View Full Version : Loveforlife / Balkon, ev
loveforlife
25-06-2014, 19:33
Farklı renk tonlarımız var... Çiçek yapılarında da hafif farklılık mevcut. Bir de mavi- mor tonları olsa daha mutlu olacağım...
504707
504708
504709
504710
loveforlife
26-06-2014, 07:47
En sevdiğim bitkilerimden Salvia x jamensis 'Hot Lips'... Geçen yıl ziyaretine gittiğimizde Sevgili Zeki Yağlı hediye etmişti. Kışa dayanıklı ve bahardan beri sürekli çiçekli. Geçen yıl minicik bir çelikti. Şimdi bu hale geldi. Gel de sevme bu güzeli...
504801
504802
504803
En güzel yönlerinden biri de ışığa göre renk değiştirmesi... Baksanıza sanki farklı bir bitki...
504804
504805
loveforlife
26-06-2014, 08:06
Bazen ateşimiz fazla çıkıyor, en canlı renge bürünüyor dudaklarımız...
504806
504807
504808
Kimi zaman soluklaşıyor...
504809
Kimi de rujunu sürmeyi unutmuş gibi oluyor...
504810
loveforlife
27-06-2014, 06:44
Dün öyle çok üzüldüm ki, sormayın! Agaclar.net 10. doğumgünü toplantımızda Sevgili Zafer İnandıklı'dan çok minicik bir fide olarak aldığım bir abutilonum vardı. Bir karış boyuyla hiç çiçeksiz bırakmadı beni yaklaşık iki aydır. Dün sabah erkenden terasa çıkıp suladığımda gayet de sağlıklıydı. Bir de akşamüzeri çıktım ki yakıcı güneşten kavrulmuş yaprakları, o minicik tomurcukları!:( Terasta gölge alan yok, nereye kaçıracağımı bilemiyorum bitkilerimi. Kuruyan yaprakları topladım, bolca da suladım ama çok umutlu değilim. Bu Zafer Ağabey'den gelip de kaybettiğim 2. abutilon. Geçen yılki de böyle çok güzel açıyordu. Annem balkondan bakarken nasıl olduysa saksıya takılmış ve düşürmüş koca saksıyı. Şimdi de bu! Artık istemeye de yüzüm yok... Ama mutlaka tekrar bulmalıyım bu güzelden...
505009
505010
505011
505012
Bu kavurucu sıcaklarda başka neleri kaybedeceğim bakalım...:(
Abutilonu aramana gerek kalmadı, benden sana güzel bir hatıra gelecek. Yeter ki sen üzülme ablacığım.
Şu anda tam dört tane oldular, biri bahçenin çok güneş alan kısmında toprağa dikili, biri gölge alanda, ikisi ise evde saksıda dikililer. Suyu çok sevdiğini, susuz kalınca senin de dediğin gibi yapraklarında sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor.
loveforlife
28-06-2014, 09:07
Abutilonu aramana gerek kalmadı, benden sana güzel bir hatıra gelecek. Yeter ki sen üzülme ablacığım.
Şu anda tam dört tane oldular, biri bahçenin çok güneş alan kısmında toprağa dikili, biri gölge alanda, ikisi ise evde saksıda dikililer. Suyu çok sevdiğini, susuz kalınca senin de dediğin gibi yapraklarında sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor.
Canım benim... Bu hassas düşüncen için çok ama çok teşekkür ederim. İşte bu sitenin bu yönüne bayılıyorum ben...;)
Eeee ne demişler birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. :D
Senin bana yaptıklarının yanında abutilonun lafı bile olmaz ablacığım, zaten senin için bir iki tane çok özel bitki ayırmıştım aralarına abutilonuda ekledim. :D
münevver48
28-06-2014, 18:37
loveforlifeciğim bolkonuna çok yakışacağını umuyorum.inşallah gerçeğinide sana gönderirim birgün.
loveforlife
28-06-2014, 21:05
loveforlifeciğim bolkonuna çok yakışacağını umuyorum. İnşallah gerçeğini de sana gönderirim birgün.
Böyle bir güzellik yakışmaz mı hiç? Çok teşekkür ederim.
loveforlife
28-06-2014, 21:37
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim rozet çiçekleri kışı zayiatsız atlattı ve ikinci yıllarında da açmaya devam ediyor.
505383
505384
505385
Akşam sefaları da sefalarını sürüyor. Onların da ikinci yılı. Toprakta kalan yumrularından çıktılar. Bu yıl tohum işini es geçmek zorunda kalınca yine diğer renklerini edinemedim ama bu da yetiyor bana...
505386
505387
loveforlife
05-07-2014, 06:36
Yine Sevgili Alys'den gelenlerden... Ona beni bu güzele kavuşturduğu için çok teşekkür etmek istiyorum öncelikle. Baksanıza verdiği pozlardaki güzelliğe, estetiğe! Boyu yaklaşık 1,5 metre...
506935
506936
506937
506938
506939
Sevgi Durul
05-07-2014, 14:31
Loveforlife'cım, sakız hanım ve ben ziyaretine geldik.:)
İyi bakmış mıyım? Tutmuş değil mi, açması ondan mıdır? Sevgilerimizle...
506972
Sevgili arkadaşım hakikaten bu yıl ateşli dudaklar kendini aşmış, ne güzel gelişmiş geçen yıla göre çok güzel maşallah... Abutilon için çok üzüldüm, hepimiz her sezon en az bir iki bitkimizi kaybediyoruz. Ama şanslıyız ki sitemiz sevgili lusoari gibi arkadaş ve dostlarla dolu:)... Sevgiler.
loveforlife
05-07-2014, 23:08
Loveforlife'cım, sakız hanım ve ben ziyaretine geldik.:)
İyi bakmış mıyım? Tutmuş değil mi, açması ondan mıdır? Sevgilerimizle...
506972
Canım Ablam, SDurul'um!
Ben onların hepsine tembih ettim ki zaten! Tutsunlar ve güzel çiçekleriyle seni ve paylaştığım tüm dostları mutlu etsinler...Bir de senin özenli bakımın ve o güzel yüreğindeki duygular eklenince işin içine, sonuç ortada! Bak sen şuna, küçücük boyuyla çiçek de açarmış...;)
Ben de kucak dolusu sevgi gönderiyorum size...
loveforlife
11-07-2014, 00:58
Günlerdir nereye yetişeceğimi, neye endişeleneceğimi şaşırmış haldeyim. Dolayısıyla pek paylaşımda da bulunamaz oldum şu sıralar. Ağrılarım çok artmış durumda. Annemin sağlık durumu da cabası.
Çiçeklerim sıcaktan kavruluyor, sulamaya bile yetişemiyorum. Kaybettiğim bitkiler oldu ne yazık ki... Teras kaktüs dışı bitkiler için böyle havalarda pek uygun değilmiş sanırım. :(
Bir de Zeytin oğlan hastalandı. Ateş ki ne ateş! 42 derece ateşle alev alev yandı çocuğum. Şükür ki şimdi yeniden oyunlar oynamaya koyuldu... Oyundan yorulduğu anlarda bir yerlerde serilip uyuyakalıyor...
508082
Bitişik binanın sokak kapısını kapatma zahmetinde bulunmayan komşular nedeniyle bir misafirim daha oldu... Pamuk Hanım...
508083
O, benim sokakta baktığım canlardan biri. Yan binanın kapısından girip onların terasından bizim terasa geçmiş, oradan da bodruma... Bakın bodrumdaki sürprizimize...
508084
Olayın ortaya çıkmasına gelince...
Normalde çok uysal bir kedidir Pamuk. Uslu uslu yemeğini yer, hiç sesi bile duyulmaz. Çok da zayıftır. Onun akranı kediler doğum yaptığı halde o hiç doğurmadığı için, doğuştan kısır olduğunu zannediyordum. Ogün onu terasta görünce şaşırdım. Mama ve su koydum. Önce bana tısladı, sonra Fincan Hanım'ı bir güzel sopaladı. Sonra hızla bodruma indi.
Ben de arkasından indim ama bizimki yok ortalıkta. Biraz arayınca bir kutunun üzerinde oturduğunu gördüm. Kovuyorum, bana tıslıyor. İyiden iyiye şaşırdım. Bir sopayla kutunun kapağını açtırınca minik bir grili kedicik olduğunu gördüm, şaşkına döndüm bir anda. Orayı seçmiş doğum için... Lakin ikinci kez indiğimde bodrumda bulamadım yavruyu. İtinayla saklamış. Kendi gidip geldi 2-3 gün. Ben de mama ve suyunu vermeye devam ettim. Sonra bir gün baktım 3 bina ötedeki komşunun terasında bizimki. Miyavlayıp duruyor. Komşu da dedi ki, sarılı beyazlı bir kedi bizim terasta grili bir yavru emziriyor. Bizimki yavrusunu taşımış dedim. Taşımış da, niye bu kadar huzursuz, sürekli bağırıyor endişesini de yaşıyorum. 3 gün bağırındı hayvan. Komşuya soruyorum, burada yavrusunu emziriyor diyor. O komşunun merdiven boşluğunda da yeni doğum yapmış bir kedicik ve yavruları var şu sıralar. 3. gün o kediye mama götürmeye gittiğimde, hani bizim pamuğun yavrusu dedim. Meğer bizimkinin yavrusu değilmiş o... Bir Tekir kız var, o da bir tanecik doğurmuş oraya. O emziriyormuş. Bizim Pamuk kız ise mahsur kalmış orada. İndirmeye çalıştım inmedi. Eve gelip bodruma indim. Derinden bir ses geliyor ama kesinlikle bulamadım yavruyu. Yine komşuya gidip yalvar yakar binanın ve terasın bütün kapılarını açtırdım. İndirmeyi başardım. Bizim binaya soktum anneyi. Nasıl oldu bilmiyorum ama yeni doğmuş bir bebek 3 gün annesiz yaşamış... Şimdi onun adı Mucize! Mucize bebeği sevmeme izin vermiyor annesi henüz. Çok güzel annelik yapıyor.
Bu arada yine bir başka komşunun bahçesine yavrulayan bir kediciğin yavrularını seviyorum... Hangi kedi mi? Bizim Panda. Smokinlilerin annesi. Kısırlaştırma için kendini toparlasın diye beklerken bir daha yavruladı, hem de 5 tane... Onlardan birinin de gözü çok kötü olmuş ne yazık ki... Tedavi etmeye çalışıyorum.
Öyle güzeller ki...
508085
508086
loveforlife
11-07-2014, 10:23
O Agaclar.net ailesiyle ilk buluşmamın anısı. Evvelki yıl ilk katıldığım toplantı, Ankara buluşmasında; yanılmıyorsam Sevgili Adalet Yağcı paylaşmıştı ekinezya tohumlarını. Ekinezya ikinci yılında çiçekleniyormuş ya, tecrübe ettim. Geçen bahar ektiğim tohumlar yeşerdi. Kışın tamamen kurudu, baharda tekrar yeşerdi ve çiçeklerini gösterdi. Beyazı da olsaydı keşke... Çok sevdim ben bu çiçeği...
508152
508153
508155
508154
Siz bir meleksiniz, sevgili loveforlife
Sayıları arttıkça Allah'tan sana yardım etmesi, güç ve kuvvet vermesi için dua ediyorum. Sevgili Ahsenn'in de dediği gibi sen bir meleksin, yeryüzünde dolaşan kanatsız bir melek. :)
YeniGine
11-07-2014, 23:41
Sevgili loveforlife, maşallah maşallah!.. Fincan'ımızın desene bir sürü kardeşi olmuş. Zeytin oğlana geçmiş olsun, Pamuk Hanım evlatlarıyla gelmiş hoşgelmiş; senin işin başından aşmış. Rabbim öncelikle sağlık, sıhhat versin, sonra da güç kuvvet versin inşallah. Çook işin var çok, kolaylıklar diliyorum inşallah!..
loveforlife
12-07-2014, 06:56
Sayıları arttıkça Allah'tan sana yardım etmesi, güç ve kuvvet vermesi için dua ediyorum. Sevgili Ahsenn'in de dediği gibi sen bir meleksin, yeryüzünde dolaşan kanatsız bir melek. :)
Daha çok dua edin benim için... Dün öğleden sonra iyice kötü hissetmeye başladım kendimi. Ağrılarıma, çift görme de eklenince acile gitmek şart oldu. Acilde ilk tetkikler yapıldığında, kan değerlerimin çok düştüğü görüldü. Sağlam kalan tek gözümün de durumu göz doktoruna göre endişe vericiydi. İlk müdahaleler, serumlar falan derken; telefonum çaldı...
Hayvansever bir komşum var, Fincan Hanım'ın kayıp olup olmadığını soruyor... Hastanede olduğumu söyledim. Arkasından korkunç haber geldi.Bahçe bitişiği evin yıkıldığını biliyorsunuz. Arka tarafta bir esnaf var, çiçekçilere malzeme satıyor. orayı malzeme sattığı büyük minibüsü için otopark belledi. Malzeme doldururken kapısını saatlerce açık tutar. Benim dünya güzeli kızım nasıl olduysa binmiş o arabaya. Sonra da o lanet olası adam arabasına binip çok uzak kırsal bir yere gitmiş. Kızım korkudan bağırmaya başlayınca da tarlanın birinde açıp kapıyı kovmuş kızımı...
Akşamına işyerine dönünce de bu hayvansever komşuma söylemiş, tasmalı bir kediyi attım arabadan diye... Gözyaşlarına boğuldum. Canımın acısına mı, yüreğimin yangısına mı dayanayım ben?
MR için birkaç saat beklememiz gerekiyordu. Yanımda hayvanseverlerden bir arkadaşım vardı.Kolumda serumlarla gittik Fincanıımı attığı yere... Saatlerce seslendim kızım gelir sesime diye... Arka taraflarda fabrikalar var. Kapı kapı sorduk... Bir nakliye ambarı vardı, sokak kedilerine mama veriyorlarmış. Onlar görmüş meleğimi, "yazık, böyle güzel kediyi sokağa atmışlar" demişler. Çok korkmuş haldeymiş ve çok bağırıyormuş. Onlar mama almaya girdiği anda nereye gittiyse gitmiş... Yok hiçbir yerde kızım.
Ben ne yapacağım şimdi, nasıl dayanırım bu acılara? O benim en can dostum... Hiçbir kedi, hiçbir canlı dolduramaz onun yerini...
Canım ablam ne kadar üzülme desemde boş biliyorum. Korktuğu için bir yere gizlenmiş de olabilir, inşallah iyi bir şekilde çıkar ortaya aramaya giderken de yalnız gitme zaten iyi değilsin Allah korusun, tansiyonun falan oynar.
Kayıp ilanıda vermek lazım.
Off of Allah'ım üzüntümü anlatmaya kelimeler bulamıyorum. :(
Büyük geçmiş olsun güzel arkadaşım. O kadar acının içinde bir de arkadaş kaybı çok kötü bir durum. İnşallah fincan hanımı bulursun ya da kendi geri döner. Belli ki baya korkutmuş adam onu. Bazı kediler eğer çok uzağa bırakılsa bile yine gelebiliyor geri.
Daha çok dua edin benim için... Dün öğleden sonra iyice kötü hissetmeye başladım kendimi. Ağrılarıma, çift görme de eklenince acile gitmek şart oldu. Acilde ilk tetkikler yapıldığında, kan değerlerimin çok düştüğü görüldü. Sağlam kalan tek gözümün de durumu göz doktoruna göre endişe vericiydi. İlk müdahaleler, serumlar falan derken; telefonum çaldı...
Hayvansever bir komşum var, Fincan Hanım'ın kayıp olup olmadığını soruyor... Hastanede olduğumu söyledim. Arkasından korkunç haber geldi.Bahçe bitişiği evin yıkıldığını biliyorsunuz. Arka tarafta bir esnaf var, çiçekçilere malzeme satıyor. orayı malzeme sattığı büyük minibüsü için otopark belledi. Malzeme doldururken kapısını saatlerce açık tutar. Benim dünya güzeli kızım nasıl olduysa binmiş o arabaya. Sonra da o lanet olası adam arabasına binip çok uzak kırsal bir yere gitmiş. Kızım korkudan bağırmaya başlayınca da tarlanın birinde açıp kapıyı kovmuş kızımı...
Akşamına işyerine dönünce de bu hayvansever komşuma söylemiş, tasmalı bir kediyi attım arabadan diye... Gözyaşlarına boğuldum. Canımın acısına mı, yüreğimin yangısına mı dayanayım ben?
MR için birkaç saat beklememiz gerekiyordu. Yanımda hayvanseverlerden bir arkadaşım vardı.Kolumda serumlarla gittik Fincanıımı attığı yere... Saatlerce seslendim kızım gelir sesime diye... Arka taraflarda fabrikalar var. Kapı kapı sorduk... Bir nakliye ambarı vardı, sokak kedilerine mama veriyorlarmış. Onlar görmüş meleğimi, "yazık, böyle güzel kediyi sokağa atmışlar" demişler. Çok korkmuş haldeymiş ve çok bağırıyormuş. Onlar mama almaya girdiği anda nereye gittiyse gitmiş... Yok hiçbir yerde kızım.
Ben ne yapacağım şimdi, nasıl dayanırım bu acılara? O benim en can dostum... Hiçbir kedi, hiçbir canlı dolduramaz önun yerini...
Sevgili loveforlife,
Çok üzüldüm bu yaşadıklarınıza. Ne sorumsuz insanlar var. Kedi tasmalı,belli ki sahipli ve bütün gün durduğun yerde binmiş arabaya. Madem bırakacaksın aynı yere gitsene. Canların sadece insanda olduğuna inanıyor bu tipler.
Aramanızı sürdürün içiniz daha rahat eder ama bana öyle geliyor ki o bir şekilde yine sizin yanınıza dönecek. Kedi ve köpeklerde yön bulma konusunda acaip bir içgüdü var.
Bu defa geldiğinde tasmasına telefon numaranızı yazın en iyisi. O fabrikadaki kedilere mama veren iyi insanlar gibi insanlar da var bu dünyada. Böyle bir şey olması durumunda eminim ki sizi ararlar.
Bir daha olmaması en büyük dileğimdir. Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda müjdeli haberinizi bekliyorum.
Sevgili Loveforlife , çok üzüldüm Fincan 'a . Uzaktada olsa , bizimde kedimizdi. Ben inanıyorum ki dönecek.Yıllar önce benimde kedim vardı , annem çok doğuruyor diye kilometrelerce ötede bir köye gönderdi. Çok üzülüp ağlamıştım. Aradan 6 ay geçmişti, bir sabah penceredeki miyavlama sesiyle uyandım ,birde baktım kedim geri dönmüş , okadar mutlu olmuştum ki anlatamam.. Fincan Hanımda dönecek inanıyorum , sizin için dua ediyorum. Geçmiş olsun , Allah şifa versin canım, üzülme sakın..
Olanlara çok üzüldüm. İnanıyorum ki geri gelecek.
kelebek çalısı
12-07-2014, 14:13
Sevgili loveforlife, bugün Dostlar Kahvesinde okudum, Fincan' ın kaybolduğunu. Şimdi aklıma buraya bakmak geldinde minik dostumuzun kayboluşu ve sizin sağlık durumunuzla ilgili paylaştıklarınızı okuduğumda konuya hakim olabildim. Temiz kalpli loveforlife, inanıyorum ki Fincan bulunacaktır. Kedi vahşi yaşama ayak uydurabilen bir canlıdır biliyorsunuz, lütfen onun için aşırı derecede endişelenip kendinizi sarsmamaya çalışın.
Biliyorum, aklınızdan bir an dahi çıkmayacağını ama kötü ve olumsuz düşünmeyin olur mu?
Benim de kalbim, düşüncem sizinle sevgili loveforlife.
münevver48
12-07-2014, 14:26
sevgili loveforlife,size geçmiş olsun diyorum.önce sizin sağlığınız önemli .fincan hanım bir yolunu bulup size geri gelecektir.tabi dönene kadar geçen süre size zor gelecek.kedilerin bıyıkları yön bulmalarına yardım ettiğini duymuştum.radar gibi biraz zaman gerekiyor.siz iyileşin ki sizin elinizden kaç yavru beslenecek. melek loveforlife sağlıklı şifalı günler.sevgilerimle.
Kedilerin yön duyusu aşırı gelişmiş durumdadır, başka bir şehre dahi götürülse ne pahasına olursa olsun evine dönmeye çalışırlar... Ben geri dönüş yolunu bulacağına inanıyorum, siz de inanın...
Sevgili kardeşim geçmiş olsun, üzüntünü paylaşıyorum inşallah fincan bulunur ve üzüntün azalır dileğimiz bu da, bir abin olarak bir şeyler söylemek istiyorum her ne söylesekte üzüntünün azalacağını sanmıyorum ama ben yinede söylemek istiyorum, hani bir ata sözü vardır önce can diye benim temel olarak aldığım bir sözdür can olmadan canlar olmaz, kendi canınızın sağlığı için bazı üzüntülerinizi es geçmek zorundasınız önce kendi sağlığınızı düşünün ki sonra benim sağlığıma fincanların sağlığına faydanız olsun, siz sağlıklı olmadığınız sürece diğer canlara da faydanız olamayacağını biliyorsunuzdur ama ben yinede hatırlatmak istedim, o nedenle çok üzülmemenizi sağlığınızın her şeyden değerli olduğunu hatırlatmış olayım, dileğim inşallah fincan da bir an önce bulunur sizde yüksek morale kavuşursunuz.
Sevgilerimle..
Sevgi Durul
12-07-2014, 14:48
Çok sağ olun arkadaşlar, verdiğiniz destekler çok değerli.:)
Loveforlife, çok üzgün şu anda. Sözler teselliye yeterli gelmiyor, biraz olsun hafifletir belki.:(
Canım, kendini harap etme, sana söylediğim gibi fincanın geri geleceğine ben de inanıyorum. Sevgilerimle...
Biliyorum kedini çok seviyorsun ama kendi sağlığını da düşün. İnşallah tez zamanda sağlıkla geri döner.
YeniGine
12-07-2014, 23:41
Sevgili loveforlife geçmiş olsun Fincan'ımıza çok üzüldüm ben valla sanki hepimizin kedisi gibi görüyorum Fincan'ı, hepimiz çok seviyoruz, fotoğrafladığın karelerde gözlerim kesinlikle arar Fincan'ı. Geçen sene bizim burada da vardı Fincan'ın cinsinden her görüşümde sen ve Fincan geliyordu aklıma.
Ama üzülme, kendini bu kadar üzme, harap etme lütfen. İnşallah Fincan geri gelecektir ve o zaman bizlerden müjdeni istersin. İnşallah!..
Zerrin Torun
13-07-2014, 00:47
Eğer Bursada otursaydım sokak sokak gezer Fincanınızı size getirirdim.Kediler yönlerini bulur ve evine döner üzülmeyin.İnşallah çabuk kavuşursunuz.
birtanecik
13-07-2014, 23:09
Çok geçmişler olsun. Sağlığınıza kavuşmanız için ve kediniz için dua edeceğim. Umarım her şey eskisinden güzel olur.
Seabert74
14-07-2014, 07:20
Sevgili loveforlife..
Fincan dönecek, bunu da atlatacaksınız.. Yine sana güzel pozlar verecek bizimle paylaşman için.. Ama senin bu güzel tabloyu bize aktarman için iyi olman gerek..
Fincan hanım'ın dönüşte sana ihtiyacı olacak eminim.. İlgine, sevgine... Onun için senin iyi olman şart.. Lütfen kendini yıpratma.. , sen hepimize lazımsın, sevgiler
Sevgili loveforlife geçmiş olsun ...İnşallah fincan da bir an önce bulunur..Müjdeli haberinizi bekliyorum.
İyi haberler bekliyoruz Sevgili Loveforlife.
Hay Allah bir kaç gündür forumdan uzaktaydım, haberinizi yeni alıyorum. :( Çok geçmiş olsun, önce kendi sağlığınızı düşünün sevgili loveforlife. Arkadaşların da dediği gibi önce siz iyi olun da size bağımlı canlar da iyi olabilsinler. Acil şifalar diliyorum, umarım çabuk atlatırsınız ve fincan da bir an önce yuvasına geri döner. Bir bakarsınız fabrikada kedilere mama veren kişiler fincanı görüp size bir haber uçururlar, tekrar kavuşursunuz fincanla. Hemen moralinizi bozmayın. Siz yeter ki iyi olmaya bakın. İyi haberlerinizi bekliyoruz.
akçabardak
15-07-2014, 18:08
Sevgili loveforlife fincanın kaybolmasına ben de üzüldüm ama arkadaşların da dediği gibi önce kendi sağlığınızı düşünmeniz gerekir, çok çok geçmiş olsun en kısa zamanda fincanla ilgili iyi haberler alırsınız hayırlısıyla.
Sayın loveforlife, umarım iyisinizdir ve umarım kısa sürede iyi haberlerle geri dönersiniz...
Ben bu forumda ilk kez yazıyorum onu da size yazıyorum, Allah gönlünüzden geçeni hakkınızda hayırlısı eylesin, çok üzüldüm,gelmiş geçmiş olsun, iyi haberlerinizi bekliyorum.
sayın forelovlife çok üzüldüm bende fincana.umarım kavuşursunuz.hayvanlar kadar olamayan adına insan denen bazı canlılar böyle eziyetler yapıyor bu zavallıcıklara. bende bazen şahit oluyorum böyle olaylara. resimdeki köpek kadar olamıyor işte bunlar.
Allah sizede acil şifalar versin..
Ben de yeni gördün üzücü haberi. Çok geçmiş olsun, önce sizin sağlığınız ****** ama can dostunuza da üzülmemek elinizde değil. Bir gelse eminim daha iyi olacaksınız. bizim kampüsün bahçesinde de bebeklikten beri baktığımız bir kedimiz vardı. birileri almış uzak bir yere bırakmış. Sonra birkaç aya çıkıp geldi. Fincan hanım da yolunu, evini bulacak ben de inanıyorum, yeterki sağ olsun... Bu yüzden siz de sağlığınızı ihmal etmeyin nolur. Allah korusun sağlığınızı kaybettikten sonra Fincan çıkıp gelse fincan sizin durumunuza üzülmeyecekmi?
Geçmiş olsun sn. loveforlife . Kedinizin kaybolmasına çok üzüldüm inşallah kısa zamanda sağlığınıza da kedinize de kavuşursunuz.
Değerli Arkadaşım, gel haydi, bekliyoruz. Özlettin kendini.
günebakan
21-07-2014, 23:05
Sevgili Loveforlife çok geçmiş olsun ama kendi sağlığını lütfen biraz daha dikkat et
loveforlife
29-07-2014, 11:43
Fincan’ım! Bugün doğum günümmüş ya hani; kaç kişi anlayabilir ki, senin yokluğunda 18 gündür defalarca öldüğümü, tükendiğimi? Tarifi imkansız, öyle bir yürek acısı ki! Kınalı kuzum, çok özledim seni!
Sen, rüyalarımla gelensin bana. Aslında 3 yıl önce rüyalarımla girdin hayatıma. Hastalığımın en ağır olduğu günlerdi. Büyük acılarım vardı. Sol gözüm karanlığa gömülmüştü de; üzmemek adına sevdiklerimi şakaya vuruyordum, belli etmek istemiyordum çektiklerimi. Sonra seni gördüm rüyamda. Bir adamın elinde, minicik bir yavru pisi. Adam diyordu ki; “bak o da tıpkı senin gibi, görmüyor sol gözü. Ona bakarsan, adını ‘FİNCAN’ koy. Kırk yıllık sevap yazılacak sana, bakarsan ona!”…
Yaklaşık bir yılım geçti hastane odalarında. Hep seni sayıkladım, hep seni bulacağım günü bekledim. Ta ki iki yıl öncenin eylülüne dek. Aslında o günlerde de iyi değildim pek. Hastaneden dönüşte ilaçları almak için eczaneye gitmiştim. Dönüşte akşam olmak üzereydi. O günlerde sağ gözümde de hasar olduğu için hava kararınca görmem daha zor oluyordu. Sen beni çağırdın sanki de yolun karşısına geçtim garip bir şekilde. Oysa karşıya geçmesem, daha kolay gelebilirdim eve. Vızır vızır trafiğin içinde koşan minik bir şey gördüm bir anda. İşte sendin o; başkalarına göre çirkin, bana göre dünyalar güzeli kızım. Arabaların altından aldım seni ve başladım annenin olup olmadığını soruşturmaya. Sonra öğrendim ki yarım saat kadar önce birileri bir arabadan atmış seni. Öylece şaşkın, kucağımda durmuş kolumu emmeye çalışırken sen; akşamın o saatinde ne işi varsa sokakları süpüren bir çöpçü yanaştı yanıma ve dedi ki: “Al kızım götür onu evine, çok sevabı olur sana… Biliyor musun ben kaç tane cana yetişiyorum?” Renginden sonra bu sözlerin de rüyamdaki gibi gerçekleşmesiyle sarılıp sana geldik ömür boyu beraber olmak üzere evimize. Annem kapıyı açtığında “FİNCAN” geldi dedim. O sırada annem yüzüne dikkatli bakınca sol gözünde bir şey olduğunu fark etti. Ertesi gün veterinere gittiğimizde, veteriner de sol gözünün görmediğini söyledi.
Sen artık benim asla vazgeçmeyeceğim kınalı kuzum, FİNCAN’ımdın. Öyle minik ve zayıftın ki! Beni hep annen sandın. Hatta sen “anne” dedin hep bana… Kulağımı emmekten neredeyse hiç vazgeçemedin. Hele beni o kucaklaman, bana sarılman yok mu! Sarlıp uyurdun ya, meşhur ninnimiz eşliğinde:“kuzusu da kuzusu, annesinin kınalı da kuzusu!” Söylemezsem ninnini uyanır da söylemem için uyarırdın sen beni.
Hiçbir zaman obur bir kedi olmadın. Sadece kuru maman ve olmazsa olmaz haşlanmış kuzu ciğerin... Minicik bir parçayı geçmezdin. Patini çatal gibi kullanarak keyifle yerdin ciğerini. Ne tezgah üstüne çıktın, ne yemek masasına. Başka bir şeyi versek dahi yemedin. Fıtratında olsa da ne balığa ne de ete yan baktın. Kuşlarımız hep kardeşlerindi. Yanyana gezdin, arkadaşlık ettin onlarla. Onlarca civcivimize ablalık ettin de “çoban kedisi FİNCAN” dedim sana. Sen tüm canlıları sevdin. Çiçeklerimiz bile kardeşlerindi ya hani, hep poz verirdin onlarla…
Sen benim şifacımdın. Bu iki yıl zarfında çok zor zamanlarım oldu yine, hastanede kalmam gerekti çoğu kere. Evde kıpırdayamadan yattığım zamanlarda, hep yanımdan ayrılmamasıya yattın benimle. Hatta acımın en fazla olduğu yerlere yaptığın masajla rahatlattın beni çoğu kere. Göğsümde yatıp o gırıl gırıl uyuman yok mu! Kullandığım kutular dolusu ilaçtan daha ilaçtın, şifaydın sen bana…
Tek tahammül edemediğin eve gelip giden başka pisiciklerdi. Çok kıskanırdın onları. Sadece senin annen olmamı isterdin. Yine de konuşunca bilge bir insan gibi dinlerdin beni ve kabul ederdin gelenleri. Hayatımıza ansızın girip, çabucak melek olup bizi bırakıp giden Mercan’a bile razı olmuştun. Sonra Panda’nın yavruları annesiz kalınca onları eve almama hiç ses etmedin. Hatta onları beslerken bir anne misali telaşeleniyordun sen de. Sonra onları yaladın, annelik yaptın adeta… Zeytin ve Çakıl’ın da teyzeleri oldun, razı oldun yuvanı paylaşmaya.
Seninle geçen her anım öyle güzel ki!...
……………………………….
Nasıl gittin bebeğim, niçin bindin o kötü insanın arabasına? Nerelerdesin şimdi? Ne bulur, ne yersin? Sen arabalardan çok korkarsın ki! Oralar arabalarla dolu…. Sen benim sevgi pıtırcığımsın ya, kendini sevdirmeye bayılırsın ya, tanımadığın insanlara sevdirmezsin kendini. Sevgiye de acıkmışsındır şimdi!
Çok canım acıyor kınalı kuzum… Gel artık Fincan’ım. Gel ki, yeniden doğayım seninle. Hiçbir şey dolduramıyor yerini. Sen çok akıllı bir cansın. Diyorlar ki kediler evini bulurmuş. 18 gün geçse de gelirsin annene, bulursun yolu değil mi? Ben biliyorum, sen de beni arıyorsun şimdi. Yoksa ayrılmazdın oralardan, bulurdum seni. O kadar çok aradık ki! Gözyaşlarımı durduramıyorum. Ömrümde ilk kez bir doğum günü hediyesi istiyorum. Seni çok özlüyorum. Sensiz doğum günü ne ki, her gün tekrar ölüyorum!
Rabbim bir mucize göster….
(Doğum günümü hatırlayan, hatırlamayan tüm dostlarımdan sadece dua istiyorum. Çok teşekkür ederim)
511112
sayın loveforlife...
okurken gözlerim doldu. benimde bir kızım var adı nazlıcan.
çok iyi anlıyorum sizi. inşallah kavuşursunuz.
YeniGine
29-07-2014, 23:09
Sevgili loveforlife ilan yaptırmış olman iyi bir fikir. İnşallah bu ilanla birlikte gönlüne göre doğum günü hediyeni alırsın... İnşallah!..
Duygularını o kadar güzel anlatmışsınki söyleyecek başka şey yok...Rabbim gönlüne göre versin inşallah....
Sevgili arkadaşım hala gelmedimi .Bizde hipotrumun yakınından geçerken aileme hep fincanı söylüyormuşum acaba oralardamı kızım anne hep aynı yerde söylüyörsun diyor.Şimdi okudum oda oralarda kaybolmuş inşallah denk gelirde seve seve sana getiririm tez zamanda sana gelir inşallah.
münevver48
31-07-2014, 14:28
sevgili loveforlife,bütün dualarım senin ve fincanın buluşması için.kısa sürede kavuşmanız dileğimle.
cörekotu
03-08-2014, 21:23
Kayip ölümden kötü :(
Rabbim kavustursun...
Seabert74
04-08-2014, 07:25
Sevgili Loveforlife..
Dün uzun süredir görüşmediğim bir arkadaşımla sohbet ederken konu kedilere geldi.. Arkadaşım küçükken hastalanan kedilerini babasının araba ile 60 km uzakta bir yere bıraktıgını söyledi.. O zaman neden böyle birşey yaptıklarını hatırlamıyor. Belki de babasının kendince bir düşüncesi vardı, bilemiyoruz..
Ve 1 ay sonra kedileri evi bulup geri gelmiş.. Aklıma fincan geldi, ben de ona bahsettim.. "Beklesin, gelir" dedi.. Umarım bekleyişimize cevap verir fincan..
Umudunu yitirme lütfen, sevgiler
loveforlife
06-08-2014, 21:56
Sizinle güzel haberler paylaşmayı o kadar çok istiyorum ki! Çok özledim kızımı. Onsuz her şey anlamsız. Bitkilerin fotoğrafları çekmek bile gelmiyor içimden. Zaten terasta aşırı sıcaklar ve ilgilenememem yüzünden epey kaybım oldu. Mucize bebeği annesi terasa taşıdı. Anne çok saldırganlaştığı için terasta sulama bile zor yapıyorum. Bu arada Mucize'yi çatıya kaçırdı. Mucize'nin gözleri çok ağır enfeksiyon oldu. Neredeyse kör olacaktı. Annesinin tırmıklarından korunmaya çalışarak iki haftadır tedaviyi sürdürüyorum. Şükür ki bugün biraz daha iyiydi. Gözlerini iyileştirebilmeyi umuyorum. Sonrasında yuva arayacağım... İnşallah kınalı kuzum da döner bu arada ve ağız tadıyla güzellikler paylaşmaya devam ederiz...
Aylar sonra evine dönen pisiciklerle ilgili anlatılanları duydukça umut doluyor yüreğime... Rabbim dualarımızı boş çevirmez inşallah, geliverir kınalı kuzum!
İnşallah geliverirde, sizide sevindiriverir kınalı kuzun...!
Dün yalavo yolundan geçtik gözlerim hep fincanı aradı,belki görürüz diye.
Sevgili Loveforlife arkadaşım, sayfan her güncellendiğinde, Fincan yuvasına geri döndü diye umutla açıyorum inan.
Sevgili Loveforlife inan bizlerde sabırsızlıkla o güzel haberi duymayı bekliyoruz.
Ne kadar üzüldüğümü gerçkten anlatamam loveforlife, umarım tez zamanda gelir Fincancık
Selehattin 67
13-08-2014, 22:11
loveforlife fincan hanım inşallah gelmiştir uzun süredir uğrayamadım bayağı şeyler kaybetmişim acısıyla tatlısıyla hayat insanların istediği gibi olmuyor malesef mukadderat HER DAİM YEŞİL VE MAVİ İLE KALIN
loveforlife
05-09-2014, 21:31
Biliyorum sizleri de çok üzdüm ama elimde değil arkadaşlar. Bugün 56. gün ve kınalı kuzum hala yok! Sizinle bir şeyler paylaşmak istesem de tıkanıp kalıyorum. Zaten fotoğraf karelerine Fincan'ım girmeyince öyle güzel gözükmüyor gözüme. Zeytin'i ise terasa değil merdivenlere dahi çıkartmıyorum. Dışarıdan korkması için elimden geleni yapıyorum.
Hoş, bitkilerimin de pek iyi durumda olduğu söylenemez ya! Sıcaklar en ağır darbeyi vurdu aslında. Bu arada ben de fazla ilgilenemedim onlarla. Bahçedekiler neredeyse tamamen ölmüş durumda. Boş saksıların tepesinde yaklaşık üç aylık olan minik piliçlerim ve bahçede yerleşik olan birkaç kedicik oynaşıyor. Yıkılan binanın yeri doldurulmadığı sürece bahçeyi aktif hale getirmek mümkün olmayacak gibi.
Terastakiler de ona keza. Mucize bebeği annesi terasa taşıdı. Çok güzel ve oyuncu bir kız ufaklık. Özellikle sukulent yapraklarını oyuncak etti kendine. Neyse ki çok güzel bir aileye yuvalandırdım. Yıkadım, pakladım çok mutlu olacağı bir ortama gönderdim. Annesi terasta takılmaya devam ediyor. En kısa sürede kısırlaştırılacaklar listesinde.
516239
516240
Bir de Zeytin'im var ki... İyi ki de var. Benim yakışıklı oğlum olmasa ne yapardım acaba bu zor günlerimde ben? 8 Eylül'de 6 aylık olacak tosunum. Fincan'a göre çok farklı bir karakteri var oğlumun ama o da çok özel bir can... Tüm canlar gibi...
516241
516242
516243
Sayın loveforlife, sonunda geldiniz! Üzüntünüzü inanın paylaşıyorum, benim de canım gibi sevdiğim 4 kedim var. Bu nedenledir ki sizi ne teselli eder hiç bilmiyorum. Öte yandan elinize bakan çok can var, güçlü kuvvetli olmanız lazım;) Terasınız için bir düşünün istediğiniz bir şeyler var mı diye. Pek sukulentim yok ama belki ilginizi çekebilecek başka bir şeyler vardır bende. (Sayenizde yavru kedi de görmüş oldum aylar sonra, canıma can kattı:))
YeniGine
05-09-2014, 23:58
:) Mucize bebek de çok güzelmiş sevgili loveforlife. Çok tatlııymış. Keşke seninle kalsaymış.
loveforlife
06-09-2014, 09:46
Sayın loveforlife, sonunda geldiniz! Üzüntünüzü inanın paylaşıyorum, benim de canım gibi sevdiğim 4 kedim var. Bu nedenledir ki sizi ne teselli eder hiç bilmiyorum. Öte yandan elinize bakan çok can var, güçlü kuvvetli olmanız lazım;) Terasınız için bir düşünün istediğiniz bir şeyler var mı diye. Pek sukulentim yok ama belki ilginizi çekebilecek başka bir şeyler vardır bende. (Sayenizde yavru kedi de görmüş oldum aylar sonra, canıma can kattı:))
Sevgili Dinozor,
Öncelikle bir farkındalık yaratarak kullanıcı adınıza dikkat çekmek istiyorum. Verdiğim diksiyon eğitimlerinde hep vurguladığım noktalardan biridir kelimelerin doğru kullanımı. Sizin kullanıcı adınız "dinozor" da pek çok kişi tarafından yanlış telaffuz edilir ve yazılır. "Dinazor" olup çıkmıştır pek çok yerde. Eğitimlerde hep derdim ki, "hiç Taş Devri'ni izlemediniz mi? Onların dinozorunun adı neydi: Dino! Tıpkı orada olduğu gibi doğru kullanım "DİNOZOR"... ;)
Bu ön nottan sonra, size teşekkür etmek isterim. Beni merak etmeniz, çiçeklerinizi benimle paylaşmak istemeniz çok güzel ve mutluluk verici. Çok kaybım olduğu doğru ama size zahmet vermek istemem. Agaclar.net ailesinden olduğunuza göre mutlaka sizde de gizli bir hazine vardır.
Bütün hayvanlar çok özel bence de. Kedi yavruları sizin de dediğiniz gibi çok tatlı oluyor. Benim elimden de sürekli yavrular gelip geçiyor. Onları güzel yuvalar bulup veriyorum şükür ki. Şu an bahçemde 14 Ağustos doğumlu iki minik ve annelerine bakıyorum. Annenin ikinci doğumu ilk doğumundaki yavrularından birini sahiplendirememiştim. O da 4 aylık oldu ve kardeşleriyle birlikte annesini emmeye devam ediyor. İşin ilginci anne ilk doğumda yabaniydi. O yüzden yakalayıp kısırlaştıramadan hemen tekrar hamile kaldı. Şimdi anne çok uysal, artık bana güveniyor ve kendini sevdiriyor. Yavrular 2 aylık olunca hemen kısırlaştıracağım annemizi.
:) Mucize bebek de çok güzelmiş sevgili loveforlife. Çok tatlıymış. Keşke seninle kalsaymış.
Sevgili YeniGine,
Mucize bebek, yeni ailesindeki adıyla Çakıl bende kalsa anne agresif tavırlarıyla onu benden uzak tutmaya devam edecekti. Bebeğimizin gözleri çok enfeksiyon olmuştu. İki gözü de neredeyse kör olacaktı, ilaçlamam için bile izin vermiyordu Pamuk. Bacaklarım tırnak izi içinde kaldı. Ama yavru gittiğinden beri yine o uysal ve sevimli haline döndü. Az önce kapıya gelmiş usluca karnını doyurup gitti. Zeytin'e de kızmadı. Ayrıca bende gelen giden kedi bitmiyor ki!
Yakın zamanda yuvalandırdığım canlardan birkaç fotoğraf paylaşayım sizin için... (Anne kedimiz kısırlaştırmaya gitti, pazartesi gelecek inşallah)516391
516392
516393
Sevgili, iyi yürekli Loveforlife ablacığım.....
Bu konu hakkında konuşmak benim canımı çok acıtıyor ama umudunu yitiren bir insanın kaybetme korkusuda olmaz, işte bu yüzden gün gelecek ve umudun sayesinde kazanan yine sen olacaksın. Elbette bir gün güneş yine senin için doğacak ve ben bu zor günlerin geride kalması için, senin için hiç bıkmadan dua etmeye devam edeceğim.
Zeytin'i her gördüğümde bebekliği gözümün önünde belirip, yüzümde de bir gülümseme meydana geliyor, sizi de böyle mutlu görünce seviniyorum. :D
loveforlife
12-09-2014, 21:41
Sevgili Alys, ondan satın aldığım ve onun hediye ettiği bitkilerle tanıştığımız günden beri çok mutlu ediyor beni. Baharda bir karışlık bir çelik olarak getirdiği hibiscus da onlardan biri. Yaz boyu sürekli çiçekliydi. Şimdi boyu bir metreye yakın...
517219
517220
517221
Sevgili Malina beni afaroz eder mi bilmem ama bir de bu saksıdaki çiçeğimi paylaşayım mı? Geçen gün bir gözü patlamış, bir kalçası kırık minik bir yavru kedicikle kesişti yollarımız. Onu tedavi için barınağa götürdüm. Ameliyat olabilmesi için bir süre toparlaması gerekiyor. Eve beraber döndük mecburen. Dönüş yolunda bir de bu güzellik katıldı aramıza... Cingöz! Adını öğrendi, inanılmaz insan delisi... Tam bir avuç!
517222
517223
YeniGine
12-09-2014, 23:20
Çok sevimli, çok tatlı sevgili loveforlife... Toparlanabilmesi için şimdi kimbilir nasıl besleyeceksin bu sevimli Cingözü... Rastgelsin, inşallah en kısa zamanda iyileşir.
loveforlife
19-09-2014, 11:55
Sizinle acıyı da tatlıyı da paylaşmayı çok seviyorum. Bu kez size çok güzel bir haber vermek istiyorum. Bir kez daha hala oldum. Polonya'da yaşayan kardeşimin bir oğlu oldu. Bahtı güzel olsun aslanımızın... Karşınızda, oğlumuz Leo!
517984
517985
Ay maşallah sevgili Loweforlife, allahım korusun Leo cuğu.
Zeytinin bebekliğini ben de hatırladım şimdi, ne kadar güzel büyümüş maşallah. İnşallah Fincan Hanım da çıkar gelir bir gün...
akçabardak
19-09-2014, 12:11
Maşallah, dünya tatlısı bir bebek hayırlı, sağlıklı bahtı güzel olsun, anneli babalı güle oynaya büyüsün. Halasının da gözü aydın olsun.
Gözünüz aydın sayın loveforlise,
Allah analı, babalı, halalı büyütsün :))
Yüce Rabbim Leo'yu nazarlardan korusun, bahtını hep açık eylesin, dünyadaki bütün çiçekler Leo için açsın. Tekrar tüm ailenin gözü aydın ablacığım. :D
firat_045
19-09-2014, 19:24
sümbüller gerçekten birer şaheser gibi maşallah
Maşallah. Allah bağışlasın.
münevver48
20-09-2014, 12:49
sevgili loveforlife,bahtı açık,sağlıklı,hayırlı uğurlu olsun.güle güle büyütün. maşallah çok şeker
Laleci_03
20-09-2014, 17:21
Gözünüz aydın sevgili Loveforlife maşallah çok tatlı. Allah Leo'nun ömrünü uzun, sağlıklı ve hayırlı eylesin inşallah. :rolleyes:
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.
YeniGine
20-09-2014, 23:18
Gözünaydın sevgili loveforlife, Leo bebek hoşgelmiş, rabbim şansını bol eylesin; analı babalı büyüsün inşallah...
loveforlife
24-09-2014, 20:05
Havalar serinleyince, onlar da çocuklar gibi keyiflendi...
Petunyalar beyaz kloş etekler giymiş küçük kız çocukları misali salınıyor...
518679
518680
Kedi tırnağı kat kat fırfırlı bir etek giymiş yanıbaşında...
518681
518682
518683
loveforlife
24-09-2014, 20:21
Sabah sefası annesinden gizli bir tükenmez kalem aşırıp da bembeyaz eteğine minicik çizikler atmış gibi...
518684
518685
518686
Ya bu maviş kızın katmerli beyaz eteğine ne demeli? Yanıbaşındaki küçük kız kardeşine kumaş kalmamış herhalde, onun eteği yalınkat olmuş nedense...
518687
518688
Selehattin 67
24-09-2014, 21:14
leo yu allah analı babalı büyütsün sağlıklı uzun ömürlü mutlu hep sevdikleriyle olsun
Halaların şampiyonu canım arkadaşım; Kutay, Eylül ve Leo çok şanslılar senin gibi bir halaya sahip oldukları için, üçünün de Allah bahtını açık etsin, yüzlerinden gülümsemeyi eksik etmesin:)...
loveforlife
26-09-2014, 07:19
Orijinal adı Chubritza, biz çıbrısa(çibrisa) deriz. Sitemizde sater otu, Çuprika, Çibirsi (http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/8199.htm)adıyla anılıyor. Bulgaristan kekiği diye de bilinir. Rahmetli babaannemin sağlığında olmazsa olmazlarımızdandı. Terasa sürekli eker, taze ya da kurutulmuş olarak et yemeklerinde kullanırdı. Köfte ve kapamanın vazgeçilmez baharatıydı çibrisa. Onun yaptığı köftelerin tadını hala hiçbir köftede bulamam. Onun vefatından sonra çok arasak da tohumları nereye koyduğunu bulamamış, bu bitkiyi kaybettiğimize çok üzülmüştük. Siteyle ilk tanıştığım zamanlarda annem sıkı sıkı tembihlemişti, ara bul onun tohumunu diye. Sonra geçen yıl Sevgili Bahçedenn tohum takas etkinliğinde paylaşınca çocuklar gibi sevindim. Ama çimlendirme konusunda başarılı olamadım. İnce uzun gövdelerini taşıyamayarak yere yatıp ölüverdi benim minik çibrisalarım....:(
Sevgili Alys yine derdime çare oldu. Baharda kendisini ziyarete gitmiştim. Sahip olduğu harika soğanlı koleksiyonuna bakarken pek çok saksıda çıkmış olan minik fidecikler dikkatimi çekti. Tabii hazır çimlenmişleri görünce, onlar da bana geldi ve terasta yerini alıverdi.:p Size de tavsiye ederim arkadaşlar, gerçekten çok lezzetli bir baharat oluyor çibrisa.
518767
518768
Bu da yine tohumdan kendiliğinden yetişenlerden reyhan.. Geçen yıl dökülen tohumlardan çıktı. Önümüzdeki yıla da kendiliğinden çıkar gibi görünüyor tohumların çokluğundan ama yine de tohumları korumaya alacağım...
518769
518770
518771
Sevgili Loveforlife çibrisa dediğin baharat bu mu?
Burada ona citron diyorlar, yaprağını ovaladığın zaman kekik kokusunu andıran bir kokusu var. Emin olmak için komşumun bahçesine gidip resim çekerek paylaşmak istedim, hatta bu sene erken davrandım ve toplayıp kuruttum ama dün kuş yemi almak için gittiğim baharatçıdan tohumda almıştım seneye ekmek için, yarısını sana ayırıyorum haberin olsun. :D
loveforlife
26-09-2014, 19:32
Sevgili Loveforlife çibrisa dediğin baharat bu mu?
Burada ona citron diyorlar, yaprağını ovaladığın zaman kekik kokusunu andıran bir kokusu var. Emin olmak için komşumun bahçesine gidip resim çekerek paylaşmak istedim, hatta bu sene erken davrandım ve toplayıp kuruttum ama dün kuş yemi almak için gittiğim baharatçıdan tohumda almıştım seneye ekmek için, yarısını sana ayırıyorum haberin olsun. :D
Ta kendisi Sevgili Lusoari! Çok hoş ıtırlı bir bitki. Tohum için çok teşekkür ederim. Ben de bu bitkinin tohumunu alacağım inşallah... Gerçi yine şiddetli yağmur geliyormuş ama... Tohumlar tam olgunlaşamadan ıslanıp duruyor.
Ta kendisi Sevgili Lusoari! Çok hoş ıtırlı bir bitki. Tohum için çok teşekkür ederim. Ben de bu bitkinin tohumunu alacağım inşallah... Gerçi yine şiddetli yağmur geliyormuş ama... Tohumlar tam olgunlaşamadan ıslanıp duruyor.
Endişelenme ablacığım ben hallederim sözüm söz. Ben de bu aralar çiçeklerimi içeri almaya çalışıyorum burada hava ısısı geceleri 10 dereceyi bulmaya başladı hatta yarın senin için ayırdığım abutilonunda resmini çeker paylaşırım. Yeter ki Loveforlife ablam hep gülsün, yüzünde de hep güller açsın. :D
loveforlife
28-09-2014, 09:19
Tradescantia pallida (mor telgraf çiçeği), tradescantia zebrina (çizgili telgraf) ve alt türünü tam olarak bilemediğim diğer telgraflar tek saksıda salınıyor.
519130
519131
Tradescantia sillamontana (tüylü telgraf), 10. yıl toplantısına gittiğimde sevgili Zafer İnandıklı'dan bir çelik olarak aldığım ve kısa sürede bu muhteşem gelişimi sağlayarak beni hayrete düşüren güzelim... Üstelik gönderdiğim kargolar için de kaç dalını çelik aldım!
519132
519133
519134
loveforlife
30-09-2014, 19:03
Tohumdan yetiştirdiğim rozet çiçeklerini geçen kış merdiven boşluğuna almıştım. Böylece kışı atlattılar. İkinci yıllarında da çiçekleri hiç eksik olmadı. Bakalım üçüncü yıla da kalacaklar mı?
519407
519408
519409
519410
loveforlife
08-10-2014, 09:58
Ben bu kadar çok kayba dayanamıyorum artık... Daha dört yaşındaydı Paşam! Ben ne yapacağım şimdi? Kim bana "anneciğim, Neslihancığım" diye seslenecek? Bayramı gözyaşları içinde geçirdim... Öylece çekip gitti yakışıklı Paşam... Bayramın üçüncü günü sabahı sırtüstü yatıvermişti kafesine. O hep "Şincan, hadi gel, ben burdayım" diye seleniyordu. Fincan'ımın döneceğine dair umutlarımı da alıp gitti... ikisi de yok artık... :(
520061
520062
Sevgili loveforlife,
Kaybınıza çok üzüldüm. Ben de bu acıları bir kaç defa yaşadım. Çok zor olayın üstesinden gelebilmek. Hastalık çekmeden gittiği için belki de mutlu olmalısınız. benim bir kuşum astım olmuştu ve inanın çok çekti. Bu bir avuntu değil belki ama paylaşmak istedim. Gerçekten çok üzüldüm.
ilksenozturk
08-10-2014, 11:53
başınız sağolsun sevgili loveforlive
Bazen kelimeler yetersiz kalır içimizdeki duyguları anlatmak için...
Başın sağ olsun ablacığım. :(
Laleci_03
08-10-2014, 16:18
Başınız sağ olsun Sevgili Loveforlife, Allah sabır versin...
günebakan
08-10-2014, 18:03
Allah sabır versin Loveforlife
münevver48
08-10-2014, 22:18
çok üzüldüm. başın sağ olsun.
birtanecik
10-10-2014, 10:17
Kelimeler az geliyor bu kayıplar için. Sizi çok iyi anlıyorum. Benimde Tontikim 8 yıl bizimle yaşadıktan sonra bize veda etmişti. Sizi hep görecek o merak etmeyin. Fincanı belki birgün sizin kapınızda buluverirsiniz bir sabah kimbilir.
sumeyra47
10-10-2014, 15:42
Sevgili loveforlife, kaybınız için çok üzüldüm Allah sabır versin.
seherguler
10-10-2014, 21:39
çok güzel paylaşımlar olmuş bende aranıza katıldım,takipteyim :)
ayşegül bal
10-10-2014, 22:30
sizi çok iyi anlıyorum.Tüm çiçeklerimi kaybetmenin verdiği hüzüne alışamamışken bu bayram Bıcırımı da kaybettim...Ağladım durdum gece boyu.. evde kocaman bir boşluk var alışamadım..
mustafa2304
11-10-2014, 22:01
sizi çok iyi anlıyorum...bende yaşamıştım aynı duyguları..ama insan en yakınındaki dostu kaybetmemeli önemli olan...
Ağaçlar net ailesini sevmemin sebeplerinden biride bu; kendi çevremizde çoğunlukla bir hayvan dostumuzu kaybettiğimizde verdiğimiz tepkinin aşırı olduğunu düşünmeleri, ''aman ne olmuş yenisini alırsın'' gibi teselli veya tavsiye beni çılgına çeviriyor. Kurmuş olduğun bağı ve kaybettiğin varlığın kendine özel olduğunu anlamıyor, anlayamıyorlar. Ama burada bu ailede birbirimizi anlayan, empati kurabilen insanlarla dolu olması beni mutlu ediyor...
Dostum sevgili arkadaşım, üzüntünü paylaştığımı biliyorsun seninle konuştuğumuz gün belediyeye ihbar etmişler benim Şeker ve yavrusunu alıp götürmüşler.:(
loveforlife
25-10-2014, 08:58
Ağaçlar net ailesini sevmemin sebeplerinden biride bu; kendi çevremizde çoğunlukla bir hayvan dostumuzu kaybettiğimizde verdiğimiz tepkinin aşırı olduğunu düşünmeleri, ''aman ne olmuş yenisini alırsın'' gibi teselli veya tavsiye beni çılgına çeviriyor. Kurmuş olduğun bağı ve kaybettiğin varlığın kendine özel olduğunu anlamıyor, anlayamıyorlar. Ama burada bu ailede birbirimizi anlayan, empati kurabilen insanlarla dolu olması beni mutlu ediyor...
Dostum sevgili arkadaşım, üzüntünü paylaştığımı biliyorsun seninle konuştuğumuz gün belediyeye ihbar etmişler benim Şeker ve yavrusunu alıp götürmüşler.:(
"Şeker ve yavrusunu sizin bahçeden alınıp götürülmesi" demek ne demek biliyor musun sevgili Berçin? Onların yaşama şansları neredeyse sıfır olduğu demek. Samsun barınağı Türkiye'deki en kötü yerlerden biri. Barınak değil, canlar için ölüm kampı. Keşke gidip arayıp geri getirseydiniz...:(
loveforlife
25-10-2014, 12:02
İyi dilekleriyle beni yalnız bırakmayan tüm dostlar için gelsin bu kareler...
Aster kendine aşık edecek güzellikte...
522758
522759
522760
Sonbahar coşkusu yaşayan komşularıyla beraber...
522761
522762
loveforlife
25-10-2014, 12:24
Bazı kişilere göre çok sıradan ve basit olabilirler ama bence öyle güzeller ki...
522769
522770
522771
522772
522773
sumeyra47
25-10-2014, 14:54
Sevgili loveforlife abla, pembe, mor, kırmızı ve beyaz tüm renkleri toplamışsın neresi sıradan ki bence çok güzeller. Aralarında sadece sarı eksik.
Aster çiçeğin muhteşem görünüyor. Tohumdan mı yetiştirdin?
loveforlife
25-10-2014, 15:43
Sevgili loveforlife abla, pembe, mor, kırmızı ve beyaz tüm renkleri toplamışsın neresi sıradan ki bence çok güzeller. Aralarında sadece sarı eksik.
Aster çiçeğin muhteşem görünüyor. Tohumdan mı yetiştirdin?
Sarı eksik kalır mı hiç?
522817
522818
522819
Tohumdan yetişmedi asterler... Dostlar sağ olsun. Ama inanılmaz bir gelişim gösterdiler.;)
münevver48
25-10-2014, 18:31
sevgili loveforlife,sizin bu güzel kareleri özlemiştik.hepsi çok güzeller.
loveforlife
03-11-2014, 11:32
Bu mevsimde uğur böceği... Ne de naif bir güzel öyle değil mi?
525019
525020
525021
525022
525023
loveforlife
03-11-2014, 20:45
Yaz sonu bir serada tesadüfen rastladım ona. Neredeyse ölü denilebilecek halde bir çalıydı. Bayılırım ya bitki kurtarmaya, hemen kurtarılacaklar arasında yerini aldı. Eve gelince sıkı bir budamayla ölü dallar temizlendi. Besin verildi. Havalar da serinlemeye başlayınca keyiflendi bizim kız. Çiçekler emeğe ödül oldu en sonunda...Umarım kışın kaybetmem onu.
525055
525056
loveforlife
15-11-2014, 22:18
Sonbaharın en güzel renkleri onlar... Yaz boyu yeterince ilgilenemeyince kayıplarım olsa da Sevgili Alys'in destekleriyle huzurlarınızda güz güzelleri...
526384
526385
526386
526387
526388
loveforlife
15-11-2014, 22:25
526389
526390
526391
526392
526393
sumeyra47
15-11-2014, 23:38
Sevgili Loveforlife kasımpatılar tek kelimeyle MUHTEŞEM.
loveforlife
19-11-2014, 07:19
Sevgili Loveforlife kasımpatılar tek kelimeyle MUHTEŞEM.
Sevgili Sümeyra, çok teşekkür ederim. Ya bunlara ne demeli?
Güz gülleri...
526786
526787
526788
Dökülen tohumlardan ikinci kez çıkıp çiçeklenen kadifeler...
526789
Tektük açmaya çalışan açelya...
526790
loveforlife
20-11-2014, 01:21
Onlarca saksı çiçeğim fırtınanın etkisiyle telef olmuş halde..... Elimden hiçbir şey gelmiyor. Kasımpatları paramparça, hastalıktan zorla kurtardığım son saksı sardunyalar artık yok, kimbilir nereye götürdü fırtına... Böyle felaketler soğutuyor insanı. :(
Sayın loveforlife geçmiş olsun. Üzülmemek elde değil, doğal afetlere karşı elimizden birşey gelmiyor malesef.
günebakan
20-11-2014, 07:02
Çok geçmiş olsun Loveforlife kendini üzme lütfen hepsi tekrar bulunur
Sayın loveforlife çok geçmiş olsun. Rabbim telafisi mümkün olanı versin...İstersen sardunya gönderebilirim...
evdeçiçek
20-11-2014, 07:53
Sn. Loveforlife geçmiş olsun, üzülme sakın. Eminim ki yeniden yetiştirdiklerin en az onlar kadar mutlu eder seni. Sn. Sonkez'in dediği gibi telafisi mümkün olanı versin Rabbim!
loveforlife
20-11-2014, 08:47
Çok teşekkür ederim arkadaşlar...Şimdi terastan indim. Zarar öyle böyle değil... :( Bütün saksılar paramparça... Her yer toprak ve kırık çiçeklerle dolu. En sevdiklerimde büyük zayiat var hep de... Böylesini hiç yaşamamıştım. Kesinlikle bir şey olmaz dediğim 20 kiloluk yoğurt kovalarını alıp götürmüş yerinden. Rabbim beterinden korusun elbette ama üzülmemek elde değil.
Aysel Yavuz
20-11-2014, 08:51
Çok büyük geçmiş olsun.. İnsanın gerçekten içi acıyor. Siz sağlıklı olun da gerisi hallolur.
Yakın olsaydım yardımınıza gelirdim..:(
sumeyra47
20-11-2014, 09:47
Olan olmuş artık üzülmeyin kendinizi, çok geçmiş olsun.
Onlarca saksı çiçeğim fırtınanın etkisiyle telef olmuş halde..... Elimden hiçbir şey gelmiyor. Kasımpatları paramparça, hastalıktan zorla kurtardığım son saksı sardunyalar artık yok, kimbilir nereye götürdü fırtına... Böyle felaketler soğutuyor insanı. :(
Geçmiş olsun. Ufak tefek saksıları anlıyoruz da 20kiloluk saksılar nasıl gitmiş, hayret!
Siz ortalığı temizleyin. Sonra da kayıp bitki listesini ağaclar.net dostlarına yayınlayın, gerisi kolay.
Kuşlar getirir.:rolleyes:
Arkadaşım canın sağolsun, sen sağlığına dikkat et yeter. Geri kalan her kaybı toparlarız beraber yine, sen kendini üzme, herşeye yetişme imkanın yok, hayvan dostlarımıza ayrı koşuyorsun zaten :)...
loveforlife
24-11-2014, 11:21
herşeye yetişme imkanın yok, hayvan dostlarımıza ayrı koşuyorsun zaten :)...
Hayvan dostlarımız demişken, biraz can dostlarımıza bakıp moralimizi düzeltelim mi?
Öncelik evin ağabeyi Zeytin'in olsun...
İşte size Zeyto Ağa...
527414
Geçtiğimiz günlerde evde boya badana işleri vardı evde. Bizim çocuk boyacı çıraklığına soyundu...
527415
Çalışmaktan yorgun düşünce...
527416
Havalar soğudu malum, üşümemek için sıkı giyinmeli...
527417
Küçük kardeşimizle uyku halleri...
527418
evdeçiçek
24-11-2014, 11:31
Süper süper süper :D
Hele ilk resme bayıldım, zeyto ağa.
sumeyra47
24-11-2014, 13:45
Zeytin'nin maşallahı var çok tatlı Zeyto ağa şalvarını yesinler senin MAŞALLAH. :)
Dünyanın en yakışıklı boyacı çırağının kaşları ile bıyıklarını yerim. :D
Sen yat kalk dua et Zeytin efendi ki, ben senin yanında değilim yoksa seni öpe öpe bitirirdim.
loveforlife
25-11-2014, 09:41
Ben aşığım bu Zeyto Ağa'ya arkadaşlar... Yakından bir görseniz, bayılırdınız kendisine. Gerçekten de maşallahı var oğlumun. Hele şu oturuşu yok mu!
527547
sumeyra47
26-11-2014, 00:36
Bu oturuşuna hayran kaldım bu nasıl bir şey ya çok tatlı maşallah.
Maşallah harbi ağa gibi oturuyor Zeyto. :)
Şşşşttt bana bakın der gibi. :D
hakkaten ağa gibi oturmuş, hani haremindeki cariyeleri izleyen kanuni sahnesi gibi
YeniGine
26-11-2014, 23:15
:) Sevgili loveforlife, tamam bazı bazı kendilerini temizlerlerken bu şekli aldıklarını gördüm ama oturduklarını hiç görmedim. :)
loveforlife
27-11-2014, 08:29
Bir de Cingöz'ümüz var ki tam yemelik!
527789
Onun hayatımıza girişi de çok ilginç... Minicik haliyle bir fabrikadaki köpeklerin önüne atılmış merhametsiz kişiler tarafından. Biraz toparlansın yuva ararsın denilerek bana verildi. Ama aradan aylar geçmesine rağmen Cingöz'ün hiç büyümemesi (üstelik diğer kedilerimden çok fazla iştahlı) çok garip geldi. Veterinerimiz çok nadir de olsa insanlarda olduğu gibi kedilerde de büyüme hormonu olmamasından dolayı cücelik olabileceğini söyledi. Sanırım bizim kız cüce. Yaklaşık 4,5 aylık ama sadece 800 gram. İnanılmaz insan canlısı ve kendini koala falan zannediyor galiba.;) Bu kadar narin yapıda olunca onu sahiplendirmeye kıyamadım. O da aileden artık...
Bilgisayara takılıyor...
527790
Boncuk ile oynuyor...
527791
Uykuya bayılıyor...
527792
527794
akçabardak
27-11-2014, 09:01
Şımarık cingöz, sevilmemek elde değil ki çok şirinler, Zeyto ağa da tam ağa imiş.
Cingöz de, Zeyto Ağa da çok tatlılar gerçekten. Hiç büyümeyen bir kedi, hep minik... Kulağa harika geliyor :)
loveforlife
10-12-2014, 22:13
Uzun süredir yazma fırsatı bulamadım. Kaldığımız yerden davam edelim mi?
Zeytin (http://www.agaclar.net/forum/1335717-post1130.htm) ve Cingöz (http://www.agaclar.net/forum/1336355-post1139.htm) dışında kedigillerde ailemizin bir ferdi daha var. O da çok özel bir can: Cumhur. 28 Ekim günü girdi hayatımıza. Hem de ne giriş! Cumhuriyet bayramı arifesinde gelince adı da Cumhur oldu bizimkinin...
Mahallemize binbir emekle Orman Bakanlığı'nın kedi evini koydurttum. Ev üzerime zimmetli, bir sürü can barındırıyoruz orada. Fakat art niyetli insanlar için de hedef olduk bu ev ile. Adamın biri dadandı son zamanlarda. Sözde hayvansevermiş, nasıl sevgiyse bu! Oldukça uzak bir semtte oturuyor olmasına rağmen mahallesindeki kedileri çuval çuval benim kedi evine taşımaya başladı. Kabus gibi... Her gün bir dolu yeni paticik çıkıyor ortaya. Yavrular, hastalar...:(
O sabah evin önündeki arabanın çekilmesi gerekiyordu. Sabah erken saatlerde komşuya rica etmek için aşağı indim. Meğer Cumhur arabanın motorundaymış. Arabanın motorundan çıkıp başka bir aracın altına kaçınca ben de peşinden gittim... O sözde hayvansever onu kedi evine bırakmış, o da sezgileriyle benim evimin önündeki aracım motoruna girmiş. Yoksa iki gözü de olmayan bir canın beni bulması tesadüf olamaz... Üstelik arka sağ bacağı da topal...
529236
529237
Gözleri için yapılabilecek bir şey yok ne yazık ki. Uzun süre yuva aradık ama isteyen olmadı kuzumu. Bu halde barınağa bırakmak onun ölüm fermanını imzalamak olacağından bunu da yapamam. Zaten öyle akıllı ki. Kumunu ve mamasını iki kez göstermem yetti. Bir kerecik miyav dediğini duydum. O da veteriner hekimimiz müdahale ederken canı çok yandığı zaman. Onun dışında hiç duymadım sesini. Varsa yoksa oyun ve kendini sevdirmek derdi. Üstelik en oyuncuları o. Her şeyden oyuncak yapabiliyor kendine... En sevdiği oyuncağı Zeytin, hele ki kuyruğuna bayılıyor...
529238
529239
Aysel Yavuz
10-12-2014, 23:11
Ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.. Siz ne iyi bir insansınız sevgili loveforlife
YeniGine
10-12-2014, 23:27
:( Hay Allah görmeden nasıl hayatta kalabilmiş? Sevgili loveforlife gerçekten seni bulmuş olması bana göre de tesadüf olamaz. Çok güzel bir sahip bulmuş kendisine. Sepetteki yatışına da bayıldım.
Senin o güzel gönlüne sağlık sevgili loveforlife.
Sayın loveforlife,
Ülkemizde bunca insanda insan sevgisi bile yokken sizin bu kedileri sevmeniz bana hep pencereyi açıp tertemiz bir nefesi içime çekmek gibi geliyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel bir şey yapıyorsunuz bu dünya için.Cumhurun gözlerine çok üzüldüm ama sizin elinizde ve arkadaşlarıyla iyi anlaşıyor ya eminim o bunu sorun bile etmeyecektir.Çok tatlı bir şeymiş gerçekten.Tebrik ve insanlık adına teşekkür ediyorum yaptıklarınız için.
menekşezar
11-12-2014, 08:14
Sevgili loveforlife ben ilk defa sayfanızda mesaj yazıyorum siz ne kadar ince ne kadar duyarlı bir insansınız yazdıklarınızı okuyunca doğrusu bende kendimi tutamadım beni çok duygulandırdınız minik bıcıra nasıl sahip çıktıysanız bu masumada aynı şekilde sahip çıkmışsınız sizi canı gönülden kutluyorum inanıyorum bu vefalı küçük dostlarınızda öbür alemde sizi yalnız bırakmayacak o güzel ellerinizden tutup sizi cennete götüreceklerdir her şey gönlünüzce olsun sevgili arkadaşım.
Minik Cumhur sizi bulmakla ne kadar şanslı! Yüreğinize, sevginize hayran olmamak mümkün değil. Allah size sağlık, sıhhat versin ki bu masum canlar da sizin aracılığınızla güzel birer hayat sürsün inşallah.
loveforlife
13-12-2014, 09:10
Sevgili Dostlar,
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekte de Cumhur ile yollarımızın kesişmesi büyük bir şans ama şansın ötesinde bakar kör olmamak da çok önemli. Örneğin o gün Cumhur arabanın motorundan çıktığında karşı sırada duran arabalardan birinin altına kaçmıştı. Benim yerimde başka biri olsa arkasından gidip de bakmazdı. Ben çantamda kuru mama ile geziyorum. Aç bir canın nerede karşıma çıkacağı belli olmuyor çünkü. Oysa çoğu insan o yalvaran gözleri göremiyor.
Bir de şu var ki, hayvanlara ve bitkilere verdiğiniz emeğin karşılığını katbekat alıyorsunuz. Ya insanlar öyle mi? Son günlerde bir daha insanlara iyilik yapmayacağım dedirtecek kadar üzenler oldu örneğin beni... :(
Neyse konuyu değiştirelim biraz da kanatlılarımızla ilgilenelim mi?
Onlara kavuşmama değerli arkadaşım Muda vesile oldu. Geçen yıl Bursa toplantısına gelirken bana bir erkek kanarya hediye getirmişti. Şeker çok da güzel ötüyordu. Sonra ben bir yüzsüzlük yapıp yanına dişi de istedim. Kısa sürede ilk yavrumuz Bıcır aramıza katıldı.
İkinciye yumurtlayıp üzerine yatmıştı annemiz Benek. Ama annemin dikkatsizliği sonucu dış tarafta olan yuva yamulmuş yumurtalar düşüp kırılmış. Kuşlar da dışarı kaçmış. Annem Anne oğulu yakalamış ama babamız balkondan uçup gitmiş ne yazık ki. Haliyle çok çok üzüldüm. Ama üzüntüme deva olmak için Sevgili Muda bir kez daha yetişti ve bu kez Sarı Şeker babamız katıldı aramıza. İlk Şeker oğlum gibi ötmüyor. Hatta hiç ötmüyor ama çok yakışıklı bir çocuk. Bizim Benek kız ile de çok iyi anlaştılar. Bu kez dört yumurtadan iki yavru aldık. Leo ve Keltoş... Kardeşimin bebeği gibi çok iştalı olduğu için yeğenimin ismiyle çağırıyoruz tombulu. Diğerinin tüyleri tam çıkmadı, küçük kaldı. Anne baba onu beslemek istemedi, istediği zamanlarda da Leo onun yemesine izin vermedi. Ben beslemeyi denedimse de yeterince başarılı olamadım ki kaybettim Keltoş'u.
Bu güzel canlara kavuşmama vesile olduğun için çok teşekkür ederim Sevgili Muda.
529358
529359
Bu arada Bıcır tıpkı kaçan babası gibi güzel ötmeye başladı. Dersini iyi verdim herhalde...;)
529360
Paşa öldükten sonra Fıstık, Boncuk'un kafesine taşında. çok da iyi anlaşıyorlar. Hatta Cingöz de onlarla çok iyi anlaşıyor...
529362
529363
Can bunlar can....
Sevgili arkadaşım, ablam öyle güzel işlere imza atıyorsun ki tarifi imkansız. İyi ki varsın ve iyi ki senin gibi bir dostum var, bunun için kendimi çok şanslı hissediyorum. Sen yine iyi katlanıyorsun insanlara, ben artık direk kafa göz girişiyorum. :D
Kanaryaların nefis herhangi bir desteğe, bilgiye ihtiyacın olursa büyük bir zevkle yardımcı olurum.
Okurken çok keyif aldım. Maşallah. Hepsi birbirinden güzel.
Uzun süredir yazma fırsatı bulamadım. Kaldığımız yerden davam edelim mi?
Zeytin (http://www.agaclar.net/forum/1335717-post1130.htm) ve Cingöz (http://www.agaclar.net/forum/1336355-post1139.htm) dışında kedigillerde ailemizin bir ferdi daha var. O da çok özel bir can: Cumhur. 28 Ekim günü girdi hayatımıza. Hem de ne giriş! Cumhuriyet bayramı arifesinde gelince adı da Cumhur oldu bizimkinin...
Mahallemize binbir emekle Orman Bakanlığı'nın kedi evini koydurttum. Ev üzerime zimmetli, bir sürü can barındırıyoruz orada. Fakat art niyetli insanlar için de hedef olduk bu ev ile. Adamın biri dadandı son zamanlarda. Sözde hayvansevermiş, nasıl sevgiyse bu! Oldukça uzak bir semtte oturuyor olmasına rağmen mahallesindeki kedileri çuval çuval benim kedi evine taşımaya başladı. Kabus gibi... Her gün bir dolu yeni paticik çıkıyor ortaya. Yavrular, hastalar...:(
O sabah evin önündeki arabanın çekilmesi gerekiyordu. Sabah erken saatlerde komşuya rica etmek için aşağı indim. Meğer Cumhur arabanın motorundaymış. Arabanın motorundan çıkıp başka bir aracın altına kaçınca ben de peşinden gittim... O sözde hayvansever onu kedi evine bırakmış, o da sezgileriyle benim evimin önündeki aracım motoruna girmiş. Yoksa iki gözü de olmayan bir canın beni bulması tesadüf olamaz... Üstelik arka sağ bacağı da topal...
529236
529237
Gözleri için yapılabilecek bir şey yok ne yazık ki. Uzun süre yuva aradık ama isteyen olmadı kuzumu. Bu halde barınağa bırakmak onun ölüm fermanını imzalamak olacağından bunu da yapamam. Zaten öyle akıllı ki. Kumunu ve mamasını iki kez göstermem yetti. Bir kerecik miyav dediğini duydum. O da veteriner hekimimiz müdahale ederken canı çok yandığı zaman. Onun dışında hiç duymadım sesini. Varsa yoksa oyun ve kendini sevdirmek derdi. Üstelik en oyuncuları o. Her şeyden oyuncak yapabiliyor kendine... En sevdiği oyuncağı Zeytin, hele ki kuyruğuna bayılıyor...
529238
529239
Sayın loveforlife duyarlılığınız beni çok duygulandırdı.Yürüdüğünüz yolda muvafakkıyet dilerim.Ben hayatta "merhamet etmeyene merhamet edilmez" hadisini düstür etmeyi amaçlamış biri olarak yaptıgınız herşeyin karşılıksız kalmayacağı kanısındayım.Yaratılan herşeyin bir yaratılış amacı var ve onlar bize emanet. Yaratılanı severim Yaratan dan ötürü diyerek onların hayata tutunmasına vesile olmak ne güzel. Bizim gibi insanlar dünyanın sonu gelene kadar her daim olacak...
Sayın loveforlife kedilerinize bayıldım.sizin cingöz benim minnak la ikiz gibi benziyor. Annesi nazlıcan. Bir yıl once buldugumuzda bir aylikti.simdi anne oldu.yavrusu minnak üc aylik.kedileri ve tum hayvanları cok seven biri olarak sokaktaki canlarımıza sahip cıkan sizin gibi insanların artmasını diliyorum.
Gönlü büyük arkadaşım, dostum!; Yıllardır sesini duymadığım akrabalar ve arkadaşlar var. Ama sen gün aşırı görüştüğüm arkadaşım, kuzenim, kız kardeşim, yan komşum gibisin (Yan komşumla en son ne zaman merhaba dedik hatırlamıyorum :).). İnanmazdım böyle yakınlaşmalara, hayvan dostlarımız için yaptığın mücadeleyi sürekli takip ve takdir ediyorum...Yaaa dostum bu kadar olaya nasıl yetişiyorsun :)...
Senin gibiler var, var olmaya devam edecek, taki dünyada hayat bitene kadar.
Rabbim sana güç kuvvet versin, iyiki varsın.
Sayın loveforlive hanım siz gerçekmisiniz, yoksa bir efsanemi yüzyılın annesi ödülünü fazlasıyla hakkediyorsunuz. Bence siz cennetin kapısına kırmızı halılar sermişsiniz, bizim büyüklerimiz susamış bir canlıya su vermek cennet kapısını aralar der sizin yaptıklarınız yanında bir damla su neki o mübarek ellerinizden öperim. Sizler var oldukça bizlerde destek olmalıyız. HOŞÇAKALIN.
sumeyra47
14-12-2014, 23:29
Sevgili Loveforlife abla, ben senin kanatlılarına bayıldım çok güzeller maşallah. Kalbinin güzelliği dokunduğun her şeyi daha güzelleştiriyor. İyi ki varsın. :)
loveforlife
15-12-2014, 06:57
Sayın loveforlife kedilerinize bayıldım.sizin cingöz benim minnak la ikiz gibi benziyor. Annesi nazlıcan. Bir yıl once buldugumuzda bir aylikti.simdi anne oldu.yavrusu minnak üc aylik.kedileri ve tum hayvanları cok seven biri olarak sokaktaki canlarımıza sahip cıkan sizin gibi insanların artmasını diliyorum.
Aman yarabbim! Bunlar nasıl güzel şeyler böyle? tam yemelik. Sizin de yüreğinize sağlık. Ama artık kısırlaştırmanız gerekiyor bence. Yoksa bunlar fotokopi makinesi misali çoğaltmaya devam eder...;)
loveforlife
15-12-2014, 16:47
Gönlü büyük arkadaşım, dostum!; Yıllardır sesini duymadığım akrabalar ve arkadaşlar var. Ama sen gün aşırı görüştüğüm arkadaşım, kuzenim, kız kardeşim, yan komşum gibisin (Yan komşumla en son ne zaman merhaba dedik hatırlamıyorum :).). İnanmazdım böyle yakınlaşmalara, hayvan dostlarımız için yaptığın mücadeleyi sürekli takip ve takdir ediyorum...Yaaa dostum bu kadar olaya nasıl yetişiyorsun :)...
Canım... Hep sahip olmak isteyip de agaclar.net sayesinde kazandığım kız kardeşim! Akrabalar ve komşularımla uyumsuzluğum hatta pek sevilmiyor olmam malumun... Saatlerce telefonda sohbet edip bu kadar çok ortak paydada buluşmak öyle güzel ki! Bir de SDurul Ablam var, o da tıpkı senin gibi. Zaten öyle özel insanlar kazandım ki agaclar.net'de, bazen hayatımdaki en güzel işlerden birinin bu siteye girmek olduğunu düşünmeden edemiyorum.
Aslına bakarsan kafamı kaşıyacak vaktim yok. Her işin ucundan tutup hiçbir işi bitiremiyorum ya da geç bitirebiliyorum. Kendime iş içinde iş çıkarmaktan da geri kalmıyorum ama:o mesela A101lerde Asya Lale soğanların paketinin 1,5 ve 1 TL gibi bir fiyata düştüğünü görünce kendimi frenleyemedim yine. Yer gök saksı oldu, toprak falan tükendi, hala başka A101'e de uğrasam mı ki diye düşünüyorum. Zaten daha önceden soğanlarım vardı, onları dikmiştim. Ama serde bitki deliliği olunca gözü doymuyor insanın. Ne yapayım, çok seviyorum soğanlı bitkileri... Baharda şenlik var...:cool:
529562
529563
529564
529565
529566
loveforlife
15-12-2014, 16:56
Çiçeklerini büyük merakla beklediğim bu iki paketin resmini de paylaşmadan edemeyeceğim. Bauhause'dan almıştım bunları da. İnşallah çiçeklerini de görürüz.
529567
529568
Önce ektiğim nergisler kendilerini göstermeye başladı bile... (Sevgili Alys'in katkılarıyla... Amaryllis Bahçesi - Amaryllis, Sonbahar Soğanları, İlkbahar Soğanları, Çiçek Soğanları, Çiçek Tohumları, Online Satış (http://www.amaryllisbahcesi.com/) 'a mutlaka uğrayın derim.)
529569
529570
YeniGine
15-12-2014, 23:32
:) Çok güzel, inşallah nasih olsun bahara loveforlife soğanlı şenliği...
loveforlife
18-12-2014, 19:49
Neredeyse tamamını kaybettim sardunyalarımın. Kalanlar hala dışarıda yağmur almayan cam önünde. Çok sağlıklı olmasalar da çiçekleri eksik olmuyor canlarımın...
529883
529884
529885
Kışa inat açmaya devam edenlerden zinnia ve aslanağzı...
529886
529887
loveforlife
07-01-2015, 18:28
Her yerde kar var... Teras kara gömüldü. Bu fotoğraflar sabah saatlerinden. Şimdi daha da çoğaldı. Bakalım sonuç ne olacak?
531794
531795
531796
Zeytin de terasta ilk defa karla tanıştı.
531797
531798
loveforlife
09-01-2015, 17:10
Üç gün oldu, hala bu haldeyiz. Birkaç saat önce yukarı çıkıp umutsuzca izledim onları... Birkaç fotoğraf çekmekten başka bir şey yapamadım. Kaybım öyle çok ki... Camekana aldıklarım bile çatır çatır buz... Güneş çıkıp karlar erisin o zaman göreceğiz asıl kayıpları.
531999
Bir sürü soğanlı bitkim bu saksılarda. Yaşarlar mı ki?
532000
532001
Kardelen gözümün önünde açsın diye mutfak camının dış tarafına indirmiştim. Kuytuda kaldı, kar gelmedi üzerine ama...:( Saksı buz yığını adeta... Karı deliyor da, buzu da deler mi bu güzel? Yaprakları donuk. Çiçeklerini görebilir miyim ki?
532002
Dün daha iyi bir durumdaydı sanki... Keşke içeri alsaydım...
532003
akçabardak
09-01-2015, 17:51
Sevgili loveforlife kardelenlere emin olun hiç bir şey olmaz, onlar zaten kış çiçeği adı üstünde karları,buzları delip çıkıyorlar yaprakları sizi yanıltmasın, hava açılınca kendilerine geleceklerdir. Üstteki karla kaplı olanlar için bir şey diyemiyeceğim ama umarım kar onlara yorgan vazifesi görüp üşütmemiştir. Kaybettiklerimiz için hepimize geçmiş olsun, sevgiler.
loveforlife
09-01-2015, 17:52
Lysimachia procumbens (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/495123d1400735827-img_0354.jpg) -39 derecelere kadar dona dayanıklı görünüyor araştırmalarıma göre... Bu buz çözülecek ve yaşayacak mı benim güzelim?
532006
532007
lysimachia nummularia yaşayacak...
532009
O da gayet sağlıklı üzerindeki kara rağmen... Cezayir menekşesi...
532011
Gauranın dalları kara dayanamamış... Yaşar mı bilinmez...
532010
sumeyra47
09-01-2015, 21:57
Çok üzüldüm ablacım bende de kayıplar çok üzülmemek elde değil. :(
Laleci_03
09-01-2015, 22:07
Geçmiş olsun Sevgili Loveforlife, hepimiz bu kış çok kayıp verdik göz nurlarımızı birer birer kaybettik :( İnşallah toparlanabiliriz demekten başka bir şey de gelmiyor ki elden :(
Umarım en az kayıpla atlatırız. Hepimizin çiçeklerinde soğuk nedeni ile problemler var. Nasıl olsa elinde yaşayanlar birbirlerine ulaştırıyor.
Ayyy icim acıyo kimin bahcesine balkon ve terasina baksam ayni manzara.Veren Allah alan Allah.Insaallah baharda senleniriz yine. Size de gecmis olsun
YeniGine
09-01-2015, 23:30
Sevgili loveforlife inşallah karlar çiçeklerine yorgan vazifesi yapar. Zira benim donanlar hiç kar yok üzerlerinde tamamen buz tutmuş. Kar korur diye düşünüyorum.
Sevgili Loveforlife Sevgili Can, 2 gundur fırsat buldukca balkonunda gezinti yaptım.Daha doğrusu hayatında.Gözyaşlarımı tutamadım.Acısıyla tatlısıyla neler geçiyor şu insan ömründe. Yaşananlar kolay değil. İşte hersey bir sınav değil mi? İmtihanlarımız hep en sevdiklerimizle.Eş, çocuk, anne baba kardeş, sağlık, para.......liste uzun.Hayat zor ve güzel. Kayıplar canımızı acıtırken bir de bakmışız yeni sevinçler eklenmiş. Allah kaldıramayacagımız yük yüklemesin bu hayatta.Ben de bir canımı kaybettim,çok zor günlerdi, sonra 2 can girdi hayatıma.Eski acılar yangınlar bir nebze külleniyor zamanla.Agaclar net te yeni üyeyim ama burası o kadar sıcak ki sanki yıllardır burdayım ve sizleri uzun süredir tanıyor gibiyim.Ayrıca seni kendime çok benzetiyorum ve yakın hissediyorum.Kimbilir belki birgün tanışırız.Allah sağlık versin hastalıklarına şifa versin, hersey gönlünce olsun.Ayrıca sağlık konusunda aramak istersen her zaman yanındayım, göğüs hastalıkları uzmanıyım. İÇİMİZDEN BİR CAN LOVEFORLİFE
Bu arada tanıştırayım, Samur ve Melek. Benim canlarım
Çok sevdim ben bu güzelleri...Maşallah..
loveforlife
19-01-2015, 19:27
Sevgili Loveforlife Sevgili Can, 2 gundur fırsat buldukca balkonunda gezinti yaptım.Daha doğrusu hayatında.Gözyaşlarımı tutamadım.Acısıyla tatlısıyla neler geçiyor şu insan ömründe. Yaşananlar kolay değil. İşte her şey bir sınav değil mi? İmtihanlarımız hep en sevdiklerimizle.Eş, çocuk, anne baba kardeş, sağlık, para.......liste uzun.Hayat zor ve güzel. Kayıplar canımızı acıtırken bir de bakmışız yeni sevinçler eklenmiş. Allah kaldıramayacagımız yük yüklemesin bu hayatta.Ben de bir canımı kaybettim,çok zor günlerdi, sonra 2 can girdi hayatıma.Eski acılar yangınlar bir nebze külleniyor zamanla. Agaclar net te yeni üyeyim ama burası o kadar sıcak ki sanki yıllardır burdayım ve sizleri uzun süredir tanıyor gibiyim.Ayrıca seni kendime çok benzetiyorum ve yakın hissediyorum. Kimbilir belki bir gün tanışırız.Allah sağlık versin hastalıklarına şifa versin, her sey gönlünce olsun.Ayrıca sağlık konusunda aramak istersen her zaman yanındayım, göğüs hastalıkları uzmanıyım. İÇİMİZDEN BİR CAN LOVEFORLİFE
Sevgili Samur... Bu güzel kelimelerin için çok teşekkür ederim öncelikle. Benim için de burası çok özel bir yer. Hele ki burada edindiğim dostlarımı hiçbir şeye değişmem. Bir de senin gibi hayvanseverse o dost, değmeyin keyfime.
Canlar için verdiğim mücadelelerde insanlarla mücadele edemez şekilde yoruldum artık. İnsanı annesi bile anlayamayabiliyormuş. Annemle son günlerde büyük bir mücadele halindeyim. Onun da sağlık sorunları var ve garip bir şekilde hayvanlarıma ve çiçeklerime kafayı takmış durumda. Kedilerimi ve kuşlarımı istemiyor, çiçeklerimi atmamı söylüyor... Sanırım onlara gösterdiğim sevgiyi kıskanıyor... Cumhur'um 4 gündür veterinerimizde kalıyor. Bensiz çok ağlıyor ve üzülüyor, yemek bile yemiyor. Ben de onsuz uyku bile uyuyamıyorum. Yeni yuva arıyorum ama bulamıyorum... Akrabalarımız beraber ben evde yokken kedilerimi götürüp bir yere atmayı planlayacak kadar abartmış durumdalar konuyu. Birkaç ay öncesine kadar kedi sevdalısı olan annem, yattığı yerden kedilerime bir şeyler fırlatıyor, Zeytin ve Cingöz kaçar ama Cumhur'umu ancak bu şekilde koruyabiliyorum...:(
Ben de her şeyin gönlümce olmasını istiyorum ama olmuyor, olamıyor...
Sevgili Loveforlife, yazdıklarınız çok üzücü... İçim parçalandı okurken... Maalesef hayat bizleri bazen en sevdiklerimizle sınıyor. Öncelikle inşallah Cumhur'a sıcacık kalbi olan insanların bulunduğu bir yuva bulursunuz. Zamanında benzer şeyleri yaşamış biri olarak, sizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcınız olsun. Dualarım sizinle...
Sayın loveforlive hanım ben mert59,un annesiyim bizde mert ile büyük bir sınavdan geçtik.Mertim büyük bir trafik kazası geçirdi rabbime şükürler olsun yavrumu bana bağışladı, balkonda donan çiçeklerim inanın hiç içimi acıtmadı baharda yeni bitkilerle yola devam edeceğim. Lütfen sizde bitkileriniz için üzülmeyin, en büyük üzüntümüz bitkiler olsun. Herşeyin başı sağlık imiş annanizede acil şifalar dilerim. Sevgilerimle.
Sevgili mert59'un annesi, çok geçmiş olsun Mert' e ve tüm ailenize... Allah kuzunuza sağlık versin de, tek üzüntümüz nazlı bitkilerimiz olsun. Herşeyin başı sağlık...
loveforlife
21-01-2015, 08:30
Mert59'un annesi...
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Allah en kısa sürede silsin acılarınızı. Evlat her şeyden değerlidir elbette. Ama benim de evlatlarım kediler, kuşlar ve çiçeklerim. Dolayısıyla üzülmemem imkansız.
Yalnız bir kez daha sizi uyarmak isterim. Çünkü biz daha önceden de birilerinin annesi olarak yazan başka kişiler gördük aramızda ve sonrasında tatsız olaylar yaşandı. Lütfen kendinize bir profil oluşturun ve oradan yazın mesajlarınızı... Zaten site yönetimi bunu gördüğü taktirde sizi uyaracaktır. Önce benden duyun siz yine de...
Sayın loveforlive hanım uyarınız için teşekkür ederim Mert,in yardımıyla yeniden üye oldum. Kimsenin canını sıkmak istemen kural kuraldır, sizleri çok sevdim buradan ayrılamıyorum birde fotoğraf yüklemeyi öğrenebilsem .Sıkıntılı günlerimizde evladım ile bana çok yardımınız oldu, herkese selamlar.
loveforlife
22-01-2015, 08:35
Doğaya karşı gücünü ispat edenler...
Aster oldukça canlı...
534115
Hot lisps in kökünde tazecik sürgünler geliyor.
534116
Şebboylar...
534117
Üzerlerine bir karış kar yağdı bu minik hercailer her yerde sapasağlam kaldı...
534118
Haseki küpesinin yapraklarının bir kısmı çürüdü ama yeni ve sağlıklı yapraklar geliyor...
534119
loveforlife
25-01-2015, 17:49
Sevgili loveforlife kardelenlere emin olun hiç bir şey olmaz, onlar zaten kış çiçeği adı üstünde karları,buzları delip çıkıyorlar yaprakları sizi yanıltmasın, hava açılınca kendilerine geleceklerdir.
Tam da dediğin gibi oldu Sevgili Akçabardak... Böylesine bir güzelliği kaybetseydim gerçekten de çok üzülürdüm. İlk defa kardelenlerim oldu ve ben onları çok ama çok sevdim! Seyrine doyamıyorum, öylesine naif ve güzeller ki! Yine Sevgili Alys'den gelen güzellerden biri. http://www.amaryllisbahcesi.com/'dan almıştım...
Gece uyuyorlar...
534516
Gün ışıyınca başlıyorlar bir gelin edasıyla salınmaya...
534517
534518
534519
534520
akçabardak
25-01-2015, 19:15
Sevgili loveforlife çok güzel açmışlar maşallah, kardelen çiçeği benim de en sevdiğim çiçeklerden biridir, çok hafif tarif edilemez kokularına bayılıyorum özellikle akşam ezanından sonra kokularını bırakmaya başlıyorlar... gece boyunca etrafa koku veriyorlar.
loveforlife
26-01-2015, 09:57
çok hafif tarif edilemez kokularına bayılıyorum özellikle akşam ezanından sonra kokularını bırakmaya başlıyorlar... gece boyunca etrafa koku veriyorlar.
Senin bu mesajın üzerine gece hemen gidip kokusuna baktım Sevgili Akçabardak... Gerçekten de şaşırtıcı... Sanki sabun gibi, temizlik kokuyor. O beyaz elbisesine çok yakışmış bir koku.
Yagmur143
26-01-2015, 13:27
Sevgili loveforlife, kardelenleriniz çok güzel görünüyor. Bana her zaman saflığı ve masumiyeti hatırlatır. Demek kokusu da görüntüsü gibi. Kayıplarınız için çok üzgünüm. İnanıyorum ki siz bu kocaman sevgi dolu yüreğinizle daha da güzellerine sahip olacaksınız.
Sevgiler.
asmalıtepe
26-01-2015, 18:15
Selam Sayın Loveforlife; İnanın gezinirken balkonunuzu bahçe sandım. Ne kadar zengin bir balkon, o muhteşem çiçeklere aklım gitti. 8. sayfaya geldim devamını ilk fırsatta gezeceğim. Ellerinize sağlık.
Balkonunuzda bir cennet yaratmışsınız bitkilerinizle , hayvanlarınızla ,o güzel yüreğinizle .Çiçekleriniz güzelliği insanın içini açıyor . Sayfaları dolaştıkça verdiğiniz sevgiden ,birbirini kovalayan canlıların ,bir arada yaşadığını görmek beni çok duygulandırdı .Prensesinize bayıldım ,çok güzel maşallah .sevgiler
loveforlife
27-01-2015, 07:35
Selam Sayın Loveforlife; İnanın gezinirken balkonunuzu bahçe sandım. Ne kadar zengin bir balkon, o muhteşem çiçeklere aklım gitti. 8. sayfaya geldim devamını ilk fırsatta gezeceğim. Ellerinize sağlık.
Sevgili Asmalıtepe,
Ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Yoktan var ettiğim, sıfırdan sitedeki dostların da destekleriyle geldiğim noktadan son dönemde yaşadığımız şiddetli lodos ve ve sonrasında soğuk ve kar sebebiyle epey geri gitmiş olsam da küllerinden doğanlar ve sil baştan başlayacaklarımızla daha çok güzellikler paylaşabilmeyi umut ediyorum.
Evvelki gün donanların çoğunu budadım. Pek içaçıcı bir görüntü olmasa da gelecek vaat edenler de yok değil.
534704
Aslanağzı her koşulda yaşayacağını ispat edenlerden...
534705
Fare kulağı da öyle...
534706
Kasımpatları soğuğun çiçeği, onları da budadım. Zaten tazecik sürgünlerle dolmuşlar.
534707
Ekinezya uyanmaya başlamış...
534708
asmalıtepe
27-01-2015, 10:33
Hayat bir dönüşüm değil mi zaten; Doğmak-Ölmek-yeniden uyanmak....
Sevgiler Sevgili Loveforlife..
çokk güzeller maşallah diyorum.
YeniGine
27-01-2015, 23:36
Sevgili loveforlife soğuk hava bu sene hepimizi üzdü; fakat 'Gelecek vaatedenler, tazecik sürgünler, uyanmaya başlamış' sözlerini ilk senden duydum ve çok sevindim. İnşallah gerisi de gelir.
Sevgili arkadaşım inanıyorum ki senin sevgi dolu kalbin ve ellerin sayesinde eski terası aratmayacaksın, herşey senin ellerinde daha güzel :)...
(Bana gönderdiğin asterde hiç yaprak kalmadı, acaba baharda tekrar filizlenir mi?)
loveforlife
29-01-2015, 22:19
(Bana gönderdiğin asterde hiç yaprak kalmadı, acaba baharda tekrar filizlenir mi?)
Bildiğim kadarıyla filizlenmesi lazım canım arkadaşım. Filizlenmezse de sorun değil, biliyorsun çözümü var...
Seabert74
30-01-2015, 08:13
Sevgili Loveforlife merhaba,
İstanbul'un sogugundan ben de nasibimi aldım.. Çogu çiçeğimi kaybettim malesef.. O moral bozuklugu ile buraya da ugramıyordum ancak bugün silkinmeye karar verdim..
Bu site sayesinde tanıstıgım birkaç kişiye bir selam vermek istedim,
Hayatınızdaki ciceklerinize ve ailenize cok geçmiş olsun..
İçinizdeki sevginin onları yeniden yeşerteceğine inanıyorum ben..
Şu andaki saksılarımın üzerindeki vıcık vıcık bitki kalıntılarının yanında bana en güzel morallerden biri sizden gelen tomurluklu sedum palmeri :)
teşekkürler, sevgiler
loveforlife
11-02-2015, 14:47
Sevgili Loveforlife merhaba,
İstanbul'un sogugundan ben de nasibimi aldım.. Çogu çiçeğimi kaybettim malesef.. O moral bozuklugu ile buraya da ugramıyordum ancak bugün silkinmeye karar verdim..
Bu site sayesinde tanıstıgım birkaç kişiye bir selam vermek istedim,
Hayatınızdaki ciceklerinize ve ailenize cok geçmiş olsun..
İçinizdeki sevginin onları yeniden yeşerteceğine inanıyorum ben..
Şu andaki saksılarımın üzerindeki vıcık vıcık bitki kalıntılarının yanında bana en güzel morallerden biri sizden gelen tomurluklu sedum palmeri :)
teşekkürler, sevgiler
Sevgili Seabert74,
Giden gitti, artık önümüze bakacağız. Yaşatmak için çabalayacağız elbette. Ama buradaki dostluklarla sil baştan başlayıp elimizdekileri paylaştıkça çoğalacak güzelliklerimiz yeniden. Ben soğuğa dayanıklı türlere yoğunlaşacağım kendi adıma... Sedumlar bu konuda en kolay türler gerçekten de....
Diyeceğim o ki, her şeyin bir çaresi var. Üzme kendini... Sevgiler, selamlar!
loveforlife
11-02-2015, 15:00
Hani demiştim ya (http://www.agaclar.net/forum/1192899-post541.htm) "saksıyı doldursun istiyorum", doldurdu... ;)
536607
536608
536609
Yeni sürgünleri dolu...
536610
536611
Aysel Yavuz
11-02-2015, 15:07
Gözleri görmeyen kedinizi alıp yüreğime sokasım geliyor sevgili Loveforlife. Benim için ona sıkı sıkı sarılır mısınız lütfen
Bugün kar nedeniyle bahçemde birşeyler yapamayınca ağaçlar.net'te daha fazla gezindim, sayfanıza daha önceden bakmıştım,
ama bu sefer daha ayrıntılı inceleme fırsatı buldum ve incelerken çok hemde çok duygulandım...
Benim hayatımda doğa dostu ve hayvansever insanların ayrı bir yeri vardır, bu yüzden siz en güzel kelimeleri en güzel cümleleri hakediyorsunuz,
siz o kadar güzel bir insansınız ki; içinizdeki çiçek ve hayvan sevginiz de, bir o kadar büyük...
Özelden bir mesaj gönderdim sanırım kutu dolu bir mesajcık yer açar mısın
loveforlife
24-03-2015, 10:40
Çok uzun süredir paylaşımda bulunmadım. Açıkçası bulunmayı da düşünmüyordum doğrusu. Ama çok değer verdiğim bazı insanlar var ki, (onlar kendilerini biliyor) onlar bitkilerimin durumunu merak ediyor biliyorum. Onları kıramayacağım için çok kırgın ve küskün olsam da paylaşımda bulunacağım.
Kırgın ve kızgınlığıma neden olan üyelerden bir rica olacak bu noktada... Lütfen benim paylaşımlarımdan uzak durun!!!! Beğenmeyin, takip etmeyin... Yeterince derdim var; benim kedimden, kuşumdan, hayvan severliğimden, saksımdan, çiçeklerimin sıradanlığından rahatsız olanlar uğramasın paylaşımlarıma... Hele ki kediler beni tırmalarsa zihniyetiyle celallenenler, nergis benden sorulur lale de benden diyenler, hayvan düşmanlığına alkış tutanlar... Ben doğayı bir bütün olarak seviyorum. Bir ota, bir karıncaya, bir tırtıla dahi kıyamıyorum. Sayfamda rating kaygım yok, çok rica ediyorum...
Ben sevgi ile çıktım bu yola ama doğayı bir bütün olarak sevmeyenleri SEVMİYORUM! Buradaysam sadece agaclar.net ruhunu taşıyan dostlarım içindir...
Saygılarımla...
Sevgi Durul
24-03-2015, 11:26
Sevgili loveforlife, paylaşımlarına devam etmene sevindim.:)
Ancak kırgınlık ve küskünlükleri, sevgi dolu yüreğinde barındırmazsan daha çok sevindirirsin beni.;)
Hayat o kadar kısa ki, inan buna değmez. Sevgilerimle...
Sayın loveforlive hanım sesinizi duydum sevindim siz atalarımızın dediği gibi meyva veren ağaçsınız herkezi memnun etmek gibi bir derdimiz yok olanlar bize yeter,sağlıklı bol neşeli günler dilerim sevgilerimle..Mert in selamı var.
Hosgeldinnn sevindirdin bizi😀
loveforlife
24-03-2015, 19:01
Mis kokularıyla sümbüllerim herkesi hayran bırakıyor kendine...
542654
542655
542656
Bu saksıdakiler geçen yıllardan kalan soğanlar. Biraz daha cılız onların çiçekleri. Ama kokular elbette ki şahane!
542657
542658
akçabardak
24-03-2015, 19:10
Çok güzeller maşallah.
loveforlife
24-03-2015, 19:33
Katmerlisi de var...
542663
Yalınkatı da...
542664
Pembesi de var...
542665
Mavisi, moru da...
542666
Daha geç diktiğim soğanlar ise sümbüllerin beni onlardan hiç mahrum etmemesini sağlayacak gibi görünüyor. Onlar da tomurcuk büyütmede...
542667
Sümbülden anlamıyorsun diyen demek ki bu resimleri görmemiş, :D Yüreğine sağlık, hem biz seni çok özlüyoruz bak SDurul ablam ne kadar güzel belirtmiş, seni bilen biliyor kimseye kendini ıspatlamaya ihtiyacın yok kalbinin güzelliğini, beyazlığını kimsenin kirletmesine izin verme.
YeniGine
24-03-2015, 23:20
Sevgili loveforlife maşallah sümbüllerin harika açmışlar, gönlüne sağlık.
Sümbülleriniz çok güzel...
Sizi daha yeni yeni tanımaya başlamışken, sizi sitede görememek üzücü.
Paylaşımlarınızın devamını bekliyorum.
Seabert74
25-03-2015, 07:37
Hoşgeldin sevgili Loveforlife..
Dönüşüne çok sevindim, lütfen küsme ve buraları sensiz bırakma.. Çok fazla aktif olamasam da, siteye girdiğim zamanlarda bahçesini dolaştıgım birkaç komşudan birisin..
Bu sitenin agaç, ot, çiçek vs.den daha fazla paylaşımı var bence.. Sevgi ve iyilik kokuyor buram buram..
Sen de bunun harika bir örneğisin..
Sevgiler..
Yagmur143
25-03-2015, 10:22
Harika bir görüntü, çok güzeller. Tıpkı pamuk şekeri gibi... Ellerinize sağlık.
Sevgili kardesim harika ciceklenmisler.Kokularini doya doya kokla..,
loveforlife
25-03-2015, 10:48
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar...
Sn. YeniGine, sizin dediğiniz gibi zarar vermeden de kediler ve çiçekler bir arada olabiliyormuş demek ki!
542775
542776
Alın size "çiçek mi o da ne? Ben daha yakışıklıyım bir kere!" modundaki Zeytin ve orkide...
542777
542778
542779
Birgün oraya gelip zeytinin agzini ve burnunu hart diye isiracam haberin olsun. Bu ne guzellik boyle, piril piril tuyler, o cenedeki top sakala ne demeli😍😘😘
loveforlife
25-03-2015, 20:35
Birgün oraya gelip zeytinin agzini ve burnunu hart diye isiracam haberin olsun. Bu ne guzellik boyle, piril piril tuyler, o cenedeki top sakala ne demeli😍😘😘
Sen yeter ki gel Sevgili Samur! "Beni de sev" diye sıraya girer benim çocuklarım.
542837
542838
542839
Cumhur da gelmis şenlenmiş seninkiler. Nasil da sarılmışlar birbirlerine. Şu kedicikler kadar sevemiyoruz birbirimizi insanlar olarak, didisip duruyoruz, etrafta ornek alacak cok sey yaratmis Yaradan, ornek alan yok dimi loverlife
loveforlife
26-03-2015, 07:56
Biz de geldik
Sefalar getirdiniz pamuk şekerleri! Madem bize geldiniz, biz de sizi sarı şekerlerle karşılayalım...;)
Tete a tete nergisler neredeyse her saksıda çıkmış... Karıştırmışım soğanlarını. Bunlar tek saksıda toplananlardan. Minik çiçekleriyle öyle çok seviyorum ki onları! Bence en kolay çoğalan nergis türlerinden kendileri...
542955
542956
542957
loveforlife
30-03-2015, 07:44
Birçok bitkim geriden gelip atağa geçti. Umarım halleri pek içaçıcı görünmeyen diğerleri de bir an önce atak yapar. Geç açmaya başlayan çiğdemlerim, durum böyle olunca her gün tek tük olsa da hala çiçekli...
543948
543949
543950
543951
543952
loveforlife
30-03-2015, 07:55
Sevgili Alys'in sattığı soğanlardan, Double Daffodil Erlicheer. Ondan gelen tüm bitkilerimde olduğu gibi yine yanılmadım. Sağlıklı soğanlar ve sonuç mis! Tek soğandan iki çiçek sapı ve harika parfüm...
543953
543954
543955
543956
Mis gibi kokuları ta burdan hissediyorum sevgili Loveforlife .Double Daffodil Erlicheer gerçekten çok güzel . tete a teta nergislerden komşum yaklaşık yüz tane verdi ,hepsi sorunsuz tuttular . Yanlız ,soğanlar minik olduğu için galiba ,küçük çiçeklendiler . Çiçeklenmeleri bittiğinde napıyorsunuz . Saksıda baya yoğun haldeler . Soğanları çıkarıp saklıyor musunuz yoksa saksıda mı kalıyor . sevgiler .
loveforlife
30-03-2015, 20:51
Mis gibi kokuları ta burdan hissediyorum sevgili Loveforlife .Double Daffodil Erlicheer gerçekten çok güzel . tete a teta nergislerden komşum yaklaşık yüz tane verdi ,hepsi sorunsuz tuttular . Yanlız ,soğanlar minik olduğu için galiba ,küçük çiçeklendiler . Çiçeklenmeleri bittiğinde napıyorsunuz . Saksıda baya yoğun haldeler . Soğanları çıkarıp saklıyor musunuz yoksa saksıda mı kalıyor . sevgiler .
Sevgili Aleydi,
Biz böyle mis kokularla karşılarız sayfamızı ziyaret eden misafirlerimizi;) Hoş geldin, sefalar getirdin. En kolay çoğalan türlerden tete a tete. Çiçeği minyatür zaten diğer pek çok türe göre. Benim çoğu soğanım geçtiğimiz yıllardan kalanlar. Malum saksılarda olunca yer problemim fazla. O yüzden yapraklar sararınca soğanlarımı söküp gölgede kurutuyor, sonra da gazete kağıtlarına sarıp karton bir kutu içinde, evin bodrumunda dikileceği zamana kadar bekletiyorum.
Büyüklük farklarını vurgulayabilmek için yan saksıda Golden Harvest cinsi nergislerin de olduğu bu kareler yeterli olacaktır sanırım...
544062
544063
Ya simdi ben sizin kediciklerinize cok ozendim :( Ciceklere yine soyleyecek soz bulamiyorum...Harikalar..
loveforlife
31-03-2015, 09:10
Ya simdi ben sizin kediciklerinize cok ozendim :( Ciceklere yine soyleyecek soz bulamiyorum...Harikalar..
Sevgili Sonkez,
Onlar can dostu! Benim terapistlerim, ilacım... Hayatına böyle bir can almayanlar, onlarda nasıl bir huzur ve mutluluk kaynağı olduğunu bilemez. Hayvanı sevmeyenler insanı da hiç sevmez. Bu yüzden herhangi bir hayvan ile ilgili kötü bir kelime sarf eden kim olursa olsun hayatımdan çıkarma kararı aldım. Çünkü bu tarz insanlara tahammül edemiyorum. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği yönetimindeyim artık. Canlarımızın insanoğlu yüzünden nelerle mücadele etmekte olduğunu çok daha yakından görüyor, çeşitli vesilelerle öğreniyorum.
Siz de bir can sahiplenin... Dediklerimiz ne kadar doğru olduğunu yaşayarak görme şansınız olur.
Yaratılanı yaratandan ötürü seviyorum ben... Gel de çiçekleri sevme!
544136
544137
544138
Onyuzbinmilyonkere begeniyorum CAN. Bu arada tebrik ediyorum yeni gorevin icin.
Ciceklerini de begendim bu arada
10 sene kedi besledim.Uzun yillarda kus.Su an evime hayvan sokamiyorum zira gelinim hayvanlardan cok korkuyor.Sizi tebrik ediyorum.Bende cicekleri sevdigim gibi diger canlilarida cok seviyorum.Onlara hayvan bile diyemiyorum.
Çiçeklerin her zamanki gibi harika görünüyor canım arkadaşım. Hayatımızı paylaştığımız diğer canlılar hakkındaki düşüncelerine tamamen katılıyor ve onlarsız bir yaşam düşünemiyorum. Sevgiler :)...
loveforlife
09-04-2015, 18:00
Hava buz gibi, yine kar gösterdi kendini. Yoksa yaz hiç gelmeyecek mi?
Soğuğa inat sıcacık renklerle içinizi ısıtmaya geldik...
545915
545916
Purple Prince, çok beğendiğim bir tür oldu...
545917
545918
545919
Biz Nisan ayında kara teslim olduk :) . sıcacık , rengarenk görüntülerle içimizi ısıttınız . Emeğinize sağlık .
loveforlife
15-04-2015, 10:15
Öyle güzeller ki, tekrar olacak olsa da paylaşmadan duramıyorum!:o
Gece ayrı güzeller!
546780
546781
546782
Gündüz ayrı güzel!
546783
546784
münevver48
15-04-2015, 10:29
Öyle güzeller ki, tekrar olacak olsa da paylaşmadan duramıyorum!:o
Gece ayrı güzeller!
546780
546781
546782
Gündüz ayrı güzel!
546783
546784
:)sevgili loveforlife, laleriniz gerçekten çok güzel.Eeee! güzele dönüp dönüp bakılır;). bence tekrar ettiğinize değiyor.
sümbülleriniz içinde aynı düşüncedeyim.ellerinize sağlık sevgiler:)
loveforlife
16-04-2015, 07:19
Biraz da yakından bakalım mı?
546888
Tek kökte çılgınca çiçek açan arkadaki şebboya ne demeli?
546889
546890
Bakeri lilac powder... Yine çok beğendiklerimden biri...
546891
Ne demişler: Türk'ün gözü aldadır! Kırmızıların yeri ayrı benim için...
546892
loveforlife
16-04-2015, 10:23
:)sevgili loveforlife, laleriniz gerçekten çok güzel.Eeee! güzele dönüp dönüp bakılır;). bence tekrar ettiğinize değiyor.
sümbülleriniz içinde aynı düşüncedeyim.ellerinize sağlık sevgiler:)
Sevgili Münevver48,
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. En az laleler ve sümbüller kadar güzel olan nergislerimin de hakkını yemeyelim değil mi?
Tahiti...
546912
Bridol crown...
546913
Apotheose...
546914
Mount hood...
546915
Bu da türünden tam emin olamadıklarımdan biri...
546916
(Nergis türlerinin çoğuna kavuşmama vesile olan Sevgili Alys'e teşekkürlerimle...)
münevver48
16-04-2015, 16:19
Sevgili Münevver48,
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. En az laleler ve sümbüller kadar güzel olan nergislerimin de hakkını yemeyelim değil mi?
Tahiti...
546912
Bridol crown...
546913
Apotheose...
546914
Mount hood...
546915
Bu da türünden tam emin olamadıklarımdan biri...
546916
(Nergis türlerinin çoğuna kavuşmama vesile olan Sevgili Alys'e teşekkürlerimle...)
:) sevgili loveforlife,kesinlikle nergislerin de çok güzel. açıkçası güzel olan sizin sevgi dolu yüreğiniz. sayfanızı sık sık ziyaret ediyorum. söyleyecek söz bulamıyorum.bitkilere ve hayvanlara olan duyarlılığınız karşısında ben de sessizce sadece beğeni butonuna basmakla yetiniyorum.kusuruma bakmayın nergisleri de gözden kaçırdığım için.sevgiler:)
loveforlife
22-04-2015, 09:50
En güzel çiçeklerimden biri teftişte!
548197
Muscariler son demlerinde olsa da çok güzel...
548198
548199
548200
Bu senenin civcivleri... Dört tanecikler ama hızla büyüyorlar. Anne kuluçkadan yatarken nasıl olduysa yattığı sandık devrilip yumurtalar kırılınca ancak bu dört bebeğimiz hayata merhaba diyebildi.
548201
Yagmur143
22-04-2015, 12:08
Sevgili loveforlife, bu nasıl güzelliktir böyle... Laleler, nergisler, muscariler, şebboy, civcivler ve çiçekleri teftişe çıkan müfettiş. Harika görünüyorlar. Üstüne bir de çekimler güzel olunca tam seyirlik oluyor... Ellerinize emeğinize sağlık...
Birgün sizin gibi yeşilparmak olabilmek dileğiyle, sevgiler...
loveforlife
01-05-2015, 06:32
Siyah lalalerim en geç açanlar oldu. Bunların her rengi ayrı güzel!
549812
Gülüm de güneşe göz kırpanlardan... Mis gibi kokuyor!
549813
Birçok saksıda kendine yer bulmuş olan minik çiçekli hercaileri çok seviyorum. Öylesine güzeller ki!
549814
Yazkarı, farekulağı (cerastium tomentosum)nın o puslu yaprakları harika bir görüntüye sahip. Öyle de güzel kapladı ki saksısını. Bir de çiçeklenmeye başladık şimdi!
549815
Bu lavantayı geçen yılki doğum günü toplantısında bir arkadaşımız çelik olarak getirmişti. Toplantı sonunda masanın üzerinde kalan minicik bir çelikti. Atılmasına kıyamadığımdan almıştım. İyi ki de almışım. Geçen bir yılda adeta minik bir ağaççık oldu!
549816
loveforlife
02-05-2015, 07:37
Şu sıralar mis kokularıyla terasın en keyif verenleri şebboylar.
Bu rengini tam olarak adlandıramadığım ama morpembem diye sevdiğim güzelin bana nasıl geldiğini hiç bilmiyorum. Ne olduğunu bilemediğimden "bu bitkinin adı nedir" sayfasında bile sormuştum. Nereden geldi bilmiyorum ama iyi ki de gelmiş!
550028
Tohum oluşturmaya başladı. Tohum takasta paylaşılacak.
550029
Tohumdan yetiştirdiklerimden sarı ve beyaz bir arada...
550030
Bir kök beyaz katmerli çıktı...
550031
Sarımız da pek naif!
550032
loveforlife
02-05-2015, 11:03
Güzellik ayrıntılarda gizlidir...
Cumhur, yüreğinin bakışlarıyla orkideleri seyrediyor...
550054
550055
550056
550057
550058
loveforlife
03-05-2015, 00:00
Geçtiğimiz ay bir vesile ile Yalova'ya gitme şansım oldu. Mavi çiçeklerin benim için yeri ayrı olduğundan bir kenarda duran, üzerinde kel kör birkaç çiçek olan mavili güzeli de yanıma almamazlık edemedim dönüşte. Kimdir, nedir, neyi sever bilmiyordum hiçbirini. Sadece mavi olmasıydı beni cezbeden.
Saksısı tamamen torftan oluşuyordu, kuş gibi hafifti. Kanatlanması hiç de zor değildi anlayacağınız. Kanatlandı da ne yazık ki! Ben henüz saksısını değiştirememiştim ki iki gün sonra şiddetli bir lodos çıktı. Hemen terasa fırladım çiçekleri güvene alayım diye. Ama benim mavi papatyamın yerinde şiddetli bir lodos esiyordu. Baktım sokakta yuvarlanıyor benim saksı. Dört katı koşarak indim. Ama saksı yoktu. Biri aldı herhalde diye epey üzüldüm.
Biraz sonra kedilere mama koymaya çıktım. Arka sokağa gittiğimde ne göreyim, benimki kırılmış saksısıyla yuvarlanıp duruyor yolun ortasında. Kaptım getirdim yine. Güzel bir toprakla yeni saksıya aktardım. Kısa sürede toparladı kendini. Çılgınca çiçek açıyor şimdi.
Adını sordum ilgili başlıkta. Sevgili A_NOMAD bilgilendirdi, sağ olsun. (http://www.agaclar.net/forum/1374928-post5.htm) Meğer ben çok güzel bir bitki almışım rengine vurulup! Dona dayanıklı, çok yıllık, yayılıcı... E daha ne olsun?
Keyfimize diyecek yok!
550129
550130
550131
loveforlife
04-05-2015, 23:24
Söz mavilerden açılmışken güzeller güzeli clematisimi de paylaşmadan geçemeyeceğim. Bu yıl ilk kez sahip oldum. Elimdeki en büyük boy toprak saksıya diktim. Kökleri serin tutsun diye perlit ve pomzayı bolca ekledim. Terasta nispeten az güneş alan bir yere yerleştirdim. O da güzel çiçeklerini sergilemekte geç kalmadı...
550674
550675
550676
Bu durumu kıskananlar da yok değil hani...:p
550677
münevver48
05-05-2015, 07:36
Söz mavilerden açılmışken güzeller güzeli clematisimi de paylaşmadan geçemeyeceğim. Bu yıl ilk kez sahip oldum. Elimdeki en büyük boy toprak saksıya diktim. Kökleri serin tutsun diye perlit ve pomzayı bolca ekledim. Terasta nispeten az güneş alan bir yere yerleştirdim. O da güzel çiçeklerini sergilemekte geç kalmadı...
550674
550675
550676
Bu durumu kıskananlar da yok değil hani...:p
550677
:)sevgili loveforlife, çok ciddi bir bakış, kendince çiçekleri korumak için nöbet tutuyor. görevini de layıkıyla yapıyor:D:D ayrıca yine harikalar yaratmışsınız.sevgiler.
loveforlife
08-05-2015, 15:37
Menekşeler, annemin odasındaki yerlerini çok sevdi...
551409
551410
551411
551412
Tohum bile tutmuş...
551413
loveforlife
08-05-2015, 22:15
Bahçeden balkona uzanan dut ağacımı biliyorsunuz artık. Bu yıl yağışların çokluğundan herhalde çok gelişti. 4. kata kadar ulaştı boyu. Üzeri de bütün mahalleye yetecek kadar dutla dolu. Yakında olgunlaşacaklar.
551473
Dut dalları her yıl olduğu gibi pek çok güzelle bezeli yine.
551474
Lotus Berthelotii (Papağan Gagası, Pelikan Gagası), daha önce denediğim ancak yaşatamadığım (http://www.agaclar.net/forum/1160226-post236.htm)bir türdü. Yalova'ya gittiğimde görünce çiçeksiz olmasına rağmen dayanamayarak bir kere daha denemek için aldım. Çiçeklendi, öyle de güzel ki...
551475
551476
551477
loveforlife
09-05-2015, 19:31
Campanula da dut dalı güzellerinden. Kara kış ona da vız gelmiş olacak ki, çiçeğe dönen yüzlerce tomurcuğuyla görsel bir şölen sunuyor adeta...
551652
551653
551656
551657
551659
Ben yıllardır tohumdan şebboy deniyorum . Olmadı fide aldım . Hiç böyle güzel büyümüyorlar . Nerede hata yapıyorum acaba . Siz nasıl bakıyorsunuz şebboylara ,böyle güzel olmuşlar .Genel olarakta soruyum :) .Bütün bitkilerinize , sevginiz dışında neler veriyorsunuz :). Gübre , toprak , sulama vs .Hepsi çok güzeller .
loveforlife
10-05-2015, 11:10
Ben yıllardır tohumdan şebboy deniyorum . Olmadı fide aldım . Hiç böyle güzel büyümüyorlar . Nerede hata yapıyorum acaba . Siz nasıl bakıyorsunuz şebboylara ,böyle güzel olmuşlar .Genel olarakta soruyum :) .Bütün bitkilerinize , sevginiz dışında neler veriyorsunuz :). Gübre , toprak , sulama vs .Hepsi çok güzeller .
Sevgili Aleydi,
Bence yetiştirilmesi ve bakımı en kolay bitkilerden şebboylar. Ben hiç özen göstermiyorum. Sizlerin yaptığı hatalardan biri tohumları içeride çimlendirmek. Ben şubat ayı ortalarında terastaki saksıların köklerine serpiştiriyorum tohumları. Ertesi yıla çiçekleniyorlar. Dayım sonbaharda çimler şebboyları, sonbaharda çimlenenler ilkbahara çiçekleniyor ama ikinci yıllarında daha da gelişiyorlar elbette. Çiçeği geçenleri budayıp ertesi yıla bırakıyoruz. Bu yılkilerin üzerine kar da yağdı ama son derece sağlıklı fidelerim var.
Topraklarını hazırlarken yanmış hayvan gübresi karıştırıyorum ben de pek çok arkadaşımızın yaptığı gibi. Ayrıca enzim ve çok nadiren NPK 15-15-15 ya da NPK 20-20-20 ile takviye yapıyorum sulamalarda.
Bir de zamanlar araştırıp okudukça hangisi ne sever öğreniyoruz ya, böylece onları mutlu edince, onlar da bizi mutlu ediyor elbette...
Sevgiler, selamlar...
loveforlife
10-05-2015, 12:42
Cezayir menekşesinin saksısını büyüttüm. Yeni yeni toparlanıyor.
551866
551867
Telgraf saksılarımdan biri. Bunun yapraklarındaki o simler yok mu... Ne güzel yaratmış Yaradan! Bayılıyorum...
551868
551869
Kurdele çiçeği ve Lysimachia procumbens kendini bir türlü toparlayamayanlardan...
551870
Tilki Mete
10-05-2015, 15:17
Cezair menekşesine bayıldımmm ... Hiç solmasın inşaAllah.
loveforlife
10-05-2015, 22:03
Cezair menekşesine bayıldımmm ... Hiç solmasın inşaAllah.
Amin! Cezayir menekşesi çok kolay bir bitki. Biraz gölge bir yere koy, suyunu eksik etme yeterli. Sen de kolaylıkla yetiştirebilirsin Sevgili Tilki Mete...
Tilki Mete
10-05-2015, 22:10
Hiç gölge alanım yok desem inanırmısınız :) ön camlar sabah ve biraz öğlen güneşi arka taraf öğlende başlıyor batana kadar hiç eksilmiyor demekki benim çiçeğim değilmiş :D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.