View Full Version : Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009)
Buket Aknar
22-12-2007, 09:16
Bir süredir evimin bahçesindeki saksıda bir bitki var. Ben ne ektim, ne de diktim. Kendiliğinden bu saksıda bulundu. Önce, ot diye söküyorken.
- Diğer bildik otlara pek benzemiyor. Nasıl bir ot acaba?
Diyerek sökmekten vazgeçtim. Bugün çiçek açtığını görünce doğrusu daha da merak ettim. Bu bitki ne? Umarım bir bilen çıkar.
Buket Aknar
25-12-2007, 16:06
Sanırım benim isimsiz kahraman, arkadaşların gözünden kaçtı. Ne dersiniz yukarıdaki bitkinin adı ne?
hakan_73
25-12-2007, 16:22
Bu bitkinin adını bilen lütfen bana ulaşsın yaprakları tüylü olan ve tabağından su verilen sadece bu kadar bilgim olan bu bitkinin adını söyler ve bakımı konusunda ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim
soframiz
25-12-2007, 16:42
Sayin Buket, baska bir forum da sordum, cevap alir almaz bildirecegim.
Merhaba Hakan 73. Hayatımda ilk defa böyle çiçek gördüm.Hayran kaldım bakımı hakkında bilgi veremiyorum.Sakın soldurma iyi bak.Ellerine saglık.
herbaryum
25-12-2007, 21:30
Mesaj 2279 daki bitki Begonia masoniana
sinaninci1
26-12-2007, 00:14
Bu çiçegi bu gün bana hediye ettriler, fakan veren kişide adını bilmiyor bilen varmı?
Saygılar.
Sn. sinaninci1, bu mum çiçeği değil mi?
Bunu en iyi bilenlerden biri de Mucip bey olsa gerek, bir sorsak kendisine;)
sinaninci1
26-12-2007, 03:33
Sn. sinaninci1, bu mum çiçeği değil mi?
Bunu en iyi bilenlerden biri de Mucip bey olsa gerek, bir sorsak kendisine;)
Mumçiçegi degil, yapraklar çok küçük en uzunu 2 cm, resimden dolayı büyük çıkmış. Gövde hiç mum çiçegine benzemiyor. Tepesindeki çiçek mumçiçeginde buna benzer çiçek örmedim.
Saygılar.
Aeschyantus a benzettim ben.
AyşegülAlptürk
26-12-2007, 10:39
Bitkinin adı schefflera (şeflera).
Ferda Ülkümen
26-12-2007, 12:01
praecox haklı. Daha önce bu bitkiyi sormuştum, aynı cevabı aldım
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=72140&postcount=608
Arkadaşlar,
Son zamanlarda peyzaj alanlarında gördüğüm kırmızı yapraklı hoş bir bitki var.
Kolyos değil, kırmızı horoz ibiğinin yapraklarına benziyor ama çiçeksiz.Resim çekebilirsem göndereceğim ama tarifimden ismini bilen var mı?
hakan_73
27-12-2007, 02:14
Arkadaşlar bu bitkilerin isimleri ve bakımları hakkında yardımlarınızı bekliyorum.İsimlerini bilkmediğim için bakımlarında zorlanıyorum...
10418
10419
10420
10421
10422
1 resim şeflera
2 resim aratoryum
3 resim telgraf çicegi
4 bilmiyorum
5 resim difenbahya
hakan_73
27-12-2007, 02:19
Mesaj 2279 daki bitki Begonia masoniana
eminmisiniz gerçekten merak ediyorum bana annemin bir hediyesi ama kendisi sağ tarafından felç geçirdigi için diline vurdu ben adını öğrenemedim başka bir yerde de bu çicegi görmedim.:(
hakan_73
27-12-2007, 02:25
Merhaba Hakan 73. Hayatımda ilk defa böyle çiçek gördüm.Hayran kaldım bakımı hakkında bilgi veremiyorum.Sakın soldurma iyi bak.Ellerine saglık.
yaprakalarına su degdigi zaman kahverengi lekeler oluşyor kagıt gibi sertleşiyor yaprakları pütürlü bu bitkinin,o yüzden tabağından veriyorum suyunu acaba kökü suyu alıyormu emin degilim sanki bozuluyor gibi bakımını daha detaylı öğrenebilirsem bana biri yardımcı olursa sevinirim. :rolleyes::confused:
sinaninci1
27-12-2007, 04:39
Aeschianthus a benzettim ben.
Teşekkürler.
Bu çiçeğin adını bilmiyorum arkadaşım vermişti,bende de var ve çiçegi tam açamıyor oysa çiçekleri ve yaprakları cok guzel parlak bir bitki ,birde geçen yaz tırtıl dadandı yapraklarını zar gibi bıraktı.Bende o yapraklarını kopardım,temizledim. Şu an yok ama neden olmus olabilir?
saksısımı kücük acaba?
sinaninci1
27-12-2007, 13:03
yaprakalarına su degdigi zaman kahverengi lekeler oluşyor kagıt gibi sertleşiyor yaprakları pütürlü bu bitkinin,o yüzden tabağından veriyorum suyunu acaba kökü suyu alıyormu emin degilim sanki bozuluyor gibi bakımını daha detaylı öğrenebilirsem bana biri yardımcı olursa sevinirim. :rolleyes::confused:
Hakan bey ismi hakında ki bilgi için altaki linke bakın.
Saksının altında delik varmı ona bakın, birde daldırma yöntemini deneyin kovaya su doldurun ve saksıyı içine koyun yapraklar etkileniyorsa suyu kovaya yapraklara degmiyecek gibi doldurun,yarım saat suda tutun ondan sonra saksıyı çıkarıp bir yerde süzülmeye bırakın altında tabak koymayın bırakın suyu iyice süzülsün. Tabagında su tutmayın kök çürümesine neden olabilirsiniz, topragı kurudukça yapragını havaya kaldırarak üsten su verin.
SAYGILAR.
http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.dkimages.com/discover/previews/928/698771.JPG&imgrefurl=http://www.dkimages.com/discover/Home/Plants/Classification/Tracheophyta/Magnoliophyta/Magnoliopsida/Violales/Begoniaceae/Begonia/Rhizomatous/Begonia-masoniana/Begonia-masoniana-1.html&h=768&w=512&sz=166&hl=tr&start=1&um=1&tbnid=wZUNEtkinUqJ_M:&tbnh=142&tbnw=95&prev=/images%3Fq%3DBegonia%2Bmasoniana%26svnum%3D10%26um %3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN
1 resim şeflera
2 resim aratoryum
3 resim telgraf çicegi
4 bilmiyorum
5 resim difenbahya
Benim gördüğüm.
1. Syngonium
Yaprakları kalp şeklinde, damarları belirgin ve açık yeşil renkli sarılıcı ve sarkıcı bir bitkidir. Doğrudan güneş ışığı almayan yarı gölge ve gölge yerlerde yetiştirilebilir. Nemli bir ortam ister. Yaz döneminde su ihtiyacı fazladır. Yapraklarına su püskürtülebilir. 18-24oC sıcaklık gelişmesi için uygundur. Üretilmesi çelikle olur.
2.Telgraf çiçeği
3. Hybiscus
4. Dieffenbachia sp.
5. Dieffenbachia
2264 numaralı mesajda fotoğrafını yüklediğim kırmızı yapraklı ağacın, Ekim ayı sonlarında üzerinde meyveleri varken çektiğim fotoğrafını buldum. Belki şimdi daha belirleyici olur.
Arkadaslar,
dün kırmızı yapraklı çiçeklerle ilgili soru sormuştum.
Şimdi resimlerini yolluyorum.İsimlerini bilen var mı acaba?
sukranayalp
27-12-2007, 22:06
Sn Tayfun, çiçeğin ismi İresine.
Açık alanlarda yetiştirilen bir bitki değil. Peyzaj alanları derken nereyi kastettiniz?
Alışveriş merkezlerinin bahçe kısımları idi.
Rüzgara karşı korunaklı ancak yağmur,kar vs. için dış ortam sayılabilir.
İsim için teşekkür ederim.
Buket Aknar
28-12-2007, 16:45
Sevgili Şükranayalp size zahmet olmazsa 2277 numaralı mesaja bir bakabilirmisiniz? Doğrusu merak ediyorum. Uğraşmama rağmen ne bir bilenini buldum, ne de nette benzerini görebildim.
Penelophe
28-12-2007, 19:06
Bugün botanik bahçesinin satış bölümünden aldığım bu bitkinin bir orkide türü olduğunu biliyorum sadece. Tam ismimi öğrenmek istiyorum, teşekkürler..
27079
Bu çiçeğimi tanıyan varmı ?
sukranayalp
28-12-2007, 23:11
Buket hanım şimdilik ben de bulamadım. Yeşil yaprakları kokuyor mu? Mesela nane gibi? Veya ıtır gibi?
Mine Pakkaner
28-12-2007, 23:19
Bu çiçeğimi tanıyan varmı ?
Bu bir Croton sp. Parmak kroton.
Buket Aknar
29-12-2007, 17:06
Yarına yaprağını bir koklayayım. Bu arada çiçekleri de geçiyor.
Mine Pakkaner
30-12-2007, 23:20
Ludisia discolor ile ilgili tanımlama dışındaki mesajlar kendi başlığına taşındı, oradan devam edebilirsiniz.
Buket Aknar
31-12-2007, 12:43
Buket hanım şimdilik ben de bulamadım. Yeşil yaprakları kokuyor mu? Mesela nane gibi? Veya ıtır gibi?
Sevgili Şükran hanım, yeşil yaprakların ucundan kesip ezdim. Sadece bir ot kokusu var. Yani öyle özel bir koku yok.
Buket Aknar
31-12-2007, 12:49
Adsız çiçeğin 31 Aralık 2007 13:45 itibarı ile fotoğrafı. Umarım tanıdık biri çıkar da ot mu, çiçek mi? öğreniriz.
sinaninci1
31-12-2007, 13:01
Bu bitki almanyadan gelme ismi bilmiyor, ağaçsı gövdesi yok, çiçegi varmı yok mu bilinmiyor bilen varmı.
Üzümsü meyvelerden olduğunu tahmin ettiğim bir bitki.
Bir evin bahçesinde geçen sene rastlamıştım.
Meyveleri parlak renkli ve salkımları ince uzun görünümlü.
Sahibinden izin almadan koparmak istemedim.
Daha sonra gittim yaprak meyve hiçbirşey kalmamış üstünde.
Evin sahibine rastladım bir sefer geçerken. Birilerinin toplayıp reçel yaptığını veya yediğini ancak kendisinin meyveyi tanımadığını süs amaçlı diktiğini istersem verebileceğini söyledi.
Köklersem tutmaz diye almadım.
Şimdi ise üstünde meyveleri tohum dökmek üzere.
Ne olduğunu bilen varsa gidip tohumlarından alacağım.
Taneleri leblebi kadar. yaklaşık 6-7 mm çapında.
Ağaç değil ancak 2 mt kadar boyu var bitkinin. Gövdesi de pembe renkte.
27227
27228
Ericaeae (heather family)
Saxifragaceae (stonecrop family)
Belki bu iki familyadan olabilir.
Mor mor olan salkımlar "pokeberry" imiş.
http://infogizmo.com/downhome/flowers1.html
Zehir içeren üzümsüleri ise şu sayfada buldum:
http://www.poison.org/poisonpost/fall2007/berries.htm
Demek ki gidip toplamıyoruz.
1 saattir arıyorum ancak buldum. Demek ki pek bilinen yenen bir şey değilmiş.
Mine Pakkaner
01-01-2008, 01:45
Bu bitki almanyadan gelme ismi bilmiyor, ağaçsı gövdesi yok, çiçegi varmı yok mu bilinmiyor bilen varmı.
Bu bir Pteris cretica. İç mekan bitkisi olarak ülkemize de zaman zaman ithal bitki olarak gelir. Bir eğrelti. Çiçek açmaz.
http://www.desert-tropicals.com/Plants/Pteridaceae/Pteris_cretica.jpg
sinaninci1
01-01-2008, 08:19
Mine hanım çok teşekkürler.
sukranayalp
01-01-2008, 22:34
Sn Buket hanım, 2310 numaralı mesaja cevaben yazıyorum.
Sanıyorum Nemesia strumosa.
Yaklaşık 60 cm. boy yapıyormuş. Elimdeki kitaplarda Güney Afrika çiçeği olduğu yazıyor. Tek yıllık olabildiği gibi çokyıllık da olabiliyormuş.
Buket Aknar
02-01-2008, 13:05
Şükran hanım çok teşekkür ederim. Nemesia'yı araştırdığımda bendeki ile ayni olduğunu gördüm. Bu çiçeği benim bahçeye kuşların taşıdığını düşünüyorum. Tekrardan teşekkürler. Sevgiyle kalın. http://de.gardening.eu/Pflanzen/Einj%C3%A4hrige-Pflanzen/Nemesia-strumosa/1903/
sukranayalp
02-01-2008, 13:11
Yaşadığınız yerin bitki cenneti olduğunu düşünüyorum Buket hanım.
Harun Parlak
05-01-2008, 14:45
Selamlar arkadaşlar bu bitkinin adı nedir marmara bölgesinde fundalıklarda bolca olan küçük iğne yapraklı yaprakları diken kadar dert ve ellendiğinde batan çok gösterişli formlar oluşturan bu bitkiyi merak ediyorum.
sinaninci1
05-01-2008, 15:07
Selamlar arkadaşlar bu bitkinin adı nedir marmara bölgesinde fundalıklarda bolca olan küçük iğne yapraklı yaprakları diken kadar dert ve ellendiğinde batan çok gösterişli formlar oluşturan bu bitkiyi merak ediyorum.
Yaprakların ve dal kısmının net ve yakın çekim bir resmini koyarsan tanıyan çıkabilir.
Harun Parlak
05-01-2008, 15:09
Şu an buralarda kar var dışarı çıkmak zor ilk fırsatda yakın çekim yapıp ekleyeceğim ilginiz için teşekkürler.
Bu bir ardıç ağacı. Emin olmamakla birlikte katran ardıcı (Juniperus oxycedrus) olduğunu zannediyorum
kuçukamazon
06-01-2008, 11:09
Bence bu bir çam.
fatmadundar
06-01-2008, 12:03
Buket hanım,
Ne şanslısınız.Hiç bilmediğiniz bir çiçeği saksınızda çiçek açmış olarak buluyorsunuz.Ve sayenizde biz de yeni bir çiçek öğreniyoruz.Bol çiçekli günler.
Buket Aknar
06-01-2008, 13:54
Buket hanım,
Ne şanslısınız.Hiç bilmediğiniz bir çiçeği saksınızda çiçek açmış olarak buluyorsunuz.Ve sayenizde biz de yeni bir çiçek öğreniyoruz.Bol çiçekli günler.
Çok haklısınız, ben de kendimi şanslı görüyorum. Şimdi sıkı takipteyim ki tohum oluşturursa toplayım. Çünkü gördüğünüz gibi güzel bir çiçek.
Bu bitkinin adını bilen varmı acaba?
Penelophe
06-01-2008, 16:34
Aeschyantus olabilir..
Teşekkürler.
Bu isimle küçük bir arama yaptım ama pek benzetemedim.
Resimdeki bitkinin adı ne acaba? Bugün aldım. Küçük yaprakları var. Yanılmıyorsam küçük beyaz çiçekleri varmış. (Emin değilim.)
sinaninci1
06-01-2008, 17:39
Teşekkürler.
Bu isimle küçük bir arama yaptım ama pek benzetemedim.
Kudret buldum Aeschynanthus radicans aşagıdaki linkten ulaşabilirsin
http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://graphics.jsonline.com/graphics/entree/img/jan04/plant0104.jpg&imgrefurl=http://www.jsonline.com/entree/gardening/jan04/196672.asp&h=94&w=125&sz=7&hl=tr&start=170&um=1&tbnid=JBGeHzkF43BheM:&tbnh=68&tbnw=90&prev=/images%3Fq%3DAeschynanthus%2Bradicans%26start%3D16 0%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa %3DN
sukranayalp
06-01-2008, 17:57
Bir fotoğraf ekledim. Bu da bir aeschynanthus. Bakalım benzetecek misiniz?
Kermes meşesine çok benzettim. (Quercus coccifera)
Şükran hanım, Sinan bey, çok çok teşekkürler.
Benzemek ne kelime, ta kendisi. :D
Bir de genel resmini yüklüyorum.
Penelophe
07-01-2008, 13:45
Bu bitkinin adı nedir?
27824
s.gecgel
07-01-2008, 14:28
Sayın Penelophe 2335 nolu mesajınızdaki bitkinin adı Litchitomate
(Solanum sisymbrifolium)
Penelophe
07-01-2008, 14:32
Teşekkür ederim.:)
Buket Aknar
07-01-2008, 20:05
Bunlar bir çeşit domates mi yoksa bir çeşit patlıcan mı? İkisine de çok benziyor ama isim olarak Litchitomate bana domatesi çağrıştırdı. Çok ilginç.
Bunlar bir çeşit domates mi yoksa bir çeşit patlıcan mı? İkisine de çok benziyor ama isim olarak Litchitomate bana domatesi çağrıştırdı. Çok ilginç.
Her ikiside değil; domates ve patlıcanla aynı familyadan farklı bir tür. İlginç gelebilir ama aşağıda saydıklarım aynı familyadan
SOLANACEAE FAMİLYASI
Solanum lycopersicum - domates
Solanum melongena - patlıcan
Solanum tuberosum - patates
Solanum muricatum - pepino
Solanum quitoense - naranjilla
Solanum sisymbrifolium'u ben yetiştiriyorum tadı domatesten tamamen farklı, hafif ekşimsi bir tadı var, içi küçük çekirdek dolu. Ben bu meyveye dikenli domates ismini taktım.
İlginç gelebilecek bir örnek daha; ağaç hatmi ile bamya da akraba
Hibiscus syriacus - ağaç hatmi
Hibiscus esculentus - bamya
Vildan Sönmez
08-01-2008, 12:00
Pek çoğumuzun gördüğü bir salon bitkisi,ancak çiçek açtığını ilk kez gördüm.Sizler de görün istedim.Adı nedir acaba ?
Ayseloge
08-01-2008, 13:11
Bildiğim kadarıyla 'Calathea rufibarba' Ama inanın çiçek açtığını ilk kez görüyorum.
Vildan Sönmez
08-01-2008, 13:44
Siz asil arkadaşımı görecektiniz, 'çiçeklerim çiçeklerim dersin bak ben bunu açtırdım' diye, çiçeğiyle gurur duyuyordu....
Ayseloge
08-01-2008, 15:27
Dükkanımda calathea türlerini satıyorum.Bakalım benimkiler de çiçeklenecek mi?
fatmadundar
08-01-2008, 16:03
Gerçekten çok ilginç.Ben de hiç görmemiştim.Bir zamanlar bende vardı bu çiçekten, ama çiçek çokluğundan işyerindeki arkadaşlara vermiştim.Şimdi peşine düşeyim bari.
Mine Pakkaner
08-01-2008, 22:33
Resimdeki bitkinin adı ne acaba? Bugün aldım. Küçük yaprakları var. Yanılmıyorsam küçük beyaz çiçekleri varmış. (Emin değilim.)
İspirya.
Vildan hanım gerçekten çok güzel çiçeklenmişler, harika, tebrik ederim.
Buket Aknar
19-01-2008, 16:45
Geçen yıl Şubat ayında bir arkadaşımın tek bir fide olarak verdiği bir çiçek; yaz boyunca, tamamen kurumadan öylesine uyudu.Tohumları Şabboy tohumu gibi ama daha ince bir kapsül içerisinde. Şimdi yeniden, ama yayılarak çiçeklenmeye başladı. Bu çiçeğin adını bilen var mı? Çiçekleri Yalınkat Şabboy gibi ama kokusu yok.
soframiz
19-01-2008, 17:12
Geçen yıl Şubat ayında bir arkadaşımın tek bir fide olarak verdiği bir çiçek; yaz boyunca, tamamen kurumadan öylesine uyudu.Tohumları Şabboy tohumu gibi ama daha ince bir kapsül içerisinde. Şimdi yeniden, ama yayılarak çiçeklenmeye başladı. Bu çiçeğin adını bilen var mı? Çiçekleri Yalınkat Şabboy gibi ama kokusu yok.
Buket hanim, bunlardan bende de var, bir kac cesit bunlar sebboy ta kendisi, beyaz cicek acanlari kokulu oluyor. Renkli olanlari daha az kokuyor. Tohumlari uzun bir kapsül icinde ve cok miktarda. Aslinda 2 senelik bir cicek. Ilk sene yalniz yaprak verip büyüyor 2. nci sene cicek aciyor ve tohum veriyor. Benimkiler balkonda yaz kis durur hic iceriye almam, yalniz kurumus olan dallari keserim, kesme islemi yapinca tekrar o sene cicek verme ihtimali büyük. Ben denedim, kuruyan dallar kesilince daha kuvvetli ve kalin dallara sahip oluyorlar. Beyaz olanlarinin yapralarinin rengi daha baska ama kokulari sahane. Hic bir derdi olmiyan, tohumlari sayesinde cok cogalan bir cicek ve bir o kadar da güzel.
Buket Aknar
19-01-2008, 17:41
Bende Şabboy'da var. Onun yaprakları ile karşılaştırdığımda bunun yaprakları oldukça farklı. Kokusuna gelince kesinlikle ne renk olursa olsun (Bende pembe ,mor, menekşe şabboylar var bu yıl yine aldım ama ne renk olduklarını bilmiyorum) Şabboylar gibi kokmuyor. Tohumları da incecik bir çöp gibi.
Bana göre; eğer çeşit çeşit Şabboy varsa bunlar da bir çeşit Şabboy. Herhalde özel bir ismi var diye düşünüyorum.
herbaryum
19-01-2008, 19:45
Buket hanım ben Erysimum cheiri (Brassicaceae)'ye benzettim.
Buket Aknar
19-01-2008, 20:17
Evet sayın herbaryum bu isme gör google'da arama yaptığımda ta kendisiyle karşılaştım. Teşekkürler...
Buket Aknar
19-01-2008, 20:20
İyice okuduğumda soframız'ın dediği gibi bir çeşit Şabboy olduğunu da gördüm.
yakamozsimsek
19-01-2008, 20:42
yucca
http://img180.imageshack.us/img180/9956/imag0324et4.jpg
Ben bunu bonsai ye çevirdim ama ismini unuttum.resilerini koyucam siteye hangi isim altında red\...... sı mesela açacağım yardım ederseniz sevinirim.
herbaryum
21-01-2008, 17:12
Jasminum fruticans'a benzettim.
Teşekkür ederim.herbaryum
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=13990
Linkteki çiçeğin ismini öğrenebilirmiyim..?
2348'deki çiçeğe biz, yabani şebboy derdik.
Çocukluğumuzda, taş duvarların aralarından çıkar, sarı sarı açardı, kokusu olmayan bir şebboy:(
Artık pek taş duvar da kalmadığı için garipler, kaybolanlar kervanına katıldılar galiba.
Guzmania
Bana cevap verdiğinizi düşünerek teşekkür ediyorum :)
Buket Aknar
23-01-2008, 13:08
Sn Balıkçı, bendekiler bu yıl çok güzel çiçeklendiler, çiçekleri geçip tohuma kaçtıklarında size tohumlarından gönderebilirim. İster misiniz?
Mucip Gürbüz
23-01-2008, 13:32
http://img180.imageshack.us/img180/9956/imag0324et4.jpg
Ben bunu bonsai ye çevirdim ama ismini unuttum.resilerini koyucam siteye hangi isim altında red\...... sı mesela açacağım yardım ederseniz sevinirim.
Jasminum nudiflorum
Bu çiçekten bende var. Geçen yıl almıştım; üzeri çiçek doluydu. Bu kış pamuklu bit istilasına uğradı. Şimdi temiz, ama çok güç kaybetti. Ne zaman çiçeklenir acaba sayın Gürbüz?
Buket Hanım , teşekkür ederim.
Kokulu olmayan çiçekleri pek... sevmiyorum.:(
Mucip Gürbüz
23-01-2008, 16:26
Sayın yukka, Bu ilk baharda çiçeklenir, soğuktan etkilenmez, sarı kokusuz çiçekler açar, sarkık olarakta kullanabilirsiniz. (Sarı yasemin de denilir.)
Bendeki beyaz ve kokulu çiçek açıyor. Aynı yasemin değil demek ki ...
Sayın yukka, Bu ilk baharda çiçeklenir, soğuktan etkilenmez, sarı kokusuz çiçekler açar, sarkık olarakta kullanabilirsiniz. (Sarı yasemin de denilir.)
Sayın Gürbüz, bendeki yasemin geçen kış çiçek doluydu. Bütün yazı çiçeksiz geçirdi. Bu kış çiçeklenir mi? Teşekkürler.
Mucip Gürbüz
23-01-2008, 16:56
Dalarının rengi yeşilmi, köşelimi?
Michiganensis
24-01-2008, 10:29
Merhabalar,
Doğada kayaların arasında resimdeki bitkiyi görüp cok begendım adını cok merak edıyorum... bilen varmı??
Teşekkürler....
herbaryum
24-01-2008, 10:35
Daphne sp. (Thymelaeaceae) Yalancı Defne
Dalarının rengi yeşil mi, köşeli mi?
Cep telefonuyla çektim, net değil. Yeni sürgünler bunlar. Dallar yeşil; ama köşeli değil. Teşekkürler.
Michiganensis
24-01-2008, 16:39
Daphne sp. (Thymelaeaceae) Yalancı Defne
Herbaryum, çok teşşekkür ederim...
Bonsibet
25-01-2008, 18:28
[QUOTE=achilias;20358]Arkadaşlar bu bitkilerin isimleri ve bakımları hakkında yardımlarınızı bekliyorum.İsimlerini bilkmediğim için bakımlarında zorlanıyorum...
01 schefflera
02 syngonium
03 telgraf çiçeği derlerdi latincesini bilmiyorum
04 çin gülüne benziyor
05 spathiphyllum
06 dieffenbachia
Bonsibet
25-01-2008, 18:31
Merhabalar,
Bu bitkinin adini ogrenmek istiyorum.
2078
yucca
Sn. Tayffun
İresine isimli çiçeğinizi hangi alış veriş merkezinden aldığınızı öğrenebilirmiyim.
Çok güzel görünüyor hemen bende birtane almak isterim.:rolleyes:
Bonsibet
25-01-2008, 18:52
Dükkanımda calathea türlerini satıyorum.Bakalım benimkiler de çiçeklenecek mi?
bu tür bitkiler çok yıllı oldugunda yerini severse çiçek açar bence siz dükkanda çiçek açmasını beklemeyin
Mine Pakkaner
25-01-2008, 22:22
Üyelerimizden bu başlıkta bakım veya yetiştirme bilgisi sormamalarını rica edeceğiz. Başlıkta sadece bitki teşhis ediyoruz.
ezgili dünyam
29-01-2008, 10:14
Bu bitkiye biz süs çimi diyoruz ve bahçe sınırlarını belirlemek için dikiyoruz. Şu anda mavi boncuk gibi tohum verdi. Şimdiye kadar tohumdan yetiştiğini hiç görmedim, fideleyerek çoğaltıyoruz.
sahin002
29-01-2008, 10:27
Ophiopogon sp. Osmanlı çimi deniliyor. Ama hangi türü olduğunu bilmiyorum.
Ophiopogon clarkei(Mondo Çimi)
Ophiopogon jaburan (Zambak Çimi)
Ophiopogon planiscapus (Büyük Mondo Çimi)
Ophiopogon japonicus (Osmanlı Çimi)
Sonuncusu olma ihtimali çok yüksek. Türkiye'de en çok bu yaygın.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Ophiopogon_japonicus1.jpg
Ophiopogon japonicus
fatmadundar
29-01-2008, 12:35
Botanik adını bilmiyorum ama E.Ü. Botanik Bahçesinde görmüştüm.Arap çimi olduğunu söylemişlerdi.Tohumlarının maviliği çok güzel.Çiçeği nasıl görmedim
Aman allahım! O mavi boncuklarda ne öyle?
ezgili dünyam
29-01-2008, 18:25
Benimde çok hoşuma gidiyor, resimde görünenden daha parlak ve güzel tohumlar. İlk gördüğümde boncuk sanmıştım.
http://img206.imageshack.us/img206/1953/iek026bu0.jpg
ezgili dünyam
30-01-2008, 23:35
Bu harika çiçekler Ayder yaylasında, geçen yaz yeğenim çekmiş fotoğrafını. Mavi çiçeklere bayılırım.
http://img177.imageshack.us/img177/9531/memleket2371ql8.jpg
Arkadaşlar fotoğraftaki çiçeğin soğanını lale diye aldım.Ama yapraklar ççıktıkca içime bir kuşku düştü.Acaba lale mi bu?
Bu arada Sn zeonka mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın.İresine yi bir arkadaşımdan alıp çeliklemiştim. Ama yazın armadanın önünde oldukça fazla dikilmişlerdi.
Arkadaşlar önceki mesajımda bahsettiğim(lale) resimi yolluyorum.
İkinci resimdekini de bir arkadaşım Antalya'dan begonvil çeliklerinin yanında gönderdi ama ne çeliği olduğunu bilemiyorum.Yardım eden olur mu acaba?
Soldakiler laleden çok nergis e benziyor sanki.
fatmadundar
01-02-2008, 09:26
Alttakiler plumeria olabilir mi?Fotoğraf net değil ama.
Üsttekiler için birşey söyleyemeyeceğim.Aynısından Koçtaş'ta gördüm,"lale" yazıyordu ama benim şimdiye kadar gördüğüm lalelere hiç benzemiyordu.Bir yanlışlık olduğunu düşünmüştüm.Bir de çiçeğini göseydik.Belki yeni bir türdür.
Buket Aknar
01-02-2008, 09:31
Soldakiler, iris yaprakları ile çok benziyor ama daha yakın bir fotoğraf gerek sanırım.
Plumbago
01-02-2008, 15:48
İkinci resimdekini de bir arkadaşım Antalya'dan begonvil çeliklerinin yanında gönderdi ama ne çeliği olduğunu bilemiyorum.Yardım eden olur mu acaba?
Antalya'da çekildiğine göre sağdaki resim için zakkum veya peru zakkumu diyebilirim ama resmin kalitesi beni yanıltıyor olabilir.
Merhaba arkadaşlar, evime yeni çiçekler geldi fakat isimleri ve bakımları hakkında bir bilgim yok. En azından isimlerini öğrenebilirsem. Bakımları için araştırma yapabileceğim.
Sebahattin Sargın
02-02-2008, 10:48
2. resimdeki bitki kalanchoe(kalonşo), 3. resimdeki ise dracena margarita(kardeş kanı) dediğimiz türler sanırım. Son resimdeki de bir tür sukulent olmalı. Hocalarımız daha detaylı yarımda bulunacaklardır.
Sevgiler ;)
1 resimdeki fesleğen sanki.
Arzu Kasapoğlu
02-02-2008, 14:20
Birinci resimdeki küpe çiçeği.
Ben de fesleğene benzettim.
Ferda Ülkümen
02-02-2008, 15:20
Bence de küpe
S.İnceçayır
02-02-2008, 15:43
Resimdeki bitkinin adını bilen arkadaş varmı,her mevsim yeşil uc kısmında kırmızı tohum kapsülüne benzer meyvesi var.
Sn. sincecayır resmi benjamine benzettim,ben.
soframiz
02-02-2008, 17:47
sag taraftaki resimde bulunan bitkiler sanirim bizim burada glücksbambus diye taninir (mutluluk bambusu) http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Gl%C3%BCcksbambus_klein.jpg
soframiz
02-02-2008, 17:55
Merhaba arkadaşlar, evime yeni çiçekler geldi fakat isimleri ve bakımları hakkında bir bilgim yok. En azından isimlerini öğrenebilirsem. Bakımları için araştırma yapabileceğim.
ilk resim feslegen, http://tr.wikipedia.org/wiki/Fesle%C4%9Fen
3. resim, http://www.familie-im-web.de/familie/cybergarten/zimmerpflanzen/d/dracaena_draco.html
selamibardakci
03-02-2008, 01:38
arkadaşlar resimdeki bitkinin adını bilen varmı
bir resmi dairenin bahçesinden aldığım çeliklerden ürettim
ancak hiçbiryerden ismini öğrenemedim
selamlar:confused:
Sayın Selamibardakçı, bitkiniz bana pepino gibi geldi.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5358
selamibardakci
03-02-2008, 17:31
teşekkürler todor
selamibardakci
03-02-2008, 17:33
ancak bitki meyve vermiyor pepinoya baktım değil.
selamlar
sahin002
03-02-2008, 17:45
Bence de pepino. Meyve vermemesi yeterli su veya sıcaklık olmadığındandır.
ezgili dünyam
05-02-2008, 22:05
Bu bitkiyi bir yerden dal olarak alıp dikmiştim, acaba biberiyemi, hiç biberiye görmediğim için karar veremedim. Netten bakınca resimleri çok benziyor.
http://img405.imageshack.us/img405/2360/yeni025uv4.jpg
Emre Albayrak
05-02-2008, 22:28
Rosmarinus officinalis - Biberiye..
Emin olmak için elinizi sürmeniz yeterli, kokusu zaten size ismini söyleyecektir.
Süleyman Koçak
06-02-2008, 09:20
Merhaba dostlar.
Bende böyle bir bitki var. Adını bilen insâniyet nâmına buraya yazsın.:p
aysemelike
06-02-2008, 09:53
Süleyman bey,
"Aloa vera" sarısabır olabilir diyorum..
İklimsiz
06-02-2008, 10:24
"İnsaniyet namına" diyerek yardım istemeniz bitkinizin adını öğrenmeye acil istekli olduğunuza yordum:p Burada bunun için varız.
Bence bitkiniz Aloe arborescens.
gorefast
06-02-2008, 15:07
Bir tanıdık tarafından hediye edildi fakat getirende bilmiyormuş keşke bilseydi...Bilen varsa ismi nedir?
Ben plumeria benzettim ama emin değilim...:(
Buket Aknar
06-02-2008, 16:51
Bence bu plumeria değil, Plumeria ağaç olur. Bilen varsa ben de memnun olacağım. Ayni çiçekten ve kırmızı yapraklısı bendede var ama ben de adını bilmiyorum.
soframiz
06-02-2008, 19:31
Merhaba dostlar.
Bende böyle bir bitki var. Adını bilen insâniyet nâmına buraya yazsın.:p
Aloe mitriformis. Aloe Vera daha dik ve uzun yaprakli olur. Bu baglatida hakiki Aloe Vera http://tr.wikipedia.org/wiki/Aloe_vera
Bu baglantidan da diger Aloe cinslerini görebilirsiniz http://images.google.de/images?hl=de&q=Aloe+mitriformis&btnG=Bilder-Suche&gbv=2
Arkadaşlar 2392 numaralı mesajımdaki bitkinin ismini öğrenemedim hala. Bilen varsa lütfen ismini yazabilir mi?
Bence bu plumeria değil, Plumeria ağaç olur. Bilen varsa ben de memnun olacağım. Ayni çiçekten ve kırmızı yapraklısı bendede var ama ben de adını bilmiyorum.
Haklısınız.Zaten emin değildim:)
arkadaşlar resimdeki bitkinin adını bilen varmı
bir resmi dairenin bahçesinden aldığım çeliklerden ürettim
ancak hiçbiryerden ismini öğrenemedim
selamlar:confused:
Bu bitki kesinlikle pepino değil; 5 yıldır pepino yetiştirdiğim için biliyorum. Ben Solanum rantonetti 'ye benzettim. Bazı kaynaklarda maviş olarak da biliniyor
Buket Aknar
07-02-2008, 13:50
Arkadaşlar 2392 numaralı mesajımdaki bitkinin ismini öğrenemedim hala. Bilen varsa lütfen ismini yazabilir mi?
Ben bitkiye baktım ama çıkaramadım. Gerisinde duran sanki kalonşe gibi ama öndeki ne anlayamadım.
Bu bitki bende de var, ismini aramama rağmen bulamamıştım. Bir özelliğini belirteyim. Bahar aylarında dışarıda sabah güneşi alan yerde durursa uç yaprakları sarıya dönüyor, çiçek gibi duruyor. Ev içi yetiştirmesinde renk değişimi olmuyor.
Bende ismini merakla bekliyorum.
İklimsiz
07-02-2008, 16:01
Sayın uzum ve fyzn, bu linke bakınız.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2781&highlight=schefflera
Sayın iklimsiz,
schefflera değil. bitki fazla yükselmiyor (30 cm kadar), uzun dallar saksıdan aşağıya sallanıyor. Formunu Graptopetalum paraguayense (türkçe adını bilmiyorum) nin yapraklarının ince görünüşlüsüı olarak tarif edebilirim.
pepino61
07-02-2008, 16:36
2402 sayılı mesajdaki resim kesinlikle pepino değil ,solanum familyasından
güzelavratotu veya dulavratotu denilen siyah küçük meyveleri olan ,çok zehirli bir bitki
olması gerekir diye düşünürüm.
http://site.mynet.com/pepino61/
Buket Aknar
09-02-2008, 10:50
Sevgili arkadaşlar; bu bitkinin adını bilen var mı?
Buket Aknar
09-02-2008, 10:59
Bu da çiçeğin daha yakından bir görüntüsü. Belki ilgilenenlere daha çok yardımcı olur.
dedeefendi
09-02-2008, 11:33
Bir bayram ziyaretinde bir büyüğümüzün evinde görmüştüm bu çiçeği.Adını sordum,bilmiyorlarmış.Sizler yardımcı olursanız sevinirim.Evime bu çiçekten almayı düşünüyorum da...Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
http://img100.yukle.tc/images/3545DSCN5777.JPG (http://www.yukle.tc)
Ali H. ALI
09-02-2008, 12:43
Dedeefendi resmini eklediginiz bitkinun ismi "Araucaria heterophylla" Norfolk island pine(Norfolk ada cami) ismi cam olsada, cam ailesinden degildir.
Emre Albayrak
09-02-2008, 13:47
Salon arokaryası olarak da bilinmekte.. Ve kendisi bir çiçek değil rahat bırakıldığında boy yapabilen bir ağaçtır.
Penelophe
09-02-2008, 13:51
Bu bir dağ menekşesi türü müdür?
29886
Ferda Ülkümen
09-02-2008, 14:07
Bu çuha çiçeği penelope
Penelophe
09-02-2008, 14:14
Peki. Teşekkür ederim, yapraklarını benzetmiştim..
dedeefendi
09-02-2008, 14:43
Dedeefendi resmini eklediginiz bitkinun ismi "Araucaria heterophylla" Norfolk island pine(Norfolk ada cami) ismi cam olsada, cam ailesinden degildir.
Beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.Sağ olun...
Ben İstanbul'da oturuyorum.Bu çiçeği nerede bulabilirim.Var mı her türlü çiçeğin satıldığı yerler?Beni bu hususta da bilgilendirirseniz çok büyük bir sevaba girersiniz.Tekrar tekrar teşekkür ederim.
denizakvaryumu
09-02-2008, 20:00
Koçtaşların çiçek bölümünde var.
Buket Aknar
09-02-2008, 20:29
Bu da çiçeğin daha yakından bir görüntüsü. Belki ilgilenenlere daha çok yardımcı olur.
Arkadaşlar; sanırım gözden kaçtı. Ne dersiniz, 2428 ve 2429 numaralı mesajlardaki bitkinin adı ne?
sahin002
09-02-2008, 21:05
Buket hanım sizin sorduğunuz bitki Cestrum elegans. Bu linkte daha fazla bilgi var (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1082)
Buket Aknar
09-02-2008, 21:36
Ben, Melisa (Kıbrıs'ta Pakistan Geceleri deniyor.) çiçeğini biliyordum ama renklisini hiç görmemiştim. Belirttiğiniz link te gözümden kaçmış. Çok teşekkür ediyorum. Görüntülediğim yerden kokusu var mı yok mu diye soracağım?
sahin002
09-02-2008, 22:05
Çiçeği renkli olanların kokusu olmuyor diye hatırlıyorum ama; yanılıyor da olabilirim.
Buket Aknar
09-02-2008, 22:10
Uygun zamanda ziyaret edip bakacağım. Çok teşekkürler.
gorefast
10-02-2008, 13:08
2416 nolu mesajdaki bitki hakkında bilgisi olan yokmu? İsmi cismi vs nedir?
soframiz
10-02-2008, 13:54
2416 nolu mesajdaki bitki hakkında bilgisi olan yokmu? İsmi cismi vs nedir?
Yapraklarindan dolayi avocadoya benzettim.
Merhabalar, komşumuzun apartman boşluğuna bırakmış olduğu çiçeklerin isimlerini merak ettim. Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
Kusura bakmayın resimleri terkar yükleyemedim 63. sayfadaki 1884 nolu resimdeki 4 tane çiçeğin isimlerini bilen varmı acaba?
Sevgili Zeonka,
İlk resimde arkada yer alan bitki Crassula. En son resimdeki bitkiyi ise Lampranthus'a benzettim.
Bonsibet
11-02-2008, 00:51
soldakilar bildigimiz bagdat hurması sagdakilerde büyük bir ihtimalle sögüt celigi
Bonsibet
11-02-2008, 00:58
Beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.Sağ olun...
Ben İstanbul'da oturuyorum.Bu çiçeği nerede bulabilirim.Var mı her türlü çiçeğin satıldığı yerler?Beni bu hususta da bilgilendirirseniz çok büyük bir sevaba girersiniz.Tekrar tekrar teşekkür ederim.
Ali Beyin dedigi gibi bitkiniz Araucaria
istanbulun hangi yakasındasınız bilmiyorum size yakın bir adres verebilirimdim ama bu sartda degil Salon Çamı olarak ararsaniz cogu cicekcilerde mevcuttur
30016
Bir çeşit çay bitkisi.
Önceden beri adaçayı olarak bilirdim. Ancak adaçayının Salvia officinalis olduğunu öğrendim sonradan.
Wikipedia dan salvia familyasını listesini bulup tek tek bakıtm ancak buna benzeyeni yoktu.
En bariz farkı Salvia familyasının çiçekleri mavi bununki sarı.
Adaçayının yaprakları kaynaması durdurulmuş suda bekletilirken bunun çiçekleri toplanıyor yaprakları alınmıyor. Kazdağı çayı da deniyor yörede.
Tohumundan buldum ancak adını bulamıyorum.
Şu an yine araştırmadayım bulursam buraya da yazacağım.
---------
Ekleme
http://www.karnelly.nl/grieks/artikelen/bergthee.htm
bu sayfadaki bitki.
http://es.wikipedia.org/wiki/Sideritis
Sideritus syriaca olabilir diye düşünüyorum.
sahin002
11-02-2008, 10:08
Stachys byzantina gibi görünüyor. Türkçesi sanırım Dağ Çayı idi.
Sevgili Zeonka,
İlk resimde arkada yer alan bitki Crassula. En son resimdeki bitkiyi ise Lampranthus'a benzettim.
Sevgili selenn çok teşekkür ederim.
acelyakan
11-02-2008, 16:03
Herkese merhabalar,bir yila yakin suredir siteye üyeyim,bilmedigim cok seyi sayenizde ogrenme firsatim oluyor.
Belcika'da yasiyorum.Gecen gun markette gorup aldigim cicegimin adini ve bakimiyla ilgili gerekenleri bilmiyorum.Yardimci olurmusunuz?:confused:
Buket Aknar
11-02-2008, 20:29
Bu, sanırım bir orkide çeşidi. Burayı (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=94) bir inceleyin belki size yardımcı olur.
Sayın acelyakan,
bitkiniz bir Dendrobium nobile hybridi. forumun orkideler başlığının (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3564)altında bu başlık olmalı. Bakımı için oraya bakın.
acelyakan
11-02-2008, 21:09
cok tesekkur ederim cevaplariniz icin
berduray
12-02-2008, 16:43
Yerel adı (Bodrum'da) Danadili, haşlayıp yiyenlerin olduğunu söylediler, bilgisi olan var mı?
Yapraklarının üzeri zımpara gibi çok pürüzlü, harika görünümlü mor çiçekleri var.
Zehirlenmeyelim sonra, yılan yastığı gibi birşeyse?
Buket Aknar
12-02-2008, 19:53
Bunlardan Kıbrıs'ta kırlarda bol bol bulunur. Adını ben de merak ediyorum.
soframiz
12-02-2008, 20:06
Yerel adı (Bodrum'da) Danadili, haşlayıp yiyenlerin olduğunu söylediler, bilgisi olan var mı?
Yapraklarının üzeri zımpara gibi çok pürüzlü, harika görünümlü mor çiçekleri var.
Hodana benzettim (Boraga Officinalis) http://www.uni-graz.at/~katzer/germ/Bora_off.html
soframiz
12-02-2008, 20:10
bu da bilgi baska bir baglanti http://www.bugday.org/article.php?ID=733
İklimsiz
12-02-2008, 20:11
Labada (kuzukulağı) değil mi bu?
soframiz
12-02-2008, 20:15
Labada (kuzukulağı) değil mi bu?
Kuzukulaginin yapraklari dikenli degildir. http://de.wikipedia.org/wiki/Wiesen-Sauerampfer
soframiz
12-02-2008, 20:20
bu resimde daha iyi görünüyor http://www.dogaltedavi.net/showthread.php?t=4104
berduray
12-02-2008, 21:24
[QUOTE=soframiz;203804]Hodana benzettim (Boraga Officinalis) http://www.uni-graz.at/~katzer/germ/Bora_off.html[/QUOTE
Hodan Karadeniz civarında" zılbıt " adıyla bilinen bitkiydi galiba .Zonguldak'tan gelen kayınvalideme sormuştum, kesinlikle o olmadığını söyledi.
Gerçeğe ulaşamadım bir türlü...:o
Bu bitki kaç zamandır anneannemlerde bakımı çok kolay, bizim burda kel oğlan diyorlar ama gerçek adı nedir acaba bilen varmı:confused:
Buket Aknar
14-02-2008, 09:44
Bu soğanlı bitkiden bende de var. Kıbrısta buna "Kel Hasan" (Hasan'lar kızmasın) deniyor. Niye kelliği Hasanlara yakıştırmışlar bilmiyorum.
2452. mesajda görülen bitki Mandragora autumnalis'e (Adamotu) benziyor. Bitki fazla alındığında zehirli olabilecek atropin veya benzeri alkaloitler taşıyor. Kökleri insana benzetildiğinden adamotu denilmiş ve ülkemizde genellikle ağrı kesici olarak kullanılmış. Ancak çok eski zamanlardan beri çok farklı amaçlarla kullanılan ve bilinen bir bitki. Yapraklarındaki alkaloit miktarı ne kadar bilmiyorum ama var. Dikkatli kullanılması gerekir. Hele gıda olarak kullanımını asla tavsiye etmem.
Buket Aknar
14-02-2008, 10:57
Çok ilginç, burada kırlar onlarla dolu. Ve oralarda bir çok hayvan gezip otluyor. Acaba hayvanlara da zarar verir mi? Ben bir aralar söküp evimin bahçesine ekmeyi düşünmüştüm.
KIRLARIN SESI
14-02-2008, 12:42
bende resmini ekledigim bitkilerin ismini mumkunse ogrenmek istiyorum. Simdiden tesekkur ederim
http://www.agaclar.net/galeri/files/26447-noname_001.jpg
http://www.agaclar.net/galeri/files/26447-winchcombe_036.jpg
http://www.agaclar.net/galeri/files/26447-pachira_13_02_2008_008.jpg
KIRLARIN SESI
14-02-2008, 15:13
Tesekkur ederim.
2.çiçeğiniz iris :))
crocuscuk
14-02-2008, 15:24
merhaba,
3.bitkiniz de yanılmıyorsam taflan sn kırların sesi.Taflanlar doğal çit için çok uygun yayılıcılardır bu arada.
Penelophe
14-02-2008, 15:57
3. bitki Vinca gibi.. (Cezayir meneşesi)
KIRLARIN SESI
14-02-2008, 17:02
acaba 3. bitkim ne kafam karisti biraz :(
Bu cicek acmayan bir bitki. Yani actigini belkide hic bakmadigim icin gormemis de olabilirim tabi.
Kırların sesi öncelikle sizi aramızda görmek çok güzel,hoşgeldiniz. 3. bitkiniz kesin taflan.Geçen sene çelikten yetiştirmek için canım çıkmıştı.:)
Buket Aknar
14-02-2008, 18:09
1. ??? Çıkaramadım
2. İris veya Süsen
3. Taflan
Ben 3. bitkiyi vinca major'a benzettim. http://www.espositogardencenter.com/images/var_vinca_major4_6_05.jpg
Taflanın sürgünleri biraz daha kalın olur ve sürgünleri arasında o kadar uzunluk farkı olmaması gerekiyor.
Penelophe
14-02-2008, 18:54
Ben taflana benzetemedim arkadaşlar.
1. Drecena
2. İris(süsen)
3. Vinca (Cezayir Menekşesi)
30205
Kırların sesi resimde gördüğünüz bitki afrika menekşesidir. Çok arsız bir yer örtücüdür. Minik mor çiçekleri olur, gölge, yarı-gölge alanları sever.. Mukayese edin ve hangisine benzediğine siz karar verin.;)
Buket Aknar
14-02-2008, 19:03
Aslında 3 çiçek taflan olmayabilir galiba!!!
Çünkü Taflan sarılıcı değil daha ziyade çit amaçlı kullanılan bir bitkidir.
sahin002
14-02-2008, 19:46
3. resimdeki bitki büyük olasılıkla Taflan, Euonymus fortunei 'Radicans' olma ihtimali yüksek **** başka bir kültüvarı.
sahin002
14-02-2008, 20:01
Sn. günsu sizin 'Kel Oğlan' ile Sn. Buket Aknar'ın 'Kel Hasan'ı sanırım Sn. Erguvan Muhibbi'nin daha önce sorduğu ve adını Mutluluk Soğanı koyduğu bitkiyle aynı. Mine Hanım cevaplamıştı sorusunu. Ornithogalum caudatum
Mine hanım'ın cevabı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=42002&highlight=mutluluk+so%F0an%FD#post42002)
Sn Erguvan Muhibi'nin galeriye eklediği fotoğraf (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=5359)
Sonja Varol
14-02-2008, 22:04
http://img230.imageshack.us/img230/9713/saksi2fw8.jpg
Herbir yapraginin cevresinden kristaller akiyor ayni tozseker gibi...
Sanki agliyormus gibi. Yapraklari oldukca kalin kaktüs gibi ve yesil. Ismini bilen varsa, yardimci olursaniz?
öğretmen
14-02-2008, 23:14
İç Anadolu'da "peygamberin gözyaşlaı" derlerdi.Burada gözyaşı çiçeği diyorlar.Yapraklarından sularsanız uçlarından minik köklü bitkiler verir.Düştüğü yere tutunarak çoğalır.Kocaman ağaç gibi büyür ve uç kısmından eflatun (mor) çiçekler açar..öğrencilerim bana getirdiler.Birisinin yaprakları enli diğerinin yaprakları ensiz.Ben çok seviyorum..
berduray
14-02-2008, 23:29
İç Anadolu'da "peygamberin gözyaşlaı" derlerdi.Burada gözyaşı çiçeği diyorlar.Yapraklarından sularsanız uçlarından minik köklü bitkiler verir.Düştüğü yere tutunarak çoğalır.Kocaman ağaç gibi büyür ve uç kısmından eflatun (mor) çiçekler açar..öğrencilerim bana getirdiler.Birisinin yaprakları enli diğerinin yaprakları ensiz.Ben çok seviyorum..
Fazla varsa edinebilir miyiz ? Sayın Öğretmen'im çok ilginç daha önce görmemiştim.:eek:
Ferda Ülkümen
14-02-2008, 23:37
Fazla varsa edinebilir miyiz ? Sayın Öğretmen'im çok ilginç daha önce görmemiştim.:eek:
Sayın beduray
Bu çiçek Bodrumda çok bol bulunur, nerdeyse her evde vardır, ben oradan getirmiştim. Orada aşkın gözyaşları derler.
Mine Hanım adının Bryophyllum sp (http://images.google.com.tr/images?um=1&hl=tr&q=Bryophyllum+)olduğunu yazmıştı.
Sonja Varol
15-02-2008, 05:56
Ilgilenen ve bilgilendiren dostlara cok cok tesekkürler ediyorum...
Buket Aknar
15-02-2008, 08:24
Sn. günsu sizin 'Kel Oğlan' ile Sn. Buket Aknar'ın 'Kel Hasan'ı sanırım Sn. Erguvan Muhibbi'nin daha önce sorduğu ve adını Mutluluk Soğanı koyduğu bitkiyle aynı. Mine Hanım cevaplamıştı sorusunu. Ornithogalum caudatum
Mine hanım'ın cevabı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=42002&highlight=mutluluk+so%F0an%FD#post42002)
Sn Erguvan Muhibi'nin galeriye eklediği fotoğraf (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=5359)
Öncelikle teşekkür etmek istiyorum.
Bu çiçeğin adını öğrenip sorana söyleyebilmem için en az 100 kez bir yere yazmam gerekecek. Doğrusunu söylemek gerekirse adını soranlara Kel Hasan dememek için bu cevabı merakla bekliyordum da böylesi bir isim değildi. Yerel ismi hakkında belginiz var mı?
KIRLARIN SESI
15-02-2008, 09:44
Arkadaslar 3. cicek icin dediginiz saran bir cicek buna uymuyir. Bahcemde belki 1-2 yildir var hep bu boyuttaydi.
cevaplar icinde tesekkurler
Buket Aknar
Ona biz İstanbul'da da Kel HAsan diyoruz.
Kıbrıs'ta da öyle demeye devam.
Babam rahmetli oldu, duyup da bana kel diyorlar diye üzülmez. Hem zaten kellik de insanın ayıbı değil ya. :p (Babamın adı Hasan)
Kırların Sesi
Ben de 3. bitkiyi çite sarılıyor sanmıştım.
Öylece duruyorsa, Taflan olma ihtimali yüksek görünüyor.
KIRLARIN SESI
15-02-2008, 18:39
ama cicek actigini hic gormedim. Cicekk acan bir bitki mi emin degilim :/
sevgilerimle
KIRLARIN SESI
15-02-2008, 18:41
selam. nasil ayrildigini soylersen sana gonderirirm:) Biraz uzak yok ama olsun :p
Kırların sesi öncelikle sizi aramızda görmek çok güzel,hoşgeldiniz. 3. bitkiniz kesin taflan.Geçen sene çelikten yetiştirmek için canım çıkmıştı.:)
KIRLARIN SESI
15-02-2008, 18:54
Bu arada 1. cicegimin Draceana olmadigina eminim. Burdaki o tipteki bitkilere baktim benimkiyle alakasi yok. Baska ne olabilir acaba ..
Ludisa Excellence
15-02-2008, 20:02
Bu arada 1. cicegimin Draceana olmadigina eminim. Burdaki o tipteki bitkilere baktim benimkiyle alakasi yok. Baska ne olabilir acaba ..
Şu dracaena da ne var anlamıyorum.Kimse bitkisisnin dracaena olmasını istemiyor.:(
Şaka bir yana :p ,
Sn Kırların Sesi bitkiniz bir tür dracaena.
Fragrans dracaena white , diye de arama yapa bilirsiniz.
(not white ' ı ben ekledim asıl tür ismi Fragrans dracaena ' dır.Fakat bahsi geçen bitki Dracaena fragrans Deremensis de olabilir. )
Teşekkürler.
sailor499
15-02-2008, 20:29
Herkese merhaba. Bu çiçeği Rusya'nın Novorossiysk şehrinde bi seyyar çiçekçide gördüm. Harika ve eşsiz bir güzelliği vardı. ( Her çiçek gibi ;) ) O kadar çiçeğin içinde hemen gözünüze çarptı dimi... ;) Ortadaki pembe olan...
Ama ne kadın İngilizce biliyordu ne de ben Rusça... :p
Hani olur ya... Semtinizde hep görüp ama adını bir türlü öğrenemediğiniz o güzel kız gibi, bende bu güzelliğin adını öğrenemeden gözüm arkada o şehirden ayrıldım :rolleyes:
Umarım sizlerden biri bu çiçeğin adını biliyordur. Yoksa bir tanesini bile edinebilmek için tekrar Rusya'ya çalışan bir gemi arıycam... :p
sailor499
15-02-2008, 20:32
Eklenen fotoyu sistem gereği küçülttüğümden pek net olmadı. İsteyene orjinal foto dosyasını gönderebilirim...
sukranayalp
15-02-2008, 20:38
Sn Sailor499, çiçeğin adı Tilandsia.
Sn Balıkçı, Euonymus fortunei (sürünücü-bodur taflan) aynı zamanda sarılıcıdır. Ancak çok yavaş büyür. Ülkemizde son yıllarda kullanmaya başladığımız bir tür.
Henüz daha duvarları kaplayacak şekilde çok gelişmiş ve yayılmış canlı örneklerini görebilmiş değiliz.
sailor499
15-02-2008, 21:19
İlginize çok teşekkürler Sn. sukranayalp... Bu çiçekten Türkiye'de bulabilir miyiz acaba? Ben daha önce hiç görmedim ama?...
Penelophe
15-02-2008, 21:38
İzmir/İkea bitkiler bölümünde var..
BarbarosunAgasi
15-02-2008, 22:03
3533
bu fil kulağı diye bildiğimiz iç mekan süs bitkisi yarı loş ortamları seviyor serin yerde gayet gür büyüyor
3534
bu da kar yağdı denen yine iç mekan süs bitkisi güneş ve yarı güneşi seviyo
Sayin Aydolum;
Birinci fotografta sergilediginiz bitki FILKULAGI degil.Bir nevi sarmasik.
Fil kulagi en fazla 7 yaprak olabiliyor, zaten 5 yapragi salonun bir kosesini kapatir.Bir yapragin capi asagi yukari 45-50cm.dir.cam ardi gunesi cok sever
4-5 senede bir cicek acar.Selamlar
Buket Aknar
15-02-2008, 22:07
Sayin Aydolum;
Birinci fotografta sergilediginiz bitki FILKULAGI degil.Bir nevi sarmasik.
Fil kulagi en fazla 7 yaprak olabiliyor, zaten 5 yapragi salonun bir kosesini kapatir.Bir yapragin capi asagi yukari 45-50cm.dir.cam ardi gunesi cok sever
4-5 senede bir cicek acar.Selamlar
2. Eklentideki fotoğraf, sanırım telgraf çiçeğinin bir varyasyonu.
Sn Sailor499, çiçeğin adı Tilandsia.
Sn Balıkçı, Euonymus fortunei (sürünücü-bodur taflan) aynı zamanda sarılıcıdır. Ancak çok yavaş büyür. Ülkemizde son yıllarda kullanmaya başladığımız bir tür.
Henüz daha duvarları kaplayacak şekilde çok gelişmiş ve yayılmış canlı örneklerini görebilmiş değiliz.
Aman efendim!
Kimler gelmiş:p işler çok yoğundu herhalde.:dilli:
Peki bu sarı çiçekli bitki de aynısı mı?
Ama bunun yaprakları daha geniş, onunkiler daha dar.:confused:
http://img215.imageshack.us/img215/9708/amerika028gy3.jpg (http://imageshack.us)
Peki dostlar,
Bu mavişi tanıyan var mı? kimdir, kimlerdendir :p
http://img206.imageshack.us/img206/4383/amerika039jo9.jpg (http://imageshack.us)
KIRLARIN SESI
15-02-2008, 23:23
Resmini galeride aradim ama bulamadim :(. Insallah o dur ki bakimini ogrenirim
sevgilerle
Şu dracaena da ne var anlamıyorum.Kimse bitkisisnin dracaena olmasını istemiyor.:(
Şaka bir yana :p ,
Sn Kırların Sesi bitkiniz bir tür dracaena.
Fragrans dracaena white , diye de arama yapa bilirsiniz.
(not white ' ı ben ekledim asıl tür ismi Fragrans dracaena ' dır.Fakat bahsi geçen bitki Dracaena fragrans Deremensis de olabilir. )
Teşekkürler.
öğretmen
15-02-2008, 23:24
Sayın Balıkçı; bu ne güzellik böyle???
öğretmen
15-02-2008, 23:39
Bu çiçeği Turgutlu'dan geçen hafta aldık.Ama adını bilmiyorum.Öğrenirsem özelliklerini araştırmak istiyorum.Teşekkürler..
Penelophe
15-02-2008, 23:42
Sellukaya benzettim ama yanlış da olabilir. Daha yakın ve uzak çekimler eklemniz mümkün mü?
öğretmen
16-02-2008, 00:02
Bu biraz uzaktan çekimi..Selluka diyerek beni heyecanlandırdınız...
Penelophe
16-02-2008, 00:11
Benziyor ama emin değilim, diğer arkadaşların da yorumlarını bekleyin derim..
Sayın Öğretmen, aşağıdaki linke bir bakın. Belki bir fikir verebilir.:)
http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?do=searchresults&searchid=2691
sukranayalp
16-02-2008, 22:52
Sn Balıkçı, sarı çiçeklinin cins adı Wriesea . Tilandsia ile aynı familyadan. Ananasgillerden Benziyorlar. Haklısınız. Vriesea'nın yaprakları daha kısa, daha parlak, daha yeşil ve daha geniş.
Maviş dediğiniz de exacum adında bir çiçek. Bu da yerli çiçeklerimizden değil.
Kocaman kırmızı çiçekli bu ağacı tanıyan bilen var mıdır acaba?
Sn. Balıkçı #2500 no'lu çiçeğinizin kimlerden olduğu ve nerede olduğu :D belli oldu mu? Yoksa sizde mi?:rolleyes:
sukranayalp
19-02-2008, 13:53
Sn Balıkçı ve Sn Fevziye
Çiçeğin cins adı Exacum.
Yukarıda yazmıştım ama gözünüzden kaçmış.
Tür adını bilmiyorum. Literatürde İran menekşesi diye geçiyor.
Okuduğum bilgilere göre Hint Okyanusu çevresinde yayılış gösteren iç mekan bitkisi.
Gentianaceae familyasından.
gorefast
19-02-2008, 15:13
Daha öncede sormuştum pulmeria ve avakado yorumu geldi fakat avakado değil. Bir daha ismi cismi bilinmeyen hediye almayacağım....
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=29745&d=1202306858
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=29746&d=1202306858
İklimsiz
19-02-2008, 15:15
Bence bitkiniz plumeria.
gorefast bitkinizin adını bilmiyorum ancak plumeria ve avokado olmadığına eminim. Çünkü teyzemde de yıllardır var ve tavana kadar gelmiş yeşil yapraklı bir bitki. Çiçek açmıyor.
gorefast
19-02-2008, 23:13
Teşekkürler...
Sn. sukranayalp teşekkür ederim, haklısınız gözümden kaçmış.
Süleyman Koçak
21-02-2008, 08:39
Merhaba dostlar.
Arkadaşıma hediye olarak gelen bir bitkiden aldığım kök sürgünü ile yetiştirmeye başladığım bu bitkinin 30625 adını merak ediyorum. Fotoğraf yeterince ayrıntılıdır inşallah. Bunun bir de kardeşi var. Ama onun durumu pek ümit verici değil.
Selametle..
sukranayalp
21-02-2008, 11:23
Süleyman bey,
Aglaonema'ya benzettim ama emin değilim.
Sn Balıkçı, sarı çiçeklinin cins adı Wriesea . Tilandsia ile aynı familyadan. Ananasgillerden. Benziyorlar. Haklısınız. Vriesea'nın yaprakları daha kısa, daha parlak, daha yeşil ve daha geniş.
Maviş dediğiniz de exacum adında bir çiçek. Bu da yerli çiçeklerimizden değil.
Teşekkürler.
Kayıp Şükranayalp ortaya çıktı. Şükürler olsun. :p
Kopyayı aldın tabii hemen yerli değili yapıştırıyorsun.:p
Haklısın bunu da Amerika'da bir satıcıda görmüştüm.
Fevziye, maalesef sadece resmi bende.
sukranayalp
21-02-2008, 11:38
Kopyayı bir yerden almadım Sn Balıkçı.
Sadece kitaplarda gördüğüm bir çiçekti. Araştırınca da zaten yayılış alanlarını buluyorsunuz.
Süleyman Koçak
21-02-2008, 14:06
Süleyman bey,
Aglaonema'ya benzettim ama emin değilim.
Merhaba sukranayalp. İlginize teşekkür ederim.
Acaba diyorum, bu bitkinin dieffenbahya olma ihtimali var mı?
sukranayalp
21-02-2008, 15:25
Dieffenbachia'nın yaprakları çok büyük olur ve orta kısmı damarlı olur. Yapraklar, yaprak sapından itibaren yukarı yönelirler.
Bunun ise değil. Bu yüzden Dieffenbachia değil.
Photos (scindapsus) olma ihtimali de var.
Süleyman Koçak
22-02-2008, 16:25
Merhaba sukranayalp.
Bu bitkinin dieffenbachia olabileceği konusunda ısrar ediyorum. Çünkü kök çeliğini aldığım arkadaşım ana bitkinin dieffenbachia ya çok benzediğini iddia ediyor. Gelişimi boyunca fotoğraflarını gönderirim inşallah. O zaman daha kesin bir sonuca varabiliriz diye düşünüyorum.
soframiz
22-02-2008, 18:18
Dieffenbachia'nın yaprakları çok büyük olur ve orta kısmı damarlı olur. Yapraklar, yaprak sapından itibaren yukarı yönelirler.
Bunun ise değil. Bu yüzden Dieffenbachia değil.
Photos (scindapsus) olma ihtimali de var.
Aynisi bu scindapsus, Sayin Süleyman Kocak'in yazdigi Dieffenbachia olmasi imkansiz, yapraklari daha büyük ve ince olur, Scindapus daha dolu, etli yapraklidir ve yapraklari kücüktür bu baglantiya bir bakin http://www.zimmerpflanzenlexikon.info/lexikon.php?id=711 o yüzden ben de israr ile Scindapsus derim.
Bu da Dieffebachia http://www.zimmerpflanzenlexikon.info/lexikon.php?id=280 arada ki farki daha iyi görebilirsiniz.
Süleyman Koçak
23-02-2008, 10:40
Merhaba dostlar.
İlk fırsatta, bu sürgünü aldığım arkadaşımdaki ana bitkinin fotoğrafını çekip foruma ekleyeceğim. O zaman daha net bir tanımlama yapabiliriz herhalde.
Bakalım kim haklı çıkacak. Ben daha da meraklanmaya başladım şimdi.
Selametle...
Resmen bir Dieffenbachia sp si bu bitki.
1. çiçek bence Mısır Çiçeği... Çünkü bende de var... ( Avatarımda da var :)
Diğerlerini bilmiyorum..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.