View Full Version : Loveforlife / Balkon, ev
loveforlife
01-08-2013, 14:21
Sevgili loveforlife, geçmiş doğum gününüz kutlu olsun.. En güzel çiçeğiniz Eylül'ü ve sizi nazarlardan korusun Rabbim, bu kadar da güzel olunmaz ki canım, kırk bin kere maşallah.. :)
Sevgili Sudenur,
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Prensesimin gerçekten de maşallahı var... Ama senin kızının da aşağı kalır yanı yok Eylül'den, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Her ikisinin de bahtları güzel olsun!
Kudret narından ilaç yapımı nasıl oluyor. :o
Ben de duydum yapıldığını ama nasıl yapılıyor bilmiyorum.
İçindeki kırmızı meyvelere ise kızım bayılıyor, arada ben de yiyorum ama tadı çok güzel gelmiyor bana.
akçabardak
01-08-2013, 20:25
Kudret narından ilaç yapımı nasıl oluyor. :o
Ben de duydum yapıldığını ama nasıl yapılıyor bilmiyorum.
İçindeki kırmızı meyvelere ise kızım bayılıyor, arada ben de yiyorum ama tadı çok güzel gelmiyor bana.
Ben hem balla, hem zeytinyağla yapıyorum.
Balla yapılan; iyice olgunlaşmış kudret narınının çekirdeklerini (çekirdek etrafındaki kırmızı meyvesini de atıyorum) çıkartıp bir tabakta çatal yardımı ile eziyorum ve yarım kilo hakiki bala karıştırıp kavanoza koyuyorum, 4-5 ay kadar bekletiyorum.
mide ülserine iyi geldiğini okumuştum, şekeri de düşürüyor, sabah kahvaltıdan yarım saat önce bir tatlı kaşığı alıyorum (şekeri olan dikkatli kullanmalı).
Balla yapılan biraz sulanıyor, bu bozulmuş diye düşünmeyin.
Zeytinyağlısı (hakiki zeytinyağı) da aynı şekilde yapıyorum yalnız kokusu biraz ağır oluyor tadı da acımtırak oluyor ama ilaç için ben kullanabiliyorum özellikle şekeri olanlar tercih ediyor, yine sabahları aç karınla alınıyor.
kür halinde yapılır ise 41 gün boyunca her sabah, diye okumuştum.
loveforlife
01-08-2013, 23:43
Sevgili Akçabardak sağ olsun benden önce davranmış. Biz de hem zeytinyağı ile hem de bal ile yaptık ilaç. Bir de zeytinyağı ile yaptıklarımızdan birine kantaron da ekledik. Annemde sedef hastalığı var. Bu yağdan ellerine sürdüğünde oldukça rahatlıyor. Bu arada yağ için sadece meyveleri değil kabuğunu da kullanıyoruz biz. Sedef zor bir hastalık ama egzama gibi daha basit bir sorun olması durumunda kesinlikle tedavi edici olacaktır. Hayvensever bir dostum, sokaklarda baktığı kediler yaralandığı zaman kudret narı sürerek, kısa sürede iyileştiriyor yaraları. Fincan bebekken bacaklarımı çok fazla tırmalıyordu. İz kalacak diye üzülmüştüm. Kudret narlı yağ sayesinde oldukça derin olan tırnak izlerini de geçirdik... Üstelik benim hastalığım nedeniyle yaralarımın iyileşme sürecinin normalden uzun olmasına rağmen! Ayrıca mide ülserindeki etkisini çok yakın bir akrabamızda gördük. İnanılmaz bir sonuç...
İlaçların hazırlanışıyla ilgili burada (http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/28198.htm) ayrıntılı bilgi mevcut...
Mutlaka yapın ve evinizde bulundurun.
akçabardak
02-08-2013, 08:48
Sevgili loveorlife, farkında olmadan h_doğanın sayfası olduğunu sanarak yazmışım, şimdi sizin
yazdığınızı görünce fark ettim kusura bakmayın, evde misafirlerim var ve foruma çok kısıtlı girdiğimden dolayı aceleyle oldu sanırım, ama bende zizin yazdıklarınızı bilmiyordum şimdi daha detaylı olarak kudret narının faydalarını öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ederim egzama ve sedef hastalığı için verdiğin bilgilere.
Kantoton yağı bende yapıyorum ama nelere iyi geldiğini fazla bilmiyordum, sadece yanıklara iyi geldiğini biliyordum, iyiki acele edip yazmışım yoksa öğrenemezdim.
Sevgiler.
Sevgili loveorlife, farkında olmadan h_doğanın sayfası olduğunu sanarak yazmışım, şimdi sizin
yazdığınızı görünce fark ettim kusura bakmayın, evde misafirlerim var ve foruma çok kısıtlı girdiğimden dolayı aceleyle oldu sanırım, ama bende zizin yazdıklarınızı bilmiyordum şimdi daha detaylı olarak kudret narının faydalarını öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ederim egzama ve sedef hastalığı için verdiğin bilgilere.
Kantoton yağı bende yapıyorum ama nelere iyi geldiğini fazla bilmiyordum, sadece yanıklara iyi geldiğini biliyordum, iyiki acele edip yazmışım yoksa öğrenemezdim.
Sevgiler.
Her işte bir hayır vardır derler. ;)
Ooo, aynı zamanda şifacılığın da varmış. Daha neler öğreneceğiz senden sevgili loveforlife...:eek:
loveforlife
09-08-2013, 22:02
Ooo, aynı zamanda şifacılığın da varmış. Daha neler öğreneceğiz senden sevgili loveforlife...:eek:
Sevgili Berçin,
Doğanın mucizelerini bilebilmeyi, bir şifacı olmayı gerçekten de çok isterdim doğrusu. Öylesine büyük bir gizem yüklü ki doğada. Yaratan nice mucizeyi gizlemiş yaprağa, çiçeğe, toprağa... Keşke o mucizelerden payımızı alabilme gücümüz olsa!
loveforlife
09-08-2013, 22:09
Bayramda tatlılardan bıkarız ya çoğu zaman; buyrun, bir değişiklik yapalım... Bayramlık domates hasadımız. Siyah çeriler, sarı ampul çeriler, cinsini tam bilemediğim çeriler...
Lezzet harika, iyi bayramlar agaçlar.net ailesindeki tüm güzel insanlara!
432549
432550
Çok güzel görünüyor çeriler Loveforlife' cim, geçen sene siyah çerilerin tadına bakmak nasip olmuştu gerçekten çok güzel bir lezzet, ellerine sağlık...
YeniGine
10-08-2013, 00:21
Sevgili loveforlife hasatına maşallah, çok güzel görünüyorlar, teşekkürler... Sana da iyi bayramlar olsun.
loveforlife
10-08-2013, 08:20
Bir gün (çoğu zaman yaptığım gibi) çiçekçileri dolaşıp, değişik bir şeyler bulabilir miyim diye dolaşırken kenarda atılmış minik bir saksı gördüm. Yaprakları bakımsız, perişan haldeydi. Ama yine de benim sahip olmayı çok arzu ettiğim güzellerden biriydi. Yaprak yapısından tanıdığım bu güzelin ne olduğunu sorduğumda, çiçekçilerden o her zaman duyma ihtimalimiz olan şişirme hikayelerden birini dinlemiş olsam da ben biliyordum. O bir inci menekşeydi. Başından atmak istiyormuş çiçekçi de onu, belli ki. Ver iki lira, al git deyince; aldım, geldim... Toprağını değiştirdim ama yine minik bir saksıda bıraktım ki, köklere vermesin gücünü. Kötü yaprakları temizledim. Sonrasında ilgi ve bol sevgi... Ve beklenen son:
432573
432574
432575
432576
Benim incim sitede paylaşılan diğer inci menekşelerinden farklı olarak, inci gibi bembeyaz...
akçabardak
10-08-2013, 09:01
Ne kadar temiz, ince, sabırlı bir yüreklisin sen, seni kutluyorum maşallah her şeyin canına can katıveriyorsun.
Güle güle büyüt inci menekşeni.
loveforlife
10-08-2013, 09:56
Ne kadar temiz, ince, sabırlı bir yüreklisin sen, seni kutluyorum maşallah her şeyin canına can katıveriyorsun.
Güle güle büyüt inci menekşeni.
Sevgili Akçabardak,
Ne güzel sözler bunlar böyle! Mahcup oluyorum. Bunlar yaşatabildiklerim... Yaşayamayan, benimle kalmayan ne çok can var:( Keşke elimden gelse, imkanlarım daha fazla olsa da, daha çok cana yardımım dokunsa. Biz emek veriyoruz, gerisi Rabbimizin bileceği iş...
eceyıldız
12-08-2013, 23:20
İyi geceler, bu gece meteor yağmuru olacak bende balkonda meteor yağmurunu beklerken dostların balkonlarına baktım tabi sana uğradım ama yoktun.Şimdi seni görünce hemen dalıverdim tekrar balkonuna inci menekşen çok güzelmiş gerçekten güle güle büyüt. Bu arada bende yeni bir aşk başlatın galiba şimdi bu inciden bulmam lazım demeye başladım ne kadar kıskancım gördün mü. Hava da bulutlandı meteor yağmurunu göremedim
loveforlife
13-08-2013, 09:56
Biraz geç kalmış olsam da, bahçedeki toprak dolu büyük bir varil içine ekmiştim tohumlarını. Bizim kızlar başladı tırmanmaya...
433195
Kökü yeterince güneş alamamış olsa gerek biraz geç kaldı tomurcuklanmada...
433196
433197
Sonra sabahlarımıza sefa olmaya başlayıverdiler...
433198
433199
loveforlife
13-08-2013, 10:05
Oturduğumuz 2. kata ulaştıklarında balkon demirlerine sardırarak durdurmak istesem de kendilerini, hızlarını alamadı bizimkiler... Şimdilerde bahçedeki ayva ağacı da sabah sefası açar oldu. Hedefleri yüksek benim kızların.
433202
433203
433204
Sabah sefalarını çok seviyorum. Bu nedenle farklı renklere sahip olmayı çok istiyordum. Sevgili SDurul'un gönderdiği tohumlardan farklı olarak bir bu güzel çıktı. Çiçeği daha büyük. İncecik beyaz biyesi öylesine kibar ki! Yalnız diğerlerine göre daha dayanıksız çiçekleri...
433205
433206
loveforlife
13-08-2013, 10:11
Öylesine güzeller ki, birkaç fotoğraf daha paylaşmadan edemeyeceğim...
433207
433209
433208
433210
433211
akçabardak
13-08-2013, 10:18
Sefaan olsun, günün aydın olsun Tatlı kızz... ;)
eceyıldız
13-08-2013, 10:56
Sabah sefaların çok güzel görünüyor bizim buralarda öylesine gelişi güzel bahçe tarla kenarlarına ekilen bu bitkinin bu kadar görkemli duruşu beni çok şaşırttı doğrusu ellerine sağlık
Chirita bembeyaz maşallah ablacığım. :) Bu sabah sefalarını ne zaman diktiysem hep kırmızı örümcek oldular beni beğenmediler. Hepsine kocaman maşallah. :)
Eğer olursa da tohum zamanı siyah çerilerin tohumundan rica edebilr miyim ablacım? :)
Çok güzeller canım ya ellerine güzel yüreğine sağlık. Onlar seni daha çok görebilmek için tırmanmışlardır okadar yukarıllara...
loveforlife
13-08-2013, 21:12
Sabah sefaların çok güzel görünüyor bizim buralarda öylesine gelişi güzel bahçe tarla kenarlarına ekilen bu bitkinin bu kadar görkemli duruşu beni çok şaşırttı doğrusu ellerine sağlık
Sevgili Eceyıldız,
Dünyanın böylesine garip bir düzeni var işte. Ben kırda açan çiçeği evde yaşatabilme planları yapıyorum çoğu zaman. Daracık saksılarda, bir karışlık toprakta yaşatmaya zorluyorum zavallıları. Bahçe, tarla olsa; toprağım bol olsa neler yapmazdım ki!... Beğenin için çok teşekkür ederim.
loveforlife
13-08-2013, 21:23
Chirita bembeyaz maşallah ablacığım. :) Bu sabah sefalarını ne zaman diktiysem hep kırmızı örümcek oldular beni beğenmediler. Hepsine kocaman maşallah. :)
Eğer olursa da tohum zamanı siyah çerilerin tohumundan rica edebilr miyim ablacım? :)
Çok teşekkür ederim Fatihçiğim. Chirita beni de aşık etti kendine. Sevip duruyorum onu. Sabah sefalarını yıllardır ekerim ama renk sıkıntısı yaşıyordum. İnşallah sonraki yıllarda arkadaşlardan başka renklerini de bulma şansım olur.
Siyah çerilerin tohumlarını fermantasyon için mıncıkladım bugün. 2 Gün sonra yıkayıp kurumaya alacağım. Yani için rahat olsun. Tohumlarımız hazır sayılır...
loveforlife
13-08-2013, 22:49
Bugün bir sürpriz misafirim vardı. Nereden çıkıp geldi, bilemedim. Onu balkonda görünce çok sevindim. Öylesine insancıldı ki, tuttum onu. Bir güzel sevdim. Anneme götürdüm, o da sevdi. Kaçmaya yeltenmedi bile. Tekrar balkona çıkarken fotoğraf makinesini almayı ihmal etmedim elbette. Bu görüntüleri Sevgili YeniGine'nin çok seveceğini düşündüm, nedense!:confused:
Biraz gezdi. Yemini yedi ve uçup gitti yüreğinin götürdüğü yere...
433348
433349
433350
433351
433352
YeniGine
13-08-2013, 23:43
Sevgili loveforlife canımsın sağool. Evet güvercin ve belli ki sahipli evcil. Çok tatlıymış belli ki yakınlarınızda bir yerde yetiştiriliyorlar. Kerata bir de paçalı dediklerinden. Maşallah ona!.. Yem de vermişsin gelir belki inşallah tekrar... Bizim de yürüme mesafesinde 10 dakika kadar bir yerde besliyorlar bir tanesi devamlı geliyordu bizim buraya, fakat bu sene yok gelmedi hiç.
Komşumla baktığımız kumru yavrumuzu görmüşsündür. Dün baktığımda daha büyümüş gibi geldiydi bana, bugün öyle gelmedi dünkünün aynısı dedim. Canımsın dua et yaşatabilelim onu, birşey olacak diye ödüm kopuyor valla.
Güvercin fotoğrafın için teşekkürler, maşallah çok güzel bir güvercin, inşallah gelir tekrar.
limonağacı
14-08-2013, 16:16
Sevgili loveforlife,
size özel mesaj yoluyla ulaşmaya çalıştım fakat mesaj kutunuz dolu olduğu için sistem uyarısı ile karşılaştım, sanırım mesaj kutunuzu bir miktar boşalttığınızda mesajımı göreceksiniz. Bu arada bir acemilik sebebiyle görüntülenmesini bir türlü beceremediğimiz resmi de sildim, resmin açıklamasını da mesajda bulabilirsiniz.
sevgiler,
Limonağacı kullanıcısının kızı.
loveforlife
19-08-2013, 21:04
Bizim eve Nuh'un gemisi mi desem, Ali Baba'nın çiftliği mi bilemedim. Hoş şikayetim de yok aslına bakacak olursan. Belki sadece annemle beraberim ama kocaman bir ailem var benim. Kanatlılar çoğunluğu ele geçirdi son günlerde. İki gündür yeni biri daha katıldı. Mahallenin delisi ben olunca, nerede yardıma muhtaç bir can olsa benim kapıya bırakılıyor elbette. İşte size dünya tatlısı bir can daha... Sevgili YeniGine, baksana benim minik ÇITIR'ıma!
Bir avuç mutluluk! Öyle tatlı ki, hiçbir kumru bu kadar sevdirmemişti daha önce kendini bana. Önceki yavrular, hemen kanatlarını kaldırırlar ve savunmaya geçerlerdi. Bu sevgiyi seviyor.
434772
İki gündür elimde enjektör; ıslatılmış bebe bisküvisi, ekmek bulamacı... Yiyecek de büyüyecek benim Çıtır. Bugün evin içinde kısa da olsa bir uçma çalışması yaptı. Fincan yine kafesin başında, "o da senin kardeşin" dedim ya, kafası pek bir karışı kızcağızın. "Yahu bunların hepsi benim kardeşimse, hani benim kanatlarım?" diyor olmalı...
Beslenme saatimiz sonrasında tüylerinin batmış haliyle ÇITIR!
434773
434774
434775
434776
eceyıldız
19-08-2013, 21:28
İnsanın çabasının karşılığını alması kadar güzel birşey olamaz değil mi. Bu yavrucağın kendine geldiğini toparlandığını görmek ne kadar mutlu ediyordu şimdi seni. o güzel yüreğine sağlık emeklerinin karşılığını her zaman sevgiyle almanı dilerim allahtan.
YeniGine
19-08-2013, 23:27
Sevgili loveforlife maşallaah diyorum. Çıtır çok tatlı, şimdiye kadar balkonumdan birçok kumru yavrusu uçtu gitti fakat hiçbirisini elime almak aklıma gelmemişti. Sen bu konuda daha cana yakınsın, daha fazlaca sıcak seviyorsun bana göre. Kutlarım seni.
Peki Çıtır kendiliğinden mi geldi balkona yoksa balkonda mı büyüdü. :( Keşke bizim kumru da bu kadar olabilseydi. 1 hafta kadar yaşatabildik.
:D Bu arada Fincan hanımın 'Benim kanatlarım nerede?' sorgulaması güldürdü beni. Haklı ama bir sürü kanatlı kardeşi var.
Zerrin Torun
20-08-2013, 12:51
Böylesine yardımsever ve merhametli olduğunuz için övgü ve takdirleri hakediyorsunuz.Nice insanlar varki hayvanlara zevk için eziyet ediyorlar.Sizi kutluyorum.Keşke herkes sizin kalbinize sahip olsa.
loveforlife
20-08-2013, 14:15
Sevgili loveforlife maşallaah diyorum. Çıtır çok tatlı, şimdiye kadar balkonumdan birçok kumru yavrusu uçtu gitti fakat hiçbirisini elime almak aklıma gelmemişti. Sen bu konuda daha cana yakınsın, daha fazlaca sıcak seviyorsun bana göre. Kutlarım seni.
Peki Çıtır kendiliğinden mi geldi balkona yoksa balkonda mı büyüdü. :( Keşke bizim kumru da bu kadar olabilseydi. 1 hafta kadar yaşatabildik.
:D Bu arada Fincan hanımın 'Benim kanatlarım nerede?' sorgulaması güldürdü beni. Haklı ama bir sürü kanatlı kardeşi var.
Çıtır'ı mahalleli yolda bulmuş, yuvasını bulamayınca da benim bakacağımı bildiklerinden bana getirmişler. İyice alıştık birbirimize. Az önce besledim yine. Ama Fincan Hanım'ı görmenizi isterim, öylesine ilgili ki! Bu kardeş işi iyice sardı sanırım Fincan'ı...
Sizinkini yaşamamasına çok üzüldüm:( Çıtır'ı balkonda, kuşların eski kafesinde tutuyorum. Benim beslediğim diğer büyük kumrular geldiğinde heyecanlanıyor. Öyle tatlı ki! İnşallah sağ sağlim uçurup diğerleriyle beraber mutlu mutlu yaşamasına vesile olabilirim...
loveforlife
20-08-2013, 14:25
Böylesine yardımsever ve merhametli olduğunuz için övgü ve takdirleri hak ediyorsunuz. Nice insanlar var ki hayvanlara zevk için eziyet ediyorlar. Sizi kutluyorum. Keşke herkes sizin kalbinize sahip olsa.
Keşke! Ben bir karıncayı incitmekten kaçınırken, insanların merhametsizliğini anlayamıyorum. İnsanlar neden hem başka insanlara hem de doğaya karşı böylesine acımasızlar? İnsanoğlunun benmerkezli davranışları beni çok korkutuyor. İşin tuhaf yanı ne, biliyor musunuz? İnsanoğlu böylesine kırıcıyken, hayvanlar ve bitkiler sevginizi karşılıksız bırakmıyor. Ne acıdır ki "can dostum" diyebileceğim bir insan yok ama hayvanlarımdan can dostum diye bahsedebiliyorum. Hatta muhabbet kuşum Paşa "can dostum benim!" deyip duruyor.
turkankaragoz
20-08-2013, 14:31
Hayvan seven dünyada her şeye saygı ve sevgi duyar sn loveforlife. Sizi tebrik ediyorum. Hem gösterdiğiniz çabalardan hemde duygularınızı bu derece samimi paylaştığınız için. Dilerim hayatınızda hep sizi mutlu eden durumlarla karşılaşırsınız.
eceyıldız
20-08-2013, 14:44
İnsanların neden bu kadar acımasız olduğunu kim çözdüki bu güne kadar, Bu yüzden bunu çözmeye çalışmak yerine ne kadar sevgi ve saygı varsa onu paylaşmak gerektiğine inanıyorum ben. Belki bu sevgi ve saygı bulaşıcıdır diye umut ediyorum.
Sabah sefası ne azman bir bitkiymiş öyle, sihirli fasulye masalında ki gibi sanki.:))) Çok görkemli maşallah, Çıtır'ı güle güle büyüt çok sevimli kerata, bende bugün terasta banyo yapan güvercinleri çekecektim ama Zeus sağ olsun arkamdan çocuklar yukarı bırakmışlar onun gelmesiyle güvercinlerde uçup gitti...
Ben her zaman söylerim, dünyanın tek canavarının insanoğlu olduğunu. İnsan önce hangi varlık olursa olsun empati kurmayı öğrenmeli ve doğanın işleyişini iyi anlayıp kavrayabilmelidir. Eğitim çekirdek ailede başlar, okul ve yaşamla devam eder ta ki ölene kadar. Ne yazık ki insanoğlu hem doğaya, hemde kendi ırkına karşı kıyım içerisinde. Görülen o ki insanoğlu maalesef aç gözlülüğe yenilmiş durumda. Doğa, okullarda basit fen ve coğrafya dersleriyle geçiştiriliyor. Oysa uygulamalı yapılacak eğitim daha akılda kalıcı ve vicdanı uyarıcı olacaktır, diye düşünüyorum arkadaşım. Konu o kadar vahim olduğu kadar da uzun maalesef, umarım senin hassasiyetinde olan arkadaşlarımız çoğalır sel olur. Dünya için geri sayım başlayalı çok oldu çünkü...Can dosttum yok demişsin ama, can dost olmaya ben talibim arkadaşım.:)))
loveforlife
24-08-2013, 21:35
Hayvan seven dünyada her şeye saygı ve sevgi duyar sn loveforlife. Sizi tebrik ediyorum. Hem gösterdiğiniz çabalardan hemde duygularınızı bu derece samimi paylaştığınız için. Dilerim hayatınızda hep sizi mutlu eden durumlarla karşılaşırsınız.
Çok teşekkür ederim. İnsanların hayvanlara ettiklerini görünce tahammül edemiyorum artık. Dilerim yaratılan tüm güzellikleri sevsin (en azından Yaratan'ın hatırına) insanlar... Bizim doğadan öğrenmemiz gereken öyle çok şey var ki! Özellikle hayvanlar bu konuda ibretlik. Elbette anlayabilene...
loveforlife
24-08-2013, 21:47
İnsanların neden bu kadar acımasız olduğunu kim çözdüki bu güne kadar, Bu yüzden bunu çözmeye çalışmak yerine ne kadar sevgi ve saygı varsa onu paylaşmak gerektiğine inanıyorum ben. Belki bu sevgi ve saygı bulaşıcıdır diye umut ediyorum.
Şayet bulaşıcılık özelliği varsa, benim çevremdeki insan nüsvetteleri aşılı galiba:( Zira tüm çabalarıma rağmen bulaştıramıyorum bu güzel duyguları (http://www.agaclar.net/forum/1101300-post389.htm)onlara... Ah bir bir bilseler sevginin ne güzel bir duygu olduğunu!
loveforlife
24-08-2013, 22:09
Sabah sefası ne azman bir bitkiymiş öyle, sihirli fasulye masalında ki gibi sanki.:))) Çok görkemli maşallah, Çıtır'ı güle güle büyüt çok sevimli kerata, bende bugün terasta banyo yapan güvercinleri çekecektim ama Zeus sağ olsun arkamdan çocuklar yukarı bırakmışlar onun gelmesiyle güvercinlerde uçup gitti...
Ben her zaman söylerim, dünyanın tek canavarının insanoğlu olduğunu. İnsan önce hangi varlık olursa olsun empati kurmayı öğrenmeli ve doğanın işleyişini iyi anlayıp kavrayabilmelidir. Eğitim çekirdek ailede başlar, okul ve yaşamla devam eder ta ki ölene kadar. Ne yazık ki insanoğlu hem doğaya, hemde kendi ırkına karşı kıyım içerisinde. Görülen o ki insanoğlu maalesef aç gözlülüğe yenilmiş durumda. Doğa, okullarda basit fen ve coğrafya dersleriyle geçiştiriliyor. Oysa uygulamalı yapılacak eğitim daha akılda kalıcı ve vicdanı uyarıcı olacaktır, diye düşünüyorum arkadaşım. Konu o kadar vahim olduğu kadar da uzun maalesef, umarım senin hassasiyetinde olan arkadaşlarımız çoğalır sel olur. Dünya için geri sayım başlayalı çok oldu çünkü...Can dosttum yok demişsin ama, can dost olmaya ben talibim arkadaşım.:)))
Canım Arkadaşım...
Sen terastan gökyüzüne bir merdiven daya şimdiden bence. Zira benim sabah sefaları tohum yapmaya başladı ve ben senin için tohum ayıracağım. Terası da çok seveceklerdir bence. Hele şu kenarları beyaz biyeli olan güzel var ya, o sabah sefası olduğunu unutup gün boyu çiçekli kalıyor neredeyse.
435820
Çıtır büyüdü, dün beslemek için kafesten dışarı çıkardığımda uçup gitti. Öyle sevindim ki... Arkadaşlarını bulmuş. Diğer kumrularla beraber onlar için koyduğum yemleri yemeğe gelmişti bugün. Bir canı daha kurtardım şükür ki... Şimdi de bir kedicik çıkageldi ansızın. Daha önce hiç görmemiştim. Ama sevgi delisi bir can. Çok büyük değil. Sanki evden atılmış hissi uyandırıyor bende. Fincan çok ama çok kıskandı onu. Bu akşam bahçede mama verdim yeni gelen kediciğe. Bahçe kapısı açıktı. Ben civciv ve ördeklere bakarken, kaşla göz arasında eve çıkmış. Fincan bunu görünce bunalıma girdim. "O da senin kardeşin" desem de nafile... Diğeri öylesine uysal ki; benim cadı tıslıyor, diğeri sev beni diye yere yatıyor. Bahçeye çıkardım yine ama ağlayıp duruyor. Yine uyuyamam ben bu gece. O cana bir yuva bulmam lazım... Zeus'un Çüçü'ye yaptığı gibi, sanırım bizimkiler evin reisliğini kaptırmak istemiyorlar.
İnsanlığın yok olma tehlikesiyle yüz yüze olup insanlığını kaybedişinin farkında olmadığı günümüzde bizim gibilere çok önemli bir görev düşüyor sanırım. Biliyor musun, ben böyle olduğum için beni hiç sevmeyen hatta nefret eden çok fazla kişi tanıyorum. Böyle bir ortamdayken, senin gibi bir CAN DOSTUM olmasını çok isterim...
loveforlife
24-08-2013, 23:10
Servi boyuyla bahçesi olanlar için ideal bir çiçekmiş cosmos. Çiçeklerinin güzelliğine vurulup sahip olmak istemiştim ama saksıda yetiştirmeye uygun bir bitki değilmiş ne yazık ki. Bir de asitli toprağı sevmiyor. Benim saksılar bahçedeki köknarın dökülen yapraklarından ister istemez nasibini alıyor. Asit oranımız biraz fazla anlayacağınız. İstediğim gibi olmasa da açtılar sonunda. Bu arada İngilizler "Meksika Papatyası" olarak adlandırıyor cosmos çiçeğin. Yani susuzluğa dayanıklı bir bitki. Tuzlu topraklarda dahi yetişebiliyor. Deniz kıyısındaki bahçeler için de ideal...
435870
435871
435872
loveforlife
25-08-2013, 10:09
Saksıda ne kadar olur bilemesem de minicik bir çeliği dikmiştim. Bol gübreli bir toprak hazırlamıştım. Çok kısa sürede epey güzelleşti. Şöyle saksıyı doldurup güzel bir form almasını büyük bir merakla bekliyorum.
435937
435938
loveforlife
25-08-2013, 16:34
Mor uyku çiçeği de bu yıl sahip olduklarımdan. Soğanlı bitkileri daha çok seviyorum galiba... Başarabilmek şartıyla... Bu yıl Sn. Alacakaranlık'tan aldığım soğanların neredeyse tamamında başarılı olamadım. :( Olsun, yine de uslanmam ben; özellikle oxalislerin diğer türlerine de kavuşmayı hedefliyorum. Bunu bir çiçekçiden aldığımda ise sadece 3 yapraktan ibaretti. Sadece torftan ibaret minicik bir saksıya ekilmişti soğanlar. Biraz daha büyük bir saksıya geçirgen bir toprak hazırlayarak aktardım. Çiçeğinin albenisi çok olmasa da yaprağının güzelliği yetiyor. Yaprakların bir kısmı da tırtıllara ziyafet oldu... Geriye kalan bu!
435993
435994
435995
435996
Canım Arkadaşım...
Sen terastan gökyüzüne bir merdiven daya şimdiden bence. Zira benim sabah sefaları tohum yapmaya başladı ve ben senin için tohum ayıracağım. Terası da çok seveceklerdir bence. Hele şu kenarları beyaz biyeli olan güzel var ya, o sabah sefası olduğunu unutup gün boyu çiçekli kalıyor neredeyse.
435820
Çıtır büyüdü, dün beslemek için kafesten dışarı çıkardığımda uçup gitti. Öyle sevindim ki... Arkadaşlarını bulmuş. Diğer kumrularla beraber onlar için koyduğum yemleri yemeğe gelmişti bugün. Bir canı daha kurtardım şükür ki... Şimdi de bir kedicik çıkageldi ansızın. Daha önce hiç görmemiştim. Ama sevgi delisi bir can. Çok büyük değil. Sanki evden atılmış hissi uyandırıyor bende. Fincan çok ama çok kıskandı onu. Bu akşam bahçede mama verdim yeni gelen kediciğe. Bahçe kapısı açıktı. Ben civciv ve ördeklere bakarken, kaşla göz arasında eve çıkmış. Fincan bunu görünce bunalıma girdim. "O da senin kardeşin" desem de nafile... Diğeri öylesine uysal ki; benim cadı tıslıyor, diğeri sev beni diye yere yatıyor. Bahçeye çıkardım yine ama ağlayıp duruyor. Yine uyuyamam ben bu gece. O cana bir yuva bulmam lazım... Zeus'un Çüçü'ye yaptığı gibi, sanırım bizimkiler evin reisliğini kaptırmak istemiyorl
İnsanlığın yok olma tehlikesiyle yüz yüze olup insanlığını kaybedişinin farkında olmadığı günümüzde bizim gibilere çok önemli bir görev düşüyor sanırım. Biliyor musun, ben böyle olduğum için beni hiç sevmeyen hatta nefret eden çok fazla kişi tanıyorum. Böyle bir ortamdayken, senin gibi bir CAN DOSTUM olmasını çok isterim...
O zaman gelecek baharı sabırsızlıkla bekleyeceğim merdiveni bulutlara dayayıp;) çok sevinirim arkadaşım:)...
Reislik konusu bizde kabusa dönüştü diyebilirim; Zeus terasa çıktığında tek belirli yere, çöpün yanına koyduğum gazete kağıdına çişini yapardı. Son iki haftadır gözlemliyorum terasın beş altı köşesini işaretliyor. (Çüçü'nün gitmesi gerekli bir hal aldı da ben ne yapacağım:( )
Sayfanda paylaştığın kadarıyla, yeğenin Eylül'e çok şeyi aşılamışsın. Herkes bu konuda bir kişiyi aşılasa büyük kazanımdır. Merak etme yalnız değilsin, ikamet ettiğim yerde çoğunluk nefret ediyor benden. Ben umursamıyorum, sende umursama, geleceği gören bizler bu cehaletin üstesinden de geleceğiz...Can dosttum...Teşekkürler...
loveforlife
29-08-2013, 22:01
Bahçede çiçeklerin yanısıra şimdilerde iki aylık olan 3 ördeğim, 5 civcivim, kumrucuklarım (ben onlara böcek diye sesleniyorum, adlarını biliyorlar) ve sokak kedicikleri keyif sürüyor...
Ağabeyim benim minik civcivlerin büyük kısmını köye götürdü. 5 tanesi etlik diye onları ve 3 ördek yavrusunu bana bıraktı. Ördekler palazlandı artık.
Bu Pamuk. Pekin ördeği olur kendileri. Kendini çok kirletmese pamuk olacak da, çamur banyosuna diğerleri gibi pek bir meraklı...
436982
Lokum, içlerinde en iri olanı. Vakvaklamayı öğrendi ya, komşulardan şikayet gelmeye başladı. Beni görmeyegörsün, "bize yemek ver, vaaaaak!"
436983
436984
Ve Kömür... Adı gibi kapkara ördeğim.
436985
Cinsiyetlerini nasıl anlayacağımı bilmiyorum henüz. Yalnız bir bildiğim var, bunlar birer oburcuk! Bir ay önceki hallerine bir baksanıza, ne çabuk büyüyorlar...
436986
Selehattin 67
29-08-2013, 22:05
sarmaşık tırmanıcı bir bitkidir inşallah istediğiniz formu elde edersiniz
bay tömürcek
29-08-2013, 22:06
Maşallah maşallah ablamın ördeklerine ;) Ablacım cinsiyet öğrenmek için biraz erken daha :) Ama dişiler vak vak diye erkekler vıyk vıyk veya vik vik diye bağırırlar :) Erkeklerin sesi ince dişilerinki oldukça kalındır :) ERkeklerin kuruğu kıvrılır büyüyünce dişilerin düz kalır ama bunlara daha biraz zaman var :)
Selehattin 67
29-08-2013, 22:06
bu arada bursada havalar nasıl 15 gün önceki gibi çok sıcakmı
Selehattin 67
29-08-2013, 22:28
5 eylülde bursa da olacağım
loveforlife
29-08-2013, 22:30
bu arada Bursa'da havalar nası,l 15 gün önceki gibi çok sıcak mı?
Havalar hala aşırı derecede sıcak. Nem de yoğun olunca, oldukça yorucu bir hava oluyor. Hastalara göre değil hiç. Evden çıkmak bile zor geliyor.
Hederanın saksıda çok yoğunlaşmış formlarını gördüm nette dolaşırken. Hem kim bilir, bakarsınız belki de bonsai (https://www.google.com.tr/search?q=hedera+helix+bonsai&rlz=1C1TEUA_enTR483TR483&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=360fUsjDGYmZtQb7kIGQDQ&ved=0CC4QsAQ&biw=1241&bih=606)oluvermiş benim hedera helix.
Selehattin 67
29-08-2013, 22:33
gelmeye mecburum eşimin tedavisi için inşallah istediğiniz formu elde edersiniz [ dediğiniz gibi bonsai olur ]
loveforlife
29-08-2013, 22:38
gelmeye mecburum eşimin tedavisi için inşallah istediğiniz formu elde edersiniz [ dediğiniz gibi bonsai olur ]
Geçmiş olsun. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa memnuniyet duyarım yardım etmekten...
Selehattin 67
29-08-2013, 22:45
teşekkür ederim doktorlar hariç şu anda kimse yardımcı olamaz kemoterapiye geliyoruz A.O.S. ONKOLOJİ HASTANESİNE
loveforlife
29-08-2013, 22:56
Beş tane de civciv kaldı bana. Bunlar da Çin ordusu misali, doymak nedir bilmeyenlerden. Etli denilen cinsten. Anladığım kadarıyla; ikisi tavuk, üçü horoz. Kursaklarını patlayasıya doldurduktan sonra siesta yapmak en büyük keyifleri. Mönülerini bir bilseniz! Bizimkiler bolca marul, salatalık, karpuz ve CİĞER yiyor.:dilli: Buğday falan da neymiş, burun kıvırıyoruz onlara:o Ciğeri pişirip baya ekmekle karıştırılmış haline bayılıyorlar. Biraz kedilere, biraz civcivlere... Kardeş payı!
Bu benim Bambam. Horoz olduğunu anlamak zor değil ama kuyruğu çıkmıyor nedense. Bam bam bir koşması var ki!
436999
Bu da Nuri, Horoz Nuri! Tam bir horoz tipi var. Arkada kızlardan biri. Kızlar birbirinin aynısı olduğundan isim bulamadım. Onlar sadece "Oburcuklar"
437000
Konu siesta olunca, mama tencerelerinde bile uyuyabiliyor bizimkiler...
437001
437002
Bir de onların bir ay önceki haline bakalım mı?
437003
YeniGine
30-08-2013, 00:34
loveforlife'nin çiftliği... :) Maşallah!.. Hem sana, hem de canlarına. Daha önce de demiştim ben de çok seviyorum, mutlu oluyorum. Fakat senin sevgin bir başka güzel sevgili loveforlife. Dilerim herşey gönlünce olsun inşallah.
loveforlife
30-08-2013, 10:06
Geçtiğimiz günlerde bir gün bahçeye inmiştim. Hem saksılardaki çiçeklere bakıyorum, hem hayvancıklarımı besliyorum. O sırada bahçe duvarının üzerinde bir güzellik belirdi. Koşa koşa bana geldi, bacaklarıma sürtündü ve "sev beni" diyerek yattı yerlere. Hemen kedi maması verdim ama mamadan çok sevilmekle ilgileniyordu. Tertemizdi tüyleri, patilerinin pembe pembe olmasından da belliydi ki bu bir ev kedisiydi. Ama arka tarafta olan bahçeye nasıl geldiğini, kimin kedisi olduğunu bir türlü anlayamadım. Ya kaybolmuştu (ki böylesi eve düşkün bir kedinin kaybolmuş olacağına inanmıyorum) ya da sokağa atmışlardı. Bir kulağının ucu da kesik, belediyenin kısırlaştırdığı pisiciklerin kulağına çentik atılıyor ama kısır mı emin olamadım.
Bahçede şekilden şekle girip sevdirdi kendini.
437074
437075
437076
437077
437078
loveforlife
30-08-2013, 10:23
Bizim güzel kız mama yemeğe koyulduğunda, onu takip eden bir çift göz vardı. Benim Fincan Hanım kıskançlıktan çatlamak üzereydi.
437122
437123
Ama kızımız ev sahibi olmak istiyordu yine de. Bahçe kapısı açılır açılmaz, koşa koşa eve çıktı, Fincan'ın mama kabının başında aldı soluğu. Arkasından da Fincan koştu elbette.
437124
437125
Karnını doyurdu, Fincan'dan da bir temiz dayak yedi. Ama yine de geçti baş köşeye kuruldu. Birkaç kere, (Fincan istemediği için) bahçeye çıkardımsa da komşunun çatısından atlamayı başararak her defasında eve girmeye başladı. Ben de uyumlu olsun diye ona Mercan adını koydum.
Ama Fincan kıskançlıktan çatlayacak durumda, huyu suyu değişti. Hele ki Mercan kendini sevdirmek için kucağıma geldiğinde, çıldırıyor bizimki. Kuyruğuna sinir oluyor. Mercan'ı severken yılan misali kıvrım kıvrım kıvrılan kuyruğu yakalamak, ısırmak peşinde. Mercan ise gel de oynayalım derdinde, hiç koruyamıyor kendini. Onca kanatlıyı kardeşi olarak kabul eden Fincan Hanım hemcinsi bir kızkardeşi kabul edemiyor. :( Mercan'a bir ev bulmam şart ama nasıl?
loveforlife
30-08-2013, 10:54
Yine Sevgili Zafer İnandıklı sayesinde sahip olduğum güzellerden biri... Agaclar.net 9. doğum günü toplantısında minicik bir fidecik olarak getirmişti Zafer Ağabey onu. Ne olduğunu kimse bilmediği için masada son kalanlardandı. (Ben fotoğraf çekme derdindeyken boşalmıştı masa :D) Ne olduğunu bilmeden aldığım bu güzel evde yeni saksıya geçti. Suyu ve duş almayı çok seviyor. Direkt güneş ışığı alırsa yaprakları zarar görüyor. Aydınlık ama gölge ortamda son derece memnun. Hatta dibinden yeni bir yavrumuz bile geliyor...
437139
437140
437141
Bu arada paylaşım demişken, son günlerde yaşadığım sıkıntıların üzerine ilaç gibi gelen iki paketi de paylaşmadan geçemeyeceğim. Bu iki kutuyu hazırlayan iki güzel insana da çok teşekkür ederim. Çok mutlu ettiniz beni...
437142
437143
Çok tatlılar ya, bayıldım, ben de hayvanları seviyorum ama sende ki hayvan sevgisi daha kuvvetli canım ya, kolay gelsin...
Tüm fotoğraflara bayıldım. Fincan gerçekten de çok gergin görünüyor :) Ama mercan da öyle tatlı ve masum ki, yerim olsa ben isterdim ama maalesef ona iyi bir konfor sağlayamam. Umarım mutlu bir yuva bulur hem kendisi hem de fincanın ruh sağlığı için :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/437074d1377849940-img_3238-001.jpg
Bu poza bayıldığımı söylemeliyim, tablo gibi çıkmış maşallah. ;)
Biraz resim yeteneğim olsaydı, yağlı boya bir tablo olarak çalışmak isterdim bu fotoğrafı, o derece beğendim. ;)
loveforlife
30-08-2013, 19:53
Bu poza bayıldığımı söylemeliyim, tablo gibi çıkmış maşallah. ;)
Biraz resim yeteneğim olsaydı, yağlı boya bir tablo olarak çalışmak isterdim bu fotoğrafı, o derece beğendim. ;)
Kendisi de tablo gibi bir güzel zaten. Öyle güzel pozlar veriyor ki!
437246
437247
Ben deneyebilirim aslında. Ama Fincan'ınkini de yapmam lazım. Kıskanır cadıcığım...
sumeyra47
30-08-2013, 21:12
Maşallah çok tatlı ben çok sevdim Mercan hanımı.Eğer sahibi çıkmazsa ben seve seve onun annesi olurum.
loveforlife
01-09-2013, 22:40
Maşallah çok tatlı ben çok sevdim Mercan hanımı.Eğer sahibi çıkmazsa ben seve seve onun annesi olurum.
Sevgili Sumeyra47,
Bizimkiler kavga dövüş bir arada yaşamaya çalışıyorlar şimdilik. Şayet sorun büyürse bu güzel teklifiniz benim için çok değerli olacak. Gerçekten de sevgi delisi bir kız bu. Şu an bile kucağımda kurulmakta...
Duyarlılığın için çok teşekkür ederim...
muhammed3450
01-09-2013, 23:04
çiçeklerin bitkilerin çok güzel ama bi sorum olcak o küçük kabakları nasıl yetiştirdin benimki çiçek açtı kurudu hep
loveforlife
01-09-2013, 23:15
çiçeklerin bitkilerin çok güzel ama bi sorum olcak o küçük kabakları nasıl yetiştirdin benimki çiçek açtı kurudu hep
Özel bir şey yapmadım Sevgili Kardeşim. Suyunu gübresini ver, gerisini doğa anaya bırak. Rüzgar ve böcekler birlik olup hallediyor işlerini. Erkek ve dişilerin aynı anda açmış olmaları da gerekiyor tabii...
loveforlife
02-09-2013, 06:45
Her ne kadar çok acemice olsa da yaz başında geçen yıl tohum takas etkinliği (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas-paylasilacak-tohumlar-2013-2014/) ve arkadaşlarımızın çeşitli paylaşımlarıyla elime geçen tohumları bolca çimlemiş, eşe dosta dağıtmış, evdeki saksılara sıkış tepiş yerleştirmiş, dayımın işyerinin bahçesine (toprağı pek iyi olmasa da) dikmiştim. İstediğim hep farklı türlere sahip olmak. Bakın bakalım olabilmiş miyim? Bunlar dünkü mahsüller...
Yumurta patlıcanlar, kambe biberler, bezelye domatesler, turşuluk sarı biberler, tatlı kıl biberler, jalepeno biberler, Meksika biberleri, siyah biberler, siyah çeriler, balık biberler, siyah biberler...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/tohum-takas/437763d1378048553-img_3380.jpg
437951
437953
437955
437952
437954
loveforlife
02-09-2013, 07:00
Toprağın bereketinden söz etmişken, yer darlığından şu minicik yoğurt kovasına ilişirtiverdiğim bezelye domatesin bereketinden söz etmek istiyorum. Onlarca domates verdi, vermeye de devam ediyor...
437956
437957
437958
437959
437961
helin-123
02-09-2013, 12:37
sebze hasatınız bereketli olmuş çok güzel gözüküyor
Selehattin 67
02-09-2013, 18:54
maşallah bereketli bir yıl olmuş seneye inşallah daha bereketli olur
loveforlife
02-09-2013, 21:03
Kabak çeşitlerini çok sevdiğim malumunuz!:p Geçen yılki tohum takastan gelen su kabağı türlerini yetiştirebilmeyi çok istiyordum. Zaten el sanatlarına da ilgim var ve bu kabaklarla da güzel şeyler yapmayı planlıyorum. Geçen yıl elimde eskiden var olan kabakları boyamıştım (http://www.agaclar.net/forum/1131785-post146.htm). Bu yıl baharda plastik bardaklarda çimlendirdiğim minicik kabak fideciklerini dayımın çalıştığı yerin bahçesine ekmek tek seçeneğimdi. Epeyce kumlu olan toprağı iyice kazıp, bolca gübreyle beraber dikim yaptık. Sık sık da tavuk gübresiyle yaptığı şerbeti dökmüş dayım. İki kök boğumlu kabak aldı yürüdü. Üzerinde onlarca kabak olgunlaşma çabasında...
438102
438103
438104
uzun saplı diye diktiklerimizde ise sadece bir tanesinde meyve tutumu var. O biraz gölgede kaldığı için böyle oldu sanırım. Ama 2 meyve olgunlaşıyor. İkisinin de büyükçe olması benim için sevindirici haber.
438105
Selehattin 67
02-09-2013, 22:05
çekekte iki büyük üç yavru benimde kedilerim var hergün yolumu gözlerler ne kadar ilginçtirki onlarca araç içinden araç ayırd edebiliyorlar
loveforlife
05-09-2013, 19:27
çekekte iki büyük üç yavru benimde kedilerim var hergün yolumu gözlerler ne kadar ilginçtirki onlarca araç içinden araç ayırd edebiliyorlar
Hayvanlara öylesine özel hisler vermiş ki Rabbim! Onlar hisseder ve kendilerini de çok iyi anlatırlar. Bakışları yeter insana, insan olana...
loveforlife
05-09-2013, 20:24
Yine rahmetli babaannemin hatıralarından biri... Babaannem ona gözü gibi bakardı. 3 yapraklı tutardı onu daima. 3 yaprağı geçtiği zaman dışta kalıp sararmaya başlayan yaprağını keserdi. Gövdesi odunlaşmış ve iyice boylanmıştı. Geçen yıl (ben agaclar.net'i keşfetmeden önce) yaprakları en tepesinde kalmıştı. Son bir çiçek açtı ve devrildi. Ben o sıralar yeni yeni iyileşme dönemlerindeyim. Baktım, ben görmeden o odunsu kısmı bahçedeki çöpe atılmış. O babaannemden hatıraydı deyip çöpten çıkarttırdım o odun parçasını. Sonra bir tanıdığın difenbahyayı çoğaltırken odunsu kısımlarını bölerek torfa gömdüğü aklıma geldi. Ben de arada gözler kalacak şekilde bölerek torfa diktim benim yumrucukları. Üzerine de bir naylon poşet geçirerek torfu nemli tuttum. Sonra ne mi oldu? Bir sürü saksı dev fil kulağı sahibi oldum. Yeni yuvalarına gidenler bildiğim kadarıyla mutlu. Bu kardeşler de bizde mutlu görünüyorlar. Yaprakları iyice irileşti. Yalnız güneşi hiç sevmiyor. Aydınlık olacak fakat güneş olmayacak. Sararıveriyor yaprakları güneş alırsa. Benimkiler şimdi merdiven başında. Kışın da orada kalacaklar. Rahmetli babaannem de öyle yapardı ve üşümezdi. Gerçi çok soğuk olursa kıyamam ben ona, kediciklerimin topraklarını eşelemesine razı olup oturturum salona...
438832
438833
438834
Ördekler ve civcivler bayağı büyümüşler arkadaşım, civcivlerin son kare resimdeki bakışları çok sert adeta biz horoz olacağız diyorlar.:))) Mercan'a bayıldım çok sevimli, çok tatlı, kimseye verme onu, Fincan hanım zamanla alışır yeni kardeşine. Kesinlikle terk sokağa terk edilmiş bu yavrucak söylediğin gibi tüyleri çok parlak ve tertemiz, kediler asla evlerini unutmadığı gibi yolunu da unutmaz.
Maşallah diyorum bahçe hasadına, ne çok çeşitin varmış hepsini bir arada görünce fark ettim. Bezelye domatesi ilk defa görüyorum, kabaklara diyecek sözüm yok zaten sayende bilmediğim bir çok şeyi öğrendim. Ama süs kabağı eserlerine bayıldım, arkadaşım on parmağında on marifet maşallah. Sevgili Sakdağ'ın tablo yapmak istediği Mercan'ın resmini tuvale aktarabilirsin, Mercan'ın verdiği bütün pozlar çok güzel ama o kare gerçekten tabloluk...
Fil kulağını daha önce gördüm ama adını bilmiyordum, hakikaten heybetli ve güzel bir bitki. Evde yerleştirecek yerim olsa küçük olan benim olsun derdim:))) Ağaçlar. net insanı böyle bağımlı yapıyor, her gördüğünü istiyorsun.)))
Yine her paylaşımın çok güzel ve anlamlı arkadaşım, elinin bereketi, gönül güzelliğin hiç eksilmesin...
loveforlife
09-09-2013, 11:04
O da kurtardığım canlardan biri... Yaprakları daha yoğun, fazla boylanmayan, yayılarak büyüyen bir tür. Çiçekçilik yapan ortaokul arkadaşım, onu öldü diye çöpe atmıştı. Eve getirip kuru yapraklarını ayırarak yeniden diktim. Görülen o ki çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... Gölge ama aydınlık mekanda oldukça keyifli...
440042
440043
440044
loveforlife, çiçeklerinizin ve sebzelerinizin güzelliğine zaten diyecek birşey yok ama hayvan sever bir insan olduğunuz için ayrıca tebrik ederim. Mercan'ı
yeni gördüm, çok tatlı bir kedicikmiş.. fincan hanımla araları nasıl şu günlerde? alıştılar mı birbirlerine?
loveforlife
09-09-2013, 19:15
loveforlife, çiçeklerinizin ve sebzelerinizin güzelliğine zaten diyecek birşey yok ama hayvan sever bir insan olduğunuz için ayrıca tebrik ederim. Mercan'ı yeni gördüm, çok tatlı bir kedicikmiş. Fincan hanımla araları nasıl şu günlerde? Alıştılar mı birbirlerine?
Çok teşekkür ederim Hira. Fincan-Mercan kovalamacaları tüm hızıyla devam ediyor. Ama Fincan Hanım "ne seninle, ne sensiz" modunda. Hele ki görmesin Mercan'ı evde. Başlıyor söylenmeye. Neler diyorsa artık! Ortalıkta dolanıp garip garip sesler çıkarıyor. Eee tabii, yeni oyuncağı Mercan'ın kuyruğu. Oyuncaksız ne yapar bizim Fincan?
Difenbafya (Dieffenbachia) türleri çok görkemli ve güzeller, sanıyorum daha önce bahsetmiştin çiçekçi arkadaşından ve çöpe gönderdikleri bitkilerden. Aynı durum büyük yapı marketlerde de aynı, ama bir farkla kasa,kasa atıyorlar. Nereye atıyorsunuz diye sordum ama cevap yoktu, sanıyorum başka ticari fikirleri vardı...:)
Salon bitkilerimin arasında iki türü vardı, birisi en bilindik olanı büyük yapraklı ve sürekli boya vereni, diğeri de senin difenbahyanın tersi yaprakların ortası yeşil kenarları sarı olandan, yerini sevdiyse bakımı da yerindeyse çok güzel gelişiyorlar. Tıpkı senin elinin değdiği bu güzellik gibi canım arkadaşım...:)
loveforlife
18-09-2013, 13:29
Yumurta patlıcan sonbahar bereketini göstermiş.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/tohum-takas-paylasilacak-tohumlar-2013-2014/442444d1379502679-img_3553.jpg
Tatil öncesi bir süre bizde kalan küçük prensesim onları bir güzel topladı.
442448
442449
Uzun süredir denemek istiyordum. Ben de onları reçel olarak değerlendirmek istedim. İyi ki de denemişim. Tek kelime: "leziz!" Kestane şekerini andıran bir lezzet. Patlıcan olduğuna kolay kolay inanamazsınız. Birkaç tanesi biraz kartlaşmış, tohumlanmıştı ama lezzeti olumsuz etkilemedi. Annem büyük olanları kes diye ısrar etmeseydi o tohumlar da içinde hapis kalacaktı ama tohumlar da ayrı bir hava kattı.:o Bu patlıcan sırf bu reçel için bile yetiştirilmeli bence...(Bir dahaki sefere hepsini körpecikken toplayıp biriktirerek yapacağım kısmetse;))
442450
Yumurta patlıcan sonbahar bereketini göstermiş.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/tohum-takas-paylasilacak-tohumlar-2013-2014/442444d1379502679-img_3553.jpg
Tatil öncesi bir süre bizde kalan küçük prensesim onları bir güzel topladı.
442448
442449
Uzun süredir denemek istiyordum. Ben de onları reçel olarak değerlendirmek istedim. İyi ki de denemişim. Tek kelime: "leziz!" Kestane şekerini andıran bir lezzet. Patlıcan olduğuna kolay kolay inanamazsınız. Birkaç tanesi biraz kartlaşmış, tohumlanmıştı ama lezzeti olumsuz etkilemedi. Annem büyük olanları kes diye ısrar etmeseydi o tohumlar da içinde hapis kalacaktı ama tohumlar da ayrı bir hava kattı.:o Bu patlıcan sırf bu reçel için bile yetiştirilmeli bence...(Bir dahaki sefere hepsini körpecikken yoplayıp biriktirerek yapacağım kısmetse;))
442450
Küçük prensesin çok tatlıymış....Eminim çok güzel olmuştur..Emeklerinize sağlık...Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin...Ben hiç tatmadım..Umarım birgün bizede tatmak nasip olur....Sevgiler......Saygılar...
loveforlife
18-09-2013, 15:06
Küçük prensesin çok tatlıymış....Eminim çok güzel olmuştur..Emeklerinize sağlık...Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin...Ben hiç tatmadım..Umarım birgün bizede tatmak nasip olur....Sevgiler......Saygılar...
Sevgili Sonkez,
Ziyaretin ve beğenin için çok teşekkür ederim. Halasının güzel prensesi çok tatlıdır. Hele ki ondaki doğa sevgisi yok mu!
Buyrun beraber tadalım patlıcan reçelini. Yeriniz müsaitse de önümüzdeki yıl için mutlaka yetiştirmenizi tavsiye ederim. Gerçekten çok güzel bir reçel oldu. Yeşil ceviz ya da karpuz reçeli yediniz mi hiç bilmiyorum onlar gibi, kıtır kıtır yemekten zevk alacağınız bir reçel.
Hımmm... reçel iyi fikirmiş:eek:. bende düşünüp duruyordum ne yapsak diye.
Sevgili Sonkez,
Ziyaretin ve beğenin için çok teşekkür ederim. Halasının güzel prensesi çok tatlıdır. Hele ki ondaki doğa sevgisi yok mu!
Buyrun beraber tadalım patlıcan reçelini. Yeriniz müsaitse de önümüzdeki yıl için mutlaka yetiştirmenizi tavsiye ederim. Gerçekten çok güzel bir reçel oldu. Yeşil ceviz ya da karpuz reçeli yediniz mi hiç bilmiyorum onlar gibi, kıtır kıtır yemekten zevk alacağınız bir reçel.
Malesef yemek nasip olmadı...Yetiştirmek için mekanda yok:( Sizleri seyredip avunacağız..Sağlık olsun...
loveforlife
18-09-2013, 16:19
Malesef yemek nasip olmadı...Yetiştirmek için mekanda yok:( Sizleri seyredip avunacağız..Sağlık olsun...
Benimkiler de saksılarda. Yani zor şartlar altında bile olabiliyor. Keşke imkanım olsa da tadına baktırabilsem...
loveforlife
18-09-2013, 17:42
Hımmm... reçel iyi fikirmiş:eek:. bende düşünüp duruyordum ne yapsak diye.
Mutlaka deneyin Sevgili oz26. Patlıcanları kireçli suda bekletmek işin püf noktası. O kütür kütür olmasını sağlıyor reçelin.
Sağol canım..Düşünmen bile yeter.Yemiş kadar oldum...
loveforlife
19-09-2013, 09:05
Sevgili Bay Tömürcek'in hediyesi gelin teli hayatından memnun görünüyor. Kısa bir süre olmasına rağmen yeni yapraklar kendini gösteriyor... Çok teşekkür ederim Tömürcek'im!
442600
442601
bitkiseli
19-09-2013, 11:22
bu çiçeği her gördüğümde bir iç çekerim çok sevdiğim bir çiçek, sizinki de çok güzel güle güle büyütün
loveforlife
19-09-2013, 12:20
bu çiçeği her gördüğümde bir iç çekerim çok sevdiğim bir çiçek, sizinki de çok güzel güle güle büyütün
Çok teşekkür ederim. Benim de sahip olmak istediğim bir türdü. Sağ olsun Bay Tömürcek sayesinde kavuştum ben de bu güzele. Dilerim siz de en kısa sürede saksı dolusu gelin teline sahip olursunuz...
semracan
19-09-2013, 12:22
Çok teşekkür ederim. Benim de sahip olmak istediğim bir türdü. Sağ olsun Bay Tömürcek sayesinde kavuştum ben de bu güzele. Dilerim siz de en kısa sürede saksı dolusu gelin teline sahip olursunuz...
Hayırlı olsun sizin adınıza sevindim ben çok istediğim bir çiçek temin ettiğimde çocuk gibi oluyorum...
loveforlife
19-09-2013, 20:11
Difenbafya (Dieffenbachia) türleri çok görkemli ve güzeller, sanıyorum daha önce bahsetmiştin çiçekçi arkadaşından ve çöpe gönderdikleri bitkilerden. Aynı durum büyük yapı marketlerde de aynı, ama bir farkla kasa,kasa atıyorlar. Nereye atıyorsunuz diye sordum ama cevap yoktu, sanıyorum başka ticari fikirleri vardı...:)
Salon bitkilerimin arasında iki türü vardı, birisi en bilindik olanı büyük yapraklı ve sürekli boya vereni, diğeri de senin difenbahyanın tersi yaprakların ortası yeşil kenarları sarı olandan, yerini sevdiyse bakımı da yerindeyse çok güzel gelişiyorlar. Tıpkı senin elinin değdiği bu güzellik gibi canım arkadaşım...:)
Sevgili Berçin,
Çiçekçilerin ve yapı marketlerin çöpe gönderdiği bitkilerin haddi hesabı yok. Halbuki uygun fiyatlara satsalar, en azından kurtulma şansları olurdu. Ticari fikir falan değil bence, resmen katliam!
Ben de büyük yapraklı olanını çok isterim ama koyacak yer yok ki... Bir gün yer sorunu olmayan, ışığı bitkilerin istediği kıvamda bir evim olursa mutlaka sahip olmak istediğim bir tür. Seninkiler de senin elinde çok güzeldirler, eminim canım arkadaşım...
loveforlife
19-09-2013, 20:46
Benim siyah inciler kırmızı incilere dönüştü bile... Tohum alma zamanı...
442791
442792
442793
loveforlife
19-09-2013, 21:04
Bu mesaj (http://www.agaclar.net/forum/1170224-post312.htm)daki bodur narı hatırlarsınız. Çılgınca çiçek açmıştı açmasına ama meyve tutumu konusunda o kadar başarılı olamadık ne yazık ki...:(
Birkaç tanecik meyvemiz olabildi.
442799
Bir diğeri var ki, huyunu çözemedim gitti. Geçen yıl satın aldığımda minicikti. Kışın bütün yapraklarını döktü, adeta öldü. Baharda bir atağa geçti ki, sormayın. Bu bodurluktan çıktı. Selvi boylu bodur nar, şu sıralar (zamanını şaşırdı galiba) çiçeklere bezenince, halasının prensesi Eylül'ümün de gözdesi oldu.
442800
442801
442802
442803
3. Narım ise Eskişehir toplantısında Sevgili Üzüm'ün hediyesiydi. Eve geldiğinde adaptasyon sorunu yaşadı. Yaprakları yanık gibi oldu. Bir sürü yer değiştirdikten sonra şimdi keyiflendi gibi ama henüz çiçek falan göremedik kendisinden. Ama büyük merakla bekliyorum. Çünkü katmeliymiş çiçekleri. İnşallah görürüm o günleri de...
Eylül ayında nar ağacının çiçek açtığını ilk defa görüyorum, şaşırdım doğrusu.
Nar ağacı meyvesi kadar üretkendir, belkide o çiçeklerin hepsi meyve tutacaktır.
Narı tutan "nar tanesi gibi" güzel kızını Allah nazarlardan korusun.
sevgilerimle.........
442830
Derya Hanim
20-09-2013, 04:18
Sevgili Bay Tömürcek'in hediyesi gelin teli hayatından memnun görünüyor. Kısa bir süre olmasına rağmen yeni yapraklar kendini gösteriyor... Çok teşekkür ederim Tömürcek'im!
442600
442601
Bu cicekten bendede var. Ben bunun adini cilek begonyasi biliyordum. Cok cabuk yayiliyor.
eceyıldız
20-09-2013, 07:35
Sevgili Loveforlife uzun zamandır balkonuna uğramadım bu sabah bir uğrayım bakayım doğa ve hayvan aşığı sevgili arkadaşımız ne yapmış. maşallah diyorum yetiştirdiğin her bitki ayrı bir güzellik her sebze ayrı bir bereket vermiş sana. yetiştirğin ve gözün gibi baktığın bitki ve hayvanların sana karşılığını vermesi kadar güzel bir şey olamaz,sebzeleri afiyetle yemeniz çiçeklerinizin bol çiçeklerini görmeniz dileği ile mutlu ve sağlıklı günler dilerim.
eceyıldız
20-09-2013, 07:39
Bu arada benim gelin teli neden gelişmiyor bu ikinci ekmem oldu birincisi pamukçuk doldu toprağı ile attım çünkü öldü yenisini aldım annemden buda gelişmiyor içeri mi alsam acaba. Anneme ben getirmiştim gelintelini ve o kadar büğümüştü ki bütün komşular almıştı yavrularından yıllardır annemde mutlu mesut yaşar annem de dışarı koymuş bende neden olmuyor. Saksı ve toprağını tekrar değiştirip birde içeri alayım bakalım ne olacak.
zafer1326
20-09-2013, 08:38
Sevgili Loveforlife sayfanız su gibi olmuş. İnsan girdimi çıkmak bilmiyor. Çok keyifli olmuş ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık daha ne diyebilirim ki.
loveforlife
20-09-2013, 10:21
Sevgili Loveforlife sayfanız su gibi olmuş. İnsan girdimi çıkmak bilmiyor. Çok keyifli olmuş ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık daha ne diyebilirim ki.
Çok teşekkür ederim. Bu keyfi yaşamak için her daim beklerim... Sizin de bu konuda çok başarılı olduğunuzun farkındayım...;)
loveforlife
20-09-2013, 10:24
Bu çiçekten bende de var. Ben bunun adını çilek begonyası biliyordum. Çok çabuk yayılıyor.
İnşallah benimki de çok çabuk yayılır Derya Hanım... Zira çok arzuluyorum öyle olmasını. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Sevgi ve selamlarımla...
loveforlife
20-09-2013, 10:26
Bu arada benim gelin teli neden gelişmiyor bu ikinci ekmem oldu birincisi pamukçuk doldu toprağı ile attım çünkü öldü yenisini aldım annemden buda gelişmiyor içeri mi alsam acaba. Anneme ben getirmiştim gelintelini ve o kadar büğümüştü ki bütün komşular almıştı yavrularından yıllardır annemde mutlu mesut yaşar annem de dışarı koymuş bende neden olmuyor. Saksı ve toprağını tekrar değiştirip birde içeri alayım bakalım ne olacak.
Sevgili Eceyıldız,
Genelde arsız olduğu düşünülen bir bitki. Niye olmamış anlayamadım. Benimki direkt güneş altında değil. Gölge ama aydınlık bir yerde tutuyorum. Acaba doğrudan yakıcı güneşe çıkarman mı rahatsız etti çiçeği? bir de sorun toprağında olabilir. Aklıma başka bir şey gelmiyor...
loveforlife
20-09-2013, 10:41
Eylül ayında nar ağacının çiçek açtığını ilk defa görüyorum, şaşırdım doğrusu.
Nar ağacı meyvesi kadar üretkendir, belkide o çiçeklerin hepsi meyve tutacaktır.
Narı tutan "nar tanesi gibi" güzel kızını Allah nazarlardan korusun.
sevgilerimle.........
442830
Sevgili Hozat,
Beni de şaşırtıyor nar ağacı. Bu mevsimde açıp da meyve tutar mı onu hiç bilemiyorum.
Nar tanesi prensesim Ağabeyimin kızı. Halasının bir tanesidir o. Benim en iyi arkadaşım. (Ben bekarım, çocuğum da yok ne yazık ki!) Bir çocuğun bu kadar doğa aşığı olmasına az rastlanır sanırım. Hayvanlara, bitkilere, hatta doğadaki taşa bile aşık! Bu yıl ikinci sınıfa gidiyor. Büyüyünce hayvan doktoru, insan doktoru, bitki doktoru olacakmış. :p Şimdiden bütün bitkileri Latince isimleriyle öğreniyor. Sonrasında ne olur bilemiyorum. Dilerim bahtı güzel olsun...
loveforlife
20-09-2013, 11:14
Geçen yılki tohum takas etkinliğinde gelen tohumlardan sadece bir tanesini ekebilmiştim yer darlığından. O da sorunsuz çimlendi ve gelişti. 3 tane meyve verdi. Bu sonuncu olan en küçük meyvesi. Bu da Eylül'ün kısmeti.
442908
442909
Bakmayın beyaz olduğuna, mis kokulu bir karpuz. Sanki çocukluğumuzda yediğimiz karpuzların tadını andırıyor. Tadı damağınızda kalıyor. Annem bile çocukluğuna gitti. Çocukken yetiştirdikleri sarı ve beyaz karpuzlara benzetti...
442910
442911
442912
loveforlife
20-09-2013, 14:39
Bu ne güzelliktir böyle! Açmaya doymuyor. Ama henüz hiç tohum kesesi oluşturmadı. Çoğaltamamaktan korkar oldum...
442957
442958
semracan
20-09-2013, 14:42
Bu ne güzelliktir böyle! Açmaya doymuyor. Ama henüz hiç tohum kesesi oluşturmadı. Çoğaltamamaktan korkar oldum...
442957
442958
Çok güzeller maşallah inşallah tohum alır ve paylaşırsınız bizlerle:)
sumeyra47
20-09-2013, 19:46
Benim üst kattaki komşumun saksısından minicik bir gelin teli bahçeme düşmüştü.Ben de o minik çeliği ektim şimdi saksı neredeyse dolmak üzere.Dün onu bahçeden saksıya aldım hatta görümceme de küçük bir çelik verdim.Anlayacağınız çok arsız bir çiçektir Gelin teli.
loveforlife
22-09-2013, 11:39
Ben bittim arkadaşlar... Mercan'ım (http://www.agaclar.net/forum/1194482-post555.htm) bu kadar çabuk aşık edip kendine, böylesine hızlı mı bırakacaktı beni? Kalbim sızlıyor. Gözyaşlarım yetmiyor acımı ifade etmeye...
Bahçeye çıkıyor ikisi de. Dün gece ilk defa Mercan eve gelmedi. Sabah kalktığımda yan taraftaki terkedilmiş evin bahçesinde kustuğunu gördüm. Gel kızım diye seslensem de gelmedi. O bahçeye geçmem mümkün değil. Bir sandalyeye çıkıp baktım. "Gel" dedim, öylece baktı gözlerim taaa içine. Kalbimi vurdu o bakışlar. Ömrümün sonuna dek unutamayacağım bakışlar...
Dün bir daha göremedim, sürekli seslensem de... Hep aradım. Acaba o evden sokağa mı geçti diye saatlerce sokakları dolandım. Fincan'da ise bir huzursuzluk. Sürekli miyavlıyor, ağlıyor...
Bu sabah yine aramaya indim aşağıya... Fincan'ım da yanımda... Sürekli ortancaların arka tarafındaki köşeye gidip gelip bana bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Eve gelirken o duvarın üstünden geçmeyi Mercan öğretmişti ona. 1 ayda öyle çok anı bıraktı ki bize. Fincan ne kadar dövse de çok da sevdi onu... Ve kardeşinin yerini gösterdi bana Fincan'ım!
Eğildim... Meleğim sonsuz uykuya yatmış, gözleri sonsuzluğa bakarak... Bana gelmeye çalışmış son nefesine dek. Ben bulamamışım onu. Canı yandı mı, nasıl oldu, ne oldu? Ve ben niye yanında olamadım meleğimin?
Bembeyaz gelin ettim kızımı, sarıp sarmalayıp... Sonsuz uykunda rahat ol meleğim. Huzur içinde yat. Seni hep seveceğim. Sonsuzlukta buluşmak dileğiyle sevgi meleğim...
443408
443409
443410
akçabardak
22-09-2013, 19:34
Canım ya,tüh mesajı okudukça hadi, hadi hiç brşeyciği yoktur inşaallah dedim ama...
şu anda ne yazacağımı bile bilemiyorum, ne denir ki sonuçta o da bir canlı, bu duruma ben de çok üzüldüm, allah sabırlar versin sevgili loveforlife.
Bir şeyler yazmaya çalışıyorum seni teselli etmek için ama yetersiz kalıyorum.
gokcegokce
22-09-2013, 21:09
Sevgili Loveforlife daha yeni yaşadığım için anlıyorum sizi. Bizim bildiğimiz gibi konuşamayan ama bizlerden daha iyi iletişim kuran, evlerimizi açtığımız canların yitimi çok acı. Allah öte dünyada etrafımızdaki meleklerden yapsın onları ve inşallah bizler bu dünyada biraz da olsa onlara sıcak yuva, yem ve su vererek memnun edebilmişizdir. Size de baş sağlığı diliyorum.
Okadar üzüldümki anlatamam...Söyleyecek söz bulamıyorum....Oda bir canlı,oda evin bir bireyi....Teselli edecek bir kelime bulamıyorum...8 Senedir beslediğim bir kedimiz var .Hep düşünüyorum,sonumuz ne olacak diye..Yazdıklarınızı okuyunca olayı kendim yaşamış gibi oldum...Üzgünüm....Başınız sağ olsun...:(
YeniGine
22-09-2013, 23:03
:( Hay Allah sevgili loveforlife ne desem ki bilemedim ben de çok üzüldüm. Seni çok iyi anlıyorum, ben de sokağa çıkıp saz ekibimden bir tanesini göremesem hemen aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Gelince aman nasıl rahatlıyorum tahmin edersin. Çok üzüldüm sevgili loveforlife...
sumeyra47
22-09-2013, 23:28
Gerçekten çok üzüldüm, çok tatlıydı bir an çok sevinmiştim belki bana verirsin Mercanı..O kadar üzüldüm ki anlatamam :(Allah sabırlar versin sevgili Loveforlife.
Sevgi Durul
25-09-2013, 08:30
Bembeyaz gelin ettim kızımı, sarıp sarmalayıp... Sonsuz uykunda rahat ol meleğim. Huzur içinde yat. Seni hep seveceğim. Sonsuzlukta buluşmak dileğiyle sevgi meleğim...
:(:(:(:(:(
Bu sözler karşısında yazacak bir şey bulamıyorum. Ben de üzgünüm.
loveforlife
25-09-2013, 22:31
:(:(:(:(:(
Bu sözler karşısında yazacak bir şey bulamıyorum. Ben de üzgünüm.
Ablacığım,
Senin yaşadığın evlat acısının yanında benimki hiç kalacak biliyorum ama hiçbir zaman anne olamayacağım için onlar bana annelik duygusunu yaşatan yegane canlar. O yüzden hala cız ediyor yüreğim... Şimdi Fincan'a bir şey olursa korkusu sardı beni. Fakat her şeye rağmen Mercan'ın yokluğuna da alışabilmiş değiliz. Ne ben, ne de Fincan... Fincan sürekli ağlıyor :(
Beni anlayıp acıma destek olan tüm dostlarıma çok teşekkür ederim...
Sevgi Durul
26-09-2013, 09:51
Sevgili loveforlife, acını küçümsediğim için yazmamıştım. Seni anlıyorum. Dilerim, Fincan'a bir şey olmaz ve birlikte devam edersiniz.:)
Sadece bazı sözcükler bazı şeyleri hatırlattı. (bembeyaz- gelin- kızım-sevgi meleğim) Hem biliyorsun, bugünlerde ortaya çıkan bazı eşyalar beni oldukça yordu ve üzdü. Sayfana girdiğimde bu sözlerle karşılaşınca yaşananlar gözümün önüne geldi.
İstersen alıntıladığın mesajımı sil, ben de kendi mesajlarımı.:)
Bundan sonrası için, her şey daha güzel olsun dileklerimle... Sevgiler...
loveforlife
26-09-2013, 13:01
İstersen alıntıladığın mesajımı sil, ben de kendi mesajlarımı.:)
Bundan sonrası için, her şey daha güzel olsun dileklerimle... Sevgiler...
Hiç öyle şey olur mu Canım Ablam benim... Seni çok iyi anladığımı ifade emek istemiştim. Benim bu kadar canım yandıysa, senin kalbin nasıl dayanır?
Ah o anılar... Yavrucuğunun sadece güzelliklerini anımsamaya çalış. O, senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslıydı. Yeri doldurulamaz biliyorum ama ben bir telefon kadar yakınında olan kızın olabilirim. Hem bak Rabbim bir meleğini almış belki ama o tatlı dilli bıcırık torunun var şimdi yanında. O sana ilaç gibi olacak, eminim buna!
Seni çok seviyorum. Benimle aynı fikirde olan başkalarının olduğunu da biliyorum. O yüzden hiç dayanamam üzülmene... Ne olur Ablacığım, kendini bu kadar çok üzme!
Candan can gitmesi kadar zor bir şey yoktur hayatta:(
Sana, sabır diliyorum cannnn...
Böyle durumlarda söyleyecek sözcük bulmak çok zor canım arkadaşım. Asla Mercanı unutmayacaksın ama acısı da zamanla azalacak, her zaman destekçinim sabır diliyorum arkadaşım...
Bir nebze olsun azaltacaksa acınızı sizinle paylaşmak isterim sevgili kardeşim Loveforlife.
Hassas kişilerin aslında en güçlü olduğunu, her şeyin üstesinden tek başlarına gelebildiklerini sizin sayenizde bir kere daha öğrendik.
Her şey gönlünüzce olsun.
loveforlife
27-09-2013, 21:21
Mercan'ım bir melek misali uçup gitti... Çok zor alışması. Şükür ki başka canlar da var. Onların varlığıyla teselli bulmaya çalışıyorum.
Terasta ıslattığım bayat ekmekleri yemek için birbiriyle yarışan güvercinlere göz yaşları içinde anlattım özlemimi. Meleğimin ruhuna ulaştırsınlar istedim sevgimi...
444767
444763
444765
444764
Fincan'ımsa sürekli dalıp gidiyor uzaklara şimdi. Sanırım çok özledi o da kardeşini...:(
444766
insanın sevdiğini kaybetmesi dişini kaybetmesi kadar ilginçtir,
acısını o an yaşar, yokluğunu ömür boyu..
Sevgili Loveforlife , kediniz için gerçekten çok üzüldüm .Hele sizin gibi hayvanları bu kadar yürekten seven birisinin acısını daha iyi anlıyorum. Bizde ailecek kedi hastasıyız. Bizde birçok kere alıştığımız bu canlardan , ne yazıkki acı bir şekilde ayrılmak zorunda kaldık. Şimdi resimlerine bakarak onlarla aklımızda kalan anıları , defalarca anlatarak avunuyoruz.
loveforlife
14-10-2013, 21:20
Çok uzun süre olmuş burada bir şey paylaşmayalı. Mercan'ı kaybetmem bir yandan, sağlık sorunları diğer yandan epey moralimi bozdu aslına bakacak olursanız.
Bitkilerimle de şu sıralar az ilgileniyor olsam da onlar her şeye rağmen mutlu etme gayretindeler yine. Biberleri sökmeye kıyamıyorum ama söküp lale soğanlarımı dikme zamanım geldi bile...
Baksanıza biberlerde sonbahar bereketine...
447741
447742
447743
447744
447745
gokcegokce
15-10-2013, 19:04
Sevgili Loveforlife, Bursa'ya selamlar ve hayırlı bayramlar dilerim. Sevgiler...
bay tömürcek
15-10-2013, 19:50
Ablacım başın sağ olsun :( Okadar üzüldüm ki Mercan için Allah geride kalanlara ve sana sağlıklı uzun ömürler nasip etsin :(
Geçmiş olsun Sn. loverforlife.
Biberler aşırı sıcakları sevmiyor, havalar serinleyince çok daha fazla meyve tutuyorlar, insan sökmeye kıyamıyor doğal olarak.
Sağlıcakla kalın.
Bir ara o telaşla uzaklaştı ama aklı yine avındaydı...
415768
415769
Sonunda yine dayanamadı. Karnı guruldamaktaydı. Hazır sofra kurulmuş, yemek de hazır olmuş...
415770
415771
O afiyetle yemeğini yerken, daha fazla rahatsız etmeye kıyamadım bu uzun bacaklıyı...
Sayın Loveforlife; Örümcekler avlarını yakalayıp hareketsiz hale getirdikten sonra avlarına bir zehir enjekte ediyorlar. Bu zehir böcek içindeki bütün organları sıvı hale getiriyor. Daha sonra gidip pipetle ayran içer gibi içini boşaltıyorlar. Geriye sadece boş kabuk kalıyor.
turkankaragoz
23-10-2013, 14:58
Sayın Loveforlife uzun zamandır sayfaları okuyamamıştım. Şu an gözyaşları içinde yazıyorum mesajı. Biliyorsunuz benimde iki oğlum var. Acınız kalbimde.
loveforlife
23-10-2013, 16:49
Sokaklarda yitip giden pek çok candan biri olacaktı o da belki! Bayramın ilk günü olanca sesiyle bağırmasaydı... Sabah 5 gibi uyandığımda duydum sesini. Ama bir yavru köpek ağlaması zannettim ilk başta. Evde kimsenin olmamasını fırsat bilerek erkenden çıkıp dışarı aramaya başladım. Ne kadar dolansam da sesin nereden geldiğini bir türlü anlayamıyordum. Aklım bu sesin kaynağında kalarak evden çıkmak zorundaydım. Akşam eve döndüğümüzde o iç parçalayan ses hala kesilmemişti. Aramaya devam ettiğimde sokağa atılmış eski bir çekyatın içine atılmış olarak buldum onu. Korkudan, açlıktan, susuzluktan perişan haldeydi. Çılgınca bağırıyordu. Sonuç olarak bayramda misafir oldu bize. Çiçek gibi bir Yumak kız! Hemen yuva arayışına da giriştik. Zira Fincan Hanım bunalıma girdi. :( Mercan'ı seven o değildi sanki. Bu minik kızı hiç kabullenemedi. Neyse ki kısa sürede güzel bir yuva bulundu Yumak kıza...
449213
449214
449215
Yumak gitti ama Fincan Hanım hala küs bana... Yumak'a baktığımız odaya bile girmek istemiyor...
loveforlife
23-10-2013, 18:49
Sayın Loveforlife uzun zamandır sayfaları okuyamamıştım. Şu an gözyaşları içinde yazıyorum mesajı. Biliyorsunuz benimde iki oğlum var. Acınız kalbimde.
Sevgili Turkankaragoz,
İnanın ben Mercan'ımı hatırladıkça hala gözyaşı dökmekteyim. Hiçbir zaman unutamam onu... Rabbim geride kalanlara sağlıklı uzun ömür versin inşallah. Bayramda çok içim yandı yine. Sokakta baktığım canları zehirlediler... Sözde Müslüman geçiniyor bunu yaptığını düşündüğümüz yaratıklar. Yavrucaklar ağzından burnundan kan gelerek, acılar içinde can verdi...:( Arka sokaktaki bebeklerimin hiçbiri yok artık...
Sevgili arkadaşım, Mercan için çok üzüldüm, çok tatlıydı, acını anlayabiliyorum. Benim de yıllardan beri benimle olan Boncuğum, var ona birşey olacak diye çok korkuyorum, aslında ikitaneydiler ama küçük olanı 3 yıl önce kaybettim, ezilmişti, günlerce ağlamıştım, halâ aklıma geldikçe içim cız eder. Sana sabırlar diliyorum.
Sevgiler...
Sevgili arkadaşım, takipteyim takipte olmasına ama.. ama işte.. tükeniyor bazı zamanlar sözlerim.. iki lafı bir araya getirip dillendiremiyorum içimden geçen hisleri.. :( Her şeyden el ayak çekip, yok olmak istiyorum bazı zamanlar.. Mercan gibi.. sonsuza dek sessiz kalmak.. Ama olmuyor, günler geçiyor, haftalar akıp gidiyor, göresim geliyor dostları, ufaktan bir ses verip, acını paylaşıyorum demeye geldim.. Rabbim gönlüne göre versin.. :)
bitkiseli
27-10-2013, 14:06
Sokaklarda yitip giden pek çok candan biri olacaktı o da belki! Bayramın ilk günü olanca sesiyle bağırmasaydı... Sabah 5 gibi uyandığımda duydum sesini. Ama bir yavru köpek ağlaması zannettim ilk başta. Evde kimsenin olmamasını fırsat bilerek erkenden çıkıp dışarı aramaya başladım. Ne kadar dolansam da sesin nereden geldiğini bir türlü anlayamıyordum. Aklım bu sesin kaynağında kalarak evden çıkmak zorundaydım. Akşam eve döndüğümüzde o iç parçalayan ses hala kesilmemişti. Aramaya devam ettiğimde sokağa atılmış eski bir çekyatın içine atılmış olarak buldum onu. Korkudan, açlıktan, susuzluktan perişan haldeydi. Çılgınca bağırıyordu. Sonuç olarak bayramda misafir oldu bize. Çiçek gibi bir Yumak kız! Hemen yuva arayışına da giriştik. Zira Fincan Hanım bunalıma girdi. :( Mercan'ı seven o değildi sanki. Bu minik kızı hiç kabullenemedi. Neyse ki kısa sürede güzel bir yuva bulundu Yumak kıza...
449213
449214
449215
Yumak gitti ama Fincan Hanım hala küs bana... Yumak'a baktığımız odaya bile girmek istemiyor...
oy oy oy bu ne tatlılık, yerim ben seni;)
loveforlife
07-11-2013, 19:57
Sevgili egülnur agaclar.net 9. doğum günü toplantısında çelik olarak getirmişti. Uzun süre yaşamayacağını düşündürmüştü bana bu güzellik. Yaprakları kıvrım kıvrım eğildi büküldü. Uçları kurur gibi oldu. Yaz boyu oradan oraya taşıyıp durdum. Suyu çok sevmediğini düşünüyorum. Çünkü benim sukulentlerin yanında onlarla beraber sulamaya başladıktan sonra toparladı kendini. Yeni sağlıklı yapraklar verdi. Şimdi o güzel kırmızı çiçeklerini sunuyor, beni de epey keyiflendiriyor. Sevgili egülnur'a teşekkürlerimle...
452541
452542
452543
452544
Sevgili egülnur agaclar.net 9. doğum günü toplantısında çelik olarak getirmişti. Uzun süre yaşamayacağını düşündürmüştü bana bu güzellik. Yaprakları kıvrım kıvrım eğildi büküldü. Uçları kurur gibi oldu. Yaz boyu oradan oraya taşıyıp durdum. Suyu çok sevmediğini düşünüyorum. Çünkü benim sukulentlerin yanında onlarla beraber sulamaya başladıktan sonra toparladı kendini. Yeni sağlıklı yapraklar verdi. Şimdi o güzel kırmızı çiçeklerini sunuyor, beni de epey keyiflendiriyor. Sevgili egülnur'a teşekkürlerimle...
452541
452542
452543
452544
İyi günlerde büyüt sevgili loveforlife
Sayın loveforlfie, ben daha önce bu sayafaları neden gezmedim diye kendi kendime kızıyorum. Görebildiğim kadar tam anlamıyla bir doğa sevgisi var sizde, bu hem yazılarınıza yansıyor hem de bitki ve hayvanlarınızın canlılığı ve sevgi dolu olmasında kendini gösteriyor.
Ellerinize sağlık, geri kalan sayfaları gezmeye devam edeceğim. Neler var ne bilgiler serpilmiş sayfalarda, tebrikler.Saygı ve selamlarımla....
Sayın loveforlife, bütün sayfalarınızı gezdim ziyaret ettim ve okudum. Yaklaşık bir yıllık üyeliğiniz boyunca acılarınızı, hüzünlerinizi, kaybedişlerinizi, sevinçlerinizi, mutluluklarınız ve güzelliklerinizi gördüm. Sanki insan ömrü boyunca başa gelen tüm olayları gördüm. İlk sayfadaki başlıktan son sayfadaki başlığa kadar, bu sayfalarda bir ömür gizli. Belkide bütün sayfalarınızı iki günde okuyup taramam bana bu izlenimi verdi. Acılarınızı paylaşıyor, sabırlar diliyorum. Çiçekleriniz ve hayvan sevginiz bambaşka bir şey, doğa sevgisi olabildiğince var zaten. Sizi tebrik ediyor, gelecek yıllarınızda daha başarılı, sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi diliyorum. İyi ki bu sayfaları ürettiniz, ben sayfalarınızda bir ömür okudum, ellerinize, yüreğinize sağlık. Saygılarımla efendim...
loveforlife
15-11-2013, 06:37
Sayın Yaylacı,
Bu güzel sözlerinizle beni ne kadar mutlu ettiğinizi bir bilseniz! Ben içi dışı bir bir insanım. Lâkin zaman zaman, iyi niyetimin kurbanı olarak yanlış anlaşılabiliyorum. Beni en iyi anlayan insanları, gerçek dostları bu site sayesinde bulmuş olmam benim için büyük bir şans. Ben burada oldukça acılarım hafifliyor...
Biliyor musunuz, siteye ilk girdiğim zamanlarda dolaştığım ilk sayfalardandı sizin başlığınız. O zaman da bitki ve bilgilerinize hayran olduğumu yazmıştım. Zamanla bu büyük bilgi denizinde dolaştıkça, bir de baktım ki ben de çok şeyler öğrenmişim. Ama öğrenmenin sonu yok, okunacak sayfalar çok... Sizin sayfalarınızı yazın epeyce özlemiş olsam da geri dönüşünüz sevindiriyor beni. Çünkü ben bilgi ve görseli bir arada barındıran, sanki yanıbaşımdaymış hissi veren sayfalarda dolaşmayı çok daha fazla seviyorum.
Bir gün hayran olduğum sayfalardaki kadar başarılı olabilir miyim bitki konusunda bilmiyorum ama bildiğim bu siteyi ve sitedeki güzel insanları çok sevdiğim! Tüm güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar, selamlar...
Sayın loveforlife, eğer acılarınızı bir nebze azaltabildiysem ne mutlu bana. Şu üç-beş günlük dünyada insanlar binbir çeşit, 7 milyar insan topluluğu içinde 14 milyar insan yaşıyor. Tüm yaşamı dikkate aldığınızda yaşamın ne kadar karmaşık olduğunu görür, bazı olaylara anlam veremezsiniz. Savaş, insanların içindeki hayvani duyguların çatışması(hayvanları aşağılama değil amaç), barış ise insanların içindeki güzel duyguları paylaşım demektir.
Ben teşekkür ediyorum saygılarımla efendim....
loveforlife
15-11-2013, 18:35
Kışın gelmeye niyeti yok. Biberler çılgınca biber yapmaya devam ediyordu ama artık yerlerini başkalarına bırakma vakitleri geldi de geçti bile. Hiç kıyamasam da bağbozumu ve ardından da biberlerin sökülmesi geldi. Saksılarda olsa da toprak bereketi...
454313
Biberlerin yapraklarını benim 3 silahşörler çok seviyor. Afiyetle yediler elbette...
454314
454315
454316
Ama süs biberleri öylesine canlı ki, bir saksısına dokunmadım. Taze acı biber isteyenlere...
454317
Çok güzel görünüyorlar. Ben hiç yiyemem fakat bakması da ayrı bir zevk.
Selehattin 67
15-11-2013, 21:25
bol domatesli turşusunu yapabilirsiniz acı sevenler çok beğenecekler
loveforlife
16-11-2013, 18:28
bol domatesli turşusunu yapabilirsiniz acı sevenler çok beğenecekler
Domates suyunu sirkeyle beraber kaynatıp, içine acı biberleri atarak sıcakken kavanozlara doldurunca, hem çok güzel hem de uzun ömürlü oluyor. Ama benim asıl favorim Güler Ablamın turşusu...
http://www.agaclar.net/forum/kisliklar-konserveler-receller-baharatlar/22357.htm
loveforlife
20-11-2013, 18:46
Pazar günü ağabeyimin oğlu bize gelince ayva ağacının üst dallarında kalan ayvaları toplasın dedik. Dedik demesine ama zamane çocukları (Eylül istisna) ağaca tırmanmayı falan beceremiyor. Dayadık ağaca merdiveni... Benim koca bebek yeğenim "ama hala yaaa!" söylenmeleri eşliğinde zar zor topladı bir kısmını. Kalanı ne zaman düşerse, o zaman yenilecek...
Güler Abla'nın meyveleri kadar olmasa da bol sulu ekmek ayvalarımızdan buyurmaz mısınız?
455538
455539
Çok enteresan geldi ayvaların, hiç bizdeki ekmek ayvalarına benzemiyor.
Sevgili loveforlive rengarenk bir sayfanız var çiçekleriniz çok güzel Maşallah dahası hepsine ayrı bir anlam yüklemişsiniz.. gülen yüzlerle bol yeşilli günler diliyorum..
loveforlife
20-11-2013, 19:47
Çok enteresan geldi ayvaların, hiç bizdeki ekmek ayvalarına benzemiyor.
Vakti zamanında rahmetli babaannem dikmiş bir köyden getirerek. 40 yılı aşkın bir zaman önce... Şimdiye kadar budama dışında hiçbir bakım yapılmadı zavallıma ama meyvesini her yıl tattırır bize. Çok lezzetli, insanı boğmayan sulu meyveleri var.
Sevgili loveforlife, dün akşam biraz yorgun hissedince erkenden yattım. Hal böyle olunca da erken uyandım tabii. Nedense canım yataktan çıkmak istemedi, ben de tableti aldım yatağa, başladım başlıklar arasinda dolaşmaya.
Üç saattir sayfandayım, sondan başa doğru okuya okuya geliyorum.
Seni tanıdığım, ne harika bir insan olduğunu bildiğim halde, mesajlarındaki içtenlik, arkadaşların sana yazdıkları beni o kadar etkiledi ki, tabletten yazmak bana çok zor da gelse yine belirtmeden geçemiyeceğimi düşündüm.
Saat oldu 07.30, şimdi Oğuz abin seslenir "Güler çayı koydun mu " diye.
Gerçekten türü az kalmışlardansın dersem, ne demek istediğimi anlayacağını biliyorum.
Seni çok seviyorum. Allah her zaman, her probleminde sana yardımcı olsun, sevgili lovefor life.
loveforlife
23-11-2013, 08:22
Sevgili loveforlife, dün akşam biraz yorgun hissedince erkenden yattım. Hal böyle olunca da erken uyandım tabii. Nedense canım yataktan çıkmak istemedi, ben de tableti aldım yatağa, başladım başlıklar arasinda dolaşmaya.
Üç saattir sayfandayım, sondan başa doğru okuya okuya geliyorum.
Seni tanıdığım, ne harika bir insan olduğunu bildiğim halde, mesajlarındaki içtenlik, arkadaşların sana yazdıkları beni o kadar etkiledi ki, tabletten yazmak bana çok zor da gelse yine belirtmeden geçemiyeceğimi düşündüm.
Saat oldu 07.30, şimdi Oğuz abin seslenir "Güler çayı koydun mu " diye.
Gerçekten türü az kalmışlardansın dersem, ne demek istediğimi anlayacağını biliyorum.
Seni çok seviyorum. Allah her zaman, her probleminde sana yardımcı olsun, sevgili loveforlife.
Canım Ablacığım,
Sayfamı dolaşman ve böylesine beğenmen ne kadar memnun etti beni. Sevgimizin karşılıklı olduğunu sen de biliyorsun... Ben de agaclar.net'i bulmuş ve sizin gibi güzel insanları tanıma şansına sahip olmuşum diye şükrediyorum daima... Reelde beni anlayan insan bulmakta zorluk çekerken, burada anlaşılabiliyor ve seviliyor olmam öylesine güzel ki! Bazen hata bende mi acaba diye düşünüyor olsam da, agaclar.net dışında niçin bu kadar yalnız olduğumun yanıtını bir türlü bulamıyorum. Aslına bakacak olursanız benim en mutlu olduğum yer burası...
Dualarınızı eksik etmeyin... En çok ihtiyacım olan dualar...
Sevgi ve selamlarımla...
Sevgili loveforlife, yeni başladığın tedavi süreci seni hem yoruyor, hem de daha da hassaslaştırıyor bunu da anlıyorum ama lütfen moralini bozma, sakın ola ümidini yitirme.
Emin ol, burada üye olan seni tanıyan veya tanımayan ama güzel mesajlarındaki, anlatımındaki içtenliği hisseden her üye senin bir an evvel iyileşmen için dua ediyordur.
Sen bizler için sanal alemde tanıdığımız biri olmaktan çoktan çıktın, pek çoğumuz için aile bireylerinden biri oldun. Sevincin bizlerin de sevinci, üzüntülerin bizlerin de üzüntüsü ama ne olur pes etme. Biliyorum çok zorlu bir süreci yaşıyorsun ama benim bildiğim ve daima görmek istediğim Neslihan'dan başka türlüsünü beklemiyorum, çünkü bu sana yakışmaz.
Hepimizin duası seninle ve inşallah Allahın izni ile sen herşeyi aşacaksın sevgili loveforlife. Seni çok ama çok seviyorum.
Reelde beni anlayan insan bulmakta zorluk çekerken, burada anlaşılabiliyor ve seviliyor olmam öylesine güzel ki! Bazen hata bende mi acaba diye düşünüyor olsam da, agaclar.net dışında niçin bu kadar yalnız olduğumun yanıtını bir türlü bulamıyorum. Aslına bakacak olursanız benim en mutlu olduğum yer burası...
Sevgi ve selamlarımla...
Hiç kendinizi bu kadar sorgulayıp didik didik etmenize gerek yok sayın loveforlife..
Hatasıyla sevabıyla bir garip ademiz nihayetinde..
Aslında hiçbirimizin birbirimizden farkı yok..
Kendinize de yüklenip haksızlık etmeyin..Bu kadar doğa, insan sevgisi olan bir insanda büyük hatalar aramak yanlış olur bence..
Ben de sizler gibi insanların olduğu ''agaclar.net'' te olmaktan, vakit geçirmekten gerçekten mutluyum..
Sanal alem de olsa, sizleri iyi olarak anlayan okuyan dost insanlar arasında olduğunuzun bilincinde oluşunuz sevindiriyor beni..
Ayrıca, hayata dört elle sıkı sıkıya sarılan, yorgunluk nedir bilmeyen mücadeleci bir kişiliğinizin olması, olumsuzlukları yenmenizin en büyük garantisidir..
Bizler sizi tanıdığımıza hep sevindik..
Bir kardeş, bir bacı gibi..
Herşey gönlünüzce olsun diyorum..
Hayatta hiçbir zaman riyakar olmayı beceremedim, dobra dobrayımdır ve benim duam her zaman gönüldendir.
Reelde beni anlayan insan bulmakta zorluk çekerken, burada anlaşılabiliyor ve seviliyor olmam öylesine güzel ki! Bazen hata bende mi acaba diye düşünüyor olsam da, agaclar.net dışında niçin bu kadar yalnız olduğumun yanıtını bir türlü bulamıyorum. Aslına bakacak olursanız benim en mutlu olduğum yer burası...
Sevgili kardeşim, loveforlife, şimdi bende alınacağım. Biz reel değilmiyiz. Seni bu kadar seven, takdir eden, değer veren bizler sadece sanalmıyız? Karşılaştık, görüştük, seni ve yaptıkların mükemmel işlere şahit olduk. Biz hala sanalmıyız?
Tecrübeli bir ağabeyinden birkaç küçük tavsiye. Herkesi olduğu gibi kabul et. Kimse senin düşünce ve duygu seviyelerinin benzerine sahip değil.
Ve şaka ile karışık bir tavsiye daha. Yeğenini ve güzelliklerini burada paylaşırken bir nazar boncuğu yanında olsun;) Maaşallah nazar değmesinden nazara inanmayan ben dahi korkuyorum.:)
Her şey gönlünce olsun. Tanrı her zaman seninle olsun.Seni çok seviyoruz.
Kısa sürede sanalda ve reelde gönlümüze taht kuran güzel insan, sevgiyle öpüyorum seni.
Nasıl güzel bir toplantı idi Bursa toplantısı , emeklerine, yüreğine sağlık.
Yarın Adana Grubu olarak biz de bir araya geliyoruz ama aklım hala Bursa Toplantısında. Eminim Adana'da yaşıyor olsan bize de öyle keyfli bir mekan bulup bir arada olmanın tadına tat katardın.
En iyi dileklerimi gönderiyorum sana :)
sevgili laveforlife.
öncelikle acil şifalar diliyorum, resimlerden görüp yazılarından tanıdığım kadarıyla.
çok merak ediyordum. bu güler yüzlü hayat dolu arkadaş kim diye.sizlerle tanışmayı okadar can atıyorum ki anlatamam.
bende aranıza katılalı 7 ay oldu.bu zamana kadar iyiki yapmışım dediğim sayılı örneklerden birtanasi bu kocaman yürekli ağaçlar net aileyle tanışmam.
hayatımın çok zor zamanında burayla tanıştım inanın o zor zamanlarımı bahçede ,saksılarımın arasında ve buradaki dostluklarda buldum.
çok katılımcı olmasamda hep aranızdayım. inanın sizleri çok sevdim.
tek kusurum kelimelerimi yazıya dökememem . yazma özürlüyüm.
Acil şifalar diliyorum Sevgili loveforlife. Reelde görmesem de saygı duyduğum kişiler içinde en baştaki kişilerden biri olduğunuzu daha önce de belirtmiştim. Bu kadar sıkıntının içinde yine de hayata gülümsemeniz bile bizlere hayata ne kadar sıkı bağlanmamız gerektiğini anlatmaya yetiyor bence. İnşallah benim kızım da sizin gibi hep gülümser hayata ne kadar zorluk çıksa da karşısına.
Sizin gibi iyi bir doğasever olur inşallah. Gerçi hayvanlardan çok korkuyor ama olsun :)
Biberlerin yapraklarını benim 3 silahşörler çok seviyor. Afiyetle yediler elbette...
Bu üç silahşörlerden bir tane de bende var tam bir yamyam. ne varsa yiyor çiçek, böcek fide ne varsa biçiyor valla. En son ben onu biçecem ama dur bakalım. :)
Ayvalar çok güzel görünüyor ben de daha önce görmemiştim. İnternette biraz bakayım dedim ayva çeşitlerine limon ayvasına benziyor. Çok da iştah açıcı duruyor.
akçabardak
23-11-2013, 20:46
Sevgili loveforlife, Daha önce de sana yazmıştım, AĞAÇLAR nete girdikten sonra her ne kadar sanal da olsa, çok iyi dostlar edindim onlardan bir tanesi de sizdiniz.
Daha sizi hiç görmeden bile size karşı ayrı bir sıcaklık hissettim, sanki sizi çok daha önceden tanırmışım gibi kendime yakın hissettim, sizin o tatlı ve sevecen sözleriniz, güzel paylaşımlarınız, onlarca bitkileri iyileştirip cana can katmalarınız sizin ne kadar iyi yardım sever bir insan olduğunuzu anladım.
Daha sonra resimlerinizden tanıma fırsatım oldu, daha sonra da uzaktan da olsa hemşerim olduğunuzu öğrenince size karşı daha da ısındım, sizi çok sevdim ama şimdi sizin birazcık moralinizin bozuk olduğunu görüyorum.
Sana bir abla tavsiyesi olarak sakın hiç ama hiç canınızı sıkmayın, tedavinizin de başarıyla bitecek hayırlısıyla bütün duğalarım sizinle Allah her zaman yanınızdadır yeter ki içinizi ferah tutun.
Bunlar da gelip geçecek inşallah hayırlısıyla, güzelliklerimizi paylaşacağız daha öyle pes etmek yok, hepimiz seni çoook seviyoruz, en kısa zamanda iyileşmenizi ve aramızda cıvıl cıvıl güzelliklerinizle görmek istiyoruz.
Sakın seni kimse sevmediğini düşünme, sevene de allah razı olsun sevmeyene de deyip geçeceğiz, beş parmak bile aynı değil, onun için herkesi oldğuğ gibi kabul edeceğiz, hiç bir şeye üzülmeye değmez, boş ver aldırma gönül aldırma deyip tekrar çok çok geçmişler olsun diyorum ve yanaklarından öpüyorum.
gokcegokce
23-11-2013, 21:13
Sevgili Loveforlife ablam öncelikle acil şifalar diliyorum ve takma ismindeki gibi hayata olan sevginle bu zorluğun da üstesinden gelerek en kısa zamanda sağlığına kavuşacağına gönülden inanıyorum.
Şu arkadaşlık konusunda al benden de o kadar! Ben de yalnızken, ki şu üç yılda çok yalnız kaldım kendimle, zaman zaman çok düşünür oldum acaba bende mi bir sorun var diye. Sanırım zaman ve tecrübe denen şeyler eskisi gibi çok fazla arkadaşlıklar kurmayı önlüyor. Seçici olmak da daha önceki tatsız tecrübelerden edinilen bir huy gibi. Sahici olmayacaksa hiç olmasın diyoruz. Sanal da olsa agaclar.net biraz da olsa tatmin ediyor. Ama gerçek gibi olmuyor. Göz göze bakmak, vücut dili okumak çok ayrı. Anlatmıyorum bunları sen de benim gibi bir iletişimcisin çünkü. En acilinden sağlık ve yamacında olabilecek candan dostlar diliyorum ablacım. Sevgiler...
Adalet Yağcı
23-11-2013, 21:41
Bazan hayat insanı mücadeleye zorluyor, yaşarken zor olsa da sonunda güçlenerek çıkıyor her karşılaşmadan.
Kendine daha bir inanıp daha sıkı basıyor ayakları yere ve daha sıkı sarılıyor yaşama.
Sevgili loveforlife 'içimizden biri' başlığındaki tanıtım yazını okuduğumda, senin ne denli azimli ve güçlü olduğunu anlamıştım.
Biliyorum ki bu oyunu da sen kazanacaksın, zaferini buradaki dostlarla birlikte kutlayacağız inşallah.
Dualara inanırım, şifa enerjisine de, bütün dostların gibi ben de dua edeceğim sana.
Sonsuz evrenin Yaratıcısı elbet duyacaktır hepimizi.
Benden de naçizane bir tavsiye; o güzel enerjini seni anlayamayan insanlar için harcama.
Öperim gözlerinden.
sumeyra47
23-11-2013, 21:57
Sevgili loveforlife abla;
Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Senin o dünyalara bedel gülüşün varken nasıl seni anlayan biri olmaz diye düşünüp duruyorum. Bilirim yalnızlık hissini ama benim içime kapanık oluşum, sessizliğim buna sebep. Senin ise sıcacık gülümsemen yeter. Ben seni ilk gördüğüm de çok samimi geldin. Benimle herkes öyle kolay iletişime geçemez aslında. Ama seninle hemen abla kardeş oluverdik. İyi ki varsın umarım tez zamanda iyileşirsin seni çok seviyorum.
sayfanızın sessizlerinden biriyim sunu söylemek isterimki çoğu kez dinlendirmesekte aslında hepimizin yalnızlık çektiği o kadar çok an varki su evrende..yalnız değilsiniz..yalnız değiliz..sevgiler... ;)
Çok geçmiş olsun sevgili Loveforlife.
Hastalıkların insanı huysuz-aksi,merhametsiz yaptığına inanırdım ama sizi gördükten sonra fikrim tamamen değişti. Bence bir insan sevecek hiç bir şeyi olmadığında yalnızdır. Siz öyle değilsiniz ki! Minnoşlarınız var, çiçekleriniz var, ağaçlar.net var, ee biz varız sizi seven. Allah'tan acil şifalar diliyorum ve hastalıklar yeter ki gönülde olmasın diyorum.Hoşça bakın zatınıza.
Sevgili loveforlife, (Sevgili Neslihan kardeşim,) ilk başta şunu söyleyeyim, Hep demişimdir böyle güzel gülebilsem daha ne isterim, inanın içinizdeki güzelliği dışa yansıdan ender insanlardansınız size bu yüzden hayranım sizleri ilk kez bursa tarım fuarında tanıdım zaman zaman denk geldiğince resimlerinizde dururum bir şeyler ararım (baloncuk yapıp sizleri kızdırmak için)yazmak için güzellikten başka bir şey bulamıyorum bir insan bu kadar mı güzel olur.
İçinizdeki sevgi, güzellik, enerji, tüp her şeyin üstesinden geleceğine ben inanıyor ve bunu sizde görebiliyorum, "Kalbi güzel insan başarır" bunu hiç unutma.
En kısa zamanda sağlığına kavuşmanı dilerim.
Buradaki (http://www.agaclar.net/forum/1221099-post644.htm) mesajını görünce yine takılmadan edemeyeceğim :)
Ayvayı yemek, ayvayı yiyebilmek, ayvayı yiyebilen, ya da ayvayı yemeyen.
Burada ayvayı yemek istiyorlar ama fotoğraf çekinmekten sıra gelmiyor.
456234
Burada ise adamcağız civciv seslerini dinlemekten ayvasını yiyemiyor.
456235
Buda düşünüyor ayvayı yesem mi acaba.
456237
Ahaa şimdi ayvayı yedin işte :D
456238
Ama daha akıllı biri olacağını hiç düşünmemiştim.
Ayva ikram ettim olmadı, bir de üstelik beni azarladı.
456251
Daha tatlısı var dedi ve bu güzeli tercih etti.
456252
Akıllı hayvan vesselem.
YeniGine
24-11-2013, 00:02
Sevgili loveforlife; cansın, yüreklisin, iyisin, hoşsun, hayat dolusun içinin , güzelliği zaten yüzüne vurmuş, bana göre yok böyle güzel, içten bir gülüş...
456253
456254
456255
YeniGine
24-11-2013, 00:07
Amaa yok bunun gibi güzeli de. Diğer fotoğraflarına ne güzel içten, samimi gülüşler diye düşünürken. Bu fotoğrafını görünce bayıldım o içten, samimi gülüşün harika!.. Daim olsun inşallah sevgili Neslihan...
Hmm bu arada yaşgünü toplantısında (yine yanlış hatırlamıyorsam) bana 'Bunu şöyle sapından toprağa yatıracaksın, üzerini kapatacaksın başka birşey yapmana gerek yok' diyerek verdiğin (İsmini yazıyoruum inşallah doğrudur) sedum palmerin ben bahçeye çıkarken kapının hemen önünde ilk onu görüyorum hep. Fotoğraflamak istiyorum fakat hâlâ tomurcukta açmadı bir türlü... Tekrar teşekkürleer...
456257
Rabbim yüzündeki o gülücükleri daim etsin İnşALLAH. Bilesinki Dualarım seninle...
YeniGine
24-11-2013, 01:44
Sevgili loveforlife; cansın, yüreklisin, iyisin, hoşsun, hayat dolusun içinin , güzelliği zaten yüzüne vurmuş, bana göre yok böyle güzel, içten bir gülüş...
456253
456254
456255
:) Yine yeniden... Duramadım; fotoğraflarına baktıkça o güzel gülüş gerçekten harika ömre bedel, çok güzel, harika... CAN Neslihan hep böyle harika gülüşlerin olsun... Ben böyle içten, güzel gülüşler 55 senedir nadir, nadiren görmüşümdür. Hep böyle gülesin inşallah gönlü güzel Neslihan...
Zerrin Torun
24-11-2013, 13:02
Rabbim acil şifalar versin Neslihan Hanım.Hayvanlara yaptığınız iyilikler sadaka olarak sizi bulur merak etmeyin.
Sevgili loveforlive her ne kadar sizi daha yeni tanımaya başlasam da görüyorumki herkes sizi çok seviyor... hastaymışsınız geçmiş olsun Rabbim hep güldürsün yüzünüzü Rabbim gönlünüze göre versin herşeyi...
loveforlife
25-11-2013, 20:45
Hepiniz cansınız, CAN! İşte ben buradaki bu ruhu çok seviyorum. Elbette siz artık sanaldan gerçeğe geçmiş dostlarımsınız. Hep öyle kalın, olur mu? Sizi de sitemizi de çok ama çok seviyorum!
Offf ya amma da merak ettim seni, iki gündür yazmayınca, telefonuma da cevap vermedin.
İyi misin?
loveforlife
25-11-2013, 21:47
Offf ya amma da merak ettim seni, iki gündür yazmayınca, telefonuma da cevap vermedin.
İyi misin?
Beni hastanelerden birinin demirbaşına yazacaklar bu gidişle! Mesaiye gider gibi, bu sabah 6'da kalkıp çıktım evden. Bütün gün hastaneden hastaneye... Basınç odasındayken telefon dışarıda ve kapalı. Sonra da şarjım bitti. Gerçi basınç odasına da giremeyeceğim kararına vardı doktorlar bugün... Kaş yapacağız derken göz çıkartmayalım dediler de, kaş yapma işini kim halledecek ve nasıl olacak orası net değil!
akçabardak
25-11-2013, 22:05
Canım loveforlife, nasılsın bizleri merakta bırakma ne olur ben de seni
çok merak ediyorum. Arada buraya uğrayıp bir merhaba demen yeterli
seni unuttuğumuzu zannetme sakın, hep seninleyiz olur mu.
akçabardak
25-11-2013, 22:08
Oh çok şükür sesini duydum şimdi biraz rahatladım canım.
Seni böyle düşünmek içimden gelen.
456815
O günden bu güne çok canın yandı biliyorum.
Ama gönlümde hep böylesin, Fincanla oynar halinle;)
Anneciğin karşımızda bizi tebessümle izliyor.
Fil kulağım nasıl olmuş:confused:
456814
.
helin-123
26-11-2013, 09:59
sevgili loveforlife çok geçmiş olsun Allah şifalar versin inşallah.
Çok geçmiş olsun..Rabbim acil şifalar versin...
loveforlife
26-11-2013, 19:08
Ama gönlümde hep böylesin, Fincanla oynar halinle;)
Anneciğin karşımızda bizi tebessümle izliyor.
Fil kulağım nasıl olmuş:confused:
.
Fincan, en iyi ilaçlarımdan biri. İnanılmaz bir anlayışı var. Bir görsen hasta olduğumu anlayıp, benimle nasıl ilgileniyor! Bir diğer ilaç da agaclar.net ve buradaki güzel insanlar elbette...
Senin o yeşil ellerinde kısa sürede kocaman olacaktır fil kulağın, eminim... Son derece sağlıklı görünüyor. Emeğine sağlık!:)
Sevgili loveforlife,
çok geçmiş olsun. Rabbim hayırlı acil şifalar versin. Gülen yüzün hiç solmasın.:)
Sevgiler.
Sevgili loveforlife, çok çok geçmiş olsun Allah o kadar büyük ki size şifa vereceğine inanıyorum ,her zaman sapasağlam ,dimdik ayakta duracağınıza eminim inancınızı kaybetmeyin sakın .Ağaçlar.net üyeleri sizinle :)
Sevgili loveforlife,
Sana tüm pozitif enerjimi yolluyorum.İyi olacaksın,buna inancım tam.
Sevgili loveforlife,
Uzun zamandır siteye giremedim. Geçmiş olsun.
En kısa zamanda sağlığınızı tekrar kazanıp hayata gülümsemeniz dileğiyle.
Benol Hazaroğlu
03-12-2013, 10:13
Sen çok güçlü bir genç kızsın. Yaşama azmini ve gülümsemeni hiç kaybetme.
Hayat yaşarken bir çok sınavlardan geçiriyor bizi. Bu süreci onlardan biri gibi düşün.
Bu da Tanrımın izniyle geçip gidecek ve sen tekrar sağlığına kavuşacaksın.
Uzakta olsak hepimiz yanındayız. Senin kocaman bir ailen ablaların, ağabeylerin var.
Sen hep gül.
Sevgili loveforlife, sana yazılan mesajları okudukça o kadar mutlu oluyorum ki, bak da gör hiç de yalnız değilsin. Herkes, seni seven bütün arkadaşların bir an önce iyileşmen için sana dua ediyorlar.
Lütfen.. lütfen umudunu kaybetme, seni çok seviyorum.
Sevgi Durul
03-12-2013, 10:51
Sevgili loveforlife, gerçekten yalnız değilsin, hepimiz seni çok seviyoruz.:)
Hiç bir şey için geç kalınmış değil, Umut... umut.... umut... Hep artsın, hiç eksilmesin içinde.:)
Sevgili Loveforlife, bir an önce iyileşmeni temenni ediyorum. İyileşir iyileşmez balkondan düşürdüğün opuntia microdays yerine, bir kucak yenisini göndereceğim arkadaşım...;) Hadi Gülümse Biraz... ;)
Sevgili loveforlife,
Hastalık zamanlarını gerek annemden, gerekse kendimden çok iyi bilirim. İnsan ne kadar karamsar olur, ne kadar hüzünlü, ne kadar kötümser olur. İçinden hiçbirşey yapmak gelmez. Güneşin her sabah doğacağını bilirsin ama aklın sana oyun oynar, sanki güneş hiç doğmayacakmış gibi gelir insana.Sürekli zihnini meşgul eder durur acaba ne olacak diye.
Oysa insanı mutlu eden umuttur, inanmaktır. Herşeyin bir an önce geçeceğine, güzel günlerin sadece bir adım ötede olduğuna inançtır insana enerji veren. Her gün açan yeni çiçektir, mutluluğu getiren. Böyle zamanlarda ne zordur bilirim pozitif olmak, ama yüzüne yayılan bir gülümseme bütün kaslarını gevşetir insanın, poztif bir enerji yayar bütün damarlarına.
En güzeli de nedir biliyor musunuz? Etrafınızdan size dalga dalga sevgi enerjisi gönderen insanların olması. Sizi düşünen, sizin için endişelenen insanların olması, yanlız olmadığını bilmek, önemsendiğini, hatırlandığını bilmek en büyük neşe kaynağıdır insan için.
Sizde bu saydığım enerji kaynaklarının hepsi var. Lütfen kendinizi bırakmayın, yüzünüzden size çok yakışan gülümseme hiç eksik olmasın. Herşeyin geçeceğine ne kadar çok inanırsanız, beyniniz o kadar mutluluk hormonu salgılanmasını sağlar ki, en iyi ilaçtır mutluluk. Unutmayın lütfen bizler dokunabileceğiniz kadar yakında olamasakta, düşünceleriniz kadar yakınız size. Dualarım, kalbim sizinle.
En kısa sürede iyileşmeniz en büyük dileğim, Sevgilerimle...
Sevgili loveforlife,
Çok geçmiş olsun.
Sizinle henüz karşılaşmasak bile,
- yazılarınızı okudukça ne kadar güçlü, sevgi dolu ve hayata sıkı sıkıya bağlı bir insan olduğunuzu,
- yazılanları okudukça sizinle tanışıp sizi sevmemenin mümkün olmadığını görüyorum.
Sayfanızda ki enerji, sizin ve arkadaşlarınızın sevgi dolu yazıları çok ama çok güzel.
Bir an önce iyileşmenizi diliyorum.
Sevgiler
fikreteren
03-12-2013, 22:29
Geçmiş olsun. Bir an evvel aramızda görmek istiyoruz. Biz bir aileyiz...
Sevgili Loveforlife seni gerçekten çok seviyoruz. Sana senin yazdıklarından alıntılarla yazmak istiyorum. Ufak tefek değiştirerek.
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife
Ve toplantının veda vakti... Ama hiçbir zaman gerçek anlamda veda değil! Yepyeni dostlukların temellerinin atıldığı, var olanlarının daha da pekiştiği harika bir gündü... Agaclar.net çatısı altında nice güzel günlerde nice güzel paylaşımlar dilerim.
Dedim ya, "iyi ki yaşamışım bunca heyecanı!" Sonunda mutluluğu görebiliyorsan baktığın gözlerde, her şeye değer... yanımızda olan olamayan tüm dostlara desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ederim.
Ne dedik? Tarih değil önemli olan, önemli olan birliktelik... Daima beraber olmak dileğiyle...
pamuktopu
05-12-2013, 10:26
Sevgili loveforlife,
En kısa zamanda sağlığına kavuşmanı diliyorum. Kalbimiz seninle..
Zorlu günler de geçecektir elbette,dilerim şifa bulmuş ve daha da güçlenmiş olarak dönersin balkonuna.
Sevgilerimle..
Sevgili loveforlife, çok geçmiş olsun, kocaman yürekli güzel arkadaşım. Karamsarlığa düşme sakın, iyi düşün iyi olsun, pozitif düşünmeye devam et.
Beynin orkestra şefi gibi unutma, nasıl yönlendirirsen o yöne gider. Yürekten inanıyorum gözbebeklerinle güleceğin, şen kahkahalar atacağın, enerjini yansıtacağın o güzel mesajlarını tekrar göreceğiz bu sayfalarda, iyi olacaksın. Umut hep olacak. Yar ve yardımcın olsun Rabbim. Öperim sevgiyle.. :)
gülücükleri yüzünden hiç eksik olmayan Sevgili loveforlife sağlığına biran önce kavuşmanı duasıyla sağlıcakla kal
İremsıla
05-12-2013, 15:50
Çok geçmiş olsun,tekrar sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.sevgiler..
evdeçiçek
05-12-2013, 17:32
Sn. Loveforlife;
Bu siteyi bir bitki olarak düşünürsek; sizi tanımadığım halde forumlardan da takip ettiğim kadarıyla sizi bu bitkinin çiçeği olarak düşünebiliriz. Çiçek ki ne çiçek, hiç solmayan, etrafındaki yapraklara varlığıyla güzellik katan, bitkinin gövdesine varlığıyla güven veren bir çiçek.
Tekrar ediyorum sizi forumdaki yazışmalardan tanıdığım kadarıyla çok sevilen birisisiniz. Hep var olun, hep sağlıklı ve güzel gülüşünüzle süslediğiniz resimlerinizi görelim. Size bol bol şifalar diliyorum.
loveforlife
07-12-2013, 22:48
Sevgili Dostlar,
Yazdığınız her kelime ile yüreğimde ne fırtınalara yol açtığınızı biliyor musunuz? Her kelimenizi mutluluk gözyaşlarıyla okurken, şükrediyorum hayatıma böylesine girdiğinize. Baksanıza, yegâne insanlarsınız beni anlayan ve mesafelere inat her koşulda yanımda olma gayretinde olan.
Çok yorgunum, mücadele etmekten usandım belki ama bu kadar dua ve böylesine destek olan güzel insanlar varken, vazgeçmemek lazım. Gülümsemek lazım her şeye inat! Ve sımsıkı tutunmak...
Elbet güneş bir gün yeniden doğacak!
Kelimeleri iyi kullandığımı zannederdim ama size teşekkür etmek için ne söylesem az gelecek, kelimeler yetmeyecek...
Sadece sizi çok sevdiğimi bilmenizi istiyorum.
Orhan Özbilgiç
07-12-2013, 23:00
Sevgili loveforlife;
Bugünlerde ailecek tatlı bir telaş içindeyiz. Küçük oğlumuzun düğünü için.
Bu nedenle, rahatsızlığını öğrenmiş olmama rağmen, fırsat bulup bir ''geçmiş olsun'' diyebilmem bu günü buldu.
Tüm arkadaşlarım gibi, benim ve eşimin de, dualarımızın seninle olduğunu iletmek istedim. Sevgiyle kucaklıyoruz.
Sevgili loveforlife,
Kesinlikle güneş bir gün yeniden doğacak; başka bir şansı yok.
hüsnüyusuf
07-12-2013, 23:59
Sevgili Loveforlife, öncelikle çok geçmiş olsun. Allah'tan şifalar diliyorum.
Bazı insanlar vardır yan yana olmasanız da samimiyetini hissedersiniz. Sizin için sitedeki birçok kişi de böyle hissediyor bence.
Sizdeki hayat enerjisi sıkıntılarınızın üstesinden gelebilmeniz için en büyük yardımcınız olacaktır, buna inanıyorum. Dilerim gülen yüzünüz hiç solmasın.
Güzel haberlerinizi bekliyoruz.Sevgi ve dua ile...
loveforlife
08-12-2013, 10:09
Tüm arkadaşlarım gibi, benim ve eşimin de, dualarımızın seninle olduğunu iletmek istedim. Sevgiyle kucaklıyoruz.
Benimle olduğunuzu biliyor ve hissediyorum zaten. Tatlı telaşınızın hayırlısına ermesini dilerim. Allah kolaylıklar versin. Mutluluklar daim olsun!
loveforlife
08-12-2013, 13:38
Sevgili loveforlife,
Kesinlikle güneş bir gün yeniden doğacak; başka bir şansı yok.
Bir de güneş olmasa da inadına sarılmak var hayata... Tıpkı buz gibi havaya, yağan kara inat açma gayretinde olan bu güzeller gibi...
Baksanıza dökülen tohumlardan kendi kendine tutunup hayata, bir dolu tomurcuğuyla çiçeğini gösterdi bana.
459373
459374
Ya ona ne demeli? Bir aslan edasıyla naz etmediğini gösteriyor. Az sonra kükremeye başlayacak gibi.
459375
Ama varlığını sürdürmek adına tohum yapmayı da ihmal etmiyor...
459376
Ve ikinci baharını yaşayan inci biber ısıtılmayan iç mekanda oldukça keyifli görünüyor...
459377
Doğadan almamız gereken o kadar çok ders var ki!
Kalbi güzel yüzü güzel arkadaşım, biliyorum zor günlerden geçiyorsun ama senin hayat enerjin o kadar yüksek ki, bütün ağaçlar net ailesine de bu enerjiyi yansıtıyorsun. Daha önce de söylediğim gibi sen bu ailenin meleğisin. Yüzünden gülücük kalbinden umut eksilmesin arkadaşım...
loveforlife
08-12-2013, 20:52
Hava çok soğuk, ben de biraz fazla üşüyorum galiba... Hastanelerde dolaşırken fırsat bulup korumaya alamadım zavallı çiçeklerimin pek çoğunu. Sardunyalar kışa inat rengarenk açmakta hala. Bugün baktım taşımaya derman yok, geçirip tepelerine birer torba, Allah'a emanet ettim. Bahara kim çıkarsa, kalan sağlar bizimdir. Çıkmazsa sardunyalarınızda birer çelik istesem, sardunya ormanım bile olur değil mi? En azından Bursa toplantısında bir sürü çelik hazırlamıştım ya, illa ki can bulmuştur pek çoklarının elinde onlar da... Yani yaşatamasam da avuntu hazır bana...;)
459413
459414
459415
459416
459418
Sevgili loveforlife, rahatsızlığınızı yeni öğrenmiş bulunuyorum. Sayfanızda yaptığım küçük gezinti sonucunda edindiğim izlenim; sizin yaşama dört elle bağlı olduğunuz, sevgi dolu oluşunuz ve çok sevildiğiniz yönünde.Yüzünüzdeki sıcacık gülümseme, içinizdeki yaşam sevinci ve azminizle beni de kendinize hayran bıraktınız inanın. İnanıyorum ki sevginin gücüyle tekrar sağlığınıza kavuşacaksınız. Sağlıkla ve sevgiyle kalın.
loveforlife
08-12-2013, 21:03
Bu saksıdaki minişler tohumdan yetiştiler...
459419
Kışı atlatırlarsa ablaları gibi çiçekler açacaklar. Eğer döllemeyi başarabildiysem, melez sardunyalar olacaklarını umut ediyorum.
459421
459422
Sakızla telgrafgiller elele kolkola...
459423
YeniGine
08-12-2013, 23:40
Sevgili loveforlife; sardunyalarına maşallah renkleri çok güzelmiş. Özellikle kırmızıya bayıldım. İnşallah sapasağlam kışı atlatabilirler. Atlatamazlarsa da canın sağolsun sayfanda sardunya istiyorum diye belirtmen yeterli; dediğin gibi sardunya ormanın olur.
Sevgili kızım çok geçmiş olsun, hayırlı haberlerini bekliyoruz. Hiç üzülme daha ne çiçeklerin olacak , sen iyi ol yeter ki :))
Zafer İnandıklı
10-12-2013, 16:44
Hava çok soğuk, ben de biraz fazla üşüyorum galiba... Hastanelerde dolaşırken fırsat bulup korumaya alamadım zavallı çiçeklerimin pek çoğunu. Sardunyalar kışa inat rengarenk açmakta hala. Bugün baktım taşımaya derman yok, geçirip tepelerine birer torba, Allah'a emanet ettim. Bahara kim çıkarsa, kalan sağlar bizimdir. Çıkmazsa sardunyalarınızda birer çelik istesem, sardunya ormanım bile olur değil mi? En azından Bursa toplantısında bir sürü çelik hazırlamıştım ya, illa ki can bulmuştur pek çoklarının elinde onlar da... Yani yaşatamasam da avuntu hazır bana...;)
459413
459414
459415
459416
459418
Sevgili loveforlife;
Sen sağlığına kavuş yeter ki. Biz sana Dünyaları göndeririz.
Sevgiler...
sındırgılı
10-12-2013, 19:36
Sevgili Kardesim, benim gönlü bol hemserim,
Sen yeterki sağlığına kavuş, dile bizden ne diler isen...
Her sey gönlünce olsun....
loveforlife
10-12-2013, 20:31
Çocukluğumun en değerli çiçeklerindendi kasımpatları. Rahmetli babaannem onlara ayrı bir önem verirdi. 10 Kasımdan önce, gösterişli çiçekler açsınlar diye onlara özel ilgi gösterir, sonra da 10 Kasım sabahları kocaman demetleri bize verip Atamıza yollardı. Hep sevmişimdir onları. Babaannemin vefatından sonra kaybolup gitmişlerdi. Geçen yıl Ankara toplantısında paylaşılan çelikler olmuş. Kimin getirdiğini bilmiyorum ama onlar yazın epey bir bit istilasına uğramış olsalar da paçayı kurtardılar ve ilk çiçekleri gösterdiler. Pek ilgilenemedim onlarla ama en azından çiçekleri geçmeden deklanşöre basabildim... Başka renklerinden edinmeyi planlıyordum bu sene nasip olmadı. Her şeyin başı sağlık!
459783
459786
459787
459784
459785
loveforlife
10-12-2013, 20:39
Bu daha iri bir cins. Tek dal uzadı gitti... Seneye kısmet olursa tenekeye alınmalı. Teneke saksılarda daha mutlu olduklarını düşünüyorum.
459788
459789
459790
Bu da beyazım...
459791
459792
turkanatalay
10-12-2013, 22:52
Ne yazacağımı bilemiyorum şu anda,çok duygusal anlar yaşadım sayfanızı okurken. Çiçekler, kediler, kuşlar adına size teşekkürü borç biliyorum. Sevgiyle sağlıkla kalın.
Sevgili loveforlife her zamanki gibi siz ve çicekleriniz bir harika...Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutluluk içinde yaşamanız temennisiyle hayırlı günler...
Bu daha iri bir cins. Tek dal uzadı gitti... Seneye kısmet olursa tenekeye alınmalı. Teneke saksılarda daha mutlu olduklarını düşünüyorum.
459788
459789
459790
Bu da beyazım...
459791
459792
Sana teneke biriktireyim mi? Hani zeytinyağı tenekeleri gibi.
Yolladığım onca kargo için ne kadar zor durumlarda kalıyorum karton koli bulmakta. O yüzden iyi bilirim. :D
loveforlife
11-12-2013, 20:02
Sana teneke biriktireyim mi? Hani zeytinyağı tenekeleri gibi.
Yolladığım onca kargo için ne kadar zor durumlarda kalıyorum karton koli bulmakta. O yüzden iyi bilirim. :D
Ah benim Canım Ablacığım. Çok düşünür beni. Çok teşekkür ederim bu nazik teklifin için.
Evimize yakın bir şarküteri mağazası var. Sağ olsunlar, boşalan kovaları ve peynir tenekelerini toplayıp eve getirmeme ses etmiyorlar. Sadece bu kadar toprağı nereden bulduğumu ve neler yetiştirdiğimi çok merak ediyorlar. Yazın birkaç kere biberlerden toplayıp götürünce meraklarını yendiler...
Yani en azından saksı konusunu çok düşünmüyorum. Yeter ki içini dolduracak iyi toprak bulayım. Biliyorsun, benim en büyük sorunum bu. Kompost yapıyorum ama o da yeterli olmuyor. (Bu arada son yaptığım kompostum tek kelimeyle "harika" olmuş. Sümbül soğanlarımı dikerken bolca kullandım saksılara.:rolleyes:)
Sevgili Loveforlife,
Bursa toplantısında sardunyalardan 10-12 dal almıştım. Ama hangisi senin hangisi sayın Jezebel'in bilemiyorum. Tabi ki sana yollarım, hele bir bahar gelsin. Şimdi naylonun altında uyuyorlar :) Ama umarım seninkilere bir şey olmaz çok güzel renkleri var.
loveforlife
12-12-2013, 11:11
Sevgili Loveforlife,
Bursa toplantısında sardunyalardan 10-12 dal almıştım. Ama hangisi senin hangisi sayın Jezebel'in bilemiyorum. Tabi ki sana yollarım, hele bir bahar gelsin. Şimdi naylonun altında uyuyorlar :) Ama umarım seninkilere bir şey olmaz çok güzel renkleri var.
Sevgili Yağmur,
Toplantıya getirdiğim sardunya çeliklerinden ceylan olanların neredeyse tamamı Sevgili Jezebel'in gönderdikleriydi. Ben birkaç tane eklemiştim. Normal sardunyalarda onun değişik renkli olan güzelinden aldığı çeliklerdi. Sakız sardunya çeliklerinin hepsini ve diğer sardunya çeliklerini ben getirdim. Benim getirdiğim çelikler 60 taneden fazlaydı. Bir de saksısıyla olanlar vardı. Onları da alanları mutlu edeceğine inanıyorum. Çünkü naz yapmayan güzeller bunlar. Sen de epeyce almışsın ya muhakkak değişik renklerde açacaklardır.
Ben de sardunyaların saksılarını naylonla sardım. Ama bahçe ve balkonda genel durum hiç iç açıcı değil. Biraz silkeledim sabah üstlerindekileri. Bodrum papatyalarının üzerine bir çuval atmıştım dün sabah biraz geç de olsa:o. An itibariyle balkondan kuşbakışı bahçedeki durum şöyle (karda paticanlarımın ayak izleriyle):
460070
460071
460072
460073
loveforlife
12-12-2013, 11:19
Oxalisler kar altında...
460074
460075
Sonbaharda çiçek açan şaşkın süs narı buz tutmuş meyvesiyle...
460076
460080
Bu çiçekler de meyve tutar mı ki?
460079
loveforlife
12-12-2013, 14:25
Sarıkız (Lysimachia nummularia) da kar altında kalanlardan... Geçen yıl da üzerine bir karış kar yağmıştı. Ama daha bir güzelleşti kardan sonra. Zaten kökten yeni sürgünler başlamıştı. Uzun dalları budayacağım. Yeni sağlıklı dallarımız gelecek...
460099
460100
460101
Vinca da... Dut dalında asılı. Yaklaşık 3 metre oldu aşağı doğru uzayan dalları...
460102
Soğanlı bitkiler de gömüldüler kara. Kuru yapraklarla örtmüştüm soğanlar ektikten sonra, pisiler eşelemesinler diye. Şimdi bir de kardan yorganları çektiler üzerlerine....
460103
akçabardak
12-12-2013, 15:03
Yorgan altından başını çıkarıp ta bakanlar pek güzel gözüküyorlar sevgili loveforlife,
sanki pamuklar içindeler, her dönemin ayrı bir güzellikleri oluyor.
İlk resimdeki sarkan sanırım sarı kız, çok körpe dal uçlarından çelik yapılsa tutar mı?
hiç denediniz mi, uzayan dalları budayacağım demişsiniz de, o kadar taze yem yeşil ki
kıyası gelmiyor insanın. Sevgiler
Sevgili Loveforlife birkaç gün önce balkon sayfanıza uğradığımda rahatsızlığınızı öğrendim. Fakat yazmak kısmet olmadı. Çok geçmiş olsun. Bilirsiniz bütün hastalıklarda ilk şifa kaynağı insanın moralini yüksek tutmasıdır. Sizde moralinizi yüksek tutun. Hazır moral kaynaklarımız olan yeni tohumlarınız elinize geçmişken, hayatın tadını çıkarmaya bakın.
İçimizden biri sayfanızda yazdıklarınızı okuduktan sonra sizi tanımak istedim. Bu yüzden de çok katılmak istememe rağmen kısmet olmayan Bursa toplantısını kaçırdığım için bir kez daha üzüldüm. İnşallah bir dahaki sefere..
Sağlıcakla kalın.
Satı Uğurtan
13-12-2013, 13:16
Sevgili Loveforlife, çok çok geçmiş olsun, biliyorum seni görmeden tanıyorum, sürekli takip ettiğim çok sevdiğim üyelerden birisin, kocaman sevgi dolu yüreği, hayatı seven canlıyı seven biri olarak bu hastalığıda aşıp sağlığına kavuşacağını çok iyi biliyorum, buna inanman yeter sen başaracaksın biliyorum, sevgiler çok öpüyorum.
Seabert74
13-12-2013, 14:57
Sevgili Loveforlife,
Çiçekleriniz o beyazlıgın altında bile çok güzel görünüyor. Sizdeki sıcaklık onların hayata dönmesine yeter de artar bile.
Etrafınıza yaydıgınız pozitif enerjinin size dönüşünü açıkça görüyorum. Sayfanızda gezmek sadece çiçeklerinizi görmek için değil, buradaki satırların her biri o kadar çok duygu yüklü ki.. İnanıyorum ki buraya ugrayan herkes aynı düşünceyi taşıyor. Sevgilerimle.. En kısa zamanda tanışmak umudu ile..
loveforlife
15-12-2013, 20:42
İlk resimdeki sarkan sanırım sarı kız, çok körpe dal uçlarından çelik yapılsa tutar mı? Hiç denediniz mi, uzayan dalları budayacağım demişsiniz de, o kadar taze yem yeşil ki kıyası gelmiyor insanın. Sevgiler
Sevgili Akçabardak,
Sarıkız, çiçek topraktayken dalları suya daldırılıp köklendiriliyormuş başlığında okuduğuma göre. O şekilde hiç denemedim ama uzayan dalları kesmeden saksısında toprağa yatırdıklarım da köklenmişti.Ben de kıyamıyorum zaten. Sararan ve kuruyan yaprakları olan dalları buduyorum sadece, o da daha sağlıklı olması için. Böylece çok daha canlı sürgünler veriyor. Yemyeşil olanlara kıyamam elbette...
loveforlife
15-12-2013, 20:57
Sevgili SDurul'un hediyesi hoya carnosam... Temmuzda böyleydi (http://www.agaclar.net/forum/1175813-post348.htm), şimdi böyle... Hazır orkide toprağına biraz kum ve diatomit ile ilginç bir harç hazırlamıştım.:o Arada bir sıvı kaktüs besini eklenmiş suyla suladım, üç dört kere. Terasa bakan merdiven boşluğunda duruyor, ısıtılmayan bir ortamda. Saksısı da epey küçük. Ama bu kadar kısa sürede gelişeceğini hiç düşünmemiştim doğrusu. Baharda saksısını büyütürüm kısmetse. Nasıl olmuş sizce?
460717
460718
Sevgili Loveforlife;
Ben hoyalardan hiç anlamam ama bu seni ve yerini sevmiş görünüyor.
Narinkhn
15-12-2013, 22:16
Sevgili Loveforlife bence saksıyı büyütmeyin size bol bol çiçek versin seneye.Sitedeki ablalarım öyle söylüyorlar:)
loveforlife
15-12-2013, 22:21
Sevgili Loveforlife;
Ben hoyalardan hiç anlamam ama bu seni ve yerini sevmiş görünüyor.
İşin aslı ben de hiç anlamıyorum Sevgili Yağmur. Acemi şansı diyelim...
Sevgili Loveforlife bence saksıyı büyütmeyin size bol bol çiçek versin seneye.Sitedeki ablalarım öyle söylüyorlar:)
Sitedeki ablalarımız küçük saksı iyidir dediği için o minicik saksıyı tercih etmiştim ama çok gelişince işkence olacak zavallıma... Bu işkenceye rağmen çiçek verir mi acaba Sevgili Narinkhn?
YeniGine
15-12-2013, 23:32
Çok güzel olmuş sevgili Loveforlife. Bence de saksısını değişmeden önce bir bilene danış, bu saksıda çiçek açabilir... İnşallah hep beraber çiçeklerini görmeye diyelim...
Sevgi Durul
16-12-2013, 08:16
Sevgili loveforlife, süper olmuş bence, ellerine yüreğine sağlık. Bu gidişle annesinden önce açar, açar da bizler de güzel çiçeklerini görürüz, dilerim.
Saksısını hiç değiştirme, açması için köklerin iyice saksıyı doldurması gerekiyormuş.
Bendeki diğer hoyalar biraz gelişsin, hepsinden köklendireceğim sana. Sevgilerimle...
Narinkhn
16-12-2013, 09:58
Ablalarım saksıyı bırakın bir de işkence edin demişler:)) Üşütün,susuz bırakın vb.yazarken bile gülüyorum:)Açmış halde görürüz inşallah.Belki birlikte çiçek açarsınız yani sizde sağlığınıza kavuşursunuz?Geçmiş olsun:rolleyes:Dualarım sizinle...
loveforlife
16-12-2013, 10:05
Merdiven boşluğu demişken, merdiven boşluğu ve boş olan teras katında birbirine sarılıp üşümemeye çalışan kızlarımı da unutmayalım...
460775
460776
460779
460777
460778
loveforlife
20-12-2013, 19:46
Onun hikayesi de benden duymaya alıştığınız hikayelerden aslında. Geçen yaz bir öğrencim davet etmişti. Ne yazık ki evlerinin bahçesi de olmasına rağmen çiçeği hiç sevmeyen biri. Mutfağa geçtiğimde bahçede bir kenara atılmış bir saksı dikkatimi çekti. (Böyle şeyler hiç dikkatimi çekmezdi oysa ki:dilli::o) Bitkinin neredeyse tüm yaprakları hain bir tırtılın midesine ineli epey olmuş gibi görünüyordu. Yine de daha önce görmediğim bir bitkiydi. Sorduğumda annesi öğrencim evin içinde istemediği için bahçeye attığını, istersem alabileceğimi söyleyince saksıyı kaptığım gibi eve getirdim. Taş gibi bir toprağı vardı. Toprağını değiştiririm diye balkona bıraktım. Ertesi sabah geriye kalan yapraklar da güzelce kemirilmiş, hatta karınlarını doymamış olacak ki sardunyalara atlamışlardı. Öyle böyle değil, o taş gibi toprağın içinde kaç tane tırtıl barınıyormuş meğerse! Saksının taşlaşmış toprağını atıp bitkiyi kökleri dahil iyice yıkadım arap sabunuyla. Yeni saksısında bahçedeki gölge bir yere yerleştirdim. Sonuç mu? Meğer bizimki bir dev telgraf çiçeğiymiş! Yanına da Sevgili SDurul'un gönderdiği telgrafları dikmiştim. Şu an ısıtılmayan teras katında. Çiçek bile açmaya başladığına göre, epey memnun hayatından...
461305
461306
461307
461308
Sevgili loveforlife, sizi takip ediyorum ama yazmak bu güne kısmetmiş.Çok geçmiş olsun. Sizin gibi yüreği Sevgi gücüyle dolu bir insan bütün güçlükleri aşacağına inanıyorum.Dualarım seninle.
nurcan çelik
21-12-2013, 17:07
sevgili loveforlife, umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.umudunuzu hiç yitirmeyin...gördüğüm kadarıyla sevecen, içten bir kişiliğiniz var...sevdikleriniz eminim ki yanındalar...dualarım sizinle...bu arada bitki ve hayvanlarınıza hayran kaldım...kediniz içinde üzüldüm başınız sağolsun. sağlıcakla kalın.iyi günler dilerim...
Ablacım siteyebayadır bi giremiyordum ama girer girmez senin sayfana koştum :) Ve bugün bitirdim ;) çiçeklerin muhteşem olmuş valla ellerine sağlık maşallah :D çiçekler senin elinde güzelleşiyor ;)
loveforlife
21-12-2013, 23:20
Sevgili Sumeyra47'nin verdiği çelik kışın soğuğuna rağmen hayata sımsıkı tutunuyor. Merdiven boşluğunda o da... Mor, yeşil ve gümüşün o keyifli uyumuyla yeni dallar çıkarmaya da başladı. Ruj çiçeğiyle kardeş kardeş büyüyorlar...
461477
461478
461479
loveforlife
22-12-2013, 16:06
Daha fazla dayanamayacağım. Ayakkabı kutusundaki servetimi size açıklamam şart oldu... Şafak baskını falan olursa maazallah!:o:D
461544
461545
461546
akçabardak
22-12-2013, 16:50
:D:D:D Böyle bir servete can kurban,
Kendisinden çok emin olduğu için bakışlar biraz sert olmuş ama
daha sonra benim böyle işlerle hiç mi hiç işim olmaz dercesine
oh bu ayakkabı kutusu da pek rahatmış ayol deyivermiş...
Bayıldım bu pozlara ben...;) siz çok yaşayın emi... nerden gelir aklınıza
böyle şeyler sevgili loveforlifeciğim, ne kadar da masum bir yüz ifadesi
var kıyamam ben ona hiç.
loveforlife
22-12-2013, 18:05
:D:D:D Böyle bir servete can kurban,
Kendisinden çok emin olduğu için bakışlar biraz sert olmuş ama
daha sonra benim böyle işlerle hiç mi hiç işim olmaz dercesine
oh bu ayakkabı kutusu da pek rahatmış ayol deyivermiş...
Bayıldım bu pozlara ben...;) siz çok yaşayın emi... Nerden gelir aklınıza
böyle şeyler sevgili loveforlifeciğim, ne kadar da masum bir yüz ifadesi
var kıyamam ben ona hiç.
Sevgili Akçabardak,
Hiçbir şeyle ölçülemeyecek bir servet bu. Yeri doldurulamaz. Kutular ve poşetlere girmek en büyük zevklerinden benim kızımın. Bu kutuları yakındaki bir ayakkabı mağazasından istemiştim, el sanatları malzemelerimi koymak için. Ama Fincan Hanım çok beğenmiş olacak ki, kutular gelir gelmez bu kutuya yerleşti. O bakışlarda biraz da suçluluk var aslında ama "bu ev de, kutu da benim" özgüvenini de fazlasıyla hissettiriyor.
Seni tekrar böyle, tam değil ama neşeli görmek beni çok mutlu etti arkadaşım. Vallahi özlemişim güzel bitkilerin eşliğinde ki güzel yazılarını...:)
Daha fazla dayanamayacağım. Ayakkabı kutusundaki servetimi size açıklamam şart oldu... Şafak baskını falan olursa maazallah!:o:D
461544
461545
461546
En büyük servet bu sevgi olsa gerek...Karşılıksız ve çıkarsız...:mad:
Sevgili loveforlife'ciğim, geçmiş olsun canım, nasıl oldun inşallah daha iyisindir, nete giremiyorum sık sık biliyosun yazamadım sana o yüzden.
Çiçeklerin karlar altında bile sana gülümsemişler seni mutlu etmek için...
Dualarım hep seninle canım, moralini hiç bozma, neşen daim olsun, gülen yüzün hiç solmasın canım arkadaşım.
Sevgiler...
gokcegokce
26-12-2013, 21:34
Sevgili Loveforlife, ayakkabı kutunuzdaki servet gerçek servettir, dolayısıyla çok zenginsiniz emin olun. :) Sağlığınız iyidir inşallah. Sevgiler...
benimde çocukluk anılarım içinde en çok hatırladığım çiçek kasımpatılar 10 kasımların en gözde çiçeği çiçeklerinize maşallah size mutluluk sağlık esenlik
Çocukluğumun en değerli çiçeklerindendi kasımpatları. Rahmetli babaannem onlara ayrı bir önem verirdi. 10 Kasımdan önce, gösterişli çiçekler açsınlar diye onlara özel ilgi gösterir, sonra da 10 Kasım sabahları kocaman demetleri bize verip Atamıza yollardı. Hep sevmişimdir onları. Babaannemin vefatından sonra kaybolup gitmişlerdi. Geçen yıl Ankara toplantısında paylaşılan çelikler olmuş. Kimin getirdiğini bilmiyorum ama onlar yazın epey bir bit istilasına uğramış olsalar da paçayı kurtardılar ve ilk çiçekleri gösterdiler. Pek ilgilenemedim onlarla ama en azından çiçekleri geçmeden deklanşöre basabildim... Başka renklerinden edinmeyi planlıyordum bu sene nasip olmadı. Her şeyin başı sağlık!
459783
459786
459787
459784
459785
çok güzeller
loveforlife
04-01-2014, 21:20
Hep yanımda olduğunuzu hissetmek ne kadar güzel!
2 gündür çiçeklerle şımartılmaktayım siz sevgili dostlar tarafından...
Dün, tek kelimeyle rüya gibi bir gündü. Önce Değerli Ağabeyim Kgursan'dan gelen bir kargoyla başladım güne. Bundan daha güzel bir iyi yıllar dileği olabilir miydi ki? Bu yaşıma geldim, birkaç kez öğrencilerimin hediye ettiği tek güllerin haricinde kimseden böyle hediye almadım. Bir kucak dolusu gül! Hem de öyle güzeller ki!
463243
463244
Hem sadece güller de değildi gelen, bir kucak statice tataricum da eşlik ediyordu güllerime. Ama onları şimdi göstermeyeceğim size. Bazı planlarım var onlarla ilgili, şimdilik sürpriz olsun...
Öğleden sonra yine sitemizdeki değerli üyelerimizden biri Alys Ağabey, eşi Aysel Abla ile ziyaretime geldi. Hem de öyle güzel ve mutlu edici bir ziyaret ki! Hiç menekşem yoktu. Aysel Abla kendi yetiştirdiği menekşelerinden 2 saksı getirmiş benim için. Çiçek açanın rengi çok güzel, heyecandan diğerinin rengini sormamışım ama içimden bir ses beyaz açacağını söylüyor.:o Hele ki diğer hediyelerimi bir görseniz! Yok yok, onlar da şimdilik saklı dursun, çiçeklerini paylaşmalı sizinle. Ama Ali Bey ve Aysel Hanım'ın kurduğu bu siteyi yakından takip edin diyeceğim size...
Amarllyis Bahçesi (http://www.amaryllisbahcesi.com/)
463245
463246
Dedim ya agaclar.net ailem hiç yalnız bırakmıyor beni. Bugün de Değerli Arkadaşım M.Levent Aktan; eşinden, kardeşinden ayırmamış beni, onlara alırken bana da almış mis kokan bu sümbül demetini!
463247
Hepinize çok teşekkür ederim, öyle mutlu ettiniz ki beni!
loveforlife
04-01-2014, 22:15
Tabii ki Fincan Hanım, yeni gelenleri hemen teftiş etti! Ne de olsa onlar da Fincan'ın kardeşi...:p
463264
463265
Geçmiş olsun loveforlife, Allah sağlıklı uzuun bir yaşam versin sana.. Gülücüklerle bezeli gül yüzün hiç solmasın.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.