View Full Version : Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009)
bence defne olmalı
kıbrıs akasyasının yaprakları daha ince ve uzun sanırım
Sn Nariel,
Sebo defneye benzetmekte kısmen haklı . Ama defnenin yaprak kenarları tırtıklı ve yaprak ayası daha geniştir. Kokan da sadece yapraklarıdır. Çiçekleri değil.
Bu ağaççığın, bir çeşit Kıbrıs akasyası olduğunu sanıyorum. Çiçekleri çok benziyor. Ege ve Akdeniz bölgesinde rastlayabileceğiniz bir ağaççık.
herbaryum
06-04-2009, 12:48
Ben de Defneye benzettim, ancak çiçekler katmerli gibi duruyor.
Ben de Defneye benzettim, ancak çiçekler katmerli gibi duruyor.
Resimdeki defne ile aynı bence yakın çekimden.
sukranayalp
06-04-2009, 13:50
Sn jineop, sizin gösteriğiniz fotoğraf, defne için çok güzel bir örnek.
Yaprak kenarlarının dalgaları çok güzel çıkmış ortaya. Dallar yukarı doğru dik dik çıkıyor.. Yaprakların sıklığından aradaki dal asla görünmüyor. Yapraklar dalı örtüyor. Ve yapraklar almaçlı dizilmiş.
Nariel arkadaşımızınkinde ise yaprak kenarları düz. Dallar hafif aşağı sarkık. Yapraklar arasındaki mesafeler uzun.
Bunlara dayanarak Kıbrıs akasyası çeşidi dedim.
Direkt olarak onun olduğunu söylemedim. Varyetesi olabilir, hibriti olabilir....
Ben de merak ettim. Nariel arkadaşımız yaprak kokusuna bakarsa hepimiz rahatlayacağız.
Size zahmet bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?
Penelophe
06-04-2009, 14:57
Gloxinia(Bardak menekşe) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1368&highlight=gloxinia)
çok teşekkür ederim penelophe menekşe olabileceği hiç aklıma gelmemişti. En son petunya bile demiştim valla. o kadar çok çiçek çıkarıyor ki başedemiyorum. daha bir çiçeğin ömrü bitmeden kesmek zorunda kalıyorum diğerleri de çıksın diye. Şu an üzerinde 15'e yakın tomurcuk var. dibinden de sürekli filiz veriyor. şikayetçi değilim tabi ki yanlış anlaşılmasın :)))
Teşekkür ederim arkadaşlar, gönderdiğiniz defneye çok benziyor. Ama kesinlikle
Kıbrıs akasyası değil. Onun çiçekleri tüy gibi oluyor, bunun ise oldukça sert, hatta mumsu.
Kokusuna ne yazık ki yakın zamanda bakabilmem mümkün değil, gördüğüm yere yolumun bir daha düşmesi çok zor.
Ancak birkaç fotoğraf daha yolluyorum, burada sanki yaprakların dalgası biraz varmış gibi görünüyor.
Bu kocaman bir ağaçtı, dalları onun için aşağı sarkıyor olabilir. Küçük boyutlu defnelerinse dalları yukarı uzuyor olabilir.
Sayın nariel,
Sorduğunuz ağaç okaliptus olabilir. Eucalyptus apothalassica veya E. globulus **** benzer bir tür olabilir.
Sn Şukranayalp sizin yazdıklarınızı okuyunca defne çeşitlerini araştırdım. Bakın ne buldum:)
Umbellularia californica
California defnesi ..Değerlendirebilirseniz sevinirim.Teşekkürler
Sn jineop, sizin gösteriğiniz fotoğraf, defne için çok güzel bir örnek.
Yaprak kenarlarının dalgaları çok güzel çıkmış ortaya. Dallar yukarı doğru dik dik çıkıyor.. Yaprakların sıklığından aradaki dal asla görünmüyor. Yapraklar dalı örtüyor. Ve yapraklar almaçlı dizilmiş.
Nariel arkadaşımızınkinde ise yaprak kenarları düz. Dallar hafif aşağı sarkık. Yapraklar arasındaki mesafeler uzun.
Bunlara dayanarak Kıbrıs akasyası çeşidi dedim.
Direkt olarak onun olduğunu söylemedim. Varyetesi olabilir, hibriti olabilir....
Ben de merak ettim. Nariel arkadaşımız yaprak kokusuna bakarsa hepimiz rahatlayacağız.
günebakan
06-04-2009, 18:37
Bu ağacın ne ağacı olduğunu bilen varmı acaba resim pek iyi değil ama belki anlarsınız çiçeklerin rengi çok açık pembe:)
71194
Jakaranda ya benzettim ama çiçekleri mor değil...:o
Bu ağacın ne ağacı olduğunu bilen varmı acaba resim pek iyi değil ama belki anlarsınız çiçeklerin rengi çok açık pembe:)
71194
herbaryum
06-04-2009, 19:11
Teşekkür ederim arkadaşlar, gönderdiğiniz defneye çok benziyor. Ama kesinlikle
Kıbrıs akasyası değil. Onun çiçekleri tüy gibi oluyor, bunun ise oldukça sert, hatta mumsu.
Kokusuna ne yazık ki yakın zamanda bakabilmem mümkün değil, gördüğüm yere yolumun bir daha düşmesi çok zor.
Ancak birkaç fotoğraf daha yolluyorum, burada sanki yaprakların dalgası biraz varmış gibi görünüyor.
Bu kocaman bir ağaçtı, dalları onun için aşağı sarkıyor olabilir. Küçük boyutlu defnelerinse dalları yukarı uzuyor olabilir.
Defne (Laurus nobilis) tür içi varyasyon gösteren bir bitkidir. Türkiye Florasında meyve ve yaprak için birden çok tanımlamalar var. Meyve küreselden elips şekline değişiyor, yaprakda dardan genişe değişen formda ve farklı yaprak kenarları ve yaprak uçları var. Florada tam şöyle diyor; "Variable in shape and size of leaves and form of fruits".
Sebahattin Sargın
06-04-2009, 20:12
71194
Bu bir Paulownia (Pavlonya) Sevgili Günebakan...
günebakan
06-04-2009, 20:15
Teşekkür ederim Sevgili Sebahattin:)
sukranayalp
07-04-2009, 10:05
Sn Jineop, aynı familyanın aynı cinsine bağlı bitkilerin Latince adları aynı şekilde yazılır. Yani, Defneden bahsediyorsak Laurus, Akasyadan bahsediyorsak Acacia deriz.
Siz de bu bilgiyi değerlendirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba
Tabi ki haklısınız ama adını ben koymadım ,buradan alıntıladım.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Defne
Defne olarak adlandırılan çeşitli bitki türleri vardır. Yemek yapımında kullanılan defne yaprakları Akdeniz bölgesi kükenli Laurus nobilis 'tir. Kaliforniya defnesi olarak bilinen Umbellularia californica yemeklere daha kuvvetli bir koku verir. Hint mutfağında kullanılan Hint defnesi Cinnamomum tejpata farklı bir cins (ama aynı familyaya ait) bir bitkidir, yemek yapımı bakımından kokusu daha çok Çin tarçını (Cinnamomum Cassia) gibidir benzer.
Defne ağacı.Defnegillerden bazı türler zehirlidir, örneğin Arabistan defnesi (Daphne gnidium) ve yaban defnesi (Daphne mezereum).[7]. Defnegillerden olmayan dikenli defne (Ilex aquifolium), dağ defnesi (Kalmia latifolia) ve koyun defnesi (Kalmia angustifolia ) de zehirlidir
Sn Jineop, aynı familyanın aynı cinsine bağlı bitkilerin Latince adları aynı şekilde yazılır. Yani, Defneden bahsediyorsak Laurus, Akasyadan bahsediyorsak Acacia deriz.
Siz de bu bilgiyi değerlendirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Bu bir Paulownia (Pavlonya) Sevgili Günebakan...
Paulownianın dünyanın en hızlı büyüyen agacı olduğunu okudum .
yuruyen_bulut
07-04-2009, 19:08
Merhaba arkadaşlar, Yüksek irtifa dağcılığı yapıyor ve bir çok bitki türü ile karşılaşıyoruz. Özellikle bu endemik türün adını öğrenmek istiyorum sizlerden. Tahmini yükseklik 2800 metreydi.
Sevgiler
71340
yuruyen_bulut
07-04-2009, 19:09
Bölge : İç Anadolu Aladağlar
yuruyen_bulut
07-04-2009, 19:13
Aynı bölgede yüksek irtifada çekilmiş bir tür daha.Bir bilene sorarım :)
Sevgiler
71341
71342
herbaryum
07-04-2009, 20:35
Aynı bölgede yüksek irtifada çekilmiş bir tür daha.Bir bilene sorarım :)
Sevgiler
71341
71342
Sanırım Arabis sp.
herbaryum
07-04-2009, 20:37
Merhaba arkadaşlar, Yüksek irtifa dağcılığı yapıyor ve bir çok bitki türü ile karşılaşıyoruz. Özellikle bu endemik türün adını öğrenmek istiyorum sizlerden. Tahmini yükseklik 2800 metreydi.
Sevgiler
71340
Yine Cruciferae (Brassicaceae) 'den. Ancak cins adı sonra.
Çok güzeller.
Teşekkürler yuruyen bulut.
Bu bitkilerin adları nelerdir? Hepsinin çiçeği baklagil çiçeğine benziyor.
herbaryum
08-04-2009, 19:08
Bu bitkilerin adları nelerdir? Hepsinin çiçeği baklagil çiçeğine benziyor.
Haklısınız hepsi de Baklagil (Leguminosae-Fabaceae).
1.Lupinus sp.
2.Lathyrus sp.
3.Astragalus sp.
Birinci kesin diğerleri büyük ihtimalle.
Arkadaşlar bu bitki bir sukulent midir ve adı nedir? Bilenlerin yardımını rica ediyorum.
Teşekkür ederim.
nesquiks
09-04-2009, 14:24
mrhaba bu bitkinin adı nedir? çok arsız susuzluğa dayanıklı ve soğanlı bir bitki ama adını bilmiyorum
nurcanaybay
09-04-2009, 14:30
Sn.Nesguiks ,bir tür bodur paşa kılıcı olarak biliyorum.
Orkun Kırcı
09-04-2009, 15:35
Arkadaşlar bu bitki bir sukulent midir ve adı nedir? Bilenlerin yardımını rica ediyorum.
Teşekkür ederim.
Echeveria diye biliyorum. Yine de echeveria başlığına bir göz atın.
nesquiks
09-04-2009, 21:24
Sn. nurcanaybay yaprak özelliği (şekli,damarlarının tipi vb)paşa kılıcına benziyor ama paşa kılıcının yaprağı birbirinden bağımsız çıkmaz mı?bunda göbekten çıkmış ama sizin dediğiniz gibi de olabilir .Teşekkürler ilginize
nesquiks
09-04-2009, 21:37
:) biraz araştırınca resimlerini bile buldum evet paşakılıcı imiş Teşekkürler Nurcanbay
sselvi2000
09-04-2009, 22:25
*** arkadaşlar; bu bitkinin ismini Callistemon türüne benzettim. sizce o olabilirmi. Callistemon linearis e benziyormu sizce
Haklısınız hepsi de Baklagil (Leguminosae-Fabaceae).
1.Lupinus sp.
2.Lathyrus sp.
3.Astragalus sp.
Birinci kesin diğerleri büyük ihtimalle.
Teşekkür edeim sayın herbaryum. Bu fotoğrafların veritabanında kullanılması uygun mudur acaba?
sselvi2000
10-04-2009, 14:18
Merhaba arkadaşlar, bu bitki pazarda muşurat adıyla satıulıyor ve yeniyormuş. Bu bitkinin türünü bilen varmı acaba merak ettim. Brassicaceae familyasından bir tür sanırm.
calandiva
10-04-2009, 14:52
benim minik kaktüsümün türüne dair bana yardımcı olabilirmisiniz?
büyüyünce nasıl olacak merak ediyorum:o
Echeveria diye biliyorum. Yine de echeveria başlığına bir göz atın.
Sevgili Orkun Kırcı, sanırım echeveria değil. Zira yaprakları kağıt inceliğinde ve fotoğrafta görünmüyor ama alt kısmı top gibi. Yani bu yapraklar top şekinde bir oluşumun üzerinde çıkıyorlar. Bitkiyi dikmeden önce fotoğraflamadım.
Gidip bitkiyi saksıdan çıkardım. Kendileri şöyle görünüyorlar.
71967
71969
Bu da başaşağı hali
71968
Bu çiçeğin adını öğrenebilirmiyim?
Ekteki çiçeklerin adlarını öğrenebilir miyim?
Birincisi soğanlı.
İkincisi dantel gibi çiçek açıyor. Geçen sene komşumda görüp istemiştim. Bana da çoğaltmış.
Penelophe
12-04-2009, 12:11
Sakagun, 1.fotoğraf üzüm sümbülüne (muscari) benziyor.
Teşekkür ederim Penelophe. Internet'te biraz araştırdım. Muscari Comosum (Arap sümbülü) olabilir mi acaba?
sselvi2000
12-04-2009, 15:31
Teşekkür ederim Penelophe. Internet'te biraz araştırdım. Muscari Comosum (Arap sümbülü) olabilir mi acaba?
İyi günler Muscari türü kesinlikle olamaz. ama Lilaceae familyasından bir tür.
herbaryum
12-04-2009, 15:52
İyi günler Muscari türü kesinlikle olamaz. ama Lilaceae familyasından bir tür.
Muscari comosum olabilir.
Benim bitkiyi tanıyan yok mu? Hani şu 5048 nolu mesajdaki bitkiyi.
sukranayalp
12-04-2009, 20:23
Sn Malbman, Aeonium'a benzettim.
Sayın sukranayalp teşekkür ederim.
bitkiavcısı
13-04-2009, 11:33
Sayın herbaryum,
Sizin yönlendirmeniz sayesinde Artemisia absinthium ismine ulaştım, ama emin değilim. Elimde boyu hakkında bilgi vermiyor diye koymadığım bir resim daha var. Yaprak altını çekmemişim, ama rengi zeytin yaprağı renginin açığı (renk tarifim için özür dilerim ama başka nasıl tarif edeceğimi bilemedim).
Artemisia vulgaris (adi pelin)
Sayın bitkiavcısı, teşekkür ederim.
h kemal h
13-04-2009, 16:32
Merhaba arkadaşlar bu gün izmir hisar önünden bu çiçeği aldım bana çok ilginç geldi daha önce hiç görmedim belkide benim eksikliğim bilmiyorum adını satıcıya sordum bana fıça çiçeği dedi bir diğer satıcıda kedi bıyığı dedi sayın ustalarım bir bakarmısınız ihtiyaçları nedir nasıl bakmam gerekir şimdiden teşekkür ederim sevgiler saygılar
[ ATTACH]72406[/ATTACH] 72405
huzunperest
13-04-2009, 16:58
Evet fırça çalısı diye biliyorum ben de bununla ilgili bilgileri buradan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2518) görebilirsiniz.
celalsungur
13-04-2009, 20:48
Dikili'de 50 cm. fide olarak aldım, 1 yılda bu hale geldi. Bugün 2 ayrı seraya sordum biri Duranda, biri ise Maviş veya Solaryum dedi.
Bu çiçek hangisi?
Sayın Celal Sungur .
Bu çiçek duranta değil.Durantanın çiçekleri daha farklı oluyor.
http://www.agaclar.net/galeri/files/15488-kavak-_yusa_168.jpg
sizin çiçeğiniz sanırım bu çiçek
Duranta'nın çiçeği aşağıdaki resimdeki.Lavanta gibi çok hoş kokusu vardır.
Ferda Ülkümen
13-04-2009, 23:58
Dikili'de 50 cm. fide olarak aldım, 1 yılda bu hale geldi. Bugün 2 ayrı seraya sordum biri Duranda, biri ise Maviş veya Solaryum dedi.
Bu çiçek hangisi?
Celal bey bu solanyum.
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=835
elementx
14-04-2009, 06:51
Bu çiçeklerin tam adları nelerdir arakdaşlar.:confused:
5050. mesajda 2. resimde sorduğum çiçek Naegelia olabilir mi acaba? Google'da tüylü yapraklı kırmızı çiçek diye araştırınca Naegelia çıktı karşıma.
Merhabalar,
Bu çiçek işyerimin bahçesinden. Çok güzel bir rengi var bahar çiçeklerinin.
Adını merak ediyorum.
Bu bitki ile kelebek fotografı çekerken tanıştım.Adı Aristolochia sp. ve türkçe adı ile lohusa otu olabilirmi ? ilgilenirseniz sevinirim.
celalsungur
14-04-2009, 11:49
Ferda Hanım, Farezya çok teşekkür ederim. Seradaki adamın Maviş veya Solarium dediği doğru demek ki. Solanyum demek istemiş.;) Çok kalender ve ilkbahardan sonbahara, sürekli çiçek açan ve çabuk gelişen bir bitki, kaprisli çiçeklerden bunalanlara tavsiye ederim.
nesquiks
14-04-2009, 13:34
bu bitkiyi ve nasıl yetiştirileceğini bilen varmı bulduğum yerden dalından bir parça kopardım ama yetişirmi bilmiyorum
sselvi2000
14-04-2009, 14:12
Celal bey bu solanyum.
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=835
Solanum rantonettii olabilir.
sselvi2000
14-04-2009, 14:14
Bu bitki ile kelebek fotografı çekerken tanıştım.Adı Aristolochia sp. ve türkçe adı ile lohusa otu olabilirmi ? ilgilenirseniz sevinirim.
Aristolochia sp. türü bu
sselvi2000
14-04-2009, 14:15
1 ve 2 Tulipa türü.
3. bitki Anemone blanda olabilir.
nurcanaybay
14-04-2009, 15:16
[QUOTE=adincer;399479]Merhabalar,
Bahar dalı olduğunu düşünüyorum.
nurcanaybay
14-04-2009, 15:17
bu bitkiyi ve nasıl yetiştirileceğini bilen varmı bulduğum yerden dalından bir parça kopardım ama yetişirmi bilmiyorum
Begonya olmalı.Site içinde ,çilli yaprak begonyası olarak arama yapın.
Aristolochia sp. türü bu
Çok teşekkür ederim...
nesquiks
15-04-2009, 09:11
Sn. Nurcanaybay çok teşekkür ederim çilliden bir ara anneminde vardı gördüğüm yerde yüzü çok tanıdık gelmişte ve boğumundan kopardım bakalım ***. tutacak ve başkösede yerini alacak
[QUOTE=adincer;399479]Merhabalar,
Bahar dalı olduğunu düşünüyorum.
Teşekkür ederim Sayın Nurcanaybay
Görüntüsünü beyenipte fotografladığım bu bitkilerin adı konusunda yardımcı olurmusunuz.? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Koyu yeşil
16-04-2009, 09:23
Sarmaşık türü olduğu her halinden belli ama isminin ne olduğunu bilemiyorum. İsim konusunda yardımcı olursanız isteklerini de öğrenme şansım olacak. Teşekkürler şimdiden.
nurcanaybay
16-04-2009, 09:34
Yıldız çadırına benzettim.
Koyu yeşil
16-04-2009, 09:37
Değil malesef sevgili nurcanabay, yapraklar benziyor ama çiçekler oldukça farklı. Yıldız çadırı yetiştirdiğim için biliyorum. Satıcı lotus demiş ama emin değilim. Pazarlardaki satıcılara pek güven olmuyor :) Benim bildiğim lotus, nilüfer!
bildiğim kadarı ile yıldız çadırı ende tohumunu istedim bakalım gönderen olur mu?
yıldız çadırı yazıp arama yaparsanız bu çiçek çıkar
Koyu yeşil
16-04-2009, 17:01
Yıldız çadırının çiçeklerinyle bu bitkinin çiçekleri arasında çok fark var. Yarın daha yakın bir reim ekleyince siz de hak vereceksiniz. Ha, yıldız çadırının farklı bir türü ise onu bilemem. Çiçeklerin taç yapraklarının arası ayrık oysa yıldız çadırı adı üstünde çadıra benziyor, yapraklar bitişik.
Bitkinin yaprak yapısı da farkıl, yıldız çadırı adeta tül gibi görünüyor, bunun ise küçük öbekler halinde yaprakları.
herbaryum
16-04-2009, 17:10
1.Tulipa sp.
2.Fritillaria sp.
3.Anamone blanda olabilir.
4.Bir Cruciferae cinsini çıkaramadım.
herbaryum
16-04-2009, 17:11
Aristolochia sp. (Lohusa otu) doğru.
herbaryum
16-04-2009, 17:14
Görüntüsünü beyenipte fotografladığım bu bitkilerin adı konusunda yardımcı olurmusunuz.? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
2.Fotograf Epimedium sp. (Berberidaceae)
Harun Parlak
16-04-2009, 17:36
Geçen yıl bir arkadaş bri çelik getirmişti. Diktim çok güzel gelişti. Kış boyunca kapalı soğuk bir balkonda geçrdi. Şu an çok güzel çiçeklendi. Bu çiçeğin, Bitkinin adını bilen arkadaşlar Öğrenmek istiyorum. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
mormenekşe
16-04-2009, 17:48
Sayın Tekin ben Kalanşo'ye benzettim ama tabii ki uzmanl arkadaşlar doğrusunu söyleyecektir.Bu arada çok güzel olmuş çiçeğiniz çelik alıp üretseniz diyorum.
Chotanaq
16-04-2009, 20:14
Merhaba;
Ben her tohumdan 10 ar adet diktim fakat çoğu çürüdü gitti sanırım. Belli başlı çiçekler çıktı öğrenğin Lupinler ve horoz ibikleri çıkıyor sürekli, bu çıkan ve tek olan bitkimin adı nedir acaba?
ve son fotoğraftaki çiçeğin adı nedir?
Sn. malina maydonoz olduğu konusunda ısrarlı ben değilim çünkü maydonoz ekmedim?
Harun Parlak
16-04-2009, 20:24
Sayın Tekin ben Kalanşo'ye benzettim ama tabii ki uzmanl arkadaşlar doğrusunu söyleyecektir.Bu arada çok güzel olmuş çiçeğiniz çelik alıp üretseniz diyorum.Teşekkürler ya sizin söylediğiniz ism doğrulanır **** doğrusunu bilen arkadaşlar bilgilerini esirgemeyeceklerinden eminim.
Elime geçeni mutlaka köklendirmeye alıyorum ama. Çokda daldan dala atlamak istemiyorum. Okadar çok uğraş varki zaman yetmiyor. Birde çiçek işine dalarsak işin içinden çıkamayız.:)
Ben de Kalanchoe olduğu kanısındayım hatta beharensis Fang mi acaba?
Alt sınıfı konusunda emin değilim ama yüksek ihtimalle Kalanchoe.
izzeterisen
16-04-2009, 23:15
merhaba;
ben her tohumdan 10 ar adet diktim fakat çoğu çürüdü gitti sanırım. Belli başlı çiçekler çıktı öğrenğin lupinler ve horoz ibikleri çıkıyor sürekli, bu çıkan ve tek olan bitkimin adı nedir acaba?ve son fotoğraftaki çiçeğin adı nedir?
Sn. Malina maydonoz olduğu konusunda ısrarlı ben değilim çünkü maydonoz ekmedim?
birinci bitki papatyaya benziyor, ikinci bitki ise maydanoz.
Aristolochia sp. (Lohusa otu) doğru.
Çok Teşekkür ederim...
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mbilen
2.Fotograf Epimedium sp. (Berberidaceae)
Birinci bitki ot türü bir bitki sanırım buğdaygillerden...
Çok Teşekkür ederim...
Geçen gün Mutlu beyden almış olduğum katüsüm bu sabah bana gülümseyerek çiçeğini gösterdi. :D
İsmi konusunda bana yardımcı olursanız çok sevineceğim.
açmadan evvel,
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=25577&c=585
açtıktan sonra :D
süpürge çiçeği denmişti bana ama hiçte süpürge çiçeğine benzemiyo :( nedir acaba adı çok merak ediyorum:D
Chotanaq
17-04-2009, 10:04
süpürge çiçeği denmişti bana ama hiçte süpürge çiçeğine benzemiyo :( nedir acaba adı çok merak ediyorum:D
Bu şekilde herşeye benziyor. Bir çok soğanlı çiçek böyle açıyor.
Ben ilk görüşte lale dedim. Tabi çok farklı birşeydir. :rolleyes:
Sn zelish kaynana topuzu denen kaktüse benzettim ben ama :confused:
Bu bitkinin adını merak etmişler. Yardımcı olabilir misiniz lütfen.
beklemem gerekcek galiba :) teşekkürler
5092 numaralı mesajdaki ilk fotoğraf cosmos. ( yani maydonozun üstündeki:)
Chotanaq
17-04-2009, 10:49
5092 numaralı mesajdaki ilk fotoğraf cosmos. ( yani maydonozun üstündeki:)
Kesinlikle budur, şimdi aklıma geldi cosmos diye bir çiçek almıştım pembe parlayan yıldız deniyormuş sanırım.
Üstteki ince yapılı yapraklar gibi yaprakları kabarık şekilde bir çiçek.
Çok teşekkür ederim. ;)
Sn zelish kaynana topuzu denen kaktüse benzettim ben ama :confused:
Olabilir mi ? :confused: bekleyelim bakalım başka cevaplar gelecek mi ?
****** :)
mormenekşe
17-04-2009, 12:06
73152Sayın Zelişh ******* kaynana topuzu :) niye bu isim verilmişse? bende de yıllar önce pembe çiçek açanı vardı ama benimki temmuzda açıyordu diye hatırlıyorum.
Arkadaşlar benim elimde yeni aldığım bir çelik var,ben arap fulu zannıyla aldım ama emin değilim yardımcı olursanız sevinirim.Çeliği üç yerinden yaralayarak pet şişede suya koydum acaba doğrumu yaptım ?
herbaryum
17-04-2009, 12:20
Bu bitkinin adını merak etmişler. Yardımcı olabilir misiniz lütfen.
Zamia sp.
73152Sayın Zelişh ******* kaynana topuzu :) niye bu isim verilmişse? bende de yıllar önce pembe çiçek açanı vardı ama benimki temmuzda açıyordu diye hatırlıyorum.
Arkadaşlar benim elimde yeni aldığım bir çelik var,ben arap fulu zannıyla aldım ama emin değilim yardımcı olursanız sevinirim.Çeliği üç yerinden yaralayarak pet şişede suya koydum acaba doğrumu yaptım ?
Filbahri olabilir mi?
Bence de filbahriye çok benziyor.
Arkadaşlar Merhaba
ektiğim ama emin olamadığım bu minicik ama hemen çiçek açan bitki sizce şakayık mı?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=73163&d=1239967332
berduray
17-04-2009, 15:20
Foto yüklemiş miydiniz? görünmüyor, kontrol edebilir misiniz?
Merhaba
benim bahçe fotograflarına yüklediğim için yüklenmemiş o yüzden linki yazdım.Teşekkürler ilginiz için.
Foto yüklemiş miydiniz? görünmüyor, kontrol edebilir misiniz?
mormenekşe
17-04-2009, 16:17
Merhaba arkadaşlar filbahri olarak sitede arama yaptım ama bişey bulamadım.En azından elimde ki çelikle karşılaştırma yapma açısından iyi olacaktı bide galeriye bakayım.Az önce de manolya çeliği aldım **** yine öyle sanıyorum :) birazdan yükleyeyim bi fikir söylerseniz sevinirim
herbaryum
17-04-2009, 16:30
Arkadaşlar Merhaba
ektiğim ama emin olamadığım bu minicik ama hemen çiçek açan bitki sizce şakayık mı?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=73163&d=1239967332
Anemone blanda
mormenekşe
17-04-2009, 16:32
73213Kesinlikle haklısınız Filbahri :( full zannetmiştim peki bu manolyamı ? Filbahrinin nasıl yetiştirileceğini bulamadım yardımcı olabilirmisiniz?
Sn Herberyum teşekkür ederim.
bu çiçeğin adını bilmiyorum arkadaşlar bilen var mı ?
berduray
17-04-2009, 21:02
Frezya.
Bahçemde kendiliğinden yetişen bu güzelliğin adını bilen var mı?
Sebahattin Sargın
17-04-2009, 21:56
Sevgili Sakagun;
Bu sanırım akyıldız (Ornithogalum umbellatum)...
Sevgiler ;)
Sevgili Mormenekşe, *** ederim... :)
mormenekşe
18-04-2009, 12:52
Sevgili Mormenekşe, *** ederim... :)
Rica ederim sevgili Zelish bildiğim konularda cevap vermeye çalışıyorum ama benim çelik manolyamı değilmi ? buna cevap alamadım.Bende deneme bir kiii diyerek filbahri ve manolya zanlısını suda bekleteyim bakalım ne olacak :)
Çok teşekkürler Sebahattin Bey.
Sn Heva, sizin çiçeğiniz adı Pilea.
sayın sükran hanım
mesajım buraya taşınmış daha yeni gördüm
çiçeğimin adını yazdığınız için teşekkür ederim
Bu çiçeğin adı nedir?
Güzel kokulu bir çiçek.
Şanlıurfa'da bu çiçeğe sedef çiçeği deniliyor.
Ama sanırım yöresel bir isim gerçek ismini merak ediyorum.
Buket Aknar
19-04-2009, 12:15
Bu çiçeğe Kıbrıs'ta da sedef çiçeği deniyor.
Sevgili Buket Aknar;
google 'dan araştırdığımda karşıma başka bir sedef çiçeği çıkıyor.
Acaba sedef çiçeği 2 çeşitmidir?
Bu bitkinin adı nedir arkadaşlar? Çiçekleri böcekçil bitkilerin çiçeklerine benziyor. Fotoğraf kalitesi için özür dilerim. Ceple çekmek zorunda kaldım.
Aristolochia sp. Kuzey Kıbrısda Babira da denen türün anadoluda yetişen yabani formu. Lohusa otu da dendiğini dudum.
Böcekçil değil.
Teşekkürler Preacox. Bahçemde kendiliğinden yetişmiş. Böcekçil olmamasına üzüldüm. :(
Koyu yeşil
21-04-2009, 10:25
5081' nolu mesajda sorduğum bitkiyi sevgili Günüm başka bir başlıkta tanıtıyor.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15111
Lotus Berthelotii (Papağan Gagası, Pelikan Gagası) imiş :)
çiçeklerin isimlerini bilmiyorum.
çiçeklerin isimlerini bilmiyorum.
konuyu doğru yere taşımışsınız, kusura bakmayın ve özür dilerim.
ancak yazılarımı almamışsınız benım tek merak ettıgım bu cıceklerın isimlerı değil, kısaca pembe renkli bitkim ne tarafa çevirirsem çevireyim 1gün içinde tekrar pencereden tarafa dönüyor ve yaprakları kuruyor.
diğer beyaz renkli yapraklı bitkim de kuruyor uçlarından. ikiside güneş alan yerdeler. daha ömce güneş alamyan ancak bol aydınlık yerdeydi. değişen olmadı. ne yapmalııym? isimleriyle birlikte yardımcı olabilecek varmı? teşekkürler.
nurcanaybay
21-04-2009, 12:57
Site içersinde ,Coleus ( yaprak güzeli ) diye arama yapıp ,kendi çiçeğinizle karşılaştırın.
Orada hastalıkları ile ilgili bilgilere de rastlıyacaksınız.
Bir de yaprak arkalarını kontrol edin.Yuvarlak deliklere tırtıllar sebeb oluyor.
dediğiniz gibi coleus ile araştırma yaptım, ağzım açık kaldı ne kadar güzel yaprakları var, aşık oldum resmen. ama ne yazıkki pembe yapraklı bitkim çok benzemesine rağmen, bulamadım. beyaz yapraklı olan ise coleusa girdiğini sanmıyorum çünkü o baya farklı duruyor. ama gördüklerim hep bahçeydi, güneşin tam altında. bu da demek oluyorki pempe yapraklı bitkim tamamen güneşi istiyor sanırım. beyaz için öneriniz varmı bakabileceğim bir familia ya da ne diyorsanız artık :)
Sn. optimus, pembe bitkiniz fittonia.
evet fittonia olduğuna eminim şimdi, çok teşekkür ederim. bütün gün net başındayım inanın, birisi cevap yazcakmı diye devamlı kontrol ediyorum. sanki canımdan bir parça gibi çok seviyorum çiçeklerimi :) neyseki hemen imdada yetiştiniz sn. kiraz. ben derhal çiçeğimi balkondan alıp gölge bir yere koyuyorum. gerçi genede pembe çiçeğimin diğer bir değişle "fittonia"mın :) neden pencerelere doğru bütün yapraklarını çevirdiğini anlayamdım ama olsun.
beyazlı içinde fikri olan varmı acep ?
yuccayla benim beyaz çiçeğimin yakından uzktan alaksı yok sn.toksoyg gene de saolun
nurcanaybay
21-04-2009, 14:58
Yaprak begonyası olabilirmi ,bir de öyle arayın.
sselvi2000
21-04-2009, 15:51
Merabalar arkadaşlar, geçenlerde dereye yakın bir yerde 2-2.5 m boyunda bir ağaç gördüm. baştan iğde türü sandım ama çiçelerinden ve yapraklarının duruşundan iğde olmadığına karar verdim. acaba bu türü gören bilen varmı.
Yaprak begonyası olabilirmi ,bir de öyle arayın.
baktım ama pek bi sonuç yok, bunun yaprakları daha küçük ve üzerleri hafif tüylü, begonyalarda benm bildiğim yapraklar tüylü olmuyor. başka öneriler olursa o şekilde araştırmamı yaparım, hepinize çok teşekkür ederim, daha sitede ilk günüm ama oldukça yardım gördüm.
Rica ederim sevgili Zelish bildiğim konularda cevap vermeye çalışıyorum ama benim çelik manolyamı değilmi ? buna cevap alamadım.Bende deneme bir kiii diyerek filbahri ve manolya zanlısını suda bekleteyim bakalım ne olacak :)
Bilsem kesin cevap verirdim.. :)
herbaryum
21-04-2009, 18:31
Merabalar arkadaşlar, geçenlerde dereye yakın bir yerde 2-2.5 m boyunda bir ağaç gördüm. baştan iğde türü sandım ama çiçelerinden ve yapraklarının duruşundan iğde olmadığına karar verdim. acaba bu türü gören bilen varmı.
Nicotiana glauca veya Nicotiana obtusifolia türlerine benziyor.
sselvi2000
22-04-2009, 08:01
Nicotiana glauca veya Nicotiana obtusifolia türlerine benziyor.
Hocam teşekkürler bilginiz için. kusura bakmayın isminz ne acaba.
Ben aşşağıda ki resimdeki çiçeği orman gülü diye aldım. Ama sitede ve nette ki araştırmalarımda benzerini bulamadım. Sizce nedir?
Sn. M.Sema, aküba olarak araştırır mısınız?
bende bu çiçekleri dün aldım fakat isimlerini ve nasıl bakıldıklarını bilmiyorum.
Sn. Giz3m, soldaki camgüzeli, sağdaki begonya.
Sn Kiraz, sanırım haklısınız çiçeğim aküba. Çok teşekkür ederim. Çiçeği açınca fotosunu eklerim.
Sn. Giz3m, soldaki camgüzeli, sağdaki begonya.
çok teşekkür ederim. hemen nasıl ortamları severler nasıl bakılırlar araştırma yapayım. cam güzeli olan sanırım camı sever diyerek düz mantık geliştiriyorum.:p
Buket Aknar
22-04-2009, 14:41
Sevgili Buket Aknar;
google 'dan araştırdığımda karşıma başka bir sedef çiçeği çıkıyor.
Acaba sedef çiçeği 2 çeşitmidir?
Sn Radem63; sedef çiçeği hakkında benim de fazla bir bilgim yok. Çiçeğin ismini bende de olduğu için biliyorum. Aldığım yerdeki satıcı bana özellikle sedef hastalığına iyi geldiğini de söylemişti ama nasıl kullanıldığını dahi bilmiyorum. Sadece bitkiyi tanıyorum. Çeşitleri de olabilir.
Crocus Şen
23-04-2009, 11:06
Fethi Paşa Korusunda eşim bu fotoğrafı çektiğinde resimdeki çiçek çok hoşuma gitti daha önce de hiç görmediğim bir bitki!Adı nedir acaba??
herbaryum
23-04-2009, 11:11
Fethi Paşa Korusunda eşim bu fotoğrafı çektiğinde resimdeki çiçek çok hoşuma gitti daha önce de hiç görmediğim bir bitki!Adı nedir acaba??
Muscari botryoides f.album
Crocus Şen
23-04-2009, 12:29
Çok teşekkürler Sayın Herbaryum..
Zeytinci
23-04-2009, 13:46
Bir zambak çeşidi. Latince adı nedir? Hafta sonu sürprizi yaptı.
Zeytinci
23-04-2009, 13:52
Parklarda süsleme amaçlı kullanılmış. Çeşitli renklerde.
herbaryum
23-04-2009, 14:09
Bir zambak çeşidi. Latince adı nedir? Hafta sonu sürprizi yaptı.
Iris sp. (Süsen)
herbaryum
23-04-2009, 14:10
Parklarda süsleme amaçlı kullanılmış. Çeşitli renklerde.
Bellis perennis
Zeytinci
23-04-2009, 14:25
Harikasınız Herbaryum. İyi ki varsınız.
Teşekkür ederim.
Bu çiçeğin adı nedir?
Çok güzel özel bir bahçede gördüm , evsahibi de adını bilmiyordu ...
ilknur çapa
24-04-2009, 12:46
merhaba!!bu çiçeğin adı >mum çiçeği<
herbaryum
24-04-2009, 13:47
Bu çiçeğin adı nedir?
Çok güzel özel bir bahçede gördüm , evsahibi de adını bilmiyordu ...
Paeonia sp. (Şakayık) (Paeonia mascula subsp. bodurii) olabilir.
Sebahattin Sargın
24-04-2009, 21:38
İlknur Hanım bitkiniz Şeflera (Schefflera)...
Sevgiler ;)
merhabalar
arka balkonumda fotoğrafını gönderdiğim şöyle bir çiçeğim var. bunun ismi nedir?
msgurkan
25-04-2009, 14:47
Bu çiçeğin adı nedir?
74635
Sayın msgurkan bitkiniz süs biberine benziyor..
Sayın Suzan7 , ikinci sıradaki çiçeğiniz ezan çiçeğine benziyor..
Goncagül
25-04-2009, 19:07
Sayın Suzan7 , ikinci sıradaki çiçeğiniz ezan çiçeğine benziyor..
Bende ezan çiçeğine benzettim. Benim bahçemde var.
Bu resimde avakadonun dibinde (teneke saksı) büyümüş olan bitki nedir?
74722
Bu bitkinin adı nedir ?
74737
Goncagül
25-04-2009, 22:14
Bu bitkinin adı nedir ?
74728
Bence adaçayı olabilir. İnternetten adaçayı olarak baktım benziyor.
Sayın Safranbolu78,
Adaçayına benziyor fakat yaprakları daha enli. Geçen yıl karışık tohum içeren bir paketten yetişti, çiçek açmadı. Yani bir çiçek olmasını umuyorum. :)
Goncagül
25-04-2009, 22:44
Sayın Safranbolu78,
Adaçayına benziyor fakat yaprakları daha enli. Geçen yıl karışık tohum içeren bir paketten yetişti, çiçek açmadı. Yani bir çiçek olmasını umuyorum. :)
Yaprakları iyi baktığınız için enli ve büyük olabilir. Ama siz çiçek olmasını umuyorsanız inşaallah çiçektir. :)
Oysa ben bu kadar gösterişli yapraktan sümbülteber tadında bir güzellik bekliyordum. :) Mendil kadar bahçemde en az yarım metrekare alan kaplıyor. Ne yapalım, kurutup çayını içeriz artık :)
eylüllüm
25-04-2009, 23:18
Merhaba,bu çiçeğin adı nedir?Bakımı nasıl yaplır?Bilen arkadaşlar var mı acaba?[
Sizin çiçeğiniz Şeker tabağı - Bellis perennis (Çayır papatyası) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8713&highlight=%FEeker+taba%F0%FD).
Bu çiçeğin adı nedir? İnternette gördüğüm bir çiçek.
http://www.woophy.com/download/772104
eylüllüm
25-04-2009, 23:48
Çok teşekkür ederim,sağolun.
sselvi2000
26-04-2009, 10:23
*** arkadaşlar bu bitkiyi bilen varmı. ben deniz börülcesine benzeetimmi ama o değil sanırm.
sselvi2000
26-04-2009, 10:34
Bu bitkiyi gören varmı acaba.
sselvi2000
26-04-2009, 10:37
Bunun bilimsel ismi ne acaba arkadaşlar.
herbaryum
26-04-2009, 13:05
*** arkadaşlar bu bitkiyi bilen varmı. ben deniz börülcesine benzeetimmi ama o değil sanırm.
Cakile maritima
herbaryum
26-04-2009, 13:27
Bunun bilimsel ismi ne acaba arkadaşlar.
Prasium majus
herbaryum
26-04-2009, 14:19
Bu bitkiyi gören varmı acaba.
Phacelia tanacetifolia (Fam: Hydrophyllaceae)
eylüllüm
26-04-2009, 18:53
Bu çiçeğin adı nedir?
nurcanaybay
26-04-2009, 19:51
Kadife çiçeği
Merhaba
aşağıdaki yabani çiçeklerin ve saksımda olan ektiğim ama unuttuğum bitkinin adlarını bilen varsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Koyu yeşil
27-04-2009, 13:50
Son karedekini yer minesine benzettim.
arkadaşlar bu sarmaşık cinsi salon çiçeğini aldığım çiçekçi bana adının kızılay çiçeği olduğunu söyledi. ancak bu isimde bir çiçeği internette bulamadım. bu çiçeğin gerçek adını bilen varsa yardımcı olabilir mi? sarmaşık cinsi. çiçekleri de sanki küpeye benziyor.
Clerodendrum thomsoniae "Bleeding Heart Vine''
gurbik67
27-04-2009, 21:08
arkadaşlar resimde görülen çiçekten almak istiyorum bu çiçekten ilk defa gördüm koku olarak hoş değil ancak 1 mt lik bitkide 50 yakın görüldüğü gibi çiçek var bilenlerden öğrenmek istediğim bu çiçeklerin açıp dökülme arası ömrü kaç gün bence kamelyadan daha güzel.
gurbik67
27-04-2009, 21:13
çiçek bu
günebakan
28-04-2009, 13:24
Ön bahçemizde olan bu çalı formundaki çiçeğin adı nedir acaba?
75224
Sümeyye Polat
28-04-2009, 13:26
Sn gurbik67 5194 nolu mesajınızda sorduğunuz çiçek şakayığa (paeonia ) benziyor ama onun kokusunun güzel olduğunu söylerler hep.
Bu resimdeki sarı fener şeklinde olan çiçek bilen varsa lütfen cevaplasın çünkü ben bulamadım
TuruncuHis
28-04-2009, 16:12
Sayın armasis,
Bu fotoğraf sevgili Fatma Dündar'ın balkonundan. Sarı çiçeğin adı da sarı karides...
Arkadaşlar merhaba size dikenli zehirli bir ağaç betimleyecem bana adını bulabilirseniz sevinirim yaprakları asma yaprağına benziyor ve dikenli yuvarlak meyve veriyor bunun adını öğrenebilirmiyim? şimdiden teşekkür ederim.
Ferda Ülkümen
28-04-2009, 17:14
Ön bahçemizde olan bu çalı formundaki çiçeğin adı nedir acaba?
75224
Bu bitki Cestrum türü, Cestrum purpureum olabilir.
Ferda Ülkümen
28-04-2009, 17:18
Bu resimdeki sarı fener şeklinde olan çiçek bilen varsa lütfen cevaplasın çünkü ben bulamadım
Karides Çiçeği Belaperone Guttata
günebakan
28-04-2009, 18:06
Teşekkür ederim Sevgili Ferda Ülkümen:)
Âyine-i Esma
28-04-2009, 20:48
Sn.alish tariflerinize uyan bitki hint yağı bitkisi olabilir.
gurbik67
28-04-2009, 21:19
lalecan VE Sümeyye polat ilginize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar 5194 nolu çiçeği ücret karşılığı alacağımdan açan çiçeğin ömrü ne kadar bunu bilmek istiyorum çiçeğin kokusu biraz kötü
***.bu katmerli kadife çiçeği
Ferda Ülkümen
28-04-2009, 21:43
lalecan VE Sümeyye polat ilginize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar 5194 nolu çiçeği ücret karşılığı alacağımdan açan çiçeğin ömrü ne kadar bunu bilmek istiyorum çiçeğin kokusu biraz kötü
Şakayık ile ilgili başlıklarımız;
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2496&highlight=a%F0a%E7+%FEakay%F
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3184
gurbik67
28-04-2009, 22:30
ferda ülkümen çok çok teşekkür ediyorum verdiğin linkte gördüm evet bu bir şakayık orada çoğaltma ilede bilgiler var çoğaltırsam inşallah dağıtabilirimde .selamlarımı iletiyorum.
Karides Çiçeği Belaperone Guttata
çok teşekür ederim freda hanım bir türlü bulamamıştım ismini
Sayın armasis,
Bu fotoğraf sevgili Fatma Dündar'ın balkonundan. Sarı çiçeğin adı da sarı karides...
evet turuncu his fotoğrafı ordan aldım bu çiçek yıllar önce bizim evimizde vardı daha sonrabirden bire kurudu yıllardır bulmaya çalışıyordum fotoğrafını görünce alıtılayıp buraya ekledim teşekkür ederim
ben bu çiçeği nerden bulabilirim bilgisi olan varmı bodrumda bulamadım
sselvi2000
29-04-2009, 11:55
*** arkadaşlar bu bitkinin ismi ne acaba merak ettim
sselvi2000
29-04-2009, 11:57
Bu çalının ismini bilen varmı arkadaşlar..
sselvi2000
29-04-2009, 11:59
Bu bitkiyi bilen varmı.yetiştirmek istiyorum ama ismini bilmiyorum.
sselvi2000
29-04-2009, 12:01
Cakile maritima
Teşekürlerr Herbaryum,iyi ki varsın...iyi çalışmalar.
Sayın sselvi2000,
5213 no'lu mesajınızdaki ilk çalı kartopu (Viburnum Opulus) olarak bilinen bitkiye benziyor.
Koyu yeşil
29-04-2009, 14:07
ben bu çiçeği nerden bulabilirim bilgisi olan varmı bodrumda bulamadım
Armasis İzmir'de Ege Ünv Ziraat fakültesi Botanik bahçesinde mevcut. Bir diğer adı da Şamdan.
Koyu yeşil
29-04-2009, 14:10
Bu ağaççık bizim işyerinin bahçesinde kendiliğinden yetişmiş. (Bahçıvan heryer bir çekirdek sokuşturuyor, bizim saksılarda da kayısı fidesi çıktı:p)
Ne olduğu hakkında bir fikriniz olabilir mi? Oldukça uzun boyu var gördüğünüz gibi.
Merhaba, bu yer örtücü olarak satılan çiçeğin ismi ?
Ferda Ülkümen
29-04-2009, 14:19
Manisa lalesi
Sn.alish tariflerinize uyan bitki hint yağı bitkisi olabilir.
Çok teşekkür ederim annem komşularla yürüyüş yaparken görmüşler birlikte yemiş zehirlenmiş merak ettim anlattıklarına göre bu sanırım kahve rengi meyvesi var sanırım onu yemiş :S yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
1. kaktüs adı nedir?
2. kaktüsün adı nedir?
3. çiçegimin cinsi nedir?
Cevap verirseniz memnun olurum teşekkürler.
arkadaşlar bu çiçeğin adı nedir süpürge çiçeği denmişti ama deil sanırım ;)
Sn. Suzan7 son çiçek çilli begonya. Aynı saksıya iki farklı fide mi diktiniz? Küçük olan şeker begonyaya benziyor.
herbaryum
29-04-2009, 19:21
Bu ağaççık bizim işyerinin bahçesinde kendiliğinden yetişmiş. (Bahçıvan heryer bir çekirdek sokuşturuyor, bizim saksılarda da kayısı fidesi çıktı:p)
Ne olduğu hakkında bir fikriniz olabilir mi? Oldukça uzun boyu var gördüğünüz gibi.
Celtis sp. Çitlenbik
herbaryum
29-04-2009, 19:23
Centranthus ruber
herbaryum
29-04-2009, 19:24
Bu çalının ismini bilen varmı arkadaşlar..
1. Viburnum
2-3.Spirea
herbaryum
29-04-2009, 19:26
*** arkadaşlar bu bitkinin ismi ne acaba merak ettim
Verbena hybrida sanırım.
Son karedekini yer minesine benzettim.
Teşekkür ederim Koyu yeşil.
herbaryum
29-04-2009, 19:45
Canna indica'ya benziyor sanki.
Bana da süpürge çiçeği yani hosta gibi geldi. Bendeki hostalar da aynı şekilde büyüyor.
Herkese meraba,
Ben bu bitkiyi yaklaşık 2-3 sene önce bir arkadaşımın bahçesinden almıştım.Gitgide büyüdü,zannedersem sarmaşık kökenli bir bitki ama adını bilemiyorum.
Bunlar da benden... Nedir bu bitkiler?
İkinci resimdekinin minik sarı çiçekleri var ve oldukça güzel kokuyor. Sanırım fotoğrafta güzel çıkmamışlar.
Herkese meraba,
Ben bu bitkiyi yaklaşık 2-3 sene önce bir arkadaşımın bahçesinden almıştım.Gitgide büyüdü,zannedersem sarmaşık kökenli bir bitki ama adını bilemiyorum.
Bunu tanıdım.. Cezayir menekşesi...
:) Bunun düz yapraklı olanı hediye edildi bana :D
Koyu yeşil
30-04-2009, 11:41
Çok teşekkürler Herbaryum.
sselvi2000
30-04-2009, 12:18
Verbena hybrida sanırım.
Teşekkür ederim herbaryum. Siz İSTE herbaryumunda uzmanmısınız.
Limon ve kaktüs çok teşekkürler ,evet cezayir menekşem varmış benim:))
Schefflera arboricola"gold capella" **** "carolien" alacalı scheflora türkçesi
Peki arkadaşlar bu nedir acaba?Bunu da arkadaşım Hollandadan getirmişti,minicik soğandan çıkıyorlar,çok meraklardayım,sadece guneşi sevmediğini düşünüyorum başkada bişi bilmiyorum.Teşekkürler:p
bohemian
30-04-2009, 13:07
sayın adincer
merak ettiğiniz çiçekler japon ayvasına ait.
herbaryum
30-04-2009, 14:32
Bunlar da benden... Nedir bu bitkiler?
İkinci resimdekinin minik sarı çiçekleri var ve oldukça güzel kokuyor. Sanırım fotoğrafta güzel çıkmamışlar.
1.Fatsia
2.Mahonia
herbaryum
30-04-2009, 14:35
Peki arkadaşlar bu nedir acaba?Bunu da arkadaşım Hollandadan getirmişti,minicik soğandan çıkıyorlar,çok meraklardayım,sadece guneşi sevmediğini düşünüyorum başkada bişi bilmiyorum.Teşekkürler:p
Oxalis
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11620&highlight=Oxalis
evett Oxalismiş,hatta oxalis deppei imiş.Çok teşekkur ediyorum.
Arkadaşlar apartmanımızın bahçesinde, güllerin hemen dibinde kendi kendine biten bu güzel bitki nedir?
Orkun Kırcı
30-04-2009, 18:42
Süsen yani iris olması gerek.
Buket Aknar
30-04-2009, 19:52
Evet Malbman; çiçeğiniz Orkun bey'in de dediği gibi bir iris veya süsen de denmekte...
Bu çiçeğin adını bilen var mı? Arap saçı gibi, yayılıcı sarkıcı bir çiçek. Çiçekler yaklaşık 1 cm büyüklüğünde.
herbaryum
30-04-2009, 20:31
Bu çiçeğin adını bilen var mı? Arap saçı gibi, yayılıcı sarkıcı bir çiçek. Çiçekler yaklaşık 1 cm büyüklüğünde.
Cymbalaria sp.
Süsen yani iris olması gerek.
Sayın Orkun Kırcı ve
Evet Malbman; çiçeğiniz Orkun bey'in de dediği gibi bir iris veya süsen de denmekte...
Sayın Buket Aknar. Çok teşekkür ederim. Acaba nereden geldi oraya?
Sn. Sakagun çiçeğinizin adı Cymbalaria muralis.
Zeytinci
30-04-2009, 22:05
[QUOTE=malbman Acaba nereden geldi oraya?[/QUOTE]
Sevgili Malbman,
Valla ben göndermedim...
Vazoda kesme çiçek olarak çok gösterişli. 1 hafta çiçek ömrü var.
İstersen seneye soğan veririm.:)
Çok teşekkürler Herbaryum, Zeonka.
Goncagül
01-05-2009, 10:08
5214 nolu mesajdaki çiçeğin ismini bilen yok mu? Bundan bende de var, ben de ismini bilmiyorum. Çok yıllık bir bitki şu an tomurcuklu.
1. çiçek
2. çiçek
bu çiçeklerin adı nedir acaba?
celalsungur
01-05-2009, 20:38
İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkında gördüm. Kamelyaya benziyor ama her yere bol bol dikmişler.
Ben bir tanesini bile yetiştiremediğim için kamelya olmadığını sanıyorum.
Bu bitkinin adı nedir?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.