Bağlan

View Full Version : telato / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8

telato
04-09-2015, 08:33
yüzde olarak orantılarsam...

Brüksel lahanası % 95, Kereviz % 80, Brokoli % 45, Pazı % 0 şeklinde...

Peki Dongyul kardeş, kışın bir sürü bunların yapraklarını yiyecek kurt ve benzeri böcekler çıkacak ortaya sen nasıl bunlardan kurtuluyorsun senin önerin nedir?

dongyul
04-09-2015, 08:41
Oranlar çok düşük üzüldüm yakın bahçelerimiz yakın olsaydı çok iyi olurdu.

Abi şuan ben bahçeye karnabahar, brokoli, kırmızı lahana, beyaz lahana ektim ve şuanda bile tırtıl, sümüklü böcek bir sürü canlı var yapraklarını yemekle meşgul.

salyangoz, sümüklü böcekden kurtulmak için Tashira diye bir ilaç kullanıyorum mavi küçük parçalı..

tırtıl için ise kendi yaptığım bitkisel bir ilaç var onu kullanıyorum ayrıca o bitkisel ilaç biterse dentis denilen ilaç kullanıyorum.

telato
04-09-2015, 09:40
Kendi yaptığın bu bitkisel ilacın tarifini alabilirmiyim? Herkes faydalansın...

(Senden yeni tarifler duyabiliyoruz;) araştırmacı olman çok iyi bir özellik...)

dongyul
04-09-2015, 11:23
Bu ilaç kendim bulmadım japan bir amcam var ondan ögrendim.

Krizanten (kasım patı) veya pelin otu yaprak sap herşeyi toplanip 5 kilo onları ince ince doğruyorum onları bir kovaya sıkı bir şekilde yerleştiriyorum yaprakların üstünede ağır bir taş yerleştiriyorum ve kovaya 2 litre ılık su koyuyorum ve bir çay bardağında erittiğim kuru mayayı kovaya ilave ediyorum. Sonra kovanın ağızına bir bezle örtüp kapağını kapatıyorum. Duruma göre 15 20 gün bekletiyorum ara ara kontrol ediyorum simsiyah bir öz oluşuyor kovada. Sakın elinizi o sıvıya sokmayın çok pis kokuyor ve elinize siniyor koku kötü. Bu sıvıyı tülde süzüp sıvıyı başka şişeye alıyorum. Posayı atıyoruz. Bu sıvıdan 1 çay bardağına 1 litre su ilave edip pompayla bitkilere kullanıyorum. Bu tırtıl, sümüklü böcek, siyah bitlere kullandım işe yaradı. Ama 5 günde bir kullanmak şart bu sıvıyı elde etmek zor ve çok sık kullandığınız için çabuk bitiyor bende bu sıvıdan 1 yemek kaşığı 1 çay kaşığı dentis ilacından koyup 5 litre suya ilaç yapıyorum. En son yaptığım karışımdaki amacım sıvıyı uzun süre kullanmak ve kimyasal oranını minimuma çekmek açıkcası bu karışım daha uzun süre koruma sağlıyorum.

-Doğadan-
04-09-2015, 19:01
Bu ilaç kendim bulmadım japan bir amcam var ondan ögrendim.

Krizanten (kasım patı) veya pelin otu yaprak sap herşeyi toplanip 5 kilo onları ince ince doğruyorum onları bir kovaya sıkı bir şekilde yerleştiriyorum yaprakların üstünede ağır bir taş yerleştiriyorum ve kovaya 2 litre ılık su koyuyorum ve bir çay bardağında erittiğim kuru mayayı kovaya ilave ediyorum. Sonra kovanın ağızına bir bezle örtüp kapağını kapatıyorum. Duruma göre 15 20 gün bekletiyorum ara ara kontrol ediyorum simsiyah bir öz oluşuyor kovada. Sakın elinizi o sıvıya sokmayın çok pis kokuyor ve elinize siniyor koku kötü. Bu sıvıyı tülde süzüp sıvıyı başka şişeye alıyorum. Posayı atıyoruz. Bu sıvıdan 1 çay bardağına 1 litre su ilave edip pompayla bitkilere kullanıyorum. Bu tırtıl, sümüklü böcek, siyah bitlere kullandım işe yaradı. Ama 5 günde bir kullanmak şart bu sıvıyı elde etmek zor ve çok sık kullandığınız için çabuk bitiyor bende bu sıvıdan 1 yemek kaşığı 1 çay kaşığı dentis ilacından koyup 5 litre suya ilaç yapıyorum. En son yaptığım karışımdaki amacım sıvıyı uzun süre kullanmak ve kimyasal oranını minimuma çekmek açıkcası bu karışım daha uzun süre koruma sağlıyorum.
Sn dongyul
Bu verdiğiniz tarif İrfan çayı (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/36917.htm) ile Enziym (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541.htm)

Arasında birşeye benziyor **** direk enzim de dene bilir başarılı sonuç alıyor ise elinizde fotoğraf varsa bizim le paylaşırmısınız ?

telato
04-09-2015, 19:15
Sn Dongyul; tarif için teşekkür ederim ama ben bu ilaç için:D bu kadar uğraşamam:D

telato
04-09-2015, 19:18
Bahçeden...

573812

dongyul
04-09-2015, 22:01
Sn dongyul
Bu verdiğiniz tarif İrfan çayı (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/36917.htm) ile Enziym (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541.htm)

Arasında birşeye benziyor **** direk enzim de dene bilir başarılı sonuç alıyor ise elinizde fotoğraf varsa bizim le paylaşırmısınız ?

malesef fotograflara sahip değilim ama bir daha yaparsa çekip koyarım...

telato
06-09-2015, 15:23
574052

Patlıcan yetiştiriciliğinde, patlıcanın çok büyümesi istenilmez...Çok çabuk çatallaşması ve çiçeğe yatması istenilir.
Bende yer kazanıp daha fazla ürün almak için mümkün olduğunca birini kısa birini uzun tutuyorum, bu gördüğünüz patlıcanlar 1,2 metrede büyümekteler.

telato
06-09-2015, 21:31
574076

Hiç boş durdukları yok sürekli oyun oynuyorlar;) Bahçede banada iş yaptırdıklarıda yok...
İyiki her oyunun arkasından bir yorgun düştükleri an varda, bahçe bana kalıyor:D:D

telato
09-09-2015, 20:15
Bugün sebze bahçemin yarısını söktüm...

574449

Çünkü; hem sırada bekleyen kışlık sebzelerim var hemde sebze bahçemin toprağının bir tarafını kumlu-tınlı diğer tarafını ise humuslu toprak yapma planım var,
bazı kışlık sebzelerimi farklı topraklara ekerek gelişimlerinide gözlemleyeceğim...

aleydi
09-09-2015, 21:38
Neleri söktünüz Sn telato. Biz de domatesler yeni kızarıyor. Hoş ben domatesten başka sebze de ekmedim:). Biraz salatayla biber var. Yerine neler ekeceksiniz.

Benim internetten gelen , havuç tohumunu saksıya ekmişim:). Bu çiçekler yeşerdi niye açmıyorlar diyordum:). Bir gün dikkatlice bir baktım meğer havuçmuş. Saksıda ne kadar büyüyebilirler bilmiyorum. Şimdi söküp başka yere alsam ölürler mi. Kışlık sebze pek yetiştirmedim.Bir ıspanak ekiyorum birde pırasa.Biraz bilgi verirseniz sevinirim.

telato
10-09-2015, 20:48
574571

Sayın Aleydi bahçemdeki domates ve biberlerin bir kısmını söktüm, kışlık sebzeler konusunda size şimdi hangileri ekilebilinir, yukardaki fotoğrafta hangi sebzeler var,
onu söyliyerek yardımcı olayım isterseniz.
Pırasa, Kereviz, Karnıbahar, Brokoli, Pazı, Turp, Marul, Lahana(Brüksel, Çin, Beyaz, Mor, Kara)

telato
10-09-2015, 21:02
574572

Sökülen yerdeki olgunlaşmamış biber ve domateslerden ise turşu yapıldı, ziyan olmadı yani;)

aleydi
10-09-2015, 21:07
Bunları tohumdan mı yetiştirdiniz, fide olarak mı aldınız Sn Telato. Eskişehir de kışın fide satışı görmedim. İklim çok sert, o yüzden galiba. Kereviz, karnıbahar, lahana ne kadar sürede olgunlaşıyor?

B e t ü l
10-09-2015, 21:45
Maşallah maşallah ne güzel çeşit çeşit domates patlıcan. Vallahi bana o afrika patlıcanını gösterseler domates derdim. Turşular da yapılmış. Afiyet olsun. Galiba bu sene biz turşusuz kalacağız. Neredeyse hiç yerli ürün yok bu sene buralarda.
Kedilerin göbişlerini benim yerime şöyle bir mıncıklayın. Çok tatlılar, kocaman olmuşlar.

telato
10-09-2015, 23:40
Bunları tohumdan mı yetiştirdiniz, fide olarak mı aldınız Sn Telato. Eskişehir de kışın fide satışı görmedim. İklim çok sert, o yüzden galiba. Kereviz, karnıbahar, lahana ne kadar sürede olgunlaşıyor?

Kereviz, Brokoli, Brüksel Lahanası fidelerini Sayın Dongyul gönderdi, diğerlerinide Sayın Dongyuldan gelen tohumlardan ve pazardan aldığım tohumlardan ürettim,
önceki senelerden Brüksel Lahanası, Kara Lahana, Havuç, Turp ve Marul çeşitleri yetiştirmişliğim var ama diğerleri benim içinde ilk..
Kereviz ve Karnıbahar hakkında kapsamlı bir araştırma henüz yapmadım buyüzden ne kadar zamanda olgunlaştığını bilmiyorum ama Kara Lahana 80 günde oluyordu sanırım.

telato
10-09-2015, 23:54
Maşallah maşallah ne güzel çeşit çeşit domates patlıcan. Vallahi bana o afrika patlıcanını gösterseler domates derdim. Turşular da yapılmış. Afiyet olsun. Galiba bu sene biz turşusuz kalacağız. Neredeyse hiç yerli ürün yok bu sene buralarda.
Kedilerin göbişlerini benim yerime şöyle bir mıncıklayın. Çok tatlılar, kocaman olmuşlar.

İyi dilekleriniz için can-ı gönülden teşekkür ederim Betül Hanım; Şimdi küçük canavarlar uyuyordur ama yarın yavrucukların göbişlerini mıncıklayıp bunu Betül ablanız için yaptım, diyeceğime emin olabilirsiniz;)

YeniGine
11-09-2015, 00:18
Sayın telato kışlık tohumlar ekilmiş, maşallah rastgelsin inşallah.

Ben de tabi yine sizlerden özene özene 10 gün kadar önce komşumun bahçesinden domates ve biberlerini söktüm. :D Şimdi mutfaktan ne kadar çöp çıkıyorsa hepsini bahçesine atıyorum. (Yakında beni bahçeye almayacaklar bu gidişle.) Marul ve ıspanak tohumu alıp ekmeyi düşünüyorum. İnşallah geç kalmıyorumdur... Zira toprak çok sert ben belleyemedim eşinin bahçeyi bellemesini bekliyorum.

aleydi
11-09-2015, 07:17
Aralıkta -15-20 oluyor hava durumu , sanırım bu soğuğa dayanmazlar. Serada fayda etmez ,toprak donuyor. Bizim evin aşağısında bahçeler var. Ben oradan da sebze alıyorum. Bahçem büyük , sebze bölümü için az yer bırakmışız. Bazen kenarlardaki çimi kaldırıp o bölgelere de ekim yapsam diyorum. Evde kendi yetiştirdiğim lezzeti, sebze bahçelerinden ,aldığım ürünlerde bulamıyorum. Özellikle ıspanak ve kabak inanılmaz lezzet farkı oluyor. Ben hiçbir zirai ilaç vs kullanmıyorum. Çiftlik gübresi dışında hiçbir şey kullanmıyorum aslında. Onun mu etkisi bilemiyorum.

Ispanak tohumunu hep pazardan aynı kişiden alıyordum. Değiştirmiş. Adını söyledi unuttum. Hatta ektikten sonra ( bana bilgi verirmisiniz ) dedi. Daha önce ektiğim çok lezzetli bir türdü. İsimlerini öğrenirsem paylaşırım isterseniz.Kolay gelsin.

dongyul
11-09-2015, 08:29
Telat abi maşallah bahçene kışlıklar hazır bu sene iyi hazırlandık kışa bende bahçeyi erken söküp dikim yaptım umarım bereketli olur..

Geçen senelerden yaptığım hesaplamaya göre brüksel lahanası 160-180 günde. Brokoli ve karnabahar en az 130-150 günde. Beyaz lahana 120-130 günde olgunlaştı. Mor lahana için bu sene ilk bakalım o kaç günde olgunlaşacak kanımca diğerleri gibi uzun süre sonra olgunlaşır diye düşünüyorum.

geçen sene 20 tane brokoli ekmiştim tüm kış aileye yetti çorbası salatası yapıldı ve kafalarını toplasanız bile brokoliyi sökmezseniz yan dallarından tekrar brokoli veriyor.

telato
11-09-2015, 20:07
Teşekkür ederim Dongyul kardeş; umarım hepimizin bahçeleri bol ve bereketli olur...

Marul ve ıspanak tohumu alıp ekmeyi düşünüyorum. İnşallah geç kalmıyorumdur...

Yok geç kalmış sayılmazsınız, Sayın YeniGine o kadar değişik marullar varki, tavsiye ederim, bende onlardan ekmeyi düşünüyorum:D

Aralıkta -15-20 oluyor hava durumu , sanırım bu soğuğa dayanmazlar.

Müjdeli haberi vermek istiyorum ne ekeceğinizi buldum, Pırasa severmisiniz Sayın Aleydi; pırasa -18 dereceye kadar soğuklara dayanıyormuş,
sizi pırasa ekmeye davet ediyorum:D

574679

Ne tesadüf bende bugün bahçeme pırasları ektim:D Henüz biraz dağınıklar ama kendine gelecekler...

aleydi
11-09-2015, 20:37
Zaten pırasa ve ıspanak ekebiliyorum Sn telato çok naziksiniz teşekkür ederim:)

telato
12-09-2015, 20:15
574757

Bugünde Mor Lahana, Karnıbahar ve Beyaz Baş Lahana yerlerine ekildi...

telato
12-09-2015, 20:25
Sayın Dongyul'dan gelen pazı fideleri ne yazıkki hayata tutunamadı:( hepsini kaybettik.

573757

Evdekiler, pazıdan ne kadar güzel pideler olurdu deyince;) pazı tohumu ekmek gözüktü bana...

574763

O gün pazı tohumu alıp ektim, 9 günlük gelişimi bu şekilde...

Resulgur
12-09-2015, 20:27
574757

Bugünde Mor Lahana, Karnıbahar ve Beyaz Baş Lahana yerlerine ekildi...

Hocam Bu ürünler 4-5 ayda mı yetişecek şimdi 120 150 günde..

telato
13-09-2015, 18:45
Evet bence de uzun bir zaman dilimi, ama ben gün saymıyacağım;) ilgileneceğim ama genel anlamda serbest bırakacağım onları..
Bu zaman sürecinde bütün enerjimi soğanlı çiçeklere vereceğim...

telato
13-09-2015, 18:46
574854

Black Vernissage Domates

574855

telato
16-09-2015, 20:29
577678

Dün yeni bir kargom daha geldi, Biyolojik mantar ilacı ve yararlı mikroorganizma mikoriza mantarı..
Tarımda, bitkilerin gelişiminde çok önemli bir yeri olmasına rağmen mikoriza mantarı türkiyede pek bilinmemekte..
Bu konuya dikkatinizi çekmek istiyorum.

TCM
17-09-2015, 08:14
@ telato, sizin vernissageler pek black leşmemiş daha. @bahcedenn in dediği gibi vernissageler her bahçede birkaç kökte olsa bulunmalı. Erkenciliği (bizimkiler diğerlerine göre erken oldu) lezzeti, görselliği ile çektiği ilgi yetiştireni memnun ediyor.

telato
17-09-2015, 20:01
Sayın TCM; dometeslerime 7. salkımdan sonra uç alarak gelişimlerini durdurdum, boya güç gitmesini engelleyerek meyveye güç gitmesini sağladım...

Sadece vernissage'den uç almadım oda 11 salkıma kadar gitti, o fotoğrafını paylaştığım 8. salkımdı, hem üst salkımlarda olması hemde (belkide) havaların biraz serinlemesiyle siyahlaşmamaya başladı, bakın 6 Ağustos (http://www.agaclar.net/forum/1400064-post905.htm)'ta alt salkımlar nasıl siyahtı...

TCM
17-09-2015, 20:09
Çatı katında kalanlar 'white vernissage' diyorsunuz.. :D

telato
17-09-2015, 20:11
577877

Sayın Muda'nın mutlaka ek dediği tartışmasız lezzetli:D

eneskrky
17-09-2015, 20:40
telat abim kışlıklara başlamışsın :D inşallah yaz sebzeleri gibi bereketli olur
Bende bugün emin önünde rastladım alacağım ama geç kalmadım dimi ?

telato
19-09-2015, 19:30
Enesciğm geç kalmış sayılmazsın, bende bazı fazla kışlık sebzelerde var, sende bir türlü bana gelemedin; gel al diyeceğim
ama sen iyisimi bütün genç arkadaşları toplayıp bana gelsenize:D
(Laleci_03 ve Tilki Mete)

YeniGine
19-09-2015, 23:20
Enesciğm sen iyisimi bütün genç arkadaşları toplayıp bana gelsenize:D
(Laleci_03 ve Tilki Mete)

:D Biz yaşlılar gelmeyelim mi?

eneskrky
20-09-2015, 18:28
telat abim gün belirleriz ben gelmeye çalışırım :D arkadaşlarım memlekete dağılmışlar eğer gelirlerse bi düzenleme yapabiliriz :)

telato
20-09-2015, 19:27
:D Biz yaşlılar gelmeyelim mi?

Ne yaşlı mı? Yaşlı mı var bu sitede;) ben niye görmüyorum...

Kapım ağaçlar.net üyelerine her zaman açık...

dongyul
20-09-2015, 20:04
Telat abi gönderdiğin domateslere gözüm gibi bakıyorum. Şuan ilk tomurcuklar gözüktü. Kök gelişimi çok iyi ama kışın geliyor olması açıkcası endişelendiriyor serada ısıtma yok :(

telato
20-09-2015, 20:19
Evet gerçekten yapraklar çok canlı gözüküyor, iyi bakacağını biliyordum zaten:D
Pırasalar ne alemde dongyul..

dongyul
20-09-2015, 20:24
Evet gerçekten yapraklar çok canlı gözüküyor, iyi bakacağını biliyordum zaten:D
Pırasalar ne alemde dongyul..

Domatesler süper ama pırasalara gelicek olursak 3 tanesi rahmetli oldu kök çürüklüğü var biberlerin arasına ekmiştim çürüyen yerlerine baktım beyaz kurtçuklarla karşılaştım umarım diğerleri sağsağlim yetişir.

telato
20-09-2015, 21:15
Dongyul kardeş;
Kök çürüklüğü dedin, beyaz kurtçuklar dedin...
Onlar beyaz kurtçuklar olmayabilir mi?
Bahçenin drenajı nasıl? Sana kötü bir haber verebilirim...
Bir mantari hastalık olan beyaz kök çürüklüğü (Sclerotinia sclerotiorum) hastalığına yakalanmış olabilirmisin:(
Bir araştır...

dongyul
20-09-2015, 21:36
Dongyul kardeş;
Kök çürüklüğü dedin, beyaz kurtçuklar dedin...
Onlar beyaz kurtçuklar olmayabilir mi?
Bahçenin drenajı nasıl? Sana kötü bir haber verebilirim...
Bir mantari hastalık olan beyaz kök çürüklüğü (Sclerotinia sclerotiorum) hastalığına yakalanmış olabilirmisin?
Bir araştır:(

beni bahçe yüksekde drenaj sorunu yok beyaz kurtçuk vardı köklerinde ince beyaz kurtçuk hareket ediyordu mantar enfeksiyonu değil sanırım bu.. nematod problemi olabilir bende onu arıyordum şuan

telato
20-09-2015, 21:47
Nematodlarda 0.2-5 mm boylarında mikroskobik canlılar...

dongyul
20-09-2015, 22:01
Abi bu resimde gördüklerin var ya mikroskobik canlılar bunlar çürütüyor kesinlikle... bunlardan vardı. Evet boyutları küçük ne kadardır bilmiyorum ama gözle görünüyor yani.

telato
20-09-2015, 22:11
Nasıl mücadele etmeyi düşünüyorsun?

dongyul
20-09-2015, 22:27
ısıya duyarlılarmış ve stralize etmek için kimyasal ilaçlar varmış... ve pahalı ilaçlar bakalım biraz daha araştırma yapıcam bununla ilgili bir çalışma okumuştum onu arıyorum

telato
25-09-2015, 10:47
Organik nematod ilacı Usagro Matt kullanmanı öneririm, fiyatının pahalı olduğunu belirteyim, ben arkadaşımdan tek kullanımlık almıştım, 6 ay etkili...
Aslında dongyul kardeş senle bu konuda iş birliğine girebiliriz...

telato
25-09-2015, 11:09
578944

Evin çatısını yaptırdığımız için 1 haftadır ağaçlar.nete bile düzenli olarak giremedim, ev gece kondu olduğu için bir sürü ekstradan işler çıktı.
Ne kadar evin çatısını ustalar yapmış olsa bile ben yapıyormuşum gibi yorulduğum çatı işi... bayram arefesinde bitti.
Artık çatıya düşen her yağmur damlası belli noktalarda toplanıyor, şimdi yapılacak iş çatıda toplanan suyu, su deposuna taşımak...

telato
25-09-2015, 18:57
578964

Sayın Muda'nın gönderdiği tohumlardan yetiştirdiğim Afyon Yerli Domates

telato
27-09-2015, 10:09
579047

Tohum paylaşım etkinliğinde olduğumuz için kapalıyız:D:D İşim bittiğinde geri döneceğim:D

dongyul
02-10-2015, 14:44
Telat abi gönderdiğin tohumların küçük bir kısmını Filipinli arkadaşıma verdim artık tohumlarının bir kısmı Filipinler de yetişecek ^^

telato
04-10-2015, 11:42
Çok sevindim doğrusu:D desene benim tohumlar kıtalar arası yolculuğa çıktı:D inşallah bereketli olurda alnımız ak çıkarız...

Resulgur
04-10-2015, 11:59
Hay maşallah sn. dongyul sizde onlardan alsaydınız yöresel tohumlardan .. talat abi meşhur oldun [emoji4]

dongyul
04-10-2015, 15:24
Artık en kısa sürede bu siteyi öğreteceğim ona ^^ ve ayrıca tohum istedim göndericektir^^

Çok sevindim doğrusu:D desene benim tohumlar kıtalar arası yolculuğa çıktı:D inşallah bereketli olurda alnımız ak çıkarız...

aleydi
20-10-2015, 23:13
Sn arkadaşım bu sayfa neden aktif değil. Nerelerdesiniz?

YeniGine
20-10-2015, 23:35
579047

Tohum paylaşım etkinliğinde olduğumuz için kapalıyız:D:D İşim bittiğinde geri döneceğim:D

:D Demiş idi; Sayın telato...

celalim01
31-10-2015, 17:40
Malum doğru sözdür. Bir süredir neredeyse hep kapalıyız.

telato
12-11-2015, 20:45
Herkese Selamlar, Saygılar...

585132

Bahçemin son hali...

eneskrky
12-11-2015, 20:48
telat abimm nerelerdesin ya :))

aleydi
12-11-2015, 20:52
Hoş geldiniz :). Kışlık sebzeler büyümüş bile, elinize sağlık.

telato
12-11-2015, 20:53
telat abimm nerelerdesin ya :))

Yaa hiç sorma evdeki tamirat işleri hiç bitmiyor:D

dongyul
12-11-2015, 20:57
Ooooooo kimlerin bahçesini görüyoruz sonunda abi dönebildin. Gözlerimiz hep seni aradı bir daha bu kadar ara verme lütfen^^

telato
12-11-2015, 20:57
Hoş geldiniz :). Kışlık sebzeler büyümüş bile, elinize sağlık.

Hoş bulduk :)) Kışlık sebzelerden hasat bile aldım, ayrıntılar pek yakında:D

telato
12-11-2015, 21:06
Ooooooo kimlerin bahçesini görüyoruz sonunda abi dönebildin. Gözlerimiz hep seni aradı bir daha bu kadar ara verme lütfen^^

Dongyul kardeşim; 8 ay gibi bir zaman neredeyse hiç eksiksiz hergün bahçe sayfamda paylaşımda bulunmuşum:)) merak etme bu kısa aradan sonra bir 8 ay daha buradayım:D

telato
13-11-2015, 17:10
Sayın Dongyul'dan gelen pazı fideleri ne yazıkki hayata tutunamadı hepsini kaybettik.

Evdekiler, pazıdan ne kadar güzel pideler olurdu deyince pazı tohumu ekmek gözüktü bana...

O gün pazı tohumu alıp ektim, 9 günlük gelişimi bu şekilde...

Ve kışlık sebzelerde ilk hasadım...

585279

585280

585281

Pazılı Pidede bir başka oluyor:D

ibocandan
13-11-2015, 18:00
EEEEEE biz özendik ne olacak şimdi afiyet olsun

YeniGine
14-11-2015, 00:18
:) Hele bir de pazıyı kendiniz yetiştirmiş iseniz... Maşallah!.. Afiyet olsun...

telato
14-11-2015, 18:51
EEEEEE biz özendik ne olacak şimdi afiyet olsun

Ben iyisimi; size tarifini vereyim, sizde yapın sizede afiyet olsun :)

:) Hele bir de pazıyı kendiniz yetiştirmiş iseniz... Maşallah!.. Afiyet olsun...

Şüphesiz ki o zaman çok daha lezzetli oluyor:)

telato
15-11-2015, 12:22
Biz geniş bir aileyiz:D Bunlarda ailenin yeni üyeleri...

585542

585543

585544

585545

585546

telato
16-11-2015, 23:29
Sertifikamı aldım, artık resmen bahçevanım:D

585748

YeniGine
16-11-2015, 23:37
:) Çok güzel Sayın telato, hayrlı olsun.

Bana da, yakın bir yerlerde olsa gitmek istiyorum fakat yakınlarımızda yok maalesef.

sinbas
16-11-2015, 23:37
Hayırlı olsun Sayın @telato;
Siz bu hızla teknikerlik, peşinden Ziraat Fakültesi haydi bakalım...
Kim tutar bizi...

Resulgur
17-11-2015, 01:01
Hayırlı olsun sn. Telato Başarılarınızın devamını dilerim. Artık diplomanız da var , üretime son gaz dewam. :-)

telato
17-11-2015, 20:56
Teşekkür ederim arkadaşlar.

Doğrusu; Benimde gün gelip böyle bir kursa katılacağım ve bu kurs sonunda alacağım sertifikaya bu kadar sevineceğim hiç aklıma gelmezdi.

Şuan bende keyifler yerinde:D

telato
17-11-2015, 21:04
Benim sadece soğanlı, yumrulu ve rizomlu çiçekler yetiştirdiğimi biliyorsunuz artık.
Japon zambağıda sonbaharda açan bir rizomlu çiçek... Yalnız bu sene biraz geç açtı...

585869

Japon Zambağı - Tricyrtis (blue spotted)

aleydi
17-11-2015, 22:34
Hayırlı olsun sertifikanız. Aileniz genişlemiş. Ben bir kediye bir metre yaklaşamam:). Güle güle büyütün.

Japon Zambağı - Tricyrtis (blue spotted), çok güzel. En uzun çiçekli kalan soğanlı tür hangisi?. Sertifikayı almışsınız. Artık size bol bol abuk subuk, aklımıza eseni sorabiliriz:D

Milla
18-11-2015, 07:47
Benim sadece soğanlı, yumrulu ve rizomlu çiçekler yetiştirdiğimi biliyorsunuz artık.
Japon zambağıda sonbaharda açan bir rizomlu çiçek... Yalnız bu sene biraz geç açtı...

585869

Japon Zambağı - Tricyrtis (blue spotted)

Sayın telato,
Bahçevanlığınız hayırlı olsun :)
Bu arada bu japon zambağınızı çok beğendim. Nefis bir çiçek açmış. Tebrikler.

SambaMustafa
18-11-2015, 09:42
Hayırlı olsun sertifikanız

telato
19-11-2015, 12:10
Sayın ALeydi, Sayın Milla, Sayın SambaMustafa çok teşekkür ederim.

Sayın aleydi; bence hiç iyi fikir değil:D öyle abuk sabuk sorular sormak... Öyle sorular sormazsınız değil mi:D

telato
19-11-2015, 22:11
Sanırım; Mor ve beyaz baş lahana yetiştirmenin en zevkli tarafı kafa çevirmesini seyretmek...

586109

586107

586108

dongyul
20-11-2015, 08:20
Maşallah çok güzel görünüyor. Benim beyaz lahana, mor lahanalar aynı durumdalar ben çok sabırsız olduğum için bekleyemiyorum çok uzun zaman istiyor yetiştirmesi ama onları takip etmek ayrı bir güzel o yüzden seni çok iyi anlıyorum

Karnabahar, kereviz, turp, pırasalar ne durumda ?

sinbas
20-11-2015, 10:13
Sizin bu lahanaların durumunu merak ediyorum inşallah son durumlarının fotosunu da görürüz.

telato
20-11-2015, 21:15
Dongyul kardeş;
bende sabırsızım bir an önce olmasını istiyorum:D ama elimden gelen bir şey yok. Diğer kışlık sebzelerin fotoğraflarınıda yakında yayınlayacağım.

Sayın Sinbas;
bende çok merak ediyorum, bir büyüseler:D tabi ki son fotoğraflarınıda yayınlarım.

telato
20-11-2015, 21:40
Bugün haziran ayında topraktan çıkarıp paketlediğim (http://www.agaclar.net/forum/1385223-post651.htm) çiçek soğanlarımı önüme serdim. Ne varmış Ne yokmuş diye...

586231

Değerlendirme sonucu (nadir yetişen türlerde hep zarardayım:( )

telato
22-11-2015, 13:01
İstanbuldaki iki gündür süren aşırı rüzgar nedeniyle bahçemdeki sebzelerin yapraklarının çoğunda yanma ve kırılmalar oldu.

586382

Hiç hesapta olmayan bu durum karşında şu an için geç kaldım belki ama, ilerisi için gelen rüzgarı kırmak için birşey yapmalıyım. Ama ne...?

sinbas
22-11-2015, 18:22
İstanbuldaki iki gündür süren aşırı rüzgar nedeniyle bahçemdeki sebzelerin yapraklarının çoğunda yanma ve kırılmalar oldu.

586382

Hiç hesapta olmayan bu durum karşında şu an için geç kaldım belki ama, ilerisi için gelen rüzgarı kırmak için birşey yapmalıyım. Ama ne...?

Çevresine yüksekliği 1 veya 1,5 metre olan %40-50 lik sebze gölgeliği kullanabilirsiniz hatta beyazını bulursanız ışığı daha iyi yansıtması açısından iyi olur.

Ekili alanın genişliğine göre yüksekliğini ayarlayabilirsiniz.

Rüzgarı büyük ölçüde yavaşlatıyor daha önce ben denemiştim.

Her arazinin rüzgar yönü vardır, rüzgarı en çok hangi yönden alıyorsa o yönlere kullanırsınız.

Kolay gelsin.

aleydi
22-11-2015, 20:28
Bugün haziran ayında topraktan çıkarıp paketlediğim (http://www.agaclar.net/forum/1385223-post651.htm) çiçek soğanlarımı önüme serdim. Ne varmış Ne yokmuş diye...

586231

Bende normal türlerde bile aynı durum söz konusu. Onlarca soğan ekmişim%20 si bile yok şuan:(.

sevgihoca
22-11-2015, 20:36
Bilmediğim için soruyorum,Soğanlarınızın azalma sebebi ne acaba?

sinbas
22-11-2015, 20:40

586231

Bende normal türlerde bile aynı durum söz konusu. Onlarca soğan ekmişim%20 si bile yok şuan:(.

Yeriniz müsait ise soğanlı ve Yumrulu bitkilerinizi topraktan çıkarmayarak deneyiniz, bir kaç yıl sonra göreceksiniz bir sürü bitkiniz olacak.

Glayör, Lale ve dahlia da Tecrübe ile sabittir.

Bir kök Glayör daha ilk yılda yüzlerce mercimek büyüklüğünde yavru verdi.

Eğer isterseniz, Kışı yerinde toprak altında geçiren soğanlı ve yumrulu bitkilerinizi Mart veya Nisanın (Bulunduğunuz bölgeye göre değişebilir filizlenme başlamadan) ilk haftasında topraktan çıkarır bir birlerinden ayırır ayırma esnasında kesilen bölümlerin kabuklanması kuruması için 1-2 hafta beklersiniz sonra istediğiniz yerlere tekrar dikersiniz veya yerinde kalır yavrular diğer yıla daha gelişmiş olarak bu işlemi yaparsınız.

Kolay gelsin.

NOT: Toprak altı zararlıları (Bozkurt, Tel kurdu vs.) için mücadele gerekebilir.

telato
23-11-2015, 20:42
Sayın Sevgihoca;

Avrupada 3 farklı zorluk derecesine göre çiçek soğanları satılır, türkiyede ise ambalajları farklıda olsa üretimini yapan şirket tektir ve oda marketlere dağıtır.
ve onlarda bildiğimiz çiçek (soğan-yumru)lardır. Glayör, Lale ve Dahlia 1. zorluk derecesindedir. Aynı şirket 2. zorluk derecesine görede çiçek üretir (Fener Çiçeği,
Süs Soğanı v.b.) yalnız bunu marketlere göndermez, çiçekçilere toptan satar. Arz talep meselesi olduğu için 3. zorluk derecesinde olan çiçekleri hiç üretmez.

Ana vatanı türkiye olan ters laleden bahsetmek istiyorum, istanbulda çok zor, yetiştirilemiyor,
çünkü yüksek rakımlı yerlerde sağlıklı yetişiyor. Bizde istanbulda yetiştircez diye uğraşıyoruz. İstanbulda oturan bir kişi için ters lalenin yetiştirme zorluk derecesi ne olmalı...

Evet; eğer farkındaysanız, mesela Calochortus (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/37289.htm) gibi nadir veya zorluk derecesinde soğanlar yetiştiriyorum ve bunlar hakkında zaten gerekli bilgide yok...

Bilmediğim için soruyorum,Soğanlarınızın azalma sebebi ne acaba?

Sorunuza gelince... Bende bilmiyorum ama öğreneceğim :D

sevgihoca
23-11-2015, 22:47
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Telato.Zorluk derecelerini sizden böylece öğrenmiş oldum.Konuyu bilmeyince zor türler yetiştirdiğinizi de bilmiyorum.Ben sadece çiçeklerinize öyle boş boş bakmışım bu durumda.:(

telato
24-11-2015, 14:35
Yavaş yavaş daha seçici oluyorum; elimde bilindik çiçek soğanlarıda var, onların üretiminde sorun yaşamıyorum, gerekli önemi gösterdikten sonra kolay üretiliyor,
zaten kolay üretildikleri için ucuz...

Artık bilindik bütün çiçek soğanlarımı akrabalarıma komşularıma vererek elimden çıkartıyorum, çünkü ekecek yerim yok, yakında aldığım karar ile yazlık çiçek soğanı alımınıda durdurdum, yetiştirmediğim çiçek soğanı olsa bile...
Yazın sebzelere daha çok ağırlık vereceğım.

Not: Bilmiyordum, boş boş bakmışım demişsiniz ama ben sizin bilinçli çiçek yetiştiricilerinden biri olduğunuzu düşünüyorum.

telato
24-11-2015, 14:40
Çevresine yüksekliği 1 veya 1,5 metre olan %40-50 lik sebze gölgeliği kullanabilirsiniz hatta beyazını bulursanız ışığı daha iyi yansıtması açısından iyi olur.

Ekili alanın genişliğine göre yüksekliğini ayarlayabilirsiniz.

Rüzgarı büyük ölçüde yavaşlatıyor daha önce ben denemiştim.

Her arazinin rüzgar yönü vardır, rüzgarı en çok hangi yönden alıyorsa o yönlere kullanırsınız.

Kolay gelsin.

Sayın Sinbas;

Rüzgardan nasıl korumalıyım, mesajını yazdıktan sonra bende biraz araştırma yaptım, araştırmam sonucunda seralarda kullanılan
polikarbon levhalara tam odaklanmışken sizin mesajınız geldi, Polikarbon levha alırsam rüzgarı tamamen kesecek, oysa ben hava sirkülasyonunu
kesilmesini istemiyorum, % 55'lik gölgeleme filesi fikri kafama daha çok yattı. Teşekkür ederim.

586595

Polikarbon Levha

586596

Gölgeleme Filesi

sinbas
24-11-2015, 20:45
Sayın Sinbas;

Rüzgardan nasıl korumalıyım, mesajını yazdıktan sonra bende biraz araştırma yaptım, araştırmam sonucunda seralarda kullanılan
polikarbon levhalara tam odaklanmışken sizin mesajınız geldi, Polikarbon levha alırsam rüzgarı tamamen kesecek, oysa ben hava sirkülasyonunu
kesilmesini istemiyorum, % 55'lik gölgeleme filesi fikri kafama daha çok yattı. Teşekkür ederim.

586595

Polikarbon Levha

586596

Gölgeleme Filesi

polikarbon levhalar rüzgarı tamamen kesmesi ile mantarı insektisit gurubuna giren böcekleri tetikler ve tozlamayı yavaşlatabilir, yakınındaki bitkileri güneşin yardımı ile mercekleme yaparak yakabilir.

Sebze gölgeleme tülünün daha önce %40 lığını kullandım gayette başarılı oldu üstelik maliyeti de polikarbona göre düşük olur.

%55 lik fazla gelebilir ancak yine son karar sizin.

cengizildas
24-11-2015, 21:08
Sn. Telato ve Sn. Sinbas, yazışmalarınızı okudum. Bilgilerinizi paylaşmanız ne güzel. Benim çiçeklerimin tamamı balkonumda. Kışın soğuktan nasıl koruyacağımı düşünüyordum. Sizin bahsettiğiniz gölgeleme tülünü bu amaçla kullanabilir miyim acaba? Bana bir fikir verebilir misiniz?

sinbas
24-11-2015, 21:16
Sn. Telato ve Sn. Sinbas, yazışmalarınızı okudum. Bilgilerinizi paylaşmanız ne güzel. Benim çiçeklerimin tamamı balkonumda. Kışın soğuktan nasıl koruyacağımı düşünüyordum. Sizin bahsettiğiniz gölgeleme tülünü bu amaçla kullanabilir miyim acaba? Bana bir fikir verebilir misiniz?
Soğuktan nispeten korusa bile,(pek etkili olmaz) adı üstünde gölgeleme tülü sizin balkonun ışığını keser ve bitkilerinizin sağlığı bozulur.

Onun yerine rüzgarın yoğun olduğu cephesine bazı çay bahçelerinin kapalı alan oluşturmak için kullandığı çok şeffaf naylonlar var onlardan kornij kullanarak perdeye benzer bir şey yapabilirsiniz.

Bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz nasıl mı? balkondan eve girmesi muhtemel soğuk havayı da önlemiş olursunuz.

Geçen kış ben yaptım geceleri -20° ye düşünce bitkilere pek faydası olmadı ama salon sıcacık oldu.

telato
26-11-2015, 19:52

Sayın Cengizildaş; polikarbon levha ve gölgeleme filesi ile balkondaki çiçekleri soğuktan korumak zor gibi geliyor bana...
Maliyetli ama cam ile kapatsaydınız nasıl olurdu sizce? Ben apartmana taşınırsam kesin böyle birşey yaparım, her an çıkıp bakmak için:D

telato
26-11-2015, 20:14
586792

Nedense her sene bu zamanlara denk düşürüyorum, bakla tohumu ekme işini...
En fazla 2-3 gün oynuyor... 16 tohum yeterde artar bile.

Milla
27-11-2015, 07:13
Sayın telato ne rastlantı ben de dün 3 tane deneme amaçlı bakla ektim :)

sinbas
27-11-2015, 07:51
Baklanın en büyük sıkıntısı bit; yaprak, yaprak sapı ve gövdeyi simsiyah kapladıkları oluyor ayrıca:

telato
28-11-2015, 00:29
Sayın Milla; bence 3 tane çok az:) eğer ekecek yeriniz var ise bir kaç tane daha ekiniz, çünkü bakla en zahmetsiz sebzelerden biri...
Ekiyorsun hiç uğraşmadan kendiliğinden büyüyor. Sadece dikkat etmeniz gereken çabuk tırtıllar basıyor.

Sağolsun Sayın Sinbas bizi hastalıklara ve zararlılara karşı uyarmış ama kullandığım organik böcek ilacı bioinsektisit ''DELFİN WG'' sayesinde sorunsuz bakla yetiştiriyorum.

sinbas
28-11-2015, 01:47
Bakla demişken;

"VİTAMİN DEPOSU: BAKLA

Bakla lezzetli tadının yanı sıra ayrıca içerisinde barındırdığı yüksek vitamin ve mineral deposu nedeni ile sağlığa son derece faydalı bir sebzedir ve bol bol tüketilmesi önerilmektedir.

Özellikle de dereotu ya da sarımsaklı yoğurt ile servis edildiğinde sebze yemekleri içinde güzel olan tadı ile öne çıkar. Baklanın içerisinde protein, potasyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra K vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve B6 vitamini barındırmaktadır.

BAKLANIN FAYDALARI
Bakla kanser riskini azaltıyor. Hazımsızlığa iyi geliyor. Kolestrol ve şeker seviyesini düşürüyor. Böbrekleri temizliyor. Taş ve kum düşürmeye yardımcı oluyor. Öksürüğü kesmeye yardımcı oluyor. İçindeki dopamin türevi maddeler sayesinde Parkinson hastalığına iyi geliyor. Baklanın içindeki dopamin maddesi hareketlerde düzelme ve denge sağlıyor." Alıntı: VİTAMİN DEPOSU: BAKLA (http://www.2eylul.com.tr/yasam/vitamin-deposu-bakla-h12830.html)

Milla
28-11-2015, 08:21
Sayın Milla; bence 3 tane çok az:) eğer ekecek yeriniz var ise bir kaç tane daha ekiniz, çünkü bakla en zahmetsiz sebzelerden biri...
Ekiyorsun hiç uğraşmadan kendiliğinden büyüyor. Sadece dikkat etmeniz gereken çabuk tırtıllar basıyor.

Sağolsun Sayın Sinbas bizi hastalıklara ve zararlılara karşı uyarmış ama kullandığım organik böcek ilacı bioinsektisit ''DELFİN WG'' sayesinde sorunsuz bakla yetiştiriyorum.

Sayın telato, en kısa zamanda bir tarh yapıp kalan baklaları topluca dikeceğim. Eşim ve benim en sevdiğimiz sebzelerin başında geliyor. Yaz kış her gün olsa yiyeceğiz neredeyse :)

telato
30-11-2015, 22:28
570958

Kışa hazırlık devam ediyor, bu sefer seyircilerimde var, annelerine araba çarpması sebebiyle arka ayaklarından sakatlanan mahallemizin kedisine kuzenlerim bakıyor,
yavrularına bakma görevide bize düştü, eve yavru kedi geldi:D neşe geldi:D

Bu kedileri hatırladınız mı? Koca adam ettim onları...

587209

587210

YeniGine
30-11-2015, 22:58
:) Maşallah büyümüşler sayın telato ve gayet güzel bakmışsınız. Hâlâ birlikte uyuyorlar...
Bizim burada bu cins yok. :(

telato
01-12-2015, 22:27
Evet unutmamışsınız;) Sayın YeniGine; Hâlâ birlikte uyuyorlar...
Ama birlikte yemek yemeği bir türlü öğretemiyorum, tırnaklarını çıkarmadan da olsa birbirini tokatlıyorlar keratalar:D

telato
01-12-2015, 22:34
İnsanın balkabaklarına özel bir ilgisi olunca;

587329

İşte böyle değişik renk, şekil ve ebatlarda balkabağı oluyor...

sevgihoca
01-12-2015, 23:11
Pek bir güzeller, kabaklarınız.Orada öylece dursunlar.Yerlerine çok yakışmışlar.Güzel bir dekor oluşturmuşlar.

telato
02-12-2015, 00:08
Sayın Sevgihocam; kabaklar balkağı böreğinin içindede bir o kadar güzel duruyor:D bakınız. (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/37654.htm)

sevgihoca
02-12-2015, 00:17
Baktım da gece vakti hiç iyi olmadı.Börek çok güzel görünüyor.Balkabağının tatlısı da güzel olur.Kabaklarınızı afiyetle tüketin.

Resulgur
02-12-2015, 00:26
Bende tam tarifini soracaktım. Sn. telato bu işte tam bir uzman olmuş, bizim kabakları da deneyelim bakalım kaynana gelecek hamuru da ona açtirim , tarifi de telato dan :D

aleydi
02-12-2015, 22:52
Susakları çürütmeden kurutabilirsem saksı yapmayı düşünüyorum:).Kabakları doğramadan içindekileri çıkarsak saksı olabilir mi acaba:D. İçine sarkan petunya ekilebilir. Ben bitanesini deniycektim çürümüş dışarıda. Diğeride yan bahçeye sarkmıştı ( boş arsa) birileri yürütmüş:(. Farklı uygulamalar.

587496

Resulgur
03-12-2015, 17:11
Susakları çürütmeden kurutabilirsem saksı yapmayı düşünüyorum:).Kabakları doğramadan içindekileri çıkarsak saksı olabilir mi acaba:D. İçine sarkan petunya ekilebilir. Ben bitanesini deniycektim çürümüş dışarıda. Diğeride yan bahçeye sarkmıştı ( boş arsa) birileri yürütmüş:(. Farklı uygulamalar.

587496

Yetiştirdiğim kabaklar aynen bu şekilde lamba olmaya müsait , bende mi yapsam bunlardan ne :D

telato
03-12-2015, 17:55
Arkadaşlar fotoğraftaki kabak Howden's balkabağı...
Bu kabak oyulup şekil vermeye uygundur, bu kabağın tohumundan az miktarda elimde var, yaz sezonu elime geç ulaştı bende geç ektim, önce ektiğim kabaklar çite sarıp,
Howden's balkabaklarına gölge yaptığı için büyümediler.

Resulgur
04-12-2015, 00:08
Arkadaşlar fotoğraftaki kabak Howden's balkabağı...
Bu kabak oyulup şekil vermeye uygundur, bu kabağın tohumundan az miktarda elimde var, yaz sezonu elime geç ulaştı bende geç ektim, önce ektiğim kabaklar çite sarıp,
Howden's balkabaklarına gölge yaptığı için büyümediler.

Bende Tohum Paylaşım Etkinliğinde paylaştım içi baya boş şekil yapmaya müsait .. artan kabak çekirdeklerini isteyenlere dağıtacam, kalanları da kavurup çıt çıt çıt çerez yapcam :D

telato
04-12-2015, 01:34
Resulgur kardeş;) O zaman balkabağına şekil verme işlemini merakla bekliyoruz:D 31 Ekim Cadılar bayramına kadar bekletme bizi...

Resulgur
04-12-2015, 02:28
Resulgur kardeş;) O zaman balkabağına şekil verme işlemini merakla bekliyoruz:D 31 Ekim Cadılar bayramına kadar bekletme bizi...

Sn. Telato alemsiniz ya gece gece güldürdünüz beni :D Seneye artık kısmet olursa yaparız.

İki tane var elimde biri sizin börekten olacak diğeride tatlı :D

telato
04-12-2015, 17:41
Çiçek soğanı ekme ve kedilerden koruma işlemi...

587731

587736

587737

587734

587735

Kediler de ne yaptığıma anlam veremiyor:D

sevgihoca
04-12-2015, 17:46
Sayın telato,soğanları dikmişsiniz.Güle güle büyüsünler.Ben de saksılara diktim.Arada sulamam gerekir mi?Çünkü sizinki yağmurla ıslanacak.Benimkiler balkonun kuytu bir köşesinde.

telato
04-12-2015, 18:04
Teşekkür ederim Sevgihocam, kışlık soğanları balkonun kuytu köşesine koymanıza gerek yok, kışlık soğanların açması için soğuk alması gerekli ve birde toprağını nemli tutmalısınız.

telato
05-12-2015, 19:41
Tohum paylaşım etkinliğinde de paylaştığım bu Kara Lahananın...

587847

Nedendir bilmem:D yapraklarını çok gösterişli buluyorum.

Mücevher Çalısı
05-12-2015, 20:53
...
Kara Lahananın...

587847

Nedendir bilmem:D yapraklarını çok gösterişli buluyorum.

Nedeni çok basit, bir sebzeye göre yaprakları gösterişli:)

E maşaallah diyelim, kurtlardan uzak:p

telato
06-12-2015, 18:18
Sayın Mücevher Çalısı; Bu o zaman sevindirici bir haber... Bende sadece bana gösterişli geliyor sanıyordum:D

telato
06-12-2015, 18:21
Çin Lahanası ve Japon turbu yetiştirilmesinde başarız olununca...

587917

Bugün onların yerlerine kırmızı yapraklı marullar ekildi.

dongyul
06-12-2015, 19:46
Abi seneye artık ben sana fidesini yollamak istiyorum. Ayrıca aralarına bir şeylerde ekebilirsiniz.

telato
06-12-2015, 20:25
Çimlendirilmesinde ve fide halinde bir sorun yok, havaların serinlemesiyle ekildikleri yerde birden eriyip kayboldu:(

dongyul
06-12-2015, 20:35
Belki nematod ya da kök çürüklüğü filan mı oldu?

telato
06-12-2015, 20:40
Sadece ona oldu diğerlerine hiç birşey olmadı ama...

dongyul
06-12-2015, 20:46
Çin lahanası ve turpu ikisi de her mevsim ekilebiliyor tohuma kalkmıyor ama üzüldüm.. Olsun seneye tekrar deneriz ^^

telato
06-12-2015, 21:05
Evet, olana kadar devam;) yılmak yok:D

Bazı şeyler deneme yanılma yoluyla öğrenilecek...

telato
07-12-2015, 19:27
İşler yolunda gidenler...

588004

Brokoli

588005

Karnıbahar

telato
10-12-2015, 21:20
588382

Benim hiç miktarını tutturamadığım şeylerden biride, ayrılan tohumların miktarını tahmin etmek...
Durum böyle olunca bende hiç üşenmeden tek tek saydım:D tamam kabul ediyorum pek normal insan işi değil bu ama...
Söz konusu tohum paylaşım etkiliğine tohum göndermek olduğu için... saydım işte:D

A_NOMAD
10-12-2015, 22:10
...saydım işte:D

Tebrik ederim, peki kaç taneymiş? :D

Buraya bir tıklayın bence :) (http://www.agaclar.net/forum/1425602-post586.htm)

saleri
10-12-2015, 23:00
588382

Benim hiç miktarını tutturamadığım şeylerden biride, ayrılan tohumların miktarını tahmin etmek...
Durum böyle olunca bende hiç üşenmeden tek tek saydım:D tamam kabul ediyorum pek normal insan işi değil bu ama...
Söz konusu tohum paylaşım etkiliğine tohum göndermek olduğu için... saydım işte:D

Paylaşımda olan karalahana tohumunuda saydınız mı yoksa :D ?

Şükufezar
11-12-2015, 00:09
Kabak tohumlarınızı görünce biraz alakasız olsa da bir soru sormak istiyorum :) Paylaşımını yapacağınız dilimli balkabağı ile kestane balkabağı aynı mı acaba? Kusra bakmayın biraz acemiyim çeşitler konusunda :(

telato
11-12-2015, 11:52
Tebrik ederim, peki kaç taneymiş? :D

Buraya bir tıklayın bence :) (http://www.agaclar.net/forum/1425602-post586.htm)

İşte bazılarının miktarı:D şu şekilde...

Tatlı Kıl Biber 1120 adet
Russian Cossack Domates 392 adet
Demre Biber 258 adet
En az talep gören Çarliston Biberi ise 327 adet

Yani şuanki bu durumda, talep eden herkese tohum gönderme işini karşılıyorum.

Amann Varsın deli delisinler:D:D

Tohum göndereceğim deyip göndermeyen birisi gibi gözükmektense;) deli gibi gözükmek daha iyi bence:D

telato
11-12-2015, 12:25
Paylaşımda olan karalahana tohumunuda saydınız mı yoksa :D ?

Sayın Saleri; Paylaşımda bulunduğum Karalahanama ayrı bir önem verdiğim için koca bir tarlaya yetecek kadar tohum stoğum var.
Bu yüzden sayma gereği duymadım, ama en zor sayılabilecek tohumlardan biri olduğunu söyliyebilirim:D

telato
11-12-2015, 13:47
Kabak tohumlarınızı görünce biraz alakasız olsa da bir soru sormak istiyorum :) Paylaşımını yapacağınız dilimli balkabağı ile kestane balkabağı aynı mı acaba? Kusra bakmayın biraz acemiyim çeşitler konusunda :(

Aslında bu soruyu sorduğunuz için ben;) teşekkür ederim. Bir sene evvel Balkabağı ile Kestanekabağı arasındaki fark nedir diye araştırma yapmıştım.
Araştırmamdan vardığım sonuç: Ne yazık ki hıyar'a salatalık dediğimiz gibi kestane kabağınada balkabağı diyor olmamız.

Kestane kabağından lezzetli tatlılar yapılması nedeniyle halk tarafından balkabağı ismi yakıştırılmış.

Size neden teşekkür ettiğime gelince; halk tarafından balkabağı yakıştırması yapılmış olması, onun gerçekte kestane kabağı olduğu gerçeğini göz ardı ettirmemeli.
Tohum paylaşım etkinliğindeki balkabağı yazısınıda biran önce değiştirip kestane kabağı yazıyorum. Teşekkürler...

Şükufezar
11-12-2015, 19:50
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Demek kestane balkabağı değil kestane kabağı imiş :rolleyes:

telato
13-12-2015, 17:28
Karalahanalar; yemeği yapılmak için toplanıldı:D

588814

588815

Resulgur
14-12-2015, 06:45
Karalahanalar; yemeği yapılmak için toplanıldı:D

588814

588815

Sn. telato bunun neresi kara :D

Çok güzel görünüyorlar. Nasıl bir yemek yapılacak hani bunun tarifi ;)

telato
14-12-2015, 17:55
Resulgur kardeş; barbunyalı lahanalı karadeniz bölgesine ait bir yemekti;)

Biliyor olman lazım;) Ben yemeklerin yapım işiyle ilgienmiyorm;) Yeme işiyle ilgileniyorum:D:D

telato
14-12-2015, 18:00
Sırada pırasa var:D

588927

sevgihoca
14-12-2015, 18:53
Resulgur haklı .Barbunyalı,lahanalı yemeğin adı ne acaba?Bence bir önceki hali,bir de sonraki hali fotoğraflanmalı.:p

Resulgur
14-12-2015, 18:58
Kurtuluşun yok sn. telato bekliyoruz .. :D

telato
14-12-2015, 19:05
Herkesin canı çekicek şimdi:D

sevgihoca
14-12-2015, 20:50
Afiyet olsun sevgili Telato.

YeniGine
15-12-2015, 00:01
Herkesin canı çekicek şimdi:D

:) Sayın telato valla bayılıyoruz, imreniyoruz, canımız çekiyor, tarif istiyoruz ve yapmaya çalışıyoruz sonuçta...

telato
15-12-2015, 09:08
Bu yemeği Trabzonlu arkadaşlar daha iyi bilir..

Ama madem tarif istiyorsunuz;) bir dahaki yapılışında fotoğraflayıp mutfak sayfasında yayınlarım:)

telato
15-12-2015, 16:41
Brüksel Lahanasında henüz beklemedeyiz...

589002

589003

EAkpınar
15-12-2015, 16:53
:D Şimdi çorbası olsaydıııı
Geçenlerde bir kavanoz kara lahana çorbam ekşimiş çok üzüldüm. Ablama söyledim, et yemeği ekşidi deseydin hiç üzülmezdim dedi:D Sayın telato yapınca tarifini paylaşırsanız seviniriz. Bakalım aynı usulde mi yapıyoruz?

aleydi
15-12-2015, 17:07
Seneye zamanını hatırlatında bizde ekelim kışlıklardan telat bey:). Özendirdiniz bizi:).Bende ıspanak ekmiştim bakımsızlıktan, en son Can da çiğnemiş. Ispanakta hayal oldu.Pırasa ekmiştim önceki sene. Pek aramam, yinede yemeği inanılmaz lezzetli olmuştu. Siz pırasının uçlarını gövde kuvvetlensin diye mi kopardınız?.

telato
17-12-2015, 13:30
:D Şimdi çorbası olsaydıııı
Geçenlerde bir kavanoz kara lahana çorbam ekşimiş çok üzüldüm. Ablama söyledim, et yemeği ekşidi deseydin hiç üzülmezdim dedi:D Sayın telato yapınca tarifini paylaşırsanız seviniriz. Bakalım aynı usulde mi yapıyoruz?

Sayın EAkpınar, ama böyle olmaz ki;) şimdi benimde canım çorbasını çekti:D ne yapıcaz şimdi...
Biraz önce Sebze yemekleri sayfasına baktımda, ben kendi tarifimi vereceğim ama burada Kara Lahana yemeği hakkında çok güzel yazılarada rastladım, bilginize.

telato
17-12-2015, 13:31
Seneye zamanını hatırlatında bizde ekelim kışlıklardan telat bey:). Özendirdiniz bizi:).Bende ıspanak ekmiştim bakımsızlıktan, en son Can da çiğnemiş. Ispanakta hayal oldu.Pırasa ekmiştim önceki sene. Pek aramam, yinede yemeği inanılmaz lezzetli olmuştu. Siz pırasının uçlarını gövde kuvvetlensin diye mi kopardınız?.

Sayın Aleydi, benim işim bu zaten sizi özendirmek:D:D Şaka bir yana...
Ne güzel işte seneyede sizin bahçenizde kışlıkları göreceğiz;) Hatta kışlık sebzelere teşvik etmek için size fide göndermek lazım:D

Pırasa yetiştirirken bilmemiz gereken inceliklerden biride, Pırasanın yapraklarının 1/3 oranında budanmasıdır, budama verim artışı sağlamaktadır.

telato
17-12-2015, 14:00
Kenarından köşesinden bakıyorum ama:D Kök kerevizde toprak altında nasıl bir gelişme olduğu merak konusu:D

589239

589240

EAkpınar
17-12-2015, 16:39
Sayın EAkpınar, ama böyle olmaz ki;) şimdi benimde canım çorbasını çekti:D ne yapıcaz şimdi...
Biraz önce Sebze yemekleri sayfasına baktımda, ben kendi tarifimi vereceğim ama burada Kara Lahana yemeği hakkında çok güzel yazılarada rastladım, bilginize.

Sayın telato kara lahana yemeklerini çok sever severek de yaparım ama nedense bu aralar elime hiç geçmiyor. Bi elime geçsinler ben de bol bol tarif paylaşıcam inşallah hem de resimli söz. Malum çiçekler konusunda çok başarılı değilim.:p

telato
17-12-2015, 17:40
Sayın EAkpınar; Kara Lahanalara özel bir ilgi duyduğunuz belli;) kara lahana sayfasınada yazmışsınız:D
Yalnız ekecek yeriniz mi yok;) Tohum paylaşım etkinliğinde istekte de bulunmamışsınız...

EAkpınar
18-12-2015, 10:00
Maalesef sayın Telato 4,5 metrekare balkonla idare etmek zorundayım orda da ancak bir kaç çiçek oluyor. Karadenizli olunca ister istemez lahanaya düşkünlük oluyor. Senelerdir anneciğim sarmalarımı sardı, çorbalığımı haşladı gönderdi. Allah razı olsun. Bu aralar memlekete giden gelen yok ya ondan yoksun kaldık :( Sizlerin bahçelerini gördükçe gidip köye mi yerleşsek diyorum nerdeyse :p Emeğinize ellerinize sağlık.

aleydi
18-12-2015, 12:22
Sevgili Eakpınar haklı telat bey bu görüntü hafizalardan silinmiyor:). Ablanız mı yapıyor yemeklerİ, ellerine sağlık. Tarif çok internette yinede biz sizin tariflerinizi istiyoruz:D. Selamlar.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/569164d1438365895-20150731_202116.jpg

telato
18-12-2015, 20:13
Sayın Aleydi; 2 tane ablam var, Onlar 2 haftada bir 2-3 günlüğüne geliyorlar.
Bende o zaman şu ya da bu yemeği yapalım diye tutturuyorum:D

telato
18-12-2015, 20:23
Son durum...

589405

Beyaz baş lahana

589406

Mor lahana

589407

Karnıbahar

589408

Brokoli

589409

Kara lahana

telato
19-12-2015, 18:11
589496

Zahmetsiz yetiştirilen baklayı alt bahçeme ekeli 20-25 gün oldu... 16 tohumdan 14 tanesi hayata merhaba dedi;) 2 eksikle yolumuza devam ediyoruz...

blume13
19-12-2015, 19:16
telat abi bende yeşil sahalara geri döndüm. siteye giremediğim zamanlarda boş durmadım tohum toparladım. bu defa farklı bir belçika domatesi tohumu da buldum. sana göndermek istiyorum fakat tohum mu göndersem fidemi bilemedim. bu arada benim gönderdiğim fideler çok verimli olmuş gördüğüm kadarıyla. ben sadece günlük yiyebildim benimkilerden. bu yıl biraz daha farklı şeyler düşünüyorum.

blume13
19-12-2015, 19:16
bu arada şubatta yine belçikaya gitme ihtimalim var biraz daha araştıracağım

telato
19-12-2015, 19:22
İyi olur:D:D

Beğenide bulunduklarından hangilerine baktığını anladım, Ama Rio Grande ve Ancon domateslerde çok güzel verimli hallerinin çekilmiş fotoğrafları var. Onlara bakmamışsın...

Ben birde birşey sorucaktım, Kırmızı afrika patlıcanını ne yaptın, çok çekirdeklenmişti, onun yenildiğine emin misin:D

telato
20-12-2015, 20:29
Geçen sene soğanlı çiçek bahçesi olarak kullandığım bahçemin bu bölümüne sera yapma girişimim...

589660

589661

589662

589663

589664

A_NOMAD
20-12-2015, 20:33
...sera yapma girişimim...

Pek şirin olmuş ama belli ki bu seranın içine giremeyeceksiniz, orta kısımdaki bitkilere nasıl erişmeyi planladınız? :rolleyes:

duy-gu
20-12-2015, 20:40
Geçen sene soğanlı çiçek bahçesi olarak kullandığım bahçemin bu bölümüne sera yapma girişimim...

589660

589661

589662

589663

589664

Meraklı bir kedicik de serayı kontrole gelmiş :)

A_NOMAD
20-12-2015, 20:43
Meraklı bir kedicik de serayı kontrole gelmiş :)

O kesin ''yaşasın bu insan buraya benim için kocaman tuvalet yapıyor'' olarak algılamıştır bence :D :D

telato
20-12-2015, 20:47
Sayın A_NOMAD; bu fotoğraflar yapım aşamasındaki fotoğraflardan bazıları... Bu taraftan naylon kaldırılıp diğer tarafa kadar uzanılabiliniyor.

589667

589666

İsmail Kuzucu
20-12-2015, 20:49
O kesin ''yaşasın bu insan buraya benim için kocaman tuvalet yapıyor'' olarak algılamıştır bence :D :D

Koca bahçede gider hep burayı bulur artık. :) Tecrübeyle sabittir. :D

Sn telato hayırlı olsun, böyle pratik ürünlerile seralar çok yarayışlı oluyor. Herkesin denemesi gerekli diye düşünüyorum.

dongyul
20-12-2015, 20:51
Telat abi sera çok güzel olmuş bende aynı tarz mini seralar yapıyorum hem pratik hemde kısa sürede ürün sağlıyor. Ama keşke pvc boruları çiçek tartının taşına monta etseydin çünkü sera naylonu tartın içinde kalmasın olan yağmur içeri dolar ve sebzeler etkilenir. ^^

telato
20-12-2015, 20:59
Teşekkür ederim Arkadaşlar...

589669

Bu fotoğrafta bitmiş halinin genel görünümü...

sinbas
20-12-2015, 21:57
Teşekkür ederim Arkadaşlar...

589669

Bu fotoğrafta bitmiş halinin genel görünümü...

Ne güzel yapmışsınız elinize sağlık neredeyse kedi gibi içine girip yatasım geldi . :D

YeniGine
20-12-2015, 23:44
:) Maşallah maşallah, çok güzel olmuş sayın telato. Ellerinize sağlık.

:( Benim böyle imkânlarım yoook...

telato
21-12-2015, 21:54
Teşekkür ederim arkadaşlar, elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum işte;)

Sûz-i Dilârâ
24-12-2015, 14:12
Biz geniş bir aileyiz:D Bunlarda ailenin yeni üyeleri...

585542

585543

585544

585545

585546

Uuuuuiiiiiyyyy nerden geldi bunlar:D Yeni gördüm:D elimi uzatıp alasım geldi:D

telato
24-12-2015, 18:58
Artık büyüdüler bir buçuk aylık oldular ablası;)

Sûz-i Dilârâ
25-12-2015, 15:55
Yeni fotoğraflarını da istiyorum:) Hayvanlar başlığında Ailemizin Dört Ayaklı Üyeleri diye bir yer var orada :) Puslu, sulu, patlak patlak gözleriyle çok çok tatlıdır onlar şimdi :)

telato
27-12-2015, 15:35
Dün maşallah:D dedirtten kargolar aldım, isimleri bende saklı:D iki farklı ağaçlar.net üyesi arkadaşlarımdan gelen bu kargolarda yok... yok.

590502

Bir tanesinden gelen kargoda çiçekler, çelikler ve sebze tohumları varken...

590503

Diğerinden gelen kargoda ise yetiştirmiş olduğu ürünlerin işlenmiş hali vardı, komposto, pekmez, turşu, reçel v.s. gibi...

Varmı benden mutlusu:D

Mücevher Çalısı
27-12-2015, 16:24
Dün maşallah:D dedirtten kargolar aldım, isimleri bende saklı:D

590503

Diğerinden gelen kargoda ise yetiştirmiş olduğu ürünlerin işlenmiş hali vardı, komposto, pekmez, turşu, reçel v.s. gibi...

Bu ikinci kişinin bahçesinde zeytin ve ceviz ağaçları var, ipuçları bunlar:)

Sağlıkla tüketin Sn telato. Bitkileri de güle güle yetiştirin...

Şükufezar
27-12-2015, 16:38
agaclar.net üyeleri nasıl bir aile olmuş böyle, kargo haberi olmayan gün yok gibi sanki :) Veren ele de alan ele de bereketli olsun demek lazım :)

akçabardak
27-12-2015, 18:44
Dün maşallah:D dedirtten kargolar aldım, isimleri bende saklı:D iki farklı ağaçlar.net üyesi arkadaşlarımdan gelen bu kargolarda yok... yok.

590502

590503

Ben komposto, reçel, pekmez, turşu dan geçtim de şurada duran ceviz torbası benim olmasını isterdim :D şaka bir yana her kim gönderdiyse ellerine sağlık, size de afiyetler olsun, ağız tadıyla yemek nasip olsun, Sn. Resulgur görmesin :D

aleydi
27-12-2015, 20:05
Reçelli, salçalı kargo sahibi hakkında daha fazla ipucu alabiliyor muyuz:D

sevgihoca
27-12-2015, 20:10
Kargonuz hayırlı olsun Sayın Telato.Sanki biz kimin gönderdiğini anlamayacağız öyle mi?Bizden kaçmaz.Şaka bir yana çiçeklerinizi güle güle büyütün,Kışlık zahirenizi de afiyetle yiyin,mutlu kalın.

Resulgur
27-12-2015, 22:36

590502

590503

Aaa bizim halinin aynisi var sizde de .. [emoji3]

YeniGine
27-12-2015, 23:54
şaka bir yana her kim gönderdiyse ellerine sağlık, size de afiyetler olsun, ağız tadıyla yemek nasip olsun, Sn. Resulgur görmesin :D

Sayın Resulgur halıyı görmüş sevgili akçabardak...

Sayın telato, kargonuz hayrlı olsun. Bitkilerinizin çiçeklendiğini, yiyeceklerinizin ağız tadı ile bittiğini görün inşallah!..

telato
28-12-2015, 20:16
Arkadaşlar ne kadar güzel mesajlar bunlar, gülmekten kırıldım doğrusu:D

-Dedektif gibisiniz maşallah Sayın Mücevher Çalısı, doğru yoldasınız:D

-Size katılıyorum Sayın Melikd bizler paylaştıkça mutlu:D olan bir aileyiz.

-Sayın Akçabardak ben İstanbulun beykoz ilçesinde oturmaktayım, rivayete göre; koz kelimesi ceviz sözcüğünü nitelemekteymiş,
bu yörede çok ceviz ağaçlarının olması nedeniyle Binkos denilmiş ve daha sonraları beykoza dönüşmüş.
Ben hiç beykoz cevizi yemedim ama araştırıcağım bulursam sizede gönderirim:D

-Sayın Aleydi ve Sayın Sevgihoca biz hergün yazışan topu topuna 10-15 kişiyiz. Gerek yok ipucu vermeye:D zaten sizden kaçmaz:D

-Sayın Resulgur ben sizden beklemezdim bunu, yanlış yere odaklanıyorsunuz:D

-Sayın YeniGine iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

telato
29-12-2015, 12:45
Seramın içinden ilk görüntüler...
Mini seram sayesinde Aralık ayında domates yetiştirmekten söz edebiliyorum:D

590620

Seramdaki marullardan bazıları; Uzaktaki marulun ismi acı marul, ilk kez yetiştiriyorum. Tadı merak konusu...

590621

Artık tohumları çimlendirmekte benim için daha kolay olacak.

590622

Yalnız bu geceden itibaren İstanbulda kar yağışı var, bakalım seram bu sınavı nasıl atlatcak.

blume13
29-12-2015, 14:03
İyi olur:D:D

Beğenide bulunduklarından hangilerine baktığını anladım, Ama Rio Grande ve Ancon domateslerde çok güzel verimli hallerinin çekilmiş fotoğrafları var. Onlara bakmamışsın...

Ben birde birşey sorucaktım, Kırmızı afrika patlıcanını ne yaptın, çok çekirdeklenmişti, onun yenildiğine emin misin:D

-yok kırmızı afrika patlıcanından turşu yapılıyormuş. ama benimkiler büyümeden sıcaktan yandı. bu yıl daha farklı teknikler uygulamayı düşünüyorum . :)

blume13
29-12-2015, 14:17
bu arada birde bana gönderdiğiniz sümbülteber neredeyse 1 yıl olacak hiç çiçek açmadı. bir sürü yaprak çıkardı. alttan toprağa değen yapraklar kuruyor üstten yeni yapraklar çıkıyor fakat bir çiçek belirtisi yok.

blnturkek
29-12-2015, 14:55
yeni seranızda güzel ürünleri yetişrilmesi dileğiyle

telato
30-12-2015, 09:15
yeni seranızda güzel ürünleri yetişrilmesi dileğiyle

Hoşgeldiniz, sefa getirdiniz Sayın blnturkek; iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

telato
30-12-2015, 09:49
-yok kırmızı afrika patlıcanından turşu yapılıyormuş. ama benimkiler büyümeden sıcaktan yandı. bu yıl daha farklı teknikler uygulamayı düşünüyorum . :)

Sayın blume13; kırmızı afrika patlıcanını tohum paylaşım etkinliğinde paylaştım, yenilip yenilmediğini bilmediğimden insanları yanlış yönlendirmemek açısından sordum.
O zaman sizde yetiştiremediğinize göre yenilebiliniyor diyemeyeceğiz...

bu arada birde bana gönderdiğiniz sümbülteber neredeyse 1 yıl olacak hiç çiçek açmadı. bir sürü yaprak çıkardı. alttan toprağa değen yapraklar kuruyor üstten yeni yapraklar çıkıyor fakat bir çiçek belirtisi yok.

Sümbülteber ağustos-eylül aylarında çiçek açıyor size gönderdiğimde yavru sümbülteberdi, bu sene soğanını geliştirmeye gitti. Artık kısmetse seneye:D

blume13
30-12-2015, 10:46
Sayın blume13; kırmızı afrika patlıcanını tohum paylaşım etkinliğinde paylaştım, yenilip yenilmediğini bilmediğimden insanları yanlış yönlendirmemek açısından sordum.
O zaman sizde yetiştiremediğinize göre yenilebiliniyor diyemeyeceğiz...

Sümbülteber ağustos-eylül aylarında çiçek açıyor size gönderdiğimde yavru sümbülteberdi, bu sene soğanını geliştirmeye gitti. Artık kısmetse seneye:D

Meraktan Çatlıyorum nasıl bişey olacak acaba. pek nazlıymış :D

telato
30-12-2015, 16:40
İstanbulda kar var...

590770

telato
30-12-2015, 19:16
Biraz Nostalji...

590805

Geçen yaz bahçemde yetiştirdiğim en ilginç sebzelerden biride Sayın akçabardaktan aldığım siyah dolma biberdi. İlginç olmasının dışında bir o kadarda lezzetliydi.
Bu lezzeti kaybetmemem gerekirken... Bilemiyorum artık heyecanamı geldim:D ne oldum... Tohuma bırakmayı unuttum:(
Peki şimdi ne mi yaptım? İstedim:D Sayın Akçabardaktan tekrar istedim;)

sevgihoca
30-12-2015, 20:21
Bence biber o kadar lezzetliymiş ki yemiş bitirmişsiniz.

akçabardak
30-12-2015, 20:41
Biraz Nostalji...

590805

Geçen yaz bahçemde yetiştirdiğim en ilginç sebzelerden biride Sayın akçabardaktan aldığım siyah dolma biberdi. İlginç olmasının dışında bir o kadarda lezzetliydi.
Bu lezzeti kaybetmemem gerekirken... Bilemiyorum artık heyecanamı geldim:D ne oldum... Tohuma bırakmayı unuttum:(
Peki şimdi ne mi yaptım? İstedim:D Sayın Akçabardaktan tekrar istedim;)

Alemsiniz vallahi sn. telato hiç farkında bile değilim o biberden ne zaman gönderdim ben unutmuşum bile, ama gerçekten de lezzetine diyecek yok, benim de çok hoşuma gitti ve ekeceğim fidelerin arasında birinci sırada yerini alacaktır.

Tohum bırakmayı unuttunuz, allahtan aklınıza gelip talepte bulundunuz, çok güldüm halinize. Neyse devamı var nasılsa, hep deriz ya paylaştıkça çoğalır diye, bende olan sizde, sizde olan hepimizde demek.

telato
31-12-2015, 19:21
Bence biber o kadar lezzetliymiş ki yemiş bitirmişsiniz.

Sevgihocam lütfen çaktırmayın:D Çok lezzetliydi;) hepsini yedim diyemem ki:D

telato
31-12-2015, 19:34
Alemsiniz vallahi sn. telato hiç farkında bile değilim o biberden ne zaman gönderdim ben unutmuşum bile, ama gerçekten de lezzetine diyecek yok, benim de çok hoşuma gitti ve ekeceğim fidelerin arasında birinci sırada yerini alacaktır.

Tohum bırakmayı unuttunuz, allahtan aklınıza gelip talepte bulundunuz, çok güldüm halinize. Neyse devamı var nasılsa, hep deriz ya paylaştıkça çoğalır diye, bende olan sizde, sizde olan hepimizde demek.

Çok doğru söylüyorsunuz, Çok hoşuma gitti bu cümle doğrusu...

''hep deriz ya paylaştıkça çoğalır diye, bende olan sizde, sizde olan hepimizde demek.''

telato
03-01-2016, 18:52
Yanlış hatırlamıyorsam bundan 10 ay evvel Sayın Akçabardak ve Sayın Aleydiyle yaptığım bilgi alışverişi sonucunda iyi toprak hazırlamıştım (http://www.agaclar.net/forum/1356095-post155.htm),
ve rüzgar almayan biryere koyup, belli aralıklarla sıvı gübreler vermiştim.
Sonucunda 3 tane meyveside olsa dalından koparabildiğim bir limon ağacım var:D Güldüğünüzü duyar gibiyim ama hiç yoktan iyidir:D

591289

591290

591291

aleydi
03-01-2016, 19:48
İnanmıyorum benim limonum yapraklarını sormuştunuz nasıl güzel diye:). Toprak sonuç vermiş. Çok sevindim. Benim ki hala meyve vermedi:(. Ben leonardit gübresi vermiştim sadece. Sürekli vermediğim için böyle oldu.Demek ki neymiş bakınca bağ oluyormuş:D.

akçabardak
03-01-2016, 20:42
Yanlış hatırlamıyorsam bundan 10 ay evvel Sayın Akçabardak ve Sayın Aleydiyle yaptığım bilgi alışverişi sonucunda iyi toprak hazırlamıştım (http://www.agaclar.net/forum/1356095-post155.htm),
ve rüzgar almayan biryere koyup, belli aralıklarla sıvı gübreler vermiştim.
Sonucunda 3 tane meyveside olsa dalından koparabildiğim bir limon ağacım var:D Güldüğünüzü duyar gibiyim ama hiç yoktan iyidir:D

591289

591290

591291

İlk meyvelerini vermesine ben de çok sevindim, meyveleri de fidan da çok sağlıklı görünüyorlar maşallah, güzel bakmışsınız ellerinize sağlık.

Seneden seneye daha da güzelleşip bol meyvelerini göreceksiniz, geçen sene benim limonum donma tehlikesi atlattı, verdiğim sıvı gübre sayesinde kurtarabildim, ağaç o yorgunlukla bu sene sadece 2 tane meyve verebildi ama olsun, ben kurtulduğuna seviniyorum, önümüzde ki sene daha fazla meyve verecek inşallah.

telato
05-01-2016, 20:23
Karlı günlerin ardından geriye kalan...

Donmuş ve pörsümüş sebzeler:(

591476

591477

591478

sevgihoca
05-01-2016, 21:21
Ee,ne olacak şimdi?Yenmez mi ?

eneskrky
05-01-2016, 21:55
telat abim bereketli olsun :) havalar biraz daha açsın kendine gelirler diye düşünüyorum ,üzülmeyesin

YeniGine
05-01-2016, 23:31
Sevgili eneskrky yorumunu görünce rahatladım...

eneskrky
06-01-2016, 16:36
;Bu olayı daha detayli ismail kuzucu abeyimin sayfasında var bi benzeri :) kıvırcıklar

telato
08-01-2016, 16:43
591764

Enes kardeşim çok doğru söylemiş, havaların normale dönmesiyle sebzeler kendini toparlayacak sadece dıştaki bozulmuş yaprakları kopartarak sebzelere canlılık kazandıracağım,
kar'ın zararı aşırı soğuk havaların uzun süre devam etmemesi nedeniyle sadece dış yapraklarda bozulmalara neden olmuş olması ve ayrıyetten bu süre içinde sebzelerin gelişiminin durması...

telato
09-01-2016, 14:50
Birkaç gündür etkinikte paylaştığım tohumları poşetlemek için uğraşıyorum. Doğrusu bayağı yorucu bir iş...
İyiki sona az kaldı:D

591840

591842

591843

591844

eneskrky
09-01-2016, 16:00
Kolay gelsin telat abim ; tohumlar ambalajlanmış ne güzel :))
Sebzelerinin sağlıklı kalmasına sevindim :)
-Şu makineyi gözüm bir yerden ısırıyor abim :D ;)

telato
09-01-2016, 18:42
Enesciğim doğru yerden hatırlıyorsun, poşetleme konusunda profesyonel yardım alıyorum:D:p

eneskrky
09-01-2016, 19:12
Anlaşıldı abim tamamdır :D hadi kolay gelsin sana , tohumu alacak şanslı kişilerede güle güle büyütmek nasip olsun

telato
10-01-2016, 17:29
360 tohum talebinin 246 adedinin geçerli talep kabul edildiği 2016 Ağaçlar.net tohum paylaşım etkiliğinin poşetleme işlemini bitirdim.
Şimdi sırada alfabetik sıraya koyup kargo adresini beklemek var...

591915

591916

591917

duy-gu
10-01-2016, 22:39
İsmimi görünce heyecanlandım :)
Size baya iş çıkardık değil mi? Umarım seneye ben de güzel tohumlar paylaşabilirim. Şimdiden hazırlanmakta fayda var :)
Kolaylıklar diliyorum...

YeniGine
11-01-2016, 00:00
:) Emek verilmiş, çok güzel görüntüler çıkmış ortaya sayın telato. Ellerinize sağlık...

sevgihoca
11-01-2016, 12:37
İyi ki tohumum yok dedim içimden.

telato
11-01-2016, 19:13
Arkadaşlar geçen sene bende paylaşımda bulunmamıştım...

Ne diyeyim bilemiyorum ki...

Darısı sizin başınıza:D:D

telato
11-01-2016, 19:21
Pırasada hasat zamanı...

592048

592049

592051

592052

sevgihoca
11-01-2016, 20:30
Ben anladım Sn Telato,yani sıra bana da gelir,bir bakarsınız ben de tohumları poşetlerim.Pırasaları afiyetle yiyin.Şimdi bu pırasalar size daha bir lezzetli gelir.El emeği göz nuru.

akçabardak
12-01-2016, 11:19
Sn. telato, tohumluk için pırasa bıraktınız mı, yoksa hepsini mi söktünüz? bu sezon pırasa tohumu sizden talep ederdik.
Ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle, kıymalı pırasa böreği de ne güzel olur onlardan şimdi.

sevgihoca
12-01-2016, 13:17
Bence Telato gene yiyip bitirmiş tohum almayı unutmuştur.:p

telato
12-01-2016, 19:09
Pırasalar ikinci yıl çiçek açıp tohum bağladıkları için tohuma bırakmadım, çünkü yerim yok.
Arkadaşım tohuma bırakıyor bende tohum ihtiyacımı ondan karşılıyorum. Tohuma bırakmayı unutuyorum bu yüzden:D:D

592134

592135

Kıymalı pırasa böreği hiç yemedim, ama emin olun ki, buda çok lezzetli...

592136

Zaten nasıl lezzetli olmasın ki:D
Pirinçli, Havuçlu, Limonlu ve Zeytinyağlı bir Pırasa yemeği...

sevgihoca
12-01-2016, 19:15
Afiyet olsun,sağlıkla huzurla yiyin.Sayenizde pırasalar hakkında birkaç şey öğrenmiş oldum.

akçabardak
12-01-2016, 19:47
Pırasalar ikinci yıl çiçek açıp tohum bağladıkları için tohuma bırakmadım, çünkü yerim yok.
Arkadaşım tohuma bırakıyor bende tohum ihtiyacımı ondan karşılıyorum

5-6 yıl önce bir tane pırasa bırakıp tohumunu almıştım, bir iki sene o tohumdan ekip yetiştiriyordum ve bir iki tane tohumluk bırakıyordum, Ankara'ya gitmemiz gerekiyordu, döndüğümüzde tohumluk bıraktığım pırasanın yerinde yeller esmişti, birileri söküp afiyetle yemiş :(

2 sene önce pazardan aldığım başı kesilmemiş kalınca bir pırasayı bahçeye diktim ve hiç bozulmadan gelişmeye devam etti, ilkbaharda tohum sapı verdi ama ne hikmetse tohumları hepsi boş oldu, o yüzden size sordum.

telato
12-01-2016, 20:06
O zaman lütfen kabul edin, Bu sene Sn. Sevgihocam ve Sn. Akçabardak sizin Pırasa tohumlarınız benden olsun...

akçabardak
12-01-2016, 20:08
O zaman lütfen kabul edin, Bu sene Sn. Sevgihocam ve Sn. Akçabardak sizin Pırasa tohumlarınız benden olsun...

Anlaştık ozaman.

sevgihoca
12-01-2016, 20:55
Pırasa,pırasa derken önümüzdeki kışın pırasa tohumu sahibi oldum.Teşekkür ederimTelato.

YeniGine
13-01-2016, 23:47
Pırasalara maşallah, harikalar. Zeytinyağlısını ben de çok severim, üzerine de bolca limon. Afiyet olsun Sayın telato...

telato
14-01-2016, 10:39
Teşekkür ederim Sayın YeniGine....

En son ki pırasa fotoğrafı paylaşımımdan sonra;) sanırım yakın bir zamanda herkesin evinde bir zeytinyağlı pırasa yemeği pişecek:D herkese afiyet olsun:D

telato
17-01-2016, 13:22
Neden benim marullarım irili ufaklı oluyor;) İsmail Kuzucu ve Dongyul kardeşimdeki gibi hepsi aynı boyda olmuyorlar:D

592620

TCM
17-01-2016, 13:37
Marulların yanında konuşmayın böyle.

telato
17-01-2016, 16:01
Neden hiç mi büyümezler, yoksa:D:D

dongyul
17-01-2016, 16:07
Neden benim marullarım irili ufaklı oluyor;) İsmail Kuzucu ve Dongyul kardeşimdeki gibi hepsi aynı boyda olmuyorlar:D

592620

Bence abi gayet güzeller ama sizin bahçenizi, düzeninizi zevkle takip ediyorum her defasında o boş alanları gördükçe içim gitmiyor değil hani^^

TCM
17-01-2016, 16:28
Neden hiç mi büyümezler, yoksa:D:D

Üzülmezler mi... :(

Açeydim gollaamı...büyümesen de olur deyeydim... dersiniz sonra...

telato
19-01-2016, 19:20
Brüksel Lahanasının, yaprakların arasında gelişmeye başladığını ilk öğrendiğimde çok şaşırmıştım...

592779

592781

YeniGine
19-01-2016, 23:23
:) Ben de ilk sizde gördüm brüksel lahanasının nasıl oluştuğunu sayın telato... Allah Allaah hiç de merak etmemişim...
Rastgelsin inşallah!..

telato
20-01-2016, 21:22
Sayın YeniGine arkadaşlar yazmasalarda sanırım;) bir kaçı brüksel lahanasının bu şekilde gelişim gösterdiğini yeni öğrenmiştir;) düşüncesindeyim...

Böyle büyüyecekleri hiç aklıma gelmezdi doğrusu...

telato
20-01-2016, 21:30
Karnabaharlarda hasat vakti yaklaşıyor...

592895

telato
21-01-2016, 17:20
Bu brokoli türü, sıkı baş yapmayan Early Fall Rapini olmalı, ya da bu brokolilerin sıkı baş yapmasını engelleyecek, bilmediğim başka bir faktör var...

593015

TCM
22-01-2016, 08:51
@ telato, benim karnabaharlarda buna benzemişti. Hiç yiyemedik.

http://www.agaclar.net/forum/1411183-post620.htm

eneskrky
22-01-2016, 10:44
Telat abi : Brüksel Lahanasını şahane becermişsin çok güzel duruyor :D
-Karnabahar desem birinci sınıf ürün :D emeklerine sağlık

telato
22-01-2016, 11:08
@ telato, benim karnabaharlarda buna benzemişti. Hiç yiyemedik.

http://www.agaclar.net/forum/1411183-post620.htm

Evet Sayın TCM sizin karnabaharlarda benim brokoli gibi olmuş, acaba bunlar hava şartlarından dolayı tohumamı kaçıyor.
Ama bakın başka bir tür olduğunu sandığım, bu brokoli daha sıkı baş bağlamış...

593063

Not: Sıkı baş bağlamamış brokolilerden, genede kremalı brokoli çorbası yapmayı düşünüyorum:D Umarım iyi bir sonuç alırım:D

telato
22-01-2016, 11:11
Telat abi : Brüksel Lahanasını şahane becermişsin çok güzel duruyor :D
-Karnabahar desem birinci sınıf ürün :D emeklerine sağlık

Teşekkür ederim Enesciğim, böyle güzel cümleler duymak insana mutluluk veriyor:D

TCM
22-01-2016, 13:27
Benim karnabaharlarda tahmini 10 kök vardı ve hepsi öyleydi, tohumları bozuk deyip geçtik :) Sonrada alıp diktiğimiz 3-4 kök ise geç dikildi ve sorunsuz büyüyordu ki yumrak kadar olunca geçen haftalarda soğuk vurdu.

telato
22-01-2016, 13:55
Karnabaharları 1-2 hafta daha büyütmeyi düşünüyorum, istanbulda uzun süreli soğuklar olmadığı için soğuklar sadece sebzelerin yapraklarını yakıyor, meyvesine zarar vermiyor,
sizde izmirde oturduğunuz için aynısı gibi olur diye düşünmüştüm.

telato
23-01-2016, 18:39
593229

sevgihoca
23-01-2016, 19:42
1.yılınız hayırlı olsun,daha nice yıllara inşallah.Yalnız mumu pastanın üzerine değil de karnabaharın üzerine koysaydınız daha iyi olurdu.:p:p