View Full Version : Adil / bahçe
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
Hep açmışken öyle kalmasını kim istemez.
Adil kardeşim, Kaptanzst ile yayla maceranızı sayfalardan izledim öyle hoştu ki sanki sizinle birlikte ben de ordaydım. Sizi takdir ediyorum, yaylalara gittiniz güzel görüntüleri bizimle paylaştınız elinize, ayaklarınıza sağlık. Trabzon Zambağı yetiştirme konusunda Kaptanzst ile ilerleme kaydetmişsiniz, buna sevindim. Ben Kaptanzst'ye de yazdım, şu bizim zambağımızı Trabzonumuza kazandıralım, Trabzonun simgesi yapalım o zambağı, ben böyle bir çalışmaya varım siz ne dersiniz. Saygılar efendim...
Saygıdeğer yaylacı hemşehrim övgüleriniz için teşekkürler.Elimizden geleni yapacağız inşallah.Güzel ve kaliteli fotoğraflarla Ağaçlar nette konu başlığı açarak bunu daha güzel tanıtma yoluna gidebiliriz.Bu konudaki fotoğraf arşivimi şimdiden hazırlamaya başladım bile.İnternette Trabzon zambağı yazıldığında bu konuyla ilgili bütün detaylara ilgili doğa severleri buluşturacağız inşallah.Çoğaltıp dağıtma işine de girebiliriz.Zaten çiçeğin güzelliğine diyecek kelime yok.Herkesi cezbedecek bir çiçek.
Sabahtan başlayan yağmur sağnağa dönüşünce.
Bu Arı yiyen diye tabir edilen kuşu 30 m den zumla böyle çekebildim.Renkleri çok güzel gökkuşağı gibi.
Yavru ağzı ve alev rengi bir arada.
Alev renkli gülün açmış hali.
Benol abladan aldığım kamelya çelikleri filizlenmeye başladı.
Su ürünlerinden aldığım kamış fidanları bu yıl güzel filiz attı.
Benol abladan aldığım bodur elmalardan yaptığım aşıların hepsi tuttu.Kaynama şeklinin görülmesi için yakın çekim yaptım.Aralarında bir tanesi varki beni şaşırttı.Üzeri çiçeklerle dolu.Bakalım meyve tutacakmı.
Kaynama şekli görülüyor.
Büyük elma ağacının gövdesindeki sürgünlere yaptığım aşıların hepsi tuttu.Bu aşıların durumuna göre ağacın budaması yapılacak.
Böğürtlenler çiçek ve meyve tutma zamanı.Fakat yine karıncaların saldırısı altındalar.Bunlar daha iri farklı karıncalar.Arı da kendi derdine düşmüş.:))
Hobi seramda fide çalışmalarım.Salatalıklara tel bağladım ve diğer fideleri şaşırtma yaparak alanı boşaltacağım dikim yapacağım.
Adil kardeşim takdir ediyorum çok güzel işler yapıyorsunuz. Dilerim sağlıklı ürün alırsınız serada bayağı sebze yetişecek, onların aralarında dolaşmak bile büyük bir zevk. Kolay gelsin, saygılar, selamlar.
mandalinci
15-05-2012, 19:34
Yollar dere olmuş, bizde de bugün yağmur sıcağı, fırtına derken akşama indirecek galiba.
Aşılar çok güzel tutmuş, bir de meyve verirse çok hoş olacak.
O sazlar yayılıcı değil mi?
Frenk üzümleri için şanslı bölgedesiniz. Erikler de harika,afiyet olsun.
Adil kardeşim takdir ediyorum çok güzel işler yapıyorsunuz. Dilerim sağlıklı ürün alırsınız serada bayağı sebze yetişecek, onların aralarında dolaşmak bile büyük bir zevk. Kolay gelsin, saygılar, selamlar.
Çok teşekkürler Yaylacı kardeşim.
Bütün amacımız bu ortamı yaşamak.Gayretlerimiz bunun üzerine.
Saygılar selamlar.
KAPTANzst
16-05-2012, 08:43
İlk aşı görüntüsüne takıldım kaldım:p
O nasıl aşı öyle.
İnceledim anlayamadım.
Gelince unutma onu bana göster;)
Yollar dere olmuş, bizde de bugün yağmur sıcağı, fırtına derken akşama indirecek galiba.
Aşılar çok güzel tutmuş, bir de meyve verirse çok hoş olacak.
O sazlar yayılıcı değil mi?
Frenk üzümleri için şanslı bölgedesiniz. Erikler de harika,afiyet olsun.
Sayın mandalinci yaz mevsimi geldi çattı.Nekadar yağmur yağarsa bahçeler için okadar iyi.Bundan sonra yağmur görmek zor olacak.Yağmur berekettir.
O çiçekli aşı meyve verirse ,meyveyi nasıl taşıyacak merak ediyorum.:D
Kamışlar yayılıcı fakat duvarla yol arasında sıkışmış durumda fazla seçeneği yok.Uzun 4 metrelik boylarını ve tepelerindeki süpürge gibi püskülünü görmek ayrı bir zevk olacak benim için.
Erik ve Frenk üzümü tam bizim iklime uygun bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz.
Saygılar selamlar efendim.
İlk aşı görüntüsüne takıldım kaldım:p
O nasıl aşı öyle.
İnceledim anlayamadım.
Gelince unutma onu bana göster;)
Bu aşıda aşı makası kullanmadım.Bıçakla düz keserek küçük kalemi büyük kalemin kabuk kısmına bantla sıkı yapıştırdım.Öz yapınca kaynaştılar.Bu yöntem daha kolay ve pratik gibi geldi bana.Bu aşı yöntemi en çok tercihim olacak.Bu tür yaptığım aşılarda hiç şaşma olmadı.
Şimdi bahçeye ineceğim ,gelirsen beraber bakabiliriz.
Hayırlı günler Abi.
Sayın Adil,
Yapmış olduğun aşıların sağlıklı büyümesi için ilk iki yıl tutmuş oldukları meyveleri koparıp atarsanız daha sağlıklı gelişir.
Size işlerinizde kolaylıklar diler,sezonunuzun bol verimli olmasını temenni ederim.
redsonia
16-05-2012, 09:47
adil bey bahçeniz çok güzel benim memleket hasretimi biraz da olsa giderdiniz çok teşekkür ederim... küçükken annem dağdan gider bir ot toplardı yapraklarını ineğimize verirdi saplarını soğanla bir güzel kavurup bize yedirirdi... yediğim en güzel yemeklerden biriydi o ot kavurması... senelerdir arar dururdum adını sayenizde buldum bunun için de ayrıca teşekkür ederim... tamara otu...:)) ellerinize emeğinize sağlık...:))
Sayın Adil,
Yapmış olduğun aşıların sağlıklı büyümesi için ilk iki yıl tutmuş oldukları meyveleri koparıp atarsanız daha sağlıklı gelişir.
Size işlerinizde kolaylıklar diler,sezonunuzun bol verimli olmasını temenni ederim.
Sayın smnunal ,Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür edrim.
Saygılar selamlar.
adil bey bahçeniz çok güzel benim memleket hasretimi biraz da olsa giderdiniz çok teşekkür ederim... küçükken annem dağdan gider bir ot toplardı yapraklarını ineğimize verirdi saplarını soğanla bir güzel kavurup bize yedirirdi... yediğim en güzel yemeklerden biriydi o ot kavurması... senelerdir arar dururdum adını sayenizde buldum bunun için de ayrıca teşekkür ederim... tamara otu...:)) ellerinize emeğinize sağlık...:))
Sayın redsonia.
Memleket hasretinizi az da olsa giderebildiysek ne mutlu bize.
Tamara otundan yapılan tamara tavasını şu anki kuşak pek bilmez.Bizim kuşağımızda yaşamışlığımız var.Tamara tavası deriz biz o lezzete.Hala daha köy pazarlarında,pazarcı kadınlar tarafından satılıyor olması bizi mutlu ediyor.
Körpe ve taze iken toplanan tamara sapları ince doğranır,ince kıyılmış bol soğan ve az miktarda unla karıştırılarak hafif yağda,çevirilerek altlı üstlü pembeleşinceye kadar kızartılır ,Afiyet olsun.:D
Çuha çiçeği,Acem Halısı taş duvarlarda harika görüntü sunar.:p
Kırmızı püsküller açan, çiçek tomurcukları.Fırça çalısı.
Trabzon zambağı ,soğanla çoğalan bir çiçek Sarı renkte ve kokulu.Tek sap üzerine 4-ila 5 çiçek açar.Filizlenen soğanın son hali ve yanında bir filiz daha çıkardı.
Güller üzerinde yağmur damlaları olunca daha farklı güzel oluyorlar.:p
Şakayık kokulu ve normal gül büyüklüğünde çiçekleri olan, bir çiçek çeşidi.Kök le çoğaltılır.Çok yıllık bir çiçek olup.Soğuklara dayanıklıdır.
Pembe katmerli şakayık,Göze çok hoş görünen bir formu var.Çiçeklerinin kokusu onun kıymetini artırıyor.:p
Hatmi Majorette Mixed avM den aldığım tohumlar fide haline geldi . Bir paket tohumdan 40 civarında fide yetiştirdim.Ve şaşırtmalarını yaptım.
majorette mixed in en son karede çiçek format ı var.Büyük karanfil gibi ve kırmızı ,sarı,pembe,beyaz,ebruli çeşitleri var bakalım bizim diktiklerimizden hanki renkte olanlar çıkacak. Açtıkları zaman renklerine göre tohumlarını artırıp çoğaltmayı düşünüyorum.
Fide dikmek için aldığım bir kova topraktan 40 şaşırtma poşet toprak çıktı.Toprağın içinden çıkan davetsiz misafir Lagot böceği süpriz oldu.:D
Lagot böceği parmak iriliğinde bir böcek ve taze körpe filizlerle beslenir.Patetesin düşmanıdır.Sebze köklerini yiyerek büyük zarar verir.Şaşırtma yapmak için aldığım toprağın içinden çıktı.Çok hareketli olduğu için sizler için bu fotoğrafları çekebildim.Fırsat bulunca hemen toprağa saplanıyor.Öldürmek yerine yine doğaya salıverdim.
Angona yılanı en fazla 50 cm boyunda olan zehirsiz bir yılandır.Böcek yiyerek beslenir.İnsana hiçbir zararı yoktur.Korkutma haricinde :D
Lahana fidelerinin yerini sökerken bu sevimli Angona yılanı karşıma çıktı toprağa saplanana kadar sizler için bu kareleri çekebildim.
Şakayıklar süper, birde azıcık çiçeği uzun kalsa üstünde, ellerinize sağlık ama ben yılandan çok korkarım oraları anlayınca hızla geçtim.
Bu yıl dünyanın tohumunu ektim, bitane bile çıkmadı sizinkiler maşşallah.........
Adalet Yağcı
20-05-2012, 10:34
Ağaç şakayıklar çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık.
Bu sene dikilen şakayıklar sanırım seneye ancak açarlar, üç tane de ben dikmiştim ama açacak gibi görünmüyorlar şimdilik.
Şakayıklar süper, birde azıcık çiçeği uzun kalsa üstünde, ellerinize sağlık ama ben yılandan çok korkarım oraları anlayınca hızla geçtim.
Bu yıl dünyanın tohumunu ektim, bitane bile çıkmadı sizinkiler maşşallah.........
Aclen ziyaretiniz için teşekkürler.2 haftalık ömrü olan bir çiçek şakayık.Çok yıllık bir çiçek olması avantaj.Her yıl çoğalarak aynı yerde büyüyor.
Yılan konusunda benimde tiki olan arkadaşlarım var.Yılan diyerek masanın üzerine kemeri atsak korkusundan ortalığı birbirine katıyor.:)
Sayfayı ziyaret edecek arkadaşların korkabileceğini düşündüm fakat .Bilgi ve görsellik açısından tanıtıcı olacağını düşünerek yayınlamak istedim.Lagot böceğide aslında yılan kadar korkutucu yaşadığım ortamı paylaşmak istedim sadece.Siz değerli arkadaşlarımı körkutmak asla istemem.
Diktiğiniz tohumların tutmaması üzücü ******.Belki ortamını ,sıcaklık ve nem ayarında sorun yaşamış olabilirsiniz.Tohumları çok derine dikmemek lazım.Tohum üzeri ni kapatacak kadar ince bir tabakayla örtülmeli.Derinde kalırsa çürüme yapabilir.Sulama işini düzenli yapmak lazım.
Denemeye devam Aclen hanım.
Ağaç şakayıklar çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık.
Bu sene dikilen şakayıklar sanırım seneye ancak açarlar, üç tane de ben dikmiştim ama açacak gibi görünmüyorlar şimdilik.
Sayın Adalet Yağcı teşekkür ederim.
Yeni dikilen şakayıkların çiçek açması süpriz olur.Kök tutması lazım.Toprağı güzel olursa asla sizi mahçup etmez.Fazla ilgide istemez.Bir yılından itibaren her yıl güzel çiçekleri ve kokusuyla sizi memnun eder.
Yaşmacık kuşu bu yörenin halk söylemidir.
Yaptığım kamelyada otururken yakın bir yerden yaşmacık kuşu yavrularının seslerini duydum.Sonra o tarafa baktığımda Yolun kenarındaki demir direğin içine anaları girip çıkıyor .Her girip çıkmasında yavruların sesleri duyuluyordu.
Hemen Fotoğraf makinesiyle onları kareledim.Anaları yuvada yokken, çektiğimde sıkıntı yoktu.:D
Fakat anaları yuvadayken acayip seslerle beni korkutmaya çalıştılar.Tıslamalar farklı farklı sesler.Ben tabi bu kuşun huyunu suyunu bildiğim için gayet sakindim.:D
Bu kareleri flaşla çekerek alabildim.
Adil kardeşim ellerine sağlık, çeşitli hayvan resimleri ekleyerek sayfalara renk katıyorsunuz, kuşların resmini iyi düşünerek çektiniz, boru içinde kuş yavruları olduğu kimsenin aklına gelmez.Haddim değil ama resimlerinizdeki bazı bitki isimlerini yazmak istiyorum müsade varsa. 843 no'lu mesajdaki çiçeğin adı "Acem Halısı", 845 no'lu mesajdaki çalı türü ise "Fırça Çalısı". Düzeltmek istedim, affınıza sığınırım. Çimlendirme toprağı olarak nasıl toprak kullanıyorsunuz, fideler çok sağlıklı ve canlı, çimlendirme konusunda başarılısınız tebrik ederim. Saygılar, selamlar...
Sevgili Adil kardeşim, Acemi duvarın üzerine ne güzel sermişsiniz..:))şakayıklar harika açmışlar benim bu sene diktiklerimin hiç biri açmadı...Sizinkiler bu senemi dikildiler...??
Vallahi ben hiç anlamam o Trabzon zambağından ve hatmi tohumlarından şimdiden baş sıraya yazılmak isterim..:)))
Şakayıklara bakarken içim açıldı ..Ama o yılanı kıvrım kıvrım ..birde birkaç poz koymanız,solucandan içi kalkan beni aldıda götürdü biryerlere..:))))
Kuşların resimleri çok orjinaldı , nasılda o borunun içine saklamış yavruları..Koruma iç güdüsü işte budur....
Şu tamara dediğiniz otu sormak istiyorum ..bir resmini paylaşabilir misiniz..Mor çiçekli ve mor saplı bir ot mu...pazarlarda çok satılıyor..Hiç denemedim...Eğer ki o ise alıp bir deneyeceğim...
Hepinize kolay gelsin...Ailecek selam ve sevgiler size....:))
Adil kardeşim ellerine sağlık, çeşitli hayvan resimleri ekleyerek sayfalara renk katıyorsunuz, kuşların resmini iyi düşünerek çektiniz, boru içinde kuş yavruları olduğu kimsenin aklına gelmez.Haddim değil ama resimlerinizdeki bazı bitki isimlerini yazmak istiyorum müsade varsa. 843 no'lu mesajdaki çiçeğin adı "Acem Halısı", 845 no'lu mesajdaki çalı türü ise "Fırça Çalısı". Düzeltmek istedim, affınıza sığınırım. Çimlendirme toprağı olarak nasıl toprak kullanıyorsunuz, fideler çok sağlıklı ve canlı, çimlendirme konusunda başarılısınız tebrik ederim. Saygılar, selamlar...
Yaylacı kardeşim teşekkür ederim.
Bu kuşlar her yıl o boruların içinde yuva yapıyor .Önemli olan hankisinin içinde yuva yaptıklarını bilebilmek.:D Bunuda sesleri ele veriyor.
Düzeltmelerin konusunda teşekkürler kardeşim.Bazen aklımıza gelmiyor çiçek isimleri.Okadar çok çiçek çeşidi varki adını unutabiliyoruz.Fırça çalısını çiçekçiden aldığımda adını bilmiyordum.Üzerindeki çiçekleri görünce beğendim aldım.Bu konuyu böyle paylaştığımız için şimdi adını asla unutmam FIRÇA ÇALISI.:D
Toprak konusunda fındık bahçesinde siyah ve yumuşak olan topraktan alıyorum ve koyun gübresiyle karıştırıyorum.Tohumları üzeri kapanacak kadar ince bir toprakla kapatıyorum.Sulamayı da toprağın nemine bakarak eksik etmiyorum.
Saygılar selamlar güzel kardeşim.
Sayın Adil bey,
Koymuş olduğunuz resimleriniz yine çok güzel. Şakayıklara bayıldım.
Resimlerinizdeki Lagot böceği genel ismi dana burnu olarak geçer. Bitkilerin toprak altı kısımlarına zarar verir.
Yaşadığınız bölgenin doğayla içiçe olduğu görülüyor. Bu da tabitatı tüm bitki ve canlıları sevenler için bulunmaz bir fırsat.
Şehrinize bir defa gelmek nasip oldu fırsatım olsa yine gelmek isterim. Şakayık bitkisinden ve Trabzon zambağından benim bahçemde yok ,benim bahçemde olupta sizdede olmayan varsa seve seve size verebilirim bilginiz olsun.
Size kolaylıklar diler Muğla'dan selamlarımı iletirim.
Sevgili Adil kardeşim, Acemi duvarın üzerine ne güzel sermişsiniz..:))şakayıklar harika açmışlar benim bu sene diktiklerimin hiç biri açmadı...Sizinkiler bu senemi dikildiler...??
Vallahi ben hiç anlamam o Trabzon zambağından ve hatmi tohumlarından şimdiden baş sıraya yazılmak isterim..:)))
Şakayıklara bakarken içim açıldı ..Ama o yılanı kıvrım kıvrım ..birde birkaç poz koymanız,solucandan içi kalkan beni aldıda götürdü biryerlere..:))))
Kuşların resimleri çok orjinaldı , nasılda o borunun içine saklamış yavruları..Koruma iç güdüsü işte budur....
Şu tamara dediğiniz otu sormak istiyorum ..bir resmini paylaşabilir misiniz..Mor çiçekli ve mor saplı bir ot mu...pazarlarda çok satılıyor..Hiç denemedim...Eğer ki o ise alıp bir deneyeceğim...
Hepinize kolay gelsin...Ailecek selam ve sevgiler size....:))
Berrin Abla Şakayıklar dikildikten bir yıl sonra genellikle açarlar.Benim diktiklerim 3-4 yıllık.Yerlerinde çoğalarak büyüyorlar.
Trabzon zambağı ve hatmi çiçeklerinin soğan ve tohumlarını ilk size göndereceğim Allah nasip ederse.
Çevremizde yaşayan canlıları paylaşırken sizlerin hassasiyetinize katılıyorum.:) Solucanlara olan hassasiyetinizide bildiğim için.:D
Bu kuş çeşidi dört mevsim evimizin etrafında yaşarlar ve her yıl yuva yaparlar.Yırtıcı hayvanlardan korunmak amaçlı olsa gerek.
Ablacığım Tamara otu tarif ettiğiniz gibi mor çiçekli mora yakın sapları olan(tazeyken yeşil)30-40 cm yaprakları olan bir bitki.Bu gün fındık bahçesinde bu konuyla ilgili bir tanıtım arşivi hazırlayacağım ve yakında paylaşırım.
Şimdi tamaranın tam zamanı.Tabi tavasını yaparken taze ve körpe sapları tercih etmeli.Yoksa istediğiniz kıvamı bulmak zorlaşır.
Bizdende selamlar saygılar Berrin Abla.
Sayın Adil bey,
Koymuş olduğunuz resimleriniz yine çok güzel. Şakayıklara bayıldım.
Resimlerinizdeki Lagot böceği genel ismi dana burnu olarak geçer. Bitkilerin toprak altı kısımlarına zarar verir.
Yaşadığınız bölgenin doğayla içiçe olduğu görülüyor. Bu da tabitatı tüm bitki ve canlıları sevenler için bulunmaz bir fırsat.
Şehrinize bir defa gelmek nasip oldu fırsatım olsa yine gelmek isterim. Şakayık bitkisinden ve Trabzon zambağından benim bahçemde yok ,benim bahçemde olupta sizdede olmayan varsa seve seve size verebilirim bilginiz olsun.
Size kolaylıklar diler Muğla'dan selamlarımı iletirim.
Sayın smnunal.
Şakayık çiçeğinin en çok sevdiği iklime sahibiz.Bu bizim için bir avantaj diyebilirim.
Lagot böceğinin ismi yörelere göre değişebiliyor.Trabzon da bu böceğe lagot deniyor.Dana burnu olarak ilk kez sizden duyuyorum.Buda bilgilendirme açısından iyi oldu.
Çevremiz tabiatla iç içe ve herşey doğal.Mahallemize Devlet 400 yataklı araştırma hastahanesi açtı.Bu tabiatımız konusunda korkularımı ve endişelerimi körüklüyor.Binalaşma hızlı bir şekilde arttı.
Trabzon zambağı ve şakayık konusunda çoğaltma yaparsam paylaşabiliriz.
Trabzondan Muğlaya saygılar selamlar.
Benol ablamın vermiş olduğu domates tohumları 4 günde böyle çıktılar.Tohumların az bir kısmını bu yıl diktim büyük bir bölümünü gelecek yıla ayırdım.Tohumlar elime geç ulaştığı için deneme amaçlı olarak ekmiştim.
Kudret narı fideleri güzel gelişme gösterdiler.Tohumdan çimlenmesi hayli uzun sürsede son haliyle içimiz rahat.
Afrika menekşesi geçen yıl boru şeklinde çiçekler açmıştı bu yıl aynı kökten yeniden filizlendi ve bu hale geldi.
Meleklerin boruları kışın donmuştu mayıs ayında yeniden filizler çıkardı 5 filizin 3 tanesini bu saksılara şaşırtma yaptım.Gayet güzel durumdalar.Bu pembe ve beyaz ebruli türü.
begonya çiçeği küçük bir filiz alınarak dikilmişti.Şimdiden çiçek açmaya başlamış.
Saksılarda yetiştirilen bu güzel gül çeşidinin sarısını barbekünün yanına diktim gayet güzel gelişimi var.
Yediveren limon u seranın içine dikmiştim.Azda olsa meyve tutmaya başlamış.
Bordo şakayık pembe şakayıktan daha geç çiçek açtı.
Alman karanfili renkleriyle ve çiçek formuyla güzel görüntü veriyor.
Harika kokulu sarmaşık gül ü Abimden aldım.Oda başka birinden almış ve çoğaltmıştı.Çiçek açmasını sabırsızlıkla bekledim.Açtığında ve ilk kokladığımda beni büyüledi diyebilirim.O küçücük gülden nasıl koku yayılıyordu anlatamam.Demek büyüyüp çiçeklerle dolduğunda etrafında insan mest olur.
Böyle bir güle sahip olmayı çok istiyordum.Abim sayesinde nihayet sahip oldum.Teşekkürler abi.
Harika kokulu bu gülü sizlerle daha fazla paylaşmak istedim.Pembe olup orta boy kokulu gülüm vardı fakat sarmaşık olanını çok aradım sonunda bulabildim.Evin merdiven tarafında 4 kata kadar çıkan aynı kokusuz sarmaşık gülüm vardı.Salkım saçak açıyordu.Fakat kokusuzdu.Bu kokuludan çoğaltarak onunla karma yapabilirim.Şimdi kırmızı kokulu sarmaşık gül aramaya başlayabilirim.:D
Tamara otunun yaprak ve sapları.
KAPTANzst
24-05-2012, 08:04
Tamaraları kopardın.:(
Bari bir tavasını yap da benide çağır:D
Meyvelerin çiçek dönemi çekmiş olduğum köyümüzün fotoğrafı.
çiçeklerin en güzel dönemi.
Yapmış olduğum kamelya alanının etrafı şimdi çiçeklerle rengarenk.Hatmiler , glayörler daha birçok çiçek çeşidi açınca harika olacak.:D
Domates ve salatalıklar çiçek açacak duruma geldi.
gül hatmilerin iyi durumda.
Saksıdaki çileklerimin son hali.
Bahçemdeki güllerin resitali.
Tamaraları kopardın.:(
Bari bir tavasını yap da benide çağır:D
:D Yaparız abi şimdi tam zamanı.
redsonia
24-05-2012, 09:27
sayın adil bana da gönderin...:D
sayın adil bana da gönderin...:D
Memnuniyetle redsonia kardeşim.:D
Saygılar selamlar.
sedum sermentosum çiçekleri.
Berrin ablamın gönderdiği dahliyalar 15 cm ye kadar büyüdüler.
Dağınık bir şekilde filizleri bulunan çit i makasla düzelttim ve gülü bağlayarak üzerinde duvara bağladım farklı bir görünüm oluştu.
KAPTANzst
26-05-2012, 18:10
adını bilmiyorun.
Bende bilmiyordum.:D
Selis nikli kardeşim Sedum sarmentosum olduğunu söyledi
Kamelya etrafındaki güller ve şakayıklar .
Barbekü kenarındaki kırmızı gül.
Berrin Abladan aldığım çiçeklerin dikildiği alan.Glayör ve Dahliyalar.
Meleklerin boruları yanındaki sardunyanın güzelliği.
sardunyanın renk güzelliği.
Alman karanfilinin renk tonları harika.
Şeker pembe gül ve ebruli gülde nihayet açtı..
Bende bilmiyordum.:D
Selis nikli kardeşim Sedum sarmentosum olduğunu söyledi
Yardım için teşekkürler Abi.:D
Adil kardeşim Tamaraları tek başınıza mı yediniz yoksa :) ah onların ne güzel tavası olur, kokusunu alır gibiyim. Kamelya ve çevresini güzel düzenlemişsin, garanti akşam güneş batarken çayını orda yudumluyorsundur.
Az kalsın unutuyordum Trabzon Zambağı ile ilgili gelişmeleri merak ediyorum, benim açan zambaklar arasında Trabzon zambağını göremedim, sadece yaprakları olan birkaç tane var sanırım bu sene çiçeğini göremeyeceğim. Sizinkilerde gelişme var mı?
Saygı ve sevgilerimle.....
Adil kardeşim Tamaraları tek başınıza mı yediniz yoksa :) ah onların ne güzel tavası olur, kokusunu alır gibiyim. Kamelya ve çevresini güzel düzenlemişsin, garanti akşam güneş batarken çayını orda yudumluyorsundur.
Az kalsın unutuyordum Trabzon Zambağı ile ilgili gelişmeleri merak ediyorum, benim açan zambaklar arasında Trabzon zambağını göremedim, sadece yaprakları olan birkaç tane var sanırım bu sene çiçeğini göremeyeceğim. Sizinkilerde gelişme var mı?
Saygı ve sevgilerimle.....
Yaylacı kardeşim ben şu ana kadar tamara tavası hiç yapmadım fakat yapılışını biliyorum.Hanım arada bir yapar ve kim rızıklıysa nasibini alır.Aynı geleneği paylaşmamız ne güzel.
Kamelya günün yorgunluğunu atabileceğim en güzel alan.Birde çay veya kahve muhabbeti olunca farklı güzel oluyor.
Benim diktiğim Trabzon zambağı tek sap üzeri büyümeye devam ediyor.Çiçek açarmı bilemiyorum.Biraz daha zamana ihtiyacımız var.Gelişmeleri siz değerli dostlarımla paylaşacağım.
Saygılar selamlar.
taze yeşil fındıklar içleri henüz pamuk.
saksı çileği meyveleri olgunlaşmaya başladı.
ebruli gül iş yerinden aldığım ve sulandıkça ve kırpıldıkça 12 ay çiçek açıyor.
barbekü çevresi son hali.
Bahçe sebzelerin son hali.
frenk üzümü kızarmaya başladı.
Adil kardeşim sayende Trabzona gitmiş gibi oldum, helal olsun çok hoşuma gitti. Fındığın ağacını ve üzerindeki meyveyi görmeyeli çok zaman oldu. Köydeyken Fındığı bayır alanlarda toplar çuvallara doldururduk sonra akşama doğru sırtımıza atıp rampalardan aşağı koşa koşa harmana götürürdük o günleri hatırladım, eline sağlık. Şimdi imkanım olsa alır bileti koyulurdum yola, çalışmalarını takip ediyorum memleketimin manzaralarını da burada görmek istiyorum. Sağolsun sayın KAPTANzst elinden geldiği kadar güzel fotoğraflar ekliyor sayfasına, sizler sayesinde az da olsa özlem gideriyoruz.
Trabzon Zambağı ile ilgili gelişmeleri takip ediyorum, çiçeğini açmış vaziyette inşallah resmini burada görürüz. Benimkilerden ses seda yok, herhalde alışma devresindeler. Çalışmalarınızda başarılar dilerim, saygılar selamlar efendim...
Yaylacı kardeşim memleket özlemi böyle bişey.Memleketi hatırlatacak bir fotoğraf olduğu zaman insanın duygulanmaması imkansız.Bülbülü altın kafese koymuşlar illede vatanım demiş.
Fındık toplama harmanlama konusunda söylediklerinizi 50 yıldan beri yaşıyorum.Çocukken büyük dallara beni çıkarırlardı ve dalın eğilmesi sağlanarak toplanırdı.Eskiden patos fındık daneleme makinesi yoktu.İmece usulü harmanlarda fındık ayıklanırdı ,şimdi daha kolaylaştı.Malum karadeniz yağmurlu bölge .Fındığı kurutmak ve savurmak için güneşli gün bulmak çok zor.Fındık yağlanmasın diye çok zahmet çekerdik. Fındığı sererdik bir den hava kapatıp yağmaya başlayınca seferber olurduk fındığı toplayıp kapatmak için.Yeşil fındığı ayakla yol vurarak havalandırmak.Dane olunca ayakla şeritler yaparak kurutmak,Çuvallamak.Her yıl bizim geleneğimiz.Hele o örgülü fındık sepetlerimiz,onlarda geleneğin bir parçasıydı,gugar denen bir odun çengeli olurdu fındık dalına takılırdı.Şimdi naylon kovalar kullanılıyor.Gelenekler değişsede birileri yaşatmak için hala çaba sarfediyor.
Bu tür konularıda burada işlemek aslında çok iyi olur.
Trabzon zambağı 20 cm boy attı bakalım bu yıl çiçek açacakmı.Çoğaltmak için elimden geleni yapacağım.
Yayla gezimiz olursa bu defa techizatlı olarak gideceğiz ve birkaç soğan almayı düşünüyorum.Birde çiçek açmış hallerinin teferruatlı fotoğraflarını inşallah sizlerle paylaşırım.
Saygılar selamlar.
Sayın Adil,
Maşallah sebze bahçesi hızla gelişim göstermiş yakında hasat yapmaya başlarsınız.
Barbekü çevresi dediğiniz yerde gayet güzel fakat isim bana göre pek uygun olmamış senin yerine ben olsam o bölgeye dilimize uygun olarak ocakbaşı derdim. Tabii yinede sizlerin bileceği kullanacağı dil hepsinden önemlisi.
Fren üzümü meyvesini ilk kez gördüm nasıl üretilir tadı nasıldır bilgi verirseniz memnun olurum.
Kendim Muğlada yaşasamda bir yanım Trabzonda bunuda belirteyim sizin bölge 1 defa gelmeme rağmen çok hoşuma gitti, sizlerede böyle güzel bir coğrafyada yaşadığınız için kıymetini bilin derim.
Size ve sevdiklerinize bol güneşli bol çiçekli günler temenni ederim. Muğladan selamlarımla.
limon_sever
31-05-2012, 10:15
taze yeşil fındıklar içleri henüz pamuk.
Fındıklarınız çok şahane aynı bahçeniz gibi :) Fındık ağaçlarının uzaktan çekimi var mı? Bahçede bir ocakta 3-4 dip sürgün şeklinde 2 metre civarında bir fındık bende yetiştiriyorum. Bu sene üzerinde ilk defa 3-4 tane meyve oluşmaya başladı. Ama sanırım boş olabilirler. Bu ağaç ne kadar uzuyor? Verim için nasıl ve ne zaman budamak gerekiyor veya budanmaz mı?
Sayın Adil,
Maşallah sebze bahçesi hızla gelişim göstermiş yakında hasat yapmaya başlarsınız.
Barbekü çevresi dediğiniz yerde gayet güzel fakat isim bana göre pek uygun olmamış senin yerine ben olsam o bölgeye dilimize uygun olarak ocakbaşı derdim. Tabii yinede sizlerin bileceği kullanacağı dil hepsinden önemlisi.
Fren üzümü meyvesini ilk kez gördüm nasıl üretilir tadı nasıldır bilgi verirseniz memnun olurum.
Kendim Muğlada yaşasamda bir yanım Trabzonda bunuda belirteyim sizin bölge 1 defa gelmeme rağmen çok hoşuma gitti, sizlerede böyle güzel bir coğrafyada yaşadığınız için kıymetini bilin derim.
Size ve sevdiklerinize bol güneşli bol çiçekli günler temenni ederim. Muğladan selamlarımla.
Sayın smnunal Ocakbaşı Amadolumuza özgü bir kelime ve doğru olanda bu.Size hak veriyorum.
Frenk üzümü 2 metreye kadar büyüyebilen suyu seven,yaprakları üzüm yaprağına benzeyen çalı türü bir bitki.Çelikle çok kolay üretilir üzüm asması gibi.Tutma oranı çok yüksek.Her iklimde olabilecek bir bitki.Meyve verimi de çok iyi.
Meyveleri siyahlaşıncaya kadar olgunlaşınca lezzeti yaş mor dut kıvamında.Kompostosu harika oluyor marmelat ve reçelini denemedim.
İnşallah Trabzonumuza tekrar gelip şimdiki haliyle görmek nasip olur.Umarım tabiat güzelliklerinin ve tarihi eserlerin tadını çıkarmışsınızdır.
Aynı temennileri sizin için diliyorum.
Saygılar selamlar.
Fındıklarınız çok şahane aynı bahçeniz gibi :) Fındık ağaçlarının uzaktan çekimi var mı? Bahçede bir ocakta 3-4 dip sürgün şeklinde 2 metre civarında bir fındık bende yetiştiriyorum. Bu sene üzerinde ilk defa 3-4 tane meyve oluşmaya başladı. Ama sanırım boş olabilirler. Bu ağaç ne kadar uzuyor? Verim için nasıl ve ne zaman budamak gerekiyor veya budanmaz mı?
Sayın limon-sever fındık ocaklarına bir fotoğraf sizin için sayfaya eklerim.Şimdi meyve veren fındıkların içi beyazınsı pamukla doludur.2 hafta sonra fındık içi oluşmaya başlar.Fındık kızarmaya başladığında yaş iken yenebilir.Fındık dış yeşil etli kabuğu çok ekşidir.Limondan daha keskindir.
Fındık ocak olarak dikilir ve 6-7 gelişmiş dal bırakılır .Ocak aralıkları 5-6 m olmalı.Her yıl dip budaması seyrekleme yapılır.Dalların kuruyanları kesilir çıkartılır.Sağlıklı genç dallar bırakılır.Birçok fındık çeşidi var .11 çeşide kadar bir ara sayabilmiştim.Dal uzunluğu çeşidine göre 2,5m-4m arasında değişir.Aralık ocak şubat budanabilir.Yaprak dökümünden sonra su yürüme başlamadan öncesine kadar devam eder.Normal meyve ağaçlarında olduğu gibi.İç içe girmiş dallar seyreltilip güneş alması sağlanır.Kökteki sürgünler alınarak dalın kuvetini alması önlenmiş olur.
Kolay gelsin.
Saygılar selamlar.
Karagöz ve cimil üzümünü ilk defa deniyorum.İkiside siyah çıtır üzüm.Cimil üzümü Erzincan yöresine ait.Bölgemizin siyah ve al kokulu üzümlerinin yanında bu üzümleride yetiştirmek gayretindeyim.
tekneye diktiğim karma çiçekler.
Trabzon zambağının son hali.
Sera içi salatalık lar, meyveler görünmeye başladı.
Dış mekanda diktiğim kivi çeliklerinin ve salatalık fidelerinin son hali.
Fırça çalısı çiçeği açmaya başladı.
Böğürtlen meyve tutması gayet iyi.
Saksı ve açık alana diktiğim çilekler meyve vermeye devam ediyor.
Sabah bahçeye indiğimde Lilyumların güzel kokusu etrafı sarmıştı.
Çilekler , salatalıklar.böğürtlenler ,daha daha fasulye bezelye...Hepsi de harika yetişmişler.. Afiyetler olsun da benim o beyaz zambakta gözüm kaldı..Yakınlarda olsaydım,hiç bakmaz köküyle yerinden kaldırırdım kardeşim...:))))
o zambağın kokusunu ve şeklini çok severim...harika olmuşlar ,benimkiler de daha tık yok..Nazarım değebilir hanii...:))
Barbükenin ekrafı da renklenmiş..Ellerine sağlık...Herşey çok güzeldi... Sevgi ve selamlar..:)
KAPTANzst
31-05-2012, 21:21
Fırça çalısı ve lilyumlar harika görünüyor.
Kolay gelsin
Adil kardeşim fındık için kullandığınız malzeme ve yöntemler bizim oralardakinin aynısı, gukar kiraz toplamada da çok işe yarıyor :) Fındık işini, bakımını, toplanması,harmanlanması ve harmanda çalışma işleri bizde de aynı, hele fındığı kafkallarından(dış yeşil kabuk) ayırmak ve elle ayıklamak bir başka zevkli iş, beş on kişi bir araya gelip hem sohbetler hem çaylar eşliğinde gece geç saatlere kadar uğraşmak bambaşka bir şey.
Fındık olayını çok güzel anlattın bundan daha iyisi olamaz. Bahçendeki sebze ve meyveler harika şeyler, helal olsun diyorum başka birşey demiyorum.
Trabzon Zambağı çok sağlıklı görünüyor, merak etme bozulmayacak o, hatta çiçek bile verebilir. Orda olsaydım şimdi bu mevsimde ben de dağlarda olurdum, tam zamanı. Kolay gelsin, saygılar sevgiler kardeşim.
athena -asena
31-05-2012, 23:41
Sayın limon-sever fındık ocaklarına bir fotoğraf sizin için sayfaya eklerim.Şimdi meyve veren fındıkların içi beyazınsı pamukla doludur.2 hafta sonra fındık içi oluşmaya başlar.Fındık kızarmaya başladığında yaş iken yenebilir.Fındık dış yeşil etli kabuğu çok ekşidir.Limondan daha keskindir.
Fındık ocak olarak dikilir ve 6-7 gelişmiş dal bırakılır .Ocak aralıkları 5-6 m olmalı.Her yıl dip budaması seyrekleme yapılır.Dalların kuruyanları kesilir çıkartılır.Sağlıklı genç dallar bırakılır.Birçok fındık çeşidi var .11 çeşide kadar bir ara sayabilmiştim.Dal uzunluğu çeşidine göre 2,5m-4m arasında değişir.Aralık ocak şubat budanabilir.Yaprak dökümünden sonra su yürüme başlamadan öncesine kadar devam eder.Normal meyve ağaçlarında olduğu gibi.İç içe girmiş dallar seyreltilip güneş alması sağlanır.Kökteki sürgünler alınarak dalın kuvetini alması önlenmiş olur.
Kolay gelsin.
Saygılar selamlar.
Sayın Adil bey Bizim burda fındık budamasını eylül sonu başlarız kasımın sonuna kadar budama yaparız. Birde şubat sonu başlayıp mart sonuna kadar budama yaparız. Aralık , Ocak aylarında sadece kışlık gübre gömme işini yaparız.
Çilekler , salatalıklar.böğürtlenler ,daha daha fasulye bezelye...Hepsi de harika yetişmişler.. Afiyetler olsun da benim o beyaz zambakta gözüm kaldı..Yakınlarda olsaydım,hiç bakmaz köküyle yerinden kaldırırdım kardeşim...:))))
o zambağın kokusunu ve şeklini çok severim...harika olmuşlar ,benimkiler de daha tık yok..Nazarım değebilir hanii...:))
Barbükenin ekrafı da renklenmiş..Ellerine sağlık...Herşey çok güzeldi... Sevgi ve selamlar..:)
Berrin ablam canın sağolsun.:D Zambak yerini sevmiş galiba.Zambak düşmanı olan kırmızı böceklerden çiçeklerini zor kurtardım.4 yıllık bir zambak belkide kökünde büyük büyük soğanlar vardır.Bahçenin her yerine bunlardan çoğaltacağım.
Yoldan geçenler nazar etmesin diye yumurta kabuğu ve deniz salyangoz kabuğunu hanım bahçenin yol kenarına takmış.Eski geleneklerden kalma.:D
Şakayıkları budadım Asterlerin yeri açıldı Onlarla birlikte Glayörler ,Dahliyalar ve sonrası hatmiler sırada.Japon gülü ve Yasemin daha yeni yeni canlandı.
Berrin abla bizdende sevgi ve selamlar.
Fırça çalısı ve lilyumlar harika görünüyor.
Kolay gelsin
Teşekkürler Abi.
Bugün Fırça çalısı çiçekleri kırmızı tüylerini çıkardı.Açmak için çok sabırsızlar.
Sana da kolay gelsin Abi.
Adil kardeşim fındık için kullandığınız malzeme ve yöntemler bizim oralardakinin aynısı, gukar kiraz toplamada da çok işe yarıyor :) Fındık işini, bakımını, toplanması,harmanlanması ve harmanda çalışma işleri bizde de aynı, hele fındığı kafkallarından(dış yeşil kabuk) ayırmak ve elle ayıklamak bir başka zevkli iş, beş on kişi bir araya gelip hem sohbetler hem çaylar eşliğinde gece geç saatlere kadar uğraşmak bambaşka bir şey.
Fındık olayını çok güzel anlattın bundan daha iyisi olamaz. Bahçendeki sebze ve meyveler harika şeyler, helal olsun diyorum başka birşey demiyorum.
Trabzon Zambağı çok sağlıklı görünüyor, merak etme bozulmayacak o, hatta çiçek bile verebilir. Orda olsaydım şimdi bu mevsimde ben de dağlarda olurdum, tam zamanı. Kolay gelsin, saygılar sevgiler kardeşim.
Yaylacı kardeşim çok teşekkür ederim.
Bu yıl öyle fındık varki dallar fındıkları eğlemiyor.2 yılda bir böyle olur.Yağışlar da çok işe yarayacak.Ramazandan sonra fındık toplama başlar.Yine aynı güzellikleri yaşarız inşallah.
Trabzon zambağının her gün kontrolünü yapıyorum.Birde çiçek verse çok mutlu olacağım.
Yayla zamanına daha var .Şu an kardan yaylalara gitmek hayli zor.Yollar kardan kapalı.Temmuz-Ağustos en uygun gitme zamanı.Eğer çakırgöl turizim yolu biterse gitmek daha kolay olacak.Bu yol Maçkadan yukarı yapılıyor.Geçen yıl taşköprüye gitmiştik.Dönerken Santa harabeleri ve dipsiz kuyuyu ziyaret ederek Arsin den sahil yoluna indik.Bu yıl bakalım nasıl bir güzergah çizeriz.Geçen yıl en iyi yol Yomra yolu imiş.Hayırlısı olsun.
Saygılar sevgiler bizden güzel kardeşim.
Sayın Adil bey Bizim burda fındık budamasını eylül sonu başlarız kasımın sonuna kadar budama yaparız. Birde şubat sonu başlayıp mart sonuna kadar budama yaparız. Aralık , Ocak aylarında sadece kışlık gübre gömme işini yaparız.
Sayın atena-asena hoş geldin.
Fındık toplanırkende bazı dallar çıkartılır.Yaprak döküldükten sonra su yürüyene kadar seyrekleme yapılır.Kar yağmadan evvel soğuklar düşmeden belleme ve gübreleme yapılırsa toprak çok güzel yumuşuyor ve kökler daha iyi gelişerek verimi artırıyor.Kar yağdıktan sonra belleme yapılmasının sebebi toprağın daha kolay işlenmesidir.
Sahil kesimlerinde kar 15 gün zor kalır.Kar çıkınca su yürüyene kadar da Seyrekleme yapılır.
Yani bütün meyvelerde Budama zamanı nasıl ise fındıkta da aynıdır.Gübreleme ve belleme de aynıdır.
Bu gün Muammer beyden aldığım sarı pon pon gül çeliklerini diktim.Bu beyaz pon pon gülden bende ona getirdim.Bakalım tutacaklarmı.
Fırça çalısı çiçeği ilk çiçeğini açtı
Benol Abladan aldığım yasemin ve kamelya çelikleri filizlenmeye başladı.
Yavru agzı gül ve farklı bir lilyum çeşidi.Çiçeğinin nasıl olduğunu merak ediyorum.
fındık bahçesinden kareler.
hızla kızarıyorlar.Birisi salkımın yarısını götürmüş.:)))
armut meyveleri irileşmeye başladı.
Karatavuk yuvası ve yumurtaları .Bu gün fındık bahçesinde gezerken başımın üzerinde farkettiğim fındık dalına yapılmış karatavuk yuvasından karatavuk beni dikkatle takip ediyordu ürkütmemek için uzaklaştım.Sonra yuvadan uçunca yuvayı ve yumurtalarına dokunmadan bu kareleri çekebildim.Yavru zamanı da inşallah paylaşım yapabiliriz.Trabzon saksağanının yuvası var galiba oda yumurta döneminde yuvası yüksek fakat bir merdivenle onun yavrularını çekmeyi çok istiyorum.Umarım başarırım.
dağ çiği
02-06-2012, 21:59
Adil bey sizi zevkle izliyorum,memleketlim olarak ta gurur duyuyorum.Sebzeler, meyveler, çiçekler harika harikaa.
Dağ çiği ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.Memnun edebildiysek ne mutlu bize.
Trabzondan saygılar selamlar.
yonca çiçeği mutasyona uğrayarak beyazlaştı.Pembe olarak aldığım yonca çiçeği beyaz kartopunun kökünde beyazlaştı .Etkileşim oldumu diye merak ediyorum.Pembe olan çiçek beyaz açmaya başladı.
sakız kabağı meyve vermeye başladı.
Kaz ayağı otu çiçeği sıcak havalar nedeniyle kokusuyla böcekleri cezbediyor.
ceviz ağacı her filiz ucunda 2 şer adet meyve verdi.
Mor dut ziyafeti.Yaklaşık 3 metre boyu olan dut bir hayli dut vermiş ve yere dökülmeye başlamıştı.
Güneşli güzel bir yaz günü.
sera içi kavun karpuz ilk meyvesi.
enginar,böğürtlen,sakız kabağı.
Domateslerin ilk meyveleri göründü.
limon meyveleri,hatmi ve glayörler.Son hali.
sera içi salatalıklar ilk meyvelerini verdi.
fırça çalısı tamamen açtı.japon gülü kışa kadar çiçek açmaya devam edecek.
bahçedeki mısırların son hali ,barbekünün çevresinin son hali
Frenk üzümünün meyveleri olgunlaşınca çok güzel görünüyorlar.Bu yaz sıcaklarında yenmeside çok hoş.
Sarmaşık pembe gül evimizin 3 katına kadar çıkmış durumda.Her yıl olduğu gibi bu yıl da güzel çiçekleriyle çevremize güzellik veriyor.:D
Sayın kılıç çok teşekkürler.Saygılar selamlar.
KAPTANzst
12-06-2012, 09:07
Kuş üzümleinin düşmanı İlker'i yolluyorum.;)
Amcası çok seviyor haberin olsun:p
İlker bebeği getir, yedirmesi benden:)))
alacakaranlik
14-06-2012, 14:14
ben yorumu geldiğimde yapmıştım :)
Beyaz çiçekli yonca için albino eksikliği vardır .
Kaptan abi , İlkeri fazla alıştırmayın. Çikolata yerine frenk üzümü verip kandırmasınlar uşagı :) Canlı örnegini gördük :) :)
Adil bey frenk üzümünün boydan fotoğrafı var mı? Boyu ne kadar acaba?
ben yorumu geldiğimde yapmıştım :)
Beyaz çiçekli yonca için albino eksikliği vardır .
Kaptan abi , İlkeri fazla alıştırmayın. Çikolata yerine frenk üzümü verip kandırmasınlar uşagı :) Canlı örnegini gördük :) :)
Teşekkürler alacakaranlık,Güzel muhabbetiniz için.
Biz uşağı öyle kandırırız.Sağlıklı kandırma manasında.:D
Saygılar selamlar Alacakaranlık.
Adil bey frenk üzümünün boydan fotoğrafı var mı? Boyu ne kadar acaba?
Sayın Dudi barbekülü fotoğrafın yanında frenk üzümünün boy fotoğrafı var.
3 yıllık bir fide henüz 1 m bile olmadı.Meyve verimi çok iyi.2,5 metreye kadar çıkabilen bir bitki.Budama yaparak istediğiniz boyda kalmasını sağlayabilirsiniz.Bu tamamen sizin zevkinize kalmış.Çoğaltması çelikle çok kolay.Çelikler toprağa yan saplanıyor ve sulanıyor.Hemen kök atıp filizleniyor.
Görsel olarak çok güzel bir bitki.
Saygılar selamlar.
Atalarımızdan gelen bir gelenek hala daha yaşatılıyor.Yoldan geçenler nazar etmesin diye takılmış.Bazı yerlerde koç boynuzu ve farklı seylerde takılıyor.:)
sera içindeki salatalıklar 3 m yi aştı.Sera içinde salatalıklarda ilk meyvelerden tohumluk ayırdım.Şu an kızarmaya başladı.
meleklerin boruları kışın donmuştu kökten çıkan filizleri şaşırtma yaparak 9 adet fide elde ettim.Merak ettiğim lilyum açmak üzere.
lily flower çiçek tomurcukları açmak üzere.
amaryllisi açmaya başladı.
Bu gün ezan çiçeği çiçekleri tam açmaya müsait duruma gelmişti.Akşam ezanı okunurken açtığını söylemişlerdi.Bende kamerayı alarak akşam ezanına yakın çiçeğin başında nöbet tuttum.:) sonra abim ve kız kardeşim de benimle izlemeye başladılar Ezan okunmaya başlayınca çiçeklerde gözle görülür biçimde hareketlenme oldu hayretler içinde izledik.Ezan bitene kadar ezan çiçeği 3 tane çiçeğini gözümüzün önünde slayt bir biçimde açtılar.Videoya da çektiğim. fakat format gereği burada yayınlayamıyorum.Sadece fotoğrafları paylaşabiliyorum.
Saygılar selamlar.
ezan çiçeği ezan bitene kadar bu hale geldi.
KAPTANzst
15-06-2012, 07:55
O ne güzellikti öyle.
Allah'ın hikmeti. Tam gecenin başlama saatine ayarlanmış saat gibi.
Önceleri bende tesadüftür demiştim. Ama gözümle gördümki bu gerçek bir doğa olayı.
Videoları youtubee ye atıp oradan link alınabiliyor galiba. Denemelisin Adil.
İlginç bir çiçekmiş ezan çiçeği, çokda güzel :)
O ne güzellikti öyle.
Allah'ın hikmeti. Tam gecenin başlama saatine ayarlanmış saat gibi.
Önceleri bende tesadüftür demiştim. Ama gözümle gördümki bu gerçek bir doğa olayı.
Videoları youtubee ye atıp oradan link alınabiliyor galiba. Denemelisin Adil.
Çektiğim videoda konuşmalar var bu nedenle ezanla birlikte orjinal yeni video çekip youtuba atacağım sayfam var.Oradan linkini alırım.
Benim video çekimimde 4 çiçek aynı anda adeta birbiriyle yarışırcasına açıyorlardı.Bir tanesi ezanın sonlarına doğru açmaya başladı.Ezan bittikten2-3 saniye sonra tam açtı.Seyri çok güzel bir tabiat olayı.Küstüm çiçeği gibi hareketler gayet net izlenebiliyor.
İlginç bir çiçekmiş ezan çiçeği, çokda güzel :)
Bu çiçeği Kaptanzst Abimden almıştım.geçen yıl fidesini dikmiştim .Bu yıl 160cm kadar boya ulaştı.Her dalın ucunda çiçekler sürgünler uzadıkça devam ediyor.Deneme amaçlı dikmiştim.Bu yaşadığımız güzel tabiat olayından sonra özel çiçeklerim arasında yerini almış durumda.
Aman adil kardeş,
ben görmiyeli bahçeniz şaha kalkmış,maşşallah süper.Sebzelerde olmuş barbekü
süper etrafıyla,ellerinize sağlık......
allah güzel günlerde sağlıkla tadını çıkarttırsın inşallah........
Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir Kandiliniz hayırlı olsun.
Amin Adil bey cümlemize hayırlara vesile olsun...
Aman adil kardeş,
ben görmiyeli bahçeniz şaha kalkmış,maşşallah süper.Sebzelerde olmuş barbekü
süper etrafıyla,ellerinize sağlık......
allah güzel günlerde sağlıkla tadını çıkarttırsın inşallah........
Aclen kardeş teşekkür ederim.
Bir yıl oldu emekli olalı .Bir yılda bukadar yapabildik.Bakalım bundan sonraki zamanlarımızda ne gibi maceralar,projeler bizi bekliyor.:)
Gücümüz yettiği nispette birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Siz yaptıklarınızla benden hayli ilerdesiniz.
Doğa dostlarınızla buluşmanız ve paylaşımınız harikaydı.Böyle güzel dostlukları ,bu sitede fotoğraf karelerini gördükçe, bu steyi hizmete sunanlara ve emeği geçenlere teşekkür etmek boynumuzun borcu oldu.
Harika paylaşımlar.
Amin Adil bey cümlemize hayırlara vesile olsun...
Amin Dudi kardeşim saygılar selamlar efendim.
Bu çiçeği ormanda yürüyüş yaparken görmüştüm 2,5 m boyunda ve dalları sağa sola uzanmıştı çiçeklerinin rengi kırmızıya yakın pembe idi fakat burada beyaza dönüştü.Bu haliylede çok sevdim.
Trabzon hurması meyveleri görünmeye başladı.
Kabak çiçeği güzelliğini sergiliyor.
ezan çiçeği ve merakla açmasını beklediğim lilyum çiçekleri.
Beyaz sarmaşık boru çiçeği bölgemizde kendiliğinden doğada bulunan bir çiçek türü.
Kelebekle karıncanın muhabbeti ve kazayağı çiçeğindeki kelebek rızkını arıyor.
Salatalık ve ahududu organik bahçeden.
Tohumluk salatalık ve yeni oluşan meyveler.
Adil kardeşim tüm güzellikleri sergiledin yine, Ezan Çiçeği bende de var akşamları açılış törenlerini seyrederim onların, ezan okunmadan tören hazırlığı başlar önce çiçeğin dış kılıfı kendini geri doğru hızlı bir şekilde atar, sonra çiçek yaprakları nazikçe açılmaya başlar. Ezan tamamlanınca çiçekler tamamen açmış hale gelir, dört tane birden açılışı çok güzel ve keyifle izleniyor. Güneş görmeyen yerde çiçekler ertesi gün akşamına kadar canıl vaziyette kalabiliyor.
Sebze ve meyvelerde harika görünüyor, ne de olsa memleket havası işte. Ellerine sağlık, kolay gelsin saygılar selamlar.....
Bugün ilk defa merak edip fındığın içindeki meyve durumunu görmek istedim.Bir tane açtım ve %80 meyve içinin dolduğunu gördüm.Kurak günler gelmeden bu durumun olması verim için iyi bir gösterge.Gece ve sabaha karşı yine yağmur yağdı bu durum randımana iyi yönde etki edecektir.
Erik yemekten dişlerim kamaştı,Yine komposto yaparak dolaba koyup içilmesi daha güzel olacak galiba.:D
Herkes buyursun dostlar.:p
Fındığı görür görmez hemen ağzım kulaklarıma vardı, Erikler nefis. İkramın için teşekkür ederim, elimi uzattım almak istedim ama olmadı ekrandan içeri giremedim. Şimdi al biletini uç Trabzona doğru. Adil kardeşim o ne güzellik öyle, ağzım kamaştı erikler çok güzel. Sen ve sayın Kaptan olmasanız memleket hasretini gideremeyeceğiz, sanırım yakında yayla turlarınız başlar, fotoğrafları burda görmek isterim. Saygılar selamlar kardeşim...
Adil kardeşim tüm güzellikleri sergiledin yine, Ezan Çiçeği bende de var akşamları açılış törenlerini seyrederim onların, ezan okunmadan tören hazırlığı başlar önce çiçeğin dış kılıfı kendini geri doğru hızlı bir şekilde atar, sonra çiçek yaprakları nazikçe açılmaya başlar. Ezan tamamlanınca çiçekler tamamen açmış hale gelir, dört tane birden açılışı çok güzel ve keyifle izleniyor. Güneş görmeyen yerde çiçekler ertesi gün akşamına kadar canıl vaziyette kalabiliyor.
Sebze ve meyvelerde harika görünüyor, ne de olsa memleket havası işte. Ellerine sağlık, kolay gelsin saygılar selamlar.....
Hoş geldin yaylacı kardeşim.
Şu an bu yorumu yazarken denizin üzerindeki fırtınayı da bir yandan izliyorum fındık dalları ruzgarla yaprak altları görünüp kapanıyor ve renkler değişiyor.Serin ve güzel bir yaz günü.Güneş bulutların arasından gülümsüyor.
Memleketimin her şeyi güzel. Doğası ,iklimi,insanı çok renkli.Karadenizli olmak Ayrıcalıktır.
Gurbetteki tüm Karadenizli kardeşlerimize saygılar selamlar.
Bizim karadenizin toprağıda bereketlidir, yağmuruda.Yaz ortasında 4 iklimi görebileceğiniz ender yerlerden birisi.
Turizm açısından biraz zayıf kalmış.Tanıtım ve organizasyonlar daha iyi yapılırsa insanlar bu cenneti keşfedebilme imkanına sahip olurlar.
Saygılar selamlar kardeşim.
Fındığı görür görmez hemen ağzım kulaklarıma vardı, Erikler nefis. İkramın için teşekkür ederim, elimi uzattım almak istedim ama olmadı ekrandan içeri giremedim. Şimdi al biletini uç Trabzona doğru. Adil kardeşim o ne güzellik öyle, ağzım kamaştı erikler çok güzel. Sen ve sayın Kaptan olmasanız memleket hasretini gideremeyeceğiz, sanırım yakında yayla turlarınız başlar, fotoğrafları burda görmek isterim. Saygılar selamlar kardeşim...
Ormanlarda yabani eriklerin dalları kırılıyor bakan yok.Emekli olarak biz gezip bakabiliyoruz.Çok ekşi olduğu için kimse beğenmiyor.:p Kızarınca ve sararınca yerlere dökülüyor ve kuşlara ziyafet oluyor.Arazilerde yeni kültür erikleri bol olduğu için yaban eriğine bakan kalmadı.Bende genelde olmuşunu tercih ediyorum.Bu bölgenin en iyi eriği Amas eriği her yıl inadına verir ve yenmesi çok hoştur.Fırsat bulup gelebilirsen erikten bezersin.:)
Yaylacı kardeşim havalar biraz daha ısınsın ,şimdi yaylalar çok soğuktur yollarda kar vardır.Yayladaki soğanlı çiçekler için araştırma yapıyoruz.En iyi yolu belirleyip oradan gideceğiz.Umarım o güzelliklere ulaşabiliriz.
Trabzon dan Saygılar selamlar .
Kim tutar beniii.....Hemen bir uçağa atlayıp Trabzon a geliyorumuumm...:)) Bu kadar bolluk,bereket ten bizde nasibimizi alalım diyorum....:)))
O orman eriklerini toplayıp kaynatıp marmelat yapmak bana mahsus .....Erik marmalatı yapmak artık bizim mutfakta her sene adet haline gelmiştir.... Sizler de toplayıp ,bahçelere kurun kazanı ...Altına odun ateşinde öyle güzel olur ki ...Aklıma çocukluğum geldi...Boşnak komşularımız bahçelerde bu işi yaparlardı...:))
Sevgili adil , bu gün geç kalktım....siteye girdim, bahçenizi gezerken içim açıldı...Ezan çiçeği tek renk sarı mı oluyor...Çok değişik bir bitkiymiş...İnşallah tohumlarını alırsınız da bize de nasib olur...:)
Amariliysleriniz harika açmışlar...Çiçeklerin içindeki salatalıklarda nefis ..kabak çiçeğinin dolmasını yapınız..çok lezzetli bir çeşit olur..Beyaz yabani sarmaşık bizim İst. daki arka bahçedede çok vardır..Her sene koparıp atarım , yeni de bahçeyi sarar... Demek ki nemli yerlerde oluşuyor...
Resimler için teşekkürler...Bahçenizden bereket, gönlünüzden neşe eksik olmasın ..Ellerinize sağlık....Sevgili ve selamlar kardeşim..:))
Berrin Ablacığım senin marmelat konusunda uzman marifetli ve hünerli olduğunu biliyorum.Böyle güzellikleri değerlendirmesini çok iyi bilirsiniz.
Trabzon a gelirsen kapımız ardına kadar sana açıktır.İstanbulda Berrin Ablam .Trabzonda Benol Ablam.İkinizede saygı ve sevgim sonsuz.
Eskiyi yadederek o güzel günleri hatırlamak ne güzel bir duygudur.Günümüzde çok şey değişmeye devam ediyor.O köprüdeki bizler yeni kuşaklara bunu masal gibi anlatıp hafızalarına sokmamız lazım.Başarabilirsek ne mutlu bize.
Ezan çiçeği tek renk sarı oluyor.Her akşam ezan okunurken gözlerinizin önünde slayt bir çiçek açması saniyeler içinde gerçekleşiyor.3-4 çiçek ardı ardına açarken hankisini takip edeceğinizi şaşırıyor insan.
Ezan çiçeği fidelerini 1 yıl önce Abim KAPTANZST den aldım çiçeklerinin nasıl olduğunu bilmiyordum açınca çok hoşuma gitti.Tohum mu köklemi çoğalıyor bilmiyorum.fide olarak geldiklerini hatırlıyorum.
Trabzon Zambağı ,yeni hatmi çeşidi ve ezan çiçeğinden size memnuniyetle göndereceğim.Hatmilerin renklerine göre ayırıp tohumlarını göndereceğim.Ezan çiçeğinin tohumu olursa işim daha kolay olacak.Duruma göre size bir kargo hazırlayacağım Ablacığım.
Amariliys çiçeklerini bugün farklı renklerini çekmiş yayınlayacaktım.Zamanın olmadı.
Kabak çiçeğinden dolmasını hanım denemişti çok farklı bir lezzet.
Beyaz sarmaşık boru çiçeği karadeniz iklimi sayesinde yaşıyor.:)
Rica ederim Ablacığım.Sizleri mutlu gördükçe bizlerde mutlu oluyoruz.
Trabzondan saygılar selamlar.
Adil kardeşim merhaba, sanırım berrin hanım Ezan Çiçeğinin nasıl üretildiğini sormuştu son mesajda. O çiçeği tohumdan yetiştirebilirsin çok zor değil, normal toprağa bile tohumlarını attığın zaman çimlenmede zorluk yaşamıyor, çiçekleri iyice kuruyup döküldüğünde tohum kapsülleri önce yeşil renktedir sonra tohum kapsülü iyice kuruduğunda açık kahve rengi halini alır işte o zaman o kapsülleri dikkatlice kopararak(makasla keserek alsan daha iyi çünkü tohum kapsülü bitkinin ana gövdesine kuvvetlice tutunmuştur koparırken sarsılmadan dolayı tohumlar yere dökülebilir) bir yerde saklayabilirsin veya o an ekebilirsin de ama en iyisi bahar başlangıcında toprağa ekmek. Kısa zamanda çimlenme gerçekleşir fideler 3-4 yaprak olunca da başka yerlere şaşırtabilirsin. Ana bitkiden yüzlerce tohum elde edebilirsin bol tohum verir. Kolay gelsin kardeşim saygılar selamlar....
Unutmadan şunu da eklemek isterim, Trabzon Zambağı ile ilgili gelişmeleri merakla bekliyorum, benimkilerde herhangi bir ses seda çıkmadı, sanırım buranın havasına suyuna alışmaya çalışıyor olabilirler.
Yaylacı kardeşim Ezan çiçeği nden tohum alma konusunda verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Trabzon zambağı25 cm boy attı öylece duruyor.Galiba bu yıl kök gelişimini tamamlamaya çalıştı.Gelecek yıl daha güçlü bir sürgünle çiçek açacak.Lilyum soğanı dikmiştim aynısını onda yaşadım ilk yıl zayıf sürgünler verdi çiçek açamadı sonraki yıl güçlü sürgünlerle çiçeklerini açtı.Trabzon zambağı lilyuma çok benziyor.O nedenle örnek verdim.
Yinede bu konuda fotoğraf paylaşımlarım olacak.
Saygılar selamlar güzel kardeşim.
YİNE HAİN PUSU YİNE ŞEHİT...TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN.
Hakkari Dağlıca'da Çatışma 8 Şehit. Sınırı aşan 300 terörist Karakola saldırdı. - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fFQVN8C6__s)
TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN.Nerde bizim profesyonel askerler, 3-5 tane zibidiyi temizleyemiyorlar mı artık yeter. Teröristlerin yöntemlerine göre karşı atak yapılmalı, onlar nasıl sinsice geilyorsa sınır tanımadan bizde sinsice onlara saldırabiliriz çok mu zor.
Sayın yaylacı kardeşim.Ordumuzun içinde,siyasetin içinde bu alçaklara hizmet eden vatan hainleri var.pkk zaten meclisimizin içinde.Onca ağır silahlarla 300 kişilik grup sınırdan sızıyor bizim istihbaratımız uyuyor.Askerlerimiz göz göre göre katlediliyor.3 gün önceden sinyaller geliyor bizim istihbaratta tık yok.Nerede bizim güçlü ordumuz heronlarımız ,Mit ,özel yetişmiş komandolarımız.Bölgeyi avucunun içi gibi bilen gözcülerimiz,istihbarat birimlerimiz nerede.BBG sistemimiz nerede.?
Bu senaryoları birileri yazıyor ve hayata geçiriyor.Olan zavallı garibanın fakirin çocuğuna oluyor.Bu iş tamamen siyasidir.pkk her gün kimlik değişiyor.Şartlara göre rol alıyor.Birileride bundan nemalanıyor.
Adil kardeşim sana yüzde yüz katılıyorum, yazdıklarının hepsi doğru ne olursa garibanın sade vatandaşın çocuğuna oluyor. Birkaç kuruş uğruna çok şeyler feda ediliyor, birileri birilerine hizmet ediyor. İsrailin gözleri Güney Doğu topraklarında, adamların haritaları bile hazır meclislerinde asılı duruyor ve biz sadece bakıyoruz. Artık bıktım hergün şehit haberi duymaktan, dilerim birgün bu şeyler tamamen son bulur.
İnşallah son bulur Yaylacı kardeşim.Ateş düştüğü yeri yakıyor.
Saygılar selamlar.
Beyaz ve siyah sakız kabakları meyvelerin son hali.
Avagado muz meyvesinin biraz gölgesinde kalmış.Bu yıl bir canlanma var.
amaryllisi çeşitleri açmaya devam ediyor.Bugün yavru ağzı olanınıda KAPTANZST abim getirdi 4 çeşidim oldu.
Tohumluk dikenli güzlük salatalık.
Bumbul arısı seranın içerisinde seri bir şekilde çiçekten çiçeğe dolaşıyor.
Kırmızı lilyum ve siyah benekleri.
2 renk sakız kabakları tohumluk olarak ayrıldı.
Ceviz bu yıl da geçen yılki gibi aynı verimi sağladı.
Ortanca çiçeklerini açmaya başladı.
yabani papatya çiçekleri.
Abimden aldığım Amarilisy.
Frenk üzümü kızardı tam yenecek kıvama geldi.
Kavun karpuz meyveleri sera içi.
Böğürtlen meyveleri kızarmaya başladı.
Karayemiş meyve salkımlarından kalanlar.Bu yıl yine meyveyi döktü.Kalana allah bereket versin.:p
Patlıcan inciri yılın ilk meyvelerini göstermeye başladı.
yediveren limon yılın ikinci çiçeğini açtı.
Ceviz çeri domates ve italyan dolmalık domates verimi sera içi.
Sera içi italyan domatesler.
Damlama sulama sistemini bugün kurabildik.Sera içi ve dış mekan sulama sistemini hazır hale getirdik.
Damlama sulama sisteminde bu saat sayesinde 120 dakikaya kadar istediğiniz zamana ayarlıyorsunuz ve zaman dolunca otamatik sulamayı kesiyor.İstediğiniz dakika kadar saati kuruyorsunuz ve bırakıyorsunuz.O kendi devreye giriyor ve suyu açarak sulamaya başlıyor.Zaman dolunca suyu kendiliğinden kesiyor.Yani kısacası kur ve bırak kendi sulasın kapansın sistemi.
Red robin domates bodur ve çok verimli hastalıklara dayanıklı bir domates .Hep böyle vergilidirler asla yüzünüzü kara çıkarmazlar.
Kırmızı lahana yı deneme amaçlı dikmiştim.Bizim kara lahanaya rakip olacak gibi görünüyor.Göbek tutmaya başladı.:D
mandalinci
24-06-2012, 07:36
Maşallah Adil Bey,
Bahçenizden bereket ve güzellikler fışkırmış. Ellerinize sağlık diyorum, afiyet olsun:)
Maşallah hepsi çok güzel bereket fışkırmış Allah bereketini artırsın afiyet olsun..
Bahçenizi zevkle gezdim ellerinize sağlık bütün bitkileriniz harika görünüyor.
Ayrıca ikliminiz nedeniyle çok şanslısınız yağışlı olduğu için ne ekerseniz bereketli oluyor.
Maşallah Adil Bey,
Bahçenizden bereket ve güzellikler fışkırmış. Ellerinize sağlık diyorum, afiyet olsun:)
Mandalinci çok teşekkür ederim.:)
Saygılar selamlar.
Maşallah hepsi çok güzel bereket fışkırmış Allah bereketini artırsın afiyet olsun..
Kılıç bu güzellikleri Allah hepimize versin.
Saygılar selamlar.
Bahçenizi zevkle gezdim ellerinize sağlık bütün bitkileriniz harika görünüyor.
Ayrıca ikliminiz nedeniyle çok şanslısınız yağışlı olduğu için ne ekerseniz bereketli oluyor.
Vehibe çok teşekkür ederim.
Karadeniz ikliminin özelliklerinden faydalanıyoruz.:)
Saygılar selamlar.
Trabzon zambağı son hali.Bu yıl kök güçlenmesi oldu seneye Allah nasip ederse çiçeklerini görürüz.
Glayör çiçekleri açmaya başladı.Bu Glayörü kızım arkadaşından getirmişti.Berrin Ablamın yolladıklarıda açmak üzere .
Bu gülü suladıkça çiçek açıyor.
Mini dahliya ilk çiçeği kırmızı çıktı.4 kök daha var renklerini merak ediyorum.Bunlar avm den aldığım tohumlardan yetişen mini çiçekleri olan dahliyalar.
Meleklerin boruları ilk çiçek açacak.
Asterler glayörler,dahliyalar,boru çiçekleri,ve daha bir çok çiçek açmak için sıralarını bekliyorlar.
Adil kardeşim bahçede ne ararsan var, sebzeler, meyveler ve türlü türlü renklerde çiçekler birde yanlarına güzel bir şömine, hiç kaçarı yok biletimi alıp geliyorum, izin durumunu ayarlayayım sonra ver elini canım Trabzon. Ayrıca telefon ile görüşmekten çok memnun oldum tekrar teşekkürler. Görüşmek üzere...
Yaylacı kardeşim aradığın için çok memnun oldum.Trabzona geldiğin zaman beni tekrar ararsın.Haberim olsun.Görüşmek üzere saygılar selamlar.
BuminhanBahar
02-07-2012, 22:09
siteyi uzun zamandır geziyorum, resimlere bakıyorum hayaller kuruyorum. bugünde sizin bahçenizi gezdim.bahçeniz çok güzel. her aşamasını çok emekler vererek hazırladınız elinize, yüreğinize sağlık. bahçenizde sağlık ve mutluluk içinde güzel günler geçirmeniz dileğiyle :)
Sayın BuminhanBahar.Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkür ederim.
Allah sizede dilediğiniz bahçeyi nasip etsin inşallah.
Saygılar selamlar.
Ezan çiçeği akşamları açıyor ve 1 gün böyle güzel çiçekleriyle kalıyor .Sonraki gün solan çiçeklerin yerine tekrar yenileri açıyor.Bu her gün devam ediyor.Bir de Ezan çiçeğinin kokusu yok sanırdım.Hanımeli kokusuna benzeyen hafif bir kokusu var.Buda güzelliğinin başka bir yönü.
Karpuz,kavun bahçemi bu yıl deneme amaçlı yaptım.Sonuç ne olacak beraber göreceğiz inşallah.
Sarı vergili ve kılçıksız fasulye.Bu fasulye yi ilk yediğimde kılçıksız oluşu ve çıt diye rahat kırılması.Tohumlayana kadar kılçıksız oluşu .Çok beğendiğim özellikleri.Maşaallahı var.
Bu bolluk kaçmaz.....:)) Bende sevgili yaylacının peşine takılayım .....:))))O uzun domateslerde hak nazadım kaldı diyebilirim....Çiçekleriniz harika olmuşlar...İnşallah ezan çiçeği ve melek borusunun tohumlarını bazı garibanlara dağıtırsınız....:))))
Barbekünün rengi baştan biraz cart gibi gelmişti ama...Şidi yeşillikler içinde çok iyi kontras oluşturmuş...sevgili adil siz işinizi bilirsiniz..:))
Sevgi ve selamlar kardeşim..:)
Bahçem ve çevresine genel bakış.
Fasulye resimleri ile çakışmışım galiba ..Bu o meşhur ..Tombul beyaz fasulyemi yoksa..??
Ona benzettim ama yanılmış da olabilirim..Elleninize sağlık...Her taraftan bereket fışkırmış..:))
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.