Bağlan

View Full Version : Adil / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

wellness
04-01-2013, 19:29
Adil bu beğeni benim 5000. Beğenilenim.
5000 . Beğenene hediye vermeyi düşünüyordum. Sen olduğuna göre bu hediye önemli değil. Bahçe ve sera senin bilirsin:p

Oooooooo, ooooooooooo maşallah maşallah:D
Abi kardeş dayanışması güzel gidiyor.:D Allah bozmasın:D

Adil
05-01-2013, 14:56
Adil bu beğeni benim 5000. Beğenilenim.
5000 . Beğenene hediye vermeyi düşünüyordum. Sen olduğuna göre bu hediye önemli değil. Bahçe ve sera senin bilirsin:p
Teşekkür ederim abi.
Bu konuda çok cömertsin sağol.:)
Allah sağlık sıhhat mutluluktan ayırmasın.

Adil
05-01-2013, 15:04
Oooooooo, ooooooooooo maşallah maşallah:D
Abi kardeş dayanışması güzel gidiyor.:D Allah bozmasın:D
Sayın Wellness çok telşekkürler,Amiiiiin.2 emekli kardeş bir arada olunca bunlar çok normal.:)Paylaşım konusunda ikimizde aynıyız.:D
Bu güzel dileklerinizi ,sizin içinde diliyorum.
Allaha emanet ol kardeşim.

wellness
05-01-2013, 15:31
Sayın Wellness çok telşekkürler,Amiiiiin.2 emekli kardeş bir arada olunca bunlar çok normal.:)Paylaşım konusunda ikimizde aynıyız.
Bu güzel dileklerinizi ,sizin içinde diliyorum.
Allaha emanet ol kardeşim.

Adil Ağabeyim, kaptan ağabeyim ile uzun zamandır tanışıyorum da sizi bu güne kadar keşfedememiştim.:D Nasip bu güne imiş.

Ağabeyiniz ile dün akşam iyi muhabbetimiz vardı. Sanırım onu biraz kızdırdık ama:D iyi bir muhabbet oldu. Bu arada sizinde kulaklarınızı biraz çınlattık.:D Ağabeyinin sayfasında ki sayın Selis Hanım la birlikte nasıl makasa aldığımıza bir göz atarmısın.:D:D:D

Bu arada çalışkanlıkta sizinde ağabeyinizden eksik tarafınız olmadığını da keşfettim. Yüce Mevlam bu şevkinizi kırmasın inşallah. Allah sağlık sıhhat ve uzun ömür versin ki bizde sizin çalışmalarınızı zevkle izleyebilelim.

berrinb
05-01-2013, 17:35
Sevgili Adil,hurmaların tepesindeki kuş resimleri ni çook güzel yakalamışsınız...Fırça çalısının da iyi reklamı oldu bu arada...Hiç dikkatimi çekmemişti bu harika çiçek..:))

Bu arada Kaptanzst. iyi baksın 5000 . beğeni saniye farkı ile benimdir belki.......:))))) Hediyeden kaytarmak için Adil demesin...:)) Beğeni sahifesine girebilirsem , vallahi oturup da tek, teeekk sayarııımmmm...:))))

Adil
05-01-2013, 18:22
Adil Ağabeyim, kaptan ağabeyim ile uzun zamandır tanışıyorum da sizi bu güne kadar keşfedememiştim.:D Nasip bu güne imiş.

Ağabeyiniz ile dün akşam iyi muhabbetimiz vardı. Sanırım onu biraz kızdırdık ama:D iyi bir muhabbet oldu. Bu arada sizinde kulaklarınızı biraz çınlattık.:D Ağabeyinin sayfasında ki sayın Selis Hanım la birlikte nasıl makasa aldığımıza bir göz atarmısın.:D:D:D

Bu arada çalışkanlıkta sizinde ağabeyinizden eksik tarafınız olmadığını da keşfettim. Yüce Mevlam bu şevkinizi kırmasın inşallah. Allah sağlık sıhhat ve uzun ömür versin ki bizde sizin çalışmalarınızı zevkle izleyebilelim.
Yorumlar ve espriler i okudum güzel bir paylaşım olmuş .:D
Aynı güzel dilekleri sizler için de diliyorum kardeşim.
Ziyaretinize çok memnun oldum.
Saygılar selamlar.

Adil
05-01-2013, 18:48
Sevgili Adil,hurmaların tepesindeki kuş resimleri ni çook güzel yakalamışsınız...Fırça çalısının da iyi reklamı oldu bu arada...Hiç dikkatimi çekmemişti bu harika çiçek..:))

Bu arada Kaptanzst. iyi baksın 5000 . beğeni saniye farkı ile benimdir belki.......:))))) Hediyeden kaytarmak için Adil demesin...:)) Beğeni sahifesine girebilirsem , vallahi oturup da tek, teeekk sayarııımmmm...:))))

Fotoğraf konusunda fırsatı bulduğum zaman hiç kaçırmam.
Hatta bahçeye indiğim zaman bile fotoğraf makinesini yanımda taşıyorum.
Nereye gidersem her zaman yanımda taşıyorum.Artık üzerimde aksesuar gibi oldu.:D
Fırça çalısını güzel anında yakaladım. Her zaman böyle denk gelmeyebilir.
Hurmalar da ki fotoğrafları Beğendiğiniz için teşekkürler.56 zoom la çekildiği için biraz bozulma olsa da önemli olan konuyu yakalayabilmekti.
Ablacığım Benim sıramı size seve seve verebilirim.:D
Zaten seni bu sıralamaya bile sokmayız ablacığım.Sen her zaman birinci sin.
Bizden isteyeceğin bir şey olursa lütfen çekinmeden söyle.
Tek tek sayma konusunda çok çok haklısınız ablacığım. İnanıyorum ki en fazla yorumu siz yazmışsınızdır.Siz bunu çoktan hakediyor sunuz.
Berrin Ablayı kimse kandıramaz.:D
Saygılar selamlar ablacığım.

Adil
09-01-2013, 14:41
Düne kadar bir şey yoktu.Bu sabah kalktığımızda güzel bir süpriz le karşılaştık.Etraf bem beyaz karla kaplanmıştı.Böylece bu yılın ilk karını da görmüş olduk.

Adil
09-01-2013, 14:44
çevremiz ve kar manzaraları.

KAPTANzst
09-01-2013, 14:44
Ben dedimki hurmalardan çalarken kesin yakalamıştır beni:p
İyi ucuz atlattım:D
Ayak izlerinden benden erkenci olduğunu anladım;)

Adil
09-01-2013, 14:46
Kar manzaraları.

Adil
09-01-2013, 14:48
Kara kışa meydan okuyor.

Adil
09-01-2013, 14:51
Kar yiyen Karalahanaların lezzeti yerine geldi.

Adil
09-01-2013, 14:55
Barbekü ve oturma masamız kar la kaplandı.

Adil
09-01-2013, 14:58
Bu kardan araçlar da nasiplendi.

Adil
09-01-2013, 15:01
görmek istediğim manzara.

Adil
09-01-2013, 15:04
Trabzon hurmaları karda sıcak görüntü sunuyorlar.Bunlarda soğuk karlı havalarda aç kalmamaları için kuşların rızkı.

Adil
09-01-2013, 15:07
evimizin güneyine bakan kar manzaraları.

Adil
09-01-2013, 15:10
Seramın içinde yaşatmaya çalıştığım küçük kaplumbağam.

Adil
09-01-2013, 15:12
Dışarıda kar içeride bahar.:)

Adil
09-01-2013, 15:23
Seranın içine aldığım çiçeklerin gövdelerini ,koltuk takımının koruma ambalajı olan örtülerini makasla kesip rulo yapıp çiçeklerin etrafına sardım.Donmalarını önlemek için buda benim yeni yöntemim.Atıklardan yapılmış olan bu bezin olumlu sonuç vereceğine inanıyorum.Bekleyip göreceğiz.:)

Adil
09-01-2013, 15:26
Yeni koruma yöntemi.

Adil
09-01-2013, 15:34
Ben dedimki hurmalardan çalarken kesin yakalamıştır beni:p
İyi ucuz atlattım:D
Ayak izlerinden benden erkenci olduğunu anladım;)

Tüüüüh nasıl kaçırdım bu konuyu.:D
Bir sürü espriyi yine kaçırdık.:)

wellness
09-01-2013, 16:10
Trabzon hurmaları karda sıcak görüntü sunuyorlar.Bunlarda soğuk karlı havalarda aç kalmamaları için kuşların rızkı.

Adil Ağabeyim senin bahçe de bubi tuzağı falan yok değil mi?:D:D:D

çiftçi5234
09-01-2013, 16:25
Kışı da ayrı güzel memleketimin ;) Hurma resimlerinden bir tane ç/almak mümkün müdür ? :D

selis
09-01-2013, 16:55
görmek istediğim manzara.
Hurma ağaçlarının, karda bu kadar şahane görüleceği aklıma gelmezdi..
Fotoğraf yarışmaları için de ideal düşünce :)

Dona karşı önleminize de bayıldım :)

Adil
10-01-2013, 08:25
Adil Ağabeyim senin bahçe de bubi tuzağı falan yok değil mi?:D:D:D

Yok kardeşim yok,tamamen güvenli bölge.:D:D:D

Adil
10-01-2013, 08:27
Kışı da ayrı güzel memleketimin ;) Hurma resimlerinden bir tane ç/almak mümkün müdür ? :D

Çalmak ne kelime alabilirsin kardeşim.:)

Adil
10-01-2013, 08:36
Hurma ağaçlarının, karda bu kadar şahane görüleceği aklıma gelmezdi..
Fotoğraf yarışmaları için de ideal düşünce :)

Dona karşı önleminize de bayıldım :)
Selis kardeş bu soğuk havalarda hurmalar sımsıcak görüntü sunuyorlar.Dallarına küçük güneşler asılmış bir ağaç gibi.:D
Daha güzel kareler olabilirdi,çok meyveli bir dalın karlı hali.Öyle soğuk vardıki fotoğrafları çekerken dahi ellerim titredi.:D Yani tam istediğim konuyu ve kaliteyi tuturamadım.Güzel fotoğraflar yakalarsam sitenin fotoğraf yarışması bölümünde yayınlamayı düşünüyorum.Bu her konuyu içerebilir.
Depoda bulunan koltukların ambalaj kumaşını böyle kullanarak sonuçları görmek istedim.Yanlız açık alanda bu sistem olmaz.Yağmur ve kar suyu içine işlerse bitki daha çok zarar görebilir.Sera içinde daha uygun olacağını düşündüm.
Saygılar selamlar.

berrinb
10-01-2013, 14:47
Fotoğraflar da , manzaralarda harika.....Hurmalar karda ,tam tabloluk duruma gelmişler...Bu görüntüyü kuşlar bile bozmaya kıyamazlar sanırım.:)))...Ama Sevgili Kaptanzst. in depoladığı hurmalar bitmiş sanırım....:)))

Koltuk kumaşlarını çok çok güzel akıl etmişsiniz...Bir hayli de iş görmüşsünüz tek tek sarmakla....Ellerinize sağlık....İnşallah zayiatsız kışı atlatırsınız...Selam ve sevgiler...:)

wellness
10-01-2013, 18:41
Yok kardeşim yok,tamamen güvenli bölge.

Allah razı olsun. Boşuna dememişler, 5 parmağın beşide birbirine uymaz diye;) Kaptan ağabeyim özellikle belirtmiş. Wellness gelip aşırmasın diye limon ağacının etrafına bubi tuzağı kurdum diye:D 2 kardeşten bir küçüğünün cömertliğine bak bir de büyüğünün yaptığı zalımlığa bak.:p

Herneyse şimdi gelelim işin en can alıcı noktasına.

-Bir gece ansızın gelebilirim

-Gizlice "sera"na dalabilirim

-Marullardan, yeşil soğanlardan salata yapabilirim

-Beni bekliyorsan uyumamışsan, seni de ziyafete çağırabilirim:D:D:D

Salatayı kendi malın gibi yiyebilirsin:D

Adil
11-01-2013, 16:42
Fotoğraflar da , manzaralarda harika.....Hurmalar karda ,tam tabloluk duruma gelmişler...Bu görüntüyü kuşlar bile bozmaya kıyamazlar sanırım.:)))...Ama Sevgili Kaptanzst. in depoladığı hurmalar bitmiş sanırım....:)))

Koltuk kumaşlarını çok çok güzel akıl etmişsiniz...Bir hayli de iş görmüşsünüz tek tek sarmakla....Ellerinize sağlık....İnşallah zayiatsız kışı atlatırsınız...Selam ve sevgiler...:)

Berrin ablacığım.Kuşların bu kare içinde olması tabloyu tamamlıyor.
Ben öyle daha çok seviyorum.Onları gördükçe yaşamın devam ettiğini hissediyorum.Eğer bir gün onları bu karede göremezsem hayatın tadı tuzu bitmiş demektir.:D
Abimi sorma vallahi hurma ağacı onun serasına daha yakın.Aklına estikçe rızkını alıyor.:) Meyve alırken bir iki dalları kırmış .Tabi ki isteyerek değil .Hurma dalları çok tez kırılıyor.Sonra bu dalları serasının içine asmış.Bir yandan çalışıyor bir yandan hurmaları yiyor.:D Bunlar onun stoğu oluyor.
Fakat dalından alıp yemek kadar güzel asla olamaz.:)
İnşallah don için icat ettiğim yeni projemde başarılı olurum.Çiçeklerimizi donmaktan kurtarırız.
Çok teşekkürler Trabzon dan saygılar selamlar.

Adil
11-01-2013, 16:54
Allah razı olsun. Boşuna dememişler, 5 parmağın beşide birbirine uymaz diye;) Kaptan ağabeyim özellikle belirtmiş. Wellness gelip aşırmasın diye limon ağacının etrafına bubi tuzağı kurdum diye:D 2 kardeşten bir küçüğünün cömertliğine bak bir de büyüğünün yaptığı zalımlığa bak.:p

Herneyse şimdi gelelim işin en can alıcı noktasına.

-Bir gece ansızın gelebilirim

-Gizlice "sera"na dalabilirim

-Marullardan, yeşil soğanlardan salata yapabilirim

-Beni bekliyorsan uyumamışsan, seni de ziyafete çağırabilirim:D

Salatayı kendi malın gibi yiyebilirsin:D

Siz bakmayın onun öyle espri yaptığına .Aslında gerçeklerin üzerini kamufle ediyor.:)
Geçen yıl bu limonlardan bende epey toplamıştım,kendisi aslında iyi bir paylaşımcıdır.
Benim seramın kapısı kilitli değil.24 saat hizmete açık.
İnşallah salatan da, esprileriniz kadar lezzetli olur.:)
Saygılar selamlar Kardeşim.

h_dogan
11-01-2013, 22:01
Bitkilerle aranız hiç bozulmasın. Soğuk için önleminiz çok güzel.
Boru çiçeğinden bende de yaklaşık 5 yıldır var ama her yıl yüzlerce çiçek açmasına rağmen hiç tohum oluşmadı :)

Adil
12-01-2013, 13:19
Bozulmasın İnşallah.:) Çiçeklerin korunması için bu kendi düşüncem olan bir yöntem.Bakalım başarılı olabilecekmiyiz Sayın H_doğan.
Meleklerin borularını yetiştirmemde 2 nci yılım.3 çeşidi var saksılarımda.Bu yıl ilk kez tohum verdiler, fakat kış bu tohumlar üzerinde, nasıl bir etki yapar onu bilemiyorum.

h_dogan
13-01-2013, 14:24
Soğuklara çok hassas. Bende her sene toprak üstü kısım donuyor baharda tekrar filizleniyor.

Adil
13-01-2013, 17:44
Toprak yüzeyine kadar donsa da İlkbaharda kuvvetli filizler atıyor ve aynı yıl gövdeyi tamamlayıp çiçeklerini açıyor.
Yerlerini hazırlamaya çalışıyorum.Mart başlarında saksılardan söküp, toprağa dikeceğim.
Ben de Böylesinin daha iyi olacağını düşünüyorum.

Adil
14-01-2013, 17:36
Ağaçlara ve taşlara yapışan bu mantar oğütülerek toz haline getiriliyor.Sonra su ile hamur haline getirilerek ellere sürülerek kırmızı kına rengi elde ediliyor.Bu Kınanın Cilt için çok sağlıklı olduğu söyleniyor.

Adil
14-01-2013, 17:38
Kına mantarı görüntüler.

Adil
14-01-2013, 17:40
Orman güzelleri-1

deniztpk
14-01-2013, 17:42
Abilerim, Ablalarım size birşey danişmak istiyorum. Elimde yaklaşık 20-25 tane kudret narı tojumu bulunmakta bunları ne zaman ekicem ve tohumluk saklamak için ne yapmam lazım ?

Adil
14-01-2013, 17:42
Orman ın güzellikleri-2

Adil
14-01-2013, 17:45
Kuşburnu.

Adil
14-01-2013, 17:50
Zimilenga bölgemize de adıyla anılıyor.Bu meyveler yeniyor.İçinde 2 adet çividi var ve meyvenin büyük bir bölümü çivitten oluşuyor.

Adil
14-01-2013, 17:52
yapraklar ve yosunlar.

Adil
14-01-2013, 17:55
Ormanın kadife örtüsü.

Adil
14-01-2013, 17:57
Ağacın içinden çıkan sarmaşık.

Adil
14-01-2013, 18:00
Orman ın kadife örtüsü yosunlar kayaları da sarmışlar.

Adil
14-01-2013, 18:02
yosunların güzelliği.

Adil
14-01-2013, 18:12
Abilerim, Ablalarım size birşey danişmak istiyorum. Elimde yaklaşık 20-25 tane kudret narı tojumu bulunmakta bunları ne zaman ekicem ve tohumluk saklamak için ne yapmam lazım ?

1) Kudret narı, nasıl bir bitkidir? Nerelerde yetişir?

- Tek yıllık, tırmanıcı, sarmaşık formunda bir bitki olan kudret narı (momordica chantia), Amazon havzasında, Doğu Afrika'da, Asya, Karayip Adaları'nda doğal olarak yetişir, Güney Amerika ve Uzakdoğu'da ise gıda ve ilaç için yetiştiriliyor.

2) Bitkinin toprak isteği nedir? Türkiye'de yetiştirilebilir mi? Kumlu tınlı, hafif killi topraklarda düzenli yaz sulamalarıyla yetişir. Tek yıllık olduğu için iyi bir bakımla Türkiye'nin her yerinde yetiştirilebilir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde örtü altı yetiştiriciliği daha uygun.

3) Bitkinin ısı ve nem isteği nedir? - Kudret narı nemli iklim bölgelerine daha iyi adaptasyon sağladığından hava sıcaklığı yükseldikçe çiçeklenme miktarı azalır. Hava sıcaklığının 20-25 derece olduğu yörelerde daha iyi verim alınabilir.

4) Kudret narı yetiştiriciliği nasıl yapılır? Dikim için uygun zaman nedir?
- Kudret narı, tohumla ya da tohumdan elde edilen fidelerle yetiştirilir. Nisan-mayıs aylarında toprak sıcaklığının 8-10 dereceye çıkmasıyla çimlendirme kaplarına ya da direkt araziye ekim yapılır. Tohumlar yüzde 100 çimlenme özelliğine sahip olmadığı için fide olarak dikilmesi tavsiye ediliyor. Fideler, haziran ayı başında da dikilebilir.

çiftçi5234
14-01-2013, 19:29
Bir girebi vursaydınız sarmaşığa.Sinir oluyorum, benim bahçemde de var, çapı 2 cmlik bir sürü kök - ana dal vs. kestim hala canlı.İncirimi çürüttü.

Adil
15-01-2013, 18:47
Sayın Çiftçi5234 Orman ve duvar sarmaşığı Faydalı olduğu kadar zararlı olduğu durumlar oluyor.Sarıldığı bitkileri ağaçları güneşini engelleyerek Gövdelerini ve yapraklarını boğarak öldürebiliyor.Meyvelere Zarar verenleri orak veya kerendi ile kesip temizliyoruz.
Sizde Grebi ,bizde orak, kerendi deniyor.Tamamen yöresel.Aslında Grebi diyen komşularımızda var.:)
Saygılar selamlar.

çiftçi5234
15-01-2013, 19:06
Girebi orak ve kerendi üçü aynı şeye söylenmesi çok zor ama :D Üçüde farklı.Ama orağın girebiye benzetilmiş çeşitleri var, orağında çeşitleri var bayağı denklem gibi oldu :D

Selamlar

(1. resim girebinin 3. resimdeki orakla olan kırması,
2. resim kerendi,
3.resim mısır **** diğer işler için orak
4.resim daha çok ot için kullanılan orak)

Adil
16-01-2013, 09:14
Grebi odun orağının biraz daha uzun saplı olanı.3 üncü fotoğraftaki odun orağının uzun saplısına kerendi diyoruz(grebi).Diken temizlemek için kullanılır.
3Fotoğraftaki odun orağı odun çalı kesmeye,Çayır biçmeye,Fındık ocağı seyreklemeye,Fasulye sırığı kesmeye ve sivrilemeye,İneklere yal doğramaya vs.Çok amaçlı kullanımı olan bir tarım aletidir.
4 fotoğraftaki çayır orağı.Elle ot biçmeye yarar.
2Fotoğraftaki Tırpan.Ayakta ağzı yere paralel savrularak sağa sola hareketlerle Ot biçmek ve arazi temizlemek için kullanılır.
Fotoğraflar için çok teşekkürler kardeşim.
Bilgilendirme açısından iyi oldu.
Aslında ''tarım aletleri'' diye bir sayfamı açsak diye düşündüm.:)Hiç fena olmaz.
Saygılar selamlar.

berrinb
16-01-2013, 12:00
Sevgili Adil kardeşim, geç uyandığım için sabah sabah diyeceğim; şu orman görüntülerinin içinde çayımı içtim...Vallahi elleriniz nur olsun diyeceğim...:))
Öyle canlı renkli ve güzel pozisyonlarda çekilmiş resmler ki..O yosunları tek tek yolasım geldi...:)Sevgili Adil bana boşbir zamanınızda o yosunlardan gönderirseniz çook sevinirim...

Ben onları bazı tasarım objelerde ve bazı çiçek saksılarında çok kullanıyorum...bana bu kardeşliği yaparsanız, çiçek....soğan..dile benden ne dilerseniz...:))))
Vallahi ayıp oluyor ama ne yapayım..Siz de bu yosunları sabah sabah gözükme sokmasaydınız...:)) Selam ve sevgiler....:)

h_dogan
16-01-2013, 12:11
yosunların güzelliği.

Yosunlar doğanın yeşilsiz kalmasını istememiş dökülen yapraklarla görsel şölen oluşturmuş. Fotoğraflarınız için teşekkürler.

Bahar
16-01-2013, 14:09
Adil bey merhaba yine yakalamışsınız eşsiz manzaraları tebrikler.
Yeşil olan her yer benim için yaşamaya değer.

çiftçi5234
16-01-2013, 14:49
Haa, biz 2. resimdekine kerendi, diken temizleyene girinti diyoruz aslında gene aynı kök :D İyi olurdu sayfa evet

Adil
16-01-2013, 16:01
Sevgili Adil kardeşim, geç uyandığım için sabah sabah diyeceğim; şu orman görüntülerinin içinde çayımı içtim...Vallahi elleriniz nur olsun diyeceğim...:))
Öyle canlı renkli ve güzel pozisyonlarda çekilmiş resmler ki..O yosunları tek tek yolasım geldi...:)Sevgili Adil bana boşbir zamanınızda o yosunlardan gönderirseniz çook sevinirim...

Ben onları bazı tasarım objelerde ve bazı çiçek saksılarında çok kullanıyorum...bana bu kardeşliği yaparsanız, çiçek....soğan..dile benden ne dilerseniz...:))))
Vallahi ayıp oluyor ama ne yapayım..Siz de bu yosunları sabah sabah gözükme sokmasaydınız...:)) Selam ve sevgiler....:)

Afiyet olsun çok teşekkür ederim Berrin abla.
Yosunlardan süs tasarımı yapanları biliyorum.Kuru çiçeklerle otlarla kombinasyon hazırlanıyor.
Sen kardeşinden istersinde kardeşin göndermezmi.?
Suç tamamen bende. Şimdi kardeşini üzmek olmaz.:D
Ablacığım bizden de Selamlar Sevgiler.

Adil
16-01-2013, 16:05
Yosunlar doğanın yeşilsiz kalmasını istememiş dökülen yapraklarla görsel şölen oluşturmuş. Fotoğraflarınız için teşekkürler.

Çok doğru h_doğan kardeşim.Fotoğraflarımı beğendiğiniz için ben teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.

Adil
16-01-2013, 16:13
Adil bey merhaba yine yakalamışsınız eşsiz manzaraları tebrikler.
Yeşil olan her yer benim için yaşamaya değer.
Çok Teşekkürler Bahar Hanım.
Yeşil cennetin rengidir :) Sevmemek olmaz.
Toprak,Su,Hava,tohum,Güneş=Yeşil yaşanılır bir dünya.

Adil
16-01-2013, 16:20
Haa, biz 2. resimdekine kerendi, diken temizleyene girinti diyoruz aslında gene aynı kök :D İyi olurdu sayfa evet

Aslında hepsi Karadeniz köy kültürünün en işlevsel gereçleri.Çok ufak değişiklikler olsada birbirlerine çok yakın söylemler.:)
Sayfa konusuna fotoğraf arşivlemek lazım.Buda bir ön çalışma gerektiriyor.

wellness
16-01-2013, 17:59
Zimilenga bölgemize de adıyla anılıyor.Bu meyveler yeniyor.İçinde 2 adet çividi var ve meyvenin büyük bir bölümü çivitten oluşuyor.

Eğer yanlış algılamadıysam, bunlara biz gıcır diyoruz. Bitkisine de gıcır dikeni deriz.Çünkü gövdesi dikenli olur. Sonra bunların ilkbaharda verdiği uç sürgünlerini de (henüz sertleşmemiş olan kısmı) dileyen yemeğini yapar dileyen çiğ olarakta yiyebilir.

aliok1
16-01-2013, 21:48
2012 nin ilk incirlerini bugün topladım.Bütün meyveleri severim de bu incir çok farklı.Allah böyle güzel bir meyveyi kullarına verdiği için ona sonsuz şükürler olsun.

Çok güzel incirler.

Adil
17-01-2013, 16:49
Eğer yanlış algılamadıysam, bunlara biz gıcır diyoruz. Bitkisine de gıcır dikeni deriz.Çünkü gövdesi dikenli olur. Sonra bunların ilkbaharda verdiği uç sürgünlerini de (henüz sertleşmemiş olan kısmı) dileyen yemeğini yapar dileyen çiğ olarakta yiyebilir.

Sayın Wellness zimilenga bölgemizde söylenen adı.Çocukluğumuzdan beri böyle biliyoruz böyle söylüyoruz.Tamamen yöresel.Farklı bölgelerde farklı adı olabilir.
Zimilenga bir diken, köküyle koparamazsınız çok güçlü bir kök yapısı vardır.5-10 yıllık olanlarda kökte yumru oluşur.Bu yumrular patates kıvamındadır.kesilerek iç kısmı romatizmalı veya ağrıyan bölgeye sürülür.
Gövde yapısı dikenli yeşil sert odunsu olup 10-15 m kadar ağaçlara tırmanabilir.Yağrakları taze iken yenebiliyor ve hafif ekşimsidir.Taze filizleri kırmızı renkte daha kalın bir haldedir.Bu filizler toplanıp yeniyor yemeği ,tavası da yapılıyor.Çiğ yenen filizler hafif sulu ve çok yumuşaktır.Ağızda jel kıvamına geliyor.Çok farklı bir lezzeti var.Meyveleri önce yeşil ,sonra kırmızılaşıyor.Meyvelerini yemek tam bir işkence Ben iğdenin yenmesine benzetiyorum.:)
Gıcır ismide çok güzelmiş.:)İlk kez sizden duymuş oldum.

Adil
17-01-2013, 17:02
Çok güzel incirler.

8 yaşında bir fidan .Eski evimizin yerinde Patlıcan inciri vardı, dalından alıp dikmiştim ve tutmuştu.

hanndan
18-01-2013, 20:08
........ormanın kadife dokusunda kaybolmak muhteşem bişey olmalı ...........

wellness
18-01-2013, 23:43
Sayın Wellness zimilenga bölgemizde söylenen adı.Çocukluğumuzdan beri böyle biliyoruz böyle söylüyoruz.Tamamen yöresel.Farklı bölgelerde farklı adı olabilir.
Zimilenga bir diken, köküyle koparamazsınız çok güçlü bir kök yapısı vardır.5-10 yıllık olanlarda kökte yumru oluşur.Bu yumrular patates kıvamındadır.kesilerek iç kısmı romatizmalı veya ağrıyan bölgeye sürülür.
Gövde yapısı dikenli yeşil sert odunsu olup 10-15 m kadar ağaçlara tırmanabilir.Yağrakları taze iken yenebiliyor ve hafif ekşimsidir.Taze filizleri kırmızı renkte daha kalın bir haldedir.Bu filizler toplanıp yeniyor yemeği ,tavası da yapılıyor.Çiğ yenen filizler hafif sulu ve çok yumuşaktır.Ağızda jel kıvamına geliyor.Çok farklı bir lezzeti var.Meyveleri önce yeşil ,sonra kırmızılaşıyor.Meyvelerini yemek tam bir işkence Ben iğdenin yenmesine benzetiyorum.:)
Gıcır ismide çok güzelmiş.:)İlk kez sizden duymuş oldum.

Adil ağabeyim isim olarak değişmesi konusunda size katılıyorum. Çünkü birçok bitki ismi bölgesel olarak değişik isimlerde anılabiliyor. Bu bitkinin kök yapısını bilmem ama toprak üstü aksamı tıpatıp sizin yaptığınız açıklamalarla aynı.

Adil
19-01-2013, 16:52
........ormanın kadife dokusunda kaybolmak muhteşem bişey olmalı ...........
Handan hanım .
Böyle doğanın güzelliklerine yakından bakmak.İncelemek ve dokunmak gerçekten anlatılmaz bir duygu.Yaşamanın lezzetinin farkına böyle varıyorsunuz.
Doğada gezerken öyle boş boş bakmak yerine görerek,düşünerek ve inceleyerek dolaşmak çok daha anlamlı oluyor.
İnsana gençlik iksiri gibi geliyor.:D
Herkes imkanları dahilinde böyle yapmalı diye düşünüyorum.
Saygılar selamlar.

Adil
19-01-2013, 16:57
Adil ağabeyim isim olarak değişmesi konusunda size katılıyorum. Çünkü birçok bitki ismi bölgesel olarak değişik isimlerde anılabiliyor. Bu bitkinin kök yapısını bilmem ama toprak üstü aksamı tıpatıp sizin yaptığınız açıklamalarla aynı.
Herkesin kendi düşüncelerini ve bilgilerini paylaşması çok güzel.
Bizde bu güzelliği yaşıyoruz.
Saygılar selamlar kardeşim.

Lazuti
20-01-2013, 21:39
Merhabalar, herşey çok güzel, harika.. ;)

Adil
21-01-2013, 15:18
Merhaba Adil Bey,
Ben de çok iyi bilirim kemençe, tulum havalarıyla yaylaya gitmeyi, bir de arada durur iki horon oynar tekrar yola devam edersiniz..:)

Sayfamı ziyaretiniz için teşekkürler sayın jeozuu.
Söyledikleriniz çok doğru.Hiç horon bilmeyen bile o ritmi kendi kendine doğaçlama yapar.Böylece stres atmaya , ortamı yaşamaya çalışır.
Hani insanın çocukluğu vardır ilk sevdiği şeylere ulaşınca nasıl sevincinden kendinden geçerse.
Her yıl yaylaya çıkan karadenizlilerde bu hep yaşanır.
Yaylanın zevki başka türlü çıkmaz.:D

Adil
21-01-2013, 15:20
Merhabalar, herşey çok güzel, harika.. ;)

Merhabalar.
Sayın Lauti ziyaretiniz için teşekkürler.
Sizlerde harikasınız güzel kardeşim.

Adil
24-01-2013, 18:31
Berrin hanım ve Erol bey e göndereceğim kargolar bugün hazırlanıp gönderildi.

Adil
24-01-2013, 18:34
Şebboy lar yaz a hazır.

Adil
24-01-2013, 18:38
Kamelya çevresinde ki çiçekler İlkbaharın ilk işaretini bekliyor.
Soğan olanlar ucları toprak üzerine çıkmış bile.

Adil
24-01-2013, 18:40
sikas ve palmiyeler.

Adil
24-01-2013, 18:43
12 ay hep çiçekli ve Yapraklarıda hep yeşil duruyor.Bu neden le onu çok seviyorum.

Adil
25-01-2013, 19:46
Yeni diktiğim kırmızı lahanalar deneme amaçlı.Geçen yıl 3 adet yetişmişti bu yıl fide sayısını artırdım.Son durumları.

Adil
25-01-2013, 19:49
İlk kez diktiğim beyaz top lahanalarıda deneme amaçlı.Bazıları göbeklendi bazıları açıldı.Acaba tohum farkımı.?

gülenyüz
25-01-2013, 20:21
İyi akşamlar Sn Adil ;ben yeni üye olmama rağmen bir kaç senelik ağaçlar net sayfasına araştırmışlığım var.Bahçeniz harika ellerinize sağlık.Daha önceden de çok kez verdiğiniz bilgileri okuyup sayfanızda gezmiştim.Ben haddim olmayarak sizin gibi bizim ustalarımızın yanında pek laf söylemek düşmez ama lahanaların büyürken Üzerlerine taş koymak lazım gibi biliyorum sanki .Sonra kendiliğinden kıvrılıyor içe doğru ama ilk önce desteklemek lazım diye biliyorum.Saygılar.

berrinb
25-01-2013, 22:00
Sevgili Adil...Sağol kardeşim...Çok çook teşekkürler....Yosunlar yemyeşil zümrüt gibi çok güzel görünüyorlar...Ben onları kurutup kullanacağım ..keşke rengini böyle muhafaza edebilselerdi....
Vallahi maşallah ,sizin orada havalar iyi gibi görünüyor ki sikasları dışarıya atmışsınız.:))..Bende iki ade sikası kardan korumak için içerlere sıkıştırdım...Her sene kışın içeri alıyorum...Baharda toprağa gömüyorum...Bahçe toprağına diktiğiniz sikas var mı...??

Acaba bahçeye dikip de kışın sarılsalar ,nasıl olur...?? Lahanalar da harika görünüyorlar...Mor renkli lahanayı kara lahana cinsine benzettim....Brüksel lahanasını denediniz mi...Sevgili Sarin nin bahçesindeki brüksel lahanasının resmine hayran oldum...

Gövdesi güllerle donanmış bir ağaç gibiydi...Tohumunu aradım, fakat bauhaus da bulamadım...Siz bulabilirseniz bahçenizde yetiştiriniz...Çok faydalı ve nefis bir sebze..
Yosunlar için tekrar teşekkürler ..Bir sürü zahmetler verdim...:)) Selam ve sevgiler...

Adil
26-01-2013, 17:08
İyi akşamlar Sn Adil ;ben yeni üye olmama rağmen bir kaç senelik ağaçlar net sayfasına araştırmışlığım var.Bahçeniz harika ellerinize sağlık.Daha önceden de çok kez verdiğiniz bilgileri okuyup sayfanızda gezmiştim.Ben haddim olmayarak sizin gibi bizim ustalarımızın yanında pek laf söylemek düşmez ama lahanaların büyürken Üzerlerine taş koymak lazım gibi biliyorum sanki .Sonra kendiliğinden kıvrılıyor içe doğru ama ilk önce desteklemek lazım diye biliyorum.Saygılar.

Sayın Gülenyüz.
Sadece bildiklerimizi ve öğrendiklerimizi siz değerli doğa sever dostlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz.
Bizlerinde öğreneceğimiz çok şeyler var buda bilgilerimizi birbirimizle paylaştıkça çözüme ulaşacaktır.
Top Lahanalarının üzerine taş koymayı ilk kez sizden öğrenmiş oluyorum.
Fakat bunu pratikte nasıl yapıldığını bilmiyorum.
Küçük yassı taşlarmı koyuluyor.?Fidenin iki yanlarına taş koyulup üzeri baca taşı gibimi kapatılıyor.?
Belki internette böyle bir konu bulabilirim.Hayırlısı.
Saygılar selamlar.

gülenyüz
26-01-2013, 17:26
Sn Adil,İyi akşamlar.Aslında mesajımı çekinerek yazmıştım ama ucuz kurtuldum.Şaka bir yana yassı fazla ağır olmayan bir taşla lahanaların en son çıkan yapraklarına (küçükken) kıvırıp taşı üstüne koyuyorsunuz.Biraz büyüyüp toparlanıncaya kadar bunu yapmanız gerekli,sonra kendisi kıvrılmaya başlıyor.2013 Bol hasatlar inşallah .Saygılar.

gülenyüz
26-01-2013, 17:27
Sn Adil,Ayrıca Gezelim öğrenelim sayfasında güzel memleketimi tanıttığınız için teşekkürler.

Adil
26-01-2013, 17:40
Sevgili Adil...Sağol kardeşim...Çok çook teşekkürler....Yosunlar yemyeşil zümrüt gibi çok güzel görünüyorlar...Ben onları kurutup kullanacağım ..keşke rengini böyle muhafaza edebilselerdi....
Vallahi maşallah ,sizin orada havalar iyi gibi görünüyor ki sikasları dışarıya atmışsınız.:))..Bende iki ade sikası kardan korumak için içerlere sıkıştırdım...Her sene kışın içeri alıyorum...Baharda toprağa gömüyorum...Bahçe toprağına diktiğiniz sikas var mı...??

Acaba bahçeye dikip de kışın sarılsalar ,nasıl olur...?? Lahanalar da harika görünüyorlar...Mor renkli lahanayı kara lahana cinsine benzettim....Brüksel lahanasını denediniz mi...Sevgili Sarin nin bahçesindeki brüksel lahanasının resmine hayran oldum...

Gövdesi güllerle donanmış bir ağaç gibiydi...Tohumunu aradım, fakat bauhaus da bulamadım...Siz bulabilirseniz bahçenizde yetiştiriniz...Çok faydalı ve nefis bir sebze..
Yosunlar için tekrar teşekkürler ..Bir sürü zahmetler verdim...:)) Selam ve sevgiler...

Yosunları inşallah istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.Dediğiniz gibi kurutulup nemi alınmalı.Nemli, kapalı iken çürümeler olabilir.
Sonradan ıslatılınca tekrar canlanacaklardır.
Beğendiğiniz için memnun oldum.
İklim Bilim adamları Trabzon ikliminin Antalya iklimine dönüşeceğini yazıyorlar.
2 hafta oldu Dışarıda mont bile giymiyoruz.Mayıs ayında giyebileceğimiz giysilerle dolaşıyoruz.Hatta kıble dediğimiz sıcak rüzgarlar esince terleyebiliyoruz.Toprak bu kış aylarında kuraklık yaşıyor.Sulama yapmak zorunda kalıyoruz.
Sikaslar ın hepsi şu an dışarıda havalar iyi.Toprakta olanda var saksıda olanda.Çok aşırı soğuklarda yaprakları hafif zarar görsede gövde sağlam kalıyor.Sonraki yıl yeni yapraklar açıyor.
Kışın soğuklardan korunması için Naylon,naylon çuval veya brandayla kapatılması çözüm olabilir.Çok şiddetli soğuklarda çaresiz kalıyoruz.
Bu yıl şu ana kadar tehlikeli bir ortam oluşmadı.
Diktiğim mor göbekli lahana.Brüksel lahanası bir yıl denedim fakat gül çiçeği gibi açılıyorlar.Kapalı durmuyorlar.
Top lahanasını ikinci kez denedim ilk kez küçük bir başarı elde ettik.Galiba ekim zamanını çok iyi ayarlamak lazım.Sıcaklıklarla çok alakalı olan bir durum.
Bürüksel lahanasının yemeğini hanım çok iyi yapar çok lezzetli yeniyor.Salatasıda çok güzel.
Karnabahar ve brokoli de en çok sevdiğim yemekler.
Bu yemeklerin içine kırmızı etli biber ve soğan kıyma,baharat çok yakışıyor.:)
Akşam akşam iştahım açıldı.:D
Yosunları gülegüle kullanınız.
Saygılar selamlar Berrin abla.

Adil
26-01-2013, 17:52
Sn Adil,İyi akşamlar.Aslında mesajımı çekinerek yazmıştım ama ucuz kurtuldum.Şaka bir yana yassı fazla ağır olmayan bir taşla lahanaların en son çıkan yapraklarına (küçükken) kıvırıp taşı üstüne koyuyorsunuz.Biraz büyüyüp toparlanıncaya kadar bunu yapmanız gerekli,sonra kendisi kıvrılmaya başlıyor.2013 Bol hasatlar inşallah .Saygılar.
Çok teşekkür ederim kardeşim.Şimdi daha iyi anladım.Hatta farklı uygulamalarda yapabiliriz belki.Naylon telle yaprakları kıvırarak hafif bağlamak veya bantla bantlamak.Belki daha başka bir sürü çözüm oluşturulabilir.:)
Hepsini denemek lazım.
Şu anda geniş bir tepside top lahanası tohumu ekmiştim hepsi filizlenip yüze çıktı.Bu bilgileri bu fideler üzerinde deneyeceğim.:)
Çok teşekkürler Saygılar selamlar bizden.

Adil
26-01-2013, 17:55
Sn Adil,Ayrıca Gezelim öğrenelim sayfasında güzel memleketimi tanıttığınız için teşekkürler.

Rica ederim kardeşim.Gurbetçi kardeşlerimizin hasretini giderebiliyorsak ne mutlu bize.

berrinb
26-01-2013, 19:00
364510

Sevgili Adil kardeşim, yosunlar bu gün geldi.Çok çok teşekkürler ederim...

İçinde ,görebildiğim kadarı ile iki adet simsiyah parlak orman böceği de ,trabzon dan İstanbul a yolculuk etmişler...Biri solda biri sağda...:))

İnşallah böcekler buranın iklimine alışır da yaşarlar...Hem güldüm , hemde üzüldüm böceklere...:))

Zahmetler verdim...sağolunuz kardeşim...Selam ve sevgiler..:)

sabah
26-01-2013, 20:41
Merhaba,

Trabzon ve yayla gezi mesajlarını artık ayrı bir başlıkta izleyeceğiz. Yalnızca bahçeye uğrayanlar değil gezilerle, şehirlerle ilgilenler de görebilsin diye özel başlık açtık: Trabzon ve yaylaları (http://www.agaclar.net/forum/geziler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/29968.htm)

Aynı düşünceyle barbekü yapım aşamalarını da ayrı başlığa toparladık:Barbekü yapımı (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/29967.htm)

Yağmur suyu biriktirmeye dair mesajlar da ilgili başlığa taşınıyor.

Başlık üzerinde çalışmamız sürüyor:rolleyes:

Lazuti
26-01-2013, 23:24
Μιχάλης Καλιοντζίδης - ΚÏÏον νεÏόν (τικ) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=salV0xEZM-8)

İyi akşamlar ;) Mikail Kalyoncuoğlu'ndan ;)

h_dogan
26-01-2013, 23:51
İlk defa sizden duyuyorum lahananın göbek bağlaması için bu tür uygulamanın yapıldığını. Normal şartlarda buna gerek yok. Havaların dengesizliğinden bazıları bağlamış bazıları bağlamamıştır. Fide döneminde sıcaklık yüksek(20-25 derece) göbek bağlama döneminde sıcaklığın kısmen düşük olması gerek. Bu sene sıcak gitti diye düşünüyorum göbek bağlayacağı zaman o yüzden de sarmadı, aynı erken ekilen marulların sarmadığı gibi.

tekomusti
27-01-2013, 06:47
adil abi maşallah her şey güzel ellerine sağlık

Adil
27-01-2013, 19:50
Merhaba,

Trabzon ve yayla gezi mesajlarını artık ayrı bir başlıkta izleyeceğiz. Yalnızca bahçeye uğrayanlar değil gezilerle, şehirlerle ilgilenler de görebilsin diye özel başlık açtık: Trabzon ve yaylaları (http://www.agaclar.net/forum/geziler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/29968.htm)

Aynı düşünceyle barbekü yapım aşamalarını da ayrı başlığa toparladık:Barbekü yapımı (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/29967.htm)

Yağmur suyu biriktirmeye dair mesajlar da ilgili başlığa taşınıyor.

Başlık üzerinde çalışmamız sürüyor:rolleyes:
Çok teşekkürler Sabah kardeşim.
Harika olmuş.Bende konu başlıklarını konuları nasıl ayarlayacağım diye kara kara düşünüyordum.Hızır gibi yetiştiniz .:)
1-2 Konu başlığı daha çıkacak gibi görünüyor.

Adil
27-01-2013, 20:03
364510

Sevgili Adil kardeşim, yosunlar bu gün geldi.Çok çok teşekkürler ederim...

İçinde ,görebildiğim kadarı ile iki adet simsiyah parlak orman böceği de ,trabzon dan İstanbul a yolculuk etmişler...Biri solda biri sağda...:))

İnşallah böcekler buranın iklimine alışır da yaşarlar...Hem güldüm , hemde üzüldüm böceklere...:))

Zahmetler verdim...sağolunuz kardeşim...Selam ve sevgiler..:)
Sağ salim ulaştıklarına memnun oldum.
Böcek konusuna gelince .Yosunları ayıklarken bu iki yaramaz Tutturmasınlarmı Adil abi bizide istanbula gönder diye...:))))))
Berrin abla ne der dedim.O çok iyi bir insan bizi iyi karşılar dediler.:))))
Bende saklanın bakıyim dedim kargocu görmesin ceza yameyelim.:D
Espri bir tarafa bu böcekler ormanlarımızı koruyan faydalı böcekler kaşla göz arası X cihazından geçmeyi başarmışlar.
Artık İstanbul Nüfusuna kaydedersiniz Bu yaramazları Berrin abla.:D

Adil
27-01-2013, 20:13
Μιχάλης Καλιοντζίδης - ΚÏÏον νεÏόν (τικ) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=salV0xEZM-8)

İyi akşamlar ;) Mikail Kalyoncuoğlu'ndan ;)
Güzel bir eser fakat ben Lazcanın L sini bilmediğim için sözlerden bişey anlamıyorum.Dedelerimiz atalarımız bile Lazca bilmezlerdi.Türkçeden başka bildiğimiz bir dil yok..Aslında Trabzonda Lazca bilen çok nadir insan vardır.Sadece şive bozukluğu yaygındır.Türkçe %99 hakimdir.
Fakat bu müziği kendimizden sayıp sahipleniyoruz.Bu kültür özümüze yerleşmiş.
Müzik için teşekkürler.

Adil
27-01-2013, 20:18
İlk defa sizden duyuyorum lahananın göbek bağlaması için bu tür uygulamanın yapıldığını. Normal şartlarda buna gerek yok. Havaların dengesizliğinden bazıları bağlamış bazıları bağlamamıştır. Fide döneminde sıcaklık yüksek(20-25 derece) göbek bağlama döneminde sıcaklığın kısmen düşük olması gerek. Bu sene sıcak gitti diye düşünüyorum göbek bağlayacağı zaman o yüzden de sarmadı, aynı erken ekilen marulların sarmadığı gibi.
Soğuk sıcak farkı olduğuna bende katılıyorum.Zamansız dikilenlere nasıl çözüm bulabilirizin telaşındayız.:)

Adil
27-01-2013, 20:19
adil abi maşallah her şey güzel ellerine sağlık
Çok Teşekkürler Tekomusti kardeşim.

Adil
27-01-2013, 20:26
Meyve fidanlarının daha iyi kök ve gövde sağlığı için bu çapalamalar her yıl yapılmalı .Gübrelemede şart.

Lazuti
27-01-2013, 20:30
Güzel bir eser fakat ben Lazcanın L sini bilmediğim için sözlerden bişey anlamıyorum.Dedelerimiz atalarımız bile Lazca bilmezlerdi.Türkçeden başka bildiğimiz bir dil yok..Aslında Trabzonda Lazca bilen çok nadir insan vardır.Sadece şive bozukluğu yaygındır.Türkçe %99 hakimdir.
Fakat bu müziği kendimizden sayıp sahipleniyoruz.Bu kültür özümüze yerleşmiş.
Müzik için teşekkürler.

Kendisi rum, eskilerimizden rumca bilen az kaldı evet..Yunanistanda kültürümüzü koruyorlar ya bende dinlemeyi çok seviyorum, kulağı olanlarada dinletiyorum biraz ;)

Adil
27-01-2013, 20:35
Ormanda bulduğum bu Anderhane fidanı benim için bir hediye gibiydi.Boyu kökleri gövdesi tam istediğim gibiydi.Üstelik üzerinde meyve çiçekleride vardı.
Hazine bulmuş kadar sevindim.Anderhane fidanı ormanda çok zor bulunuyor.
Bu benim şansım olsa gerek.:D
En güzel tarafı yaz kış yapraklarının yeşil kalması.Meyvelerinin ve çiçeklerinin güzelliği.Yani kısacası görselliği çok iyi.:)

Adil
27-01-2013, 20:42
Kendisi rum, eskilerimizden rumca bilen az kaldı evet..Yunanistanda kültürümüzü koruyorlar ya bende dinlemeyi çok seviyorum, kulağı olanlarada dinletiyorum biraz ;)
Ben kemençe ve tulumu duyduğumda beni etkiliyor.Karadenizin doğasına çok yakışıyor.

Adil
27-01-2013, 20:45
2 nci yılını yaşıyorlar , bu yıl çiçek açacaklar.

Adil
27-01-2013, 20:47
geçen yıl diktiğim Osmanlı çileklerinde son durum.

Adil
27-01-2013, 20:50
Avusturalya mor dutu çelikleri filizleniyor.

Adil
27-01-2013, 20:53
Abim den aldığım bu büyük kivi fidanı nı sırıklarla sabitleyerek Korumaya aldım.

Adil
27-01-2013, 20:56
altın çilekler in son hali.

Adil
27-01-2013, 20:58
Kış ortasında açan güller.

Adil
27-01-2013, 21:02
Bahar dalı çeliklerini saksıya diktim çiçekler açtı.İnşallah köklenirler.

Adil
27-01-2013, 21:07
Adını bilmediğim bu çiçeğim çok keskin kokusu var .Hanımeli,Yasemin , limon çiçeği ve nergis kokusunu çağrıştırıyor.

Adil
27-01-2013, 21:08
Kara lahana tohumları filizlendi.

Adil
27-01-2013, 21:11
Bahçelerde gezelim.

Adil
27-01-2013, 21:14
Greyfurt-2

Adil
27-01-2013, 21:17
Kamkat kabuğuyla yenen harika tatlı bir meyve.

Adil
27-01-2013, 21:21
Kamkat ve greyfurt meyveleri.

Adil
27-01-2013, 21:29
Abimle kahve molası veriyorduk Teyze oğlu geldi.Kivilerim budanması lazım .Abim bu işte uzmanlaşmış.Benimde gelmemi istedi.Biz meyveleri toplarken Abim de budama işini halletti.
Ocak ayı Şimdi kivilerin hasat ve kaba dal budaması yapılıyor.

Adil
27-01-2013, 21:36
Aylar önce almak istediğimiz bambulara nihayet ulaştık.Ağbeyimle Bambuların olduğu ırmak kenarına geldik.Macera başlıyor.:)

Adil
27-01-2013, 21:41
Köklerden fidan almak okadar zorki.Kazma ile keserek zorda olsa 3-4 kök parçası alabildik.:)

gülenyüz
27-01-2013, 21:43
Sn Adil,Hocam (bu işin ustası) resimler harika.Sanki kart postal gibiler.Ellerinize sağlık.

Adil
27-01-2013, 21:45
Bu kökler ve fidanlar ı suya koydum ver sonraki gün toprağa diktim.

Adil
27-01-2013, 21:51
Seramda baktığım minik kaplumbağam.

Adil
27-01-2013, 21:53
Kaplumbağa örümceğe bakıyor.Örümcek kaplumbağanın sırtına çıkıyor.

Adil
27-01-2013, 22:01
İşte çözümü.:)

Adil
27-01-2013, 22:03
Yorgunluğun ilacı.

Adil
27-01-2013, 22:14
Sanki kokusunu hisseder gibi oldum :)
:):):)

Adil
27-01-2013, 22:18
Sn Adil,Hocam (bu işin ustası) resimler harika.Sanki kart postal gibiler.Ellerinize sağlık.
Beğeniniz için çok teşekkürler .
Işık ayarı(İso)biraz fazla olmuş gibi.Fotoğraflara bakınca anladım.:)

Adil
28-01-2013, 16:19
Oyledu daaa.:)))

seyfi0505
28-01-2013, 17:05
Allah huzurlu bir yaşam versin hepinize

Adil
29-01-2013, 08:57
Allah huzurlu bir yaşam versin hepinize

Amin.Tüm İnsanlara güzel kardeşim.

Adil
29-01-2013, 09:10
Seranın arkasında dar olan alanı toprağını boşaltarak genişlettim.
Şaşırtmalarımı koyacak düz ve geniş bir alanım olmuş oldu.

Benol Hazaroğlu
29-01-2013, 11:44
Sen de kaptan gibi evin önünde düz alanlar oluşturmaya başlasan diyorum.
Yaptığı setler gayet başarılı oldu.

Adil
29-01-2013, 15:54
Sen de kaptan gibi evin önünde düz alanlar oluşturmaya başlasan diyorum.
Yaptığı setler gayet başarılı oldu.

Zaten kamelya alanım var .Bu alanıda yaparsam daha kullanışlı olur,Şaşırtma fidelerimi koyacak yerim yoktu böylece oda olmuş oldu..Bahçemin eğimi gayet normal.işleme kolaylığı sunuyor.Bahçem aynen kalacak.Bu toprak alana beton set yapıp.Duvarın arkasına yeni bir çiçek dikme alanı kazanmış olacağım.7 m uzunluğunda bir çiçek dikme alanı oluşacak.
İnşallah bir gün gelip görmeniz nasip olur.:)
Saygılar selamlar Benol Abla.

Adil
29-01-2013, 15:59
Oraya bir moloz taş duvar çok iyi olur

Lazuti kardeşim Taş bulmak zor olduğu,işçiliği zor olduğu için Perde betonla halletmeye çalışacağım.Malzemesi hazır.Belki ileride üzeri taş dokuyla kaplanabilir.
Taş olsaydı daha güzel görünürdü tabi ki.:)

Adil
30-01-2013, 16:43
Varda ıslah edilmiş.Bize uzak.:)
Bulunduğumuz bölgede taş bulmak çok zor.4-5 m derinliğe kadar inseniz heryer toprak.:)
Elimde Bir kamyon çakıl var ,evin önü kapandı onunla değerlendirmeye çalışacağım.İçinden iri kayalar çıkıyor.Kalıbın içinde kalıba yaslanarak taş görüntüsü verilebilir.
Hayal ettiğinizi düşünebiliyorum.
İmkan meselesi.:)

berrinb
30-01-2013, 17:23
Sevgili Adil, görüntüler yine harikaydı....Bambu ormanını da çok güzel resimlemişsiniz...Küçük uşak çok büyüyüp güzelleşmiş...Maşallah...:)) Kaplumbağanızın resimleri bana seneler evvel çocukların eve alıpda büyüttüğü adını da Osman koyduğumuz kaplumbağamızı hatırlattı...6 sene evde bakıldı..arada bahçeye çıkarılırdı...Bir gün bahçeden alıp başını yukarıdaki Koru ya doğru gittiğini tahmin ediyoruz...Çünkü kayıplara karıştı...:))
Kumkatlar harika olmuşlar...Ben 35 sene evvel Trabzon a geldiğimde köyde bir bahçede muz ağacı da görüp de şaşırmıştım...belki sizdede yetişir...
Yeni açtığıınız yerin duvarını beton duvar yaparsanız, üzerine kayrak taşla kaplayınız ...Bulamazsanız da o şekilde boyayınız derim ben...Sizin elinizden bu işler geliyor...Görüntüsünün kameriyeyede yakışacağından eminim....kolay gelsin kardeşim..:)
Selam ve sevgiler Trabzon a......:))

Adil
31-01-2013, 14:50
Berrin abla Bambu fotoğrafları konusunda sözüm vardı yerine getirmiş oldum.:)İlker diyakog kurmaya ve konuşmaya yeni yeni başladı bu hali daha sevimli.Cümle kurarken komik oluyor ve çok gülüyoruz.Allah nazardan korusun.
Kaplumbağayı bende deniz kenarında bulmuştum ve serama koyup yeni bir sorumluluk yüklendim.:)
35 Yıl çok uzun zaman Trabzonda çok şeyler değişti.Gelirsen belki şaşırabilirsin.Sahil ve şehir merkezi çok değişti değişmeyede hızla devam ediyor.
Muz fidanım bir adet var , bir yıl meyve verdi ,meyveleri küçük oldu.Seranın yerindeydi onu barbekünün arkasına aldım.Boyumu aşkın filiz attı.Görüntüsü çok güzel.Bu yıl sonu meyve verecek.İklimler değişiyor.
Uzmanlar Trabzon ikliminin Antalya iklimine dönüşeceğini söylüyorlar.
Yeni açtığım yeri söylediğiniz gibi yapacağım ,Barbekü yede aynı uygulamayı yapabilirim.
Boş zamanlarımda bu işlerle uğraşıyorum.Yapılacak o kadar çok iş varki.Bağ bahçe işleri başlıyor.Fidelikler hazırlanmalı.Bahçe temizliği ve çapalama işleri başlar.Çiçeklerle uğraşmak ayrı bir iş.Birde kendi özel işlerim devrede olunca yetişmek biraz zor oluyor.
Fakat eğer başlanmışsa Allahın izniyle biter.

h_dogan
31-01-2013, 15:01
Yorgunluğun ilacı.

Allah nazardan saklasın çok tatlı. ;)

tuya
31-01-2013, 16:11
sayın adil ne zamandır işlerimin yoğunluğu yüzünden bahçanize uğrayamıyordum baya değişiklikler olmuş torununuzda çok tatlı Allah uzun ömür versin (torun dedim ama torun değilmi) :)))))

meleklerin borularından iyi haberler var bir tanesi tomurcuk verdi açsın diye bekliyoruz
sizede işlerinizde kolaylıklar diliyorum

tuya
31-01-2013, 16:11
sayın adil ne zamandır işlerimin yoğunluğu yüzünden bahçanize uğrayamıyordum baya değişiklikler olmuş torununuzda çok tatlı Allah uzun ömür versin (torun dedim ama torun değilmi) :)))))

meleklerin borularından iyi haberler var bir tanesi tomurcuk verdi açsın diye bekliyoruz

Ahmet
01-02-2013, 08:50
Merhaba Adil Bey,

Bahçenizde gezintiye başlamadan doğum gününüz olduğunu farkettim. Rabbim ailenizle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmenizi nasip eder İnşaallah

gülenyüz
01-02-2013, 10:13
Sn Adil,hemşerim,büyügüm iyiki doğdunuz.Allah ailenizle beraber uzun ömürler versin.Sevgi ve Saygılar.

Adil
03-02-2013, 19:11
Allah nazardan saklasın çok tatlı. ;)

Sayın h_doğan Amin ellerinizden öper.Saygılar selamlar.

Adil
03-02-2013, 19:19

Tuya kardeşim hoş geldin.
Amin ,İlker Torunumun oğlu oluyor.:)
Meleklerin boruları eğer gövdeleri yaş duruyorsa hepsi filizlenecektir .Soğuklardan koruyunuz.Sıcak günlere kadar sağ salim ulaşırlarsa daha güzel sonuçlar görebilirsiniz.

Adil
03-02-2013, 19:22
Merhaba Adil Bey,

Bahçenizde gezintiye başlamadan doğum gününüz olduğunu farkettim. Rabbim ailenizle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmenizi nasip eder İnşaallah
Amin güzel kardeşim.Bu güzel jestiniz için çok çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Bilmukabele.
Saygılar selamlar.

Adil
03-02-2013, 19:26
Sn Adil,hemşerim,büyügüm iyiki doğdunuz.Allah ailenizle beraber uzun ömürler versin.Sevgi ve Saygılar.
Sayın Gülenyüz kardeşim Amin .Çok çok teşekkür ederim.Aynı dilekleri beni düşünen nazik kardeşlerim için de diliyorum.
Saygılar selamlar.

Adil
10-02-2013, 17:52
Toprak kesme ve tesviye işleri bitti .Şimdi kalıp yapıp beton dökme işine başlıyoruz.

Adil
10-02-2013, 17:55
Basıncın fazla olmaması için 60 cm yükseklik le başlıyoruz.

Adil
10-02-2013, 17:57
İlk beton dökülüyor.

Adil
10-02-2013, 17:59
İlk kalıbı söküyoruz.İkinci kademede 2 basamak merdivenle birlikte tekrar kalıp yapıp beton döküyoruz.

Adil
10-02-2013, 18:11
3 etap beton kalıbı sökülüp son kez 4 etap beton kalıbı için hazır hale getiriliyor.

furkan can
10-02-2013, 18:16
hoşgeldin adil
fotoğraflarının devamını bekleriz

Adil
10-02-2013, 18:25
Dördüncü ve son kalıp hazırlanıyor.

Adil
10-02-2013, 18:28
Ve nihayet son beton dökülüyor.

Adil
10-02-2013, 18:31
Son kalıp ta sökülüyor.
Toprak tesviyesi yapılıyor.

Adil
10-02-2013, 18:38
Seradan aldığım marulları çiçek dikeceğim alanın arkasına bir sıra diktim.
Böylece açılışı yapmış olduk.:)
Berrin ablanın gönderdiği 3 adet çiçek soğanını da bu alana diktim.
Sera içindeki Meleklerin borularını , sarı,Pembe,Beyaz karması yaparak bu alana dikeceğim.

Adil
10-02-2013, 19:17
hoşgeldin adil
fotoğraflarının devamını bekleriz
Hoş bulduk furkan can.Fırsat buldukça inşallah.

akçabardak
10-02-2013, 20:55
Sayın Adil bey,
Sayfalarınıza çok hızlı bir şekilde baktım, tek sözle muhteşem. Karadenizin havasından mı, suyundan mı yoksa sizin elinizden mi bilemem ama, maşallah Allah nazarlardan korusun diyorum. Ellerinize sağlık. Başarılar.

h_dogan
10-02-2013, 21:38
Çok güzel olmuş ayrı bir hava katmış bahçenize ellerinize sağlık.

Adil
11-02-2013, 17:59
Sayın Adil bey,
Sayfalarınıza çok hızlı bir şekilde baktım, tek sözle muhteşem. Karadenizin havasından mı, suyundan mı yoksa sizin elinizden mi bilemem ama, maşallah Allah nazarlardan korusun diyorum. Ellerinize sağlık. Başarılar.
Sayın akçabardak.
Beğeniniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Bugün yeni bir düzenleme için kalıp yaptım, yakında bunları da paylaşacağım.
Saygılar selamlar.

Adil
11-02-2013, 18:02
[QUOTE=h_dogan;1099587]Çok güzel olmuş ayrı bir hava katmış bahçenize ellerinize sağlık.[
Sayın h_doğan bey çok teşekkür ederim.
Duvarın sıvasını da yaparsam daha güzel olacak.
Saygılar selamlar.

Adil
14-02-2013, 16:09
Yeni bir alan daha oluşturmak için kalıbımızı yaptık.
Bu işleri bahçe işleri ,aşı ve tohum ekme zamanı geldiği için bitirmeye çalışıyorum.
7m.daha çiçek dikme alanı kazanmış olacağız.ve çamurdan korunmak için yürüme yolu ekledim.Yürüme yolunun alt tarafıda çiçek dikmek için kullanılacak.

Adil
14-02-2013, 16:24
Kalıbın içini taşlarla doldurarak fazla harç yemesini önledik.

Adil
14-02-2013, 16:29
Biraz yorulsakta ,yorgunluğa değdiğine eminim.Beton işinide hallettik.

Adil
14-02-2013, 16:32
Merdiven basamaklarına ek yaparak ayağımız çamura bulaşmadan çiçeklerimizin yanına ulaşabileceğiz.:)

Adil
14-02-2013, 16:37
kamelya alanı etrafında yeni bir bölüm oluşturmuş olduk.Çiçek çeşitlerinde yer problemini şimdilik çözmüş gibiyim.

Adil
14-02-2013, 16:43
Yapılan duvarın üzerine ilk olarak seramda saksıda bulunan beyaz Meleklerin borularını dikerek başladım..
Duvarın 50cm arkasına diktim.Duvar boyunca ,beyaz ,pembe, beyaz, sarı ve beyaz olmak üzere bir sıralamayla dikeceğim.Ön tarafta kısa boylu veya sarkaç çiçekler dikerek farklı bir düzen oluşturmaya çalışacağım.
Meleklerin boruları açtığı zaman bir çiçek tüneli oluşacak.Ön tarafında da farklı aranjmanlar oluşturmayı düşünüyorum.
Herşey hayal ettiğim gibi olur inşallah.

Adil
14-02-2013, 16:51
Meleklerin borusu vadisinden geçtikten sonra fındık bahçesine çıkacağımız alanda biraz rampa vardı ve yağmurlu ıslak havalarda kaygan bir yerdi .Burayada 3 basamak merdiven yaparak ulaşımı kolaylaştırdım.
Bu yaptığım beton duvarların sıvasını yaptıktan sonra duvar üzerinde fırça ve boya ile doku çalışması yapacağım.Barbekü nün renginide değiştirip bu renklere uyduracağım.
Taş rengine uygun bir renk düşünüyorum.derz ve taş parçaları şeklinde bir doku.
Nasıl olacak diye,Şimdiden bende merak etmeye başladım.:)
BU konuda ilk denemem olacak.:)

_Esin_
14-02-2013, 17:41
Allah kolaylık versin bitince güzel olacak.

Adil
14-02-2013, 18:09
Amin Çok teşekkür ederim.
Esin hanım Güzel bir alan oluşturmak için uğraşıyoruz.
Eksikler tamamlanınca yazın çok güzel bir görüntü oluşacağına eminim.
Yazdan kalma fotoğraflarla ilgili sayfalara bakıldığı zaman neler olacağını tahmin edebiliyoruz.

tekomusti
14-02-2013, 22:31
Adil abi kolay gelsin güzel ve otantik bir ortam olacak gibi inşallah orada olup çalışıp yorulduktan sonra o turuncu Ocak'ta önce mangal üstünede çay super olur yanlışmıyım abi
Saygılar

dalya35
15-02-2013, 08:58
Kolay gelsin gelişmelerin takipçisiyim:p

Adil
15-02-2013, 17:51
Adil abi kolay gelsin güzel ve otantik bir ortam olacak gibi inşallah orada olup çalışıp yorulduktan sonra o turuncu Ocak'ta önce mangal üstünede çay super olur yanlışmıyım abi
Saygılar

Sayın tekomusti.
Bu aralar evden çayım, kahvem geliyor,Mola vermem için .:)
Hanım sağolsun.
Sacayağı (üç ayağı olan üzerine kap kacak konulan ve yemek pişirilen demirden bir düzenek)veya köz üzerinde aliminyum dışı kara isli demlikte çayın lezzetini biliyorum.
Fındık çalılarından odunlarından güzel bir ateş yakılıp, böyle bir ortam yaşanabilir.Güzelde olur doğrusu.
Bunu aklımın bir köşesinde tutacağım kardeşim sağol.:)

Adil
15-02-2013, 17:52
Kolay gelsin gelişmelerin takipçisiyim:p

Sayın Dalya35 .Takip etmenize çok memnun oldum.Her zaman beklerim.:)

jeozuu
15-02-2013, 18:24
Kolay gelsin Adil Bey,
Trabzon'a geldiğimde bahçenizi gezmek isterim, her şey çok güzel.

Adil
15-02-2013, 18:57
Kolay gelsin Adil Bey,
Trabzon'a geldiğimde bahçenizi gezmek isterim, her şey çok güzel.
Sayın jeozuu teşekkür ederim.Trabzon a gelmek nasip olursa, uğrarsanız memnun olurum.

gokcegokce
16-02-2013, 14:28
Sayın Adil, bahçe düzenlemenizi merakla takip ediyorum. Bunu kendinizin yapıyor olması ve resimlerle adım adım bize de deneyiminizi aktarmanız takdiri hak ediyor. Umarım bahçenizde hayal ettiğiniz her şey sizin gayretlerinizle teker teker gerçeğe dönüşür. Kolaylıklar dilerim.

Adil
16-02-2013, 16:03
Sayın Adil, bahçe düzenlemenizi merakla takip ediyorum. Bunu kendinizin yapıyor olması ve resimlerle adım adım bize de deneyiminizi aktarmanız takdiri hak ediyor. Umarım bahçenizde hayal ettiğiniz her şey sizin gayretlerinizle teker teker gerçeğe dönüşür. Kolaylıklar dilerim.

Sayın gokcegokce.
Ziyaretiniz , bu güzel övgü ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Beğeninize memnun oldum.
Burada amacımız değerli dostlarımıza teferruatıyla konuyu izah edebilmektir.
Yapabiliyorsak nemutlu bize.

attar
16-02-2013, 16:10
Sayın Adil, kolay gelsin, bahara hazırlık, çok güzel olmuş

gülenyüz
16-02-2013, 18:19
Ellerinize sağlık.Yapılan işin kötüsü olurmu takipteyim gelişmelerin.Sevgi ve Saygılar..

Adil
16-02-2013, 19:19
Sayın Adil, kolay gelsin, bahara hazırlık, çok güzel olmuş
Sayın attar.
Bitmiş ve çiçeklenmiş halini görmekte nasip olur inşallah.
Çalışmalarımız devam edecek.:)

Adil
16-02-2013, 19:21
Ellerinize sağlık.Yapılan işin kötüsü olurmu takipteyim gelişmelerin.Sevgi ve Saygılar..
Sayın gülenyüz.
Çok teşekkür ederim.
Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.
Takdir sizlerin efendim.
Saygılar selamlar.

Adil
18-02-2013, 17:45
Kalıplar söküldü, sıvaya hazır hale geldi.

Adil
18-02-2013, 17:48
15 m uzunluğunda bir çiçek dikme seti kazanmış olduk.

hanndan
18-02-2013, 17:51
Maşallah efendim, siz abi-kardeş ne kadar çalışkansınız.Resimlere baktıkca ben çalışmış gibi yoruluyorum sanki.Gücünüz hiç eksik olmasın,tekrar maşalllah...

Adil
18-02-2013, 17:51
işte çiçek dikeceğim set sisteminden görüntüler.

Adil
18-02-2013, 17:55
Set duvarların arkaları toprakla doldurularak çiçek dikimine hazır hale getiriliyor.Bu son yaptığımız bölüm.
Önce otlar temizleniyor.Sonra toprak tesviyesi yapılıyor.Tavuk kompos gübre ile güzelce gübrelenip sonra sulanarak bırakılıyor.

Adil
18-02-2013, 17:58
dolgu ve tesviye gübreleme işlemleri yapıldıktan sonraki durum.

_Esin_
18-02-2013, 18:09
Baharda rengarenk harika bir manzaranız olacak, orada olupta bir birbardak çayınızı içmek isterdim. Siz benim yerimede için lütfen. Kolaylıklar dilerim.

Adil
18-02-2013, 18:09
Maşallah efendim, siz abi-kardeş ne kadar çalışkansınız.Resimlere baktıkca ben çalışmış gibi yoruluyorum sanki.Gücünüz hiç eksik olmasın,tekrar maşalllah...
Handan hanım hoşgeldiniz.
Ziyaretinize sevindim.
Bu gün yağmur ve soğuk olmasına rağmen evde durmak istemedim.Yine bahçe ve sera işleriyle uğraşmayı tercih ettim.Çok soğuk olunca seranın içini tercih ediyorum.:)
Yağmur yağmadan önce meyvelerin köklerine organik gübre attım.üstlerine yağmur yağmaya başlayınca mutlu oldum.
İnsan birşeyler yaptıkça hevesi ve sevgisi artıyor.
Şimdi yaptığım bu alana çiçekleri dikeceğim günü iple çekiyorum.
İlkbaharda özlediğim güzellikleri görmem dileğiyle.
Saygılar selamlar.

Adil
18-02-2013, 18:15
Baharda rengarenk harika bir manzaranız olacak, orada olupta bir birbardak çayınızı içmek isterdim. Siz benim yerimede için lütfen. Kolaylıklar dilerim.
Esin hanım.
Böyle güzel anları yaşamak hepimizin özlemi.Keşke aynı düşüncelere sahip olan tüm doğa sever dostlarımızla çayımızı yudumlarken o güzel anları paylaşabilsek.Dostlarımız için çayımız her zaman hazırdır.:)
O güzel günleri burada paylaşmak inşallah nasip olur.
Saygılar selamlar.

hanndan
18-02-2013, 18:18
Handan hanım hoşgeldiniz.

Şimdi yaptığım bu alana çiçekleri dikeceğim günü iple çekiyorum.
İlkbaharda özlediğim güzellikleri görmem dileğiyle.

Hoşbuldum ,,,
eminim bu günler uzak değil.

Adil
19-02-2013, 16:01
Yeni yaptığım duvarın arkasına ,parelel olarak ,düzgün şekilde ,eşit aralıklarla geçen yıl dallardan köklendirdiğim, şimşir fidelerini diktim.

Adil
19-02-2013, 16:17
komşudan aldığım papatyayı duvarın köşesine diktim.

Adil
19-02-2013, 16:20
Biberiyeleri saksıdan yere aldım .Enginarlar herzamanki gibi kökten çoğalmaya devam ediyorlar.

Adil
19-02-2013, 16:23
İri avusturalya dutundan aldığım çelikleri yere yatay diktim ve hepsi filizlendi.İnşallah köklenmeye başlamışlardır.

Adil
19-02-2013, 16:26
Bu yıl donmadan koruyabildik.Hepsi filizlenmeye başlamış.Tohumlar hala daha üzerinde yeşil olarak duruyor.
Yeni yaptığım duvarın üzerine hepsini dikeceğim.

Adil
19-02-2013, 16:29
Bu yıl ilk bahar tez gelecek galiba lilyumlar hızla büyüyor.Toprakta canlanma başladı.

Adil
19-02-2013, 16:31
Şebboylar ve diğer çiçekler hareketlenmeye başladı.

Adil
19-02-2013, 16:32
yenidünya baharı çoktan getirmiş.

Adil
19-02-2013, 16:36
Geçen yıl yapraklardan ve otlardan hazırladığım kompos tam kıvamına gelmiş.Bir torba Hazır tavuk komposuyla karıştırarak daha zengin hale getirdim.Fideler çıkınca bu komposla dikim yapılacak.
Bu yılki yeni kompos yaprak yığını da hemen yanında seneye hazırlanıyor.

Adil
19-02-2013, 16:39
Seranın içinde kalan yeşil soğanlar sökülerek temizlendi ve poşetle buzdolabına koyuldu.Seranın içindeki o alan işlenerek fide dikimine hazır hale getirildi.

_Esin_
19-02-2013, 16:45
Seranın içinde kalan yeşil soğanlar sökülerek temizlendi ve poşetle buzdolabına koyuldu.Seranın içindeki o alan işlenerek fide dikimine hazır hale getirildi.

İki saksı soğanım var taze yaprak tüketimimi karşılıyor. Sizce onları artık sökmelimiyim biraz daha kalabilirlermi?

Adil
19-02-2013, 16:48
Bu yıl biraz daha erkenci davrandık.Geçen yıl biraz geç kalmıştık.
Domates7 çeşit.Salatalık 4 çeşit.patlıcan 2 çeşit,biber 2 çeşit,kabak 1 çeşit,Karpuz ve kavun birer çeşit diktim.

Adil
19-02-2013, 16:54
Saksıya aldığım pepino üzerinde 1 adet meyve vardı.Şubatın 19 unda dalından meyve koparıp yemek çok hoş.
Gerçekten pepinonun lezzeti tadı kokusu harika.İçinin görüntüsü bile çok güzel.
Vazgeçemeyeceğim bir meyve.Tam sararıp olgunlaşmasını mutlaka beklemek lazım.Sonra harika bir kavun lezzet ve kokusunda bir meyveye sahip olursunuz.

berrinb
19-02-2013, 16:57
Bu kış kıyamette.....Alkııışşş...alkıışşşşşş....Gerçekten tebrikler ederim....Harika işler çıkardınız ...:) Tanrı sağlık ve bereketler versin size de bahçenize de....Herşey çok güzel olmuş...Baharda dahada güzel olacaktır...:))

Melek borularının tohumları hala kurumamışlar...şaşırdım...:)Duvar diplerine dikilenler hatmi gibi geldi bana ... Ellerinize sağlık...Selam ve sevgiler...

Adil
19-02-2013, 17:08
İki saksı soğanım var taze yaprak tüketimimi karşılıyor. Sizce onları artık sökmelimiyim biraz daha kalabilirlermi?
Esin hanım .
Yeşil soğan çiçek sapını verene kadar durabilir.Eğer çiçek açarsa yapraklar tazeliğini yitirir.
Ortadan, çiçek yumrusu olan bir sap görünene kadar bekletebilirsiniz.

Adil
19-02-2013, 18:10
Bu kış kıyamette.....Alkııışşş...alkıışşşşşş....Gerçekten tebrikler ederim....Harika işler çıkardınız ...:) Tanrı sağlık ve bereketler versin size de bahçenize de....Herşey çok güzel olmuş...Baharda dahada güzel olacaktır...:))

Melek borularının tohumları hala kurumamışlar...şaşırdım...:)Duvar diplerine dikilenler hatmi gibi geldi bana ... Ellerinize sağlık...Selam ve sevgiler...
Berrin abla çok teşekkür ederim.
Elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyoruz.İnşallah herşey güzel olur.
Meleklerin boruları köke kadar kuruyordu bu yıl yeşil kaldılar ve erkenden filiz atmaya başladılar.Tohumların hala daha yaş olarak üzerinde durmasına bende sizin kadar şaşırdım.Olgunlaşıp kuruyuncaya kadar beklemek lazım sanırım.
Evet onlar yeni hatmi çeşidi olanlar .Şaşırtmalardan çıkarıp ortaya diktim.
Onların arkasından şimşir fidelerini sıraladım.Dikkatli bakılınca arka kısımda görülebiliyor.Fidanlar biraz küçük.:)
İnşallah hepsi tutar.
Saygılar selamlar.

gülenyüz
19-02-2013, 19:16
Vallahi söylenecek tek kelime var mükemmel.Bende hangi arkadaşımın bahçesini gezsem hayran kalıyorum.Her birinizin bahçesi birbirinden güzel ve bir o kadar bereketli.Ellerinize sağlık.Bu işi biliyorsunuz siz.Ben ancak sizin yanınızda stajer olurum galiba...Sevgi ve Saygılar...

Adil
20-02-2013, 17:23
Sayın gülenyüz.
Siz değerli dostlarımızın bu güzel mesajları bizleri motive ediyor.
Sizin bahçeniz de çok güzel.Sizde fena sayılmazsınız bu konuda.
Yok aslında birbirimizden bir farkımız.:)
Saygılar selamlar efendim.

Adil
20-02-2013, 18:14
sıva işlemi.

Adil
20-02-2013, 18:16
Sıva süngerle yumuşatılıyor.

Adil
20-02-2013, 18:19
akşama kadar bu kadar yapabildik.Eksik yerler uygun bir zamanda düzeltilecek.
Fena sayılmaz.:)

Benol Hazaroğlu
20-02-2013, 18:25
Çok güzel oldu Adil. Bahçe şimdi daha düzgün görünüyor. Sen bu bahçeyle daha çok işler çıkarırsın. Projenin sonu yok.

Gelirken bana biraz kompost getirsen çok sevinirim.

Adil
20-02-2013, 18:54
Çok teşekkür ederim Benol abla.
Aslında yeni projelerim var fakat bahçe işleri başladığından bu yıl ara veriyorum.
Allah nasip ederse gelecek yıl.
Cuma günü kompos getiririm.

perimar
20-02-2013, 19:24
Adil bey ne diyeyim ki... Emek emek işlenmiş bir bahçe... Setlemeleriniz, düzenlemeleriniz çok güzel olmuş.Görünce bende bahçemi özlediğimi o kadar güçlü hissettim ki,yazı iple çekiyorum.

tuya
21-02-2013, 14:25
bahçe harika olmuş adil bey ellerinize sağlık her şey çok güzel tamamen bitip yaz gelincedaha güzel olacak kolay gelsin

Adil
21-02-2013, 17:37
Sayın Perimar.
Biraz yorulduk fakat yorgunluğumuza değdiğini düşünüyorum.:)
Size bu özlemi hissettirebildiysek ne mutlu bize.
Saygılar selamlar.

Adil
21-02-2013, 17:40
Sayın Tuya.
Çok teşekkür ederim.
En fazla Meleklerin borularını hayal ediyorum.Bugün duvarın 50cm arkasına sıra halinde karma renklerde dikim yaptım. Bu görüntüleri az sonra yükleyeceğim.

Adil
21-02-2013, 17:55
Sera içinde soğuklardan koruduğum meleklerin boruları fidelerini sarı ,pembe,beyaz olarak duvarın 50cm arkasına diktim.
Filiz atmaya başlamışlar.Yazın bu duvar çok güzel görüntüler sunacağını düşünüyorum.
Zeminde yüyürken meleklerin borularının o güzel çiçekleri başımın üstünde bir tünel oluşturacaklar.Kokularıda ayrı bir güzellik.
Zaten kamelya ve seranın etrafında elimden geldiğince kokulu güller sarmaşıklar ve soğanlı çiçeklerle doldurdum.
Şu an nergisler ve kafkas gülleri yetiyor.Sakayıklar,lilyumlar ,yaseminler,leylaklar,Limon çiçekleri,güller ve adını bilmediğim kokulu çiçeklerimle yaza mis gibi kokularla girmeyi düşünüyorum.

tekomusti
21-02-2013, 19:55
Adil abi merhaba
Dut çeliklerine herhangi bir işlem yaptınmı yoksa direk topraga dikim mi yaptın abi
Saygılar

Adil
22-02-2013, 16:25
Tekomusti kardeşim hiçbir işlem yapmadan direk toprağa diktim.Budama yaptığım ağaçtan bu çelikleri aldım.Budarken yapışkan beyaz süt çıkarıyordu.Buda bir nevi hormonlama vazifesi görmüş olabilir.Çünki bu beyaz süt donuyor ve kabuk oluşturuyor.Hava almayı engellediğini düşünüyorum.

Adil
22-02-2013, 18:35
Yeni yapılan alanın önceki ve sonraki hali.

Adil
22-02-2013, 18:49
yaptığım bahçe düzenlemesinin önceki hali ve sonraki hali.Başka bir açı.

gülenyüz
22-02-2013, 19:10
Vallahi çok beceriklisiniz.Elinize sağlık.Bu gün Arkadaşlarımın bahçelerini gezip çiçek hediye ediyorum.Buyurun bu çiçeklerde sizin.:p

Adil
23-02-2013, 19:23
ÇOK teşekkür ederim Gülenyüz kardeşim.Çok naziksiniz.
Saygılar selamlar.

Adil
24-02-2013, 16:35
Gülenyüz kardeşimin çiçeklerine karşılık bu güzel bahar çiçeklerini bende ona ve herkese hediye ediyorum.:)

Adil
24-02-2013, 16:37
Bahar çiçeklerim hepinize hediyem olsun.:)

Adil
24-02-2013, 16:39
bahar hediyelerim.:)

tekomusti
24-02-2013, 16:45
adil abi ellerine sağlık kolay gelsin

akçabardak
24-02-2013, 17:29
Sayın Adil bey...
Her şeyin doğal'ı ne kadar güzel değil mi? efendim, baksanıza ne kadar güzeller
Fındık bahçelerinde kendiliğinden çıkıp ta nasıl güzel açmışlar çuhalar, oysa bizler satın alarak yetiştirmeye çalışıyoruz.
Ya o kır menekşesine ne demeli, nasıl mis gibi kokarlar. Teşekkür ederim o güzellikleri paylaştığınız için. Saygılar

Adil
25-02-2013, 18:05
adil abi ellerine sağlık kolay gelsin

Teşekkür ederim Tekomusti kardeşim.
Saygılar selamlar.

gülenyüz
25-02-2013, 18:06
Ne kadar güzel çuha çiçeği ne güzel yayılmış.Maşallah.Saygılar.

Adil
25-02-2013, 18:15
Sayın Adil bey...
Her şeyin doğal'ı ne kadar güzel değil mi? efendim, baksanıza ne kadar güzeller
Fındık bahçelerinde kendiliğinden çıkıp ta nasıl güzel açmışlar çuhalar, oysa bizler satın alarak yetiştirmeye çalışıyoruz.
Ya o kır menekşesine ne demeli, nasıl mis gibi kokarlar. Teşekkür ederim o güzellikleri paylaştığınız için. Saygılar

Sayın akçabardak.
Doğallık benimde en çok sevdiğim ve beğendiğim vazgeçilmezimdir.
Fındık bahçelerimizde dönem dönem çiçekler sırası geldikçe açıyorlar.
Bazen çuhalar okadar çok çiçek açıyorlarki.Fındık bahçelerinin altı çuhalardan oluşan bir halı gibi oluyor.Güneşli güzel günlerde bende biraz ilkbaharı hissetmek için elimi kulağıma atarak yan gelip yatıyorum üzerlerine.:)
Arılar etrafımda vızır vızır.,
Kısacası dünyanın en güzel günlerinden birini yaşıyorum.:)
Allah hepimize böyle güzel günler ,baharlar , uzun yıllar nasip etsin İnşallah.

Adil
25-02-2013, 18:18
Ne kadar güzel çuha çiçeği ne güzel yayılmış.Maşallah.Saygılar.
Sayın gülenyüz henüz yeni açmaya başladılar.Önümüzdeki günlerde inşallah deha geniş alan çekimlerle paylaşımlarımız olacak İnşallah.

Adil
27-02-2013, 14:55
Eksik olan son bölüm tamamlandı,son halini aldı.
Sırada duvarın sanatsal çalışması var.

Adil
27-02-2013, 14:59
Toprağı havalandırılarak gübrelendi.
Toprağın daha yumuşak, işlenebilir ve verimli olmasını sağladık.
Yağmurlarla daha güzel kıvama gelecektir.

Adil
27-02-2013, 15:05
Havaların erkenden ısınmasıyla 2 cemreye fırsat kalmadan ağaçlara su yürümeye başladı.
30 civarında kalem ve yarma aşı yaptım.İnşallah hepsi tutar.
Aşı yaptığım meyve türleri..
Trabzon hurması.2 çeşit.
Armut.4 çeşit.
Elma.2 çeşit.
Kiraz.2 çeşit.

tekomusti
27-02-2013, 21:15
maşallah abi ellerine sağlık

gülenyüz
28-02-2013, 09:33
Daha ne olsun ellerinize sağlık.İnşallah kasa kasa olur.Hep beraber yeriz.:D

Adil
28-02-2013, 17:03
maşallah abi ellerine sağlık

Teşekkür ederim tekomusti kardeşim.

Adil
28-02-2013, 17:04
Daha ne olsun ellerinize sağlık.İnşallah kasa kasa olur.Hep beraber yeriz.:D
İnşallah İnşallah Gülenyüz kardeşim.Teşekkür ederim.

Benol Hazaroğlu
28-02-2013, 18:59
Umarım sen o duvarlarda ressamlığını konuşturursun.

Adil
01-03-2013, 15:54
Benol abla tablo ressamlığı farklı duvar ressamlığı farklı.:)
Bu benim ilk denemem olacak.Taş duvar dokusu efekti vermeye çalışacağım .
Takdir sizlerin olacak.
İlk önce deniz dalgalar ve kumsal olarak düşündüm.Fakat etraf yeşillik olduğu için, bu duvara Taş doku daha iyi uyum sağlar diye düşündüm.
Bu çalışma ilk olduğu için beni de heyecanlandırıyor diyebilirim.:)
Saygılar selamlar Benol Abla.

gülenyüz
03-03-2013, 11:05
Günaydınlar Sn Adil,nasılsın sesin soluğun çıkmıyor.Saygılar hemşehrim.

Adil
03-03-2013, 11:12
Günaydın Sayın Gülenyüz.
Bazen işlerimizin yoğunluğundan siteye fazla zaman ayıramıyoruz.
Yinede elimden geldiğince katılımda bulunmaya çalışıyorum.
Saygılar selamlar.

berrinb
03-03-2013, 13:10
Tamaaaammm...Artık bu iki kardeşin bahçelerine girilemeezzz...:) Vallahi benden uyarması ..İkazıma uymayıp da girenler düşünsünler....:)

Bu aydan sonra olacakları bir düşününüz...!! Şimdi dağ taş çuhalarla dolacak...ağaçlar çiçeklenecek...Daha bilmediğimiz bir sürü yaban çiçekleri ve kır böcekleri......

Mayısa doğru Komar dedikleri harika ağaçlar... Bahçeleri hiç hesaba katmıyorum...:)))

Çat ..çat ..çatlamaya veya kalp sektesinden zamansız mefta olmaya hiiç niyetim yok doğrusu.....Çünkü bu bombalar peşpeşe bu harika iki kardeş tarafından patlatılacaklar...:))
Ben kaçar kardeşimmmm....Yaz sonuna kadarrrr...:)))

Adil
03-03-2013, 20:32
İlahi berrin abla akşam akşam güldürdün beni.:)))
Çatlatmak ne kelime, ruhunuzu dinlendirmek ve huzur bulmanız için bu güzel fotoğrafları sizler için özenerek seçeceğim.:)
Benim idolümde insanları mutlu etmek mutlu görmek var.Bunu başarabilirsem ne mutlu bana.
Saygılar selamlar Ablacığım.

h_dogan
03-03-2013, 20:59
Baharın gelişi huzur veriyor bitkileri izlemek çok güzel elinize sağlık.

Adil
04-03-2013, 14:06
Baharın gelişi huzur veriyor bitkileri izlemek çok güzel elinize sağlık.

Sayın h_doğan bey çok teşekkür ederim.
Mevsimlerin içinde en çok sevdiğim İlkbahar dır.
O üç ay en güzel günlerle doludur.yaz ayı ile devam eder gider.

Çimlenme,Köklenme Tomurcuklanma tazelenme çiçeklenme yaprak ve meyvelenme dönemidir ki. İnsanı büyüler adeta.Yaşama sevincini artırır.
Bir yandan güneş , bir yandan yeşilin tonlarının içimizi ısıtmaya başladığı en güzel dönemdir.
İnsanların mutluluk ve huzuru için çok etkili iksirdir.
Hepimizin tüm bu güzellikleri yaşaması dileklerimle.
Saygılar selamlar.

h_dogan
04-03-2013, 20:22
İnşallah hep beraber güzel bir sezon geçiririz. Bitkilerle uğraşmak, onlara bir çocuk gibi bakmak büyütüp çiçeklerini, meyvelerini görmek, onları toplamak büyük keyif.