyi toparlayalım" dedim ama oğlum sünnet oldu, gelen gidenimiz oluyor,bir yere kımıldayamıyorum.
Aylarca uğraş,didin,bir saatlik yağmur-dolu-fırtına herşeyi mahvetsin..:(
Bu kadar lak lak ettim,bari bir resim daha ekleyeyim de boş muhabbetle doldurmayayım bu sayfayı.
Resimdeki çiçek de teyzemin bahçesinde ekili.Geçen gelişimde minik fidelerinden bir kaç tane de kendi bahçeme diktim,bir haftadır evde yokum,ne durumdalar bilmiyorum.
Çiçeğin ismi Physostegia (http://images.google.com.tr/images?gbv=2&hl=tr&q=Physostegia%20virginiana&lr=lang_tr&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi)
Ama ben türkçe ismini öğrenmek istiyorum.Bilen varsa yardımcı olsun lütfen,latincesini telaffuz etmek bize zor geliyor da..:dilli:
tolgahann
10-07-2009, 01:18
Sn.ardabora o dolulu yağmur çok kötü oldu.Hurma ağacının üzerindeki küçük meyveler döküldü hep.En önemliside ben o doluyo dışarda yakalandım.Bahçeler gerçekten çok kötü durumda.Bitkinizin ismini bilmiyorum malesef ama çok güzelmiş.Güle güle büyütsün teyzeniz.
ayşe gül
10-07-2009, 16:16
bu bitkinin adı nedir?
bilen arkadaşlar cevap yazabilirmi geçen sene bi arkadaştan almıştım ufak bir çelik buhale geldi arkadaşdakinin boyu 1metre vardı çubuğa sardırmıştı ama benimkinin heryerinden yeni filizler çıktı saksıyı kapladı.
Sevgili ayşe gül çiçeğinizin adı Kalanchoe...
bakımı konusunda forumda paylaşımı var orayı inceleyerek çiçeğinize daha bilinçli bir bakım uygulayabilirsiniz...
ayşe gül
10-07-2009, 19:06
kalonşeye benziyor ama kalonşe değil kalonşelerim var çünki!
Bence de Kalanchoe'ye benziyor. Kalanchoe'lerin çok fazla alt türleri var. Bir diğer türe sahipseniz o sizi yanıltmasın.
jack1020
11-07-2009, 09:25
merhaba yeşil tutkunları...
kokulu çiçekli bir ağaç var ne olduğunu bilmiyorum.yardım ederseniz sevinirim..resmini yüklüyorum...bilenler yazsın lütfen..teşekkür ederim...
92069
92070
Bu bitkinin adı Ligustrum Ovalifolium.
merhaba yeşil tutkunları...
kokulu çiçekli bir ağaç var ne olduğunu bilmiyorum.yardım ederseniz sevinirim..resmini yüklüyorum...bilenler yazsın lütfen..teşekkür ederim...
Viburnum tinus olabilir.
Sebahattin Sargın
11-07-2009, 09:47
Bu kurtbağrı (ligustrum sp.) bence...
jack1020
11-07-2009, 10:13
merhaba
vibirnum tinus a benziyor ama çiçekleri daha küçük sanki...uyuşmuyor
jack1020
11-07-2009, 10:29
bir resim daha koyuyorum umarım yardımcı olur...
Viburnum tinus, çiçekleri dökülmek üzere olduğundan bu şekilde görünüyor.
ahmet salih
11-07-2009, 10:57
bence de ligustrum sp.
jack1020
11-07-2009, 11:15
arkadaşlar her ikisinede benziyor..
kokusu ile ilgili birşeyler bilen arkadaşlar varmı..
ağır bir kokusu var.yağmur yağdığında buram buram oluyor...
kokuyu tarif etmeye çalışacağım..
gardenya gibi yoğun,şekerli birşey ama bir parçada sanki sanayi ürünüymüş gibi bir koku..çok hafif...kimyasal gibi birşey
ilginize teşekkürler
herbaryum
11-07-2009, 11:52
bir resim daha koyuyorum umarım yardımcı olur...
Ligustrum ovalifolium
Herzaman ki gibi yanlış cevap. Teşekkürler Herbaryum. Rica etsem,http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14911&page=20 590 nolu mesaja da bir bakabilirmisiniz.Çok sağolun.
Bu bitkiyi tanıyan var mı acaba?
ayşe gül
11-07-2009, 18:31
bu çiçeğin adı nedir?
_eşim'in bana getirdiği çiçek.
açmamış hali!
tolgahann
11-07-2009, 18:49
Sn.ayşe_gül bitkinizin adı lilium (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6665&highlight=zambak+yeti%FEtiricili%F0i).
ayşe gül
11-07-2009, 19:09
_teşekkürler tolgahann
Scabiosa sp. (Dipsacaceae)
Herbaryum
Mountain Laurel Blossom Cluster olabilir.Nerden buluyorsunuz bu güzellikleri:)
Teşekkürler, önüme çıkıveriyorlar:)
nermintekin
12-07-2009, 10:33
http://i30.tinypic.com/2iw7pm1.jpg
http://i27.tinypic.com/zjxn2g.jpg
bu cıcegın hakında bılgısı olan varsa bana yardımcı olurmu
nermintekin
12-07-2009, 10:34
yaprak ve dalları aynı afrıka meneksesı gıbı tüylü
Nermin hanım çiçeğinizin burada ki adı japon küpelisi. Kırmızı renkte tüğlü çiçek açar. Çok aydınlık yeri seviyor.Gerektikçe su verirsiniz. Bende olanı şuanda açmak üzere açınca resim eklerim. Çok bereketli bir bitki.seneye bir sürü sürgün yavru veriyor. Saksı almayacak hale geliyor...
thomasina
12-07-2009, 11:34
Begonia Black Fang
Annemde olan bu çiçeğin ismini bilen bir arkadaş varsa çok sevineceğim. Birisi çelik halinde getirmiş o da tutturmuş, gayet sağlıklı duruyor ama ne getiren ne de annem bilgi sahibi.
Şimdiden teşekkürler.
http://img172.imageshack.us/img172/7364/s7301710.jpg
[QUOTE=thomasina;460269]Annemde olan bu çiçeğin ismini bilen bir arkadaş varsa çok sevineceğim. Birisi çelik halinde getirmiş o da tutturmuş, gayet sağlıklı duruyor ama ne getiren ne de annem bilgi sahibi.
Şimdiden teşekkürler.
Begonia Black Fang sanırım.
yaprak ve dalları aynı afrıka meneksesı gıbı tüylü
Achimenes'e (Kağıt çiçeği) benziyor. Bende de var. Birkaç güne kadar çiçek açacak.
Sevgili Thomasina,
Yaprak yapısı,begonyaya çok benzediği için geogle dan buldum. Sevgiyle kalın.
herbaryum
12-07-2009, 19:01
Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir?
Scabiosa sp. (Dipsacaceae)
Teşekkürler Sn. Herbaryum.
Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir?
Çiçekleri sedum çiçeğine benziyor, çok yıllık, yapraklı bir bitki.
Bu arada söylemeliyim ki bu çiçeğin yaprakları ve dalları inanılmaz ölçüde tüylüler.
Sayin Nermintekin,
Kirmizi cidekleri varsa, kesinlikle " sinningia reitzii "
Çileklerin arasında biten bu yabani çiçeğin adını bilen var mı?
92413
Sevgili Nariçi,
Ben de aynısından 2 tane var çiçek açarmı diye merak ediyorum.Sağolun.
Bu bitkiyi tanıyan var mı acaba?
Nevsune hanım ben kauçuk ağacına benzettim.Büyük yapraklarıda var mı acaba?
herbaryum
13-07-2009, 19:34
Çileklerin arasında biten bu yabani çiçeğin adını bilen var mı?
92413
Hibiscus trionum
Bu çiçeklerin adları nelerdir acaba?
İlk iki fotoğraftaki bitki, kırmızı çiçekli küçük bir ağaç. Kırmızı çiçekler de neredeyse avuç içi büyüklüğünde.
Son iki fotoğraftaki sarı çiçekler (çarkıfelek çiçeğinin yanındakiler) ise bir ağaçtan düşen çiçekler. İnanılmaz baygın bir kokuları var, frezyanın daha şekerlisi gibi. Ağacın fotoğrafı şu an bende değil. Yaprakları ince.
herbaryum
13-07-2009, 19:51
Bu çiçeklerin adları nelerdir acaba?
İlk iki fotoğraftaki bitki, kırmızı çiçekli küçük bir ağaç. Kırmızı çiçekler de neredeyse avuç içi büyüklüğünde.
Son iki fotoğraftaki sarı çiçekler (çarkıfelek çiçeğinin yanındakiler) ise bir ağaçtan düşen çiçekler. İnanılmaz baygın bir kokuları var, frezyanın daha şekerlisi gibi. Ağacın fotoğrafı şu an bende değil. Yaprakları ince.
1.Erythrina crista-galli
Sebahattin Sargın
13-07-2009, 19:53
1.Erythrina crista-gallinin türkçesi Mercan ağacı burada (http://agaclar.net/forum/showthread.php?p=450990) bir başlık açılmış...
Sevgiler ;)
Çok teşekkür ederim Sayın herbaryum ve Sebahattin Sargın.
Hibiscus trionum
Teşekkür ederiz, Sayın herbaryum. Öğrendiğimiz iyi de önem ve kıymet durumu, özellikleri nedir acaba?
Bu çiçek Gümüşhane'nin dağlarında oluyormuş. Çok güzel kokan bir çiçekmiş. Mişli mışlı konuşuyorum çünkü ben hiç görmedim. Buna yayla çiçeği diyorlarmış. İnternette geçen gün fotoğrafını bulunca altında da ismi yazmayınca burada sormaya karar verdim. Latince ismini ya da başka ismini bilen var mı? Çiçeği Phloxa benziyor ama yaprakları daha farklı.
92560
herbaryum
14-07-2009, 08:15
Bu çiçek Gümüşhane'nin dağlarında oluyormuş. Çok güzel kokan bir çiçekmiş. Mişli mışlı konuşuyorum çünkü ben hiç görmedim. Buna yayla çiçeği diyorlarmış. İnternette geçen gün fotoğrafını bulunca altında da ismi yazmayınca burada sormaya karar verdim. Latince ismini ya da başka ismini bilen var mı? Çiçeği Phloxa benziyor ama yaprakları daha farklı.
92560
Primula sp.
Merhaba,
Bu yıl diktiğim karışık tohumlardan çıkan iki çiçeğin mümkünse isimlerini öğrenmek istiyorum. Tohum alırsam ne olduğunu bilirsem ona göre saklar fazla olursa paylaşırım.
92637
92638
92639
Üsteki resimlerin dışında bu yıl sapancada çiçekçiden aldığım ama ismini tam olarak anlayamadığım iki çiçek var ben sardunya familyasından olduğunu düşündüm yanılıyor olabilirim yaprakları hemen hemen aynı biri sarkan ve çiçekleri ufak diğeri sarkmıyor çiçekleri büyük. Bunların dışında geçen sene aldığım bu yılda çiçeklenen bir çiçeğim var bunların mümkünse isimlerini öğrenebilirmiyim.
92641
92642
92643
Adalet Yağcı
14-07-2009, 08:56
Sayın ttrut, üstteki mesajınızda görülen ilk iki çiçek Latin çiçeği, alttaki mesajınızda ilk iki çiçek ise ceylan sardunya.
Sayın Adalet Yağcı,
Çok teşekkür ederim. İnternet'den hemen araştırdım bilgi sahibi olmaya devam edeceğim.
3. resimlerdeki çiçekleride inşallah site sevenlerden öğreneceğim.
Primula sp.
Teşekkür ederim Sn. Herbaryum.
Üsteki resimlerin dışında bu yıl sapancada çiçekçiden aldığım ama ismini tam olarak anlayamadığım iki çiçek var ben sardunya familyasından olduğunu düşündüm yanılıyor olabilirim yaprakları hemen hemen aynı biri sarkan ve çiçekleri ufak diğeri sarkmıyor çiçekleri büyük. Bunların dışında geçen sene aldığım bu yılda çiçeklenen bir çiçeğim var bunların mümkünse isimlerini öğrenebilirmiyim.
92641
92642
92643
Sn. Tturt ,
3. çiçeğinizi Ateş çiçeğine benzettim. Salvia splendens .
Merhaba,
Bu yıl diktiğim karışık tohumlardan çıkan iki çiçeğin mümkünse isimlerini öğrenmek istiyorum. Tohum alırsam ne olduğunu bilirsem ona göre saklar fazla olursa paylaşırım.
92637
92638
92639
En alttaki çiçeği Yer açelyası, Godetia ya benzettim ama emin değilim..
Eklenti 92639 Clarkia unguiculata mı acaba ?
92641 ceylan sardunya diye biliyorum...
92643 nolu eklentideki kırmızı çiçekli begonya da-Begonia Million Kisses
Her zaman ki gibi yanlış cevap. Teşekkürler Herbaryum.
jineop, kendiniz de kabul ettiğinize göre, bir süre bu bölümü sadece izleseniz nasıl olur?
Bu bitki bahçemde ve çalı türü bir bitki.
Çiçek rengi de çok hoşuma gidiyor.
Çiçekleri, dal üzerinde aynen kelebek çalısı gibi açıyor, ama ben adını bilmiyorum.
Öğrenebilirsem mutlu olacağım.
92791
Bu çiçeğin adı Duranta sp.
jineop, kendiniz de kabul ettiğinize göre, bir süre bu bölümü sadece izleseniz nasıl olur?
Çok haklısınız malina,bundan sonra sadece izleyeceğim.
herbaryum
14-07-2009, 20:35
Bu bitki bahçemde ve çalı türü bir bitki.
Çiçek rengi de çok hoşuma gidiyor.
Çiçekleri, dal üzerinde aynen kelebek çalısı gibi açıyor, ama ben adını bilmiyorum.
Öğrenebilirsem mutlu olacağım.
92791
Duranta sp. sanırım (Verbenaceae)
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. verilen cevaplara göre internet'de yaptığım incelemede 92639'un Clarkia unguiculata ve 92643'ün Begonia Million Kisses olduğunu öğrendim.
Adalet Yağcı
14-07-2009, 22:22
Sevgili Güler, ben aynı çiçeği geçen yıl 'Ağaç Menekşesi' diye almıştım, soğuğa dayanıklı değil dikkat edin.
ardabora
14-07-2009, 23:16
Merhaba,
Dünden beri bunun ne olduğunu anlamaya çalışıyorum, çiçek açan bir bitkiyi ararken daha rahat buluyorum ama buna bir cevap bulamadım.İsmini öğrenebilir miyim?
Teşekkür ederim sayın herbaryum.
Sevgili Adalet mesajını okuyunca güldüm, neden mi?
Ben bu çalıyı geçen sene karın altında tuttum. Bu baharda yeniden patladı. Saksıya alıp da kışın limonluğa mı alsam acaba.
Limonlukta bulunanlar kışın uykuya yatıp, hiç su istemeyenler oluyor genelde.
Bu sene Sundavilla da benimle İstanbul'a seyahat edemiyecek kadar büyüdü. Belki her ikisini de yanyana sıkıca sarar bırakırım. Allaha emanet.
Adalet Yağcı
15-07-2009, 07:30
Sevgili Güler, baharda dalları kupkuruydu, çok üzüldüm sökmeye kıyamamıştım.
Bir ay kadar önce diplerden patlamış, şimdi on santimcik, bu sene açar mı bilmiyorum.
Bu yüzden dikkat edin demiştim.
Evet aynen öyleydi.
Ben de baktım kupkuru birkaç dal. Acaba bu neydi diye düşündüm ama dokunmadan öylece bıraktım. Allahtan o dalları kesmemişim. Aynen Clematis gibi kuru dediğim o dallarda pıtır pıtır gözler patladı ve bu şekle geldi. Hem kuru dediğim dallar patladı hem de dibinden sürgünler verdi.
Dedim ya bir de kar altında kaldı.
Merhaba, çiçeğiniz "ficus" tam adını hatırlayamadım. Bir de kırmızı yapraklı olanı vardır.
Bu kim bilemedim.. :)
Sarı yasemininimin dibinde çıkmış, çiçeklenmiş.. Yaprakları nane gibi. Acaba nane mi dedim kokladım. Hiç kokusu yok..
Sürgünler dikenli, güneşte yapraklar kızıllaşıyor. Hanım tuzluğu değil! O bitkiden var. Bunun yaprakları daha küçük ve kalın, sertçe.
92990
yastikci
15-07-2009, 18:38
Merhabalar,bu bitkinin, çiçeğin adı nedir?
Şimdiden teşekkürler..
92996
92997
92998
Bu bitkilerin adı nedir?
1. Bitkinin çiçekli hali 6105 nolu mesajda var.
Bu bir çalı ,çiçekleri çok güzel,kokusu yok gibi ...
Ben de bu narin minik mavi çiçeğin ismini öğrenmek istiyorum.
Yaprakları hafifçe tüylü ve adaçayı yaprağı renginde.
Çiçekler birer karış uzunluğundaki ince dal uçlarında minik minik, mavi mavi açıyor.
93342
93343
93344
Bu bitkinin adı Concord Blue streptocarpella.
Bu bir çalı ,çiçekleri çok güzel,kokusu yok gibi ...
Sn. Volare, sorduğunuz bitkiyi pembe ispiryaya benzettim çiçek ve yaprak açısından.
Sayın k0900, ikinci fotoğraftaki sukkulentinizin adını bende de olduğu için merak ediyordum. Kenarlarının pembe oluşundan "Sedum sieboldii" olduğuna karar verdim. Siz de bir inceleyin.
Teşekkürler , öyleymiş Spiraea japonica .
ayferaksit
17-07-2009, 16:35
Bugün bir arkadaşımdan alıp ektiğim bu çiçeği tanıyor musunuz? Bir ara forumda görmüştüm ama bulamıyorum. Torf ve dere mili karışımına ektim acaba doğru mu yaptım? Nasıl bir bakım ister bilen arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba? Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın ayferaksit, bitkinizin adı Oxalis (süs yoncası). Bakımı ile ilgili bilgileri http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11620 sayfasında bulabilirsiniz.
ayferaksit
17-07-2009, 19:30
Nariel teşekkür ederim
bu güzel şey inatla başka bir saksının içinde kendiliğinden çıkarak büyüdü. ne olduğunu bilecek biri var mı? ayrık ot bile olsa onu atmaya niyetim yok ama ne olduğunu da merak ediyorum.
Sn. nimbus, çimlenen bitkiniz dışbudak yapraklı akçaağaç sanırım. Bilimsel adı "Acer negundo".
Benim mavi bitkimi tanıyan yok mu?
Güler Hanım, sabahtan beri sizin bitkiyi arıyorum, daha şimdi sizin bitkinin fotoğrafına rastladım. İsmini bulmaya çalışıyorum.
Buldum Güler Hanım. "Concord Blue Streptocarpella".
Sayın k0900, ikinci fotoğraftaki sukkulentinizin adını bende de olduğu için merak ediyordum. Kenarlarının pembe oluşundan "Sedum sieboldii" olduğuna karar verdim. Siz de bir inceleyin.
Teşekkürler.
Sn. nimbus, çimlenen bitkiniz dışbudak yapraklı akçaağaç sanırım. Bilimsel adı "Acer negundo".
Sn.Nariel, bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Belki de kuşlar saksıma gömdüler. Şimdi de takkemi önüme alıp düşünmeye başladım. 15-20 metre boya ulaşıyormuş bu akçaağaç :eek:
Sevgili Nariel, teşekkür ederim.
Koyu yeşil
20-07-2009, 12:55
Sayın Koyu yeşil ,hangi köy , ben gidip alayım .
Clerodendrum koleksyonu yapıyorum da...
Geç cevap için üzgünüm, yeni gördüm mesajınızı Volare, çiçeği Kozbeyli köyünün pazarında gördüm (Foça)
tolgahann
20-07-2009, 19:25
Doğa da rastladığım bu bitkinin ismi nedir.Çiçekleri küçük lacivert ve beyaz renklerde sarılıcı bir bitki . Şu an tohum kapsülü oluşturmuş durumdalar.Üzerinde çiçek yoktu.Tohum keseleri de ilginç,sarılıcı bir bitki. Umarım ismini bilen biri vardır.:)
herbaryum
20-07-2009, 21:19
Doğa da rastladığım bu bitkinin ismi nedir.Çiçekleri küçük lacivert ve beyaz renklerde sarılıcı bir bitki . Şu an tohum kapsülü oluşturmuş durumdalar.Üzerinde çiçek yoktu.Tohum keseleri de ilginç,sarılıcı bir bitki. Umarım ismini bilen biri vardır.:)
Periploca graeca
tolgahann
20-07-2009, 21:24
Çok teşekkür ederim Sevgili herbaryum.
Ben Anadolu Üniversitesi rektörlük altından bi sarılıcı kopardım ama ismini cismini bilmiyorum. Suya koydum 5 gündür hiç bişe olmadı ne öldü ne canlandı. Kopardığım bitkiyi tanımlamak gerekirse tavana her yere uzantısı ile yapışıyor ve çok sağlam tutunuyor. Tutunduğu yeri siyah yapıyor. Resmi bu ama pek net değil büyük de değil açıkca. Kameram olmadığı için telefon ile çektim.
94035
Sn. isolet, resim net değil. Yine de Amerikan sarmaşığına benzettim. Diğer ismi "hazan dalı".
Çok teşşekkür ederim. Bilgileriniz için. Kök salınımını bekliyorum. sonra toprağa ekip. Balkon duvarıma sardırıcam. Duvarda bi zarar verir mi acaba? Altı yosun filan olur mu?
ciceksever70
21-07-2009, 08:49
Bahcemde bir phlox kösesi yapmaya calisiyorum, ancak phloxlarimin arasinda cikan bazi bitkilerin phlox olup olmadigi konusunda kararsiz kaldim. Bahcemdeki diger phloxlara benzetemetim (yapragi disinda) ancak tam da benim phloxlari diktigim yerlerden ciktiklari icin emin olamadim. Resimleri :
apprentice
21-07-2009, 15:28
Biz Akşam Sefası olarak biliyoruz ama internette Akşam Sefası olarak arama yapınca farklı bir çiçek çıkıyor. Gerçek adını bilen var mı? Küçük beyaz hoş kokulu çiçekler açıyor.
Saygılarımla...
tolgahann
21-07-2009, 15:54
Sn.apprentice bitkinizin ismi; Melisa, Kolonya çiçeği, Parfüm Çalısı (Cestrum nocturnum) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1082&highlight=kolonya+%E7al%FDs%FD).
ciceksever70
21-07-2009, 18:17
Phlox
Tesekkür ederim sevgili Jineop isaretlediginiz cicegin phlox oldugunu bahcemdeki digerlerinden biliyorum ama digeri icin emin olamamistim. Sanirim onlari sökmem gerekecek phlox kösemi kaplamadan önce...
çiçeklerimin birinin yanından filizlemeye başlayan bir bitkim var daha sonra onu başka saksıya aldım ne olduğunu bilen varmı aranızda büyük ihtimalle toprağa batırdığım çekirdeklerden biridir ama ne olduğunu bilemiyorum
http://www.resimhane.org/bild.php/5126,goeruentue097UXJ49.jpg (http://www.resimhane.org)
http://www.resimhane.org/bild.php/5127,goeruentue094O3WL7.jpg (http://www.resimhane.org)
Yalancı karabiber ağacı.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5070&highlight=yalanc%FD+karabiber
didem erdinç
22-07-2009, 11:26
Arkadaşlar bende netde bulduğum bu çiçekleri merak ediyorum.Kırmızı topları olanın ismi doğruysa ardisia,öteki sarı çiçeklininde orange pachystachysmış,Bilgisi olan var mı?Nerede bulunur?Nasıl bakılır?Bu konuda bilgileriniz varsa sevinirim
hüsnüyusuf
22-07-2009, 11:48
çiçeklerimin birinin yanından filizlemeye başlayan bir bitkim var daha sonra onu başka saksıya aldım ne olduğunu bilen varmı aranızda büyük ihtimalle toprağa batırdığım çekirdeklerden biridir ama ne olduğunu bilemiyorum
http://www.resimhane.org/bild.php/5126,goeruentue097UXJ49.jpg (http://www.resimhane.org)
http://www.resimhane.org/bild.php/5127,goeruentue094O3WL7.jpg (http://www.resimhane.org)
Bu bitki yenidünya (malta eriği) olabilir.
teşekkürler hüsnüyusuf şimdi daha özenle bakmaya başlıycam minik ağacımı
Sn. samarra bitkinizin ne olduğunu bilmiyorum ama malta eriği değil.
Sn. samarra bitkinizin ne olduğunu bilmiyorum ama malta eriği değil.
:( ben hurma olabileceğini düşünmüştüm ama sanırım oda değil
Âyine-i Esma
22-07-2009, 14:33
Bu bitkinin ne olduğunu bilen var mı acaba?
apprentice
22-07-2009, 15:37
Teşekkürler Sn. Tolgahann...
Sn samarra, hurmadan kastınız Trabzon hurması ise yapraklar benziyor, olabilir. Çekirdeğini ekmiş miydiniz?
Sn. Âyine-i Esma, gösterdiğiniz bitki büyük ihtimalle bir tür ısırgan otu.
Sn samarra, hurmadan kastınız Trabzon hurması ise yapraklar benziyor, olabilir. Çekirdeğini ekmiş miydiniz?
sanırım elime gelen her çekirdeği toprağa gömmek gibi bir huyum var trabzon hurmasına benzetiyorum bende ama başka bir bitkide olabilir emin olamıyorum
Bu bitkinin ne olduğunu bilen var mı acaba?
ısırgan otuna benziyor
Âyine-i Esma
22-07-2009, 16:10
Ama biz ısırgan otu ekmedik. Ve bu ot ısırmıyor ki ellerimizi. Başka cevab varmı?
Ama biz ısırgan otu ekmedik. Ve bu ot ısırmıyor ki ellerimizi. Başka cevab varmı?
ısırgan otu ekmene gerek yok sanırım ben çocuklar ekmediğimiz halde bahçemizde çokca olurdu bazı ısırganlar ısırmıyor diye biliyorum ama benden daha iyi bilen bir rkadaşımız yanıtlayacaktır sorunuzu
Sn. Ayine-i Esma, benim yaprak güzeli olarak ektiğim tohumlardan sizinkine çok benzer bitkiler çıktı. Yaprak güzeli ekmiş miydiniz?
Âyine-i Esma
22-07-2009, 20:38
Kusura bakmayın itiraz etme babında değil ama, ısırgan otu olmadığını düşünüyorum hâlâ. Çünkü bunlar gullyabaniden aldığım fideler ve saksıda. Ve gullyabanide ısırgan otu olmadığına emin. Ne olduğunu oda bilmiyor.
Sn.Kiraz yaprak güzeli değiller. Küçük bir saksıda yaprak güzelide var. Ve hiç benzemiyorlar. Yinede ilgilendiğiniz için teşekkürler.
Herkese Merhaba,
Çiçekleri sarı renkli ve güzel kokulu olan bu ağaç nedir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Serkan GÖKÇE
bu ağaç ıhlamura benziyor
herbaryum
22-07-2009, 21:24
Herkese Merhaba,
Çiçekleri sarı renkli ve güzel kokulu olan bu ağaç nedir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Serkan GÖKÇE
Pittosporum sanırım.
Cevaplar için teşekkür ederim. Siz söyleyince internette Pittosporum diye arattım. Ağacı Pittosporum revolutum'a benzettim. Ama bu türün çok değişik meyveleri varmış. Benim fotoğrafını çektiğim ağacın üstünde böyle bir meyve hiç görmedim.
Orhan Özbilgiç
22-07-2009, 22:40
Cevaplar için teşekkür ederim. Siz söyleyince internette Pittosporum diye arattım. Ağacı Pittosporum revolutum'a benzettim. Ama bu türün çok değişik meyveleri varmış. Benim fotoğrafını çektiğim ağacın üstünde böyle bir meyve hiç görmedim.
Kesinlikle pittosporum.
Resimlediğiniz dönemde çiçekli. Doğal olarak meyvesi olmayacaktır. Ancak bugünlerde üzerinde meyve olabilir.
Saygılarımla.
Bu forumdaki herkesi tebrik ediyorum. Çok bilgili insanların olduğu güzel bir forum. Keşke daha önce bu forum ile karşılaşmış olsa idim ve sizlerle daha çok şey paylaşmak ve öğrenmek isterdim. Sizler gibi gördüğümde ağacı bilmek isterim.
Çekirdekleri bazen saksıların dibine sokuşturmaya meraklılardanım. Ficus dibinden bunlar çıktı bu bahar. Hoşuma gittikleri için ayrı yere aldım. Ne oldukları hakkında fikri olan var mı?
ahmet salih
23-07-2009, 18:05
saksılarınızın dibine badem sokuşturmuş olabilirmisiniz ? Sn kallium.
saksılarınızın dibine badem sokuşturmuş olabilirmisiniz ? Sn kallium.
Ahmet Bey yanıtınıza teşekkür ediyorum. Ancak bu çıkanlar her neyse, etli kısmı yenip çekirdeği yenmeyen bir şey olmalı.
tolgahann
23-07-2009, 19:58
Şeftali olabilir.
Kesinlikle pittosporum.
Resimlediğiniz dönemde çiçekli. Doğal olarak meyvesi olmayacaktır. Ancak bugünlerde üzerinde meyve olabilir.
Saygılarımla.
Çok teşekkür ederim. Bugünlerde gidip ağacı kontrol edeceğim. Selamlar...
Şeftali olabilir.
İlginize teşekkür ediyorum. Şeftali de olamaz diye düşünüyorum. Daha küçük çekirdekli bir şey olmalı.
Sn. Kallium, cılız kalmış nar fidanları olabilir. Yaprak yapısı ve dizilişi benziyor. Nar çekirdeği ekmiş olabilir misiniz?
Sn. Kallium, cılız kalmış nar fidanları olabilir. Yaprak yapısı ve dizilişi benziyor. Nar çekirdeği ekmiş olabilir misiniz?
Olabilir, çıkıp bir nar ağacı bulup yapraklarını karşılaştırmam lazım. İlginize teşekkür ederim.
Adalet Yağcı
24-07-2009, 16:21
Sayın Kallium, fotoğraftaki bitkiniz nar fidesine çok benziyor, bir de benim tohumdan yetiştirdiğim Goji Berry lere benzettim, Goji çekrideği dikmiş olabilirmisiniz?
Bugün 4 tane bitki aldım.. Aslında aldığım kişi uzun uzun sulama şeklini anlattı ama ben onca bilgiyi aklımda tutacak kadar zeki olmadığım için uçtu gitti.. :p
En üstteki bitki bahçeye dikilebilir mi? Bir de ismi ne? :rolleyes:
http://img444.imageshack.us/img444/9080/1010495small.jpg
Kallium bitkinizi görünce nedense aklıma susam geldi, ama çekirdekli bir tohumu var dediğinize göre bu değil..
http://bitkisel.mutlupartner.net/resim/Susam.jpg
Sayın Kallium, fotoğraftaki bitkiniz nar fidesine çok benziyor, bir de benim tohumdan yetiştirdiğim Goji Berry lere benzettim, Goji çekrideği dikmiş olabilirmisiniz?
Sayın Adalet Yağcı; nar mı değil mi hala cevabını bilmiyorum, çünkü bugün özellikle arandım sokaklarda, ilaç için bir nar ağacına rastlamadım. :mad:
Gojiden ise bihabermişim, sizin sayenizde öğrenmiş oldum. Site içinde bir arama ve gezinti epeyce bilgilenmemi sağladı. Karışık kuruyemiş paketlerinin içinden goji çıkar mı? Tanımadığım meyveyi alıp da yemiş olamam. Ama goji konusu ilgimi çekti, bir goji edinmeli...
Bu sarmaşığın adını öğrenebilirmiyim?
Çok teşekkürler sevgili Jineop.
h kemal h
25-07-2009, 19:34
Merhabalar . sayın arkadaşlar.geçen sene saksılarımdan birinde bu bitki çıktı. .sonra kurudu bu sene gene çıktı bende bir saksıya aldım onu bahardan beri suluyorum. on beş günden beri tepesi tomurcuk yaptı. bu gün akşam üstü bir baktım çiçek açmış. hafiften ekşimsi bir kokusu var **** bana öyle geldi acaba adı nedır bu bitkinin akşamları yapraklarını kapatıyor.
Ferda Ülkümen
25-07-2009, 19:40
Cennet kuşu çalısı (http://www.agaclar.org/agac.asp?id=742)
h kemal h
26-07-2009, 13:40
Sayın Ferda Ülkümen ilginize ,alakanıza teşekkür ederim. ayrıca bilgilendirme içinde sağolun.. iyiki varsınız.
Arkadaşlar kumulda yaşayan bu bitkinin adını bilen var mı?
Resim geçen hafta karadenizden.
94986
Sayın hozat çok teşekkür ederim hızlı cevabınız için hemen bir araştırma yaptım
tam adı Glaucium flavum olarak buldum.
Yeniden teşekkür ederim.
Gülibrişim ile bu bitkinin bir akrabalığı var mı acaba, yaprakları çok benziyor. Çiçekleri de biraz benzer.
Evet Sn. nariçi, gülibrişim ile Cennet kuşu çalısı akraba. İkisi de baklagillerden.
Sayın nariel, Gülibrişimden birkaç tane çimlendirdim. Daha önce de saksılarda büyütmüştüm. Onlar epeyce yaşadı, sonunda bahçeye dikince sulama iyi takip edilmeyince kurudular. Bunlar büyüyünce yere aktaracağım. Cennet kuşu tohumu da bulunca onuda yanına dikerim. Geniş tepe çatısı ve bodur görünümü ile doğal kamelya gibi form gösteriyorlar.
teyzemden getirdim arkadaşlar balkonumda şuan sarmaşık türü bir çiçek adını öğrenmek istiyorum...
teşekkürler...
Mercimekten biraz büyük siyah-mor meyveleri olan bu bitki nedir acaba?
Küçük beyaz çiçekler açıp sonra meyveye dönüyor. İçleri bol miktarda çekirdekli. Yenir mi yenmez mi bilemiyorum...
http://i577.photobucket.com/albums/ss219/trlogic/Photo-0023_resize.jpg
Hatice Tarhan
28-07-2009, 18:27
Sevgili sükunet yaprakları çok yıllık ipeğe benziyor semizotu çiçeğide deniliyor çiçeğiniz bundan olabilirmi
Arzu Kasapoğlu
28-07-2009, 18:51
teyzemden getirdim arkadaşlar balkonumda şuan sarmaşık türü bir çiçek adını öğrenmek istiyorum...
teşekkürler...
Baharda sarı çiçekler açan bir sedum türü.
herbaryum
28-07-2009, 19:09
Mercimekten biraz büyük siyah-mor meyveleri olan bu bitki nedir acaba?
Küçük beyaz çiçekler açıp sonra meyveye dönüyor. İçleri bol miktarda çekirdekli. Yenir mi yenmez mi bilemiyorum...
http://i577.photobucket.com/albums/ss219/trlogic/Photo-0023_resize.jpg
Solanum nigrum sanırım.
kopshtar
28-07-2009, 21:02
Her yıl bahçemde bir görünüp sonra kaybolan bu yapraksız çiçeğin ismini bilen var mı acaba?
Sanırım parazit bitkilerden canavarotu olarak da bilinen "Orobanche" olmalı.
Mor çiçekli olanı "Orobanche ramosa" olabilir.
Selam ve saygılar
kopshtar
29-07-2009, 08:19
internetten araştırdım, gerçekten canavarmış kendisi.
Ben de ne güzel çiçek diyordum kendi kendime, bir de bu sene çıkmadı diye üzülmüştüm hatta, çıkınca da sevindim tabi kendisini yeniden gördüğüme :)) Benim domatesleri kendisine konakçı yapmış haberim yok.
Akşam eve gittiğimde tez kendisinin başı urula!
Gözümü açtığınız için çok teşekkürler Sn ss-nef..
Çok teşekkürler :)
Solanum nigrum. Faydalı mı diye bakıcam. Faydalı birşey ise tohumlarını saklayıp seneye dikerim, isteyenlere de yollarım...
bende çok teşekkür ederim arkadaşlar...
dame_edna
29-07-2009, 12:45
İyi Günler,
Aşağıda resimlerini koyduğum bitkilerin adlarını öğrenmek istiyorum..
http://img132.imageshack.us/img132/5855/dscf8313.jpg (http://img132.imageshack.us/i/dscf8313.jpg/)
Bitki - 1
http://img132.imageshack.us/img132/8114/dscf8314.jpg (http://img132.imageshack.us/i/dscf8314.jpg/)
http://img132.imageshack.us/img132/2021/dscf8318m.jpg (http://img132.imageshack.us/i/dscf8318m.jpg/)
Bitki - 2
Şimdiden teşekkürler, herkese bol çiçekli günler dilerim.
Solanaceae familyası hayli geniş ve ilginç bir familyadır.
Mesela tütün, domates, patates, patlıcan, biber gibi bitkiler bu familyanın üyeleridirler.
Solanaceae familyasının diğer bir özelliği bazı üyelerinin zehirli oluşudur. Solanum cinsi de genelde zehirlidir. Ben şahsen "Solanum dulcamara" türünün zehirli olduğunu biliyorum ama Solanum nigrum hakkında yeterli bilgiye sahip değilim.
Selam ve saygılarımla.
Bu çiçeği bir arkadaşımda görüp çok sevmiştim. Bugün toprak almak için gittiğim serada bulunca atladım hemen ama adını, sanını bilmiyorum. Seranın elemanı da bilmiyordu. Yardım lütfen...
95540
Çok ilginç bir bitki bu ya. Ama çok hoşmuş. Bende buraya devamlı giriyorum bişeler öğreneyim diye ama bir türlü bitkileri tanıyamıyorum.
Sevgili maki01, bitkiniz oxalis (süs yoncası). Ben de benimkileri Adana'dan almıştım..
Solanum nigrum, bitki batlıcanı andıran görünüşü ile her yerde çıkıyor yabani. Yenildiğini de hiç duymadım. Zehirli olabilir. ne kadar kökten kessem de yine çıkıyor.
Teşekkürler sevgili Nariel...
ismetkenar
30-07-2009, 16:02
Solanum nigrum sanırım.
Diğer İsimleri : Tilki üzümü, Köpek üzüm, Solanum nigrum, Solanaceae
Botanik Bilgi : Patlıcangillerden, ormanlarda yetişen bir bitkidir. Çiçekleri beyaz, meyveleri parlak beyazdır. Meyvesi, yaprakları ve çiçekleri kullanılır. Bir uzman tavsiyesi olmadan, ev ilaçlarında kullanılmaması gerekir. fazla alındığı zaman öldürücü bir zehir olan atropin maddesi içerir.
Bilinen Bileşimi : Şekerler, tanen, saponin, solanin.
Özellilleri : Antispazmodik / spazm çözücü, antiallerjik / alerji giderici, teskin edici, hafif uyuşturucu.
Faydaları
Yaralara lapa halinde uygulanır.
Romatizma ve mafsal ağrılarını keser.
Mesane spazmlarını geçirir.
Kullanım Şekli : Taze usaresinden günde 30 gr. içilir. **** 10 gr. bitki 1 litre suda kaynatılarak günde 2 - 3 kahve fincanı içilir.
UYARI : Fazla alındığı zaman öldürücü bir zehir olan atropin maddesi içerir. Kusma, ishal, halsizlik belirtileri gösterir.
merhaba,
Bu minicik beyaz çiçekleri olan, çalımsı bitkiyi aldım, yaseminlerimin dibine diktim ama ne olduğunu bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz? Çok güzel bir bitki, çok zarif :)
95695
Sayın MSaygin, kufea çalısına çok benziyor ama bunun çiçekleri beyaz, kufeanınkini ise mor biliyorum:(
Teşekkür ederim Nariel, gerçekten çok benziyor, bu da diyemiyorum, bu değil de diyemiyorum :) Ama kufeanın yaprakları daha ince uzun görünüyor fotoğraflarda, benimkinin yaprakları daha küçük sanki.
İnternetten aldığım şu fotoğraftaki bitki sizinkine çok benziyor. Yaprakları küçük, çiçeği beyaz. Adına "Kufea hyzopolistna" demişler..
Galiba o Nariel, satıcı başka bir şey dedi ama ne dedi hatırlayamıyorum.
"Cuphea hyssopifolia" İngilizce olarak aratınca çok daha fazla fotoğraf ve bilgi çıkıyor.
Şurada (http://wellgrowhorti.com/Pictures/Landscape%20Plants/Shrubs/Web%20Pictures1/C/Cuphea%20Hyssopifolia%20Alba.jpg) iyice benziyor bendeki bitkiye.
Çok teşekkürler.
Gerçekten çok zarifmiş. Msaygin Adana'dan mı aldınız bu çiçeği?
Evet maki01, Mavi Bulvar üzerinde, batıya Real yönüne giderken, yan yana bir kaç fidancı var.Şenbayrak sitesi hizasında sayılırlar, Real kavşağına yakın.
Orada ilk fidancı Başak fidancılık, o değil de ondan sonra, şimdi ismini hatırlayamadığım, dışı tel örgülü bir fidanlık var, oradan aldım.Ya 7,5 ya 10tl idi.
Teşekkürler Msaygin, ziyaret edilmeli :) Farklı çiçekler de vardır :)
TuruncuHis
30-07-2009, 23:43
Cuphea'nın beyaz ve mor çiçeklisini almıştım ama yaşatamadım. Bakım bilgisi de bulamadım. Bilgi sahibi olanlar bir başlık açabilir mi acaba? Çok zarif, cimcime bir şey. Tekrar alacağım ama bu sefer yaşatmak istiyorum; bunun için de bilgiye ihtiyacım var.
Bu bitki için bir başlık açtım, pek bilgim yok ama bilgisi olanlar bu başlıktan aktarır:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=471789#post471789
begonvil 14
31-07-2009, 11:13
Bu çiçeğin adı nedir ?
maviperi
31-07-2009, 11:51
Merhaba,
Bu çiçeği yengemde gördüm hoşuma gitti fakat O'da ismini bilmiyormuş,yardımcı olurmusunuz.Teşekkürler,saygılarımla...
Sayın maviperi bitkinizin pothos olduğunu düşünüyorum.
Satıcı ismini bilmiyordu. Çiçeği mavişe benziyor, biraz daha eflatunumsu. Ama yapraklarının yapısı farklı. Çok yıllıkmış, tohumdan çoğaltılıyormuş. Büyük ihtimal bir cins çan çiçeği. İsmini bilen var mı?
95839
Bana son gelenlerle aynı Defne :) Cezayir Menekşesi
Sevgili maki01, bu Cezayir menekşesi değil.. Campanula'lardan biri ama hangisi bilemiyorum, zira Campanulaların çoğu birbirine çok benziyor.
Yarın fotoğraf eklerim. Mutlu Beyden gelen bilgi cezayir menekşesi idi. Güzel bir çiçek :)
Campanula bizim mavişlerin türünden demek değil mi?
Makicim, bence de Cezayir menekşesi değil. Çiçeğinin şekli aynen mavişe benziyor. Nariel'in dediği gibi bir cins Campanula (çan çiçeği) sanırım. Internette araştırdım ama ben de onca Campanula arasında bu hangisidir bilemedim.
Evet, maviş de bir cins Campanula.
Haklısınız sevgili Nariel ve DefneD, hiç (http://1.bp.blogspot.com/_EoPs8s0Jlig/SM-D3x2wIBI/AAAAAAAAEXg/tewbyuAW3SU/s400/Cezayir+Menek%C5%9Fesi+(Vinca)+11.6.JPG) benzemiyormuş.
Vildan Sönmez
31-07-2009, 21:36
Sevgili Maki, Mutlu Bey'den gelen çiçeğin fotoğrafını eklerseniz çok sevinirim. Benim istediğim işte bu çiçek, Defne Hanım'ın mesajındaki.
Cezayir menekşesi de güzel ama Enez'de bahçemde var. Ben söküyorum o duvar diplerinden fişkırıyor.
Yarın fotoğraf eklerim. Mutlu Beyden gelen bilgi cezayir menekşesi idi. Güzel bir çiçek :)
Arzu Kasapoğlu
31-07-2009, 21:41
Sevgili Maki, Mutlu Bey'den gelen çiçeğin fotoğrafını eklerseniz çok sevinirim. Benim istediğim işte bu çiçek, Defne Hanım'ın mesajındaki.
.
Güler Hanım'ın bahçesinde bu çiçeğin beyazı da var. Adı bolan çiçeği. (http://agaclar.net/forum/showpost.php?p=461685&postcount=2562)
Güler Hanım'ın bahçesindekine benziyor. Eğer ondansa benim yeni bebişim Campanula değilmiş. Internete göre Campanulaya benzeyen, ihtiyaçları hemen hemen aynı olan ve tomurcuklarının şeklinden dolayı ''Balon çiçeği'' denen çok yıllık bir bitkiymiş.
Vildan Hanım, satıcı tohumdan çoğalıyor demişti. Üzerinde kuruyan çiçekleri var. Tohum oluşsun size gönderirim.
Sevgili Defne hemen bende sıraya girebilir miyim:rolleyes:
Bu çiçeğin adı nedir ?
Sayın Begonvil o çiçeğin aynısından bende bir arkadaşımdan çelik alıp diktim. Yanlış hatırlamıyorsam kağıt çiçeği deniliyor.
arkadaşlar uzun zamandır elimde bu çiçek ama gelişimi çok yavaş ve malesef adını bilmiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler.
ciceksever70
01-08-2009, 10:44
Bu cicegi taniyan var mi acaba? Cok güclü ve yayilici bir kök yapisi var ve her yerde yetisiyor. Yapraklari fare kulagi gibi acik gri renkte.
Geçen sene tanıdığım bir abla bana bahçesinden verdi ama oda ismini bilmiyor. Şu an saksının içinde. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.
Arkadaşlar iki yıldır bahçemde yetiştirdiğim bir çiçek.Arkadaşlarım istanbul,dan getirmişlerdi.İsmini bilmiyorum. İsmini bilen yazarsa sevinirim.:confused:
Satıcı ismini bilmiyordu. Çiçeği mavişe benziyor, biraz daha eflatunumsu. Ama yapraklarının yapısı farklı. Çok yıllıkmış, tohumdan çoğaltılıyormuş. Büyük ihtimal bir cins çan çiçeği. İsmini bilen var mı?
95839
Çiçeğiniz Platycodon grandiflorum sevgili DefneD.
Sebahattin Sargın
02-08-2009, 15:15
Ben Haseki küpesine benzettim Bahar Hanım çiçeğinizi...
Arkadaşlar iki yıldır bahçemde yetiştirdiğim bir çiçek.Arkadaşlarım istanbul,dan getirmişlerdi.İsmini bilmiyorum. İsmini bilen yazarsa sevinirim.:confused:
Aquilegia yani Haseki Küpesi sevgili Bahar.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.