View Full Version : Loveforlife / Balkon, ev
loveforlife
11-05-2015, 10:21
Kendimi bildim bileli sahip olduğumuz, klasik mor hasekimiz...
552013
552016
Bu da aynı saksıda kendi kendine mutasyona uğramış ve renk değiştirmiş olan güzel. Böyle bir hasekim yoktu. Zaten bu saksıda sadece mor katmerli vardı. Nasıl oldu, bilmiyorum ama iyi ki olmuş!
552014
Yalınkatlardan... Değişik renkleri de olsa keşke...
552015
Tohum takas için tohumlar olgunlaşıyor...
552017
loveforlife
11-05-2015, 19:40
Geçen yıl hastalıktan ve sonrasında da kara kıştan sardunyalarımın pek çoğunu kaybetmiştim. Kalan sağlar bizimdir dedik. Çelikten yetiştirdiklerim yavaş yavaş çiçeklenmeye başlıyor.
Bu ceylan (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30555-31.htm#post1280140) birlikteliğimizin 4. yılında da güzel çiçeklerinden mahrum etmiyor bizi.
552088
Bu ceylan da geçen yıl Sevgili Zafer İnandıklı'dan gelen çeliklerdendi. İlk kez çiçeğini görüyorum.
552089
Hele şu güzele bakın bir kere!
552090
Beyazımız da varmış...
552091
Sakızlar tomurcuk dolu ama henüz çiçek açmaya başlayan tek bu güzel var.
552092
loveforlife
13-05-2015, 07:16
Hercailer her yerde!
552408
552409
Hele şu geçen yıl Sevgili Alys'den bir saksıda bana taşınan minik çiçekli güzel yok mu! Çok seviyorum onu.
552410
Yaşama tutunmak budur işte... Oturduğumuz bina oldukça eski. Miraslı ve akıbetinin ne olacağı belli olmayan bir yer olduğundan masraf yapıp onarmak pek akıl kârı değil. Terasın duvarlarında da kırık dökük yer çok. O da duvara tutunmuş. Hatta pek yakında çiçek açacak...
552411
loveforlife
14-05-2015, 04:50
İnsanoğlu doğayı yok etmekten ne zaman vazgeçecek? Hatasından dönmeye karar verdiğinde iş işten geçmiş olmayacak mı? Yanıtlarını hep düşündüğüm sorular...
Yine bir doğa katliamı yaşanıyor. Bu kez beni daha da çok üzdü. Dayımın çalıştığı yerde yetiştiğimiz onca bitkiyi biliyorsunuz. Yıllardır onca emek...Yoktan var edilen yemyeşil bir alan. Herkesin hayran kaldığı, imrendiği. Belediyenin çim saha futbol tesisinde malzemecilik yapıyordu dayım emekli olduktan sonra. Ama orada bir cennet bahçesi yarattı. Pek çok şeyi de birlikte yaptık. Tohum takastan gelenleri çoğalttık. Tesisin yan tarafındaki seranın öldü diye attığı nice bitkilerin hayata tutunmasına vesile olduk.
Şimdi ne oldu biliyor musunuz? Kavşak yapılıyor oraya. Çevrede yüzlerce ağacı kestiler önce. Dayım oranın yıkılacağını hiç ummuyordu. Umsa onca tohum çimler miydi?
Geçen hafta neredeyse ağlar halde aradı beni. "Yıkıyorlar burayı, herkes çiçekleri çalmaya başladı" diye. Hemen gittim. İnsanlar öyle çirkinleşebiliyor ki böyle durumlarda. Çevrede çalışanlar resmen talan etme moduna girmiş bitkileri. Dayım zaten çökmüş. Adam resmen gözümün içine baka baka "ben çaldım" diyor. Büyük saksılarda iğne yapraklılar, meyve fidanları, çalı türleri, güller, hasekiler, ekinezyalar, saksılar dolusu biber çimi... Kapan götürüyor. Kaç gün yaşatacaklar ki?
Seranın atıp dayımın çoğalttığı kış ortancalarından birini getirdim.
552668
Bu bendekiydi. Arkadaş olurlar.
552669
Çelikten yetiştirdiği çok güzel gülleri vardı. Çoğunu almışlar ben gidene kadar. Bu kırmızı bana geldi.
552670
Bu da dayımın yeni çeliklerinden ama yabanileşmiş. Açınca gördüm. Olsun, böyle de güzel.
552671
Bahçede yerde dikili olan insan boyunca güller ve bir sürü çalı türü var. Ağaçlar da cabası. Dayım sormuş, bu ağaçları götürüp başa yere dikmez misiniz diye. Kesip atacaklarını söylemişler. Şimdi dozer geldiğinde bazılarını köküyle çıkartıp kurtarabilmeyi umut ediyor.
Doğa tüm bunların hesabını bir gün soracak bize....:(
gokcegokce
14-05-2015, 07:25
Halen ağaçlar yeşeriyor çiçekler açıyorsa bu dayınız ve sizin gibi insanların yüzü suyu hürmetinedir sevgili Loveforlife. Bu inşaat ile kalkınma politikası yeşili sadece yol kenarındaki çim ve lale olarak görme beni de çok endişelendiriyor. Umarım aklıselim kazanır insanlar ne ile nefes alabileceklerini ve ne ile doyacaklarını bir gün anlarlar. Sevgiler sizinle olsun.
cörekotu
14-05-2015, 10:29
Ne yazikki bilincsiz insanlar yüzünden her türlü canli zarar görüyor... illede egitim baska caresi yok , cocuklarimizi dogaya karsi hassas yetistirmemiz lazim...
bu arada o dut agacinizi canli görmeyi cok isterdim :)
loveforlife
15-05-2015, 08:54
bu arada o dut agacinizi canli görmeyi cok isterdim :)
Sevgili Çörekotu,
Yolunuz buralara düşerse sizi (tüm ağaçlar net ailesini) ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarım. Yakında dutlar da olgunlaşacak. Dalından dut yemek gibisi var mı?
Dut dalından son dakika campanula...
552986
552987
552988
552989
B e t ü l
15-05-2015, 10:59
Çok üzüldüm dayınızın onca emekle yeşerttiği o cennetin yıkımına. Maalesef kalkınma, ilerleme, gelişim vs. Gibi süslü laflarla tam bir doğa katliamı yaşıyoruz. Çok üzülüyorum ormanlar, zeytin ağaçları, oralarda yaşam savaşı veren hayvanlar...
Çok şey var...Allah sonumuzu hayretsin
loveforlife
16-05-2015, 20:34
Geçtiğimiz hafta içinde iki can dostumdan üst üste aldığım kargolar beni çok mutlu etti. İyi ki varsınız, cansınız...
553187
553188
553189
loveforlife
18-05-2015, 09:09
Mart ayında bir yakınımızın cenazesi için bir dağ köyüne gittik. Giderken bayırlarda sapsarı açmış, ilk kez gördüğüm çiçekleri gördükçe ben çığlık çığlığa... Dönüşte o çiçekten almayı kafaya koydum. Sadece o da değil, başka güzeller de görmüştüm ve aklımdaydı hepsi.
Dönüş yolunda benim deliliğimle yollarda dura dura döndük. Ama yanımda kürek falan yok tabii. ellerimle kazıyarak da olsa, almalıydım bu güzellerden.
Balçık toprakta epey zorlansam da başardım...
553484
Bizim bu güzel meğer öksürük otuymuş. Tabii ben bilmiyorum. Bu bitkinin adı nedir başlığında sorunca A_NOMAD yanıtlamıştı. Şifalı bitki oldu bilgisineyse ismini öğrendikten sonra araştırınca ulaştım.
Öksürük Otu (Tussilago farfara), yöresel olarak, farfaraotu, kavalak , sulandıkotu adlarıyla da anılır. Çayırlarımız ve bayırlarımızda daha hiçbir bahar yeşili görünmeden, ilkbahar başlangıcında öksürükotu, tüm bitkilerden önce, sarı çiçeklerini açmaya başlar. Çiçek durumları yapraklardan önce (Mart-Nisan) meydana gelir. 8-15 cm çapında, kalp biçiminde ve uzun saplı yaprakları vardır. Üst yüz koyu yeşil, alt yüz ise sık ve beyaz renkli tüylerle örtülüdür. Hemen hemen kokusuz ve acı lezzetlidir. Glikozit içermektedir. Nemli yerlerde, çıplak bayırlarda, çakıllı zeminlerde, işlenmemiş tarlalarda, mezbeleliklerde, yapraklardan önce çıkmış çiçekler öbek öbek görülür. Arılar ve böcekler ilk gıdalarını onlardan alırlar. Bitki yalnızca balçıklı ve killi topraklarda yetişir. Onun, killi ve balçıklı toprakların bir belirtisi olduğu rahatça söylenebilir.
Balgam söktürücü ve dağıtıcı özellikleri ile, bronşit, gırtlak ve ağız boşluğu nezlesi, bronşiyal astım ve hatta başlangıç dönemindeki akciğer tüberkülozunda büyük bir başarıyla kullanılabilir. Uzun süreli öksürüklerde, ve ıstırap verici ses kısıklıklarında, gün boyunca sık sık, balla tatlandırılmış öksürükotu çayı içilebilir. Daha sonraları, Mayıs'ta, üstleri yeşil ve altları gümüş rengindeki keçeli yaprakları çıkmaya başladığında, C vitamini içerdikleri için, onlar çorbalarda, maydanoz yerine ve ilkbahar salatalarında kullanılabilir. Daha sonra, yapraklar çiçeklerden daha çok etkili madde içermeye başladığında, ayrıca da çiçek-yaprak harmanı yapmak için onlar toplanabilir. Öksürükotu çiçek veya yaprak buğusu, krizli ve boğucu soluk alma zorlukları ile birlikte görülen kronik bronşitlerde gün boyunca pek çok kere solunabilir. Çok kısa sürede büyük rahatlama görülecektir. Ş sık sık, bitkinin kaynama suyuyla hazırlanan ayak banyoları yapınız. Astım rahatsızlıklarında, sürekli bronşitlerde ve sigara zararlarında, ilkbaharda bitkinin taze sıkılmış özsuyundan bir tatlı kaşığı, bir tas et suyuna veya sıcak süte karıştırılarak alındığında, önemli yardımlar sağlar.
Eve dönünce o an için ne olduğunu bilmediğimden özene bözene bir toprak hazırlayıp köklerini o kötü topraktan arındırıp saksıya diktim. O da bu ilgi alakamı karşılıksız bırakmadı.
553486
553485
Sonrasında bolca tohum verdi. Ben de tohumlarını topladım. Tohumları tohum takasa koysam mı?
553487
Şimdilerde yaprakları çıkıyor. İnşallah seneye de yaşar...
553488
loveforlife
18-05-2015, 19:22
Ogün yollardan topladığım diğer güzelleri de paylaşmadan geçmeyelim...
Akyıldız... Sevgili Alys daha önce bir yumru getirmişti. Ondan gelenin Ornithogalum umbellatum olduğunu (bir şemsiye gibi açılan çiçekleri var) düşünüyorum.
553667
Benim yoldan aldıklarımın çiçek oluşumları daha farklı. Sanırım onlar Ornithogalum comosum.
553668
553669
Bir diğeri de bu güzel ki onun da ilgili başlıkta adını sorduğumda "anemon" olduğu söylendi. Benim bildiğim anemonlardan epey farklı geldi bana... Ne olursa olsun, çok güzel bence...:o
553670
553671
B e t ü l
18-05-2015, 22:56
Demek ki bundan sonra arabada kürek, kazma şart. :)
Öksürük otu çok güzel ve ilginç. Hiç görmemiştim.
Güle güle büyütün bu güzelleri.
loveforlife
19-05-2015, 07:09
Mis kokulu morlar...
553741
553742
553743
Kırmızı beyaz bayrak güzelliği...
553744
553745
loveforlife
19-05-2015, 18:52
Fazla söze ne hacet! Güzeller...
553849
553850
553851
553852
553853
loveforlife
20-05-2015, 11:00
Neredeyse tamamı geçen yıldan kalma... O kara kış geçti de bunlar sağlam kaldı...
553940
553941
553942
553943
553944
loveforlife
23-05-2015, 19:22
Yine çok sevdiklerimden, nazsız, dertsiz, gösterişli...
Bunun yanlış anımsamıyorsam 4. yılı...
554783
554784
Bu 3 yıllık...
554785
554786
Boylu olanları bodurlardan daha çok seviyorum. Sanki onlar daha dayanıklı gibi.
554787
loveforlife
23-05-2015, 19:49
Bunlar da yeni yetmeler... Dökülen tohumlardan her saksıda kendi kendine bir sürü aslanağzı fideciği çıkıyor...
554788
554789
554790
554791
554792
Rengarenk görüntüler , her zaman ki gibi iç açıcı harika .
B e t ü l
23-05-2015, 21:09
Sizin balkon bahçe gibi olmuş. Sanki altlarında saksı yok da bahçedeler gibi izlenim oluştu bende. Ellerinize sağlık.
1268. Mesajın 4. Ve 5. Karesindeki pembe güzelin adını öğrenebilir miyim? Çok yıllık mı?
loveforlife
26-05-2015, 22:13
Sizin balkon bahçe gibi olmuş. Sanki altlarında saksı yok da bahçedeler gibi izlenim oluştu bende. Ellerinize sağlık.
1268. Mesajın 4. Ve 5. Karesindeki pembe güzelin adını öğrenebilir miyim? Çok yıllık mı?
Sevgili Betül,
Oldukça eski bir binada oturuyoruz ve ben terasa habire toprak yığmaktayım. Annem, evin ne zaman tepemize çökeceğini merak ediyor.:o
O güzeli ben de çok seviyorum. Geçen yıl yaz sonu tesadüfen bir serada bulduğum neredeyse kurumak üzere olan bir bitkiydi. Saksı değişimi ve budama yaptım. Kışın donlardan korumak gerekiyormuş, içeri çekmiştim ben de... İyi ki de çekmişim. Bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/20585.htm) bitki ile ilgili bilgi bulabilirsin...
Gelelim son halimize...
555359
555360
555361
555363
555362
Emineyyüp
26-05-2015, 22:45
Sevgili Betül,
Oldukça eski bir binada oturuyoruz ve ben terasa habire toprak yığmaktayım. Annem, evin ne zaman tepemize çökeceğini merak ediyor.:o
O güzeli ben de çok seviyorum. Geçen yıl yaz sonu tesadüfen bir serada bulduğum neredeyse kurumak üzere olan bir bitkiydi. Saksı değişimi ve budama yaptım. Kışın donlardan korumak gerekiyormuş, içeri çekmiştim ben de... İyi ki de çekmişim. Bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/20585.htm) bitki ile ilgili bilgi bulabilirsin...
Gelelim son halimize...
555359
555360
555361
555363
555362Balkonunuz tek kelimeyle süper ellerinize emeklerinize yüreğinize sağlık bütün çiçeklerin keyfi yerinde maşallah Allah keyfinizi bozmasın
loveforlife
28-05-2015, 14:05
Benim için çok değerli olan bitkilerimden biri o. Her baktığmda içimi sızlatan, bambaşka bir ruh haline sokan, bir o kadar çok sevdiğim bir güzel.
Rahmetli Jineop, aramızdan öyle apansız ayrılmasaydı o günlerde kargo yollayacaktı bana. Kim bilir belki bu bitkiden de koyardı kargoya! Bende hiç hatırası olmadığı için üzülüyordum ki; Sevgili SDurul, daha önce bana gönderdiği bu güzelliği ona gönderenin Jineop olduğunu anlattı bir telefon konuşmamızda. İşte o gün bugündür daha da özel benim için bu bitki. Jineop'u bir kez daha rahmetle anıyor ve Sevgili SDurul ablama da tekrar teşekkür ediyorum...
555659
555660
555661
555662
555663
akçabardak
28-05-2015, 18:43
Benim için çok değerli olan bitkilerimden biri o. Her baktığmda içimi sızlatan, bambaşka bir ruh haline sokan, bir o kadar çok sevdiğim bir güzel.
Rahmetli Jineop, aramızdan öyle apansız ayrılmasaydı o günlerde kargo yollayacaktı bana. Kim bilir belki bu bitkiden de koyardı kargoya! Bende hiç hatırası olmadığı için üzülüyordum ki; Sevgili SDurul, daha önce bana gönderdiği bu güzelliği ona gönderenin Jineop olduğunu anlattı bir telefon konuşmamızda. İşte o gün bugündür daha da özel benim için bu bitki. Jineop'u bir kez daha rahmetle anıyor ve Sevgili SDurul ablama da tekrar teşekkür ediyorum...
555659
555660
555661
555662
555663
Sevgili loveforlife rahmetli Jineop'u rahmetle ben de anmadan geçemeyeceğim, ne kadar çok seveni varmış ben onu çok kısa bir zamanda tanıdım ama ölümü beni çok etkilemişti, hepimizin sayfasında hatıralarını bırakarak bizlerden ayrıldı, ruhu saad olsun.
Çiçeğine gelince Ayvalık'a taşınmadan evvel Ankara'daki bahçemin bir köşesinde vardı, kışın kaybolurdu baharla birlikte erkenden maviş maviş ipeksi çiçeklerini sabah erkenden açardı, benim de çok sevdiğim bir çiçektir.
Ayvalık'a gelince o çiçeğim de kayboldu, şimdi sende görünce o zamanki hatıralarım gözümün önüne geldi. Ben de buradan sevgiyle seyrediyorum, çok güzel çiçeklenmiş. Gönlüne sağlık.
loveforlife
11-06-2015, 21:39
Çok uzun süre oldu bir şeyler paylaşmayalı... Sizi çok özledim, anlatacak çok şey, paylaşacak çok fotoğraf birikti.
"Nerelerdeydim?" uzun hikaye...
Sitede aktif olamama sebeplerimden en güzeli: Bir hafta önce Polonya'da yaşayan erkek kardeşim, eşi ve küçük prensim Leo geldi. Şimdiye kadar hep internet aracılığıyla görmüştük onu. Şimdi dokuz aylık oldu, öyle tatlı ki... Bugün çok ateşlendi, ilk kez hasta oluyor. Doktora gittik, antibiyotik reçetelenince annesi çok endişelendi ve kızdı.Yurt dışında antibiyotik kullanımı öylesine kısıtlıymış ki, bizdeki çerez misali tüketimler onlar için çok garip... İşte küçük prensimiz Leo...
558700
Eylül ile hep birlikteymiş sanki, öyle sevdiler ki birbirlerini...
558701
Misafirler de olunca sürekli yoğun bir tempodayım. Doğru dürüst ilgilenemiyorum bile bitkilerimle. Allah'tan yağmur bereketini gösterdi. Benim teras teraslıktan çıktı artık, kendi çapında bahçe... Ne yapalım züğürt tesellisi benimki, inşallah gerçeği de olur bir gün...
558702
558703
558704
akçabardak
11-06-2015, 23:18
Sevgili loveforlife gözünüz aydın, Leo'ya çok geçmiş olsun, hava değişikliğinden ateşlenmiş olabilir belki diye düşündüm, çok tatlı maşallah, Eylül de çok tatlı olmuş boyu uzamış epey büyümüş görmeyeli.
Çiçeklerin gayet iyi görünüyorlar hepsi de canlı canlı, rengarenk bir ahenk içerisindeler.
loveforlife
12-06-2015, 05:30
Sevgili Akçabardak,
Leo'nun hava değişiminden etkilendiğini düşünüyoruz biz de. Üstüne diş de çıkarıyor. Gerçi diş çıkarırken 39,5 derecelere kadar çıkmazmış ateş. Nedeni enfeksiyon yani...:( Allah dermansız dert vermesin.
Çiçeklerimi yakından görmenizi çok isterdim gerçekten de. Yeşilin her tonu rengarenk çiçeklerle bezendi. Birbirine karışan mis gibi kokular da cabası... Baksana şu güzelliklere, bunlar sevilmez mi?
Arılar sık sık ziyaretimize geliyor...
558757
Duvarda yetişen hercaim çiçeklenmeye devam ediyor...
558758
558759
Duvardaki yetişir de saksıdakiler geri mi kalır? Hepsi kendiliğinden yetişenlerden... Tohumunu ekmek için özen göstersem, belki bu kadar güzel olmazlardı. Üstelik minicik fidelerken onca karın altında kalmışlardı.
558760
558761
loveforlife
14-06-2015, 04:39
Japon gülü bitlenmesine rağmen inatla çiçeklenmeye devam ediyor. Geçen yıl Sevgili Alys'den çelik olarak gelmişti... Aynı bitki olmasına rağmen çiçeğin rengi sanki değişime uğruyor. Bir de fotoğraf çekimi yapılan makine iyi olmayınca... :( İdare edeceğiz artık.
559061
559062
559063
Çin karanfilini tek yıllık bir bitki sanırdım. Yanıldığımı bu güzel ispatladı. Kışın kar altında kalmış olmasına rağmen ikinci yılında da bol çiçekli...
559064
559065
loveforlife
16-06-2015, 23:35
Mavi tonlarından sonra çiçekte favori renklerimdendir sarı. Elbette sarı sarı arzı endam eden güzellere sahip olmak kaçınılmaz oluyor bu durumda.
Nazsız güzel aynısafa iki farklı tonuyla her yerde...
559738
559739
559740
Lysimachia procumbens kıştan oldukça kötü etkilenmişti, zor da olsa toparlandı ve geçen yılki kadar olmasa da çiçek açtı.
559741
559742
loveforlife
20-06-2015, 13:13
Çocukluğumda rahmetli büyükannemin bahçesinde bolca olduğunu hatırladığım ve çok sevdiğim bir çiçekti o. Annemin deyişiyle Arap camdan baktı çiçeği, sonra siteden öğrendiğime göre Kız gözüymüş meğer. Yıllar sonra tohum takas etkinliğiyle yeniden girdi hayatıma, çocukluğumdan kalma bu güzel anı... Tohumu paylaşan Sn. Heyyamola'ya sonsuz teşekkürlerimle...
560571
560572
560573
560574
loveforlife
30-06-2015, 21:04
Yaz ortasında bir hasta oldum ki, sormayın! On gündür hastanelerdeyim. Doktorların dediğine göre oldukça ağır bir pnömoni. Neyse ki agaclar.net ruhu yine devreye girdi. Kendisi de bir göğüs hastalıkları uzmanı olan Sevgili Samur ta Amasya'dan imdadıma yetişti. Ben serumlarla, oksijenlerle dururken hem tedavi konusunda verdiği fikirlerle, hem de tanıdığı bir hekime yönlendirmesiyle çok yardımcı oldu sağ olsun. Henüz tam iyi olmuş olamasam da terasa çıkacak kadar oldum ya, o da büyük bir gelişme şu an için... İşte agaclar.net'deki dostların en güzel yanı bu. Yüzünü görmeden dost olduğun, paylaştığın, el uzattığın, yüreği öpülesi insanlarla dolu burası! Terasımdan bu güzeller senin için gelsin Sevgili Samur. Beni bu süreçte yalnız bırakmadığın için çok teşekkür ederim...
563120
563121
563122
563123
563124
Harika goruntuler bunlar, senin gonlun bunlardan daha da guzel, duygulandirdin beni arkadasim? Sen hep saglikli ve iyi ol insaallah ve paylas hem ciceklerinin guzelligini hem de gonlunun guzelligini....
Laleci_03
30-06-2015, 21:38
Allah acil şifalar versin sana ablacım, gül yüzünden gülücüklerin hiç eksik olmasın :rolleyes: Bu arada fotoğraflara eridim bittim, bugün sayfamda arkadaşlara anlatmak istediğim tam da buydu işte o kadar laf edeceğime bu fotoğraftaki güzelliği istiyorum deseydim yetecekmiş yani;) ellerine , gönlüne sağlık...
Çok geçmiş olsun sevgili arkadaşım. Rabbim acil sifalar versin.Bu guzelliklere soylenecek çok birsey yok ellerine saglik...
loveforlife
30-06-2015, 22:52
Baharda A101'de satılan galla yumrularından ben de almıştım. İlk defa yetiştirdiğim bir bitki olmasına rağmen beni pişman etmedi.
563177
563178
563179
563180
Bu da Zeytin'in "onu sevme, beni sev!" bakışı...
563181
loveforlife
30-06-2015, 22:57
Bu da siyah galla diye satılanı. Enikunu mor bu yahu!
563182
563183
563184
563185
563186
Ne zamandir zeytini sormak aklimdaydi, bir firsat olmadi, guzel yuzlu şekercik nasil?
loveforlife
01-07-2015, 00:28
Ne zamandir zeytini sormak aklimdaydi, bir firsat olmadi, guzel yuzlu şekercik nasil?
Ah Samur Ablası, sorma! Ne çok yoruyor bu teras işleri oğlumu, bir bilsen! Tek tek hepsini kontrol ediyor, sinek-böcek varsa ilgileniyor, biraz pis yerlerde yuvarlanıyor.(Neyse ki banyo yapmayı çok seviyor, gidip duşun altına kendi giriyor)
563240
563241
563242
Sonra ne mi oluyor? Kıskanıyor!!! Ben çiçeklerle biraz ilgilenmeyegöreyim. Atlıyor boynuma, başlıyor kulak emmeye.
563243
Mecbur kucakta iniyoruz eve. Patiler silinince bu kadar yorgunluğa atıyor kendini yatağa...
563244
Çok ciddi bir rahatsızlık pnömoni. Bebekken geçirmişim. çenemi bile bağlamışlar, öldüm diye.Annem öyle anlatıyor:).Geçmiş olsun sevgili Loverforlife. Galarınız çok keyifli, zeytinde. Sağlıklı bir ömür dilerim. Sevgiler.
Yaaaa bu zeytin cok tatli, o bakislar cok manali, insanin minciklayasi geliyor, bir de kulak mi emiyor, simdi daha da hosuma gitti, kardesimin kedisi de kendi memesini emiyordu, sokakta bulduk, anneyi ememeden ya kayboldu, ya annenin basina bir sikinti geldi, anneden kalma aliskanliklarini devam ettiriyorlar. Onlar olmasa hayatimiz renksiz olurdu, iyi ki varlar, size saglikli uzun birliktelikler diliyorum canim...😘😘😘
loveforlife
01-07-2015, 11:09
Yaaaa bu zeytin cok tatli, o bakislar cok manali, insanin minciklayasi geliyor, bir de kulak mi emiyor, simdi daha da hosuma gitti, kardesimin kedisi de kendi memesini emiyordu, sokakta bulduk, anneyi ememeden ya kayboldu, ya annenin basina bir sikinti geldi, anneden kalma aliskanliklarini devam ettiriyorlar. Onlar olmasa hayatimiz renksiz olurdu, iyi ki varlar, size saglikli uzun birliktelikler diliyorum canim...😘😘😘
Zeytin'imin doğduğu zamanlarda sen henüz bizimle değildin. Onun annesiz yaşama tutunuşu öyle zorlu bir süreçti ki! Kimse beğenmemişti onu çok çirkin diye.
563309
Ya Cumhur'umun bakışlarındaki güzelliğe ne demeli? O da bambaşka bir can!
563305
563306
Tabii bücürümüz Cingöz Hanım da apaydı... Hipertroidi var onda da. Her daim aç, yaş mama vermeyince küsüyor küçük hanım...
563307
563308
Cumhurun bakisi icimi parcaliyo, iyi ki senin gibi bir can dostu var. Mevla'min isleri ne guzel, merhameti sonsuz, bizdeki merhamet duygusu da onun deryasinda bir damla, insan hic kiyamiyor bu canlara, merhametsiz hayvan dusmanlari hic nasiplenememisler. Her daim canlara can olmak umuduyla....
resimsel
02-07-2015, 09:47
Bunca güzelliği bir arada görmek ne kadar keyif verici,
sevgili dostları söylememe gerek bile yok onlar bizin
can dostlarımız. Ellerinize yüreğinize sağlık
loveforlife
02-07-2015, 15:21
Mis kokulu güzeller güzeli gülüm...
563481
Sevgili SDurul'dan gelen margarit papatyalar çiçeklenmeye başladı.
563482
563483
İpek çiçekleri hem tohumdan yetişmesi kolay, hem de güneşi çok seven güzeller...
563484
563485
loveforlife
03-07-2015, 00:37
Sahip olmayı çok istediğim bitkilerden biriydi o. Geçen yıl tohum takasta Sevgili SDurul tohumlarını paylaşmış ancak onu ekmeye sıra gelememişti. Bu kış şubat ayında tohumları dış ortamda ektim. Çok geç çimlendiler ama iyi ki de çimlendiler! Aslanağzı çiçeğini andıran minicik çiçekleri, tıpkı aslanağzı çiçeği gibi boynunu sıkınca ağzını açıyor. Bir yandan tohum yapmaya da başladı bu güzellik.
563595
563596
563597
Ah Loveforlife ablam ahhh çiçeklerin her zaman ki gibi muhteşemler ama benim en çok hoşuma giden şey hayvan dostların...
Zeytin daha bebekken kimse onun büyüdüğü zaman bu kadar güzel olacağını düşünemiyordu (çirkin ördek yavrusu masalı gibi).
Benim gönlümde senin bütün kedilerinin yeri ayrı ama aralarında dört tanesi var ki onlar benim için bambaşka!
Cumhur'u çok seviyorum sebebi ise o dünyaya kalbiyle bakmasını biliyor ve böyle bir canla yaşamak diğer bir çok canla yaşamaktan çok daha keyif verici bir durum, bunu sadece yaşayan bilir.
Zeytin ve kardeşi için verdiğin onca çaba hala dün gibi aklımda onlar benim için çok özeller (smokinli kardeşler).
Dördüncü ise asil mi asil bir kız, garibanın kalbi neyse aklıda odur derler ya ben hala belki bir umut geri gelir diye hala gözüm ilanlarda...
Neyse ablam bu saatde çenem düştü, belki de biraz dertleşmek istemişimdir bilmiyorum ama hayvanların çok şanslılar çünkü senin gibi tertemiz kalpli bir dostları var, sen de çok şanslısın çünki onlar gibi CAN dostların...
Birlikte geçireceğiniz nice, mutlu, sağlıklı uzun ömürler diliyorum hepinize. :)
loveforlife
04-07-2015, 20:50
Cumhur'u çok seviyorum sebebi ise o dünyaya kalbiyle bakmasını biliyor ve böyle bir canla yaşamak diğer bir çok canla yaşamaktan çok daha keyif verici bir durum, bunu sadece yaşayan bilir.
Zeytin ve kardeşi için verdiğin onca çaba hala dün gibi aklımda onlar benim için çok özeller (smokinli kardeşler).
Dördüncü ise asil mi asil bir kız, garibanın kalbi neyse aklıda odur derler ya ben hala belki bir umut geri gelir diye hala gözüm ilanlarda...
Sevgili Losoari,
Cumhur gerçekten çok özel bir can. Bugünlerde epey yoğun çocuğum. Neden mi? Malum, annesi hasta oldu çocuğun; her yeri ağrıyordur. Masaj yapıyor vakit buldukça. Nasıl biliyor neremin ağrıdığını, inanılır gibi değil. Bir de Cingöz ve Zeytin'in bütün temizliğinden sorumlu hissediyor çocuk kendini. Onları yatarken yakalamayagörsün, tepeden tırnağa yalıyor. Hele ki Cingöz'ü! Eve giren bir sinek bile barınamıyor ayrıca, canlı sineklik Cumhur. Havada yakalıyor. Tam videoluk aslında ama denk gelip de çekemedim.
Evvelki Gün Zeytin'in kardeşi Çakıl için çok üzüldüm. Sabah saatlerinde bozuk olan camı açmış ve camdan düşerek kaybolmuş. Görenler topalladığını söylemişler ama aramalar yanıt vermedi. Bir süre sonra bir yerde baygın olarak bulunarak barınağa götürüldüğünü öğrendik. Barınakta iç kanama için iğne yapmışlar hemen şükür ki. Sonra oradan alınarak kendi veterinerine götürüldü ve ne yazık ki kötü bir kalça kırığı olduğu çıktı ortaya. Operasyon için çok riskli bir bölgeymiş. Zaten genel durumu da şimdilik pek iyi değil. Çişini yaptı ama henüz kakasını da yapamamış. Dualarımız Çakıl için.
Fincanım!!! Dinmeyen yürek sızım. 11 Temmuz'da tam bir yıl oluyor yokluğu. Şuan bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Çok özledim kızımı. Hiçbiri dolduramıyor yerini. Mesela Fincan "anne" diyordu. Diğerlerinin hiçbirinde anne olamadım. Ellerimde can verseydi kızım belki bu kadar acımazdı canım. Ama ne olduğunu bilmemek, aç mı, susuz mu düşünmek, kar yağdı, yağmur yağdı ne oldu demek çok acı veriyor. Hala bir mucize için dua ediyorum. Kınalı kuzum, yürek sızım... Ne olur gelse de bir kere "anne" deyip atlasa boynuma! Hıdırellezde bile gül dalına onun resmini astım, adını yazdım...
....................................
Neyse akşam akşam üzmeyeyim sizi. Güzel şeyler de oluyor. Yeni civcivlerim çıktı.
563938
563939
Bakın bu civciv şapkalı olacak. Şapkalı bembeyaz bir tavuğum var. Onun yumurtasından çıktı herhalde.
563940
Emineyyüp
05-07-2015, 00:43
Sevgili Losoari,
Cumhur gerçekten çok özel bir can. Bugünlerde epey yoğun çocuğum. Neden mi? Malum, annesi hasta oldu çocuğun; her yeri ağrıyordur. Masaj yapıyor vakit buldukça. Nasıl biliyor neremin ağrıdığını, inanılır gibi değil. Bir de Cingöz ve Zeytin'in bütün temizliğinden sorumlu hissediyor çocuk kendini. Onları yatarken yakalamayagörsün, tepeden tırnağa yalıyor. Hele ki Cingöz'ü! Eve giren bir sinek bile barınamıyor ayrıca, canlı sineklik Cumhur. Havada yakalıyor. Tam videoluk aslında ama denk gelip de çekemedim.
Evvelki Gün Zeytin'in kardeşi Çakıl için çok üzüldüm. Sabah saatlerinde bozuk olan camı açmış ve camdan düşerek kaybolmuş. Görenler topalladığını söylemişler ama aramalar yanıt vermedi. Bir süre sonra bir yerde baygın olarak bulunarak barınağa götürüldüğünü öğrendik. Barınakta iç kanama için iğne yapmışlar hemen şükür ki. Sonra oradan alınarak kendi veterinerine götürüldü ve ne yazık ki kötü bir kalça kırığı olduğu çıktı ortaya. Operasyon için çok riskli bir bölgeymiş. Zaten genel durumu da şimdilik pek iyi değil. Çişini yaptı ama henüz kakasını da yapamamış. Dualarımız Çakıl için.
Fincanım!!! Dinmeyen yürek sızım. 11 Temmuz'da tam bir yıl oluyor yokluğu. Şuan bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Çok özledim kızımı. Hiçbiri dolduramıyor yerini. Mesela Fincan "anne" diyordu. Diğerlerinin hiçbirinde anne olamadım. Ellerimde can verseydi kızım belki bu kadar acımazdı canım. Ama ne olduğunu bilmemek, aç mı, susuz mu düşünmek, kar yağdı, yağmur yağdı ne oldu demek çok acı veriyor. Hala bir mucize için dua ediyorum. Kınalı kuzum, yürek sızım... Ne olur gelse de bir kere "anne" deyip atlasa boynuma! Hıdırellezde bile gül dalına onun resmini astım, adını yazdım...
....................................
Neyse akşam akşam üzmeyeyim sizi. Güzel şeyler de oluyor. Yeni civcivlerim çıktı.
563938
563939
Bakın bu civciv şapkalı olacak. Şapkalı bembeyaz bir tavuğum var. Onun yumurtasından çıktı herhalde.
563940
Allah'ım ne güzel şeyler bunlar.Onların emanetçileri olduğunuz için çok şanslısınız .Hayvan candır.
loveforlife
08-07-2015, 00:21
Sizinle beni altüst eden bir olayı paylaşmak istiyorum... Biliyorum ki içinizde bu olaydan en az benim kadar etkilenecek dostlarım var. Sizi de üzeceğim için öncelikle özür dilerim...
Geçtiğimiz pazar gecesiydi. Hala kesilmeyen öksürüğüm nedeniyle bir türlü uyuyamıyordum. Gece 1'i geçiyordu saat. Cingöz ve Cumhur kovalamaca oynuyor evin içinde. Birden bir gürültü oldu. Cingöz çıldırmış gibi odaya girip yatağa atladı. Ne oluyor diye fırladım yataktan.
Korkunç bir manzara bekliyordu beni salonda. Cumhur'um atlarken konsolun çekmece kulpuna tasması takılmış. Kendini kurtarmaya çalışırken tasma bükülmüş ve Cumhur boğulmak üzere. Cumhur can çekişiyor! Hemen tutup kurtarmaya çalıştım. Öyle çırpınıyordu ki, o kısacık hayatında ilk kez tırmaladı beni, ilk kez ısırdı. Ellerim, kollarım şakır şakır kanıyor, ben yine onu kurtarmak için umutsuzca çırpınıyordum. Mutfaktan bıçak kapıp geldim ama tasmayı kesmek bile neredeyse imkansızdı. Bu arada son nefesini vermişti kuzum. Nasıl kestim bilmiyorum ama cansız bedeni elimdeydi oğlumun.
Gözyaşları içindeydim ama her saniye önemliydi. Kalbi atmıyor, nefes almıyordu oğlum. Çıldırmış gibiydim. Zeytin, etrafımda çırpınıyor; yardım etmek istiyordu. Onun bile her yeri kan içindeydi. Dilini ısırmıştı Cumhur'um. Hemen ağzını açıp dili çektim ve suni teneffüs yapmaya başladım. Bir yandan da kalp masajı. "Benimle kal oğlum, annen çok seviyor!" dedim ona. Sevdim, bütün nefesimi ona verdim. Rabbbim'e dualar ettim onu bana bağışlasın diye.
Bir süre sonra çok zor da olsa nefes aldı. Şükürler olsun, nefes aldı. Nefes alamamanın ne olduğunu bilirim ben, çırpındı yavrum nefes almak için... Olmayan gözlerinden oluk oluk aktı gözyaşları. Nasıl ağlıyordu, bir bilseniz. Saatlerce sevgimle nefes almasına yardım etmeye çalıştım. Saatler sonra nefes alışı normale dönmeye başladı. Allah'ım ayırmadı beni bir evladımdan daha...
Cingöz, nasıl korktuysa sabaha kadar kayıptı evin içinde, saklanmıştı. Zeytin, Cumhur'a bir şey olacak endişesinin yanında benim ağlamamdan çok etkilenmişti.
Dün hemen veterinere gittik. Durumu iyi Cumhur'umun şükürler olsun ki. Ama benim gözümün önünden gitmiyor. Tasmanın onun için öyle bir zararı olabileceğini bilsem takar mıydım hiç! Ya ben evde yokken ya da derin uykudayken olsaydı? Ya ben hiçbir şey yapamasaydım?
Bu olayları yaşarken duruma şahit olan anneme göre öyle bir şey olsa üşütürmüşüm kafayı! Zaten o saatlerde ramak kalmıştı.
Dünden beri bana daha da düşkün Cumhur. Hiç ayrılmıyor yanımdan. Ellerimde ve kollarımdaki ısırık ve tırmalamaları kokluyor, yalıyor. Sanki özür dilercesine...
Şükürler olsun... Rabbim tüm canları korusun! Çocuklarımın hepsine sağlıklı uzun ömür nasip olsun... Daha başka can vermek istemiyorum toprağa...
564712
YeniGine
08-07-2015, 01:01
:( Valla bütün tüylerim diken diken oldu sevgili loveforlife. Rabbim sana resmen güç, kuvvet vermiş. Şahsen ben öyle bir durumda kasılır kalırdım, hiç bir şey yapamazdım. Büyük geçmiş olsun. Çok şükür hâlâ birliktesiniz inşallah bir daha tekrarı olmasın; hep birlikte gözümüz aydın diyeyim; aksini düşünmek bile istemiyorum.
Çok şükür!..
Sûz-i Dilârâ
08-07-2015, 03:02
Öyle yatıyor görünce ölmüş sandım, çok şükür bir şey olmamış. Yüreğimi ağzıma getirdin ama sonu iyi ya artık daha çok dikkatli olursun eminim bundan.
O zavallıların gözünün önünde ölmelerinin, çaresizce sana bakarken ki gözlerindeki yardım isteyen mi yoksa yanımda olduğun için teşekkür ederim mi diyen bakışlarını da iyi bilirim. Sonrasında insan ruhunda yarattığı tahribatın sarsıntının ne olduğunu da. Çok şükür bunların hiçbirini yaşamadın yaşamadık. Verilmiş sadakan varmış. Cumhur'u benim yerime öper misin bıyıklarından tutup ;) gözlerinin olduğu yerden. ;)
münevver48
08-07-2015, 08:41
sevgili loveforlife, sana da cumhura da çok geçmiş olsun. bu güne kadar kaç cana sahip çıkıp annelik yaptınız bu da onların mükafatı olarak kabul görün. sabah sizin güzel çiçeklerinizi görmek için gelmiştim. cumhuru öyle görünce eyvah dedim. sizin adınıza çok üzüldüm. yeter artık! bu kaçıncı ,bu kızın canlarına bir şey olmasın Allah'ım dedim. okurken yüreğim ağzıma geldi.neyse ki sonu düşündüğüm gibi olmamış çok şükür. bu arada cingöz de günün kahramanı olmuş.sizi uyandırıp haber vererek. hepinize sağlıklı mutlu beraber yaşama dileklerimle sevgiler.
Sayın Loveforlife; Akıcı ve etkileyici yazım tarzınızla hepimizi korkuttunuz doğrusu... Ben sizden birşey rica edeceğim, lütfen sonucu baştan söyleyin...
Sizinle kedi üzerinden sohbetlerimiz olmasada kedilerinizle yakinen ilgiliyim, cumhurun fotoğrafınıda öyle koymuşsunuz, Allah korusun kediye birşey oldu zannettim,
üzüldüm, sonra birşey olmamış dedim sevindim, nasıl ani içsel duygu patlaması içersine girdiğimi bilemezsiniz:( Ama şimdi çok mutluyum:D
loveforlife
10-07-2015, 01:48
Akıcı ve etkileyici yazım tarzınızla hepimizi korkuttunuz doğrusu... Ben sizden birşey rica edeceğim, lütfen sonucu baştan söyleyin...
Kusura bakmayın. Baştan özür dilemiştim ama rahatsız ettimse bu paylaşımımla tamamen de kaldırabilirim. Kimseyi korkutmak ya da üzmek istemem.
Yok kaldırmayın, kaldırmak olurmu hiç, güzel paylaşım oysa...
Ama fotoğrafıda öyle koyunca hep birşey olmuş gözüyle baktım. Bende geçtiğimiz hafta kedilerimde bir rahatsızlık yaşadım, bu yüzden belkide sadece beni etkilemiştir.
Saygılarımla..
Emineyyüp
10-07-2015, 11:16
Çok geçmiş olsun.Gerçekten de üzücü bir olay Rabbim bir daha yaşatmasın:(
Çok geçmiş olsun.. Size de helal olsun.. Cumhurun iyilik meleği olmuşsunuz.. Sevgiler.. Kendinize iyi bakın..
gokcegokce
10-07-2015, 14:16
Çok geçmiş olsun sevgili Loveforlife, iletinizi okurken çabanız gözümün önüne geldi, gözlerim doldu. Allah size bağışlamış yavruyu. Sevgiler.
loveforlife
12-07-2015, 11:43
Destekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Rabbim başka acılarını göstermesin... Dün Fincan gideli tam bir yıl oldu. Allah'ın mucizeleri çok. Çıkıp gelse kınalı kuzum! Bir çiçek tomurcuğu misali canlı tutmaya çalıştığım umutlarım çiçeğe dönse!
565606
565607
565608
565609
565610
loveforlife
16-07-2015, 08:57
Liliumlarımın bu yıl maşallahı var. Renkliler görsel bir şölen sunduktan sonra çiçeklerini döktü. Gelecek yıl için soğanlarını beslemeye koyuldular.
566482
566483
566484
566485
Şimdilerde ise mis kokusuyla bu güzel hüküm sürüyor terasta...
566486
Cok gecmis olsun, inan yuregim agzimda okudum cok sukur ki hayatta, Cumhur gozleriyle degil ama gonluyle hayata nasil siki baglanmis, Rabbim onu sana bağışlamış. Allah baska sıkıntı dert vermesin canlarinla sana ☺
loveforlife
18-07-2015, 22:04
Katıldığım, pek çok değerli agaclar.net üyesiyle tanışma fırsatı bulduğum ilk toplantıydı Ankara Toplantısı. Sevgili Adalet Yağcı o toplantıda ekinezya tohumları paylaşmıştı. 2 Yıl geçti aradan. O tohumlar şimdi saksıları dolduruyor... İşte minicik bir tohumu paylaşmanın en güzel yanı bu...
566800
566801
566802
566803
566804
loveforlife
19-07-2015, 09:20
Duydum ki ondan umudu kesenler varmış (http://www.agaclar.net/forum/1394815-post264.htm). Olur mu hiç öyle şey? Umut etmek güzel şey! Soğanları doğum günü toplantımızda paylaşan Sevgili Başbahçıvan'a teşekkürlerimle...
Bir anda yaşam belirtisini gösterdi böyle...
566876
Şimdi ise böyle...
566877
566878
566879
566880
Selehattin 67
22-07-2015, 20:17
kediler ve civcivler riskli kediler zarar verebilir bu arada selamlar
loveforlife
23-07-2015, 18:21
kediler ve civcivler riskli kediler zarar verebilir bu arada selamlar
Onlar öyle güzel anlaşıyorlar ki Selehattin Bey! Aynı kaptan mama yeyip su içiyorlar. Asıl kötü olan insanlar. Bu sabah kapıma zabıtalar dayandı. Bitişikte kaçak inşaat yapan mal sahipleri, burada oturmadıkları, yaşamadıkları halde sırf bize husumetleri olduğu için evde kediler, köpekler(onu nerede bakıyorsam artık), horozlar bakıyormuşum diye beni şikayet etmiş. 7 gün içinde tahliye etmezsem hayvanlarıma el koyacaklarmış. Belediye başkanına kadar çıktım. Başkan yardımcı olacağını söyledi de, benim aşısı tam, evden dışarı adım atmayan çocuklarıma olan sevgimi bilen bu şeytansı yaratıklar daha neler yapar konusu epey canımı sıktı. :(
Laleci_03
26-07-2015, 17:22
Duydum ki ondan umudu kesenler varmış (http://www.agaclar.net/forum/1394815-post264.htm)...
Vaay !.. Ne güzel olmuş yaa, maşallah benimkisi hala uyanmadı, mecbur bekliyorum da, senin o yeşil ellerin değmiş bir kere ondan uyanmıştır bu, Loveforlife ablacım :D
bağ bahçe
27-07-2015, 00:01
Sevgili loveforlife, size ve Cumhur'a geçmiş olsun, korkunç bir deneyim bu
loveforlife
09-08-2015, 10:35
Ne bende ne de terastaki bitkilerimde tat tuz yok! Günde iki kere sulansa bile kavruluyorlar. Terasın üzerinde bir gölgelik olmadığı sürece bu sıkıntıyı her zaman yaşayacağım sanırım. Allahtan birkaç tane bitkim hala yaşıyor da biraz olsun moral oluyor...
Bunlardan biri, semizotu çiçeği...
570362
570357
570358
570359
570360
loveforlife
15-08-2015, 22:33
Hadi bakalım size bir uzmanlık sorusu... Bilin bakalım yanımdaki kim? Verebileceğim tek ipucu, çok mutlu olduğum...
571446
571447
Herşey her zaman olduğu gibi tüm olumsuzluklara rağmen mükemmel görünüyor sevgili arkadaşım. Uzmanlık sorusuna gelince, Sevgili SDurul ablamız görür görmez tanıdım. SDurul ablanın paylaştığı gençlik yıllarına ait bir resmi vardı, insan değişir ama gözler asla değişmez. İkiniz adına çok mutlu oldum, yanınızda olmayı ne kadar çok isterdim anlatamam. Tanımaktan mutlu olduğum iki güzel insana sevgi ve selamlar :).
Ben bulamamıştım, sevgili berçin yazınca öğrendim. ;)
akçabardak
16-08-2015, 21:53
Sevgili SDurul arkadaşımızmış, ne kadar mutlu oldum bende bilemezsiniz. Sevgili berçine katılıyorum, Ben de bu iki güzel insanı tanımaktan çok mutlu oldum, sevgiler selamlar.
loveforlife
17-08-2015, 06:00
Benim için onun çok özel olduğunu bilen bilir... Sevgili SDurul'u bir saatliğine bile olsun görmüş, onun o tatlı sohbetini yüz yüze yapma şanşına erişmiş olmak beni gerçekten tarifsiz şekilde mutlu etti. Bir çoğunuzun tanışmak istediği kişilerden biriydi biliyorum. Ben de Sevgili Berçin gibi yüzlerce insanın arasından onu ayırt edebilirdim. O eski fotoğraf bir yana, sezgiler diyelim.
Dilerim en yakın zamanda daha uzun ve keyifli sohbetler etme şansı yakalarım kendisiyle. Bu arada gelini ve şirin mi şirin dünya tatlısı torununun da yer aldığı bu güzel kareyi de paylaşmadan geçemeyeceğim.
İyi ki hayatıma girdin canım ablam...
571648
loveforlife
18-08-2015, 11:21
Sıcaklar yakıp kavurmadan önce dahlialarım pek bir güzeldi!
571721
571722
571723
571724
571725
Benim için onun çok özel olduğunu bilen bilir... Sevgili SDurul'u bir saatliğine bile olsun görmüş, onun o tatlı sohbetini yüz yüze yapma şanşına erişmiş olmak beni gerçekten tarifsiz şekilde mutlu etti. Bir çoğunuzun tanışmak istediği kişilerden biriydi biliyorum. Ben de Sevgili Berçin gibi yüzlerce insanın arasından onu ayırt edebilirdim. O eski fotoğraf bir yana, sezgiler diyelim.
Dilerim en yakın zamanda daha uzun ve keyifli sohbetler etme şansı yakalarım kendisiyle. Bu arada gelini ve şirin mi şirin dünya tatlısı torununun da yer aldığı bu güzel kareyi de paylaşmadan geçemeyeceğim.
571648
Kalplerinizin güzelliği yüzlerinize yansımış.. Çok mutlu oldum sizleri böyle gördüğüme.. Bir gün karşılaşmak nasip olur inşallah.. Sevgiler.. :)
YeniGine
25-08-2015, 00:29
:) Ne kadar güzel bir buluşma olmuş, maşallah!.. Vee sevgili loveforlife harika bir paylaşım; hep, daha çok severim ama kendisini de merak ederdim.
:) Nihayet sevgili SDurul'umuzu da görmüş oldum.
SDurul'u gördüğüme sevindim :)
loveforlife, seni zaten biliyorum :)
loveforlife
01-09-2015, 21:28
Yaz boyu az da olsa terasın mahsullerini topladım.
İlk sırayı semizotu aldı. Hemen hemen haftada bir toplayıp salata ya da az da olsa zeytinyağlı yemek yapma şansım oldu...
573548
573549
Miniminnacık olsalar da domateslerim keyif verdi...
573550
573551
573552
loveforlife
13-09-2015, 11:00
Biberlerim hala keyifli... Maalesef bu yıl işgüzarın teki tohumlarımı ektiğim toprakları karıştırınca, biber çeşitlerim olamadı. Buna da şükür... Acı biber turşusu yapacak kadar mahsul oldu... Ne kadar olur bilmem ama hala da çiçekleniyoruz. Yaşasın enzim!
574827
574828
574829
574830
574831
B e t ü l
13-09-2015, 15:41
Turşusunu geçtim görüntüleri çok güzel.:)) Yeme de seyret yani. Çok sevimliler. Şimdiden afiyet olsun
loveforlife
13-09-2015, 18:36
Turşusunu geçtim görüntüleri çok güzel.:)) Yeme de seyret yani. Çok sevimliler. Şimdiden afiyet olsun
Gerçekten de öyle. İnsan koparmaya kıyamıyor. Hele siyah incilere bayılıyorum...
loveforlife
26-09-2015, 20:45
Havalar serinlemeye başladı ya, bizde bir keyif var ki sormayın!
Çelikten yetişen Japon gülüm her gün çiçekli.
578993
578994
Beyaz zıpçıktı Sevgili Alys'ten gelenlerden.
578995
578996
Akşam sefası, sabahları da sefa sürdürüyor...
578997
loveforlife
27-09-2015, 05:45
Tohumdan yetişen kadifeler keyifle açmaya devam ediyor.
579030
Kendi kendine çimlenen hercailer yeni yeni çiçekleniyor.
579031
Zinnialar da kendi halinde açmaya devam edenlerden.
579032
579033
Çiçeği eksik olmayanlardan biri daha; buz çiçeği.
579034
571648
Dünya güzelleri bir araya gelmiş:) "Ütopik" olarak gitmek isterdim. Gitmişken can arkadaşım SDurul'u kucaklardım, loveforlife ile hasret giderirdim. Hem de loveforlife'in minnak kedilerinden birini alıp Ankara'ya getirirdim
Bir gün bir araya gelmek umudu ve dileğiyle, sevgiler...
sevgihoca
15-10-2015, 20:56
Sayın Loveforlife,sayfanızı daha önce gezmiştim.Yakın sayfalara bakayım derken sizin ve SDurul'un fotoğrafını gördüm.SDurul ile mesajlaşıyorduk.Bu vesileyle SDurul'u tanımış oldum.Sizi zaten sayfanızdan dolayı tanıyordum.İkinize de bolca sevgiler.
loveforlife
02-11-2015, 10:47
Sonbahar gelmiş olsa da renkliyiz hala. Uzun süren sessizliğimizi bozalım dedik...
Japon gülü yaz boyu hiç çiçeksiz kalmadı.
583578
583579
Çiçeği eksik olmayanlardan bir diğeri de Salvia microphylla 'Hot Lips'.
583580
583581
583582
Galip Kuzucu
02-11-2015, 20:13
Japon gülünüz çok harika sayın:loveforlife :)
loveforlife
02-11-2015, 20:18
İki tür asterim var, ikisi de ayrı güzel açtı.
583652
583653
583654
Güz çiğdemleri bu yıl ilk kez sahip olduklarımdan, Sevgili SDurul'un hediyesi...
583655
583656
loveforlife
02-11-2015, 20:19
Japon gülünüz çok harika sayın:loveforlife :)
Çok teşekkür ederim. Sevgili Alys'den çelik olarak gelmişti, şimdi minik bir ağaççık.
Galip Kuzucu
02-11-2015, 22:13
Birşey daha sorsam acaba japon güllerinin çelikleri ne zaman ekiliyor ??
Bir soru da benden; asterler soğuğa dayanıklı diyor zengarden ama siz ne dersiniz, bir de çiçeklenme hangi dönemde ve ne kadar sürüyor, yaylaya ekmeyi düşünüyorum.
loveforlife
03-11-2015, 06:55
Birşey daha sorsam acaba japon güllerinin çelikleri ne zaman ekiliyor ??
Bütün bitkiler için çeliğin en kolay kökleneceği ve hayata tutunacağı aylar bahar aylarıdır. Bu güzel de baharda dikilmişti.
loveforlife
03-11-2015, 07:01
Bir soru da benden; asterler soğuğa dayanıklı diyor zengarden ama siz ne dersiniz, bir de çiçeklenme hangi dönemde ve ne kadar sürüyor, yaylaya ekmeyi düşünüyorum.
Benimkiler kışı yağmur, kar altında terasta geçiriyor. Son derece dayanıklı. Eylülde açıyorlar. Çiçekleri uzun ömürlü.Çok da kolay gelişen, çoğalan bir tür. Bana da kökünden ayırarak sitedeki arkadaşlarımız vermişti. Birçok kişiyle de paylaştım, yine de saksısını doldurmaya devam ediyor.
Bir de ekinezyayı öneririm yayla için. O da dayanıklı ve çiçekleri de uzun ömürlü.
Benimkiler kışı yağmur, kar altında terasta geçiriyor. Son derece dayanıklı. Eylülde açıyorlar. Çiçekleri uzun ömürlü.Çok da kolay gelişen, çoğalan bir tür. Bana da kökünden ayırarak sitedeki arkadaşlarımız vermişti. Birçok kişiyle de paylaştım, yine de saksısını doldurmaya devam ediyor.
Bir de ekinezyayı öneririm yayla için. O da dayanıklı ve çiçekleri de uzun ömürlü.
Kasımpatı gibi eylülde açıyorsa bize göre değil maalesef, bize yaz boyu açan lazım :) Ekinezyayı iki kez denedim başaramadım, bu sene buradan etkinlikten bir arkadaştan tohum talep ettim, sanırım zengardenden aldığım tohumlarda sorun var, elimde az daha eski tohum vardı onları da soğuk katlama için önümüzdeki günlerde yaylaya çıktığımda direk toprağa ekeyim diyorum.
loveforlife
04-11-2015, 06:43
Yumrulu begonya eskiden yaşatmayı başaramadığım, yumrusunu çürüttüğüm bitkilerdendi. Bu sefer oldu galiba. Tüm yaz boyu çiçekliydi. Hala çiçekli. Bu nasıl uykuya yatacak bilemedim.
583821
583822
Kadifeler tam gaz açmaya ve arıları ağırlamaya devam ediyor.
583823
583824
583825
loveforlife
07-12-2015, 09:03
Aralık ayını da neredeyse ortalamışken, hala keyifli görüntüler sergileyen kasımpatlarımın öyle güzel pozları var ki! Geç de olsa paylaşmadan edemeyeceğim. Hepsi çelikten yetişme. Sevgili Alys'e teşekkürlerimle...
587932
587933
Böyle saksıları beğenmeyen arkadaşlar var biliyorum ama ne yapalım bizde böyle...
587934
587935
587936
loveforlife
07-12-2015, 09:23
Öyle güzeller ki, bolca fotoğraflamamak elde değil...
587942
587943
587944
587945
587946
loveforlife
07-12-2015, 09:39
Güzeller geçidi hala bitmedi. Biraz son demleri olsa da...
587952
587953
587954
587955
587956
akçabardak
07-12-2015, 09:52
Hepsi de çok güzel ama o kocaman iri lila renkli püskül gibi olana bayıldım sevgili loveforlife, emekleine sağlık.
sevgihoca
07-12-2015, 20:42
Sevgili Loveforlife,kasımpatılarınız çok güzel.Kasımpatıların güzelliğinden saksılar filan farkedilmiyor.Çelikten demişsiniz,maşallah hepsi çok gür.Ne kadar sürede bu hale geldiler merak ettim.Ben bu yıl çelikledim.Seneye böyle olurlar mı acaba?Sevgiler.
loveforlife
07-12-2015, 21:48
Hepsi de çok güzel ama o kocaman iri lila renkli püskül gibi olana bayıldım sevgili loveforlife, emekleine sağlık.
Ben de çok beğeniyorum kendilerini. Telefon görüşmemizde farklı renklerinin de kendisinde olduğunu söyledi Sevgili Alys. Onlara da kavuşmayı sabırsızlıkla bekleyeceğim.
loveforlife
07-12-2015, 21:53
Sevgili Loveforlife,kasımpatılarınız çok güzel.Kasımpatıların güzelliğinden saksılar filan farkedilmiyor.Çelikten demişsiniz,maşallah hepsi çok gür.Ne kadar sürede bu hale geldiler merak ettim.Ben bu yıl çelikledim. Seneye böyle olurlar mı acaba?Sevgiler.
Sevgili Sevgihoca,
Bu güzellerin hemen hepsi amaryllisbahçesi.com sitesinin sahibi olan Değerli Ağabeyimiz Alys'den geldi bana. Bir buçuk yılı aşkın bir süre oldu geleli. Doğru budama, enzim ve NPK ile bu sonuca ulaştım. Ne istediklerini bilince sonuca ulaşmak daha kolay oluyor sanırım... Sevgi ve selamlarımla...
sevgihoca
07-12-2015, 23:28
Bu dediğiniz NPK'yı nerelerde bulabilirim acaba?
loveforlife
07-12-2015, 23:35
Bu dediğiniz NPK'yı nerelerde bulabilirim acaba?
Zirai ilaç satan yerlerde bulmanız mümkündür. NPK 15-15-15 ya da NPK 20-20-20 kullanabilirsiniz.
loveforlife
09-12-2015, 06:23
Aralığın neredeyse ortasına gelmişken benim biberlerimi durdurabilene aşk olsun!
588220
588221
588222
588223
Maşallah biberler harika olmuş :)
Galip Kuzucu
10-12-2015, 18:41
Saksıdalar ama keyiflerine diyecek yok :D Sayın:loveforlife bütün sevginizi biberlerineze vermişsiniz :D
loveforlife
11-12-2015, 07:03
Saksıdalar ama keyiflerine diyecek yok :D Sayın:loveforlife bütün sevginizi biberlerineze vermişsiniz :D
Sevgim hepsine yetiyor da vaktim yetemiyor. O kadar çok iş var ki yapılacak! Keşke benden bir tane daha olsa...
Dahlialar tek tük de olsa çiçek açmaya devam ediyor, gel de kıyıp sök yumruları...
588439
Hala açan güllerim var.
588440
Tek tük açan sardunyalar da kışa direnenlerden.
588441
Bu arada, sevgimden ve bitkilerimden hoşnut olmayan, beni sevmeyen biri ya da birileri var aranızda sanırım. Sürekli 5 yıldız olan ratingimi sağ olsunlar 4'e düşürmüşler. O kişilere seslenmek istiyorum. Ne yaparsanız yapın, umrum olmaz ki! Siz beğenmediniz diye benim canlarım çirkin değil! Bence çok da güzel hepsi. Ben birileri beğensin diye değil, güzellikler paylaşıldıkça daha çoğalır diye buralardayım. Hiç önemi yok bundan ötesinin...
sevgihoca
11-12-2015, 11:08
Bu yıldızlar dikkatimi çekiyor,oyladığım oluyor.Bir kişi basınca mı değişiyor.yoksa bir ortalama mı alınıyor,bunu merak ediyorum.Söz açılmışken sorayım dedim.Sizinkine gelince zaten beşlik.
...Siz beğenmediniz diye benim canlarım çirkin değil! Bence çok da güzel hepsi...
Arkadaşım sen takma böyle şeyleri ya, beğenmeyen küçük oğluna almayıversin :D
Kaldı ki bence senin bitkilerin çok güzel ve bakımlı, yani sadece sana güzel görünmüyorlar emin ol ;)
Kendi adıma söyleyeyim, aslen kır çiçeği olan nakkaş sarmaşığım bile benim gözümde dünyanın en kıymetlilerinden... İnsan çimen yetiştirse bile onu seviyor haliyle, ne de olsa çocuklarımız onlar. Hem kirpi bile yavrusunu 'pamuğum' diyerek severmiş, biz çiçeklerimizi sevmişiz-beğenmişiz çok mu?
O beğenmemiş görünenler eminim kıskanıyorlardır, bırak çatlasınlar :p
Sevgim hepsine yetiyor da vaktim yetemiyor. O kadar çok iş var ki yapılacak! Keşke benden bir tane daha olsa...
Dahlialar tek tük de olsa çiçek açmaya devam ediyor, gel de kıyıp sök yumruları...
588439
Hala açan güllerim var.
588440
Tek tük açan sardunyalar da kışa direnenlerden.
588441
Bu arada, sevgimden ve bitkilerimden hoşnut olmayan, beni sevmeyen biri ya da birileri var aranızda sanırım. Sürekli 5 yıldız olan ratingimi sağ olsunlar 4'e düşürmüşler. O kişilere seslenmek istiyorum. Ne yaparsanız yapın, umrum olmaz ki! Siz beğenmediniz diye benim canlarım çirkin değil! Bence çok da güzel hepsi. Ben birileri beğensin diye değil, güzellikler paylaşıldıkça daha çoğalır diye buralardayım. Hiç önemi yok bundan ötesinin...
Benden size 5yıldız :) El birliği ile ratinginizi düzeltiriz endişe etmeyin :)
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel, güle güle büyütün, güzel günlerde...
loveforlife
11-12-2015, 19:26
Bu yıldızlar dikkatimi çekiyor,oyladığım oluyor.Bir kişi basınca mı değişiyor.yoksa bir ortalama mı alınıyor,bunu merak ediyorum.Söz açılmışken sorayım dedim.Sizinkine gelince zaten beşlik.
Bir ortalama alınıyor. Benim hep beş yıldızdı ama birileri başarısız bulmuş olacak ki, düşük yıldız verince ortalama düşmüş ve dört yıldıza inmişim. Şaşırdım doğrusu. Hoş öyle bir kaygım da yok ama bitkilerimin güzel olduğunu düşünüyorum açıkçası.
Arkadaşım sen takma böyle şeyleri ya, beğenmeyen küçük oğluna almayıversin :D
Kaldı ki bence senin bitkilerin çok güzel ve bakımlı, yani sadece sana güzel görünmüyorlar emin ol ;)
Kendi adıma söyleyeyim, aslen kır çiçeği olan nakkaş sarmaşığım bile benim gözümde dünyanın en kıymetlilerinden... İnsan çimen yetiştirse bile onu seviyor haliyle, ne de olsa çocuklarımız onlar. Hem kirpi bile yavrusunu 'pamuğum' diyerek severmiş, biz çiçeklerimizi sevmişiz-beğenmişiz çok mu?
O beğenmemiş görünenler eminim kıskanıyorlardır, bırak çatlasınlar :p
O küçük oğul bitki ve hayvan sever değilse, doğa dostu değilse ben de varmam zaten alacak olsa bile:D:o
Çok ota özenle bakıp gübreler, enzimler vermişliğim vardır, ya çiçekse diye.
Kimseyi kıskanmam ben, kıskanmasın kimse de. Kendi çapımda mütevazı bitkilerim var. Onlarla mutluyum. Gönül çok daha güzellerini arzu eder elbette ama, gücümüz buna yetiyor, şükür bu kadarına.
Benden size 5yıldız :) El birliği ile ratinginizi düzeltiriz endişe etmeyin :)
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel, güle güle büyütün, güzel günlerde...
Derdim yıldız değil ama üzülmüştüm için için. Çok teşekkür ederim.
loveforlife
20-12-2015, 06:59
Sevgili SDurul'umun beni şaşırtan ve çok sevindiren hediyesi minyatürüm fitilli sulamada çok keyifli... Teşekkürler ablacığım.
589564
589565
Boyadığım eski saksılardaki diğer güzeller...
589566
589567
589568
Sevgili loveforlife çiçekleriniz şahane, boyadığınız saksılarınız harika, bakmaktan en keyif aldığım sayfalardan birine sahipsiniz. Gönlünüze, emeğinize sağlık.. :) Sevgiler..
bakmaktan en keyif aldığım sayfalardan birine sahipsiniz. Hani bazan iyi hissetmez ya insan kendini.. Hayattan yorulmuştur azıcık.. İşte öyle zamanlarda burada alıyorum soluğu.. Bitmeyen enerjisi ve masal tadında anlatım tarzıyla hayata döndürüyor bu kız beni :) çiçeklerinin güzelliği zaten ortada.
loveforlife
23-12-2015, 10:40
Sevgili Jakin ve Sevgili Hira,
Ne güzel sözler bunlar, ne kadar mutlu ettiniz beni. Açmakta geç kalan bu sarı kasımpatı size gelsin o zaman...;)
589938
cengizildas
23-12-2015, 18:56
Sn. Loveforlıfe, emeklerinize sağlık. Gönlümüzü şenlendiriyorsunuz. Ama, dahliaları anlamadım. Çünkü, biz Mersin'de 1 aydan fazla oldu sökeli. Sizde hala çiçekli. Gel de kıskanma (Mesela).
loveforlife
23-12-2015, 19:32
Sn. Loveforlıfe, emeklerinize sağlık. Gönlümüzü şenlendiriyorsunuz. Ama, dahliaları anlamadım. Çünkü, biz Mersin'de 1 aydan fazla oldu sökeli. Sizde hala çiçekli. Gel de kıskanma (Mesela).
Ben de anlamadım onları. Hala çiçek açmaya çalışıyorlar, kıyıp da sökemiyorum ki!
cengizildas
23-12-2015, 22:20
Aman sakın sökmeyin Sn. Loveforlife. Onların güzelliği bambaşkadır. Açabildikleri kadar açsınlar, sizce bir sakıncası yoksa.
Şu aralar hastane ev ve hayvancıkların arasında ne kadar yorulduğunu biliyorum, Allah yardımcın olsun annene acil şifalar versin. Sevgili arkadaşım her zaman olduğu gibi bebeklerin şahane, özellikle kasımpatılarına bayıldım. Gelecek sonbahara mutlaka sevgili Alys'ten alınacaklar listesine eklendi. Sevgili SDurul ablamdan sonra senin menekşeleri de görünce baharı daha bir iple çeker hale geldim, sebebi yine sevgili Alys'ten gelecek menekşeler :). Birde SDurul ablamda başlayınca haberim olsun demiş yerimde duramaz oldum haliyle :). Menekşelerine bayıldığım kadar saksılarına da bayıldım, boyamayı bana da öğretmelisin. Sevgiler ve kolaylıklar diliyorum canım arkadaşım.
Bir süredir aktif yer alamamıştım forumda. Şimdi arayı kapatmaya çalışıyorum. Takip ettiğim başlıklara şöyle bir baktım, neler olmuş bir öğreneyim dedim ama zaman kısıtlı tabii. Tüm gün iş, sonra ufaklık, onu yatırınca ev işleri derken arada kaçırdığım onlarca sayfanın hepsini okumamın imkanı yok. Ama senin sayfana bir başlayınca bırakmak mümkün değil sevgili loveforlife. En son 18. sayfada kalmışmışım, her boş vaktimde buraya dönerek tamamladım 46 sayfayı. Her bir mesajın elden bırakılmayan bir roman gibi. Mutluluklar, hüzünler, heyecanlar peşpeşe... Her birine bir dünya emek verilmiş binbir çeşit bitki, birbirinden tatlı hayvancıklar... Balkon değil Loveforlife'ın çiftliği burası. :) Zaten şu fotoğrafların geldiği yere balkon ya da teras denemez.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/558702d1434051420-11393216_10153087593453143_399813337455376678_n.jp g
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/587933d1449475308-20151118_144049.jpg
Ben kendimi iyi bir insan olarak düşünürdüm. Hiçbir canlıya bilerek kötülük yapmam. Yağmur sonrası yürüyüş yaparken yola çıkmış salyangozları bir bir toplayıp kenara koyarım. Karşıdan karşıya geçen böcek ezilmesin diye o yolunu tamamlayıncaya kadar başında nöbet tutarım. Yerde kırılmış bir dal bulsam en azından toprağa sokarım. Ama senin karşında ben kendimden utanıyorum. Senin o kadar zorluk arasında bu canlar için yaptıklarını okudukça eziliyorum. Gerçekten insan üstü bir varlıksın loveforlife.
Umarım o güzel yüzün hep güler. Umarım senin de annenin de sağlığı bundan sonra hep iyiye doğru gider. Umarım baktığın canlar hep uzun mutlu birer hayat yaşarlar ve zamansız senden ayrılmazlar. Ve umarım gönlüne göre geniş bir toprağın olur. Şu an bana bir bahçe verip "bunu dünya üzerinde birine ver" deseler ilk sırada seni seçerim inan. Çünkü kimse senin kadar hakkını veremez, eminim.
Bu hafta burada da mor bir kedi yavrusu haber oldu. Bizim mahallede barınağın kapısında bir kutuda bulunmuş. İnsanlıktan nasibini almamış yaratıklar önce kediciği kumaş boyasıyla mora boyamışlar, sonra da köpeklere ısırmalık oyuncak olarak kullanmışlar. Minicik zavallının onlarca diş yarası varmış üzerinde. Neyse ki tamamen gönüllülerin işlettiği çok düzgün bir başka barınak bakımını üstlendi, hemen tedavisine başladılar. Hatta geçen hafta sonu kalçasındaki büyük yaradan ameliyat oldu. Durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Mor rengini düzeltebilmek adına da düzenli olarak kırpıp yıkıyorlarmış ama tamamen geçip geçmeyeceği belli değilmiş. Barınakta gözleri görmeyen bir başka yavru kedicikle arkadaş olmuşlar. Mor rengi nedeniyle pek bir meşhur oldu, ulusal kanallara kadar haber oldu. Adını da mavi mor renginden dolayı smurf koymuşlar. (Bizdeki şirinler çizgi filmindeki karakterlerin İngilizcesi smurf.) Pek çok insan sahiplenmek için sıraya girmiş ama barınaktakiler tedavisi bitince iki kediciği birden aynı eve sahiplendirmeyi düşünüyor.
İngilizce haber linki: Rescued 'Smurf' kitten possibly used as chew toy undergoes surgery - Story | KTVU (http://www.ktvu.com/news/local-news/68715757-story)
Bu hafta bir yandan senin kediciklerin hikayelerini okuyup bir yandan da bu mor kediciği takip ettikçe çok etkilendim. Biraz düzenimiz otursun, ufaklık azıcık büyüsün, ben de 2 minik sahiplenmek istiyorum bakalım.
loveforlife
18-01-2016, 21:39
Sevgili Gilan,
Seni yeniden buralarda görmek ne kadar büyük bir mutluluk. Çok uzaklarda da olsa kalpte özel yeri olan dostlar vardır ya hani, onlardan birisin sen de benim için. Aranan, özlenensin!
Ne mutlu sana, anne olmuşsun. Senin çok güzel bir anne olduğuna ve ufaklığı o güzel kalbinin gücüyle çok güzel yetiştireceğine eminim. Doğa sevdalısı bir ufaklığımız daha olması ne büyük mutluluk...
Ben son zamanlarda tüm pozitifliğime rağmen çok yorulduğumu hissediyorum. Yetişemiyorum tek başıma. Annemin hastalığı da iyiden iyiye tuz biber oldu. Korumaya alamadığım çok bitkimi kaybettim. O güzel manzaralar tekrarlanır mı bilemiyorum. Pazar günü terasa çıktığımda gözlemlediğim umut verici görüntüler de yok değil gerçi. Her saksıda milyon tane çimlenmiş bitki var. Hercailer o kadar çok ki! Biraz şaşırtma bile yaptım. Bir de ekeceğim tohumlar da girince işin içine yine olur diye umut ediyorum.
592718
592719
Benim evdeki kedicikler ben sıksık hastaneye gitmek zorunda kalınca çok özlüyorlar beni. Eve gelince tepemdeler sürekli. Senin mor kediciği okuyunca çok üzüldüm. İnsanoğlu çok kötü. Geçtiğimiz aylarda ben de benzer bir durumla karşılaştım. Biri Facebook'ta Bursa hayvan sahiplendirme sayfasına yazmış, dağ yoluna atılmış bir Van kedisi var kötü durumda diye. İçime dert oldu. Yana yakıla arkadaş aradım yanıma dağ yoluna çıkmak için. Çıktık bir arkadaşla beraber. Yanıma yaş mama da aldım. Söylenen bölgeye gittiğimde şoke edecek bir görüntüyle karşılaştım. Safkan bir Van kedisi. Dünya güzeli bir can. Yeni kısırlaştırılmış bir erkek pisicik. Ama ne yazık ki bu can da boyalı...
592720
592721
Hikayesi sonradan araştırınca çıktı ortaya. Bir aile yavruyken aldığı van kedisin artık büyüdü diye bıkıp barınağa terk ediyor. Henüz yaşında bile yok oysa. Başka birileri sahiplenmek istiyor. Barınak da kısırlaştırıp veriyor aileye. Ama eve alıp götürünce bakmak zor geliyor onlara da ve evi bulamasın diye çıkarıp dağ yoluna atıyorlar bu çocuğu. Ne avlanmayı biliyor, ne kendini korumayı. Köpeklere gidip oynamaya çalışıyormuş kuzum. Aç kalmış, üşütmüş, solunum yolu enfeksiyonu olmuş. Yol yapım çalışmaları vardı. İşçiler için yerler yapmışlar. Bu zavallıcık da girip orada ısınmak istemiş, onlardan yemek dilenmiş. İnsan nüsvetteleri onlardan yemek istemesin, kaçsın diye almışlar yol boyadıkları sprey boya ile bu çocuğu boyamışlar. Gözleri akmıştı, çok hastaydı. Buna rağmen hep sevilmek istiyordu. Boxın kapısını açınca kendi girip oturdu. Alıp veterinere götürdüm. Oldukça uzun süre tedavi gördü. Tüyleri uzun süre temizlenemedi. Yuvalandırdık sonra. Bunlar ömür törpüsü. Merhametsiz insanlardan korusun Allah bu canları...
Sevgiler, selamlar...
Bu tatlı van kedisinin hikayesinin de iyi sonla bitmesine sevindim. Mor kedicik smurf de hızla iyileşiyor.
Bahar geldikçe, tohumlar çimlendikçe, yine balkonun-terasın-bahçen güpgüzel olur sevgili loveforlife. Eminim buna. :)
loveforlife
21-01-2016, 06:36
Teras kar altında. Binanın ne kadar eski olduğu duvarların halinden anlaşılıyor. Bir arkadaş bir kere ahkam kesmişti, çok dokunmuştu bana. Ne yapalım eski ve yenileyecek param yok! Bahane bulan bulsun. Benim çiçeklerim orayı güzelleştiriyor.
592958
Özellikle soğanlılar bu durumdan hoşnut.
592959
592960
İlk sümbül çiçeği kendini göstermiş bile.
592961
Kar yağarken çiçek açma çabası içinde olanlardan biri de bu güzel sardunya.
592962
zehra evin
21-01-2016, 08:55
Takmayın kafanıza Sayın Loveforlife nasıl da kıskanmıştır sizi o şahıs kimbilir,bu güzelliklere sahip olamadı ğı için. Bu güzellikleri sevgi dolu insanlar yapabilir ancak öyle parayla pulla olucak şeyler değil bunlar.Sizi canı gönülden tebrik ederim .Dün bütün Balkon/evinizi gezdim.Hepsi emek ,sevgi ,sabır ürünü.Son hız devam edin bizide heyecanlandiriyorsunuz mutlu ediyorsunuz.
sevgihoca
21-01-2016, 15:06
Karlara bakmaktan başka şey göremedim,Sevgili Loveforlife.Benim soğanlılar öylece duruyor,en geç benimkiler açacak sanırım.Geç olsun güç olmasın diyelim.
loveforlife
26-01-2016, 12:17
İçimizi ısıtan güzellerim... Orkidelerimin kimi tomurcuk büyütüyor, kimi çiçekli. Tomurcuklarının bir kısmı tam büyümeden kuruyor, nedenini anlayamadım. Hiçbir şeylerini eksik etmiyorum oysa!
593555
593556
593557
593558
593559
flaneuse
26-01-2016, 13:57
Terasınız gayet güzel bence Sayın Loveforlife- hele şu kış bir geçsin, göz açıp kapayıncaya kadar rengarenk olur, çiçeklere yapraklara döner her yer. Ahkam kesen arkadaşınızı da bir çaya alırsınız artık (ya da almazsınız :cool:)
Sevgili loveforlife, hayatında taş üstüne taş koymamış insanların yorumlarına takılma ne olur. Seni eleştirecek kişiye ben önce ”sen ne yaptın bu hayatta” diye sorarım...
Orkideler sıcaklık ve nem değişiminden tomurcuk dökebilir. Bu aralar hava çok soğuk ya, evin sıcaklığı da değişmiş olabilir...
Bir de meyveler olgunlaştıkça açığa çıkan etilen gazının etkisiyle de dökebilirmiş. ”Orkideyi meyve tabağının yanına koymayın.” diyorlar. Çok ilginç...
Bu arada sizin evdeki halının aynısının üzerinde büyüdüm ben. ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/527417d1416824393-img_2982.jpg
Hala da annemin salonunda bu halı; çok kaliteliymiş demek ki.
loveforlife
27-01-2016, 21:43
Sevgili loveforlife, hayatında taş üstüne taş koymamış insanların yorumlarına takılma ne olur. Seni eleştirecek kişiye ben önce ”sen ne yaptın bu hayatta” diye sorarım...
Orkideler sıcaklık ve nem değişiminden tomurcuk dökebilir. Bu aralar hava çok soğuk ya, evin sıcaklığı da değişmiş olabilir...
Bir de meyveler olgunlaştıkça açığa çıkan etilen gazının etkisiyle de dökebilirmiş. ”Orkideyi meyve tabağının yanına koymayın.” diyorlar. Çok ilginç...
Bu arada sizin evdeki halının aynısının üzerinde büyüdüm ben. ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/527417d1416824393-img_2982.jpg
Hala da annemin salonunda bu halı; çok kaliteliymiş demek ki.
Sevgili Gilan,
Benim de bu hayatta pek bir şey yaptığım söylenemez aslında! Çevreme bakınca çocukluktan tanıdıklarımın, okul arkadaşlarımın falan geldikleri noktaları görünce, pek bir yol katedememişim aslına bakacak olursan.
Hep başkaları için yaşadım ben. Hep "aaa, bilmemkim ne der?" oldu hayatlarımızda. Hep ayıptır, günahtır oldu. "Neslihan bulur, Neslihan çözer, Neslihan yüklenir!" Ben bunların içinden ne kadar sıyrılabildiysem artık...
Keşkelerim çok aslına bakacak olursan. Keşke "ANNE" olabilseydim diyorum en çok mesela... Bir yuva kurmuş olmayı ne çok isterdim! Ama diyorum ya ben hep başkaları için feda eden oldum. Hala da hep fedakarlık yapmak zorunda bırakılanım. Neden hep ben güçlü görünmek zorundayım ki? Oysa artık çok yorgunum hayatın yükünden.
Benim çocuklarım olarak gördüğüm canlarıma olan sevgimi bile anlayamıyorlar. Belki de sadece burada, çok uzaklardaki dostlarım beni biraz olsun anlıyor...
Ev tarif edilmez derecede soğuk. Soba yakıyorum tek odada. Ama alt kat, üst kat ve yan binalar da boş. Isınması neredeyse imkansız gibi. Bir de annem hastanedeyken eve birkaç günde bir gelince iyice soğudu içerisi. Orkidelerin etkilenmesi gayet doğal aslında. Öyle meyve tabağı falan etkilemedi yani bunları. Menekşelerimin neredeyse hepsi dondu ben evde yokken. Soğuğun boyutunu ifade etmem gerekirse, banyodaki şampuanların dahi donmasını hayretler içinde izlediğimi söyleyebilirim. Bronşit olmayı başardım yine hal böyle olunca. Birkaç gündür sürekli evdeyim ve soba hep yanıyor olmasına rağmen yine de kat kat giyinmiş ve battaniye içinden çıkmayan bir haldeyim. Kediciklerimle birbirimizi ısıtmaya çalışıyoruz. Yine de buna şükür diyorum çocuklara. Ya sokaklarda donarak can veren milyonlarca canın yerinde olsak ne yapardık?
O halının yaklaşık 30 yılı var bizim evde. Ne günler geçti, neler yaşandı... Annem o halı ve bir benzerini taksitle almış ama eve getirince bir despot olan babamdan korkuya halılar aylarca üst katta oturanların evinde durmuştu. :mad: Gerçekten de çok kaliteli halılarmış. Bir silinmeyle bile pırıl pırıl olurlar. Bir tanesinin kenarları iyiden iyiye yıpranmıştı. 30 yılın üzerine ben geçtiğimiz aylarda bu kez ben iki halı aldım da bu yıllanmış güzeller bir akrabamızın yeni yaptırdığı yazlık evine gitti.
Sizin de canınızı sıkmış olmak istemem. Bu kasveti şu güzellerle dağıtayım. Hayatta kalmayı başaran menekşelerimden Sevgili SDurul'dan gelen bu minyatürü kaybetsem çok üzülürdüm ama şükür...
593712
593713
Bir de bu minik yaşayanlardan....Diğer çiçekliler sizlere ömür. Yaşayanlardan çiçek açabilecek gibi olan var mı bilinmez.
593714
Gül Batur
27-01-2016, 23:18
Sayın sevgili Loveforlife seni üzenleri allah havale ediyorum ben yazı yazamıyorum ah bir yaza bilsem neler var içimde böyle ahkam kesenler seni seviyorum her işin başı sağlık sağlıkla kal.
günebakan
28-01-2016, 20:14
Sevgili Loveforlife nasıl bir hayat yaşadığını az çok anlayabiliyorum. Ama bende çok yol kat etmiş değilim diye düşünme lütfen şöyle yaşadıklarına sevgini verdiğin hayvanlara bitkilere bir baksana o yüzden hiç boş yaşamış gibi düşünme kendini.
Ayrıca artık o ne der, bu ne der yüklen Neslihan yüklen demekten biraz olsun vazgeç çünkü kimseye yaranamıyorsun bence gönlün nasıl yaşamak istiyorsa nasıl mutlu olacaksa kimseye aldırmadan öyle yaşa canım. Kendinide değmeyecek insanlar için üzme
loveforlife
31-01-2016, 09:28
Ayrıca artık o ne der, bu ne der yüklen Neslihan yüklen demekten biraz olsun vazgeç çünkü kimseye yaranamıyorsun bence gönlün nasıl yaşamak istiyorsa nasıl mutlu olacaksa kimseye aldırmadan öyle yaşa canım. Kendinide değmeyecek insanlar için üzme
O sözleri zaten ben söylemiyorum. Ama çok yakınımda olan insanlar bunları söyleyip benden çok fazla şeyi yüklenmemi bekliyor. Elim mahkum durumdayım. Ya bu deveyi güt, ya bu diyardan git! Zaten çevremde o kadar az insan var ki! Onlar da hayvanlarıma da çiçeklerime de düşman adeta. Hayvanları ve çiçekleri atarsam, onların istediği gibi yaşarsam benden iyisi olmayacak. Benim hayvanlar ve çiçekler olmasa bir hiç olacağımı anlayamıyorlar. Evde hayvan bakıyormuşum diye yıllardır kapımızı açmayan çok yakın akrabalarımız var. Akrabalarımızın bize gelmemesinde bile suçlu ben görülüyorum. Keşke dağın başında bahçeli küçücük bir evim olsa. Hiç insan görmemeye razıyım....
Hayvanların dostluğu hiçbir insanda yok bazen evladın bile ters düşüyor, insan hariç hiçbir canlıdan nankörlük bekleme hepimiz şahsına münhasır insanlarız seven böyle sevsin sıkıntı yok.
loveforlife
24-02-2016, 21:05
Bahar geliyor dostlar, içim kıpır kıpır! Ne çok iş var beni bekleyen ve zamanı yetiştiremediğim. Of ki ne of... Nereden başlamalı, nasıl yapmalı derken iki gündür azar azar terası düzenlemeye başladım. Saksı değişimleri, yerleşmeler, budamalar, kuru yaprakları temizlemeler... İş bitmez ki!
Şu an bir kıyısından başlanmış işlerin geldiği nokta bu...
597186
597187
597188
597189
597190
loveforlife
24-02-2016, 21:39
Tohum çimlendirmelerini içeride yapıp kayıplar yaşayan arkadaşlar için paylaşacağım özellikle şimdiki fotoğrafları. Bunlar hiç içeri girmeyen -12 dereceleri dışarıda gören saksılarda kendiliğinden çimlenen minnak fidecikler. Yüzlerce hercai, aslanağzı, ipek çiçeği, kızgözü vb. minik sağlıklı bir şekilde gelişiyor.
Şu saksıya bir baksanıza, yok yok!
597204
Geçen yıldan kalan mineler uyanıyor.
597205
Sağlıklı gelişen aslanağzı fidecikleri...
597206
Diğer uzun saksı da ondan aşağı kalmamış.
597207
Beyaz katmerli şebboy acelecilerden.
597208
sevgihoca
24-02-2016, 22:01
Tohumları ne zaman ekmiştiniz Loveforlife?
Bu sayfanın hareketlendiğini görmek beni mutlu ediyor. ;)
Ah şu zaman olayı... Benim de en büyük derdim... Bazen de diyorum ”Bir sürü zamanı olup da hiçbir şeye hevesi olmayan ot insanlardan olacağıma zaman sorunum olsun daha iyi” :p
Duyan gelmiş saksısına bayıldım. Tam bahara yakışan bir görüntü. Hayat dolu. :)
loveforlife
25-02-2016, 04:22
Tohumları ne zaman ekmiştiniz Loveforlife?
Sevgili Sevgihoca,
İnanın ben hiçbir şey yapmadım. Hepsi doğa ananın marifeti. Geçen yıldan kendiliğinden dökülen, rüzgarın da etkisiyle saksıdan saksıya taşınan güzeller bunlar. Bütün saksılar bu durumda. Hele ki Sevgili Gilan sayesinde hayranlığımın arttığı hercailer her saksıda var neredeyse. Hiç tohum ekmesem, bunlarla bile cümbüş olur anlayacağınız.
Kendiliğinden çimlenenlerden biri daha, nakkaş sarmaşığı...
597244
Haseki küpelerim de uyanıyor.
597245
Kır çiçeklerini çok sevdiğimden bazılarını söküp atmıyorum. Ballıbabalar...
597246
597247
Vefalı güzel, aslanağzı! Kaçıncı yılı olduğunu unuttum. Hala sağlıklı. Uzun dallarını budadım, o kadar sağlıklı yeni sürgünleri var ki!
597248
loveforlife
25-02-2016, 08:48
Bu sayfanın hareketlendiğini görmek beni mutlu ediyor. ;)
Ah şu zaman olayı... Benim de en büyük derdim... Bazen de diyorum ”Bir sürü zamanı olup da hiçbir şeye hevesi olmayan ot insanlardan olacağıma zaman sorunum olsun daha iyi” :p
Duyan gelmiş saksısına bayıldım. Tam bahara yakışan bir görüntü. Hayat dolu. :)
Sevgili Gilan,
Ne kadar uğraşsam, tüm zamanımı onlara ayırsam bile senin kadar zevkli ve güzel sonuçlara ulaşamam sanırım. İnsan onlarla uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini dahi anlayamıyor. Bana çok keyif veriyor bu yorgunluk. Keşke tüm zamanımı onlara ayırabilsem. Her saksı ile saatlerce uğraşırdım herhalde.
Saksıların tümünde çimlenen bir şeyler var. Teras çok rüzgarlı olduğu için her saksıya yayılmışlar. kıyıp da atamam da. Hele ki hercailer... Minicik tomurcuklarını gösterenler bile var.
Bu güzeli sana yollayayım o zaman... Sitede pek pek kişininki açalı epey oluyor da benim Bergenia (kış ortancası) anca çiçeklendi. Hikayesi oldukça anlamlıdır (http://www.agaclar.net/forum/1112971-post2.htm)benim için. Geçen yıl bir saksı da dayımın işyeri yıkıldığında oradan getirdim. Artık iki saksılar...
597257
597258
597259
Rabbim demek ki herkesin gönlüne göre veriyor doğa ananın aradığıda temiz bir kalp vermişte vermiş.
sevgihoca
25-02-2016, 17:33
Maşallah demekten kendimi alamıyorum.Hepsi tazecik.
loveforlife
28-02-2016, 20:02
Terasın dağılıklığı azmış gibi bugün bir de tohum işine daldım. Bir görseniz halimi, epey gülerdiniz. Bir bakarsın saksı değiştiriyor. Bir bakarsın aranjman yapıyor. Bir bakarsın salyangoz ayıklıyor! Nasıl toplanacak bu teras yahu!
Bir de bu ektiğim tohumların hepsi çimlenirse hangi tarla-bahçeye sığacaklar ki? Daha yarılamadım bile ekeceklerimi...
597661
Zaten mevcutta o kadar çok minnak fidecik var ki! Baksanıza, minicik saksıda yok yok...
597662
Şebboylar yakında mis kokularıyla arılara davetiye gönderir.
597663
597664
Beyaz şebboy iyice çiçeklendi.
597665
YeniGine
28-02-2016, 23:39
Sevgili loveforlife maşallah baharla birlikte bütün çiçeklerin coşmuşlar. Tohum saksıların rastgelsin inşallah... Emeklerine sağlık.
Şebboylarını budamış mıydın sevgili loveforlife'ciğim? :( Ben kıyıp da budayamadım şimdi de çiçek açarlar mı telaşına düştüm...
loveforlife
29-02-2016, 06:51
Sevgili loveforlife maşallah baharla birlikte bütün çiçeklerin coşmuşlar. Tohum saksıların rastgelsin inşallah... Emeklerine sağlık.
Şebboylarını budamış mıydın sevgili loveforlife'ciğim? :( Ben kıyıp da budayamadım şimdi de çiçek açarlar mı telaşına düştüm...
Sevgili YeniGine,
Bakalım tohumlardan neler olacak. Ben de heyecanla bekliyorum.
Şebboylardan bir tek beyaz olan geçen yıldan kalma. Diğerleri evvelki yıl ektiğim tohumlardan. Bu yıl ilk kez açacaklar. Saksılarda yer sıkıntısı olduğu için gençler de yetişiyor diye diğerlerini sökmüştüm. Beyazın kuruyan yerlerini temizlemiştim. Budayınca daha güzel oluyor. Tazeliyorlar kendilerini.
Körpecik şebboylar. Yiyesim var bunları!:D:o
597729
Budadığım aynısafalar kendini tazeledi.
597730
Topraktan hiç çıkarmadığım Muscari armaniacum minicik çiçeklerini göstermeye başladı bile.
597731
Bu arada saksısına serptiğim tohumları da çimlenmiş. Saksı çim adam formunda.
597732
Budadıklarımdan biri daha, hot lips! O da tazecik sürgünler veriyor.
597733
sumeyra47
29-02-2016, 13:59
Fazla olan fidecikleri sakın atma ziyan olmasın ben talibim özellikle beyaz şebboya yine güzelliklerle içimizi ısıttın loveforlife ablam ellerine emeğine sağlık.
cengizildas
01-03-2016, 11:46
Sn. loveforlıfe, terasınız güzelliklerle tıklım tıklım dolu iken bir de tohum işiyle uğraşmak sanırım epey zor olsa gerek. Ben, beceremediğimden midir, yoksa zor geldiğinden midir, tohum işine giremiyorum. Allah yardımcınız olsun, terasınız daha fazla güzelliklerle dolsun.
loveforlife
01-03-2016, 19:26
Fazla olan fidecikleri sakın atma ziyan olmasın ben talibim özellikle beyaz şebboya yine güzelliklerle içimizi ısıttın loveforlife ablam ellerine emeğine sağlık.
Ben hiç onlara kıyar mıyım Sevgili Sümeyra? Ota bile bakan ben onları asla atmam. Mahalleyi çiçeklendirme projelerim var yine. Yeni ektiğim tohumlar da çimlensin geliriz misafirliğe...
Olmazsa olmazlarım, mis kokulu sümbüllerime göz atalım mı biraz da? Henüz tam çiçeklenmemiş olsalar da kokularıyla büyülemeye başladılar bile.
598006
598007
Bunlar Sevgili Alys'den gelenler. Şu morun rengine hayranım. Tam açtığında muhteşem olacak. Amaryllisbahcesi.com'u soğanlılarda tek geçerim!
598008
Şu güzelliğe ne demeli? Bunlar benim kaçıncı yılı olduğunu bilmediğim eski soğanlarım.
598009
598010
loveforlife
06-03-2016, 19:29
Nasıl da güzeller, nasıl mis kokulular! Amaryllisbahcesi Alys'den gelenler muhteşem renkleriyle apayrı güzel...
598928
598929
598932
Lodos kırmış bu güzelleri, ben de toplayıp eve indirdim.
598930
Yine Sevgili Alys'in hediyesi akyıldız...
598931
Gerçekten çok güzeller!
Sümbüllerinin fotoğraflarına bakarken istemsiz olarak burnumu ekrana doğru yanaştırmışım, tam ekrana değmek üzereyken eşimin 'ne yapıyorsun öyle' nidasıyla irkilip kendime geldim :D
Sûz-i Dilârâ
06-03-2016, 19:50
Bu terastaki emeğe ne yazsam eksik kalır;) İç açıcı ve huzur verici. Bitki çeşitliliğin ve bu çeşitliliği yaşatmadaki başarına hayranım. ;) Kırkbir kere maaşallah.
Laf aramızda küçük çiçekli (sarı-mor) hercai aşkına senin sayende tutuldum sen de sevgili gilan'dan almışsın. Bu aralar yine senden ve SDurul abladan geçen şebboy sevgisine yakalandım. Şebboy tohumu bekliyorum Demirci'den:D Bir adet de beyaz aldım seradan. Gelip gidip kokluyorum:cool:
loveforlife
06-03-2016, 21:12
Gerçekten çok güzeller!
Sümbüllerinin fotoğraflarına bakarken istemsiz olarak burnumu ekrana doğru yanaştırmışım, tam ekrana değmek üzereyken eşimin 'ne yapıyorsun öyle' nidasıyla irkilip kendime geldim :D
Bu terastaki emeğe ne yazsam eksik kalır;) İç açıcı ve huzur verici. Bitki çeşitliliğin ve bu çeşitliliği yaşatmadaki başarına hayranım. ;) Kırkbir kere maaşallah.
Laf aramızda küçük çiçekli (sarı-mor) hercai aşkına senin sayende tutuldum sen de sevgili gilan'dan almışsın. Bu aralar yine senden ve SDurul abladan geçen şebboy sevgisine yakalandım. Şebboy tohumu bekliyorum Demirci'den:D Bir adet de beyaz aldım seradan. Gelip gidip kokluyorum:cool:
Motive edici sözleriniz için çok teşekkür ederim canlar.
Güzel koku demişken mis kokulu şebboylara da bakalım mı?
598954
598955
598956
Gecesi bile ayrı güzel...
598957
Sevgili Sûz-i Dilârâ, çeşit çok ama adım atmaya yer yok...:o
598958
Harikalar. Maşallah hepsi harika :)
loveforlife
06-03-2016, 21:43
Sûz-i Dilârâcığım, bu güzeller de senin için gelsin öyleyse...
Hepsinin kaynağı Amaryllisbahcesi.com'dan gelen bir saksı amaryllisin dibindeki minicik bir fidecik aslında. Zaman içinde arıların fazla mesaileriyle renkleri değişerek çoğaldı bu güzeller.
598964
598965
598966
598967
598968
Sûz-i Dilârâ
07-03-2016, 13:02
Özellikle son fotoğraftaki hercai favorim oldu;) teşekkür ederim. Benimkiler daha mini mini yavrular, yeni şaşırttım;)
Sana birtakım sorularım olacak, müsait olduğunda cevaplarsan sevinirim :)
1- Muscari armaniacum kokuyor mu? Kendilerini nereden temin ettin? Benim birkaç teşebbüsüm oldu, bir kısmını bizim köyün ormanlarından aldım, bir kısmını bir internet sitesinden, bir kısmı da burada bir köyün ormandan bozma bahçelerinden, yerli-yabanî türlerden bulabildiğimi topluyorum.
2- Sümbül soğanlarına çiçekleri geçtikten sonraki aşamada nasıl bakıyorsun ve soğanları nasıl saklıyorsun? İkinci yıla çiçek açmaya devam ediyorlar mı? Çiçek açıyorsa çiçek miktarları nasıl?
loveforlife
08-03-2016, 08:09
Sevgili Sûz-i Dilârâ,
Ben hercailere neredeyse hiç şaşırtma yapmadım. Sadece çok sıkışık olan bazılarını diğer saksılara aktardım.
Sorularının cevaplarına gelince,
1. Benim bütün soğanlı bitkilerim Sevgili Alys'den. (http://www.amaryllisbahcesi.com/) Ondan aldığım hiçbir soğanlı-rizomlu bitki beni yanıltmadı. Öylesine sağlıklılar ki! Üstelik Ali Ağabey, her soru ve sorunumda bir telefon kadar yakın. Muscari armeniacum çok da kolay üreyen bir tür. Toraktan hiç çıkarmadım ben onları. Geçen yıl oluşan tohumları da saksıya serpmiştim onlar da çimlendi.
599210
Çok hoş temiz bir kokuları var. Özellikle geceleri daha yoğun hissediliyor.
599211
599212
Evlerine ziyarete gittiğimde bir de bir de Muscari Mount Hood un açmış halini görmüş ona da hayran kalmıştım. Mutlaka almak istedim ve geçen yıl aldım. Tabii onun saksılarında çok yoğun çiçeklendiği için daha da harikaydı görüntü. Olsun benim de tepesi karlı mor dağlarım var artık!
599213
Geçtiğimiz günlerde yaptığımız telefon görüşmesinde farklı renklerine de sahip olabileceğim müjdesini alıp çok sevindim.
2. Fotoğraflarını paylaştığım sümbüllerin çoğunun soğanı uzun yıllardır benimle. Hatırlıyorum, sen bir telefon görüşmemizde sümbüllerin saksıda sonraki yıllarda başarısız olduğunu söylemiştin. Çiçeklerimiz biraz daha az ama soğanlar çok sağlıklı.
Ne mi yapıyorum onlar için? Çiçekler geçtikten sonra, çiçek sapını kesip, birkaç sulamada sulama sularına NPK 15-15-15 ekleyerek beslenmelerini sağlıyorum. Yaprakları kuruyunca da topraktan çıkartıp güneş almayan bir yerde kuruttuktan sonra Captan serpip gazeteye sarıyor ve karton bir kutu içinde tekrar toprakla buluşuncaya kadar bodrumun en kuytu köşesinde saklıyorum. Bu kovadakilerin hepsi eski soğan örneğin.
599214
Sûz-i Dilârâ
09-03-2016, 21:17
Çok teşekkür ederim canım arkadaşım, zaman ayırıp sorularımı böyle ayrıntılı, fotoğraflı cevapladığın için. ;)
Seni birkaç arama girişimim oldu ama telin ulaşılamıyordu.
canannuman
09-03-2016, 22:02
Tebrik ederim çiçekleriniz çok güzel. Maaşallah
Beyaz Şebboy bi harika tohumlarınız filizlenmis çeşit bol süper çok imreniyorum sizlere bol bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle
loveforlife
16-03-2016, 20:46
Aslında bir sürü fotoğraf var paylaşacak ama son günlerde hiç içimden gelmiyordu açıkçası. Yaşanılan acı günler kahrediyor beni. Ama böyle salıvermek kendini kötülerin kazanması demek değil mi? Dimdik durabilmeli, tıpkı laleler gibi...
600517
600518
600519
600520
600521
Aslında bir sürü fotoğraf var paylaşacak ama son günlerde hiç içimden gelmiyordu açıkçası. Yaşanılan acı günler kahrediyor beni. Ama böyle salıvermek kendini kötülerin kazanması demek değil mi? Dimdik durabilmeli, tıpkı laleler gibi...
Tamamen aynı duygular içindeyim.
Bir an yitip giden onlarca kişinin tek tek hikayelerine dalmışken buluyorum kendimi. Paylaşacaklarım anlamsız gelmeye başlıyor.
Bir an sonra kendi kendime ”ama hayat devam ediyor” diyorum.
Sonra yine ”O peri kızının annesi için hayat devam ediyor mu sanki” diye düşünüyorum, kendime kızıyorum.
Bir an sonra yine bakıyorum, yapacak bir şey yok. Sonuçta hayat öyle ya da böyle devam etmek zorunda... Biz de dünyayı elimizden geldiğince, bir nebze daha güzel hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.
Lalelerin de senin gibi çok güzeller sevgili loveforlife. Üstlerindeki su damlalarıyla tablo gibiler. Bizlerle de paylaştığın için sağ ol. Diğer fotoğraflarını da bekliyoruz.
loveforlife
17-03-2016, 05:25
Tamamen aynı duygular içindeyim.
Bir an yitip giden onlarca kişinin tek tek hikayelerine dalmışken buluyorum kendimi. Paylaşacaklarım anlamsız gelmeye başlıyor.
Bir an sonra kendi kendime ”ama hayat devam ediyor” diyorum.
Sonra yine ”O peri kızının annesi için hayat devam ediyor mu sanki” diye düşünüyorum, kendime kızıyorum.
Bir an sonra yine bakıyorum, yapacak bir şey yok. Sonuçta hayat öyle ya da böyle devam etmek zorunda... Biz de dünyayı elimizden geldiğince, bir nebze daha güzel hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.
Lalelerin de senin gibi çok güzeller sevgili loveforlife. Üstlerindeki su damlalarıyla tablo gibiler. Bizlerle de paylaştığın için sağ ol. Diğer fotoğraflarını da bekliyoruz.
"Can"sın sen Sevgili Gilan!
Beni en çok da ne kahrediyor biliyor musun? Çevreme baktığımda olan bitenin ne kadar vahim olduğunu algılayamayan çok fazla insanın olması! "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" zihniyeti nasıl bir şeydir? Ben çocuğun olmadığı halde yarınlarımız için bu kadar endişeleniyorken, çoluk çocuk sahibi insanlar vur patlasın çal oynasın duyarsızlığını nasıl yaşayabiliyorlar?
Laleler gerçekten harika. Her gün yeni bir rengi açıyor.
600555
600556
600557
600558
600559
Şükran45
17-03-2016, 09:07
Sevgili loveforlife, şu karamsar ortamda her birinizin evlerinden balkonlarından taşan güzellikler sanki birer ümit ışığı. Devam edin lütfen. Bana şu hayatta herşeyin o kadar da kötü olmadığını, onca zorluğa rağmen yaşama tutunmak gerektiğini, barışı, mutluluğu, kardeşliği, kısaca tüm güzel şeyleri hatırlatıyor.
Lalelerinizin her biri muhteşem. Emeğinize ve ellerinize sağlık.
loveforlife
21-03-2016, 06:13
Sitede tohumdan yetiştirilmeye çalışıp telef olmuş bir dolu minik canı gördükçe çok üzülüyorum. Ben önce çiçek tohumlarımı ekerek başlamıştım işe. Hala ekmem gereken bir dolu tohumum var. Vaktim var mı? Tabii ki de yok.:o
Bakın benim minik güzellerime... Bu arada hepsinin açık havada olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim...
601185
601186
601187
601188
601189
loveforlife
21-03-2016, 06:22
Ben bu tohumdan yetişme işine hayranım. Nasıl bir mucizedir bu!
601191
601192
601193
601194
601195
Şu gelenlere bakar mısın? Desene bu yaz bizi çok şenlikli görüntüler bekliyor. ;)
loveforlife
25-03-2016, 17:00
Kızlarım teras duvarının üzerinde salına salına güzelliklerini komşulara gösterirken pek keyifliydi.
601847
601848
601849
601850
601851
sumeyra47
25-03-2016, 17:04
Maşallah renkleri çok güzel. Laleler gözlerimize bayram ettirdi.
loveforlife
25-03-2016, 18:04
Birkaç gündür süren lodos korkusuna hepsini indirdim yere. Adım atacak yerimiz kalmadı haliyle... Bursa'nın meşhur bir Deli Ayten (https://eksisozluk.com/deli-ayten--489223)'i vardır. Ben de rahmetliye benzedim galiba. Hiçbirine kıyamıyorum. İçiçe, üstüste...
601862
601863
Rüzgardan açılıp saçılınca da ayrı güzel oldular...
601864
601865
601866
YeniGine
25-03-2016, 23:49
Sevgili loveforlife, saksıları aşşağı indirince çok daha güzel olmuşlar toplu halleri. Maşallah renklerine bayıldım lalelerinin, çiğdemlerin de başka bir güzeller... Emeklerine sağlık.
loveforlife
26-03-2016, 05:55
Sevgili loveforlife, saksıları aşağı indirince çok daha güzel olmuşlar toplu halleri. Maşallah renklerine bayıldım lalelerinin, çiğdemlerin de başka bir güzeller... Emeklerine sağlık.
Sevgili YeniGine,
Ben de hangisini seveceğimi şaşırıyorum bu kızların.
Baksana şu çiğdem saksısına!
601956
601957
601958
Uyku çiçeğime ne demeli?
601959
601960
Sevgili loveforlife hepsi birbirinden güzel hangisine bakacağımı şaşırdım.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sevgili loveforlife,
Siz bu çiçeklere napıyorsunuz alasen :) Maşallah diyeyim nazar değmesin. Benim lalelerde, çiğdemlerde tık yok. Lalelerinizi görünce Emirgan'a gidesim geldi ama aklımı orada bırakıp gelirim kesin :)
loveforlife
31-03-2016, 06:29
Sevgili loveforlife,
Siz bu çiçeklere napıyorsunuz alasen :) Maşallah diyeyim nazar değmesin. Benim lalelerde, çiğdemlerde tık yok. Lalelerinizi görünce Emirgan'a gidesim geldi ama aklımı orada bırakıp gelirim kesin :)
Sevgili Duy-gu,
Lale ve çiğdemlerin açmakta epey geç kalmış. Yeşerdiler mi? Bunlar
gerçekten de insanın aklını başından alıyor. Yollarda hep gözüm peyzajlarda benim de. Bende olmayan bir renk gördüm mü epey takıyorum. Bu nasıl bir hastalıksa artık!
Bu arada hiç nergis paylaşmadığım dikkatimi çekti. Üzülmesin kızlarım!
602560
602561
602562
602563
602564
Sûz-i Dilârâ
31-03-2016, 20:44
Hepsinin güzelliği bir yana da ben en çok deli Ayten'i öğrendiğime sevindim. Demek herkesin kâbusu bir delisi varmış. Eight nine ten , deli Ayten;) bayıldım bu hikâyeye. Filmi mi çekilecekmiş ne öyle yazmışlar ekşi'ye? Çekilir de haberin olur da bu sayfada paylaşmazsan küserim bak :cool:
Bizim de bir deli Samimiz vardı. Onun taşı değil de elinde bir tesbihi vardı, bir şalvar, bir yeşil uzun mont, bir tuhaf öne doğru kaykılarak yürürdü. Mahallenin bütün çocukları gibi benim de kâbusumdu. Onun geldiğini duyar duymaz eve kapaklanır saatlerce çıkamazdım. Elindeki 33'lük tesbihini kendine özgü bir acaib sallaması geldi gözümün önüne. Sonra taşındık o mahalleden ona ne oldu bilmiyorum. "Delinin velisi Allah" derler bizde. Delinin bir nevi kutsiyeti olur, incitilmez deliler, aç bırakılmaz, cepleri de her zaman parayla doludur işlerine yaramayan, harcanmayan...
Ama son zamanlarda duyduğum iğrenç haberler yüzünden insan olmaktan utanır oldum. Engelliye, çocuğa, meczuplara, kimsesiz yaşlı kadınlara tecavüz haberleri yüzünden her şeyden tiksinmeye başladım. Nasıl bir ruh halidir bu nasıl bir canavarlık! Dünya eskiden de böyleydi de haberimiz mi olmuyordu yoksa bizim zamanımız mı böyle kirli anlamıyorum canım arkadaşım:(
YeniGine
31-03-2016, 23:28
:) Sevgili loveforlife o çiğdem saksısı dikkatimden kaçtı mı sanıyorsun?.. O muhteşem güzellik gözden kaçar mı; harika olmuşlar harika... Nergislerin ona keza. Maşallah!.. Emeklerine sağlık...
O çiğdemlerin nasıl çoğalmışlar öyle, benim de bir vakitler bir sürü çiğdemim vardı kala kala 2-3 tanecik kaldılar. O kalanlar da neden çoğalmıyorlar anlamıyorum... :(
günebakan
01-04-2016, 07:11
Günaydın Loveforlife çiğdemlere bayıldım mor oxcaliste harika benim bir türlü yaşatamadıklarımdan biride o. Seninkiler çok güzel görünüyor:)
loveforlife
05-04-2016, 06:58
Hepsinin güzelliği bir yana da ben en çok deli Ayten'i öğrendiğime sevindim. Demek herkesin kâbusu bir delisi varmış. Eight nine ten , deli Ayten;) bayıldım bu hikâyeye. Filmi mi çekilecekmiş ne öyle yazmışlar ekşi'ye? Çekilir de haberin olur da bu sayfada paylaşmazsan küserim bak :cool:
Bizim de bir deli Samimiz vardı. Onun taşı değil de elinde bir tesbihi vardı, bir şalvar, bir yeşil uzun mont, bir tuhaf öne doğru kaykılarak yürürdü. Mahallenin bütün çocukları gibi benim de kâbusumdu. Onun geldiğini duyar duymaz eve kapaklanır saatlerce çıkamazdım. Elindeki 33'lük tesbihini kendine özgü bir acaib sallaması geldi gözümün önüne. Sonra taşındık o mahalleden ona ne oldu bilmiyorum. "Delinin velisi Allah" derler bizde. Delinin bir nevi kutsiyeti olur, incitilmez deliler, aç bırakılmaz, cepleri de her zaman parayla doludur işlerine yaramayan, harcanmayan...
Ama son zamanlarda duyduğum iğrenç haberler yüzünden insan olmaktan utanır oldum. Engelliye, çocuğa, meczuplara, kimsesiz yaşlı kadınlara tecavüz haberleri yüzünden her şeyden tiksinmeye başladım. Nasıl bir ruh halidir bu nasıl bir canavarlık! Dünya eskiden de böyleydi de haberimiz mi olmuyordu yoksa bizim zamanımız mı böyle kirli anlamıyorum canım arkadaşım:(
Sevgili Sûz-i Dilârâ,
Deli Ayten, çocukluğumun unutamadığım şahsiyetlerindendir. Garip bir duygu aslında. Çocuk aklımla neler düşünüyorduysam! Her an, her yerde karşıza çıkabilirdi Ayten. Kat kat giyinmiş, üst üste bir sürü boncuk takıp takıştırmış hali beni çok cezbederdi. Biraz da korkutucuydu elbette. Yine de Deli ayten'i görmek için can atardım. Sonra bir gün öldüğünü duyduk.
Aslında ben çocukluğumdan beri delilerle pek bir iletişim halindeyimdir. :o Bir Deli Arif vardı, üst mahallede cami avlusunda yatıp kalkar. Kızdırıldığı zaman gelen geçene saldırır. Saç sakal birbirine girmiş... Hele ki kırmızı renk saldırganlığını iyice arttırır. Ben 3-4 yaşlarındayken bir gün annem kırmızı bir elbise dikmiş bana. Ogün bir yakınımıza gezmeye gidecekmişiz. Tutmuş elimi, yürüyerek çıkmışız yola. Caminin oradan geçerken gürüldeyen bir sesle arkadan saldırışını o kadar küçük olmama rağmen hiç unutamadım. Kahvehane vardı orada bir tane. Sokakta oturanlar koşup kurtarmıştı beni. Soranlara "gürgür dede saldırdı bana" diyormuşum. Uzun süre geceleri hep korkmuşum. Ama asıl korkuyu gök gürültüsü olduğunda yaşardım ve hala da yaşıyorum. Çocukken her gök gürlediğinde yorgan altına saklanıp "gürgür dede geldi" korkum bugün bile hala devam etmekte. Hep tedirginimdir gök gürlediğinde.
Ortaokul yıllarımda da bir gün bir deli almış eline bir tahta gelmiş bizim sokağa. Ben de hiç görmemişim. Tam sokak kapısından gireceğim. Geldi patlattı bir tane sırtıma. Yandaki işyerindekiler kurtarmıştı.
Şimdi de Deli Memet var bu çevrelerde dolaşan. Onun da aşktan böyle olduğu söylenir. Ama onu gördüğüm zaman kızdırmadan sevgiyle yaklaşmaya çalışıyorum. O da alır eline taşları dolaşır esnafı. Elinde onlarca poşet. "Vemicem işte, evlencem işteee, emineee!" ve anlayamadığımız bir şeyler söyler durur. Bir sürü şey verirler, yemez hiç. Çok zayıf, üzerinde göğüs altına kadar çekilmiş üstten bağlı bir eşofman ile... Bir gün sokak canları için evdeki yemek artıkları ile bir tabak hazırladım. Mama koyduğum yerlerden birine götürdüm bıraktım. O da uzaktan bakıyor. Ben tabağı bıraktım, arkamı döndüm. Koşarak geldi ve kaptı tabağı. "Memet dur, Memet bırak!" dedimse de parka doğru koşup bir avuç çakıl taşını bana fırlatınca, giden gitti diyerek eve döndüm. Allah verdiği aklı kimseden geri almasın.
Deli Ayten filmi çekildi. Nette aradım ama sadece fragmanını bulabildim ne yazık ki.
Deli Ayten “Bir Deli Aşk Hikayesi” Film Galası 15 Şubat’ta Tayyare Kültür Merkezi’nde | Bursa'da Sanat (http://bursadasanat.com/deli-ayten-bir-deli-ask-hikayesi-film-galasi-15-subatta-tayyare-kultur-merkezinde/)
Bence dünya eskiden çok daha saf ve temizdi. Ben eski günleri çok özlüyorum. İnsanlık ne yazık ki öldü... Azınlık çırpınışlarımız var sadece...
Sevgili loveforlife,
Çiğdemlerim sonunda açtılar :) Saksı içerisinde üç renk çıktılar mor-beyaz-sarı :) Sanırım geç ektiğim için beni baya beklettiler. Muscari'ler de tomurcuk göstermeye başladı bekliyorum. Katlı olan nergisiniz kokulu mu? Ben de sevgili Pria'dan edinmek istiyorum eğer bana sıra gelirse :)
Katlı nergisim kokulu. Bana Sevgili Alys'den (http://www.amaryllisbahcesi.com/) geldi. Pria'da sıra gelir mi endişesi yaşamayın. Amaryllisbahcesi.com'da o kadar güzel ve sağlıklı soğanlar var ki! Üstelik bu yıl Erlicheer nergisler sadece 2,5 TL idi. Bir soğandan üç çiçek sapı çıkaranlar bile oldu. Ondan soğan aldığını bildiğim herkes çok memnun kaldı. Bence tek adreste takılı kalmayın. Çeşit, ilgi ve fiyatlar açısından çok şaşıracağınıza eminim.
Çok teşekkür ederim bilgi için :) Tabi ki oraya da bakarım :)
loveforlife
09-04-2016, 06:22
Teras iyiden iyiye renklenmeye başladı. Hala yapılacak iş çok, bende yeterince zaman yok.:o
604306
604307
604308
604309
604310
Bu sene lale soğanı dikersem, bil ki senin yüzündendir. :)
Teras iyiden iyiye renklenmeye başladı. Hala yapılacak iş çok, bende yeterince zaman yok.:o
604306
604307
604308
604309
604310
Ne kadar güzeller emeğinize sağlık ☺
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sûz-i Dilârâ
09-04-2016, 08:55
Az önce yukarıdan aşağıya bir daha bakarken sayfaya aynı şeyi ben de düşünüyordum:D
Vakit azlığından şikayet ediyorsun arkadaşım, yakınlarda olsam senin yerine temizlik, saksı değişimi, şaşırtmacalar vs. hem işlerini halleder hem de şöyle fazlalıkları bir kenara ayırıverirdim:D
loveforlife
11-04-2016, 05:57
Benimkiler senin güzeller karşısında çok sıradan kalıyor tatlım. Üstelik sen kocaman bir bahçeye sahip olma avantajını da kullanırsın ve kim bilir ne kadar güzel olur o laleler.
Az önce yukarıdan aşağıya bir daha bakarken sayfaya aynı şeyi ben de düşünüyordum:D
Vakit azlığından şikayet ediyorsun arkadaşım, yakınlarda olsam senin yerine temizlik, saksı değişimi, şaşırtmacalar vs. hem işlerini halleder hem de şöyle fazlalıkları bir kenara ayırıverirdim:D
Sen gel yeter ki, Sevgili Sûz-i Dilârâ. İşleri halletmesen de olur. Fazlalıklar bol, istediğini ayır.
Mineler çiçeklenmeye başladı. Eskiden kalma kendileri. Hercai fideciklerini yer örtücü niyetine kullanıyoruz artık.
604787
Yine geçtiğimiz yıldan kalanlardan olan Bodrum papatyası da çiçeğe durdu.
604788
Sevgili SDurul'dan gelen papatyanın ilk tomurcuğu görüldü. İki tür papatya göndermişti bana. Bir saksısını fırtına götürmüş. Çok üzülmüştüm onu kaybettiğime. Şimdi bir de ondan gelen tohumdan büyüyen bir dolu papatya var. Ablacığım bu hangi türü, tohumdan yetişen aynısı mı bilemedim...
604789
Heuchera Plum Pudding galiba çiçek açacak. Açmasa da olur.:o
604790
Hosta yapraklarının bu canlı haline bayılıyorum.
604791
loveforlife
17-04-2016, 06:32
Yer örtücü niyetine hercailerim her yerde. Bunlara bakınca iki yıl önce bir paket hercai tohumundan çimlendirip de hiçbirini yaşatmayı beceremediğim hercailer geliyor aklıma zaman zaman. Demek ki neymiş, sıfır ilgi gerekliymiş!
605988
605989
605990
Hasekiler açmayı başladı. Öyle rüzgarlıydı ki yukarısı bu fotoğrafları çekmeye çalışırken epey zorlandım.
605991
605992
loveforlife
24-04-2016, 08:08
Bursa toplantısını organize edeli iki yıl oluyor. O toplantı sonrasında öyle bir dost kazandım ki, sormayın... İyi ki tanımışım dediğim, gönlü zengin, özü sözü bir, paylaşmayı çok seven harika bir aile... Sevgili Alys (ki artık benim her zor zamanımda yetişeceğini bildiğim ağabeyim), eşi Sevgili Aysel Ablam ve vatana hayırlı birer evlat olsun diye canla başla uğraştıkları harika iki evlat...
Bursa toplantı başlığına geleceklerini yazdıklarında amaryllis soğanı ve kasımpatı getireceklerini belirtmişlerdi. Tabii biz henüz tanışmıyoruz. Elleri kollarının o kadar dolu geleceğini tahmin bile etmezdik. Kendi üretimi olan çiçek soğanları ve kasımpatlarıyla herkesi sevindirmişlerdi o gün. Ben de organizatör olarak sadece onun bitkilerinin paylaşıldığını duydum. Sonrasında kendisiyle mesajlaştık. Ben bir şey alamadım diye çok üzülünce bir gün çıkıp bize geldi eşi ile beraber Sevgili Alys. Ama ne geliş! Elleri kolları dolu. Sonrasında ben onlara gittim. Evinin her yerini üretime ayırmış. Çok özel türlerin bile üretimini o kadar profesyonelce yapıyor ve bilinçli olduğunu belli ediyor olmasıyla hayran bıraktı beni.
Biriyle seyahat edersen onu daha iyi tanırsın derler ya, defalarca Yalova'ya giderken beni de aldılar yanlarına, iyice tanıdım, yüreklerinin nasıl güzel olduğunu iyiden iyiye anladım. Onlar için paranın her şey demek olmadığını, dostluğun ön planda olduğunu öyle iyi biliyorum ki! Ekmeklerini yedim, çaylarını içtim. Yeri geldi bir simidi paylaştık, yeri geldi en ala yemeği yedik. Ama hepsinde dostluk lezzeti eklenmişti, lezzeti ayrıydı bize. Kolumda serum hastanede yatarken başımda bekledi benim onlar. Ailemden bile kimse yoktu oysa...
Benim aracılığımla benim başka dostlarımla da dostlukları başladı. Hep ticaretin önünde, dostluk, saygı, sevgi oldu onlar için. Biliyorum ki benim aracılığımla tanıştığı diğer tüm dostlarım da aynı benim gibi onun bu naif kişiliğini çok sevdi.
Bitkilerimle ilgili ne zaman bir soru takılsa aklıma, bir telefon kadar yakındı bana. sahip olduğum bitkilere bakınca, neredeyse yarısının Sevgili Alys'den gelmiş olduğunu görüyorum. Çok da minnettarım kendisine. Ondan gelip de başarılı olamadığım bitki yok. Zaten her sattığı bitkinin de sonuna kadar ardında.
Neden bu kadar iyi niyetli insanları çekemezler diye sormadan edemiyorum. Onun amaryllisbahçesi (http://www.amaryllisbahcesi.com/)nde sağlamadığı avantajları sitemizde sağlıyor olması bile sitemize duyduğu vefa borcundan. Evlatlarının eğitimine katkı sağlamak amaçlı yaptığı bu satışlarda gösterdiği iyi niyeti farklı göstermeye çalışarak onu yıpratanları esefle kınıyorum. Nedir sizdeki bu para hırsı? O sizinle mücadele etmekten usanıp siteye girmezse siz mi kazanırsınız yoksa sitede onun yaptığı satışlardan ve verdiği bilgilerden faydalanan insanlar mı kaybeder?
Sözün özü; ALYS dosttur, ağabeydir, çok zengindir yüreği, eli her daim açıktır, paylaşımcıdır... Satın aldım, hediye etti... Hepsi son derece sağlıklı!!! İlgililere ithaf olunur!
Oxalis Adenophylla (Silver Shamrock) beni kendine hayran etti. Soğuklara dayanıklı bir tür olması da cabası.
607628
607629
Hyacinthoides hispanica 'Miss World' ilginç bir soğanlı. Sümbüle benziyor ama sümbül değil. Güzel kokuyor...
607630
Amaryllisler çiçek sapı çıkarıyor...
607631
Hosta kocaman oldu bile.
607632
Üstteki yazını dikkatlice okudum sevgili loveforlife ; Sevgili Alys'i bende senin sayende tanıyanlardanım, (Tanışmamıza vesile olduğun için ayrıca teşekkür ederim.) yaklaşık üç senedir alış veriş yapıyoruz kendisiyle, ne aldıysam yanında her zaman hediyeleri oldu ki başkası o hediyeleri asla parasız göndermez. Bir önceki kış dondan kaybettiklerim hariç tüm amaryllislerim açmakta ve ikinci üçüncü çiçek saplarını vermekte...Seninde belirttiğin gibi Alys tüm sattığı ürünlerin arkasında ve ''Olur da açmazsa ben telafi ederim''diye güvence veren biri. Hırs olmadan, ekmeğinin peşinde koşarken de insanları mutlu etmeyi benimsemiş, günümüzde az rastlanan insan örneğidir sevgili Alys :).
loveforlife
06-05-2016, 06:51
Dolu vurdu geçti ama umudumuzu kaybetmek yok...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/610026d1462475840-20160503_202648.jpg
Japon gülü hiç çiçeksiz bırakmıyor.
610101
Çiçeği eksik olmayanlardan biri daha, Clematis multi blue.
610102
Mor, çiçeğe ne güzel yakışan bir renktir!
610103
Siz hiç böyle güzel çiçek gördünüz mü?
610104
Geçmiş olsun. İnşallah bölgede çok zarar yoktur.
loveforlife
08-05-2016, 20:17
Hep Zeytin'i paylaşıyorum. Cingöz Hanım geri kalır mı? Oturdu Oxalis saksısının tepesine, başladı poz vermeye...
610647
610648
610649
610650
Biraz fazla mı havaliyiz ne?:o:p
610651
loveforlife
13-05-2016, 07:25
Özenle bakıp beslediğim asla öldürmeye kıyamadığım tırtıllar var ya hani, şehrin göbeğinde, gökdelenlerin arasında bile sevgi ile pek çok mucize yaratılacağının ispatı gibi kelebek olup çiçeklerimi ziyarete geliyor, beni mest ediyorlar. Sadece onlar mı? Bir sürü arımız da var elbette... Doğaya ne verirsek onu alıyoruz.
611592
611593
Geçen yıl ekemediğim tohumlardandı Fazelya(arı otu). Sn. Meyvelitepe'nin tohum takasta paylaştığı bu tohumlar bu yıl çiçekleriyle beni öyle mutlu ediyor ki. Saksıların diplerine serpiştirmiştim. Hepsi tomurcuk dolu. İlk açanımız bu oldu. Bundan sonra her yıl ekilecekler listesine girdi.611594
Aslanağızları rengarenk açıyor. Ne kolay bir bitkidir bu...
611595
611596
loveforlife
19-05-2016, 21:31
Amaryllis Afrodit yine muhteşem açtı.
613312
613313
Teras rengarenk...
613314
613315
613316
Bu mevsimin rengarenk görüntülerine bayılıyorum. :)
Senin terasın renkleri ve çeşitliliği de bahçelerin en güzelini bile sollar. ;)
Masallah harika cicekler harika bir guzellik...Cingöze diyecek söz bulamiyorum..Masallah muhtesemler
loveforlife
02-06-2016, 21:26
Kasımpatım çılgınca çiçeklendi. Oldu mu sana mayıspatı? Şimdi merak ettiğim acaba kasımda tekrar açacak mı?
615903
Sabah sefalarında en sevdiğim renk. Zaten mavi tonda çiçeklere hayranım genel olarak... Sahi bir anda aklıma düştü, kaktüslerde mavi çiçekli olana hiç denk geldiniz mi?
615904
Sevgili Enskrky'in doğumgünü toplantımızda paylaştığı gelin teli çok güzel gelişti. Deliksiz yoğurt güvecinde. Toprağına bir miktar perlit ve diatomit de karıştırdım. Masa altında keyfi yerinde olacak ki, çiçeklendi.
615905
Fazelyasız kalmayı düşünmüyorum önümüzdeki yıllarda da...
615906
Türlü türlü tegrafım oldu. Her birinin çiçeği de ayrı güzel.
615907
Bu mayıspatı yeni mi sevgili Loveforlife? Acaba diyorum türü mü böyle? Yoksa eskiden çiçeklenmezdi de ilk defa bu sene mi baharda açtı?
akçabardak'ın bahçesinde yaz boyu açan bir kasımpatı türü varmış da bu da mı onlardan acaba diye merak ettim. Öyleyse o saksıyı sıkı korumaya al bence. :D
loveforlife
03-06-2016, 14:31
Bu mayıspatı yeni mi sevgili Loveforlife? Acaba diyorum türü mü böyle? Yoksa eskiden çiçeklenmezdi de ilk defa bu sene mi baharda açtı?
akçabardak'ın bahçesinde yaz boyu açan bir kasımpatı türü varmış da bu da mı onlardan acaba diye merak ettim. Öyleyse o saksıyı sıkı korumaya al bence. :D
Sevgili Gilan,
Hatırlarsın, hani şu kasım ayında delirmişçesine açan kasımpatlarım var ya (http://www.agaclar.net/forum/1424781-post1346.htm), onlardan biri bu. Kasımda da çok güzel açmıştı, şimdi de açtı. Hepsi Sevgili Alys'den gelen, çelikten yetişen bitkiler.O saksıdaki pembe de açmaya başladı şimdi. Ben bilemedim nedenini ama çok güzeller gerçekten de.
loveforlife
11-06-2016, 07:49
Sarı şekerler...
617386
617387
617388
617389
617390
profyakup
20-03-2017, 20:28
Bahçedeki minik erik ağacı da tam çiçeğe bürünmüşken yağmur bir geldi, pir geldi... Arılar mesaiye çıkamaz oldu.:( Bu değişik bir erik türü. Rahmetli dedem Bulgaristan'dan getirmiş bu eriğin anne fidanını. Proşta eriği diyorlar. Sarı, çekirdeğinden ayrılan, lezzetli bir erik türü... İnşallah meyve tutar.
387577
387578
Bu eriği bende merak ediyorum. Özel mesaj atmaya uğraştım, başaramadım. Bende fidanını buldum bu eriğin. Lakin bilgi almak istiyorum meyve yaptı mı eriğiniz mesela. Birde ben ağacın yanında kendinden çıkan fidanı alıp başka yere ektim. Acaba aşıya ihtiyaç olmadan meyve yaparmı biliyormusunuz
yardimcierhan
24-03-2017, 01:10
Bu ne güzel bir mesaj böyle! Çok mutlu oldum okuyunca...
Keşke herkes bu bilince sahip olsa...
: ' )
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.