View Full Version : Adil / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
sn.Adil bahçeniz çok güzel rengarenk üzüm ve incirler çok güzel görünüyor insanın yorgunluğunun çıktığı andırbu afiyet olsun meleklerin boruları bir gelingibi bahçeye renk katmış ellerinize sağlık.
Sayın Bayçalı Bu bahçeler bizim yaşama sevincimizdir.Onlarla mutlu ve huzurlu olmaya çalışıyoruz.Aynı güzellikleri sizler için de diliyorum.
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Yaşadığım iklimde sadece bakmakla yetinmek pek dokunaklı of ya of , çok güzeller ...
Sayın olcim Allah sizede bundan daha güzel bir bahçe nasip etsin inşallah.Bu fotoğraflarla Sizleri mutlu edebiliyorsak nemutlu bize.
Saygılar selamlar.
Her duaya amin diyorum sayın Adil :)
Hem keyifleniyorum , hem kıskanıyorum , hem de iyi dileklerde bulunuyorum , nazarım değmesin :)
Benim bahçe , başka iklime taşınacak ki sizinkiler gibi olsun :(
Soğuklardan etkilense bile gelecek yıl yeni sürgünler aynı dal budağı yapıyor,aynı çiçeklenmeyi gösteriyor..
Diğer güzel tarafı akşamları harika koku salıyorlar etrafa.
Bu görüntülere hasetimden öldümmmmmm:)))))
Ayrıca, beğen yapmaktan yoruldum hepsi süper, gözlerim bayram etti.
Ben de beğenmenin eksik kalacağını düşünerek ; yazmak durumunda kalıyorum ki :) bakarken bile içim eriyor vallahi , nazarlardan uzak ...
gokcegokce
18-10-2013, 00:26
Sayın Adıl, uzun zaman olmuş bahçenizi ziyaret etmeyeli ama herşey harika görünüyor. Maşallah denmesini hak ediyor. Özellikle kırmızı çiçekli akasyaya bayıldım. Bir gün bahçeli bir evim olursa dikmek isteyeceğim, tabi iklim elverirse, ağaçlardan biri olacak. İyi bayramlar.
Adil kardeşim merhaba, nasılsın? Uzun zamandır sayfalara girmemiştim, bu ara işlerim yoğun, kendime bir web sitesi yapmaya çalışıyorum çok zamanımı alıyor. Ama buradan uzak kalmakta beni üzüyor. Görmeyeli sayfaların ne kadar da renk cümbüşü ile dolmuş. Ellerine sağlık, o çiçekler ve o müthiş meyve sebzeler beni yine oralara çekiyor. Kısmetse yaza yine ordayım. Herşey çok mükemmel ellerine sağlık. Saygılar, selamlar sevgili kardeşim...
Sayın OLCİM,CEMO,GOKCEGOKCE ve YAYLACI uzun bir aradan sonra gölet yapımı konumuzla tekrar başlangıç yaptık.Diğer konularla ilgilide zamanla paylaşımlarımız olacaktır.Saygılar selamlar.
Ayaz ve don dan bazı uçları etkilendi.
KAPTANzst
10-12-2013, 18:40
Bu hafta bakalım nasıl geçecek
Bence meleklerin borularını budayarak korumaya al.
Korktuğumuz başımıza geldi .
Geçte olsa budadım.:)
Trabzonda yakın zamanda bu ayda böyle kar yağmamıştı.
Soğuk nedeniyle çiçekler sera içine alındı.
Soğuktan koruma amaçlı çiçekler sera içinde.
soğuktan korunan çiçekler.
soğuklardan korunan çiçeklerim.
karayemiş ağacı kışa dayanamadı devrildi.Benim 15 yıllık bir ağacım maalesef yola düşünce kesildi.Bu fotoğraftakide en az 15 yıllık bir ağaç ve komşumun, oda karla yan yattı.Yeri boş olduğu için daha şanslı.Kendini bu haliylede toparlar.
KAPTANzst
12-12-2013, 17:24
Ben elektrikli ocak yakmaya başladım serada. Çünkü -2 leri göreceğiz
Bu yıl kış ağır geçecek gibi.
fikreteren
13-12-2013, 19:36
Ne güzel çiçekleriniz koruma altında. Bu kışın ağır geçeceği belli. BU gece Samsun da -9 derece. Ben çiçeklerimin bir kısmını koruyamadım.Bilhassa küpeler .Kesin donmuşlardır.
Sayın firketeren Bu yıl çok farklı bir kış yaşadık.Geçmiş olsun.20-30 yılda bir böyle farklı kışlar yaşanıyor.
Kardan sonra 1 haftadır yaz havası yaşıyoruz.Bu gidişle 1 hafta daha güneşli günler bizi bekliyor.Hurmalar dalında kuşların en sevdiği menü içinde yer alıyor.:)
son servis.:)dalında kurumaya başlamışlar.
akçabardak
24-12-2013, 23:07
Dallardaki o mis gibi hurmalara uzandım ama boyum yetişmedi koparamadım, çok güzel
görünüyorlar Sayın Adil.
Ağız tadıyla yemeye nasip etsin Allahım, afiyetler olsun.
Kuşlar da bu güzel nimetlerden faydalansınlar bence, onların da göz hakları vardır, kimse
kimsenin kısmetini yiyemez miş. Allah her canlının ayrı ayrı rızkını vermiş çok şükür.
organik demek de klişeleşti ama hurmalarınız organik kokuyor çok güzeller Afiyet olsun.
Dallardaki o mis gibi hurmalara uzandım ama boyum yetişmedi koparamadım, çok güzel
görünüyorlar Sayın Adil.
Ağız tadıyla yemeye nasip etsin Allahım, afiyetler olsun.
Kuşlar da bu güzel nimetlerden faydalansınlar bence, onların da göz hakları vardır, kimse
kimsenin kısmetini yiyemez miş. Allah her canlının ayrı ayrı rızkını vermiş çok şükür.
Sayın akçabardak çok teşekkür ederim.Rabbim bu güzellikleri görmeyi herkese nasip etsin.
Biz meyveleri diktik kuşlar karıncalar insanlar faydalanıyor rızıklanıyor.Sevabıda bize kalıyor.:)
organik demek de klişeleşti ama hurmalarınız organik kokuyor çok güzeller Afiyet olsun.
Evet günümüzde organik bulmak zor.Organik diyerek neler satılmıyorki.En azından kendi arazim ve meyvelere hiçbir kimyasal gübre kullanmıyorum.Tamamen toprağın gücüyle ve hayvan gübresiyle takviye yapıyorum, büyüyüp meyve veriyorlar.İçim rahat bir şekilde tamamen organik diyebiliyorum.Anlayacağınız Kontrol tamamen bende.:)
YeniGine
27-12-2013, 23:32
Onun için de ellerinize, gönlünüze sağlık Sayın Adil, herşey mükemmel görünüyor... Bizler de zevkle takip ediyoruz bahçelerinizi... Rastgelsin...
Bahçemde denediğim ilk brokoli meyveleri.
ağaç küpesi ilk karın sendromunu atlattı.
hala daha çiçek açmaya devam ediyor.Çok azimli.:)
sardunya nın kış çiçekleri.
skulent güneşi gördükçe kızarır.
beyaz lilyumlar uyanıyor.
gül çelikleri filizleniyor
papatyalar hala açmaya devam ediyor.
ağaç küpesi kıştan biraz nefes aldı.Tamamen dışarıda muhafaza ediliyor.
Papatyalar açmaya başladı.
Çuhalarda gülümsemeye başladı.
Bunlarda doğanın bir başka güzelleri.
brokoli yetiştirciliği Trabzon
Lale ve nergis soğanları dikildi.
kar-9
kar altında hurmalar bir başka güzel olmuş, maşallah
Altın çilek hala daha meyveleri üzerinde.
kar altında hurmalar bir başka güzel olmuş, maşallah
Sayın Attar.
Görselliği kadar lezzetide güzel.
Sayın Attar.
Görselliği kadar lezzetide güzel.
evet sayın Adil; eşim çok sever ama bahçemde henüz yok bu sene dikeceğim , çeşitleri var mı acaba istanbul için
Sayın attar fide olarak her fidecide bulunur.Birçok çeşidi var .Bende bir fide almıştım çikolata hurması olarak farklı çıktı.Portakal iriliğinde meyve verdi ikinci yılında.İstanbulda Trabzon hurması gayet iyi yetişir.Trabzon iklimine yakın.
Çevremizde çiçeklerin durumu.
KAPTANzst
30-01-2014, 07:40
Bu karelerin tam zamanı. Biraz daha dahada güzelleşecek bahçeler. Artık yaza doğru adım attık.
Ne yalan söyleyeyim bahçelerinizde dolaşıp da bu güzellikleri, uyanışları gördükçe canım bir an evvel bahçeme gitmek istiyor. Ama o kadar çok yapılacak iş var ki biraz da gözüm mü korkuyor ne?
Sanki işleri yapacak bizden başka biri varmış gibi.... Oğuz dalar kendi bahçesine ben de dalarım kendi bahçeme-çiçeklerime. Kimbilir nasıl da otlanmıştır.
Bu karelerin tam zamanı. Biraz daha dahada güzelleşecek bahçeler. Artık yaza doğru adım attık.
Havuz işine bulaşmasaydık şimdi bu fidelerin köklerini çapalayacaktım.İlk fırsatta bu işi yapacağım.Şimdilik azotlu gübre ile destekleme yaptım.
Ne yalan söyleyeyim bahçelerinizde dolaşıp da bu güzellikleri, uyanışları gördükçe canım bir an evvel bahçeme gitmek istiyor. Ama o kadar çok yapılacak iş var ki biraz da gözüm mü korkuyor ne?
Sanki işleri yapacak bizden başka biri varmış gibi.... Oğuz dalar kendi bahçesine ben de dalarım kendi bahçeme-çiçeklerime. Kimbilir nasıl da otlanmıştır.
Güler hanım Şubat ayının 15 inden sonra artık bahçe işleri hızlanır.Tohum ekimi ,çapalama,Aşı yapma derken hız kazanır.
Bahçe işleri bir kenarından başlanır sabırla Parça parça her noktaya ulaşılmaya çalışılır.
Bahçede yaptığın işi zevkle yapmadıkça keyfini alamazsın.
Eller toprağa taşa ota değmeli.
İkinizede kolay gelsin.:)
harika bir gün 2 şubat 2014.
dutlar filizlendi meyve veriyor ,şaşılacak bir durum,bu zamanda.
belçikadan gelen laleler.
lilyumlarda hızlı gelişme var.
vargitler gayet iyi durumda.
kafkas gülü ve kamelyam açmaya başladı.
küpelimde tek çiçek var.yeni filizler açmaya devam ediyor.
soğuklara direnmeye devam eden diğer çiçeklerim.
yenidünya kardan etkilenmesine rağmen meyve tutmuş durumda.
gül çelikleri iyi durumda.
sera içi tohum ekim alanı hazırlandı.1 torba tavuk komposu ile zenginleştirildi.Su ile yumuşaması sağlandı.Şubat 15 ten sonra ekim yapılacak.
Mustafa beyden gelen ters laleler filizlendi.
Adil, kardeşim nasılsın, uzun zamandır siteye girmemiştim artık bahar kapıyı araladı ufak ufak işler başladı. Kar manzaraları çok güzel, bir an için eskilere gittim, diz boyu kar yağardı Maçkada. Burada İstanbulda kar nedir unuttuk. Çiçeklerin ile sebze ve meyveler harika insanın içini ısıtıyor. Ellerine sağlık, kolay gelsin...
Bir şey soracağım, ters laleleri nasıl yetiştirdin. Bende de var fakat bir türlü yetiştiremedim, Bingöl taraflarından gelmişti bana, burada bir arkadaş getirmişti sağolsun ama bir türlü yüzeye çıkmadılar, özel işlem uyguluyormusun onlar için, gübre veya su ihtiyaçları gibi.
Adil, kardeşim nasılsın, uzun zamandır siteye girmemiştim artık bahar kapıyı araladı ufak ufak işler başladı. Kar manzaraları çok güzel, bir an için eskilere gittim, diz boyu kar yağardı Maçkada. Burada İstanbulda kar nedir unuttuk. Çiçeklerin ile sebze ve meyveler harika insanın içini ısıtıyor. Ellerine sağlık, kolay gelsin...
Celal kardeşim teşekkür ederim eksik olmayın.Bu yıl kar erken yağdı şubat ayı ilk defa böyle sıcak bahar havasında geçiyor.55 yıldır şubatta kar olmadan yazı görmezdik bu yıl ilk olacak.Yazın galiba çok yanacağız.Allahtan hayırlısı.Yine Türkiye geneline baktığımızda en yağmurlu bölge bizim bölgemiz.Doğu karadeniz her şeyiyle güzel.
Saygılar selamlar.
Bir şey soracağım, ters laleleri nasıl yetiştirdin. Bende de var fakat bir türlü yetiştiremedim, Bingöl taraflarından gelmişti bana, burada bir arkadaş getirmişti sağolsun ama bir türlü yüzeye çıkmadılar, özel işlem uyguluyormusun onlar için, gübre veya su ihtiyaçları gibi.
Dere kumu ve komposla karıştırdığım toprağa diktim seraya koydum böyle filizlendiler.Sulama yapmadım.Mustafa bey 4 soğan göndermişti 2 si abime ikisi bana.Bu yıl ilk kez ters lalem oldu.:)Bakalım çiçek açacaklarmı.Mustafa beye tekrar teşekkür ederim.
Soğuklar erken çıkmasını etkiliyor.Sıcakta daha erken gelişiyorlar.Kolay toprağa dikilmeli ve fazla su verilmemeli.
Bahçemin yol kenarını telle çevirerek kedi, köpek,koyun,inek (hayvanların) girmesini engellemiş oldum.
kokusu harka olan bu çiçek şubat ayında açıyor .
kokusu harka olan bu çiçek şubat ayında açıyor .
Filbahri diye biliyorum ama emin değilim :) Ben çok severim bunu, çelik almıştım tuttu mu gidip bakayım bu vesileyle hatırladım :D
Adil bey bahçenizi baştan sona gezdim ve çok beğendim. Bir cennet yaratmışsınız. çiçekler, sebzeler hepsi harika yetişmişler. Ellerinize sağlık. Trabzonun rutubetli havası onlara ayrı bir güzellik katmış. Hatmi çiçeklerinin böylesi çok çeşiti olduğunu ilk defa görüyorum. Glayöller, güller, zambaklar hepsi hepsi muhteşem. Hele o fasulyelere bayıldım. İzmir çok sıcak olduğundan sizinki gibi neşeli olmuyor burada.
Elinize kolunuza sağlık.
Filbahri diye biliyorum ama emin değilim :) Ben çok severim bunu, çelik almıştım tuttu mu gidip bakayım bu vesileyle hatırladım :D
Sayın Lazuti.
Filbahri çiçeğim var bu daha farklı bir çiçek.Kokuları birbirine yakın.
Filbahri yeni filizlenmeye başlıyor.Yaprak açtıktan sonra çiçek açar.
Çok kolay çelikten çoğalır .Suyunu eksik etmeyin.
Adil bey bahçenizi baştan sona gezdim ve çok beğendim. Bir cennet yaratmışsınız. çiçekler, sebzeler hepsi harika yetişmişler. Ellerinize sağlık. Trabzonun rutubetli havası onlara ayrı bir güzellik katmış. Hatmi çiçeklerinin böylesi çok çeşiti olduğunu ilk defa görüyorum. Glayöller, güller, zambaklar hepsi hepsi muhteşem. Hele o fasulyelere bayıldım. İzmir çok sıcak olduğundan sizinki gibi neşeli olmuyor burada.
Elinize kolunuza sağlık.
Sayın Aysis.
Ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
İklim olarak çok şanslı bir bölgedeyiz.Bunun avantajlarından faydalanmaya çalışıyoruz.
Saygılar selamlar.
YeniGine
21-02-2014, 23:54
Sayın Adil fotoğrafları yağmurdan sonra mı çektiniz, sizin oralarda yağmur var mı? Bizde yağmur yok zira... :(
Şubat ayında gülhatmi ne kadar güzel; hoş bütün çiçekleriniz harika Sayın Adil. Maşallah, ellerinize, gönlünüze sağlık...
sayın YeniGine.
Yağmur yağıp durmuştu .Bu çiseli çiçekler daha farklı güzel görünür diye düşündüm.Şu anda da yağmurlu bir hava var.Bu yıl yağmurlara çok ihtiyaç olacak.
Çiçekler konusunda şunu söyleyebilirim.Onlar benim stres atma yaşam kaynaklarım.
Bugün yine 100tl ye 9 saksı bitki ve çiçek aldım Havuz için.
Bu bir hastalık bende .:)Doktorlar çaresi yok diyor.:)
Bu gün hava kapalı ve ara ara yağmurluydu bizde soluğu çiçekçide aldık.100tl lik havuz kenarı için bitkiler aldım.
maktas61
24-02-2014, 08:45
Adil Kardeş,
Bu güzel kokulu çiçeği, Tatar Hanımeli (lonicera tatarica) diye biliyorum.saygılar
Sayın maktas61 bende ilk kez bu çiçeği gördüm.Bilgi için teşekkürler.Saygılar selamlar kardeşim.
Bahçe çalışmalarımız hızlandı.
ot temizliği yapıldı ve çiçeklerin kökleri çapalandı.
YeniGine
16-03-2014, 23:47
Sayın Adil Bismillah deyip rastgelsin inşallah!.. Ben genelde gül; güllerin dibini kabartıyoruz ve mevsimlik çiçeklerle, soğanlılarla uğraştığım için çapalamak hiç aklıma gelmedi şimdiye kadar. Ve sanırım çapaladığınız bitki şebboy.
Ellerinize sağlık...
Adil Bey yaptığınız havuza böyle bir bahçe yakışırdı ancak, pek güzel...
Yürüyüş yolunu nasıl yaptınız?
Bir de kenara yaptığınız çitler; sanırım direkler metal, çukurları çimento, çakıl vs. doldurup sabitledikten sonra çiti tellerle bağladığımız direklere. Çukurların derinliği ne kadar?
Kolay gelsin Adil abi.Belleyecek yerin kaldıysa tarla bellerken de çekersin değil mi ? ;)
Sayın Adil Bismillah deyip rastgelsin inşallah!.. Ben genelde gül; güllerin dibini kabartıyoruz ve mevsimlik çiçeklerle, soğanlılarla uğraştığım için çapalamak hiç aklıma gelmedi şimdiye kadar. Ve sanırım çapaladığınız bitki şebboy.
Ellerinize sağlık...
Sayın YeniGine rastgele inşallah Bismillah.:)
Çapaladığım bitkiyi sonradan şebboy olduğunu anladım.Mavi beyaz karışımını biliyordum bu daha farklı bir form a sahip.Çok yıllık bir bitki olması güzel.
Benimde birçok gül çeşidim var yeni gelenlerle çeşit çoğaldı.Onlarında köklerini çapaladım.Soğanlı birçok çiçek diktim.Onları burada henüz yayınlama şansı bulamadım.Çiçeklenince inşallah paylaşırım.
Hepimize kolay gelsin.Sizinde ellerinize sağlık.
Adil Bey yaptığınız havuza böyle bir bahçe yakışırdı ancak, pek güzel...
Yürüyüş yolunu nasıl yaptınız?
Bir de kenara yaptığınız çitler; sanırım direkler metal, çukurları çimento, çakıl vs. doldurup sabitledikten sonra çiti tellerle bağladığımız direklere. Çukurların derinliği ne kadar?
Sayın TCM Beğeniniz için çok teşekkür ederim.
Yürüyüş yolunu toprak yüzeyine tel gererek yol yapacağım alandaki toprağı yumuşattım sonra bu yumruk iriliğindeki çakıl taşlarını sabırla çekiçle hafifçe zemine çakarak fayans gibi dizdim.Üzerine aralara işlesin diye ince kum serdim.
Direkler 30*30 profil 2milim.6m lik bir çubuktan 4 adet çıktı 150 cm olarak.
5 Çubuk kullandım.direk araları 120cm .Çubuğun tanesi 19 tl.
Tel 25 metrelik bir top 165tl
Önce beton yolun kenarına paralel 120 cm den yerlerini işaretledim.direkleri çakarken yoldan mastar uzattım 115cm kalana kadar işaretli yere kadar çaktım.yol seviyesinden üste 115cm mesafe kaldı.Tel örgünün boyuda 1 m. altta 15 cm mesafe boşluk bıraktım.direkleri su terazisiyle düzelttim.
toprağa 35cm çakılmış oldu direkler.sonra direk diplerinde kare şeklinde 15cm derinliğinde çukur açtım.harç dökerken tekrar sağlı sollu terazi kontrolü yaptım.Teraziyle direkler dikildiği için telde pot oluşmadı.her 3 direkte sabitleme yaparak sonra hepsini sabitledim.Direk uçlarına da önce köpük sıktım fazlalıkları kestim temizledim.Düz olsun diye krem silikonla ufak boşlukları kapattım.Böylece yağmur iç kısma işlememiş olacak böylece.
Umarım gerekli bilgiyi verebildim.
Saygılar selamlar.
Kolay gelsin Adil abi.Belleyecek yerin kaldıysa tarla bellerken de çekersin değil mi ? ;)
Sayın Lazuti sağol teşekkür ederim.
Bellenecek yer çok ta ben nasıl başaracağım onun derdindeyim.Bunca işin arasında.:)
Bugün belleme yaptım fotoğraf çekmek aklıma gelmedi yorgunluktan.:)
Yarın nasip olursa inşallah.
Karadeniz köy hayatı aklına geldi eminim .Yarın bu hasretini,özlemini gidermek için bunu yapmaya çalışacağım.:)
Saygılar selamlar.
Sayın Adil, şakayıklarınız çok güzel, maşallah dedim.:)
siflera12
12-11-2019, 12:11
hibiscus-1Hibiskusunuz çok güzelmiş [emoji4]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.