PDA

View Full Version : aleydi / Bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

aleydi
08-04-2015, 16:18
üsteki morlu çiçekler ballı baba sanırım. bizde küçükken çiçeklerini emerdik.
bizim bahçede çimlerden başka birşey yeşillenmedi. güllerimiz bile hala patlamamış. donduklarından şüpheleniyorum. inşallah birşey olmamıştır.

Evet ballı baba sevgili glcn06 . Bir türlü bakamadım tadına , hala çocukluğumuzdaki gibi mi . Onlar sanki daha bir kırmızı ve çok çiçekliydi diye hatırlıyorum .

Bildiğim kadarıyla Eskişehir iklimi Ankara 'dan soğuk .Benim oturduğum bölge 3_4 derece şehre göre daha soğuk . Benim güllerde yeni yeni filizlendi . Ağaçların bir kısmı uyanmadı henüz . Ben seviniyorum geç uyancaklar diye . Çiçek açtığında donabiliyor . Bu hafta -5 leri gösteriyor hava durumu . Seninkilerde geç uyancaklardır .Güller kolay kolay donmuyor bildiğim kadarıyla . Ben ahır gübresi kullanıyorum güller için . Havalar yumuşayıp güneş çıktığında sende biraz ver istersen .sevgiler

aleydi
08-04-2015, 17:24
Yurtdışından aldığım tohumların beşte biri geldi . Poşetli olanlar pembe paspas ve clematis .Clematisi tohumdan yetiştirmenin zor olduğunu okumuştum . Bakalım başarılı olabilcekmiyim . Ekinezya dışında ,yetiştiremediğim tohum olmamıştı . Farklı bir tohumla ekinazyıyıda tekrar denemeyi düşünüyorum .

545730

serdar1984
08-04-2015, 17:48
sayın aleydi yurt dışı sitesi bu alibaba felan var bunlardanmı sipariş verdiniz kargo bedelleri yüksek gelmiyordur umarım ? clematis konusunda çok haklılar tohumdan çıkmıyor bir umut hergün bakıyorum ama nafile bendekilerin durumu vahim :)

aleydi
08-04-2015, 18:12
sayın aleydi yurt dışı sitesi bu alibaba felan var bunlardanmı sipariş verdiniz kargo bedelleri yüksek gelmiyordur umarım ? clematis konusunda çok haklılar tohumdan çıkmıyor bir umut hergün bakıyorum ama nafile bendekilerin durumu vahim :)

Aliexpressten aldım sayın Serdar1984 .Kargo ücretsiz. Son aldıklarımı ,kargo tutarınca almamışım . Belli bir miktarın üstüne çıkmam gerekiyormuş . Ona rağmen postayla gönderdiler . Biraz geç kaldı . Çok iyi indirimler oluyor . Pembe kadife çiçeği tohumu aldım . Onu daha önce görmemiştim . Henüz gelmedi merakla bekliyorum . Açık olarak aldığım tohumlardan memnun kalmadım . Poşetliler biraz daha iyi . Almak isterseniz aldığım göndericeleri paylaşabilirim sizinle .

Yinede Bimde son aldığım tohumlar hem miktar olarak çoktu , hem kalite olarak,hemde fiyat olarak çok iyiydi . Keşke daha çok alsaydım . Tek dezavantajı çeşit az .Dün bir kaç tane Bime gittim hiç kalmamış .

Arkadaşlarıma da bana da çok güzel sorular soruyorsunuz . Sizi takip ediyorum . Sayenizde benimde öğrendiklerim oldu . Sizin sayfanızı sabırsızla bekliyoruz . Saygılar .

Adalet Yağcı
08-04-2015, 18:44
Yurt dışından aldığım tohumlar büyüdü . Fidelerim , acı bakla ,verbana ,diğer çıkanları bilmiyorum . Yüzlerce tohumdan az verim aldım . Oysa tohum takastan gelenlerin hepsi çimlendi .Çok yaşa tohum takas :)

545355

545356

545357

545358

545359.

Sevgili aleydi, bana en çok heyecan veren şey tohumdan bitki yetiştirmek.
Ektiğim tohumların toprağı delip başını zarifçe uzatmalarına bayılırım, harika duygular verir bana.
Sonra onları bebekler gibi güneşe gölgeye taşır dururum, ta ki şaşırtılacak seviyeye gelinceye kadar.
Tabii işin en zor kısmı burada başlıyor, minicik fideleri köklerini zedelemeden uygun viyollere aktarmak biraz dikkat istiyor.

Acı bakla(Lupin) ve diğer fideciklerinizin acil ışığa ihtiyaçları var.
Sanırım oda içinde çimlendirdiniz ve hâlâ dış ortama almadınız, boylarının aşırı uzamalarından bunu anlıyorum.
Bu şekilde devam ederseniz fidelerinizin hepsini kaybedebilirsiniz :(

Peki ne yapabilirsiniz; onları güneş ışıklarının daha zayıf olduğu sabah saatlerinde bir saat kadar tutarak yavaş yavaş güneşe alıştırmakla başlayın, öğle güneşi görmesinler gölgeye çekin.
Bu şekilde 5-6 gün devam ettikten sonra sürekli olarak dışarda tutun ki fidecikler güçlensin.

Şaşırtma zamanınını da kaçırmayın, kotiledon yapraklar hariç, gerçek dört yaprak gördüğünüzde onları küçük viyollere alın.
Özellikle Lupin şaşırtılmaktan hoşlanmaz, bu yüzden onlar için Hindistan cevizi liflerinden yapılmış viyoller kullanın, sonra bu viyollerle birlikte dikersiniz esas yerlerine.
Haydi kolay gelsin...

aleydi
08-04-2015, 19:53
.

Sevgili aleydi, bana en çok heyecan veren şey tohumdan bitki yetiştirmek.
Ektiğim tohumların toprağı delip başını zarifçe uzatmalarına bayılırım, harika duygular verir bana.
Sonra onları bebekler gibi güneşe gölgeye taşır dururum, ta ki şaşırtılacak seviyeye gelinceye kadar.
Tabii işin en zor kısmı burada başlıyor, minicik fideleri köklerini zedelemeden uygun viyollere aktarmak biraz dikkat istiyor.

Acı bakla(Lupin) ve diğer fideciklerinizin acil ışığa ihtiyaçları var.
Sanırım oda içinde çimlendirdiniz ve hâlâ dış ortama almadınız, boylarının aşırı uzamalarından bunu anlıyorum.
Bu şekilde devam ederseniz fidelerinizin hepsini kaybedebilirsiniz :(

Peki ne yapabilirsiniz; onları güneş ışıklarının daha zayıf olduğu sabah saatlerinde bir saat kadar tutarak yavaş yavaş güneşe alıştırmakla başlayın, öğle güneşi görmesinler gölgeye çekin.
Bu şekilde 5-6 gün devam ettikten sonra sürekli olarak dışarda tutun ki fidecikler güçlensin.

Şaşırtma zamanınını da kaçırmayın, kotiledon yapraklar hariç, gerçek dört yaprak gördüğünüzde onları küçük viyollere alın.
Özellikle Lupin şaşırtılmaktan hoşlanmaz, bu yüzden onlar için Hindistan cevizi liflerinden yapılmış viyoller kullanın, sonra bu viyollerle birlikte dikersiniz esas yerlerine.
Haydi kolay gelsin...

Ah bu benim sabırsız hallerim :) .Çabuk aldanışlarım :) .Sevgili Adalet hanım sizi görünce böyle çok mutlu oluyorum :). Çok erken ektim tohumları . Sanki erken ekince daha çabuk büyüyceklerini düşündüm :) . Oysa zamanında ekmek büyüme için daha etkiliymiş . Çabuk aldanışlarım ( Hava biraz ısınınca bahar geldi , artık soğumaz diye düşündüm ). Şuan kar yağıyor ve hava -5 derece .

Tohum takastan gelen ilk tohumları küçük naylon torbalara şaşırttım ve dışarı almıştım . Hava öyle soğudu ki içeri almak zorunda kaldım .İç ortamdakiler için cam kenarında tutuyorum ve güçlü ledler yakıyorum . Ne yazık ki güneş ışığını yakalamak zor . Haklısınız çok uzadılar . Bende korkuyorum kaybedicem diye . Tohumdan yetiştirmek ,onların hayat bulduğunu görmek çok güzel .Ben şaşırtma konusunda ve fidelerin büyümesi konusunda sorun yaşıyorum .Çok geç büyüyorlar .Oda dışarı çıkarmadığımdan olmuş .

Aldığınız tohumları , yaptığınız çalışmaları görünce , bir kez daha hayran oldum size .Hiç bir şey tesadüf değil . Büyük bir heyecanla , canla başla , sevgiyle emekle . O güzel bahçeyi yaratmışsınız .Sizden öğreneceğim çok şey var . Tavsiyeleriniz benim için çok önemli . Sevgili YeniGine sizin için can Adalet hanım diyor . Cansınız . Teşekkür ederim sevgiler .

Sevgi Durul
08-04-2015, 20:30
Şuan kar yağıyor ve hava -5 derece .

Sevgili aleydi, evet şu anda kar yağıyor ve ben de Eskişehir'deyim.:)

Tohum çimlemdirme hakkında Adalet hanım'ın sözlerine kesinlikle katılıyorum.

Heyecan ve aceleciliğiniz bana agaclat.net'e ilk üye olduğum zamanları hatırlatıyor. O ilk ektiğim tohumlardan sadece şebboyları yaşatabilmiştim. Umarım ve dilerim sizinkiler yaşarlar ve çiçeklerini görürüz hep birlikte.

Bu arada, bu sene bir kaç tohum dışında ekim yapamadım henüz.

Kolay gelsin... Sevgiler...

aleydi
08-04-2015, 22:41
Sevgili aleydi, evet şu anda kar yağıyor ve ben de Eskişehir'deyim.:)

Tohum çimlemdirme hakkında Adalet hanım'ın sözlerine kesinlikle katılıyorum.

Heyecan ve aceleciliğiniz bana agaclat.net'e ilk üye olduğum zamanları hatırlatıyor. O ilk ektiğim tohumlardan sadece şebboyları yaşatabilmiştim. Umarım ve dilerim sizinkiler yaşarlar ve çiçeklerini görürüz hep birlikte.

Bu arada, bu sene bir kaç tohum dışında ekim yapamadım henüz.

Kolay gelsin... Sevgiler...

Daha ekim yapmamışsınız .Ben ne yapmışım :(. Tohum takastan gelenleri üç beş tanesini hemen ekim yaptım . Annemde söyledi ( Erken ekmek marifet değil . Her şeyin bir zamanı var ) .:D . Tam olarak öyle demedi ama ben anladım :). Şimdi güneşsizlikten büyümüyor fideler .

Ne kadar kalcaksınız öğretmenim .Ben karabayırda oturuyorum . Cuma günü müsaitseniz bana gelirmisiniz .Uygun bir yerden alabilirim sizi . Çok mutlu olurum tanışmaktan . Telefonumu yazıyorum özelden . Heyecanlandım bile , inşallah görüşürüz . sevgiler .

Adalet Yağcı
08-04-2015, 23:01
Üzülmeyin kış inatla "ben gitmiyorum" dese de Nisan çok yakında rest'ini çekecektir :)

Yapacağınız şey basit aslında, eğer çok rüzgarlı fırtınalı bir hava yoksa fideciklere bol bol gün ışığı armağan edin, gün içinde eksilere düşmeyecektir sıcaklık.
Akşamları yine içeriye taşırsınız.

Zaten birçok bitki 3-5 derecelerden rahatsız olmaz, yeter ki eksilere düşmesin.
Hatta kısa süreli eksilerden bile etkilenmezler, ama sizin fidecikler küçük, bu yüzden biraz daha özenle korunmaları gerekiyor.

Bundan sonraki ekimlerinizi yaparken tecrübe kazanmış oldunuz, bu da bir şey :)
Tohumdan yetiştirme ile ilgili sayın Zeki Yağlı'nın açtığı başlıklar vardı, onlara da bir göz atın isterseniz.

Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)

Sevgiler... :)

serdar1984
09-04-2015, 08:33
Aliexpressten aldım sayın Serdar1984 .Kargo ücretsiz. Son aldıklarımı ,kargo tutarınca almamışım . Belli bir miktarın üstüne çıkmam gerekiyormuş . Ona rağmen postayla gönderdiler . Biraz geç kaldı . Çok iyi indirimler oluyor . Pembe kadife çiçeği tohumu aldım . Onu daha önce görmemiştim . Henüz gelmedi merakla bekliyorum . Açık olarak aldığım tohumlardan memnun kalmadım . Poşetliler biraz daha iyi . Almak isterseniz aldığım göndericeleri paylaşabilirim sizinle .

Yinede Bimde son aldığım tohumlar hem miktar olarak çoktu , hem kalite olarak,hemde fiyat olarak çok iyiydi . Keşke daha çok alsaydım . Tek dezavantajı çeşit az .Dün bir kaç tane Bime gittim hiç kalmamış .

Arkadaşlarıma da bana da çok güzel sorular soruyorsunuz . Sizi takip ediyorum . Sayenizde benimde öğrendiklerim oldu . Sizin sayfanızı sabırsızla bekliyoruz . Saygılar .

sayın aleydi bende dün bim ve A101 den baya bir çiçek soganı aldım bir çok yerde tohum ve sogan kalmamış ama ben burda buldum hemde baya bir vardı şaşırdım :) dedim kendi kendime burda demekki çiçek seven kimse yok :) emek harcamak isteyen :p valla sorularım çok fazla oluyor ama benim gibi bu işi gerçekten hakkını vererek ögrenmek isteyen arkadaşlar içinde soruyorum esasında bir topragı işlerken öncelikle topragın doğasına uygun minerallerin toplanması sonucunda dikecegimiz bitkinin gelişmesini sağlıyoruz buda her bitkiye göre değişen şart ve kuralları getiriyor :rolleyes: inşallah kendi sayfamıda bir an evvel oluşturup daha çok bilgilenmek istiyorum sizede teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için :p

aleydi
09-04-2015, 09:15
Üzülmeyin kış inatla "ben gitmiyorum" dese de Nisan çok yakında rest'ini çekecektir :)

Yapacağınız şey basit aslında, eğer çok rüzgarlı fırtınalı bir hava yoksa fideciklere bol bol gün ışığı armağan edin, gün içinde eksilere düşmeyecektir sıcaklık.
Akşamları yine içeriye taşırsınız.

Zaten birçok bitki 3-5 derecelerden rahatsız olmaz, yeter ki eksilere düşmesin.
Hatta kısa süreli eksilerden bile etkilenmezler, ama sizin fidecikler küçük, bu yüzden biraz daha özenle korunmaları gerekiyor.

Bundan sonraki ekimlerinizi yaparken tecrübe kazanmış oldunuz, bu da bir şey :)
Tohumdan yetiştirme ile ilgili sayın Zeki Yağlı'nın açtığı başlıklar vardı, onlara da bir göz atın isterseniz.

Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)

Sevgiler... :)

16 Yıldır internet kullanıyorum . Keşke bu formu daha önce keşfetseydim . Varlığından haberdardım .Girip baktığım zamanlar da oldu . Ayrıntılı bir şekilde incelemediğim için kızıyorum kendime .
Ve sizleri geç tanıdığım için . İyi ki varsınız . sevgiler

aleydi
09-04-2015, 09:25
Bugün itibariyle Eskişehir .:). Nisan kendini Mart sanıyor :),

545854

545855

545856

akçabardak
09-04-2015, 13:21
Sevgili aleydi beyazlara bürünmüşsünüz yine :D Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır derler ama öyle değil, bir Nsan şakası desem o da değil :D
Sizlerde kar olunca bizler de donuyoruz buralarda, şaka bir yana gerçekten bu kışın bu sene gideceği yok sanırım, havalar ısınamayınca bitkilerimi de büyütemiyorum.
Böyle giderse fidelerimiz geç kalacak bu gidişle :confused:

aleydi
09-04-2015, 18:31
Sevgili aleydi beyazlara bürünmüşsünüz yine :D Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır derler ama öyle değil, bir Nsan şakası desem o da değil :D
Sizlerde kar olunca bizler de donuyoruz buralarda, şaka bir yana gerçekten bu kışın bu sene gideceği yok sanırım, havalar ısınamayınca bitkilerimi de büyütemiyorum.
Böyle giderse fidelerimiz geç kalacak bu gidişle :confused:

Yaz geldi diye öyle heveslenmiştim ki sevgili Akçabardak .Bahçeye ektiğim çiçek tohumları minik başlarını göstermişti tam .Dün gece kalın naylonla örttük üstlerini . Gece -5 lere dayanırlar mı bilmiyorum .Bütün gün yağdı . Meyve ağaçları çiçek açmıştı onlarda dondan etkilenecekler . Fidecikler güneşsizlikten büyeyemiyor .

Kış çok oldu artık ısınır hava deyip bütün tohumları ekmiştim :)
. Hislerimi bile yanılttı :) .Sağlık olsun .yapabileceğimiz bir şey yok .Son soğuklar olur bu hafta umarım . Sevgiler

münevver48
10-04-2015, 08:44
Yaz geldi diye öyle heveslenmiştim ki sevgili Akçabardak .Bahçeye ektiğim çiçek tohumları minik başlarını göstermişti tam .Dün gece kalın naylonla örttük üstlerini . Gece -5 lere dayanırlar mı bilmiyorum .Bütün gün yağdı . Meyve ağaçları çiçek açmıştı onlarda dondan etkilenecekler . Fidecikler güneşsizlikten büyeyemiyor .

Kış çok oldu artık ısınır hava deyip bütün tohumları ekmiştim :)
. Hislerimi bile yanılttı :) .Sağlık olsun .yapabileceğimiz bir şey yok .Son soğuklar olur bu hafta umarım . Sevgiler

:)sevgili aleydi, hepimizin hevesi kursağımızda kaldı. ne bahar, ne nisanmış soğuktan donuyoruz.siz masum kar manzarasını seyrederken, bizde kara bulutlar çöktü üzerimize nasıl esiyor rüzgar fırtına gibi.tazecik filizler minicik meyvecikler nasiplerini aldılar.biz yine tam gaz devam yılmak yok.soğukların açtığı arayı sıcak havalar kapatacaktır. belki biraz fazla emek harcamış oluruz.bizde zaten severek candan yürekten yapıyoruz.inşallah bu soğuklardan bitkilerini kayıpsız atlatırsın.sevgiler:):):).

aleydi
10-04-2015, 11:21
:)sevgili aleydi, hepimizin hevesi kursağımızda kaldı. ne bahar, ne nisanmış soğuktan donuyoruz.siz masum kar manzarasını seyrederken, bizde kara bulutlar çöktü üzerimize nasıl esiyor rüzgar fırtına gibi.tazecik filizler minicik meyvecikler nasiplerini aldılar.biz yine tam gaz devam yılmak yok.soğukların açtığı arayı sıcak havalar kapatacaktır. belki biraz fazla emek harcamış oluruz.bizde zaten severek candan yürekten yapıyoruz.inşallah bu soğuklardan bitkilerini kayıpsız atlatırsın.sevgiler:):):).

Evet canım , senin bahçene bir şey olmasın ,çiçeklerin çok güzel açtı .Kayıpları da olmasında , özlem çok arttı . Güllerimin rengini ,çiçeklerimi özledim :) Çok uzun sürünce bıktırdı kış.15 Günlük hava durumlarına bakıyorum , önümüzdeki haftadan itibaren baya ısınacak gözüküyor .Umarım çok sıcak olmayan , bitkilerimizin mutlu olacağı:) .güzel bir yaz geçiririz hep birlikte . sevgiler

hira
10-04-2015, 19:49
Yazdan kalanlar

536099

536100

536101

536102

536103

Eski evimi,bahçemi hatırladımm. orda olmak ayrı bir zevkti. Bahçede kaplumbağamızda vardı, ekim_kasım aylarında ortalardan kaybolur, ilk bahara kadar da görünmez uzuuunca uykuya dalardı ;) ağaçtan aldığım armutu dilim dilim kesip bahçenin bir köşesine bıraktığımda ertesi gün yemiş olduğunu görürdüm. salatalık domates ve kıvırcığı da çok severdi. taşınırken yan komşumuzun bahçesine bırakmıştık. onlarda 3_ 4 tane kaplumbağa vardı zaten, kanki olsunlar ;) çook şeker bir hayvancıktır. siz onun varlığını unutursunuz ama bahçe taşlarının üzerinde takır tukur kapuğunu vurarak gezer ve hatırlatır kendini
;)

aleydi
10-04-2015, 21:17
Eski evimi,bahçemi hatırladımm. orda olmak ayrı bir zevkti. Bahçede kaplumbağamızda vardı, ekim_kasım aylarında ortalardan kaybolur, ilk bahara kadar da görünmez uzuuunca uykuya dalardı ;) ağaçtan aldığım armutu dilim dilim kesip bahçenin bir köşesine bıraktığımda ertesi gün yemiş olduğunu görürdüm. salatalık domates ve kıvırcığı da çok severdi. taşınırken yan komşumuzun bahçesine bırakmıştık. onlarda 3_ 4 tane kaplumbağa vardı zaten, kanki olsunlar ;) çook şeker bir hayvancıktır. siz onun varlığını unutursunuz ama bahçe taşlarının üzerinde takır tukur kapuğunu vurarak gezer ve hatırlatır kendini
;)

Hiracım sayfanda görmüştüm o fotoğrafı , çok güzelmiş gerçekten bahçen . Gittiğimiz her yere kendimizi götürüyoruz . O yüzden en önemlisi kendimiziz . Sen güzel kalbinle gittiğin her yeri güzelleştiriyorsun .Daha güzeli olur inşallah .

Sevgili Milla kapliş diyor . Dünyanın en tatlı en zararsız canlısı . İnsanın sevesi geliyor ,kucağına alası filan :) . Kafasını okşayım diyosun , içine çekiyor :) . O tıkırtı yetiyor , yüzümüzde tebessüm oluşturmaya :). Beğeniler için çok teşekkür ederim .

aleydi
10-04-2015, 21:37
Evimin yolu üzerinde ziraat fakültesi var . Öğrenciler meyva ağaçları dikiyorlar . Yol boyunca meyva ağaçları çiçek açtılar . Bende hareket halinde araçtan , böyle fotoğrafladım . Soğuklardan donmazlar umarım .

546042

aleydi
11-04-2015, 10:13
Kalanchoe yi ilk defa yetiştiriyorum . Çok güzel çiçeklendi :)

546090

aleydi
11-04-2015, 10:15
Menekşeler çıldırdı :)

546091

546092

546093

546094

546095

akçabardak
11-04-2015, 10:27
Maşallah, çok güzeller.

Milla
11-04-2015, 10:36

546090

Sevgili aleydi,
Sizin bu çiçeğinizde yaprak hiç yok bence :)) Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş.

aleydi
11-04-2015, 10:50
Sevgili Akçabardak , Sevgili Milla çok teşekkür ederim . Gerçekten öyle yapraklar gözükmüyor çiçekten :)

Laleci_03
11-04-2015, 11:38
[QUOTE=aleydi;1369992]Menekşeler çıldırdı :)

Maşallah Aleydi ablacım, bu menekşelere nasıl bakıyorsun ya? Bende 2 tane var birisi tek çiçek açıp soluyor diğeri hiç açmıyor :( Moralim bozuluyor sonra :D

aleydi
11-04-2015, 11:55
[QUOTE=aleydi;1369992]Menekşeler çıldırdı :)

Maşallah Aleydi ablacım, bu menekşelere nasıl bakıyorsun ya? Bende 2 tane var birisi tek çiçek açıp soluyor diğeri hiç açmıyor :( Moralim bozuluyor sonra :D

Niyahet yazdın Laleci :D Beğenip beğenip yazmıyorsun :D . Şaka bir yana .Pencere kenarında tutuyorum . Öğlen üzeri **** öğleden sonra güneş alan . Az ve sık suluyorum . İki güne bir toprağı ıslatacak kadar . Yaklaşık 15 günde bir sıvı gübre veriyorum .

Seninkiler uzun süredir aynı toprakta ve çok yapraklıysa . Onlardan bir kaç yaprak koparıp ,ister suda filizlendir ,istersen hemen dik . Çok kolay çoğalıyorlar .Benim bunlar yapraktan çoğalttıklarım .

Bende bir tane vardı hiç çiçek açmayan . Geçen gün saksıyı değiştiriyim dedim . Onlarca kök oluşmuş . Saksıya sığmaz duruma gelmiş . Kökleri ayırıp yeniden ektim .Seninde kökler çoğalmış beslenemiyor olmuş olabilir .

Laleci_03
11-04-2015, 12:03
Yazmamış mıyım ya?
Gerçekten de yazmamışım kusura bakma Aleydi ablacım :rolleyes: Tüh yazıklar olsun bana!:D

Ben de dediğin gibi bakıyorum aynen ama kök olayını düşünmemiştim, bir bakmak lazım ablacım sağ ol ;)

münevver48
11-04-2015, 12:12
Menekşeler çıldırdı :)

546091

546092

546093

546094

546095

:) sevgili aleydi, bende menekşeleri görünce çıldırdım.çok güzel açmışlar.çok sevindim.dışarısı kar içerisi bahar kalonşonda çıldırmış ne yaptın bu çiçeklere de böyle çıldırdı;) inşallah daha fazla çiçeklerin açtığını görürsün. sevgiler:):):).

aleydi
11-04-2015, 12:28
:) sevgili aleydi, bende menekşeleri görünce çıldırdım.çok güzel açmışlar.çok sevindim.dışarısı kar içerisi bahar kalonşonda çıldırmış ne yaptın bu çiçeklere de böyle çıldırdı;) inşallah daha fazla çiçeklerin açtığını görürsün. sevgiler:):):).

Sevgimi veriyorum sevgili Münevver48 :) Senin çiçeklerinin yanında lafı bile olmaz .Yerlerini sevdiler galiba :) . Bende dün senin bahçeni baştan sona bir daha dolaştım .Yaseminin kokusunu içime çektim . Sellukaya yine bayıldım . Fırça çalısına bitiyorum zaten .Mor salkım , bengovil , filbahri vb . Maşallah hepsine , şimdi yeniden çoşacaklar ne güzel , yeni görüntülerle görüceğiz hepsini .sevgiler

aleydi
11-04-2015, 12:29
Yazmamış mıyım ya?
Gerçekten de yazmamışım kusura bakma Aleydi ablacım :rolleyes: Tüh yazıklar olsun bana!:D

Ben de dediğin gibi bakıyorum aynen ama kök olayını düşünmemiştim, bir bakmak lazım ablacım sağ ol ;)

Deme öyle , kıyamam :o

münevver48
11-04-2015, 13:47
Sevgimi veriyorum sevgili Münevver48 :) Senin çiçeklerinin yanında lafı bile olmaz .Yerlerini sevdiler galiba :) . Bende dün senin bahçeni baştan sona bir daha dolaştım .Yaseminin kokusunu içime çektim . Sellukaya yine bayıldım . Fırça çalısına bitiyorum zaten .Mor salkım , bengovil , filbahri vb . Maşallah hepsine , şimdi yeniden çoşacaklar ne güzel , yeni görüntülerle görüceğiz hepsini .sevgiler

:)sevgili aleydi,iyi ki bu sevgiyi parayla almıyoruz.yoksa vay halimize hangi birisine para yetirebilirdik:D öyle değil mi nasıl olsa kaynağı biziz bol bol ver gitsin.
teşekkür ederim canım beğenilerin için. sizin de bu sene bahçeniz çok güzel olacak.erica nasıl çiçekleri açıyor mu? ah keşke fırça çalısı sizin oraya uyum sağlasa gerçekten çok güzel bir çalı iyi ki dikmişim dediğim çiçeklerimden. sizde üzmeyin kendinizi sizin bahçeniz içinde soğuğa dayanıklı çiçekler buluruz. clamatis gibi yeter ki isteyin gerisi olur.siz bulamasanız bile o sizi arar bulur;).sevgiler.

B e t ü l
11-04-2015, 14:29

546090

Kendini Mart sanan nisanı bir nebze de unutturmak sizi mutlu etmek için açmış bence ...Maşallah diyelim

aleydi
11-04-2015, 18:22
:)sevgili aleydi,iyi ki bu sevgiyi parayla almıyoruz.yoksa vay halimize hangi birisine para yetirebilirdik:D öyle değil mi nasıl olsa kaynağı biziz bol bol ver gitsin.
teşekkür ederim canım beğenilerin için. sizin de bu sene bahçeniz çok güzel olacak.erica nasıl çiçekleri açıyor mu? ah keşke fırça çalısı sizin oraya uyum sağlasa gerçekten çok güzel bir çalı iyi ki dikmişim dediğim çiçeklerimden. sizde üzmeyin kendinizi sizin bahçeniz içinde soğuğa dayanıklı çiçekler buluruz. clamatis gibi yeter ki isteyin gerisi olur.siz bulamasanız bile o sizi arar bulur;).sevgiler.

:) Sevgiden güzel ve bol ne var ki dünyada. Kıymetini bilmiyorlar o başka :( .Herkes birbirini sevse dünya cennet olurdu . Savaşlar , kavgalar olmazdı . Neyse ki ağaçlar net ailesi olarak yüreği güzel , doğa sevgisi olan sizlerle tanıştım :) .

Fırça çalısını gelecek yıl deniyeceğim . Hepsini bul yıl yapmam zor .Büyük bir saksıya dikip kışın içeriye alabilirim . Çok güzel çünkü buna değer :) .

Erica minicik saksısında , birazcık üşümüş dışarıda .Kaya bahçesine dikilmeyi bekliyor . Bir kaç gün sonra ekerim artık . Kaya bahçesini oluşturmaya başladım sevgili Münevver48 ,yakında fotoğrafları eklerim . Sizlerinde fikrini almak istiyorum .sevgiler

aleydi
11-04-2015, 18:25
Kendini Mart sanan nisanı bir nebze de unutturmak sizi mutlu etmek için açmış bence ...Maşallah diyelim

Kışın bahçe olmayınca evdekilerle avundum . Onlarda beni mutlu etti .Çok teşekkür ederim Sevgili B e t ü l .

YeniGine
11-04-2015, 23:54
:) Maşallah maşallah sevgili aleydi, menekşeler gerçekten çıldırmış; ellerine, emeklerine sağlık...

aleydi
12-04-2015, 00:07
:) Maşallah maşallah sevgili aleydi, menekşeler gerçekten çıldırmış; ellerine, emeklerine sağlık...

Teşekküederim Sevgili YeniGine çoştular bu soğuk havada yüzümü güldüren onlar oldu :p. sevgiler

aleydi
12-04-2015, 10:43
Dün pazardan aldıklarım . Şakayık diyoruz biz . Geçen gün serada çalışan bayana sordum (mevsimlik )deyince vazgeçip almamıştım . Sonra okuduğumda mevsimlik olmadığını öğrendim . Dün pazarda görünce renklerine hayran oldum .Bugün kaya bahçesine dikilecekler .
Minyatür güllerden her yıl 4 tane alıp saksılara dikiyordum . Satıcı donlara dayanmaz dediği için de eve alıyordum . Geçen senekileri kaybettim . Bu senekilerde ölmüş . Sevgili Sudenur 'un bahçesinde Ankara da yaşayıp çoğaldıklarını görünce çok şaşırdım . Meğer esintisiz ev ortamında ölüyorlarmış . Bir tanesi aşılıydı bir dalı kırmızı bir dalı sarı açıyordu en çok onu kaybettiğime üzüldüm .Bu aldıklarımı kaya bahçesine dikmeyi düşünüyorum .Tomurcukları var . Satıcı kırmızı dedi bakalım ne renk açacaklar .

Diğerleride Bim de son kalan ganimetler :). 10 tane Bim dolaştım galiba . Baya tohum aldım . Soğanlılar hiç kalmamıştı . 2 tane teta a teta nergis bulabildim . Zaten 100 taneye yakın nergisim olmuştu . Bahçede ekecek yer bulamayınca ,habire çimi kaldırıyorum nereye varacak bu işin sonu bakalım :) .

546321

günebakan
12-04-2015, 10:52
Sevgili Aleydi menekşeler gerçekten harika görünüyor özellikle minik pembe çiçekli olana bayıldım yeni aldığınız bitkilerinizi de güle güle büyütün:)

aleydi
12-04-2015, 13:01
Sevgili Aleydi menekşeler gerçekten harika görünüyor özellikle minik pembe çiçekli olana bayıldım yeni aldığınız bitkilerinizi de güle güle büyütün:)

Çok teşekkür ederim sevgili günebakan . Menekşeler pembe olanlar aslında tek bir tür , yapraktan çoğaltınca farklı türler ortaya çıkıyor .Böylece bir sürü farklı çiçekmiş gibi görünüyorlar :) . Hemde süpriz oluyor çiçekler :).

münevver48
12-04-2015, 20:35
Dün pazardan aldıklarım . Şakayık diyoruz biz . Geçen gün serada çalışan bayana sordum (mevsimlik )deyince vazgeçip almamıştım . Sonra okuduğumda mevsimlik olmadığını öğrendim . Dün pazarda görünce renklerine hayran oldum .Bugün kaya bahçesine dikilecekler .
Minyatür güllerden her yıl 4 tane alıp saksılara dikiyordum . Satıcı donlara dayanmaz dediği için de eve alıyordum . Geçen senekileri kaybettim . Bu senekilerde ölmüş . Sevgili Sudenur 'un bahçesinde Ankara da yaşayıp çoğaldıklarını görünce çok şaşırdım . Meğer esintisiz ev ortamında ölüyorlarmış . Bir tanesi aşılıydı bir dalı kırmızı bir dalı sarı açıyordu en çok onu kaybettiğime üzüldüm .Bu aldıklarımı kaya bahçesine dikmeyi düşünüyorum .Tomurcukları var . Satıcı kırmızı dedi bakalım ne renk açacaklar .

Diğerleride Bim de son kalan ganimetler :). 10 tane Bim dolaştım galiba . Baya tohum aldım . Soğanlılar hiç kalmamıştı . 2 tane teta a teta nergis bulabildim . Zaten 100 taneye yakın nergisim olmuştu . Bahçede ekecek yer bulamayınca ,habire çimi kaldırıyorum nereye varacak bu işin sonu bakalım :) .

546321

sevgili aleydi pazar ganimetlerini güle güle büyüt. bu gün pazarda bende çiçekçilerin başına bir uğradım pek iç açıcı çiçek göremedim. senin anlayacağın eli boş döndüm.az önce tansaşa uğradık menekşeler sardunya ve minyatür gül gördüm maalesef almadım. gülün her türünü bahçende rahatlıkla yetiştirebilirsin hem soğuklara hem sıcaklara dirençli bir çiçek bunun için bahçemde güle ağırlık verdim tabi insan bir tür ile yetinmiyor daha sonra çalılar sarmaşıklar derken artık sonrası geliyor.:)sevgiler

aleydi
12-04-2015, 21:34
sevgili aleydi pazar ganimetlerini güle güle büyüt. bu gün pazarda bende çiçekçilerin başına bir uğradım pek iç açıcı çiçek göremedim. senin anlayacağın eli boş döndüm.az önce tansaşa uğradık menekşeler sardunya ve minyatür gül gördüm maalesef almadım. gülün her türünü bahçende rahatlıkla yetiştirebilirsin hem soğuklara hem sıcaklara dirençli bir çiçek bunun için bahçemde güle ağırlık verdim tabi insan bir tür ile yetinmiyor daha sonra çalılar sarmaşıklar derken artık sonrası geliyor.:)sevgiler

Farklı bir pazara gittim bu sefer Sevgili Münevver48 teşekkür ederim. Meğer bizim pazar bayağı pahalıymış :) . Bizim pazarda 10 tl olan minyatür gülü 5 tl ye aldım :), Herşey çok ucuzdu . 20 Yıl sonra pazarımı değiştiriyorum :).

40 a yakın gül var bahçede 4_5 tanesi kardan zarar görmüş kırılmış , ölenler olmuş . Onların yerine yenisini alacağım . Sarmaşık güllerde var , en son aldığım iki tanesinin rengini göremedim çiçekleri yoktu . Merakla bekliyorum ne renk açacaklarını .

Bende az önce migrosa uğradım . İndirim yapmışlar çiçeklerde . Yine de tuttum kendimi :). O kadar çok fide şaşırttım ki bugün yarısı bile yaşasa , ne ekecek yer var ne saksı :) .

Güller en dayanıklı tür . Senin sarmaşık gülün muhteşem zaten , maşallah . Sarmaşıklar hepsi çok güzel . Yakında o güzellikler açacak bizde seyredicez . Emeğine sağlık .

YeniGine
12-04-2015, 23:39
Sevgili aleydi yeni çiçeklerine maşallah çok güzeller. :D 'Habire çimi kaldırıyorum, nereye varacak bu işin sonu bakalım.' Bu işin sonu belli ki, bahçede çim kalmayacak...

aleydi
13-04-2015, 00:21
Sevgili aleydi yeni çiçeklerine maşallah çok güzeller. :D 'Habire çimi kaldırıyorum, nereye varacak bu işin sonu bakalım.' Bu işin sonu belli ki, bahçede çim kalmayacak...

Öyle gerçekten de sevgili YeniGine . Bu çiçek alımları , tohumlarda yetişirse çimi tamamen kaldıracağız galiba :) . Aslında bayılıyorum düzensiz , rastgele çiçeklerin açtığı , doğal görünümlü bahçelere . Biraz böyle idare edelim , sonra değiştiririz artık :) . Sevgiler .

aleydi
13-04-2015, 07:25
Dün kaya bahçesini oluşturmaya başladık , biraz biraz :) . 200 e yakın fide şaşırttım . Akşama kadar uğraştık , değdi yorgunluğa :). Henüz toprağı hazır değil kaya bahçesinin . Kırağıdan korktuğum için , bir kaç lavanta dışındakileri ekmedim . Bir hafta daha beklemek istiyorum . Kayaların arasına alisyum ekiceğim . Sizlerinde fikir ve önerilerinizi bekliyorum bu konuda :)

546437 .

546438

546439

546440

546441

akçabardak
13-04-2015, 10:53
Hayırlı olsun kaya bahçeniz sevgili aleydi, çiçekler dikilince çok güzel bir görüntü oluşacak. Kaya bahçesini ben de çok seviyorum ama benim bahçem çok küçük olduğu için sizlerin kilerle kendimi avutacağım.

aleydi
13-04-2015, 11:39
Hayırlı olsun kaya bahçeniz sevgili aleydi, çiçekler dikilince çok güzel bir görüntü oluşacak. Kaya bahçesini ben de çok seviyorum ama benim bahçem çok küçük olduğu için sizlerin kilerle kendimi avutacağım.

Sevgili Akçabardak teşekkür ederim umarım güzel bir görüntü oluşur . Bende küçük bahçe daha şanslısın . O güzel parlak taşları kullanarak küçük ve güzel bir görüntü oluşturabilirsin . Ufak bir şelale , altında çok büyük olmayan bir kaya görünümü ,etrafta çiçekler .
Kaya bahçesi dışında da güzel şeyler var .Bu örnekleri hemen alel acele buldum . Tahta olan tarhları betondan yapıp üzerlirini renkli taşlarla süsleyebilirsin .Tel örgü içindeki taş larda hoş görüntü oluşturmuş .Benim bahçeden sonra seninkine el atalım hep beraber :) . Sen iste yeterki ne güzellikler çıkar ortaya .

546469

546470

münevver48
13-04-2015, 12:21
:)sevgili aleydi, hadi bakalım kaya bahçeniz hayırlı olsun. bu haliyle bile çok güzel görünüyor. sevgiler:)

aleydi
13-04-2015, 12:41
:)sevgili aleydi, hadi bakalım kaya bahçeniz hayırlı olsun. bu haliyle bile çok güzel görünüyor. sevgiler:)

Sevgili Münevver48 desteğin için teşekkür ederim .Şuanda çok sade , çiçeklerden sonra biraz renklenir :) Kenar taşları çok istediğim gibi olmadı . Zamanla onlarda değişir güzel bir görüntüye kavuşur umarım . Sevgiler

Laleci_03
13-04-2015, 12:53
Aleydi ablacım kaya bahçen hayırlı olsun. Bitmiş halini çok merak ettim şimdi :D Neyse ben de balkona yapayım büyük bir kaya bahçesi :p

aleydi
13-04-2015, 13:14
Aleydi ablacım kaya bahçen hayırlı olsun. Bitmiş halini çok merak ettim şimdi :D Neyse ben de balkona yapayım büyük bir kaya bahçesi :p

Teşekkür ederim .Sen bu bitki sevgisiyle her şeyi yaparsın :) .
Benim oğlumda 16 yaşında . Bahçeye çıkaramıyoruz , bırak bitkilerle uğraşmayı :(

Yagmur143
13-04-2015, 14:06
Kaya bahçen hayırlı olsun sevgili aleydi. Bitince de çok güzel olacağına inanıyorum. Kaya bahçelerine taşkıran (Saxifraga) çok yalışıyor. Menekşeler her zaman ki gibi harika. Ellerine sağlık...

Laleci_03
13-04-2015, 14:11
Teşekkür ederim .Sen bu bitki sevgisiyle her şeyi yaparsın :) .
Benim oğlumda 16 yaşında . Bahçeye çıkaramıyoruz , bırak bitkilerle uğraşmayı :(

Benim bahçem olacak ve evden çıkmayacağım he? :D Ama öyle dememek lazım her insan farklı, zevkler ve renkler tartışılmaz demiş birisi :D

glcn06
13-04-2015, 15:57
kaya bahçeniz hayırlı olsun sayın aleydi. bizim bahçede de bir kaç yerde rögar kapağı var ben onların üzerlerine kaya bahçesi yapmak istiyorum. hatta çok güzel büyükçe bir kaya var. evin tadilatından beri bu kayayı sakın atmayın diye eşime tembih ediyorum.:D . geçen gün işten geldim bi baktım kayam yok hemen ortalığı ayağa kaldırdım kayam nerde diye:p . belediyeden gelmişler rögarları kontrole benim kayayı yan bahçeye koymuşlar. havalar ısınır ısınmaz kaya bahçesi yapımına başlayacağım inşallah:D

akçabardak
13-04-2015, 23:17
Sevgili Akçabardak teşekkür ederim umarım güzel bir görüntü oluşur . Bende küçük bahçe daha şanslısın . O güzel parlak taşları kullanarak küçük ve güzel bir görüntü oluşturabilirsin . Ufak bir şelale , altında çok büyük olmayan bir kaya görünümü ,etrafta çiçekler .
Kaya bahçesi dışında da güzel şeyler var .Bu örnekleri hemen alel acele buldum . Tahta olan tarhları betondan yapıp üzerlirini renkli taşlarla süsleyebilirsin .Tel örgü içindeki taş larda hoş görüntü oluşturmuş .Benim bahçeden sonra seninkine el atalım hep beraber :) . Sen iste yeterki ne güzellikler çıkar ortaya .

546469

546470

Sevgili aleydi bunların hepsi de çok güzeller, bana yardımcı olmanız beni mutlu etti, çok teşekkür ederim.

Bu sene belki yapamam malum o kadar çok tohum ektim ki neyi nereye yerleştireceğim diye düşünüp duruyorum, bahçem küçük düşüncelerim büyük :confused:
Havaların bir türlü ısınamamsı beni çok yordu. Allah izin verirse seneye bu kadar tohum, bitkiymiş pes ediyorum gücüm yetmiyor artık :) daha böyle kışa dayanıklı, kalıcı bitkiler fazla uğraştırmayacaklarla yetineceğim sanırım.

YeniGine
13-04-2015, 23:26
Sevgili aleydi kaya bahçen hayrlı olsun, rastgelsin. Bir ara ben de çok istedim fakat sonradan baktım pek olacak gibi değil.

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/6797-6.htm
O zamanlar hep araştırıyordum ve Sayın H. Ali'nin hemen yapmış olduğu yaratıcı kaya bahçesine bayılmış idim.

aleydi
14-04-2015, 06:49
Kaya bahçen hayırlı olsun sevgili aleydi. Bitince de çok güzel olacağına inanıyorum. Kaya bahçelerine taşkıran (Saxifraga) çok yalışıyor. Menekşeler her zaman ki gibi harika. Ellerine sağlık...

Saxifraga çok güzelmiş sevgili Yağmur143 . Teşekkür ederim güzel yorumların için umarım bulurum :) . Sevgiler

aleydi
14-04-2015, 06:57
Benim bahçem olacak ve evden çıkmayacağım he? :D Ama öyle dememek lazım her insan farklı, zevkler ve renkler tartışılmaz demiş birisi :D

Oğlum da derslerinde çok başarılı . Dediğin gibi herkesin farklı hobileri var . :Belki ileride ona da bulaşır doğa sevgisi :) . Umarım senin de çok güzel bahçen olur .sevgiler

aleydi
14-04-2015, 07:11
kaya bahçeniz hayırlı olsun sayın aleydi. bizim bahçede de bir kaç yerde rögar kapağı var ben onların üzerlerine kaya bahçesi yapmak istiyorum. hatta çok güzel büyükçe bir kaya var. evin tadilatından beri bu kayayı sakın atmayın diye eşime tembih ediyorum.:D . geçen gün işten geldim bi baktım kayam yok hemen ortalığı ayağa kaldırdım kayam nerde diye:p . belediyeden gelmişler rögarları kontrole benim kayayı yan bahçeye koymuşlar. havalar ısınır ısınmaz kaya bahçesi yapımına başlayacağım inşallah:D

Teşekkür ederim SN glcn06. Sevgili Sudenur 'un bahçesini gezdiniz mi . O da Ankara da yaşıyor . Sizin söylediğiniz gibi kayayı betonla sıvayıp , taşlarla dekoratif bir görüntü oluşturmuş .Hem bizimle aynı iklimde ,cennetten bir köşe yaratmış . Bende sık sık ziyaret edip . Bizim iklime uygun çiçekleri öğreniyorum kendisinden . Ayrıca çok sıcak kanlı ve cana yakın biri . Kolay gelsin .

aleydi
14-04-2015, 07:28
Sevgili aleydi bunların hepsi de çok güzeller, bana yardımcı olmanız beni mutlu etti, çok teşekkür ederim.

Bu sene belki yapamam malum o kadar çok tohum ektim ki neyi nereye yerleştireceğim diye düşünüp duruyorum, bahçem küçük düşüncelerim büyük :confused:
Havaların bir türlü ısınamamsı beni çok yordu. Allah izin verirse seneye bu kadar tohum, bitkiymiş pes ediyorum gücüm yetmiyor artık :) daha böyle kışa dayanıklı, kalıcı bitkiler fazla uğraştırmayacaklarla yetineceğim sanırım.

Eşim de bana aynı şeyi söylüyor :) . ( Sen bir yılda her şeyi yapmak istiyorsun . Ağaçlar nette ki arkadaşlar yıllarca yavaş yavaş uğraşarak o güzelliklere ulaşmışlardır . Çok yoruyorsun kendini ) .

Haklısın bence de .Pazar günü tohumları şaşırttım , belim tutuldu .Daha yarısını şaşırtabildim . Ekilecek yüzlerce tohum var . . Tohumlara harcadıklarımla çiçek alsaydım , bütün bahçe çiçek dolardı :) . Tohumdan yetiştirdiklerimin bir kısmı da bu sene yetişmiycek .

Böyle söylüyoruz , tohum ekim zamanı geldiğinde yine dayanamayıp ekeyim diye düşüneceğiz :). O tohumların ,topraktan başını çıkarıp hayata merhaba dediği anı ,yaşamak bambaşka bir duygu :) ,Bende mevsimliklerden vazgeçip çalı , gül vs ekeyim diyorum . Yine dayanamayıp alıyorum çiçek gördüğümde .Bizde ki bu bitki aşkıyla vazgeçemeyiz gibi geliyor sevgili Akçabardak :) . sevgiler

aleydi
14-04-2015, 07:39
Sevgili aleydi kaya bahçen hayrlı olsun, rastgelsin. Bir ara ben de çok istedim fakat sonradan baktım pek olacak gibi değil.

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/6797-6.htm
O zamanlar hep araştırıyordum ve Sayın H. Ali'nin hemen yapmış olduğu yaratıcı kaya bahçesine bayılmış idim.

Teşekkür ederim sevgili YeniGine . Evet çok güzel gerçekten .Eşimde buna benzer bir şey istiyordu ,şelale de olabilir . Bahçede yer var ilerde böyle bir şeyde yapılabilir diğer köşeye . Eşim de diyor .( Kayalar az oldu biraz daha ekleyelim ) diye.Bu resmi görünce , gerçekten bizim kayalar az olmuş:).

Sukulentleri çok araştırmadım . Eskişehir ikliminde kışları donmadan yaşar mı . Ablama izmir 'den hediye gelmişti bir kaç tür .Kapalı balkonda bile yaşamadılar .Aslında çok güzel yakışıyor kaya bahçelerine . sevgiler

münevver48
14-04-2015, 08:14
:):)sevgili aleydi,bazen bir şeyler yaparken kararsız kalıyoruz.bu da çok yorucu oluyor. ama şelale ismini duyunca biraz yardımım dokunsun arkadaşıma istedim. tam dairenin ortasını biraz altına taş koyup üzerini toprakla yükseltip ve ortaya avize çiçeği dikseniz diyorum.soğuklara dayanıklı - 25 lere kadar dayandığı yazıyor. ve o tümseğin erozyonunu önlemek için bir daire daha çevirseniz.oraya da lavanta hazır. biraz ilave çalı türü alırsan tabi bulabilirsen ttaflan, berberis, bahçe külü, kartopu, birde yaz karı veya fare kulağı da diyorlar. bunlarda yaprakları farklı olduğu için ve avize çiçeği de yüksek tepeye dikildiğinden kendini hemen fark ettirecektir. aralara renkli papatya ve hatta küp testi de bulursan bir kaç tane kaya bahçesinin hemencik etrafına aksesuar olarak koyarsan içine aldığın alisyumlar ve dilersen lobelya eke bilirsin. bu tür çiçekler kalıcı ve zahmetsiz olacağını düşünüyorum. mevsimlik çiçekler her yıl tekrar düzenleme yapman gerekebilir. şimdi karar sizin. sonuç ne olursa olsun güzel olacağına inanıyorum;)inşallah aklınızı karıştırmamışımdır.sevgiler:)

aleydi
14-04-2015, 10:08
:):)sevgili aleydi,bazen bir şeyler yaparken kararsız kalıyoruz.bu da çok yorucu oluyor. ama şelale ismini duyunca biraz yardımım dokunsun arkadaşıma istedim. tam dairenin ortasını biraz altına taş koyup üzerini toprakla yükseltip ve ortaya avize çiçeği dikseniz diyorum.soğuklara dayanıklı - 25 lere kadar dayandığı yazıyor. ve o tümseğin erozyonunu önlemek için bir daire daha çevirseniz.oraya da lavanta hazır. biraz ilave çalı türü alırsan tabi bulabilirsen ttaflan, berberis, bahçe külü, kartopu, birde yaz karı veya fare kulağı da diyorlar. bunlarda yaprakları farklı olduğu için ve avize çiçeği de yüksek tepeye dikildiğinden kendini hemen fark ettirecektir. aralara renkli papatya ve hatta küp testi de bulursan bir kaç tane kaya bahçesinin hemencik etrafına aksesuar olarak koyarsan içine aldığın alisyumlar ve dilersen lobelya eke bilirsin. bu tür çiçekler kalıcı ve zahmetsiz olacağını düşünüyorum. mevsimlik çiçekler her yıl tekrar düzenleme yapman gerekebilir. şimdi karar sizin. sonuç ne olursa olsun güzel olacağına inanıyorum;)inşallah aklınızı karıştırmamışımdır.sevgiler:)

Olurmu hiç arkadaşım kafa karıştırmak . Ne güzel fikirler veriyorsun .Ben sordum zaten fikirlerinizi bekliyorum diye .

Şelaleyi eşim çok istiyor :). Açıkcası ben bahçede sudan korkuyorum biraz . Temiz tutamazsak diye , bir de kurbağalar , yılanlar dolarsa bahçeye diye . Çünkü geçen yıl hem kurbağa hem yılan gördüm .Ziraat fakültesi bize yakın . Kendileri belirtmişler ,zararlılara karşı yılanları beslediklerini ve bıraktıklarını .Aslında biz onların doğal ortamına girmiş oluyoruz :) .

Söylediğin bitkilere bakarım bula bildiklerime . Yalnız kartopu ekmiştim bahçeme , komşu da da var . Kocaman bir ağaç , onu kaya bahçesinde nasıl kullanıcaz . Senin söylediğin kartopu farklı bir tür mü :) . nasıl bir şey o ? Bilmediğim için soruyorum .

Mevsimlik zor olacak . En iyisi çalı türleri haklısın , her yıl yenilemek zor olur .

münevver48
15-04-2015, 08:35
Olurmu hiç arkadaşım kafa karıştırmak . Ne güzel fikirler veriyorsun .Ben sordum zaten fikirlerinizi bekliyorum diye .

Şelaleyi eşim çok istiyor :). Açıkcası ben bahçede sudan korkuyorum biraz . Temiz tutamazsak diye , bir de kurbağalar , yılanlar dolarsa bahçeye diye . Çünkü geçen yıl hem kurbağa hem yılan gördüm .Ziraat fakültesi bize yakın . Kendileri belirtmişler ,zararlılara karşı yılanları beslediklerini ve bıraktıklarını .Aslında biz onların doğal ortamına girmiş oluyoruz :) .

Söylediğin bitkilere bakarım bula bildiklerime . Yalnız kartopu ekmiştim bahçeme , komşu da da var . Kocaman bir ağaç , onu kaya bahçesinde nasıl kullanıcaz . Senin söylediğin kartopu farklı bir tür mü :) . nasıl bir şey o ? Bilmediğim için soruyorum .

Mevsimlik zor olacak . En iyisi çalı türleri haklısın , her yıl yenilemek zor olur .

::):)sevgili aleydi , doğru karar vermişsiniz çalı türleri kalıcı olduklarından fazla zahmetleri olmuyor.ben size parlak yapraklı kartopun dan söz ettim. iki hafta önce eşimle seraya gittik okulun bahçesine dikilmek üzere sözünü ettiğim kartopun dan aldık. bende sordum. ne kadar boylandığını,bırakınca iki metre kadar boylanıyormuş. fakat budamaya çok yatkın, budadığınız zaman enine doğru genişlediğini söyledi.bizim de bahçemizde geçen yıldan bir tane vardı.kartopu olduğundan emin değildim. bu yıl söküp duvarın dibine kaldırdık.yapabilirsek bahçe duvarımızı yeşilin tonlarını kullanarak çalılarla perdelemek arkada güzel bir fon oluşturmak niyetindeyim. bahçe sayfama son olarak ekledim. sizin için.acele işim çıkınca altına not düşemedim. şelale kulağa çok hoş geliyor. tabi görselliği ayrı bir güzellik katacaktır bahçenize, geçtiğimiz yıllarda metroda gördük. çok doğal duruyordu. bırak bahçeyi küçücük hani balkona bile kurulabilecek o kadar cazip görünüyorlardı ki almamak için kendini zor tutuyorsun.sevgiler:):)

aleydi
15-04-2015, 14:03
::):)sevgili aleydi , doğru karar vermişsiniz çalı türleri kalıcı olduklarından fazla zahmetleri olmuyor.ben size parlak yapraklı kartopun dan söz ettim. iki hafta önce eşimle seraya gittik okulun bahçesine dikilmek üzere sözünü ettiğim kartopun dan aldık. bende sordum. ne kadar boylandığını,bırakınca iki metre kadar boylanıyormuş. fakat budamaya çok yatkın, budadığınız zaman enine doğru genişlediğini söyledi.bizim de bahçemizde geçen yıldan bir tane vardı.kartopu olduğundan emin değildim. bu yıl söküp duvarın dibine kaldırdık.yapabilirsek bahçe duvarımızı yeşilin tonlarını kullanarak çalılarla perdelemek arkada güzel bir fon oluşturmak niyetindeyim. bahçe sayfama son olarak ekledim. sizin için.acele işim çıkınca altına not düşemedim. şelale kulağa çok hoş geliyor. tabi görselliği ayrı bir güzellik katacaktır bahçenize, geçtiğimiz yıllarda metroda gördük. çok doğal duruyordu. bırak bahçeyi küçücük hani balkona bile kurulabilecek o kadar cazip görünüyorlardı ki almamak için kendini zor tutuyorsun.sevgiler:):)

Sonradan gördüm senin bahçende diğer kartopunu sevgili Münevver48 . Bu hafta sonu yine Bursa' ya gitmeyi düşünüyorum . Seraları gezmeye çok vakit kalmıyor . Yinede bu sefer şansımı deniyeceğim .Ne yazık ki Eskişehir de çoğu türü bulmak mümkün olmuyor .Bakalım ne güzellikler var orada . Sayın Kasap.94 kış ortancası dağıtımından bende nasibimi aldım . Ortanca çok istiyorum bahçemde . Geçen yıl kocaman bir tane almıştım . Bursa dan gelir gelmez kaybettim . Pek iklim koşullarına uymuyor . Aslında Yalova da çiçek seraları çok var ,yalnız gidersek erkenden yola çıkıp oralara uğramayı düşünüyorum .Bakalım neler bulabileceğim . Sevgiler .

aleydi
16-04-2015, 20:53
Bu yıl aldığım lale soğanları , kırmızı diye aldığım . Gerçi bu rengini de sevdim . Saksıya ektiklerim ev ortamında çürüdüler . Onlarca soğandan bir kaç tane kaldı . Bahçedekilerin durumu daha iyi :) . Çok yavaş açıyorlar . Öyle sabırsızlanıyorum bir açsalar diye :)

547038

Bu sümbülü pembe diye almıştım . Bu kadar güzel bir tonda açacağını bilsem daha çok alırdım . Bayıldım rengine :)

547039

aleydi
16-04-2015, 22:17
Ağaçlar nette ilk hediye kargom Sayın telato beyden gelmişti . Soğanları alel acele ektiğim için fotograflayamamış ,çok üzülmüştüm :( . Ben soğanlılarla , daha doğrusu genel olarakta bitkilerle , çok bilgim olmadığı için . Bir kaç hafta da açarlar bende yayınlarım diye düşünmüştüm . Kazınayağı öyle değilmiş . Gel git her gün bakıyorum . Ve bugün 5 tane trilite soğanım filizlendiler . Sayın Telato çok mütevaziler . Sümbülteber soğanı göndericem , isterseniz demişlerdi . Yanında nergis , süsen ve trilite , gönlünüze sağlık arkadaşım . Şimdi de açacakları günü dört gözle bekliyorum. Tekrar teşekkür ederim bu güzellikleri benimle de paylaştığınız için .

547073

telato
16-04-2015, 23:33
Bende size çok teşekkür ederim, beni onure ettiğiniz için...
Sonuçta verdiğim birkaç çiçek soğanı, doğrusu içimden vermek geliyor:D bende paylaşıyorum...
bilmenizi isterim ki, sizde kabul ederek beni mutlu ediyorsunuz:D çünkü paylaşmak benide mutlu ediyor...
Şimdi sayfamda yayımladığım, başta laleler olsun, ilerisi için yeni bir kargo gönderimi planı içersindeyim, laf aramızda kalsın:D:D:D

sonkez
17-04-2015, 08:53
Aaaa ben bu kosusturma icinde sumbulteber soganini unutmusum :( Halbuki ne cok istiyordum.

telato
17-04-2015, 09:00
Ama ben ne yapabilirim ki; ben istiyorum dediniz, bende size iki defa özelden yazdım, istiyorsanız adresinizi verin diye cevap vermediniz:(

sonkez
17-04-2015, 09:19
Ben o siralar umreye gittim,gelir gelmez kayinpederim epeyce rahatsizlandi ve su an yataktan kalkamiyor.Olumsuzluklarla ugrasirken unutmusum,caniniz sag oldun.Demekki nasip degilmis. :(

aleydi
17-04-2015, 10:08
Bende size çok teşekkür ederim, beni onure ettiğiniz için...
Sonuçta verdiğim birkaç çiçek soğanı, doğrusu içimden vermek geliyor:D bende paylaşıyorum...
bilmenizi isterim ki, sizde kabul ederek beni mutlu ediyorsunuz:D çünkü paylaşmak benide mutlu ediyor...
Şimdi sayfamda yayımladığım, başta laleler olsun, ilerisi için yeni bir kargo gönderimi planı içersindeyim, laf aramızda kalsın:D:D:D

Veren el alan elden üstünmüş .Mutluluk bulaşıcı derler . Paylaştığınız için mutlu oluyorsunuz . O yeni çiçeklerle . Sonra o yetiştirdiklerini paylaştığın da . Bu liste uzayıp gidiyor böylece .
Yıllar önce çocukluğumun bir kısmı ilçe de geçti . Sonra Eskişehir 'e taşındık .Komşumuz vardı ilçe de . Hep soğanlı çiçekler ekerdi . Lale , yıldız çiçeği ( biz girgine diyoruz ). Yüksek duvarlarla çevriliydi bahçe , dışarıdan görünmüyordu . Niye o güzellikleri o duvarların arkasına sakladıklarını , hala anlayabilmiş değilim .
Bayramlarda giderdik el öpmeye . Eskişehir güzeli geldin mi derdi . Çocukluk işte hep çekinirdim . Biraz sert bir yapısı vardı . Yine de o çiçekleri görmek için giderdim o bahçeye . Sonra büyüdükçe anladım , aslında beni çok sevdiğini . Onun sevgisini gösterme yöntemi bu ve öyle takılıyor :) . Allah rahmet eylesin , mekanları cennet olsun .
Diyeceğim o ki o zamanlar sevmeye başladım laleleri . Gelincik , papatya , sardunya , lale . Çocukluğumu hatırlatır bana . O güzel yılları . İnsanların birbirine daha çok güvendiği , sımsıcak dostlukların olduğu zamanları .Sümbülün kokusu da güzel görüntüsü de . Yine de ben lalenin zarafetini daha çok severim. .
Bu duyuruyu benim sayfamda yapmanız da beni onure etti teşekkür ederim .

aleydi
17-04-2015, 10:25
Ben o siralar umreye gittim,gelir gelmez kayinpederim epeyce rahatsizlandi ve su an yataktan kalkamiyor.Olumsuzluklarla ugrasirken unutmusum,caniniz sag oldun.Demekki nasip degilmis. :(

Sevgili Sonkez geçmiş olsun :( . . İnşallah gelecek yıllar , bizimkiler çoğalır , sizinle paylaşırız ,yeterki can sağlığı olsun . üzülmeyin :( .

malina
17-04-2015, 14:42

Bu duyuruyu benim sayfamda yapmanız da beni onure etti teşekkür ederim .

Beyler bayanlar...
Milyonuncu kez hatırlatırım :)

Ücretli ya da ücretsiz istek bildirimleri ve dağıtımlarını yazmayın,

Forumda bu amaçla açılmış bölüm bulunmaktadır. Alışveriş (http://www.agaclar.net/forum/#alisveris)
Forumun diğer bölümlerinde, üyelerden tohum, fide, fidan isteğinde bulunulmaz, sipariş alınmaz. Bu tür mesajlara cevap verilmez. Dağıtım ya da istek mesajları ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın silinir. Üyelik, durumun anlaşılması için geçici olarak kapatılır.

agaclar.net Forum Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11)

aleydi
19-04-2015, 17:57
Ayne ayna söyle bana benden zarifi var mı :)

547491

547492

aleydi
19-04-2015, 17:59
Bugün aldıklarım . Alisyum , mine , petunya ve güzelleştiriciler onların adını bilmiyorum. isimlerini bilen var mı ?

547493

münevver48
20-04-2015, 15:18
Bugün aldıklarım . Alisyum , mine , petunya ve güzelleştiriciler onların adını bilmiyorum. isimlerini bilen var mı ?

547493

:) sevgili aleydi, isimlerini bilmediklerin yaprak güzeline benziyor. gerçekten yapraklarının albenisi var. güle güle büyüt. bu arada kaya bahçesi çalışmaların nasıl gidiyor.inşallah istediğin bitkileri elde etmişsindir. sevgiler:):).

aleydi
20-04-2015, 20:51
:) sevgili aleydi, isimlerini bilmediklerin yaprak güzeline benziyor. gerçekten yapraklarının albenisi var. güle güle büyüt. bu arada kaya bahçesi çalışmaların nasıl gidiyor.inşallah istediğin bitkileri elde etmişsindir. sevgiler:):).

Sevgili Münevver48 keyifsiz zamanlar geçirdim biraz. Evet yaprak güzeli fakat farklı türleri . Bir tanesini ismini buldum .peter's wonder alacalı renkli olan . Diğerini de bulabilirsem yazarım . Bizim evde de vardı annemin o klasik türünü bilmediğim . Bizim evde olmayan çiçek yokmuş :) Canım annem çok sever çiçekleri .

Kaya bahçesi için biraz daha kaya topladım .Alisyum ( ballıca ) aldım . Bu hafta yine eksilere düşecekmiş hava arkadaşım . O yüzden ekemiyorum . Bir arkadaşım onlarca sedum türü hediye etti . Sarmaşık , çiçekler bir koli,fare kulağı , papatya , sarı papatya vs . Ekecek yer bulamıycağım bu gidişle :) . Bursa' ya gidemedim bu hafta . Haftaya kısmet bakalım :) Sevgiler

münevver48
20-04-2015, 22:12
sevgili aleydi,havalara diyecek söz bulamıyorum. soğuk havanın adını duyunca bende buz kesiliyorum.bu gün bizde hava sıcaklığı 23° civarındaydı. yeni çiçeklerine sevindim.aslında soğuk havaları atlatıp da diksen iyi olurdu.bu soğuklar son soğuklar çok etkili olur mu bilmiyorum. sağlık olsun bu yıl böyle geçti. elimizden bir şeyde gelmiyor. üzülüp üzülüp oturuyoruz.sevgiler.

aleydi
21-04-2015, 06:47
sevgili aleydi,havalara diyecek söz bulamıyorum. soğuk havanın adını duyunca bende buz kesiliyorum.bu gün bizde hava sıcaklığı 23° civarındaydı. yeni çiçeklerine sevindim.aslında soğuk havaları atlatıp da diksen iyi olurdu.bu soğuklar son soğuklar çok etkili olur mu bilmiyorum. sağlık olsun bu yıl böyle geçti. elimizden bir şeyde gelmiyor. üzülüp üzülüp oturuyoruz.sevgiler.

Bir kaç gün sonra geçer diye düşünüyorum sevgili Münevver48 . Sonra yine yanılırmıyım diyorum . Bu yıl çok yanılttı . Tam ısındı bahar geldi dedik. Kar yağdı :). Gece 10-12 derecelerden -3 lere düştü . Artık hayırlısı . Mayısta da eksilere düşerse yapacak bir şey yok :(

aleydi
26-04-2015, 11:14
Dün baya yorucu bir gün oldu yine de değdi .Almış olduğum bütün çiçekler ,hemen hemen hepsi yerlerine dikildi nihayet . Büyük saksılara bu yıl sardunyaları ekmeyi planlıyordum . Geçen yıl sardunyaları ince uzun saksılara ekmiştim . Sonra okuduğumda sardunyaların derin ,saksıları sevdiklerini öğrendim . Bütün saksılara tohum ektiğim için :) . Ne yazık ki sardunyaları gerçek yerine ekemedim . Tohumlar çıkıp şaşırtıldıktan sonra mümkün olacak .

Kaya bahçesi ,için biraz daha kaya bulduk . Etrafa bakmak yeterliymiş aslında . Kaya bahçesine üç çeşit hosta , alisyum üç renk , iki tane minyatür gül ,Sn Ksap.94 kış ortancası ( en tepeye baş köşe de yerini aldı ) .üç çeşit lavanta ,petunya iki tane,iki tür yer örtücü ve erica .

548831

548832

548833

548834

548835

akçabardak
26-04-2015, 12:48
Kaya bahçesi çok güzel görünüyor sevgili aleydi, ellerinize emeklerinize sağlık, bitkiler geliştikçe çok daha gösterişli olacak.

aleydi
26-04-2015, 14:39
Kaya bahçesi çok güzel görünüyor sevgili aleydi, ellerinize emeklerinize sağlık, bitkiler geliştikçe çok daha gösterişli olacak.

Son bulduğum kayalarla görüntü güzel oldu gerçekten . Şelale içinde heveslendim :). Bakalım , belki bu yıl değil ,gelecek yıl için olabilir :) . Güzel taşlar var yakınlarda . Ön duvar kenarlarına dizdim topladığım taşlardan .Daha bir güzel oldu .Şimdilik erengülleri ektim oraya .Tohumdan diktiklerim yetişmezse , yen çiçekler almak gerekecek :).

Bitkiler biraz küçük kaldı :). Büyürlerse daha güzel bir görüntü oluşacak umarım . Çoğu yayılıcı tür . Hayal gibi geliyordu . Bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim . Sevgili Akçabardak çok teşekkür ederim .

münevver48
26-04-2015, 16:15
sevgili aleydi, kaya bahçen çok güzel olmuş. kaya seçimin de, diktiğin çiçekler büyüdükçe boşlukları doldurunca çok hoş görüntü oluşacak. ellerin dert görmesin arkadaşım. bende bu gün pazardan peru zakkumu, alav ağacı ,petunya, fesleğen aldım. henüz dikme fırsatım olmadı sevgiler.

aleydi
26-04-2015, 16:33
sevgili aleydi, kaya bahçen çok güzel olmuş. kaya seçimin de, diktiğin çiçekler büyüdükçe boşlukları doldurunca çok hoş görüntü oluşacak. ellerin dert görmesin arkadaşım. bende bu gün pazardan peru zakkumu, alav ağacı ,petunya, fesleğen aldım. henüz dikme fırsatım olmadı sevgiler.

Evet sevgili Münevver48 bende sevdim teşekkür ederim . Dediğin gibi bitkiler büyüdüğünde daha güzel görünecek diye umuyorum .Zakkum bahçene çok yakışıyor .Alev ağacını ilk kez duyuyorum . Güle güle büyüt hepsini .sevgiler

aleydi
26-04-2015, 22:54
Kenar taşları , ön bölüm soğanlılar . Arka bölüme çiçek ekilecek . Soğanlılar tek tek açıyor . Onlarca soğanlı dan 2_3 tanesi açtı . Umarım çürümediler :( .

548976

548977

glcn06
27-04-2015, 09:56
umarım donmamışlardır sayın aleydi.
benim geçen seneden toprak altında kalan soğanlarım donmadan kışı çıkarmışlar ve açmaya başladılar. geçen sene diktiğimde laleler açmamıştı. bu sene açıyorlar.
saksıya lale ve sümbül dikmiştim onlarda hiç bir hareket yok:(

ben size kadife çiçeği, aynı sefa çiçeği, kosmos, yıldız, glayör, papatya ve akşam sefası öneririm o çiçek tarhları için. bizimki gibi soğuk yerlerde hiç sorunsuz büyüyorlar. ben kına çiçeğide ekmiştim geçen sene onlarda güzel oldu. tohumdan ekmiştim onuda öneririm.

aleydi
27-04-2015, 13:21
umarım donmamışlardır sayın aleydi.
benim geçen seneden toprak altında kalan soğanlarım donmadan kışı çıkarmışlar ve açmaya başladılar. geçen sene diktiğimde laleler açmamıştı. bu sene açıyorlar.
saksıya lale ve sümbül dikmiştim onlarda hiç bir hareket yok:(

ben size kadife çiçeği, aynı sefa çiçeği, kosmos, yıldız, glayör, papatya ve akşam sefası öneririm o çiçek tarhları için. bizimki gibi soğuk yerlerde hiç sorunsuz büyüyorlar. ben kına çiçeğide ekmiştim geçen sene onlarda güzel oldu. tohumdan ekmiştim onuda öneririm.
Lale ve gladyörler ,saksıya ektiklerim benimde çürüdü . Bir de ev ortamında nem çok geldi galiba . Bu sene edindiğim , tecrübeme göre :). Soğanlılar iyi muhafıza edilip , zamanında ekilirse toprağa ,sökülebilir. Onun dışan da bahçe de , çok soğuklara dayanabiliyorlar , sökmemek mantıklı .:) .
Bizim çimler yeşerdi bir sorun yok sayın glcn06 . Suladıkça yeşerdiler. Sabah akşam suluyoruz yaz günü gibi . O şekilde toparlandılar .

Cosmos ve kına çiçeği dışındakilerden bolca var . Komşum ekmişti kadife ve aynısafayı her yere yayıldı . Akşam sefası da öyle ,tohumdan çok kolay yetişiyorlar . Cosmosu hep sevmişimdir ,bir türlü bahçemde olmadı .Hatta tohumunu aldım .Gelmedi henüz . Bazı şeyler nasip olmuyor ya . Bu da öyle galiba . Sevgiler .

aleydi
27-04-2015, 21:38
Tam Sn glcn06 ya comos tan şansızım dedim . Tohumlarım geldi .Daha gelecek tohumlar var . Yüzlerce tohum ekildi .Hazeran , datura , ac bakla , beyaz cosmos ,pembe kadife çiceği ,kelebek adaçayı ,kraliyet halısı ,mavi kantaron ,

549179

glcn06
28-04-2015, 08:25
cosmos çiçeği küçükken evimizin bahçesinde vardı. yanlarına yattıp kendimi bir ormanda yaşıyor gibi hayal ederdim :D o yüzden bende ki yeri çok ayrı kosmos çiçeğinin.
bende komşunun bahçesinden çaldım tohumları :dilli: geçen hafta sonu ektim çiçekliğe. arsız bir bitki ekildiği yerden her sene çoğalarak yeniden çıkıyor.

aleydi
28-04-2015, 14:16
cosmos çiçeği küçükken evimizin bahçesinde vardı. yanlarına yattıp kendimi bir ormanda yaşıyor gibi hayal ederdim :D o yüzden bende ki yeri çok ayrı kosmos çiçeğinin.
bende komşunun bahçesinden çaldım tohumları :dilli: geçen hafta sonu ektim çiçekliğe. arsız bir bitki ekildiği yerden her sene çoğalarak yeniden çıkıyor.

İyi yanlarından biri de çok kolay çoğalıyor .Bunları beyaz diye aldım . Umarım kandırmamışlardır beni :) . Diğer aldıklarım yaprak formu farklı. İçine kıvrık ,değişik . Bakalım görsellerdeki gibi çıkacaklar mı . Bende merakla bekliyorum :) . Sevgiler

aleydi
01-05-2015, 13:22
Menekşeler çoştukça çoşuyor :) Yanındaki mülteci nasılda büyüdü . Özenle şaşırttıklarım , solup gittiler .Zinnia olduğunu düşünüyorum ,yanılıyormuyum acaba ?

549860

549861

549862

Laleci_03
01-05-2015, 13:27
Coşsun bakalım menekşeler, Laleci'de çatlasın :mad: :D :D Maşallah, çok güzel olmuşlar ablam ;)
ve evet, mülteci zinnia :D

samur
01-05-2015, 13:43
Sevgili aleydi menekseler harika gorunuyor, benim menekselerimin oldugu sehpa tepetaklak devrilince sonuc icler acisi😞 acmayi birak kalanlar yeni yeni toparlaniyorlar. Bu arada benim datura tohumlari 1 aydir cimlenmedi seninkilerden ne haber? Sevgiyle kal...

aleydi
01-05-2015, 13:46
Özenle şaşırttığım zinniaları , hata yapıp geçirgen toprağa ekmişim :( . Demekki zinnialar yarı torf yarı toprak karışımında mutlular :).
Teşekkür ederim Laleci_03 , hiç çatlama ben seni kıskanıyorum :) . Yarısını telef ettim fidelerin , yetişemedim bakmaya :) . Sen hepsine yetişiyorsun .

aleydi
01-05-2015, 13:57
Sevgili aleydi menekseler harika gorunuyor, benim menekselerimin oldugu sehpa tepetaklak devrilince sonuc icler acisi😞 acmayi birak kalanlar yeni yeni toparlaniyorlar. Bu arada benim datura tohumlari 1 aydir cimlenmedi seninkilerden ne haber? Sevgiyle kal...

Sevgili Samur benim datura tohumları yeni geldi . Yurt dışından alınca , gelmesi uzun sürdü . 2 Gün önce ekebildim . Artık bahçede yer kalmadı .Kaldırama ektim :). öyle çok tohum almışım .Her yere saçtım tohumları . Çıkan çıkacak , havalar güzelleşti .Minik minik çıkanlar var önce ektiklerimden . Ne zaman büyüycekler bakalım, çok minişler :) Artık viyolle uğraşcak halim kalmadı :).

Üzüldüm menekşelerine :(, yapraktan kolay yetişiyorlar . Bazen suda bekletip , bazen hiç bekletmeden dikiyorum ,hemen tutuyorlar .Sıvı gübre verirsen çabuk toparlanırlar . Sevgiler .

samur
01-05-2015, 14:52
Bakalim insaallah toparlanirlar gubre veriyorum 3 sulamada bir. Senin tohumlarin cicekli hallerini cok merak ediyorum takipteyim. Bahcenin cok guzel olacagini tahmin ediyorum😍😍😍😍

aleydi
01-05-2015, 17:31
Bakalim insaallah toparlanirlar gubre veriyorum 3 sulamada bir. Senin tohumlarin cicekli hallerini cok merak ediyorum takipteyim. Bahcenin cok guzel olacagini tahmin ediyorum😍😍😍😍

Sevgili Samur teşekkür ederim .Umarım güzel olur . Kaldırıma ektiğim tohumları .Şimdi komşunun Leosunu görünce hata ettiğimi anladım :)

aleydi
02-05-2015, 20:37
Kırmızı diye aldığım lalelerin bir kısmı böyle açtı . Onlarca soğanlıdan tek tek açan laleler .Çürüdüler mi diye bazılarını açtm . Çürüyenler var ,açacak olanlarda çok . O kadar yavaş büyüyorlar ki :(

550107

550108

aleydi
02-05-2015, 20:39
Bu sevimli arkadaş evimizin önüne gelmiş :) . Çok tatlı .

550109

aleydi
04-05-2015, 21:14
Bu kır çiçekleri ne kadar zarif narinler . Yanlarına gittiğimde öyle güzel bir koku vardı ki , sizler içinde içime çektim o güzel kokuyu . Bir kısmını söküp kaldırımıma dikmek istedim . Bu hafta çok misafirim geldi vaktim olmadı . En kısa zamanda kaldırımıma taşımak istiyorum sonra belki tohumlardan kendiliğinden çıkarlar .

550659

550660

550661

550662

münevver48
05-05-2015, 04:32
sevgili aleydi bize yaz geldi birden otlar sarardı, size bahar anca gelmiş.kır çiçeklerini çok severim. doğa kendini böyle güzel süslüyor. biz o kadar özene bezene süslemeye çalışsak da böyle kendi çıkmışa benzemiyor. sevgiler

ferihaatahan
05-05-2015, 07:50
Çok tşkederim sn İsmail kuzucu . Ne yazıkki 21 aralıkta oğlumu kaybettik ,can dostumuz canımız melek olup gitti .

Last 6 aylık rottweiler . canım ,kuzum ,oğlum . perşembe günü kahvaltısını yemedi . oburisk diyoruz biz ona , öyle iştahlı ki mamayı kabına koymaya dayanamazdı , bir çırpıda hepsini silip süpürürdü . Bir kere daha böyle yememişti ,o yüzden şüphelenmedik . Akşam yine yedi yemeğini .Ablamın kızı Lola 5 aylık oda rot . hasta dedi ablam . Cuma günü veterinere götürdük ikisini . Lolanın durumu ağır hiç kıpırdamıyor . hemen damar yolu açıldı .serum antibiyotik ,vitaminler ,ağrı kesicİ , mide bulantısı iğnesi .Bizde başlayalım dedik . İkisi aynı anda hastalanınca bulaşıcı olacağını düşündüm ben .
Lastın durumu iyiydi veterinerde . yolda gelirken kustu . İlaçlar fazla geldi diye düşündük . Su içse kusmaya başladı . Mamasını yemedi , pirinç haşladık ,kıyma kavurduk üstüne ,obirisk hiç ilgilenmedi bile .ertesi gün ctesi yine serum verildi ,iğneler yapıldı .eve dönerken last ishal gibi kiremit renginde yaptı dışkısını .
Veteriner teşhis koyamadı , pazar günü ara verelim tedaviye dedi . Ama hastalık ilerliyor .internette okuduklarımdan kanlı ishal olabileceğini düşündüm . kesinlikle tedaviye ara verilmemeli yazıyordu . Pazar günü başka veteriner bulup gittik . O hemen kanlı ishal teşhisini koydu .
Lola komaya girmiş dedi ,serum bağladı yine aynı tedavi yöntemi ,yoğun bakıma aldılar . Last gayet iyi görünüyor . Serum bağlayalım eve götürün dedi . Kulubesi bahçede ,eve yatırdık . 6 saat sürdü serumu . hep başındayız okşuyoruz sürekli .öylece yattı saatlerce , sonra kustu , ishali devam ediyor .
bodruma yatırdık gece , battaniyelerle örttük ateşi yoktu .
Sabah 7 kalktık ,kanlar içinde yatıyordu . ishali tamamen kandı . 9 da açıyormuş veteriner .Gittiğimizde lolayı kaybettiğimizi öğrendik .Cimcimemiz melek olmuştu .
Veteriner böyle kanamalı olup 5 gün yaşayanlar oluyor ,bu geceyi atlatalım iyileşir dedi . serum takıldı ,iğneler yoğun bakıma aldılar . saat 12 zor ettim aradım durumu iyi dediler . koca patilim , koca adam . Lola 5 aylık 15 kilo Last 30 kiloydu . Öyle güçlü ki atlatır dedik .
Dayanamadım saat 1 de yanına gittim .yoğun bakıma almıyorlar ,sonra aldılar.Altını bağlamışlar ,her yer kan içinde ,hızlı hızlı nefes alıp veriyordu . kalbi deli gibi çarpıyor . last diye seslendim ,hiç kıpırdamıyor . bağırdım Last last kafasını çevirip baktı oğlum .yanına girdim kafes gibi kapalı . Açtım , okşadım . O kadar kötü ki durumu , o durumda bile kafasını kaldırıp yüzüme bakıyor ,yardım et der gibi .başka yere alın ,yanında kalıyım dedim ,çok kötü kokuyor dediler,alamayız .kanlı ishalin bir belirtiside dışkının çok kötü kokması .Akşam gelin serumunu takıp eve gönderelim ,siz ayrı kalamıycaksınız dedi veteriner .
Akşam olmadı bir türlü . Arayamadım korkudan öldü derlerse diye .Gittik .Tarifsiz bir acı bu . allah oğluma uzun ömür versin .daha büyük acılar yaşatmasın , ama bu da evlat acısı .2 gündür ağlıyorum . Sabah camı açıp last diye bağırırdım kulübesinden kafasını çıkarıp bakardı . ayaklarını uzatıp esner ,gerinir . kuyruğunu sallardı . her hareketi gözümün önünde . O kadar cüsseli güçlü , ama ağır başlı ,masum ,utangaç .Nasıl atlatıcam bu durumu bilmiyorum . İçim yanıyor .Bu acıyı yaşayan herkese sabır diliyorum .
Veteriner hiç böyle bir vaka görmedim ,çok ağır bir virüsmüş dedi . 4 gün dayanabildi kuzum .Lolayla yan yana gömdük .Koyun koyuna yatıyorlar . Tek tesellim bu yanında arkadaşı var yalnız gitmedi . Sabah babasına kalk dedim kalk . Last açıkmıştır mamasını koy ,suyuna bak var mı .
Bir ricam olucak sizlerden . Lütfen hayvan aldığınızda ,onla ilgili herşeyi öğrenin .Veteriner 2 tane karma aşı yapmış .defalarca sorduk başka aşısı var mı yapılcak diye yok dedi . diğer ırklar için 2 kere yeterli oluyormuş . rot ve dobermanlar için 3 kere hatta 6 aylık ken bir kere daha 4 kere yapılması gerekiyormuş .6 aylıktı kuzum bir hafta önce 4 . aşısı yapılsa ,belki yaşıycaktı . veteriner seçiminizi iyi yapın . Bu kaybın telafisi olmuyor .

Çok ama çok üzüldüm..Sizi o kadar iyi anlıyorum ki,aynı şeyleri yaşadım Allah sabır versin.

aleydi
05-05-2015, 08:58
sevgili aleydi bize yaz geldi birden otlar sarardı, size bahar anca gelmiş.kır çiçeklerini çok severim. doğa kendini böyle güzel süslüyor. biz o kadar özene bezene süslemeye çalışsak da böyle kendi çıkmışa benzemiyor. sevgiler

Haklısın arkadaşım ,çok güzel anlatmışsın .Evet her yer yemyeşil oldu . Çiçekler yeni yeni açmaya hazırlanıyor , hava çok güzel , ben çok mutluyum :) . Sevgiler

aleydi
05-05-2015, 09:04
Çok ama çok üzüldüm..Sizi o kadar iyi anlıyorum ki,aynı şeyleri yaşadım Allah sabır versin.

Last içimde bir ateş . Onun yokluğu içimi yakıyor . Evladınız gibi , canınızın bir parçası gibi .Evimizin bir ferdiydi o . Geçen gün mezarına gittim . Ağladım kızdım ona , bizi neden bırakıp gittin diye .Bazen bahçeye çıktığımda koşup gelecekmiş gibi geliyor . Çok özlüyorum .Size de sabırlar diliyorum .

asmalıtepe
05-05-2015, 11:25
Last içimde bir ateş . Onun yokluğu içimi yakıyor . Evladınız gibi , canınızın bir parçası gibi .Evimizin bir ferdiydi o . Geçen gün mezarına gittim . Ağladım kızdım ona , bizi neden bırakıp gittin diye .Bazen bahçeye çıktığımda koşup gelecekmiş gibi geliyor . Çok özlüyorum .Size de sabırlar diliyorum .

Doğrudur. Ben de yaşadım hayvan vefasını ve kaybedişi.. Aynı duygularla bir süreç geçirdim ama; Allah evlat acısı vermesin, kardeş acısı vermesin. Çok büyük acıların yanında bu acı değildir. Kıyaslamayalım bile.

Hayvanlar da ölmek üzre doğdular. Kaldı ki hepimiz bir gün öleceğiz.

Yakın ölümlerine bile çok fazla yanmamaya çalışmalı, tevekkül göstermeliyiz.

Evcil köpeklerimiz zaten şanslı köpeklerdir. Sokaklardaki sahipsiz ve perişan durumda aç ve susuz köpekler, hayvanlar da bizden vicdan ve sevgi bekliyorlar...

Onlara yönelerek acınızı ve özleminizi giderebilirsiniz.

Sevgili Aleydi bitki seven, hayvanseven duygusal ve duyarlı arkadaşımız.

Size sevgiler ve sağlık, evladınız varsa ona da sağlık diliyorum.

samur
05-05-2015, 20:47
Kayiplar uzuyor insani, yerine gelen yenileri bir nebze farklilik katiyor hayatimiza, gidenle gidilmiyor, ne yapalim unutmuyoruz ama zamanla acilar duruluyor. Allah dermansiz dert vermesin. Ben de kocaman pehlivan gibi köpük kedimi kaybettim ama bak hayatimiza 2 tane daha katıldı. Samur ve Melek. Bu arada ozel mesaj gelmis mi, hata veriyor, gitti mi emin olamadim.

aleydi
05-05-2015, 23:22
Doğrudur. Ben de yaşadım hayvan vefasını ve kaybedişi.. Aynı duygularla bir süreç geçirdim ama; Allah evlat acısı vermesin, kardeş acısı vermesin. Çok büyük acıların yanında bu acı değildir. Kıyaslamayalım bile.

Hayvanlar da ölmek üzre doğdular. Kaldı ki hepimiz bir gün öleceğiz.

Yakın ölümlerine bile çok fazla yanmamaya çalışmalı, tevekkül göstermeliyiz.

Evcil köpeklerimiz zaten şanslı köpeklerdir. Sokaklardaki sahipsiz ve perişan durumda aç ve susuz köpekler, hayvanlar da bizden vicdan ve sevgi bekliyorlar...

Onlara yönelerek acınızı ve özleminizi giderebilirsiniz.

Sevgili Aleydi bitki seven, hayvanseven duygusal ve duyarlı arkadaşımız.

Size sevgiler ve sağlık, evladınız varsa ona da sağlık diliyorum.

Doğru söylüyorsunuz biraz fazla duygusalım .Minicik bir bebekken alınca , çok sahiplendim belki de anne gibi . Beni çok derinden etkiledi.Hala da öyle . Yeni bir can dostu eşim çok istiyor . Ben korkuyorum . Yine aynı şey olursa , çok üzüldüm . Onun yerine sokak hayvanlarını kendi şartlarında beslemeye çalışıyorum . Teşekkür ederim desteğiniz için sevgili Asmalıtepe . sevgiler .

aleydi
05-05-2015, 23:35
Kayiplar uzuyor insani, yerine gelen yenileri bir nebze farklilik katiyor hayatimiza, gidenle gidilmiyor, ne yapalim unutmuyoruz ama zamanla acilar duruluyor. Allah dermansiz dert vermesin. Ben de kocaman pehlivan gibi köpük kedimi kaybettim ama bak hayatimiza 2 tane daha katıldı. Samur ve Melek. Bu arada ozel mesaj gelmis mi, hata veriyor, gitti mi emin olamadim.

Ben kedilerden birazcık korkuyorum . Herkes köpeklerden korkar,bende durum farklı :) . Seninkiler çok tatlı . Oy oy onlara bayılıyorum ben maşallah . Eşime de gösterdim seninkileri . Şok oldu :) . Mümkün değil yaklaşamam bir kediye . Sizlerin sayesinde birazcık ,korkumu yenmeye başladım .

Aslında Lastın yuvasında bir canlı barınabilir . Öyle düşündüğümde üzülüyorum ,oranın boş durmasına . Çokta kolay bir karar değil . Biraz daha zamana ihtiyacım var galiba sevgili Samur . Şimdilik sokaktakilerle ilgilenmek iyi geliyor bana . sevgiler .

samur
07-05-2015, 20:51
Zaman herseyin ilacı derler ya dogru, Allah verdiği her sıkıntının ecrini de veriyor, yoksa nasıl yasarız bu dunyada di mi? Bu arada benim kedişler çoğu arkadaşımın kedi korkusunu azaltti, sevindim senin de öyle hissetmene

aleydi
09-05-2015, 20:54
Aynısafalar nihayet kendini göstermeye başladı .Bunlar donlardan nasibini almamış olanlar . Tohumdan çimlenenlar hala minikler

551754

Bu sarmaşığı hanımeli diye eken peyzajcım . Sanırım hanımelinin farklı bir türü . Kokusu yok Yıl boyu çiçekli .
551755

551756

Kartopum , geçen yıl fide olarak almıştım . Çok çabuk gelişti . Açmaya hazırlanıyor .
551757

Çilek fideleri için geç kaldım sanırım . Sn Kasap.94 bahçesinde borulara ektiğini görünce , bende hem yer kazanmak, hemde yere değmelerini engellemek için . Su borularına ekmek istiyordum . Çiçeklendiler , bu durumda yerlerini değiştirmem doğru olmaz galiba ?
551758

aleydi
10-05-2015, 23:28
Bu görüntüyü görünce ,bütün doğa dostlarının hayalindeki ev diye düşündüm . Biz bitki severler, evden çok çiçeklerde gözümüz :) .

551965

aleydi
11-05-2015, 00:26
Bahçesiz olmaz tabi yandan görünüşü :)

551973

YeniGine
11-05-2015, 00:34
:( Bahçem yok, bari keşke balkonum güneş alsaydı... Çok güzeller sevgili aleydi...

TCM
11-05-2015, 09:57
@aleydi, sizin çileklerde bizimkiler gibi olmuş. Bu yıl tek sıraya poşetin üzerine aktarayım demiştim olmadı. Baktım bu hafta çiçeklenmişler, altlarını hanımla temizledik, otlarını yolduk. Önümüzdeki hafta dağdan malç niyetine çam iğnesi toplayıp altlarına sermeyi düşünüyorum. Sularken zor olur herhalde ama çileklerin toprağa değerek çürümesini de engellemiş oluruz inşallah.

aleydi
11-05-2015, 10:26
:( Bahçem yok, bari keşke balkonum güneş alsaydı... Çok güzeller sevgili aleydi...

Allah gönlünüze göre versin sevgili YeniGine . Hayat bu , belli olmaz . Belki bir gün istediğiniz şeye kavuşursunuz .

Olmazsa da üzülmeyin . Çiçeklerinizi gıptayla izliyorum . Sizde ki bu bitki aşkı olduktan sonra :) .Her yeri güzelliklere çevirirsiniz . sevgiler

aleydi
11-05-2015, 10:42
@aleydi, sizin çileklerde bizimkiler gibi olmuş. Bu yıl tek sıraya poşetin üzerine aktarayım demiştim olmadı. Baktım bu hafta çiçeklenmişler, altlarını hanımla temizledik, otlarını yolduk. Önümüzdeki hafta dağdan malç niyetine çam iğnesi toplayıp altlarına sermeyi düşünüyorum. Sularken zor olur herhalde ama çileklerin toprağa değerek çürümesini de engellemiş oluruz inşallah.

Sn TCM , plastik borulara alabilseydim çok iyi olacaktı . Duvarda onun için boşluk var. Koskoca bahçede ,yer bulamıyoruz :) . Eşimi dinlemedim :) . Evi bir metre öne yapsak iyi olacakmış . Arka tarafı sebze bahçesi yapıyorum . Biraz da yersizlik benim sorunum . O kadar çok iş var ki bahçede :). Onları taşıyamadan çiçeklendiler . Çam iğnesi fikri için sağolun , bende bakınıyım etrafa :).

Dahiaları naptınız:) . En son kafanızı karıştırmıştım :) Benimkiler her gün sulanıyor . Çim olduğu için .Bahçenin her köşesi otomatik sulama yaptık .Çok fazla yok zaten . Sizinkilere bir şey olursa üzülürüm :( .Umarım çok güzel çiçekleniler , bizde görürüz çiçekli hallerini .

TCM
11-05-2015, 14:56
@aleydi, tüm dahliaları sonunda toprakla buluşturduk, ama eşimle birlikte yamulduk. 100 e yakın çukur hazırladık, 750 civarı yumru eder yaklaşık. Seneye böyle uğraşamayız, bizim için zevk olmaktan çıkıp eziyet haline dönüşmeye başlar yoksa :) Beğendiğimiz renkleri ayırır, fazla gelen benzerleri tohum dağıtım etkinliğinde dağıtırız diye düşünüyorum. Tabi sağ-salim çiçek açarlarsa :D

aleydi
11-05-2015, 19:57
@aleydi, tüm dahliaları sonunda toprakla buluşturduk, ama eşimle birlikte yamulduk. 100 e yakın çukur hazırladık, 750 civarı yumru eder yaklaşık. Seneye böyle uğraşamayız, bizim için zevk olmaktan çıkıp eziyet haline dönüşmeye başlar yoksa :) Beğendiğimiz renkleri ayırır, fazla gelen benzerleri tohum dağıtım etkinliğinde dağıtırız diye düşünüyorum. Tabi sağ-salim çiçek açarlarsa :D

Güzel haber :) . Tohum paylaşım da olunca uyarıda yok :). Yoksa bu konuda hiç taviz yok :).Espiri bile yapamıyoruz:) . Ben en çok hepsi açtığındaki o görsel şöleni merakla bekliyeceğim :) .

aleydi
14-05-2015, 20:34
Kartopum açmaya başladı :)

552856

aleydi
14-05-2015, 20:46
Onlarca çiçeği süpriz yaparak gönderen sevgili arkadaşım çok teşekkür ediyorum . Umarım senin ki gibi zevkli bir bahçem olur . Beni çok duygulandırdın .Bunlar benin ilk sukulentlerim . Hepsi çok güzeller .

552857

552858

552859

552860

münevver48
14-05-2015, 20:51
sevgili aleydi, maşallah çok güzel çiçeklenmiş. bende çelikten dikmiştim ikisi filizlenmiş.birde yanında oya ağacı çeliği var oda yeşermiş. çalıları çok seviyorum ben.sizin bahçe çim sanırım halı gibi kartopunun altında çok güzel fon olmuş.ellerine sağlık sevgilerimle......

münevver48
14-05-2015, 20:57
sevgili aleydi, güle güle büyüt bu sevimli bebecikleri, yalnız içlerinde maydanoz yaprağı gibi olan sukulent değil gibi onu ayrı dikseydin.tahmin ettiğim çiçekse biraz boylu poslu oluyor büyüdüğünde ve sarı çiçekler açıyor

aleydi
14-05-2015, 21:03
sevgili aleydi, maşallah çok güzel çiçeklenmiş. bende çelikten dikmiştim ikisi filizlenmiş.birde yanında oya ağacı çeliği var oda yeşermiş. çalıları çok seviyorum ben.sizin bahçe çim sanırım halı gibi kartopunun altında çok güzel fon olmuş.ellerine sağlık sevgilerimle......

Teşekkür ederim sevgili Münevver143 . Geçen yıl almıştım bu tatlı şeyi :) . Aşağıda ki komşunun bahçesinde devasa bir ağaç olmuş : ) Ben o kadar büyümesine izin vermiycem :) Gerçekten ismi gibi çok güzel çiçekleniyor kar topağı :). Annem de bugün , ( ben bunu çok seviyorum bir kaç tane daha alıp diksen ) dedi . Keşke bütün yaz boyu çiçekli kalsa .

aleydi
14-05-2015, 21:17
sevgili aleydi, güle güle büyüt bu sevimli bebecikleri, yalnız içlerinde maydanoz yaprağı gibi olan sukulent değil gibi onu ayrı dikseydin.tahmin ettiğim çiçekse biraz boylu poslu oluyor büyüdüğünde ve sarı çiçekler açıyor

Doğru söylüyorsun . Ben onu fare kulağı sanıyordum :) . Sarı papatya mı o :).

Kargo hafta sonunu takılınca, Ankara iki saatlik yol , kargocular biraz ihmalkar çıktılar .kuruyacaklar diye alel acele saksılara diktim :) . Öyle ki birinden , kendi çiçeğimi söküp atmışım :). Çok duygulandım o kadar çiçeği görünce .İnanılmaz güzeller .Bir de sukulentlere sararsam bu ara tam olacak :) Sevgiler .

akçabardak
14-05-2015, 22:51
Yeni sukulentleriniz hayırlı olsun sevgili aleydi, güle güle sağlıkla büyütün bebişlerinizi. Kar topu da çok güzel görünüyor, onu ben de çok seviyorum ama benim yerim olmadığı için dikemiyorum, sizlerin kilerle yetineceğiz artık. Sevgiler.

aleydi
14-05-2015, 23:40
Yeni sukulentleriniz hayırlı olsun sevgili aleydi, güle güle sağlıkla büyütün bebişlerinizi. Kar topu da çok güzel görünüyor, onu ben de çok seviyorum ama benim yerim olmadığı için dikemiyorum, sizlerin kilerle yetineceğiz artık. Sevgiler.

Teşekkür ederim Sevgili Akçabardak . Sukulentler şimdilik gayet mutlu görünüyorlar .3_4 günlük bir tatile gideceğim . Aklım çiçeklerimde , fidelerimde kalacak .Otomatik sulama var , evdekiler ve fidelerim ne olacak diye aklım onlarda . Ne melun bir hastalıkmış bu :). Elimden gelse toparlayıp yanımda götürüceğim :) . Keşke hepsi sukulentler gibi susuzluğa biraz dayanıklı olsa .

Bende fırça çalısı çok istiyorum .İklimden dolayı yetiştiremiyorum .Gönül hepsini yetiştirmek istiyor.Biz de arkadaşlarımızın bahçesindekilerle avunuyoruz . Sevgiler

akçabardak
14-05-2015, 23:54
Teşekkür ederim Sevgili Akçabardak . Sukulentler şimdilik gayet mutlu görünüyorlar .3_4 günlük bir tatile gideceğim . Aklım çiçeklerimde , fidelerimde kalacak .Otomatik sulama var , evdekiler ve fidelerim ne olacak diye aklım onlarda . Ne melun bir hastalıkmış bu :). Elimden gelse toparlayıp yanımda götürüceğim :) . Keşke hepsi sukulentler gibi susuzluğa biraz dayanıklı olsa .

Bende fırça çalısı çok istiyorum .İklimden dolayı yetiştiremiyorum .Gönül hepsini yetiştirmek istiyor.Biz de arkadaşlarımızın bahçesindekilerle avunuyoruz . Sevgiler

Çok haklısın sevgili aleydi bitkilerimiz evimizin bir bireyiymiş gibi, bir yere gideceğimiz zaman onları düşünmeden edemiyoruz, bir kere bulaştık bu hastalığa ne yardan ne serden derler ya vazgeçemiyoruz.

Biz de ay sonuna doğru İstanbul'a gitmemiz gerekiyor, daha şimdiden gitmemek için bin türlü bahaneler çıkartıyorum eşime.

münevver48
15-05-2015, 07:54
:o:osürpriz;);)

:)sevgili aleydi, bahçende fırça çalısı yetişmiyor, açmıyor diye üzülme. bak sayfanda da açıvermiş;)

552965

552966

552967

aleydi
15-05-2015, 08:10
:) Sevgili Münevver harikasın . Maşallah çok güzel , teşekkür ederim arkadaşım ,sayfamda paylaştığın için bu güzelliği .

B e t ü l
15-05-2015, 14:51
Vay vay ne güzelmiş bunun ağaç formu. Tatillerde sadece alanları birbirinden ayırma amaçlı bodurlarını görmüştüm. Bu hali çok güzelmiş.
Biz de tatillerde canlısını görür severiz değil mi Sevgili Aleydi ? Malum bu da begonvil gibi bizde olmayacak türlerden. Komşuda büyür bize de seyretmesi düşer. Elinize sağlık Münevver Hanım:))

akçabardak
15-05-2015, 15:04
Off offf allahım bu ne güzelliktir böyle, adalet mi bu şimdi :D aleydi iklimden dolayı dikemiyor, benim yerim olmadığından dolayı dikemiyorum :( :(
Her ne kadar yerim olmasa da geçen sene tohumunu ekmiştim hepsi de çimlenmişti ama amelayatım yüzünden ilgilenemediğim için fidecikleri kaybetmiştim.

Bu sene tekrar tohum ektim ;) hepsi de çimlendi, artık nereye dikeceksem :D bakalım, gönül hepsinden istiyor olsun diye ama olanaklar müsade etmiyor, biz de saksılarda büyütmeye çalışacağız, münevverin ağacı kadar olmasa da eh olduğu kadarıyla yetiniriz :D

Laleci_03
15-05-2015, 16:05
Ah ahh bu fırça çalısını ben de geçen çarşamba günü pazarda iki ayrı çiçekçide görmüştüm de hemen aklıma Münevver48 ablam gelmişti, bakın bana malum olmuş :p :D :D Almayı, çiçek deliliğinden dolayı aklımdan geçirsem de diğer aklı başında taraf , "Daha bir fesleğeni almaya ancak izin geldi" diye hevesimi kırdı tabii :o :D Ama gerçekten çok güzel ya, maşallah ;) Kokusu var mıdır peki?

B e t ü l
15-05-2015, 18:24
Yok Laleci Sadece güzelliği var. Gerçi benim burnuma pek güven olmaz ama...:))

Laleci_03
15-05-2015, 19:04
Olsun, böyle bir güzelliği seyrederken kokunun eksikliği pek anlaşılmaz zaten :D

münevver48
15-05-2015, 21:27
sevgili B e t ü l sevgili akçabardak Laleci_3 kardeş, fırça çalısına olan ilgiden ve beğeni dolu yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. bende sizler gibi sevgili aleydi'nin bahçesine çok yakıştığını söyleyebilirim.dilerim hepiniz gönlünüzdeki çiçekleri yetiştirebilirsiniz. 3.metreyi geçkin boyu var. bu kadarda genişliği olacaktı iki yıl önce bir hortum olmuştu. o hortumda yarısını yerlerde görünce nasıl üzüldüm kalan yarısı da kurursa diye, çok şükür çabuk topladı kendisini bu arada kokusu yok ama sanırım polenlerine arılar nasıl saldırıyor bilemezsiniz. arı fobisi olanların dikkatine

B e t ü l
15-05-2015, 21:34
Aman aman nazar değmesin. Iyi ki toparlamış. Yoksa böyle bir güzellikten mahrum kalacaktık. Siz o güzele bi nazarlık falan takın bence.

aleydi
16-05-2015, 01:20
:) Ben bugün foruma girememiştim tatil hazırlıkları yüzünden .Kaçırmışım güzel yazışmaları . Çiçek alırken ilk önce kırmızılara bakıyorum . Hani beş kuruş fazla olsun kırmızı olsun misali . Kırmızı diye aldığım minyatür güller sarı çıktı . Kırmızı laleler sarı vs :) . Bu fırça çalısına da kırmızı çok yakışmış . Uçuş uçuş halleri bir başka güzel .

Sevgili Betül , sevgili Akçabardak , Sevgili Laleci03 . Hepinize katılıyorum . Bu güzelliği ya sevgili Münevverin bahçesinde seyrediceğiz ,gittiğimiz yerlerde veya saksıda . Saksı daha bir yakın geldi sanki :) . Sevgili Akçabardak tohumu nereden aldınız :).
Yarın gideceğim otel bitki cenneti . Belki fırça çalısı bile vardır :). Bengovil olduğuna eminim . Çelikten tutuyor mu arkadaşlar .Umarım bahçıvanı kafalaya bilirsem :) . Bol bol çelik toplayabilirim :).Hepinize teşekkürler sevgiler

münevver48
16-05-2015, 06:47
sevgili aleydi, çelikten üretmeyi denedim başaramadım. bir daha denemedim. fırça çalısı başlığında okuduğumu hatırlıyorum,suda köklendirip diktiklerini pek suda köklendirme adetim de yoktur. ama bu bitki böyle kökleniyor olabilir.denemedim. tohumuna gelince onuda denemedim .fakat zengarden de yazıyordu tohumları ektiğin kabın suyunu alttan verilmesini yazıyordu. tohumdan hiç kolay olacağını sanmıyorum. olsaydı benim dökülen tohumlardan bir tanecik olsun çıkardı hep gözüm ağacın dibinde oldu. çevremde görüp de isteyen çok oluyor. ama maalesef yardımcı olamıyorum. seranın yolunu göstermekten başka. sizin için bir tane çelik suda köklendirme denemesi yapayım. önce çiçeklerimiz bir geçsin. sizde gideceğiniz bitki cennetinden bulursanız çeliğinden alın ''el elden üstündür'' kim bilir bekli şansınıza olur. bu arada bitki cennetinde güzel vakit geçirmeniz dileğimle sevgiler.

samur
16-05-2015, 12:49
Ben de nisanda gityigim kongre otelinde izin alarak bahceden begonvill, agac mine, hibiscus, itir vs almistim. Hibiscus, itir ve agac mineler suda koklendirmeden tuttu. Begonvilden hala ses yok. Ismini bilmedigim gumus renkli yaprakli bir bitki daha tuttu gibi ama emin degilim. Birde bahcede buz cicegi ve kalansolar da tutmis gibi. Mimosa tutmadi. Laf aramizda epey celik almisim.😝Bu arada ayakkabi kutum geldi. Cok cesit var coooooooook tesekkur ederim. Biraz kendilerine gelsinler paylasacam. Bu arada pembe cicekli sarmasigin adi ne?

samur
16-05-2015, 12:49
Daha once mor firca calisi celik denemem fiyasko ile sonuclandi. Insaallah seninkiler tutar.

akçabardak
16-05-2015, 13:52
:) Ben bugün foruma girememiştim tatil hazırlıkları yüzünden .Kaçırmışım güzel yazışmaları . Çiçek alırken ilk önce kırmızılara bakıyorum . Hani beş kuruş fazla olsun kırmızı olsun misali . Kırmızı diye aldığım minyatür güller sarı çıktı . Kırmızı laleler sarı vs :) . Bu fırça çalısına da kırmızı çok yakışmış . Uçuş uçuş halleri bir başka güzel .

Sevgili Betül , sevgili Akçabardak , Sevgili Laleci03 . Hepinize katılıyorum . Bu güzelliği ya sevgili Münevverin bahçesinde seyrediceğiz ,gittiğimiz yerlerde veya saksıda . Saksı daha bir yakın geldi sanki :) . Sevgili Akçabardak tohumu nereden aldınız :).
Yarın gideceğim otel bitki cenneti . Belki fırça çalısı bile vardır :). Bengovil olduğuna eminim . Çelikten tutuyor mu arkadaşlar .Umarım bahçıvanı kafalaya bilirsem :) . Bol bol çelik toplayabilirim :).Hepinize teşekkürler sevgiler

Sevgili aleydi tohumu Zengarden'den almıştım geçen sene, çok kolay çimlendiler ama daha çok minikler bir ara sayfama fotoğraflarını yüklerim.

Size iyi tatiller diliyorum, bitki cenneti sizin bütün yorgunluklarını alsın, dönerken de çok mutlu, sevgi dolu, eli kolu dolu bol güzelliklerle dönmek nasip olsun. İyi tatiller

telato
16-05-2015, 20:52
Bende iyi tatiller diyeceğim:D ama... Aklınız hep bahçenizde olacak, şu çiçek ne oldu? bu çiçek ne oldu? diyeceksiniz, Doğrusu pek kafayı dinleyeceğinizi düşünmüyorum,
daha doğrusu bana böyle oluyor:D Umarım gerçekleri söylediğim için bana kızmamışsınızdır:D:D

aleydi
19-05-2015, 00:30
Arkadaslar telefondan yazıyorum.yarın döndüğümde cevap yazabilirim .burası inanılmaz bitki cenneti .ilk defa fırça çalısını bu kadar yakından gördüm .kaçırırmıyım çelik aldım.onlarca tohum ve çelikle ddönücem.sevgiler☺

aleydi
20-05-2015, 18:14
sevgili aleydi, çelikten üretmeyi denedim başaramadım. bir daha denemedim. fırça çalısı başlığında okuduğumu hatırlıyorum,suda köklendirip diktiklerini pek suda köklendirme adetim de yoktur. ama bu bitki böyle kökleniyor olabilir.denemedim. tohumuna gelince onuda denemedim .fakat zengarden de yazıyordu tohumları ektiğin kabın suyunu alttan verilmesini yazıyordu. tohumdan hiç kolay olacağını sanmıyorum. olsaydı benim dökülen tohumlardan bir tanecik olsun çıkardı hep gözüm ağacın dibinde oldu. çevremde görüp de isteyen çok oluyor. ama maalesef yardımcı olamıyorum. seranın yolunu göstermekten başka. sizin için bir tane çelik suda köklendirme denemesi yapayım. önce çiçeklerimiz bir geçsin. sizde gideceğiniz bitki cennetinden bulursanız çeliğinden alın ''el elden üstündür'' kim bilir bekli şansınıza olur. bu arada bitki cennetinde güzel vakit geçirmeniz dileğimle sevgiler.

Sevgili Münevver48 çok mutlu oldum fırça çalısını görünce otelde :) . Belki daha önce gittiklerimde de vardı ben dikkat etmiyordum o zamanlar . Ben çelik, tohum toplarken arkadaşlarım bana tuhaf tuhaf bakıyorlar :) .Çiçekleri seviyordum yine de bahçem olunca daha çok ilgilenmeye başladım . Otelin bahçıvanıyla konuştuk o da köklü olması daha iyi olur dedi . İki dal çelik aldım bakalım ,belki tutar . Geçen yıl ektiğim hanımellerinden çoğu tutmuş . Teşekkür ederim zahmet etmişsin .

Aslında yolda çok sera vardı . Arkadaşlar ayıp olmasın bir de arabayla hızlı giderken geç fark ettiğim için seraları duramadık . Eşimde yolda durmayı hiç sevmez :). Bir tanesinde durayım dedi . Aslında ne çok çeşit vardı . Yalnız gitseydik mutlaka gezerdim seraları :).Başka bir sefere artık .

Yolda gelirken benzin almak için durduk devasa bir fırça çalısı ağacı vardı . Tam açmamıştı ve yüksekti . Arkadaşlarım artık tuhaf tuhaf baktıkları için çelik alamadım :) . Ben çok mu abarttım diye kendimi frenledim biraz :). Onlar mı anlamıyor bitki tutkumuzu bilemedim :) .

aleydi
20-05-2015, 18:24
Sevgili aleydi tohumu Zengarden'den almıştım geçen sene, çok kolay çimlendiler ama daha çok minikler bir ara sayfama fotoğraflarını yüklerim.

Size iyi tatiller diliyorum, bitki cenneti sizin bütün yorgunluklarını alsın, dönerken de çok mutlu, sevgi dolu, eli kolu dolu bol güzelliklerle dönmek nasip olsun. İyi tatiller

Baya bir eli kolu dolu döndüm sevgili Akçabardak :). Tek üzüntüm seraları gezememek oldu . Umarı bu çelik ve tohumlar tutar bende arkadaşlarımla paylaşabileyim . Yalnız tohumların bazıları olgunlaşmamıştı . Onlardan da kopardım . Kurudukların da işe yara mı acaba .

Tohum takastan gelen tohumların hemen hemen hepsi çimlendi . Hazır pakettekiler de daha çok fire çıktı . O yüzden baya tohum topladım . Hatta yurtdışından pembe kadife çiçeği tohumu almıştım . Galiba oteldeki ondan .Aldığım tohum , resminde toz pembe görünüyordu . Resimden kaynaklandığını düşünüyorum. Topladığım tohumlar pembe kırmızı arası . Kurusunlar diye verandaya serdim . Yalnış bir şey yapmamışımdır umarım .

aleydi
20-05-2015, 18:32
Bende iyi tatiller diyeceğim:D ama... Aklınız hep bahçenizde olacak, şu çiçek ne oldu? bu çiçek ne oldu? diyeceksiniz, Doğrusu pek kafayı dinleyeceğinizi düşünmüyorum,
daha doğrusu bana böyle oluyor:D Umarım gerçekleri söylediğim için bana kızmamışsınızdır:D:D

Aklım bahçemde kaldı sayın Telato haklısınız . Şu tarafını seviyorum ki : Döndüğümde daha bir büyümüş oluyorlar . Sabah kalktığımda ilk işim bahçeyi dolaşmaktır . Bütün bitkilerimi ziyaret edip hal ve durumlarına bakıp konuşurum onlarla :) . O yüzden hergün bakınca , çok geç büyüyorlar . Tatilden bir döndüm . İnanılmaz büyükmüşler 3 günde :) . Giderken otomatik sulamaya göre saksıları ayarlamıştık . Sadece gittiğim gün zengardenden gelen kargoda .Guara çalısı almıştım 6_7 tane gece alel acele ektim karanlıkta . 2 tanesi biraz solmuş .

Güllerim bitlenmişti . Gitttiğimiz gece saat 3 te sarımsakları ezdim , arap sabunu ve yağ koyup .İlaç yaptım .. Komşulardan biri uyanıp gecenin bir vakti beni görse herhalde ,delirmiş derlerdi :D .

aleydi
20-05-2015, 18:51
Ben de nisanda gityigim kongre otelinde izin alarak bahceden begonvill, agac mine, hibiscus, itir vs almistim. Hibiscus, itir ve agac mineler suda koklendirmeden tuttu. Begonvilden hala ses yok. Ismini bilmedigim gumus renkli yaprakli bir bitki daha tuttu gibi ama emin degilim. Birde bahcede buz cicegi ve kalansolar da tutmis gibi. Mimosa tutmadi. Laf aramizda epey celik almisim.��Bu arada ayakkabi kutum geldi. Cok cesit var coooooooook tesekkur ederim. Biraz kendilerine gelsinler paylasacam. Bu arada pembe cicekli sarmasigin adi ne?

Sevgili Samur güle güle büyüt . Çiçeklendiklerini görürsün inşallah . Pek çoğu sarmaşık belki balkonda yetişmesi zor olur . Yinede hem diğerleri zarar görmesin diye ,hem de ya tutarsa misali :). Buz çiçeğini annem getirmişti Antalya 'dan . İnanılmaz çabuk tutmuştu ve öyle hızlı yayıldıki . Kışın içeri almayı unutunca hepsi ölmüştü . Pembe pembe çiçekleriyle çok güzeldi . Otelde de bakındım göremedim :) .

Bu sarmaşığı peyzajcıya hanımeli istiyorum demiştim bahçeyi ilk düzenlerken . Oda getirip bunu dikmiş . İlk yıl çok kötüydü durumu . Gidip hanımelini kendim alıp diktim sonra :). Şimdi çiçekli halini çok beğeniyorum . Yaz boyu açıyor . Ne yazık ki adını bilmiyorum . Kokusu yok , umarım seversin :) .

554065

554066

aleydi
20-05-2015, 18:59
İşte otelden aldığım çelikler :) . Bu pembe kokulu çiçeğin adını bilen var mı arkadaşlar . Tohumları olgunlaşmamıştı ne yazık ki . Yol boyunca vardı bunlardan . Çelikten tutuyordur umarım .

554072

akçabardak
20-05-2015, 19:57
Sevgili aleydi hoş gelmişsin, umarım tatiliniz güzel geçmiştir, yanında getirmiş olduğunuz çelikler, tohumlar inşallah olumlu sonuç verir.
Tam olgunlaşmayan tohumlardan biraz şüpheliyim ama belli de olmaz denemekte fayda var.
En son fotoğrafta karışık çiçeklerin arasında aşağıya doğru sarkan hafif renkli pembeli çiçeğini soruyorsan sanırım ağaç minesi. Sevgiler

aleydi
20-05-2015, 20:18
Sevgili aleydi hoş gelmişsin, umarım tatiliniz güzel geçmiştir, yanında getirmiş olduğunuz çelikler, tohumlar inşallah olumlu sonuç verir.
Tam olgunlaşmayan tohumlardan biraz şüpheliyim ama belli de olmaz denemekte fayda var.
En son fotoğrafta karışık çiçeklerin arasında aşağıya doğru sarkan hafif renkli pembeli çiçeğini soruyorsan sanırım ağaç minesi. Sevgiler

Çok teşekkür ederim sevgili Akçabardak . Tatil çok güzeldi . Denizi çok seviyorum , pırıl pırıldı . Daha önce hiç yakından görmediğim pek çok çiçeği görmüş oldum :). Meleklerin boraları , fırça çalısı vb . Bende biraz dikkat eksikliği var . Bakıyorum görmüyorum :) . Hatta iki alt komşumun bahçesinin duvarının mor salkımla kaplı olduğunu bugün farkettim :) .Ağaç minesi çok güzel kokuyordu . Bakalım çelikten tutacak mı . Tek kötü yanı arkadaşlar olunca seraları gezemedim . Sağlık olsun . Zaten bahçede ekecek yer kalmadı :) . habire çimi kaldırıyorum :) . sevgiler

samur
20-05-2015, 21:05
Bahcendeki kırmızı hanımeli cok guzel görünüyor maşaallah, kokusu olmasa da görüntü çok güzel, tutması için elimden geleni yapacam . Menekşe yaprakları özenle dikildi, sera ortamı uyguluyorum, bir sürü video izledim onlarla ilgili, ümitliyim açtıklsrını görmeyi çok istiyorum. Bir sürü aleydi menekşeler olacak aynı guler atlası gibi, gönlü geniş arkadaşım sağol. Bu arada senin getirdiğin celikler inşaallah tutar. İlk basta agac minesi yapraklarını döküyor sakın atma nemlendirmeye devam et, istersen çiçeklerini kopar, enerjisini köklendirmeye kullansın.

münevver48
20-05-2015, 21:17
:):)sevgili aleydi, hoş geldiniz. mutlu ve güzel bir tatil geçirdiğinize sevindim. eliniz kolunuz da dolu dönmüşsünüz. ağaç minesi ,gaura çalısı ve bahçe külü gördüm. birde sardunya hepside çelikten kolay yetişen çiçekler. tohumlarda hiç belli olmuyor. geçen yıl üçüz çiçeğinin tohumunu yol kenarından elime geleni topladım öyle çok değil on tane kadar hani sizinki gibi olgunlaşmamış kaygısı vardı, üstelik çantamda unutmuşum. bu sene ektim hepsi çimlendi. şimdi neredeyse şaşırtılacak durumdalar. sizde şansınızı denemiş olursunuz.ayrıca fırça çalısını yakından görmenize çok sevindim. tabi pek çok süs bitkisini de siz çiçeklere ,çiçekler de size bakarken kim bilir yüzünüz de kaç bin sevinç gülücükleri açtı tahmin edebiliyorum.. sevgiler:):).

aleydi
20-05-2015, 21:47
Bahcendeki kırmızı hanımeli cok guzel görünüyor maşaallah, kokusu olmasa da görüntü çok güzel, tutması için elimden geleni yapacam . Menekşe yaprakları özenle dikildi, sera ortamı uyguluyorum, bir sürü video izledim onlarla ilgili, ümitliyim açtıklsrını görmeyi çok istiyorum. Bir sürü aleydi menekşeler olacak aynı guler atlası gibi, gönlü geniş arkadaşım sağol. Bu arada senin getirdiğin celikler inşaallah tutar. İlk basta agac minesi yapraklarını döküyor sakın atma nemlendirmeye devam et, istersen çiçeklerini kopar, enerjisini köklendirmeye kullansın.

Teşekkür ederim ağaç minesi ile ilgili yardımın için ve güzel sözlerin için sevgili Samur . Bol çiçekli günler hepimize :)

aleydi
20-05-2015, 21:51
Hoş buldum , gerçekten yüzümde gülümseme hiç eksik olmadı . Pek bir mutluyum :). Bahçe külümü o sevgili münevver . Ben onu bahçemdeki sarı çiçek açan lavantaya benzetmiştim :). Çok çalışmam lazım benim. Bir fırın ekmek gerekiyor :) .Sevgiler

aleydi
20-05-2015, 23:18
Gelir gelmez kendimi bahçeye attım . Sabah sabah bu fotoğrafları çektim . Daha tatildekiler ,fideler ,bahçenin son durumu , tohum takastaki fideler ,onlarca fotoğraf yüklenmeyi bekliyor . İyi seyirler :) . Bu en çok sevgili YeniGine için . Bol bol gelincik var komşuların bahçelerinde . Ben tohumları toplayıp kaldırıma serpmiştim . Herhalde kaldırımı bellerken öldürdük :( . Neyse ki etrafta tohum çok :).

554145

554146

YeniGine
20-05-2015, 23:25
Sevgili aleydi bahçene, evine dönmüşsün, güzel ganimetlerle hoşgelmişsin. Çalı minesi çok güzel benimki geçtiğimiz kış dondu bir sürü de tohumunu atmış idim çevresine onlardan da hiçbir kıpırtı yok.
Ah gelincikler ah çok güzeller, çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık sevgili aleydi, sağolasın.

aleydi
20-05-2015, 23:33
Sevgili aleydi bahçene, evine dönmüşsün, güzel ganimetlerle hoşgelmişsin. Çalı minesi çok güzel benimki geçtiğimiz kış dondu bir sürü de tohumunu atmış idim çevresine onlardan da hiçbir kıpırtı yok.
Ah gelincikler ah çok güzeller, çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık sevgili aleydi, sağolasın.

Teşekkür ederim sevgili YeniGine , hep desteğinizle yanımda oldunuz . Ganimetler hepimizin :) Çimlenebilirlerse tabi :) .Sevgili Güler hanımın dediği gibi ( ağaçlar nette birimizin bahçesinde olan bitki , bir gün hepimizin bahçesinde olacak ) . Sevgiler

Sevgi Durul
21-05-2015, 00:51
Sevgili aleydi,

Yeni çelikleriniz firesiz tutar ve çiçeklenmelerini de görürsünüz umarım.:)

Ağaç Minesi, Çalı mine (Lantana camara) (http://www.agaclar.net/forum/calilar/3042.htm) benim de beğendiğim bir tür, bir kez tohumunu ekmiş çimlendirememiştim. En iyisi çelikten yetiştirmek sanırım. Bitki ile ilgili bilgilere verdiğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu (http://davesgarden.com/guides/pf/go/578/#b) linkteki bilgilere göre kışın Eskişehir soğuğuna dayanmaz, korumak gerekir diye düşünüyorum.:)

Sevgiler...

günebakan
21-05-2015, 06:16
Sevgili Aleydi hoşgeldiniz umarım çeliklerinizin hepsi de tutar pembe kelebek gibi olan bitkiniz gaura çalısı açık pembe olan arkadaşların dediği gibi mine çalısı ama diğerlerini net olarak görem,yorum o yüzden ne olduğu hakkında fikir veremiyorum:)

aleydi
21-05-2015, 09:38
Sevgili aleydi,

Yeni çelikleriniz firesiz tutar ve çiçeklenmelerini de görürsünüz umarım.:)

Ağaç Minesi, Çalı mine (Lantana camara) (http://www.agaclar.net/forum/calilar/3042.htm) benim de beğendiğim bir tür, bir kez tohumunu ekmiş çimlendirememiştim. En iyisi çelikten yetiştirmek sanırım. Bitki ile ilgili bilgilere verdiğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu (http://davesgarden.com/guides/pf/go/578/#b) linkteki bilgilere göre kışın Eskişehir soğuğuna dayanmaz, korumak gerekir diye düşünüyorum.:)

Sevgiler...

Teşekkür ederim ağaç minesi çok şirin gerçekten . Ben bakamamıştım yorgunluk ve işlerden . Soğuga dayanıklı olmaması kötü oldu . Biz de yazlık olarak kullanırız :). Bazen küçük bir kök saksıya ekip eve alıyorum . Dışarıda kalan kısım ölüyor . Baharda tekrar evdekini bahçeye dikiyorum . Baya uğraştırıyor beni , yine de gülü seven dikenine katlanır misali :) .Sevgiler

aleydi
21-05-2015, 09:43
Sevgili Aleydi hoşgeldiniz umarım çeliklerinizin hepsi de tutar pembe kelebek gibi olan bitkiniz gaura çalısı açık pembe olan arkadaşların dediği gibi mine çalısı ama diğerlerini net olarak görem,yorum o yüzden ne olduğu hakkında fikir veremiyorum:)

Sevgili günebakan umarım tutarlar ,teşekkür ederim . Bende bilmiyordum sevgili münevver48 söyledi . Sarı çiçekli bahçe külü çiçeği , sardunyalar ve fırça çalısı bir de bengovil var. Sanırım bengovil baya zor tutuyor . Şansımı deniycem artık , ekecek yer bulabilirsem :) . Sevgiler

Yagmur143
21-05-2015, 12:40
Sevgili aleydi hoşgelmişsin bahçene... Biz bitki sevdalıları gittiğimiz her yerde gözümüz çiçeklerde oluyor. Bende geçen yıl tatilden fırça çalısı ve japon gülü çeliği getirmiştim. Ama malesef köklendiremedim. Pazarda da 10 liraya satıldığını görünce bir daha denememeye karar verdim. İnşallah çeliklerini tutturabilirsin de bizlerde bol bol çiçeklerini seyrederiz... Sevgiler...

aleydi
21-05-2015, 16:31
Sevgili aleydi hoşgelmişsin bahçene... Biz bitki sevdalıları gittiğimiz her yerde gözümüz çiçeklerde oluyor. Bende geçen yıl tatilden fırça çalısı ve japon gülü çeliği getirmiştim. Ama malesef köklendiremedim. Pazarda da 10 liraya satıldığını görünce bir daha denememeye karar verdim. İnşallah çeliklerini tutturabilirsin de bizlerde bol bol çiçeklerini seyrederiz... Sevgiler...

Sevgili Yağmur143 tek sıkıntı seraları gezememem oldu . 3 Gün kısa bir tatildi . Birde arkadaşları yormak istemedim . Zaten ben çelik ,tohum aldıkça tuhaf tuhaf bakıyorlar :). En güzel yanı , yeni öğrendiğim Eskişehir de görmediğim çiçekleri yakından görmem oldu . Keşke seralara uğrayıp köklü alabilseydim . İklim soğuk olduğu için her çiçek gelmiyor buraya . Biraz da kısmet galiba . Zengardendan aldığım guara çalılarından 2_3 tanesi kurumuş . Belki çelikler tutar :) . Teşekkür ederim sevgiler .

aleydi
23-05-2015, 02:22
Tatilde kulağıma su kaçtı galiba . Sabah sabah soluğu sağlık ocağında aldık . Bir baktım karşıda meleklerin boruları. Kulağımı unutup koştum fotoğraf çekmeye :) . Bir de çelik almayı akıl etseymişim iyiymiş :) .Eve gelip bu fotoğrafları görünce fark ettim . Ne talihsizlik . Böyle bir şey kaçırılır mı . Kızın bana hak ettim arkadaşlar :(

554640

554641

554642

554643

554644

aleydi
23-05-2015, 23:30
Arka tarafta boş arsada bu sarı çiçekleri görünce çok şaşırdım . Biraz yakından bakayım diye dışarı çıkınca . Bir kaç tane benim bahçemde de olduğunu gördüm . Yaklaşıp incelediğimde . Biz yemlik deriz . Köklerinden bıçakla söküp , ayıklayıp çiğ olarak tuza banıp yediğimiz bir ot . Çocukluğumdan beri sayısız defalarca gördüğüm bu bitkinin ,ilk defa çiçeklendiğini gördüm .Sabahları açıyor , o güzel sarı çiçekleri.

554859

554860

akçabardak
23-05-2015, 23:47
Sevgili aleydi ben çalışırken arkadaşlarım iş yerimize yemlik diye getirdikleri bu otu öğlen saatinde toplanır hep birlikte tatlı tatlı yiyorduk, aah ah nerelere götürdün beni şimdi 25-30 yıl öncesine gittim, yalnız benim gördüğüm çiçekleri daha açık beyaza yakın bir sarı renkteydi, bunun rengi daha bir sarıymış.

aleydi
23-05-2015, 23:49
Güllerim açmaya başladı . İlk açan kırmızı sarmaşık gülüm oldu.

554862

554863

Minyatür gülleri çok güzel aşılamışlar . Pazardan almıştım pek umudum yoktu . Bir çiçekte 3 renk var . Pembe , kırmızı , sarı . Diğeri şimdilik 2 renk açtı . Geçen yıl iki renkli gülümün satıcının ( eve al ) dediği ve aslında hava akımına ihtiyacı olan eve alındığında öldüklerini öğrenince çok üzülmüştüm .

554864

554868

aleydi
24-05-2015, 00:03
Sevgili aleydi ben çalışırken arkadaşlarım iş yerimize yemlik diye getirdikleri bu otu öğlen saatinde toplanır hep birlikte tatlı tatlı yiyorduk, aah ah nerelere götürdün beni şimdi 25-30 yıl öncesine gittim, yalnız benim gördüğüm çiçekleri daha açık beyaza yakın bir sarı renkteydi, bunun rengi daha bir sarıymış.

Bende çok şaşırdım sevgili Akçabardak . Ben mi çok dikkat etmedim çiçeklendiklerini görmedim diyeceğim . Böyle bir çiçeği hatırlamamak mümkün mü :) .

Geçmişi bende özlemle anıyorum . Sanki dostluklar daha bir güzel , yediklerimiz daha tatlıydı :)

aleydi
24-05-2015, 22:31
Menekşeleri seviyorum :)

554973

aleydi
24-05-2015, 22:33
Gülün altında çıkan bu bitki çok hoşuma gitti . Yabani sukulent olabilir mi ? ;)

554974

aleydi
25-05-2015, 00:55
Yollardan çiçek manzaraları

554979

554980

554981

554982

554983

günebakan
25-05-2015, 06:49
Sevgili Aleydi gülün altındaki sempervium adlı sukulent :)

aleydi
25-05-2015, 08:48
Sevgili Aleydi gülün altındaki sempervium adlı sukulent :)

Teşekkür ederim sevgili günebakan umarım çiçekte açıyordur :)

aleydi
25-05-2015, 20:35
Komşunun kaldırıma ektiği leylaklar . Çiçek dalında güzeldir . Bu leylakalara dayanamadım . Mis gibi kokuları birazda evimi kokutsun istedim . Keşke bir ay çiçekli kalsalar . Çok az çiçek açma süreleri . Baharın mis kokusunu uğurladık . Gelecek yıl yine bekliyoruz özlemle o güzel kokuyu :) .

555095

münevver48
26-05-2015, 07:12
sevgili aleydi, bahar size yeni gelmiş. bizde leylaklar çoktan açtı geçti.ama yağmurlardan hiç keyifli açmadılar. güller bile neredeyse geçiyor. bundan sonra güzellikleri sizin bahçeden takip edeceğiz. birde kaya bahçen nası oldu? çiçeklerin açmaya başladı mı? merak içindeyim.sevgiler.

aleydi
26-05-2015, 16:10
sevgili aleydi, bahar size yeni gelmiş. bizde leylaklar çoktan açtı geçti.ama yağmurlardan hiç keyifli açmadılar. güller bile neredeyse geçiyor. bundan sonra güzellikleri sizin bahçeden takip edeceğiz. birde kaya bahçen nası oldu? çiçeklerin açmaya başladı mı? merak içindeyim.sevgiler.

Güller yeni yeni açıyor sevgili Münevver48 . O yüzden pek bi mutluyum :) . Bir de bitler rahat bıraksa gülleri mi daha bir keyifli açacaklar .Daha sardunyalar bile açmadılar , yeni yeni filizleniyorlar . Tek açan kartopu oldu . Oda bir hafta sürdü . Şimdi güller yavaş yavaş açmaya başladı .

Kaya bahçeme kadife çiçekleri , yüzlerce kadife çiçeğini dün söktüm . Bir kaç komşuya verdim kalanlar çöpe gitti ne yazık ki .Keşke tohum paylaşım gibi bir tarih belirlenip çelik, fide paylaşımı da olsa . Burada paylaşımda bulunsam kargo ücretine değmiyecekti , o yüzden teklif edemedim kimseye .

Kaya bahçemin en yakın zamanda fotoğrafını eklerim . Sana müjde veriyim ericam yaşıyor :) .Pazardan aldığım minyatür güller 3 renk açtı sarı ,kırmızı , pembe :). Hostalar biraz yavaş büyüyor ama alisyumlar çok güzel oldular .Yeni bir kaya bahçesi daha yaptım köşeye . Bahçe hala düzene girmiş değil . Bu hafta sonu biraz daha çalışırsam toparlarım belki .Sevgiler

aleydi
26-05-2015, 21:39
Mis kokulu sarmaşık gülümün saltanatı başladı . İkizi yeni yeni açmaya hazırlanıyor

555312

555313

555314

aleydi
26-05-2015, 21:42
Geçen yıl renklerini göremeden aldığım iki sarmaşık gülümde ısparta gülü çıktı . Katmerli pembe , bana süpriz yaptılar . Verandanın yan tarafını bu güllerle kapatmak istiyorum . Kaç yılda kapatır acaba . Tahminleri alalım :)

555315

münevver48
26-05-2015, 21:43
Güller yeni yeni açıyor sevgili Münevver48 . O yüzden pek bi mutluyum :) . Bir de bitler rahat bıraksa gülleri mi daha bir keyifli açacaklar .Daha sardunyalar bile açmadılar , yeni yeni filizleniyorlar . Tek açan kartopu oldu . Oda bir hafta sürdü . Şimdi güller yavaş yavaş açmaya başladı .

Kaya bahçeme kadife çiçekleri , yüzlerce kadife çiçeğini dün söktüm . Bir kaç komşuya verdim kalanlar çöpe gitti ne yazık ki .Keşke tohum paylaşım gibi bir tarih belirlenip çelik, fide paylaşımı da olsa . Burada paylaşımda bulunsam kargo ücretine değmiyecekti , o yüzden teklif edemedim kimseye .

Kaya bahçemin en yakın zamanda fotoğrafını eklerim . Sana müjde veriyim ericam yaşıyor :) .Pazardan aldığım minyatür güller 3 renk açtı sarı ,kırmızı , pembe :). Hostalar biraz yavaş büyüyor ama alisyumlar çok güzel oldular .Yeni bir kaya bahçesi daha yaptım köşeye . Bahçe hala düzene girmiş değil . Bu hafta sonu biraz daha çalışırsam toparlarım belki .Sevgiler

:)sevgili aleydi, senin adına çok sevindim.güllerin açışı ericanın yaşamasına, güllerin baş belası bitlerin çaresine bir an önce baksan iyi olur. daha yeni bit oluşmaya başlamışsa arap sabunu deneye bilirsin.öncelik ev yapımı ilaçlar diyoruz. olmadı çareyi kimyasal ilaçlarda arıyoruz.kartopu küçük olmasına rağmen güzel çiçekleri yakışmıştı bahçenize. ben seviyorum çiçeğini isterse bir gün açsın seyretmeye değer bir güzellik.

hııım, bak sen demek 2. kaya bahçesi de yapıldı. desenize bu iş hoşunuza gitti.artık tecrübelerinizden faydalanırız. eminim ikisinin de çok güzel olduğuna.zaten alisyum tam kaya bahçesi çiçeğidir.

bende havayı bulutlu görünce güneş olmayınca serin oluyor ya hemen soluğu bahçede aldım dikilecek fidanlar vardı peygamber çiçeği fidanı ölmez çiçeği ve şebboy fidanlarını diktim.sonrasında hava atıştırmaya başladı.rüzgar şiddetli esiyor balkondaki saksıları yere indirdim bir türlü havalar düzelmiyor. gündüz sıcak gece ayaz belki bu gece şiddetli yağmur yağabilir. inşallah zarar ziyan vermez. senden güzelliklerin devamını bekliyorum. sevgiler.

aleydi
26-05-2015, 21:46
Bu güzelleştiriciyi tohumdan ektim . Tohumun üstündeki resimdeki görüntüsü çok güzeldi . Umarım büyür ve öyle güzel olur . Hemde yenebiliyormuş . Umarım tohum paylaşımda tohumlarını paylaşabilirim . Büyüdükçe rengarenk bir görüntü alıyor . Daha çok tohum ektim . Bu çok çabuk gelişti .
Kırmızı Amaranth taze olarak salatalarda ya da pişirilerek yemeklerde de kullanabileceğiniz yenilebilen bir bitkidir. Parlak, canlı ve körpe yaprakları her salataya renk kattığı gibi, et yemeklerinde de sıkça kullanılır.

555321

aleydi
26-05-2015, 22:00
bende havayı bulutlu görünce güneş olmayınca serin oluyor ya hemen soluğu bahçede aldım dikilecek fidanlar vardı peygamber çiçeği fidanı ölmez çiçeği ve şebboy fidanlarını diktim.sonrasında hava atıştırmaya başladı.rüzgar şiddetli esiyor balkondaki saksıları yere indirdim bir türlü havalar düzelmiyor. gündüz sıcak gece ayaz belki bu gece şiddetli yağmur yağabilir. inşallah zarar ziyan vermez. senden güzelliklerin devamını bekliyorum. sevgiler.

Bende ektim peygamber çiçeğini tohumdan arkadaşım . Çocukken hep kırda bayırda olurdu çok beğenirdim . Umarım çıkar. Güle güle büyüt hepsini . Bende kamil beyden lili fideleri aldım . Çok beğenmiştim o çiçeği .Şimdi onlara yer bakınıyorum . Saksılara da tohum ekmiştim :p.

Ankara'yıda dolu vurmuş . Bende tedirginim hava şartlarından . Her yıl bizim burada da olur . Ne olur biraz müsade . Yeni yeni yüzümüz gülmeye başladı .Hava durumu lütfen :) teşekkür ederim , diğer kaya bahçesi çok minik bir şey .Eminim sende harikalar yaratcaksın .Sevgiler

aleydi
27-05-2015, 21:09
Kaya bahçesi son durum .Ot ve daha çok kadife çiçeğinden görünmez haldeydi . Bu temizlenmiş hali . Tatildi vs derken çok vakit ayıramadım bu yıl bahçeme . Önceki yıllar her sabah yabani ot temizliğine çıkardım her gün bir saat . Bu yıl biraz tembelleştim galiba :) .

555523

555524

555525

555526

555527

YeniGine
27-05-2015, 23:34
Sevgili aleydi, maşallah maşallah; tebrikler kaya bahçesi mükemmel olmuş, minik fidelere bakılırsa daha da güzelleşecek... Emeğine, gönlüne sağlık...
Rastgelsin.

aleydi
28-05-2015, 07:25
Sevgili aleydi, maşallah maşallah; tebrikler kaya bahçesi mükemmel olmuş, minik fidelere bakılırsa daha da güzelleşecek... Emeğine, gönlüne sağlık...
Rastgelsin.

Teşekkür ederim Sevgili YeniGinem :) . Hostalarda büyüse ve diğerleri , biraz da otları temizlesem . Daha bir güzel olacak . Sizin campalunalar şahane olmuş . Bayıldım çok güzeller maşallah . Sevgiler

Sevgi Durul
28-05-2015, 07:29
Aleydi'cim, kaya bahçen şimdiden güzel görünüyor. Sedumlar oraya çok yakışacak.:)

Üzerinde mini beyaz çiçekleri olan bitkiyi tanıyamadım. Yakın bir görüntüsünü ekleyebilir misin? Sevgiler...

münevver48
28-05-2015, 07:50
sevgili aleydi, dün oldukça yoğun bir gün geçirdim. yorum yazmaya ancak fırsat bulabildim. kaya bahçen daha bir güzelleşmiş. alisyumlar çok güzel renk vermiş.çalıların formu harika görünüyor.ericanın büyüdüğü gözümden kaçmadı.maşallah hava şartlarını da göz önünde bulundurursak şahane bir görüntü yaratmışsınız. yeni yaptığınız mini kaya bahçesini de paylaşmanızı dört gözle bekliyorum. sevgiler..........

aleydi
28-05-2015, 07:59
Aleydi'cim, kaya bahçen şimdiden güzel görünüyor. Sedumlar oraya çok yakışacak.:)

Üzerinde mini beyaz çiçekleri olan bitkiyi tanıyamadım. Yakın bir görüntüsünü ekleyebilir misin? Sevgiler...

ablacım o çiçek açmaya hazırlanan lavanta çeşidi . Sanırım çiçekleri sarı renkli açıyormuş .Sn Muda isimlerini söylemişti . Lavantin ve lavandula . Galiba sen lavantin olanı soruyorsun.Bende açtığında nasıl kokacağını merak ediyorum . Kışın almıştım onları soğuktan ,karın altında adeta büzüşmüşlerdi . Şimdi güneşi görünce serpilip kendine geldiler . Sanırım sarı açacakmış çiçekleri . Kaya bahçesinde üç çeşit lavanta var .

Fotoğraflar acele ve düzgün olmadı çok .Sevgili Münevver48 merak ediyorum , son halini deyince . Akşam üzeri alel acele çekmiştim :) . Hava kararıyordu neredeyse .Yeni bir çekim lazım :)

Evet bende sabırsızlanıyorum , yeni çiçeklerim için :) . İyice temizleyim ki sedumlara yer açılsın :) .Fotoğrafta bile olsa , seni görmek ben çok mutlu etti ablacım . teşekkür ederim sevgiler.

aleydi
28-05-2015, 08:14
sevgili aleydi, dün oldukça yoğun bir gün geçirdim. yorum yazmaya ancak fırsat bulabildim. kaya bahçen daha bir güzelleşmiş. alisyumlar çok güzel renk vermiş.çalıların formu harika görünüyor.ericanın büyüdüğü gözümden kaçmadı.maşallah hava şartlarını da göz önünde bulundurursak şahane bir görüntü yaratmışsınız. yeni yaptığınız mini kaya bahçesini de paylaşmanızı dört gözle bekliyorum. sevgiler..........

Canım Münevver48 cim . Ben kaya bahçesini senin için fotoğrafladım . Sen görmek istiyorsun diye . Teşekkür ederim ilgin için .

Akşama kadar fide ektim . Birde yağmur yağmıştı . Ellerim ayaklarım çamur içinde :). Eşime telefonu getir diye seslendim . Ses yok :) . Kapıyı araladım uyuyor. Ellerimi yıkadım . Saat yediyi geçmişti . Zaten bu hafta hep yağmurlu . Karanlık kasvetli . Acele de ettim . O yüzden çok güzel bir çekim olmadı .

Ericam kendine geldi serpildi ,onu yaşatabildiğim için çok mutluyum. Ben fideleri çıkarıp dikiyordum . Baktım ölüyorlar . Nerede hata yapıyorum diye düşünürken . Sevgili Akçabardak sayfasında gördüm . Ektikleri toprağın sıktığını , aralamak gerektiğini . Hala hata yapıyorum Sevgili Münevver48 :) . Artık açtırıp ekiyorum fidelerin topraklarını . Galiba guaralar o yüzden öldüler . Ericayıda yeniden çıkarıp , açtırıp köklerini öyle ektim . O yüzden kendine geldi sanırım . Keşke biraz daha fazla alisyum alsaymışım . Hala varsa gidip almayı düşünüyorum . Gerçekten çok yakıştı kaya bahçesine . Hostalar büyümedi biraz onlarla ilgilenmem lazım .

Minik kaya bahçesi gerçekten minik . Daha tamamlamadım , yine de senin için fotoğrafladım . Akşama eklerim , dışarı çıkmam lazım . Tohumdan yetişen çiçek fidelerimi ektim oraya pek minikler:) . Tekrar görüşmek üzere sevgiler .

aleydi
28-05-2015, 18:51
Sevgili Münevver48 bu benim minik kaya bahçem . Henüz çok ilgilenemedim . İçindekiler tohum takastan gelen , kendi yetiştirdiğim çiçek tohumları . Onlar kaya bahçesi gibi minikler :). Hatta kaya köşesi diyebiliriz , buraya :)

555716

555717

555718

aleydi
28-05-2015, 18:55
Güllerim , mis kokulularım , görsel şölenlerim :) . Çok seviyorum hem kokulu , hem katmerli olursa çifte kavrulmuş gibi :) .

555719

555720

555721

555722

555723

aleydi
28-05-2015, 19:57
Goncalar devam

555748

555749

555750

aleydi
28-05-2015, 20:02
En sevdiğim beyaz sarmaşık gülüm . Kırmızı da ekili yanında , o henüz açmadı . Kırmızı beyaz kolona dolamak istiyorum .

555751

555752

samur
28-05-2015, 20:21
Herşey çok güzel olmuş, ellerine , gönlüne, fikrine sağlik.......Gül kokusu arasında benim yerime bir güzel kahve iç emi♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

aleydi
28-05-2015, 20:26
Herşey çok güzel olmuş, ellerine , gönlüne, fikrine sağlik.......Gül kokusu arasında benim yerime bir güzel kahve iç emi♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Yolun bu taraflara düşerse gel beraber içelim sevgili Samur :). Yok mu kongre , eğitim vs . Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için . Biraz dağınık hala bahçe . İnşallah hafta sonu toparlarım . Sevgiler .

samur
28-05-2015, 20:35
Nasip gün gelir bir gün tanışırız, kahve içeriz ya Amasyada ya da Eskişehirde :)) Bu aralar yok malesef

münevver48
28-05-2015, 21:54
sevgili aleydi, küçük kaya bahçen çok doğal olmuş. içine diktiğin çiçekler şimdi küçük olduğuna bakma büyüdüğü ve çiçeklendiği zaman gör sen ne güzel olacaklar. ellerine sağlık canım, tohumundan fidanından taşına kadar emek verilmiş bir bahçe.... senin güllerinde çok güzel. seviyorum bu gülleri, çok sayıda güle sahibim hala gözüm güllerde bana çok asil geliyor.sihirli gülüne bayıldım çok tatlı pembesi var. şimdi güllerin keyfini çıkarma zamanı sizde aleydicim bol,bol tadını çıkartın sevgiler..........

aleydi
28-05-2015, 22:09
sevgili aleydi, küçük kaya bahçen çok doğal olmuş. içine diktiğin çiçekler şimdi küçük olduğuna bakma büyüdüğü ve çiçeklendiği zaman gör sen ne güzel olacaklar. ellerine sağlık canım, tohumundan fidanından taşına kadar emek verilmiş bir bahçe.... senin güllerinde çok güzel. seviyorum bu gülleri, çok sayıda güle sahibim hala gözüm güllerde bana çok asil geliyor.sihirli gülüne bayıldım çok tatlı pembesi var. şimdi güllerin keyfini çıkarma zamanı sizde aleydicim bol,bol tadını çıkartın sevgiler..........

Sevgili Münevver48 ne zaman büyür ki bu çiçekler :) . Çok minikler . Ne zaman çiçeklencekler bakalım :) .Olsun tohumdan çiçek yetiştirebildim ya ,yine de çok mutluyum:) . Menekşenin yanındaki mülteciyi bahçe ye dikmiştim . Zinniaymış o . Bir tek o çiçek açtı . Nasıl mutlu oldum . Tohumdan yetiştirdiğim dördüncü tür . Kadife ,akşam sefası , aynısafa yetiştirmiştim . Sebze tohumları ve büyük tohumlu çiçek tohumları kolay yetişiyor . Minik tohumlar baya zor oluyor .

Eşim dün ( biz gülleri niye ekmiştik )dedi . ( Niye ) dedim . (Çiçeklerle uğraşmayalım , bahçenin keyfini çıkaralım diye ) dedi .Gülleri bende çok seviyorum . Demek ki çiçeksiz de olmuyormuş dedim :) .Teşekkür ederim güllerin ve bahçenin keyifli hali gerçekten . Zaten çalışıp çabalamamız da ondan değil mi . Oturup keyfini çıkarmak gibisi yok :) Hep birlikte inşallah . Sevgiler .

münevver48
28-05-2015, 22:31
sevgili aleydi, bu gün bir arkadaşıma gittim. almış olduğu çiçek tohumlarını bana hediye etti. al bunları sen ekersin ben uğraşamam dedi. (yatalak annesi olduğundan) bende tohumları görünce nasıl sevindim baktım mor yapraklı reyhan, haseki karışık renkli birde çok istediğim lobelya geldim hasekileri ektim bakalım ne ne kadar sürede çıkacak. lobelyaları sıcaklar bastırınca kurur diye vazgeçtim. eylül gibi düşünüyorum. reyhanı da yarın ekerim diye erteledim. birazda kedi tırnağı şaşırtım saksılara, rozet şaşırttım kaymak ağacımın etrafına, sonra horoz ibiği elime ne geçerse dikiyorum.senin gibi biraz taşlarla süslemek geldi aklıma. ama akrep korkusunu hatırlayıverdim ve caydım. benim şaşırttığım fideler de çok minik aynen sizin gibi ne zaman büyüyecek diye içimden geçmedi değil ama bunlar yaz çiçeği çok hızlı gelişiyor. yarın çiçek açtığında bizi utandırırlar.galiba biraz sabırlı olmalıyız.sevgiler.

aleydi
28-05-2015, 22:52
Hasekiler tohumdan sıcak havada 3_4 günde çimlenirler .Sevgili Adalet hanım ( şaşırtılmayı sevmiyorlar )diyordu . Havalarda müsait bahçende güzel gelişirler . Senin hasekiler süper zaten. Ben soğukta saksıya ektim . Şaşırtınca biraz bozuldu . Şimdi fena değil . Reyhanda bahçede ,saksıda kolayca yetişir .Lobelya yurt dışından aldım tohumu , hem azdı , ben muvaffak olamadım .Umarım sen olursun. Horoz ibiği tohumunu geçen yıl yengem ,onlarca vermişti . Bizim yaramazlar torbayı parçalayıp yırtmışlardı . Yine aklıma Lastım , kuzum geldi .Etrafa saçılmıştı tohumlar kızmıştım ona .:( .

Aman dikkat et arkadaşım . Önce can sağlığı . Akrepleri kaçıran bir şey yok mu ki , böyle saklanabileceği bölgelere serpilip dökülecek. Evet biraz sabır çiçek fideleri için . O da bende yok:) . Mutlaka büyüyecekler . Sevgiler .

B e t ü l
28-05-2015, 23:10
Hımm güller çok güzel. Hangi bahçeye girsem Gül görüyorum bu aralar. Sizinkiler de çok güzel. Bu gidişle ben de alıp balkona mı diksem ne yapsam. Yoldan çıkarırsınız vallahi sizler insanı. :)))
Benim minyatür hemen bitlenmiş. Bir baktım tomurcuğun birinde 3-5 tane fing atıyor. Elimle temiLedim. Yarın biraz daha ayrıntılı dikizleeyi düşünüyorum. İnşallah Uğur böceği bulurum da salarım üstlerine.
Bu arada bugün işin gücün arasında benim ufaklıkları parka götürdüm. Yeni ekilen çiçekleri kolaçan ettik. Alacalı yapraklı vincalarla Kaya bahçesi yapmışlar. Hemen siz aklıma geldiniz. Araştırdım- 30 lara dayanıklıymış.

YeniGine
28-05-2015, 23:18
"Eşim dün ( biz gülleri niye ekmiştik )dedi . ( Niye ) dedim . (Çiçeklerle uğraşmayalım , bahçenin keyfini çıkaralım diye ) dedi."

Ama sevgili aleydi bizler keyfini çıkartmaktan öte, ekip, dikmeyi, uğraşmayı seviyoruz zaten. Ben de elime alırım çay ya da kahve fincanı yakarım sigarayı şöyle saksılarımın ortasına oturayım keyif yapayım derim. Ama valla o çay bitene kadar kaç kere kalkar otururum, yok o saksıyı şuraya çekeyim, yok tomurcuk mu oluşuyor, yok şu çiçek kurumuş koparayım, yok ot çıkmış koparayım, toprak mı kurumuş mu, gerekirse hemen gider bidon su alır sularım vs. vs. Bizler uğraşmayı daha çok seviyoruz açıkçası. :)

aleydi
29-05-2015, 06:49
Sevgili betül en güzel güller sizde ,ufaklıklar :) . Balkon da gül yetiştiren arkadaşlarım var . İstediğiniz gibi budayabilirsiniz ,hem zahmetsiz . Tabi bitler ve hastalıklar dışında . Öyle çok yağmur yağdı ki . Bitler çok mutlu oldular bu durumdan . Tam onları üremelerine yarayacak ortam . Eğer elle temizlenmiycek durumdasalarsa arap sabunu işe yarıyor . Bende elle temizliyorum bazen .

Vincalara bir bakayım . Gerçi kaya bahçesinde ve bahçede pek yer kalmadı :) .Henüz minik oldukları için bahçede hiç çiçek yokmuş gibi duruyor . Yaşarlarsa çiçek bahçesi olacak inşallah . -30 lara dayandığını bilmiyordum . Bunu öğrenmem çok iyi oldu . Aklımda olsun teşekkür ederim sevgiler .

aleydi
29-05-2015, 07:06
"Eşim dün ( biz gülleri niye ekmiştik )dedi . ( Niye ) dedim . (Çiçeklerle uğraşmayalım , bahçenin keyfini çıkaralım diye ) dedi."

Ama sevgili aleydi bizler keyfini çıkartmaktan öte, ekip, dikmeyi, uğraşmayı seviyoruz zaten. Ben de elime alırım çay ya da kahve fincanı yakarım sigarayı şöyle saksılarımın ortasına oturayım keyif yapayım derim. Ama valla o çay bitene kadar kaç kere kalkar otururum, yok o saksıyı şuraya çekeyim, yok tomurcuk mu oluşuyor, yok şu çiçek kurumuş koparayım, yok ot çıkmış koparayım, toprak mı kurumuş mu, gerekirse hemen gider bidon su alır sularım vs. vs. Bizler uğraşmayı daha çok seviyoruz açıkçası. :)

Eşim biraz da tembellik yapmayı seviyor :) . Oda haklı yoğun çalışıyor . Üstüne sürekli bahçe işi . ( Hiç oturup keyif yapamıyoruz ) diye hayıflanıyor :) Bende seviyorum uğraşmayı , vaktimde çok :). Her sabah bahçeye çıkıp kolaçan etmesek olmuyor zaten . Bu arada otları temizleyim . Hangisi büyümüş , hangisi tomurcuk açmış :D.

18 yıl içtim ,günde iki paket sevgili YeniGinem ,bir günde bıraktım . 5 Yıl olmuş . Doğum yaptığımda yoğun bakım odasında bile içtim . O derece tiryakiydim . Benden sonra ablam ve babam bıraktı . Babam 60 yıla yakın sigara içmiş . Demem o ki kahve keyfine eşlik edebilirim sadece :) . Bazen çok ta canım istiyor , geçiştiriyorum :).Bir tane içsem , yine eskisi gibi olurum .Sevgiler

aleydi
29-05-2015, 08:56
Birazda sebze bahçem . Komşumun tohumdan yetiştirip verdiği pembe domatesler . Benim tohum takastan yetiştirdiklerim . Ispanak ve pırasının lezzetine doyum olmuyor . Hem yetiştirmesi kolay hem yemesi zevkli . Soğanların etrafı kendiliğinden nane oldu . Dereotları da kendiliğinden çıkmış . Benim ektiklerim daha minikler . Her yıl bahçemi çok düzenli ekeceğim diyorum . Yine acele edip arapsaçına çeviriyorum :) .

555809

555810

555811

555812

555813

aleydi
29-05-2015, 09:00
Lütfen bir arkadaşımız bana bunların yabani ot değil çiçek olduğunu söylesin . Hatta küpeli desin , beni sevinçten havalara uçursun :) . Tohumları öylece serpmiştim . Lütfen çiçek olsun .

555814

555815

TCM
29-05-2015, 09:34
...18 yıl içtim ,günde iki paket sevgili YeniGinem ,bir günde bıraktım...Doğum yaptığımda yoğun bakım odasında bile içtim . O derece tiryakiydim ...

@aleydi, isim, yazılar, resimler ile kafamda oluşan 'aleydi' imajını yıktınız şimdi...:(

Günde iki paket sigara ne demek! 2x20= 40 adet. 10 ar dakika sürse bir sigara içimi 40x10= 400 dakika= 6,6 saat eder. 8 saat uykuda geçse, uyanık geçirdiğiniz günün % 41 inde ciğerlerinize sigara dumanı gönderiyordunuz demek. Ben de sigara içerim (içmek sayılırsa) günde bir - iki tane, ortam-muhabbet uyarsa beş-altı tane. Bir ara bıraktım 3,5 yıl içmedim, sonra bir arkadaşın yüzünden tatile birlikte gitmiştik, yak bir tane birşey olmaz ile tekrar başladım. O yüzden sakın tek bile olsa içmeye başlamayın.

aleydi
29-05-2015, 10:00
@aleydi, isim, yazılar, resimler ile kafamda oluşan 'aleydi' imajını yıktınız şimdi...:(

Günde iki paket sigara ne demek! 2x20= 40 adet. 10 ar dakika sürse bir sigara içimi 40x10= 400 dakika= 6,6 saat eder. 8 saat uykuda geçse, uyanık geçirdiğiniz günün % 41 inde ciğerlerinize sigara dumanı gönderiyordunuz demek. Ben de sigara içerim (içmek sayılırsa) günde bir - iki tane, ortam-muhabbet uyarsa beş-altı tane. Bir ara bıraktım 3,5 yıl içmedim, sonra bir arkadaşın yüzünden tatile birlikte gitmiştik, yak bir tane birşey olmaz ile tekrar başladım. O yüzden sakın tek bile olsa içmeye başlamayın.

:( Öyle demeyin ama bıraktım . Hiç kolay bir şey değil bu .Doktor bey siz tamamen yanlış anladınız :) . Eşimde bıraktı .Altı ay içmedi . Tatile gittik bir tane içti ,tekrar eski haline döndü . Marifet o bir taneyi içmemekte . İçersem yine eski durumuma dönerim . Hiç niyetim yok , o günlere dönmeye .Merdiven çıkarken nefesssiz kalıyordum .Her yerde hayatınız kısıtlanıyor . Siz gündüzden bahsediyorsunuz . Gece uyanıp uykudan ,sigara içip yatıyordum :( .

Sizin gibi günde 1_2 tane içsem bırakmazdım . O keyifli bir şey :) . Ben şuan bir tane içsem , yine günde iki pakete çıkarım herhalde . O yüzden sağlığım için uzak duruyorum :). Kendime hedef koydum . 60 yaşından önce kesinlikle sigara yok . 6O dan sonra belki başlarım :) . Teşekkür ederim ilginize .

TCM
29-05-2015, 10:15
Bırakmak kolay değil tabi, iradenizi tebrik etmek lazım o ayrı konu.

Demekki neymiş; sigarayı bırakanlar tatile gitmemeliymiş... :)

Bir de eskiden uzun samsunlar vardı hatırlarsınız (hala var galiba) bir tanesini içmek en az 15 dakika sürerdi ve günde iki-üç paket içeni de olurdu. Sağ elin ilk parmağı sarı, bıyıkların burun deliklerinin altına gelen kısmı sarı ilginç görüntüleri olurdu samsun tiryakilerinin. Çiftçileri severdi genelde, eline işini alır sigarayı dudağının arasına kıstırır, nefes çekmese de sigara orada durur, aksesuar-alışkanlık olarak yanar gider, genelde de kendiliğinden sönerdi. Neyse zararlı şeyden daha fazla bahsetmeden dışarıda sebze-meyve ve çiçeklerimize gün yüzü göstermeyen yağmurun yağışını seyretmeye devam edelim :D

aleydi
29-05-2015, 22:28
Bir kaç güzellik :).

556024

556025

556026

556027

556028

aleydi
31-05-2015, 00:15
Bu yıl sadece elma, erik ve nektarinde 5_6 tane meyve var . Hava durumundan galiba çoğu çiek bile açamadı ağaçların .Allahtan üzüm ve çilek çok :) . Komşunun hanımeli , bizim gibi ortak, yarısı benim bahçemde :) . Ön bahçedeki de büyüyor kokusu müthiş . Ahududu çiçekte .

556258

556259

556260

556261

aleydi
31-05-2015, 00:21
Hanımellerini geçen yıl sonbaharda öylesine koparıp toprakla buluşturmuştum . Pekçoğu çim makinasının azizliğine uğradı altında kalıp ezildiler . Bunların dışında 3_4 tane yeşeren var . En yakın fırsatta , yenilerini ekmek istiyorum . Daha çok hanımeli , daha çok paylaşım :)

556262

556263

neşecan
31-05-2015, 21:40
Lütfen bir arkadaşımız bana bunların yabani ot değil çiçek olduğunu söylesin . Hatta küpeli desin , beni sevinçten havalara uçursun :) . Tohumları öylece serpmiştim . Lütfen çiçek olsun .

555814

555815

SN Aleydi çiçekleriniz yer açelyasına benziyor.

aleydi
31-05-2015, 23:13
SN Aleydi çiçekleriniz yer açelyasına benziyor.

Sevgili neşecan yüzlerce tohum ekince ne ektim ne ekmedim , birbirine karıştı açıkcası :) .Çok mutlu oldum :) . Küpeli olsa daha çok sevinirdim . Yine de yabani ot olmadığına çok sevindim :) teşekkür ederim . Sevgiler .

YeniGine
01-06-2015, 00:29
Ben de yer açelyası ise daha çok sevinirim. :) Tohumdan bir güzel çimlendiler, büyüdüler şaşırttım bir tane bile kalmadı. :( Anlaşılan şaşırtmayı sevmiyor yer açelyası.
Yer açelyası ise tohumunu alır bana gönderirsin sevgili aleydi, nasip kısmet ise tabi...
İnşallaah diyeyim.

aleydi
01-06-2015, 06:48
Ben de yer açelyası ise daha çok sevinirim. :) Tohumdan bir güzel çimlendiler, büyüdüler şaşırttım bir tane bile kalmadı. :( Anlaşılan şaşırtmayı sevmiyor yer açelyası.
Yer açelyası ise tohumunu alır bana gönderirsin sevgili aleydi, nasip kısmet ise tabi...
İnşallaah diyeyim.

İnşallah sevgili YeniGinem yer açelyasıdır .Yabani ot olmasında :) .Baktım yer açelyasının çiçekleri de güzel . Sonradan hatırladım tohumunu aldığımı .Bu büyüklüktemi şaşırttınız ? . Baya büyüdü fideler . Çok dip dibeler şaşırtmayım mı ? Ön bahçeye almak isterdim .

Hep söylüyorum bunu da . Sevgili Adalet hanımda haseki küpesi şaşırtmayı sevmiyor demişlerdi . Biraz zorlandılar fakat hayata tutundular .Bir kaç tanesini şaşırtıp deneyim en iyisi . İnşallah tohum tutarda seve seve gönderirim :).

Bir de gelincik tohumu sözüm vardı . Geçen yıl yağmurlardan sonra topladığım zinia ve gazanya tohumları hiç çimlenmedi . Şu anda da her gün yağmur yağıyor . Umarım tohumları etkilemez . Sevgiler

aleydi
01-06-2015, 06:55
İşte benim sanat eserlerim :). Pazar günü bahçeyi toparladım ve bunları boyadım :) .Eski yağ tenekelerinde sardunyaların daha iyi geliştiğini okumuştum .Boyayıp modern bir görüntü oluşturuyum dedim :) .Yeni gelecek çiçeklerim için ,saksı almamada gerek kalmadı :).

556446

556447

556448

556449

aleydi
01-06-2015, 06:57
Kaldırımımda kendiliğinden çıkan bu çiçek papatya mıdır ? . Çok güzel bir görüntüsü var :).

556450

münevver48
01-06-2015, 07:59
sevgili aleydi, bende sana sorduğun fidelerin yer açelyası olduğunu fırsat bulup yazamadım. arkadaşlar cevapladığına göre demek ki yanılmamışım dedim.hepimiz aynı düşündüğümüze göre, inşallah fidecikler de bizi yanıltmaz ve rengarenk çiçekler açar size. geçen yıl beyazı açtı. bahçemde çok narin görüntülü, yine tohumlarını ekmiştim ama çıkmadılar. bende şaşırmamıştım. olduğu yerde açtılar. bence şaşırtmayı deneyin derim. aralarındaki sık ve küçük fideleri seçebilirsiniz. biraz fidelerin büyümüş. onun için arasının küçüğünü seçmeni öneririm. hatta bir kürek yardımıyla toprağı ile birlikte kökünü kaldırıp şaşırtırsan hiç sorun olmaz. havalar yağmurda yağıyor demişsiniz. bu havada tutma şansı daha yüksek olur. birde şaşırma dedin de, ben haseki küpelilerinin bir kısmını şaşırtım bir kısmı yerinde kaldı hiç sorun yaşamadım. sevgili asmalıtepe arkadaşımla da fidan paylaşımında bulundum.onun da sorun yaşadığını sanmıyorum. açan çiçekleri paylaştı.doğru zamanda şaşırma yaparsan sorun olacağını sanmıyorum.

son karedeki papatya kendi çıkan güzelin, çiçekleri papatyaya benzese de yaprakları kasımpatının yapraklarına benziyor. aslında daha önce kasımpatı yetiştirmiş isen yapraklarını elinle sertçe ellersen kokusundan anlarsın. papatya da kasımpatı da olsa bahçene saf bir güzellik katmış. sevgilerimle.

aleydi
01-06-2015, 10:27
sevgili aleydi, bende sana sorduğun fidelerin yer açelyası olduğunu fırsat bulup yazamadım. arkadaşlar cevapladığına göre demek ki yanılmamışım dedim.hepimiz aynı düşündüğümüze göre, inşallah fidecikler de bizi yanıltmaz ve rengarenk çiçekler açar size. geçen yıl beyazı açtı. bahçemde çok narin görüntülü, yine tohumlarını ekmiştim ama çıkmadılar. bende şaşırmamıştım. olduğu yerde açtılar. bence şaşırtmayı deneyin derim. aralarındaki sık ve küçük fideleri seçebilirsiniz. biraz fidelerin büyümüş. onun için arasının küçüğünü seçmeni öneririm. hatta bir kürek yardımıyla toprağı ile birlikte kökünü kaldırıp şaşırtırsan hiç sorun olmaz. havalar yağmurda yağıyor demişsiniz. bu havada tutma şansı daha yüksek olur. birde şaşırma dedin de, ben haseki küpelilerinin bir kısmını şaşırtım bir kısmı yerinde kaldı hiç sorun yaşamadım. sevgili asmalıtepe arkadaşımla da fidan paylaşımında bulundum.onun da sorun yaşadığını sanmıyorum. açan çiçekleri paylaştı.doğru zamanda şaşırma yaparsan sorun olacağını sanmıyorum.

son karedeki papatya kendi çıkan güzelin, çiçekleri papatyaya benzese de yaprakları kasımpatının yapraklarına benziyor. aslında daha önce kasımpatı yetiştirmiş isen yapraklarını elinle sertçe ellersen kokusundan anlarsın. papatya da kasımpatı da olsa bahçene saf bir güzellik katmış. sevgilerimle.

Teşekkür ederim arkadaşım , bende mutlu oldum . Yabani ot değil en azından . Yer açelyası tohumunu aldığımı sonra hatırladım .Sanki topluca bir yere bırakmışım gibi çok bitişik çıkmışlar . Oysa serperim tohumları :) . Yurt dışından aldığım tohumlar beni hüsrana uğrattı . O kadar çeşitten , çok azı çimlendi . Yerli malı yurdum malı:) . Bu tohumlar , bir marketten aldığım tohumlar . Zaten poşeti açtığımda fark etmiştim .Hem çok fazla tohum vardı . Hem daha iri ve kaliteliydi . Umarım tohumda yapar :)
Kasımpatı 2_3 tane var bahçemde . Yeni tanıştık o çiçekle . Daha önce de aldıklarım olmuştu . Kurudu bunlar diye atmıştım :) . Bu form sayesinde öğrendim bakımlarını sevgili Münevver . Tekrar bakıyım bahçeye çıkınca . Olabilir yaprak yapısı kasımpatınada benziyor . Papatya da kasımpatı da olsa pek narin , pek güzel :) .Teşekkür ederim sevgiler

münevver48
01-06-2015, 12:19
Hanımellerini geçen yıl sonbaharda öylesine koparıp toprakla buluşturmuştum . Pekçoğu çim makinasının azizliğine uğradı altında kalıp ezildiler . Bunların dışında 3_4 tane yeşeren var . En yakın fırsatta , yenilerini ekmek istiyorum . Daha çok hanımeli , daha çok paylaşım :)

556262

556263

:) :)sevgili aleydi, hanımeli çok hoş kokan bir sarmaşık bende bahçeme ilk olarak bu sarmaşıktan iki tane diktim. yerin müsait ise istediğin kadar dikebilirsin. fakat şunu da unutma kökü çok arsız. yakın çevresinde başka bir bitkinin yaşamasına müsaade etmiyor. kapımdaki kırmızı sarmaşık gülün yerinde hanımeli vardı. ve o adacıkta hiç bir çiçek olmadı kökü her yere dağılınca bende kökledim. şimdi bahçe duvarının dışımda kökü dikili ve garajımıza dışarıdan sardırdık. oda mutlu tabi bende başka çiçeklerim olduğu için. ayrıca saksı tasarımında çok hoş olmuş. boyaları fırçayı bende severim. seneye araba tekerleklerini boyamayı düşünüyorum. ellerine sağlık. sevgiler.:):)

aleydi
01-06-2015, 13:26
:) :)sevgili aleydi, hanımeli çok hoş kokan bir sarmaşık bende bahçeme ilk olarak bu sarmaşıktan iki tane diktim. yerin müsait ise istediğin kadar dikebilirsin. fakat şunu da unutma kökü çok arsız. yakın çevresinde başka bir bitkinin yaşamasına müsaade etmiyor. kapımdaki kırmızı sarmaşık gülün yerinde hanımeli vardı. ve o adacıkta hiç bir çiçek olmadı kökü her yere dağılınca bende kökledim. şimdi bahçe duvarının dışımda kökü dikili ve garajımıza dışarıdan sardırdık. oda mutlu tabi bende başka çiçeklerim olduğu için. ayrıca saksı tasarımında çok hoş olmuş. boyaları fırçayı bende severim. seneye araba tekerleklerini boyamayı düşünüyorum. ellerine sağlık. sevgiler.:):)

Sabah bahçeye çıktığımda mis gibi bir koku vardı sevgili Münevver.Baktım hanımelinin kokusu .Yasemin melisa soğuklara dayanır mı bizim buralarda bilmiyorum . Kokulu sarmaşık türünde hanımelini biliriz ,biz o yüzden . Yan sokakta bahçelerde hep hanımeli var . Özellikle o sokakta yürüyüş yapıyorum . Bütün sokak misler gibi kokuyor :) .Bahçede yer var şimdilik , kökler için sorun olmaz umarım .

Yan komşum güzel sanatlarda profesör . Dün bizdelerdi . Ne yazık ki onlar gittiktan sonra boyadım saksıları . Aslında onun fikrini almak istiyordum . Sohbet koyuydu ona sıra gelmedi :) . Resim yapmayı sevmem , boyamayı seviyorum . Fena olmadılar .Bence de boyanmış hali daha güzel .

Sayın Kasap94 bahçesinde saksı gibi kesilmiş hali vardı . Eşim onun taşla kesileceğini söyledi . Bakalım taş alırsak (vakit bulunca ) . Çok güzel olmuş . Bu tür atıkları değerlendirmek lazım çevre için . Sağolsun belediyemiz , plastik , kağıt vb atıkları ayrı topluyor . Geri dönüşümle değerlendiriyor .Daldan dala nerelere atladım :) .Sevgiler .

aleydi
02-06-2015, 07:21
Menekşenin yanında kendiliğinden büyüyen zinnia çiçek açtı .Mülteci bahçede çok daha mutlu :)

556653

aleydi
02-06-2015, 07:24
Bahçe ön sağ taraf :) . Bu fotoğrafı çekerken sol taraf dağınık bir haldeydi . Yağmurun bereketi . Her yer yemyeşil oldu . Hayat buldu .

556654

556655

Yagmur143
02-06-2015, 14:39
Bahçe genel görünümü çok güzel ve düzenli sevgili aleydi. Kaya bahçende çok hoş olmuş, bitkiler büyüdükçe daha da güzelleşecektir. Ellerine, emeğine sağlık... Bende pembe gülün ve hanımelinin kokusunu çok severim. Buralarda da en çok yetiştirilen sarmaşık hanımelidir. Hem soğuğa dayanıklı hem de mis kokulu...
Bol çiçekli günler dileğiyle, sevgiler...

aleydi
02-06-2015, 15:06
Bahçe genel görünümü çok güzel ve düzenli sevgili aleydi. Kaya bahçende çok hoş olmuş, bitkiler büyüdükçe daha da güzelleşecektir. Ellerine, emeğine sağlık... Bende pembe gülün ve hanımelinin kokusunu çok severim. Buralarda da en çok yetiştirilen sarmaşık hanımelidir. Hem soğuğa dayanıklı hem de mis kokulu...
Bol çiçekli günler dileğiyle, sevgiler...

Ne iyi ettin de yazdın sevgili Yağmur. Bugün aklımdan geçtin. Epeydir sana yazmadığımı düşündüm. Kalp kalbe karşıymış demek ki:). Hoyalarına baktım konuştum onlarla. Bugün yeni arkadaşlar katıldı aralarına. Seni andık hep birlikte sevgiyle:).

Hanımeli sabahları harika kokuyor. Pembe gülde öyle. Dediğin gibi iklimden seçeneklerde azalıyor. Biz de elimizdekilerle yetiniyoruz. Keşke yasemin ,melisa, selluka yetiştirebilsek bahçede. Sn hdoğan'ın tohumdan yetiştirdiğim sellukalar büyüyüyor. Onlara ancak evde bakabileceğim. Evde de hepsi için yer olmuyor ne yazık ki.İğde ağacı ekmiştim kaldırıma. Onun da şuan çiçekli halleri kokusu inanılmaz güzel.

(Arkadaşım Çan'da) demiştim ya sevgili yağmur. Bu yaz ona uğramayı düşünüyorum bir şey çıkmazsa. Umarım yüz yüzede tanışma şansımız olur. Yakışıklı prensi öpüyorum, sevgiler.

Yagmur143
02-06-2015, 16:56
Ne iyi ettin de yazdın sevgili Yağmur. Bugün aklımdan geçtin. Epeydir sana yazmadığımı düşündüm. Kalp kalbe karşıymış demek ki:). Hoyalarına baktım konuştum onlarla. Bugün yeni arkadaşlar katıldı aralarına. Seni andık hep birlikte sevgiyle:).

Hanımeli sabahları harika kokuyor. Pembe gülde öyle. Dediğin gibi iklimden seçeneklerde azalıyor. Biz de elimizdekilerle yetiniyoruz. Keşke yasemin ,melisa, selluka yetiştirebilsek bahçede. Sn hdoğan'ın tohumdan yetiştirdiğim sellukalar büyüyüyor. Onlara ancak evde bakabileceğim. Evde de hepsi için yer olmuyor ne yazık ki.İğde ağacı ekmiştim kaldırıma. Onun da şuan çiçekli halleri kokusu inanılmaz güzel.

(Arkadaşım Çan'da) demiştim ya sevgili yağmur. Bu yaz ona uğramayı düşünüyorum bir şey çıkmazsa. Umarım yüz yüzede tanışma şansımız olur. Yakışıklı prensi öpüyorum, sevgiler.

Malesef iklimden dolayı her çiçeği yetiştiremiyoruz. Birkaç yıl önce begonvile merak saldım. Ama ne yaptımsa sevdiremedim olduğu yeri, yok oldu gitti. Kapalı balkonda da seçenek az oluyor. Bir kaç bitkimi kaybettim yine açık ortam istedikleri için...
Aslında arkadaşınla aynı isimde birini hatırladım. Fabrikada kimya mühendisiydi. Acaba o olabilir mi diye düşünüyorum... İnşallah tanışma fırsatı buluruz, sevgiler...

aleydi
02-06-2015, 22:09
Malesef iklimden dolayı her çiçeği yetiştiremiyoruz. Birkaç yıl önce begonvile merak saldım. Ama ne yaptımsa sevdiremedim olduğu yeri, yok oldu gitti. Kapalı balkonda da seçenek az oluyor. Bir kaç bitkimi kaybettim yine açık ortam istedikleri için...
Aslında arkadaşınla aynı isimde birini hatırladım. Fabrikada kimya mühendisiydi. Acaba o olabilir mi diye düşünüyorum... İnşallah tanışma fırsatı buluruz, sevgiler...

Bengovile bende bayılıyorum , fırça çalısı , selluka vb dediğin gibi iklim elvermiyor. Arkadaşım çalışmıyor sevgili Yağmur. Umarım tanışırız çok isterim sevgiler

münevver48
03-06-2015, 18:15
sevgili aleydi, bahçen çok güzel görünüyor. kaya bahçesi desen çok şık olmuş bahçene ayrı bir şıklık ve hava vermiş, iyi ki yapmışsın bizde bu güzelliklerden nemalanıyoruz. sevgiler.

Laleci_03
03-06-2015, 19:53
Sevgili Aleydi ablacım, bahçen gerçekten çok bakımlı, güzel ve sade bir bahçe maşallah, tam benlikmiş yani :D Ellerine, emeklerine sağlık. :rolleyes:
Kaya bahçen de bahçene çok yakışmış tekrar ellerine sağlık, daha nice güzellikler yapacağına eminim ablam, kolay gelsin ;)

aleydi
03-06-2015, 20:31
sevgili aleydi, bahçen çok güzel görünüyor. kaya bahçesi desen çok şık olmuş bahçene ayrı bir şıklık ve hava vermiş, iyi ki yapmışsın bizde bu güzelliklerden nemalanıyoruz. sevgiler.

Teşekkür ederim arkadaşım , bahçem güzelleşti. Bu forumdaki arkadaşlarımın ve senin desteğinle, artık biraz daha bilinçli yaklaşıyorum bitkilerime:). yağmurlar her yeri yemyeşil görüntüye bürüdü. Biraz da çiçekler için güneşe ihtiyacımız var. Güller açtı, sardunyalar yeni yeni tomurcuklanıyor. Bende çiçeklerin hepsinin açtığı anı sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgiler

aleydi
03-06-2015, 20:41
Sevgili Aleydi ablacım, bahçen gerçekten çok bakımlı, güzel ve sade bir bahçe maşallah, tam benlikmiş yani :D Ellerine, emeklerine sağlık. :rolleyes:
Kaya bahçen de bahçene çok yakışmış tekrar ellerine sağlık, daha nice güzellikler yağacağına eminim ablam, kolay gelsin ;)

Sevgili Laleci03, ağaçlar net toplatısındaki fotoğrafını görmesemde seni öyle hayal ederdim. Niye bu kadar sevimlisin sen :). Yazdıklarını okuduğumda bile bir tebessüm oluşuyor yüzümde:).Doğum günün kışa geldi demek. Benimki de ocak:(. Şimdi karne hediyesi verilir sana:).

Bahçe şimdilik baya sade. Biraz böyle sade olarak devam edelim istiyorum. İngiliz tarzı bahçeleri de çok seviyorum. Onlar için zaman , emek ve maddi olarak da iyi bir yatırım gerekiyor. Teşekkür ederim sana da kolay gelsin. Sevgiler.

aleydi
03-06-2015, 21:30
Bugün benim bayramım , gönlü güzel ablacım:). Çok teşekkür ediyorum bu güzellikler için.

556990

556991

556992

556993

556994

B e t ü l
03-06-2015, 21:49
Uuuuu hem gönlü güzel hem eli açık.
Güle güle büyütün Sevgili Aleydi:))

aleydi
03-06-2015, 22:27
Uuuuu hem gönlü güzel hem eli açık.
Güle güle büyütün Sevgili Aleydi:))

Hemde nasıl gönül zenginliği sevgili Betül. Çok teşekkür ederim. Büyüsünler ki bizde paylaşalım bitki sever arkadaşlarımızla:). Sevgiler.

akçabardak
03-06-2015, 22:46
Sevgili aleydi gözünüz aydın ne kadar güzel bir hazine bu böyle maşallah, gönlü güzel arkadaşın da gönlüne sağlık, elleri dert görmesin, güle güle büyüt hepsini.

Laleci_03
03-06-2015, 22:57
Sevgili Laleci_03, ağaçlar net toplatısındaki fotoğrafını görmesem de seni öyle hayal ederdim. Niye bu kadar sevimlisin sen :). Yazdıklarını okuduğumda bile bir tebessüm oluşuyor yüzümde:).Doğum günün kışa geldi demek. Benimki de ocak:(. Şimdi karne hediyesi verilir sana.

Aleydi ablam sen tam bir moral kaynağısın yaa ;) Ne desem bilemedim, sağ olasın canım ablam :rolleyes: Karnem, hediyeye pek fazla layık olmasa da senden gelecekleri tabii ki geri çeviremem, teşekkürler ablacım ;) :D

münevver48
03-06-2015, 22:59
sevgili aleydi ne güzel hediye bunlar biz çiçek delileri için ne kadar kıymetli,ne değerli sizi bu gece uyku tutmaz sevinçten. beni de tutmazdı sabaha kadar nereye nasıl diksem diye, maşallah hepsi de sağlıklı güle güle büyütürsün. sevgiler...

aleydi
03-06-2015, 22:59
Sevgili aleydi gözünüz aydın ne kadar güzel bir hazine bu böyle maşallah, gönlü güzel arkadaşın da gönlüne sağlık, elleri dert görmesin, güle güle büyüt hepsini.

Evet çok güzel söylemişsiniz sevgili Akçabardak, hazine, teşekkür ederim. Gönül zenginliği böyle bir şey. Karşılıksız, çıkarsız, mutlu etme isteği. Öyle çok dygulanıyorum ki.Çiçekler aslında bir sembol. Ben bir abla kazandım. Sevgiler

YeniGine
03-06-2015, 23:10
Sevgili aleydi maşallah maşallah bahçen çok güzel, sade, bakımlı bir çok bitkiyi de kaldırır çalılar, çiçekler. Kaya bahçesi hem yerine çok yakışmış hem de gerçekten çok güzel olmuş.

Gelen hazinen mükemmel, soğanlılar bile gelmiş. İnşallah hepsini bir güzel dikip çiçeklerini göresin.

aleydi
03-06-2015, 23:16
sevgili aleydi ne güzel hediye bunlar biz çiçek delileri için ne kadar kıymetli,ne değerli sizi bu gece uyku tutmaz sevinçten. beni de tutmazdı sabaha kadar nereye nasıl diksem diye, maşallah hepsi de sağlıklı güle güle büyütürsün. sevgiler...

Çok şanslıyım beni sevenler var, benim sevdiklerim:). En güzel hazine bu. Sevmek ve sevilmenin bir göstergesi bu. Çiçekler için çok mutluyum tabi. Daha güzeli de dostluk, arkadaşlık, sevgi. Teşekkür ederim arkadaşım.

celalim01
03-06-2015, 23:25
Sayın aleydi kapmış bütün kargoyu, ek ek bitmez şimdi bunlar.Yardıma gelebiliriz yarısını cebe indirmek bahanesiyle ))

aleydi
03-06-2015, 23:30
Sevgili aleydi maşallah maşallah bahçen çok güzel, sade, bakımlı bir çok bitkiyi de kaldırır çalılar, çiçekler. Kaya bahçesi hem yerine çok yakışmış hem de gerçekten çok güzel olmuş.

Gelen hazinen mükemmel, soğanlılar bile gelmiş. İnşallah hepsini bir güzel dikip çiçeklerini göresin.

Sevgili YeniGinem , artık böyle hitap ediyorum size. Umarım bir mahsuru yoktur. Şimdi saymaya kalksam baya uzun yazacağım. Bana destek olan yanımda olan, pek çok arkadaşım gibi, hep beni motive ediyorsunuz. Kaya bahçesi baya yeşerdi. Çiçeklenmeler de başlıyor yavaş yavaş. Konu komşudan da beğeni aldı.

Hazine de soğanlı, çalı, sedum,sukulent, papatya vb yok yok. Çok da duygulandım. Bir yandan çok mutluyum. Gözlerimde yaşlı. Çiçelerden de değil sanki. Veren el tarafındayım ben işin. İçim öyle doldu ki . Sevgiler

aleydi
03-06-2015, 23:40
Sayın aleydi kapmış bütün kargoyu, ek ek bitmez şimdi bunlar.Yardıma gelebiliriz yarısını cebe indirmek bahanesiyle ))

Sayın Celalim01 sizden gelen sardunyalar gelişiyorlar . Onlarıda fotoğrafladım. Biraz kendilerine gelsin istedim. Pek çoğu dal çıkarmış. Bizim buralar yağmurlu bu aralar. Güneşi göremeyince çiçek açamadılar. O güzel sardunyalarınız km ler ötede can buldu. Çok teşekkür ederim.

Paylaşmak güzeldir:). Buyurun gelin:). Keşke gelseniz tanışsak, hatta bir ağaçlar net toplantısına bütün arkadaşlar katılsak. Ne güzel olurdu. Ben çok isterim hepinizi görmeyi. Saygılar.

YeniGine
04-06-2015, 00:23
Sevgili YeniGinem , artık böyle hitap ediyorum size. Umarım bir mahsuru yoktur. Şimdi saymaya kalksam baya uzun yazacağım. Bana destek olan yanımda olan, pek çok arkadaşım gibi, hep beni motive ediyorsunuz. Kaya bahçesi baya yeşerdi. Çiçeklenmeler de başlıyor yavaş yavaş. Konu komşudan da beğeni aldı.

Hazine de soğanlı, çalı, sedum,sukulent, papatya vb yok yok. Çok da duygulandım. Bir yandan çok mutluyum. Gözlerimde yaşlı. Çiçelerden de değil sanki. Veren el tarafındayım ben işin. İçim öyle doldu ki . Sevgiler

Sen bana YeniGinem de, hiçbir mahsuru yok tabi ki. Ben mutlu oluyorum, teşekkür ederim.
Zaten hep derim, ben gezdiğim sayfalarda sadece beğeni tuşunu tıklayamıyorum, hepimiz gücümüzün, imkânlarımızın elverdiği şekilde emek veriyoruz ve o verilen emeklerin karşılığında güzel bir söz bir beğeni sözü, bir cümle gerekli (Tabi fazlaca abartmayacak şekilde) diye düşünüyorum.
:p Ve inanıyorum ki motive edildikçe de daha çok ekmeyi, dikmeyi, bitkileri fazlalaştırmayı ve paylaşmayı düşünüyoruz.

aleydi
04-06-2015, 08:39
Sen bana YeniGinem de, hiçbir mahsuru yok tabi ki. Ben mutlu oluyorum, teşekkür ederim.
Zaten hep derim, ben gezdiğim sayfalarda sadece beğeni tuşunu tıklayamıyorum, hepimiz gücümüzün, imkânlarımızın elverdiği şekilde emek veriyoruz ve o verilen emeklerin karşılığında güzel bir söz bir beğeni sözü, bir cümle gerekli (Tabi fazlaca abartmayacak şekilde) diye düşünüyorum.
:p Ve inanıyorum ki motive edildikçe de daha çok ekmeyi, dikmeyi, bitkileri fazlalaştırmayı ve paylaşmayı düşünüyoruz.

Çok haklısınız, siz bunu hep yapıyorsunuz. Beğenilerinizi dile getiriyorsnuz. Ne iyi yapıyorsunuz. Hepimiz çekinmeden bunu yapmalıyız sevgili YeniGinem:). Bütün arkadaşlarım için söylüyorum. Verilen emek bunu hak ediyor . Sevgiler.

Yagmur143
04-06-2015, 11:39
Sevgili aleydi, hazinen gerçekten çok güzel, içinde yok yok... Veren eller de alan eller de dert görmesin...
İki yıl önce çok aradığım bir çiçek gönderilince ben de çok duygulanmıştım. Şimdi o çiçeğe her bakışımda aynı duyguyu yaşıyorum. Allah ondan bin kere razı olsun... Güzellikler paylaşıldıkça daha da anlam kazanıyor...
Çiçeklerin son hallerini de görmek isterim, sevgiler...

aleydi
04-06-2015, 17:25
Sevgili aleydi, hazinen gerçekten çok güzel, içinde yok yok... Veren eller de alan eller de dert görmesin...
İki yıl önce çok aradığım bir çiçek gönderilince ben de çok duygulanmıştım. Şimdi o çiçeğe her bakışımda aynı duyguyu yaşıyorum. Allah ondan bin kere razı olsun... Güzellikler paylaşıldıkça daha da anlam kazanıyor...
Çiçeklerin son hallerini de görmek isterim, sevgiler...

Sevgili Yağmur senin gönlünde çok güzel. (Mum çiçeğimi kaybettim) dediğimde yeni tanışmıştık. Hiç tereddütsüz hemen bana göndermeyi teklif ettin. Önce çekindim hatta kabul etmeye. Sayende mum çiçeğim ve başka güzellerim oldu. Seninde ellerin dert görmesin.

Mor olan çiçek açmaya başlamış bile. Rahmetli Jineopun paylaştığı bir çiçek olması, beni ayrıca çok duygulandırdı. Hiç tanışma şansımız olmadı. Şuan onun paylaştığı bir çiçek benim bahçemde hayat buldu. Paylaşmak işte bu kadar güzel. Hayatta olmasanız bile hayat vermeye devam ediyorsunuz. Sevgiler

aleydi
04-06-2015, 20:04
Ebruli güzel açtı. Çiçekleri taşıyamaz durumda.

557180

557181

557182

557183

aleydi
04-06-2015, 20:09
Kırmızılar, pembeler :)

557191

557192

münevver48
04-06-2015, 21:54
Kırmızılar, pembeler :)

557191

557192

:):)sevgili aleydi, sizin de gülleriniz çok güzel açmaya başlamış. baştaki gülden benim de var. çok beğeniyorum.sonradan pembesi fazlalaşıp renk değiştiriyor. son gülünüz ısparta gülü ne güzel misler gibi kokuyordur bahçen. daha da güzelleri açar inşallah, sizde keyfini sürün sevgiler:):)