View Full Version : hanndan / bahçe
sevda271
31-03-2012, 22:49
çok geçmiş olsun rabbim beterinden korusun...:(
Sevgili Handan çok geçmiş olsun, çok şükür ki cana bir şey olmamış. Tohumlarına da üzülme hepsi yerine gelir.
Büyük Geçmiş olsun Sn hanndan.
İhtiyaç olan Sebze tohumları ve meyve fidanları belirtilirse yardımcı olmaya hazırım.
Üzülmüye değmez.
Saygılar.
KAPTANzst
31-03-2012, 23:17
Desteginiz için çok teşekkür ederim,cana gelmemesi tek tesellimiz.
Çardagın yandıgı kadar bıtkılerıme ve tohumlara uzuldum,gecen seneden üşümesinler diye ortancaları saksıya almıştık,gojiberry vardı yenı yenı yeşermeye başlamışlardı,sabahda gidip sulamıştım.
Tohum takastan gelen tohumlar ve yapımarketten aldıgım tohumlar vs ne varsa hepsi gıttı.Çardagın arkasına denk gelen mazılar ve alt kısımdakı elma ağacıda yandı.
Allahtan rüzgar yukarıdan aşağı doğru esmiş.Çardagın hemen üst kısmında kümes vardı zavallım tavuklar korkudan içeri girmişler.
Tüp patlayınca camlar patlamış.Allahtan yakınında - içinde kimse yoktu.
Yaşamaya ve yaşatmaya devam edicez KAPTANzst dediğiniz gibi hiç bi çeşitim kalmadı :(
destek bekliyorum..........
Gojiberyy ler benden.
Tohumların tamamını ektiğimden malesef o konuda yardımcı olamıyacağım.
Dağıtımı yapan arkadaşlar destek vereceklerdir muhakkak.
İlk başlangıç benden.
Gerisi Halilibrahim bereketiyle gelsin inşallah.
Adresinizi yollarsanız özele memnun olurum.
sevda271
31-03-2012, 23:34
Zengarden dan aldığım mor daturalar 1 haftada çimlendi.
bende zengarden den datura tohumu aldım çimlendirmek için nasıl bi yol izlediniz..?
sevda271
31-03-2012, 23:37
Gojiberyy ler benden.
Tohumların tamamını ektiğimden malesef o konuda yardımcı olamıyacağım.
Dağıtımı yapan arkadaşlar destek vereceklerdir muhakkak.
İlk başlangıç benden.
Gerisi Halilibrahim bereketiyle gelsin inşallah.
Adresinizi yollarsanız özele memnun olurum.
bendede bol miktarda zinya, sütleğen , altınçilek, sabah sefası tohumları var dilerseniz memnuniyetle gönderebilirim :)
füsunANK
31-03-2012, 23:57
Offf , ne fena olmuş Handancım. Çok çok geçmiş olsun. Sende bu azim, üyelerimizde de bu güzel yürek olduktan sonra, her şey yerine gelir üzülme. Şu kıssadan hisse aklıma geldi hemen, kim bilir ne sebepler ve sonuçlar gizli bu yangında, okumak istersen tıkla (http://fusunt.blogspot.com/2012/03/kssadan-hisse.html)
Desteginiz için çok teşekkür ederim,
Felaketlerin en iyi yanı dostların yanımızda olaması.Kötü olayın en ıyı yanı sizlersiniz.İyiki varsınız.Halilibrahim bereketi hepimizin bahçesine düşsün inşallah.
Saygılar sevgiler........
bende zengarden den datura tohumu aldım çimlendirmek için nasıl bi yol izlediniz..?
Sevda271,
Tohumları derin olmadan ektip su püskürttüm sonrada poşete sarıp sıcak odaya karanlıkta bı yere koydum, 4 gun gecmeden çimlendiler.
Yeni filizlendikleri için onları evden çıkartmamıştım.Birkaç yeni filizlendirdiklerim vardı iyiki onlar evdeymiş.
İnşallah sizde filizlendirirsiniz.
Offf , ne fena olmuş Handancım. Çok çok geçmiş olsun. Sende bu azim, üyelerimizde de bu güzel yürek olduktan sonra, her şey yerine gelir üzülme. Şu kıssadan hisse aklıma geldi hemen, kim bilir ne sebepler ve sonuçlar gizli bu yangında, okumak istersen tıkla (http://fusunt.blogspot.com/2012/03/kssadan-hisse.html)
füsunANK çok teşekkür ederim,okudum...evet hayirda şer,şerde de ne hayirlar gizli bilemiyoruz.Hakkımıza hayırlısı.
Çok şükür nefes alıyoruz hala............
Güzin Çakar
01-04-2012, 07:58
Çok üzüldüm, geçmiş olsun. Allah'dan bu kadarla kalmış, tavuklara bir şey olmamış. Ailenize ve tüm canlılarınıza kazasız, belasız, sağlıklı günler dilerim.
fikreteren
01-04-2012, 08:13
Sevgiili Handan hanım büyük geçmiş olsun.Cana gelmesin..Yapabileceğimiz birşey varsa yardıma hazırım...
Handan hanım, Adresinizi özelime yazarsanız çam sakızı çoban armağanğı
bir kaç çeşit tohum gönderebilirim.
füsunANK
01-04-2012, 09:49
Elbette sağ ve salim olmanız en önemli olanı, çok şükür ki sizlere herhangi bir şey olmamış. Ama eminim o halini görmek çok üzücü olmuştur. Benim bahçede yetişen herhangi bir şey olmadığı için ve tohumda olmadığı için şimdilik sessiz kalıyorum. Ama fide zamanı bakarsın kapmış gelmişim bir kaç fideyi, "siparişiniz varmış Handan hanım " diye :p
Sevgili Handan çok geçmiş olsun rabbim beterinden korusun....
Merhaba efendim,
Köklü bitkileriniz yansa dahi, bahçenizde 1-2 m2 bir yere toplu olarak dikin lütfen.
Kökleri zarar görmemiş olabilir ve tekrardan filiz verebilir.
Denemekte yarar var efendim.
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Sevgili handan çok geçmiş olsun çok üzüldüm cana gelmemiş yenileri olur elimizden gelen bir şey olursa seve seve ben kendime düşeni yaparım arkadaşım.
Sevgiler.
Handan hanım çok geçmiş olsun.Birkaç gündür hastahanede işlerim vardı.Sayfanızı ziyaret edememiştim.Bu üzücü haberi abimden öğrendim.Gerçekten çok üzüldüm.Her şeyde bir hayır vardır derler.Sonu hayrolsun siz mutlu olun yeterki.Cana gelene kadar mala gelsin.Maddiyat yerine bir şekilde gelir, giden canlar asla gelmiyor.Teselli kaynağımız ,moral kaynağımız bu olsun.
Trabzondan saygılar selamlar.
sevda271
01-04-2012, 23:41
Sevda271,
Tohumları derin olmadan ektip su püskürttüm sonrada poşete sarıp sıcak odaya karanlıkta bı yere koydum, 4 gun gecmeden çimlendiler.
Yeni filizlendikleri için onları evden çıkartmamıştım.Birkaç yeni filizlendirdiklerim vardı iyiki onlar evdeymiş.
İnşallah sizde filizlendirirsiniz.
bende mini sera yaptım ama karanlıkta tutmadım yaklaşık on gün oldu ama henüz bir kıpırdama yok :( her sabah ilk işim tohumlara bakıyorum filiz varmıdır diye ***. yarın sabah beni sevindirirler :)
nılgun_dogan
02-04-2012, 00:29
Handan hanım çok geçmiş olsun cana gelmemiş gerisi telafi olur Allahın izniyle.
Orhan Özbilgiç
02-04-2012, 07:30
Sevgili hanndan;
Yaşadığınız olaya üzüldüm. Geçmiş olsun.
Ben İstanbul'da yaşıyorum. Bahçem Samsun'da. Bu nedenle tohum ve bitkilerimde orada. Geçen yıl bu günlerde orada idim. Bu yıl 16 nisanda gideceğim.
Size oradan tohum göndereyim desem, çok geç olur. Ama arzu ettiğiniz bitki tohumları varsa, buradaki yapımarketlerden alıp hemen gönderebilirim. Bu yaz bahçeniz çiçeksiz kalmaz.
Tekrar geçmiş olsun.
Büyük geçmiş olsun Handan Hanım. Umarım kısa zamanda kaybınızı telafi edersiniz. Paylaşımın bu kadar gönülden olduğu bu sitede zor olmasa gerek, ne dersiniz?;)
kocasinan
02-04-2012, 08:25
Handan Hanım çok üzüldüm, geçmiş olsun, Allah böyle kötü olayları tekrar yaşatmasın, Cana birşey olmasın.
Ama fide zamanı bakarsın kapmış gelmişim bir kaç fideyi, "siparişiniz varmış Handan hanım " diye :p
Çok hoşsunuz...:pbu sefer siparis var yok demem bile alırım fideleri...
Çok üzüldüm, geçmiş olsun. Allah'dan bu kadarla kalmış, tavuklara bir şey olmamış. Ailenize ve tüm canlılarınıza kazasız, belasız, sağlıklı günler dilerim.
Çok şükür ederim,sağlıklı günler sizlerle olsun
Sevgiili Handan hanım büyük geçmiş olsun.Cana gelmesin..Yapabileceğimiz birşey varsa yardıma hazırım...
Cok teşekkür ederim,sağlıcakla kalın
Merhaba efendim,
Köklü bitkileriniz yansa dahi, bahçenizde 1-2 m2 bir yere toplu olarak dikin lütfen.
Kökleri zarar görmemiş olabilir ve tekrardan filiz verebilir.
Denemekte yarar var efendim.
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Sayın mrduran,2 kök ortanca var üzeri yanmış,dediğiniz gibi denemekte fayda var.Teşekkür ederim,Saygılar
Handan hanım çok geçmiş olsun.Birkaç gündür hastahanede işlerim vardı.Sayfanızı ziyaret edememiştim.Bu üzücü haberi abimden öğrendim.Gerçekten çok üzüldüm.Her şeyde bir hayır vardır derler.Sonu hayrolsun siz mutlu olun yeterki.Cana gelene kadar mala gelsin.Maddiyat yerine bir şekilde gelir, giden canlar asla gelmiyor.Teselli kaynağımız ,moral kaynağımız bu olsun.
Trabzondan saygılar selamlar.
Çok teşekkür ederim Adil Bey,
Hayırmı hastane işiniz fln geçmiş olsun sizede.öyle teselli kaynağımız can kaybının olmaması ve sizler gibi değerli dostlarımın yanımda olması...
bende mini sera yaptım ama karanlıkta tutmadım yaklaşık on gün oldu ama henüz bir kıpırdama yok :( her sabah ilk işim tohumlara bakıyorum filiz varmıdır diye ***. yarın sabah beni sevindirirler :)
İnşallah filizlenirler,
benim 6 filizim oldu şimdiden size gönderirim 1 filiz.
Handan hanım çok geçmiş olsun cana gelmemiş gerisi telafi olur Allahın izniyle.
çok teşekkür ederim,çok şükür cana gelmedi.Allah razı olsun
Sevgili hanndan;
Yaşadığınız olaya üzüldüm. Geçmiş olsun.
Ben İstanbul'da yaşıyorum. Bahçem Samsun'da. Bu nedenle tohum ve bitkilerimde orada. Geçen yıl bu günlerde orada idim. Bu yıl 16 nisanda gideceğim.
Size oradan tohum göndereyim desem, çok geç olur. Ama arzu ettiğiniz bitki tohumları varsa, buradaki yapımarketlerden alıp hemen gönderebilirim. Bu yaz bahçeniz çiçeksiz kalmaz.
Tekrar geçmiş olsun.
Orhan Bey,çok teşekkür ederim,ne kadar iyi niyetlisiniz...çok duygulandırdınız beni.
Çardaktaki harfiyat işi bitsin en kısa zamanda yapımarkete gidip tohum almak olucak.Dün 50 çuval harfiyat çıktı daha bi sürü iş var :(
saygılar,
Büyük geçmiş olsun Handan Hanım. Umarım kısa zamanda kaybınızı telafi edersiniz. Paylaşımın bu kadar gönülden olduğu bu sitede zor olmasa gerek, ne dersiniz?;)
Çok teşekkür ederim,
kesinlikle katılıyorum dostlarımız sayesinde hafifliyor acılarımız.
Handan Hanım çok üzüldüm, geçmiş olsun, Allah böyle kötü olayları tekrar yaşatmasın, Cana birşey olmasın.
Çok teşekkür ederim,Allah razı olsun
Geçmiş olsun Handan hanım. Allah daha büyük afatlardan korusun.
Allah razı olsun,amin inşallah cümlemizi korusun
Cok gecmis olsun. Bahcede ne yenilikler var diye bakayim dedim son mesajlari görünce sok oldum. Cok sükür sizlere bir sey olmamis.
Çok teşekkür ederim ciceksever70,çok şükür bizlere bişey olmadı.
Sevgili Handan çok geçmiş olsun rabbim beterinden korusun....
Çok teşekkür ederim sevgili Periş.
handan hanım çok geçmiş olsun çok üzüldüm Allah beterinden korusun buna da şükür diyelim
Sevgili gülen,çok teşekkür ederim.Allah razı olsun...
canannuman
02-04-2012, 18:10
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26857.htm#post939153
Handan hanım merhabalar çok geçmiş olsun bende Sevdaya veririm birşeyler yollar size hiç bir eksiğiniz kalmaz inşallah. Sanırım sitede el birliği ile telafi edilir böyle üzücü bir durum, öyle gibi gözüküyor.
hanndancım başına gelenleri yeni gördüm, çok geçmiş olsun.
Üzülme demenin bir anlamı yok. Üzülmüşsündür elbette, benim bile içim burkuldu görünce. Onca emek, onca umut yanıp bitip kül olmuş. Hayatın kötü sürprizleri var ne yazık. Yine de can sağlığı olsun diyelim. İyi ki içerde biri yokmuş da sizlere birşey olmamış. Bu bile bir avuntu.
hanndancım giden gitti, kalan sağlar bizimdir. Bundan böyle geleceğe bakalım. Sen yeni umutlar yeşertirsin, bundan adım gibi eminim. Bizler de hep senin yanındayız biliyorsun değil mi:)
Bu arada, benim beyaz balon çiçeğinin ilk yaprağı toprağın üstünde göründü, haberin olsun.
Sevgili handann geçmiş olsun, canınız sağ olsun...Üzülmeyiniz.. Tohumlar yine çimlenir.sizlere kötü birşeyler olmamış , herşeyde bir hayır vardır...
ben size tohum yolladım acaba elinize geçtimi ...Selam ve sevgiler..:))
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26857.htm#post939153
Handan hanım merhabalar çok geçmiş olsun bende Sevdaya veririm birşeyler yollar size hiç bir eksiğiniz kalmaz inşallah. Sanırım sitede el birliği ile telafi edilir böyle üzücü bir durum, öyle gibi gözüküyor.
Merhabalar sevgili canannuman,
sağolsun dostlar sayesinde halilibrahim bereketi çöktü,en cok çesit bende oluyormuş:D
hanndancım başına gelenleri yeni gördüm, çok geçmiş olsun.
Üzülme demenin bir anlamı yok. Üzülmüşsündür elbette, benim bile içim burkuldu görünce. Onca emek, onca umut yanıp bitip kül olmuş. Hayatın kötü sürprizleri var ne yazık. Yine de can sağlığı olsun diyelim. İyi ki içerde biri yokmuş da sizlere birşey olmamış. Bu bile bir avuntu.
hanndancım giden gitti, kalan sağlar bizimdir. Bundan böyle geleceğe bakalım. Sen yeni umutlar yeşertirsin, bundan adım gibi eminim. Bizler de hep senin yanındayız biliyorsun değil mi:)
Bu arada, benim beyaz balon çiçeğinin ilk yaprağı toprağın üstünde göründü, haberin olsun.
Sevgili nevsune,
çok teşekkür ederim az once haberlerde izledim Ankarada soba zehırlenmesınde 5 kişi ölmüş,bir kere daha şükrettim ki bizlere birşey olmadı.
Allah can sağlığı versin gerisi bi şekilde yerine geliyo gelmesede olur diyorum artık.
Yanımda oldugunuzu cok iyi biliyorum ve bu beni çookkk mutlu ediyor...
Benim balonda çiçeğimde hareket yok.Eşelesemmi köklerini.
Sevgili handann geçmiş olsun, canınız sağ olsun...Üzülmeyiniz.. Tohumlar yine çimlenir.sizlere kötü birşeyler olmamış , herşeyde bir hayır vardır...
ben size tohum yolladım acaba elinize geçtimi ...Selam ve sevgiler..:))
Berrin hanım cok teşekkür ederim,elbette vardır bir hayır diyorum,şükrediyorum.
Tohumlar gelmedi,ne şekİlde yaptınız gönderimi posta - kargo yazarsanız takip ederım bende.
Sevgiler selamlar...
Benim balonda çiçeğimde hareket yok.Eşelesemmi köklerini.
Nasılsa eşeleyeceksindir:p de, bari toprak biraz kuruduğunda kenardan ortaya doğru yumuşak bir cisimle toprağı kabartıp ve yavaştan dökerek bakarsan sürgünler zarar görmemiş olur.
Hani arkeolojik bir kazı yapar gibi:)
Halil Önen
02-04-2012, 19:39
Merhabalar sevgili canannuman,
sağolsun dostlar sayesinde halilibrahim bereketi çöktü,en cok çesit bende oluyormuş:D
...demişsiniz;
olur mu olur...;)
Koca T.T.E Bankasını var arkanızda sevgili Handan hanım... ;)Siz üzülmeyin. Çok geçmiş olsun.
loveflower
02-04-2012, 19:55
Sevgili hanndan çok geçmiş olsun, size bir şey olmamış çok şükür.
KAPTANzst
02-04-2012, 20:14
Aynı tohumlardan göndermemek için benim listem
Benim göndereceğim tohumlar
Marul kıvırcık
Altın çilek
Enginar
İri sivri domates
İri yuvarlak domates (Yerli)
Ayaş domates
Çeri kiraz domates
Çeri sivri domates Yumurta kadar olur
Çeri kırmızı domates
Red-robin domates
Badem salatalık
Dikenli küt salatalık
İri beyaz salatalık
İri yeşil salatalık
Top acı kırmızı biber
Dolma biber (Kandil)
Sarı tatlı biber
Sivri tatlı biber
Top patlıcan
Kadife patlıcan
Acı bakla çiçeği
Bodur kadife çiçeği Lif kabağı
karışık satmaşık
Goji beryy fidanı 2-3 adet
Hebe 2 adet
Kafkas gülü 1 adet
Nasılsa eşeleyeceksindir:p de, bari toprak biraz kuruduğunda kenardan ortaya doğru yumuşak bir cisimle toprağı kabartıp ve yavaştan dökerek bakarsan sürgünler zarar görmemiş olur.
Hani arkeolojik bir kazı yapar gibi:)
Nevsune Hanım,
once arkeolojik kazı yapıp emin olduktan sonra harfiyat çalışmasını yaptım.Çiçeğim çoktan ölmüş:(
...demişsiniz;
olur mu olur...;)
Koca T.T.E Bankasını var arkanızda sevgili Handan hanım... ;)Siz üzülmeyin. Çok geçmiş olsun.
Çok şükür T.T.E.Bankasına güvenerek kefilsiz şartsız kredilerimi baştan alıp ödemeyi 6 ay sonra faiziyle yapıcam inşallah.İyiki arkamdasınız.
Çok teşekkür ederim
Sevgili hanndan çok geçmiş olsun, size bir şey olmamış çok şükür.
Teşekkür ederim.
Çok şükür bizlere bişey olmadı.
Marul kıvırcık
Altın çilek
Enginar
İri sivri domates
Ayaş domates
Çeri kiraz domates
Çeri kırmızı domates
Red-robin domates
Badem salatalık
Dikenli küt salatalık
İri beyaz salatalık
İri yeşil salatalık
Top acı kırmızı biber
Dolma biber (Kandil)
Sarı tatlı biber
Sivri tatlı biber
Top patlıcan
Kadife patlıcan
Acı bakla çiçeği
karışık satmaşık
Hebe 2 adet
Kafkas gülü 1 adet
Oyy oyyy maşallah.Benim bu kadar çeşitim yoktu bile...
KAPTANzst çok teşekkür ederim sizin listenizle bereket çöktü bile.
KAPTANzst
03-04-2012, 11:43
Kargonuz hazır
Berrinb hanımdan adres bekliyorum.
İki kargoyu aynı gün göndereceğim. Acaba sizde adresi varmıdır
Olduğum yerle ptt arası uzak o nedenle ikisini aynı günde göndermek istiyorum.
Çok teşekkür ederim.Berrin Hanımın adresi bende de yok.
Zahmet olacak sizede.
Handan Hanım çok geçmiş olsun. Yerine koyabilinecek şeyler, canınızı sıkmayın. Sevgiler.
Halil Önen
03-04-2012, 22:59
Marul kıvırcık
Altın çilek
Enginar
İri sivri domates
Ayaş domates
Çeri kiraz domates
Çeri kırmızı domates
Red-robin domates
Badem salatalık
Dikenli küt salatalık
İri beyaz salatalık
İri yeşil salatalık
Top acı kırmızı biber
Dolma biber (Kandil)
Sarı tatlı biber
Sivri tatlı biber
Top patlıcan
Kadife patlıcan
Acı bakla çiçeği
karışık satmaşık
Hebe 2 adet
Kafkas gülü 1 adet
Sevgili handan,
30 çeşitten fazla çeşitli sebze ve çiçek tohumu gönderdim.
Sürat kargo 'kargom nerede' d3ef30e3ff04 kotlarından takip edebilirsiniz.
Kargonuzu ilk aldığınız gibi Gölbaşı şubesinden alacaksınız.
Handan Hanım çok geçmiş olsun. Yerine koyabilinecek şeyler, canınızı sıkmayın. Sevgiler.
Sevgili jineop,çok teşekkür ederim.
Sevgiler
Sevgili handan,
30 çeşitten fazla çeşitli sebze ve çiçek tohumu gönderdim.
Sürat kargo 'kargom nerede' d3ef30e3ff04 kotlarından takip edebilirsiniz.
Kargonuzu ilk aldığınız gibi Gölbaşı şubesinden alacaksınız.
Halil bey çok teşekkür ederim,sayenizde bahçem yeşillenecek.
Sevgili Berrin hanım dün kargonuz ulaştı,çok teşekkür ederim tohumlar ve hediyeler için.Yalnız tohumları tanıyamadım isimlerini yazarsanız sevinirim.
Nevsune Hanım,
once arkeolojik kazı yapıp emin olduktan sonra harfiyat çalışmasını yaptım.Çiçeğim çoktan ölmüş:(
Tuh ya. Bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum. Bu yıl kış çok sert geçince kayıplarımız oldu haliyle. Bizim semt Ankara'nın içinden 3-4 derece daha soğuktur, Gölbaşı daha da soğuk. Demek dayanamadı. Benimki 2. dalını da gösterdi, biraz büyüsünler çelik almayı bir deneyeyim ama sonuç için birşey diyemiyorum.
Diğer taraftan delosperma konusunda iyi haber var. Annem kapalı balkonda tutmuş, bugün baktım pırıl pırıl, yemyeşil:) Hemen bir iki çelik alıvereceğim.
Handan Hanım, çok geçmiş olsun.
Canınızı sıkmayın, hepsi yoluna girer yavaş yavaş. Hatta girmeye başlamış bile. ;)
Tuh ya. Bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum. Bu yıl kış çok sert geçince kayıplarımız oldu haliyle. Bizim semt Ankara'nın içinden 3-4 derece daha soğuktur, Gölbaşı daha da soğuk. Demek dayanamadı. Benimki 2. dalını da gösterdi, biraz büyüsünler çelik almayı bir deneyeyim ama sonuç için birşey diyemiyorum.
Diğer taraftan delosperma konusunda iyi haber var. Annem kapalı balkonda tutmuş, bugün baktım pırıl pırıl, yemyeşil:) Hemen bir iki çelik alıvereceğim.
Sevgili Nevsune Hanım balon çiçeği içerideydı,ondan mı acaba öldü ki:confused:
Bende olan delsperma sağlıklı cok sukur.Ondan üretirim bende sizin için.
Handan Hanım, çok geçmiş olsun.
Canınızı sıkmayın, hepsi yoluna girer yavaş yavaş. Hatta girmeye başlamış bile. ;)
Sevgili gilan, nerelerdesiniz........
çok teşekkür ederim,yoluna giriyo çok şükür.
Sayın Halil Önen dün kargoyu teslım aldım.Nasıl teşekkür etsem az kalır.Çok mutlu oldum.Çeşit çeşit sebze ve çiçek tohumları var.Yeşillenmeleri için elimden gelen herşeyi yapıcam ,tekrar teşekkürler...
Sevgili Nevsune Hanım balon çiçeği içerideydı,ondan mı acaba öldü ki:confused:
Bende olan delsperma sağlıklı cok sukur.Ondan üretirim bende sizin için.
Balon çiçeği ile tanışmam sizin eve gelirken olmuştu. Beyaz çiçeklerini görünce sana çok yakışacağını düşünüp almıştık. O arada kendimiz de kusur kalmadıydık tabii:)
Konu hakkında çok bilgim yoksa da davesgarden'da -39,9 derecelere kadar dayandığı yazılmış. Konu başlığına bakarsan (Platycodon grandiflorus), İstanbul'da yetiştirenler dışarda bırakıyorlar. Kışın bitkinin üst kısımları kuruyup baharda dipten canlanmaya başlıyor. Ben önceleri dışarda bırakmış sonra ikinci soğuk dalgasında artık kıyamayıp kapalı balkona almıştım. İçerde durmasının nasıl bir sakıncası olabileceğini bilemiyorum.
Geçmiş olsun handan,Allah beterinden saklasın..
Balon çiçeği ile tanışmam sizin eve gelirken olmuştu. Beyaz çiçeklerini görünce sana çok yakışacağını düşünüp almıştık. O arada kendimiz de kusur kalmadıydık tabii:)
Konu hakkında çok bilgim yoksa da davesgarden'da -39,9 derecelere kadar dayandığı yazılmış. Konu başlığına bakarsan (Platycodon grandiflorus), İstanbul'da yetiştirenler dışarda bırakıyorlar. Kışın bitkinin üst kısımları kuruyup baharda dipten canlanmaya başlıyor. Ben önceleri dışarda bırakmış sonra ikinci soğuk dalgasında artık kıyamayıp kapalı balkona almıştım. İçerde durmasının nasıl bir sakıncası olabileceğini bilemiyorum.
Sevgili Nevsune Hanım,
bu mesajınızdan sonra kıyamadım saksısını sökmeye bi kenarda duruyor saksısı.-39 dereceye kadar dayanabılen guclu bir çiçekse canlanır dıye düşünüyorum.
Geçmiş olsun handan,Allah beterinden saklasın..
Amin,çok teşekkür ederim.
Nasip ise el getirir yel getirir sel getirir,nasip değilse el alır,yel alır,sel alırmış.
Bir yel aldı çardağı yaktı bitti derken nasibin nerden çıkacağı belli olmazmış ya,halil ibrahim bereketi ile geliyor tohumlar ve çiçek soğanları.
Fotograf makinamda sorun oldugundan tohumların resimlerini ekleyemedim.
Sevgili berrinb,halil önen,alanur, sevda271 ve canannuman tohumlar için çok teşekkür ederim.Kargolar ulaştıgı gun tohumları toprak ile buluşturdum.
Sevgili sabahın getirdiği glayor ve lilyum soğanlarınında ekimini yaptık.
3 gundurde çardakta tamiratlar başladı demirler yenilendi yıkılan barbekü yenıden örüldü.
Bahara hazırız...
Sn handan
Tekrar geçmiş olsun.
Aşagıda Adları yazılı tohumları PTT ile bu gün gönderdim.
Saygıla.
1.Beyaz Pitaya tohumu
2.Altın Çilek tohumu
3.Siyah mısır tohumu
4.Kıvırcık
5.Kudret narı
6.Kadife
7.Dere otu
8.Altuni taflan
9.Kivi
10.Hindiba
Güzel günlerde yetişdirmeniz dileğimle.
Sevgili handann , yolladığım tohumlar, cinya, sedef çiçeği, şebboy ve ağaç minesi dir...
Sedef ve şebboy, ağaç minesi fideleri bu sene çıkarsa ancak ertesi sene çiçeklenir.sizi şaşırtmasınlar..İnşaallah başarılı olarak büyütürsünüz...Sedef ve şebboy, ağaç minesi çok yıllık bitkilerdir... Selam ve sevgiler canım..:))
Sn handan
Tekrar geçmiş olsun.
Aşagıda Adları yazılı tohumları PTT ile bu gün gönderdim.
Saygıla.
1.Beyaz Pitaya tohumu
2.Altın Çilek tohumu
3.Siyah mısır tohumu
4.Kıvırcık
5.Kudret narı
6.Kadife
7.Dere otu
8.Altuni taflan
9.Kivi
10.Hindiba
Güzel günlerde yetişdirmeniz dileğimle.
Çok teşekkür ederim hk50,henuz ulaşmadılar ulaşınca bıldırıcem.
Sevgili handann , yolladığım tohumlar, cinya, sedef çiçeği, şebboy ve ağaç minesi dir...
Sedef ve şebboy, ağaç minesi fideleri bu sene çıkarsa ancak ertesi sene çiçeklenir.sizi şaşırtmasınlar..İnşaallah başarılı olarak büyütürsünüz...Sedef ve şebboy, ağaç minesi çok yıllık bitkilerdir... Selam ve sevgiler canım..:))
Çok teşekkür ederim sevgili berrinb,agac minesinin ekimini yaptım zinyaları eklem ıcın havaların bırazdaha ısınmasını bekliyorum direk topraga ekicem.Şebboy ve sedefi sonbaharda cimlendirsem ılk baharda cicek verirmi :confused:
KAPTANzst
18-04-2012, 19:05
Selam
Bende bir uyarıda bulunma gereği duydum.
Kivi ve altuni taflan tohumları(Çekirdekleri) ekilince yabani olarak çıkar bilginiz olsun. Ancak fideleri aşı yaparsanız istediğinizi alırsınız.
Bir örnek.
Kivileri ekerseniz 2 sene sonra aşı olacak duruma gelirler. Aşı yaptıktan en erken 3 sene sonrada meyvaya başlarlar:dilli:
Dikim için karar sizin
Kolay gelsin.
Selam
Bende bir uyarıda bulunma gereği duydum.
Kivi ve altuni taflan tohumları(Çekirdekleri) ekilince yabani olarak çıkar bilginiz olsun. Ancak fideleri aşı yaparsanız istediğinizi alırsınız.
Bir örnek.
Kivileri ekerseniz 2 sene sonra aşı olacak duruma gelirler. Aşı yaptıktan en erken 3 sene sonrada meyvaya başlarlar:dilli:
Dikim için karar sizin
Kolay gelsin.
Sayın KAPTANzst,uyarınız için teşekkür ederim.
Kivi ankara şartlarında yaşarmı peki,yaşarsa ne güzel bi çeşit olur.
Ankarada havalar hala bir inişli bir çıkışlı.Bende bahçeme bazı tohumları ekmek istiyorum. İnşallah emekleriniz zayi olmaz güzel çiçekler alırsınız.
Sevgili hanndan , geçmiş olsun. Tekrar emekle yerine gelecek şeyler .
Arkadaşlarımızın paylaşımnı çok beğendim , sağolsunlar.
Yeni güzellikleri görmek dileğiyle ,sağlıkla kalın.
serkan_istanbul
22-04-2012, 12:54
Çok geçmiş olsun ablacım ya ben geç fark ettim.
Sayın fazmit,
dediğiniz gibi havalar bi düzen tutmadı,üstüne birde fırtına :( hayırlısı diyorum.Emekler inşallah zayi olmaz.
Sevgili nardane,
bu sitede olduğum için kendimle cok gurur duyuyorum,vefakar dostlarım sayesınde yenı umutlar filizlendi.
Sayın serkan istanbul,
çok teşekkür ederim.
Saygılar
Yeni aldığım minyatür guller ve kanarya gülü.Çok yıllık olmaları alınmalarında ilk tercih nedeni:p
Bauhausedan aldıgım lavanta bu cinsini görmemiştim ve ceylan gözlü.
Yapı marketten aldıgımız sprey boya ıle kütüğü boyadım. Üzerine de yenı aldıgım saksı ve içine sardunyalar.:p
Handan hanım sıcaklar arttıkça ilkbahar ın bereketide gelmeye başladı.:)Beyaz şakayık harika görünüyor.Çok güzel fotoğraflarını karelemişsiniz.İnsan bu güzelliklere baktıkça ömrü artıyor.
Toprak ,su ,güneş ve tohum bir araya gelince.
Saygılar selamlar.
Sevgili Handann,bahçeniz baharla birlikte canlanmış...Yukarıda içi oyuk çok güzel bir falez kaya gördüm..Onun oyuk kısmını yukarı bakacak şekilde yerleştirip , içine de sukulent veya yer minesi dikiniz derim..:) harika olur...
Şebboy ve sedef çiçeğini direkt toprağa , ayrı bir köşeye dikiniz..Çünkü onlar ancak seneye çiçek verecek duruma gelecekler...Bilhassa sedef çiçeği ayrı bir yerde toplu halde olmalı...Çünkü Çok fazla tohumdan üreyip yer kaplıyor..Ve çok yıllık bir bitki...
Bahçeniz daha da güzelleşecektir mayıs ayında ..Güle güle keyfini sürünüz...Güzel kızınızı ve sizi kucaklıyorum canım...Selam ve sevgiler canım...:))
Çiçekler harika.Bu sene fidanlarıma özen gösteriyorum ama seneye kısmetse çiçek bahçesi çalışmalarına başlayacağım.
Handan hanım sıcaklar arttıkça ilkbahar ın bereketide gelmeye başladı.:)Beyaz şakayık harika görünüyor.Çok güzel fotoğraflarını karelemişsiniz.İnsan bu güzelliklere baktıkça ömrü artıyor.
Toprak ,su ,güneş ve tohum bir araya gelince.
Saygılar selamlar.
Sayın Adil Bey,geçen haftaki fırtınada malesef şakayık zarar gördü.inşallah toparlar.
Dediğiniz gibi toprak su güneş ve tohum......sanırım huzurun denklemi bu.
Sevgili Handann,bahçeniz baharla birlikte canlanmış...Yukarıda içi oyuk çok güzel bir falez kaya gördüm..Onun oyuk kısmını yukarı bakacak şekilde yerleştirip , içine de sukulent veya yer minesi dikiniz derim..:) harika olur...
Şebboy ve sedef çiçeğini direkt toprağa , ayrı bir köşeye dikiniz..Çünkü onlar ancak seneye çiçek verecek duruma gelecekler...Bilhassa sedef çiçeği ayrı bir yerde toplu halde olmalı...Çünkü Çok fazla tohumdan üreyip yer kaplıyor..Ve çok yıllık bir bitki...
Bahçeniz daha da güzelleşecektir mayıs ayında ..Güle güle keyfini sürünüz...Güzel kızınızı ve sizi kucaklıyorum canım...Selam ve sevgiler canım...:))
Sevgili Berrin Hanım,toprağın her yerinden bişeyler filizlemiş.Çiçekmi yoksa yabani otmu bilemedik.Toprağın içinden o minik yeşil filizi görmek bile keyif veriyor.İçi oyuk falez için yer minesi aklıma gelmemişti.Aster ektim.Yer minesi fikrini sevdim gidip yeniden oyuk kaya almalıyım.
sevgiler,çok öpüyorum...
Çiçekler harika.Bu sene fidanlarıma özen gösteriyorum ama seneye kısmetse çiçek bahçesi çalışmalarına başlayacağım.
Tesekkür ederim,Ankara ikliminde zor olsada bir o kadarda zevkli,inşallah sizin bahçenizde de renk renk çiçekleri görmek nasip olur.
bu sene kışı soğuk ve karlı geçirdiğimiz için bitkilerden çok korkmuştum kaybedicem diye ama havaların ısınması ile birlikte canlılık belirtileri verdiklerinde çok seviniyorum.Geçen sene yapımarketten aldığım clematis kuru dallar ile duruyorken birden yeşillenmesi, bir de üstüne tomurcuklarını görmek,cok büyük keyf.
Yangın zamanında yanan mazıların yerine mazı aldık,
Bazı mazıların yan dalları sararmış,bunları sökmedik, sizce canlanırmı bunlar:(
Miğferine çiçek diken asker misali:D
Kışı sorunsuz atlattığını görünce yine clematis aldım.bahçe kenarına dikmeye kıyamadım,yeni bir mekan yapıyoruz onlar için:D
Geçmiş olsun Handan Hanım. Allah birdaha böyle felaketler göstermesin. Yeni bebişleriniz hayırlı olsun.
Tesekkur ederim sevgili almira.
mandalinci
06-05-2012, 22:00
Aman Handan hanım, neler olmuş, ben tamirat derdindeyken.
Geçmiş olsun, çok üzüldüm, sizin üzülmenize üzüldüm. Her şey yerine konur, cana gelmesin mala gelsin.
Ben nasıl farkedememişim, sizin canınız sağ olsun, gerisi önemli değil.
Sakın üzülmeyin, yangında, yanında yöresinde kimse yokmuş şükür.
Sevgiyle ve sağlıkla kalın.
Ablacım lastik güzel boyanmış.İçindekiyle harika görünüyor.Elimde bir tane lastik vardı atacaktım ama bakalım boyayabilirsem bende değerlendireyim bari :=))
Aman Handan hanım, neler olmuş, ben tamirat derdindeyken.
Geçmiş olsun, çok üzüldüm, sizin üzülmenize üzüldüm. Her şey yerine konur, cana gelmesin mala gelsin.
Ben nasıl farkedememişim, sizin canınız sağ olsun, gerisi önemli değil.
Sakın üzülmeyin, yangında, yanında yöresinde kimse yokmuş şükür.
Sevgiyle ve sağlıkla kalın.
Çok teşekkür ederim sevgili mandalinci,
neyin nerden geleceği belli olmuyor işte,çok şükür can kaybımızın olmaması bizleri sevindirdi.Yavaş yavaş toparlıyoruz.Eski kalıpların aynısı yenıden yapıldı şimdi bi camları kaldı perşembe gunude takılırsa bitmiş olacak.
Sevgiler,saygılar
Ablacım lastik güzel boyanmış.İçindekiyle harika görünüyor.Elimde bir tane lastik vardı atacaktım ama bakalım boyayabilirsem bende değerlendireyim bari :=))
Bende diğer dostlardan görerek yaptım şirin bi detay oldu bahcemizde :p
Gecen hafta yapı markette gördüğüm kaktüsler,çok şirinler
Clematisler,Ankara soğuğunun vefalı dostları,seviyorum sizi:p
2tane daha lastiğimiz vardı bunlarıda boyadık,içlerine mineleri yerleştirdik,yerlerine adapte olduklarında umarım daha guzel fotograflar cekebilicem :D
Clematis,
Taflanlar kışı zor geçirdiler ama çok şükür geçtiler bu kış sınavını.Yeni filizleri hızla büyüyor.
KAPTANzst
13-05-2012, 20:18
Gözüm TRABZONSPOR formasını görür gibi oldu:D
Ve birden açıldı:p
Boyayı ben yağlı boya olarak vurmuştum. Kabarmalar basladı. Bundan sonra yapacaklarımı su bazlı düşünüyorum.
Kolay gelsin.
KAPTANzst
13-05-2012, 20:21
Ben ayrıca lastik ağızlarını açmak için 13-14 cm lik çitalar kesip aralarına koydum. Lastik daha kabarık durdu
Gözüm TRABZONSPOR formasını görür gibi oldu:D
Ve birden açıldı:p
Boyayı ben yağlı boya olarak vurmuştum. Kabarmalar basladı. Bundan sonra yapacaklarımı su bazlı düşünüyorum.
Kolay gelsin.
Sayın KAPTANzst,
sizden kopya aldığımıda farkettinizmi:D
Pembe olanı sprey boya ıle boyamıştım,sonrakı boyadıklarımız yağlı boya,kabarırsa seneye yenilerim diye düşündüm.
:pya nasip...
Keşke bu çıtaları daha önce görseydim benim hiç aklıma gelmedi.Bahce toprağı ile doldurduk bızde o boşlugu,bu lastikler co kartın lastikleri.Sizin lastikler buyukmu?
neslihan0602
14-05-2012, 22:02
handan hanım güle güle oturun,bahçe çok güzel olmuş..bana tanıdık geldi binalar;merkezkent mi burası? ben de gölbaşında bahçeli bir ev aldım,bu yıl inşallah başlayacağım bahçe işlerine..irtibatı koparmayalım,bazı çiçekler ankara iklimine hele hele gölbaşı iklimine uygun olmayacak,teras deneyimimden biliyorum.. çarkıfelek,begonvil,ve yasemin Ankaraya uyum sağlayamıyor maalesef..deneyimlerimizi ve çiçeklerimizi paylaşmak üzere:)
neslihan0602
14-05-2012, 22:09
Handan hanım clematisleri bahçeye ektiniz mi? koyu renklı olanları soğuğa daha dayanıklı diye biliyorum,sizdeki etoile violette cinsi sanıyorum,ben de bahçeye ekmek istiyorum,bilgi verirseniz sevinirim ,selamlar:)
KAPTANzst
15-05-2012, 07:25
Sayın KAPTANzst,
sizden kopya aldığımıda farkettinizmi:D
Pembe olanı sprey boya ıle boyamıştım,sonrakı boyadıklarımız yağlı boya,kabarırsa seneye yenilerim diye düşündüm.
:pya nasip...
Keşke bu çıtaları daha önce görseydim benim hiç aklıma gelmedi.Bahce toprağı ile doldurduk bızde o boşlugu,bu lastikler co kartın lastikleri.Sizin lastikler buyukmu?
Benim kullandığım lastikler 13 veya 14 jant denen modeller.
İki lastik de taksilerde kullanılan standart tiplerdir.
Geniş tabanli olursa dahada güzel olur ve bitki dikilecek alan geniş olur.
Seçimi zevkinize göre yapın , en iyisi bu.;)
Kolay gelsin
Handancım nerelerdesin?
Minik mavişin tomurcuk hazırlığında, Ankara toplantısı başlığı da açılmış..
Ne dersin?;)
Sevgili Feriha Hanım,bahceyle uğraşmaktan nete zaman ayıramıyorum.Çardağı toparlamaya çalışıyoruz,çardağı yapıyoruz derken birde balkonu kapatalım dedık.Ustalarla uğraşıp duruyoruz.
Toplantı başlığını görmedım bakayım hemen.Mavişim mavişelim....kısa zamanda buluşalım inşallah.
Dün bayağı bir kulaklarını çınlattık.
Mayıs ayından bu yana sesin çıkmamış. Ben de merak etmiştim, iyi ki yazdın. Özledik seni toplantıda görüşelim:)
Sevgili Nevsune Hanım,keşke bende yanınızda olsaydım,ama bir daha ki buluşmaya katılmak istiyorum.
Hatırlanmak ne güzel bir duygu :) teşekkür ederim,sevgiler
Baharın telaşı ile bahçedeki hazırlıklardan dolayı bir süredir resim yükleyemedim.Çardağın yeniden yapılması,ve balkonun kapatılması derken gunlerimiz hep yoğun geçti.
Özledim sizleri :p
Agaçlarımızda yeterli meyva olşumu olmadı nedense hatta bir çok ağaçlarımızda meyve yok bile:(
Yeni diktiğimiz dut ağacı ve dalları kırılmak üzere olan şeftali ağacımız:D
Sarmaşık fasulye ve bodur fasulyemiz.
s.serdar
20-06-2012, 18:37
Agaçlarımızda yeterli meyva olşumu olmadı nedense hatta bir çok ağaçlarımızda meyve yok bile:(
Sayın hanndan hanım.
Bahçelerimiz sizinle aynı interland da sayılır. Bu yıl bahar güzel geçti Don, dolu tehlikesi yaşamadık. Ağaçların çiçeklenme ve tozlaşma döneminde havalar yağışsız ve oldukça güneşli geçmesine rağmen meyve azlığı yaşanması ilginç.
Sanırım arı sayısında bir düşme var ki meyveye dönüşme eksikliği yaşıyoruz. Ya da ağaçların çiçeklendiği dönemde arılar meyve ağacı çiçeklerine değilde diğer başka çiçeklere yöneldiler !!!:confused:
Sayın hanndan hanım.
Bahçelerimiz sizinle aynı interland da sayılır. Bu yıl bahar güzel geçti Don, dolu tehlikesi yaşamadık. Ağaçların çiçeklenme ve tozlaşma döneminde havalar yağışsız ve oldukça güneşli geçmesine rağmen meyve azlığı yaşanması ilginç.
Sanırım arı sayısında bir düşme var ki meyveye dönüşme eksikliği yaşıyoruz. Ya da ağaçların çiçeklendiği dönemde arılar meyve ağacı çiçeklerine değilde diğer başka çiçeklere yöneldiler !!!:confused:
Evet haklısınız,geçen bir gazetede okumuştum 'arıların olmaması insanlığın ömrünün 5 senede bitmesine neden olur' yazıyordu.
Doğanın dengesini korumasını sağlamalıyız.geçen seneki dolulardan sonra çok korktuk bu sene olmadı,inşallah gün dönümünde sağ salim atlatırız.Geçen seneki ahlatlıbeldeki doluyu unutamıyorum ağaçlar kendine gelemedi bu sene söküp yenisini dikiyorlar.
Sizin bahçe nerede?
s.serdar
20-06-2012, 20:07
Sizin bahçe nerede?
Gölbaşı Haymana karayolunun 30. kilometresinde.
Çardaga gecen yola güllerin sarılması için bir geçiş yaptırdık,clematisleri ve sarmaşık gülleri oraya diktik.Henüz küçük olduklarından pek doldurmadılar tacı seneye inşallah daha güzel görüntüler olur :D
Bende şimdilik mumluklarla fenerle süsledim :o
Sevgili dostlarımız sayesinde yangın sonrası gelen tohumlar ve sonuc:D
Katmerli aynısefa sarı ve turuncu...
Kedi tırnağı ve sarı papatya
ezan çiçeğinin açılışınız izlemek çok güzel,,,
lilyum,
kayısı
armur ( 6 adet):D
kamelyavadisi
22-06-2012, 13:06
Sebzeleri, meyveler ve çiçekleri kullanarak bahçesinze şahaserler yarattınız. Seyretmekte doyamadığım manzaralar. Emeklerinize sağlık.
Esas ben teşekkür ederim,
çardağın yanması bahçenin 1 ay ertelenmesine neden oldu,yeni yeni toparlıyoruz bahçeyi inşallah güzel olucak.
Çin karanfili ve papatyalarımız.
Sevgili arkadaşım güller muhteşem olmuş diğer çiçeklerde ellerine sağlık.
bahçeniz çok güzel maşallah
Teşekkür ederim sevgili sevim4 ve attar,saygılar :)
Kamkat gecen sene uzerinde sayı ıle çiçeği varken bu sene çiçekten dalları görünmüyor :D
Gül ve yakın çekim,muhteşem bence;)
Sayın KAPTANszt nın göndermiş oldugu kafkas gülü,allisyum ve sardunya
geçen sene komşumuzun bahçesinden aldığım melek borusu cinsi nedir bilmiyorum ama görüntüsü güzel:)
Marketten aldıgım soğanlı bi çiçek adını bilmiyorum :D
Gecen sene isviçreden gelen tohumlar arasından bu seneye kalan sarı papatya gittikçe büyüyor,gittikçe güzelleşiyor
Lilyum,dahliya ve gül açmak üzere
Anneler gunu için kızımın filizlendirdiği aster :D
ve lavantalar
Nevsune Hanımın ziyaretinde getirdiği delosperma,harikaymış bu
ayhan219
29-06-2012, 20:40
ve lavantalar
bahçeden görüntüler harika çok zevkli ve de canlı
olay gelsin handan hanım
Merhaba Handan hanım, bahçenizi keyifle gezdim dolaştım, elinize sağlık, çok huzurlu bir mekan yaratmışsınız. Bir de yangın tehlikesi atlatmışsınız geçmiş olsun, beterinden korusun Allah. Ankara bahçelerini gezip dolaşmak en zevkli hobim oldu son günlerde. Özellikle çin karanfillerinizi, lavantalarınızı ve papatyalarınızı eklediğiniz fotoğraf karelerinizi çok çok beğendim, dönüp dönüp tekrar baktım, maşallah diyeyim. Ne kadar zaman da bu forma ulaştı lavantalar? Ceylan göz olanlar bunlar mıydı? Sevgiler, sağlıkla kalın.. ;)
Sevgi Durul
06-07-2012, 00:41
geçen sene komşumuzun bahçesinden aldığım melek borusu cinsi nedir bilmiyorum ama görüntüsü güzel:)
Sevgili hanndan, bu bitki bildiğim kadarıyla datura.
Marketten aldıgım soğanlı bi çiçek adını bilmiyorum :D
Bu da anemon sanırım.:)
Son günlerde kısa kısa bakıp çıktığım için son güzellikleri kaçırmışım. Her şey yerli yerinde ve çok güzel. Lavantaları, katmerli aynısafaları çok sevdim. Gülleri de. Lavantayı tohumdan mı yetiştirdin? Hakkında biraz bilgi verirsen sevinirim.
Anneler günü hediyesi asteri daha çok sevdim.;) Az daha yazmayı unutuyordum.:p Zeynep Nurdan'a çok beğendiğimi söylersen sevinirim. Her ikinize de.. Sevgiler...
Merhaba Handan hanım, bahçenizi keyifle gezdim dolaştım, elinize sağlık, çok huzurlu bir mekan yaratmışsınız. Bir de yangın tehlikesi atlatmışsınız geçmiş olsun, beterinden korusun Allah. Ankara bahçelerini gezip dolaşmak en zevkli hobim oldu son günlerde. Özellikle çin karanfillerinizi, lavantalarınızı ve papatyalarınızı eklediğiniz fotoğraf karelerinizi çok çok beğendim, dönüp dönüp tekrar baktım, maşallah diyeyim. Ne kadar zaman da bu forma ulaştı lavantalar? Ceylan göz olanlar bunlar mıydı? Sevgiler, sağlıkla kalın.. ;)
Begeniniz için tesekkur ederım,uzun zamandır forma ugrayamadım yazınızı gec gordum.Lavantalar 2 senedır bızımle.Sevgiler
bahçeden görüntüler harika çok zevkli ve de canlı
olay gelsin handan hanım
Tesekkur ederım Ayhan Bey,saygılar...
Sevgili hanndan, bu bitki bildiğim kadarıyla datura.
Bu da anemon sanırım.:)
Son günlerde kısa kısa bakıp çıktığım için son güzellikleri kaçırmışım. Her şey yerli yerinde ve çok güzel. Lavantaları, katmerli aynısafaları çok sevdim. Gülleri de. Lavantayı tohumdan mı yetiştirdin? Hakkında biraz bilgi verirsen sevinirim.
Anneler günü hediyesi asteri daha çok sevdim.;) Az daha yazmayı unutuyordum.:p Zeynep Nurdan'a çok beğendiğimi söylersen sevinirim. Her ikinize de.. Sevgiler...
Sevgili SDurul,
Beğeniniz ıcın tesekkur ederım. Ankara'ya uygun sartlarda anca bu kadarını yapabıldık.
Temmuz ayında Antalya'ya gıttık de dogaya hıc bu kadar yakından bakmamıstım, bızım gozunun ıcıne baktıgımız japon gulu, ağaç mine vs orada dogal bir şekilde yetişiyorlar. Bız de zoru mu başarıyoruz acaba;)
Lavantayı seradan almıştık saksıda tohumdan yetısır mı kı denemedım.
Asterlerimiz açtı,kendı fılızlendırdıgı cıcegın actıgını gormek nurdanı cok sevındırdı.
Zeynep Nurdanla öpüyoruz sizi. Sevgiler saygılar
Hatmi ve arı,
dahliya,
su sümbülü
Üstteki sarı çiçeğin adını bılmıyorum,
datura,
lilyum,
sarı papatya
Kara dut,
esans kokulu gül,
sarı çiçeğin adını bilmiyorum,
akşam sefası,
aster
Sevgili sabah ın hediyesi lilyumlar,,,,çok güzeller
....ve ailemizin yeni üyesi:D Buz
25 gunlukken aldıgımız golden retriever
Buz şimdi 2 aylık,onunla oynarken kızım cok eğleniyor,,,tavşan gibi koşmasına hayranım:D
Sayın hanndan bahçeniz ve yetiştirdiğiniz bitkiler harika. Seçimleriniz (bitki seçimi ve bitkilerin renk seçimi) çok zevkli. Anneler günü için kızınızın çimlendirdikleri şahane. Ailenizin yeni üyesi Buza bayıldım. Yanınıza gelip de doya doya sevesim geldi. Siz benim yerime de sevin lütfen. Dilerim aileniz ve siz bu güzellikler için de sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürersiniz. Her şey gönlünüzce olsun, sevgiyle kalın.
handanhanım
10-09-2012, 00:04
Hayırlı, uğurlu olsun:) Sağlıkla oturun sevgiyle yaşayın bahçenizde.
bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık. bahçenizde var mı bilmiyorum ama hanımeli , mor salkım, yasemin , manolya çok yakışır. yaz günleri çiçeklerin kokusu ve görselliğide ayrı bir zevktir.
handancım yavruya bayıldım ismide güzelmiş buz..
Sayın hanndan bahçeniz ve yetiştirdiğiniz bitkiler harika. Seçimleriniz (bitki seçimi ve bitkilerin renk seçimi) çok zevkli. Anneler günü için kızınızın çimlendirdikleri şahane. Ailenizin yeni üyesi Buza bayıldım. Yanınıza gelip de doya doya sevesim geldi. Siz benim yerime de sevin lütfen. Dilerim aileniz ve siz bu güzellikler için de sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürersiniz. Her şey gönlünüzce olsun, sevgiyle kalın.
Sevgili Esin Hanım,
cok teşekkür ederim.Buzu sızın yerinizede sevdim,yalnız kötü bi haberim var;buz sevildikçe seviliyor.....:p
Hayırlı, uğurlu olsun:) Sağlıkla oturun sevgiyle yaşayın bahçenizde.
Çok teşekkür ederim Handan Hanım, adaşım:p
bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık. bahçenizde var mı bilmiyorum ama hanımeli , mor salkım, yasemin , manolya çok yakışır. yaz günleri çiçeklerin kokusu ve görselliğide ayrı bir zevktir.
Sevgili Sibelim,
hanımeli 4 kök var,
Mor salkım geçen sene dikildi yalnız;kıştan fazla etkılendı sanırım yenı yenı filizleri büyüyor,kendıne gelmeden kış tekrar gelecek:(
Yasemin almıştık ama kışı geçiremedi,tohumdan yetiştirdiğim var ama daha küçük şimdilik saksıda büyüdüğünde napıcam bilmiyorum,kışı geçiremez Ankarada.
Manolyayıda denemedim bahçede
Teşekkür ederim tavsiyeniz için.
Buz büyüyor:D
ama çiçeklerimi de kırıyor:(
Tohumdan yetiştirdiğim katmerli datura,çok güzel kokuyor
Komşumuzdan aldığımız mor güzel yalnız adını bilmiyorum:confused:
Ankara şartlarına uygun bir çiçekmiş,görünümü çok güzel.
Rudbeckia,diğer yetiştirdiğim çiçeklere göre çiçeği daha dayanıklı, aster zinya gibi çiçeklerden daha fazla sürede sarı görselliğini bizimle paylaştı.
Sevgili Handann , çoktandır bahçenize girememiştim..Bu mevsemde bahçenizde harikalar yarattığınızı gördüm....Ellerinize ve gönlünüze sağlık....Bahçede herşey coşmuş...Sebzeler kısmı da çok çok güzeldi...Kayaların içindeki çiçekler ve bahçe aydınlatma ışıklarına bayıldımm...:))
İyi günlerde harika ev ve bahçenizin tadını çıkarınız...Selam ve sevgiler..:)
Handan Hanım, bahçenize bir süredir göz atamamışım. Ne güzel yeşillendirmişsiniz. :)
Güller için tasarladığınız pergola birkaç sene içinde inşallah şöyle görünecek. :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/peyzaj-bahce-duzenleme/297546d1337378236-tumblr_l2akys8zux1qz4kfuo1_500.jpg
(By fotoğrafta altta dümdüz devam eden yeşil çalı da çok yakışmış (şimşir sanırım). Belki size de fikir verebilir. ;) )
s.serdar
19-09-2012, 01:06
Buz büyüyor:D
ama çiçeklerimi de kırıyor:(
Sayın hanndan.
Buz'u çiçekler konusunda eğitime almaz iseniz ilerde zorluk yaşayabilirsiniz. Golden'ler kolay eğitim alan havhavlar olduğundan, bir iki günlük ciddi bir eğitimle çiçekler üzerinde dolaşma ve yatma alışkanlığından kolayca vazgeçirebilirsiniz.
Saygılarımla.
Sevgili handancım,bahçen çok güzel olmuş uzunzamandır girmemiştim.
Ellerine sağlık.
Sevgili Handann , çoktandır bahçenize girememiştim..Bu mevsemde bahçenizde harikalar yarattığınızı gördüm....Ellerinize ve gönlünüze sağlık....Bahçede herşey coşmuş...Sebzeler kısmı da çok çok güzeldi...Kayaların içindeki çiçekler ve bahçe aydınlatma ışıklarına bayıldımm...:))
İyi günlerde harika ev ve bahçenizin tadını çıkarınız...Selam ve sevgiler..:)
Sevgili Berrin Hanım,teşekkür ederim
yaz mevsiminde bende nete zaman ayıramıyorum,yazın resimler ekleyip kışında onlarla avunucaz :p
Selamlar,sevgiler,
Handan Hanım, bahçenize bir süredir göz atamamışım. Ne güzel yeşillendirmişsiniz. :)
Güller için tasarladığınız pergola birkaç sene içinde inşallah şöyle görünecek. :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/peyzaj-bahce-duzenleme/297546d1337378236-tumblr_l2akys8zux1qz4kfuo1_500.jpg
(By fotoğrafta altta dümdüz devam eden yeşil çalı da çok yakışmış (şimşir sanırım). Belki size de fikir verebilir. ;) )
Sevgili gilan,teşekkür ederim.
Eklemiş olduğunuz resmi inceledim,çok güzel.3 sıra halinde yaptık,daha uzun sıralar halinemi çevirsek acaba:confused:pembe kırmızı sarı sarmaşık gül ve mor ve beyaz 3 kökte clematis var.Beyaz sarmaşık gül bulamadım,bulduğumda beyaz gülüde dikmeyi planlamıştık.
Planladığımız birşey değildi aslında yanan çardağı yapmaya gelen usta ile bir kaç fikir alışverişinden sonra yapalım dedik.Ektiğimiz bitkiler yerlerine uyum sağlasınlar bakalım seneye nasıl bir görüntü çıkacak.
Sayın hanndan.
Buz'u çiçekler konusunda eğitime almaz iseniz ilerde zorluk yaşayabilirsiniz. Golden'ler kolay eğitim alan havhavlar olduğundan, bir iki günlük ciddi bir eğitimle çiçekler üzerinde dolaşma ve yatma alışkanlığından kolayca vazgeçirebilirsiniz.
Saygılarımla.
Sayın s.serdar,buz yaramaz bir çocuk gibi kıpır kıpır durmuyor yerinde,eğitim konusunda ne yapmamızı önerirsiniz.henüz 2 aylık eğitim için uygun bir dönemmidir.
Şimdiye kadar hiç köpeğimiz olmadığından nasıl eğitim vereceğimide bilemiyorum.
Sevgili handancım,bahçen çok güzel olmuş uzunzamandır girmemiştim.
Ellerine sağlık.
Çok teşekkür ederim Sevim Hanım,
sevgiler,öpüyorum.
kocasinan
20-09-2012, 13:32
Komşumuzdan aldığımız mor güzel yalnız adını bilmiyorum:confused:
Ankara şartlarına uygun bir çiçekmiş,görünümü çok güzel.
Handan Hanım, bu güzel çiçeğin ismi yanılmıyorsam Saraypatı olarak geçiyor, ben de bir komşumda gördüm, çok beğendim, ismini O da bilmiyormuş, biraz araştırdım Saraypatı olarak buldum. Sizin çiçekleriniz ve köpeğiniz de çok güzeller, Allah nazardan esirgesin.
Handan hanım uzun süre Sayfanızı ziyaret edememiştim.Çok güzel gelişmeler olmuş.Harika çiçekler le sayfanızı süslemişsiniz.Hepsi harika görünüyor.
1166 nolu fotoğraflardaki mor çiçeğin adı Aster.gogle sayfasında görsellere yazarsanız karşınızda aster deryasını görebilirsiniz.:) Fazla bakım istemeyen, her yıl yayılarak çoğalan harika görselliği olan ,Arı ve kelebeklerin çok sevdiği ve vazgeçemeyeceği bir çiçek türü.
Herşey çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık.Kolay gelsin.
Sayın Gilan,
İnsanı dellendirmeyi çok iyi beceriyorsunuz efendim:))).
Tablo gibi bir yol...
Teşekkürler.
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
füsunANK
21-09-2012, 22:52
Harika olmuş bitkilerin Handancım. Buz da çok şirin :p
Çekimlerini sevdiğim çiçeklerim
milaca2010
11-10-2012, 12:31
ve lavantalar
İyi günler sn. hanndan.
Bahçeniz çok güzel, lavantalara bayıldım emeklerinize sağlık, çiçekli günler dileğiyle esen kalınız...
s.serdar
11-10-2012, 13:17
Sayın s.serdar,buz yaramaz bir çocuk gibi kıpır kıpır durmuyor yerinde,eğitim konusunda ne yapmamızı önerirsiniz.henüz 2 aylık eğitim için uygun bir dönemmidir.
Şimdiye kadar hiç köpeğimiz olmadığından nasıl eğitim vereceğimide bilemiyorum.
Handan hanım.
Yukarıdaki mesajınızı malesef çok geç gördüm. Özür dilerim.
Eğitim için 2 ay çok erken. Ancak bu günlerde biraz daha büyümüş olmalı kerata. :D
Malesef köpekler mi suistimal ediyor ? yoksa bayanlarda mı bir eksiklik var bilemiyorum ? Profesyonel olmadığı taktirde köpeğin bir bayandan eğitim alması pek başarı sağlamıyor. Bu nedenle profersyonel bir eğitim öneririm.
Gölbaşı Gökçehöyük mahallesinde, sanırım sizden 8-10 km haymana'ya doğru bir köpek eğitim merkezi var. İnternet adresi BUDUR (http://www.activekennel.com) dur.
Komşumuzun köpeği Çamur burada eğitim gördü. Fiyatı biraz yüksek. Komşudan sanırım 2.000 $ istemişler. Ama pazarlık edip etmediğini fiyatı kaça çektiğini bilemiyorum. Golden'ler kolay eğitim alan köpekler olduğundan bana göre Temel İtaat Eğitimi için 400-600 $ uygun sayılabilir. Bundan fazlası fahiş olur.
Eğitime başlangıç ayı olarak genellikle 4 aylık olması öneriliyor. Daha küçük yaştakiler bildiğim kadarı ile pek önerilmiyor. Henüz zamanınız var gibi görünüyor.
Saygılarımla.
YeniGine
23-10-2012, 00:22
Çörek otu çiçeği yavaşta olsa büyüyor,karnıyarık küpe ektiğim yer açelyası bayada sık ekmişim onu seyreltmem lazım. Küpler bahçede yerlerini alıyorlar bahçe düzene girecekkkk:rolleyes:
Bahçe düzene girecek; eminiimm SÜPER OLACAK.
Devam.
YeniGine
23-10-2012, 00:56
Bahçemiz yeşilleniyormu ne! :D
Sevgili hanndan bence daha çok güzelleşiyor...
YeniGine
24-10-2012, 23:48
,,,
Sevgili Handan Hanım; sabah sefalarınız gerçekten çok güzel olmuşlar.
YeniGine
24-10-2012, 23:50
yaramaz tohumlar,
Handan Hanım beyaz çiçeklerin ismi nedir acaba?
YeniGine
25-10-2012, 23:59
Akşam sokak lambasının kar üzerindeki pırıltısı net çekemedim ama paylaşmak istedim :D
Sevgili Handan Hanım; hep Beğen Beğen Beğen... Ama gerçekten de görüntüler, bahçe, paylaşımlarınız beğenilmeyecek gibi değil. Zevkle bahçenizi geziyorum.
Devam.
YeniGine
26-10-2012, 23:29
Çardaga gecen yola güllerin sarılması için bir geçiş yaptırdık,clematisleri ve sarmaşık gülleri oraya diktik.Henüz küçük olduklarından pek doldurmadılar tacı seneye inşallah daha güzel görüntüler olur :D
Bende şimdilik mumluklarla fenerle süsledim :o
Handan Hanıım bayıldım; çok güzel olmuş çok.
YeniGine
26-10-2012, 23:47
Gezdim, gördüm geldim... Handan Hanım ellerinize, emeğinize sağlık, bahçeniz çok güzel. Daim olsun inşallah.
İyi günler sn. hanndan.
Bahçeniz çok güzel, lavantalara bayıldım emeklerinize sağlık, çiçekli günler dileğiyle esen kalınız...
Sevgili milaca2010,teşekkür ederim,sevgiler...
Handan hanım.
Yukarıdaki mesajınızı malesef çok geç gördüm. Özür dilerim.
Eğitim için 2 ay çok erken. Ancak bu günlerde biraz daha büyümüş olmalı kerata. :D
Malesef köpekler mi suistimal ediyor ? yoksa bayanlarda mı bir eksiklik var bilemiyorum ? Profesyonel olmadığı taktirde köpeğin bir bayandan eğitim alması pek başarı sağlamıyor. Bu nedenle profersyonel bir eğitim öneririm.
Gölbaşı Gökçehöyük mahallesinde, sanırım sizden 8-10 km haymana'ya doğru bir köpek eğitim merkezi var. İnternet adresi BUDUR (http://www.activekennel.com) dur.
Komşumuzun köpeği Çamur burada eğitim gördü. Fiyatı biraz yüksek. Komşudan sanırım 2.000 $ istemişler. Ama pazarlık edip etmediğini fiyatı kaça çektiğini bilemiyorum. Golden'ler kolay eğitim alan köpekler olduğundan bana göre Temel İtaat Eğitimi için 400-600 $ uygun sayılabilir. Bundan fazlası fahiş olur.
Eğitime başlangıç ayı olarak genellikle 4 aylık olması öneriliyor. Daha küçük yaştakiler bildiğim kadarı ile pek önerilmiyor. Henüz zamanınız var gibi görünüyor.
Saygılarımla.
Sayın s.serdar,ilginize teşekkür ederim.
Kızım eğitime vermemizi istemiyor ayrı kalamayacağını söylüyor.Sevgili sabah ın hediye ettiği kitap sayesinde disiplin ile buz daha sakin.Umarım başarırız...Toplantıda sizinle görüşmeyi çok isterdim ama denk gelmedik.saygılar...
Handan Hanım beyaz çiçeklerin ismi nedir acaba?
Sevgili YeniGine,beğenileriniz için teşekkürler.
2 dönem yaz geçirdik her sene tecrube oldu bizim için.begenmeniz memnun etti demekki doğru yoldayız.
Beyaz çiçek,alisyum-kuduz otu...
Sevgiler...
Süs kabağı,bereket kabağı diyorum artık,,
Sanırım göçmen kuşlar bahçemizi ziyaret edip cosmos tohumu yerken resim çekildiklerinden haberleri yok:D
Kamkat,meyveleri olgunlaşıyor.İlk kez bu sene bu kadar cok meyveleri var.
Neredeyse kış ayı geldı bahçemiz halaa renkli:)
Kışa doğru coşan çiçeklerimiz.
Beyaz kasımpatı,sanki kar yumağı...
Handancığım ne güzel açmış maşalllah,gerçekten kar yumağı gibi,tohumdanmı yetişiyor? ben de bulup yetiştirsem sanırım kolay yetişiyor..
Gaura çalısı açtıkca acıyor
Bu günlük bu kadar ......:D
Mükemmel kareler izledik sayenizde Handan Hanım, renkli papatyaların dolgun formları, kasımpatlarının serada yetişmiş gibi çiçekli halleri aklımı başımdan aldı. ;) Kasımpatlarına özel bir besin takviyesi var mı acaba? Ellerinize sağlık.
Selehattin 67
31-10-2012, 19:16
sanki kendim yetiştirmiş gibi seviniyorum çok güzel fotolar hele o kasımpatılar yokmu bayıldım
Selehattin 67
31-10-2012, 19:19
bereket kabağı adını taktığınız kabaklardan ankara toplantısında dağıttınız bana da kalmıştı baharda yerleri hazır
Selehattin 67
31-10-2012, 19:25
bahçeyi bir daha gezdim gerçekten çok güzel kocaman bir yüreğiniz var :) her şey gönlünüzce olsun :):):)
KAPTANzst
01-11-2012, 08:20
Mevsimi olması nedeniyle kasımpatıları normal karşılayacağımda onlar bile bizimkilerden farklı. Diğerlerine ne demeli..Süper bahçe.
Te3brik ederim. Azbuçuk da kıskandım:p
bahtiyar02
05-11-2012, 18:53
Ağaçlarımız........
Tek kelimeyle harika.Ağız tadıyla oturmanız dileğiyle.
Saygılar
Kasımpatılarınız çok güzel. Hele beyaz gerçekten yumak gibi.
Gaura çalısını çok sevdim. Ben daha önce yetiştirdim. Bir saksıda tek bir gaura
çalısı çok zarif bir görüntüsü vardı. Emeklerinize sağlık. Ne zamandır bakmamıştım bahçenize keyifli bir gezinti oldu.
milaca2010
06-11-2012, 02:56
Yaramazım :D
Sn. hanndan hanım, sevimli köpeğiniz Buz çok hoş mutlu minik bir yavru. Yaptığı şımarıklıklara bayıldım:) bahçenizi çok beğendim, insanı dinlendiren göz yormayan fresh bir dizaynı var.
sizi kutlarım emeklerinize sağlık.
Huzur içinde keyfle tadını çıkarmanız dileğiyle, saygı ve sevgiler...
sevgili handan hanım bahçeniz harika ellerinize sağlık...
Selehattin 67
06-11-2012, 16:18
hu hu kimse yokmu boşver kimse yokken biraz gezeyim
KAPTANzst
06-11-2012, 16:30
hu hu kimse yokmu boşver kimse yokken biraz gezeyim
Bu devirde boş olurmu:p
Gizli kamera verdır sakın çiçek çalayım deme:D:D
Selehattin 67
06-11-2012, 17:16
ya kaptan azıcık kıyısından köşesinden birşey yapsak olmazmı :D
KAPTANzst
06-11-2012, 17:26
ya kaptan azıcık kıyısından köşesinden birşey yapsak olmazmı :D
Benden söylemesi..
Büyük lafı dinlemezsen senin sorunun:p
Sonra demedi deme:D:D
Tam yazicaktim internet gitti.Kablo kopmus cepten giriyorum.internetidemi kestiniz....himm buyuk bi organizasyon var sanirim
KAPTANzst
06-11-2012, 18:30
Ben savunmadaydım;)
Suçlu belli, itiraf bile ediyor. Kesin kablolarıda o kesmiştir.:D
Gizli kamera kablosu sanmasın:D:D:D:D
Malumunuz elektırıktende anlıyor,delilleri kaldırıyor demekki.
Selehattin 67
06-11-2012, 19:11
elektrik mesleğim ufak ufak aşırma işlerini bazı ismi lazım değil [ onlar kendini bilir ] büyüklerimden öğrenmeye çalıştım lakin tam öğrenememişim
Selehattin 67
06-11-2012, 19:13
tamam tamam itiraf ediyorum azıcık tırtıklayacaktım birde kendime şuç ortağı bulsaydım hımmm haika olurdu:D:D
Canınız sağolsun efendim...komşuda pişer bizede düşer misali ben üretip dağıtayım...buyrun talan edin....dermişimmmmmmmmmm
Selehattin 67
06-11-2012, 19:19
hepsi iyi güzeldi düşünmeniz yeter [ mesela yani ] :D
Selehattin 67
06-11-2012, 19:21
bu arada sizi tekrar aramızda görmek güzel şu sıralar sizin oralar çok soğuk olur burada korkunç bir yağmur başladı
Güneşimizi almaya gelin o zaman:D:D:D
müthiş bi sıcaklık harika bi hava var.Sanki kış gelmeyecekmiş gibi,papatyalar açtıkca açıyor.
Selehattin 67
06-11-2012, 19:30
pastırma sıcakları aldanmayın güneşinizi iyi muhafaza edin kimseye vermeyin [ gerçi ihtiyacınız olmaz ]
.....ama güneşe ihtiyacımız var:(
Selehattin 67
06-11-2012, 19:40
herşey zamanında güzeldir yaz yazlığını kış kışlığını bilecek yazın tadı güzel kışın tadı güzel
Mevsimi olması nedeniyle kasımpatıları normal karşılayacağımda onlar bile bizimkilerden farklı. Diğerlerine ne demeli..Süper bahçe.
Te3brik ederim. Azbuçuk da kıskandım:p
Teveccuhunuz efendım, sizin bahcenın yanında benım bahcenın adımı olur.
Selehattin67 size gelsin kasımpatı :D:D:D:D
Mükemmel kareler izledik sayenizde Handan Hanım, renkli papatyaların dolgun formları, kasımpatlarının serada yetişmiş gibi çiçekli halleri aklımı başımdan aldı. ;) Kasımpatlarına özel bir besin takviyesi var mı acaba? Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim,kışa nispet papatyalarımız açtıkça açıyor...:p
Kasımpatıları sevgili cemonun tavsiyesi üzerine hazıran ayında dipten budadık bunun dışında bi işlem yapılmadı.Sevgiler
Sayın bahtiyar02, Sevgili sevim.K,Sevgili milaca2010, Sevgili sibelim beğenileriniz için teşekkür ederim...
Gözüm, gönlüm şenlendi elinize yüreğinize sağlık...
KAPTANzst
07-11-2012, 07:09
Teveccuhunuz efendım, sizin bahcenın yanında benım bahcenın adımı olur.
Yok yoooook teveccüh etmiyorum.
Sadece sizin bahçenin güneş alması olayı benim bahçeye fark atar.
Benim gibi arazisi eğimli ve güneşigeç alan bahçe sahipleri çok iyi bilirler bu durumu.
Şu anda saat 08.10 ama benim bahçeye güneş almıyor. Yarım saat sonra kısmen 1 saat sonra tam olarak alacak ancak:(
Bu durumda bitkilerin üzeri hala nemli. Hastalık kapabilirler.
Şanslısınız
Çiçekleriniz ondan daha iri ve gösterişli.
Bendekiler zorlamayla geliyor bu duruma:D
sayın KAPTANzst,
bize yakın göl var,geceleri hava soğuyunca sabahları uyandığımızda çiğ düşmüş oluyor.Çimenlerin üzerinde su damlacıkları,mis gibi hava.Sonra güneş acında buharların yerden kalktığını görebılıyoruz.Her yerin ayrı bi güzelliği var.
Maşallah sizin kendi güneşiniz yeter.
Kasım patı çok güzel regide.
sn.handan bahçeniz, eviniz ,çiçekleriniz,hepsi çok güzeller allah gönlünüze göre versin nice yıllar bol çiçeklerini görün..........:)
Selehattin 67
08-11-2012, 18:25
kasımpatılar için çok teşekkür ederim sizin yüreğiniz gibi çok güzeller :) :)
demircool
10-11-2012, 12:49
Handan abla bahçeyi tam bir cennete dönüştürmüşsünüz sizi kutlarım herşey muhteşem...Ankara toplantısında sizi gördüm fakat tanışma fırsatımız olmadı..su sümbüllerinizden bende nasiplenmiştim :))
mandalinci
10-11-2012, 18:02
Yaramazım :D
Golden mı o?
Çok güzel bir seçim, neşeniz, stres topunuz olacak.
Keyifli günler dilerim birlikte :)
Bu arada bahçeye maşallah:)
Kasım patı çok güzel regide.
Evet rengi çok guzel.Teşekkürler begendiğiniz için,sevgiler.
sn.handan bahçeniz, eviniz ,çiçekleriniz,hepsi çok güzeller allah gönlünüze göre versin nice yıllar bol çiçeklerini görün..........:)
Teşekkür ederim BAYÇALI,inşallah hep birlikte gormek nasip olur.
Handan abla bahçeyi tam bir cennete dönüştürmüşsünüz sizi kutlarım herşey muhteşem...Ankara toplantısında sizi gördüm fakat tanışma fırsatımız olmadı..su sümbüllerinizden bende nasiplenmiştim :))
Teşekkür ederim,hatırlayamadım sizi:(
Golden mı o?
Çok güzel bir seçim, neşeniz, stres topunuz olacak.
Keyifli günler dilerim birlikte :)
Bu arada bahçeye maşallah:)
Sevgili mandalinci,golden yavrusu,bazen oynamakdan bız yoruluyoruz ama o enerji dolu oluyor.Kızım cok seviyor,çok alıştık buza.
Hepbirlikte keyifli gunlere,sevgiler.
kasımpatılar için çok teşekkür ederim sizin yüreğiniz gibi çok güzeller :) :)
Rica ederim,ayrıca guzel sozunuz ıcın ben teşekkür ederim.
Yeni aldığım kasımpatılar,henuz esas yerlerine dikilmediler.Aslında nereye dikeceğimize tam kararda veremedık.Pembe ve beyaz katmerli olanlar ilk kez gordugum bı kasımpatı cınsı.Bunları saksıdamı muhafaza etsem,siz ne dersiniz?
Haftasonu karşıyakadaki seralara gittik, o kadar guzel kasımpatılar var kı,hepsini almak geldı ıcımden...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.