View Full Version : Adil / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
Adil kardeşim maşallah, bütün çiçekler harika görünüyor. Demekki bol bol yağan yağmurlar bahçeye çok büyük etki yaptı. Ben oradan döndükten sonra yağmurlar başlamış, sanki beni bekliyordu mubarek yağmur. Islanamadık gitti o güzelim yağmurlarda, ellerinize sağlık çok muhteşem çiçekler. İstanbuldan ailece selamlarımızı sunarız.
Celal kardeşim sizden sonra yağan yağmurlar adeta çiçekleri çıldırttı.Karadenizin yağmuru bir başkadır.Hele yaz gününde saçaktan süzülen yağmur damlalarını izlerken yağmurun yapraklardaki sesini dinlerken çay içmenin keyfi bir başka oluyor.Serin ve hafif rüzgarlı bir hava adeta insanı büyülüyor.
Birdahaki gelmenizde inşallah o güzel yağmurlarıda görmek nasip olur.
Ailece bizdende selamlar saygılar Celal kardeşim.
Gece..gece ., bu bahçeye nereden girdim kii ..??....Resmen aklım karıştı, soğanbegonyaları,ipekler, küpelilerr.......Ama o sarı hatmi rüyama girecektir muhakkak...:)
Böylede renkli hatmi ilk defa görüyorum...Tohumdan mı ürettiniz sevgili Adil.....?? Bahçe iyice coşmuş...Maşallah..Ellerinize sağlık kardeşim....Gerçekten bayıldımmm.hepsi de birbirinden güzeldiler...zaten fotoğraflarınız harika...Çok net ve renkler mükemmel....
Hayırlı yaz mevsimleriniz olsun inşallah güzelbahçenizde..Selam ve sevgiler kardeşim...:)
Berrinb abla ilk hatmiler bahçeme senin sayende yerini aldılar.
Bu bahçede sizin katkınız çok fazla.teşekkür ederim.
Avm den yeni tür hatmi tohumlardan yetişen bu fideler çiçek açtılar.Karanfil formunda.Bu çeşitten sizede göndermiştim inşallah farklı renklerde süpriz yaparlar.Rengini bilmeden aralarından 4 adet size göndermiştim.Çok rüyanıza girerse bir çözüm buluruz.:D
son yağan yağmurlar adeta hayat verdi çiçeklere.
Yağmurun yerini hiçbir şey tutmuyor doğrusu.
Sizin beğenmeniz benim için çok önemli.
Berrin ablamın yanında bizler çırak kalırız.:)
Sağlık sıhhat içinde bahçenizle sizde mutlu,huzurlu günler yaşayın inşallah.
Saygılar selamlar ablacığım.
akçabardak
12-06-2013, 19:37
Sayın Adil bey, bitkilerinizin de sebzelerin de maşallahı var, ellerinize sağlık,
benim merak ettiğim 1983 nolu fotoğraflardaki domateslere mavi bir şeyler sıkmışsınız o nedir
acaba ben çok küçükken hatırlıyorum büyüklerim böyle bir şeylerle ilaçlıyorlardı ve domateslerin yaprakları yemyeşil , diri ve hiç zarar görmezlerdi, aynı ilacı sizde gördüm sakıncası yoksa ne olduğunu öğrenebilirmiyim acaba, teşekkür ederim şimdiden.
Sayın akçabardak çok teşekkür ederim.
Domateslerdeki o mavi görünenler pas ilacı.Ziraatçilerden tedarik ediliyor.Yaprakların ve gövdenin daha diri ve meyvelerin zarar görmemesi için kullanılıyor.Bahçenize pas hastalığı girdiği zaman bütün sebzelere bulaşma durumu söz konusu.
Bu ilaçla bunu önlemiş oluyoruz.Saygılar selamlar.
çiçek
bunlardan benimde olsun...lütfen... :(
bahçenize hayran olmamak elde değil...ne ararsan var maşallah...baka baka doyamıyor insan..tebrikler...
bunlardan benimde olsun...lütfen... :(
Sayın SUDEM ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Allah hepsini kulları için yaratmış.
bahçenize hayran olmamak elde değil...ne ararsan var maşallah...baka baka doyamıyor insan..tebrikler...
Sayın SUDEM beğeniniz için teşekkürler.Karadenizin doğasında var bu güzellikler.
Saygılar selamlar.
Sn Adil merhaba, çiçekler süper, bahçe süper, çekimleriniz süper ötesi. Fotoğraf makineniz prfosyonel galiba, çok güzel ellerinize sağlık
Sayın aheste merhaba.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Fotoğraf makinem yarı profosyonel.
Bu konuda bir amatör olarak iki şeyi hatırlatmak isterim.
Fotoğraf makinesi ne kadar kaliteli ollursa olsun hiç farketmez.Kullanan kişinin donanımlı ve bilgili olması çok önemli.
Acemi bir fotoğrafçının elinde dünyanın en iyi objektifi olsa neye yarar.
Sıradan bir makineyle bile işi bilen bir fotoğrafçı profosyonellere taş çıkartacak fotoğtaflar yakalayabilir.
Söylediğim gibi fotoğraf çekenin beyin bakış açısı ve tekniği çok önemli.
Bu arada makinem:CANON powerShot SX210 IS
Saygılar selamlar.
sayın Adil bey. iyi günler.maşşallah diyeyim bahçeniz coşturmuş yine. bu gün işlerim yoğun gezinmeye ara vereyim demiştim. yorulunca dinlenirken dayanamadım biraz göz atayım arkadaşlarda yeni paylaşım varmı diye.. iyiki bakmışım, bütün yorgunluğum gitti.özellikle hatmileriniz küpelileriniz. harika hele firenk üzümünüz. muhteşem görünüyor. bir iki tane koparıp ağzıma atasım geldi.emekleriniz boşa gitmemiş darısı başımıza..bir iki seneye inşallah biz yenilerinde bahçeleri böyle olur... SELAMLAR...
Aleykumselam..
Sayın efeege ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
İnşallah hayal ettiğiniz dileklerinize kavuşursunuz.
Bizdende selamlar saygılar.
Adil Abi bu Brugmansia'lar tohum veriyor mu?
Adil Abi bu Brugmansia'lar tohum veriyor mu?
Pembe renkte olan geçen yıl tohum koçanı verdi ,beyaz ve sarılar tohum konusunda daha cimri.:)
Adil kardeşim, bu çiçekler yeni mi yoksa orada vardı da ben mi görmedim. Bu kadar çiçek ne zaman nasıl o kadar büyüdü.Ahududu ve frenk üzümlerini elinle uzattın ya bir an sanki bana veriyorsun onları :) Eşim de gördü o güzelim meyveleri yine Trabzona gitsek mi ne diye söyleniyordu :) Kardeşim hakikatten herşey çok güzel, ellerine sağlık.Ailece selamlarımızı sunarız, saygılarımla...
Çiçekler yeni değil siz burada iken açmamışlardı.Şimdi Glayör,Dahliya,Hatmi,Küpeli,Ayçiçeği,Meleklerin boruları,Begonya,Sardunya ların açma dönemleri.
Bu türlerden sonra asterler ve krizantenler devreye girecek.Her dönemden çiçek var .Çiçeksiz kalmıyoruz şükürler olsun.
Ahududular ve frenk üzünlerinin olgunlaşma dönemi şimdi başlıyor.Böğürtlenlerde kızarmaya başladı.Biryandan elimiz çalışırken artık ağzımızda boş durmayacak.:)
Birdahaki gelmenizde bu döneme denk getirirseniz yeme şansına sahip olursunuz kardeşim.
Bizdende ailece selamlar .
Bu gün bahçemi ziyarete gelen arkadaşım Karadeniz saksağanı yavrusu.
İlk önce çekimser,ürkek davransada daha sonra güzel dostluğumuz oldu.
Onunla tanışıp bahçemi ve çiçeklerimi gezdirdim.
İşte doğayla iç içe yaşamanın faydaları ,avantajları diyelim.
Bunlar iki yavruydu bu yavru yapışkan sarmaşıklara adeta sarılmış kurtulması imkansızdı .
Üzerindeki yapışkan sarmaşıkları temizledim ve seramın içine güvende olması için bıraktım.Malum etraf kedi dolu.:)
Tepesindeki siyah tüylerin kabarık olması korkusundan dı.En son onu bir çite kondurdum iyice sakinleşti ve artık bana alışmıştı.Başındaki tüylerini indirmişti.Bırakıp eve gitiğim halde yine aynı yerde duruyordu.
Ve anne sese cevap verdi kavuşma anı THE END.
Bir elimde Karadeniz saksağanı yavrusu bir elimde kamera bahçemdeki çiçeklerimi ziyaret ettk.Gelin bu anı hep birlikte izleyelim.
İlk dostluk elim uzanıyor ve hiç tepki vermeden parmağıma çıkıyor.
Artık bahçemi gezebiliriz.:)
hiç yabancılık çekmedi sevdim bu yavruyu ben.
şu şirinliğe bakarmısınız.:)Çizgi kahramanı gibi.:):):)
İlk meleklerin borularından şapka yapalım.:D
Bir elimde yavru, bir elimde makine çekim yaparken zor olsada bütün fotoğraflar net çıkmış.
Ve ilan olunur...bahçemin maskotu.:)
Son turun ardından onu elimden çite bırakıyorum.Sanki yıllarca benimle yaşıyormuş gibi hiç kaçmıyor ve birkaç poz daha alıyorum.:)
Ben eve çıkana kadar bu çitte durdu.
Gerdanını ve tepesindeki siyah tüylerini parmaklarımla hafifçe okşadım.
Sürekli gözlerimin içine bakıyordu.
şimdi sakin hali.Tepesindeki tüyler inmiş durumda.
ve son veda bakışlarımız.Nice güzel günlere güzel kuş.
Annesinin sesi onu almaya yetti.:)
çiçekler açtıkça dahada güzelleşiyorlar.
Trabzon makro çiçeklerim.
akçabardak
20-06-2013, 18:33
Ne diyeyim, allah muhabbetinizi artırsın, şapka da çok yakışmış.
Beğeni ile izledim, iyi keyifler.
sera içi tohumluk salatalıklar boy 50 cm civarında.
akçabardak
20-06-2013, 18:38
Ben iki satır yazana kadar maşallah bahçenizde bir sürü çiçek açtı.
Hatmiler çok güzel ama mavi glayör de ilk defa gördüm bayıldım hepsi de çok güzeller
Selamlar.
bu katmerli hatminin rengi de çok güzelmiş.
bahçe bereketi ahududu ve salatalık.
elimdeki değerli küpeler.
clematis ve glayör güzelliği.
Aynı zamanda ilk kez sahip olduğum ve açan clematis çiçeğim.
kuş bakışı seram ve bahçem.
Ne diyeyim, allah muhabbetinizi artırsın, şapka da çok yakışmış.
Beğeni ile izledim, iyi keyifler.
Çok teşekkür ederim akçabardak.
Böyle güzellikler herkese nasip olmaz.:)Bu şansıma düşendi diyelim.:)
Ziyaretinize ve beğendiğinize memnun oldum.
Saygılar selamlar.
Ben iki satır yazana kadar maşallah bahçenizde bir sürü çiçek açtı.
Hatmiler çok güzel ama mavi glayör de ilk defa gördüm bayıldım hepsi de çok güzeller
Selamlar.
Sayın akçabardak ayağınız uğurlu geldi demekki.:D
Siz bahçeme sık sık uğrayın lütfen.:)
Mavi glayörü geçen yıl alıp dikmiştim.Çok tatlı bir mavi rengi var.
Hatmiler de geçen yıl avm den aldığım katmerli türünden .
Bu çiçekler bize yaşama sevinci veriyorlar.
Onları yaradana teşekkür ederim.
Saygılar selamlar efendim.
Gönlü sevgi ile dolu olan insanın dostu çok olur, çiçekler ve kuşlar bu gönül dostunu bildikleri için tüm güzelliklerini çekinmeden sunmuşlar. Ellerine sağlık, başka diyecek bir kelime bulamıyorum Adil kardeşim.
Trabzona gidecek olduğum zaman bu aylarda gideceğim karar verdim, güzellikler tavan yapıyor bu ayda :)
Adil abi neden domateslerin yapraklarını bu kadar budamışsın? En fazla meyveye kadar budaman lazım. Bitkileri zayıflatırsın yeni çiçek tutmaz.
Gönlü sevgi ile dolu olan insanın dostu çok olur, çiçekler ve kuşlar bu gönül dostunu bildikleri için tüm güzelliklerini çekinmeden sunmuşlar. Ellerine sağlık, başka diyecek bir kelime bulamıyorum Adil kardeşim.
Trabzona gidecek olduğum zaman bu aylarda gideceğim karar verdim, güzellikler tavan yapıyor bu ayda :)
Sizdede bu güzel sevgi dolu gönül var bunu gördük,teşekkür ederim Celalettin kardeşim.
Trabzonda yaz ın 4 ayı farklı güzeldir.Her ay Kendine özgü güzellikler barındırır.Yeşilin hakim olduğu bu coğrafyada insan aradığı güzellikleri görme şansı bulabiliyor.
Gönlünden geçen o güzel günlerde ,gelmek nasip olur inşallah.
Saygılar selamlar kardeşim.
Adil abi neden domateslerin yapraklarını bu kadar budamışsın? En fazla meyveye kadar budaman lazım. Bitkileri zayıflatırsın yeni çiçek tutmaz.
H_doğan kardeşim küf ve pas hastalığından bıktım .Yapraklar neredeyse tepeye kadar pas küf hastalığı kaptı ,İlaç bile faydasız.Dış mekanda pas vuranları kopartıp yedekte tuttuğum fidelerle yeniden aşılıyorum.Bu yıl domates konusunda iklim hiç olumlu geçmedi.Bir çise bir yakıcı güneş adeta fideler dünyasını şaşırdı.Eh artık biz elimizden geleni yapacağız Allah ne verirse.:)
Domates mildiyöye hassas. Hangi ilaçları kullandınız. Küf derken yaprak küfünden mi yoksa meyvedekinden mi bahsediyorsun Abi.
YeniGine
22-06-2013, 00:14
Bahçe olmuş renk cümbüşü... Bu ne güzellikler böyle. Hepsi birbirinden güzel. Maşallah!..
O katmerli gül hatmiler ve renkleri, nefis küpeliler... Gerçekten Sevgili Adil maşallah hepsi birbirinden güzel, harika. Tohumlarından isterim desem o sene çiçeklenmiyorlar maalesef. Bahçede bu senenin fideleri mevcut inşallah seneye onları görmek nasip olsun diyeyim...
Ellerine, gönlüne sağlık. Hepsine maşallah!..
Domates mildiyöye hassas. Hangi ilaçları kullandınız. Küf derken yaprak küfünden mi yoksa meyvedekinden mi bahsediyorsun Abi.
Küf sera içindekilerde görüldü bitkinin bütün her yerini kaplamıştı.Tabi söküp attım yenisini diktim.
Açık alanda pas konusunda Yapraklarda kuruma oluyor ve ve filizlerin büyümesi tamamen duruyor.
Gittikçe kuruyarak köreliyor.
Gövde de bir bozulma görülmüyor.Birde meyveler irilenmeden kalıyor.
Berat gecemiz kutlu olsun.
Bahçe olmuş renk cümbüşü... Bu ne güzellikler böyle. Hepsi birbirinden güzel. Maşallah!..
O katmerli gül hatmiler ve renkleri, nefis küpeliler... Gerçekten Sevgili Adil maşallah hepsi birbirinden güzel, harika. Tohumlarından isterim desem o sene çiçeklenmiyorlar maalesef. Bahçede bu senenin fideleri mevcut inşallah seneye onları görmek nasip olsun diyeyim...
Ellerine, gönlüne sağlık. Hepsine maşallah!..
Sayın YeniGine ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Yeni aldığım katmerli hatmilerin şu ana kadar gözlemlediğim kadariyle tohum tutma olayını göremedim.Çiçekleriyle beraber koçanlarıda kuruyarak düşüyor.Eski boru hatmiler ise çok sağlıklı tohum veriyorlar.Yeni tür Belki ilerleyen zamanlarda tohum oluşturmaya başlar.Bekleyip göreceğiz.
Bu çeşitlerin genleriyle oynanarak yapıldığını düşünüyorum.Böyle türler tohum konusunda problem olabiliyor.
Berat gecemiz kutlu olsun.
[sıze="7"]tüm müslümanların berat gecesini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.[/sıze]
iyi akşamlar adil bey
tüm müslüman aleminin kandilini kutluyorum.. bahçenizin hayranıyım sefasını güle güle yaşayın. hatmilerinizi meleklerin borazanlarını çook beğeniyorumm bende merak etmiştim katmerlilerin pek tohum verimi olmuyor şebboylardada öyle hatmileri merak etmiştim...selamlar..
YeniGine
23-06-2013, 23:40
Sevgili Adil; tohum takastan Sayın heyyamolanın bahçesindeki katmerli gül hatmilerden tohum gelmiş idi. Şu anda bende fide halindeler tabi. Bakalım seneye çiçeklerini görebilmek nasip kısmet diyelim. Teşekkürler.
Allah razı olsun, sizin de Berat Kandiliniz mübarek olsun, inşallah hep birlikte bu aylara çıkalım.
iyi akşamlar adil bey
tüm müslüman aleminin kandilini kutluyorum.. bahçenizin hayranıyım sefasını güle güle yaşayın. hatmilerinizi meleklerin borazanlarını çook beğeniyorumm bende merak etmiştim katmerlilerin pek tohum verimi olmuyor şebboylardada öyle hatmileri merak etmiştim...selamlar..
Sayın efeege güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Sizde iyi bir gözlemcisiniz.Hatmiler konusunda hemfikiriz.
Hatmilerin boru şeklinde olanları tohum veriyor katmerliler problemli.
Selamlar saygılar.
Sevgili Adil; tohum takastan Sayın heyyamolanın bahçesindeki katmerli gül hatmilerden tohum gelmiş idi. Şu anda bende fide halindeler tabi. Bakalım seneye çiçeklerini görebilmek nasip kısmet diyelim. Teşekkürler.
Allah razı olsun, sizin de Berat Kandiliniz mübarek olsun, inşallah hep birlikte bu aylara çıkalım.
Sayın YeniGine kardeşim İnşallah umduğunuz hatmilere kavuşursunuz.
Gübre ve su ihtiyacını dengelerseniz istediğiniz güzel çiçekler görürsünüz.
Hatmiler çok yıllık .
Bende diktiklerimde istediğim sonucu alamadığım oldu.AVM den aldığım tohumlar bile karışık çıktı.Hepsi katmerli değildi.
Katmerli olanların tohum koçanları kuruyup düşüyor.Bir problem var fakat ne?
Genleriylemi oynanmış acaba diye düşünüyorum.Herneyse.
İnşallah hatmi fideleriniz istediğiniz katmerli türünden çıkarlar.
Saygılar selamlar.
Sevgi Durul
26-06-2013, 09:55
bodur ayçiçeği.
Bitkiniz bodur ayçiçeği değil, rudbeckia. Türkçe adı, güneş şapkası.
Katlı gülhatmiler çok güzeller, emeklerinize sağlık.
Ayyyyy....Çatladıımmm...Bu kadarda güzel çiçekler bir arada ....Ellerinize sağlık,sevgili kardeşim....Hatmilerinizin renklerive katları muhteşem....İnşallah tohm alınır da bize de düşeerrr...:))
Çiçeklerde sebzelerde coşmuşlar.....Gece ..gece..içim açıldı.....:)Fotoğraflar harika çekilmiş....Hepsine toptan Maşaallah diyorum....Selam ve sevgiler....:)
Berrin ablam hoş geldin.Güzel sözleriniz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Katmerli gülhatmilerde nedense tohum olayı sıkıntılı.Bazılarında bir iki adet koçan dolu gibi beklemek lazım.Belki üstteki çiçeklerde tohumlar oluşur.Ozaman gönderirim Allah izin ederse inşallah.Olmazsa fidesini köklendirebilirsem yollarım.
Yağmurlar şu sıralar karadenize küsmüş durumda.:)
Kendi imkanlarımızla sulayarak durumu kurtarmaya çalışıyoruz.
Trabzondan saygılar selamlar Ailenize ve hepinize.
tohumdan yetiştirilen akasya ağacı .Boyu 3 m yi geçmiyor.Yerini severse yapraktan çok çiçek açarak adeta kızıl bir küçük ağaç oluşuyor.
Henüz 1 yıllık bir fidan.Çiçek açmasını sabırsızlıkla bekledim.
Harika renkte çiçekler.Bu fidenin boyu 60 cm boyunda.
Pembe Glayör.
2 nci Glayörde çiçek açtı.Diğerleride sırasını bekliyor.
Yasemin çiçeğim açtı, etrafa güzel kokular veriyor.
maviş çiçeklenmeye başladı.
Dün başlayan yağmurlar adeta bereket getirdi.
Bugün böyle bulutlar seyrelsede akşama doğru daha güçlü sağnak yağış oldu.
Bahçelerimiz adeta yağmura doydu.
salatalık seranın penceresinden çıkmış boyumuz yetişmediğinden tohumluk kalacak.:)
Red-robin ler kuraklığa rağmen iyi direndiler.
Ahududular bir aydan beri durmadan meyve veriyorlar.
Dahada devam eder gibi görünüyorlar.
Doğal ve organik olandan buyurun.
Bu armudu Deveci armudu diye almıştım farklı bir armut çıktı.
Olgunlaşanlarından bir tana alıp hanımla ikiye böldük,
Nekadar güzel armutmuş.Kokusu lezzeti harika.
Deveci olmadığına artık pişman değilim.:)
Hatmi tohumlarındaki gelişmeler ve Trabzon hurmasının meyve tutumu.
Trabzon çikolata hurması ilk meyveler.
turkankaragoz
02-07-2013, 20:30
Ellerinize sağlık sayın adil gözüm gönlüm açıldı sayenizde, inanın o güzelim çiçeklerin ahududuların kokusu burnuma geldi. Ne kadar şanşlısınız biz apartman dairelerine sıkışmış hayatlarda anca sizin bahçelerinizde gezinebiliyoruz. Lütfen açan en küçük tomurcukları bile yayınlayın bizin gibiler sayenizde o bahçelerde dolaşsın.
limon_sever
02-07-2013, 20:35
Adil bey, çiçekleriniz şahane. Domatesleriniz de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Aşağıdaki domatesin adı nedir? Çok hoş ve verimli bir cinse benziyor.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/422774d1372789844-resim-111.jpg
frenk üzümlerinde son durum.
siyah ve beyaz sakız kabakları.
Kalem olarak diktiğim 3 çeşit incir fidelerim.
Soğan inciri,Beyaz incir ,Kara incir,Çok iri kahverengi incir.
Soğan ve beyaz incirleri meyve verdi.
Adil bey, çiçekleriniz şahane. Domatesleriniz de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Aşağıdaki domatesin adı nedir? Çok hoş ve verimli bir cinse benziyor.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/422774d1372789844-resim-111.jpg
Sayın limon-sever sayfamı ziyaretinize çok memnun oldum.
Fotoğrafta görünen domates ROMEN domatesidir.
Her yıl bu domatesi dikerim.
Küstüğü bir yıl görmedim.:)
limon_sever
02-07-2013, 21:02
Sayın limon-sever sayfamı ziyaretinize çok memnun oldum.
Fotoğrafta görünen domates ROMEN domatesidir.
Her yıl bu domatesi dikerim.
Küstüğü bir yıl görmedim.:)
Her yıl dikilmeyi hak ediyor :) Tadı nasıl? Acaba diyordum bu yıl biraz fazla tohumluk bıraksanızda tohum takas etkinliğinde paylaşsanız :)
Adil Abi bu domatese Roma domatesi de deniyor mu? Bu domates sos ve salça için uygun mu?
Ellerinize sağlık sayın adil gözüm gönlüm açıldı sayenizde, inanın o güzelim çiçeklerin ahududuların kokusu burnuma geldi. Ne kadar şanşlısınız biz apartman dairelerine sıkışmış hayatlarda anca sizin bahçelerinizde gezinebiliyoruz. Lütfen açan en küçük tomurcukları bile yayınlayın bizin gibiler sayenizde o bahçelerde dolaşsın.
Sayın turkankaragoz.
Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Bu sevgiyi kaybetmemek adına bu paylaşımlarımız devam edecek.
Sizleri mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize.
Biz Doğa severler oldukça bu güzellikler asla kaybolmaz.
Saygılar selamlar.
Her yıl dikilmeyi hak ediyor :) Tadı nasıl? Acaba diyordum bu yıl biraz fazla tohumluk bıraksanızda tohum takas etkinliğinde paylaşsanız :)
Lezzet olarak çok iyi olmasada çokta kötü sayılmaz.
Orta lezzette bir domates sert ve dayanıklı.
Her yıl gibi bu yılda tohumluk ayıracağım.
Vakti geldiğinde hatırlatırsanız sevinirim.
Adil Abi bu domatese Roma domatesi de deniyor mu? Bu domates sos ve salça için uygun mu?
h-doğan kardeşim.
Biz yıllardan beri bu domatesi dikeriz.Hep Romen domatesi olarak bu bölgede tanınır.Bunun İtalyan olan çeşidide var.meyveleri daha küçük dışı daha parlak.
Salça ve sos yapımında kullanabilirsiniz.Geçen yıl hanım yapmıştı,güzelde oldu.Melamin de de kullandım.Tam olgunlaşınca lezzeti de artıyor.
ellerinizi emeginize saglık cicekleriniz bir harika sebze ve meyvelerinizde..özellikle romen domateslerine bayıldım..sizlerin bahcelerini yetiştirdiklerinizi görünce "benim bahcem yok " diyorum hakikaten helal olsun..
ellerinizi emeginize saglık cicekleriniz bir harika sebze ve meyvelerinizde..özellikle romen domateslerine bayıldım..sizlerin bahcelerini yetiştirdiklerinizi görünce "benim bahcem yok " diyorum hakikaten helal olsun..
Sayın nesli60 En kısa zamanda bu güzel dileklerinize kavuşursunuz İnşallah.
Bende emekli olduktan sonra böyle güzelliklere daha çok zaman ayırma şansı buldum.2 yılda epey yol aldığımı düşünüyorum.
Saygılar selamlar.
enginar çiçekleriyle başlayalım.
glayör lerin yeni renkleri açıyor.
glayör meleklerin boruları
meleklerin boruları dahliya tohumluk badem salatalıklar domates..
ağırlığa dayanamayan kavun dalından koptu.filelemek lazımmış.
yeni meyveler ve aralarında çürüyenler.
ağaç hatmi gül enginar begonya.
çiçekler kelebeklerle dolmuş.
bu çiçeği çok seviyorlar.dallarına dokunduğumda güvercin sürüsü gibi havalanıp tekrar çiçeklere konuyorlar.
hatmi kırmızı ve çingene pembesi glayör.
glayör clematis bordo- mavi.:)
kırmızı çiçekli akasya ağacı.her yaprağın arasından böyle güzel çiçekler veriyor.
bordo clematis dahliya hatmi.
yaşmacık kuşu yavruları.
Kamelyada otururken bu yavruların seslerini duydum,6-7 m ileride bir borunun içinde yuvaları vardı.her yıl aynı borunun içindeki yuvayı kullanıyorlar.2013 fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim.Ne kadar şirinler.Ben fotoğraf çekerken anaları ikaz verdi.:)
işte yuvanın olduğu demir boru ve anaları sorti yaparken.:)
bir sonraki gün yavrulardan biri hayata ilk adımını attı .Bu yavruda bugün uçup gidebilir.Evimizin etrafında her yıl yuvalarını yapıyorlar.Zararlı böceklerin bitlerin tırtılların acımasız düşmanları.:)
pembe glayör ve siyah üzüm.
Trabzon çikolatalı hurmada en son kalan meyveler.3/2 si döküldü,hatmiibeyaz gül.
beyaz gül m.boruları,glayörler.
kırmızı çiçekli akasya açmaya devam ediyor.pembesinide buldum.Sırada sarısı ve beyaz renklisi var.:)
kırmızı akasya kırmızı fenerler gibi çiçekler açıyor.
hatmiler güzelliğini hala sergiliyor.Clematisler açmaya devam ediyor.
KAPTANzst
12-07-2013, 20:00
Hepsi güzel de clematis özellikle harika.
Benol Hazaroğlu
12-07-2013, 20:04
Ziya bey kıskanma seneye sabret seninkilerde açacak.
Kendine yedekle ben bu gün hastalanan birini yine dipten budamak zorunda kaldım.
Bir tane daha budanacak gibi görünüyor.
Sayın Adil bey,
Bitkilerinizin maşallahı var kuşlarınızda öyle bizdeki adıyla karabibi kuşu.
En sonunda clematis hastalığına kıyısından köşesinden sizde yakalanmışssınız hayırlı olsun. Gerçi sizler bizlerden avantajlısınız en azından Benol hanım gibi clematis uzmanı ve kaynağı bir kişiye sahip olduğunuz için kıymetini iyi bilin derim.
Muğladan selamlarımla.
Hepsi güzel de clematis özellikle harika.
En önemlisi onları senin bana vermen.Çelikleri benol abladan ben aldım çelikleme işini sen yaptın tutanlardan banada verdin.Çok teşekkür ederim.
Şu anda mavi çiçekli olan açtı fakat çiçekler çok küçük.Papatya kadar.İnşallah seneye ikimizinde clematisleri coşacak.
Ziya bey kıskanma seneye sabret seninkilerde açacak.
Kendine yedekle ben bu gün hastalanan birini yine dipten budamak zorunda kaldım.
Bir tane daha budanacak gibi görünüyor.
Benol abla geçmiş olsun.Demir parmaklıkları saran bir çeşidin daha vardı oda aynı akibete uğramıştı.İnşallah daha fazla sorun yaşamazsın.
Sayın Adil bey,
Bitkilerinizin maşallahı var kuşlarınızda öyle bizdeki adıyla karabibi kuşu.
En sonunda clematis hastalığına kıyısından köşesinden sizde yakalanmışssınız hayırlı olsun. Gerçi sizler bizlerden avantajlısınız en azından Benol hanım gibi clematis uzmanı ve kaynağı bir kişiye sahip olduğunuz için kıymetini iyi bilin derim.
Muğladan selamlarımla.
Sayın Osman bey,Aleykumselam.
Karabibi de çok hoşmuş kendi yörenizle ilgili.Bizdede yaşmacık denir.Yanaklarında ve başında renk parçacıkları olduğu için.Yaşmak bayanların başına bağladığı geleneksel bir örtüdür.Galiba oradan esinlenilmiş.
Osman bey bu işin kıyısı köşesi kalmadı.:)
Clematis ler için artık özel yer hazırlamayı düşünüyorum.Onlara tırmanabilecekleri tel örgüden çit yapmayı düşünüyorum.Artık kalıcı gibi oldular artık.
Şu an saksıdalar.Yerlerini hazırlayınca bir bordo ,bir mavi sıralama yapacağım.:)
Benol ablanın bu işte 1 numara olması bizimde işlerimizi kolaylaştırıyor.Bu güzelliklere onun sayesinde kavuştuk .Kendisine tekrar teşekkür edyorum.
Trabzondan Muğlaya Osman beye Saygılar selamlar.
Benol Hazaroğlu
16-07-2013, 01:21
Bu sene çeşitleriniz daha da artacak. Hastalanıp dipten budadığım 3 günde topraktan tekrar sürmeye başladı.
Bunlar için çok güneşte olsun deniyor ama benim Güneşte olanlar hep küllemeye yakalanıyor.
Arkadaşıma aldığım piilu 3 senedir gölgede bakım yok, gübre yok ve çok sağlıklı.
Soğuk iklim çiçeği olduğu için onlarda güneş az olduğundan illaki güneşte olsun deniyor sanıyorum.
Sen yerini hazırlarken bir tanede gölgeye dik.
Bu sene çeşitleriniz daha da artacak. Hastalanıp dipten budadığım 3 günde topraktan tekrar sürmeye başladı.
Bunlar için çok güneşte olsun deniyor ama benim Güneşte olanlar hep küllemeye yakalanıyor.
Arkadaşıma aldığım piilu 3 senedir gölgede bakım yok, gübre yok ve çok sağlıklı.
Soğuk iklim çiçeği olduğu için onlarda güneş az olduğundan illaki güneşte olsun deniyor sanıyorum.
Sen yerini hazırlarken bir tanede gölgeye dik.
Teşekkür ederim Benol abla aynen dediğiniz gibi yapacağım.Söyledikleriniz çok mantıklı.
Saygılar selamlar.
[sıze="7"][/sıze]
Ramazan bayramımız kutlu olsun.
Soğuklardan etkilense bile gelecek yıl yeni sürgünler aynı dal budağı yapıyor,aynı çiçeklenmeyi gösteriyor..
Diğer güzel tarafı akşamları harika koku salıyorlar etrafa.
2013 Sezonu hasat başladı..
Trabzonda böyle beyaz üzüm yetişebiliyor.2013.
YeniGine
26-09-2013, 00:02
Sayın Adil!.. Ben uzun süredir bahçenizi takip etmemişim ve neler kaçırmışım neler... İnanın ağzım açık gezdim bahçenizi, ne kadar güzel olmuş ne kadar... Maşallah!.. Harika olmuş bahçe.
Sizin bahçenizden hemen önce Sevgili Berrin Hanımla yazıştık ağaçlara astığımız kuş yuvalarımıza kuşlar gelmiyorlar diye üzüldük durduk. Ve sizin bahçenizde bir borunun içine kuş yumurta yapmış ve minik bebişler dünyaya gelmiş. Ne kadar sevdim anlatamam. Bravvo, maşallah, daha çok olsunlar inşallah...
Çiçekleriniz; hangisini söylesem ki hepsi birbirinden güzeller maşallah ve kelebekli çiçek fotoğrafınız harika olmuş, çok güzeller çok... Renkli akasyalara bayıldım ve ilk kez gördüm. Hatmiler, glayöller maşallah... Ellerinize, emeklerinize, gönlünüze sağlık. Büyük güzellikler kaçırmışım fakat çok şükür gördüüm...
Bahçenize kocaman bir maşallah....Emeklerinize sağlık...Hepsi birbirinden muhteşem....Seyretmeye doyamadım...Melek borularına bayıldım.....
sn.Adil bahçeniz çok güzel rengarenk üzüm ve incirler çok güzel görünüyor insanın yorgunluğunun çıktığı andırbu afiyet olsun meleklerin boruları bir gelingibi bahçeye renk katmış ellerinize sağlık.
Yaşadığım iklimde sadece bakmakla yetinmek pek dokunaklı of ya of , çok güzeller ...
Sayın Adil!.. Ben uzun süredir bahçenizi takip etmemişim ve neler kaçırmışım neler... İnanın ağzım açık gezdim bahçenizi, ne kadar güzel olmuş ne kadar... Maşallah!.. Harika olmuş bahçe.
Sizin bahçenizden hemen önce Sevgili Berrin Hanımla yazıştık ağaçlara astığımız kuş yuvalarımıza kuşlar gelmiyorlar diye üzüldük durduk. Ve sizin bahçenizde bir borunun içine kuş yumurta yapmış ve minik bebişler dünyaya gelmiş. Ne kadar sevdim anlatamam. Bravvo, maşallah, daha çok olsunlar inşallah...
Çiçekleriniz; hangisini söylesem ki hepsi birbirinden güzeller maşallah ve kelebekli çiçek fotoğrafınız harika olmuş, çok güzeller çok... Renkli akasyalara bayıldım ve ilk kez gördüm. Hatmiler, glayöller maşallah... Ellerinize, emeklerinize, gönlünüze sağlık. Büyük güzellikler kaçırmışım fakat çok şükür gördüüm...
Sayın Yenigine Ziyaretiniz beğeniniz için çok teşekkür ederim.
Çevremiz henüz binalaşmamış etrafımızdaki kuşlar her yıl çevremizde yuva yapıyorlar.Onlar için gerekli ortam mevcut.Bir on yıl sonra ne olur bilmek zor.Sahilden yukarı 2km var ve binalar şimdiden yarıya ulaştı.Büyük bloklar yapılıyor.Şimdilik kuşlarında bizlerinde huzuru yerinde.Allah artırsın inşallah.
Çiçeklerimle kuşlarla böceklerle mutlu huzurlu yaşayıp gidiyoruz.
Hala daha çiçek çeşitlerime yenileri eklenmeye devam ediyor.Bunun sonu yok galiba.Çiçek alanını dahada genişletmeyi düşünüyorum Allah izin ederse.
Tekrar ziyaret etmeniz dileğimle saygılar selamlar.
Bahçenize kocaman bir maşallah....Emeklerinize sağlık...Hepsi birbirinden muhteşem....Seyretmeye doyamadım...Melek borularına bayıldım.....
Çok teşekkürler sayın sonkez.Ziyaretiniz ve güzel yorumunuzdan dolayı .
Saygılar selamlar.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.