View Full Version : Loveforlife / Balkon, ev
akçabardak
04-01-2014, 22:55
Sevgili loveforlife, İyi günlerde sevgiyle büyütün hediye gelen çiçeklerinizi, sürpriz hediyelerinizi merakla bekleyeceğiz, sizin adınıza ben de mutlu oldum, hediye almak çok
güzel bir şey.
Fincan hanımın da gözünden hiç bir şey kaçmıyor maşallah, kolyesi de çok yakışmış.
Yeni yılınız size neşe, mutluluk, sağlık ve şans getirsin, her şey dilediğin gibi olsun
inşallah, sevgiyle kalın.
Oh ne güzel bol bol serotonin! Her derde deva organik antibiyotik -o da ne demekse- bunlar. Güle güle büyüt sevgili Loveforlife. Baktıkça için açılsın.
Ayrıyeten ben bu Fincan hanımın pozlarına bayılıyorum. Pek asaletli bir hanım. Ağzını burnunu mıncıklamak geliyor içimden. Tabi muhtemelen cırmıklarla ödüllendirirdi beni :D
YeniGine
04-01-2014, 23:19
Evet hediye almak çok güzel birşey hele o hediyeler de bitki, çiçek olur ise oh değmeyin keyfimize... Gelen hediyelerin hayrlı olsun, bol bol çiçeklerini göresin inşallah sevgili Loveforlife'm...
:D Fincan için söylediğin, çok hoşuma gitti, güldürdün beni. 'Çiçekler; ne de olsa Fincan'ın kardeşleri.' Sevimli Fincan'ın bir de kanatlı kardeşleri var.
loveforlife
05-01-2014, 11:25
Geçmiş olsun loveforlife, Allah sağlıklı uzun bir yaşam versin sana.. Gülücüklerle bezeli gül yüzün hiç solmasın.
Çok teşekkür ederim Sevgili Hira. Hepimiz için güzel olsun her şey!
Sevgili loveforlife, İyi günlerde sevgiyle büyütün hediye gelen çiçeklerinizi, sürpriz hediyelerinizi merakla bekleyeceğiz, sizin adınıza ben de mutlu oldum, hediye almak çok güzel bir şey.
Fincan hanımın da gözünden hiç bir şey kaçmıyor maşallah, kolyesi de çok yakışmış. Yeni yılınız size neşe, mutluluk, sağlık ve şans getirsin, her şey dilediğin gibi olsun inşallah, sevgiyle kalın.
Sevgili Akçabardak, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim Ablacığım. Hepimize güzellikler getirsin yeni yıl. Fincan Hanım ev sahibi ya, eve gelen giden ondan soruluyor. Bir söz var, diyorlar ki; "köpekler bir sahibim var dermiş, kedilerse bir insana sahibim!" Gerçekten patisinde oynatıyor bizim kız annemle beni.
Oh ne güzel bol bol serotonin! Her derde deva organik antibiyotik -o da ne demekse- bunlar. Güle güle büyüt sevgili Loveforlife. Baktıkça için açılsın.
Ayrıyeten ben bu Fincan hanımın pozlarına bayılıyorum. Pek asaletli bir hanım. Ağzını burnunu mıncıklamak geliyor içimden. Tabi muhtemelen cırmıklarla ödüllendirirdi beni :D
Sevgili Yağmur, Fincan Hanım'ın en güzel huylarından biri asla tırnaklarını göstermemesi. Zaten sevgiye bayılıyor. Eve misafir falan gelmeyegörsün. Hemen beni siz de sevin diye kucaklarına oturmak istiyor ama çoğu kişi onu istemediği için çok üzülüyor benim kızım. O gerçekten bambaşka bir kedi. Asla masaya ya da mutfak tezgahına çıkmaz. Sen balık ayıkla, o yanında yatar, yanında et pişir kokusuna bile bakmaz. Çok terbiyelidir benim kızım.
Evet hediye almak çok güzel bir şey hele o hediyeler de bitki, çiçek olur ise oh değmeyin keyfimize... Gelen hediyelerin hayrlı olsun, bol bol çiçeklerini göresin inşallah sevgili Loveforlife'm...
:D Fincan için söylediğin, çok hoşuma gitti, güldürdün beni. 'Çiçekler; ne de olsa Fincan'ın kardeşleri.' Sevimli Fincan'ın bir de kanatlı kardeşleri var.
Sevgili YeniGine, hediye almak gerçekten de çok güzel ve keyif verici. Şu günlerde en çok da ihiyacım olan, Sevgili Yağmur'un da dediği gibi "seretonin". Dolayısıyla epey işe yarıyor.
Fincan'a çiçekler kardeş ve cicilerimiz, kanatlıların hepsi kardeş. Arada kafeste göremezse kuşları bir telaşa kapılıyor ki, sorma! Bak burada kontrole çıkmış bizim kız. Boncuk alt kafeste, aileye son katılan Sevgili Muda'nın hediyesi Şeker ve mubişlerim Paşa ve Fıstık yanında...
463355
helin-123
10-01-2014, 23:57
bugün öyle bir içim sıkıldı ki ne yapayım ne yapayım derken biraz balkona çıktım kızlarıma baktım, havaya baktım bunaltıcı bir hava. geçtim bilgisayarın başına, sayfanı baştan sona gezdim: çiçeklerini, hayvanlarını yazdığın bütün içten mesajlarını okudum. bazen çok sevindim çiçeklerinin heyecanıyla, bazen üzüldüm kayıplarına, ama en çokta sevindiğim şey o kadar güzel bir gülüşün var ki aynı çiçeklerin gibi, o yufka yüreğini keşfettim merhametine, bütün canlılara olan saygına hayran kaldım. Her şey gönlünce olsun.
Fincan'a baktıra baktıra sitedeki kediyi rakip yaptıracaksın Zeus'a :))). Yeni bitkilerin hayırlı olsun güle güle sağlıkla büyüt arkadaşım... Sürprizleri de merak etmeden kendimi alamıyorum:)...
loveforlife
14-01-2014, 19:09
Fincan'a baktıra baktıra sitedeki kediyi rakip yaptıracaksın Zeus'a :))). Yeni bitkilerin hayırlı olsun güle güle sağlıkla büyüt arkadaşım... Sürprizleri de merak etmeden kendimi alamıyorum:)...
Canım Arkadaşım,
Zeus'a rakip değil arkadaş olur, keşke bir cana daha yuva olabilseniz! Sürprizlerin benzerleri sende çiçek sapı çıkarmış bile. Yani sende daha önce göreceğiz çiçekleri. Bir de yediveren çiçeklerim var ki, seninkilerin yanında onlar da henüz minicikler...
Canım Arkadaşım,
Zeus'a rakip değil arkadaş olur, keşke bir cana daha yuva olabilseniz! Sürprizlerin benzerleri sende çiçek sapı çıkarmış bile. Yani sende daha önce göreceğiz çiçekleri. Bir de yediveren çiçeklerim var ki, seninkilerin yanında onlar da henüz minicikler...
Bilmiyorum arkadaşım, kedi videoları, kedi sahibi arkadaşlar gerçekten aklımı çeliyor. Ama kedi, köpek ve küçük çocuklar, sonaki halimi düşünemiyorum:confused: ...
Sürprizleri de anladım galiba, Aysel hanım-Ali bey ziyareti:D...
loveforlife
18-01-2014, 18:46
Eskilerde pek çok evde gördüğümüz güzellerden biriydi o. Geçen yaz Zeki Yağlı'nın bahçesinde yer örtücü olarak kullanıldığını görüp hayran olmuş, küçük bir parça alarak dönmüştüm eve. Kısa sürede çok güzel gelişti ve saksısını doldurdu. Onun tam fotoğrafını çekip sizinle paylaşacaktım ki, benim yaramaz civcivler nasıl becerdiyse atlamışlar üzerine... Düşünün nasıl üzüldüğümü. Başladım yeniden aramaya. Ne kadar arasam da bir türlü denk gelmedi çiçekçilerde.
Yine bir gün çiçekçilerde bakınırken minicik bir saksıda neredeyse ölmek üzereyken gördüm onu. Çiçekçiler de artık tanıyor, malum.:rolleyes: "Al abla hediyemiz olsun" dediler. Çok umutlu olmasam da yeni bir saksıya geçirdim. Fısfısla sulayarak canlandırmayı başardım. Sonra ne mi oldu? Teras kattan indirmedim onu. Okuduğuma göre -3 derecelere kadar dayanıyormuş. Dayandığını kanıtladı. Cam önünde bolca ışık alıyor. Hava sıcak olmasa da keyfimiz yerinde...
Fincan Hanım burnunu sokmuş yine...:p
465408
465409
465410
465411
Kar altında kalmasına rağmen yaşıyor bahcede. Gülleri sökerken coğu gitti ama benim. Neyse ki arsız birşey baharda sürerler yeniden diyorum.
Saksıda epey uzamış saçlar:)
Çok sevimli bir bitkiymiş.
Arapsaçını ben nedense yaşatamadım. İçeriye alınca malesef kurudu. Baharda çanlanma ihtimali üzerine saksısına dokunmayacağım. İzmir'de üç ayrı çeşidini bir arada görmüştüm.Buradaki bir çiçekçide nereden geldiyse bahçede çok güzel büyümüştü. Söylediğine göre kışı da dışarıda geçirmiş. Bu yıl hala yaşayıp yaşamadığına bakacağım. Kışı dışarıda geçirebilirse bakımı çok kolaylaşacak.
YeniGine
19-01-2014, 00:01
Sevgili loveforlife maşallah ne kadar güzel olmuş. Komşumun bahçesinde saksıda idi yazın yok oldu gitti. Ben de Sayın Muda'nın dediği gibi hiç ellemiyorum belki baharda tekrar canlanır mı diye?
Ben küçükken bizim evde de vardı bu arap saçından.Saksıdan nasılda salına salına uzamış.
mlevent.aktan
23-01-2014, 13:45
arapsaçları çiçek açar mı? :)
Adalet Yağcı
23-01-2014, 14:28
Daha fazla dayanamayacağım. Ayakkabı kutusundaki servetimi size açıklamam şart oldu... Şafak baskını falan olursa maazallah!:o:D
461544
461545
461546
Bir ayakkabı kutusunun bu kadar meşhur ve değerli olacağını nereden bilecektik, attığım kutulara yanarım :)
Savcıya polise haber vereyim dedim ama "kutu ihbarlarına bakmıyoz" dediler :rolleyes:
İşin kötüsü ben şeffaf ayakkabı kutusu kullanıyorum, yani bir anlamda arama yapanların işi kolaylalaşıyor.
loveforlife
29-01-2014, 09:53
Havalar güzel gittikçe o daha da güzelleşiyor. Böyle havaları seviyor sanırım.
arapsaçları çiçek açar mı? :)
Ben henüz çiçeğini görmedim ama minicik çiçekleri varmış. Çiçeği olmasa da böyle de görsel şölen sergiliyor bence...
467317
467318
467319
Baksanıza arasından çıkan minicik yoncalar nasıl da güzel bir detay oluşturmuş...
467320
Sevgili Yenigine ve Muda, umarım sizinkiler de canlanır. Gerçekten her eve lazım bir çiçek bu bence...
akçabardak
29-01-2014, 10:32
Arap saçı gerçekten de böyle havaları çok seviyor, yazlıkta komşumun bahçesinde yer örtücüsü olarak bahçenin bir bölümüne ekmiş, ayrık gibi her tarafı sarmış, öyle güzel yayılmış ki, minik minik beyaz çiçeklenince daha da bir hoş oluyor, bayılıyorum görünce ama tek üzüldüğüm komşum onları çoğalınca söküp söküp sokağa atıyor, hele de duvar dibinde kiler böyle hafif duvara yaslanmışlar duvar yastığı gibi çok güzel görüntü sergiliyorlar.
Sizin kiler de çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar sevgili lofeforlife.
loveforlife
30-01-2014, 09:14
Arap saçı gerçekten de böyle havaları çok seviyor, yazlıkta komşumun bahçesinde yer örtücüsü olarak bahçenin bir bölümüne ekmiş, ayrık gibi her tarafı sarmış, öyle güzel yayılmış ki, minik minik beyaz çiçeklenince daha da bir hoş oluyor, bayılıyorum görünce ama tek üzüldüğüm komşum onları çoğalınca söküp söküp sokağa atıyor, hele de duvar dibinde kiler böyle hafif duvara yaslanmışlar duvar yastığı gibi çok güzel görüntü sergiliyorlar.Sizinkiler de çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar sevgili loveforlife.
Sevgili Akçabardak,
Biz bir saksısınız gözünün içine bakarız, başkalarında öyle çoğalır ki söküp söküp atar! Ah, ah... Bir gün şöyle güzel bir bahçem olsa da, yolup atacak kadar değil ama paylaşacak kadar çoğalsa cancağızlarım...
akçabardak
30-01-2014, 10:22
Sevgili Akçabardak,
Biz bir saksısınız gözünün içine bakarız, başkalarında öyle çoğalır ki söküp söküp atar! Ah, ah... Bir gün şöyle güzel bir bahçem olsa da, yolup atacak kadar değil ama paylaşacak kadar çoğalsa cancağızlarım...
Sevgili loveforlife, Allah büyüktür inşallah bir gün sizin de dileğiniz kabul olur kurban olduğum rabbime, benim bahçem de çok küçücük olduğu için büyük bahçeleri görünce içim gidiyor, sizin de dediğiniz gibi öyle fazla büyük olmsını
istemem 300, 500 m2 yeter diyorum.
loveforlife
30-01-2014, 19:20
Geçen yılki tohum takas etkinliğinden gelen karanfil tohumları vardı. Sayıları o kadar azdı ki! Buna rağmen onları ekip büyük bir ümitle bekledim. 3 cılız çimlenme oldu. Şaşırtmadan sonra ikisini yaşatmayı başaramadım ne yazık ki. Kala kala biri kaldı. İşin aslı öyle ayılıp bayıldı ki, hiç umudum yoktu yaşayacağına dair. Dışarıda duruyor sürekli. Birkaç hafta önce bir sürü tomurcuk oluştu üzerinde. Şimdi de ilk çiçeğimizi gördük...
467504
467505
467506
loveforlife
31-01-2014, 12:59
Bahar müjdeleri geliyor. Renkleneceğiz!
467544
467545
467546
467547
akçabardak
31-01-2014, 13:15
Hay maşallah, ne güzel de göstermişler tomurcuklarını çok tatlılar tombik tombik sümbüller,
Amaryllisler de erken davranmışlar onlara da maşallah, nazar değmesin inşallah.
loveforlife
05-02-2014, 10:19
Yaklaşık bir yıl oluyor sayfamı açalı. İlk onunla merhaba demiştim size (http://www.agaclar.net/forum/1112971-post2.htm). Döndük dolaştık, biz yine çiçek açtık...
468189
468190
468191
mlevent.aktan
06-02-2014, 09:31
Senin beyaz zambağın var mı?
loveforlife
08-02-2014, 20:26
Uzun süredir siklamen sahibi olmak istiyordum. Bu yıl çiçek pazarındakilere sorduğumda 15 TL fiyat verilince bu miktar çok fazla gelmiş ve almaktan vazgeçmiştim. Ta ki çarşamba günü pazarda bu güzellere rastlayıncaya dek! Hem de sadece 5 TL. ;) Artık iki tane siklamenim var...:o
468529
468530
468531
468532
YeniGine
08-02-2014, 23:29
Allah Allaah yani sevgili loveforlife'm, Sayın sevgili malina'dan korkmasam ağzımdan tam bir kelime çıkıyor idi valla... Yani 15._ TL. neredee, 5._ TL. nerede?..
Sen kadar ben de çok sevindim çok güzel fiyata iki tane siklamenin olmuş. Renkleri de çok güzelmiş. Sen onları çoğaltırsın bir sürü siklamenin olur inşallah...
Güle güle büyütesin...
loveforlife
09-02-2014, 10:11
Sevgili Alys'in hediyesi menekşem yerini çok sevdi. O keyifli, ben keyifli!
468573
468574
468575
Sevgili Alys'e bir kez daha teşekkür ederim.
loveforlife
09-02-2014, 10:44
Allah Allaah yani sevgili loveforlife'm, Sayın sevgili malina'dan korkmasam ağzımdan tam bir kelime çıkıyor idi valla... Yani 15._ TL. neredee, 5._ TL. nerede?..
Sen kadar ben de çok sevindim çok güzel fiyata iki tane siklamenin olmuş. Renkleri de çok güzelmiş. Sen onları çoğaltırsın bir sürü siklamenin olur inşallah...
Güle güle büyütesin...
Sevgili Yenigine,
Gerçekten ben de fiyatı duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Çok ağrım olmasa, taşıyabileceğime güvensem bir ya da iki tane daha alırdım açıkçası. Bildiğim kadarıyla çok kolay bir bitki değil. Bakalım, yaşatmayı ve çoğaltmayı başarabilecek miyim? Bu kış epey çiçeğim telef oldu ne yazık ki...:(
loveforlife
12-02-2014, 18:36
Kışı pek hissedemedik ama baharı müjdeleyen müjdeleyene! Bu yıl üçüncü yılı olacak bodrum papatyamın. Tomurcuklarla dolu yine. Çelikleyip diktiğinde de kolayca tutuyor. Seviyorum böyle nazsız ve çok açan çiçekleri...
469259
469260
Canım arkadaşım, öncelikle sıklemenlerin hayırlı olsun güle güle büyüt... Ama benim anlamadığım herkese bahar ucunu gösterdi bir bana göstermiyor:) Karanfilin tomurcuklu, Bodrum papatyan açmış tomurcuğu bol diyorsun, kıskandım vallahi:). Benim sukulentlerin dışında açan, bahar geliyor dedirten yok :(...
YeniGine
14-02-2014, 00:12
Sevgili berçin hep diyeceğim, söyleyeceğim olmuyor, ağaçlar.net ailemizde herkes bahar geliyor, baharın müjdecisi diyor; ben ise hâlâ, şubat ayındayız yağmur yok inşallah yağmur yağar hatta kar bile yağar deyip duruyorum... Kış mı gördük ki, benim de balkonumun önündeki erik ağacı çiçek açtı ama bana göre havaya aldanıyorlar. Bana göre bahar nisan-mayıs ayları.
Ben hâlâ kış mevsimindeyiz inşallah kar da yağar deyip duruyorum...
Erken uyanınca bugün bir iki bahçe incelemeye karar verdim.
Sevgili loveforlife çiçeklerin mi daha güzel yoksa anlatımın-uslubun mu daha güzel tam karar veremediysem de seni kutlamak isterim.
Seni tanımak, bu güzel sitede beraber olmak çok büyük keyif. İyi ki varsın güzel arkadaşım.
Sayın loeveforlife merhaba, uzun zamandır siteye girmemiştim, tekrar sağlığınıza kavuşup çiçek ve sevgili hayvanlarınızla birlikte olmanız sevindirici bir şey. Bahar geliyor artık tüm bitkiler güzelliklerini sergiler ve moral üstüne moral verirler.Bu arada yeni güzelliklerin ailenize katıldığını gördüm. Saygılarımla....
Sevgili Loveforlife ciğim, sıklamenlerini güle güle büyüt canım çok güzeller, bende almayı düşünüyorum çiçek pazarı kurulursa. Bodrum papatyaların ne güzel tomurcuklanmışlar, açmışlar maşallah, ben onları açtıramıyorum nedense, ne istiyorlar anlamadım...
Sevgiler...
loveforlife
17-02-2014, 22:39
Erken uyanınca bugün bir iki bahçe incelemeye karar verdim.
Sevgili loveforlife çiçeklerin mi daha güzel yoksa anlatımın-uslubun mu daha güzel tam karar veremediysem de seni kutlamak isterim.
Seni tanımak, bu güzel sitede beraber olmak çok büyük keyif. İyi ki varsın güzel arkadaşım.
Güler Ablacığım,
Haklısın; pek çok arkadaşımızın sahip olduğu bitkilerin, bahçe ve balkonların güzelliğine bakınca benimkiler o kadar da güzel değil aslında. Yaşatmayı başaramadıklarım, kayıplarım da cabası. Allahtan kelimeleri kullanma konusunda sıkıntı yaşamıyorum da, öleni de kalanı da keyifle anlatma imkanım oluyor.:o Ama hiçbirinden de vazgeçemiyorum. Çoğu kişinin bu ölmüş diye söküp atacağı bitkileri bile ya yaşarsa diye bir kenarda tutuyorum.Her yer saksı, her yer toprak... Bugün gün boyu saksı değiştirme işiyle boğuştum durdum mesela... Bitti mi işim? Elbette ki bitmez... Henüz tek bir tohum toprakla buluşmadı mesela. Tohum işi başladı mı iyice yayılıyorum zaten;)
Ama işin en güzel tarafı bu işlere dalınca derdi sıkıntıyı unutuyor olmam. Gece çıkıyor acısı ama gün boyu toprakla uğraşıp toprağın o güzel enerjisini hissetmek gerçekten de çok güzel.
Siz de iyi ki varsınız. Çok teşekkür ederim...
loveforlife
17-02-2014, 22:49
Sayın loveforlife merhaba, uzun zamandır siteye girmemiştim, tekrar sağlığınıza kavuşup çiçek ve sevgili hayvanlarınızla birlikte olmanız sevindirici bir şey. Bahar geliyor artık tüm bitkiler güzelliklerini sergiler ve moral üstüne moral verirler.Bu arada yeni güzelliklerin ailenize katıldığını gördüm. Saygılarımla....
Sayın Yaylacı,
Uzun bir aradan sonra sizi tekrar sitede görmüş olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim öncelikle. Zira sayfanızı gezmek ve bitkiler hakkında verdiğiniz güzel bilgilerden kendime pay çıkarmak ayrı bir keyif. Sağlık konusunda halen devam eden bir tedavi sürecindeyiz. Bu arada hastalıklarla uğraşırken bitkilerime pek vakit ayıramadığım için kaybettiklerim çok fazla oldu ne yazık ki... Beni terk edenler oluyor istemeden de olsa. Bu yüzden yeni güzelliklerin gelmesiyle avunuyorum. İnşallah mümkün olduğunca az kayıp yaşarım bundan sonra. Bugün soğuktan koruyamadığım için kar altında kalıp donan 6 saksı sardunyamı saksılarını başka çiçeklerde kullanmak için boşaltırken epey üzüldüm. Desenize, yaşatamayacaksan alma diye! Ama diyorum ya elimde değil. Gördüğüm her çiçekçiye uğramak zorundayım illa ki! Sonra da bir bakmışsın elinde bir poşet oluvermiş...:o
Saygı ve selam ile...
loveforlife
17-02-2014, 23:25
Sevgili Loveforlife ciğim, sıklamenlerini güle güle büyüt canım çok güzeller, bende almayı düşünüyorum çiçek pazarı kurulursa. Bodrum papatyaların ne güzel tomurcuklanmışlar, açmışlar maşallah, ben onları açtıramıyorum nedense, ne istiyorlar anlamadım...
Sevgiler...
Sevgili Aheste,
Seralara gitme şansımız olmadığında çiçek almak için en ekonomik seçim pazarlar sanırım. Zira Bursa'da çiçekçilerin bulunduğu bir sokak var, hepsi sözleşmişçesine uçuk fiyatlar veriyor. En basiti, toprağın kilosuna 2TL istiyorlar orada. Pazarda ise 50 kurula bulabiliyorsun... İnşallah çiçek pazarı kurulur sizin de.
Bodrum papatyaları için özel bir şey yapmıyorum. Ne verirsem ona razılar onlar da. 3. yılında yaşamaya ve çiçeklenmeye devam ediyorlar... Bunlara çok yüz vermeye gelmiyor sanırım. Yüz verince şımarıp çiçek de açmıyorlar sonra...
Sevgi ve selamlarımla...
loveforlife
18-02-2014, 20:24
İyice açmış çiçeklerini. Çok güzel poz vermişti, dayanamadım:o
470342
470343
470344
470345
470346
loveforlife
25-02-2014, 10:28
Uzun süre bekledikten sonra, yağmuru gördük şükürler olsun... Bitkilerim de pek memnun bu durumdan. Çeşme papatyası tomurcuklarla dolmuş. Hepsi açınca daha da güzel olacak...
472228
472229
472230
472231
loveforlife
25-02-2014, 20:50
En sevdiklerimden aslında onlar. Çok istiyordum onlara sahip olmayı. Değerli dostlar sayesinde kavuştum onlara. Bu yıl çiçeklerini de görmeyi diliyorum tüm kalbimle...
Toplu pozumuz:
472429
Beyazım:
472432
Bu da farklı bir tür:
472431
Kısmetse böyle açacak:
472430
Bu ise klasik maviş yanılmıyorsam:
472433
jasminne
26-02-2014, 18:00
merhaba çok güzel bi sayfanız (çiçekleriniz) var ben çiçek yetiştirme konusunda biraz yeniyim 1.5 2 sene oldu biraz acemiyim forumda da yeniyim sizin gibi çiçek seven çiçek bilgisiyle donanmış insanlardan çok şey öğreniceğimi düşünüyorum sevgiler
loveforlife
27-02-2014, 15:26
merhaba çok güzel bir sayfanız (çiçekleriniz) var ben çiçek yetiştirme konusunda biraz yeniyim 1.5 2 sene oldu biraz acemiyim forumda da yeniyim sizin gibi çiçek seven çiçek bilgisiyle donanmış insanlardan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum sevgiler
Sevgili Jasminne,
Öncelikle sayfama hoş geldiniz. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. İlk mesajlarıma bakacak olursanız benim de bu konuda çok eski olmadığımı görebilirsiniz. Benim çiçeklerle ilgili bilgilerimin neredeyse tamamı ve çiçeklerimin birçoğu siteye üye olmamla oluştu. Burası bilgi açısından hazine gibi. Benim gibi okumayı da seviyorsanız, çok şey öğrenebilirsiniz. Bir noktadan başladıktan sonra devamı geliyor zaten...
Bakın sitemizin 10.doğum günü toplantısı da sizin için güzel bir adım olabilir. Üstelik siz de İstanbul'dasınız. Pek çok arkadaşımızın farklı şehirlerden kalkıp geldiğini düşünecek olursak siz de orada olmalısınız... Dilerim sohbet etme şansımız da olabilir. Başlığa bir göz atın isterseniz...
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/33360.htm
Sevgi ve selamlarımla...
jasminne
27-02-2014, 22:25
Zaman ve şartlar uygun olursa mutlaka orda olmak isterim umarım tanışma fırsatı da bulabiliriz önemseyip cvp yazdığınız için teşekkür ederim sayfanızı takip etmeye devam edicem
t.tuncel
28-02-2014, 03:05
Çiçeklerinizin maşallahı var muhteşem ötesi güzellikteler bir konu için özel mesaj yazmaya çalıştım ama mesaj kutunuz dolduğu için iletilemedi...
loveforlife
03-03-2014, 20:13
Daha tam olarak açmadık ama dayanamayacağım... Öyle güzel ki! Bir sapta tam 7 çiçek kandili görülüyor. Hepsi açtığında harika olacak... Sevgili Alys'e bu güzele kavuşmama vesile olduğu için teşekkür ederim. Siz de Amarllyis Bahçesi (http://www.amaryllisbahcesi.com/) ni sıkı sıkı takip edin, tavsiye ederim...;)
473765
473766
AYYYYY Çok güzel......Benimde olsa ne güzel olurdu....:)
ama cooook güzel.. o nasıl bir gösteriş öyle..maşallah..iyiki dayanamayıp paylastiniz sevgili liveforlife hele verdiğiniz linkteki görseller çok güzeeel...
bizimde olur inşallah.. ;)
Açmadan böyle görkemli, açınca tam bir şölen; Otur karşısına seyretmeye doyulmaz arkadaşım:)...
loveforlife
04-03-2014, 20:07
Dün gün boyu terasta saksıydı, tohumdu, topraktı uğraşınca; epey bir yorulduk! Neden mi çoğul konuştum? Benim yardımcım(!) var ya hani, "Fincan Hanım"; sonunda toprak torbasının üzerinde kıvrılıp uyumasıyla havlu attığını ispatladı. Benim ne hale geldiğimi varın siz düşünün...:o
473923
473924
YeniGine
04-03-2014, 23:44
Sevgili loveforlife, keşke çalışmalarını da fotoğraflasa idin, ben severim toprak hazırla, saksı hazırla, ek, dik... Tabi fotoğrafladı isen...
Öyle güzel ki! Bir sapta tam 7 çiçek kandili görülüyor.
Güler ablam görmesin. :D
Sayın Loveforlife gerçekten takdir edilmeye değer bir görüntü, bu Amaryllis bu aylarda nasıl çiçek açar, ilginç. Tahmin ederim çiçek kapalı ortamdaydı, doğru mu?
loveforlife
05-03-2014, 19:22
Sevgili loveforlife, keşke çalışmalarını da fotoğraflasa idin, ben severim toprak hazırla, saksı hazırla, ek, dik... Tabi fotoğrafladı isen...
Sevgili YeniGine,
Ben bu işleri yaparken biraz pasaklıyım sanırım. Her yeri batırıp çıkarıyorum. Bu halimi de görmeyin bence.:dilli: Ama çok isteriz derseniz, daha değişecek saksılar ve ekilecek tohumlar çok... Paylaşırım... Onun yerine terastan toplu fotoğraflar eklesem nasıl olur?
474067
474068
loveforlife
05-03-2014, 19:23
Güler ablam görmesin. :D
Görsün Sevgili Lilium... Gerçekten görülmeye değer bir manzara!
474069
YeniGine
05-03-2014, 23:25
Sevgili loveforlife, ben de çok pasaklıyım. Komşum hep der 'E Sema'nım her yeri toprak ettiniz, temiz çalışmıyorsunuz' :) Sen diğer saksıları fotoğrafla inşallah sevgili loveforlife...
Ve amarallisin maşallah mükemmel, çok güzel çok...
Sevgili loveforlife terastaki saksılarının sol en başta kaktüs gördüm peki o yağmur suyuna denk geliyor mu? Hani kışın kaktüslere su vermiyoruz ya onun için sordum. (Sanki çok yağmur da yağıyormuş gibi.)
loveforlife
06-03-2014, 05:46
Sevgili loveforlife terastaki saksılarının sol en başta kaktüs gördüm peki o yağmur suyuna denk geliyor mu? Hani kışın kaktüslere su vermiyoruz ya onun için sordum. (Sanki çok yağmur da yağıyormuş gibi.)
Sevgili YeniGine,
Üst tarafta çatının çıkıntılı bir bölümü var. Onun altında kalıyor. Zaten sulamalarıma da başladım artık... Dediğin gibi yağmura da hasretiz... Keşke yağsa da kaçırsam ben onları yağmurdan!:(
loveforlife
08-03-2014, 23:01
Sarı sarı öylesine güzeller ki! Hep söylediğim gibi, çok seviyorum soğanlı bitkileri...;) Bir sürü tomurcuğumuz açacak daha...:p
474757
474758
474759
474761
474762
loveforlife
08-03-2014, 23:20
Sayın Loveforlife gerçekten takdir edilmeye değer bir görüntü, bu Amaryllis bu aylarda nasıl çiçek açar, ilginç. Tahmin ederim çiçek kapalı ortamdaydı, doğru mu?
Sayın Yaylacı,
Bu amaryllis, Sevgili Alys'in Amarllyis Bahçesi (http://www.amaryllisbahcesi.com/)'nde satışını yaptığı soğanlardan. Yaklaşık 2 ay önce bana geldi. Gelince süzek ve verimli olduğunu düşündüğüm bir toprak karışımı hazırlayarak diktim soğanları. Sonra yine Alys'in tavsiyesine uyarak bir süre evde tuttum. Havalar ısınmaya başlayınca, ışığı daha iyi alsın diye ısıtılmayan teras katımıza çıkardım. Çiçekler açmaya başlayınca keyfini çıkarmak için eve getirdiğim bu güzeli, kedi yavrusu misali içeri dışarı taşıyıp duruyorum şimdi. Neden mi? Bu güzelin keyfine komşular da ortak olsun, değil mi?Gündüzleri dışarıda, geceleri içerideyiz...
Diğerleri de çok sağlıklı bir şekilde çiçek açma hazırlığında şimdilerde...
Berçin arkadaşımız da aynı siteden farklı çeşitlerde soğanlar almıştı. Onda da görsel bir şov yaşanıyor gerçekten de...
http://www.agaclar.net/forum/1257522-post639.htm
http://www.agaclar.net/forum/1247820-post593.htm
http://www.agaclar.net/forum/1247821-post594.htm
http://www.agaclar.net/forum/1250733-post612.htm
loveforlife
09-03-2014, 12:25
Ağustos sonu ektiğim hercai tohumlarını karanlık ve serin bir yerde çimlendirmiştim. (Araştırmalarım bunun daha başarılı sonuçlar verdiğini söylüyor.) Çok başarılı olamasam da benim mini mini güzellerim büyüdü ve çok olmasa da çiçeklerini gösterdi...
474877
474878
474882
loveforlife
09-03-2014, 12:29
Oxalise bir misafir gelmiş... Sadece yaprağıyla bile ne kadar da güzel, değil mi?
474890
474891
474897
loveforlife
10-03-2014, 17:10
Dut dalına asılı saksıda uzadıkça uzuyor. Yaklaşık 3 metre sarktı. Çiçeklenmeye de başladı. Daha büyük saksıya geçirmem gerekiyor...
475196
475201
475198
475199
475200
loveforlife
12-03-2014, 20:18
Şu günlerde memleketin içinde bulunduğu durumdan mıdır bilmiyorum ama ona baktıkça duygulanıyorum. Dilime hep aynı mısralar takılıyor. Arif Nihat Asya'nın o harika şiiri... Şimdilerde okul kitaplarından çıkarılmış o da :(
BAYRAK
Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,
Işık ışık, dalga dalga bayrağım!
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.
Sana benim gözümle bakmayanın
Mezarını kazacağım.
Seni selâmlamadan uçan kuşun
Yuvasını bozacağım.
Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver.
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar:
Yurda ay yıldızının ışığı yeter.
Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün
Kızıllığında ısındık;
Dağlardan çöllere düştüğümüz gün
Gölgene sığındık.
Ey şimdi süzgün, rüzgârlarda dalgalı;
Barışın güvercini, savaşın kartalı
Yüksek yerlerde açan çiçeğim.
Senin altında doğdum.
Senin altında öleceğim.
Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim:
Yer yüzünde yer beğen!
Nereye dikilmek istersen,
Söyle, seni oraya dikeyim!
http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/475591d1394650169-img_6113.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/475592d1394650169-img_6109.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/475593d1394650169-img_6110.jpg
Selehattin 67
13-03-2014, 19:38
biraz süre verip [ zorunlu olarak ] siteye girince insan hangini gezeceğini şaşırıyor
Çiçekleriniz çok bakımlı, hepsi ayrı güzellikte.
Sevgili arkadaşım, bir sürü sorum vardı ama paylaştığın şiir kopardı beni.:(
Cezayir menekşesini ilk kez duyuyorum ve amaryllis gerçekten bayrak gibi...
loveforlife
20-03-2014, 20:42
Uzun süredir sayfamda paylaşımım olmamış. Merak edenlere anlatmak isterim son günlerde yaşadıklarımı...
Benim hayvan sevgim malumunuz. Evdekiler dışında dışarıda da elimden geldiğince canları beslemeye çalışıyorum. Bahçe tarafından hiç ayrılmayan bir yaban gülüm vardı: Panda. Neden mi yaban gülü? Henüz 7 aylık kadar olan bu can, neredeyse doğumundan beri bahçede olmasına ve sürekli besliyor olmama rağmen bir kez dahi sevdirmedi bana kendini. Ama öyle de güzel ki!
477206
477207
Yabani olunca kısırlaştırmak için yakalayamadan, kendi daha bebek denecek kadar küçükken hamile kaldı bizim kız. 8 Mart sabahı alt balkonda duran kedi evinde yanında 4 minik güzellikle beraber yatıyordu Panda.
477208
477209
Çok halsiz ve bitkin göründüğü dikkatimi çekti ama doğum yorgunluğu olduğunu düşündüm en başta. Süt olsun diye en sevdiği yiyecekleri koydum önüne. Yine de yolunda gitmeye bir şeyler vardı. Bahçede kıpırdamaya bile mecali yoktu güzel kızımın. O haline rağmen analık duyguları ağır basıyordu. Hep yavrularına sarılıyordu. Yavruların altındaki bezi değiştirirken yavrulardan biri kutudan düştü diye hemen müdahale etmişti bana. Ogün akşamüzeri ne Panda ne de yavruları yoktu ortalarda. Başka bir yere taşımış, bir işyerinin balkonuna. Gittim buldum ama yabani olduğundan alamadım elbette. İşyeri sahibiyle konuştuk, başka kedilerin de eskiden orada yavruladığını ama erkek kediler hep yavrulara zarar verdiğini anlattı adam. Sanki anlamış benim Panda ertesi sabah yine bana taşımıştı yavrularını. O hasta haliyle nasıl taşımış, analık ne yüce bir duygu! Belki de hissetti durumunu ağırlaşacağını ve bana güvendi yavruları adına...
yavrum ya gönlünüze yüreğinize sağlık o minikleri sahiplenesim geldi :( ama çok uzağım :(
akçabardak
20-03-2014, 21:25
Genelde kediler ilk doğumda 2 den fazla doğurmazlar diye biliyordum ama olabiliyormuş demek ki, kim bilir nasıl zorlandı daha ilk doğumuymuş, 7 aylık ve anne olmak 4 tane birden anne için kolay olmasa gerek, nasıl bitkin olmasın hayvancık... yavrum nasıl da sahip çıkmış yavrularına maşallah pek te güzeller. Anneleri de kısa zamanda kendini toparlar ve yavrularına daha iyi bakar sevgili leveforlife. Tekrar geri size taşıması bence de isabet olmuş çünkü erkek kediler gerçekten çok zarar veriyorlar ne hikmetse, doğasında var... güle güle büyütün hep beraber bebekleri, sağlıkla kalsınlar.
loveforlife
20-03-2014, 21:26
Geçen Perşembe sabah saatlerinde koyduğum mamaların hiçbirini yemediğini fark ettim Panda'nın. Hemen sarıldım telefona. Görüştüğüm veterinerler küçük bir anne olduğu için içinde yavru ya da parça kalmış olabileceğini söylediler. Ama tek başıma yakalamıyorum ne yazık ki! Buradaki barınağımız o adı çıkmış barınaklar gibi değil şükür ki... Yardımcı olmaya çalışıyorlar sürekli. Gelip alalım anneyi hemen tedavi edip bebekler viral bir enfeksiyon kapmadan cuma akşamına teslim edelim dediler. Oysa hiç umduğumuz gibi gitmedi işler... Panda çok hastaymış meğerse. Belki ben değil de görmezden gelen başka insanlardan biri olsa anlamayacak ve anne de yavrular da melek olup gidecekti sessizce. Mastitis denen doğum sonrası bir hastalık. Memeleri kistleşmiş ve meğer yavrucukları boş memeyi çekmiş günlerce. Açmış bebecikler de. Günlerce anne şefkati yaşatmış onları sadece. Çok aç kaldıkları için daha da açık bünyeleri enfeksiyonlara...
Hemen ilan açtım facebook'ta süt anne bulmak için. İnsanların ne kadar kötü ve yalancı olabileceklerini bir kez daha gördüm böylece. Biri sokağa atılmış bir Van kedisini doğurmak üzereyken evine almış ve beş bebeği olmuş kediciğin. Kadın benim minikler barınağa gittiği için onun yavrularına hastalık bulaştırır kaygısıyla ve kendi yavrularına süt az kalacak diye kabul etmedi benim bebelerimi. Başka bir kadın aradı, hemen alın getirin bende 3 tane yeni doğum yapmış anne var diye. Cumartesi sabahı epey uzak olan barınağa gittim ve yavrucukları aldım. Ben alırım diyen kadının evini de tam olarak öğrendim. Kapısına gittim ama saatlerce zil çalıp daire kapısına kadar gitmeme, tam 122 kere aramama rağmen açmadı telefonunu... 122 kere aramışsınız diye de kendisi dedi daha sonra. Ona ulaşmaya çalışırken yavrulardan biri koynumda can verdi.:( Bebek maması, süt tozu, damlalık falan alıp 3 tanesiyle eve geldim mecburen. Kadın birkaç saat sonra aradı. Ben yarım saate gelip alacağım sizden yavruları diye. Ben yine umutla bekledim, o yine gelmedi... Sonra birkaç kere daha saçma sapan telefonlarla ne yapmaya çalıştı anlayamadım.
Ben başladım 2 saatte bir bebecikleri damlalıkla besle, çişlerini yaptır uğraşmaya. Biri çok zayıftı... İlk kaybettiğim de beyazlı olandı, ikinci beyazlıyı da kaybettim ne yazık ki... Eylül'üm gelmişti, beyazlıdan hatıra kaldı onun fotoğrafları...
477213
477214
Biri erkek, biri dişi iki can kaldı bana... Bir de biberonumuz oldu...
477215
477216
477217
loveforlife
20-03-2014, 21:43
2 tane bebeciğim kalınca, iyice telaşlandım. Annecik hala ağır durumda, sadece serumla besleniyor günlerdir. Bari bu canlar yaşasın diye ilk başta kabul etmeyen kadına yalvardım. sonunda bir haftalığına kabul etti miniklerimi. Salı akşamı götürdüm. Anne kedi için bir sürü mama ve vitamini de hazırladım. Annecik öyle masum ki; hemen aldı bebeleri, yaladı, emzirdi.
477224
477219
Benim kara böceklerim çok mutlu oldu, çok!...
477220
Süt kardeşlerine sarıldılar...
477221
Memeyi paylaşamayıp kavgalar ettiler...
Şimdilik mutlular... Ya bir hafta sonra?
Sizden bir dileğim var arkadaşlar. Ne olur siz de onlar ve anneleri için dua edin. Tutunsunlar hayata! Dün sabah barınağa gittim. Ciğer pişirip götürdüm, seviyor diye Panda'ma. Günler sonra ilk defa boğazından bir şey geçti kuzucuğumun. Sevdim, konuştum onunla.. Öyle bitkin halde ki...
477222
Sizin anlayacağınız, çok üzgünüm be dostlar!:(
akçabardak
20-03-2014, 22:08
Ne diyeyeceğimi bilemedim, bende çok üzüldüm şimdi bu durum karşısında inşallah tek dileğim annenin iyileşmesi ve geride kalan 2 yavrusuna kavuşur loveforlife.
YeniGine
20-03-2014, 23:42
Sevgili loveforlife harikasın gerçekten. Panda gerçekten çok güzelmiş. İnşallah Allah'ım emeklerinin karşılığını verir ve hem Panda hem de yavrular hayata tutunabilirler.
Sevgili akçabardak erkek kedilerin yavruları boğmalarının nedeni, anne ile tekrar çiftleşebilmek içinmiş.
Sevgili loveforlife inşallah güzel haberlerini bekliyoruz.
münevver48
21-03-2014, 06:07
sevgili loveforlife, tek kelimeyle harikasın.inşallah anneri yarularından yavruları annelerinden allahım ayırmaz.kısa sürede kavuşurlar.süt annelerinide taktiri hak ediyor.
ilksenozturk
21-03-2014, 06:29
bu nasıl bir çabalamadır, uğraşmaktır...
ben onlara değil size dua ediyorum. Allah sizin gibi merhametli insanları sakınsın.
Seabert74
21-03-2014, 07:15
Okurken düğüm düğüm oldum, Allah yardımcınız olsun.. Umarım anne ve kalan yavrucaklar için siz bir şans olursunuz.. Günlerce nasıl dayanmış annecik?? Hayran kaldım s.. Umarım şansı bol olur, sevgiler
evdeçiçek
21-03-2014, 07:56
Sizin gibi insanlar ne olur hep var olsun. Bu dünya sadece bizim değil, diğer canlıları da düşünmek hepimizin görevi. İnanın okuyunca size o kadar dua ettim ki şu mübarek cuma gününde umarım kabul edilir.
Ben sadece okumakla ağladım, kimbilir siz neler hissettiniz ve hayvancağızlar nasıl acılar yaşadı. O iki bebeğin ölmesinde payı olan kadını da Allah'a havale ediyorum. Umarım Van kedisini sahiplenen bayan insafa gelip 1-2 hafta daha emzirmesine izin verir. Anneleri de kısa zamanda iyileşir inşallah.
Panda'nın sağlığı nasıl oldu? Merak etmeyin Allah'ın izni ile düzelir, o güzel yavrularınada bakar.
Mastit uğraştırıcı bir hastalıktır ama düzeleceğine inanıyorum. Sadece dişi hayvanlarda değil, emziren kadınlardada olabilir. Dualarımız sizinle :-)
Sevgili loveforlife, sizin gibi duyarlı ve merhametli birine rastlamaları o minik tatlı kediciklerin ve anneleri Panda'nın en büyük şansı. Sizi kutluyorum çabalarınızdan ötürü. Umarım yavrulara sürekli bakabilecek bir süt anne bulunur ve Panda da bir an önce iyileşir. Güzel haberlerinizi bekliyoruz. Sevgiler yolluyorum size...
Merhaba...siirinizi dikkatle okudum....ve...gözümden yaslar akmaya basladi..cok duygulandim..Allah vatanimizi hainlerden korusun..
loveforlife
22-03-2014, 19:05
Destekleriniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar...
Birkaç saattir yine çaresiz bir çırpınış içindeyim... Süt anneye evini açan kadın zorla kabul etmişti benim bebeleri, biliyorsunuz. Anne kedinin kendi yavrularından biri çok zayıf ve diğerlerine göre daha küçüktü. Kadın sürekli benimkiler süt emdiği için onun aç kaldığından şikayetçiydi. Hatta benimkileri memeden çekip o miniği koyuyordu. :( Ne yazık ki, melek olmuş o bebecik. Maalesef benimkiler suçlu oldu. Ağlayıp duruyorum ama annem de diyor ki, "ağlamak, ağlamak getirirmiş!"
Kadın bir haftalığına almıştı yavruları ama anca beş gün oluyor. Bu mu şimdi hayvanseverlik?
Dün sabah yine barınaktaydım. Anne kedimiz ciğer yiyor diye götürmeye gayret ediyorum. Öyle masum ki... O kadar çok acı çekiyor, kimseye zarar vermiyor yine de. Belki önümüzdeki hafta başka bir hastalık kapmasın diye eve alacağım Panda'yı. Biraz toparlanınca ameliyat edilecek. Umarım Fincan bir şey demez.
Ama benim bu bebelere bir süt anne bulmam lazım... :(
Çok hırpalandın arkadaşım, helak oldun günlerdir. Çok üzüldüm bebelerin durumlarına keşke yakın olabilsem de yardım edebilsem:( . Allah sana güç versin, bebecik ve annelerine sağlık...
Okurken icim parcalandi bebeklere.. nasil ugrasmissiniz emek vermissiniz sevgili loverforlife. Ne kadar sansli bir kedicikmis ki sizi bulmus. Uzulmeyin artik elinizden gelenin cok daha fazlasini yapmissiniz siz..
akçabardak
22-03-2014, 21:00
Canım ya gene dayanamadım çırpınışlarına daha önce de yazmıştım sayfamda 11 günlüktü annelerei kaybolduğunda daha gözleri bile tam açılmamıştı 2 tane yavru öylece kalakalmıştı elimizde, açlıktan az daha öleceklerdi şaşırmıştım ne yapacağımı, başka çarem yoktu sonra biberon geldi aklıma normal süte biraz su katarak durultmuştum, biberon ağızlarına büyük gelmişti ama alışmak zorundaydılar açlık her canlıyı terbiye ediyor ve sonunda alıştılar ve ben o 2 yavruyu biberonla besleyip büyütmüştüm belki sana da yararı olur diye yazdım.
Kendini çok hırpalama, ağlayıp kendini üzme bukadar neolur, allah kolaylıklar versin anneye de acil şifalar dilerim.
ben şimdi bebeciklere ve annecige mi aglasam sizin o kocamaaan kalbinize mi.
sizin gibi merhametli kocaman bir kalbi olan insanların var olduğunu bilmek çok iyi geldi bu sabah..bu saçma dünya azıcıkda olsa güzel göründü gözüme..
minik not: çok sarılasım geldi size ;)
loveforlife
23-03-2014, 07:32
Canım ya gene dayanamadım çırpınışlarına daha önce de yazmıştım sayfamda 11 günlüktü anneleri kaybolduğunda daha gözleri bile tam açılmamıştı 2 tane yavru öylece kalakalmıştı elimizde, açlıktan az daha öleceklerdi şaşırmıştım ne yapacağımı, başka çarem yoktu sonra biberon geldi aklıma normal süte biraz su katarak durultmuştum, biberon ağızlarına büyük gelmişti ama alışmak zorundaydılar açlık her canlıyı terbiye ediyor ve sonunda alıştılar ve ben o 2 yavruyu biberonla besleyip büyütmüştüm belki sana da yararı olur diye yazdım.
Kendini çok hırpalama, ağlayıp kendini üzme bukadar neolur, allah kolaylıklar versin anneye de acil şifalar dilerim.
Sevgili Akçabardak,
Kedi biberonu, kedi sütü tozu falan aldım zaten. Bugün gidip alacağım bebeleri. Benim isyanım hayvancıkların oradan oraya perişan olmasına ve sözde hayvanseverlerin tutumlarına. Beslemekte sorun yaşamıyorum zaten. Çişlerini de kolayca yaptırıyorum da iş kaka yapmaya gelince çok sorun yaşıyoruz. biliyorsun bu kadar küçük bebekleri anneleri yalayarak çiş ve kakalarını yaptırıyor.
ben şimdi bebeciklere ve anneciğe mi ağlasam sizin o kocamaaan kalbinize mi? Sizin gibi merhametli kocaman bir kalbi olan insanların var olduğunu bilmek çok iyi geldi bu sabah. Bu saçma dünya, azıcık da olsa güzel göründü gözüme...
minik not: çok sarılasım geldi size ;)
Birilerinin bana sarılmasına öyle çok ihtiyacım var ki Sevgili ngr33! Gece boyu uyuyamadım düşünmekten. Bizim gibi insanlar olmasa, çekilmez elbette bu dünya. Benim çevremde de duyarlı insan çok az ne yazık ki! Geçen bir komşu gelmiş, ben yavruları beslemeye çalışırken mırıl mırıl anneme söylüyor, "zaten hastaymışım, ne uğraşıyormuşum onlarla. Hem alıştırmamalıymışım kedileri. Sonra hep yavrularmışlar." Oysa ben beslemenin, tedavi ettirmenin dışında elimden geldiğince kısırlaştırıyorum da onları... Bizim belediyemiz çok güzel çalışıyor bu konuda, sağ olsunlar çok da yardımcı oluyorlar.
Şükürler olsun, agaclar.net'de o kadar çok güzel yürekli insan tanıdım ki! Bir yerlerde benim gibi düşünen insanların var olduğunu bilmek bile çok güzel...
sumeyra47
23-03-2014, 13:33
Okurken içim sızladı resmen. İnşallah çok çabuk toparlanır minik panda. Bizim bahçe tarafında belki 10 dan fazla kedi var. Yeni yavrulayan olsaydı eğer o zaman süt annesi bulma konusunda yardımcı olurdum ama malesef yok :( Bende üzülüyorum keşke elimden bir şey gelse. :( :(
Sevgili loveforlife; Bizler güçlü olmaya mecbur insanlarız. Ümidinizi ve inancınızı kaybetmeyin, elbette bir gün güneş Panda ve yavruları için doğacak. Ben Panda'nın iyileşeceğine size ve yavrularına yeniden kavuşacağına inanıyorum.
Bütün gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyoruz, bizleri habersiz bırakmayın.
loveforlife
23-03-2014, 19:47
Sevgili loveforlife; Bizler güçlü olmaya mecbur insanlarız. Ümidinizi ve inancınızı kaybetmeyin, elbette bir gün güneş Panda ve yavruları için doğacak. Ben Panda'nın iyileşeceğine size ve yavrularına yeniden kavuşacağına inanıyorum.
Bütün gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyoruz, bizleri habersiz bırakmayın.
Pozitif düşünelim, değil mi? Onların birbirleriyle oynarken fotoğraflarını paylaşırım en kısa zamanda umarım;)
Bakın Sevgili Alys ile Yalova (http://www.agaclar.net/forum/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/34097.htm#post1262461)'ya gittiğimde nasıl bir moral depoladım...
477868
477869
Bu gezi sizi biraz morallendirmiştir umarım. Ama aklınızın yavrularda kaldığıda bir gerçek. Bu kadar çırpınıştan sonra kimin aklından çıkarki.
loveforlife
23-03-2014, 20:10
Bu gezi sizi biraz morallendirmiştir umarım. Ama aklınızın yavrularda kaldığıda bir gerçek. Bu kadar çırpınıştan sonra kimin aklından çıkarki.
Aklım sürekli hem annede hem de yavrularda... Gerçekten çok güzel bir gündü. Şimdi yavrular geri gelince kedi anneliğine devam ;)
Hepsi harika güle güle büyütün. Şu günlerde bana bile çok güzel bir moral oldu paylaştığınız güzel çiçek resimleri.
Cyclameninizin rengi çok güzel, benim en çok sevdiğim renktir fuşya rengi. Kalanchoenizde çok hoşuma gitti nedense o renkte bir türlü bulamadım rengi tam olarak açık pembe dimi? Birde zahmet olmazsa papatya gibi olan bir bitki gözüme çarptı onun tam olarak adını biliyormusunuz?
loveforlife
25-03-2014, 19:22
Size müjdeli bir haber vermek istedim...
....
Verdiğim süt annenin sahibinin benim yavruları epey dışladığını anlatmıştım. Bebekleri almaya gittiğimde durumun ne kadar vahim olduğunu gördüm. Saat 13:30 olmasına rağmen kadın hala uykuda! Defalarca telefon edip, uzun süre zile basıp zorla açtırdım kapıyı. Kadın hazırlıksız yakalandı ya, kedilerin yanına girdiğimde korkunç bir sürpriz bekliyordu beni. Kadın yine kedilerin altındaki bezi değiştirmemişti. Pislik içindeydi zavallı canlar. Benimkiler emmesinler diye ayrı bir yere koymuş ve üzerlerine bir şey atmıştı. Yavruları elime aldığımda gözyaşlarımı tutamadım. Zavallıcıkların her yerleri kakaya bulanmış, gözler enfekte olmuş ve yapışmıştı... 4 günde bu hale getirdi zavallı canlarımı.:mad:
Bir başka süt anneye götürdüm yavruları aldıktan sonra. Ancak onun tek yavrusu 40 günlüktü ve bizim yavruları almadı anne. Bu arada hemen veteriner hekimle de görüşüp bebeklerin sağlıkları için neler yapabileceğimi öğrendim. O kadar pislik içinde enfeksiyon olmalarının normal olacağını, bakımla düzelebileceklerini söyledi hekim. Gözlerine pansuman, damla uygulamaya başladım. Bu arada ishal de olmuşlar. Şurup verdiler onun için de. Başladı yine bende bir çırpınış. Neyse ki gözleri toparladı. Bu arada yana yakıla süt anne aramaya devam ediyorum ama hiçbir yerden de olumlu haber gelmiyor... Kara kara düşünüyorum haliyle.
Panda ve kardeşlerini bir komşunun terasında dünyaya getirmişti annesi. Panda ve iki kardeşi benim bahçede büyüdü. Ama bir kardeşleri o terastan hiç inemedi. O komşuya zaman zaman mama desteğinde bulunarak o bebeği bakmasını rica etmiştim. O da sağ olsun ona bir tas mama ve suyu çok görmedi. Geçenlerde, "kısırlaştırma için sana söyleyecektim ama sanırım hamile bizim Rüzgar" dedi yolda karşılaştığımızda. Dün gece 4'te yavruları beslemeye çalışırken aklıma düştü. Acaba doğum yapmış olabilir mi diye...
Sabah ilk iş aradım komşumuzu. Bizim bebeklerin teyzesi dün gece onların bodrumuna yavrulamış! Benim için de bir umut oldu. Yavruları ve yanında da mamaları kaptığım gibi soluğu komşuda aldım. Buz gibi betona yavrulamış. Epey de saklı gizli bir yere. Ben boxın kapısını açınca benim ufaklıklar vıyklamaya başladı. Baştan kokladı onları. Sonra bebekleri sardığım hasta bezini yaydım yere. Bu arada kendinin 3 yavrusu olmuş ama biri melek olmuş ne yazık ki. Diğer iki yavruyu alıp benimkilerle birbirine sürttüm ki kokuları geçsin. Sonra anne kediye yaş mama verdim ve başladım yavaş yavaş onunla konuşmaya. Anlattım bebeklerin durumunu. Sen onlara güzel güzel bak, ben de sana en sevdiğin mamaları getireyim sütün bol olsun dedim. Onu okşayarak yatırdım olduğu yere ve bebekleri koydum memelerine... Biraz huzursuz olsa da kabul etti emmelerini.
478457
Sonra onu okşamaya devam ettim. Biraz sonra yerinden kalktı ve benim bebeklerden birini ensesinden tuttuğu gibi diğerlerini doğurduğu yere taşıdı. Sonra da diğerlerini. Elbette onları taş zeminde bırakamazdım. Hemen eve koşup büyük bir kutu buldum. İçine minderler yerleştirdim ve hasta bezi yaydım. Bebeleri buraya yerleştirince annenin de çok hoşuna gitti. Yakınına kedi kumu da koydum ki anne yavruları bırakıp gitmesin.
Yani teyzemiz bizim süt annemiz oldu. Kuzenlerimizle beraber kardeş kardeş sarılıyoruz birbirimize...:p
478459
478458
478460
Sonunda yavrucuklar için güzel bir haber çok ama çok sevindim, şimdi daha emniyetteler ve en önemlisi artık gözünüz üzerinde olur, benimde içime su serptiniz. Şimdi sıra sevimli Panda'da, o da bir ayağa kalksa hayırlısıyla ne iyi olur.
Bizim sokak köpeği Maşa hanımda beni çok yoruyor hem bedenen hem ruhen. Panda ve Maşa için dua ediyorum iyileşin artık ne olur.
loveforlife
25-03-2014, 19:48
Hepsi harika güle güle büyütün. Şu günlerde bana bile çok güzel bir moral oldu paylaştığınız güzel çiçek resimleri.
Cyclameninizin rengi çok güzel, benim en çok sevdiğim renktir fuşya rengi. Kalanchoenizde çok hoşuma gitti nedense o renkte bir türlü bulamadım rengi tam olarak açık pembe dimi? Birde zahmet olmazsa papatya gibi olan bir bitki gözüme çarptı onun tam olarak adını biliyormusunuz?
Çok teşekkür ederim Sevgili Lusoari. Moralim şimdi biraz daha iyi şükürler olsun. İnsan her rengine sahip olmak istiyor gerçi ama benim de bu rengi çok hoşuma gitti cyclamenin. Kalanchoenin rengi çok hoş bir renk. Yavruağzı, pembe arası geçişleri var.
478520
Bu papatyaya Çeşme papatyası (Chrysanthemum frutescens) deniyor bildiğim kadarıyla. Kıştan etkilenmeyen kalıcı ve kolay gelişen bir tür. Farklı renkleri de oluyor. Bu benim saksım...
478521
478522
Bu da Yalova'dan tarlası...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/477664d1395558959-img_6332.jpg
loveforlife
26-03-2014, 06:38
Sonunda yavrucuklar için güzel bir haber çok ama çok sevindim, şimdi daha emniyetteler ve en önemlisi artık gözünüz üzerinde olur, benim de içime su serptiniz. Şimdi sıra sevimli Panda'da, o da bir ayağa kalksa hayırlısıyla ne iyi olur.
Bizim sokak köpeği Maşa hanımda beni çok yoruyor hem bedenen hem ruhen. Panda ve Maşa için dua ediyorum iyileşin artık ne olur.
Bir de benim ne kadar mutlu olduğumu sen düşün Sevgili Lusoari! Dün kaç kere gidip geldim. Onların mutluluğunu izlemeye doyamıyorum. İnşallah Panda da iyi olur. O da götürdüğüm haşlanmış ciğer ve yaş mamalardan az az yemeye başlamış...
Dualarımız tüm canlar için. Maşa Hanım da, Panda da, şifa bekleyen tüm canlar da şifa bulsun, hep güzel yürekli insanlar çıksın karşılarına. Gerçekten bu sevgi ömür törpüsü... Öyle yorulmuşum ki bu uğraşlarla, şu an fazlasıyla hissediyorum bunu. Ama yine de muhtaç bir can görmeyeyim, yine son gücümle de olsa yetişmeye çalışırım ona da...
Gazeteci John Grogan'ın şu sözünü alıntılamadan geçemeyeceğim: "hayvan severler özel bir insan türüdür; ruhu cömert, empati dolu, belki biraz duygusallığa meyilli ve en az bulutsuz bir gökyüzü kadar kocaman yürekli!"...
loveforlife
26-03-2014, 07:48
Açmaya başladıklarından beri kediciklerle uğraştığım için pamuk helvaları sizinle paylaşmakta geciktim...
Bunlar ağırlıktan yatmıştı.
478575
Destek verdik, ayaklandılar...
478576
478577
478578
Bunlar Sevgili Kgursan'ın hediyelerinden. Katmerli pembe olanı çok sevdim...
478579
evdeçiçek
26-03-2014, 08:03
Kedicikler için çok sevindim. Anneleri de inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur.
loveforlife
26-03-2014, 10:07
Bu lila maviler de ayrı bir güzel...
478592
478593
Katmerli pembiş...
478594
478595
Bunların 4. yılı. Çiçekleri çok cılızlaştı...:(
478596
loveforlife
26-03-2014, 10:15
478602
478603
Sarılar birkaç yerde cılız çiçekler açtı... Yine de çok güzel!
478604
Bir karede 3 ayrı güzel!
478605
Balkon camı rengarenk...
478606
günebakan
26-03-2014, 11:21
Bu renk papatyalara bayılıyorum seninkilerde arkasındaki sümbüllerle çok güzel bir görüntü oluşturmuş:) güle güle büyüt
loveforlife
26-03-2014, 22:06
Bu renk papatyalara bayılıyorum seninkilerde arkasındaki sümbüllerle çok güzel bir görüntü oluşturmuş:) güle güle büyüt
Sevgili Günebakan,
Ben papatyaları oldum olası çok sevmişimdir. Çok masum gelir bu güzel bana. Şimdilerde de ne papaya çeşidi bulursam sahip olma gayretine düşüyorum haliyle... Bir de çok nazlı olmamaları çok büyük bir avantaj. Bol bol çiçek görmek isteyen için çok iyi bir seçenek papatyalar... İster Çeşme, ister Bodrum papatyası, isterse kır papatyası olsun...
loveforlife
27-03-2014, 05:18
Bunlar, ne de güzel pozlar veriyor!
478829
478830
478831
478832
478833
loveforlife
27-03-2014, 05:21
Güneşi görünce gülümsüyoruz, açılıyoruz iyice...
478834
478835
478836
478837
478838
Gazeteci John Grogan'ın sözü çok doğru. İçimizi anlatmış.
Sümbüller cılızda olsa renk tonları çok güzel, sizin lalelerde açmaya başlamış ne kadar güzel. Buralarda havalar geç ısındığı için 1 hafta sonra ancak başlar renk cümbüşümüz.
Vakit bulabilirsem bende bahçemi ve diğer bitkilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. :-)
Sevgili Loveforlife,
Çiçeklerimizin fotoğrafını çekerken sağdan, soldan, aşağıdan, yukarıdan türlü türlü şekillere giriyoruz. Balkonda beni gören insanlar tuhaf tuhaf bakıyor :) Bir an laleleri çekmek için nasıl uğraştığın gözümde canlandı, gülümsedim.
loveforlife
27-03-2014, 19:50
Gazeteci John Grogan'ın sözü çok doğru. İçimizi anlatmış.
Sümbüller cılızda olsa renk tonları çok güzel, sizin lalelerde açmaya başlamış ne kadar güzel. Buralarda havalar geç ısındığı için 1 hafta sonra ancak başlar renk cümbüşümüz.
Vakit bulabilirsem bende bahçemi ve diğer bitkilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. :-)
Sevgili Lusoari,
Hayvanıyla, bitkisiyle doğaya aşığız... Bu aşk bazen üzüyor, bazen de gülümsetiyor. Az önce süt annemize haşlanmış ciğer götürdüm. Beni görünce kalktı yavruların yanından. Bir güzel yedi ciğerleri. Sonra bir parçasını aldı ağzına, doğru yavrularının yanına. Koydu önlerine, başıyla da ittiriyor yiyin diye. Öyle güzel bir manzaraydı ki, annelik böylesine güzel bir şey işte. Kendi çok sevdi ya, yavrulara da yedirecek.:p
Eminim senin bahçende de bir sürü güzellik saklıdır. Niçin paylaşmadın ki şimdiye kadar? Bence elini çabuk tutmalısın. Sabırsızlıkla bekleyeceğim değerli kardeşim...;)
loveforlife
27-03-2014, 20:19
Sevgili Loveforlife,
Çiçeklerimizin fotoğrafını çekerken sağdan, soldan, aşağıdan, yukarıdan türlü türlü şekillere giriyoruz. Balkonda beni gören insanlar tuhaf tuhaf bakıyor :) Bir an laleleri çekmek için nasıl uğraştığın gözümde canlandı, gülümsedim.
Sevgili Yağmur,
Benim komşuların benim hakkımda söylediklerimi yazmaya kalksam, sansür uygulaması şart olur. Ama onların seviyesine inemem. Kişi kendi neyse karşısındakini de öyle bilirmiş diyorum ben. Ben bunu seviyorum. Elimde makine, deklanşöre basıp duruyorum. Bu beni mutlu ediyor. Gerisi hiç mi hiç önemli değil. Önemli olan yapmaktan mutlu olduğum şeyleri yapabilmek... Hem böylesine güzellerken o güzellikleri ölümsüzleştirmeli, değil mi?
Seni gülümsetebildiysem ne mutlu bana. Biraz daha gülümse öyleyse...
Beyazın güzelliği bir başka...
478953
Bu farklı bir kırmızı...
478954
Geçen yıllardan kalanların çiçekleri biraz küçülüyor ne yazık ki...
478955
478956
Hala açmamış olanlar da hazırlıkta...
478957
Sevgili loveforlife, sümbülleriiz , laleleriniz ne güzel açmış!
Öyle canlı görünüyorlarki maşallah.
Hele o pencere önü renk cümbüşüne hayran kaldım.
Kalbinin aynası olmuş çiçeklerin yine bütün haşmetleriyle sevgili arkadaşım:). Yalova ganimetleri, ve çektiğin diğer resimler rüyalara girecek cinsten...:)
t.tuncel
27-03-2014, 22:47
Sevgili Günebakan,
Ben papatyaları oldum olası çok sevmişimdir. Çok masum gelir bu güzel bana. Şimdilerde de ne papaya çeşidi bulursam sahip olma gayretine düşüyorum haliyle... Bir de çok nazlı olmamaları çok büyük bir avantaj. Bol bol çiçek görmek isteyen için çok iyi bir seçenek papatyalar... İster Çeşme, ister Bodrum papatyası, isterse kır papatyası olsun...
bende tam emin değilim ama papatya tohumu var farklı bir çeşit tam olarak tarif edemeyebilirim müsait zamanda ulaştırabilirim sana bu arada melisalar topraktan başını çıkartmaya başladı ve kedicikler biraz büyüsün ilaçlamaları benden olsun elimde ilacı var bilir kişime sorayım :) gerekirse parazit iğnelerini bile yapabiliriz.
loveforlife
28-03-2014, 20:53
bende tam emin değilim ama papatya tohumu var farklı bir çeşit tam olarak tarif edemeyebilirim müsait zamanda ulaştırabilirim sana bu arada melisalar topraktan başını çıkartmaya başladı ve kedicikler biraz büyüsün ilaçlamaları benden olsun elimde ilacı var bilir kişime sorayım :) gerekirse parazit iğnelerini bile yapabiliriz.
Çok Teşekkür ederim Değerli Kardeşim. Bende olmayan bir türse memnun olurum papatya tohumlarından. Hoş neredeyse hiç tohum ekemedim kediciklerin peşinde koştururken. :(
Kediciklerle uğraşamaya devam ediyorum. İnşallah başka bir canı daha kaybetmem. Çünkü madden ve manen çok yoruldum gerçekten de... Onlar büyüsün hele, senin bilir kişiye de danışırız. Bilir kişinin uzmanlığı nedir?
loveforlife
28-03-2014, 21:23
Bizim buralarda "bekar biti" olarak da adlandırıyorlar arapsaçını. Bu kadar bitli olanın vay haline ;)
479233
479234
t.tuncel
28-03-2014, 22:48
bir veterinere kök söktürecek kadar bilgili işin ehli eskiden üretim çiftliği olan birisi. belirli dönemlerde yanına gider aşı alır fabrika etrafında uyuz olan köpeklere iğne yaparım onun öğrettiği kadarıyla
Sevgili loverforlife, laleler ayrı güzel, fotoğraf çekimleriniz ayrı güzel. Kediciklere de çok sevindim inşallah toparlarlar bir an önce..
loveforlife
29-03-2014, 08:03
bir veterinere kök söktürecek kadar bilgili işin ehli eskiden üretim çiftliği olan birisi. belirli dönemlerde yanına gider aşı alır fabrika etrafında uyuz olan köpeklere iğne yaparım onun öğrettiği kadarıyla
Senin sokak hayvanlarını ilaçlaman çok güzel bir şey de, ben üretim çiftliği dendiğinde tüyleri diken diken olanlardanım. Can satılır mı? Bunun köle ticaretinden ne farkı olur? Sonra ne oluyor biliyor musun? Biz o üretim çiftliklerinden satılıp, bir süre sonra bıkılıp atılan canların dertleriyle derteniyoruz :( Oysa onlar da ailenin bir ferdi olup çıkıyor. İnsan çocuğunu sokağa atabilir mi ki, bu güzel canları atıyor?:confused:
loveforlife
29-03-2014, 08:16
Sevgili loverforlife, laleler ayrı güzel, fotoğraf çekimleriniz ayrı güzel. Kediciklere de çok sevindim inşallah toparlarlar bir an önce..
Sevgili Kokett,
Ben böyleyim işte; çiçeğini de, böceğini de, kedisini de köpeğini de, yaratılmış tüm güzellikleri çok seviyorum... Bak bunlar bahçedeki sabah beslemesine koşar adım gelen tayfadan...
479276
479277
479278
Bu yeni belirdi. Boynunda derin bir yarası var ama fazlaca yabani olduğundan, şimdilik beslemekten başka yapabileceğim bir şey yok.
479279
Bunların dışında sürekli yerleşiklerden tekir oğlan ve tekir kız, bir de Gümüş oğlan var. Gidip gelenler de cabası...
Fincan bu durumdan hiç hoşnut olmasa da... ;)Baksanıza kara kara düşünüyor bu konuyu...
479280
t.tuncel
29-03-2014, 15:53
Senin sokak hayvanlarını ilaçlaman çok güzel bir şey de, ben üretim çiftliği dendiğinde tüyleri diken diken olanlardanım. Can satılır mı? Bunun köle ticaretinden ne farkı olur? Sonra ne oluyor biliyor musun? Biz o üretim çiftliklerinden satılıp, bir süre sonra bıkılıp atılan canların dertleriyle derteniyoruz :( Oysa onlar da ailenin bir ferdi olup çıkıyor. İnsan çocuğunu sokağa atabilir mi ki, bu güzel canları atıyor?:confused:
sonuna kadar haklısın değil abla bizlerden başka kimsesi olmayan karşılıksız seven canlıları küçükken alıp hazıra alıştırıp büyüyünce de dışarıda yaşamaya mahkum ediyoruz ama ne mutlu ki sana onların senin gibi bir ablaları var :D neyse senin bu güzel sayfanı bu şekilde karartmayalım ama dediğim gibi yardım edebildiğim kadarıyla yanında yardımcı olmaya çalışırım ablacım
loveforlife
29-03-2014, 20:12
Çiğdemler açtı...
479434
479435
Muscariler de açmaya başladı...
479436
479437
Yenigine rengi ve gösterişli çiçeğiyle göz dolduruyor...
479438
Selehattin 67
29-03-2014, 22:21
Sümbüller harika 21 günde bir bursaya geldiğimizde yol kenarında çok güzel gözüküyorlar seyrine doyum olmuyor kediler çok güzel benim yaban, apo ve selo gibi selamlar saygılar sevgiler
münevver48
30-03-2014, 08:10
güzel insan loveforlife,siz bir karıncayı dahi inciltemeyen kişisiniz. çiçeği böceği hayvanları seven kişiler,bana göre bu doğanın bekçileri.iyiki çevremde azda olsa böyle güzel insanlar var.karşılaştığımda mutlu oluyorum...
sevgili loveforlife,çiçeklerin yine çok güzel.muscarilerin kokusu varmı?bizim buralarda doğal olarak yetişen türlerin çok güzel kokuları vardır.ama yine doğa canavarı kişiler tarafından,yok denecek kadar azaldı.aynı şekilde kır orkidesi (salep )çiçeğinide şu günlerde kazıyorlar.her nekadar yasak olsada yasakları dinleyen yok.elimden gelse senin kediler gibi bende yaban çiçeklerini alıp bahçemde yetiştireceğim.ama onların adı bile yaban çiçekleri,kırlarda yetişip nesillerini kırlarda sürdürecekler..sevgilerimle
Selehattin 67
31-03-2014, 22:24
çiğdemler safrana ne kadar benziyor
Sayın Loveforlife, o sevimli kedicikler için göstermiş olduğunuz insan üstü caba takdire değer, hayvan sevgisinin böylesini görmedim dersem yalan olmaz. Çiçekleriniz yine sevginizi olabildiğince yansıtmış hepsi çok güzel, erken baharı yaşamış olduk, sayfanız bayağı renklenmiş ellerinize sağlık.
loveforlife
09-04-2014, 11:46
Sayın Loveforlife, o sevimli kedicikler için göstermiş olduğunuz insan üstü caba takdire değer, hayvan sevgisinin böylesini görmedim dersem yalan olmaz. Çiçekleriniz yine sevginizi olabildiğince yansıtmış hepsi çok güzel, erken baharı yaşamış olduk, sayfanız bayağı renklenmiş ellerinize sağlık.
Değerli Ağabeyim Yaylacı,
Kedicikler için tüm çabalarıma rağmen başarılı olamıyorum sanırım. Biliyorsunuz, toplantı günü de bir pisiciğime araba çarpıp melek olduğu haberini almış ve çok üzülmüştüm. Süt annemizin 3 bebeği de melek oldu. Sadece benim iki ufaklık kaldı. Pazartesi veteriner hekime gittik miniklerle. Ancak veteriner durumlarının kötü olduğunu söyledi. Şuan tam bir aylık oldular ama gelişimleri 2 haftalık gibiymiş:( Yeterince kalsiyum almadıklarından raşitik bebeler olmuşlar... Şimdiye kadar çişlerini kendileri yapmaya başlamış olmaları gerekiyordu ama maalesef... Karınları çok şişiyor. Ogün dış parazit tedavisi yapıldı ama iç parazit için çok cılız olduklarını söyledi veteriner hekim. Süt annemiz de pek bakmıyor artık. Emziriyor geldiği zamanlarda ama hiç yalamıyor. Sadece ben gittikçe masajla çişini yaptırıyorum. Kakasını yaptırmak ise tamamen işkence...
482049
loveforlife
09-04-2014, 11:57
çiğdemler safrana ne kadar benziyor
Sümbüller harika 21 günde bir Bursa'ya geldiğimizde yol kenarında çok güzel gözüküyorlar seyrine doyum olmuyor kediler çok güzel benim yaban, apo ve selo gibi selamlar saygılar sevgiler
Kediciklerinizin selamı başım üzerine Selehattin Bey... Ben de çok seviyorum soğanlı bitkileri. Ama belediyeler tarafından dikilen sümbül ve lalelerin akıbetleri hiç hoş olmuyor. Söküldükten sonra çöp arabalarına doldurulup preslendiklerine defalarca şahit oldum:(
güzel insan loveforlife,siz bir karıncayı dahi inciltemeyen kişisiniz. çiçeği böceği hayvanları seven kişiler,bana göre bu doğanın bekçileri.iyiki çevremde azda olsa böyle güzel insanlar var.karşılaştığımda mutlu oluyorum...
Sevgili loveforlife,çiçeklerin yine çok güzel.Muscarilerin kokusu var mı? Bizim buralarda doğal olarak yetişen türlerin çok güzel kokuları vardır.ama yine doğa canavarı kişiler tarafından,yok denecek kadar azaldı.aynı şekilde kır orkidesi (salep )çiçeğini de şu günlerde kazıyorlar.Her ne kadar yasak olsa da yasakları dinleyen yok. Elimden gelse senin kediler gibi bende yaban çiçeklerini alıp bahçemde yetiştireceğim. ama onların adı bile yaban çiçekleri,kırlarda yetişip nesillerini kırlarda sürdürecekler..sevgilerimle
Sevgili Münevver48,
Elimden geldiğince inciltmemeye, onları korumaya, yaşatmaya çalışsam da muvaffak olamıyorum maalesef. Böyle olunca da çok üzülüyor ve yıpranıyorum.
Muscarilerin kokusuna hiç dikkat etmemişim... Endemik bitkilere gelince, biz neyin kıymetini biliyoruz ki millet olarak? Koruyup kollayacağımız yerde yok ediyoruz ne yazık ki!...
Sevgi ve selamlarımla...
loveforlife
09-04-2014, 12:06
Kedicikler derken, toplantı derken paylaşımı gecikenlerden meyve ağaçlarımdan haberler...
Proşta eriğimizin çiçekleri...
482053
482054
Dutlar iyice gösterdi kendini...
482055
Ayva da çiçek açtı... Geçen yıl sabah sefaları tepesine kadar çıkmıştı... O zamandan kalan tohumlar hala duruyor...
482056
482057
kediler için çok üzüldüm loveforlife, bunlar yaşasa bari.
loveforlife
10-04-2014, 20:07
Dört yapraklı yoncam oldu sonunda... Şansım döner mi acaba?
482368
Bu da uyuyan dört yaprak... Adı üzerinde, "uyku çiçeği"!
482370
Normalde diğer yapraklar üç parçadan oluşuyor...
482369
Ve çiçeklerimiz...
482371
482372
Ben dört yapraklı yoncanın bir efsane olduğunu sanıyordum :eek: Belki de milli piyango bileti almanızın zamanıdır sevgili loveforlife :D
Cumhur Tonba
10-04-2014, 21:05
Şuan tam bir aylık oldular ama gelişimleri 2 haftalık gibiymiş:( Yeterince kalsiyum almadıklarından raşitik bebeler olmuşlar... Şimdiye kadar çişlerini kendileri yapmaya başlamış olmaları gerekiyordu ama maalesef... Karınları çok şişiyor. Ogün dış parazit tedavisi yapıldı ama iç parazit için çok cılız olduklarını söyledi veteriner hekim. Süt annemiz de pek bakmıyor artık. Emziriyor geldiği zamanlarda ama hiç yalamıyor. Sadece ben gittikçe masajla çişini yaptırıyorum. Kakasını yaptırmak ise tamamen işkence...
482049
Sayın loveforlife,
Bu yavruların iyileşeceğine inanıyor ve hissediyorum. Zira kendini slmamışlar. Hayata tutunuyorlar.
Keşke bu fotoğrafı vetman 996 da görse. Onun bu konuda söyleceği şeyler önemli.
Saygılarımla
Saat 00.07. Şu an daha da eminim bu kediciklerin iyileşeceğinden
loveforlife
11-04-2014, 09:40
Sayın loveforlife,
Bu yavruların iyileşeceğine inanıyor ve hissediyorum. Zira kendini salmamışlar. Hayata tutunuyorlar.
Keşke bu fotoğrafı vetman 996 da görse. Onun bu konuda söyleyeceği şeyler önemli.
Saygılarımla
Saat 00.07. Şu an daha da eminim bu kediciklerin iyileşeceğinden
Ben de iyileşeceklerine ve çok güzel yuvalara gideceklerine inanıyorum. Öyle masumlar, öyle tatlılar ki! Sağ olsun vetman da yardımcı olacak fikirler vermiş. Onları da uygulamaya başlayacağım hemen. Dişi olan kıpır kıpır ama erkek yavrumuz daha problemli. Şimdide kuyruğundaki tüyler dökülmeye başladı. Mantar olduğundan endişe ediyorum. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin miniklerim için.
Konu hakkındaki hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim Sevgili Cumhur Tonba...
Saygılar, selamlar...
loveforlife
11-04-2014, 09:52
Kenarlarındaki tırtıklar ne kadar güzel değil mi?
482483
482484
482485
482486
482487
evdeçiçek
11-04-2014, 10:17
Beyaz laleler ne kadar güzeller. Balkonunuzdamı bunlar ...
Cumhur Tonba
11-04-2014, 11:51
Beyaz laleler, görünce içim açıldı doğrusu. Harika.
loveforlife
11-04-2014, 14:14
Beyaz laleler ne kadar güzeller. Balkonunuzdamı bunlar ...
Sevgili Evdeçiçek,
Bizim evimiz, koca koca binaların arasında sıkışıp kalmış çok eski bir bina. Arka tarafta bir bahçemiz de var. Fakat ne yazık ki vakti zamanında beton dökülmüş. Sadece ağaçların köklerinde çok az toprak var. Epeyce de gölgede kalıyor ama bu benim orayı kullanmama engel olamıyor. Duvarların üzeri dizi dizi yoğurt kovası... :o Bu güzeller de bir yoğurt kovasında. Bahçedekilerin dışında balkon ve terası da doldurdum...
Bahçe duvarının hali...
482525
loveforlife
11-04-2014, 14:16
Beyaz laleler, görünce içim açıldı doğrusu. Harika.
Sevgili Cumhur Tonba,
Ben de bunları çok sevdim. Çok naif bir görünümleri var, öyle değil mi?
Teşekkür ederim...
loveforlife
11-04-2014, 14:20
Diğer lalelerimize de bir göz atalım mı?
482526
482527
482528
482529
482530
engin koç
11-04-2014, 15:13
Loveforlife arkadaşım.
Muscari soğanlı bir bitkimidir acaba.
Ben de de var ne zamandır etiketleyememiştim.
Sağlıcakla.
loveforlife
11-04-2014, 20:19
Bunlar Alys'den gelenlerden... Teşekkür ederim kendisine...
Cimbomlu...
482608
Türkiyem...
482609
Pembe şeker...
482610
Bunlar geçen yıldan kalanlardan...
Çok farklı bir renk...
482611
Şu rengin güzelliğine bakın bir kere. Az daha siyah lale olacakmış!
482612
loveforlife
11-04-2014, 20:25
Loveforlife arkadaşım.
Muscari soğanlı bir bitki midir acaba.
Ben de de var ne zamandır etiketleyememiştim.
Sağlıcakla.
Merhaba Engin Bey,
Sayfama hoş geldiniz. Muscari soğanlı bir bitki. Nazsız, bakımı kolay. Toprakta bırakırsanız çoğalmaya devam eder ve önümüzdeki yıllarda da mutlu eder sizi.
Saygılar, selamlar...
sevgili loveforlife laleleriniz harika maşallah..
çok seviyorum lalelerinbir sürü lale soğanı ektim bir tane bile açan olmadı :(
birseyi yanlış yaptım soğanlılarla ilgili sayfaları hatmediyorum bu sıralar kafayı taktim..ilk kez bu sene diktim seneye böyle olmamalı tavsiyelerinize talibim..
kedicikler iyi olacak inşallah bende inanıyorum..
loveforlife
12-04-2014, 05:48
sevgili loveforlife laleleriniz harika maşallah..
çok seviyorum laleleri. Bir sürü lale soğanı ektim bir tane bile açan olmadı :(
bir şeyi yanlış yaptım soğanlılarla ilgili sayfaları hatmediyorum bu sıralar kafayı taktim..ilk kez bu sene diktim seneye böyle olmamalı tavsiyelerinize talibim..
kedicikler iyi olacak inşallah bende inanıyorum..
Sevgili Ngr33,
Daha önce de belirttiğim gibi ben tüm soğanlı bitkileri çok seviyorum. Çoğu soğanımı da yıllardır dikiyorum. çiçekleri açıp geçtikten sonra birkaç kere gübreli sulama yapıp, yaprakları kuruyunca da topraktan çıkartıp gölgede kurutarak Captanlayarak gazete kağıdına sarıp karton kutuya koyarak bodrumda saklıyorum. Ekim ayında da tekrar dikiyorum.Toprağın süzek bir toprak olması da önemli. Bir de soğanlıları suya boğmamak lazım. Neden açmamış olacağını anlayamıyorum doğrusu.Hiçbirinin açmamış olması ise gerçekten çok garip. Bence en kolay soğanlılardan laleler... Umarım önümüzdeki yıla başarılı olursun.
Kediciklerim için dualarınızı eksik etmeyin lütfen... Çok teşekkür ederim.
ligustrum
12-04-2014, 09:01
Kediciklerim için dualarınızı eksik etmeyin lütfen... Çok teşekkür ederim.
Kediciklerin , kediciklerimizdir. İnşallah hayata daha sağlam tutunurlar.
Evcil hayvanları barındıran bahçe sakinleri, hayvanların daha sağlıklı olmalarına katkıda bulundurmak için, hayvanların doğal bitkilerle ya da börtü-böcekle
açır-neşir olmalarına imkan tanımalılar..
Kedi ve köpeklerin de çok az da olsa bazı otları yediğini gördüm. Doğan ortamdan faydalandıkları oranda dirençli olacaklardır.
Kedicikler çok küçükler.. loveforlife abla onlara çeşitli körpe otlar koparıp verir zaten. Amaç; umudu kovalamak. İnşallah daha sağlıklı olurlar.
loveforlife
14-04-2014, 09:56
Kediciklerin , kediciklerimizdir. İnşallah hayata daha sağlam tutunurlar.
Evcil hayvanları barındıran bahçe sakinleri, hayvanların daha sağlıklı olmalarına katkıda bulundurmak için, hayvanların doğal bitkilerle ya da börtü-böcekle
açır-neşir olmalarına imkan tanımalılar..
Kedi ve köpeklerin de çok az da olsa bazı otları yediğini gördüm. Doğan ortamdan faydalandıkları oranda dirençli olacaklardır.
Kedicikler çok küçükler.. loveforlife abla onlara çeşitli körpe otlar koparıp verir zaten. Amaç; umudu kovalamak. İnşallah daha sağlıklı olurlar.
Sevgili Ligustrum,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Kedicikler için çim koyuyorum. Kemiriyor anne kedi de. Ufaklıklar 37 günlük olmalarına rağmen halen kendi kendilerine bir şey yemiyorlar. Zorla biberonla besleme yapıyorum destek olsun diye. Çişlerini de hala kendileri yapamıyor. Anne de yeterince yalamıyor olsa gerek ki, iş hep başa düşüyor. Sevgili Vetman ve Lusoari'nin tavsiyeleriyle vitamin şurubu kullanmaya başladım. İki üç gündür daha canlı olduklarını hissediyorum. Birkaç gündür yağmur olunca çıkaramamıştım, daha önce çıkardığımda tirtir titremişlerdi ama dün komşunun çatıya çıkarınca oldukça keyifli olduklarını gördüm.
Umarım her şey yoluna girer...
Sevgiler, selamlar...
loveforlife
14-04-2014, 11:53
Sevgili Alys'den gelenlerden amaryllis afrodite, hayranlık uyandırıcı bir güzellikte. Güzelliğini daha çok göreyim diye odadan odaya, odadan balkona taşıyıp duruyorum. Taşıdığıma da değiyor doğrusu...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/483082d1397452115-img_6925.jpg
Çiçeğinin büyüklüğünü vurgulayabilmek adına, tres chic ile yanyana da görüntüledim...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/483084d1397452115-img_6733.jpg
İki çiçek sapı var. İlk sapta dört kandil var. İlk üçü çiçeklendi.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/483083d1397452115-img_6930.jpg
483149
483150
483151
Yine karşıma çıktı şu çirkin :! çiçeğiniz :)))))
loveforlife
15-04-2014, 05:28
Yine karşıma çıktı şu çirkin :! çiçeğiniz :)))))
Keşke hep böyle çirkinler çıksa karşımıza, değil mi Sevgili Ayhat?
evet çirkinlerle dolu bir balkon istiyorum, ya da bana çirkinliğin resmini çizebilirmisin diye soran birine sizin çiçeğinizin resmini göstermek :)
Sevgili Alys'den gelenlerden amaryllis afrodite, hayranlık uyandırıcı bir güzellikte. Güzelliğini daha çok göreyim diye odadan odaya, odadan balkona taşıyıp duruyorum. Taşıdığıma da değiyor doğrusu...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/483082d1397452115-img_6925.jpg
Çiçeğinin büyüklüğünü vurgulayabilmek adına, tres chic ile yanyana da görüntüledim...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/483084d1397452115-img_6733.jpg
İki çiçek sapı var. İlk sapta dört kandil var. İlk üçü çiçeklendi.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/483083d1397452115-img_6930.jpg
483149
483150
483151
Görüntü mükemmel,kendisi dahada güzeldir...İlk defa görüyorum......Bende aldım şu kırmızı olandan ama bu sene çicek göremeyeceğim...:(
gokcegokce
15-04-2014, 11:56
Sevgili Loveforlife, kediciklerinizi yaşatma çabanıza hayran oldum inşallah onlar da sizi üzmezler ve yaşamaya sizin kadar sevgiyle tutunurlar. Laleleriniz özellikle beyaz papağan cinsi ve amaryllis bir harika doğrusu yine içim açıldı sayfanızda. Sevgiyle takipçinizim...
loveforlife
15-04-2014, 21:28
Görüntü mükemmel,kendisi dahada güzeldir...İlk defa görüyorum......Ben de aldım şu kırmızı olandan ama bu sene çicek göremeyeceğim...:(
Niçin çiçek göremeyeceksiniz ki Sevgili Sonkez?
Niçin çiçek göremeyeceksiniz ki Sevgili Sonkez?
Açmayacak gibi görünüyor...
loveforlife
16-04-2014, 20:59
Açmayacak gibi görünüyor...
Sevgili Alys'den geldiyse kesin açar. Soğanları öyle sağlıklı ki!
Yok malesef değil,ben Eminönünden almıştım..
engin koç
20-04-2014, 10:38
Merhaba Engin Bey,
Sayfama hoş geldiniz. Muscari soğanlı bir bitki. Nazsız, bakımı kolay. Toprakta bırakırsanız çoğalmaya devam eder ve önümüzdeki yıllarda da mutlu eder sizi.
Saygılar, selamlar...
Bilgilendirmenize teşekkür ediyorum Sayın Loverlife.
Gönlünüzce, hep çiçekli günler dilerim. Sevgiler. :-)
Sevgili Loveforlife, sizin o kocaman 'sevgi doluluğunuz' ile bu güzellikleri yetiştirmenize hiç şaşırmadım, gönlünüz dert görmesin...
loveforlife
28-04-2014, 09:07
Çok teşekkür ederim Sevgili A NOMAD... Senin yüreğinin de ne kadar sevgi dolu olduğunu çok iyi biliyorum.
Sevginin güzelliğini sergileyenlerden biri daha... Sonbaharda Sevgili Aheste'nin gönderdiği minikler, şimdi bu hale geldi. Gerçi dün geceki yağmur biraz hırpalamış çiçeklerini ama toparlayacaktır. Önemli olan köküne bir şey olmaması.
Fotoğraflarken çok uğraştım ama bir türlü gerçek rengini yakalamam mümkün olmadı. Aslında rengi bu kadar mavimtrak değil. Pembesi fazla konmuş mor gibi... (bu nasıl bir tarifse:o)
Bu arada bir kez daha, beni bu güzelle kavuşturduğun için çok teşekkür ederim Sevgili Aheste...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/486988d1398631615-img_7118.jpg
487056
http://www.agaclar.net/forum/attachments/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/486989d1398631615-img_7120.jpg
Emre İlhan
30-04-2014, 20:16
Madem toplantıda tanımadım, gelip sevgili loveforlife ablamın balkonunu ziyâret edeyim:)
Fotoğraflarda derin tonda ki bitkilerin asıl rengini yakalayamamayı hiç sormayın, bıktım o problemden. Sürekli makineyle çekmek de mümkün olmuyor, telefonlar da rengi tam yakalayamıyor, tam bir muamma:)
Cennete mi geldim ben?:)
loveforlife
05-05-2014, 19:39
Madem toplantıda tanımadım, gelip sevgili loveforlife ablamın balkonunu ziyâret edeyim:)
Fotoğraflarda derintonda ki bitkilerin asıl rengini yakalayamamayı hiç sormayın, bıktım o problemden. Sürekli makineyle çekmek de mümkün olmuyor, telefonlar da rengi tam yakalayamıyor, tam bir muamma:)
Cennete mi geldim ben?:)
Hoş gelmiş, sefalar getirmişsin Sevgili Emre İlhan... Ben fotoğraf makinesiyle çektiğim halde yakalayamıyorum gerçek rengi. Tekrar tekrar denesem de, nafile...
Bu arada cennet güzelliğini yakalayabilmek ne mümkün! Olsa olsa cennetin gölgesinde kalan küçük bir bahçe olabilir benimkiler...
loveforlife
05-05-2014, 19:49
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1200762-post587.htm) mesajımda ondan bahsetmiştim. Sevgili Bay Tömürcek'ten gelen bu güzel bugünlerde çiçek açıp pek bir güzelleşti...
Çiçek açmaya başladığında böyleydi...
489720
489721
Şimdi böyle...
489722
489723
Bir sürü yavrucuk veriyor. Çiçeklenmesi bittikten sonra daha büyük bir saksıya taşınacak.
489724
loveforlife
05-05-2014, 22:20
Geçen yıl Sevgili SDurul göndermişti. Kestiğim bir bidona dikmiş ve bahçe duvarının üzerine yerleştirmiştim. Bir yıl içinde çok güzel gelişti ve o güzel çiçekleriyle (hele ki şu günlerde çok ihtiyacım vardı) moral verdi...
489766
489767
489768
489769
489770
ilksenozturk
06-05-2014, 07:05
maşallah çiçeklerinize.
taşkırana bayıldım. menekçenin bir türü gibi duruyor. menekçe koleksiyoncuları onu bu şekilde değerlendirebilir ;)
sevgili sdurul sitenin çiçekannesi oldu zaten, herkese hatıralar paylaşmış, hepsi de birbirinden güzel.
sizin de ellerinize sağlık. umarım 'hele ki şu günlerde çok ihtiyacım vardı' bilmediğimiz başka sıkıntılara işaret etmiyordur :(
loveforlife
06-05-2014, 10:04
maşallah çiçeklerinize.
taşkırana bayıldım. menekçenin bir türü gibi duruyor. menekçe koleksiyoncuları onu bu şekilde değerlendirebilir ;)
sevgili sdurul sitenin çiçekannesi oldu zaten, herkese hatıralar paylaşmış, hepsi de birbirinden güzel.
sizin de ellerinize sağlık. umarım 'hele ki şu günlerde çok ihtiyacım vardı' bilmediğimiz başka sıkıntılara işaret etmiyordur :(
Sevgili İlksenozturk,
Beğenileriniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Son günlerde sıkıntılı zamanlar atlatıyorum. Hepsi hayırlısıyla geçecek inşallah.
SDurul, benim için çok özel ve değerli bir insan. Sahip olduğum pek çok çiçeğe onun sayesinde kavuştum. Ondan gelen bitkiler çok sağlıklı gelişiyor. Sevgi dolu yüreğinin bunda büyük bir payı olduğunu düşünüyorum. Benimle hemfikir olan başka arkadaşlarımızın olduğunu da biliyorum. Siz de onlardan birisiniz yanılmıyorsam, değil mi?;)
loveforlife
06-05-2014, 10:10
Birlikteliğimizin 3. yılı. Çiçek pazarında saksısıyla çöpe atılmıştı. Çöpten kurtardım onu. Balkon demirinde, askılı saksıda. İyi ki de kurtarmışım, değil mi?
489884
489885
489886
489887
Sevgili loveforlife,
Bursa gezisinde bu ceylandan paylaşmış mıydın? Çünkü bende bunun kopyası 3 küçük ceylan var ve bir sürü çiçekleriyle annelerine çekmişler sanki.
Her zamanki gibi muhteşem..Size gelen coşuyor maşallah..
loveforlife
07-05-2014, 15:49
Sevgili loveforlife,
Bursa gezisinde bu ceylandan paylaşmış mıydın? Çünkü bende bunun kopyası 3 küçük ceylan var ve bir sürü çiçekleriyle annelerine çekmişler sanki.
Kesinlikle annelerine çekmişlerdir...;) Paylaşmıştım Sevgili Yağmur. Bir de Jezebel yollamıştı İzmir'den. Onunkilerin ne renk olduğundan tam emin değilim ama daha koyu renkti yanılmıyorsam. Demek ki seninkiler de birkaç yıl içine coşacak...
Canım arkadaşım yine gönlünün güzelliği çiçeklerine de yansımış maşallah, hepsini hayran hayran seyrettim.Özellikle maviş, ceylan sardunya ve amarylis Afrodite göz kamaştırıyor,(bu cisnten bende istemiştim ama sevgili alys'in elinde kalmamıştı.) Herşey yine yüreğin gibi güzel ellerine sağlık sevgili arkadaşım :).
YeniGine
07-05-2014, 23:26
Sevgili loveforlife; maşallah ceylanın ne kadar güzel olmuş öyle bu kadar sarktığını bilmiyordum, ilk kez sende gördüm. Maşallah!..
Mavişin ve gelintelinin de maşallahları var, ellerine sağlık.
evdeçiçek
08-05-2014, 08:25
Duydum ki bu sayfanın sahibi kedileri çok severmiş :D
Bende bir merhaba diyeyim dedim :D
t.tuncel
10-05-2014, 23:37
41 kere maşallah çok güzel olmuş ayrı bir renk katmış...
sayın loveforlife ve diğer arkadaşlar ceylan sardunya nın başka adı var mı Şehreküstü de bulunan çiçekcilere sordum bilmiyorlar oda ne der gibi bakıyorlar
loveforlife
13-05-2014, 22:08
41 kere maşallah çok güzel olmuş ayrı bir renk katmış...
sayın loveforlife ve diğer arkadaşlar ceylan sardunyanın başka adı var mı? Şehreküstü'de bulunan çiçekçilere sordum bilmiyorlar. o da ne der gibi bakıyorlar
Sevgili t.tuncel,
Beğenin için çok teşekkür ederim değerli kardeşim.
Şehreküstü derken, Cumhuriyet Caddesi'ndeki çiçek pazarını kastediyorsan eğer, oradakilerin hepsi bilir ceylan sardunyayı. Ceylana bir de "hanım şükrüye" derler. Ama orada hemen her gidişimde ceylan sardunyaların satışta olduğunu görüyorum. Hem de rengarenk!
loveforlife
15-05-2014, 10:07
Uzun süredir yaşadığım zor günler nedeniyle pek paylaşımda bulunamadım. Biliyorum meraktasınız siz de...Kömür alevi yakmışken bunca yüreği belki zamanı değil ama mize minik kediciklerimden haber vermek istedim...
Benim kara böceklerimin maşallahı var... İki aylık oldular ve son derece sağlıklılar. Şimdi yuva aramaya başladım ama maalesef bir gelişme yok. İşte size Çakıl Hanım ve Zeytin Bey'den kareler...
Kucak delisiyiz biz...
492820
Aşkı yakalamaca...
492821
492822
Temizliğimize çok dikkat ederiz...
492823
492824
Ne kadar tatlılar maşallah...İnşallah onları çok sevecek kişilerle karşılaşırlar...
loveforlife
15-05-2014, 10:19
Zeytin. minik bir zeytin tanesi gibi. Çakıla göre daha minyon kaldı. Bu birkaç hafta önceki hali...
492826
492828
Eylül onlarla iken çok keyifli...
492830
492829
Fincan Hanım çok kıskanıyor. Ama yine de bir anne gibi yalayıp duruyor onları. Fincan Hanım, Boncuk ve Çakıl gezintide...
492827
Yaşasın işte azmin sonu. :D Ablacığım bizlerinde içine su serptin. Ben çok merak ediyordum, hatta geçen gün sana sormam gereken bir soru vardı hemde yavruları da merak ettiğim için özel mesaj yazdım ama heralde mesaj kutun dolu olduğu için gönderememiştim.
O kadar güzel olmuşlar ki tarif edemem, inşallah en güzel yuvalara giderler, ikisi de bunu hak ediyorlar. Çok mutlu oldum. :D
loveforlife
15-05-2014, 12:51
Yaşasın işte azmin sonu. :D Ablacığım bizlerinde içine su serptin. Ben çok merak ediyordum, hatta geçen gün sana sormam gereken bir soru vardı hemde yavruları da merak ettiğim için özel mesaj yazdım ama herhalde mesaj kutun dolu olduğu için gönderememiştim.
O kadar güzel olmuşlar ki tarif edemem, inşallah en güzel yuvalara giderler, ikisi de bunu hak ediyorlar. Çok mutlu oldum. :D
Sevgili lusoari,
Bu bebişlerin bu hale gelmesinde senin ve Vetman996'nın ne kadar büyük bir katkısı olduğunu da unutmamak lazım. Özelden sorduğum sorulara sabırla cevap verip bana çok yardımcı oldunuz. Minik kızım ve oğlum size selam ve sevgilerini gönderiyor. Çok teşekkür ederiz...;)
Sevgili Loveforlife ablacığım;
Verdiğim bilgiler işine yaradıysa ne mutlu bana, ben seve seve, hiç sıkılmadan cevapladım sorularını. Senin yerine yavrulara ben bakmış olsaydım, ancak bu kadar sevinebilirdim inan.
Sen de miniklere selamlarını aldığımı söylesen, bir de benim yerime sevip, mıncıklasan çok sevinirim. böyle güzel sonuçları gördüğüm için gözlerim yaşarıyor ama mutluluktan. :D
gokcegokce
16-05-2014, 14:00
Sevgili Loveforlife kedicikleri çok merak etmiştim. Hayatta ve sağlıklı olduklarına çok sevindim. İnşallah en az sizin kadar onları seven yeni yuvaları olur. Sevgiler...
loveforlife
18-05-2014, 09:36
Soldaki benim geçen yıldan kalan güzelim, sağdaki ise Sevgili Alys'den gelen. İkişer çiçek sapı çıkardılar. Aynı tür olduğunu düşünmeme rağmen Alys'den gelenin çiçek sapı çok daha uzun ve çiçek renginin daha yeşilimtrak olması dikkat çekici... Sevgili Alys'e danışmak lazım sanırım, yoksa farklı tür mü bunlar?
Demiştim ama doğru bilgiyi hemen vereyim... Alys'den gelen Fairy tale...
493613
493614
493615
493616
493617
loveforlife
18-05-2014, 21:00
Alys'den gelmişse kesinlikle çiçek açar tezimin kanıtı: Amaryllis johnsonii! Sevgili Alys'in saksısıyla hediye ettiği bu amaryllisler, henüz çiçek açacak büyüklüğe ulaşmamış yavrulardı. Lakin saksıyan düşen bir minik tohumla gelmiş o saksı bana.:eek: Amaryllisim hercai menekşe açtı! Nasılmış bu amaryllisin çiçeği sizce?
493800
493801
493802
493803
493805
YeniGine
18-05-2014, 23:45
:) Maşallah!.. Çok güzel çiçeklenmiş sevgili loveforlife...
loveforlife
22-05-2014, 07:21
Dutlar iyice olgunlaştı. Kuşlara da bize de fazlasıyla yetiyor...
495119
Ama evvelki gün bahçe tarafında, o her daim bahsettiğim metruk binayı yıkmaya başladılar. Bahçede ne varsa toz toprak içinde. Dutlar da, bitkiler de... Dün daha da kötüsü oldu. Binayı yıkarken bizim bahçe duvarı da zarar görmüş, benim tavuklarımdan biri de oraya geçmiş.:( Dün gece komşunun çocuğu yıkıntılar arasında yakalamaya çalıştı. Ben bacağımdan geçemiyorum, malum. Yaklayamayınca, sabaha yakalanır deyip bıraktılar. Gece çingeneler demir toplamaya gelmiş, komşu diyor. Sanırım benim kızı da alıp gittiler. Sabahtan beri çok üzgünüm... İşin kötü tarafı bu yıkımı belediye yapıyor ve bize zarar veriyorsunuz diye şikayete gittiğimizde "olur o kadar!" yanıtı veriliyor. Adama yıkımın başladığı gün, benim bahçe duvarımdan her türlü zarar olur, hırsız girer dediğimde "hırsız girerse, yapacak bir şey yok!" yanıtını aldım. Ne acı bir durum düşünsenize! Bir cemaate ait olan binayı yanındaki binaları yıkmak pahasına (bitişikteki evin çatısını çökerttiler ve o evde tek başına yaşayan kadıncağız çok mağdur durumda kaldı), yerine cemaat 8 katlı cemaat evi yapsın diye belediye hayrına(!) yıkıyor. Sonra da çevreye verdikleri zararı umursamazlıktan geliyorlar... Olan benim kızıma oldu. Yumurta için sırada beklerdi... (kocaman ibikli kızım kayıp) Ama bahçede başka tavuklarım da var. Çingeneler adresi öğrenmiş...:(
495120
Ya çiçeklerime ne demeli? Duvar üstü saksılarla dolu... İşin bir diğer kötü yönünü de söyleyeyim. Şimdi bu bina yıkılınca, orada yaşayan zararlılar bize hücum etti ne yazık ki. Dün tavuğu kurtarmaya çalışırken 15 tane akrep öldürdüm bahçede. Yaptığım araştırmalara göre oldukça zehirli bir türmüş. Ne yapacağım ben şimdi?
Çok üzgünüm, çoook!
Ama umutsuzluğa kapılmamak gerek, değil mi? Bakın ne kadar güzeller var dut dalında...
495121
Bu sarı çiçekli de lysimachia türü sanıyorum ama alt türünü bulamadım. Yalova'ya gittiğimde almıştım. Çok sağlıklı değildi o zamanlar ama toprağını değiştirip büyük boy saksıya geçirince canlandı bizim güzel...
495121
Burada da arkada Cezayir menekşesi ile...
495122
Bu toplu poz olmuş. Arkada campanula, Cezayir menekşesi ve lysimachia nummularia...
495123
Sayın loveforlife,
Başınıza gelen olaylara çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Maalesef toplum olarak vurdumduymaz bir hale geldik son zamanlarda. Herkesin dediği ''Benim işim hallolsun da gerisi beni ilgilendirmez'' bencilliği.
Çok dikkatli olun adresi öğrenenler ailenin diğer fertlerine de zarar vermesinler.İnsanın böyle kayıplar karşısında canı çok yanıyor.Tekrar geçmiş olsun.
loveforlife
22-05-2014, 09:53
Biraz daha yakından bakacak olursak... Sarı gelinimin(ben ona öyle diyorum) çiçekleri...
495164
495165
495166
495167
Bu da sarıkız (Lysimachia nummularia)... Henüz çiçek açma belirtisi yok. Sevgili Güler Abla'nın hediyesi...
495168
Çiçekler çok güzel ancak anlattıkların çok kötü. Bahçede tavukların olması akrepler açısından iyi oluyor. Akrepleri öldüren hint tavuğu denilen tavuklar. Sıcak yerde bahçeli evde yaşayan kişiler bir horoz üç dört tavuk beslediklerini biliyorum. Normal tavuklar da akrep öldürüyorlar mı bilemiyorum.Hint tavuklarını akrep soksa da bir şey olmuyorumuş. Böcek olarak görüp öldürüyorlarmış.
günebakan
22-05-2014, 10:41
Sarıkızlar harika görünüyor sevgili Loveforlife ayrıca arkadaki mavişte ayrı bir güzel görünüyor keyifle çiçeklerini seyret:)
Adalet Yağcı
22-05-2014, 21:07
Ama evvelki gün bahçe tarafında, o her daim bahsettiğim metruk binayı yıkmaya başladılar. Bahçede ne varsa toz toprak içinde. Dutlar da, bitkiler de... Dün daha da kötüsü oldu. Binayı yıkarken bizim bahçe duvarı da zarar görmüş, benim tavuklarımdan biri de oraya geçmiş.:( Dün gece komşunun çocuğu yıkıntılar arasında yakalamaya çalıştı. Ben bacağımdan geçemiyorum, malum. Yaklayamayınca, sabaha yakalanır deyip bıraktılar. Gece çingeneler demir toplamaya gelmiş, komşu diyor. Sanırım benim kızı da alıp gittiler. Sabahtan beri çok üzgünüm... İşin kötü tarafı bu yıkımı belediye yapıyor ve bize zarar veriyorsunuz diye şikayete gittiğimizde "olur o kadar!" yanıtı veriliyor. Adama yıkımın başladığı gün, benim bahçe duvarımdan her türlü zarar olur, hırsız girer dediğimde "hırsız girerse, yapacak bir şey yok!" yanıtını aldım. Ne acı bir durum düşünsenize! Bir cemaate ait olan binayı yanındaki binaları yıkmak pahasına (bitişikteki evin çatısını çökerttiler ve o evde tek başına yaşayan kadıncağız çok mağdur durumda kaldı), yerine cemaat 8 katlı cemaat evi yapsın diye belediye hayrına(!) yıkıyor. Sonra da çevreye verdikleri zararı umursamazlıktan geliyorlar... Olan benim kızıma oldu. Yumurta için sırada beklerdi... (kocaman ibikli kızım kayıp) Ama bahçede başka tavuklarım da var. Çingeneler adresi öğrenmiş...:(
Sevgili Loveforlife;
Çok üzüldüm olanlara, mutlaka şikayet edilecek bir merci vardır, bunlar artık hadlerini de aştılar, âmiyane tabirle, istedikleri gibi at oynatıyorlar.
Yaşadığın olay basit bir şey değil, netten bazı yerlere ulaşabilirsin, şikayet bırakabilirsin.
Canım benim, çiçeklerin tavukların her şey süper, ama akrep olayını hiç sevmedim.
Dilerim en kısa zamanda bir çare bulursun.
YeniGine
23-05-2014, 00:04
Sevgili loveforlife anlattıkların; yani olacak şey değil inanamıyorum.
"Gece çingeneler demir toplamaya gelmiş, komşu diyor. Sanırım benim kızı da alıp gittiler. Sabahtan beri çok üzgünüm... İşin kötü tarafı bu yıkımı belediye yapıyor ve bize zarar veriyorsunuz diye şikayete gittiğimizde "olur o kadar!" yanıtı veriliyor. Adama yıkımın başladığı gün, benim bahçe duvarımdan her türlü zarar olur, hırsız girer dediğimde "hırsız girerse, yapacak bir şey yok!" yanıtını aldım."
Çok canım sıkıldı, sinir oldum, çok da üzüldüm. Hani derler ya 'İmam....... cemaat......' meselesi.
Sevgili loveforlife'm, çok üzüldüm senin adına, Sevgili Adalet Hanım şikâyet et demiş normalde yapılması gereken şikâyet etmek. Ama bu zamanda kimi kime şikâyet ediyoruz. Hem geldiğimiz noktalara, durumlara hem de senin adına gerçekten çok üzüldüm. :(
loveforlife
23-05-2014, 07:00
Sevgili Adalet Yağcı ve Yenigine,
Yıkımın olduğu gün kapı kapı şikayet için dolaştık komşularla. "İt ite, it kuyruğa" misali herkes başından savdı. Öylesine rahat ve pişkinler ki! Olan bana oldu. O gece ağrılarımdan sabahı sabah ettim. Yani onlardan bana bir fayda gelecek gibi gözükmüyor ve gerçekten de bir danışıklı dövüştür gidiyor.
Araştıracağım, eğer uygun fiyata bulabilirsem bahçe duvarlarının üzerine tel çevirmek bir çare olabilir. Akrepler için ise profesyonel bir ilaçlama şart gibi. Bahçede tavuklar ve kediler olduğu için onlara bir zarar gelmesinden de çekiniyorum. Bu binayı yıkan ekiplere söylesem acaba o bina alanına ilaçlama yaparlar mı? Bahçeye adım atmaktan korkar oldum. Öyle çoklar ki... :(
loveforlife
23-05-2014, 07:08
Ne zamandır sardunyalarımı sizinle paylaşayım diyorum da hep başka güzeller geçiyor önlerine... Oysa öylesine güzel ve dertsizler ki!
Gül sardunya daha önceleri hep sitedeki fotoğraflardan görüp hayranlık duyduğum bir güzeldi. Geçen yıl Bursa toplantısına gelirken Sevgili Üzüm 2 çelik getirmiş sağ olsun. Sonrasında da Sevgili Aheste'nin kargosundan iki çelik çıkmıştı. (Her iki arkadaşıma da çok teşekkür ederim) İkişer ikişer diktim onları saksılara. Firesiz tuttu ikisi de...
495427
Ve ikisinin de ilk çiçekleri göründü bile... Çiçek yapıları biraz farklı gibi...
495428
495429
495430
Bu ne hallere düştük, tavukları görünce aklıma köye gitmiş olduğun geldi önce sevindim, sonra okuyunca anladım sıkıntını! :-( Nasıl bu kadar vurdum duymaz bir topluluk olduk anlayamıyorum.
Verdikleri zararla canlılara mı üzülesin, yoksa verdikleri zarara mı anlayamadım gitti. Bizim yapabileceğimiz, yardım edeceğimiz bir şey var mı? :-(
Adalet Yağcı
23-05-2014, 08:42
Akrepler için ise profesyonel bir ilaçlama şart gibi. Bahçede tavuklar ve kediler olduğu için onlara bir zarar gelmesinden de çekiniyorum. Bu binayı yıkan ekiplere söylesem acaba o bina alanına ilaçlama yaparlar mı? Bahçeye adım atmaktan korkar oldum. Öyle çoklar ki... :(
Canım, bir an önce çaresine bakmalısın, bunlar yavruladıklarında mücadele etmen daha zorlaşacaktır.
Çok dikkatli ol, büyük ya da küçük taşları kaldırırken altından akrep çıkabileceğini unutma, eldivensiz dokunma.
Ulaşabileceğin tüm mercilerden tekrar tekrar yardım iste, telefonla mail ile.
Allah kolaylık versin.
loveforlife
23-05-2014, 09:03
Çok dikkatli ol, büyük ya da küçük taşları kaldırırken altından akrep çıkabileceğini unutma, eldivensiz dokunma.
Ablacığım taşları bir kenara koy, bütün saksıların altına beşer onar kümelenmişler. Soyu sülalesi! Her boyutu var... Dün ziraatçiden bir ilaç aldım biraz önce onu hazırladım. Üzerlerine sıkıyorum, hiçbir şey olmuyor... :(
Ay tüylerim diken diken oldu:( Akrep deyince bir tuhaf oldum, düşüncesi bile kötü Allah yardımcın olsun. İnşallah kazasız belasız soylarını kurutursun. Ben de Adalet ablaya katılıyorum muhakkak şikayet edeceğin bir merci vardır bu dengesizleri...
Adalet Yağcı
23-05-2014, 15:44
Sevgili loveforlife, hava ısınıyor, yaz geldiğinde kapı pencere açık uyunacak, gece dışarda dolaşılacak, bunları düşündüğümde benim de tüylerim ürperiyor.
Valiye kadar çıkmanı öneriyorum, ne de olsa en büyük Mülkî Amir, böyle bir soruna kayıtsız kalabilecek bir kimsenin olabileceğine inanmak istemiyorum.
Canım ya, aklım sende kalacak inan :(
sumeyra47
25-05-2014, 15:23
Allah kolaylık versin, ben öldürmeye bile cesaret edemen kara böcekler bile beni çok kortuyor. Umarım tez zamanda kurtulursun zararlılardan.
loveforlife
26-05-2014, 10:53
Hafta sonu prensesim benimleydi... Tabii benimle olunca bir hayvanlara, bir çiçeklere koştu durdu.
Kedicikler de onunla olmaktan çok memnundu. Sonra dün bir gelişme oldu ve Çakıl kızım da güzel bir yuvaya gitti. Umarım ömürlük olur yuvası...
496432
Büyümüş müyüz?
496433
496434
Hangisi yıldız?
496435
496436
loveforlife
26-05-2014, 11:00
Çilekler çiçek de açmış...
496437
Meyve de vermiş...
496438
Meyveler de pek güzelmiş...
496439
Yemeye kıyılır mı?
496440
Çok da lezzetliymiş!
496441
Sevgili arkadaşım, sayfanı uzun zamandır ziyaret edemiyordum, gezdim, gördüm, beğendim. En çok ta güzeller güzeli Eylül'ümüzü ve kedicikleri beğendim, eline, emeğine sağlık, gül sardunyaların harika açmışlar, sağlıkla çıkarırsın inşallah keyfini, sevgilerimle.. ;)
loveforlife
28-05-2014, 10:41
Sevgili arkadaşım, sayfanı uzun zamandır ziyaret edemiyordum, gezdim, gördüm, beğendim. En çok ta güzeller güzeli Eylül'ümüzü ve kedicikleri beğendim, eline, emeğine sağlık, gül sardunyaların harika açmışlar, sağlıkla çıkarırsın inşallah keyfini, sevgilerimle.. ;)
Sevgili Arkadaşım,
Ziyaretin ve beğenilerin için çok teşekkür ederim. Sardunyaları çok seviyorum ben de... Kışın çok kaybetmeme rağmen, kalan sağlarla oldukça iyi gidiyoruz. Geçen yıl minik bir çelik olarak diktiğim alaca yapraklı sardunya da sevindirenlerde...
497221
497222
497223
497224
Alaca yapraklılar çok dekoratifler, çiçek açmasalar bile kabulümüz. ;) Geçen yıl Avrupa çiçekçilikten aldığım iki farklı alaca yapraklımı içeri almakta gecikince kaybetmiş ve öyle üzülmüştüm ki.. :( Bu yıl Karşıyaka seralarında sende ki bu beyaz yapraklısından buldum, fiyatını umursamadan aldım, pek te sağlıklı görünmüyordu ama yine de pahalıya satıyorlardı, doymuyoruz, doymayacağız.. :p
Merhaba, uzun zamandır aktif olarak sitede olmadığım için, kaybettiğim zamanı telafimi bilmem her gün bir balkona bir bahçeye dalıyorum, sayfalarınızı tek tek gezdim elinize emeğinize sağılık, bol çiçekli bol kedili (kedi tutkunu olarak :) ) günler.
loveforlife
03-06-2014, 06:16
Tavuklarımdan biri gurk olmuştu. Horoz olmadığı için döllü yumurta bulmak gerekti. Yumurta buldum ama bahçede yatınca diğer tavuklar kendileri yumurtlasın diye anne tavuğu dövüp kaldırınca ilk parti yumurtaların hiçbiri çıkmadı. Israrla yatmaya devam edince bu sefer başka bir yerden yumurta bulup tavuğu boş olan teras kata çıkardım. Başladı bizim kız yatmaya. Hem de ne yatmak! Yemek yemeğe bile kalkmadı...
499045
Biz de başladık beklemeye... En çok kardeşlerini bekleyen Fincan Hanım heyecanlıydı. Doğumhane kapısında bekleyenler gibiydi bizim kız... :p
499046
Cumartesi günü hayat belirtileri başladı başlamasına ama sanırım yumurta kabuklarının çok sert olması nedeniyle içinden cik cik bağırsalar da bir türlü kıramadı yavrucaklar yumurtaları. Bir güne yakın durdular o şekilde. İş düştü başa. Sitede okuduklarıma da dikkat ederek, zarar vermemeye çalışarak yardım ettim yumurtadan çıkmalarına. Bir civciv ebeliğim kusur kalmıştı, onu da yaptım sonunda... Göbek bağlarını kanatmamaya dikkat ederek kabukları ayıkladım.
499047
499048
Sonra doğru anneciklerinin altına...
499049
loveforlife
03-06-2014, 07:21
Yumurtadan ilk çıkan bu...
499050
Sonra diğerleri de bir bir merhaba dedi hayata.
499051
499052
499053
Onbir yumurtanın beşi çıktı önce, daha doğrusu çıkarttım.
499054
499048
Sevgili Loveforlife , ben bu fotoğrafa öldüm bittim. Aman Allahım , hiç bu aşamada civciv doğumunu görmemiştim. Elleriniz dert görmesin , kedicikleri yaşatmak için yaptıklarınızıda hiç unutmuyorum . Çocuklarımda buradan sizin sayfanızı merakla takip ediyorlar.
loveforlife
03-06-2014, 08:19
Bir de o duyguyu yaşamanın nasıl bir şey olduğunu düşünsene sevgili Lalem?
Sonradan iki yavru daha çıktı. Bir tane kırmızı yumurta vardı. Ondaki bebeğin durumu kötüydü. Zar civcivin üzerine yapışmış ve kanama vardı. Yumurtadan çıkardığımda zar tüylerine yapışıp kuruduğu için vücudu kıvrılmış ve öyle kalmıştı. Çok umudum olmadan elimden geldiğince temizledim. 4 yumurta çıkmadı. O minik kara böcük şimdilik hayata tutunmuş gibi görünüyor.
499055
Civciv sayısı az diye 3 civciv daha alıp altına koydum. ilk başta çok mutluydular.
Ama ertesi sabah annemiz üvey anne moduna geçti ve yavrulara saldırmaya, onları ısırmaya başladı. Onlar şimdi mecburen bir kuş kafesinde...
499056
499057
Fincan hanım da erdi muradına... ;)
499058
Sevgili loveforlife,sayfanızı hayranlıkla takip ediyorum.Bir hayat-her kimin olursa olsun-çok değerli.Sizin de gösterdiğiniz hassasiyet inanın beni çok duygulandırıyor.Biz de eşimle beraber kanarya yavrularımızda bahsettiğiniz ebelik görevini yapmıştık.Onların yaşam azmi bana güç vermişti.Her yeni günde ,bu güzelliklerin verdiği güçle yeniden doğmak çok başka bir duygu...
Sayın Loveforlife; Normalde tavuk civcilerin kendi yavrusu olduğunu bilmezler. Ancak anne altında çıkmadıkları için civciler anne olarak görmedikleri için kendileri sabah tehlike sinyali vermeye başlayıp tavuktan uzaklaşmışlardır. O zaman tavuk yabancı olduklarını anlayıp saldırmıştır. Yabancı yavruları ayrı yerde büyütmeniz gerekmekte. Civciler normalde 21 günde çıkarlar. Tavuğun yumurtladığı son yumurta yattığı için bir gün önce çıkar. Civciler çıkmadan bir gün önce ses vermeye başlarlar. Son çare olarak çıkartmak gerekiyor. Yumurta içinde dönemeyen yavrular göbek fıtıklı olurlar. Muhtemelen o siyah yavru çok gelişmeyecek. Ayaklarında sorun olabilir.
Canım arkadaşım nelerle uğraşmıssın ben sayfana uğramayalı, kediler tavuklar bitkilerin aşırı dercede özendici ama akrep istilası korkunç Allah yardımcın olsun umarım en kısa sürede çaresine bakarlar. Kolaylıklar diliyorum sevgili arkadaşım...
961. mesaj, 2.fotoğraf tablosu yapılacak kadar güzel, şirin, tatlı. Bayılıyorum şu civicivlerin şirin hallerine. ;)
Dilerim kayıpsız büyürler.
Fincan'ın bakışlarını beğenmedim vallahi. ;)
Hayat ne kadar garip dimi? Küçücük yumurtanın içinden nasıl çıkıyor, nasıl büyüyor bunları takip etmek çok heyecanlandırıcı ve güzel duygular. :D
Hepsi de çok sağlıklı gözüküyor, büyüdüklerinde çok güzel tavuklar olacaklar belli. :D
loveforlife
04-06-2014, 09:33
Sevgili loveforlife,sayfanızı hayranlıkla takip ediyorum.Bir hayat-her kimin olursa olsun-çok değerli.Sizin de gösterdiğiniz hassasiyet inanın beni çok duygulandırıyor.Biz de eşimle beraber kanarya yavrularımızda bahsettiğiniz ebelik görevini yapmıştık.Onların yaşam azmi bana güç vermişti.Her yeni günde ,bu güzelliklerin verdiği güçle yeniden doğmak çok başka bir duygu...
Sevgili Huki,
Sayfamın sessiz takipçilerinizdensiniz demek ki! Çok teşekkür ederim. Gerçekten de ben her yeni gün canların verdiği güçle yeniden doğuyorum. Az önce annemle konuşuyorduk da, (çektiğim acıları en yakından gözlemleyen kişi o) "bu kadar ağrın acın olmasına rağmen, çiçekler ve hayvanlar söz konusu olunca akan sular duruyor" diyor. Onlar benim en büyük mutluluk kaynaklarım...
Sayın Loveforlife; Normalde tavuk civcilerin kendi yavrusu olduğunu bilmezler. Ancak anne altında çıkmadıkları için civciler anne olarak görmedikleri için kendileri sabah tehlike sinyali vermeye başlayıp tavuktan uzaklaşmışlardır. O zaman tavuk yabancı olduklarını anlayıp saldırmıştır. Yabancı yavruları ayrı yerde büyütmeniz gerekmekte. Civciler normalde 21 günde çıkarlar. Tavuğun yumurtladığı son yumurta yattığı için bir gün önce çıkar. Civciler çıkmadan bir gün önce ses vermeye başlarlar. Son çare olarak çıkartmak gerekiyor. Yumurta içinde dönemeyen yavrular göbek fıtıklı olurlar. Muhtemelen o siyah yavru çok gelişmeyecek. Ayaklarında sorun olabilir.
Yavrular anneden hiç uzaklaşmak istemiyor ama anne onca civcivin içinden onları seçip gagalayarak zarar vermeye çalışıyor. Zaten hemen ayırdım yavruları kuş kafesine. kafesin içine de ampul sallandırarak anne ısısı oluşturmaya çalıştım. Şimdilik mutlu görünüyorlar. Tabii ki anne kabul etseydi daha mutlu olurlardı ama yapay anneye razı olmak durumundalar.
Civcivlerin 21 günde çıktığını biliyorum ben de. Bunlar 22. gün bile çıkmamıştı, mecburen müdahale ettim. Yumurtaların hiçbiri kendi yumurtası değil zaten, horozumuz yok ki! Yani normal şartlarda tüm yumurtaların aynı anda çıkması gerekirdi. Siyah yavru kara bir böcük gibi, maşallah duru durağı yok. Oldukça sağlıklı duruyor. Bir fotoğraf çekmeme bile izin vermedi enerjikliğiyle...
499403
Canım arkadaşım nelerle uğraşmıssın ben sayfana uğramayalı, kediler tavuklar bitkilerin aşırı dercede özendici ama akrep istilası korkunç. Allah yardımcın olsun umarım en kısa sürede çaresine bakarlar. Kolaylıklar diliyorum sevgili arkadaşım...
Sevgili Arkadaşım,
Bahçedeki bitkileri kendi haline bırakmış durumdayım. Sürekli yağmur yağdığı için ilaçlama yapılamazmış. Bahçeye tavuklar için inişim ise tam bir komedi! Uzun çoraplar, kapalı ayakkabılar, elimde bir fısfıs şişesi... Yukarı çıkınca da doğru banyoya... Dut yere geçiyor. Kimsenin aşağıda çarşaf tutmaya cesarei yok. Gerçi bahçeye dökülenleri süpürmesi de ayrı bir dert ama... Ancak balkon dallarından topladıklarımı yiyebiliyoruz.
499404
961. mesaj, 2.fotoğraf tablosu yapılacak kadar güzel, şirin, tatlı. Bayılıyorum şu civicivlerin şirin hallerine. ;) Dilerim kayıpsız büyürler. Fincan'ın bakışlarını beğenmedim vallahi. ;)
Fincan bambaşka bir kedi, emin olabilirsiniz. Hatırlarsanız geçen yıl 30 tane civciv bakmıştı. (http://www.agaclar.net/forum/1179792-post395.htm) Dün bana terasın kapısını açtırdı. Tavuk ona sevdirmiyor yavruları diye çok üzülüyor. Civcivlerden birini aldım elime, biraz sevdi ve öptü onu. (öp deyince yalıyor) Sonra yerine bıraktık. (Makinenin pillerinin şarjı olmadığı için fotoğraflayamadım.) Eve inince bu kez başladı kafesteki civcivlerle ilgilenmeye. Ne yapsın kardeşleri annelerinin yanından ayrılmış kızcağızın... Konuştuk, anlaştık... ;)
Hayat ne kadar garip dimi? Küçücük yumurtanın içinden nasıl çıkıyor, nasıl büyüyor bunları takip etmek çok heyecanlandırıcı ve güzel duygular. :D Hepsi de çok sağlıklı gözüküyor, büyüdüklerinde çok güzel tavuklar olacaklar belli. :D
Canlılarla ilgilenmek insanı daha erdemli yapıyor bence. Allah'ın yarattıklarındaki mucizeyi görmek çok özel bir duygu. İşte bu yüzden tohumdan yetiştirmeyi de çok seviyorum...
Canlılarla ilgilenmek insanı daha erdemli yapıyor bence. Allah'ın yarattıklarındaki mucizeyi görmek çok özel bir duygu. İşte bu yüzden tohumdan yetiştirmeyi de çok seviyorum...
çok feci sarılmak istiyorum size şuanda..
Allahım sizi guzel kalbinizi nazarlardan korusun,dertlerinize sıkıntılarınıza sifa olsun insallah cok gonulden istiyorum bunlari sizin icin..
ha birde komsu olsak Allahim cok sevinirim bunu da kendim icin istedim suan ;) nerde yasadiginiza bile bakmadim siirtte şarkı bitirip soluğu sizin memlekette alıyormuşum birde ;) ;)
loveforlife
06-06-2014, 07:33
ha birde komsu olsak. Allahim cok sevinirim bunu da kendim icin istedim suan ;) nerde yasadiginiza bile bakmadim siirtte şarkı bitirip soluğu sizin memlekette alıyormuşum birde ;) ;)
Bursa yaşamak için hiç de fena bir yer değil Sevgili ngr33! Ne güzel olur gelebilseniz. Öyle güzel dostlarım oldu ki bu site sayesinde, bir kardeşim daha olmuş olur... Ben de sevgi ve selamlarımı gönderiyorum sana değerli kardeşim...
Sayın loveforlife, keşke gelip şu kara böcüğü bir öpüp sevebilsem. Terasınız, bitkileriniz çok güzel ama ben fincan hanım ve kardeşlerinin takipçisiyim aslında:) Kalabalık, huzurlu, mutlu, çok güzel bir eviniz var. Mutluluk içerisinde nice yıllar yaşamanızı dilerim.
loveforlife
09-06-2014, 11:43
Of ki ne of! Canım çok sıkkın arkadaşlar. Fincan Hanım dün sabahtan beri kayıp. Arkada yıkılan ev hep korkutuyordu beni, malum! Korktuğum başıma geldi. Fincan normalde güvenle evin bahçesine çıkıp geliyordu. Ama bu ev yıkıldığından beri 2 keredir, oradan sokağa kaçıyor, akşam karanlığında evin önündeki arabaların altında saklanıp bağırarak kucağıma atlıyordu. Haftasonu yeğenim bizdeydi. Fincan Hanım, Zeytin oğlum ile kavga etti benimle yatmak için, sonra da gidip yeğenimle yattı. Balkon kapısı çok hafif aralık kalmış. Sabah yeğenim uyurken kapıyı açıp kaçmış balkona, oradan da bahçeye. Hala da yok... :( Dün sürekli aradım, hiçbir yerde bulamadım. Gelsin artık benim güzel kızım... Acıkmıştır o şimdi...
500814
500815
Sevgili loveforlife,
Fincan Hanıma çok üzüldüm.İnşallah birazdan ortaya çıkıp,acıktım diye bağıra çağıra gelir.En kısa zamanda bulmanızı dilerim.Bizi habersiz bırakmayın.Çok geçmiş olsun.
Bu habere çok üzüldüm, dilerim en kısa zamanda bulursunuz Fincan'ı. Bakarsınız ummadık bir anda çıkagelir, umudunuzu yitirmeyin.
Çok üzüldüm inşallah bulursunuz.
Gelişme var mı? Meraktayım...
loveforlife
10-06-2014, 10:48
Gelişme var mı? Meraktayım...
Dün gece komşu telefon etti; bir yerde kapalı kaldı herhalde senin kız derin derin yalvarma sesi geliyor diye. Ben dışarı çıkmadan onun sesini duyan birileri oldu herhalde. Bağıra bağıra geldi eve. İnanılmaz sinirliydi. Sanki ben onu kurtarmamışım gibi bana kızmıştı. Hayatımda ilk defa beni tırmaladı Fincan...:(
Nerelerdeydiyse tüyleri pıtırak içinde kalmış. Onları bile zorla ayıkladım. Neyse sonra gecenin bir yarısı terasa çıktık, civciv sevdik, çiçeklere baktık, sokaktakileri izledik, mutlu oldu.
501045
501046
501047
501048
evdeçiçek
10-06-2014, 10:54
Gözünüz aydın
Gerçekten çok sevindim.
Ohh içimiz rahatladı. Olsun ablacığım tırmalamış olsa bile, sağ salim kavuştun ya önemli olan bu.
Güzel habere çok sevindim, Fincan Hanım'ın büyük macerası anne kucağında son bulmuş:) Sayın loveforlife, Zeytin de eve yerleşmiş gibi sanki. Vaktiyle bana söylenmişti "tek kedi diye bir şey yoktur, ya kedi yoktur ya da çok kedi vardır" diye. Doğru galiba:)
Seabert74
10-06-2014, 14:19
Gözümüz aydın :)
Kayıp balık Nemo geldi aklıma okudukça... Bu maceranın sonunun güzel olması keyifli olmuş, sevgiler
Ohhh be....
İçim rahatladı :))
loveforlife
11-06-2014, 17:52
Beklenen güzeller de açtı sonunda. Darısı diğer renklerinin başına. Baksanıza küçük bir ağaççık oldu...;)
501416
501417
501418
501419
loveforlife
11-06-2014, 21:28
Yağmur yağdı, böyle olduk ;)
501495
501496
501497
501498
501499
tarla kuşu
12-06-2014, 00:10
Çiçek ve hayvan sevgisi, muhteşemsiniz :)
loveforlife
12-06-2014, 08:48
Nazsız güzelleri ihmal ettim sanırım. Bakalım mı onlar ne alemde?
501559
501560
501561
501562
501563
loveforlife
12-06-2014, 09:25
Sardunyalarımın çoğu çelikten yetişme. Tabii siz dostlarım sayesinde...Ceylanlar da öyle...
501567
501568
501571
Bu güzeli Sevgili Alys saksısı ile hediye etmişti. Sürekli çiçekli...
501569
501570
loveforlife
12-06-2014, 16:47
Bahçe camının üzerindekiler...
501612
Bu sakızları çok seviyorum. (Sorsanıza, sevmediğim var mı?) Hele kenarı biyeli olanı bir harika!..
501613
501614
Pembe şeker sardunyalara ne demeli?
501615
501616
loveforlife
13-06-2014, 11:05
Öyle güzeller ki...
501761
501762
501765
Yalın katı da var...
501763
Kat kat süzüleni de...
501764
loveforlife
14-06-2014, 06:37
Sevgili Lilium beni kırmayarak Bursa toplantısına gelirken yerden sökerek bir saksı içinde getirmişti bu güzeli bana. Ben de toprağını dağıtmadan büyük bir bidona geçirdim onu. İki çiçek sapıyla mutlu etti beni...
501937
501938
Çiçeğin keyfini daha çok çıkarabilmek, o güzel kokuyu daha fazla koklayabilmek adına kesip vazoya aldım...
501939
Çok teşekkür ederim Sevgili Lilium...
loveforlife
15-06-2014, 08:35
Geçen yıldan kalan liliumlar da beni sevindirenlerden. Kışı toprakta, hiç sulanmadan geçirdiler...
Sarı şekerler...
502137
502138
502139
Bu da pembişimiz...
502140
loveforlife
17-06-2014, 19:04
Papatyaları çok sevdiğimi daha önce de birkaç kez belirtmiştim. Papatya türlerinden edinmeye çalışıyorum imkanlar elverdiğince. Bu güzel de geçen yıl Sevgili SDurul'dan tek kök olarak gelmişti. Kışa dayanıklı olması çok güzel. Bahçe duvarının üzerinde duruyor. Bahçeyi akrepler istila ettiğinden beri bahçedekileri epeyce ihmal etmiş olmama rağmen, o beni mahcup etti.
502848
502849
502850
502851
loveforlife
17-06-2014, 19:16
Çiçekçide son kullanma tarihinin üzerinden uzun yıllar geçmiş epeyce bir tohum paketi vardı. İstersem alabileceğimi söylemişti. Tohumlardan yana çok umudum olmasa da, istedim elbette.:D:o Bir paketi papatya idi. Baharda bu saksıya öylesine serpiverdim o paketi. Sonra ne mi oldu? Baksanıza şu güzelliklere!
502852
502853
502854
Hele akşam olunca, yapraklarını kapatıp uykuya dalmalarına bayılıyorum doğrusu...
502855
502856
Ablacığım sen yeşil parmaksın bunu kabul et. :D
loveforlife
17-06-2014, 20:38
Ablacığım sen yeşil parmaksın bunu kabul et. :D
Sadece sevgi ve ilgi ile ulaşıtığım sonuçlar bunlar Sevgili Kardeşim... Ah; imkanlarım daha fazla olsa neler yapardım, neler!
Papatyaların dibinde tanımadığım bir bitki daha çıkmıştı. Pek çok yabani bitki gibi (ne olduğunu bilmediğimden) ona da özenle baktım. İyi ki bakmışım. Maviş çiçeklerini görünce çok sevindim... Minik mavi çiçeklerin bir araya gelmesiyle oluşan çiçekleri hem çok güzel, hem de uzun ömürlü...
502887
502888
502889
münevver48
17-06-2014, 21:29
sevgili loveforlife, papatyalarınız uyuyan güzeller desenize çok güzel. mavi açan çiçeğinizde peygamber çiçeği bende severim bu güzeli üstelik zengin bir renk yelpazesine sahip tohumunu alıp seneye tekrar üretebilirsiniz. cicivleriniz ne şekerler hepsine kocaman bir maşallah ellerine sağlık yüreğinizde bu sevgi ve ilgi olduktan sonra dokunduğunuz herşeye hayat verdiğinize yürekten inanıyorum bendende size kucak dolusu sevgi ve selamlar..........
loveforlife
19-06-2014, 06:31
sevgili loveforlife, papatyalarınız uyuyan güzeller desenize çok güzel. mavi açan çiçeğinizde peygamber çiçeği bende severim bu güzeli üstelik zengin bir renk yelpazesine sahip tohumunu alıp seneye tekrar üretebilirsiniz. cicivleriniz ne şekerler hepsine kocaman bir maşallah ellerine sağlık yüreğinizde bu sevgi ve ilgi olduktan sonra dokunduğunuz her şeye hayat verdiğinize yürekten inanıyorum bendende size kucak dolusu sevgi ve selamlar..........
Sevgili Münevver48,
Ziyaretiniz ve mesajınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Ben de hem papatyaları, hem de peygamber çiçeğini çok sevdim. Keşke farklı renklerinden de edinebilsem. Önümüzdeki yıl değişik renklerinin tohumlarına bakacağım artık. Her ikisinin de hiç nazları yok. Peygamber çiçeği tam gaz açmaya devam ediyor...
503262
Bu toplu pozlar da kızlarımdan sizin için gelsin!
503263
503264
503265
503267
münevver48
19-06-2014, 07:55
Sevgili Münevver48,
Ziyaretiniz ve mesajınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Ben de hem papatyaları, hem de peygamber çiçeğini çok sevdim. Keşke farklı renklerinden de edinebilsem. Önümüzdeki yıl değişik renklerinin tohumlarına bakacağım artık. Her ikisinin de hiç nazları yok. Peygamber çiçeği tam gaz açmaya devam ediyor...
503262
Bu toplu pozlar da kızlarımdan sizin için gelsin!
503263
503264
503265
503267
sevgili loveforlife, bu güzel pozlar için ve nezih hediyenizle beni çok mutlu ettiniz.teşekkür ederim. hepsi bir birinden güzeller ellerini sağlık. herşey gönlünüzce olsun. sevgiler.
Çok güzeller açık havada. Ben maalesef Urfa nın o yakıcı güneşine çıkartamıyorum çiçeklerimi. Güneş olmasa bile toz ve kavurucu sıcak çiçekleri mahvediyor. İçerde de istediğim gibi yeşil yeşil gelişemiyorlar. Mersin ve Urfa ya aynı anda diktiğim sedum refleksium lardan Mersinde balkonda duran öyle güzel gelişmiş ti ki Urfadakinin minicik halini düşününce şaşırdım. Urfada çiçek yetiştirmek gerçekten zormuş...
Canım arkadaşım ''bitkilerimi kendi hallerine bıraktım'' diyorsun ama hepsinin maşallahı var, galiba onlarda senin durumunu anlayıp bizde üzmeyelim annemizi diyorlar;). Melek borazanı ne güzel açmış ayrıca çok tatlı bir rengi var bayıldım, yine herşey çok güzel:)...
loveforlife
19-06-2014, 21:54
Canım arkadaşım ''bitkilerimi kendi hallerine bıraktım'' diyorsun ama hepsinin maşallahı var, galiba onlarda senin durumunu anlayıp bizde üzmeyelim annemizi diyorlar;). Melek borazanı ne güzel açmış ayrıca çok tatlı bir rengi var bayıldım, yine herşey çok güzel:)...
İnan bazen sulayacak zaman dahi bulamıyorum Sevgili Berçin. Kaktüslere bile hortumu tutuyorum, düşün artık! Susuzluğa tahammülü olmayan türleri ne yapacağımı bilemiyorum. Hemen büküveriyorlar boyunlarını. Bugün yine çok yağmur yağdı. Bütün bidonları doldurdum yağmur suyuyla. Ama ne kadar doldursam da iki güne bitiyor hepsi. Bir de su faturası gelince ne olacak bakalım...:o
loveforlife
23-06-2014, 21:29
Onlar bile sarmaş dolaş... Öyle güzeller ki!
İnsanlar nasıl ve niye bu kadar kötü?:mad:
504323
504324
504325
504327
504328
loveforlife
25-06-2014, 18:41
Bu yıl hemen hiç bakamadım onlara. Köknar ağacının gölgesinde, dökülen yaprakların oluşturduğu asitle bu haldeler. Yapılması gereken hiçbir şeyi yapamadım oysa ki! Ne budama, ne saçıkıbrıs, ne demir, ne de başka bir şey... Yapsaydım ne olurdu acaba? :o
504692
504693
504694
504695
Tek çiçek topunun büyüklüğüne baksanıza!
504696
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.