View Full Version : aleydi / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
Çok güzel olmuş eşinizin ellerine sağlık, iyi keyifler dilerim.
Teşekkür ederim sevgili Akçabardak, baya kullanışlı oldu. Sevgiler.
Oooh geniş geniş çok güzel olmuş salıncak. Şöyle yumuşacık puf püf minderler yastıklar... Üzerine debi seyyar cibinlik olsa gece bile yatılır:))
Güle güle kullanın
Sorma arkadaşım ablamın yıllar önce salıncağı vardı. Babam geceleri hep onda yatardı.Şimdi söylüyorum gülüyor, baya yaşlandı tabi:(. Belli olmaz belki bir gece yatmak ister demi.Zaman su misali akıp gidiyor. Geçmişte ki her şey nasılda kıymetli oluyor. Aslında zamanında çıkarmalı tadını. Duygulandım neyse:(
Sevgili B e t ü l biraz da yatalım diye yaptık:). Hazırların eni dar, sadece oturulabiliyor.90 cm baya yatak gibi oldu:).Minder kısmını umarım beceririm, şimdiye kadar çok büyük parçalar dikmedim::). Teşekkür ederim sevgiler.
münevver48
07-07-2015, 22:56
sevgili aleydi, çok güzel olmuş.güle güle sallanıp saltanatını yaşarsın. en zevkli işi de (boya) size kalmış. tabi önce bir renge karar vermelisiniz. bana kalsa böyle doğal kalsın derim. üzerine bir yat verniği tamam. minderlerini istediğin gibi yapabilirsin rengarenk bir kaç da çiçekli kırlent ooohhh! yan gel keyfine bak! kim bilir belki yolumuz düşerse oralara salıncakta sallanırmışım. sevgiler
sevgili aleydi, çok güzel olmuş.güle güle sallanıp saltanatını yaşarsın. en zevkli işi de (boya) size kalmış. tabi önce bir renge karar vermelisiniz. bana kalsa böyle doğal kalsın derim. üzerine bir yat verniği tamam. minderlerini istediğin gibi yapabilirsin rengarenk bir kaç da çiçekli kırlent ooohhh! yan gel keyfine bak! kim bilir belki yolumuz düşerse oralara salıncakta sallanırmışım. sevgiler
Bende boyamasam diyorum. Orjinalinde salıncak beyaza boyanmış. (Beyaz ahşap boyası yok, yağlı boyayla yapacaksınız) dedi birisi. Yağlı boya da kullanmak istemiyorum ahşaba yazık. Yat verniği var renksiz olandan evde. Onunla boyarım herhalde. Beyazı da çok seviyorum aslında. Yarın minderlerin, yastıkların kumaşını almaya gideceğim. Onları bir dikeyim , bu renge yakışırsa böyle kalır. O zaman karar veririz artık:).
İnşallah arkadaşım çok mutlu olurum. Buyurun gelin hiç çekinmeyin. Başım gözümle, ağırlamaya çalışırız. Az önce eşime (biraz sallanalım )dedim. Allahtan komşular tatilde. Biri görse bizi gülerdi herhalde:). Gecenin bir vakti, yeni yaptık salıncağı oturup sallanıyoruz.:).Teşekkür ederim sevgilerimle.
münevver48
07-07-2015, 23:49
sevgili aleydi,davet için teşekkür ederim. gelemez isem de o salıncakta sallanmış gibi mutlu oldum. sizde hazır komşular yokken bolca sallanarak tadını çıkartın. sevgiler.
Tilki Mete
08-07-2015, 03:09
Salıncak bitti eşimin ellerine sağlık:). Çokta sağlam ikimiz birlikte binebildik:9.Şimdi sıra bende. Banka pembe, mavi, yeşilli birşeyler düşündüm. Rangarenk cıvıl cıvıl. Salıncağa karar veremedim. Kahverengi mavili mi olsun. Kırmızı mı? Krem rengi düşünmüştüm kirlenir diye vazgeçtim.Önerileri bekliyorum:).
564695
Sözümü geri aldım :(:):rolleyes:
Gel sözüm gidiyoruz :eek::cool:
Sevgi Durul
08-07-2015, 09:55
Salıncak bitti eşimin ellerine sağlık:). Çokta sağlam ikimiz birlikte binebildik:9.Şimdi sıra bende. Banka pembe, mavi, yeşilli birşeyler düşündüm. Rangarenk cıvıl cıvıl. Salıncağa karar veremedim. Kahverengi mavili mi olsun. Kırmızı mı? Krem rengi düşünmüştüm kirlenir diye vazgeçtim.Önerileri bekliyorum:).
564695
Modeldekiyle birebir aynı olmuş, emeklerinize sağlık. Minderli halini bekliyoruz, sevgili aleydi.
Buradan (http://www.agaclar.net/forum/289326-post3.htm) fikir edinebilirsin. Sevgiler...
[QUOTE=SDurul;1394288]Modeldekiyle birebir aynı olmuş, emeklerinize sağlık. Minderli halini bekliyoruz, sevgili aleydi.
Ablacım ben çok sabırsızım sabah ilk işim minder almaya gitmek oldu. Sabah üzerinize afiyet üşütmüşüm. Yatsam çok hastaydım. NE mümkün yatmam o yastıklar alınacak. Nasıl olmuş bankım:). Yatakları kendim dikmeyi düşünüyorum. Salıncak kahverengi mavi olacak. Onun minderlerini kendim hazırlıycam. Öneri için teşekkür ederim. Sevgilerimle.
564800
Tilki Mete
08-07-2015, 18:23
Ablacım ben çok sabırsızım sabah ilk işim minder almaya gitmek oldu. Sabah üzerinize afiyet üşütmüşüm. Yatsam çok hastaydım. NE mümkün yatmam o yastıklar alınacak. Nasıl olmuş bankım:). Yatakları kendim dikmeyi düşünüyorum. Salıncak kahverengi mavi olacak. Onun minderlerini kendim hazırlıycam. Öneri için teşekkür ederim. Sevgilerimle.
564800
:eek: :mad: abla ya ama bu çok güzel olmuş sen onu bana getir kendine yaparsın sonra . :)
Bu arada zevklerimiz baya baya benziyor mindeeler harika :)
akçabardak
08-07-2015, 18:33
Sevgili aleydi çok geçmiş olsun, hasta hasta bir de yastık almaya mı gittin? ellerine sağlık çok güzel olmuş. dinlenmeden koşuşturursan hastalığını çabuk atlatamazsın, biraz dinlen bence, salıncak kaçmıyor ya... farkındayım bu günlerde kendini çok yıpratıyorsun, tekrar çok geçmiş olsun.
Laleci_03
08-07-2015, 18:45
Vaay! Süper olmuş Aleydi ablam ellerine sağlık ;) siz karı-koca ne kadar maharetlisiniz öyle...:p nazar değmesin maşallah...
Bu arada geçmiş olsun, kendine dikkat et ablam, Akçabardak anlamın dediği gibi salıncak kaçmıyor ya.
Her şeyin evveli sağlık, sağlığın, keyfin yerinde olmadıktan sonra kaz tüyü minderli salıncağın olmuş ne fayda? Biliyorum hep çalışmak, bahçeni daha da güzelleştirmek istiyorsun ama biraz da dinlenmene bak bence... ;)
:eek: :mad: abla ya ama bu çok güzel olmuş sen onu bana getir kendine yaparsın sonra . :)
Bu arada zevklerimiz baya baya benziyor mindeeler harika :)
Sağol sevgili Mete , beğendiğine sevindim. Evet benziyor zevklerimiz senin gösterdiğin balkon grubu çok güzeldi. Yakın olsak yardım ederdiniz yapardık hep beraber:). Daha çok gençsiniz daha güzelleri sizin olsun, sevgiler.
Sevgili aleydi çok geçmiş olsun, hasta hasta bir de yastık almaya mı gittin? ellerine sağlık çok güzel olmuş. dinlenmeden koşuşturursan hastalığını çabuk atlatamazsın, biraz dinlen bence, salıncak kaçmıyor ya... farkındayım bu günlerde kendini çok yıpratıyorsun, tekrar çok geçmiş olsun.
Bu ara çok yoruldum ablacım. Her konuda böyleyim ben. Bir şey hemen olacak. Zavallı eşimde bana ayak uydurmaya çalışıyor:). Ben hasta olduğumda yatmam zaten, Allah yatırmasında. Çoğu zaman ayakta geçiriyorum. Yatarsam sanki daha çok hasta olucakmışım gibi geliyor.
Daha fotoğraflayamadığım bir bölüm var. Eşim bunları yaparken, ben çimi kaldırdım. Tahta set yaptım. Yaklaşık6_7 metre alan. Toprak taşıdım, gübre karıştırdım. Çıkan çimleri el arabasıyla arkaya taşıdım vs. Sonra saksıdaki çok sıkışık çiçekleri oraya diktim. Sağolsun biraz oğlum yardım etti. Onunda son yılı ara vermeden ders çalışmaya başladı. Vakti olmuyor.
Şu işler bitse bir toparlansam süper olacak:). Bodrumu boşaltıp orayı temizleyip, badana boya, raf yapmayı düşünüyoruz. Ortaya çıkan şeyler beni çok mutlu etti:). O yüzden yorgunluğumu unutuyorum teşekkür ederim:). Sevgilerimle.
Her şeyin evveli sağlık, sağlığın, keyfin yerinde olmadıktan sonra kaz tüyü minderli salıncağın olmuş ne fayda? Biliyorum hep çalışmak, bahçeni daha da güzelleştirmek istiyorsun ama biraz da dinlenmene bak bence... ;)[/QUOTE]
Yıl 1999 mesai saatinin sonu. Elimi makinaya kaptırdım. Bir kesik oluştu. Bütün arkadaşlarım etrafımda pervane oldular. Ben koşuyorum fabrikanın sağlık bölümüne doğru. arkadaşlarımda benle birlikte koşuyorlar. 24:15 Servisler kalkıyor. Eşim askerde. Arkadaşlar geldiler, arabaları evde, alıp gelelim mi hastaneye götürelim mi diye. Yok dedim iyiyim. 24:30 olmuş saat, eve nasıl gidicem . Servisler kalkmadı ki dediler. Kimse servise binmemiş.50_60 tane otobüs. Sadece benim servisimi bekletebilirlerdi. Herkes beni gördü etrafımı sardılar iyimisin diye. O an hayatımda en duygulandığım anlardan biridir:(. Hayatım boyunca hiç unutamıycağım. Şuanda da çok duygulandım. Siz böyle sağlığımla ilgilenince:(.
Tatlı yorgunluklar:). Haklısın sağlık olmayınca hiç bir şeyin kıymeti olmuyor. Ben bugün çok mutluydum:). Aradığım kafamdaki şeyleri bulunca , hasta olsam da, unuttum:). Şimdi bir an da arttı. O telaşla fark edemedim demekki.Teşekkür ederim, sizin gibi beni düşünen arkadaşlarımın olması, çok büyük mutluluk. Bahçem güzelleşsin istiyorum da . Sürekli bir şeyler çıkarınca , sürekli dağılıyor :).Görüşürüz, sevgilerimle.
akçabardak
08-07-2015, 23:08
Bu ara çok yoruldum ablacım. Her konuda böyleyim ben. Bir şey hemen olacak. Zavallı eşimde bana ayak uydurmaya çalışıyor:). Ben hasta olduğumda yatmam zaten, Allah yatırmasında. Çoğu zaman ayakta geçiriyorum. Yatarsam sanki daha çok hasta olucakmışım gibi geliyor.
Daha fotoğraflayamadığım bir bölüm var. Eşim bunları yaparken, ben çimi kaldırdım. Tahta set yaptım. Yaklaşık6_7 metre alan. Toprak taşıdım, gübre karıştırdım. Çıkan çimleri el arabasıyla arkaya taşıdım vs. Sonra saksıdaki çok sıkışık çiçekleri oraya diktim. Sağolsun biraz oğlum yardım etti. Onunda son yılı ara vermeden ders çalışmaya başladı. Vakti olmuyor.
Şu işler bitse bir toparlansam süper olacak:). Bodrumu boşaltıp orayı temizleyip, badana boya, raf yapmayı düşünüyoruz. Ortaya çıkan şeyler beni çok mutlu etti:). O yüzden yorgunluğumu unutuyorum teşekkür ederim:). Sevgilerimle.
Sevgili aleydi sizi çok iyi anlıyorum, 4-5 sene öncesine kadar ben de senin gibi bir işe başladım mı hemencecik bitiversin istiyordum, bitmezse şayet o gece bana uyku yoktu, ertesi günkü işlerimi gece kafamı yastığa koyunca sıraya koyardım ve ertesi gün gözlerimi açar açmaz gece yatakta sıraladığım işleri bir bir yapardım.
Ben gençliğimin kıymetini hiç bilmedim, şimdi sağlığın ne kadar önemli olduğunu anladım ama geri dönüş yok artık.
Gücüm tükendi, bel ve sırt ağrılarım gün geçtikçe çoğalıyor öyle olunca da günlük performansım azalıyor, o yüzden sağlığına dikkat et diye demiştim ama elimizde mi ki... ama yine de istirahat iyidir. Sevgilerimle
münevver48
08-07-2015, 23:53
:)sevgili aleydi, yastıkların çok güzel cıvıl cıvıl, ah yakın olsaydık ben minderlerini çoktan dikip sana vermiştim. birde iki kişi serer, seyrine bakardık.sonra üzerine birer fincan kahve içer keyfini çıkartırdık.şaka yaptığımı sanma elimden dikiş gelir.genelde kendi giysilerimi kendim dikerim.son zamanlar da biraz kendimi es geçiyorum. hazıra kaçarak.
sevgili aleydi, inşallah sağlığınıza çabuk kavuşursunuz. her şeyin başı sağlık,bu kadar acele etmene de gerek yok benim bahçem 8-9 yılda bu hale geldi. daha o kadar çok yapılacak iş var ki, belki daha ne işi dersin. bitmiyor canım.sadece objektiflere güzel tarafların yansıtmaya çalışıyorum. lafı uzatmama gerek yok içine sindire sindire keyifle çalışmanı öneririm. sonuçta bahçe bizim, sağlıkta bizim ikisini de önemseyelim. sevgiler.
Sevgili aleydi sizi çok iyi anlıyorum, 4-5 sene öncesine kadar ben de senin gibi bir işe başladım mı hemencecik bitiversin istiyordum, bitmezse şayet o gece bana uyku yoktu, ertesi günkü işlerimi gece kafamı yastığa koyunca sıraya koyardım ve ertesi gün gözlerimi açar açmaz gece yatakta sıraladığım işleri bir bir yapardım.
Ben gençliğimin kıymetini hiç bilmedim, şimdi sağlığın ne kadar önemli olduğunu anladım ama geri dönüş yok artık.
Gücüm tükendi, bel ve sırt ağrılarım gün geçtikçe çoğalıyor öyle olunca da günlük performansım azalıyor, o yüzden sağlığına dikkat et diye demiştim ama elimizde mi ki... ama yine de istirahat iyidir. Sevgilerimle
Doğru söylüyorsun ablacım. Annem de öyle diyor. Bırak bu kadar çiçek ekme hasta olacaksın. (Eğil kalk belini mahvediyorsun) diyor. Bunları söyleyen annem, maşallah 74 yaşında. Bütün gün hiç oturduğunu görmem:). Anne yoruldum biraz dinlenelim mi diyorum:). Sen dinlen ben biraz daha çalışcağım deyip. Akşamı ediyoruz. Dediğiniz gibi bel ve ayak ağrısından duramıyor,şimdi.Doktorda bana (beline dikkat et kesinlikle bahçe işi yasak) dedi.
Bence sizde çok yoruyorsunuz kendinizi. Onlarca çiçekle uğraşmak hiç kolay değil. Ahh ah bu çiçek aşkı, bizi yataklara düşürdü:D. Sevgilerimle.
sonuçta bahçe bizim, sağlıkta bizim ikisini de önemseyelim. sevgiler.[/QUOTE]
Ben yıllardır neden dikişe gitmedim diye, şimdi hayıflanıyorum.Eşim söylemişti kursa git diye, aslında. O da çok meraklı bir makina alalım dikiş dikelim diyordu). Ablam verdi makinesini.Ne güzel, kendin seçtiğin modeli dikmek. Ben bazen kafamda bir model oluşturuyorum. Onu bulamıyorum. Bu yıl kursa gidebilirim umarım.
Gerçi oğlumun orta okul yıllarında çanta yaptım, kaşık bebek öğretmenleri aldılar, vermediler:D. Kursa gitmesem de dikişe yatkınlığım var:). Eşim sabırsızlanıyor minderleri dikelim, ben yardım ederim diye:).Sende çok maheretlisin. Hazır dikip versen çok mutlu olurdum tabi:). Yastıkları hazır aldım.
Haklısın 9 yıl da bu kadar çeşit ve güzellik oluşmuş. Artık ortalığı toplayıp, keyfini çıkarırıız umarım:).Önce sağlık tabi. Yabani ot dolmuş. Sebzeleri hiç çapalayamadım.Bir tane ot olmazdı. Her sabah çıkar koparırdım:). Yaşlanıyorum galiba:). Sevgilerimle teşekkür ederim.
celalim01
09-07-2015, 11:51
El işi derslerine girdim. Teknoloji tasarım derslerine girdim. Çocuklara ahşap boyama dahil yaptırdım.Yıl sonunda sergi açtık. Çocukların yaptıklarını sattık. Aldığımız parayı çocuklara verdik. sonuçta onların emekleri. Demek kendisi alanlarda varmış.
Sayfayı hazırlamaya başlıyordum ama gecikti. Usta işleri yoğunlaşınca foruma da girmedim.
El işi derslerine girdim. Teknoloji tasarım derslerine girdim. Çocuklara ahşap boyama dahil yaptırdım.Yıl sonunda sergi açtık. Çocukların yaptıklarını sattık. Aldığımız parayı çocuklara verdik. sonuçta onların emekleri. Demek kendisi alanlarda varmış.
Sayfayı hazırlamaya başlıyordum ama gecikti. Usta işleri yoğunlaşınca foruma da girmedim.
Keşke alabilir miyiz diye sorsalardı öğretmenim. Seve seve hediye ederdim.El işi öğretmeni değil. Birisi resim, diğeri sosyalci. Beğendiklerinden dolayı aldılar. Belki de örnek olarak kullanacaklar. Hiç bir bilgim yok, sormadıkları için:(.
Bir kaç gündür sizi göremeyince. Çalışmalara başladığınızı düşünmüştüm. Önce sağlık, kendinizi yormadan hazırlayın, acele etmeyin. Görüşmek üzere.
akçabardak
09-07-2015, 21:16
Doğru söylüyorsun ablacım. Annem de öyle diyor. Bırak bu kadar çiçek ekme hasta olacaksın. (Eğil kalk belini mahvediyorsun) diyor. Bunları söyleyen annem, maşallah 74 yaşında. Bütün gün hiç oturduğunu görmem:). Anne yoruldum biraz dinlenelim mi diyorum:). Sen dinlen ben biraz daha çalışcağım deyip. Akşamı ediyoruz. Dediğiniz gibi bel ve ayak ağrısından duramıyor,şimdi.Doktorda bana (beline dikkat et kesinlikle bahçe işi yasak) dedi.
Bence sizde çok yoruyorsunuz kendinizi. Onlarca çiçekle uğraşmak hiç kolay değil. Ahh ah bu çiçek aşkı, bizi yataklara düşürdü:D. Sevgilerimle.
Sevgili aleydi annenizin maşallahı var, Allah annenize ve sizlere uzun, sağlıklı ömürler versin, ne mutlu size anneniz sizinle, ben annemi ve babamı çok erken yaşta kaybettim, o yüzden yaşlılara saygım büyüktür, annenize hürmetlerimi sunuyorum.
Evet ben de çok yoruluyorum ama ne yapayım seviyoruz çiçekleri, onlara baktıkça beni dinlendiriyorlar, mutlu oluyorum, elim ayağım tutana kadar uğraşayım diyorum. Sevgiler selamlar.
celalim01
09-07-2015, 21:37
Bir yandan evin işleri, bir yandan sayfa çalışması başlattım. Resimleri sürekli çekerek dosyalara atmıştım. Önce onları düzenleyip ,isimleri not etmem gerekiyor. Madem bu kadar bekledik, düzenli yapmaya çalışayım.
Sevgili Akçabardak ablacım size ve öğretmenime güllerden bir demet, yorgunluğunuzu alır umarım.
565034
565035
565036
565037
565038
Ne zamandır sukulentlerin son durumunu yayınlamak istiyordum. Sevgili Sdurul ablama ve sevgili Sudenur'a sevgilerimle.
565039
565040
565041
565042
565043
Devam
565044
565045
565046
565047
565048
Devam
565049
565050
565051
565052
565053
565055
565056
565057
565058
565063
565064
565065
565066
565067
münevver48
09-07-2015, 23:15
:):)sevgili aleydi, dün gibi sukulenlerini dikeli maşallah çok güzel gelişmişler. elin deydi bir kere, gözün sukulent den başka bir şey göremez.bunlarda bir sayfalık olmuş gibi ne dersin;) sevgiler......
Laleci_03
09-07-2015, 23:46
Bence de bir sukulent sayfası açmaya layık olmuşlar Aleydi ablacım, çok güzeller ;)
:):)sevgili aleydi, dün gibi sukulenlerini dikeli maşallah çok güzel gelişmişler. elin deydi bir kere, gözün sukulent den başka bir şey göremez.bunlarda bir sayfalık olmuş gibi ne dersin;) sevgiler......
Sorma arkadaşım çok sevdim ben bunları:). Renk değişimleri, büyüme anları çok güzel.Sayfa açarsam yenileri almak zorunda kalırım:D. Bu yıl değil,bu yıl kendime çiçek almayı yasakladım:).Kış gelince o kadar çiçeği ne yaparım diye düşünüyorum, şimdiden.Teşekkür ederim güzel sözlerin için.Görüşürüz sevgilerimle.
akçabardak
10-07-2015, 12:05
Sevgili Akçabardak ablacım size ve öğretmenime güllerden bir demet, yorgunluğunuzu alır umarım.
565034
565035
565036
565037
565038
Çok teşekkür ederim sevgili aleydiciğim, çok incesin güller çok güzeller renkleri çok tatlı, bu güzellikleri görünce yorgunluk falan hiç kalmıyor, emeklerimizin karşılığı olarak en güzel çiçekleriyle bizleri ödüllendiriyorlar.
Bu arada bu sukulentleri hangi ara büyüttün :) maşallah çok güzel olmuşlar ellerine sağlık, güle güle büyüt hepsini, sevgili münevver arkadaşıma katılıyorum bence de bir sayfalık olmuşlar, :) sukulent hastalığı iyiden iyiye sana da bulaşmış hadi geçmiş olsun.
Bence de bir sukulent sayfası açmaya layık olmuşlar Aleydi ablacım, çok güzeller ;)
Sağol canım inşallah gelecek yıl:). Bu yıl imkansız. Ben o sayfaları gezdim:). Onlarca tür var. Benimkiler sayfa açacak kadar değil henüz.
Bunlar çok yer kaplamıyor. Arajman yapılabiliyor. Gelecek yıl sana da yapalım bunlardan:). Görüşürüz.
Çok teşekkür ederim sevgili aleydiciğim, çok incesin güller çok güzeller renkleri çok tatlı, bu güzellikleri görünce yorgunluk falan hiç kalmıyor, emeklerimizin karşılığı olarak en güzel çiçekleriyle bizleri ödüllendiriyorlar.
Bu arada bu sukulentleri hangi ara büyüttün :) maşallah çok güzel olmuşlar ellerine sağlık, güle güle büyüt hepsini, sevgili münevver arkadaşıma katılıyorum bence de bir sayfalık olmuşlar, :) sukulent hastalığı iyiden iyiye sana da bulaşmış hadi geçmiş olsun.
Elimden uzaktan bu geliyor:9.Her zaman kapım açık, Yolunuz düşer gelmek isterseniz. Bahçemde de yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Ankara Eskişehir arası yakın:)
Sukulentler yağmuru sevdiler galiba. İlk ektiğimde gübre bile veremedim doğru dürüst. Biraz geçirken kumlu toprağa ektim. 15 Günde bir sıvı gübre verdim. Üzerlerini çakılla kaplamıştım güzel görünsünler diye. Bir kaç gün önce organik gübre baya miktarda kullandım.
Menekşeler gibi bunlarla iyi anlaştık:). Bir iki dal kopmuştu. Menekşenin yanına sıkıştırdım öylesine, çiçek açmış:).Sayfa Öneriniz için teşekkür ederim ablacım. Biraz daha zamana ihtiyacım var. Sevgilerimle.
Laleci_03
10-07-2015, 17:36
...Bunlar çok yer kaplamıyor. Arajman yapılabiliyor. Gelecek yıl sana da yapalım bunlardan:). Görüşürüz.
Ayy gerçekten mi Aleydi ablam yaa? :o:eek: sağ ol çok teşekkür ederim:rolleyes:
Sukulentlerinizin çoğu kışa dayanıklı, yani bizim şehremizin soğuklarına. Kaya bahçenizde kullanabilirsiniz. Güller tüm bahçelerde yağmur sonrası çoştular.
Eşinizi kutlarım, bank ve salıncak her ikiside güzel olmuş. Sağlık ve huzurla, sımsıcak sohbetleriniz olsun.
Sukulentlerinizin çoğu kışa dayanıklı, yani bizim şehremizin soğuklarına. Kaya bahçenizde kullanabilirsiniz. Güller tüm bahçelerde yağmur sonrası çoştular.
Eşinizi kutlarım, bank ve salıncak her ikiside güzel olmuş. Sağlık ve huzurla, sımsıcak sohbetleriniz olsun.
Buyurun gelin beraber olsun:). Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Sevgiyle kalın.
celalim01
11-07-2015, 11:20
kaktüs ve sukulentler kolay anlaşılacak bitkiler. Fazla naz yapmıyorlar genel olarak. Gerçi ben güllerle de sorun yaşamıyorum pek fazla. Bakıyorsun ,seviyorsun mis gibi açıyorlar.Hele bazıları açmak ne kelime coşuyorlar.
Yeni yapılan (Balkonu kapattık,salon çiçeklerini oraya alacağım.)balkonun boyanması lazım ama sıcaktan boyaya yaklaşamadım bir türlü.Sabahları da yatıyorum ne güzel. Erken kalkmıyorum işin açıkçası.Gece 3-4 sıralarında yatınca anca uyku alıyoruz. Ama ne yapalım . tatil ,hemde sıcak.
kaktüs ve sukulentler kolay anlaşılacak bitkiler. Fazla naz yapmıyorlar genel olarak. Gerçi ben güllerle de sorun yaşamıyorum pek fazla. Bakıyorsun ,seviyorsun mis gibi açıyorlar.Hele bazıları açmak ne kelime coşuyorlar.
Yeni yapılan (Balkonu kapattık,salon çiçeklerini oraya alacağım.)balkonun boyanması lazım ama sıcaktan boyaya yaklaşamadım bir türlü.Sabahları da yatıyorum ne güzel. Erken kalkmıyorum işin açıkçası.Gece 3-4 sıralarında yatınca anca uyku alıyoruz. Ama ne yapalım . tatil ,hemde sıcak.
Hep soğuktan şikayet ediyorduk:). Sıcaklar bastırdı öğretmenim. Artık bayramdan sonraya kalsın. Biz de yetiştiremedik bazı işleri. Bayram tatilinin bir kısmını değerlendiririz diye düşündük.
Dediğiniz gibi kaktüs gül sukulent zahmetsiz türler. Sadece güllerde ki hastalıklar sorun oluyor. Beyaz gülü hastalandı. Kara leke. Fotoğrafını ekliyceğim. Hiç yaprağı kalmadı. Köküne kadar budasam mı diyorum.
565418
565419
Rahmetli Jineoptan benim bahçeme kadar gelen güzellik. Kendisine tanıma şerefine erişemedim. Sdurul ablam sayesinde, bu güzellikle tanıştık.
565448
Tohumdan yetiştirdiğim çiçekler.
565449
565450
Tatilde otelin bahçesinden toplamıştım tohumlarını. Pembe kadife çiçeği. Sevgili Hira'ya sözüm olsun. Tohum paylaşımda ilk ona gönderilecek. Daha önce gönderemedim.Tohum aldıklarım baya pembeydi. Bu hali de güzel.
565451
565452
565453
Lavantin_ Lavandula her hallerini yayınladım galiba:). Bu yıl acemilik oldu. Çiçek açtıklarını bekleyemedim sabırsızlıktan:).
565456
565457
akçabardak
11-07-2015, 18:07
Elimden uzaktan bu geliyor:9.Her zaman kapım açık, Yolunuz düşer gelmek isterseniz. Bahçemde de yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Ankara Eskişehir arası yakın:)
Sukulentler yağmuru sevdiler galiba. İlk ektiğimde gübre bile veremedim doğru dürüst. Biraz geçirken kumlu toprağa ektim. 15 Günde bir sıvı gübre verdim. Üzerlerini çakılla kaplamıştım güzel görünsünler diye. Bir kaç gün önce organik gübre baya miktarda kullandım.
Menekşeler gibi bunlarla iyi anlaştık:). Bir iki dal kopmuştu. Menekşenin yanına sıkıştırdım öylesine, çiçek açmış:).Sayfa Öneriniz için teşekkür ederim ablacım. Biraz daha zamana ihtiyacım var. Sevgilerimle.
Sevgili aleydi bu mesajı şimdi gördüm gözümden kaçmış. Davetiniz için çok teşekkür ederim... Ankara Eskişehir'e 2 saat evet Ankara'ya pek sık gidemiyoruz ki, Ayvalıktan Ankara'ya tam 10 saat, geçen sene Aralık ayında 10 günlüğüne gittik kızımda kaldık evime bile geçmeden geri dönüp geldik.
Sukulentler yağmur suyunu severler, kışın ben de epey yağmur suyu toplamıştım sukulentlerim için. Yağmur suyunu görünce coşmuşlar gerçekten çok iyi gelmiş, canlı canlı duruyorlar.
Bu arada yeni açan çiçeklerin çok güzeller, en son fotoğrafta olan sarı çiçekler ne kadar çoşkulu... adı nedir acaba biliyormusun? çok hoşuma gitti ellerine, emeklerine sağlık. Sevgiler
Bu arada yeni açan çiçeklerin çok güzeller, en son fotoğrafta olan sarı çiçekler ne kadar çoşkulu... adı nedir acaba biliyormusun? çok hoşuma gitti ellerine, emeklerine sağlık. Sevgiler[/QUOTE]
Lavantin sarı çiçekler ablacım. Sayın Muda söylemişti. Kışa dayanıklılar. Kar yağarken, -25 derece almıştım seradan. Böyle güzel açtığını bilmiyordum.
Gerçekten yağmurun bereketi. Bu yıl her yer yemyeşil. Yol boyundaki dikenler 2 metreyi buldu. Bir ara onları da fotoğraflamak istiyorum.Allah susuz bırakmasında. Kuraklık kadar kötü bir şey yok. Umarım bir daha yaşamayız.Suyun dediği her şey can buluyor.Beğeniler için teşekkür ederim sevgilerimle.
YeniGine
11-07-2015, 23:49
:( Benim güllerimde de yok yok sevgili aleydi; hatta birkaç tanesi kurumaya yüz tutmuş gibiler. Şartlar olumsuz olunca inan benim de hiç bir şey yapasım gelmiyor artık içimden. Ama en kısa zamanda bir fırsatını bulur isem budamayı düşünüyorum. O kalın dalları nasıl budayabileceksem bakalım?..
Tohumdan yetiştirdiğin çiçeklerine, diğerlerine de gelince maşallah rengârenk ve gelişimleri çok güzeller. Emeklerine, gönlüne sağlık...
:( Benim güllerimde de yok yok sevgili aleydi; hatta birkaç tanesi kurumaya yüz tutmuş gibiler. Şartlar olumsuz olunca inan benim de hiç bir şey yapasım gelmiyor artık içimden. Ama en kısa zamanda bir fırsatını bulur isem budamayı düşünüyorum. O kalın dalları nasıl budayabileceksem bakalım?..
Tohumdan yetiştirdiğin çiçeklerine, diğerlerine de gelince maşallah rengârenk ve gelişimleri çok güzeller. Emeklerine, gönlüne sağlık...
Hiç öyle olur mu sizin çiçeklerinizde çok güzeller. Çeşit çeşit sardunyalar yenigineler. Biz çiçeksiz yapamayız ki. Peki hiç ev çiçekleri,sukulent, kaktüs türlerine yetiştirmeyi düşündünüz mü. Rengarenk menekşeler, kelebek çiçekleri, neler yok. Balkonun güneş durumu müsait değildi diye hatırlıyorum. Evinizin durumu uygunsa eğer. Bahçe sizi çok yoruyor biliyorum. Korunaksız ortak kullanım olması. Laleleriniz çok güzeldi, azalsa da. O görüntü hala gözümün önünde. Bitki de kayıp illa ki oluyor. Üzülüyoruz. Belki de çok tür yerine, sağlıklı en güzellerini yetiştirmek mi lazım acaba. Hepsinden istiyoruz:).
Bugün askıdaki küpelimin saksısı yamulmuş. Başka askıyla değiştirdim. Eve girdim. Güm diye bir ses. 3 Tane tomurcuk vardı açmak üzere. Eyvah dedim. Allah'tan kırılmamışlar. Ne kadar dikkat de etsek. Elimizde olmayan şeyler olabiliyor.
Güller için kolaylık diliyorum. Diğerlerine de bulaşıyor. Borda bulamaç yaptığımız halde bu durumdalar. Alttlarını açıp ilgilenemedik bu sene. En az zararla atlatırız umarım.
YeniGine
12-07-2015, 00:38
:) Öncelikle teşekkür ediyorum sevgili aleydi. Ben daha çok mevsimlik ve bahçede olacak çiçekleri seviyorum; bir afrika menekşesi, bir orkide, mesela salon çiçekleri yok beni cezbetmiyor. Balkonum hem güneş almıyor, hem de çok basık havadar değil. Ortak alan, olumsuz şartlar valla 4-5 senedir çok üzüldüm. Onun için de artık saksı tarlacılığına başladım, 2-3 kaktüsüm var, 3 komşumun bahçesi ve onların sayesinde sebzeciliğe de başladım. Bakalım bu sene de böyle gidiyoruz.
:( Güllerim yine ortak alanda 5. seneleri ve 5 senedir budadım, diplerini havalandırdım, kendim ilaç aldım ilaçladım, suladım; fakat geçen sene ve bu sene ilgilenemedim; şu an durumları hiç iyi değil. :( Bakalım işte birşeyler yapabilir isem, kurtarabilir isem belki moralim de düzelir.
:) Öncelikle teşekkür ediyorum sevgili aleydi. Ben daha çok mevsimlik ve bahçede olacak çiçekleri seviyorum; bir afrika menekşesi, bir orkide, mesela salon çiçekleri yok beni cezbetmiyor. Balkonum hem güneş almıyor, hem de çok basık havadar değil. Ortak alan, olumsuz şartlar valla 4-5 senedir çok üzüldüm. Onun için de artık saksı tarlacılığına başladım, 2-3 kaktüsüm var, 3 komşumun bahçesi ve onların sayesinde sebzeciliğe de başladım. Bakalım bu sene de böyle gidiyoruz.
:( Güllerim yine ortak alanda 5. seneleri ve 5 senedir budadım, diplerini havalandırdım, kendim ilaç aldım ilaçladım, suladım; fakat geçen sene ve bu sene ilgilenemedim; şu an durumları hiç iyi değil. :( Bakalım işte birşeyler yapabilir isem, kurtarabilir isem belki moralim de düzelir.
Sevgili YenİGinem hep diyorum zor olanı başarıyorsunuz. Bende bahçe bitkilerini seviyorum. Bizde de iklimden dolayı, ömürleri çok kısa. Temmuzun ortası geldi açmayan o kadar çok çiçek var ki. Eylülde de hava soğur. Bende o yüzden afrika menekşelerine ve hoya, sukulentlere merak sardım.Kışın çiçek özlemi mi onlarla gideriyorum:). Aslında evde hiç çiçek sevmezdim. Menekşe çok kolay tutuyor. Bir de çiçek açtığında anaçtan farklı oluyor çiçeği. O yüzden nasıl açacak diye merakla bekliyorum. Süprizler güzeldir ya:). Her tutmuş afrika menekşesinin çiçeği, bir süpriz oluyor benim için.
Güller dayanıklı bitkiler,budama etkili olur diye düşünüyorum. Bul yıl 2_3 tanesini kaybettim. Pazardan aldığm zayıf yapıda güllerde oldu kayıp. Seradan aldıklarım sağlıklı. Bahçe sayfamı gezen,yeni gül alacak arkadaşlarıma nacizane tavsiyem. 3 yıllık kaliteli çiçekli ve zararlılara karşı ilaçlanmış olanları tercih etmeleri. Hasta bir gül bahçenize girdiğinde, diğerlerine de bulaşıyor.Bakımlarını düzenli yapamadığımızda ne yazık ki, hastalanıyorlar.
Bozmayın moralinizi,bende de kayıplar oluyor.4 gözle yazı bekledik. Elimizde ki güzelliklerle tadını çıkaralım:).Sevgilerimle.
Sarmaşık gülüm bayram yapıyor. Bir dalda saymadım 15 in üstünde çiçek açtı. Bütün bayramlarınız şeker tadında olsun:).
566715
Tatilde topladığım tohumlar çiçek açtı. Beşiktaşlıyım:), bahçemde sarı kırmızı bir köşe oluştu.
566779
566780
Çörekotu çiçekleri mavi beyaz yoğun bir görüntü oluşturdular.Hep birlikte açmaları güzel bir görüntü oluşturdu.
566781
566782
566783
Tilki Mete
18-07-2015, 21:09
Tatilde topladığım tohumlar çiçek açtı. Beşiktaşlıyım:), bahçemde sarı kırmızı[/COLOR][/COLOR] bir köşe oluştu.
566779
566780
Bu koşeyi benşm köşem tayin edelim olur mu ? TİLKİ METE'nin köşesi ? :D :p
Nihayet sardunyalarda çoştular:9.
566784
566785
566786
566787
566788
Bu sardunyanın çiçeği çok farklı geldi bana.
566795
566796
566797
566798
Bu koşeyi benşm köşem tayin edelim olur mu ? TİLKİ METE'nin köşesi ? :D :p
Baya tohum yaparlar diye düşünüyorum. Bir aksilik olmazsa kendi köşeni de yapabilirsin. Şu avatarını değiştirirsen neden olmasın :).
Tilki Mete
18-07-2015, 22:28
Baya tohum yaparlar diye düşünüyorum. Bir aksilik olmazsa kendi köşeni de yapabilirsin. Şu avatarını değiştirirsen neden olmasın :).
Sevdiğim bir tür değil :) :) :D daha doğrusu pek fanatik değilim ama bahcede bir koşe lazım değilmi :) ne istiyorsunuz avatarımdan dünyanın en tatlı tilkisi yani ben :) :D egoo tavan [emoji14]
Tatilde topladığım tohumlar çiçek açtı. Beşiktaşlıyım:), bahçemde sarı kırmızı bir köşe oluştu.
Bende Beşiktaşlıyım ama nedense hep cimbomluları sevindiriyoruz:D Bende Sayın Akçabardak için bahçemin bir köşesine cimbomlu köşesi açmıştım:D
[ ne istiyorsunuz avatarımdan dünyanın en tatlı tilkisi yani ben :) :D egoo tavan [emoji14][/QUOTE]
Bir oğlak burcu olarak değişikliklere hiç açık değilim:). Saksılarla da bir köşe yapılabilir. Yabancı yabancı geliyorsun:).
münevver48
18-07-2015, 22:42
:)sevgili aleydi, sizin bahçe de çiçekler coşmuş durumda, bizimkiler sıcaktan kavruluyor. temmuz sıcakları birden bastırınca, çiçeklerim yaşam savaşı vermekte. her gün suluyorum. hele saksı çiçekleri akşam sabah suluyorum. en zahmetsizi sukulentler.
:)senin mevsimlikler çok güzel açmışlar. çörek otunun çiçekleri çok güzel bende ekmiştim fakat çıkmadı .sanırım geç kaldıkları için. seninkileri görünce daha bir heveslendim. hazeran gibi bahçeye kır çiçeği görünümü vermiş. bende o görüntüye hayran kaldım. bahçene bambaşka bir hava vermiş. iklim farkı sizin sabrınızı zorlasa da bak sizin çiçeklerinizle bizde avunuyoruz arkadaşım.:):) sevgiler......
Bende Beşiktaşlıyım ama nedense hep cimbomluları sevindiriyoruz:D Bende Sayın Akçabardak için bahçemin bir köşesine cimbomlu köşesi açmıştım:D
Soğanlı türlerde siyah çiçekler mevcut az da olsa. Siz daha iyi bilirsiniz. O yüzden bizim, öyle bir köşe yapma şansımız az çiçeklerle.Siyah menekşe tohumu görmüştüm. Gelecek yıl sipariş vereyim bari. Ben menekşelerle, sizde lalelerle Beşiktaş köşesi yapalım:).Kardeş takımlar içinde köşe olmalı tabi:dilli:
Tilki Mete
18-07-2015, 22:44
[ ne istiyorsunuz avatarımdan dünyanın en tatlı tilkisi yani ben :) :D egoo tavan [emoji14]
Bir oğlak burcu olarak değişikliklere hiç açık değilim:). Saksılarla da bir köşe yapılabilir. Yabancı yabancı geliyorsun:).[/QUOTE]
İkizler burcu erkeği olarak : ) , bilmiyorum:p burç olarak sevip sevmediğimi ama :) çok kolay drğiştiririm sıkıldgım an bitmiştir :) bari facebook kapak fotomu yapayım , sırf köşe için yani yoks yapmam
:)sevgili aleydi, sizin bahçe de çiçekler coşmuş durumda, bizimkiler sıcaktan kavruluyor. temmuz sıcakları birden bastırınca, çiçeklerim yaşam savaşı vermekte. her gün suluyorum. hele saksı çiçekleri akşam sabah suluyorum. en zahmetsizi sukulentler.
:)senin mevsimlikler çok güzel açmışlar. çörek otunun çiçekleri çok güzel bende ekmiştim fakat çıkmadı .sanırım geç kaldıkları için. seninkileri görünce daha bir heveslendim. hazeran gibi bahçeye kır çiçeği görünümü vermiş. bende o görüntüye hayran kaldım. bahçene bambaşka bir hava vermiş. iklim farkı sizin sabrınızı zorlasa da bak sizin çiçeklerinizle bizde avunuyoruz arkadaşım.:):) sevgiler......
:) Evet sevgili Münevver48 bu aralar çok mutluyum, yüzüm gülüyor. Tohumlarla çok uğraş verdim bu yıl. Hepsinde başarılı olamasam da. Büyüyüp çiçek açanlar, beni mutlu etmeye yetti.
Havalar aniden ısındı. Sıcaklar bastırdı. Sizin oralar mutlaka daha sıcak. Biz geceleri üzerimize bir şey almadan dışarı çıkamıyoruz.
Çörek otları bir anda açınca, çok güzel bir görüntü oluştu. Bazıları kristal gibi parlıyor. Kendi arasında farklı farklı türleri var galiba. 3_4 paket ektim . Bir paketini yer bulamadığım için ekememiştim.Bir paketini yurt dışından almıştım. Diğerleri yerli. Hangisi hangisi olduğunu karıştırdım:). Bazılarında tohum keseleri oluştu. Taze tohumlar daha kolay çimlenir. Bir aksilik olmaz toplarım umarım tohumları. Senin bahçene de yakışır arkadaşım, çok teşekkür ederim. İyi bayramlar, sevgiler.
Kaldırımımda kendiliğinden çıkan bu çiçek papatya mıdır ? . Çok güzel bir görüntüsü var :).
556450
Gümüş düğme çiçeği (Tanacetum parthenium) Bir zamanlar bir iki kök olarak almıştım. Zamanla çoğaldılar. Aynı bitkiyi doğal hallerinde de gördüm. Şifalı bitki olarak da kullanılabiliyor.
Lavantin (Santolina chamaecyparissus) bende de sarı çiçeklerini açtı. Fotoğrafını çekebilirsem hemen bütün çiçeklerini koparacağım. Ölmesini istemiyorum çünkü. Lavanta ve lavantin de 1280 rakımda ikinci kışlarını geçirdiler. Soğuk konusunda sıkıntıları yok.
Laleci_03
19-07-2015, 00:14
Köşen çok sevimli olmuş, Aleydi ablam, sardunyaların da öyle ;)
Ben de bir Beşiktaşlı olarak, bir ara böyle (http://www.agaclar.net/forum/1382932-post289.htm) bir jest yapmıştım Galatasaraylılara :D ha bu arada biz Telato ağabeyimle daha önce (http://www.agaclar.net/forum/1369375-post1234.htm) Beşiktaş Lale Kardeşliği kurmuştuk, :D şimdi daha başka bir şey düşünmeliyiz bence :D
Evet, demek ki üçlü bir ittifak kurmanın vakti gelmiştir:D
Laleci_03
19-07-2015, 06:09
Evet, demek ki üçlü bir ittifak kurmanın vakti gelmiştir:D
Hmm... Oluuurr :D
Köşen çok sevimli olmuş, Aleydi ablam, sardunyaların da öyle ;)
Ben de bir Beşiktaşlı olarak, bir ara böyle (http://www.agaclar.net/forum/1382932-post289.htm) bir jest yapmıştım Galatasaraylılara :D ha bu arada biz Telato ağabeyimle daha önce (http://www.agaclar.net/forum/1369375-post1234.htm) Beşiktaş Lale Kardeşliği kurmuştuk, :D şimdi daha başka bir şey düşünmeliyiz bence :D
Proje aşamasını Laleci_03 verelim o zaman. Yaz tatili vaktin vardır umarım:) Ben gelen giden, misafirlerle ilgileniyorum. Sn telato çalışmakta:). İhale sana kaldı Laleci_03:)
Gümüş düğme çiçeği (Tanacetum parthenium) Bir zamanlar bir iki kök olarak almıştım. Zamanla çoğaldılar. Aynı bitkiyi doğal hallerinde de gördüm. Şifalı bitki olarak da kullanılabiliyor.
Lavantin (Santolina chamaecyparissus) bende de sarı çiçeklerini açtı. Fotoğrafını çekebilirsem hemen bütün çiçeklerini koparacağım. Ölmesini istemiyorum çünkü. Lavanta ve lavantin de 1280 rakımda ikinci kışlarını geçirdiler. Soğuk konusunda sıkıntıları yok.
Gümüş düğme çiçeği (Tanacetum parthenium) Pek umudum yok Sn Muda. Bahçe toprağına ektim. Umarım çimlenen olur:). Şimdi siz deyince hatırladım. Bende doğada görmüştüm, o çiçeği.
Lavantin (Santolina chamaecyparissus) çiçekli kaldığında ölüyor mu sn Muda. Benimki epeydir çiçekli. Ben Lavantin ve lavantayı (İsimlerini sizden öğrenmiştim, teşekkür ederim). Hava -15 -20 derece iken seradan aldım. Böyle güzel çiçekleneceklerini tahmin etmemiştim. Çalı türü diye düşünüp, yaprak renklerini beğendiğim için almıştım. Bu forum sayesinde sizlerden çok şey öğrendim. Görüşmek üzere saygılar.
Lavantini ilk defa bir arkadaşımın bahçesinde 20 yıl kadar önce görmüştüm. Daha sonra ben de aldım. O zamanlar kim söyledi ise çiçek açtığı zaman çok çabuk kartlaştığı ve zamanla öldüğü idi. Daha sonra çiçeklerini hemen budamaya başladım. Çiçekleri üzerinde kalanların bir süre sonra öldüğünü gözlemledim. Fırsat bulursam budamayı alışkanlık haline getirdim. Bu şekilde daha uzun yıllar yaşadılar. Belki yanlış biliyorumdur. Ancak her bitkiyi belirli zamanlarda budamak yeni ve sağlıklı dallar geliştirmesi kendini yenilemesi bakımından faydalı oluyor.
Lavantini ilk defa bir arkadaşımın bahçesinde 20 yıl kadar önce görmüştüm. Daha sonra ben de aldım. O zamanlar kim söyledi ise çiçek açtığı zaman çok çabuk kartlaştığı ve zamanla öldüğü idi. Daha sonra çiçeklerini hemen budamaya başladım. Çiçekleri üzerinde kalanların bir süre sonra öldüğünü gözlemledim. Fırsat bulursam budamayı alışkanlık haline getirdim. Bu şekilde daha uzun yıllar yaşadılar. Belki yanlış biliyorumdur. Ancak her bitkiyi belirli zamanlarda budamak yeni ve sağlıklı dallar geliştirmesi kendini yenilemesi bakımından faydalı oluyor.
Teşekkür ederim Sn Muda. Bende dikkat edip gözlemleyim o zaman.
Tohumdan yetişen sütleğenler. Ne yalan söyleyim, ilk hallerini, (büyüme aşamasındaki). Hiç beğenmemiştim. Gittikçe güzelleşiyor.
567152
Sonunda tohumdan yetiştirdiğim bir bitkinin daha ne lduğunu çözdüm. Onlarca vapur dumanı çiçek açmak üzere:). Bir kısmını toprağa şaşırttım.Bir saksı da daha var.
567153
Küpeliler çiçekleriyle beni çok mutlu ediyor.
Bir dalda iki farklı renk
567154
Fotoğrafa yansımayan irilikte çiçekler
567155
Erengüller açma hazırlığındalar. Etraflarında kendiliğin çimlenen akşam sefaları, aynısafa, domates vs. Çoktan çiçek açtı.
567157
567158
Tohumla çimlenen, aslanağzı, bodrum papatyası ve zinnia.
567159
567160
567161
567162
Sayın telato'dan gelen soğanlılardan geriye bu üç tanesi kaldı. Tomurcuk açtılar. Diğerlerini kaybettim. Hava şartları çok kötüydü bu yıl. Umarım gelecek yıllar hepimiz için , kışlar daha yumuşak, bahar ve yazlar uzun geçer sürer:).
567168
münevver48
21-07-2015, 01:25
Erengüller açma hazırlığındalar. Etraflarında kendiliğin çimlenen akşam sefaları, aynısafa, domates vs. Çoktan çiçek açtı.
567157
567158
:)sevgili aleydi,erengül zamanı geçti. erengül dediğiniz acaba lisianthus (lalegül) olmasın, şimdi lalegül zamanı.
:) maşallah ne çok tohum ekmişsin.bunlardan başka da fidan var mı?çiçeklenecek. sütleğenlerin çok güzel. benim sütleğenlerimi tohumdan çıkar çıkmaz galiba salyangoz tadına bakmış. bana bir tanecik kalmış o da daha minicik. sıcaklarla arası hiç iyi değil. sen kışın soğuklardan şikayet ederken şimdi bende sıcaklardan şikayetçiyim. şu günleri de bir atlatsak sağ salim halimize şükredeceğim. seninkilerin tarif dilmez güzelli var. sende emeğinin keyfini çıkarman dileğimle sevgiler :).....
:) maşallah ne çok tohum ekmişsin.bunlardan başka da fidan var mı?çiçeklenecek. sütleğenlerin çok güzel. benim sütleğenlerimi tohumdan çıkar çıkmaz galiba salyangoz tadına bakmış. bana bir tanecik kalmış o da daha minicik. sıcaklarla arası hiç iyi değil. sen kışın soğuklardan şikayet ederken şimdi bende sıcaklardan şikayetçiyim. şu günleri de bir atlatsak sağ salim halimize şükredeceğim. seninkilerin tarif dilmez güzelli var. sende emeğinin keyfini çıkarman dileğimle sevgiler :).....
:)) Evet arkadaşım lale gül. Hay Allah aceleciliğimden karıştırıyorum hep:).Sn Kgursan'dan almıştım. Nihayet tomurcuklandılar. Çok merak ediyorum çiçeklerini.
150 çeşiti geçti sanırım tohumlar. İçlerinde çimlenmeyenlerde oldu:(. Çimlenenler yüzümü güldürmeye yetti:). Bizde sıcak hava durumuna geçtik. Günde iki kere otomatik sulama çalışıyordu, şimdi üçe çıkardım. Saksıları sulamanın yetişmediği yerleri gün aşarı suluyordum. Şimdi her gün sulamaya başladım. Çiçekleri kurutmasında sıcakları özlemişiz. Bizde Ağustos 15 den sonra akşamları serinlemeye başlar. Hoş şimdide çok sıcak olmuyor geceleri.Daha açmayan liliumlar var, yer minesi, ateş çiçekleri, akşam sefası( onlar birer ikişer çiçeklendi), yeni ektiğim filizlenen tohumlar var. Adını bilmediğim bir kaç tür daha var açmayan. Açsınlar onları da fotoğraflarım.
Bir yanda da oluşan tohumları toplamaya başladım arkadaşım. Bugün biraz gelincik tohumu topladım. Kosmoslar tohum yapmaya başladı. . Sütleğenin de tohumunu alabilirim umarım, zamanını kaçırmazsam. Gelecek yıl tohum yetiştirmem diyordum:). Şimdiden hangi markaların tohumları çıktı, verim aldım onu araştırmaya başlıyorum. Teşekkür ederim güzel yorumların için, sevgilerimle
Tilki Mete
21-07-2015, 11:51
Tohumla çimlenen, aslanağzı, bodrum papatyası ve zinnia.
567159
bodrum papatyası' nın :rolleyes: bir defa toprağını tam kurutur iseniz bir daha çiçek açmayacaktır belirteyim :cool: :D ( yaz sıcaklarında yani şu anki kavurucu sıcaklarda )
Bu arada küpeliler harika :D ama fotoğraf az :(:(
Teşekkür ederim Sevgili Mete. Geçen yıl almıştım fide olarak bodrum papatyasını. Saksıya dökülenler kendiliğinden çimlenmiş.Çiçek bile açtı:9. Toprağı kurumuş. Umarım sorun yaşamam.
Küpeliler sıcaktan etkilenmiş. Bir gün sulamadım aslında. Gölgeye alıyım bari. Yazın rehaveti çöktü galiba:). Yoğun geçiyor yaz misafir, bayram vs. Fotoğraflarım en kısa zamanda .
münevver48
21-07-2015, 21:22
[QUOTE=aleydi;1397080]:)) Evet arkadaşım lale gül. Hay Allah aceleciliğimden karıştırıyorum hep:).Sn Kgursan'dan almıştım. Nihayet tomurcuklandılar. Çok merak ediyorum çiçeklerini.
150 çeşiti geçti sanırım tohumlar. İçlerinde çimlenmeyenlerde oldu:(. Çimlenenler yüzümü güldürmeye yetti:). Bizde sıcak hava durumuna geçtik. Günde iki kere otomatik sulama çalışıyordu, şimdi üçe çıkardım. Saksıları sulamanın yetişmediği yerleri gün aşarı suluyordum. Şimdi her gün sulamaya başladım. Çiçekleri kurutmasında sıcakları özlemişiz. Bizde Ağustos 15 den sonra akşamları serinlemeye başlar. Hoş şimdide çok sıcak olmuyor geceleri.Daha açmayan liliumlar var, yer minesi, ateş çiçekleri, akşam sefası( onlar birer ikişer çiçeklendi), yeni ektiğim filizlenen tohumlar var. Adını bilmediğim bir kaç tür daha var açmayan. Açsınlar onları da fotoğraflarım.
:)sevgili aleydi, adından da beli hem gül hem lale, ben henüz edinemedim sıcak korkusuyla ama gelin buketi yapılmış gördüm pastel renkleriyle öyle güzeller ki tarif edemem.bir an önce açsalar da sende güzelliklerini görsen.
150 çeşit tohumla bahçe değil cennet yaratılır. sizde o cenneti
çoktan yaratmışsınız. Ahhhh Ah! nasrettin hocanın fıkrası geldi aklıma, kışın soğuk, yazın sıcak, bahara laf yok;) neyse şu açacak çiçeklerini dört gözle bekliyorum arkadaşım bizim bahçede faaliyet durmuş vaziyette sadece rozetler sıcaklardan memnun. bu gün bir fotoğrafını çekeyim dedim,sıcakla bahçeye çıkmak ne mümkün,kapıdan dışarıya adım atamıyoruz. en kısa zamanda rozetlerimi ekleyeceğim.
tohum toplamak ayrı bir zevk renklerini türlerini ayrı ayrı paket etmeyi çok severim. sana bir saklama fikri vereyim. yeşil çayı teneke kutuda alıyorum. tabi bergamotlu çayı da ve yine bazı ilaç şişelerini yani gözüme kestirdiğim ne varsa tohum saklama kabı olarak değerlendiriyorum.sonra hepsini güzelce onlar için ayırdığım çekmeceye yerleştiriyorum.arada bir açıp tohumları bile sevdiğimi söylersem bana gülersin. neyse bugünlük bu kadar yeter.sevgiler....
:)) Güldürdün arkadaşım, Allah'ta seni güldürsün.(Tohumları bile seviyorum)diyosun:). Ben bu siteye üye olmadan önce, çiçekleri görüp çıldıran tek kişi ben miyim derdim? Nerede çiçek görsem, çığlık atıp koşarım. Etrafimdakiler tuhaf tuhaf bakarlar:). Hatta kır çiçeklerini sadece ben seviyorum diye düşünürdüm.
Senin bahçende de mutlaka güzellikler vardır.Rozetleri bekliyorum merakla. Bugün seraya uğradım yine küpeli aldım. Bodrum papatyalarını sordum. Seracı( bu sıcakta artık çiçekle uğraşamayız, getirmiyecem )dedi. Rozet vardı çok fazla. Benim de yerim kalmadı ekecek:).
Ben tohumları buzdolabında saklıyorum. Hata mı yapıyorum?
Meyveler, bağlar.
567596
567597
567598
567599
567600
münevver48
23-07-2015, 08:32
:)) Güldürdün arkadaşım, Allah'ta seni güldürsün.(Tohumları bile seviyorum)diyosun:). Ben bu siteye üye olmadan önce, çiçekleri görüp çıldıran tek kişi ben miyim derdim? Nerede çiçek görsem, çığlık atıp koşarım. Etrafimdakiler tuhaf tuhaf bakarlar:). Hatta kır çiçeklerini sadece ben seviyorum diye düşünürdüm.
Senin bahçende de mutlaka güzellikler vardır.Rozetleri bekliyorum merakla. Bugün seraya uğradım yine küpeli aldım. Bodrum papatyalarını sordum. Seracı( bu sıcakta artık çiçekle uğraşamayız, getirmiyecem )dedi. Rozet vardı çok fazla. Benim de yerim kalmadı ekecek:).
Ben tohumları buzdolabında saklıyorum. Hata mı yapıyorum?
:)sevgili aleydi, ne güzel seni güldürmek. hepimiz gülelim yüzümüzden gülücükler eksik olmasın demi;) bu site zaten çiçek çılgınlarının buluştuğu, biri diğerinden çılgın çiçek seven arkadaşların var olduğu site. arada böyle çılgınlıkları ağzımızdan kaçırıyoruz:o geçenlerde bir mekanda. bir çiçeği görebilmek için oturduğum sandalye den düşüyordum. hani (deveyi yardan uçuran bir tutam ot)misali arkadaşım az kalsın sakatlanıyordum. senin anlayacağın hepimizin maceraları olduğunu düşünüyorum.
küpeliyi güle güle büyüt. çok sevdiğim çiçektir küpeli, zevkle seyrediyorum küpeli sayfalarını bazen imreniyorum. bizim iklim biraz sıcak düştüğü için zor oluyor yaşatması, neyse ki benimkiyle aramız şimdilik iyi. bodrum papatyası çiçeklenme mevsimi geçti seneye alırsın. şimdi onlarında çok renkleri var. sıcağa ve soğuğa dayanıklı sorunsuz bir çiçek.
tohumlarını buzdolabında saklamana bence gerek yok.sizin oralar zaten serin. benimkiler mutfakta bir çekmeceyi onlara ayırdım.neden mutfak diyeceksin. mutfağım güneş görmediği için ben mutfağı uygun gördüm, yani benimki de bilinçli değil.tohumları ekince filiz veriyorsa sorun değil diye düşünüyorum. birde buzdolabında yer sorunu oluyor. neyse bugün yine çok sıcak güneş doğmadan ağustos böcekleri ötmeye başladı. çiçeklerimi düşünüyorum. selluka o kadar çok tomurcuk vermişti ki hepsi kurumuş.biraz üzüldüm.galiba çiçeklerini göremeyeceğim. sevgiler....
Sevgili Münevver48 sellukayı hiç yakından görmedim. Fotoğraflardaki çiçek görüntüsüne aşık oldum. Benimkiler çok yavaş büyüyorlar. Kışın ev ortamına almam lazım. Umarım yaşatabilirim. Senin çiçeklerinin dökülmesine üzüldüm:(. Bahçeden görüntüler.
567648
567649
567650
567651
Açmak üzere olanlar ve genel görüntü.
567652
567653
567654
Öğleden sonra güneşin bahçeye yansımasına bayılıyorum:).
567655
münevver48
23-07-2015, 09:34
sevgili aleydi, bahçenin genel görüntüsü çok güzel. içimi serinletti. bahar günlerine götürdü beni. sen öğleden sonraki güneşe bayılıyorum diyorsun ya bizde güneşi görünce kaçacak gölge arıyoruz arkadaşım. sen serin serin bahçenin tadını çıkart sevgiler.
sevgili aleydi, bahçenin genel görüntüsü çok güzel. içimi serinletti. bahar günlerine götürdü beni. sen öğleden sonraki güneşe bayılıyorum diyorsun ya bizde güneşi görünce kaçacak gölge arıyoruz arkadaşım. sen serin serin bahçenin tadını çıkart sevgiler.
Gündüzleri baya sıcak. Daha sık suluyorum bahçeyi.Akşam üzeri, güneş çekildiğinde, çok güzel esiyor.Akam 5 ten sonra sıcak kalmıyor bizde:).Dün gece açık olan balkon kapısını kapatıp, üzerime hırka giydim sevgili Münevver48:). Gündüz çok sıcak. Geceleri serin, rahat uyuyoruz. Akdeniz'in Ege'nin yazını biliyorum. Bizim dondurucu soğuklar, sizin kavurucu sıcaklar. Kış gelmesinde ben razıyım sıcağa:).Sevgilerimle.
Bu bölgenin onlarca fotoğrafını çektim. Bir türlü gerçek görüntüyü yakalamadım. Bu köşeye bayılıyorum. Aynısafalar bile bir başka açmış bu köşede:).
567789
567790
567791
567792
567793
Uzaktan yakından sağdan soldan, yine aynı köşe:) Nedense çörek otlarının pırıltısı bir türlü objektife yansımadı. Koyu mavi, açık mavi, beyaz, pırıltılı çiçekleri. Ben hep çöreotu ekmek istiyorum. Çok sevdim.
567794
567795
567796
567797
567798
Zinnialar rengarenk açtılar:). Tohumdan yetişen zahmetsiz bir güzellik:).
567799
567800
567801
567802
567803
567804
567805
567806
567807
567808
son zinnia, bahçenin diğer köşelerinde açmaya hazırlananlar var.
567809
Naptıysam çöret otu çiçeğinin o pırıltısını yakalayamadım. Başka fotoğraf makinasıyla denerim belki.
567810
567811
567812
567813
Sayın Telato, bu güzellik sonunda açtılar:). Teşekkürlerimle.
567814
celalim01
24-07-2015, 09:16
Desenize bize de çörek otu ekmek gerekli oldu. Seneye bende ekeyim bari ,resimden göremesek te dediğiniz ışıltıyı yakınen görmeyi başarırız umarım.
asmalıtepe
24-07-2015, 09:28
Sevgili Aleydi bahçenizi daha iyi gezebilme fırsatını ancak şimdi bulabildim. Oğlum-gelinim ve torunlarımla kavuşmuştum. Onlarla hemhaldim, siteye girsem de şöyle bir dolaşıp çıkıyordum alelacele.
Biraz önce onları yazlığa uğurladım. Allahım kavuştursun hepimizin yolcularını da benimkileri de. O nedenle şimdi tam olarak sitedeyim ve bahçenizi dolaştım. Çok güzel olmuş herşey.. hele de toprağa ekilen tohumların gelişim farkını sizin bahçede daha iyi gözlemledim. Allisyumları ben saksılara ekmiştim neredeyse çiçeklenme bitti tohuma kaçtılar. Sizinkiler hala çiçekleniyor ve tazeler maaşallah. Diğer yoğun çiçekli köşenin çiçekleri ne güzel büyümüş uzamışlar.
Gördünüz mü sabırla koruk helva olurmuş. Sizin bahçeniz daha güzel oldu maşallah.
Ellerinize ve ruhunuza sağlık. Azminiz takdire layık. Sevgiler...
Sayın Telato, bu güzellik sonunda açtılar:). Teşekkürlerimle.
567814
Bendekide dün açmıştı, dün bahçemde paylaşmıştım:D o zaman bu çiçek için yer zamanı farkettirmiyor...
Desenize bize de çörek otu ekmek gerekli oldu. Seneye bende ekeyim bari ,resimden göremesek te dediğiniz ışıltıyı yakınen görmeyi başarırız umarım.
Bir dolu tohum yapacaklar gibi öğretmenim:). İnşallah son anda bir olumsuzluk yaşamam. Sizin paylaştığınız gibi, bende bu pırıltıyı sevgili bitki dostlarıyla paylaşırım. Gerçekten çok güzel ışıl ışılllar. Ben daha önce bu tohumları görüp almadığım için kendime kızıyorum.Bu site sayesinde, öğrendim pek çok şeyi ve bu güzelliklerle tanıştım.görüşmek üzere.
Sevgili Aleydi bahçenizi daha iyi gezebilme fırsatını ancak şimdi bulabildim. Oğlum-gelinim ve torunlarımla kavuşmuştum. Onlarla hemhaldim, siteye girsem de şöyle bir dolaşıp çıkıyordum alelacele.
Biraz önce onları yazlığa uğurladım. Allahım kavuştursun hepimizin yolcularını da benimkileri de. O nedenle şimdi tam olarak sitedeyim ve bahçenizi dolaştım. Çok güzel olmuş herşey.. hele de toprağa ekilen tohumların gelişim farkını sizin bahçede daha iyi gözlemledim. Allisyumları ben saksılara ekmiştim neredeyse çiçeklenme bitti tohuma kaçtılar. Sizinkiler hala çiçekleniyor ve tazeler maaşallah. Diğer yoğun çiçekli köşenin çiçekleri ne güzel büyümüş uzamışlar.
Gördünüz mü sabırla koruk helva olurmuş. Sizin bahçeniz daha güzel oldu maşallah.
Ellerinize ve ruhunuza sağlık. Azminiz takdire layık. Sevgiler...
Tohum ekmek, özellikle bazı minik çiçek tohumları, gerçekten zahmetli. Daha önce de sbahsetmiştim:). Çay kaşığıyla suladığım zamanlar oldu. Tohumlar yerinden oynamasın diye. Fıs fıs bile kullanmadım.
Bahçenin daha önceki yıllarla bu yıl arasında, nasıl değiştiğini bende fotoğraflardan görüyorum:). Bu site ve siz değerli arkadaşlarımın bilgi ve tecrübeleriyle güzelleşti bahçem:).Çok mutluyum. Sevgili Sdurul ablamın dediği gibi, bitkilerle uğraşmak terapi.
Alisyumları tohumdan ekmiştim. Saksıdaydılar aslında. Toprağa alırsam yayılırlar diye çiçekli halde şaşırttım. Her işte olduğu gibi bunda da çok aceleci davrandım. Toprağı hava alır şekilde ekmişim akşam üstü. Sabah bir kalktım, çiçekleri solmuş. Hemen sıkıştırdım toprağını. Çiçeklerini döktü, kurudu soldu. Bir hafta sonra şimdi kendine geliyor. Yeniden çiçeklenmeye başladı. Bir kısmıda saksıda, yeni çimleniyor:). Çok şikayet ettim:). Kışın çok zor oldu evde tohumları yetiştirmek. Tohumdan hem çok çiçeğiniz oluyor. Hemde bir anda hepsi büyümediği için, hiç çiçeksiz kalmıyorsunuz. Sn Zeki Yağlı Beyin tohumdan yetiştirme teknikleri çok faydalı oldu benim için. Bir de kışın ektiğim tohumlar fide olduların da çok geç büyüdü. Acele ettim. Mart ve Nisan ayında ektiklerim. Zamanında çimlenip büyüdüler. Doğru zaman çok önemli.
Sizin bahçenizin evinizden uzak olması, bakımı daha bir zorlaştırıyor. Hayat şartları neye elverirse öyle yaşıyoruz. Ablamlar da bir dönem sizin gibi, yaşamışlardı. Şimdi bu bölgede yaşam alanı arttığı için. Sadece bahçeli olan eve taşındılar. Gerçekten zor oluyordu. Yakinen bildiğim için sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum.Benim için çok büyük avantaj sürekli bahçeli evde oturuyor olmam.Ben her sabah uyanır uyanmaz bahçeye çıkıyorum. Yaklaşık bir saat bütün bitkilerimi ziyaret edip, hal hatır soruyorum:). Böcekleri bitleri ilaçlıyorum. Ellerimle temizlediğim oluyor. Ona rağmen kayıplar yaşadım. Siz de bir de olumsuzluklar üst üste geldi. Yine de son görüntüler çok güzeldi.
İyi ki bayramlar ve tatiller var. Sevdiklerimizle bir araya gelip özlem gideriyoruz bu sayede.Allah bağışlasın çocuklarını ve kavuştursun yeniden.Çok teşekkür ederim sevgilerimle
Bendekide dün açmıştı, dün bahçemde paylaşmıştım:D o zaman bu çiçek için yer zamanı farkettirmiyor...
Bir tek bu çiçek için geçerli bir durum bu galiba Sn Telato:). Hep benden önce açıyor çiçekleriniz. Gladyörler yeni yeni tomurcuklandı. Sizin domatesler kızarmış. Biz daha domates yiyemedik:).
Ben sebze bahçesiyle çok uğraşamadım bu yıl. O kabak kızartmasının fotoğrafından sonra kabak ektim:). Kabak bu yıl için hayal oldu gözüküyor:).
Tilki Mete
24-07-2015, 13:20
Naptıysam çöret otu çiçeğinin o pırıltısını yakalayamadım. Başka fotoğraf makinasıyla denerim belki.
diyafram değerlerini F1,4 - F2 - F2,8 - F4 düşürerek bir daha dene abla mümkün olduğunca sabit dur. netlerken ( çekmeye basmadan ) nefes al çekerken yavaşça bırak , yakalayacaksın eminim :D
diyafram değerlerini F1,4 - F2 - F2,8 - F4 düşürerek bir daha dene abla mümkün olduğunca sabit dur. netlerken ( çekmeye basmadan ) nefes al çekerken yavaşça bırak , yakalayacaksın eminim :D
:)))Hay Allah:D. Niye daha önce düşünememeşim ben bunu:).
Kararlıyım azimliyim, bütün siteyi bıktırma noktasında da olsa. Çörek otu çiçeğinin pırıltısını yakalamaya çalışacağım:9.
Sevgi Durul
24-07-2015, 14:32
Sevgili aleydi, bir zamanlar galeriye çörekotu çiçeği fotoğrafları yüklemişim.:)
Böyle (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=36641&catid=searchresults&searchid=24631), böyle (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=36642&catid=searchresults&searchid=24631), böyle (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=37206&catid=searchresults&searchid=24631) ve böyle (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=36621&catid=searchresults&searchid=24631) fotoğraflar.:)
Benden bir tüyo istersen, her bitkide olduğu gibi çörekotunda da en iyi sonucu makro çekimlerde alıyorum.:rolleyes:
Sayende eskiden pembe çörekotum olduğunu da hatırladım. Onların tohumunu bana sevgili Güler hanım göndermişti. Ben de gerek etkinlikte gerek başka paylaşımlarda çok paylaştım. Hep tohum aldığım için çok azaldılar. Pembesi hiç kalmadı. Tohum alırken birazını üzerinde bırak ki seneye bahçende kendiliğinden çimlenip açsınlar.;)
Kolay gelsin. Sevgiler...
Sayende eskiden pembe çörekotum olduğunu da hatırladım. Onların tohumunu bana sevgili Güler hanım göndermişti. Ben de gerek etkinlikte gerek başka paylaşımlarda çok paylaştım. Hep tohum aldığım için çok azaldılar. Pembesi hiç kalmadı. Tohum alırken birazını üzerinde bırak ki seneye bahçende kendiliğinden çimlenip açsınlar.;)
Ablacım üzerinde pırıl pırıl parlayan birşeyler varya ben ona takmış durumdayım:D. Hani üzerinde zerrecikler var. Güneşte pırıl pırıl parlıyor:).Belki çok profosyenel makinalarda vardır o özellik.En iyisi arkadaşlar çörekotu tohumu edinip, o pırıltıyı görebilirler:).
Pembesi de çok güzelmiş. Kimdeyse paylaşsın lütfen tohumları:D. Bazılarının da yapıları farklı. Kimisi katmerli,kimisi kelebek gibi.Ben çok sevdim bu çiçeği.
Ablamcım sen bütün tohumu dağıtmışsındır:). Kendine kalmaması normal:).Öyle güzel bir kalbin var ki. Sevgilerimle.
O üzerinde tohum gibi şeyler pırıl pırıl parlıyor arkadaşlar. Merak edenler tohumu ekecekler, ancak tarif edebiliyorum. Gözün sahip olduğu kadar mega piksel kamera icat edildiğinde görülebilir:).
567907
567908
567909
567910
Bu rüzgarda sallandığı için çekemedim:). Rengi lacivert gibi, koyu mavi.
567911
Akşamüstü çekimi. Biraz daha iyi çıktı:9.Turuncu mavi uyumu.
567912
567913
567914
567915
567916
Sevgi Durul
24-07-2015, 22:10
Aleydi'cim, şimdi hatırladım, o pırıltılar gümüş gibi değil mi?:cool:
Aleydi'cim, şimdi hatırladım, o pırıltılar gümüş gibi değil mi?:cool:
Evet ablacım, hiçbir çiçekte görmediğim bir şey. Güneşte müthiş güzel oluyorlar pırıl pırıl:)
Sevgi Durul
24-07-2015, 22:18
Aynı pırıltıdan sedum sieboliide de var, şu (http://www.agaclar.net/forum/1037745-post16.htm) fotoğrafa bir bakar mısın? Benziyor değil mi?
Sonradan yazıyorum, ne alaka deme. Alttaki fotoğrafta kalabak su dış kabı gördüm. Özlemişim kalabak suyunu.:) Sevgilerimle...
Tohumdan yetiştirdiğim aslanağızları. Yerli mal yurdum malı. Bir marketin tohum satışından almıştım tohumları. Hem çok fazla tohum vardı paketlerde, hemde taze oldukları çok belliydi. Bu saksının arka tarafı fide dolu. Bir kısmını bahçeye şaşırttım. Bir saksı daha var renkleri farklı. Çörekotu tohumları da marketten alındı.
567919
567920
Aynı pırıltıdan sedum sieboliide de var, şu (http://www.agaclar.net/forum/1037745-post16.htm) fotoğrafa bir bakar mısın? Benziyor değil mi?
Rengide çok güzel bunun. Evet ablacım benziyor. Sayende bende bu pırıltıyı görürüm umarım. Parıldayan çiçekler konu başlığı açılabilir o zaman:).
Tilki Mete
25-07-2015, 01:43
Sevgili aleydi, Hep tohum aldığım için çok azaldılar. Pembesi hiç kalmadı. Tohum alırken birazını üzerinde bırak ki seneye bahçende kendiliğinden çimlenip açsınlar.;)
Abla ben bir türlü tohumlar olgunlaştıramıyorum :( sararıyor ancak açıp baktığım kapsül boş oluyor :(((
Abla ben bir türlü tohumlar olgunlaştıramıyorum :( sararıyor ancak açıp baktığım kapsül boş oluyor :(((
Sevgili Mete iyi olmuş bu soru, ben de öğrenmiş olurum. Bazı çiçeklerdentohum almak gerçekten zor olabiliyor.
Biraz da daldan dala olsun:9.
Tohum takasta sevgili Sdurul ablamdan gelen şebboy açtı.
568004
Bu tohumu ektimmi kendiliğinden mi çıktı bilmiyorum.
568005
Çin den gelen tohumdan çimlendi
568006
Bunu rüzgardan net çekemedim. Ne olduğunu bilmiyorum. Muhtemelen ektiğim tohumlardan
568007
Lavanta yeniden çiçeklendi
568008
Sevgi Durul
25-07-2015, 13:36
Tilki Mete, olmaması lazım, tozlaşma olmadı mı acaba?
Ya da tohumlar, sararıp kuruyan tohum kapsülünden yere dökülmüştür.:)
Aleydi'cim, şebboylar aceleci çıkmış, normalde ikinci senesinde açıyor. Çok güzel kokuyorlar, değil mi?
Filizinden koparıp bahçeye ektiğim sardunyalar minik halleriyle çiçek açtılar.
Taşların arasından kendiliğinden çıkan horoz ibiği
568015
Bu rengini çok seviyorum sakızın
568016
Bu köşe de renklendi
568017
568018
Aleydi'cim, şebboylar aceleci çıkmış, normalde ikinci senesinde açıyor. Çok güzel kokuyorlar, değil mi?
Şanslıyım ben o zaman ablacım.Evet kokusu harika.Daha önce de tohumdan şebboy yetiştirmeye çalıştım. Hiç başarılı olamadım. Senden gelenlerin taze olmasının katkısı var diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.Daha çok şebboyum var:).
Tilki Mete
25-07-2015, 19:47
:D :D :D yok abla ben hergün balkona bakıyorum pek mümkün olmaz heralde :) :D
Minicik boyuyla hostam çiçek açmış:). Kaya bahçesinde kayalar gözükmez oldu. Ben bodur diye ektiğim cosmoslar büyüdüler.Demekki kaya bahçesine cosmos ekmemek lazım.
568065
568066
568067
568068
568069
Eskişehir sokakları gülhatmilerle dolu. Daha önce de hep gül hatmi ekmek istemiştim. Umarım bu yıl tohum almayı kaçırmam. Bizim sokak ve arka sokaktan görüntüler. Yollarda çok daha fazlası var.
568420
568421
568422
568423
568424
Bu yıl yağmurlar dikenleri devesa boyutlara getirdi 2-2:30 metre boya ulaştılar. Diğerleri farklı ve hoş görüntülü dikenler.
568427
568428
568429
568430
568431
Beyaz cosmos çiçeklerini açtığında çok güzel bir görüntü oluştu. Gladyörler beyaz açtı. Diğer bölümdekiler ve kaldırımdakilerde beyaz açtı. Geçen seneki gladyörleri ssöküp saklayamadığım için hiç kırmızı yok.Komşum sökmemişti. Şuan onlarca gladyörü var.Gladyörleri sökmeyin derim. - 20 derece soğuklara dayandı.
568432
568433
münevver48
27-07-2015, 23:14
sevgili aleydi, gül hatmiler sokakları ne güzel süslemişler. renkleri de pek zengin kendisi çıkınca böyle güzel oluyor. biz eksek gözüne baksak çiçekleri bu kadar güzel olmazdı. beyaz açan her çiçeği çok seviyorum. yeşille uyumu bir harika,birde gece kendini en çok gösteren beyaz renkli çiçekler oluyor.sadece gece görüntüsü için beyaz zakkum dikmeyi düşünüyorum.senin de bahçene çok yakışmış sevgiler.....
YeniGine
27-07-2015, 23:34
Sevgili aleydi ben de hatmileri çok seviyorum, hele sevgili SDurul'un bahçesinde katlılarını görünce 2 senedir katlı hatmi katlı hatmi der durur oldum. Ve nihayet geçtiğimiz tohum paylaşım etkinliğinde sevgili SDurul'dan bir sürü tohumları geldi ben de bir heves, bir mutluluk ektim bahçeye. :( Fakat bir tanesini bile çimlendiremedim ne yazık ki, çok üzgünüm çok ve hâlâ ektiğim yerlerde hatmi fidesi aranıp dururum. :( Sen yine hatmi tohumlarından edinmeye çalış fakat katlılarını sakın kaçırma derim.
bizin evin etrafındaki yabani otlar ve dikenlerde yağmurlardan çoştular resmen. kaldırımların aralarından bile çıktılar otlardan yürüyecek yer kalmadı.
Sevgili Münevver48 bende beyazlardan bir köşe yapsam diyorum:). Bu yıl çok yoruldum unutmazsam gelecek yıl. Ben kırmızı beyazı da yan yana çok seviyorum. Senin zakkumların maşallah çok güzeller. Beyazda bahçene çok yakışır arkadaşım.Sevgilerimle.
Sevgili YeniGinem ne yazık ki hiç katlısını göremedim. Bakarak olurum tabi. Bunların renkleri çok güzel. Ben yalınkat olanları daha çok seviyorum nedense. Tohum zamanını kaçırmam umarım. Gelincik tohumlarını topluyorum. Unutmadım:).
Yağmurun bereketi Sn glcn06. Her yer yemyeşil oldu. Çiçekler, dikenler, otlar serpildiler. Arılar bir ara kaybolmuştu, çok azalmışlardı. Şimdi arılar kelebekler cıvıl cıvıl bir yaz oldu.
Vapur dumanı nihayet çiçeklendi. Onlarca çiçek 2 saksıyı doldurdu. Bir de bahçedekiler. Bazı çiçekleri tohumdan yetiştirmek mantıklı. Bir anda onlarca çiçeğiniz oluyor. Vapur dumanı hep mor renkli olur sanıyordum. Pembeside varmış.
569185
569186
569187
569188
Hızlı büyüyüp serpilenler
Sevgili Yağmur143 gelen atlaslar
569189
Sevgili Sdurul ablamdan gelen sedumlar
569190
Asma bir kök ekmiştim.
569191
Mavi ladin bu yıl boy attı
569192
Tohumdan yetiştirdiğim kardinal sarmaşığı çiçek açtı. Sevgili Tilki Mete den gelen tohumu erken çimlendirdiğim için geç büyüdü. Bir kere daha tohumları doğru zamanda ekmenin önemini vurgulayılım.
569193
Yakın çekim zinnialar.
569194
569195
569196
Yeni aldığım kalanchoe, bütün renklerinden olsun istiyorum:).
569197
569198
liliumların açma evreleri.
569345
569346
569347
569348
münevver48
02-08-2015, 21:31
sevgili aleydi, mavi ladin o kadar çok severim ki, sizin bahçenizde görmekten de çok mutlu oldum arkadaşım. daha şimdiden çok hoş görüntüsü var büyüdüğünde nasıl hoş olacak kim bilir. ne yazık ki bizim bölgenin ağacı değil.diğer çiçeklerin de maşallah kalanchoe, lilyumların galiba sizi sıcaklar etkilemiyor. biz çok fena kavruluyoruz. bırak açmayı kurumasınlar diye dua ediyorum sevgiler.
sevgili aleydi, mavi ladin o kadar çok severim ki, sizin bahçenizde görmekten de çok mutlu oldum arkadaşım. daha şimdiden çok hoş görüntüsü var büyüdüğünde nasıl hoş olacak kim bilir. ne yazık ki bizim bölgenin ağacı değil.diğer çiçeklerin de maşallah kalanchoe, lilyumların galiba sizi sıcaklar etkilemiyor. biz çok fena kavruluyoruz. bırak açmayı kurumasınlar diye dua ediyorum sevgiler.
Biz de kavruluyoruz sevgili Münevver48. Bir tane küpelim, bir kaç çiçeğim kurudu malesef. Diğerlerini gölgeye aldım. Sabah akşam hortumla suluyorum saksıları. Uzun zamandır hiç böyle yakıcı bir sıcak görmemiştim. Sizi düşünemiyorum bile, bir de nem olunca iyice artıyordur sıcaklık.Ne çok sıcağı ne de çok soğugu seviyorum. Hep ortası olsa iyi olacak:).
Ben çamlar her iklimde yetişir bliyordum:). Bak bir şey daha öğrendim:).Mavi ladin 2 tane ekmiştim. Biri tam mavi, diğeri yeşilimsi mavi. Ablamın bahçesinde 15 yıllıklar. Ön kapıyı kapatmaya başladı.Fotoğrafını ekliyorum. Sevgilerimle.
569441
569442
YeniGine
04-08-2015, 23:48
:) Teşekkürler sevgili aleydi'm; demek ki bütün bu güzellikleri başaran; gayretli-yılmayan-yeşil elli-bahçesini, evini, doğayı seven-marifetli çıtır mı çıtır güzel aleydi, seni gördüm mutlu oldum; sağolasııın...
Tilki Mete
05-08-2015, 00:07
Bir ben mi kaldım şimdi :) olmadı ya :( sıra bana mı Geçiyor şimdi?
:) Teşekkürler sevgili aleydi'm; demek ki bütün bu güzellikleri başaran; gayretli-yılmayan-yeşil elli-bahçesini, evini, doğayı seven-marifetli çıtır mı çıtır güzel aleydi, seni gördüm mutlu oldum; sağolasııın...
Teşekkür ederim güzel sözleriniz için sevgili YeniGinem:)
Bir ben mi kaldım şimdi :) olmadı ya :( sıra bana mı Geçiyor şimdi?
Evet sıra sende:). Merakla bekliyoruz:)
münevver48
05-08-2015, 08:03
sevgili aleydi, sizi gördüğüme pek sevindim. çocuk ruhlu sevecen çok da cicisin çiçeklerin gibi, şimdi anladım o bahçe neden bu kadar kısa sürede güzelleştiğini, yüzünüzdeki tebessümde pozitif enerji gördüm arkadaşım. sevgiler........
sevgili aleydi, sizi gördüğüme pek sevindim. çocuk ruhlu sevecen çok da cicisin çiçeklerin gibi, şimdi anladım o bahçe neden bu kadar kısa sürede güzelleştiğini, yüzünüzdeki tebessümde pozitif enerji gördüm arkadaşım. sevgiler........
Teşekkür ederim arkadaşım , utandırıyorsunuz beni:o
Bu cosmosun tohumunu farklı bir tür olarak almıştım. Yaprakları kıvrık ve boru gibiydi tohumun üzerindeki fotoğrafta. Öyle bir görüntü çıkmadı. Yine de farklı bir tür diye düşünüyorum:).
569794
Lisiler ( lalegül ) açtı. Çok zarifler, renkleride çok güzel. Diğer renklerinde açmasını merakla bekliyorum.
569797
Tohumdan yetiştirdiğim alisyumlar. Saksıdan toprağa alınca, o kadar çok çoğaldılar ki. Seneye bol bol alisyum ekmeyi düşünüyorum:).Her daim çiçekli ve kokulu.
569798
resimsel
05-08-2015, 12:11
Bu kadar güzel çiçekler ve bu kadar güzel bahçenin imrendiği bir güzellik varmış:)
Bu kadar güzel çiçekler ve bu kadar güzel bahçenin imrendiği bir güzellik varmış:)
Her zaman ki gibi, o sanatcı zerafetinizle, çok naziksiniz , çok teşekkür ederim.
Laleci_03
05-08-2015, 15:55
Sevgili Aleydi ablam, arkadaşlar o kadar güzel sözler, iltifatlar ettiler ki ben ne yazsam bilemedim, ama onca güzellik, onca çaba ve marifetin tabii ki böyle zarif bir hanımefendiden çıkması gerekirdi diye düşünüyorum ;) :D
Sevgili Aleydi ablam, arkadaşlar o kadar güzel sözler, iltifatlar ettiler ki ben ne yazsam bilemedim, ama onca güzellik, onca çaba ve marifetin tabii ki böyle zarif bir hanımefendiden çıkması gerekirdi diye düşünüyorum ;) :D
Ben senin fotoğrafını görünce, o güzel yüreğini de gördüm. Çok teşekkür ederim sevgili Laleci_03. Sağolsun Sevgili YeniGinem buna önayak oldu. Uzun zamandır, arkadaşlık ediyoruz hep birlikte. mesajlar dışında,görselliğinde, arkadaşlık bağlamında bir boyut kazandırdığını düşünüyorum. Bende mümkün olduğu ölçüde, arkadaşlarımı görmek isterim, mutlu olurum. Sıra da Tilki Mete var:):p
Laleci_03
05-08-2015, 22:17
Asıl ben teşekkür ederim, Aleydi ablam yaa ;) o senin kendi gönlünün güzelliği... Tabii ki insan, nerdeyse her gün samimi sohbetler, bilgi paylaşımları vs. yaptığı o güzel insanları bir kerecik de olsa görmek istiyor, benim özellikle görmek istediğim kişiler arasındaydın sen de ablacım ;) ben Tilki Mete'yi, ohoo çoktan gördüm, amaan görmeseniz de olur yani :dilli: şaka şaka, Tilki lütfen kızma bana ha şaka yapıyorum, sen de tabii ki çok değerli bir kardeşimsin, iyi ki varsın ;)
ben Tilki Mete'yi, ohoo çoktan gördüm, amaan görmeseniz de olur yani :dilli: şaka şaka, Tilki lütfen kızma bana ha şaka yapıyorum, sen de tabii ki çok değerli bir kardeşimsin, iyi ki varsın ;)
Kızmaz bence, kendisi de şakacı bir arkadaşımız:). Sahi nerelerde o:). Ev mi taşıyor acaba, başka planları da olabilir. Fotoğraf istiyecekler diye mi kayboldu yoksa:):p
Laleci_03
05-08-2015, 22:49
Yok yok keşke öyle olsa Aleydi ablacım ama daha vahim bir durumda maalesef, sayfasına yazmış bugün, bunalıma girmiş, hiç keyfi yokmuş, morali sıfırmış kardeşimizin yaa çok canını sıkmış birileri çok :( :(
Hep bu köşeyi seviyorum dediğim,çörekotları tohum yapmaya başladı. Yenileri açcak mı bilmiyorum. Bende yeni bir köşe seçtim kendime:).Lilium, vapur dumanı, zinialar , güller vs
569859
569860
569864
569867
Kaya bahçesinin yerinde yeller esiyor. Pardon cosmoslar esiyor:).Cosmoslar kaya bahçesini ele geçirdi. Diğer çiçeklerim için endişeliyim biraz. Çok büyüdüler ve kökleri diğer bitkilere zarar verir mi diye endişeleniyorum. Görüntü olarak pembe tonları ve beyaz görsel şölen oluşturdular. Fotoğraf makinasının çekim kalitesi biraz düşük olduğundan, tekrar çekmek istiyorum. Umarım sıkılmazsınız. Bir yanda da, tekrar çekemezsem diye hemen ekliyorum:).
569869
569870
Tilki Mete
05-08-2015, 23:03
Aaa beni konuşuyorsunuz he :p birkere ben fotodan kaçmam ki sosyal medyada bir sürü fotoğrafım var :) :D
Bana gelince şöyle 1.65 boyum , 15 santim saçlarım :p kahverengi gözlerim kilo vermiyim ya , ya da neyse 65 kilocuk kilom ile bir insanım. aklınızda kurun işte beni napcaksınız forumda fotoğrafımı :p :)
Yok yok keşke öyle olsa Aleydi ablacım ama daha vahim bir durumda maalesef, sayfasına yazmış bugün, bunalıma girmiş, hiç keyfi yokmuş, morali sıfırmış kardeşimizin yaa çok canını sıkmış birileri çok
Tilki Mete;Aaa beni konuşuyorsunuz he :p birkere ben fotodan kaçmam ki sosyal medyada bir sürü fotoğrafım var :) :D
İyi insan lafının üzerine gelirmiş demi sevgili Laleci_03 :). Yakalandık mı ne:):p. Biz de seni merak etmiştik sevgili Tilki Mete:) Böyle keyifli görünce seni biz de mutlu olduk.
Laleci_03
05-08-2015, 23:22
Aynen Aleydi ablam aynen, kuşlar mı söyledi yoksa Mete, hemen yakaladın bizi accık senden bahsettik diye :D iyi bari keyfin yerine gelmiş, mutlusun ya gerisi teferruatı Tilkicim :p ;)
Tilki Mete
05-08-2015, 23:26
İyi insan lafının üzerine gelirmiş demi sevgili Laleci_03 : ). Yakalandık mı ne:):p. Biz de seni merak etmiştik sevgili Tilki Met ) Böyle keyifli görünce seni biz de mutlu olduk.
Keyifli mi ? Neyse öyle olsun :D :D fotoğrad gelicek ama yeni balkonumda çekikeyeyim değilmi :) 20 25 güne taşınırım o kadar sabredersiniz heralde edemesseniz özelden sosyal medya adreslerimi verebilirim :)
Keyifli mi ? Neyse öyle olsun :D :D fotoğrad gelicek ama yeni balkonumda çekikeyeyim değilmi :) 20 25 güne taşınırım o kadar sabredersiniz heralde edemesseniz özelden sosyal medya adreslerimi verebilirim :)
Yeni balkon, güzel çiçeklerin ve sen. Güzel bir tablo beklemeye değer:).
Beyaz cosmoslar pek güzelmiş.
Beyaz cosmoslar pek güzelmiş.
Evet çok güzeller Sn TCM teşekkür ederim.Hem de çok yoğun bir biçimde çiçeklendiler. Kaya bahçesi için uygun bitki değillermiş. Ben bu kadar boylanacaklarını düşünmemiştim:).Yine de bahçenin ortasında, rengarenk güzel bir görüntü oluşturdular. Tohum yapmaya başladı. Otomatik sulamadan dolayı, çoğu dökülüyor. Yine de bir kısmını toplarım herhalde:).
Kaya bahçesinin yerinde yeller esiyor. Pardon cosmoslar esiyor:).Cosmoslar kaya bahçesini ele geçirdi. Diğer çiçeklerim için endişeliyim biraz. Çok büyüdüler ve kökleri diğer bitkilere zarar verir mi diye endişeleniyorum. Görüntü olarak pembe tonları ve beyaz görsel şölen oluşturdular. Fotoğraf makinasının çekim kalitesi biraz düşük olduğundan, tekrar çekmek istiyorum. Umarım sıkılmazsınız. Bir yanda da, tekrar çekemezsem diye hemen ekliyorum:).
569869
569870
Birde ben ekleyim sizin resimlerinizi bakalım nasıl olmuşlar.
Birde ben ekleyim sizin resimlerinizi bakalım nasıl olmuşlar.
Teşekkür ederim Sn sinbas, renkler daha bir canlı olmuş.
İşte yeniden o görüntüler:)
570021
570022
570023
570024
570025
Devam
570026
570027
570029
570030
Liliumlarbeklediğimden daha güzel açtılar.
570032
570033
570034
570035
570036
Vapur dumanları beni şaşırtan güzellikleriyle açmaya devam ediyorlar. Tohumdan yetişmiş olması ayrı keyif:).
570037
570038
570039
Tohumdan yetiştirdiğim kardinaller çiçeklendi.
570141
Bir kaç genel görüntü, güller yeniden çiçeklendi.
570142
570143
Bu güzelleştirici, gittikçe güzelleşti:).
570144
570145
570146
570147
En sevdiğim şeker pembe:9.
570148
570149
570150
570151
570152
570153
570154
Beyaz gülüm, kara leke hastalığına tutulmuştu. Kökünden bir karış budamayı düşünüyordum. İşten güçten sıra gelmedi. Galiba güneşin iyileştirici bir etkisi var. Hiç bir ilaçlama yapmadan kendiliğinden düzeldi. Sadece havanın çok sıcak olması dışında, herhangi bir müdahale olmadığından bu yargıya vardım.Bu konuda tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak isterim.
570155
570156
Alisyumlar bütün güzellikleriyle. Şarşıttığımda bütün çiçeklerini döküp kurumuştu bir kısmı. Pes etmedim bekledim sabırla. Onlar da yeniden canlanıp açarak, beni mutlu ettiler.
570157
570158
570159
Adalet Yağcı
08-08-2015, 14:26
Sevgili aleydi, her şey yolunda bakıyorum, bahçe tam gaz gidiyor :)
Cosmoslar çok sulanmaktan hoşlanmazlar aklınızda olsun, çok sulandıklarında daha fazla yaprak daha az çiçek oluştururlar.
Beyaz gülünüzdeki karaleke hastalığının diğer güllerinize de bulaşmaması için, hastalıklı yaprakları keserek uzaklaştırın, onları hemen farkedersiniz, fotoğraflarda da belli zaten.
Alissiumlarınız keyifli görünüyor, seneye bahçenizin her tarafında boy gösterecekler :)
Ellerinize sağlık, beğenilerimi bahçedeki masanın üzerine bıraktım :)
eneskrky
08-08-2015, 19:46
Adeta bir çiçek cümbüşü olmuş harikalar renk renk :D
He bide unutmadan o beyaz kokulu lilyum şahane gelişimi kokusunu tahmin edebiliyorum emeklerinizin karşılığı diye düşünüyorum ve başarılarınızın devamını bekliyorum :D
Takipteyim bekliyoruz yeni resimleri
Adeta bir çiçek cümbüşü olmuş harikalar renk renk :D
He bide unutmadan o beyaz kokulu lilyum şahane gelişimi kokusunu tahmin edebiliyorum emeklerinizin karşılığı diye düşünüyorum ve başarılarınızın devamını bekliyorum :D
Takipteyim bekliyoruz yeni resimleri
Senin o güzel çiçeklerinin yanında lafı bile olmaz sevgili Eneskrky:). Az sonra senin bahçeni gezicektim tam:).Merak ediyorum, ettiriyorsun:). Asıl ben takipteyim, çok başarılısın, teşekkür ederim güzel sözlerin için:).
eneskrky
08-08-2015, 20:07
İltifatınız için teşekkürler ;) sizde çiçeklerinizde övgüyü hak ediyor :D tekrar ellerinize sağlık
Buyrun gezin bekleriz :D
Adalet Yağcı
08-08-2015, 20:40
Sizi bahçemde görünce çok mutlu oluyorum ben:). Desteğiniz için teşekkür ederim.
Aman Tanrım!!!
Dünya güzeli gencecik bir hanımefendi görüyorum.
Burada toplantılar haricinde kişisel fotoğraflarımızı yüklemediğimiz için(böyle bir kısıtlama yok, yanlış anlaşılmasın)hayal gücümüzün yettiği yere kadar canlandırabiliyoruz gözümüzde :)
Sanırım 2008 yılında bir karar almıştık, yanılmıyorsam kahvehane başlıklarımızdan birindeydi.
Nick'lerimizden kadın mı erkek mi olduğumuz belli olmadığı için bayan arkadaşlarımıza "bey", erkek arkadaşlarımıza "hanım" diye hitap edip sonra da düştüğümüz komik durumdan utanıyorduk.
Yalnızca birkaç saatliğine de olsa profillerimize kendi fotoğraflarımızı yükledik.
Böylece hayal gücümüzün sınırlarını zorlamadan birbirimizi tanımıştık.
Şimdi sizi daha yakından tanıdığım için çok sevindim sevgili aleydi.
Sevgi ve muhabbetle...
Aman Tanrım!!!
Dünya güzeli gencecik bir hanımefendi görüyorum.
Burada toplantılar haricinde kişisel fotoğraflarımızı yüklemediğimiz için(böyle bir kısıtlama yok, yanlış anlaşılmasın)hayal gücümüzün yettiği yere kadar canlandırabiliyoruz gözümüzde :)
Sanırım 2008 yılında bir karar almıştık, yanılmıyorsam kahvehane başlıklarımızdan birindeydi.
Nick'lerimizden kadın mı erkek mi olduğumuz belli olmadığı için bayan arkadaşlarımıza "bey", erkek arkadaşlarımıza "hanım" diye hitap edip sonra da düştüğümüz komik durumdan utanıyorduk.
Yalnızca birkaç saatliğine de olsa profillerimize kendi fotoğraflarımızı yükledik.
Böylece hayal gücümüzün sınırlarını zorlamadan birbirimizi tanımıştık.
Şimdi sizi daha yakından tanıdığım için çok sevindim sevgili aleydi.
Sevgi ve muhabbetle...
Sevgili YeniGinem salıncakta görmek istemişti beni:). Bende bir türlü o kareyi çekememiştim. Aslında ağaçlar net toplantısına katılıp, arkadaşlarımla orada görüşmek istemiştim. Fakat zaman uzun(nerdeyse 1 yıl var:)) , sevgili YeniGine ve beni seven takip eden arkadaşlarım için görünmek istedim. Ben sizi görmeden de sevmiştim. Görünce daha bir içim ısındı:). Tahmin ettiğim gibi dünya tatlısı bir insansınız.Bazen yazı yetersiz kalıyor,görüntünün arkadaşlığa daha fazla katkıda bulunduğunu düşünüyorum.
Eski bahçe mesajlarını okurken, sizin o zamandaki güzel sohbet ve arkadaşlığınıza gıpta etmemek mümkün değil:). İltifatlarınız için asıl ben çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.
İltifatınız için teşekkürler ;) sizde çiçeklerinizde övgüyü hak ediyor :D tekrar ellerinize sağlık
Buyrun gezin bekleriz :D
Sevgili eneskryky li size gelsin. Annem (girgine) der. Yıldız çiçeklerim nihayet açtılar. Bir tanesi katlı diğeri yalınkat. Yaşatamıyorum demişsiniz. Bende geçen yıl aldıklarımı doğru saklayamadığı için kurudular. Artık bu yıl daha dikkat ederim:).
570314
570315
570316
570317
Lisiler yavaş yavaş açmaya başladı. Çok güzeller, Sn kgursana çok teşekkür ederim beni bu çiçekle tanıştırdıkları için. Fidelerin hepsi çok sağlıklı büyüdüler. Hediyeleri ben, üç gün sonra diktiğim için ve kutunun dibinde kaldıları için kaybettim. Yine de ince düşüncelerinden dolayı sağolsunlar.
570318
570319
eneskrky
08-08-2015, 22:09
Bitürlü yetiştiremediğim lisi .. İmrendim doğrusu :D
Bitürlü yetiştiremediğim lisi .. İmrendim doğrusu :D
Açıkcası bu kadar güzel bir çiçeğin bu kadar kolay yetişebilceğini bende hiç düşünmemiş. Özel gübrelerle gelince korkum bir kat daha arttı. Sonra sevgili Akçabardak ablam ahır gübresi kullandığını söyleyince, bol bol kullandım. Sonuç çiçekler bir bir açmaya başladı. Uç alma yöntemiyle kopardıklarım, daha bir tomurcuklandı. Biraz yüksek dereceli toprak istiyor hepsi o. Diğer renkleri içinde sabırsızlanıyorum.
resimsel
09-08-2015, 08:40
Bahçe sadece çiçeklerin veya sebze ve meyvelerin işgal ettiği yer değildir bence
Bahçenin bendeki tam karşılığı HUZUR.dur
Ellerinğize sağlık insan böyle bahçede huzur bulmaz mı?
eneskrky
09-08-2015, 10:55
Açıkcası bu kadar güzel bir çiçeğin bu kadar kolay yetişebilceğini bende hiç düşünmemiş. Özel gübrelerle gelince korkum bir kat daha arttı. Sonra sevgili Akçabardak ablam ahır gübresi kullandığını söyleyince, bol bol kullandım. Sonuç çiçekler bir bir açmaya başladı. Uç alma yöntemiyle kopardıklarım, daha bir tomurcuklandı. Biraz yüksek dereceli toprak istiyor hepsi o. Diğer renkleri içinde sabırsızlanıyorum.
Demek sırrı ahır gübresi ben hep suni vermiştim :dilli: Ah akçabardak abla ah :D benim erken haberim olaydı 30 fidem hala aynı duruyor ne çiçek var ne tomurcuk :D ne dicem ama geç oldu
akçabardak
09-08-2015, 11:28
Demek sırrı ahır gübresi ben hep suni vermiştim :dilli: Ah akçabardak abla ah :D benim erken haberim olaydı 30 fidem hala aynı duruyor ne çiçek var ne tomurcuk :D ne dicem ama geç oldu
Enes'ciğim bir yandan durumlarına üzüldüm ama diğer yandan da anladığım kadarıyla sağ salim aynı durumda duruyor olmaları sevindirici, ümidini kesme derim, sonbaharda çiçeklerini mutlaka açacaklardır ve çok güzel olacaklar, şu anda benim de yetiştirdiklerimden minikler var büyümeye çalışıyorlar, Eylül başında bahçeye indirmeyi düşünüyorum geç dönem için.
Sıcaklar yüzünden etkilenmiş olabilirler, o yüzden sakın söküp atmayın Eylül-Ekim gibi açacaklardır, umarım beni yalancı çıkarmazlar.
eneskrky
09-08-2015, 11:40
tamamdır ablacım umudumu tekrar kazandım :D bakalım sonuç ne olacak :)
akçabardak
09-08-2015, 11:48
Sizi bahçemde görünce çok mutlu oluyorum ben:). Desteğiniz için teşekkür ederim.
Cosmoslar otomatik sulanan bölgede, şimdiye kadar çok fazla sıkıntı olmamıştı. Yağmurlar başladı, umarım çok zarar görmezler. Kaya bahçesini tamamen kapladıkları için kızmıştım onlara:). Rüzgarda öyle bir salınıyorlar ki. Tonları da çok güzel oldu beyaz, açık pembe, koyu pembe, çok güzel oldular.
Alisyumları çok sevdim. Biraz sadelikten uzaklaştık. Gelecek yıl için yeni bir düzenleme yapmak gerekecek. Beyaz gül şimdilik sağlıklı. Dediğiniz gibi hastalıklı yaprakları toplayıp atarım.
Çok teşekkür ederim beğeni buketiniz için.Fotoğrafımı paylaşmıştım, sildim göremediniz beni. Sizin için yeni bir fotoğraf ekleyip, siz gördükten sonra siliceğim.Sevgilerimle.Sevgili YeniGinem'in istediği salıncak pozuda oluştu:).
570284
Sevgili aleydi dün kafam biraz karışıktı, yorumlar yapamadım beğeni tuşuna basıp geçiştirdim. Bu gün yorum yapmadan geçemezdim.
Bahçeni görmeyeli epey ilerlemeler kaydetmiş, çiçekler coşmuş, güllerin, kozmoslar rengarenk, alisyumlar hepsi, hepsi hangi birisini saysam ki.
Salıncak çok güzel olmuş ellerinize sağlık ve tabii ki salıncakta oturan o güzeller güzeli sevgili Adalet Hanımın dediği gibi gencecik bir hanımefendi, maşallah çok tatlısın, huzurla, sağlıkla, sevgiyle bahçenin de salıncağında tadını çıkarmanız dileğimle. Her şey gönlünüzce olsun, sevgiler.
Bahçe sadece çiçeklerin veya sebze ve meyvelerin işgal ettiği yer değildir bence
Bu konuda sizinle hem fikir olmakla beraber benim için artı müzik gerekiyor Papatya Gibisin Beyaz ve İnce - Secaattin Tanyerli
ve ya
Sevdim Bir Genç Kadını (Sacettin Tanyerli)
https://www.youtube.com/watch?v=EPrhCjm-iQY
işte o zaman ben bahçe ile bütünleşiyor ve gerekli huzuru yakalıyor ne kadar zaman geçtiğini farkında olmuyorum... :) o işten o işe koşturup duruyorum yorgunluk ne kelime... :) bir de bakıyorum ki hava kararı vermiş... yapılacak tek iş kalıyor,kömürlü semaveri yakıp çayda demlenince işte gün mutlu sonla bitmiştir.:)
Benim balkonumda bhut jolokia biberim var dunyanin en aci biberi bu ciceklendi ilk cicegini acti. Aradan 2 gun gecti sabah uyandigimda baktim cicek dusmus neden acaba moralim bozuldu yardimci olun lutfen .
Sayın resimsel, mesajınızı okudum. Misafirler geldi aniden yorum yapamadan çıktım. Kusura bakmayın. Hatta yazdıklarımı masa üstüne kaydettim.
Sayın resimsel ne güzel ifade etmişsiniz.Sabah uyanıp verandaya çıktığımda çok mutlu oluyorum. Hemen bahçeyi dolaşıyorum.Kuşların cıvıltısı, yemyeşil çimenler, rengarenk çiçekler, arılar , kelebekler. Komşuların günaydın sesleri. Bir de hava güneşliyse, değmeyin keyfime durumları:).
Gelen misafirlerde aynı şeyi söylüyorlar, çok huzurlu. Bütün çabamız huzurlu ve mutlu yaşamak değil mi. Teşekkür ederim. Bende sizin o güzel bahçenize hayranım, beslediğiniz canlılarla, temizlik. bakım. düzen ve ışıl ışıl.Sizin de emeğinize sağlık. Güzel ülkem içinde barış ve huzur diliyorum. Sevgilerimle.
Arkadaşlar sabah misafirim vardı. Az önce diğerlerini geçirdim:). Biraz sonra yine misafirim gelecek:). Kusura bakmayın 5 dakika girdim. Sayın resimsele cevap yazamamıştım. En kısa sürede döneceğim. Çok teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için.
resimsel
09-08-2015, 17:13
Arkadaşlar sabah misafirim vardı. Az önce diğerlerini geçirdim:). Biraz sonra yine misafirim gelecek:). Kusura bakmayın 5 dakika girdim. Sevgili resimsele cevap yazamamıştım. En kısa sürede döneceğim. Çok teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için.
Sevgili aleydi, nezaket zarafet ve üstüne bir de duyarlılık, teşekkür ederim.
Sabah selam verdiğimiz kimi insanlar karşılık vermekte nazlanırken; siz bir mesaja cevap verebilmek için çırpınmışsınız, diyecek fazla bir şey yok.
Sizinle arkadaş, komşu olanlar çok şanslılar,sanal olsa bile arkadaş olduğum için ben de şanslıyım:)
Sevgili aleydi dün kafam biraz karışıktı, yorumlar yapamadım beğeni tuşuna basıp geçiştirdim. Bu gün yorum yapmadan geçemezdim.
Bahçeni görmeyeli epey ilerlemeler kaydetmiş, çiçekler coşmuş, güllerin, kozmoslar rengarenk, alisyumlar hepsi, hepsi hangi birisini saysam ki.
Salıncak çok güzel olmuş ellerinize sağlık ve tabii ki salıncakta oturan o güzeller güzeli sevgili Adalet Hanımın dediği gibi gencecik bir hanımefendi, maşallah çok tatlısın, huzurla, sağlıkla, sevgiyle bahçenin de salıncağında tadını çıkarmanız dileğimle. Her şey gönlünüzce olsun, sevgiler.
Öyle güzel şeyler yazmışsın ki ablacım ne diyeceğimi bilemedim:o. Çok teşekkür ederim bu güzel iltifatlar için.
Senin yokluğunda bahçem başka bir havaya büründü ablacım. Çörekotu çiçekleri soldu. Tohum yapıyorlar. Diğer yandan cosmoslar, yıldızlar, liliumlar, lisiler açıyor. Bir kaç ay önce adını bilmediğim çiçekler bahçemde . Bu forum, sizlerin sayesinde, bahçem renklendi. Arkadaşlığınız, desteğinizle,bahçemde ki güzelliklerle, huzurlu ve mutluyum. Hep birlikte sağlıklı, huzurlu,bol çiçekli günlerimiz olsun. Sevgilerimle.
Bu konuda sizinle hem fikir olmakla beraber benim için artı müzik gerekiyor Papatya Gibisin Beyaz ve İnce - Secaattin Tanyerli
ve ya
Sevdim Bir Genç Kadını (Sacettin Tanyerli)
işte o zaman ben bahçe ile bütünleşiyor ve gerekli huzuru yakalıyor ne kadar zaman geçtiğini farkında olmuyorum... :) o işten o işe koşturup duruyorum yorgunluk ne kelime... :) bir de bakıyorum ki hava kararı vermiş... yapılacak tek iş kalıyor,kömürlü semaveri yakıp çayda demlenince işte gün mutlu sonla bitmiştir.:)
Fonda hafif bir müzik dinlendirici gerçekten:). Bizler şanslı kişileriz diye düşünmeden edemiyorum. Bitkilerle uğraşmak, gerçek bir terapi. Her şeyi unutup, onlarla ilgileniyoruz. Bir tohumun filizlendiğini görmek. Tomurcuk yapan bir çiçeğin açmasını beklemek. Güzel kokuların, çiçeklerin arasında dolaşmak, o görsel şöleni izlemek. Huzur, mutluluğu beraberinde getiriyor.
Benim balkonumda bhut jolokia biberim var dunyanin en aci biberi bu ciceklendi ilk cicegini acti. Aradan 2 gun gecti sabah uyandigimda baktim cicek dusmus neden acaba moralim bozuldu yardimci olun lutfen .
Sn alazmk ne yazık ki sorunuzun cevabını bilmiyorum. Forumda bir bilene soralım bölümü var Bir bilene soralım - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/). Burası benim üye sayfam. Foruma yeni girenler için bölümünü okursanız faydalı olacağını düşünüyorum.
Sevgili aleydi, nezaket zarafet ve üstüne bi de duyarlılık, teşekkür ederim.
Sabah selam verdiğimiz kimi insanlar karşılık vermekte nazlanırken; siz bir mesaja cevap verebilmek için çırpınmışsınız, diyecek fazla bir şey yok.
Sizinle arkadaş, komşu olanlar çok şanslılar,sanal olsa bile arkadaş olduğum için ben de şanslıyım:)
Beni çok mahçup ediyorsunuz teşekkür ederim Sayın resimsel. Bende çok şanslıyım bu güzel övgüleri duymaktan çok onure oldum. Eskişehir Ankara arası çok uzak değil. Bir gün yüz yüze de tanışma şansımız olur umarım:).
Akşam sefaları, en kalenderlerden biri. Her sene hiç üzmeden kendiliğinden çimlenip çiçeklenen, rengarenk çiçekleriyle. Vefalı bir dost gib
570698
570699
570700
Balkon görüntüleri:).
570703
570704
570705
570706
570707
Ordan, burdan, şurdan:)
Acem halısının çiçekli hali çok güzel
570709
Sarı şekerler
570710
Sabah sefaları
570711
Bahçeye ektiğim sardunyalar daha mutlu
570712
Sarılar kırmızılar köşesi çoştu:).
570713
resimsel
11-08-2015, 07:23
Ordan, burdan, şurdan en güzel burası:) sabah sabah derin derin nefes almak o görüntü ortamının
havasını solumak ne kadar güzel olurdu:)
Ordan, burdan, şurdan en güzel burası:) sabah sabah derin derin nefes almak o görüntü ortamının
havasını solumak ne kadar güzel olurdu:)
Evet tıpkı sizin o güzel bahçenizde ki gibi:).
Bu görüntüye bayılıyorum. Güllerin hep birden açması, mis kokularıyla, rengarenk görüntüleriyle, izlemeye doyamıyorum:).
570769
Düğme çiçeği, dün pazardan aldım bu güzeli. Tohumdan ektiklerim sarı kırmızıydı paketin üzerindeki fotoğrafta. hiçbir belirti yok, çıkan olur mu acaba, neyse ümidi kesmemek lazım:)
571105
inanılmaz bir şey.Tek kelimeyle huzur
Dün inanılmaz güzel bir şey oldu. Kaya bahçesindeki otları temizlemek için araladığımda ( malum kaya bahçesini cosmoslar istila etti.) bir de ne göreyim:). Tatilde bir kaç dal koparıp getirdiğim ağaç minesi büyümüş, bir de çiçek açmış:). Gözlerime inanamadım, öyle mutlu oldum ki. Küçücük, yolculuk etmiş bir dal parçasının, bir de farklı iklimde hayat bulması harika bir duygu.
571107
571108
inanılmaz bir şey.Tek kelimeyle huzur
Sn ömerlk forumda yeni üyesiniz galiba. Hoş geldiniz foruma ve bahçe sayfama. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Çok daha güzel bahçe sayfaları var forumda. Benim bahçemde çok huzurlu , çok teşekkür ederim.
akçabardak
13-08-2015, 21:16
Düğme çiçeği, dün pazardan aldım bu güzeli. Tohumdan ektiklerim sarı kırmızıydı paketin üzerindeki fotoğrafta. hiçbir belirti yok, çıkan olur mu acaba, neyse ümidi kesmemek lazım:)
571105
Sevgili aleydi bir zamanlar ben de pembe düğme çiçeğini yetiştirmiştim ama beyazını ilk defa görüyorum, ne kadar güzelmiş beyazı, ben yetiştirdiğimde uzun saplarıyla kesip bir iple bağlayıp çiçekleri aşağıya gelecek şekilde gölgede kurutmuştum, kuruduktan sonra bir vazoya koymuştum, öyle de güzel duruyorlar, pembe ve beyaz bir arada çok hoş görüntü olur sanırım.
Bu arada güllerin hepsi birden açınca rengarenk tam bir cümbüş olmuş.
Sevgili aleydi bir zamanlar ben de pembe düğme çiçeğini yetiştirmiştim ama beyazını ilk defa görüyorum, ne kadar güzelmiş beyazı, ben yetiştirdiğimde uzun saplarıyla kesip bir iple bağlayıp çiçekleri aşağıya gelecek şekilde gölgede kurutmuştum, kuruduktan sonra bir vazoya koymuştum, öyle de güzel duruyorlar, pembe ve beyaz bir arada çok hoş görüntü olur sanırım.
Bu arada güllerin hepsi birden açınca rengarenk tam bir cümbüş olmuş.
Ben yurtdışından tohum almıştım,paketin üzerindeki fotoğrafı beğenip. Adını bile bilmiyordum. Türkçe ismini bulamadım. Sonra sevgili Münevver48'in bahçesinde görünce öğrendim. Tohumları artık çok sıkıldığım için ve geç geldiler.Bahçeye öylesine serptim. Görünürde bir şey yok henüz. Süpriz yapıp çıkarlar mı bilmiyorum:).Çok güzel oldu bunu öğrenmem, kışa girerken kesip vazoya alsam olur mu ablacım. Tohumlarını alırım diyordum:).İkisini birden yapma şansım yok demi:).
Güller gerçekten harika oldular teşekkür ederim.
akçabardak
14-08-2015, 10:28
Ben yurtdışından tohum almıştım,paketin üzerindeki fotoğrafı beğenip. Adını bile bilmiyordum. Türkçe ismini bulamadım. Sonra sevgili Münevver48'in bahçesinde görünce öğrendim. Tohumları artık çok sıkıldığım için ve geç geldiler.Bahçeye öylesine serptim. Görünürde bir şey yok henüz. Süpriz yapıp çıkarlar mı bilmiyorum:).Çok güzel oldu bunu öğrenmem, kışa girerken kesip vazoya alsam olur mu ablacım. Tohumlarını alırım diyordum:).İkisini birden yapma şansım yok demi:).
Güller gerçekten harika oldular teşekkür ederim.
Kışa girerken her ikisini de kesip önce kurutulmalı, kesip saplarının ucundan toplu halde bağlayıp havadar bir yerde , nane kekik kuruttuğumuz gibi kurutursan olur.
Hatta kuruduktan sonra ilk açmış çiçeklerinden tohum bile alabilirsin, sonra da kurumuş hallerini vazoya koyabilirsin. Amaç sadece saplarının düzgün kuruması, çiçekleri zaten plastik gibi kuru çiçek için çok müsait bir çiçek.
Kışa girerken her ikisini de kesip önce kurutulmalı, kesip saplarının ucundan toplu halde bağlayıp havadar bir yerde , nane kekik kuruttuğumuz gibi kurutursan olur.
Hatta kuruduktan sonra ilk açmış çiçeklerinden tohum bile alabilirsin, sonra da kurumuş hallerini vazoya koyabilirsin. Amaç sadece saplarının düzgün kuruması, çiçekleri zaten plastik gibi kuru çiçek için çok müsait bir çiçek.
Teşekkür ederim ablacım çok iyi oldu bunu öğrendiğim. Bugün ufak bir vazo aldım banyo için, ona çok uyar:). Sevgilerimle.
B e t ü l
15-08-2015, 16:12
Maşallah ne güzel renklenmiş bahçeniz. Emeklerinize sağlık. Cosmos adanız da güzel olmuş bence. Seneye güzel bir Kaya bahçeniz olacağına inanıyorum.
Bu arada beyaz çitli gülleriniz harika. Emeğinize sağlık
Sevgili B e t u l nerelerdeydiniz, özledim o güzel yorumlarınız:). Seneye kesinlikle cosmoslar kaya bahçesinde olmayacak:). Bu kadar büyüyceklerini düşünmemiştim. Yine de görüntüleri o kadar güzel oldu ki, sökmeye kıyamadım. Beğeniler için teşekkür ederim.
Ve hasat yapıldı:). Topladıklarımın bir kısmı. Domatesler nihayet kızardı. Hepsi tohumdan yetişti. Bahçemde tohumdan yetişmeyen bir kaç kök biber var. Onun dışındakilerin hepsi tohumdan yetiştirdiklerim.
571379
Lisiler yapma çiçek gibi çok güzeller.
571385
571386
571387
571388
571389
resimsel
15-08-2015, 21:06
Tek kelimeyle maşallah,ağız tadıyla yemek nasip olur inşallah. İşte istenilen görüntü bu.
Zinnialar o güzel renkleriyle açmaya devam ediyorlar.
571391
571392
571393
571394
571395
Teşekkür ederin sn resimsel.Yağmurdan sonra pembe ve sarı çiçekler.
571399
571400
571401
Böğürtlenler olmaya başladı.Komşumun böğürtleni, benim tarafıma taşanlar benim. Onun verdiği fidelerden bu yıl meyva yapmış( alt taraftakiler). Benim üç yıllık aldığımın meyveleri ufak ve daha ekşi.
571406
571407
571408
571409
571410
Bu akşam çok fotoğraf yükledim. Yinede yüklenmeyi bekleyen çok fotoğraf var. Akşam sefaları renkleri çok güzel oldu. Beyaz, kırmızı, pembe, lila, sarı, toplam 5 renk.Hepsini bir arada görüntülemeyi başaramadım.
571412
571413
571414
571415
571416
571423
571424
571425
571426
B e t ü l
15-08-2015, 23:13
Sevgili B e t u l nerelerdeydiniz, özledim o güzel yorumlarınız:). Seneye kesinlikle cosmoslar kaya bahçesinde olmayacak:). Bu kadar büyüyceklerini düşünmemiştim. Yine de görüntüleri o kadar güzel oldu ki, sökmeye kıyamadım. Beğeniler için teşekkür ederim.
Ben de özledim sizleri:)) Kırşehir'ime gittim. Annemlerin ev de bahçeli olunca çocukları zor getirdim. Malum okullar başlayacak.Anca adapte oluruz.
Yorumlara gelince... Bu güzelliklere verilen emeklere az bile. Bazen kelimeler bile yetersiz kalıyor.::))Ben de teşekkür ederim
Sevgiler
Bu arada cosmoslar duvar diplerinde de hoş oluyor. :)
Ben de özledim sizleri:)) Kırşehir'ime gittim. Annemlerin ev de bahçeli olunca çocukları zor getirdim. Malum okullar başlayacak.Anca adapte oluruz.
Yorumlara gelince... Bu güzelliklere verilen emeklere az bile. Bazen kelimeler bile yetersiz kalıyor.::))Ben de teşekkür ederim
Sevgiler
Bu arada cosmoslar duvar diplerinde de hoş oluyor. :)
Çocukken evimiz bahçeliydi. Bu toprak sevgisi çocukluktan geliyor galiba. Sizin çocuklarınızda o sevgiyle büyüycekler ne güzel.
Teşekkür ederim sevgili B e t u l aynı şeyi düşünmüşüz. Bazıları fide halindeydi cosmosların, bazılarının tohumlarını saksılara ekmiştim. Onları duvar kenarına şaşırttım. Bahçede yer kalmayınca birazınıda kaldırıma ektim. Tomurcuk yapanlar var. Onlarda mı aynı renk bilmiyorum. Açtıkça fotoğraflarım. Sevgilerimle.
resimsel
20-08-2015, 15:18
Sn aleydi birkaç gündür sitede gözükmediniz, ya bahçeden başınızı kaldıramadınız ki bu iyi bir şey
veya tatile falan gittiniz.
Merak etmek en doğal hakkımız:)
Sn aleydi birkaç gündür sitede gözükmediniz, ya bahçeden başınızı kaldıramadınız ki bu iyi bir şey
veya tatile falan gittiniz.
Merak etmek en doğal hakkımız:)
Ne güzel beni merak eden arkadaşlarımın olması:). Çok teşekkür ederim iyiyim. Bir tatil hazırlığındayım, ara ara hemen girip çıktım. Site de de sorun oldu paylaşacaklarım yarım kaldı.
YeniGine
20-08-2015, 23:26
Sevgili aleydi, 'Yağmurdan sonra pembe ve sarı çiçekler' kadife çiçeği mi?
Sevgili aleydi, 'Yağmurdan sonra pembe ve sarı çiçekler' kadife çiçeği mi?
19 Mayıs'ta tatile gittiğimde otelden toplamıştım onların tohumlarını. Evet bodur kadife çiçeği sevgili YeniGinem.Senin için yeni fotoğraflar yüklüycem, bir türlü izin vermedi. Net çok yavaş.
YeniGine
20-08-2015, 23:40
Bu renklerini hiç görmemiştim. Ayrıca akşam sefalarının beyazını, lilasını da görmemiştim.
(Yaz bu görmediklerimi bir kenara lütfen.) Çünkü bundan sonra tabi nasip-kısmet kına, kadife ve şimdi beyaz-lilayı da görünce akşam sefası ekip-dikmeyi düşünüyorum...
Çok uğraştım nette mi sitede mi ikisi birden mi bilemiyorum, sorun var. Onlarca fotoğraf var elimde yüklemek istediğim. Sabah denerim artık erken kalkmam lazım. Sevgilerimle
Fotoğraf yükleyemiyorum. Tek sorun bende mi arkadaşlar?
resimsel
21-08-2015, 10:07
Fotoğraf yükleyemiyorum. Tek sorun bende mi arkadaşlar?
Sanırım sizin çektiğiniz resimler farklı bir ölçüde çekildi, ben şimdi yükledim sorun yok.
Makinanızın ayarlarını tekrar gözden geçirin daha önce bana da olmuştu.
Kolay gelsin:)
münevver48
21-08-2015, 18:21
:)sevgili aleydi, bahçe almış başını gidiyor. bu ne güzellik böyle görünce içim açıldı. her bir köşesi ayrı güzel,o güzellikleri yaratan paylaşan ellerine yüreğine sağlık.
biz sıcaktan bunalıyoruz, çiçeklerin kavruldu. şükürler olsun kayıplarım yok. selluka çiçeklerini açamadı bile, sıcaklardan tomurcuklarını döktü.senin anlayacağın arkadaşım çiçeklerimin hiç keyfi yok sukulentler hariç,bundan sonra havalar yavaş yavaş serinler diye umut ediyorum sevgiler......
Sanırım sizin çektiğiniz resimler farklı bir ölçüde çekildi, ben şimdi yükledim sorun yok.
Makinanızın ayarlarını tekrar gözden geçirin daha önce bana da olmuştu.
Kolay gelsin:)
Her zamanki gibi aynı telefonla resim çektim, küçülttüm, yükleyemiyorum.
:)sevgili aleydi, bahçe almış başını gidiyor. bu ne güzellik böyle görünce içim açıldı. her bir köşesi ayrı güzel,o güzellikleri yaratan paylaşan ellerine yüreğine sağlık.
biz sıcaktan bunalıyoruz, çiçeklerin kavruldu. şükürler olsun kayıplarım yok. selluka çiçeklerini açamadı bile, sıcaklardan tomurcuklarını döktü.senin anlayacağın arkadaşım çiçeklerimin hiç keyfi yok sukulentler hariç,bundan sonra havalar yavaş yavaş serinler diye umut ediyorum sevgiler......
Sevgili Münevver özlettin kendini yine. Selluka için üzüldüm. Benimkiler baya boylandı. Çiçek açar mı havalar soğumadan bilmiyorum. O resimlerde gördüğüm güzel çiçeğini öyle çok merak ediyorum.
Arkadaşım havalar serinlesin istiyorsun, ben serinlemesin istiyorum:).Eylül 15 ten sonra bahçeyi bozuyoruz. Oysa domatesler yeni kızarmaya başladı. Bu sene belki kış geç gelir diye umut ediyorum:)
Teşekkür ederim bahçem güzel oldu bende beğeniyorum.Her gün yeni bir çiçeğin açmasıyla mutlu oluyorum. Öyle çok fotoğraf çektim, yükleyemiyorum. Şuan eşimin laptopundan yazıyorum. Benimkinde sorun var galiba.Sevgilerimle
Sevgili Aleydi bahcen ve çiçeklerin harika olmus, hepsi ayri guzel. Bir de tohumdan yetistirebilmenin mutlulugu daha guzel. Gonlunce sevdiklerinle birlikte guzel vakit geçirmeni dilerim icinde mis kokular esliginde. Izindeydim fazla giremedim foruma , sevgiyle kal.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sevgili Aleydi bahcen ve çiçeklerin harika olmus, hepsi ayri guzel. Bir de tohumdan yetistirebilmenin mutlulugu daha guzel. Gonlunce sevdiklerinle birlikte guzel vakit geçirmeni dilerim icinde mis kokular esliginde. Izindeydim fazla giremedim foruma , sevgiyle kal.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sevgili Samur yoğun bir çalışma dönemimden sonra tatilin umarım iyi geçmiştir. Sevdiklerinle kediciklerinle ve bitkilerinle hep mutlu ol. Teşekkür ederim çiçekler beni bu yıl ziyadesiyle mutlu etti. Sevgilerimle.
Nihayet lap topum düzeldi. Fotoğraf yükleyebiliyorum, çok mutluyum. Sevgili YeniGinem ve hepiniz için , ayağımda terliklerle , bir sürü fare yılan deliği olan otların arasında bu gül hatmileri görüntüleyip , tohum topladım. İnanılmaz güzeller. Beyaz gül hatmi , krem gül hatmi, pembe, bordo, rengarenk. Katlı gibi görünenlerde tohum alamaddım henüz oluşmamıştı. Bir kaç gün sonra tekrar bakarım. Çok fotoğraf çektim. Ne yazık ki pc çökünce, çoklu küçültme programı silindi. Yeniden kurmak zaman alacak. Şimdilik tek tek küçülttüğüm için. Onca fotoğraf bekliyor:(
573069
573070
573071
573072
573073
573074
573075
573076
573077
573078
YeniGine
28-08-2015, 23:17
:) Sevgili aleydi toplu halde olduklarında çok daha güzel görünüyorlarmış. Renkler harika, katlıların tohumlarını kaçırma inşallah...
Laptopun düzelmiş sevindim, gözümüz aydın...
Teşekkür ederim evet nihayet düzeldi. Daha çok renk ve görüntü var. Bordo olan katlı mı bilemedim.Benim çocukluğumdaki katlılar gibi değiller. Yine de katlı sayılırlar mı :) Fotoğraflara yansımayan bir güzellik , uçuş uçuş rengarenk. Şimdilik iki torba tohum topladım. Daha çok toplarım umarım.
YeniGine
28-08-2015, 23:33
Evet öyle çok da katlı gibi değil, ama olsun biz hatmi çiçeğini seviyoruz. :)
çoklu küçültme programı silindi.
Merhaba Sayın @aleydi; gül hatmiler çok güzel ellerinize sağlık, bu çoklu resim küçültme programının adı nedir? bana da lazım, ben de tek tek uğraşıyorum. internette bir çok program var ama; bilmediğim bir programı kurmak istemiyorum. mümkünse ismini yazabilir misiniz. şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba Sayın @aleydi; gül hatmiler çok güzel ellerinize sağlık, bu çoklu resim küçültme programının adı nedir? bana da lazım, ben de tek tek uğraşıyorum. internette bir çok program var ama; bilmediğim bir programı kurmak istemiyorum. mümkünse ismini yazabilir misiniz. şimdiden teşekkür ediyorum.
Sayın Sinbas kullandığım program ımagemagick. Tam 500 yapamıyorsunuz 600 mgpiksel civarında küçültüyor. Bunu bulup kurabilmiştim. Tek tek küçültmek çok zor. Umarım işinize yarar.
Pıxresizer isimli bir proğram var. İstediğiniz boyuta ayarlayıp yüzlerce resimi kısa bir sürede küçültebiliyor. Denemenizi öneririm.
Bakarım Sn Muda teşekkür ederim.
Sıra girginelerde. Çok çiçek ve tohum almanın avantajı. Bahçem hiç çiçeksiz kalmadı. Biri solarken diğerleri açmaya başladı. Sürekli çiçek açanlar var. Sezonu kapatıp tohum vermeye başlayanlar vs. Girigine kırmızılı bir tür vardı aldıklarımın içinde en çok merak ettiğim. Ne yazık ki o açmadı. Belki açar hala umutluyum:).
573291
Çiçeğin boyutunu gözler önüne sermek için, bir kenarına akşam sefasının çiçeğini iliştirdim:)). Hem bodur hemde çiçekleri çok büyük .
573292
Yeniden fotoğraf yüklemeye başladım:). Hangisini yükleyeceğimi şaşıyorum. Çoklu program benim kullandığım işletim sistemi linux olduğundan simple image reducer. Çok işime yarıyor aynı anda yüzlerce fotoğrafı küçültebildim. Çok yazı yazmadan fotoğrafları sıralamak istiyorum:).
arkadaşlarımın hediyesi ,hoya ve sukulentler. Hepside çok güzel büyüdüler. Çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle.
573406
573407
573408
573409
573410
Ekleyemediğim gül hatmiler:)
573414
573413
573415
573416
573417
Yaprak güzeli diğeri ne yazık ki serin havaya dayanamadı. Bu baya büyüdü, saksısının değişmesi lazım.
573418
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.