Bağlan

View Full Version : Adil / bahçe

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Adil
24-05-2011, 20:03
Selam arkadaşlar.

Tavsiye üzerine bu siteye üye oldum. Gerçekten her konuda saygılı, samimi ve içten dostluklar ve paylaşımlar var. Beni de aranıza kabul etmeniz dileğiyle,

Saygılar Selamlar.:)

Bahçenin bulunduğu şehir: Trabzon

Bahçenin büyüklüğü: 1000 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları:Orta güneşli,Yağmurlu,Hafif deniz rüzgarı,Siyah ve kızıl toprak.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri:en fazla -2 seviyelerinde.Harita yeri 9b.

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb):Köy evimizin bahçesi.

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?: Fındık bahçesi,otlak.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?Tam anlamıyla :Bildim bileli bahçemiz hep vardı.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?:Yardım almadan kendi çabalarımla ve tasarılarımla bugünkü haline getirdim.Serayı ağbeyimle yaptık.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz:Yok. Fotoğrafını ekliyorum.

Bakımı nasıl yapılıyor? :İnternetten aldığım bilgiler ve kendi bilgi tecrübemle.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? 6*3,5 m hobi Sera, Tavuk kümesi, Barbekü, Kamelya alanı, Araba garajı.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Üretim yapıp satmak:Her türlü düşünceye açığım.İlk düşüncem kendim içindi.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Fındık 3 çeşit,Avusturalya Dutu. Kivi, Elma , Armut 2 çeşit, Erik 5 çeşit, Karayemiş, İncir 2 çeşit, Ayva, Limon, kamkat, gojiberyy, kamelya 2 çeşit, üzüm 3 çeşit, trabzon hurması 3 çeşit, feiko, Nar 2 çeşit, Avagado, Şeftali, Kamış, gül çeşitleri 8 çeşit, Ihlamur, Ceviz, Defne,Yenidünya, Ala çam, Palmiye, Altın çilek, ahududu, böğürtlen, çilek, Karalahana, Keçiboynuzu. Unuttuğum olursa eklerim.

Bahçe bitkilerini her sene düzenli ekerim: biber, patlıcan, domates, salatalık, altınçilek,fasulye, mısır,marul ,maydanoz,kabak,KARA LAHANA, v.s.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :Var

Varsa çok özel bir bitkinizin adı?:Kamkat,Gojiberry,Altın çilek,avagado,keçiboynuzu.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?:Evet (tohum fide,çelik ve aşı )

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?:Yağmur suyu,göl suyu,Kaynak suyu,Çeşme suyu.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?: Damlama sulama sistemini düşünüyorum.

Toprak özellikleri:siyah ve kızıl kireçsiz toprak.

Kompost yapıyor musunuz?:Bu yıl ilk kez fındık yapraklarıyla. Ot ve çalı kırıntılarıyla.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?:Ufak tefek,dikim aralıkları vs.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?:Pas ilacı kullanıyorum sebzeler için.

Bahçeniz organik mi?:Şimdilik Her ikisinide kullanıyorum,Tamamen organik için uğraşıyorum.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?:inek gübresi, Koyun gübresi, Güvercin gübresi, Organik palet ve toz gübre, Azotlu gübre.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?:Lagot böceği,fındık faresi azda olsa var.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?:Şimdilik vahşi ve yağmurlama.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?: Dağın batı yamacında,Deniz ve dağ rüzgarı alıyor.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?:Sera,barbekü ,kamelya alanı,bahçe duvarları vs.

Barbekü yapımı için: http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/29967.htm

KAPTANzst
25-05-2011, 07:42
Günaydın Adil
Aramıza hoşgeldin.

serkan_istanbul
25-05-2011, 07:48
Hoş geldiniz.

Adil
25-05-2011, 13:34
Günaydın Adil
Aramıza hoşgeldin.
Günaydın kaptanzst .Saygılar selamlar.

Adil
25-05-2011, 13:36
Hoş geldiniz.
Serkan bey çok teşekkürler.
Saygılar selamlar.

CEBECİ
25-05-2011, 14:12
Hoşgeldiniz Sayın Adıl, sayfanız hayırlı olsun.

Adil
25-05-2011, 14:56
Hoşgeldiniz Sayın Adıl, sayfanız hayırlı olsun. çok teşekkürler cebeci,Saygılar selamlar.

hanndan
26-05-2011, 09:16
Hoşgeldiniz aramıza,,,,,,,,

Yakup Ünal
26-05-2011, 10:07
adil bey hoş geldiniz

Adil
26-05-2011, 15:44
Hoşgeldiniz aramıza,,,,,,,,

Çok teşekkürler hanndan.Allaha emanet olun.

Adil
26-05-2011, 15:46
adil bey hoş geldiniz Çok teşekkürler Yakup Ünal.Saygılar selamlar.

Adil
26-05-2011, 17:13
Toprak ana.

Adil
26-05-2011, 17:28
su hayattır

KAPTANzst
26-05-2011, 18:43
Selam
Bu sene anlaşılan sakız kabaklarını senden yiyeceğiz.

Adil
26-05-2011, 18:55
Yolunun üstünde alabilirsin.:)

bettyycim
26-05-2011, 19:31
Açık pencereden gelen davetsiz misafir.Salon çamına kondu 10 kareye kadar bana güzel pozlar verdi ve aynı pencereden uçtu gitti.Yaklaşık olarak 3-4 dakikalık bir beraberliğimiz oldu.Çok ender rastlanan bir durum.Aramızda 1 metre mesafe olmasına rağmen hiç rahatsız olmadı .O bana baktı ben ona.:)

Çünki o daha bebek ;) yeni uçmaya başlamış garibim, şaşkınlıktan kalakalmış :p

Adil
26-05-2011, 20:18
çiçek

Adil
26-05-2011, 20:29
Yazdan kalma sulu amas erikleri.Harika lezzeti var.Kompostosu, kurusuda fevkalade.Yazın en çok kompostosunu yaparız kıpkırmızı olur ve buzdolabında soğutularak içilir.Bu bölgede en iyi yetişen erik çeşitlerinden biridir.

serhat55
26-05-2011, 23:57
sayın adıl, sayfanız hayırlı olsun . Güzel fotoğraflar göreceğiz inşallah sizden

Adil
27-05-2011, 07:08
sayın adıl, sayfanız hayırlı olsun . Güzel fotoğraflar göreceğiz inşallah sizden Çok teşekkürler serhat55.Fotoğraf konusunda seçici devranıyorum.Sizlerin beğenisini kazanmak mutluluk verici.:)

Yakup Ünal
27-05-2011, 07:48
Çok teşekkürler serhat55.Fotoğraf konusunda seçici devranıyorum.Sizlerin beğenisini kazanmak mutluluk verici.:)

sayın adil;
Benim düşüncem bu sitede eksikliklerimizi gidermek için bir birimize yardımcı olacak bir ortam yaratılması yönündeydi sonuçta profosyonel olanlar fazla yazıda yazmıyorlar her konuya cevapta vermiyorlar. bu sebeptende birbirimize yardımcı olacak ortamın yaratılması için beğenilmeyacak diye seçici davranmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Belkide bu üyelerin bahçesi başklığı yeterli değil güzelliklerin sergilendiği yer mi? yoksa ağaç meyve v.s yetiştirilen bahçelermi ?
Biribirinden güzel bahçeleri görmek için başka bölüm olmalı, Sebze meyve ağaçlarının yetiştirildiği bahçelerin bölümünün farklı olmasının gerektiğini düşünüyorum

marnalı61
27-05-2011, 08:05
sn adıl sayfanız hayırlı olsun. fotoğraflar harika

Adil
27-05-2011, 15:09
sayın adil;
Benim düşüncem bu sitede eksikliklerimizi gidermek için bir birimize yardımcı olacak bir ortam yaratılması yönündeydi sonuçta profosyonel olanlar fazla yazıda yazmıyorlar her konuya cevapta vermiyorlar. bu sebeptende birbirimize yardımcı olacak ortamın yaratılması için beğenilmeyacak diye seçici davranmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Belkide bu üyelerin bahçesi başklığı yeterli değil güzelliklerin sergilendiği yer mi? yoksa ağaç meyve v.s yetiştirilen bahçelermi ?
Biribirinden güzel bahçeleri görmek için başka bölüm olmalı, Sebze meyve ağaçlarının yetiştirildiği bahçelerin bölümünün farklı olmasının gerektiğini düşünüyorum Merhabalar yakup ünal.
Çok doğru söylüyorsunuz.Yanlız bizler biraz kolaycılığa kaçıp her konuyu aynı bölümde yayınlamaya çalışıyoruz.Şu anda bağ bahçe iş zamanları.Akşamdanda çocuklara bırakıyoruz interneti.Fırsat bulabildiğimce sizlere cevap yazmaya paylaşmaya çalışıyorum.Birde şunu düşünüyorum,her paylaşımcı istenilen şartlara ve kurallara uyma sıkıntısı çekebilir.İnsanlar teferruatları can sıkıcı bulur genelde.Fakat düzen için gerekli bir konu. Sizin dediklerinize tamamiyle katılıyorum.Bu düzeni kurarız inşallah.

Adil
27-05-2011, 15:13
sn adıl sayfanız hayırlı olsun. fotoğraflar harika merhaba marnalı61.
Beğendiğiniz için çok mutlu oldum.Siz değerli dostlarımız sayesinde bu güzellikler devam eder inşallah.

berrinb
29-05-2011, 02:47
Sayın Adil arkadaş hoş geldiniz,sahifeniz ve bahçeniz hayırlı olsun.Fotoğraflarınız harika görünüyor,canlı gibi eklemişsiniz. Bilhassa mor erikler ve çamdaki kuş canlı gibiler. Bahçenizin de resimlerini görmek isteriz.Görüşmek üzere,Renkli sıhhatli yaz mevsimi dileği ile Selamlarımı gönderiyorum efendim.

Adil
30-05-2011, 14:00
Sayın Adil arkadaş hoş geldiniz,sahifeniz ve bahçeniz hayırlı olsun.Fotoğraflarınız harika görünüyor,canlı gibi eklemişsiniz. Bilhassa mor erikler ve çamdaki kuş canlı gibiler. Bahçenizin de resimlerini görmek isteriz.Görüşmek üzere,Renkli sıhhatli yaz mevsimi dileği ile Selamlarımı gönderiyorum efendim. merhabalar berrinb
Bu güzel düşüncelerinizden ve dileklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.Fotoğrafları bilgisayara yükledikten sonra sizlerin beğeneceğini tahmin ettiğim güzel ve net fotoğrafları seçiyor ve göndermeye çalışıyorum.Arşivimde bir hayli fotoğrafım var çekmeye de devam ediyorum.Elimden geldiğince siz değerli dostlarımla güzel paylaşımlar yaparız inşallah.Bundan sonraki fotoğraflarımda çiçekler ve sebzeler, meyveler vs.konularla ilgili fotoğraflarım devam edecek Allahın izniyle.Saygılar selamlar.

Nefin Nur
30-05-2011, 17:59
sayın Adil,

sayfanız hayırlı olsun,fotograflar çok güzel,malesef benim bahçem yok ,bende sizlerin bahçelerine bakarak mutlu oluyorum,size kolaygelsin

Adil
01-06-2011, 08:43
sayın Adil,

sayfanız hayırlı olsun,fotograflar çok güzel,malesef benim bahçem yok ,bende sizlerin bahçelerine bakarak mutlu oluyorum,size kolaygelsinmerhabalar Nefin Nur.
Ziyaretiniz ve bu güzel düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.Dünyada en güzel şey insanları mutlu görmek ve mutlu edebilmektir.Her üye kendi çapında en ufak bir katkıda bulunabiliyorsa,o bile bizim için çok büyük mutluluktur.Bir avuç toprak, bir saksı ,bir tohum ,su ve güneş,birde sevginizi ekledinizmi.Sizinde paylaşacağınız ve mutlu olacağınız bir ortak değeriniz olacaktır.Saygılar selamlar.:)

Adil
02-06-2011, 10:03
Karadeniz bu yıl çok yağışlı geçti.Yazı hala göremedik.Bitkilerin gelişmesi için bol güneşe ihtiyaç var.Pas olayı en tehlikeli durum.

namik1470
02-06-2011, 13:51
Adil Bey fotoğraflarınız çok güzel.Aramıza hoşgeldiniz.

ömer seven
02-06-2011, 13:55
Hoş geldiniz..

berrinb
02-06-2011, 14:10
Sayın Adil ,Karadeniz bölgesi manzaralarına hastalığı olan benim dikkatimi çekti ,siz kaptanzst ,arkadaşın komşusu oluyorsunuz herhalde aynı manzarayı onun sahifesinde görmüştüm dikkatimi çekti.Kabak,salatalık,fasulye sizin oralarda çok iyi yetişir,tabii, gökten hergün yağmur,toprak orman toprağı gibi bereketli toprak,ama güneşiniz biraz az.Bu kadar güzellikten sonra herşeyi de Karadeniz e vermezler:))) Ellerinize sağlık,Selamlar .

Adil
02-06-2011, 15:08
Adil Bey fotoğraflarınız çok güzel.Aramıza hoşgeldiniz. namik1470
Çok teşekkür ederim güzel kardeşim.Saygılar selamlar.

Adil
02-06-2011, 15:11
Hoş geldiniz..ömer sever.
Teşekkür ederim güzel kardeşim.Selamlar saygılar.

Adil
02-06-2011, 15:31
Sayın Adil ,Karadeniz bölgesi manzaralarına hastalığı olan benim dikkatimi çekti ,siz kaptanzst ,arkadaşın komşusu oluyorsunuz herhalde aynı manzarayı onun sahifesinde görmüştüm dikkatimi çekti.Kabak,salatalık,fasulye sizin oralarda çok iyi yetişir,tabii, gökten hergün yağmur,toprak orman toprağı gibi bereketli toprak,ama güneşiniz biraz az.Bu kadar güzellikten sonra herşeyi de Karadeniz e vermezler:))) Ellerinize sağlık,Selamlar .berrinb merhabalar.
Geçen yıllar adeta sıcaklardan bunalmıştık.Bu yıl çok yağmurlu geçti güneşe hasret kaldık.Şu satırları yazarken rüzgarla birlikte sağanak yağmur yağıyor.Malum yağmur yağınca bahçeye çıkamıyoruz.Bende siz dostlarıma yazmak için fırsat yakalamış oldum.Bir yandan yağmuru seyrederken biryandanda bilgisayardan siz dostlarıma cevap yazıyorum.Bu görevim bitince çay molası vereceğim.Yağmuru seyrederken güzel olur doğrusu.Bu arada fotoğraflarla yakalandık galiba.:)kaptanzst ağbeyimdir ve bu fotoğrafları onun evinin üstünden çektik.Bu siteyide o tavsiye etmişti.Kendisine teşekkür ediyorum.Sizlerin sayfalarını da ziyaret edeceğim.Şimdi çaya çağırıyorlar müsadenizle.:)Tekrar görüşmek üzere saygılar selamlar.

Adil
03-06-2011, 09:09
İfteri.

Adil
03-06-2011, 09:10
İfteri-2

Adil
03-06-2011, 09:14
İfteri-3

Adil
03-06-2011, 09:22
Erik aşısı

Nefin Nur
03-06-2011, 13:02
İfteri-4

köyde bu otun yanına oturmuştum,altında sakırtlak yuvası varmış,kaç dakika oturduğumu hatırlamıyorum bir baktım pantalonumun üzeri sakırtlak dolmuş, simsiyahtı pantalon görünmüyordu diyebilirim, şimdi gülerek hatırlıyorum ama ozaman çok korkmuştum, nerdeyse 25 yıl öncesine gittim,o zaman kene bile zararsızdı sadece kaşındırırdı ....:(

Adil
04-06-2011, 10:50
köyde bu otun yanına oturmuştum,altında sakırtlak yuvası varmış,kaç dakika oturduğumu hatırlamıyorum bir baktım pantalonumun üzeri sakırtlak dolmuş, simsiyahtı pantalon görünmüyordu diyebilirim, şimdi gülerek hatırlıyorum ama ozaman çok korkmuştum, nerdeyse 25 yıl öncesine gittim,o zaman kene bile zararsızdı sadece kaşındırırdı ....:(Merhabalar sayın Nefin Nur.
Anlattıklarınızı bizde çocukluğumuzda yaşadık.:)25 veya 40 yıl öncesi çok farklıydı .Her şey doğaldı.Dünyamız hızlı bir şekilde değişimler yaşıyor.O günleri özleyeceğiz galiba.Yediğimiz içtiğimiz bile sağlıklı değil.Doğallık kayboluyor.

Adil
04-06-2011, 19:47
bu çiçeği yeni aldım.

Adil
04-06-2011, 19:50
Açmak için sabırsızlanıyor.Bir güneş yetecek.

Adil
07-06-2011, 08:43
Fazla özen istemez.Sadece güneş yeter.

Adil
07-06-2011, 20:40
Geçen yılki meyvelerden aldığım tohomları bu saksıya dikmiştim pek umutlu değildim .Fakat çok güzel büyüdüklerini görünce sevindim.Şu an 30 civarında büyük fidan dikmiş durumdayım .Bunlarda büyüyünce çekme yapıp dikeceğim.İnşallah başarılı olurum.

Adil
08-06-2011, 18:16
su hayattır.

Adil
11-06-2011, 16:29
Dayanıklı ve çok kolay büyüyen bir çiçek.Çeliklemesi her zaman yapılabilir.Yeterki suyunu ihmal etmeyin.

berrinb
14-06-2011, 12:57
Sayın Adil,resim beklemekten hâl olduk.:)) Taze soğanların, önündeki kırmızı bitki acaba pazı mı? Pazı ise tohumlarını alabilirseniz ,bende isterim..O kırmızı pazının tohumunu bir türlü bulamadım.Resim bekliyoruz,selamlar sevgiler..

Adil
14-06-2011, 13:12
Sayın Adil,resim beklemekten hâl olduk.:)) Taze soğanların, önündeki kırmızı bitki acaba pazı mı? Pazı ise tohumlarını alabilirseniz ,bende isterim..O kırmızı pazının tohumunu bir türlü bulamadım.Resim bekliyoruz,selamlar sevgiler..

Sayın berrinb merhaba.
Kendi sayfamda yaşadığım problemlerden dolayı fotoğraf yükleyemiyordum .Umarım bundan sonra böyle hatalar yaşamayız.
Şimdilik problem çözülmüş durumda.
Fotoğrafta bahsettiğiniz kırmızı bitki yağlı marul.Çeşit olsun diye öylesine dikmiştim.
Fotoğraflarımıza ve yorumlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah.
Saygılar selamlar.:)

Bahar
14-06-2011, 16:36
Sn Adil bahçeniz güzel, daha da güzel düzenli olur inşallah.
Petunyaları çok severim başka renklerini dikmeyi düşündünüz mü?

Adil
14-06-2011, 17:56
Sn Adil bahçeniz güzel, daha da güzel düzenli olur inşallah.
Petunyaları çok severim başka renklerini dikmeyi düşündünüz mü?

Merhabalar Bahar hanım.
Evimin çevresinde düzenlemeler yapmaya çalışıyorum.Çiçeklerle aram çok iyi diyebilirim.Petunyalar konusunda şunu söyleyebilirim.Geçen yıldan kalma beyaz ve kırmızı olarak bir saksıda karma yapmıştım.Bu yıl mor ve pembe damarlı iki çeşit daha ekledim.Çiçek açmış şaşırtma fideler 1 tl .Petunyaları bende çok seviyorum.Harika renkleri var ve göze müthiş hitap ediyorlar.Bakımıda çok kolay.Fakat bununlada yetinmeyip dahada çeşitlerini artırmayı düşünüyorum.

Bahar
18-06-2011, 16:46
SN adil gülünüz güzel,
benim bahçemdede var çokta güzel kokusu vardır onun kışa kadar açar.
Zannediyorum beyaz çiçeğinizin adı lilyum.
Kurbağa deseniz keyfi yerinde.
güzel bahçenizin keyfini sürün.

Adil
18-06-2011, 17:38
SN adil gülünüz güzel,
benim bahçemdede var çokta güzel kokusu vardır onun kışa kadar açar.
Zannediyorum beyaz çiçeğinizin adı lilyum.
Kurbağa deseniz keyfi yerinde.
güzel bahçenizin keyfini sürün.

Sayın Bahar hanım.

Bahçede bağda gezerken fotoğraf makinemi yanımdan ayırmıyorum.Makro-hareketli-manzara moduy la, onları dosya dosya bilgisayarda depoluyorum.Zaman buldukça keyifle izliyorum.
Doğu Karadenizde havalar okadar yağışlı gittiki Çiçeklerin bile açmasını geciktirdi diyebilirim.
Bu satırları yazarken hala daha yağmaya devam ediyor.Her şeyin hayırlısı diyorum.
Beyaz çiçek konusunda şunu söyleyebilirim.Ben onu zakkum olarak biliyorum.Sizde lilyum değilmi? demişsiniz. Evet lilyum hata bende siz doğru söylüyorsunuz.Bazen çiçek isimlerini karıştırıyorum.:)
Kurbağa konusuna gelince onuda tesadüfen gördüm ve makro ladım.:)
Saygılar selamlar.

çetin.
18-06-2011, 17:58
merhaba Adil,sayfanız hayırlı olsun çiçekler çok güzel 2.resim heralde kamelya olması lazım gül gibi açmış kamelya bendede var benzettim.hayırlı günler.

Adil
19-06-2011, 08:29
merhaba Adil,sayfanız hayırlı olsun çiçekler çok güzel 2.resim heralde kamelya olması lazım gül gibi açmış kamelya bendede var benzettim.hayırlı günler.

Sayın çetin merhabalar.
Ziyaretiniz için Çok teşekkür ederim.
Evet 2 fotoğraftaki çiçek Kamelya.
Size de Hayırlı günler diliyorum.Saygılarselamlar.

Satı Uğurtan
19-06-2011, 11:22
Sevgili Adil, bahçeniz hayırlı olsun sağlıkla tadını çıkarın, kara tavuk yavrularına bittim çok güzeller.

Adil
19-06-2011, 17:10
Sevgili Adil, bahçeniz hayırlı olsun sağlıkla tadını çıkarın, kara tavuk yavrularına bittim çok güzeller.

Sayın Satı Uğurtan merhabalar.

Fotoğrafları henüz yok fakat en kısa zamanda bahçemin fotoğraflarını paylaşacağım.
Karatavuk yavrularını makrolarken beni anneleri sandılar ve ağızlarını açmaya başladılar.:) Onları daha fazla rahatsız etmek istemedim.Herşey doğal haliyle çok daha güzel.
Saygılar selamlar.

Dudi
19-06-2011, 17:17
Karatavuk yavruları ve kurbağa harika görünüyor. Lilyum'um diğer adı zambaktır. Zakkum farklı bir bitki, gülün renkleri çok güzel :)

Adil
19-06-2011, 17:35
Karatavuk yavruları ve kurbağa harika görünüyor. Lilyum'um diğer adı zambaktır. Zakkum farklı bir bitki, gülün renkleri çok güzel :)

Sayın Dudi hoş geldiniz.
Ziyaretiniz ve Düzeltmeniz için teşekkür ederim.
Zambak yazacak tım zakkum yazmışım.
Saygılar selamlar.

KAPTANzst
19-06-2011, 17:49
selam Adil.
Kabağı ne zaman kızartacaksın:D haberim olsun:D

Bir düzeltmede benden olsun:)
Yaprak kurbağası:D

Adil
19-06-2011, 19:04
selam Adil.
Kabağı ne zaman kızartacaksın:D haberim olsun:D

Bir düzeltmede benden olsun:)
Yaprak kurbağası:D

Sayın Kaptanzst Abi.

Kabaklar yenecek kadar olsun ben haber veririm Abi.Sensiz artık yiyemem.Hak kalır.:)))Kızartsam kokusunu hemen duyarsın zaten.Denizden rüzger senin eve doğru esiyor.:)
Yaprak kurbağasını hemen düzeltiyorum.:))
Saygılar selamlar.

Adil
19-06-2011, 19:12
Ziyaretlerim devam ediyor ve edecek sevgili Adil, her zaman yazmıyorum ama hayranlıkla izliyorum :)
Sayın Dudi.
Bugün bahçe düzenlemesi yaparken çok yoruldum.Şimdi siz değerli dostlarımın satırlarını okurken yorgunluğumu unutuyorum.Saygılar selamlar.

Bahar
20-06-2011, 14:15
Sn adil karadenizin iklimi resimlere yansımış.
Toprağımı ne kadar özlemişim.Siz resimleyin ben doya doya bakayım.
Doğa resimleri bekliyorm sizden
Saygılar..

Adil
20-06-2011, 18:43
Sn adil karadenizin iklimi resimlere yansımış.
Toprağımı ne kadar özlemişim.Siz resimleyin ben doya doya bakayım.
Doğa resimleri bekliyorm sizden
Saygılar..

Bahar merhabalar.
Ziyaretin için teşekkürler.Söylediklerinizi dikkate alacağım.Saygılar selamlar.

Adil
20-06-2011, 20:53
Evimiz ve çevresi.

Adil
20-06-2011, 20:56
Evimiz ve çevresi-2

Adil
20-06-2011, 20:58
Penceremden bakış.

Adil
20-06-2011, 21:00
Yağmurlu bir gün.

Adil
20-06-2011, 21:03
Yağmurlu ve güneşli bir gün.

sebnem&mircan
21-06-2011, 07:31
Merhaba. Gerek cicek, gerek manzara, gerek bortu bocek olsun resimlerde Karadenizi yasadim. Sayenizde gozum gonlum acildi. Calismalarinizin devamini dort gozle bekliyorum. Sayfaniz ve bahceniz hayirli olsun.

Adil
21-06-2011, 08:52
Sevgili Adil evinizin manzarasına bayıldım doğayla iç içe harika çalışmalarınızda başarılar diliyorum sevgiler....

Periş merhabalar.
Bugün hava çok güzel pırıl pırıl.Sizlere yazdıktan sonra hemen bahçeye çıkacağım.Domatesleri sırıklara bağlayacağım.Biraz da yapraklarını budayacağım.Belki birazda ilaçlama yaparım.

Manzara konusunda şunu söyleyebilirim.Tipik Karadeniz doğası.:)
Burada doğduğum için kendimi şanslı kabul ediyorum.
Fındık bahçelerimize girildiğinde gökyüzünü görmek pek mümkün olmuyor.Yeşilin içine gömülüyor insan adeta.
Saygılar selamlar.

Adil
21-06-2011, 08:56
Merhaba. Gerek cicek, gerek manzara, gerek bortu bocek olsun resimlerde Karadenizi yasadim. Sayenizde gozum gonlum acildi. Calismalarinizin devamini dort gozle bekliyorum. Sayfaniz ve bahceniz hayirli olsun.

Merhabalar sebnem&mircan.
Ziyaretiniz ve düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Paylaşımlarımız devam edecek İnşallah.
Saygılar selamlar.

Bahar
21-06-2011, 14:21
Sn adil çiçeklerinizle böcekleriniz ve doğayla iç içe olmanız ne güzel.
Çektiginiz resimler harika.
Yine çökmüş karadenizimin ormanına sisler ne güzel manzara.
şimdi oralarda olmak vardıya.
Ara sıra da olsa resimleyip gönderin memleketten manzaralar görmek güzel oluyor.
Ellerinize yüreğinize sağlık.
Birde şu çiçeğinizi merak ettim ismi nedir yeşil pembe olan.

Periş
21-06-2011, 15:59
Sevgili Adil dogayla iç içe olmak kadar güzel birşey varmıdır frenk üzümleri çok güzel görünüyor feslegenlerin kokusu buraya kadar geldi ellerinize saglık sevgiler

Adil
22-06-2011, 07:13
Sn adil çiçeklerinizle böcekleriniz ve doğayla iç içe olmanız ne güzel.
Çektiginiz resimler harika.
Yine çökmüş karadenizimin ormanına sisler ne güzel manzara.
şimdi oralarda olmak vardıya.
Ara sıra da olsa resimleyip gönderin memleketten manzaralar görmek güzel oluyor.
Ellerinize yüreğinize sağlık.
Birde şu çiçeğinizi merak ettim ismi nedir yeşil pembe olan.

Sayın bahar.
Fotoğraflar konusunda ki memnuniyetiniz için teşekkürler.Kendi bulunduğum bölgeye ait fotoğraflar gönderirim İnşallah.
Çiçek konusuna gelince.İsmini bilmiyorum.Bir yerde görmüş ve almıştım.Üzerinde 4-5 çiçek sapı çıkıyor ve papatya büyüklüğünde alev kırmızısı renginde top halinde çiçekler açıyor.Arşizde varsa fotoğrafını yayınlarım.Soğuğa dayanıklı güzel bir çiçek.
Saygılar selamlar.

Adil
22-06-2011, 07:24
Sevgili Adil dogayla iç içe olmak kadar güzel birşey varmıdır frenk üzümleri çok güzel görünüyor feslegenlerin kokusu buraya kadar geldi ellerinize saglık sevgiler

Sayın Periş.
Doğayı bende çok seviyorum.Yaptığın emeğin karşılığını görmekte insana ayrı bir keyif veriyor.Diktiğim frenk üzümlerinin yanına gitmek onların meyvelerini seyretmek bile insanı fazlasıyla memnun ediyor.
Dün Altın çileklerin yabancı otlarını temizledim 60 cm yüksekliğe eriştiler.Sırıklara bağladım.
Fesleğenleri Kaptanzst Abim verdi.Kendisi kardeşimdir.O bu konuda benden daha iyi ve bana desteğini esirgemiyor .:)
Saygılar selamlar.

Bahar
22-06-2011, 14:52
Adil bey nasılda güzeller. resimler harika anladığım kadarıyla doğayı fazlasıyla seviyorsunuz.
insanın ömrü uzar oralarda.
Çiçekler pasta süsü gibi renkleri çok güzel.
paylaşımınız için teşekkürler.

Adil
22-06-2011, 18:48
Adil bey nasılda güzeller. resimler harika anladığım kadarıyla doğayı fazlasıyla seviyorsunuz.
insanın ömrü uzar oralarda.
Çiçekler pasta süsü gibi renkleri çok güzel.
paylaşımınız için teşekkürler.

Sayın Bahar.
O yavruları bakınca yuvalarında göremiyordum.Fotoğraf makinesini uygun pozisyonda tutup çok az zum yaptım.Flaş seviyesini düşürdüm ve onları bilgisayarımda görebilme imkanına kavuştum.:)
Doğayı çok seviyorum.Emekli olunca dahada sevmeye ve ilgilenme fırsatı buldum.
Yüce Allah herşeyi okadar kusursuz ve güzel yaratmışki dikkatli bakınca insan bu güzelliklerin ve şaheserlerin farkını ve lezzetini anlıyor.
Doğayla bir gün bir ömre bedel gibi bir şey.
Saygılar selamlar.

berrinb
23-06-2011, 13:15
Sevgili Adil,esas cennette olan sizlersiniz,vallahi o yaban çileklerinizi, yavru kuşlarınızı beyaz zambağınızın sıhhatini kıskandım. Çok güzel fotoğraflar çekmişsin hemşerim.Yakın plan olarak çok başarılı ,çileklerin tüyleri ve ışık alan kısımları bir harika. 3. sahifedeki kuş yuvasını da çok beğendim.Ama çileklerin fotoğraf yarışmasında bir ödül alabilir cinsten.Makinenin markasını merak ettim... Sevgiler saygılar..Sana ve Güzel Trabzon a...bbb..

gilan
23-06-2011, 14:14
Bu ne güzel bir fotoğraf olmuş: :)

http://img593.imageshack.us/img593/2946/meyveler181.jpg

Adil
23-06-2011, 18:57
Sevgili Adil,esas cennette olan sizlersiniz,vallahi o yaban çileklerinizi, yavru kuşlarınızı beyaz zambağınızın sıhhatini kıskandım. Çok güzel fotoğraflar çekmişsin hemşerim.Yakın plan olarak çok başarılı ,çileklerin tüyleri ve ışık alan kısımları bir harika. 3. sahifedeki kuş yuvasını da çok beğendim.Ama çileklerin fotoğraf yarışmasında bir ödül alabilir cinsten.Makinenin markasını merak ettim... Sevgiler saygılar..Sana ve Güzel Trabzon a...bbb..

Sayın berrinb.
Doğal ortamda olduğumuz için böyle şeylerle iç içeyiz.Şu an 400 Yataklı araştırma hastahanesi yapıldı mahallemize.İnşallah bu günleri aramayız.Mantar gibi evler binalar başlar artık.Bunun korkusunu yaşıyoruz.Zaten Büyükşehir olma ihtimali çok yüksek.Üzülelimmi sevinelimmi kararsız kaldık.
Makinem ORA DSC 5550 bes altı yıl oldu alalı.Fotoğraf kalitesinde profosyonellerle yarışacak kadar başarılı.Makro çekimleri ve renk ayarları tam istediğim gibi.550 ytl değerinde bir makine.1500 tl lik makineye meydan okuyor.Lens ve yazılım farkı olsa gerek.
Trabzonumuz son 6-7 yılda hızlı bir değişim yaşadı.Bu gelişmeler bizi mutlu ediyor.Yaşanılır temiz ve güvenilir Marka bir şehir olma yolunda hayli yol aldı.
Fotoğraflarımın ödül almasından daha önemli olanı sizlerin beğenisidir.
Saygılar selamlar.

Adil
23-06-2011, 18:59
Bu ne güzel bir fotoğraf olmuş: :)

http://img593.imageshack.us/img593/2946/meyveler181.jpg

Sayın gilan.
Beğendiğiniz için mutlu oldum.Çok teşekkür ederim

nergis06
24-06-2011, 09:33
Sn Adil hoşgeldiniz. Çiçekleriniz ve çevreniz çok güzel güle güle oturun.Çiçekler tek tek çok güzel ama birde bahçenizin genel fotoğraflarını daha fazla görmek isterdim.Yayınlarsanız sevinirim.Bahçenizde huzurlu günler dilerim.

Adil
24-06-2011, 21:06
Sn Adil hoşgeldiniz. Çiçekleriniz ve çevreniz çok güzel güle güle oturun.Çiçekler tek tek çok güzel ama birde bahçenizin genel fotoğraflarını daha fazla görmek isterdim.Yayınlarsanız sevinirim.Bahçenizde huzurlu günler dilerim.
Sayın nergis06.
Ziyaretiniz , güzel dilekleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
Bu söylediklerinizi dikkate alacağım Saygılar selamlar.

Adil
27-06-2011, 09:49
düzenleme-1

Adil
27-06-2011, 09:52
kaktüs.

Adil
27-06-2011, 09:54
çiçeklerim.

Adil
27-06-2011, 09:56
gül-324

Adil
27-06-2011, 09:57
gül-341

Bahar
30-06-2011, 08:33
Sn Adil.
çalışmalar bahçe düzenlemesi hızlanmış gibi kolay gelsin.
Bu çalışmaların sonunda inşallah dahada güzel olur herşey.
Güller harika güzel bahçenizde sağlık mutluluk içinde yaşayın.

Adil
03-07-2011, 10:40
Sayın Bahar.
Şu an yoğun olduğum için pek siteye giremiyorum.Ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Siz değerli dostlarımızla yapmış olduğumuz paylaşımlar devam edecek.
Saygılar selamlar.

berrinb
03-07-2011, 12:54
Sevgili Adil arkadaş,nacizane önerim,set duvarlarını evin rengine boyarsanız,bütün yeşil bitkilerinizle harika bir görüntü verecektir.Eklediğiniz resimlerden zevkli bir arkadaş olduğunuzu tahmin ediyorum. O duvarlara iki fırça at. Bir dahaki resimleri öyle görelim:)))Güllerin renkleri çok güzel,Kaktüs bile yetiştirmişsin. Vallahi bravo diyorum size, bu kadar çay işinin arasında........Selamlar ve sevgiler......bbb....

Adil
03-07-2011, 20:10
Sayın Berrinb.
Düşüncelerimi okuyorsunuz.:)) Tebrik ederim.Duvarların üzerine ikinci bir set yapmaya çalışıyorum.Onlarda bitsin evin rengine boyatacağım.Ve o setin üzerine bir hobi serası yapacağım.Önünde bir oturma yeri yapmayıda düşünüyorum Allah nasip ederse.Şu sıralar gurbetçilerimizle ilgilenmekten pek fırsatım olmuyor.Yapacağım tüm çalışmalarımı siz değerli dostlarımla paylaşacağım inşallah.Aslında bir menekşem var onu sizlerle paylaşmak istiyorum.Ben çok sevdim çiçeklerinin yapraklarının büyüklüğü ve rengi fevkalade güzel.

Adil
03-07-2011, 22:45
yaprakları ve çiçekleri harika.

Periş
04-07-2011, 09:35
Sevgili Adil bardak menekşenizin rengine duruşuna bayıldım ellerinize saglık sevgiler...

mandalinci
04-07-2011, 09:56
Ana ve 5 yavrusu.
Bahçemin kenarındaki borudan çit direklerinin içine yuva yapmış.Yavruların yaygaraları duyulmayacak gibi değil.Bende bu yaramazlara bir fotoğraf çektim ve siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim.Gerçi o borunun içine fotoğraf çekmek çok zor olsada az flaşla bunu hallettim.
http://img851.imageshack.us/img851/9189/mg0002o.jpg
http://img856.imageshack.us/img856/6882/mg0002n.jpg

Sn. Adil,

Bahçenizin manzarası, çiçekler, çilekler çok güzel, yavru kuşlara bayıldım. Ne güzel yakalamış ve resmini çekmişsiniz.

Böyle güzel resimleri gördükçe fotoğrafçılığa özenmiyor değilim, ellerinize sağlık.

gakgoş
04-07-2011, 10:14
Selamun Aleykum Adil Kardeş
Bizde 4 adet Afrika menekşesi var.Fakat şu ana kadar (yaklaşık 2-3 senedir) hiç çiçek açmadı.Bu sene ev değiştirince yaprakları alttan cansızlaşmaya başladı.Ben hiç dışarı çıkarmıyorum menekşeleri.Acaba balkonda yaşam koşullarını sağlayarak bir süre bırakmalımıyım ?Ve çiçeklenmesi için özellikle yapmam gereken birşey var mı?

http://img381.yukle.tc/thumbs/6962P1020076.JPG (http://img381.yukle.tc/image.php?id=6962P1020076.JPG)

Adil
04-07-2011, 16:15
Sevgili Adil bardak menekşenizin rengine duruşuna bayıldım ellerinize saglık sevgiler...

Sayın periş .
Bardak menekşesini avm den yaprakları ilginç geldiği için almıştım.Adını tam olarak bilmiyordum.Çiçek Açınca renklerine ve formatına hayran kaldım.
Bordo kırmızı ve beyaz birbirine bukadar yakışır doğrusu.
Saygılar selamlar.

Adil
04-07-2011, 16:21
Sn. Adil,

Bahçenizin manzarası, çiçekler, çilekler çok güzel, yavru kuşlara bayıldım. Ne güzel yakalamış ve resmini çekmişsiniz.

Böyle güzel resimleri gördükçe fotoğrafçılığa özenmiyor değilim, ellerinize sağlık.

Sayın mandalinacı.
Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Fotoğrafçılık teknoloji sayesinde okadar kolaylaştıki.İnsanlar gönül gözleriyle baktıkları o kareleri başarıyla kaydedip paylaşabiliyor artık.Herkesin gönül gözü diğerinden farklıdır.Bu farklılık ilgiyi artırıyor.
Fotoğrafçılığı size kesinlikle tavsiye ederim.Sizinde gönül gözünüzün gördüğü güzel kareleri görmek isteriz.
Saygılar selamlar.

Adil
04-07-2011, 16:27
Selamun Aleykum Adil Kardeş
Bizde 4 adet Afrika menekşesi var.Fakat şu ana kadar (yaklaşık 2-3 senedir) hiç çiçek açmadı.Bu sene ev değiştirince yaprakları alttan cansızlaşmaya başladı.Ben hiç dışarı çıkarmıyorum menekşeleri.Acaba balkonda yaşam koşullarını sağlayarak bir süre bırakmalımıyım ?Ve çiçeklenmesi için özellikle yapmam gereken birşey var mı?

http://img381.yukle.tc/thumbs/6962P1020076.JPG (http://img381.yukle.tc/image.php?id=6962P1020076.JPG)

Sayın Gakkoş.
Bildiğim kadarıyle size şunu söyleyebilirim.
Menekşeler güneşli yerleri severler.Sularını verirken yapraklarına damlatmamaya dikkat edin.Kenar yapraklarını hafif kaldırarak alttan su verin veya tablasından su vermeye çalışın.Arada bir bebe aspirini de verebilirsiniz.En önemlisi sevginizi onlara gösterin ki onlarda size çiçekleriyle gülümsesin.:)
Saygılar selamlar kardeşim.

Adil
05-07-2011, 13:10
seranın batı duvarı.20 cm.daha yükselecek.

Adil
05-07-2011, 20:30
Bahçemdeki domateslerin meyveleri.Pasla mücadele ederek bu hale kadar getirdik.

berrinb
05-07-2011, 21:27
Sevgili Adil,o menekşe değil , ismini gloksina olarak hatırlıyorum ama emen değilim,afrika menekşesi kadar sürekli bir çiçek değil,her sene alırım ama yaz sonuna kadar dayanamayıp ölüyor.İnşaallah seninki öyle olmaz.
Duvar inşaatını beğendim ,herhalde iki katlı setle yapacaksın gibime geldi ....Harika olur ,hemde yerden kazanırsın. Kolay gelsin çok güzel olacağından eminim,bende sonbaharda çiçek tohumları yollarım dikersiniz....Sevgiler selamlar....

r.ali
06-07-2011, 03:10
sayın adil
nihayet seranızın yapımına başladınız allah kolaylık verip tamamına erdirsin inşallah

Adil
06-07-2011, 08:45
Sevgili Adil,o menekşe değil , ismini gloksina olarak hatırlıyorum ama emen değilim,afrika menekşesi kadar sürekli bir çiçek değil,her sene alırım ama yaz sonuna kadar dayanamayıp ölüyor.İnşaallah seninki öyle olmaz.
Duvar inşaatını beğendim ,herhalde iki katlı setle yapacaksın gibime geldi ....Harika olur ,hemde yerden kazanırsın. Kolay gelsin çok güzel olacağından eminim,bende sonbaharda çiçek tohumları yollarım dikersiniz....Sevgiler selamlar....
Sayın Berrinb.
Menekşeye çok benziyor.Adını tam bilmiyorum.Menekşe familyasından olduğuna hiç şüphem yok.Sadece çiçeklerin ve yaprakların büyüklüğü farklı.
Bende ilk kez deniyorum.Sonuçları hep beraber göreceğiz .Bu konuyu sizlerle paylaşacağım.
O sera duvarı 20 cm daha yükselecek.Zemin seviyesinin düz hale gelmesi için buna ihtiyaç var.Seramın boyunun 6 m. boyunda standart profil boyuna göre ayarlamayı düşünüyorum.Profilden zaiyat vermemesi için.Genişliğini 3 m. olarak düşünüyorum eğer dar olursa değiştirebilirim bu mesafeyi.Bu konuyu aşama aşama siz değerli dostlarımla fotoğraflarla paylaşacağım.Sizlerinde düşümcelerinizi almak isterim.
Çiçek tohumları .
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.
Saygılar selamlar berrinb.

Adil
06-07-2011, 08:50
sayın adil
nihayet seranızın yapımına başladınız allah kolaylık verip tamamına erdirsin inşallah
Sayın r.ali.
Arazi şartları zor olsada azmimiz yeter.Güzel dilekleriniz için teşekkürler kardeşim.Sizlerinde yorumlarınızı bilgilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılar selamlar.

Periş
06-07-2011, 08:56
Sevgili Adil sera yapımına başladınız kolay gelsin domatesler büyümüş sağlıklı görünüyor ellerinize sağlık...

Adil
07-07-2011, 09:38
Sayın Periş.
Çok teşekkürler .
Havaların aşırı yağışlı gitmesi olumsuz etkiledi.Bizi bir hayli uğraştırdı.3-4 kök pas dolayısıyla yaprakları kahverengine dönüştü.Siteden arkadaşların tavsiyesi üzerine gövdeyi eklem yerinden kırarak tazelemeye bıraktım.Gelişmeleri bekliyoruz.Taze filizler görünmeye başladı.Olmazsa son çare yerlerine yenilerini dikeceğim.
Sera konusunda sizinde görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılar selamlar.

Adil
08-07-2011, 16:07
evimizin çevresi.

Adil
08-07-2011, 16:26
Evimizden karadenize bakış.

Adil
08-07-2011, 16:50
KAPTANZST Abim olur. Yetiştirdiği çiçek fidelerinden verir ve dikmemi söyler. Onun Red robin domateslerinin fotoğraflarını çektim paylaşmak istedim.. Ve bir çanta taze dalından salatalık serasından ve bahçesinden topladık beraber.Kardeşlik böyle bişey.:)

berrinb
08-07-2011, 16:51
Sevgili Adil ,köyünüz harika bir yerde kurulmuş,deniz kenarında ... Siz de tepeden manzaraları çok güzel görüntülemişsiniz...Mor gibi görünen ağaçlara bayıldım.ne ağacı acaba... Ellerinize sağlık, böyle güzel bir yerde ikamet ettiğinize göre sizde cennette sayılırsınız.....Selamlar, sevgiler

Adil
08-07-2011, 22:29
Sevgili Adil ,köyünüz harika bir yerde kurulmuş,deniz kenarında ... Siz de tepeden manzaraları çok güzel görüntülemişsiniz...Mor gibi görünen ağaçlara bayıldım.ne ağacı acaba... Ellerinize sağlık, böyle güzel bir yerde ikamet ettiğinize göre sizde cennette sayılırsınız.....Selamlar, sevgiler
Sayın berrinb.
Evet köyümüz bir belde ve bende köyümü çok seviyorum.Avm.Adliye sarayı,plaj,otelleri,400 yataklı araştırma hastahanesi,öğrenci yurdu,ve proje aşamasında olan yeni bir üniversite,hava alanı ve limana ,şehre yakınlığıda önemli kısacası çok stratejik ve güzel bir köyümüz var.Yeşilimiz suyumuz ,denizimiz ,dereleri olan bir beldeyiz.Köyümüzü çok seviyoruz.
Kırmızı ağaç .Adı üstünde Kırmızı erik ağacı ve üzerine sarılan asma siyah kokulu üzüm yöremize ait.hemen yanında nar,elma,armut,kiraz ağaçları ve kivi bağlığı var aralar fındıklık.Göründüğü gibi boş alan görmek zor.
Burası bizm sahte cennetimiz.Allah gerçeğinede kavuştursun inşallah.:)

Periş
11-07-2011, 12:02
Sevgili Adil domaesler salatalık çok güzel görünüyor manzaralara bayıldım sera çalışmaları güzel gidiyor sanırım bende harika olacagını düşünüyorum ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler....

Adil
12-07-2011, 07:39
Sevgili Adil domaesler salatalık çok güzel görünüyor manzaralara bayıldım sera çalışmaları güzel gidiyor sanırım bende harika olacagını düşünüyorum ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler....
Sayın priş.
Bu sonucu hep beraber göreceğiz İnşallah.Zaten bu sitedeki en güzel şey böyle çalışmaların paylaşımı ve bilgi alışverişi.Ve güzel dostluklar.Saygılar selamlar.

KAPTANzst
13-07-2011, 09:32
Kardeşimin ne yaptığına bakmaya gittiğimde , sera için hazırlık yapmıştı ama kendi yorktu. ;D
Gelen seslere doğru evinin arka tarafına gittiğimde ıhlamur topladıklarını gördüm veeeeeee.
Komşuda pişer bizede düşer misali öndeki beyaz poşeti kaptım ;D ;D

http://img853.imageshack.us/img853/6010/cats1600x1200.jpg

Adil
15-07-2011, 20:20
Abime yakalanmaktan kurtulamadık.Fotoğraf makinesiyle aniden baskın yaptı.:)

zbk74
15-07-2011, 21:23
Allah evinizde, bahçenizde uzun ömürlerde sağlıkla yaşamayı nasip etsin..

Adil
17-07-2011, 07:08
Allah evinizde, bahçenizde uzun ömürlerde sağlıkla yaşamayı nasip etsin..
Sayın zbk74.
Çok teşekkür ederim .Sizede .
Saygılar selamlar.

berrinb
01-08-2011, 01:40
Işık hızıyla sahurda önce Çarşamba , sonra Rize daha sonra da Trabzon a geldim ....Hiç kimseyi göremedim ama selamlarımı bahçelerinize , çiçeklere bıraktım....Hayırlı Ramazanlar dilerim....Sevgiler selamlar....

Adil
01-08-2011, 08:06
Işık hızıyla sahurda önce Çarşamba , sonra Rize daha sonra da Trabzon a geldim ....Hiç kimseyi göremedim ama selamlarımı bahçelerinize , çiçeklere bıraktım....Hayırlı Ramazanlar dilerim....Sevgiler selamlar....

Sayın berrinb Aleykümselam.Çiçekler selamınızı iletti.:)
Sizlerede hayırlı Ramazanlar.
Uğrayıp bir çayımızı da içmediniz.:)Işık hızıyla olmazdı zaten.:))) Bu arada Işık hızıyla cümle kurmanız çok hoştu.
Belki başka bir zaman.
Saygılar selamlar

KAPTANzst
08-08-2011, 19:23
Selam
Adil yarın akşam iftara daveti buradan yapıyorum:=))
Bir yere söz verme.

mavikartal5
08-08-2011, 20:28
oooo, ben bu bahçede hiç aç kalmam, zaten bir sayın kaptanzst'ın bahçesi, bir de sizin sayın adil'in bahçesinde hiç aç kalmam. bir sürü yiyecek varrr.
bahçenize, ellerinize ve emeğinize sağlık
saygılar

Adil
09-08-2011, 07:07
Sevgili Adil her işin elinizden gelmesi avantaj bence herşeyi isteginize göre yapabilirsiniz bu azminizden dolayı kutluyorum sizi çalışmalarınızı merakla takipteyim sevgiler...

Sevgili periş.
Emekli biri olarak zamandan dolayı sıkıntımız yok.Otura kalka zevkini çıkararak bu işleri yapıyorum.Arada ağbeyim geliyor ziyaret ediyor.Düşüncelerini paylaşıyor.Hemfikir olduğumuz konuda hareket ediyoruz.Ziyaretiniz ve takibiniz memnuniyet verici.
Saygılar selamlar.

Adil
09-08-2011, 07:41
[QUOTE=kaptanzst;845215]Selam
Adil yarın akşam iftara daveti buradan yapıyorum:=))
Bir yere söz verme.[/QUOTE

Aleykümselam Abi.
Bugün Allah nasip ederse yanına geleceğim.Sen böyle bir organizasyon yapmışsın, başka yere gitmek olmazdı zaten.:)
Saygılar selamlar.

Adil
09-08-2011, 07:51
oooo, ben bu bahçede hiç aç kalmam, zaten bir sayın kaptanzst'ın bahçesi, bir de sizin sayın adil'in bahçesinde hiç aç kalmam. bir sürü yiyecek varrr.
bahçenize, ellerinize ve emeğinize sağlık
saygılar

Sayın mavikartal5.
Gönül bahçemiz ve hobi bahçelerimiz bütün dostlarımıza,misafirlerimize,
Gelmek isteyenlere, kapılarımız ardına kadar açıktır.
Hayırlı Ramazanlar güzel kardeşim.
Saygılar selamlar.

Adil
10-08-2011, 08:35
http://img705.imageshack.us/img705/5573/mg0074yp.jpg

sıva aşamasına geldik.

Adil
10-08-2011, 17:38
evimizin ön tarafı.
http://img850.imageshack.us/img850/2085/mg0065o.jpg

Adil
14-08-2011, 08:15
http://img850.imageshack.us/img850/4023/mg0032n.jpg

Adil
14-08-2011, 08:17
http://img855.imageshack.us/img855/2211/mg0029z.jpg

Adil
14-08-2011, 08:20
Altın çilekler boyumu aştı ve meyve vermeye başladı.

http://img705.imageshack.us/img705/3315/mg0017.jpg

Periş
14-08-2011, 13:15
Sevgili Adil evinizin ön tarafı ortancalarla coşmuş altın çilekler domatesler harika görünüyor maşallah ellerinize sağlık sevgiler...

Adil
16-08-2011, 10:56
sevgili periş .
Bakım ve ilgi gördükleri sürece insanı mutlu ediyorlar.Bende ilgimi ,bakımlarını ve sevgimi eksik etmiyorum.Doğayla ilgili olmak sevdiğim bir yönüm.
saygılar selamlar.:)

KAPTANzst
16-08-2011, 11:05
Hepsi güzelde en güzel olanı ben yükleyeyim bari:p
Bir red-robin bu kadarmı verimli olur:confused:
Her zaman görüyorum ne zaman fotoğraf çeker diye bekledim olmadı ben çektim bu sefer:D

http://img849.imageshack.us/img849/6585/img1463p.jpg

Adil
17-08-2011, 09:48
Abi ellerine sağlık.
Görsel ve verim olarak çok güzeller.Fakat lezzet açısından pek başarılı değiller.Benim tercihim salatalarda bütün olarak kullanılan hatta üzüm gibi yenebilen bir domates var Çeri,üzüm salkımı gibi veren sırık domatesi ,bence lezzet açısından bütün domatesleri gölgede bırakır.Gelecek yıl ağırlık olarak ondan dikeceğim.Bende 5 kök var ,senin seranda da görmüştüm. Red-robin görsel olarak çok güzel onuda ihmal etmeyeceğim.
Saygılar selamlar.

ipektuğçe
23-08-2011, 22:57
Sayın Adil bey,193.mesajınızdaki o muhteşem görünümlü çiçeğinizin ismi nedir acaba,harika görünüyor.Emeklerinize sağlık.

KAPTANzst
24-08-2011, 08:09
Sayın İpektuğçe o çiçeğin adı Glayör,glayöl de deniyor

ipektuğçe
24-08-2011, 14:56
Sayın Kaptanzst,teşekkür ediyorum.Süper görüntüsü var,seneye listeme ekledim.:p

Adil
29-08-2011, 07:35
Sayın Adil bey,193.mesajınızdaki o muhteşem görünümlü çiçeğinizin ismi nedir acaba,harika görünüyor.Emeklerinize sağlık.
Sayın ipektuğçe Ziyaretiniz için teşekkürler.
Glayör olduğunu Kaptanzst abim benden önce yazmış.Ona da teşekkür ediyorum.Birkaçgündür bilgisayarımda çalışamıyordum.Şimdi problemi hallettik.
Glayör soğanlı bir çiçek olup,harika renk çeşidine sahip ,çok sevdiğim bir çiçek türü.
Saygılar selamlar.

KAPTANzst
30-08-2011, 12:53
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=25211

Adil
30-08-2011, 18:59
Verdiğiniz link teki düşüncelerinize tamamen katılıyorum.

Adil
30-08-2011, 19:25
Zıplamaktan göbeği açıldı:)

Adil
30-08-2011, 19:34
Yorulunca yattı:)Çok hızlı büyüyorlar.Bebekle oynamak stresimizi atmanın en güzel yolu.

KAPTANzst
30-08-2011, 21:34
O tırtılı yerim ben:D:D

Adil
31-08-2011, 07:27
Abi hayırlı bayramlar.:)İki yanağını ,kollarını, bacaklarını, ben yedim.

KAPTANzst
31-08-2011, 07:39
Hayırlı bayramlar

Yakup Ünal
31-08-2011, 10:57
sevgili adil senin ve sevdiklerinizin sağlık mutluluk huzur içinde nice bayramlar geçirirmenizi dilerim

Adil
31-08-2011, 17:52
Sayın Yakup Ünal.
Aynı dilekleri sizin için bende diliyorum.
Saygılar selamlar.Hayırlı bayramlar.

berrinb
31-08-2011, 23:33
Sevgili Adil, bayram iadeyi ziyaretine bahçene geldim,ama ne bir şeker ,ne bir tepsi baklava göremedim.:)) Neyse... Domatesle idare ettik...İpek böceği tırtılı Kaptan zst nin yeni doğan torunu mu ..Nekadar çabuk büyümüş canım yaa...Maşalllah... Bayramınız ailece kutlu olsun,nice mutlu bayramlar....selam ve sevgiler...

mandalinci
01-09-2011, 07:20
Allah herkesin bahçesine böyle güzel tırtıllar göndersin inşallah.

Adil
01-09-2011, 08:07
Sevgili Adil, bayram iadeyi ziyaretine bahçene geldim,ama ne bir şeker ,ne bir tepsi baklava göremedim.:)) Neyse... Domatesle idare ettik...İpek böceği tırtılı Kaptan zst nin yeni doğan torunu mu ..Nekadar çabuk büyümüş canım yaa...Maşalllah... Bayramınız ailece kutlu olsun,nice mutlu bayramlar....selam ve sevgiler...

Sayın berrinb hanım.
Bir fotoğrafla sunum yapsamıydık acaba:))Bayram paylaşımı olarak küçük tırtılımızı şeker ve baklava olarak sundum.:)İpek böceği kaptanzst abimin torunu ve biz onu çok seviyoruz.İlk olmasıda ayrı bir avantaj.Size ve ailenize sağlık sıhhat ve mutluluk dolu nice yıllar diliyorum.Saygılar selamlar bizden.

Adil
01-09-2011, 08:11
Allah herkesin bahçesine böyle güzel tırtıllar göndersin inşallah.

Sayın Mandalinci.
Bu güzel dileğinize kim hayır diyebilirki.Amiiiiiiin.:))Nice güzel bayramlara,sevdiklerinizle ulaşmanız dileğiyle saygılar selamlar.

Adil
01-09-2011, 18:51
kudret narları meyve vermeye başladı,altın çileklerin meyveleri 9 gram ağırlığa ulaştı,fasulyeler herzamanki gibi,Kavun bakalım olacakmı,sera yapımı devam ediyor sıva yapıldı profiller alındı yakında kaynak işleri başlar.

Adil
12-09-2011, 19:03
Fotoğraf makinesi elimdeyken bu hamarat arı yı ve güzel çiçeği paylaşayım istedim.

Adil
14-09-2011, 08:54
Domatesler coşmuş.:))

Dudi
14-09-2011, 08:58
Şu ampul domatesler ne kadarda can alıcı görünüyorlar Adil bey :)) Rengi nedir? Kırmızı mı? Sarı mı?

Adil
14-09-2011, 09:09
Sayın dudi
Aldığım fideler arasından tesadüfen bunlar çıktı .Bende sizin gibi merak ediyorum.Renklenmeye başlayınca fotoğraflarını paylaşırım.Çok vergili ve harika görünüyorlar.Üzerleri çok parlak adeta cilalanmış gibi.

Periş
14-09-2011, 09:25
Sevgili Adil sera yapımı düzeni oturmaya başlamış çiçekler mükemmel görünüyor domatesler maşallah coşmuş ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

Adil
14-09-2011, 09:38
Sayın periş.
Çok teşekkür ederim.Çalışmalarımız devam ediyor.Siz değerli dostlarımla paylaşmaya devam edeceğim İnşallah.Sevgiler saygılar bizden.

Cumhur Tonba
14-09-2011, 10:14
Abi hayırlı bayramlar.:)İki yanağını ,kollarını, bacaklarını, ben yedim.

Bize bir şey kalmamış. En güzel yerler gitmiş.

KAPTANzst
14-09-2011, 19:02

Boşuna beklerdiniz zaten:p
Benden kimseye kalmıyor aslında:D:D:)

Adil
15-09-2011, 09:42
Sayın Cumhur hoş geldiniz.
Ziyaretinize memnun oldum.Esprili yaklaşımınız güzeldi.:)Saygılar selamlar.

Adil
15-09-2011, 09:47
Boşuna beklerdiniz zaten:p
Benden kimseye kalmıyor aslında:D:D:)
Kaptanzst abim dedesi olduğu için ,e biraz avantajlı.Boş zamanlarını onu hep kucağında taşıyarak geçiriyor.Doğal olarakta hakkını alıyor.:))Bizde fırsat buldukça idare ediyoruz.:)saygılar selamlar.

Adil
23-09-2011, 07:07
http://img850.imageshack.us/img850/39/2292011bahe76.jpg
Aldığım bilgileri ve deneyimi paylaşıyorum.

İtalyanlara ait bir domates çeşidi.Avrupada dolması yapılıyormuş.Rengi kırmızı oluyor.Sizler için tadınada baktım.Dış kısmı sert, içinde tohumları çok az ve boşluk var.Lezzeti orta kıvamda.Romen domatesine benziyor.

hanndan
23-09-2011, 08:39
Sayın Adil Bey, Rabbim çalışmalarınızı emeklerinizi boşa çıkarmasın, uzun zamandır ziyaret edememiştim bahçenizi.
Ihlamuru afiyetle tüketiniz,
Bebeğiniz çok tatlı maşallah,Allah nazardan korusun,
Hobi bahçesinin orada duvar üstündeki saksılara buz çiçeği çok yakışır oradan sarkması hoş bir görüntü oluşturur diye aklıma geldi.
Herşey cok güzel,emeğinize sağlık.Üst resimdeki domateslerin görüntüsü ayrı bi güzel.
Saygılar........

Adil
24-09-2011, 09:14
Handan hanım
Ziyaretinize çok memnun oldum.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Vermiş olduğunuz değerli bilgilerinizi dikkate alacağım.Bulabilirsem buz çiçeği, bulamazsam farklı bir sarkaç çiçeği uygulayabilirim.Çalışma yaptığım bu alanın eski haliyle yeni haline, bilgisayarda çektiğim fotoğraflarda bakıyorum.Epey mesafe almışız.Çalışmalarımız Yüce Allah izin verirse devam edecek.
Aşama aşama projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz.Bu çalışmaları siz değerli dostlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.Saygılar selamlar.

KAPTANzst
24-09-2011, 09:54
Selam .
Buz çiçeği sanırım sizde olmalı.

http://img823.imageshack.us/img823/6610/img2049an.jpg

Adil
25-09-2011, 17:18
Bu çiçekten bende vardı .Adının buz çiçeği olduğunu şimdi öğrendim.Duvarın üzerinde vardı ,sıva yaparken zedelendi. Kökü yerinde biraz bakımı yapılırsa belki eski günlerine döner inşallah.Gerçi kaptan abimin bahçesinde var oradanda alabilirim.Pembe ve koyu kırmızı olan renkte çeşitlerini görmüştüm.Adının Buz çiçeği olduğunu Handan hanım sayesinde öğrendim.:))

Güler
07-10-2011, 09:17
Adil Bey, Aras kargo Trabzon Arfin şubesinden Nurettin Bey ile temasa geçin lütfen. Tel. No. 0462 7112605.
BG 883934-27811 takip numarası

Adil
10-10-2011, 06:53
Emeğinize sağlık.Ne güzel tohumlar yeşerecek orada.

Sağlık ve sıhhatle nice güzel ürünler fideler yetiştirmek bizlere Allah nasip eylesin.

Adil
10-10-2011, 08:21
Adil Bey, Aras kargo Trabzon Arfin şubesinden Nurettin Bey ile temasa geçin lütfen. Tel. No. 0462 7112605.
BG 883934-27811 takip numarası

Güler hanım yoğunluktan dolayı mesajınızı şimdi okuyabildim ve hemen şubeyi aradım .Telefonumu ve açık adresimi verdim .Kargo adrese ulaşır ulaşmaz beni hemen arayacaklar.
Gönderdiğiniz çiçek tohumları için sizlere çok çok teşekkür ederim.
Berrinb Hanım da 4 çeşit çiçek tohumu göndermişti.
Sayenizde bahçem çiçeklerle cıvıl cıvıl olacak.:p

Paylaşımcı olan ve ilgili dostlarıma saygılarımı selamlarımı gönderiyorum.

Adil
22-10-2011, 13:59
kamelya.Seramın içinde bir küçük limon ağacım var.Kış dönemi dışarıda devamlı donuyordu şimdi 12 ay Koruma altına alınmış oldu.Güneş fotoğrafa göre sol taraftan döndüğü için seranın aydınlanmasını ve güneşinide engellemeyecek.O limonun 12 ay meyveli halini görme şansına sahip olacağım.Yediveren bir çeşit.Çok yavaş büyüyor fakat çok verimli.Şekil budaması yaparak aşırı yayılmasını engelleyeceğim.Herzaman küçük formatta bir limon ağacı olarak kalacak.

mrduran
29-10-2011, 20:40
Merhabalar Adil Bey;

Çok güzel Barbekü projeniz, cidden her şey düşünülmüş. Benim önerim, adeta fanfazi kaldı yanında.

Alt sürgü/patates.. süper birşey.
Ama biz millet olarak hasetiz, bende uyayım o kurala:))

Hani küçük soğanlar, patatesin yanında? Piştikten sonra, cücük kavgasını sevmiyorsanız o başka tabii.

Çok güzel çalışmalarınız için kolaylıklar gelsin inşallah.

Bayramınız da kutlu olsun.

Ailece sağlık, mutluluklar,Saygılar lütfen.

Adil
31-10-2011, 10:04
Merhabalar mrduran.
Sizinde bayramınız kutlu olsun.
Soğanın cücüğü anadolumuzun bir geleneğidir.:))Hepimizin kapsama alanına girer.
İşin en tatlı tarafı cücük kavgasıdır zaten.:)))
Biz patatesi,soğanı sıcak köze de gömeriz oda güzel olur.
Önemli olan ortamı yakalamak.:))
Ailenize ,sevdiklerinize ve size saygılar selamlar.

KAPTANzst
31-10-2011, 10:18
Selam
Soğanın cücüğünü ,patatesin közde pişmesini daha yaz bası açık alanda yapmıstık.:p
Bahar tenizliği sırasında.

Adil
31-10-2011, 11:38
Selam
Soğanın cücüğünü ,patatesin közde pişmesini daha yaz bası açık alanda yapmıstık.:p
Bahar tenizliği sırasında.
Aleykümselam Abi.
Evet bu ortamı beraber paylaşmıştık.:))
Fakat bizde cücük kavkası olmadı.Herkes halinden memnundu.:)
Saygılar selamlar Abi.

Adil
31-10-2011, 11:42
Hayırlı bayramlar.

Selehattin 67
31-10-2011, 11:49
Sizede hayırlı bayramlar adil bey

Adil
31-10-2011, 13:46
Hayırlı bayramlar Selahattin bey.Saygılar selamlar kardeşim.

Adil
31-10-2011, 13:50
Ganita Trabzon.

senyokken
31-10-2011, 14:50
sayın adıl sayfanız hayırlı olsun..

Adil
01-11-2011, 07:34
sayın adıl sayfanız hayırlı olsun..
Sayın senyokken ziyaretiniz ve dleğiniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.

Periş
03-11-2011, 08:22
Aileniz ve sevdikleriniz ile nice sağlıklı bayramlar dilerim. ;)Sevgiler...

Adil
03-11-2011, 17:18
Aileniz ve sevdikleriniz ile nice sağlıklı bayramlar dilerim. ;)Sevgiler...

Sayın Periş.

Sizinde bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Saygılar sellamlar.

Adil
10-11-2011, 09:31
Bayramın 3 günü hava güneşli fakat rüzgar şiddetli.Feyiko lar olgunlaşıp yere dökülüyordu.Bizede bir ziyafet oldu.:)Çilek tadında bir aroması var.

Adil
10-11-2011, 09:39
Bu yıl biraz daha iyiler.

fatma sunay
10-11-2011, 19:35
Sayın Adil bey Trabzonu gezdik dolaştık çok yorulduk.

Şimdi bahçenizden feyikoyu iyerek yorgunluğumuzu atıyoruz. Üstüne kudret narı sararınca balla tadlandırarak yeriz artık...
Selamlar....

mandalinci
10-11-2011, 20:14
Sn. Adil,

Feikoyu ilk defa duydum, ilgiç bir meyveye benziyor.

Manzara resimleriniz de çok hoş. Trabzonu hiç görmedim, sayenizde ne kadar derli toplu, dokusu korunmuş bir şehir öğrenmiş oldum.

Paylaşım için teşekkür ederim.

Adil
11-11-2011, 16:24
Sayın Adil bey Trabzonu gezdik dolaştık çok yorulduk.

Şimdi bahçenizden feyikoyu iyerek yorgunluğumuzu atıyoruz. Üstüne kudret narı sararınca balla tadlandırarak yeriz artık...
Selamlar....
Fatma hanım Kudret narından balla ve sızma zeytinyağı ile iki kavanoz ilaç yaptım.Balla olanını 15 gün kullanacağım.Bakalım mide şikayetlerim gidecekmi.
Sabah kahvaltıdan 30 dakika önce ve akşam yatarken bir tatlı kaşığı alınıyor.Bu tertibi çok tavsiye ediyorlar.İnternette Kudret narı faydalarına girdiğim zaman nekadar önemli bir bitki olduğunu okudukça beni şaşırtıyor.İlk defa kullanma fırsatını buldum.
Saygılar selamlar.

Adil
11-11-2011, 16:32
Sn. Adil,

Feikoyu ilk defa duydum, ilgiç bir meyveye benziyor.

Manzara resimleriniz de çok hoş. Trabzonu hiç görmedim, sayenizde ne kadar derli toplu, dokusu korunmuş bir şehir öğrenmiş oldum.

Paylaşım için teşekkür ederim.
Sayın Mandalinci feyiko çilek tadı olan küçük boylu bir meyve ve çiçek açınca çok güzel görünüyor.Reçeli yapılıyor .
Trabzon konusuna tekrar döneceğim.Bugün Trabzonda yeni çektiğim görüntüleri sizlerle paylaşacağım.Meydan parkımız yenilendi Trabzonun merkezi bir yeri, sizlere sunmak istiyorum.Gurbetçilerimizde böyle fotoğrafları çok görmek istiyorlar.Umarım bir faydam olur,tanıtım açısından.
Saygılar selamlar.

Adil
19-11-2011, 15:49
Tam olmadan toplanan hurmalar üzerinde sap bırakılarak soyulur .Naylon telle fotoğraftaki gibi bağlanır.Bir kapta su kaynatılır içine bir tutam kekik atılır.Kaynar vaziyette hurmalar naylon tellerinden tutularak bu kaynar suyun içine 4-5 saniye tutularak alınır ve gergin bir tele asılır.Havadar ve hava sürkülasyonu olan bir ortam olmalı.Artık kurumalarını bekleyebiliriz.
Bunu bende ilk kez deniyorum.Kurutulmuşunu yemiş ve çok beğenmiştim.Hediyelik bile olabilecek güzel bir lezzet doğrusu.İleride bunu artırarak yapmayı düşünüyorum.Allah nasip ederse.

Adil
23-11-2011, 08:58
Hobi olarak yapmakta olduğum kıyı balıkçılığı sayesinde hem güzel bir ortam yaşıyoruz hem balık tutuyoruz.Oltasını alan Plaja gelmişti.15 -20 kişi olduk.Kumsalda dizilmiş olta atıyorduk.

Hemen yanımızda 5 yıldızlı bir otel vardı.İnter li futbolcular ve italyan seyirciler yanımıza gelip bizlerle hatıra fotoğraf çektirdiler.Maç akşam oynandı Trabzonspor-1 İnter -1 Umudumuz devam ediyor.Takımımız çok iyi mücadele etti.

Yaz günleri yaşadığımız Trabzonumuzda fırsatı bulup plajda bu Levrekleri yakaladım.Dün 29 adet yakaladım geçen gün 12 adet daha yakalamıştım.Eve geldiğimde hala canlıydılar ve zıplıyorlardı.Adetlere bölerek derin dondurucuya koydum.Bir ızgara yaparız artık.

Adil
23-11-2011, 09:06
3 m. ve üzeri kamış, makineye çapari takılarak at çek yapılıyor 2-3 takıldığı oluyor.Çekmesi biraz sıkıntılı oluyor.:)Olta kopacak diye dikkatli çekmek zorundayız.Çok zevkli ve dinlendirici.İmkanı olan herkese tavsiyem olur.

KAPTANzst
23-11-2011, 09:30
Selam
İzmirde olmam nedeniyle bu şöleni kaçırdım desene.
İnşallah gelince yine rastlatırız böyle bir bolluğa.
Güzel 2 gün geçirmişsin.
Kıskandım:dilli:

Adil
23-11-2011, 15:57
Aleykümselam Abi.
Güneşli pırıl pırıl bir gündü.Deniz çok güzeldi.Belki sargan yakalarım diye gittim.Baktım herkes levreğe atıyor.Önce silikonla attım 10 defaya yakın takıldı çıktı alamadım.Sonra bir arkadaş neden çapari kullanmıyorsun dedi.Çapariyi taktım.Peş peşe 3 kez 2 ve 3 tane aldım.Alan kalabalıklaştı balık ürkmüş olacakki seyrek vurmaya başladı.Yinede herkes rızkına düşeni aldı.Acemiler bile bir tavalık balık aldı.
Burada olsaydın mutlaka seni arardım ve beraber giderdik.Harika levrek var şimdi tam sezonu.
İzmirden dönünce güzel bir havada beraber gideriz.İnşallah İzmiri güzel bir gezmişsindir.
Herkese selamlar.

mrduran
24-11-2011, 17:57
Merhabalar Adil Bey;

Her mevsim, size göre hasat mevsimi.
Kara, deniz, farketmiyor maşallah. Hatta semada bile bir şeyler aramaktasınız kareleriniz ile. Çok güzeller efendim.

Afiyetler olsun sizlere, ALLAH' a emanet olun inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Adil
25-11-2011, 17:49
mrduran merhabalar.
Can sıkıntısı insana neler yaptırmazki:) Emekli olduk artık kendimize meşgale arıyoruz.Hayal edipte yapamadıklarımızı, elimizden geldiğince yapmaya, yaşamaya çalışıyoruz.
Sizlerde Allaha emanet olun.Saygılar selamlar.

KAPTANzst
09-12-2011, 14:25
Uzak zoom ile yakalanan görüntü:=)))

Bir ıslık çaldım:p Sonra deklanşöre bastım:D

http://img32.imageshack.us/img32/1451/img1548u.jpg

KAPTANzst
09-12-2011, 14:27
Bu kimmi ?
Adil işte bu:D:D

Adil
09-12-2011, 17:13
Bahçede kurumuş fındık çalılarını kırıp sobalık yaparken Abim tarafından 40 metreden böyle zoom landık.:)Hiç rahat durmaz kendine muhakkak bir muziplik arar.Ellerine sağlık abi güzel bir hatıra oldu doğrusu.

berrinb
29-12-2011, 23:05
Sevgili Adil yeni yılınızı peşinen kutlar,sevdiklerinizle birlikte sıhhatli ve mutlu bir yıl dilerim...2012 de görüşmek üzere...trabzona selam ve sevgiler:))

Adil
30-12-2011, 18:03
Berrin Hanım çok teşekkür ederim.Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlık sıhhat başarı ve mutluluklar dolu bir 2012 diliyorum hepinize.Trabzondan saygılar selamlar.

Periş
30-12-2011, 22:58
Sevgili Adil yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile Selam ve sevgiler ;)

Adil
01-01-2012, 07:54
Periş hanım, çok teşekkür ederim.Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlık sıhhat başarı ve mutluluklar dolu bir 2012 diliyorum hepinize.Trabzondan saygılar selamlar.

Adil
04-01-2012, 15:28
Sera içi görünüm ,marul fideleri ve yeşil soğan ve önceden dikilmiş marullar.Soğuktan etkilenmesin diye seraya aldığım çiçekler.

Adil
04-01-2012, 15:42
nihayet kurudular.Lezzeti çok güzel.Tam bir Kalsiyum deposu.Şeker hastaları çayını bununla içebilir.

KAPTANzst
04-01-2012, 17:29
Marul fidesini bolladık :=))
Hurmalarda güzel olmuş, afiyet olsun.

mrduran
04-01-2012, 21:56
Merhaba efendim,

Dur durak yok size, maşallah. Her şey nefis ve tadları muhakkak ki nefistir.

Ziya bey yardıma geliyordur umarım, işçilikte veya sofrayı hafifletmekte:)))

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

maysan80
04-01-2012, 22:06
ne güzel emekler bunlar

hanndan
06-01-2012, 15:49
Aman aman efendim ben gelmeyeli coşmuş sayfanız,
Sayın Adil Bey,uzun zamandır ziyaretinize gelememiştim,ne güzel görüntüler eklemişsiniz.Trabzon meydan görüntüleri güzel ama yayla görüntüleri muhteşem tablo gibi. Taş köprü yaylasındaki dere bir taş olmak isterdim.
Diyecek söz yok tabiyat doğa muhteşem.Biz bahçede çiçek yetiştirmeye çalışıyoruz yaradan tüm güzelliği sergilemiş.

Serada emeğinize değdi,balığın yanında seradan salata malzemesi,oh afiyet olsun.Barbeküde biter yakın zamanda,maşallah...azmin sonucu bunlar.
Bebiş nasıl,
Saygılar,eşinize selamlar.

Adil
07-01-2012, 15:24
Marul fidesini bolladık :=))
Hurmalarda güzel olmuş, afiyet olsun.
Abi marul fidelerini paylaşırız.Kurutulmuş hurmanın tadına vardık senin yol göstericiliğin sayesinde.Zevkli ve güzel bir iş.Sonuçta iyi.Saygılar selamlar.

Adil
07-01-2012, 15:32
Merhaba efendim,

Dur durak yok size, maşallah. Her şey nefis ve tadları muhakkak ki nefistir.

Ziya bey yardıma geliyordur umarım, işçilikte veya sofrayı hafifletmekte:)))

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran merhabalar.
Bu hurma kurutma işlemini bu beldede ilk abim yaptı sonra bizlerde yapmaya başladık.Fidanları diktik çoğalttık.Her yıl ürün artarak devam edecek inşallah.
Abimin katkısı ve desteği bir hayli fazla diyebilirim.
Yaptığımız seraları görenler beğeniyor ve kendileride yapmak istiyorlar.
Bugün çay molasını ve kek ziyafetini abimin bahçesinde yaptık adeta yaz gibi bir gündü .:)
Saygılar bizden mrduran bey.Allaha emanet olun.

Adil
07-01-2012, 15:34
ne güzel emekler bunlar

Sn maysan80.
Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim.Saygılar selamlar.

Adil
07-01-2012, 15:42
Aman aman efendim ben gelmeyeli coşmuş sayfanız,
Sayın Adil Bey,uzun zamandır ziyaretinize gelememiştim,ne güzel görüntüler eklemişsiniz.Trabzon meydan görüntüleri güzel ama yayla görüntüleri muhteşem tablo gibi. Taş köprü yaylasındaki dere bir taş olmak isterdim.
Diyecek söz yok tabiyat doğa muhteşem.Biz bahçede çiçek yetiştirmeye çalışıyoruz yaradan tüm güzelliği sergilemiş.

Serada emeğinize değdi,balığın yanında seradan salata malzemesi,oh afiyet olsun.Barbeküde biter yakın zamanda,maşallah...azmin sonucu bunlar.
Bebiş nasıl,
Saygılar,eşinize selamlar.

Handan hanım sizi tekrar sayfamızda görebilmek mutluluk verici.
Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.
Barbekü çalışmalarına bugün başladım.Tuğlasını örmeye başladım.
Bu fotoğrafları yayınlayacağım bakalım işçiliğimi beğenecekmisiniz.
Barbekü ölçüleri 62*40 ebatlarında iç kısmına 3 cm lik ateş tuğlası mantolanacak.
Bebek ellerinizden öper, iyidir.
Bizlerdende size ve ailenize saygılar selamlar.

Adil
01-02-2012, 09:56
Avm den aldığım kokulu süs çamı,yapraklarını ezince ıtır gibi kokuyor.7 tl.
Barbekü çalışmalarımıza kar dolayısıyla ara verdik.

Benol Hazaroğlu
01-02-2012, 10:06
Merhaba Adil bey

Size hoş geldin demek ve bahçenizi gezmek için geç kaldım biliyorum. Kısmet bu güneymiş.

Emekliliğinizde kolları sıvamış evinizin çevresini çok güzel düzenlemeye başlamışsınız çok da iyi yapmışsınız. Resimlediğiniz güzel Trabzon görüntüleri inşallah üyelerimizi de mest etmiştir belki buraları gelip görmeyi düşünürler.

Barbekünüz bittikten sonra sıra küçük bir süs havuzuna gelecek anlaşılan. İçinde nilüferlerin renk renk çiçek açtığı bir havuz ne kadar da güzel olur değil mi?

Benim yerim müsait değil yapamıyorum hiç olmazsa sizin bahçenizde görürür bu güzelliği seyrederim.

Bu arada komşuyuz tabii ki ben de şanada sahilde sitelerde oturuyorum. Sizin ve KAPTANzst ile bir Trabzon toplantısında tanışır sohbet ederiz mutlaka diye umut ediyorum. Belli mi olur belki avm de sizi Adil beymisiniz diye yanınıza gelirim.

Selim-i Ahir ile de bir serada karşılaşmıştık. Ona Ağaçlar nettenmisiniz diye sormuş ve öyle tanışmıştık.

Ortak siparişten aldığım plumeria tohumlarından size ve KAPTAZzst ye vereceğim eminim seranızda sizde bu güzel çiçeği yetiştirisiniz.

Komşunuzdan sevgi ve selamlar.

Adil
01-02-2012, 12:19
Benol hanım hoş geldiniz.
Herşey nasip kısmet işi.Kaşüstü beldesi ana ,baba,dede toprağımız.Emekli olduktan sonra hayalimizdeki bazı özlemleri gücümüz yettiğince hayata geçirmeye çalışıyoruz.Emekliliğimde daha 1 yıl olmadan işe koyulduk.Aldığımız mesafe kendi açımdan memnun edici .Dediğiniz gibi bir küçük nilüfer havuzu veya başka ne yapabilirimin hala daha düşüncesi içindeyim.Hayat bizi nereye götürürse bizde onunla beraber gittiği yere kadar gideceğiz.Bu ara da siz değerli dostlarımızın fikir ve düşünceleri bize yol gösterecektir.Evlerimizin yakın olması bir avantaj.Gelip bir çayımızı bahçemizde içebilirsiniz .Fikir verebilirsininiz.Bahçeniz olmadığını söylüyorsunuz.Aldığınız tohumları bahçemizin bir kenarına dikeriz arada onların büyümesini görmek için bizi ziyarete gelirsiniz.
Sağlık sıhhat dolu nice güzel yıllar dileğiyle saygılar selamlar.

Adil
05-02-2012, 14:29
Buradan Benol hanıma teşekkürlerimi ilet meyi bir borç bilirim.
Bu tohumları ondan aldım.Avm de buluştuk ve bana bu tohumları verdi çok mutlu oldum.2 Çeşit ve ikişer tohum verdi biri abime, biri bana.Başka çeşitlerinide getireceğini söyledi.Onunla tanışmak güzeldi.Çok hanfendi ve kültürlü bir insan.
Yazın bahçemizi ziyarete geleceğine söz verdi.Kendisine tekrar saygılarımı iletiyorum.
Plumeria lar konusunda hemen internette araştırma yaptım.Sıcak iklimi seven bir bitki ve saksıda yetişiyor.Bizde uygun şartlarda yetiştirmeye çalışacağız.Yaprak gövde ve çiçek formatı çok güzel.
Banana türü ortası beyaz kenarları siyahımsı.
Violet türü iç yavru ağzı dış kenarlar mor.
****** bu konuda araştırmamız devam edecek.Benol hanım sayesinde.
Artık çimlenmelerini burada paylaşabiliriz.
Saygılar selamlar.

Adil
05-02-2012, 14:37
Benol hanımla görüşmeden önce plaja inip bu fotoğrafları çektim.Yeni aldığım Canon sx210 makinemide deneme şansı buldum.Çekimler hoşuma gitti paylaşmak istedim.14x zoom la çekilmiştir.7 tane Kuğunun yanımdan geçtiğini son anda farkettim harika görünüyorlardı fakat makineyi çantasına koyduğum için bu fırsatı kaçırdım.Süzülüp giderlerken arkalarından bakabildim ancak.
Bu arada levrekleri bu kumsalda yakalamıştım.:)

Benol Hazaroğlu
06-02-2012, 10:15
Resimler harika. Deniz ancak bu kadar güzel çekilebilir.

Adil
06-02-2012, 15:25
Teşekkürler Benol hanım,
Ressamın tablosundan çıkmış gibi.Fotoğraf makinesinin de iyi olması bu güzel kareleri yakalamamı sağladı.Yeni fotoğraf makinemden çok memnunum.Işık olayı da çok güzel.
Verdiğiniz tohumları ağbeyimle paylaştık.Bugün daha iyi idi.
Saygılar selamlar.

Adil
06-02-2012, 15:40
Kış budamasını yaparken çıkarmış olduğum üzerinde üç dört göz bulunan,kivi kalemlerini yatık bir şekilde10 - 15 cm toprağa sapladım.Şimdi baharda filiz atmalarını bekleyeceğiz.

berrinb
09-02-2012, 15:36
Arkadaşım,fotoğraflarınız harika çıkmışlar, o denizin rengi , dalgaların köpükleri,ve balıkçı teknesinin sahici görüntüsüne bayıldım...Makinenizi merak ettim...Markası nedir...Yoksa sizin profesyonel resim çekme kabiliyetinizden mi kaynaklanıyor...:)

Ben bu renkleri yakalayamıyorum, bilhassa deniz görüntülerinde ...Yoksa denizlerimizin rengi mi farklı, bir türlü çözemedim...Bahçedeki sebzeler de donmadan kalabilmişler.Ama kara lahananın kar altında kalanının daha makbul olduğunu eşim hep söyler..:)

Ellerinize sağlık görüntüler nefisti...Selam ve sevgiler...:)

alcen
09-02-2012, 16:00
Adil bey ,gerçekten balıkçı motoru, deniz tablo gibi harika çekmişsiniz ellerinize sağlık.
Benim aklım serada kaldı, onuda ben yaptım derseniz hiç şaşırmam karadenizlilerin becerikli
olduğunu iyi bilirim.
Yazın barbekünün önünde bir masa, her taraf yemyeşil hayal ettim aynı açıdan manzara
çok hoş olacak ellerinize, emeginize, bedeninize sağlık güle güle oturun inşallah.

KAPTANzst
10-02-2012, 12:54
Kuşbakışı:p

fatma sunay
10-02-2012, 13:49
Barbeküyü bitirmiş sayılırsınız çok güzel oluyor. Balıkçı motor ve deniz süper poz vermişler.
Havalar açınca ilk iş yazlığa gidip deniz havası almak istiyorum.
Evin içinde bunaldık artık sizlerin bu güzel deniz manzarası resimlerinizle hasret gideriyoruz.

Teşekkürler....

berrinb
10-02-2012, 15:02
Sevgili kaptan zst..Helikopteriniz hayırlı olsun ...Bir arada Sümela manastırına doğru da kayıverin de birkaç kare oradan rica edelim...:))))

Kuşbakışı pozisyonu nasıl yakaladınız...vallahi sizdenr korkulur..:)))

Adil
10-02-2012, 15:54
Arkadaşım,fotoğraflarınız harika çıkmışlar, o denizin rengi , dalgaların köpükleri,ve balıkçı teknesinin sahici görüntüsüne bayıldım...Makinenizi merak ettim...Markası nedir...Yoksa sizin profesyonel resim çekme kabiliyetinizden mi kaynaklanıyor...:)

Ben bu renkleri yakalayamıyorum, bilhassa deniz görüntülerinde ...Yoksa denizlerimizin rengi mi farklı, bir türlü çözemedim...Bahçedeki sebzeler de donmadan kalabilmişler.Ama kara lahananın kar altında kalanının daha makbul olduğunu eşim hep söyler..:)

Ellerinize sağlık görüntüler nefisti...Selam ve sevgiler...:)

Berrin hanım,
Aldığım yeni makineyle çektim'' CanonPowerShot SX 210 IS 14 x zoomx4=56 14 mp toplamda ''Kompak bir makine fakat profosyonellerle yarışacak yeteneklere sahip.Makine kadar kullanan kişide çok önemli.Makinenin özelliklerini iyi bilmek yeteneklerini keşfetmek lazım.Bu renkler makinenin bir özelliği.:)
Kara lahana, hamsi gibidir, kar vurunca lezzeti artar.
Eşiniz karadenizli olduğu için konuya vakıf.İşin uzmanı yanınızda.:)
Saygılar selamlar.

Adil
10-02-2012, 16:03
Adil bey ,gerçekten balıkçı motoru, deniz tablo gibi harika çekmişsiniz ellerinize sağlık.
Benim aklım serada kaldı, onuda ben yaptım derseniz hiç şaşırmam karadenizlilerin becerikli
olduğunu iyi bilirim.
Yazın barbekünün önünde bir masa, her taraf yemyeşil hayal ettim aynı açıdan manzara
çok hoş olacak ellerinize, emeginize, bedeninize sağlık güle güle oturun inşallah.

Alcen hanım hoş geldiniz.
Deniz çekimlerini yeni makinemle denedim.
Sera yı ağbeyimle birlikte yaptık,o benden daha eli her işe yatkındır.Allah nazardan korusun.Bende fena sayılmam.:)
Barbekü tamamen kendi tasarım ve yanında kamelya altı bir masa olacak inşallah.Bahçede çalışıp orada yorgunluk çayı içeceğiz.Yazın buralar yeşilin içine gömülür adeta.
Çok teşekkür, ederim saygılar selamlar.

Adil
10-02-2012, 16:05
Kuşbakışı:p

Bu fotoğrafı bugün çekmişsin. Çok iyi oldu yayınlaman .
Benim barbekü konusunda yavaş ilerlememin nedenini arkadaşlarımız daha iyi anlar.Şimdi bende birkaç kare sayfaya ekleyeceğim.
Saygılar selamlar abi.

Adil
10-02-2012, 16:12
Barbeküyü bitirmiş sayılırsınız çok güzel oluyor. Balıkçı motor ve deniz süper poz vermişler.
Havalar açınca ilk iş yazlığa gidip deniz havası almak istiyorum.
Evin içinde bunaldık artık sizlerin bu güzel deniz manzarası resimlerinizle hasret gideriyoruz.

Teşekkürler....

Fatma hanım
Deniz insanı havasıyla dalgalarıyla ve kokusuyla doğasıyla çok olumlu yönde etkiliyor ve şifa veriyor.Bende denizi çok seven biriyim.
Eğer imkanınız varsa deniz kenarında deniz rüzgarıyla Kumsalda yürüyüş yapın kumların ayaklarınız altından kayıp gitmesini hissedin,midye kabuklarını cilalanmış taşlara dokunun ve ruhunuzu dinlendirin .Bu bütün insanlar için çok iyi bir terapi yöntemidir.
Saygılar selamlar.

Adil
10-02-2012, 16:16
Sevgili kaptan zst..Helikopteriniz hayırlı olsun ...Bir arada Sümela manastırına doğru da kayıverin de birkaç kare oradan rica edelim...:))))

Kuşbakışı pozisyonu nasıl yakaladınız...vallahi sizdenr korkulur..:)))

Berrin hanım kaptanzst Abim bu fotoğrafı kendi evinin üzerinden çekmiş.Kuşbakışı olmuş.Yaz dönemi manastır ve diğer yörelerimizden paylaşımlarımız olacak İnşallah.
Saygılar selamlar.

Adil
10-02-2012, 16:36
Bugün Trabzon şehir merkezindeydim kar yoktu ve hava güneşliydi.Birkaç kare fotoğraf çektim.Bizim olduğumuz mahallede kar hala var.Çektiğim birkaç kareyi paylaşmak istedim.

Adil
11-02-2012, 12:29
Marullar ve yeşil soğanlar söküldü.tohum ekimi için toprak havalandırıldı.

Adil
11-02-2012, 12:34
Benol hanımdan aldığım Plumeria 2 çeşit tohum torf toprağa dikilerek sıcak ortamda çimlenmeye bırakıldı.Kao banna ve fox violet .Sizlerle birlikte çimlenmesini ve gelişimini paylaşmaya devam edeceğim.

Benol Hazaroğlu
11-02-2012, 20:32
Ağabeyine tohum vermedin mi?

Adil
12-02-2012, 13:16
Benol hanım,
Tohumları aldığım günün bir sonraki günü verdim.kao banna, fox violet ikisinden birer adet paylaştık.Ben benimkileri hemen diktim.Sabırsızlıkla filiz atmalarını bekleyeceğim.Gelişmelerini bu sayfada sizlerle paylaşacağım.
Saygılar selamlar.

mandalinci
12-02-2012, 13:58
Sera tam kapasite çalışıyor maşallah. Taze taze çok güzel görünüyor bitkiler.

Afiyet olsun.

alcen
13-02-2012, 11:31
Adil bey,
serayı görünce çok kıskandım, bir tane küçücük serada bizdemi yapsak diye düşünmeye başladım.
İçi bu kış günlerinde ne güzel yemyeşil maşşallah,iyi günlerde kullanın.

Adil
13-02-2012, 11:51
Sera tam kapasite çalışıyor maşallah. Taze taze çok güzel görünüyor bitkiler.

Afiyet olsun.

Mandalinci teşekkürler.
Marul yeşil soğan ve maydanoz var seramda.Yeşil soğanları ve marulların bir kısmını söktüm.
Saygılar selamlar.

Adil
13-02-2012, 11:54
Adil bey,
serayı görünce çok kıskandım, bir tane küçücük serada bizdemi yapsak diye düşünmeye başladım.
İçi bu kış günlerinde ne güzel yemyeşil maşşallah,iyi günlerde kullanın.

Yap tabi kardeşim çalışmak ibadettir.Kendinize farklı bir dünya yaratın.Biz hobi seracılara sizde katılın.
Saygılar selamlar.

Adil
13-02-2012, 12:10
Havalar soğuk olsada inadına açmaya devam ediyorlar.

Adil
13-02-2012, 12:13
Çiçekler tomurcuklar açmaya başladı.Bu çiçekleri fındık bahçemizde çektim.Menekşeler bile açmaya başlamış.

Adil
13-02-2012, 12:46
Toplanmayan elmalar kara kışa rağmen hala daha dallarda duruyor.Kış dolayısıyla aç kalan kuşlar ve arılar bu elmaları yiyerek hayatta kalmaya,bahara sağ salim ulaşmaya çalışıyorlar.

Adil
13-02-2012, 12:50
Donmasın diye seraya koyduğum petunya taze filizler atmaya başladı.

Adil
14-02-2012, 16:00
Bugün 1 adet kivi fidanı nı, başka bir bahçeden sökerek barbekü nün arkasındaki bahçeye aktardım.Burayı yeni fidanlar dikmeyi düşünüyorum.2 Direk üzerine T leri takarak galvanizli telleri gererek kivi bağlığını oluşturacağım.Bu kivi fidanı 10 yıllık bir fidandı gövdesi kurumaya başlamıştı aşı üzerinden filiz atmıştı kuruyan ana gövdeyi keserek gençleştirme yaptım.Bu yıl kivi verebilir.2 yıllık bir filiz.

fatma sunay
18-02-2012, 14:25
Sayın Adil bey;

Gene gözlerimize bayram ettirdiniz. Fındık bahçesinde çektiğini resimler , Kanuni Sultan Süleyman , Kivi dikimi hepsini titizlikle inceledim ve hepsi ayrı ayrı dünyalara daldırdı beni.
Sakarmekeleride gerçekten seyretmesi çok güzel sürü halinde ne güzel poz vermişler.

Benim kiviminde yeri değişecek ama gittiğimde yapraklanmış oluyor sökmeye korkuyorum. Bulunduğu yerde de gelişmedi çelik alma zamanı nezaman sizlerdaha iyi biliyorsunuz nasıl çoğaltabilirim.

Selamlar....

Adil
20-02-2012, 08:32
Fatma hanım,
Beğendiğiniz için teşiekkürler.
Kivi Yeşillenmiş filiz atmış olsa dahi eğer çok büyük değilse 5 yıllık falan.Köklerine fazla zarar vermeden itinayla çıkartılıp ,kök ucları budama makasıyla düzeltilerek tekrar başka bir yere dikilebilir.Diktikten sonra kök üzerindeki toprağı ayağınızla hafif bastırınız ,hava almasını önleyiniz sonra bol bol sulayınız .Dikkat yeni dikilen meyveye gübre vermeyiniz .Gübredeki asit zedelenmiş köklere ve fidana zarar verir.Kurumasına neden olur.Sadece bol bol sulamanız yeterlidir.
Kalem konusunda ise şu bilgileri verebilirim.
5.3. Çelikle Üretim
Kivi asıyla çoğaltıldığı gibi çelikle de çoğaltılabilir. Çelikler alınma zamanına göre; yesil
çelik, yarı odunsu çelik ve odun çeliği adlarını alırlar.

Yesil Çelikler: Yesil çelikler yaz baslangıcında, Mayıs ve Haziran aylarında alınırlar.
Çeliklerin, kalınlığı 4-10 mm, boyları 10–20 cm ve 2-3 boğumlu olmalıdır. Çeliğin üst kısmı,
gözün 1.5–2 cm yukarısından, alt kısmı gözün hemen altından, çapraz olarak ( 45o ) kesilir. En
üst yaprağın haricinde bütün yapraklar çıkarılır, bu yaprak yarım kesilir. Yesil çeliklerde su
kaybını önlemek için mistleme (yaprakları nemlendirme) zorunludur. Ayrıca taze ve duyarlı
olusları nedeni ile özellikle mantari hastalıklara ve olumsuz sartlara karsı hassas olup
köklendirme tavalarına konulmadan önce kivi çelikleri ve köklendirme ortamı mantari
hastalıklara karsı dezenfekte edilir.
Yesili çeliklerin ve köklendirme ortamının dezenfeksiyonu
Yarı Odunsu Çelikler: Yarı odunsu çelikler, aynı yıl süren, tam olarak odunlasmamış
sürgünlerden, Temmuz -Ağustos aylarında alınır. Uzunlukları 15–25 cm, kalınlıkları 7–12 mm,
2-3 göz olmalıdır. Alınan çelikler en üst gözün 1.5 cm üzerinden ve alt gözün hemen altından
45o çapraz gelecek sekilde kesilir ve üst yaprağının yarısı bırakılır, diğerleri dipten çıkartılır.
Yesil çeliklerde olduğu gibi, su kaybını önlemek için mistleme (yaprakları nemlendirme )
zorunludur.

Odun Çelikleri: Bir yılık iyi odunlasmış hastalıksız, düzgün sürgünlerden alınır.
Çelikler bitkinin yaprağını döktükten sonrası ile subatın ilk haftalarına kadar olan sürede
içerisinde alınır. Boyları 10-25 cm arasında, en az 2 gözlü, kalınlıkları 7–12 mm civarındadır.

Çelikle Çoğaltım Yöntemleri;

Uygun koşullar sağlandığında kivi bitkisinde çelikle de kaliteli çoğaltım sağlanabilir.Genellikle çelikle çoğaltımda yumuşak odun ve odun çelikleri kullanılmaktadır.Bu çelikler için uygun ortam ve köklenmeyi arttırıcı hormonlar kullanılması çoğaltım sisteminde başarıyı getirecektir.Çelik fidanları çoğaldıklarında kendi özelliklerini aynen taşıyan varyeteler oluşturduklarından soğuk iklim kuşakları için daha uygundur.Olası don zararından bitkinin toprak üstü aksamı kuruduğunda yeniden süren sürgünler, tekrar aşılamayı gerektirmeden rahatlıkla taçlandırma için kullanılabilirler.

Yarı odunsu çelikler:

En yaygın ve başarılı olarak kullanılan çoğaltım yöntemidir.Çelikler, iklime bağlı olarak Temmuz sonu Ağustos başında, aynı mevsimde sürmüş ve yarı odunlaşmış sürgünlerden, 20-25cm olacak şekilde alınırlar.Çeliklerin en üst yaprağının yarısı bırakılarak diğer yapraklar yaprak koltuğundaki yapraklar zedelenmeden dipten çıkarılır ve köklendirmeyi arttırmak için köklenmeyi uyarıcı hormona batırılırlar. Köklendirme hormonu olarak (İndol-3 Butirik asit -IBA) ve (Naftalen asetik asit-NAAkullanılmaktadır.

Kullanılacak hormon dozu konusunda çok değişik araştırmalar yapılmış ve IBA için hormon dozu olarak 4000-6000ppm,NAA için 1000-2000ppm’lik dozlar önerilmiştir.Ancak Giresun Fındık Araştırma Enstitüsünde Haywart,Bruno ve Matua çeşitlerinde yapılan çoğaltım çalışmalarında 2000ppm IBA dozunda ve perlit ortamda yıllara göre değişmekle birlikte %90’ı aşan oranda köklenme sağlanmıştır.

Kullanılacak hormon 1/1 oranlı saf su / alkol karışımında eritilerek istenen konsantrasyonda hazırlanır. Yönetimine uygun olarak hazırlanmış çeliklerin 1-2 cm’lik dip kısmı hormon eriyiğine hızlı daldırma yöntemiyle 5 saniye süreyle daldırılır. Hormon daldırılan çeliklerin hormonu emmesi için bir süre bekletilmeleri gerekir. Hormonu iyice emmen çelikler mistleme veya sisleme altındaki köklendirme ortamına dikilirler. Çelik dikim derinliği 5-10 cm arasında değişir. Mistleme aralığı hava durumuna göre değişmektedir. Kapalı havalarda mistleme aralığı artırılır, açık havalarda sıklaştırılır. Mistleme aralığı ya zaman rölesi ya da elektronik yapraklarla ayarlanır. Doğu Karadeniz Bölgesi gibi günlük havanın çok değişken olduğu bölgelerde elektronik yaprak kullanımı daha iyi sonuç vermektedir.Köklendirme ortamı olarak perlit, torf, dere kumu, vermikulit veya bunlardan hazırlanmış karışımlar kullanılabilir. Perlit en fazla kullanılan köklendirme ortamıdır. Köklendirme ortamı temiz olmalıdır. Bunu sağlamak için sterilizasyon yapılır. Farklı köklendirme ortamlarının köklenme oranına etkisi üzerine yapılan çalışmalarda çok önemli farklılıklar bulunamamıştır.mistleme altındaki köklendirme ortamında tutulan yarı odunsu çelikler 4 hafta içinde köklenirler. Köklenen çelikler; toprak ,kum çiftlik gübresi harcıyla doldurulmuş polietilen tüplere alınırlar. Tüplere alınan çelikler yarı gölge bir ortamda mini spring sulama yapılarak dış koşullara en az iki hafta süreyle alıştırılırlar. Çeliklerin üst gözlerinden yeni sürgünler sürebilir.bu nedenle kışın don tehlikesine karşı korunmalıdırlar. Kışın yaprağını döken köklü çelikler, ertesi ilkbaharda uyanıp sürgün verirler bir mevsim tüplerde bakıma alınan köklü çelikler fidan özelliği kazanırlar.

Odun Çelikleri: Kivi odun çelikleri, uygun koşullar sağlandığında köklenirler. Çeliklerin köklenmesi için alttan ısıtılmalı seraya gereksinim vardır. Odun çeliklerin en uygun alım zamanı ocak ayıdır. Ayrıca ocak ayı en uygun ürün budaması zamanıdır.

Budamadan sonra iyi odunlaşmış sürgünler seçilir. Sürgünün orta kısmından 25-30cm. boyunda çelikler hazırlanır.Hazırlanan çelikler aynen yarı odunsu çeliklerde olduğu gibi 5 saniye süreyle hormon eriyiğine daldırılır.Hormon konsantrasyonu IBA için 3000-6000ppm , NAA için 1000-2000ppm’dir.Kökler kolay ısınma özelliğinden dolayı perlit ortama dikilmelidir.Köklendirme ortamı sıcaklığı, 23C0 ‘de ve sürekli nemli tutulur.Dikimden 40 gün sonra köklenme en yüksek seviyededir.

Köklenen çelikler yarı-odunsu çeliklerde kullanılan dikim ortamına alınırlar.Köklü çelikler tüplerde bir süre daha serada bekletilip dış koşullara hazırlanır.Bu arada sürme ve uyanma başlamıştır.Daha sonra köklü çelikler dışarıya alınırlar.Tüplerde bakıma alınan çelikler, aynı yılın sonunda bahçeye dikilecek.
Umarım yardımcı olabilmişimdir Fatma hanım.
Saygılar selamlar.

hüseyindeniz
20-02-2012, 09:16
sayın adil bey ellerinize sağlık çok güzel işler yapıyorsunuz,bahçenizi uzun zamandır zevkle geziyorum.kolay gelsin.

Adil
21-02-2012, 08:23
sayın adil bey ellerinize sağlık çok güzel işler yapıyorsunuz,bahçenizi uzun zamandır zevkle geziyorum.kolay gelsin.

Sayın hüseyindeniz,çok teşekkürler.
Sizleri mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize.
Sizinde Ağaçlar nette bir sayfanızı görmek isteriz.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Saygılar selamlar.