View Full Version : Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009)
Bu bitkinin ismini öğrenebilirmiyim:confused:..
bunuda bu gün komşumuzdan aldım çok güzel çiçeği olduğunu söyledi bunun adı ne:confused:
herbaryum
07-06-2009, 21:15
bunuda bu gün komşumuzdan aldım çok güzel çiçeği olduğunu söyledi bunun adı ne:confused:
Campsis radicans
Bende buğün bir yakınımdan bu çiçeğin fidesinden aldım , şimdi ekim yapacağım, çiçeği çok hoş.Bu çiçeğin adını bilen var mı acaba? Fotoğraf çok net değil, yapraklar ve gövde çok tüylü, çok kırılgan, çiçeğin ağız kısmında siyah minik çiller mevcut.
Çİçeğinizin ismine susam demiştim, süsen olarak değiştiriyorum.Arkadaşlar,
Bu resmini yayınladığım çiçeği soğan olarak 1,5 ay önce diktim bahçeme..Bu 2 yanyana olan çiçeklerin Böyle 3 yaprak olarak uzadılar epey hatta yaprakları çok uzadığı için eğildi biraz ama hala neden çiçek açmadılar sorun nedir?
Bu çiçeğin adını bilen var mı acaba? Fotoğraf çok net değil, yapraklar ve gövde çok tüylü, çok kırılgan, çiçeğin ağız kısmında siyah minik çiller mevcut.
Kohleria Sn. Lonicera..
Ferda Ülkümen
08-06-2009, 01:16
Bu çiçeğin adını bilen var mı acaba? Fotoğraf çok net değil, yapraklar ve gövde çok tüylü, çok kırılgan, çiçeğin ağız kısmında siyah minik çiller mevcut.
Ben de tolgahan gibi kağıt çiçeği - Achimenes olarak biliyorum bu çiçeği.
Lonicera
08-06-2009, 06:22
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Sn Passion'un kohleria tesbiti üzerine nette araştırdım. Kesinlikle kohleria olduğuna emin oldum. Resim çok net çıkmadığı için yanıltıcı olabiliyor. Çok sağ olun, büyük dertten kurtuldum:)) Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, görüntüsü nefis bir çiçek.
ciceksever70
08-06-2009, 07:13
Phlox ektigim saksidan benim phloxa benzetemedigim bu bitki de cikti ama sökmeye cesaret edemedim. Sizce bu da bir phlox cesidi olabilir mi?
ciceksever70
08-06-2009, 07:16
Peki bu calinin adi nedir acaba?
ciceksever70
08-06-2009, 07:53
Cok tatli bir kokusu olan bu cali türü agaccigin adi nedir acaba?
Phlox ektigim saksidan benim phloxa benzetemedigim bu bitki de cikti ama sökmeye cesaret edemedim. Sizce bu da bir phlox cesidi olabilir mi?
Saksında çıkan bu bitkinin adı sirken. Bahçe zararlısı olarak bilinir. Bu forumda sirkenle ilgili bir konu açılmış oradan bakabilirsin. Sirken diye arattır, göreceksin.
(Not:Sirken otunun yemeği de çok güzel olur)
Sn çiçeksever70,
philadelphus coronarius - filbahri - yalancı yasemin
5777 mesajı kastetmişim ,
diğeri sirken ,hemfikirim ...:)
ciceksever70
08-06-2009, 12:40
Herkese cok tesekkür ederim...
Sn çiçeksever70,
Sevgili volera emin misin? Bence bu kesinlikle sirken
berduray
08-06-2009, 14:05
Arkadaşlar mesaj numaraları vererek açıklama yapalım, yoksa karışıyor.
Mesela 5575 numaralı mesajdaki bitki "sirken"dir gibi...
5777'deki "yalancı yasemin" gibi.
evet kesinlikle haklısın, farkedemedim.
Bu bitkinin ismini öğrenebilirmiyim:confused:..
Ben telefon teli olarak biliyorum (mesaj 5767'de bulunan resim)
BalıkcıSerdar
08-06-2009, 14:10
Arkadaşlar bu hafta sonu aşağıda fotoğrafladığım çiçeği buldum. Kendiliğinden biten bir çiçek, çevrede bol miktarda vardı, pek hoş olmayan bir kokusu var fakat görünümü çok güzeldi. Tanıyan bilen var mı acaba?
callypso
08-06-2009, 14:54
Sn çiçeksever70,
neden "yalancı yasemin" imiş ? ben onu çocukluğumdan beri normal gerçek yasemin diye biliyorum.......
Sebahattin Sargın
08-06-2009, 17:13
84941
Sevgili Hozat'ın resmini yayınladığı bu bitkinin ismi nedir acaba? Ben bir tür gelinciğe benzettim...
Sevgiler ;)
herbaryum
08-06-2009, 19:00
84941
Sevgili Hozat'ın resmini yayınladığı bu bitkinin ismi nedir acaba? Ben bir tür gelinciğe benzettim...
Sevgiler ;)
Glaucium sp. (Boynuzlu Gelincik)
herbaryum
08-06-2009, 19:01
Arkadaşlar bu hafta sonu aşağıda fotoğrafladığım çiçeği buldum. Kendiliğinden biten bir çiçek, çevrede bol miktarda vardı, pek hoş olmayan bir kokusu var fakat görünümü çok güzeldi. Tanıyan bilen var mı acaba?
Artedia squamata
herbaryum
08-06-2009, 19:14
Peki bu calinin adi nedir acaba?
Deutzia olarak arayabilirmisiniz?
ciceksever70
08-06-2009, 19:20
Deutzia ya benziyor ama emin olamadim. Hafif bir kokusu var Deutzia kokulu mudur?
Geçen sene saksımın dibinde kendiliğinden çıkmıştı, sıra yapraklı, yere yapışık ve minik pembe çiçekliydi.
Bu yıl beni çok şaşırttı, daha büyük, dağınık yapraklı, uzun boylu ve iri çiçekli oldu.
Bu fotoğrafları 1 hafta önce çektim, şimdi daha bol çiçekli ve güzel.
Umarım adını bilen veya bitkiyi tanıyan vardır.
herbaryum
08-06-2009, 21:32
Geçen sene saksımın dibinde kendiliğinden çıkmıştı, sıra yapraklı, yere yapışık ve minik pembe çiçekliydi.
Bu yıl beni çok şaşırttı, daha büyük, dağınık yapraklı, uzun boylu ve iri çiçekli oldu.
Bu fotoğrafları 1 hafta önce çektim, şimdi daha bol çiçekli ve güzel.
Umarım adını bilen veya bitkiyi tanıyan vardır.
Lythrum salicaria sanırım.
günebakan
08-06-2009, 22:38
Bahçemdeki bu bitkiler nedir acaba ?
85010
85011
85012
Sayın Herbaryum, doğru isimlendirmişsiniz, teşekkür ederim.
Türkçe ismi "hevhulma" ve şifalı bir bitkiymiş.
BalıkcıSerdar
09-06-2009, 09:04
Artedia squamata
Teşekkürler Sn. Herbaryum:)
berduray
09-06-2009, 13:41
Teşekkürler Sn. Herbaryum:)
Ben de Türkçesi'ni merak ettim, hani heryerde görülen bir bitki, şifalı bir yönü var mıdır acaba? Ama doğru dürüst bir bilgiye ulaşamadım.
thomasina
10-06-2009, 00:49
Agloanema- Kurdele Çiçeği- Telgraf Çiçeği
Selamlar. Daha önceki sayfalarda benzerlerine rastladım ama emin olmak istiyorum. En sağdaki çiçeğimin ismini bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?
http://img132.imageshack.us/img132/7403/s7301543.jpg
http://img198.imageshack.us/img198/6587/s7301540.jpg
İlginize şimdiden Teşekkürler...
berduray
10-06-2009, 11:12
Aglaonema'nın solundaki saksıdaki "syngonium, filkulağı".
Kurdele çiçeğinin yanındaki, mor yapraklı olanın türkçe adı"telgraf çiçeği".küçük eflatun çiçek açıyor,bu çiçeklere arılar çok geliyor.
yer örtücü ya da saksıda sarkan çiçek olarakta kullnabilirsin
Bu kadar küçük yüklerseniz, doğru bir cevap alamayabilirsiniz.
Ayrıca bu başlıkta sadece adını öğrenmeye çalışmalısınız. Öğrendikten sonra, o isimde forumda konu açılmış mı ona bakmalısınız. Yani bakımıyla ilgili bilgiler zaten yazılmış olabilir...
hocam100
10-06-2009, 12:10
Arkadaşlar bu çiçeğin adını bilen var mı acaba? Herkeste vardır ama adını bilen yok lütfen yardımcı olacak olan varsa yazsın.
85476
85666
Bu çiçeğin adı Heliopsis helianthoides.
Sebahattin Sargın
10-06-2009, 12:25
Ben kanarya gülüne (Kerria Japonica) benzettim Sevgili Hocam100...
tolgahann
10-06-2009, 12:29
Ben kanarya gülüne benzetemedim.Çünkü hocam100 ün eklediği fotoğraftaki bitki kanarya gülünün aksine.Otsu gövdeye sahip ve çiçekleri daha büyük.Kanarya gülü ise çok yıllık bir çalı.hocam100'ün çiçeğinin ne olduğu hakkında kesin bir bilgim yok ama kanarya gülü olmadığı kesin.
Bence yerelması çiçeğine daha çok benziyor.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=19554&c=686
Sebahattin Sargın
10-06-2009, 12:35
Onaylıyorum bence de yer elması çiçeği :)
Lonicera
10-06-2009, 15:39
Peki bu çiçeğin adını bilen var mı arkadaşlar? Soğanlı bir bitki olduğunu biliyorum, çiçeği en fazla 3 gün duruyor üstünde. Çiçek ve yaprak olmak üzere 2 resim ekliyorum, boyu çok uzun olduğu ve yakın plana sokabilmek için bu şekilde resimledim.
thomasina
10-06-2009, 16:40
Sevgili Hozat telgraf çiçeğimi ben çok seviyorum. Senelerdir de bende. Fazla güneş görmeyen, biraz rüzgarlı bir cam önüm var, hep orada durur. Güneşi seviyor ama gölgede de bakımını yaptığınız takdirde kışın bile çiçek açtığını anımsıyorum. Bir de arsız ki sormayın. Ama bende en çok bu hayata fazla tutunmasını severim. Küçük bir saksıydı ilk başta ama şimdi biraz çoğaltabildim. Arı meselesine gelince, haklısınız hep duyuyorum ama benim öyle bir sorunum pek olmadı. O camı pek açık kullanmamamdan ya da yüksekte oturmamdan kaynaklı belki de... İlginiz için çok teşekkürler....
Seyfi Dağdeviren
10-06-2009, 20:03
Bu çiçeğin adını bilen var mı?
tolgahann
10-06-2009, 20:15
Peki bu çiçeğin adını bilen var mı arkadaşlar? Soğanlı bir bitki olduğunu biliyorum, çiçeği en fazla 3 gün duruyor üstünde. Çiçek ve yaprak olmak üzere 2 resim ekliyorum, boyu çok uzun olduğu ve yakın plana sokabilmek için bu şekilde resimledim.
Sevgili Lonicera bitkinizin adı Güngüzeli latince ismi hemerocellis.
Ferda Ülkümen
10-06-2009, 20:41
Arkadaşlar bu çiçeğin adını bilen var mı acaba? Herkeste vardır ama adını bilen yok lütfen yardımcı olacak olan varsa yazsın.
Bu çiçeğin adını ben de bulamadım.
Yerelması değil çünkü yumrulu bir bitki değil.
tolgahann
10-06-2009, 21:02
Bu çiçeğin adını ben de bulamadım.
Yerelması değil çünkü yumrulu bir bitki değil.
Yapraklar ve çiçek tomurcukları yer elmasına çok benziyor.Bu bitki her neyse bende çok merak ettim.:)
herbaryum
10-06-2009, 22:00
Heuchera sp. (Saxifragaceae) Coralbell
herbaryum
10-06-2009, 22:07
Heliopsis helianthoides
Lonicera
10-06-2009, 22:14
Çok teşekkürler sevgili tolgahann. İsmi de kendisi gibi güzelmiş.
hocam100
10-06-2009, 22:15
Sizinki gün güzeli hemoracalistir .
hocam100
10-06-2009, 22:22
Yaprağını da koydum belki tanırsınız.
selam arkadaşlar ben zamanında bir tohum ekmişim ama ne olduğunu bilemiyorum uzun süre sonra filizlendi bilen varsa yardım ederse sevinirim
kımse cevap vermedı ama ben kendı soruma cevap vereyım bu manolya tohumuydu :)
kızılelma
11-06-2009, 08:48
85687
Seyfi Dağdeviren
11-06-2009, 10:23
Teşekkür ederim sayın Herbaryum.Türkçe adı MERCAN ÇAN ÇİÇEĞİ
tolgahann
11-06-2009, 10:42
85687
Çiçeğin daha yakın ve daha net bir fotoğrafını eklerseniz eminim yardımcı olan çıkacaktır ama şu anda 3 saksı içindeki yeşillikten başka bir şey gözükmüyor.:)
kızılelma
11-06-2009, 10:44
sanırım ismi mine dediler ben tekrar deneyecem arkadaşım ilğinizden dolayı teşekkürler.
Bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?
Orkun Kırcı
11-06-2009, 15:26
Annemin Padişah Yanağı dediği bu çiçeğin asıl adı bu mudur acaba?
85784
Bunları da Efes antik kentinin duvarlarında fotoladım. Biri aslanağzı gibi
85785
85786
Bu da Kuşadasın da otelin bahçesinde fotoladım. Minik bir ağaçcıktı.
85787
85788
Orkun Kırcı
11-06-2009, 15:28
İlkini Kuşadası Zeus Mağarası girişinde diğerini de zeytinliğimizde fotoladım.
tolgahann
11-06-2009, 15:43
Sn. Orkun Kırcı 5826. mesaj 1. eklentideki çiçek yer minesi (verbena).
Yine 5826.mesaj 4.ve 5. eklentideki fırça çalısıdır.
tolgahann
11-06-2009, 15:44
Bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?
Çiçeğinizin ismi kirli hanım çiçeği (zinnia).
Orkun Kırcı
11-06-2009, 15:50
Teşekkür ederim.
Çiçeğinizin ismi kirli hanım çiçeği (zinnia).
Teşekkür ederim.
Sebahattin Sargın
11-06-2009, 18:36
Orkun bey 5826 numaralı mesajınızdaki ikinci çiçek çan çiçeği (Campanula sp.)...
hocam100
11-06-2009, 21:23
5805 NOLU Mesajımdaki çiçeğin adını hala merak ediyorum.
Ferda Ülkümen
11-06-2009, 21:54
Çiçeğinizin adı cevaplanmıştı;
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=442588&postcount=5816
hocam100
11-06-2009, 23:31
Ferda hanım bu çieçk malesef o çiçek değil yaprak kısmı uymuyor.Ayrıca katmerli açıyor.
akmanoğlu
12-06-2009, 08:02
sayın hocam100,5805 nolu mesajdaki çiçeğinizin adının kanarya gülü(kerria) olduğunu biliyorum
begonvil 14
12-06-2009, 09:31
Bu çiçeğin adı nedir?
Bu çiçeğin adı nedir?
Bana ebegümeci gibi geldi. Yanılıyor muyum?
begonvil 14
12-06-2009, 11:23
Sevgili Nurser yanılmıyorsunuz. Ebegümeci bölümünü baştan sona okudum. Limon arkadaşımızın tohumlarıyla aynı. Teşekkürler
melevcan
12-06-2009, 21:58
Buralarda yetisen Manisa lalesine cok benzer , yani Anemon .
Onun da yuksek rakimlarda yetisen bir turu varmis Blue Anemone .
Yardımınız için çok teşekkür ederim, sağolun. :)
Orkun Kırcı
12-06-2009, 23:01
Arkadaşlar buna da bakabilir misiniz?
hocam100
13-06-2009, 11:05
sayın hocam100,5805 nolu mesajdaki çiçeğinizin adının kanarya gülü(kerria) olduğunu biliyorum
Akmanoğlu bey sizn değiniz çiçek değil malaesef çünkü bu bitki bir çalı değil rizomlu olan bir bitki.
http://img29.imageshack.us/img29/3521/ieki.jpg
arkadaşlar bu çiçeğin adını bilen varmı?böceklerden kurtaramıyorum:(
Sevgili Orkun Kırcı
Weigela praecox olabilirmi?
http://img29.imageshack.us/img29/3521/ieki.jpg
arkadaşlar bu çiçeğin adını bilen varmı?böceklerden kurtaramıyorum:(
Çiçeğinizin adı dua çiçeği(calathea,maranta)
Akasyagillerden (baklagiller aslında) bir ağaç olduğunu düşündüğüm bu bitkinin adı ne olabilir acaba? Gerçi yaprakları böyle olan birçok ağaç var ama.. Tohumdan yetiştirdim ama tohum aldığım ana bitkinin çiçekleri yoktu üstünde. Yaklaşık 1 yaşında.
sayın orkun kırcı bitkiniz clarkia. bende de pembelisi var. tek yıllık bir bitki.
Sevgili Nariel,
Sinamekiye benzettim ama tabi ki üstadlar bilir.
tolgahann
13-06-2009, 20:09
Akasyagillerden (baklagiller aslında) bir ağaç olduğunu düşündüğüm bu bitkinin adı ne olabilir acaba? Gerçi yaprakları böyle olan birçok ağaç var ama.. Tohumdan yetiştirdim ama tohum aldığım ana bitkinin çiçekleri yoktu üstünde. Yaklaşık 1 yaşında.
Bence bu tohumlar gülibrişim ağacına ait.Yapraklar da aynı.
Sayın Nariel,
Muhtemelen yalancı akasya(Robinia pseudoacacia). Çiçekleri beyaz ve pembe olmak üzere iki çeşidi bulunur.
Sayın Hasan, yalancı akasya olmadığına eminim çünkü onun tohumlarına benzemiyor. Ayrıca yalancı akasyanın yaprakları çok büyük benimkinden.
Sayın tolgahann, sanırım gülibrişim de değil çünkü gülibrişimin yaprakları daha sık dizilmiş fotoğraflarda, benimki daha seyrek.
Sayın jineop, sinamekiye de benzetemedim çünkü tohum keseleri farklı..
Bir ara paşabıyığı ekmiştim ama sanırım onun olduğu saksıyı babaanneme götürdüm; onları ekerken bu dediğim ağaçtan da tohum ekmiştim. Yani ikisini aynı anda ektim, acaba karıştırıyor muyum iki tohumu.. Ama sonuçta ikisinin de yaprağı buna benziyordu:(
meadowsons
13-06-2009, 20:53
Sayın Nariel.
Gülibrişimin ta kendisi olduğunu düşünüyorum.
Yılmaz Yalçın
14-06-2009, 11:48
Ekte sunduğum çiçeği BİM'den almıştım.
İsmini bilen varsa cevap rica ediyorum.
dua-çiçeği
14-06-2009, 21:50
Pazardan aldığım bu bitkinin adı nedir?
berduray
14-06-2009, 21:54
Sayın Dua-çiçeği bitkiniz Karides çiçeği.
ayferaksit
14-06-2009, 22:01
onurkırcı ben de geçen ay ivrindi pazarındaki çiçekçi yer küpesi diyerek ben de almıştım. bahçeye ekin yerde güzel açar dedi ama balkon ulnca saksıda ekili kaldı mecburen çok güzel açtı şimdi üzerinde yaprak yok . güle güle büyütünüz
Orkun Kırcı
14-06-2009, 22:26
Çiçeğiniz çok güzel. Aydın dan mı Kütahya dan mı aldınız. Bir de ücreti nedir yazarsanız sevinirim.
Ayrıca Ayfer hanım cevabınız için teşekkür ederim. Gerçekten çokça çiçeği oluyor üzerinde. Çok hoş görünüyor.
çiçeğimin adını bilen varmı? eminönünden 2 liraya almıştın nisanda falan maşallah güzel büyüyor.
Sn.dua-çiçeği pazardan alalı ne kadar zaman oldu, hala canlı mı çiçeğiniz?
Adı karides çiçeği ve bende de var. Yalnız bu çiçek odunsu gövdeye sahip ve o boyda açmış olması da imkansız gibi geliyo bana. Belki ben yanlış biliyorum.
Lütfen bana çiçeğinizin durumunu bildirir misiniz? Umarım pazarcı sizi kandırmamıştır. (Çiçekli dalı toprağa daldırıp satmak gibi)
nurcanaybay
15-06-2009, 09:48
Sn.ggulday ,çiçeğiniz kurdela çiçeği.
Derya Özen
15-06-2009, 10:13
Bu güzel çiçeklerin, isminin ne olduğunu bilen var mı acaba?
Sn.ggulday ,çiçeğiniz kurdela çiçeği.
teşekkür ederim nurcanaybay:) adıda güzelmiş kendi gibi ben ona bi kurdela takayım bari saksısına:)
fatmadundar
15-06-2009, 11:45
Sevgili Nurser, Dua-çiçeğinin Sarı Karidesi gayet sağlıklı görünüyor.
Daha önce ben de çok yetiştirdim. Dediğiniz gibi ilerde odunsu gövdesi oluyor ama başlangıçta uç çeliğinden dikilip yetiştirildği için bu görüntü çok normal.
Güle güle büyüt sevgili Dua-çiçeği.
sayın ayferaksit, bence çiçeğiniz dalından koparıp toprağa dikme bir çiçek. clarkia ismindeki bu çiçek tek yıllık ne yazık ki. bende aldım, benim aldığımın boyu epey büyüktü. ve üstünde bir çok çiçek açtı. onlar döküldü şimdi diğer tomurcukalr açıyor, ama bu arada eski canlılığını yavaş yavaş kaybediyor. bu arada pazarlarda hala bu çiçeği görüyorum ama sizinkisi gibi minicik. benim ana bitkimin yanalrından çıkan dalları bu boyda ve incelikte. yani büyük ihtimal sizi kandırmışlar. çiçeğiniz yaşamaz, ölür kısa süre içinde.
dua-çiçeği
15-06-2009, 13:42
Değerli arkadaşlarım güzel dilekleriniz için hepinize teşekkürler. Çiçeği alalı 4 gün oluyor hala sağlıklı.Pazarda büyüğünü gördüğümde hayran oldum. Ağaç gibi her dalı çiçekli idi. Sayın Orkun Kırcı çiçeği Kütahyadan aldım . Fiyatı 5TL.
Zeytinci
15-06-2009, 13:52
Bu kekiğin çeşidini bilen var mı?
Huş ağacına benziyordu , tohumlar resimdeki gibi .
herbaryum
15-06-2009, 19:30
Delonix regia
herbaryum
15-06-2009, 19:31
Huş ağacına benziyordu , tohumlar resimdeki gibi .
Brachychiton populneus (Japon Kavağı)
herbaryum
15-06-2009, 19:33
Bu güzel çiçeklerin, isminin ne olduğunu bilen var mı acaba?
1.Campanula sp. Çan Çiçeği
2.Salvia sp. Adaçayı
Derya Özen
16-06-2009, 07:34
Teşekkürler herbaryum :)
Sevgili Nurser, Dua-çiçeğinin Sarı Karidesi gayet sağlıklı görünüyor.
Daha önce ben de çok yetiştirdim. Dediğiniz gibi ilerde odunsu gövdesi oluyor ama başlangıçta uç çeliğinden dikilip yetiştirildği için bu görüntü çok normal.
Güle güle büyüt sevgili Dua-çiçeği.
Sevgili fatmadundar; öyleyse çiçeği bu boyda tutsak diyorum, uzayıp odunsulaşmasına izin vermesek, boydan budama yapsak da bu şekilde genişlese, mümkün müdür? Bir süredir bunu düşünüyorum. Boydan kessem, tekrar dal ve yaprak çıkarırmı, sürgün verir mi diye. çünkü benimkinin boyu çok uzun oldu hatta kıvrımlı gitmeye başladı, çubuk desteğiyle ayakta duruyor.
Selamlar aşağıya fotolarını eklediğim çiçeğin adını bilen varmı?
İlk fotoda çok belli olmuyor ama uzun dalının üzerinde dikenler var.
Teşekkürler.
87097
87098
Çok teşekkür ederim Sayın Güler hanım sitede bir arama yaptım da evet Euphorbia Milii imiş benim yengemden aylardır istediğim bu çiçeğin adı. :D
Artık bir ara gidip gizli bir operasyonla bir çelik almanın vakti geldi ozaman nasıl çoğaltılacağını da öğrendiğime göre...
87221
Bu ne olabilir sizce? Tohum ektiğim bir köşeydi ama ne olduğunu hatırlamıyorum.
ardabora
16-06-2009, 22:52
Sevgili Kiraz,
Çiçeğiniz bir papatya türü sanırım çünkü aynı yapraklara sahip bir fide de bende var. Teyzemden tohum almıştım geçen yaz, bu tarz bir papatyaydı (http://www.types-of-flowers.org/blog/wp-content/uploads/2009/02/daisies_flowers-300x225.jpg), 20-30 cm. uzuyor
Teşekkürler Sevgili Ardabora. Gerçekten papatya yaprağı gibi ama öyle bir tohumum yoktu. Aster olabilir mi? Aster tohumum vardı ama çimlenen asterim olmadı:)
Sevgili dostlar, bu "şeyi" kızım yolda bulmuş. Etrafta kopabileceği herhangi bir bitki falan yokmuş (ne de olsa babasının kızı, hemen araştırmasını yapmış:p:p). Hem merakından, hem de benim ilgimi çekeceğini düşündüğü için alıp gelmiş ve şimdi soruyor ki bu nedir diye. Bilen arkadaşlardan rica edebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler.
Sevgi ve saygılarımla
Sevgili dostlar, bu "şeyi" kızım yolda bulmuş. Etrafta kopabileceği herhangi bir bitki falan yokmuş (ne de olsa babasının kızı, hemen araştırmasını yapmış:p:p). Hem merakından, hem de benim ilgimi çekeceğini düşündüğü için alıp gelmiş ve şimdi soruyor ki bu nedir diye. Bilen arkadaşlardan rica edebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler.
Sevgi ve saygılarımla
Datura stramonium - zehirlidir:(
http://openmed.nic.in/2760/01/54.pdf
Sayın Volare teşekkür ederim. Zehirli olması kötü, zira çiçekleri çok güzel görünüyor.
Arkadaşlar bu çiçeğin adını bilen var mı acaba? Herkeste vardır ama adını bilen yok.
Biraz geç olmuş ama galiba bu arada kesin cevap yazılmamış.
Çiçeğin adı
Rudbeckia laciniata 'Hortensia'
Dave's Garden (http://davesgarden.com/guides/pf/go/81738/) da da açıklama var.
Yılmaz Yalçın
17-06-2009, 15:11
Arkadaşlar,
Bitkiler hakkındaki genel konuşmalar kısmında ''bu çiçeğin adı nedir?''sorusu başlığında sormuş olduğum çiçeğin ismini bilen varsa rica ediyorum cevap verebilir mi lütfen?
Arkadaşlar,
Bitkiler hakkındaki genel konuşmalar kısmında ''bu çiçeğin adı nedir?''sorusu başlığında sormuş olduğum çiçeğin ismini bilen varsa rica ediyorum cevap verebilir mi lütfen?
Yıldız Çiçeği(Dahlia)
Seradan alırken bu çiçeğe "soğan çiçeği" demişlerdi. İnternetten aradığımda soğan çiçeğinin karşılığı "fulya" çıkıyor. Bu soğanlı bir bitki olabilir, çoğalmaya başladı. Şu anda çiçekleri solmakta. Daha dairesel bir şekilde açıyorlar. Adını bilen var mı? Şimdilik keyfi yerinde ama genel bakımını bilsem iyi olacak.
ayferaksit
17-06-2009, 18:29
sayın ayferaksit, bence çiçeğiniz dalından koparıp toprağa dikme bir çiçek. clarkia ismindeki bu çiçek tek yıllık ne yazık ki. bende aldım, benim aldığımın boyu epey büyüktü. ve üstünde bir çok çiçek açtı. onlar döküldü şimdi diğer tomurcukalr açıyor, ama bu arada eski canlılığını yavaş yavaş kaybediyor. bu arada pazarlarda hala bu çiçeği görüyorum ama sizinkisi gibi minicik. benim ana bitkimin yanalrından çıkan dalları bu boyda ve incelikte. yani büyük ihtimal sizi kandırmışlar. çiçeğiniz yaşamaz, ölür kısa süre içinde.
:( optimus çok haklıymışsınız:( çiçeğim kurudu gitti malasef içekleri tamamen açılıp soldu gövdesine dokunduğumda pörsümüş hiçbir şeyden eser kalmamıştı saz gibi kalmış...
Sayenizde adı sanı pek bilinmeyen elimde seramde olan bitinin ismini öğrendim *** ederim gerçekten küpe çiçeğini andıran bi hali vardı ve bi akrabalığı varmı diye düşünüyodum ama tüylü ve hoş bir görüntüsü var nasıl üretiliyor acaba kaynaklar hep yabancı dil :S
Güngör Salman
18-06-2009, 00:26
Bu ağacın adını bilen varmı? gövdesi ve yaprakları hatta çiçekleri iğdeye benziyordu. Süs İğdesiymiş Eleagnus Pungens (Çıngıl İğde)
Resimdeki ağaçın kokusu çok güzel çiçekleri küçük ve beyaz yapraklar ufak ben bahçeme mutlaka bu ağaçdan ekmek isterim bu yüzden ismini öğrenmek istiyorum yardımlarınız için simdiden tesekkurler ıstersenız daha ayrıntılı resım çekerim.
Çiçekçi, menekşe türü olduğunu söyledi. Adını bilen var mı?
87600
Bunu daha dün akşam diktim. İşyerimde bahçıvanlar saksı değişimi yaparlarken ayırttım. Ama ismini bilmiyorlar :D
87601
87600
Gloxinia
Bu ağacın adını bilen var_mı? Gövdesi ve yaprakları hatta çiçekleri iğdeye benziyordu.
Yalancı Karabiber Ağacı ( Schinus Molle )
Güngör Salman
18-06-2009, 13:16
Sayın Sabah çok teşekkür ederim.
hocam100
18-06-2009, 20:22
Biraz geç olmuş ama galiba bu arada kesin cevap yazılmamış.
Çiçeğin adı
Rudbeckia laciniata 'Hortensia'
Dave's Garden (http://davesgarden.com/guides/pf/go/81738/) da da açıklama var.
Sabah hanım gerçekten dediğiniz çiçek çok teşekkür ederim yıllardır arıyordum bulamamıştım.
87600
Gloksinya gibi geldi bana çin gülü değil bu bence menekşe türü değil gloksinya diyorum ..
Bu yaprakların hangi bitki türüne ait olduğunu bana söyleyecek biri olursa çok sevinirm.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
4.tekilkişi
19-06-2009, 23:28
Kaybolmaya yüz tutan çiçeklerle ilgili konuşurken, teyzemin kızı komşusundaki kurutulmuş bir bitkiden bahsetti. Mahallede meşhur olmuş herkes onun canlı halini görmek hatta yetiştirmek istiyor. Tohum sırasına girilmiş durumda; ben de hemen dahil oldum :D Kurutulmuş haliyle bile değişik bir güzelliği var. Fakat kimse adını bilmiyor. Sizden yardım bekliyoruz. Bu bitkinin adı ne ola ki?
Ferda Ülkümen
19-06-2009, 23:36
Kaybolmaya yüz tutan çiçeklerle ilgili konuşurken, teyzemin kızı komşusundaki kurutulmuş bir bitkiden bahsetti. Mahallede meşhur olmuş herkes onun canlı halini görmek hatta yetiştirmek istiyor. Tohum sırasına girilmiş durumda; ben de hemen dahil oldum :D Kurutulmuş haliyle bile değişik bir güzelliği var. Fakat kimse adını bilmiyor. Sizden yardım bekliyoruz. Bu bitkinin adı ne ola ki?
Sedef Çiçeği (Lunaria annua) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9730)
4.tekilkişi
19-06-2009, 23:41
Hiiiiiiiiiii... Gerçekten o hikayedeki çiçek bu muymuş? Bugün aklıma gelivermişti yıllar önce radyoda dinlediğim sedefli hikaye, agaclar.net'e girince bir de ona bakayım diye düşünüyordum. Ve bu kurumuş çiçekle de bugün tanıştım. Demek sedefmiş, ben onu bulmadan önce o beni bulmuş demek.
Teşekkür ederim.
Ferda Ülkümen
19-06-2009, 23:43
Bu bitkinin adı nedir?
Civanperçemi'ne benzettim.
Bir tür meşe olduğunu sanıyorum. Yeşil beyaz yaprakları var. Kırmızı meyveleri oluyor. Yaprakları dikenimsi. Yılbaşı süsülemelerinde kullanılıyor. Adını bir türlü hatırlayamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
resimdeki ağaçın kokusu çok güzel çiçekleri küçük ve beyaz yapraklar ufak ben bahçeme mutlaka bu ağaçdan ekmek isterim bu yüzden ismini öğrenmek istiyorum yardımlarınız için simdiden tesekkurler ıstersenız daha ayrıntılı resım çekerim.
kendı soruma kendım cevap vereyım adı luxalum (kurtgozu) dedı yanlıs hatırlamıyorsam çobançesme fidanlıgına gittim orada buldum
Sevgili Ferda Ülkümen,
Cıvanperçemi kesinlikle. Akfıratta fildişi rengi bol sarısı daha az var.
Sn. Ülkümen, Sn.jineop, teşekkürler.
Bir tür meşe olduğunu sanıyorum. Yeşil beyaz yaprakları var. Kırmızı meyveleri oluyor. Yaprakları dikenimsi. Yılbaşı süsülemelerinde kullanılıyor. Adını bir türlü hatırlayamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu bitkiyi bilen yok mu?
Ferda Ülkümen
20-06-2009, 21:05
Yılbaşı süslemelerinde kullanılan kırmızı meyveli bitkiler çoğunlukla Ruscus türleri ama yeşil beyaz yaprakları olanı bilmiyorum.
Sanırım sorduğunuz bitki ilex aquifolium.
Ferda Ülkümen
20-06-2009, 23:06
Haklısınız, tarife daha çok uyuyor.
Bu resmi yollayabildiğime göre yanlış olan fotoğrafı wapcam la çekip yollamaya çalışmam. :D ( #336 nolu iletide)
acemi çiçekçinin bu iletide yolladığı çiçeğin adını bilen var mı acaba?
member şip
21-06-2009, 20:17
Bu çiçeğin adı ne acaba
Sanırım sorduğunuz bitki ilex aquifolium.
Sn. Otugay ve Sn. Ferda Ülkümen,
Çok teşekkür ederim. Aradığım bitki tahmin ettiğiniz gibi ''ilex aquifolium'' muş. Çobanpüskülüymüş türkçe ismi de..
88631
büyük çiçekli olanı fideyken almıştım, birkaç günlüğüne şehir dışındaydım döndüğümde bu güzellik açmış... geçi satıcıdan alırken çiçekli hali böyle değildi, daha farklıydı çiçeği. ama bu da gayet hoş. ismini bilen var mdıır?
diğeri, minik çiçeklerin birleşiminden oluşan koyu sarı olanını da yeni aldım. sarılıcı mı, çalı formunda mı bilemiyorum. ama çok hoşuma gitti. onun da ismini bilen varsa söyler mi?
tolgahann
22-06-2009, 10:30
Sn.optimus 1. resim dahlia (yıldız çiçeği), 2. resim mine (verbena)
yıldız çiçeğim daha katlı olacakmı peki? satıcıda ki kat kattı. yoksa cinsi böyle mi? bu her iki çiçekte sanırım yıllık değil mi? seneye tohumdan tekrar mı üretmem gerekecek?
birde mine çiçeğinde görünen meyvemsi şeyler neler? tohum mu olacak onalr? yoksa meyve mi? sanırım daha ziyade yer örtücü bir bitki...
yardımınız için ayrıca çok teşekkür edeerim.
tolgahann
22-06-2009, 11:03
Sn.optimus yıldız çiçeği daha sonra katlarını arttırmaz.Yalınkat olarak açacak hep.Seneye dibindeki soğandan çoğaltabilirsiniz.Her iki çiçekte çok yıllık bitkilerdir.Mine de oluşan meyvemsi çıkıntılar ise tohum oluşumu.
Sn. Optimus. ikinci bitki Lantana camara ( Mine çalısı). Burada lantana ile ilgili ayrıntılıbilgi bulabilirsiniz:
http://http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12536&highlight=lantana
Merhaba,
İlk bitkim çok hoş kokulu hızlı büyüyen sebze bahçemde çıkan ,
İkinci bitkim bahçenin başka yerinde çıkan ve onu da diğer bilinmeyenin yanına ektiğim kasımpatıya benzeyen ama yaprakları daha ince dalları daha zayıf,
Son olarakta duvar dibinde çıkan sarmaşık türü, geçen sene çan şarmağı tohumlarını ekmiş olabileceğim yerde çıkan çan şarmaşığına benzetemediğim sarılıcı.
Tanıyan olursa çok mutlu olacağım. Teşekkür ederim.Sevgiler
Arkadaslar bu sarmasik bitkiyi il defa gorunce dayanamayip aldim. Sanki sarilici iri cicekli bir zakkum. Adini bilen var mi? Tesekkurler.
akmanoğlu
22-06-2009, 15:40
sayın zappie,çiçeğinizin adı sundevilla(mandevilla diğer adı)
Sayin Akmanoglu
Bu kadar cabuk cevap beklemiyordum. Cok tesekkur ederim.
yasarulutas
22-06-2009, 18:00
Bu forumun bu kısmını şişirmeden, ismini bilmediğim çiçeklerin (kır çiçeklerinin) resimlerini galeriye ekliyorum. Cevap ve yorumlarınızı beklerim.
İklimsiz
22-06-2009, 18:22
Tohumları bir zarfla geldi. Gönderici adı, adresi olmadığı gibi, tohumların da ne tohumu olduğuna dair bir ibare yoktu:(
Ektim. Başlangıçta petunyaya benzettim. Yapraklar büyüdükçe petunya ile bir benzerliği olmadığı gayet açık.
Nedir bu? Adını koyabilirsek seyreltme yapmam gerekir mi, onu da bileceğim?
88867
tolgahann
22-06-2009, 18:25
Sn.İklimsiz bence onlar tütün çiçeği.Yapraklar da petunya gibi yapış yapışlık var mı?
İklimsiz
22-06-2009, 18:29
Yapış yapış değil de, oldukça tüylü. Fasulye yaprağı dokusunda:)
Galiba haklısın tolgahann, forumda baktım da tütün çiçeği bunlar. Fide halindeki fotoğraflarından tanıdım:)
tolgahann
22-06-2009, 18:50
Bence hemen onları seğreltin.Maşallah çok güzel gelişmişler.Güle güle büyütün.
Bu çiçeklerin adını bilen var mı?
Merhaba; eklediğim çiçeği forumda bir yerlerde gördüm ama ismini not almayı unutmuşum:( Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler:)
89074
1. resim vinca minor olabilir.
Merhaba; eklediğim çiçeği forumda bir yerlerde gördüm ama ismini not almayı unutmuşum:( Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler:)
89074
Zıpçıktı olabilir mi?
tolgahann
23-06-2009, 19:28
89074
Kesinlikle zıpçıktı.:)
zıpçıktı mı?:D
teşekkürler komik isim. Annemden hatıra soğanlı bir çiçek. Her yıl kendiliğinden büyüyor.
tolgahann
23-06-2009, 20:04
Arkadaşlar ben de bahçem de hersene bu vakitler de açan, çiçeği lilium gibi kokan ve şekli de liliuma benzeyen, yaprakları ve çiçek sapı ise amerylısa benzeyen bir çiçeğin ismini soruyorum.Umarım ismini bilen çıkar.Çiçek sapı 50 cm den uzun.
ayferaksit
23-06-2009, 22:27
89074
Sevim hanım aynısından benim de var. Zıp çıktı diyorum ben bir bakıyorsunuz aniden bir gün içerisinde çiçeklenivermiş:p Yaz kış hiç üşenmeden açıyor kışın içeriye alıyorum yazın terasa . Yarın ben de ekleyeyim galiba bugün tomurcuklanmış yarına bir süpriz yapabilir :D. Lila şeker pembe karışımı bir rengi var. Güle güle büyütünüz
Annemin bir arkadaşı bahçesinde yetiştiriyordu. Ondan alıp balkonda bir saksıda iki üç kök yetiştirmiştim. Soğandan arttı kendi kendine şimdi iki saksı oldu.:) Annemi hatırlatıyor bana. Severek bakıyorum.
Aslında çok zahmetsiz bir çiçek. Kışın içeri almıyorum balkonumda baharı bekliyor soğanlar donmuyor yani. Bu kış onun için yumuşak geçti sanırım tümden kurumadı yaprakları çıkmaya devam etti. Yalnız çok az çiçeklendi baharla birlikte çiçekler arttı yine.Yardımcım başka renkleri var getiririm size dedi ama hala getirecek:).
sayın tolgahannn ve passion çok teşekkürler... gayet faydalı oldu verdiğniz bitkiler.
Bu çiçeğin adı ne acaba
Bu ne kadar güzel bir çiçektir, bayıldım. Adını henüz yazan olmamış, ben de merak ettim.
89216
Sayın Suzan7 ikinci çiçeğiniz Gelin tacı çiçeği, bu sitede adına maviş de denildiğini öğrendim.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16238&highlight=mavi%FE
tolgahann
24-06-2009, 20:51
5933 nolu mesajda ki soğanlı bitkiyi tanıyan yok sanırım.
Forumdan tedarik ettiğim bitkiler çiçek açmaya başladı, ancak isimlerini unuttum:)
Bu iki bitkinin adı nedir?
Güngör Salman
24-06-2009, 22:35
Sayın K0900 1 ve 4 fotoğraftakiler Süs Yoncası-Oxalis.
Ferda Ülkümen
24-06-2009, 23:26
Arkadaşlar ben de bahçem de hersene bu vakitler de açan, çiçeği lilium gibi kokan ve şekli de liliuma benzeyen, yaprakları ve çiçek sapı ise amerylısa benzeyen bir çiçeğin ismini soruyorum.Umarım ismini bilen çıkar.Çiçek sapı 50 cm den uzun.
Crinium galiba
tolgahann
25-06-2009, 00:08
Sn.k0900 2. ve 3. fotoğraflar iris.
Sn Ferda Ülkmen yanıt için çok teşekkür ederim.Crinium u araştırdım.Bence de bitkim.bu.Farklı renkleri de varmış.
İklimsiz
25-06-2009, 20:31
Bu bitkinin adını bilen var mı?
89431
89432
Bu güzel kokulu bitkinin adı nedir acaba?
89451
Normalde yaprakları kokusuz olan, yoğurt ile karıştırınca baharat gibi kokan bu bitkinin adı nedir acaba?
Arzu Kasapoğlu
25-06-2009, 22:17
Bu bitkinin adını bilen var mı?
89431
89432
Kırmızı yapraklı hibiscus. Hibiscus red shield :)
İklimsiz
25-06-2009, 22:27
Çok teşekkür ederim Arzu. Tohumu sen mi vermiştin yoksa? :)
bunyamax
25-06-2009, 22:28
Herkese merhaba
bu çiçeklerin soğanını aldım ama isimlerini yetişme şartlarını bilmiyorum. Bunların ismini bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum...
Arzu Kasapoğlu
25-06-2009, 22:30
Evet :))
Çok güzel büyümüşler. Direk güneş ışığı mı alıyor.
İklimsiz
25-06-2009, 22:35
Tüm gün güneşin altındalar Arzu.
Arzu Kasapoğlu
25-06-2009, 22:58
Teşekkür ederim :)
ayferaksit
25-06-2009, 23:48
Sevim hanım aynısından benim de var. Zıp çıktı diyorum ben bir bakıyorsunuz aniden bir gün içerisinde çiçeklenivermiş:p Yaz kış hiç üşenmeden açıyor kışın içeriye alıyorum yazın terasa . Yarın ben de ekleyeyim galiba bugün tomurcuklanmış yarına bir süpriz yapabilir :D. Lila şeker pembe karışımı bir rengi var. Güle güle büyütünüz
:p bugün tomurcukta yarına açmış olur:cool:
tolgahann
26-06-2009, 00:09
Sn ayferaksit bundan sonra zıpçıktınızla ilgili gelişmeleri buradan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9069&highlight=z%FDp%E7%FDkt%FD) paylaşırsanız.Daha fazla kişi görüp bilgilenir.;)
ayferaksit
26-06-2009, 00:14
Adı nedir acaba:confused:
tolgahann
26-06-2009, 00:30
Eklentide ki bitki passiflora edulis tohumu ekili olan saksıdan çıktı ancak yaprakları pek benzemiyor.Bu bitki nedir acaba.
Ferda Ülkümen
26-06-2009, 00:38
Bence o Cardinal climber'a benziyor.
tolgahann
26-06-2009, 14:17
Teşekkürler Ferda Ülkmen tohumları karıştırdım sanırım.:(
herbaryum
26-06-2009, 15:51
Bu güzel kokulu bitkinin adı nedir acaba?
89451
Morina persica
Kendiliğinden çıkıp hızlıca gelişen bu bitkiyi tanıyormusunuz arkadaşlar?
8962989630
berduray
27-06-2009, 00:36
5961 köpek üzümü, Solanum nigrum.
benim mor çiçeğimin adını öğrenemedim. yoksa siningia mı tohumlarını aldım ne yapacağımı bilmiyorum. yardım istiyorum selamlar
Yer örtücü sedumlarda bir çeşiti çok güzel çiçeklendi, bu sedumun çesidi nedir?
Oyyyyy bu ne böyle?
Yeri değil biliyorum ama Sn. k0900 nereden buldunuz bu sedumu?
berduray
27-06-2009, 17:56
Elinde olanla seve seve paylaşırım:)
Karşıyaka dahil tüm peyzajcılarda var:)
Nevsune hanım, Sn. berduray, formda sedum başlığı varmı:))
Sn k0900 genel bir başlık göremedim ben . Şu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4602&highlight=sedum) var ama o daha bölgesel.
merhba arkadaşlar.
aşağıda eklediğim çiçek hakkında bilgisi olan var mı acaba?
şimdiden teşekkürler...
Yer örtücü sedumlarda bir çeşiti çok güzel çiçeklendi, bu sedumun çesidi nedir?
Common name: Pink Sedum, Pink stonecrop
Botanical name: Sedum ewersii Family: Crassulaceae (Sedum family)
Bu bitkimn adı ne?Arkadaşım mum çiçeği sanıp getirmiş ancak mum çiçeği değil.Lütfen ismini söylermisiniz:rolleyes:
Common name: Pink Sedum, Pink stonecrop
Botanical name: Sedum ewersii Family: Crassulaceae (Sedum family)
Teşekkürler.
Sn .fatihbrk ,
Tradescantia fluminensis ,
namideger ,,Telgraf cicegi ''
Sn .fatihbrk ,
Tradescantia fluminensis ,
namideger ,,Telgraf cicegi ''
Cevap için teşekkür ederim sayın Volare.
mstezcan
28-06-2009, 22:59
bir arkadaşım verdi bana bu bitkiyi. yapraklarından küçük küçük birsürü yaprakçıklar çkarıyor ve en ufak bişeyde yaprakçıklar dökülüyor dökülen yaprakçıklar köklü oldukları için hemen tutuyolar ve çok hızlı büyüyolar. bu bitkiyi internette aradım ama bulamadım. bilen varsa bana adını yazabilirmi? şimdiden teşekkürler.
Bitkinizin Kalanchoe daigremontiana olduğunu düşünüyorum. http://images.google.com.tr/images?gbv=2&hl=tr&sa=1&q=kalanchoe+daigremontiana&aq=f&oq=
Bir de sizi daha yakından tanıyabilmemiz için buraya (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) uğrayabilir misiniz?
dragon_fly
29-06-2009, 00:15
Merhaba,
bahçemde çok arsız bir bitki var, forumda daha önce soran olmuş mu aradım ama bulamadım:( Bugün fotoğraflarını çektim, umarım bir bilen vardır. Bu bitki bahçemde duvarlardan bile çıkmış durumda, bu yıl bahçedeki toprağı havalandırırken sanırım tohumlarını da her yere dağıttım, maalesef her yerden fışkırıyor:( Bu hafta çiçeklendi, son görüntüsünü ekliyorum.
Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
dragon_fly
29-06-2009, 00:22
Bir de hediye edilen iki çiçek ile yine bahçemde ve saksılarımda kendiliğinden çıkan birkaç bitki var,bunların ne olduğu konusunda yardımcı olan olur ise çok sevinirim:)
Maksimum 5 resim yüklenebildiği için bir sonraki mesaja da bir resim ekleyeceğim.
dragon_fly
29-06-2009, 00:23
Bu da sonuncusu, gerçi henüz çok küçük ama belki tanınır durumdadır...
berduray
29-06-2009, 00:37
İlk resim cam güzeli, üçüncüsü karpuz,dördüncü sanırım portakal nergizi, beşinci yabani sirken otu.
Benim tanıyabildiklerim bunlar, umarım diğer arkadaşlar da yardımcı olur.
Ferda Ülkümen
29-06-2009, 00:37
Merhaba,
bahçemde çok arsız bir bitki var, forumda daha önce soran olmuş mu aradım ama bulamadım:( Bugün fotoğraflarını çektim, umarım bir bilen vardır. Bu bitki bahçemde duvarlardan bile çıkmış durumda, bu yıl bahçedeki toprağı havalandırırken sanırım tohumlarını da her yere dağıttım, maalesef her yerden fışkırıyor:( Bu hafta çiçeklendi, son görüntüsünü ekliyorum.
Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
Bu bitkinin adı Clerodendrum bungei (http://www.agaclar.org/agac.asp?id=969)
dragon_fly
29-06-2009, 07:06
Evet kesinlikle bu bitki, ortancanın rus olanı da varmış öğrenmiş oldum:)
Hem hızlı dönüşünüz hem de verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim Ferda Ülkümen...
Sevgili Dragon fly,
İkinci resminiz şebboy.
dragon_fly
29-06-2009, 07:21
İlk resim cam güzeli, üçüncüsü karpuz,dördüncü sanırım portakal nergizi, beşinci yabani sirken otu.
Benim tanıyabildiklerim bunlar, umarım diğer arkadaşlar da yardımcı olur.
Teşekkür ederim berduray, google'dan karpuz bitkisini buldum, yaprakları gerçekten benziyor, şaşırdım karpuz çıkmasına :)
Portakal nergisinin de yaprakları benziyor, eğer o ise çok sevinirim, çok güzel çiçekleri varmış.
Ben de çok sayıda camgüzeli var ama 1. resimdekilerden farklı, bu bitki sanırım başka bir tür..
Bilgiler için çok teşekkür ederim.
dragon_fly
29-06-2009, 07:28
Sevgili Dragon fly,
İkinci resminiz şebboy.
Size de teşekkür ederim Jineop, umarım şebboydur ve güzel güzel çiçekler açar:)
dragonfly
29-06-2009, 12:56
Herkese merhaba
bu çiçeklerin soğanını aldım ama isimlerini yetişme şartlarını bilmiyorum. Bunların ismini bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum...
Merhaba, 1. çiçeğin soğanını seyyar satıcıdan mı aldınız acaba, beyaz soğanlar halinde?
Çiçeğin ismi guzmania fakat aşağıdaki linki incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız :rolleyes:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15051
Arkadaşlar,
Şimdiden teşekkürler.
Dragonfly
1- Kına çiçeği
2- Hüsnüyusuf ya da galip ihtimalle ot.
3- Kavun(ya da karpuz). Üzerinde meyvesi de var.
4- Ot
5- Ot :p
Aslında hepsi de ot değil mi?
Umarım yanılmışımdır ve onlar güzel çiçekler açar.
bunyamax
29-06-2009, 22:13
Merhaba, 1. çiçeğin soğanını seyyar satıcıdan mı aldınız acaba, beyaz soğanlar halinde?
Çiçeğin ismi guzmania fakat aşağıdaki linki incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız :rolleyes:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15051
evet malesef seyyardan aldım ve linki inceledim. artık pek bi u mudum yok soğanlardan ama diktim saksıya madem gölgeye de attım çıkarsa çıkar çıkmazsa hiç üzülmeyecem:) bir de tanesine 1 lira demişti. ben 13 tanesine 5lira verdim Allah'tan:)
ayferaksit
29-06-2009, 22:28
bir arkadaşım verdi bana bu bitkiyi. yapraklarından küçük küçük birsürü yaprakçıklar çkarıyor ve en ufak bişeyde yaprakçıklar dökülüyor dökülen yaprakçıklar köklü oldukları için hemen tutuyolar ve çok hızlı büyüyolar. bu bitkiyi internette aradım ama bulamadım. bilen varsa bana adını yazabilirmi? şimdiden teşekkürler.
Aşkın Gözyaşı diye biliyorum. Yaprakların kenarlarından dökülen damlacıklar yeniden büyür
Arkadaşlar,
Şimdiden teşekkürler.
ben bu çiçeği'' şakayık'' diye biliyorum.
Arkadaşlar,
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba ben düğün çiçeğine benzettim ama emin değilim yaprakları biraz farklı geldi başka arkadaşlarda yorum yapar.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15465
buraya bir gözatın isterseniz iyi günler
Mstezgan, 5976 no'lu resimdeki çiçeğinizin yöresel adı Kuran çiçeği. Yapraklarının üzerinde Arapça harflere benzer şekiller olduğundan bu adla anılıyor. Yapraklarının ucunda çıkan uzantılar döküldüğü yerde büyümeye başlıyor.
5988
Haşhaş
Teşekkürler,
Haşhaşmış gerçekten.
Sebahattin Sargın
01-07-2009, 17:59
90274
90275
90276
90277
90278
Tekirdağ da bulduğum bu güzellerin isimlerini nedir acaba? Bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
Sevgiler ;)
tolgahann
01-07-2009, 18:43
Sevgili Sebahattin Sargın Tekirdağ'ın neresinde buldunuz bu güzelleri.:) 4. resimdeki bitkiye buralarda kantaron deniyor. Diğerlerinide hatırlıyorum ama isimlerini bilmiyorum malesef.
asumandilek
01-07-2009, 19:55
4. Fotoğrafı süsleyen arkadaşa biz sarı kantaron deriz. :)
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=18057&c=183
Bu da 5. fotoğraftaki arkadaş.
Scabiosa Columbaria (Dipsacaceae) Galerimizde birkaç arkadaşımızın daha çektiği fotoğraf var.
Diğer üçü hakkında bilgim yok. Ama sanki 2. fotoğraftaki bana tavşancıl otu gibi geldi. Keşke açmış olsaydı. O zaman daha kolay olurdu sanki.
Sebahattin Sargın
01-07-2009, 22:00
Fotoğraflar Tekirdağ Sultanköyde çekildi.
Sarı kantaron olduğunu düşünüyordum bende teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için.
Asuman Hanım tavşancıl otu diye google'da arattırdım çıkan resimlere benzemiyor benim çektiğim bitki.
Sevgiler ;)
herbaryum
02-07-2009, 09:07
90274
90275
90276
90277
90278
Tekirdağ da bulduğum bu güzellerin isimlerini nedir acaba? Bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
Sevgiler ;)
2.Bupleurum sp. (Apiaceae)
3.Teucrium polium (Lamiaceae)
ismetkenar
03-07-2009, 07:20
Orjinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın
[QUOTE=herbaryum;455404]
4. sıradaki Hypericum Perferatum L (Sarı Kantaron Çiçeği-Binbirdelik Otu)
Sebahattin Sargın
03-07-2009, 10:22
Teşekkür ederim arkadaşlar, bir de bu var tanımlayamadığım...
90546
zeplin34
03-07-2009, 11:23
pazardan iki adet çiçek aldım ama satıcı ve ben ismini bilmiyoruz. yardımcı olabilirmisiniz.
90556
90557
mihrimah
03-07-2009, 11:27
Birinci resimdeki yumrulu begonya olması lazım.
pazardan iki adet çiçek aldım ama satıcı ve ben ismini bilmiyoruz. yardımcı olabilirmisiniz.
90556
90557
1. resimdekine gelin damat çiçeği denildiğini duymuştum (pazarda bir satıcı öyle demişti) diğeri hakkında bir fikrim yok
zeplin34
03-07-2009, 11:40
bir dalda çift çiçek var begonya değil. bildiğim kadarı ile.
bir dalda çift çiçek var begonya değil. bildiğim kadarı ile.
Benim dediğim çiçekte de bir dalda hem yalın kat hem katmerli çiçek vardı sizinkide öyle galiba
zeplin34
03-07-2009, 13:02
ok
doğrudur. teşekkür edrim
Bu fideleri tanıyormusunuz arkadaşlar? İsmini bilirsem ona göre yer ayarlıyacağım. Teşekkür ederim.
90636
AyhanMoran
04-07-2009, 10:25
Peki benim hediye gelen bu çiçeğimin ismi ne acaba ?
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=454404#post454404
pembe zıpçıktı Sn AyhanMoran
zeplin34
04-07-2009, 14:49
bu 90712aslında 12 cm bir saksıda ufak bir ağaç gibi duruyor.zakkuma benzemiyor diyebilirim.
yardımcı olabişlir misiniz lütfen?
4.tekilkişi
05-07-2009, 19:58
Aglaonema'ya benzettim. Elimdeki kitaptan kopya çekerek. (bknz. Doğanın Renkleri)
4.tekilkişi
05-07-2009, 20:15
Hatta Aglaonema Commutatum imiş. Burda (http://agaclar.net/forum/showpost.php?p=34851&postcount=4) da bilgiler verilmiş.
bu 90712aslında 12 cm bir saksıda ufak bir ağaç gibi duruyor.zakkuma benzemiyor diyebilirim.
Weigelia
olabilir mi?
zeplin34
05-07-2009, 21:49
bilemiyorum. tam olarak bağdaştıramadım. ama bu salı salıpazarına çıkacağım ve tahmin ediyorum orada öğrenebilirim. teşekkürler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.