Bağlan

View Full Version : Loveforlife / Balkon, ev

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6

s-bilge
29-05-2013, 10:41
ne kadar değişik çiçekleriniz var, tohumdan mı ürettiniz acaba? papağan gagası ve million bells e bayıldım

Gülbahçe
29-05-2013, 10:53
Benim babaannemin de bitki sevgim üzerindeki etkisi çok büyüktür. Yolunuz Bursa'ya düşerse misafir etmekten memnuniyet duyarım. Dutlar bitmeden yetişin...;)

Teklifinizle beni ne kadar mutlu ettiniz bilemezsiniz, gelmiş yemiş kadar oldum. Zaten daha önemlisi sizi o güzel gönlünüzle beni davet etmeniz. Çok teşekkürler, bu sene yetişemem sanırım. Sağlık sorunlarıyla uğraşıyorum :( Belki de seneye dut mevsiminde oralarda olurum :p

loveforlife
29-05-2013, 17:52
Sadece köpeklerimiz yok elbette. Kuzucuklarımız da öylesine sevimli ki! Bakın Aybike'ye...

411741

Oğlu da hep peşinde...

411742

Annelerini yakalayanlar kuyruklarını sallaya sallaya bir emiyorlar ki, seyrine doyum olmuyor...

411743
411744
411745

loveforlife
29-05-2013, 18:10
Anneler otlamaya çıkınca kardeş kardeş bekliyorlar...

411755
411756
411757

Bu da bizim "inek kuzu"! İsmini yine Eylül koydu. Az daha inek olacakmış diyor. Anne de baba da bembeyazken siyahın bu kadar çok olması ilginç gerçekten de...

411758

Öylesine insancıllar ki, kucağımızda oturup saatlerce sevdirebiliyorlar kendilerini...

411759

loveforlife
29-05-2013, 18:31
Kaz ailesinin keyfi oldukça yerinde... 5 tanecik yavruları olmuştu. Ağabeyim leğene su dolduruyor. Onlar da keyifle yüzüyorlar. Nasıl olduysa daha küçücükken boğulmuşlar. Ağabeyim bu ikisini kurtarıp hemen kurutmuş. Çok hızlı büyüyorlar. Pazar günü tekrar yumurtlamaya başladı anne kaz. İnşallah bu sefer daha çok yavru olur...

411769

411770

411771

Tavuklar bol bol yumurtluyor. Kuluçkada yatan da var yavrularını büyüten de...

411772

loveforlife
29-05-2013, 23:07
Eylül ile beraber bir doğa yürüyüşü yapalım dedik. Köydeki çocuklarla arası çok iyi benim prensesimin. Yanımıza da onlardan biri takıldı. Eylül de oldu tam bir köylü güzeli. Ona bir şalvar diktirmiştim, şimdilerde en sevdiği kıyafeti...

411986

Doğanın tadını çıkardık birlikte...

411987

Hopladı, zıpladı bizim kızlar...

411988

Sonra şalvarı ağaca takılmasına rağmen bir gayret ağaca tırmandı prensesim, "hala, itekle beni itekle!" diye diye. (Köye fazla gidiyor galiba bu çocuk, itekle de ne demek:confused:)

411989

411990

loveforlife
29-05-2013, 23:18
Bu gezinti esnasında öyle güzel enstantenelere takılıp kaldım ki zaman zaman...
412012

412013

412014

412015

412016

loveforlife
29-05-2013, 23:40
Her şey bu kadar keyifli değildi ne yazık ki! Geçen yıl özene bözene edindiğim ve bahçeye ektiğim pek çok bitki vardı. Üstelik de soğuğa dayanıklı çok yıllık bitkiler. Çok bilmiş geçinen lâkin hiçbir şey bilmeye biri bir güzel çapalayıp hepsini söküp atmış. Öyle ki o güzelim soğanlı çiçekleri bile... En çok mis zambaklarına yandı içim. Neymiş, sadece bir kez açıyorlarmış! Ne bahane ama... Ağabeyim çiçek dikip dikmeyeceğimi sorduğunda sessiz kalmakla yetindim. O çok bildiğini iddia eden kişi pazardan fide alıp birkaç sıra domates ve biber ekmiş ama ne domatesten koltuk almayı bilirler ne de başka bir bakımı... Bu tür durumlarda sessizlik en güzeli diye düşünüyorum. Aynı kişiler geçen yıl güllere de el atmış ve berbat bir hale getirmişlerdi. Güllere değerli hocamız Mine Pakkaner'den (http://www.agaclar.net/forum/calilar/732.htm)öğrendiğim şekilde derin budama yapmıştım. Yüzümü güldürmüş güzellerim... Ama ne yazık ki zararlılara karşı hiçbir önlem alınmamış. Pek çok çiçeğini ve yaprağını tırtıllar yemiş, üstleri küçük tırtıllarla dolu. Bitler öyle çok ki! Yine de açmaya çalışıyor garibanlarım... Biraz budama yapıp solmuş çiçeklerini temizledim. Küçük asistanım beni yalnız bırakmadı...

412041

412042

412043

412044

412045

loveforlife
29-05-2013, 23:44
İki güzel kelebekle şimdilik veda edelim çiftlik paylaşımlarımıza... Dönüp bakalım neler oluyor benim balkonda?
412048

412049

kadir_26
29-05-2013, 23:54
Her şey bu kadar keyifli değildi ne yazık ki! Geçen yıl özene bözene edindiğim ve bahçeye ektiğim pek çok bitki vardı. Üstelik de soğuğa dayanıklı çok yıllık bitkiler. Çok bilmiş geçinen lâkin hiçbir şey bilmeye biri bir güzel çapalayıp hepsini söküp atmış. Öyle ki o güzelim soğanlı çiçekleri bile... En çok mis zambaklarına yandı içim. Neymiş, sadece bir kez açıyorlarmış! Ne bahane ama... Ağabeyim çiçek dikip dikmeyeceğimi sorduğunda sessiz kalmakla yetindim. O çok bildiğini iddia eden kişi pazardan fide alıp birkaç sıra domates ve biber ekmiş ama ne domatesten koltuk almayı bilirler ne de başka bir bakımı... Bu tür durumlarda sessizlik en güzeli diye düşünüyorum. Aynı kişiler geçen yıl güllere de el atmış ve berbat bir hale getirmişlerdi. Güllere değerli hocamız Mine Pakkaner'den (http://www.agaclar.net/forum/calilar/732.htm)öğrendiğim şekilde derin budama yapmıştım. Yüzümü güldürmüş güzellerim... Ama ne yazık ki zararlılara karşı hiçbir önlem alınmamış. Pek çok çiçeğini ve yaprağını tırtıllar yemiş, üstleri küçük tırtıllarla dolu. Bitler öyle çok ki! Yine de açmaya çalışıyor garibanlarım... Biraz budama yapıp solmuş çiçeklerini temizledim. Küçük asistanım beni yalnız bırakmadı...

412041

412042

412043

412044

412045

Sn. Loveforlife,
O çok bilenlerden heryerde o kadar çok varki benim bu yıl ilk kez sahip olduğum ve yapraklarını toplamaya başladığım nanelerin hepsi yabani ot olarak değerlendirilmiş ve yoğunluk nedeniyle sadece çimleri biçmesini istediğim benim çok bilenim (!) tarafından geçen hafta yolundu, anlayacağınız böyle çok bilenlerle iş yapacaksak her an gözünüz üzerinizde olmalı.

Geçmiş olsun ne diyelim.

mandalinleerik
30-05-2013, 00:00
Sevgili Loveforlife yine çok güzel paylaşımlarda bulundun her birine zevkle baktım. Yalnız son yazdığın şeye üzüldüm. Emek verip yetiştirdiğin bir şeyi birinin gelip o an mahvetmesi çok sinir bozucu.
5-6 sene önce birine bir limon fidanı hediye etmiştim o kadar güzel büyüdü ve o kadar çok meyve vermeye başladı ki kocaman iki poşet dolusu limon topluyorlardı ta ki çok bilmiş biri ağaca el atıp budamasıyla verim 1-2 kg'a kadar düştü.

YeniGine
30-05-2013, 00:40
Sevgili loveforlife yavruları, çiftliği, doğayı ne kadar güzel fotoğraflayıp gönlümüzü şenlendirdin inan herşey çok güzel, teşekkür ediyorum ellerine, gönlüne sağlık. Sağolasın.

gilan
30-05-2013, 06:20
Ama ama bu kadar da güzel anlatılmaz ki ama.
Köpeciklere bayıldım, inek kuzuya bayıldım, Eylül'e bayıldım, şalvarına bayıldım, çocukların zıplarkenki heyecanına bayıldım...

İtekle beni'ye çok güldüm. :) Yalnız ağaca çıkma konusunda biraz daha antrenman lazım, öyle iteklenmekle olmaz. :D
Çocukluğum ağaç tepesinde geçti, fena kapışırım Eylül'le. :p

Bu arada Eylül'ün iç güzelliği dışına da çok fena yansımış. :) Eski bir film vardı 'Kız Arkadaşım' diye hatırlar mısın? Orada oynayan çocuk aktrise benzettim ben. Sizin ufaklık da yakında meşhur olursa şaşırmam. :)
http://cdn.madamenoire.com/wp-content/uploads/2013/04/anna-chlumsky.jpg

loveforlife
30-05-2013, 07:12
Sevgili loveforlife ördekte son durum nedir? yumurtalar ne alemde?

Sevgili Mandalinleerik,

Badik Hanım şu sıralar komandoluğa soyunmuş durumda. O da nereden çıktı deme sakın. Bizimki hâlâ kuluçkada yatıyor. Hesaplamalarıma göre bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başına çıkması gerekir yavruların. İçi boş olan yumurtaları kırıp uzaklaşırdı. Altına kandırmaca koyduğum tavuk yumurtalarını da atmış. 11 yumurta kalmış altında.

11 yumurta kaldığını nereden bildiğime gelince... Dedim ya bizimki artık bir komando. kamuflaj konusunda epey uzmanlaştı.:D Bir gün baktım ki kalkmış, (ki sadece benim elimden bir şeyler yemek için kalkıyor) yan taraftaki sarmaşık cinsi bitkiyi (ne olduğunu bilmiyorum ama sökmeye de kıyamadım) çekeleyerek yuvanın önüne getiriyor. Ondan birkaç dal koparıp yatarken üzerine çektiğini görünce, ben de ayvadan dallar keserek yuvanın önüne koydum. Bizimki biraz sonra baktığımda tüyleriyle yorgan misali örttüğü yumurtalarının üzerine yatmış, dalları kendi üzerine güzelce yerleştirmişti. O da yetmemiş kamuflaja. Yan taraftaki içi toprak dolu olan saksının üzerine, toprak hazırlarken içinden çıkan taşları koymuştum. Bizimki bunları da almış gagasıyla. Sırtında dizi dizi taş parçacıkları! Birkaç gün sonra işi iyice abarttı. Komşu balkondan poşetle marul atmış bizimki yesin diye. Bir de ne göreyim! Çekmiş poşeti de tepesine... Onu almak için girdiğimde saydım yumurtaları da. Çok merak ediyorum, ne olacak bu işin sonu... Ama yavruları görmenin çok keyifli olacağını düşünüyorum. Birkaç gün daha bekleyelim bakalım... Sizin gibi meraktayım anlayacağın...

Kelebek
30-05-2013, 07:32
Sn.loveforlife,
Bitkilerinizin çapalanmış olmasına ve emeklerinizin boşa gitmesine üzüldüm. Bu üzücü hadisenin dışındaki diğer çiftlik manzaralarına dair paylaşımlar doğal hayatın güzel kareleri. Paylaşım için teşekkürler.
Saygılar.

gilan
30-05-2013, 19:22
Badik'in kendi yumurtaları dölsüz değil miydi? Sanki o nedenle döllü tavul yumurtası koymuştun diye hatırlıyorum. Tavuk yumurtalarını attıysa şimdi neyin üstüne yatıyor?

Hadi dalları anladım da taşları nasıl koymuş üstüne. :) Eli yok, kolu yok, çok ilginç... :)

loveforlife
30-05-2013, 19:27
Badik'in kendi yumurtaları dölsüz değil miydi? Sanki o nedenle döllü tavul yumurtası koymuştun diye hatırlıyorum. Tavuk yumurtalarını attıysa şimdi neyin üstüne yatıyor?

Hadi dalları anladım da taşları nasıl koymuş üstüne. :) Eli yok, kolu yok, çok ilginç... :)

Badik'in eşi de vardı canım. Onunla olduğu zamandan olan yumurtalar döllü. Sonra dölsüz de yumurtladı ama ben hep aldım onları. Diğerlerini işaretlemiştim. Tavuk yumurtaları da döllüydü aslında ama evlat edinmek istemedi herhalde.

İnanılmaz bir görüntü gerçekten de. Gagasıyla dizi dizi sıralıyor taşları sırtına...

loveforlife
30-05-2013, 20:19
Hangi birine söz edeyim bilemiyorum yine,badik ve dut ağacı beni çocukluğuma götürmeye yetti.:))Papağana ayrıca bayıldım,doğal çiçek askılığına ise hayran kaldım (Dut ağacında saksılar çok güzel.)...

Sevgili Berçin,

Çocukluk ne güzeldir, öyle değil mi? İçimizdeki çocuğu büyütmeyenlerden olduğumuzu düşünecek olursak bu küçük ayrıntılar bizim için daha da önem kazanıyor. Dut ağacı günde iki kez altını süpürmek zorunda kalmama, aşağıdaki saksıların içinden dut ayıklamaktan yorulmama rağmen bence de harika... Dut dalında keyif hem kuşlarıma, hem de çiçeklerime büyük bir mutluluk yaşatıyor...

loveforlife
30-05-2013, 20:37
Sevgili loveforlife, senin bu hallerini gördükçe benim yıllar önceki halimi hatırlıyorum.
Ne görsem " bunu da isterim" deyip balkonu, bahçeyi sıkış tepiş dolduruyordum, ta ki basacak yer kalmayıp rafları, askıları doldurana kadar.
Sonra bir saksıya 3-5 bitki dikmeye geldi sıra.
E hala da öyle, bağı bahçesi olup ekip - dikmeyenlere söyleniyorum:)
Canım kardeşim, böyle kal, seni seviyorum, değişme sakın.

Canım Ablacığım,

Sana benziyorsam, ne mutlu bana! Doğru yolda ilerliyorum demektir. Yolda gördüğüm kır çiçeklerine bile hayranlıkla bakar oldum. Hatta geçen gün yoldan bir engerek otu (https://www.google.com.tr/search?q=engerek+otu&sa=X&rlz=1C1TEUA_enTR483TR483&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=LJunUZ6MJMvaOOKfgOAK&ved=0CCcQsAQ&biw=1241&bih=567) süküp eve getirdim ve diktim. O da tuttu.:D Durumum vahim anlayacağım.:o Ben o bir saksıya beş bitki aşamasındayım şimdi. Sonrasında ne olur ki?

Bir bağım bahçem olsa, her noktasını kullanırdım kesinlikle. Senin de aynı şeyi yapacağını biliyorum.

Ben de seni, o toprak kadar güzel kalbini çok seviyorum... Değişmeye hiç niyetim yok, doğa delisi bir kardeşin var bilesin...

loveforlife
30-05-2013, 21:03
ne kadar değişik çiçekleriniz var, tohumdan mı ürettiniz acaba? papağan gagası ve million bells e bayıldım

Sevgili s-bilge,

Ziyaretinizle beni çok mutlu ettiniz. Ben çiçeklerimin çoğuna agaclar.net ile tanıştıktan sahip oldum. Bunda paylaşımların büyük rolü var. Tohumdan ve çelikten üreterek sahip olduğum çok çiçeğim oldu. Papağan (http://www.agaclar.net/forum/1137708-post90.htm) gagası (http://www.agaclar.net/forum/1140311-post121.htm) ve milyon çanlar (http://www.agaclar.net/forum/1150231-post194.htm) çiçeğiyle ilgili epey araştırma yapmış ve bilgileri paylaşmıştım. İkisi de tohum yapmıyor gözlemlediğim kadarıyla. Sonbaharda çelik almayı deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak...

mandalinleerik
30-05-2013, 21:38
Sevgili Mandalinleerik,

Badik Hanım şu sıralar komandoluğa soyunmuş durumda. O da nereden çıktı deme sakın. Bizimki hâlâ kuluçkada yatıyor. Hesaplamalarıma göre bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başına çıkması gerekir yavruların. İçi boş olan yumurtaları kırıp uzaklaşırdı. Altına kandırmaca koyduğum tavuk yumurtalarını da atmış. 11 yumurta kalmış altında.

11 yumurta kaldığını nereden bildiğime gelince... Dedim ya bizimki artık bir komando. kamuflaj konusunda epey uzmanlaştı.:D Bir gün baktım ki kalkmış, (ki sadece benim elimden bir şeyler yemek için kalkıyor) yan taraftaki sarmaşık cinsi bitkiyi (ne olduğunu bilmiyorum ama sökmeye de kıyamadım) çekeleyerek yuvanın önüne getiriyor. Ondan birkaç dal koparıp yatarken üzerine çektiğini görünce, ben de ayvadan dallar keserek yuvanın önüne koydum. Bizimki biraz sonra baktığımda tüyleriyle yorgan misali örttüğü yumurtalarının üzerine yatmış, dalları kendi üzerine güzelce yerleştirmişti. O da yetmemiş kamuflaja. Yan taraftaki içi toprak dolu olan saksının üzerine, toprak hazırlarken içinden çıkan taşları koymuştum. Bizimki bunları da almış gagasıyla. Sırtında dizi dizi taş parçacıkları! Birkaç gün sonra işi iyice abarttı. Komşu balkondan poşetle marul atmış bizimki yesin diye. Bir de ne göreyim! Çekmiş poşeti de tepesine... Onu almak için girdiğimde saydım yumurtaları da. Çok merak ediyorum, ne olacak bu işin sonu... Ama yavruları görmenin çok keyifli olacağını düşünüyorum. Birkaç gün daha bekleyelim bakalım... Sizin gibi meraktayım anlayacağın...

Merakla bekliyorum kerataları. Ördekler bildiğim kadarıyla yavrularını bazen sırtında taşıyorlar. Taşları da sırtında yuva yapmak için götürüyor olabilirler. Bu arada benim bir ördeğim vardı yemlerini suyla birlikte yiyorlar yem kabının yanında bir de su bırakırsan iyi edersin. Gerçi bunları biliyorsundur şimdi bilmişlik yapmamayım :)

loveforlife
30-05-2013, 22:11
Sn. Loveforlife,
O çok bilenlerden heryerde o kadar çok varki benim bu yıl ilk kez sahip olduğum ve yapraklarını toplamaya başladığım nanelerin hepsi yabani ot olarak değerlendirilmiş ve yoğunluk nedeniyle sadece çimleri biçmesini istediğim benim çok bilenim (!) tarafından geçen hafta yolundu, anlayacağınız böyle çok bilenlerle iş yapacaksak her an gözünüz üzerinizde olmalı.

Geçmiş olsun ne diyelim.

Merhaba Sayın kadir_26,

İnsanları anlamak gerçekten güç. Bazen bu kendini bilmez tavırlarıyla farkına varmadan çok zarar verebiliyorlar çevrelerine. Çok bilene karışma şansınız olmayabiliyor. O zaman da benim gibi içiniz içinize yese de "susmak" en doğru seçenek oluyor.

Rabbim ben bilirim diyenlerden uzak tutsun hepimizi...

loveforlife
30-05-2013, 22:15
Teklifinizle beni ne kadar mutlu ettiniz bilemezsiniz, gelmiş yemiş kadar oldum. Zaten daha önemlisi sizi o güzel gönlünüzle beni davet etmeniz. Çok teşekkürler, bu sene yetişemem sanırım. Sağlık sorunlarıyla uğraşıyorum :( Belki de seneye dut mevsiminde oralarda olurum :p

Sevgili Gülbahçe,

Sağlık sorunlarıyla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntılı günleri atlatırsın. Sadece dut için değil, her zaman beklerim... Şunu unutma; her şey senin elinde. İnanır ve daima gülümsersen hayata, mutlaka mükafatını alırsın...

Orhan Özbilgiç
30-05-2013, 22:25
Sevgili loveforlife;
Dün akşam İstanbul'a geldim. Kısa bir süreliğinede olsa, işten güçten kurtuldum. Sizlerin sayfalarınızın bazılarına girme şansı yakaladım. 'Bazı arkadaşlarımızınkine' diyorum. Çünkü o kadar çok balkon, teras, ev ve bahçe sayfası var ki! İstemesemde, birilerinin gücenmesi kaçınılmaz. Çünkü ben yetişemiyorum. :(

İşte bunca sayfa arasında, birçoğunuı ekarte edebilecek bir sayfa oluşturmuşsun be kardeşim. Bravo valla.
İnsan okumaya bi başlamasın! Anlatımın akıcılığı, fotoğraflardaki seçicilik, mekanların renkliliği ve çeşitliliği, bitkilerdeki özgünlük, doğadan ve yakın çevredeki kişi ve canlılardan görüntüler....Hepsi birleşince, ilgiyi hemen çekiveriyor. Güzel yeğeniniz ve çiftlikteki köpeklere bayıldım.

Güler Hanım'ında vurguladığı gibi, kısa zamanda o kadar sevilmişsiniz ki, birçok arkadaşım onlarca kez gelmişler. Onların ismini gördükçe, sayfanızı ihmal ettiğim için ben utandım.:o

Bundan sonra arayı bu kadar açmamaya özeneceğim.
Selam ve sevgilerimle.

loveforlife
30-05-2013, 22:28
Ama ama bu kadar da güzel anlatılmaz ki ama.
Köpeciklere bayıldım, inek kuzuya bayıldım, Eylül'e bayıldım, şalvarına bayıldım, çocukların zıplarkenki heyecanına bayıldım...

İtekle beni'ye çok güldüm. :) Yalnız ağaca çıkma konusunda biraz daha antrenman lazım, öyle iteklenmekle olmaz. :D
Çocukluğum ağaç tepesinde geçti, fena kapışırım Eylül'le. :p

Bu arada Eylül'ün iç güzelliği dışına da çok fena yansımış. :) Eski bir film vardı 'Kız Arkadaşım' diye hatırlar mısın? Orada oynayan çocuk aktrise benzettim ben. Sizin ufaklık da yakında meşhur olursa şaşırmam. :)
http://cdn.madamenoire.com/wp-content/uploads/2013/04/anna-chlumsky.jpg

Ağaca çıkma konusunda bizim kızı geçeceğin kesin Sevgili Gilan'ım! Bizimki şurada 1,5 yıldır öğrendi köyü, ağacı... Onun öncesinde Ankara'nın göbeğindeydi. Bebekliğinden beri aşıktı doğaya ama bu buluşma ancak gerçekleşebildi...

Bu arada benim de bebekliğinden beri Eylül'ün artistik yönü dikkatimi çekiyor. Meşhur olur mu bilmem ama farklı bir çekiciliği olduğu kesin... Bebekliğimizden birkaç kare...
412324

412325

412326

loveforlife
30-05-2013, 22:51
Evvelki sene sahip olduğum tek amaryllis donmuştu. Geçen yıl aldığımda genç bir soğandı ki çiçek sayısı çok fazla değildi. Bütün kışı toprakta, ama hiç sulanmadan geçirdi. Baharda daha büyük bir saksıya, süzek bir toprak hazırlayarak geçirdim. Tebdili mekanda ferahlık vardır ya, o da iki çiçek sapıyla memnuniyetini gösterdi bana... İki çiçek sapında, dörderden toplam sekiz güzel çiçek... Diğer renklerine de sahip olmayı çok istiyorum. (istemediğim var mı ki?)

412328

412329

412330

412331

412332

dağçiçeği
30-05-2013, 23:08
Sayın Loveforlife , tüm resimler harika. Çocukluğuma gittim. Hele o minik yardımcınız nasıl mutlu görünüyor öyle , bende köye gittiğimde onun kadar mutlu olurdum.
Çok bilmişlerden canı yananlardan biri de benim. Maydanozlarımı çok bilmiş biri sayesinde kaybettim. Kimyasal gübre verdiği için söküp atmak zorunda kaldım. Ortak kullanılan bahçelerde hep bu tür sorunlar oluyor. Bu yüzden bende bahçede değil balkonumda çiçek yetiştirebiliyorum maalesef. Sağlık olsun. Allah isteyen herkese kendi bahçesinin olduğu bir ev nasip etsin.

loveforlife
30-05-2013, 23:16
Gülü seven sadece dikenine değil her türlü nazına katlanırmış, öğrendim... Her türlü börtü böcekle mücadeleyi sürdürerek kazandığım güller...

412342

412343

Bunu evvelki yıl dayım çeliklemiş. Geçen yıl getirmişti. Pek keyifsizdi geldiğinde. annem sök at onu, toprağına yazık dese de dinlemedim. İyi ki de dinlememişim...

412344

412345

Bu minyatür gülümü de meşhur etmek lazım... Sonra küser bize kızım...

412346

SUDEM
31-05-2013, 08:07
Ağaca çıkma konusunda bizim kızı geçeceğin kesin Sevgili Gilan'ım! Bizimki şurada 1,5 yıldır öğrendi köyü, ağacı... Onun öncesinde Ankara'nın göbeğindeydi. Bebekliğinden beri aşıktı doğaya ama bu buluşma ancak gerçekleşebildi...

Bu arada benim de bebekliğinden beri Eylül'ün artistik yönü dikkatimi çekiyor. Meşhur olur mu bilmem ama farklı bir çekiciliği olduğu kesin... Bebekliğimizden birkaç kare...
412324

412325

412326

gerçekten bu çocukta sahne enerjisi var VE bu his ekran başından taa buralara yansıyor..maşallah çook tatlı.

loveforlife
03-06-2013, 10:52
Sevgili loveforlife;
Dün akşam İstanbul'a geldim. Kısa bir süreliğinede olsa, işten güçten kurtuldum. Sizlerin sayfalarınızın bazılarına girme şansı yakaladım. 'Bazı arkadaşlarımızınkine' diyorum. Çünkü o kadar çok balkon, teras, ev ve bahçe sayfası var ki! İstemesemde, birilerinin gücenmesi kaçınılmaz. Çünkü ben yetişemiyorum. :(

İşte bunca sayfa arasında, birçoğunuı ekarte edebilecek bir sayfa oluşturmuşsun be kardeşim. Bravo valla.
İnsan okumaya bi başlamasın! Anlatımın akıcılığı, fotoğraflardaki seçicilik, mekanların renkliliği ve çeşitliliği, bitkilerdeki özgünlük, doğadan ve yakın çevredeki kişi ve canlılardan görüntüler....Hepsi birleşince, ilgiyi hemen çekiveriyor. Güzel yeğeniniz ve çiftlikteki köpeklere bayıldım.

Güler Hanım'ında vurguladığı gibi, kısa zamanda o kadar sevilmişsiniz ki, birçok arkadaşım onlarca kez gelmişler. Onların ismini gördükçe, sayfanızı ihmal ettiğim için ben utandım.:o

Bundan sonra arayı bu kadar açmamaya özeneceğim.
Selam ve sevgilerimle.

Değerli Ağabeyim,

Böylesine güzel sözlerle onurlandırıyorsunuz beni. Siz öyle zengin yürekli bir insansınız ki; imkanınız olsa bütün sayfaları dolaşıp, herkesin gönlünü almak isteyeceğinize eminim. Ama hele ki yazın bahçedeki işlerin yoğunluğunda vakit ayırmak elbette güçleşiyor.

Ben de sitemizi ve sitedeki pek çok insanı çok seviyor ve sayıyorum. Herkes, buyursun gelsin. Paylaşmak, paylaşılanların değerini arttırır bence. İşte bu nedenle en yakın arkadaşlarıma anlatıyormuşçasına aktarmaya çalışıyorum paylaşmak istediklerimi.

Her daim güzel olan her şeyi paylaşmak adına hem sizi, hem de tüm dostları sayfamda görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyarım...

Sevgi ve selam ile...

kılıçh
03-06-2013, 12:40
eylül ne kadar tatlıymış öyle...:D
Allah analı babalı büyütsün...:o
çiçeklerininzde onun kadar tatlı...;)

loveforlife
03-06-2013, 20:58
Mevsimlik ve derdi az çiçeklerden biri Çin karanfili. Her ne kadar artık çok yıllık bitkilere sahip olmak istiyorum desem de, kendimi frenleyemiyorum bir türlü. Minicik bir fidecikti seradan aldığımda. Şimdi oldukça keyifli...
413477

413478

413479

loveforlife
03-06-2013, 21:05
Bizimkilerde bir muhabbet ki, sormayın! Neler anlatırlar, kim bilir?

413493

413489

413490

413492

413491

berçin
03-06-2013, 22:29
Mevsimlik ve derdi az çiçeklerden biri Çin karanfili. Her ne kadar artık çok yıllık bitkilere sahip olmak istiyorum desem de, kendimi frenleyemiyorum bir türlü. Minicik bir fidecikti seradan aldığımda. Şimdi oldukça keyifli...
413477

413478

413479

Küçük fidecik de olsa bliyorsun nasıl güzel olacağını:D,güzeli görünce de dayanamıyor insan...:eek:

loveforlife
04-06-2013, 22:01
Geçen yıl bir yakınımızın camında gördüm ve küçük bir çelik aldım. Kışın içerideydi. Şimdi büyüdü esmer güzeli kızım. Esmere de kırmızı pek yakışır, öyle değil mi?
413804

413805

413806

loveforlife
07-06-2013, 23:18
3 gündür gündüzleri alabildiğine sıcakken akşamüzeri gökyüzünü kapkara bulutlarla kaplanıveriyor. Sonra da bir gök gürültüsü, bir yağmur; sormayın. Dün yağmur hızını alamadı, dolular zıp zıp zıplamaya başladı. Çiçeklerime bir şey olursa korkusu sardı beni de elbette. Dolunun geldiği delinmiş yapraklar, yırtılmış çiçeklerdi sadece zarar. Ya ekmeğini topraktan kazananlar ne yapsın? Onların zararı çok daha büyük oluyor böyle durumlarda. :(

Yağmur durunca çiçeklerimin durumuna bakmak için soluğu başlarında aldım elbette. Değerli üyelerimizden birinin güzel hediyesi beni mutlu etme hazırlığındaymış meğerse...

Ateşli dudaklar!... Bu dudaklardan gelecek bir öpücüğe hiç kimse hayır diyemez herhalde. Çok yıllık yayılıcı bir bitki. Anavatanı Meksika olan bu çalının güzelliği yaz boyu bitmeyen çiçekleri... Güneşi seviyor ve güneşi görmesine bağlı olarak çiçek tonları değişebiliyormuş... Işığı daha az alan çiçekler neredeyse beyaza yakın renge bürününken, doyasıya güneşlenenler o harika renkleriyle büyülüyor. Aslında ballıbabagillerden ve sonbahar adaçayı olarak da adlandırılıyor. Kelebeklerini bir mıknatıs gibi kendine çekme yetisine sahip. Yapraklarını ezip koklayınca aromatik bir koku hissediliyor.

415090

415091

415092

415093

415094

loveforlife
08-06-2013, 08:23
Rahmetli babaannemin bir fil kulağı çiçeği vardı. Aynı saksı içinde yaklaşık 20 yıl yaşadı zavallıcık. Her yıl yanlarından yavrucuklar verir, babaannem de onları eşe dosta dağıtırdı. Babaannemin vefatının ardından, onun anısı olduğu için daha da severek bakmaya başlamıştım ona. Lâkin çok büyümüştü ve evde koyabilecek bir yer olmadığından kışları merdiven boşluğunda, yazınsa açık havada yaşamak durumundaydı. Sararan yapraklarını kestiğim için uzun bir sapın üzerinde bir palmiye misali yükselmişti. Geçen yıl tam orasından çiçekler açtı ve bütün yaprakları öldü. Sonra o ağacımsı gövde de devriliverdi saksıdan. Uzun, kalınca bir dal parçası gibiydi.

Sitede difenbahya çoğaltılmasıyla ilgili okuduklarımdan yola çıkarak, bu odunumsu parçaları sürgün vereceğini düşündüğüm yerlerini göz önünde bulundurarak parçalara ayırdım. Torfa perlit karışırarak bu karışımın içine bu parçaları gömdüm ve üzerine bir poşey geçirdim. Nemini sürekli kontrol edip korudum. Beni çok bekletmeden hepsi filiz verdi. Hiç alakasız başka bir saksıdan ise kendiliğinden minik bir yavru çıktı. O saksıya ben bu ekimleri yaparken bir şekilde o çiçeklerin tohumlarından gitmiş olabileceğini düşünüyorum. Onu da ayrı bir saksıya taşıyınca küçük de olsa gelişmeye başladı. Saksılar çoğalınca çiçeğe değer vereceğine inandığım kişilere gitti yavrucuklar. Kışı içeride, yazı dışarıda geçirmek şartıyla bunlar da bana kaldı. Fincan kışın içerideyken yapraklarıyla oynamaya bayıldı. Neyse ki kazanan onlar oldu. Ama geçen günkü dolu onların da canını acıtmış sanki. Brugmansialarla hangimizin yaprağı daha büyük olur yarışı tutturmuşlardu oysa. Onların yapraklarında epeyce bir delik ve yırtık oluşmuş ama ölümcül yaralar değil şükür ki!

415340

415336

415337

415338

Sahi sizce hangisi kazanacak bu yarışta?

415339

loveforlife
08-06-2013, 22:43
Kaç gündür yağmuru dolusu biraz zarar verdi vermesine ama birilerine de çok mu yaramış ne!

Onlar da rahmetli babaannemin yadigârlarından. Her saksısından zıp diye çıkarırdı pembe pembe gülümseyen yüzlerini. Ben elime geçen soğanları bir bidonu keserek hazurladığım saksıda topladım. Hoş hâlâ hiç ummadığım yerlerde kendini gösterenler oluyor zaman zaman ama... Mesela geçen yıl biberlerin arasında ansızın çıkışıyla hoş bir sürpriz yapmıştı bana...

415452

Bu sefer ise bir görsel şölen yaşatıyor adeta... Dolunun ardından gördüm 8 adet tomurcuğu.

415448

415449

Bu sabahı pembe gülüşleriyle mest etmeye hazırlanmıştı güzellerim...

415450

415451

loveforlife
08-06-2013, 22:51
İngilizler, onu "Fairy lily" yani peri zambağı olarak adlandırırmış. Gerçekten de peri kızı gibi güzeller öyle değil mi?

415453

415454

Bugün kedi yavrusunu taşır gibi taşıyıp durdum saksısını... Onlar için her şeyin en güzeli olsun istiyorum daima...

415455

415457

415465

loveforlife
08-06-2013, 23:50
Çok yıllık bitkilerimin sayısını arttırmayı istiyorum. Hem çok yıllık hem de büyüleyici bir güzelliğe sahipse değmeyin keyfime.;)

Değerli Ağabeyim Zafer İnandıklı, o büyülü güzelliklerden biriyle buluşmama vesile oldu. Ona daha da güzelleri nasip olur inşallah! Gönül zenginliğiyle örnek alınması gereken bu özel insana teşekkürlerimle...

Baştan tomurcuğumuzu gösterdik...

415510

415511

Sonra güneş ısıtıverdi o ipeksi tenimizi...

415507

Salınıverdik güneşli günlerde eteğini savurarak gezen bir genç kız edası ile... Biraz utangaçtık başta...

415508

Sonra yavaş yavaş güvenmeyi öğrendik kendimize... Bir sivrisinek vızıldayarak gelip konunca başımıza, canımız biraz sıkılmadı değil ama neyse:mad:

415509

loveforlife
08-06-2013, 23:56
Sonunda açılıp saçıldık tüm güzelliğimizle...

415513

415514

415515

415516

415517

berçin
09-06-2013, 00:03
Çok güzeller peri zambağı ismini de gerçekten hak ediyorlar sevgililoveforlife.:)

Bence başa baş yarışıyorlar,herkes kendi cüssesine göre...:))

berçin
09-06-2013, 00:13
Bir çiçeğin açışı bundan daha güzel anlatılamaz ağzına sağlık...:) Çiçeğin güzelliği ayrı, ateşli dudakları da unutmayayım kırılmasınlar...

gokcegokce
09-06-2013, 02:41
Maşallah sevgili Loveforlife balkonunuzda çok değişik bitkiler barındırıyorsunuz. O nedenle balkonunuzu gezmek her zaman çok keyifli, keşfedilecek çok şey var çünkü... Yeğeninizde hem bebekken hem de şimdi çok tatlı maşallah. Allah bu hala yiğeni hiç ayırmasın. Ben de Müge Boz (http://82.222.152.134/imgsdisk/2013/04/13/130420131750416842293.jpg) isimli oyuncuya benzettim Eylül'ü. Eğer ilgisi varsa neden bir oyuncu olmasın? Sevgiler...

Yaylacı
09-06-2013, 09:40
Sn Loveforlife, ellerinize emeğinize sağlık herşey çok güzel, çiftlik harika bir yer. Çeşit çeşit hayvanlar, minik yavrular, insan öyle bir yerde yaşlanmaz sanırım. Eylül ayrı bir güzellik, Allah analı babalı büyütsün. Çok bilip hiçbirşey bilmeyenleri dikkate almayın, onlar ön yargılı olup çok şey bildiklerini sanırlar, fikir ve düşüncelere değer vermezler, doğadan bitkiden, hayvanlardan anlamazlar, çevreye,doğaya ve insanlara karşı saygıları yoktur. Yokedilen bitkileriniz için üzüldüm, ben dağda bayırda gördüğüm bir bitkiyi söküp yetiştirmeye çalışır nasıl bakımı yapılır diye araştırma yaparım, doğaya katkım ne olabilir diye düşünürüm. Maalesef dünyada her cins insan var, siz onlara bulaşmayın onlar kendi bildikleriyle yetinsinler sonra sonuçlarını göreceklerdir.
Sayfalarınızın takipçisi olacağım güzel sayfaların devamını diliyorum. Saygılar selamlar efendim...

loveforlife
09-06-2013, 22:31
Uzun yol yorgunuydu bana ulaştığında. İlk diktiğimde epey süre ayılıp bayıldı. "Yaşar mı ki?" bile demiştim onun baygın hallerini görünce. Sonra ne mi oldu? Sevgili SDurul ona tembihlemiş olsa gerek ki, yaşama sıkı sıkı tutundu bizimki. O da yetmedi. Bir de çiçeklendi...

415738

415739

415740

Nasıl olduysa dibinde bir de asmacık filizlendi. Ben de kıyamadım ona. Ama o da ne, bir de akşam sefası girmiş araya! Şimdilik yaşıyorlar koyun koyuna...

415741

415742

loveforlife
09-06-2013, 22:39
415744

415745

415746

415747

O güzelim paylaşımlarıyla pek çok yeni türe sahip olmama vesile olan Sevgili SDurul'a sonsuz minnettarlığımı sunarım...

loveforlife
09-06-2013, 23:23
Bir çiçeğin açışı bundan daha güzel anlatılamaz ağzına sağlık...:) Çiçeğin güzelliği ayrı, ateşli dudakları da unutmayayım kırılmasınlar...

Sevgili Berçin,

Onların da kişilikleri var bence. O yüzden onlarla konuşur, dertleşirim. Onlar da bana bir şeyler fısıldar. Onlar da bizim gibi değiller mi sence de? Her birinin beklentisi, huyu suyu ayrı. Kimi küsüverir aniden, anlamazsın neden. Kimi çok kanaatkâr, her şartta yaşayabilen... Kimi çok nazlı, kapris yapar bazı bazı... Ama hepsi sevgiye duyarlı...

Onları böyle anlamış, anlatmışım; çok mu?

Sevgi Durul
09-06-2013, 23:33
O güzelim paylaşımlarıyla pek çok yeni türe sahip olmama vesile olan Sevgili SDurul'a sonsuz minnettarlığımı sunarım...

:o:o:o Daha paylaşacak çok şey var.:);)

Aşkolsun, senin paylaşımların da yabana atılmaz hani.:) Sevgiyle...

loveforlife
09-06-2013, 23:46
Bu sabah elimde fotoğraf makinesi, ortancalarımın güzelliğini ölümsüzleştireyim dedim.

415758

Ama bu esnada başka bir görüntüye takılıverdim. Bir minik örümcek titizlikle örmüş ağlarını, sonra da düşürmüş ağına ilk avını. Kara sinek çoktan vazgeçip hayattan teslim olmuş doğanın kanununa...

415759

Biraz daha iyi görüntüleyeyim diye biraz su fısfısladım ağların üzerine. Bir telaş sardı bizimkini, sanki elinden alacakmışım yemeğini diye...

415760

415761

415762

loveforlife
09-06-2013, 23:53
Bir ara o telaşla uzaklaştı ama aklı yine avındaydı...

415768

415769

Sonunda yine dayanamadı. Karnı guruldamaktaydı. Hazır sofra kurulmuş, yemek de hazır olmuş...

415770

415771

O afiyetle yemeğini yerken, daha fazla rahatsız etmeye kıyamadım bu uzun bacaklıyı...

sonkez
10-06-2013, 17:51
3 gündür gündüzleri alabildiğine sıcakken akşamüzeri gökyüzünü kapkara bulutlarla kaplanıveriyor. Sonra da bir gök gürültüsü, bir yağmur; sormayın. Dün yağmur hızını alamadı, dolular zıp zıp zıplamaya başladı. Çiçeklerime bir şey olursa korkusu sardı beni de elbette. Dolunun geldiği delinmiş yapraklar, yırtılmış çiçeklerdi sadece zarar. Ya ekmeğini topraktan kazananlar ne yapsın? Onların zararı çok daha büyük oluyor böyle durumlarda. :(

Yağmur durunca çiçeklerimin durumuna bakmak için soluğu başlarında aldım elbette. Değerli üyelerimizden birinin güzel hediyesi beni mutlu etme hazırlığındaymış meğerse...

Ateşli dudaklar!... Bu dudaklardan gelecek bir öpücüğe hiç kimse hayır diyemez herhalde. Çok yıllık yayılıcı bir bitki. Anavatanı Meksika olan bu çalının güzelliği yaz boyu bitmeyen çiçekleri... Güneşi seviyor ve güneşi görmesine bağlı olarak çiçek tonları değişebiliyormuş... Işığı daha az alan çiçekler neredeyse beyaza yakın renge bürününken, doyasıya güneşlenenler o harika renkleriyle büyülüyor. Aslında ballıbabagillerden ve sonbahar adaçayı olarak da adlandırılıyor. Kelebeklerini bir mıknatıs gibi kendine çekme yetisine sahip. Yapraklarını ezip koklayınca aromatik bir koku hissediliyor.

415090

415091

415092

415093

415094

Çok güzelmiş....

loveforlife
10-06-2013, 22:04
Maşallah sevgili Loveforlife balkonunuzda çok değişik bitkiler barındırıyorsunuz. O nedenle balkonunuzu gezmek her zaman çok keyifli, keşfedilecek çok şey var çünkü... Yeğeninizde hem bebekken hem de şimdi çok tatlı maşallah. Allah bu hala yiğeni hiç ayırmasın. Ben de Müge Boz (http://82.222.152.134/imgsdisk/2013/04/13/130420131750416842293.jpg) isimli oyuncuya benzettim Eylül'ü. Eğer ilgisi varsa neden bir oyuncu olmasın? Sevgiler...

Sevgili Gokcegokce,

Mesajını okuduğumdan beri herkese bu fotoğrafı gösterip şaşırtıcı benzerliğe dikkat çekiyorum. Çok güzel bir tesbitte bulunmuşsun, teşekkür ederim Canım. Gerçekten sahne sanatlarına çok yatkın bir yapısı var prensesimin. Zaman neler gösterir bilemiyorum ama bunu taşıyabilecek bir çocuk olduğu ortada...

Çiçeklerin daha güzelleri senin olsun... Ben de senin sayfanı takipteyim.

Sevgi ve selam ile...

loveforlife
10-06-2013, 22:16
Tırtıl, pis tırtıl! Neden yedin oxalisimi kıtır kıtır?
416218

416219

416220

Jezebel
10-06-2013, 23:04
Ağızının tadını bilen bir tırtıl.
Belki kelebek olması için bu gerekiyordu, kızma ona:)
İyi geceler.

loveforlife
11-06-2013, 22:27
Ağızının tadını bilen bir tırtıl.
Belki kelebek olması için bu gerekiyordu, kızma ona:)
İyi geceler.

Böyle güzel bir kelebek olacaksa kızmam, kızamam!

416790

416791

416792

416793

Ama kıyamıyorum ki bitkilerime de... Son yağmurlarla beraber tırtıl da yağdı sanki... Biberler, fesleğenler ve daha pek çok bitki afiyetle yenmekte. Sabah erken saatlerde bol su dökünce topraktan çıkıveriyorlar. Ben de onları alıp, doğru atıl durumdaki komşu evin bahçesine yolluyorum. Hem orada çok yabani ot var, niye benim bitkilerimle beslenmek zorunda hissediyorlar ki kendilerini?

Sudenur
11-06-2013, 22:58
Sevgili loveforlife, siz hep yazsanız ben hep okusam, fotoğraflar da bol köpüklü Türk kahvesi gibi oluyor üstüne.. :)

loveforlife
11-06-2013, 23:46
Sevgili loveforlife, siz hep yazsanız ben hep okusam, fotoğraflar da bol köpüklü Türk kahvesi gibi oluyor üstüne.. :)

Sevgili Sudenur,

Ben, misafirlerimi en güzel şekilde ağırlamak isterim. Yazmayı zaten çok severim. İsterim ki, gülümsemem hissedilsin kelimelerimden... Hele hele bir fincan köpüklü kahvemi içmeden asla göndermem! Kahvenin yanında lokum olur, çikolata olur; siz misafirim olun yeter!

Bu kahve bu kez sana olsun, en köpüklüsünde bir fincan Coreopsis Grandiflora...

416858

loveforlife
14-06-2013, 21:57
Bugün Bıcır'ım ansızın gitti (http://www.agaclar.net/forum/1169931-post712.htm). Onun için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışmış olsam da, bu ayrılık fena acıttı yüreğimi!
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/381268d1364149557-545026_10150704569958143_1964643250_n.jpg
Bu kafeste sadece Paşa ve Fıstık var şimdi...

Sevgi Durul
14-06-2013, 22:12
Sevgili loveforlife, üzüntünü paylaşıyorum. Böyle bir durumda beğen tuşuna belki basmamalıydım ama o kadar güzel anlatmışsın ki, benim de gözümde bazı anılar canlandı. Hayat devam ediyor.:(

Elinden geleni yapmışsın fakat....

Canlılar doğar yaşar ölür. Doğal bir süreç bu. Birgün hepimiz yaşayacağız bunu.

Doğa her canlıya aynı hakkı vermez. Her canlı şanslı doğmaz.

mandalinleerik
14-06-2013, 22:46
Yazıyı okuyunca Bıcır'a çok üzüldüm. Duygularını ve Bıcır'ı ne kadar sevdiğini çok güzel ifade etmişsin Sevgili Loveforlife. Belkide kısa sürede ölecek olan bu kuşu sen en güzel şekilde 3 yıl daha sevginle yaşatmışsın. Belli ki onu çok mutlu etmişsin.

loveforlife
15-06-2013, 21:43
Bu kız çıldırmış olmalı! Güneşi ve gübre şerbetini seviyor...

417971

417972

417973

417974

417975

loveforlife
15-06-2013, 21:52
Bu ateşli dudakların, kırmızı rujunu sürmesi için güneş görmesi gerekiyormuş meğerse! Son günlerde kara kara bulutlar güneşe gölge edince bizim kız rujunu sürmeden çıktı sahneye... Gerçi hafif bir parlatıcı sürmüş ama....:p
417976

417977

417978

h_dogan
15-06-2013, 22:33
Narınız müthiş açmış Sn. loverforlife. Allah bilir tohum oluyordur bunda. :D

loveforlife
15-06-2013, 22:41
Narınız müthiş açmış Sn. loverforlife. Allah bilir tohum oluyordur bunda. :D

Olmaz mı hiç? Hatta bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/1135680-post86.htm) ilk çiçekleri açmaya başladığında geçen yıldan hala üzerinde duran narı fotoğraflamıştım. Buzdolabında isteyenler için 2 minik nar bekliyor...

Angels Sour
15-06-2013, 22:45
Sevgili loveforlife, Bıcırık'ın yürek burkan görüntüsünden, yıllar içinde eser kalmamış. Ne kadar sevgi ve ilgiyle bakmışsınız, belli.
Elinizden geleni yapmışsınız.
Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa..
Sevgiler

loveforlife
16-06-2013, 23:17
Tohum takas etkinliğinde, özellikle değişik kabak türleri dikkatimi çekmişti. Takastaki hemen her türe talip olmuş olsam da bazılarına ulaşma şansım oldu. Bunlardan biri de minyatür balkabağıydı...

Ben hızımı alamayıp her tohumu çimlendirmiştim ya hani, işe onlardan biri de bu şirin kabağın tohumuydu... Dayımın iş yerinin bahçesine ektim onu da... O da bu kadar çabamı boşa çıkarmadı...

Bir dahaki tohum takasta tohumlarını paylaşabilmek dileğiyle? Sahi, ben bunun tohumunun olgunlaştığını nasıl anlayacağım ki?
418194

418195

loveforlife
16-06-2013, 23:29
Minyatürü olur da, devi kalır mı hiç! Sanki birkaç tane tarlam varmışçasına giriştiğim bu tohum ekme işinde dayımın iş yerinin bahçesi deney alanım oldu gibi. Dayım da yardım ediyor elbette... Dev balkabağı üretimi sayfasında okuduklarımdan yola çıkarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çok verimli bir toprak değil aslında. Dayımın tavukları var. Tavuk gübresinden şerbet yapıp döküyor dayım. Şimdilik işler yolunda sanırım. Güneşte kavrulmasın diye üzerini çalı çırpıyla örtüyoruz. Altına da toprağa değmesin diye taşlar koyduk... Şimdi büyük olanın 10 KG civarında olduğunu düşünüyoruz. Bakalım sonucu ne olacak?

418196

418197

Bu da diğeri...

418198

418199

loveforlife
16-06-2013, 23:49
Kabaklara devam edelim mi?
418201

418202

418203

418204

418205

loveforlife
16-06-2013, 23:58
Bu sanırım şu kavuğa benzeyen kabaklardan olacak...

418207

Bunun ise ne olacağını bilemedim... Tohumları çorba mı etmişim ne!

418208

Bunun en büyük olanı mutasyona uğrayıp garip bir şekle büründü... Küçükler henüz ne olacaklarına karar vermemiş gibi görünüyor...

418209

418210

Sevalem
17-06-2013, 07:21
Bodur nara, kabaklara ve çiçeklerine bayıldım. Renk renk herbiri birbirinden güzel ve sağlıklılar. Maşallah ;)

Jezebel
17-06-2013, 07:50
İzmirden Günaydın ;)
Sevgili kardeşim kabak rekoltesi şimdiden göz dolduruyor ;)
Hepsi de pek sevimli, umarım sonunda kışın saklamak için depo gerekmez.
Bu arada Bursa grubu biraz pasif mi, ben olsak 40 kere ziyaretine gelir, yarısına da gelmişken el koyardım ;)
Çok öptüm.

can2158
17-06-2013, 08:23
maşallal emeklerine ellerine saglık

loveforlife
17-06-2013, 08:24
İzmirden Günaydın ;)
Sevgili kardeşim kabak rekoltesi şimdiden göz dolduruyor ;)
Hepsi de pek sevimli, umarım sonunda kışın saklamak için depo gerekmez.
Bu arada Bursa grubu biraz pasif mi, ben olsak 40 kere ziyaretine gelir, yarısına da gelmişken el koyardım ;)
Çok öptüm.

Sevgili Ablacığım,

Kabakları nereye depolarız bilmem ama nerede bir karış toprak görsem oraya ne diksem sevdasına düştüğüm aşikar! Evin karşısındaki iş hanının önünde kocaman saksılar var. Bende yer bulamamış çimleri oraya dikme planları gütmekteyim şu sıralar.:o Ben onları kıyıp nasıl koparırım bilmem ama birazını da sen saklarsın istersen... Hatta dev kabak ne kadar büyüyecekse artık, ziyafet çekeriz agaclar.net ailesine...:p

Bursa grubu için biraz pasif mi dedin? Benden başka sesi soluğu çıkan mı var? Sen gel ablacığım, istediğine el koy! Benim tatlı ablamdan kıymetli değil ki... Çiçekleri çok seviyorum doğru ama seni de çok seviyorum. Çiçeği yeniden bulurum ama bir tane daha Jezebel Ablam yok ki bu dünyada!

günebakan
17-06-2013, 10:10
Kabaklar harika valla ellerinize sağlık :)

loveforlife
17-06-2013, 16:28
maşallah emeklerine ellerine sağlık

Ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim Sayın can2158... Daha güzelleri sizin olsun inşallah...

loveforlife
17-06-2013, 16:32
Bodur nara, kabaklara ve çiçeklerine bayıldım. Renk renk herbiri birbirinden güzel ve sağlıklılar. Maşallah ;)

Sevgili Sevalem,

Hoş gelmiş, sefalar getirmişsiniz sayfama... Benimki acemi şansı. Çok daha güzellerini yetiştiren arkadaşlarımızdan örnek alarak bir şeyler yapma gayretindeyim. İnanıyorum ki, siz de çok güzel bitkiler yetiştirebilirsiniz...

Sevgi ve selam ile...

mandalinleerik
17-06-2013, 16:43
Sevgili loveforlife, kısıtlı alanda bu kadar güzel bitkiler üretiyorsun. Bir de ileride kocaman bir bahçen olduğunda orakla gezeriz artık :)
Ellerine sağlık.

Kabak tohumlarından stoklarsan sevinirim :)

berçin
18-06-2013, 01:19
O minyatür nar a hayran oldum,boyuna bakmadan ne çok çiçek açmış...:)Ateşli dudağın parlatıcı sürmüş hali de oldukça albenili...Kabak türünden hiç anlamam ama ilginç geldi( Kabak türlerini araştırmak sıraya girdi sayende,daha sukulent ve kaktüsleri bitiremeden...:( )

Bıcır için söyleyecek bir şeyim yok ...Sadece üzüldüğümü söyleyeceğim yoksa en az iki sayfanı hayatıma girip çıkan arkadaşlarımı yazmakla geçebilir:(:(:(

h_dogan
18-06-2013, 21:47
Sn. loveforlife bu kadar alçak gönüllü olmanıza gerek yok. Acemi şansı bir yere kadar yardım eder. Bu kadar bitkiyle uğraşmak ve yetiştirmek kolay değil. Sadece ekmekle bir yere varılsa her yere tohum atalım izleyelim. ;)
Ellerinize sağlık. Sağlıcakla kalın.

loveforlife
25-06-2013, 21:07
Sevgili loveforlife, kısıtlı alanda bu kadar güzel bitkiler üretiyorsun. Bir de ileride kocaman bir bahçen olduğunda orakla gezeriz artık :)
Ellerine sağlık.

Kabak tohumlarından stoklarsan sevinirim :)

Sevgili Mandalinleerik,

Bursa'nın simgelerinden biri vardır: Deli Ayten (http://bianet.org/biamag/diger/145822-heykeli-dikilen-roman-kadin-ayten-in-hikayesi)... Aşkı yüzünden deli olmuş bir kadındı o. Çocukluğumun ilginç hatıralarında yer etmiştir. Ne bulursa takıp takıştırıp yola çıkması çok ilginç gelirdi, annem elimden tutup çekiştirirken onun çeşit çeşit çantalarına bakakalırdım.

Ben de şimdilerde tam Deli Ayten'e benzedim. Ah, ne olacak benim halim? Öylesine karmakarışık bir şekilde her yere bir başka bitki sığdırma gayretindeyim ki sorma gitsin. Bu aşkın sonu nerede bitecek? Benim de bir elimde kaktüs, bir elimde kabak, boynumda kimbilir hangi çiçeklerle heykelimi dikerler mi ki?

Tohumu stoklamaz mıyım hiç? Seneye belediyenin park bahçelerine de kabak ekeceğim zahir:D

loveforlife
25-06-2013, 21:16
O minyatür nar a hayran oldum,boyuna bakmadan ne çok çiçek açmış...:)Ateşli dudağın parlatıcı sürmüş hali de oldukça albenili...Kabak türünden hiç anlamam ama ilginç geldi( Kabak türlerini araştırmak sıraya girdi sayende,daha sukulent ve kaktüsleri bitiremeden...:( )

Bıcır için söyleyecek bir şeyim yok ...Sadece üzüldüğümü söyleyeceğim yoksa en az iki sayfanı hayatıma girip çıkan arkadaşlarımı yazmakla geçebilir:(:(:(

Sevgili Berçin,

Bizim bu dertlerimize derman bulunabileceğini hiç sanmıyorum canım. Dermansız derde tutulduk sanırım. Kabaklar senin terasta çok güzel olur zannımca. Önümüzdeki yıla kabak rekoltesini beraber patlatalım mı?

Senin çiçeklerin de öyle güzel ve bakımlı ki... Ben hepsine ayrı ayrı hayranım zaten...

Bıcır'ın yokluğuna hala alışamadım. Fincan hâlâ "can dostum Bıcır" deyip duruyor ve o bunu söyledikçe içim cız ediyor. Hayatımıza geçici olarak uğrayıp iz bırakmadan yok olanlar dost değil ki, böylesi can dostları kaybetmek asıl dokunuyor insana...

Sevgilerimle...

loveforlife
25-06-2013, 21:24
Lisianthus fidelerim Kgursan'dan tek başlarına gelmemişti. Yumrulu begonyalar minicikti ama hepsini tek saksıya sığdırmak zorunda kalmış olsam da onlardan biri ilk çiçeğini gösterdi bile. Hem de ne çiçek!
(çiçeğin yaprakları doludan zedelenmişti)

420712

420713

420714

420715

mandalinleerik
25-06-2013, 21:27
Sevgili Mandalinleerik, Bursa'nın simgelerinden biri vardır: Deli Ayten (http://bianet.org/biamag/diger/145822-heykeli-dikilen-roman-kadin-ayten-in-hikayesi)... Aşkı yüzünden deli olmuş bir kadındı o. Çocukluğumun ilginç hatıralarında yer etmiştir. Ne bulursa takıp takıştırıp yola çıkması çok ilginç gelirdi, annem elimden tutup çekiştirirken onun çeşit çeşit çantalarına bakakalırdım.

Deli Ayten'in acı hikayesini okudum, üzüldüm bu durumuna.

mandalinleerik
25-06-2013, 21:31
Tohumu stoklamaz mıyım hiç? Seneye belediyenin park bahçelerine de kabak ekeceğim zahir:D

Belediye'den önce bana da ayır da sonra serpersin etrafa :)

loveforlife
26-06-2013, 23:17
Sanki bir yerlerden tırtıl yağdı.Ne yapsam nafile. :(Tamam anladık kelebek olacaklar da, ben de tırtıl besiciliği yapmıyorum ki ama! Resmen derin budama yapıyorlar bitkilerime...

421140
421141

Suçlular bulunuyor ama hiç de kolay değil. Saksıya bol bol suyu boca edince fırlayıveriyorlar toprağını yüzeyine. Merak etmeyin kıyamıyorum onlara ben, zarar vermeden doğruca kimsenin yaşamadığı komşu evin bahçesine...

421142

Var mı bana bir çare önerebilecek olan?

kılıçh
27-06-2013, 10:30
bence en doğrusunu yapıyorsunuz..:D

loveforlife
27-06-2013, 22:07
Çiçek pazarına uğramadan edemiyorum bir türlü. Bu uğramalarda genelde elim boş ayrılamıyorum. Bu sefer çiçekçilerin birinde gördüğüm ortancalara takılı kaldım. Hele ki fiyat sadece 5TL olunca ailemize bu mavişin katılmaması imkansızdı...

421395
421397
421396

Evdekilerle beraber poz verince öyle güzel göründüler ki gözüme...

421398
421399

Sudenur
27-06-2013, 22:53
:eek: Ortancalar harikaymış!

Eee.. başka havadis yok mu? :)

loveforlife
27-06-2013, 22:57
Sevgili SDurul'un hayatımda öylesine özel bir yeri var ki! Pek çok çiçeğime sahip olmama vesile olmasının yanısıra her ihtiyacım olduğunda, bir telefon kadar yakınımda. Bu narin güzel de onun sevgisi eşliğinde gönderdiklerinden biri...

421402

421403

421404

Sevgi Durul
27-06-2013, 23:46
Sevgili loveforlife, teşekkür ederim. Sanki sen de benim uzaklardaki kızım gibisin. Yani o derece değerlisin gözümde.:)

Papatyanın hikâyesi biraz uzun yıllara dayanıyor. 1987 yılında çalıştığım okulun bahçesinden birkaç kök olarak getirmiştim. Çoğaldılar, yıllarca eski evimizin bahçesini süslediler.

Sonra yine bir kaç kök bu evimizin bahçesine, daha sonra da meyve bahçemize diktim. O kadar kalender bir bitki ki biraz gübre biraz su, coştukça coşuyorlar. Sanırım seninkiler saksıda, bahçeye dikebilme imkanın olsaydı çok hızlı çoğalırlardı.

Senin nazlı kızın annelerini ekliyorum. Sevgilerimle...

421410

loveforlife
30-06-2013, 09:55
Sevgili loveforlife, teşekkür ederim. Sanki sen de benim uzaklardaki kızım gibisin. Yani o derece değerlisin gözümde.:)

Papatyanın hikâyesi biraz uzun yıllara dayanıyor. 1987 yılında çalıştığım okulun bahçesinden birkaç kök olarak getirmiştim. Çoğaldılar, yıllarca eski evimizin bahçesini süslediler.

Sonra yine bir kaç kök bu evimizin bahçesine, daha sonra da meyve bahçemize diktim. O kadar kalender bir bitki ki biraz gübre biraz su, coştukça coşuyorlar. Sanırım seninkiler saksıda, bahçeye dikebilme imkanın olsaydı çok hızlı çoğalırlardı.

Senin nazlı kızın annelerini ekliyorum. Sevgilerimle...

421410

Sevgili SDurul,

Ben bu paylaşımların en çok bu yönünü seviyorum işte... Sana nerelerden gelmiş, taa nerelerden bana da ulaştı. Üstelik sadece bu da değil! Senin bana ulaştığın güzelliklerden benim paylaştıklarımı da düşünecek olursak, ne kadar çok yer gezdiklerini ve bu gezintiler esnasında ne kadar çok kişiyi mutlu ettiklerini bilmek insanı daha da mutlu ediyor.

Ah Ablacığım! Ne çok isterdim onları yere dikebilmiş olmayı! Keşke bir bahçem olsa da eksem, diksem... O zaman baş köşelere yerleşirlerdi ama benimki galiba sadece bir ütopya...:(

Sevgi ve selam ile...

loveforlife
30-06-2013, 10:18
Mütevazı bir güzel daha... Kına çiçeği! Ama bu güzelliğin özyle özellikleri var ki aslında. Tohumdan kolayca yetiştiriliyor, tıpkı benim yaptığım gibi. Geçen yıl Ankara sonbahar toplantısında paylaşılan tohumları baharda ekmiş, kısa sürede çimlenen fidecikleri iki büyük saksıya şaşırtmıştım. Tabii başka yerlere sıkışanlar da olmadı değil. bolca tohumumuz olacağı şimdiden gözlemlenebiliyor. Tohumlar olgunlaşınca keseler kolaylıkla patlayıp etrafa saçılacağı için tohum almak için takipte olmak gerekiyor. Bizde niçin kına çiçeği denmiş bilemem ama İngilizce'de işte bu nedenle touch me not(bana dokunma) adını alıyor.

Bitkinin pek çok tedavide kullanımı mevcut. Siğil tedavisinde yaprağın suyu kullanılabiliyor. Asya'da romatizma, kırık ve tırnak iltihabı için yerli halk tarafından kullanıldığı biliniyor. Kore halkı ise akut gastrit ve kabızlık tedavisinde kullanırmış bu bitkiyi. Antibakteriyel etkisinin olduğu yapılan bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmış...

Eee, daha ne olsun?

422104

422105

422103

422106

422107

loveforlife
30-06-2013, 21:23
Bugün yağan şiddetli yağmur serdi çiçeklerimi:( Evde de değildim ki ilkyardım yapayım... Devrilenlere hemen bir sopa bağlayıp destek verdim eve döndüğümde.

Bu aralar bu yıl ilk defa yetiştirdiğim bitkilerden lablab beni çok mutlu ediyor. Hızla tırmanmaya devam ediyor. Oldukça sağlıklı ve o kibar kokulu çiçeklerini hiç eksik etmiyor. (Tohumları geçen yıl Ankara sonbahar toplantısında paylaşan arkadaşımıza teşekkür etmeyi ihmal etmeyim bu arada!)

422225

422226

422227

422228

422229

loveforlife
30-06-2013, 21:32
Üzerinde tomurcuk dolu. Bir yandan çiçek açarken bir yandan tohum oluşturuyor. Tohum kesesi fasulyecikler öyle güzel ki!

422249

422248

422251

422252

loveforlife
30-06-2013, 21:43
Kapris yapmayan güzeller...

422271

422272

422273

422274

422275

hira
30-06-2013, 21:49
[QUOTE=loveforlife;1175468]Kapris yapmayan güzeller...

gerçektende kaprissiz sardunyalar, biraz akşam güneşi birazda su verdin mi eksik olmuyor çiçekleri:) şu sonuncu fotoğraftakinden bende de var,bayılıyorum o güzelliğine..ellerinize sağlık

loveforlife ;)

loveforlife
02-07-2013, 07:52
Sevgili SDurul köklendirip yollamıştı onu. Hep de merak ediyordu; yaşıyor mu, sağlıklı mı diye. Bir görücüye çıkalım dedik. Nasıl büyüyoruz sizce? Bir de çiçeğimizi görürsek, değmeyin keyfimize! (ilk resim bir ay önceki halimiz, diğerleri dün çekildi)( Bu arada camların kiri için kusura bakmayın. Yıllardır kimsenin yaşamadığı teras katı çiçeklerim için sığınak olunca biraz kir kaçınılmaz oluyor. Allah'tan güzellikleriyle öne geçiyor benimkiler...)

422490

422491

422492

Aysel Yavuz
02-07-2013, 08:42
Hoyanız çok güzel gelişmiş sevgili loveforlife,
bende bukadar büyüdüğünü görebilsem :)

loveforlife
02-07-2013, 11:39
Hoyanız çok güzel gelişmiş sevgili loveforlife,
bende bukadar büyüdüğünü görebilsem :)

Sevgili Aysel Yavuz,

Toprağını ve yerini sevince bir de sevgisi bol gelince böyle oluyor sanırım. Eminim ki sizinkiler de çok kısa sürede gelişecektir. Yalnız sizinkinin harcına dikkat ettim de, toprağı biraz fazla gibi geldi. Benimkinin harcında orkide toprağı ve bolca diatomit var...

Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim...

Aysel Yavuz
02-07-2013, 11:47
Sevgili Aysel Yavuz,

Toprağını ve yerini sevince bir de sevgisi bol gelince böyle oluyor sanırım. Eminim ki sizinkiler de çok kısa sürede gelişecektir. Yalnız sizinkinin harcına dikkat ettim de, toprağı biraz fazla gibi geldi. Benimkinin harcında orkide toprağı ve bolca diatomit var...

Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim...

Ben hazır çiçek toprağı kullandım..Değiştirmelimiyim?

ayfer1955
02-07-2013, 12:34
Balkonumda üç saksı sümbül,
Yanıbaşlarında şarkı söyler bülbül!
Biri beyaz, biri mor, diğeri pembe,
Günün ışıkları vurduğunda üzerlerine
Parıldıyorlar sevinçle...
377891
377892
377893
377894

Sümbülleriniz çok güzel görünüyor.

ayfer1955
02-07-2013, 12:38
Üzerinde tomurcuk dolu. Bir yandan çiçek açarken bir yandan tohum oluşturuyor. Tohum kesesi fasulyecikler öyle güzel ki!

422249

422248

422251

422252

Merhaba, ne kadar enteresan bir çiçek. Yetiştirilmesi zor mu ?

loveforlife
02-07-2013, 17:27
Ben hazır çiçek toprağı kullandım..Değiştirmelimiyim?

Bildiğim kadarıyla hoya harcı farklı oluyor. Hazır çiçek toprağını çok sevmediğini okumuştum. Ben de ilk kez yetiştiriyorum. Hoya başlığında (http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm) sormak daha doğru olur sanırım. İsterseniz orada sorup ya da başlıktaki bilgileri tekrar okuyup ona göre bir yol izleyin. Bu başlık (http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/28452.htm) da size faydalı olacaktır.

loveforlife
02-07-2013, 17:31
Merhaba, ne kadar enteresan bir çiçek. Yetiştirilmesi zor mu ?

Sevgili ayfer1955,

Sayfamı ziyaret ettiğiniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim.

Lablab bence de çok güzel ve yetiştirilmesi keyifli bir çiçek. Ben yetiştirme konusunda zorlanmadım. Tohum kısa sürede çimlendi ve oldukça keyifli bir şekilde büyümeye devam ediyor... 2. Kata epey yaklaştı. Bakalım nerelere uzanacak?...

Lalem
02-07-2013, 18:59
Sevgili loveforlife , sayfanızı beğenerek ve merakla takip ediyorum. Bitki kolleksiyonunuz gittikçe çoğalıyor. Ellerinize sağlık;);)

loveforlife
02-07-2013, 21:06
Sevgili loveforlife , sayfanızı beğenerek ve merakla takip ediyorum. Bitki kolleksiyonunuz gittikçe çoğalıyor. Ellerinize sağlık;);)

Sevgili Lalem,

Ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim. İnsan bu aşka tutulmayagörsün, gözü her an yeni bitkilerde oluyor... Bir şekilde karşımıza çıkınca bu güzeller bir de bakıyoruz ki aileye katılıvermişler...:p

loveforlife
02-07-2013, 22:22
Bu bahar ektiğim tohum çeşitlerinden biriydi. Sonra forumda okuduklarımdan öğrendim ki, sonbaharda ekilen tohumlar daha sağlıklı gelişiyormuş. Çok kolay çimlenmişlerdi ama şaşırtma pek iyi gelmedi. Dallansınlar diye bir de uç aldım ama yine de cılız kaldılar. Seneye sonbaharda ekeceğim tohumların büyük kısmını. Bahara da saklayacağım her ihtimale karşı. Cılız kalmış bir çiçeğe sahip olmaktaki ısrarım nedendir acaba?

Size sadece fotoğrafını gösterebilirim... Ah o mis gibi koku yok mu! Keşke koklayabilseniz bu değerli parfümü. Ben gidip gelip kokluyorum dünden beri... İlk çiçeklerimiz beyaz açtı. Bakalım başka rengimiz olacak mı?

422917

422918

422919

berçin
03-07-2013, 00:12
Arkadaş,harikasın yazdığın sözler seninle değilde,anlattığın bitkilerle konuşuyormuş gibi hissettiriyor...Lablab purpureus'un tohum keseleri bu günün modası portföy çantası gibi çok şık,kokulu bezelye çiçeği,kına ve begonya da iyi konuşmuş hani...:)))

Tırtıl bu sene ortak dert sanırım,bırak bizim gibi balkon teras sahiplerini koca fındık ve sebze bahçelerini mahvetmiş...İzlediğim kadarıyla denize kıyı veya yakın bölgelerde daha yoğun...Geçen iki sene boyunca da terasta 8 le 10 cm arası değişen çekirgelerle uğraştım ama tırtıl çekirgeden daha fazla zarar veriyormuş onuda öğrenmiş oldum:((

loveforlife
03-07-2013, 06:37
Arkadaş,harikasın yazdığın sözler seninle değilde,anlattığın bitkilerle konuşuyormuş gibi hissettiriyor...Lablab purpureus'un tohum keseleri bu günün modası portföy çantası gibi çok şık,kokulu bezelye çiçeği,kına ve begonya da iyi konuşmuş hani...:)))

Tırtıl bu sene ortak dert sanırım,bırak bizim gibi balkon teras sahiplerini koca fındık ve sebze bahçelerini mahvetmiş...İzlediğim kadarıyla denize kıyı veya yakın bölgelerde daha yoğun...Geçen iki sene boyunca da terasta 8 le 10 cm arası değişen çekirgelerle uğraştım ama tırtıl çekirgeden daha fazla zarar veriyormuş onuda öğrenmiş oldum:((

Hoş geldin Berçinciğim,

Benim amacım da onların tercümanı olmak zaten. Şayet başarabiliyorsam, ne mutlu bana! Lablabın çiççeğine de tohum keselerine de ben de hayran kaldım. Kesinlikle önümüzdeki yıllarda da ekilecekler listesinde şimdiden...

Dünyanın dengesini bozan insanoğlu, bu tırtılların da sorumlusu aslında...:( Çok direndim ama dün baktım ki bitkilerim elden gidiyor, ziraatçıdan ilaç alıp uyguladım en sonunda. Onca emek verip tohumdan yetişirdiğim güzelim biberleri budadılar resmen. Bir demet de kıl biber fidesi aldım. Gerçi biraz geç ama, yenip bitirilmişlerin yerine de onları diktim. Ne kadar olursa bu saatten sonra artık! Geçen yıllarda da birkaç biber saksısında olmuştu. Onlarda dikili biberlerin gövdelerine, hemen köke yakın yerlerine çift taraflı bant yapıştırıp kolay bir çözüm bulmuştum. Bu yıl hiçbir şeyle çare bulunacak gibi değil...

loveforlife
03-07-2013, 06:58
Biberleri tohumdan yetiştirmiştim. Saksılara sıkış tepiş yerleştiler mecburen. Bir kısmını da dayımın işyerinin bahçesine diktim. Benim kızlar öyle keyifliydi ki, ufacık boylarıyla üzerleri biberlerle, çiçeklerle doluydu.

423003
423013

Hatta biber bonsaisi bile yapmıştı doğa ana...
423005

Lâkin tırtıl istilası başladı. Yediler, bitirdiler biberciklerimi. Dün akşam biberleri toplayıp mecburen ilaçladım. İlaçlamadan 3 gün sonra ürünün toplanabileceği yazıyor ilacın üzerinde. Ama elbette dikkatli olmak lazım. Hiç istemiyordum ilaç kullanmayı oysa ki... Geç de olsa bir demet de fide alıp diktim elef olanların yerine... Umarım bu saatten sonra olurlar...

423006
423007

loveforlife
03-07-2013, 07:13
Tırtıllar onları sevmiyor. İyi ki de sevmiyor...
423008

423012

423010

423011

loveforlife
03-07-2013, 07:29
Saksılara hapsettiğim vefalı domateslerim... Kızardıklarını da bir görsem! Bu yıl domateste ilk denemem. Hepsini tohumdan yetiştirdim.

423014

423015

423016

423017

423018

loveforlife
05-07-2013, 21:17
Badik'i biliyorsunuz. Bizim kız büyük bir heves kuluçkaya yatmıştı. Daha önce erkek ördek de vardı, o yüzden döllüydü yumurtalar. Ne yazık ki buna rağmen başaramadı bizim kız yavru çıkarmayı. Fakat pes etmedi. Yatmaya devam etti. Böyle olunca biz de altına tavuk yumurtası koyduk. Bu sefer başardı diyordum. Yumurtaların çıkmasına birkaç gün kala yumurtaları kontrol ettiğimde civcivlerin kalp atışları duyuluyordu. Çok sevinmiştim, hem de çok. Civcivlerin çıkacağı gün geldiğinde yumurtaların yerinde yeller esiyordu ama ortada civciv falan yoktu.:( Özene bezene hazırladığı yuvasında sadece 3 yumurta kalmıştı. (Daha önce korunaklı bir yerdi burası, üzerinde tahta falan vardı, kalksın diye kaldırdım tahtayı ama inatla yatmaya devam!)
423664
Onlar da boş yumurtalar. Bizim Badik hala onları canı pahasına koruma derdinde ama diğer yumurtalara ne olduğu meçhul. Hala onların üzerinde... Yatmayı bıraksın diye suya falan soksam da nafile...
423663
Düşündük taşındık, evlatlık almaya karar verdik biz de... 3 minik badi katıldı ailemize.
423665
Ama o ne! Bizim cadı Badik onları görünce başladı kaçmaya. Ufaklıklar içgüdüsel olarak cikcikleyerek anneciklerinin peşinde. Bu kovalamaca epey sürdü ama nafile...
423666
423667

loveforlife
05-07-2013, 21:38
O kadar çok uğraştılar ki Badik onlara anne olsun diye!

423683

Badik, onlara vaklayıp tıslayınca sokuldular birbirlerine...

423684

Fincan Hanım da bu duruma çok şaştı...

423685

O arada yumurtaları da aldım ama bizim Badik ne yumurtaların olmadığına baktı, ne da badilerin varlığına; kuruluverdi boş yuvaya...

423686

Badik bakmayacaksa bizim üçlüye annelik etme görevi bana düşüyor bu durumda...

423687

loveforlife
05-07-2013, 21:45
Bu üçlünün henüz ismi yok. Ama öyle tatlılar ki!

423688

423689

423691

423692

423690

loveforlife
05-07-2013, 21:58
Bugünlerde hayvan deliliğim pik yapmış durumda yine. Böyle olunca evdeki kocaman kafesimin boş durmasına gönlüm razı olmadı...

423693

423694

423695

423696

423697

loveforlife
05-07-2013, 22:36
Nüfus epey kalabalıklaştı evde bir anda...

423716

Badiler civcivlerle beraber olmaya pek hevesli olsalar da suyla oyunu çok sevdiklerinden mecburen ayrı kafese taşındılar sonunda...

423713

423714

Sıcak lambayı ve sıcak su şişelerini görünce mışıl mışıl uykuya daldılar...

423715

Fincan Hanım sanki kedi değil... Git kardeşlerine bak deyince, yanlarına uzanıveriyor sadece...

423718

Boncuk, çok kıskandı , kafesinde dans edip duruyor. Paşa ise her zamanki gibi bıcır bıcır konuşmaya devam ediyor... "Canım benim benim, dostum benim benim! (benimler niçin 2 tane bilemiyorum)"

akçabardak
05-07-2013, 22:59
Çok tatlılar, ellerin dert görmesin, sağlıkla büyüsünler inşallah.

serkan_istanbul
05-07-2013, 23:20
Maşşallah çok tatlılar.

YeniGine
06-07-2013, 01:41
Sevgili loveforlife; gerçekten harikasın, süpersin. Gönül maşallah çok mu çok güzel, bütün bitkiler çok mu çok güzel, edindiğin (hayvan da diyemiyorum) kümes sahiplerin de ona keza. Bunlar ne kadar güzel, ne kadar şirin şeyler böyle. Beni fazla zorlama, heveslendirme, imrendirme lütfen :( bahçeli bir evde oturmuyorum, benim bahçem yok. Anlayamadığım tamam 3 sevimli Badik aldın, daha sonra yine kafes boş durmasın diye 3 civciv aldın... Ne kadar güzel, harika... Ama sonradan bir sürü civcivin olmuş. :) Çok da güzel görünüyorlar. Şimdilik kafeste güzeller, iyiler. Büyüdüklerinde ne yapacaksın peki?
Bu durumda kolay gelsin inşallah sana!..

Tika
06-07-2013, 04:58
Civcivleriniz ve ördek yavrularınız gerçekten de çok sevimliler.
Fincan Hanım'ın onlara zarar vermeden merakla izlemesi de çok hoşuma gitti.
İstanbul'da Mecidiyeköy Meydanı'nda sürekli getirip civciv ve ördek yavrusu satıyorlar,çok kızıyorum.Ne oluyor o yavrulara diye...Herkes sizin gibi değil ki... :(
3 kere zabıtayı arayıp şikayet ve ihbar ettim,birinde zabıta aracı ileride duruyordu gidip bizzat ihbar ettim;ama nafile...Yılmak bir yana inatla satışa devam ediyorlar.
Bu kadar zavallı yavruyu nereden buluyorlar şehirde bilmiyorum.
Yavrular sıcakta güneşin altında susuz bağırıp duruyorlar,yazık gerçekten de...
Siz kurtarmışsınız onları,sizinkiler daha şanslı;ama nasıl da bebekler,anne sandıkları ördeğin peşinde dolanıp durmuşlar,kıyamam...Anne kuzusu bunlar,satılmamaları gerekir. :(

loveforlife
06-07-2013, 06:06
Sevgili loveforlife; gerçekten harikasın, süpersin. Gönül maşallah çok mu çok güzel, bütün bitkiler çok mu çok güzel, edindiğin (hayvan da diyemiyorum) kümes sahiplerin de ona keza. Bunlar ne kadar güzel, ne kadar şirin şeyler böyle. Beni fazla zorlama, heveslendirme, imrendirme lütfen :( bahçeli bir evde oturmuyorum, benim bahçem yok. Anlayamadığım tamam 3 sevimli Badik aldın, daha sonra yine kafes boş durmasın diye 3 civciv aldın... Ne kadar güzel, harika... Ama sonradan bir sürü civcivin olmuş. :) Çok da güzel görünüyorlar. Şimdilik kafeste güzeller, iyiler. Büyüdüklerinde ne yapacaksın peki?
Bu durumda kolay gelsin inşallah sana!..

Sevgili YeniGine,

3 Badi, 30 tane de civciv aldım. Yani o baştan gösterdiğim 3 tane içlerinden üçüydü sadece:o Söz konusu olan hayvanlar olunca kendimi dizginleyemiyorum. O kadar minik ve çaresizdiler ki, kıyamadım onlara...Biraz daha büyüdükleri zaman ağabeyimin çiftliğe göndereceğim.

Çok teşekkür ederim Ablacığım...

loveforlife
06-07-2013, 06:15
Civcivleriniz ve ördek yavrularınız gerçekten de çok sevimliler.
Fincan Hanım'ın onlara zarar vermeden merakla izlemesi de çok hoşuma gitti.
İstanbul'da Mecidiyeköy Meydanı'nda sürekli getirip civciv ve ördek yavrusu satıyorlar,çok kızıyorum.Ne oluyor o yavrulara diye...Herkes sizin gibi değil ki... :(
3 kere zabıtayı arayıp şikayet ve ihbar ettim,birinde zabıta aracı ileride duruyordu gidip bizzat ihbar ettim;ama nafile...Yılmak bir yana inatla satışa devam ediyorlar.
Bu kadar zavallı yavruyu nereden buluyorlar şehirde bilmiyorum.
Yavrular sıcakta güneşin altında susuz bağırıp duruyorlar,yazık gerçekten de...
Siz kurtarmışsınız onları,sizinkiler daha şanslı;ama nasıl da bebekler,anne sandıkları ördeğin peşinde dolanıp durmuşlar,kıyamam...Anne kuzusu bunlar,satılmamaları gerekir. :(

Ah Tika'm!

O kadar çok satıcıyla bu yüzden tartışmışlığım var, bir bilsen... Göz göre göre aç susuz can veriyor minicik melekler. Nasıl kalkar insanlar bu vebalin altından? Ben evde bile gözlerinin içine bakıyorum...

Bu kadar çok çocuk nasıl geldi zannediyorsun Canım? Öyle perişan haldeydiler ki! Sıcakta, üstüste minicik bir kutu içinde... Bayılmışlardı susuzluktan. Satıcı başka bir tarafa bakarken çantamdaki su şişesini çıkarıp avcumla su verdim, saldırdılar resmen suya. Adam kızdı bir de, ıslanıyorlarmış diye. Ben de onları kaptığım gibi doğru eve. Gelirken bir de civciv yemi aldım. Yumurta haşladım, yemle karıştırdım. Su koydum. O kadar çok yeyip içtiler ki, anlatamam.

Anne kuzuları... Ya üretim çiftliklerinde, sırf horoz oldu diye her gün çöplere boşaltılarak, ölüme terk edilen canlara ne demeli? Şu insanoğlu ne gaddar, ne acımasız!

kandil13
06-07-2013, 07:59
Harika bir sayfa emeğinize sağlık.

Tika
06-07-2013, 19:32
Haklısın Sevgili loveforlife,
Ben vejeteryanım;ama aslında vegan olmam lazım. :(
Bu konuyu da araştırmam lazım.
Yumurta tüketerek sanırım o civciv ölümlerine ben de bir şekilde ortak olmuş oluyorum çünkü... :(
Neyse,güzel sayfanı üzücü mesajlarla doldurdum.
O bebekler sen onları eve getirdiğin için çok şanslılar,iyi ki varsın. :)

loveforlife
06-07-2013, 20:42
Harika bir sayfa emeğinize sağlık.

Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim Sevgili kandil13. Güzellikleri paylaşmak adına her zaman beklerim...

loveforlife
06-07-2013, 20:55
Üç lilium soğanı aynı saksıda dikiliydi. Biri aldı başını gitti. Olması gerektiği gibi boylandı.

423861

En küçüğümüz yaklaşık üç parmakken tomurcuklandı...

423862

Bu arada büyük kız da tomurcuklansa da ufaklık kadar aceleci değildi.

423863

Sonunda göründü çiçeği...

423864

Mnicik boyuyla öylesine sevimliydi ki...

423865

loveforlife
06-07-2013, 20:59
Ama o da ne, tırtıllar yine çalışmıştı... O güzelim çiçeği de kıtır kıtır...:( Bunu yiyen tırtılın çok güzel bir kelebek olması gerekir, değil mi?
Bakalım diğerleri ne zaman açacak ve açtıklarında tırtıllar ne yapacak?
423873

423874

423875

423876

nesli60
06-07-2013, 21:15
herşey cok güzel badiler özellikle maşallah cok tatlılar ALLAH yardımcınız olsun bu tırtıllar hakikaten insanı delirtiyor.. bir ara benimde marullara musallat olmuslardı resmen topragı eledim buldum ve bahceden uzaklaştırdım..

loveforlife
06-07-2013, 21:24
Onun güzelliği bir yana dost bir çiçek olması önemli bir avantaj. Bu yıl abartılı sayıda tohum ekmişim. Konu komşu, eş dost derken herkesi kadifeye büründürdükten sonra bana kalanları her yere diktim. Neredeyse her saksıya... Sümüklü böceklerin onları çok sevdiği kesin. Ağızlarının sularını akıta akıta afiyetle yiyorlar. Geriye kalanlar mı? Onlar o hoş kokulu çiçekleriyle tozlaşma için arıları davet edip diğer bitkilere fayda sağlamanın yanında, köklerinden salgıladıkları madde ile nematodları öldürüyor, beyaz sinekleri de kovuyor.:eek: Gerçekten de bu yıl beyaz sinek sorunu yaşamadım... İşe yarıyor bence...

Güzellikleri de cabası...

423903

423904

423905

423906

loveforlife
06-07-2013, 21:58
herşey cok güzel badiler özellikle maşallah cok tatlılar ALLAH yardımcınız olsun bu tırtıllar hakikaten insanı delirtiyor.. bir ara benimde marullara musallat olmuslardı resmen topragı eledim buldum ve bahceden uzaklaştırdım..

Sevgili nesli60,

Öncelikle hoş geldiniz.:) Gerçekten bu yıl illallah dedirtti bana tırtıllar. Bir de sebebini bilsem! Toprağı elemek şu an için imkansız. Zaten elemeye kalksam yüzlerce saksı var, hangisini eleyebilirim ki? Bu tırtıllar her yerde...:(

Sayfamı ziyarete her zaman beklerim...

dağçiçeği
06-07-2013, 22:08
Badiklere , civcivlere , çiçeklere .... Herşeye bayıldımmm.
Civcivlerin hikayesi içimi burktu. Bu konu çok önemli bir konu aslında ama kimse dikkat etmiyor. Denetim boşluğu var her zamanki gibi.
Fincan hanım bile sahiplenmiş yavruları ne hoş.
Lilyum ne kadar güzel çiçeklenmiş öyle.
Herşey çok güzel görünüyor. Sevgi dolu hayatınızı bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkürler.

loveforlife
07-07-2013, 08:28
Badiklere , civcivlere , çiçeklere .... Herşeye bayıldımmm.
Civcivlerin hikayesi içimi burktu. Bu konu çok önemli bir konu aslında ama kimse dikkat etmiyor. Denetim boşluğu var her zamanki gibi.
Fincan hanım bile sahiplenmiş yavruları ne hoş.
Lilyum ne kadar güzel çiçeklenmiş öyle.
Herşey çok güzel görünüyor. Sevgi dolu hayatınızı bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkürler.

Asıl ben bu güzel sözleriniz için teşekkür ederim Sevgili Dağçiçeği...

Ama özellikle Fincan'ı görmenizi isterim. Dün onları saldım biraz dolaşsınlar diye. Fincan da onların arasına yattı. Fotoğraf makinesinin pillerini şarj emeyi unutmuşum, fotoğraflayamadım ama harika bir manzaraydı...

loveforlife
08-07-2013, 08:21
Aslında çoğu kişi onu yanlış tanır ve mevsimlik bir çiçek olduğunu düşünür. Oysa kökünde oluşturduğu yumruyla çok yıllık olan dayanıklı bir çiçektir yaz akşamlarının rengi akşam sefası... Saksıda geçen yıldan kalan yumrudan gelişen tek kök ancak bu kadar güzelleşebilirdi herhalde... Böyle olunca "günaydın" demeye geldi size...

424252

424253

424254

424256

424257

eceyıldız
08-07-2013, 10:03
sayın Loveforlife;
bu sabah şöyle bir balkonunuza uğramak istedim ama saatler geçti balkonunuzdan ve bahçenizden çıkamıyorum. bitkileriniz hayvanlarınız ve çiçekleriniz muhteşem hele o muhteşem sunumunuz yazılarınız anlatımınız şairane ruhunuza sağlık. ellerinize emeğinize sağlık. fincan hanımın kaybolasını anlatımınızda yaşadıklarınızı yaşadım sanki şimdi iyi olmasına çok sevindim. bahçenizde hayvan ve bitkilerinizle beraber sağlıklı mutlu bol çiçekli günler dilerim...

h_dogan
08-07-2013, 10:35
Ama o da ne, tırtıllar yine çalışmıştı... O güzelim çiçeği de kıtır kıtır...:( Bunu yiyen tırtılın çok güzel bir kelebek olması gerekir, değil mi?
Bakalım diğerleri ne zaman açacak ve açtıklarında tırtıllar ne yapacak?
423873

423874

423875

423876

Tırtıllar size değişik dekor yapıyorlar. Hep aynı tarz liliumlardan sıkılırsınız demişlerdir. :dilli:

loveforlife
08-07-2013, 21:28
sayın Loveforlife;
bu sabah şöyle bir balkonunuza uğramak istedim ama saatler geçti balkonunuzdan ve bahçenizden çıkamıyorum. bitkileriniz hayvanlarınız ve çiçekleriniz muhteşem hele o muhteşem sunumunuz yazılarınız anlatımınız şairane ruhunuza sağlık. ellerinize emeğinize sağlık. fincan hanımın kaybolasını anlatımınızda yaşadıklarınızı yaşadım sanki şimdi iyi olmasına çok sevindim. bahçenizde hayvan ve bitkilerinizle beraber sağlıklı mutlu bol çiçekli günler dilerim...

Sevgili Eceyıldız,

Her zaman beklerim. Güzellikleri paylaşıyor olmak mutluluk verir bana. Edebiyatı, yazmayı, okumayı çok sevdiğim doğru. Dolayısıyla sayfalarıma da yansıyor kelimelerin gücü. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı noktada ise fotoğraflar tamamlıyor... Benim küçük ama bir o kadar büyük bir ailem var ve ben bu güzel ailenin her bireyine çok değer veriyorum ve onlarla çok mutluyum.

Sevgi ve selam ile...

loveforlife
08-07-2013, 21:29
Tırtıllar size değişik dekor yapıyorlar. Hep aynı tarz liliumlardan sıkılırsınız demişlerdir. :dilli:

Elbette konuya bu açıdan bakarsak hiç kimsenin benimkiler gibi liliumları yok!:D Tırtıl besiciliği bir ayrıcalıktır!:o

loveforlife
09-07-2013, 22:38
Kim demiş kirliler diye? Böyle kire can kurban. Baksanıza açmaya başlayınca renkleri ne güzel görünüyor göze! Saksıda ancak bu kadar. Bir de bahçeye dikme şansımız olsa ne gösteri yaparlar kim bilir...

424767

424768

424769

424775

424776

loveforlife
10-07-2013, 02:26
Annem, yıllar önce bir akrabamıza gittiğinde bir kök alıp gelmiş, bir kovaya dikmişti onu. İlk yıllarda çiçeğini görmedik. Hatta bu ne işe yarar ki diye düşünmüştüm. Sonra toprağını değiştirip tekrar dikti. İşte o zamandan beri her sene tüm güzelliğini sergiler. Yavruladı ve kovayı doldurdu. Uzun süre de çiçekli kalıyor...

424821

424822
Bir dalında beyazlaşmalar oluştu bu yıl. Niçin olduğunu anlayamasam da annemin "o dalı kopar, diğerlerine bulaşmasın" demesine aldırmadım. Tek sorun yaprakların rengi gibi gözüküyor. Çünkü o dalın da çiçek açmada diğerlerinden arda kalır yanı yok...

424824

424825

424823

Sevgi Durul
10-07-2013, 02:36
Annem, yıllar önce bir akrabamıza gittiğinde bir kök alıp gelmiş, bir kovaya dikmişti onu. İlk yıllarda çiçeğini görmedik.
424825

Hımm, neden açmıyor diyordum ben de. Bekleyeceğiz o zaman. Yerini değiştirsem mi?

Bu çiçeği çok beğeniyorum, sevgili loveforlife. Ben de hem geçen yaz dikmiştim, tutmadı sanıp baharda yine istemiştim eski komşumuzdan. Her ikisi de ikişer üçer kök halinde bahçede, ayrı yerlerde. İkisi de açmadı.

Seninki çok güzel açmış. Kokulu mu?

loveforlife
10-07-2013, 02:53
Hımm, neden açmıyor diyordum ben de. Bekleyeceğiz o zaman. Yerini değiştirsem mi?

Bu çiçeği çok beğeniyorum, sevgili loveforlife. Ben de hem geçen yaz dikmiştim, tutmadı sanıp baharda yine istemiştim eski komşumuzdan. Her ikisi de ikişer üçer kök halinde bahçede, ayrı yerlerde. İkisi de açmadı.

Hafif, kibar bir kokusu var. Benim de çok sevdiğim çiçeklerimden Sevgili SDurul. Benimki yeni yeni çiçeklerini göstermeye başladı. Sen de bir kontrol et istersen, tomurcukların kendini göstermesi gerekir eğer açmaya niyetleri varsa... Güneşi ve suyu çok seviyor. Bence bahçede bu ihtiyaçlarının karşılanacağı bir yerdeyse yerini değiştirmene gerek yok.

loveforlife
14-07-2013, 16:26

Ben bu kadar çok ve güzel koktuklarını daha önce anlamamıştım. Taa ki, geçen gece Fincan Hanım çaktırmadan firar edip, onu yakalayabilmek için peşinden koştururken floxun yanına yaklaşana dek! Aman Yarabbim! O ne güzel koku... Geceleri artıyormuş demek ki kokumuz, diğer pek çok çiçekte olduğu gibi. Kokusu yoğun kokulu karanfilleri andırıyor. Kokulu çiçek hastası biri olarak gözümde değeri daha da arttı çiçeğimin...

426422

426423

426424

426425

426426

loveforlife
14-07-2013, 16:46
Çoban köpeği olur da çoban kedisi olmaz mı hiç? Bizim Fincan da çoban kedisiymiş meğerse! Bir anda bir sürü, üstelik de kendisine benzemeyen kardeş sahibi olunca; çoban kediliği yönünü de öğrenmiş olduk.

Sizce bu kedi nereye bakıyor?
426427
426428

Kardeşlerinin beslenme saati, bizim kız başlarını bekliyor...
426429
426430

Uzaklaşmaya kalkan olursa, "tut kardeşini gitmesin" diyorum. Bizimki patisiyle küçücük bir tokat konduruveriyor kardeşlerinin popolarına...
426431

Eeee, artık çoban kedisi olmuş sayılır, değil mi?

akçabardak
14-07-2013, 22:34
İlahi fincan hanım, alemsin vallahi maşallah on parmağında on marifet varmış,
çok sevdim ben seni,kardeşleri de maşallah çok tatlılar.
Sağlıkla büyüsünler inşallah sevgili loveforlife, hepsine maşallah.

dağçiçeği
14-07-2013, 23:08
Çoban kedisi demek ki :D Harikasın Fincan Hanım.İnsanlara örnek olacak türden bir harikasın hemde .
Sevgili Loveforlife isminize yakışır bir hayat tarzınız var.Sevgi dolu hayatınızda bol bol kardeşlik kurulmuş.Yüreğinize sağlık.
Sevgiler

loveforlife
14-07-2013, 23:46
İlahi fincan hanım, alemsin vallahi maşallah on parmağında on marifet varmış,
çok sevdim ben seni,kardeşleri de maşallah çok tatlılar.
Sağlıkla büyüsünler inşallah sevgili loveforlife, hepsine maşallah.

Sevgili Akçabardak,

Benim cadı kızım gerçekten çok marifetli... Zaten hayvan deyip geçmez, sevgiyle beslersek tüm hayvanlardan kat kat alınıyor sevginin karşılığı. Hayvan sevmeyenlerin "nankör" yakıştırmasına ise hiç anlam veremem.Geçtiğimiz günlerde bir sağlık sorunu yaşadım. Ufak bir baygınlık geçirmişim bahçede. Ambulans geldiğinde doktorların etrafından alamamışlar. Sonra da o gün akşama kadar hiç yanımdan ayrılmadan, göğsümde yatarak beni bekledi. İşte bu bence gerçek sevgi!

Her canın ayrı bir güzelliği var. Ben, hepsini çok seviyorum. Onlarla konuşmalarımı duyanların hakkımda söylediklerini(:o) de duymuyor değilim ama ben böyle mutluyum. Ben de onların sağlıklı olmaları için duacıyım, Allah nazarlardan korusun...

akçabardak
15-07-2013, 00:10
Çok geçmiş olsun Sevgili loveforlife, evet hayvan deyip geçmemek gerekir aynen katılıyorum dediklerinize, varsın kim ne söylerse söylesin aldırmayın, bazen bana da takılan oluyor.
Bir kaç sene önce bende iki tane 11 günlük daha gözleri açılmamış iki tane kedi yavrusu büyüttüm, anneleri sabah bir gitti o gün geri dönmedi, artık araba mı çarptı ne oldu anlayamadık, iki tane yavru açlıktan neredeyse öleceklerdi, çay tabağına süt koyuyoruz içmesini bilemiyorlar, sonra aklımıza biberon geldi ve uzun çabalarımızla beslemeyi başardık
ve büyüttük.

YeniGine
15-07-2013, 00:28
Sevgili loverforlife ilk mesajda çoban kedisi Fincan'ın marifetlerine hayran kalıp, hevesle şaşkınlıkla bakarken, alttaki mesajını okuyunca rahatsızlanmışsın çok üzüldüm, canım benim geçmiş olsun. Senin o güzel insanlığına, yüreğine sağlık...

nesli60
15-07-2013, 00:31
canım arkadaşım cok gecmiş olsun umarım şimdi iyisindir..herşeyin başı saglık ve sevgi bence sen ne kadar sevgiyle yaklaşırsan o denli sevgi buluyosun bu bi hayvan olur bitki olur hiç farketmiyor şu zamanda bazen insanlardan daha cok anlıyorlar seni...

eceyıldız
15-07-2013, 13:02
büyük geçmiş olsun umarım şimdi daha iyisindir.
bende fincan hanıma bakarak iç geçiriyorum benim kedilerden yana hiç şansım olmadı aklıma geldikçe çok üzülüyorum ne zaman bir kedi beslemeye kalktıysam bir sorun oldu en son kedimizde çok feci bir şekilde can verince üstelik daha 4 günlük 4 yavrusu varken. bütün aile kedinin ve yavruların başında oturup ağlamaya başladık babamın dizlerini dövüp vahlanarak ağlaması hiç aklımdan gitmez şimdi bunları yazarken bile boğazım düğüm oldu. bizde ne yapıp ne edip yavruları hayatta tutmaya çalıştık ama muvaffak olamadık hepsini kaybettik o gün bu gündür bir daha eve kedi almamaya karar verdik ailece...
hayvan beslemek çok büyük bir sorumluluk başlarına birşey geldiğince o suçluluk duygusu asla bırakmıyor insanı bende hala o kediyi ve yavrularını unutamıyorum aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen...
şimdi size ve hayvan dostlarınıza bakarak mutluluk ve sağlık diliyorum allah huzurunuzu ve mutluluğunuzu bozmasın...

loveforlife
15-07-2013, 13:26
Çoban kedisi demek ki :D Harikasın Fincan Hanım.İnsanlara örnek olacak türden bir harikasın hemde .
Sevgili Loveforlife isminize yakışır bir hayat tarzınız var.Sevgi dolu hayatınızda bol bol kardeşlik kurulmuş.Yüreğinize sağlık.
Sevgiler

Sevgili Dağçiçeği,

İnsanoğlunun hayvanlardan öğrenmesi gereken o kadar çok şey var ki! Her şeyden önce karşılıksız sevgi ve sadakat var onlarda. Tertemiz duyguları. Eğer doğru yaklaşırsan görüldüğü gibi birbirlerine hiç zarar vermeden yaşamaları mümkün. Yani insanoğlu gibi dünyayı paylaşamayanlardan değil onlar!

Ben her daim sevginin gücüne inanırım. Sevgiyle çıkarım yola (http://www.agaclar.net/forum/1101300-post389.htm)ve ondan hiç ayrılmam. Canımı acıtanlar olmadı değil bu hususta ama insanoğluydu can acıtan daima... Hayvan ve bitkilerden sevgim hiç kaşılıksız kalmadı bugüne kadar.

Sen de sevgiyle kal arkadaşım...

loveforlife
15-07-2013, 13:34
Sevgili loverforlife ilk mesajda çoban kedisi Fincan'ın marifetlerine hayran kalıp, hevesle şaşkınlıkla bakarken, alttaki mesajını okuyunca rahatsızlanmışsın çok üzüldüm, canım benim geçmiş olsun. Senin o güzel insanlığına, yüreğine sağlık...

Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine... Rabbim dermansız dert vermesin. Oluyor bazen böyle... Benim ilaçlarım can dostlarım...

Senin de güzel yüreğine sağlık...

Sevgi
15-07-2013, 13:55
Sevgili loveforlife, çok geçmiş olsun. Rabbim sağlıklı ömürler versin.

Fincan hn.ın macerelarını ve sayfanızı, o güzel anlatımlarınızı merakla takip ediyorum.

Herşey gönlünce olsun.

loveforlife
15-07-2013, 14:07
canım arkadaşım cok gecmiş olsun umarım şimdi iyisindir..herşeyin başı saglık ve sevgi bence sen ne kadar sevgiyle yaklaşırsan o denli sevgi buluyosun bu bi hayvan olur bitki olur hiç farketmiyor şu zamanda bazen insanlardan daha cok anlıyorlar seni...

Sevgili Nesli60,

Canım, ilk dikkatimi çeken profilindeki Antalya oldu. Hayırdır arkadaşım, tayininiz mi belli oldu yoksa?

İnsanları anlamak bazen çok zor oluyor. Ama hayvanlara her şeyi anlatmak ve onları anlamak çok daha kolay oluyor...

Sevgi ve umutla kal...

aheste
15-07-2013, 18:49
Sevgili Loveforlife, çok geçmiş olsun, Allah tekrarını yaşatmasın. Fincan hanım çok hoş bayılıyorum ona, nasıl kardeşciklerine saldırmıyor şaşıp kaldım, çok şeker... Sevgilerle, sağlıcakla kal...

Lalem
15-07-2013, 20:26
Sevgili Loveforlife , geçmiş olsun. Fincan Hanım ,çok tatlı bir kedi . Merakla takip ediyorum onu. Yavrularıda var mı ?

dağçiçeği
15-07-2013, 20:58
Sevgili Loveforlife çok geçmiş olsun.Aman dikkat sağlık herşeyden kıymetli.
Benim de çocukluğumda kedimle köpeğim koyun koyuna yatardı.Köpeğimin üzerine çıkıp gezmeye çalışırdı kedim.Güzel günlerdi.
Sayın Eceyıldız'ın hikayesini okuyunca içim burkuldu.Benim kedimde kaybolup gitmişti.o gün bu gündür kendimi kedilere alıştırmamak için hep uzak durdum.Çünkü alışınca unutmak çok zor oluyor.

adneser
15-07-2013, 23:02
Sayın Loveforlife

Geçmiş olsun :( Allah kimseyi sağlığından etmesin, tekrarından saklasın.

kılıçh
16-07-2013, 00:21
Sevgili Akçabardak,

Benim cadı kızım gerçekten çok marifetli... Zaten hayvan deyip geçmez, sevgiyle beslersek tüm hayvanlardan kat kat alınıyor sevginin karşılığı. Hayvan sevmeyenlerin "nankör" yakıştırmasına ise hiç anlam veremem.Geçtiğimiz günlerde bir sağlık sorunu yaşadım. Ufak bir baygınlık geçirmişim bahçede. Ambulans geldiğinde doktorların etrafından alamamışlar. Sonra da o gün akşama kadar hiç yanımdan ayrılmadan, göğsümde yatarak beni bekledi. İşte bu bence gerçek sevgi!

Her canın ayrı bir güzelliği var. Ben, hepsini çok seviyorum. Onlarla konuşmalarımı duyanların hakkımda söylediklerini(:o) de duymuyor değilim ama ben böyle mutluyum. Ben de onların sağlıklı olmaları için duacıyım, Allah nazarlardan korusun...

Yaa gerçekten çok üzüldüm...:(
hem siteye girmemde sorun olmasından hemde mesajları yeni okumamdan dolayı yeni haberim oldu GEÇMİŞ OLSUN...:(
Ama iyileşmenize çok sevindim sıkıntı dert ne bileyim işte çok fazla sebep olur böyle şeylere üstüne bide oruç gelince....
Allah daha kötülerini yaşatmasın...:(

Sudenur
16-07-2013, 00:38
Geçtiğimiz günlerde bir sağlık sorunu yaşadım. Ufak bir baygınlık geçirmişim bahçede. Ambulans geldiğinde doktorların etrafından alamamışlar. Sonra da o gün akşama kadar hiç yanımdan ayrılmadan, göğsümde yatarak beni bekledi. İşte bu bence gerçek sevgi!

Geçmiş olsun loveforlife'cım, Rabbim hayırlı olan her şeyi o güzel yüreğine göre versin.. sağlıklı günler dilerim.. :)

sonkez
16-07-2013, 01:39
Geçmiş olsun canım...Rabbim tekrar göstermesin....Doğa ve hayvan sevgisi bu olsa gerek...Bende senin gibiyim.,evim hayvanat bahçesi gibi..Dışarıda mutfak penceresinin önünde beni bekleyenler hariç..Biz böyle mutluyuz...Sıhhat ve afiyetle kal...

wisdom
16-07-2013, 08:38
Sayın Loveforlife,

Geçmiş olsun, sağlıklı ve mutlu uzun ömürler dilerim.

loveforlife
16-07-2013, 09:12
büyük geçmiş olsun umarım şimdi daha iyisindir.
bende fincan hanıma bakarak iç geçiriyorum benim kedilerden yana hiç şansım olmadı aklıma geldikçe çok üzülüyorum ne zaman bir kedi beslemeye kalktıysam bir sorun oldu en son kedimizde çok feci bir şekilde can verince üstelik daha 4 günlük 4 yavrusu varken. bütün aile kedinin ve yavruların başında oturup ağlamaya başladık babamın dizlerini dövüp vahlanarak ağlaması hiç aklımdan gitmez şimdi bunları yazarken bile boğazım düğüm oldu. bizde ne yapıp ne edip yavruları hayatta tutmaya çalıştık ama muvaffak olamadık hepsini kaybettik o gün bu gündür bir daha eve kedi almamaya karar verdik ailece...
hayvan beslemek çok büyük bir sorumluluk başlarına birşey geldiğince o suçluluk duygusu asla bırakmıyor insanı bende hala o kediyi ve yavrularını unutamıyorum aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen...
şimdi size ve hayvan dostlarınıza bakarak mutluluk ve sağlık diliyorum allah huzurunuzu ve mutluluğunuzu bozmasın...

Sevgili Eceyıldız,

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim öncelikle...

Bir cana bağlanıp, onu kaybetmenin acısını çok iyi bilirim ben de. Yıllar önce bir kedimiz vardı: Cingöz. Kardeşimin minicik bir yavruyken bir lağım giderinden kurtarıp eve getirdiği, pirelerinden kurtarmak için saatlerce uğraştığımız bir can. Büyüyüp ailemizin bir bireyi olmuştu. Her gün rahmetli dedemle sabah namazına camiye gider, kapıda onu bekleyip dönüp eve gelirdi onun peşisıra. Bir gün nasıl olduysa biri bir tekme atmış, kalça kemiği dağılmış. Çok acı çekmişti gözümüz önünde. Sonra iyileşti. Yıllarca bizimle kaldı. Ta ki bir gün ortadan yok oluncaya dek. Erkek kardeşimle beraber günlerce gözyaşları içinde, sokaklarda onu aradık. O zamanlar, "iyi kedi sahibine ölüsünü göstermezmiş" demişlerdi. Annem "başka kedi alırsınız" dediyse de "hiçbir kedi ona benzeyemez" diye öylesine çok gözyaşı dökmüştük ki, annem bu kez başka bir hayvan almamızı yasaklamıştı. Ama yıllar sonra bir mucizeler zinciriyle karşıma çıkan Fincan Hanım yasak falan dinlemeden dalıverdi içimize...

Hoş ben bu arada başka pek çok cana da yüreğimin ve evimizin kapılarını açmıştım. Daha geçtiğimiz günlerde minicik Bıcır'ı (http://www.agaclar.net/forum/1169931-post712.htm)kaybetmemin acısı düştü yüreğime. Sonra civcivlerin ikisi melek oldu...:(

Velhasıl, zordur alıştığın bir candan ayrılmak... Hele ki onlar melek olup uçarken, çaresiz kalmak en zoru... Ama bu yüzden onlara bakmaktan vazgeçmemek gerekir. Bence onları sevmekten vazgeçmeyin ve bir başka kediciğe açın yuvanızı ve kalbinizi... İnanın hayatınızda çok şey değişip daha da güzelleşecektir...

Sevgi ve selam ile...

loveforlife
16-07-2013, 09:20
Sevgili Loveforlife, çok geçmiş olsun, Allah tekrarını yaşatmasın. Fincan hanım çok hoş bayılıyorum ona, nasıl kardeşciklerine saldırmıyor şaşıp kaldım, çok şeker... Sevgilerle, sağlıcakla kal...

Sevgili Aheste,

Çok teşekkür ederim...

Fincan Hanım tam bir alem! Bayılıyor kardeşlerine. Sabah birlikte mama verip geldik. Benimle kavga ediyor, ben kardeşlerimle kalacağım diye. Onların arasında yatarken öylesine mutlu ki! Ben de illaki tedirgin oluyorum, yalnız kalınca oyun oynarken bir zarar verirse diye... Eve zorla getirince bana epey bir kafa tuttu hanımefendi...:p

loveforlife
16-07-2013, 09:23
Sevgili Loveforlife , geçmiş olsun. Fincan Hanım ,çok tatlı bir kedi . Merakla takip ediyorum onu. Yavruları da var mı ?

Sevgili Lalem,

Fincan Hanım'ı fincan takımı sahibi olmayı pek arzu etmediğimiz için (imkanlardan dolayı) geçtiğimiz aylarda kısırlaştırmak zorunda kaldık. Ama bazen "keşke bir kere yavrulasaydı" demiyor da değiliz. Çok güzel bir anne olurdu herhalde. Baksana minicik civcivlere böylesine sahip çıktığına göre!

loveforlife
16-07-2013, 09:31
Sevgili Loveforlife çok geçmiş olsun.Aman dikkat sağlık herşeyden kıymetli.
Benim de çocukluğumda kedimle köpeğim koyun koyuna yatardı.Köpeğimin üzerine çıkıp gezmeye çalışırdı kedim.Güzel günlerdi.
Sayın Eceyıldız'ın hikayesini okuyunca içim burkuldu.Benim kedimde kaybolup gitmişti.o gün bu gündür kendimi kedilere alıştırmamak için hep uzak durdum.Çünkü alışınca unutmak çok zor oluyor.

Sevgili Dağçiçeği,

Benim sahip olduğum hayvanlar da hep birbirlerine dost olmuştur. Eskiden sahip olduğumuz kedi Cingöz, o zamanlar sahip olduğumuz muhabbet kuşu Paşa'yı kafasında gezdirirdi. Suyunu sadece akvaryumdan içerdi. Hiçbir zaman da balıklara bir zarar vermedi. Üst katta oturanların bir köpeği vardı. Bizi çok sevdiği için her fırsatta bize kaçar, Cingöz ile aynı tabaktan yemek yemekten büyük mutluluk duyardı.

Hayvanlardan uzak durmaya çalışma bence canım. Çünkü onlar tarifsiz sadakate sahip, gerçek dostlar!

eoe1234
16-07-2013, 21:52
Geçmiş olsun loveforlife.Rabim sağlık versin kendine dikkat et.Hayırlı akşamlar.

eceyıldız
17-07-2013, 07:22
Sevgili Loveforlife;
Herbirimizin hayvanlarla mutlaka acıklı bir hikayesi geçmişi olmuş ne yazık ki.
eve kedi ve başka bir hayvan (köpek hariç çok feci şekilde köpek tarafından ısırıldım o gün bu gündür benim de tek fobim köpeklerdir atlatamıyorum bir türlü) almayı çok isterim ama artık hayvan beslemekte fobi gibi birşey oldu şöyle bir özet geçeyim ne demek istediğimi anlayacaksın. akvaryumdaki balıklarım dikkatsiz biri tarafından haşlandı, muhabbet kuşlarım nedenini bilemediğim bir şekilde öldü. ilk kedimiz zehirlendi birileri tarafından,boncuk kaçırıldı, evin önünde yemek verip alıştırdığımız sokak kedisi sarhoş komşu tarafından öldürüldü, bir başkası yine aynı komşu tarafından kör edildi. ve en sonuncusu feci bir şekilde motorsiklet altında kaldı ve öldü bu yukarıda anlattığım minnoştu ve yeter artık dedik. sanki onları eve almakla onlara kötülük ediyormuşuz gibi geliyor artık bana. Bu yüzden cesaret edip eve hayvan alamıyorum artık...

berçin
17-07-2013, 15:19
Sevgili arkadaşım çok geçmiş olsun,tam da neşem yerine geldi diyordum. Rahatsızlığın ve acıklı dost hikayeleri üzdü ama anladığım kadarıyla şimdi iyisin,Allah başka dert göstermesin...

Hayvan demek istemiyorum onlara,çünkü en hakiki dost onlar.Benimde çok acıklı anılarım var ama anlatmayacağım,sayfan üzücü olaylarla dolmuş.Ancak şunu da anlatmadan geçemeyeceğim;Bu bahar başı korkunç diş ağrısı çekiyordum,ne yaptıysam,ne ilaç aldıysam geçmedi öyle ki acıdan hüngür hüngür ağlıyorum.Ev halkı uyuyor, uyumayan tek canlı Zeus.Sabaha kadar ayrılmadı yanımdan inleye inleye o da ağladı benimle...Sana kesinlikle katılıyorum ölümüne sadık dostlar...Duygusala bağlattın beni diğer herşeyi unutturdun:))

Meksika biberini minyatür patlıcana benzettim mesela,alev çiçeği çok güzel,tırtılların kemirdiği lilyum,ördeğin inadı,yeni aile bireyleri ve en önemlisi Fincan'ı çoban kedisi yapmışsın ya çok güldüm...Hayatından güzellikler eksik olmasın sevgili arkadaşım...

loveforlife
18-07-2013, 22:57
yeni haberim oldu GEÇMİŞ OLSUN...:(
Ama iyileşmenize çok sevindim sıkıntı dert ne bileyim işte çok fazla sebep olur böyle şeylere üstüne bide oruç gelince....Allah daha kötülerini yaşatmasın...:(

Sevgili Kılıçh,

Ramazan'dan önce rahatsızlanmıştım değerli kardeşim. Laf açılınca şimdi söyledim. Çok teşekkür ederim...

Sayın Loveforlife
Geçmiş olsun :( Allah kimseyi sağlığından etmesin, tekrarından saklasın.

Çok teşekkür ederim. Sağlıktan ve huzurdan değerli hazine yok gerçekten de. Rabbim kimseyi ayırmasın bu değerli hazineden!

Geçmiş olsun loveforlife'cım, Rabbim hayırlı olan her şeyi o güzel yüreğine göre versin.. sağlıklı günler dilerim.. :)

Sağ ol Sudenur'um! Herkesin kalbine göre versin rabbim...

Geçmiş olsun canım... Rabbim tekrar göstermesin... Doğa ve hayvan sevgisi bu olsa gerek... Ben de senin gibiyim,evim hayvanat bahçesi gibi. Dışarıda mutfak penceresinin önünde beni bekleyenler hariç. Biz böyle mutluyuz... Sıhhat ve afiyetle kal...

Sevgili sonkez,

Ben de uçanı kaçanıyla öyle çok cana kucak açmaya çalışıyorum ki... Onların dualarının gücüne inanıyorum. O çok zor günlerimde beni koruyan dilsizlerin duasıydı belki de, kim bilir?

Gerçekten çok ama çok mutluyum, onlar için bir şey yapabildiğim müddetçe... Bu mutluluğun hazzına her insanın varabilmesi umuduyla...

Geçmiş olsun, sağlıklı ve mutlu uzun ömürler dilerim.

Sayın Wisdom,

Doğa için bir şeyler yapabilmenin huzuruyla, sağlıkla yaşayalım, kafi... Uzun olmasa da, mutluluklar değerli kılar kısacık hayatları bile! Baksanıza kelebeklerin ömrüne...

Çok teşekkür ederim...

Geçmiş olsun loveforlife. Rabim sağlık versin kendine dikkat et. Hayırlı akşamlar.

Ne güzel dilekler... Güzelliğiniz bol olsun...
....

İYİ Kİ VARSINIZ! BU KOCAMAN AİLEDEKİ TÜM BİREYLER AYRI AYRI BİRER DEĞER BENİM İÇİN...

loveforlife
18-07-2013, 23:16
Sevgili arkadaşım çok geçmiş olsun,tam da neşem yerine geldi diyordum. Rahatsızlığın ve acıklı dost hikayeleri üzdü ama anladığım kadarıyla şimdi iyisin,Allah başka dert göstermesin...

Hayvan demek istemiyorum onlara,çünkü en hakiki dost onlar.Benimde çok acıklı anılarım var ama anlatmayacağım,sayfan üzücü olaylarla dolmuş.Ancak şunu da anlatmadan geçemeyeceğim;Bu bahar başı korkunç diş ağrısı çekiyordum,ne yaptıysam,ne ilaç aldıysam geçmedi öyle ki acıdan hüngür hüngür ağlıyorum.Ev halkı uyuyor, uyumayan tek canlı Zeus.Sabaha kadar ayrılmadı yanımdan inleye inleye o da ağladı benimle...Sana kesinlikle katılıyorum ölümüne sadık dostlar...Duygusala bağlattın beni diğer herşeyi unutturdun:))

Meksika biberini minyatür patlıcana benzettim mesela,alev çiçeği çok güzel,tırtılların kemirdiği lilyum,ördeğin inadı,yeni aile bireyleri ve en önemlisi Fincan'ı çoban kedisi yapmışsın ya çok güldüm...Hayatından güzellikler eksik olmasın sevgili arkadaşım...

Değerli Arkadaşım Berçin,

Neşeni kaçırmak istemezdim canım. üzgünüm. Ben iyiyim, ne olur üzülme, kimse üzülmesin. Rabbim kimseyi daraltmasın...

Benim için de hayvan değil asla, "can" onlar! Zeus'un da aynı hassaslıkta olduğuna eminim. Öylesine özeller ki!

Meksika biberlerini ben de patlıcana benzetirim çoğu zaman. Çiçekleri de renkleri ve görüntüleriyle tıpkı minyatür bir patlıcan çiçeğini andırıyor. Tırtıllar epey tasarım yaptı çiçeklerimde, lilyum da nasibini alanlardan. Ördek keçi inadı yüzünden dayımlara taşındı sonunda. Fincan Hanım yeni aile bireylerini kardeşleri olarak epey kanıksamış durumda. Akşama kadar onlara çobanlık yapmaya razı, yanlarından ayrılası yok. Hatta kavga ediyor bizimle, onlarla duracakmış diye...

Yani bizde macera bitmez hiç...

Sevgi, sağlık ve umutla kal Canım...

loveforlife
19-07-2013, 22:09
Süskabağıgillerin (http://www.agaclar.net/forum/1170635-post319.htm) hikayelerini (http://www.agaclar.net/forum/1170623-post317.htm)anlatmışım daha önce... Dayımın işyerinin bahçesinde pek bir keyifteydi bizimkiler. Ancak herkesin dikkatini çekmeye başlamış orada yetiştirdiklerimiz. Gelen geçen bir tanesini hatıra ya da süs olarak ister olmuş. İnsanlardan korkulur, hırsızlık da başlamış. Öyle korkunçlaşabiliyor ki insan denen canlı! Geçtiğimiz günlerde gece işyerinin bahçesindeki kümesin kapısındaki kilidi kırarak dayımın çok sevdiği horozu Süleyman'ı alıp, kafasını koparıp oracıkta pişirip yemişler. Benim domatesleri de yanına meze etmişler... Dayım öyle çok üzüldü ki!

427739

Ramazan girince dayımın yanına gidemedim son günlerde. O da kabakları da yürütürler de çok üzülürüz diye kabakların bir kısmını erken bir hasat yapıp geldi geçen gün. Başköşeye astım ben de onları.

427740

Bunlar iyice olgunlaşmış ama tohumlarını nasıl alacağım, alacaksam da nasıl kıyacağım; bilemiyorum...

427741

Bir de bu büyük yeşil olan kabağın çeşidi ne ola ki?

427742
427743

loveforlife
19-07-2013, 22:27
Farklı türlerden bitkileri yetiştirmek ayrı bir haz veriyor bana. Bu özelliğimi paylaşımlarımdan anlamışsınızdır herhalde. Tohum takas etkinliğinden gelen tohumlarla bu hazzı fazlasıyla yaşama şansına eriştim. Paylaşımlarıyla buna vesile olan herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca değişik bitkilerinizden alacağınız tohum ya da çeliklerin yuvamızı açmaktan mutluluk duyacağımı da belirtmek isterim...:)

Gelelim domateslerimize... Siyah çeri ve sarı ampul çeri fidelerini dayımın işyerinin bahçesine diktiklerimden. Kabaklarla beraber birkaç tane tadımlık getirmiş. Özellikle siyah çerinin nefis bir tadı olduğunu belirtmek isterim. Fotoğrafımız pek net olmamış ama...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/426435d1373815927-img_2507.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/426436d1373815927-img_2506.jpg

Bunlar da saksıda yetiştirdiğim ufaklıklarım...
427757

427758

427759

427760

Sevgi
19-07-2013, 22:47
Süskabağıgillerin (http://www.agaclar.net/forum/1170635-post319.htm) hikayelerini (http://www.agaclar.net/forum/1170623-post317.htm)anlatmışım daha önce... Dayımın işyerinin bahçesinde pek bir keyifteydi bizimkiler. Ancak herkesin dikkatini çekmeye başlamış orada yetiştirdiklerimiz. Gelen geçen bir tanesini hatıra ya da süs olarak ister olmuş. İnsanlardan korkulur, hırsızlık da başlamış. Öyle korkunçlaşabiliyor ki insan denen canlı! Geçtiğimiz günlerde gece işyerinin bahçesindeki kümesin kapısındaki kilidi kırarak dayımın çok sevdiği horozu Süleyman'ı alıp, kafasını koparıp oracıkta pişirip yemişler. Benim domatesleri de yanına meze etmişler... Dayım öyle çok üzüldü ki!

427739

Ramazan girince dayımın yanına gidemedim son günlerde. O da kabakları da yürütürler de çok üzülürüz diye kabakların bir kısmını erken bir hasat yapıp geldi geçen gün. Başköşeye astım ben de onları.

427740

Bunlar iyice olgunlaşmış ama tohumlarını nasıl alacağım, alacaksam da nasıl kıyacağım; bilemiyorum...

427741

427742
427743

Nasıl bir insanlıktır böyle hayret birşey, hem horozu çal hem kes üstüne üstlük sebzeleride aşır. Kimsede Allah korkusu kalmamış. Pes doğrusu.

Sevgili lovforlife, ben de geçen sene bir tane kabak yetiştirmiştim. Kıyıp kesip yemedik. Sonunda bahar ayına kadar kaldı. Ama sonra çürümeye başladı. Bu defa parçaladım tohumlarını aldım. Ama sizin kabaklar süs onlara kıyılmazki. Çok şirin olmuşlar.

Sağlıcakla ve hoşçakal.

dağçiçeği
19-07-2013, 23:00
Süleyman'a çok üzüldüm.İnsanlar çok cani olabiliyor işte.Allah korkusu yoksa bir insanda her türlü kötülük beklenir .
Çok geçmiş olsun .

loveforlife
19-07-2013, 23:21
Değerli Ağabeyim Zafer İnandıklı'nın paylaşımıyla benim de meleklerim olmuştu. Ben onları saksıya hapsetsem de onlar bana kıyamayıp çiçekleriyle mutlu ettiler beni.

İki ayrı çeliğim vardı. Renklerini merak ediyordum doğrusu.
427778

Yavaş yavaş büyüyen tomurcuklarla heyecanım daha da çoğaldı.
427779

Beklenen sona ulaştık sonunda...
427780

Melek pembesiymiş benim kızların ikisi de meğerse...
427781
427782

loveforlife
19-07-2013, 23:34
Onların o kocaman çiçeğini izlemek öylesine keyifli ki...
427783
427784
427785
Kokusuna gelince... Anlatılmaz, yaşanır... Herkesin bu güzelliği yaşaması dileğiyle Sevgili Zafer İnandıklı'ya çok teşekkür ederim...

Ama her güzel gibi onun da bir vedası var...
427786
Şükür ki, yeni tomurcuklar yetişiyor arkadan...
427787

YeniGine
19-07-2013, 23:49
Sevgili loveforlife'm süs kabakların çok güzel olmuşlar; maşallah onlara... Domatesler hem kendileri hem de fotoğrafları çok güzel görünüyor. Meleklerin borularına da maşallah!..
Ellerine, emeklerine sağlık.

eceyıldız
20-07-2013, 07:46
Sevgili Loveforlife;
Her zamanki gibi harikalar paylaşmışsın bizimle ellerine emeğine sağlık.
Süleymen için çok üzüldüm gerçekten insanlar öyle anlamak çok zor işte. Geçenlerde bizim sebze bahçesinde yetiştirdiğimiz tavuklardan 2 tanesini aşırmışlardı.

sonkez
20-07-2013, 10:43
Bunlara ne diyeceğimi bilemiyorum...İnsanmı bunlar acaba....Geçmiş olsun...

Sevgi Durul
20-07-2013, 12:34
Değerli Ağabeyim Zafer İnandıklı'nın paylaşımıyla benim de meleklerim olmuştu. Ben onları saksıya hapsetsem de onlar bana kıyamayıp çiçekleriyle mutlu ettiler beni.

Loveforlife'cım melek borularının rengi çok güzelmiş. Yaşatamadığım için şimdi daha çok üzüldüm. Neyse, sendekileri seyretmekle yetiniriz.:)

Ayrıca sebzelerin de övgüye değer. Bol hasatlar. Afiyetle tüketin.:)

kılıçh
20-07-2013, 16:49

427739

427740

427741

427742
427743

Yok böyle bir terbiyesizlik yaaa...:(
Bende arkadaşlarıma katılarak kimsede Allah korkusu kalmamış diyorum...:(
ben bunu en basit yoldan empati yaparaktan anlatayım...
bu olayın bir benzeri bende oldu. Gece herkes uyurken gelip 5 tavuğumu kesip (Artık orda mı pişirdiler başka yerde mi bilmem) başlarını orda bırakıp gitmişler ve bu geçen sene RAMAZAN ayında oldu. Böyle iğrenç bir duygu yok...
Tüm bu olaylar insana pes dedittiriyor ama bunu yapanda insan...
bu arada balkabaklarınazda çok hoşmuş....:D

loveforlife
20-07-2013, 18:08
Nasıl bir insanlıktır böyle hayret birşey, hem horozu çal hem kes üstüne üstlük sebzeleri de aşır. Kimsede Allah korkusu kalmamış. Pes doğrusu.

Sevgili loveforlife, ben de geçen sene bir tane kabak yetiştirmiştim. Kıyıp kesip yemedik. Sonunda bahar ayına kadar kaldı. Ama sonra çürümeye başladı. Bu defa parçaladım tohumlarını aldım. Ama sizin kabaklar süs onlara kıyılmaz ki. Çok şirin olmuşlar.

Sağlıcakla ve hoşçakal.

Sevgili Sevgi,

İnsanoğlu öylesine yitirdi ki maneviyatı, beni çok korkutuyor geldiğimiz nokta. Asıl gelecek daha da endişe verici...

Ben de nasıl kıyılır da tohumları alınır endişesini taşıyorum doğrusu! Bunlar kesilmese çürür mü ki acaba? Bugün gidip dalındakilere baktım, daha da keyif veriyor o halini görmek...

Kötü niyetli insanlar hepimizin uzağında olsun... Güzelliklerle kalın!

loveforlife
20-07-2013, 23:42
Süleyman'a çok üzüldüm.İnsanlar çok cani olabiliyor işte.Allah korkusu yoksa bir insanda her türlü kötülük beklenir .
Çok geçmiş olsun .

Sevgili Dağçiçeği,

Benim de anlamadığım, nasıl olup da bu kadar cani olunabildiği... Dayım da aynı benim gibi, doğa dostu. Onun için çocuğu gibiydi Süleyman. Şakayla karışık takılanlar olurdu Süleyman'ı kesmesi için. Lafını bile ettirmezdi. Onun için öylesine zor oldu ki... Bir de kafasını bulmuş sabah gittiğinde, gözünün feri bile gitmemişti daha diyor. Onun yerinde olmayı hiç ama hiç istemezdim.:(

Bugün gittim. Kuluçkada yatan tavuğumuz vardı; Haseki Sultan. Bu sabah 5 tane minik civcivimiz merhaba demiş hayata. Bir tanesi de diğer civcivlerin kırdığı kabuklardan birinin üzerine gelmesi nedeniyle melek olmuş. Diğer yumurtalar boş herhalde. Haseki 5 yavruyu himayesine almış bile...
427922

427923

427924
Dayım onlara bakıp bakıp iç geçiriyor: "Ah öksüzlerim benim ah! Babanız göremedi bu günleri!"...

loveforlife
20-07-2013, 23:51
Sevgili Loveforlife;
Her zamanki gibi harikalar paylaşmışsın bizimle ellerine emeğine sağlık.
Süleymen için çok üzüldüm gerçekten insanlar öyle anlamak çok zor işte. Geçenlerde bizim sebze bahçesinde yetiştirdiğimiz tavuklardan 2 tanesini aşırmışlardı.

Sevgili Eceyıldız,

Beğenilerin için çok teşekkür ederim. Ben insanları anlamak için çaba sarf etmeyi bırakalı çok oluyor. Ogün bugündür canlarım(hayvanlar ve bitkiler) ile çok daha mutluyum...

Size de geçmiş olsun... Bu kötü niyetli insanlar nasıl durdurulur, bilemiyorum.Dayım öylesine üzüldü ve korkuya kapıldı ki, geriye kalan 3 tavuğunu geceleri kümes yerine işyerindeki kocaman bir kutu içinde tuuyor. Çünkü onları çok ama çok seviyor. Evinde de ördekleri var. Geçen gün bize geldiğinde çok vakvakladığı için komşuların şikayeleriyle başedemediğimiz Badik'i de onlara arkadaş götürdü...
427941

mandalinleerik
20-07-2013, 23:51
Sevgili Loveforlife anlattığın olay gerçekten çok üzücü ve canice. Civcivleriniz maşallah çok güzel. Bu arada tesadüfün bu kadarı bugün bizimde civcivlerimiz oldu üstelik sayısı da aynı :)

dağçiçeği
21-07-2013, 00:01
Çok şirinleer. Çocukluğumu hatırlıyorum sizin resimlerinizi takip ettikçe. Bende köy hayatı içinde büyüdüm sayılır. Hayvan dostlarlarımız çoktu. Kedi , köpek , tavuk , ördek, bıldırcın, inek, koyun, keçi, katırımız bile vardı. Bunların yanında ağaçlardan düşen ya da yaralanan yavru kuşları da evlat edinirdim.
Hayatın döngüsü işte. Biri doğarken biri hayata gözlerini kapıyor. Bence korumayı arttırın. Çünkü zavallı babalarının başına gelen bu gariplerin başına da gelmesin. Ağızlarına tat deydi diye bir deyim vardır. :(
Ben mesajı yazana kadar siz önlem aldığınızı yazmışsınız . Sevindim şimdi. Pis caniler yaklaşamasınlar .

mandalinleerik
21-07-2013, 00:06
Bunların yanında ağaçlardan düşen ya da yaralanan yavru kuşları da evlat edinirdim.

Siz yazdınız da aklıma geldi birden. Çocukken bizde müstakil evde otururduk. Sürekli yuvalarından düşen kuşlar olurdu. Evde bir telaş ... annem ağzınla su içirirdi bende gider solucan bulurdum saksı altlarından. Kırlangıçlar, serçeler ve bilmediğim bir sürü kuş türü. Buradaki lavanten evlerinin bahçelerinde leylek yuvaları olurdu. Şimdi bir tane bile yok maalesef.

dağçiçeği
21-07-2013, 00:12
Maalesef kuş sayısı da çeşidide gittikçe azalıyor. Eskiden herşey daha farklıydı galiba. İnsanlar bu kadar hırslı ve acımasız değildi belki. Belki de biz çocuk olduğumuz için bize öyle geliyordu. Bilemiyorum.

YeniGine
21-07-2013, 00:29
Haseki Sultan ve şehzade mi, sultan mı belli değil daha; fakaat bu ne güzelliktir böyle valla sevgili loveforlife'm dayının, yeğeninin ve senin doğa sevginize hayranım. :( Ne yazık ki herkes bir olamıyor işte. Bugün 2 komşum ile eskiden Halkalı Ziraat Mektebi vardı şimdi tam olarak adını bilemiyorum fakat İlim Yayma Vakfı adına özel üniversite oldu. Tam oradan geçiyoruz dedim yazık şu CAnım yeri de özel üniversite ettiler ya. Komşularım hemen bence daha hayırlı bir iş olmuş ne güzel işte ilim, irfan öğretiyorlar. :( Nasıl canım sıkıldı. İşte ben oradaki doğa yok edildi diye üzülüyorum, onlar da ilim irfan öğretiliyor diye mutlular. Ne kadar, kime ilim irfan öğretiliyor oralarda o da günümüz şartlarında malum.

eceyıldız
21-07-2013, 08:06
Herkese Günaydın çok güzel bir sohbeti kaçırmışım çok üzüldüm. mutlu bir pazar diliyorum herkese....

loveforlife
21-07-2013, 23:51
Loveforlife'cım melek borularının rengi çok güzelmiş. Yaşatamadığım için şimdi daha çok üzüldüm. Neyse, sendekileri seyretmekle yetiniriz.:)

Ayrıca sebzelerin de övgüye değer. Bol hasatlar. Afiyetle tüketin.:)

Çok teşekkür ederim Ablacığım. Bendekileri seyretmekle yetineceğini kim demiş? Bendekiler adam oldu ya, gerisi kolay. Benim hayalimi diğer renkleri süslüyor şimdi.

Sebzeleri toplamaya kıyamıyorum ki, bu gidişle bol bol tohumum olacak. Çünkü toplayamadan karta kaçıyor hepsi...

loveforlife
21-07-2013, 23:56
Sevgili Loveforlife anlattığın olay gerçekten çok üzücü ve canice. Civcivleriniz maşallah çok güzel. Bu arada tesadüfün bu kadarı bugün bizim de civcivlerimiz oldu üstelik sayısı da aynı :)

Bazen böyle güzel rastlantılar oluyor Değerli Arkadaşım... Sizinkilerin de çok tatlı olduğuna eminim. Fotoğraflarını paylaşmanı büyük bir merakla bekleyeceğim...

Bu arada, arayı bu kadar uzatma. Arıyor gözlerimiz mesajlarını. Yeni işe başladın diye bizi ihmal etmen de olmuyor ama.;)

eceyıldız
21-07-2013, 23:58
melek boruların gerçekten çok güzeller diyer renklerini de bulursun inşallah. buralarda hiç görmedim ben bu çiçekleri gerçekten çok güzel ellerine sağlık...

hozat
22-07-2013, 00:05
Sevgili loveforlife,

Emek vererek yetiştirdiğiniz bitkileri baştan sona izledim.Hepsi çok güzel ve özenle bakılmış.
ayrıca, çektiğiniz güzel fotoğraf kareleri ile sunumunuz da çiçeklerinizi taçlandırmış.

Bundan sonra izleyeceğim sayfalar arasında olacak balkonunuz.
Elinize sağlık, her şey çok güzel.

loveforlife
22-07-2013, 00:19
Haseki Sultan ve şehzade mi, sultan mı belli değil daha; fakaat bu ne güzelliktir böyle valla sevgili loveforlife'm dayının, yeğeninin ve senin doğa sevginize hayranım. :( Ne yazık ki herkes bir olamıyor işte. Bugün 2 komşum ile eskiden Halkalı Ziraat Mektebi vardı şimdi tam olarak adını bilemiyorum fakat İlim Yayma Vakfı adına özel üniversite oldu. Tam oradan geçiyoruz dedim "yazık şu canım yeri de özel üniversite ettiler ya." Komşularım hemen bence daha hayırlı bir iş olmuş ne güzel işte ilim, irfan öğretiyorlar. :( Nasıl canım sıkıldı. İşte ben oradaki doğa yok edildi diye üzülüyorum, onlar da ilim irfan öğretiliyor diye mutlular. Ne kadar, kime ilim irfan öğretiliyor oralarda o da günümüz şartlarında malum.

Maalesef kuş sayısı da çeşidide gittikçe azalıyor. Eskiden herşey daha farklıydı galiba. İnsanlar bu kadar hırslı ve acımasız değildi belki. Belki de biz çocuk olduğumuz için bize öyle geliyordu. Bilemiyorum.

Siz yazdınız da aklıma geldi birden. Çocukken bizde müstakil evde otururduk. Sürekli yuvalarından düşen kuşlar olurdu. Evde bir telaş ... annem ağzınla su içirirdi bende gider solucan bulurdum saksı altlarından. Kırlangıçlar, serçeler ve bilmediğim bir sürü kuş türü. Buradaki lavanten evlerinin bahçelerinde leylek yuvaları olurdu. Şimdi bir tane bile yok maalesef.

Hep aynı noktaya geliyoruz. Umarsızca yok edilen dünyayı, televizyonda keyifli bir film izlermişçesine seyreyliyor insanoğlu. Yok olan dünyayla, doğayla birlikte kendine neler ettiğini algılamaktan aciz.

Sevgili Yeni Gine hep kumruların üreyemesinden şikayçidir. Ama bu hale gelmesi de yine insanlığın suçu değil mi? Saksağanlar, kargalar ayrılmıyor yuvaların çevresinden. Bir deniz kuşu diye bildiğimiz martılar denizlerde balık kalmadığı için şehirlere göç etti. Gözümüzün önünde parçalayıp yiyor kumruları da bîçare izlemekten başka şey yapamıyoruz bu korkunç manzara karşısında...

Ben şanslıyım yine. Bahçeden balkona uzanan dut ağacı ve dev köknarın dalları birçok kuşa ev sahipliği yapıyor... Bir de benim kuşlar kafesleriyle dut dalına asılınca pek keyifli oluyorlar. Yem ve suları hiç eksik olmaz. Ya yetemediğimiz diğerleri?:(

428239

eceyıldız
22-07-2013, 00:27
yetemediğimiz diyerleri allaha emanet. bende şu avlananlara sinir oluyorum küçücük kuşun neresini yiyeceksin ki avlıyorsun ey insan (başka bir hitabı uygun bulamadım, insan gibi insanlar alınmasın lütfen insan kılığındaki canileri kastediyorum ) onlar dünyamızı güzelleştiren nadide yaratıklardır nasıl kıyılır yaa

loveforlife
22-07-2013, 00:31
melek boruların gerçekten çok güzeller diyer renklerini de bulursun inşallah. buralarda hiç görmedim ben bu çiçekleri gerçekten çok güzel ellerine sağlık...

İnan ben de siteyi keşfedene kadar böyle bir çiçeğin varlığından dahi haberdar değildim. Sonra bir de bakım ki en büyük aşklarımdan biri oluvermiş meleklerin boruları. Yine sitemizdeki paylaşımcı ruhla sahip olduğum çeliklere nazlı bir çocukmuş gibi bakınca, onlar da mükafatı çok görmediler bana...

Daha güzelleri senin de olsun... Olacağı da inangerçekten. Bir bakacaksın ki bir sürü çiçeğin olmuş ama gözün hala çiçeğe doymuyor... :o

eceyıldız
22-07-2013, 00:35
İnan ben de siteyi keşfedene kadar böyle bir çiçeğin varlığından dahi haberdar değildim. Sonra bir de bakım ki en büyük aşklarımdan biri oluvermiş meleklerin boruları. Yine sitemizdeki paylaşımcı ruhla sahip olduğum çeliklere nazlı bir çocukmuş gibi bakınca, onlar da mükafatı çok görmediler bana...

Daha güzelleri senin de olsun... Olacağı da inangerçekten. Bir bakacaksın ki bir sürü çiçeğin olmuş ama gözün hala çiçeğe doymuyor... :o

Evet doymuyor küçücük bir balkonum var hala ne bulursam ekiyorum eşimde sinir oluyor...
inşallah meleklerin borularından benimde olur temenni işte...:D

YeniGine
22-07-2013, 00:36
Sevgili loveforlife teşekkür ediyorum, bir kumru fotoğrafı daha paylaştın; beni de mutlu ettin. Çok seviyorum kumruları. Bilemiyorum belki çocukluğumdan beri, belki de balkonumdan birçok kez yavruları uçtuğu için. :( Fakat artık gelemiyorlar, öğrendiler ki burada yavru yapamayız...
Fakat daha önce de bahsettim komşumun sakız sardunyasının saksısına yumurtlamışlardı bugün yine baktım 2 tane minicik güzeller. Tam onlara sevinirken gözüm yan komşularının yine yüksekte bir sepetleri var oradan da çok yavru uçmuş fakat oraya da ne zamandır gelmiyorlardı. Onun içinde yine yumurtaya oturmuş bir kumru. Komşumun da haberi yokmuş onu orada görünce hepimizde bir sevinç. Çok mutlu olduk. İnşallah karga ve saksağanlar görmez onları diye dua ediyorum. Görmezler ise inşallaah 4 tane yavru. İnşallah!..

eceyıldız
22-07-2013, 00:38
inşallah....
bende şimdi sizlerle çok hislendim kumruların sesleri çok dinlendirir beni bende çok severim kumruları...

YeniGine
22-07-2013, 01:00
inşallah....
bende şimdi sizlerle çok hislendim kumruların sesleri çok dinlendirir beni bende çok severim kumruları...

Evet sevgili eceyıldız, sesleri huzur verir bana; hele bir de yuvadakinin diğerini çağıran sesleri. :( Yine hayıflandım her gün saat 15.00'te yem verirdim onlara o pencereye gelişleri, içeriyi görmek istercesine bakışları, beklemeleri. Gelemiyorlar artık maalesef. Neyse belki bir gün tekrar gelebilirler, balkonumdan yavruları uçabilir diyeyim.

dağçiçeği
22-07-2013, 01:08
Arkadaşlar söyleyecek söz bulamıyorum. Umarım insanoğlu bu hırsından vaz geçer de dünyanın bir tek kendisi için yaratılmadığını , diğer canlılara saygı gösterip , sahip çıkması gerektiğini öğrenir.

YeniGine
22-07-2013, 01:32
Arkadaşlar söyleyecek söz bulamıyorum. Umarım insanoğlu bu hırsından vaz geçer de dünyanın bir tek kendisi için yaratılmadığını , diğer canlılara saygı gösterip , sahip çıkması gerektiğini öğrenir.

Sevgili loveforlife ve Sayın malina inşallah bize kızmazlar diyerek; sevgili dağçiçeği sizin insanoğlu kelimeniz için 'Taksim Gezi Parkı' konu başlığında Sayın pria'nın bir fotoğrafı vardı onu aradım :( bulamadım (kendisine sormak gerekli ve kendisine özelden soracağım, yardımcı olacaktır) keşke bulabilse idim insanoğlu, ama nasıl insanoğlu. Görmekte fayda var diye düşünüyorum.
Fotoğrafı bulup, paylaşabilir isem sonrasında konuşalım derim.

loveforlife
22-07-2013, 15:02
Sevgili loveforlife,

Emek vererek yetiştirdiğiniz bitkileri baştan sona izledim.Hepsi çok güzel ve özenle bakılmış.
ayrıca, çektiğiniz güzel fotoğraf kareleri ile sunumunuz da çiçeklerinizi taçlandırmış.

Bundan sonra izleyeceğim sayfalar arasında olacak balkonunuz.
Elinize sağlık, her şey çok güzel.

Sevgili Hozat,

Henüz yolun çok başında olan biri olarak sizin övgülerinizi alabiliyorsam, ne mutlu bana! Elimden geldiğince özen gösterme gayretindeyim elbette. Hatalarım, kayıplarım da olmuyor değil. Allahtan sitemiz büyük bir hazine, okuyup öğrenme şansına sahibiz.

Ziyaretinizle beni çok mutlu ettiniz. Çok teşekkür ederim. Her zaman beklerim. Sizin adınızı Sevgili Güler Ablamdan öylesine sevgi dolu sözlerle duydum ki, en kısa sürede tanışıp güzel sohbetler etmeyi de tüm kalbimle arzuladığımı belirtmek isterim...

Sevgi ve selamlarımla...

loveforlife
22-07-2013, 15:27
Sanki bir dolu tarlam varmışçasına tohum takasta ilginç gelen pek çok tohuma talip olmuştum. (Çok isteyip kavuşamadıklarım da yok değil ya!) Bunlardan biri de Turkish Orange Patlıcan!

Kökeni Türkiye olsa da günümüzde ne yazık ki ülkemizde nadir bulunan patlıcan türlerinden biri. Özellikle İtalya'da çok popüler olan bu patlıcan türü özel marketlerde satılmaktaymış. Benimkiler saksıda anca bu kadar oluyor ama çok verimli bir tür olduğu söyleniyor. Turuncu olgunlaşmış hali ama çok turunculaşmadan toplanması gerekliymiş. Aksi durumda tohum takasta paylaşılacak bol bol tohumumuz o koyu turuncu patlıcanlarda olurmuş...
428428

428429

428430

428431

loveforlife
22-07-2013, 15:40
Turkish Orange patlıcanım olur da yumurta patlıcanım kalır mı hiç? Saksılarım yumurtluyor! Yumurta ağacım oldu benim de... Yumurta mı ağaçtan, ağaç mı yumurtadan?:p

Çok lezzetli bir tür olduğu söyleniyor. Deneyeceğiz bakalım... Ben biraz reçelini yapmayı düşünüyorum... Çok güzel olduğunu okumuştum...

428437

428438

428439

akçabardak
22-07-2013, 16:31
Yumurta patlıcanı çok beğendim, gerçekten de yumurta gibiymiş güle güle büyütün,
reçeli de harika olur eminim, afiyetler olsun hasatınız bol olsun.

Jezebel
22-07-2013, 16:38
Sanki bir dolu tarlam varmışçasına tohum takasta ilginç gelen pek çok tohuma talip olmuştum. (Çok isteyip kavuşamadıklarım da yok değil ya!) Bunlardan biri de Turkish Orange Patlıcan!

Kökeni Türkiye olsa da günümüzde ne yazık ki ülkemizde nadir bulunan patlıcan türlerinden biri. Özellikle İtalya'da çok popüler olan bu patlıcan türü özel marketlerde satılmaktaymış. Benimkiler saksıda anca bu kadar oluyor ama çok verimli bir tür olduğu söyleniyor. Turuncu olgunlaşmış hali ama çok turunculaşmadan toplanması gerekliymiş. Aksi durumda tohum takasta paylaşılacak bol bol tohumumuz o koyu turuncu patlıcanlarda olurmuş...
428428

428429

428430

428431

Bu Turkish Orange Patlıcan'ın tadını merak ettim.
Yoksa sadece süs için mi?
Canım kardeşim yine de çok sevimli, " ye beni" diyor resmen;)
Güle güle büyüt.

dağçiçeği
22-07-2013, 17:57
Sevgili arkadaşım patlıcanların çeşitlerini ilk kez görüyorum.Çok ilginç ve güzeller .Hasadın bol olsun.

loveforlife
22-07-2013, 18:33
Bu Turkish Orange Patlıcan'ın tadını merak ettim.
Yoksa sadece süs için mi?
Canım kardeşim yine de çok sevimli, " ye beni" diyor resmen;)
Güle güle büyüt.

Ablacığım,

Araştırdığım kadarıyla her ikisi de yenilebiliyormuş...

Limon_sever, Turkish orange dolmasını (http://www.agaclar.net/forum/1005746-post19.htm) yapmış. Ayrıca zengarden'da (http://www.zengardentr.com/Turuncu-turk-patlicani-tohumu-dolmalik-tarifsiz-lezzetli,PR-1165.html)çok lezzetli olduğundan bahsedilmiş.
Burada (http://www.agaclar.net/forum/402516-post15.htm)yumurta patlıcan reçelinin tarifi de var...

Yenmese bile çok şirinler, öyle değil mi?

Jezebel
22-07-2013, 19:11
Çok;)
Rengi yeter, tadı da güzelse daha ne olsun:)

loveforlife
22-07-2013, 20:12
Üç parmak boyuyla aceleci davranarak ilk açan liliumumun çiçekleri tırtılların dekoratif çalışmalarına konu olduktan sonra, uzun boylu lilium açmaya karar verdi. Bakın sarı şeker nasıl da güzel gösterdi kendini...
428485
428486
428487
428488
Çiçeklerin en güzeli de böyle bir poz verdi...
428489

dağçiçeği
22-07-2013, 20:16
Sarı lilyum harika ama en güzel çiçeğin yanında sönük kalmış. :D

loveforlife
22-07-2013, 20:31
Yine tohum takastan gelenlerden biri. Çok lezzetli bir acısı olduğu söyleniyor. Marketlerde dilimlenmiş turşularını mutlaka görmüşsünüzdür. Onlar da turşu olmaya aday...
428491
428492

loveforlife
22-07-2013, 20:43
Bu ne güzelliktir... Benim Meksika biberlerimden sonra inciler de kalbimde yer etti! Yine tohum takastan gelenler...
428497

428498

428499

428500

Lalem
22-07-2013, 21:27
Sevgili Loveforlife , bu ne güzelik böyle , patlıcanlar yenmese bile görüntüsü yeter . Siyah inci biberde maşallah ayrı bir güzellik. Hele çantadaki Badik, sevimliliğiyle çocuklarımla beni epey güldürdü.
Harikasınız Loveforlife, sizin sayfanızda gezinmek beni çok mutlu ediyor .Allah kalbinize göre versin..

loveforlife
22-07-2013, 22:47
Sevgili Loveforlife , bu ne güzelik böyle , patlıcanlar yenmese bile görüntüsü yeter . Siyah inci biberde maşallah ayrı bir güzellik. Hele çantadaki Badik, sevimliliğiyle çocuklarımla beni epey güldürdü.
Harikasınız Loveforlife, sizin sayfanızda gezinmek beni çok mutlu ediyor .Allah kalbinize göre versin..

Sevgili Lalem,

Benim sayfalarımda bu kadar çok can bir arada olunca gülümsetecek noktalar çok oluyor. Rabbim herkesin kalbine göre versin. Ben bu canlarla çok mutluyum. Mutlu da ediyorsam, ne mutlu bana. Her daim beklerim...

hozat
23-07-2013, 01:12
Üç parmak boyuyla aceleci davranarak ilk açan liliumumun çiçekleri tırtılların dekoratif çalışmalarına konu olduktan sonra, uzun boylu lilium açmaya karar verdi. Bakın sarı şeker nasıl da güzel gösterdi kendini...
428485
428486
428487
428488
Çiçeklerin en güzeli de böyle bir poz verdi...
428489

MUTLULUK, BAZEN GÖZYAŞNDA BİR DAMLA
BAZENDE, BİR ÇOCUK GÜLÜŞÜNDE "OKYANUS "GİBİDİR

bu güzel okyanusun tebessümü dünyanızı hep doldursun.
Çocuk masumiyeti ve içtenliği beni hep mutlu e
der.Bahtı da kendisi kadar güzel olsun

eceyıldız
23-07-2013, 08:37
Evet bu günde çok güzel bitkilerini paylaşmışsın ne kadar güzeller. bende tohum takastan birşeyler istedim bakalım bana ne gönderecekler. ellerine emeğine sağlık herşey gönlünce olsun sevgiyle kal. bu arada lilyumun yanında ki çiçeğe bayıldım allah uzun ömür versin...

aheste
23-07-2013, 11:52
Bayıldım, inci biberlerine, patlıcanlarına hepsi çok güzel ama, en güzel çiçeğin çiçeklerin en güzeli gerçekende;), Allah nazarlardan korusun...

Zafer İnandıklı
23-07-2013, 15:24

İki ayrı çeliğim vardı. Renklerini merak ediyordum doğrusu.
427778

Yavaş yavaş büyüyen tomurcuklarla heyecanım daha da çoğaldı.
427779

Beklenen sona ulaştık sonunda...
427780

Melek pembesiymiş benim kızların ikisi de meğerse...
427781
427782

Sarı, Kırmızı, Beyaz için, şimdiden yer ayarla.
Sevgiler...

loveforlife
23-07-2013, 19:26
Sarı, Kırmızı, Beyaz için, şimdiden yer ayarla.
Sevgiler...

Canım Ağabeyim,

Kalbimin başköşesinde yerleri hazır. Baş tacı ederim ben onları! O güzel gönlüne sağlık. Çok teşekkür ederim.

Sevgi ve selamlarımla... (Unutmadan, hem sizi hem de Nilgün Abla'mı ne kadar çok sevdiğimi biliyorsunuz değil mi?)

loveforlife
23-07-2013, 23:27
Patlıcanlardan söz açılmışken, patlıcangillerden olan brovalyadan söz etmemek olmaz. Oldukça göz alıcı mor çiçeklere sahip olan bu güzelin anavatanı epey uzakta. Ta Güney Amerika (Kolombiya)'dan kalkıp yolu buralara kadar uzanmış. İyi ki de uzanmış! Sevgili Zeki Yağlı'ya bu güzelle tanışmama vesile olduğu için çok teşekkür ederim...

429051

429052

429053

h_dogan
23-07-2013, 23:39
Benim de yumurtalar ağaçta olmaya başladı çok güzel görünüyorlar. :D

Brovalya da meyve veriyor mu acaba?

loveforlife
23-07-2013, 23:46
Benim de yumurtalar ağaçta olmaya başladı çok güzel görünüyorlar. :D

Brovalya da meyve veriyor mu acaba?

Biz birer deliyiz arkadaşım, iyi ki de öyleyiz! Herhalde vermiyordur. Ben de Zeki Yağlı'nın bahçesinde çiçek olarak görmüş ve çok sevmiştim. Benimki de minicikti, büyüdü. Çiçeğini gördüm ya, patlıcanı yemesem de razıyım. Tıpkı patlıcanların nasıl pişirildiğini bilmediğim halde onlara hayran olduğum gibi... :o

Tohumla üretiliyor. Sana tohumunu saklarım istersen...

h_dogan
24-07-2013, 08:01
Biz birer deliyiz arkadaşım, iyi ki de öyleyiz! Herhalde vermiyordur. Ben de Zeki Yağlı'nın bahçesinde çiçek olarak görmüş ve çok sevmiştim. Benimki de minicikti, büyüdü. Çiçeğini gördüm ya, patlıcanı yemesem de razıyım. Tıpkı patlıcanların nasıl pişirildiğini bilmediğim halde onlara hayran olduğum gibi... :o

Tohumla üretiliyor. Sana tohumunu saklarım istersen...

Tabi ki isterim. ;) Teşekkür ederim.

loveforlife
24-07-2013, 13:07
İki ay kadar önceydi. DİA'da çiçek soğanlarının 2,10 TL olduğunu görüp işime yarar ne bulurum umuduyla karıştırınca canna yumrusuyla karşılaştım. Tabii ki eve beraber döndük. Büyük boy yoğurt kovalarından birine yerleşip duvar üzerine kuruldu bizim kız. Meğer selvi boylu, al yazmalıymış... Uzadı da uzadı. Sonra takındı al yazmasını. Şimdilerde benim selvi boylu prensesimle pek sıkıfıkılar...

429208

429209

429211

429212

Selehattin 67
24-07-2013, 17:52
her zamanki gibi çiçekler çok güzeller [ her ikiside ] allah bağışlasın

sakdag
25-07-2013, 12:04

428428

428429

428430

428431

Bu bitkiyi gördüğüme çok sevindim, tohum takasta bana da hediye olarak 5 tohum gelmişti. Beşini de çimlendirdim, birini balkonda saksıda bırakıp dördünü kayınvalideme verdim, bahçeye dikmesi için. Balkonda bıraktığımda henüz çiçek falan yok, kayınvalidemdekiler epey patlıcan yapmış. Ben gelene kadar dalında dursun dedim, dalından koparma zamanıyla ilgili sorular vardı kafamda. Mesajınızı okuyunca cevaplandı. Yemek yapma zamanı... ;)

Yaprakları diğer patlıcana göre biraz farklı ve çiçekleri de beyaz açıyor.

loveforlife
25-07-2013, 12:30
Yemek yapma zamanı... ;)

Tadını ben de çok merak ediyorum sevgili Sakdağ. birkaç tanesi olgunlaşsın, denemeyi iple çekiyorum. Umarım hayal kırıklığı yaşamayız.

loveforlife
25-07-2013, 23:18
Sevgili h_dogan'ın kıvırcık zinniasında gözüm kaldı. Ama benimkiler de hiç fena değil. Yiğidi öldür, hakkını yeme! Hele şu ne renk olduğu belli olmayan pek bir güzel!
429577
429578
429579
429580

Bütün gün bir bitkilere, bir hayvanlara koşturmaktan pasaklı olan prensesim...
429581

loveforlife
25-07-2013, 23:41
Geçen yıl satın almış olduğum fidelerden yetişenlerin tohumlarını da baharda toprak anaya emanet etmiştim. Şimdi sevgi ve emeğin karşılığını alma zamanı...

429593

429587

429589

429590

429591

h_dogan
26-07-2013, 08:01
Sevgili h_dogan'ın kıvırcık zinniasında gözüm kaldı. Ama benimkiler de hiç fena değil. Yiğidi öldür, hakkını yeme! Hele şu ne renk olduğu belli olmayan pek bir güzel!
429577

Evet yiğidi öldür ama hakkını yeme çok doğru. :D Ben de bundan isterim. :dilli:

berçin
27-07-2013, 21:38
Canım arkadaşım sayfanda dolaşmaya bayılıyorum,bir çok bitkiyi burada ilk defa görüyorum.İncir ve yumurtaya benzeyen patlıcanlar,inci biber bana aaa bunlarda varmış dedirtti:eek:.Melek borazanını ilk Vildan hanımın terasında tanımıştım,çok güzel bir çiçek.Ama en güzel çiçek prenses Eylül hanım:)

Dayın adına gerçekten çok üzüldüm,insanın insana yaptığını hiç bir canlı yapamaz yazıklar olsun diyebiliyorum sadece:(...Haseki Sultan ve yavruları çok sevimli,çok tatlı görünce ani bir refleksle pc ye elimi uzatıvermişim sanki dokunacağım:D
Yine harikasın sevgili arkadaşım güzellikler hep seninle olsun...

Fatih
29-07-2013, 00:03
Bazen saf bir duyguydu,
Bazense sadece bir ışık.
Belki sadece özlem,
Sadece aramaktı.
Bazen bulamasak da,
Aslında hep sen burdaydın;
Ablacım doğum günün kutlu olsun. Nice yaşlara. Tüm sevdiklerinle. :) :)

430269

loveforlife
29-07-2013, 00:17
Bazen saf bir duyguydu,
Bazense sadece bir ışık.
Belki sadece özlem,
Sadece aramaktı.
Bazen bulamasak da,
Aslında hep sen burdaydın;
Ablacım doğum günün kutlu olsun. Nice yaşlara. Tüm sevdiklerinle. :) :)

430269

Şımartılıyor muyum ne? Çok teşekkür ederim Fatihçiğim... Tüm sevdiklerimleyse, bu durumda ablanızı hep şımartmanız gerekecek. Çünkü sizi çok seviyorum...;)

kılıçh
29-07-2013, 00:45
Her mum hayatının ışığıdır,pastandaki mumlar çoğaldıkça yaşamın daha çok aydınlanacaktır...

430281

Yeni ışığın kutlu olsun ablacım...:D

bay tömürcek
29-07-2013, 00:46
Ablacığım doğum günün kutlu olsun nice mutlu huzurlu senelere ;)

loveforlife
29-07-2013, 12:47
Benim can kardeşlerim unutmamış ablalarını... Çok teşekkür ederim hepinize. Agaclar.net iyi ki var, yoksa nasıl tanıyacaktım sizi ve sizin gibi nice güzel insanı?

Çok teşekkür ederim...

Angels Sour
29-07-2013, 13:16
Doğum gününüz kutlu olsun, sağlıklı uzun ömürler dilerim:p

eceyıldız
29-07-2013, 13:49
doğum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara inşallah hep beraber

dağçiçeği
29-07-2013, 22:37
Şımartılmayı hak ediyorsun Sevgili Loveforlife , iyi ki doğmuşsun. İyi ki seni tanımışım. Nice senelere sağlıkla , sıhhatle inşallah.

loveforlife
30-07-2013, 09:09
Doğum gününüz kutlu olsun, sağlıklı uzun ömürler dilerim:p

Sevgili Angels Sour,

Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Dilerim dostlarım da ne kadar uzak olursa olsun, hep benimle olsun!

loveforlife
30-07-2013, 09:27
doğum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara inşallah hep beraber

Çok teşekkür ederim Ececiğim...

loveforlife
30-07-2013, 09:27
Şımartılmayı hak ediyorsun Sevgili Loveforlife , iyi ki doğmuşsun. İyi ki seni tanımışım. Nice senelere sağlıkla , sıhhatle inşallah.

Ben de seni iyi ki tanımışım Canım. Çok teşekkür ederim...

loveforlife
30-07-2013, 23:06
Kabakgillerden biri daha... Zaten çiçeği de fazlasıyla benziyor kabağa.

430719

Geçen yıl 2 tane fide alıp dikmiştim. Sarmaşık formuyla bahçeden balkona tırmanıp durdu. Sonra da bir sürü meyvemiz oldu. Kavanozlarla ilaç yaptık. Şifalı bir bitki. Özellikler mide rahatsızlıklarında çok etkili. Bir akrabamız çok ilerlemiş düzeyde olan mide ülseriyken düzenli olarak kudret narı kullanımıyla şifa buldu. Doğada öyle çok şifa var ki, arayıp bulana!

430720
430721

Geçen yıldan ayırdığım tohumlardan çimlediğim iki kök salkım salkım narlarıyla salınmaya başladı bile... Saksıdaki hapis olduğumuzu da özellikle belirtmek isterim...

Sudenur
31-07-2013, 01:55
Sevgili loveforlife, geçmiş doğum gününüz kutlu olsun.. En güzel çiçeğiniz Eylül'ü ve sizi nazarlardan korusun Rabbim, bu kadar da güzel olunmaz ki canım, kırk bin kere maşallah.. :)