View Full Version : aleydi / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
akçabardak
01-12-2015, 21:45
Sevgili aleydi bahçene bakılırsa yeniden renklenmeye başlamış, ne güzel açmışlar sardunyalar, alisyumlar ve kadın düğmelerin morun yanında beyaz pek hoş durmuş, beyazı çok hoşuma gitti, inşallah tohum yapar da alırsın tohumlarını, sevgiler.
Sevgili aleydi bahçene bakılırsa yeniden renklenmeye başlamış, ne güzel açmışlar sardunyalar, alisyumlar ve kadın düğmelerin morun yanında beyaz pek hoş durmuş, beyazı çok hoşuma gitti, inşallah tohum yapar da alırsın tohumlarını, sevgiler.
Ablacım alisyumlar sardunyalar şimdiki zaman. Düğmeler yazdan kalan görüntüler:). Çektiğim fotoğrafların bir kısmını yayınlayamamışım. Şimdi onları dosyalara aktarıp kaldırmayı düşünüyorum.Son yazdan kalan görüntüler:). Düğmeler ne yazık ki kurudu. Tohumu migrene çok faydalıymış. Bir arkadaş rica etti. Eşimde de migren var ne yazık ki. Bilseydim daha çok fide alırdım. Tohumunu almıştım az da olsa. Diğerlerine karıtırmadıysam paylaşırız:). Sevgilerimle.
Sayın aleydi düğme dediğiniz bitki acaba hangisi cahilliğime verin lütfen migrene iyi geldiğini yazmışsınız cuma gününden beri migrenim beni çok hırpaladı nasıl kullanılır aktarta bulabilirmiyim acaba. Selamlar.
Sayın aleydi düğme dediğiniz bitki acaba hangisi cahilliğime verin lütfen migrene iyi geldiğini yazmışsınız cuma gününden beri migrenim beni çok hırpaladı nasıl kullanılır aktarta bulabilirmiyim acaba. Selamlar.
Sevgili Pınar59 estağfurullah. Bende sizin gibi yeni yeni öğreniyorum pek çok çiçeği. Ben düğme çiçeğinin tohumlarını yurtdışından getirtmiştim. Türkçe adını bile bilmeden , çiçekleri hoşuma gitmişti. Sonra sevgili Münevver48 bahçesinde görünce ismini öğrenmiştim.
Tohumlar son gelenlerdi çok özensiz ektim. Ondan mı bilemiyorum hiç çıkmadılar. Bunları sadece iki fide olarak almıştım. 2_ 3 kere yer değiştirdim. Bir türlü yaşatamadım. Çok az tohum alabilmiştim. Diğer tohumlarla karışmamıştır umarım diye ümit ediyorum.
Bahçe sayfamda bu çiçeği gören bir arkadaşımız. Özel mesaj yazmıştı bana. Eşinin migren hastası olduğunu, bu bitkinin iyi geldiğini.
Yurt dışından tohum getirtebiliriz aslında. Nasıl kullanıldığını sorarım. Nasıl bir illet olduğunu biliyorum migrenin. Geçmiş olsun.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/587325d1449001899-20293_10153560650788415_6379811237772201731_n.jpg
Mücevher Çalısı
01-12-2015, 23:45
Düğme çiçeğinin (Hanım Düğmesi Çiçeği) tohumunu Sn Kerkenez burada (http://www.agaclar.net/forum/1423093-post8.htm) paylaşıma açtı. Edinmek isterseniz;)
(Kapıda satış yapan eleman gibi hissettim kendimi:D)
Evet bu bitkiyi tanıdım Sayın Mücevher çalısı bizim buralarda yetişiyor sağolun , Sayın aleydi sayfanızı meşgul ettim affola. Selamlar.
Düğme çiçeğinin (Hanım Düğmesi Çiçeği) tohumunu Sn Kerkenez burada (http://www.agaclar.net/forum/1423093-post8.htm) paylaşıma açtı. Edinmek isterseniz;)
(Kapıda satış yapan eleman gibi hissettim kendimi:D)
:D Alakası yok, çok hoşsunuz. Teşekkür ederiz, çok mutlu (müjde, muştu) bir haber oldu:).
Evet bu bitkiyi tanıdım Sayın Mücevher çalısı bizim buralarda yetişiyor sağolun , Sayın aleydi sayfanızı meşgul ettim affola. Selamlar.
İşe yarar umarım Sevgili Pınar59. Ne yazık ki yazan arkadaşın mesajı silinmiş. İnternetten araştırırız, mutlaka kullanım şekli vardır. İyice araştırmak lazım. Yarar sağlayalım derken, zarar görmeyelim.
Tekrar geçmiş olsun.Bu sayfalar güzellikleri paylaşmak için. Mutlu oldum. Sevgiler.
Yazdan kalan görüntülere devam. Gülhatmi komşumun kapısının önündeydi. Söküp atmış bu güzelliği. Galiba herkes bizim gibi sevmiyor çiçekleri.
587497
587498
587499
587500
587501
Çektimya bu kadar fotoğrafı:). Sıra gelmemiş bunlara, kıyamam:).
587502
587503
587504
587505
587506
587507
587508
587509
Ablamın bahçesinde ki çiçekler. Koca bahçede 10 tane çiçek. Bazen gidip onun bahçesine ekiyorum.( Allah sana akıl fikir versin) diyor:D.
587510
587511
587507
587508
587509
Ablamın bahçesinde ki çiçekler. Koca bahçede 10 tane çiçek. Bazen gidip onun bahçesine ekiyorum.( Allah sana akıl fikir versin) diyor:D.
587510
587511
Çevremde çiçek sevenler müzikte seviyorlar, kesin ablanız müzik sevmiyordur, Ablanıza Allah çiçek sevgisi ihsan eyleye. (ŞAKA UMARIM ALINMAZLAR) :D
eneskrky
03-12-2015, 17:14
Aleydi ablacım bahçen herzamanki gibi şahane görünüyor :) hele lilyum nasıl kokuyodur kim bilir :D
Sayfanı işgal etmiş olmıyım ama abla bi haber vereyim :))
A101 deki soğanlar düşüyor demiştim inanmamışlardı bu hafta yine düşmüş fiyatları geçen seneye nazaran biraz geç düştü ama olsun :D
587605
587606
Bazen mağazadan mağazaya farklılık gösterebiliyor, Bende bugün baktım 3,50 tl idi.
Çevremde çiçek sevenler müzikte seviyorlar, kesin ablanız müzik sevmiyordur, Ablanıza Allah çiçek sevgisi ihsan eyleye. (ŞAKA UMARIM ALINMAZLAR) :D
Amin amin Sn Sinbas. Niye bu kadar uğraşıyorsun diye bana kızıyor:D.
Müzik konusu iyi oldu. Çok sevdiğim bir parçayı paylaşıyım dedim dün. Videoyu yükleyemedim. Yardımcı olursanız sevinirim:).
[QUOTE=eneskrky;1424182]Aleydi ablacım bahçen herzamanki gibi şahane görünüyor :) hele lilyum nasıl kokuyodur kim bilir :D
Sayfanı işgal etmiş olmıyım ama abla bi haber vereyim :))
A101 deki soğanlar düşüyor demiştim inanmamışlardı bu hafta yine düşmüş fiyatları geçen seneye nazaran biraz geç düştü ama olsun :D
587605
BU SAYFA AĞAÇLAR NET DOSTLARI TARAFINDAN HER TÜRLÜ PAYLAŞIMA AÇIKTIR:D
Görüntüler yazdan sevgili eneskrky. Çektiğim fotoğrafları klasörlere alıp kaldırıyorum. Güller, soğanlılar vs. Bunlar paylaşamadıklarım.
Yok bizde böyle şeyler hiç olmuyor sevgili Eneskrky:). Sn telato'nun dediği gibi mağazalara da farklılık gösteriyor.Sadece nergisler , birde sarı lale kalmıştı. Laleyi 3,5 tl den aldım geçen hafta.
Yine de haber verdiğin iyi oldu. Çıktığımda bakarım yine.
Asıl tohumlar çok güzeldi geçen yıl. Hem miktarı fazla hem tazeydi. Umarım geçen yıl ki tohumlardan satarlar yine. Senin adına sevindim.
Yazdan..
587633
587634
587635
587636
587637
587638
587639
587640
587641
587642
587643
587644
587646
587647
Amin amin Sn Sinbas. Niye bu kadar uğraşıyorsun diye bana kızıyor:D.
Müzik konusu iyi oldu. Çok sevdiğim bir parçayı paylaşıyım dedim dün. Videoyu yükleyemedim. Yardımcı olursanız sevinirim:).
Nereye yüklemeye çalıştınız sayın aleydi.
Bence hiç uğraşmayın youtube de hazır yüklenmişi vardır. :D ordan link alır müzik bölümüne eklersiniz.
Ayrıca bahçe, balkon vs. sayfalarına yönetimin müzik yükleme yasağı var müziği sadece müzik bölümünde paylaşılsın isteniyor.
Bu sabah aleydi'nin bahçesinde dolandım, güzel çiçeklerini inceledim, eşinin yaptığı güzel çiçeklik çok da hoşuma gitti.
Yazışmalar çiçek soğanlarına gelince bir hatırlatma yapmak gereğini duydum; bu sıralar gerek marketlerde gerekse büyük avm'lerde çiçek soğanları satışları çoktur.
Kimisi taze kimisi eski soğan olabilir. Sizler seçerken soğanı tutun yani poşet içindeki soğanı biraz sıkmaya çalışın, sert ve diri olsun. Yumuşamış soğanları almayın. Genelde poşet içinde çabucak bozulabiliyorlar.
Ben alırken poşetin içini incelerim, soğanın diri olmasını hatta uyanmış olmasına dikkat ederim.
Bu sabah aleydi'nin bahçesinde dolandım, güzel çiçeklerini inceledim, eşinin yaptığı güzel çiçeklik çok da hoşuma gitti.
Yazışmalar çiçek soğanlarına gelince bir hatırlatma yapmak gereğini duydum; bu sıralar gerek marketlerde gerekse büyük avm'lerde çiçek soğanları satışları çoktur.
Kimisi taze kimisi eski soğan olabilir. Sizler seçerken soğanı tutun yani poşet içindeki soğanı biraz sıkmaya çalışın, sert ve diri olsun. Yumuşamış soğanları almayın. Genelde poşet içinde çabucak bozulabiliyorlar.
Ben alırken poşetin içini incelerim, soğanın diri olmasını hatta uyanmış olmasına dikkat ederim.
Geçen sene ucuz sattığı söylenen marketten 30 a yakın sümbül soğanı aldım 7-8 tanesi açtı geri kalan hepsi çürüdü, bu sene yine 24 soğan aldım yine çürürse bir daha o markette asla bir şey almayacağım.
Üstelik Alırken sizin dediklerinize de dikkat ediyorum.
Nereye yüklemeye çalıştınız sayın aleydi.
Bence hiç uğraşmayın youtube de hazır yüklenmişi vardır. :D ordan link alır müzik bölümüne eklersiniz.
Ayrıca bahçe, balkon vs. sayfalarına yönetimin müzik yükleme yasağı var müziği sadece müzik bölümünde paylaşılsın isteniyor.
Müzik bölümüne ekleyeceğim Sn Sinbas. Eklemeyi beceremedim. Fotoğraf yükler gibi yaptım. Olmadı:D.
Benim bu yıl aldığım soğanlar baya kaliteli görünüyordu Güler hanım. Geçen yıl hiç kalmamıştı. Market çalışanı çocuk elimdekileri ekebileceğim yer yok size veriyim ekin dedi. Onlarca soğanı bana hediye etti. Yalnız sıcakta yumuşamışlar. Çok azı açabildi. Bu yıl soğanların ilk geldiği gün markete gittim.Tek sıra halinde arka arkaya dizmişler. Almak istediğim çeşitlerin, bir kısmı altta kalmış. Hepsini indirdim, karıştırdım, tek tek inceledim:D. Yarım saat sürdü belki :). Benden başka kimsede soğanlarla ilgilenmiyor. Rahat rahat seçtim aldım:D.
Onlarca soğanlı çiçek ekmiştim. Bu yıl yerlerini değiştirmek için çıkardım. Çoğu çürümüş. Çok azını bulabildim.Yazın otomatik sulama olduğu için ekili bırakamıyorum bahçede. Söktüğümde çok verimli saklayamadım. Soğanlılarla biraz başım dertte:).
Memnun oldum bahçemi ziyaret etmenizden Güler hanım, teşekkür ederim. Eşim ahşaptan salıncak, sandalye, masa, bank vs yaptı.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/564695d1436297203-11700814_10153468551868415_2341563453893179988_n.j pg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/564800d1436371997-16990_10153470614708415_7507651314685122548_n.jpg
Fotoğraf yükleme rekoru kırıcam bu gidişle. Umarım sıkılmıyorsunuzdur arkadaşlar.
587716
587717
587718
587719
587720
587721
587722
587723
587724
587725
Bazılarını hiç yayınlamamışım:).
587726
Bunlar nedir bilen var mı? Alt bahçedelerden birinde gördüm. Sahipleri olsa soracaktım.
587727
587728
587729
587730
akçabardak
04-12-2015, 18:20
Kadifelerin altındaki 2. fotoğraftaki bilemediğin meyveler sanırım Gojiyberye benzettim ben.
Yakından çekseydin daha net anlaşılırdı aleydiciğim.
Kadifelerin altındaki 2. fotoğraftaki bilemediğin meyveler sanırım Gojiyberye benzettim ben.
Yakından çekseydin daha net anlaşılırdı aleydiciğim.
Bu bitkinin zayıflattığını okumuştum ablacım. Bende yetiştirsem diye düşünüyordum. Sonra soğuklara dayanmaz diye düşünmüştüm. Şimdi baktım -27 lere dayanıyormuş. Gojiyberye ( kurt üzümü). Pazar günü seraya gitmeyi düşünüyordum. Umarım vardır teşekkür ederim.
akçabardak
04-12-2015, 18:37
Rica ederim, karasal iklime dayanıklı olduğunu bilmiyordum şimdi öğrenmiş oldum, geçen sene etkinlikte tohumları paylaşılmıştı, ben de talepte bulunmuştum, benim kiler şimdi fide halindeler, bahçeye indirmedim, kışı saksıda geçirsinler baharda bahçeye indiririm.
Rica ederim, karasal iklime dayanıklı olduğunu bilmiyordum şimdi öğrenmiş oldum, geçen sene etkinlikte tohumları paylaşılmıştı, ben de talepte bulunmuştum, benim kiler şimdi fide halindeler, bahçeye indirmedim, kışı saksıda geçirsinler baharda bahçeye indiririm.
Tohumdan yetiştiğini öğrenmem iyi oldu ablacım. Fide bulamazsam tohum alırım o zaman. Gelişmiş olan -15, -20 lere dayandı. Yine de fideler için sıkıntı olabilir.Sevgiler.
Müzik bölümüne ekleyeceğim Sn Sinbas. Eklemeyi beceremedim. Fotoğraf yükler gibi yaptım. Olmadı:D.
Siteye video ekleme de sıkıntı var bazılarında hiç sorun olmazken bazıları da sadece link olarak görünüyor.
Yıllardan beri forumlara müzik video vs eklerim burada karşılaştığım sorunu yaşamadım.
Kimisinde ; video lingi şeklinde,
kimisinde devideo lingi bu şekilde ekler geçerdik bazısında da kopyala yapıştır şeklinde olurdu ama bu sitede ne hikmetse bir türlü olmuyor.
Sayın @malina'nın söylediğine göre video lingini yerinden kopyalayıp buraya yapıştırmamız yeterliymiş ama her zaman olmuyor.
Zaten sitemiz forum versiyon (vBulletin Version 3.8.5) olarak bayağı geride kalmış gibi, bir çok site 4.2, son sürümü de 5 in üzerinde.
Site editörümüz daha iyi bilir ama video sorunu için bir yama gerekebilir.
Video konusunda yazacaklarım bu kadar, biraz fazla yazdım galiba.
Bu arada eşinizin eline emeğine sağlık çok güzel iş çıkarmış. Maşallah deyim nazar değmesin.
Siteye video ekleme de sıkıntı var bazılarında hiç zorun olmazken bazıları da sadece link olarak görünüyor.
Yıllardan beri forumlara müzik video vs eklerim burada karşılaştığım sorunu yaşamadım.
Kimisinde ; video lingi şeklinde,
kimisinde devideo lingi bu şekilde ekler geçerdik bazısında da kopyala yapıştır şeklinde olurdu ama bu sitede ne hikmetse bir türlü olmuyor.
Sayın @malina'nın söylediğine göre video lingini yerinden kopyalayıp buraya yapıştırmamız yeterliymiş ama her zaman olmuyor.
Zaten sitemiz forum versiyon (vBulletin Version 3.8.5) olarak bayağı geride kalmış gibi, bir çok site 4.2, son sürümü de 5 in üzerinde.
Site editörümüz daha iyi bilir ama video sorunu için bir yama gerekebilir.
Video konusunda yazacaklarım bu kadar, biraz fazla yazdım galiba.
Bu arada eşinizin eline emeğine sağlık çok güzel iş çıkarmış. Maşallah deyim nazar değmesin.
Sn Sinbas teşekkür ederim. Eşim bilgisayar konusunda da uzmandır. İhtiyaç halinde yardımcı olabileceğini söylüyor. Uygun fiyata biz yapabiliriz bunları:D
Videonun nasıl ekleneceğini aşağıdaki linkte anlatmaya çalıştım.
Eşinize teşekkürlerimi ve selamlarımı iletin. kesinlikle o bana salıncak yaparken bende ona mangal yakarım. :)
http://www.agaclar.net/forum/sohbetler/29569-18.htm#post1424448
http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/23178.htm#post1424451
Videonun nasıl ekleneceğini aşağıdaki linkte anlatmaya çalıştım.
Eşinize teşekkürlerimi ve selamlarımı iletin. kesinlikle o bana salıncak yaparken bende ona mangal yakarım. :)
http://www.agaclar.net/forum/sohbetler/29569-18.htm#post1424448
http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/23178.htm#post1424451
( vBulletin Version 3.8.5) ****** güncel tutmak gerekli.Versiyondan versiyona geçişler yüksek maliyetli olduğunu söylüyor eşim.. Fiyat indirimini yazılım için söylemiştim:D.
(Sizin canınız sağolsun Sn Sİnbas , Mehmet Rasim için salıncak yapılır):)). Dedi eşim.
587814
587815
587816
587817
587818
Bazılarını tamamen unutmuşum..
587819
587820
587821
587822
587823
Kış geldi. Artık sadece evdeki çiçekler var. Ben tohum ekim zamanı gelene kadar bu görüntülerle avunuyorum. Bahçeye çıktığımda öyle çok fotoğraf çekiyordum ki. Ancak yarısını foruma aktarabilmişim. Bu güzel görüntüler kalmış.
587824
587825
587826
587827
587828
Mücevher Çalısı
05-12-2015, 15:14
Bazılarını tamamen unutmuşum..
587819
...
Sevgili aleydi sarı gülün harika açmış, tablo gibi, geç de olsa görmüş olduk;)
Gül sevmem (dikenli bitkilere gıcık oluyorum sadece, kan davası gütmüyorum onlara:D), fakat bu sarı güller ışığından mı (senin ya da gülün:p) nedir çok hoş duruyor fotoğrafta. Emeğine sağlık...
Sevgiler...
Sevgili aleydi sarı gülün harika açmış, tablo gibi, geç de olsa görmüş olduk;)
Gül sevmem (dikenli bitkilere gıcık oluyorum sadece, kan davası gütmüyorum onlara:D), fakat bu sarı güller ışığından mı (senin ya da gülün:p) nedir çok hoş duruyor fotoğrafta. Emeğine sağlık...
Sevgiler...
:D İsmim Ayşegül. Kimliğimde Ayşe yazıyor. Akrabalarım eş dost Ayşegül derler, hatta daha yakınlarım gül diyenler var. Artık dikenli de olsa seversiniz diye düşünüyorum:D. Teşekkür ederim.
Mücevher Çalısı
05-12-2015, 21:00
:D İsmim Ayşegül. Kimliğimde Ayşe yazıyor. Akrabalarım eş dost Ayşegül derler, hatta daha yakınlarım gül diyenler var. Artık dikenli de olsa seversiniz diye düşünüyorum:D. Teşekkür ederim.
Ben size kısaca "Ayşegülcüğüm" desem:D
birgecelikgelin
06-12-2015, 17:13
Sayın aleydi bu güzel çiçekleri bize yüklediğinize çok memnun oldum gözlerim bayram etti mevsim kışa girsede gözler hep o güzellikleri arıyor Saygılarımla .
Sayın aleydi bu güzel çiçekleri bize yüklediğinize çok memnun oldum gözlerim bayram etti mevsim kışa girsede gözler hep o güzellikleri arıyor Saygılarımla .
Sevgili Birgecelikgelin bazıları gerçekten güzel, kıyamadım. Siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim. Mevsim kış, evde açanlar çiçekler var. Yine de o güneşli yaz günleri bambaşka:).
Arkadaşlarımın bahçelerini gezerken, daha özenli fotoğrafladıklarını gördüm. (Sn Ahmeter, Sevgili Sdurul ablacım vb).Bunlar benim son acemi fotoğraflarım olur umarım. Bundan sonra fotoğraf çekerken acele etmeyip daha dikkatli olur muyum acaba:D. Ah bu aceleciliğim:). Çok naziksiniz teşekkür ederim. Sevgiler.
Aşkın gözyaşları paylaşıldığı için mi bu kadar güzel gelişip çiçek açtı:).
587915
587916
Ancak bu kadarı olgunlaşmış. Havaların geç soğuması bile altın çileğin Eskişehir'de üretimine imkan sağlamadı. Üzerinde meyveleriyle dondu.
587927
587928
Galip Kuzucu
07-12-2015, 08:26
Aşkın gözyaşları paylaşıldığı için mi bu kadar güzel gelişip çiçek açtı:).
587915
587916
Ne güzel çiçekleri var sayın:aleydi :D İnşallah benimkide çiçek açar ama benimki daha küçücük :(
Ne güzel çiçekleri var sayın:aleydi :D İnşallah benimkide çiçek açar ama benimki daha küçücük :(
Annesi açtığına göre, sendeki açar sevgili Galip:).Bende çok şaşırdım böyle güzel çiçek açacağını düşünmüyordum. kopardığım dallar yeniden büyüdü bile:).Umarım çiçeklendiklerinide görürsün, sevgiler.
Galip Kuzucu
07-12-2015, 08:40
İnşallah sizinki gibi güzel açar sayın:aleydi :)
Bunu pazardan aldım. Alırken büyümüş halini de görmüştüm. Unuttum:D. Şimdi büyüsede çiçek açsa diye beklemedeyim:).
588007
İçeri alsam soluyor dışarıda donuyorlar. Kış neden geldin:mad:
588008
588009
588010
Bu güzellği dışarıda üzerine naylon örttüğüm salıncağa koydum Belki soğuktan etkilenmez diye.Hemen çiçekleri soldu. Soğuk vurmuş.
588011
Buda içeriye alınca soldu. Öyle güzeldi ki.
588012
sevgihoca
07-12-2015, 21:24
Yapılacak bir şey yok Sevgili Aleydi.Birkaç gün soğuk olunca sardunyaları içeri aldım.Bugün hava çok güzeldi geri balkona koydum.Elimizde saksılar bir o yana,bir bu yana.Tatlıcım siz onu budayın bence öylece baharı beklesin.Çiçek sararıp formu bozulacağına budarsınız,bahara fışkırır.Tabii gene de siz bilirsiniz.
Yapılacak bir şey yok Sevgili Aleydi.Birkaç gün soğuk olunca sardunyaları içeri aldım.Bugün hava çok güzeldi geri balkona koydum.Elimizde saksılar bir o yana,bir bu yana.Tatlıcım siz onu budayın bence öylece baharı beklesin.Çiçek sararıp formu bozulacağına budarsınız,bahara fışkırır.Tabii gene de siz bilirsiniz.
Ne güzel çiçek açmışlardı sevgi hocam. Çok mutlulardı.Bende sizin gibi düşündüm. En iyisi budamak.Biraz budamayı geçiktirmeye çalışıyorum. Bir kaç ay bardakta idare eder mi diye. Yoksa budadıklarım bir işe yaramıyacak. Kışa dayanıklı türler yetiştircem diyorum.Hepsinden vazgeçsem sardunyalardan vazgeçemiyorum. :(. Bir içeri bir dışarı yine olmadı. İzmir'e taşınmak lazım:)
sevgihoca
07-12-2015, 23:23
Budadıklarınız içerde tutmaz mı acaba?Sardunyayı ben de çok severim.Budadıklarımdan bir tanesi tuttu.Çeliklemek için kalın,güçlü dallar seçilmeliymiş.Benim budadıklarım zaten kötüydü,belki de ondan tutmadı,bilemiyorum.
Arkadaşlar budadıklarımın hiç birini atmıyorum ya hepsini kendim dikiyorum, ne tutarsa kardır diyorum ya da komşularamıza dağıtıyorum.
Bence bir içeri bir dışarı yapmayın çiçek nereye uyum sağlayacağını şaşırır ve sitrese girer, kalması gereken yerde kalsın yeni yerine uyum sağlasın.(yeni yerine alışıp yeni yapraklar çıkarana kadar eski sulama alışkanlığından daha azını verin) Bir müddet sarsıntı geçirir yapraklarını döker ama tekrar yeni yapraklar çıkarır yeniden çiçekler açmaya başlar.
Budadıklarınız içerde tutmaz mı acaba?Sardunyayı ben de çok severim.Budadıklarımdan bir tanesi tuttu.Çeliklemek için kalın,güçlü dallar seçilmeliymiş.Benim budadıklarım zaten kötüydü,belki de ondan tutmadı,bilemiyorum.
Sardunya çok kolay çelikle çoğalan bir bitki.Onlarca çelik ektim bahçeye hiç sorun olmadı hepsi tutu Sevgihocam.Sardunya evde de sağlıklı yetişen bir bitki. Çözemediğim dışarıya adapte olanlar içeri aldığımda bozuluyor. Yoksa pek çok tanıdığım evde yetiştiriyor. Belkide içeri alırken budamak gerekiyor. Evde saksı ayarlayıp(yer kalmadı) Baya çelik çıkar. Onları ekebileceğim yer yok.Bir ay suda bekleyebilir. Artık zorunluluk oldu budamak. Yapraktan bile çoğaltan var.Çok kalın olmasına gerek olduğunu düşünmüyorum çeliklerin.Yarın budayabilirsem fotoğraflarım çelikleri.
Arkadaşlar budadıklarımın hiç birini atmıyorum ya hepsini kendim dikiyorum, ne tutarsa kardır diyorum ya da komşularamıza dağıtıyorum.
Bence bir içeri bir dışarı yapmayın çiçek nereye uyum sağlayacağını şaşırır ve sitrese girer, kalması gereken yerde kalsın yeni yerine uyum sağlasın. Bir müddet sarsıntı geçirir yapraklarını döker ama tekrar yeni yapraklar çıkarır yeniden çiçekler açmaya başlar.
Mecburen içeriye aldım Sn Sinbas. Almadıklarım dondu.İçeri dışarı adaptasyon sorunu yaşıyorlar.Hava çok soğudu aniden.Şimdi budayıp ana kökü korumak lazım gibi.
Mecburen içeriye aldım Sn Sinbas. Almadıklarım dondu.İçeri dışarı adaptasyon sorunu yaşıyorlar.Hava çok soğudu aniden.Şimdi budayıp ana kökü korumak lazım gibi.
Sayın @aleydi;
Yukarıda ki mesajıma tekrar ilaveler yaptım.
Normalde içeri alırken dal ve kök budaması ve de toprak değişikliği gerekir, bahara daha güçlü başlarlar.
Sardunya çok kolay çelikle çoğalan bir bitki.Onlarca çelik ektim bahçeye hiç sorun olmadı hepsi tutu Sevgihocam.Sardunya evde de sağlıklı yetişen bir bitki. Çözemediğim dışarıya adapte olanlar içeri aldığımda bozuluyor. Yoksa pek çok tanıdığım evde yetiştiriyor. Belkide içeri alırken budamak gerekiyor. Evde saksı ayarlayıp(yer kalmadı) Baya çelik çıkar. Onları ekebileceğim yer yok.Bir ay suda bekleyebilir. Artık zorunluluk oldu budamak. Yapraktan bile çoğaltan var.Çok kalın olmasına gerek olduğunu düşünmüyorum çeliklerin.Yarın budayabilirsem fotoğraflarım çelikleri.
25 litrelik uzun saksılar var ona 3-5 cm bir çelikleyin kışı o şekilde geçirsinler fazla da yer işgal etmemiş olurlar, baharın tek tek ayırır bahçeye alırsınız.
Her bitkinin yeni yerine uzun süren uyum süreci vardır, bırakın yer değiştirmeyi yön değiştirmek bile çoğu bitkileri sarsabilir.
25 litrelik saksılar yaklaşık 70 cm uzunluğunda 5 cm' e bir karşılıklı dikseniz, bir saksıya 30 a yakın çelik olur. Yaz bahçesinin sardunyaları hazır olur. Üstelik beğendiğiniz renklerden oluşur.
25 litrelik saksılar yaklaşık 70 cm uzunluğunda 5 cm' e bir karşılıklı dikseniz, bir saksıya 30 a yakın çelik olur. Yaz bahçesinin sardunyaları hazır olur. Üstelik beğendiğiniz renklerden oluşur.
Çiçekleri çok güzeldi Sn Sinbas budamaya kıyamadım. En kısa sürede budayıp, istenirse çelikleri bir süre suda bekletip , bekletmenden hemende ekilebilir. Ben menekşe, sardunyayı genelde toprağa hemen ekiyorum. Pek tutma sorunu yaşamıyorum.Teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşım sayfanızı hayranlıkla gezdim saglıklı büyütün *** birde özel istegim olacak sizden eger tohumlarınızdan ve celikleriniz olursa banada gönderirseniz sevinirim saygıyla
Sevgihocam kalemden biraz inceyse sorun olmuyor. Çok daha ince olduğunda tutması zor olabilir. Yapraktan denemeyi düşünüyorum. Çelikten bahar da % 100 e yakın bir sonuç aldım. Kış faktörü nasıl etkileyecek hep beraber görürüz.
588075
Sn Sinbas bir leğen dolusu sardunya çeliği, tarifiniz üzerine ekildi :D. 5 cm Aralık teziniz toprakta tutmadı ne yazık ki:dilli:. Bir saksıda yaklaşık 22 tane:).
588076
588077
Sevgihocam kalemden biraz inceyse sorun olmuyor. Çok daha ince olduğunda tutması zor olabilir. Yapraktan denemeyi düşünüyorum. Çelikten bahar da % 100 e yakın bir sonuç aldım. Kış faktörü nasıl etkileyecek hep beraber görürüz.
588075
Sayın @aleydi; %100 sonucu almak için nasıl bir yöntem (Saksının büyüklüğü, toprak karışımı, sulama peryodu ve bulunduğu ortam gölge, yarı gölge vs.) uyguluyorsunuz anlatabilir misiniz.
Sn Sevdam ücretsiz çelik tohum paylaşımı için bu bölümü kullanmalısınız. Üyelerin sayfalarında paylaşım yapmaları yasak.
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
Ayrıca bu bölümden istediğiniz tohumları talep edebilirsiniz. Bende paylaşımcı olarak katılıyorum.Beğenileriniz için teşekkür ederim.
Tohum Paylaşım Etkinliği - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/)
Sn Sinbas bir leğen dolusu sardunya çeliği, tarifiniz üzerine ekildi :D. 5 cm Aralık teziniz toprakta tutmadı ne yazık ki:dilli:. Bir saksıda yaklaşık 22 tane:).
588076
588077
Toprakta tutmayabilir zira diğer sardunyaların suyundan güneşinden toprağından yararlanıyorsa ortam ağır gelmiş olabilir.
Bu durum;
Yeni ameliyattan çıkmış bir hastayı normal insanlar gibi beslenmesini ve hareket etmesini bekleyemeyiz. Yani pazara gidip alışveriş yapmasını havuza gidip yüzmesini güneşe uzanıp yanmasını, salona gidip spor yapmasını beklemek gibi olur.
Ama saksıda toprağı, havası nemli ve özel olursa sorun olacağını sanmıyorum.
Ayrıca toprak geçirgen fazla su tutmayacak şekilde hazırlanırsa iyi sonuç alınacaktır.
Sayın @aleydi; %100 sonucu almak için nasıl bir yöntem (Saksının büyüklüğü, toprak karışımı, sulama peryodu ve bulunduğu ortam gölge, yarı gölge vs.) uyguluyorsunuz anlatabilir misiniz.
Baharda, Mayıs ayıydı sanırım Sn Sinbas. Sardunyaların yeni çıkan uçlarını koparıp. Bahçeye ektim. Yarı gölge bölgeye de güneş alan bölgeye de ektim.Toprak bahçe toprağı,çiftlik gübresi kulanıyorum. Sabah akşam otomatik sulamayla sulandı.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/573961d1441487223-11986379_10153613735803415_5676359918369365830_n.j pg
Baharda, Mayıs ayıydı sanırım Sn Sinbas. Sardunyaların yeni çıkan uçlarını koparıp. Bahçeye ektim. Yarı gölge bölgeye de güneş alan bölgeye de ektim.Toprak bahçe toprağı,çiftlik gübresi kulanıyorum. Sabah akşam otomatik sulamayla sulandı.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/573961d1441487223-11986379_10153613735803415_5676359918369365830_n.j pg
Sizin başarınızın sırrı ;
1- Mayıs ayı (bitkilerin en hızlı geliştiği dönem)
2- Yarı gölge
3- Gevşek toprak
4- Güneşin fazla yakıcı olmadığı bir dönem.
5- Havadaki nemin bitkilerin ihtiyacına tam cevap vermesi.
6- Her şeyden önemlisi sahibinin bu işi çok sevmesi, isteyerek ve bilinçli yapması.
Toprakta tutmayabilir zira diğer sardunyaların suyundan güneşinden toprağından yararlanıyorsa ortam ağır gelmiş olabilir.
Ama saksıda toprağı, havası nemli ve özel olursa sorun olacağını sanmıyorum.
Ayrıca toprak geçirgen fazla su tutmayacak şekilde hazırlanırsa iyi sonuç alınacaktır.
Çok sık ekmek mümkün olmadı. 5 cm aralıkla toprağa ekmek baya zormuş:).Yine de 22 de iyi bir sonuç oldu.
Saksıların topraklarını değiştiremedim. Bir tanesi bol gübreli yumuşak bir toprak . Daha önce kötü sonuçlar yaşamıştım. Sardunyalar yumuşak toprak sevmiyor. Toprağı boşaltıp yeniden doldurmaya üşendim:). Üzerine biraz bahçe toprağıilave etsem iyi olacak.
Diğer saksıdaki daha sert, gübre oranı çok az. Daha önce iyi sonuç aldıklarımı sert, taşlı bahçe toprağına ekmiştim. Dediğiniz gibi taşlar drenaj yapıyor.Suyu geçirgen olmalı. Yoksa çamurlaşıp çürüyebilir.
Sizin başarınızın sırrı ;
1- Mayıs ayı (bitkilerin en hızlı geliştiği dönem)
2- Yarı gölge
3- Gevşek toprak
4- Güneşin fazla yakıcı olmadığı bir dönem.
5- Havadaki nemin bitkilerin ihtiyacına tam cevap vermesi.
6- Her şeyden önemlisi sahibinin bu işi çok sevmesi, isteyerek ve bilinçli yapması.
Teşekkür ederim çok naziksiniz. Sardunya, menekşelerle iyi anlaşıyoruz gerçekten:D
sevgihoca
09-12-2015, 00:08
Sardunya yapraktan da tutuyor ,demek ki bilmiyordum.Güle güle büyüsünler.
Sardunya yapraktan da tutuyor ,demek ki bilmiyordum.Güle güle büyüsünler.
Göle maya çalmak gibi olmaz umarım:). teşekkür ederim.
sevgihoca
09-12-2015, 00:30
Bana da biraz öyle geldi ama denemekten bir şey olmaz.Tutarsa da sizin için farklı bir yeri olur.
Sevgihocam umarım tutar. Sizde denemek isterseniz elimde çelik var. Sdurul ablamdan gelen kasımpatı, renkleri çok güzel, bayıldım buna.
588224
588233
Dün çok sevdiğim (hepsini seviyorumda), menekşemi kaybettim. Hatalı saksı seçimi. Altlığı içinde olan, güzel görünüyor diye aldığım saksı, suyu altında biriktirdiği için, kök çürümesi yaptı. 4 Tane almıştım o saksıdan dün diğerlerinide değiştirdim. Bu yıl anaç olarak kaybettiğim 3 .üncü menekşem. Hepsi de kök çürümesinden. Saksı seçerken dikkatli olmak lazım.
Geçen sene kullandığım gübrem bitti. Gidip alamadım. Ne kalanchoelerim açtı, ne menekşeler geçen yıl ki kadar keyifli.En kısa sürede gidip almam lazım.
588234
588235
588236
588237
588238
588239
588240
588241
588242
Süpriz kargom geldi. Sevinme sırası bende:D. Sevgili Nomad gibi kargonun eve ilerleyişini çekemedim:). Paketi heyecanla açtım:). Şimdi merakla ne oldukları öğrenmek istiyorum.. Çok Çok ÇoK teşekkürler....
588276
588277
588278
...Sevinme sırası bende:D. Sevgili Nomad gibi kargonun eve ilerleyişini çekemedim:)...
Ben birkaç gün boyunca pencerede yol gözlediğim için fotoğraflamak zor olmamıştı, sıra dışı bir durumdu. Normalde senin mesajın gibi olmalıydı :D
Gözün aydın, yaşasın! Kocaman bir hazine gelmiş, çok sevindim ;)
Ben birkaç gün boyunca pencerede yol gözlediğim için fotoğraflamak zor olmamıştı, sıra dışı bir durumdu. Normalde senin mesajın gibi olmalıydı :D
Gözün aydın, yaşasın! Kocaman bir hazine gelmiş, çok sevindim ;)
Çok şeker olmuş bikerem :D. Kargocu meşhur olduğunun farkında mı acaba:D
Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler ...
Bunlar ne acaba. Bir tanesi gala galiba. Diğerleri hakkında fikri olan var mı. Mutlu ve merak içindeyim:).
sevgihoca
09-12-2015, 20:07
Çiçekleriniz hayırlı olsun.Çiçeklerinizin ne olduğunu bilemedim.
Çiçekleriniz hayırlı olsun.Çiçeklerinizin ne olduğunu bilemedim.
Bende bilmiyorum Sevgihocam. Telat bey süpriz yaptılar:D. Özel türler bende ne olduklarını bilmiyorum. Merak ve heyecanla bekliyorum.
sevgihoca
09-12-2015, 20:36
Telato gönderdiyse, kesin özel türlerdir.İsimlerini de akılda tutmak zor oluyor.Kendi bir açıklama yapar sanırım.Güle güle büyütün.
Artık saksıdalar..
588287
akçabardak
09-12-2015, 20:56
Yeni gelen kargon hayırlı olsun sevgili aleydi, güle güle büyüt yeni bebişleini. Doğrusu isimlerini ben de çok merak ettim. Ne kadar çok meraklıyız değil mi :D
ama ne yapalım söz konusu bitki olunca... huyumuz kurusun dermişimmm :D
Yeni gelen kargon hayırlı olsun sevgili aleydi, güle güle büyüt yeni bebişleini. Doğrusu isimlerini ben de çok merak ettim. Ne kadar çok meraklıyız değil mi :D
ama ne yapalım söz konusu bitki olunca... huyumuz kurusun dermişimmm :D
:D Sn Telato çok acele Aleydi bahçeden bekleniyorsunuz:D.
Ben günlerdir meraktayım ablacım teşekkür ederim. Ser verip sır vermediler:dilli:. Şuan merakın son haddindeyim:). Bir gala olabileceğini biliyorum. Uyuyamam valla:D
akçabardak
09-12-2015, 21:52
:D Sn Telato çok acele Aleydi bahçeden bekleniyorsunuz:D.
Ben günlerdir meraktayım ablacım teşekkür ederim. Ser verip sır vermediler. Şuan merakın son haddindeyim. Bir gala olabileceğini biliyorum. Uyuyamam valla:D
Hepimiz meraktayız, değil mi ama ya :D hadi ölen kalan olursa ismlerini bilmeden ne olacak :D bence de acil vaka, tutmayan olursa vah tüh neyim tutmadı maalesef diyeceğiz ;) :D
Hepimiz meraktayız, değil mi ama ya :D...
Aynen ya, meraktan çat diye çatlamak üzereyim şahsen :D
(Ne olabilecekleriyle ilgili en ufak fikir yürütemiyor olmak da elimi-kolumu bağlıyor)
bence de acil vaka, tutmayan olursa vah tüh neyim tutmadı maalesef diyeceğiz ;)
Olmaz ki demi. Zaten aylardır konuşuyoruz.. Bir kere sordum baktım cevap yok. Huyunu da biliyorum telat beyin . Söylemiycek:D.
Deminden beri Telato bahçeyi dolaşıyorum:). Şu mudur bu mudur. Hepsine benzetiyorum:). Gözüm açık gider benim valla:D. Ablacım sen hepimizin büyüğüsün biraz baskı yap. Özel mesaj filan:D.Tüm ümidim sende:dilli:.
Aynen ya, meraktan çat diye çatlamak üzereyim şahsen :D
(Ne olabilecekleriyle ilgili en ufak fikir yürütemiyor olmak da elimi-kolumu bağlıyor)
Bende senden ümitliydim;). Bilin bakalım bölümüne mi koysak:D
akçabardak
09-12-2015, 22:31
Koşa koşa bahçe kapısına kadar gittim, kapıdan kimse yok mu diye seslendim ama duyan falan yok, ya duyuramadım ya da bütüngün bahçede soğanlıları hangisin nereye dikeyim, laleler bu tarafa, trigidalar buraya, nergisler, düğün çiçekleri, Afrika zambağı, ööf çok oldu kafam karıştı derken bitkin düştü :D erkenden uyudu sanırım, bahçede de göremedim, eh bu iş sabah ola hayrola artık ;)
Umarım Sn. Telato bana kızmaz
sevgihoca
09-12-2015, 22:32
Telato nerde acaba?Açıklamalarını bekliyoruz.
Koşa koşa bahçe kapısına kadar gittim, kapıdan kimse yok mu diye seslendim ama duyan falan yok, ya duyuramadım ya da bütüngün bahçede soğanlıları hangisin nereye dikeyim, laleler bu tarafa, trigidalar buraya, nergisler, düğün çiçekleri, Afrika zambağı, ööf çok oldu kafam karıştı derken bitkin düştü :D erkenden uyudu sanırım, bahçede de göremedim, eh bu iş sabah ola hayrola artık ;)
Umarım Sn. Telato bana kızmaz
) Kızmas kızmas soğanlıları çok sevdiğini hepimiz biliyoruz. Az önce bahçesinin ilk hallerine baktım. En çalışkan üye seçilse, Telat bey olurdu. Merakta ettim:confused: Kesin çok meşgul. Yoksa o kadar konuştuk kulakları çınlamıştır:D.
Telato nerde acaba?Açıklamalarını bekliyoruz.
Hep beraber baskı yapabiliriz bu konuda:D. Birlikten kuvvet doğar sevgihocam:). Kesin öğreniceğiz ama sabaha kaldı galiba:(.
Açmaya hazırlanan.
588384
Ballıca soğuk hava seviyor.
588385
588398
588399
588400
588401
588402
akçabardak
10-12-2015, 22:53
588398
588399
588400
588401
588402
Sevgili aleydi son fotoğravta olan sedum sieboldii ve sedum spurium'u bence iki ayrı saksıya alırsan biribirilerine zarar vermezler. Ya da sedum spurim dan yedekle her ihtimale karşı.
Sevgili aleydi son fotoğravta olan sedum sieboldii ve sedum spurium'u bence iki ayrı saksıya alırsan biribirilerine zarar vermezler. Ya da sedum spurim dan yedekle her ihtimale karşı.
Lastiklere ektiklerim sedum spurium nerdeyse yok olmuştu. Bende yedekledim ablacım, yine aynı şekilde. İkisi bir arada:D. Ayırıp tek olarak yedeklerim teşekkür ederim.
Benim niye kulağım çınlıyor:D hayırdır inşallah:D:D
Arkadaşlar merakınızı giderim, Sayın aleydi (soğanlı-yumrulu) çiçekleri topraktan çıkarmaktan yakındığı için topraktan çıkartılmayan soğuk hava şartlarında bozulmayan yumrulardan
oluşan bir paket hazırladım.
Kargo paketinde bunlar var.
1- Gala
2- Gün Güzeli
3- Afrika Zambağı
4- Tesbih Çiçeği
Umarım bunlardan bahçenizde yoktur. Güle güle büyütün.
Umarım bunlardan bahçenizde yoktur. Güle güle büyütün.[/QUOTE]
Çok mutlu oldum. Hepsi çok güzel teşekkür ederim.
Durmadan soğuktan yakınıyorum farkındayım:D.
Biraz bakımları hakkında bilgi verebilir misiniz. Sulama vs.
Geçen yıl gönderdikleriniz bahçeye ekmiştim, çok yağmur yağıp çürütmüştü.
Bu yıl o riske girmemek için saksılara ektim.
Soğuk bir bölüme yerleştirdim.
Afrika zambağı özellikle çok istediğim bir türdü. Geçen yıl tohumdan ektim, sonuç alamadım.
Gala kalmamıştı alamamıştım.
Gün güzeli ve tesbih çiçeği de çok güzeller.
Biraz geliştiklerinde bahçeye alırsam bir sıkıntı olmaz herhalde.
Renklerini de merak ettim:D
akçabardak
11-12-2015, 10:21
Sonunda öğrenebildik ne olduklarını, güle güle büyüt.
Bir de dün gece aklıma geldi, sevgili aleydi bahçene Ağaç şakayık çok güzel olur, ben olsam çimli yerin varya hani o bölgeye çimlerin ortasına aralıklı 3 tane yerleştiririm, hemde donlara dayanıklı, serin bölgeleri seven bir bitki, bu benim fikrim tabi ki ama çok güzel olur, bir tane koyu pembe bir tane açık pembe bir tane de beyaz çimlerin içinde, bence bir incele derim.
Sonunda öğrenebildik ne olduklarını, güle güle büyüt.
Bir de dün gece aklıma geldi, sevgili aleydi bahçene Ağaç şakayık çok güzel olur, ben olsam çimli yerin varya hani o bölgeye çimlerin ortasına aralıklı 3 tane yerleştiririm, hemde donlara dayanıklı, serin bölgeleri seven bir bitki, bu benim fikrim tabi ki ama çok güzel olur, bir tane koyu pembe bir tane açık pembe bir tane de beyaz çimlerin içinde, bence bir incele derim.
Evet evet nihayet ablacım:D.
Ben ağaç şakayıkını arka sokakların birinde gördüm.Bu bitki neymiş çok güzel çiçeklenmiş diye ilgimi çekmişti. Seracılık yapan insanlar çok bilinçli olmalı. Olanları tenzih ederimde. Eskişehir iklimine uygun bitkileri getirseler bizde zorlanmayız. Soruyorsunuz cevap alamıyorsunuz. İnternetten aldığım bütün bitkilerim öldü. Görerek almayı seviyorum. Kaç gündür seraya gidicem hep bir şeyler çıkıyor.
Bu yıl şelale minik bir havuz gibi bir şey düşünüyoruz ablacım. Onun etrafına soğuklara dayanıklı bitkiler.Tabi eşimin vakti olursa.Bir çizim oluşturmam lazım. Bu yıl biraz daha düzenli ekmek istiyorum.
İlk hatamı yaptım bile. Budadığım gül çeliklerini. Üç ayrı grupta ekeceğim bölgeye ektim. O bölge için soğanlı ilkbahar, mevsim çiçeği yaz, güz çiçeklerini periyodik olarak ekecektim.Şimdi gül çeliklerini saksılara alsam köklenmede sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum.
Leylak- Sensation
588468
Yine internetten olacak bunu almayı düşünüyorum.Yuka düşünüyorum. Bir de ağaç şakayıkı bakıyım. Ağaç şakayıkını birazda güllerim güzel, onların gölgesinde kalır mı güzelliği diye düşündüm. Şelale için yine yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
akçabardak
11-12-2015, 11:14
Leylak ta güzel olur iyi düşünmüşsün. Ağaç şakayığı için Zengarden de açıklamaları var yarı gölge de olabilir diye okudum dün gece, şu an stokta yok ama takip etmek gerekir, ben geçen sene oradan Kanayan kalpler aldım gayet te sağlıklı gönderiyorlar, bana göre en garantili yer orası, istediğin bitkilerin açıklamalarını da yazıyorlar.
sevgihoca
11-12-2015, 11:21
Sevgili Aleydi,YeniGine'nin yukası ne kadar güzeldi hatırladınız mı?Bence mevsimi ne zaman bilmiyorum ama mutlaka alın.Ben bir de guara çalısını çok seviyorum.Bizim bağ çok rüzgarlı,olur mu bilemiyorum.Bari sizin resimlere bakarım.
Leylak ta güzel olur iyi düşünmüşsün. Ağaç şakayığı için Zengarden de açıklamaları var yarı gölge de olabilir diye okudum dün gece, şu an stokta yok ama takip etmek gerekir, ben geçen sene oradan Kanayan kalpler aldım gayet te sağlıklı gönderiyorlar, bana göre en garantili yer orası, istediğin bitkilerin açıklamalarını da yazıyorlar.
Benim şansızlığım olabilir. Bahsettiğiniz siteden aldım ablacım. Bir kaç tanesini tatile giderken alel acele ektim.Ne aldıysam küpeli, guara, hostalar, çeşitli nane, kekik farklı türler daha hatırlayamadıklarım vardır, hepsini kaybettim. O yüzden internetten almak tedirgin ediyor. Bu leylakta internette başka bir sitede. Bahar da belki seraya gelir ağaç şakayıkı. Gidince sorarım. Sevgiler.
Sevgili Aleydi,YeniGine'nin yukası ne kadar güzeldi hatırladınız mı?Bence mevsimi ne zaman bilmiyorum ama mutlaka alın.Ben bir de guara çalısını çok seviyorum.Bizim bağ çok rüzgarlı,olur mu bilemiyorum.Bari sizin resimlere bakarım.
Evet Sevgihocam yukalar çok güzel. Bende Bursa da görüp fotoğraflamıştım. Soğuga dayanıklı olduğunu söyledi Sevgili YeniGinem. Guara bu yıl oldukça ektim, çok güzel çiçeklendiler.
Belki rüzgarı kesecek bir şeyler yapabilirsiniz. Bizim burada yol kenarına yapılan bir eve o tür bir şey yaptılar. Dışarı çıktığımda sizin için fotoğraflarım.
sevgihoca
11-12-2015, 11:54
Aman Aleydiciğim,bizim bu Ahır Dağı,çok fena.İnanın rüzgarın yönü yok,her taraftan esiyor.Eşim sanki rüzgar burdan doğuyor diyor:p.Eşim arsaya bakmaya gittiğinde de hiç rüzgar yokmuş.Gene de bir şeyler yapmaya çalışacağız.Guara burada çok yaygın değil.Üniversite kampüsünün içinde gördüm,çok hoşuma gitti.İnşallah seralarda olurda diker,en azından denerim.
Aman Aleydiciğim,bizim bu Ahır Dağı,çok fena.İnanın rüzgarın yönü yok,her taraftan esiyor.Eşim sanki rüzgar burdan doğuyor diyor:p.Eşim arsaya bakmaya gittiğinde de hiç rüzgar yokmuş.Gene de bir şeyler yapmaya çalışacağız.Guara burada çok yaygın değil.Üniversite kampüsünün içinde gördüm,çok hoşuma gitti.İnşallah seralarda olurda diker,en azından denerim.
Leylandide kesebilir sevihocam rüzgarı. Bende bahçemin bir tarafına boydan boya ektim. Dezavantajı gölge yapması. Benim yaşadığım bölgede rüzgarlıydı eskiden. Ablamlar 15 yılönce ev yaptığındada verandada rüzgardan oturamıyorduk. .Sizin oraya da evler yapıldıkça belki keser rüzgarı.Guara için dert etmeyin.Bulamazsanız bizim seralarda çok yollarım size[/COLOR]
Unutulmuşlar, kıyamam:).. En alttaki fotoğraftakiler neydi , hatırlayamadım.
588590
588591
588592
588595
Kır çiçekleriyle baharı özledim.
588596
588597
588598
588599
588600
Dağ bayır dolaşıp çekmiştim:).
588601
588602;
588603
588604
Masamın son halini yayınlamadığımı yeni fark ettim:). Sandalyelerin devamı gelecek yıla kaldı.
588701
sevgihoca
12-12-2015, 19:07
İyi günlerde kullanın Sevgili Aleydi,eşinizin de eline sağlık.Çok doğal ve sıcak bir görünüm vermiş balkonunuza.(yani bahçenize)
İyi günlerde kullanın Sevgili Aleydi,eşinizin de eline sağlık.Çok doğal ve sıcak bir görünüm vermiş balkonunuza.(yani bahçenize)
Teşekkür ederim Sevgihocam ağacın sıcaklığı yansıyor gerçekten rahatlığa.
ibocandan
12-12-2015, 22:19
Maşallah eşinizin daha doğrusu marangoz ustamızın ellerine sağlık.Ne kadar güzel insanın el becerileri oldumu böyle ortaya güzellikler çıkması sizler adına bizde seviniyoruz.
Birde bu yapılan masalar,sandalyeler, çiçekliklerin yapımına dair parça parça resimlerinide bizlerle paylaşırsanız belki bizlerde yaparız.( ****** marangoz ustamızınki kadar değil)
Sn İbocandan eşimde elektrik elektronik müh. meslekdaşsınız. Diğerlerinin yapım aşamalarını çektik mi bilmiyorum. Salıncağın arkasını tornacıya yaptırdık. Sandalyenin ayaklarını şekilli kestirdik. Onun dışında ki her bölümü eşim el testeresiyle yaptı. Bu yüzden taktiri hak ediyor gerçekten. Çiçekliği yapmak biraz daha kolay. Çok ayrıntılıda çekmemişim aşamaları. Umarım işinize yarar.
588731
588732
588733
Asıl sandalyeler enterasandı. Ayak yapısı vs. Masa, bank ve sandalyenin yapılışını çekmemişim ne yazık ki.
588736
588737
588738
588740
YeniGine
12-12-2015, 23:24
Sevgili aleydim, kışa dayanıklı ateş dikeni bu mevsimde üzerleri kırmızı kırmızı çitlembik dolu bir de üzerlerine kar yağdı mı harika çok güzel görünüyorlar, leylak baharda çiçekli fakat en fazla 1 ay kalıyor çiçekleri üzerinde, bahar dalı (Japon ayvası) yaz kış yeşil, nisan-mayıs çiçekli.
Ben üç çalıyı da çok seviyorum.
Bir de ağaç minesi var ama o kışı pek sevmeyip dona dayanıklı değil gibi hatırlıyorum.
Rastgelsiin...
Sevgili aleydim, kışa dayanıklı ateş dikeni bu mevsimde üzerleri kırmızı kırmızı çitlembik dolu bir de üzerlerine kar yağdı mı harika çok güzel görünüyorlar, leylak baharda çiçekli fakat en fazla 1 ay kalıyor çiçekleri üzerinde, bahar dalı (Japon ayvası) yaz kış yeşil, nisan-mayıs çiçekli.
Ben üç çalıyı da çok seviyorum.
Bir de ağaç minesi var ama o kışı pek sevmeyip dona dayanıklı değil gibi hatırlıyorum.
Rastgelsiin...
YeniGinem ateş dikeninin o halini bende çok seviyorum. Halamların bahçede daha bir kırmızısı vardı. Şİmdi onun çeliğinden verecekler bana:).
Leylak çok seviyorum. Eşim bu havada ekilmez dedi. Komşuma söylemiştim. Alıp ortak kaldırıma ekmiş sağolsun. Bu türü ilk defa görüyorum. İnternetten çelik almayada çekiniyorum. Aldıklarımın hiç biri tutmadı.
Ağaç minesi ilk soğuklara bile dayanmadı. Kökünü alıp saksıya ektim umarım düzelir.
Japon ayvasını hiç bilmiyordum. Ne güzel çiçeklenmiş. Narın çiçeğinide çok severim. Yarın bir şey çıkmazsa seraya gitmeyi düşünüyorum. Umarım güzel bir şeyler bulurum. Teşekkür ederim.
Biraz bakımları hakkında bilgi verebilir misiniz. Sulama vs.
Tesbih Çiçeği: İlkbaharda bahçeye dikime uygundur, Güneşli yerlere ekilir, Yazın sık sık sulanmalıdır.
Soğuk iklimlerde 15-20 cm derine dikilerek dondan zarar görmesi engellenir.
Gala Çiçeği: Gün boyu güneş almayan yarı gölgeye dikime uygundur. Renkli çiçekli olanı kışa dayanıksız,
beyaz çiçekli olanı kışa dayanıklıdır ama çok aşırı donlarda genede rizomlar zarar görebilir,
rizomların zarar görmemesi için derin dikim ve malçlama yapılmalıdır.
Gün Güzeli: 15 cm derine dikilen yumrular dondan zarar görmez, İyi gelişim gösterip bol çiçek vermesi
isteniyorsa yarı gölge bir yere dikilmeli ve sık dikildiği yer değiştirilmemelidir.
Afrika Zambağı: Güneşli ve Yarı gölge bir yere dikime uygundur, muhakkak derin dikim ve malçlama ile rizomlar
soğuktan korunmalıdır.
NOT: Ben çok soğuk hava şartlarında yani karasal iklimde hiç (soğanlı-yumrulu-rizomlu) çiçek yetiştirmedim...
Bu bilgilerde benim okuyup öğrendiğim bilgilerdir. Gerçek bilgilere soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçekler sayfasında
sizinle aynı iklim şartlarında bu çiçekleri yetiştiren arkadaşlarımızın deneyimlerinden öğrenebilirsiniz.
Şuan için bana kalırsa yapılması gereken; çok soğuk olmayan bir yerde kışı atlatmalı, nisan-mayıs ayı gibi bahçedeki gerçek yerlerine ekilmelidir.
Tesbih Çiçeği: İlkbaharda bahçeye dikime uygundur, Güneşli yerlere ekilir, Yazın sık sık sulanmalıdır.
Soğuk iklimlerde 15-20 cm derine dikilerek dondan zarar görmesi engellenir.
Gala Çiçeği: Gün boyu güneş almayan yarı gölgeye dikime uygundur. Renkli çiçekli olanı kışa dayanıksız,
beyaz çiçekli olanı kışa dayanıklıdır ama çok aşırı donlarda genede rizomlar zarar görebilir,
rizomların zarar görmemesi için derin dikim ve malçlama yapılmalıdır.
Gün Güzeli: 15 cm derine dikilen yumrular dondan zarar görmez, İyi gelişim gösterip bol çiçek vermesi
isteniyorsa yarı gölge bir yere dikilmeli ve sık dikildiği yer değiştirilmemelidir.
Afrika Zambağı: Güneşli ve Yarı gölge bir yere dikime uygundur, muhakkak derin dikim ve malçlama ile rizomlar
soğuktan korunmalıdır.
NOT: Ben çok soğuk hava şartlarında yani karasal iklimde hiç (soğanlı-yumrulu-rizomlu) çiçek yetiştirmedim...
Bu bilgilerde benim okuyup öğrendiğim bilgilerdir. Gerçek bilgilere soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçekler sayfasında
sizinle aynı iklim şartlarında bu çiçekleri yetiştiren arkadaşlarımızın deneyimlerinden öğrenebilirsiniz.
Şuan için bana kalırsa yapılması gereken; çok soğuk olmayan bir yerde kışı atlatmalı, nisan-mayıs ayı gibi bahçedeki gerçek yerlerine ekilmelidir.
Zahmet oldu teşekkür ederim:). Ben saksıya ektim hava çok soğuk. Bende aynı şeyi düşünmüştüm. Nisan gibi son donlar bitince bahçeye aktarırım.
Çok yoğun ve yorucu bir günden sonra. Eşimle havayı güzel görünce etrafı toparladık. Kuruyup dökülen yapraklar çime zarar veriyordu onları toplayıp attık. Sonra yetinmedik hadi arabaları yıkayalım dedik:). Çok yorulduk.
Hava kararmaya yüz tutmuştu. Hadi seraya gidelim dedim. Gittik seracı da bizi tanıyor hemen koşup geldi. Gojiberry dedik. Bende duydum (yok) dedi. Ağaç şakayık dedim. Güldük hep birlikte:). (Bu saatte akşam vakti, kış günü kafayı yemişler) demiştir kesin içinden.:D.
İyi ki marketler var. Sevgi YeniGinem'in Yukası ve minyatür gül alabildim.
588840
sevgihoca
13-12-2015, 19:51
Güle güle büyütün çiçeklerinizi Aleydi.Yukayı merak ediyorum, inşallah çabuk büyür gelişir.Büyümüş hali çok güzel oluyor.
Yeni menekşe almak istiyordum. Hiç farklı bir tür yoktu. Bu yıl menekşe kaybım çok oldu. Hep kök çürümesi. Yalnış saksı seçiminden kaybettim. Mavi güzeldi:(. Pazardan almıştım onu bu hafta baktım hiç yoktu hepsi satılmış.
588848
588849
588850
588851
588852
Güle güle büyütün çiçeklerinizi Aleydi.Yukayı merak ediyorum, inşallah çabuk büyür gelişir.Büyümüş hali çok güzel oluyor.
Bakalım YeniGinemden tüyolara alalım:). Umarım büyür. Bende büyümüş çiçekli haline bayıldım.Teşekkür ederim.
akçabardak
13-12-2015, 21:25
Çok yoğun ve yorucu bir günden sonra. Eşimle havayı güzel görünce etrafı toparladık. Kuruyup dökülen yapraklar çime zarar veriyordu onları toplayıp attık. Sonra yetinmedik hadi arabaları yıkayalım dedik:). Çok yorulduk.
Hava kararmaya yüz tutmuştu. Hadi seraya gidelim dedim. Gittik seracı da bizi tanıyor hemen koşup geldi. Gojiberry dedik. Bende duydum (yok) dedi. Ağaç şakayık dedim. Güldük hep birlikte:). (Bu saatte akşam vakti, kış günü kafayı yemişler) demiştir kesin içinden.:D.
İyi ki marketler var. Sevgi YeniGinem'in Yukası ve minyatür gül alabildim.
588840
Sevgili aleydi yeni aldığınız bitkilerini güle güle büyüt.
Yukka da almışsın, yalnız ben onu salon bitkisi olan Drasenya'ya benzettim, sen bunu bahçe için mi aldın, yoksa salon bitkisi olarak mı?
Geçenlerde bahçe için söz ettiğimiz Yukka (Avizeçiçeği) beyaz çiçekle açandan.
Yanılmıyorsam bu ondan değil gibi geldi bana
GOOGLeden hem avize çiçeği diye araştır, hem de Drasenya (Yukka) diye bir araştır istersen.
Sevgili aleydi yeni aldığınız bitkilerini güle güle büyüt.
Yukka da almışsın, yalnız ben onu salon bitkisi olan Drasenya'ya benzettim, sen bunu bahçe için mi aldın, yoksa salon bitkisi olarak mı?
Geçenlerde bahçe için söz ettiğimiz Yukka (Avizeçiçeği) beyaz çiçekle açandan.
Yanılmıyorsam bu ondan değil gibi geldi bana
GOOGLeden hem avize çiçeği diye araştır, hem de Drasenya (Yukka) diye bir araştır istersen.
Offffff yaa:eek:. Halimi görsen gülerdin ablacım:D. Bende şüphelenmiştim. Bu pek benzemiyor diye. Yukka yazmışlardı. Kandırıkcılar:).
akçabardak
13-12-2015, 22:16
Seni anlayabiliyorum, olsun olacağı varmış, neyse sıkıntı yapma bence, bu bitkiye de Yukka diyorlar ben de sebebini anlayamadım neden ikisine de Yukka derler, Sevgili YeniGine de bir baksın o daha iyi anlar sanırım, ama keşke yanına parantez içinde Drasenya deselermiş, ozaman anlaşılırdı.
Sen onu en iyisi Avize çiçeği diye sor alırken, kışa dayanıklı bahçe için dersin ablacım. Kısmette bu da varmış.
Seni anlayabiliyorum, olsun olacağı varmış, neyse sıkıntı yapma bence, bu bitkiye de Yukka diyorlar ben de sebebini anlayamadım neden ikisine de Yukka derler, Sevgili YeniGine de bir baksın o daha iyi anlar sanırım, ama keşke yanına parantez içinde Drasenya deselermiş, ozaman anlaşılırdı.
Sen onu en iyisi Avize çiçeği diye sor alırken, kışa dayanıklı bahçe için dersin ablacım. Kısmette bu da varmış.
Zaten aklıma yatmamıştı da . Bir tür sezgi:dilli:. Çok üstünde de durmadım:). Şimdi avize çiçeği bulunacak:). Bursa'da vardır belki. Evet kısmet buymuş ablacım teşekkür ederim.
YeniGine
13-12-2015, 23:23
Sevgili aleydim, yeni çiçeklerini güle güle büyütesin inşallah...
Evet ya maalesef yuka değil. Gövdesi yuka gibi fakat yaprakları hiç benzemiyor. :(
Benim yukamın 2 tane yavrusu var. Bir tanesini sana göndereyim istersen...
sevgihoca
13-12-2015, 23:29
İnanın bana da öyle geldi ama sesimi çıkarmadım,belki ben bilmiyorumdur dedim.Gidip değiştirseniz olmaz mı ki?Başka istediğiniz bir çiçek alın.
Sevgili aleydim, yeni çiçeklerini güle güle büyütesin inşallah...
Evet ya maalesef yuka değil. Gövdesi yuka gibi fakat yaprakları hiç benzemiyor. :(
Benim yukamın 2 tane yavrusu var. Bir tanesini sana göndereyim istersen...
YeniGinem zahmet olmazsa seve seve kabul ederim:). Bizim buralarda yok galiba.Seralarda da hiç görmedim.Çiçekli haline bayıldım. Soğuklara dayanıklı olması çok güzel:). Çok teşekkür ederim.
İnanın bana da öyle geldi ama sesimi çıkarmadım,belki ben bilmiyorumdur dedim.Gidip değiştirseniz olmaz mı ki?Başka istediğiniz bir çiçek alın.
Bende benzemiyor pek diye şüphelenmiştim . Böyle oluyordur herhalde diye üstünde çok durmadım sonra. Sağolsun Akçabardak ablacım uyardı. Yoksa ben onu bahçeye eker, çiçek açsın diye beklerdim:).
Bu benimde pek sevdiğim bir tür değil. Olabilir aslında değiştirebilirim:).YeniGinem sayesinde yukam olacak. Sizin gibi dostlarım sağolsun. Teşekkür ederim Sevgihocam.
sevgihoca
14-12-2015, 15:13
Ben sonra baktım,Aleydi.Aslında aldığınız çiçeğin adı yuka diye geçiyor.Ama benim YeniGine'nin sayfasında gördüğüm çok göz dolduran bir çiçekti.YeniGine sağolsun,Hızır gibi yetişti vallahi.
Ben sonra baktım,Aleydi.Aslında aldığınız çiçeğin adı yuka diye geçiyor.Ama benim YeniGine'nin sayfasında gördüğüm çok göz dolduran bir çiçekti.YeniGine sağolsun,Hızır gibi yetişti vallahi.
Burada çok güzel dostluklar edindim gerçekten. Pek çok arkadaşım eski üye olmalarına rağmen beni aralarına kabul ettiler. Her zaman yardımıma koştular, destek oldular. Aramızdan ayrılanlar oldu. Yeni gelenler. Umarım bu site sonsuza kadar devam eder. Paylaşmaktan mutlu olan, güzel yürekli dostlar bu sitede.
Gördüğüm bütün yukalar aldığıma benziyor. Bende bulamazsam diye ümitsizliğe kapılmıştım bir an. Gerçekten öyle oldu Yeniginem hızır gibi yetişti sağolsun . Şimdi sabırsızlıkla yuka mı bekliyeceğim. Sevgiler.
akçabardak
14-12-2015, 17:09
Sana biraz moral verelim, önce çiçekleri gelsin bahçene, sonra da YeniGinenin yavrusu gelsin.
588924
sevgihoca
14-12-2015, 18:57
Hah işte, yuka dediğin böyle olur.Akçabardak,görseliniz çok iyi olmuş günün anlam ve önemine uygun.
[QUOTE=akçabardak;1426425]Sana biraz moral verelim, önce çiçekleri gelsin bahçene, sonra da YeniGinenin yavrusu gelsin.
Bu süper oldu ablacım teşekkür ederim:).
Hah işte, yuka dediğin böyle olur.Akçabardak,görseliniz çok iyi olmuş günün anlam ve önemine uygun.
Evet evet bunu kutlayalım. Yeni yıl hediyesi oldu benim için hepsi:D. Sevgili YeniGinem'den yuka, Akçabardak ablacımdan yuka görseli ve sevgi dolu mesajlar. Hepinize teşekkür ederim:). İyi ki varsınız dostlar.
YeniGine
14-12-2015, 23:55
:) Kar yağmış görselimiz de çok güzel maşallah...
588961
588962
İnşallah ben başarırım, sen büyütürsün ve çiçeğini de görürsün sevgili aleydim...
:) Kar yağmış görselimiz de çok güzel maşallah...
İnşallah ben başarırım, sen büyütürsün ve çiçeğini de görürsün sevgili aleydim...
Çok güzel Yeniginem maşallah. Kar altında süper. Artık soğuklara dayanıklı türleri tercih ediyorum. Yaşatamayınca üzülüyorum. Bahçeme de çok yakışır bu devasa görünümü.
Hemen şelalemin yanına ekmek istiyorum. Belki hızlı trene biner gelirsin bir gün, kahve içeriz karşısında, ne güzel olur.Umarım büyütebilirim. Çok teşekkür ederim.
sevgihoca
15-12-2015, 15:40
Sizin sorununuz bizim sorunumuz oldu.Sevgili YeniGine bu güzel görüntünün oluşması için ne kadar zaman gerek.Yani çabuk büyür mü?Sevgili Aleydi çiçeği bulduk,şimdi büyütmesine geçtik.Gerçekten bahçenize çok yakışır.İnşallah çabuk büyür de görsellerini paylaşırsınız.
Sizin sorununuz bizim sorunumuz oldu.Sevgili YeniGine bu güzel görüntünün oluşması için ne kadar zaman gerek.Yani çabuk büyür mü?Sevgili Aleydi çiçeği bulduk,şimdi büyütmesine geçtik.Gerçekten bahçenize çok yakışır.İnşallah çabuk büyür de görsellerini paylaşırsınız.
Bende büyüttümde kahve bile içtim karşısında Sevgihocam:D YeniGinem ayırmada sorun yaşayabiliyorum diyor. Olsun çiçek gelmesede sizler gelin baharda. Bahçede çiçek çok, güllerim var oturup kahve içebiliriz her halikarda:). Çiçek bahane dostlarla kahve şahane:). Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Şu inceltme işareti nasıl yapılıyor, üşeniyorum bulup okumaya bilen var mı arkadaşlar? :)
...Şu inceltme işareti nasıl yapılıyor, üşeniyorum bulup okumaya bilen var mı arkadaşlar? :)
Kast ettiğin ''â'' şeklinde kullanılan inceltme işaretiyse önce shift ile birlikte 3 tuşuna basıp, daha sonra inceltmeli yazmak istediğin harfe basıyorsun.
''â'' için: ''Shift+3'' sonra ''a''
Bilmem anlaşılır oldu mu? :rolleyes:
Kast ettiğin ''â'' şeklinde kullanılan inceltme işaretiyse önce shift ile birlikte 3 tuşuna basıp, daha sonra inceltmeli yazmak istediğin harfe basıyorsun.
''â'' için: ''Shift+3'' sonra ''a''
Bilmem anlaşılır oldu mu? :rolleyes:
Üçüne birden basacakmışım. Oldu oldu cancağızım teşekkür ederim:)
Üçüne birden basacakmışım. Oldu oldu cancağızım teşekkür ederim:)
Üçüne birden değil, önce shift ile aynı anda 3'e, daha sonra tek başına a harfine basacaksın :)
Sayın Telato sürekli kışlık sebze yayınlamaya başladı:D. Benim ıspanaklar en son Can'ın gazabına uğradı. YeniGinemin saz ekibi gibi gidip üstlerine yatıyor. Pek çok çiçeğimi ezmiş, lastiklerede yatmış. Sukulentlerimde ezilmiş. Eşimin ektiği pırasalarda çıkmadı.Yinede kim demiş benim kışlık sebzem yok diye:D.
Huzurlarınızda bay havuç:dilli:. Zengardenın hediyesi tohumdan saksıya ekmiştim yazdan. Daha büyükleride var diye umuyorum. Bir tanesini söktüm. Lezzet güzel.
589004
Üçüne birden değil, önce shift ile aynı anda 3'e, daha sonra tek başına a harfine basacaksın :)
Oldu bikerem ben yapınca:D â bak oldu:cool:.
Bunlarda ablamın menekşeleri . Su dışında hiç bir şey vermiyor. Yok böyle bir şey.Az ve öz çiçeği vardır:).
589025
Bunlarda ablamın menekşeleri . Su dışında hiç bir şey vermiyor. Yok böyle bir şey.Az ve öz çiçeği vardır:).
589025
Yerlerini sevmişler demek ki... Ne de güzeller maşallah :)
Yerlerini sevmişler demek ki... Ne de güzeller maşallah :)
Evet sevgili duy-gu Doğuya bakan bir pencere. Sanırım o yüzden mutlular teşekkür ederim.
akçabardak
16-12-2015, 08:52
589025
Günaydın:)
Sevgili aleydi ablanızın menekşeleri çok güzeller, yerlerini de sevmişler maşallah. Bu arada dikkatimi çekti fotoğraf atmayı da çözmüşsün, çizgili siyah çerçeveden çıkmışlar artık, çok beğendim ellerine sağlık. Sevgiler.
Günaydın:)
Sevgili aleydi ablanızın menekşeleri çok güzeller, yerlerini de sevmişler maşallah. Bu arada dikkatimi çekti fotoğraf atmayı da çözmüşsün, çizgili siyah çerçeveden çıkmışlar artık, çok beğendim ellerine sağlık. Sevgiler.
Ablam öyle koskoca bahçede üç beş çiçeği var . (Kim uğraşcak onlarla )diyor:). Biraz fazla titiz. Çiçekleri çok güzel. Hiç bakımda yapmaz.
Siyah çerçevi anlamadım ablacım:confused: Bende öyle gözükmüyor. Acaba çoklu fotoğraf eklediğim için mi oluyordu, farkında değilim. Program değişti, laptopum değişince. Bir ayı geçmiştir o da. Yeni mi düzeldi:confused:.Anlamadım gerçekten:confused:
akçabardak
16-12-2015, 10:43
Ablam öyle koskoca bahçede üç beş çiçeği var . (Kim uğraşcak onlarla )diyor. Biraz fazla titiz. Çiçekleri çok güzel. Hiç bakımda yapmaz.
Siyah çerçevi anlamadım ablacım:confused: Bende öyle gözükmüyor. Acaba çoklu fotoğraf eklediğim için mi oluyordu, farkında değilim. Program değişti, laptopum değişince. Bir ayı geçmiştir o da. Yeni mi düzeldi:confused:.Anlamadım gerçekten:confused:
Zaten bakımı yapılmayan çiçekler çok daha güzel oluyor. Bizler üzerine titredikçe gözüne çöp batıyor, ablan kendine göre haklı bence.
Çizgili çerçeveye gelince şöyle izah edeyim, 54. sayfanda 1597. mesajında 3. fotoğraf taki gibi demek istemiştim.
Sonra ilk sayfalarına baktım bir iki yerde görebildim. Belki de yanılıyor da olabilirim ya da programın değiştiğinde değişmiş olabilir mi bilemedim, aklıma takılmış işte, takılacak bir şey bulamamış aklım:D
Ben o çizgilere çok takıntılıyım, ilk zamanlar ben de bilemiyordum ilk fotoğraflarım hep çizgilerin içinde olurdu, kendime kızıyordum neden böyle oluyor diye, sonra çözdüm olayı :D
Bu gün hangi gözlerimle baktıysam ablanın menekşelerine fotoğraf çok güzel göründü gözüme ondan olsa gerek o takıntı :o
:)Evet o kare gerçekten çok güzel çıkmış ondandır belki ablacım:). Programı değiştirdim ondanda düzelmiş olabilir. Bir diğeri ben hiç tek fotoğraf yüklemiyorum. O zaman hepsini çerçeveye alıyor, onlar çizgi gibi görünmüş olabilir. Benimde yakın yavaş yavaş gidiyor. bakalım gözlüğe nasıl alışacağım:).Sevgilerimle.
Son donlardan önce altın çişeklerimi yemek kısmet oldu. Pek çoğu donsada bir kaç tanesinin tadına bakabildik. Böylesine kolay yetişen dökülen tohumdan kendiliğinden çıkan bir btkiyi, neden üreticiler bol bol yetiştirmiyorlar:confused:. Acaba hasatta toplatmak mı maliyetli.
589082
Selluka evde çok mutlu. İlk başlarda sarardı yapraklarını döktü. Şmdi yeni yerini sevdi galiba:).
589083
589084
birgecelikgelin
16-12-2015, 17:12
Sayın aleydi sellukanızın gerçekten keyfi yerinde suyunu çok vermesseniz ilkbahara rahatla çıkar Saygılarımla .
Sayın aleydi sellukanızın gerçekten keyfi yerinde suyunu çok vermesseniz ilkbahara rahatla çıkar Saygılarımla .
Sevgili birgecelikgelin o saksıda 4 kök selluka var. Bazen korkuyorum, çürüme olsa hepsinde olacak. Ahmeter beye de sordum ilbahara kadar ayırma dediler.Suyu sevdiğini biliyorum sarmaşıkların yinede kış dönemi olduğu için az az veriyorum. Bir kaç çiçeğini gördüm. İnanılmaz güzel ve kokusu harikaydı. Sevgilerimle teşekkür ederim.
Allah beni kar etmesin:D. Günde 2 kere fotoğraf yükler hale geldim. Bunu yazmam lazım. haftasonu halamlara gittik. Bu çiçeği yeni farkettim. Kocaman tavana deyecek hale gelmiş. Hemde iki tane fotoğraflarını çekmemişim yine unutmuşum;). Neyse gittiğimde çekerim.( Kendin al )dediler. Bende eniştem kessin dedim. Bizim pintiler koskoca iki çiçekten vere vere bu kadar vermişler:D. (Tutmazsa yine veririz) dediler. Birde en sevdikleri yiğenlerden biriyim. Adı bu çiçek , çünkü adını bilmiyorum. Bir daha ki sefere ****** ben kesicem:D
589137
sevgihoca
16-12-2015, 22:46
Sevgili Aleydi,adını bilmediğiniz çiçeğin adı süt ağacı.Yaprakları veya dalı koparıldığında süt çıkar.Hem de bu süt zehirlidir.Dikkatli büyütün,çoluk çocuk filan dikkat edin derim.Güle güle büyütün.
Sevgili Aleydi,adını bilmediğiniz çiçeğin adı süt ağacı.Yaprakları veya dalı koparıldığında süt çıkar.Hem de bu süt zehirlidir.Dikkatli büyütün,çoluk çocuk filan dikkat edin derim.Güle güle büyütün.
Evet Sevgihocam halam o sütü gözlerine sürmüş acile zor yetişmişler. Hemde oldukça zehirli. Elli kere tembih etti:). Çok tatlıdır onlar, şaka yapıyorum:). Halamların ki ağaç gibi olmuş. Ne bakım ne gübre. Demek ki en önemlisi yerini sevmesi çiçeklerin:). Teşekkür ederim sevgiler.
sevgihoca
16-12-2015, 23:28
Ağaç gibi görünümüne bayılıyorum zaten.Benimki de şimdilik bir dal,sürgün vermesini dört gözle bekliyorum.
Ağaç gibi görünümüne bayılıyorum zaten.Benimki de şimdilik bir dal,sürgün vermesini dört gözle bekliyorum.
Halamların süt ağacı güneyde Sevgihocam, pencerenin önünde. Gittiğimde toprağını da sorarım. Bu çiçek annemde de var ektiğinden beri bir milim büyümedi. Benimki bakalım nasıl olacak. Ağaç gibi hali çok güzel .
Tohumları yaydık nasıl topluyacam şimdi:). Sonunda paketleme işini bitirdim. Gözüm aydın:D.Bazılarını büyük kilitli poşetlere koymuştum. Sonra minik kilitli poşetlerden buldum. Tekrar değitirdim. Ortalığı fena dağıttım:D. Kızdım kendime hıııııııı seni seni:dilli:
Başlarken:).
589546
589547
589548
589549
Günün sonu:)
589550
Ne çok tohum almışım. Hala poşetli tohumlar var.
589551
akçabardak
19-12-2015, 23:51
Allah kolaylıklar versin aleydiciğim, tohumlar gittikleri yerde bol bol yeşersinler, bereketlensinler.
Ben de talepler geldikçe peşin peşin paketledim.
Allah kolaylıklar versin aleydiciğim, tohumlar gittikleri yerde bol bol yeşersinler, bereketlensinler.
Ben de talepler geldikçe peşin peşin paketledim.
İlk komşum tanıştırdı beni tohumlarla. Zaten bir merakım vardı . Pamuk arasında fasülye yetiştirmeye bayılırdım:).Siteye girmeden önce bir kaç çeşit tohum yetiştirmiştim.Tam da tohum paylaşım etkinliğine denk gelmişim, ballıyım biraz:).
Sizlerin sayesinde pek çok çeşit tohumum oldu ablacım. Geçen yıl paylaşımdakiler yetmedi. Onlarca tohumda kendim aldım. 150 Çeşide yakın tohum ektim . Bazıları büyüdü çiçek açtı. Açamayanlarda oldu. Yinede çok verimli bir yıl oldu.
İlk yıl 4 çeşit tohumla paylaşıma katılmıştım. Bu yıl bu arttı. Bu yüzden çok mutluyum. Kilometrelerce uzaklıkta tohumların yeşerip büyümesi çok mutluluk verici.Umarım herkes için verimli bir yıl olur.
Geçen yıl hiç tanışmadığımız halde, tohumlarını benimle paylaşmıştın ablacım ( kalp). Yönetim bir kalp ikonu eklerse mutlu olacam:)Kolay gelsin , talep geldikçe paketlemek çok mantıklı gelecek yıl için bende öyle yapayım. Emeğine sağlık. Sevgiler.
akçabardak
20-12-2015, 01:08
İlk komşum tanıştırdı beni tohumlarla. Zaten bir merakım vardı . Pamuk arasında fasülye yetiştirmeye bayılırdım:).Siteye girmeden önce bir kaç çeşit tohum yetiştirmiştim.Tam da tohum paylaşım etkinliğine denk gelmişim, ballıyım biraz:).
Sizlerin sayesinde pek çok çeşit tohumum oldu ablacım. Geçen yıl paylaşımdakiler yetmedi. Onlarca tohumda kendim aldım. 150 Çeşide yakın tohum ektim . Bazıları büyüdü çiçek açtı. Açamayanlarda oldu. Yinede çok verimli bir yıl oldu.
İlk yıl 4 çeşit tohumla paylaşıma katılmıştım. Bu yıl bu arttı. Bu yüzden çok mutluyum. Kilometrelerce uzaklıkta tohumların yeşerip büyümesi çok mutluluk verici.Umarım herkes için verimli bir yıl olur.
Geçen yıl hiç tanışmadığımız halde, tohumlarını benimle paylaşmıştın ablacım ( kalp). Yönetim bir kalp ikonu eklerse mutlu olacam:)Kolay gelsin , talep geldikçe paketlemek çok mantıklı gelecek yıl için bende öyle yapayım. Emeğine sağlık. Sevgiler.
Ne güzel demek ki biraz da içinde varmış ki pamuklarda fasulye yetiştirmen gayet normal, kutlarım.
Evet ektiğimiz tohumlar bizleri hem mutlu ediyor hem de hüsrana uğratabiliyor, bu belki iklimden, belki topraktan, belki de bizlerden kaynaklanıyor olabilir. Ne diyoruz gülünü seven dikenine de katlanır, asla pes etmek yok.
Etkinlikte paylaştığım tohumlarımı senin de dediğin gibi hiç tanışmadığımız halde sizlerle paylaşıp, sizlerin bahçelerinde yeşermeleri beni çok mutlu etti, gurur duyuyorum.
Paketleme konusunda şöyle diyeyim, yaz boyunca çıkan tohumları iyice kuruduktan sonra hemen 20-30 paket hazırlayıp bir zarfın içinde muhafaza ediyorum.
Zarfın üzerine de ürünün çeşidini ve kaç paket olduğunu yazıp, paylaşıma açtığım sayfada mesaj nosunu yazıyorum, bu şekilde kolay oluyor, hepsini dağıtıp paketlemek gerçekten çok sabır işi ve sıkıcı oluyor bana göre :dilli:
Bir de defter tutuyorum sırasıyla gelen talepleri anında not alıyorum.
Kalp için çok teşekkür ediyorum, senin de ellerine emeklerine sağlık, bence de bir kalp tuşu gerekir. Sevgilerimle.
Ablacım seni yordum bugün:dilli:. Benim için çok faydalı oldu. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Sevgiler
Asıl kalan tohumlar nasıl muhafaza edilecek:D. Geçen yıl izole edilmiş poşetlerde buzdolabında saklamıştım. Yaza kadar kutuda saklayacağım. Peki yazın hepsi buzdolabına sığmayacak. Bu konuda deneyimleri olan arkadaşlardan bilgi almak isterim. Forumda bilgi çok . Hepsini okumaya yetişemiyoruz. Ne kadar süreyle tazeliğini korur tohumlar:confused: Mümkün olduğu kadar çevremde de dağıtacağım. Yine de bir kısmını elimde kalsın istiyorum. Tohumun bozulduğunu nasıl anlarız:confused:. Teşekkür ederim:D
akçabardak
20-12-2015, 11:12
Asıl kalan tohumlar nasıl muhafaza edilecek:D. Geçen yıl izole edilmiş poşetlerde buzdolabında saklamıştım. Yaza kadar kutuda saklayacağım. Peki yazın hepsi buzdolabına sığmayacak. Bu konuda deneyimleri olan arkadaşlardan bilgi almak isterim. Forumda bilgi çok . Hepsini okumaya yetişemiyoruz. Ne kadar süreyle tazeliğini korur tohumlar:confused: Mümkün olduğu kadar çevremde de dağıtacağım. Yine de bir kısmını elimde kalsın istiyorum. Tohumun bozulduğunu nasıl anlarız:confused:. Teşekkür ederim:D
Sevgili aleydi, geçen seneye kadar sadece kendim için ekebileceğim kadar tohum alıp elimde kalmayacak şekilde değerlendiriyordum, elimde tohum kalmıyordu.
Geçen sene ilk defa etkinliğe katılacağım için bol bol tohum aldım, paylaştığım tohumların hepsini dağıttım. O yüzden elimde fazla tohum bulundurmadığım için saklama koşullarını bildiğim kadarıyla bez torba ya da kilitli poşetlere koyularak üzerilerine tohumun çeşidi, tarihi not edilerek ışık almayacak şekilde çekmecelerde havadar, rutubet almayacak şekilde bir yerde saklanır diye düşünüyorum, ben öyle yapardım.
Buz dolabında saklanırsa ne derece sağlıklı olur bilemiyorum, çünkü buz dolabın içinde nemli, rutubetli olacağı için bana göre sağlıksız olur. Benim bildiklerim bu kadar, umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir
Hep duyarız ya bilmem ayaş domatesi ninemin çeyiz sandığından seneler sonra bulundu ve yeniden üretime geçildi diye:D bu gibi örnekleri daha çok var. Diyeceğim o ki, nemden, rutubetten korunduğu müddetçe en az 3-5 sene tazeliğini korur gibime geliyor.
Sitemizde kendi başlığına baktım, bir kaç açıklamalar var belki işine yarayabilir 2-3 sayfalık istersen sende bir göz at.
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/6483.htm
Ablacım sağol. Sevgili Münevver48 arkadaşımda demişti.Özledim valla nerelerdeysen arkadaşım kulakların çınlasın. Bez torbalarda çekmecede saklıyorum diye. Ben az buçuk okuduklarımla hep serin yerde saklama gereği duyuyorum. Aslında dediğin gibi nem daha tehlikeli. Hepsinede bez torba dikemem ki. Kilitli poşetlerde çok sağlıklı gelmiyor bana. Geçici bir süre için belki. Uzun süre saklamalar için iyi olmaz gibi geliyor. Konu komşu eş dost dağıtıyım bari, yandaki çimleri kaldırıp oraya ekeceğim, gözüm doymuyor çiçeğe:).
İyi ki varsın teşekkür ederim sevgiler.
Ablacım kardinal sarmaşığı belki dökülen tohumlardan filizlenir. Olmadı aynı kişiden sipariş vericem
Yeni yıl geliyor. Dün kaktüs ve sukulent aldım. Türlerini bilmiyorum. Onları yeni yıl konseptine sokuyum dedim:D. Kırmızı beyaz favorim:).
589672
YeniGine
20-12-2015, 23:46
:) Çok güzel çok sevgili aleydim, sukulente yakın çekim yaparsan ben de görebileceğim...
Dün yapı markete gittim. Sukulentleri indirim yapmışlar. Seçilmiş üç beş tane kalmış. İçlerinde en güzeli buydu.Neden herkes sukulent seviyor:D.
YeniGinem yakın çekim sukulent:).
589693
Çok güzelmiş sevgili aleydi.. Güle güle büyüt.. :)
YeniGine
21-12-2015, 01:12
Teşekkürler sevgili aleydim. Ve ilk kez görüyorum. Güle güle büyütesin inşallah.
:( Ben artık fazlaca ekmiyorum, dikmiyorum, almıyorum. Sizlerin yeni aldıkları bu güzelliklerle mutlu olmaya çalışıyorum.
Çok güzelmiş sevgili aleydi.. Güle güle büyüt.. :)
Teşekkür ederim sevgili Jakin. Çok tatlı birşey. Bende çok sevdim:)
Teşekkürler sevgili aleydim. Ve ilk kez görüyorum. Güle güle büyütesin inşallah.
:( Ben artık fazlaca ekmiyorum, dikmiyorum, almıyorum. Sizlerin yeni aldıkları bu güzelliklerle mutlu olmaya çalışıyorum.
YeniGinem bu sukulentler karadeniz bölgesinde çok mutlu. Evim güneş almıyor diyorsun. Belki senin ev ortamını severler.
Bende en son babamdan bile veto yedim. Azalt kızım o çiçekleri dedi bana. İlk defa babam böyle bir şeye karışıyor. Geçenlerde hasta oldum. Babam nedense hastalığı çiçeklere bağladı yoruluyorsun diye. Hasta olduğumuzda annemden çok düşer üstümüze. Artık evde yerde kalmadı.
Yine de görünce dayanamıyorum işte:).Teşekkür ederim.
Sukulentlerimin bir kısmı eve aldıktan sonrada mutlular. Hatta birbirlerini istila ediyorlar diye bir kısmını ayırdım.
Bazıları tomurcukta. Beni sukulent sahibi yapan Sdurul ablacım ve Sevgili Sudenur'a sevgilerimizle.
589758
589759
589760
589761
589762
Bu aralar çok şanslıyım.Kargom geldi çok mutluyum:D. Sevgili YeniGinem aldığım çiçeğin yuka olmadığını , kendi yukasından gönderebileğini söylemişti. Bugün yukam geldi. Yanında onlarca soğanve aloveralarla.Doğum günüm yaklaşıyor hem yeni yıl. benim için çok güzel bir hediye oldu:). Çok teşekkür ederim YenİGinem.kalp
Sevgili Akçabardak ablama da bu duruma vesile olduğunu için teşekkür ederim:).kalp
589842
589843
YeniGine
22-12-2015, 16:32
:) Güzel, sevindim sağ salim gelmişler. Sen de inşallah güle güle büyütesin sevgili aleydim.
Soğanların en son muskari olduğuna karar verdik.
:) Güzel, sevindim sağ salim gelmişler. Sen de inşallah güle güle büyütesin sevgili aleydim.
Soğanların en son muskari olduğuna karar verdik.
YeniGinem gelir gelmez bütün işimi gücümü bırakıp onları ektim:). Dışarıda dondurucu bir soğuk var. Çok güzel oldular ekilince:).
Muskari ilk defa bu yıl ektim. Hem iklime uygun hemde çok güzel çiçekleniyor. Şimdilik soğanlarıda saksılara ektim. Havalar düzelince bahçeye alırım.Umarım hepsini yaşatabilirim. Yuka beklerken diğerleri bonus oldu. Teşekkür ederim.
589858
akçabardak
22-12-2015, 17:02
Bu aralar çok şanslıyım.Kargom geldi çok mutluyum:D. Sevgili YeniGinem aldığım çiçeğin yuka olmadığını , kendi yukasından gönderebileğini söylemişti. Bugün yukam geldi. Yanında onlarca soğanve aloveralarla.Doğum günüm yaklaşıyor hem yeni yıl. benim için çok güzel bir hediye oldu:). Çok teşekkür ederim YenİGinem.kalp
Sevgili Akçabardak ablama da bu duruma vesile olduğunu için teşekkür ederim:).kalp
589842
589843
Sevgili aleydi inan ki ben de çok sevindim evet artık senin de gerçek bir yukkan (Avize çiçeği) oldu, Sevgili YeniGineye de gönderdiği için bende çok teşekkür ediyorum, çok sağolsun.
Ben de en kısa zamanda bulursam edinmeye çalışacağım, o malum sitede şu anda stokta yok takipteyim.
Güle güle büyüsün bahçene çok yakışacak, bir bitki daha önereyim Bahçe külü bitkisi de çok güzel olur, kışa dayanıklıdır benim çok hoşuma gitmişti.
http://www.agaclar.net/forum/1285066-post1177.htm
Sevgili aleydi inan ki ben de çok sevindim evet artık senin de gerçek bir yukkan (Avize çiçeği) oldu, Sevgili YeniGineye de gönderdiği için bende çok teşekkür ediyorum, çok sağolsun.
Ben de en kısa zamanda bulursam edinmeye çalışacağım, o malum sitede şu anda stokta yok takipteyim.
Güle güle büyüsün bahçene çok yakışacak, bir bitki daha önereyim Bahçe külü bitkisi de çok güzel olur, kışa dayanıklıdır benim çok hoşuma gitmişti.
http://www.agaclar.net/forum/1285066-post1177.htm
Ablacım senin istediğini bilseydim paylaşırdık:(. YeniGinem 3_4 tane göndermiş. Ben de baktım internette yoktu:(.Ablalık böyle bir şey kendinde olmadığı halde benim sahip olmanı sağladın. Tutarlarsa paylaşırız yine. Avize çiçeği ismi bile güzel.
Bahçe külü bitkisini tatilde otelde görmüştüm. Adını bilmiyordum. Getirdiklerimden bir tek o tutmadı. Ağaç minesini bile tek bir daldan tutturdum. Bir daha otele gittiğimde kökünden sökücem:D. Her yer kameraydı. İnceledilerse kayıtları, napıyor bu demişlerdir:D. Teşekkür ederim .
sevgihoca
22-12-2015, 17:37
Gözün aydın Aleydi,yukkan gelmiş.Çok sevindim,YeniGine'nin eline sağlık.Güle güle büyütürsün inşallah.Büyüsün de bu günleri analım inşallah.
akçabardak
22-12-2015, 17:41
Ablacım senin istediğini bilseydim paylaşırdık:(. YeniGinem 3_4 tane göndermiş. Ben de baktım internette yoktu:(.Ablalık böyle bir şey kendinde olmadığı halde benim sahip olmanı sağladın. Tutarlarsa paylaşırız yine. Avize çiçeği ismi bile güzel.
Teşekkür ederim, şimdilik senin kiler tutsunlar bakalım durum ne olacak. Ben o siteye gelince haber ver notu da bıraktım artık kısmet yeter ki sendekiler tutsun. Sevgiler.
Gözün aydın Aleydi,yukkan gelmiş.Çok sevindim,YeniGine'nin eline sağlık.Güle güle büyütürsün inşallah.Büyüsün de bu günleri analım inşallah.
Saol Sevgihocam geldi teşekkür ederim:). Bir de tutarlarsa çok mutlu olacam. O gün bekleyemedim alel acele yazdım mesajı. Çok seviniyorum, heycanlanıyorum arkadaşlarım sayfa açtığında. Herşey çok güzel olacak. Hiç acele etmeyin yavaş yavaş içinize sindire sindire yapın. İnşaaat yapmak çok maliyetli. 4 yıl oldu hala eksiklerimiz var. Sürekli bir şeyler çıkıyor. Apartman gibi değil herşeyiyle kendimiz ilgilenmek zorundayız.
Geçen yıl öyle bir kar yağdı ki. Çatıda kocaman bir kütle oluştu. Rüzgar uçurmuş tam uç kısma gelip yığılmış. Birini getirsek düşer korkusu oluştu. Hem( kiremitleri kırabilir) dedi eşim. Benim aklıma balkonda takılmamış korniş vardı. O geldi. Onunla vura vura düşürdük.
Zevkli taraflarıda çok. İstediğimiz gibi ekip biçiyoruz. Bitki yetiştiriyoruz. İstersek hayvan. Rahat rahat gürültü yapabiliyoruz.Bazen gecenin bir vakti süpürge tutabiliyorum. Mikseri çalıştırabiliyorum. Eş, dost, akraba kalabalık misafir herkese yer var:D. Tekrar güle güle ağız tadıyla oturmak nasip etsin.Sevgiler.
sevgihoca
22-12-2015, 20:45
Bahçe sayfama doldurmam gereken formu farem bozuk olduğundan yapamamışım.Neyse eşim faremi değiştirince iki dakikada doldurduk.Siz de sayfamı görünce olmuş Sevgi Hocam deyince halime çok güldüm.Acemi olunca kusura bakmayın sizi de strese soktum.Yardımınız için teşekkür ederim.O gün sayfama gelen herkes heyecanlıydı,sevinmişti.Öyle olunca ben de çok mutlu oldum.
Bahçeli bir ev hepimizin hayali ama mümkün olmuyor işte.Siz çok güzel yapmışsınız,gençken,müstakil bir ev.Maraş'ta böyle bir anlayış yok,toprak çok pahallı.Allahım hepimize sağlıkla oturmayı nasip etsin.
Bahçe sayfama doldurmam gereken formu farem bozuk olduğundan yapamamışım.Neyse eşim faremi değiştirince iki dakikada doldurduk.Siz de sayfamı görünce olmuş Sevgi Hocam deyince halime çok güldüm.Acemi olunca kusura bakmayın sizi de strese soktum.Yardımınız için teşekkür ederim.O gün sayfama gelen herkes heyecanlıydı,sevinmişti.Öyle olunca ben de çok mutlu oldum.
Bahçeli bir ev hepimizin hayali ama mümkün olmuyor işte.Siz çok güzel yapmışsınız,gençken,müstakil bir ev.Maraş'ta böyle bir anlayış yok,toprak çok pahallı.Allahım hepimize sağlıkla oturmayı nasip etsin.
Yok strese girmedim heyecanlandım:)
Bizim evde şehir dışında . Pek çok kişi yazlık gibi kullanıyor. Bizim sokakta oturan çok . Diğer sokaklar genelde yazlıkçı. Arsa fiyatları acaip attı. Zamanında iyi ki yapmışız. Sevgiler.
YeniGine
22-12-2015, 23:03
Sevgili aleydim, telefonda da dediğim gibi (Hoş ne dediğimizi anlayamadık) yuka ana kök değil, anneden uzanan kökten oluşmuş, diğerleri ise dalında filizlenmişler inşallah onlar da köklenirler... Onun için ben şüpheye düştüm olur mu olmaz mı diye. İnşallah olur. Benim yukamın yavruları henüz küçükler onun için hemen yan tarladaki yukadan aldım, daha büyük diye.
Sevgili akçabardakım ben senin de yuka istediğini bilmiyordum (Okumayı sevmezsem böyle olur işte.) İstersen aynı şekilde annenin kökünden oluşandan sana da gönderebilirim... Ben ana kök olmadığı için şüpheye düşmüş idim.
Sevgili aleydi yukkan ve diğer çiçeklerin hayırlı olsun, YeniGine'ye de sevgiler.. :)
Umarım sevgili akçabardak da en kısa zamanda yukka ve bahçe külünü edinir, o da çok hoş bir bitkiymiş. :)
Sevgili aleydi, sevgili sevgihoca bahçeli ev başlı başına mutluluk kaynağı, güzel günlerde oturun, sevgiler.. :)
[QUOTE=YeniGine;1428265]Sevgili aleydim, telefonda da dediğim gibi (Hoş ne dediğimizi anlayamadık) yuka ana kök değil, anneden uzanan kökten oluşmuş, diğerleri ise dalında filizlenmişler inşallah onlar da köklenirler... Onun için ben şüpheye düştüm olur mu olmaz mı diye. İnşallah olur. Benim yukamın yavruları henüz küçükler onun için hemen yan tarladaki yukadan aldım, daha büyük diye.
Soğanlı bir tür diye okumuştum YeniGinem. Senin gönderdiğin büyük olanda soğan gibi kökü var.Umarım tutar. İyi düşünelim iyi olsun:).
Bir tanede büyük soğan vardı. Onu bilemedim:confused:. Yukkanın parçacısı mı onu anlayamadım. Diğer büyükler lale galiba. Sağolasın düşünüp göndermen yeterli.
akçabardak
22-12-2015, 23:18
Sevgili akçabardakım ben senin de yuka istediğini bilmiyordum (Okumayı sevmezsem böyle olur işte.) İstersen aynı şekilde annenin kökünden oluşandan sana da gönderebilirim... Ben ana kök olmadığı için şüpheye düşmüş idim.
Sevgili YeniGinem çok teşekkür ederim sağolasın, şimdilik beklemede kalalım, çünkü bir sitede buldum ama şu anda stoklarında yok, Şubat ayında belli olacak sanırım, Tekrar teşekkür ediyorum sevgiler.
Sevgili aleydi, sevgili sevgihoca bahçeli ev başlı başına mutluluk kaynağı, güzel günlerde oturun, sevgiler.. :)[/QUOTE]
Yuka çok istediğim bir çiçekti sevgili YeniGinem gönderdi sağolsun. Ben yuka diye başka çiçek almışım, internette de yok. Bizim seracılar belli başlı çiçekleri biliyorlar. Yuka desem bön bön bakacaklar yüzüme eminim:).
Herkesin gönlüne göre versin Sevgili Jakin. Sizinde o güzel gönlünüzde ki olur umarım. Sevgiler
akçabardak
22-12-2015, 23:27
Umarım sevgili akçabardak da en kısa zamanda yukka ve bahçe külünü edinir, o da çok hoş bir bitkiymiş. :)
Sevgili Jakin, benim bahçe külüm vardı zaten yukarıda linkini verdiğim sarı çiçekli bahçe külü benim bahçemin, ama başına gelmeyen kalmadı...:(
Sevgili YeniGinem çok teşekkür ederim sağolasın, şimdilik beklemede kalalım, çünkü bir sitede buldum ama şu anda stoklarında yok, Şubat ayında belli olacak sanırım, Tekrar teşekkür ediyorum sevgiler.
Biraz baktım şimdi ablacım. Ev yukası, bahçe yukası diye ayırmışlar.Benim aldığımada bazı kaynaklarda avize çiçeği diyorlar. Tropikal iklim seviyormuş. Bunun yanında soğuğa dayanıklı. Diğeri de kaldı benim, götüremedim :). Ev yukası çiçek açmıyormuş.Şubatta benimkinin durumu da belli olur.
Sevgili Jakin, benim bahçe külüm vardı zaten yukarıda linkini verdiğim sarı çiçekli bahçe külü benim bahçemin, ama başına gelmeyen kalmadı...:(
Umarım yaşıyordur, çok güzel bir bitkiymiş, sevgili akçabardak. :)
Sevgili aleydi'ye önermiştiniz doğru. :o
YeniGine
22-12-2015, 23:37
Sevgili aleydi evet o parça da yukanın parçası.
:D Ah imkânım olsaydı da nasıl söktüm sizlerle paylaşabilseydim. Elimdeki küçük kürek. Ancak parçalayarak çıkarabildim. Dediğin gibi iyi düşünelim iyi olsun, inşallah tutar... Diğerleri evet lale soğanı.
Ben de bugün, gelen lale ve muskari soğanlarını diktim. Hem dikiyorum hem de söyleniyorum kendi kendime 'Senelerdir diktiğim soğanlar kalsaydı şimdi buralar Emirgân Lale Bahçesi'ni geçerdi' :dilli: diyorum.
İkimize de rastgelsin inşallah diyelim.
Sevgili aleydi evet o parça da yukanın parçası.
:D Ah imkânım olsaydı da nasıl söktüm sizlerle paylaşabilseydim. Elimdeki küçük kürek. Ancak parçalayarak çıkarabildim. Dediğin gibi iyi düşünelim iyi olsun, inşallah tutar... Diğerleri evet lale soğanı.
Ben de bugün, gelen lale ve muskari soğanlarını diktim. Hem dikiyorum hem de söyleniyorum kendi kendime 'Senelerdir diktiğim soğanlar kalsaydı şimdi buralar Emirgân Lale Bahçesi'ni geçerdi' :dilli: diyorum.
İkimize de rastgelsin inşallah diyelim.
Benimde onlarca soğanım telef oldu. Hem Kaybediyoruz, hem vazgeçemiyoruz. İlla alıyoruz o soğanlılardan:). Sümbülleri sökmemek lazım toprakta çoğalıyorlar. Lalelerle diğerleri toprağın altına iniyormuş. Söküncede saklamak sıkıntı. Ne yaparsak yapalım olmuyor bazen:dilli:
Buz gibi soğukta, toprak taş gibi oluyor YeniGinem, tahmin ediyorum:(. Ellerin dert görmesin. Sevgiler.
akçabardak
22-12-2015, 23:51
Umarım yaşıyordur, çok güzel bir bitkiymiş, sevgili akçabardak. :)
Sevgili aleydi'ye önermiştiniz doğru. :o
Malesef yaşamıyor :( 2. yılında çok fazla gelişti boyu 1 metreyi geçti, enine de genişledi çok fazla dallandı sanırım yerini çok sevdi o yüzden çok gelişim gösterdi.
Geçen sene yaz tatili için gelen kızım bunu biraz budayalım dedi, bahçem çok küçük olduğu için çok yer kapladı, tamam budayalım dedim bana dedi ki sen git işine bak ben hallederim ve ona bıraktım, işim bitince yanına gittiğimde budamak yerine kökünden sökmüş :(
Neden söktün dediğimde, bana diğer çiçeklerin onun yüzünden sıkışmışlar hem hiç güzel değilmiş, ben sevmedim demez mi, benim kızımın böyle de huyları vardır, sıkıldığı çiçekten ben bunu hiç sevmedim der, bir kaç dal diktim ama çok sıcak olduğu için tutturamadım, gitti bitti.
Malesef yaşamıyor :( 2. yılında çok fazla gelişti boyu 1 metreyi geçti, enine de genişledi çok fazla dallandı sanırım yerini çok sevdi o yüzden çok gelişim gösterdi.
Geçen sene yaz tatili için gelen kızım bunu biraz budayalım dedi, bahçem çok küçük olduğu için çok yer kapladı, tamam budayalım dedim bana dedi ki sen git işine bak ben hallederim ve ona bıraktım, işim bitince yanına gittiğimde budamak yerine kökünden sökmüş :(
Neden söktün dediğimde, bana diğer çiçeklerin onun yüzünden sıkışmışlar hem hiç güzel değilmiş, ben sevmedim demez mi, benim kızımın böyle de huyları vardır, sıkıldığı çiçekten ben bunu hiç sevmedim der, bir kaç dal diktim ama çok sıcak olduğu için tutturamadım, gitti bitti.
Sağlık olsun sevgili akçabardak.
Çocuklar bir şeyi sevmediklerinde vardır bir sebebi diyip geçiyorum bende.
Daha güzellerini yetiştiriyorsunuz zaten siz de.. :)
Sevgili aleydi'nin bahçesinde yetişirse burada görüp severiz biz de ne yapalım.. ;)
Yeni yıl yaklaştı. Bunlarda benim yaptığım yeni yıl topları. Onları yaptığımda çok çeşit yoktu. Biraz fark katabilmek için çam ağacına böyle bir çalışma yaptım:). Belki yapmak isteyen olur.Hem eski ampuller değerlendirilmiş oldu:).
589939
589940
akçabardak
23-12-2015, 10:53
Becerikli kız vesselam ;) elinden gelmeyen yok maşallah :cool:
Becerikli kız vesselam ;) elinden gelmeyen yok maşallah :cool:
teşekkür ederim ablacım:). Müteahhit anlaşma gereği her odaya bu lambalardan takmıştı. Yerine avizeler takılınca bunlar elimde kaldı. Bende böyle değerlendirdim:). Sevgiler.
sevgihoca
23-12-2015, 12:33
Akşam ben yattıktan sonra burada muhabbet iyi koyulaşmış.Kaçırmışım.Neyse şimdi okudum.Ampuller harika olmuş Aleydi.Çam ağacında çok güzel durur.
Sevgili Jakin iyi dileklerin için teşekkürler.Allahım cümle isteyene nasip etsin.Memur maaşıyla ev almak,yapmak zor işler.Emekli olunca inşaatı hemen hızlandırdık.Bana kalsa her tarafı düzenlettiririm,ama eşim daha temkinli davranıyor.Bu kadar oldu,gerisi de olur inşallah.
Sohbetinizde bir de lale geçiyordu.Seneye aynı yerden çıkmıyor mu?Benim ki saksıda.
Yeni yıl yaklaştı. Bunlarda benim yaptığım yeni yıl topları. Onları yaptığımda çok çeşit yoktu. Biraz fark katabilmek için çam ağacına böyle bir çalışma yaptım:). Belki yapmak isteyen olur.Hem eski ampuller değerlendirilmiş oldu:).
589939
589940
Harika bir fikir olmuş sevgili aleydi. ;) Çok yaratıcısın, çok beğendim, sevgiler..
Akşam ben yattıktan sonra burada muhabbet iyi koyulaşmış.Kaçırmışım.Neyse şimdi okudum.Ampuller harika olmuş Aleydi.Çam ağacında çok güzel durur.
Sohbetinizde bir de lale geçiyordu.Seneye aynı yerden çıkmıyor mu?Benim ki saksıda.
Çam ağacımıda fotoğraflarım bir ara Sevgihocam. Laf lafı açtı muhabbet iyiydi:).
Lale saksıda tutmadım hiç. Bir ara ektim sonra bahçeye aldım. Sürekli saksıda nasıl olur bilemiyorum. Sevgili loveforlife'ın sayfasına bak istersen. Saksıda şahane bitkiler yetiştiriyor.
Bir yerlerde derine indiğini okumuştum. Tabi gelecek yıllarda toprak üzerine çıkamadığı için çürüyor. İlk yıl olmasada 2. _3. Yıllarda öyle oluyor. Söküp saklamakta kolay değil. Uygun koşulları yaratmak. Sn telatoda soğanlar konusunda uzman ona da danışabilirsin arkadaşım, sevgiler.
Harika bir fikir olmuş sevgili aleydi. ;) Çok yaratıcısın, çok beğendim, sevgiler..
Eskiyen cd ler bu şekilde değerlendirebilir.Saksı da yapacaktım eski cdlerden burada çok zaman harcıyorum sevgili Jakin:)Belki yapmak isteyen çıkar:). Cd yi parçalamak biraz zor oluyor. Ellerim acımıştı. Teşekkür ederim.
İş eldiveni kullansan olmaz mı acaba sevgili aleydi?
Hassasiyeti azaltsa da ellerini korur en azından.. :(
sevgihoca
23-12-2015, 16:39
Bakarım,hele bir çıkıp büyüsünler,hoşuma giderse nasıl olsa soğanı çok pahallı bir şey değil alırım.
İş eldiveni kullansan olmaz mı acaba sevgili aleydi?
Hassasiyeti azaltsa da ellerini korur en azından.. :(
Sevgili Jakin hiç eldiven alışkanlığım yok:(. Bazen manikür yaptırıyorum. O zaman bile eldiven giymeden direk toprağa dalıyorum:D. Kötü bir alışkanlık. Evet bu iş için eldiven kullanmak lazım. Biraz daha keskin bir alette kullanmak iyi olur.
sevgihoca
26-12-2015, 00:01
Sevgili Aleydi,mesaj kutunuz dolmuş olabilir mi?
Mücevher Çalısı
31-12-2015, 22:53
....Neden herkes sukulent seviyor:D.
...
589693
Sizin sukucuğun tam ismini bulacağım derken yeni yıla sukularları ararken giriyordum neredeyse Sevgili aleydi:D
Aradım aradım en çok "Crassula sarmentosa Variegata"ya benzettim...
İyi yıllar...
Sevgiler...
Sizin sukucuğun tam ismini bulacağım derken yeni yıla sukularları ararken giriyordum neredeyse Sevgili aleydi:D
Aradım aradım en çok "Crassula sarmentosa Variegata"ya benzettim...
İyi yıllar...
Sevgiler...
Evet evet aynısının kopyası:D. Teşekkür ederim sevgili Mücevher çalısı. Ben araştırmaya fırsat bulamamıştım:). Bugün doğumgünüm bu hediye gibi oldu:).Sizede iyi yıllar
Size mesaj atmayı deniyorum,olmuyor,Aleydi.Sonra bu yazıyı silerim.Sevgiler,Hala sorun var demekki
Sağolsun dostlar yardım etti düzelmiş sevgihocam:).
Sabah arabaya bindik-20 derece gösteriyordu. Saat 9 kadar böyle sürdü.Sonra -18 ,en son dönerken-5. Güneşli bir gündü yoksa -20 devam edecekti. Enson verandadaki aslanağızları donmuş. Donmayan hiçbir şey kalmadı gibi.
591196
591197
591198
Sevgili jakin Canın kulübesini sormuştu. Ortalık biraz dağınık ve kirli. Çok soğuk temizlemeden eve kaçıyoruz.
Lambiriden eşim yaptı. Üzerine şıngıl döşedi. Bende boyadım.Ahşap olduğu için çok renkli boyamak istemedim. Ahşabın ağırlığına uysun diye:). Süslemekte nasip olmadı. Vakit bulduğumda yazı yazmak istiyorum tabela gibi bir şeyler yapmak. Bahçeside var üzeri kapalı. Çıkıp çiçeklerimin üzerine yatıyor. Bu yaz biraz işimiz var onunla:).
591293
Eşimin doğum günü hediyesi.İkinci bir hediye oldu benim için. 100 tane lale, 30 tane sümbül soğanı:). bu Havada nasıl ekerim bilemiyorum hava çok soğuk toprak donmuş durumda. Bir an öncede ekmem lazım. Yardım istiyorum:).
591294
Sayın Aleydi; bahçenize bayıldım eşinizin hediyeside çok güzel sizin adınıza mutlu oldum ^^
30'luk ya da 40'lık viyolleriniz varsa torfla doldurup soğanları ekin ilk baharda çıkartır asıl yerlerine dikersiniz ^^
Sayın Aleydi; bahçenize bayıldım eşinizin hediyeside çok güzel sizin adınıza mutlu oldum ^^
30'luk ya da 40'lık viyolleriniz varsa torfla doldurup soğanları ekin ilk baharda çıkartır asıl yerlerine dikersiniz ^^
Viyol süper fikir, harika oldu bu Sn dongyul:). Dışarısı -20 leri bulabiliyor. Viyolde çok fazla toprak olmayacak. Donar mı soğanlar? Bodrumda dursalar sorun olur mu penceresi yok.Peki içeride dursalar, sulamam gerekiyor mu.Bahçeme uğradığınıza pişman olmazsınız umarım:D.Teşekkür ederim beğendiğiniz için.
Viyol süper fikir, harika oldu bu Sn dongyul:). Dışarısı -20 leri bulabiliyor. Viyolde çok fazla toprak olmayacak. Donar mı soğanlar? Bodrumda dursalar sorun olur mu penceresi yok.Peki içeride dursalar, sulamam gerekiyor mu.Bahçeme uğradığınıza pişman olmazsınız umarım:D.Teşekkür ederim beğendiğiniz için.
Viyollere ekin güzelcene çok aşırı sulamadan kaçının ama nemli olsun viyollerin altına ısı yalıtımında kullanılan yünlerden koyun suladığınızda yünü kaldırın sonra tekrar koyun hemde sıcak tutsun soğanları ekincede karton ve üzerini gene yünle kapatın hiç bir şey olmaz çıkana kadar, çıktından sonra artık ışık alan bir yere taşımanız gerekecek ama ^^ yeşermeleri 1.5 ayı bulur bu sayede ilk baharda hazır fideleriniz olur ^^
Viyollere ekin güzelcene çok aşırı sulamadan kaçının ama nemli olsun viyollerin altına ısı yalıtımında kullanılan yünlerden koyun suladığınızda yünü kaldırın sonra tekrar koyun hemde sıcak tutsun soğanları ekincede karton ve üzerini gene yünle kapatın hiç bir şey olmaz çıkana kadar, çıktından sonra artık ışık alan bir yere taşımanız gerekecek ama ^^ yeşermeleri 1.5 ayı bulur bu sayede ilk baharda hazır fideleriniz olur ^^
Hepsinin açtığı anı sabırsızlıkla bekleyeceğim:). Teşekkür ederim.
Eşimin doğum günü hediyesi.İkinci bir hediye oldu benim için. 100 tane lale, 30 tane sümbül soğanı:). bu Havada nasıl ekerim bilemiyorum hava çok soğuk toprak donmuş durumda. Bir an öncede ekmem lazım. Yardım istiyorum:).
Televizyonda lal bardaklarının reklamı var ya, hani kadın evdeki eski bardaklarının kırılması için elinden geleni yapıyor, yeni lal bardaklarına yer açılsın diye. Bizim taktikte buna benzer bir şey olacak. 100 lü poşeti yaylada veya soğuk yerde ikamet eden bir forumdaşa göndereceksiniz. E geriye kalıyor 30 tane sümbül, ona da itiraz etmezsiniz herhalde, bi zahmet ekiverin. Zamanı gelip te laleleri göremeyen eşinize 'seneye çıkacaklar herhalde' der, gönderdiğiniz arkadaştan bir daha ki dönem için 100 tane yavru soğanı geri alır, sene sonu bu kadar soğumadan toprağa ekersiniz. Herkes mutlu, benim aklıma gelen yardım bu ;)
Televizyonda lal bardaklarının reklamı var ya, hani kadın evdeki eski bardaklarının kırılması için elinden geleni yapıyor, yeni lal bardaklarına yer açılsın diye. Bizim taktikte buna benzer bir şey olacak. 100 lü poşeti yaylada veya soğuk yerde ikamet eden bir forumdaşa göndereceksiniz. E geriye kalıyor 30 tane sümbül, ona da itiraz etmezsiniz herhalde, bi zahmet ekiverin. Zamanı gelip te laleleri göremeyen eşinize 'seneye çıkacaklar herhalde' der, gönderdiğiniz arkadaştan bir daha ki dönem için 100 tane yavru soğanı geri alır, sene sonu bu kadar soğumadan toprağa ekersiniz. Herkes mutlu, benim aklıma gelen yardım bu ;)
Evet böyle bir çözüm bekliyordum:D. Kimden gelecek merak içinde::). (yaylada ikamet eden ,çok güldüm buna:D ).Sizin dahlialar içinde ben aynı şeyi şeyi düşünüyorum. İsterseniz dahlia ve lale kardeşliği yapalım:D.
Hediye ne yazık ki bunu yapma şansım yok:). Yavruları paylaşabilirim umarım gelecek yıl:).
Bak şimdi... Özellikle "kurnaaazz, kendine istiyor çaktırmadan" demeyesiniz diye 'yaylada veya soğuk yerde ikamet eden' diye yazdım. Şu an ovadayım yaylada değil :) Burada zamanı geçti artık, üç hafta kadar önce 15 tek yaylaya, yeşermiş olan 10 kadarını da ovaya ekmiştim. Ancak seneye takas yapabiliriz tabi benim dahliyaların soğanları kışın yukarıda donmamıl olursa :)
Bak şimdi... Özellikle "kurnaaazz, kendine istiyor çaktırmadan" demeyesiniz diye 'yaylada veya soğuk yerde ikamet eden' diye yazdım. Şu an ovadayım yaylada değil :) Burada zamanı geçti artık, üç hafta kadar önce 15 tek yaylaya, yeşermiş olan 10 kadarını da ovaya ekmiştim. Ancak seneye takas yapabiliriz tabi benim dahliyaların soğanları kışın yukarıda donmamıl olursa :)
Ben geçen yıl saklayamadım dahiaları. Söylendiği gibi gazeteye sarıp, karton kutuya koydum. Açtığımda incelip bitmiş hale gelmişlerdi. Bu yıl sizden gördüğüm odun külünü ilave ettim. Bodrumda karton kutuda. Geçen yıl ki durumla karşılaşmamak için bakmıyorum:D. Yıldız çiçeği tohumdan yetişiyor. Daha kolay:). Bunlarda eriyip biterse, dahliya sayfasını kapatıcağım:).
Sıcacık yaz görüntülerine özlemle bakıyorum:).
591350
591346
591348
591349
591351
591352
591353
591354
591355
birgecelikgelin
05-01-2016, 12:47
Sevgili aleydi bu güzel bahçe size mi ait yoksa sitemi çok şanslısınız böyle büyük bahçeye neler ekilmez ki gerçi benim yaşım bu kadar büyük bahçeye bakamazda gönül öyle arzu ediyor bende çiçeklerimi yetiştirmek için yardımcılarım var eşim oğlum 2 erkek torun çatıya makarayla su toprak çıkarmada balkonda yetiştirip sonra yere indirmek kimisi gölge istemiyor kimisi çok güneş ama çiçekler benim ömrümde birinci yerde onlar bana huzur ve mutluluk veriyor ne yapayım hastalık bir çiçekçiye gittikten sonra aklımı kaçırıyorum .
Sevgili aleydi bu güzel bahçe size mi ait yoksa sitemi çok şanslısınız böyle büyük bahçeye neler ekilmez ki gerçi benim yaşım bu kadar büyük bahçeye bakamazda gönül öyle arzu ediyor bende çiçeklerimi yetiştirmek için yardımcılarım var eşim oğlum 2 erkek torun çatıya makarayla su toprak çıkarmada balkonda yetiştirip sonra yere indirmek kimisi gölge istemiyor kimisi çok güneş ama çiçekler benim ömrümde birinci yerde onlar bana huzur ve mutluluk veriyor ne yapayım hastalık bir çiçekçiye gittikten sonra aklımı kaçırıyorum .
Bahçem 600 m² Sevgili Birgecelikgelin. Site değil,bana ait. Bende geçen sene 150 çeşit tohum ektim. Çok kolay değil bahçeyle uğraşmak. Yinede çok zevkli. Tohumdan yetişen çiçeklerin açtığını görmek. Sebzelerin büyüyüp olgunlaşması. Her adımı mutluluk kaynağı.Maşallah sizde yardımcı çokmuş:).
Kendinizi hiç yalnız hissetmeyin. Bu sitede bitkiler için deliren çok kişi var:D. Öyleki bitki delilerinin delilik öyküleri diye bölüm bile var. Gördünüz mü bilmiyorum. Bende şimdi sizin sayenizde göz atıcam:).
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436.htm
birgecelikgelin
06-01-2016, 12:46
Sayın aleydi ne güzel büyük bahçenin büyük işi var ama her çiçeğin yeri olmalı önceden köyde büyük bahçemde lalenin sümbülün ters lalerin yeri vardı onlar baharın müjdecisi ama geçici gelen seneye kadar beklemek olmuyor ama olsun bahçen çok bakımlı insanın gözü gönlü açılıyor o söyledsiğiniz sayfaya bakacağım Saygılarımla .
Sayın aleydi ne güzel büyük bahçenin büyük işi var ama her çiçeğin yeri olmalı önceden köyde büyük bahçemde lalenin sümbülün ters lalerin yeri vardı onlar baharın müjdecisi ama geçici gelen seneye kadar beklemek olmuyor ama olsun bahçen çok bakımlı insanın gözü gönlü açılıyor o söyledsiğiniz sayfaya bakacağım Saygılarımla .
Sürekli çimi kaldırıp çiçek tarhları açıyorum sevgili Birgecelikgelin:). Bu sene 3 bölgeye ayırıp öyle ekim yapmayı düşünüyordum.
İlk baharda soğanlılar, yolun iç tarafında , ilk önce onlar açacak. Diğer uca mevsimlik çiçekler. Biri bittiğinde biri başlasın diye.Ortaya kasımpatları , kışa doğru onlar açacak. Hiç çiçeksiz kalmadan sırayla açsınlar istiyordum.
Ah benim aklım:D. Gülleri budayınca, bunları unutup alel acele bulduğum boş yerlere ektim. Şimdi gül fidelerini oynatmamam lazım. Bakalım ya onları gözden çıkarıcam. Yoksa o bölgeye mevsimlik çiçek ekmek zor. Güllerin budaması biraz aceleye geldi planlarımı alt üst etti. Gül fidelerine ellemeden soğanlıları söküp, mevsimlikleri o şekilde ekebilirim. Kısmet artık, dört gözle baharı bekliyoruz:).Saygılarımla.
Sevgili jakin Canın kulübesini sormuştu. Ortalık biraz dağınık ve kirli. Çok soğuk temizlemeden eve kaçıyoruz.
Lambiriden eşim yaptı. Üzerine şıngıl döşedi. Bende boyadım.Ahşap olduğu için çok renkli boyamak istemedim. Ahşabın ağırlığına uysun diye:). Süslemekte nasip olmadı. Vakit bulduğumda yazı yazmak istiyorum tabela gibi bir şeyler yapmak. Bahçeside var üzeri kapalı. Çıkıp çiçeklerimin üzerine yatıyor. Bu yaz biraz işimiz var onunla:).
591293
Sevgili aleydi fotoğraf için teşekkür ederim. :) Doğal ahşap ben de daha çok seviyorum. :)
Can'ı kıskandım doğrusu küçük de olsa bir bahçeciği var kendine ait.. ;)
Sevgiler.. (Kalp)
Bende teşekkür ederim sevgili Jakin. Bir kaç gündür yoktunuz gözlerimiz sizi aradı. kalp
Arkadaşımdan gelen soğanlılar. Zamanlar mı bilmiyorum? Sıcak ortamı görünce bu hale geldiler. Bir tanesi hariç.
591534
591535
591536
591537
591538
Sürekli çimi kaldırıp çiçek tarhları açıyorum sevgili Birgecelikgelin:). Bu sene 3 bölgeye ayırıp öyle ekim yapmayı düşünüyordum.
İlk baharda soğanlılar, yolun iç tarafında , ilk önce onlar açacak. Diğer uca mevsimlik çiçekler. Biri bittiğinde biri başlasın diye.Ortaya kasımpatları , kışa doğru onlar açacak. Hiç çiçeksiz kalmadan sırayla açsınlar istiyordum.
Ah benim aklım:D. Gülleri budayınca, bunları unutup alel acele bulduğum boş yerlere ektim. Şimdi gül fidelerini oynatmamam lazım. Bakalım ya onları gözden çıkarıcam. Yoksa o bölgeye mevsimlik çiçek ekmek zor. Güllerin budaması biraz aceleye geldi planlarımı alt üst etti. Gül fidelerine ellemeden soğanlıları söküp, mevsimlikleri o şekilde ekebilirim. Kısmet artık, dört gözle baharı bekliyoruz:).Saygılarımla.
Bahçede iş hiç bitmiyor değil mi? ;) Ama bir bakıma işin güzelliği de burada.
Aslında her bölgeye sırayla açacak çiçekleri bir arada ekebilirsiniz. Böylece bahçenin her tarafı daha uzun çiçekli kalır. Şu başlıkta işinize yarayacak fikirler bulabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/16443.htm
Kolay gelsin, çok güzel bir bahçeniz var. :)
Bahçede iş hiç bitmiyor değil mi? ;) Ama bir bakıma işin güzelliği de burada.
Aslında her bölgeye sırayla açacak çiçekleri bir arada ekebilirsiniz. Böylece bahçenin her tarafı daha uzun çiçekli kalır. Şu başlıkta işinize yarayacak fikirler bulabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/16443.htm
Kolay gelsin, çok güzel bir bahçeniz var. :)
Hemde hiç bitmiyor sevgili gilan:). Biterse de keyfi kalmaz gibi haklısın:). Öyle bir sıralamada ekmek lazım ki. Hiç çiçeksiz kalmasın. Verdiğin linke bakarım, teşekkür ederim.
Ne güzel iki haberle döndünüz. Hem ada bebek, hem bahçe. Asıl sizin işiniz hiç kolay değil; bebek , iş, bahçe. Bir o kadarda keyifli şeyler:). Gelecek yıl bahçede bir yardımcınız olacak:). Ada ve bahçenizde sağlıklı güzel günler dilerim.
flaneuse
25-01-2016, 11:49
Bu bahçeye de ne zamandır uğramamıştım, şöyle bir gezineyim dedim- kışın (hem de Eskişehir kışının!) acı gerçeği vurdu yüzüme... Ama yazdan kalma beyaz çitli fotoğraflar masal gibi ;)
Sevgili Aleydi, hiç kış bahçesi misali minik bir seracık kurmayı düşündünüz mü? (yoksa var da bunca sayfa arasında geride mi kaldı, ben mi kaçırdım..) Anladığım kadarıyla hem yeriniz müsait hem sizin ve eşinizin elinden her iş geliyor maşallah.
Adalet Yağcı
25-01-2016, 16:35
Yazın sıcak günlerini hepimiz özledik sevgili aleydi, neyse ki önümüz bahar :)
Hazırlıklar başlamış, laleler sümbüller, bana çok erken geldi tabii.
Toprağın donu çözülmeden bahçeye almayın, sümbüller torağı, ışığı ve sıcağı gördüklerinde hemen uyanıyorlar.
Oysa açma mevsimleri Eskişehir için tahminimce Nisan-Mayıs olmalı.
Bence uzun bir saksıya dikin sümbül soğanlarını, dış ortam soğuk gider de bahçeye dikme imkanınız olmazsa evinizde açsın bu güzellikler, mis gibi de koksun her yer :)
Bu bahçeye de ne zamandır uğramamıştım, şöyle bir gezineyim dedim- kışın (hem de Eskişehir kışının!) acı gerçeği vurdu yüzüme... Ama yazdan kalma beyaz çitli fotoğraflar masal gibi ;)
Sevgili Aleydi, hiç kış bahçesi misali minik bir seracık kurmayı düşündünüz mü? (yoksa var da bunca sayfa arasında geride mi kaldı, ben mi kaçırdım..) Anladığım kadarıyla hem yeriniz müsait hem sizin ve eşinizin elinden her iş geliyor maşallah.
Evet kıştan hep şikayet ediyorum sevgili Flaneuse. Hemen hemen bütün sayfalarda vardır:). Yaz o kadar kısa ki:). Kışın bitkilerim solup ölüyor, kıyamıyorum onlara.
Sera istedim fakat bizde toprakta donuyor. O yüzden sera pek işe yaramaz diye vazgeçtik. Belki son donlarda kullanılabilir. Eskişehir'in kışı öyle böyle değil, geçen sene -20 leri gördük.
Her şey dondu karın altında. Pek bir mahzunluk çöktü. Epeydir bir şey yayınlamıyordum. Ne iyi oldu yazdığınız. Eksik olmayın. Beğeniler için teşekkür ederim.Sevgiler.
Yazın sıcak günlerini hepimiz özledik sevgili aleydi, neyse ki önümüz bahar :)
Hazırlıklar başlamış, laleler sümbüller, bana çok erken geldi tabii.
Toprağın donu çözülmeden bahçeye almayın, sümbüller torağı, ışığı ve sıcağı gördüklerinde hemen uyanıyorlar.
Oysa açma mevsimleri Eskişehir için tahminimce Nisan-Mayıs olmalı.
Bence uzun bir saksıya dikin sümbül soğanlarını, dış ortam soğuk gider de bahçeye dikme imkanınız olmazsa evinizde açsın bu güzellikler, mis gibi de koksun her yer :)
Ev için fazla kalabalık olacaklar gibi:). Sümbülleri bahçeye ektim Sevgili Adalet ablacım. Onlar biraz dayanıklı.
Laleleride bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine viyollere ektim.
Söküyorum, olmuyor. Ekiyorum, çürüyebiliyorlar. Soğanlılarla başım dertte:).Onlarca soğanlı ektim geçen yıl pek çoğu çıkmadı. Bu yıl yalancı havalara aldanıp erkenden filizlenenler oldu. Eve bir kaç tane ekmeyi düşünüyorum. Sümbüller inanılmaz kokuyor. Teşekkür ederim sevgiler.
Adalet Yağcı
26-01-2016, 20:30
Bu kış çetin geçiyor aleydi'ciğim, kayıpların olması normal.
Bir de narenciye yetiştirenleri düşünün, dalında dondu portakallar limonlar.
Toptan alıcılar, meyveler olgunlaşmadan alışveriş yapacakları bahçelere gider, ağaçların meyve tutulumlarına bakarak üreticiye toplu bir fiyat verir, kaparo olarak bir kısmını öder.
Ve çetin kış meyveleri vurduğunda üretici de toptancı da zarar eder.
Daha da acısı, narenciye ağaçları -4 ten fazla soğuğa dayanamazlar, üretici bir vurgun da oradan yer.
Yani, diyeceğim o ki, zarar zarardır tabii de, Allah beterinden esirgesin.
Yani, diyeceğim o ki, zarar zarardır tabii de, Allah beterinden esirgesin.[/QUOTE]
Öyle gerçekten ablacım. Bende Sn İsmail Kuzucu'nun sayfasını takip ediyorum. Kış geldiğinde ( onun ürünleri bir şey olmaz umarım) diyorum. Biz bir kaç çiçek kaybediyoruz. Yenisini alıp yerine koyabiliyoruz. Üretici için kayıp hem çok, hem maddi boyutu fazla oluyor.
Şuan bahçede her şey donmuş durumda. Bakalım hangileri kışı atlatabilecek. Gelecek yıl , kışı atlatanlarla yolumuza devam edeceğiz:)
Kar demişken, bir kaç fotoğraf ekleyim:)
593690
593691
Sevgi Durul
27-01-2016, 18:17
Fotoğrafları görünce Eskişehir özlemim arttı. Güzel şehrimin güzel havası, karı, suyu, insanları.:)
Paylaşım için teşekkürler, sevgili aleydi.;)
Kütahya yolundan geçerken gördüğüm evlere benzettim. Doğru mudur?
Fotoğrafları görünce Eskişehir özlemim arttı. Güzel şehrimin güzel havası, karı, suyu, insanları.:)
Paylaşım için teşekkürler, sevgili aleydi.;)
Kütahya yolundan geçerken gördüğüm evlere benzettim. Doğru mudur?
Gelsen ne mutlu olurum ablacım:)
Karabayır bağlarında'da evim. Kütahya caddesinin üzerinde değil. Kütahya caddesinden Sazova parkının karşısınsında bir yol var. Ziraat caddesine çıkan,Köyü geçiyorsun. Köyden sonra :). Yeni stadyuma çok yakın.
Yıllar önce Eskişehir'in önde gelenleri Ziraat caddesine villalar yapmışlar. Sonra o villaların alt bölgesi imara açılmış.Apartman hiç yok bizim burada, dubleks siteler var ileride .Oturduğum bölgede 600_1200 m2 arsalar var..Benim oturduğum bölgede herkes kendi yaptı evini ablacım. Keskini biliyor musun oraya benziyor.
Eskişehir bir aşk. Nereye gitsem şehrimi özlüyorum.
hobbytarim
01-02-2016, 13:03
Karabayır çok güzel bir yer hem şehre yakın hemde sakin.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.