PDA

View Full Version : telato / bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

telato
18-03-2015, 08:22
Verdiğiniz linkteki Raco fide dikme aletide hoşuma gitti, ondanda almalıyım :D

telato
19-03-2015, 21:02
Bugün günlerden perşembe yani kurs günü...
Hatıra parkı uygulaması yaptık, Beykoz/Kavacık'ta bize bir park tahsis ettiler.
Bu parkın düzenlenmesi, peyzaj işlerini biz yaptık.
Bazı ağaçları budadık, bazılarının yerine yenilerini ektik.

541731

Düzenlemesini yaptığımız parkın küçük bir kısmını görmektesiniz...
Nasıl olmuş...

telato
20-03-2015, 20:55
Değerli Arkadaşım Muda'dan gelen 39 çeşit tohum.

541882

Sağolsun ben ve kursiyer arkadaşlarım için gönderdi bunları.
Ona ne kadar teşekkür etsem az.
Kursiyer arkadaşlarımında Sayın Muda'ya selamları ve teşekkürleri var.
Teşekkürler Sayın Muda.

telato
21-03-2015, 19:27
Şuana kadar perlit alabilmek için dünyanın paralarını saydık...

542133

Kursta arkadaşımızın tanıdğı bir yer varmış beylikdüzü/yakuplu'da.
Ben size getirtirim dedi. Bir koca çuval 4.50 krş.
Başka bir tanıdığı varmış, sanırım kamyonu olup hergün ordan geçiyormuş, onada çuval başı nakliyat için 50 krş verdik.
Perlit 1.kalite ve iri taneli değil ama genede bu kaçırılmaz bir fırsat.
Beylikdüzü bana çok uzak olduğu için perlit alınan yerin telefon numarasını almadım ama hemen alıp size verebilirim.
Siz buraya yakınsanız burdan geçerken alabilirsiniz. (özelden yazın.)

milaca2010
21-03-2015, 19:59
Bahçe sayfanız hayırlı olsun sn.telato; Oldukça emek verdiğiniz bahçenizin size güzelliklerini bol bol sunması dileğiyle, kolay gelsin.

telato
21-03-2015, 20:03
Teşekkür ederim, sizde hoş geldiniz sayfama.

aleydi
21-03-2015, 20:17

Başka bir tanıdığı varmış, sanırım kamyonu olup hergün ordan geçiyormuş, onada çuval başı nakliyat için 50 krş verdik.
Beylikdüzü bana çok uzak olduğu için perlit alınan yerin telefon numarasını almadım ama hemen alıp size verebilirim.

Benim aldığım yerde minik minik pakatlemişler 1 tlden satıyorlar :) . Süpermiş , İstanbuldaki arkadaşlar şanslı hem araştırıyorsunuz hem paylaşıyorsunuz .

telato
21-03-2015, 20:26
Evet Sayın Aleydi; Bende hep küçük paketlerde aldım, demek ki büyük paketleri ucuza da satabilirlermiş.

Muda
21-03-2015, 21:44

542133

Aşağıda yazılanlardan sonra bende perlitin zararları olabileceğini düşündürdü. Ben sadece biraz köklendirmede kullanmıştım. Bu konuda bilen arkadaşlar daha yardımcı olabilirler.

Perlit | Adan Zye Bitkiler Dünyası (http://azbitki.com/perlit)

hira
21-03-2015, 22:29
Emekleriniz boşa gitmemiş, çok güzel bir bahçeniz olmuş maşallah. Ağzınızın tadıyla keyfini çıkarın dilerim. Dikkatimi çeken diğer bir konu ise İsmek oldu, hep gitmek istedim fakat bahçecilik konusuna katılım az olduğu veya hiç olmadığı için eğitim vermediklerini söylediler yazık ki. Neler öğrendiniz orada? kabaca bahsederseniz mutlu olurum.

telato
21-03-2015, 23:30
Çok teşekkür ederim, sizde hoş geldiniz bahçeme, 195 nolu mesajda dediğim gibi, sabahtan teori çalışıyoruz aynı okulda gibiyiz elimizde kalem kağıt,
öğretmenimiz yazdırıyor, anlatıyor ve sorular soruyor veya sorularımızı cevaplıyor. Bitki yapısı, toprak ve meyvecilik vs. konular işleniyor.

Toprakla ilgilenen insan bir başka oluyor zaten, sınıfta herkes içten ve samimi...

En fazla merak edilen konu budama ve aşı yapma, öğlenden sonra pratik var.
Bizi her seferinde değişik sera ve hobi bahçelerine getiriyorlar uygulama yapmamız için.

İyikile gidiyorum ve gitmeyede devam ediyorum. Bulunduğunuz ilçede bahçe bakımı dersi yoksa bile, bir yan ilçedeki kursa gidin ama gidin derim ben.
Bütün soruların cevabını buluyorsunuz burda...

asmalıtepe
22-03-2015, 07:16
Aşağıda yazılanlardan sonra bende perlitin zararları olabileceğini düşündürdü. Ben sadece biraz köklendirmede kullanmıştım. Bu konuda bilen arkadaşlar daha yardımcı olabilirler.

Perlit | Adan Zye Bitkiler Dünyası (http://azbitki.com/perlit)

Sayın Telato, ben de sayın Muda'nın fikrindeyim ve verdiği linki ben de okuduktan sonra, int. den getirttiğim perliti kullanmadım kullandıkları için çiçekçime verdim.

Sağlığımızı şansa bırakamayız, elimizden geldiğince kendimizi de ailemizi de korumaya özen göstermeliyiz. Ve dahi çevreyi de.

sayfanızda paylaştığınız o kadar perliti bahçenizde açık havaya sererseniz önce çevreye ne kadar zarar vereceğinizi düşünemiyorum bile..

Tarım topraklarımızda perlit yok diye ürün alamıyor muyuz yani?

Tabii son karar sizindir. Müdahil oldum sizi kırmadım inşallah. Kolay gelsin..

ateşkaptan
22-03-2015, 11:17
Sayın Telato, ben de sayın Muda'nın fikrindeyim ve verdiği linki ben de okuduktan sonra, int. den getirttiğim perliti kullanmadım kullandıkları için çiçekçime verdim.

Sağlığımızı şansa bırakamayız, elimizden geldiğince kendimizi de ailemizi de korumaya özen göstermeliyiz. Ve dahi çevreyi de.

sayfanızda paylaştığınız o kadar perliti bahçenizde açık havaya sererseniz önce çevreye ne kadar zarar vereceğinizi düşünemiyorum bile..

Tarım topraklarımızda perlit yok diye ürün alamıyor muyuz yani?

Tabii son karar sizindir. Müdahil oldum sizi kırmadım inşallah. Kolay gelsin..

Sayın Asmalıtepe çok haklı,

Çok küçük partiküller içeren toz perlit, tarım perlitine göre küçük ve uçucu olduğundan kesinlikle (ıslatmadan) kuru olarak toprakla karıştırmayınız.

Çuvalları bir su havuzunda beklettikten sonra (suya doygun hale getiriniz) kullanmalısınız. Yine de ağzınızı ve burnunuzu kapatınız.

Selamlar kolay gelsin.

asmalıtepe
22-03-2015, 11:41
Sayın Asmalıtepe çok haklı,

Çok küçük partiküller içeren toz perlit, tarım perlitine göre küçük ve uçucu olduğundan kesinlikle (ıslatmadan) kuru olarak toprakla karıştırmayınız.

Çuvalları bir su havuzunda beklettikten sonra (suya doygun hale getiriniz) kullanmalısınız. Yine de ağzınızı ve burnunuzu kapatınız.

Selamlar kolay gelsin.

Sayın ateşkaptan; Konu üzerinde fikrimi beyan etmem yine yanlış anlaşıldı sanıyorum.

Ben gelen perliti çiçekçiye ikram ederken kendi düşüncemi de açıkça söyledim ki bana zarar vereceğini bildiğim üründen onlar da zarar görmesin diye. Onlar zaten kullandıklarını söyleyerek aldılar.

Sayın Telato ya da uyarıda bulunurken; tamamıyla diğergamlık duygusuyla uyardım.
Kimsenin birşeylerden zarar görmesini istemem.

Ha bu konuyu ben de bilmiyordum, herşeyi öğrendiğim bu sitede öğrendim ve bu bilgiden de yararlandım ve yararlanılmasını istedim.

Bana desteğinizden dolayı çok teşekkür ederim size.

Yalnız bir konuda takıldığımı söylemeden geçemeyeceğim:

Islatılan perlit açıkhava ortamında tekrar kurumayacak mıdır? saygılar..

ateşkaptan
22-03-2015, 13:16
Sayın Asmalıtepe,

Rüzgar veya çeşitli nedenlerle, çevremizde bulunan ve gözlerimizle göremeyeceğimiz o kadar çok maddeyi, burun ve ağızdan alıyoruz ki, Perlit den gelecek tehlike hafif kalır. ayrıca; perlit tehlikesiz demedim. Sizi de yanlış anlamış değilim.

Topraksız tarımda kullanılan iri perlit hem rüzgarla uçmaması hem de hacım olarak kullanılmasına olanak vermek için, poşet veya bir şekilde kapalı materyaller için de kullanılır.

Sayı Telato, almış ve kullanacak, sanırım toprakla da karıştıracak, en azından dikkatli olmasını önerdim.

selamlar.

asmalıtepe
22-03-2015, 13:25
Sayın Asmalıtepe,

Rüzgar veya çeşitli nedenlerle, çevremizde bulunan ve gözlerimizle göremeyeceğimiz o kadar çok maddeyi, burun ve ağızdan alıyoruz ki, Perlit den gelecek tehlike hafif kalır. ayrıca; perlit tehlikesiz demedim. Sizi de yanlış anlamış değilim.

Topraksız tarımda kullanılan iri perlit hem rüzgarla uçmaması hem de hacım olarak kullanılmasına olanak vermek için, poşet veya bir şekilde kapalı materyaller için de kullanılır.

Sayı Telato, almış ve kullanacak, sanırım toprakla da karıştıracak, en azından dikkatli olmasını önerdim.

selamlar.

Rica ederim sayın ateşkaptan zaten sizi kastetmedim yanlış anlayanlardan.

Ve onlardan özür dilerim bir hatam var sa.

Evet bende perlit; Bir kanserojen korkusu uyandırdı ve herkesin kendini ve çevreyi koruması adına bir katkım olsun istedim sadece.

Sayın telato' dan tekrar özür diliyorum.

Size de tekrar teşekkür ederim.

telato
22-03-2015, 21:18
Gündüz saatlerinde toprak elediğim için internete giremedim, mesajlarınızı şimdi okudum.

Öncelikle Sayın Muda, Sayın Asmalıtepe ve Sayın Ateşkaptan'a duyarlılıklarından dolayı teker teker teşekkür etmek istiyorum.
Bilmenizi isterim ki, benim için her mesaj önem arz etmekte.
Sayın Asmalıtepe, lütfen benden özür dilemeniz gereken bir durum yok.

Şimdi konumuza gelicek olursak...
Ben mesajımın hiç bir yerinde sebze bahçeme bu perliti sericem demedim ki.
Toprağının havalandırılması, nemli kalması için dere kumu(mil) kullanıyorum, birde perlit kullanmamın bir anlamı yok.
Çiçek bahçemde kulanıyorum ve köklendirmede de kullanmaya devam edicem.

Zararlı olup olmadığına gelince...
Bir düşünsenize neye zararlı demediler ki. Televizyonda haberlere konu oldu, ne domatese zararlı demedikleri kaldı nede bibere.
Benim hayattan öğrendiğim birşey var, neyi fazla ve düzensiz kullanırsanız o zararlı...
Bende az kullanırım :D

serdar1984
24-03-2015, 17:55
sayın telato sayfanızı baştan sona büyük bir zevkle ve hayranlıkla gezdim bu işi sevdiğiniz aşikar sabrınız mükemmel :) bahçe toprağını baya bir elediniz taş larından ayrdınız ve dere kumu mil le karıştırdınız topragı elemekte kasıt daha yumuşak ve su geçirgen bir toprakmıdır ? birde bitkilerin köklerini daha rahat ettirmesimi sonuç? dere kumu yerine perlitte olur sanırım !! birde topragınızda gübreleme hayvan gübresi ve leonardit mi kullanıyorsunuz ? leonarditi kullanırken bir ölçü varmı ? valla biraz fazla soru sormuş olabilirim :) ama bilğilerinizden yararlanmak istiyorum :)

telato
24-03-2015, 22:13
Sayın Serdar1984; hoş geldiniz şeref verdiniz sayfama.
Öncelikle söylemek istiyorum ki, bende eski bir güvercin besleyicisiyim.
Gençlik yıllarımda uzun bir süre besledim, o zamanlar ben yolda normal yürüyemezdim:D
Yürürken gözüm hep evlerin çatısında olurdu:D güvercin aramakta, bu sizin içinde geçerli mi?
Şimdi sorularınıza gelicek olursak, gerçi siz sorularınıza cevabını da vermişsiniz...

1-Evet, toprağı elemekteki amaç köklerin rahat etmesi için ortam yaratmak, benim küçük taşlarla bir derdim yok,
küçük taşlar zaten olmalı, eğer dikkat edicek olursanız benim eleğim, kum eleği değil.
Hatta ikinci eleğim kare şeklinde ben yaptım yani hazır değil, her iki eleğiminde tel aralıkları geniş.

2-Evet, dere kumu yerine perlitte olabilir, ama ben tohumdan üretimde kullanıyorum, şaşırtma yapıp daha büyük
viyolde verimli topraklı ve perlitli bir dönem daha geçirtiyorum.

3-a)Evet, hayvan gübresi ve leonardit kullanıyorum, ama bunun dışında bahçem için kemik unu'da kullanıyorum,
kemik unu kullanarak bahçeme kalsiyum ve fosfor vermiş oluyorum, organik olarak...
b)Solucanların yaşaması için ortama yaratıyor, besliyorum, biliyorsun ki solucanlar toprağı havalandırıyor ve
gübresi çok faydalı.
c)Parklarda çim biçme makinesi ile çimleri biçen belediye görevlileri çimleri büyük çuvalara koyuyor, onları
istiyorum bahçeme büyük bir çukur kazıp içine çimleri koyup toprakla kapatıyorum.
d)Arkadaşlarımdan güvercin gübresi alıp, şerbet yapıyorum, az güvercin gübresi koymak lazım, fazlası
çok çok zararlı...

4-İnternette leonarditin kullanımıyla ilgili videolar seyrettim, onlar bahçeye tohum serper gibi serpiyorlardı.
Avuçlayıp atıyorlar ama fazla değil. Gözünde canlandırmışsındır. Bende bunu ölçü aldım.

Umarım faydalı olmuşumdur.
542709
Bu toprağı eliyorum...

serdar1984
25-03-2015, 09:04
Sayın Serdar1984; hoş geldiniz şeref verdiniz sayfama.
Öncelikle söylemek istiyorum ki, bende eski bir güvercin besleyicisiyim.
Gençlik yıllarımda uzun bir süre besledim, o zamanlar ben yolda normal yürüyemezdim:D
Yürürken gözüm hep evlerin çatısında olurdu:D güvercin aramakta, bu sizin içinde geçerli mi?
Şimdi sorularınıza gelicek olursak, gerçi siz sorularınıza cevabını da vermişsiniz...

1-Evet, toprağı elemekteki amaç köklerin rahat etmesi için ortam yaratmak, benim küçük taşlarla bir derdim yok,
küçük taşlar zaten olmalı, eğer dikkat edicek olursanız benim eleğim, kum eleği değil.
Hatta ikinci eleğim kare şeklinde ben yaptım yani hazır değil, her iki eleğiminde tel aralıkları geniş.

2-Evet, dere kumu yerine perlitte olabilir, ama ben tohumdan üretimde kullanıyorum, şaşırtma yapıp daha büyük
viyolde verimli topraklı ve perlitli bir dönem daha geçirtiyorum.

3-a)Evet, hayvan gübresi ve leonardit kullanıyorum, ama bunun dışında bahçem için kemik unu'da kullanıyorum,
kemik unu kullanarak bahçeme kalsiyum ve fosfor vermiş oluyorum, organik olarak...
b)Solucanların yaşaması için ortama yaratıyor, besliyorum, biliyorsun ki solucanlar toprağı havalandırıyor ve
gübresi çok faydalı.
c)Parklarda çim biçme makinesi ile çimleri biçen belediye görevlileri çimleri büyük çuvalara koyuyor, onları
istiyorum bahçeme büyük bir çukur kazıp içine çimleri koyup toprakla kapatıyorum.
d)Arkadaşlarımdan güvercin gübresi alıp, şerbet yapıyorum, az güvercin gübresi koymak lazım, fazlası
çok çok zararlı...

4-İnternette leonarditin kullanımıyla ilgili videolar seyrettim, onlar bahçeye tohum serper gibi serpiyorlardı.
Avuçlayıp atıyorlar ama fazla değil. Gözünde canlandırmışsındır. Bende bunu ölçü aldım.

Umarım faydalı olmuşumdur.
542709
Bu toprağı eliyorum...

öncelikle önemseyip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim size:) topragı çok seviyorum ama kontrolsüz güç güç değildir bununda farkındayım bilerek bişiler yapmaya çalışıyorum sizin gibi bilgisi olan forum arkadaşlarımdan yardım almaya çalışıyorum :) güvercin konusunda evet çocuklugum aynı siizn gibi güvercin beslemek çatılarda güvercin peşinde geçti sayılır şu an beslemiyorum ama hala gözüm gökyüzüne dalıyor arada bir güvercin görünce :) tohumdan fide yetiştirdiğiniz toprak farklımı **** nasıl bir toprak kullanıyorsunuz ? :)

telato
25-03-2015, 21:46
öncelikle önemseyip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim size:) topragı çok seviyorum ama kontrolsüz güç güç değildir bununda farkındayım bilerek bişiler yapmaya çalışıyorum sizin gibi bilgisi olan forum arkadaşlarımdan yardım almaya çalışıyorum :) güvercin konusunda evet çocuklugum aynı siizn gibi güvercin beslemek çatılarda güvercin peşinde geçti sayılır şu an beslemiyorum ama hala gözüm gökyüzüne dalıyor arada bir güvercin görünce :) tohumdan fide yetiştirdiğiniz toprak farklımı **** nasıl bir toprak kullanıyorsunuz ? :)

Cocopeat, perlit karışımı bir toprak kullanıyorum. Cocopeat yerine torf'da olabilir, ilk planda toprağın çok verimli olması pek gerekli değil, önemli olan değişken olmayan
bir ısıda toprağı nemli tutmak...

aleydi
25-03-2015, 21:51
Bir kere daha ne kadar yolun başında olduğumu anladım .İyi ki Serdar1984 sormuş , sizde çok güzel cevaplamışsınız . Çapa yaparken gördüğüm soluncanları bir kaba koyup , bahçemin dışına atıyordum :) .Bahçeden biçtiğimiz çimleri de aynı şekilde :) .Bahçedeki büyük taşları ayıklarken yan komşumuz görüp , ( drenaj yapıyor öyle kalsın ) demişti :) Kemik unu ve leonarditini ilk defa duyuyorum :) .Sadece toprağa hayvan gübresi , onuda elemeden rastgele üstüne serperek . Bu şartlarda fide ve sebze yetiştirebildiğime dua etmem gerek :) .Sebzeler daha kanaatkar galiba , çünkü onlarda sorun yaşamadım . Fakat çok güzel çiçekler yetiştiremememin sebebi bunlar olabilir. Güvercin gübresi yerine tavuk gübresi olabilir mi . Ablamın tavukları var ondan alıcam :) Fideler içinde güvercin gübresi ve kemik unu kullanıyormusunuz .

telato
26-03-2015, 20:50
Dün mesajınızı okudum, hemen cevap yazmakta istedim ama yazmamak için tuttum kendimi:D
Çünkü çekeceğim bu fotoğraflarıda görmenizi istedim.
543088

543089

(1)-Çiçek bahçemdeki toprağın havadarlığını görebiliyormusunuz, ben yapmıyorum bunu, onlar yapıyor...
SOLUCANLAR...Okuduğum bir çok yazıda onlar için şu şekilde tabir kullanılıyor''Bahçeyle ilgilenen kişilerin en büyük dostu solucan'lardır.''
Solucanlar için böyle denmesine sonuna kadar katılıyorum, onları bahçemizde beslemek görevimiz olmalı, eğer bahçenizden daha çok verim almak
istiyorsanız bu konunun üzerine eğilin.

(2)-Şerbet yapmak için güvercin gübresi yerine tavuk gübresi kullanabilirsiniz, Şerbet yaparken güvercin gübresi ve su oranı 1/10 olmalıdır
ve bu karışımdan sonra bir kaç gün bekletin.
UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez.

(3)-Kemik unu'nu bahçenize 3-4 ay önceden serpmelisiniz, 3-4 ay sonra ayrışıyor.

543090

543091

Gölgeli çiçek bahçemin dışında bile dolaşıyorlar keratalar:D

aleydi
26-03-2015, 21:08
Çok emek verdiniz .Düzenli ve çok güzel oldu bahçeniz. Soluncanları oldum olası severim .Zarar vermeye asla kıyamam . Bizim bahçede çok fazla oldukları için ,toprak verimli galiba :) . Bitkilerin köklerine zarar verdiklerini düşünüp tek tek toplayıp , karşıdaki boş arsaya atıyordum :).Teşekkür ederim

telato
26-03-2015, 22:24
Evet bahçede fazla solucan olması normal pH değerleri yakınlarında olduğunu gösterir. Toprağın pH değerinin yüksek
(7.0 ve üzeri) veya düşük (6.5’ den düşük) olması bitki gelişimini, toprakta bitki besin maddesi yarayışlılığını ve bitkilerce
besin maddesi alımını etkilemektedir.

YeniGine
26-03-2015, 23:01
Dolaşan, keratalar solucanlar mı Sayın telato?

Muda
26-03-2015, 23:14
Dana önce yazmıştım. Güvercin gübresini bir kere kullandım. Minik kurtçuklarım bol miktarda oldu. Bir arkadaşa kaynana topuzunu köklendirerek vermiştim. Nedense hiç büyütemedi. En sonunda da öldü. Aynı saksıya ben iki defa köklendirmiş olduğum aşkın gözyaşları ve başka bir bitki idi sanırım diktim. Bir süre sonra öldüler. Daha sonra sorma ihtiyacı hissettim. Ekstra herhangibir şey koyup koymadığını. Konuşurken birkaç tane güvercin gübresi koyduğun öğrendim. Hangi gübre olursa olsun özellikle kuş gübresinde asit oranı fazla olmakta. Gübrenin en azından bir yıl bir yerde yağmur vs altında yanması gerekmekte. Küçük saksıya konulan birkaç tane güvercin gübresi bile toprağı o kadar dayanıklı bitkilerin bile yaşamasını engelledi. Hemen toprağı atarak saksıyı yıkadım Yerine yeni bitki ve toprak koyarak verdim. Karar sizin.

celalim01
26-03-2015, 23:41
Merhaba telato ,bahçenizde çok harika çiçekler gördük. Bu güzelliklerin devam etmesini temenni ederiz.

Toprak çok önemli elbette ,ne kadar güzel bir toprak varsa her ürün o kadar güzel yetişiyor. Bizim buralarda solucan aramaya çok gerek yok ,sağolsunlar doğal olarak bahçemizde oldukça yoğun bir solucan grubu var.

Daha da artması için uğraşıyoruz. Para verip almadık sonuçta bedava çalışan işçiler bahçemizde.

telato
27-03-2015, 15:42
Dolaşan, keratalar solucanlar mı Sayın telato?

Evet Sayın YeniGine; orası çiçek tarh'ımın dışı, yürüyüş alanı ordaki toprağı bile kabartıyorlar...

TCM
27-03-2015, 15:51
...
UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez...

Ne kadar küçük ?
Ben geçen sene litrelik plastik şişelerde bekletip vermiştim domates, çiçek vs. fidelere, sorun olmamıştı. Bu sene de vermeyi düşünüyorum, yanlışlık yapmayalım.

telato
27-03-2015, 16:37
Merhaba telato ,bahçenizde çok harika çiçekler gördük. Bu güzelliklerin devam etmesini temenni ederiz.

Toprak çok önemli elbette ,ne kadar güzel bir toprak varsa her ürün o kadar güzel yetişiyor. Bizim buralarda solucan aramaya çok gerek yok ,sağolsunlar doğal olarak bahçemizde oldukça yoğun bir solucan grubu var.

Daha da artması için uğraşıyoruz. Para verip almadık sonuçta bedava çalışan işçiler bahçemizde.

Bahçeme hoşgeldiniz Sayın celalim01, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

''Para verip almadık sonuçta bedava çalışan işçiler bahçemizde.'' demeniz hoşuma gitti hatta yüzümde bir tebessüm bile yarattı :D
Çünkü benimkiler pek bedava'da çalışmıyorlar... Tamam para verdiğim falan yok :D
Ama besliyorum onları, Solucanlar muz kabuğu, çay, kağıt ve kartona bayılıyorlar, banada bunları toprağa gömmek düşüyor. :D

Bende sizin bahçenize bakmak istedim ama bulamadım, kum zambağınıza bakıcaktım. güz döneminde hatırlatacağım size.

Tekrardan söylemek istiyorum ki, hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Saygılarımla.

telato
27-03-2015, 18:05
Dana önce yazmıştım. Güvercin gübresini bir kere kullandım. Minik kurtçuklarım bol miktarda oldu. Bir arkadaşa kaynana topuzunu köklendirerek vermiştim. Nedense hiç büyütemedi. En sonunda da öldü. Aynı saksıya ben iki defa köklendirmiş olduğum aşkın gözyaşları ve başka bir bitki idi sanırım diktim. Bir süre sonra öldüler. Daha sonra sorma ihtiyacı hissettim. Ekstra herhangibir şey koyup koymadığını. Konuşurken birkaç tane güvercin gübresi koyduğun öğrendim. Hangi gübre olursa olsun özellikle kuş gübresinde asit oranı fazla olmakta. Gübrenin en azından bir yıl bir yerde yağmur vs altında yanması gerekmekte. Küçük saksıya konulan birkaç tane güvercin gübresi bile toprağı o kadar dayanıklı bitkilerin bile yaşamasını engelledi. Hemen toprağı atarak saksıyı yıkadım Yerine yeni bitki ve toprak koyarak verdim. Karar sizin.

Sayın Muda yukarıdaki mesajınızda (kalın siyah) olarak belirttiğim yerler dışında yazdığınız yerleri, üzülerek söylemek zorundayım ki.
Söylediklerinize katılamıyorum.

Yazdıklarımın arkasındayım...
-Şerbet yapmak için güvercin gübresi yerine tavuk gübresi kullanabilirsiniz, Şerbet yaparken güvercin gübresi ve su oranı 1/10 olmalıdır
UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez

Zaten bir kere kullanmışsınız, ya güvercin gübresini fazla koydunuz, ya da sebzelerin ve bitkilerin boğaz kısmına şerbet ve su dökülmez kuralını çiğnediniz.

telato
27-03-2015, 20:24
UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez.

Ne kadar küçük ?
Ben geçen sene litrelik plastik şişelerde bekletip vermiştim domates, çiçek vs. fidelere, sorun olmamıştı. Bu sene de vermeyi düşünüyorum, yanlışlık yapmayalım.

Sayın TCM; ben fidelere şerbet verilmesini hiç önermiyorum, ben her sene sebzelerime, çiçeklerini açmadan önceki dönemde veriyorum.

telato
27-03-2015, 23:24
543330

Narcissus-Ice Follies (Nergis)

543331

Narcissus-Erlicheer (Nergis)

akçabardak
27-03-2015, 23:43
İkinci fotoğrafta ki nergislere bayıldım, çok şirinler maşallah, bol bol çoğalsınlar dileğimle.

telato
27-03-2015, 23:49
Sayın Pria'dan aldığım nergis, ağaçlar.nette satışı var.

akçabardak
28-03-2015, 07:39
Sayın Pria'dan aldığım nergis, ağaçlar.nette satışı var.

Çoktan siparişimi verdim bile, hayırlısıyla benimde olacak :)

Muda
28-03-2015, 11:25
Sayın Muda yukarıdaki mesajınızda (kalın siyah) olarak belirttiğim yerler dışında yazdığınız yerleri, üzülerek söylemek zorundayım ki.
Söylediklerinize katılamıyorum.

Yazdıklarımın arkasındayım...
-Şerbet yapmak için güvercin gübresi yerine tavuk gübresi kullanabilirsiniz, Şerbet yaparken güvercin gübresi ve su oranı 1/10 olmalıdır
UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez

Zaten bir kere kullanmışsınız, ya güvercin gübresini fazla koydunuz, ya da sebzelerin ve bitkilerin boğaz kısmına şerbet ve su dökülmez kuralını çiğnediniz.

Ben sadece lise yıllarında bir kere güvercin gübresi kullandım. Saksı içinde minik minik beyaz böcekler çıktı.

Verdiğim saksıya da birkaç tane güvercin gübresi toprak üzerine kullanılmış. Daha sonra ben onu attım. Ona rağmen o toprakta iki tane köklenmiş bitki yetişmedi.

Hiç bir organik gübre üzerinden bir yıl geçmeden yani yanmadan kullanılmaz. Kullanılmaz mı. Kullanırsınız. Ancak toprağın tolere edeceğinden fazla verildiği zaman eğer yeterli su da verilemiyorsa ağacı bile öldürebilir. Bizzat bu olaya şahit oldum. Kendimin yaptığı değil başkasının yaptığı uygulama ile.

Ben kesinlikle ne tavuk gübresi ne de güvercin gübresi kullanmıyorum. En kuvvetli gübre güvercin gübresi. Duyarbakır karpuzlarının büyüklüğünü ve tadını güvercin gübresi kullanımı ile olmakta.

Burada tavuk gübresini palet haline getirerek satışı yapılmakta. Fırınlanma ve bir kısım yanma işlemi sanırım sağlanıyor. Arkadaşım bahçesine getittirdi.

Tavuk kuş gibi kanatlıların sindirim sistemi kısa olması nedeni ile çok fazla sindirilmeden atılmakta. Aynı şekilde tek boşaltım bulunmakta. Yani idrar ve gaita aynı yerden atılmakta. Asit oranı da bu nedenle yüksek. Özellikle yırtıcı kuşlarda bu oran çok daha fazla olmakta. Kartal, şahin gibi yırtıcı kuşlar yedikleri hayvan ve kuşları olduğu gibi biraz parçalayarak tüy kemik vs. yiyebildiği oranda yemekteler. Bu nedenle hepsinin sindirilebilmesi için asit oranı aşırı yüksek olmakta. Kemiği eritebilecek kadar yüksek. Bu asit nedeni ile yırtıcı kuş kafeslerinde bir kısım demirler bu nedenle eriyebilmekteler.

Sûz-i Dilârâ
28-03-2015, 12:06
Sayın telato, sizden gelen sümbülteber büyümeye başladı, geldiğinde tek yapraklı bir soğancıktı şimdi ikinci yaprağı çıkarıyor nasıl seviniyorum bilseniz, bir de pembe açarsa çiçeği değmeyin keyfime.

Glayör de başparmak boyunda uzadı, sparaxis ve triteleria (doğru yazmadım muhtemelen) lar da topraklarından başlarını minicik uzatmaya başladılar. ;) Fotoğraf makinemiz bozuk foto yüklemeyi çok isterdim, en kısa zamanda inşallah diyelim. :D

Laleci_03
28-03-2015, 12:13
Bana gönderdikleriniz de Sn. Sûz-i Dilârâ'nın dediği gibi oldular Telato ağabeyim, tekrar çoooook teşekkür ederim size ;)

pria
28-03-2015, 13:08
İkinci fotoğrafta ki nergislere bayıldım, çok şirinler maşallah, bol bol çoğalsınlar dileğimle.

Gelecek yıl bahçenizde açtıklarında daha da bayılacaksınız benim ''Erlicheer''lere.. :))

telato
28-03-2015, 18:44
Sayın telato, sizden gelen sümbülteber büyümeye başladı, geldiğinde tek yapraklı bir soğancıktı şimdi ikinci yaprağı çıkarıyor nasıl seviniyorum bilseniz, bir de pembe açarsa çiçeği değmeyin keyfime.

Glayör de başparmak boyunda uzadı, sparaxis ve triteleria (doğru yazmadım muhtemelen) lar da topraklarından başlarını minicik uzatmaya başladılar. ;) Fotoğraf makinemiz bozuk foto yüklemeyi çok isterdim, en kısa zamanda inşallah diyelim. :D
Bana gönderdikleriniz de Sn. Sûz-i Dilârâ'nın dediği gibi oldular Telato ağabeyim, tekrar çoooook teşekkür ederim size ;)

Sizler böyle dediğinizde emin olun ki, bende mutlu oluyorum.
Sevincinizi paylaşıyorum...

telato
28-03-2015, 18:52
543639

Gelecek yıl bahçenizde açtıklarında daha da bayılacaksınız benim ''Erlicheer''lere.. :))

Sayın Pria; Şikayetçiyim, sizden aldığım Erlicheer nergisten...

Çünkü

Çok güzel, mis gibi kokuyor bunlar :D

telato
28-03-2015, 20:33
Elemede son durum...

543637

Eleme işinin 2/3 'ü tamamdır.

543638

Bu kadar-cık kaldı:D

celalim01
28-03-2015, 23:15
Ben henüz bahçe sayfası açmadım . Resimde yüklemedim o nedenle doğrudur göremediniz. Şuan bahçe resimlerimi hazırlamaya başladım. Çiçeklik yaptık ,boyadım ahşap ve profil birlikte kullanarak.

Malum don sonrası çiçekler daha yeni kendilerini bulmaya başladı. yapmam gereken bir miktar daha düzenleme var bahçede.

celalim01
28-03-2015, 23:16
Verebileceğim 2 kum zambağı soğanı biri sizin diğeri sakdağ'a ayıracağım.

Fransa
29-03-2015, 17:23
kucuk alanda cok buuyk isler yapmisisniz

telato
29-03-2015, 17:53
kucuk alanda cok buuyk isler yapmisisniz

Sayın Fransa; Çok teşekkür ederim.

telato
29-03-2015, 23:33
Seneye hazırlık...

543922

İlk defa deniyorum, bu ürün etiketleriyle aynı tür nergisleri topraktan çıkartırken karıştırmayacağım.
Ve çıkardığım aynı tür nergisleri, her yıl aynı toprak altı sepetinde ekeceğim, karışıklığa mahal vermeyeceğim.
Önümüzdeki yıllar aynı tür nergisler yanyana açtığında, daha güzel bir görüntü verecek.

(Şimdilik açan nergislerim bunlar...)

aleydi
30-03-2015, 00:49
Sn Telato , bizim arka sokakta arkadaşımın kayın validesi var .75_80 yaşlarında . O yaşında bütün bahçe işleriyle kendisi ilgileniyor . Evin dışından bahçenin tamamını görmek mümkün olmuyor . Lakin bizim kaldırımları belediye toprak doldurup bıraktı ekelim diye. O teyzenin kaldırımında . Yıl boyu hiç çiçek eksik olmuyor . Nasıl bir düzenle ekiyorsa ( bu yaz gidip kendilerinden feyz almayı düşünüyorum ). Bahar çiçekleri , sonra yaz ve sonbahar . Birinin ömrü bittiğinde diğeri çiçeklenmeye başlıyor .Belli bir sıraya göre ekmiş , fakat üstte gelmiyorlar .Sizin sisteminizde çok güzel olmuş . Aynı türler yan yana geldiğinde çok daha güzel görüntü oluşuyor .

telato
30-03-2015, 19:57
Sayın Aleydi; sanırım o teyzeden benimde öğreneceğim çok şey var. Lütfen öğrendiğinizde bizlerle paylaşın.
Çünkü dikim hataları yapabiliyoruz, ya da unutabiliyoruz:(nergislerimin arasında 4 adet güngüzeli çıktı.
Şimdi 2-3 ay sonra nergislerime su vermeyi kesicem ama hemen yanındaki güngüzeline bol su vermem gerekli. (?)
Gerçi ne yapıcağımı buldum ama hiç bu duruma düşmemek gerekliydi ;)

telato
30-03-2015, 22:08
Bugün üçgen çiçek bahçeme Kaplan Çiçeğimi (Tigridia Pavonia) ektim, benim çiçekler her sene bir yer değiştirir. ;)

544084

544085

544086

544087

pria
31-03-2015, 00:32
Ben toprakla uğraşırken hiçbir zaman eldiven kullanmam..
Hatta, havalar ısınınca ayağımdan terlikleri bile atar, yalınayak çalışırım ve bayılırım böyle çalışmaya..
Toprağa dokunmak lazım..İnsan vücudunda biriken zararlı elektriği başka türlü boşaltamazsınız..
Yani, bir nevi topraklama yapmak insanı çok rahatlatır..

Eldivenlerinizi görünce yazmadan edemedim sayın telato..:)) Selamlar..

TCM
31-03-2015, 08:27
@pria, "toprağa temas etmeliyiz" konusunda size kesinlikle katılıyorum ancak 'çalışma esnasında' eldiven kullanmak, hatta koruyucu gözlük kullanmakta fayda var.

telato
31-03-2015, 18:34
Yazdıklarınıza katılıyorum, ben iş'im nedeniyle eldiven takıyorum, müşterilerle birebir diyaloğa giren birisiyim.
Eldiven takmazsam, tırnaklarım toprak doluyor, ağaçlardan çalılardan elim çiziliyor, kesiliyor. Bide biraz sakar:o olunca eldiven
takmak şart oluyor. Hergün toprakla uğraşan birisi olarak ben istemezmiyim toprağa dokunmak.
İsterim elbette...
Evde kedilerimi bile gönlümce mıncıklıyamıyorum, kediler çizer diye. Bizim ailenin elini bir görseniz...
Herkesin eli harita gibi :D

telato
31-03-2015, 19:40
544174

3-Nisan Cuma günü Bahçe Dünyası Fuarı (http://www.bahcedunyasifuari.com/tr/index_popup.php)ndayım, İstanbulda olupta bilsem:Dbende giderdim diyenler için önceden haberdar etmek istedim. :D

eneskrky
31-03-2015, 20:59
sayın telato abicim üzcretlimi ?
Ve fuarda neler var ? :)

telato
31-03-2015, 21:08
sayın telato abicim üzcretlimi ?
Ve fuarda neler var ? :)

Telefon ettim, ücretini öğrenmek için o zaman daha belirlenmediğini söylediler, ben bahçe çiçekleri ve bahçe aletleri için gidiyorum, ablamla birlikte...

eneskrky
31-03-2015, 21:24
bende gide bilirim ama kesin değil :)

telato
02-04-2015, 10:56
Çiçek soğanlarımıda aldım, tam 21 çeşit...

544444

Benden mutlusu yok :D :D :D

çiçeksever
02-04-2015, 13:53
Hazineleri siz almışsınız:D:D:D

çiçeksever
02-04-2015, 13:54
Neler vardı. Fiyatlar uygunmuydu ?

eneskrky
02-04-2015, 17:58
hayırlı olsun telat abim :D aldın demek

telato
02-04-2015, 21:12
Hazineleri siz almışsınız:D:D:D

Neler vardı. Fiyatlar uygunmuydu ?

Evet tam bir hazine:D neler yok ki...
Ağlayan kalpler, noel gülü, katmerli güngüzeli, sarı örümcek zambağı v.s.

Sanırım bu türlere fazla talep yok, üretimide zor olunca, fiyatlarda haliyle yükseliyor.

telato
02-04-2015, 21:19
hayırlı olsun telat abim :D aldın demek

Teşekkür ederim enesciğim, o kadar çeşit arasından bulmak ve seçmek ne kadar zormuş :D
4 saat kaldım:Dtabi ki keyfini çıkarta çıkarta kaldım:D

eneskrky
02-04-2015, 21:39
:D bilirim o duyguyu :D ellerimle tektek inceledim saatlerce o kutuları paramın yattiğince en güzellerinden aldım :D çok mutlu edicekler beni inşallah

telato
03-04-2015, 08:14
:D bilirim o duyguyu :D ellerimle tektek inceledim saatlerce o kutuları paramın yattiğince en güzellerinden aldım :D çok mutlu edicekler beni inşallah

İnşallah enesciğim inşallah :D

-----------------------------------------------------------------------------------

Benim içinde hazırlık başladı, birazdan fuara gitmek için evden çıkıcağım.
Neredese istanbulun bir ucundan diğer ucuna yolculuk, gerçi metrobüsle gideceğim için o kadar uzun sürmeyecek.
Bende uzun bir süredir metrobüsede binmemiştim...

Bilgisayarı kapatıyorum ve yolculuk başlıyor:D

yalper
03-04-2015, 13:14
birazdan fuara gitmek için evden çıkıcağım.
Neredese istanbulun bir ucundan diğer ucuna yolculuk, gerçi metrobüsle gideceğim için o kadar uzun sürmeyecek.
Bende uzun bir süredir metrobüsede binmemiştim...

Bilgisayarı kapatıyorum ve yolculuk başlıyor:D

izlenimleri bekliyoruz, eğer güzelse yarın gitmeye çalışalım

aleydi
03-04-2015, 16:16
Bir arkadaşım gitmiş . Çiçek satışı yokmuş fuarda :( . Anadolu da olsa bende gidecektim . iyi ki gelmemişsin dedi .

telato
03-04-2015, 21:45
Beylikdüzü Tüyap - Bahçe Dünyası Fuarı

544638

Keşke çok büyük hayaller içinde olmasaydım, oysa ne büyük sevinç ve heyacanla gitmiştim.
Sizleri fuarlar konusunda olumsuz etkilemek istemiyorum. Ama ortada bir gerçek var.
Ve bu gerçek beni tam bir hayal kırıklığına uğrattı.

544639

Tüyapta 12 adet salon var, bunun sadece 1 salonu bahçe dünyasına ait, ondada genelde bahçe mobilyaları var,
sadece bir yerde çiçek soğanları var, onlarında zamanı geçmiş, lale-sümbül vs. soğanı satılıyor,
bir yerde de ortanca ve meyve ağaçları var başka hiç bir şey yok...

544640

Çok acımasız olmamalıyım:Dbeğendim diyebileceğim bir yer var, toprak ve gübre satılıyor, orayı ve fuarda olan
bir kaç çeşit çiçeğide Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler sayfasında paylaştım.

telato
04-04-2015, 00:15
Bu sene bahçemin bu bölümünü lale bahçesi yaptım;)lalede zirve yaptım.

544671

akçabardak
04-04-2015, 00:39
Hepsi açınca tam bir şölen olacak, çok güzeller.

YeniGine
04-04-2015, 01:05
:) Hepsi açınca lale tarlası, maşallah!..
Soğanlar bu sene mi aldınız, geçen senelerden kalanlar mı?

Laleci_03
04-04-2015, 07:14
Bu sene bahçemin bu bölümünü lale bahçesi yaptım;)lalede zirve yaptım.

Telato ağabeyim aklımı başımdan aldın vallahi :eek: :D

telato
04-04-2015, 07:33
Sayın Akçabardak ve Sayın YeniGine;
Bende sizler gibi düşünüyorum, hepsi açınca çok güzel bir :D görüntü ziyafeti sunacak bizlere...
Bunlar geçen sene fotoğrafını paylaştığım lalelerin yavruları.
Sizler biliyorsunuzdur ama bilmeyen arkadaşlar için söylemek istiyorum. Çünkü çok bilmeyen arkadaşımız var.
Açan lale soğanı ölür, yanından 3-4 adet yavru soğan verir.

544714

Eğer geçen seneki gibi laleler bir gelişim gösterirse ben ne yapayım:D o kadar laleyi...
Sabah 07:00 itibariyle böyleler...

telato
04-04-2015, 07:56
Telato ağabeyim aklımı başımdan aldın vallahi :eek: :D

Ben unutmadım:D eğer Sayın Akçabardak'ın bahçesindeki lale beyaz çıkmazsa siyahınıda beyazınıda (Beşiktaş) ben göndereceğim sana. Söz...

Laleci_03 kardeş bak, geçen sene lale sayfasında aramızda nasıl bir diyalog geçmiş.

Telato (http://www.agaclar.net/forum/1261953-post1113.htm)

Laleci_03 (http://www.agaclar.net/forum/1261954-post1114.htm)

Telato (http://www.agaclar.net/forum/1263745-post1121.htm)

Laleci_03
04-04-2015, 08:17
Telato ağabeyim ne desem bilemedim, ama hayır diyemem yani :D Beşiktaş kardeşliği :D

Diyaloğa bakınca hemen hatırladım zaten unutmak mümkün mü Telato ağabeyim :D

telato
04-04-2015, 08:23
Hoşuma gitti bu iş:D Beşiktaş kardeşliği:D Güzelmiş:D

akçabardak
04-04-2015, 09:08
Arkadaşlar ben de unutmadım :D sözüm hala sözdür, her gün çıkıp bakıyorum ama hala rengini belli edemedi, pek nazlı çıktı :D ağırdan alıyor biraz ama eninde sonunda açacak :dilli:

telato
04-04-2015, 09:58
Arkadaşlar, ne kadar güzel değil mi? Burda her yaştan insanlarız, çiçek ve doğa sevdasıyla bir aradayız, yan yanayız, el eleyiz...

Laleci_03
04-04-2015, 21:28
Arkadaşlar, ne kadar güzel değil mi? Burda her yaştan insanlarız, çiçek ve doğa sevdasıyla bir aradayız, yan yanayız, el eleyiz...

Güzel olmaz mı Telato ağabeyim hatta güzelden çok öte bir şey bu birliğimiz ;)

telato
04-04-2015, 21:56
Ve nihayet eleme bittiiii :D Gözüm aydın :D :D :D

544800

telato
04-04-2015, 22:21
544805

Cyclamen (Siklamen)

544806

Ranunculus (Düğün Çiçeği)

544807

Narcissus (Nergis)

544808

Hyacinthus (Sümbül)

telato
05-04-2015, 22:06
545144

Bugünkü ilk iş, elediğim toprak ile mil'li toprağı karmak, sonrasında bahçeye yaymak.

545145

Çuvalların içindeki gübreler ıslanmış, onları havalandırıyorum.

545146

Bahçeme önce Leonardit ve kemik unu serpiyorum, sonrasında gübreleri eliyorum ve bahçeye seriyorum.

545147

Artık beklemedeyim, eleme yaptığım için önümüzdeki 1 aylık dönemde bahçe toprağımda düzensiz çökmeler olabilir,
fideleri dikmeden önce toprağı birkez daha havalandıracağım sonrasında toprağımı düzleyip, fidelerimi
toprağımla buluşturacağım.

telato
05-04-2015, 22:41
Çiçek soğanlarımın hepsini ektim bugün...

545162

545163

545164

545165

545166

telato
05-04-2015, 22:43
545167

545168

545169

545170

545171

Artık güzel günler bekliyor beni :D

İsmail Kuzucu
05-04-2015, 23:10
Bereketli olsun, çiçeklerini görmek ümidiyle. :)

telato
05-04-2015, 23:25
Teşekkür ederim İsmail bey.

akçabardak
06-04-2015, 00:09
Sayın telato merak ettiğim neden sepetlerle birlikte dikiyorsunuz soğanlıları... merakla takip edeceğim çiçeklerinizi, bol çiçekler dilerim.

telato
06-04-2015, 08:08
Sayın Akçabardak; bu sepetler çiçek soğanları için üretilmiş, yapı marketlerde satılan bir ürün.
Çiçek soğanlarının dikiminde ve özellikle çıkartımasında çok kolaylık sağlıyor, soğanların kaybolmasını ve karışmasınıda önlüyor.
Her sene ister-istemez çiçeklerimin yerleri değişiyor, bu yüzden bu sepetler benim için bir ihtiyaç...

Laleci_03
06-04-2015, 13:06
Hadi hayırlısı Telato ağabeyim, çok güzel olacak inşallah, çok :rolleyes:

telato
06-04-2015, 17:34
İnşallah kardeşim inşallah

545340

Laleci_03
06-04-2015, 17:39
Telato ağabeyim süpersin yaa süpersiiiin :D Ne güzel de yakışmış oraya Laleci :D :D

akçabardak
06-04-2015, 19:11
Laleci03 kardeşim işi garantiye bağladın :D hadi hayırlısı bakalım :D senin adına sayın telatoya ben de teşekkür ederim. Ne güzel bir paylaşım, birimizde yoksa diğerimizde olması demek, hepimizde olması demek.

Laleci_03
06-04-2015, 19:30
Aynen Akçabardak ablacım çok haklısın ;)
Benim siyah laleler de açmak üzere yarın onları da atarım sayfaya :D

telato
06-04-2015, 20:01
Şimdi benim anlamadığım birşey var :D:D:D siyah ve beyaz laleleri biz ne zaman buluşturcaz.

Ben nede olsa artık işaretledim, soğanları çıkartırken beyazın hangi soğan olduğunu bileceğim:D ona göre çıkartıp Laleci_03'e göndereceğim:D doğru biliyorum değil mi?

Laleci_03
06-04-2015, 20:05
:D:D Ben de öyle düşünmüştüm Telato ağabeyim :D Aynı şeyi ben de benim siyah laleye uygulayacağım :D

telato
06-04-2015, 20:57
Oxalis (Süs Yoncası)

545369

545370

545371

tolgahan83
06-04-2015, 23:03
Sayın telato 21 çeşit soğanınızı nereden aldınız?

telato
06-04-2015, 23:47
Sayın Tolgahan83; Sorunuzun cevabını özelden yazdım.

telato
07-04-2015, 07:59
Sanırım Sayın tolgahan83;
21+7 'den söz ediyor:D:D:D 21'in yanına bir de 7 ekledim:D insan dayanamıyor, tutamıyor kendini, tam bir hastalık bu iş :D

çiçeksever
07-04-2015, 08:14
Sayın telato sepetleri nereden aldınız? Bayağı güzel fikir.

telato
07-04-2015, 08:23
Sayın Çiçeksever; bu sepetler büyük yapı marketlerinde satılıyor, bir kaç tanesinde gördüm, bu gördüğünüz sepeti bauhaus'tan aldım.

serdar1984
07-04-2015, 09:55
valla helal olsun size çok emek sarfettiniz kendi bahçem kadar seviniyorum bahçeniz geliştikçe zaten renklenmeye başladı azar azar :) inşallah biraz deneyimden sonra bende fotograf paylaşmaya başlayacagım sizin gibi :)

Sûz-i Dilârâ
07-04-2015, 11:12
Bu bahçede en çok hoşuma giden sayın telato, sadece çiçeği, böceği değil toprağın hazırlanışını da aşama aşama göstermeniz. ;) Böylece biz bahçesiz üyeler de ileride bizi bekleyen işleri fotoğraflı bir anlatımla görmüş oluyoruz:D Fikir ediniyoruz.

Bu arada sepet işi çok akıllıca. Aklıma yazdım ilerisi için.

Oxalis (süs yoncası) burada her bahçede, var. Sarısı, pembesi, mor yapraklısı olağanüstü hızlı tohum üretip çoğalıyor ve çimleniyor. Benim saksılarımda da kendiliğinden biten bir sürü süs yoncası var. Bir tanesi hariç hepsini söktüm. Çok üregen (arsız:D) saksıyı sarıveriyor. Bıraktığım oxalis de minicik boyuna bakmadan onlarca tohum üretti, bu kapsülleri yarıp silahla sıkar gibi etrafa saçıyor:D

Hadi kolay gele, bu bahçe, balkon, saksı, çiçek-böcek işi bitmez. Benim tam bitti artık rahatım derken sil baştan temizlediğim oda toprağa bulanıyor :) sizin bahçeyi düşünemiyorum :)

telato
07-04-2015, 20:01
Sayın Serdar1984 ve Sayın Sûz-i Dilârâ;
İçten ve samimi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Lütfen arkadaşlar gaza getirmeyin beni:D iş bitti derken, bu şevk'le kazacak yer:D elenecek toprak arıyorum:D:D:D

telato
08-04-2015, 10:03
545623

Hatırlayacak olursanız, burada çok güzel bir renge sahip Sardunyam vardı... evet vardı ama koruyamadım:( Bu sene istanbul çok kış yaptı, dallarını
naylon ve poşetlerle kapattım, toprağa kökler zarar görmesin diye malçlamada yaptım ama sonuç nafile... Koruyamadım:( üzgünüm...

545624

Bu sene burası için farklı bir uygulama içersindeyim, ÇİLEK'lerimi buraya ektim, sarkan çileklerin olmasıda hoş bir görüntü vereceği düşüncesindeyim:D

545625

Diğer çileklerimin de yayılmasını kontrol etmek için saksıda büyümesine olanak tanıyorum.

545626

tolgahan83
08-04-2015, 12:06
Sayın telato kargom geldi.

Sûz-i Dilârâ
08-04-2015, 12:06
Sardunyaların kışın içeri alınması ve ısıtmasız bir ortamda donlardan korunması gerekir.
Kışın ev içinde güneş alan pencere önlerinde de gayet güzel gelişen ve çiçeklenen zahmetsiz, nazsız bir güzeldir aynı zamanda. ;)

Güzelim sardunyama (kusura bakmayın ama biraz sahiplenmiştim onu:D) çok yazık olmuş. :(

Çileklerinizden güzel verim alırsınız inşallah diyelim artık :)

tolgahan83
08-04-2015, 12:20
Bunlarda hazinelerim.

telato
08-04-2015, 13:15
Sayın Tolgahan83; sizin kargonuzu dün için kargoya vereceğini söyledi, ne kadar çabuk izmire gitmiş:D
vay vay:D vay neler görüyorum orda, Amaryllisler, Dicentra, Helleborus, Tigridia...
Bugünde sizin gününüzdür sanırım:D Sizden mutlusu yok:D

tolgahan83
08-04-2015, 13:35
Evet sayın telato,pembe müge, katlı müge,ismene,ixia, balık kılçıgı beyaz atlas görmemişin çiçeği olmuş herkesle paylaşmış.

tolgahan83
08-04-2015, 13:41
Birde bu topraktan aldım ama sadece lif gibi duruyor acaba içine diğer torflardan karıştırsam mı?

telato
08-04-2015, 14:38
Bu toprak dediğiniz torf, tek başına besin değeri çok düşüktür, bunu bahçe toprağıyla karıştırın, hatta perlitte koyup üçlü bir karışım oluşturun, ben sizin yerinizde olsaydım, böyle yapardım, ama sizin bileceğiniz iş...

tolgahan83
08-04-2015, 15:57
Bir ,tanede nazarlık çok üzücü,ama Samet bey telefi edecek inşallah.Dediğiniz gibi bende torf karıştıracağım içinde perlit var Samet bey çok övdü ondan aldım.:(

telato
08-04-2015, 18:52
Gartengold iyi bir marka, bu alandaki en iyi torflardan biri...
Tolgahan kardeşim, yanlış yazmışsın sanırım, Gartengold zaten torf, iyi bahçe toprağıyla karıştırman gerekli...
O amaryllis soğanı nasıl bozulmuş bir günde ilginç...

tolgahan83
08-04-2015, 19:32
Sayın telato Samet bey çürük soğan vardı ben onu ayırmıştım yanlışlıkla karışmıştır dedi, bir günde bozulmaz tabi.Gartengoldun torf olduğunu biliyorum ama daha önce aldıklarıma benzemiyor cocopeat gibi.Sayın telato bugün sayfanızı da sizi de çok muşgul ettim kusura bakmayın.

telato
08-04-2015, 20:27
545746

Aralıklarla olsada iki gündür istanbulda yağmur vardı, bahçem yarayışlı bir hal almaya başladı.

telato
08-04-2015, 21:40
Bazıları büyüme ve gelişme dönemindeler...

545788

Iris Hollandica (Süsen)

545789

Fritillaria Imperalis (Ters Lale)

545790

Leucojum Aestivum (Göl Soğanı)

545791

Calla (Gala)

serdar1984
09-04-2015, 09:58
sizde ters lale dikmişsiniz;) bulursam bende dikecegim zamanı geçmedi umarım :confused: forumda bir arkadaşımız daha dikmiş gerçekten çok güzel bir görüntüsü vardı :)

B e t ü l
09-04-2015, 11:02
Çok düzenli,güzel ve rengarenk bir bahçe olacak...
Gözlerimiz bayram edecek. Kolay gelsin.

telato
09-04-2015, 20:00
sizde ters lale dikmişsiniz;) bulursam bende dikecegim zamanı geçmedi umarım :confused: forumda bir arkadaşımız daha dikmiş gerçekten çok güzel bir görüntüsü vardı :)

Sayın Serdar1984; ters lale sonbahar soğanları arasında, şu an bulabilmeniz çok zor.
İstanbul şartlarında (düşük rakım) yetiştirilmeside kısıtlı olan çiçekler arasında, sizin ters lale yetiştirmenizdeki hevesinizi kırmak istemiyorum ama bu yazı ters lale hakkında çok şey anlatıyor.

''Ters Lale Soğanı Hakkında bilginiz var mı?
Bahçe ve saksı çiçekçiliği dünyasındaki yetiştirilmesi en zor bitkilerden birisi şüphesiz ters lalelerdir. Lale, hali hazırda yetiştirilmesi ve çoğaltılması oldukça zahmetli bitki iken, aynı familyadan gelip tamamı ile farklı özellikler taşıyan ters laleler ise toprak yapısından bulunulan noktanın rakımına kadar pek çok ayrıntıya göre şekillenmekte ve sahibini bir hayli uğraştırmaktadır. Profesyonel yetiştiricilerin bile ideal ters laleyi elde edene kadar onlarca lale soğanı harcadığı düşünüldüğünde bu uğurda gösterilmesi gereken emek ve harcanacak zaman belirgin olarak görülmektedir.

Düşük rakımlı bölgelerde ters lalenin yetişmesi ancak kısıtlı biçimde sağlanabilmektedir. Köklerin toprağa yayılması ve çiçeğin ideal biçimde açılması için gereken yüksek irtifa ve toprak türü, deniz seviyesine yakın noktalarda elde edilemediğinden istenen sonuca ulaşmak bir hayli zor olmaktadır. Her evresinde suya çok hassas bir yapı sergileyen ters lale soğanları, gelişmiş evreye gelinceye kadar periyodik sulama ve gübreleme işlemleri gerektirmektedir.''
Kaynak: Düzcenin Sesi

Peki bana siz niye yetiştiriyorsunuz derseniz:o benimde istanbulda yetiştiremediğim soğanlardan biri:( bu sene aldığım soğan değil, bu soğanı açtırabilmek için her sene farklı varyasyonlar deniyorum, arkadaşım açtırmayı başardı;) bende çok açmasını istiyorum:D

telato
09-04-2015, 20:04
Çok düzenli,güzel ve rengarenk bir bahçe olacak...
Gözlerimiz bayram edecek. Kolay gelsin.

Sayın Betül; iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

telato
09-04-2015, 21:39
Lalelerim...

545943

545944

545945

eneskrky
09-04-2015, 21:49
şahane görünüyor bahçen abim :D

telato
09-04-2015, 23:03
Teşekkür ederim enes kardeşim.

serdar1984
10-04-2015, 09:07
Sayın Serdar1984; ters lale sonbahar soğanları arasında, şu an bulabilmeniz çok zor.
İstanbul şartlarında (düşük rakım) yetiştirilmeside kısıtlı olan çiçekler arasında, sizin ters lale yetiştirmenizdeki hevesinizi kırmak istemiyorum ama bu yazı ters lale hakkında çok şey anlatıyor.

''Ters Lale Soğanı Hakkında bilginiz var mı?
Bahçe ve saksı çiçekçiliği dünyasındaki yetiştirilmesi en zor bitkilerden birisi şüphesiz ters lalelerdir. Lale, hali hazırda yetiştirilmesi ve çoğaltılması oldukça zahmetli bitki iken, aynı familyadan gelip tamamı ile farklı özellikler taşıyan ters laleler ise toprak yapısından bulunulan noktanın rakımına kadar pek çok ayrıntıya göre şekillenmekte ve sahibini bir hayli uğraştırmaktadır. Profesyonel yetiştiricilerin bile ideal ters laleyi elde edene kadar onlarca lale soğanı harcadığı düşünüldüğünde bu uğurda gösterilmesi gereken emek ve harcanacak zaman belirgin olarak görülmektedir.

Düşük rakımlı bölgelerde ters lalenin yetişmesi ancak kısıtlı biçimde sağlanabilmektedir. Köklerin toprağa yayılması ve çiçeğin ideal biçimde açılması için gereken yüksek irtifa ve toprak türü, deniz seviyesine yakın noktalarda elde edilemediğinden istenen sonuca ulaşmak bir hayli zor olmaktadır. Her evresinde suya çok hassas bir yapı sergileyen ters lale soğanları, gelişmiş evreye gelinceye kadar periyodik sulama ve gübreleme işlemleri gerektirmektedir.''
Kaynak: Düzcenin Sesi

Peki bana siz niye yetiştiriyorsunuz derseniz:o benimde istanbulda yetiştiremediğim soğanlardan biri:( bu sene aldığım soğan değil, bu soğanı açtırabilmek için her sene farklı varyasyonlar deniyorum, arkadaşım açtırmayı başardı;) bende çok açmasını istiyorum:D

bu bitki yüksekten hoşlanıyor fazla oksijenden sanırım :p genelde doguda yetişiyormuş sanırım soguk hoşuna gidiyor neyseki bizim orasıda ist. en yüksek yeri bakalım seneye kısmetse :rolleyes:

eneskrky
10-04-2015, 18:35
telat abim bi buluşma ayarlıyalım seninle, sözümü yerine getiririm hem mahçubum sana karşı :)

telato
11-04-2015, 19:30
telat abim bi buluşma ayarlıyalım seninle, sözümü yerine getiririm hem mahçubum sana karşı :)

Enes kardeşim bu pazar günü gelebilirsin, yarın çitin tellerini abim boyuyacak bende çıraklığını yapacağım, boya işlerinden abim anlıyor ve cumartesi-pazar günü izinli olduğu için bu haftasonu programımız böyle, bugün boyama işinin yarısını yaptık, inanırmısın bir buçuk aydır her cumartesi-pazar günü ya hava bozuktu ya da yağmurluydu, çitin tellerini bir türlü boyayamamıştık. Bu hafta boyayıp bitircez inşallah.
Gelirsen şu an için görsel anlamda bahçemde görebileceğin fazla bir şey yok ama konu çiçekler, sebzeler ve ağaçlar olunca konuşulacak şey, çok fazla oluyor:D
Sağlıcakla kal...

telato
12-04-2015, 08:49
546309

Toprak karışımım ve Agropomza'mda geldi, Satın almadanda duramıyorum:D 70 m2 için bu çok fazla değil mi? Nedir bu alışveriş çılgınlığı diyebilirsiniz.
Bu kadar çok almamın bir diğer sebebide, bazı arkadaşlarımın sen her şeyin ucuzunu bulabiliyorsun bundan sonra kendine ne alırsan +1 fazlasını al demesi...

İşte +1'ler ve benimkiler :D

telato
12-04-2015, 23:57
Bugün abimle birlikte birbuçuk aydır boyayamadığımız çitin tellerini boyadık, sonrasında havanının güzel olmasını fırsat bilip, toprağı bel ile havalandırdık,
toprağı havalandırmadan önce yere serdiğimiz agropomza (volkanik tüf) da böylece karışmış oldu.

546421

546422

telato
13-04-2015, 20:02
Bahçeye nazar boncuğu asmak...

546630

Adettendir:D

telato
13-04-2015, 21:47
Henüz çiçek açmamış olanlar...

546639

Dicentra (Ağlayan Kalpler)

546640

Helleborus (Noel Gülü)

546641

Hemerocallis (Gün Güzeli)

546642

Echinacea (Ekinezya)

İsmail Kuzucu
13-04-2015, 22:01
Bugün abimle birlikte birbuçuk aydır boyayamadığımız çitin tellerini boyadık, sonrasında havanının güzel olmasını fırsat bilip, toprağı bel ile havalandırdık,
toprağı havalandırmadan önce yere serdiğimiz agropomza (volkanik tüf) da böylece karışmış oldu.

546421

546422

İşte budur, bakımın karşılığını alacağınıza eminim.

telato
13-04-2015, 23:35
Teşekkür ederim İsmail kardeşim. Bende iyi bir toprak yaptığım düşüncesindeyim.
Ama bazen hayatta herşeyi kuralına göre yapsanda...Olmaz ya:(
İşte benim de bu yüzden çekincelerim var...

Bahçemin yanından merdivenler geçiyor, hergün burdan geçen onlarca kişi beni bahçede çalışırken görüyor...
selamını esirgemiyor, ne yaptığımı soruyor:confused:şaka yapıyor:D takılıyor...Herşey iyi hoşta..

İsmail kardeşim, neden çekiniyorum biliyormusun, Mahalleliyle sohbet ede ede..
Mahallelinin de benden bir beklentisi oluştu, Bari mahalleliye mahçup olmasak:o

YeniGine
13-04-2015, 23:43
:) Yani bizler gibi... Ama çok çabaladınız, emek sarfettiniz, özendiniz, bezendiniz bu toprak da inşallah Allah'ın izni ile sizi mahçup etmeyecektir Sayın telato. Rastgelsin inşallah.
Bahçeniz nazar boncuğunu da hak etti gerçekten. Maşallah!.. Emeklerinize sağlık.

telato
14-04-2015, 00:18
Sayın YeniGine çok çok teşekkür ederim;)

Ama sizi mahalleliyle bir tutmamda yanlış olur, siz bu işin içinde olduğunuz için size şu yüzden çok verim alamadım dediğimde evet dersiniz, çünkü biliyorsunuzdur;)

Ama mahalleli öyle değildir:( o bilmediğinden sadece sonuca bakar:( o kadar uğraştında ne oldu der...

YeniGine
14-04-2015, 01:03
:) Bence hiç dert etmeyin, sizin emeklerinizin karşılığında mahalleli de bayılacak, sevecek aşka gelip deneyeceklerdir... İnşallaaah da öyle olsun.

Sûz-i Dilârâ
14-04-2015, 08:26
Maşallah karınca gibisiniz. ;) Batıl da olsa mavi boncuk niyetine nazarlık bahçenize yakışmış:D At nalı da öneririm daha otantik durur:D

Anlaşılan hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz. Dün komşumla evin önündeki damın üstünde sebze yetiştirmeye karar verdik. Tabii benim ittirmemle. İlk maydonoz tohumlarını da ektik. Biberleri de pet bardaklara ektim, çimlenirse damda tenekelere şaşırtacağız. Daha hedefimizde salatalık, fasulye, roka, tere, domates, soğan da var.

Allah mahcup etmesin bu sitenin üyelerini. Çünkü çok güzel örnek olduğumuza inanıyorum. Van'daki komşularım çiçekle böcekle barıştılar, artık ne öldürtüyorlar böcekleri çocuklarına ne de koparttırıyorlar çiçekleri. Burada da alt komşumun, üst komşumun zaten içlerinde mevcut çiçek-böcek aşkı benden sonra depreşti:D Benden durmadan çelik alıyorlar. Eh sebzeciliğe de başladık. Daha ne olsun.

Dipnot belki ihtiyacınız olur belki de biliyorsunuzdur. Çocuklardan dolayı Yumurcak TV, TRT Çocuk kanallarını izliyorum. Yumurcak'ta Arka Bahçede Bilim diye bir program var oradan öğrendim. Bitkileri salyangozlardan korumak için bitkinin etrafına, yere bakır tel çekiyorlardı çember şeklinde. Bakır, salyangozlarda bir tür elektroşoka neden olurmuş yere sıvadıkları sıvıyla etkileşime girip. O yüzden bakıra yaklaşmazlarmış. :D

Laleci_03
14-04-2015, 12:58
neden çekiniyorum biliyormusun, Mahalleliyle sohbet ede ede..
Mahallelinin de benden bir beklentisi oluştu, Bari mahalleliye mahçup olmasak:o

Telato ağabeyim dert etme, Allah çabalarını boşa çıkarmaz. :rolleyes: Baksana nasılda içten, severek, isteyerek çalışıp çabalıyorsun, mahalleliyi boş ver ;)
Bence :D

telato
14-04-2015, 22:15
Bugün işten eve yorgun ve biraz morali bozuk bir şekilde döndüm.
Sizlerin mesajlarınızı okuyunca hayat buldum. Aslında fazla söylenecek bir şey yok. Herşey ortada...

Sayın İsmail Kuzucu, Sayın YeniGine, Sayın Sûz-i Dilârâ ve Sayın Laleci_03 teşekkür ederim.
Ve Ağaçlar.net üyeleri sizleri tanımak bana mutluluk veriyor, iyiki varsınız...

telato
14-04-2015, 22:51
Dipnot belki ihtiyacınız olur belki de biliyorsunuzdur. Çocuklardan dolayı Yumurcak TV, TRT Çocuk kanallarını izliyorum. Yumurcak'ta Arka Bahçede Bilim diye bir program var oradan öğrendim. Bitkileri salyangozlardan korumak için bitkinin etrafına, yere bakır tel çekiyorlardı çember şeklinde. Bakır salyangozlarda bir tür elektroşoka neden olurmuş yere sıvadıkları sıvıyla etkileşime girip. O yüzden bakıra yaklaşmazlarmış. :D

Sayın Sûz-i Dilârâ; bu yöntemi biliyordum, ama bu mesajınızın şu şekilde faydası oldu, bakır telini uygulamama yönelik bir karar almamı sağladı. Bu yöntem salyangozlara karşı etkili bir yöntem ama kabuksuz sümüklüböceklere karşı etkili bir yöntem olmadığını belirtmek isterim.

telato
14-04-2015, 23:51
Bu katmer yapraklı lalem, cimbomlu:D

546768

546769

546770

akçabardak
15-04-2015, 07:09
Bu katmer yapraklı lalem, cimbomlu:D

546768

546769

546770

Ben katmersizini bulamazken :D arkadaşta katmerlisi varmış... gel de çatlama şimdi :D Ah laleci_03 şuraya bakar mısın :( ben boşuna cimbomluyum diye geçiniyormuşum :D

günebakan
15-04-2015, 07:41
Günaydın sayın telato Bence verdiğiniz emeğin karşılığını az çok alırsınız hiç merak etmeyin ama yoldan geçenler bunu anlamasalarda olur siz eğer yaptığınız çalışmadan memnunsanız sorun yok bence:))
Ayrıca katmerli lalenizi koklarmısınız bendede bu renkten ve sade kırmızı katmerli laleler çiçek açtı ve mis gibi kokuyorlar acaba sizinkide kokuyormu diye merak ettim.

Laleci_03
15-04-2015, 12:53
Ben katmersizini bulamazken :D arkadaşta katmerlisi varmış... gel de çatlama şimdi :D Ah laleci_03 şuraya bakar mısın :( ben boşuna cimbomluyum diye geçiniyormuşum :D

Akçabardak ablacım fotoğrafı görünce ben de böyle dedim içimden sonra bir baktım sen yazmışsın, söyleyecek bir şey kalmadı :D "Gel de çatlama şimdi" :D Şu güzelliğe bak ya :eek:

Sûz-i Dilârâ
15-04-2015, 13:07
Sayın Sûz-i Dilârâ; bu yöntemi biliyordum, ama bu mesajınızın şu şekilde faydası oldu, bakır telini uygulamama yönelik bir karar almamı sağladı. Bu yöntem salyangozlara karşı etkili bir yöntem ama kabuksuz sümüklüböceklere karşı etkili bir yöntem olmadığını belirtmek isterim.

Sümüklüsü ayrı dert sümüksüzü ayrı:D Öldüremiyoruz da tek yapabildiğimiz uzaklaştırabilme çabası, o da nereye kadar. :mad:

serdar1984
15-04-2015, 13:53
sayın telato hayatın zorluklarına karşı direncimizi artırmak için bahçeye veriyoruz kendimizi:) bahçeyi görünce tüm dertlerimi unutuyorum toprakla ugraşmak çok zevkli ve ayrıcalıklı bir iş :) sizin azminizi gördükçe bizde sizden kuvvet alıyoruz:) hani dedinizya ugraştığıma değer inşallah bir ayeti kerimenin mealinde şöyle der yüce ALLAH '' biz sizin kaderinizi sizin çabanıza bağlı kıldık'' çabanız ortada güzel olacagı aşikar :)

akçabardak
15-04-2015, 16:13
Akçabardak ablacım fotoğrafı görünce ben de böyle dedim içimden sonra bir baktım sen yazmışsın, söyleyecek bir şey kalmadı :D "Gel de çatlama şimdi" :D Şu güzelliğe bak ya :eek:

Sözün bittiği yer burası olsa gerek :D Maşallah demekle yetineceğiz artık, ne diyelim... değil mi ama yaa...

telato
15-04-2015, 19:21
Günaydın sayın telato Bence verdiğiniz emeğin karşılığını az çok alırsınız hiç merak etmeyin ama yoldan geçenler bunu anlamasalarda olur siz eğer yaptığınız çalışmadan memnunsanız sorun yok bence:))
Ayrıca katmerli lalenizi koklarmısınız bendede bu renkten ve sade kırmızı katmerli laleler çiçek açtı ve mis gibi kokuyorlar acaba sizinkide kokuyormu diye merak ettim.

kokmaz:o laledir sonuçta deyip hiç koklamayı akıl etmemiştim:o ne kadar önyargılı davranmışım, katmerli olmasının dışında hemde misler gibi kokuyor:D:D:D

telato
15-04-2015, 19:59
Sümüklüsü ayrı dert sümüksüzü ayrı:D Öldüremiyoruz da tek yapabildiğimiz uzaklaştırabilme çabası, o da nereye kadar. :mad:

Ne kadar salyangoz ve sümüklüböceklerden, bahçeme zarar verdiği için hoşlanmasamda sonuçta CAN'dır, elle toplayıp yeşillik bir alana bırakılması en doğrusu bence...
Keşke zarar vermeseler:( Salyangozları sevimli bulduğum bile söylenilebilinir:D

telato
15-04-2015, 20:26
sayın telato hayatın zorluklarına karşı direncimizi artırmak için bahçeye veriyoruz kendimizi:) bahçeyi görünce tüm dertlerimi unutuyorum toprakla ugraşmak çok zevkli ve ayrıcalıklı bir iş :) sizin azminizi gördükçe bizde sizden kuvvet alıyoruz:) hani dedinizya ugraştığıma değer inşallah bir ayeti kerimenin mealinde şöyle der yüce ALLAH '' biz sizin kaderinizi sizin çabanıza bağlı kıldık'' çabanız ortada güzel olacagı aşikar :)

Yazdıklarınıza katılıyorum ve eklemek istiyorum, toprakla uğraşmak doğaya karşı farkındalık hissimizi geliştiriyor.

telato
15-04-2015, 23:17
Ben katmersizini bulamazken :) arkadaşta katmerlisi varmış... gel de çatlama şimdi :) Ah laleci_03 şuraya bakar mısın : ben boşuna cimbomluyum diye geçiniyormuşum
Akçabardak ablacım fotoğrafı görünce ben de böyle dedim içimden sonra bir baktım sen yazmışsın, söyleyecek bir şey kalmadı "Gel de çatlama şimdi" :) Şu güzelliğe bak ya

Laleci_03 kardeş, bu renkler bize ters:D bu renkleri bahçeden uzaklaştırmak lazım;) Sayın Akçabardaka mı bu laleleri versek ne yapsak ;)
Neee laleci_03 sende mi istiyorsun? Olmazzz :D

telato
16-04-2015, 07:03
Lale bahçemde hiç fena sayılmaz:rolleyes: karışık ekilmesi dışında... Karışmasın diye bir yıl birbirinden ayrı tutmak zor iş.

546886

Daha büyük bir görsel şölen için ablamla kararlaştırdık, bu cuma günü emirgana lalelere bakmaya gidiyoruz, Ben emirgana hiç gitmemiştim bu ilk olacak:D

günebakan
16-04-2015, 07:04
Bende sizin gibi laler kokmaz diye hiç koklamamıştım meğerse ne kadar yanılmışız çok güzel kokuyormuş meğerse:)
Neyse şimdi bizim burda yazdıklarımızı okuyanların hepsi laleleri koklamaya başlarlar:)

Laleci_03
16-04-2015, 13:03
Laleci_03 kardeş, bu renkler bize ters:D bu renkleri bahçeden uzaklaştırmak lazım;) Sayın Akçabardaka mı bu laleleri versek ne yapsak ;)
Neee laleci_03 sende mi istiyorsun? Olmazzz :D

Kardeş takım değil miyiz ki, ne olacak sanki? :p Neyse, Akçabardak ablama daha çok yakışır zaten bu cimbomlu lale, diyelim :D
Ayrıca ben de Pazar günü gideceğim Emirgan'a, Laleci gitmezse ayıp eder, değil mi? :D

telato
16-04-2015, 20:28
Karışık renkler...

547033

Laleci_03
16-04-2015, 20:34
Karışık renkler...

547033

Yine GS yine GS ben daha ne diyeyim :p
Şaka bir yana soldaki tomurcuklar siyah açacak sanki Telato ağabeyim?

akçabardak
16-04-2015, 20:37
Orijinal Mesaj Sahibi telato :
Laleci_03 kardeş, bu renkler bize ters bu renkleri bahçeden uzaklaştırmak lazım Sayın Akçabardaka mı bu laleleri versek ne yapsak
Neee laleci_03 sende mi istiyorsun? Olmazzz

Kardeş takım değil miyiz ki, ne olacak sanki? :p Neyse, Akçabardak ablama daha çok yakışır zaten bu cimbomlu lale, diyelim :D
Ayrıca ben de Pazar günü gideceğim Emirgan'a, Laleci gitmezse ayıp eder, değil mi? :D

İşte böyle arkadaşlara can kurban :o her ne kadar cimbomlu olsamdaaa... beni de düşündünüz ya almış kadar oldum, cimbomlu da olsa o lale her bahçeye bence yakışıyor, ne diyebilirim ki (en küçücük bir tanecik yavrusuna hayır da demem hani) :o her ikinize de çok teşekkür ederim.

akçabardak
16-04-2015, 20:41
Yine GS yine GS ben daha ne diyeyim :p
Şaka bir yana soldaki tomurcuklar siyah açacak sanki Telato ağabeyim?

Ama bakarmısın GS yan yana ne kadar güzel duruyor, arada çat sesi de duyar gibi oluyorum hani...:D

Laleci_03
16-04-2015, 20:45
:D Nereden geliyor ki acaba bu çatırtı? Hiç bana bakmayın :D :D
Ya da, yok yok benden geliyor kesin ;) Çok güzel duruyorlar tamam, inkar edemem ne yapayım:D

akçabardak
16-04-2015, 20:55
Bilmem bana öyle geldi demek ki... :D neyse gerçekten de çok güzeller.

telato
16-04-2015, 21:01
Bunlarda yalınkatlı olanları desem...

547040

547041

547042

Laleci_03
16-04-2015, 21:06
Bunlarda yalınkatlı olanları desem...

Başımı alıp gideceğim buralardan desem :o :eek: :D

akçabardak
16-04-2015, 21:14
Başımı alıp gideceğim buralardan desem :o :eek: :D

Hayrola Laleci kardeşim başını alıp nereye, neden gidiyorsun :D ne oldu ki... :cool:

Laleci_03
16-04-2015, 21:16
Emirgan'a taşınayım diyorum, lalelerin içinde kaybolayım diye ;) GS ile bir ilgisi yok kesinlikle yok, onu belirteyim de yani...:p

telato
16-04-2015, 22:09
En çok hoşuma giden lalelerden biri... Ufak çiçeği var ama görüntü harika...

547067

telato
17-04-2015, 21:14
Bugün Emirgan korusunda Lale Festivalindeydim, nasıldı sorusuna 192 fotoğraf çekmişim diye cevap vermek istiyorum:D havanın güzel olmasını fırsat bilip
herkes kendini emirgan korusuna atmış, cumartesi-pazar günü ne kadar kalabalık olacağını tahmin bile edemiyorum.
Herşey çok güzeldi;) ulaşımdaki trafik çilesi dışında...

547148

(fotoğraflar lale sayfasında...)

Laleci_03
17-04-2015, 21:35
Bugün Emirgan korusunda Lale Festivalindeydim, nasıldı sorusuna 192 fotoğraf çekmişim diye cevap vermek istiyorum:D havanın güzel olmasını fırsat bilip
herkes kendini emirgan korusuna atmış, cumartesi-pazar günü ne kadar kalabalık olacağını tahmin bile edemiyorum.
Herşey çok güzeldi;)ulaşımdaki trafik çilesi dışında...
(fotoğraflar lale sayfasında...)

Yandım o zaman desene Telato ağabeyim, Pazar günü de ben gideceğim çünkü :o Ama laleler için değer :D Lale sayfasına da bakmayacağım, sürprizi kaçmasın diye :p
Yok yok bakarım, ben yine duramam :D

telato
17-04-2015, 22:03
Beşiktaş-Sarıyer arasındaki trafik beni yorgun düşürdü, şu an evde baygın vaziyetteyim:D
Pazar günü hava sağnak yağışlı olacakmış, emigana gitme işini cumartesi gününe çek, Laleci_03 kardeş

telato
18-04-2015, 08:59
Birer gün ara ile...

547219
547220
547221

547212

Ranunculus (Şakayık, Düğün Çiçeği, Erengül)

sonkez
18-04-2015, 09:18
Masallah

telato
19-04-2015, 10:11
Beyaz, Kırmızı ve Siyah Renkliler...

547416

telato
19-04-2015, 18:40
Bu sene laleleri karıştırmamak için çok kapsamlı çalışıyorum:D

547517

İlk başta bol miktarda çubuklu dondurma yemek gerekiyor:D Boğazlarımızı ağrıtmadan:D:D

547518

Daha sonra sayılarla işaretlemek gerekiyor.

547519

Ve rengine göre numaralı çubukları yerine koyuyoruz.

547520

Evde de lale arşivinden hangi numarada hangi lale olduğuna baktım mı? Tamamdır.
Toplam 13 çeşit lalem varmış, 9 çeşidini karıştımışım.
Bu karışıklığı önlemek için daha çook dondurma yemem gerekiyor:D:D

(Bu basit yöntemi belkide bilmeyenler vardır diye paylaşma gereği duydum)

telato
19-04-2015, 23:49
Ve Nergis sezonumu kapatıyorum...

547603

Narcissus-Yellow Cheerfulness (Nergis)

547604

Narcissus-Delnashaugh (Nergis)

YeniGine
20-04-2015, 00:00
:) Kapatıyorum olur mu Sayın telato, asıl iş bundan sonra başlıyor bence. Sulanacaklar, besinleri verilecek, yapraklar kuruyacak, soğanlar çıkarılacak, saklanacak. Bu işlemleri de hep yaptığınız gibi kademe kademe bizlerle paylaşırsınız inşallah...

telato
20-04-2015, 00:34
Siz isterseniz elbeteki paylaşırım;) hem yeni çiçek soğanı sevdalıları içinde iyi olur. Şimdi hatırlıyorumda; Ben ilk senemde o kadar tereddüt içersindeydim ki Sayın YeniGine,
Acaba ne zamana kadar sulasam? ne zaman soğanları çıkartsam? soğanlar tam bir dert olmuştu benim için...

telato
20-04-2015, 21:19
Koçtaş'tan aldığım çitleri uzun yıllar kullamak için...

548003

548004

548005

548006

548007

Hafiften bir zımpara yaptıktan sonra vernik sürüyorum...

telato
20-04-2015, 23:41
Göl Soğanı; ilk çiçeğini açtığında ne kadar zarif;) bunu bahçe sayfamda hemen yayınlamalıyım dedim;) ama hergün yeni açan çiçeğiyle daha güzel ve zarif oldu:D
Ve hergün bir sonraki gün çektiğim fotoğrafı daha güzel bulduğumdan, bugüne kadar yayınlayamadım, yarın belkide daha da güzel olacak:D

548052

548053

548054

548055

TCM
21-04-2015, 08:21
Çit pek güzelmiş. Koçtaş ın internet sitesine baktığımda bulamadım aynısını; 100-120 cm. sanırım uzunluğu, ne kadara almıştınız?

telato
21-04-2015, 09:18
Çit 115x25 cm, Sayın TCM fiyatınıda özelden yazayım, sonra Sayın Malina'dan uyarı alıyorum.

çiçeksever
21-04-2015, 13:28
Kardelen'e çok benziyor. güle güle büyütün.

aleydi
21-04-2015, 20:19
Evet ( Göl Soğanı ) Kardelen gibi çok güzel . Aynı ailedenler mi acaba :)

telato
21-04-2015, 21:11
Evet ( Göl Soğanı ) Kardelen gibi çok güzel . Aynı ailedenler mi acaba :)

Aynı Takım(Asparagales) ve aynı Aile'den[Amaryllidaceae(Nergisgiller)]

telato
22-04-2015, 19:40
İp çekerek çitin daha düzgün olmasını sağlıyorum.

548305

548306

548307

telato
22-04-2015, 19:42
İşte ekilecek alan...

548308

telato
22-04-2015, 19:56
Bahçeme ilk ektiğim...

548312

Saksıda olan nane'yi bahçemin bu köşesine taşıyarak oluyor.

telato
22-04-2015, 20:03
Daha sonra arpacık soğanı ekiyorum.

548317

548318

548319

akçabardak
22-04-2015, 20:04
Çit tek başına bile çok güzel olmuş, çitin arka tarafında neler göreceğiz çok merak ettim, ellerinize sağlık.

telato
22-04-2015, 20:06
Ve sıra geldi, maydanoz tohumlarını bahçeye serpmeye...

548320

telato
22-04-2015, 20:09
Can suyunuda verdim mi, iş tamamdır...

548321

loveforlife
22-04-2015, 22:35
Pek çoğumuzun hayallerini gerçekleştiriyorsunuz, ne mutlu size! Bahçe hayallerimizin bahçesi olunca biz de sıkı takipçileriyiz haliyle...

Sevgili Telato, öylesine güzel ve özenli ki her şey bahçenizde; hayran olmamak elde değil. Hele sayfanın o etiketleri yok mu, işte beni tam kalbimden vuran onlar oluyor. Rizomlar, soğanlar, yumrular deyince; hepsi hayran ediyor beni kendine. Saksıda ne kadar olursa, bulabildiğim her türünü edinmeye, yaşatmaya çalışıyorum ben de. Yer gök saksı oldu ama bu dermanı olmayan bir hastalık... Olsun varsın, böyle hastalıktan zarar mı gelir insana?

Sevgi ve selamlarımla... Bahçenizin bereketi bol olsun!

YeniGine
23-04-2015, 00:08
:) Çok güzel, çok güzel... Çalışmalar, verilen emek harika. Sevgili loveforlife de bizlerin düşüncelerine tercüman olmuş. Ben de bahçenizi büyük zevkle izleyen sıkı takipçilerinizdenim... Bilinee. :)

telato
23-04-2015, 08:17
Sayın Akçabardak, Sayın Loveforlife ve Sayın YeniGine

İçten, insanın içini sıcacık duygularla saran, samimi mesajlarınız için ne söylenebilir ki...

Sağ olun, Var olun:)

telato
23-04-2015, 08:28
Yakın Çekim

548381

548382

548383

Ranunculus (Erengül)

telato
23-04-2015, 20:54
''Ek beni'' diyen glayörlere yer bulundu:D

548470

Daha önce buraya sepette kaplan çiçeği ekmiştim.

548471

Sepetin dışında kalan bölümlerede glayör ekiyorum.

548472

Birde benim için hiç değişmeyen davranış var, ektiğim çiçek soğanlarının yeşerip yeşermediğini kontrol etmek;) ne yapayım tutamıyorum kendimi:D
Kaplan çiçekleri yeşermiş, her şey yolunda...

B e t ü l
23-04-2015, 22:42
Göl soğanı ne kadar narin ve güzel çok beğendim.
Yazmadan duramadım. :)))
Bakalım daha ne güzellikler göreceğiz
Kolay gelsin.
Kokusu var mı?

telato
24-04-2015, 00:06
Betül Hanım; Göl soğanın uzaktan kokusu gelmediği için hiç koklama gereği duymamıştım, hep bu ön yargıdan dolayı...
Şimdi abimi alıp dışarı çıktım, çünkü ben hafif kokuları alamıyorum:D abime koklattım, kokmuyor betül hanım...

B e t ü l
24-04-2015, 10:30
Gece gece yormuşum sizi.
Benim de alerjik rinitten dolayı koku alma problemim var. Neyse ki benim küçük oğlanların burunları iyi koku alıyor. Ben de bazen onlara koklatırım. Abinize de teşekkür ederim.
Saygılar,sevgiler

Sûz-i Dilârâ
24-04-2015, 13:03
Sayın telato, maydonoz tohumlarının üzerine toprak örttünüz mü yoksa açıkta mı kaldılar?

Komşumla kasaya ektiğimiz maydonozlar bir haftayı geçer oldu hâlâ çimlenmedi :(

telato
24-04-2015, 18:31
Sayın telato, maydonoz tohumlarının üzerine toprak örttünüz mü yoksa açıkta mı kaldılar?

Komşumla kasaya ektiğimiz maydonozlar bir haftayı geçer oldu hâlâ çimlenmedi :(

Sayın Sûz-i Dilârâ; maydanoz, tohumları en uzun sürede çimlenen sebzelerdendir. Tohum ekiminden yaklaşık 25-30 gün sonra çimlenme ve çıkış başlar.
Tohum ekim derinliği 1-1.5 cm’dir, ben tırmıkla çok yüzeysel tarama yapıyorum.

telato
24-04-2015, 20:31
Yapı marketten aldığım sebze fideleri...
4 adet pembe köy domatesi, 4 adet kapya biber, 4 adet çarliston biber
2 adet salatalık, adedi 55 kuruş

Bu daha başlangıç:D

548598

Laleci_03
24-04-2015, 20:34
Yapı marketten aldığım sebze fideleri...

Sormamda bir mahsur var mı bilmiyorum ama hangi yapı market Telato ağabeyim? Fiyat çok iyiymiş de :D Tam öğrenci işi :p

telato
24-04-2015, 21:38
Sormamda bir mahsur var mı bilmiyorum ama hangi yapı market Telato ağabeyim? Fiyat çok iyiymiş de :D Tam öğrenci işi :p
Laleci_03 kardeş; sorunun cevabını özelden yazıyorum, sonra site yöneticilerinden uyarı alıyorum, kara listedeyim zaten:D

telato
24-04-2015, 22:37
Tohumlarım çimlenmeye başladı, bunları yarın direk toprakla buluşturacağım, yarın abiminde işe gitmiyor olması güzel, yardımcı olacak kişi bulundu:D
zaten her zaman yardım ediyor, ikimizin bahçesi burası...
Yanımda abim var diye böyle yazıyorum:D:D

548622

548623

548624

akçabardak
24-04-2015, 23:22
Çok güzel çimlenmişler, değişik bir çimlendirme yöntemi iyi fikirmiş, güle güle büyütün fidelerinizi.

telato
24-04-2015, 23:33
Teşekkür ederim, Sayın Akçabardak bu çimlendirme yöntemi balkabağı, karpuz, salatalık v.s. için çimlendirme yöntemi... Diğerleri için değil.
Bu şekilde çimlendirdikten sonra toprakla buluşturuyorsun, büyütüp fide yapmıyorsun.

telato
25-04-2015, 22:13
Bugün aldım elime kağıdı-kalemi, geçtim bahçeme, çizmeye başladım, düz bir zemin bulamadığım için yazım biraz çince oldu:D umarım okunabiliniyordur...
Çimlenen tohumlarımı bu plan dahilinde ekeceğim...

548773

Bugün çimlenen tohumlarımı ekmeyi düşünüyordum ama başka işlerim çıktı, yarına artık...

telato
26-04-2015, 20:34
548931

Bugün ilk iş özel karışım toprağımla organik toprak düzenleyiciyi karıştırmak oldu.

telato
26-04-2015, 20:38
548932548933
548934548935

Sonrasında plan dahilinde 8 adet öbek açtım.

telato
26-04-2015, 20:41
548937

548938

Karışım toprağımı bu öbeklere attım.

telato
26-04-2015, 20:43
548939

İçinde toprakla karıştırdım.

telato
26-04-2015, 20:45
548940548941

Tohumlarımı öbeklere koydum.

telato
26-04-2015, 20:47
548947

548948

Karışım toprağımla tohumların üzerini kapatıyorum.

telato
26-04-2015, 20:49
548949

Koruma kalkanlarını kapatıyorum.

telato
26-04-2015, 20:51
548950

Ve suladım mı, iş bitiyor.

cevbay
26-04-2015, 22:01
Sayın telato bahçeniz bereketli olsun ;)

telato
26-04-2015, 22:07
Teşekkür ederim, Sayın Cevbay

Laleci_03
26-04-2015, 22:22
Maşallah Telato ağabeyim çok düzenli, disiplinli, verimli çalışıyorsun, inşallah bir gün bahçem olursa bir seni, bir de İsmail Kuzucu ağabeyimi örnek alacağım ;)

YeniGine
26-04-2015, 23:25
Ben de bahçe istiyoruum!..
Ellerinize sağlık, Sayın telato nakış gibi işliyorsunuz bahçenizi, rastgelsin.
O bölge boşmuydu ki?..

sonkez
27-04-2015, 07:51
Urununuz bo ve bereketli olsun.

telato
27-04-2015, 20:23
Sayın Laleci_03, Sayın YeniGine, Sayın Sonkez iyi niyetleriniz için teşekkür ederim.

Sayın YeniGine bu bölgede bir hafta öncesine kadar marul-kıvırcık ekiliydi. Bu bölge lale bahçemin biraz ilerisi, alt tarafta merdivenler ve küçük üçgen alan var, bu bölgenin üst tarafında ise toprağını elediğim gerçek sebze bahçem var.
Aklıma gelmişken söyliyeyim, o bölgedeki balkabaklarını kenar tarafına ekmemin amacı, o bölgedeki topraktan gücünü alması ama yön vererek üst bahçemdeki telleri saracak olması, yani balkabakları için bahçemden yer kaybetmiyeceğim.
Keşke benimde bir seram olsa:D Sera istiyorumm:D

telato
27-04-2015, 22:00
Çok renkli lale bahçem, zaman içinde geç açan siyah lale'lere alanı bırakıyor.

549203

549204

549205

549206

telato
28-04-2015, 08:22
549259

Henüz açmamış olan bu lalemi diğerlerinden farklı tutuyorum, gölge bahçemde yer alıyor, bilinmedik bir lale değil ama benim gözümde zarif ve estetik...

bin453
28-04-2015, 18:58
Bahçede eldivenle çalışanlara şaşıyorum.Eliniz toprağa değse daha hoş olur.İyi çalışmalar.

telato
28-04-2015, 19:53
Bahçede eldivenle çalışanlara şaşıyorum.Eliniz toprağa değse daha hoş olur.İyi çalışmalar.

Sorunuzun cevabını 305 no'lu mesajda bulabilirsiniz, emekli olana kadar eldivenleri takmaya devam edeceğim, emekli olduktan sonra eldivenleri bir kenara atabileceğime emin olabilirsiniz:D

telato
28-04-2015, 21:35
549391

Bugün bahçemin kenar taraflarına çimlenmiş salatalık ve acur tohumlarını ektim, salatalık ve acurlara yön vererek telde dolaşmasını sağlayacağım.

telato
28-04-2015, 21:51
549400

Çitlerle ayrılmış bu bölüme 3 farklı çimlenmiş sakız kabağı tohumu ektim.

telato
28-04-2015, 22:11
549404

Aşağıdaki bahçeme 3 ocak farklı balkabağı ekmiştim, dayanamadım 1 ocak balkabağıda buraya ekeyim dedim, tabi ki buda farklı...

telato
29-04-2015, 10:02
Gloxinia Speciosa (Bardak Menekşe)

549483

Ne yazık ki:( benim de evde bir adet çiçek yetiştirme hakkım var, bu yaz için;) bu hakkımı Bardak Menekşeden kullandım.

dongyul
29-04-2015, 11:55
bahçeniz çok güzel ve düzenli çok hoşuma gitti inşallah bol bereketli olur. size tavsiyem geceleri sıcaklık ciddi derece düşüyor ve ektiğiniz tohumlar çimlenme sorunu yaşayabilir **** çürüyede bilir bunu engellemek için ektiğiniz tohumların üzerini plastik örtü ile kaplarsanız sıcaklığı arttırarak daha kısa sürede çimlendirme sağlayabilirsiniz.. sağlıcakla kalın^^

telato
30-04-2015, 22:22
1-2 gündür iş'teki yoğunluğumdan dolayı ne bahçemle nede ağaçlar.netle ilgilenemedim. Sayın Dongyul öneriniz ve iyi dilekleriniz öncelikle teşekkür ederim,
yalnız 1 haftadır istanbulda havalar geceleride iyi durumda, evde soba yakmıyorsak:D havalar tamamdır demek. Bu sabah çok kısa süreliğinede olsa bahçeme bakma fırsatı buldum, çimlenen tohumlarım toprağı kabartmış.

telato
30-04-2015, 23:58
549787

549788

Sizlerle paylaşmak istediğim birşey var, bu dünyada güzel şeylerde oluyor diyebileceğimiz birşey...
Gördüğümde o kadar çok hoşuma gitti ki;) Ablamızın veya abimizin bahçesi veya balkonu yok, ama içinde çiçek sevgisi var:D
Okulun yanında, yolun kenarında evi var, elini uzatsan alabileceğin, türde yolda ve onlarıda kafeslere koymak istemiyor.
Çiçeklerin üzerindeki yazılar sanırım ilk başta öğrencilere ithaf olmuştur.

telato
01-05-2015, 20:19
Şapkasız çıkmam abi diyen balkabaklarım:D

549966

549967

telato
01-05-2015, 20:24
Kavunlarımda bugün güneş ile tanıştı:D

549968

telato
01-05-2015, 20:38
Artık viyollere sığmayan fidelerimi küçük saksılara taşıdım.

549969

telato
01-05-2015, 20:55
Bir bölüme reyhan, bir bölüme çıbrıka ektim. Diğer bölümede tohumunu bulursam, dereotu ekmeyi düşünüyorum.

549973

dongyul
02-05-2015, 17:27
cıbrışka dediğiniz kekikmidir?

telato
02-05-2015, 21:05
Kokusu kekiğe benzer baharat...

Burdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Çıbrıka, Sater otu, Çuprika, Çibirsi (http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/8199.htm)

dongyul
02-05-2015, 21:15
evet bunu buyukannemlerde ekerlerdi. Bulgaristandan göç edenler bilir...

telato
02-05-2015, 23:54
Bu sabah dahada geç kalmasın diye kargo şirketine gittim, 3-4 gün olmuş ve kargom halen gelmemişti ve sonunda Sayın Blume13'ün gönderdiği kargoyla buluştım.
Sayın Blume13'e canı gönülden teşekkürler...

550125

550126

550127

550128

akçabardak
03-05-2015, 00:11
Yeni gelen fidelerinizi güle güle sağlıkla, iyi günlerde büyütün sayın telato.

telato
03-05-2015, 00:18
Teşekkür ederim Sayın Akçabardak.

telato
03-05-2015, 00:22
Kargomun 3-4 gün kapalı alanda kalması nedeniyle, yaprakların bazılarında sararma olmuş, bir kısmında da gövdede incelmeler var.
Böyle durumlarda fidenin direncini arttırmak için hep uyguladığım, oksijenli su tedavisi uyguladım, inşallah kurtarırız.

550132

550133

telato
03-05-2015, 16:23
Fideleri kurtarma çabaları bugünde devam ediyor...

550203

telato
03-05-2015, 16:54
Bugün su depomun basıncı yüksek olsun diye geçici ayaklar yaptım.

550220

550221

550222

telato
03-05-2015, 17:10
Sonrası...

550238

550239

550240

550241

telato
03-05-2015, 17:30
Damlama sulama sistemi...

550248

550249

550250

Bugün benim için mutlu bir gün:D

Laleci_03
03-05-2015, 17:33
Hayırlı olsun Telato ağabeyim, ellerine sağlık. Benim de çok hoşuma gitti, çok iyi yapmışsın ;) Mutluluğun daim olsun inşallah ;)

telato
03-05-2015, 17:46
Teşekkür ederim, 25 m2 ile en küçük damlama sistemine sahibim:D sanırım.

Bu sistemle çatıdan gelen yağmur suyunuda depolayıp bahçemde kullanmayı düşünüyorum:D