View Full Version : telato / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
Teşekkür ederim, bende tepedeki soğancıklardan çoğaltıyorum. 25 civarındaki soğancığı geçen hafta toprakla buluşturmuştum. Uç çıkartmışlar.
15 tanede yedekte bekletiyorum. Herhangi bir bozulma durumuna karşı onları saklıyorum.
655909
Lilium Candidum - Mis Zambak
655910
Triteleia - Kraliçe Fabiola
655911
Hemerocallis - Güngüzeli
sevgihoca
22-08-2017, 13:10
Telato,o yukarlarda işin ne ,ben o merdiveni normalde zor çıkarım,o çuvallarla nasıl çıktın?Maceracı ruh dedikleri bu olsa gerek.Maşallah,bol başarılar,sen oraları da harika yaparsın.Kolay gelsin.
serdarbey33
22-08-2017, 13:50
Mersinden selamlar . Telato abicim bahçeniz çok güzel allah kolaylık versin bol hasat dilerim.
Telato,o yukarlarda işin ne ,ben o merdiveni normalde zor çıkarım,o çuvallarla nasıl çıktın?Maceracı ruh dedikleri bu olsa gerek.Maşallah,bol başarılar,sen oraları da harika yaparsın.Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim Sevgihocam;
Doğrusu bende, O çuvalları nasıl taşıdığımı bilmiyorum:D Çok güçlü kuvvetli değilim ama yapılacak iş, bahçe işi olunca...
Ve bahçeme katılacak-kazanılacak yeni bir toprak olunca kendimi kaybedip yapıyor olmalıyım:D:D
Mersinden selamlar . Telato abicim bahçeniz çok güzel allah kolaylık versin bol hasat dilerim.
Hoşgeldiniz, Sefa getirdiniz.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Beni takip etmeye devam edin. Sağlıcakla kalın.
655995
655996
655997
655998
655999
10.06.2017'den
Her şey yolunda gidiyor gibi...
portorikolu
23-08-2017, 08:34
Sayın Telato,
Çok düzenli ve güzel görünüyor bahçeniz.
Tebrik ederim, takipteyim.
Sayın Telato,
Çok düzenli ve güzel görünüyor bahçeniz.
Tebrik ederim, takipteyim.
Çok teşekkür ederim Sayın Portorikolu;
Hoş geldiniz... Bahçemi güzel bulmanız beni mutlu ediyor;) Sağolun.
10.05.2017'den
Askıya alarak bal kabağı yetiştirmek hem zor hemde zahmetli bir iş. Bu yüzden yetiştirdiğim 20'den fazla çeşit toplamda 80 kabağın sadece 2 adedi bahçem için gerisi köye...
Köy dediğim yeri uzak zannetmeyin. Bizim köy evimizden 26 km uzakta. Akrabalarımızla anlaştık, her ocağa iki kök ektik. Biri onların diğeri benim... Yani şimdi 40 tane bal kabağım mı olacak...
656045
14.06.2017'den
Bugün bal kabaklarıma bakmaya köye gidiyorum. Bal kabaklarını dikeli 34 gün olmuş. Nasıl bekleyeceğim bunların olmasını;)
656084
656085
656086
17.06.2017'den
Tamda her şey yolunda gidiyor diye sevinirken... Birden domateslerim hastalanıyor.
1 haftada 17 domates fidesini sökmek zorunda kalıyorum.
İçimi bir korku kaplıyor. Bütün emeklerim boşa mı gidecek...
YeniGine
25-08-2017, 23:04
:( Yazık, üzerinde domatesleri de varmış Sayın telato.
656150
Göz göre göre insan kendini nasıl zehirler ki... Gerekirse bütün fideleri mi söküp, çöpe atarım. Ama kimyasal ilaç kullanmam.
Şu ana kadar hiç kullanmadım ve kullanmayacağım...
656150
Göz göre göre insan kendini nasıl zehirler ki... Gerekirse bütün fideleri mi söküp, çöpe atarım. Ama kimyasal ilaç kullanmam.
Şu ana kadar hiç kullanmadım ve kullanmayacağım...
Hidrojen peroksit veya huwasan kullanabilirsiniz ilk başlarda sonra bu tip sorunlar yaşamayabilirsiniz.Bunun dışında kök bölgesinden yukarıya doğru toprak doldurursaniz ve burayı nemli tutarsaniz bitki bu toprakli kısımdan kök atmaya başlar bitki tamamen kurtulmasada bu size zaman kazandıracaktir.Ayrıca domates filizlerinden şaşırtaniz geç kalsada en azından tamamen kaybetmekten daha iyi bir konuma gelebilir.
Bahçe sayfama hoş geldiniz Sayın devrann;
Sizin ''Çiftçiler çok bilinçsiz ve düşüncesizce zirai ilaçlar kullanıyorlar'' diyen mesajınızı okudum. Sizin mesaj yazmanıza sevindim. Ya neyi kullanıpta zehirlenmiyoruz ki diye mesaj gelseydi:D
Bir ara dezenfektan konusu ilgi odağım olmuştu. Ben hidrojen peroksit değilde klordioksit konusuna sarmıştım. Klordioksit, Hidrojen peroksitten 25 kat daha etkili bir dezenfektan ve kalıntı bırakmıyor. ''Hidrojen peroksit hakkında ise bir çok olumsuz yazı okudum. Klordioksiti araştırmanızı öneririm.
Kök boğazını doldurma, ziraatçılar tarafından kabul görmeyen ve ''bitkilere sekonder(yalancı) kök attırma'' denilen yanlış bir uygulamadır. Phytophthora kök boğazı hastalığının giriş noktası yalancı köklerdir. Bu yüzden bitkilerin boğaz kısmı toprakla doldurulmaz. Islatılmaz...
656180
656181
656182
23.06.2017'den
Kalıntı bırakan kimyasal ilaçlar kullanacağımıza, biyolojik ilaçlar kullanalım.
T-22 planter box uygulamasını görmektesiniz.
Artık hastalık yok...
Bahçe sayfama hoş geldiniz Sayın devrann;
Sizin ''Çiftçiler çok bilinçsiz ve düşüncesizce zirai ilaçlar kullanıyorlar'' diyen mesajınızı okudum. Sizin mesaj yazmanıza sevindim. Ya neyi kullanıpta zehirlenmiyoruz ki diye mesaj gelseydi:D
Bir ara dezenfektan konusu ilgi odağım olmuştu. Ben hidrojen peroksit değilde klordioksit konusuna sarmıştım. Klordioksit, Hidrojen peroksitten 25 kat daha etkili bir dezenfektan ve kalıntı bırakmıyor. ''Hidrojen peroksit hakkında ise bir çok olumsuz yazı okudum. Klordioksiti araştırmanızı öneririm.
Kök boğazını doldurma, ziraatçılar tarafından kabul edilip ve denilen ''bitkilere sekonder(yalancı) kök attırma'' yanlış bir uygulamadır. Phytophthora kök boğazı hastalığının giriş noktası yalancı köklerdir. Bu yüzden bitkilerin boğaz kısmı toprakla doldurulmaz. Islatılmaz...
Evet klordioksitte kullanabilirsiniz ancak huwasana göre oldukça pahalı 20'lik bidonu 500 lira civarındaydı babam bir ara serada kullandı ama markasını hatırlamıyorum, yani ya çok pahalı bir ürün ya da burda pahalı satıyorlar normalde ucuz olması gerekiyor gibi geliyor bana.
Kök doldurma normal şartlarda yapılan bir uygulama değildir yani durduk yerde uygulanmaz ,son çare olarak uygulatılan veya çiftçi tarafından genelde yapılan bir uygulamadır genelde çok işe yaramaz çünkü mantar gövde damarlarını tıkamış ve bitki çalışmadığı için üst kısm solmaya başlar ilaç kullanmak kaçınılmazdır, genelde aliyette bakır ikilisi kullanılır diğer ilaçlara göre bir nebze olsun daha az zehirsiz bir ikilidir,aliyette( Fosetyl-Al) bitkide fitoaleksin oluşturarak mantarın tıkamış olduğu bölümleri açar bakırda yine fungisit etkilidir.
Kök boğazı doldurma uygulaması bazen erken dönemde kurtarabilir sabit fikirli olmamak lazım birşey bilimsel olarak kanıtlanmış olsa bile bu kanıtlanan olayın %100'lük bir istatistikle gerçekleşmiş olması olasılığı düşüktür,yani normal saha şartlarında bulunan ortam tamamen farklı olabilir hastalık yoğunluğu vs...
t22 uygulaması sizin durumunuzda olduğu gibi erken dönemde uygulanırsa çok daha iyi olan bir uygulama hatta ekimden sonra uygulamakta fayda var,bitkilerinizi kurtardığınıza çok sevindim bu arada:D
Çiftçilere çoğu zaman kızıyorum ancak malesef bizim hobi bahçemizden çok daha vahşi bir ortamda üretim yapmaya çalışıyorlar bu da çiftçiyi kimyasal kullanmaya itiyor,ne güzel değilmi t22'yi uyguluyorsunuz hop hastalık gidiyor malesef extreme sera şartlarında şu an için en azından fazla kimyasal uygulamamak adına en iyi çözüm aşılı fide uygulaması ,tabi benim esas kızdığım nokta çiftçi bunu insan sağlığına daha az zararlı diye yapmıyor tamamen maliyet açısından bakıyor:p
656215
Lupin - Acı Bakla
656216
Dicentra - Ağlayan Kalpler
656217
Echinacea - Ekinezya
656306
656307
26.06.2017'den
Tepe bahçedeki toprağı bu şekilde bir set ile tutuyorum. Seneye daha iyi bir set yapmam aşikar.
656370
656371
656372
656373
656374
02.07.2017'den
Kışlık kuru nanelerimiz hazır...
Hiç yayınlanmamış bir şey olsun dedim. Bazen basit ve bilindik şeyler, çok fazla ilgi görebiliyor;)
YeniGine
31-08-2017, 23:04
Afiyetle tüketin inşallah nanelerinizi sayın telato. Yıkama işlemini nasıl yaptınız?
bahçe heveslisi
31-08-2017, 23:27
sayın telato, maşallah bahçeniz çok güzel. bol ürünler alırsınız ***.
Afiyetle tüketin inşallah nanelerinizi sayın telato. Yıkama işlemini nasıl yaptınız?
Teşekkür ederim Sayın YeniGine;
Annem yaprakları tek tek yıkar. Sonra tepsiye sererdi kurutmak için...
Evde kedilerim yüzünden kurutmak için yer yok. Her yer kedilerim tarafından işgal altında... Bahçede ise nane yaprakları uçuşuyordu.
Bu sene bu işi annemden devraldım. Ben dalıyla birlikte yıkayıp, bahçede gölge bir yere asıyorum.
sayın telato, maşallah bahçeniz çok güzel. bol ürünler alırsınız ***.
Teşekkür ederim Sayın bahçe heveslisi;
Yeni üyelerimizden beğeni almak güzel... Daha büyük bir şevkle, bahçe işlerine sarılmama sebep oluyorsunuz;) Sağolun...
656380
03.07.2017'den
Ben böyle bir şey görmedim. Domatesin çiçeğine bakarmısınız. Sanki 4-5 çiçek birleşmiş...
656396
656397
06.07.2017'den
Kniphofia Alcazar - Fener Çiçeği
656418
Agapanthus - Afrika Zambağı
09.07.2017'den
3. senesinde açan çiçeklerimden bir diğeri de Agapanthus...
656464
656465
09.07.2017'den
Biber ve salatalıklar bir zamanların yarı gölge çiçek bahçesine dikili..
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın SEVOŞ - Biberiye Biber
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın HCORAK - Sarı Dolmalık Biber
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın KAKNUS - Salatalık
ve
656466
Sayın Muda'nın Etkinlik dışı gönderdiği tohumlar...
Bana bu değerli tohumları esirgemeyip gönderen arkadaşlara canı gönülden teşekkürler.
Sayın TCM sizden önceki senede heybetli ve maniye domatesi almıştım bu sene onları da ekeceğim.. boşuna demiyorum küçük TCM bahçesi diye.
:DYorumlarımı bekleyin. Çok pis gurmeyimdir:D
...
@ Telato, italian heirloom ve dester domatesler olmadı mı daha, yorumları bekliyoruz :)
@ Telato, italian heirloom ve dester domatesler olmadı mı daha, yorumları bekliyoruz :)
Tüüh:D Nereden buldunuz, bu mesajımı;) Şimdi nasıl anlatılır ki bu domatesler..
Italian Heirloom favorimdir.
Şüphesiz yetiştirdiğim en iyi, en verimli çeşitlerden biri. Etli ve Asidite oranı dengeli... Mükemmel tam bir domates lezzetidir.
Çok iyi fotoğraflar çektiğimi düşünüyorum. Sanırım fotoğraflar her şeyi çok iyi anlatacak.
Pek Yakında...
Temmuz ayında domateslerin başına hangi felaket gelmedi ki.
656631
02.07.2017'den
Hava sıcaklığının 35-40 derecelere çıkıp, dalların uçlarını yakmasından...
656632
18.07.2017'den
Dolu ve fırtınayla dalların kırılıp kopmasına kadar, domateslerin başına her şey geldi.
656795
Yani domateslerin başına gelmedik kalmadı...
Ama genede...
Şükretmek lazım...
Teşekkürler TOPRAK ANA
ve
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın ALEYDİ - Rosso Sicilian Domates
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın BAHÇEDENN - Blue Beauty Domates
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın BAHÇEDENN - Green Moldovan Domates
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın İSMAİL KUZUCU - İri Sırık Domates
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın OZ26 - Sarı Domates
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TAŞLIBAHÇE - Alakır Etlisi
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TCM - Heybetli Domates
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TCM - Maniye Domates
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın ATİLGAN - Brandywine
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın ATİLGAN - Kellogg´s Breakfast
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın ATİLGAN - Loxton Lass
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın ATİLGAN - Vorlon
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın BİRNEFESTOPRAK - Margaret Curtain
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın EUROSAT55 - Red Robin
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın HCORAK - Bulgaristan Domates
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın HOSSEDA - Domates
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın KERKENEZ - Speckled Roman
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın MİNCEL - Cherokee Purple
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın ORUCOĞLU - Dilimli Domates
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TCM - Dester
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TCM - Italian Heirloom
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TCM - Ukrainian Purple
Etkinlik dışı - Sayın Muda - Tınaztepe Domates
Siz göndermeseniz, yetiştiremezdim arkadaşlar...
Teşekkür ederim.
22 ....
23 ....
Önceki mesajda yazdığım domateslerden başka...
Geçen sene yetiştirdiğim 3 adet çeri domates bu sene tekrar yetiştirildi.
24. Black Cherry
25. Yellow Pear
26. Pink Vernissage
Sırada geçen sene 2 metre boylanmasına rağmen 1 tane meyve bile alamadığım domates var. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış:D Tohumunu köyden aldığım bu domatesin bir değişik özelliği meyvelerinin bazılarının normal domates şekilli, bazılarınında yürek şeklinde olması. Çapraz tozlaşma sonucu böyle bir durum ortaya çıktı sanırım. Ben ikisinden ayrı ayrı tohum alarak ektim.
27. Toraman
28. Toraman Yürek
Geçen sene Ankara/Ayaş'a gidip aldığım domates 29. sırada
29. Ayaş Domates
657141
657142
30. sırada Small purple domates diye Çin'den aldığım ama başka çıkan bu domates var.
657143
657144
31. sırada değişen bir şey yok.. Zapotec diye aldığım domates başka domates çıkıyor.
Çin'den aldığım domatesler verimli mi? Verimli... Ama benim istediğim domates olmadıktan sonra neye yarar. Demek ki neymiş. Çin'den tohum alınmazmış.
Bütün yetiştirdiğim domatesler bu kadar işte, 31 çeşitcik:D
Sayın telato iyi günler sizi ve çabalarınızı beğenerek takip ediyorum çoğu üyeyi de beğenerek takip ediyorum fakat yorum yazamıyorum işlerin çokluğundan çin den domates tohumu bende aldım hiç birisi doğru çıkmadı ama bir o kadar verimliler ama tat diye bir şey yok bizim o kadar güzel domates çeşitleri varken kendime kızdım bir daha almam herhalde işleriniz kolay gelsin.
Teşekkür ederim Sayın hcorak;
Bende 3 sene önce Çin'den alışveriş furyası başlattım. Tohumları o kadar ucuz görünce bir alışverişe başladım ki. Eve 3 günde bir kargo gelmeye başladı. Daha sonra anladım ki. Gönderilen tohumlar gerçeği yansıtmıyor. Bir daha çin'den tohum almamak için tövbe ettim ama biraz geç kaldım. Çünkü kısa sürede tohum depolamıştım. Şimdi önümüzdeki sene ekeceğim domates tohumlarım bile var. Ne yazık ki...
Bende Çin'den alınan tohumlar hakkında bir şeyler yazmak istedim uzak doğuya özgü olan tohumlarda genelde sıkıntı olmuyor ancak onlara özgü olmayan tohumlarda genelde sıkıntı çıkıyor... Benim de bir kaç kere aldığım tohumlar istediğim gibi çıkmadı ve ya çimlenmeyenler bile olmuştu... İşin özü şu kesinlikle güvenilir bir kaynak değil...
Benim düşünceme göre ve tecrübelerime dayanarak diyebilirim ki Amerikan tohum şirketleri işini iyi yapıyor... O şirketleri tercih etmenizi öneririm...
Çinden yapılan alışverişler hepimizin bildiği o site üzerinden yapılıyor.
Geçte olsa anladım;) İçinde birçok mağaza olan ve herşeyin satışının yapıldığı bir siteden alışveriş yapmak, ne kadar doğru..
Gönderilen tohumların gerçekliğini ancak 3-5 ay sonra öğrenebiliyorsun. Ve o zaman muhatabın yok.
Dünyanın neresinden alırsan al, sadece tohum satışı yapılan sitelerden, tohum almak bizim doğrumuz olmalı..
24.07.2017'den
657251
657252
657253
----- Domatesler yavaş yavaş gerçek renklerini almaya başlıyor -----
@ telato, sizin resimler benim de işlerim bitsin ya sizin bahçede, ya da benimkinde toplanıp domatesler üzerine konuşalım ayrıntılı. Her yıl 1800 çeşit ekmeyelim, seneye dört beş çeşit ile maçı tamamlayalım.
Evet bence de iyi olur. Ama sadece damak tadı üzerinden yapmayalım.
Görsellik-Lezzet-Verim üzerinden olsun.
Laf aramızda fotoğraflardan sonra yayınlamayı düşündüğüm, kücüçük bir istatiksel araştırmam var bile;)
657334
657284
----- Green Moldovan Domatesler fazla olgunlaştığında kırmızı renk alıyor. -----
Sûz-i Dilârâ
15-09-2017, 09:09
İstatistiğinizi merakla bekliyorum sayın telato. Kayınvalidem bu yıl kendini emekliye ayırdı, sebze yetiştirme işini bana havale etmiş. Şimdiden tohum bakınıyorum, bakalım olacak mı, yapabilecek miyim?
portorikolu
15-09-2017, 09:13
Syn. Telato, Domates istatistiğini ben de bekliyorum. Çok faydalı olacak.
Evet bence de iyi olur. Ama sadece damak tadı üzerinden yapmayalım.
Görsellik-Lezzet-Verim üzerinden olsun.
...
Kesinlikle katılıyorum. Misal hanımın beklentisi yamru-yumru eğri-büğrü olmaması, yemeğe katarken çabuk soyulsun uğraştırmasın yani :) Bu açıdan en güzel önceki sene de ektiğimiz 'italian heirloom' ve bu yıl ilk kez etkinlikten gelen 'bulgarian'..
Siz daha 'birikimlisiniz' bu konuda, o sebeple toplantıyı sizin bahçede yapalım :)
Sûz-i Dilârâ
15-09-2017, 10:16
Etlilik ve sululuk oranı da değerlendirilsin, konserve ve soslu turşu yapıyoruz, domates ne kadar susuz ve etli olursa o kadar iyi olur.
Arkadaşlar istatistik konusunda beklentiniz çok yüksek olmasın.
Eskiden televizyonda aileler yarışıyor diye bir program vardı. Spiker 100 kişiye sorduk diyordu. İşte ben 100 kişiye değilde 6 kişiye sordum.:D
:DNe yapayım 6 kişilik aileyiz. (Annem, Ablam ve Abilerim)
Görsellik-Lezzet-Verim kategorilerinde her domates için puan vermelerini istedim. Hem çok eğlenceli:D hemde bu domatese bu kadar az puan verilir mi itirazlarının bol olduğu bir anket oldu..
Etlilik ve sululuk oranı da değerlendirilsin, konserve ve soslu turşu yapıyoruz, domates ne kadar susuz ve etli olursa o kadar iyi olur.
657336
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın ATİLGAN - Loxton Lass
Bol sulu ve etliye örnek diye yayınladım. Elbette etlilik ve sululuk oranına göre de değerlendirme yapılabilinir. Hemde güzel olur...
...Bol sulu ve etliye örnek diye yayınladım...
Yemin ederim ilk, ikinci ve hatta üçüncü bakışta bile ballı lokma tatlısı olarak gördüm, o nasıl bir domates öyle maşallah :D :D
Yemin ederim ilk, ikinci ve hatta üçüncü bakışta bile ballı lokma tatlısı olarak gördüm, o nasıl bir domates öyle maşallah :D :D
Dervişin fikri neyse... :)
Anlaşıldı:D Sizin canınız ballı lokma tatlısı çekmiş:D:D
İstanbul 2017 Sonbahar Buluşmasına ballı lokma tatlısı almadan, gidilmeyecek demek ki;)
Anlaşıldı:D Sizin canınız ballı lokma tatlısı çekmiş:D:D
İstanbul 2017 Sonbahar Buluşmasına ballı lokma tatlısı almadan, gidilmeyecek demek ki;)
Siz gelin yeter ki ballı lokma tatlısı olmasa da olur ama olursa da olur yani :D
Sûz-i Dilârâ
16-09-2017, 17:39
Sayın telato, siz istatistiği yayınlayın biz çıkarmamız gereken sonucu çıkarırız. :D
657389
657390
657426
657427
kerkenez
18-09-2017, 08:41
657376
657378
Sayın Telato elinize sağlık. Bu sene bendekiler böyle olmadı. Hoş bu yıl neredeyse hiç bir domates iyi olmadı, havalardan diye tahmin ediyorum.
Sayın Telato elinize sağlık. Bu sene bendekiler böyle olmadı. Hoş bu yıl neredeyse hiç bir domates iyi olmadı, havalardan diye tahmin ediyorum.
Evet bence de, bu sene böyle bir durum söz konusu.. Birçok arkadaşımda bu durumdan muzdarip. Doğrusu bende çok zor günler geçirdim.
İnşallah önümüzdeki sene hepimiz için daha hayırlı olur.
Bu arada domatesiniz en çok ilgi çeken domateslerden biriydi. Böyle domates mi olur diyen çoktu. İnandırmakta zorlandığım kişiler bile oldu.
Etkinlikte bu domatesi paylaşımda bulunduğunuz için bir kez daha teşekkür etmek isterim.
657530
657531
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın HOSSEDA - Domates
Sayın Hosseda'nın Yıldız diye isimlendirdiği bu domates görsellik ve özellikler açısından kıvırcık yayla domatesini andırıyor.
Hani domatesi dalından çıt diye kopartmak için biryer vardır ya, bu domateste burası neredeyse belirsiz... Makas kullanmadan toplamak zor.
Dilimler derin, bazı domatesler şekilsiz.
Ama lezzetine;) söylenecek bir şey yok...
657556
657557
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın MİNCEL - Cherokee Purple
657622 22.03.2017
657623 17.08.2017
657624 22.03.2017
657625 30.08.2017
Sayın Muda'dan, bütün ve kurumuş halde gelen biberler, fotoğrafı çekilip numaralandırıldı.
Sonuç
Öncesi ve Sonrası
657644
657645
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TCM - Ukrainian Purple
Tohumlarından paylaşacak mısınız sayın Telato?
Bu sene domates tohumu paylaşmayı düşünmüyorum Sayın Beauty.
657718
Bu sene 63 çeşit tohum çimlendirdim. Düzgün yerin olsa çok daha fazlasını çimlendirirsin ama ufacık tünel seranın içinde uğraş veriyorsun ve kayıpların da oluyor. Bu kayıpların hepsini patlıcan tohumlarında verdim. Fide satın alma yolu gözüktü. Topan patlıcan hiç yetiştirmemiştim. Dikkat edilmesi gereken iyi sulanması yoksa çabuk çekirdekleniyor...
Musa Gündoğan
22-09-2017, 07:55
sayın telato
topan patlıcan çok küçük boydayken toplanıp tüketilmeli yoksa çokta sulasanız hızlıca çekirdekleniyor. bu sene 2-3 çeşit patlıcan tohumunu etkinlikte paylaşacağım. daha tohumları almadığımdan dolayı paylaşıma çıkmadım.
bol bereketli hasatlarınız olsun inşallah
serdarbey33
22-09-2017, 11:38
Maşallah telato abicim senin resimlere ve bahçe boyutuna bakınca kendim bahçemde hiçbir şey yapmamışım gibi hissediyorum . Helal olsun diyorum bize azim ve şevk aşılıyorsun hep daha iyi noktalara ulaşırız inşallah.
sayın telato
topan patlıcan çok küçük boydayken toplanıp tüketilmeli yoksa çokta sulasanız hızlıca çekirdekleniyor. bu sene 2-3 çeşit patlıcan tohumunu etkinlikte paylaşacağım. daha tohumları almadığımdan dolayı paylaşıma çıkmadım.
bol bereketli hasatlarınız olsun inşallah
Teşekkür ederim Sayın Musa Gündoğan;
Patlıcan tohumu paylaşımınızı merakla bekliyorum. Desenize bu sene patlıcan tohumları sizden:D
Maşallah telato abicim senin resimlere ve bahçe boyutuna bakınca kendim bahçemde hiçbir şey yapmamışım gibi hissediyorum . Helal olsun diyorum bize azim ve şevk aşılıyorsun hep daha iyi noktalara ulaşırız inşallah.
Teşekkür ederim Sayın serdarbey33;
Sizler ilgi ve alakalı olmasanız belki bende şevkle çalışamıcam. Gücümü sizlerin samimi mesajlarınızdan alıyorum.
Sağolun. Varolun...
657832
657833
Eğer bu domatesin verimliliğinden söz etmezsem, domatese haksızlık etmiş olurum. Domatesler büyük değil ama domatesin çokluğundan, dallar domatesleri taşıyamıyordu.
Bu durum bana da sürpriz oldu..
657885
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın İSMAİL KUZUCU - İri Sırık Domates
657886
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın ATİLGAN - Vorlon
657887
Serpil Pirmit
26-09-2017, 07:29
Merhabalar sayın telato,
bahçe paylaşımılarınızı baştan sona okudum yoktan bir bahçe inşaa etmişsiniz .. Hem çiçekleriniz hem de sebzeleriniz çok güzell elinize sağlık demek istedim.. Bereketli olsun *** :))
Çok teşekkür ederim,
Ne kadar güzel yeni üyelerden böyle cümleler duymak.
Ama şimdi böyle olmaz ki, bende sizin bahçenizi görmek istiyorum, bahçenizde ne var;) ne yok, merak ediyorum doğrusu...
658008
658009
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın KAKNUS - Beyaz Salatalık
---Bazen toplamayı unutup ta kesin çekirdeklenmiştir, dediğim durumlarda bile beni yanıltan kütür kütür bir salatalık---
658079
658080
ANKARA/AYAŞ domates..
Geçen sene Ankara gezim sırasında Ayaşa gidip almıştım. İyi ki almışım. Önümüzdeki yıllarda ekeceğim domateslerden biri..
658234
658235
658236
658237
658238
Önceki mesajlarımda 20 çeşit, toplamda 80 kabağın 26 km uzaktaki köyümüze ektiğimi söylemiştim. Yaz ayları boyunca 10 günde bir giderek gelişimini takip ettim.
27.08.2017 tarihi itibariyle bu şekildeler;)
658281
CROCOSMIA - Emily McKenzie
Yaz aylarında gözüm domates ve kabaktan başka bir şey görmüyor. Ne yazık ki; bu Crocosmia'da domateslerin en coşkulu zamanında açtı..
658432
Böyle biber talep etmemiştim. Bana tohum gönderen arkadaş, sanırım tohumu karıştırmış ya da çapraz tozlaşma..
658433
Geçen senede Black cheery domates yetiştirmiştim. Çok çok vergili keşke kabukları kalın olmasaymış.
658435
Dikenli köy salatalığı diye köy pazarından tohumunu almıştım. Köyden alsan bile, çocukluğumda yediklerim gibi kokan salatalık olmuyor bunlar...
658545
658546
Mısır Yürüyen Soğanı (Egyptian Walking Onions) çoğalmaya devam ediyor. Tepesinden soğan veriyor, dibine düşüyor ve çoğalıyor bu kadar basit.. Bahçemdeki soğanların bazıları rüzgarla sürüklenmiş olmalı ki. Bahçemin diğer köşelerinde de bu soğandan buldum. İsmini bu yüzden yürüyen olarak almış olmalı.. Bu soğan sanırım, taze yeşil soğan yetiştiriminde bahçelere kolaylık sağlıyacak. Soğan yetiştirmek belki zor olmaya bilir ama en azından düşünmeyeceksiniz. Ekip ekmemeyi..
Şikayet var... Şikayet...
''Bu ne ya elinize almışsınız 2-3 tane domates çekmişsiniz fotoğrafları. Bunların dalında fotoğrafları yok mu:confused:.'' diyen arkadaşlarım var.
Tamam. Yayınladığım bütün domates fotoğraflarını unutun:D Dalında... baştan başlıyoruz...
:D (Şaka şaka):D
Şikayet var... Şikayet...
Benim de şikayetim var! Ben blue beauty fotoğrafları da görmek istiyorum! :D
...Blue Beauty Domates...
Aşırı güzeller!
Ellerine sağlık ve teşekkür ederim ;)
658705
658706
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın HCORAK - Bulgaristan Domates
@ telato, @ hcorak ın bulgar domatesi bu yıl bizim favorilerimiz arasında. Rekortmen Bulgar domatesleri arasından çıktı 980 gr. ile. Tat, yapı olarak aynı İtalian domatese benziyor ancak bu onun daha yuvarlak olanı. Sizinkilerde var mı bilmiyorum benim incelediğim iki domatesin (biraz geç olgunlaşıyor sanırım çünkü hem döküm az oldu hem de çoğu yemyeşil dallarda duruyor daha) üzerinde minik parmakla çok hafif hissedilen noktasal sarı renkte çıkıntılar var. Önce bu resimdeki (http://www.agaclar.net/forum/1518606-post1037.htm) rekortmende var sadece sandım ancak dün baktığımda da aynı izleri gördüm. Sizi bilmem ama seneye Bulgar domatesine ağırlık vermeyi düşünüyorum.
Son çektiğim bulgar domatesin resmi.
658708
Maşallah çok iyi yetiştirmişsiniz, takip ettiğim sayfalarda böyle domatesler görmek beni de mutlu ediyor, tebrik ederim. Bende hassas tartı yok, tahminen benimkiler 500-700 gr aralığında oldular. Sizin yetiştirdiğiniz kadar büyüklüğü hiç ulaşamadım şuana kadar... Hedefim tabi ki 1 kg üzeri domatesler yetiştirmek. Seneye daha hazırlıklıyım bu konuda:D İnşallah.
İtalian heirloom ile bulgar domateslerini birbirine pek benzetemedim. Ama dediğiniz gibi geç olgunlaşıyor ve en son olgunlaşanlarda o sarı noktalara bende rastladım.
Ben domatesin içinin dolu dolu olmasından hoşlanıyorum. İtalian heirloom domatesine kıyasla bulgaristan domatesinin lob'ları boş ne yazık ki..
Peki seneye bulgaristan domatesi dikermiyim. Dikmem. Çünkü yeni domatesler keşfetmeye devam edeceğim. 30 tane olmaz belki ama yeni domatesler beni bekliyor.;):p
658805
658806
658807
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın ATİLGAN - Brandywine
Bu sene bana söylenilen şeylerden biride niye dalında domates fotoğrafları yoktu. Yakından fotoğraf çektikte kötümü ettik. İşte buda uzaktan dalında...
Yakından fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.:D
Bunların hepsini aynı anda nasıl kızarttınız böyle. Sanki bir sabah emir verilmiş de erdirilmiş gibi... 'Eveeet, rahat, haz'rol, 3...2...1... kızarıııınnn'...
Bizimkiler biri kızardı, sonraki bir hafta sonra, öteki beş gün sonra... :)
Domateslerle konuşuyorum ama, daha emir-komuta işlemine geçmedik:D:D
659034
659035
659036
Geçen sene bir tane bile yetiştirmeyi başaramadığım TORAMAN domatesleri bu sene yetiştirmeyi başardım... Domatesin meyvelerinin farklılıklarına bakar mısınız. Farklı domateslerin yan yana ekilmesinden böyle bir durum meydana gelmiş olmalı. Bizim köy balkanlardan göç almış. Kosova domatesinin yürek şeklinde olduğunu biliyoruz. O zaman toroman domatesin oluşumunda, çapraz tozlaşan domateslerden birininde kosova domatesi olduğunu söyleyebilir miyiz. Bu bir varsayım...
Musa Gündoğan
14-10-2017, 08:48
Bunların hepsini aynı anda nasıl kızarttınız böyle. Sanki bir sabah emir verilmiş de erdirilmiş gibi... 'Eveeet, rahat, haz'rol, 3...2...1... kızarıııınnn'...
Bizimkiler biri kızardı, sonraki bir hafta sonra, öteki beş gün sonra... :)
sayın TCM
aynı bende sizin gibi yetiştiren arkadaşların nasıl domateslerin tamamının kızardığını anlayamamıştım. sonra kendim deneme yaparak olayı çözdüm diyebilirim. domatesler dalındayken ilk kızaranlar kızarmaya başladığında etrafındaki yaprakları aldım sonrasında kızarsa dahi domatesi dalından almadım diğerleri en geç 3-5 güne kızardı onlarında etrafındaki yaprakları temizledim. ilk kızaranın fark olarak sadece içindeki çekirdek biraz daha gelişmişti onun dışında hiç bir değişim olmadı. böyle olunca domateslerin hepsini aynı anda toplamış olduk. daha rahat oldu. en azından bunu bir deneyin.
Telato nun domatesler geç oldu ama süper oldular :)
telato kardeşim hokus pokus mu yapıyorsun sağ elinle dokununca yeşil sol elinle dokununca kırmızı oluyor ;)
muratcolak
16-10-2017, 03:29
Dimateslet harika.biz beceremdik sanirim.hic urun alamadik..hata yaptik ama nerde bilmiyoruz..bunlarin tohumuna **** fideeune nasil ulasiriz seneye
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
telato kardeşim hokus pokus mu yapıyorsun sağ elinle dokununca yeşil sol elinle dokununca kırmızı oluyor ;)
Ömürler görün e mi... :D
659389
659390
Bu domatesler önceki mesajımdaki hokus pokuslu domateslerin yakından fotoğrafı çekilmiş hali...
Aslında bu domatesler bana da hokus pokus yaptı.
Çünkü 2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliğinde Sevgili Arkadaşım Sayın Orucoğlundan Dilimli Domates diye talep etmiştim.
659391
Etkinlikte ''Kırmızı, genelde ikili veya çoğunlukla üçlü şekilli''diye belirtilmiş.
Şimdi bu hokus pokus değil de ney:D:D
YeniGine
18-10-2017, 23:21
Sayın telato, domateslerinizin dibinde çam ibreleri var gibi. Siz mi koyuyorsunuz, yoksa kendiliğinden dökülen ibreler mi?
Yok ben koymuyorum. Bahçem bir taraftan çam ağacı, diğer bir taraftan da ceviz ağacı ile çevrili... Bunlar sebze yetiştirimi için zarar teşkil eden ağaçlar... Çam ağacı belediye tarafından kayıtlı, hiçbir şekilde dokunamıyorsun. Yalnız çam ağacının bizim evin üzerine yıkılma tehlikesi var. Bunun için belediye ye dilekçe verdim. Geldiler baktılar. Budayacaklar, ama belediyenin elinde o kadar büyük sepetli merdiven yokmuş. Bir şirketten 40 m'lik sepetli merdiven kiralayacaklarmış. Belediyeye parasını yatırdım. Bayramdan sonra geliriz dediler ama gelen giden yok. Bekliyorum...
659553
659554
659555
659556
659557
İyi bir domates fotoğraf arşivi oluşturduğumu düşünüyorum. Yukarıdaki domatesler önceden yayınladığım domateslerin fazladan fotoğrafları...
Bazı domateslerin bir çok fotoğrafını çekmişken üzülerek söylüyorum ki, bazı domateslerinde fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum.
Ne yazık ki..
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TAŞLIBAHÇE - Alakır Etlisi
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın TCM - Heybetli Domates
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın BİRNEFESTOPRAK - Margaret Curtain
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sayın EUROSAT55 - Red Robin
ve
Geçen senede yetiştirdiğim bu iki çeri domates
--- Yellow Pear
--- Pink Vernissage
659585
659592
659589
Bu senenin en verimlilerinden bazıları...
Resulgur
21-10-2017, 20:41
659585
659592
659589
Bu senenin en verimlilerinden bazıları...
Telat abi maşallah , daha önce görmemiştik böyle güzellikler ;)
Forumda domates yarışması düzenlense kesin birincisin :cool:
Teşekkür ederim Resulgur kardeş; Sağolasın.
Mahalleli bile, artık bana domatesci demeye başladı. Durum böyle... bende hakkını vermeye çalışıyorum;)
659661
659662
659663
659664
659665
Şimdi sırada, bu senenin en güzel domates fotoğrafları var...
Çok güzel domatesler her bir çeşidin farklı bir tadı oluyor.
Renk cümbüşü. Çok güzel [emoji4]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evde Annem, Ablam ve Abilerimle eğlenerek:D yaptığımız en iyi domates arayışımız.
Söylediğim gibi bu anket eğlenerek yapıldı. Ciddiye alınmamalıdır.
EN LEZZETLİ DOMATES
DOMATES ÇEŞİDİ | 1. KİŞİ | 2. KİŞİ |3. KİŞİ |4. KİŞİ | 5. KİŞİ | 6. KİŞİ | TOPLAM
Blue Beauty | | 7 | 6 | | 8 | 5 | 26
Ayaş | 6 | 8 | 5 | | 7 | | 26 |
Maniye | 8 | 10 | | 6 | | | 24
Dilimli | | 4 | 1 | 8 | 10 | | 23
Cherokee Purple | | | 10 | 3 | 9 | | 22
Alakır Etlisi| | 2 | 8 | 10 | | | 20
Kellogg´s Breakfast | | 9 | | | | 10 | 19
Dester | 10 | | | 5 | | 3 | 18
Italian Heirloom | 4 | 5 | 9 | | | | 18 |
Toraman | | 1 | | 9 | | 8 | 18
Bulgaristan | 3 | 6 | | 4 | 4 | | 17
Sarı | | | | 7 | 1 | 7 | 15
Ukrainian Purple | | | | | 6 | 9 | 15
Rosso Sicilian | 5 | | 4 | | 3 | | 12
Speckled Roman | 9 | | | 2 | | | 11
Margaret Curtain | 2 | | 7 | | | | 9
Tınaztepe | 7 | | | | | 1 | 8
Green Moldovan | | | | | | 6 | 6
Yellow Pear | |3 | 3 | | | | 6
Vorlon | | | | 1 | | 4 | 5
Brandywine | | | | | 5 | | 5
Hosseda | 1 | | | | | 2 | 3
Heybetli | | | | | 2 | | 2
Loxton Lass | | | 2 | | | | 2
İri Sırık | | | | | | |
Red Robin | | | | | |
Black Cherry | | | | | |
Pink Vernissage | | | | |
Toraman Yürek | | | | |
Small Purple *Çin | | | | |
Zapotec *Çin | | | | |
YORUM YOK
Bu domateslerde meyve tutumunu arttırmanın bir tolu yokmu ,arı ve hormon benzeri maddeler dışında,arada sallayıp titreşim oluşturmak ta bir yere kadar çok fazla işe yaramıyor.Yukardaki fotoğraflarda birçok çeşitte salkımda 1 er 2 şer domates var...bu sayıyı arttırmak mümkünmü ?
Ben geleneksel domatesleri doğal yöntemlerle yetiştirmeyi tercih ediyorum.
Meyve tutumu konusunda sizden farklı birşey bilmiyorum. Sizin de belirtiğiniz gibi Bitki Gelişim Düzenleyicileri (BGD) var.
Geleneksel domateslerde salkımda meyve tutumu ne kadar çoksa, meyve o kadar küçüktür.
Yukarıdaki fotoğraflarda dikkat ederseniz. Küçük domatesin salkımında çok; Büyük domateslerin salkımında 1 er 2 şer domates var.
Yani bu durum geleneksel domateslerin karakteristik yapısıyla alakalı...
662300
12.08.2017'den
Artık kışı düşünmek lazım deyip, kışlık tohumları çimlendiriyorum.
662301
22.08.2017'den
Domatesler bu kadar renkli olunca, haliyle salatalarda bu kadar renkleniyor:D
662302
08.09.2017'den
Domatesler bitmeden, birde turşu kuralım dedik.
Sayın Teleto sayın Oruçoğlunun dilimli domatesini paylaşmayı düşünüyormusunuz. Ben geçen yıl dilimli diye talep etmemiştim ama sizdekiler hiçte öyle değil.
Evet, daha öncede dediğim gibi; Oruçoğlu'nun dilimli domatesi bana da sürpriz oldu. Bu domates için yeterli miktarda tohum ayırmadığım için etkinlikte paylaşamayacağım.
662360
06.10.2017'den
Hani köye ektiğim balkabakları vardı ya...
Onlar geldi işte...
...Hani köye ektiğim balkabakları vardı ya...
Şahane görünüyorlar, ellerine sağlık ama en güzelleri kabakların başında oturmuş, bakışlarını sevdiğim... ;)
Şimdi benim iki sorum olacak:
1- Bu kabakların her birinin görüntüsü çok farklı, tatları da farklı mı?
2- O kedoşlar nereye bakıyor? :D :D
Teşekkür ederim.
Kış kabağına ayrı bir sevgi duyuyorum, annem aşıladı bana...
Bahçemde yeterli miktarda yer olmadığı için köye diktim bu sene...
Annemi mutlu ettiğimi düşünüyorum...
1- Domates çeşitlerinde olduğu gibi Kışlık kabakların çeşitleri arasında da tat farklılıkları var. Genel bir ayrım yapacaksam, bana bal kabağı mı? kestane kabağı mı? diye soracaksanız. Bal kabağı derim..
2- O gördüğünüz 2 kedi dışında, bir 2 tane daha var. Onlar ne yapıldığını daha yakından takip ediyorlar:D Ağabeyim kedilere yaş mama vermeden önce yere gazete ve naylon seriyor. Onu takipteler...
Benim bahçe sayfam günlük gibi... Bu kedilerin ilk fotoğrafını böyle paylaşmıştım (http://www.agaclar.net/forum/1420569-post1070.htm)...
Lonicera
11-12-2017, 14:22
Maaşallah çok güzel görünüyorlar. Kabak tatlısını ailecek çok severiz. Bol tahin ve cevizli oldu mu başka da bir şey görmez insanın gözü:))
Sn telato, demişsiniz ya '' kestane mi yoksa bal kabağı mı ? diye sorsalar bal kabağı derim diye. Şimdi eklediğiniz resimde bal kabağı ve kestane kabağı var mı , varsa hangileri? Piyasada satılanların üzerinde kestane kabağı, bal kabağı, helvacı kabağı diye ibareler var. Hangisi hangisidir, ayırt etmenin bir yolu var mı? Yoksa ancak tadına bakıldığında anlaşılabilecek bir nüans mıdır? diye sorsak size.
Beşiktaş
12-12-2017, 10:00
Karakabak var sanırım bal kabağı var diğerleri de karakabak türevleri herhalde.
ben bu sene sakız kabak diye diktim kara kabak çıktılar :)
Ailemin sağlık sorunları nedeniyle bir süredir internete giremedim. Bu yüzden cevap yazamadım arkadaşlar... İlerleyen günlerde de forumda göremezseniz sebebi budur..
Sayın Lonicera; bal kabakları turuncu tonlarda ve kolay kesilen bir tür, kestane kabağı ise gri tonlarda ve serttir. Etkinlikte bu kabaklardan paylaşacağım, talepte bulunun. İyisi mi seneye konuşalım. Lezzetine dediğiniz kadar varmış diyeceksiniz:D
Sayın besiktas; o fotoğrafta karakabak dışında marina di chioggia, turuncu armut balkabağı, kestane kabağı mevcut.
Siz sakız kabak diktim kara kabak çıktı demişsiniz ya, bendeki durum daha farklı:D dev atlantik balkabağı diktim. Sakız kabağı çıktı:D Bendeki hayal kırıklığını tahmin edebiliyor musunuz...
663177
Lonicera
24-12-2017, 10:24
Ailemin sağlık sorunları nedeniyle bir süredir internete giremedim. Bu yüzden cevap yazamadım arkadaşlar... İlerleyen günlerde de forumda göremezseniz sebebi budur..
Sayın Lonicera; bal kabakları turuncu tonlarda ve kolay kesilen bir tür, kestane kabağı ise gri tonlarda ve serttir. Etkinlikte bu kabaklardan paylaşacağım, talepte bulunun. İyisi mi seneye konuşalım. Lezzetine dediğiniz kadar varmış diyeceksiniz:D
Sayın besiktas; o fotoğrafta karakabak dışında marina di chioggia, turuncu armut balkabağı, kestane kabağı mevcut.
Siz sakız kabak diktim kara kabak çıktı demişsiniz ya, bendeki durum daha farklı:D dev atlantik balkabağı diktim. Sakız kabağı çıktı:D Bendeki hayal kırıklığını tahmin edebiliyor musunuz...
663177
Öncelikle gelip geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Kabaklar için şimdiden heyecan yaptık iyi mi:))) Nasipse seneye yorumları bu sayfada yaparız inşallah.
Geçmiş olsun sevgili telato.
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sağolun. Teşekkür ederim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.