View Full Version : aleydi / Bahçe
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
:):)sevgili aleydi, sizin de gülleriniz çok güzel açmaya başlamış. baştaki gülden benim de var. çok beğeniyorum.sonradan pembesi fazlalaşıp renk değiştiriyor. son gülünüz ısparta gülü ne güzel misler gibi kokuyordur bahçen. daha da güzelleri açar inşallah, sizde keyfini sürün sevgiler:):)
:) Arkadaşım yağmur güllere yaradı galiba. Bitlere, paslara rağmen maşallah öyle çok tomurcuk var ki. Eşim budamada biraz kıyamamış. Birazda kendileri baya boy attılar. Bakalım çiçek açtıklarında dallar nasıl taşıyacak. Bazı dallar yerlere düştü, bağladık:). İnanılmaz güzeller, mis gibi kokuyorlar. Sabah uyanır uyanmaz bahçeye çıkıyorum. Bu ara iğde,hanımelleri, güllerin kokuları birbirine karışıyor. Bütün arkadaşlarım için, çekiyorum o güzel kokuyu. Daha güzelleri açma hazırlığında, açtıkça fotoğraflarım. Hepimiz için keyifli günler olsun. Sevgiler.
yapraktan yetiştirdiğim menekşe açtı. Kalancoe de büyüyor:).
557359
557360
557361
Hep söylüyorum yüzlerce tohum ektim diye:).Bugün bir tanesi çiçek açmış. Ne yazık ki biraz dağınığım, o yüzden ektiklerim birbirine karıştı. İsimlerini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim:).
557363
557364
557365
557366
Bu bölümde yerli tohumlar var. Bir marketten aldıklarım. Papatya, zinia, vapur dumanı,çörekotu ve hatırlayamadıklarım:).
557367
Tatilde otelden topladığım tohumlar çimlendiler:).
557368
557369
557370
557371
Devam
557372
557373
557374
557375
Tohumdan yetişip açan ikinci çiçeğim. Adını bilmiyorum.
557376
En son resimdeki açan çiçeği ben alisyum türkçe adı ballıcaya benzettim.
En son resimdeki açan çiçeği ben alisyum türkçe adı ballıcaya benzettim.
Sevgili efeege aslında bahçede alisyumlar var. Çiçeklerini biliyorum yaprak yapısına hiç dikkat etmemişim. Siz söyleyince farkettim va çok sevindim:). Bu çiçekten neden çok almadım diye hayıflanıyordum. Şimdi bir sürü alisyumum olacak:). Teşekkür ederim sevgiler.
celalim01
05-06-2015, 21:26
Demek tatilde de boş durmadan tohum topladınız. İşi büyütüyoruz desenize. Yakında yer gök çiçek olur sizin bahçede.
Demek tatilde de boş durmadan tohum topladınız. İşi büyütüyoruz desenize. Yakında yer gök çiçek olur sizin bahçede.
Onlarca soğanlı ektim, üç beş tanesi açtı. Sanırım havalardan. Filizlenenler bile açmadan soldular hocam. Umarım çiçeklerden yüzümüz güler:9. Ben de çok merak ediyorum. Büyüyüp açtıklarında nasıl bir görüntü oluşacağını.
Sormayın tatilde arkadaşlar bana çok güldüler:D. Çiçeklerin başından ayrılmadım. Demek ki taze tohum kolay çimleniyor:). 3_4 günde çimlendiler.Umarım çiçekleniler ,bol bol tohum yaparlar, bende sizin yaptığınız gibi arkadaşlarımla paylaşabilirim. saygılarımla.
yapraktan yetiştirdiğim menekşe açtı. Kalancoe de büyüyor:).
557359
557360
557361
Menekselerin harika arkadasim, masaallah, gonderdiklerini diktim sera ortami yapiyorum tuttu gibi bazilari, bazilari halen yumusak. Seninkiler gibi acmasini bekliyorum. Tohumdan buyuttuklerini takipteyim, bakalim nasil acacaklar, havalar yeni yeni isiniyor, hizla buyurler
Menekselerin harika arkadasim, masaallah, gonderdiklerini diktim sera ortami yapiyorum tuttu gibi bazilari, bazilari halen yumusak. Seninkiler gibi acmasini bekliyorum. Tohumdan buyuttuklerini takipteyim, bakalim nasil acacaklar, havalar yeni yeni isiniyor, hizla buyurler
Sevgili Samur çok sevindim, çiçek açtıklarını da görürüz umarım hep beraber. Tutmayan için üzülme, yine deneriz.
Bende çok merak ediyorum tohumdan yetişenleri. Hepsi açarsa yüzlerce çiçek olacak:).Çiçekler biraz geç büyüyorlar, ben gözlerine baktığım için galiba arkadaşım:).Havalar ısınamadı bir türlü, sürekli yağmurlu. Birazda güneşe ihtiyaçları var. 10_15 gün sonra açarlar diye umut ediyorum. Teşekkür ediyorum ilgine sevgiler.
Bahçenizi ilk defa gezme şansım oldu. Güie güle oturun. Şimdiden oldukça yol kat etmişsiniz. Kimbilir zamanla daha ne güzellikler görecek bu bahçe... :)
Bir mesajınızda Eskişehir ikliminde yetişebilecek kokulu bitkilerden bahsetmişsiniz. Aklımdakilerden bir kaç tanesi:
Çalılar: leylak, filbahri, abelya, Lonicera fragrantissima
Sarılıcılar: sweet autumn clematis, clematis armandii
Kolay gelsin. ;)
Bahçenizi ilk defa gezme şansım oldu. Güie güle oturun. Şimdiden oldukça yol kat etmişsiniz. Kimbilir zamanla daha ne güzellikler görecek bu bahçe... :)
Bir mesajınızda Eskişehir ikliminde yetişebilecek kokulu bitkilerden bahsetmişsiniz. Aklımdakilerden bir kaç tanesi:
Çalılar: leylak, filbahri, abelya, Lonicera fragrantissima
Sarılıcılar: sweet autumn clematis, clematis armandii
Kolay gelsin. ;)
Ne iyi ettiniz bahçeme uğramakla. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Forumdaki arkadaşlarımın desteğiyle (hepsi sağolsunlar), forumda okuduklarımla, biraz bilgi edinebildim.
İlk hallerine göre bahçe biraz değişti. Daha çok bitki edindim. Gerek tohum gerek fide. Biliyorsunuz karasal iklimde, her türü yetiştirmek mümkün olamıyor Çevremde görmediğim bitkilerin arkadaşların bahçelerinde yetiştiğini görünce şaşırdım, mutlu oldum. Biraz da çevreme daha dikkatli bakmaya başladım. Daha önce yan komşum da olan bitkiyi , fark etmediğimi gördüm. Çiçekleri seviyordum, daha çok sevmeye başladım:).
Önerileriniz için teşekkür ederim. Söylediğiniz bitkilere bakarım. Eskişehir deki seralarda yeterli değil. Clematisi soruyorum bilmiyorlar bile. Aslında soğuğa dayanıklı bir türü bilip getirmeleri gerek. Belki de mevsimlikleri satmak, onların işine geliyor. İnsanlar her yıl yenilemek zorunda kalıyorlar. Bende daha önce öyle yapıyordum. Şimdi kalıcı bitkilere, çalılara yöneldim.Çok teşekkür ederim desteğiniz için, görüşmek üzere sevgiler.
Sn Telato soğanlı bitkilerimi görmek istemiştiniz. Sanırım havalar yüzünden açamadılar. Geçen yıl meyve veren ağaçlarım çiçek bile açamadı bu yıl. Sizin gönderdikleriniz ve diğer soğanlılar yaprak çıkarıp filizlenmelerine rağmen açamadılar. Soğanlıların çiçekleri inanılmaz güzel. Umarım soğanlarım çürümemişlerdir. Sizin yaptığınız gibi yarın hepsini sökmeyi düşünüyorum. Siz ne dersiniz arkadaşım:).
Sizin gönderdikleriniz filizlendiler açamadılar.
557550
sümbüller sanki yavrulamışlar.
557551
557552
yüzümü gldürenler
557553
557554
Sayın Aleydi; 1.fotoğrafta saksının içinde sardunya var birde o ince olanlar, sanırım Brodiaea laxa (Tritelia), onlar bendede açmadı,
bu ayın 15'inden sonra açar diye tahmin ediyorum.
2. ve 3.fotoğraflarda sümbül var, onların yaprakları kurumuş, onları yarın topraktan çıkarabilirsiniz.
4.fotoğrafta Lilium (Zambak) görüyorum, yaprakları ekim-kasım ayları gibi kurur o zaman çıkarmak gerekir, ben zambaklarımı hiç topraktan çıkartmıyorum,
çok fazla su tutmayan bir topraktaysa ve toprğın üzerinede malçlama yaparsanız kışı rahatlıkla dışarda geçirebilir.
Eğer zamanı geldiğinde topraktan çıkartmak istiyorsanız daha zor bir işlem uygulamanız gerekli.
Hem hava almalı hemde nemli tutmalısınız soğanı... kurumamalı...
5.fotoğraftaki sanırım yıldız çiçeği, temmuz ayı gibi çiçeğini açıcak ve ekim-kasım ayı gibi yaprakları kuruyacak o zaman sökmek gerek.
O zaman yarın için sümbülleri çıkartmaktan başka yapacağınız iş yok. Kolay gelsin..
Yarısından çoğunu bugün söktüm bile. Laleler yavrulamış. Frezalar oldukları gibi duruyorlar, zambaklar da öyle. Dış kabuklarını soydum. Biraz havalansınlar diye dışarıda bekletiyorum. Teşekkür ediyorum sayın telato.
Geçen yıl sakız sardunyalar solduğunda, çiçeklerini koparıp vazoya doldurdum. Bir süre dursunlar sonra, atarım diyorum. Bir yıldır vazo da renklerini koruyorlar. Sizde farklı yerlerde ,vazolara kullanabilirsiniz:).
557668
Kavanozlarımı süsledim arkadaşlarımla paylaşıyım istedim:).
557669
Son tohumlar geldi. Bakalım nereye ekilecekler yer kalmadı.:)
557792
B e t ü l
07-06-2015, 12:53
Tohum çeşitlerini çok güzelmiş. Kısa zamanda çimlenip, çiçeklenmelerini dilerim. Pasifloranız ne renk olacak Sevgili Aleydi?
Tohum çeşitlerini çok güzelmiş. Kısa zamanda çimlenip, çiçeklenmelerini dilerim. Pasifloranız ne renk olacak Sevgili Aleydi?
Sevgili B e t ü l sanırım kırmızıydı:). Eşim biraz rahatsız , onun şifresiyle aldık, bakamıyorum bende merak ettim, minik poşettekiler neydi diye.
Gerçi soğuk iklimlere dayanıklı değilmiş çiçekli pasiflora. Eğer yetiştirebilirsem kışın eve alınacak galiba. Tohum siparişinden sonra öğrendim bu durumu.
Tohumları ekip ekmemekte karasız da kaldım. Ekmesem de , tohumlar eskir mi diye düşünüyorum. Yine dayanamam ekerim de :).
Yer sıkıntısı yaşıyorum. Sürekli çimi de kaldırmak istemiyorum. .Kışın çiçeksiz hali güzel olmuyacak diye düşünüyorum. Teşekkür ederim, umarım çiçeklenirler, sevgiler.
Olsun kisin da hercai menekse dikersin, benim kasimda akdiklarim hala cicekli kendine has kokusu ile miss gibi kokuyolar bahcede daha da guzel olur
B e t ü l
07-06-2015, 14:55
Ekin bence. En azından 3 tanesini biri belki çıkmaz, biri çıkar, diğeri de yedek ne olur ne olmaz. :)) Kırmızı kırmızı ne güzel. Ben sanki şu normal( mavisini) donlara dayanıklı diye biliyordum ama belki karıştırıyorumdur.
Olsun kisin da hercai menekse dikersin, benim kasimda akdiklarim hala cicekli kendine has kokusu ile miss gibi kokuyolar bahcede daha da guzel olur
Sevgili Samur az önce çimi biçtim ve öldüm yorgunluktan. Eskiden de ara ara ben biçiyordum. Bu kaya bahçesi ve kenar taşları işi baya uzattı . Düz düz bahçeyi biçmek kolaydı. Kendime kızdım biraz, duramıyorsun başına iş çıkarıyorsun diye.
Bütün saksılar doldu. Kaldırımda bile yer kalmadı. Yan tarafta da çiçekler var, orayı kimse görmüyor :). Biraz daha kaldırırsam çimi, 1000 tane hercai lazım bana:). Yine de dayanamıycam ekicem bu tohumları:). Merak içindeyim çünkü . Sevgiler.
Ekin bence. En azından 3 tanesini biri belki çıkmaz, biri çıkar, diğeri de yedek ne olur ne olmaz. :)) Kırmızı kırmızı ne güzel. Ben sanki şu normal( mavisini) donlara dayanıklı diye biliyordum ama belki karıştırıyorumdur.
Çiçekli olanlar donlara dayanmıyor diye bir yerde okudum sanki. Ben de karıştırıyor olabilirim sevgili B e t ü l. Daha önce yurt dışından aldığım çoğu tohum çimlenmedi veyahut , çok sağlıklı değildi öldüler. Umarım bunlar sağlıklıdır.
Merak içindeyim. O yüzden ekmeye karar verdim. Üç tane de ekemem . Hepsini ekerim dayanamam öyle:). Her konu da böyleyim, elim hiç aza varmaz. Olur da büyürlerse, bir tanesi senin olsun kırmızı pasiflorenin. Fotoğraftaki gibiyse, baya güzel çiçekleri vardı. Kandırmışta olabilirler:). Yeter ki çiçek açsın biz de evde bakarız,demi:) .
B e t ü l
07-06-2015, 15:48
Çok teşekkür ederim Sevgili Aleydi. İnşallah çimlenirler. Bu gidişle zaten evde saksıdan başka eşya kalmayacak. :))
Eşinize de geçmiş olsun
Sevgili Samur az önce çimi biçtim ve öldüm yorgunluktan. Eskiden de ara ara ben biçiyordum. Bu kaya bahçesi ve kenar taşları işi baya uzattı . Düz düz bahçeyi biçmek kolaydı. Kendime kızdım biraz, duramıyorsun başına iş çıkarıyorsun diye.
Bütün saksılar doldu. Kaldırımda bile yer kalmadı. Yan tarafta da çiçekler var, orayı kimse görmüyor :). Biraz daha kaldırırsam çimi, 1000 tane hercai lazım bana:). Yine de dayanamıycam ekicem bu tohumları:). Merak içindeyim çünkü . Sevgiler.
Ben de merak icindeyim bahce olmadigi icin ve yazin 1 ay olamayacagim icin tohumlari ekemedim, balkonda yer kalmadi, seninkilerle gonlumu geciriyoru😷😷😷
sevgili Samur, sevgili B e t ü l . Siz balkonlarınız,evinizi bile bitki cennetine çeviriyorsunuz.İçinde bitki sevgisi olan tüm arkadaşlarıma önce sağlık, sonra bahçeli ev diliyorum. Size gelsin
557874
557875
557876
557877
557878
557879
557880
557881
557882
557883
celalim01
07-06-2015, 22:57
Merhaba bu sene maalesef hava şartlarına bağlı olarak bazı bitkilerde istenilen güzellikleri göremedik. Benimde sıkıntı yaşadığım çiçekler oldu. Önceye göre daha sönük ve daha kısa sürede çiçeği geçen ,açmayan ,geç açan oldu. Brodia bende açtı ama randımanlı olmadı.
Merhaba bu sene maalesef hava şartlarına bağlı olarak bazı bitkilerde istenilen güzellikleri göremedik. Benimde sıkıntı yaşadığım çiçekler oldu. Önceye göre daha sönük ve daha kısa sürede çiçeği geçen ,açmayan ,geç açan oldu. Brodia bende açtı ama randımanlı olmadı.
Yaz bize daha yeni gelecek hocam. Umarımbundan sonra yüzümüz güler. Sizden gelenler, daha yeşerenlerde var.
557901
557902
celalim01
08-06-2015, 13:49
Yeşermeye başladığına sevindim.Kısa sürede çiçek vermesi temennisi ile.
Sevgili Akçabardak'tan özenip, bahçe yapraklarıyla yaptığım sarma :)
558425
Sardunyalar nihayet açmaya hazırlanıyorlar. Pembiş çok güzel, beyaz da:) , kırmızı da güzel:). Şimdi küsmesinler bana:)
558426
558427
558428
B e t ü l
10-06-2015, 21:43
Niye küseceklermiş canım bence sevgi ve emek için teşekkür etmeye başlamışlar
Niye küseceklermiş canım bence sevgi ve emek için teşekkür etmeye başlamışlar
Pembiş güzel deyince, kırmızı ve beyaz küsebilir diye dedim sevgili Betül. Ayrım yapmış gibi oldum:)
Biber fidesi almaya gittim. Biber fidelerim bu yıl havalardan galiba hiç büyümediler. Çiçek almayı yasaklamıştım kendime. Yine dayanamadım. Küpeli, acem halısı, lobelya galiba. Satıcı isimlerini bilmiyordu :). Ben öyle bildiğim için aldım.:). Yanılmamışımdır umarım.
558435
B e t ü l
10-06-2015, 22:05
Özellikle bu çiçek yasağı delinmek içindir. Insan o çiçekleri alınca nasıl mutlu oluyor değil mi? Ben eve gelinceye kadar sırıtıyorum. :))karşıdan gören kesin tuhaf şeyler düşünür.
Güle güle büyütün...
akçabardak
10-06-2015, 22:10
Sevgili aleydi sarmalarınız çok güzel görünüyor ellerinize sağlık afiyetle tüketmeniz dileğimle. Sardunyaların renkleri ve yeni aldığınız bitkileriniz de çok güzeller, iyi günlerde büyütün. Sevgiler.
Özellikle bu çiçek yasağı delinmek içindir. Insan o çiçekleri alınca nasıl mutlu oluyor değil mi? Ben eve gelinceye kadar sırıtıyorum. :))karşıdan gören kesin tuhaf şeyler düşünür.
Güle güle büyütün...
Çok teşekkür ederim sevgili B e t ü l. Öyle bir mutluluk yok. Bugün pazar da dün akşam sn Cemo'nun bahçesinde gördüğüm, caladium gördüm. Tam 2 saniye önce başka bir bayan aldı. Tek dalı kırılmış. Satıcı yarı fiyatına indi. Nasıl içim gitti:). Başka da yoktu. Yakındaki seraya gittim orada da bulamadım.Neyse ki aldıklarımla mutlu bir şekilde eve döndüm. Teşekkür ederim sevgiler.
Sevgili aleydi sarmalarınız çok güzel görünüyor ellerinize sağlık afiyetle tüketmeniz dileğimle. Sardunyaların renkleri ve yeni aldığınız bitkileriniz de çok güzeller, iyi günlerde büyütün. Sevgiler.
Sevgili Akçabardak hep sarmak istiyordum. Hep geçiştiriyordum. Sizinkileri görünce dayanamadım. Koparmayada kıyamıyorum:). Uçlarından uçlarından topladım. Bir tencere ancak sardım. Sizin gibi konserve yapamadım. Neyse ki öğrendim sizden. Boş bir zamanımda yapmak istiyorum. Güzel fikir.
Sardunyaları hep çelikledim. Bir sürü sardunyam olsun diye. Daha yaz gelmedi bize yeni açıyorlar. Diğerleri için yer ayarlamam gerekecek. Eşime göstermedim yarısını. Yine mi çimi kaldırcaz diye, söylenecek:). Sevgiler.
Tilki Mete
10-06-2015, 23:45
Son tohumlar geldi. Bakalım nereye ekilecekler yer kalmadı.:)
557792
Alınan tohumların arasında 4. Olan :confused: isminidir acaba tp yokmuydu :D
birinin artık dur demesi lazım galiba lütfen bahceye çiçek ve tohum almayın :o artık bu sezonluk bu kadar elinizde olanları güzelce yetiltirin çok yorulucaksınız sezon sonunda tohum toplamaydı kuruyan yapraklardı faln dı filandı yorulup kendinizi yıpratmayın hevesinizde olanları seneye saklayın bence :D sevgilerle sürci lisan ettiysem af ola :D :D
[QUOTE=Tilki Mete;1386593]Alınan tohumların arasında 4. Olan :confused: isminidir acaba tp yokmuydu :D
Sevgili Laleci03 le aranızdaki muhabbette bayılıyorum. Çok mutlu oluyorum sizin yazışmaları okurken, çok eğlenceli. Limon sıkmamak için muhabbette beğenip geçiyorum.Bütün smile ları sildirdi bana. Siz nasıl o kadar gülücük kullanabiliyorsunuz.
Kardinal sarmaşığı 1 ayı geçti çimlenmesi. Umudumu kesip tohum sipariş edince, galiba yeni tohumlar gelecek telaşıyla çimlendi. Bir yandan kuruyor gibi kahverengi bir hal aldı, alt dallar. Bir yandan tomurcuk yapmış. Tohum istersen göndereyim:).
Sağlığımı düşündüğün için teşekkür ederim. Bel ağrısından uyuyamıyorum. Her gün ot yolmaktan eğil kalk. Malum yaşlılık. Allah ruh sağlığımızı bozmasın. Artık kendimden korkmaya başladım.Bence de yeter.Yarın da bir kaç iri küpeli fidesi gördüm ondan alıyım son:).
İnternetten minicik fidelere bir sürü para vermişim, bizim seralarda hepsinden varmış çok ucuza,hemde kocaman fideler.Çok mutlu oldum ziyaretinden teşekkür ederim.
Tilki Mete
11-06-2015, 00:21
[QUOTE=Tilki Mete;1386593]Alınan tohumların arasında 4. Olan :confused: isminidir acaba tp yokmuydu :D
Sevgili Laleci03 le aranızdaki muhabbette bayılıyorum. Çok mutlu oluyorum sizin yazışmaları okurken, çok eğlenceli. Limon sıkmamak için muhabbette beğenip geçiyorum.Bütün smile ları sildirdi bana. Siz nasıl o kadar gülücük kullanabiliyorsunuz.
Kardinal sarmaşığı 1 ayı geçti çimlenmesi. Umudumu kesip tohum sipariş edince, galiba yeni tohumlar gelecek telaşıyla çimlendi. Bir yandan kuruyor gibi kahverengi bir hal aldı, alt dallar. Bir yandan tomurcuk yapmış. Tohum istersen göndereyim:).
Sağlığımı düşündüğün için teşekkür ederim. Bel ağrısından uyuyamıyorum. Her gün ot yolmaktan eğil kalk. Malum yaşlılık. Allah ruh sağlığımızı bozmasın. Artık kendimden korkmaya başladım.Bence de yeter.Yarın da bir kaç iri küpeli fidesi gördüm ondan alıyım son:).
İnternetten minicik fidelere bir sürü para vermişim, bizim seralarda hepsinden varmış çok ucuza,hemde kocaman fideler.Çok mutlu oldum ziyaretinden teşekkür ederim.
Pek bahce sayfalarına girmiyorum çünkü üzülüyorum bahceye ulaşamak ve bu sene olmasını çok hayal ettiğim bahcenin olmaması beni çok üzüyor :( :/ bu yüzden başkalarınkine bakarken özenmeyeyim diye girmiyorum ama şimdi dikkat ettim ki hata yapmışım çok fikir oluşturuyorlar hayal kurmaya devam inşlh seneye bir bakmışsınız birinci sayfada bahce sayfası o zaman çılgınlar gibi tohum çelik ohh hayali bile yüzümde gülücükler açtırıyor :D
Bizim birde facebook konuşmalarımızı gör hele benim whatsapp da arkadaşlarımla konuşmalarım bazı arkadaşlarımla sadece smille le anlaşıyoruz.
Keşke göründüğüm kadar içimde neşeli olsa bilmiyorum kafalarımız çok doluyor heleki benim gibi herşeyi takıyorsa insan sene sonuna doğru şişiyor bunu çok yansıtmamaya çalılıyorum inşaAllah hiç yansıtmam .
Peki son küpeli olabilir büyük katmerli olanlardan alın ki paylaşım yapa bilelim bende olan beyaz mor mor katmerli burunlu vs sezon sonunda paylaşıma hazır hale gelir unutmadan alın .
Küpeli candır günlük sulamak çok iyi oluyor aslında suya çok dikkat etmek gerekiyor susuz kalınca birde güneş vurursa yaprak ve çiçek dökümüne sebeb oluyor unutmadan güneşi fazla saatlerce helede öğle güneşini çok alan bir yere koymayın yaprakları büzünce sürekli taşımak zorunda kalıyor insan :D
Şu anda tohum [emoji33] kokutucu olur her yer tohum ama pembe açandan ekerseniz tohum paylaşıma yetişir o zaman taleb listeme alırım : D
Neden kuruyor acaba onu bir araştıralım sadece bir tohummu göndermişim sizede ayıp etmişi ya : ) seneye söz taleb ettiğiniz hangi çiçek olursa torpilli göndericem ; )
celalim01
11-06-2015, 00:37
Merhaba , bahçe olunca ,görülen her çiçeği almak istiyor insan.Benim çiçek alma engelim yok. O konuda gayet özgürüm. Ama almayı düşündüğüm çiçekler şuan gelmediği için alamadım. Belirli çiçeklerin farklı renklerini ,belirli türleri daha fazla bulundurmaya çalışıyorum elimde.
Mesela karanfil sevdiğim çiçeklerdendir. Yirmiye yakın karanfil çeşidi var elimde. Bahçede yer sıkıntısı başladığı için çok büyük ve dallı olan çiçekleri almamaya çalışıyorum. Daha az yer tutacak olanlar daha fazla çiçek demektir.
Şu anda tohum [emoji33] kokutucu olur her yer tohum ama pembe açandan ekerseniz tohum paylaşıma yetişir o zaman taleb listeme alırım : D
Neden kuruyor acaba onu bir araştıralım sadece bir tohummu göndermişim sizede ayıp etmişi ya : ) seneye söz taleb ettiğiniz hangi çiçek olursa torpilli göndericem ; )[/QUOTE]
Çok gençsiniz ne takın ne üzülün. Hayat üzülecek kadar uzun değil.Herşey gönlünüzce olsun. Bahçede olur. Fikir konusuna gelince. Gördüğümüz her şey bize yeni tasarımlar için alt yapı oluşturuyor.
Asıl sizinkiler büyük başarı. Bu genç yaşta kötü alışkanlıklar oluşturan gençler varken, sizin bitkilerle uğraşmanız, çok mutluluk verici.
Küpeliler fide olduğu için renkleri belli değildi bugün. Yarına açarlar mı bilmiyorum:D. Artık şansımıza :). Küpeli ilk defa bu sene yetiştiriyorum. Hiç açtıramadım.Bir tanesi baya tomurcuklu. Bugün pazardan aldığımı, katlıları görünce beğenmedim. Neyse çiçekli bir küpelim oldu:).Hazır açmış alınca:).
Bana üç tohum geldi. Bir tane de mi gönderdin:).Şanslıymışım ben. Diğeri de çimlenmişti. Tatile gidince oğlum geç sulamış, geldiğimde yoktu.Baya üzüldüm ona. Keşke aşağıya indirseydim, otomatik sulamaya diye, baya yandım:). Sayende bir kardinal sarmaşığım oldu. Paylaşmş olman bile çok güzel.
Seneye inşallah, bol bol tohum olur paylaşırız. Şimdi havalar güzel gitsin, dolu vurmasın, çiçekli hallerini görelim.Hepsi açar mı? Nasıl bir görünüm olacak onu düşünüyorum. Tohumdan ekince güzel süprizler oluyor:). Görüşmek üzere , sevgiler.
Merhaba , bahçe olunca ,görülen her çiçeği almak istiyor insan.Benim çiçek alma engelim yok. O konuda gayet özgürüm. Ama almayı düşündüğüm çiçekler şuan gelmediği için alamadım. Belirli çiçeklerin farklı renklerini ,belirli türleri daha fazla bulundurmaya çalışıyorum elimde.
Mesela karanfil sevdiğim çiçeklerdendir. Yirmiye yakın karanfil çeşidi var elimde. Bahçede yer sıkıntısı başladığı için çok büyük ve dallı olan çiçekleri almamaya çalışıyorum. Daha az yer tutacak olanlar daha fazla çiçek demektir.
Sn hocam ben sizin çiçeklerinizi göremiyorum. Tohum çelik paylaşımında sardunyalarınız görüntülemştiniz, görmüştüm. Bahçe sayfası açmadınız mı. Kusura bakmayın ben mi bulamıyorum.Çok istiyorum sizin çiçeklerinizi görmeyi. O çok yıllık şahane sardunyalarınızı görünce bayılmıştım. Ben o eski sardunyaları çok beğeniyorum. Çocukluğumuzdaki gibi tenekelerde olanlar cam kenarında ,işte en favorim onlar.
20 çeşit karanfil mi varmış:eek:. Ben sadece renklerini biliyorum. Bana sorsanız kaç çeşit karanfil var. 2_3 derdim en fazla:).
Haklısınız, daha az dal daha çok çiçek. Benim bu yıl tamamen acemilik oldu. Neyi görsem ondan aldım. Karma karışık. Toprağı güzel hazırlayamadım acele ettim. Şimdi otlar içinde çiçekler. Her gün ot yoluyorum.Çok aceleciyim ben. Sanki Adana' da yaşıyorum. Mart'ta ekmek istiyorum olmuyor tabi:).
Yine söylüyorum şanslısınız iklim olarak. Biz de yetişmeyen o güzel çiçekler çalılar yetişiyor, ne güzel. Sevgili Sdurul ablamdan gelen hüsnüyusuflar büyüyorlar. Kokusu ve görüntüsüyle çok severim.Ben 20 çeşit karanfili görmeyi çok isterim. Çokta merak ettim. Görüşmek üzere saygılar.
Günaydın Aleydi. Bu yıl sizin için deneyerek öğrenme yılı oldu. Çıkmayanlar, bozulanlar için üzülmeyin, kalanlar bahçenizi yeterince güzelleştirecektir. Yurt dışından aldığınız tohumlar size alırken ucuz gibi geldi ama sonucu pahallı oldu sanıyorum. Bizim Zengarden dışında, internetten daha ucuz tohum satan firmalarımız var. Kolay gelsin..
celalim01
11-06-2015, 11:04
Sayın aleydi bulamamış olmanız doğrudur. Henüz bir sayfa açmadım. O sardunyalara eşimde bayılır. Hatta budadığımda üzüldü. Kel yapmışsın çiçekleri dedi. Ben kaç yıldır büyüttüm sen budadın dedi.
Ama diğer çiçeklerin hava alması için budadım. Fenada olmadı bir çok arkadaşa çelik olarak gitti budanan sardunyalar. Hiç zahmetsiz bu çok yıllık ,dayanıklı sardunyalar. Özel bakıma gerek yok ,aşırı su ihtiyacı da yok.Tek sıkıntı çok gelişip kökleniyor ve dallanıyorlar.
Bende bir bahçe sayfası açma **** açmama kararı arasında kaldım.Oldukça yoğun sayıda çiçeğim var. Meyve ağaçlarım var. Her gün taze meyve toplayıp yemek ,sebzeleri toplayıp yemek güzel oluyor.
Açık söyleyeyim kendi bahçemde olmadan önce bu kadar meyve yediğimi hatırlamam. Dut ,çilek şeftali ve böğürtlen reçeli yapıp yemek çok harika.Hayatımda hiç 5 kavanoz şeftali reçeli yememiştim.Birde arılarım güzel bal yaparsa bundan iyisi nerede bulunur.
Günaydın Aleydi. Bu yıl sizin için deneyerek öğrenme yılı oldu. Çıkmayanlar, bozulanlar için üzülmeyin, kalanlar bahçenizi yeterince güzelleştirecektir. Yurt dışından aldığınız tohumlar size alırken ucuz gibi geldi ama sonucu pahallı oldu sanıyorum. Bizim Zengarden dışında, internetten daha ucuz tohum satan firmalarımız var. Kolay gelsin..
Sevgili Sahibas hemşerim. Nerlerdesiniz epeydir güzel yorumlarınızı bekliyorum. Evet yurt dışından tohum almak çok ta mantıklı değilmiş. Aslında tohum almak çok mantıklı değil. Bazı kolay çimlenen tohumlar var belki onlar ve sebze tohumları. Çoğu çiçek tohumu baya profesyonel çalışma istiyor.Zaten tohum takasta da hem taze, hem kaliteli tohumlar paylaşılıyor. Umarım bu etkinliğe daha çok tohumla katılırım. Yerli olarak bahsettiğiniz tohumları, sebze olarak yetiştirdim. Çiçekte bir kaç çeşit.Söylediğiniz gibi daha iyi verim aldım. Sevgiler.
Sayın aleydi bulamamış olmanız doğrudur. Henüz bir sayfa açmadım. O sardunyalara eşimde bayılır. Hatta budadığımda üzüldü. Kel yapmışsın çiçekleri dedi. Ben kaç yıldır büyüttüm sen budadın dedi.
Ama diğer çiçeklerin hava alması için budadım. Fenada olmadı bir çok arkadaşa çelik olarak gitti budanan sardunyalar. Hiç zahmetsiz bu çok yıllık ,dayanıklı sardunyalar. Özel bakıma gerek yok ,aşırı su ihtiyacı da yok.Tek sıkıntı çok gelişip kökleniyor ve dallanıyorlar.
Bende bir bahçe sayfası açma **** açmama kararı arasında kaldım.Oldukça yoğun sayıda çiçeğim var. Meyve ağaçlarım var. Her gün taze meyve toplayıp yemek ,sebzeleri toplayıp yemek güzel oluyor.
Açık söyleyeyim kendi bahçemde olmadan önce bu kadar meyve yediğimi hatırlamam. Dut ,çilek şeftali ve böğürtlen reçeli yapıp yemek çok harika.Hayatımda hiç 5 kavanoz şeftali reçeli yememiştim.Birde arılarım güzel bal yaparsa bundan iyisi nerede bulunur.
Bu kadar söyledikleriniz sonra, lütfen hemen sayfa açın. Ben foruma girer girmez açmıştım. Girince hemen sayfa açmamız gerekiyor diye düşünmüştüm:). Bu yüzden hatalarda yaptım.Sizin gibi arkadaşlarım olduğu için mutluyum. Bana çok destek oldular.
Bizim yüzümüzden eşiniz size kızmış. Neyse bizde bizimkilerden size göndeririz:). affeder.Benim hiç çok yıllık sardunyalarım olamadı. İklimden dolayı. Eve alıyorum kışın çoğu ölüyor.Her sene yeniliyoruz çoğunu.Çok güzel sardunyalarınız.Hem onları, hem karanfilleri, hem diğerlerini görmeyi çok isterim.
Ne güzeldir o bal. Bende istiyorum ileride yetiştirmeyi, yerleşim yeri burası. Birilerine zarar verir mi diye de korkuyorum. Bir iki keçi, bir de atım olsa daha mutlu olurdum:).Hemen yarın açın bence:).Ben çok sabırsızım:). Bekletmeyin bizi daha fazla:) . Selamlar saygılar.
Tilki Mete
12-06-2015, 13:52
Xxxxx
Bakın ben neyle geldim :D buna bayıldımmmmm fide olarak bulamadım yine :( ama güzel değilmi ? Yeni aldıklarınızı merak ediyorum :D fotoğraffff bekliyoruzzzzzzzzzz....
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/12/e34d03220ff9ef59bf85d90cdf9990d5.jpg
Bakın ben neyle geldim :D buna bayıldımmmmm fide olarak bulamadım yine :( ama güzel değilmi ? Yeni aldıklarınızı merak ediyorum :D fotoğraffff bekliyoruzzzzzzzzzz....
En kısa zamanda fotoğraflarım. Fotoğraf biraz büyük mü olmuş ne:). Rengi güzel. Fide olanları almaya dün gidemedim. Bugün uğrayabilirimsem, alacağım.
Tilki Mete
12-06-2015, 14:05
En kısa zamanda fotoğraflarım. Fotoğraf biraz büyük mü olmuş ne:). Rengi güzel. Fide olanları almaya dün gidemedim. Bugün uğrayabilirimsem, alacağım.
Off ama yaaa yinemi beceremedim,
Bende silerim o zaman :D ya olucak ya olucak başka şandı yok :D
Bekliyoruz fotoğrafları ben buğun bişiye dikkat ettim benim kardinal duvarın dibinde büyüyor ve saatlerce güneş almıyor belki yeri yanlıştır bir dahamı denesek :D
Bu pembenin rengine bayılıyorum:9.
558853
558854
558855
Bunun hem kokusu hem rengi:).
558856
558857
558858
Off ama yaaa yinemi beceremedim,
Bende silerim o zaman :D ya olucak ya olucak başka şandı yok :D
Bekliyoruz fotoğrafları ben buğun bişiye dikkat ettim benim kardinal duvarın dibinde büyüyor ve saatlerce güneş almıyor belki yeri yanlıştır bir dahamı denesek :D
Tohum gönderen sensin:). Dolayısıyla üretici, yetiştirici:9. Benim sana sormam gerek, nereye ekelim diye:).Benim kardinalın da ucu kurumuş kopardım bugün, Bir yanda da tomurcuk yapmış iki tane.Onunda fotoğrafını çektim. Çok fotoğraf var yüklenecek bu küçültme işi, baya uğraştırıyor. O yüzden beklemedeler.
Tilki Mete
12-06-2015, 14:19
Tohum gönderen sensin:). Dolayısıyla üretici, yetiştirici:9. Benim sana sormam gerek, nereye ekelim diye:).Benim kardinalın da ucu kurumuş kopardım bugün, Bir yanda da tomurcuk yapmış iki tane.Onunda fotoğrafını çektim. Çok fotoğraf var yüklenecek bu küçültme işi, baya uğraştırıyor. O yüzden beklemedeler.
Bende çok dikkat etmiyordum. Öyle zamanı geldiğinde kendiliğinden çıkıyor , tp etkinliği olana kadarda gidip hiç dikkatli bakmadım.. :D aama sezon sonuna kadar hiç çiçekleri eksik olmuyor hep çiçekli oluyor.
Oturup izlemesi çol zevkli onu söyleyeyim cesaret veriyim size hadi bismillah alın elinze bir tohum hemen gidin orta saatler güneş alan bir yere sokuşturun . Sulamaktan başka bişide yapmayın :D hadi hala duruyormusunuz :D
akçabardak
12-06-2015, 16:39
Oturup izlemesi çol zevkli onu söyleyeyim cesaret veriyim size hadi bismillah alın elinze bir tohum hemen gidin orta saatler güneş alan bir yere sokuşturun . Sulamaktan başka bişide yapmayın :D hadi hala duruyormusunuz :D
Ah ah çok dertliyim bu konuda, Sn. Demirel gibi vadı da biz mi ekmedik :D Meteciğim paylaşımda gönderdiğin 5 tohumdan hiç bir tanesini bile çimlendiremedim :( :( :( keşke 2-3 tanesini bıraksaydım da şimdi ekseydim...
Tilki Mete
12-06-2015, 16:49
Ah ah çok dertliyim bu konuda, Sn. Demirel gibi vadı da biz mi ekmedik :D Meteciğim paylaşımda gönderdiğin 5 tohumdan hiç bir tanesini bile çimlendiremedim :( :( :( keşke 2-3 tanesini bıraksaydım da şimdi ekseydim...
Ablacığım o kadar tohum gönderdim ne diyiyim çoğu üyeye 1 tane gönderdim :D size 5 tane göndermişim torpillisiniz muhtemelen elimde kalanları atıştırmışım :D içine yoksaa torpilli üyelere bile 2-3 tane verdim elimde tohum olsa göndermeye razıyım ama ben kendime ayırmadım nasıl olsa çıkıyor diye :D birdahaki etkinliği bekliyceksiniz artık : )
Tilki Mete
12-06-2015, 16:51
Siz yanlış yapıyorsunuz bakın bana hiç uğraşmıyorum kendiliğinden çıkıyor atın sizde tohumu bırakın kendi haline :D
celalim01
12-06-2015, 17:32
Bazı çiçekler naza gelmiyor. Takılsın kendi halinde ,ilgilenince nazlanıyor ,sızlanıyor sonrada puf diye sönüyor.Ben bazılarının yanlarında biten otlarını çekip sadece suluyorum. Alışmasınlar hep naza ))
5 Tohum mu,şanslısınız sevgili Akçabardak:). Bazı arkadaşlara 1 tane gitmiş:) Ben yine şanslıymışım 3 taneydi. 2 Tanesi çimlendi, bir tanesi tatildeyken susuz kalıp ölmüş. Sarmaşık türleri kolay büyüyor aslında. Zamansız ekimden süre uzadı galiba. 1 ay sürdü çimlenmesi. Yılmadım, arada bir torfu açıp karıştırdım. Tohumlar çürümediği sürece torfu dökmedim bekledim.Çıkarıp suda bekletip tekrar ektim hatta:).
Sayın Celalim01 bazen söylediğiniz gibi, gözünü içine baktğınızda olmuyor.
Sevgili Akçabardak yetiştirmek isterseniz, yurt dışında aldığım kardinal sarmaşığı tohumları var, sizinle paylaşabilirim.
Sevgili tilki mete, küpelileri aldım. Biri beyaz galiba, biri pembe gibi, diğeri belirsiz, Mor vardı saksılı, ondan istedim ama tomurcuklar açmamış. Sonuncu tamamen şansa kaldı.
akçabardak
12-06-2015, 23:37
Sevgili aleydi şimdi notlarıma bakınca 5 değil 2 taneymiş, özür dilerim aklımda hep 5 tane kalmış, başka tohumlarla karıştırmışım ama kağıt kalem unutmuyor, etkinlikten gelen bütün poşetlerin içindeki etiketlerin arkasına kaç adet geldiğini not etmişim, sizler öyle şanslısın deyince ben de ikilemde kaldım ve hemen poşetlerdeki etiketleri kontrol ettim allahtan not almışım.
Tilki Mete
13-06-2015, 00:06
Sevgili aleydi şimdi notlarıma bakınca 5 değil 2 taneymiş, özür dilerim aklımda hep 5 tane kalmış, başka tohumlarla karıştırmışım ama kağıt kalem unutmuyor, etkinlikten gelen bütün poşetlerin içindeki etiketlerin arkasına kaç adet geldiğini not etmişim, sizler öyle şanslısın deyince ben de ikilemde kaldım ve hemen poşetlerdeki etiketleri kontrol ettim allahtan not almışım.
Biliyodumm :D :D :D ben 5 tohum koyucam ben :o elimdekilerde en çok taleb edilen bitki oydu canım çıktı tohum yetiştiricem diye :D ama herkeze yetti : )
5 Tane şanslısınız işin latifesi sevgili Akçabardak :). Böyle güzel çiçekli bir bitkiyi herkes talep etmiş, sende göndermişsin sevgili tilki mete, teşekkür ederiz.Emeğine sağlık.
Asmalar,3 tanesini komşum özel getirtiğini söyledi. Bize hediye etmişti. Türlerini söyledi hatırlamıyorum. Diğerlerini komşuların budanmış dallarından diktim. Çoğu tuttu. 10 tane galiba saymadım :).
559033
559034
559035
559036
Kış çok sert geçti. Karın altında bazı güller kırıldı. Bazıları geçen yıl bitlenmeden. Kaybedilenlerin yerine yenileri alındı. Eşim gülleri seviyor. Çiçek yasağını bile unuttu:).
559271
Sn Kurgusan 'dan aldığım lisiler büyüyor. 12 Tane sipariş etmiştim16 tane çiçek geldi ve hediyeler. Bir de yanında besin göndermişler. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum.
559273
Kaya bahçesinde büyüyenler.
559274
559275
559276
559277
Kendi çıkan en vefalılar:). Aynısafa, kadife, akşam sefası. Her yıl çoğalıp artarak her yerden çıkmak istiyorlar. Kaldırımda bahçede yüzlerce. Yüzlercesini söküp atmak zorunda kaldım.:(
559278
559279
559280
559281
559282
Bu fotoğraftaki çiçekleri bilen çıkar mı arkadaşlar. Ne ektiğimi unuttum. Daha çok var, bu durumda olan :o
559283
celalim01
15-06-2015, 23:16
Bende bilemedim ne olduğunu. Akşam sefası aşırı yayılıyor.Bıraksak başka çiçeğe yaşam hakkı tanımayacak.
Bende bilemedim ne olduğunu. Akşam sefası aşırı yayılıyor.Bıraksak başka çiçeğe yaşam hakkı tanımayacak.
Süpriz olacak hocam bize:). Ektiğim tohumlara bir daha bakayım. Küpeli ekmiştim acaba olabilir mi. Yurt dışından gelmişti tohumlar. Karıştırıp başka bir bitki göndermesinler:)
Akşam sefasıyla kadife çiçeği çok yayılıyor gerçekten. Koparıp atmak zorunda kalıyorum üzülerek.Dediğiniz gibi diğer bitkilere yaşam hakkı tanımıyorlar. Saygılar, selamlar
Bu fotoğraftaki çiçekleri bilen çıkar mı arkadaşlar. Ne ektiğimi unuttum. Daha çok var, bu durumda olan :o
559283
Sevgili aleydi,
Ben narenciye filizlerine benzettim. Acaba portakal, limon, mandalina ya da benzeri bir şeyin çekirdeklerini ekmiş olabilir misin?
Sevgili aleydi,
Ben narenciye filizlerine benzettim. Acaba portakal, limon, mandalina ya da benzeri bir şeyin çekirdeklerini ekmiş olabilir misin?
Sevgili Milla , o tür bir şey ekmedim. Kiraz, vişne, kayısı yediğimde çekirdeklerini bahçeye saçıyorum:). Hatta mink bir kayısı fidesi olmuş geçen gün bahçede:). Hiç narenciye türü denemedim. Saksıya da ekmedim. Eğer büyüyüp gelişirlerse süpriz olacak:). Bir kaç saksı daha var o durumda. Onları da eklerim yakında sevgiler.
Sevgili Milla , o tür bir şey ekmedim. Kiraz, vişne, kayısı yediğimde çekirdeklerini bahçeye saçıyorum:). Hatta mink bir kayısı fidesi olmuş geçen gün bahçede:). Hiç narenciye türü denemedim. Saksıya da ekmedim. Eğer büyüyüp gelişirlerse süpriz olacak:). Bir kaç saksı daha var o durumda. Onları da eklerim yakında sevgiler.
Ben de merak ettim şimdi :)
münevver48
16-06-2015, 14:14
sevgili aleydi, ben görmeyeli ne güzel olmuş. güllerin çok güzel. kaya bahçen harika canım.kendi çıkan çiçekleri daha çok seviyorum birde haberin olmadan sürpriz çiçek açarsa değmeyin keyfime. birde şu fideler acaba diyorum alev çiçeği floks (fhlox) olabilir mi? bazılarının yaprak formları çok benziyor. karışık da olabilir. aslında bende merak ettim sevgili milla gibi. hadi güzel bir çiçek fidanıdır diyelim. alev çiçeği de çok güzel çiçektir. olmasını isterim üstelik renk yelpazesi de oldukça zengin .bahçene de yakışacaktır sevgili arkadaşım. sevgilerimle.
sevgili aleydi, ben görmeyeli ne güzel olmuş. güllerin çok güzel. kaya bahçen harika canım.kendi çıkan çiçekleri daha çok seviyorum birde haberin olmadan sürpriz çiçek açarsa değmeyin keyfime. birde şu fideler acaba diyorum alev çiçeği floks (fhlox) olabilir mi? bazılarının yaprak formları çok benziyor. karışık da olabilir. aslında bende merak ettim sevgili milla gibi. hadi güzel bir çiçek fidanıdır diyelim. alev çiçeği de çok güzel çiçektir. olmasını isterim üstelik renk yelpazesi de oldukça zengin .bahçene de yakışacaktır sevgili arkadaşım. sevgilerimle.
Arkadaşım özlettin kendini. Evet bahçem bu aralar güzel. Güllerin maşallahı var bu sene. Açmayanlarıda açtı. Gece yüklemeye çalışırım. Çok fotoğraf çektim. Senin o güzel bahçeni ve yorumlarını özledik.
Söylediğin bitkiye benzer bir şeyler ekmişim. Aromatik bitkilerde ekmiştim. Gerçi yaprak yapısı benzemiyor. Diğer merak ettiğim çiçek açtı. Onu da yüklerim gece umarım:). Çiçeklerin hepsi açsa , harika olacak sevgili Münevver48:). Aslanağızları yeniden tomurcuklanmış. Yıldız çiçekleri tomurcukta, onlarca tür var açmayı büyümeyi bekleyen:). Bir 15 gün daha bekliyecem galiba.Çok heyecanlı, ne renk nasıl açacaklarını beklemek.
Sevgili Tilki Mete küpelileri nihayet ekleyebildim:). Büyük tomurcuklu olan biraz susuz kalmıştı. Baya budadım canlansın diye , umudum yok:(. Bir tanesi beyaz katlı diye aldım. Sanırım diğerinide öyle vermiş. Kırmızı olanın içi mor. Bakalım bu hafta yine uğrarım belki. Tomurcukları belli olan olursa alırım bir kaç tane daha:).Küpelilerle iletişim kuramadık bir türlü. Şuana kadar tomurcuklu aldıklarımı bile açtıramadım.:(
559688
559689
559690
559691
559692
Sevgili Neşecan'ın yer açelyası olabilir dediği güzel açtı. Bir kısmını ön bahçeye şaşırtmıştım onlarda açmış:). Yaşasın çiçeklerim bir bir açıyor:). Yağmurun bereketi. Her yer yemyeşil oldu:).
559693
559694
Sukulentlerim, büyüdüler ve çiçek açmaya başladılar. Sevgili Sudenur ve Sdurul ablacım bana sukulent sevgisini aşıladıkları için teşekkür ederim. Kum dökmesem daha mı iyiymiş. Sn Cemonun kumlar içindeki sukulent ve kaktüslerini görünce bende saksılara kum döktüm. Hata mı ettim acaba?
559697
559698
559699
559700
559701
Tekerlektekiler hariç
559702
559703
559704
559705
Sayın Kasap94 gelen kış sümbülüm. Yerini ve yağmurları pek sevdi. İlk önce göbeğe ekmiştim. Güneşi çok sevmediğini görünce güllerin arasında gölge bir yere aldım. Adı üstünde kış sümbülü :9.
559706
Bu yıl güller öyle çoşkulu açtı. Bazıları hasta oldu, kışın karda kırıldı. Kalanlar çok güzeller . Fotoğraflara yansımayan renk ve koku güzelliği hakim bahçeye.
559714
559715
559717
İki güzele üçüncü güzel eklendi
559717
559718
akçabardak
16-06-2015, 22:40
Sevgili aleydi bahçeniz gerçekten çok coşkulu olmuş, güller çok güzel açmışlar, bakıyorum sukulent hastalığı size de bulaşmış, devamı da gelir artık.
Sevgili aleydi 584. mesajın ilk fotoğrafta ki bitki kış sümbülü değil, kış ortancasıdır ben böyle düzeltiyorum ama umarım bana gücenmiyorsunuzdur. Sevgiler.
Sevgili aleydi bahçeniz gerçekten çok coşkulu olmuş, güller çok güzel açmışlar, bakıyorum sukulent hastalığı size de bulaşmış, devamı da gelir artık.
Sevgili aleydi 584. mesajın ilk fotoğrafta ki bitki kış sümbülü değil, kış ortancasıdır ben böyle düzeltiyorum ama umarım bana gücenmiyorsunuzdur. Sevgiler.
Yağmurlar yaradı. Bahçe yemyeşil. Güller bir daldaüçer beşer açmakta maşallah. Daha açmayan bir kaç gülüm var. Yinede geneli açtılar. Bahçenin en güzel hali. Gerçi çiçekler açtıklarında da merak ediyorum. Daha onlar açamadılar.
Sevgili Akçabardak gücenmek olur mu. Çok teşekkür ederim. Kış sümbülü de nereden çıktıysa:). Hem benim büyüğüm, hemde benden tecrübelisiniz. Her zaman, her konuda, fikir ve önerilerinize, uyarılarınıza açığım.
Sukulentleri sevgili Sudenur sayesinde tanıdım. Sdurul ablacım tarafından daha çok benimsedim. Bu sene için artık, çiçek yok:). Gelecek yıl arttırmak isterim, özellikle soğuklara dayanıklı türleri. Renk değişimlerini,çiçek açmalarını çok sevdim.Sevgiler.
Tilki Mete
16-06-2015, 23:03
Sevgili Tilki Mete küpelileri nihayet ekleyebildim:). Büyük tomurcuklu olan biraz susuz kalmıştı. Baya budadım canlansın diye , umudum yok:(. Bir tanesi
Dedim ama dimi :( , sağlık olsun saksılar küçük sanki, toprağıda yenileseniz iyi olur :D beyazlara güvenmiyorum hemen değişiyor birkaç güne kadar tomurcuk bembeyazdı sonradan pembeleşiyorlar :D benimkiler yavaş yavaş kötüleşmeye başladılar havalar ısındı ya :/ :/ sizinkileri takip edicem artık gözüm küpelilerin üzerinde :D
Dedim ama dimi :( , sağlık olsun saksılar küçük sanki, toprağıda yenileseniz iyi olur :D beyazlara güvenmiyorum hemen değişiyor birkaç güne kadar tomurcuk bembeyazdı sonradan pembeleşiyorlar :D benimkiler yavaş yavaş kötüleşmeye başladılar havalar ısındı ya :/ :/ sizinkileri takip edicem artık gözüm küpelilerin üzerinde :D
Didin didin emme olmadı işte:D. Küpelilerle başım belada. Nasıl bakıyorsun bunlara sen. Bir türlü çiçek açmıyorlar. O solmuş olanı biraz daha budasam mı?
Tilki Mete
16-06-2015, 23:28
Didin didin emme olmadı işte:D. Küpelilerle başım belada. Nasıl bakıyorsun bunlara sen. Bir türlü çiçek açmıyorlar. O solmuş olanı biraz daha budasam mı?
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/16/bf58e1119f268b3f933b019b617f3108.jpg
( Eğer büyük olduysa alıntı yapmayın:D )
Bişi yapmıyorum ki sadece suyunu eksik etmiyorum hergün kontrol ediyorum genelde de az az da olsa hergün su döküyorum :D sıcak çok oldumu işte yüzünü asıyor eskiden perdenin arkasında oluyordu şimdi balkona perde asmıyoruz mecburen gördüğümde yere alıyorum duvarın gölgesine ama sizin bahceniz var:D benin balkon gibi günün çoğu zamanını güneş alarak geçirmiyen bir köşesi vardırhe işte orada çok iyi yetişir :D he ben birde çiçeklerime düzenli besin veriyordum geçen sene bu sene hiç vermedim ama küpeli besini çok seviyor bir sürü tomurcuk yapıyor kolay kolay: )
Sağlam yere kadar budaya bilirsin budama zarar vermiyor ben beğenmediğim dalları bile kırıyorum :D
Benimki de bu renk açmış. Uğurlu geldi galiba sevgili mete. İlk defa bir küpelim açmış oldu. Bugün yine gidiyim almaya dedim. Sonra nereye ekeceksin, yeter diye kızdım kendime.Bir de kışın onlara evde yer bulmak mesele.
Sen resimleri niye küçültemiyorsun. Daha önce uyarı almıştım Sn Malina'dan, farklı bir uygulama göstermişti oğlum, meğer site içinde ki duruma göre yükleme yapmak gerekiyormuş:).Benden kaynaklı değil bu durum:).Siz gençler bizden iyi bilirsiniz de:). Tarif etmemi istermisin. Kullandığın programla mı alakalı.Teşekkür ederim bilgi için.
Dün 5 km yol gidip sizler için bunları görüntülemek istedim. Yolda gelirken görmüştüm bu hazeranları. Akşam saat 7 de. Elimde fotoğraf makinası, hava zaten kapalı, Koşturuyorum. Koşa koşa fotoğrafladım. Biraz da aceleye geldi. Bir ksmını söküp eve getirdim. Ertesi yıl belki tohumları dökülür açar. Galiba, yabani hazeran, yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar. Diğerlerinin isimlerini bilmiyorum.
559863
559864
559865
559866
Kır çiçekleri devam.
559871
559872
559873
559874
559875
Topladığım taşlarla yaptığım bir köşe. Taşların bir kısmını satın almıştım. Oysa etrafta çok güzel taşlar varmış. Biraz daha düzenleme istiyor. Etrafına yapı marketlerden, ağaç alıp yaosam mı diye düşünüyorum. Daha güzel saksı veya toprak kaplarla, biraz daha güzelleşebilir. Ortasına da zinniaları mı diksem diye düşündüm. Önerilere açığım:)
559876
bende küpeye bakamıyorum sanırım. aldığımda kocaman bir saksı idi şimdi yarısı kurudu resmen. sıcağı ve güneşi sevmiyorlar. bende güneş almayan kuzey bir yere çıkardım havalar ısınınca şimdi biraz biraz. çiçeklendi. birde aldığım seraya sordum. benim küpelim hiç büyümüyor diye budanması gerekiyor gelişmesi için dedi.
münevver48
17-06-2015, 16:50
:)sevgili aleydi, küpe çiçekleri biraz nazlı, benimkiler bu yıl üçüncü yılın içinde bakalım bu yaz nasıl geçecek. kuru havayı sıcağı direk güneşi hiç sevmiyorlar.bizim buralar yaz aylarında malum kavurucu sıcaklar çok oluyor. bende bu kavurucu sıcaklardan korumak için bir sininin içine çakıl taçları koydum ve taşları örtecek kadar su dolduruyorum. böylece onlara nemli bir ortam yaramış oluyorum. fakat sizin oralar bize göre çok serindir. baksanıza daha kırlar bile yemyeşil çiçek dolu.bu arada kır çiçeklerine ve hazeranlar harika açmışlar. küpe çiçeklerinden söz ediyorduk.ben topraklarına bahane buluyorum. hazır aldığımız çiçeklerin çoğu torf da dikiliyor. torf susuz kalınca bir daha içine su işlemiyor. çok fazla verirsen de kökü çürüyor. en güzeli kendimiz toprak hazırlamamız gerekiyor.iyi bir yanmış çiftlik gübresi ve bahçe toprağını karıştırıp kullanabilirsin.eğer yakınında orman veya ağaçlık bir alan varsa oradan topladığım orman gübresi özellikle çam ağaçlarının altından alacağın toprak da küpeliler daha mutlu çiçek açacaklardır.inanmazsınız ama bazen iyice yanmış çiftlik (2,3)yıllık hiç bir şey koymadan direk çiçeklerimi dikiyorum. hiç sorun olmuyor. sevgiler.
Tilki Mete
17-06-2015, 19:26
Benimki de bu renk açmış. Uğurlu geldi galiba sevgili mete. İlk defa bir küpelim açmış oldu. Bugün yine gidiyim almaya dedim. Sonra nereye ekeceksin, yeter diye kızdım kendime.Bir de kışın onlara evde yer bulmak mesele.
Sen resimleri niye küçültemiyorsun. Daha önce uyarı almıştım Sn Malina'dan, farklı bir uygulama göstermişti oğlum, meğer site içinde ki duruma göre yükleme yapmak gerekiyormuş.Benden kaynaklı değil bu durum.Siz gençler bizden iyi bilirsiniz de Tarif etmemi istermisin. Kullandığın programla mı alakalı.Teşekkür ederim bilgi için.
Tarifi özelden alayım : ) sn malina görmesin kaç kere uyarı attın en sonunda uzaklaştırılıcam yine bu sefer dönüşü olmuycak :D valla her şeyi biliyoz da siteye yüklerken katlediyorum :D
Hiç demiyonuz resmi niye yükledin resmi yüklemiş yazısını yazmamışım :D işte bu tomurcuğun açmasını 1 hafta bekledim birini elimle kendim açtım hatta:o:p biraz yavaş bunlar ya dasorun toprağımda yeterince besin olmamasında :D gübre uygulaması yaptım bakalım değişim olucakmı:confused:
Tilki Mete
17-06-2015, 19:40
bende küpeye bakamıyorum sanırım. aldığımda kocaman bir saksı idi şimdi yarısı kurudu resmen. sıcağı ve güneşi sevmiyorlar. bende güneş almayan kuzey bir yere çıkardım havalar ısınınca şimdi biraz biraz. çiçeklendi. birde aldığım seraya sordum. benim küpelim hiç büyümüyor diye budanması gerekiyor gelişmesi için dedi.
Neden bakamıycakmışsız:confused:
Biraz sabır büyüyecektir:D budama yapmayın ama uç alarak yanına yeni küpeliler ekebilirsiniz uzayınca çirkin oluyorlar uç almak geçikmeden güzel bir işlem suyunu toprağını ayarlayın olucak olucak :D:eek:
Bakalım bugün bir tanesi çiçek açtı. Umarım diğerleri de açarlar. Bu çiçeği çok seviyorum sn glcn06 lakin nazlı biraz. Şimdilik hava çok güneşli değil. Bundan sonra daha dikkat ederim. Küpeliler de budamayı bende çözemedim. Çiçeklenmeden önce çimdiklemek gerekiyormuş galiba. Benim aldıklarım hep tomurcukluydu. Susuz kalmayı da sevmiyorlar.Çiçeklerinde huyu suyu var:). Onu öğrenmek lazım:). Görüşmek üzere sevgiler.
:)sevgili aleydi, küpe çiçekleri biraz nazlı, benimkiler bu yıl üçüncü yılın içinde bakalım bu yaz nasıl geçecek. kuru havayı sıcağı direk güneşi hiç sevmiyorlar.bizim buralar yaz aylarında malum kavurucu sıcaklar çok oluyor. bende bu kavurucu sıcaklardan korumak için bir sininin içine çakıl taçları koydum ve taşları örtecek kadar su dolduruyorum. böylece onlara nemli bir ortam yaramış oluyorum. fakat sizin oralar bize göre çok serindir. baksanıza daha kırlar bile yemyeşil çiçek dolu.bu arada kır çiçeklerine ve hazeranlar harika açmışlar. küpe çiçeklerinden söz ediyorduk.ben topraklarına bahane buluyorum. hazır aldığımız çiçeklerin çoğu torf da dikiliyor. torf susuz kalınca bir daha içine su işlemiyor. çok fazla verirsen de kökü çürüyor. en güzeli kendimiz toprak hazırlamamız gerekiyor.iyi bir yanmış çiftlik gübresi ve bahçe toprağını karıştırıp kullanabilirsin.eğer yakınında orman veya ağaçlık bir alan varsa oradan topladığım orman gübresi özellikle çam ağaçlarının altından alacağın toprak da küpeliler daha mutlu çiçek açacaklardır.inanmazsınız ama bazen iyice yanmış çiftlik (2,3)yıllık hiç bir şey koymadan direk çiçeklerimi dikiyorum. hiç sorun olmuyor. sevgiler.
Bende katılıyorum sana. Özellikle bizim aldığımız çiftlik gübreleri, zaten toprak karışmış durumda. O yüzden toprağa bile gerek kalmaya bilir. Artık daha dikkatli olacam. Dediğin gibi, baya narinler. Bir günde solup gidiyorlar. Bir tanesini zor kurtardım.Biri öldü. Bu sonuncudanda çok ümitli değilim. Bugün açan için de çok mutluyum ******:).Olmazsa yeni saksı alıp verandaya asayım. Çatıdan, sadece sabah güneşi alır.
Hazeranlar harika getirip diktim. Kır çiçeklerini yaşatmak zor. Olmazsa 10_15 gün sonra gidip oradaki üst topraktan almak lazım tohumlar karışmıştır:). Bir daha ki sefere toprağı, diğer otları inceleyim biraz. Bütün yabani otları bahçeye taşımayım:).Hiç işim yok, duramıyorum:).Sevgiler.
Tilki mete özele yazdım cevabı. Sonunda açtı:).
559931
Aynısafalar çeşit çeşit. Kendliğinden zahmetsiz çimlendiler.
559932
559933
559934
Tilki Mete
17-06-2015, 21:07
Uç alma (kırpma ) işine aydınlık getireyim küpeli düm düz uzar yanlardan dal çıkarı ama dipten topraktan çok az onuda ben görmedim :D , uzun oldumu güzel gözükmüyor bizde bordür dursun hoş gözüksün diye uç dallardan çelikler alıp hemen dibine **** başka yere ekiyoruz bunu çiçeklenme olmadan yapıyoz ama çiçeklenme oldumu yapacak bişi yok yinede yapa bilirsiniz tomurcuklardan vaz geçmeniz gerekicek değer mi değer nasıl olsa tomurcuk çıkarıyor :D tabi güneşin dibinde tutmuyor çeliller onuda belirteyim :D
Uç alma (kırpma ) işine aydınlık getireyim küpeli düm düz uzar yanlardan dal çıkarı ama dipten topraktan çok az onuda ben görmedim :D , uzun oldumu güzel gözükmüyor bizde bordür dursun hoş gözüksün diye uç dallardan çelikler alıp hemen dibine **** başka yere ekiyoruz bunu çiçeklenme olmadan yapıyoz ama çiçeklenme oldumu yapacak bişi yok yinede yapa bilirsiniz tomurcuklardan vaz geçmeniz gerekicek değer mi değer nasıl olsa tomurcuk çıkarıyor :D tabi güneşin dibinde tutmuyor çeliller onuda belirteyim :D
Daha önce kopan dalı çelikleyim dedim. Ölüp gitti. Köklü çiçeği yaşatamıyorum:). Önce onu yaşatmayı öğreniyim. Çelikleme işine sonra geçerim:).Teşekkür ederim.
Çilekler kızardı. Bugün toplayıp yedik biraz. Harika tatları var. Meyveleri her yıl daha çok irileşiyor nedense?
559945
559946
Güller devam
559947
559948
559949
559950
559951
Bu tohumdan kendi ektimlerim, hep birbirine karıştı:). Bunların hepsi çiçek mi acaba. Arkadaşlar bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.
560177
560178
560179
560180
560181
Aslanağzı minik fide olarak almıştım. Hem büyüdüler, hemde yeniden çiçek açıyorlar. Bodur tür olması da çok güzel oldu. Açmayı bekleyen renklerde var.
560414
ATTACH]560415[/ATTACH]
560416
560417
560418
B e t ü l
20-06-2015, 16:30
Bu tohumdan kendi ektimlerim, hep birbirine karıştı:). Bunların hepsi çiçek mi acaba. Arkadaşlar bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.
560177
560178
560179
560180
560181
1.fotodakiler şebboy küçük soldaki zinya
2.fotodakiler cosmos gibi. Ustalar daha iyi bilirler ama :)
Güle güle büyütün
1.fotodakiler şebboy küçük soldaki zinya
2.fotodakiler cosmos gibi. Ustalar daha iyi bilirler ama :)
Güle güle büyütün
Sevgili Betül cosmos ve zinnia yı biliyordum. Şebboyu bilmiyordum, ona sevindim. Başka da var:). Saksıdakiler farklı,neyse onlarda süpriz olsun:). Çiçek açınca anlarız herhalde:). O zamanda soruyormuşum, bunlar nedir diye:). Teşekkür ederim.
Eskişehir belediyesi peyzaj çalışmaları. Trafiği alt üst ettim:).
560640
560641
560642
560643
560644
Küpeliler açmaya başladı.
560646
560647
Son çılgınlığım:). Yol kenarında gördüğüm güzel kır çiçeklerini söküp bahçeye taşımak:). Sanki gülhatmi türünden gibi geldi bana, yanılıyormuyum.
560650
B e t ü l
20-06-2015, 21:54
Evet bence de. Annemlerin bahçe dışındaki kısımda bunlardan çok oluyor. Annem rastgele serpiştirir, çıkarlar. Nazsız güzeller...
Evet bence de. Annemlerin bahçe dışındaki kısımda bunlardan çok oluyor. Annem rastgele serpiştirir, çıkarlar. Nazsız güzeller...
Çok güzeller sevgili B e t ü l , çiçekleri gül hatmiden daha narin. Çok sevindim şimdi. Hemde zahmetsiz. Hemen ektim umarım tutar.Sevgiler
akçabardak
20-06-2015, 23:07
Son çılgınlığım:). Yol kenarında gördüğüm güzel kır çiçeklerini söküp bahçeye taşımak:). Sanki gülhatmi türünden gibi geldi bana, yanılıyormuyum.
560650
Sevgili aleydi bu bitki Ebegümeci, yapraklarından yemek yapılır, iri yapraklarına sarma sarılır, soğanla kavurulup yumurtalısını yaparım ama tazeyken çiçeklenmeden önce. Ayrıca kabızlığa iyi gelen bir bitkidir.
YeniGine
20-06-2015, 23:15
Petunya buketleri ne kadar güzel yapmışlar. Sevgili aleydi ben de ilk görünce hatmi dedim ama ebegümeci imiş, ebegümeci bu kadar boy atıyormuş demek ki, inşallah tutarlar da tohum alırsın.
Sevgili aleydi bu bitki Ebegümeci, yapraklarından yemek yapılır, iri yapraklarına sarma sarılır, soğanla kavurulup yumurtalısını yaparım ama tazeyken çiçeklenmeden önce. Ayrıca kabızlığa iyi gelen bir bitkidir.
Ebegümecini biliyorum da hiç böyle çiçekli halini hatırlamıyorum sevgili Akçabardak. Küçükken tohum gibi minik minik bir şeyler olurdu üzerinde onu yerdik arkadaşlarla. O çiçeklenmeden önce olan bir şey mi acaba. Yemek yapıldığını bilmiyordum. Teşekkür ederim
B e t ü l
20-06-2015, 23:26
Hiç bu kadar boylusunu görmemiştim. Yağmurlardan gül hatmi taklidi yapıp beni kandırmış. Îyi ki ustalar var:))
Gül hatminin tohumlarından annemlere gittiğimde toplarım isterseniz.
B e t ü l
20-06-2015, 23:30
Aaa ben de yerdim. Yassı yuvarlak üzeri dilimli gibi.uzun bir sapın ucunda olurdu.
Galiba bizim gördüklerimiz susuzluktan bodur kalmış. Yapraklar da ancak 3-4 cm falan olurdu.
akçabardak
20-06-2015, 23:36
Ebegümecini biliyorum da hiç böyle çiçekli halini hatırlamıyorum sevgili Akçabardak. Küçükken tohum gibi minik minik bir şeyler olurdu üzerinde onu yerdik arkadaşlarla. O çiçeklenmeden önce olan bir şey mi acaba. Yemek yapıldığını bilmiyordum. Teşekkür ederim
Sevgili aleydi ebegümeci bir kaç çeşit olur, bazıları ufak yapraklı yerde yayılır hatta çiçek renkleri bile değişir, bir kısmı da böyle boylanır ve iri yapraklı koyu renk çiçekli olurlar.
Çocukken biz de senin dediğin gibi meyvesin yiyorduk, sanırım çiçeğini açmış ve tohum olacak meyvenin tazesi tam olgunlaşmamış meyvesi yeniyordu diye hatırlıyorum ben, deneyip görmek lazım.
Google den ebegümeci diye bakarsan bir çok çeşitleri çıkıyor ortaya, yemeklerini ve faydalarını da görebiliyorsunuz.
Petunya buketleri ne kadar güzel yapmışlar. Sevgili aleydi ben de ilk görünce hatmi dedim ama ebegümeci imiş, ebegümeci bu kadar boy atıyormuş demek ki, inşallah tutarlar da tohum alırsın.
Sevgili YeniGine evet belediye çok güzel peyzaj çalışmaları yapıyor. Her yer çiçeklerle bezeli Eskişehir de . Parklar, caddeler birbirinden güzel. Belki bilmiyorsunuzdur, yapay denizimiz bile var. Mumya müzesi, onlarca tanınmış ismin gerçeğe yakın mumyalarını, Belediye başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen tarafından bizzat yapıldı. Cam sanatları müzesi. Tarihi odunpazarı evleri. Kent park, Sazova parkı, Şelale parkı, su dünyasıyla. Eskişehir'i bir avrupa kenti görünümüne dönüştürdüler.
Bende ebegümecinin çiçekli halini hiç hatırlamıyorum. Galiba çok yağmurdan bu hale geldiler.Umarım tutar:).
Aaa ben de yerdim. Yassı yuvarlak üzeri dilimli gibi.uzun bir sapın ucunda olurdu.
Galiba bizim gördüklerimiz susuzluktan bodur kalmış. Yapraklar da ancak 3-4 cm falan olurdu.
Aynı şeyi düşünmüsüz sevgili B e t ü l . Evet galiba öyle. Çok yağmurdan bu duruma geldiler. Gül hatmi bizim burada sokaklarda her yerde mevcut:). Henüz onları sökemedim:). Tohumlarını alırım diye düşündüm. Tohum zamanını geçirmezsem. Teşekkür ederim.
YeniGine
20-06-2015, 23:46
Sevgili aleydi evet ağaçlar net ailesi Eskişehir'e gezi düzenlemişlerdi, oradan biliyorum Eskişehir'de neler var neler yok.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/30262.htm
Valla bizim buralarda da ebegümeci var çiçeklerini de gördüm, çiçekleri hemencik toprak yüzeyinde. Ve çok da güzel çiçekleri var.
YeniGine
20-06-2015, 23:55
Google den ebegümeci diye bakarsan bir çok çeşitleri çıkıyor ortaya, yemeklerini ve faydalarını da görebiliyorsunuz.
Evet sevgili akçabardak'ın dediği gibi baktım çeşitleri bol ve anladım ki ben hatmi çiçeğini seviyorum onun için de pamuk çiçeği, ebegümecinin çiçeklerini boşuna sevmiyormuşum.
Sevgili aleydi evet ağaçlar net ailesi Eskişehir'e gezi düzenlemişlerdi, oradan biliyorum Eskişehir'de neler var neler yok.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/30262.htm
Valla bizim buralarda da ebegümeci var çiçeklerini de gördüm, çiçekleri hemencik toprak yüzeyinde. Ve çok da güzel çiçekleri var.
2013 Olmuş gezi:(. Keşke o zaman girseydim foruma. Adalet hanımda gelmiş. Çok isterdim tanışmayı. Umarım yine olur.
YeniGine
21-06-2015, 00:46
:) Zaten kesinlikle o gezide Sevgili CAN Adalet Hanımı da göreceğini tahmin etmiştim. Adalet Hanım mini minnacık, kibar, narin, sevgi dolu birisi. İnşallah gönlüne göre olsun sevgili aleydi.
Ve ben de siteye üye olduğumda ilk Sevgili Adalet Hanım'ın sayfasını gezmiş idim.
:) Zaten kesinlikle o gezide Sevgili CAN Adalet Hanımı da göreceğini tahmin etmiştim. Adalet Hanım mini minnacık, kibar, narin, sevgi dolu birisi. İnşallah gönlüne göre olsun sevgili aleydi.
Ve ben de siteye üye olduğumda ilk Sevgili Adalet Hanım'ın sayfasını gezmiş idim.
Biz de çok yeni tanıştık, Sevgili Adalet hanımla. Kendisi çok cana yakın ve ilgili davrandı Bana yol gösterici oldu. Hemen ilgilendi. Hemen hemen bütün bahçe sayfasını gezdim. Çok elit bir hanımefendi aynı zamanda çok mütevazi. Gerçekten 2013 te üye olup görüşmeyiçok isterdim.
Sevgili Güler hanımda geziyi, izlediğimi görüp. Bana öneride bulunmuşlar. Çok mutlu oldum. Umarım başka bir gezi de hep birlikte oluruz. Ben sitede ki arkadaşlarımın hepsini görmek, tanımak çok isterim sevgili YeniGine. Sevgiler.
Tilki Mete
21-06-2015, 19:09
Küpeliler açmaya başladı.
560646
560647
Kapatın gözlerinizi burda öyşe bir çiçek yok balkon saygama aktarılıyor :D hala bakıyormusunuz ?
Beyaza bayıldımmmmmmmmmm!!!
Beyaz küpeli şahane sevgili tilki mete .Yapraktan yetiştirdiğim menekşeler açtı. Biraz başkalaşıyorlar. Süpriz oluyor farklı çiçekler açıyorlar:).
560823
560824
560825
Guller, kupeli ve ozellikle menekseler şahane arkadasim, masaallah.
münevver48
22-06-2015, 08:12
sevgili aleydi,menekşeler harika. maşallah diyeyim :Dnazar değmesin. yerini sevince her mevsim çiçeklenir.yani baharı hep evinizde yaşarsınız.son fotoğraf da olan rengini de fırfırlı görüntüsünü de çok beğendim ellerine sağlık:):)sevgiler..
Guller, kupeli ve ozellikle menekseler şahane arkadasim, masaallah.
Teşekkür ederim sevgili Samur. Menekşelerin bir yapraktan bu duruma gelmeleri beni çok sevindirdi arkadaşım:).Sevgiler
sevgili aleydi,menekşeler harika. maşallah diyeyim :Dnazar değmesin. yerini sevince her mevsim çiçeklenir.yani baharı hep evinizde yaşarsınız.son fotoğraf da olan rengini de fırfırlı görüntüsünü de çok beğendim ellerine sağlık:):)sevgiler..
Teşekkür ederim sevgili Münevver48. Fırfırlı olanın annesi biraz daha açık pembe, fırfırı az:). Yapraktan çoğaltınca görüntüleri değişiyor. O süpriz bambaşka bir zevk arkadaşım. Sevgiler.
celalim01
23-06-2015, 16:54
Ne renk çıkacağını bilmeden ,çok güzel bir renk verirse hele harika olur. Bana hangi renk olduğunu bilmediğim 8 adet yaprak gelmişti. 2 tanesi yavruları kocaman oldu. 2 tanesi yeni yavruladı. Diğerleri ise yavrulama aşamasındalar. Çok minik yavru oluşumlarını görmeye başladım.
Bakalım sayın aleydi benim yavrularda sizin menekşeler gibi rengarenk olsun isterim.
Ne renk çıkacağını bilmeden ,çok güzel bir renk verirse hele harika olur. Bana hangi renk olduğunu bilmediğim 8 adet yaprak gelmişti. 2 tanesi yavruları kocaman oldu. 2 tanesi yeni yavruladı. Diğerleri ise yavrulama aşamasındalar. Çok minik yavru oluşumlarını görmeye başladım.
Bakalım sayın aleydi benim yavrularda sizin menekşeler gibi rengarenk olsun isterim.
Menekşelerin güzel yanlarından biri de o. Süpriz yapmaları:).İnşallah sizinkilerde rengarenk açarlar öğretmenim,olmazsa benimkilerden gönderirim size, göremiyoruz o ayrı konu çiçeklerinizi:). Yine biraz sitem edeyim:D.
Kırmızı
561371
561372
561373
561374
561375
Ortaya karışık
561376
561377
561378
Ablacığımdan gelen suklentlerim boy attılar
561379
561380
Eskişehir sokakları hep gülhatmiler. Beyazınıda gördüm arabadan inip çekemedim. Her tonu mevcut bir günümü onlara ayıracam fotoğraflamak için.
561381
Sn Telato nerelerdesiniz:). Bütün soğanlıları artık açmıycaklar diye söküp, daha az sulanan bir yere almıştım. Bu frezya galiba, eski yerinde kalıp açmış kendiliğinden. Demekki ümit kesmemek gerekiyormuş.Aslında çok seviyorum soğanlı çiçekleri. Bunların dilini de öğrenicem umarım:).
561382
561383
Sn Telato nerelerdesiniz:). Bütün soğanlıları artık açmıycaklar diye söküp, daha az sulanan bir yere almıştım. Bu frezya galiba, eski yerinde kalıp açmış kendiliğinden. Demekki ümit kesmemek gerekiyormuş.Aslında çok seviyorum soğanlı çiçekleri. Bunların dilini de öğrenicem umarım:).
561382
561383
Öğrenin, öğrenin:D Rengide güzelmiş:D Şimdi siz onu koklamayıda untmuşsunuzdur üstelik...
Yarına artık:D
Öğrenin, öğrenin:D Rengide güzelmiş:D Şimdi siz onu koklamayıda untmuşsunuzdur üstelik...
Yarına artık:D
Diz çöküp kokladım hemde:).Söktüklerime yanıyorum ben şimdi:(. Zaten üzgünüm:(
Olmadı şimdi böyle; ben mesajımda gülüyorum siz üzülüyorunuz:(
Ben size sarısından gönderirim..
Olmadı şimdi böyle; ben mesajımda gülüyorum siz üzülüyorunuz:(
Ben size sarısından gönderirim..
Teşekkür ederim çok naziksiniz:).Soğanlar duruyorda, yerleri değişince açamadılar. Zaten sizden gelenlerin 3 tanesi hayatta sadece:). Bu kadar yağmurdan sonra yakında onlarda çürür:(.Artık gelecek yıl, bu yıl zamanları geçti.Ben çiçekli hallerini göremediğime üzüldüm.Hem sarısı güzel değil:p
celalim01
26-06-2015, 11:07
Sayın aleydi. Bugün itibariyle resmen tatile girdik. Şimdi kısmet bakalım kolları sıvamaya başlayacağız. Yapmam gereken bir kaç iş var. Cumartesi davetteyiz. Pazar sınav .Pazartesi annemi doktora götüreceğim. Umarım önümüzdeki hafta içerisinde çiçeklerimi paylaşma çalışmasına başlarım diye düşünüyorum.
Tohumdan yetiştirdiğim,ballıcalar, bir kısmı beya açtılar, onlar minik daha. Kokuları çok güzel. Saksıdan bahçeye alsam diyorum.Yayılıp, daha çok büyürler mi? Kışa dayanıklar mı acaba?
562218
wynmert2
27-06-2015, 15:16
bahçenixz gerçekten çok güzel sayın aleydi
Küpelilerle sonunda kaynaştık:D. Bir kaç fire verdikten sonra. Bu çiçek hem çok narin , hem çiçekleri çok güzel.
Bunu yeni aldım, hemen açtı.
562219
562220
Beyazın saksısı kirliymiş farketmedim.
562221
562222
Bakalım bu ne renk açacak
562223
çıngıl çıngıl maşallah. Çiçeklerin hepsi birden açarsa değmeyin keyfime:).
562224
Tohumdan yetiştirdiğim,ballıcalar, bir kısmı beya açtılar, onlar minik daha. Kokuları çok güzel. Saksıdan bahçeye alsam diyorum.Yayılıp, daha çok büyürler mi? Kışa dayanıklar mı acaba?
Bence toprağa aktarın, bu sene çok fazla olmasa da seneye yayacağı tohumlarla genişleyecektir. Ben geçen sene 'soğuğa dayanıksız' bilgisine dayanarak korumaya almamıştım ancak pek çoğu kaldığı yerden yaylanın buzuna karına rağmen devam etmesini bildi. Bu sene nasip olursa havalar iyice soğuduğunda üzerini naylonla örtmeyi düşünüyorum.
Bu arada dahliaları ne zaman ve nasıl budayacağız gelişme yok mu daha ;)
bahçenixz gerçekten çok güzel sayın aleydi
Teşekkür ederim sevgili wynmert2, daha güzelleri senin olsun. Ağaçlar net foruma girdikten sonra, buradaki arkadaşların önerileri ve bahçelerinden örnek aldığım noktalar çok oldu. Senin, bu genç yaşında bitkilere gönül vermen beni çok mutlu etti. Sevgiler.
resimsel
27-06-2015, 17:20
Ellerinize sağlık çok güzel çiçekler içimiz açıldı:)
Bence toprağa aktarın, bu sene çok fazla olmasa da seneye yayacağı tohumlarla genişleyecektir. Ben geçen sene 'soğuğa dayanıksız' bilgisine dayanarak korumaya almamıştım ancak pek çoğu kaldığı yerden yaylanın buzuna karına rağmen devam etmesini bildi. Bu sene nasip olursa havalar iyice soğuduğunda üzerini naylonla örtmeyi düşünüyorum.
Bu arada dahliaları ne zaman ve nasıl budayacağız gelişme yok mu daha ;)
Sn TCM yine çimi kaldırmak gerek desenize. Sonra kışın o bölgeler, çiçeksiz kalacak. Çimi kaldırmakta baya zor oluyor. Tekrar gübre, toprak hazırlamak. Bu güzelliği saksıya hapsetmekte yazık. Soğuğa dayanıklı olmasına sevindim:).Ne yapalım gülü seven dikenine katlanır misali, yeni bir yer hazırlıyacağız:).
:))) .Pardon ben geç kaldım galiba. Gerçi bu yıldızlar için geçerli bir durum (Çok dallı olması için budama ise ilk sürgünler 15cm’yi geçmeden (5-10 cm arasındayken) yapılmalı. Tepelerinden kesilmelidir.Çok kalın ve güçlü sürgünler vermişse 20cm olduklarında tepeden kesmek lazım).Diye yazmış bir üretici.
Dahlia için (Soğanlarınızı filizlenmeye başladıktan sonra 3-4 yaprak oluncaya kadar bekleyin ve 3-4 yaprak olunca ve yükseklikte belirli bir seviyeye geldiğinde tepesini budama makası yardımıyla kesiniz.Bitkinin gücünü yan kısma vermiş olur ve çiçek çaplarının daha geniş olmasını sağlarsınız) .
Tepeden budandığında yan sürgünler verdiğini yazıyor pek çok kaynakta. İlk yapraklar çıktığında yapmamız gerekiyormuş. Biraz geç kaldık. Çiçek açmadığı sürece sorun olmaz galiba diye düşünüyorum:). Gerçi benim bir kaç tanesi hala minik, onlarda denerim:).Yine de bilen birine danışın isterseniz.
Sayın aleydi. Bugün itibariyle resmen tatile girdik. Şimdi kısmet bakalım kolları sıvamaya başlayacağız. Yapmam gereken bir kaç iş var. Cumartesi davetteyiz. Pazar sınav .Pazartesi annemi doktora götüreceğim. Umarım önümüzdeki hafta içerisinde çiçeklerimi paylaşma çalışmasına başlarım diye düşünüyorum.
Yaşasın sayın öğretmenim çok sevindim:). O güzel çiçeklerinizi merakla bekliyoruz. Karanfiller, sardunyalar, daha neler neler:). Annenize geçmiş olsun. Alla şifa versin.Görüşmek üzere saygılar.
Ellerinize sağlık çok güzel çiçekler içimiz açıldı:)
Sizin o güzel ve düzenli bahçenizi fırsat buldukça geziyorum. Hem iklim olarak bana yardımcı oluyor , yetiştirdiğim türlerde.Hem de Rax tan dolayı. Benimde oğlum Last bir rottweilerde,ne yazık ki kaybettik. O yüzden zaman zaman Raxı görmek için giriyorum. İnsanlar korkabiliyor. O iri cüsse karşısında. Onlar çok uysal ve insan canlısılar.
Bu yıl , tohumdan ve fide olarak bahçeye baya çiçek ektim. Yağmurlar, her yanı yemyeşil yaptı. Çiçekler güneş olmadığı için biraz geç açıyorlar, yine de açanlar çok mutlu. Suyun bereketi galiba :). Kurallık olmasında, böylesi daha iyi.Teşekkür ederim beğenileriniz için.
münevver48
27-06-2015, 18:08
sevgili aleydi küpelilerini güle güle büyüt.benim ortanca tutkum gibi sizin de küpeli tutkunuz var oldu bu günler de sanırım.ama çok narin ve zarif çiçekler,bahçenize de çok yakışmışlar. inşallah çiçekleriyle sizi daha da mutlu etmeye devam ederler.sevgiler....
sevgili aleydi küpelilerini güle güle büyüt.benim ortanca tutkum gibi sizin de küpeli tutkunuz var oldu bu günler de sanırım.ama çok narin ve zarif çiçekler,bahçenize de çok yakışmışlar. inşallah çiçekleriyle sizi daha da mutlu etmeye devam ederler.sevgiler....
Küpeli küçükken evimizde hep vardı arkadaşım. Galiba bu tutku, o zamandan kalma. Böyle katmerliler yoktu. Ben bilmiyorum belki de. Yalınkat olan evimizde her daim mevcuttu. Çiçekleri rengarenk ve çok güzeller. Sera da bile tükenmiş , hepsinden önce satıcı öyle dedi. Demek ki seveni de çok:). Soğuga da dayanıklıymış.
Ortancalarıda çok seviyorum. Bu yıl onlar için yerimde müsait değil. Hem çok çiçek var zorlanıyorum artık. Gelecek yıl bende denerim yeniden. Yavaş yavaş soğuğa alıştırıp, bir içeri bir dışaarı:). Çevremde hiç görmediğimden pek umudum da yok. Hayal bile ediyorum sizin bahçede o güzellikleri.Rengarenk çiçeklerin arkasında, rengarenk ortancalar. Harika olacak.
münevver48
27-06-2015, 21:03
sevgili aleydi, doğru söylüyorsunuz. benimde çocukluğumun çiçekleri arasındadır küpe çiçeği,aynen yalın katlı klasik olandandı. şimdi artık renk yelpazesi oldukça zengin, ve katlısı,yalın katlısı, hatta çiçeklerinin büyüklük ebatları, senin anlayacağın seçenek çok. küpelilerin bakımı bana göre ortancaya göre daha kolay. neden? evdeki klasik tür olan küpelime hiç bir besin vermiyorum. bana çiçeklerini açıyor. ama ortanca biraz daha itina istiyor galiba, galiba besin de, bakacağız artık aldık. inşallah nazlanarak benim hevesimi kırmazlar. sen yine kışın küpelerini soğuklardan koru bence, bende kuytu olan batı balkonuma geçiriyorum.sevgiler.
sevgili aleydi, doğru söylüyorsunuz. benimde çocukluğumun çiçekleri arasındadır küpe çiçeği,aynen yalın katlı klasik olandandı. şimdi artık renk yelpazesi oldukça zengin, ve katlısı,yalın katlısı, hatta çiçeklerinin büyüklük ebatları, senin anlayacağın seçenek çok. küpelilerin bakımı bana göre ortancaya göre daha kolay. neden? evdeki klasik tür olan küpelime hiç bir besin vermiyorum. bana çiçeklerini açıyor. ama ortanca biraz daha itina istiyor galiba, galiba besin de, bakacağız artık aldık. inşallah nazlanarak benim hevesimi kırmazlar. sen yine kışın küpelerini soğuklardan koru bence, bende kuytu olan batı balkonuma geçiriyorum.sevgiler.
Bende ortanca aldığımda sevgili Münevver48,yanında sıvı besin vermişlerdi.(Bunu da alın )diye. Dediğin gibi ilk adaptasyonda zorlu bir bitki. Sonrasında , ya İstanbu'un havasını seviyorlar. Hiç bakımsız şahaneler.Demir seviyor galiba ortanca, bir yerde okumuştum. Paslı çiviler bile koydum toprağına:).
Ben küpelileri kışın eve alırım yinede:). Soğuklara dayanıklı olsalar bile, -20,25 lere zor diye düşünüyorum.Geçen yıl odaya almıştım hepsini. Bu yıl salona ancak sığarlar:). Sevgiiler.
celalim01
27-06-2015, 22:39
Küpeli kışın etkileniyor sanırım. En güzeli korumaya almak, öyle değerli bir çiçeği riske etmek olmaz. Artık sizde çiçekler için artı kat çıkarsınız . Yoksa yer kalmayacak.
Küpeli kışın etkileniyor sanırım. En güzeli korumaya almak, öyle değerli bir çiçeği riske etmek olmaz. Artık sizde çiçekler için artı kat çıkarsınız . Yoksa yer kalmayacak.
Sizin kış gibi bir sorununuz yok tabi Öğretmenim:). Sizinde kavurucu sıcaklarda sorun yaşadığınızı biliyorum.Bahçe ve çiçekler için Eskişehir'in iklimi hiç uygun değil aslında. Dediğiniz gibi kışın ne yaparız onu da düşünüyorum. Geçen yıl onlar için boş odayı ısıttım:). Yine de pek çoğunu kaybettim. Özellikle minyatür güller ev ortamını hiç sevmiyormuş. Satıcı da eve alın demişti. 2 yıl üst üste hepsi öldüler. Sonra ağaçlar nette Sudenur arkadaşımın, Ankara da kışın bahçede geçirdikleri görünce, hata yaptığımı anladım.İklime göre yetiştirmeye kalksamda güller ve çalıdan başka bir şey ekemiycem. Kalan sağlar bizimdir deyip ekiyoruz. Selluka bile ektim:). Bu gidişle dediğiniz gibi,ya bahçeye kalın bir sera yapacağız, kaçak katta iyi fikir:D
Yağmur yağıyor seller akıyor. Soğanlıları tekrar ekmiştim umarım çürümezler. Yine söksem mi acaba. Bir kaç güne yağmur bitecek galiba.
562472
562473
562474
Yağmurdan sonra
562475
562476
resimsel
28-06-2015, 10:28
Sn.aleydi, teşekkür ederim bizim bahçe hakkındaki düşünceleriniz için.
Sizin de bol çiçekli insanı mest eden düzenli bir bahçeniz var, ellerinize gönlünüze sağlık.
Lastın kaybına çok üzüldüm,onlar evin bir ferdi gibiler. Rax sizin de söylediğiniz gibi çok
uysal çok cana yakın harika bir köpek tam bir arkadaş:)
Haklısınız kuraklık olmasında varsın yağış bol olsun.
Kaya bahçesi, güneş olmayınca çiçekler açamadı. Lavantalar bir aydır tomurcukta ve diğerleri.
562518
562519
562520
562521
Kaya bahçesi devam
562524
562525
562526
562527
ve biraz yakından bakış kaya bahçesine
562528
562529
562530
Biraz da meyvalar. İlk diktiğimizde sadece kırmızı ve sarı elmada meyva vardı. İkiside ekşi elma. Bir tane elma daha alıp dikmek gerek yerim yok. Onun yerine ablamların bütün meyveleri çok güzel aşı yapalım dedik.
Sanırım,mürdüm eriği olacak
562531
dutları hiç toplayamıyoruz hep yerlere dökülüyor. 3_5 tane ağaçtan koparıp yiyoruz sadece
562533
Nektarin
562532
Kırmızı ekşi elma
562534
Frambuaz, benim köklü aldığım çok büyüdü. Meyveleri ufak ve ekşiydi. Komşumun iri meyveli, 3 kök verdi sağolsun. O minicikler bile çiçekte. Frambuazlı çikolatalı pastaya bayılıyorum. Komşum da beğenmiş ki, tekrar pasta yemek için, kökünden söküp verdi:D
562535
Tilki Mete
28-06-2015, 12:08
Küpelilerle sonunda kaynaştık:D. Bir kaç fire verdikten sonra. Bu çiçek hem çok narin , hem çiçekleri çok güzel.
Bunu yeni aldım, hemen açtı.
562219
562220
Beyazın saksısı kirliymiş farketmedim.
562221
562222
Bakalım bu ne renk açacak
562223
biz balkon vr balkonla uğraşanların saksıları kirli olur :D neden ? Çünkü biz onlarla uğraşırız sürekli bir yerlerini didikleyip eksilen topralarını tamamlarız ve gözümüze hoş gelmediyse elimiz çamurluyken bile yer değiştiriz :D :D size özgü değil yani :D ☆
Bu peöbişin çeliğini alana kadar canım çıktı dibimdeymiş meğer ttüh ama olsun benim bunun biraz daha katmerlisi :D
En alttaki beyaz mor açıcak benden söylemesi içime doğdu . :)
Tilki Mete
28-06-2015, 12:11
562527[/ATTACH]
Kaya bahcesini neden spotla aydınşatmayı düşünmedin abla hem güzel görünür hemde güneşin yetmeyen işığına takviye olur bence bir düşün ...
Kaya bahcesini neden spotla aydınşatmayı düşünmedin abla hem güzel görünür hemde güneşin yetmeyen işığına takviye olur bence bir düşün ...
En alttakini kırmıştım. O yüzden minnak kaldı:). Açık renk galiba, mor olabilir. Ben bu küpelilere fena sardım. Yine gidip alasım var:).
Bende aydınlatma düşünüyorum kaya bahçesine. Bir türlü sıra gelmedi:D. Eşim şimdi ahşap bankla, salıncak yapmakla meşgul:). Solarlar vardı dün hatta alıp deniycektim. Sonra yetersiz kalır daha güzel bir ışık yapalım diye vazgeçtim. Fikirler için teşekkür ederim. Görüşürüz.
celalim01
28-06-2015, 14:15
Eşim Eskişehir mezunu. Kısmet oldu eşimle beraber geldim şehrinize önceki yıllarda. Çok düzenli ve bakımlı bir şehir. Yaşanılacak bir yer. Tabi sizin dediğiniz gibi kışı çok sert olunca tereddüt ediliyor. Bana o kadar çok soğuk gelmez. Biz nede olsa sıcakkanlı insanlarız neyimize lazım. Soğukta çok durmayalım.
İşiniz zor elbette ,ya iklime uygun bitkiler yetiştirmek lazım **** yetişecek bitkiler için iklim şartlarını sağlamak lazım. Sıcak bölgelerde fidan örtüsü ve benzeri gölgelendirme,sıcaktan belirli bir oranda koruma yapmaya çalışıyoruz. Ağaç dallarının altı. Çardak altı gibi. Tabi hepsinde başarmak mümkün değil.
Eşim Eskişehir mezunu. Kısmet oldu eşimle beraber geldim şehrinize önceki yıllarda. Çok düzenli ve bakımlı bir şehir. Yaşanılacak bir yer. Tabi sizin dediğiniz gibi kışı çok sert olunca tereddüt ediliyor. Bana o kadar çok soğuk gelmez. Biz nede olsa sıcakkanlı insanlarız neyimize lazım. Soğukta çok durmayalım.
İşiniz zor elbette ,ya iklime uygun bitkiler yetiştirmek lazım **** yetişecek bitkiler için iklim şartlarını sağlamak lazım. Sıcak bölgelerde fidan örtüsü ve benzeri gölgelendirme,sıcaktan belirli bir oranda koruma yapmaya çalışıyoruz. Ağaç dallarının altı. Çardak altı gibi. Tabi hepsinde başarmak mümkün değil.
İklim olarak soğuk, yoksa insanları sıcak kanlıdır:).Benim gibi:D. Şikayet ediyoruz da. Başka bir şehire gittiğimizde koşarak geliyoruz evimize:).İnsanların birbirine saygılı olduğu, rahat rahat gece gündüz bir bayanın tek başına gezip dolaşabileceği,( Pek çok anadolu kentinde, bunu yapmak zor). Parkları, sosyal alanları, çevre düzenlemeleriyle, modern bir kent.Pek çok büyük kente göre ulaşım kolay. Temmuz ayı geldi.Hala yorganla yatıyoruz o ayrı :).Pozantıya kadar gitmiştim, 15 yaşlarındayken.Yine gelirsiniz umarım görüşürüz:).
celalim01
28-06-2015, 16:43
Umarım,gelmeyi ,gezmeyi düşüneceğim şehirlerden birisidir. Soğuk sorun olmasa benim açımdan. Tam bana uygun bir yer. Yıllar oldu soğuk su bile içemem ben. İklim benim günlük yaşantımı olumlu ,olumsuz yönde etkileyen bir nedendir. O yüzden her iklimde tam olarak hayatımı (sıkıntı olmadan) sürdürmem sorun oluyor. Sert iklimlerden kaçınıyorum.
İlla bir yerlere seyahat edip gezmeyi düşündüğümüzde ,mutlaka size uğramayı düşünürüz.
Umarım,gelmeyi ,gezmeyi düşüneceğim şehirlerden birisidir. Soğuk sorun olmasa benim açımdan. Tam bana uygun bir yer. Yıllar oldu soğuk su bile içemem ben. İklim benim günlük yaşantımı olumlu ,olumsuz yönde etkileyen bir nedendir. O yüzden her iklimde tam olarak hayatımı (sıkıntı olmadan) sürdürmem sorun oluyor. Sert iklimlerden kaçınıyorum.
İlla bir yerlere seyahat edip gezmeyi düşündüğümüzde ,mutlaka size uğramayı düşünürüz.
Bu fotoğrafta da şehrimden gelsin. Haberim olmadı sonradan öğrendim. Güzel şehrimin, güzel insanları, iftarda evlerinde ne varsa getirip. Yer sofrası kurmuşlar. Tanıdık bildik değil. Oradan kim geçiyorsa buyur etmişler.
Sizi ağırlamaktan mutluluk duyarız:).
562667
Eşimin ellerine sağlık. Bize ahşap kanepe yaptı. Boyaması ve minderi bana kaldı:). Bir de salıncak yapıyor. Vakti olsa çok becerikli, eşim diye söylemiyorum:D Bazen diyorum seni ikiye bölsel iki tane olsan:). İşsiz duramıyoruz. Oturup keyif sürmek yok:).
562676
Laleci_03
28-06-2015, 19:25
Vaay! Ne güzel olmuş Aleydi ablam, eşinizin ellerine sağlık, siz oturamıyorsanız ben oturup keyfini sürebilirim yani o kadar emek verilmiş oturmak lazım :D :D bu arada seri üretime geçsenize, benim balkona da lazım bir tane :dilli: :D
Vaay! Ne güzel olmuş Aleydi ablam, eşinizin ellerine sağlık, siz oturamıyorsanız ben oturup keyfini sürebilirim yani o kadar emek verilmiş oturmak lazım :D :D bu arada seri üretime geçsenize, benim balkona da lazım bir tane :dilli: :D
Çok becerikli de vakit bulamıyor:). Tasarımlar benden yapması ondan. Teşekkür ederim yakın olsak sana da yapardı:).
Tilki Mete
28-06-2015, 20:39
Ablacığım buna şimdi bir güzel aseton (tabi yanıcı başka bişide bulabilirsin ben şirketin tankından aldığım için en kolay onu buluyom :D ) döküp çakmağı çakıyorsun arkanı dönüp hortum almaya gidiyorsun kuruduktan sonra bir vernik tamam :D oturmasına doyum olmaz :) yeşil çim üzerinde beyazda güzel duruyor valla yakın olsak bende isterdim :/
Ablacığım buna şimdi bir güzel aseton (tabi yanıcı başka bişide bulabilirsin ben şirketin tankından aldığım için en kolay onu buluyom :D ) döküp çakmağı çakıyorsun arkanı dönüp hortum almaya gidiyorsun kuruduktan sonra bir vernik tamam :D oturmasına doyum olmaz :) yeşil çim üzerinde beyazda güzel duruyor valla yakın olsak bende isterdim :/
Komşumuz da telle ahşapa şekil verip, aygaza hortum takmış onunla yakmış:D. Çok iyi anlatamadımda baya güzel olmuş:).Beyazı düşündüm de dış ortamda çok kirlenir diye vazgeçtim. İki tane de koltuk beğendim. Bunları da yaparsa beyaza boyaya bilirim:). Keşke yakın olsak. Gelip yardım ederdiniz, birlikte yapardınız:).
Beğendiklerim nasıl
562714
Tilki Mete
28-06-2015, 21:17
Valla benim balkonumdakiler daha güzekde şimdi bunlarda güzelmiş :D :D
celalim01
28-06-2015, 22:31
Oralarda olsak eşinizle birlikte neler yapardık neler. Bende meslek lisesi mezunuyum. Elimden iş gelir. Becerim vardır. Çiçeklerim için sedirlerini kendim yaptım. Evimdeki hazır elbise dolabını kendim kurdum.Rahatsızlıktan dolayı su bazlı hariç boyalara yaklaşmıyorum. Duvar ,bahçe boyama ,örme yapıyoruz kendi çapımızda.
Birlikte tezgah açardık. Çiçekler için para biriktirmek lazım nede olsa. Becerikli insanları severim.Evimde yapılan elbise dolabı ,televizyon ünitesi benzeri ürünler benim kendi çizimimdir. Tabi malzemeleri kesme ,yapma şansımız yok, elimizde öyle aletler yok. Biz çiziyoruz mobilyacı yapıyor.
Sandalyeler güzel ama eğik oturmak gerekir. Oturunca insan kendini nasıl hisseder denemek lazım.
[QUOTE=Tilki Mete;1391706]Valla benim balkonumdakiler daha güzekde şimdi bunlarda güzelmiş
Bu arada 3 tane daha küpeli fidesi aldım:). Renkleri belli değildi. Sanırım diğerleriyle aynı:).
Tilki Mete
28-06-2015, 22:46
Valla keşke benim olsa o balkon şakacıktan hayalcikten benim siz bir yapın düzenleyin bakalım benimki nasıl olucak sonra karşılaştırırız :D
Pazarda küpeli kaldımı :)
Oralarda olsak eşinizle birlikte neler yapardık neler. Bende meslek lisesi mezunuyum. Elimden iş gelir. Becerim vardır. Çiçeklerim için sedirlerini kendim yaptım. Evimdeki hazır elbise dolabını kendim kurdum.Rahatsızlıktan dolayı su bazlı hariç boyalara yaklaşmıyorum. Duvar ,bahçe boyama ,örme yapıyoruz kendi çapımızda.
Birlikte tezgah açardık. Çiçekler için para biriktirmek lazım nede olsa. Becerikli insanları severim.Evimde yapılan elbise dolabı ,televizyon ünitesi benzeri ürünler benim kendi çizimimdir. Tabi malzemeleri kesme ,yapma şansımız yok, elimizde öyle aletler yok. Biz çiziyoruz mobilyacı yapıyor.
Sandalyeler güzel ama eğik oturmak gerekir. Oturunca insan kendini nasıl hisseder denemek lazım.
Eşim çok yeteneklidir. Yürüme yolunu, kaldırımları, köpek kulübesini, bahçesini, verandanın üzerini, evdeki mobilyaların bir kısmını hep kendi yaptı:).Biz kestirip, bantlatıyoruz, montajını kendisi yapıyor.Sadece kaynak yapamıyor migreni var o yüzden. Evet yakın olsak mutlaka güzel çalışmalar olurdu. Ben sürekli ona örnekler buluyorum sağolsun beni kırmaz:).
Sandalyeler, bir mağazanın katoluğundan. Denenmiş olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum. Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Sevgili Tilki Mete kardinal sarmaşığı:). Çiçek açtı.
562976
562977
Tilki Mete
29-06-2015, 21:41
Biraz erken açmış ama :) :D zarar gelmez bundan sonra sardıkça açar inşaAllah . Nasıl mutluyum bir bilseniz şöyle saçlarımı sallayıp yüzümede o tebessümü atışımı görmelisiniz keşke diğerlerini kaybetmeseydiniz :( ama olsun burda sarar ise onların yokluğunu göstermez size :)
Biraz erken açmış ama :) :D zarar gelmez bundan sonra sardıkça açar inşaAllah . Nasıl mutluyum bir bilseniz şöyle saçlarımı sallayıp yüzümede o tebessümü atışımı görmelisiniz keşke diğerlerini kaybetmeseydiniz :( ama olsun burda sarar ise onların yokluğunu göstermez size :)
Daha çok minik nasıl çiçek açtı anlamadım:).Bir tane daha tomurcuk var. Bir sürü tohum alıp ektim ya. Onlarda çimlenir. Çok sevdim çiçeğini çok güzel. Abisi teşekkür ederiz:).
celalim01
30-06-2015, 16:14
Açsın güzellikler. Benim gülde boyundan büyük çiçek açmaya çalışmıştı.Ufacık boyuyla 5. gülü açtı.
Evet boylarına bakmadan bazen çiçek açıp bizi şaşırtabiliyorlar öğretmenim. Bunlar en son ektiğim tohumlar. Pasiflore midir acaba? Meyvesi bana lazım:).
563187
563188
Böcüş böcüş. Her gün bir avuç toplayıp boş arsalara atıyorum. Çiçeklerime zarar veriyorlar. Çokta masum görünüyorlar kıyamıyorum:).
563190
Tohumdan yetişen ballıca , beyazı. Bunları bahçeye alıp, yayılmalarını sağlamam gerekiyor.
563191
Bu tohumdan iki saksı çiçek oldu. Ne olduğunu bilmiyorum.
563192
563193
Tohumdan onlarca minik papatyam oldu:).
563195
Bu yan komşunun kaldırımında gördüm. Çok enteresan bir bitki. Nedir acaba?
563200
563201
Lavantin -lavandula. Bu sarı olan ne güzel çiçekleniyor. Önce sarı bir daire. Sonra etrafında sarı pıtırcıklar:).
563280
563281
Tilki Mete
01-07-2015, 03:29
Evet boylarına bakmadan bazen çiçek açıp bizi şaşırtabiliyorlar öğretmenim. Bunlar en son ektiğim tohumlar. Pasiflore midir acaba? Meyvesi bana lazım:).
563187
563188
Yaprak yapısı biraz benziyor ama tohumdam meyve yapacak boya gelmsi baya zaman alır :)
Bu arada pasiflora tohumu vatdıda haberimiz yoktu hee yazdım bunu :( pasifloraaa diye haykırmama rağmen ses çıkarmadınız ;)
münevver48
01-07-2015, 09:00
563187
563188
:):)sevgil aleydi, daha önce tohumdan pasiflora yetiştirdim. benimki böyle değildi. dört beş yaprak normal düz hafif kalp gibi ama tam değil daha sonra üç beş yavaş çentikleri oluşuyor. benimkinden başka bir tür ise onu bilemem benin ki mavi beyaz olandan sende biliyorsun fotoğraflarından.sanırım bu başka bir sarmaşık sanki sabah sefasına benziyor. bu arada meyveleri ne yapacaksın ? sevgiler.:)
Yaprak yapısı biraz benziyor ama tohumdam meyve yapacak boya gelmsi baya zaman alır :)
Bu arada pasiflora tohumu vatdıda haberimiz yoktu hee yazdım bunu :( pasifloraaa diye haykırmama rağmen ses çıkarmadınız ;)
Haberim yok senin aradığından sevgili mete. Baya tohum vardı, paylaşabilirdik. En son gelen tohumlardan biriydi. Yazmışımdır ben.Niye istemedin ki:).Senin baştan sona gezdiğin tek bir bahçe var zaten:D. Bu saksıya kardinal sarmaşığı ve pasiflore ektim.İkisinden biri.Kardinal sarmaşığı çok kolay çimlenmiyor.
Sarmaşıklar çabuk büyüyor varsayımına göre düşündüm:). Pazarda da satılmıyor ki meyvesi:).
:):)sevgil aleydi, daha önce tohumdan pasiflora yetiştirdim. benimki böyle değildi. dört beş yaprak normal düz hafif kalp gibi ama tam değil daha sonra üç beş yavaş çentikleri oluşuyor. benimkinden başka bir tür ise onu bilemem benin ki mavi beyaz olandan sende biliyorsun fotoğraflarından.sanırım bu başka bir sarmaşık sanki sabah sefasına benziyor. bu arada meyveleri ne yapacaksın ? sevgiler.:)
Sevgili Münevver48, Tilki Mete'ye dediğim gibi, o saksıya kardinal sarmaşığı ve pasiflore ektim. Kardinal bu kadar erken çimlenmemişti:). Sevgili Tilki Mete'den gelenle bir ay uğraştım. Sen değil diyorsan kardinal sarmaşıdır arkadaşım. Onun yaprak şeklini de unuttum:). Böyle değildi sanki.Eski fotoğraflara bir bakayım.
Sn Zafer İnandıklı Bey yazmışlar pasiflorenin meyvesinin. Huzursuz bacak sendromuna iyi geldiğini. Kendisinde olduğunu geçtiğini yazmışlar.Biz de genetik olarak var. İlk fark ettiğimde 13 yaşındaydım. Onun için tohum aldım yetiştirmek için. Seralarda yok fidesi. Pasiflore değilse, internetten fidesini alacağım.Tabi Zafer Beyle aynı belirtiler mi gösteriyor. Onda işe yaramış, bende de yarar mı bilmiyorum. Yine de denemek istiyorum:).Sevgiler.
Tilki Mete
01-07-2015, 11:45
Haberim yok senin aradığından sevgili mete. Baya tohum vardı, paylaşabilirdik. En son gelen tohumlardan biriydi. Yazmışımdır ben.Niye istemedin ki:).Senin baştan sona gezdiğin tek bir bahçe var zaten:D. Bu saksıya kardinal sarmaşığı ve pasiflore ektim.İkisinden biri.Kardinal sarmaşığı çok kolay çimlenmiyor.
Sarmaşıklar çabuk büyüyor varsayımına göre düşündüm:). Pazarda da satılmıyor ki meyvesi:).
Valla bende tadını çok merak ediyorum ama internetten okuyunca heleki zenn gardendeki açıklama ile bu varsayıma vardım belki çabuk gelir cabuk gelirse hem meyve hemde tohum paylaşırsınız artık : ) :D
En kısa zamanda bir kaç sayfayı daha baştan sona gezicem sn heyyamollanın bahcesini ilk üye olduğum zamanlardan beri takip ediyorum sn ismail kuzucununkinide başka bahcelere hiç bakmadım bunlarıda düzenli takip etmiyordum zaten :D :) boş bir vakitte tamamına bakıcam kısmet olursa : )
Valla bende tadını çok merak ediyorum ama internetten okuyunca heleki zenn gardendeki açıklama ile bu varsayıma vardım belki çabuk gelir cabuk gelirse hem meyve hemde tohum paylaşırsınız artık : ) :D
En kısa zamanda bir kaç sayfayı daha baştan sona gezicem sn heyyamollanın bahcesini ilk üye olduğum zamanlardan beri takip ediyorum sn ismail kuzucununkinide başka bahcelere hiç bakmadım bunlarıda düzenli takip etmiyordum zaten :D :) boş bir vakitte tamamına bakıcam kısmet olursa : )
İnternetten aldığım fideler çok minikler. Bir türlü büyümüyorlar. Küpeli fidesi kaldım 10 cm geldi:(. 1 ayı geçti hala hiç büyüme belirtisi yok. Seradan aldıklarım çiçek açtı. Guara da almıştım onlarda çok minikler. O yüzden internet en son tercihim olacak. Hatta istemiyorum almak.Hayal kırıklığına uğradım:(.Keşke tohumken haberim olsaydı. Kolay olurdu göndermek.
Bu çimlenenler kardinal sarmaşığı o zaman. İlk hallerinin fotoğraflarını da bulamadım. Biraz daha bekleyelim belki çimlenirler.
Sana diyorum da , bende başlıyorum gezmeye. Sonra çıkmak zorunda kalıyorum. Tekrar tekrar aynı bölümleri gezdiğim çok oldu:).Kısmet bakalım. Gezersin:D
Tilki Mete
01-07-2015, 12:33
İnternetten aldığım fideler çok minikler. Bir türlü büyümüyorlar. Küpeli fidesi kaldım 10 cm geldi. 1 ayı geçti hala hiç büyüme belirtisi yok. Seradan aldıklarım çiçek açtı. Guara da almıştım onlarda çok minikler. O yüzden internet en son tercihim olacak. Hatta istemiyorum almak.Hayal kırıklığına uğradım:(.Keşke tohumken haberim olsaydı. Kolay olurdu göndermek.
Bu çimlenenler kardinal sarmaşığı o zaman. İlk hallerinin fotoğraflarını da bulamadım. Biraz daha bekleyelim belki çimlenirler.
Sana diyorum da , bende başlıyorum gezmeye. Sonra çıkmak zorunda kalıyorum. Tekrar tekrar aynı bölümleri gezdiğim çok oldu:).Kısmet bakalım. Gezersin
Leonardit ve hümik asit uygulaması yapmadınızmı hiç? Ben de tp etkinliğinden edindiğim tohumların yavaş büyümesinden şikayetciydim leonardit ekledim toprapa farkı birden gözlemledim sn ismail kuzucu humik asit kullanıyor bence sizde hümik asit alıp kullanabilirsiniz hem bitki dayanıklı hale geliyor : )
Aman boşverin büyümesinler benim beyaz sandığım da morda foruma attıktan sonra kurumaya başladı ve ikiside sebebsiz kurudu kimin marifeti acaba :):D neyse lalecide çelikleri var olmadı ona gönderdiklerimden çelik istiycem : ) nedir bu halimiz hiçbir şeyi beceremiyoruz:D :D nazar var kesin : )
Laleci_03
01-07-2015, 12:53
...neyse lalecide çelikleri var olmadı ona gönderdiklerimden çelik istiycem :) nedir bu halimiz hiç bir şeyi beceremiyoruz...
Hele bir köklensinler de o zaman alırsın Tilki, kaç hafta oldu hala köklenecekler ya vallahi ben de beceremedim. Gönderirken hormon falan süreydin keşke :D:D
Tilki Mete
01-07-2015, 12:54
Hele bir köklensinler de o zaman alırsın Tilki, kaç hafta oldu hala köklenecekler ya. Gönderirken hormon falan süreydin keşke :D:D
Hormonum olaydı sürerdim ama dedim sana un kullanalım diye :)
Laleci_03
01-07-2015, 12:59
:D:D Tilki sen hala unu denemek istiyorsun yani? :D Aslında fikir güzel de pratik de problem çıkabilir diye düşünüyorum :p
Hadi bakalım:).Hümik asit kullanıyorum ben de. Yeni başladım sn İsmail Kuzucu da görüp.Hiç kullanmadan hanımellerini çimlendirdim 6_7 kök. Gübresiz kuru toprakta. Bazen denk geliyor demekki:).
Belki tohumlar çimlenirler, ümidimizi kaybetmeyelim:). Ben fide buldum bile:)
İyi ki almışım bu aslanağzı çiçeklerini rengarank görüntüleriyle pıtır pıtır açtılar. Bodur olmalarıda güzel. Saksılara ektiklerim de aslanağzı çiçeğiymiş. Onlarda yavaş yavaş açmaya hazırlanıyorlar:).
563535
563536
563537
563538
Telgraf çiçeğinin ç,çek açtığını bilmiyordum. Sdurul ablama teşekkürlerimle
563539
Sardunyalar yavaş yavaş açmaya başladılar
563540
Komşumun vişne ağacı. Bu yıl vişne yılı galiba:).
563541
Bu yıl begonyalarım çok keyifsiz:(. Bugün sıvı besin verdim. Bir türlü büyümediler.
563542
Son olarak yine bilmediğim bir tür:).
563543
Son dediğim için pardon. Bu güzeli tohumdan yetiştirmiştim. Bir kısmını taşlık alana şaşırtmıştım. Çiçekleri açtığında çok güzel bir görüntü oluştu. Kalanları da bugün saksıya şaşırttım. Umarım yeni yerlerine adapte olur bu güzellik bozulmaz. Çok güzeller:).
563550
563549
celalim01
02-07-2015, 22:54
Bahçeye zarar veren her şeye kıyarım. Sevimli demem ,bugün komşunun ufaklığı elime alacaktım neredeyse. Ben bahçedeyken gelmiş ,eve oynamaya girmişler benim kızla ,aylardır dört gözle çiçeğini beklediğim ve sonunda açan çin menekşesinin iki çiçeğini de koparıp atmış. Kovdum evden ve ailesine de dedim. sizin çocuğun benim evime girmesi yasaktır diye.
Sinirlendim ,dövmediğime şükretsinler. Arada bahçede kopartıyordu yapma diyorduk ama bu çiçek farklı sonuçta.
Bahçeye zarar veren her şeye kıyarım. Sevimli demem ,bugün komşunun ufaklığı elime alacaktım neredeyse. Ben bahçedeyken gelmiş ,eve oynamaya girmişler benim kızla ,aylardır dört gözle çiçeğini beklediğim ve sonunda açan çin menekşesinin iki çiçeğini de koparıp atmış. Kovdum evden ve ailesine de dedim. sizin çocuğun benim evime girmesi yasaktır diye.
Sinirlendim ,dövmediğime şükretsinler. Arada bahçede kopartıyordu yapma diyorduk ama bu çiçek farklı sonuçta.
Öğretmenim Çin menekşesi dediğiniz gloksinya, bardak menekşesi mi. Yoksa farklı bir şey mi. Google da arattım çıkmadı. Merak ettim nasıl bir çiçek olduğunu.
563187
563188
Benim gördüğüm kadarı ile kardinal sarmaşığının yaprakları. Bende iki tohum var idi. Bir tanesi çimlendi. Yaprak yapısı farklı gelince bakayım derken bir tanesi kırıldı. Neyse ki filizi kırılmamış. Gerçek yaprakları gelmeye başladı.
celalim01
03-07-2015, 09:46
Bardak menekşesi diye geçiyor olabilir. Getiren arkadaş bana o şekilde söyledi. Bende çiçekleri açmadan ne sorabildim nede araştırabildim. Şimdi o şekilde ararsam benzer olarak bulurum sanırım.
celalim01
03-07-2015, 09:49
Öğretmenim Çin menekşesi dediğiniz gloksinya, bardak menekşesi mi.
Şimdi siz gloksinya olabilir diye söyleyince .çiçekleri de bugün sabah açtı. Dünkü açanlar yok edilmişti. Aradım evet haklısınız benim çiçekle aynı çiçekler olduğunu gördüm.Gloksinya imiş çiçeğim. Öğrenmiş olduk.
Benim gördüğüm kadarı ile kardinal sarmaşığının yaprakları. Bende iki tohum var idi. Bir tanesi çimlendi. Yaprak yapısı farklı gelince bakayım derken bir tanesi kırıldı. Neyse ki filizi kırılmamış. Gerçek yaprakları gelmeye başladı.
Sayın Muda pasiflore ve kardinal sarmaşığı ekmiştim o saksıya. Gerçi kendiliğinden bir sürü kadife çiçeğide çimlenmiş. Demek ki hava şartları çok etkili. Tilki Mete' den gelen kardinal sarmaşıklarını kışın ekmiştim. 1 ayda zor çimlendi.Bizim şansızlığımız mevsim olarak havanın Nisan ayında ısınıp ( bu yıl temmuzu buldu:) ). Eylülde soğuması. İklim olarak bahçe şartlarımız uygun değil. Yinede sevindim kardinal sarmaşığının çimlenmesine. Umarım pasiflore de çimlenir.
Öğretmenim Çin menekşesi dediğiniz gloksinya, bardak menekşesi mi.
Şimdi siz gloksinya olabilir diye söyleyince .çiçekleri de bugün sabah açtı. Dünkü açanlar yok edilmişti. Aradım evet haklısınız benim çiçekle aynı çiçekler olduğunu gördüm.Gloksinya imiş çiçeğim. Öğrenmiş olduk.
Siz Çin Menekşesi deyince ilgimi çekti nasıl bir çiçektir diye:). Bulamayınca o kanıya vardım. Bir yapı markette görmüştüm. Çok güzel çiçekleri. Hatta alıp arabaya koydum. Sonra tekrar bıraktım istemeye istemeye.Kışın yer sıkıntısı oluyor evde.Mevsim hep bahar olsa sorun olmaz da:) Güle güle büyütün.
celalim01
03-07-2015, 20:29
Bana hediye getiren öyle söyleyince. Satıcıda ona o şekilde söylemiş. Bizim buralarda daha önce görmediğimden bu menekşe türünü. Doğal olarak adını bilmek konusunda yabancı kaldım. Adananın ilçesindeyiz. Burada öyle her çiçeği bulmak mesele. Bölge olarak belirli çiçekler çok. Özellikle sukulent ,kaktüs türlerinde ve belirli çiçeklerde alıcı da az olduğundan çeşit az. Neyse böyle böyle bizde öğreniyoruz.
Adalet Yağcı
03-07-2015, 20:38
Sevgili aleydi, 665 nolu mesajınızdaki genel görünüm fotoğrafına bayıldım, ellerinize sağlık.
İnsana huzur veren sakin ve bir o kadar güzel bir bahçe.
Sevgilerimle...
Çok güzel oldu bu. Gidip bütün küpelileri alasım var:)
563782
563783
Yağmurdan sonra :)
Son aldığım onlarca soğanlıdan bir tanesi açtı. İklim farkını hesaba katmadım. Bu kadar geç açacağını düşünmemiştim. Diğerlerini söküp başka bir yere aldığım için açamadılar:(
563784
Petunyanın hiç bu kadar güzel koktuğunu bilmiyordum. Kırmızı olan kokusuz. Mor olanın yanından geçerken aman Allahım bu ne güzel bir koku diyorsunuz. O kadar yoğun:).
563785
Tilki Mete
05-07-2015, 04:45
Burdakilerin arasında sabah sefası olmadığına adım kadar eminim şu sağdakilerin yapraklarına bakınca cardinal olduğu çıkıyor hayırlı olsun nur topu gibi cardinalleriniz oldu soldakiler pasiflora eminim diyicem yalan olucak ama öyle gözüküyor bilen biri yok mu ? :o
Sevgili aleydi, 665 nolu mesajınızdaki genel görünüm fotoğrafına bayıldım, ellerinize sağlık.
İnsana huzur veren sakin ve bir o kadar güzel bir bahçe.
Sevgilerimle...
Mesajınız fotoğraf yüklerken gelmiş sanırım atlamışım Sevgili Adalet hanım. Çok özür dilerim. Çok mutlu oldum beğeninizden dolayı. Asıl ben sizin bahçenizin genel görünümüne bayıldım. Her yerden çiçekler fışkırıyor adete:). Böyle bir güzellik yok. Yaseminin görüntüsü beni mest etti.
Sizlerden öğrendiklerimle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Eskiye göre biraz renklendi bahçem. İyi ki döndünüz. Sizin forumda olduğunuzu, beğenilerinizi görmek, çok mutluluk verici. Çok teşekkür ederim sevgiler.
Burdakilerin arasında sabah sefası olmadığına adım kadar eminim şu sağdakilerin yapraklarına bakınca cardinal olduğu çıkıyor hayırlı olsun nur topu gibi cardinalleriniz oldu soldakiler pasiflora eminim diyicem yalan olucak ama öyle gözüküyor bilen biri yok mu ? :o
Sevgili Mete, sabah sefası çiçek açtı:). O saksıda değil haklısın:).Cardinal sarmaşığı ve pasiflore çimlendi. Umarım yaşar ve büyürler.O saksıya ikisini ektiğimi hatırlıyorum. Misafir olarak,kadifeler çıktı. Onlar her yerdeler zaten::).
Sağolsun arkadaşım rahatsızlığım için gerekli deyince çelik hazırlamış bana. Eğer büyümezse, pasiflorenin çeliği de gelecek bana. İnşallah hepsi büyür de bende paylaşıma açabilirim. Bir ara fotoğraflarım, pasiflore olduklarını düşünüyorum.Hep birlikte bakıp emin oluruz. Sevgiler.
Yeni renkler, yeni güzeller açtılar.
564183
564184
564185
564186
564187
Tohumdan yetiştirdiklerim bir bir açmaya başladı. Onlarca tohumu ekmenin, mutluluğu bu olsa gerek. Bir sürü çiçeğiniz oluyor. Gelecek yıl için umarım daha bilinçli davranırım:).
564189
564190
564191
564192
Devam
564193
564194
564195
564196
Devam
564197
564198
564199
564200
Sabah sefası, pasifloreve cardinal sarmaşığı:
564201
564202
564203
564204
Bu nedir bu nedir diye sorduklarımdan biri aslanağzı çiçeği, bir tenesi verbanaymış. Çiçekleri açınca farkettim. Hala bilmediklerim var:)
Bunu hala bilmiyorum :)
564205
Onlarca verbanam oldu.
564206
münevver48
05-07-2015, 21:50
Yeni renkler, yeni güzeller açtılar.
564186
564187
sevgili aleydi, bordo gülünüze bayıldım. sanırım siyaha yakın rengi var. çiçekleri de orta büyüklükte ve birde kokusu olduğunu tahmin ediyorum. ayrıca goncalarının ömrü de diğer güller göre daha kısa. sanki bende de bu gülden var çardak gülüdür. tek başına dikildiği zaman dalları geriye doğru saçılıyor. ben onun o salkım saçak halini çok seviyorum. duruşuyla diğer güllere fark atıyor.
ayrıca bahçen gün geçtikçe daha bir güzel olmaya başladı. ve biz yazı yaşarken, siz de bahar havaları devam ediyor.keyfini tadını çıkarıyorsun dur arkadaşım.sevgiler.......
Adalet Yağcı
05-07-2015, 22:32
Eskiye göre biraz renklendi bahçem. İyi ki döndünüz. Sizin forumda olduğunuzu, beğenilerinizi görmek, çok mutluluk verici. Çok teşekkür ederim sevgiler.
"Biraz" değil baya renklenmiş, çeşitler çoğalmış, ama arap saçına dönmemiş(Arap saçına dönen bahçeler (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/21909.htm)), hepsi yerlerine yakışmışlar sevgili aleydi.
En çok hata yaptığımız konuların başında plânsız dikimler geliyor, bir heves alıp, boş bulduğumuz yerlere dikiveriyoruz.
İşte karmaşa da burada başlıyor, sonra da düzelt düzeltebilirsen :)
sevgili aleydi, bordo gülünüze bayıldım. sanırım siyaha yakın rengi var. çiçekleri de orta büyüklükte ve birde kokusu olduğunu tahmin ediyorum. ayrıca goncalarının ömrü de diğer güller göre daha kısa. sanki bende de bu gülden var çardak gülüdür. tek başına dikildiği zaman dalları geriye doğru saçılıyor. ben onun o salkım saçak halini çok seviyorum. duruşuyla diğer güllere fark atıyor.
ayrıca bahçen gün geçtikçe daha bir güzel olmaya başladı. ve biz yazı yaşarken, siz de bahar havaları devam ediyor.keyfini tadını çıkarıyorsun dur arkadaşım.sevgiler.......
Şimdi çıkıp tekrar sizin için kokladım arkadaşım:). Isparta gülüne benzeyen, hafif bir kokusu var. Gül seçerken kokulu olmasını tercih ediyorum, yine de bazen çok güzelse beni etkiliyor. Bu gülün rengini bende seviyorum.Geçen yıl incecik bir dalken bu yıl baya serpildi:).
Temmuz geldi biz hala baharı yaşıyoruz:). Güneşi göremeyince, çiçekler 15 gündür tomurcuktalar, hala açamadılar. Onlarda, bende sabısızlanıyoruz:).
Keyif tad çıkarmak mı:D. Bugün eşime dedim. Bir günümüzü hiç iş yapmadan oturarak geçirsek bahçemizde:). Misafir gelmesi dışında bu pek mümkün olmadı. Şelale için taş topluyoruz, ahşaptan salıncak oturma grubu yapıyoruz,bodrum düzenlenecek,yeni bir bölüm yapmak istiyorum, sebze tarafının durumu berbat.Daha çok iş varda bunlar başlıcaları:).
Verandaya çıkıp bahçeyi görmek bile huzur veriyor.Sizlerin desteği, öneri, fikirleriyle. Bende bahçemin bu halini çok beğeniyorum. Bir de çiçeklerin hepsinin açtığı görüntüyü, merak ediyorum. Teşekkür ederim görüşmek üzere.
"Biraz" değil baya renklenmiş, çeşitler çoğalmış, ama arap saçına dönmemiş(Arap saçına dönen bahçeler (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/21909.htm)), hepsi yerlerine yakışmışlar sevgili aleydi.
En çok hata yaptığımız konuların başında plânsız dikimler geliyor, bir heves alıp, boş bulduğumuz yerlere dikiveriyoruz.
İşte karmaşa da burada başlıyor, sonra da düzelt düzeltebilirsen :)
Haklısınız, bahçemin şuan ki hali baya sade. Aslında çiçekler açtığında durum biraz daha belli olacak. Şu haliyle bende beğeniyorum. Çiçek adalarını düzenli yapamadım. Her şey sıralı gibi oldu. Sizin bir mesajınızda görmüştüm. Zinniaları öbekler halinde ekmenin güzel görüntü oluşturduğunu. Taşlık alanın ortasını o şekilde düzenleyip ektim. Bu seferde bodur ve büyük zinnialar karıştı:). Bu yıl tohumdan, bu kadar çok çiçek yetiştirmemin ilk yılı.O yüzden hatalar yaptım.
Mesela çok fazla çörek otu ektim. Hep düz sıralı ekim oldu. Açtıklarında durum biraz daha belli olacak. Umarım dediğiniz gibi olur, arap saçına dönmez.Şaşırtmada sıkıntı yaratmıyacakları öbekler haline getirsem,biraz toparlayabilirim.
Aslında Sn Zeki Beyin bahçesi gibi İngiliz tarzı bahçeleri çok beğeniyorum. Bir süre böyle devam edip. İleride öyle bir bahçeye sahip olmak istiyorum.
Sizin son fotoğraflarınız harikaydı . Çok beğendim. Hep bahçenin eskisi diyorlar ya. Tam deminde, görüntüler öyleydi. Sevgilerimle.
Tilki Mete
06-07-2015, 09:30
Bütün bahçe gezildi :D ohh ne güzel bir emek keşke benimde olsa bende bu kadar emek harcasam :D köpeğinize çok üzüldüm :( geçmiş olsun bence artık yenisini alma zamanı gelmiş ..
ilk küpelileriniz , menekşeler , kırmızı hanımeli çok güzel zen gardende de var ve pahalı bir tür iyi takip edin bakımını yapın sıkıca sarılın bir zaman sonra ben alacam onu :P
öte yandan çok fazla projeniz var ve çoğu hayalde kalıcak gibi :D :D kaya bahçesinde olmayan bişiler var hala çözemedim çözdüğüm anda yazacağım ...
son baharı sabısızlıkla bekliyorum :D bakalım ne hallere düşüceksiniz bu kadar tohum bu kadar çiçek ağaçlar yapraklar off anam şimdiden gözüm korktu :eek:
Tilki Mete;1393788]Bütün bahçe gezildi ohh ne güzel bir emek keşke benimde olsa bende bu kadar emek harcasam :D
128 Beğeni, bahçemle önerileriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim:).
Kırmızı hanımelini ben istememiştim. Peyzajcı getirip onu dikmiş. İlk geldiğinde çiçeklenmedi. Nasıl bir şey bu diye beğenmemiştim . Hatta gidip bildiğimiz hanımelinden alıp diktim. Şimdi çiçekli halini çok beğeniyorum. Yakında yine açacak galiba.
Dur daha biz yazı göremedik. Ne sonbaharı:).Her daim iş var bahçe de. Dediğim gibi işsiz bir günümüz geçmiyor. Yarın bir aksilik olmazsa salıncağın fotoğraflarını yüklerim. Bakalım hangileri hayal hangileri gerçek görürüz:D.
Kaya bahçesinde ki cosmosları söküp başka yere almayı düşünüyorum. Kayalar gözükmüyor, çok büyüdüler. Bende bir eksiklik seziyorum, bulamadım. İlgilen bakalım, aynı şeyimi düşünüyoruz:).
Umarım daha güzelleri olur,kocaman bir bahçen olur. Sonbaharda ot, yaprak toplamaktan helak olursun:)Güler hanımın dediği gibi, ağaçlar nette bir arkadaşımızda olan bitki, diğerlerinde de olacaktır:).Görüşürüz.
salıncak modeli seçtim:). Yapım aşamaları. bir parçayı bulamadığımız için bugün tamamlanmadı. İnşallah yarın biter. Sonra bana boyamak ve minderlerini dikmek kalıyor:).
564435
564436
564437
564438
münevver48
06-07-2015, 22:18
Şimdi çıkıp tekrar sizin için kokladım arkadaşım:). Isparta gülüne benzeyen, hafif bir kokusu var. Gül seçerken kokulu olmasını tercih ediyorum, yine de bazen çok güzelse beni etkiliyor. Bu gülün rengini bende seviyorum.Geçen yıl incecik bir dalken bu yıl baya serpildi:).
Temmuz geldi biz hala baharı yaşıyoruz:). Güneşi göremeyince, çiçekler 15 gündür tomurcuktalar, hala açamadılar. Onlarda, bende sabısızlanıyoruz:).
Keyif tad çıkarmak mı:D. Bugün eşime dedim. Bir günümüzü hiç iş yapmadan oturarak geçirsek bahçemizde:). Misafir gelmesi dışında bu pek mümkün olmadı. Şelale için taş topluyoruz, ahşaptan salıncak oturma grubu yapıyoruz,bodrum düzenlenecek,yeni bir bölüm yapmak istiyorum, sebze tarafının durumu berbat.Daha çok iş varda bunlar başlıcaları:).
Verandaya çıkıp bahçeyi görmek bile huzur veriyor.Sizlerin desteği, öneri, fikirleriyle. Bende bahçemin bu halini çok beğeniyorum. Bir de çiçeklerin hepsinin açtığı görüntüyü, merak ediyorum. Teşekkür ederim görüşmek üzere.
sevgili aleydi, tahminimde yanılmamışım benim gülümden fırsat verirsen biraz tırmanmayı seviyor.aslında sarmaşık gibi 2 metreyi geçiyor.
maşallah projeler hazırlanmış. şelale salıncak bu arada eşinizin de eline sağlık yapmış olduğu ahşap koltuk hazır gibi duruyor. en çok şelaleyi merak ediyorum. burcum dan olsa her halde suyu seviyorum. bu arada balık burcuyum. hele siz bir el atın işleri yapmaya, bizlerde buradan destek vermeye hazırız. ne yaparsın yakın olsak bir taşın altına elimizi koyardık. uzaktan ancak bu kadar oluyor.şimdilik kolay gelsin arkadaşım...
salıncak harika çok güzel benim için de salıncakta sallan.
sevgili aleydi, tahminimde yanılmamışım benim gülümden fırsat verirsen biraz tırmanmayı seviyor.aslında sarmaşık gibi 2 metreyi geçiyor.
maşallah projeler hazırlanmış. şelale salıncak bu arada eşinizin de eline sağlık yapmış olduğu ahşap koltuk hazır gibi duruyor. en çok şelaleyi merak ediyorum. burcum dan olsa her halde suyu seviyorum. bu arada balık burcuyum. hele siz bir el atın işleri yapmaya, bizlerde buradan destek vermeye hazırız. ne yaparsın yakın olsak bir taşın altına elimizi koyardık. uzaktan ancak bu kadar oluyor.şimdilik kolay gelsin arkadaşım...
salıncak harika çok güzel benim için de salıncakta sallan.
Arkadaşım şelale bu yıla yetişmez herhalde:(. Sadece taşlarını koyabileceğiz gibi duruyor.O kadar çok iş var ki. Eşimde çalışıyor hafta sonuna sıkıştırıyor işleri, Dolayısıyla yetişmiyor.
Güllerin kokulusunu seviyorsun ya sevgili Münevver48. Belki ben kokusunu tam alamadım. Bugün eşim kokladı, en güzel bunun kokusu dedi:). Gülleri alırken bazılarını ben seçmiştim, bazılarını eşim. Bu gül onun beğendiklerinden. Ben daha büyük gösterişli seviyorum. Bunun çiçekleri biraz küçüktü. Bunun rengini ikimizde beğenmiştik:). Belki yanına bir ağaç dikip, sardırabiliriz o zaman:)
Salıncağın bu modelini çok beğendim. Eşim de uğraşıyor sağ olsun, teşekkür ederiz.Umarım kalan malzemeleri buluruz yarın, tamamlanır. Arkadaşım belki gelirsiniz bu taraflara, kendin sallanırsın olmaz mı canım. Şimdilik senin yerine de keyfini çıkarırım tabi. Sevgilerimle.
YeniGine
06-07-2015, 23:37
Sevgili aleydi, şimdi bu salıncağı eşin mi yapıyor; bravo valla. Çıtaları bile aynı maşallah!.. Güzel olacak inşallah: artık sallanırken bir fotoğrafını da isteriz nasipse!.. ;)
Laleci_03
06-07-2015, 23:49
salıncak modeli seçtim:). Yapım aşamaları. bir parçayı bulamadığımız için bugün tamamlanmadı. İnşallah yarın biter. Sonra bana boyamak ve minderlerini dikmek kalıyor:)...
Maşallah maşallah, Aleydi ablam, eşinizin ellerine, emeklerine sağlık tebrik ederim kendisini, lütfen iletin ;) Ayrıca ben hâlâ seri üretime geçmeniz fikrinde kararlıyım :D
Sevgili Münevver ablamın dediği gibi bahçen de her geçen gün daha da gelişiyor, güzelleşiyor, Allah sizlere daha güzellerini yapmak için güç kuvvet nasip etsin inşallah ablacım, bizlere de ilham veriyorsunuz böylece... ;)
Sevgili aleydi, şimdi bu salıncağı eşin mi yapıyor; bravo valla. Çıtaları bile aynı maşallah!.. Güzel olacak inşallah: artık sallanırken bir fotoğrafını da isteriz nasipse!.. ;)
Sevgili Yeniginem çıtaları tornacıya yaptırdık.Alt tablayı, askılığı ve montajını eşim yapıyor.Bizde bugün onun espirisini yapıyorduk:D.Eşim (sultan gibi oturup fotoğraf çektirelim dedi gülüştük) :).Sahi benim hiç fotoğrafım yok forumda:).Sosyal ağda fotorafım çokta.Yok yok koymam fotoğrafımı :), ağaçlar net doğum gününe saklıyorum görüntümü:). Sevgiler.
Maşallah maşallah, Aleydi ablam, eşinizin ellerine, emeklerine sağlık tebrik ederim kendisini, lütfen iletin ;) Ayrıca ben hâlâ seri üretime geçmeniz fikrinde kararlıyım :D
Sevgili Münevver ablamın dediği gibi bahçen de her geçen gün daha da gelişiyor, güzelleşiyor, Allah sizlere daha güzellerini yapmak için güç kuvvet nasip etsin inşallah ablacım, bizlere de ilham veriyorsunuz böylece... ;)
Sevgili Laleci_03 çok naziksin, eşimde teşekkürlerini iletiyor.Bir de çalıştığı aletleri görsen, bu aletlerle nasıl bu kadar güzel şeyler yapabilir diye şaşarsın:).Eşim elektrik elektronik mühendisi, fabrikalarda üretim yapan makina hattını baştan sona kendisi yapıyor. Eskiden yurt dışında mühendisler yapabiliyordu o kadar kapsamlı makinaları, robotları. Özel bir sektörde çalışıyor. Bu aralar işten ayrılıp, makina ve robot yapmayı düşünüyor. Mobilya sektörü ona uzak. Sadece hobi olarak yapıyor.
Sende ufak tefek şeylerle başlayabilirsin aslında. . Minik bir tabure, Mesela eski bir tekerlek bulup. Hobi tahtaları var yapı marketlerde. Ufak bir el arabası yapabilirsin balkonuna:). Hatta pazardaki sebze kasaları bile olur. Biraz hayal gücü biraz istekle olmuyacak şey yok.Eşim küçükken kendi oyuncaklarını yapıyormuş tahtadan. Bir yerden başlamak lazım
En önemlisi sağlık tabi. Hepimiz sağlıklı sıhhatli olup. Güzel şeyler üretelim. Üretmek güzellikleri de beraberinde getirir. Ben hep söylüyorum. Sizin gibi gençlerin böyle güzel şeylerle uğraşması kadar mutluluk verici bir şey olamaz. Büyüklerde bunu desteklemeli diye düşünüyorum. Her şey gönlünce olsun. sevgiler.
Salıncak bitti eşimin ellerine sağlık:). Çokta sağlam ikimiz birlikte binebildik:9.Şimdi sıra bende. Banka pembe, mavi, yeşilli birşeyler düşündüm. Rangarenk cıvıl cıvıl. Salıncağa karar veremedim. Kahverengi mavili mi olsun. Kırmızı mı? Krem rengi düşünmüştüm kirlenir diye vazgeçtim.Önerileri bekliyorum:).
564695
akçabardak
07-07-2015, 21:36
Çok güzel olmuş eşinizin ellerine sağlık, iyi keyifler dilerim.
B e t ü l
07-07-2015, 21:46
Oooh geniş geniş çok güzel olmuş salıncak. Şöyle yumuşacık puf püf minderler yastıklar... Üzerine debi seyyar cibinlik olsa gece bile yatılır:))
Güle güle kullanın
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.