View Full Version : Loveforlife / Balkon, ev
loveforlife
03-03-2013, 20:51
Hayranlıkla takip ettiğim onca değerli üyemizin bahçe, balkon ve salon bitkilerinin güzelliğinin yanında sönük kalsa da, benim canlarım da boy göstermek istiyormuş bu sayfalarda...
Ne dersiniz, başlayalım mı paylaşmaya?
loveforlife
03-03-2013, 21:22
Bergenya, nam-ı diğer kış ortancası... Kışın mor tonlarındaki çiçekleriyle ayrı bir keyif veren soğuk güzeli! Kendimi bildim bileli hep bir kış ortancamız vardı. Rahmetli babaannemin emektarlarından! Bir kova içinde hiç nazlanmadan, ne bulursa ona razı, nazsız çiçek. Her kış çiçeklenir. Soğuğu sever, sıcaklarda bolca su ister. Bahçedeki çamın gölgesinde keyifle yaşayıp gider...
Babaannemin vefatından sonra evin önüne arabalar fazla yanaşmasın diye sacdan dev boyutlu dikdörtgen bir saksı yaptırmıştık. İçine güzel bir toprak doldurduktan sonra uygun gördüğümüz bazı çiçekleri ektik. Annem yaz kış yeşil diye kış ortancasını da buraya almamızı önerdi. Yeni gübreli toprağı da görünce pek bir keyiflendi bizim bergenya. O kış çiçekle bezendi, serpildi iyiden iyiye. Sonra gelen geçen dibinden çalmaya başladı. Kele döndü zavallı kız önce. Sonra bir sabah kalkıp camdan baktığımda şoke oldum. Kapının önünde bir yığın toprak, saksının yerinde yeller esiyor. Bir saksıyı çalacak kadar düşmüş bu millet:( İndim, eşeleyip toprak yığınını tekrar ektim kurtarabildiklerimi ama epey telef olmuş olan bergenya, iflah olmadı bir daha. Babaannemin hatırası diye epey gözyaşı dökmüştüm ardından.
Geçen yaz uzun süre tedavi için hastaneye gidip geldim. Bir gün otobüste gidiyorum. Trafik sıkışmış. Ne görsem, beğenirsiniz? Yol kenarında toprak bölüme bir saksı dolusu bergenyayı boşaltıp atmışlar. Çöp niyetine yani... Ne yapıp edip kavuşmalıydım ona. Hastane dönüşü, yol yürüme pahasına koşarcasına geldim oraya. Yakındaki marketten büyük bir poşet istedim. Öyle kötü bir toprakta ekiliymiş ki garibim, adeta bir kaya! Ana cadde üzerindeki insanların "deli mi ne?" bakışları arasında yüklenip kaya misali toprağı, düştüm evin yoluna. Kaya misali topraktan kurtarıp gübreli bir toprağa aktadım onu eve varınca. Horozumuz Willy pek bir sevdi ilk başta tadını, köşe bucak kaçırdım, yiyince birkaç yaprağını. Ama o tüm bunlara rağmen cömertliğini eksik etmedi...
374631
374633
loveforlife
03-03-2013, 21:42
Soğukla inatlaşırcasına doğaya renk katan çuhaları çok seviyorum. Bu yıl hiç yeni çuha edinmedim. Hepsi geçen yıldan kalanlar. Sıcakları hiç sevmedikleri tartışılmaz. Köşe bucak saklandılar serinde kalmak için yaz boyu. Sümüklüböcekler yapraklarına dadandı. O yetmedi bit sardı. Epeyce fazlaydılar geçen yıl ama gübre şerbetiyle takviyelenerek bu zamana ulaşmayı sadece onlar başardı...
374640
374641
loveforlife
03-03-2013, 21:55
Soğanlı bitkileri seviyorum. Bence çok özeller. Çok daha fazla çeşide sahip olabilmeyi isterdim doğrusu. Ama saksıda anca bu kadarı oluyor... Nergisler açmaya başladı... Fincan Hanım gidip gelip koklamakta kendilerini...
374646
374647
374648
374649
374650
Sevgili loveforlife; maşallah çiçekleriniz hem çok güzeller hemde çok sağlıklılar. Fincan hn.da güzelden anlıyor anlaşılan.:)
Sağlıcakla ve hoşçakalınız.
Sevgi Durul
03-03-2013, 22:23
Hayranlıkla takip ettiğim onca değerli üyelerimizin güzel bahçe, balkon ve salon bitkilerinin yanında sönük kalsa da, benim canlarım da boy göstermek istiyormuş bu sayfalarda...
Sevgili loveforlife, canlarınızın hepsi çok güzeller, iyi ki boy göstermek istemişler. Bizler de güzel ve özel sayfanızda güzelliklerin devamını görmek için sabırsızlanıyoruz.:) Hayırlı ve bol çiçekli olsun.;)
Sevgiyle...
almanyalı
03-03-2013, 22:32
merhaba,
Sevgili loveforlife, sayfanız hayırlı olsun kış ortancası çok güzel maşallah.
hikayesi hüzünlü başlamış ama güzel bitmiş..Babaannenize Allah rahmet eylesin.
bu çiçek çalma nasıl birşey anlamıyorum doğrusu..çok beğendi isen git satın al niye çalarsın ki..??
neyse..güle güle büyütün.
sevgilerimle
gokcegokce
03-03-2013, 23:09
Sevgili Loveforlife, balkon sayfası açmanıza çok sevindim çünkü benim sayfama yazan ilk üyelerdensiniz, belki de ilki tam hatırlayamıyorum. Kış ortancanızın hikayesi mutlu sonla bitmiş, buna sevindim. Çuhalarınız, nergizinizin ve Fincan Hanımın da keyfi yerinde maşallah diyorum. Merakla diğer güzellerinizi de bekliyorum. Sevgiler...
loveforlife
04-03-2013, 08:59
Sümbül soğanlarımın çoğu birkaç yıldır benimle. Yaprakları sararınca topraktan çıkarıp iyice kurutarak evin bodrumunda (bulduğum en serin yer orası) koruyup; (bu arada bir miktar da anifungal toz serpiyorum) yaz sıcaklarını geçirdikten sonra kasım ayında tekrar saksılara dikiyorum. Yıllar geçince çiçekleri biraz küçülüyor gerçi ama... Mis kokularımız oralara erişiyor mu?
374870
374871
374872
374873
374874
loveforlife
12-03-2013, 19:32
Sevgili Sevgi, SDurul, Almanyalı, Gokcegokce...
Ziyaretinizle beni ne kadar sevindirdiniz bilemezsiniz... Paylaşıldıkça çoğalan güzellikler daima bizimle olsun dilerim. Her daim beklerim!
loveforlife
12-03-2013, 20:20
Sevgili Güler Ablamın benim için çok özel ve ayrı bir yeri var. Sanırım sitedeki pek çok kişi benimle bu noktada hemfikirdir. Ankara toplantısında (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/28430.htm) bu güzel hediyeyi bana verirken adını belirterek suyu ve açık havayı çok sevdiğini söylemişti Güler Abla. Bunun dışında hiç bilgim yoktu sarıkız hakkında. Geçen zamanda gördüm ki gerçekten bakılması oldukça keyifli bir çiçek. Suya bayılıyor gerçekten de. Toprak konusunda çok seçici değil. Kışın üzerimize kar bile yağdı ama vız geldi bize. -40 derecelere kadar yaşıyormuş.
377633
Aslında yer örtücü, hatta akvaryum bitkisi olarak kullanılıyor olsa da balkon demirine asılı saksısında uzayıp giderken şimdi yeni yeni sürgünleriyle her gün bir kez daha yad ettiriyor Güler Ablamı... Sonsuz teşekkürü bir kez daha borç biliyorum kendisine... Ve merakla bekliyorum sarıkızımın sarı tacını takacağı zamanı...
377634
377635
Merhabalar
Sarıkız cok arsız bir bitki. Ben havuzun kenarına bir tutam dikmiştim. Çim gibi yayılıp, suyun içine girmeye başladı. Gördüm ki, suda da yaşıyor.
Sarı çiçekleri ile mutlu kalın.
ipektuğçe
12-03-2013, 20:38
Sevgili loveforlife, sayfanız hayırlı olsun. Bitkilerinizin hepside birbirinden güzeller, kış ortancanız muhteşem, güle güle büyütün bu güzellikleri. Sevgilerimle...
bay tömürcek
12-03-2013, 20:51
Sn. loveforlife sayfanız hayırlı olsun :) Çiçekleriniz çok güzel o nergis koklayan kedi de gözümden kaçmadı :) Devamını bekliyoruz resimlerin iyi akşamlar :)
Hayranlıkla takip ettiğim onca değerli üyemizin bahçe, balkon ve salon bitkilerinin güzelliğinin yanında sönük kalsa da, benim canlarım da boy göstermek istiyormuş bu sayfalarda...
Sayfanız hayırlı olsun Sn. loveforlife.
Arkadaşlar sönük sayfaya bakın, düşünsenize bir de capcanlı bir sayfa olduğunu. :dilli:
loveforlife
13-03-2013, 20:51
Merhabalar
Sarıkız cok arsız bir bitki. Ben havuzun kenarına bir tutam dikmiştim. Çim gibi yayılıp, suyun içine girmeye başladı. Gördüm ki, suda da yaşıyor.
Sarı çiçekleri ile mutlu kalın.
Sevgili Cemo,
Sizin sayfalarınızdaki güzellikler, engin tecrübenizi öylesine güzel gözler önüne seriyor ki... Ben daha çok başındayım yolun. Sizin kadar başarılı olabilmeyi tüm kalbimle dilerim.
Mutluluk tüm dünyanın olsun!
Sevgi ve selam ile...
loveforlife
13-03-2013, 21:02
Sevgili loveforlife, sayfanız hayırlı olsun. Bitkilerinizin hepside birbirinden güzeller, kış ortancanız muhteşem, güle güle büyütün bu güzellikleri. Sevgilerimle...
Sevgili İpektuğçe,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sizin bitkileriniz de öyle güzel ki! Kış ortancamın başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmemiştir gerçi ama beni çok mutlu etti mütevazı kızım. Ben de küçük şeylerle mutlu olmayı bilirim. Biraz fazlaca Polyanna'yım sanırım. Belki pek çok kişiye göre sıradandır çiçeklerim. Ben agaclar.net'in engin denizinde yüzmeyi öğreniyorum henüz. Bilgiler ve sevgi, bugüne kadar acemice yetiştirdiğim bitkilerimi daha güzelleştirmeye vesile olur dilerim. Elbette sizlerin tecrübeleri ve paylaşımcı ruhlarının bu noktada büyük rolü olacaktır.
Sevgi ve selam ile...
loveforlife
13-03-2013, 21:09
Sn. loveforlife sayfanız hayırlı olsun :) Çiçekleriniz çok güzel o nergis koklayan kedi de gözümden kaçmadı :) Devamını bekliyoruz resimlerin iyi akşamlar :)
Bay tömürcek, Değerli Kardeşim,
Senin akranlarının pek çoğu boş işler peşinde koşarken, doğaya olan aşkınla yetiştirdiğin güzellikleri (sevgin sadece bitkilere de değil üstelik! Hayvansever olman da cabası) hayranlıkla takip ediyorken, iyi dileklerinle sayfamı ziyaret etmen mutlu etti beni...
Nergis koklayan kedi: Fincan Hanım'ı birçok saksımın yanında başrollerde izleyebilirsin;) Büyüyünce aktrist olacak kızım Ağabeyi... Fotoğraf makinesini elime her alışında kareye girmek için büyük çaba sarf ediyor...
loveforlife
13-03-2013, 21:13
Sayfanız hayırlı olsun Sn. loveforlife.
Arkadaşlar sönük sayfaya bakın, düşünsenize bir de capcanlı bir sayfa olduğunu. :dilli:
Sayın h_dogan,
İltifat ediyorsunuz gerçekten de... Öyle güzel sayfalar var ki, biz tırnakları olamayız o üstadlarımızın... Beğeninizi kazandımsa ne mutlu bana.
Çok teşekkür eder, her daim beklerim...
loveforlife
13-03-2013, 21:25
Balkonumda üç saksı sümbül,
Yanıbaşlarında şarkı söyler bülbül!
Biri beyaz, biri mor, diğeri pembe,
Günün ışıkları vurduğunda üzerlerine
Parıldıyorlar sevinçle...
377891
377892
377893
377894
loveforlife
13-03-2013, 21:35
Öylesine güzeller ki, öylesine etkileyici ki kokuları... Bütün gün onları, sevip konuşup duruyorum. Çoğunun kökünden ikinci çiçek sapları geliyor. Çiçeklerinin ağırlığını taşıyamaz hale geldiklerinden bir destek yardımıyla bağladım onları... Fincan Hanım yardım(:confused:)ını esirgemedi elbette:rolleyes:
377895
377896
Bunu rengine bayılıyorum...
377897
Bir de sarılarımız var onlar daha açmadılar...
günebakan
13-03-2013, 22:02
Maşallah sümbüller ne kadar güzel görünüyorlar sevgili Loveforlife mis gibide kokuyordur şimdi oralar güle güle büyütün:)
bay tömürcek
13-03-2013, 22:45
İkinci resimdeki sümbüllerden sağdaki pembeler çok güzeller maşallah bakınca pamuk şekeri andırıyor ;) Kokuları buraya kadar geldi ;)
YeniGine
14-03-2013, 00:13
Sevgili loveforlife; sayfanız hayrlı olsun...
Nergizleriniz, sümbülleriniz ve Fincan'ınız maşallah harikalar. Sümbüllerinize bayıldım. Geçen sene tüm soğanları topraktan çıkartmış idim ve bu sene hem tekrar dikerken hem de şu anki hallerine baktıkça bir daha 2-3 sene çıkartmayacağım diye düşünürken; siz bodrumda saklamışsınız, ben ise üzeri kapalı garajda saklamış idim, nedense hiç bodrumda saklamak aklıma gelmedi. Şimdi 'Bu sene de çıkartsam da bodrumda mı saklasam' diye düşünmeye başladım. :D
aa evet çuhalar; çuhalarınız da çok güzeller. Ben binanın ön tarafına diktiğim için yazın iyi güneş alıyor oralar o yüzden her sene 10 çuhadan 3-4 kala kala çok azaldı çuhalarım. Ben de her sene takviye etmek zorunda kalıyorum.
Diğer güzellikleri de paylaşmak üzere inşallah sevgili (Nik nasıldı yukarı bakayım) loveforlife.
balkon sayfanız hayırlıolsun nergisleriniz ve sümbülleriniz muhdeşem kokuları taaaaa buralara kadar geldi güle güle büyütün
Sayfanız hayırlı olsun, güzellerinizin nesi eksik maşallah çok güzeller burada boy göstermeyip başka nerede boy gösterecekler.:)) Tekrar hayırlı olsun sevgiler.
Sayfanıza mesaj yazmayı atlamışım.. :o
Suçlusu Sümbül'ler elbette ki, aklımı aldılar güzellikleriyle..
Biraz daha uzun ömürlü olabilselerdi keşke..
Her şey çok güzel, özenli ve keyifli, tıpkı anlatımınız gibi.. ;)
Sevgili loveforlife, güzel anlatımın, hayata bağlılığın, her şeyin güzel tarafını görmen-keşfetmen seni bizlere çok sevdirdi.
Şimdi de buna balkon çiçeklerin eklendi... vay halimize, buradan çıkamayacağız demektir.
Sümbüllerinin kıvrımlarında güzel gülüşünü görüyorum, ve acaba hangisi daha güzel diye de düşünemiyorum. Zira gülüşünün daha güzel, daha sıcak olduğuna eminim.
Enerjin ve taşıdığın güzellikler balkonuna da sirayet edecek, eminim buna. Ve iyi ki bu başlığı açtın.
Sen çiçeklerin konusunda bizlerden, biz de senden daha çoook şeyler öğreneceğiz sevgili loveforlife.
Sağlık ve huzurla daha çok uzun seneler bu güzellikler içinde olmanı dilerim.
loveforlife
16-03-2013, 12:02
Maşallah sümbüller ne kadar güzel görünüyorlar sevgili Loveforlife mis gibide kokuyordur şimdi oralar güle güle büyütün:)
İkinci resimdeki sümbüllerden sağdaki pembeler çok güzeller maşallah bakınca pamuk şekeri andırıyor. Kokuları buraya kadar geldi ;)
balkon sayfanız hayırlı olsun nergisleriniz ve sümbülleriniz muhteşem kokuları taaaaa buralara kadar geldi güle güle büyütün
Sayfanız hayırlı olsun, güzellerinizin nesi eksik maşallah çok güzeller burada boy göstermeyip başka nerede boy gösterecekler. Tekrar hayırlı olsun sevgiler.
Sayfanıza mesaj yazmayı atlamışım.. :o
Suçlusu Sümbül'ler elbette ki, aklımı aldılar güzellikleriyle..
Biraz daha uzun ömürlü olabilselerdi keşke..
Her şey çok güzel, özenli ve keyifli, tıpkı anlatımınız gibi.. ;)
Sevgili Dostlar,
Hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Güzellikleri paylaşmak için her daim beklerim. Hele ki yolunuz Bursa'dan geçerse mutlaka bir FİNCAN kahvemi içmenizi isterim...
Bu arada Sevgili Bay Tömürcek,
Benim Fincan Hanım da pek bir meraklı şu günlerde gelin olmaya. Cevdet gibi yakışıklı damada da hayır demezdi herhalde!:rolleyes: Veterinerimiz de çok zayıf diye henüz kısırlaştırmasını yapmıyor. Balkonda bile sürekli koruma altına alıyorum. Aksi halde fincan takımımız olur maazallah:eek:
bay tömürcek
16-03-2013, 12:08
Bu arada Sevgili Bay Tömürcek,
Benim Fincan Hanım da pek bir meraklı şu günlerde gelin olmaya. Cevdet gibi yakışıklı damada da hayır demezdi herhalde!:rolleyes: Veterinerimiz de çok zayıf diye henüz kısırlaştırmasını yapmıyor. Balkonda bile sürekli koruma altına alıyorum. Aksi halde fincan takımımız olur maazallah:eek:
Abla ne güldüm sen fincan takımı deyice ya ;) Acaba kilo almama sebebi nedir mamayla mı besleniyor? Bazen duyuyorum bunu mama yiyen arkadaşların kedilerinde kilo alamama gibi sorunlar oluyormuş özellikle bu sokak kedilerinin mamayla beslenmesi durumunda veteriner öyle dedi :) Ben bu yüzden dişi kedi veya köpek beslemek istemiyorum ablacım sürekli yavruluyorlar kısırlastırmak gerekiyor ;)
loveforlife
16-03-2013, 12:34
Abla ne güldüm sen fincan takımı deyice ya ;) Acaba kilo almama sebebi nedir mamayla mı besleniyor? Bazen duyuyorum bunu mama yiyen arkadaşların kedilerinde kilo alamama gibi sorunlar oluyormuş özellikle bu sokak kedilerinin mamayla beslenmesi durumunda veteriner öyle dedi :) Ben bu yüzden dişi kedi veya köpek beslemek istemiyorum ablacım sürekli yavruluyorlar kısırlastırmak gerekiyor ;)
Sevgili Bay Tömürcek,
Benim kızın derdi neredeyse hiçbir şey yemiyor olması. Denemediğim mama kalmadı. Bugün beğenerek yerse yarın burun kıvırarak, sanki kötü-pis bir şeymiş gibi hayali kumla örtmeye çalışıyor. Veterinerin önermemesine rağmen pişirip kuzu ciğeri veriyordum. Başlarda onu yiyordu ama artık onu da beğenmiyor. Bazen bir kaşık yoğurt yiyor. Ama genel olarak formunu koruma derdinde olsa gerek ki, her daim diyette! Onun beğenmediği mamaları verdiğim sokak kedileri semirdi:-) Fincan Hanım ise 6 aylık oldu ama hâlâ hayalî meme emmeye devam ediyor...
Sayfanız hayırlı , bol görselli olsun.
Sümbülleriniz harika görünüyor, misssss gibi...
bay tömürcek
16-03-2013, 15:00
Sevgili Bay Tömürcek,
Benim kızın derdi neredeyse hiçbir şey yemiyor olması. Denemediğim mama kalmadı. Bugün beğenerek yerse yarın burun kıvırarak, sanki kötü-pis bir şeymiş gibi hayali kumla örtmeye çalışıyor. Veterinerin önermemesine rağmen pişirip kuzu ciğeri veriyordum. Başlarda onu yiyordu ama artık onu da beğenmiyor. Bazen bir kaşık yoğurt yiyor. Ama genel olarak formunu koruma derdinde olsa gerek ki, her daim diyette! Onun beğenmediği mamaları verdiğim sokak kedileri semirdi:-) Fincan Hanım ise 6 aylık oldu ama hâlâ hayalî meme emmeye devam ediyor...
Ablacım süt dicem ama ben fincan hanımdan korktum onu da begenmez o aslında kediler bayılır süte :) Maşallah cevdet ne versem yer zaten hep yemek veriyorum çorba, pilav, makarna, patates ya da o gün ne piştiyse işte ;) 9 aylık falan cevdet ama gelişimi güzel kilosu iyi :) Fincan hanım fare yakalayamıyorsa semiremiyordur kedilerin en doğal besini bence bodrumda besle abla bir kaç ay :p
Sevgili Bay Tömürcek,
Benim oğlanda aynı,bizimde denemediğimiz mama kalmadı ama nafile.Veterinerimiz aç bırakın,belirlenen mamanın dışında birşey vermeyin dedi.Denedik o vicdansızlığı da yaptık yinede suyun dışında ağzına lokma koymadı,hergün akşama ne yemek yapsam değil, Zeus'a ne yedirsem veya ne yedirebilirim oldu:(Kıskançlıktan büyük kızım kazan kaldırmak üzere :))
Sevgili loveforlife,sayfanız hayırlı olsun,her daim güzelliklerle dolsun,esen kalın.
seyfi0505
18-03-2013, 17:17
Sayın loveforlife Balkon sayfanız hayırlı olsun çok güzel çiçekleriniz var elinize saglık
loveforlife
18-03-2013, 17:41
Sevgili loveforlife; sayfanız hayrlı olsun...
Nergizleriniz, sümbülleriniz ve Fincan'ınız maşallah harikalar. Sümbüllerinize bayıldım. Geçen sene tüm soğanları topraktan çıkartmış idim ve bu sene hem tekrar dikerken hem de şu anki hallerine baktıkça bir daha 2-3 sene çıkartmayacağım diye düşünürken; siz bodrumda saklamışsınız, ben ise üzeri kapalı garajda saklamış idim, nedense hiç bodrumda saklamak aklıma gelmedi. Şimdi 'Bu sene de çıkartsam da bodrumda mı saklasam' diye düşünmeye başladım. :D
aa evet çuhalar; çuhalarınız da çok güzeller. Ben binanın ön tarafına diktiğim için yazın iyi güneş alıyor oralar o yüzden her sene 10 çuhadan 3-4 kala kala çok azaldı çuhalarım. Ben de her sene takviye etmek zorunda kalıyorum.
Diğer güzellikleri de paylaşmak üzere inşallah sevgili (Nik nasıldı yukarı bakayım) loveforlife.
Sevgili YeniGine,
Beğenileriniz ve güzel dilekleriniz için öncelikle çok teşekkür ederek başlamak istiyorum söze. Siz sümbüllerin toprağını gübreliyorsunuz değil mi? Ben yanmış koyun gübresi karıştırıyorum ekerken toprak harcına. Bir de toprağın süzek bir toprak olmasına dikkat ediyorum. Saksılara ektiğim için saksı diplerine de bir avuç pomza taşı ya kırılmış toprak saksılarımın kırıntılarından koyuyorum. Tabii sizin böyle bir sorununuz yok;) Topraktan çıkarmak için acele mi ediyorsunuz sorusu da gelebilir belki akla...
Hem sizin sayfanızdaki sümbüller de hiç fena değil bence, haksızlık etmeyin kendinize!
Sevgi ve selam ile...
loveforlife
18-03-2013, 18:00
Sayfanız hayırlı , bol görselli olsun.
Sümbülleriniz harika görünüyor, misssss gibi...
Sevgili loveforlife,sayfanız hayırlı olsun,her daim güzelliklerle dolsun,esen kalın.
Sayın loveforlife Balkon sayfanız hayırlı olsun çok güzel çiçekleriniz var elinize saglık
Sevgili Nardane, Mügem, Seyfi0505,
Ziyaretiniz ve iyi dileklerinizle beni onurlandırdınız. güzellikleri her zaman paylaşmaktan büyük mutluluk duyarım...
YeniGine
18-03-2013, 23:40
Teşekkürler sevgili loveforlife; kaç senedir hiç çıkartmamış idim soğanları lalelerim özellikle çok güzel açıyorlardı. Geçtiğimiz sene çıkartayım diye düşündüm yaprakları tamamen solmuş idi (hangi aydı tam hatırlayamıyorum) hepsini yaydım kuruduktan sonra üzeri kapalı garajda sakladım; hiç gübre kullanmadım.
Evet dediğiniz gibi; ilk başta sümbüller de iyi olmayacaklarmış gibi geldi bana fakat sonradan maşallah utandırdılar beni. Şimdi sıra lalelerde bakalım neler yapacaklar ama üçgen tarlamdakilerin çoğu tek yaprak çıkarttılar. :( Çoğu parçalandı gitti, bazıları saz ekibim tarafından ezildi, uçları koptu falan... :) Dün de zarar görenleri bir yere toplamış idim kendilerine geliyor gibiydiler; gitmişler tam orayı eşmişler ve kemik saklamışlar :( Bakalım laleler ne olacak, merakla bekliyorum.
Sayfanız hayırlı olsun..Çiçeklerinizi zevkle izledim..Hepsi güzel ama sümbüller maşallah cok gürbüzler..Paylasımlarınızın devamını beklıyoruz sabırsızlıkla..Bol çiçekli baharlar geçirmeniz dileğiyle...
Sûz-i Dilârâ
19-03-2013, 14:11
Canım balkon sayfanı görünce ne meraklanarak açtım bilsen. Malûm bugünlerde sitede sadece gezinebiliyorum o da minik böceklerimden fırsat buldukça. :)
Anlatımın her zamanki gibi nefis, sürükleyici, etkileyici, çiçeklerin de çok çok güzeller. Sümbüllerin aklımı başımdan aldı diyebilirim. :D O nefis kokular buralara kadar geldi. Bizim daha başımızdan aşağı karlar yağıyor, geçen iki gün biraz yağmur serpeledi leğen, kova ne bulduysam çatı altlarına koşturdum ki çiçeklerime biraz can suyu yetiştireyim.
Benim sümbüllerim henüz topraktan başlarını yeni çıkardılar açmak bir yana.:o Çuha en sevdiklerimden biridir ama acemi olduğum zamanlardan yazı bir türlü atlatamadığım için şimdilerde cesaretim kırık alamıyorum.
Kış ortancan harika izlemeye doyamadım, fotoğraf çekimlerin çok net ve görüntüler oldukça güzel açılardan yakalanmış.
Fincan hanım oldukça büyümüş sanırım bizim Maviş'le çağdaştılar, Maviş büyüdükçe kuduruk bir talancı, yağmacı oldu. Hastanede olduğum yirmi gün içinde çiçek odamın kapı altından girip bir güzel bütün saksıları devirmiş, hepsiyle oynamış oynamış, topraklarını dağıtmış, soğanlı bitkilerim onun topu olmuş, minik sukulentlerim daha da minik olmuştu geldiğimde:mad: kayınvalidemin de haberi olmamış, sesleri duymamış, çok sonra farkettiğinde de iş işten geçmiş. Telefonla beni aradığında sinirden ağlıyordu kadıncağız. :( "Güzelim çiçeklerin mahvoldu kızım" diye. Ne yapalım olan olmuş teselli ettim kadıncağızı, akşam eve geldim sırf bu yüzden, çiçeklerimi tanıyamadım budanmış bitmiş. Sen nasıl getirdin o zavallıları o hale, sanki bir kedi değil beş kedi girmiş odaya. Şimdi şimdi toparlıyorlar kendilerini saksı-toprak değişimi yaptım. Fincan'ın çiçeklerin yanında akıllı uslu oturduğunu görünce aklıma bizim kız geldi, acaba onu saksıların yanına koysak neler yapar düşünmek bile istemiyorum:rolleyes:
Unutmadan sümbüllerin ilk yıl saksıda olsa da ikinci yıl mutlaka bahçeye ekilmeleri gerektiğini okumuştum. Bilgin olsun.
Yazamasam da takipteyim:D
loveforlife
23-03-2013, 20:25
Sevgili loveforlife, güzel anlatımın, hayata bağlılığın, her şeyin güzel tarafını görmen-keşfetmen seni bizlere çok sevdirdi.
Şimdi de buna balkon çiçeklerin eklendi... vay halimize, buradan çıkamayacağız demektir.
Sümbüllerinin kıvrımlarında güzel gülüşünü görüyorum, ve acaba hangisi daha güzel diye de düşünemiyorum. Zira gülüşünün daha güzel, daha sıcak olduğuna eminim.
Enerjin ve taşıdığın güzellikler balkonuna da sirayet edecek, eminim buna. Ve iyi ki bu başlığı açtın.
Sen çiçeklerin konusunda bizlerden, biz de senden daha çoook şeyler öğreneceğiz sevgili loveforlife.
Sağlık ve huzurla daha çok uzun seneler bu güzellikler içinde olmanı dilerim.
Değerli Ablacığım,
Güzellik bakan gözdedir daima. Güzel olanı görebilmektir marifet. Bardağın boşunu değil dolusunu görmekte, gülün dikenine takılmadan âşık olabilmekte saklıdır sevgi damlacıkları.
İsminizin yansıması yüzünüzden böylesi güzel hissediliyorken; dudağımdaki gülücüğü bir sümbül ahengiyle bütünleştirmeniz çok mutlu etti beni. Tüm dostların sümbülü andıran gülüşleri olmasını dilerim, tüm kalbimle...
Güzellikleri paylaşırken sizin gibi dostlarla her daim birlikte olabilmek dileğiyle....
loveforlife
23-03-2013, 21:09
Canım balkon sayfanı görünce ne meraklanarak açtım bilsen. Malûm bugünlerde sitede sadece gezinebiliyorum o da minik böceklerimden fırsat buldukça. :)
Anlatımın her zamanki gibi nefis, sürükleyici, etkileyici, çiçeklerin de çok çok güzeller. Sümbüllerin aklımı başımdan aldı diyebilirim. O nefis kokular buralara kadar geldi. Bizim daha başımızdan aşağı karlar yağıyor, geçen iki gün biraz yağmur serpeledi leğen, kova ne bulduysam çatı altlarına koşturdum ki çiçeklerime biraz can suyu yetiştireyim.
Benim sümbüllerim henüz topraktan başlarını yeni çıkardılar açmak bir yana.:o Çuha en sevdiklerimden biridir ama acemi olduğum zamanlardan yazı bir türlü atlatamadığım için şimdilerde cesaretim kırık alamıyorum.
Kış ortancan harika izlemeye doyamadım, fotoğraf çekimlerin çok net ve görüntüler oldukça güzel açılardan yakalanmış.
Fincan hanım oldukça büyümüş sanırım bizim Maviş'le çağdaştılar, Maviş büyüdükçe kuduruk bir talancı, yağmacı oldu. Hastanede olduğum yirmi gün içinde çiçek odamın kapı altından girip bir güzel bütün saksıları devirmiş, hepsiyle oynamış oynamış, topraklarını dağıtmış, soğanlı bitkilerim onun topu olmuş, minik sukulentlerim daha da minik olmuştu geldiğimde:mad: kayınvalidemin de haberi olmamış, sesleri duymamış, çok sonra farkettiğinde de iş işten geçmiş. Telefonla beni aradığında sinirden ağlıyordu kadıncağız. :( "Güzelim çiçeklerin mahvoldu kızım" diye. Ne yapalım olan olmuş teselli ettim kadıncağızı, akşam eve geldim sırf bu yüzden, çiçeklerimi tanıyamadım budanmış bitmiş. Sen nasıl getirdin o zavallıları o hale, sanki bir kedi değil beş kedi girmiş odaya. Şimdi şimdi toparlıyorlar kendilerini saksı-toprak değişimi yaptım. Fincan'ın çiçeklerin yanında akıllı uslu oturduğunu görünce aklıma bizim kız geldi, acaba onu saksıların yanına koysak neler yapar düşünmek bile istemiyorum:rolleyes:
Unutmadan sümbüllerin ilk yıl saksıda olsa da ikinci yıl mutlaka bahçeye ekilmeleri gerektiğini okumuştum. Bilgin olsun.
Yazamasam da takipteyim
Canım,
Dünyanın en güzel iki çiçeği hayatında bu kadar önemli bir vakti kaplamışken, zaman bulup sayfamı ziyaret etmen ve bu güzel mesajı yazman beni gerçekten çok mutlu etti.
Benim de senin gibi soğanlılara karşı ayrı bir sevgim var biliyorsun. Benimkiler sürekli yağmur suyuyla sulandı. Hâlâ topluyorum yağmur sularını. Seninkilerin daha yeni uyanıyor olması gayet doğal bence. Biz bile bir türlü baharı tam yaşayamıyoruz. Bir gün güzelse, ertesi gün neredeyse kar yağacakmış gibi soğuk olabiliyor hava. Ben de bahçeye ekebilmeyi isterdim ama yıllardır saksıya ekiyorum tüm soğanlıları. Kayıplar oluyor elbette ama çok kötü değilim sanırım bu konuda;) Hatta lalelerim çoğaldı bile. Elbette gönül isterdi şöyle güzel bir bahçeye sahip olup, bu güzelliklerin toprağa doymalarını sağlamayı.
Çuhaları sıcakta korumakta oldukça zorlandım ben de. Ama "kalan sağlar bizim!" görüldüğü gibi. Bence sen de denemelisin. Uzun süre çiçekte kalmasıyla baharı müjdeleyen renkleri balkonuna neşe katacaktır eminim ki.
Çılgınlık konusunda Fincan Hanım'ın da Maviş Hanım'dan geri kalır tarafı yok aslına bakacak olursak. Demek bu devrin çocukları(pisiler)böyle oluyor. Fincan perdelere tutunarak tavana çıkıyor. Düz duvara tırmanmak bu olsa gerek! Ev içindeki çiçeklerimden saksıları tepetaklak olmayan, oyuncak edilip yaprakları dişlenmeyen yok neredeyse. Yukkamın gözünün içine bakardım, ama şimdi 10 tırtıl girmiş sanki yapraklarına. Sallanan yaprakları keyifli bir oyuncak! Difenbahya (ki zehirlidir)ondan geri kalmış değil. Fil kulağının yeni çıkan yapraklarını ısırıp duruyor. Saksıların içine, çiçeklerin köklerine kıvrılıp yatıyor. Rahatsız olur da yatmaz diye pomza taşı koydum ama o da çözüm olmadı.
381112
(Bir kedi gördün mü sanki?)
Geçen gün gardenyamın yeni çıkan filizlerini kemirmiş. Kedi çimi alıp ektim. Ama nafile; bir kere tadına bakmadı. O minicik sukulentleri ektiğim yerden söküp, ağzında tintintin kaçırma sahnelerini ise görmen lazım. Daha dün sabah gözünün içine baktığım maviş saksısını düşürdü. (Şükür ki bir hasar yok)
Tek korkusu var: Kolonya:eek: Nefret ediyor kolonyadan. Ben de çiçeklere yaklaştığı zaman elime kolonya şişesini alıyordum ilk başlarda. Şimdi "kolonya geliyor" diyorum ve suçlu çocuk edasıyla kaçıp saklanıyor. Ben çiçekleri kıskandığını da düşünüyorum doğrusu. Balkondaki saksılara bolca arı geliyor ya, bunu da çok seviyor bizim kız. Bakalım ne zaman bir arı tarafından sokulacak bu gidişle?
Sen o iki güzel çiçeğin yanında, o Maviş cadıya da, sokaktaki canlara da, bitkilerine de en güzel şekilde bakmak için elinden geleni yaparsın biliyorum. O güzel yüreğin için bir kez daha kutlamak istiyorum seni Canım. Yazamasan da her zaman beklerim...
loveforlife
23-03-2013, 22:42
Adete salkım salkım mor üzümleri andıran narin güzel... Bu yüzden üzüm sümbülü de deniyor ona. Süzek toprakları seviyor. Bir de yanmış gübre karıştırılmış toprağa ekince başını topraktan çıkarıp size gülümsemesi tarifsiz bir mutluluk haline dönüşüyor...
381118
381115
381116
381117
381119
loveforlife
23-03-2013, 22:57
Bir başka güzel baş gösterdi tüm edalı tavırlarıyla...
381121
381122
akçabardak
23-03-2013, 23:50
Sevgili loveforlife...Çiçekleriniz çok güzel, çok canlılar, ama onları kıskanan birileri var sanki,çiçeklerin arasından gizlice baktığını görüyorum. Çiçekleri bırak, biraz da benimle
ilgilen der gibi bir hali var pisiciğin, tabi biraz espri olsun diye takıldım. Onlar gerçekten
de çok akıllılar,eğer ki çiçeklere fazla ilgi gösteriyorsanız, pisicik bunu hissetmiştir.
Bir zamanlar bende de vardı iki tane kardeş, bir tanesi çok hareketliydi, diğeri ise
doğuştan biraz cılızdı. Gün günden gelişmeleri çok farklı oldu, hareketli olan kardeşine
hiç rahat vermiyordu. Bende saklı saklı cılız olana yemek veriyordum biraz kuvvetlensin diye, ama nafile, ben içeri girer girmez öteki hemen tepesine çöküp boğazını ısırıyordu
canını yakıyordu, bende ona kızıyordum, o da bana kötü kötü bakıyordu.Yani demem o ki
sizin kisi de öyle bir yaramaz işte. Kusura bakmayın yukarıdaki mesajınızı okuyunca
çok hoşuma gitti, onun için bende yazma gereği gördüm. Bu yaramazları bu halleri ile seveceğiz, işiniz çok zor size kolay gelsin.
loveforlife
24-03-2013, 10:54
Sevgili loveforlife...Çiçekleriniz çok güzel, çok canlılar, ama onları kıskanan birileri var sanki,çiçeklerin arasından gizlice baktığını görüyorum. Çiçekleri bırak, biraz da benimle ilgilen der gibi bir hali var pisiciğin, tabi biraz espri olsun diye takıldım. Onlar gerçekten de çok akıllılar,eğer ki çiçeklere fazla ilgi gösteriyorsanız, pisicik bunu hissetmiştir.
Bir zamanlar bende de vardı iki tane kardeş, bir tanesi çok hareketliydi, diğeri ise doğuştan biraz cılızdı. Gün günden gelişmeleri çok farklı oldu, hareketli olan kardeşine hiç rahat vermiyordu. Bende saklı saklı cılız olana yemek veriyordum biraz kuvvetlensin diye, ama nafile, ben içeri girer girmez öteki hemen tepesine çöküp boğazını ısırıyordu, canını yakıyordu, bende ona kızıyordum, o da bana kötü kötü bakıyordu.Yani demem o ki sizin kisi de öyle bir yaramaz işte. Kusura bakmayın yukarıdaki mesajınızı okuyunca çok hoşuma gitti, onun için ben de yazma gereği gördüm. Bu yaramazları bu halleri ile seveceğiz, işiniz çok zor size kolay gelsin.
Sevgili Akçabardak,
Kusura bakar mıyım hiç! Aksine memnun oldum sayfamı ziyaret edip mesaj yazmanıza. Her zaman beklerim.
Fincan Hanım eve geldiğinde çok küçüktü. Dolayısıyla beni annesi sanıyor bu yüzden hem çiçekleri, hem de kuşları kıskanıyor elbette. Ama birlikte yaşamaya alışmak zorundalar. İlk başlarda Boncuk ile hiç anlaşamazlardı mesela. Hep onun kafesinin tepesine tünerdi. Boncuk da onun ayaklarını ısırırdı.
381150
Ama artık kardeş kardeş geçiniyorlar. Hatta Fincan Hanm'ın minderi Boncuk'un hemen yanında.
381151
Paşa'nın ise ağzında hep aynı nakarat: "hişşşşşt, Şincaaaan! Koş, koş, koş... Onlar senin kardeşin:p"
381152
fikreteren
24-03-2013, 11:53
Sen o kardeşliğe inanma, fırsatını bulunca kardeşlik filan kalmaz.
akçabardak
24-03-2013, 12:02
Oh oh ne güzel bir dayanışma böyle, maşallah maşallah keyifleri yerinde. Boncuk adında benimde bir muhabbetim vardı, aynı sizin kinin renginden, 14 yaşında yavrum öldü, nasıl
üzüldüm bir bilseniz. Benim ağzımdan yemek yemesine bayılırdı, en çok ta kahvaltıda, bazen kafesin kapısını mahsus açmazdım, deli gibi kıvranırdı. Bunlar insanın herşeyi, dostu , sırdaşı
bitkiler de öyle. Yani ben öyle düşünüyorum, onlarla konuşurum, derdimi paylaşırım ve rahatlarım. Tahmin edebiliyorum sizde onlarla dertleşirsiniz.
Üçü de çok tatlılar, çok sevdim. Güle güle hep beraber geçirin günlerinizi. Sağlıkla, sevgiyle
şevkatle iyi günler sizin olsun. Selamlar
loveforlife
24-03-2013, 19:32
Oh oh ne güzel bir dayanışma böyle, maşallah maşallah keyifleri yerinde. Boncuk adında benimde bir muhabbetim vardı, aynı sizin kinin renginden, 14 yaşında yavrum öldü, nasıl üzüldüm bir bilseniz. Benim ağzımdan yemek yemesine bayılırdı, en çok da kahvaltıda, bazen kafesin kapısını mahsus açmazdım, deli gibi kıvranırdı. Bunlar insanın her şeyi, dostu , sırdaşı bitkiler de öyle. Yani ben öyle düşünüyorum, onlarla konuşurum, derdimi paylaşırım ve rahatlarım. Tahmin edebiliyorum sizde onlarla dertleşirsiniz.
Üçü de çok tatlılar, çok sevdim. Güle güle hep beraber geçirin günlerinizi. Sağlıkla, sevgiyle şevkatle iyi günler sizin olsun. Selamlar
Sevgili Akçabardak;
Bende can çok. Üç değil beşi de çok tatlı. Muhabbet kuşlarım 3 tane. Paşa Bey, yeşil olan Fıstık Hanım, tüysüz olan da minik Bıcır. Bıcır bir petshopta tüysüz diye ölüme terk edilmişti onu ilk gördüğümde. Yaklaşık 3 yıldır yaşıyor. Hepsinden çok yem yiyor aslında ama tüyleri çıkmıyor. Fransız tüy döküm hastalığıymış. Ama biz onu öyle seviyoruz.
381268
Hepsinin ayrı özellikleri var. Hepsinin yeri ayrı. Ve ben onlarsız bir hayat düşünemiyorum...
Sevgi ve selam ile...
akçabardak
24-03-2013, 20:07
Anneeem ne tatlısınız siz böyle yaa maşallah. Allah sahibine bağışlasın ne diyeyim. İnsan bunlar var oldukça hiç yaşlanmaz, sıkılmaz, vaktin nasıl geçtiğini anlayamaz, gün boyu
cıgıl cıgıl sesleri ile ne güzel keyif verir insana. Size kolay gelsin, mutlu mesut sağlıkla kalın.
loveforlife
25-03-2013, 08:36
Bitki deliliğimi bilen ve anlayan nadir insanlardan biri dayım. Nereden değişik bir şey bulsa bana getirmeye çalışır. Geçen yıl da doğadan aldığı bir kök kır menekşesini küçük bir saksıya ekip getirmişti. Geçen yıl çiçek açtı. Büyüleyici, masum bir koku. Üstelik mor renge aşık olan biri olarak hayran kaldım bu güzelliğe. Çiçekleri bitince daha büyük bir saksıya geçirdim. Ama o öyle bir sevdi ki beni, doldurdu saksısını. Tıpkı kurdele çiçeği gibi sarkan dallarının ucundaki yavrucukları başka saksılara aldım. Onlar erkenci çıktı. Bir masum mor menekşe, ağlıyor mu ne?
381500
381492
381493
Anne saksı biraz sıkışık kaldığı için, tomurcuk dolu olmasına rağmen; henüz çiçeklerinin o büyülü havasını koklamak nasip olmadı. Tomurcukların hepsi çiçeğe dönünce o güzelliği de paylaşabilmek dileğiyle...
381494
loveforlife
25-03-2013, 08:41
Endâmı mest eder, duruşu âfet!
Ayrılmaz gözlerim piyâlelerden...
Ne hoş renkleri var, bu ne zarâfet?
Bir mâhur ses gelir şu lâlelerden.
381495
381496
381497
381498
381499
Çoook tatlılar,bizimde şeftalimiz var,cenet papağanı.Kafeste durmayı sevmiyor, hep
omuz da uyuyor uykucu.
loveforlife
25-03-2013, 20:36
Fanatik lale, bu olsa gerek!
381792
381799
381793
381794
Maşallah ne güzel açmışlar. Darısı bizim lalelerin başına.
YeniGine
26-03-2013, 00:37
Sevgili loveforlife (Önce hemen loveforlife yi yazıyorum sonra tekrar başa geliyorum Sevgili yi yazıyorum, loveforlife yi unutmayayım diye) laleleriniz ayrı bir güzel; ama kır menekşeleriniz maşallah ne kadar güzel olmuşlar. Bende de var ikinci seneleri ama nedense pek bir gelişme gösteremediler. Gölge ve suyu mu seviyorlar acaba diyorum... Benimkiler bina önündeki ufak çiçeklikteler bahçe toprağına gölgeye mi aktarsam acaba?
Bir de bu zamanda doğru mudur?
loveforlife
26-03-2013, 08:24
Sevgili loveforlife (Önce hemen loveforlife yi yazıyorum sonra tekrar başa geliyorum Sevgili yi yazıyorum, loveforlife yi unutmayayım diye) laleleriniz ayrı bir güzel; ama kır menekşeleriniz maşallah ne kadar güzel olmuşlar. Bende de var ikinci seneleri ama nedense pek bir gelişme gösteremediler. Gölge ve suyu mu seviyorlar acaba diyorum... Benimkiler bina önündeki ufak çiçeklikteler bahçe toprağına gölgeye mi aktarsam acaba?
Bir de bu zamanda doğru mudur?
Sevgili YeniGine,
Benim geçen yıl yaz boyu yarı gölge bir yerde durdular. Bolca suladım. Zaten susuz kaldı mı yayılıveriyor yaprakları. Bir de arada gübre şerbeti verdim azar azar. Sonbaharda değiştirdim saksısını. Sarkan uçlarını da ayırıp o zaman ektim. Kış boyu üzerine yağmur da yağdı, kar da... Bu kadar coşacağını ben de tahmin etmiyordum doğrusu. Saksıyı daha da büyütmeyi düşünüyorum şimdi... Seninkiler çiçek açtı mı bilmiyorum ama çiçek açmadan rahatsız etmek istemem ben. Muhtemelen yine sonbaharda taşınırız yeni saksımıza.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgi ve selam ile...
mandalinleerik
26-03-2013, 08:43
Kuşlarınız, Kediniz; çiçekleriniz herbiri birbirinden güzeller. Bunlar sahip olduğunuz çok büyük değerler. Kıymet verip bizimle paylaştığınız için size teşekkür ederiz.
Çiçekleriniz çok güzel, canlarınız onlar kadar... Fincan takımı ve Şincaaan'a çok güldüm, iyi ki geldiniz....
YeniGine
27-03-2013, 23:52
Sevgili loveforlife teşekkür ediyorum; 2-3 tane minik minik çiçeğini gördüm. Sizinkileri de gördükten sonra kesinlikle benimkilerde bir eksiklik var belki de suları az geliyordur... Sağol; o halde sonbaharı beklemek gerek...
loveforlife
28-03-2013, 08:07
Sen gül müsün, lâle mi? Bu ne endam, ne güzellik!
382707
382708
382709
382710
382711
Asya Ceylan
28-03-2013, 08:43
Hay maşallah gülü kıskanmış azcık ondan azcık kendinden böyle mütiş bişey olmuş ne mutlu sizee keyfini çıkarın ;)
loveforlife
02-04-2013, 19:23
Sevgili Asya Ceylan,
Ah bir de güllerim kıskanıverse lâleyi de, şöyle endamlı endamlı gösterseler kendilerini. Hele ki şu sıralar bitler musallat olmuşken kendilerine, bu illetten kurtulup güzelliklerini göstermeleri büyük bir keyif olur doğrusu:rolleyes:
384676
loveforlife
02-04-2013, 20:19
Hafta sonu prensesim misafirimdi. Ağabeyimin kızı. Bu yıl birinci sınıfa gidiyor. Benim büyük prensesim o. Bir de küçük prenses var, artık tanıyorsunuz onu da: Fincan Hanım.
Eylül'ü bana çok benzetiyorlar genellikle. Benim de amacım onun doğa sevgisi ve bilinciyle yetişmesine katkıda bulunabilmek. Bakalım neler yapmışız bu hafta sonu bu anlamda prensesimle?
Bir kere yolda yürürken her ağacı, her çiçeği tanıma gayretindeyiz öncelikle. Bursa'da bolca bulunan anıt ağaçların yaşlarını öğrenmekse özel ilgi alanımıza giriyor. Küçük ağaçlarınsa ondan büyük mü, küçük mü olduğunu tahmin etmeye çalışıyoruz. Ağaç gövdelerinde bir yara varsa şayet, kim yapmış bu kötülüğü, neymiş doğayla alıp veremediği diye düşünüp, kaygılanıyoruz. Sonra ağaçların ve çiçeklerin isimleri birbirine karışıyor elbette... Mesela "fus böceğine baksana halacığım!" diye seslenerek gösterdiği böceğin yusufçuk olduğunu görüp gülümsüyoruz. Koparılıp yol kenarına atılmış çiçekleri en azından birazcık daha yaşasın diye eve getirip suya koymayı da ihmal etmiyoruz.
Eylül, hayvan sevgisine fazlasıyla sahip. Hava çok güzel olunca, bakın benim canlar nasıl poz verdi, balkon sefasında...
384698
384704
384700
384699
loveforlife
02-04-2013, 20:27
Doğaya âşık ya prensesim de benim gibi, biraz da çiçeklerle poz vermesi gerekliydi...
Sedum palmeriyi "sarı peri" diyerek sevdi...
384705
Laleleri tek tek inceledi...
384706
384707
384708
384709
loveforlife
02-04-2013, 20:31
Halasının ektiği tohumların çimlenip çimlenmediğini incelemekle kalmadı, alıp fısfısı eline güzelce suladı onları...
384712
384713
384714
384715
loveforlife
02-04-2013, 20:51
Cumartesi günü akşamüzeri evden dışarı çıktık. Birkaç saat sonra eve döndüğümüzde ise yalnız değildik. Bembeyaz tüyleri kir içinde kalmış olsa da, muhteşem gözleriyle "beni sev!" diye bakan; açlıktan bir deri bir kemik kalmış olsa da sevilmeye olan açlığı daha da fazla olan; evden atılmış bir pisiciği yanımıza katıp dönmüştük eve. Öyle hanımefendi bir pisicikti ki, sormayın! Ama benim küçük prenses yaptı yapacağını yine. Sanki elektrik çarpmışçasına dikerek tüylerini, bu kızcağızın "ben misafirim" kibarlığında vıyklamalarına rağmen misafiri sevmediğini dile getirdi. Fincan Hanım'a aldırmadan bir tabak dolusu kuru mamayı neredeyse nefes almadan yuttu misafir. Ne yapacağımızı bilemez haldeydik. Eylül de ben de onu dışarı bırakmak istemiyorduk ama Fincan cadılığıyla kavgaya hazırdı adeta. Yardım için bazı hayvanseverlere ulaşmayı başardım sonuçta ve pisicik sevileceği sıcak bir yuvaya gitti... O gece 3 kız yatarken, başımızı yastığa huzurla koyabildik...
loveforlife
02-04-2013, 21:06
Pazar sabahı pijamalarını üzerinden çıkarmadan fırladı Eylül. Tohum ekecekti.
Öncelikle tohumlarını seçti. Torfu saksılara doldurdu. İlk seçimi "unutma beni" çiçeğiydi. Hiç unutulmasın diye ekti;)
384738
384739
Bu arada Fincan Hanım kıskandı yine, dalıverdi tohum kutusunun içine...
384740
384741
Saksıyı bir güzel kapattık streç filmle. Okuma yazmayı öğrendi ya prenses, inci gibi yazısıyla konduruverdi ismi etikete: Beni unutmaya dönüştü isim her nedense:p
384742
Sevgi Durul
02-04-2013, 21:25
Halası, büyük Prenses'i buraya (http://www.agaclar.net/forum/anneler-gunu-icin-cocuklar-bitki-yetistiriyor-2013/30567.htm) bekliyoruz.:)
Öyle bir bakıp çıkacaktım, Eylül'ü görünce yazmadan çıkamadım. Balkondaki canların hepsine kocaman maşallah.
loveforlife
03-04-2013, 19:34
Halası, büyük Prenses'i buraya (http://www.agaclar.net/forum/anneler-gunu-icin-cocuklar-bitki-yetistiriyor-2013/30567.htm) bekliyoruz.:)
Halasının prensesi de bunu çok isterdi ama ne yazık ki her zaman gelemiyor. Annesinin de bizim gibi bununla uğraşacağını pek sanmıyorum yazık ki!:(
loveforlife
03-04-2013, 19:58
Havalar "bir dargın, bir barışık" misali... Bugün yağmur çamur, ertesi gün ışıl ışıl güneş! Dün güneş mesaisi vardı. Mesaide bir arı kolonisi benim şebboylara daldı...
385102
385104
385105
385103
385106
loveforlife
03-04-2013, 20:31
Arıları bu kadar cezbeden mis kokulu şebboylarımı biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz?
Bunlar geçen yıl ektiğimiz tohumların şimdiki hali...
Kimi tomurcukta henüz...
385107
Kimi açmaya başladı...
385108
385109
Bunlar da onların anneleri, ikinci yıllarında hâlâ çok keyifliler...
385110
Yanlış anlamayın sakın, sadece tek kökün bu kadar büyüdüğünü belirtmek isterim. Ne mi yapıyorum bu hale gelmeleri için? Yanmış gübre şerbeti;), tavsiye ederim... Bu arada bir yandan da tohum bağlamaya başladık, kim bilir hangi agaclar.net üyelerinin balkon ve bahçelerini şenlendirecek kendileri...
385111
Bu renklerden bende de açacak yani. :D
Toplam kaç renk var Sn. loveforlife.
loveforlife
03-04-2013, 22:22
Şebboylarım lalelerimle yarışıyor mu ne, hangimiz daha güzeliz diye!...
385141
385143
385144
385145
385142
YeniGine
03-04-2013, 23:49
Sevgili Asya Ceylan,
Ah bir de güllerim kıskanıverse lâleyi de, şöyle endamlı endamlı gösterseler kendilerini. Hele ki şu sıralar bitler musallat olmuşken kendilerine, bu illetten kurtulup güzelliklerini göstermeleri büyük bir keyif olur doğrusu:rolleyes:
384676
Sevgili loveforlife; evet bence de bu ne acele böyle benim minyatür güllerimde de başlamış bitler. Bismillah!.. dedik.
Geçen sene pas ile başlamış idim, bu sene bitler!.. :mad:
Sevgili loveforlife; (Hangisinden başlasam) hala-yeğen geziniz paylaşımlarınız, kedicik, laleleriniz, kendini göstermiş tohum fideleriniz, yeğeninizin merak ve zevkle tohum ekmesi, şebboylar... Gerçekten çok güzel, çok hoşuma gitti... Maşallah, daim olsun inşallah.
loveforlife
04-04-2013, 19:48
Sevgili loveforlife; evet bence de bu ne acele böyle benim minyatür güllerimde de başlamış bitler. Bismillah!.. dedik.
Geçen sene pas ile başlamış idim, bu sene bitler!.. :mad:
Sevgili loveforlife; (Hangisinden başlasam) hala-yeğen geziniz paylaşımlarınız, kedicik, laleleriniz, kendini göstermiş tohum fideleriniz, yeğeninizin merak ve zevkle tohum ekmesi, şebboylar... Gerçekten çok güzel, çok hoşuma gitti... Maşallah, daim olsun inşallah.
Sevgili Yeni Gine,
Güller güzel ama çok üzüyorlar bazen. Budarken korkarız, bitlenir, küllenir, paslanır... Ama bir açılıp saçıldı mı, keyfimize diyecek olmaz!
Prensesimin doğa konusundaki hassasiyetinin her daim var olmasını ben de tüm kalbimle diliyorum.
Sevgilerimle...
loveforlife
07-04-2013, 16:37
Baharın gelişiyle birlikte salatalar malum sebeplerle:confused: daha çok rağbet görmeye başlıyor. Bu durumda ne yapıyoruz. Kocaman bidonları alıp ortadan kesiyor, cücüklenen soğanları ve sarımsakları güzelce ekiyoruz. Bir de bakıyoruz ki bizim soğan sarımsak tarla olmuş. Bütün agaclar.net ailesine yetecek...
386777
386778
Hadi buyrun... Salata mı istersiniz kısır mı? Bakın; pazardan alınan nanelerin köklü olanları bir yoğurt kovasına doldurulmuş toprağa saplanıverince, kısa sürede köklenen tazecik nanelerimiz de mis gibi kokularıyla iştahları kabartıyor...
386779
386780
loveforlife
09-04-2013, 14:39
"Ayva çiçek açmış, yaz mı gelecek?" türküsünü tutturacaktık ki, kış geri geldi. 2 gündür yağmuru bir yana koy, soğuk donduruyor. Bahçeden balkona uzanan ayva dalları çiçek dolu gerçi ama büyüklerimiz derdi ki, ayva çiçeğine yağmur yağarsa meyve tutmazmış... Göreceğiz bakalım...
387565
387568
387567
387566
Sırf çiçeği için ayva dikeceğim sonunda. ;)
loveforlife
09-04-2013, 15:12
Bahçedeki minik erik ağacı da tam çiçeğe bürünmüşken yağmur bir geldi, pir geldi... Arılar mesaiye çıkamaz oldu.:( Bu değişik bir erik türü. Rahmetli dedem Bulgaristan'dan getirmiş bu eriğin anne fidanını. Proşta eriği diyorlar. Sarı, çekirdeğinden ayrılan, lezzetli bir erik türü... İnşallah meyve tutar.
387577
387578
Sevgili loveforlife,
Fotoğraf sunumlarınız çok hoşuma gitti.İçime neşe doldu adeta. :)
Neşeli,güleryüzlü,içten,canayakın haliniz tüm karelere ve mesajlara yansımış.
Eylül'e bayıldım,sizin gibi ona doğa sevgisini aşılayan bir halası olduğu için çok şanslı.
Fincan Hanım'la da tanışmış oldum,yaramaz kız. :) Ne kadar da meraklı,hemen tohum kutusuna atlamış.Zaten kutu,torba görmesinler... :)
Fincan Hanım'la birlikte muhabbet kuşlarınız ve papağanınız da var sanırım.Zarar vermiyor mu onlara?
Bu arada salata için yetiştirdiğiniz malzemelerin elde ediliş biçimleri de çok hoşuma gitti. :) Ben de köklü marul ekmiştim;ama kurumuştu.Kahverengi tonlarına sahip küçük marul çeşiti varya hani( adı aklıma gelmedi şu an) , gazete kısmına sarılı alt kısmını açtığımda yetiştirme saksısını gördüm;ama balkondaki seraya koymama rağmen olmadı.
Benim bir tek kekiğim var.O kadar.
Bir ara da köklü semizotunu dikme denemem olmuştu;ama onu da beceremedim.Mutfak penceresinin önüne çiçeklik yaptırırsam salata malzemelerini düşünebilirim ben de;ama şimdilik yer yok. :)
loveforlife
09-04-2013, 16:41
Sevgili loveforlife,
Fotoğraf sunumlarınız çok hoşuma gitti.İçime neşe doldu adeta. :)
Neşeli,güleryüzlü,içten,canayakın haliniz tüm karelere ve mesajlara yansımış.
Eylül'e bayıldım,sizin gibi ona doğa sevgisini aşılayan bir halası olduğu için çok şanslı.
Fincan Hanım'la da tanışmış oldum,yaramaz kız. :) Ne kadar da meraklı,hemen tohum kutusuna atlamış.Zaten kutu,torba görmesinler... :)
Fincan Hanım'la birlikte muhabbet kuşlarınız ve papağanınız da var sanırım.Zarar vermiyor mu onlara?
Sevgili Tika,
Neşe katabiliyorsam insanların hayatına, ne mutlu bana! Gülümsetebileceksem dostları her zaman beklerim.
Eylül de sizi görse çok severdi, eminim. Çünkü hayvan ve bitki sevenlere karşı özel bir sempati besliyor.
İşte benim muhteşem cadım, Fincan Hanım. Evde bir tane sağlam poşet ya da kutu bulamazsın. Dün o yağmurda gidip toprak alıp gelmiştim. Gece uyandırdı beni; balkona saldım, kapıyı aralık bırakıp yattım yine. Sabah kalktığımda gelmiş ayaklarımın dibinde yatıyordu Fincan Hanım. Ama balkona çıkınca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Torbayı parçalamış, bütün toprağı balkona boylu boyunca yaymış. Bir de geçmiş karşıma yayılmış yatıyor, şımarıyor masum bakışlar eşliğinde. :o
Fincan eve ilk geldiğinde kuşlar ondan, o da kuşlardan epeyce korkmuştu. İlk başlarda Boncuk ile epey ilgileniyordu Fincan. Hep tepesindeydi kafesin. Muhabbet kuşlarının da kafesin içine bakıyordu. Ona sürekli "onlar senin kardeşin" diyordum. Şimdi muhabbet kuşum Paşa'nın diline takıldı: "hiiiiişt, Şincaaan! Onlar senin kardeşin:p" Artık yanlarında duruyor, kardeş kardeş yaşıyorlar.
Salatalık malzemenin elinin altında olması güzel. Şimdi birer saksıya maydonoz ve dereotu tohumu ektim. Bakalım çıkacaklar mı? Ben baharlı bitkileri çok seviyorum. Gerçi henüz öğreniyoruz ya, bakalım başarabilecek miyim?
Ziyaretin için çok teşekkür ederim.
Selam ve sevgilerimle her daim beklerim...
loveforlife
09-04-2013, 20:34
Nar ağacı narsız olur mu? Benimki de geçen senenin narını hala üzerinde taşıyor. Bir yandan da tomurcuklarla yeniden merhaba diyor dünyaya...
387839
387840
387841
387842
loveforlife
10-04-2013, 09:32
Çiçekçilere gitsen onlar birer şakayık! Hatta gerçek şakayığın ne olduğunu dahi bilmiyorlar buralarda:mad: İnsanları kandırıyorlar gibi geliyor, çok üzülüyorum bu duruma. Gerçi hangi ismi verirsek verelim güzellikleriyle iç açıcı oldukları bir gerçek. İki rengimiz var. Sarı olan geçen yıldan. Rizomunu kuru kum içinde saklayıp Kasım ayı gibi tekrar ektim. Nasıl başardım bilmiyorum ama:o şimdi coştu benim sarı şekerim...
388099
388100
388101
Pembe olan yeni misafir. Arkada sona kalan sarı sümbülümle kardeş kardeş geçiniyorlar. Umarım yaşatmayı başarırım onları, zira pek seviyorum kendilerini...
388102
388103
loveforlife
11-04-2013, 11:53
Acem halısı açmaya başlamış. Benimki minicik henüz. Zaten yeterince yerim de yok daha büyük saksı için. Bana dayımdan geldi fide olarak.
389234
389235
Dayımdakiyse coşmuş durumda, bir baksanıza...
389236
kocaman bir maşallah balkon coşmuş darısı bizlereolsun :)
loveforlife
12-04-2013, 17:27
Onu gördüğümde kendine mıknatıs gibi çekti ben. İnternetten biraz araştırınca tanıştık. Kanarya Adaları anavatanı olan bu güzellik, aslında tehlike altında olan türlerdenmiş. Çoğalmasında etkili olan bir kuş türünün neslinin yok olması, bu güzel çiçeği de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış:( Güneşi seviyormuş. Soğuğa dayanıklı, ancak donlarda koruma altına alınması gereken çok yıllık bir bitki. Dalları balkona ulaşan dut ağacına askılı saksıları sıralıyorum. Güneşin en çok geldiği yere de "Papağan Gaga"m yerleşti.
389675
389676
389677
Çok güzel bir türmüş, tohum veriyor mu peki?
loveforlife
12-04-2013, 17:35
Laleler, birkaç gün sürekli yağmur yağınca serilip kalmıştı...
389678
389680
389679
389681
389682
loveforlife
12-04-2013, 17:38
Çok güzel bir türmüş, tohum veriyor mu peki?
Türkçe kaynak neredeyse yok. Sadece sitemizde bir başlık (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/15111.htm) var. İngilizce kaynaklarda çelikle üretildiği yazıyor. Biraz daha araştırıp deneyeceğim. Umarım başarılı olurum.
loveforlife
12-04-2013, 17:43
Güneşi görünce, başlar kalktı devrildikleri yerden. Açıldılar, saçıldılar...
389686
389687
389688
389689
389690
loveforlife
12-04-2013, 17:47
Renklerini, endamlarını konu komşuya sundular...
389691
389694
389695
389692
389693
loveforlife
12-04-2013, 17:51
Bu lale kendini süsen sanıyordu herhalde...
389696
Bunda ise bir örümcek yuva yapmış iyiden iyiye...
389697
389698
Orhan Özbilgiç
13-04-2013, 07:07
Sevgili Loverforlife;
Sizi toplantıdada görüp, yaydığınız pozitif enerjiyi farkettikten sonra, çiçeklerinizide iyiden iyiye merak ettik. Dün eşim ve ben ayrı ayrı sayfalarınızı gezdik. Gördük ki, onlarda bu enerjiden yeterince nasiplenmişler.
Sevgi dolu kocaman yüreğinize, Paşa beyi, Fıstık hanım'ı, Bıcır'ı ve Fincan' ıda sığdırmışsınız.
Tüm bitkilerinizde, bakımlı ve çok güzel. Şu son fotoğrafladığınız Pelikan Gagası' da çok hoş. İlk kez karşılaştığım bir bitki. İnanıyorumki, sevginizle onu da en güzel biçimde yetiştireceksiniz.
Bu renkli ve bir o kadarda keyifli dünyanızda, size sağlık ve mutluluk içinde bir sezon geçirmenizi diliyoru(z).;)
loveforlife
13-04-2013, 15:52
Sevgili Loverforlife;
Sizi toplantıdada görüp, yaydığınız pozitif enerjiyi farkettikten sonra, çiçeklerinizide iyiden iyiye merak ettik. Dün eşim ve ben ayrı ayrı sayfalarınızı gezdik. Gördük ki, onlarda bu enerjiden yeterince nasiplenmişler.
Sevgi dolu kocaman yüreğinize, Paşa beyi, Fıstık hanım'ı, Bıcır'ı ve Fincan' ıda sığdırmışsınız.
Tüm bitkilerinizde, bakımlı ve çok güzel. Şu son fotoğrafladığınız Pelikan Gagası' da çok hoş. İlk kez karşılaştığım bir bitki. İnanıyorumki, sevginizle onu da en güzel biçimde yetiştireceksiniz.
Bu renkli ve bir o kadarda keyifli dünyanızda, size sağlık ve mutluluk içinde bir sezon geçirmenizi diliyoru(z).;)
Sevgili Orhan Ağabey,
Güzel sözlerinle mahçup ediyorsunuz beni. Sizin gibi değerli insanlardan böylesine güzel sözler duymak gurur verici. Ben de sizi tanımanın, büyük bir kazanç, keyif ve ayrıcalık olduğu görüşündeyim.
Ben bu canlardan ayrı yapamam herhalde, hepsi ayrı değerli... Bitkilerime elimden geldiğince iyi bakma gayretindeyim. Siz üstadlarımızın yol göstermesiyle ortaya çıkıyor bu güzellikler. Papağan gagası benim için de özel bir çiçek oldu. Kargoda zarar görmeden gönderebilirsem sizin için de bir saksı edinebilirim seve seve.
Tüm güzelliklerin daima sizin olması dileğiyle; sevgi, sağlık, umut ve mutlulukla kalın...
Eşinizin ve sizin ellerinizden öpüyorum...
Sevgi ve selamlarımla...
loveforlife
13-04-2013, 21:10
Geçen yıl ilk defa sahip olduğum bir çiçek Bodrum papatyası. Çok da sevdim doğrusu. Uzun bir saksıya geçirmiştim. Uzun saksıyı da bahçe duvarının üzerine koydum. Suyu çok seviyor. Az susuz kalsa, ayılıp bayılıyor. Sümüklü böcekler de onu pek seviyor. Kışın kar yağdığı zaman üzerine bir naylon torba attım sadece. Tam olarak sayamamış olsam da yüze yakın tomurcuk var üzerinde... Tek kökte böyle bir coşku!
390050
390054
390051
390052
Alt köşedeki papatya size küsecek onu fotoğrafa dahil etmemişsiniz diye. ;)
loveforlife
14-04-2013, 10:45
Alt köşedeki papatya size küsecek onu fotoğrafa dahil etmemişsiniz diye. ;)
Ben hiçbirine kıyamam onların. Hele ki küsmelerine hiç razı olmaz gönlüm.
Yeni açmaya başladı diye iyice boy göstermesini bekliyordum ki, ben de fotoğraf çekinmek istiyorum diye atlayıvermiş beyazın içine...
390140
390141
390142
Bir de katmerlimiz var, küskünlük olmasın diye endamını görelim onun da...
390143
390144
loveforlife
14-04-2013, 20:01
Çocukluğumun anılarında mis gibi kokan bir leylak vardı bahçemizde. Sonrasında ne olduğunu anımsayamadığım bir nedenle kesilerek beton döküldü yerine. :( Hep özlemimdi. Sonunda bir leylak edindim ben de. Bir yoğurt kovasına mahkum etmek zorundayım gerçi ama... İnşallah sevgim yeter ona;)
390306
390307
390308
390309
YeniGine
15-04-2013, 00:26
Sevgili loveforlife; leylak zamanı... Çok da güzel maşallah.
Bodrum papatyalarınız da çok güzel. :( 3 sene aldım diktim yetiştiremedim olmadı kurudular, çürüdüler olmadılar. Şimdi sizde görünce diyorum tekrar alıp diksem mi, denesem mi?.. Tekrar heveslendirdiniz beni... :D
Alıp tekrar denemeli!..
Ben de diyorum ki bu sayfayı nasıl atlamışım. Meğer daha yeni açılmış. :)
O güzel anlatımınla su gibi okudum 4 sayfayı. :) Ne bitkiler, ne çiçekler, ne yaramazlar, ne hikayeler varmış balkonunda. Çok sağ ol bizlerle paylaştığın için. :)
Yeğeninin doğa sevgisi gözlerinden okunuyor. Elinde tuttuğu bitkiye bakışından belli. Tüm fotoğrafları ayrı güzel ama şuna bayıldım, çerçeveletip asmak gerek. :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/384707d1364927154-img_9208.jpg
loveforlife
15-04-2013, 11:33
Sevgili loveforlife; leylak zamanı... Çok da güzel maşallah.
Bodrum papatyalarınız da çok güzel. :( 3 sene aldım diktim yetiştiremedim olmadı kurudular, çürüdüler olmadılar. Şimdi sizde görünce diyorum tekrar alıp diksem mi, denesem mi?.. Tekrar heveslendirdiniz beni... :D
Alıp tekrar denemeli!..
Sevgili YeniGine,
Bence mutlaka tekrar denemelisin Bodrum papatyasını. Ben bu yıl olmayan renkleri de alıp, bunları da çelikleyip çoğaltarak, duvarın üzerine sıralayarak bir renk cümbüşü yaratma arzusundayım. Zira konu komşu hayran, gelen misafirler balkona çıktığında gözleri kalıyor Bodrum papatyamda. (Gerçi bütün çiçeklerim için aynı şeyi söylüyorlar ama:D)
loveforlife
15-04-2013, 12:30
Ben de diyorum ki bu sayfayı nasıl atlamışım. Meğer daha yeni açılmış. :)
O güzel anlatımınla su gibi okudum 4 sayfayı. :) Ne bitkiler, ne çiçekler, ne yaramazlar, ne hikayeler varmış balkonunda. Çok sağ ol bizlerle paylaştığın için. :)
Yeğeninin doğa sevgisi gözlerinden okunuyor. Elinde tuttuğu bitkiye bakışından belli. Tüm fotoğrafları ayrı güzel ama şuna bayıldım, çerçeveletip asmak gerek. :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/384707d1364927154-img_9208.jpg
Sevgili Gilan,
Ziyaretinle ne kadar mutlu oldum, bir bilsen! Senin o güzel balkonlarının yanında ne kadar yeri olur bilmem ama ben güzelliklerin paylaşıldıkça çoğaldığı kananatindeyim. Asıl ben beğenin için çok teşekkür ederim canım.
Yeğenim gerçekten de bambaşka bir çocuk. Bebekliğinden beri; insanından hayvanına, çiçeğine, taşına varasıya dek inanılmaz bir doğa sevgisi taşıyor. (Düşünsene sokaktan topladığı taşla beraber uyuyan bir çocuk!)
Konu hayvanlar ve çiçekler olunca fotoğraflara fazlasıyla yansıyor sevgisi...
Burada Paşa ile sohbet ediyor...
390658
Tavuklarımız kucağından inmiyor...
390662
Geçen yıl hayvan pazarında minicikken annesinden ayrılarak satışa çıkarıldığını görüp, kıyamayıp aldığımız Benekli ile sarmaş dolaşlar...
390659
Kim demiş kazlar saldırgan olurmuş diye? Paytak ile aramız çok iyi...
390661
Kangal köpeğimiz İnci'nin yavrularından biri...
390676
(Bu arada hepsinin isimlerini prensesim koydu)
Ben de aynı fotoğrafı çerçeveletip asmayı düşünüyorum Sevgili Gilan...
Sevgi ve selam ile...;)
maşallah ne kadar belli doğa aşığı bir çocuk olduğu:) hep öyle kalır inşallah:)
mormenekşe
16-04-2013, 00:32
Sevgili loveforlife , çiçeklerinize, sevimli prensesinize, ve afacan fincan ile birlikte tüm hayvanlarınıza hayran oldum. Siz harika bir insansınız bu tespitte bulunmam için illa sizi yüz yüze görmem ya da yakından tanımam gerekmiyor.
Ben bu sitede sevgili Güler hanım, Adalet hanım, S.durul hanım, sevgili Jineop ve bi çok arkadaşımı sevdiğim gibi sizi de sevdim. Sayfanızın takipçisiyim
YeniGine
16-04-2013, 00:50
Sevgili loveforlife; (Yaşam için sevgi miydi unuttum) eğer öyle değilse bile siz yeğen ile birlikte gerçekten yaşam için sevgiyi yakalamışsınız; ne mutlu size.
Ve bana göre yeğen seni geçmiş bu yaşta nasıl bir doğa sevgisidir böyle hayran kaldım. Peki o güzelleri benekli, paytak (Kaz değil ördek o), sonra İnci'nin yavrusu nerede bakıyordunuz onlara. Ve onlarla çekilmiş fotoğraflar, pozlar harika... Bayıldım gerçekten. Şöylee içimi çekerek deriin bir nefes alıverdim. İmrendim açıkçası.
ligustrum
16-04-2013, 01:02
Havalar "bir dargın, bir barışık" misali... Bugün yağmur çamur, ertesi gün ışıl ışıl güneş! Dün güneş mesaisi vardı. Mesaide bir arı kolonisi benim şebboylara daldı...
]Arı da sevgi alacağı bahçeyi biliyor. Vardır bir hikmeti.
Güneşi seviyormuş. Soğuğa dayanıklı, ancak donlarda koruma altına alınması gereken çok yıllık bir bitki.
Bahce ve balkonlarda gezmenin, bir faydasını daha gördüm bu gün sayende.
Bu sayfalar insanları birbirine yaklaştırdığı kadar, bilgi de sunuyor. Bu bitkiyi, gecen yılki Ankara toplantısında, çiçeğini ve yaprak rengini sevdiğim için almıştım.
Senden öğrendiğim, güneş sevdiğ. Oysa ben, onu küpelerle dikivermiştim büyükçe bir saksıya ve sadece sabah güneşi ceee diyor. Ona rağmen sarkmış dalları yerlerde sürünüyor.
Hava açar acmaz sarkan bir saksıya alıp güneşe atayım da, sana teşekkür etsin garibim.
Yeğenine bayıldığımı söylemeden geçemiyeceğim. Sevgisi daim olsun inşllahh.
Sunduğun güzellikler için, sana ayrıca teşekkürler. Sevgin, her bir karende bizlere yansıyor.
Kal sağlıcakla, şimdilik kaçıyorum:)
dua-çiçeği
16-04-2013, 11:01
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel.Güzelinde ötesi muhteşem.Hepsini sevgiyle büyüttüğünüz belli.Bize bu güzellikleri sunduğunuz için teşekkürler..
loveforlife
16-04-2013, 20:35
Sevgili loveforlife; (Yaşam için sevgi miydi unuttum) eğer öyle değilse bile siz yeğen ile birlikte gerçekten yaşam için sevgiyi yakalamışsınız; ne mutlu size.
Ve bana göre yeğen seni geçmiş bu yaşta nasıl bir doğa sevgisidir böyle hayran kaldım. Peki o güzelleri benekli, paytak (Kaz değil ördek o), sonra İnci'nin yavrusu nerede bakıyordunuz onlara. Ve onlarla çekilmiş fotoğraflar, pozlar harika... Bayıldım gerçekten. Şöylee içimi çekerek deriin bir nefes alıverdim. İmrendim açıkçası.
Ağabeyim geçen yıl genç yaşta emekliliğe karar verince, her daim hayali olan işe kalkıştı. Bir yer bulup, her türlü hayvana bakacak; bir şeyler ekecek, doğayla başbaşa kalacaktı. Bursa'ya yaklaşık bir saat uzaklıkta bir dağ köyünde bu iş için yola koyuldu. Bu arada başka bir iş teklifi de alınca onu da değerlendirdi. Şimdi hem Bursa'daki işinde çalışıyor, hem de köye yetişmeye çalışıyor. Neredeyse her gün köye gidip gelerek, büyük emeklerle kendi çapında bir çiftlik kurdu. Kuzular, 100 tane köy civcivi, 100den fazla bıldırcın, hindi civcivleri, Tokat(beç) tavukları, kaz ve ördek yavruları, tavşanlar, güvercinler ve Kangal köpeği İnci ile yola çıkı. Biraz fazla hızlı başladı sanırım. Hiç bilmediği bir iş... Hastalananlar, ölenler:( Köpek bahçede bağlıyken (ki henüz 6 aylıktı) başka bir davetsiz misafir köpek gelince kısa sürede yavrular oldu. Bıldırcınlar tavşanlarla komşuydu. Onların kazdığı kuyudan bir bir firar ettiler. Dişi tavşan Ponpon'un yavrularını gelincik ya da benzeri bir hayvan öldürünce, o da kendini döve döve can verdi:( Tonton'u doğal yaşam parkına saldık sonrasında. Haşarı köpek yavruları büyürken birkaç badiyi parçaladı. Hindiler palazlanırken garip bir şekilde felç oldu. Bir kısmını yaşatamadık ne yazık ki! civcivlerimiz de büyürken yamyamlaştı ve birbirlerini kemiklerini bırakarak yemeye başladılar.
Ben hep siteden okuyup ağabeyimi yönlendirdim. Kâh anladı, uyguladı söylediklerimi, kâh es geçti.
Bu arada köpekler de yeni evlerine gitti. Bir çift Rus finosu geldi onların yerine. Yabani hayvanları da besledi Ağabeyim!!! Onca güvercin, havalandıkları anda onları gözetleyen şahin ve atmacalara yem oldu. Geriye iki çifti kaldı sadece. Tokat tavuklarının gürültüsünden köydekiler rahatsız olunca onlara da yol göründü.
Ağabeyimin tarla işindeki ustalığı(!?) daha da etkileyiciydi. Birbir zahmetle çimlediğim o güzelim domates fidelerini 1 karış arayla dikince hepsi birbirine girdi. Bir hafta sonu gittiğimde bir de baktım, sırık salatalıklar boylu boyunca yerde yatıyor. Köylünün teki öyle daha verimli olur demiş diye!!! Çok sürmedi hastalandı salatalıklar. Oturak fasulyelerde ise birer sırık. Onlar da sonra böcek içinde kaldı. Şeftalilerde ortaya çıkan kurbağacık için ilaçlama yaparken fasulyeleri, hatta güllerdeki bitleri de ortadan kaldırmayı hedeflese de ağabeyim, elbette ki muvaffak olamadı. Bir tanıdığı gülleri budayacağım derken birbirine soktu. Benim gittiğim zamanlardaki çabalarım yetersiz kaldı. Sadece çiçekler konusunda bir şeyler yaptım onların da hoşuna gittiğinden çok fazla karışmadılar.
Her şey kötü gitmedi elbette. Kuzular büyüdü ve yeni kuzularımız doğmaya başladı. 30 tane minik kuzumuz var şuanda. Geriye kalan 30 tavuğumuz da çok güzel yumurtluyor. Kazımız kuluçkada. Ördek tavuklarla geçinemeyince bana geldi. O da şimdi bizim evin bahçesinde tavuk yumurtalarının üzerinde kuluçkada yatıyor.
Bahçe konusunda bu yıl da pek başarılı olamayacağı görüşündeyim Ağabeyimin. Hayvanların altından çıkanları doğru dürüst yanmadan yayıyor şu günlerde tarlaya... Sonrası ne olur bilinmez:confused:...
Prensesim ise son derece memnun. Sadece hayvanların kesilmesini ya da onlara bir şey olmasını kabullenmeyerek çok üzülüyor. Büyüdüğünde önce insan doktoru(halasını iyileştirmek için), sonra da hayvan doktoru olacakmış. Bu gidişle ziraatçı da olur kesinlikle. Şimdiden bitkilerin Latince isimlerini öğretiyorum ona...
mandalinleerik
16-04-2013, 22:00
Sevgili loveforlife yazı ilerledikçe gözlerimi daha da açarak okudum. Bence ağabeyiniz bu işleri tam olarak öğrenmeden keşke bu kadar derine girmeseydi. Onca hayvana yazık olmuş. Üzüldüm doğrusu. Keşke sizi dinleseymiş.
YeniGine
16-04-2013, 23:21
Sevgili loveforlife çok güzel anlatmışsınız, zevkle okudum (ki ben pek okumayı sevmem) ağabeyiniz çok güzel bir hayali gerçekleştirmeye çalışmış, tebrikler benim de çok hoşuma gitti açıkçası. Tabi ki bilmeden bir anda geniş çaplı uygulamaya geçmiş kolay değil. Kayıplar olması normaldir. Ama yazınızın sonuna doğru belli ki birşeyler yolunda gitmeye başlamış; sevindim. İnşallah bundan sonrası için de daha güzellikler dilerim; abinizin hayalleri gerçekleşir...
Sevgiyle, rastgele...
Ağabeyinizin yaptığı bence hepimizin hayali. :)
Doğanın içinde hayvanlar ve bitkiler.İnsan daha ne ister.
Tabii hayvanların hiçbiri yenmeyecek,kesilmeyecek özenle büyütülecek,o kadarına ev sahipliği yapılacak. :) Tavukların yumurtaları yenebilir. :) Ben vejeteryan olduğum için et konusunda az biraz hassas davranıyorum.
Yeğeninize bayılıyorum,ileride benim de böyle bir çocuğum olur umarım.
Asya Ceylan
17-04-2013, 08:18
Amin. Tüm isteyenlerin hayırlısıyla sağlıklı bebek-leri olur inşallah ;)
banusemiha
17-04-2013, 08:33
Selam...113. mesajdaki yazınıza bayıldım..Okurken tablo gibi hepsi gözümün önünde canlandı..Çok teşekkürler..Bence ağabeyinize hak verin..Çünkü insanın deneme yanılma yoluyla öğrenmesi daha zevkli..Benim de annem bazen bana fikir verir..Fakat o fikir verdiği zaman nasıl bir duygu bilmiyorum..Hiç kimsenin karışmasını istemiyorum..Ben sorarsam ya da araştırırsam uygulamak istiyorum..İşte böyle tuhaf birşey..
loveforlife
17-04-2013, 10:25
Sevgili loveforlife yazı ilerledikçe gözlerimi daha da açarak okudum. Bence ağabeyiniz bu işleri tam olarak öğrenmeden keşke bu kadar derine girmeseydi. Onca hayvana yazık olmuş. Üzüldüm doğrusu. Keşke sizi dinleseymiş.
Sevgili Mandalinleerik,
Ağabeyim biraz fazla tez canlı aslına bakacak olursak. Bir de adam emekli Albay! Yani askeriye mantığı damarlarına işlemiş:o Kalan sağlar bizimdir mantığıyla ilerliyor. Şu sıralar tavukların sayısını 300 yapmayı hedefliyor. Bir arkadaşı eski buzdolabını kuluçka makinesine çevirmiş. Yumurtaları toplayıp makineye koyuyorlar. Hemen her gün teptiği onca yol da cabası. Motosikletle gideyim dedi, bir motosiklet aldı, motosiklet ehliyeti aldı ama çok dağlık ve yolları iyi olmadığı için çıkamadı motosiklet yukarı. Bir jeep aldı ama yakıt parası bir yana araba o araziye inip çıkmaktan bir yılda dağıldı adeta. Sonra bir kamyonet aldı. Hayvanları ve yiyecekleri taşımak için. O da şu sıralar bozuk, evin bahçesinde yatıyor:D
Doğa aşkı böyle bir şey... Ne desen nafile! Dün telefonda sevinç çığlıkları atıyordu. Bir oğlum oldu, ebeliğini de ben yaptım diye! Koyun kuzulamış da:p
loveforlife
17-04-2013, 10:31
Yeğeninize bayılıyorum,ileride benim de böyle bir çocuğum olur umarım.
Sevgili Tika,
Tüm kalbimle yeğenim gibi bir çocuğunuz olmasını diliyorum.(Gerçi olacağından da fazlasıyla eminim ya;))Gerçekten de her açıdan çok duyarlı ve hassas bir çocuk. Ağabeyi de var 17 yaşında. Fakat o böyle işleri hiç sevmiyor. Bahçeye bile zorla, rüşvetle götürüyoruz. Arakayla, fasulyeyi ayırt edemez durumda ilgisiz! Tamamen zıt kutuplardalar kardeş olsalar da. Kız halaya benzermiş derler ne de olsa!
loveforlife
17-04-2013, 12:33
Bahce ve balkonlarda gezmenin, bir faydasını daha gördüm bu gün sayende.
Bu sayfalar insanları birbirine yaklaştırdığı kadar, bilgi de sunuyor. Bu bitkiyi, gecen yılki Ankara toplantısında, çiçeğini ve yaprak rengini sevdiğim için almıştım.
Senden öğrendiğim, güneş sevdiğ. Oysa ben, onu küpelerle dikivermiştim büyükçe bir saksıya ve sadece sabah güneşi ceee diyor. Ona rağmen sarkmış dalları yerlerde sürünüyor.
Hava açar acmaz sarkan bir saksıya alıp güneşe atayım da, sana teşekkür etsin garibim.
Yeğenine bayıldığımı söylemeden geçemiyeceğim. Sevgisi daim olsun inşllahh.
Sunduğun güzellikler için, sana ayrıca teşekkürler. Sevgin, her bir karende bizlere yansıyor.
Kal sağlıcakla, şimdilik kaçıyorum:)
Sevgili Cemo,
Lotus berthelotii gerçekten özel bir türmüş. Bende onunla karşılaştığım için çok mutlu oldum. Kanarya Adaları'nın endemik bitki örtüsünden. Ancak türü yok olmaya yüz tutmuş bitkiler arasında gösteriliyor. Bunun nedeni ise doğada yaşanan bir kısırdöngü:(Bu çiçeğin tozlaşmasında Kanarya Adaları Çıvgını ( Phylloscopus canariensis ) adı verilen kuş türü etkin rol oynuyor. Ne yazık ki bu kuş türünün azalması da bitkinin geleceğini tehlikeye sokuyor.
Pekiyi, nasıl bakalım çiçeğimize? Bir kere güneş ışığı bol olmalı. Yabancı kaynaklar en az 6-8 saat güneş alması gerektiğini söylüyor. Bahar ve yaz aylarında nemli tutulan toprağın, sonbahar ve kışın kurumasına izin vermek gerekir. Toprağı kurumadan sulamayacağız yani. Dondan korumak için içeri alacağımız saksılara vereceğimiz suyun da ılık olması gerekiyor. Dış mekanda yer örtücü olarak kullanılanların da köklerine malçlama yapılması öneriliyor.
İlkbahardan sonbahara kadar iki haftada bir suda eriyen gübre verilmesi öneriliyor. Bunun yerine uzun salınımlı gübre ile baharda bir kez gübrelemek de mümkün.
Toprak konusunda ise drenajın iyi olması çok önemli. Saksıda kullanılacaksa, bahçe toprağının yarı yarıya perlitle karıştırılması öneriliyor. Killi, tınlı, kumlu topraklarda yetişebiliyor.
Umarım bu bilgilerden sonra bana daha çok teşekkür ederi papağan gagan:p
Yeğenim için söylediğin iyi dilekler için çok teşekkür ederim.
Her zaman beklerim, sevgi ve selam ile...
loveforlife
17-04-2013, 19:50
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel.Güzelinde ötesi muhteşem.Hepsini sevgiyle büyüttüğünüz belli.Bize bu güzellikleri sunduğunuz için teşekkürler..
Sevgili Dua-çiçeği,
Beğeniniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Her birini ayrı sevdiğim doğru. Benim gözüme hepsi çok güzel görünüyor. Sizinle paylaşmaktan da mutluluk duyuyorum.
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Güzellikleri paylaşmak adına her zaman beklerim...
loveforlife
17-04-2013, 20:32
Rahmetli babaannemin bahçeye ektiği, artık dev boyutlara ulaşmış olan bir köknar ağacımız var. Ağaç öylesine büyüdü ki... Altlarda erişebildiğimiz dalları keserek bahçeyi havasız bırakmasını engelledik gerçi ama alt kısımda epey bir gölge oluştu haliyle. Üstelik minik iğne yapraklar da döküldüğünden altta yer alan saksıların içine dolup saksı harcının asitliğini etkiliyor. Bu durumda da bu bölgede ortancalara gün doğuyor elbette.
391596
391597
Burada geçen yılki hallerini görebileceğiniz rahmetli babaannemin yadigarı sevgili ortancalarım, bu yıl da coşkuyla geliyor gibi görünüyor. Bu arada budama yaptığımda bir sürü çelik hazırlamıştım. Hepsi köklendi ve bu gidişle ortanca saksılarını çoğaltacağımı düşündürüyor. Compo'nun ortancalar için uzun salınımlı gübresini verdim bir ay kadar önce. Geçtiğimiz hafta da saçıkıbrıs uyguladım. Ortadakiler biraz sarı gibi ama onun dışında keyifleri pek yerinde.
391598
391599
391600
Sevgili Tika,
Tüm kalbimle yeğenim gibi bir çocuğunuz olmasını diliyorum.(Gerçi olacağından da fazlasıyla eminim ya;))Gerçekten de her açıdan çok duyarlı ve hassas bir çocuk. Ağabeyi de var 17 yaşında. Fakat o böyle işleri hiç sevmiyor. Bahçeye bile zorla, rüşvetle götürüyoruz. Arakayla, fasulyeyi ayırt edemez durumda ilgisiz! Tamamen zıt kutuplardalar kardeş olsalar da. Kız halaya benzermiş derler ne de olsa!
Yazınızı okuyunca benim oğlum(13) ve kızımı(8) tarif ediyorsunuz sandım.
Oğlum hayvan ve bitkilerle hiç arası yokken kızım hayvan ve bitki aşığı.
Geçen yıl yazlıkta tırtıl bile beslemişti ;)
391780
Bitkilerinizin, sıcak ve içten yazılarınızın takibindeyim...
Sevgiler
loveforlife
22-04-2013, 19:30
Yazınızı okuyunca benim oğlum(13) ve kızımı(8) tarif ediyorsunuz sandım.
Oğlum hayvan ve bitkilerle hiç arası yokken kızım hayvan ve bitki aşığı.
Geçen yıl yazlıkta tırtıl bile beslemişti ;)
391780
Bitkilerinizin, sıcak ve içten yazılarınızın takibindeyim...
Sevgiler
Sevgili Syuksek,
Sanırım sevgi pıtırcığı kızlarımız doğa konusunda daha duyarlı. Kızınızın yüzündeki sevgi de fotoğraftan oldukça iyi anlaşılıyor. Bu sevdadan hiç ayrılmadan, daima doğa dostu kalmalarını dilerim.
Güzel paylaşımlarda buluşmak için her zaman beklerim...
loveforlife
23-04-2013, 13:01
Merhaba tohum takastan sizin balık biber tohumlarınızdan bana da kısmet oldu,merak ettiğim fideler sanki altın çilek gibi böyle mi oluyor size sormak istedim:)
Ben balık biber paylaştım ama bu fidecik hiçbir şekilde biber fidesine benzemiyor. Gönderimde bir hata olmuş olabilir. Tohum takas etkinliğindeki yoğunlukta başka bir tohumla karıştırılmıştır belki. Ekerken biber tohumu olup olmadığına dikkat etmediniz mi? İsterseniz, geç oldu demezseniz, özelden adresinizi verdiğiniz takdirde size balık biber tohumu gönderebilirim...
loveforlife
23-04-2013, 21:56
Tohum biber tohumu ama fide mutasyona ugradi:)) benmi yaniliyorum acaba biber tohumu gibi,ayrica cok naziksiniz gec demem haberlesiriz tesekkurederim sevgiler..
Bu işte bir hata var ama ben de anlamadım inanın ki!:confused: Başka bir tohum da mı ekmiştiniz ki yoksa?
loveforlife
23-04-2013, 22:13
Hayir sadece onu ektim, gercekten cok enteresan:))cikamadim isin icinden
Bu tohum 3 yıldır kendi ektiklerimizden elde ettiğimiz tohum. Yani ilk kez karşılaştığım bir tohum değil. Geçen yıl çılgınca biber yaptı. Kocaman balıklarımız oldu. Yanında yakınında altın çilek de yoktu:confused:...
Hakkı Şen
23-04-2013, 22:20
Sevgili loveforlife ortancalarınız çok güzel. Yetiştirmeyi çok istememe rağmen, teras olunca gölge alan sıkıntısı oluyor malum. Sezonluk yetiştirmeyi başardığım bir kaç ortancayla çok mutlu oldum ama kedi yavrusunu taşır gibi oradan oraya aktarmalarla geçti ömürleri.
Merhaba tohum takastan sizin balik biber tohumlarinizdan banada kismet oldu,merak ettigim fideler sanki altin cilek gibi boylemi oluyor size sormak istedim:)
Biberleri ne zaman ektiniz peki?
Burası balkon mu? Cennet mi?
Birisi beni cimciklesin. :)
öncelikle kızımız sonra da bitki ve hayvanlarınız çok çok güzeller...
loveforlife
26-04-2013, 12:30
1 ay olmus belkide gecmistir.Maras biberide gelmisti onlar biber gorunumunde:)bu konudaki enteresan durum tohumun biber tohumu cikan fidenin bibere benzememesi acaba kucukkun boyle buyuyunce bibermi olacak,sizinkiler boyle degilmiydi.
Sevgili Gizsu,
Balık biber tohumlarının bir kısmını kendime bırakmıştım. Aynı biberlerin içinden çıkan tohumlar... Ben de ekmiştim. Bu sabah sizin için özellikle fotoğrafladım. Bunlar benim balık biber çimlerimin son hali...
395587
Hepsi, olması gerektiği gibi biber çimine benziyor...
Sizinkinde ne olup bitiyor bilemedim bir türlü...
loveforlife
26-04-2013, 12:33
Burası balkon mu? Cennet mi?
Birisi beni cimciklesin. :)
Sevgili Lilium,
Beğenin için çok teşekkür ederim ama cennet nere, benim balkon nere? Elimden geldiğince sevgi ve ilgi gösterme gayretindeyim sadece... Onlar da karşılığını veriyor.
Sevgi ve selam ile...
loveforlife
26-04-2013, 13:37
Sevgili loveforlife ortancalarınız çok güzel. Yetiştirmeyi çok istememe rağmen, teras olunca gölge alan sıkıntısı oluyor malum. Sezonluk yetiştirmeyi başardığım bir kaç ortancayla çok mutlu oldum ama kedi yavrusunu taşır gibi oradan oraya aktarmalarla geçti ömürleri.
Sevgili Hakkı Şen,
Ortancalar gölgeye bayılıyor. Sizin oralarda, hele ki terasta gerçekten zor. Sevince insan her yere taşıyor, her nazlarına katlanıyor onların. Gerçi şu da var ki, biz de sizin ikliminizde rahatlıkla yetişen hatta özellikle kışın korumaya gerek kalmayan nice bitkiye hayranız. Gülü sevince dikenlerine katlanılıyormuş demek ki;)
Bitkilerinizle nice güzel günler dilerim...
loveforlife
26-04-2013, 13:48
Kendimi bildim bileli sahip olduğumuz çiçeklerden biri aslında. Mor katmerli çiçekleri ilkbaharın süsü bence. Öylesine zarifler ki üstelik! Siteyle tanışıncaya dek onların adı "dokuzdonlu" idi. Annemin çocukluğunun çiçeklerindenmiş ve o da hep dokuzdonlu olarak bilmiş onu.
Bakın kat kat mor eteği(pardon donu)yle nasıl da güzel salınmakta haseki küpesi...
395614
395615
Site sayesinde diğer renklerini de öğrendikten sonra, Güler Abla'nın geçen yıl gönderdiği tohumların bir kısmını yaz sonu ekmiştim. Onlar da aileye yeni renkleriyle katıldılar...
395616
395617
395618
Hakkı Şen
26-04-2013, 14:07
Sevgili loveforlife hasekiler konusunda tebrik ederim. Tohumdan yetişmesi oldukça zor diye söyleniyor. Ben alıp denemedim, gerçi ben tohum çimlendirme özürlüsüyüm :o Kısaca hangi ayda ne tür bir ortamda çimlendirdiğinizi anlatırsanız memnun olurum.
loveforlife
26-04-2013, 18:05
Sevgili loveforlife hasekiler konusunda tebrik ederim. Tohumdan yetişmesi oldukça zor diye söyleniyor. Ben alıp denemedim, gerçi ben tohum çimlendirme özürlüsüyüm :o Kısaca hangi ayda ne tür bir ortamda çimlendirdiğinizi anlatırsanız memnun olurum.
Sevgili Hakkı Şen,
Tohumlar, Güler Hanım'dan ağustos ayı gibi gelmişti yanılmıyorsam. Ben de o günlerde diğer renklerini de merak ettiğim için bir heves az bir miktarını gübreli, torflu bir karışım hazırlayarak ektim ve üzerini ince bir tabakayla kapladım. Sonra da diğer çiçeklerle birlikte sulamaktan başka bir şey yapmadım. Biraz büyüdüklerinde de başka bir saksıya şaşırttım. Sonbaharda yaprakların tamamı yok olmuştu. Bahara doğru yeniden patladılar.
395675
Zaten eskiden elimde olanlar tohumlar döküldükçe her saksının dibinde çıkar, hiç bitmezdi. Hatta geçen yıl duvar dibinde çimlenmişti biri. Ben oradan alıp bir saksıya geçirdim ve hâlâ yaşamaya devam ediyor. Anlayacağınız bende o kadar zorlu olmuyor bu süreç. Sanırım üzerine fazla düşülenler çimlenmemekte direniyor;)
Tekrar denemek isterseniz, elimdeki tohumlardan paylaşmaktan mutluluk duyarım...
Sevgili Gizsu,
Balık biber tohumlarının bir kısmını kendime bırakmıştım. Aynı biberlerin içinden çıkan tohumlar... Ben de ekmiştim. Bu sabah sizin için özellikle fotoğrafladım. Bunlar benim balık biber çimlerimin son hali...
395587
Hepsi, olması gerektiği gibi biber çimine benziyor...
Sizinkinde ne olup bitiyor bilemedim bir türlü...
Sizinkiler kesinlikle biber ben kalan tohumlardan birkac tane bombos bir kapta tekrar cimlendirmeye basliyorum kesinlikle saksiya altin cilek meyvesi atilmisti cunku kizim cok yedi biberlerde cikmadi ben onlari biber zannettim utaniyorum kizariyorum suclu beniiiim:)
loveforlife
26-04-2013, 19:31
Sedef çiçeğinin güzelliği bir yana, kuruyan tohumlardan geriye kalan ışıltılı kuru dalları ayrı güzel... İkinci yılında çiçek açıyor olması ise tek kötü yanı...
395688
395689
395690
395699
395700
Sevgili loveforlife, haseki küpelerinin adını bende bunca yıldır arap küpesi diye bilirdim. Ama sizinkinin adı daha güzelmiş.:D
Katmerlisinin de ayrı bir güzelliği varmış çok güzel.
mormenekşe
27-04-2013, 01:35
Onu gördüğümde kendine mıknatıs gibi çekti ben. İnternetten biraz araştırınca tanıştık. Kanarya Adaları anavatanı olan bu güzellik, aslında tehlike altında olan türlerdenmiş. Çoğalmasında etkili olan bir kuş türünün neslinin yok olması, bu güzel çiçeği de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış:( Güneşi seviyormuş. Soğuğa dayanıklı, ancak donlarda koruma altına alınması gereken çok yıllık bir bitki. Dalları balkona ulaşan dut ağacına askılı saksıları sıralıyorum. Güneşin en çok geldiği yere de "Papağan Gaga"m yerleşti.
389675
389676
389677
Sevgili loveforlife, papağan gagası çiçeğiniz harika maşallah. Üretimi tohumdan yapılabiliyorsa ben şimdiden tohumlarına iki, üç adet de olsa talibim tabii mümkünse.
loveforlife
27-04-2013, 08:29
Sevgili loveforlife, papağan gagası çiçeğiniz harika maşallah. Üretimi tohumdan yapılabiliyorsa ben şimdiden tohumlarına iki, üç adet de olsa talibim tabii mümkünse.
Sevgili Mormenekşe,
Ben de onu çok seviyorum. Her gün kontrol ediyorum ama tohum oluşumu gözlemlemedim. Yabancı kaynaklardan yaptığım araştırmalar da çelikle üretilebileceğini ancak bunun da epey güç olduğunu söylüyor. Ben yine de çiçekleri bittikten sonra çelik denemesi yapacağım. Eğer sonuç olumlu olursa paylaşmaktan memnuniyet duyarım...
loveforlife
27-04-2013, 08:36
Bordum papatyası tek kelimeyle hayran bırakıyor kendine. Beyazın ardından diğer renkleri de kendini göstermeye başladı. En kısa sürede diğer renklerine de sahip olmayı arzuluyorum...
396133
396134
396135
loveforlife
27-04-2013, 08:41
En sevdiğim çiçeklerdendir papatyalar. Çok saf ve kibar görünürler bana. Hele ki geçen yıldan kalan Bodrum papatyaları da böyle keyifli olunca, başka papatyalar da edinmek için bir heves sardı ki beni, sormayın. Tabii minicik de olsa Çeşme papatyası fidecikleri bulunca hiç düşünmeden hemen aldım. Başka renklerini de bulursam kaçırmam...
396136
396137
396138
396139
396140
loveforlife
27-04-2013, 09:10
Acem halısı açmaya başlamış. Benimki minicik henüz. Zaten yeterince yerim de yok daha büyük saksı için. Bana dayımdan geldi fide olarak.
389234
389235
Dayımdakiyse coşmuş durumda, bir baksanıza...
389236
Acem halısı açmaya başladı demiştim ya, bakın saksımız ne hale geldi sonunda...
396141
396142
396143
loveforlife
28-04-2013, 10:19
Zavallı minyatür güllerimi küllüme illetinden kurtarmayı başaramadım ama onlar her şeye rağmen dallarını tomurcuklarla doldurup çiçeklerini göstermeye başladılar...
Hiç kıyamam ben onlara...Tomurcuklarını açsınlar diye bekliyorum. Radikal bir derin budama, yanında topas uygulamasıyla kurtulmalarını umut ediyorum... Aynı durumda olan 4 saksı minyatürüm var ne yazık ki... Diğer güllerde bit vardı. Onları kurtarması kolay oldu ama bunlara ne yapsam ki acaba? Diğerlerinden uzaktalar ama ya onlara da bulaşırsa?
396456
loveforlife
28-04-2013, 10:31
Sevgili Zafer İnandıklı'dan Ankara sonbahar toplantısında gelen Brugmansia çeliklerinin gelişimi oldukça iyi. Bahçe toprağına bir miktar torf, bir miktar da perlit ekleyerek ekmiştim. Kök yapıları iyice gelişsin, daha büyük saksıya geçireceğim. İki taneler, ikisi de sorunsuz yaşıyor. Renklerini henüz bilmiyorum ama umarım en kısa sürede öğrenme şansım olur.;)
396458
loveforlife
28-04-2013, 20:32
Hayatımda ilk kez bu kadar çok tohumum oldu. Siteyi tanıdıktan sonra çocukluğumdan anımsadığım her çiçeği her bitkiye sahip olma arzusunun yanısıra; sitede hayran olduğum birçok bitkiyi de sahip olunması gerekenler listeme ekleyince, hızımı alamayıp saksılar dolusu tohum ektim. Onlar da beni utandırmayıp çimlendiler ama hangi tarlaya sığar bunca fide acaba?
Fincan Hanım da şaştı bu duruma...
396623
396624
396625
396626
396627
YeniGine
28-04-2013, 23:51
Sevgili loveforlife; maşallah kutlarım tohumlarınız çok güzel çimlenmişler. Ben de bir sürü tohum attım :( başarılı olduğum söylenemez.
loveforlife
29-04-2013, 09:25
Sevgili loveforlife; maşallah kutlarım tohumlarınız çok güzel çimlenmişler. Ben de bir sürü tohum attım :( başarılı olduğum söylenemez.
Sevgili YeniGine,
İnan ki ben de nasıl bu kadar başarılı olduğuma şaşıyorum. Çünkü hayatımda ilk kez bu kadar kapsamlı bir işe giriştim. Sitede okuduklarımı uygulamaya çalıştım elimden geldiğince. Şimdi şaşırtma zamanı geldi çoğunun. Şaşırtınca kaybeder miyim diye korkuyorum. Diyorum ya bu kadarı bir ilk!
Keşke sen de saksılarda evde çimlendirip bahçeye almayı deneseydin. Daha başarılı olurdun diye düşünüyorum.
Maşallah güzel çimlenmişler, domatesler bodur domatese benziyor.
loveforlife
29-04-2013, 21:02
Maşallah güzel çimlenmişler, domatesler bodur domatese benziyor.
Bodur saksı domatesi diye gelmişti takastan. Umarım domateslerini yemek de nasip olur...
Ben de Red robin almıştım takastan, bodur diyeydi ama armut çıktılar. :D Bakalım hangi renk olacaklar ben de saksıya dikmiştim yerleri de dar gelecek.
loveforlife
30-04-2013, 14:24
Çok kötü bir haldeyim arkadaşlar. Fincan'ım kayıp. Birkaç saatliğine dışarı çıkmıştım. Annem içeride uyuduğunu zannediyormuş. Bu süreçte eve gelip gidenler de olmuş. İşin kötüsü binada hayvan düşmanı ve bizimle de konuşmayan biri yaşıyor. Saatlerdir gözyaşları içinde sokakları dolaşıyorum. Yer yarıldı, yerin içine girdi. Sokak nedir bilmez benim kızım, arabalardan kaçmayı bilmez... O beni annesi zanneder, ne yapar annesiz? Tam kalbimin üzerinde koca bir yumruk oturuyor, çok canım acıyor, çok!
mandalinleerik
30-04-2013, 14:40
Çok üzüldüm. Umarım biran önce bulunur. Geçmiş olsun.
Hakkı Şen
30-04-2013, 14:48
Kedilerin önsezileri çok güçlüdür dışarıya çıktıysa akşama mutlaka evini bulur. Üzülmeyin sayın Loveforlife.
Geçmiş olsun. Aynı durum ablamın başına geldiğinde ne halde olduğunu bire bir yaşadığımdan dolayı sizi çok iyi anlıyorum. İnşallah bir an önce döner demekten başka da söz bulamıyorum.
gokcegokce
30-04-2013, 16:33
Umarım Fincan Hanımınıza tez zamanda kavuşursunuz sevgili Loveforlife. Eğer alıkonulmadıysa mutlaka size dönecektir. Kendinizi fazla yıpratmayın. Sevgiler...
loveforlife
30-04-2013, 17:21
Fincan Hanım geri geldi. Ama çok kötü durumda. Çok korkmuş, benden bile kaçıyor. Sanki o değil de başka bir kedi. Sürekli saklanıyor. Sabah sapasağlam olan kedi sanki çok hasta gibi. Yürürken bile dengesini zor sağlıyor. Severek yatıştırmaya çalışıyorum, hırlıyor. Sanki başı acıyor, dokundurmuyor. Yani üzüntüm bitmiyor. Ben meraklı, her şeye burnunu sokan kediciğimi istiyorum...
Baksanıza yağmur suyu toplamakta kullandığım kovaya nasıl da dalmış!
397637
397638
Ya kaktüs merakına ne demeli?
397639
Pek çoklarına göre çirkin olsa da, o bence dünyanın en güzel kedisi...
397640
Sevgili loveforlife gözünüz aydın..;)
Fincan hanım kısa zamanda iyileşir inşallah. Üzüntünüz biter.. Sevgiler..
gokcegokce
30-04-2013, 17:50
Gözünüz aydın! Sağsalim kavuşmanıza çok sevindim.
Sevgili loveforlife, gözünüzaydın umarım en kısa sürede keyfi yerine gelir.
Ohh çok şükür, sağ sağlim geldi ya, zamanla sakinleşir.
Gözünüz aydın.
loveforlife
01-05-2013, 19:17
Annem adımı çöpçüye çıkardı. Ama ne yapabilirim ki! Her şeye saksı gözüyle bakmam bir yana, çiçekçilerde ölüme terk edilen canlara hiç kıyamıyorum. Üşenmeden taşıyorum onları eve, ya kurtarırsam diye. Kurtulanlar da olmuyor değil... Bunlardan biriydi çanta çiçeği. Saksısının içindeki torf taş gibi kurumuş çiçekleri sararıp solmuş, öleyazmıştı adeta... Çiçekçiler de biliyor ya bitki deliliğimi "al istersen" dediler.
Eve gelince baştan güzel kızımı su dolu bir tasa oturttum. Sonra nazikçe temizledim taşlaşan torfları. Bir güzel yanmış ahır gübresiyle karıştırılmış toprak hazırlayıp, oturttum yeni saksısına. O da kıyamadı ki bana, toparladı kendini... Taktı çantayı koluna, çıktı balkon sefasına...;)
398285
398286
loveforlife
01-05-2013, 19:43
Artık yaza girerken benim kızların toplu görüntülerine göz atmaya ne dersiniz? Onları kenara alma zamanı geldi de geçiyor bile... Yavaş yavaş başka güzeller geçecek yerlerine...
398295
398297
398298
398299
398296
Hakkı Şen
01-05-2013, 21:30
Açelyalar çuha ve sıklemenler kış aylarında olduğunu unutturuyor insana. Aslında kasım ayında başlıyor renk cümbüşleri kasımpatları ile. En son erken baharda sümbüller yerini yaz çiçeklerine bırakıyor. Keşke koca bir bahçem olsa da ayırsam yaz bahçesi ve kış bahçesi olarak her daim çiçeklerin güzelliğini izlesem.
Mavi-beyaz olan çiçeğiniz burada sindirella olarak biliniyor. Merak ettim sizde ne deniyor adına?
Fincan Hanım'ı kısırlaştırdınız mı? Kısırlaştırmadıysanız ve 6. ayını doldurmuşsa veterinere götürüp zaman kaybetmeden kısırlaştırmanızı öneririm.Evden uzaklaşması bundan kaynaklanmış olabilir,kızışma dönemine girmiştir.
Yeni paylaştığınız bitkileriniz her zamanki gibi çok güzeller.
fincan hanimda pek sirinmis:D
ciceklerinizde oyle elinize saglik .
Ağaçlar net öyle bir yer ki çakılıp kalıyorsunuz,doktor randevum var evdede yapılacak bir sürü iş. Sevgili loveforlife güzel bitkilerini güzel anlatımınla sıkılmadan sayfanı zevkle gezdim,herşey maşallah çok güzel.Fincanın başına gelenler için geçmiş olsun,ayrıca ağabeyinizin durumuna da üzüldüm inşallah başka olumsuzluklar yaşamazsınız sevgiler.
loveforlife
02-05-2013, 19:55
Açelyalar çuha ve sıklemenler kış aylarında olduğunu unutturuyor insana. Aslında kasım ayında başlıyor renk cümbüşleri kasımpatları ile. En son erken baharda sümbüller yerini yaz çiçeklerine bırakıyor. Keşke koca bir bahçem olsa da ayırsam yaz bahçesi ve kış bahçesi olarak her daim çiçeklerin güzelliğini izlesem.
Mavi-beyaz olan çiçeğiniz burada sindirella olarak biliniyor. Merak ettim sizde ne deniyor adına?
Açelyaları ben de çok severim. Aslında çeşidini daha da çoğaltmak isterim ama yazın sıcaklarda ayılıp bayılmaları, sonra da benim onları ayıltacağım derken bayılmalarım pek de hoş olmuyor doğrusu;) Renk cümbüşü sizin kasımpatlarında gökkuşağı misali yaşanıyor gerçekten de. Ben daha yolun başındayım. Minicik birkaç kasımpatı edindim bu sonbaharda. Bir de yıllardır bizde olan bir teneke(:D) kasımpatım var o kadarcık:o Ama ben yoldaki ota bile hayran olan biri olarak sonumun ne olacağını pek bir düşünür oldum. Ah, ah... Keşke kocaman bahçelerimiz olsa! Hoş biz onları da doldurur, sonra başlardık yakınmalara: Bende daha o çiçek yok, yerim de dar ama!
Mavi-beyaz olan çiçeğin adını çiçekçilere sorsan uyduruyorlar bir şeyler. Sindrella çiçeği olduğunu Bauhause'daki etiketlerden öğrenmiştim ben de. Aslında kısa ömürlü olması pek hoş değil ama, mavi çiçek gördüğüm zaman kendimi frenleyemiyorum....
Sevgi ve selam ile...
loveforlife
02-05-2013, 20:06
Fincan Hanım'ı kısırlaştırdınız mı? Kısırlaştırmadıysanız ve 6. ayını doldurmuşsa veterinere götürüp zaman kaybetmeden kısırlaştırmanızı öneririm.Evden uzaklaşması bundan kaynaklanmış olabilir,kızışma dönemine girmiştir.
Yeni paylaştığınız bitkileriniz her zamanki gibi çok güzeller.
Sevgili Tika,
Fincan Hanım'ı çok zayıf olduğu için kısırlaştırmamıştı veterinerimiz. Biraz kendini toparlasın dedi. Bu dönemde kızışmaya girmemesi için de her hafta hapını yutuyor kızımız. Önümüzdeki cumartesi kısırlaştırmayı planlıyorduk ama planlarımız suya düştü.
Evden kendi isteğiyle uzaklaşmış değil. Ne yazık ki, kötü niyetli biri yapmış. Suratına tekme yemiş Fincanım. Gözü hala biraz şiş. severken dokununca bile canı acıyor. Zaten normalde camdan bakmaya bile korkan, zaman zaman sokaktan geçici olarak aldığım kedileri görünce bile bunalıma giren bir kedi. Kaç gün oldu, hâlâ televizyonun sesi çok çıktığında, sokaktan hızlı bir araba geçtiğinde bile korkuyla sıçrıyor... Veteriner kısırlaştırmayı biraz daha erteleyelim dedi...
Çiçeklerimi beğendiğin için çok teşekkür ederim canım. Seninkiler de çok çok güzel...
loveforlife
02-05-2013, 21:10
Ağaçlar net öyle bir yer ki çakılıp kalıyorsunuz,doktor randevum var evdede yapılacak bir sürü iş. Sevgili loveforlife güzel bitkilerini güzel anlatımınla sıkılmadan sayfanı zevkle gezdim,herşey maşallah çok güzel.Fincanın başına gelenler için geçmiş olsun,ayrıca ağabeyinizin durumuna da üzüldüm inşallah başka olumsuzluklar yaşamazsınız sevgiler.
Sevgili Berçin,
Zaten Agaclar.net bağımlılığı o kadar çok işten alıkoyuyor ki bizi... Ev işleri kalıyor, yemekler yanıyor... Ben son zamanlarda çiçekler, hayvanlar ve agaclar.net'ten başka işe bakamaz oldum neredeyse. Ama doktor randevularıma mecburen gidiyorum...
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim...
loveforlife
02-05-2013, 21:43
Yine bir dertsiz güzel... Çocukluğumda bir mor minemiz vardı, hiç unutmuyorum. Yıllarca balkonun yağmur ve kar alan kısmında durmasına rağmen yaşamayı sürdürmüştü. Özellikle akşamüstü mis gibi kokardı... Şimdikilerde öyle kokulusu yok ama öyle güzel renkleri var ki, "bensiz olmaz" diyorlar adeta.
Gerçekten onlarsız balkon olmaz...
398782
398783
398784
398785
398786
loveforlife
02-05-2013, 21:48
Aslında benim gibi acemiler için ideal. Benim olmazsa olmazım "yanmış gübre şerbeti" ile çok kısa sürede dolup taşarlar inşallah saksılardan yine... Baksanıza şunların renklerindeki güzelliğe...
398787
398788
Bu güzel ise geçen yıldan kalmış da açmaya devam ediyor yine...
398789
YeniGine
02-05-2013, 23:56
Sevgili loveforlife; Fincan'cığa geçmiş olsun çok üzüldüm yazık ne hale gelmiş. Neyseki senin ellerinde; iyileşecek inşallah en kısa zamanda.
Çiçeklerin; minelerin çok güzeller ellerine, gönlüne sağlık.
Kıyamam Fincan'a. :( Ne kötü niyetli insanlar var! Soyları bir türlü tükenemedi.Hayvanlara yapılan işkence ve zulüme tahammül edemiyorum.Geçmiş olsun,kısa sürede toparlar umarım.Kısırlaştırırken çip de taktırabilirsiniz,eğer bahçede dolaşmaya çıkıyorsa ya da üzerinde adı ve sizin telefon numaranızın olduğu (Dali's Pet Tag ) etiketler var.Tasmasına takabilirsiniz.Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamanız dileğimle...
Mineleriniz çok şirin olmuşlar.
loveforlife
04-05-2013, 23:48
Uyusalar da uyansalar da ayrı güzeller!
Bunu bir yakınımızdan istemiştim. Hani şu her bahçede olan, şeker pembe çiçekleriyle nazsız ve arsız bitki: Yonca çiçeği! Verdiği 3 soğanı Mart sonunda dikmiştim. 3 minik soğancık bir güzel yaprağa dönüştü de, çiçeğe dair bir girişimi yoktu bugüne kadar. Bugün sevinçli görüntüyle tanıştım... Minicik çiçek sapları gülümsemede saksı diplerinde.
399603
Deppei Iron Cross cinsinin yaprak yapısı harika... 2 tane minicik soğanı, süzek bir toprağa ektikten sonra kısa sürede gösterdi yapraklar kendini ve boyuna bakmadan diğer oxalisi geçerek çiçeklenmeye hazırlanıyor. İlk çiçek sapımız kocaman oldu bile!
399605
399606
Bir de mor yapraklı oxalisimiz var. Epey hırpalanmıştı çiçekçiden aldığımda. Yaprakları düzelmeye başladı ve yaprağının güzelliği yanında çok endamı olmasa da çiçeğini de gördüm sonunda....
399607
399628
Bir de aynı zamanda ektiğim Oxalis depressa inops var ama soğanlar uyanamadı bir türlü. Geçen gün merak edip hazine ararcasını titiz bir çalışmayla kontrol ettim hallerini. Ne yumuşama belirtisi var ne yeşerme! Bakalım zamanla gelecekler mi kendilerine...
Bu arada diğer renk ve çeşitlerini bulan, bilen olursa; haber versin mutlaka! Ben pek bir sevdim bu çıtıpıtı hanımefendileri...
loveforlife
05-05-2013, 10:18
Geçen yıl ilk kez ceylangözü sardunyam oldu. Onun hikayesi de yine bir kurtarma operasyonu aslında... Çiçekçide susuz kalmış, perişan olmuş haldeydi. Dalları iyice cılızlaşmış, hiç tomurcuğu kalmamıştı. Biraz bakımla yaz sonu bu hale gelmişti.
399729
Kışın içerideydi. Daha büyük bir askılı saksıya geçirdim ilkbaharda. Çok ışık almayan bir yerde olduğundan biraz geç toparlandı ama şimdi üzeri tomurcuklarla dolu. O beni böyle mutlu edince başka renklerine de sahip olmayı arzu ettim haliyle...
Bunlar da çelikten yetişen iki miniğim... Başka renklerini de istiyorum ama, kışın nasıl, nerede koruyacağım onları?
399730
399731
399732
Fincan'a çok geçmiş olsun. :( İnşallah biraz daha düzelmiştir...
Sindirella çiçeğinin adı cineraria (https://www.google.com/search?q=cineraria&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=-aGGUZ-aKcn9iwLoh4DgAw&ved=0CDMQsAQ&biw=1439&bih=676). :) Ses benzerliğinden olmuş sana sindirella. :)
Balkondan toplu görüntülere bayıldım. Ne güzel rengarenk geçirmişsin baharı sevgili loveforlife. :) Bu kadar güzelliği nerelere sığdırıyorsun Allah aşkına? Genel görünüm fotoğraflarının devamını bekliyorum. ;)
Tohumlarına da hayran oldum. Hepsi birbirinden güzel çimlenmiş. Yazın bol bol güzellikler, sepet sepet hasatlar göreceğiz. :)
loveforlife
05-05-2013, 21:14
Fincan'a çok geçmiş olsun. İnşallah biraz daha düzelmiştir...
Sindirella çiçeğinin adı cineraria (https://www.google.com/search?q=cineraria&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=-aGGUZ-aKcn9iwLoh4DgAw&ved=0CDMQsAQ&biw=1439&bih=676). Ses benzerliğinden olmuş sana sindirella. :)
Balkondan toplu görüntülere bayıldım. Ne güzel rengarenk geçirmişsin baharı sevgili loveforlife. :) Bu kadar güzelliği nerelere sığdırıyorsun Allah aşkına? Genel görünüm fotoğraflarının devamını bekliyorum. ;)
Tohumlarına da hayran oldum. Hepsi birbirinden güzel çimlenmiş. Yazın bol bol güzellikler, sepet sepet hasatlar göreceğiz.
Sevgili Gilan,
Sağır duymaz uydurur takımından bir millet olduğumuzdan gayet doğaldır Sindrella olması canım. Ben yıllarca diksiyon eğitimi vermiş biri olarak, kelimeleri tepetaklak eden bu örneklerden o kadar fazlasını biliyor ve sinir oluyorum ki!:o
Fincan Hanım daha iyi, bugün gün boyu fidelerimizi şaşırttık beraber. Toprakların içinde yuvarlanıp duruyor. Tam bir pasaklı! O kadar çok tohum ekmişim ki, çimlenenleri sığdırmak için koca koca tarlalar gerek... Komşulara dağıttım, ağabeyimin bahçe için ayırdım. Hala çim dolu:eek: Ne toprak kaldı, ne saksı... Yarın hastaneye gideceğim yine, dönüşte toprak bulmam lazım... Bu nasıl bir deliliktir, bilemedim ki!
Evimiz oldukça eski bir bina. Şehrin göbeğinde, gökdelenlerin dibinde hatta. Beton yığınlarının yanıbaşında bu kadar yeşili yaşatma şansı bulabilmek büyük bir şans.
400039
Aslında bahçe de var ama o küçücük alana dikilen ağaçlar öylesine serpildi ki bahçeye güneş ışınları erişemiyor. Köknarın, dutun, ayvanın yaprakları sarmaş dolaş olmuş vaziyette.
400040
Zaten bahçede sadece ağaçların dibinde çok az bir kısım toprak, diğer yerler beton ne yazık ki. Ama bu deliliğe tutulduğumdan beri orayı da olabildiğince verimli kullanmaya çalışıyorum. Bahçenin her yeri saksılarla doldu.
Teras katta oturan yok. Dolayısıyla orayı da kullanmaya başladım şu sıralar. Tohumları orada çimledim. Ama oranın suyu falan kapalı. Bir miktar yağmur suyu toplamıştım, onunla idare ettik şimdiye kadar.Şimdilik sadece kaktüs sukulentleri orada tutabiliyorum.
Evde aklına gelebilecek her yer saksılarla doldu. Fincan onları karıştırmayı, taklalar attırmayı çok seviyor. Kışın neler çekti o zavallı kaktüsler...
400051
400052
400053
Ben kocaman bir bahçe istiyorum sonuç olarak Sevgili Gilan! Dur bir koşu gidip gülün altına dileğimi bırakayım. Ne de olsa hıdırellez gecesi, değil mi ama;)
ciceksever70
05-05-2013, 21:54
Insaattan basimi kaldirip ancak bahce turlarina ciktim. Sevgili loveforlife balkonunuz bir bahceyi aratmayacak kadar güzel ve renkli. Ne kadar cok cesit var masallah! Güle güle büyütün hepsini.
Çok teşekkürler fotoğraflar için. :)
Tohumlar çimlensin yeter ki. Yer kalmasa da bir isteyen bulunur kesin. :)
Sayın loveforlife, öncelikle kediniz için üzüldüğümü belirtmek isterim, geçmiş olsun. Balkonunuzdaki çiçekleriniz çok güzel, renk kompozisyonunu iyi düzenlemişsiniz, ellerinize sağlık. Çanta çiçeğini çok severim ama bir türlü biryerlerde bulamadım, tohumu da olsa alacağım ama bulamıyorum. Çok enfes bir çiçektir, görünüş olarak insana huzur veriyor. Diğer çiçekleriniz de çok mükemmel ellerinize sağlık.Saygılar selamlar
loveforlife
06-05-2013, 09:53
Sayın loveforlife, öncelikle kediniz için üzüldüğümü belirtmek isterim, geçmiş olsun. Balkonunuzdaki çiçekleriniz çok güzel, renk kompozisyonunu iyi düzenlemişsiniz, ellerinize sağlık. Çanta çiçeğini çok severim ama bir türlü biryerlerde bulamadım, tohumu da olsa alacağım ama bulamıyorum. Çok enfes bir çiçektir, görünüş olarak insana huzur veriyor. Diğer çiçekleriniz de çok mükemmel ellerinize sağlık.Saygılar selamlar
Sevgili Yaylacı,
İyi dilekleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Çanta çiçeğini ben de çok sevdim. Tohumdan üretmek de oldukça zormuş okuduklarıma göre ama ben tohum alırsam sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağımı belirtmek isterim. Sizin terasınızı da takipteyim... Başta dev hatminiz olmak üzere, tüm çiçekleriniz çok güzel ve imrendiriyor insanı...
Sevgi ve selam ile...
mandalinleerik
06-05-2013, 11:22
Sevgili loveforlife, Fincan'ın geri gelmesine çok sevindim. Ayrıca çiçeklerine de diyecek yok. Bu arada aklıma geldi. Bonsai sana çok yakışır. Bir bonsai senin elinde çok güzel şekillenir. Sabır, sevgi, bilgi hepsi sende mevcut. Bilmiyorum sever misin? dene derim.
akçabardak
06-05-2013, 11:57
Sevgili loveforlife; ben fincanın kayıp olmasını kaçırmışım galiba, arkadaşların mesajlarını okuyunca anladım olayı, geri dönmesine sevindim gözunüz aydın.
O yaramazı ben de çok sevdim, çok güzel değişik ve dikkatli bakışları var bitkilere.
loveforlife
06-05-2013, 20:18
Sevgili loveforlife, Fincan'ın geri gelmesine çok sevindim. Ayrıca çiçeklerine de diyecek yok. Bu arada aklıma geldi. Bonsai sana çok yakışır. Bir bonsai senin elinde çok güzel şekillenir. Sabır, sevgi, bilgi hepsi sende mevcut. Bilmiyorum sever misin? dene derim.
Sevgili Mandalinleerik,
Bence sen beni gözünde fazlaca büyütüyorsun;) Kaybettiğim çiçeğim de çok. Hem daha yolun başındayım. Bonsai, gerçekten çok güzel. Emek ve sabır şart. Ben bunlarda hiç gocunmam. Bilgiye gelince... Benim daha çooooooooooook okumam lazım... Tamam okudum diyelim de, bir dolu ağaççığı da telef edersem? İşte o zaman üzülürüm... Çok sevdiğim için üzülürüm! Sen bir görsen beni; yabani otlara bile kıyamıyorum, ya çiçekse diye. Aslında birkaç tane aday adayım var ama şimdilik erken. Biraz daha pişmeliyim sanırım...
mandalinleerik
06-05-2013, 20:27
Aslında birkaç tane aday adayım var ama şimdilik erken. Biraz daha pişmeliyim sanırım...
Tamam demek hissetmişim işte. Öyle bir düşünce var derinlerde :) Hadi bakalım hayırlısı.
Ha bu arada bilgim yok falan demişsin de hani bunu sen söyleme bence. Senin kadar çok okuyan ve araştıran biri için bonsai sana güle oynaya gelir.
Adaylarını merak ettim şimdi :confused:
dağçiçeği
06-05-2013, 20:57
Sayın loveforlife , bu kadar bitki çeşidi ve bu kadar sağlıklı şekilde yetiştirmek herkesin harcı olmasa gerek. Ellerinize sağlık.
Sevimli kedinizin başına gelenlere çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun . Bir daha yaşamamanızı diliyorum.
loveforlife
06-05-2013, 21:09
Sayın loveforlife , bu kadar bitki çeşidi ve bu kadar sağlıklı şekilde yetiştirmek herkesin harcı olmasa gerek. Ellerinize sağlık.
Sevimli kedinizin başına gelenlere çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun . Bir daha yaşamamanızı diliyorum.
Sevgili Dağçiçeği,
İnsanoğlunun gözü doymuyor. Çeşit her geçen gün çoğalıyor ama buna rağmen bana az gelmeye devam ediyor. Elbette kayıplar da oluyor, bu da beni çok üzüyor. Sevgiyle ilgilenmeye çalışıyorum her biriyle. En büyük yardımcım:D da Kedim Fincan Hanım... İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim...
loveforlife
06-05-2013, 21:13
Tamam demek hissetmişim işte. Öyle bir düşünce var derinlerde :) Hadi bakalım hayırlısı.
Ha bu arada bilgim yok falan demişsin de hani bunu sen söyleme bence. Senin kadar çok okuyan ve araştıran biri için bonsai sana güle oynaya gelir.
Adaylarını merak ettim şimdi :confused:
Adaylar, tohumdan yetişip de söküp atmaya gönlümün razı olmadığı, ekecek bahçem de olmadığından yaşama şanslarının bonsaide saklı olduğunu düşündüğüm birkaç ufaklık... Ama uzun süre bu konuda bir girişim bekleme benden sen yine de... Bakarsın ben fidancıkları dikecek bir bahçe buluveririm... Hiç olmadı gider dağa dikerim de, kuşlar yer meyvelerini...;)
mandalinleerik
06-05-2013, 21:19
Adaylar, tohumdan yetişip de söküp atmaya gönlümün razı olmadığı, ekecek bahçem de olmadığından yaşama şanslarının bonsaide saklı olduğunu düşündüğüm birkaç ufaklık... Ama uzun süre bu konuda bir girişim bekleme benden sen yine de... Bakarsın ben fidancıkları dikecek bir bahçe buluveririm... Hiç olmadı gider dağa dikerim de, kuşlar yer meyvelerini...;)
Yok olmaz ben yakıştırdım bir kere bonsaiyi sana bence dene derim. Bir de bakmışsın sitede yarışmaya girmişsin. Olmadı buluruz uygun bir fidan. O da olmadı hazırını buluruz. :)
loveforlife
06-05-2013, 21:53
Çoğu kişi, onu petunyanın bir türü zanneder. Çiçekleri petunyaya benzese de tamamen farklı bir aileden, patlıcangillerden gelmektedir oysa. Uzun ömürlü bir çiçek. Kışın -7ºC'ye kadar yaşaması büyük bir avantaj. Yıllarca çiçeklerini görme şansımız var. Tabii güneş gören alandan daha çok çiçek açtığını unutmamalıyız. Yaz sonu alınan tepe çelikleriyle çoğaltabileceğimiz bu güzeli görünce 3 renginden fidecik alıp bir saksıda buluşturdum.... Bakalım kaç milyon çiçeğimiz olacak?
400410
400411
400417
400424
400425
Adalet Yağcı
06-05-2013, 22:02
Sevgili Loveforlife;
Calibrochoaların renkleri ne kadar güzelmiş, bu bitki özel olmayı hak ediyor.
Petunyaların nazıyla uğraşmaktansa calibrochoların dertsiz güzelliklerini seyretmek daha keyifli.
mandalinleerik
06-05-2013, 22:08
Çoğu kişi, onu petunyanın bir türü zanneder. Çiçekleri petunyaya benzese de tamamen farklı bir aileden, patlıcangillerden gelmektedir oysa. Uzun ömürlü bir çiçek. Kışın -7ºC'ye kadar yaşaması büyük bir avantaj. Yıllarca çiçeklerini görme şansımız var. Tabii güneş gören alandan daha çok çiçek açtığını unutmamalıyız. Yaz sonu alınan tepe çelikleriyle çoğaltabileceğimiz bu güzeli görünce 3 renginden fidecik alıp bir saksıda buluşturdum.... Bakalım kaç milyon çiçeğimiz olacak?
Sevgili loveforlife bu çiçekler çok güzelmiş. Tohumlarından saklarsan sevinirim. Bir dahaki toplantıya inşallah. :(
Adalet Yağcı
06-05-2013, 22:31
Sevgili loveforlife;
Bütün bitkiler bir birinden mutlu ve güzel.
Bunu önce senin sevgine sonra da gübre şerbetine borçlular sanırım.
Balkonu gezerken zaman zaman bahçe mi, balkon mu diye tekrar dönüp baktım, bir balkonda bunca bitkiye bakabilmek çok zor, özellikle temizlik açısından.
Tez zamanda kocaman bahçeli bir evin olsun inşallah.
mandalinleerik
06-05-2013, 22:39
Sevgili loveforlife;
Balkonu gezerken zaman zaman bahçe mi, balkon mu diye tekrar dönüp baktım, bir balkonda bunca bitkiye bakabilmek çok zor, özellikle temizlik açısından.
Demek yalnız değilim. Bende bir çok kere karıştırdım. Bahçe mi? balkon mu? Hıdrellez geldi umarım bahçeli bir ev dilemiştir :)
Sevgili loveforlife, vakit bulunca balkon başlığına attım kendimi, taaaa ilk sayfadan başlayarak bütün mesajları tek tek okudum, fotoğraflarını keyifle izledim.
Şahane anlatımına arkadaşlarımız da çok içten mesajlar yazarak düşüncelerini dile getirmişler. Sen hakikaten bütün bu güzel sözleri çok hakediyorsun. İçtensin, hayat dolusun, hayatın hep güzelliklerini görmekten yanasın.
Dileğim o dur ki; Allah sana sağlıklı, huzurlu çok uzun ömür versin, hak ettiğin mutlululuğa kavuştursun seni.
Aramıza katılalı uzun bir zaman olmamasına rağmen arkadaşlarımız da seni çok sevdiler, yazılarını zevkle takip eder oldular. Bu ne güzeldir, gurur vericidir.
Her zaman aramızda olman dileği ile beğendiğini yazdığın Calibrachoa'larımı sana gönderiyorum.
400822
400823
400824
400825
loveforlife
07-05-2013, 19:43
Sevgili loveforlife bu çiçekler çok güzelmiş. Tohumlarından saklarsan sevinirim. Bir dahaki toplantıya inşallah. :(
Sevgili Mandalinleerik,
Bu türler genellikle hibrit olduğu için tohum vermediği söyleniyor. Ama elbette olur mu diye takipçisiyim tohumların. Tepe çeliklerinden üretiliyormuş. Sonbaharda çelik alıp üretmeyi başarırsam, İzmir'e kadar sağlam gelirler herhalde.;)
loveforlife
07-05-2013, 19:57
Sevgili loveforlife;
Sevgili Adalet Yağcı,
Bitkilerim için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bütün imkanlarımı zorluyorum onlar için. Arada üzüldüğüm olsa da emeklerimin karşılığını veriyor benim canlarım. Her yer saksı doldu, aslına bakacak olursan. Üst katın boş olması büyük avantaj şu sıralar. Kaktüs-sukulent grubunun çoğu orada şimdi. Hepsi öylesine minicikler ki! Büyüdüğünü, çiçek açtığını da görür müyüm onların? Başka sayfalardakileri görünce hepsine özeniyorum da...
Temizlik dersen, hakgetire! Bir de ben tek başına olduğum, hiç yardım edenim olmadığı için daha zor oluyor bazı şeyler. Kaç gündür fideciklerimi şaşırtmayı bitiremedim. Düşün artık! Bir de hayvancıklarım da var ya...
Ama tüm bunlara rağmen hıdırellezde kocaman bir bahçesi olan bir ev diledim...:o
loveforlife
07-05-2013, 20:08
Sevgili loveforlife, vakit bulunca balkon başlığına attım kendimi, taaaa ilk sayfadan başlayarak bütün mesajları tek tek okudum, fotoğraflarını keyifle izledim.
Şahane anlatımına arkadaşlarımız da çok içten mesajlar yazarak düşüncelerini dile getirmişler. Sen hakikaten bütün bu güzel sözleri çok hakediyorsun. İçtensin, hayat dolusun, hayatın hep güzelliklerini görmekten yanasın.
Dileğim o dur ki; Allah sana sağlıklı, huzurlu çok uzun ömür versin, hak ettiğin mutlululuğa kavuştursun seni.
Aramıza katılalı uzun bir zaman olmamasına rağmen arkadaşlarımız da seni çok sevdiler, yazılarını zevkle takip eder oldular. Bu ne güzeldir, gurur vericidir.
Her zaman aramızda olman dileği ile beğendiğini yazdığın Calibrachoa'larımı sana gönderiyorum.
400822
400823
400824
400825
Güler Ablacığım,
Ama bunlar çok güzel! Ben minicik fideleriyle mutlu olmuşken böylesi bir saksım olsa nerelere asarım bilemedim:o Tabii ki Güler farkı! Senin yeşil ellerin değmiş onlara bir kere...
Fırsat bulup sayfalarımı gezebilmen beni öylesine sevindirdi ki! O güzel kelimelerin onur verdi, çok mutlu etti. Ben bu kocaman ailede çok mutluyum ve güzel olan her şeyi paylaşmak adına, hep burada kalmak istiyorum. Ben bu ailedeki her bireyi çok ama çok seviyorum!
Çok teşekkür ederim...
loveforlife
07-05-2013, 22:16
Bugün minicik asmamla ilgilendim biraz. Bir tanecik üzüm salkımı görülüyor. Oysa çok lezzetli bir üzümü oluyor ama... Ne yapalım yaprak sarmasıyla yetineceğiz bu durumda! Bakın nasıl güzeller... Ekşili, güzel bir yaprak...
400990
Önce topladım...
400988
Sonra sıraladım...
400989
Sarmaları hazırlıyayım. Buyrun, bütün agaclar.net'e yeter!
Taze yaprağın dolmasının da ayrı bir tadı vardır hatırlattın, yemiş kadar oldum sevgili Lovefolife...:))
Bugün minicik asmamla ilgilendim biraz. Bir tanecik üzüm salkımı görülüyor. Oysa çok lezzetli bir üzümü oluyor ama... Ne yapalım yaprak sarmasıyla yetineceğiz bu durumda! Bakın nasıl güzeller... Ekşili, güzel bir yaprak...
400990
Önce topladım...
400988
Sonra sıraladım...
400989
Sarmaları hazırlıyayım. Buyrun, bütün agaclar.net'e yeter!
Elinize sağlık.
Bu sene kaç kez yediğimizi hatırlamıyorum. Yaprak bol olunca bol bol yapıyor bizimkiler yaprak sarmasını. :D
loveforlife
10-05-2013, 21:31
Derdi az çiçeği çoktur onların. Çok su istemez, çok güneşi sevmez... Sadece sabah güneşi alıyorlar durdukları balkon canımda. Kışın koruması sıkıntı olsa da, çoğu 3 hatta 4 yaşında!
402644
402645
402646
402647
402648
loveforlife
10-05-2013, 21:40
Hâlâ tomurcukta olanlar da renklerini sunsalar bir an önce ne de güzel olacak!
Sakızlardan şimdilik sadece bu hanımkızımız arz-ı endam eyledi:
402662
Diğerlerinin açmasını bekleyeduralım, sardunyalar avutuyor şimdilik bizi...
402663
402664
402665
loveforlife
11-05-2013, 09:22
Güller, börtü böcekten yavaş yavaş kurtularak biz buradayız demeye başladılar...
402857
402860
402858
402859
402861
loveforlife
11-05-2013, 09:26
402862
402863
402864
402865
loveforlife
13-05-2013, 09:19
Alaca yapraklı vinca dayımdan minicik bir fide olarak geldi. Şimdi güzel çiçeklerini gösteriyorlar. Güler Abla'dan da vinca major almıştım ama onların bu yıl çiçeklerini göremem herhalde...
403563
403564
403565
loveforlife
13-05-2013, 21:53
Ağabeyimin köyde birkaç tane ördeği vardı. Tavuklarla çok kavga etmeye başladılar diye, onları dağıtmaya karar vermiş. Badik'in bize gelmesi de böyle gerçekleşti. Erkeği yeşil başlı bir ördekti. Onu tüm itirazlarıma rağmen kestiler. Dayım, Badik'in kuluçkaya yakında yatacağını söyleyince evin bahçesindeki tek toprak olan ve telle çevrili bulunan alana onun için derme çatma bir yuva yaptım. Bir aydır bizimle. Birbirimizi öyle seviyoruz ki! Bizim kızın her gün kuluçkaya yattığını varsaysak da bizimki yumurtlamaya ve birazcık yattıktan sonra "vak vak" ortalıkta dolaşmaya devam etti. Ben yeni yumurtladığı dölsüz yumurtaları hep aldım. Yerlerine döllü tavuk yumurtalarından koydum. Şimdi birkaç gündür kendini bir güzel yolup, ördek tüyünden bir yorganla örttü yumurtaları. Sadece beni görünce çıkıyor yuvasından. sadece elimle beslediğim zaman bir şeyler yiyor. Koyduğum suda birazcık yıkanıp doğru yumurtalara koşuyor. Bakalım civcivciklerimiz olabilecek mi?
403876
403877
mandalinleerik
13-05-2013, 22:00
Ağabeyimin köyde birkaç tane ördeği vardı. Tavuklarla çok kavga etmeye başladılar diye, onları dağıtmaya karar vermiş. Badik'in bize gelmesi de böyle gerçekleşti. Erkeği yeşil başlı bir ördekti. Onu tüm itirazlarıma rağmen kestiler. Dayım, Badik'in kuluçkaya yakında yatacağını söyleyince evin bahçesindeki tek toprak olan ve telle çevrili bulunan alana onun için derme çatma bir yuva yaptım. Bir aydır bizimle. Birbirimizi öyle seviyoruz ki! Bizim kızın her gün kuluçkaya yattığını varsaysak da bizimki yumurtlamaya ve birazcık yattıktan sonra "vak vak" ortalıkta dolaşmaya devam etti. Ben yeni yumurtladığı dölsüz yumurtaları hep aldım. Yerlerine döllü tavuk yumurtalarından koydum. Şimdi birkaç gündür kendini bir güzel yolup, ördek tüyünden bir yorganla örttü yumurtaları. Sadece beni görünce çıkıyor yuvasından. sadece elimle beslediğim zaman bir şeyler yiyor. Koyduğum suda birazcık yıkanıp doğru yumurtalara koşuyor. Bakalım civcivciklerimiz olabilecek mi?
403876
403877
Sevgili Loveforlife bu hanım kızımızla son noktayı koydun artık. Gördüğümde inanamadım :) Senin ev Ali babanın çiftliğine doğru ilerliyor :)
Yavrular umarım çıkar merakla bekliyorum.
loveforlife
13-05-2013, 22:28
Bundan yıllar önce annem bahçede toprak bulduğu bir yere minik bir dut fidanı dikmişti. O fidan bizi sevdi. Dalları balkona ulaştı da geçti bile. Kollarını sevgiyle birçok kuşa ve benim askılı saksılarımı kucaklamaya açıverdi. Meyveleri çok iri değil ama öyle lezzetli ki! Kuşlar da bunun farkında olmalı ki, daha yeşilken dutlar dallara doluştular... Laf aramızda, en sevdiğim meyvelerden biridir dut. Dut ve incire yatıya giderim, tabiri caizse.;) Şimdi yavaş yavaş beyazlamaya başlıyorlar... Artık balkon masasının üstünü mesken bellerim bir süreliğine!
403908
403909
403910
loveforlife
13-05-2013, 22:34
Balkonda alanım dar olunca dut ağacının dalları büyük bir kurtarıcı oluyor. Askılı saksılar dutun dallarında salınıyor... Kuşlarım da bu keyiften mahrum kalmıyor...
403919
403920
403921
403922
403923
YeniGine
13-05-2013, 23:44
Sevgili loveforlife maşallah maşallah!.. Bu ne güzellik böyle, hayran kaldım... Badik, inşallah gelecek olan civcivler, Fincan, kuşlar, asmalar, dut ve dallarındaki saksılar harika, valla balkon değil çiftlik gibi senin oralar...
Canım benim, herşey gönlüne göre inşallah!..
loveforlife
14-05-2013, 09:22
Dut dalında balkon sefası sürenlerden biri kurdele çiçeğim. Geçen yıl sonbaharda annem bir akrabamızın işyerine uğradığında onların kurdele çiçeğini görüp benim için istemiş. Yaprak uçlarında bulunan minicik yavrularından alıp eve getirdiğinde bir çiçeğim daha oldu diye epey sevinmiştim haliyle. birkaç gün suda köklendirdikten sonra diktiğim minik yavrular, kışı ısıtılmayan kapalı mekanda, cam kenarında geçirdiler. Bu arada Fincan fırsat buldukça yaprak uçlarını tırtıkladı.:mad: Havalar ısınmaya başlayınca da dut dalında salınmaya başladılar. Hızlı bir gelişim başladı bu arada... Bakalım yaz sonu ne hale gelecek?
404083
404084
404086
404087
dağçiçeği
14-05-2013, 09:44
Sevgili Loveforlife , kurdele gölgelik , havadar ve rutubetli ortam seviyor. Tam ona göre bir ortam olmuş dut ağacının dalları.
Merak ettiğim bir konu var. Dut ağacını karıncalar çok sever. Sizin ağacınızdan balkonunuza karınca çıkıyor mu ?
loveforlife
14-05-2013, 19:47
Sevgili Loveforlife , kurdele gölgelik , havadar ve rutubetli ortam seviyor. Tam ona göre bir ortam olmuş dut ağacının dalları.
Merak ettiğim bir konu var. Dut ağacını karıncalar çok sever. Sizin ağacınızdan balkonunuza karınca çıkıyor mu ?
Sevgili Dağçiçeği,
Senin de dediğin gibi dut ağacında karıncalar bol oluyor. Ama sadece ilkbahara girerken balkona yol yapıyorlar dalları. Ben de biraz talk pudrası serpiyorum geldikleri yerlere. Çözüm oluyor. Şu sıralar hiç kalmadı...
Sevgi ve selam ile...
dağçiçeği
14-05-2013, 19:56
Demek talkpudrası.:eek:
Ben kaç yıldır karınca ile mücadele ediyorum. Ama bir türlü başarılı olamadım. Azalıp güç toplayıp geri dönüyorlar. :D Birde toprakla bahçeden taşıdıklarımı hiç saymayayım. :mad: :rolleyes:
loveforlife
14-05-2013, 20:18
Mum çiçeğiyle karıştırılan bir güzel... Geçen yıl çiçekçilerde dolaşırken bir çiçekçi, "Abla bu dallar kırıldı. Alıp diker misin?" diyerek elime bir sürü dal parçası tutuşturdu. Onları bir süre suda beklettikten sonra diktim. Kışın ışık yeterli gelmedi sürgünler biraz cılız oldu ama yine de çiçeklenmeye başladı. O da dut keyfi sürenlerden biri...
404384
404385
404386
loveforlife
15-05-2013, 18:15
Sarıkızım açmaya başladı. Çiçeklerin hepsi açınca ne güzel olacak kim bilir...
404787
404788
404789
loveforlife
17-05-2013, 17:53
Öyle masum bir güzel ki! hiç üzmez sizi. Bir kere ektiniz mi sonraki yıllarda gösteriverir kendini...
405613
405614
YeniGine
18-05-2013, 00:22
Sevgili loveforlife sarı kız maşallah gayet güzel, aynısafaların da çok güzel görünüyorlar... Benim aynısafalarımın çoğunu saz ekibimden Kestane üzerinde yata yata yok etti sağolsun.
gürcan_keskin
18-05-2013, 16:50
Sayın loveforlife.Öncelikle merhaba.Sayfanız hayırlı olsun diyelim çünkü yeni inceleyebildim.
Maşallah çiçekleriniz hepsi birbirinden güzel.O Sümbüller yokmu o sümbüller,nergisler,özellikle laleler rengarek albenisi mükemmel.Çuha çiçekleri,güller,sardunyalar çok güzel.
Dünya tatlısı yeğeniniz eylül ise hepsinden güzel :) bu yaşta bitkilere ilgisi takdir edilir inanın.
Peki ya paşa bey,fincan,boncuk,fıstık hanım,minik bıcıra ne demeli :) tek kelimeyle süpersiniz.Emeklerinize sağlık.
Saygılarımla...
Badik'i mıncıklamak istiyorum. :D
Fincan Hanımla arası nasıl? Hep "Bir kedi, bir de ördek istiyorum" derdim de bana gülerlerdi. Hayalimi gerçekleştirdin sevgili loveforlife. :)
loveforlife
19-05-2013, 10:38
Badik'i mıncıklamak istiyorum. :D
Fincan Hanımla arası nasıl? Hep "Bir kedi, bir de ördek istiyorum" derdim de bana gülerlerdi. Hayalimi gerçekleştirdin sevgili loveforlife. :)
Sevgili Gilan,
Badik öyle sevimli ki, tam mıncıklamalık. Çok fazla samimi olduk sadece. Şimdi kuluçkada yatıyor ya, balkonda sesimi duyarsa yattığı yerden sesleniyor: Vak, vak, vaaaak! Ben aşağı inince de hanımefendi yerinden kalkıyor kalkmasına ama elimden aceleyle bir şeyler yedikten sonra, bir tas suda kendi çapında biraz yıkanıp doğru yumurtacıklarına koşuyor.
Fincan, bütün hayvanları kardeşi olarak tanıyor artık. Bu sabah balkona bir karga gelmiş. Geldi onu bana söylüyor resmen. Dut ağacına gelen serçeleri rahat bırakmıyor ne yazık ki kargalar.:mad:
Badik, şu sıralar Fincan yaklaşırsa tıslıyor. O da annelik duygusu sanırım...
Benim ev Ali Baba'nın çiftliği... Onların varlığı büyük mutluluk. Gel beraber sevelim canım...
loveforlife
21-05-2013, 22:00
Bugün bir mutluyum ki sormayın! Mavişimden sevinçli haberler var. İlk gördüğüm anda aşık olduğum, aylarca yana yakıla aradıktan sonra Güler Abla sayesinde yazın kavurucu sıcaklarında sahip olup, ya kaybedersem diye yüreğimin pırpır ettiği o güzelin tomurcukları gösterdi kendini...
Ah bir de beyazını bulsam...:o
407983
407984
loveforlife
23-05-2013, 20:23
Ortancalarım yerlerini çok seviyor, buna tüm kalbim ve zihnimle inanıyorum. Çiçeklerimiz renklenmeye başladı. Baharda budadıklarımdan yaptığım çeliklerin bile uçları tomurcuklanıyor. Ben agaclar.net'i çok seviyorum dostlar. Yoksa nasıl öğrenirdim bunca güzelliği? Gerçi ortancalar saçı kıbrıs, demir tozu, limon tuzu, teneke, muz-portakal kabuğu, kahve vb. ne duydumsa uygulamalarımdan biraz deneğe dönüştü ama aramızda kalsın. Ya öldürseydim rahmetli babaanneciğimin hatıralarını!:eek:
408866
408868
Bu değişik bir rengi... Hastayken bir öğrencim minicik bir saksıda hediye getirmişti. Bu kadar gelişmesine hayret ettim doğrusu...
408869
408870
408872
loveforlife
23-05-2013, 20:46
Tohum ekerken abarttığım malum. Her yer çim!:o Kadife çiçeklerinin her türlüsünden tohum ekmiştim. Onlar da çıkıverelim demişler.... Demişler de, yer mi var ekmeğe? Sebzelere malum faydasını öğrendiğim için neredeyse her saksıya birkaç tane şaşırttım. Ama onlar da beni şaşırtacak bu gidişle. Zira ana bitkilerden daha çok yer zaptetme eğilimindeler. Yavaş yavaş çiçek tomurcukları da gösteriyor kendini. İlk açanımız pek bir naif duruşa sahip, baksanıza.
408876
Zavallılar bir saksıya bilmem kaç tane sığışmaya kalkınca, çok çocuklu aileler misali daraşmalıkta kaldılar tabii ki...
408877
Bir de nasıl olduysa gülün dibine de atmışım birazcık tohum. Söküp atmaya da kıyamıyorum... Ne olacak benim halim?
408878
Gülbahçe
23-05-2013, 22:32
çok üzüldüm zavallıcığın başına gelene :( çiçeği beğendin tamam da çalmak da ne yahu, yazık valla insanlar ne hale düştüler :(
Gülbahçe
23-05-2013, 22:34
Soğukla inatlaşırcasına doğaya renk katan çuhaları çok seviyorum. Bu yıl hiç yeni çuha edinmedim. Hepsi geçen yıldan kalanlar. Sıcakları hiç sevmedikleri tartışılmaz. Köşe bucak saklandılar serinde kalmak için yaz boyu. Sümüklüböcekler yapraklarına dadandı. O yetmedi bit sardı. Epeyce fazlaydılar geçen yıl ama gübre şerbetiyle takviyelenerek bu zamana ulaşmayı sadece onlar başardı...
374640
374641
Çuha çiçeklerini çok kıskandım desem :D bendekiler bu kadar canlı olmadı hiç. :(
loveforlife
24-05-2013, 08:13
çok üzüldüm zavallıcığın başına gelene :( çiçeği beğendin tamam da çalmak da ne yahu, yazık valla insanlar ne hale düştüler :(
Sevgili Gülbahçe,
Sayfama hoş geldiniz. Sanırım bergenyamın başına gelenlerle ilgili yazdınız bu mesajı... Ama asıl çaldıkları sacdan yapılmış o kocaman saksıydı. Yani oradaki 3-5 kilo teneke uğruna heba oldu benim çiçeğim. Çok istemişim ki karşıma yenisi böylesine ilginç bir şekilde çıktı. Şimdi ise çok keyifli... Yapraklarındaki kir için özür dilerim... Geçtiğimiz günlerde yağmur niyetine çamur yağdı. Bütün çiçeklerimin yaprakları çamur içinde... Her sulamada yavaş yavaş temizlemeye çalışıyor, bir yandan da şöyle güzel bir yağmur yağıp temizlese bu pisliği diye dua ediyorum...
409079
Sevgili loveforlife, ne güzel bir anlatımınız var, güldürdünüz beni sabah sabah , çok sık ektiğiniz tohumları çok çocuklu aileye benzetmeniz:D, böyle bir benzetme hiç aklıma gelmezdi. Bazen de şairsel bir şekilde anlatıyosunuzya her şeyi bayılıyorum yorumlarınıza:). Bütün çiçekleriniz ne güzel olmuş, hepsi sevildiklerinin farkında. Geçenlerde bizim buralara da yağdı, yağmur niyetine çamur,bütün çiçekler, her yer çamurda kaldı.
Fincana bayıldım nasılda yakalanmış yaramazlık yaparken öyle, çok şeker:). Dut ağacındaki çiçeklerinizin de keyfi pek yerinde maşallah. Sağlıcakla kalın.
Sevgiler...
Sn. Loveforlife bence kadife çiçeğini bir saksıya tek başına ekseniz de yayılır, sebzeleri engellemesi normal. En iyisi birkaç saksı sebzenin yanına 1 saksıya ayrı dikilmiş kadife çiçeği koymak böylece kimse kimseyi üzmez. Tabi benim fikrim.
Sağlıcakla kalın. Kolay gelsin.
loveforlife
24-05-2013, 22:31
Sn. Loveforlife bence kadife çiçeğini bir saksıya tek başına ekseniz de yayılır, sebzeleri engellemesi normal. En iyisi birkaç saksı sebzenin yanına 1 saksıya ayrı dikilmiş kadife çiçeği koymak böylece kimse kimseyi üzmez. Tabi benim fikrim.
Sağlıcakla kalın. Kolay gelsin.
Ben de sizinle aynı fikirdeyim ama o kadar çok fideciğim var ki, atmaya kıyamıyorum. Zaten sebze saksılarına hiç dikmedim. Onların yanındaki saksılarda. Ama her türlü çiçek birbirine karışmış halde. Boş bulduğum her yere bir çiçek iliştirir oldum...
Çok teşekkür ederim... Hoş kalın...
loveforlife
24-05-2013, 23:32
Benim papağanlar dut dalında şakıyorlar...
Serpildik, güzelleştik...
409466
409467
Papağanlar kafa kafaya verdik, bol bol sohbet ettik...
409468
409469
409470
Çok güzeller bu papağanlar üstelik başınızı da şişirmiyorlar daha ne olsun. ;)
loveforlife
27-05-2013, 20:55
Dutlar iyice olgunlaştı. Cıvıl cıvıl kuşlar dallarında. Hele benim Badik bayılıyor duta. Kuluçkadan kalktığı zaman yerden topladığım dutları yemek hanımefendinin en büyük keyfi:p
410817
Çok güzel görünüyor Badik çok haklı. ;)
Gülbahçe
28-05-2013, 20:55
Sevgili Gülbahçe,
Sayfama hoş geldiniz. Sanırım bergenyamın başına gelenlerle ilgili yazdınız bu mesajı... Ama asıl çaldıkları sacdan yapılmış o kocaman saksıydı. Yani oradaki 3-5 kilo teneke uğruna heba oldu benim çiçeğim. Çok istemişim ki karşıma yenisi böylesine ilginç bir şekilde çıktı. Şimdi ise çok keyifli... Yapraklarındaki kir için özür dilerim... Geçtiğimiz günlerde yağmur niyetine çamur yağdı. Bütün çiçeklerimin yaprakları çamur içinde... Her sulamada yavaş yavaş temizlemeye çalışıyor, bir yandan da şöyle güzel bir yağmur yağıp temizlese bu pisliği diye dua ediyorum...
409079
Bir şekilde tekrar karşınıza çıkmasına çok sevindim, sizin adınıza mutlu oldum. Bu sene her yerde çamur yağmuru var sanırım. Burada da kaç kez oldu :(
Gülbahçe
28-05-2013, 20:59
Balkonumda üç saksı sümbül,
Yanıbaşlarında şarkı söyler bülbül!
Biri beyaz, biri mor, diğeri pembe,
Günün ışıkşarı vurduğunda üzerlerine
Bunlar nasıl güzelliktir böyle! Doğanın renklerine, bize sunduklarına hayran kalmamak mümkün değil. ;)
Gülbahçe
28-05-2013, 21:50
Çocukluğumun anılarında mis gibi kokan bir leylak vardı bahçemizde. Sonrasında ne olduğunu anımsayamadığım bir nedenle kesilerek beton döküldü yerine. :( Hep özlemimdi. Sonunda bir leylak edindim ben de. Bir yoğurt kovasına mahkum etmek zorundayım gerçi ama... İnşallah sevgim yeter ona;)
Leylak kokusuna ben de bayılıyorum ama bu sene zamanını kaçırdım :( Seneye ben de alayım bari. Balkonda yetişip yetişmeyeceğinden şüpheliydim ama sizde görünce rahatladım. ;)
Gülbahçe
28-05-2013, 22:10
Dutlar iyice olgunlaştı. Cıvıl cıvıl kuşlar dallarında. Hele benim Badik bayılıyor duta. Kuluçkadan kalktığı zaman yerden topladığım dutları yemek hanımefendinin en büyük keyfi:p
babannemin bahçesinde kocaman bir dut ağacı vardı, benim yaşımdan büyük. Bir kaç sene önce kesildi, evin temellerine zarar vermeye başlamış artık :( Çocukluğum geçti onun dalları arasında, şimdi bir dut ağacı görünce o kadar üzülüyorum ki. O kesildiğinden beri hiç dut da yemedim. Sizin güzel dutlarınızı görünce yine aklıma geldi, paylaşmak istedim.
loveforlife
28-05-2013, 23:03
Bir şekilde tekrar karşınıza çıkmasına çok sevindim, sizin adınıza mutlu oldum. Bu sene her yerde çamur yağmuru var sanırım. Burada da kaç kez oldu :(
Sevgili Gülbahçe,
Bu çamur yağmurları aslında bizim doğaya ettiklerimizin bir dönüşü:( O her şeye rağmen bereketini esirgemiyor yine de... Lakin bu vurdumduymazlık sürer giderse ne olur doğanın ve dolayısıyla tüm canlıların hali, bilemiyorum.
Bunlar nasıl güzelliktir böyle! Doğanın renklerine, bize sunduklarına hayran kalmamak mümkün değil. ;)
Dediğim gibi doğa her şeye rağmen güzelliklerini sunuyor bize. Hergün yok olan onca ağacı, çiçeği, endemik bitki örtülerini ve hayvanları düşünüyorum da, gelecek endişelendiriyor beni...
Leylak kokusuna ben de bayılıyorum ama bu sene zamanını kaçırdım :( Seneye ben de alayım bari. Balkonda yetişip yetişmeyeceğinden şüpheliydim ama sizde görünce rahatladım. ;)
Denemekten zarar gelmez bence de... Elimizden geldiğince yetmeye çalışıyoruz bitkilerimize...
babannemin bahçesinde kocaman bir dut ağacı vardı, benim yaşımdan büyük. Bir kaç sene önce kesildi, evin temellerine zarar vermeye başlamış artık :( Çocukluğum geçti onun dalları arasında, şimdi bir dut ağacı görünce o kadar üzülüyorum ki. O kesildiğinden beri hiç dut da yemedim. Sizin güzel dutlarınızı görünce yine aklıma geldi, paylaşmak istedim.
Benim babaannemin de bitki sevgim üzerindeki etkisi çok büyüktür. Yolunuz Bursa'ya düşerse misafir etmekten memnuniyet duyarım. Dutlar bitmeden yetişin...;)
mandalinleerik
29-05-2013, 00:44
Sevgili loveforlife ördekte son durum nedir? yumurtalar ne alemde?
Hangi birine söz edeyim bilemiyorum yine,badik ve dut ağacı beni çocukluğuma götürmeye yetti.:))Papağana ayrıca bayıldım,doğal çiçek askılığına ise hayran kaldım (Dut ağacında saksılar çok güzel.)...
Sevgili loveforlife, senin bu hallerini gördükçe benim yıllar önceki halimi hatırlıyorum.
Ne görsem " bunu da isterim" deyip balkonu, bahçeyi sıkış tepiş dolduruyordum, ta ki basacak yer kalmayıp rafları, askıları doldurana kadar.
Sonra bir saksıya 3-5 bitki dikmeye geldi sıra.
E hala da öyle, bağı bahçesi olup ekip - dikmeyenlere söyleniyorum:)
Canım kardeşim, böyle kal, seni seviyorum, değişme sakın.
loveforlife
29-05-2013, 10:11
Geçen pazar günü ağabeyimin çiftliğe gitme kararı aldık. Henüz yola çıkmadan güzel bir haber geldi. Rus finosu cinsi köpeğimiz Çiçek'in sabah erken saatllerde yavruları doğmuştu. Daha da heyecanlandık, biran önce gidip o güzelleri görmek için... Bakın, boşuna mıymış heyecanımız?
411524
Yeğenimin doğa sevgisi malum... Çiçek onun köpeği zaten. Hemen sarmaş dolaş oldular kızıyla...
411525
Sonra uzun uzun sevdi yavruları...
411526
411527
Baksanıza şunun tatlılığına! Her şeyin küçüğü daha bir sevimli oluyor, öyle değil mi?
411528
loveforlife
29-05-2013, 10:21
Bahçedeki eski kanepenin üzerine yavrulamış bizim kız. 4 minik güzellik! Beyazı çok olanlar erkek, diğer ikisi dişi... Beyazlılardan birine aşık oldum resmen. (Eylül'den onu istiyorum ama kıyamıyor vermeye. Bu gidişle hepsi köyde kalacak gibi görünüyor.) Baksanıza onun kalbi var. Hem de iki tane...
411531
411532
411533
Gerçi her biri ayrı tatlı ama...
411534
Tatlı demişken babamız vahşi köpek Köpük ile de tanıştırayım sizi... Öylesine evine sadık bir köpek ki! Kendi küçücük ama kocaman bir köpekmiş gibi kafa tutar yabancılara. Sürüyü otlatmaya götürdüğünde de koyunları çok iyi sahipleniyor.
411535
loveforlife
29-05-2013, 10:33
Yavrular öyle küçük ki, kanepenin üzerinden düşmelerinden korkup taşıdık bizimkileri köpek kulübesine. Güzel bir yer hazırladık...
411538
411539
411540
Babamız Köpük tetikteydi yine...
411541
411542
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.