View Full Version : telato / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
Arkadaşlar, iyi dilekleriniz için hepinize teker teker teşekkür ederim, Sağolun, Varolun..
Maşallah domatesler harika olmuş. İlaçlama vesaire yaptınız mı hiç
Sayın Happygarden; Kimyasal ilaçlama yapmadım, sonuçta bunları kendim için üretiyorum, eğer tedavi edemeyeceğim bir böcek veya hastalıkla
karşılaşırsam yemem mantığıyla hareket ediyorum, hastalıklara karşı aspirin ve oksijenli su - böceklere karşı arap sabunlu ilaç
veya tesbih ağacı tohumlu ilaç kullanıyorum, Bahçem organiktir.
İyi bari geçen seferden nazarım değmemiş, demek oluyor ki benim nazarım değmiyor, yok öyle bir şey, aklandım :dilli::D
Sayın Laleci_03; kardeşim benim, senin kalbini tanıyorum:)) senden nazar falan çıkmaz, senin nazar lafta kalır:D:dilli:
Abi domatesler çok güzel görünüyor cinsi nedir?
Sayın Dongyul; Cinsini bilmiyorum.
Arkadas helal olsun , ne guzel yetistirmissin domatesleri..Bu guzellikte ilk defa goruyorum.Bende soyundum domates yetistireyim diye bayaga ugrasiyorum ama sizinkileri gorunce imrendim gercekten.Bravooo ...Birde ben normal bir domates cikacak diye paralaniyorum , biber gibi bir cinsle karsilastim ve biraz da sasirdim tabi..Neyse sonradan anladimki bu degisik bir cins domatesmis , lakin sizinkileri gorunce imrendim gercekten.
Sayın Robin Oskay; Gerçekten biber gibi domates, Sayın Akçabardak demese anlayamayacaktım, Sayın Akçabardak bu domatesi tohum paylaşım
etkinliğinde yöresel ismiyle Keçi memesi domates ismiyle paylaşıma sundu. Ben yetiştirmediğimden, yani yeşil halini bilmediğimden böyle bibere
benzer hali banada ilginç geldi.
Çok mutluyum ki:D Sayın Akçabardak bana bu domatesin fidelerinden göndermişti, Bahçemde 3 adet bu domatesin fidelerinden de var:D
Robin Oskay
25-06-2015, 21:57
Iyi aksamlar , bende bilerek elde etmedim ama lezzetli bir domates cesidi oldugu soyleniyor bolgemizde .Aslen perudan avrupaya ordan da diger ulkeler dagildigini duydum.Fransiz bir kolleksiyoncunun kitaya yaydigi ve adini verdigi bir domates olarak biliniyor .70 ve 180 grama civarinda olabilen lezzetli ve guzel kokulu bir cesit...Bu gune kadar ogrendiklerim bunlar ama acikcasi bende ilk gordugumde cok sasirmistim..Sizede afiyet olsun zira bahcenizdeki domatesler muhtesemler..
Teşekkür ederim Sayın Robin Oskay; 25 m2'lik sebze bahçemde elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, bahçe küçük olunca sayabiliyorsun bile:D 28 tanesi domates...
Siyah, sarı, pembe domatesler ve kızarmış halleri ilerki günlerde:D paylaşacağım.
Sizin bahçenizide görmek isterim, bahçe sayfası açmayı düşünürmüsünüz...
561808
Ixia (Gelin Soğanı)
Ne kadar güzel:D Siz yeterki araştırma isteğinizi kaybetmeyin. Herşeyi Sorun.
Ben ve arkadaşlarım her zaman için herkese yardım etmeye hazır..
561868
Masa örtüme laf söyletmem:D Gücümü bundan alıyorum:D
Çok güzelmiş masa örtünüz :) her şey çok canlı görünüyor :)
Teşekkür ederim :) üzerindeki sebzeler anlaşılıyor öyle değil mi?
o kadar canlı görünüyor ki insanın elini atıp alası geliyor :)
Abi ne olur o domatesden tohum alabilirmisin? ben çok beğendim o domatesden tohum istiyorum bende size tohum gönderebilirim takas yapmış oluruz. ^^
Ben arkadaştan fide olarak aldım, hibritmiş sanırım, kesin bir bilgiye kavuşayım, tohumdan üreteyim, ona göre gönderirim elbette...endişen olmasın...
Yavaş yavaş olgunlaşmaya başlıyorlar...
562269
Çarliston Biber
562270
Dolma Biber
562271
Hıyar
562272
Sivri Biber
562273
Sakız Kabağı
562552
Sanki bu işin ticaretini yapıyormuşcasına:D şekilsiz olanları sebzeden uzaklaştırıyorum, güneşte kızarmaya bırakıyorum...
562569
Gladiolus (Kılıç Çiçeği)
Resulgur
28-06-2015, 13:34
562552
Sanki bu işin ticaretini yapıyormuşcasına:D şekilsiz olanları sebzeden uzaklaştırıyorum, güneşte kızarmaya bırakıyorum...
Turşusunu yapın isterseniz .. abi bundan on numara turşu olur acılı eşkili :D
Aaa doğru söylüyorsunuz, hiç aklıma gelmemişti, gerçekten iyi olur:D
562973
Brodiaea Laxa (Triteleia)
562972
Sparaxis (Fistan Çiçeği)
562974
Gladiolus (Kılıç Çiçeği)
563119
Ve diğerleride açtı...
Laleci_03
30-06-2015, 21:06
563119
Ve diğerleride açtı...
Ne güzel olmuşlar bunlar Telato ağabeyim rengarenk maşallah ;) İstabul'da açmayan bir benimkiler kaldı her halde :o Ama sanki biri açmaya niyetli gibi, yakın zamanda 7. yaprağını çıkardı hemen ardından bugün fark ettim tam ortada biraz şişkinlik var gibi sanırım çiçek sapı;) Değil mi?:D
Sizlere glayöllerin hepsini göstereyim diye biraz uzak çekmişim ama gerçekten çok güzel:D bir görüntü var burada, 5 renk...
Evet laleci kardeşim seninkilerinde açma vakti gelmiş, bir tanesi açmaya görmesin:D hemen peşinden diğerleri takip ediyor.
Laleci_03
30-06-2015, 21:28
...Evet laleci kardeşim seninkilerinde açma vakti gelmiş, bir tanesi açmaya görmesin:D hemen peşinden diğerleri takip ediyor.
Oh be nihayet :D sağ olasın Telato ağabeyim ya ne zamandır bekliyordum, balkonda ilk defa yetiştirdiğin için heyecanlıyım da biraz:dilli:
563139
Ne kadar çabuk büyüyor bu sakız kabakları, daha geçen gün ufacıktı:D
Haksızlık bu:). İklim farkı bu kadar mı etkili olur:(. Gerçi kabak tohumlarını dün ektim:).O kadar çiçekten sonra dün fark etmişim:). Gladyörler 1 ay sonra açar umarım:).Geçen yıl kırmızı beyaz ekmiştim. Çoğunu söküp çürüttüm. Bu yıl renklerini çok merak ediyorum. Rengarenk çok güzel görünüyorlar. Ben duvar kenarına ektiğim halde, eğilenler olmuştu. Nasıl sağlıyorsunuz bu durumu.
Sayın Aleydi bu sene ne kadar çok tohum aldınız öyle değil mi? daha kabak tohumlarını da yeni ektiğinizi söylemişsiniz:( biraz geç kaldınız, inşallah havaların iyi gitmesiyle birlikte sezon sonuna doğru isteğiniz ürünü alırsınız.
Glayöllerin yana yatmaması için her sene bende yanına çubuk saplıyordum, bu sene glayölleri geç bahçeme ektim, hepsi çimlenmişti, ektiğim zamanlar havalarda soğuktu, hemen toprak yüzeyine çıkıp soğuktan zarar görmesini istemediğim için derince ektim.
Balkabaklarım 67.gününde...
563328
Bahçemin dışındaki bütün telleri (yönlendirmem sonucunda) sarmış durumda.
563329
Bahçemin içinden balkabağı yapraklarının görünüşü.
563358
Buda bahçemin ve evimin dıştan görünüşü
Resulgur
01-07-2015, 21:21
Balkabaklarım 67.gününde...
563328
Bahçemin dışındaki bütün telleri (yönlendirmem sonucunda) sarmış durumda.
563329
Bahçemin içinden balkabağı yapraklarının görünüşü.
O balkabaklarinin meyvesini havada kalmasinimi sağlayacak siniz yoksa yeremi temas edecek ne yapmayi planlıyor sunuzz aacaba .. [emoji4]
Evet Sayın Resulgur; askıya alarak yer kazanıyorum, geçen senelerde bir kısmı havada bir kısmı yerde oluyordu ama artık hepsini havada bırakıyorum, tecrübe kazandım:dilli:
siyah, kırmızı, yeşil ve uzun olmak üzere 19 adet kabağım var:D ve ancak bu şekilde 25 m2'ye sığdırabiliyorum:D
Geçmişten buradan (http://www.agaclar.net/forum/1352124-post69.htm) ve buradan (http://www.agaclar.net/forum/1352127-post71.htm) askıya aldıklarımı görebilirsiniz.
Resulgur
01-07-2015, 22:07
Evet Sayın Resulgur; askıya alarak yer kazanıyorum, geçen senelerde bir kısmı havada bir kısmı yerde oluyordu ama artık hepsini havada bırakıyorum, tecrübe kazandım:dilli:
siyah, kırmızı, yeşil ve uzun olmak üzere 19 adet kabağım var:D ve ancak bu şekilde 25 m2'ye sığdırabiliyorum:D
Geçmişten buradan (http://www.agaclar.net/forum/1352124-post69.html) ve buradan (http://www.agaclar.net/forum/1352127-post71.html) askıya aldıklarımı görebilirsiniz.
Imreniyorum sizlere .. benim baklondada var bir kök bal kabağı deneme yapıyorum balkon demirine dolamayı düşünüyorum askıda bırakırım bende olursa tabi ki [emoji4] link ler açılmadı bu arada
Evet bende sayfanızda okumuştum, ben balkonda yetiştirmediğim için ve diğer arkadaşların yorumları olduğu için cevap vermemiştim, gerçi balkonda yetiştirmenin farklı olduğunu düşünmüyorum, güneşi iyi görsün, gübresi olsun ve yer kaplamaması için aşağıya salınmaması için askıya alınması tutunması gerekli.
Linkleri kontrol ettim, çalışıyor, alıntı yaptığınız yerden linke bakmayın..
günebakan
01-07-2015, 22:50
Sayın Telato keşke bahçenizin kenarına dışa doğru sarkacak bir şeyler dikseydiniz. Şöyle dışarı doğru rengaren şelaleler aksa kötümü olurdu:) Naçizane bu benim fikrim tabi ki:)
Sayın Günebakan çok doğru söylüyorsunuz, bende düşündüm. Yalnız tellerin olduğu yeri, her yaz balkabağının yapraklarıyla çit yapıyorum, arasında kaybolur, ve birde ben sadece soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçek yetiştiriyorum ve bunun dışınada çıkmıyorum, soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçekler arasındada hiç sarkan çiçek yok.
Bir tane sarkan çiçekler için sepetim var ona bu sene çilek ekip sarkıttım:D
Sûz-i Dilârâ
02-07-2015, 03:15
Geçmişten buradan (http://www.agaclar.net/forum/1352124-post69.htm) ve buradan (http://www.agaclar.net/forum/1352127-post71.htm) askıya aldıklarımı görebilirsiniz.
Sayın telato, bu kabak sevgisi nereden geliyor acaba, merak ettim:D
Resulgur
02-07-2015, 07:38
Heee tamam hocam tecrubelerinizi sayfamda paylaşın derim bundan sonra ortak bir fikir ediniriz bizde hangisi uyarsa onu yapariz daha faydalı olur . Ilginjz için çok teşekkür ederim.
Sayın telato, bu kabak sevgisi nereden geliyor acaba, merak ettim:D
''Annemden''
Annem balkabağı sevdasını aşıladı bizlere..
Biz balkabağı sevdasına istanbul dışına arabayla çıkıp, balkabağı tarlasında durup, tarla sahibinden balkabağı satın alırdık:D
Ve öyle ki bu sitede Balkabağı nick'i başka birisi tarafından kullanılmamış olsaydı, belkide nick'im de balkabağı olacaktı:D
Soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçeklerin dışında, balkabaklarıda ilgi alanım ve balkabakları konusunda da iddalı olmaya adayım, bu sitenin balkabakçısı olacağım yani:D
Sûz-i Dilârâ
02-07-2015, 09:35
Balkabağı tatlısı, kabak mücveri, kızartması felan düşünürsek ben de aslında bir kabaksevermişim diyebilirim. Ama balkabağı tatlısını tek geçerim:D üniversitede hocam ve eşi Balkan muhacirlerindendi, iftara çağırdıklarında balkabağı tatlısı da yapardı eşi. Hıııımmm yeme yanında yat derler ya öyle :D Bana bu tatlıyı sevdiren de onlardır. :D
Ben yine yemekten bahsediyorum :o:o sustum. :o
563430
Bunlarda kurutulmuş süs kabakları... Süs kabaklarını kış boyunca evde kuruttum... kurudu ama birazda günyüzü görsün:D şimdilik dışarıda... Zaten yakında boyamaya başlıyorum...
563591
Bu sene karpuz ve kavun ekimim ilk denememdi, bana hep seyrek ek demelerine rağmen kafamın dikine gittim, sık diktim,
balkabaklarında yaptğım gibi ben onlara yön veririm düşüncesi vardı, ama bunlar dört bir koldan ilerliyorlar, hakim olmak zor,
sonuç birbirinin içine geçtiler, bu şekilde bunlardan gerçek anlamda verim almak imkansız, seyreltmek gerek.
Hiç sevmiyorum bu işlemi...
563700
Kızartmalık kabakta ilk hasat...
Buda kızartmalık kabağın iftar görecek hali:D
563775
Kendimi kötü birşey yapmış gibi hissediyorum:D:D
Resulgur
04-07-2015, 09:24
Buda kızartmalık kabağın iftar görecek hali:D
563775
Kendimi kötü birşey yapmış gibi hissediyorum:D:D
Gece gece kızartma mı yenirmiş , canımız çekti be :D
Bir saptan dört çiçek veren beyaz örümcek zambağının çiçekleri kokusuzdur...
563947
563949
563950
Hymenocallis (Örümcek Zambağı)
564417
Temelli Karpuz
564418
Deşti Karpuz
564419
Küçük Sarı Kavun
564420
Büyük Yeşil Kavun
oh maşallah o kadar imrendimki seneye bende ekicem karpuz ideolum oldunuz..
Ama çok sevimli abisi:o nasıl yetiştirilmesin ki:D
YeniGine
06-07-2015, 23:15
:) Çok güzeller sayın telato maşallah, kavunlara-karpuzlara...
Laleci_03
06-07-2015, 23:42
Evet, ben de çok imrendim Telato ağabeyim maşallah, çok da şirin duruyorlar;) o zaman seneye ben de balkonda yetiştireceğim kavun karpuz :dilli: :D
YeniGine
06-07-2015, 23:48
:D Sevgili Laleci :D o zaman evdekiler seni ne yaparlar???
Laleci_03
07-07-2015, 00:01
Amaan ne yaparlarsa yapsınlar canım ablacım, bana ev mi yok sanki? :dilli: :D
Diyemem tabii... :D Benimkisi lâf olsun işte YeniGine ablacım, yapacağımdan değil yani :o :D Hayaller hayaller... ;)
Çok teşekkür ederim Sayın YeniGine; Çok teşekkür ederim Sayın Laleci_03
Sayın YeniGine doğru söylüyor, balkonda karpuz yetiştirirsen düşünemiyorum bile sizinkilerin sana neler yapacaklarını ama dert etme Laleci kardeşim bende gençken yapacağım şeyler hep evin büyükleri tarafından engellenirdi:( demekki bu dönem böyle geçiyormuş:o
Bu sene karpuz ve kavun ekimim ilk senem olmasına rağmen yeni şeyler deniyorum, bazı karpuzlarımıda askıya alıyorum, yani karpuzlarımda havada olacak, fazla yer kaplamıyacak.
Laleci kardeşim biz çiçeklerle ilgilendiğimizde, insanların farklı bir bakış açısı varya çiçekte neymiş, ne çiçeklerle uğraşıyorsun diyen, ağaç dik meyvesini ye, sebze dik meyvesin ye diyen...
Belkide çok vergili bir sebze diksen, evdekilerin gönlünü fethedersin, neden olmasın...
YeniGine
07-07-2015, 00:39
Laleci bana göre okusun okusun okusun; altın bileziğini koluna taksın; bahçeli bir ev alsın karpuzunu da-kavununu da-sardunyasını-ceylanını-sakızını da, çalısını da eksin, diksin inşallah!..
Laleci_03
07-07-2015, 00:45
Evet, demek ki bu dönem böyle geçecek :( varsın geçsin ya hu, arkamda sizler aklımda hedeflerim oldukça sıkıntı yok ;)
Askıda karpuz iyi fikirmiş, ben de balkondan aşağıya sarkıtsam hiç yer kaplamaz, kaplamaz da sonra koca karpuz 5. Kattan birinin kafaya patlamazsa iyi :D
Bu arada kesinlikle bu düşüncene katılıyorum, ailem sağolsunlar her ne kadar yer konusunda beni sıkıştırsalarda, bu sevdamı anlıyorlar, amma diğer akrabalarım olsun arkadaş çevrem olsun o kadar saçma şeyler söylüyorlarki bazen yani çok afedersin, yüzlerine karşı böyle pis pis "odun" diyesim geliyor... :o :D Hele bir eniştem var kulakları çınlasın bize her gelişinde "bırak çiçeği böceği hani tarlada domatis yok mu domatis?" diyor ya :D Telato ağabeyim ne olursun senin domateslerden bir tanecik gönder de, adamın gönlünü edeyim :D
Laleci_03
07-07-2015, 00:46
Laleci bana göre okusun okusun okusun; altın bileziğini koluna taksın; bahçeli bir ev alsın karpuzunu da-kavununu da-sardunyasını-ceylanını-sakızını da, çalısını da eksin, diksin inşallah!..
Kesinlikle YeniGine ablam, başka yol görünmüyor zaten, tek çare okumakta :rolleyes:
Yaa sanada çiçekte neymiş diyen çok... Ne yazıkki hep aynı kafa yapısında halkımız...
Balkondaki çiçeklerin konusunda verdiğim tüyo'yu tekrarlamak istiyorum. Evdekilerinde ilgisini ve dikkatini çeken sebze dik ve onlarıda bu işin bakımı işine kat, onlarda ilgilensin,
yavaş yavaş...
Söyliyeceklerim bu kadar:D
Laleci_03
07-07-2015, 01:19
Yaa sanada çiçekte neymiş diyen çok... Ne yazıkki hep aynı kafa yapısında halkımız...
Balkondaki çiçeklerin konusunda verdiğim tüyo'yu tekrarlamak istiyorum. Evdekilerinde ilgisini ve dikkatini çeken sebze dik ve onlarıda bu işin bakımı işine kat, onlarda ilgilensin,
yavaş yavaş...
Söyliyeceklerim bu kadar:D
Sağolasın Telato ağabeyim, şimdiye kadar çoğunlukla çiçek yapıyordum, seninde vermiş olduğun çok değerli tüyon ile inşallah tohum paylaşım etkinliğine katılıp azar azar değişik türde sebzelerden talep edip seneye sebze yapayım o zaman ;)
Üçüncü çiçeğini açınca daha da bir güzel oldu:D
564689
Hymenocallis (Örümcek Zambağı)
564744
Küçücük bahçede bu patlıcanın ilk halinin farkına varamamışım ki, fotoğraflıyamamışım... Daha küçük siyah halleri çok daha sevimli:D
564748
Bu ilk pembeleşen mi? Yoksa ilk kızaran mı? Hangisini demem gerektiğini bilemedim:D
564748
Bu ilk pembeleşen mi? Yoksa ilk kızaran mı? Hangisini demem gerektiğini bilemedim:D
İlk yenecek olan.
Çok güzel espri:D Çok güldüm:D:D
serdar1984
08-07-2015, 12:32
maşallah herşey yolunda gözüküyor abi :) emeklerine sağlık bizim yerimizede tadarsın artık :D
Teşekkür ederim kardeşim, yalnız bu konuda çok cimriyim:D senin yerine tadacağıma; tadarken ismini içimden geçirsem olurmu:D:dilli:
Bahçede güneşin altında hemen soluyor evde vazoda daha uzun ömürlü...
564808
Gladiolus (Kılıç Çiçeği)
Çok güzeller. Benimkilerde daha tomurcuk bile yok. 20 gün sonra açarlar umarım:(. Daha önce hiç dikkat etmemişim. Soğanlı bir tür, kokulu değil galiba demi?
Sayın Aleydi; kılıç çiçekleri 7. yapraktan sonra çiçek sapını çıkartırlar buna göre ne zaman açacağını bilirsiniz:) Evet dediğiniz gibi kılıç çiçekleri kokusuzdur ayrıyetten...
serdar1984
09-07-2015, 09:52
Teşekkür ederim kardeşim, yalnız bu konuda çok cimriyim:D senin yerine tadacağıma; tadarken ismini içimden geçirsem olurmu:D:dilli:
olur olur ama dikkat et domatesi yerken suyu üstüne saçramasın sonra benden bilirsin ah ettim diye :p :D
565510
565511
Gloxinia Speciosa (Bardak Menekşe)
İsmail Kuzucu
11-07-2015, 23:04
563700
Kızartmalık kabakta ilk hasat...
Şu kabağın değerini bir türlü pazarda anlatamadım. Yerli ve daha lezzetli. Renginden midir bilmiyorum hiç tutulmuyor.
Biz bu yeşil kabaktan, mercimekli, sarımsaklı, ekşili, kuru naneli yemek yaparız. Tavsiye ederim. Kesinlikle katılıyorum, daha lezzetli. Özellikle pazarda arayıp alırız.
Benim bahçemin kenarından merdiven geçiyor ve o merdivenden geçen bütün mahalleli benim bahçemi rahatlıkla görebiliyor ve laf atmadan da durmuyorlar, bana soruyorlar neden bundan ektin diye bende neyi varmış bunun diye cevap veriyorum, gerçekten insanların bu kabağa bir ön yargısı var:(
Sayın Jakin; sanırım ramazan ayında insanın canı herşeyi çekiyor, Sebze yemekleri sayfasında ayrıntılı tarif verirseniz memnun olurum:D
YeniGine
12-07-2015, 00:00
Bizim pazarlarda bu kabaktan satan bile yok maalesef, hiç görmedim. :(
İsmail Kuzucu
12-07-2015, 00:09
Çoğu üretici f1 kabak üretirken bu kabaklardan (siyah kabak) aşılama yapıyor. Tohumu alınabilir olmasına rağmen çok iyi meyve dökümü sağlar. Yemeği hariç haşlanıp salatasıda çok güzel oluyor. :)
565826
Echinacea (Ekinezya)
İki yıldır 100 er tohum ekmeme rağmen bir tek ekinezya yetiştiremedim ya...
Bu arada @telato; başka bir sayfada sorunuzu gördüm; toz kükürtü sulandırmadan tülbentle atıyoruz, sabah çiğ ile beraber tülbentin gözeneklerinden süzülerek bitkiye yapışması için.
Sayfama hoş geldiniz Sayın TCM; kükürt kullanımı konusundaki açıklayıcı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, gerçekten bir türlü anlayamıyordum, kükürtü ıslatıp nasıl atılır ki hep diyordum ama şimdi anladım işte:DEkinezya soğuğa dayanıklı, susuzluğa dayanıklı, hiç zahmetsiz bir çiçek... Siz bir yetiştirin hele sonra ondan hiç ayrılamayacağınız bir çiçek olacak:D Bendeki ekinezya küçük resimdeki gibi aslında, ben bu çiçeği çiçeğinin içinden çiçek açmasından dolayı farklı buluyorum, nasıl olur böyle birşey demekten alamıyorum kendimi... ama bu sene böyle açmadı...
565888 (bu fotoğraf alıntıdır.)
Telat abi domateslerini merak ediyorum foto istiyorum umarım müsait olduğunda atarsınız^^
Elbette paylaşarım Dongyul kardeşim...
Şimdi bende Sayın Akçabardak'tan, Sayın Blume13'ten, Sayın Muda'dan, Müşterilerimden ve Arkadaşlarımdan (tohum-fide) aldığım en az 1, en fazla 4 adet olmak üzere 17 çeşit domates var.
565954
Arkadaşımdan fide olarak aldığım ve genelde fotoğrafını paylaştığım domatesim...
565958
565959
565960
Sayın Akçabardak'ın gönderdiği Black Vernissage Domates (Siyah Domates) en son haliyle 7 katındada domates var.
565961
565962
Beykoz/Kanlıcadan bir müşterimden aldığım tohumlar; müşterim tohumların çanakkaleden geldiğini ve bu domates tohumları hakkında o kadar iddalı konuştuki, benide ondan tohum istemeye sevk etti, şimdi iyikile almışım diyorum, domates çok miktarda çiçek veriyor, her katta domatesler vergili..
565964
565966
Sayın blume13'ün gönderdiği Ancon domates (Büyük Yuvarlak Domates)
YeniGine
14-07-2015, 00:08
:) Maşallah maşallah sayın telato, çok güzeller çok... İnşallah benim domateslerim de böyle olurlar. Rabbim ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah!..
woww şaşırdım çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.. Abi teşekkür ederim fotolar için ^^
Hazırda bunlar vardı, bende hemen yayınlayayım dedim:D
Sayın YeniGine, Sayın Dongyul iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
serdar1984
14-07-2015, 09:22
maşallah herşey yolunda gidiyo r:p ;) benim domates yapraklarında kıvrılmalar var bir kısmında nedendir acep !!! birde domates meyve dönemine girince fideye gübre destegi verdinizmi ??? benim sorular başladı kaçınnnnn:D
Sayın Serdar1984 iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bu alt yapraklarda kıvrılmalar benim domateslerde de oluyor, telaşe edilcek bir durum yok, bende neden oluyor diye
araştırma yaptığımda karşıma fazla budamadan, aşırı sıcaklıklardan ve toprağın drenajının iyi olmaması gibi sonuçlar karşıma çıktı. Ama bu
konuda gerçek kesin bilgiye buradan (http://www.agaclar.net/forum/domates/8767.htm) ulaşırsın.
İkinci soruna gelince çiçeklenme öncesi ve sonrası güvercin gübresi şerbeti verdim, geçmiş sayfalarda güvercin gübresi şerbeti ile ilgili paylaşımım var,
yalnız unutulmaması gereken azı yarar, çoğu zarar.
12 çeşit biberim var... Ve bu 12 çeşit biberden verim olarak ilk hedefime ulaştığım biber...
566149
Tatlı Kıl Biber
Sayfama hoş geldiniz Sayın TCM; kükürt kullanımı konusundaki açıklayıcı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, gerçekten bir türlü anlayamıyordum, kükürtü ıslatıp nasıl atılır ki hep diyordum ama şimdi anladım işte:DEkinezya soğuğa dayanıklı, susuzluğa dayanıklı, hiç zahmetsiz bir çiçek... Siz bir yetiştirin hele sonra ondan hiç ayrılamayacağınız bir çiçek olacak:D Bendeki ekinezya küçük resimdeki gibi aslında, ben bu çiçeği çiçeğinin içinden çiçek açmasından dolayı farklı buluyorum, nasıl olur böyle birşey demekten alamıyorum kendimi... ama bu sene böyle açmadı...
565888 (bu fotoğraf alıntıdır.)
@telato, sayfanızı hiç boş geçmem, yeni mesaj gördüm mü bakarım hemen. Ekinezya tohumlarını zengarden den aldım, sanırım tohumda sorun var, çimlenme oranı çok düşüktü, bu sene sonbaharda direk toprağa atacam, bakalım ne yapacaklar.
Bende sizin takipçinizim Sayın TCM; beğenilerimden farkına varmışsınızdır, sizi çok düzenli ve başarılı buluyorum... Ekinezya yetiştirmek sizin için hele hiç sorun olmayacaktır.
Resulgur
15-07-2015, 05:39
abi sen neler yapmışsın ya uçuyorsun resmen .. Maşallah diyelim darısıda bizlere olsun :D
Teşekkür ederim kardeşim, İnşallah sende bol ve bereketli ürünler alırsın.
Bugünkü fotoğrafını paylaştığım çiçeği ilk kez gördüğünüzü düşünüyorum, bu çiçeğin en iyi fotoğraf karesini yakalamak için bir haftadan beri uğraşıyorum,
hiç bir çiçeğin iyi fotoğrafını çekmek için bu kadar uğraşmamıştım:D bu yüzden fazla fotoğraf yayınlamayı uygun gördüm.
566395
566396
566397
566398
566399
Crocosmia - Lucifer
Laleci_03
15-07-2015, 23:02
Bugünkü fotoğrafını paylaştığım çiçeği ilk kez gördüğünüzü düşünüyorum...
Ya Telato ağabeyim, nerede değişik, acayip bir güzel varsa hepsi sende ya hu, ne zaman ki senin sayfada yeni mesaj gördüysem " acaba yine ne, değişik bir güzellik göreceğim?" diyerek giriyorum :D maşallah maşallah bu da güzelmiş, bakalım daha neler göreceğiz senin sayende... :D:D
Laleci_03 kardeşim; Oysa bazıları bu sene açmamak için nazlanıyorlar:D Birde onlar açsaydı iyi olurdu:D Amann artık o kadarda olsun değil mi?
annemin kabaklı böreği meşhurdur:d annem bayramlarda bu börekten yapar:d ve annemle bayramlaşmaya gelen ablalarım ve abilerim hemen bu kabaklı böreği ararlar,
bizim evde kabaklı börek yapılması gelenektendir, balkabağının bizim ailede ayrı bir yeri vardır.
566687
İYİ BAYRAMLAR
Balkabaklı Börek tarifi (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/37654.htm)
566690
Evdeki bayram çiçeğim...
Annenizin eline sağlık, börek harika görünüyor.Çiçeklerde çok güzel bayramın çoşkusu yansımış:). İyi bayramlar.
Resulgur
17-07-2015, 23:25
566690
Evdeki bayram çiçeğim...
Kabak çiçeği ne çok benziyor .. [emoji4]
loveforlife
18-07-2015, 08:09
Bugünkü fotoğrafını paylaştığım çiçeği ilk kez gördüğünüzü düşünüyorum, bu çiçeğin en iyi fotoğraf karesini yakalamak için bir haftadan beri uğraşıyorum,
hiç bir çiçeğin iyi fotoğrafını çekmek için bu kadar uğraşmamıştım:D bu yüzden fazla fotoğraf yayınlamayı uygun gördüm.
Crocosmia - Lucifer
Güler Abla'nın bahçesinde bolca var (http://www.agaclar.net/forum/672958-post3926.htm). Orada görüp çok beğenmiştim ben de. Hatta kendisi zaman zaman toplantılarda da paylaşır. Dolayısıyla pek çok arkadaş için ilk görüş değil ama hayran olunacak bir güzel.
Sayın Aleydi;
Teşekkür ederim, görüntüsü kadar lezzetide müthiş, denemenizi tavsiye ederim.
Sayın Resulgur;
Vazonun içindeki sarı glayöller evet kabak çiçeğini andırıyor, kabak çiçeğinden de dolma yapılıyor:D
(Sanırım bu sitenin en yemek düşkünü biziz:D)
Sayın Loveforlife;
Güler Hanımın bahçesinde olduğunun farkına varmamışım çok güzellermiş, zaten ilk kez gördüğünüzü düşünüyorum demem, herkesin bahçesinde olmayıp az görebilme
ihtimali olan bir çiçek olmasıydı, elbette diğer arkadaşlarımızında bahçesinde olacak. Keşke herkesin bahçesinde olsa, işin güzel olan tarafı bu..
Resulgur
18-07-2015, 17:39
Aynen hocam boğazımıza düşkünüz. :D
O çiçeklerden de dolma olur mu acaba bir deneyinde size bir şey olmazsa bizde deneriz :p
566912
İnsan böyle domates fotoğrafı görüncede yiyesi geliyor:D
566913
Farklı biber türlerine örnek...
567058
Ablamla birlikte yaptığımız ilk süs kabağı boyama denemeleri...
Henüz çok acemiyiz:(
günebakan
20-07-2015, 11:34
Acemilik buysa sayın Telato ustalığınızıda görmek isteriz:) Elinize sağlık
Acemilik buysa sayın Telato ustalığınızıda görmek isteriz:) Elinize sağlık
Resimleme, anlatım, yararlılık, şevk, beceri, bilgi ve birikim açısından forumun ustaları var sağ olsunlar. Naçisane fikrim, daha önce ki mesajlarımdan birinde de bir vesile ile yazmıştım; @telato ustalık öncesi dönemde bence, bu şekilde giderse 2017 sezonunda üstte yazdığım her açıdan 'master-telato' ismini hak edecektir.
YeniGine
20-07-2015, 23:38
:) Tam diyecektim ki acemilik buysa; sevgili günebakan demiş zaten.
Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş sayın telato.
Öncelikle hepinize teşekkür ederim, doğrusu bu kadar beğeni alacağımı düşünmüyordum, yapıcı mesajınız beni ne kadar mutlu etti bilemezsiniz:D ben kendime
acemiyim derken eleştirel bir gözle yaptığım bu işe baktığımda sonuçta bazı hatalar buldum, haliyle yapmadıktan sonra hatayı göremiyorsun, süs kabağının
üzerine yaptığım menekşe motifinin belli olması için etrafına attığım siyah çizgi, kalıptan çıkmış ifadesi veriyor, hem yaprakların daha belirgin olması
için o siyah çizgiler olmamalıydı, başka renk olmalıydı düşüncesindeyim. Bir dahaki süs kabağı boyamamda kırmızı bir osmanlı lalesi çizmeyi düşünüyorum,
umarım daha iyi bir sonuç çıkar:D
Sayın TCM;
İlersi için bana böyle bir unvanı layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim, onure ettiniz beni... Sağolun.
Karpuz ve kavunda askıya alma işlemi iyi sonuç veriyor:D
567335
567336
567337
@telato, kavunları ben de alayım diyorum askıya da kopuverecek gibi geliyor dalları, siz ipe mi sardırıyorsunuz, karpuzun yanındaki demire mi sarıyorsunuz.
Sayın TCM; sardıracağım yer farketmiyor ama klips'le tutturuyorum, zaten kabaklar kadar olmasada kendiside kollarıyla sarıyor, karpuz veya kavunları tartamayacak
duruma gelirse file yardımı ile destekliyeceğim...
Karpuz ve kavunu askıya alma yöntemi bana ait bir yöntem değil, seralarda bu şekilde uygulama yaptıklarını gördüm.
Telat abi vallahi seneye bana karpuz kavun yetiştirmeyi öğreticeksin.... seneye yetiştircem kafaya koydum...
Şimdiden hayırlı olsun :))
Uzun kabakların boyu 45 cm'i buldu...
567585
567586
567587
Abi uzun kabaklar yeniyormu yoksa süsmü?
Yemeği yapılıyor... Şimdi yemek sayfasına baktımda göremedim, ben iyisimi annem ve ablam yemeğini yaptıklarında onları takip edeyim:D tarifini paylaşırım...
567767
Brodiaea Laxa (Triteleia)
567768
567769
Pala Patlıcan
Küçük çit ile ayırdığım bölgede nane, maydanoz, kekik ve reyhan gibi sebzeler bulunmakta...
567839
Maydanoz
567906
Aslında dün patlıcanların fotoğrafını çekerken, olgunluğunu kontrol ettiğimde daha birkaç günü var, kanısına varmıştım...
Patlıcanlar büyük ama biraz diri gelmişti gözüme... Patlıcanları toplamak hiç hesapta da yoktu.
Ama annemi bu akşam ne yemek yapsam düşüncesinde görünce... Siftah ettim:D
eneskrky
24-07-2015, 22:11
telat abim şahane emeğine sağlık harika bakmışsın :D
Bol ürünü bi sezon diliyorum :))
Çok teşekkür ederim enesciğim, bende aynı iyi dilekleri senin bahçen için diliyorum...
568040
Çarliston biberlerde de istediğim verime ulaştım:D
568041
Masa örtüm ile uyumlu:D
568042
Black Vernissage Domates (Siyah Domates)
Balkabaklarım 93. gününde... 6 tanesi belli bir olgunluğa ulaştı, bunun 3 tanesi yukarıda ulaşılması zor yerde:D benden uzakta free takılıyor:D
568383
568384
568385
Yakındakiler ise artık meyvesini taşıyamaz düşüncesiyle file ile desteklendi...
568387
568388
568042
Black Vernissage Domates (Siyah Domates)
Domatesleriniz maşallah çok güzel görünüyor,seneye bende sırk cinsi ekecegim.
Karpuzlarda son durum...
568527
568529
Domatesleriniz maşallah çok güzel görünüyor,seneye bende sırk cinsi ekecegim.
Teşekkür ederim Sayın Salih66; Sırık domateslerin koltuk alma gibi bir derdi olsada benim için vazgeçilmezdir:D Size şimdiden hayırlı olsun..
Şimdi file ile karpuzuda destek altına aldım, ne kadar komik oldu böyle:D ikide bir gidip gelip bakıyorum:D gülüyorum...
Sizcede komik değil mi?
568616
Laleci_03
28-07-2015, 19:34
:D karpuza bak ya, adam(karpuz) resmen tatil yapıyor, uzanmış hamağına ooh gel keyfim gel :D kabaklar da öyle tabii ama bir gün afiyetle yeneceklerinden habersizler zavallılar :D
568766
Black Vernissage Domates
568767
Ancon Domates
568768
Rio Grande Domates
568773
Büyük Turuncu Domates
568774
Keçi Memesi Domates
568775
Çanakkale Domates
568776
Kırmızı Armut Domates
YeniGine
29-07-2015, 23:11
Maşallah Maşallah sayın telato; zaten bahçe hazırlığı yaptığınız dönemde ürünlerinizin gayet güzel olacağı belliydi; emeklerinize, gönlünüze sağlık.
melis inanc
29-07-2015, 23:29
çok lezzetli görünüyorlar güzel salata olur bu ürünlerden :-)
Uzun kabakların boyu 45 cm'i buldu...
567585
567586
567587
Her şey çok güzel olmuş. Tohumları ilk gönderdiğimde ürün verip veremeyeceğini düşünüyordunuz. Şu anda bizdekilerden ve çoğu arkadaştan açık ara öndesiniz. Arkadaşımın çimlendirip verdiği iki kök uzun kabak olmasa bu yıl belki de hiç dikemeyecektim. Onlar şu anda çiçekteler. Gübre ve su ile oldukça iyi bir gelişim gösteriyorlar.
Yemek tariflerini paylaşım sayfamda var idi. En güzel tarafı taze olarak, kurutarak veya konserve olarak kullanılabiliyor olması. Bir yandan toplamaya başlarsanız yerine yeni kabaklar olgunlaşmaya başlarlar. Tohum aldığımız kabak 80 -85 cm civarında idi. Bu yıl çıkanlar daha verimli görünüyorlar.
http://www.agaclar.net/forum/1329343-post14.htm
569041
Sayın Muda'nın yazısından mı:D etkilendim ne oldum... Bugün işe gitmeden önce uzun kabağı hasat etmeye karar verdim, meğersem ablam ve
eniştemde uzun kabaktan yemek yapmaya meraklıymış, biz yaparız dediler, eniştem antepli, akşamleyin antep usulü uzun kabak yemeği beni bekliyor,
ben işe gidiyorum:) hoşçakalın.
569042
melis inanc
31-07-2015, 09:32
hayırlı işler:-)
569164
Yaz ayları için ideal hafif bir yemek olmuş, yalnız antep usulü olduğu için ekşi ve sarımsaklı...
çok lezzetli görünüyorlar güzel salata olur bu ürünlerden :-)
569165
Sayın Melis inanc elbette sizide unutmadım, bu çoban salatası sizin için:D
Topan patlıcanları közde iyice pişirip içini çoban salatanın içerisine katıp zeytinyağı ekleyin biraz. Mükemmel oluyor.
Evet Sayın TCM; salatanın içinde közlenmiş patlıcan çok iyi oluyor, yalnız topan patlıcanım yok, aslında tembellik ettim, tohumla uğraşmayıp pazardan
fidesinden aldım ve alınan fidelerden pala patlıcan çıktı, bu patlıcanda aynı işlemi görür sanırım...
569239
Pala Patlıcan
569240
Ancon Domates
569241
Sayın Dongyul'un bahçesindekiler hıyarlar neydi öyle maşallah:D bunlar o kadar olmasada 25-35cm boylarında meyve veriyor. Bunada şükretmek lazım...
Sûz-i Dilârâ
01-08-2015, 12:53
Maşallah.;)
Emek zamanı geçti şimdi yemek zamanı:D
Baştan beri bahçenizi takip eden biri olarak ananızın ak sütü gibi helâldir o sebzeler size diyorum. ;)
Hatırlar mısınız birkaç sayfa önce, yoldan geçenlerin sizin çalışmalarınızı izlediklerini ve sorular sorduklarını söylemiştiniz. Bu kadar çalışmaya rağmen ürün alamazsam bu insanlar lâf ederler demiştiniz. Şimdi gördüğümüz üzere emek verilip de sonuç alınamaması imkânsız.
Aşık Veysel'in de dediği gibi:
...
Nice güzellere bağlandım kaldım
Ne bir vefa gördüm ne fayda buldum
Her türlü isteğim topraktan aldım
Benim sadık yarim kara topraktır..
Koyun verdi, kuzu verdi, süt verdi
Yemek verdi, ekmek verdi, et verdi
Kazma ile döğmeyince kıt verdi
Adem'den bu deme neslim getirdi
Bana türlü türlü meyve yetirdi
Her gün beni tepesinde götürdü
Karnın yardım kazmayınan belinen
Yüzün yırttım tırnağınan elinen
Yine beni karşıladı gülünen
İşkence yaptıkça bana gülerdi
Bunda yalan yoktur herkes de gördü
Bir çekirdek verdim dört bostan verdi
Benim sadık yarim kara topraktır
...
Eh ben de artık size bir fotoğraf gönderiyorum, bu size söz verdiğim biber turşusu, köye gittiğimizde biberler olmamıştı daha, gelene kadar çıksa bari diye dua ede ede gelirken küçük bir kavanozu dolduracak kadar toplayabildim. Gönderim zamanına kadar buzdolabında bekleyecek. Bu biberlerde hiç tarım ilacı kullanılmadı, içiniz rahat tüketebilirsiniz.
Telat abi bahçenin maşallağı var. Salatalıklar tam benim istediğim gibi onlar kartlaşmış deniyor burada ama ben çok seviyorum tatları daha güzel oluyor. Size Japon salatalığının tohumundan göndereceğim seneye yarış yaparız^^
birnefestoprak
01-08-2015, 22:12
Enisteniz Antepli olduguna gore, Haylan Kabagi icin yorede kullanilan tarifin aynisini uygulamis olmalilar (sorarsaniz cok sevinirim). Bir de tum tarifi yazabilir misiniz lutfen?
569164
Yaz ayları için ideal hafif bir yemek olmuş, yalnız antep usulü olduğu için ekşi ve sarımsaklı...
569165
Sayın Melis inanc elbette sizide unutmadım, bu çoban salatası sizin için:D
ibrahimes
01-08-2015, 22:16
MaşAllah gerçekten tertip düzeninize hayran kaldım. Biz de babamla bu sene köyde bahçemize ilk adımları attık. Yavaş yavaş sizlerden öğrendiklerimle güzel bahçemizi ortaya çıkaracağız inşAllah...
Maşallah.
Emek zamanı geçti şimdi yemek zamanı
Baştan beri bahçenizi takip eden biri olarak ananızın ak sütü gibi helâldir o sebzeler size diyorum.
Hatırlar mısınız birkaç sayfa önce, yoldan geçenlerin sizin çalışmalarınızı izlediklerini ve sorular sorduklarını söylemiştiniz. Bu kadar çalışmaya rağmen ürün alamazsam bu insanlar lâf ederler demiştiniz. Şimdi gördüğümüz üzere emek verilip de sonuç alınamaması imkânsız.
Aşık Veysel'in de dediği gibi: .... .... .... kara toprak
Eh ben de artık size bir fotoğraf gönderiyorum, bu size söz verdiğim biber turşusu, köye gittiğimizde biberler olmamıştı daha, gelene kadar çıksa bari diye dua ede ede gelirken küçük bir kavanozu dolduracak kadar toplayabildim. Gönderim zamanına kadar buzdolabında bekleyecek. Bu biberlerde hiç tarım ilacı kullanılmadı, içiniz rahat tüketebilirsiniz.
Sayın Sûz-i Dilârâ; Övgü dolu sözlerinize çok teşekkür ederim. İnsanın bu hoş yorgunluk sonrası topraktan gelen bu armağanlar karşısında sevinmemesi imkansız, ilk başta
endişelerim olmadı değil, ama beni utandırmadı bahçem. Aşık Veyselin Kara Toprak şiiride tam uymuş mesajınıza, çok severim toprak ve emek konusunu bu kadar
yalın ve güzel anlatan şiir azdır.
Turşumun fotoğrafını gördüm:D hasretle bekliyorum. Şaka bir yana ellerinize sağlık, eminim çok güzeldir.
Telat abi bahçenin maşallağı var. Salatalıklar tam benim istediğim gibi onlar kartlaşmış deniyor burada ama ben çok seviyorum tatları daha güzel oluyor. Size Japon salatalığının tohumundan göndereceğim seneye yarış yaparız^^
Sayın Dongyul; Aslında hıyarlar istemeyerek ama birazda bilerek kartlaştı, Çünkü yiğenlerimin gelmesini bekledi, onlar dalından kopartarak yemesini
heves ediyorlar, tatları fena değidi:D çok çekirdeklenmemişler.
Enisteniz Antepli olduguna gore, Haylan Kabagi icin yorede kullanilan tarifin aynisini uygulamis olmalilar (sorarsaniz cok sevinirim). Bir de tum tarifi yazabilir misiniz lutfen?
Sayın BirNefesToprak; Ben tariften tam emin değilim, eniştem yakında oturmuyor, bir dahaki gelişinde tarifi sizin için alacağıma emin olabilirsiniz:D
MaşAllah gerçekten tertip düzeninize hayran kaldım. Biz de babamla bu sene köyde bahçemize ilk adımları attık. Yavaş yavaş sizlerden öğrendiklerimle güzel bahçemizi ortaya çıkaracağız inşAllah...
Sayın İbrahimes; İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bir doğa sever arkadaş tavsiyesi isterseniz, tertip ve düzenin gerçekten çok önemli olduğunu
bir plan dahilinde hareket edilmesi gerektiğini söyleyebilirim.
İnanırmısınız ben bahçemde kağıt kalemle dolaşıyorum:D
@telato, topan yuvarlak patlıcanı közün içine yatırıyoruz, dış katman yanıp içteki etli kısım piştiğinde kaşıkla alıp salataya katıyoruz. Bu sebeple diğer patlıcanlarda ince olduğu ve içli kısmı yanacağı için bu işlemi zor uygulayabilirsiniz. Bunu elektrikli ocaklarda, tavada da yapabilirsiniz ancak meşe odununun kokusu, külünün tadı olursa daha bir güzel olur.
Sayın TCM; yaptığınız açıklamadan sonra bende topan patlıcanla daha iyi olacağını kanısına vardım ve inanın ki, çok canım çekti:D Şimdi bii koşuda gidip alıcam:Dyapıcam:D
Sebze fotoğrafları yayınlamaktan çiçekleri unuttum:D
569699
Crocosmia - Emily McKenzie
569843
569844
Büyük Turuncu Domates
Bugün ilk defa bir domatesim. Pardon üç domatesim kızarmış:). İklim farkı mıdır nedir, bu nedir. Olmaz ki:). Kabaklar, patlıcanlar iştah açtırıcı görsellikleriyle, yemekleri bile yapıldı:). Biz hala bekliyoruz olgunlaşsınlar diye.
Ben çiçeği merak ettim aslında. Bu isimle aratınca (Crocosmia - Emily McKenzie),hiç türkçe bilgiye ulaşamadım. Türkçe ismi nedir. Biraz bahsetmek istermisiniz bu çiçekten, benim gibi tanımayanlar için. Teşekkür ederim.
eneskrky
05-08-2015, 23:45
Şahane görünüyor telat abim eline sağlık mükemmel yetişmiş :D
Yurtdışına yollanacakmış gibi bi hava var üzerlerinde emeklerine sağlık :D
Sevgi gübreli domates ne satar amaa :D
Teşekkür ederim enesciğim, peki buna ne demeli:D
569874
Black Vernissage Domates
eneskrky
06-08-2015, 00:10
Bir çikolata kıvamlımı desem ne desem bilemedim harika duruyor :D :D
Arap domatesi diyorum ben buna :D Helal abimm !!
Laleci_03
06-08-2015, 00:30
Teşekkür ederim enesciğim, peki buna ne demeli:D
Black Vernissage Domates
Telato ağabeyim, ben olsam bu Arap domatesleri, yemeye biraz çekinirdim ya ne bileyim, çok enteresan bir şey :D:D
İyisimi türk domatesinden vazgeçmeyeceksin:D
569875
Çanakkale Domatesi
YeniGine
06-08-2015, 00:58
Sayın telato, domateslere de maşallah!.. Tekrar, zaten belliydi böyle güzel olacakları diyeceğim...
Siz de red robin domates var mıydı? Geçenlerde sevgili asmalıtepe'nin bahçesinde sordum fakat konu verem otuna odaklanınca ben hâlâ merak ediyorum.
Öncelikle teşekkür ederim Sayın YeniGine; evet Sayın Asmalıtepenin bahçesindeki o konuşmanızı okudum, yalnız benim bahçemde de Red Robin Domates yok,
ama onun gibi saksılık çeri domatesi olan Tiny Tim domates var onunda gelişimi çok yavaş... beklemedeyim...
Ben çiçeği merak ettim aslında. Bu isimle aratınca (Crocosmia - Emily McKenzie),hiç türkçe bilgiye ulaşamadım. Türkçe ismi nedir. Biraz bahsetmek istermisiniz bu çiçekten, benim gibi tanımayanlar için. Teşekkür ederim.
Sayın Aleydi sizin mesajınızı unutmadım, yalnız sorunuzu cevaplayabilmek için notlarıma bakmam gerekti, aslında Crocosmia için çok fazla birşey de yazmamışım.
CROCOSMIA; Anavatanı Güney afrika olan bu çiçek, çok yıllık bir bitkidir. Kışa dayanıklı olan bu çiçek yazın ise güneşi sever. Grup halinde ekime uygundur.
Nisan-Mayıs aylarında 10cm derine ekilen çiçek Temmuz-Ağustos aylarında 60-90cm boylanır ve bize çiçek verir. Kırmızı çiçekli olanı Lucifer, Turuncu
çiçekli olanı Emily McKenzie, Sarı çiçekli olanı George Davison diye adlandırılmıştır. Crocosmianın halk dilinde ismi bulunamamıştır.
*Crocosmia- Lucifer (http://www.agaclar.net/forum/1396233-post842.htm) ve Emily McKenzie (http://www.agaclar.net/forum/1399832-post901.htm) telato/bahçe'de yayınlandı.
Artık kışı düşünmek zorundayım...
570007
Marul tohumları toprakla buluştu...
YeniGine
06-08-2015, 23:44
:) Eyvah kış demeye başladık; hayrlısı... Bereketi bol olsun inşallah Sayın telato...
Hep büyümeye yönelik olan domateslerin gelişimini uç alma yöntemiyle durdurdum, 7 salkım idealdir, artık olan salkımdakiler gelişsin...
570065
Sayın YeniGine nasıl kış demeyim ki:D bugünden itibaren geri gidiş var:D
570134
570135
Bu sene ilk kez yetiştirme denemesinde bulunupta;) yetiştirip beni mutlu eden şeyler arasında acur var, hıyar yetiştirir gibi yetiştirilir düşüncesindeydim,
ama olmadı, belkide benden kaynaklanan sebeblerden dolayı bir türlü çimlendiremedim, tam bu sene için acurdan vazgeçecektimki, çimlendirdim...
Şuana kadar sayfamda onlardan hiç bahsetmedim ama onlara gözüm gibi baktım:D
Telat abiii bende senin gibi acur yetiştirmeye çalıştım 4 defa cimlendiremedim tek değilmişim en azından ama ben dayanamadım en sonunda vazgeçmiştim.
eneskrky
07-08-2015, 21:26
Evet telat abim çok uyuz ve inatçı bir tohumu var sinir ediyo insanı çok bezdirdi beni zamanında .Katılıyorum sana bakımı daha çok kavuna benziyo ama ben baktım yetiştirmesi zevkli bi türdür :)
Bende, sorun bende diyordum:D Ohh be içime su serptiniz:D:D
570189
570190
Bugün gene bizim evde hummalı bir çalışma vardı. (Herşey bahçeden)
YeniGine
07-08-2015, 23:27
:) Maşallah maşallah; büyük bir zevk gerçekten, bereketi bol, afiyet olsun.
Sayın telato, uç aldığınız domates dallarında domates var mıydı, benim de bir domatesim aldı başını gidiyor üzerinde de bir sürü minik minik domatesler var.
:D 'Benim de bir domatesim'... Yorumu yazdıktan sonra güldüm kendi kendime, sanki bir sürü domatesim varmış gibi... :D
eneskrky
08-08-2015, 13:24
Salatalıkların kabak gibi duruyor abi içide çekirdeksizse iyi bir cinstir :D
Bizim köydekiler gibiyse şahanedir ;) emeklerine sağlık
İyi dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim.
Sayın YeniGine; Uç alma yani tepe almada büyüyen üst alınır, iki yaprak bırakılır, o dönemde geç kalınmamışsa eğer üst kısımda domates değil çiçek bulunur.
Enes kardeşim, hıyarlar bu durumdayken çekirdeksiz, ama biraz daha bekletilirse çekirdekleniyor. Ne yazık ki..
570189
570190
Bugün gene bizim evde hummalı bir çalışma vardı. (Herşey bahçeden)
Sayın telato,
Bu fotoğrafları görünce resmen imrendim, afiyet olsun.
Öncelikle teşekkür ederim Sayın Milla; sizin balkon sayfanızı takip eden birisi olarak, çiçeklere ne kadar büyük bir hassasiyetle yaklaştığınızı biliyorum;) bu yüzden
iyi sebze yetiştirmek sizin için sorun olmayacaktır, hiç şüphem yok ki daha iyileri sizin bahçenizde yer alacaktır...
Balkabakları 106. gününde... Balkabakları belli bir olgunluğa ulaşmadan oldu gözüyle bakmak yanlış, sonra bir bakmışsın ertesi gün bozulmuş,
bende bu tehlikeli dönemi atlatan yeni balkabakları var. Ve buna istinaden daha önce 6 adet balkabağım var söylemimi değiştiriyorum.
570426
570427
11 adet balkabağım var:D:D
Öncelikle teşekkür ederim Sayın Milla; sizin balkon sayfanızı takip eden birisi olarak, çiçeklere ne kadar büyük bir hassasiyetle yaklaştığınızı biliyorum;) bu yüzden
iyi sebze yetiştirmek sizin için sorun olmayacaktır, hiç şüphem yok ki daha iyileri sizin bahçenizde yer alacaktır...
Sayın telato,
Sebzelerde; çok geç kaldığım ve buranın bahçe ortamını, toprağını çok iyi tanımadığım için biraz hüsrandayım ama yine de hala yenileri için asılıyorum, uğraş veriyorum. Fidelemede bir sıkıntı olmuyor. Tohumları toprakla buluşturunca 48-72 saat gibi bir zamanda fide oluyor. Sorun bunları doğru yere ekip sonucu görmek. Onu da en kısa zamanda göreceğim inşallah. Yine de sizin sebzelere ''gözü aç tavuk'' misali bakmaktayım :)
Benzetmenize ne kadar güldüğümü:D bilemezsiniz... Valla ne denir böyle bir durumda bilemiyorum:D
570958
Kışa hazırlık devam ediyor, bu sefer seyircilerimde var, annelerine araba çarpması sebebiyle arka ayaklarından sakatlanan mahallemizin kedisine kuzenlerim bakıyor,
yavrularına bakma görevide bize düştü, eve yavru kedi geldi:D neşe geldi:D
(Evde 5 ve 7 yaşlarında yetişkin kedilerimizde var.)
571112
Süs kabağının üzerine Osmanlı lalesi çizme işlemi devam ediyor...
Laleci_03
13-08-2015, 22:00
571112
Süs kabağının üzerine Osmanlı lalesi çizme işlemi devam ediyor...
:eek: İşte buna eriyip biterim Telato ağabeyim ellerine sağlık, bitmiş halini çok merak ettim çoook :eek::D
melis inanc
14-08-2015, 06:34
kesinlikle bende merakla bekliyorum
melis inanc
14-08-2015, 06:46
569164
569165
Sayın Melis inanc elbette sizide unutmadım, bu çoban salatası sizin için:D daha şimdi gercekten güzel görünüyor lezzetli olduğunda da eminim beni düşünmeniz de ayrı bir incelik ellerinize sağlık afiyet olsun
melis inanc
14-08-2015, 06:47
l:-):-)
Sayın Jakin; sanırım ramazan ayında insanın canı herşeyi çekiyor, Sebze yemekleri sayfasında ayrıntılı tarif verirseniz memnun olurum:D
Sayın Telato tarifi yapmak için pazarda yeşil kabak bulup, yapıp, fotoğraflayıp paylaşmayı bekleyince epeyce bir zaman geçti. (Unutmadım ;)) Şimdi de fotoğraf ekleyemiyorum. :(
Neyse artık yemek tarifleri sayfasında paylaşayım da, fotoğrafı sonradan eklerim.. ;)
:eek: İşte buna eriyip biterim Telato ağabeyim ellerine sağlık, bitmiş halini çok merak ettim çoook
kesinlikle bende merakla bekliyorum
Bende bir an önce bitirmek istiyorum:D ama gündüzleyin evin içi gerekli miktarda aydınlık değil, dışarıdada sıcaktan durulmuyor, biraz gecikebilir :) kusura bakmayın...
Sayın Telato tarifi yapmak için pazarda yeşil kabak bulup, yapıp, fotoğraflayıp paylaşmayı bekleyince epeyce bir zaman geçti. (Unutmadım ;)) Şimdi de fotoğraf ekleyemiyorum. :(
Neyse artık yemek tarifleri sayfasında paylaşayım da, fotoğrafı sonradan eklerim..
Sayın Jakin;
Tarif üzerine yapılan yeni yemeklerle ablam ilgileniyor:) ablamdan sözünü aldım:) yaparım dedi : )) tarif için teşekkür ederim...
Hadii kızar artık, dolma yapıcam seni:D:D
571434
Afrika Kırmızı Patlıcanı
B e t ü l
16-08-2015, 00:03
Atalarımızın dediği gibi bakarsan bağ bakmazsan dağ olur atasözümüzün bağ olan kısmının adım adım anlatıldığı sayfalar:))
Afiyet olsun Sayın Telato. Kabak süsleme işinizde de kolaylıklar dilerim. Ailenizin yeni üyeleri de (kedicikler) ne oyunlar yapıyorlardır şimdi.Onlar da siz de çok şanslısınız.
Saygılar
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Betül hanım...
Size ve ağaçlar netteki arkadaşlarıma uzun bir süreden beri hep kedilerimin fotoğrafını göstermek istiyordum, ama bir aksiliktir bir türlü yayınlayamadım,
gün bugündür, kediciklerimin fotoğraflarını paylaşma günü:D
Hayatımda hiç kedilerimin olmadığı bir dönem olmadı hep yanımdaydılar, şu ana kadar toplam 20-30 kedim oldu ve hepsini sokaklardan aldım veya bizim evin
kapısına geldiler, evde başka kediler besliyorum diye ilk başlarda almak istemedim ama onlar ben bu evin kedisi olmak istiyorum dercesine beklediler ve sonunda da
kendilerini bana kabul ettirdiler. Kedilerime genelde (Osman, Hasan):D gibi türk insan ismi koyuyordum ki. Bu durum son zamanlarda değişti.
Doğrusu evin kapısını açıp sokağa karşı Osmannn diye seslenip kediyi çağırmak çok komik oluyordu:D:D
571645
Beykozdan 28km uzakta Eyüp ilçesinde Pierre loti tepesi vardır, mezarlığın yanına kurulmuş kafe ve restorantlar vadır burda, haliç manzaralı...
7 sene önce abim ve ablamlarla buraya gittiğimizde masa masa dolaşan ve yiyecek verildim mi hapur hupur yiyen bir kedi gördüm, belli ki çok açtı.
Uzun kulaklı, ince boyunlu ve kırık bıyıklı bir yavru kedi:D Benim olmalı dedim bu kedi... Ve olduda... Kaderde bu kediyi alıp 28km uzaktaki evime getirmek varmış.
Şimdi 7 yıldır benimle birlikte... İsmini onu bulduğum yerden aldı... İsmi Piyer.
571646
(Diğer kedimi başka bir zaman tanıtırım, umarım sıkmamışımdır sizi.)
571638
571639
Keçi Memesi Domates
YeniGine
16-08-2015, 23:15
Sayın telato, Piyer'in çok iyi bakıldığı, beslendiği maşallah belli ve çok da güzel bir kedi imiş. Gönlünüze sağlık.
Çok teşekkür ederim Sayın YeniGine.
Yaprakların arasında iyi kızarmış gibi gözüküyordu ama biraz daha kızarsa hiç fena olmazdı.
571671
Kapya Biber
571713
Eğer sabah sabah bahçenizde hasat yapıyorsanız, tişörtün alt tarafına doldurcaksınız, şimdi eve gidip poşet mi, alınır:D:D
Bu sene ilk kez katılacağım tohum paylaşım etkinliğinde,
571953
paylaşmayı düşündüğüm Kudret Narı-Momordica charantia (iri boy)
Uzun ve sert...
572019
Rio Grande Domates
Armut şeklinde ve küçük...
572022
Kırmızı Armut Domates
572167
Kırmızı renkli Kaliforniya dolmalık biber
YeniGine
22-08-2015, 23:59
Sayın telato maşallah ürünler harika, bahçenizde yok yok; demek ki büyük bir bahçe olsa imiş kimbilir daha neler olacaktı... Rastgelsin inşallah!..
572167
Kırmızı renkli Kaliforniya dolmalık biber
Sayın telato bu biber kırmızı dan önceki rengi nasıldı,
Bende beyaz dolma biberler var ama doldurulacak bir yeri yok, ilk zamanlar topluyordum baktım bir işe yaramayacak artık kendi haline bıraktım.
Fazla büyümüyorlar da Turuncu bir renk almaya başladılar sonunu merak ediyorum.
Sayın YeniGine;
Hep yeni sebzeleri deneme hevesi içersindeyim:D yeni şeylerden 2'şer 3'er tane ekiyorum, inanınki benimde hayalimi büyük bir bahçe süslüyor...
Sayın Sinbaş;
Koyu yeşil renkteydi, olgunlaşınca kalın etli ve kırmızı meyveli oldu. Bu kaliforniya dolma biberler, normal biberlere 2-3 kat daha büyük oluyor.
Sizin dolma biberlerin durumu ise bana ilginç geldi, benim hiç başıma böyle bir durum gelmedi, bu konudaki gelişmeleri sayfanızdan takip etmek isterim.
Sayın Sinbas;
Koyu yeşil renkteydi, olgunlaşınca kalın etli ve kırmızı meyveli oldu. Bu kaliforniya dolma biberler, normal biberlere 2-3 kat daha büyük oluyor.
Sizin dolma biberlerin durumu ise bana ilginç geldi, benim hiç başıma böyle bir durum gelmedi, bu konudaki gelişmeleri sayfanızdan takip etmek isterim.
Sayın @telato;
Fotoğraflarını çektiğimde sayfama eklerim, söküp atacağım kıyamıyorum verimi çok yüksek ancak dediğim gibi dolmalık olarak tüketmeye pek elverişli görünmüyor.
572259
Russian Cossack Domates
akçabardak
23-08-2015, 14:48
Bu domates ve biberleri bir yerden sanki tanıyor gibiyim ama...:D
Allah Allah nerden acaba :D:D
Şaka bir yana size ne kadar teşekkür etsem az... Sizin sayesinde bu sene çeşit yapabildim;)
akçabardak
23-08-2015, 19:55
Rica ederim, paylaştıkça çoğalır, her ne kadar birer ikişer fide de olsa hepsinden tohum alma şansını yakalamış oldunuz, burada etkinlikte paylaşan üyelerin de hakları var, onlar paylaşmasaydı biz de bu çeşitlere sahip olamazdık, paylaşımda bulunanlara tekrar teşekkürler.
Çok doğru söylüyorsunuz, inşallah bende bu sene, bana düşen görevi yerine getircem;)
572494
Bunlarda başka bir müşterimden alıp yetiştirdiğim çirkin ve şekilsiz domateslerim... Bakmayın çirkin dediğime, bunları da çok seviyorum:D
572586
572587
Bugün sevgili kardeşim dongyul'dan gelen kargoyla tarif edilemez bir mutluluk yaşadım, gelen fide ve tohumlarla kışlık sebzelerim belli bir şekil almaya başladı,
Bende dongyul kardeşime tohum ve fide göndereceğim bu şekilde bahçemizdeki sebzelere çeşitlilik katacağız;)
...gelen fide ve tohumlarla...
F1 (http://www.agaclar.net/forum/biyoteknoloji/16399.htm) salatalık tohumu görüyorum :(
Bence Sayın Dongyul, yazarak doğru yapmış, şimdi ekip ekmemek benim irademde...
...yazarak doğru yapmış...
Kesinlikle katılıyorum.
F1 görünce (Formula-1 dışında elbette :p) tüylerim diken diken olduğu için sayfanıza bir nevi refleks müdahalede bulundum afedersiniz.
Abi sapasağlam ulaştığı için mutlu oldum... ekin bol bol yiyin umarım memnun kalırsınız... fideler ne durumda ölen giden filan varmı?
artık kışlıklar için hazırlıklar başlasın ^^
Kesinlikle katılıyorum.
F1 görünce (Formula-1 dışında elbette :p) tüylerim diken diken olduğu için sayfanıza bir nevi refleks müdahalede bulundum afedersiniz.
Olurmu öyle şey, görüşlerinizi belirteceksiniz tabi ki...
Burada yorumları okuyunca gördüm F1 tohum olunca ne oluyorki?
Abi sapasağlam ulaştığı için mutlu oldum... ekin bol bol yiyin umarım memnun kalırsınız... fideler ne durumda ölen giden filan varmı?
artık kışlıklar için hazırlıklar başlasın ^^
Teşekkür ederim. Bugün işten geç geldim, eve geldiğimde hava karanlıktı, yarın sabahleyin ayırıp küçük kaselere ekeceğim dongyul kardeş.
Burada yorumları okuyunca gördüm F1 tohum olunca ne oluyorki?
http://www.agaclar.net/forum/biyoteknoloji/16399.htm
rica ederim mutlu olduysanız ne mutlu güle güle kullanın ^^
f1 tohumlara gelindiğinde toplam lisansda 2 yıl genetik dersi aldım ayrıca şuanda master yapıyorum 1 yıl daha genetik dersi aldım... kısaca genetikde f1 bireyler gelecek kuşaklarında atalarına dönerler; yani f1'lerdende tohum elde edilebilir ve anne babasına benzer birey olur anne babası düşük verimli olduğu için tercih edilmez ama anne babası çiftleştirildiklerinde verimli birey meydana getirirler daha fazla ürün veren daha fazla zararlıya açık daha fazla su alabilen bunun gibi bir takım dezavantajları - avantajları bulunmaktadır.
benim fikrim f1 tohumlar genetiği değiştirilmediği için çok iyi ve standart düzgün birey elde edebilirsiniz. kısaca f1 tohum her zaman kullanılmalı zararı yoktur... ayrıca literatürde f1 tohumlar hakkında yapılan çalışmalarda hiç sorun bulunmamıştır ne kadar dogru tartışılır ama benim fikrimde bu yönde... mendelin yaptığı deneyi hatırlarsanız elde ettiği tohumlarda f1'dir ve bunu japonlar, çinliler, koreliler, 1000 2000 yıldan fazla süredir yapıyorlar... çok uzattım saygılar^^ siz f1 tohumları genetiği değiştirilmiş tohumlar ile karıştırıyorsunuz. f1lerin genetiği değiştirilmez anne babasına ait özellikleri taşırlar...
...siz f1 tohumları genetiği değiştirilmiş tohumlar ile karıştırıyorsunuz...
Bunları birbirine karıştırabilecek düzeyde biri değilim çok şükür :)
Siz kendi fikrinizi belirtmişsiniz, ben de kendi fikrimi belirttim ve verdiğim linkte de başka fikirler mevcut...
Benden bu kadar, sevgili telato'nun sayfasını kirletmeye hakkımız yok zira bunun tartışılacağı ayrı bir başlık mevcut (linkini zaten vermiştim), eğer konu hakkında görüşmek isterseniz o başlıkta eminim ustalarımız sizi bilgilendireceklerdir.
İyi geceler...
Sayın A_NOMAD; gönderdiğiniz linkdekileri okudum ve oradaki bilgi karmaşasını ve ayrıca f1 ve genetiği değiştirilmiş tohumlar birbirine geçmiş durumda buldum ve düşüncemide paylaşım yaptım.. teşekkür ederim az çok mevcut olan f1 tohumu hakkındaki düşünceler hakkında bilgi sahibi oldum sayenizde...
Telat abi sayfanı doldurğumuz içinde kusura bakma.. :)
Bunları birbirine karıştırabilecek düzeyde biri değilim çok şükür :)
Siz kendi fikrinizi belirtmişsiniz, ben de kendi fikrimi belirttim ve verdiğim linkte de başka fikirler mevcut...
Benden bu kadar, sevgili telato'nun sayfasını kirletmeye hakkımız yok zira bunun tartışılacağı ayrı bir başlık mevcut (linkini zaten vermiştim), eğer konu hakkında görüşmek isterseniz o başlıkta eminim ustalarımız sizi bilgilendireceklerdir.
İyi geceler...
Bazı balkabaklarım çok gelişemeden saplarından kurumaya başladı.
572725
Olsun gene burdan 3-4 tepsi kabaklı böreklik çıkar:D
Abi o kabakları o şekilde bırakma.. bizim burda bir teknik var. Bu şekilde bırakırsan bir anda kurur tadı az olur. Burda sap kısımların ıslak toprağa ters çevirerek kurutuyorlar. Istersen birtanesini dene ve kabaklara # # # bu şekilde işaret yapıyorlar ve kabağı uzun süre bozulnadan saklayabiliyorsun.
572727572728572729
Sayın Muda'nın gönderdiği tohumlardan yetiştirdiğim Afyon Yerli Kırmızı ve Pembe Domatesler
572735....................................572736
Buda Sayın Muda'nın özellikle ekmemi istediği patates yapraklı olan...
Patates yapraklı çıkmadı:( ..........Belki de ben karıştırmışımdır:D
Abi o kabakları o şekilde bırakma.. bizim burda bir teknik var. Bu şekilde bırakırsan bir anda kurur tadı az olur. Burda sap kısımların ıslak toprağa ters çevirerek kurutuyorlar. Istersen birtanesini dene ve kabaklara # # # bu şekilde işaret yapıyorlar ve kabağı uzun süre bozulnadan saklayabiliyorsun.
Balkabakları saplarından kuruduğu için o yöntemin pek faydalı olabileceğini düşünmüyorum, dongyul kardeşim
572811
Çinden kargom geldi;) Çimlendirme seram ufak ama zor çimlenenleri burda çimlendireceğim zaten...
572820
Afrika kırmızı patlıcanı kızarmaya başladı;) bu patlıcanın olgunlaştığını nasıl anlıyacağım? hasat edileceğini nasıl anlayacağım? Yumuşuyor mu acaba...
Taşlıbahçe
27-08-2015, 11:18
İlginç bir teknik. Bu konuyu "Kabak Yetiştiriciliği"nde biraz daha açabilir misiniz?
573003
Pembe Domates "Brandywine"
Kışlıklar...
573017
Marul, Kara Lahana, Mor Lahana, Pırasa v.s.
Dongyul kardeşimden gelen kışlık sebzeler, şuan uyum sağlama sürecindeler...
573104
573105
573106
akçabardak
29-08-2015, 20:18
Hazine birer birer çıkıyor ortaya :)
Evet Sayın Akçabardak; hazine 17 çeşit domatesten oluşuyordu, bu 16. çeşitti:D bir tane paylaşmadığım kaldı;)
573154
Ayaş Domates
Bir miktar Kalsiyum ihtiyacı (yapraktan pompa ile verirseniz daha etkili ve hızlı olur.) var gibi duruyor ayrıca suyunu bir miktar azaltmanızda fayda var.
Bu günden itibaren gece sıcaklıkları yarı yarıya düştüğü için buharlaşma o oranda azalmıştır onun için su ihtiyacını iyi belirlemek lazım.
Sayın Sinbas; sanırım çatladığı için söylüyorsunuz, tavsiyeniz için teşekkür ederim yalnız sezon sonu olduğu için biraz rahat davranıyorum. Olan oldu gözüyle bakıyorum;)
Bütün enerjimi kışlıklara vermiş durumdayım:D
akçabardak
30-08-2015, 19:53
Abu Rawan Domatesleriniz biraz iri mi, yoksa yakın çekimden mi bana iri görünüyorlar? bende kiler 5-6 cm. çapındalar.
bir de yukarıdaki Türkiş orangle patlıcanı merak ettim.
Abu Rawan domates çekimden büyük gibi gözükmüş, yoksa sizinkiler gibi küçük..
Sayın Akçabardak yukarda fotoğrafını paylaştığım Türkiş orangle patlıcanı değil Afrika kırmızı patlıcanı... Sizin gönderdiğinizi ne yaptıysam yetiştiremedim...
Sayın Blume13 göndermişti Kırmızı afrika patlıcanı..
Sayın Akçabardak bende sizin sayfanızda size sormayı düşündüğüm bir sorum vardı ama burda sormak kısmet oldu, Türkiş orangle patlıcan ile Kırmızı afrika patlıcanı aynı özelliği taşıdığını düşünerekten olgulaştığını nasıl anlıyoruz, patlıcan yumuşuyor mu?
akçabardak
30-08-2015, 21:33
Abu Rawan domates çekimden büyük gibi gözükmüş, yoksa sizinkiler gibi küçük..
Sayın Akçabardak yukarda fotoğrafını paylaştığım Türkiş orangle patlıcanı değil Afrika kırmızı patlıcanı... Sizin gönderdiğinizi ne yaptıysam yetiştiremedim...
Sayın Blume13 göndermişti Kırmızı afrika patlıcanı..
Sayın Akçabardak bende sizin sayfanızda size sormayı düşündüğüm bir sorum vardı ama burda sormak kısmet oldu, Türkiş orangle patlıcan ile Kırmızı afrika patlıcanı aynı özelliği taşıdığını düşünerekten olgulaştığını nasıl anlıyoruz, patlıcan yumuşuyor mu?
Anladım, tahmin etmiştim yakın çekimden olduğunu.
Patlıcana gelince ben bu türünü hiç yetiştirmediğim için pek bir bilgim yok ama Türkiş patlıcanı geçen sene ilk defa yetiştirdim bazılarını yeşil olarak tükettik, kırmızılarını ise tohumluk için bırakmıştım, tam kızarıp olgunlaştığında çok fazla yumuşama olmuyor bildiğimiz normal patlıcan gibi oluyor.
Linkteki sayfayı incelediniz mi bilemeiyorum ama Sn. heyyamola'nın bir paylaşımını okudum isterseniz sizde bir göz atın.
http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/27734.htm
Turkish orange patlıcanla ilgili bu yazıyı görmemiştim, şimdi çok daha iyi oldu, bu yazıdan yola çıkarak hasat ediyorum o zaman;) teşekkürler...
573535
Geçen sene gölge çiçek bahçem diye isimlendirdiğim bahçemin bu bölümünü, bugün seraya dönüştürme anlamında küçük bir adım attım.
573536
Bu kaldırım bördürünü koymamla birlikte seranın çevresi belirginleşti, ayrıyetten bu bölümdeki çiçekleri başka taraflara naklettim.
573537
Şimdilik işim bitti, çünkü sebze bahçemden artan biber fidelerinide buraya ekmiştim. Artık sezon bitiminde buradaki biberleri söküp sera yapımına devam edeceğim.
573564
Bu çok hoş bir fotoğraf karesi bence;)
Evet son fotoğraf 'sırık domates nasıl yetiştirilir' e çok güzel bir örnek olmuş, elinize sağlık.
-Doğadan-
02-09-2015, 16:53
Sn telato , istanbulda bu güzellikleri yetiştirmek büyük bir başarı olsa gerek . Tebriklerrr Ebu rawan domatesin kökeni hakkında bilginiz var mı ?
Sayın TCM övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim. Örnek alınacak güzellikte bulmanız çok hoş;)
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: ............uzunca bir hasat süresine sahip bu domates çeşidi savaş dolayısıyla tarımı durma noktasına gelmiş ve artık maalesef geleneksel türlerin pek yetiştirilemediği Irak'a aittir. Tohumu, Fransa'da yasayan Aziz Nael isimli bir Irak'lı tarafından ABD'ye tanıtılan çok nadir dört çeşitten birisidir. Hem lezzet hem de nesillerinin tehlike altında olmasından dolayı bu çeşide bahçenizde yer ayırmanızı tavsiye ederim. Diğer Irak domates çeşitlerinin ekşimsi tatlarının yanında bu çeşidin tadı daha tatlımsıdır.
Sayın -Doğadan- öncelikle teşekkürümü belirtmek istiyorum, Abu Rawan domatesi hakkındaki bilgim, ne yazık ki geçen seneki tohum paylaşım etkinliğindeki Sayın Bahçedenn'in tanıtım yazısından öte değil..
573710
Afrika Kırmızı Patlıcanı
Sayın Dongyul'dan gelen pazı fideleri ne yazıkki hayata tutunamadı:( hepsini kaybettik.
573757
Evdekiler, pazıdan ne kadar güzel pideler olurdu deyince;) pazı tohumu ekmek gözüktü bana...
Abi ya tüh üzüldüm :( bunun nedeni çok sıcak olması benimde kıvırcıklarım hayata zar zor tutundular bir kısmını kaybettim... neyse ki brüksel lahanaları hayata tutunmayı başarmışlar kerevizler ne durumda?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.