View Full Version : aleydi / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
Karabayır çok güzel bir yer hem şehre yakın hemde sakin.
Merhaba çok memnun oldum. Anlatıklarımdan şehre çok uzak gibi bir düşünce oluşabilir. 10 Dakikada şehir merkezine inebiliyorum. Epey inşaat yapılmaya başladı. Korkarım o sakinlik bozulcak.
Sn hobbytarim Eskişehir'liler bölümünde bir toplantı ayarlamayı düşünüyoruz. Gördünüz mü bilmiyorum. Katılmak isterseniz sevinirim. http://www.agaclar.net/forum/sehirlere-gore-uyeler/2331-7.htm
hobbytarim
02-02-2016, 07:35
Sn aleydi memnuniyetle katilirim.
Sn aleydi memnuniyetle katilirim.
Eskişehirliler bölümüne yazıyorum o zaman. Oradan haberleşelim olur mu?
hobbytarim
03-02-2016, 12:35
Tamam Sn aleydi.
Adalet Yağcı
03-02-2016, 17:42
Öyle gerçekten ablacım. Bende Sn İsmail Kuzucu'nun sayfasını takip ediyorum. Kış geldiğinde ( onun ürünleri bir şey olmaz umarım) diyorum. Biz bir kaç çiçek kaybediyoruz. Yenisini alıp yerine koyabiliyoruz. Üretici için kayıp hem çok, hem maddi boyutu fazla oluyor.
Şuan bahçede her şey donmuş durumda. Bakalım hangileri kışı atlatabilecek. Gelecek yıl , kışı atlatanlarla yolumuza devam edeceğiz:)
Kar demişken, bir kaç fotoğraf ekleyim:)
Evinizin muhiti çok güzel, bahçe girişinizi görünce sevgili Orhan Özbilgiç'in bahçesi (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)ne benzettim.
Orhan bey bahçesine çok emek verdi çok güzel oldu.
İsterseniz bahçesini bir gezin, belki benzer uygulamalar yapmak istersiniz.
Sevgili aleydi, siz çoktan keşfetmişsiniz Orhan beyin bahçesin :)
Yine de linki silmedim, belki merak edip bakan olur.
Evinizin muhiti çok güzel, bahçe girişinizi görünce sevgili Orhan Özbilgiç'in bahçesi (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)ne benzettim.
Orhan bey bahçesine çok emek verdi çok güzel oldu.
İsterseniz bahçesini bir gezin, belki benzer uygulamalar yapmak istersiniz.
Sevgili aleydi, siz çoktan keşfetmişsiniz Orhan beyin bahçesin :)
Yine de linki silmedim, belki merak edip bakan olur.
Adalet ablacım benim aklım neyde biliyor musunuz:D. Bilitenizi aldınız mı 2 Nisanda gelecek misiniz? Bu bahar görüşebilecek miyiz:).
Cemo ablam, Orhan bey, Siz çalışkanlığınıza ve azminize hayranım. Adını saymadığım pek çok arkadaşımda dahil. Tekrar tekrar geziyorum o güzel bahçeleri.
Ablacım bu yıl için süs havuz düşünüyorum. Bir yandanda çekiniyorum kurbağalar gelir mi? Kirlenir temizlik ister vs. Biraz kararsızım , eşimin vaktinede bağlı.Birazda iklim elimi kolumu bağlıyor. Mayıstan önce yaz gelmez bize. Çok sıkıldım kıştan.
Arkadaşlar Eskişehir' de ağaçlar net toplantısı düzenliyoruz. Diğer şehirlerden de katılım olursa çok mutlu oluruz. Bir aksilik olmaz ise Güler hanımda aramızda olacaklar. Görmek istediğim o kadar çok arkadaşım var. Hepinizin ismini tek tek sayamıyorum. Umarım bir gün bir yerde buluşuruz.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/38832.htm
594938
Sayın Aleydi özlettiniz bahçenizi... laleleriniz ne durumda?
Sayın Aleydi özlettiniz bahçenizi... laleleriniz ne durumda?
Çok yakında yeni görüntülerle aranızdayım :). Oğlum bu yıl LYS girecek ilk sınavı altlattık. Türkiye 231 . ncisi oldu. Bende arkadaşlarımı özledim.
Çok yakında yeni görüntülerle aranızdayım :). Oğlum bu yıl LYS girecek ilk sınavı altlattık. Türkiye 231 . ncisi oldu. Bende arkadaşlarımı özledim.
oo çok sevindim hayırlı olsun ^^ umarım istedikleri olur..
sevgihoca
26-03-2016, 17:55
Maşallah Sevgili Aleydi.Devletimizin böyle başarılı gençlere çok ihtiyacı var.Her şey gönlünüzce olur inşallah.
ibrahimes
27-03-2016, 14:47
Merhabalar çok sevindim LYS'de istediği başarıyı gösterir inşAllah. Bende merak ediyordum sizden haber gelmeyince, Sizin tohumları ekme zamanınızı bekliyordum ama oz26 ben ektim sende ek deyince yarısına yakınını ektim hayırlısı bakalım. Eşinize çok selamlar...
Oğlum bu yıl LYS girecek ilk sınavı altlattık. Türkiye 231 . ncisi oldu. Bende arkadaşlarımı özledim.
Kutlarim, gercekten harika bir sonuc. ;) ikinci sınavda da cok basarili olacagina eminim.
Allah omru boyunca daha nice başarılar nasip etsin. Afferim ona.
Sevgihocam, İbrahimes, abk, samur çok teşekkür ederim
İkinci sınavda türkçe ve sosyal yok, daha başarılı olabilir. Matematik, fizik , kimya ful çünkü :).
İbrahimes, bende ektim paylaşamadım. Çıkanlar bile oldu 3 günde. İyi yapmışsınız ekmekle.
YeniGine
18-04-2016, 23:35
Sevgili aleydi nerelerdesin?
resimsel
22-04-2016, 16:28
Sn aleydi son gördüğüm güzellikleri, yenileriyle genişlemiş olarak
görmek istiyorum:)
sevgihoca
22-04-2016, 23:05
Ben de Sevgili Aleydi güzel resimler çekmiştir diye sevinmiştim.
@ Aleydi, uğrarsanız cevaplar mısınız, sizin salatalıklar sırık mı oturak mı, ona göre ekime başlıyayım...
Adalet Yağcı
15-05-2016, 20:53
Adalet ablacım benim aklım neyde biliyor musunuz:D. Bilitenizi aldınız mı 2 Nisanda gelecek misiniz? Bu bahar görüşebilecek miyiz:).
Sevgili aleydi, mesajını kaçırmışım :(
2 Nisan toplantısına gelecektim, malesef bir yakınımı kaybettim, orada olmam gerekiyordu.
Bir gün bir yerlerde mutlaka buluşacağız, bunu bütün kalbimle istiyorum inan bana.
Bahçenin güzelliklerini paylaşmanı bekliyor öpüyorum gözlerinden.
Dostlar hepinize merhaba, Sn TCM oturak, daha ekmediniz mi . Hepinizi çok özledim arkadaşlar, umarım iyisinizdir. Farklı bir alana yöneldim. Hep aklımdasınız. Bahçem güzelleşiyor yavaş yavaş,çiçeklerim açmaya başladılar.
613013
613014
Dostlar hepinize merhaba, Sn TCM oturak, daha ekmediniz mi . Hepinizi çok özledim arkadaşlar, umarım iyisinizdir. Farklı bir alana yöneldim. Hep aklımdasınız. Bahçem güzelleşiyor yavaş yavaş,çiçeklerim açmaya başladılar.
613013
613014
Güllerin maşallahı var sevgili aleydi.. :)
Reçellik mi bunlar?
Bahçenin diğer resimlerini de sabırsızlıkla bekliyorum..
Sevgiler.. :)
YeniGine
18-05-2016, 23:42
Harika güllerinle birlikte hoşgelmişsin sevgili aleydi'm...
Teşekkür ederim sevgili Jakin, Yeniginem.
613200
sevgihoca
19-05-2016, 14:32
Hoşgeldiniz Aleydi.Oğlunuz sınava hazırlanıyor olunca,pek siteye giremiyorsunuz diye düşünmüştüm.Yokluğunuz hissediliyordu.Maşallah bahçeniz hareketlenmiş.Devamını bekliyoruz.
Hoşgeldiniz Aleydi.Oğlunuz sınava hazırlanıyor olunca,pek siteye giremiyorsunuz diye düşünmüştüm.Yokluğunuz hissediliyordu.Maşallah bahçeniz hareketlenmiş.Devamını bekliyoruz.
Evet yine sınav heyecanı var sevgi hocam. Bunuda bir atlatsak rahat bir nefes alacam. Gönlünün istediği olsun diye. Yeni yeni açmaya başladı çiçeklerim. Bugün yeni tohumlar ektim.Sağolsun arayan soran dostlarım oldu sizin gibi. Şimdi sizin bahçeye geçiyorum:)
YeniGine
19-05-2016, 23:51
Sevgili aleydi, gönderdiğin bütün gelincik tohumlarını tarlalarımın belirli yerlerine ektim :( fakat çimlenenler yok denecek kadar az. :( Binanın ön tarafında bir-iki tane tahminim gelincik gözünün içine bakıyorum büyüyorlar.
Akşam üzeri bina görevlisi ile konuşuyorum, o da konuştuğu yerden otları söküyor ve ben sakın Hasan diyene kadar cart çekip kopartmaz mı o gözünün içine baktığım gelincik fidemi. :( Of sorma kahroldum, o da çok üzüldü fakat olan oldu işte yapacak bir şey yok. :( Dedim bunu aleydi'ye anlatmam gerek...
resimsel
20-05-2016, 07:19
Günaydın, Ben de sayfanıza bakmadan nerelerde olduğunuzu merak etmiştim.
Burada olduğunuza sevindim:)
Gül kokuları gelmeye başladı demektir.
münevver48
20-05-2016, 12:48
:):)sevgili aleydi, kendini çok özlettin arkadaşım, hoş geldin güzelliklerle geldin. inşallah bir daha böyle uzun aralar vermezsin. güller açma başladığına göre sizin oralara bahar gelmiş. bahçenizdeki güzellikleri merakla bekliyorum arkadaşım. sevgilerimle selamlar:p:p...
[QUOTE=münevver48;1463152]:):)sevgili aleydi, kendini çok özlettin arkadaşım, hoş geldin güzelliklerle geldin. inşallah bir daha böyle uzun aralar vermezsin. güller açma başladığına göre sizin oralara bahar gelmiş. bahçenizdeki güzellikleri merakla bekliyorum arkadaşım. sevgilerimle selamlar:p:p...[/QUOT
Arayacağım seni arkadaşım sorma bu aralar çok yoğunum
Sevgili aleydi, gönderdiğin bütün gelincik tohumlarını tarlalarımın belirli yerlerine ektim :( fakat çimlenenler yok denecek kadar az. :( Binanın ön tarafında bir-iki tane tahminim gelincik gözünün içine bakıyorum büyüyorlar.
Akşam üzeri bina görevlisi ile konuşuyorum, o da konuştuğu yerden otları söküyor ve ben sakın Hasan diyene kadar cart çekip kopartmaz mı o gözünün içine baktığım gelincik fidemi. :( Of sorma kahroldum, o da çok üzüldü fakat olan oldu işte yapacak bir şey yok. :( Dedim bunu aleydi'ye anlatmam gerek...
Sorma Yeniginem benim yukkada canlıydı. Yaz geldi kurumaya başladı. Dün gördüm üst yol bütün gelincik tarlası. Onlar yeni tohumdu aslında . Bende fark ettim toplar toplamaz toprağa ekmek lazım. Durunca bozuluyor benim bahçede açtı bir tane gül gibi kocaman . Sarı, turuncu,kırmızı üçlü bir arada gördüm. Toplayıp paylaşırım tohumları yine bu sefer hemen ekersin toprağa. Sevgilerimle.
Her şeyi öğrendim fotoğraf çekmeyi öğrenemedim:D
Sarı kırmızı turuncu üçü bir arada.
613493
Buda benim bahçedeki gül gibi,kocaman göbeği var.
613494
Günaydın, Ben de sayfanıza bakmadan nerelerde olduğunuzu merak etmiştim.
Burada olduğunuza sevindim:)
Gül kokuları gelmeye başladı demektir.
Teşekkür ederim, güzel bahçenizi ziyaret edeceğim.
YeniGine
20-05-2016, 23:12
Bilmiyordum hemen ekilmesi gerektiğini sevgili aleydi'm nisan başı ekmiş idim ben. Neyse öğrenmiş oldum. Teşekkür ediyorum, sağolasıın...
Bunun tohumlarını Çinden almıştım. Geçen yıl ektim bu yıl çiçeklendi. Çok güzelmiş:)
616227
616228
Biraz farklı şeyler yapıyorum. Çiçek dışında objeler. Minyatür bahçeler. Daha çok yeniyim.
616230
Nette gördüğüm bir canlı çiçek çalışması. Biraz kopya çektim. Çamaşır sepeti eksik.
616231
akçabardak
04-06-2016, 22:34
Yeni objelerin çok güzel olmuş, değişik şeyler yaratıyorsun becerikli kız vesselam :) ellerine sağlık. Çinden getirttiğin sarı çiçek donlara dayanıklı mı?, tohum yaparsa almayı ihmal etme olur mu :)
bahcedenn
04-06-2016, 22:56
Yeni objelerin çok güzel olmuş, değişik şeyler yaratıyorsun becerikli kız vesselam :) ellerine sağlık. Çinden getirttiğin sarı çiçek donlara dayanıklı mı?, tohum yaparsa almayı ihmal etme olur mu :)
Eğer yanlış benzetmediysem o çiçeğin hem yaprakları hem de çiçekleri yenilebiliyor. :) Oysa bence de tohum alınmalı. :)
Kesinlik alırım abla çok tatlı bayıldım çiçeklerine:) . Teşekkür ederim:cool:
Eğer yanlış benzetmediysem o çiçeğin hem yaprakları hem de çiçekleri yenilebiliyor. :) Oysa bence de tohum alınmalı. :)
Her tohum takasta onlarca tohum dağıtıyorsunuz.Size tohum gönderebilmeyi çok isterim. Kesinlikle yemeyeceğim :))
Bahçe çörekotlarıyla kaplandı.
616431
616432
616433
Mini bahçelerim
616434
616435
münevver48
05-06-2016, 21:58
sevgili aleydi, maşallah mini bahçen çok şirin olmuş. kendine yeni uğraşlar edinmişsin. ne güzel yaratıcı olmak, kim bilir daha ne güzel mini bahçeler tasarlayıp bizlere sunacaksın. merakla bekliyorum.
sevgili aleydi, maşallah mini bahçen çok şirin olmuş. kendine yeni uğraşlar edinmişsin. ne güzel yaratıcı olmak, kim bilir daha ne güzel mini bahçeler tasarlayıp bizlere sunacaksın. merakla bekliyorum.
Vakit bulursam çok şey yapmak istiyorum. Teşekkür ederim arkadaşım.
Sayın TCM lastikler kesilip boyandı. Sizinkiler boyanana kadar sizle uğraşmaya devam edeceğim :))
616589
616590
Bu jant kapağıda boyandı bununlada rüzgar gülü yapacam. bir tane daha bulabilsem süper olacak :)
616591
Lastikleri ne ile kestiniz? Kesmesi zor oldu mü? Cok guzel gorunuyor. Jant kapağından ruzgar gülünü hayal edemedim. :) Yapım aşamaları paylaşmanızı umut ediyorum.
[QUOTE=abk;1469625]Lastikleri ne ile kestiniz? Kesmesi zor oldu mü? Cok guzel gorunuyor. Jant kapağından ruzgar gülünü hayal edemedim. :) Yapım aşamaları paylaşmanızı umut ediyorum.[/QUOT
Lastikleri eşim önce, spiral taşla kesti. Sonra maket bıçağıyla düzeltti. Sonra ters çevirdik ve ben boyadım :). Biraz zorlandık. Hemen kenarında bir halka var onu çıkarmak gerekiyor. Rüzgar gülünü alıntı fotoğraflayabilirim. Ben henüz yapraklarını yapamadımve tek şuan. Sadece bu haliyle sopa takıp , toprağa sapladık.Teşekkür ederim beğenilerinize
DIY : Çiçek Görünümlü Jant Kapağı - Hobi Fikirleri Yaratıcı El İşi Örnekleri (http://www.hobidenizi.com/diy-cicek-gorunumlu-jant-kapagi/)
Sdrul ablacım jineop bendede hayat buldu. Sevgilerimle.
619356
Yıkılan gülüm açtı. Yine beni çok mutlu etti.
619357
Renklerini çok sevdim
619359
619360
Bu sardunyanın rengide çok güzel, Sürekli çiçek açıyor.
619361
Adalet Yağcı
21-06-2016, 22:50
Sevgili aleydi, ne güzel çalışmalar yapmışsın, minyatür bahçeler, jant kapağından rüzgar gülü, otomobil lastiğinden harika kocaman bir saksı.
Bahçede çok estetik görünürler, bir de boyamışsın, süper olmuş.
Ben kırmızı ile mor rengi birlikte çok yakıştırırım, o lastiğin içine mor renkli bol çiçekli Petunyalar çok hoş olur.
Güllerin de harika ayrıca..
[QUOTE=Adalet Yağcı;1469940]Sevgili aleydi, ne güzel çalışmalar yapmışsın, minyatür bahçeler, jant kapağından rüzgar gülü, otomobil lastiğinden harika kocaman bir saksı.
Bahçede çok estetik görünürler, bir de boyamışsın, süper olmuş.
Ben kırmızı ile mor rengi birlikte çok yakıştırırım, o lastiğin içine mor renkli bol çiçekli Petunyalar çok hoş olur.
Güllerin de harika ayrıca..[/QUO
teşekkür ederim Adalet abla çok naziksiniz . Henüz minyatür bahçe için acemiyim, umarım ileride daha güzel şeyler yapabilirim.
Lastiklerin içine hiç düşünmeden ektim :). Çok aceleciyim ya ben :). Bir tanesinin içine neler ektim hiç bilmiyorum :). Tohumdan çıktılar, şaşırtırken karıştılar. Diğerine aster ektim. Onlar uzayıp giderse görüntü pek hoş olmayacak. Şimdi siz söyleyince ( tüh )dedim, gerçekten. Çokta severim mor petunyayı. Geçen yıl aldıklarım inanılmaz kokuyordu. Bizde iklimden dolayı çiçekler çok geç açıyor ablacım.Görüntü hoş olmazsa değiştiririm. Seneye kesin mor petunya olacak içlerinde. Zevkinize ve bilginize hep hayranım. Sevgilerimle.
Dün kargom geldi. Onlarca sevdiğim tür. İnanın çocuklar gibi sevindim :). Sevgili arkadaşım ne teşekkür etsem az. Çiçekler sayesinde paylaşımlar , paylaşımlar sayesinde dostluklar bir adım öteye taşınıyor. Kelimlerle anlatılmayacak kadar güzeller. Pasiflore, filbahri, sarı yasemin , sukulentler, meksika petunya, leylak,kaktüsler, kasımpatı ,ponpon gül ( en çok istediğim), daha pek çok bitki. Hepsi özenle tek tek sarılmış, etiketlemiş.Banada bunları zevkle toprakla buluşturmak kaldı.Yüreğinize sağlık. Sevgilerimle
619565
619566
Yapraktan yetiştirdiğim anaçla aynı renk. Fakat hem minyatür , hemde katlı açtı. Menekşelerin bu süpriz hallerini seviyorum:)
619567
Bahçemi merak eden arkadaşlarım için. Çok yoruldum baharda , şimdi bu görüntüleri izlerken bütün yorgunluğum gidiyor :).
619568
619569
619570
619569
619570
619568
sevgihoca
23-06-2016, 13:54
Hava çok sıcak Sevgili Aleydi,bahçedeki fışkıran suları görünce içim serinledi.Maşallah bahçen yine fevkalade.Sağlıkla keyfini sürmeni diliyorum.
Selma_321
23-06-2016, 14:34
613013
613014
Gülleriniz muhteşemmm. Güle güle büyütün lütfen bizim içinde tadını çıkarın
Hava çok sıcak Sevgili Aleydi,bahçedeki fışkıran suları görünce içim serinledi.Maşallah bahçen yine fevkalade.Sağlıkla keyfini sürmeni diliyorum.
İlk defa böyle bir şey oluyor Sevgihocam araba kullanırken yüzüm yanmış. Ağustosta İzmir' de, antalya' da olmadı böyle bir şey. Bende suyu açıp serinliyorum böyle. Çiçekleri çürütmesem iyidir.
Gülleriniz muhteşemmm. Güle güle büyütün lütfen bizim içinde tadını çıkarın
Eksik olmayın, ısparta sarmaşık. Hem kokusu hem çiçeği çok güzel. Gül reçeli yapacaktım vakit olmadı. Teşekkür ederim
münevver48
23-06-2016, 16:12
:) sevgili aleydi, bu görüntüleri ne zamandır merakla bekliyordum.sıcaklarla çok iyi geldi.birde teknoloji biraz daha ilerlese de şu su fıskiyesinin serinliğini güllerin kokusunu bizde sizinle birlikte yaşayabilsek ne güzel olurdu:p:;) artık uzaktan yetineceğiz. sen bizim yerimize bol bol sağlıkla keyifle tadını çıkart arkadaşım. ayrıca yeni çiçeklerini güle güle büyüt. sevgiler..... :):):):)
Su fıskıyesini bu aralar pek sık açar oldum:) . Senin uyarından sonra çürüme olabilir mi toprağın altında kalanlar diye aklıma takıldı. Bu görüntüyü bende çok seviyorum. Hele bu sıcaklarda ilaç gibi geliyor.
Yeni çiçekler bir başka güzellik katacak bahçeme :). Teknoloji gelişti mesafeler kısaldı aslında. Belki bir gün çıkıp gelirsin arkadaşım, beraber kahve içeriz , oturup sohbet ederiz. Emeklerine sağlık , tekrar çok teşekkür ederim. Sevgiler.
Harika güzellikler,harika bir bahce Masallah
Huzurla,sihhatle keyfini sürmek nadip olsun InsAllah
��Harika güzellikler,harika bir bahce Masallah
Huzurla,sihhatle keyfini sürmek nadip olsun InsAllah
Çok teşekkür ederim sevgili Sonkez. Eski dostlarla yeniden görüşmek iyi geldi. Hep birlikte , hep güzellikler iyilikler bizimle olsun.
YeniGine
23-06-2016, 23:35
Sevgili aleydi'm maşallah bahçen yemyeşil, güllerin harika. Kaya bahçende neler var bu sene, yine kayalar kaybolmuş gibi geldi bana.
Emeklerine sağlık...
Çok teşekkür ederim sevgili Sonkez. Eski dostlarla yeniden görüşmek iyi geldi. Hep birlikte , hep güzellikler iyilikler bizimle olsun.
Aminn InsAllah
Sevgili aleydi'm maşallah bahçen yemyeşil, güllerin harika. Kaya bahçende neler var bu sene, yine kayalar kaybolmuş gibi geldi bana.
Emeklerine sağlık...
Kaya bahçesi çiçekten görünmüyor Yeniginem. Kayalar yine kayboldu içinde :) Lavanta, lavandula inanılmaz büyüdüler. Etkinlikten gelen haseki küpeleri çoştu. yine etkinlikten gelen hüsnüyusuflar, civanperçemi ikinci senelerinde açtılar. minyatür güller. cosmoslar bu yıl bodur kaldı. zinialar açamak üzere. bir tane aslanağzı var rengi çok güzel. yer örtücüler var sedumlar. Hosta var, kış ortancası. Bunlar hep kaya bahçesindeler. En kısa sürede yayınlarım fotoğrafları. Sağolasın sevgilerimle :)
kerkenez
24-06-2016, 14:41
Sayın Aleydi elinize, emeğinize sağlık. Dökülen emek, harcanan zaman rahatlıkla gözükmekte. Bol bol keyfini çıkarın inşallah.
Sayın Aleydi elinize, emeğinize sağlık. Dökülen emek, harcanan zaman rahatlıkla gözükmekte. Bol bol keyfini çıkarın inşallah.
Gerçekten bahçe işi yorucu, birde iklimsel zorluklar girince daha zorlaşıyor. Havalar yeni ısındı. Artık keyif günleri geldi nihayet. Çok teşekkür ederim
beşiktaşlı
25-06-2016, 01:54
maşallah tablo gibi bahçeniz
kardeşim sultanderede kalıyor
birgecelikgelin
25-06-2016, 19:02
Sevgili aleydi bahçeniz yalan dünyanın cenneti ellerinize emeğinize sağlık Saygılarımla .
[QUOTE=beşiktaşlı;1470484]maşallah tablo gibi bahçeniz
kardeşim sultanderede kalıyor[/QUO
Sultandereyle en uç noktalardayız. Şehrin bir ucundan diğer ucu. Eşimde o tarafta çalışıyor. Aslında bizimde sultanderede yaşamamız gerekirdi. Neyse ki Eskişehirde trafik sorunu yok. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için
Sevgili aleydi bahçeniz yalan dünyanın cenneti ellerinize emeğinize sağlık Saygılarımla .
Bu site sayesinde ve arkadaşlarım sayesinde bahçem böyle güzel oldu sevgili Birgecelikgelin. Burada okuduklarım ve öğrendiklerim sayesinde tohum yetiştirmeye başladım. Tohumlar onlarca çiçek oldu. Paylaşımlarda bunda çok etkili. En güzelide dostluklar. Teşekkür ederim .
YeniGinem kaya bahçemi sormuştun.
620540
620541
620542
620543
620544
YeniGine
29-06-2016, 23:30
Sevgili aleydim, kaya bahçene bodur bitkiler daha güzel olacak gibi. Bana gönderdiğin o güzelim sukulentler de olabilir. :( Tabi sen benim sukulentlerim nasıl oldular görmedin. Kosmoslar ve o sarı çiçekli bitki nedir bilemedim çok güzel duruyorlar. Yani demek istediğim kayalar kaybolmasın.
Emeklerine sağlık, maşallah bahçen çok güzel...
Kalonchelerimi de fotoğraflayım onları da görürsün inşallah...
İyi bayramlar
621210
621211
621212
621213
621214
YeniGine
07-07-2016, 23:32
:) Bunların hepsi benlik sevgili aleydim, hangisini kastettin?
:) Bunların hepsi benlik sevgili aleydim, hangisini kastettin?
Gülhatmiler vardı bulup yükleyemedim. Rengarenkler :)
YeniGine
08-07-2016, 00:21
:D Zaten sayfamda tam senlikler var deyince ilk aklıma gelen; gelincik ve hatmiler olmuş idi.
Adalet Yağcı
08-07-2016, 11:02
Sevgili aleydi'ciğim, bahçeli, bir evde oturmak hepimizin hayali ve sen hepimiz adına bu hayali yaşıyorsun.
Solo bahçelerin bakımı takibi çok zor, hele de şehirden uzaksa, ben bu yüzden çok sevdiğim bahçemi satmak zorunda kaldım :(
Her sabah uyandığında seni nefis bir görüntü selamlıyor ne güzel.
Yazın ayrı kışın ayrı güzeller.
Sen de bahçenin hakkını veriyorsun, ilerleyen yıllarda çok daha keyifli görünecekler.
Ellerine sağlık canım, sefanız bol olsun..
Sevgili aleydi'ciğim, bahçeli, bir evde oturmak hepimizin hayali ve sen hepimiz adına bu hayali yaşıyorsun.
Solo bahçelerin bakımı takibi çok zor, hele de şehirden uzaksa, ben bu yüzden çok sevdiğim bahçemi satmak zorunda kaldım :(
Her sabah uyandığında seni nefis bir görüntü selamlıyor ne güzel.
Yazın ayrı kışın ayrı güzeller.
Sen de bahçenin hakkını veriyorsun, ilerleyen yıllarda çok daha keyifli görünecekler.
Ellerine sağlık canım, sefanız bol olsun..
Bahçeme baktığımda bende şanslı olduğumu düşünüyorum:). Yazları ayrı bir zevkle uyanıyorum abla.Biraz cesaret edip havuzu yapsak eminim daha hoş olacak görüntü.
Biraz karman çorman oldu bahçe :) . Sizin bu konuda başlık açtığınızı biliyorum. Arapsaçına döndük :). Ne yapıyım çok seviyorum. Tohumdan yetiştiriyorum. Kıyamıyorum sökmeye :). Hep gelecek yıl daha düzenli bir bahçe hedefliyorum :). İnşallah bir gün başaracam:D Teşekkür ederim sevgilerimle.
621259
Selma_321
08-07-2016, 18:59
Muhteşem bir gül. Tablo gibi maşallah
Muhteşem bir gül. Tablo gibi maşallah
Teşekkür ederim Selma hanım hoş geldiniz bahçeme
621375
621376
621377
621378
Selma_321
10-07-2016, 00:34
Hepside çok güzeller maşallah. Ipek çiçeğinin tohumlarını alıyorsunuzdur umarım
Hepside çok güzeller maşallah. Ipek çiçeğinin tohumlarını alıyorsunuzdur umarım
Tohum paylaşımda gelen tohumları ektim. Henüz fideler. bunların tohumlarını almadım henüz.İyi hatırlattınız sağolun.
Güllerin içinden :)
621623
621624
621625
621628
surverdan mı kaynaklanıyor benim adls den mi arkadaşlar fotoğraf yüklerken sorun yaşıyorum. sizlerde durum nedir ?
Clematis sonunda açtı. Bu çiçeği çok istiyordum. Bu yıl beyazınıda aldım. İkisini yan yana saksıya ektim. Beyaz mavi bir görüntü oluşacak büyüdüklerinde.
622194
Bu begonyaları elveday51 ve Cemo'yla Yalova gezimizde, bir serada hediye ettiler.Tırnak ucu kadar bir çanta dolusu begonyayı ektim. 50ye yakın begonyam oldu. Umarım hepsi aynı renk açmazlar :)
622195
Bunların renklerini seviyorum
622200
622201
Cosmoslar çok rengarenk bir görüntü oluştular kaya bahçesinde. Sabah saydım en az 10 tane beyaz kelebek dolaşıyordu etrafında. Kelebekler renkli çiçekleri seviyorlar. Geçen yılda zinialara çok konuyorlardı. Bahçenizde kelebek olsun istiyorsanız, rengarenk görüntüler oluşturun.
622202
622203
622204
622205
birgecelikgelin
17-07-2016, 16:46
Sevgili aleydi çiçekleriniz ne güzel rengarenk açmış Eskişehirde sıcak yokmu bizim buralarda her şey sıcaktan kavruldu yoksa kosmoslar sıcağa daha mı dayanıklı gelen seneye ölmessem eğer bende bu çiçeklerden ekeyim şimdiye kadar özen gösterdiğim çiçekler in çoğu bu sıcaklara dayanamadı bu güzelliğin tadını çıkarın Saygılarımla .
Sevgili aleydi çiçekleriniz ne güzel rengarenk açmış Eskişehirde sıcak yokmu bizim buralarda her şey sıcaktan kavruldu yoksa kosmoslar sıcağa daha mı dayanıklı gelen seneye ölmessem eğer bende bu çiçeklerden ekeyim şimdiye kadar özen gösterdiğim çiçekler in çoğu bu sıcaklara dayanamadı bu güzelliğin tadını çıkarın Saygılarımla .
Allah uzun, sağlıklı ömürler versin.Geçen yıl tohumdan ekmiştim cosmosları. Acaip uzadılar , çok güzel bir görüntü oluştu kıyıp sökemedim. bu yılda havalardan geç geliştiler daha kısa kaldılar. Ayrıca yeni renkler türedi. Geçen yıl aldıklarımdan midye cosmoslarda vardı. Onlarda farklı ve güzel. Ben sevdim bu çiçeği. Zahmetsiz, renkli, sıcağa dayanıklı. Renkleri uçuş uçuş halini seviyorum.
Hiç böyle sıcak görmemiştik , gerçekten çok sıcak. Geçen gün araba kullanırken yüzüm yanmış. İlk defa böyle bir şey oluyor. Sıcaktan küpelilerim ve ortancalarım etkilendi. Ben ısrarla onları pencere kenarına ve merdivenlere dizdim. Oysa yarı gölge bir yere almam lazım. Bende sık sık hortumla ıslatıyorum. Yinede bir kaç tanesi fena bozulmuş. Onları bugün kenara aldım. Teşekkür ederim beğenileriniz için ,saygılar.
münevver48
18-07-2016, 13:24
sevgili aleydi, cosmosların gerçekten uçuş, uçuş çok güzel açmışlar. son karedeki beyaz cosmosların arasındaki sarılar ne çiçeği merak ettim. hoş duruyor arasında. sıcaklar benimde çok canımı yaktı. saksılarım birer birer kuruyor. geride kalanlarla idare edeceğim. sevgiler...
Sorma arkadaşım baharda soğuk olduçiçeklerim açamadı. Şimdide kavurucu sıcaklar. Özellikle küpeliler çok kötü oldu.
O sarı çiçek Sn TCM nİN tohum paylaşımda gönderdiği süs ayçekirdeği. Çok güzel çiçeklendi. Biraz boyu uzun. Ben sebze bahçesine şaşırtmışım. Beyaz cosmosta yanında kendiliğinden çıktı. Çok güzel bir görüntü oluştu.Sevgiler
622325
Bunun ne olduğunu bilen var mı arkadaşlar . Şaşırtırken karıştırdım.
622340
bence ezan çiçeği
birgecelikgelin
19-07-2016, 15:37
Sevgili aleydi bu bir tütün çiçeğidir kokusu çok hoş bordo beyaz ve pembe rengi vardır ben bizim bahçe net formunda İstanbuldan bir arkadaş göndermişti bakıyorum bendede bir kök çıkmış ama beyaz kelebekler çok seviyor küpelilerime zarar verecekler diye pek sıcak bakmadIm Saygılarımla .
Sevgili aleydi bu bir tütün çiçeğidir kokusu çok hoş bordo beyaz ve pembe rengi vardır ben bizim bahçe net formunda İstanbuldan bir arkadaş göndermişti bakıyorum bendede bir kök çıkmış ama beyaz kelebekler çok seviyor küpelilerime zarar verecekler diye pek sıcak bakmadIm Saygılarımla .
Eyvah eyvah bazılarını söktüm. Çok yer kaplıyor diye. Üzüldüm şimdi.Beyaz kelebek bahçemde çok. Küpelilere zarar verdiğini bilmiyordum. Benden de saygılar.
622340
bence ezan çiçeği
Sn. aleydi;
Bence de sarı ezan çiçeği. Birinci yıl bu şekilde büyür. İkinci yıl çiçek açarlar.
Tütün çiçeği ise ilk yıl çiçek açar. Tek yıllık oluyor. Lahana kelebeğinin geldiğini görmedim. Lavantaya, çok yıllık astere geliyor. Lahanalara daha çok yumurta bırakıyor.
Sn. aleydi;
Bence de sarı ezan çiçeği. Birinci yıl bu şekilde büyür. İkinci yıl çiçek açarlar.
Tütün çiçeği ise ilk yıl çiçek açar. Tek yıllık oluyor. Lahana kelebeğinin geldiğini görmedim. Lavantaya, çok yıllık astere geliyor. Lahanalara daha çok yumurta bırakıyor.
Lavantanın etrafındaydı beyaz kelebekler. Zararlı olduklarını bilmiyordum.
Nikotin çiçeğide , ezan çiçeğide ektim. Keşke nikotin olsalardı Sn Muda .
Bu kadar çok benziyorlar mı birbirlerine . Ayırdedici özellikleri nedir acaba , yaprak yapısı olarak ?
bahcedenn
19-07-2016, 21:25
Bizce de Ezan Çiçeği Sn. aleydi. Anneme sordum ben de. :)
Bu arada Sn. SDurul da bu (http://www.agaclar.net/forum/673683-post540.htm) mesajında üçüncü resim olarak paylaşmış. Neredeyse tıpatıp aynı gibiler. O da ezan çiçeğim diye yazmış.
Bizce de Ezan Çiçeği Sn. aleydi. Anneme sordum ben de. :)
Bu arada Sn. SDurul da bu (http://www.agaclar.net/forum/673683-post540.htm) mesajında üçüncü resim olarak paylaşmış. Neredeyse tıpatıp aynı gibiler. O da ezan çiçeğim diye yazmış.
Teşekkür ederim Sn bahcedenn. Bu yıl havalar çok serin gitti Eskişehir' de. Hiç iyi verim alamadım. Biberler daha çiçek bile açamadı. Domatesler yeni yeni meyve tutuyor. Güneş olmayınca fidelerde büyümede olmadı. Şimdide aşırı sıcaklardan zarar görüyorlar. Bir kaç gündür gündüz çok sıcak akşam üşüyoruz, çöl gibi. Hava durumunda hep farklılılar olabiliyor, bu yıl aşırı bir farklılaşma var. En iyisi mevsim normalleri, umarım böyle gitmez.
Hep aynı fotoğrafları yüklemiyorum umarım. Ortaya karışık.Karanlık günlerden sonra biraz renkli görüntüler olsun. Bu arada oğlum Türkiye MF3 141 OLDU.
622861
622862
622863
622864
622865
sevgihoca
25-07-2016, 22:07
Maşallah Sevgili Aleydi.Allah oğlunuzun yolunu açık etsin.Sevgiler.
Maşallah Sevgili Aleydi.Allah oğlunuzun yolunu açık etsin.Sevgiler.
Sağolun sevgihocam
münevver48
25-07-2016, 22:30
sevgili aleydi, bahçen bahardan kalma gibi, lavanta gül ve diğer çiçeklerin harika görünüyor. hele bu sıcak günlerde çimin yeşil rengi pozitif enerji veriyor. çok iyi geldi. benim bahçede çiçekler şöyle dursun,yeşil yapraklar sıcaklardan kahverengiye döndü. düşün artık çiçeklerimin halini. ayrıca arkadaşım oğlunu tebrik ediyorum. başarılarının daim olması dileğimle..... sevgiler..
sevgili aleydi, bahçen bahardan kalma gibi, lavanta gül ve diğer çiçeklerin harika görünüyor. hele bu sıcak günlerde çimin yeşil rengi pozitif enerji veriyor. çok iyi geldi. benim bahçede çiçekler şöyle dursun,yeşil yapraklar sıcaklardan kahverengiye döndü. düşün artık çiçeklerimin halini. ayrıca arkadaşım oğlunu tebrik ediyorum. başarılarının daim olması dileğimle..... sevgiler..
Sıcaklar bizide vurdu . Bir çok çiçeğim kurudu arkadaşım. Biz bile en sıcak günleri yaşadık. Sizin oraları düşünemiyorum. Sabah akşam 10 ar dakika suluyoruz yinede hemen kuruyor toprak .Bu aralar akşamları serin olmaya başladı hava. Hatta soğuk bile oluyor oturamıyoruz dışarıda.
Oğlumun başarısı bu kötü günlerde bizim yüzümüzü güldürdü. Teşekkür ederim iyi dileklerin için görüşmek üzere, sevgiler..
Adalet Yağcı
26-07-2016, 14:49
Sevgili aleydi, güllerine ve Cosmosların yayılmış görüntüsüne bayıldım..
Sen beğenmiyorsun belki ama inan çok neşeli görünüyor bahçen.
Oğluşunla ne kadar gurur duysan az, ben de tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.
[QUOTE=aleydi;1473865] Bu arada oğlum Türkiye MF3 141 OLDU.
Güzel ve zevkli bahçenizi, bahçem ile çok fazla ortak yönü olması nedeniyle sürekli takip ediyorum.
Ancak oğlunuzun başarısı Sumru ve benim dikkatimi daha çok çekti. Umarız iyi bir üniversitede başarısını devam ettirir.
Selam ve sevgilerimizle.
Sevgili aleydi, güllerine ve Cosmosların yayılmış görüntüsüne bayıldım..
Sen beğenmiyorsun belki ama inan çok neşeli görünüyor bahçen.
Oğluşunla ne kadar gurur duysan az, ben de tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.
Hani yeni fromu girdiğin bahçe günlerini hatırlıyor musun abla . Ben hala o telaştayım. Bugün yine onlarca çiçek etktim. Her yeri kirlettim. Sonra temizledim bu hep böyle sürüp gitmekte. Ne oturup tadını çıkarabiliyorum. Hep bir şeyleri bir yerden söküp başka bir yere ekmekle ot yolmakla geçiyor günlerim. Bir türlü düzenli bir bahçeye kavuşamadım :). Bütün dertlerimiz böyle olsun :). Hep şikayet ediyorum :D.
Cosmoslar otomatik sulamada çok uzuyorlar. Suyu kısamıyorum . Yinede onlardan vazgeçemiyorum :).
Teşekkür ederim onun başarısı yüzümüzü güldürdü. Sevgilerimle
[QUOTE=aleydi;1473865] Bu arada oğlum Türkiye MF3 141 OLDU.
Güzel ve zevkli bahçenizi, bahçem ile çok fazla ortak yönü olması nedeniyle sürekli takip ediyorum.
Ancak oğlunuzun başarısı Sumru ve benim dikkatimi daha çok çekti. Umarız iyi bir üniversitede başarısını devam ettirir.
Selam ve sevgilerimizle.
Ne güzel bir gün geçirdik hep birlikte. O günü hiç unutamıyorum. Sumru hanımı , sizleri tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Umarım yine gelirsiniz, bu sefer bahçede otururuz .Hep birlikte olmayı çok isterim.
Oğlum hem elektrik elektronik , hem bilgisayar mühendisliğini aynı anda okumak istiyor. Bazı üniversitelerde çift anadal yapmak mümkünmüş. Bilgisayar konusunda zaten bilgim var diyor. ( Ne gerek var, çok yorulursun ) diyoruz. İlerleyen günlerde belli olacak bu durum :).
Sumru hanıma selamlarımı iletin. Saygılar
Bir arkadaşımın hediyesi yeni çiçeğim.Justicia carnea ben çok beğendim.
624562
624563
624564
Aster mevsimi. Pembe beyaz renk kattılar.
624565
624566
624567
624568
Sn TCM den gelen süs ayçekirdekleri. Sanırım boduru yaşatamadım. Tohumlrın çoğunu açık havaya çıkardığım birgün aşırı sağanak yağdı. Ne yazık ki pek çok tohum yağmutla çimlerin arasında kayboldu. Bu durum beni çok üzdü. Tohumdan yetiştirmeyi çok seviyorum. O yüzden sayfada açamadım.
624569
624570
624571
münevver48
13-08-2016, 22:06
sevgili aleydi, pembe, beyaz asterin ne kadar hoş çiçeklenmiş.benimkiler daha açmadı. her yıl geç çiçek açıyor.bunun sebebi sanırım aşırı sıcaklar oluyor. bakalım benim ne renk açacak. pembe mor diye hatırlıyorum justicia carnea çiçeği de çok güzelmiş . çok yakışmış bahçene güle güle büyüt. google baktım, bir kaç rengi de varmış. o tarafı da ayrı güzelmiş. sevgiler....
sevgili aleydi, pembe, beyaz asterin ne kadar hoş çiçeklenmiş.benimkiler daha açmadı. her yıl geç çiçek açıyor.bunun sebebi sanırım aşırı sıcaklar oluyor. bakalım benim ne renk açacak. pembe mor diye hatırlıyorum justicia carnea çiçeği de çok güzelmiş . çok yakışmış bahçene güle güle büyüt. google baktım, bir kaç rengi de varmış. o tarafı da ayrı güzelmiş. sevgiler....
Sizden önce açan bir çiçeğim olmuş :).İlk defa böyle bir şey oldu. Aslında açma tarih ve süreleri çok önemli. Hep öyle sıralı ekmek istedim bir türlü mümkün olmadı.
justicia carnea çok gösterişli ve güzel bir çiçek. çiçeklilik süresi çok kısa. 4-5 Gün ancak çiçekli kaldı. Yinede o gösterişli çiçeği için değer.Beğeniler için teşekkür ederim. Sevgiler.
Bu aralar bahçede en beğenilen bitkim. Rengi ve gösterişiyle harika oldu.
625021
Sdurul ablamdan gelenlerler gittikçe güzelleşiyor.
625488
625489
rengarenk
626380
626381
626382
Sn h_dogandan gelen selluka tohumum. İkinci yılında epey çiçeklendi. Bu çiçekle tanışmama vesile olan herkese çok teşekkür ederim. Benim için rengi, görüntüsü ,kokusu aşk oldu.
626383
626384
Sayın TCM nasılız :)
626385
626386
Güllerim en büyük aşkım :)
626387
626388
626389
626390
Hava durumu sonbaharı gösterirken Eskişehirde. Bahçenin son demleri , en güzel halleri. Sevgili Mücevherçalısının kırmızı adaçayları, kırmızı lastiklerin içinde hoş bir görüntü oluşturdu.
626391
626392
Sn h_dogandan gelen selluka tohumum. İkinci yılında epey çiçeklendi. Bu çiçekle tanışmama vesile olan herkese çok teşekkür ederim. Benim için rengi, görüntüsü ,kokusu aşk oldu.
Sayın aleydi,
Şaşırdım şimdi:) Selluka açık alanda, bahçede mi yaz kış? Eskişehir kışına dayandı mı yani diyeceğim ama.... saksıda büyütüp kışın içeri alıyor olabileceğinizi düşündüm. Tahmin ettiğim gibi saksıda mı, yoksa çılgın bir selluka olup kışa nanik yaparak dışarda mı?
Sayın aleydi,
Şaşırdım şimdi:) Selluka açık alanda, bahçede mi yaz kış? Eskişehir kışına dayandı mı yani diyeceğim ama.... saksıda büyütüp kışın içeri alıyor olabileceğinizi düşündüm. Tahmin ettiğim gibi saksıda mı, yoksa çılgın bir selluka olup kışa nanik yaparak dışarda mı?
:D Nerede keşke öyle bir çılgınlık yapsa Sn nuaymu :) Ne yazık ki saksıda. Her an çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. 2 Yıldır bu şekilde idare ediyoruz. Sıcak iklimde yaşayan arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ederim :)
Sayın TCM nasılız :)
Pek güzel. Seneye aşağıdaki gibi olursunuz. Her kafadan bir ses çıkar.
http://www.agaclar.net/forum/1476210-post839.htm
http://www.agaclar.net/forum/1476217-post840.htm
Pek güzel. Seneye aşağıdaki gibi olursunuz. Her kafadan bir ses çıkar.
http://www.agaclar.net/forum/1476210-post839.htm
http://www.agaclar.net/forum/1476217-post840.htm
Bunlardanda var ki hepsini eklemedim :) Çokgüzeller teşekkür ederim.
Siteye epeydir fotoğraf yükleyemiyorum. Herkes yüklediğine göre sorun bende sanırım.Şeytanın bacağını bugün kırdım . Yazı özledik. Bu görüntülerde yazdan. Yükleyemediğim yaz fotoğraflarıyla devam edecem.
638014
638015
YeniGine
31-01-2017, 22:45
:) Hoşgelmişsin aleydim...
Hoş buldum YeniGinem ,sevgiler .
münevver48
01-02-2017, 13:27
:)sevgili aleydi ,yaz senin bahçene uğramamış.sanki bahardan kalma gibi bu güzellikleri görünce beni coşturdun. inip bahçeye sakız sardunyaların çeliklerini de mi diksem acaba diyorum ama sağlık ocağına son iğnemi yaptırmaya gitmek zorundayım arkadaşım:( ayrıca seninde sağlık sorunların geçmiştir. sevgilerimle....
:)sevgili aleydi ,yaz senin bahçene uğramamış.sanki bahardan kalma gibi bu güzellikleri görünce beni coşturdun. inip bahçeye sakız sardunyaların çeliklerini de mi diksem acaba diyorum ama sağlık ocağına son iğnemi yaptırmaya gitmek zorundayım arkadaşım:( ayrıca seninde sağlık sorunların geçmiştir. sevgilerimle....
Geçmiş olsun arkadaşım kaç kere aramaya niyetlendim. Yeni yılda vs. Epeydir görüşemedik. Yaz çok sıcak geçsede akşamları serin olduğu için herhalde nefes alıyor çiçekler. Bahar gibi bir yazdı. Kışa girene kadar güller durmaksızın açtı. Şimdi her yer kupkuru karlı . Umarım yeniden açarlar. Beğenileri görünce çok sevindim. Dostları yeniden görmek güzel. Sevgilerimle
Mesajları okumamış olsam sağlık sorunların olduğunu bilmeyecektim, hayrola ne oldu?
Mesajları okumamış olsam sağlık sorunların olduğunu bilmeyecektim, hayrola ne oldu?
Umarım iyisiniz Güler hanım . Oğuz bey siz ve Sn Osman45 sumru hanım hep aklımdasınız. Çok güzel vakit geçirdik umarım tekrarı olur.
Hiç hasta olmam diyen ben bile belimi ve dizimi incittim.Bahçede çalışırken çok dikkatli olmak lazım. Size hayranım, enerjinize çalışkanlığınıza.Oğlak burcu olduğum için sizinle kendimi özdeştirmeye çalışıyorum. Ben 40 lı yaşlarda sizdeki enerjiye yetişemem:).
Çok çalışkansınız, sürekli bize öncü olup güzel bilgiler veriyorsunuz. İyi ki varsınız. Sevgiler selamlar.
Geçmiş olsun, yok yok sizler bizlere taş çıkartırırsınız, gençlik gibisi var mı...
Hakkikaten çok güzel bir toplantı olmuştu Eskişehir'de, biz de unutamadık. En kısa zamanda görüşürüz inşallah.
Oğuz da ben de eşinize sevgi ve selamlarımızı iletmek isteriz, biz de bekleriz sizleri.
Oğuz bey siz ve Sn Osman45 sumru hanım hep aklımdasınız. Çok güzel vakit geçirdik umarım tekrarı olur.
Çok teşekkürler sayın aleydi kardeşimiz. Siz ve Eskişehir i Sumru ve bende unutamadık. Eşinizle birlikte sevimli ve candan misafirperverliğinizi, "her ne kadar İstanbul lu olsak da" :D bağlantılar olmasa yaşamak istediğimiz Eskişehir i unutmamız mümkün değil. Biz de sizleri bekleriz.
Hiç hasta olmam diyen ben bile belimi ve dizimi incittim.Bahçede çalışırken çok dikkatli olmak lazım.
Siz gençlerle mukayese etmek gibi olmasın ama, bel ve dizden sorunu olan ben bahçede çalışırken dizime mutlaka dizlik takarım.
Selam ve sevgilerimizle.
[QUOTE=OSMAN45;1494305]Siz gençlerle mukayese etmek gibi olmasın ama, bel ve dizden sorunu olan ben bahçede çalışırken dizime mutlaka dizlik takarım.
Selam ve sevgilerimizle.[/QUO
Hepinizin maşallahı var .Önerinizi yapacam sağolun. Nerede olursak olalım. Göbete hep aklımda :D. İnşallah bu bahar yine görüşürüz. Sumru hanıma sevgi ve selamllarımı iletin lütfen.
Bu çiçekler Eskişehir toplantısına katılan güzel arkadaşlarım için.
638276
638277
638278
638279
638280
Sevgi Durul
06-02-2017, 09:55
Ben o toplantıya katılamadım ama Eskişehir'li olmamdan sebep üzerime alındım.:)
Yazı özleten güzel görüntüler için teşekkürler... Sevgiler...
Ben o toplantıya katılamadım ama Eskişehir'li olmamdan sebep üzerime alındım.:)
Yazı özleten güzel görüntüler için teşekkürler... Sevgiler...
Ben çok acemi bir evsahibi oldum :). Elim ayağıma dolaştı. Sağolsun Güler hanım yol yorgunluğuna rağmen her yere yetişti toparladı. Çok isterdim yanımızda olmanı .
Bana rağmen :). Sanırım bütün ağaçlar net toplantıları gbi keyifliydi. Yazışmasının çok ötesinde, mimiklerle , sesle , yüz yüze görüşmek bambaşka. Yine Eskişehir **** İstanbul fark etmez. ( Bu sefer Arslan gelemesede olur :) ) Umarım tekrar görüşürüz.
Bu görüntüleri çok özledik abla. Bugün Eskişehirde havada çok güzel. Biraz bahar moduna girdik. Umarım yine soğumaz. Çok bıktık kıştan .Sevgiler
Kasım ayında İznik'e gittik. Hem tarih, hem doğal güzelliğiyle bizi mest etti. Güler hanım baharda buraya bir gezi düzenlesek. Meyve ağaçları açtığında göl kenarı inanılmaz güzel oluyormuş. Son favorim İznik oldu. 10 Yılda değişmeezse emekli olunca oraya yerleşebilirim :). Sakin sesiz akdeniz iklimi şahane. Göl manzarası inanılmaz güzel.
638541
638542
638543
638544
Fotoğraf çekme özürlü biri olarak epey iyi çekmişim :::::::)
638548
Bahçe sayfamda olması gerekenler :)
639503
639504
Nihayet simsiyah bir küpeli bulmuştum. Umarım yeşerir yeniden.
639512
639513
639514
münevver48
25-02-2017, 19:21
:)sevgili aleydi; küpelin harika inşallah yeşerir. benim pek çok çiçeğim gibi,koca saksı küpelim yaz sıcaklarna dayanamayıp kurudu. bende nazlı çiçeklerden şimdilik uzak durmaya çalışıyorum. nereye kadar onuda bilmiyorum.bu gün bahçeme yer açelyası diktim. bakalım nasıl olacaklar. bu arada begonyana hayran oldum. çok güzel açmış. hangi türden? sanki yumrulu begonya ya benziyor çiçeği rengi de çok şekermiş arkadaşım.sevgiler:)....
:)sevgili aleydi; küpelin harika inşallah yeşerir. benim pek çok çiçeğim gibi,koca saksı küpelim yaz sıcaklarna dayanamayıp kurudu. bende nazlı çiçeklerden şimdilik uzak durmaya çalışıyorum. nereye kadar onuda bilmiyorum.bu gün bahçeme yer açelyası diktim. bakalım nasıl olacaklar. bu arada begonyana hayran oldum. çok güzel açmış. hangi türden? sanki yumrulu begonya ya benziyor çiçeği rengi de çok şekermiş arkadaşım.sevgiler:)....
Merhaba arkadaşım , küpelilerim hep çalı gibi. Dondular mı yeşerirler mi bilmiyorum. Bu yıl içeriye almadım. Geçen yıl evdede öldüler. Bu çiçek için uygun ortam değil bizim iklimler ,yinede çok seviyorum. Karadeniz bitkisi , orada ki arkadaşlar çok yıllık yetiştirebilirler. Bizde ancak mevsimlik oluyorlar. Geçen yıl iki kasa fide, onundışında 6-7 tane büyük boy çiçekli almıştım. Bir ufacık ümit var yinede :)
Begonyaları arkadaşlarla Yalova' ya gitmiştik. Seralardan fide alacaktık. Bir tohumdan üretim merkezine gitmişiz yalnışlıkla. Orayı tarif ettiler daha doğrusu . ( Parekende satış yapmıyoruz) dediler. ( Gezebilir miyiz) dedik . Buyurun dediler. Bayanlar şaşırtma yapıyordu fidelere. Bubegonya fidelerini ayırmışlar. Rica ettik. tabi alındediler. Ben bir torba aldım :). Fakat tırnağım kadarlar. Arkadaşlar bunlar büyümez dediler. Ben ektim uğraştım ve onlar çok şaşırdı. 50 - 60 Tane yumrulu begonyam oldu bu yaz. Hiç birini koruyamadım. Toprakta bırakmak zorunda kaldım. Muhtemelen hepsi donmuştur. Bu sene gidersem yine uğrarım o merkeze :). Keşke sıcak iklimdeki arkadaşlarıma gönderseymişim senin gibi. Bunu çok geç düşünebildim. Bir tane bile almadım eve. Sonradan çok üzüldüm. Kısmet değilmiş.Onlardan hiç umudum yok. -16 lıları gördük. Genelde hepsi pembe formları farklı farklıydı. Diğerlerini paylaşırım. Sevgiler
akçabardak
25-02-2017, 22:00
Keşke sıcak iklimdeki arkadaşlarıma gönderseymişim senin gibi. Bunu çok geç düşünebildim. Bir tane bile almadım eve. Sonradan çok üzüldüm. Kısmet değilmiş.Onlardan hiç umudum yok. -16 lıları gördük. Genelde hepsi pembe formları farklı farklıydı. Diğerlerini paylaşırım. Sevgiler
Sevgili aleydi, o begonyalardan 3 kök bana da göndermiştin yazın yanlarında bir kaç değişik çiçekler de vardı. Maalesef ben o begonyaları yaşatamadım, sağ kalanlardan ise birgecelik gelin ve Afrika menekşesi oldu.
Menekşenin çiçeğini hala göremedim, merakla ne renk açacak diye bekliyorum, yapraklarına bakılırsa mor renk açacağını düşünüyorum, tekrar teşekkür ediyorum, sevgiler.
Sevgili aleydi, o begonyalardan 3 kök bana da göndermiştin yazın yanlarında bir kaç değişik çiçekler de vardı. Maalesef ben o begonyaları yaşatamadım, sağ kalanlardan ise birgecelik gelin ve Afrika menekşesi oldu.
Menekşenin çiçeğini hala göremedim, merakla ne renk açacak diye bekliyorum, yapraklarına bakılırsa mor renk açacağını düşünüyorum, tekrar teşekkür ediyorum, sevgiler.
Sağol ablacım. Aslında ben anneme ve bir kaç arkadaşıma ektim tutmuşlardı . Selluka dayanır diye düşünüyordum:(. Menekşe ( bende olmuyor ) demiştin ,sevindim. Mor olabilir :D. Ben yapraktan çok yetiştirdiğim için ve çok menekşem olduğu için hangisi olduğunu bilemedim. Bol çiçekli olsun . Sevgiler
münevver48
28-02-2017, 08:23
Merhaba arkadaşım , küpelilerim hep çalı gibi. Dondular mı yeşerirler mi bilmiyorum. Bu yıl içeriye almadım. Geçen yıl evdede öldüler. Bu çiçek için uygun ortam değil bizim iklimler ,yinede çok seviyorum. Karadeniz bitkisi , orada ki arkadaşlar çok yıllık yetiştirebilirler. Bizde ancak mevsimlik oluyorlar. Geçen yıl iki kasa fide, onundışında 6-7 tane büyük boy çiçekli almıştım. Bir ufacık ümit var yinede :)
Begonyaları arkadaşlarla Yalova' ya gitmiştik. Seralardan fide alacaktık. Bir tohumdan üretim merkezine gitmişiz yalnışlıkla. Orayı tarif ettiler daha doğrusu . ( Parekende satış yapmıyoruz) dediler. ( Gezebilir miyiz) dedik . Buyurun dediler. Bayanlar şaşırtma yapıyordu fidelere. Bubegonya fidelerini ayırmışlar. Rica ettik. tabi alındediler. Ben bir torba aldım :). Fakat tırnağım kadarlar. Arkadaşlar bunlar büyümez dediler. Ben ektim uğraştım ve onlar çok şaşırdı. 50 - 60 Tane yumrulu begonyam oldu bu yaz. Hiç birini koruyamadım. Toprakta bırakmak zorunda kaldım. Muhtemelen hepsi donmuştur. Bu sene gidersem yine uğrarım o merkeze :). Keşke sıcak iklimdeki arkadaşlarıma gönderseymişim senin gibi. Bunu çok geç düşünebildim. Bir tane bile almadım eve. Sonradan çok üzüldüm. Kısmet değilmiş.Onlardan hiç umudum yok. -16 lıları gördük. Genelde hepsi pembe formları farklı farklıydı. Diğerlerini paylaşırım. Sevgiler
:)sevgili aleydi;ben olsaydım, merakımdan çoktan küpelilerin köküne yakın, dalını hafif tırnağımla kazırdım. kolayca kazınıyor ve yeşilimsi bir renk var ise ölmemiş diye umutla yeşermesini beklerdim. dilerim kurumamıştır.tekrar güzel çiçeklerini görürüz.
begonyalarını sanırım bahçeye ekmişsin. inşallah bir sürpriz yapıp yeşerirler. keşke köklerini çıkartıp karton kutu içinde saklasaydın işin daha garanti olurdu. neyse sağlık olsun arkadaşım. benimde böyle hata mı desem, ihmalkar mı desem bilmiyorum kayıplarım oluyor. galiba daha çok tecrübelerimizden öğreneceklerimiz var. sevgiler.:):):)
:)sevgili aleydi;ben olsaydım, merakımdan çoktan küpelilerin köküne yakın, dalını hafif tırnağımla kazırdım. kolayca kazınıyor ve yeşilimsi bir renk var ise ölmemiş diye umutla yeşermesini beklerdim. dilerim kurumamıştır.tekrar güzel çiçeklerini görürüz.
begonyalarını sanırım bahçeye ekmişsin. inşallah bir sürpriz yapıp yeşerirler. keşke köklerini çıkartıp karton kutu içinde saklasaydın işin daha garanti olurdu. neyse sağlık olsun arkadaşım. benimde böyle hata mı desem, ihmalkar mı desem bilmiyorum kayıplarım oluyor. galiba daha çok tecrübelerimizden öğreneceklerimiz var. sevgiler.:):):)[/QUOTE]
Yarın bakayım arkadaşım. Bazen atlıyoruz. Ben hep sevgili Güle r hanım , Akçabardak, Sevgi drul ve sizi takip ediyorum. Daha bir fırın ekmek yemek lazım benim :D
Uzun zamandır foruma fotoğraf yükleyemedim. Umarım
herkes iyidir.
673016
Sorun bende değildi diye düşünüyorum sizlerde yaşadınız mı. Kaç kere aralıklarla denedim bir türlü yükleme yapamadım. Ne telefondan , ne laptoptan.Baharla gelen güzellikler.
673017
Selma_321
07-05-2018, 20:05
Sayın aleydi bu sakura mı? Japon süs kirazı yani?
Kendilerine bayılıyorum, sizin bahçede mi?
Bugün bende bitki resmi yüklemeye çalıştım ama bir türlü olmadı.
Kusura bakmayın cevap geçikti. Maalesef benim bahçemde değil. Spora gittiğim salonun yanındaydı. Bizim sokakta var. Bir dal alıp ektim. Tuttu mu tutar mı bilmiyorum.Bu yıl sera gezilerine başlayamadım henüz. Çok istiyorum fakat japon kirazının ömrü kısa. Yinede çok güzel.
celalim01
13-06-2018, 20:09
Kolaylıklar dilerim.
Umarım bir geri dönüş olmuştur :)
684425
Yeniden fotoğraf yükleyebilmek güzel. En sevdiğim gülüm
684426
Sevgi Durul
28-11-2018, 22:27
Umarım bir geri dönüş olmuştur :)
684425
Olmaz mı? Muhteşem bir küpe, muhteşem dönüş. Devamını dilerim, Sevgili aleydi. :)
Senden geldi , sana gelsin sevgi ablacım. Tekerlekler doldu. Bahçe doldu bu sedumlarla. Yıllardır bu yağ kabında her mevsim ayrı güzellikte kış yaz yaşıyor
684448
Resulgur
29-11-2018, 21:50
Sn. aleydi hoş geldiniz tekrar, paylaşımlarınızı bekliyoruz. Anlaşılan bol çiçekli paylaşımlar olacak ileriki zamanlarda , kolay gelsin ;)
Sn. aleydi hoş geldiniz tekrar, paylaşımlarınızı bekliyoruz. Anlaşılan bol çiçekli paylaşımlar olacak ileriki zamanlarda , kolay gelsin ;)
Teşekkür ederim Sn Resulgur. Eski dostları görmek çok güzel.Çok fotoğraf birikti.Umarım bundan sonra sorunsuz paylaşabilrim.
Sevgi Durul
30-11-2018, 10:02
Senden geldi , sana gelsin sevgi ablacım. Tekerlekler doldu. Bahçe doldu bu sedumlarla. Yıllardır bu yağ kabında her mevsim ayrı güzellikte kış yaz yaşıyor
684448
Çok teşekkür ederim, emeklerin boşa gitmediğini görmek sevindirici. :)
Sedumlar dayanıklı bitkiler. Kar, kış, sıcak, Güneş, yağmur, hiç biri gelişmelerine ve yaşamalarına engel değil. Artsınlar eksilmesinler. Sevgilerimle...
Bir sepet mutluluk. Bu tür sepetlere her tür çiçekli bitki çok yakışıyor
684516
Mor ve kırmızıyı seviyorum. Yanyana çok güzel duruyorlar. Sizin var mı favor renkleriniz.?
684561
Bütün bahar ve yaz sabah uyandığımda karşılaştığım manzara. Yıllarca bu görüntüler için çok emek harcadım. Bu siteyle birlikte , tohumdan bitki yetiştirmeyi öğrendim. Siteyi bulmam bu sayede oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
684852
684853
684854
684855
684856
Geçen sürede sukulentlere merak sardım. Bunlar minik halleri. Zamanla devasa boylara ulaştılar. Aralarında 60 cm olanlar var . Bu kadar büyüyeceklerini düşünmemiştim.
Lavantin çalısı. Aldığımda bir köktü, çok yayılıcı bir tür. Kokusu biraz keskin. Lavantadan farklı. Zahmetsiz , fazla isteği olmayan bir bitki. Çiçek açtığında görsel olarak çok güzel görünüyor
686610
686611
686612
686613
5 yıl önce Sn. H-doğan sayesinde tanıştım bu muhteşem çiçekle. Hem kokusu , hem görselliği çok güzel . Selluka ,keşke bahçeme ekebilsem. Ne yazık ki bizim iklime dayanmıyor. O yüzden saksıya ektim kışın eve alıyorum.
702678
Güzel bahçenizi gezdim Tebrikler her bitki çok güzel Bütün bu güzellikleri ufak bir plastikten sera yaparak kışın da devam ettirebilirsiniz kolaylıklar dilerim
http://i.hizliresim.com/VyOpLV.jpg
http://i.hizliresim.com/EELl6n.jpg
Bu da benim kuzum .Evimizin neşesi ..
Maaşallah çok tatlı , cinsi ne
Çok sağolun Sn Resulgur, bahar geliyor. Umarım öyle olur.
Seyfettin2
06-04-2020, 00:04
ESKİŞEHİR'DE KIŞ MEVSİMİ
Eskişehir'den uzun bir kış geçiyordu, kar beyazı günleriyleBiz işimizde gücümüzde.Sonra buzul yalnızlığı sabahlarında silik beton binalarda gezinmeyen yalancı güneş.Yanık ağaçlarında uzun bir güneşsizlik.ve arabaların camlarında buz cemekleri,*Kırılan buzİçeride buğulanan cam olsunSoluğum savrulur karanlık sabahlarda.Eskişehir'de yazı yaban kış.
Üzerinde mavi bir battaniye, altında kalın bir minder.Öyle sevmiş ki gelene geçene sıcak bakışlarını Eskişehir'in bu akbaş çoban köpeği.
Sıcak evlere bağlı zamanlar,Dolu mekanlar,Boğuk ve donuk sokak lambaları.Salkım söğütler buz ve kar salkımıÇamların pürçeklerinde billurlaşmış kar tanelerinin kardeşliği.*
Açık dükkanlarda balıkçı tezgahları.Donmuş tüm mahlukat.Balıkçıların elleri renk vermiş, tutarken parayı.ve çok fiyakasız şapkaları.Etraflarında akan kediler.
Sündiken Dağlarından Kütahya Dağlarından uzun bir ayaz oturmuş.Buzul zamanlarıyla Eskişehir.
Olsun,Kırılan buz,Buğulanan içeride cam olsun..Gelir üç cemreden, önce biri.
Porsuk Çayının yatağında hala yeşilken çamlar.Sonra silinir yanık ağaçların upuzun güneşsizliği.Anadolu'nun göbeğinden mart da gider.Sonunda parklarıyla, ekin tarlalarıyla yemyeşil bir ilkbahar gelir.**Mavi battaniyesini bir köşede unutur ve üzerine çeker mavi bir ilkbahar gecesini Eskişehir'in akbaş çoban köpeği,*Derken bir gönül gibi sonuna kadar açılır saçılır sokak lambaları.
Eskişehir, 16 Ocak 2020, Seyfettin Ceylan*
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.