PDA

View Full Version : aleydi / Bahçe

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8

aleydi
16-10-2014, 22:32
Bahçenin bulunduğu şehir :Eskişehir /karabayır

Bahçenin büyüklüğü :600 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :şehre göre 5_6 derece soğuk olabiliyor .yazın bol güneşli

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :7a

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :konut

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :arsa olarak satın aldık .hiçbirşey ekili değildi .önce evimizi yaptık sonra bahçe düzenlemesi.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 2 yıl

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : tamamen kendi seçimlerimizle oluştu .

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel ) eşim çalıştığı için pek vakti olamıyor ,ben ilgileniyorum ..

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?sebzelik mevcut , süs bitkileri ,ağaçlar

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : kaya bahçesi ve süs havuzu yapmayı çok istiyorum

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :
ıhlamur
iğde
ceviz
dut
armut
elma
vişne
kayısı
armut
can erik
japon eriği
nektarin
asmalar
böğürtlen
mavi ladin

SEBZE :
domates
biber
salata
kabak
bal kabağı
kavun
çilek
pembe domates
çeri domates
altın çilek

SÜS BİTKİSİ :
sardunya
sakız sardunya
gül
saksı gülleri
gladyatör
lale
sümbül
begonya
sarmaşık güller
sarmaşık
yıldız çiçeği
akşam sefaları
top kadife

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : en sevdiğim sardunyalar

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : evet sardunya çoğaltıyorum ,sebzeleri tohumdan çoğaltıyorum ,gül çelik yoluyla çoğaltmaya başladım ..

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : kuyu suyu kullanıyoruz

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : damlama sulama ,otomatik yağmurlama yaparak su tasarufu sağlıyoruz ..

Toprak özellikleri : taşlı ,kireçli

Kompost yapıyor musunuz? :

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : asmaları ve gülleri çok yol ve duvar kenarına ekmekle hata yapmışız .çok büyüyceklerini hesaba katmadık ..

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : genellikle mücadele yöntemlerini bu sitedeki formlardan çok şey öğrendim ,emeği geçen ve katkı sağlayan herkese çok tşkediyorum ..

Bahçeniz organik mi? : doğal gübre dışında gübre kullanmıyoruz ,domates ,biber ve salatalığı tohumdan üretmeye çalışıyorum ..

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : koyun gübresi

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : bu sene yeşil bit ve salganyoz çok fazla vardı .. özellikle güllerime ok zarar verdiler ..hergün elle tek tek temizleyerek ve sizin önerdiğiniz arap sabunlu karışımla , bir fireyle atlattım

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :bitkiler için damlama ,çim alanı otomatik yağmurlama sulama

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : açık alan fakat Eskişehir in kışları çok sert iklimi var

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : iyi ki bahçeli bir evde yaşıyoruz
Tetanoz aşısı oldunuz mu? : malesef hayır

akçabardak
25-10-2014, 23:17
Sevgili aleydi aramıza hoş geldiniz, bahçe sayfanız hayırlı olsun. Yeni bitkilerinizle süslenecek bahçenizin fotoğraflarının devamını dilerim.
Her şey gönlünüzce olsun.

aleydi
26-10-2014, 00:09
Çok teşekkürederim güzel temennileriniz için Akçabardak . en kısa sürede yeni fotoğraflar ekliycem ..

Maude
26-10-2014, 13:58
Hoşgeldin Aleydi. Sayfan hayırlı olsun. Devamı bekliyoruz.

sonkez
26-10-2014, 14:40
Bahçe sayfanız hayırlı ve bol çicekli olsun..Hoşgeldiniz....

aleydi
26-10-2014, 22:50
Maude ve Sonkez tşkederim.BU güzel sitede olmaktan bende çok mutluyum .çiçekleri çok seviyorum fakat , Eskişehir iklim koşulları , ne yazıkki kışları sert geçtiği için , soğuğa dayanıksız türleri yetiştiremiyorum .Yeni resimleri ekliyorum .Önerileriniz olursada sevinirim .

aleydi
26-10-2014, 23:50
http://i.hizliresim.com/B9nmBp.jpghttp://i.hizliresim.com/B9nmBp.jpg

Pembe dometeslerim .Komşum fide olarak hediye etmişti .Sonraki yıl tohumlardan kendim fide yetiştirdim .Bu sene olgunlaşma döneminde ilgilenip sırıklara saramadım ,çoğu yerde çürüdü . O yüzden ne yazık ki tohum takas etkiliğine bu tohumdan gönderemiyorum .İnşallah gelecek yıl gönderebilirim . İri ve lezzetli bir tür .

aleydi
26-10-2014, 23:56
http://i.hizliresim.com/dqrzyp.jpg

Kuş evi .

aleydi
27-10-2014, 00:06
http://i.hizliresim.com/Y5y21A.jpg

http://i.hizliresim.com/q20q2V.jpg

yukarda verandada yeni satınalınmış halleri , bir yılda bu kadar büyüyceklerini düşünmemiştim .:p

aleydi
27-10-2014, 00:12
http://i.hizliresim.com/Odb2k3.jpg

http://i.hizliresim.com/voGzgO.jpg

aleydi
27-10-2014, 00:17
http://i.hizliresim.com/VyOpLV.jpg

http://i.hizliresim.com/EELl6n.jpg

Bu da benim kuzum .Evimizin neşesi ..

münevver48
27-10-2014, 07:44
sevgili aleydi,bahçe sayfanız hayırlı olsun.bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel.ellerinize sağlık. ayrıca minik yavrucakta çok sevimli adı ne bu yaramazın herşey gönlünüze göre olsun.sevgiler.

murvettuncer
27-10-2014, 08:35
Bahçeniz çok güzel burda hep iyi ve mutlu günleriniz olsun...

aleydi
27-10-2014, 16:22
Teşekkürederim sevgili Münevver48 ,sevgili murvettuncer .Sizin gibi gönlü güzel ve doğa dostu insanların olduğu bu sitede olmak beni çok mutlu ediyor . Bu yaramazın ismini Oğlum Last koydu biraz söylemesi zor .Ben onu oğlum diye çağırıyorum genelde .

aleydi
28-10-2014, 21:00
malesef donlar başladığı için ,bu güzellikler eve taşındı

aleydi
28-10-2014, 21:04
http://i.hizliresim.com/1nbA1N.jpg

Bir kökten iki farklı türde minyatür gül

aleydi
28-10-2014, 21:11
http://i.hizliresim.com/OdbjJA.jpg

sardunyalara bayılıyorum .pek çoğu eş dosttan ya da evdeki sardunyalardan çelik alıp çok kolay çoğaltılabiliyor . bunun çeliğini ablamdan almıştım .çok hızlı bir şekilde büyüdü .

YeniGine
28-10-2014, 23:18
Sevgili aleydi, merhaba. Bahçe sayfanız hayrlı, bol çiçekli olsun inşallah.
Bahçeniz çok güzel maşallah gönlünüze göre olsun. Sevimli kuzunuz Last'a bayıldım maşallah çok tatlı.

Sayer
28-10-2014, 23:34
Sayın, aleydi ben de bir sardunya sevdalısıyım, (özellikle sakız sardunya) sizinkilerin renklerine bayıldım ,çiçekleri bol olsun.

aleydi
29-10-2014, 17:52
Sevgili aleydi, merhaba. Bahçe sayfanız hayrlı, bol çiçekli olsun inşallah.
Bahçeniz çok güzel maşallah gönlünüze göre olsun. Sevimli kuzunuz Last'a bayıldım maşallah çok tatlı.

Çok teşekkürederim iyi dileklerinizz için .last ın bize ilk geldiğindeki hali o resimler .yaklaşık 2.5 aydır bizde kocaman oldu . yeni resimlerini yakında eklerim .

aleydi
29-10-2014, 17:56
Sayın, aleydi ben de bir sardunya sevdalısıyım, (özellikle sakız sardunya) sizinkilerin renklerine bayıldım ,çiçekleri bol olsun.

Teşşekürederim Sayın Sayer . .Bazıları gül gibi katmerli oluyor sakız sardunyaların .Bende öyle pembe açan bir tane var .Açtıklarında diğerlerinide ekliycem .

sevoş
29-10-2014, 19:01
sevgili aleydi bahçen ve evin çok hoş.allah mutlu mesut yaşamak nasip etsin.

aleydi
29-10-2014, 20:31
sevgili aleydi bahçen ve evin çok hoş.allah mutlu mesut yaşamak nasip etsin.

Amin sevgili Sevoş ,çok teşekkürederim . iyi ki bu siteye üye olmuşum .bu iyi dilekleriniz beni çok mutlu ediyor .

aleydi
30-10-2014, 06:39
Lale ve sümbüller .aslında daha çok lale var bahçede ama geçen sene resimlerini çekmedim .baharı dört gözle bekliyorum açmaları için

http://i.hizliresim.com/B9QypQ.jpg

aleydi
30-10-2014, 06:53
Bu yıl sebze bahçesi çok verimli oldu .topla topla bitmedi maşallah .çoğu eş dosta dağıltı .;)

http://i.hizliresim.com/dqd7Y7.jpg

aleydi
30-10-2014, 06:57
Evimizin minik misafirleri

http://i.hizliresim.com/AYMy9z.jpg

aleydi
30-10-2014, 07:13
En bi sevdiğim ,mor sakızım .Bu yaz saksılı olarak almıştım .Çok gelişti ,bende ondan çelikler alıp çoğaltım .bu da onlardan biri

http://i.hizliresim.com/PEWO87.jpg

aleydi
19-01-2015, 22:31
Kışın en güzel tarafı bu galiba , lapa lapa yağan kar .Yıllar var ki bu kadar yoğun yağmamıştı .İlk gün 45 cm ölçtük günlerce üzerine yağdı ve 70 cm geçti .

533862

533861

aleydi
19-01-2015, 22:39
Bu görüntüler sıcak iklimde yaşayanlar arkadaşlar için :)

533863

533864

533865

akçabardak
19-01-2015, 23:37
Çok güzel bir kış manzarası, bu duyguyu bize yaşattığınız için çok teşekkürler, özlemişim böyle manzaraları.

münevver48
20-01-2015, 07:48
sevgili aleydi, bu görüntüleri yıllar öncesi eşimin doğuda görevini yaparken daha fazlasını yaşamıştık. ilk kar yağdığı gün pencerenin önünde saatlerce izlemiştim.şimdi artık sadece fotoğraflarda bu güzel görüntüleri görüyor anıları yaşıyorum.ellerinize gönlünüze sağlık.sevgiler.

aleydi
20-01-2015, 15:52
Çok güzel bir kış manzarası, bu duyguyu bize yaşattığınız için çok teşekkürler, özlemişim böyle manzaraları.

Sevgili akçabardak sayfamı açtığımdan beri beni yalnız bırakmıyorsunuz , asıl ben teşekkürederim .En çok sizin ve sevgili münevver48 için bu fotograflar.İmkanınız olurda Eskişehire gelmek isterseniz . Bu manzaranın keyfini beraber yaşayabiliriz .Sizi öyle yakın görüyorum kendime , sevgilerrrr ....

aleydi
20-01-2015, 16:14
sevgili aleydi, bu görüntüleri yıllar öncesi eşimin doğuda görevini yaparken daha fazlasını yaşamıştık. ilk kar yağdığı gün pencerenin önünde saatlerce izlemiştim.şimdi artık sadece fotoğraflarda bu güzel görüntüleri görüyor anıları yaşıyorum.ellerinize gönlünüze sağlık.sevgiler.

Sevgili Münevver48 ,sevgili Akçabardağa yaptığım teklif sizin içinde geçerli .İmkanınız olursa ,yolunuz Eskişehir 'e düşerse ,buyurun gelin .Sizin gibi dostları evimde ağırlamaktan mutluluk duyarım . Bu güzel kar manzarasının keyfini ,sıcacık sohbetlenizle , birlikte çıkarırız ,sevgilerrr...

asmalıtepe
20-01-2015, 21:44
Sevgili Aleydi bahçe sayfanız çok güzel. Tek tek dolaştım elleriniz dert görmesin.

Hayırlı ve bol çiçekli olsun.

aleydi
20-01-2015, 22:33
Teşşekürederim sevgili Asmalıtepe ,beğenileriniz beni çok mutlu ediyor .Çok seviyorum çiçekleri .Umarım baharda hepimizin bahçeleri bol çiçekli olsun .

aleydi
21-01-2015, 22:07
Geçen yazdan kalan görüntüler

534085

534086

534089

YeniGine
21-01-2015, 23:32
Sevgili aleydi valla bu görüntüleri özledik, ama inşallah şubat, mart. Mart sonu nasipse başlarız inşallah yeniden ekmeye, dikmeye.

aleydi
22-01-2015, 00:09
Hemde nasıl sevgili YeniGine tohumları ekmek için çok sabırsızlanıyorum . Onların büyüdüğünü görmek, çiçeklerin açması herşeyi herşeyi çok özledim . Dört gözle baharın gelmesini bekliyorum .

glcn06
22-01-2015, 12:37
resimler çok güzel. sayfanızda hayırlı olsun. güzel paylaşımlar diliyorum. bu sene ankarada da çok kar yağdı. çocukluğumdan beri bu kadar çok kar görmemiştim. işe gitmek zor olsada kar çok keyifli.:dilli:

aleydi
22-01-2015, 14:37
Ben oğlum olunca işi bırakmıştım ,yıllar oldu çalışmıyorum .Benim için çok problem olmadı ama eşimde sizin gibi mühendis sabah çok erken gitmesi gerekiyor ,2_3 gün işe gidemedi .Yollar kapandı ,oğlumun servisi gelemedi .markete gidemedik ekmeği bile evde yaptık :).Dediğiniz gibi yıllar önce yağmıştı böyle ,özlemişiz .Herşeye rağmen bu beyaz örtünün yağış anı insana çok büyük mutluluk veriyor .İyi temennileriniz için teşekkürederim ,sevgiler ..

aleydi
22-01-2015, 17:46
Birazda evden ,menekşeler

534161

534162

534163

akçabardak
22-01-2015, 19:58
Menekşeleriniz çok güzeller hele en sondakine bayıldım, menekşeleri ben de çok seviyorum seneler önce ben de yetiştirmiştim.
Emekliye ayrıldıktan sonra şimdiki bulunduğumuz eve taşımıştım ama hepsini teker teker kaybettim ne yazık ki, sevmediler bu evi, onlar için uygun ortam olmadığı için yaşatamadım ve bir daha da denemedim. Güle güle iyi günlerde sağlıkla büyütün menekşelerinizi. Sevgiler

aleydi
22-01-2015, 20:57
Sevgili akçabardak sizin güzel çiçeklerinizin yanında lafı bile olmaz ,beğendiğiniz için çok mutlu oldum , teşekkürederim sevgiler

aleydi
22-01-2015, 23:44
En sevdiğim güllerimden ,renkler .

534207

534208

aleydi
23-01-2015, 08:00
Genel görünüş

534221

aleydi
23-01-2015, 08:04
Bu sene yaşatamadıklarım . eve aldım ama hepsini kaybettim nemden .

534222

534223

534224

534225

aleydi
24-01-2015, 11:50
Çilekler bu sene ya tamamen sökülecek ,**** yerleri değişecek .Toplamda 1 kg bile çilek alamadım . Gerçi lezzeti çok güzel tadımlık da olsa .Çok ürün alabilmek için bayağı büyük bir alan istiyor .Yerini değiştirip başka bir yere alırsam çimleri kaldırmam gerekecek . Kararsız kaldım bu konuda .

534385

aleydi
25-01-2015, 22:47
Yağmurla gelen güzellik

534550

İsmail Kuzucu
25-01-2015, 22:55
Sayın aleydi bahçe sayfanız hayırlı olsun. Her eve bir Last lazım, neşe kaynağı oluyorlar. :)

aleydi
25-01-2015, 23:12
Bunların renkleri kokusu muhteşem

534551

534552

534553

534554

534555

aleydi
25-01-2015, 23:21
Sayın aleydi bahçe sayfanız hayırlı olsun. Her eve bir Last lazım, neşe kaynağı oluyorlar. :)

Çok tşkederim sn İsmail kuzucu . Ne yazıkki 21 aralıkta oğlumu kaybettik ,can dostumuz canımız melek olup gitti .

Last 6 aylık rottweiler . canım ,kuzum ,oğlum . perşembe günü kahvaltısını yemedi . oburisk diyoruz biz ona , öyle iştahlı ki mamayı kabına koymaya dayanamazdı , bir çırpıda hepsini silip süpürürdü . Bir kere daha böyle yememişti ,o yüzden şüphelenmedik . Akşam yine yedi yemeğini .Ablamın kızı Lola 5 aylık oda rot . hasta dedi ablam . Cuma günü veterinere götürdük ikisini . Lolanın durumu ağır hiç kıpırdamıyor . hemen damar yolu açıldı .serum antibiyotik ,vitaminler ,ağrı kesicİ , mide bulantısı iğnesi .Bizde başlayalım dedik . İkisi aynı anda hastalanınca bulaşıcı olacağını düşündüm ben .
Lastın durumu iyiydi veterinerde . yolda gelirken kustu . İlaçlar fazla geldi diye düşündük . Su içse kusmaya başladı . Mamasını yemedi , pirinç haşladık ,kıyma kavurduk üstüne ,obirisk hiç ilgilenmedi bile .ertesi gün ctesi yine serum verildi ,iğneler yapıldı .eve dönerken last ishal gibi kiremit renginde yaptı dışkısını .
Veteriner teşhis koyamadı , pazar günü ara verelim tedaviye dedi . Ama hastalık ilerliyor .internette okuduklarımdan kanlı ishal olabileceğini düşündüm . kesinlikle tedaviye ara verilmemeli yazıyordu . Pazar günü başka veteriner bulup gittik . O hemen kanlı ishal teşhisini koydu .
Lola komaya girmiş dedi ,serum bağladı yine aynı tedavi yöntemi ,yoğun bakıma aldılar . Last gayet iyi görünüyor . Serum bağlayalım eve götürün dedi . Kulubesi bahçede ,eve yatırdık . 6 saat sürdü serumu . hep başındayız okşuyoruz sürekli .öylece yattı saatlerce , sonra kustu , ishali devam ediyor .
bodruma yatırdık gece , battaniyelerle örttük ateşi yoktu .
Sabah 7 kalktık ,kanlar içinde yatıyordu . ishali tamamen kandı . 9 da açıyormuş veteriner .Gittiğimizde lolayı kaybettiğimizi öğrendik .Cimcimemiz melek olmuştu .
Veteriner böyle kanamalı olup 5 gün yaşayanlar oluyor ,bu geceyi atlatalım iyileşir dedi . serum takıldı ,iğneler yoğun bakıma aldılar . saat 12 zor ettim aradım durumu iyi dediler . koca patilim , koca adam . Lola 5 aylık 15 kilo Last 30 kiloydu . Öyle güçlü ki atlatır dedik .
Dayanamadım saat 1 de yanına gittim .yoğun bakıma almıyorlar ,sonra aldılar.Altını bağlamışlar ,her yer kan içinde ,hızlı hızlı nefes alıp veriyordu . kalbi deli gibi çarpıyor . last diye seslendim ,hiç kıpırdamıyor . bağırdım Last last kafasını çevirip baktı oğlum .yanına girdim kafes gibi kapalı . Açtım , okşadım . O kadar kötü ki durumu , o durumda bile kafasını kaldırıp yüzüme bakıyor ,yardım et der gibi .başka yere alın ,yanında kalıyım dedim ,çok kötü kokuyor dediler,alamayız .kanlı ishalin bir belirtiside dışkının çok kötü kokması .Akşam gelin serumunu takıp eve gönderelim ,siz ayrı kalamıycaksınız dedi veteriner .
Akşam olmadı bir türlü . Arayamadım korkudan öldü derlerse diye .Gittik .Tarifsiz bir acı bu . allah oğluma uzun ömür versin .daha büyük acılar yaşatmasın , ama bu da evlat acısı .2 gündür ağlıyorum . Sabah camı açıp last diye bağırırdım kulübesinden kafasını çıkarıp bakardı . ayaklarını uzatıp esner ,gerinir . kuyruğunu sallardı . her hareketi gözümün önünde . O kadar cüsseli güçlü , ama ağır başlı ,masum ,utangaç .Nasıl atlatıcam bu durumu bilmiyorum . İçim yanıyor .Bu acıyı yaşayan herkese sabır diliyorum .
Veteriner hiç böyle bir vaka görmedim ,çok ağır bir virüsmüş dedi . 4 gün dayanabildi kuzum .Lolayla yan yana gömdük .Koyun koyuna yatıyorlar . Tek tesellim bu yanında arkadaşı var yalnız gitmedi . Sabah babasına kalk dedim kalk . Last açıkmıştır mamasını koy ,suyuna bak var mı .
Bir ricam olucak sizlerden . Lütfen hayvan aldığınızda ,onla ilgili herşeyi öğrenin .Veteriner 2 tane karma aşı yapmış .defalarca sorduk başka aşısı var mı yapılcak diye yok dedi . diğer ırklar için 2 kere yeterli oluyormuş . rot ve dobermanlar için 3 kere hatta 6 aylık ken bir kere daha 4 kere yapılması gerekiyormuş .6 aylıktı kuzum bir hafta önce 4 . aşısı yapılsa ,belki yaşıycaktı . veteriner seçiminizi iyi yapın . Bu kaybın telafisi olmuyor .

Cymbelina
25-01-2015, 23:46
Sn aleydi, okuyunca çok üzüldüm:(( Yavru halinin resmi ne tatlıydı öyle. Şu an ne diyeceğimi bilemedim. Üzülmeyin desem neye yarar?

Bahçe sayfanız hayırlı olsun deyip bahçenizle alakalı birşeyler yazacaktım ama başka zamana kalsın. Sonra tekrar uğrarım.

YeniGine
25-01-2015, 23:47
:( Sevgili aleydi yorumunuzu okumaya başladığımda inşallah Last'tan bahsetmez diye geçti aklımdan. :( Çok üzüldüm.

münevver48
26-01-2015, 08:31
sevgili aleydi, last'ıkaybetmenize çok üzüldüm. senin acını bizde tarçınımızı 1,5 yıl önce kaybedince yaşadık.inanın evden yavru bir köpek değil bir insan ölmüş gibi canımız yandı.günlerce onun şımarıkları gözümüzüm önünden gitmedı.en zoru kendi üzüntümüz bir yana oğlumu avutmak için dökmediğim diller kalmadı.anne niye öldü benim köpeğim dedikçe acım ikiye katlandı. kimsenin yaşamasını istemem doğrusu böyle bir acıyı. dediğiniz gibi insan önce besleyeceği hayvan için iyice bilgi sahibi olması araştırması gerekiyor.

aleydi
26-01-2015, 09:50
Sn aleydi, okuyunca çok üzüldüm:(( Yavru halinin resmi ne tatlıydı öyle. Şu an ne diyeceğimi bilemedim. Üzülmeyin desem neye yarar?

Bahçe sayfanız hayırlı olsun deyip bahçenizle alakalı birşeyler yazacaktım ama başka zamana kalsın. Sonra tekrar uğrarım.

Hoşgeldiniz bahçeme cymbelina ,çok mutlu olurum sizi bahçemde görmekten .Ne yazık ki böyle bir acı yaşadık .Hala içim yanıyor . Teşekkürederim güzel dilekleriniz için . Tekrar görüşmek üzere sevgiyle kalın .

aleydi
26-01-2015, 10:13
:( Sevgili aleydi yorumunuzu okumaya başladığımda inşallah Last'tan bahsetmez diye geçti aklımdan. :( Çok üzüldüm.

Sizinde can dostlarını ne çok sevdiğinizi biliyorum sevgili YeniGine . Last bizi çok üzdü .En çokta onun derdine derman olamamak . Gözlerimizin önünde eriyip gitmesi bizi perişan etti .Çok yakınınızı kaybetmiş gibi acıtıyor canınızı .Yokluğu bir başka acı .Onunla hayal ettiğimiz ne çok şey vardı .İlk kar yağdığında napacağını merak ediyorduk.Bahar geldiğinde çimlerde yuvarlanmayı . Ne çok şey yarım kaldı .O fotoğraflar bebek halleri ,ama biz aldığımızda daha küçüktü .Bahçeye koymaya içimiz elvermedi ,Balkonda kaldı günlerce .Bebek gibi üç gün ağladı ,kaç kere kalkıp baktık .Çocuğunuz gibi oluyor .Markete gidince eşimle Last'a kemik alalım ,bisküvi alalım . Kulübesinin üstünü kapattıp ona yer yaptık . Kar yağınca dışarı çıkabilsin , bahçesi olsun diye . Kar o öldükten bir hafta sonra yağdı . kulübede üşür mü diye düşünüyorduk .kulübesine yalatım mı yapsak diye .O da evinizin bir ferdi oluyor .Günlerce ağladım ,ama ölümün çaresi yokmuş .Tek tessellim onun melek olması

aleydi
26-01-2015, 10:41
sevgili aleydi, last'ıkaybetmenize çok üzüldüm. senin acını bizde tarçınımızı 1,5 yıl önce kaybedince yaşadık.inanın evden yavru bir köpek değil bir insan ölmüş gibi canımız yandı.günlerce onun şımarıkları gözümüzüm önünden gitmedı.en zoru kendi üzüntümüz bir yana oğlumu avutmak için dökmediğim diller kalmadı.anne niye öldü benim köpeğim dedikçe acım ikiye katlandı. kimsenin yaşamasını istemem doğrusu böyle bir acıyı. dediğiniz gibi insan önce besleyeceği hayvan için iyice bilgi sahibi olması araştırması gerekiyor.

Desteğiniz için çok teşekkürederim sevgili Münevver48 .Benim oğlumda 16 yaşında . Arkadaşı ona yavru golden hediye etmişti . O zaman apartmanda oturuyorduk ,büyüyünce bakamadık .Ablamın evi de bahçeli onlara verdik .Onu çaldılar . Bu ikinci kaybımız oldu . Andaç üzüntüsünü içinde yaşadı .Benden daha büyük hayal kırıklığı ve acı yaşadığını biliyorum.Geçen gün sokağa bırakmışlar bir rottweiler ,birde beyaz bir köpek o da ev köpeği .Çok kar yağdı yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Oğlum alalım bakalım dedim .Hiç olmazsa yaza kadar kapalı alan var. Gerçi alışacağımızı bırakamayacağımızı biliyorum . Last'ta böyle isterdi dedim .ama ikna edemedim . O hala kabullenemiyor ,tekrar canının yanmasından korkuyor .Ben hep ; ömürleri kısa yaşlanınca , ölünce çok üzülürüm diye düşünüyordum .Böyle erken kaybedeceğimizi hiç düşünmemiştim .

Evet o yazıyı hem Last'ın anısına ,hemde can dostu olan veya sahiplenmek isteyenlere hitaben yazdım. Ki bizim düştüğümüz hataya düşmesinler . Veteriner seçimi çok önemli .Bunun yanında onlarla ilgili her şeyi araştırmak gerekiyor . Aşıları ,bakımı ,neleri yemiyecekleri . Yoksa sonuçları çok acı oluyor . Bizim yaşadığımızı kimse yaşamasın .Sizin kaybınız içinde çok üzüldüm . Sevgiyle kalın .

glcn06
26-01-2015, 11:21
sevgili aleydi gerçekten çok üzüldüm. ne söyleyeceğimi bilemiyorum.

loveforlife
26-01-2015, 12:59
Sevgili aleydi...

Bir canın aileden biri haline gelmesi ve sonra onu kaybetmek öyle zor ve acı ki... Sizi çok çok iyi anlayabiliyorum. Bizler kaybettiğimiz çiçek olduğunda bile yüreği sızlayan insanlarız üstelik. Ama yaranızı sarmanın en iyi yolu yeni bir can... Ama barınaktan ya da gerçekten bakıma ihtiyacı olan başka bir canda arayın teselliyi, Last'ı hiç unutmayacaksınız ama yaranızı o can saracak...

Sevgiler, selamlar...

aleydi
26-01-2015, 13:16
sevgili aleydi gerçekten çok üzüldüm. ne söyleyeceğimi bilemiyorum.

Sevgili Glcn06 çok teşekkürederim acımı paylaştığın için .

aleydi
26-01-2015, 13:54
Sevgili aleydi...

Bir canın aileden biri haline gelmesi ve sonra onu kaybetmek öyle zor ve acı ki... Sizi çok çok iyi anlayabiliyorum. Bizler kaybettiğimiz çiçek olduğunda bile yüreği sızlayan insanlarız üstelik. Ama yaranızı sarmanın en iyi yolu yeni bir can... Ama barınaktan ya da gerçekten bakıma ihtiyacı olan başka bir canda arayın teselliyi, Last'ı hiç unutmayacaksınız ama yaranızı o can saracak...

Sevgiler, selamlar...

Teşekkürederim sevgili Loveforlife .Lastın yerini hiçbirşeyin tutması mümkün değil tabi . Çünkü hayvanlarında karakterleri oluyor . Aşı için veterinere götürdüğümüzde .Çarşıda işimiz vardı. Biraz dolaşalım dedik . Last hiçbir eğitim almamasına rağmen arabaya bizle binip indi . Yolda bizimle büyük bir insan gibi dolaştı .Ben mağazalara girdiğimde ,dışarda oturup bekledi dakikalarca .Her zaman çıktığı verandaya , mangal yaptığımızda ,oturup aşağıda bekliyordu .Sadece kemik vermeye kıyamıyorduk .köfte veriyordum ,tavuk ,ettende vermeyim artık diyordum . Eşim ondanda ver onunda hakkı diye söyleniyordu .

Oğluma barınaktan yen bir dost alalım dediğimde , (sırf onu avutma için ,bende öneriyorum ama emin olamıyorum .acımız daha taze ,belki o alalım dese onun mutluluğu için bende istiycem) .Last gibi iyi huylu olucak mı diyor . O kadar güçlü iri bir canlının ,bir o kadar mülayim ,insan canlısı ,akıllı olması .Onun yeri çok farklı .Bir yandan da bir sürü bakıma ihtiyacı olan canlı var ,öyle de düşünüyorum .Biraz daha zamana ihtiyacımız var galiba . sevgilerr

münevver48
26-01-2015, 14:55
sevgili aleydi bu kadar tesadüf olamaz bizimde ilk köpeğimiz bobyi çaldılar aylarca sokakta aradık bir izine rastlarsak diye ama giden gelmiyor.oğlum o zaman 14 yaşlarındaydı.şimdi 21 yaşında ve köpek almayı çok istiyor.biz sadece tekrar böyle bir acıyı yaşamaktan korktuğumuz için istemiyoruz.hele boby çok akıllı bir köpekti. üç aylık olmasına rağmen kapıyı kuyruğu açtırana kadar tıklatmasını unutamıyoruz.

aleydi
26-01-2015, 16:26
Kaybolması da çok kötü sürekli bir yerlerden çıkıp gelecek mi diye bakıyor insan. Yolda kaç kere ona benzetip arabayla peşinden sokak sokak dolaştığımız oldu . Nerde nasıl yaşıyor diye sürekli merak ediyor insan .Hele ölüm bir daha hiç görmüycek olmak , insan korkuyor aynı acıyı yaşamaya . canınızdan can gidiyor .tabi diğer canlarıda düşünmek lazım . Bizim burlarda kış baya sert geçiyor .yiyecek bulmakta bile zorlanıyorlar . Barığına gidince hepsi kuyruğunu sallayıp koşup geliyor . Hepsinin istediği koşulsuzca sevgi ,karşılıksız .Zor bir karar tabi kendinizi hazır hissettiğinizde olabilcek. sevgiler

aleydi
26-01-2015, 16:28
sevgili aleydi bu kadar tesadüf olamaz bizimde ilk köpeğimiz bobyi çaldılar aylarca sokakta aradık bir izine rastlarsak diye ama giden gelmiyor.oğlum o zaman 14 yaşlarındaydı.şimdi 21 yaşında ve köpek almayı çok istiyor.biz sadece tekrar böyle bir acıyı yaşamaktan korktuğumuz için istemiyoruz.hele boby çok akıllı bir köpekti. üç aylık olmasına rağmen kapıyı kuyruğu açtırana kadar tıklatmasını unutamıyoruz.

Kaybolması da çok kötü sürekli bir yerlerden çıkıp gelecek mi diye bakıyor insan. Yolda kaç kere ona benzetip arabayla peşinden sokak sokak dolaştığımız oldu . Nerde nasıl yaşıyor diye sürekli merak ediyor insan .Hele ölüm bir daha hiç görmüycek olmak , insan korkuyor aynı acıyı yaşamaya . canınızdan can gidiyor .tabi diğer canlarıda düşünmek lazım . Bizim burlarda kış baya sert geçiyor .yiyecek bulmakta bile zorlanıyorlar . Barığına gidince hepsi kuyruğunu sallayıp koşup geliyor . Hepsinin istediği koşulsuzca sevgi ,karşılıksız .Zor bir karar tabi kendinizi hazır hissettiğinizde olabilcek. sevgiler

asmalıtepe
26-01-2015, 17:28
Sayın Aleydi; Ağlattınız beni..Yaşadıklarınız o kadar tanıdık ki bana, beni alıp dört yıl önceye o günlere götürdünüz ve çoktanberi unuttuğum o acıyı hissettim yüreğimde.

Allahım evlatlarımızı, sevdiklerimizi korusun. Onların acısını yaşatmasın, Kardeş acısını da tattım, Allahım beterinden korusun tabii ki.

Ama canım bunlar da aileden oluyorlar. Ve acıtıyorlar..Ne diyeyim bilemiyorum.

Bahçeniz, eviniz müsaitse yerine yenisini koyun hemen çünki onlar da ihtiyacımız bizim. Moral ve psikolojimize çok olumlu etkileri var. Sizler sağolun.

aleydi
26-01-2015, 18:24
Sayın Aleydi; Ağlattınız beni..Yaşadıklarınız o kadar tanıdık ki bana, beni alıp dört yıl önceye o günlere götürdünüz ve çoktanberi unuttuğum o acıyı hissettim yüreğimde.

Allahım evlatlarımızı, sevdiklerimizi korusun. Onların acısını yaşatmasın, Kardeş acısını da tattım, Allahım beterinden korusun tabii ki.

Ama canım bunlar da aileden oluyorlar. Ve acıtıyorlar..Ne diyeyim bilemiyorum.

Bahçeniz, eviniz müsaitse yerine yenisini koyun hemen çünki onlar da ihtiyacımız bizim. Moral ve psikolojimize çok olumlu etkileri var. Sizler sağolun.

Çok üzüldüm kaybınıza sevgili Asmalıtepe başınız sağolsun ,Allah sabır versin .

aleydi
27-01-2015, 21:48
Seram ve tohumlarımın bir kısmı geldi .Tohum takastan gelenlerle yüzlerce tohum .:)

534841

534842

aleydi
30-01-2015, 23:06
Dayanamayıp tohum takastan gelen çok az tohumu bende çimlendirdim . Sadece saksıda bakabileceğim kadar olmasına dikkat ettim .

Heyyomola acı süs biber
535246
İsmail Kuzucu haseki küpelisi

535247
Heyyola Limon kokulu fesleğen

535248
TCM Hercai menekşe
535249
Pares Kişniş

535250

aleydi
30-01-2015, 23:09
İsmail Kuzucu Mor inci biber

535252

Tohum takas etkinliğine katılan arkadaşlara teşekkürederim

aleydi
02-02-2015, 11:55
İlerde bu tarz birşey düşünüyorum bahçem için . Su konusunda biraz endişem var her daim temiz tutabilirmiyim diye .Oldum olası nilüferleri çok severim . Sadece kaya bahçesi mi yoksa bu resimde ki gibi bir güzellik mi ,insan karar vermekte bile zorlanıyor .

535490

asmalıtepe
02-02-2015, 16:16
Yeriniz müsaitse çok iyi olur Sevgili Aleydi, peyzajda bir bu, bir de çiçek arabasını ben de çok beğenmişimdir hep.

münevver48
02-02-2015, 16:23
sevgili aleydi, artık içimiz içimize sığmıyor. tohumlar alınmış gözümüzün içine bakarken, bizde bir an önce tohumları toprakla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. bende kendimi zor tutuyorum ama kendime biraz daha diyorum. çünki ben tohumlarımı bahçeye ekicem. içeride bakımı zor oluyor. size şimdiden bereketli bol çiçekli baharlar diliyorum.sevgiler.

aleydi
02-02-2015, 17:13
Yeriniz müsaitse çok iyi olur Sevgili Aleydi, peyzajda bir bu, bir de çiçek arabasını ben de çok beğenmişimdir hep.

Sevgili Asmalıtepe ,İlk çekincem Eskişehir iklim koşullarında çiçek yetiştirmek baya zahmetli ,ilkbahar ve yaz çok kısa sürüyor ve pek çok çiçek ,ne yazık ki soğuga dayanamıyor . İkincisi de acaba bu resimlerdeki gibi bir güzellik oluşturabilir miyim .Bahçemin sade ,sakin halini de seviyorum . Çimleri kaldırıp , çok güzel bir ortam yaratamazsam diye düşünüyorum ,biraz kararsız kaldım . Desteğiniz için teşekkür ederim

akçaağaç yetişme çalışmanızı çok taktir ettim .Çok zahmetli bir o kadar da heyecan verici .Sizin kadar mutlu oldum .

aleydi
02-02-2015, 17:55
sevgili aleydi, artık içimiz içimize sığmıyor. tohumlar alınmış gözümüzün içine bakarken, bizde bir an önce tohumları toprakla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. bende kendimi zor tutuyorum ama kendime biraz daha diyorum. çünki ben tohumlarımı bahçeye ekicem. içeride bakımı zor oluyor. size şimdiden bereketli bol çiçekli baharlar diliyorum.sevgiler.

Hem nasıl heyecan Sevgili Münevver ,Tohumdan yetiştirmeye geçen yıl komşumun verdiği sebzelerin tohumlarıyla başladım . Aldığım şebboy ve bir kaç çiçek tohumu çimlendiği halde ,fide halindeyken hepsini kaybettim . Çiçek yetiştiremiycem diye biraz hüsrana uğradım . Sonra bahçede akşam sefaları ve aynı safalar çimlenince tekrar heveslendim .

2000 yılından beri internet kullanıyorum . Bu siteyle tanışmam geç oldu ne yazık ki . Etrafımda ne çok tohum ,çelik olduğunu geç fark ettim .Yapı market **** seralardan çiçek alıyoruz ama tohumdan yetiştirmek ,o minicik tohumun ,can bulduğunu izlemek ,gün gün onu takip etmek inanılmaz güzel oluyor .

İçim içime sığmıyor .Daha gelecek tohumlarım var .Özellikle mor salkımı ve sellukayı yetiştirebilcekmiyim ,onu çok merak ediyorum .Evde gerçekten zor oluyor ama mecburiyet .Bizde ancak Mayıs ayında bahçeye ekilebilir .Yaz sonunda ,bir kısmı çimlenebilir , çiçeklendiğinde kış gelir . sizleri kıskanıyorum :) .Umarım herşey gönlünüzce olur ,sevgiler ..

asmalıtepe
02-02-2015, 18:54
Sevgili Asmalıtepe ,İlk çekincem Eskişehir iklim koşullarında çiçek yetiştirmek baya zahmetli ,ilkbahar ve yaz çok kısa sürüyor ve pek çok çiçek ,ne yazık ki soğuga dayanamıyor . İkincisi de acaba bu resimlerdeki gibi bir güzellik oluşturabilir miyim .Bahçemin sade ,sakin halini de seviyorum . Çimleri kaldırıp , çok güzel bir ortam yaratamazsam diye düşünüyorum ,biraz kararsız kaldım . Desteğiniz için teşekkür ederim

akçaağaç yetişme çalışmanızı çok taktir ettim .Çok zahmetli bir o kadar da heyecan verici .Sizin kadar mutlu oldum .

Sevgili Aleydi; Kışları sertve uzun olan yerlerin zorluğunu muhakkak sizden iyi kimse bilemez. İliniz en radikal iç Anadolu ili.

Ben de bu sene ilimin iklimiyle alakasız, en sert kışların yaşandığı ilçesindeyim.

Memleketime bir kere daha hayran oldum. Doğu Akdeniz'e giriyoruz ama Akdeniz iklimi de değil bizimki.

Yeni geldim bahar gelmişti bizim oralara..ha kışı da ertesi gün yaşayabilirsiniz ama bezdirecek gibi değil..kar da yağar dolu da ama gelir geçer..

Asıl başarı sizin olduğunuz yerlerde bitki yetiştirip, büyütenlerin.

Haklısınız çimleriniz de çok güzel. Onların üstüne otantik bir kağnı araba ve kışın içeri taşıyacağınız saksılı çiçekler de çok şık olur.
sevgi ve selam.

aleydi
02-02-2015, 21:14
Verandanın ön bölümü .Parmaklıkları eşimle birlikte yaptık ,ben boyadım .İlk sene akşam sefaları ektik bu bölüme .paketten rastgele açıp ekmiştim . fakat aynı renkler bir araya toplandı. Nasıl olduysa ,pembeler bir arada ,beyaz , sarı ,lila .Her akşam rengarank bir görüntü ,ama gündüz sadece yeşil . Bir kısmını söküp papatya ,petunya ektik .Gündüz çok sönük kalıyordu .Kışın hepsini kaybedince ektiğimiz çiçeklerin .Ertesi yıl gül ettik yerlerine ,şuanda güllerin olduğu bölümden tohumları dökülen akşam sefaları kendiliğinden çıkıyor .Bende fide haline gelmelerini bekleyip , konu komşuya dağıtıyorum . İlk haller bakımsız ,kaldırımlar betonuyla ,görüntü kirliliği için kusura bakmayın .

535585

Sevgili eşim

535586

aleydi
02-02-2015, 21:25
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim domatesler . Tohumdan yetiştirmek çok ayrı bir zevk .Fide olarak alsam bu kadar mutlu olmazdım . Hem tat ,hem renk ,kokusu bile çok farklı oluyor .Yalnız köy domatesi tozlaşmadan dolayı kaybettim .Domates ancak ağustos ayında olgunlaşır bizde . Donlardan korumak içinde , eylül ayı sonunda yeşilken topluyoruz .

535587

535588

aleydi
03-02-2015, 13:39
Ablamın bahçesinden dört mevsim .Onların evi 15 yılık ,ilk zamanlar bağ evi olarak kullanıyorlardı . Sonra yerleşim arttıkça sürekli oturmaya başladılar .Aynı sokakta otruyoruz. Bahçeli bir ev sahibi olmamda .Etki ve emekleri çoktur .Canım ablam ve abim iyi ki varsını

535661

535662

535663

535664

535665

aleydi
04-02-2015, 22:18
Resimde ablamın bahçesinde ki petunyaları görünce aklıma geldi .Biz her sene seradan petunya alıp ekeriz soğuklara dayanamaz ölür ,ertesi yıl tekrar alırız . Bu ablamın bahçesinde 15 yıldır böyle sürüp gider .Bende aynı şekilde devam ediyordum . Tohum paylaşım etkinliğinde Sevgili Akçabardak petunya tohumu paylaştığında ,aslında bizimde petunyalardan tohum alabilceğimizi ama bunu hiç düşünmemiş olduğumuzu farkettim . Hazır paketle tohum alıp yetiştirdim ama nedense çevremde ki çiçekler ve çelikler hiç dikkatimi çekmemiş .
Yaşadığım bölgede sadece bahçeli evler var yaklaşık 600 m2 .Bizim kaldırımlarımızı belediye ,kenar taşlarını koyup ,içlerini toprakla doldurdu , kaldırımları çiçeklendirelim diye .Arka sokaklarda dolaşırken kaldırımlarda yüzlerce gazanya ve zinnia tohumları farkettim .Ben bu tohumlardan tohum takas etkinliğinde talep etmiştim .Onlada yetinmeyip hazır pakette almıştım .O tohumları daha önce farketsem ben tohum takasta paylaşailirdim :p Çelik içinde aynı şey . Mor salkımı üyelerin bahçelerinde görüp çok beğendim . Fakat Eskişehirdeki seralarda bulamadım . Bende hazır pakette tohumunu aldım .Bir yerden tanıdıkta geliyor bu bitki .Arka sokakta ki arkadaşımın kayınvalidesinin bahçesinde gördüğümü hatırladım .80 yaşında bitki delisi bir teyze :p. Şuan şehirdeki evlerindeler , bir dal alsam nolur dedim .Sonra biraz tırstım .:p Bitki deliliği bu olsa gerek . Arkadaşıma da söylemedim o da kayınvalidesinden çekiniyor . Bakıcaz artık tohumdan yetişmedi Bursa ya gidip alınacak :)
Bu vesileyle bir kere daha .tohum takas etkinliğine katılan . O minicik tohumları büyük bir özveriyle ,toplayıp,ayıklayıp,kurutup,tek tek poşetleyip ,zahmet edip kargoya götüren paylaşımcı arkadaşlara . Merkezde bu poşetlerin tek tek tasnif edilmesinde emeği geçen herkese , bu sitenin kurulmasında ve tohum paylaşım etkinliğinin gerçekleşmesini sağlayan Ve Sayın Malina'ya çok teşekkür ediyorum ,hepinizin emeklerinize sağlık .

akçabardak
05-02-2015, 11:33
Sevggili aleydi, yazınızın içinde adımı görünce iki satır da ben yazmak istedim. Dediğiniz gibi bazen düşünemiyoruz ve yanımızdakini görememiş oluyoruz. Bazen iş işten geçtikten sonra aklımız başımıza geliyor, aynı şeyi ben de çok yaşıyorum ve kendime hep derim ben şimdiye kadar neden bunu düşünemedim acaba diye, demek ki her şeyin bir vakti ve saati varmış diyorum.

Hazır aldığımız fide petunyalar nedense hem fazla yaşamıyor hem de tohum vermiyorlar ama ne hikmetse bu tohumlarını paylaştığım petunya farklı çıktı aslında onunla birlikte bir kaç çeşit daha almıştım fakat diğerleri bunun gibi çıkmadı ve öldüler, bu petunyam çok fedakâr çıktı her sene bana bol bol tohum veriyor ve ben onu artık ekmiyorum, döküldüğü yerde kendiliğinden çimlenip çıkıyor, şimdiden bir sürü fidem olmuş bile.

Mor salkıma gelince bence o teyzeden bir iki çelik isteyin, isteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü derler ya... sonuçta kökünü söküp vermiyecek alt tarafı iki çelik verecek, komşu olmak kolay değil... ben size biraz cesaret vereyim :)

aleydi
05-02-2015, 17:14
Sevggili aleydi, yazınızın içinde adımı görünce iki satır da ben yazmak istedim. Dediğiniz gibi bazen düşünemiyoruz ve yanımızdakini görememiş oluyoruz. Bazen iş işten geçtikten sonra aklımız başımıza geliyor, aynı şeyi ben de çok yaşıyorum ve kendime hep derim ben şimdiye kadar neden bunu düşünemedim acaba diye, demek ki her şeyin bir vakti ve saati varmış diyorum.

Hazır aldığımız fide petunyalar nedense hem fazla yaşamıyor hem de tohum vermiyorlar ama ne hikmetse bu tohumlarını paylaştığım petunya farklı çıktı aslında onunla birlikte bir kaç çeşit daha almıştım fakat diğerleri bunun gibi çıkmadı ve öldüler, bu petunyam çok fedakâr çıktı her sene bana bol bol tohum veriyor ve ben onu artık ekmiyorum, döküldüğü yerde kendiliğinden çimlenip çıkıyor, şimdiden bir sürü fidem olmuş bile.

Mor salkıma gelince bence o teyzeden bir iki çelik isteyin, isteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü derler ya... sonuçta kökünü söküp vermiyecek alt tarafı iki çelik verecek, komşu olmak kolay değil... ben size biraz cesaret vereyim :)

Sevgili Akçabardak sizin gibi fedakar. İnsanlar cümleler kurarken genelde kendi iç dünyalarını ele verirler ,sık sık tekrar ettikleri veya benzetme yaparken kullandıkları kelimeler ,aslında bir yansımadır .Mesela bir insan size güzel yüreklisin diyorsa ,o kendi güzel yüreğindendir .Sizde petunyanız gibi fedakarsınız .Ben hep böyle düşünürüm .
.Ben başkada tohumlar aldım .Daha gelmeyenler var ama dediğiniz gibi hazır tohumların çimlenmesi daha zor oluyor . Mor salkım desteğiniz için teşekkür ederim ,şansımı bir deneyim baharda :)

aleydi
05-02-2015, 22:09
Yazdan kalanlar

536099

536100

536101

536102

536103

Milla
06-02-2015, 10:34
Sayın Aleydi,
Bahçe zaten çok güzel ama kapliş çok şirinnnnnnnnn.........

aleydi
06-02-2015, 21:37
Sayın Aleydi,
Bahçe zaten çok güzel ama kapliş çok şirinnnnnnnnn.........

Sayın Milla bahçeme hoş geldiniz ,teşekkür ederim güzel sözleriniz için .Dünyanın en uysal canlılarından biri kaplişler .Yolda görüp bahçeye almıştım.Yoldan geçenler zarar vermesin diye .sevgiler

Milla
07-02-2015, 09:01
Sayın aleydi,
Eşim ve ben de çok seviyoruz kaplişleri ve ilk fırsatta edinmeyi istiyoruz. O beklediğimiz fırsatlar inşallah bir an önce gelir :))

aleydi
07-02-2015, 13:02
Çok sevindim bu habere Sayın Milla . Çok şanslı bir kapliş olucak .

Milla
07-02-2015, 13:31
:)) Teşekkürler...

aleydi
07-02-2015, 18:15
Hafta sonu Çorlu ve İstanbul gezisi yaptık . Yapı marketlerdeki çiçekleri görüntüledim . Özellikle çuhalar çoşmuş durumda .Bana mı öyle geldi , bilmiyorum :) Rengarenk çuhalar sanki bu yıl daha bir çoşkulular .

536222

536223

536224

536225

536226

aleydi
07-02-2015, 18:18
536227

aleydi
07-02-2015, 18:31
Bu görüntüler Tem'den ,Fatih Sultan Mehmet köprüsüne yaklaşırken çektim . Bu güzel görüntüler kimin eseriyse ,eline sağlık diyorum . Her sezon farklı ve güzel ,peyzaj çalışmaları uyguluyorlarDaha çok çalışma vardı ,Görüntülerin hepsini arabadan çektim ,o yüzden çok net ve yakın çekim olmadı .

536228

536229

536230

536231

536232

telato
07-02-2015, 21:41
Sayın aleydi; birinci ve dördüncü fotoğraftaki yer beykoz kavacık'a ait, siz benim oturduğum ilçeden geçmişsiniz.

aleydi
07-02-2015, 22:17
Sayın aleydi; birinci ve dördüncü fotoğraftaki yer beykoz kavacık'a ait, siz benim oturduğum ilçeden geçmişsiniz.

Teşekkür ederim sayın Telato . Yolculuğu zevkle hale getiriyor bu görüntüler .

aleydi
08-02-2015, 11:34
Dönüşte alırım bu güzelliklerden diye düşünüyordum. Dönüşte arabanın farı bozuldu .Tamirci bulmak için baya uzaklaştık .Hava karardı yorgunduk geri dönemedim . Sadece iki tane menekşe alabildim .

536307

536308

loveforlife
08-02-2015, 11:48
TCM Hercai menekşe
535249

Sevgili aleydi,
Yapraklarını hiç benzetemedim hercaiye... Sanki gazanya ya da aynısefa gibi geldi bana. Yeni çimlenen hercailer bu şekilde oluyor.
536309

aleydi
08-02-2015, 12:25
[QUOTE=loveforlife;1354459]Sevgili aleydi,
Yapraklarını hiç benzetemedim hercaiye... Sanki gazanya ya da aynısefa gibi geldi bana. Yeni çimlenen hercailer bu şekilde oluyor.

Sevgili loveforlife aynısefa tohumunu ben de paylaştım ,o yüzden o tohumdan talep etmedim hiç.Haklısınız gazanya olabilir . Dalgınlığıma geldi galiba :). Onlarca tohum ekeceğim demek ki daha dikkatli olmam gerekiyor teşekkür ederim uyardığınız için .

aleydi
08-02-2015, 21:58
Bugün yirmi tane leylandi aldık. Evimizin yan tarafında komşunun duvarı olduğu bölümü onlarla kapatmayı düşünüyoruz.Yarın kar yağacağı için dikimi erteledik . Daha önce mazı ekmeyi düşünmüştük . Mazı çok böcek sinek çekiyor dedikleri için vazgeçtik . Bahçe düzenlemesi için anlaştığımız peyzajcıda leylandi yoktu .İki yıl önce dikmiş olsak baya büyüyceklerdi .Leylandileri alırken bu iki bitkiyi gördüm . Yapabilirsem bu yıl kaya bahçesi düşünüyorum . Orda kullanmayı düşünüyorum . İsimlerini ve nasıl geliştiklerini ,bilgilendirirse sevinirim.

536351

536352

Muda
08-02-2015, 23:17
Yeni fidanlarınız hayırlı olsun.

http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/1150.htm

http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/11375.htm

Her ikisi de uzun ömürlü kokulu bitkiler. Levantinin çiçeklerini açmadan kopartılması öneriliyor. Doğruluğu konusunda bir şey söyleyemem. Ancak çiçek açtıktan sonra sanki daha çabuk yaşlanıyor. Zaman zaman budamak gerekiyor.

aleydi
09-02-2015, 00:05
Yeni fidanlarınız hayırlı olsun.

http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/1150.htm

http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/11375.htm

Her ikisi de uzun ömürlü kokulu bitkiler. Levantinin çiçeklerini açmadan kopartılması öneriliyor. Doğruluğu konusunda bir şey söyleyemem. Ancak çiçek açtıktan sonra sanki daha çabuk yaşlanıyor. Zaman zaman budamak gerekiyor.

Teşekkür ederim Sayın Muda . Ben bunları mavi bitki diye aldım . Çiçeksiz çalı türü olarak düşünmüştüm . Çiçekli bitki olmaları süpriz oldu benim için :)

Ayrıca sn İsmail Kuzucuya böğürtlen köklendirmesi için soru sormuşsunuz. Ben komşumun ilk baharda verdiği böğürtlen çeliğini özensiz bir şekilde toğrağa direk ektim ,hemen tuttu . Sonbaharda verdiği çelikleri de aynı şekilde ektim . Kış şartları erken başladığı için ,onların durumu ilkbaharda belli olucak .Komşumun verdiği asma çeliklerini de aynı şekilde ,hiç bir köklendirici kullanmadan ,sadece on gün suda bekletip ektim %70 i tuttu .saygılar

aleydi
12-02-2015, 13:09
Sardunyalarım bu mevsimde çoştular

536724

536725

536726

536727

aleydi
12-02-2015, 13:23
Bir kök lilyum çiçeğinden onlarca yavru oldu. Keşke diğer soğanlıları da çiçekleri solduğunda sökseydim .Neyse ki lalelerin bir kısmı hayatta . bir kısmını yeni aldım . sümbül ve gladyörlerin akıbetini bilmiyorum . Büyük soğanlar donlara dayanabildi mi acaba.Gladyörleride sökmüştüm ,onlarca yavrusu vardı ,sonra evde muhafaza edemem diye tekrar yerlerine diktim . Merak edip toprağı açtığımda yavrular yoktu . Galiba çürümüşler .Bu site sayesinde daha çok şey öğrendiği düşünüyorum . Bundan sonra bakımları konusunda daha hassas olucam .Onların yeniden yeşerdiğini görmek büyük mutluluk.

536729

536730

536731

536732

536733

aleydi
13-02-2015, 23:05
Sonbaharda kuruyan gülümü söküp bu güzelliği ekmiştim . Üzerindeki çiçekler solduğunda kış geldi . Şimdi baharın gelmesini ve onların yeniden o güzel renkleriyle açmalarını dört gözle bekliyorum . Bahçemde 6 tane de sarmaşık gülü var . En son aldığım 2 tanenin çiçeklerini hiç bilmiyorum . Bana süpriz olucak ,merakla bekliyorum nasıl açacaklarını .

536876

YeniGine
13-02-2015, 23:31
Sevgili aleydi maşallah siz sardunyalarınızı koruyabilmişsin, ben de soğanlıların topraktan minik minik kendilerini gösterdiği andan itibaren büyük bir mutluluk ve zevkle takip ederim onları. Maşallah soğanlıların da çimlenmişler, çiçeklerini de görürsün inşallah.

Adalet Yağcı
14-02-2015, 12:45
Sevgili aleydi;
Bahçeme bıraktığınız beğen buketi için teşekkürler ederim, iyi ki ziyaretime gelmişsiniz yoksa bahçenizin yolunu bulmakta gecikebilrdim :)

Önce bahçe başlığınız hayırlı olsun, sevginiz, bilgileriniz, paylaşımlarınız bereketli olsun.

Bu platformda her gün yeni şeyler yaşayıp yeni şeyler öğreneceksiniz, bu da insanı heyecanlandırmaya yeter.
Adını sanınını ilk kez duyacağınız bitkilerle tanışacaksınız, rüyalarınıza girecek, uykularınız kaçacak, elde etmenin yollarını arayacaksınız.
Öyle güzel bir uğraş ki, size yorulduğunuzu hissettirmeyecek, belki yemek yemeyi bile unutturacak.

Bir süredir şehir dışındayım, evime döndüğümde bahçenizi gezip yorumlarımı bırakacağım.
Şimdilik sevgilerimi bırakıyor ve kolaylıklar diliyorum.

aleydi
14-02-2015, 16:00
Sevgili aleydi maşallah siz sardunyalarınızı koruyabilmişsin, ben de soğanlıların topraktan minik minik kendilerini gösterdiği andan itibaren büyük bir mutluluk ve zevkle takip ederim onları. Maşallah soğanlıların da çimlenmişler, çiçeklerini de görürsün inşallah.

. Sardunyalarımın yarısını kaybettim ama buna da şükür :) kalanlar gayet sağlıklı. Bir tane gül gibi katmerli pembe sakız sardunyam vardı . En çok onu kaybettiğime üzüldüm . Bulabilirsem baharda yenisini alıcağım . Bahçede ki sümbüller daha çoşkulu filizlenmişler , bu soğuk havaya rağmen ,keşke sökmeseydim soğanlıları bahçeden diye düşündüm . Tabi hala donma tehlikeleri var . Çok teşekkür ederim sevgili YeniGine .İnşallah çiçeklendiklerini hep birlikte görürüz .sevgiler

TCM
14-02-2015, 16:21
@aleydi; benden gelen hercai menekşede hata var @loveforlife ın dediği gibi. Büyük olasılık 'gazania' o çimlenen. Ancak gazania nın benden gitme olasılığı çok az çünkü ben 'gazania' istemiştim daha arkadaşlardan. Evde yoldan topladığım tek tük gazania tohumları var ama şu an neredeler tam ben bile bilmiyorum. :)

Bu arada 96. mesajda sorduğunuz bitkilerden minik kokulu olanı ben de gittiğim bir arkadaştan birkaç kök alıp büyük yaprakların içine sarıp eve getirmiş, evde de bir hafta kadar süründürdükten sonra yaylaya dikmiştim geçen sene. Hala yaşıyor ve gelişmeye devam ediyor. Adını ben de bulamadım halen.

aleydi
14-02-2015, 16:47
Sevgili aleydi;
Bahçeme bıraktığınız beğen buketi için teşekkürler ederim, iyi ki ziyaretime gelmişsiniz yoksa bahçenizin yolunu bulmakta gecikebilrdim :)

Önce bahçe başlığınız hayırlı olsun, sevginiz, bilgileriniz, paylaşımlarınız bereketli olsun.

Bu platformda her gün yeni şeyler yaşayıp yeni şeyler öğreneceksiniz, bu da insanı heyecanlandırmaya yeter.
Adını sanınını ilk kez duyacağınız bitkilerle tanışacaksınız, rüyalarınıza girecek, uykularınız kaçacak, elde etmenin yollarını arayacaksınız.
Öyle güzel bir uğraş ki, size yorulduğunuzu hissettirmeyecek, belki yemek yemeyi bile unutturacak.

Bir süredir şehir dışındayım, evime döndüğümde bahçenizi gezip yorumlarımı bırakacağım.
Şimdilik sevgilerimi bırakıyor ve kolaylıklar diliyorum.

Bahçeme hoş geldiniz sefalar getirdiniz .İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Zevkle geziyorum o güzel bahçenizi . Her karışında emek ,sevgi ,zevk var .

Oldum olası çiçekleri çok severim . Çocukken de kır çiçekleri olsun , gördüğüm her çiçeğe aşık olurdum .Ama yetiştirme konusunda yolun çok başındayım .

Sayfalarınız birer okul gibi . Her gün yeni bir şey öğrenmenin heyecanını yaşıyorum.

Sizlerin bahçelerinizi, görünce bahçe sayfası açmakta biraz acele ettiğimi düşünüyordum .Bu kadar çok türde , bitki olduğunu bilmiyordum .toplasanız beş ,on çeşit bitkim var .Çok yavan bir görüntü oluştu .Sonradan sizin gibi çiçek dostlarının bilgi ve tecrübeyle ,bahçemin daha güzel bir görüntüye kavuşacağını düşünerek,iyi ki açmışım dedim.

Bahçemi gezip ,tavsiyelerde bulunmanızı sabırsızlıkla bekliyorum .Bahçeniz , çiçekleriniz hepsi harika .Ben en çok bıkmadan usanmadan bahçe sayfanızda verdiğiniz cevaplar ve mütevazi kişiliğinize hayran oldum .Görüşmek üzere ,sevgiler .

aleydi
14-02-2015, 17:13
@aleydi; benden gelen hercai menekşede hata var @loveforlife ın dediği gibi. Büyük olasılık 'gazania' o çimlenen. Ancak gazania nın benden gitme olasılığı çok az çünkü ben 'gazania' istemiştim daha arkadaşlardan. Evde yoldan topladığım tek tük gazania tohumları var ama şu an neredeler tam ben bile bilmiyorum. :)

Bu arada 96. mesajda sorduğunuz bitkilerden minik kokulu olanı ben de gittiğim bir arkadaştan birkaç kök alıp büyük yaprakların içine sarıp eve getirmiş, evde de bir hafta kadar süründürdükten sonra yaylaya dikmiştim geçen sene. Hala yaşıyor ve gelişmeye devam ediyor. Adını ben de bulamadım halen.

Sevgili loveforlife iyi ki beni uyardı .Ektiğim üç beş tohumda nasıl böyle bir hata yaptım aklım almıyor . Daha ekeceğim onlarca tohum var .Bana büyük bir ders oldu bu olay . Demek ki daha çok dikkat etmeliyim . Kusura bakmayın Sayın TCM ,sizden kaynaklanan bir durum değil .Tamamen benim dalgınlığım .

Hava çok soğuktu ,96 . mesajdaki bitkileri satıcıya adını bile sormadan ,alıp bagaja koymuştum :) Sağolsun sayın Muda lavanta (lavendula officinalis ) ve lavantin (Santolina chamaecyparis ) olduğunu yazmışlar .Saygılar .

TCM
15-02-2015, 17:57
@aleydi, Santolina chamaecyparis ı öğrendiğim iyi oldu, benimki daha ufak olduğundan herhalde çiçeklenme olmadı.

aleydi
15-02-2015, 21:28
@aleydi, Santolina chamaecyparis ı öğrendiğim iyi oldu, benimki daha ufak olduğundan herhalde çiçeklenme olmadı.

Görsellere baktım sizdeki sarı renkli çiçek açıyor .Diğeri leylak rengi .Bende çiçekli hallerini merakla bekliyorum sayın TCM. Umarım baharda çiçeklenirler .

Adalet Yağcı
16-02-2015, 18:36
Ben geldim... :)

Bahçenizi dolaştım, güllerinize bayıldım, insanı heyecanlandırıyor.
Ancak, Last'ı okuduğumda üzüldüm, patili dostlarımıza veda etmek ne kadar zordur bilirim.
Bu yüzden çok sevdiğim halde bu konudan uzak durmaya çalışıyorum.

Bahçe düzenlemeniz için ilk tavsiyem, acele etmeyin.
Aldığınız her bitkiyi kalıcı yerine dikmeden önce iyi düşünün, güneş gölge isteklerini, su ihtiyaçlarını dikkate alarak yan yana getirin.
Örneğin, suyu çok seven ortancalarla fazla sulanınca hastalanan dahliaları yan yana dikmeyin, vb.

Özellikle meyve fidanlarınızı dikeceğiniz yerleri çok iyi seçmenizi öneririm, sonra yerini değiştirmeniz çok zor hatta bazan imkansız hale gelebilir.

Çileklerinizin yerini değiştirmek istediğinizi okudum, çilekleriniz çok sık, onları seyreltip en çok güneş alan bölge neresiyse oraya taşıyabilirsiniz.
Çileklerinizi her yıl sonbaharda uzattığı kollardan çoğaltmanız mümkün.
Dinlenmiş uygun şekilde gübrelenmiş bir m² topraktan 1-2 kg. çilek alabilirsiniz.

Haseki küpelerini çimlendirmeyi başarmışsınız, tebrikler.
Keşke plastik bardaklara veya viyollere tek tek ekseydiniz, hasekiler şaşırtılmaktan pek hoşlanmıyorlar çünkü.
Bahar ekimlerinde haseki, çok yıllık hazeran ve lupinler için bu yolu deneyebilirsiniz.

Çok güzel bir bahçe olacak, arkadaşlarımızın bahçelerini gezerek çok güzel fikirler edinebilirsiniz.
70 nolu mesajınızda gördüğüm fotoğrafın benzerini bir arkadaşımız yaptı, bir bakın isterseniz.
cemo bahçe (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18019.htm)

Kolay gelsin.

aleydi
16-02-2015, 19:24
Ben geldim... :)

Bahçenizi dolaştım, güllerinize bayıldım, insanı heyecanlandırıyor.
Ancak, Last'ı okuduğumda üzüldüm, patili dostlarımıza veda etmek ne kadar zordur bilirim.
Bu yüzden çok sevdiğim halde bu konudan uzak durmaya çalışıyorum.

Bahçe düzenlemeniz için ilk tavsiyem, acele etmeyin.
Aldığınız her bitkiyi kalıcı yerine dikmeden önce iyi düşünün, güneş gölge isteklerini, su ihtiyaçlarını dikkate alarak yan yana getirin.
Örneğin, suyu çok seven ortancalarla fazla sulanınca hastalanan dahliaları yan yana dikmeyin, vb.

Özellikle meyve fidanlarınızı dikeceğiniz yerleri çok iyi seçmenizi öneririm, sonra yerini değiştirmeniz çok zor hatta bazan imkansız hale gelebilir.

Çileklerinizin yerini değiştirmek istediğinizi okudum, çilekleriniz çok sık, onları seyreltip en çok güneş alan bölge neresiyse oraya taşıyabilirsiniz.
Çileklerinizi her yıl sonbaharda uzattığı kollardan çoğaltmanız mümkün.
Dinlenmiş uygun şekilde gübrelenmiş bir m² topraktan 1-2 kg. çilek alabilirsiniz.

Haseki küpelerini çimlendirmeyi başarmışsınız, tebrikler.
Keşke plastik bardaklara veya viyollere tek tek ekseydiniz, hasekiler şaşırtılmaktan pek hoşlanmıyorlar çünkü.
Bahar ekimlerinde haseki, çok yıllık hazeran ve lupinler için bu yolu deneyebilirsiniz.

Çok güzel bir bahçe olacak, arkadaşlarımızın bahçelerini gezerek çok güzel fikirler edinebilirsiniz.
70 nolu mesajınızda gördüğüm fotoğrafın benzerini bir arkadaşımız yaptı, bir bakın isterseniz.
cemo bahçe (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18019.htm)

Kolay gelsin.

Hoş geldiniz sevgili Adelet hanım .Çok duygulandım çok teşekkür ederim beğenileriniz için .
Gülleri çok seviyorum ,bizim karasal iklime en çok uyan onlar ,kış şartlarına dayandıkları için ,çok fazla tercih ettim .
Onbeş _yirmi tane meyva ağacı var ,onlar kalıcı olacağı için yerini belirlerken çok dikkat ettim . Fakat asmalarda aynı hasassiyeti göstermeyince , (çok duvar kenarına ekmişim ) onlar biraz sıkıntılı oldu .
Haseki küpelilerinin büyük bir bölümünü dün ektim . Keşke bugün ekseydim ,geniş bir kaba ektim ne yazık ki:( Daha önce ektiğim hasekileri , bütün olarak saksıya aldım . İyi ki tek tek şaşırtmamışım . Büyüdüklerinde o şekilde toprakla buluşturmayı düşündüm ,isabet olmuş .
Hepsi birbirinden güzel bahçeler var .Hangisini yapacağımızı şaşırıyoruz .70 nolu mesajdaki resim için , eşim köprüyü yapabilirim dedi . Bunun için acele bir karar vermek istemiyorum. Bu yıl için ,yine ön tarafa kaya bahçesi düşünüyorum . Kaya bahçesi yaparken size danışmak isterim .
Mesajınız bana feyz verdi . İçim kıpır kıpır ,sizin gibi çok çalışıp ,çok güzel bir bahçem olsun istiyorum .Sizden öğreneceğim çok şey var . Desteğiniz için çok teşekkür ederim .

aleydi
16-02-2015, 22:19
Bize yine kar yağdı

537311

537312

aleydi
16-02-2015, 22:27
Tohumlar ekildi:p Çok yoruldum ama çok mutluyum .Daha ekeceğim çok tohum var .Bir kısmını ayırdım. Domates ,patlıcan ,kabak ve salatalık hiç ekmedim . Onlar için biraz daha vakit var . Çiçek ve biberleri ektim .Çok heycanlıyım . Daha tohum paylaşım sonrası çalışmaları hazırlıycam . Çok çalışmalıyım çok:p

537313

537314

537315

YeniGine
16-02-2015, 23:35
:) Harika tohumlar da ekilmiş, rastgelsin inşallah sevgili aleydi.

akçabardak
16-02-2015, 23:48
Sevgili aleydi tohumlarınızı da ekmişsiniz ne güzel gözünüz aydın diyeyim, darısı başıma inşallah. Bundan sonrası hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde çimlenmeleri ve sezon sonuna kadar sağlıklı bir şekilde devam etmeleri dileğimle bol hasatlar diyorum.

aleydi
17-02-2015, 00:01
:) Harika tohumlar da ekilmiş, rastgelsin inşallah sevgili aleydi.

Sevgili YeniGine teşekkür ederim ,ilk defa böyle oluyor .Hem çok heyecanlıyım ,hemde endişeli .İnşallah çimlenirler .

aleydi
17-02-2015, 00:07
Sevgili aleydi tohumlarınızı da ekmişsiniz ne güzel gözünüz aydın diyeyim, darısı başıma inşallah. Bundan sonrası hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde çimlenmeleri ve sezon sonuna kadar sağlıklı bir şekilde devam etmeleri dileğimle bol hasatlar diyorum.

Sevgili Akçabardak siz ekmemişsiniz , erken mi ektim ben . Ne zaman ekiceksiniz tohumları. Ben hasekileri ekeli 1,5 ay oldu yaklaşık , daha minikler .Çiçek tohumları çok geç büyüyor diye ektim .Yan komşum da Diyarbakır' dan bir tür biber getirmiş .(Biberler geç çimleniyor diye ektim ) dedi . Bende ona uydum
Daha önce tohumları ekerken hiç böyle olmuyordu . Endişeliyim çok .Sizlerden geldiği için tohumlar benim için çok önemli oldu .Umarım sağlıklı bir şekilde gelişirler . Çok teşekkür ederim .

YeniGine
17-02-2015, 00:17
Sevgili YeniGine teşekkür ederim ,ilk defa böyle oluyor .Hem çok heyecanlıyım ,hemde endişeli .İnşallah çimlenirler .

:) Sevgili aleydi heyecan ve tedirginliğini biliyorum, 'Ne zaman çimlenecekler, ya çimlenmezlerse, hadi çimlendiler ya sonrası???' Hiç endişe etme valla çok da güzel çimlenirler, öyle bir ortamda ben olsam ben de çimlenirim...
Rastgelsiin, gönlüne göre olsun inşallah.

TCM
17-02-2015, 07:38
Bize yine kar yağdı

Önümüzdeki birkaç günde iyice kara gömüleceksiniz herhalde.

aleydi
17-02-2015, 10:03
Önümüzdeki birkaç günde iyice kara gömüleceksiniz herhalde.

Sayın TCM çok şanslınız güzel İzmir de yaşıyorsunuz . İmkanım olsa bir gün durmam ben de İzmir 'e yerleşirim .Karasal iklimde ne yazık ki ,her tür de bitkiyi yetiştirmek mümkün olmuyor .Tohumlar için günışığı yetersiz kalıyor .Bu yıl kış baya çetin geçiyor . Sadece bizde değil bütün bölgelerde ,çok zahiyat oldu . Yine de kış kışlığını yapmalı diye düşünüyorum .Ama yaptı yeter diye de düşünüyorum :D Fidecikler gözünü açtığında pastırma sıcakları olursa süper olur . Mart'ta yine soğuklar olur . O zaman da seranın içine güçlü ledlerle aydınlatmayı düşünüyorum .Karlar eriycektir , baharla birlikte yeniden hayat bulacak ,yeşerecekler . Kaybettiklerimizi de yeni tohumlarla telafi ederiz umarım .

TCM
17-02-2015, 10:40
Yaradan herkesin dağına göre kar versin.

Az önce bir amca geldi 85 yaşında, laf lafı açtı; iki tane evim var dayalı döşeli, beş tane de çocuğum, param da var ama bana bakacak kimse olmadığından huzur evinde kalıyorum dedi. Çocuklarının hepsi il dışındaymış, kimisi Almanya da kimi Ankara da vs. Hepsini birer ay dolaşsan amca dedim, ben dolaşamam oraları dedi. Az daha deşsem iki roman yazacak malzeme çıkacak belli ama dışarısı kalabalık...

Sonuç; nerede, hangi ortamda yaşarsanız yaşayın sağlık ve huzur yoksa her şey boş.

Bu arada "gün ışığı yetersiz kalıyor" demişsiniz ama plastiklerin üzerini kağıtlarla örtmüşsünüz, yanlara mı yapıştırsaydık acaba.

akçabardak
17-02-2015, 12:00
Sevgili Akçabardak siz ekmemişsiniz , erken mi ektim ben . Ne zaman ekiceksiniz tohumları. Ben hasekileri ekeli 1,5 ay oldu yaklaşık , daha minikler .Çiçek tohumları çok geç büyüyor diye ektim .Yan komşum da Diyarbakır' dan bir tür biber getirmiş .(Biberler geç çimleniyor diye ektim ) dedi . Bende ona uydum
Daha önce tohumları ekerken hiç böyle olmuyordu . Endişeliyim çok .Sizlerden geldiği için tohumlar benim için çok önemli oldu .Umarım sağlıklı bir şekilde gelişirler . Çok teşekkür ederim .

Sevgili aleydi ben tohumlarımı genelde Şubat ortalarında ekerim, bu sene nedense içimde bir kıpırtı yok sebebine gelince belkide havaların hala çok serin gitmesinden olabilir, 2-3 gündür güneş var ama dışarı çıktığımda soğuk esintili ve üşütüyor, rahat bir şekilde dışarı çıkamadığımdan tohumları da ekmek hiç içimden gelmiyor o yüzden.

Evim dubleks olduğu için alt kat klima ile ısıtılıyor ve hiç güneş almıyor, üst katta iki odadan birisi sabahtan güneş alıyor diğeri de öğleden sonra tohumlar için uygun ama ısıtılmadığı için gece ısısı bir hayli düşmekte, dolayısıyla hem güneş hemde ısı çok önemli.

En geç Şubat 20-25 ine ekmiş olurum sanırım fazla geç kalmak ta istemiyorum burada havalar ısınmaya başladığında sıcaklar birden yükselişe geçiyor.
Sizin tohumlarınıza gelince erken olup olmadığını tam bilemiyorum, ikliminiz sanırım Ankara iklimine yakın bir iklim, ben Ankara'da iken Şubat sonu Mart başı ekiyordum, olsun deneye yanıla öğreneceğiz bu işleri bu sene bu şekilde olsun seneye daha rahat karar vermiş olursunuz. Kolay gelsin

aleydi
17-02-2015, 12:34
Yaradan herkesin dağına göre kar versin.

Az önce bir amca geldi 85 yaşında, laf lafı açtı; iki tane evim var dayalı döşeli, beş tane de çocuğum, param da var ama bana bakacak kimse olmadığından huzur evinde kalıyorum dedi. Çocuklarının hepsi il dışındaymış, kimisi Almanya da kimi Ankara da vs. Hepsini birer ay dolaşsan amca dedim, ben dolaşamam oraları dedi. Az daha deşsem iki roman yazacak malzeme çıkacak belli ama dışarısı kalabalık...

Sonuç; nerede, hangi ortamda yaşarsanız yaşayın sağlık ve huzur yoksa her şey boş.

Bu arada "gün ışığı yetersiz kalıyor" demişsiniz ama plastiklerin üzerini kağıtlarla örtmüşsünüz, yanlara mı yapıştırsaydık acaba.

Doğru söylüyorsunuz en önemlisi sağlıklı yaşamak .

Fidelerin 16 saat ışık almaları gerektiğini okumuştum . Gün ışığını herhangi bir ışık kaynağıyla sağlamak çok zor .Evet kapakların üzerinde etiketler var ,takibi kolaylaştırmak için üstlerine yapıştırdım . Işık çimlendikten sonra gerekli olacak . O zaman da kapakları açmak gerektiği için üzerinde yapıştırmakta bir sakınca görmedim .

Sadece kapaklar açıldığında düzgün bir ortam olmayacak .Daha önce streç filmle kapatıyordum . O da hava alıp nem kaybına sebep oluyordu . Tek korkum bu plastik kapları ilk defa deniyorum .Umarım fazla nemden tohumlar çürümez .Saygılar .

aleydi
17-02-2015, 12:50
Sevgili aleydi ben tohumlarımı genelde Şubat ortalarında ekerim, bu sene nedense içimde bir kıpırtı yok sebebine gelince belkide havaların hala çok serin gitmesinden olabilir, 2-3 gündür güneş var ama dışarı çıktığımda soğuk esintili ve üşütüyor, rahat bir şekilde dışarı çıkamadığımdan tohumları da ekmek hiç içimden gelmiyor o yüzden.

Evim dubleks olduğu için alt kat klima ile ısıtılıyor ve hiç güneş almıyor, üst katta iki odadan birisi sabahtan güneş alıyor diğeri de öğleden sonra tohumlar için uygun ama ısıtılmadığı için gece ısısı bir hayli düşmekte, dolayısıyla hem güneş hemde ısı çok önemli.

En geç Şubat 20-25 ine ekmiş olurum sanırım fazla geç kalmak ta istemiyorum burada havalar ısınmaya başladığında sıcaklar birden yükselişe geçiyor.
Sizin tohumlarınıza gelince erken olup olmadığını tam bilemiyorum, ikliminiz sanırım Ankara iklimine yakın bir iklim, ben Ankara'da iken Şubat sonu Mart başı ekiyordum, olsun deneye yanıla öğreneceğiz bu işleri bu sene bu şekilde olsun seneye daha rahat karar vermiş olursunuz. Kolay gelsin

Ne güzel anlatıyorsunuz tatlı tatlı . İyi ki sizinle tanıştık :) . Zevkle okuyorum yazdıklarınızı .
Siz esinti var diyorsunuz . Bizde kara kış var :) . Ben çok sabırsızım .Bu konuda da sabırsızlığım yüzünden oldu . Bu kadar dayandığıma şükrediyorum ,kendimi bildiğim için :) .Mart ayını bekleyip günler biraz uzasa iyi olacaktı . Ama bu seferde Mart ayıda aşırı soğuk olabilir .
Ledlere ve sera ortamına güveniyorum .Elimden geleni yapacağım .Dediğiniz gibi deneye yanıla öğreneceğiz .Çok teşekkür ederim , sevgiler .

aleydi
18-02-2015, 22:19
Şoktayım üç günde çimlendiler

537652

537653

537654

YeniGine
18-02-2015, 23:36
:) Maşallaahh!.. Bayılıyorum bayılıyorum böyle topraktan başını çıkarıp yeşil yeşil gözlerle doğaya merhaba diyen bu güzelliklere... Rastgelsin sevgili aleydi.

aleydi
19-02-2015, 18:37
Sevgili YeniGine bu kadar çabuk çimlenmelerini beklemiyordum ,çok şaşırdım .Nem durumlarını kontrol ediyordum .Üç günde nasıl oldu anlamadım . Ben on gün sürer diye düşüyordum .Hava biraz düzelseydi iyiydi :) Hepsi çimlenmedi iyi ki :) Gerçi Cumartesi düzelecekmiş hava .
Hava soğuk diye endişem , biraz erken oldu . Ama çok mutluyum yinede .Bu görüntüyü görüp mutlu olmamak elde değil .teşekkür ederim sevgiler .

aleydi
24-02-2015, 21:07
Leylandiler duvar boyunca ekildi . O kötü görüntüyü ancak onlar kapatabilir .İlk taşındığımızda ekilseydi baya büyümüş olcaklardı . Bahçe peyzajcımız (çimleri ve ağaçları o dikti ) Kendisinde leylandi yoktu . Mazı dikelim dedi . Mazı çok arı ve sinek çekiyor dediler yaptırmakdık .Kullanmak isteyenler için belki faydalı olur .

538375

münevver48
25-02-2015, 08:03
sevgili aleydi,bahçenize hiç clematis dikmeyi düşündünüz mü? sizin yerinizde olsam düşünürdüm. sizin oraların iklimine uyum sağlayabilir. ben çok istiyorum fakat yazın kavurucu sıcağı bitkiye zarar verecek diye korkuyorum. leylandiler ne kadar zamanda duvarınızı kapatır bilmiyorum.ama sarmaşıklar daha hızlı büyüyüp duvarınıza güzel çiçekli bir perde olur. ben sizin aklınızı karıştırmak istemem,son karar sizin.sevgiler....

aleydi
25-02-2015, 10:42
sevgili aleydi,bahçenize hiç clematis dikmeyi düşündünüz mü? sizin yerinizde olsam düşünürdüm. sizin oraların iklimine uyum sağlayabilir. ben çok istiyorum fakat yazın kavurucu sıcağı bitkiye zarar verecek diye korkuyorum. leylandiler ne kadar zamanda duvarınızı kapatır bilmiyorum.ama sarmaşıklar daha hızlı büyüyüp duvarınıza güzel çiçekli bir perde olur. ben sizin aklınızı karıştırmak istemem,son karar sizin.sevgiler....

Sevgili Münevver48 clematisi ilk defa ağaçlar nette gördüm ve bayıldım . Bizim seralarda hiç yok . Ben de bir yerde okumuştum soğuk iklim bitkisi olduğunu .Ama o kadar şiddetli donlar oluyor ki ,dayanır mı bilmiyorum . Tesadüf dün bir siteden tohumlarına baktım sonra aklıma sevgili Adalet Yağcı 'nın tohumdan yetiştiremediğini yazmıştı . Adalet hanım çimlendirememişse benim mümkün değil diye vazgeçtim .İnşallah fidesini bulurum deneme şansım olur :)

Leylandilerin çok çabuk büyüdüğünü söylediler . Karşı arsada onlarca kocaman leylandi var aslında aldıktan sonra aklıma geldi . Onlardan çelik alıp ekebilirdim :) .Sarmaşık ön tarafta var .2 Tanede sarmaşık gül var önde .sarmaşığı güller büyüyünceye kadar ön tarafı kapattığı için tutuyorum, ,sonra sökmek istiyorum . Alt duvar boydan boya sarmaşık .Kışın bütün yapraklar dökülüyor , hiç yokmuş gibi oluyor .O yüzden sarmaşık ekmedim sevgili Münevver .Bu yıl ön her iki tarafa birer tane daha sarmaşık gül ekmek istiyorum .**** mor salkım olabilir ,çiçekli bir şey olsun :). Bir ara komşunun leylandilerini eklerim büyüdüklerinde nasıl güzel göründüklerini . Sevgiler .

münevver48
25-02-2015, 11:28
sevgili aleydi, gerçekten clamatis denemek istiyorsanız hiç tohumla uğraşmayın.fidanını alınız.internet den satış yapan siteler var.bende kafamı bayağı takmıştım. aklımda -20 lere kadar dayandığını okumuştum.üsten kurusa bile köklerinden tekrar patladığı yazıyordu.siz türlerine göre seçersiniz çok güzel türleri var. siteyi iyice bir inceleyin. benimki bir fikir.sarmaşık diye ben clematis den söz etmiştim.eminim leydandin lerde çok güzel olurlar fakat zamanla sıkıcı olmazlarmı diye düşündüm.hani çiçekli bitkiler daha bir hareketli oldukları için diyorum.tabi siz leylandinlerinde dibini de hareketlendirebilirsiniz.mevsimlik çiçeklerle sevgiler.

aleydi
25-02-2015, 14:55
sevgili aleydi, gerçekten clamatis denemek istiyorsanız hiç tohumla uğraşmayın.fidanını alınız.internet den satış yapan siteler var.bende kafamı bayağı takmıştım. aklımda -20 lere kadar dayandığını okumuştum.üsten kurusa bile köklerinden tekrar patladığı yazıyordu.siz türlerine göre seçersiniz çok güzel türleri var. siteyi iyice bir inceleyin. benimki bir fikir.sarmaşık diye ben clematis den söz etmiştim.eminim leydandin lerde çok güzel olurlar fakat zamanla sıkıcı olmazlarmı diye düşündüm.hani çiçekli bitkiler daha bir hareketli oldukları için diyorum.tabi siz leylandinlerinde dibini de hareketlendirebilirsiniz.mevsimlik çiçeklerle sevgiler.

Ben normal sarmaşık sandım sevgili Münevver48 ,keşke bu konuşmayı geçen yıl yapsaydık . Evin önünde bir kolon var cletamisler oraya çok yakışırdı . oraya iki tane sarmaşık gül ektim . kırmızı ve beyaz uzadıkların da o kolona dolansınlar diye .Doğru söylüyorsun tohumdan baya zor olur .
Aslında leylandiler büyüdüğünde komşumla sadece arka bahçede görüşebilecez o yüzden iyi olmadı. .Bende çiçekli bitkileri çok seviyorum .En çok senin fırça çalına bitiyorum ,maşallah .Acaba köklerini koruyabilirmiyim donlardan alıyım diye düşündüm . Kışın öldüğü için hep minik kalacak . Gönül hepsini yetiştirmek istiyor . Sizde kuraklık bizde soğuk ,En şanslı karadenizli arkadaşlar galiba .sevgiler

günebakan
25-02-2015, 14:56
Sevgili Aleydi eğer Eskişehirde bauhause varsa clematis orayada gelebiliyor ordan da tohumdan denemeyin derim genede karar sizin:)

aleydi
25-02-2015, 15:15
Sevgili Aleydi eğer Eskişehirde bauhause varsa clematis orayada gelebiliyor ordan da tohumdan denemeyin derim genede karar sizin:)

Ne yazık ki bauhaus Eskişehir de yok sevgili günebakan .Ama Bursa'ya gittiğimde uğruyorum . Hiç clematis görmedim . Benim gittiğim döneme denk gelmedi galiba . Görmediğim o kadar çok tür varmış ki , ağaçlar net sayesinde öğrendim .Bazı türleri tohumdan yetiştirmek çok zor gerçekten .Umarım bir şekilde clematislerim olur :) Teşekkür ederim sevgiler .

münevver48
25-02-2015, 17:33
Ben normal sarmaşık sandım sevgili Münevver48 ,keşke bu konuşmayı geçen yıl yapsaydık . Evin önünde bir kolon var cletamisler oraya çok yakışırdı . oraya iki tane sarmaşık gül ektim . kırmızı ve beyaz uzadıkların da o kolona dolansınlar diye .Doğru söylüyorsun tohumdan baya zor olur .
Aslında leylandiler büyüdüğünde komşumla sadece arka bahçede görüşebilecez o yüzden iyi olmadı. .Bende çiçekli bitkileri çok seviyorum .En çok senin fırça çalına bitiyorum ,maşallah .Acaba köklerini koruyabilirmiyim donlardan alıyım diye düşündüm . Kışın öldüğü için hep minik kalacak . Gönül hepsini yetiştirmek istiyor . Sizde kuraklık bizde soğuk ,En şanslı karadenizli arkadaşlar galiba .sevgiler

:)sevgili aleydi, fırça çalısı çok güzel bir çalı üzerinde çiçekleri eksilmiyor.ama ak deniz iklimine daha uygun. sizin orada olur mu bilemem. ama soğuğa dayanıklı çalı türlerini araştırabilirsiniz. kartopu gibi, bakın en güzel rehber çevrenizdeki parklar olabilir ve sitedeki eskişehirli arkadaşların bahçelerini gezebilir yorumlarından faydalanabilirsiniz.ben size SDurul'un bahçesini ziyaret etmediyseniz öneririm. ne tür bitkiler dikilmiş gözlemlerseniz işiniz daha kolay olur. gerçekten bende karadenizli arkadaşların yerinde olmak isterdim.bizde elimizdekilerle idare etmesini bileceğiz sevgiler:)

aleydi
26-02-2015, 23:03
:)sevgili aleydi, fırça çalısı çok güzel bir çalı üzerinde çiçekleri eksilmiyor.ama ak deniz iklimine daha uygun. sizin orada olur mu bilemem. ama soğuğa dayanıklı çalı türlerini araştırabilirsiniz. kartopu gibi, bakın en güzel rehber çevrenizdeki parklar olabilir ve sitedeki eskişehirli arkadaşların bahçelerini gezebilir yorumlarından faydalanabilirsiniz.ben size SDurul'un bahçesini ziyaret etmediyseniz öneririm. ne tür bitkiler dikilmiş gözlemlerseniz işiniz daha kolay olur. gerçekten bende karadenizli arkadaşların yerinde olmak isterdim.bizde elimizdekilerle idare etmesini bileceğiz sevgiler:)

Kartopu ektim sevgili Münevver48 .Çiçeklenmesi çok güzel ,fakat uzun sürmüyor . Bahçem büyük ve kışın çektiğim için fotoğrafları ,ağaçlarda büyümediği için çok boş görünüyor .Hatta gezmeye gelen dostlar bile ıhlamur eksene , iğde eksene diyorlar . Aslında çok ağaç var ama fark edilmiyor :) .Fidanları üç yıllık almıştım ,bu yıl belki daha çok gelişirler .

Eskişehir de hiçbir yerde bengovil , fırça çalısı , selluka ,yasemin , ortanca görmedim . Sizin bahçeye ektiğiniz çiçekleri biz saksıya ekip . Sardunya dahil kışın eve alıyoruz .O yüzden soğuğa en dayanıklı gül ekebiliyoruz bolca. Mevsimlik çiçekleride her yıl yaniden ekiyoruz.
Eskişehir' hakkında ne biliyorsunuz , gördünüz mü bilmiyorum . Belediye başkanımız şehrimiz için çok çalışıyor . Özellikle park ,bahçe ve peyzajla , Eskişehir'i bir Avrupa şehri görünümüne kavuşturdular . İç Anadolunun aydınlık yüzü Eskişehir . İklim olarak soğuk ama İnsanları hoşgörülü ,aydın. Bir ara şehrimin fotoğraflarını da paylaşıcam inşallah :)

Eşim diyor sen ağaçlar nette böyle dolaşamaya devam edersen ,korkarım yakında İzmir ' e taşınalım diye tutturursun :) Bu gidişle öyle olacak galiba :) Teşekkür ederim sevgiler ..

aleydi
27-02-2015, 00:59
Liliumlar büyümeye devam ediyor . Bu yıl daha çok lilium alıcam galiba yavrulamaları çok hoşuma gitti . Kışın nerelerde yaşatırım bilmiyorum . Sümbüller 70 cm kar aktında ve dondurucu soğuklara rağmen bahçede büyümeye devam ediyor . Söküp saksıya diktiğim lalelerin bir kısmı çürüdü . Bazen doğa kendi kendini bizden daha iyi koruyabiliyor .

538643

538644

aleydi
28-02-2015, 16:23
Bugün alınanlar :) Yapraklı olan lale ve sümbüller mor renkli . Mor sümbülün kokusu harika soğan halindekiler kırmızı sümbül ,pembe lale ve kalonchoe portakal rengi . Kırmızı kaloncheme arkadaş olsun diye aldım .Evdekilerle birlikte açtıklarında rengarenk bir görüntü olacak..
Bahçeye eksem donlardan etkilenirler mi . Önce ki yıllar nasıl olmuştu hatırlamıyorum .

538774

538775

538776

telato
28-02-2015, 18:25
Sayın aleydi;

Ben 13 ocakta çiçek soğanlarımı ektim ve ben ekmekte geç kaldım. Sümbülümde hareketlenme yok, güz soğanlarının soğuklanması gerekli, siz hiç vakit kaybetmeden çok acele sümbül ve lale soğanlarınızı bahçe toprağıyla buluşturmanız gerekli.

aleydi
28-02-2015, 19:37
Sayın aleydi;

Ben 13 ocakta çiçek soğanlarımı ektim ve ben ekmekte geç kaldım. Sümbülümde hareketlenme yok, güz soğanlarının soğuklanması gerekli, siz hiç vakit kaybetmeden çok acele sümbül ve lale soğanlarınızı bahçe toprağıyla buluşturmanız gerekli.

70 cm karın altında -20 derece rağmen ,bahçede kalan lale ve sümbüllerim yeşerdiler .söküp evde sakladıklarımın çoğu ,tekrar ektiğimde çürüdü , çürümeyenlerin de gelişmesi çok yavaş .Bahçedekilerin durumları daha iyi fakat ben çiçeklendiklerin de donmalarından endişe ediyorum .Korkunun ecele faydası yokmuş :) Yarın bahçeye ekerim sn Telato teşekkür ederim .

Bugün satıcıda bana .Çiçekleri bittiğinde söküp , soğuk ortamda saklamamı önerdi .Lale ve sümbülleri bir daha sökmeyi düşünmüyorum . Soğuklara dayanıklılar .Lilium ve gladyörleri ve yıldız çiçeğini sökebilirim . Onlar yavruluyorlar ve yavruları ayırmak gerek ..Soğuklara daha az dayanıklı olduklarını düşünüyorum .

telato
28-02-2015, 22:47
Sizinle daha önceki yazışmalarımızda çiçek soğanlarınızı çıkartmayı unuttuğunuzu ve artık daha dikkatli olacağınızı söylemiştiniz, yalnış hatırlamıyorsam.
Ben çiçek soğanları konusunda bilir kişi değilim ama isterseniz bazı şeyleri hatırlatmada ve benim doğru (yanlışta olabilir) bildiğim bilgileri paylaşabilirim.

Tabi ki konu açıldıkça, mesala lale soğanları soğuktan etkilenmediği için lale soğanını çıkartmayı düşünmediğinizi yazdınız. Evet lale soğanları soğuktan etkilenmez,
hatta özellikle soğuk görmesi gerekir. Lale soğanları ekim, kasım ve aralık ayları gibi ekilir, yaprakları kuruduğunda haziran, temmuz ayları gibi sökülür, eğer
sökülmezse % 80 oranında çürüme görülür, Zaten bir düşünsenize lalenin çoğalımı çok farklıdır, laleyi alırsınız, ekersiniz, çiçek açar.

Açan çiçek sizin soğanınızdır ve kaybolur. Topraktan çıkartığınız sizin soğanınız değildir, yeni yavru soğandır...

aleydi
01-03-2015, 00:05
Sizinle daha önceki yazışmalarımızda çiçek soğanlarınızı çıkartmayı unuttuğunuzu ve artık daha dikkatli olacağınızı söylemiştiniz, yalnış hatırlamıyorsam.
Ben çiçek soğanları konusunda bilir kişi değilim ama isterseniz bazı şeyleri hatırlatmada ve benim doğru (yanlışta olabilir) bildiğim bilgileri paylaşabilirim.

Tabi ki konu açıldıkça, mesala lale soğanları soğuktan etkilenmediği için lale soğanını çıkartmayı düşünmediğinizi yazdınız. Evet lale soğanları soğuktan etkilenmez,
hatta özellikle soğuk görmesi gerekir. Lale soğanları ekim, kasım ve aralık ayları gibi ekilir, yaprakları kuruduğunda haziran, temmuz ayları gibi sökülür, eğer
sökülmezse % 80 oranında çürüme görülür, Zaten bir düşünsenize lalenin çoğalımı çok farklıdır, laleyi alırsınız, ekersiniz, çiçek açar.

Açan çiçek sizin soğanınızdır ve kaybolur. Topraktan çıkartığınız sizin soğanınız değildir, yeni yavru soğandır...

Yalnış hatırlamıyorsunuz .Çiçeklenmeleri bittikten hemen sonra sökmedim .Ben forumda okudumlarından sonra sökmediğimi ve geç kaldığımı düşündüm . Kasım _Aralık gibi sanırım söktüm .Ektiğim bir çok lale ve sümbül vardı . Çok az soğan çıkardık ,bir de kabuklar vardı toprakta . Bende geç söktüm hepsi çürüdü diye düşündüm .Şimdi kalanlar yeşerince fark ettim ki . Toprakta hepsini bulamamış ,çürüdüğünü düşünmüşüm .

Kaç paket aldığımı hatırlamıyorum . O yüzden takip edemedim .Bu yıl unutmazsam kaç tane olduklarını sayabilirim .Kesin bir şey yok toprakta kalmasını savunan da var sökülmesini savunan da .http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/12515.htm Ben kendi adıma söktüklerimi çürüttüm . Toprakta kalanlar çok güzel yeşerdiler .Bundan sonra toprakta bırakmayı düşünüyorım :)

Gelecek yıl kayıp çok olursa sökme konusunda fikrim yine değişebilir :)

aleydi
01-03-2015, 17:52
Bugün şanslı günüm .Hava çok güzeldi . Eşimle bahçeye çıktık lale ,sümbül ekmeye . karşı komşum da bahçesini düzenliyor . Bir kaç tohum götürüyüm sevinir dedim . Bana bir poşet beyaz zambak soğanı verdi . O yol kenarından geçerken , muhteşem kokulu beyaz zambaklara bayılıyordum . Eve gelince saydım 100 tane soğan . Öyle mutlu oldum ki .

Hediye etmeyi çok severim . Gittiğim yerlere ufakta olsa bir şey götürmeyi isterim hep . Götürmediğim de rahatsız olurum .Hep fazlasıyla bana döner . Dönmese de o hediye aldıklarında insanların yüzünde ki mutluluk . Beni çok mutlu ediyor .Veren el alan elden üstünmüş :)

538899

538900

538901

aleydi
02-03-2015, 14:17
Komşumun bahçesindeki leylandiler . Kış yaz hep yeşiller . Benimkilerde büyüdüklerin ,o çirkin duvar görüntüsü kaybolacak :)

538962

538963

aleydi
02-03-2015, 22:22
7 Yıl önce gittiğimiz otelin bahçesinde ki fotoğraflar .Otel sahibi sanırım benim gibi çiçekleri çok seviyordu . Çiçek aşkım çocukluğumdan beri var . Daha çok çekmiştim fotoğraf diğer harddiskte kaldı sanırım . Çiçeklerin isimlerini bilen varsa yazabilir :)

539055

539056

539057

539058

akçabardak
02-03-2015, 22:39
Sevgili aleydi ilk 2 fotoğraf Japon gülü (Hibiskus) katmerlisinden bende de var, katmersiz olanından koyu kırmızım var. Diğerlerini bilemedim.

telato
02-03-2015, 23:06
Sayın Aleydi; Bauhaus'a clematis daha gelmemiş.

aleydi
02-03-2015, 23:20
Sevgili aleydi ilk 2 fotoğraf Japon gülü (Hibiskus) katmerlisinden bende de var, katmersiz olanından koyu kırmızım var. Diğerlerini bilemedim.

Teşekkür ederim sevgili Akçabardak sanki çok bildik çiçekler gibi ,bende çıkaramadım isimlerini :)

YeniGine
02-03-2015, 23:28
3. kare de sanki semizotu çiçeği gibi sevgili aleydi.

aleydi
02-03-2015, 23:39
Sayın Aleydi; Bauhaus'a clematis daha gelmemiş.

Teşekkür ederim Sayın Telato .Alışveriş bölümünü de sayenizde keşfettim . Benim gibi bir alışveriş tutkunu için süper oldu :) Hafta sonu sürekli alışveriş yaptığım seraya da sorarım ,artık beni çok iyi tanıyorlar .belki az getiriyorlar ben fark etmemişimdir ,çok büyük bir alan çünkü .Gerçi ben Eskişehir de kimsenin bahçesinde clematis görmedim .

Bir de bir kaç sokak ilerde arkadaşım oturuyor ,yaz gelsin bütün o güzel bahçeleri sizlerle paylaşırım inşallah .Onlar her yıl Yalova ' ya gidip seralardan alıyorlar çiçeklerini . Hem gezmek hem alışveriş . Geçen yıl aynı tarihi denk getiremedik . Umarım bu yıl gidebilirim .

Bursa gezisini 1_2 hafta erteliyim ,belki erkendir daha gelmesi .İnternetten de almak istemiyorum . Görerek seçmeyi tercih ederim .tohumunu sipariş verdim . Tohumdan zor olur ,hem bu sene yetişmez , çelikten en azından bir iki tane almam lazım :) 30 çeşit tohum daha sipariş verdim dün ,daturada var . daha ekmediğim onlarca tohum var .Bakalım o kadar tohumu nerelere sığdıracağım .:)Hepimize kolay gelsin .:)

aleydi
02-03-2015, 23:42

Çok tatlılar Sevgili YeniGine . Bıcır bıcırlar :) Öyleyse kolay yetişen bir türdür .Şimdi olsaydı mutlaka hepsinin çeliklerinden toplardım . :) Nerden bulsak ki ,ben bir araştırıyım :)

münevver48
03-03-2015, 07:24
7 Yıl önce gittiğimiz otelin bahçesinde ki fotoğraflar .Otel sahibi sanırım benim gibi çiçekleri çok seviyordu . Çiçek aşkım çocukluğumdan beri var . Daha çok çekmiştim fotoğraf diğer harddiskte kaldı sanırım . Çiçeklerin isimlerini bilen varsa yazabilir :)

539055

539056

539057

539058

sevgili aleydi son karedekiler begonvil, olduğu yerde böyle rengarenk oluyor.sevgiler.

aleydi
03-03-2015, 11:32
Sevgili Münevver 48 ,7 yıl önceyi hatırlamak baya zor oluyor :) Bahçemde olmayınca o zamanlar , sadece güzelliklerine bakıp ,fotoğraflarını çekmişim . Tahmin etmiş ancak emin olamamıştım , teşekkür ederim .

aleydi
03-03-2015, 11:44

Sevgili YeniGine ben bu semizotu migros **** koçtaşta gördüğümü hatırladım .Ama yaprak yapıları farklıydı .Birde tek olduklarında öyle güzel durmuyorlardı . O yüzden dikkatimi çekip almamışım . Eğer varsa gidip alacam :)

Yalnız nereye ekecem .Bahçe için biraz çözüm bulmam lazım . Her yer çim ve ben çiçekleri saksıya ekiyordum . Kaya bahçesi **** köprü düşünüyorum . Köprü için biraz çekiniyorum. Düzgün bişey olur mu ,suyu temiz tutabilir miyim . Kurbağalar istila eder mi bahçeyi diye .Eşim (şelale yapalım ,onun bitimine köprü yapalım ) der .Bakalım neye karar verip yapacağız ,son anda :) Bende merak ediyorum .

münevver48
03-03-2015, 12:20
sevgili aleydi,bahçeniz için böyle güzel planlarınız varsa, ben size kaya bahçelerine uygun dona dayanıklı taşkıran çiçeğini önersen acaba çok mu bilmişlik yapıyorum.çok özür dileyerek semiz otu çiçeğini de saksıda yetiştirebilirsiniz.soğuğa hiç gelemiyor.balkonumda vardı mevta oldu.bende bahçeme kaya bahçesi düşünüyorum. ve taşkıran çiçeğinden ekmek istiyorum fakat bit süreliğine bahçe düzenlememe ara vermek zorunda kaldık biliyorsunuz bu işlerin maliyeti fazla oluyor.hem çok yıllık bir bitki zengarden de vardı şimdi bilmiyorum.sevgiler.

Sabihas
03-03-2015, 14:24
Sevgili Aleydi merhaba, hayırlı olsun, güle güle oturun. Karabayır, Eskişehir'de bahçe yapmaya en uygun bölge, eskiden bağlık alan daha çoktu. Yolunuzun üzerindeki orman fidanlığı Türkiye'de 3. büyük fidanlık ve fidanlar çok ucuz. Clematis; yurtdışında kışları çok soğuk geçen pek çok yerde gördüm, ama bizim şehrimizde yetiştirdiler mi onu bilmiyorum. Karabayırda olduğunuz için deneyin derim. Benim Eskişehir'de donlara dayanıklılığını denediğim yer örtücü aubrieta (obrezya) var. Birde duvar kenerına önereceğim, dona dayanıklı, kışında yapraklarını korudu, Cerastium var.(fare kulağı veya yaz karıda diyorlar)
Sardunya seviyorsanız, Batıkent'teki seraya yeni yıldız sardunyalar geldi, öneririm.
Kolay gelsin, gönlünüzdeki renklerle bahçenizdeki renkler buluşsun diyorum..

aleydi
03-03-2015, 16:35
sevgili aleydi,bahçeniz için böyle güzel planlarınız varsa, ben size kaya bahçelerine uygun dona dayanıklı taşkıran çiçeğini önersen acaba çok mu bilmişlik yapıyorum.çok özür dileyerek semiz otu çiçeğini de saksıda yetiştirebilirsiniz.soğuğa hiç gelemiyor.balkonumda vardı mevta oldu.bende bahçeme kaya bahçesi düşünüyorum. ve taşkıran çiçeğinden ekmek istiyorum fakat bit süreliğine bahçe düzenlememe ara vermek zorunda kaldık biliyorsunuz bu işlerin maliyeti fazla oluyor.hem çok yıllık bir bitki zengarden de vardı şimdi bilmiyorum.sevgiler.

Estağfurullah sevgili Münevver48 ,o nasıl söz . Sakın özür dilemeyin lütfen ,üzülürüm . Artık sizi arkadaşım gibi görüyorum . Siz de kabul ederseniz .Ben çok mutlu oluyorum sizlerden gelen önerilerden .Bazen yazdıklarımı eşime de okuyorum . Yalnış anlaşılır mı yazdığım diye ,benimde çekinerek yazdığım oluyor .Burada bir arkadaşıma yazdığım mesajı (ben yanlış ifade etmişim ) Farklı anladı , çok üzüldüm . İnsanları kırmak en istemediğim şey .Yazı diliyle konuşma dili çok farklı olabiliyor . Konuşmada mimikler var . Gerçi ikonlar var ama onlarda.yetersiz kalabiliyor .Sizde lütfen samimiyetime inanın .

Sayenizde cletamis aramaya başladım :) . Çiçekleri çok seviyorum fakat çiçek yetiştirmeye yeni başladım . Fırsat buldukça okumaya öğrenmeye çalışıyorum. Sizin söylediğiniz ( taşkıranıda ) bilmiyorum .Çok güzelmiş .Soğuğa dayanıklı olması süper . Artık soğuğa dayanıklı türlere ihtiyacım var .

O zaman semiz otundan hemen vazgeçiyorum.Saksıda yetiştirip eve almakta iyi olmuyor . Bu yıl saksıları içeriye aldım sinek oldu .Bodrumun penceresi yok . Evi biraz daha öne yapsaydım keşke diyorum.O zaman arka tarafa bir sera yapıp ,kışın bitkileri orada koruya bilirdim belki .Dediğiniz gibi her şey maliyet.Geçen yıl saksı ve çiçeklere bin lira harcamışım . Bu yıl üç beş tane çiçek var ortada . Onlar için kullanmadığım odayı ısıttım vs. Astarı yüzünü geçiyor aslında .O yüzden soğuklara dayanıklı türleri bulup onlardan alacağım .Eşimde bu senin hobin ,öyle bak diyor .Sağ olsun destek oluyor .teşekkür ederim ,önerilere her zaman açığım , sevgiler

aleydi
03-03-2015, 17:26
Sevgili Aleydi merhaba, hayırlı olsun, güle güle oturun. Karabayır, Eskişehir'de bahçe yapmaya en uygun bölge, eskiden bağlık alan daha çoktu. Yolunuzun üzerindeki orman fidanlığı Türkiye'de 3. büyük fidanlık ve fidanlar çok ucuz. Clematis; yurtdışında kışları çok soğuk geçen pek çok yerde gördüm, ama bizim şehrimizde yetiştirdiler mi onu bilmiyorum. Karabayırda olduğunuz için deneyin derim. Benim Eskişehir'de donlara dayanıklılığını denediğim yer örtücü aubrieta (obrezya) var. Birde duvar kenerına önereceğim, dona dayanıklı, kışında yapraklarını korudu, Cerastium var.(fare kulağı veya yaz karıda diyorlar)
Sardunya seviyorsanız, Batıkent'teki seraya yeni yıldız sardunyalar geldi, öneririm.
Kolay gelsin, gönlünüzdeki renklerle bahçenizdeki renkler buluşsun diyorum..

Hoşgeldiniz bahçeme hemşerim :) Çok mutlu oldum iyi dilekleriniz için,teşekkür ederim .Sevgili Güler hanım bahçe sayfalarında bahsetmişlerdi , dere yataklarından kaya bahçesi için , taş topladıklarından . Pazar günü hava çok güzeldi biliyorsunuz . Eşimle fidanlığa doğru ,taş bakalım diye çıktık . Oradan seraya uğradık . Pazar günü kapalıymış hafta içi gelin dediler . Siz batıkentte mi oturuyorsunuz . Ben genelde bitkilerimi Atatürk Bulvarında ,Osmangazinin karşısında Hasan 'dan alıyorum . Gide gele tanıdılar , çok indirim yapıyorlar .Batıkente , bahçe çimlendirmesini Mikail bey yapmıştı , Ara sıra ona da gidiyorum .Çalışanlar da var ona da giderim :) En sevdiğim şeylerden biri zaten sera gezmek :)

Aubrietayı tohumdan mı yetiştirdiniz ,çok seviyorum . Artık Eskişehir'in soğuğuna dayanacak bitkiler yetiştirmek istiyorum .Cerastiumada bakıyım .

Batıkentte hangi seraya geldi yıldız sardunyalar .Yıldız sardunya hakkında bir konuşmayı okumuştum . Arkadaşların bahçe sayfasında . Çelikle çok kolay çoğaltamadıklarını ve biraz nazik bir bitki olduğunu . Öyle midir bakmayı becerebilirmiyim .

Siz de bahçeli bir evde yaşıyorsunuz sanırım . Bahçe sayfanız var mı .Bende ziyaret etmek isterim . Eminim çok güzel bitkileriniz vardır . Görüşmek üzere sevgiler .

Sabihas
03-03-2015, 20:48
Hemşerim Aleydi, ne yazık ki henüz bahçeli evde yaşamıyorum. Eskişehir'de de sürekli oturmuyorum. Halen göçebelik devam ediyor, birkaç ay daha İstanbul-Eskişehir yollarındayım. Eşim emekliliğe geçiş süresini biraz uzatıyor. Sonrasında kış ayları şehirde-Batıkent, yaz aylarınıda köyde geçirmeyi planlıyoruz. Bahçe özlemini köyde yakınlarımın bahçesinde gidermiş oluyorum. Oralarda farklı bitkiler denemiş oluyorum, kendi bahçeme hazırlık-staj oluyor.
Doğma büyüme Eskişehir'liyim, ama 35 yıldır farklı yerlerde yaşadım. O nedenle seracıları bilmiyorum. Batıkent'te Yıldız sera var, Eyüp Sultan Camiisinin karşısında. Derme çatma bir sera, uygun çiçekler bulabilirsiniz. Benim ilk yıldız sardunyam ithal, Şeyma çiçekçilikten Samet kardeşten almıştım. Bakmam sorun olmadı, çokta güzel açtılar, dostlar için çoğaltmaya kalkınca iki dalına yazık oldu. Bu seradakiler Antalya'dan gelmiş farklı tür, kırmızı ve pembesi var.
Kaya bahçesi için taş; Ankara yoluna çıkın, Kanlıpınarı geçtikten sonra arzilerde pek çok taş bulursunuz, krem renkli sert taşlardır. Zaten biraz yukarıda taş ocağıda vardır. Kolay gelsin..

aleydi
03-03-2015, 22:35
Hemşerim Aleydi, ne yazık ki henüz bahçeli evde yaşamıyorum. Eskişehir'de de sürekli oturmuyorum. Halen göçebelik devam ediyor, birkaç ay daha İstanbul-Eskişehir yollarındayım. Eşim emekliliğe geçiş süresini biraz uzatıyor. Sonrasında kış ayları şehirde-Batıkent, yaz aylarınıda köyde geçirmeyi planlıyoruz. Bahçe özlemini köyde yakınlarımın bahçesinde gidermiş oluyorum. Oralarda farklı bitkiler denemiş oluyorum, kendi bahçeme hazırlık-staj oluyor.
Doğma büyüme Eskişehir'liyim, ama 35 yıldır farklı yerlerde yaşadım. O nedenle seracıları bilmiyorum. Batıkent'te Yıldız sera var, Eyüp Sultan Camiisinin karşısında. Derme çatma bir sera, uygun çiçekler bulabilirsiniz. Benim ilk yıldız sardunyam ithal, Şeyma çiçekçilikten Samet kardeşten almıştım. Bakmam sorun olmadı, çokta güzel açtılar, dostlar için çoğaltmaya kalkınca iki dalına yazık oldu. Bu seradakiler Antalya'dan gelmiş farklı tür, kırmızı ve pembesi var.
Kaya bahçesi için taş; Ankara yoluna çıkın, Kanlıpınarı geçtikten sonra arzilerde pek çok taş bulursunuz, krem renkli sert taşlardır. Zaten biraz yukarıda taş ocağıda vardır. Kolay gelsin..

Sevgili Sabihas eminim ki siz gittiğiniz her yeri bilgi ve birikimlerinizle cennete çeviriyorsunuzdur. Her şey gönlünüze göre olsun .Benim için çok faydalı oldu verdiğiniz bilgiler .Hafta sonu inşallah bir şey çıkmaz ,gidip bakarım . Şimdiden heyecanlandım .Çok teşekkür ederim . Sevgiler ..

münevver48
04-03-2015, 08:12
Estağfurullah sevgili Münevver48 ,o nasıl söz . Sakın özür dilemeyin lütfen ,üzülürüm . Artık sizi arkadaşım gibi görüyorum . Siz de kabul ederseniz .Ben çok mutlu oluyorum sizlerden gelen önerilerden .Bazen yazdıklarımı eşime de okuyorum . Yalnış anlaşılır mı yazdığım diye ,benimde çekinerek yazdığım oluyor .Burada bir arkadaşıma yazdığım mesajı (ben yanlış ifade etmişim ) Farklı anladı , çok üzüldüm . İnsanları kırmak en istemediğim şey .Yazı diliyle konuşma dili çok farklı olabiliyor . Konuşmada mimikler var . Gerçi ikonlar var ama onlarda.yetersiz kalabiliyor .Sizde lütfen samimiyetime inanın .

Sayenizde cletamis aramaya başladım :) . Çiçekleri çok seviyorum fakat çiçek yetiştirmeye yeni başladım . Fırsat buldukça okumaya öğrenmeye çalışıyorum. Sizin söylediğiniz ( taşkıranıda ) bilmiyorum .Çok güzelmiş .Soğuğa dayanıklı olması süper . Artık soğuğa dayanıklı türlere ihtiyacım var .

O zaman semiz otundan hemen vazgeçiyorum.Saksıda yetiştirip eve almakta iyi olmuyor . Bu yıl saksıları içeriye aldım sinek oldu .Bodrumun penceresi yok . Evi biraz daha öne yapsaydım keşke diyorum.O zaman arka tarafa bir sera yapıp ,kışın bitkileri orada koruya bilirdim belki .Dediğiniz gibi her şey maliyet.Geçen yıl saksı ve çiçeklere bin lira harcamışım . Bu yıl üç beş tane çiçek var ortada . Onlar için kullanmadığım odayı ısıttım vs. Astarı yüzünü geçiyor aslında .O yüzden soğuklara dayanıklı türleri bulup onlardan alacağım .Eşimde bu senin hobin ,öyle bak diyor .Sağ olsun destek oluyor .teşekkür ederim ,önerilere her zaman açığım , sevgiler

:)sevgili aleydi,samimi sözleriniz için teşekkür ederim.ben de sizi arkadaş gördüğüm için fikirlerimi paylaştım. dediğim gibi kaya bahçelerini bende çok istedim. kuraklığa da dona da dayanıklı bitkileri özellikle çalı türü ve sukulent türlerini yetiştirmeyi düşündüm. taş olarak ta bir gün orman gezintisi sırasında lav taşı gibi görüntüsü olan bizim buralarda delik taş diyoruz onlardan görmüştüm.doğal saksı gibi eşiminde hoşuna gitti. fakat araya başka işlerimiz girince ertelemek zorunda kaldı .yakın olsaydık sizin bahçenizden başlardık yapmaya ;) bak benim bu şartlara uygun çalı listemin bir kaçı belki size de fikir olur. filbahri, abelia,gravilla, oya ağacı,bahar dalı,vangela, eskalanya,havlu püskülü bunlar bahçe düzenlemem yapıldığında dikilmek için araştırıp seçildi. birde küçük bir süs havuzu istiyorum. içinin çiçeklerini de ufak dan hazırlamaya başladım.su sümbülü, japon şemsiyesi, mercan birde nilüfer aldım mı tamam.kurbağa kaplumbağa zaten onlar benim kadim dostlarım, eee! geriye bir balık kalıyor onuda alırız. işte bunları yapabilsek saksı derdinden kurtulmuş oluruz. şu an benim 100 ün üzerinde saksım var değişecek.ve en kötüsü her gün saksıların sayısı artıyor. eşim de bana kızıyor:mad: saksı çiçeği yapma çok zahmetli oluyor. bahçeye dikilecek çiçek yetiştir diye, ama benim hiç umurumda değil :cool: Allahdan eşimde doğayı yeşili çiçeği seven bir insan da beni kıramıyor.bizi anlayan eşlerimiz olduğundan bazen abartıyoruz gibi geliyor bana;) sevgilerimle

aleydi
04-03-2015, 11:06
:)sevgili aleydi,samimi sözleriniz için teşekkür ederim.ben de sizi arkadaş gördüğüm için fikirlerimi paylaştım. dediğim gibi kaya bahçelerini bende çok istedim. kuraklığa da dona da dayanıklı bitkileri özellikle çalı türü ve sukulent türlerini yetiştirmeyi düşündüm. taş olarak ta bir gün orman gezintisi sırasında lav taşı gibi görüntüsü olan bizim buralarda delik taş diyoruz onlardan görmüştüm.doğal saksı gibi eşiminde hoşuna gitti. fakat araya başka işlerimiz girince ertelemek zorunda kaldı .yakın olsaydık sizin bahçenizden başlardık yapmaya ;) bak benim bu şartlara uygun çalı listemin bir kaçı belki size de fikir olur. filbahri, abelia,gravilla, oya ağacı,bahar dalı,vangela, eskalanya,havlu püskülü bunlar bahçe düzenlemem yapıldığında dikilmek için araştırıp seçildi. birde küçük bir süs havuzu istiyorum. içinin çiçeklerini de ufak dan hazırlamaya başladım.su sümbülü, japon şemsiyesi, mercan birde nilüfer aldım mı tamam.kurbağa kaplumbağa zaten onlar benim kadim dostlarım, eee! geriye bir balık kalıyor onuda alırız. işte bunları yapabilsek saksı derdinden kurtulmuş oluruz. şu an benim 100 ün üzerinde saksım var değişecek.ve en kötüsü her gün saksıların sayısı artıyor. eşim de bana kızıyor:mad: saksı çiçeği yapma çok zahmetli oluyor. bahçeye dikilecek çiçek yetiştir diye, ama benim hiç umurumda değil :cool: Allahdan eşimde doğayı yeşili çiçeği seven bir insan da beni kıramıyor.bizi anlayan eşlerimiz olduğundan bazen abartıyoruz gibi geliyor bana;) sevgilerimle

Aslında desteğin olmasa cesaretim kırılacak sevgili Münevver48 .Güzel olur mu altından kalkabilir miyim diye ,endişe ediyorum bazen .Bana önerilerde bulunacak arkadaşlarım var . Fotoğraflarım yardım isterim diye rahatlatıyorum kendimi .
Haklısın keşke 1_2 saatlik mesafelerde olsak .Birbirimize yardıma gider gelirdik :) . Gönüller bir olsun . Ben her zaman beklerim .
Su sümbüllerini gördüm . Çok güzeller . Yetiştirmesi de zor bir tür galiba .Çok farklı türlerle yıllardır uğraşıyorsunuz. Ben çoğunu yeni öğrendim .Bu çalı listesi iyi oldu .Seraya gittiğimde sorarım . Umarım her şey gönlünce olur arkadaşım . sevgiler ..

aleydi
05-03-2015, 12:58
Bu güzellikler yeniden açtılar . Hemde eskisinden daha çoşkulu , çiçekleri daha büyük . Yaprakdan çoğalttığım menekşelerde tomurcuklandı . Açtıklarında onlarıda yayınlarım :)

539397

539398

539399

539400

aleydi
06-03-2015, 20:54
Lavanta aldım bugün çok güzel kokuyor . Banio'dan 11.90 .Soğuklara dayanıklı mıdır bilemedim .Geçen yıl Bursa,'ya bauhause gitmiştim katalogta görüp lavanta almaya . Hiç kalmamıştı .

539586

539587

Yagmur143
10-03-2015, 08:48
Sevgili aleydi menekşeleriniz ve lavantanız çok güzel. Güle güle büyütün...
Sanırım mesaj kutunuz dolmuş, özel mesaj göndermiştim hata veriyor.
sevgiler...

aleydi
12-03-2015, 21:58
Sevgili aleydi menekşeleriniz ve lavantanız çok güzel. Güle güle büyütün...
Sanırım mesaj kutunuz dolmuş, özel mesaj göndermiştim hata veriyor.
sevgiler...

Teşekkür ederim , menekşelerin durumu baya iyi . Lavanta ilk defa deniyeceğim bir bitki ,umarım çiçeklendiğini görürüm .Sevgili Yağmur143 kargomu aldım ve bu güzellikleri ,hiç vakit kaybetmeden toprakla buluşturdum . Hatta öyle acele ettim ki , yeni saksı hazırlamayı bile beklemeden ,tutmuş menekşeleri söktüm :D . Benim için çok değerliler ,umarım yaşatmayı başarabilirim . Tekrar çok teşekkür ederim sevgiler .

540521

540522

540526

Not :( Ne yazık ki begonyacık yol şartlarına dayanamamış . Elimden geleni yaptım ama kurtaramadım.)

münevver48
13-03-2015, 11:54
sevgili aleydi, ikimizde aynı atlasın çiçeğine mi gönül vermişiz.hadi hayırlısı olsun bakalım. hangisi önce yaşama tutunup el sallayacak. benimkiler on gün oluyor dikileli her gün başlarındayım.annelerine de uzun ve sağlıklı bol çiçekli hayat diliyorum. sevgiler.

aleydi
13-03-2015, 13:52
sevgili aleydi, ikimizde aynı atlasın çiçeğine mi gönül vermişiz.hadi hayırlısı olsun bakalım. hangisi önce yaşama tutunup el sallayacak. benimkiler on gün oluyor dikileli her gün başlarındayım.annelerine de uzun ve sağlıklı bol çiçekli hayat diliyorum. sevgiler.

Sevgili Yağmur143 gönlü çok bol . Aslında ben mum çiçeğimi kaybettim . Sağolsun bunu öğrenince ,bana göndermek istedi . Bende çok mutlu oldum . Atlaslar bonus oldu sevgili Münevver .Ben baya geçirgen bir toprağa ektim onları ,galiba hata yaptım acele edip .toprağını iyi ayarladım mı bilemiyorum .Genelde elimden ne eksem tutar fakat ,bu sefer çok umutlu değilim .Aldığım kaktüsü yaşamadım . Bu ikinci kaktüs denemem olcak . Umarım seninler tutar .

Aslında evde çok çiçek sevmezdim . Bahçede daha çok seviyorum çiçekleri . Sitede gördükçe ,birde kış çok uzun sürdü . Çok özledim çiçekleri . Menekşelerimi çoğalttım .Kalanchoe aldım bir kaç tane ,sonra cyclamen fakat onları yaşatamadım .Şimdi de atlaslar ,sümbüller ,laleler .30 _40 paket daha yeni tohum aldım :) Nereye varıcak bu çiçek sevdasının sonu , bilemiyorum :) Sevgiler ..

lusoari
13-03-2015, 17:52
Acısıyla tatlısıyla bir bahçe daha gezdim ellerinize sağlık Sevgili Aleydi, benim için çok huzur verici bir bahçe gezisi oldu. Kim bilir bizleri bu sezon ne güzellikler bekleyecek, sabırsızlanıyorum. :D

münevver48
13-03-2015, 18:05
sevgili aleydi,atlaslarda, kaktüs ve sukulent gibi geçirgen su tutmayan süzek toprak seviyorlar.niye umudunuzu diker dikmez kaybediyorsunuz.onların hisleri olduğununa inanıyorum.siz böyle düşünürseniz olur mu dersiniz? bak ben nasıl hayal kurdum atlasımı dikerken saksılardan fışkırmış çiçekten dalları hiç görünmüyor.annesinden bile güzel çiçekler açmış. aynı güzellikleri sizin atlasınız içinde düşündüm ve sizde böyle olmasını istersiniz.bir toprak bu kadar sizi umutsuz etmesin arkadaşım.toprağa gelince bende bilinçli değil ama şöyle bir toprak hazırladım.biraz dere kumu biraz yanmış çiftlik gübresi ormandan topladığım funda gübresi ve içine biraz da küçültülmüş çürümüş ağaç kabukları kullandım. yani su tutmaması için elimden geleni yaptım. artık gerisi atlasın bileceği bu kadar özendim.artık çiçeklerini hayal etmek beninde hakkım.

Kalanchoe alman iyi olmuş.çiçekleri uzun süre açıyor. bende seviyorum.her renginden almıştım. bir kısmını kaybettim unlu bit yüzünden kurtaramayınca dışarı attım.içeriye de almayı düşünmüyorum. geride kalan sağlar açmaya başlamışlar. sıklamen için üzüldüm. bekli kökü kurumamıştır.kurumadıysa seneye bahçeye ekersin.inşallah aldığın tohumlar başarıyla çimlendirirsin.bu sevda bizimle birlikte yaşayacak hiç bitmeyecek sevgiler.

aleydi
13-03-2015, 18:52
Acısıyla tatlısıyla bir bahçe daha gezdim ellerinize sağlık Sevgili Aleydi, benim için çok huzur verici bir bahçe gezisi oldu. Kim bilir bizleri bu sezon ne güzellikler bekleyecek, sabırsızlanıyorum. :D

Hoş geldiniz sevgili Lusoari bahçeme , çok mutlu oldum sizi bahçemde görmekten .Beğeni buketini görünce ,ayrıca duygulandımda .Pek çok çiçeği yeni yeni tanıyorum . Birazda iklim koşullarından , fotoğrafların çoğu sonbahar da çekildi .Yeni sezonda bende bahçem çiçeklerle dolsun istiyorum . :)

Zaman zaman ziyaret edip o güzel çiçeklerinizi ,zevkle seyrediyorum .Maşallah o kadar çok çiçeğe , öyle özenle bakmanızı hayranlıkla izliyorum .Ve dört gözle bekliyorum ,yeni sezonda , o harika görsel şöleni .

aleydi
13-03-2015, 18:55
sevgili aleydi,atlaslarda, kaktüs ve sukulent gibi geçirgen su tutmayan süzek toprak seviyorlar.niye umudunuzu diker dikmez kaybediyorsunuz.onların hisleri olduğununa inanıyorum.siz böyle düşünürseniz olur mu dersiniz? bak ben nasıl hayal kurdum atlasımı dikerken saksılardan fışkırmış çiçekten dalları hiç görünmüyor.annesinden bile güzel çiçekler açmış. aynı güzellikleri sizin atlasınız içinde düşündüm ve sizde böyle olmasını istersiniz.bir toprak bu kadar sizi umutsuz etmesin arkadaşım.toprağa gelince bende bilinçli değil ama şöyle bir toprak hazırladım.biraz dere kumu biraz yanmış çiftlik gübresi ormandan topladığım funda gübresi ve içine biraz da küçültülmüş çürümüş ağaç kabukları kullandım. yani su tutmaması için elimden geleni yaptım. artık gerisi atlasın bileceği bu kadar özendim.artık çiçeklerini hayal etmek beninde hakkım.

Kalanchoe alman iyi olmuş.çiçekleri uzun süre açıyor. bende seviyorum.her renginden almıştım. bir kısmını kaybettim unlu bit yüzünden kurtaramayınca dışarı attım.içeriye de almayı düşünmüyorum. geride kalan sağlar açmaya başlamışlar. sıklamen için üzüldüm. bekli kökü kurumamıştır.kurumadıysa seneye bahçeye ekersin.inşallah aldığın tohumlar başarıyla çimlendirirsin.bu sevda bizimle birlikte yaşayacak hiç bitmeyecek sevgiler.

Bayılıyorum sizin bu pozitifliğinize sevgili Münevver48 :) .Hemen başlıyorum çiçekli hallerini hayal etmeye :) teşekkür ederim sevgiler ..

lusoari
13-03-2015, 20:04
Hoş geldiniz sevgili Lusoari bahçeme , çok mutlu oldum sizi bahçemde görmekten .Beğeni buketini görünce ,ayrıca duygulandımda .Pek çok çiçeği yeni yeni tanıyorum . Birazda iklim koşullarından , fotoğrafların çoğu sonbahar da çekildi .Yeni sezonda bende bahçem çiçeklerle dolsun istiyorum . :)

Zaman zaman ziyaret edip o güzel çiçeklerinizi ,zevkle seyrediyorum .Maşallah o kadar çok çiçeğe , öyle özenle bakmanızı hayranlıkla izliyorum .Ve dört gözle bekliyorum ,yeni sezonda , o harika görsel şöleni .

Eğer yardımıma ihtiyacınız olursa seve seve her zaman hazırım. :)

aleydi
13-03-2015, 21:05
Eğer yardımıma ihtiyacınız olursa seve seve her zaman hazırım. :)

Hemde nasıl :) Geniş tarafa kaya bahçesi , diğer tarafa köprü düşünüyorum . Ama ikisine birden kalkışmayım diye de düşünüyorum :) . Kaya bahçesiyle yetiniyim bu sene .Hazırlık aşamasında ,yardıma ihtiyacım olacak . Hangi bitkiler daha çok yakışır , iklim olarak hangisi uyar vs . çok güzel olsun istiyorum :cool: Fikirlerinizi sorucam ,çok teşekkür ederim .

lusoari
13-03-2015, 21:16
Hemde nasıl :) Geniş tarafa kaya bahçesi , diğer tarafa köprü düşünüyorum . Ama ikisine birden kalkışmayım diye de düşünüyorum :) . Kaya bahçesiyle yetiniyim bu sene .Hazırlık aşamasında ,yardıma ihtiyacım olacak . Hangi bitkiler daha çok yakışır , iklim olarak hangisi uyar vs . çok güzel olsun istiyorum :cool: Fikirlerinizi sorucam ,çok teşekkür ederim .

Bana bunun için biraz zaman verin düşüneyim, kendi bahçemmiş gibi düşüneyim ve size güzel bir kaç seçenek sunmaya çalışayım. :cool:

aleydi
13-03-2015, 21:23
Bana bunun için biraz zaman verin düşüneyim, kendi bahçemmiş gibi düşüneyim ve size güzel bir kaç seçenek sunmaya çalışayım. :cool:

Süper , çok mutlu olurum :) . Gerçekten çok sevindim .

telato
14-03-2015, 18:26
Clematis aldınız mı?

aleydi
14-03-2015, 18:56
Clematis aldınız mı?

Ne yazık ki alamadım Sn Telato . Bauhaus dahil 4 tane çiçek bakabileceğim yere gittim .Bauhausta 3 tane vardı , diğerlerinde yoktu . Onlarında rengi çok soluktu , fotoğraftaki halini beğenmedim . Belki bir iki hafta sonra tekrar gidebilirim Bursa'ya .O zaman tekrar bakabilirim .

Pek istediğim gibi çiçekler bulamadım .Bizim sera ve pazarda olan türler vardı . Sukkulentler çok güzeldi . Şimdilik onlardan uzak duruyorum .Sepete alıp ,sonra bıraktım. Bahçeye odaklanmak istiyorum . Aldığım tek çiçek bu erica . O da soğuğa dayanıklı mı hiç bilmiyorum . Hakkında hiç bir şey bilmiyorum :) Kaya bahçesine çok yakışacağını düşündüm :)

540842

telato
14-03-2015, 19:26
Sayın Aleydi;
Siz benim gibi değilsiniz o zaman...
Benim çok istediğim birşey olursa solukta olsa, çürükte olsa alıyorum.
Bu yüzden çiçekçilerin bana satış yapması çok kolay :D

aleydi
14-03-2015, 19:56
Sayın Aleydi;
Siz benim gibi değilsiniz o zaman...
Benim çok istediğim birşey olursa solukta olsa, çürükte olsa alıyorum.
Bu yüzden çiçekçilerin bana satış yapması çok kolay :D

Sormayın ablamlarla beraber gittik . ( Ne çok çiçek alıyorsun ,sende çiçeklere taktın , aldığın tohumları bir kullan , nereye koycaksın o kadar çiçeği ) :D Bir daha ki sefere ablamı götürmüycem :D . Yolda bir sera görmüştüm . Gidelim diyemedim . :D

Clematis ekebileceğim duvara sardıracağım bir iki yer var sn Telato onun için güzel çiçekleri olsun istiyorum . Gösterişli , renkleri güzel olsun .Aslında o duvarın kenarına da 2 tane sarmaşık gül ekmiştim beyaz , kırmızı .Onlar büyüdüğünde orasıda karışcak biraz .

O kadar çok yeni tohum aldım ki . Daha 2 gün önce yine aldım . Tohumlardan o kadar umutlu değilim . Yaz başında yetişmeyebilirler .100 çeşitten fazla ektim . 50 çeşit daha aldım :) .Artık çok tepki görmeye başladım çevreden .Yoksa bana kalsa bütün çiçekleri toplamıştım arabaya :)

münevver48
14-03-2015, 20:12
sevgili aleydi,erica çok güzel çalı bitkisi çok tatlı bal gibi kokusu olur.ve bu kokuyu balın tadında baskın bir şekilde hissedersin.arıların en sevdiği çiçektir diyebilirim.özellikle sonbaharda çiçeklerin yok olduğu bir zamanda arılar için velinimettir.biz buralarda püren çalısı diyoruz bir dal koparıp suya koysan evin içinde o tatlı kokusunu hemen fark edebilirsin.iklim şartlarına uyar da yaşata bilirsen sizden hiç bir beklentisi olmaz.sevgiden başka:)

sevgili aleydi, haseke küpesi hiç düşündünüz mü? soğuklara dayanıklı ve kalıcı tohum ekildiği ilk yıl açmıyor. ama beklemeye değer bir güzellik.

uzun uğraş dan sonra, sonunda başardım.

http://www.agaclar.net/forum/1283065-post91.htm

aleydi
15-03-2015, 10:11
sevgili aleydi,erica çok güzel çalı bitkisi çok tatlı bal gibi kokusu olur.ve bu kokuyu balın tadında baskın bir şekilde hissedersin.arıların en sevdiği çiçektir diyebilirim.özellikle sonbaharda çiçeklerin yok olduğu bir zamanda arılar için velinimettir.biz buralarda püren çalısı diyoruz bir dal koparıp suya koysan evin içinde o tatlı kokusunu hemen fark edebilirsin.iklim şartlarına uyar da yaşata bilirsen sizden hiç bir beklentisi olmaz.sevgiden başka:)

sevgili aleydi, haseke küpesi hiç düşündünüz mü? soğuklara dayanıklı ve kalıcı tohum ekildiği ilk yıl açmıyor. ama beklemeye değer bir güzellik.

uzun uğraş dan sonra, sonunda başardım.

http://www.agaclar.net/forum/1283065-post91.htm

Başarmışsın sevgili Münevver48 çok sevindim :) Haseki küpenin rengi çok güzel .

Erica , anlattıklarını bilseydim bir kaç tane daha alırdım . Ben çok narin görünce soğuklara dayanmaz diye düşündüm . Sabaha kadar evde kaldı . Uyandığımda çok farklı bir koku vardı , evin içinde .

Haseki küpesini ilk defa tohum paylaşım etkinliğinde gördüm .Çok beğendim ,hemen talep ettim . Sağolsun arkadaşlar göndermişler .Sn kuzucu dan gelenleri hemen ektim . Gelir gelmez ilk ektiğim tohum o oldu .Bu yıl çiçeklenmiyormuş ne yazık ki .Haseki küpesi aslında soğuk iklim bitkisi olarak bahsediliyor . Ben Eskişehir 'deki seralarda hiç görmedim bu çiçeği .

Çevrede inşaat başlasa da biraz toprak döktürsem ,artık kaya bahçesi için ,hazırlıklara başlasam iyi olacak .Çok tohum ektim ama yinede , Tohumların bu yıl çiçeklenmesi zor . Daha çok minikler ,galiba yetişmiycekler bahara .Kaya bahçesi için ,epey fide almam gerekecek ..Yazarken bile heycanlanıyorum :) . Merak içindeyim :) Hem doğal görünsün , hem göze çarpsın istiyorum :) .Çok şey istiyorum :) .teşekkür ederim sevgiler .

aleydi
15-03-2015, 22:46
Bu güzellkleri kışa girerken yapraktan ekmiştim . Çiçek açtılar ,galiba menekşeler beni sevdiler :) Minicik çiçekli aldıklarım ,kocaman çiçek açıyorlar :) .

541122

541123

541124

541125

münevver48
16-03-2015, 09:12
sevgili aleydi maşşalah çok şirin bunlar özellikle 2. olan bebek gibi bakışları var.bende bir zamanlar ne hastasıydım menekşeler için.şimdi farklı bitkilere doğru odaklanıyorum belki o zamanlar sadece evimin içi ve balkon ile yetinirken şimdi bana ait bahçem de dahil olunca ve internette boş zamanlarımda fellik fellik çiçekleri bitkileri arayıp onların türlerini keşfedince onları da yetiştirmek istiyorsun. biraz da bu evime taşınınca alışamadılar. yer değimi onların sonu oldu. çok üzüldüm ağladım.şimdi salonumdaki çiçeklerimle gönlümü avutuyorum. sevgiler.

sonkez
16-03-2015, 09:54
Evet sızı çok sevmışler..

aleydi
16-03-2015, 10:16
sevgili aleydi maşşalah çok şirin bunlar özellikle 2. olan bebek gibi bakışları var.bende bir zamanlar ne hastasıydım menekşeler için.şimdi farklı bitkilere doğru odaklanıyorum belki o zamanlar sadece evimin içi ve balkon ile yetinirken şimdi bana ait bahçem de dahil olunca ve internette boş zamanlarımda fellik fellik çiçekleri bitkileri arayıp onların türlerini keşfedince onları da yetiştirmek istiyorsun. biraz da bu evime taşınınca alışamadılar. yer değimi onların sonu oldu. çok üzüldüm ağladım.şimdi salonumdaki çiçeklerimle gönlümü avutuyorum. sevgiler.

Bu yıl tanıştık menekşelerle . Kışın bahçede çiçek kalmayınca sevgili Münevver48 benim için menekşelerin çiçekleri avuntu oldu . Bir de yapraktan çok kolay üretiliyor . Bir sardunyalar birde menekşeler çoğaltması çok kolay . Eşe dosta dağıtmak için iyi oluyor :)

Bir tane açmayan menekşe var , rüyama girmiş :) . Kendi kendime ne güldüm .O kadar hastası olmuşum .Saksıyı döküyorum soluncan dolu içi :D

Senin bahçendeki çiçekler muhteşem zaten .Ara ara geziyorum bahçeni ,tekrar tekrar bakıyorum . Fırça çalısına bayılıyorum .Hepsi çok güzel maşallah . Darısı başıma :)

Bende bahçede daha çok seviyorum çiçek .Menekşelerle aramızda bir bağ kuruldu . Sevdik birbirimizi :D .Sende çok sevmişsin ,ağlamışsın kaybedince. Tekrar yetiştirmek istersen ,bende olanlardan gönderebilirim .

aleydi
16-03-2015, 10:30
Evet sızı çok sevmışler..

Sizin menekşeleriniz de çok güzeller maşallah . Çiçeklerinde bir dili olduğunu düşünüyorum . Onlara ilgi ve sevgi gösterip konuşunca .Onlarda bütün güzelliklerini sergiliyorlar sanki .

Ben küçükken annem çiçekleriyle konuşurdu , bende gülerdim :). Şimdi oğlumda bana gülüyor .Annemi çok iyi anlıyorum . Umarım bir gün oğlumda da bitki sevgisi olur .

Sevgili losuari ,İsmail Kuzucu , Laleci_03 ,By Tömürcek gençleri ,gıptayla izliyorum .Çok taktir ediyorum .En güzel hobilerden biri diye düşünüyorum . Sevgiler .

aleydi
18-03-2015, 19:40
Bugün pazardan aldıklarım . Bu kalanchoeleri sevdim ben :)

541583

541584

aleydi
21-03-2015, 18:00
Beyazlar :) , beyaz sardunya ,beyaz sümbül , beyaz şebboy

542127

asmalıtepe
21-03-2015, 18:16
Aah..Sevgili Aleydi fena tutudunuz siz de benim gibi hastalığa..Allah bol çiçekli şifalar versin.

Evde oturuyorum ama her an giyinip çiçekçiye fırlayabilirim. Ne yazık ki benim yer sorunum var. Bağa götürmeye de kıyamıyorum yenileri.. gözüm önünde olsunlar, her saniye gözlerinin içine bakayım istiyorum..

Çok güzel çiçekleriniz.. Tadını çıkarın, bol çiçekler görün inşallah..sevgiler.

aleydi
21-03-2015, 18:49
Aah..Sevgili Aleydi fena tutudunuz siz de benim gibi hastalığa..Allah bol çiçekli şifalar versin.

Evde oturuyorum ama her an giyinip çiçekçiye fırlayabilirim. Ne yazık ki benim yer sorunum var. Bağa götürmeye de kıyamıyorum yenileri.. gözüm önünde olsunlar, her saniye gözlerinin içine bakayım istiyorum..

Çok güzel çiçekleriniz.. Tadını çıkarın, bol çiçekler görün inşallah..sevgiler.

Zorla engel oluyorum kendime bütün çiçekleri toplamamak için :D . Bir tane kocaman ortanca almıştım migrostan . Çıkarken tekrar bıraktım . Geçen sene Bursa' dan aldığım ertesi gün ölmüştü . Soğuğa dayanıklı olup olmadığını öğrenemedim ,o yüzden bıraktım .

Belki 100 tane çimlenmiş şebboy var fakat yarın gidip bu beyaz şebboydan bir kaç tane daha alacağım . Böyle güzel bir koku olamaz. Diğer renkleride mi böyle güzel kokuyor bilmiyor ? Teşşekür ederim ,sevgiler ..

münevver48
21-03-2015, 19:33
sevgili aleydi,çiçeklerine bir yenileri daha katılmış.güle güle büyüt.biliyor musun bahçede beyaz renkli çiçeklere bayılıyorum.hele gece karanlıkta diğer renkler fark edilmezken sadece beyazlar ışık gibi parlıyor. şebboyun her rengi ve türleri çok güzel kokar.bence de al derim.her bahçeye balkona yakışır.soğuğa da dayanıklıdır. bazen rengi kırçıllanabilir.bu kokusunu etkilemez.yalın katlı şebboy da alırsan tohum da elde edebilirsin.sevgiler.

aleydi
21-03-2015, 20:30
sevgili aleydi,çiçeklerine bir yenileri daha katılmış.güle güle büyüt.biliyor musun bahçede beyaz renkli çiçeklere bayılıyorum.hele gece karanlıkta diğer renkler fark edilmezken sadece beyazlar ışık gibi parlıyor. şebboyun her rengi ve türleri çok güzel kokar.bence de al derim.her bahçeye balkona yakışır.soğuğa da dayanıklıdır. bazen rengi kırçıllanabilir.bu kokusunu etkilemez.yalın katlı şebboy da alırsan tohum da elde edebilirsin.sevgiler.

Sevgili Münevver teşekkür ederim hep motivasyonumu yükseltiyorsun .Güzel yorumlarınla sayfamı ziyeretinle çok mutlu oluyorum .Bu katlı yalın kat olayını öğrenmem iyi oldu . Bir tanesi katlı diğeri yalın katmış , hiç dikkat etmemişim :) .

Eşimi evde bırakıp , kaçıyım diyorum yarın :D .Bir şey söylemiyor fakat ben çekiniyorum artık . Çünkü onlar anlamıyor bu bitki deliliğini :) . Ben artık dışarıya çıktığımızda hep seraları avm de çiçek satan yerleri gezmek istiyorum :) .

münevver48
21-03-2015, 21:08
Sevgili Münevver teşekkür ederim hep motivasyonumu yükseltiyorsun .Güzel yorumlarınla sayfamı ziyeretinle çok mutlu oluyorum .Bu katlı yalın kat olayını öğrenmem iyi oldu . Bir tanesi katlı diğeri yalın katmış , hiç dikkat etmemişim :) .

Eşimi evde bırakıp , kaçıyım diyorum yarın :D .Bir şey söylemiyor fakat ben çekiniyorum artık . Çünkü onlar anlamıyor bu bitki deliliğini :) . Ben artık dışarıya çıktığımızda hep seraları avm de çiçek satan yerleri gezmek istiyorum :) .

:)sevgili aleydi, ben seni anlıyorum.nereye baksam çiçek görüyorsun.başka şeyler dikkat çekmiyor.bu ıslah olmaz ilerlemiş bir durum.ne diyeyim Allah ıslah etsin:D yarın sana yol görünmüş ama sen yine dozunu ayarlamasını bileceğini umuyorum.ben de senin çiçek sevdana hayranım. sendeki bu pozitif, enerji çiçeklerinin üzerinde olumlu etkisinin büyük payı olduğuna inanıyorum.bende bu gün eşimle ormana funda gübresi toplamaya gittim.oradan ne söküp getirdim dersin, lavanta biz karabaş otu diyoruz sıcak soğuk derdi bilmiyor susuzluğa da dayanıklı erica da aradım bulamadım. biraz acele ettik bahçedeki otları biçmek için. sevgiler:).

aleydi
21-03-2015, 21:29
:)sevgili aleydi, ben seni anlıyorum.nereye baksam çiçek görüyorsun.başka şeyler dikkat çekmiyor.bu ıslah olmaz ilerlemiş bir durum.ne diyeyim Allah ıslah etsin:D yarın sana yol görünmüş ama sen yine dozunu ayarlamasını bileceğini umuyorum.ben de senin çiçek sevdana hayranım. sendeki bu pozitif, enerji çiçeklerinin üzerinde olumlu etkisinin büyük payı olduğuna inanıyorum.bende bu gün eşimle ormana funda gübresi toplamaya gittim.oradan ne söküp getirdim dersin, lavanta biz karabaş otu diyoruz sıcak soğuk derdi bilmiyor susuzluğa da dayanıklı erica da aradım bulamadım. biraz acele ettik bahçedeki otları biçmek için. sevgiler:).

Doğada yetişen çiçeklere de hayranım ben :) Geçen gün annemlerin sitesinin bahçesinden kır menekşeleri topladım . Yalnız ertesi gün ekebildim inşallah tutarlar .Sayın kaptanzdı galiba bahçe sayfasında okumuştum . Kır çiçeklerinin adaptasyonu zor oluyormuş . Yoksa dağ bayır yollara düşmeye ramak kalmıştı .Ne güzeldir doğadaki karabaş otları .Biz çocukken peygamber çiçeği doğada yetişirdi . Şimdi hiç görmüyorum . Tohumunu sipariş ettim . Umarım yetiştirebilirim .

münevver48
21-03-2015, 21:43
sevgili aleydi ,kır menekşesi kolay yetişen bir çiçek biraz istilacı bir çiçek diye biliyorum.kokusu güzeldir.minik çiçekleri de öyle.bende şu an biraz ümitsizim karabaş otu için zamandan dolayı aralık ayı gibi diktim bir tane tutmuş küçücük çiçek bile açmış.inşallah tutarlar.

hira
21-03-2015, 21:50
Yeni çiçeklerin hayırlı uğurlu olsun aleydi, bol çiçekli olsunlar. Menekşre yetiştirebilmek büyük başarı (bence) tebrik ederim. Ayrıca da menekşe fotoğraflarındaki son kare var ya 'muhteşem' olmuş.

aleydi
21-03-2015, 22:17
Yeni çiçeklerin hayırlı uğurlu olsun aleydi, bol çiçekli olsunlar. Menekşre yetiştirebilmek büyük başarı (bence) tebrik ederim. Ayrıca da menekşe fotoğraflarındaki son kare var ya 'muhteşem' olmuş.

Evet bende o kareyi sevdim . Azcık aceleci olmasam güzel şeyler çıkacak :) .Menekşe yetiştirebilmenin sırrı ( kimseler duymasın aramızda ) :D . Minicik kaba ekmek . Çünkü menekşe ağ gibi kabın içini doldurup , öyle çıkıyor toprağın üstüne . Çok mutlu oldum seni görünce teşekkür ederim .

aleydi
21-03-2015, 22:26
sevgili aleydi ,kır menekşesi kolay yetişen bir çiçek biraz istilacı bir çiçek diye biliyorum.kokusu güzeldir.minik çiçekleri de öyle.bende şu an biraz ümitsizim karabaş otu için zamandan dolayı aralık ayı gibi diktim bir tane tutmuş küçücük çiçek bile açmış.inşallah tutarlar.

Çiçek açtıysa tutmuştur inşallah . Bir tanesi bile umut . İlk denemede tutmasa bile ,hemen yılmamak lazım . Ortam koşullar uygun olmayabilir her zaman . Denemek ve umut etmek başarmanın yarısı , tebrik ederim .

aleydi
22-03-2015, 18:58
Bugün hava çok güzeldi . Çok yoruldum fakat değdi .Yeni çiçekler aldım . Kışa dayanıklı hercai menekşeleri ,beyaz taşlarla oluşturduğum yuvarlağa diktim .Çiçek tohumlarının bir kısmını bahçeye ektim . Umarım artık don ve kırağı olmaz. Fidelerin bir kısmını sevgili sabihas 'ın söylediği kilo ile satılan ,naylon poşetlere aktardım. Eşim gülleri budadı . Onları toplayıp suya koydum . Yarın ayıklayıp saksılara aktarmayı düşünüyorum.

Güler hanımın yazısında okumuştum .Çiçek ekebilmek için , çimleri söktüm . Üzerini delikler açtığım ,naylonla kapatıp toprak doldurdum :) .

542256

542257

aleydi
22-03-2015, 19:03
Komşumun verdiği çiğdemler açmş . Ben onları beyaz zambak sanmıştım . Umarım bir kısmı öyledir :) . Ve soğanlılar köşesi .Daha çok açmayan çiçek var orada .Etrafını taşlarla çevirip dekoratif bir görüntü oluşturmak istiyorum o kısımda . Önerilere açığım :) .

542262

542263

akçabardak
22-03-2015, 19:20
Sevgili aleydi çok güzel olmuş taşlarla yapmış olduğunuz yuvarlaklar, içinde çiçekler çok şık durmuş. İkinci fotoğrafta sarı olanlar çiğdem değil nergis çiçeğidir. Bol bol çiçeklenmeleri dileklerimle.

aleydi
22-03-2015, 20:34
Sevgili aleydi çok güzel olmuş taşlarla yapmış olduğunuz yuvarlaklar, içinde çiçekler çok şık durmuş. İkinci fotoğrafta sarı olanlar çiğdem değil nergis çiçeğidir. Bol bol çiçeklenmeleri dileklerimle.

Teşekkür ederim sevgili Akçabardak . Çarpraz komşum bana ve yan tarafında ki komşuya ,bu soğanları verdi . Bana verirken de ,beyaz zambak dedi :).Bayılıyorum onun zambaklarına mis gibi kokar geçerken . 100 tane zambak çok sevindim . Bugün yan komşum bizde çiğdemler var size verelim dedi. Diğer soğanları alan komşu ona vermiş . Ne bereketli soğanmış :D . O çiğdem deyince , bende çok üstünde durmadım .Çoğu tutup yeşillenmiş . Şimdi yüzlerce nergisim olcak demek ki :)

münevver48
22-03-2015, 21:08
:)sevgili aleydi, bahçenize bahar gelmiş.yuvarlak taşlar ve hercai çok güzel olmuş.öbek öbek çiçekler hayal etmeye başladım bile sizin bahçeniz de;) rengarenk ne güzel olur. yorulduğuna değmiş sevgili aleydi ellerine sağlık sevgiler:).

samur
22-03-2015, 21:22
Benim hercailer kasimdan beri balkonu şenlendiriyorlar. Cok iyi düşünmüşsün. Hercai menekse kanaatkar surekli aciyor, sn TCM nin bahcesinde hercai ve alisyum olan bir bolum vardi bak istersen cok guzeldi. Ellerine saglik

aleydi
22-03-2015, 22:06
:)sevgili aleydi, bahçenize bahar gelmiş.yuvarlak taşlar ve hercai çok güzel olmuş.öbek öbek çiçekler hayal etmeye başladım bile sizin bahçeniz de;) rengarenk ne güzel olur. yorulduğuna değmiş sevgili aleydi ellerine sağlık sevgiler:).

Bahar geldi inşallah kırağı vurmaz . Yeni kabusum kırağı .Sevgili Münevver bende öyle hayal ediyorum , ne güzel olur öbek öbek çiçekler :). Eşim ( biraz acele ediyorsun yavaş yavaş olur ) diyor :) .Aceleciliğimden kalan tohumları bugün ekiverdim bahçeye . Sevgili Akçabardak bile ekmemiş :) .Şimdi onlarının üstüne sera yapmam gerekecek :) .

YeniGine
22-03-2015, 23:14
Sevgili aleydi; maşallah mevsimin çiçekleri hercai, çuha, nergis, sümbül rengârenk çok güzel olmuş, yorulmuşsun ama değmiş bence. Ellerine sağlık.

aleydi
22-03-2015, 23:30
Benim hercailer kasimdan beri balkonu şenlendiriyorlar. Cok iyi düşünmüşsün. Hercai menekse kanaatkar surekli aciyor, sn TCM nin bahcesinde hercai ve alisyum olan bir bolum vardi bak istersen cok guzeldi. Ellerine saglik

Bakarım sevgili Samur teşekkür ederim . Hercailerin soğuklara dayanıklı olduğunu sevgili Sudenur'un bahçe sayfasında görünce karar verdim almaya . Taşları dizmiştim . Ne ekerim buraya diye düşünüyordum .Ankara iklimiyle bizim iklim yakın .

Senin clematisler geldi mi ? Burada pazarda bir satıcıyla tanıştık ,kendilerinde olduğunu söyledi . ( Havalar biraz ısınsın getirceğim ) dedi . Umarım isim konusunda doğru anlamıştır .sevgiler .

aleydi
22-03-2015, 23:39
Sevgili aleydi; maşallah mevsimin çiçekleri hercai, çuha, nergis, sümbül rengârenk çok güzel olmuş, yorulmuşsun ama değmiş bence. Ellerine sağlık.

Teşekkür ederim sevgili YeniGine . Çiçekler güzel oldu . Soğanlıların ekildiği bölüm çok hoşuma gitmedi , Oraya da taş ,çit gibi bir şeyler düşünüyorum . Orada onlarca soğanlı var . Hepsi açsa daha güzel bir görüntü olacak . Neyse bugün hava çok güzeldi . O yüzden mutluyum yine de .

Beni en çok fideleri şaşırtmak yordu .Yeni fideler için , serayı boşaltmam gerekiyordu .Yarısını ancak yapabildim . Minik minik fidecikler çok uğraştırdı beni :) . Güzel bir yorgunluk oldu . Sevgiler

YeniGine
22-03-2015, 23:46
Bahçe senin. Tabi ki karar da senin; soğanlılar, hercailer, çuhalar biliyorsun bu mevsimin çiçekleri. Yaza kalmayacaklar. Ne bileyim işte yok belli bir zamana kadar sulayacaksın, sonra topraktan çıkaracaksın ya da çıkartmayacaksın su vermeyeceksin, çuhalar güneş almayacak, gölge bir yerde olacak; güzeller fakat işte istekleri, bakımları da önemli. Benim öyle yerim yurdum belli olmadığı için mevsiminde dikiyorum, seneye mevsimi gelince ne çuha, ne hercai kalmıyor, soğanlılarda sorun yaşıyorum.

aleydi
23-03-2015, 00:17
Bahçe senin. Tabi ki karar da senin; soğanlılar, hercailer, çuhalar biliyorsun bu mevsimin çiçekleri. Yaza kalmayacaklar. Ne bileyim işte yok belli bir zamana kadar sulayacaksın, sonra topraktan çıkaracaksın ya da çıkartmayacaksın su vermeyeceksin, çuhalar güneş almayacak, gölge bir yerde olacak; güzeller fakat işte istekleri, bakımları da önemli. Benim öyle yerim yurdum belli olmadığı için mevsiminde dikiyorum, seneye mevsimi gelince ne çuha, ne hercai kalmıyor, soğanlılarda sorun yaşıyorum.

Bitkilerimizi kaybettiğimizde üzülüyoruz ,fakat yerine yenisini koyabiliyoruz . Eve alıp onlar için özel o da ısıttığım halde . Onlarca sardunyam öldü .Bazen ne kadar çabalasakta olmuyor .

.Soğanlılar çok az çiçekli kalıyorlar haklısın .Geçen yıl sulama olduğu halde çürümediler . Hatta -20 derece ,70 cm kar altında sağlam çıktılar .Bazen doğa kendi kendini daha iyi koruyor diye düşünüyorum .Yoksa hiç bir tür canlı kalmazdı .

Daha tam olarak çözemedim . Hatalı seçimler yapabiliyorum .En çok övgüyü sen hak ediyorsun Sevgili YeniGine . Tüm olumsuzluk zorluklara rağmen ,hep heyecanlısın . Hayranlıkla izliyorum yaptıklarını .Bence hep böyle ol .

YeniGine
23-03-2015, 00:31
:) Teşekkür ediyorum sevgili aleydi; sevmek böyle bir şey olsa gerek diye düşünüyorum. :) Bugün gittiğim serada 'Artık beni görmeseler de sesimi duysalar tanıyorlar. :) Abla nerelerdesin diye sordular. Ben de e artık bahar geldi, ben geldim şimdi alırım kışın yok ederim, seneye nasipse tekrar gelirim' dedim.
Dediğin gibi soğanlılar çok az çiçekli kalıyorlar; fakat onların topraktan baş göstermelerinden tut yaprakları kuruyana kadar geçirdikleri süreç hayli bir yol ve sonrası çok da güzel. Fazla bir sulama olmaz ise evet kalıyorlar, ama benim gibi, bina görevlisinin sulaması bu sene ektiğim seneye maalesef yok. :( Yani demek istediğim bu mevsimin çiçeklerini belli bir bölgeye dikiver. :( Geçen sene ektiğim bir sürü lalem bu sene hiçbirisi yok. :( :( (Hira'nın hediyeleri idi bir de üstelik. Duymasın üzülür valla.)

aleydi
23-03-2015, 10:25
Soğanlıları belli bir bölgeye ektim de . Bu hercai menekşeler kafamı karıştırdı sevgili YeniGine :) .Ben yazında açtıklarını düşünerek ektim :).Okuduğum yerde İlkbahardan başlayıp yaz boyunca açar diye yazıyordu .Mevsimlikse ,yazın oraya başka çiçek ekmem gerekecek .Çok büyük bir alan da değil üst üstte olacaklar .

Sevgili Hira'nın yüreği çok güzel .Benim soğanlar çürümeden çoğalsınlar .İnşallah kayıpları hep birlikte telafi ederiz .

samur
23-03-2015, 11:48
Bakarım sevgili Samur teşekkür ederim . Hercailerin soğuklara dayanıklı olduğunu sevgili Sudenur'un bahçe sayfasında görünce karar verdim almaya . Taşları dizmiştim . Ne ekerim buraya diye düşünüyordum .Ankara iklimiyle bizim iklim yakın .

Senin clematisler geldi mi ? Burada pazarda bir satıcıyla tanıştık ,kendilerinde olduğunu söyledi . ( Havalar biraz ısınsın getirceğim ) dedi . Umarım isim konusunda doğru anlamıştır .sevgiler .
Sevgili Aleydi. Ciceklerim geldi, mavi kelebek, mavis, 2 tane de clematris. Clematrisi gorunce gozlerim portledi, hic yakindan görmemiştim, bir tanecik cicek vardi üstünde, cicegin buyuklugu nerdeyse elim kadardi (gerci benim elim kucuktur ama) masaallah diyeyim kendi kendime nazar ediyorum.. Cok guzeldi, bir kismi dokuldugu icin foto cekemedim. Actiklarinda paylasacagim.

aleydi
23-03-2015, 12:10
Sevgili Aleydi. Ciceklerim geldi, mavi kelebek, mavis, 2 tane de clematris. Clematrisi gorunce gozlerim portledi, hic yakindan görmemiştim, bir tanecik cicek vardi üstünde, cicegin buyuklugu nerdeyse elim kadardi (gerci benim elim kucuktur ama) masaallah diyeyim kendi kendime nazar ediyorum.. Cok guzeldi, bir kismi dokuldugu icin foto cekemedim. Actiklarinda paylasacagim.

Güle güle büyüt sevgili Samur çok sevindim . inşallah en kısa zamanda çiçeklendiklerini görürüz ,hep birlikte .Bakalım bizim pazarcı getirmezse bu hafta , bende sipariş vericeğim .

aleydi
23-03-2015, 20:54
Tam budama mevsimi ,bende ağaç dallarından yaptığım iki örneği sizlerle paylaşmak istedim . Kapı süsü ve çiçekler :)

542442

542443

aleydi
24-03-2015, 21:59
Yapraktan çoğalttığım menekşeler bir bir açıyor . Yeni ektiklerim . Bir kısmı yukarıda onları çekemedim .Mor olanı ilk defa tutturabildim çok mutluyum :) .

542702

542703

542704

542705

542706

aleydi
24-03-2015, 22:01
Menekşemin yanında bir mülteci var:)

542707

542708

tarla kuşu
25-03-2015, 00:24
Maşallah menekşeleriniz çok mutlu görünüyorlar...

aleydi
25-03-2015, 08:01
Maşallah menekşeleriniz çok mutlu görünüyorlar...

Teşekkür ederim sevgili tarla kuşu .Galiba beni ve yerlerini sevdiler :). O doğal görünümlü zevkli bahçenizi ,vakit buldukça dolaşıyorum . Sevgiler .

aleydi
25-03-2015, 22:38
İlk şiir denemem . Bir kerelik paylaşabilirim galiba:) Sevgili eşime hitaben .

SEN HİÇ BENSİZ KALMADIN
su kaldı , toprak kaldı , taş
sen kalmadın
dağda açan gül kaldı
gökte uçan kuş
kaldırımdaki yosma
virane yıkık bir ev kaldı
sarayda kaldı
güzel prenseste
sen hiç bensiz kalmadın
geceyi bölen yanık bir ses
Hacer kaldı ,Elif kaldı ,yar kaldı
kurtlar , kuşlar ,sümbüller, güller
bir sen kalmadın
ben kaldım ,biz kaldık ,o kaldı
dayı ,emmi ,amca
sen hiç bensiz kalmadın ki
aşk oldum , sevda oldum , yar oldum
dudağımda ismin , helak oldum
bir bakışına yar ,, kurban oldum
sen hiç bensiz kalmadın ki

aleydi
26-03-2015, 20:06
sabah erkenden kalkıp a101 gittim sırf soğanlardan almak için . İlk gittiğim gelmedi dedi . İkinci gittiğim dağıtım yanlış yapılmış öğleden sonra gelecek dedi . İlk gittiğime tekrar gittiğimde gelmedi , haftaya da gelebilir dedi . Ertesi gün 3 tane a101 gittim hiç kalmadı dediler . Asya lalenin kendi sitesinde de poşetli tüm soğanlar tükenmişti .Geçen yıl aldığım gladyörler çok iyiydi , hepsi çiçeklendi . Üzerlerindeki renklerin aynı çıktı .Galiba görünmez bir güç soğan almamı engelledi

Dün bu yazıyı yazdıktan sonra . Bir kere daha şansımı denemek için yine ilk gittiğim A101 gittim . Çalışanlar belki bize haftaya gelebilir demişlerdi. Görevli çocuk kalmadığını söyledi . Sonra (ben kendime almıştım , ekecek yerim yok , onları size getiriyim )dedi . Evi yakınmış gidip getidi . Israrlarıma rağmen ücretini almadı . (Evde çürüyceklerdi zaten) dedi . Ben bu durumu telafi etmek istiyorum . Önerisi olan arkadaşım olursa sevinirim . Çok mutlu oldum :) . Demek ki vazgeçmemek gerekiyor :) .

543078

efeege
26-03-2015, 21:28
sevgili aleydi bu tür çiçek açan soğanlar bizde kış başı gelmişti buhaftadakilerde farezya dahildi gerisi farklı çiçek soğanlarıydı. bol çiçeklerini görün.

aleydi
26-03-2015, 21:35
sevgili aleydi bu tür çiçek açan soğanlar bizde kış başı gelmişti buhaftadakilerde farezya dahildi gerisi farklı çiçek soğanlarıydı. bol çiçeklerini görün.

İşte bu soğanların hepsini bana hediye etti A101 çalışanı ,İnşallah bir gün bu çiçekleri ekebilecek bahçeli bir eve sahip olur .bende onun için bir şey yapmak istiyorum . Ev çiçeğimi hediye etsem , başka bir şey mi .

Sevgili Efeege bizim iklim soğuk olunca . Bu türlerin hepsi aynı zamanda gelmiş . Sadece gala yok . Onuda bizim bölgeye göndermemiş olabilir .Soğanlıları ekmek için geç bir zaman mı , bilemedim . Soğanların bir tanesi çürümüş . Hemen yarın ekiyim diyorum .Teşekkür ederim sevgiler

efeege
26-03-2015, 21:51
iris ile çiğdemlerin ekilmesinin sakıncası yok .
öbürleri için umarım daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
yeni sezon inşallah bol çiçekli verimli geçer. sevgiler.
hediye içinde yetiştirdiğiniz bir menekşe olabilir.

telato
27-03-2015, 21:19
Soğanlıları ekmek için geç bir zaman mı , bilemedim . Soğanların bir tanesi çürümüş . Hemen yarın ekiyim diyorum .

Eğer soğanlarınız hala canlı ve şişkinlerse hemen ekin, Soğanlar yaşayan bitkilerdir, onlar tohum değildir ve bekleyemezler kururlar.Buzdolabında saklayın ya da bahçenize dikin.
Çünkü soğanlar güçlüdür ve çok miktarda enerji depolamışlardır. Soğanlarınız sezon ne kadar geçmiş olursa olsun açmaya çalışacaklardır.
Kaybedeceğiniz hiç bir şey yoktur, geç ekseniz bile sonuç alma ihtimaliniz vardır. (alıntı)

aleydi
27-03-2015, 22:20
Eğer soğanlarınız hala canlı ve şişkinlerse hemen ekin, Soğanlar yaşayan bitkilerdir, onlar tohum değildir ve bekleyemezler kururlar.Buzdolabında saklayın ya da bahçenize dikin.
Çünkü soğanlar güçlüdür ve çok miktarda enerji depolamışlardır. Soğanlarınız sezon ne kadar geçmiş olursa olsun açmaya çalışacaklardır.
Kaybedeceğiniz hiç bir şey yoktur, geç ekseniz bile sonuç alma ihtimaliniz vardır. (alıntı)

İçlerinde sadece bir tane sümbül soğanı çürümüş gözüküyor . Diğerleri gayet sağlıklı . Bir arkadaş beş gün soğukta beklemesi gerekli diye yazmış . Bende size soracaktım gerek var mıdır diye . Bende sizin gibi düşünüyorum vakit kaybetmeden ekmek iyi olacak .Üretici firma kışın depoda bekletmiştir diye düşünüyorum .Bugün ekmek istemiştim fakat yerlerini tam ayarlamadığım için yarına kaldı . Sabah ilk işim onları ekmek olacak :) . Umarım çiçeklenirler :) .

telato
27-03-2015, 22:58
İçlerinde sadece bir tane sümbül soğanı çürümüş gözüküyor . Diğerleri gayet sağlıklı . Bir arkadaş beş gün soğukta beklemesi gerekli diye yazmış . Bende size soracaktım gerek var mıdır diye . Bende sizin gibi düşünüyorum vakit kaybetmeden ekmek iyi olacak .Üretici firma kışın depoda bekletmiştir diye düşünüyorum .Bugün ekmek istemiştim fakat yerlerini tam ayarlamadığım için yarına kaldı . Sabah ilk işim onları ekmek olacak :) . Umarım çiçeklenirler :) .

Bende olumlu bakmak istiyorum...

Ne güzel işte :D Mayıs-Haziran gibi sizin soğanlı çiçeklerinizide göreceğiz.

aleydi
28-03-2015, 19:38
Bugün soğanları ektik , bahçeyi biraz temizledik . Kışın hareketsiz kalmaya alışmışız hem açık hava , hemde hareket etmek baya yordu .
Bahçelerdeki katlı küpeliler çok hoşuma gidiyordu . Eskişehir deki seralarda hiç görmemiştim . Bugün pazarda klasik küpeli bulabildim . Bir tane aldım . Eve gelincede zengardendan katmerli olanlardan sipariş ettim :) . Bu çiçeği çok yetiştirmek istiyorum . Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim .

543628

Adalet Yağcı
28-03-2015, 21:20
Sevgili aleydi, kolları sıvamışsınız bakıyorum, lale soğanlarınız için geç kaldınız, hemen dikin, dışarda bırakırsanız içi boşalır, toprağın içinde dursun bari.

Şiirinizden de çok etkilendim, mutlak yüreğinize dokunan bir duyguyu dile getirmişsiniz.
Bizim bir de Edebiyat Kahvesi (http://www.agaclar.net/forum/sohbetler/14402-15.htm)başlığımız var gördünüz mü hiç bilmiyorum.
Şiirlerinizi orada paylaşabilirsiniz.
Sevgilerimle...

aleydi
28-03-2015, 22:54
Sevgili aleydi, kolları sıvamışsınız bakıyorum, lale soğanlarınız için geç kaldınız, hemen dikin, dışarda bırakırsanız içi boşalır, toprağın içinde dursun bari.

Şiirinizden de çok etkilendim, mutlak yüreğinize dokunan bir duyguyu dile getirmişsiniz.
Bizim bir de Edebiyat Kahvesi (http://www.agaclar.net/forum/sohbetler/14402-15.htm)başlığımız var gördünüz mü hiç bilmiyorum.
Şiirlerinizi orada paylaşabilirsiniz.
Sevgilerimle...

Bugün çok yoruldum . Bütün kış hareketsiz kalınca , bir de temiz hava çarptı galiba :)

Üyelerin bahçelerini gezmekten ( çok güzellikler var ,benim öğreneceğim çok şey ) , sitede başka bölümlere çok vakit ayıramıyorum .Sizin şiiriniz çok güzel olmuş . Karalama diyerek tevazu göstermişsiniz .

Eşime , ( 4 Nisan' da İstanbul' da ağaçlar net doğum günü toplantısı var . Sevgili Adalet hanım Mersin den geliyormuş , onunla tanışmak istiyorum beni götürür müsün ) dedim ?
Eşim Nisan 'ın 2 .de istanbul ' a gidip dönecek . Ona rağmen beni kırmadı . ( Gideriz ) dedi .Eskişehir İstanbul arası otomobille 4 saat . Günübirlik gidip gelmeyi düşünmüştüm . Siz gelmiyorsunuz , o yüzden , o kadar yolu gitmek artık cazip gelmiyor .İyi ki varsınız . Sevgiler

Adalet Yağcı
29-03-2015, 23:37
Yapmayın sevgili aleydi, benim yüzümden toplantıyı kaçırırsanız çok üzülürüm :(
İnanın gittiğinize çok memnun olacaksınız, böyle bir fırsatı yakalamışken değerlendirin derim.
4 Nisan toplantılarını kaçırmamaya çalışırım ama bazan hiç akılda olmayan şeyler oluyor, programınız altüst oluyor.
Yine de hâlâ gelmek istiyorum, önümüzdeki iki gün içinde kesin durum belli olur, size mutlaka bildiririm.

Bugün ben de yoruldum, bahçeme gittim, kış sert geçtiği için fazla bir şey göremedim, fotoğraf makinamı da unutmuşum.
Birkaç güzellik gördüm, birini bahçenize bırakıyorum :)
Sevgiyle...

543932

aleydi
30-03-2015, 00:05
Yapmayın sevgili aleydi, benim yüzümden toplantıyı kaçırırsanız çok üzülürüm :(
İnanın gittiğinize çok memnun olacaksınız, böyle bir fırsatı yakalamışken değerlendirin derim.
4 Nisan toplantılarını kaçırmamaya çalışırım ama bazan hiç akılda olmayan şeyler oluyor, programınız altüst oluyor.
Yine de hâlâ gelmek istiyorum, önümüzdeki iki gün içinde kesin durum belli olur, size mutlaka bildiririm.

Bugün ben de yoruldum, bahçeme gittim, kış sert geçtiği için fazla bir şey göremedim, fotoğraf makinamı da unutmuşum.
Birkaç güzellik gördüm, birini bahçenize bırakıyorum :)
Sevgiyle...

543932

Bunlar inanılmaz güzel . çok teşekkür ederim .

Yagmur143
30-03-2015, 11:10
Bugün soğanları ektik , bahçeyi biraz temizledik . Kışın hareketsiz kalmaya alışmışız hem açık hava , hemde hareket etmek baya yordu .
Bahçelerdeki katlı küpeliler çok hoşuma gidiyordu . Eskişehir deki seralarda hiç görmemiştim . Bugün pazarda klasik küpeli bulabildim . Bir tane aldım . Eve gelincede zengardendan katmerli olanlardan sipariş ettim :) . Bu çiçeği çok yetiştirmek istiyorum . Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim .

543628

Sevgili aleydi, şimdi yoruluyorsunuz ama bu tatlı yorgunluğun karşılığını fazlasıyla alacaksınız.
Küpelilere gelince çok fazla bilgili değilim ama tecrübelerime dayanarak açık havayı daha çok sevdiklerini söyleyebilirim. Daha önceleri açık balkonda hiç sorun yaşamadığım küpelileri geçen yıl kapalı balkonda yapamadım. Yağmurlu havalar çok uzun sürüncede beyaz küçük sinek yaptılar. Bende diğer çiçeklerime geşmesin diye olduğu gibi kayınvalideme verdim. O da topraklarını değiştirip açık havada bakmaya başladı. Küpeli kısa sürede kendine geldi ve çiçek açmaya başladı. Bu arada bende pişman olmadım değil hani.. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum, sevgiler...

aleydi
30-03-2015, 11:42
Sevgili aleydi, şimdi yoruluyorsunuz ama bu tatlı yorgunluğun karşılığını fazlasıyla alacaksınız.
Küpelilere gelince çok fazla bilgili değilim ama tecrübelerime dayanarak açık havayı daha çok sevdiklerini söyleyebilirim. Daha önceleri açık balkonda hiç sorun yaşamadığım küpelileri geçen yıl kapalı balkonda yapamadım. Yağmurlu havalar çok uzun sürüncede beyaz küçük sinek yaptılar. Bende diğer çiçeklerime geşmesin diye olduğu gibi kayınvalideme verdim. O da topraklarını değiştirip açık havada bakmaya başladı. Küpeli kısa sürede kendine geldi ve çiçek açmaya başladı. Bu arada bende pişman olmadım değil hani.. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum, sevgiler...

Annemin hep küpelileri vardı . Bu bitki sevgisi genlerle alakalı galiba :D .Havalar güzel ,fideleri dışarı çıkarınca , pazardan aldığım küpeliyi de çıkardım dışarıya .Zengardende bitki olarak küpeli satışı yok . Fide olarak aldım. Umarım onlarda sorun yaşamam .Bugün kalanchoe ve erika , küpeli vb topraklarını değiştirmek istiyorum . Saksı değişimleri beni tedirgin ediyor .Umarım yeni yerlerini severler :)
:) O pişmanlığı hep yaşıyoruz . Bende verdiğim bazı şeyleri sonra çok aradığım olmuştur :) Küpeli dal çelik yoluyla kolay yetişiyor bildiğim kadarıyla . Tam bahar , kayınvalidenden alıp çelikleye bilirsin .Çiçekleri çok güzel sevilmiycek gibi değil .Teşekkür ederim sevgili Yağmur143 . Sevgiler ..

Yagmur143
30-03-2015, 14:04
Annemin hep küpelileri vardı . Bu bitki sevgisi genlerle alakalı galiba :D .Havalar güzel ,fideleri dışarı çıkarınca , pazardan aldığım küpeliyi de çıkardım dışarıya .Zengardende bitki olarak küpeli satışı yok . Fide olarak aldım. Umarım onlarda sorun yaşamam .Bugün kalanchoe ve erika , küpeli vb topraklarını değiştirmek istiyorum . Saksı değişimleri beni tedirgin ediyor .Umarım yeni yerlerini severler :)
:) O pişmanlığı hep yaşıyoruz . Bende verdiğim bazı şeyleri sonra çok aradığım olmuştur :) Küpeli dal çelik yoluyla kolay yetişiyor bildiğim kadarıyla . Tam bahar , kayınvalidenden alıp çelikleye bilirsin .Çiçekleri çok güzel sevilmiycek gibi değil .Teşekkür ederim sevgili Yağmur143 . Sevgiler ..

Çok haklısınız, bence de genlerle alakası var. Benimde annem çiçekleri çok sever, onun çiçekleriyle büyüdüm. sardunyalar, zambaklar, küpeliler... Renk renk... Hele o koca koca zakkum tenekeleri... Nasıl bakardı , kışın nerelere saklardı bilmem...
Ben saksı değişimi yaparken çiçeğin köklerindeki toprağı çok fazla ellemem. Yeni yerine alışabilmesi için 4-5 gün kadar da rüzgar almayan, direkt güneş görmeyen bir yerde bekletirim. Merak etmeyin sevgili aleydi, çiçekleriniz yeni yerine kolayca alışırlar...

aleydi
04-04-2015, 14:26
zengardenden gelen hosta ve küpeliler . Küpe fideleri çok minikmiş . O yüzden çiçekleri görerek almayı tercih ediyorum .

544735

Bugün Bimden aldığım çiçek soğanları . Artık ekecek yer bulmakta zorlanıyorum . Dahiaları görünce dayanamadım . Tohumlarıda kaldırıma ekmeyi düşünüyorum . Papatya , çörekotu,zinnia ve aslanağzı :)

544736

telato
04-04-2015, 21:01
Bende bim'e gidip inceledim, asya lalenin soğanları bunlar;)bim için isimini değiştirmiş, ismini Ev & Bahçe koymuş ve fiyatınıda düşürmüş.

Hollanda sitelerinede baktığım için bu soğanların bir tanesi hariç hepsini biliyorum, o daha önce görmediğim beyaz üzerine kırmızı çizgileri olan yıldız
çiçeğinden sizde almışsınız, renk düzeni bakımından ilginç geldi ve çok hoşuma gitti. Lütfen çiçekleriniz açtığında bu güzelliklerden mahrum bırakmayın bizleri :D

aleydi
04-04-2015, 21:55
Bende bim'e gidip inceledim, asya lalenin soğanları bunlar;)bim için isimini değiştirmiş, ismini Ev & Bahçe koymuş ve fiyatınıda düşürmüş.

Hollanda sitelerinede baktığım için bu soğanların bir tanesi hariç hepsini biliyorum, o daha önce görmediğim beyaz üzerine kırmızı çizgileri olan yıldız
çiçeğinden sizde almışsınız, renk düzeni bakımından ilginç geldi ve çok hoşuma gitti. Lütfen çiçekleriniz açtığında bu güzelliklerden mahrum bırakmayın bizleri :D

Bana da çok güzel ve farklı geldi beyaz kırmızı olan . 2 tane alacaktım ondan ,gerçekte fotoğraftaki gibi açar mı bilemedim. Soğanları çok uygun geldi bana da . Renkleri koyu olduğu için , sağlıklı mıdır diye emin olamadım .Mini yıldız çiçeklerim vardı . Onların soğanlarını sökmüştüm . Onlarda çok iyi görünmüyorlar . .Yine de yarın hepsini dikmeyi düşünüyorum :)

Geçen yıl çok fazla gladyör almıştım . Bir ara söktüm onları . Onlarca yavru yapmışlardı :). Sonra o yavruları yeniden diktim . Asıl soğanları saksıya diktim . O yavruların akıbetini merak ediyorum . Nergislerle aynı yerdeler . Yavrular ölmeseler bile bu yıl çiçeklenmezler herhalde .

Açar durumda aldığım lalelerin , bir tanesi yeni açtı . Dün gece kar yağdı :) . Sizden gelenleri de fotoğraflayamadım . Diğerleriyle aynı durumdalar . Havanın biraz ısınmasını gerekiyor . Dört gözle çiçeklenmelerini bekliyorum :) . Sizin güzel çiçeklerinizle avunuyorum şimdilik .

glcn06
06-04-2015, 09:59
bime akşam iş çıkışı uğradım hiç birşey kalmamıştı malesef. sadece bir paket aslanağzı tohumu vardı onu aldım ama henüz ekmedim. bizim buralar hala çok soğuk. :(

bende küpe çiçeğini çok seviyorum küçükkken bizim evde de vardı salça tenekesinde. geçen sene büyükce bir saksı sarkan küpeli aldım. bence çok nazlı bir çiçek bir türlü yerini beğenmedi. hemen yaprakları sararıp dökülmeye başlıyor. evin ve bahçenin heryerini gezdi resmen :(
anladığım kadarı ile çok güneşi ve sıcağı sevmiyor. benimki az güneş alan kuzeye bakan bir yerde duruyor

aleydi
06-04-2015, 16:11
bime akşam iş çıkışı uğradım hiç birşey kalmamıştı malesef. sadece bir paket aslanağzı tohumu vardı onu aldım ama henüz ekmedim. bizim buralar hala çok soğuk. :(

bende küpe çiçeğini çok seviyorum küçükkken bizim evde de vardı salça tenekesinde. geçen sene büyükce bir saksı sarkan küpeli aldım. bence çok nazlı bir çiçek bir türlü yerini beğenmedi. hemen yaprakları sararıp dökülmeye başlıyor. evin ve bahçenin heryerini gezdi resmen :(
anladığım kadarı ile çok güneşi ve sıcağı sevmiyor. benimki az güneş alan kuzeye bakan bir yerde duruyor

Ben artık bahçeli evlerin olmadığı bölgelerdeki bimlere bakıyorum ,oralarda kalıyor bazen :p.

Evet bizde de çok soğuk . Karla karışık yağmur , ertesi gün kar fırtanası yazıyor . Nasıl bir Nisan anlamadım . Hava ısınsın çiçekler büyüsün dedikçe ,hava soğuk .Ne sümbüller açabildi , ne laleler .

Pazardan aldığım küpeliyi bahçeye koymuştum kırağı vurmuş . Öldü galiba . Köklerinden canlanır mı bilmiyorum . Zengarden den aldıklarımda çok minikler . Verandaya koydum onları . Akşam kalın naylonla kapatıyorum üstlerini . -3 dereceleri gösteriyor haftaya . Çok bıktırdı bu kış gerçekten .

Ben aldığım tohumları serptim . Çıkan çıksın diye . Çörekotu tohumu çoktu ,bugün bir tane daha aldım hatta . Çiçekleri çok güzel oluyor . Kaldıysa ondan almanı tavsiye ederim . sevgiler .

Mtutkan
06-04-2015, 18:04
Buralarda(Aksaray) pek yüzüne bakılmıyor.Rahatlıkla bulunabiliyor :)

aleydi
06-04-2015, 19:05
Buralarda(Aksaray) pek yüzüne bakılmıyor.Rahatlıkla bulunabiliyor :)

Sayın Mtutkan çok şanslısınız o zaman . Ben bugün yine uğradım Bime .Çarşıdaydı gerçi çok fazla alışveriş yapılıyor . 1 Tane vapur dumanı tohumu bir kaç tane de çörekotu tohumu vardı . Ben aslanağzı tohumu ve çift renkli yıldız çiçeği soğanı alacaktım , kalmamış. Tohumlar baya fazla ve sağlıklı görünüyordu . Hatta pişman oldum yurtdışından tohum aldığıma. Hem geç geldi hemde çok azdı . Bulabilirsem biraz daha alıp bahçenin her köşesine serpicem :) Saygılar ..

aleydi
06-04-2015, 20:03
Yurt dışından aldığım tohumlar büyüdü . Fidelerim , acı bakla ,verbana ,diğer çıkanları bilmiyorum . Yüzlerce tohumdan az verim aldım . Oysa tohum takastan gelenlerin hepsi çimlendi .Çok yaşa tohum takas :)

545355

545356

545357

545358

545359

Mtutkan
06-04-2015, 20:20
Çok güzel görünüyorlar.Ben yeni başladım bitki botanik işlerine çok acemiyim.1 tane red robin filizlendirdim onun da gözüne bakıyorum aman zarar gelmesin diye.Yaz tatilinde Eskişehir'e getireyim sizin için diyeceğim ama geç mi olur. :) Öğretmenim Aksaray'da.

aleydi
06-04-2015, 21:00
Çok güzel görünüyorlar.Ben yeni başladım bitki botanik işlerine çok acemiyim.1 tane red robin filizlendirdim onun da gözüne bakıyorum aman zarar gelmesin diye.Yaz tatilinde Eskişehir'e getireyim sizin için diyeceğim ama geç mi olur. :) Öğretmenim Aksaray'da.

Teşekkür ederim nazik teklifiniz için .Tohum takastan gelenlerin içinde red robin de var :) . Bende ektim . Saksıda bile kolay yetişen bir tür .
Aslında sebzeler çok kolay filizleniyor . Çiçeklerde öyle ama çiçekler biraz nazlı . Bazı küçük tohumlar , biraz zor büyüyorlar . Tohumdan yetiştirme konusunda buradan bakabilirsiniz . http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/30988.htm

Mtutkan
06-04-2015, 21:14
Ben teşekkür ederim.Kolaylıklar dilerim.

aleydi
07-04-2015, 20:30
Bunlarda doğal güzellikler . Mavi çiçeklinin adını öğrenmiştim unuttum . Diğeri ballıca galiba . Küçükken suyunu tadardık . Yarın deneyim , yine aynı tadı bulabilirmiyim acaba .

545562

545563

545564

545565

545566

aleydi
07-04-2015, 20:33
Geçen yıl Bim den almıştım . Geçen yıl çok çiçeklerle ilgim ( her zaman sevmişimdir ) .İsim tür takip etmediğim için . Nasıl bir çiçek olduğunu bilmeden almıştım . Biraz irileşti . Nasıl açacak acaba meraktayım :)

545567

545568

glcn06
08-04-2015, 14:14
üsteki morlu çiçekler ballı baba sanırım. bizde küçükken çiçeklerini emerdik.
bizim bahçede çimlerden başka birşey yeşillenmedi. güllerimiz bile hala patlamamış. donduklarından şüpheleniyorum. inşallah birşey olmamıştır.