View Full Version : telato / bahçe
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
eneskrky
03-05-2015, 17:51
Çok şahane telat abim eline sağlık :D Tam benim hayalimi yapmışsın aynısını ben kaç kere planladım :D ama depolar çok pahalı alamadım ilerde artık :D
mütiş olmuş ya . :D
Teşekkür ederim eneskrky; Damlama sulama sistemlerinde, basıncın yüksek olması için ya depoyu yüksek bir yere koymak gerekiyor ya da dik su deposu almak gerekiyor, buda yapmak isteyenler için ek bir bilgi olsun.
eneskrky
03-05-2015, 18:10
Aynen ,bende kanıtlayayım telat abimin dediğini ; derslerde görüyoruz şuanlarda
Basınç (P) = ağırlık (G) / taban alanı (S) , içinde eğer su var düşünürsekte P = h.d.g
basınç =yükseklik . yoğunluk (suyunki 1 kabul edilir) . yerçekim ivmesi (bunuda g:10)olarak bulabilirsiniz :D
Biraz saçamladım ama :D yani özetle yüksek olsun ve taban alanı küçük olsun ki basınç fazla olsun :) saygılarımla
İsmail Kuzucu
03-05-2015, 18:24
Damlama sistemi olan alan harika olmuş, emeğinize sağlık. Böyle uğraşınca sonucunu görünce yorgunluk unutuluyor.
Gelen fideler için elinizde varsa hümik asit uygulaması yapın. Yapraktan 1 litre suya 2 gr veya bir kap içine 4 litre suyun içerisine 7.5 gr hümik asit dökün. Saksıları bu karışıma daldırın biraz bekleyip çıkarın.
Haklısınız Sayın İsmail Kuzucu:D yorgunluk unutulmuş, hiç geçmeyen güleç:D bir ifade var yüzümde...
Fidelere gelince bunlara şuan oksijenli su sıktım, bunlara o uygulamayı yapmıyayım.
Yarın yeni bir kargom daha gelicek(Sağolsun arkadaşlar:D gönderiyor) eğer o kargoda da böyle bir baygınlık olursa hümik asit uygularım, teşekkür ederim
sayın Telato bahçeniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık umarım güzel bereketli ürün alırsınız..
size tavsiyem benim başıma geldi sizin başınızada gelmesini istemem yağmur suyunu direk depoya bağladığımız çatıdaki **** ordan burdan gelen kum parçaları damlamadaki delikleri tıkayabiliyor. onu engellemek için çok ince tül 4 5 kat yapıp deponun ağızına koymanızı tavsiye ederim depoya kum girişini engellemiş olursunuz.iyi geceler
kurtulacakmı acaba fideler. çok kötü görünüyolar.
sayın Telato bahçeniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık umarım güzel bereketli ürün alırsınız..
size tavsiyem benim başıma geldi sizin başınızada gelmesini istemem yağmur suyunu direk depoya bağladığımız çatıdaki **** ordan burdan gelen kum parçaları damlamadaki delikleri tıkayabiliyor. onu engellemek için çok ince tül 4 5 kat yapıp deponun ağızına koymanızı tavsiye ederim depoya kum girişini engellemiş olursunuz.iyi geceler
Evet doğru söylüyorsunuz, ben işin o kısmını düşünmemiştim, bizim evin yanında ceviz ağacı ve çam ağacıda var, ordanda biri sürü şey çatıya düşüyor, filtre sistemi şart.
kurtulacakmı acaba fideler. çok kötü görünüyolar.
Ben elimden geleni yaptım:( Yapacak başka birşey yok. Kalan sağlar benimdir;)
serdar1984
04-05-2015, 16:34
valla abi şu damlama sulama sistemini ne zamandır düşünüyordum depo siistemi güzel olmuş :rolleyes: düşündüğüm siistemin uygulanmış oldugunu görmek güzel tabi siz benimde aynı sistemi düşündüğümden habersiz yapmışsınız:D peki bu damlama sistemi zaman dilimi olarak ne kadar açık kalıyor :confused: kaç saat veya ne kadar :confused:
valla abi şu damlama sulama sistemini ne zamandır düşünüyordum depo siistemi güzel olmuş :rolleyes: düşündüğüm siistemin uygulanmış oldugunu görmek güzel tabi siz benimde aynı sistemi düşündüğümden habersiz yapmışsınız:D peki bu damlama sistemi zaman dilimi olarak ne kadar açık kalıyor :confused: kaç saat veya ne kadar :confused:
Serdar1984 kardeş; Demek ki sizin düşüncelerinizi dile getirmişim:D
Bu damlama sistemini yaparken yanımda bilir kişiler vardı, toprağın özelliğine bakıp 25-35 dakikanın yeterli olabileceğini söylediler...
Damlama sisteminin kullanışlığı konusunda yeni öğrendiğim bir şeyde.
Bir vanayı çevirmekle 35 dakikada bütün sebze bahçemi sulayabildiğim gibi istediğinin vanasını (açarak-kapatarak) sadece onu sulayabilme imkanına sahip oluyorsun. Mesala biber ile domatesin sulanma gün farkları var, burda bana çok yardımı olacak gibi...
bende balkonumdaki 30 saksı domates için bu sistemi düşündüm ve kabaca çizdim . çizimde görünen yer benim balkonum. serum hortumunu bidondan çıkan bahçe hortumuna saplamayı düşünüyorum. ve serumun ayar düğmesinden damlama sıklığını ayarlarım diye düşündüm diğer ucunu da bitkinin köküne koyarım. yani telat abi sistemimiz aynı gibi de bir sorun var sizce bidondaki suyun basıncı yetermi ?
Sayın Blume13; elbetteki denenmeden bilinmez ama bana sondaki saksılara su gitmez gibi geliyor, eğer bu sistemi denerseniz lütfen beni de bilgilendirin olur mu...
tamam hafta sonu denemeyi düşünüyorum
550918
Dün yeni bir kargom daha geldi, bu sefer ki kargom Sayın Akçabardaktan...
Kargo gönderme döneminde Sayın Akçabardaka sizde şu fideden varmı? bu fideden varmı? deyip umarım canını sıkmamışımdır, Sayın Akçabardaka yüzlerce binlerce teşekkür:D
550919
Büyük bir itinayla alüminyum folyolara topraklı sarılmış fideler. Sayın Akçabardak tohumdan üretim işinde gerçekten iyi... Çok iyi köklenme sağlamış bu fideler.
550920
Bir günden (24 saat) kısa bir zamanda kargo elime geçti. Tam işe gitmek için evden çıkarken kargocu kapıda yakaladı beni, saat 10:30'du. İşe geç kalma pahasınada olsa kargomu açtım ve toplu halde fidelerimi saksıya ektim.
akçabardak
06-05-2015, 12:57
550918
Dün yeni bir kargom daha geldi, bu sefer ki kargom Sayın Akçabardaktan...
Kargo gönderme döneminde Sayın Akçabardaka sizde şu fideden varmı? bu fideden varmı? deyip umarım canını sıkmamışımdır, Sayın Akçabardaka yüzlerce binlerce teşekkür:D
550919
Büyük bir itinayla alüminyum folyolara topraklı sarılmış fideler. Sayın Akçabardak tohumdan üretim işinde gerçekten iyi... Çok iyi köklenme sağlamış bu fideler.
550920
Bir günden (24 saat) kısa bir zamanda kargo elime geçti. Tam işe gitmek için evden çıkarken kargocu kapıda yakaladı beni, saat 10:30'du. İşe geç kalma pahasınada olsa kargomu açtım ve toplu halde fidelerimi saksıya ektim.
Sayın telato itinayla paketlemeye çalıştım ama görüyorum ki yolculuk esnasında biraz hırpalanmışlar, pet bardaklarda ki topraklar hep dökülmüş umarım biraz büyük fidelere bir şey olmamıştır sanırım ama o küçücük yeni çimlenen yumurta patıcanlar ne durumda çok merak ettim.
Diktiğiniz fideleri güneşe alırsanız boyları düzelir, kapalı kutuda olduklarından boyunları yamulmuş, hepsi de güneşe alışkınlar çabuk toparlanırlar.
Kargo sandığımdan da erken ulaşmış elinize, güle güle büyütün, inşallah güzel ürünler verir sizlere.
Dün akşam işten eve döndüğümde kendimi yorgun ve birazda rahatsız hissettim, bu yüzden fidelerle ilgilenemedim, hatta ağaçlar.nette bile fazla kalmadan yattım.
550928
Bugün iyiyim...Boş durmak yok, Sayın Akçabardaktan gelen fidelerimi ayırdım ve ektim.
Sayın telato itinayla paketlemeye çalıştım ama görüyorum ki yolculuk esnasında biraz hırpalanmışlar, pet bardaklarda ki topraklar hep dökülmüş umarım biraz büyük fidelere bir şey olmamıştır sanırım ama o küçücük yeni çimlenen yumurta patıcanlar ne durumda çok merak ettim.
Diktiğiniz fideleri güneşe alırsanız boyları düzelir, kapalı kutuda olduklarından boyunları yamulmuş, hepsi de güneşe alışkınlar çabuk toparlanırlar.
Kargo sandığımdan da erken ulaşmış elinize, güle güle büyütün, inşallah güzel ürünler verir sizlere.
Sayın Akçabardak, bu konuda size iyi haber veremiyeceğim, pet bardaklar iki domatesi kırmış, en çok istediğim Türkiş Orange patlıcan ise en kötü durumdaki fidelerden biri, çok ufak toparlabilecekmi acaba.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim..
akçabardak
06-05-2015, 13:59
Sayın Akçabardak, bu konuda size iyi haber veremiyeceğim, pet bardaklar iki domatesi kırmış, en çok istediğim Türkiş Orange patlıcan ise en kötü durumdaki fidelerden biri, çok ufak toparlabilecekmi acaba.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim..
Bu duruma üzüldüm şimdi, aklıma başka türlü yerleştirme gelmedi, kutuda boşluklar vardı demek ki kargo değişimlerinde paket alt üst olmuş, kutuyu tepe taklak görünce zaten birşeylerin olabileciğini anlamıştım.
Hangi çeşit domates kırılmış acaba merak ettim, Türkiş orangle patlıcanı elimden geldiğince büyütmeye çalıştım ama bir türlü çimlenmek bilmedi, umarım toparlanır, aslında o pet bardakta çimlenmeyen bir sürü tohum vardı
toprağı dağılmasaydı sıcaklar arttıkça çimlenenler olur gibime geliyor.
Sağlık olsun kısmetten ziyadesi olmazmış, hiç olmazsa kalanlar yaşasa diyorum.
Sayın Akçabardak ben toprakları karıştırdım Türkiş orangle patlıcanın toprağı kimbilir nerdedir:D Hangisinin zarar gördüğünü isim olarak bilmiyorum, yarın gündüz bakıp özelden mesaj atarım.
Diğer fidelerden çok umutluyum ama...
551069
Zarif dedim, estetik dedim...Dedimde dedim:D Hakkında methiyeler yazdığım lalem...
Ve sezon sonu lalem:(
Bugünde pazardan çıplak kök fide aldım, yarını yağmurlu bildiğim için hemen ekmek istedim, yarın ki yağmur fidelere iyi gelir diye...
Aldığım 5 farklı demet fidenin, ekilmemiş son demet fidesi kalmıştı ki, çok hızlı yağmur bastırdı, eve kaçmak zorunda kaldım, yani işler yarım kaldı:( Hiç sevmiyorum böyle durumları...
551324
sayın telato bahçeniz çok daha güzelleşiyor ellerinize sağlık... bol bereketli olsun.
Teşekkür ederim Sayın Dongyul; Sizlerin(ağaçlar.net üyelerinin) bilgisiyle güzelleşiyor, İyi dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Bu sabahta İstanbulda yağmur var, bugün yağmuru dinlemedim:D o son demet fideyi bahçeye ekme sevdasına çıktım bahçeye...
Hiç bir güç engelleyemedi beni:D:D
551346
B e t ü l
08-05-2015, 09:52
Yağmur da ne ki? Vız gelir tırıs gider değil mi?Aman nazar değmesin azminize...
Benim oğluşlar avatarınızdaki sevimli kediyi soruyorlar. Sizin kedi mi? Çok severiz de hayvanları. Beni kandırabilseler eve alacaklar sokaktaki gördüklerini.
Yağmur da ne ki? Vız gelir tırıs gider değil mi?Aman nazar değmesin azminize...
Benim oğluşlar avatarınızdaki sevimli kediyi soruyorlar. Sizin kedi mi? Çok severiz de hayvanları. Beni kandırabilseler eve alacaklar sokaktaki gördüklerini.
Betül hanım; bence kandırsınlar sizi, sizde kanın;) Biz ailecek hayvansever bir aileyiz, beslemediğimiz hayvan yok ama özelliklede kedilere ayrı bir düşkünlüğümüz vardır, Evdeki iki kedimide sokaklardan aldım. Bunların bana verdiği mutluluğu hiç birşeyden alamıyorum.
Avatarımdaki fotoğraf, facebookta tanışıp arkadaş olduğum, hayvansever rus arkadaşımın fotoğraf albümünden aldığım bir kedi fotoğrafı... arkadaşım ayrıyetten fotoğrafçıdır.
NOT: Kedilerimi ve hikayelerini anlatmakta geç bile kalmışım:D İlk işim onları tanıtmak olacak:D
B e t ü l
09-05-2015, 11:22
Dört gözle bekliyoruz yaramazların resimlerîni. Biz de ailecek severiz ama apartmanda yaşayınca ruhu en özgür hayvan olan kedilere eziyet edermişim gibi geliyor. Bir ara eşim sokaktan yavru getirdi,baktık. Sonra kayınvalidemin bahçeli evine götürdük. Inanır mısınız bizim evde cin gibi olan Pontik bir korktu ki arkadaslarından.
Kaybedince de çok körü oluyor insan. Annemlerdeyken de 10 sene beraberliğimiz olan muhabbet kuşlarımızı kaybedince günlerce ağlamıştık.
Yine çenem düştü. Sizin bir sürü işiniz vardır.
Kolay gelsin. Saygılar
551948
Sardunyam kışın don'dan zarar gördüğünde en çok üzülen annem olmuştu.
Anneler gününe özel anneme hediye aldım bu sardunyada ekstrası..
Hem hiç sardunyasız ev olurmuydu? Olmazdı tabi ki...
Sardunyam pencerenin kenarında yerini aldı.
Bugün bahçeme sebze fidesi dikmeye devam ettim, Önce toprak havalandırıldı sonrasında damlama boruları kontrol edildi.
552207
552208
Dikim işlemi ise bu kadar basit.
552209
552210
552211
552212
552213
Sebze bahçemin son hali...
552215
YeniGine
12-05-2015, 00:08
Maşallah, maşallah, biber mi onlar Sayın telato?
Evet Sayın YeniGine, en çok biber tükettiğimiz için biber ağırlıklı bir bahçe oldu...
- Sarı Kıl Biber
- Tatlı Sivri Biber
- Demre Biber
- Çarliston Biber
- Dolma Biber
- Kapya Biber
- Köy Biberi
Sûz-i Dilârâ
12-05-2015, 02:26
Biberin hem tazesi hem de turşusu çok güzel oluyor. Her sene dört beş tane beş kiloluk biber turşusu yaparım marta kadar bitmiş olur. :D
Cin biberi aradı gözüm ama cin biber yok mu? Acısız olmaz ki!:eek:
Biberin hem tazesi hem de turşusu çok güzel oluyor. Her sene dört beş tane beş kiloluk biber turşusu yaparım marta kadar bitmiş olur. :D
Cin biberi aradı gözüm ama cin biber yok mu? Acısız olmaz ki!:eek:
Acı biberle aram iyi değil, hafif acıya ise:D evet diyorum.
Sayfanızda o meşhur turşunuzla ilgili yazıyı okuyunca, zor tuttum kendimi.. Siz hamile bayan arkadaşlar okumasın demişsiniz ama bizimde canımızı çektirdiniz:( ne yapacağız şimdi...
Şimdi sayfamdada meşhur turşunuzdan bahsedince artık dayanamıyorum.
Siz içine birazda beyaz lahana ve salatalık katardınız, ne güzel yenirdi şimdi.. Anlayın işte:D
Çok sevgi doluyuz ablası:D
Kalplerimizi bile taşıyamıyoruz.
Olsun;) o zaman bizede yardım etmek düşer...
552374
552375
552376
(dal yardımı ile)
akçabardak
12-05-2015, 23:34
Maşallah, ne güzel böyle kalpleri görmek sizler kadar ben de mutlu oluyorum sayın telato, çok güzel çiçeklenmiş size iyi seyirler.
Sûz-i Dilârâ
13-05-2015, 15:03
Acı biberle aram iyi değil, hafif acıya ise:Devet diyorum.
Sayfanızda o meşhur turşunuzla ilgili yazıyı okuyunca, zor tuttum kendimi.. Siz hamile bayan arkadaşlar okumasın demişsiniz ama bizimde canımızı çektirdiniz ne yapacağız şimdi...
Şimdi sayfamdada meşhur turşunuzdan bahsedince artık dayanamıyorum.
Siz içine birazda beyaz lahana ve salatalık katardınız, ne güzel yenirdi şimdi.. Anlayın işte:D
O zaman size turşu göndermek farz oldu:D Yalnız ben turşularımı sade yaparım, öyle salatalık, lahana, havuç falan katmam. :D Benim bahsettiğim turşu biberi böyle küçük mesela serçe parmak uzunluğunda, sarı renkli oluyor. Bir de aynı renk biberin yuvarlak olanı var.
Kısmet olursa bu yaz sizin payınızı da ayırırım. Köydekiler alışık "bunlar benim, bunlar şu komşumun, bu arkadaşımın, bu arkadaşımın komşusunun:D" Birer kavanoz tadımlık bir sürü kişiye yaptım şimdiye kadar.
Yalnız tadını beğenmezseniz karışmam. Gerçi şimdiye kadar yiyip de beğenmeyen olmadı. :D
Son not: Bir şart ekliyorum yalnız, Allah'tan bir mani gelmezse, tabiatın muhalefetine uğramazsak, (börtü böceğe kurban gitmezse biberler, dolu yemezse tarlalar, köydekilere tembihleyim bol eksinler biberi.)
Bunu neden yazdım çünkü bir seferinde yaz ortasında dolu vurmuştu tarlaları ve sağlam tek dal kalmamacasına bütün ekinler, meyveler telef olmuştu da köylü kadınlarımız ağlaya ağlaya her şeyi sil baştan yapmışlardı. :(
Maşallah, ne güzel böyle kalpleri görmek sizler kadar ben de mutlu oluyorum sayın telato, çok güzel çiçeklenmiş size iyi seyirler.
Teşekkür ederim Sayın Akçabardak; bugün size bir güzel haber daha vereceğim. Kargoda zarar(ezilen-kırılan) gören dometes fidesini çubukla dikleştirdim, kaynak tuttu, üzülmeyin Sayın Akçabardak, kurtardık:D
552642
O zaman size turşu göndermek farz oldu:) Yalnız ben turşularımı sade yaparım, öyle salatalık, lahana, havuç falan katmam. :) Benim bahsettiğim turşu biberi böyle küçük mesela serçe parmak uzunluğunda, sarı renkli oluyor. Bir de aynı renk biberin yuvarlak olanı var.
Kısmet olursa bu yaz sizin payınızı da ayırırım. Köydekiler alışık "bunlar benim, bunlar şu komşumun, bu arkadaşımın, bu arkadaşımın komşusunun:)" Birer kavanoz tadımlık bir sürü kişiye yaptım şimdiye kadar.
Yalnız tadını beğenmezseniz karışmam. Gerçi şimdiye kadar yiyip de beğenmeyen olmadı. :)
Son not: Bir şart ekliyorum yalnız, Allah'tan bir mani gelmezse, tabiatın muhalefetine uğramazsak, (börtü böceğe kurban gitmezse biberler, dolu yemezse tarlalar, köydekilere tembihleyim bol eksinler biberi.)
Bunu neden yazdım çünkü bir seferinde yaz ortasında dolu vurmuştu tarlaları ve sağlam tek dal kalmamacasına bütün ekinler, meyveler telef olmuştu da köylü kadınlarımız ağlaya ağlaya her şeyi sil baştan yapmışlardı.
Sayın Sûz-i Dilârâ; Mesajınızdaki son notu yavaş yavaş okurken bu mesajın sonu nereye gidecek dedim:D Olsun bunada ya rabbi şükür demek lazım:D:D
Lupin ( Acı Bakla) Çiçeğinin yaprakları üzerindeki su damlacıkları...
552643
552644
akçabardak
13-05-2015, 23:44
Teşekkür ederim Sayın Akçabardak; bugün size bir güzel haber daha vereceğim. Kargoda zarar(ezilen-kırılan) gören dometes fidesini çubukla dikleştirdim, kaynak tuttu, üzülmeyin Sayın Akçabardak, kurtardık:D
552642
Sayın telato domates fidesinin hayata tutunmasına çok sevindim, gözünüz aydın, belki siz de bilirsiniz ama ben yine de yazayım istedim, sanırım fide şu anda saksıda değil mi? hazırlanmış toprağınız var ise elinizde... kaynaktan sonra bir yaprak görüyorum o yaprağına kadar toprakla beslerseniz, hem kaynak desteklenmiş olur hem de o bölgeden yeni kökler atar daha garanti olur.
Kolay gelsin.
Sûz-i Dilârâ
14-05-2015, 00:58
Söz vermek ağır bir sorumluluktur, ağızdan bir kere çıktı mı yerine getirmek şarttır. Eğer olur da sözümü tutamazsam bunun sebebi son notta belirtilen bir sebeptendir. Yani elimde olmayan bir durumdan. Bunun bilinmesi açısından yazdım.;) Yazın kısmet olursa ilk biber hasatları sizin turşu olacak.:D
Sayın telato domates fidesinin hayata tutunmasına çok sevindim, gözünüz aydın, belki siz de bilirsiniz ama ben yine de yazayım istedim, sanırım fide şu anda saksıda değil mi? hazırlanmış toprağınız var ise elinizde... kaynaktan sonra bir yaprak görüyorum o yaprağına kadar toprakla beslerseniz, hem kaynak desteklenmiş olur hem de o bölgeden yeni kökler atar daha garanti olur.
Kolay gelsin.
Sayın Akçabardak düşüncelerinize saygı duyuyorum, yalnız ayrıştığımız bir konu var, daldırma yöntemi ile yapraklardan kök oluşturabiliriz,
yalnız yaprağın uç tarafını toprağa batırmalı, kaynak yapılmış bölge toprakla buluşmamalı, çünki orası zayıf ve güçsüz bölge, toprak ve nem zarar verebilir,
en basitinden şöyle düşünelim, aşı yapılmış gibi... Bilmem hiç aşılı sebze fidesi aldınız mı? ilk söylenilen şey aşılı kısım toprakla buluşmasın oluyor.
Saygılarımla..
akçabardak
14-05-2015, 22:39
Sayın Akçabardak düşüncelerinize saygı duyuyorum, yalnız ayrıştığımız bir konu var, daldırma yöntemi ile yapraklardan kök oluşturabiliriz,
yalnız yaprağın uç tarafını toprağa batırmalı, kaynak yapılmış bölge toprakla buluşmamalı, çünki orası zayıf ve güçsüz bölge, toprak ve nem zarar verebilir,
en basitinden şöyle düşünelim, aşı yapılmış gibi... Bilmem hiç aşılı sebze fidesi aldınız mı? ilk söylenilen şey aşılı kısım toprakla buluşmasın oluyor.
Saygılarımla..
Doğru diyorsunuz sayın telato ben o açıdan hiç bakmamıştım aşılı sebze hiç ekmedim ama köksüz domates diktiğim oldu.
Seneler evvel bir deneme amaçlı yapmıştım, komşum bahçesine domates dikmiş artakalanları da bana verdi, baktım domates fideleri uzun uzun yarım metreye yakın boyları vardı hoşuma gitmedi :D
Ben de bütün fidelerin köklerini bir karış yukarıdan kesip üst kısımlarını öylece köksüz diktim :D
Fıresiz hepsi de tutmuşlardı :D :D aklıma o geldi o yüzden size öyle yazdım ama tabi sizler daha iyi biliyorsunuz, size katılıyorum.
Ben de bu gün domateslerimi bahçeye indirdim biraz da yerinde büyüsünler dedim, biberlerim hiç büyümüyor sanki durdular, zaman geçiyor kafam iyice karıştı sizin anlayacağınız. Size kolay gelsin.
Sayın Akçabardak bir iki gündür, hoşunuza gidiceğini düşündüğüm haberler veriyorum size... Bugün ise vereceğim haber...
Nedir diye soracak olursanız? Sayın Akçabardak fideleri ektiğim saksılardan başka fidelerde:D çıkıyor. Hemen siz aklıma geldiniz:D
Bardakların içindeki topraklar döküldüğü için bende o toprağı diğer saksıların üzerine dökmüştüm. Bardakların içindeki tohumlar hep aynımıydı:D
İsmail Kuzucu
15-05-2015, 00:01
Kolay gelsin.
Ben f1 domatesin koltuklarını yolduktan sonra torfa diktim, çoğuda köklenmiş durumda. :) Fide parasını bu domateslerden çıkaracağım kesin. :p
akçabardak
15-05-2015, 00:07
Sayın Akçabardak bir iki gündür, hoşunuza gidiceğini düşündüğüm haberler veriyorum size... Bugün ise vereceğim haber...
Nedir diye soracak olursanız? Sayın Akçabardak fideleri ektiğim saksılardan başka fidelerde:D çıkıyor. Hemen siz aklıma geldiniz:D
Bardakların içindeki topraklar döküldüğü için bende o toprağı diğer saksıların üzerine dökmüştüm. Bardakların içindeki tohumlar hep aynımıydı:D
Büyük ihtimalle o süs patlıcanın tohumlarıdır, süs patlıcanın bardağını hiç değiştirmeden öylece göndermiştim, uzun bir müddet çimlenmeyen tohumlar daha yeni yeni çimleniyorlar demek ki, o bardağın içinde 15-20 tane tonum olacaktı, bir de biber tohumları da olabilir, onun dışında başka bir şeyler çıkarsa onlar da sürpriz olur.
Aslında görsem belki ne olduklarını anlarım ama başka ne olabilir hatırlayamadım, çünkü çok tohum ektim, çiçek tohumu da karışmış olabilir.
İsmail Kuzucu
15-05-2015, 00:08
Saygılarımla..
2 bitki arasındaki en sağlam yer aslında bu kaynak noktasıdır. Bu kısımın toprak altında kalmamasının nedeni ise anacın daha dayanaklı fideden elde edilmesidir.
Biz aşılı fideyi derin gömersek anacın bir değeri kalmaz çünkü bitki üst bitkiden köklenme yapar. Boşuna aşılı fide almış oluruz.
akçabardak
15-05-2015, 00:10
Ben f1 domatesin koltuklarını yolduktan sonra torfa diktim, çoğuda köklenmiş durumda. :) Fide parasını bu domateslerden çıkaracağım kesin. :p
İsmail bey koltuklardan ben de yetiştirdim, hem de çok güçlü oluyorlar, dediğiniz gibi koltukları yolduktan sonra atmaya kıyamıyorum bazılarını eksik olan yerlere dikiyorum ve tutuyorlar.
YeniGine
15-05-2015, 00:14
Büyük ihtimalle o süs patlıcanın tohumlarıdır, süs patlıcanın bardağını hiç değiştirmeden öylece göndermiştim, uzun bir müddet çimlenmeyen tohumlar daha yeni yeni çimleniyorlar demek ki, o bardağın içinde 15-20 tane tonum olacaktı, bir de biber tohumları da olabilir, onun dışında başka bir şeyler çıkarsa onlar da sürpriz olur.
Aslında görsem belki ne olduklarını anlarım ama başka ne olabilir hatırlayamadım, çünkü çok tohum ektim, çiçek tohumu da karışmış olabilir.
:) Sevgili akçabardak'ım senin tohumlar olduğu gibi Sayın telato'ya gitmiş gibi valla...
Sayın telato çok güzel sürpriz olmuş size. Derler ya 'Kimse kimsenin hakkını yiyemez.'
akçabardak
15-05-2015, 00:22
:) Sevgili akçabardak'ım senin tohumlar olduğu gibi Sayın telato'ya gitmiş gibi valla...
Sayın telato çok güzel sürpriz olmuş size. Derler ya 'Kimse kimsenin hakkını yiyemez.'
Helali hoş olsun arkadaşımıza...
Domateslerin kökünü doldurma olayını biberlerde de uygulayabilir miyiz? Boya gitmiş kimi biber fideleri var, domates gibi torfla doldursak yukarı kadar sorun olur mu?
2 bitki arasındaki en sağlam yer aslında bu kaynak noktasıdır. Bu kısımın toprak altında kalmamasının nedeni ise anacın daha dayanaklı fideden elde edilmesidir.
Biz aşılı fideyi derin gömersek anacın bir değeri kalmaz çünkü bitki üst bitkiden köklenme yapar. Boşuna aşılı fide almış oluruz.
Sayın İsmail Kuzucu 2.mesajınızda ''2 bitki arasındaki en sağlam yer aslında bu kaynak noktasıdır.'' demeniz konusunda şüphelerim var,
Çünki biz kaynama döneminden bahsediyoruz, bu yüzden Sayın Akçabardakta toprakla desteklenmesinden bahsediyor, bu dönemde o bölgenin güçlü
olduğunu pek düşünmüyorum, diğer cümleleri kabul etmememin mümkünatı yok onları derslerimizde işliyoruz zaten. Aşılamayı(aşılanan alanın)
güçsüz olduğuna örnek vermek için kullanmıştım.
1.mesajınızdan ise öğrendiklerim mutlu etti beni:D aslında mantıklı.. koltukların köklendirilmesi.. Ama hiç düşünmemiştim veya düşünme gereği duymamıştım, hoşuma gitti bu iş.
Saygılarımla.
Ya her yerden bir tohum fışkırırsa:D düşünemiyorum artık;) şimdi ben onlarada kıyamam:o hepsini büyütme çabasına girerim... Süprizleri severim oysa... Ama...
Sayın Akçabardak siz süs patlıcanı demişsiniz, yanlış yazdığını düşünmek istiyorum:D ben sizden yenebilir türk turuncu patlıcanı istemiştim,
Sayın Akçabardaktan istedim 2 tane, şimdi olacak 10 tane:D:D
Domateslerin kökünü doldurma olayını biberlerde de uygulayabilir miyiz? Boya gitmiş kimi biber fideleri var, domates gibi torfla doldursak yukarı kadar sorun olur mu?
Sayın TCM; bu konuda yetkin bir bilgiye sahip değilim ama bence domatesdeki gibi bir gövde yapısına sahip olmadığından, biberler köklense bile domates gibi kolay bir köklenme içersine giremez ve bu işleme değmez.
Ama en iyisi bir bilene sormak lazım:D
Dün kurstaki arkadaşlarla Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (http://www.ngbb.org.tr/tr/)ne gittik, Bu konuda fazla birşey yazmayacağım, yazacağım şey
sadece eğer doğa dostu olupta ''Bu hayatta yapacağım 10 şey'' diye bir listeniz varsa Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinin ilk üç sırada yer alması gerektiği...
akçabardak
15-05-2015, 14:22
Ya her yerden bir tohum fışkırırsa:D düşünemiyorum artık;) şimdi ben onlarada kıyamam:o hepsini büyütme çabasına girerim... Süprizleri severim oysa... Ama...
Sayın Akçabardak siz süs patlıcanı demişsiniz, yanlış yazdığını düşünmek istiyorum:D ben sizden yenebilir türk turuncu patlıcanı istemiştim,
Sayın Akçabardaktan istedim 2 tane, şimdi olacak 10 tane:D:D
Sayın telato siz hiç merak etmeyin her yerden çok fazla tohum fışkıracağını zannetmiyorum, en son patlıcanların tohumları ekilmişti, ısrarla çimlenmeyiz diye tutturunca :D içlerinden sadece 2-3 tanesi başını gösterdiği için ben de olduğu gibi gönderdim, hani olur da yolculuk esnasında yeni çıkanlara bir şey olursa diye, hiç olmazsa tohumlu gitsin de sizde çimlenmeye devam etsin diye düşündüm.
Diğer fideleri orijinal kaplarından çekip ayırarak hazırladığım için onlarda tohum kalmış olabileceğini sanmıyorum.
Yalnız patlıcan konusunda benim de kafam karıştı şimdi, yazınızı okuyunca kalkıp tohumların etiketine baktım ekmiş olduğum tohum Türkiş Orangle Patlıcan kırmızı yazıyor.
Umarım doğru tohumu ekmişimdir, artık iş şansa kaldı gibi görünüyor ilk meyvesini görene kadar, ben de diken üstünde duracağım o zamana kadar
Sayın telato sanırım ilk çiçeğinden anlaşılır ben çiçeklerinin renginden anlarım, bir şey sormak istiyorum, gönderdiğim bardakta not var mıydı patlıcan diye? onu hatırlayamadım, mutlaka bir etiket yazmışımdır diye düşündüm.
İkisinin de çiçek renkleri farklı:
553019
553020
Size katılıyorum benimde favori mekanımdır. O çiçeklerin güzelliklerine hayran kalmıştım ^_^
Sayın telato siz hiç merak etmeyin her yerden çok fazla tohum fışkıracağını zannetmiyorum, en son patlıcanların tohumları ekilmişti, ısrarla çimlenmeyiz diye tutturunca :D içlerinden sadece 2-3 tanesi başını gösterdiği için ben de olduğu gibi gönderdim, hani olur da yolculuk esnasında yeni çıkanlara bir şey olursa diye, hiç olmazsa tohumlu gitsin de sizde çimlenmeye devam etsin diye düşündüm.
Diğer fideleri orijinal kaplarından çekip ayırarak hazırladığım için onlarda tohum kalmış olabileceğini sanmıyorum.
Yalnız patlıcan konusunda benim de kafam karıştı şimdi, yazınızı okuyunca kalkıp tohumların etiketine baktım ekmiş olduğum tohum Türkiş Orangle Patlıcan kırmızı yazıyor.
Umarım doğru tohumu ekmişimdir, artık iş şansa kaldı gibi görünüyor ilk meyvesini görene kadar, ben de diken üstünde duracağım o zamana kadar
Sayın telato sanırım ilk çiçeğinden anlaşılır ben çiçeklerinin renginden anlarım, bir şey sormak istiyorum, gönderdiğim bardakta not var mıydı patlıcan diye? onu hatırlayamadım, mutlaka bir etiket yazmışımdır diye düşündüm.
İkisinin de çiçek renkleri farklı:
Bardaktaki notta Türkiş Orangle Patlıcan yazıyor Sayın Akçabardak, siz önceki mesajınızda süs patlıcanı dediniz:D Bu yüzden şüpheye düştüm.. Eğer bir aksilik olmayıp gelişimini sürdürürlerse çiçeklendiklerinde fotoğraflarını paylaşırım;)
akçabardak
15-05-2015, 15:10
Bardaktaki notta Türkiş Orangle Patlıcan yazıyor Sayın Akçabardak, siz önceki mesajınızda süs patlıcanı dediniz:D Bu yüzden şüpheye düştüm.. Eğer bir aksilik olmayıp gelişimini sürdürürlerse çiçeklendiklerinde fotoğraflarını paylaşırım;)
Şimdi rahatladım artık, etikette öyle yazıyorsa doğrudur, orada ben yazarken karıştırmışım, siz onu dikkate almayın, mühim olan etikette kidir.
Bahçeden...
553057
Freesia (Frezya)
553058
Calla (Gala)
553059
Anemon (Dağ Lalesi)
553060
Syringa Vulgaris (Leylak)
23. Gününde...
553714
553715
553716
Sayın Blume13 ve Sayın Akçabardaktan gelen domateslerde bugün ekildi, sadece 2 damlama boru hattı ekilmemiş alan kaldı.
553888
6 gündür postacının yolunu gözlüyordum, ve nihayet postacı geldi:D
Davut bey sağolsun bana 7-8 çeşit balkabağı tohumu göndermiş, teşekkürler Davut bey.
554303
Her kargo paketinin ayrı bir sevinci var, bununda tabi ki...
Hele gönderilen balkabağı tohumu olunca insanın içini ayrı bir heyecan kaplıyor.
Annemden bize geçmiş olan ayrı bir balkabağı düşkünlüğü var...
eneskrky
21-05-2015, 21:04
Bende bugün aynı kargodan aldım :)
B e t ü l
21-05-2015, 21:06
Ne güzel olur tatlısı şu balkabağının. Bol cevizli...
Şimdiden afiyet olsun. Bebeklere de balkabağının çorbası çok faydalı.
loveforlife
21-05-2015, 21:24
Süs patlıcanı, yani yumurta patlıcan çıkarsa da hiç üzülmeyin bence. Reçelini mutlaka denemelisiniz. Çok tohumlanmadan, körpecikken toplanacak. Kestane şekeri gibi, mis mis!
Ne güzel olur tatlısı şu balkabağının. Bol cevizli...
Şimdiden afiyet olsun. Bebeklere de balkabağının çorbası çok faydalı.
Annemin kabaklı böreği meşhurdur:D annem bayramlarda bu börekten yapar:D ve annemle bayramlaşmaya gelen ablalarım ve abilerim hemen bu kabaklı böreği ararlar,
bizim evde kabaklı börek yapılması gelenektendir, balkabağının bizim ailede ayrı bir yeri vardır.
B e t ü l
21-05-2015, 21:50
O zaman annenizin o güzel tarifini de bir ara öğrenelim. Yemek sitelerinde de okumuştum ama cesaret edip denemedim.
Süs patlıcanı, yani yumurta patlıcan çıkarsa da hiç üzülmeyin bence. Reçelini mutlaka denemelisiniz. Çok tohumlanmadan, körpecikken toplanacak. Kestane şekeri gibi, mis mis!
Ben süs patlıcanı yenmiyor olarak biliyordum, yenilmediği için biraz soğuk bakmıştım;) oysa kestane şekerinede bayılırım:D şimdi inadına süs patlıcanı çıkmaz:D:D
Bugün görmediğinizi düşündüğüm, çok farklı renklere sahip bir soğanlı çiçeğin fotoğrafını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ne yazık ki şu an için bende beyazı açmış durumda...
554435
Calochortus (Güzel Ot)
loveforlife
22-05-2015, 09:13
O zaman annenizin o güzel tarifini de bir ara öğrenelim. Yemek sitelerinde de okumuştum ama cesaret edip denemedim.
Sevgili Betül,
Ben daha önce paylaşmıştım böreğin tarifini, ilgini çekebilir. Telat Bey de bizim gibi muhacir sanırım. Bizim de bayramlarımızın olmazsa olmazlarındandır kabak böreği...
http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/36504.htm
loveforlife
22-05-2015, 09:18
Ben süs patlıcanı yenmiyor olarak biliyordum, yenilmediği için biraz soğuk bakmıştım;) oysa kestane şekerinede bayılırım:D şimdi inadına süs patlıcanı çıkmaz:D:D
Şöyle bir görüntü desem...:D
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/442450d1379503427-img_3672.jpg
Bunda biraz geç toplanmışlar olduğu için çekirdekler de görülüyor. Ne kadar erken toplanırsa o kadar çekirdeksiz oluyor. Çabuk tohuma kaçan bir tür...
Sevgili Betül,
Ben daha önce paylaşmıştım böreğin tarifini, ilgini çekebilir. Telat Bey de bizim gibi muhacir sanırım. Bizim de bayramlarımızın olmazsa olmazlarındandır kabak böreği...
http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/36504.htm
Biz ser veririz ama sır vermeyiz:D :D :D
Bu şaka tabi ki, söylememek olur mu hiç.
Sayın Loveforlife şimdi annemle birlikte sizin tarifinize baktık, biz yufkaya kabak rendesini serptikten sonra kıvırıp kıvırıp tepsiye yerleştiriyoruz, bizimkisi biraz daha kıtır kıtır oluyor.
Sizinkisinden çok farklı değil, ama annem yaptığında fotoğraflarıyla birlikte tarifini vermem daha anlaşılır olur sanırım.
Patlıcan reçelide çok güzel gözüküyor doğrusu:D
celalim01
22-05-2015, 10:55
Bugün görmediğinizi düşündüğüm, çok farklı renklere sahip bir soğanlı çiçeğin fotoğrafını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ne yazık ki şu an için bende beyazı açmış durumda...
554435
Calochortus (Güzel Ot)
Gerçekten görmediğim hoş bir çiçek.
B e t ü l
22-05-2015, 11:11
Gerçekten görmediğim hoş bir çiçek.
Telat Bey'in bahçesi sitenin soğan, yumru bölümü gibi. Yok yok. Yakında seri üretime de geçecekmiş. :))
celalim01
22-05-2015, 20:59
Soğanlı bitkileri severim. Çok fazla türüm olmasa da elimde bir miktar soğanlı türüm var. Fırsat buldukça soğan çeşitlerini arttırmaya çalışıyorum.
Seri üretime geçsin bakalım da ,daha çok inceleriz.
Ah nerdee, keşke sizin dediğiniz gibi seri üretime geçsem, nadir türlerde hep -1' deyim:( Bilindik soğanlarda sadece üretim fazlalığım var, ondada stoğu eritmek zaten kolay, paylaşarak:D
Sn telato epeydir yazamıyorum :) Hep sorucam . Nasip bugüneymiş :) . Bu lupin ( acı baklayı ) tohumdan mı yetiştirdiniz . Benim 10 tane çıkmıştı tohumdan . Sonra bardağa şaşırttım . 3_4 tanesi kalmıştı . Şuan galiba 1 tane kalmış :).Öyle çok tohum ektim ki sulamaya yetişemedim . Bazılarını o yüzden kaybettim :( . Sorum bu değildi şimdi yazacağım :) .
Benim aldığım soğanlılar , pek çıkmadı . hemen hemen hiç çıkmadı gladyör ve lilium dışında . Bazılarını söküp baktım .Yanlarında yavru oluşmuş , yinede açmamışlar . Bazıları çürümüş .Onlarca soğan heba oldu galiba :( .Bu yavru olanlar gelecek yıl açarlar mı .Durumlarını merak ettim .Bazılarının kabukları soyulmuş bölünmüşler . Nerede hata yaptım acaba ben . Ektiğim toprak yapısı serttti o yüzden mi ,çok derine ekmedim ondan mı ,yoksa zamanı mı hatalıydı . D şıkkı hepsi mi :) .Teşekkür ederim
Sayın Aleydi; Soğanlı çiçekler hafif ve iyi drenajlı toprakları severler. Çiçek soğanları sert topraklarda iyi gelişim gösteremezler,
fazla derine ekilmeside yanlış uygulamalardan biridir, geç ekilmiş soğanlardanda gerekli verim alınamaz, yanlış hatırlamıyorsam
çok geç aldığınız soğanlar vardı onlara ne olduğunu öğrenmek isterim.
Bence çiçek soğanları için altın kural...
Eğer ne kadar sulayacağınızı bilmiyorsanız, fazla sulamaktansa az sulamaktır. Çiçek soğanları için en büyük problem fazla sulamadır.
Tekrar ediyorum, fazla sulayıp soğanları çürüteceğinize hafif geçirgen bir toprakta az sulayın, bırakın kurusun daha iyi..
Tabi ki kurutmayın:D önemi açısından böyle bir cümle kurdum.
Yavru soğanlar konusunda cevap veremiyorum, çünkü hangi çiçek soğanı ve hangi boyutta bilmem lazım, yarın bende bazı çiçek soğanlarımı
topraktan çıkartmayı düşünüyorum, bu size örnek teşkil edebilir.
Bugün yaprakları kurumuş çiçeklerimin, soğanlarını çıkartma günü...
554813
Çıkartılan soğanların büyüklükleri hiçte fena değil...
554814
Bunlarda üretim fazlası...
554815
Crocus-King of Striped (Çiğdem) açmış halleri sayfa 8 mesaj 240'ta...
celalim01
23-05-2015, 22:42
Ben kumlu toprak kullanmıştım. Gördüğüm kadarıyla kumlu toprakta daha güzel çiçek aldım. Sonuç daha başarılı oldu.
Laleci_03
23-05-2015, 22:45
Maşallah maşallah Telato ağabeyim :rolleyes:
Üretim fazlasına talip olabiliyor muyuz acaba? Sayın Moderatörlerimiz görmesinler de... :D
celalim01
23-05-2015, 22:56
Çaktırmadan yazıyı hafif yazmışsın. Limonlu kalemle yazsaydın okunmazdı. ))
Laleci_03
23-05-2015, 22:58
Ona imkanlar el vermiyor Celalim ağabeyim, bununla idare ediyorum :D
Sen de çaktırma, şşşşiişşt :p :D
celalim01
23-05-2015, 23:05
Ben diğer soğanlar da kuruyana kadar bekleyeyim. Sonra sökerim topraktan. Nergis ,iris gibi soğanlıları sökmeyeye karar verdim.
Maşallah maşallah Telato ağabeyim :rolleyes:
Üretim fazlasına talip olabiliyor muyuz acaba? Sayın Moderatörlerimiz görmesinler de... :D
Eğer üretim fazlasına burdan talip olursanız, ''Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas'' sayfasında paylaşmamı bekleyin diyorum.
Ama eğer sitedeki aktif üyelerden biriyseniz ve özelden mesaj yazıp talip olursanız, size diyorum ki, elimde şundan ve şundan da var isterseniz
size onlardanda göndereyim mi diyorum:D (Eski ve Aktif üyelerin ayrıcalığı var.)
Ben diğer soğanlar da kuruyana kadar bekleyeyim. Sonra sökerim topraktan. Nergis ,iris gibi soğanlıları sökmeyeye karar verdim.
Sayın Celalim01; küçük bir bahçem olduğu ve yerine başka şeyler ekilmesi için kuruyan soğanları çıkartmam gerekiyor, Nergis ile İris soğuktan zarar görmeyen çiçekler
bu yüzden doğru bir karar.
Bugün ise bitler ve böceklerle mücadele etme günü...
554968
Her yeri böcekler ve bitler sardı. Güller...
554969
Kurtulmanın çözümü burada... Tesbih Ağacı tohumu...
554970
Tesbih Ağacının çiçeklenme zamanı Mayıs ve Haziran ayları, yani bu aylarda etrafımıza dikkatli bakarsak bulabileceğimiz bir ağaç...
Ben sokaklarda ve parklarda görüyorum doğrusu. Tohumundan yapılan ilaç hem çok etkili hemde kolay...
1 kg tesbih ağacı tohumunu eziyorsunuz ve içine 2,5 litre su koyup 1-2 gün bekletiyorsunuz, 1-2 günün ardından süzüp kullanabilirsiniz.
Organik böcek ilacı varken neden kimyasalını kullanalım ki. Kolay gelsin.
celalim01
24-05-2015, 22:32
Bak bu iyiymiş ,hem bol bulunabilen bir şey, benim bahçede arı var. Zaten kimyasala karşıyız, hazır gıda bile almamaya çalışıyorum.
Ben bahçede nergis ve irisler için sabit yer ayarladığımdan sorun yaşamıyorum. Tabi bahçe küçük olunca her alanı değerlendirmek durumunda kalmak gerekiyor.
Benim güllerimde hep böyle bitlendi . Geçen yıl daha küçüklerdi sanki bitler . Bu yıl mutasyona uğrayıp kocaman olmuşlar . Renkleri de yeşildi , bu yıl sizinkiler gibi kırmızımsı .Ben arap sabunu , sarımsak , yağ karışımı yapıyorum . Bu tespih ağacı tohumu daha mı etkil Sn Telato .Çok fazla salyangoz var . Salyangozlar bitleri taşıyormuş galiba . Ortak çalışıyorlarmış :) .Geçen yıl toplayıp boş arsalara atıyordum . Bu yıl çok fazlalar . Salyangozlar için de etkili olur mu bu tespih ağacı tohumu .Bitleri öldürüyoruz , salyangozları yok etmeden bitmiycekler .
Sayın Aleydi, ben bahçemde kimyasal hiç bir şey kullanmıyorum ama kurstaki eğitmenler bize eğer bu sene bir markanın kimyasal ilacını kullanıyorsanız
bir sonraki sene başka markanın kimyasal ilacını kullanın diyor yani dediğiniz doğru evrim geçirebiliyor ve ilaçlara uyum sağlıyabiliyorlar, bu sene dahada büyük olmuş bunlar.
Sayın Aleydi bu tesbih ağacından yapılan böcek ilacı benim favorimdir bulunduğunuz semtte bu ağacı arayın, pişman olmayacaksınız, tırtıllardada etkili ama salyangozlar için aynı şeyi söyliyemem, salyangozlar için yapılacak kültürel önlem bakır tel sermek, bakır telin üzerinden geçemiyorlar, içerdeki dışarı çıkamaz, dışarıdaki içeri giremez:D
Sûz-i Dilârâ
24-05-2015, 23:56
Bitler nasıl sarmış öyle:mad:
Benim de kalanchoelerimi az kalsın öldüreceklerdi, bir de karınca geldi onlarla beraber. Hani yasemin saksımın dibinde toprak taşıttığım karıncalar var ya işte onlar.:(
Kalanchoeleri arka balkondan evin bir ucundaki diğer balkona aldığımda karıncalar da bir süre sonra bir göç katarı kurdular ki sormayın.
Arka balkon-balkonun açıldığı oda-hol- mutfak-ön balkon ve hedef kalanchoeler.:( Simsiyah bir şerit evin ortasından bir gün boyunca geçti belki iki milyon karınca vardı:eek:
Oğuz Kağan'la Ece yere uzanıp "anneee boce, boce" diye diye karıncaları seyrettiler;) Ben de ne olacak bu işin sonu diye bir şey yapmadan bekledim, ertesi sabah uyandığımızda yoklardı, tek tük kalanlar da sonra kayboldu. Balkondaki bir deliğe yuvalandılar ve kalanchoelerdeki yaprak bitleriyle yarenlik ederek az kalsın çiçeklerimi öldüreceklerdi.
Balkonda yeni yuvalarındaki yollarına arap sabunlu su sıktım, kalanchoelerin de hem yapraklarına hem de topraklarına. Öyle hemen sonuç vermiyor, birkaç gün devam edeceksiniz, sonra da bitkilerimi başka bir balkona yalnız başlarına aldım, böyle böyle karıncalardan da bitlerden de kurtuldum.
Yanlış anlamadım değil mi:o Karıncalar oysa bitlerden kurtulmanız için size yardım ediyordu? Tuhaf olan karıncaların apartmanın 3-4 katında işi ne:D
Sûz-i Dilârâ
25-05-2015, 08:16
Karıncaları yasemin saksısının toprağını gevşetmek için kullanıyordum. Muz kabuklarıyla besleyerek:mad:
Karıncalar, yaprak bitlerinin yapraklar üzerine salgıladığı sıvıyı yiyerek beslenirmiş, bu yüzden de onları diğer böceklere -özellikle yaprak bitlerini yiyen uğur böceklerine- karşı korurlarmış. Kalanchoelerim de bu karşılıklı menfaat işbirliğiyle az kalsın öleceklerdi.
Yine bu forumdan öğrendiğim kadarıyla -yanlış hatırlamıyorsam- karıncalar, kırmızı örümcekleri yiyorlar. :rolleyes: Van'dayken de sellukamda karıncaların gezmesine izin veriyordum, yaprak biti yoktu rahattım. Ancak selluka yapraklarının arka tarafında tozlu gibi bir görüntü oluşmuştu. Forumu okuduktan sonra saksıyı karıncaların olduğu yere koydum, bir süre sonra da karıncalar selluka dalları üzerinde turlara çıktılar, yeni çıkan sürgünlerde de böyle bir sorun gözlemedim.
Van serin bir yer olduğu için zararlılar çok güçlü tutunamazlardı, bir kere püskürtülen arap sabunlu su hepsinin icabına bakardı. Unlu biti hiç görmemiştim mesela, bir kere de şu tükrüğün içinde yaşayan böcek var ya onu görmüştüm. Bitler de uzun ömürlü duramazlardı:D Gece hava iyiden iyiye soğuk olurdu yaşayamazlardı. Genelde ev içi bitkilerde siyah sinekler olurdu, pencereyi açınca onlar da kaybolurlardı.
Bir de burada -Tarsus- etraftaki bahçelerde bulunan ağaçları geçerken inceliyorum bütün bütün böcekler istilâ etmiş durumda, yapraklar yapış yapış, yağlı gibi. Kimse de ilgilenip mücadele etmiyor. :( Ortam da rüzgârlı olunca bir şekilde benim balkonuma kadar geliyorlar.
Karıncalar için bence 3. 4. kat sorun olmaz, istedikleri her yerde ortaya çıkıp koloni kurabiliyorlar.
Bahçenize ne kadar özenirseniz özenin, bitler ve böcekler bir şekilde sizi buluyor.
555102
Bitlerin yaprak özsuyunu içmesi nedeniyle oluşan lekeler...
555103
Üstteki taze yapraklarda kıvrılmalar...
555104
Elimde tesbih ağacı tohumu kalmadığı için onunla eşdeğer hazır organik böcek ilacı kullandım. NeemAzal'da neem ağacının tohumundan yapılıyor,
1 litre suyu 3 ml neemazal karıştırın, yaprakların altına ve üstüne püskürtün.
Ben bugün sebzeleri koruma altına aldım...
Sûz-i Dilârâ
25-05-2015, 22:05
Neemazal'ı daha önce kullanmış mıydınız?
Neemazal'ı daha önce kullanmış mıydınız?
Evet, tembellik yapıp satın aldığım organik böcek ilaçlarından biri, bu sene sebzelerimde ilk kullanışım. Neden sordunuz?
Sûz-i Dilârâ
26-05-2015, 06:14
Sonuca göre arap sabunlu su yerine geçirmek için ben de bitkilerimde Neemazal kullanacaktım.
Malzemelerinin bulunabilinirliği açısından arap sabunlu ilaç iyi, eğer bu kadar ilerlemeden bitlerin varlığından haberdar olsaydım, neemazal'da almazdım,
benim için ilk öncelik kendi yaptığım organik ilaçlar.
555147
Ixia (Gelin Soğanı)
555147
Ixia (Gelin Soğanı)
Mükemmel bir güzellik :)
Balkabaklarım adam olduda, yürümeye başladılar:D:D
555278
İpi tutsun diye ilk yardım benden... Sonrası ona kalmış:D
555279
akçabardak
26-05-2015, 19:51
Sayın telato maşallah ilk adımlarını atmışlar, ipe sımsıkı tutunmuş, ellerinize sağlık.
Sayenizde hiç görmediğimiz güzellikte çiçekleri görüyoruz . lıxa ( Gelin soğanı ) Çok güzel emeğinize sağlık . Hala soğanlılardan umudumu kesmemem mi gerekiyor acaba , bu görüntüyle :) .
Sayın telato maşallah ilk adımlarını atmışlar, ipe sımsıkı tutunmuş, ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim, bunlarda benim çocuklarım:D
Sayenizde hiç görmediğimiz güzellikte çiçekleri görüyoruz . lıxa ( Gelin soğanı ) Çok güzel emeğinize sağlık . Hala soğanlılardan umudumu kesmemem mi gerekiyor acaba , bu görüntüyle :) .
Sayın Aleydi; Ben bahçe sayfanızı hergün takip ediyorum, eğer ayrıntılı fotoğraflarını paylaşırsanız neler yapılabilirliği konusunda konuşabiliriz.
Ben sadece soğancı olmıyayım, bende sizlerin bahçesinde değişik soğanlı çiçekler görmek istiyorum, en iyisi sizleri yanıma çekeyim:D Sizleride soğancı yapayım:D
Sayın Aleydi; Ben bahçe sayfanızı hergün takip ediyorum, eğer ayrıntılı fotoğraflarını paylaşırsanız neler yapılabilirliği konusunda konuşabiliriz.
Ben sadece soğancı olmıyayım, bende sizlerin bahçesinde değişik soğanlı çiçekler görmek istiyorum, en iyisi sizleri yanıma çekeyim:D Sizleride soğancı yapayım:D
Soğanlı bitkilerin görselliği çok güzel .Sizin çalışmalarınızı görünce gözüm korktu açıkcası , pek bi zahmetli . taşlı toprağa gübreyi , döküp ekiyorum :) .Ben daha yolun başındayım:p Normaleri yetiştirmeyi öğrenince soğanlılara geçerim :D. Benim zamana ihtiyacım var :)
Beyazından ne kadar farklı gözüküyor, sanki farklı bir çiçek...
555492
Calochortus (Güzel Ot)
akçabardak
28-05-2015, 00:40
Sayın telato beyaz olan Ixia ve bu sarı güzellik ikisi de soğanlı bitki midir? bayıldım çok şirinler, çok değişik bitkileriniz varmış, gizli hazine diye buna derler. Ellerinize sağlık.
Laleci_03
28-05-2015, 13:26
Telato ağabeyim senin bahçe sayfanı daha çekici yapan da bu işte, çeşit çeşit, bilinmedik bir sürü güzellikle dolu, maşallah :D
Sayın telato beyaz olan Ixia ve bu sarı güzellik ikisi de soğanlı bitki midir? bayıldım çok şirinler, çok değişik bitkileriniz varmış, gizli hazine diye buna derler. Ellerinize sağlık.
Sayın Akçabardak; beyazından farklı dediğim Sayfa 20 Mesaj 574 (http://www.agaclar.net/forum/1381028-post574.htm)Calochortus'tu.
Calochortus'la Ixia farklı çiçekler ve ikiside soğanlı çiçek;)
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
555658
Calochortus (Güzel Ot)
Bugün sümbüllerimi topraktan çıkardım, sevindirici olan tarafı:D bu güne kadar sümbüllerim hiç yanından yavru vermemişti,
bu sene ne yaptıysam yaptım, bende bilmiyorum yavruladı. 9 adet sümbülüm vardı, 3 adet ana sümbülüm bozuk çıktı ve geriye kalan
6 adet sümbülümde 11 adet yavru soğan verdi, 17 adet sümbülümle artıdayım:D
555771
Bereketli olsun derler :) olmuş . Benimde gladyörler onlarca yavru vermişti . Çok mutlu olmuştum . Söküp hepsini mahvettim . Şimde de kararsızım . Toprakta kalanlar daha iyi açtılar . Dün fotoğraf çekecetim topraktakilerin durumunu göstermek için . Hatta bazı sökmediğim lalelerim , tek yaprak açmışlardı , devamı gelmedi . Acaba diyorum hava şartlarında mı öyle oldu bu yıl soğanlılar açamadı . Çünkü bazılarına baktım yavrulamışlar yinede açmadılar . Sizin gönderdikleriniz filizlendi öylece kaldılar . Dün ellerim , ayaklarımda dahil çamur içindeydi :) O yüzden fotoğraflayamadım durumlarını, aklımda :)
Sûz-i Dilârâ
28-05-2015, 21:22
Malzemelerinin bulunabilinirliği açısından arap sabunlu ilaç iyi, eğer bu kadar ilerlemeden bitlerin varlığından haberdar olsaydım, neemazal'da almazdım,
benim için ilk öncelik kendi yaptığım organik ilaçlar.
Sorun yüzde doksan dokuz nokta dokuz :D bende olmakla birlikte arap sabununun mahvettiği bitkilerim oldu. Bu yüzden organik böcek ilacı varsa ölçüye dikkat etmek kaydıyla daha pratik diye düşünüyorum. Arap sabunlu ilacı sıktıktan sonra bitki, yerler, bitki cam önündeyse camlar kısaca her yer yapış yapış yağ oluyor. Bir de üstüne toz birikince adamakıllı pis olup çıkıyor balkonum:( Çiçeklerimin üçte ikisine arap sabununu uyguladığımı da düşünürsek her yer yapış yapış:eek:
Bu arada yavrulayan sümbülleriniz, hayırlı olsun. Ben de dün müydü galiba saksılarından çıkardım bir tanesi zaten bildiğim yavruluydu, onu da ayırdım uzun zamandır sulamayı kestiğim için toprağın içinde kurumuştu soğanlar, sizinkiler hâlâ taze görünüyor.
Bereketli olsun derler :) olmuş . Benimde gladyörler onlarca yavru vermişti . Çok mutlu olmuştum . Söküp hepsini mahvettim . Şimde de kararsızım . Toprakta kalanlar daha iyi açtılar . Dün fotoğraf çekecetim topraktakilerin durumunu göstermek için . Hatta bazı sökmediğim lalelerim , tek yaprak açmışlardı , devamı gelmedi . Acaba diyorum hava şartlarında mı öyle oldu bu yıl soğanlılar açamadı . Çünkü bazılarına baktım yavrulamışlar yinede açmadılar . Sizin gönderdikleriniz filizlendi öylece kaldılar . Dün ellerim , ayaklarımda dahil çamur içindeydi :) O yüzden fotoğraflayamadım durumlarını, aklımda :)
Sayın Aleydi; yavru laleler, gelişimini tamamlayamamış laleler tek yaprak açar, onların bir sonraki sene çiçek açmasını bekleyin, hava şartlarınında olumsuz etkilediğini düşünmüyorum,
özellikle soğuklanması gerekiyor zaten bahar soğanları...
Sorun yüzde doksan dokuz nokta dokuz :D bende olmakla birlikte arap sabununun mahvettiği bitkilerim oldu. Bu yüzden organik böcek ilacı varsa ölçüye dikkat etmek kaydıyla daha pratik diye düşünüyorum. Arap sabunlu ilacı sıktıktan sonra bitki, yerler, bitki cam önündeyse camlar kısaca her yer yapış yapış yağ oluyor. Bir de üstüne toz birikince adamakıllı pis olup çıkıyor balkonum:( Çiçeklerimin üçte ikisine arap sabununu uyguladığımı da düşünürsek her yer yapış yapış:eek:
Bu arada yavrulayan sümbülleriniz, hayırlı olsun. Ben de dün müydü galiba saksılarından çıkardım bir tanesi zaten bildiğim yavruluydu, onu da ayırdım uzun zamandır sulamayı kestiğim için toprağın içinde kurumuştu soğanlar, sizinkiler hâlâ taze görünüyor.
Sayın Sûz-i Dilârâ; NeemAzal'ı ev ortamında kullandığınızda kokusu rahatsızlık verebilir, daha sonra geçiyor veya ben dışarda kullandığım için bana kokusu geçiyor:D gibi geliyor. bilginize...
Sûz-i Dilârâ
28-05-2015, 22:09
Tarsus'a geldiğimden beri bütün bitkilerim balkonda, sıcaklık o kadar hoş ki kış ortasında bile tohum çimlenip, çiçek açıyordu. Koku sorun olmaz yani. :D
Bugünde lalelerimi topraktan çıkarttım, bu sene lalelerimin rengini karıştırmamak için çok kararlıydım ama gene küçük karışıklıklar yaşadım:D Rengine göre ekme işlemini hiç gerçekleştiremiyeceğim sanırım:D
556036
556037
556038
556050
Ben sadece soğanlı, yumrulu ve rizomlu çiçek yetiştiriyorum, peki size abiniz, ablanız ve kuzeniniz tarafından gül hediye edilirse...
B e t ü l
29-05-2015, 23:18
Ne mi olur? Yanlarına yalnız kalmasınlar diye değişik renklerden alınıp özenle dikilir:))
:D eeevet haklısınız, çiçek ailemi büyütüyorlar:D
İlk ektiğim domatesler büyüdüde, çiçeklenmeye bile başladılar.
556184
556185
Bende domatesleri bugün askıya aldım.
Yalnız domatesleriniz sırık tipe benzemiyor. :)
Yalnız domatesleriniz sırık tipe benzemiyor. :)
Sayın h_dogan; Yalnız domateslerim büyümeden sırık veya oturak tip olduğunu anlayamıyorum:( Bahçem rüzgar alıyor ve toprağımda oldukça
yumuşak olduğu için domateslerim hemen yana yatıyor, bu yüzden bende nerde domates görsem askıya alıyorum:D:D İple bağlandığında daha derli toplu oluyor.
Sırık veya oturak tip olduğu nasıl anlaşılıyor, bu konuda bilgilendirirseniz, sevinirim.
Ayıklama Aşamaları...
556608
556609
556610
Iris Hollandica (Süsen)
Ben o kabukların koruyucu olduğunu, soyulmaması gerektiğini düşünürdüm hep. Dış kabukları soyulunca korumasız kalmıyorlar mı sn Telato. Ekmek için aldıklarımız da hep dışları kabuklu oluyor?
Ben o kabukların koruyucu olduğunu, soyulmaması gerektiğini düşünürdüm hep. Dış kabukları soyulunca korumasız kalmıyorlar mı sn Telato. Ekmek için aldıklarımız da hep dışları kabuklu oluyor?
Çok derinden ayıklama yapmıyorum Sayın Aleydi; zaten 1-2 gün sonra bunlarda kararıcak ve temiz olarak muhafaza edeceğim.
Oturak tiplerde çiçek salkımları sürgün uçlarında, sırık tiplerde ise çiçek salkımları genel olarak iki yaprak arasında kalan bölümde oluşuyor.
Bu sene domatesler telef olmasaydı fotoğraflardım. :)
Sayın h_dogan; Yalnız domateslerim büyümeden sırık veya oturak tip olduğunu anlayamıyorum:( Bahçem rüzgar alıyor ve toprağımda oldukça
yumuşak olduğu için domateslerim hemen yana yatıyor, bu yüzden bende nerde domates görsem askıya alıyorum:D:D İple bağlandığında daha derli toplu oluyor.
Sırık veya oturak tip olduğu nasıl anlaşılıyor, bu konuda bilgilendirirseniz, sevinirim.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Bahçeniz için ise üzüldüğümü belirtmek isterim, bazen bahçemizin zarar görmesine engel olamıyoruz:(
Veya tünel seraya geçmemiz gerekiyor:D
Laleleri çıkarttığım yere karpuz ve kavun ektim...
556708
Bu ortadaki ne diyecekseniz? cevabını vereyim, geçen seneden kalma yavru glayöller..
Glayöllerin ilerisinde ise geçen sene topraktan çıkarmadığım örümcek zambağım var.
556709
Sanırım burda 70-80 adet glayöl var, bunları paylaşmak şart oldu:D Baş edemem yoksa...
Sebzelerim ilk meyvelerini vermeye başladı...
556807
Sakız Kabağı
556808
Domates
556809
Hıyar
akçabardak
03-06-2015, 13:03
Bereketi bol olsun, ağız tadıyla tüketmeniz dileklerimle.
Teşekkür ederim Sayın Akçabardak; bende sizin sayfanıza bakıyorum ama son zamanlarda hep çiçek fotoğrafı paylaşıyorsunuz;) ben sayfanızda sizin sebzeleri görmek istiyorum:D
Sizinde yayınlamanızı bekliyorum:D
Bahçemin en son hali...
556955
akçabardak
03-06-2015, 20:25
Haklısınız sayın telato, sebze fidelerimi bahçe sayfamda şimdiye kadar hiç paylaşmadım, bazı tohumları Tohum Takas Etkinliğinden edindiğim için gelişmeleri Tohum Paylaşım Sonrası sayfamda paylaşıyorum, zaman zaman yeni gelişmeleri, ilave fotoğrafları bu başlıkta paylaşıyorum, oradan takip edebilirsiniz.
Çok düzenli oldu her şey. Çiçek bahçeniz çok düzenliydi, sebzelerde öyle olmuş. Tebrik ederim, emeğinize sağlık. Ayrıca kıskandım:). Benim bahçem niye böyle düzenli değil diye:). Nasıl fotoğraflıym şimdi ben sebze bahçe mi? Bu görüntülerden sonra:).
Çok düzenli oldu her şey. Çiçek bahçeniz çok düzenliydi, sebzelerde öyle olmuş. Tebrik ederim, emeğinize sağlık. Ayrıca kıskandım:). Benim bahçem niye böyle düzenli değil diye:). Nasıl fotoğraflıym şimdi ben sebze bahçe mi? Bu görüntülerden sonra:).
Sayın Aleydi yazmayın bana böyle mesajlar:D
Esasında benim... sizden ve sayfama yazı yazan diğer saygıdeğer arkadaşlardan şikayetim var...
O kadar içten, sıcacık ve sevgi dolu mesajlar yazıyorsunuz ki...
Şimdi ne cevap yazacağımı bilemiyorum:D Napcaz şimdi:D
Sayın Aleydi yazmayın bana böyle mesajlar:D
Esasında benim... sizden ve sayfama yazı yazan diğer saygıdeğer arkadaşlardan şikayetim var...
O kadar içten, sıcacık ve sevgi dolu mesajlar yazıyorsunuz ki...
Şimdi ne cevap yazacağımı bilemiyorum:D Napcaz şimdi:D
Gerçekler acıdır, biberde öyle:D.Siz karınca misali (teşbihte hata olmazmış). Bütün bahar, hatta kış şartlarında çalıştınız. Ortaya bu güzellikler çıktı. Biz de arkadaşınız olarak gururla ve biraz kıskanaraktan:). Bu güzellikleri seyrediyoruz. İltifat olsun diye söylenmiş sözler değil. tekrarlamakta da bir sakınca görmüyorum. Çok beğendim çok güzel olmuş emeğinize sağlık.
Çok ama çoook teşekkür ederim :)
maşallah çok güzel görünüyor ellerinize sağlık bakımlı, sağlıklı ve düzenli bir bahçe böyle olur. ^^
Teşekkür ederim Sayın Dongyul; emin olun ki bende sizin sayfanıza her baktığımda;) aynı şeyleri düşünüyorum.
Geçen seneye göre 1.65 cm'le rekor boylanan mis zambak, misler gibi etrafı kokutan kokusuyla isminin hakkını veriyor...
557205
Lilium Candidum (Mis Zambak)
Sanırım Calochortus'un nasıl bir çiçek olduğunu hep beraber öğrendik:D
557214
En güzel renkli olanı en sona kaldı:D Ama bu güzel iki günden beri bu şekilde duruyor:(
557215
Yarında istanbulda gök gürültülü sağanak yağış olduğu söyleniyor... Açmasını bekliyoruz ya... Kesin yağmurdan yaprakları dökülür:(
B e t ü l
04-06-2015, 22:29
Şemsiye veya büyük, delikli (5lt) su şişesiyle korumaya mı alsanız acaba? Rengi de çok tatlı. Umarım açtığını görürüz.:))
Evet haklısınız, kafama yattı:o hemen doğaya teslim olmayalım.
557307
557308
Yağmur henüz İstanbulda başlamadı, bende soğanlarım artık yeteri kadar havalandı diyerekten az olanları fileyle paketledim.
557310
557311
Fazla olan soğanları askılı fileye koydum.
Sûz-i Dilârâ
05-06-2015, 14:21
Sayın telato, sebze bahçeniz çok düzenli, estetik ve bereketli bir görüntü veriyor. Bütün o çalışmalarınıza görüntü olarak değmiş, inşallah ürün olarak da değer ve bol bol karşılığını verirler size. ;)
Sizden gelen glayör soğanım kırmızı renk çiçek açtı. Çok çok güzel, daha önce hiç glayör yetiştirmemiştim, açıkçası ilgimi de çekmezdi ama sayenizde küçücük kare bir saksıda az bir miktar toprakla idare edebilip üstüne bir de nar çiçeği renginde güzellikler sunan bir bitkiyle tanışmış oldum. Fotoğrafını çektim ama bilgisayara ekleyemiyorum makinenin bağlantı kablosunda sorun var. :( Bu sorun giderse sayfama ekleyip paylaşmayı çok isterim bu güzelliği.
Soğanın tek oluşuna aldanıp küçük saksıya dikmiştim ama bol bol güneş aldı, toprağı da oldukça zengindi. Sanırım seneye de çıkabilir. Sayısını artırmayı düşünüyorum:D Pembe sümbülteberimin yanından iki minik yaprak daha sürüyor.;)
Bu arada mis zambak harika görünüyor, kokusu da eminim öyledir, ben de merakla bekliyorum açacağı günleri. :o
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın Sûz-i Dilârâ; Glayöl'ünüzün açmasına sevindim, tabii fotoğrafını görmek beni dahada mutlu eder:D
Glayölün sayısını arttırcağını söylemişsiniz, bence satın almayın genede siz bilirsiniz ama yavru soğanlardan gönderebilirim.
Mis zambağın kokusuna gelince; Annem bana yıllardır mis zambağa-camii çiçeği deniliyor diye öğretti:o o zamanlar bende çiçeklerle ilgilenmiyordum
ve ismini öyle olduğunu sandım, neden annemim öyle dediğine ve denildiğine gelince, kokusu dedemin kokusuna benziyor:D veya camiye gidenlerin kokusuna:D
daha doğrusu hafif hacı yağı kokusuna benziyor:D
YeniGine
06-06-2015, 00:44
Sayın telato soğanlarınıza ve düzeninize maşallah, emeklerinize sağlık.
:( Şimdi sizin mis zambakları görünce maşallah çoook güzeller; benim rahmetli komşumun bahçesinde kalan zambaklarım geldi aklıma... Bu sene onlar da çıkmadı.
Sûz-i Dilârâ
06-06-2015, 02:09
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın Sûz-i Dilârâ; Glayöl'ünüzün açmasına sevindim, tabii fotoğrafını görmek beni dahada mutlu eder
Glayölün sayısını arttırcağını söylemişsiniz, bence satın almayın genede siz bilirsiniz ama yavru soğanlardan gönderebilirim.
Mis zambağın kokusuna gelince; Annem bana yıllardır mis zambağa-camii çiçeği deniliyor diye öğretti:o o zamanlar bende çiçeklerle ilgilenmiyordum
ve ismini öyle olduğunu sandım, neden annemim öyle dediğine ve denildiğine gelince, kokusu dedemin kokusuna benziyor:D veya camiye gidenlerin kokusuna:D
daha doğrusu hafif hacı yağı kokusuna benziyor
O da mı hacı yağı gibi kokuyor:( Melissadan sonra ikinci hayal kırıklığı geliyor desenize:o Melissanın ağır kokusu yüzünden bir ara balkonun o bölümüne gidemiyordum, bir de yan bahçeden aynı koku rüzgârla geliyordu, ne yalan söyleyeyim bende mide bulantısı yaptı melissa ama kesinlikle istem dışı. Bu yüzden melissayı bu yaz halama götürmeyi düşünüyorum:D
Zambaklar da bir açsınlar bakalım notunu veririz:cool:
Sayın YeniGine; mis zambak yaprak bile çıkartmadıysa problem büyük olabilir.
Siz biliyorsunuz kokusunu ben Sayın Sûz-i Dilârâ'ya doğru söylemiyormuyum hacı yağı gibi değil:D
O kadar keskin kokusu yok ama andırıyor hafiften...
YeniGine
06-06-2015, 23:10
Sayın telato ben nedense pek çiçek koklamıyorum valla bir kez koklamış olabilirim mis zambakları onu da hatırlayamıyorum... O güzel görüntüleri kötü de kokuyorlarsa değer bence...
:( 3 tane idiler, maalesef bu sene yaprak bile yok şöyle uzaktan baktığım kadarı ile... Şu an aklıma geliyor, acaba aileden birileri mi söküp götürdü soğanlarııı... Belki de olabilir...
557764
Sternbergia Lutea (Göç Göç Çiçeği)
557765
Tigridia Pavonia (Kaplan Çiçeği)
557766
Iris Germaniaca (Kök Süsen)
B e t ü l
07-06-2015, 10:04
Sanırım Calochortus'un nasıl bir çiçek olduğunu hep beraber öğrendik:D
557214
En güzel renkli olanı en sona kaldı:D Ama bu güzel iki günden beri bu şekilde duruyor:(
557215
Yarında istanbulda gök gürültülü sağanak yağış olduğu söyleniyor... Açmasını bekliyoruz ya... Kesin yağmurdan yaprakları dökülür:(
Açmadı mı güzellik?
557311
Dışarıya astığınız fileler güneşi görmese çok iyi olur.. :))
Açmadı mı güzellik?
Yoook:D Beklemedeyim...
Dışarıya astığınız fileler güneşi görmese çok iyi olur.. :))
Sayın Pria; soğanların bulunduğu yer gölge, her sene bahçede tutuyorum, yağmur yağdığında soğanları içeri alıyorum ancak...
Bugün iki farklı yerden kargom geldi... Bahçenin ihtiyaçlarıda hiç bitmiyor:D
557932
Domates klipsi
557933
Damlama boru sabitleme kazığı
Kristalize kar tanelerini andıran çiçeğiyle...
558011
558012
558013
Astilbe (Yalancı KeçiSakalı Çiçeği)
akçabardak
08-06-2015, 21:23
Nekadar hoş bir çiçek bu böyle hayran oldum maşallah.
Kristalize kar tanelerini andıran çiçeğiyle...
558011
558012
558013
Astilbe (Yalancı KeçiSakalı Çiçeği)
Ben de astilbe tohumu aldım. Yeni geldi. Henüz ekmedim. Şipariş ettikten sonra fark ettim soğanlı bitki olduğunu. Herhalde çok zordur tohumdan yetişmesi. Bu rengide güzelmiş. Benim aldığımda bu renk.Kırmızı ve beyazı da güzel.
çiçeksever
09-06-2015, 09:10
557310
557311
:pFazlaysa eksiltebiliriz.
:pFazlaysa eksiltebiliriz.
Özelden cevap yazdım:D
Yağmurlu günlerin ardından...
558191
558193
Yağmur berekettir...
akçabardak
09-06-2015, 20:10
Tek kelimeyle maşallah, bereketi bol olsun.
Laleci_03
09-06-2015, 22:41
Yağmurlu günlerin ardından...
Maşallah, maşallah, maşallah!.. Telato ağabeyim işte azmin zaferi :rolleyes: Başka söze lüzum yok.
Bu arada, diğer arkadaşlara nazar değdirdiğim şüpheleri var, ben de endişe ediyorum kendimden aman dikkat Telato ağabeyim :D gerçi 3 kere maşallah dedim, daha bir şey olmaz her halde olursa da ben karışmam :p
Valla onu bunu bilmem Laleci kardeşim:D şimdi herşey yolunda giderken, sebzelerime birşey olursa...
Bir bakmışsın Bağcılarda arıyorum seni... bulurum... çıkarım karşına:D:D
(adresin var zaten:D)
Laleci_03
09-06-2015, 23:18
:D Aman Laleci, al sana fırsat kaç git İstanbul'dan :D Adres de var evet :D Gelip beni bulsan haklısın ne diyeyim :p
Telato ağabeyim, yok yok bir şey olmaz her halde ya, yani, inşallah, bakalım, kısmet :D Hadi oldu bir şey diyelim, (olmaz inşallah da...) gideriz İsmail Kuzucu ağabeyimin serasına, oohh mis gibi, çözüm tamamdır ;)
Tek kelimeyle maşallah, bereketi bol olsun.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
558342
Tabi ki bütün domateslerim meyvede değil, bu domateslerimi geç bahçe toprağıyla buluşturduğum için henüz çiçekte.
558345
Bu damlama boru hattında kırmızı, siyah ve sarı dolma biberler yer alıyor.
558347
Burada ise uzun italyan patlıcanı, kırmızı afrika patlıcanı ve çizgili patlıcan var.
558494
Hemerocallis-Fulva (Gün Güzeli)
akçabardak
11-06-2015, 13:09
Bahçeniz çok muntazam oldu Sn. telato, yeriniz geniş olunca ne güzel sere serpe aralıklarla göze de hitap ediyor, çok uğraştınız ama şimdi mukafatını alacaksınız hayırlısıyla, ellerinize sağlık.
Bahçeniz çok muntazam oldu Sn. telato, yeriniz geniş olunca ne güzel sere serpe aralıklarla göze de hitap ediyor, çok uğraştınız ama şimdi mukafatını alacaksınız hayırlısıyla, ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Sayın Akçabardak; Yalnız bir şeyi karıştırdınız sanırım;) benim bahçem öyle sere serpe ekilecek kadar büyük değil:D sizin bahçeniz 60m2, benim bahçem 70m2...
Oturma(çardak) alanı ve yürüme alanının dışında ekilen alan bakın kaç m2...?
558691
Sebze ekilen alan 25m2...
558692
Soğanlı çiçekleri ektiğim alan 10m2...
558693
Karpuz, kavun ve bal kabağı ektiğim alan 7m2...
558694
Üçgen bahçem ise 1m2 alan...
akçabardak
11-06-2015, 22:56
Teşekkür ederim Sayın Akçabardak; Yalnız bir şeyi karıştırdınız sanırım;) benim bahçem öyle sere serpe ekilecek kadar büyük değil:D sizin bahçeniz 60m2, benim bahçem 70m2...
Oturma(çardak) alanı ve yürüme alanının dışında ekilen alan bakın kaç m2...?
558691
Sebze ekilen alan 25m2...
558692
Soğanlı çiçekleri ektiğim alan 10m2...
558693
Karpuz, kavun ve bal kabağı ektiğim alan 7m2...
558694
Üçgen bahçem ise 1m2 alan...
Çok haklısınız Sn.telato ama yine de çok şanslısınız :) şöyle sizin tam ortada olan 2 sıra sebzniz bende yok sayalım çünkü tam ortadan 80 cm. eninde beton yol geçiyor arka sokağa çıkmak için :)
Bahçemin sağ tarafında 3 tane ağaç var, bir portakal, bir mandalin, ve bir limon ağacı.
Sol tarafta yine 3 ağaç var bir zeytin, bir mandalin ve bir şeftali ağaçları bulunmaktadır, o yüzden ağaçların altına pek yaklaşamıyorum, sizin sıralarınız daha aralıklı bana göre, o yüzden sere serpe demiştim :D
Belki de fotoğrafta öyle görünüyordur bilemedim aşağı yukarı 3 aşağı 5 yukarı alanlarımız aynı gibi :) sağlık olsun olduğu kadarıyla.
Ah ahh bizim gibi bahçeyle ilgilenen kişilerin şu bahçelerine bakın:( ufacık bahçelerde debelenip duruyoruz. Yapacak birşey yok:( ama...
Ben en azından sık ekip az ürün alacağıma, aralıklı ekip bol ürün almayı hedefliyorum.
Şimdi hiç bahçesi olmayanlar bize ne kızıyorlardır ama:D:D
YeniGine
12-06-2015, 00:12
:) Tam şükredin şükredin, ya ben ne yapayım ne bahçem var, ne balkonum ortalıklarda debelenip duruyordum diyecektim kiii Sayın telato hislerime tercüman olmuşsunuz...
Sevgili akçabardak'a ben de katılıyorum sanki sizin bahçeniz daha ferah ve genişmiş gibi geliyor bana da Sayın telato.
Ama olsun küçük minik en azından ekip dikebileceğiniz kendinize ait bir toprağınız var. Ellerinize, gönlünüze sağlık...
Sanırım düzenli olduğu için öyle gösteriyor;) Ölçüler ortada:o
Sayın YeniGine sizin için ne diyebilirim ki, sadece Allah'tan dilemekten başka...
Allah size bahçelerin en güzelini nasip etsin...
EAkpınar
12-06-2015, 12:59
Sanırım düzenli olduğu için öyle gösteriyor;) Ölçüler ortada:o
Sayın YeniGine sizin için ne diyebilirim ki, sadece Allah'tan dilemekten başka...
Allah size bahçelerin en güzelini nasip etsin...
Bütün bahçesiz topraksız site sakinleri adına kocaman kocaman AMİN diyorum sayın telato
Bütün bahçesiz topraksız site sakinleri adına kocaman kocaman AMİN diyorum sayın telato
Amiiin...
559054
Çileklerim oldu da, bitiyor bile...
559244
559245
Ismene Hymenocallis Festalis-Sulphur Queen (Sarı Örümcek Zambağı)
559244
559245
Maşallah sayın telato çok güzel açmış. İsmenelere bayılıyorum. Ben Almanya'dan getirtmiştim ama soğuklarda kaybettim. Kokusu nasıl acaba?
B e t ü l
15-06-2015, 13:10
559244
559245
Gece gördüm ama yine gece gece zahmet veririm diye soramadım.
Güzelin kokusu var mı? Kaç gün açık kalıyor acaba?
Öteki lila nazlınız hala açmadı mı?
tohumsever
15-06-2015, 14:51
Tebrikler. Maşallah.
Maşallah sayın telato çok güzel açmış. İsmenelere bayılıyorum. Ben Almanya'dan getirtmiştim ama soğuklarda kaybettim. Kokusu nasıl acaba?
Gece gördüm ama yine gece gece zahmet veririm diye soramadım.
Güzelin kokusu var mı? Kaç gün açık kalıyor acaba?
Öteki lila nazlınız hala açmadı mı?
Yüzeysel ekmeyip biraz derince ekince kışı atlatıyor oysa, bende beyazıda var bu sene çok soğuklar olmasına rağmen çıkarmadım,
şimdi yanından yavrusuyla birlikte çıkarak mutlu etti beni...
Kokusu kum zambağının kokusuna benziyor (Ben kokusunu alıyorsam yoğun kokusu vardır:D)
Kokusunu tarif etmek ne kadar zor, bu güzel koku nasıl anlatılır ki, bilemiyorum ama...
Kokladığımda tatlı yeme isteği uyandırıyor bende:D:D
Çiçekleri 5-7 gün açık kalıyor ve soğanın gelişmişliğine göre yeni çiçek veriyor, bendeki 3 adet çiçek vericek.
''Öteki lila nazlınız hala açmadı mı?'' demişsiniz, sanırım Calochortus'tan bahsediyorsunuz.
Yağmurdan korudum, uzun süre aynı şekilde kaldıktan sonra açmadan yapraklarını döktü, bu sene göstermedi çiçeklerini:(
Tebrikler. Maşallah.
Çok teşekkür ederim.
Benim için mutluluk...
559419
Kahvemi yudumlarken:o buradan bahçemi seyretmek...
559420
Bir domatesin kızarması:D veya bir çiçeğin açması yetiyor bana:D Bu kadar basit işte...
B e t ü l
15-06-2015, 21:32
Üzüldüm güzelliği seneye göreceğiz. Havalar o kadar değişken ki bizim bile ruh halimizi bozuyor. O güzeli bu havalar çarpmıştır kesin.
Örümcek zambağınızın hem kokulu hem de uzun süre çiçekli olmasına sevindim.
Koku tarifiniz benim için resmen hayatında hiç fil görmemiş birine fili tarif etmek gibi oldu. :)) Malum bulunduğum yer zaten yeşil özürlü. Umarım bir yerde karşılaşırım bu güzellîkle:))
Saygılar..
B e t ü l
15-06-2015, 21:37
Arkadaşlar hep bahsetti ama gerçekten o moloz yığınından bir cennet köşesi yarattınız. Keyifle sefasını sürmek, afiyetle kahvenizi yudumlamak en büyük hakkınız. Bizleri de bu güzellikleri görme şansı verdiğiniz için teşekkürler.
Afiyet olsun..
Kum zambağıyla arasındaki fark nedir acaba? İlk görünce kum zambağı sandım...;)
Benim için mutluluk...
559419
559420
Bir domatesin kızarması:D veya bir çiçeğin açması yetiyor bana:D Bu kadar basit işte...
Süpersiniz... :)
İsmail Kuzucu
15-06-2015, 22:33
Benim için mutluluk...
559419
559420
Şu köşeyi istemeyen yoktur her halde. :p Keyfiniz bol olsun. :rolleyes:
YeniGine
15-06-2015, 23:41
:) Maşallah maşallah!.. Sayın telato siz o keyfi hakettiniz, daim olsun inşallah...
Şu köşeyi istemeyen yoktur her halde. :p Keyfiniz bol olsun. :rolleyes:
Ben çok isterdim gerçekten. Bu yorgunluğun üstüne harika olurdu.
İyi dilekleriniz için hepinize teker teker teşekkür ederim arkadaşlar :))
Kum zambağıyla arasındaki fark nedir acaba? İlk görünce kum zambağı sandım...;)
Şuan için elimde kum zambağı yok ama yetiştirmiş birisi olarak, soğanın yanlarının kumla kaplanması, soğanın altı yani köklerin toprakla buluşması gerekir, bunun dışında kum zambağı ve örümcek zambağı; amaryllis yetiştirir gibi yetiştirmenin uygun olduğunu söyliyebilirim.
Sarı örümcek zambağı haziran ayında açmasına karşın kum zambağı ağustos-eylül aylarında açıyor.
Sarı örümcek zambağı sarımtırak bir renge sahip ve içinde 5 adet yeşil çizgi hat var oysa kum zambağı sadece beyaz...
559596
559597
İlk mahsul ablamın ellerinde...
Ohh kurtuldum...Hani aylarca toprak elemiştim ya; ordan çıkan taşları garaja atmıştım, anca bugün kamyon tutup onları attırabildim. Hep o taşları kamyona yüklerlerken fotoğraf çekerim
diye bir düşüncem vardı ama taşlardan kurtulmanın sevincindenmidir nedir:D:D kamyona yüklerlerken fotoğraf çekmeyi unuttum:D
559770
559771
Bazılarınıda çuvallamıştım... Ohh artık onlarda yok:D
Daha benim salatalar çiçek bile açmadı:(. Tohumdan yetiştirdim geç kaldı. Çok çalıştınız şimdi sefa sürme vakti:). Yine de bahçe de hiç iş bitmiyor:). Ben hiç doya doya oturduğumu hatırlamıyorum:).
Biz taşları temizlerken , komşumuz müdahale edip,(taşlar derenej yapıyor, toplamanıza gerek yok biz toplamadık) dediler. Biz de ona uyup toplamadık. Hata etmişsiz galiba.
Komşunuz doğru söylemiş sayın Aleydi; taşlar drenaj yapıyor, ben taşlar yerine Ponza-Volkanik tüf(Cüruf) kullanarak, daha çok toprağın hava almasını ve nemli kalmasını sağladım.
Geçen günlerde bir anda o kadar hızlı bir yağmur yağışı oldu ki, her tarafı sel götürdü, ama benim bahçemde hiç su birikintisi-gölcük yoktu...
Daha benim salatalar çiçek bile açmadı:(. Tohumdan yetiştirdim geç kaldı. Çok çalıştınız şimdi sefa sürme vakti:). Yine de bahçe de hiç iş bitmiyor:). Ben hiç doya doya oturduğumu hatırlamıyorum:).
Biz taşları temizlerken , komşumuz müdahale edip,(taşlar derenej yapıyor, toplamanıza gerek yok biz toplamadık) dediler. Biz de ona uyup toplamadık. Hata etmişsiz galiba.
Taşlar drenaj yapar ama taşların toprağın 30-40 cm kadar altında olması lazım. Yani toprak üstündeki taşlar drenaj yapmaz. Sebze ve tarla bitkileri yetiştiriciliği yapacaksanız temizlemek en mantıklısı yok meyve bahçesi kuracaksanız kalabilir. :)
Volkanik tüf'ü alt tarafa tabaka halinde koydum, üst taraftaki toprağıda mil ve ponza-cürüf ile karıştırdım, öyleyse yapıtığım işlem doğrudur değil mi? Sayın h_doğan.
Bir miktar tohumdan büyüttüğüm topraklı biber fidesi elimde kaldı, ekilecek yer yok bende mahallemde alan olur diye böyle birşey yapayım dedim.
560041
Sokak hayvanlarına köpek maması alma düşüncesiyle bu yola çıktım, bakalım satabilecekmiyim, biraz geç kaldım ama:D
Volkanik tüf'ü alt tarafa tabaka halinde koydum, üst taraftaki toprağıda mil ve ponza-cürüf ile karıştırdım, öyleyse yapıtığım işlem doğrudur değil mi? Sayın h_doğan.
Görünürde doğru bir uygulama yapmışsınız. :) Tüf gözeneği fazla olan bir malzeme ayrıca topraktaki suyu çekebilen bir özeliği varmış.
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için; yalnız varmış dediğinize göre sizin birebir kullandığınız bir ürün değil...
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için; yalnız varmış dediğinize göre sizin birebir kullandığınız bir ürün değil...
Evet netten baktım, ben kendim uygulamadım. :)
Sûz-i Dilârâ
18-06-2015, 11:51
Bir miktar tohumdan büyüttüğüm topraklı biber fidesi elimde kaldı, ekilecek yer yok bende mahallemde alan olur diye böyle birşey yapayım dedim.
560041
Sokak hayvanlarına köpek maması alma düşüncesiyle bu yola çıktım, bakalım satabilecekmiyim, biraz geç kaldım ama:D
Düşünce çok güzel, mama verdiğiniz hayvanların su işini de iyi takip etmek gerek mamalar çabuk ve sık susatıyor. Ben daha çok çorbalık tavuk alırdım bazen de kasaplar çarşısından etlerin işe yaramayan kısımlarını ve satılamadığı için ellerinde kalan akciğer, karaciğer vs. gibi etlerden alırdım. Tek öğünlük alır almaz da hemen ulaştırırdım hayvanlara, üç dört gün idare ediyor onları. Aslında daha uzun süre de idare eder de ben kıyamazdım.
Sokak hayvanları için aldığımı söyleyince hem daha çok veriyorlardı hem daha az para alıyorlardı bir de arabaya kadar poşetleri taşımama yardım ediyorlardı.
Bagaja etlerin suyunun akmaması ve bulaşmaması için de sıkı bir koruma (kartonlar, gazeteler):( gerek.
Haftanın üç günü hayvanlara birer öğün sıkı yemek yedirirdim poşet poşet et:( Kalan günleri kendiler hallederdi çöplüklerden. ;) Sevmediğim belediyenin sevdiğim yönü çöpleri her akşam almamasıydı. Böylece hayvanlar da çöpleri didikleyip bulduklarını mideye indirebiliyorlardı. ;) Bazen hizmet etmeyen belediyeler de işe yarıyor. :D
Bizim ilçede hayvan barınağını ormanın içinde o kadar izbe bir yere yapmışlar ki, gitmekte dert, özel araban olmadan gitmek imkansız..
Hayvan barınağının içindeki köpeklerin 20 katı dışarıya ormana bırakılmış köpeklerle dolu..
Ormanda ne yaparlar ne ederler bu köpekler... (Bakın buradan fikir sahibi olabilirsiniz. (http://www.agaclar.net/forum/1356258-post160.htm))
Bu arada bugün için fidelerden elde ettiğim hasılat 7 tl... Allah bereket versin:D
Laleci_03
18-06-2015, 17:10
Bu arada bugün için fidelerden elde ettiğim hasılat 7 tl... Allah bereket versin:D
Ooo Allah bereket versin Telato ağabeyim, hayırlı işler bol kazançlar :D:D Karşı yakada olmasaydın ben de gelir alırdım 3-5 fide, soğan falan :dilli:
Ooo Allah bereket versin Telato ağabeyim, hayırlı işler bol kazançlar :D:D Karşı yakada olmasaydın ben de gelir alırdım 3-5 fide, soğan falan :dilli:
Aaa iyi fikirmiş bu:D ben nasıl düşünemedim...
Laleci_03 kardeş, sen böyle diyerek şimdi herkesi ateşe attığının farkındamısın:D:dilli:
Şimdi ben sokak köpeklerine yardım ederken, heerkesi katmak için herşeyi yaparım:D
Laleci_03
18-06-2015, 17:52
Çok zekiyim değil mi?:D :dilli:
Olsun ben yandıysam herkes de yansın :p
Şaka bir yana neye niyet neye kısmet vallahi Telato ağabeyim. Farkında olmadan da olsa fikir verdim o kadar, bana daha ucuza satarsın değil mi? :D
Sana öğrenci indirimi yapacağım:D:D merak etme:dilli:
Laleci_03
18-06-2015, 18:02
Ooo işte bu Telato ağabeyim süpersin :D
Güler hanımdan gelen yer örtücüler...
560140
Çok ama çok teşekkür ederim Güler hanım:D onlara çok iyi bakacağım...
Kokusu nasıl acaba?
Güzelin kokusu var mı?
Bilir kişilere sordum:D:D Amcamın kızları hep kokulu çiçek yetiştirirler...
Vanilya-Limon kokuyormuş:D
560154
YeniGine
19-06-2015, 00:00
Sayın telato zaten önceki paylaşımlarınızdan da biliyorum sokak hayvanlarına verdiğiniz değeri. Çok iyi düşünmüşsünüz hem ucuz tarife, hem hayvanlara yiyecek. Geç kaldım demişsiniz valla ben geçen gün yana yakıla biber, domates fidesi aradım da bulamadım. Sonra komşulara el açıp domates fiden var mı, biber fiden var mı :) sağolsunlar 3 domates, 5 biber fidesi buldum. (Zaten hele bir vermesinler bakmam valla bahçelerine :D gidecekler tatile kim sulayacak bahçelerini). Gönlünüze sağlık.
Mahalleli benden fide alır ama çiçek soğanı almaz:( sebze fidelerine gösterilen ilgi, çiçek soğanlarına yok...
Laleci_03 ile yazışmamızı okudunuz sanırım, çiçek soğanlarını sitede satma işi kafama yattı:D
Sonuçta sokak köpeklerininde bu işten yarar sağlayacağı birşey yapmalıyım, düşüncesindeyim.
(Ben bu işe biraz kafa yorayım:D)
YeniGine
19-06-2015, 01:41
:) Tamam siz kafa yorun, bizler de inşallah destekleyelim.
Ben de elimde kalan 50 kadar domates fidesini komşulara yalvar yakar zor dağıttım, alın da yabana gitmesin diye.
Sûz-i Dilârâ
19-06-2015, 09:27
Mahalleli benden fide alır ama çiçek soğanı almaz:( sebze fidelerine gösterilen ilgi, çiçek soğanlarına yok...
Laleci_03 ile yazışmamızı okudunuz sanırım, çiçek soğanlarını sitede satma işi kafama yattı:D
Sonuçta sokak köpeklerininde bu işten yarar sağlayacağı birşey yapmalıyım, düşüncesindeyim.
(Ben bu işe biraz kafa yorayım:D)
Satışa çıkarırsanız istediklerimizi çekinmeden yazabiliriz:D Siz kafa yorarken ben de alıcı gözle soğanlılarınıza bakayım. Şu örümcekli zambağınız hoş duruyor, kokuluymuş da:D
Ne güzel işte talepte görüyor:D:D Ama biraz daha bu satış işlerinden bahsedersek site yöneticilerinden uyarı alabilirim, bu yüzden zamanı geldiğinde gerekli başlıkta konuyu açayım:D
Ben de elimde kalan 50 kadar domates fidesini komşulara yalvar yakar zor dağıttım, alın da yabana gitmesin diye.
Çok haklısınız Sayın TCM; en üzücü tarafıda bir miktar fidenin artıp elimizde kalması..
büyük ihtimalle o süs patlıcanın tohumlarıdır, süs patlıcanın bardağını hiç değiştirmeden öylece göndermiştim, uzun bir müddet çimlenmeyen tohumlar daha yeni yeni çimleniyorlar demek ki, o bardağın içinde 15-20 tane tonum olacaktı, bir de biber tohumları da olabilir, onun dışında başka bir şeyler çıkarsa onlar da sürpriz olur.
560846
Yarın belkide çiçeği açıcak ama dayanamadım, hemen size göstermek istedim, 8 adet ve ne olduğunu bilmiyorum, gözüm gibi baktım onlara:D
Sayın Muda'nın gönderdiği tohumlardan çıkarttığım sebze meyveleri...
560940
Karpuz
560941
Kavun
560942
Uzun Kabak
560943
Bal Kabağı
Çok güzel gelişmişler. Bizde halen minik haldeler. Umarım istediğiniz gibi ürün alabilirsiniz. Uzun kabağı askıya alabilirseniz çok daha iyi gelişip düzgün oluyorlar. Yerde o kadar olmuyor kıvrılabiliyorlar. Bir metre civarında bir kabağa hazır olun.
akçabardak
22-06-2015, 17:00
560846
Yarın belkide çiçeği açıcak ama dayanamadım, hemen size göstermek istedim, 8 adet ve ne olduğunu bilmiyorum, gözüm gibi baktım onlara:D
Çiçeğine bakılırsa kırmızı patlıcana benziyor yumurta patlıcanı değil, yalnız o fidelerin saksıları bana çok küçük geldi yapraklar da ufak oysa diğer patlıcanlar gibi büyük yapraklı ve boyları da oldukça uzuyor, o saksılarda kalacaklarsa fazla gelişemezler, en azından 5 ve ya 10 litrelik bir pet su şişesine değiştirseniz daha güzel gelişeceklerdir Sayın telato
Çok güzel gelişmişler. Bizde halen minik haldeler. Umarım istediğiniz gibi ürün alabilirsiniz. Uzun kabağı askıya alabilirseniz çok daha iyi gelişip düzgün oluyorlar. Yerde o kadar olmuyor kıvrılabiliyorlar. Bir metre civarında bir kabağa hazır olun.
Teşekkür ederim Sayın Muda; İnanın ki gün sayıyorum:D bir an önce büyüsünler:D çok merak ediyorum, çokk...
...ne olduğunu bilmiyorum...
Sevgili akçabardak ne olduklarını tanımlama konusunda şüphesiz benden çok daha başarılıdır ama gülmezseniz ben o fideciklerinizi yabani daturalara çok benzettim :)
Evet bence de patlıcanlar daha kalın gövdeye ve daha büyük yaprağa sahip olduklarında çiçek açıyorlar, ben yabancı ot yetiştiriyor olabilirim
ve bunlar belkide bardağın içindeki tohumlardan çıkmamıştır.
YeniGine
22-06-2015, 23:30
:) Ben de daturaya benzettim. Fakat sevgili A-NOMAD'ın da dediği gibi sevgili akçabardak bu konularda başarılı oluyor.
akçabardak
23-06-2015, 11:21
Çok özür dilerim ama benim evimde datura hiç yoktur, hiç te olmadı olamaz da çünkü ben daturayı zehirli olduğu için hiç sevmem.
O fideler eğer ki patlıcan fidesi ise, o saksılarda kalın gövdeli olamazlar, kalın gövdeli olabilmeleri için büyük hacimli saksıya ihtiyaçları vardır.
Yaprakları biraz daturayı andırıyor ama
Datura değil.
561117
Yabani datura ise rüzgar yoluyla dağılıp bana gelmiş olabilrim mi diye düşünmeye başladım, biraz daha lüks ve konforlu yaşamlarına devam etsinler:o
daha sonra bahçemin dışında bir alana ekerim onları...
Üçgen bahçemde ilk açan...
561125
Gladiolus (Kılıç Çiçeği)
Domateslerde son durum...
561570
561571
asmalıtepe
25-06-2015, 06:18
Maaşallah!!..Maaşallah' tan başka bir de ellerinize sağlık denir ancak.
Sayın telato maşallah Allah nazarlardan korusun, domatesler harika görünüyor
Domatesler şahane görünüyor.
happygarden
25-06-2015, 08:12
Maşallah domatesler harika olmuş. İlaçlama vesaire yaptınız mı hiç
çiçeksever
25-06-2015, 15:36
Maşallah domatesler çok güzel olmuş.
Laleci_03
25-06-2015, 15:47
Domateslerde son durum...
Hey maşallah Telato ağabeyim, bir sürü bir sürü maşallah, ellerine, emeklerine sağlık :D Helal olsun vallahi, çok iyi görünüyorlar ;)
İyi bari geçen seferden nazarım değmemiş, demek oluyor ki benim nazarım değmiyor, yok öyle bir şey, aklandım :dilli::D
Abi domatesler çok güzel görünüyor cinsi nedir?
Robin Oskay
25-06-2015, 15:56
Arkadas helal olsun , ne guzel yetistirmissin domatesleri..Bu guzellikte ilk defa goruyorum.Bende soyundum domates yetistireyim diye bayaga ugrasiyorum ama sizinkileri gorunce imrendim gercekten.Bravooo ...Birde ben normal bir domates cikacak diye paralaniyorum , biber gibi bir cinsle karsilastim ve biraz da sasirdim tabi..Neyse sonradan anladimki bu degisik bir cins domatesmis , lakin sizinkileri gorunce imrendim gercekten.
happygarden
25-06-2015, 16:33
sn Robin domatesler çok ilginçmiş biber gibi :) olgunlaşınca nasıl olacaklar bakalım, belkide domates olduğunu hatırlayıp aslına dönecektir :D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.