View Full Version : telato / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
623060
623061
Bu domatesin ismi Principe Borghese; Bir metre kadar boylandı, verimli, küçük limon şeklindeki meyvesiyle dikkat çekiyor...
623138
623139
623140
7. sırada ismini bilmediğim bir domates var. Bu domates biraz rio grande domatesi andırıyor. Yalnız bu domatesin meyvesi biraz daha yuvarlağımsı ve daha büyük...
623251
623252
Doochova Yellow Pepper Domates, sarı dolma bibere benzer görünümüyle dikkat çekiyor.
Bu domatesi yetiştirirken kalsiyum takviyesi şart, yapılmadığı taktirde çiçek burnu çürüklüğü kaçınılmaz...
sevgihoca
29-07-2016, 02:13
Sevgili Telato,demeseniz ben onları dolmalık biber sandıydım.:eek:Ne kadar değişik çeşitleriniz var,afiyetle tüketin,biz de böyle bakalım.:p
Sevgihocam ben burda arkadaşlarımın karşısına geçip ısıra ısıra yedim:D hepsi ne yapıyorsun ya.. dediler. Dolma biberi böyle yiyen ilk defa görüyorlarmış:D:D
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
623335
623336
623337
Sivas Koyulhisar domates veya diğer bir ismiyle Kara Domat... Bu domates için ne söylenebilinir ki; Büyük, Lezzetli ve Gösterişli...
Dutlubahçe
30-07-2016, 12:12
Doochova Yellow Pepper Domates, sarı dolma bibere benzer görünümüyle dikkat çekiyor.
Bu domatesi yetiştirirken kalsiyum takviyesi şart, yapılmadığı taktirde çiçek burnu çürüklüğü kaçınılmaz...[/center]
Kalsiyum takviyesi nasıl yapılıyor sayın telato? Benim gibi acemiler için biraz açıklayabilir misiniz?
Sayın Dutlubahçe;
-Önceki senelerde kemik unu kullanıyordum yalnız kemik ununu 3-4 ay evvelden bahçeye serpmeniz gerekiyor.
-Bu sene Aptus CaMg Gübresi kullanıyorum. Bunun için tamamen organiktir deniliyor. Ben memnunun, yalnız fiyatı pahalı..
-Kalsiyum takviyesi için tarım kirecide kullanabilirsiniz. Toprağın Ph değerleri bilinerek uygulama yapılmalı.
623501
623502
623503
Büyük domates yetiştirmeyi daha çok seviyorum. Bu Pembe domateste hatırı sayılır büyüklükte...
623602
623600
623601
Geleneksel tohum satan, bir internet sitesinden aldığım balkabağı tohumları yanında hediye olarak, Mini kiraz domatesin tohumları gönderildi...
623716
623717
Ektiğim domateslerin tanıtımında 12. sırada bezelye büyüklüğünde bir domates var. Mikrop domates...
623843
623844
İsimsiz gelen tohumlardan bir tanesi San Marzano Domates çıktı. Bu domates konserve ve salça yapımında ideal...
623867
623875
Sayın Muda'ya önceki sene Afyonun Salar beldesinden domatesler geldi. Domatesler hoşuna gittiği için tohumlarını çıkarttı. Ama kendisi ekemedi, ben ekerim diye bana gönderdi.
O sene bende ekemedim:D
Bu seneye kısmet oldu. Ektiğim domates tohumlarını, fide haline getirip bir kısmını Afyona Sayın Muda'ya geri gönderdim. Afyonun domatesi memleketine geri döndü:D
Bende kalan 2 kök domates 300-400 gr arasında domatesler veriyor...
624274
624275
İsimsiz gelen tohumlardan üretilen domates... İsimsiz gelenlerden elde edilen tohumlar, etkinlikte karışık domates tohumları adı altında paylaşılacak.
YeniGine
07-08-2016, 23:19
:) Maşallah hepsi birbirinden güzel Sayın telato, emeklerinize sağlık...
İsimsiz gelen tohumlardan üretilen domateslerin kabukları kalın mı acaba? Sanki benim domateslerime benziyorlar...
Teşekkür ederim Sayın YeniGine; Bende son zamanlarda hep domates fotosu yayınlamaktan umarım sıkmamışımdır sizleri...
Sorunuza gelince, evet ne yazık ki biraz kalıncana...
624348
624349
Ve isimsizlerin diğerlerinden biri...
Mücevher Çalısı
08-08-2016, 15:51
No: 1514 ile No: 1517 birbirine çok benziyor. Bu sonuncu da kabuğu kalın gibi, öylemi acaba?
İsimsiz gelen tohumlardan üretilen domateslerin kabukları kalın mı acaba?
...ne yazık ki biraz kalıncana...
"Kabuğu ince domates" uzun süre beklemeden tüketilmesi gerekirken "Kabuğu kalın domates" daha dayanıklı olur, depolama süresi daha uzundur. Bu tercih etmediğiniz bir özellik mi?
Bu iki domatesin boyutları farklı... Diğeri kadar kalın kabuklu olmasa da kalın kabuklu...
Domateslerin ticaretini yapmadığım, kendime:D yetiştirdiğim için dayanıklılık benim için önemli değil. Ben lezzet arıyorum.
Domates tüketirken kabuğunun ağza gelmesi tercih edilmeyen bir özelliktir. (benim için:D )
624392
17.sırada bir saksı domatesi olan Tiny Tim domates var.
Böylece domateslerde sona geldik. Ben yayınlamaktan yoruldum. Sizler sıkılmadan takip ettiğiniz için teşekkür ederim...
624394
Mücevher Çalısı
08-08-2016, 23:30
...
Domateslerin ticaretini yapmadığım, kendime:D yetiştirdiğim için dayanıklılık benim için önemli değil. Ben lezzet arıyorum.
...
Kendiniz için yetiştirip yetiştirmediğinizi sormamıştım ben aslında. Kilolarca domates yetiştirdiğinizi görüp-okuyunca hepsini bir anda tüketemeyeceğinizi düşünmüştüm:)
E bize de size afiyet olsun demek düşüyor:rolleyes:
YeniGine
08-08-2016, 23:31
Sayın telato, olur mu hiç öyle şey; sıkılmak?.. Maşallah hepsi birbirinden güzeller, açıkçası ben kendi adıma büyük bir zevkle takip ediyorum. Teşekkürler, emeklerinize sağlık...
Kendiniz için yetiştirip yetiştirmediğinizi sormamıştım ben aslında. Kilolarca domates yetiştirdiğinizi görüp-okuyunca hepsini bir anda tüketemeyeceğinizi düşünmüştüm:)
E bize de size afiyet olsun demek düşüyor:rolleyes:
Şimdi anlaşıldı;)
Tüketim fazlası domatesler (diğerlerine göre biraz daha lezzetsiz olanlar seçiliyor) Soyuluyor, doğranıyor ve suyu hafiften çekene kadar pişiriliyor. Daha sonra soğutulup, tek yemek yapmalık buz dolabı poşetlerine koyuluyor. Ve derin dondurucuya atılıp kışın tüketiliyor...
...Tüketim fazlası domatesler (diğerlerine göre biraz daha lezzetsiz olanlar seçiliyor) Soyuluyor, doğranıyor ve suyu hafiften çekene kadar pişiriliyor. Daha sonra soğutulup, tek yemek yapmalık buz dolabı poşetlerine koyuluyor. Ve derin dondurucuya atılıp kışın tüketiliyor...
Biz de buzdolabı yerine kavanozlara atıp saklıyoruz. Yalnız kaynatma sonrası bozulmasını engellemek için bir kaç işlem daha vardı galiba.
Ben eskiden kavanozlara koyup ters çevirdiklerini hatırlıyorum. Ama şuan buzdolabı poşetlerine koyuyorlar. Ben yapmadığım için bilmiyorum, gözden kaçırmış olabilirim.
Ablamlar gelip stok yapıyorlar;) bize de kışın tüketmek kalıyor.
Ama o birkaç işlemi sizden öğrenmek isterim doğrusu.
Sayın telato, olur mu hiç öyle şey; sıkılmak?.. Maşallah hepsi birbirinden güzeller, açıkçası ben kendi adıma büyük bir zevkle takip ediyorum. Teşekkürler, emeklerinize sağlık...
Bütün çeşitleri sizlere tanıtayım derken sizleri sıkmamış olmak güzel... Sözleriniz bana mutluluk veriyor. Teşekkür ederim.
Mücevher Çalısı
09-08-2016, 10:58
...Bende son zamanlarda hep domates fotosu yayınlamaktan umarım sıkmamışımdır sizleri...
Bitki çeşitlerinizi fotoğraf ve yorumlarınızla destekleyerek tanıtmanız çok güzel Sayın telato, bunda kimsenin bir sıkıntısı olamaz, neden olsun ki?
Lakin geçmiş zamanlarda bir gün çok güzel bir soğanlı çiçeğin konusunu açmıştınız (Güzel Ot (Calochortus) (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/37289.htm)) ve dikkatimi çekmiştiniz, o güne kadar sizi pek tanımazdım da. O günlerde hep soğanlı bitkilerinizle öne çıkıyordunuz. O eski günlerde bahçeniz daha bir renkliydi sanki, sizce de değil mi?
624466 624467
Bende değişimin farkındayım:( Temmuz ayında çekmiş olduğum fotoğrafları henüz yayınlamış olmam bunun göstergesi sanırım.
624515
Sayın DONGYUL'dan gelen Alaca Manisa Patlıcanı
624516
Sayın SAKAGUN'dan gelen Beyaz Patlıcan
624517
Sayın HCORAK'tan gelen Turkish Orange Patlıcan
Telat abi bahçen çok güzel olmuş domateslerinin maşallahı var bir an domatesden başka bir şey yetiştirmedin sandım ^^
- Bende bugün alaca patlıcan topladım ilk sen ve Enes aklıma geldiniz dedim onlarında yetiştimi acaba....
Bir yerlerde tohumların yetişip ürün vermesi çok güzel ^^
Telat abi bahçen çok güzel olmuş domateslerinin maşallahı var bir an domatesden başka bir şey yetiştirmedin sandım ^^
- Bende bugün alaca patlıcan topladım ilk sen ve Enes aklıma geldiniz dedim onlarında yetiştimi acaba....
Bir yerlerde tohumların yetişip ürün vermesi çok güzel ^^
Çok çok teşekkür ederim Dongyul kardeşim. İnan ki bende toplarken aynı düşünceleri taşıyordum;)
Gönderilen tohumlardan, meyvelerin alınması gerçekten insana keyif veriyor. Bende istiyorum:D:D
Bir Allah'ın kulu gönderdiğim tohumların meyvesini toplayıp fotoğrafını paylaşsada bizde görsek:D
Mücevher Çalısı
09-08-2016, 20:21
...
Bir Allah'ın kulu gönderdiğim tohumların meyvesini toplayıp fotoğrafını paylaşsada bizde görsek:D
Ben paylaştım ama meyveyi dalından koparmadan önce:cool:
Kudret Narı (Momordica charantia) (http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/1271-22.htm#post1471050)
Siz farketmediniz Sayın telato:rolleyes:
Şimdi mahcup oldum işte:o
Nasıl olur... Ben düzenli olarak takip ediyordum sizi...
Mücevher Çalısı
09-08-2016, 21:39
Şimdi mahcup oldum işte:o
Nasıl olur... Ben düzenli olarak takip ediyordum sizi...
Şimdi ben bu bitkiyi ilk defa yetiştiriyorum ve hiç umudum da yoktu meyvesini toplamaya. Oysa şaşırttı beni ve şaşkın ben her anını fotoğraflayarak sağda solda paylaştım. Burada (http://www.agaclar.net/forum/1443811-post50.htm), burada (http://www.agaclar.net/forum/attachments/tohum-paylasim-sonrasi-calismalar/606039d1460889924-kudret-nari-tomurcuk.jpg), burada (http://www.agaclar.net/forum/1458893-post148.htm), burada (http://www.agaclar.net/forum/1470210-post178.htm) ve burada (http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/1271-22.htm#post1471050) olmak üzere tam 12 fotoğrafını paylaşmışım:D
Siz sonuncu yani 12. fotoğrafı mı kaçırdınız anlamadım:D
Selma_321
09-08-2016, 22:47
Merak ettim bu kudret narının tadı nasıl?
Acı bir tadı vardır. Bu yüzden zeytinyağı veya balla karıştırılarak kullanılır.
Mücevher Çalısı
09-08-2016, 23:00
Merak ettim bu kudret narının tadı nasıl?
Ben meyveleri olgunlaştıkça topladım, doğradım, bir kavanoza koydum, üzerini örtecek kadar zeytinyağı ekledim. Kavanozu da buzdolabına koydum. Mide rahatsızlıkları için şifalı diye biliyorum lakin tadına hiç bakmadım. Allah ihtiyaç duyurmasın diye dua ediyorum, ağızda kötü bir tat bırakıyormuş diye okuyorum her yerde. Bitkinin meyvesi evde bulunsun ayrıca yaprağı, çiçeği, meyvesi de dekoratif olduğu için yetiştirdim...
Hint mutfağında kudret narı çok fazla kullanılıyor. Bir kere yeme fırsatım olmuştu tadı damağımda halen...
kudret narını ana yemek olarak hazırlayabilirsiniz.
1. Bir adet orta boy doğranmış soğanı ve iki, üç diş ezilmiş sarımsağı yağda pembeleşinceye kadar gezdirin.
2. kudret narı parçalarını da tavaya, soğan ve sarımsağın yanına ekleyin. Üzerine az miktarda tuz ve karabiber serpin. Bu şekilde 3 dakika pişmelerine izin verin.
3. Ayrı bir tasın içinde bir adet yumurtayı çırpın ve sonrasında tavadaki karışımın üzerine boşaltın, fakat karşımı kaşıkla falan çevirmeyin, öylece bırakın ve işte kudret narı yemeğiniz hazır!
uzak doğudada hemen hemen böyle tüketiliyor...
Mücevher Çalısı
09-08-2016, 23:57
Hint mutfağında kudret narı çok fazla kullanılıyor...
kudret narını ana yemek olarak hazırlayabilirsiniz.
...
Tarifiniz her zamanki gibi değişik ama denenmeli. Ve iyi ki Türk mutfağından örnek vermediniz Sayın dongyul:) Kimilerinin uykusunu kaçırabilirdiniz:D
Dongyul kardeş;
Evdekiler acayip şeyler ekme, zehirleyeceksin bizi diyorlar:D
Bundan sonra normal şeyler ekeceğim ama sizin tarifinize göre pişireceğim:D ve evdekilere sunacağım:D
Şaka tabii ki bu... Değişikliğe açığım... Ama kudret narından da yemek mi olurmuş diyesim geliyor:D
Mücevher Çalısı
10-08-2016, 00:49
Patlıcan, pırasa, bamya ve hatta kerevizden yemek oluyorsa Kudret Narından da yemek olur, neden olmasın?
Uzakdoğudan canavar marul getirip ye(dir)miş bir insansınız Sayın telato bunu hayda hay yersiniz. Hiç olmazsa bildiğimiz bir bitki, zehirli olması olası değil:D
624670
624671
Havada asılı pet şişedeki kıl biberler hasat edilmeye başladı.
624729
624730
Meksika salatalıkları turşu yapmak için toplandı.
624826
Bu domatesleri, ben yetiştirdim demek çok isterdim. Ancak yetiştirmedim. İstanbulun köylerinden geldi. Geçen senede gelmişti ama o zaman sadece tohumunu göndermişlerdi. Köydekilere domatesleri yetiştiremediğimi söyleyince nasıl yetiştiremezsin, bu domates yetiştirilmez mi deyip domates halinde gönderdiler:D Toraman isimli bu domates 500 gr üzerinde meyveler veriyor, ince kabuklu ve etli.. Sayın Muda'ya fide, Sayın BirNefesToprak'a da domatesin tohumunu göndermiştim. Onlardan bir cevap yok ama Eneskrky kardeşim azda olsa yetiştirdi.
Yetiştiren yetiştiriyor:D:D
eneskrky
13-08-2016, 10:36
Bana vermiştin abicim çoğu dökmedi ama biri şahane verdi :D
Bu domatesler benden :D :D umarım sende de böyle olurlar
tartım yoktu ama eşit kollu teraziyle 600 gram dan fazla ölçtüm net kilosunu bilmiyorum :)
yanındakiler heybetli domates onlarda bayağı iri ancak toromanın yanında küçük görünüyor
624931
624932
624933
İyi yetiştirmişsin, ellerine sağlık...
eneskrky
13-08-2016, 10:59
Saolasın abim senin sayende :)
Meksika salatalıkların şahane görünüyor abicim tadı nasıl bizim salatalıklara benziyor mu ?
Eneciğim; fotoğrafta daha büyük gibi çıkmış. Yanıltıcı olmasın daha küçük oysa... Tadı ise bizim salatalıklara göre hafif ekşimsi.
birnefestoprak
20-08-2016, 13:57
Henuz yetistirmedim. Toraman adini siz mi verdiniz?
624826
Bu domatesleri, ben yetiştirdim demek çok isterdim. Ancak yetiştirmedim. İstanbulun köylerinden geldi. Geçen senede gelmişti ama o zaman sadece tohumunu göndermişlerdi. Köydekilere domatesleri yetiştiremediğimi söyleyince nasıl yetiştiremezsin, bu domates yetiştirilmez mi deyip domates halinde gönderdiler:D Toraman isimli bu domates 500 gr üzerinde meyveler veriyor, ince kabuklu ve etli.. Sayın Muda'ya fide, Sayın BirNefesToprak'a da domatesin tohumunu göndermiştim. Onlardan bir cevap yok ama Eneskrky kardeşim azda olsa yetiştirdi.
Yetiştiren yetiştiriyor:D:D
Herkes olmasa bile, bir kısım bu ismi kullanıyor Sayın BirNefesToprak
Tatilimin 18-19 Ağustosunda, Ankaradaydım. Buradayken ayaş domatesini tatmadan gitmeyelim dedik, abim ve ablamlarla buraya gitmeye karar verdik.
Yakın sandığımız ayaş'a uzun bir yolculuktan sonra ulaştık. Ayaşta en çok hoşuma giden şey... Yol kenarında domates satan satıcıların
kendin topla tabelaları oldu. Ne kadar domates almak istiyorsan, tarladan toplayıp tarttırıyorsun ve alıyorsun. Demek ki bahçeden toplamaya karşı bir özlem var.
Birçok domates satan, satıcıyla güzel sohbetler ettik. Bazı satıcıların gerçek ayaş domatesinin bunlar olmadığını, 10-15 gün sonra çıkacağını söylemesi
kafamı karıştırdı. Aşağıda Ayaştan aldığım ama gerçek ayaş domatesi olup olmadığını bilemediğim domatesi görmektesiniz.
626824
Ayaşa gelmişken buradanda Beypazarına gidelim dedik. Beypazarınında havucu meşhurdur. Belediye ne güzel her tarafı havuç resimleriyle süslemiş.
Ama ne yazık ki. Havuç tohumu namına hiç bir şey yok. Çok yer dolaştım. Ziraatçılarla konuştum. Hibrit tohum ekildiği cevabını aldım.
Mücevher Çalısı
03-09-2016, 09:17
... Yol kenarında domates satan satıcıların
kendin topla tabelaları oldu. Ne kadar domates almak istiyorsan, tarladan toplayıp tarttırıyorsun ve alıyorsun. Demek ki bahçeden toplamaya karşı bir özlem var...
Bu uygulama dünyada yıllardır uygulanıyormuş, özellikle Çilek Yetiştiriciliği'nde. Üreticiler "kendin topla satış yöntemini" "çilek toplatma maliyetini düşürmek için" kullanıyormuş. Tüketiciler toplarken ücretsiz çilek de yiyebiliyormuş:)
Şimdi düşünüyorum da; Ayaş'taki domates satıcılarından biri ben olamazmışım:D
Domates toplayacağım diye bahçeme girecekler, dalından domates koparmasını bilmeyecekler, hoyrat ca davrancaklar...
Bütün müşterileri dövermişimm:cool::D
Mücevher Çalısı
07-09-2016, 10:09
Şimdi düşünüyorum da; Ayaş'taki domates satıcılarından biri ben olamazmışım:D
Domates toplayacağım diye bahçeme girecekler, dalından domates koparmasını bilmeyecekler, hoyrat ca davrancaklar...
Bütün müşterileri dövermişimm:cool::D
Ayaşta en çok hoşuma giden şey...
demiştiniz oysa, 3 günde ne değişti:cool::confused:
Ücretsiz domates tüketme kısmını ben düşünemiyorum şimdi:D
Sanırım siz;) ben toplarım ama söz konusu benim bahçem olunca; toplamasını bilmeyelere toplatmam dememi bekliyorsunuz:cool::D
627062
Ben tatildeyken, hastalıkta bize gelmiş tatile:D
Artık domates falan kalmadı. Üç kök domatesim var ama onlarında üzerinde domates yok.
Havalar çok kötü gitmezse ancak ekim ayı gibi onlardan meyve alabilirim.
Yukarıdaki fotoğrafı ben yokken evdekiler çekmiş. Hastalığı tespit etmem için...
Artık yoluma biber ve patlıcanla devam ediyorum...
627069
Sayın SAKAGUN'dan gelen Little Fingers Patlıcan
627070
Sayın MUDA'dan gelen Çizgili Edirne Patlıcanı
627071
Ve ikinci senesini ektiğim Tatlı Kıl Biber
Geçtiğimiz sezonun bence en iyi fotoğrafları..
627215
Kandil dolma biber ve dolma biber görünümlü Doochova Yellow Pepper Domates
627216
Pembe domates, Sivas koyulhisar domates ve Doochova Yellow Pepper Domates
627217
6 Çeşit patlıcandan yemek yapma denemeleri...
Pek güzeller maşallah, afiyetle yiyin.
İsmail Kuzucu
09-09-2016, 20:59
Maşallah tüm çeşitlerden yemekler yapılmış. :) Afiyet olsun, taze taze yemek gibisi yok. Bu arada domatesteki sararmalar devam ediyorsa demir eksikliği olabilir. Domatesin kökleri derine gitmeyi sever, altta besin yoksa eksiklik oluşmuş olabilir.
Teşekkür ederim Sayın TCM; Teşekkür ederim Sayın İsmail Kuzucu görüş belirttiğiniz için...
Ben eve döndüğümde 3 kök domates kalmıştı. Domatesteki sararmaların bir hastalık belirtisi olduğunu düşünüp, önce derin budama yapıp ardından Bakır Sülfat Pentahidrat tedavisine geçtim. Şuan yeni yaprak ve yeni dal oluşumunda...
Sararma yok, bu şekilde devam ederse ekim ayında meyvesini alabilirim.
627445
627446
Bayram; bayramlaşmaya gelenlere Meksika salatalığı ikram edip, şaşırtılarak geçiyor:D
Meksika salatalıkları çok sevimli. Tohum paylaşımı yaparsanız beni unutmayın.
Bende ilk kez yetiştiriyorum. Meksika salatalıkları hakkında fazla bilgiye sahip değilim, bazıları yere düşüyor sanırım fazla olgunlaşanlar düşüyor.
Ben onlardan tohum almayı, bir deneyeyim o zaman...
627568
Sayın BİRNEFESTOPRAK'dan gelen Muğla Yılanı Patlıcan
627569
Sayın SAKAGUN'dan gelen Beyaz Patlıcan
627570
Sayın HCORAK'dan gelen Turkish Orange Patlıcan
627571
Sayın SAKAGUN'dan gelen Little Fingers Patlıcan
627748
627749
Bu akşam yemekte gene patlıcan var:D
Mücevher Çalısı
17-09-2016, 10:03
627748
627749
Bu akşam yemekte gene patlıcan var:D
Bize biraz bu patlıcanların aroma farkından bahsedebilir misiniz?
Hepisi aynı tada:dilli: mı sahip:confused: Renkleri ve şekilleri birbirinden farklı olunca sizi kandırıyor mu yoksa:confused::D
Çok zor yerden sordunuz:D Üzgünüm:( Öyle bir damak yok bende:o:D
Ama benim gözlemlediğim Beyaz patlıcan yemekte biraz diri kalıyor, kıyır kıyır oluyor.
Türk patlıcanın ise tohumları yoğun ve belirgin... Böyle bir durum yemekte rahatsız edici bence...
En lezzetli ve gevrek Çizgili edirne patlıcanı, tencere kebabı yapmak için ise en ideali Muğla yılanı.
Mücevher Çalısı
18-09-2016, 09:49
Ama çalıştığınız yerden sormuştum:D Latife ediyorum umarım dozunu beğenmemezlik yapmıyorsunuzdur:D
Gerçekte, "Patlıcanın" ne adını ne tadını beğenirim. Pek tüketemediğimden de aralarındaki farkın şekilsel olabileceğini düşünerek sormuştum:)
Elimize geçerse Beyaz Patlıcanın turşusu, Türk Patlıcanın da dolması iyi gider demek ki. Tüketilecekse Çizgili Edirne tercih edilecek, gerisi Yılan:D
Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim;)
Rica ederim...
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Yalnız sorular cevaplayabileceğim türden olsun, beni aşmasın;)
627897
627898
627899
Kışın kapalı olan seram, yazın biber bahçesine dönüşüyor. Ağaçların yapraklarının yeşermesiyle yazın burası yarı gölge alana sahip oluyor.
Yarı gölgede de yetişen bir sebze olduğu için buraya biber dikilmesi tercih edildi.
Sonbahar ayında olmamız nedeniyle gece sıcaklıkları da düştü. Ama halen çiçekte ve sağlıklılar...
627989
627990
Açık seramın bir köşesinde kışlık sebzeler çimleniyor. Gene Çin'den aldığım antin kuntin:D sebzeler var, burada...
628444
628445
628446
Bugün kışlık sebzelerin bir kısmı toprakla buluştu...
Eğer yetiştirebilirsem Öküz Kalp Lahana olacaklar.
Tabi ki başka tohum gönderip kandırmamışlarsa...
628488
628489
Hep böyle acayip yerlerde meyve tutuyorlar. Bir hamak keyfi bile yok bana...
Kafama düşmesin diye ters yönde uzanıyorum hamakta:D
NOT: Bu kabağın tohumu ''Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas'' sayfasında paylaşımda bulunan Sayın Davut09 'dan geldi.
Kendisine çok teşekkür ederim...
YeniGine
25-09-2016, 23:56
:D Ben de fotoğrafı görünce ilk düşüncem; kabağı seyretmek için öyle uzandığınızı düşündüm sayın telato...
NesliSezgin
26-09-2016, 08:51
627445
627446
Bayram; bayramlaşmaya gelenlere Meksika salatalığı ikram edip, şaşırtılarak geçiyor:D
Merhaba Sayın Telato,
Ben ilk defa görüyorum çok şaşırdım.
Ellerinize sağlık afiyetle yiyin.
Saygılarımla.
:D Ben de fotoğrafı görünce ilk düşüncem; kabağı seyretmek için öyle uzandığınızı düşündüm sayın telato...
Yok, o yüzden öyle uzanmadım ama epey kendini seyrettirdi:D
Ben ilk defa görüyorum çok şaşırdım.
Bende ilk gördüğümde çok şaşırmıştım. Sağolsun 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliğinde Sayın KADER_BPKP paylaşımda bulunmuştu. Onun sayesinde Meksika salatalığını tanıdık.
628685
Geçen hafta yeğenim kübaya gitti. Gitmeden önce bana ne istediğimi sordu. Hemen domates tohumu cevabını yapıştırdım.
Yeğen şaşırmış bir vaziyete -dayı puro getir dersin diye bekliyordum dedi. Şuan için önceliğimin tohumlar olduğunu söyledim.
Tohum istedim...Hatta biraz ileriye gidip; Bulamazsan git birisinin bahçesine dal, olgun bir domates getir bile dedim.
Oysa sözde vermişti ama dediğimi yapamamış:D
Geri dönerken yurtdışından boş dönmeyeyim demiş. Uçak Hollandada aktarma yaptığında tohumları hollandadan almış.
Tabi yeğen nerden bilsin f1 tohumları... f1 tohumlarla geldi. Artık benimde f1 tohumlarım var. Ekeceğiz artık:D
628913
Sayın MUDA'dan gelen Ayfon Yerli Patlıcan, küçük topan patlıcanlar verdi...
628914
Sayın BAHÇEDENN'den gelen Jalapeno Tam Biber, acılığı kıvamında...
628915
Son demlerini yaşayan sebzelerden son hasatlar...
629139
629140
Bu sene bal kabaklarında kötü bir sezon geçirdim. Sadece bu bal kabağı hatırı sayılır büyüklükte...
...Sadece bu bal kabağı hatırı sayılır büyüklükte...
Peki o kabağı kucağında tutan dünya güzeli kim? ;)
Oyy kurban olurum... Şöyle sımsıkı sarılıp tatlı yanaklarından şap şap öpüverin benim için, öyle canım çekti ki fotoğrafına bakınca, selamlarımı da iletin lütfen ;)
Bütün anneler candır. Sizin adınıza bir güzel öptüm:D
Dikkat ettiniz mi, bal kabağını bebek tutar gibi tutuyor...
Ne de olsa bal kabağı olmanın hakkını veren tek kabakmış kendisi, bebek gibi tutmak normal hatta kundak bile yapılabilir bu durumda :D
MÜRSEL18
05-10-2016, 19:36
Hamak üstündeki kabaktan benim bahçe de var. Aşırı derece de yayıldı her yere sürgün attı kabağı da çok oldu ama en son şeftali fidanı dalına tırmanıp orada kabak vermeye başladı çok kızdım :) yeni dönemde mümkün olan en uzak yere dikeceğim .
sevgihoca
05-10-2016, 22:03
Kabağı tutan teyzeme bayıldım,maşallah.Allah sağlıklı,uzun ömürler versin.
Hamak üstündeki kabaktan benim bahçe de var. Aşırı derece de yayıldı her yere sürgün attı kabağı da çok oldu ama en son şeftali fidanı dalına tırmanıp orada kabak vermeye başladı çok kızdım :) yeni dönemde mümkün olan en uzak yere dikeceğim .
Aslında bu mesajla birlikte; bal kabaklarının farklı yerlerde meyve tutmuş fotoğraflarını yayınlayıp, meyve tutmadıkları neresi kaldı:D diyecektim ki.
Balkabaklarının fotoğraflarını sakladığım usb' yi bulamıyorum.
Kabağı tutan teyzeme bayıldım,maşallah.Allah sağlıklı,uzun ömürler versin.
Teşekkür ederim. Annem bu yaşında bize bakmak için uğraşıyor. Allah hepimize sağlıklı uzun ömürler versin.
630597
630598
Son bir gayretle domateslerini verdi...
(Fotoğraf cuma gününe ait.)
Bu Sebzenin Adı Nedir?
630623
630624
Çinden aldığım kışlık sebze tohumlarının hepsinden aynı sebze çıktı. Bu sebze istediğim sebzelerin tohumları değil.
Ve isminide bilmemekteyim. Yaprağımı yenir. Yoksa meyvesi veya kökü mü? Hiç bir bilgim yok.
Çiğ olarak yaprağının tadına bakayım dedim ama hiç bir şeye benzetemedim:( Lezzetlide değil...
Yardımlarınızı bekliyorum.
NOT: Bu soruyu ''Bu bitkinin adı nedir?'' sayfasında yayınlamak istedim ama sayfa hata verdiğinden burda yayınlamak zorunda kaldım.
Telat abi; çin lahanası gibi ama yaprakları daha yumuşaktır, yapraklarının tadı acımtıraktır yapraklarını direk olarak tüketemezsin tuzlu suya bastırıp kendi öz suyunu uzaklaştırarak tüketime hazır haline getirebilirsin bunu. et yemeklerinin yanında ve pilavla yenir... Bu şekilde tüketebilirsin ya da.
- Göbek yapmasını bekle burada göbek yapmazsa yaprakları yoğunlaşsın bağla ve göbek yapmaya zorla...
- Tohumları lahana tohumuna benzer çiçekleri sarı sarı açar, ilkbaharda..
bahcedenn
18-10-2016, 22:58
Bence de göbek yapmamış Çin lahanası gibi duruyor.
Direk olarak işi bilen Çinli arkadaşıma sordum; gevşek başlı çin lahanası (Loose-Headed Chinese Cabbage) dedi. Çin lahanası gibi direk baş yapmaz, gevşek içi dolu olmayan göbeği olur dedi yukarıda dediğim gibi tüketiyorlarmış...
Ayrıca çin lahanasının bizim bildiklerimizin dışında formları varmış uzun göbek yapan, göbek yapmayan, gevşek göbek yapan, göbek yapan gibi...
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Ben hep başka şeylerin olabilirliği üzerinde durmuşum. Yanlış yerlerde dolaşmışım(düşünmüşüm)
El elden üstündür. Ama şimdi sizin söyleminizden sonra bende çin lahanası üzerinde duruyorum.
Artık ne olduğunu bildiğime göre ona göre hareket edebilirim;)
Sağolun.
632303
632304
632305
632306
Kışlık aldığım tohumların hepsi çin lahanası çıktı...
Doğrusu çin lahanasının tadı pek yavan, bir şeye de benzemiyor. Bende hepsini söktüm...
632320
632321
632322
632323
Sonrasında söktüğüm çin lahanalarını doğradım ve toprağa gömdüm. Sökülen yere ise marul ektim.
Bu kış bahçem pek bir renksiz geçecek:(
Aytekin045
10-11-2016, 18:40
Bahçenize şöyle bir göz attım da nereden nereye...Maşallah insan azmetti mi neler yapmıyora çok iyi bir örnek..Benim de bahçemin toprağı aynı sizin gibiydi bende epey adam ettim ama sizinki kadar değil.Bir de ben damlama sistemine geçmedim burada sizin bahçede de var bu konu hakkında bilgi alabilir miyim?
Çok teşekkür ederim Aytekin045 kardeş;
Bahçemdeki toprağı elekle elediğimi görmüşsün sanırım. telato / bahçe 17.Sayfa (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369-17.htm) ve 18.Sayfa (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369-18.htm)da damlama sulama sisteminin yapım aşamasını gösteren fotoğraflar ve sitedeki değerli arkadaşlarımın görüşleri var.
Sitede bu konuda daha ayrıntılı bilgiler de mevcut. Düşünüldüğü gibi zor değil... Önemli olan başlamak.
aslama1994
12-11-2016, 21:27
Çiçekleriniz şahane ağzım açık kaldı maşallah
aslama1994
12-11-2016, 21:29
Marulların cinsi nedir ?
Teşekkür ederim... Sağ olun...
Yalnız bu sene domates yetiştirmekle o kadar ilgilendim ki;) her şeyi domates gördüm...
Çiçeklere yeterli miktarda zaman ayıramadığımdan, bu sene aynı güzellik yok...
Marulların cinsine gelince; 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliğinde Sayın H_DOĞAN - Karışık Marul Tohumu adı altında paylaşmıştı.
Tam emin değilim ama romain rouge de hiver, salad bowl red, buttercrunch head lettuce, Lollo bionda marul var sanırım.
aslama1994
13-11-2016, 07:55
Nasıl desem çiçek tohumu istesem olur mu ? İnanın bu zamana kadar sadece ağaç aşkı ve sebze aşkı vardi ama bu sayfadaki çiçekleri gördükçe imrendim.Çiçeklere aşkım başladı.Ne kadar güzel çiçekler var.
aslama1994
13-11-2016, 08:03
Petunya ve horoz ibiği çok güzel birde cam güzeli
aslama1994
13-11-2016, 09:15
Toraman domates afyon pembe domates spagetti kabak harika ürünler
aslama1994
13-11-2016, 09:27
İnternetten bir beyefendi benden tohum istedi altı çeşit tohum gönderdim karşılığında tohum almadan.Aradan zaman geçti iki bayandan tohum istedim.Birisi hastahanede ölsem de o tohumları göndereceğim bir şekilde dedi.Facede bayanın birisi tkhum takası yapalım seninle dedi peki dedim.Benim yıllardır aradığım yeşili yenen barbunya varmış elinde çok sevindim ben bir çeşit barbunya ararken bu bayanda dört çeşit barbunya varmış sevincime diyecek yok.Konuşurken kaç çeşit tohum gönderirsem o kadar tohum isterim deyince kalsın tohum dedim.Sonra neyse dedi sen göndermesen de ben sana göndereceğim dedim.Öyle deyince tohum toplamak kolay değil emek verdim beleşten tohum sahibi olmayı düşünüyorsun filan dedi.Bende dedim yedi çeşit tohum var yedi çeşit tohum gönder o zaman dedim.Sonra dedi ki bayanın birisine tohum gönderdim kargo geri geldi 12 lira para verdim dedi.Tamam dedim senin kargo paranı da ben vereceğim. Sonra dedi işte eşim artık tohum göndermeyecek filan o zaman söz verme dedim.Şuan o kadar çok Üzgünüm ki bende gönderdim benimde kargom geri geldi.Ama ben kimseye artik göndermeyeceğim demedim.
Bende tam spagetti kabak tohumu paylaşmayı düşünüyordum. Yarın, eğer yetiştirebilirsem bugün katalogda yer alır. Talepte bulunabilirsiniz.
Hediyeunlu
16-11-2016, 13:37
Yeni üye olmak çok zor. Sayfaları baştan sona gözden geçirdim. Elinize ve emeğinize sağlık her şey çok güzel görünüyor
Teşekkür ederim Sayın Hediyeunlu; Beğenmeniz mutlu etti beni...
Ama şimdi bende sizin bahçenizi merak ettim. Doğrusu bahçenizde ne var ne yok, bilmek isterim;)
serdar1984
22-11-2016, 10:39
vay abim benim son hız devam ediyorsun bakıyorum :) biz biraz uzak kaldık hastalık vs... inşallah seni takibe devam edeceğim :)
birgecelikgelin
22-11-2016, 14:48
Sayın Hediyeunlu aramıza hoş geldiniz Ağaçlar net çok güzel bir aile herkes birbirini çok seviyor kime ne sorsanız sorduğunuz soru cevapsız kalmaz biz kocamaan bir aileyiz Saygılarımla.
vay abim benim son hız devam ediyorsun bakıyorum :) biz biraz uzak kaldık hastalık vs... inşallah seni takibe devam edeceğim :)
Geçmiş olsun serdar1984 kardeş; Allah sağlık versin.
Bende mart ayından beri yok, nerelerdesin diyordum.
Özletme kendini;)
Sayın Hediyeunlu aramıza hoş geldiniz Ağaçlar net çok güzel bir aile herkes birbirini çok seviyor kime ne sorsanız sorduğunuz soru cevapsız kalmaz biz kocamaan bir aileyiz Saygılarımla.
Sizde sayfama hoşgeldiniz Sayın birgecelikgelin; Hiç şüphe yok ki, sorulan sorular cevapsız kalmaz;)
Hediyeunlu
09-01-2017, 14:47
Sayın telato bu ara üyeliğimi açmadan sayfaları okudum. Yazdıklarınızı geç gördüm kusura bakmayın. Benim bahçem çok acemi işi. İnşallah biraz düzene girince seve seve agaclar.net üyeleriyle paylaşmayı çok isterim. Şimdi bol bol okuyorum. Planlar yapıyorum.
Bahçe sayfası açmanızı bende çok isterim. Bekleyeceğiz artık;)
637662
telato/bahçe 2. yaşında...
YeniGine
23-01-2017, 22:00
Maşallah, daim olsun inşallah Sayın telato...
Bu arada arayı da fazla uzattınız... :(
2. yaşınız hayırlı olsun sayın telato,
Daha önce de sürekli takip ettiğim halde bu gün bahçenizi ilk sayfadan itibaren tekrar gezdim. Başladığınız ve geldiğiniz nokta inanılmaz başarılı. Yürekten tebrik ediyorum ve bu sezonun çok verimli geçmesini diliyorum. Elinize emeğinize sağlık. Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Ne kadar güzel dilek ve temenniler bunlar...
İnşallah diğer yıllarda da hep birlikte oluruz.
Tohum paylaşım etkinliğine kendimi fazla kaptırmamdan dolayı bahçe sayfamı biraz boşladım sanırım.
Tohumları mı paylaşıp, kendimi hafiflemiş:D hissettiğime göre bahçe sayfama dönebilirim dedim.
Sizlerle paylaşacağım çok güzel fotoğraflarım var;)
637786
637787
30.10.2016 'dan
3-4 yılın ardından ilk kez mandalina ağacım meyve verdi...
637798
637799
637800
06.11.2016 'dan
Mandalinaları mı hasat ediyorum. 8 adet ama olsun;) Allah bereket versin.
Sadece hasat ettiğim mandalina değil, Sayın Akçabardakdan aldığım siyah dolma biberleri de hasat ediyorum. Geçen senede böyle kış başlangıcında hasat etmiştim...
akçabardak
27-01-2017, 17:05
Sn. telato siyah dolma biberlerinizin hasadı neden geç kalmış :) tohumluk alabildiniz mi?
Evet biraz geç kalıyor ama sizin çok geç hasada gelmiş, ben Ağustos ayı içinde ilk hasadı yapıyordum, tohumluk için de ilk görünen biberleri bırakıp kızarana kadar bekletiyorum.
Bu dolmalıklar benim çok hoşuma gitti, daha etli, dolması pişince biberi yumuşacık, kabukları rahatsız edici değil, o yüzden geç te yetişse bile bence değer.
Mandalinlerinize de maşallah, seneye daha çok hasat etmeniz dileğimle.
Geçtiğimiz sezon siyah dolma biberleri geç çimlendirdim ve yarı gölgede yetiştirdiğim için hasadı kasım ayına kadar uzadı sanırım.
Birde bir şey söylemek istiyorum, ama nasıl diyeceğimi bilemiyorum.
Tamam:D bir çırpıda söylüyorum:D
Yeter artık;) dediğinizi duyar gibiyim ama ben bu senede siyah dolma biberi tohuma bırakamadım.
Sanırım bu zamanlar tohuma bırakma/alma modunda olmuyorum. Ve yahut siyah dolma biberin cazibesi:D Hemen yemek yapmaya yöneltiyor beni...
akçabardak
28-01-2017, 08:44
Tahmin etmiştim zaten, içimden bir ses şimdi bu telato kardeş tohumluk ta bırakmamıştır diye :D o yüzden sormuştum. İşin kötüsü bu sene ben de çok fazla tohumluk bırakmadım :(
Aklınızda bulunsun, özellikle sizin için değerli olanlarını hiç değilse bir tanecik işaretleyip tohumluk bırakmaya çalışın. .... Yok öyle yemek falan :D :D :D
İşin şakası tabi ki de, elimde çok fazla yok ama, eğer çok isterseniz sizin için 8-10 tohum mektup içinde ulaştırabilirim ;) Kolay gelsin
Ben siyah dolma biberden yetiştirdim. İlk çıkan ve en büyük olanı (diğerlerinin üç katı, ayakkabı kadar vardı neredeyse :) ) ellemedim. En sonunda koparıp kuruttum, içinden toplasan beş altı tane tohum anca çıktı. Biberin kabuğuyla ilgili yoruma katılıyorum, ama hanım piştikten sonra aldığı rengi sevmedi, ondan seneye kısıtlı ekim yapacaz :)
Elimizde beş - altı tohum olduğundan mecburen kısıtlı ekim olacak gerçi. :rolleyes:
akçabardak
29-01-2017, 14:13
Ben siyah dolma biberden yetiştirdim. İlk çıkan ve en büyük olanı (diğerlerinin üç katı, ayakkabı kadar vardı neredeyse :)
Çocuk ayakkabısı büyüklükte mi? :D
Dolmanın dışında her türlü tüketir, kahvaltıda, salatalara renk katılır, közlenerek sarımsaklı yoğurtla vs.vs. gibi.
Sayın Akçabardak teşekkür ederim, çok naziksiniz... Yalnız bu sene bahçeme ekeceğim sebzelerin planını yaptım. Şimdi planın dışına çıkmak istemiyorum.
Bu teklifiniz seneye de geçerli olur mu acaba... Hem şimdi Sayın TCM'de merak ettirdi. Ondanda alırsam, evet seneye güzel bir bahçe kurarım.
Ben ne yapıyorum ya :Dbir sonraki senenin bahçesini planlayıverdim şimdiden.
Bu sene zaten Sayın TCM'den gelen domatesleri ekeceğim genelde... Küçük bir TCM bahçesi olacak sanki:D
Her domates tohumundan birer kilo koydum artık 'küçük bir bahçe' mi olur 'büyük' mü bilmem. :D
Çocuk ayakkabısı büyüklükte mi? :D
Dolmanın dışında her türlü tüketir, kahvaltıda, salatalara renk katılır, közlenerek sarımsaklı yoğurtla vs.vs. gibi.
İnanmıyorsunuz bana sizz... NNNedenn ...
'N' leri vurgulu söyleyin lütfen, Kadir gibi..
Resmi buldum ancak bu büyüğü değildi. Keşke bunları bıraksaymışım tohumluk. Ne bileyim ayakkabının yamuk yapacağını. Biz dolma hariç denemedik ancak bahçelerde bulunsa iyi olur, en azından kapkara rengiyle ilgi çekiyor ;)
@ telato, Dester ve İtalian Heirloom hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum bakalım yazın neler diyeceksiniz.
bahcedenn
30-01-2017, 10:03
Bu arada bu yaz ben de Purple Beauty çeşidini yetiştirdim. Çok da fazla beklemedim açıkçası morarmasını. :) Sizin siyah dolmalık biberlerle aynı varyete midir bilmiyorum ama yetişkin ayakkabısı kadar olamadılar hiç. Hep ufak bebe ayakkabısı gibiydiler. :) Yalnız kabuksuz kabuksuz çok lezzetliydi dolması. 10 numara diyebilirim.
Benim de kastettiğim çocuk ayakkabısı kadar canım :) yoksa 45 numara bot değil. Ancak yaklaşık beş kök kadardı ve sadece bir tanesi o boydaydı, sanırım 'akraba evliliği' ydi o.
@ telato, Dester ve İtalian Heirloom hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum bakalım yazın neler diyeceksiniz.
Sayın TCM sizden önceki senede heybetli ve maniye domatesi almıştım bu sene onları da ekeceğim.. boşuna demiyorum küçük TCM bahçesi diye.
:DYorumlarımı bekleyin. Çok pis gurmeyimdir:D
Sayın akçabardak ve bahçedennin siyah dolma biberleri küçük, Sayın TCM sizinki kaliforniya biber gibi etli ve büyük öyleyse...
bahcedenn
30-01-2017, 17:59
Sayın akçabardak ve bahçedennin siyah dolma biberleri küçük, Sayın TCM sizinki kaliforniya biber gibi etli ve büyük öyleyse...
Benim de kastettiğim çocuk ayakkabısı kadar canım :) yoksa 45 numara bot değil.
Yok, yok. O da küçükmüş. :)
637957
08.11.2016 'dan
2 sene önce Çin'den almıştım. Tohuma bıraktım. Ve bu sene tohumlar benden... Ama sanki geçen sene daha lezzetli gibiydi.
638001
08.11.2016 'dan
Japon Zambağı - Tricyrtis (blue spotted)
Rizom kök yapısına sahip olan Japon Zambağı, 80 cm'ye kadar büyür. Kısmi gölgeyi sever ve sonbahar aylarında çiçeklenir.
Dutlubahçe
31-01-2017, 19:40
Çiçeğinin görünüşü çok güzel. Acaba kokusu da böyle güzel mi?
Hiç koklamadım ki;) Üzgünüm. Bilmiyorum..
Ama internette böyle bir yazıya rastgeldim.
''Özellikle parfüm yapımında kullanılan harika kokulu bir türdür. Japon Zambağı olarak bilinen tür, Hollanda başta olmak üzere Fransa ve almanyada Parfüm yapımı için seri üretilmektedir. Kokusu tüm odanızı dolduracak ve sizi kokusu ile büyüleyecektir.''
Egzotik, gerçekten değişik bir çiçek. Geçen senede fotoğrafını çekip yayınlamıştım.
17.11.2015 Japon Zambağı - Tricyrtis (blue spotted) (https://www.agaclar.net/forum/1421090-post1076.htm)
O zamanda sadece bir adet fotoğraf yayınlamışım. Bu sene, bu çiçeğe daha fazla önem vereceğim. Daha iyi fotoğraflarını çekmeye gayret göstereceğim. İnternette bu çiçek hakkında fazla bilgide yok.
Hep kopyala yapıştır yapmışlar. Bu yüzden fotoğrafın altına hiç olmazsa bildiklerimi yazayım dedim.
04.12.2016 'dan
Geçen sene 3 Adet limon vermişti ilk kez... Bu sene sayıyı 21 'e çıkardım.
638033
638035
638036
638037
Hiç koklamadım ki;) Üzgünüm. Bilmiyorum...
Ben ki çiçek görünce ilk yaptığım şey koklamaktır (hatta bazen plastik çiçeklere bile aynı refleksi verdiğim oluyor :D), haliyle bu meraksızlığınıza hayret etmekten kendimi alamadım! Nasıl olur ya? Etrafınızda bir çiçek açıyor ve hiç koklamıyorsunuz, inanılmaz :mad: :D
telato / bahçe'de daha önceden de konusu geçmişti. Ben çok yoğun olmadıktan sonra koku alamıyorum. Durum böyle olunca:D insan bir süre sonra koklamaktan vazgeçiyor;)
Sizin her şeyi koklamanıza şaşırmadım ama... Ablamda sizin gibi.
YeniGine
01-02-2017, 23:10
Limonlara maşallah Sayın telato, çok güzeller, ince kabuklu gibi görünüyorlar. Tam benlik ince kabuklu olunca suyunu sıkar, kabuklarını yerim.
Resulgur
01-02-2017, 23:48
04.12.2016 'dan
Geçen sene 3 Adet limon vermişti ilk kez... Bu sene sayıyı 21 'e çıkardım.
638033
638035
638036
638037
Sn telato emeğinize sağlık çok güzel bakmışsınız limonunuza .. Mayer limon sanırım ? .. Limonata yapar içersiniz artık bu soğukta bol C vitamini almak lazım .. ;)
Kim demiş hayat çabuk geçmiyor diye.
LİMON KRONOLOJİSİ
13.02.2015 Limon ağacının toprağının hazırlanması (http://www.agaclar.net/forum/1356095-post155.htm)
03.01.2016 Limonda ilk hasat (http://www.agaclar.net/forum/1430845-post1203.htm)
04.12.2016 Limonda ikinci hasat (https://www.agaclar.net/forum/1493912-post1643.htm)
Sayın YeniGine çok teşekkür ederim, yalnız bu limon ince kabuklu ama pazardan, manavdan aldığımız limonlara göre daha ekşiii...
Sayın Resulgur öncelikle teşekkür ederim; ben limonlar hakkında fazla bilgiye sahip değilim. Bu limonun cinsini bilmiyorum.
Bir tek mayer limonu biliyorum onuda ismen...
Nasıl tüketildiğine gelince, ben hariç evde herkes çayını limonlu içer. Bu yüzden limon bizim evin en temel ihtiyaçlarından biridir.
Şöyle kocaman bir limon ağacım olsa:D insan başka ne ister ki.
638139
638140
18.12.2016 'dan
Acı Süs Biber
Ağaçlar net'deki sevdiğim kardeşlerimden, arkadaşlarımdan biri.
Abi bana gönderdiğin tohumu çimlendiremedim acaba bayatlamış olabilir mi? deyince geçte olsa çimlendirmeye başladım. Haliyle hasadı da geç oldu...
638250
638251
638252
15.01.2017 'den
-25 mikron- Zeolit (Klinoptilolit) uygulaması
Boş zamanlarımda, yurtdışında nasıl sebze bahçesi toprağı hazırladıklarını öğrenmek için araştırmalar yapar, videolar izlerim.
Hep karşıma iz element eksikliğini giderdiği iddia edilen Azomite adlı bir ürün çıkar. Türkiyede satışı olmayan bu ürünü nasıl elde edebileceğimi
öğrenmek için Sayın birnefestoprak ve Sayın Meyvelitepeye danıştım. Sayın Meyvelitepeden öğrendim ki. Bu ürün sodyum kalsiyum aliminyumsilikat'mış
yani zeolit'in bir türü klinoptilolit.
Klinoptilolit yüksek iyon değiştirme kapasitesine sahip, havalandırıcı ve su tutucu bir toprak düzenleyicidir.
NOT: Yurdışında yaşayan Ağaçlar net üyesi Gilan arkadaşımızda bahçesinde azomite adlı ürünü kullandığından bahsetmişti (http://www.agaclar.net/forum/1461447-post352.htm).
Sn telato Klinoptiloliti nereden temin ettiniz?
ilginç, kedi kumu deyip kilosunu 25 e satan da var, 25 kilosunu 15 e satanda :)
Klinoptilolit kullanım alanları
- Tarım – toprak düzenleyici
- Peyzaj ve bahçe düzenlemesi
- Hayvancılık – yem katkı maddesi, hayvan altlığı
- Arıtma – mekanik ve kimyasal filtreleme
- Havuz ve spa filtre malzemesi
- Akvaryum malzemesi
- Kedi kumu
- İnşaat sektörü – çimento, asfalt
- Temizlik malzemeleri
- Tekstil sektörü
- Sebze ve meyvelerin taşınması ve depolanması
- Kağıt sektörü
- Enerji
- Sağlık – toksin bağlayıcı, pudra
- Su ürünü yetiştiriciliği
- Kimyada katalizör olarak da kullanılır.
- Akvaryum filtrasyon
Sitenin adresini özelden mesaj attım.
638294
22.01.2017 'den
9 çeşit organik katkı maddeli, çimlendirme ve başlangıç dönemi toprağım hazır. Tohumlarımı bekliyorum...
Dutlubahçe
06-02-2017, 20:04
22.01.2017 'den
9 çeşit organik katkı maddeli, çimlendirme ve başlangıç dönemi toprağım hazır. Tohumlarımı bekliyorum...
Bereketli olsun. Toprağın ayrıntılı formülünü alabilir miyiz?
YeniGine
06-02-2017, 22:44
Maşallah maşallah sayın telato, rastgelsin inşallah!..
Bereketli olsun. Toprağın ayrıntılı formülünü alabilir miyiz?
1- torf, cocopeat
2- perlit
3- keçi gübresi
4- granül deniz yosunu özü
5- toz yarasa gübresi
6- humuslu toprak
7- leonardit
8- zeolit
9- kemik unu
Toz yarasa gübresi ve leonardit oranları düşük miktarda...
İsteyen olursa bu ürünlerin markasını ve nereden temin ettiğimi özelden bildirebilirim.
Maşallah maşallah sayın telato, rastgelsin inşallah!..
Teşekkür ederim Sayın YeniGine
Geçen sene ne kadar büyük bir keyifle yetiştirdiğinizi hatırlıyorumda..
Şimdi de size tohum ekme heyecanı basmış olmalı.
Kolay gelsin;)
638330
02.02.2017 'den
4 Adet ticari patlıcan tohumu 1 Adet geçen sene ağaçlar netin doğum günü toplantısında Dongyul kardeşten aldığım Kemer Patlıcan..
-------- Program dışına çıkmak yok. --------
1-2 Şubat Patlıcan tohumu çimlendirme
11-12 Şubat Biber tohumu çimlendirme
21-22 Şubat Domates tohumu çimlendirme
Sûz-i Dilârâ
07-02-2017, 09:01
Çalışma disiplininize hayranım sayın telato;) En başından beri büyük bir gayret ve titizlikle bahçenizi adam edip çok güzel sonuçlar aldınız. İnşallah bu sene de emeklerinizin karşılığını fazla fazla alırsınız. ;)
...
İsteyen olursa bu ürünlerin markasını ve nereden temin ettiğimi özelden bildirebilirim.
Sizin için sakıncası yoksa bence ortaya fiyatlarıyla birlikte nereden aldığınızı yazın ki referans olsun ilgilenenlere. Ticaret yapmadığımız belli. Ben aldığım çiçeğin fiyatını dahi yazıyorum. Geçen Bayındırdan iki sopalı 1 m. lik 'yuka' yı 15 e aldım. Dün migrosta bir karışlığını 18 e satıyorlardı :)
Sizin için sakıncası yoksa bence ortaya fiyatlarıyla birlikte nereden aldığınızı yazın ki referans olsun ilgilenenlere. Ticaret yapmadığımız belli. Ben aldığım çiçeğin fiyatını dahi yazıyorum. Geçen Bayındırdan iki sopalı 1 m. lik 'yuka' yı 15 e aldım. Dün migrosta bir karışlığını 18 e satıyorlardı :)
Yazıp yazmama konusunda çok düşündüm, bu konuyu fazla kurcalamakta istemiyorum. Zamanında yönetimden uyarı aldım.
Bu yüzden marka, fiyat belirtme ve bir ürün talep etme gibi işlemleri özelden mesajlaşarak karşılıyorum.
Resulgur
07-02-2017, 19:11
1- torf, cocopeat
2- perlit
3- keçi gübresi
4- granül deniz yosunu özü
5- toz yarasa gübresi
6- humuslu toprak
7- leonardit
8- zeolit
9- kemik unu
Toz yarasa gübresi ve leonardit oranları düşük miktarda...
Maşallah , Vitamin deposu :D
Çalışma disiplininize hayranım sayın telato;) En başından beri büyük bir gayret ve titizlikle bahçenizi adam edip çok güzel sonuçlar aldınız. İnşallah bu sene de emeklerinizin karşılığını fazla fazla alırsınız. ;)
Teşekkür ederim Sayın Sûz-i Dilârâ;
Ben, büyük bir gayret ve titizlikle bahçemi adam edip çok güzel sonuçlar aldım ama bunu yaparken yorumlarınız ve beğenilerinizle, ağaçlar nette hep yanımdaydınız;)
Dutlubahçe
08-02-2017, 13:07
Bizahmet bana özelden yazabilir misiniz?
638531
Dün tohumlarım geldi. Tarif edilemez bir mutluluk içindeyim.
638694
2 Şubatta çimlendirme işlemine başladığım patlıcan tohumları uçlarını çıkardı. Bende toprakla buluşturdum. Bu seneki çimlendirme işleminde kötü olan taraf şu an istanbulun karlı yani çok soğuk olması. Tohumlar için aydınlık ve sıcak bir ortam gerekli. Tünel seranın içi yeterli sıcaklıkta değil, ev içinde pencere önüne kedilerim nedeniyle hiçbir şeyde koyamıyorum.
NOT: Çimlendirme işlemini geçen sene bahçe sayfamda bahsetmiştim. İsterseniz buradan 1292 (https://www.agaclar.net/forum/1444884-post1292.htm) ve 1305 (https://www.agaclar.net/forum/1446996-post1305.htm) nolu mesajdan takip edebilirsiniz.
638700
11-12 Şubat tarihlerinde biberlerimi çimlendireceğimi daha önceden söylemiştim..
Çimlendirmeye başladığım biberler.
1-Tatlı Kıl Biber (2 yıldır yetiştiriyorum.)
2-Köy Biberi (2 yıldır yetiştiriyorum.)
3-Gül Biber (Komşumdan aldım.)
4-Turuncu Jalapeno Biber (2015-2016 Tohum Paylaşım etkinliği Sayın malbman)
5-Biberiye Biber (2015-2016 Tohum Paylaşım etkinliği Sayın sevoş)
6-Chocolate Habanero Biber (2015-2016 Tohum Paylaşım etkinliği Sayın TCM)
7-Sarı Dolmalık Biber (2016-2017 Tohum Paylaşım etkinliği Sayın hcorak)
638834
638835
Çimlenen tohumları dışarı çıkarma operasyonu...
Önce streçle sarıyorum, sonrasında pet şişeyi üzerine geçirip küçük serama koyuyorum. Bakalım soğuktan koruyabilecekmiyim.
Dutlubahçe
14-02-2017, 20:45
Şişe içindeki gemi maketlerini hatırlattı bana :)
638959
Bu senede değişen bir şey olmadı. İlk açan çiçeğimiz KARDELEN.
639348
Bir önceki sene etkinlikten gelen biber tohumlarının ikisini çimlendiremedim, bende yerine Sayın Resulgur 'dan etkinlik dışı gelen sarı ve sarı-mor biberleri dahil ettim.
Resulgur
23-02-2017, 18:48
639348
Bir önceki sene etkinlikten gelen biber tohumlarının ikisini çimlendiremedim, bende yerine Sayın Resulgur 'dan etkinlik dışı gelen sarı ve sarı-mor biberleri dahil ettim.
Sn. telato bereketli olsun inşallah .. Altın sarısı turşular yaparsınız artık .. :D
Verimi hakkında bu resim yeterli sanırım.
639349
Teşekkür ederim Resulgur kardeş; sarı-mor biberinde fotoğrafı var mı acaba...
Resulgur
23-02-2017, 19:52
Teşekkür ederim Resulgur kardeş; sarı-mor biberinde fotoğrafı var mı acaba...
Abi üstteki resme iyi bak soldaki sarı biber, sağdaki sarı - mor biber.
Yakın çekim.
639360
İsmail Kuzucu
23-02-2017, 20:45
Sayın telato, melas uygulamasını sezon boyunca dekara 9 kg litre uygulasak yeterli olur mu?
Sayın İsmail Kuzucu bu konuda benim kişisel bir bilgim yok.
Ama melaslı solucan çayını dekara 10 litre uygulanması gerektiğini bir yerde okumuştum.
Yazıyı buldum. Son zamanlarda solucan gübresi ve irfan çayı yapımı ile uğraştığınız için bu konuda sizi yakından ilgilendirir düşüncesindeyim.
Melas ile Sıvı Solucan Çayı Hazırlanışı:
Bir kovaya 20 litre su doldurun ve hava alabilen tülbent gibi bir filenin içine 1 kg katı solucan gübresi koyup bu 20 litre suyun içine fileyi bırakın.Akvaryum hava taşı ile suyun içine bol miktarda hava verin.Son olarak da 20 litre suya 4 çorba kaşığı melası biraz suda eritip dökün.24 saat sonra sıvı solucan çayınız hazır olacaktır.İster yapraktan ister topraktan dönüme 10 lt olarak uygulama yapınız.
Sûz-i Dilârâ
26-02-2017, 16:03
Sayın telato, örümcek zambağınız ne alemde?
Mışıl mışıl uyuyorlar...
Kokmayan(sanırım) beyaz olanı 3 tane oldu.
Misler;) gibi kokan sarı olanın da ise bu sene soğan ayrıştırma işlemine geçmedim. Çünkü geçen sene yavru soğana işareten, yeni yapraklar çıkmamıştı.
Acaba misler gibi kokuyor demekle hatamı yaptım...
Sayın Sûz-i Dilârâ;
Amann sakın:D nasıl kokuyor demeyin. Sayfanızdaki koku tasvirlerinizi okumadım sanmayın... Kokuyor işte:D
639989
639990
Uzun bir süredir ustalar bahçemde hummalı bir çalışma içerisindeler. Boyası bitmediği için ne yaptırdığımı daha sonra göstereceğim...
Kedilerin çiçeklerime zarar vermesin diye toprağın üzerine tel serdiğimi biliyorsunuz. Ama tel sermek bile yeterli değildi. Ustaların yaptığı çit sayesinde kediler çiçek bahçeme giremiyor ve törenle telleri kaldırıyorum.
NOT: Artık kediler yüzünden çiçek yetiştirememekten söz ediyorsam külliyen yalan:D
Dutlubahçe
03-03-2017, 20:13
Sayın telato, fidelerinizi merak ediyoruz. Soğukları sağ-salim atlatabildiler mi?
640024
640025
640026
İyi durumdalar Sayın Dutlubahçe, soğuk havaları atlattık..
Son olarak daha sıcak havalarda 27 çeşit domates çimlendirdim ve hepsi çimlendi. Bu benim rekor domates çeşidi çimlendirmem.
640563
Havaların ısınmasıyla çiçekler açmaya başladı...
640648
640649
Yaprakları tüylü olan bitkilere (başta domates ve afrika menekşesi gibi) su değdirmemek gerekiyor. Bunlar için yaptığımız en belli başlı hatalardan biri yağmurlama şeklinde sulama yapmamız...
Yukarıda 2-3 senedir kullandığım domates fidesi sulama aparatını görmektesiniz.. Uzun olması viyole ekili fidelerde toprağa ulaşmama kolaylık sağlıyor.
Yağdanlık tarzında olması ise suyun bir anda çok akmasına engel oluyor.
Klinoptilolit kullanım alanları
- Tarım – toprak düzenleyici
- Peyzaj ve bahçe düzenlemesi
- Hayvancılık – yem katkı maddesi, hayvan altlığı
- Arıtma – mekanik ve kimyasal filtreleme
- Havuz ve spa filtre malzemesi
- Akvaryum malzemesi
- Kedi kumu
- İnşaat sektörü – çimento, asfalt
- Temizlik malzemeleri
- Tekstil sektörü
- Sebze ve meyvelerin taşınması ve depolanması
- Kağıt sektörü
- Enerji
- Sağlık – toksin bağlayıcı, pudra
- Su ürünü yetiştiriciliği
- Kimyada katalizör olarak da kullanılır.
- Akvaryum filtrasyon
Sitenin adresini özelden mesaj attım.
Disiplin ve arzunuza hayranım. :)
Mümkün olunca bana da yazabilir misiniz adresi?
640671
640670
Bu sene bahçemizde sadece kıvırcık ve kara lahana var...
Disiplin ve arzunuza hayranım. :)
Mümkün olunca bana da yazabilir misiniz adresi?
Teşekkür ederim Sayın g.c.
Adresi özel mesaj ile gönderdim.
fatih1225
15-03-2017, 09:02
Sayın telato sayfanızı nerdeyse baştan sona okudum. Sizi takdir ediyorum.Bende bu sene bahçe ekecem, bakalım sizin yarınız kadar başarılı olacakmıyım.
Teşekkür ederim Sayın fatih1225;
Yaptıklarımın beğenilmesi mutlu ediyor beni... Ama lütfen ''sizin yarınız kadar başarılı olacakmıyım'' gibi sözler söylemeyin.
Çünkü azmettikten sonra başarılı olunacağını biliyoruz. Bence ilk başta ağaçlar nette bir bahçe sayfası açın. Burada ben ve size yardımcı olacak birçok değerli arkadaşım var.
Paylaşımlarımız sonrasında bakın her şey nasıl değişecek...
celalim01
18-03-2017, 15:34
640563
Havaların ısınmasıyla çiçekler açmaya başladı...
sayın telato ,uzun zamandır aktif olamadım. şartlarımız uygun olmayınca bugün fırsat foruma girdim. Sizin sayfanıza bir bakayım dedim. Çalışmalara başlamışsınız ben henüz yeteri zaman ayıramadım. Önümüzdeki günlerde başlamayı düşünüyorum. Yetişkinler için okuma yazma kursu veriyordum. Okulda bulunduğum zaman çok oluyordu. Şuan kursu bitirdim zaman kazancım oldu günde en az 2 saat kazandım.
Nergisin bir çok farklı çeşitleri var bende ,sizin beyaz -sarı nergiziniz güzelmiş.
Kolay gelsin ...
641212
Teşekkür ederim Sayın celalim01;
Sürekli yazışmasakta, farkındaydım bir süredir sitede olmadığınızın..
Hastanız için geçmiş olsun dileklerimi belirtmek istiyorum.
Şu an 7 çeşit nergisim var. Ekecek yerim olsaydı, nergis çeşitlerinin hepsine sahip olmak isterdim doğrusu. Bu arada hoşunuza giden nergisin ismi '' ice follies ''
643338
Muskari (Üzüm Sümbülü)
643339
Hyacinthus (Sümbül)
643340
Narcissus (Nergis)
638834
638835
Çimlenen tohumları dışarı çıkarma operasyonu...
Önce streçle sarıyorum, sonrasında pet şişeyi üzerine geçirip küçük serama koyuyorum. Bakalım soğuktan koruyabilecekmiyim.
Bahceniz hayırlı, ürünleriniz bereketli olsun Sayın Telato...söylemeden gecemicem mini seranız cok hos olmus iyi fikir;) Bu sene paylasima katıldıktan ve o güzel tohumlara sahip olduktan sonra forumda bahce bahce gezip yeni bilgiler kapıyorum bende:)
Çok teşekkür ederim Sayın Zekoş;
Bende sizin gibiyim. Nasıl daha iyi yapabilirizin peşindeyiz. Her bir tohum, yeni bir hayat...
643494
643495
643496
Hatırlatma: Bu sene kötü bir kış sezonu geçirdim. Kışlık uzakdoğu sebzeleri en iyi nereden alınır deyip, çin'den sipariş verdim. Ne yazık ki kandırıldım.
Gelen tohumların hepsi çin lahanası çıktı.
Çin lahanasınıda beğenmediğim için söktüm. Kışı sadece karalahana ve kıvırcık yetiştirerek geçirdim. Bu yüzden dönüp dolaşıp karalahana ve kıvırcık fotoğrafı yayınlıyorum.:D
Kara lahanalarım nasıl ama:confused: Yaprakları hiçbir kimyasal kullanmadan koruyorum...
643494
Kara lahanalarım nasıl ama:confused: Yaprakları hiçbir kimyasal kullanmadan koruyorum...
Yapraklar tertemiz. Sapasağlam.
Sn telato. Manuel mi koruyorsunuz ? :o
Manuel mücadele olmazsa olmazlardan...
Ama bunun dışında bioinsektisit.
Biyolojik Mücadele - Zararlıların populasyonlarını düşürecek, diğer canlıları kullanıyor olmam.
YeniGine
10-04-2017, 23:43
Manuel mücadele olmazsa olmazlardan...
Ama bunun dışında bioinsektisit.
Biyolojik Mücadele - Zararlıların populasyonlarını düşürecek, diğer canlıları kullanıyor olmam.
Ben bu cevaptan hiçbirşey anlayamadım... :o
643659
Şuan kıvırcıklar iyi durumdalar ama yakında havalar çok ısınacak, kıvırcıklar uzuyacak ve tohuma kalkacak.
Ben bu cevaptan hiçbirşey anlayamadım... :o
Tarım bakanlığınca onaylı, zararlı böceklerin hastalanıp ölmesine neden olan yararlı bakteriler var. Bu bakterilerin insanlara veya başka böceklere zararı yok.
havlayanPapatya
11-04-2017, 09:32
mayısın başı gibi havaların iyice ısınmasıyla, salganyozlar, sümüklü böcekler ve diğer zararlılar saldırıya geçecekler, zararlılar konusunda bol şanslar. (bu arada bahçeniz çok güzel, bahçenizden ve uygulamalarınızdan oldukça faydalandık)
Doğru şeyler yapmış olmak ve bunun sonucunda paylaşımlarım dan insanların faydalanıyor olmasını bilmek, güzel bir duygu.
Bunu söylediğiniz için bende size teşekkür ederim.
643795
Leucojum Aestivum (Göl Soğanı)
643796
Narcissus-Tête à Tête (Nergis)
643797
Tulipa-Menton (Lale)
Adalet Yağcı
12-04-2017, 20:02
Küçücük üçgen bir alanla başlayıp bu günlere gelmek..
Başarı diye ben buna derim, maşallah azminize sevgili telato...
Daha geniş bir zamanda tüm sayfaları gezeceğim.
Ellerinize sağlık, mis gibi bir bahçe olmuş...
Teşekkür ederim Sayın Adalet Yağcı;
Bahçe sayfama hoş geldiniz;) her zaman sayfama beklerim..
643922
643923
643924
Plastik varilin içinde her zaman hazırda özel toprağım vardır. Evdeki sebze artıklarını da bu varilin içine atarım. Kapalı plastik varilin içinde patates kabuklarından çimlenen fideleri görmektesiniz.
...patates kabuklarından çimlenen fideleri görmektesiniz.
Sökmeseydiniz keşke garibanları :p
Arada bir sevgili h_dogan sağ olsun sayfama gelir, benim güzel kızlarıma 'çok çikinler' deyip gider. Yani patatesler bahane, ben de aslında sizin sümbül ve nergisleriniz için o niyetle geldim, çok çikinler işte :D :D
Sanmayın ki; bu mesajınız cevapsız kalacak.
Sadece birkaç güne ihtiyacım var. Çok çiikin bir mesaj yazacağım:D:D
celalim01
16-04-2017, 22:30
641212
Teşekkür ederim Sayın celalim01;
Sürekli yazışmasakta, farkındaydım bir süredir sitede olmadığınızın..
Hastanız için geçmiş olsun dileklerimi belirtmek istiyorum.
Şu an 7 çeşit nergisim var. Ekecek yerim olsaydı, nergis çeşitlerinin hepsine sahip olmak isterdim doğrusu. Bu arada hoşunuza giden nergisin ismi '' ice follies ''
Haklısınız yoğun durumdayım. Kardeşim hastanede uzun soluklu tedavi olacak. Annem ve kaynanam babalar vefat ettiği için bendeler.Kardeşiminde eşi yok yeğenim fen lisesinde okuyor ,başarılı bir öğrenci.Bu kadar uzak hiç kalmamıştım. şartlar öyle gelişti ,sizlerin sohbetlerine katılmak güzel paylaşımlarınızı görmek isterdim. Zaman sorunu olunca neti bile açamıyorum çoğu zaman. Çiçeklerimle bile yeterince ilgilenemedim şuan. Yarın tahliller yapılacak sonra ilaç verilecek bakalım son durumu nasıl,elimizden çok bir şey gelmiyor. 1 yılı göze aldık tedavi aşamasında.
Görüşmek dileğiyle ,herkese selam.
Bu çikinler Sayın A_NOMAD 'a gelsin;)
644530
644531
644532
Iris Germanica-Immortality (Kök Süsen)
644655
644656
644657
644658
Fideler gerçek yapraklarını çıkarttığı için şaşırtma işlemine başladım. Bu sene 1200 adet topraklı fide üretmeyi düşünüyorum. Fideler şaşırtılınca çok fazla yer kaplıyor ve benim küçük tünel seram yeterli olmuyor. İstanbul da geceler soğuk, şaşırttığım fidelerin üzerine naylon sererek koruyorum...
644752
644753
644754
Bir anda bazıları tohuma kaçmaya başladı. Bazılarınında gövde yapısı biraz kalınlaşınca...
Bende hasat edeyim dedim. Turp yetiştirme tecrübem çok yok...
Telat abi o seran hiç hoşuma gitmedi senin gibi mükemmeliyetçi birine hiç yakıştıramadım bak yağmurda su durur onun üzerinde benden sana demesi ^^ işin esprisi yeter ki iş görsün yeter..
Turpların maşallahı var ^^
Hiç sorma:D
Gerçekten de su tutuyor.. Yağmurlu günleri zor atlattık.
İyi ki yan taraftaki taşları fazla koymuşum.
Çok fazla fideyle uğraşmakta zor. Yer kısıtlı ve bende geçici çözümler arıyorum.
Havalar bir ısınmadı ki, yarın da yağmur varmış:(
YeniGine
20-04-2017, 00:00
Yarında yağmur varmış o halde çok şüküüür. Sayın telato bana yağmur gerek, benim su sorunum var; nisan ayı yağmur ayı deyip; her yerlere tohum attım ama tohumlar susuz nasıl çimlenecekler.
Bu çikinler Sayın A_NOMAD 'a gelsin;)...
Gerçekten pek de çikinlermiş, teşekkür ederim ;)
645252
Narcissus-Yellow Cheerfulness (Nergis)
645253
Narcissus-Delnashaugh (Nergis)
645254
Calla (Gala)
YeniGine
22-04-2017, 01:07
Sayın telato, sanırım beyaz beyaz geliyoruz... Çok teşekkür ediyorum, sağoluun...
645261
645262
Sayın YeniGine, bu benim gönderdiğim miydi? Acaba hangi renginden göndermiştim.
Mor ve Lila renginde de olabilir...
645316
645318
645319
Akşam yemeğinde salata hiç eksik olmuyor;)
YeniGine
22-04-2017, 23:14
Maşallah maşallah Sayın telato salatalıklar harika, emeklerinize sağlık; afiyet olsun.
Evet sizin gönderdiğiniz süsen, bakalım inşallah 3-4 güne rengini görürüz...
645890
Tohumdan yetiştirdiğim soğanlar çok şirin;) gözüküyorlar. Bu soğanın tohumlarını ''Tohum paylaşım etkinliğinde'' de paylaşmıştım.
YeniGine
30-04-2017, 23:41
Sayın telato, süslendik; el öpmeye geldik...
646166
646167
Teşekkürler, sağolun.
@ YeniGine, arkadaki kaynana mı?
YeniGine
01-05-2017, 22:17
@ YeniGine, arkadaki kaynana mı?
Evet Sayın TCM kaynana dili...
Amma 'boş atıp dolu tuttum' ha. "el öpmeye geldik" deyince, öndeki süslü olan kız, arkadaki dikenimsi de kaynana olur ancak diye söylemiştim, gerçekten adı 'kaynana dili' ymiş.
YeniGine
02-05-2017, 00:38
Amma 'boş atıp dolu tuttum' ha. "el öpmeye geldik" deyince, öndeki süslü olan kız, arkadaki dikenimsi de kaynana olur ancak diye söylemiştim, gerçekten adı 'kaynana dili' ymiş.
:) Çok güzel olmuş gerçekten Sayın TCM kaynanayı da alıp gelmişiz meğerse.
Ama içimden de sayfama girip bakmazsanız Sayın TCM bilemeyip, sorarsınız diye de geçti içimden. :(
Sayın telato, süslendik; el öpmeye geldik..
Vayy büyümüşler de el öpmeye gelmişler:D:D
Hoş gelmişler;)
YeniGine
28-06-2017, 01:07
Sayın telato nerelerdesiniz?
Şu an domatesteki hastalıklarla başım dertte..
Bu yüzdendir sessizliğim..
Ama yayınlayacağım fotoğrafları da bir yandan depoluyorum:D
Nerede kalmıştık:D:D
654715
654716
654717
İlkbahar; 1200'e yakın topraklı domates fidesi yetiştirmekle geçti.
24.04.2017'den
654720
Ranunculus (Düğün Çiçeği)
654721
Sparaxis (Fistan Çiçeği)
654722
Ranunculus (Düğün Çiçeği)
654798
İlkbahar ayları bahçede tamirat işlerinin daha yoğun olduğu günler oluyor. Bu baharda öyleydi... Yüksek ve açık olan bu alanda düşme tehlikesi geçiriyordum.
654799
654800
654802
Kedilerden koruyabildiğim ölçüde çiçek ektiğim bu alan. Şimdi ise 29 köklük bir domates bahçesi...
27.04.2017'den
655210
İris Hollandica - Miss Saigon
655211
İris Hollandica - Silver Beauty
655212
Daha önceleri İris Germanica yayınlamıştım. Bildiğiniz gibi İris Hollandica soğanlı,
İris Germanica yumrulu köke sahip...
28.04.2017'den
655269
655270
Freesia (Frezya)
10.05.2017'den
655280
655281
Askıya alarak bal kabağı yetiştirmek hem zor hemde zahmetli bir iş. Bu yüzden yetiştirdiğim 20'den fazla çeşit toplamda 80 kabağın sadece 2 adedi bahçem için gerisi köye...
Köy dediğim yeri uzak zannetmeyin. Bizim köy evimizden 26 km uzakta. Akrabalarımızla anlaştık, her ocağa iki kök ektik. Biri onların diğeri benim:D Yani şimdi 40 tane bal kabağım mı olacak:D:D Eve getirmek için kamyon lazım:D
Bazıları..
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın JAFFA - Kestane Kabağı
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın HOSSEDA - Kabak
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın SELÇUK BOZ - Lif Kabağı
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın SELİM87 - Butternut Waltham Kabak
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TAŞLIBAHÇE - Kara Kabak
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TAŞLIBAHÇE - Marina Di Chioggia
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TAŞLIBAHÇE - Serhat Kabağı
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TAŞLIBAHÇE - Tırnaklı Kestane Kabağı
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TCM - Bennings Green Tint Scallop Kabak (Yemeklik kabak)
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın HEYYAMOLA - Uzun Balkabağı
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın RESULGUR - Doğal Üretim Bal Kabağı
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın YEREL BAHÇEM - Uzun Tatlı Kabağı
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın ZEKOŞ - Bal kabağı
Teşekkür ederim.
11.05.2017'den
655335
655336
Iris Germanica - Empress of India
15.05.2017'den
655435
Bir çoğumuzun bahçesinde yer alan bu iris... Halk arasında mor zambak veya mezarlık çiçeği diye adlandırılıyor.
26.05.2017'den
655504
655505
Iris Siberica - Pink Parfait
Irislerden devam...
Daha önce görmediğim ve 3 senedir açmasını beklediğim çiçeğim açtı. Bu kadar beklememe değdi;)
YeniGine
13-08-2017, 23:18
Maşallah, gerçekten beklemenize değmiş Sayın telato.
Teşekkür ederim Sayın YeniGine
655677
655678
655679
Egyptian Walking Onions - Mısır Yürüyen Soğanı
26.05.2017 tarihinde bana bir soğan hediye ediliyor. Normal soğanlar çoğalmak için tepe noktasından çiçek ve sonrasında tohum verirken,
bu soğanın özelliği tepe noktasından soğan vermesi...
Bu soğan hakkında türk internet sitelerinde hiç bir bilgi yok. Sayın Bahçedenn, bu soğanın gerçek ismini bulmama yardımcı oldu.
Bu soğan hakkında buradan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz (http://www.egyptianwalkingonion.com/).
NOT: Henüz bu soğanı yeterli miktarda çoğaltamadım. Önümüzdeki sene tohum paylaşım etkinliğinde bu soğanı paylaşarak türkiye de yaygınlaştırmayı düşünüyorum.
655712
Ipomoea Batatas - Tatlı Patates
28.05.2017 Pazar
Sayın Bahçedenn, Arkadaşına giderken kısa süreliğine bana uğruyor. Sağolsun bana tatlı patates getiriyor.
Ben daha önceleri hiç tatlı patates yetiştirmemiştim. Bu sayede tanışıyoruz tatlı patatesle;)
655750
Lupin - Russell Strain
Türkiye de acı bakla diye bilinen Lupinin;
Russell Strain adlı türü, kokulu ve 1 - 1,5 metreye kadar boylanmasıyla dikkatleri çeker.
655779
29.05.2017'den
Sanırım belirttiğim tarihten 4-5 gün evvel dikmiş olmalıyım. Bu sene her yer domatesti;)
Gördüğünüz gibi 25 m2'lik ana sebze bahçem sadece domates... Toplamda 31 çeşit diktiğim domatesin 18 çeşidi burada...
01.06.2017'den
655802
Buradan bizim evin arkasına gidiliyor. Evin arkası kayalık. Toprak dolu çuvalları...
655803
İki demir merdiveni birbirine bağlayarak uzattığım, bu merdivenden yukarı taşıyorum.
655804
Hafif bu bayırı da geçtikten sonra.... Karşımıza 8-10 m2'lik yeni bir alan çıkıyor...
655809
Çuvalları taşıdık ama abimle burayı da düzenlemem gerekecek:(
655810
Set yapmazsam taşıdığım toprakların hepsi evin çatısına akar...
10.06.2017'den
655839
655838
Hiçte kötü olmamış;)
O an elimde domates fidesi olduğu için ekildi. Oysa burası yaz aylarında kabak,
karpuz ve kavun, kışın ise bakla dikmek için yapıldı.
birnefestoprak
20-08-2017, 19:53
Sanırım öyle yapacaksınız ama hatırlatayım dedim, çoğaltma işlemini tepedeki soğancıklardan yapmalısınız.
655677
655678
655679
Egyptian Walking Onions - Mısır Yürüyen Soğanı
26.05.2017 tarihinde bana bir soğan hediye ediliyor. Normal soğanlar çoğalmak için tepe noktasından çiçek ve sonrasında tohum verirken,
bu soğanın özelliği tepe noktasından soğan vermesi...
Bu soğan hakkında türk internet sitelerinde hiç bir bilgi yok. Sayın Bahçedenn, bu soğanın gerçek ismini bulmama yardımcı oldu.
Bu soğan hakkında buradan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz (http://www.egyptianwalkingonion.com/).
NOT: Henüz bu soğanı yeterli miktarda çoğaltamadım. Önümüzdeki sene tohum paylaşım etkinliğinde bu soğanı paylaşarak türkiye de yaygınlaştırmayı düşünüyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.