View Full Version : Adil / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
Sebzeli Levrek Buğulama (http://www.agaclar.net/forum/et-tavuk-balik-yemekleri/31270.htm)
Sayın Malina yeni konu başlığı açtığınız için çok teşekkür ederim.
4 yıllık oldu bu yıl ilk kez çiçek açıp meyve verdi.Meyvelerinin nasıl olduğunu görebilme fırsatımız olacak inşallah.
Bu meyvede bu yıl bol çiçek verdi İnşallah meyveleride istediğimiz gibi olur.
Bu yıl yeni çitinde daha güzel görünüyor çiçekleride daha fazla.
Feyiko filizlenmeye yeni başladı.Bu yıl çiçek açmasını bekliyorum.
Hala açmaya devam ediyor.
diktiğim şimşirlerde sadece bir adet zayiat verdik.Diğerleri gayet iyi görünüyor.
Yeni hatmi çeşidi.2012 yeni tür.Merakla çiçek açacakları günü bekliyorum.
Karanfil gibi katmerli açan bir tür.Renklerde süpriz olabilir.
2 yıllık bu çiçek Berrin ablamın gönderdiği tohumlardan.
Şaşırtma fidelerde son durum.
Soğanlar filizlenmeye başladı.
Nisan yağmurları çok iyi geldi.
geç te olsa İlk çiçekler göründü.
meyveler görülmeye başladı.
Benol abladan aldığım maviş çiçeğinin son durumu.
çiçekler ilk meyveye hazır.
Aysel Yavuz
20-04-2013, 14:47
Sayın Adil, kırmızı abutilon çiçeğine bayıldım. Ondan mutlaka bende bulmalıyım..Paylaştığınız için teşekkürler..
Baharın geldiği nasıl da belli oluyor. Bitkiler coşmaya başladı, elinize sağlık.
Sizin bodur deveci armudunun 4. yılda vermesi biraz geç değil mi? Benim diktiğim armut da deveci diye aldım sizinki kadar kırmızı değil ama. :o Tipi ise benziyor. 4 ya da 5 yaşında tam hatırlamıyorum bu sene ilk kez çiçek açtı ve birkaç tane de meyve var. ;)
Sayın Adil, kırmızı abutilon çiçeğine bayıldım. Ondan mutlaka bende bulmalıyım..Paylaştığınız için teşekkürler..
Sayın Aysel Yavuz çelikle çoğaltabilirsem gönderebilirim.Biraz zamana ihtiyaç var.
Baharın geldiği nasıl da belli oluyor. Bitkiler coşmaya başladı, elinize sağlık.
Sizin bodur deveci armudunun 4. yılda vermesi biraz geç değil mi? Benim diktiğim armut da deveci diye aldım sizinki kadar kırmızı değil ama. :o Tipi ise benziyor. 4 ya da 5 yaşında tam hatırlamıyorum bu sene ilk kez çiçek açtı ve birkaç tane de meyve var. ;)
Sayın h-doğan Nisan yağmurlu ve soğuk gidiyor.Bütün bitkiler güneşin gelmesini dört gözle bekliyorlar.
Benim deveci armudum seranın yerindeydi yerini değişince biraz duraklama dönemi yaşadı.Bu yıl çok çiçek açtı inşallah seneye daha iyi olacak.
İlk meyve olduğu için gerçek meyvesini görme şansımız olacak.
Trabzon saksağanı yuvasın da kendini kamufle etmiş.Her yıl bu civarda yuva yapar.Aslında beni görüyor kuyruğuda uzun olduğu için yuvanın dışına taşmış.
Bu güne kadar yavrularını ve yumurtalarını hiç görmemiştim.Fındık dalına yuva yaptığı için zor olmayacak.:)
Sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.
Bunlarda bahçemin çevresindeki güzellikler.
Kartopu çiçeğinin dallarını bağlayarak destek verdim.
Bu çiçek yüküyle dalları kırılabilirdi.
Dahada irilenecekler.
Katmerli kırmızı kalanchoe.
Bu yıl gelişimleri gayet iyi.
Meyve veriminide görmüş olacağız.
Nisan yağmurları en çok onlara yaradı.
Aysel Yavuz
22-04-2013, 07:51
sayın aysel yavuz çelikle çoğaltabilirsem gönderebilirim.biraz zamana ihtiyaç var.
merakla bekliyorum..inşallah başarılı olursunuz..şimdiden teşekkürler..
Sayın Aysel Yavuz Çelikleme yapıp sonuçları bekleyeceğiz.
Yeni bellenecek alan ın otları temizlendi.Bellemeye hazır.
Ben ot temizliği yaparken onlarda çevremde böcek arıyorlar.
aramızda ki mesafe bazen 2m ye kadar düşüyordu.
dişi karatavuk ve yaşmacık kuşu.
yeni diktiğim bordo ve kırmızı sardunyalar.
hala daha çiçeklerle bezenmiş.
kalem aşılarımın bazıları tuttu.
Diktiğim dut çeliklerinde son durum.
Hala daha açmaya devam ediyor.
bordo açan begonvil filizlenmeye başladı.
Bu yıl çiçekler hayli fazla .
geçen yıl çelik aşı yaptığım yeşil elma bu yıl çiçek açtı meyve verirse süpriz olur.
çiçekler oluşmaya başladı.
Fındıklıklardaki ada çayı otları gayet sağlıklı büyüyor.
Mor çiçekler açınca daha güzel görünecekler.
Fındıklıklarda açmaya devam eden pembe çiçekler.
adını bilmediğim farklı bir ot türü çiçeklenmiş.
Çimenlerle çok güzel görüntü sunuyorlar.
3d proğramlarında doku olarak kullanılabilecek fotoğraflar.
Otlar arasında harika bir örümcek yuvası.
siyak küçük meyveleri oluyor.
yabani kuşburnu çiçeği.
BU ARADA NİCE 61 SAYFALARA.
PLAKA 61 TRABZON.
adını bilmediğim farklı bir ot türü çiçeklenmiş.
Merhaba Adil kardeşim, uzun süredir bu sayfalarda yoktum artık geldim ve buradayım. Resmini verdiğin bitkinin adı "Beyaz Üçgül-Trifolium Repens", bu bitkinin sarı ve kırmızı renkli olanları da var. Arıların bal kaynağı sayılır, bu bitkiden elde edilen bal lezzetlidir. Köye gittiğim zaman tanıdığım bal üretiçilerine bu bitkiyi tavsiye edeceğim. Daha önce bu bitkiyi heryerde görüyordum fakat alelade bir bitki gözüyle bakıyordum ama şimdi bitkiyi tanıdıktan sonra benim için ayrı bir önemi var. İnternetten araştırabilirsin, ilginç bir bitkidir. Konuya müdahale ettim kusura bakma. Saygılarımla...
Not: Komar ve Zifinler halen açmadılar mı?
1796 no'lu mesaj için yazmıştım....
Merhaba Adil kardeşim, uzun süredir bu sayfalarda yoktum artık geldim ve buradayım. Resmini verdiğin bitkinin adı "Beyaz Üçgül-Trifolium Repens", bu bitkinin sarı ve kırmızı renkli olanları da var. Arıların bal kaynağı sayılır, bu bitkiden elde edilen bal lezzetlidir. Köye gittiğim zaman tanıdığım bal üretiçilerine bu bitkiyi tavsiye edeceğim. Daha önce bu bitkiyi heryerde görüyordum fakat alelade bir bitki gözüyle bakıyordum ama şimdi bitkiyi tanıdıktan sonra benim için ayrı bir önemi var. İnternetten araştırabilirsin, ilginç bir bitkidir. Konuya müdahale ettim kusura bakma. Saygılarımla...
Not: Komar ve Zifinler halen açmadılar mı?
Sayın Yaylacı kardeşim ziyaretin ve bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bu beyaz üçgül çiçeğini bulunduğumuz yerin doğuya bakan güneşli orman bir alanda rastladım ve paylaşmak istedim.
Bunun mor ve sarı olanını da önceki yıllarda görmüştüm. Belki onlarıda tekrar görüp fotoğraflama nasip olur.
Komar ve zifinler biraz yüksek rakımlarda yetişiyor.
Haziran-Temmuz -Ağustos gibi dağlara doğru çıktığımızda,yayla yol güzergahları üzerinde yol kenarlarında bu güzellikleri görme şansımız olur.
Şu an yayla yolları karlı ve ulaşım zor.Biraz daha beklemek lazım.
Saygılar selamlar kardeşim.
frenk üzümü meyveleri henüz yeşil.
bu yıl çiçek rekoru kıracak.
erik ağacına aşıladığım şeftalinin ilk meyveleri göründü.
Bakalım devamı gelecekmi.
herzamanki gibi güzelliği tartışılmaz.
yeni çeşitler köklendi ve çiçeklendi.
Bu yıl meyveler küçük ,belki gelecek yıl daha güzel meyveler verir.
domates ve salatalık fideleri bugün tellerini çektim.
kudret narı ve ipek çiçeğinin fideleri.
bu günlerde kendini ön plana çıkarmaya çalışıyor.
Sarı papatyamda var artık.
10 tl fiyat ı vardı 1 hafta sonra 5 tl den aldım.
farklı renlklerden karma yapma şansım olacak.
kamelya alanı şu anki görüntüsü.
Farklı çiçekler devreye girdikçe renk değişikliği olacak.
1 ay sabretmek lazım.:)
neslihan0602
05-05-2013, 20:39
Adil bey hepsi mükemmel ;ama acem halısı bir başka güzel olmuş ben de yeni diktim fidelerin,i ışık mı seviyor istekleri nasıl acaba?
Neslihan hanım teşekkür ederim.
Acem halısı güneşli alanı çok sever.Güneş olmayınca zaten çiçeklerini kapatıyor.Çok su isteyen bir bitki değil.Toprağın nemi yetiyor.Uzun süreli güneşli zamanlarda onuda sulamayı ihmal etmemek lazım.Kaktüs tarzı bir bitki.
Adil kardeşim, bahçen yine döktürüyor tüm güzellikler doldurmuş bahçeyi. Acem halısı mükemmel, o kara dutlardan yemek acaba bize nasip olacak mı? Onlara belki yetişemem ama Frenk üzümlerine yetişirim bir aksilik çıkmazsa, bu ayın 22 sinde ordayım, 22 Mayısta bir aksilik olmazsa Trabzondayım, her şey hazır izin ve biletler de :) O güzel bahçede artık birer çay içeriz değil mi :) Saygılar, selamlar kardeşim....
YeniGine
05-05-2013, 23:47
Sayın Adil; maşallah bitkileriniz, hepsi birbirinden güzel ve gayet sağlıklılar. Ne mutlu size!.. Ben site bahçesi ile ilgilenmeye başlayalı 4 belki az daha fazla olmuştur ve bu işe ilk acem halısı fidesini çalarak başladım. Ve hala doğru şöyle bir güzel sarkmış, yayılmış acem halım yok. :( Bir yerde tam sarkmaya başlıyor idi ki onu da sağolsun komşulardan birisi kışın kurumuş diye sökmüş atmış. Şimdi sizin acem halısının güzelliğini görünce yine üzüldüm, hayıflandım. Ellerinize, gönlünüze sağlık Adil Bey.
Adil kardeşim, bahçen yine döktürüyor tüm güzellikler doldurmuş bahçeyi. Acem halısı mükemmel, o kara dutlardan yemek acaba bize nasip olacak mı? Onlara belki yetişemem ama Frenk üzümlerine yetişirim bir aksilik çıkmazsa, bu ayın 22 sinde ordayım, 22 Mayısta bir aksilik olmazsa Trabzondayım, her şey hazır izin ve biletler de :) O güzel bahçede artık birer çay içeriz değil mi :) Saygılar, selamlar kardeşim....
Çok teşekkürler Yaylacı kardeşim.
Dut fidanının yarısını hasata kapatırız olur biter.:)
İnşallah hayırlısıyla gelip bir çayımı içmek nasip olur.
Telefonum sende olması lazım.Eğer yoksa özelden bilgi ver.
Saygılar selamlar.
Sayın Adil; maşallah bitkileriniz, hepsi birbirinden güzel ve gayet sağlıklılar. Ne mutlu size!.. Ben site bahçesi ile ilgilenmeye başlayalı 4 belki az daha fazla olmuştur ve bu işe ilk acem halısı fidesini çalarak başladım. Ve hala doğru şöyle bir güzel sarkmış, yayılmış acem halım yok. :( Bir yerde tam sarkmaya başlıyor idi ki onu da sağolsun komşulardan birisi kışın kurumuş diye sökmüş atmış. Şimdi sizin acem halısının güzelliğini görünce yine üzüldüm, hayıflandım. Ellerinize, gönlünüze sağlık Adil Bey.
Sayın Yeni Gine Çok teşekkür ederim.
Bendeki acem halısı 2 yıllık yere kadar inmişti makasla eteklerini keserek şekil verdim.Önümüzdeki yıl yere serilmesine izin vereceğim inşallah.Bakalım öyle dahamı güzel olacak.Denemek lazım.
Çalınan çiçek daha iyi tutarmış .:D Öyle söylerler.
Bende Sardunyalardan bulduğum yerde çalıp,çeşit karma yapmaya çalışıyorum.:)
Kolay gelsin.Saygılar selamlar.
Çok teşekkürler Yaylacı kardeşim.
Dut fidanının yarısını hasata kapatırız olur biter.:)
İnşallah hayırlısıyla gelip bir çayımı içmek nasip olur.
Telefonum sende olması lazım.Eğer yoksa özelden bilgi ver.
Saygılar selamlar.
Eyvallah kardeşim, teşekkür ederim yemiş kadar oldum o mükemmel dutlardan. Telefonun bende var, Trabzona geldiğimde arayacağım seni. Ama çok masraflıyım onu söyleyeyim :)
Hayırlısıyla Trabzona ulaşayım gerisi sorun değil, buradan istediğin bir şey varsa lütfen söyle. Beğendiğin çiçek varsa tohumlarından getiririm. Saygılar, selamlar...
Allah hayırlısıyla gelmek görüşmek nasip etsin inşallah, gerisi teferruat.:)
İsteyebileceğim tek şey sağlığın sıhatin kardeşim.
Görüşmek üzere saygılar selamlar.
çok yıllık bir çiçek.Adını henüz bilmiyorum.
renkleri ve büyüklüğü harika kokusuda güzel.
gelişimini merakla bekliyorum.
saksıda daha güzel oluyor.
saksıda yerini çok sevdi.
bu yıl çiçekler daha fazla ve sağlıklı.
kokusu kadar kendide güzel.
Bu yıl sahip olduğum yılbaşı çiçeğim çiçek açıyor.
Fırça çalısının son hali.
Şebboylar ve alev gülleri bahçemi renklendirip güzel kokuyorlar.
Bodur elma bu yıl ilk kez meyve verdi.
neslihan0602
09-05-2013, 11:57
Muhteşemmm,Adil bey maşallah nazar değmesin hepsi çok güzel açmış çiçeklerin,kasım ayında bol tomurcuklu pembe gülünüzden ve turuncu gülden çelik istiyorum:)
1,5 m. boyundaki çikolata hurması bu yıl ilk kez meyve verecek.
Dalları meyvelerle dolu maaşallah.
henüz çiçekleri görünmedi.
evimizin duvarına tırmanan sarmaşık kırmızı gül.
bu yıl hep ilkleri yaşayacağız galiba.
Her fidan gibi üzün fidanıda bu yıl ilk kez meyve verdi.
Siyah üzüm çeşidi.Bu bölge iklimine uyumlu olduğunu söylediği için fidancıdan almıştım.Siyah üzümü çok severim.
Enginar çok şifalı bir bitki.
Meyveleri ve gelişimleri çok iyi durumda.
20 ye yakın fidanım var her yıl çoğaltarak devamını sağlıyorum.
Fazla zahmet istemeyen bir bitki.50 ye yakın çeşidi var.
Adil Bey;
Bilmediğimden soruyorum.Bizim burada enginar yetişen bahçelerde bitkinin altından çok fazla yaprak çıkıyor. Sizinkinde alt dallar fazla yok. Olunca koparıyor musunuz yoksa iklim farkından sizin bölge de bu kadar mı yaprağı oluyor.
Adil Bey;
Bilmediğimden soruyorum.Bizim burada enginar yetişen bahçelerde bitkinin altından çok fazla yaprak çıkıyor. Sizinkinde alt dallar fazla yok. Olunca koparıyor musunuz yoksa iklim farkından sizin bölge de bu kadar mı yaprağı oluyor.
Sayın FYK100 Enginarların alt yapraklarını sarardıkça ve yere yattıkça koparıyoruz.Tabi doğrumu yapıyoruz onu bilmiyorum böyle daha güzel görünüyor.:)
Muhteşemmm,Adil bey maşallah nazar değmesin hepsi çok güzel açmış çiçeklerin,kasım ayında bol tomurcuklu pembe gülünüzden ve turuncu gülden çelik istiyorum:)
Sayın Neslihan hanım teşekkürler.Sayfamda yayınladıktan sonra bazı çiçeklerden özelime çok talep geliyor.Aklımda tutamayabilirim.Çelik zamanı hatırlatırsanız gönderebilirim.
saygılar selamlar efendim.
çok yıllık bir çiçek.Adını henüz bilmiyorum.
Sayın Adil bey,
Çiçeğiniz verbena diğer adıyla yer minesi çok yıllık ve yayılıcı ve yer örtücü güneşi seven bir bitki. Benim bahçedede çok farklı renkte olanları mevcut zahmetsiz bir bitki.
Bahçeniz tam anlamıyla coşmaya başlamış sevdiklerinizle beraber sefasını sürmeniz dileğimle Muğladan selamlarımla.
Osman bey bilgiler ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Artık zahmetsiz çok yıllık çiçekler ve bitkilere sempatim artmaya devam ediyor.
Böylece diğer işlerimize zaman ayırma fırsatımız olacak.
Tek yıllık çiçeklerle uğraşmak hayli zahmetli bir iş.
Artık iklimimize de uyan bitkileride önemsiyorum artık.
Öyle her bitkiyi alıp dikme alışkanlığımı köreltmeye, daha bilinçli hareket etmeye özen gösteriyorum.
Az olsun öz olsun ve taleplerime cevap verecek kadar olsun ki onlarda bende mutlu olabileyim.
Saygılar selamlar.
Bahçe, çiçekler,sebzeler, resim kalitesi, hepsi dört dörtlük olmuş.....İçim açıldı...Güller harika açmışlar....Kameriye nin etrafı şimdiden dolmuş....Yazın kimbilir ne olacaktır...:))
Benim iki adet enginarımda daha çıt yok...:))) Sizdekiler bu sene mi dikildi..??
Sevgili kardeşim ellerinize sağlık...Muhteşem resimlerinize bayıldım....Böğürtlen çiçeğindeki arı çok hoştu... Selam ve sevgiler...:)
Berrin abla çok teşekkür ederim.
Kameriye alanın da sırada şakayık ,glayör,dahliya,Aster,Hatmi vs çeşitler sıralarını bekliyor.Birde yeni yaptığım alanda Meleklerin boruları açtığı zaman dahada keyifli olacak.
Enginarlarım 2 yıllık köklerine geçen yıl birer kürek koyun gübresi koymuştum Bu yıl geçen yıldan daha iyi oldular.Çıkan fideleri yol kenarınca düzgün bir sıra yaparak güzel bir görsel oluşturmalarını sağlayacağım.
Fotoğraf konusunda arı çekim esnasında kareye girdi bende hiç zahmetsiz 2-3 defa seri makro çekim yaptım. Beğendiğinize memnun oldum.
Belinizdeki şikayetlerden inşallah kurtulmuşsunuzdur.Tekrar geçmiş olsun.
Trabzon dan Saygılar selamlar Ablacığım.
yeni aldığım petunyalarım.
Kamelya alanı görüntüleri.
bodur elma 2 çeşit meyvesi var biri sarı biri yeşil elma .
saksılara alınacaklar.Meyveler tam verimli olmadı.
birbirine yakışmışlarmı.?
ilk dikkilen fideler de meyve verdi.
KAPTANzst
27-05-2013, 14:32
Ponpon sarmaşık gül harika olmuş.
Çilekler sana fazladır. Ben çilek canavarını göndereyim.
Kuş üzümlerini ham ham yiyor :)
Sayın Adil bey,
Maşallah bitkileriniz hepsi coşmuşlar ellerinize sağlık. Kokulu sarmaşık gülünüzde çok güzelmiş hele yoldan tarafta arkasında kalan kırmızı güzellik öyle arkalarda kalmasın onunda bu güzel halinde resmini koyunuzki bizlerde görelim.
Bodur elmanız tek kökmü yoksa ayrı ayrı köklerdemi merak ettim cinsi nedir.
Sizin kamelyanın önünden geçecek kişilerin çok dikkatli olması lazım bu güzelliklere bakayım derken insan yoldan çıkar.
Bu güzelliklerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Adil abi bu son bitkinin adı nedir?
Ebegümecine benziyor.
çiçekleri ve meyveleri arıların sevdikleri çiçekleri var.
sera içi salatalıklarda durum.
3 tane meyve veren var irileri alıyorum ufaklarıda irileşiyor.
Bu yıl ilk kez zeytinyağlısını yeme şansı buldum.
Havuç soğan dereotu vs malzemelerle güzel bir yemek oldu.
Çok faydalı diye diye hanım benide heveslendirip yedirdi.:)
Artık yemek menümde enginar da var.
Kaz ayağı çiçekleri böcekleri hayli cezbediyor.
Aslında mikroskopla incelemekte fayda var .Orada bir böcek ailesi gözüme çarpıyor.:)
ormanlarda olan yabani erikler.Cesaret edip bir tane yiyen olmuyor.Ekşilikten insanın gözleri dişleri kamaşıyor.:)
ütülenmemiş haliyle arıları cezbediyor.:)
kurutularak yendiğini biliyorum.Çok keskin bir aromatik kokusu var.
Farklı bölgelerde yendiğini duymuştum.Burada yiyen yok.
Meşe ağacının mutosyona uğramış fideleri.
arıların sevdiği ormandaki çiçek türleri.
sıcağın etkisiyle yol üzerinde güneşlenen angona yılanı nı rahatsız etmeden fotoğrafladım.Zehirsiz bir yılan türü.
Berrin abla görmesin.:)
Arıların bal yaptıkları ormandaki çiçek türleri.
Ponpon sarmaşık gül harika olmuş.
Çilekler sana fazladır. Ben çilek canavarını göndereyim.
Kuş üzümlerini ham ham yiyor :)
Teşekkürler abi.
Frenk üzümlerinin dallarını yanına çekip yeşilde olsalar tek tek yemesini izleyip çok gülmüştük.:D
İlker işi biliyor.Doğal ve organik olan herşeye hayır demiyor.:)
Çocuğun adı çilek canavarımı oldu şimdi.
Yesin koçum yarasın.:D
İlkeri yolla çilekleri biraz seyreklesin.:)
Sayın Adil bey,
Maşallah bitkileriniz hepsi coşmuşlar ellerinize sağlık. Kokulu sarmaşık gülünüzde çok güzelmiş hele yoldan tarafta arkasında kalan kırmızı güzellik öyle arkalarda kalmasın onunda bu güzel halinde resmini koyunuzki bizlerde görelim.
Bodur elmanız tek kökmü yoksa ayrı ayrı köklerdemi merak ettim cinsi nedir.
Sizin kamelyanın önünden geçecek kişilerin çok dikkatli olması lazım bu güzelliklere bakayım derken insan yoldan çıkar.
Bu güzelliklerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Teşekkürler Osman bey.
Japon gülü dediğimiz çiçekten bahsediyorsunuz galiba.:)
Kışa kadar o hep öyle çiçeklerle kalacak.
Fotoğrafı değil kendisi gelecek size.:)
Bodur elma tek kök.
Önceden diktiğim bodur sarı meyvesi olan tam bodur bir elme çeşidim vardı .Dallarına yeşil tam bodur elma aşıladım,ikisi birarada oldu.
Bu yeşil elmanın kalemlerini Benol abladan almıştım.Elmaları yeşil va bayaa iri dallarını sırıklarla desteklememiz gerekebilir.:)
Yoldan geçenler konusunda haklısınız.Amca oğlu ,,bu elmalar benimdir sakın koparma,, diye espri yapıyor.Gelen geçen bay bayan herkes bahçenin kenarında durup yanındakiyle yorum yapıyor.Ben üst katta çayımı içerken beni görmüyorlar.
Enginarları ,gülleri ve diğer çiçek türlerini konuşup kokluyorlar.Bu bölgede çiçek konusunda ilk bahçe açılışını 25 yıl önce ben ve hanımım yapmıştık,güllerle.
Şimdi çiçek sevgisi gittikçe artıyor bütün komşular çiçek konusunda birbirleriyle yarışır konuma geldiler.
Tabi ağbeyimle beni geçecek rakip göremiyorum.:D
Bir anımı anlatayım.
Ben ilk çiçek bahçesini yaptığım zaman mahallemizde yaşlı çok sevdiğim Hanım Teyzemiz vardı.
Onlar hep yokluğu çektikleri için olsa gerek.
Çiçekleri göstererek ,,bunlar nedir,,? diye sorardı.
Bende çiçek derdim.
Nasıl meyve veriyor,, derdi.
Meyve vermez çiçek açar ,,derdim.
EEeeeey nedir o kopar at şuni,ne uğraşursun onlarlan ,yerine domates biber dik,,derdi.:D
Oysa bizim derdimiz farklıydı.:)
Onun o sözleri öyle aklımda yer ettiki.
Konu açıldığında anı olarak hep anlatırım ve gülüşürüz.
Bunu bugün ona da anlattığımda şimdi oda gülüyor.:)
Allah uzun ömürler versin.
Bahçede emeği geçenler Başta hanım En büyük yardımcısı ben ve paylaşımda bulunan siz değerli dostlarım.
Saygılar selamlar.
Adil abi bu son bitkinin adı nedir?
Ebegümecine benziyor.
Sayın h_doğan kardeşim, ta kendisi.Aklıma gelmedi.Hatırlattığın için teşekkürler.
Ben hiç yemesemde,Bir sebze türüymüş, yemeği yapılıyormuş.
Bahçede çiçek olarak dikilebilecek bir güzellik.
Sardunya türüne yakın bir bitki gibi görüntüsü var..
ütülenmemiş haliyle arıları cezbediyor.:)
Sayın Adil bey,
Sizde zifin bizdeki adı pamukluk çiçeği ormana yakın arazilerde çok bol bulunur ve hızla çoğalır bizdekiler pembe ve beyaz olmak üzere 2 çeşit renk olarak çiçek açarlar.
Bodur elma konusunda bu sene aşıladıklarımdan sağlıklı gelişen olursa 1 adetini sizin bölgeye mecburi ikamet düşünüyorum. Sizdende mecburi ikamet için bir aksilik olmazsa şimdiden yer konusunu ayarlamanızı isteyeceğim bilginize.(Cinsi Fuji) Gelen frenk üzümlerinden 1 adeti sağlıklı gelişiyor diğerleri maalesef uyum sorunu yaşadılar en güzelde aster gelişmekte tabii her bahçeye uğradığımda adınızı anmadan duramıyorum.
Bahçelerimiz bizim huzura erdiğimiz yerler olarak düşünüyorum. Allah herkese toprak sevgisi versin diyorum. Benim bahçeyi gören komşularda balkon ve pencerelerine çiçek koymaya başladılar. Demekki bu çiçek ve bitki sevdası bulaşıcı.
Muğladan selamlarımla.
Sevgili Adil...Kırk yıllık Ebegümeci bile elinizde bir başka olmuş...Gerçekten şaşırdım..Harika bir bahçe çiçeğine dönüşmüş..Güllerinize hayran oldum...Enginarlara maşallaahh...Bizimkilerde olur inşallah ...Diyorum..:)))
Geçen bahar dikildikleri halde, hala bir meyve göremedim enginarlarda...Ne yapalım zorla güzellik olmuyor demek ki..:))) Kır çiçekleri ve meyvelerinin çekimleri çok güzeldi...hatta yılan bile...:))
O ekşi orman eriklerini toplayıp, kaynatıp tuzlayarak ekşi sos yapabilirsiniz ...Çok da güzel olur bence...Ben o erikleri dondurucuya atarak saklarım..Ve daha çok bamya yemeğinde ve dolmalarda kullanırım...
Kameriyeniz gittikçe güzelleşiyor...Melek borularınız ve ebegümeci çok hoş kontrast yaratmış...Ellerinize sağlık....Selam ve sevgiler ailecek...:)
Malva sylvestris var. mauritiana imiş Adil abi. Bir sürü varyete var. Tohumlarını ayırın lazım olabilir. :D
Sayın Adil bey,
Sizde zifin bizdeki adı pamukluk çiçeği ormana yakın arazilerde çok bol bulunur ve hızla çoğalır bizdekiler pembe ve beyaz olmak üzere 2 çeşit renk olarak çiçek açarlar.
Bodur elma konusunda bu sene aşıladıklarımdan sağlıklı gelişen olursa 1 adetini sizin bölgeye mecburi ikamet düşünüyorum. Sizdende mecburi ikamet için bir aksilik olmazsa şimdiden yer konusunu ayarlamanızı isteyeceğim bilginize.(Cinsi Fuji) Gelen frenk üzümlerinden 1 adeti sağlıklı gelişiyor diğerleri maalesef uyum sorunu yaşadılar en güzelde aster gelişmekte tabii her bahçeye uğradığımda adınızı anmadan duramıyorum.
Bahçelerimiz bizim huzura erdiğimiz yerler olarak düşünüyorum. Allah herkese toprak sevgisi versin diyorum. Benim bahçeyi gören komşularda balkon ve pencerelerine çiçek koymaya başladılar. Demekki bu çiçek ve bitki sevdası bulaşıcı.
Muğladan selamlarımla.
Osman Bey.
Farklı bölgelerde farklı adlandırılsada
Zifin çiçeği konusunda hemfikiriz.
Bizdede beyaz ve pembe renkler var .Arılar için değerli bir çiçek.Polen oranı çok yüksek.
Fuji elma çeşidini biliyorum.Fakat fideliklerde satılanlar farklı çıkabiliyor.Deveci armudu diye aldığım armut farklı bir armut çıktı.4 yıl bekledim hevesle sonuç kırık bir tebessüm oldu:)
Bir kardeşin olarak istediğin bir şey olursa çekinme lütfen.
Amacımız doğa sevgisini tüm insanlara aşılamak.Bu güzel köprüyü güzel dostluklara ,kardeşliklere dönüştürebilmek.
Uzun sayılan ömür aslında çok kısa henüz çok geç olmadan yapabileceğimizin en güzelini yapmak lazım.
Güzel işlerle uğrasanın hediyeside güzel olur.:)
Dünyası güzel olanın Ahiretide güzel olur.
Osman bey Böyle bulaşıcı güzel hastalıklara can kurban.
Trabzondan saygılar selamlar.
Sevgili Adil...Kırk yıllık Ebegümeci bile elinizde bir başka olmuş...Gerçekten şaşırdım..Harika bir bahçe çiçeğine dönüşmüş..Güllerinize hayran oldum...Enginarlara maşallaahh...Bizimkilerde olur inşallah ...Diyorum..:)))
Geçen bahar dikildikleri halde, hala bir meyve göremedim enginarlarda...Ne yapalım zorla güzellik olmuyor demek ki..:))) Kır çiçekleri ve meyvelerinin çekimleri çok güzeldi...hatta yılan bile...:))
O ekşi orman eriklerini toplayıp, kaynatıp tuzlayarak ekşi sos yapabilirsiniz ...Çok da güzel olur bence...Ben o erikleri dondurucuya atarak saklarım..Ve daha çok bamya yemeğinde ve dolmalarda kullanırım...
Kameriyeniz gittikçe güzelleşiyor...Melek borularınız ve ebegümeci çok hoş kontrast yaratmış...Ellerinize sağlık....Selam ve sevgiler ailecek...:)
Sevgili Berrin abla,
Ebegümeci ni hanım çiçeklerini beğenerek bir komşunun bahçesinden almıştı.Gelişmesi çok güzel çiçekleri kudurmuş gibi.:)
Güller ve enginar iklim ve toprak farkından olsa gerek.
Aynı güzelikleri yaşamanız dileğimle.
Kır çiçeklerinide paylaşmak istedim.Farklılık olsun.
Yılan konusunda fobi nizden kurtulmuş gibisiniz buna sevindim.:)
Dünyada yaşayan tüm canlılar Yaşamın birer parçalarıdır.
On parmağında on marifet olan Berrin ablam Her şeyi değerlendirmesini çok iyi bilir.İsraf konusunda çok duyarlısınız.Herkes sizin gibi olsa keşke.
Kameriye alanı tam istediğim gibi olmasada .
Seçkin ve uzun ömürlü çok yıllık çiçeklerle yeni düzenlemeler ,buna bağlı olarak çevre düzenlemesi.Sade ve hoş bir görüntü oluşturmak.Çubuk demirlerden kemer yapıp üzerine gül vermek.Kameriyenin üzerini profille örerek sarmaşık çiçeklerle kapanmasını ve şemsiye olayını ortadan kaldırmak istiyorum.
Allah hepimizi sağlık sıhhatten ayırmasın inşallah.Bu güzel fırsatları görmek nasip olur.
Trabzon dan size, tüm ailenize sevdiklerinize saygılar selamlar.
Malva sylvestris var. mauritiana imiş Adil abi. Bir sürü varyete var. Tohumlarını ayırın lazım olabilir. :D
Sayın H_doğan kardeşim.
Tohumlarını ilk kez görmüş olacağım.Her ihtimale karşılık saklayacağım.:)
Saygılar selamlar kardeşim.
Yaylacı nikli kardeşimiz söz verdiği gibi eşiyle bahçemizi ziyaret ve çayımızı içmeye geldiler.Güzel muhabbetimiz oldu.Çok memnun olduk.
Onları tanımakla mutlu oldum. Bizde onların köyüne giderek bir çaylarını içtik.
Annesini babasını tanıma şansı bulduk.Bölgemiz insanı her zamanki gibi içten samimi, alçak gönüllü mütevazi.
Böyle bir güzelliği bizlere yaşatıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.
Adil kardeşim dayanamadım Maçkada internet kafeden yazdım,unutulmayacak mükemmel bir gün geçirdik,hafta sonu müsaitseniz ailece sizi Maçkaya mangala bekliyoruz. Kaptan abi ve ailesini de unutma lütfen....
Fotolar da iyi çıkmış hani:)
KAPTANzst
29-05-2013, 19:38
Selam
Bu güzel sıcak buluşmaya bir kaç fotoğrafta benden.
Buğun yine dağlardan yorgun döndüm.
YeniGine
30-05-2013, 01:53
Maşallah maşallah, buluşmalar çok güzel. Gerçekten alenen imreniyorum... Hele o yaylalarda, o bahçelerde olmak vardı...
kurutularak yendiğini biliyorum.Çok keskin bir aromatik kokusu var.
Farklı bölgelerde yendiğini duymuştum.Burada yiyen yok.
Bizdeki ismiyle menengiç ağacı meyveside çitimek diye bilinir. Taze ikende yenilir taze yedikten sonra su içtiğinizde ağzınızda hoş bir şekerli tad bırakır. Kahvesi ve sakızı değerlidir. Kurutulan cinsi genelde dağlarda çalı formunda olandır. Üzerine antep fıstığı aşılanır ve verimli olur.
adil-1
Adil abi bu çiçeğin adı ne ? Ben oğa gırmızi sogak lampasi ciceyi diyrım ;) :o
Sayın lazuti bu çiçeğin adı Çin lanterni ,Ağaç küpesi (Abutilon) diye geçiyor.
Bir çok renk ve formda olanı da var.
MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN.
Bütün insanlığa hayırlara vesile olması dileğimle.
Osman beyden gelen tohumlardan.
Kırmızıların yanına koçtaş tan iki adet sarı lilyum soğanı aldım.4,90 a.
Uyumlu iki renk birbirini tamamlayacak.
Sakız kabakları ilk meyve alındı.
sera içi yerli dikenli salatalık.
sera içi görünümü ve sera dışındaki badem salatalık meyveleri.
iki elma çeşidinden oluşan dalları var.Boyu 1 m civarında.Görüntü çok farklı olacak.:)
Trabzon çikolatalı hurma çeşidi bu yıl bütün çiçekleri meyve tutmuş gibi.
Bütün sıkıntı dalların bu meyveleri taşıyamayacak olması.
Seyrekleme ve destekler le çözmeye çalışacağız.
meyveler yeni olgunlaşmaya başladı.
Bunlarda kadife kırmızı güllerim.:)
Ellerine sağlık Adil kardeşim, bahçede çok güzel gelişmeler var, bütün meyveler olgunlaşıp çiçekler kendilerini göstermeye başladılar. Ben de sayfama bir sürü fotoğraf ekledim, buraya geldikten ve resimleri dizayn ettikten sonra ancak sayfaya koyabildim. Sohbetlerimiz güzel bir anı olarak kalacak, aklım halen orada. Hey gidi günler hey...Saygılar selamlar kardeşim..
Sırası gelen çiçeğini açmaya meyvesini vermeye başlıyor.Bizede bu güzel kareleri paylaşmak kalıyor.
Yaylacı kardeşim Trabzondaki ziyaretiniz ve sizleri ziyaretimiz deki misafirperliğiniz bizleri fazlasiyle memnun etti.Sizleri tanımaktan çok mutlu oldum.Çok güzel bir dostluk buluşmasıydı.Herşey için teşekkürler.Tekrar görüşmek dileğiyle tüm ailece selamlar saygılar.
Sırası gelen çiçeğini açmaya meyvesini vermeye başlıyor.Bizede bu güzel kareleri paylaşmak kalıyor.
Yaylacı kardeşim Trabzondaki ziyaretiniz ve sizleri ziyaretimiz deki misafirperliğiniz bizleri fazlasiyle memnun etti.Sizleri tanımaktan çok mutlu oldum.Çok güzel bir dostluk buluşmasıydı.Herşey için teşekkürler.Tekrar görüşmek dileğiyle tüm ailece selamlar saygılar.
Teşekkürler, bu sizlerin güzelliğiniz Adil kardeşim. Bizlerde çok memnun kaldık, annem ve babam da ziyaretinizden çok memnun kaldılar. İnşallah tekrar görüşebilir ve bir araya geliriz. Saygılar, selamlar...
Teşekkürler, bu sizlerin güzelliğiniz Adil kardeşim. Bizlerde çok memnun kaldık, annem ve babam da ziyaretinizden çok memnun kaldılar. İnşallah tekrar görüşebilir ve bir araya geliriz. Saygılar, selamlar...
İnşallah Celal kardeşim.
Naylonuyla aldığım fesleğeni bilgisayarımın yanında saklıyorum.Arada ellerimle dokunup yüzüme sürüyorum.O mis gibi keskin kokusu üzerime siniyor .
Ferahlatıcı ve dinlendirici doğal parfüm.:)
Bugün 5 tl den aldığım 2 renk begonyalarım.Biri yavruağzı biri bayrak kırmızısı.
Celal beyin ailesinin hediyesi harika gloksinya.
akçabardak
09-06-2013, 18:46
Hayırlı olsun, renkleri çok tatlı iyi günlerde büyütün begonyalarınızı.
Benol Hazaroğlu
09-06-2013, 20:26
Topraklarını hemen değiştiriyorsun değil mi?
Hayırlı olsun, renkleri çok tatlı iyi günlerde büyütün begonyalarınızı.
Çok teşekkür ederim akçabardak.
Topraklarını hemen değiştiriyorsun değil mi?
Daha büyük saksıyla toprak takviyesi yapıldı.
denizinkizi
11-06-2013, 14:09
allah nazar dan saklasın.maşallahı varbahçenizin.
Gel de bunları gördükten sonra bulunduğun şehrin iklimine hayıflanma :( Çok güzeller ellerinize sağlık :)
allah nazar dan saklasın.maşallahı varbahçenizin.
Ziyaretiniz ve o güzel yorumunuz için
Çok teşekkür ederim denizinkızı.
Şu ballı baba burada olur mu acaba , o kadar yıldır daha burada hiç görmedim :(
Gel de bunları gördükten sonra bulunduğun şehrin iklimine hayıflanma :( Çok güzeller ellerinize sağlık :)
Ziyaretiniz ve bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim olcim.
Yüce Allah sizede nasip etsin bu güzellikleri İnşallah.
Şu ballı baba burada olur mu acaba , o kadar yıldır daha burada hiç görmedim :(
Şimdi araştırdım görsellerde (Lamium)Anadoluda Ballı baba diye geçiyor.Ben ilk defa araştırma şansı buldum.Bizim fındık bahçelerinde mart nisan aylarında pembe renklisi bol bulunur .ArılaRIN EN ÇOK SEVDİKLERİ ÇİÇEKLERDEN BİRİDİR.
Sayın adil bey tek kelimeyle hepsi mehteşemler. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Siz ektiniz Rabbim güzelliklerini hiç esirgememiş. Ne mutlu size. Sultan küpelerine hayran oldum. Benimde çeşitlerim var ama daha küçükler. Acaba böyle açacaklar mı?.. 1980 nolu mesajda deniz lavantası gördüm. Sizmi yetiştirdiniz. Karadenize uygun bir çiçek gibi duruyor. Görünüşü çok güzel. 1980 nolu 4. resim lilyumun rengi çok güzel. Farklı bir renk. Kırmızı değil galiba. Bol çiçekli günler dileğiyle.
Çok teşekkür ederim gülsu.
Aynı güzellikleri Rabbim sizede nasip eylesin.
Sultan küpeleri 2 yıllık.
Gübre su ve güneş ihtiyacını iyi karşılarsanız mutlaka sizede en güzel haliyle görüneceklerdir.
1980 nolu fotoğraf sayfasında 2 hatmi 2 adet te limonium çiçeği bulunmakta.İlk kez bu yıl diktim ve ilk kez çiçeklerini üzerinde göreceğim.
Siyahi kırmızı olan bordoya yakın olan bir lilyum çeşidi.Yanına 2 adet sarı benekli lilyum soğanı diktim kırmızının yanında o filizlenenler onlar ikisi birbirine çok yakışacak.
Sayın Adil bey,
Önce Allah nazarlardan korusun diyorum bitkileriniz çok güzel gelişmişler. Hangisinden başlasam bilemedim hebe iyice coşmuş liliumlar desen renk renk, Gün güzeline söylenecek söz yok küpelerde bana bak diyor. Sebzelerinizde ürünlerini sergilemeye başlamışlar sağlık içinde sevdiklerinizle beraber afiyetle tüketiniz.
Size ve tüm Trabzonlu dostlara Muğladan selamlarımla.
Çok teşekkür ederim Osman kardeşim.
Yüce Allah sizede nasip etsin İnşallah.
Allaha emanet olun, Trabzon dan saygılar selamlar.
41 kere maşallah Adil Abi. Güzel günlerde keyfini sürersiniz inşallah. Hepsi müthiş hele küpelere laf bulamadım harikalar. Ellerine sağlık.
Adil kardeşim maşallah, bütün çiçekler harika görünüyor. Demekki bol bol yağan yağmurlar bahçeye çok büyük etki yaptı. Ben oradan döndükten sonra yağmurlar başlamış, sanki beni bekliyordu mubarek yağmur. Islanamadık gitti o güzelim yağmurlarda, ellerinize sağlık çok muhteşem çiçekler. İstanbuldan ailece selamlarımızı sunarız.
Gece..gece ., bu bahçeye nereden girdim kii ..??....Resmen aklım karıştı, soğanbegonyaları,ipekler, küpelilerr.......Ama o sarı hatmi rüyama girecektir muhakkak...:)
Böylede renkli hatmi ilk defa görüyorum...Tohumdan mı ürettiniz sevgili Adil.....?? Bahçe iyice coşmuş...Maşallah..Ellerinize sağlık kardeşim....Gerçekten bayıldımmm.hepsi de birbirinden güzeldiler...zaten fotoğraflarınız harika...Çok net ve renkler mükemmel....
Hayırlı yaz mevsimleriniz olsun inşallah güzelbahçenizde..Selam ve sevgiler kardeşim...:)
41 kere maşallah Adil Abi. Güzel günlerde keyfini sürersiniz inşallah. Hepsi müthiş hele küpelere laf bulamadım harikalar. Ellerine sağlık.
Sayın h_doğan kardeşim ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.Saygılar selamlar.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.