View Full Version : Adil / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
Karayemişler kızarmaya devam ediyor.Böğürtlenler de olgunlaşmaya başladı.
Fırtına ve yağmur nedeniyle mısırlar sabahleyin baktığımda araba yoluna serilmişti.Bölgemize özgü Horom dediğimiz birkaç mısırı birbirine bağlama yöntemiyle olayı şimdilik hallettik .Kıvırcık marullarım da yağmurla coşmuşlar.
Sera içi kavunlarım meyve vermeye başladılar .Tohumluk salatalık tamamen olgunlaştı.
Tek kök kalan bu güzel dahliya yı çoğaltmam gerek.Diğer kökler filizlenmedi.Asterler arasında güzel yer tutmuşlar.:p
Çok renkli çiçekli Glayör.Berrin Ablamdan gelen soğanlardan.
Bu güzel formlu glayör Berrin Ablamın gönderdiği soğanlardan çıktı.Bize bu güzellikleri yaşattığı için kendisine çok teşekkür ederim.
Bu bolluk kaçmaz.....:)) Bende sevgili yaylacının peşine takılayım .....:))))O uzun domateslerde hak nazadım kaldı diyebilirim....Çiçekleriniz harika olmuşlar...İnşallah ezan çiçeği ve melek borusunun tohumlarını bazı garibanlara dağıtırsınız....:))))
Barbekünün rengi baştan biraz cart gibi gelmişti ama...Şidi yeşillikler içinde çok iyi kontras oluşturmuş...sevgili adil siz işinizi bilirsiniz..:))
Sevgi ve selamlar kardeşim..:)
Berrin Abla fındıklarda olmaya başladı güzel bir taze fındık ziyafeti de yaparız.
Karayemişler de bu yıl az verselerde , bize yetecek kadar toplarız,erikler hala daha sizi bekliyor.
Domatesler daha olmadı fakat gayet iyi durumdalar olgunlaşma zamanı gelirsen onlardanda nasibinizi alırsınız.
Çiçek konusunda mahallemizde her isteyenle paylaşıyorum.Bende olmayanları onlar veriyor.Onlarda olmayanları da ben veriyorum.Güzel paylaşım ve muhabbet oluşuyor.
Barbekü nün rengini siyahi bordo yapabilirim.Evin rengine uyması açısından.Göze de çok batmaz.Kontrast olarak daha uyumlu olacağını düşünüyorum.
Belki fikrimi değiştirip farklı fikirler de üretebilirim.Saaatim saatime uymuyorki Ablacığım.:)
Bizdende saygılar selamlar.
Fasulye resimleri ile çakışmışım galiba ..Bu o meşhur ..Tombul beyaz fasulyemi yoksa..??
Ona benzettim ama yanılmış da olabilirim..Elleninize sağlık...Her taraftan bereket fışkırmış..:))
İkimizde aynı anda işlem yaptığımız için sayfadaki fotoğrafların aralarında yorumlar kalmış.:))
Bu fasulyenin tohumları yassı mercimek şeklinde beyaz renkte ,çok iri olmuyor.
Fakat badik dediğimiz tohumun dış kabuğu, normal fasulyeler den daha dar ve uzun bir yapıya sahip.Rengi de hep sarıdır.
Hiç kılçık bulamazsınız lezzetini de çok beğendim.
Dane olarak değil taze olarak tüketilmesi daha makbul.
Teşekkür ederim Berrin Abla.
Saygılar selamlar.
serife85
02-07-2012, 23:45
harika bir bahçe
Sayın serife85 ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkürler.Aramıza hoş geldiniz.
Sizin açmış olduğunuz Sayfanızda paylaşımlarınızı görmek istiyoruz.Doğayla ilgili yapmış olduğunuz her hanki bir çalışmanızı bizlerle paylaşabilirsiniz.
Saygılar selamlar.
nuray topcu
03-07-2012, 10:54
Adil bey,merhaba.hani yok mu Kaptan bey gibi bordo mavi lastikler...saygılarımla..,
herşey çok güzel,bahçe,çiçekler,sebzeler,keyifle oturun inşaallah.
Merhabalar Nuray Hanım.
Kaptan Abim olur o lastiklerin birini beraber iç dış yapmıştık çok zorluk çektik.Hayli güç ve maharet isteyen bir iş.Fakat yorgunluğuna değdi doğrusu.
Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim Nuray Hanım.Sizi kendi sayfanızda ziyaret etmek isterdim.Fakat konu açmamışsınız.Sizde doğayla ilgili bir konu başlığı açarsanız sizinde güzel düşünce ve fikirlerinizi paylaşabiliriz.
Saygılar selamlar.
nuray topcu
03-07-2012, 21:34
Merhabalar Nuray Hanım.
Kaptan Abim olur o lastiklerin birini beraber iç dış yapmıştık çok zorluk çektik.Hayli güç ve maharet isteyen bir iş.Fakat yorgunluğuna değdi doğrusu.
Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim Nuray Hanım.Sizi kendi sayfanızda ziyaret etmek isterdim.Fakat konu açmamışsınız.Sizde doğayla ilgili bir konu başlığı açarsanız sizinde güzel düşünce ve fikirlerinizi paylaşabiliriz.
Saygılar selamlar.Adil bey,Kaptan beyle kardeş olduğunuzu biliyorum.Gıyabınızda tanıyorum sizi.
Malesef ,ağaçlarda sayfam yok.sizin gibi bahçe,bitki severleri seyretmekten çok mutlu oluyorum.
saygılarımla..
Teşekkür ederim Nuray hanım.
Sizleri mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize.
Saygılar selamlar.
Bu gün arabamın lastiklerini değiştirmeye gittiğimde mağzanın güvenlik sisteminin üzerine kırlangıçların yuva yaptığını gördüm.Bu şirin yavruları sizinle paylaşmak istedim.Anaları yemlemeye geldiğinde ağızlarını açmaları çok hoştu.Onuda videoya çektim.Çok sevimli görünüyorlar.:)
begonyam ve hatmi çiçeğimin son durumu.
Yeni aldığım küpeli çiçeklerimle küpeli çiçek çeşidim 3 oldu.
Boru çiçeği barbekünün üstünde çiçek açmaya başladı.
Feyiko fidem bu yıl ilk kez çiçek açtı.
Meleklerin boruları çiçeklerimden beyaz olanı açtı.
AVM den aldığım süs kabakları tohumlarından şu ana 2 çeşidi meyve verdi diğerleri büyümeye devam ediyor.
Sarı Glayör nihayet açtı.Bu çiçeğin soğanını kızım arkadaşından almıştı.Buda farklı güzelmiş.
Bu dahliya çeşidi sade kırmızı,sade beyaz ve yarısı kırmızı yarısı beyaz 3 çeşit form da çiçek açıyor.Bu aynı gövde üzerinde sade beyaz açan çiçeği.
Adil kardeşim bahçen çoşmuş yine, artık isim buldum bahçeye Glayör Cenneti, onlar ne güzel şeyler öyle her renk var maşallah. Sebze ve meyvelerde cabası, bir de Karayemişi göstermiyormusun ağzım sulandı, özledim o mükemmel meyveyi. Çalışmaların çok güzel çok beğeniyorum, inşallah Trabzona geldiğimde sana uğrayacağım. İzin konusunu ayarladığım an ordayım. Kolay gelsin, bahçen ve sofran bereketli olsun. Saygılar selamlar...
Yaylacı kardeşim çok teşekkürler.4 adet glayör daha var açmamış.3 ü Berrin Abladan gelen biri benim 2 yıl önceden diktiğim ebruli glayör.
Kara yemiş 2 bilemedin 3 hafta daha dalında durur.Karayemiş gerçekten harika bir meyve ve insan sağlığına çok büyük faydaları var.İnşallah gelip yemek nasip olur.
Ne zaman istersen gel kardeşim.Telefonum sende var beni ararsın.
Saygılar selamlar güzel kardeşim.
İki renkli Dahliya.Aynı bedende iki ayrı renk.Bugün ikisini bir arada görmek nasip oldu.
Kamelya alanının şu anki durumu.Ezan çiçeği böyle giderse 1 ay daha çiçek açmaya devam edecek.Tek kök olmasına rağmen yerini hayli doldurmuş.Her akşam her filizinde 3 -4 adet çiçek açmaya devam ediyor.
Berrin Ablamın gönderdiği dahliya çiçek tomurcuğu açtı.Çiçek rengi hala belirsiz.
Bombus Arısı bu yıl hayli fazla .Masamdaki çiçeklere konuyorlar ve onları seyretmesi çok hoş.Harıl harıl çalışıyorlar:)
Pembe Ebruli Glayör.Asterler arasında sıkışmış fakat kendini farkettirmeyi başarmış.Buda farklı bir güzel görünüyor.
Mısırlar püsküllerini(Saçlarını)çıkardı.Koçanlar irileniyor.Domateslerden yılın ilk kızarmış meyvelerini aldım.
Sn. Adil bahçeniz çok güzel. Bol verim bol çiçek olsun.
Sayın Limoncu bu güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
Al kokulu üzüm evimizin 3 katına kadar çıkmış durumda.Garaj yerine engel olduğu için 2 yıl önce köküyle söküp uygun yere naklettik .Geçen yıl çok cılız yapraklar ve meyveler vardı bu yıl daha derli toplu.
Ağaç hatmi çiçek açmak üzere tomurcuk vermiş.Cüce hatmi üzeri çiçeklerle kaplanan farklı bir çeşit.Şu sarı çiçeğimide arkadaş edeyim.:D
Ceviz meyvelerini sıcaklarla birlikte birazını döktü.
Enginar çiçeği güzel görsellik sunuyor.
Süs kabaklarımın son hali.
Karpuzlar dış mekanda meyve vermeye başladı.Deneme amaçlı diktim.Bakalım nekadar irilenecekler.
2 m2 alanda seranın içinde bulunan kavunlarım.Şu anda 2 kğ a ulaştı.Yeni meyve türetmeye devam ediyor.5 adet irilenmiş kavunum var.Hobi seramın ilk meyveleri.
Trabzonda açan güneş Dahliya.İstanbuldan Berrin ablamın göndermiş olduğu Dahliyaların İlk çiçek açanı bu oldu.Adeta bahçemde bir güneşim oldu.Teşekkürler Berrin Abla.
Bilmiyorum ne söyleyeyim, karpuzlar, kavunlar bir de püsküllenmiş mısır harika herşey, maşallah. Adil kardeşim yanlız yıldız çiçeklerinden alacalı olanı pembeyi kıskanıyor olmasın, sanki pembeyle ilgileniyorsun bunun ne özelliği var der gibi bakıyor pembe dahliaya, ateş dahlia da bir başka güzel, muhteşem görünüşü var.
Büyük ihtimal bayramdan sonra Trabzona gelebilirim, o zaman uğrayacağım sana ama şu karpuz ve kavunlara yetişemeyeceğim galiba :)Ellerine sağlık, saygılar selamlar kardeşim...
Yaylacı kardeşim çiçeklerin hiç birini birbirinden ayıramam.Hepsinde büyük gücün eseridir.Kusursuz ve harikadırlar.
Kavun ve karpuzlar bayram sonrasını bulur.Karadeniz iklimi olduğu için Burada biraz daha gecikmeli gelişiyorlar.Görsel olarak dalında bazılarını bekleteceğim.Yemesinden ziyade bahçedeki görüntüsü çok hoş.
Görüşmek üzere bizdende saygılar selamlar kardeşim.
Yazlık Fasulyelerin bir kısmı söküldü bir kısmı tohumluk ayrıldı.Sökülenlerin yerine güzlük fasulye dikildi.
Mısırlar meyve vermeye devam ediyor.Bunlar yöremizin yerli mısırları.Ziraat mısırlarından daha lezzetli oluyorlar.Bir kök üzerinde 2 ve 3 meyve verebiliyor.1000m2 alana sevdiğimiz her şeyi dikmeye çalıştık ,biraz sıkışık olsada.
Bunlar iri ve seyrek dişli mısırlardan mı? Eğer oysa seneye sizden bir kaç tohum isteyeceğim.
Bunlar iri ve seyrek dişli mısırlardan mı? Eğer oysa seneye sizden bir kaç tohum isteyeceğim.
Sayın Limon tam olgunlaşsınlar fotoğraf paylaşımı yaparım eğer beğenirseniz size gönderirim.Ziraat mısırı çok sık olur At dişi gibi.Bu biraz farklı tombul taneli.
Saygılar selamlar.
Bahçe çiçeklerim Açmaya devam ediyor.Berrin Ablamın yolladığı dahliyalar rengarenk açmaya başladı.
Bahçe çiçekleri .Dahliya ve hatmi.
Sera içi domatesler kızarmaya başladı.Salatalıklar ikiz meyve veriyor.
Amas eriği Trabzon da yetişen en vergili tür.Benimde en çok sevdiğim erik türü.Şimdi Oruçlu Oruçlu yanlarına gitmek insanı zorluyor.:))Fakat işin güzelliği burada.
Bu arada TÜM İSLAM ALEMİNİN MUBAREK RAMAZANINI KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM.
Hayırlı Ramazanlar Adil kardeşim, hakikatten erikler oruç bozan eriği olabilir :) Çok nefis görünüyorlar, ellerine sağlık. Saygılar, selamlar..
Çok doğru Yaylacı kardeşim.:)Adını değişmek lazım.:)
Ben ramazanın bu günlerini ikinci kez yaşıyorum.Daha önce bu ortamı yaşamışlığım var .
Zorluklara rağmen Ramazan çok güzel gidiyor.Yılda bir kez de olsa insanlar, Ramazan sayesinde Bazı şeylerin kıymetini daha iyi anlıyor.
Saygılar selamlar.
Amas eriği Trabzon da yetişen en vergili tür.Benimde en çok sevdiğim erik türü.Şimdi Oruçlu Oruçlu yanlarına gitmek insanı zorluyor.:))Fakat işin güzelliği burada.
Bu arada TÜM İSLAM ALEMİNİN MUBAREK RAMAZANINI KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM.
Sn Adil
Temelle Dursun oruçlu iken,Temel buz gibi su içmek isteyince,Dursuna demişki,
Ula Dursun bana şu dolapdan buz gibi bir bardak su ver. içeçeğim.
İstersen sende iç.
Ula biz oruçlu değilmiyiz.Deyinçe,
Ben çaresini biliyorum demiş Temel.
Söyle öylese de bilelim demiş Dursun.
Önce suyu içelim sonra söylerim deyip buz gibi suyu depesine dikmiş,Dursunda içmiş.
Dursun çaresi nedir diye sorunca ?
Temel,Vallahi demiş.Sende Atmış biri suladın,bende.
Erikleri yemeden çekinme.Adil bey.Caresi Temelde.
Saygılar.
Sayın hk50 espri için teşekkürler.Habu havada oruçlu oruçlu, buz gibi su mu dedin.?
Temele Dursuna bakarsak halimiz duman:))
İftardan sonra meyvelerin lezzeti artıyor .Temel ve Dursuna duyurulur.:)))
Saygılar selamlar efendim.
Temelle Dursun iftardan sonra bana uğrasın.Eriklerden yaptığım buz gibi kompostoyu onlara ikram edeceğim.:)Yanında yaş pastasıda var:))Ekşi ekşi kıpkırmızı,Hemde Buuuuuuuuuuuuuuuuz gibi.:)))
Dün çiçeklerde dolaşan arıları biraz gözlemledim.Bombus ve İsmini bilmediğim hayli iri bir arı çeşidi.Çiçekler üzerinde hareket etmeden duruyorlardı fotoğraflarını çekmek isteyince yavaşça hareket etmeye başladılar sanki uyuşmuş gibi halleri vardı.Diğer çiçeklerde hayli arı vardı ve hareketliydiler.Ben fotoğrafları çekip bıraktım .Bu gün itibariyle arıları ölmüş vaziyette çiçeklerin altında buldum.
Berrin abladan aldığım Sedef çiçeklerinin son hali.
Pembe Dahliya güzelliğini sunmaya devam ediyor.
Domatesler üzerinde ayırdığım tohumlukları sağarak çivitlerini çıkardım.
İri domates
Çeri domates 2 çeşit
İtalyan sivri domates
Romen domatesi
Red -robin bodur çeri.
Kamışlar geçen yıldan daha iyi kalın filizler çıkardı.
Aster ilk çiçeklerini açmaya başladı.Daha güzel görüntüler sunacağı günleride göreceğiz inşallah.
Ezan çiçeği her çiçeği tohum oluşturuyor.Bir çiçek koçanında 100 lerce tohum çıkıyor.Fotoğraftada dizili durumda koçanlar görülüyor.
Bu arada ezan çiçeği 1 ayı devirdi hala daha akşamları sarı elbisesini giymeye devam ediyor.Uzun süreli çiçek açıyor.Hanımeli gibi kokusu var.
Cykas geçtiğimiz kış yaprakları donmuştu.Donan yaprakları budama makasıyla aldım.Trabzonda uzun zamandan beri ilk kez -4 dereceyi gördük.Bize süpriz olmuştu ve bazı çiçeklerim maalesef donmuştu.Aslında -2 dereceden aşağı düşmezdi soğuk.
Şimdi cykas yeni yapraklarını çıkarmaya başladı.:D
3 Çeşit begonvilim den 1 i tamamen dondu kalanlar kurtardıklarım bunlar.
Bu meleklerin boruları çiçeğini KAPTANZST Abim den aldım.Pembe katmerli.Üzerinde çiçekleri var .
Süs biberi önce mor sonra sarı kırmızı renklerde biberleriyle çok hoş görünüyor.
Yasemin, çiçekleriyle ve kokusuyla çok güzel bir sarmaşık çiçek.
Deneme amaçlı diktiğim karpuzlarda son durum.
Trabzonda yetiştirdiğim ilk kırmızı lahana hasadı.
Adil Bey, çiçekleriniz ve ürünleriniz çok güzel, sağlıkla ve afiyetle tüketiniz.
Darısı başımıza.
Halil Önen
30-07-2012, 11:17
Selam arkadaşlar.
...
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Fındık 3 çeşit,Avusturalya Dutu. Kivi, Elma , Armut 2 çeşit, Erik 5 çeşit, Karayemiş, İncir 2 çeşit, Ayva, Limon, kamkat, gojiberyy, kamelya 2 çeşit, üzüm 3 çeşit, trabzon hurması 3 çeşit, feiko, Nar 2 çeşit, Avagado, Şeftali, Kamış, gül çeşitleri 8 çeşit, Ihlamur, Ceviz, Defne,Yenidünya, Ala çam, Palmiye, Altın çilek, ahududu, böğürtlen, çilek, Karalahana, Keçiboynuzu. Unuttuğum olursa eklerim.
Bahçe bitkilerini her sene düzenli ekerim: biber, patlıcan, domates, salatalık, altınçilek,fasulye, mısır,marul ,maydanoz,kabak,KARA LAHANA, v.s.
....
Bahçeniz güzelmiş... Ellerinize sağlık...
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/25266.htm
bunu bir yere not alsam olur mu?;)
Amas eriği fazla verince dallar kırıldı maalesef.Bizde zayi olmasın diye erik kurusu yapmaya karar verdik.Sonuçları hep beraber göreceğiz.Şu anda seranın içinde askılıklara ve rafa serdim gayet iyi kurumaya devam ediyorlar.Olgunlaşınca çividi çok rahat çıkan bu erik , bölgemizde eskiden erik kurusu çok yapılırdı.
Adil Bey, çiçekleriniz ve ürünleriniz çok güzel, sağlıkla ve afiyetle tüketiniz.
Darısı başımıza.
Sayın Dünyalı.
Çok sağolun efendim.Amin.
Saygılar selamlar.
Bahçeniz güzelmiş... Ellerinize sağlık...
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/25266.htm
bunu bir yere not alsam olur mu?;)
Halil bey teşekkürler.Not alabilirsiniz.Saygılar selamlar.
ayhan219
31-07-2012, 21:19
Amas eriği fazla verince dallar kırıldı maalesef.Bizde zayi olmasın diye erik kurusu yapmaya karar verdik.Sonuçları hep beraber göreceğiz.Şu anda seranın içinde askılıklara ve rafa serdim gayet iyi kurumaya devam ediyorlar.Olgunlaşınca çividi çok rahat çıkan bu erik , bölgemizde eskiden erik kurusu çok yapılırdı.
Adil Bey merhaba
ne güzel kurutuyorsunuz erikleri kıskandım doğrusu
ben vişne kurutmaya çalıştım ama birbirine geçti hiç güzel gitmiyor
çok düzenli olduğunuz anlaşılıyor sizi kutlarım.
Not
Kurutmalardan çıkan çekirdekleri biriktiriyorsanız bana gönderirmisiniz
her türlü meyve çekirdeğine talibim bana ödemeli olarak gönderirseniz çok sevinirim
Ayhan bey merhabalar.
Yaptığım işi özenle yapmaya çalışıyorum.
Bu kurutma işi havanın nemi ve rüzgar oranıyla orantılı.Bunları göz önünde bulundurmaya şartları ona göre ayarlamaya çalışıyorum.Bakalım başarılı olabilecekmiyiz.
Çekirdek konusunda Yaptıklarımı maalesef belediyenin çöp bidonuna döktüm.Bundan sonra yaparsam size çekirdekleri ayırabilirim.Yanlız bu çekirdekler yabani oluyor.Aşı fidesi için istiyorsanız ,güzel bir düşünce.
Saygılar selamlar.
Maşallah meyveler, sebzeler, çiçekler coşmuş. Tohumlar alınmaya başlanmış; sebzeler, meyveler kurutulmuş. Gezmekle bitiremedim. Ellerinize sağlık.
sayin adil.hersey cok guzeldi ozellikle cuha kartopu,sakayik,liliyum,ve gulleri cok begendim.masallah sebzelerde cok guzel ve saglikli gorunuyor.meyvalarinizda cok guzel ve lezzetli duruyor.tek kelimeyle harika.cok begendim.ellerinize saglik.saygilar:rolleyes:
Maşallah meyveler, sebzeler, çiçekler coşmuş. Tohumlar alınmaya başlanmış; sebzeler, meyveler kurutulmuş. Gezmekle bitiremedim. Ellerinize sağlık.
Sayın Almira Yavaş yavaş kış hazırlıkları başladı.Yazın bu bereketli günlerinin tadını çıkarmak lazım.
Ziyaretiniz için teşekkürler.
Saygılar selamlar.
sayin adil.hersey cok guzeldi ozellikle cuha kartopu,sakayik,liliyum,ve gulleri cok begendim.masallah sebzelerde cok guzel ve saglikli gorunuyor.meyvalarinizda cok guzel ve lezzetli duruyor.tek kelimeyle harika.cok begendim.ellerinize saglik.saygilar:rolleyes:
Türkan Hanım Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkür ederim.
Emekliliğin vermiş olduğu zamanımızın bir bölümünü onlara ayırıyoruz.Ne kadar başarılı oluyoruz takdiri sizlere bırakıyorum.
Saygılar selamlar.
Meleklerin boruları çiçek açmaya devam ediyor.
Cır cır böcekleri bu yıl o kadar çok ki,sesleriyle başımızı şişiriyorlar.Bu kareleri 10 cm mesafeden çektiğim halde kaçmıyor ve ötmeye devam ediyor.Ben umurunda değilim.:D
Eşek arılarının sanat eseri yuvaları.Kardeşimin evinin çatısında yuva yapan bu arılar çok tehlikeli,parmak iriliğinde büyük arılar..İnsanı öldürebilir veya hastahanelik yapabilirler.Kükürtle oradan uzaklaşmalarını sağlamaya çalışacağız.
pepino meyveleri irileniyor.
süs biberleri renklenmeye başladı.
kadife ve top patlıcanlarda meyve durumu.
Asya Ceylan
08-08-2012, 09:38
maşallah hepsine :)
salatalıklar üzerinde göremediklerimiz sararınca tohumluk olarak kalıyor.Suladıkça meyve vermeye devam ediyorlar.
Süs kabaklarının son hali.
kamkat bu yıl güzel çiçek açtı.İnşallah iyi meyve tutar.
Ahududu bu yıl yeni diktiğim için az meyve verdi.Gelecek yıl umutluyum.
Altın çilekler meyve durumu.
Berrin Abladan gelen sarmaşık çiçeğimin son durumu.
Benol Abladan aldığım yasemin kalemlerinden 4 tanesi tuttu.Bazısında çiçek var.
Gloxinia, çiçek açmaya hazırlanıyor.
Böğürtlen meyve vermeye devam ediyor.
Mor domates vergili ve lezzetli bir tür.Hastalığa da dayanıklı.Bu çeşidi devam ettirmeye çalışacağım.
Salçalık olarak toplanan karma domatesler.Kışa hazırlık.:p
Red robin domates boyundan büyük işlere kalkışınca meyvelerini taşıyamadı yan yattı.:D
tohumluk mısır kurutma.Bölgemizin yerli mısırları.
KUDRET NARI NE İŞE YARAR.?
Kudret Narının faydaları şöyle bilinmektedir: Mide ülseri, bağırsak iltihabı, kabızlık ve gastrit için 40 gün süre ile tüketilmesi gerekiyor. İki şekilde tüketiliyor. Eylül ayında taze olarak çıkan kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.
Mideye iyi gelir: Kudret narı mide bağırsak rahatsızlıklarında ilk akla gelen besinlerdendir. Ülser, gastrit, kolit, kabızlık gibi sorunlara karşı kullanılmaktadır. Kırk gün süreyle kür yapılması önerilmektedir.
Yaraların iyileşmesi için kudret narı iyi bir doğal alternatiftir.
Kadınlarda görülen vajina yaraları için zeytinyağında bekletilmiş kudret narı kullanılabilir.
Egzama ve sedefe iyi gelmesi kudret narı yararları arasındadır. Bu durumlarda merhem olarak kullanılır.
Şeker hastalığına iyi gelir: Kudret narı şeker rahatsızlığına karşı da faydalıdır. Geleneksel Çin Tıbbında kudret narından yapılan ekstrenin şeker hastalığına olumlu etkiler yaptığı yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir. Kudret narının içinde bulunan dört maddenin şekeri düzenlediği bu araştırmalarda ortaya çıkmıştır.
Enerji metabolizmasını düzenleyen ve şekerin hücre içine girmesini sağlayan enzim olan AMKP’yi kudret narından elde edilen maddenin aktivite ettiği belirtilmiştir. Kudret narı bu enzimin aktivitesini artırarak şekerin hücre içine girmesini sağlamaktadır. Kudret narının diğer sentetik şeker ilaçlarının neden olduğu yan etkileri içermemesi de önemlidir.
Kudret Narının Kullanım Şekli Nasıldır?
Taze meyve için: Kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.
Tazesinin olmadığı zaman: Önce çekirdekleri temizlenen kudret narı, küçük küçük doğrandıktan sonra bir kiloluk bala karıştırılıyor. Ağzı kapalı şekilde bir ay kadar bekletilen karışım, hafif sulanabilir. Bozuldu sanmayın.’ Şeker hastalarının bu karışımı almalarının sakıncalı olabileceğini, bu nedenle zeytinyağı ile kullanımın daha uygundur : ‘Zeytinyağı, meyvenin içindeki etmenleri daha kolay emiyor.
Halis zeytinyağı(sızma zeytinyağı,katkısız) içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yeniliyor. Olgun meyveler bir kavanozun içerisine zeytinyağı ile konuyor. Ağzı kapatılan kavanoz bir ay bekletiliyor. Daha sonra aç karnına yemeklerden önce alınması öneriliyor. Hastanın rahatsızlığının şiddetine göre günde üç öğünden önce aç karnına bir kaşık alınabilir.
Bütün hastalarımıza acil şifalar diliyorum.
maşallah hepsine :)
Asya hanım teşekkürler.
Sevgi Durul
08-08-2012, 17:42
Sayın Adil, kudret narları ve domateslere imrendim. Çok sağlıklı görünüyorlar. Tabii diğer bitkilerinizde öyle. Emeklerinize sağlık.
Bizim kudret narları ancak çiçek açıyorlar.
Afrika menekşesi çiçek açmaya hazırlanıyor.
Bu bitki Afrika menekşesi değil, bildiğim kadarıyla bardak menekşe. (Gloxinia) Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirler. Kolay gelsin.
KAPTANzst
08-08-2012, 17:44
Anlaşılan kudret narı bolluğu var bu sene:)
Mısırları sera içinde kurutmak biraz ters geldi bana:p
Erikler gibi olmasın:confused:
Maşallah bu kadar domates yazada kışada yeter afiyet olsun.
Sayın Adil, kudret narları ve domateslere imrendim. Çok sağlıklı görünüyorlar. Tabii diğer bitkilerinizde öyle. Emeklerinize sağlık.
Bizim kudret narları ancak çiçek açıyorlar.
Bu bitki Afrika menekşesi değil, bildiğim kadarıyla bardak menekşe. (Gloxinia) Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirler. Kolay gelsin.
Sayın SDurul kudret narlarını bu yıl sera içine diktim belki fark buradan geliyor.Sıcak ortamı seviyorlar.
Doğrusu sizin söylediğiniz Gloxinia dır.Menekşe türü olduğu için ismi aklıma gelmedi öyle yazdım.Hatırlattığınız için sağolun,teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.
Anlaşılan kudret narı bolluğu var bu sene:)
Mısırları sera içinde kurutmak biraz ters geldi bana:p
Erikler gibi olmasın:confused:
Abi Kudret narını sera içinde denedim,fark buradan geliyor sanırım.:)
Dışarıda kuşlar yer diye Mısırları sera içine astım.Mısıra bişey olmaz zaten yarıya kurumuş durumda.
Saygılar selamlar.
Maşallah bu kadar domates yazada kışada yeter afiyet olsun.
Sayın Kılıç bu yıl gerçekten salatalığa da domatese de doyduk.Bolluk bereket yılıydı.Bu işte tecrubemizide artırdık.:D
Fazla olanları bir şekilde konserve ,turşu olarak değerlendireceğiz artık.
Saygılar selamlar.
Maşallah hepsi bir birinden sağlıklı ve güzel görünüyor. Kudret narı meyvesinin bu kadar büyüdüğünü bilmiyordum. Bütün bitkileriniz de gözüm kalmadı desem yalan olur. Size kolay gelsin bol bereketli ürünler, size ve ailenize sağlıklı günler dilerim.
Benol Hazaroğlu
10-08-2012, 10:41
Sevgili Adil,
Domates şöleni yaşattın sağol. Verdiğim pembe domateslerden haber yok galiba.
Akibetini merak ediyorum.
Sayın Adil Bey;
Bu sene ürünleriniz oldukça bereketli.
Allah sağlıcakla ve afiyetle yemek nasip etsin.
Esin Hanım Kudret narı nın büyüklüğü sera içinde olması ve istediği ortamı bulmasından kaynaklanıyor.Damlama sulama sistemine bağlı.Güneş ve sıcaklık tam istediği gibi.Meyve tutumu da bu ortama bağlı.
Bütün temennilerinizi bende sizlere diliyorum.
Saygılar selamlar
Sevgili Adil,
Domates şöleni yaşattın sağol. Verdiğim pembe domateslerden haber yok galiba.
Akibetini merak ediyorum.
Benol abla verdiğiniz tohumlar geç kalır diye ekmemiştim.Gelecek yıl denemeye ayırdım.Tohumları abim le bölüştük.Seneye inşallah.
Elimde çok çeşit domates oldu bu domatesler içinde en çok beğendiğim iklime uyan ve verimli iri domateslerin devamını sağlayacağım.Elimde 8 çeşit domates var.Çeri 3 çeşit,italyan,romen,ayaş,red robin ,F1,2 çeşit iri domates.
Ablacığım Boş vaktin olursa seni arabayla getirip götürebilirim, domates toplarsın,Şu an tam domates zamanı.Bahçemi de bir ziyaret etmiş olursun.
Telefonum sende var.Saygılar selamlar ablacığım.
Sayın Adil Bey;
Bu sene ürünleriniz oldukça bereketli.
Allah sağlıcakla ve afiyetle yemek nasip etsin.
Sayın Dünyalı.Allah bana verdiği bereketi sizede versin inşallah.
Saygılar selamlar.
garlangufa
10-08-2012, 20:16
Karpuzlarda son durum.
Selamlar Adil bey,
Sizin bahcenin durumunu görünce şeytan dürtüyor beni...diyorki "bırak işi, emekli et kendini, git memlekete"....şeytan diyor işte....:)
KAPTANzst
11-08-2012, 06:55
Benol abla verdiğiniz tohumlar geç kalır diye ekmemiştim.Gelecek yıl denemeye ayırdım.Tohumları abim le bölüştük.Seneye inşallah.
Elimde çok çeşit domates oldu bu domatesler içinde en çok beğendiğim iklime uyan ve verimli iri domateslerin devamını sağlayacağım.Elimde 8 çeşit domates var.Çeri 3 çeşit,italyan,romen,ayaş,red robin ,F1,2 çeşit iri domates.
Ablacığım Boş vaktin olursa seni arabayla getirip götürebilirim, domates toplarsın,Şu an tam domates zamanı.Bahçemi de bir ziyaret etmiş olursun.
Telefonum sende var.Saygılar selamlar ablacığım.
Ben o tohumlardan ektim. Bahçede ve yeni seraya diktim. 70-80 cm boya ulaştılar yeşil domateslere sahipler. Henüz olgunlaşmadılar.
Maşallah hepsi bir birinden sağlıklı ve güzel görünüyor. Kudret narı meyvesinin bu kadar büyüdüğünü bilmiyordum. Bütün bitkileriniz de gözüm kalmadı desem yalan olur. Size kolay gelsin bol bereketli ürünler, size ve ailenize sağlıklı günler dilerim.
Esin hanım teşekkür ederim.Aynı dilekleri sizler için de diliyorum.
Saygılar selamlar.
Selamlar Adil bey,
Sizin bahcenin durumunu görünce şeytan dürtüyor beni...diyorki "bırak işi, emekli et kendini, git memlekete"....şeytan diyor işte....:)
Aleykumselam Ali Osman Bey.Şeytan neler demiyorki insana.:D Şeytana da fazla uymamak lazım.:D Tabi ki emekliliğinde bir sırası vardır.Vakti gelince oda olacak inşallah.
Toprakla bitkilerle uğraşmak kadar güzel bir şey yok ben bunu farkettim.Öyle fazla büyük değil gücün yetecek kadar olsun yeter.Fazla büyük olursa kendini yormaktan yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.Kontrol edebileceğin kadar yani.:)
Sizin topraksız tarım la ilgili çalışmalarınızı takdir ediyorum.Bu yolda size başarılar diliyorum.
Görüşmek üzere saygılar selamlar Ali Osman bey.
Ben o tohumlardan ektim. Bahçede ve yeni seraya diktim. 70-80 cm boya ulaştılar yeşil domateslere sahipler. Henüz olgunlaşmadılar.
Abi geç kaldığını anladığım için bu yıl dikmedim.Şu anda domatesleri olgunlaşmaya başlamış olmalıydı.Soğuklara düşünce verim de düşecektir.Sera içinde yerimde kalmamıştı zaten.Gözlemlememizi senin diktiklerinde yaparız artık .
Saygılar selamlar Abi.
Karpuzlarımdan bazıları böyle patladılar.Fazla yağmurmu sebep oldu acaba.?Bitişik merkezi köy olan Yalıncak köyünde yetişen karpuzlar sahil yolunda yalıncak karpuzu diye satılıyor.Devlet su işleri önünde .Piyasadaki karpuzdan pahalı fakat kalite farkı var.Lezzet olarak daha iyi.14-15 kiloluk karpuzlar yetişiyor.Bizde ilk adımı atmış olduk.Daha ilk senemiz.Tecrube şart.:)
Akşama iftarda açılışı yapacağız.:)
KAPTANzst
11-08-2012, 17:50
Bende de 2 adet yarılmıştı.
Sanırım yağmurların etkisinden, fazla su çektiler topraktan.
Bende de 2 adet yarılmıştı.
Sanırım yağmurların etkisinden, fazla su çektiler topraktan.
Cuma günü şiddetli yağmur yağmıştı o yağmurdan olmuş olabilir.3 haftayı aşkın çok sıcak günle yaşadık yağmur yağmamıştı.Birden yağınca kökler aşırı su aldı karpuzları böyle etkiledi.Aynı kanaatteyim.
Akşam iftarda lezzetine baktım çok güzeldi.
Benol hanımdan aldığım yasemin çelikleri çiçek açmaya başladı.
Trabzon zambağının son hali.Hala daha yeşil duruyor.Bu yıl çiçek açmadı.Yumruk iriliğinde soğanı var.Kısmet seneye.
Sütleğenler görselliğiyle dikkat çekiyor.
Kudret narı olgunlaşınca rengi böyle sararıyor uc kısımdan 3 parça halinde çiçek gibi açarak içindeki iri nar taneleri şeklindeki tohumları görünüyor.
Bu sabah aç karnına bir iki parça kudret narını çiğ olarak yedim biraz unlu ve hafif bir acılık var şifasını bilince bu çok dikkate alınacak bir durum değil.:D
Al kokulu üzüm pembeleşince yenmeye hazır demektir.Bizim Bu bölgenin en iyi olan üzümüdür bunun birde siyah kokulusu vardır.Al kokulu olan ondan daha tatlıdır.Bu meyveler biraz küçük kalmış Çünki bu üzüm asmasını sökerek yerini değiştirdim.Biraz duruldu.Seneye çok daha iyi olacak.
Bardak menekşesi 3 yıldan beri her yıl yeniden büyüyerek böyle güzel çiçekler açıyor.
Sezon sonu yapraklar ve çiçekler tamamen kuruyor ve ilkbaharda yeniden filiz atıyor.Yapraktan ve kökten çoğaltma yapılabiliyor.
tekomusti
21-08-2012, 10:13
hepsine birden maşallah kardeşim ellerine sağlık
hepsine birden maşallah kardeşim ellerine sağlık
Teşekkür ederim tekomusti kardeşim.Saygılar selamlar.
Bu gün sonbaharın bulutlarıyla gökyüzü ve deniz farklı güzel.Manzaranın keyfini çıkarmak lazım.:pEvimden deniz manzarası.
Güzel güneşli bir gün.Denizi seyrederken düğün konvoyu geçmeye başladı .Düğün günleri harika bir güne rastlamış.Çifte mutluluklar diliyorum.
2012 nin ilk incirlerini bugün topladım.Bütün meyveleri severim de bu incir çok farklı.Allah böyle güzel bir meyveyi kullarına verdiği için ona sonsuz şükürler olsun.
İncirlerin olgunlaşması Ramazan sonrasına denk geldi.:D
Meyvelerin içinde en sevdiğim İncir.Çok sevdiğim için 6 kök daha diktim.Yeterki meyve versin kim yerse yesin.2 ay önce olan horasan incirinden dal diktim bakalım tutacakmı.
Bu arada bu incirin ismi patlıcan inciri dir.
KAPTANzst
22-08-2012, 18:16
Bayramın 1. günü ben o incirlerden yedim:p
Yol kenarında olunca;)
Benol Hazaroğlu
22-08-2012, 20:04
Afiyet şeker olsun diyelim.
Aman Tanrıımm....O topraklara neler karıştırılıyor da , toprağınız karpuz çatlatan oluyor....:)) Vallahi pes doğrusu....İncirlere de maşallah...Ama yağmurlardan sonra , içini tetkik etmeden yerseniz , artık bilememm...:)
Düğün alayının resimleri de çok güzeldi...Keşke düğün fotolarını da çekseydiniz...
Ellerinize sağlık kardeşim....Bereketiniz her zaman bol olsun...selam ve sevgiler..:)
Bayramın 1. günü ben o incirlerden yedim:p
Yol kenarında olunca;)
Abi afiyet olsun.Heves eden alsın yesin .Zaten o amaçla dikmiştim.Yol kenarında olunca göz hakkı da var tabi.:D
Afiyet şeker olsun diyelim.
Beraber olsun buyrun:D Fazla uzak sayılmazsınız.
Aman Tanrıımm....O topraklara neler karıştırılıyor da , toprağınız karpuz çatlatan oluyor....:)) Vallahi pes doğrusu....İncirlere de maşallah...Ama yağmurlardan sonra , içini tetkik etmeden yerseniz , artık bilememm...:)
Düğün alayının resimleri de çok güzeldi...Keşke düğün fotolarını da çekseydiniz...
Ellerinize sağlık kardeşim....Bereketiniz her zaman bol olsun...selam ve sevgiler..:)
Ablacığım Karadenizin bereketli yağmurları ve orman toprağı sayesinde olsa gerek.
İncir İlk olgunlaşan meyvelerde pek bu durum olmaz.****** bakarak yemek lazım.
Başka bir düğün fotoğraflarını paylaşırım inşallah.Köy düğünü olması şartıyla.
Sevgi ve saygılar bizden Berrin ablacığım.İyi günler.
İncirin dalındaki görüntüsüde çok güzel.
İncir meyveleri dalında -2
mandalinci
26-08-2012, 10:16
Maşallah, maşallah, o kudret narları, domatesler, karpuzlar, böğürtlenler, incirler.
Ne biçim bir görsel şölen, ellerinize sağlık.
Afiyetle yiyiniz:)
alacakaranlik
26-08-2012, 10:58
Adil abi, dün akşam A haber kanalında bir programa profesorun biri çıkıyor. İncirin ne gibi faydaları var onu anlatıyordu. Kesinlikle izleyin derim, özellikle cumartesi akşam olan yayını
Maşallah, maşallah, o kudret narları, domatesler, karpuzlar, böğürtlenler, incirler.
Ne biçim bir görsel şölen, ellerinize sağlık.
Afiyetle yiyiniz:)
teşekkür ederim mandalinci.
Adil abi, dün akşam A haber kanalında bir programa profesorun biri çıkıyor. İncirin ne gibi faydaları var onu anlatıyordu. Kesinlikle izleyin derim, özellikle cumartesi akşam olan yayını
Sayın alacakaranlık.Evet o proğramı bir kaç defa izledim çok faydalı bilgiler veriyorlar.Hanım da izlerken bazen beni çağırıyor beraber izliyoruz.Soyadı Saraç bu profesör ün.İnternette de bu konuları çok araştırıyorum.En kolay bilgi edinme yöntemi.
Her türlü meyveyi ve otu doğru ve bilinçli bir şekilde tüketmek lazım.Faydasını ozaman görürüz.Aşırıya kaçmak zarardan başka bi işe yaramaz.
Bilgilendirmen ve ziyaretin için teşekkürler kardeşim.
Saygılar selamlar.
tekomusti
27-08-2012, 19:07
Sn adil abicim ellerinize saglık maşallah incirler süper
teşekkürler tekomusti kardeş.
Süs biberleri saksıda yetişebilen güzel görsellik sunan bir çeşit.Meyve önce yeşil,sonraTuruncu,sonra sarı,en son kırmızı renklere dönüşüyor.Bu onun en güzel özelliği.Bahçesi olmayanlar balkonlarında rahatlıkla yetiştirebilir.
Sarı renkli top biber kırmızı biberlerle bahçede çok güzel görüntü sunuyorlar.
Salçalık kırmızı biber çok kullanışlı .Kahvaltılık, dolmalık,salçalık, közleme ve salatalara kullanılan bir tür.Saf zeytinyağında maydanoz, kırmızı pul biber,limon ve bu biber harika kombinasyon oluşturuyor.Denemenizi tavsiye ederim.
pepino çok yıllık bir bitki soğuktan korursanız gelecek yıl aynı kökten tekrer filizlenip büyür.Şu an meyve zamanı .Meyvelerin görünüşü.
süs kabakları hasat zamanı geldi gibi.
Muammer beyden ağustos ayında aldığım çeliklerden biri filizler atmaya başladı galiba tuttu.Bu sevindirici.İnşallah Muammer beye verdiğim beyaz pon pon gül çelikleri tutmuştur.Çerlikle her zaman çoğaltılabilen bir tür sadece sulamayı ihmal etmeyeceksiniz.
yılın en erkenci incir çeşidi.2,5 ay önce meyveleri olgunlaşıyor.Bir arkadaşın bahçesinden aldığım çeliklerin 3 tanesi filiz attı .Galiba başardık.
Gürcüstan dan gelen fidanlardan kardeşim tanesi 1 tl ye10 tane aldı.8 tanesini bana verdi.Kendi diktikleride hala filizlenmemiş.Yanlız kökleri ilaçlı ve siyahlanmıştı.Bu durum sıkıntı olabilir.Sadece bir tanesi filiz attı diğerlerini merakla bekliyoruz.
dahliyalar yağmurlarla tekrar çiçeklenmeye başladı.
Garajın arkasına diktiğim hatmi,sütleğen,sedef çiçeği ve ponpon gül çok sağlıklı gelişiyorlar.
Seremın önündeki meleklerin boruları ve sütleğen yağmurlarla daha canlı ve diri durumda.
Kamkat bir yıl sonra yerine alıştı ve bu yıl güzel meyveleri verdi.Önümüzdeki şubat ayında allah izin edertse saksıdan toprağa indireceğim.
Cevizler son yağmurlarla kabuklarından çıkmaya başladılar.
Kudret narı meyve içi görünümü.Bu kırmızı çekirdek torbaları çekirdeği ayrılarak yenebiliyor .Mide hastalığı ,şeker gibi birçok hastalığa şifa kaynağı.Sarı etli kabuk kısmıda yenebiliyor.Yaprakları kurutulup çayı içilebiliyor.
Kudret narı meyvesi,çiçeği,yaprağı ve bedeni bir arada.
Kamelya çevresi asterlerin kuşatması altında ,ezan çiçeği hala daha akşam ezanıyla açıyor,Dahliyalar,güller onlara eşlik ediyor.
Adil abi mi desem :) Trabzon'da altınçilek yetiştiğini bilmiyordum bizim evin yanındaki çeşmenin orda da altın çileğe benzeyen bir bitki var ama altınçilek diye çok zehirlenen olduğunu biliyorum. Ağaçta yetişmiyor değil mi?
Abisi buralarda yabani olanları var .Bizim fındıklıklarda da gördüm.Meyveleri torbaları içinde kızarıyor.Yaprakları biraz daha farklı.Ben cesaret edip yiyemedim.:)
Araştırmadan yememek lazım.
Çalı türüne yakın otsu bir bitki .Domates biber tarzı.
Altın çileği Moloz mevkiindeki bir ziraatçiden aldık.Pazarkapı camii nin yanındaki.Bu o türün evinisiymiş..Hanım heves edip almıştı.Tohumlarını artırdık ve devam etmeye çalışıyoruz.Benden çok hanım heveslisi.:)
Bitki hakkında ağaçlar net te ve internette güzel bilgiler var .Öğrenmek istediğin konuyu yazarak öğrenebilirsin.
Saygılar selamlar.
Adil bey birşeyler yetiştirip meyvesini toplamak insana mutluluk verici bir olay değilmi allah bumutluluktan eksik etmesin kimseyi bol çiçekli ve meyveli günler diliyorum.......:)
Adil bey birşeyler yetiştirip meyvesini toplamak insana mutluluk verici bir olay değilmi allah bumutluluktan eksik etmesin kimseyi bol çiçekli ve meyveli günler diliyorum.......:)
Bayçalı kardeşim bu güzel dileklerin için teşekkürler.
İnsan toprakla, bitkilerle uğraştıkça, yaşadığının farkına ve lezzetine varıyor.
Birde yaptığınız işin meyvelerini almaya başlayınca . İnsana değeri biçilemeyen büyük bir ödül gibi geliyor.
çiçekler açmaya devam ediyor.üzümler lezzetten yenmiyor.:)
Mor katmerli bardak menekşe kardeşimin evine kahve davetine gittiğimizde çektim.Yapraklarından çoğaltmak lazım.
Sarı renkli meleklerin boruları Kardeşimin bahçesinde kahve öncesi görüntüler.
Fotoğraflarını çekerken harika kokularını alıyorum.
Asterler kamelyamın önünde mavi çiçeklerden bir set oluşturmuş.Arı ve kelebek lerle üzeri dolu.Arıların sesi arı kovanını andırıyor.Bu şölen 1 ay sürecek.
aster-6
Aster ve guara pembe açan.Birbirlerine güzel yakışmışlar.
aster çiçekleri çok farklı güzel bir görsellik sunuyor.
aster çiçekleri mavinin en güzel tonlarını sunuyor.Her yıl kökten çoğalarak devam ediyor.Çok dayanıklı ve yayılgan bir çiçek.Fazla emek istemiyor.
Sayın adil bey,
yazın hep telaşlı geçtiğinden bahçenize ziyarete gelmemiştim.Resimleriniz çok güzel.
Son resimlerde kafam karıştı,mor aster dediğiniz çiçekten bizim bahçede de var adını bilmiyordum bende merak ediyordum. Yalnız benım bıldıgım aster bu degıl,eğer bu asterse benım bıldıgım nedir :)
saygılar...
Bu kadar da güzel olunur....Sonbaharda eflatun bir cenneti oluşturmuş Asterler....vallahi bayıldım...:) Melek borularının bu kadar güzel renklisini hiç görmemiştim....
Adil kardeşim...Başınıza dert aldınız bu harika resimlerle....Vallahi ben aster ve melek borusunun tohumunu isterim....:)) Kelebekle aster dostluğunu da iyi yakalamışsınız...
Ellerinize ve gönlünüze sağlık....Selam ve sevgiler ailenize ve size....:))
Dilek Sarıkaya
01-10-2012, 00:26
Adil bey, bahçeniz çok güzel.Emeklerinize sağlık, fakat özellikle aster ve meleklerin borularına bittim. Bir çiçek bu kadar mı sık ve gür olur. Çok güzeller. Ellerinize sağlık.
Sayın adil bey,
yazın hep telaşlı geçtiğinden bahçenize ziyarete gelmemiştim.Resimleriniz çok güzel.
Son resimlerde kafam karıştı,mor aster dediğiniz çiçekten bizim bahçede de var adını bilmiyordum bende merak ediyordum. Yalnız benım bıldıgım aster bu degıl,eğer bu asterse benım bıldıgım nedir :)
saygılar...
Uzun bir aradan sonra nihayet siteye devam edebiliyorum yoğunluktan dolayı.:D
Handan hanım teşekkürler.
Benim sayfamdakiler aster.Sizin sayfanızda da aster fotoğrafları yayınlamışsınız.
Sayfanızda açıklama yaptım.
Bazen bizlerde yoğunluk dolayısıyla sitedeki paylaşımlarımıza ara vermek zorunda kalıyoruz.En çok zamanımız kış aylarında olur sanırım:D Yüce Allah sağlıktan sıhatten mutluluktan ayırmasın .Paylaşımlar devam eder.:)
Saygılar selamlar efendim..
Bu kadar da güzel olunur....Sonbaharda eflatun bir cenneti oluşturmuş Asterler....vallahi bayıldım...:) Melek borularının bu kadar güzel renklisini hiç görmemiştim....
Adil kardeşim...Başınıza dert aldınız bu harika resimlerle....Vallahi ben aster ve melek borusunun tohumunu isterim....:)) Kelebekle aster dostluğunu da iyi yakalamışsınız...
Ellerinize ve gönlünüze sağlık....Selam ve sevgiler ailenize ve size....:))
Berrin ablam hoş geldin.Senin o güzel yorumlarını özlemiştim.
Bu söylediğiniz dert her zaman olsun:)Sizi mutlu olmanız daha önemli.
Yeni çeşit hatmi fidelerin şaşırtma poşetlerinde sağlıklı bir şekilde duruyor.Ezan çiçeğinin tohumlarını da aldım.Asterlerin tohumu yok, kök olarak var kök gönderirim.Meleklerin borusu tohumu varmı bilmiyorum.Küçük filiz ayarlamaya çalışırım,zira filizleri çelikleme yapılıyor ve güzel tutuyor..Bu saydıklarımdan bir kargo yapmaya çalışacağım.
Tohum kolay da, köklü fide olunca kargoda zarar görebiliyor.
Bi şekilde halletmeye çalışacağım.
Ailenize ve size saygılar selamlar Ablacığım..
Adil bey, bahçeniz çok güzel.Emeklerinize sağlık, fakat özellikle aster ve meleklerin borularına bittim. Bir çiçek bu kadar mı sık ve gür olur. Çok güzeller. Ellerinize sağlık.
Dilek hanım hoş geldiniz.Bu asterleri bir arada açmalarını hayal ederek böyle görüntü elde etmeyi düşünmüştüm..Arı ve kelebek bu çiçeğe çok geliyor.Masamda otururken onların polen ve bal kapma yarışını izliyorum.:)
Bir ay çiçekler üzerinde duruyor.Bu en çok sevdiğim özellikleri.Bundan sonra krizanten ler açmaya başlar artık.Yılın 12 ayı her çiçeğin açma dönemi var.Devamlı bahçem çiçekli kalsın diye buna özen gösteriyorum.Farklı aylara ait çiçekler dikiyorum.Çiçeksiz kalmıyorum.:)
Beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.Saygılar selamlar efendim.
fırça çalısı yeniden çiçek açtı.Demek sadece baharda deyil diğer aylarda da çiçek açma özelliği var.
Sivri yakar biberlerin hasat zamanı geldi.Toplayıp robotta çekerek kırmızı pul biber yapmak lazım.
süs biberleri mor sarı kırmızı renklere bürünmüş.
Zıpçıktı çiçek açma dönemi.Şimdi sıra onlarda.:)
cicas kışın yaprakları donmuştu şimdi yeniden taze yapraklar açtı.Serin ve rüzgar almayan yerleri çok seviyor.
Her zaman yürüyüşten sonra çay molası verdiğim bu kuğulu havuzda.Masamın önünde yaşanan ları sizlerle paylaşmak istedim.Küçük köpek kuğulara havlıyor saldırıyor.Kuğularda gagalarıyla köpeğin burnunu ısırınca yaygara kopuyor.Biz gülüyoruz.:)Kuğular tıslıyor köpek yılmadan havlıyor saldırıyor.Çok komik görüntülerdi.Kuğular tarafından ısırılınca artık köpekcik uzaktan havlamaya meydan okumaya başladı.Yinede cesaretine hayran kaldım.Son olarak masamın önünde havuza karşı bir poz daha vererek.Sahibinin yanına gitti.:D:D
Berrin ablamın gönderdiği dahliyalar sulandıkça çiçek açmaya devam ediyorlar.pembe olanı çok göz alıcı görünüyor.Berrin Ablama tekrar teşekkür ediyorum.
Kamkat ın bu yılki gelişimi gayet iyi .Meyve verimi çok güzel.
Adil bey bahçenizi gördüğüm gibi kesin karadeniz dedim ve yanılmamışım. Karadenizin güzelliğini yansıtan bir bahçe elinize sağlık. Bir karadeniz hayranıyım ben. :) Havası, doğası, bitki örtüsü, sempatik insanı kısacası harika bir yer.
Birde seranız çok güzelmiş.
Resul bey hoş geldiniz.
Bu övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Trabzon bir deniz kenti, fakat Tarihi geçmişi ve tarihi eserleri, yaylaları ,dağları, ormanları, gölleri ,akarsuları, damla taş mağraları,Şifalı suları,sisi,dumanı,Tabiatın en zengin bitki çeşitliliği.Esprili ve sıcak kanlı insanları.Yazın en sıcak gününde ,1,5 saatte 4 mevsimi yaşayabileceğiniz bir ortamı ,Trabzonda bulabilirsiniz.Sadece Trabzonda değil, Doğu Karadenizin her ilinde bu güzelliklerle buluşmanız hemen hemen mümkün.
İşte bu yüzden karadenizi çok seviyorum. Sürekli gezip görmek istediğim yerdi karadeniz ve eşimin Rizeli oluşuyla bu fırsatı yakalamış oldum. Gittiğimizde inanın canım hiç gelmek istemiyor. :) Sizinde bahçenizin doğallığı çok hoşuma gitti.
çiftçi5234
04-10-2012, 14:56
Karadenizi sevmeyen ölsün ;) Öyleki bir anda sisten göz gözü göremeyip 5 dakika sonra güneş açabiliyor :) Adil bey bahçenizde envai çeşit bitki var çok güzel :o
İşte bu yüzden karadenizi çok seviyorum. Sürekli gezip görmek istediğim yerdi karadeniz ve eşimin Rizeli oluşuyla bu fırsatı yakalamış oldum. Gittiğimizde inanın canım hiç gelmek istemiyor. :) Sizinde bahçenizin doğallığı çok hoşuma gitti.
Rizede Ayder meşhurdur.Kaplıcalar ve şifalı maden suları vardır.Yayla şenlikleride meşhurdur.Fırtına deresi ve şelaleleri .Hele çay bahçelerinin yeşilini seyretmeye doyum olmaz.
Yazın en sıcak günlerde yaylaları tavsiye ederim.
Eşinize ve size tüm ailenize Trabzon dan saygılar selamlar .
Karadenizi sevmeyen ölsün ;) Öyleki bir anda sisten göz gözü göremeyip 5 dakika sonra güneş açabiliyor :) Adil bey bahçenizde envai çeşit bitki var çok güzel :o
Sayın çiftçi5234, Sahilde 35 derece sıcaklıkta atletle durulmazken,nemden nefes alamazken( Allahtan deniz var.) 1,5 saatlik yolculukla yaylaya çıkıp iliklerinize kadar donup titreyebilirsiniz .Hatta soba başında mont unuz giyili halde sıcak çayınızı içerken ısınmaya çalışırsınız.Taze koyun ve dana etinden mangal yapabilir .Karı ayaklarınızla çiğneyebilirsiniz.Buz gibi sulardan kana kana içebilirsiniz.Çise dumanda kaybolabilir 5 dakika sonra masmavi bir gökyüzü ve güneşle karşılaşabilirsiniz.
Eeee Adı üstünde burası karadeniz.
çiftçi5234
04-10-2012, 17:20
Aynı şeyleri bizzat yaşadım zaten efendim, Ordu ile Trabzon pek fark yok :) 100 sene evvel Trabzon Sancağı'na bağlıydık hem.Önceden 1 günde yürüyerek gidilirdi yaylaya, şimdi inekler bile kamyonla gidiyor.
Yeni yapılan turizm projeleriyle yaylalara gitmek dahada kolay olacak.Yolların çok kötü olması büyük engeldi.Geçen yıl arabalarımızla gittik yollar çok bozuktu.Kendimi kasmaktan sırtıma,kollarıma ağrılar girdi.Böyle yollara 4 çeker arazi aracı lazım.:)
Şimdi projeye alınan yollar yaylalara ulaşımı çok kolay hale getirecek.Bugün aldığım habere göre Valimiz Yayla yollarını geziyormuş.Eski ipek yolunu ve tarihi güzergahları projelendirip turizme açacaklarmış.Bu güzergahta tarihi hanlar ve binalar,yaylalar var.
Bu ulaşım işi halledilirse yayla turizmi çok hızlı canlanacaktır.
Bizlerede kolaylık olacaktır.
Ordu GiresunTrabzon Rize Aynı doğa güzelliklerini taşıyan nadide illerimiz.Bir projeyle yaylaları güney çevre yolu ile birbirine bağlansa dahada güzel olacak.
Saygılar selamlar.
çiftçi5234
04-10-2012, 18:43
Trabzon'a sevgiler :) Aleykümselam..
tekomusti
04-10-2012, 21:02
adil abi hepsi süper maşallah ellerine sağlık
Trabzon'a sevgiler :) Aleykümselam..
Bizden de gönül dostlarına sevgiler saygılar.Aleykümselam.
adil abi hepsi süper maşallah ellerine sağlık
Tekomusti kardeşim çok teşekkür ederim.Çok sağol.
Saygılar selamlar.
sera içine diktiğim salatalıklar meyve vermeye başladı.
yağmurlar başlayınca onlarda canlanmaya başladılar.Arılar tekrar gelmeye başladı.
Beyaz dahliya çiçek açmaya tekrar başladı.Saksı gülü de ona özendi.
Köpek kulübesi yapımı.Çatı daha sonra eklendi.
Abim sanatını yine konuşturmaya başladı.Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.
Ligarba dikiminde yeni yöntemi denedik.Ligarbanın taşlık alanlarda olduğunu bildiğimiz için köküne bitişik taş koyarak kendi ortamını oluşturmaya çalıştık.
Bunu ilk defa bugün kardeşimin aldığı fidanları dikerken uyguladık.Gelişmeleri göreceğiz.Sizlerle paylaşacağım.
Bu yıl Trabzon hurmaları geçen yıldan daha iyi görünüyor.Olgunlaşmaya başladılar.Kurutma yapmak için tam zamanı.
sağlıklı gelişmelerine devam ediyorlar.
Abi maşallah marul senden soğan yumurta sirke benden inşallah :)
Saygılar
İnşallah tekomusti kardeşim.:D
Saygılar selamlar.
KAPTANzst
07-10-2012, 18:44
Bugün ağlayan gelin (Ters lale ) soğanlarını dikmek için yoğun bir çaba gösterip lastikleri hazırladım ama zaman yetmedi.
Boyama bitti kuruması var. İnşallah yarın tamamdır işlem. Bu arada boş kalan zaman da da, köpeğin kulübesini boyadım. Güzelde oldu.
Fotoğraflar için teşekkürler.
Vallahi helall olsunnn..:)) Ben yarın sabah elime bir bıçak alıpda bütün lastikleri böyle kesmez miyimmm....:))))
Kaptan zst. lastik işini bayağı geliştirdi..Sağolsun yaaa...Bizede yeni fikir oldu...harika olmuşlar....:)) Sevgili Adil bahçeniz her zamanki gibi yine çok güzel...Dahlialar hatmiler....Asterlerinizin eflatunu herkesi feth etmiştir, bizi olduğu gibi...Ellerinize sağlık... Selam ve sevgiler...:)
Bugün ağlayan gelin (Ters lale ) soğanlarını dikmek için yoğun bir çaba gösterip lastikleri hazırladım ama zaman yetmedi.
Boyama bitti kuruması var. İnşallah yarın tamamdır işlem. Bu arada boş kalan zaman da da, köpeğin kulübesini boyadım. Güzelde oldu.
Fotoğraflar için teşekkürler.
Çalışmalarını takdir ediyorum.Elin her işe yatkın.Bu senin güzel özelliklerinden biri.Kolay gelsin abi.
Vallahi helall olsunnn..:)) Ben yarın sabah elime bir bıçak alıpda bütün lastikleri böyle kesmez miyimmm....:))))
Kaptan zst. lastik işini bayağı geliştirdi..Sağolsun yaaa...Bizede yeni fikir oldu...harika olmuşlar....:)) Sevgili Adil bahçeniz her zamanki gibi yine çok güzel...Dahlialar hatmiler....Asterlerinizin eflatunu herkesi feth etmiştir, bizi olduğu gibi...Ellerinize sağlık... Selam ve sevgiler...:)
Berrin abla lastiklerin iç dış yapma işi çok zor.Hayli bir güç ve efor sarfetmek gerekiyor.Bir lastikçide iç dış yaptırıp çalışılırsa daha kolay olur.Kesme ve düzeltme işlerinde freze gerekiyor.Bu işten birine yaptırırsan daha iyi olur.Boya ve sanatsan çalışmada üzerine rakip göremiyorum:)
Ablacığım 3 renk meleklerin boruları fidelerini çeliklerden şaşırtma yaptım.turanj.,pembe,beyaz.onların 1 hafta içinde kök atıp canlanmalarını bekliyorum.Diğer tohum ve fideleri de tamamladım ondan sonra kargonuzu hazırlayıp yollayacağım.
Beğeni ve güzel sözleriniz için teşekkürler.
Sevgi ve selamlar bizden Ablacığım.
Sultan küpeleri güneşle ışıldıyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.