View Full Version : hanndan / bahçe
KÜÇÜK DÜNYAMDA BÜYÜTTÜKLERİM.....
Bahçenin bulunduğu şehir : ANKARA
Bahçenin büyüklüğü : 1,5 Dönüm
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :Müstakil ev ve bahçe
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?:Boş arsaydı.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :3 Yıldır.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? :Hayır
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel):Kişisel kendi uğraşımız.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Çardak ve kümes var.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Doğru bitkiler yetiştirmek.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler):
32 Kök meyve ağacı, 650 Kök çit mazı,
2 Böğürtlen
10 Kök asma
12 Kök gül
Mevsimlik sebze ve çiçekler
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Hayır,yok.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Tüm bitkilerim özeldir.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Tohumdan ve çelik alarak üretim yapıyorum.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Şebeke suyu kullanıyoruz.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Toprak özellikleri
Kompost yapıyor musunuz?
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Bahçeniz organik mi? Elimizden geldiği kadar organik yetiştirmeye çalışıyoruz,ama sevmediğimiz durumlarda ilaç kullanmak zorunda kaliyoruz.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Yanmış koyun gübresi kullaniyoruz.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Evet
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Bu yaz için ilk planımız damlama sulama yapmak.
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Bahçemizin sağı ve solu boş arsa olduğundan rüzgara maruz kalabiliyor bahçemiz.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? iyiki bahçem var
Arsayı aldığımız gün çektiğim resim
İnşaat aşaması;zor,bilmediğimiz bi konu önceleri basitmiş gibi geldi ama ne zor bi işmiş.Şimdi bakıyorumda resimlere,,,,,,,,,,,ah ah diye iç geçirmeden edemiyorum.
asumandilek
11-04-2011, 14:43
Yepyeni bir bahçe ve onu bizlere sunan kocaman bir yürek. Ne güzel. Aşamaları merakla takip edeceğim. Bahçenin şu anki hali eminim muhteşemdir. Huzurlu, mutlu bir ömür geçirin inşallah evinizde.
Çok teşekkür ederim,daha muhteşem olamadı bahçem ama umarım yeşerecek umutlarla...
Sayın hanndan; Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Çok bakımlı bir bahçeniz var. Renklenince de harika bir bahçe olacaktır. Neler yapmayı planlıyorsunuz? Kolay gelsin...
Resmini önce çekmiştim ama eklemek istedim yılbaşı çiçeğimi
Sayın hanndan; Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Çok bakımlı bir bahçeniz var. Renklenince de harika bir bahçe olacaktır. Neler yapmayı planlıyorsunuz? Kolay gelsin...
Teşekkür ederim.Aslında sizlerden fikir bekliyorum....gidip bahçenin resimlerini çekip onlarıda ekleyeyim.
Bahçemizin ön tarafı burası,burada yola yakın kısımlara şimşir ağacı ekip iç kısmı çimlendirip 5-10 kök gül dikmek istiyoruz.
Bu kısıma yuvarlak bi şekilde yükselti göbek deniliyor o tarz bişey yapıp etrafını çiçeklendirsek nasıl olur........
Yeni diktiğimiz üzümlerimiz.
Bu kısımıda sebze fidelerimizi dikmek için ayırdık.
fikreteren
11-04-2011, 15:53
Sayın hannda, hayırlı olsun .Çicekleriniz bahçeniz çok güzel.Hele ev daha güzel olmuş.Güle güle oturun.
Sevgili hanndan elinize emeginize saglık
Sayın fikreteren ve Sayın burak alkan çok teşekkür ederim.
Saın Hanndan,eviniz harika güle güle oturun. Bahçe alanı çok güzel,umarım zamanla harikalar yaratacaksınız.Ben Mor salkımcıyım,bahçenizin bir köşesine yasemin,hanımeli ,gül ve mor salkım sardırın.Baharın gelişini size mor salkım haber versin. Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun efendim.
Çok güzel bir ev sevgili hanndan güle güle oturun. Bahçe alanınız dikili ağaçlar, meyveler belli bir düzen içinde. Karışık değil özen gösterildiği belli oluyor.
Bahçe girişinde gül dikeceğinizi yazdığınız yer güzel bir gül bahçesi olur. Giriş kısmına sevdiğiniz hoşlandığınız bir sarılıcı kullanabilirsiniz. Duvar diplerinde değişik çiçekli ya da çiçeksiz çalı türü bitkiler. Bahçe bitkilerinizi, çiçeklerinizi dikerken her mevsim çiçekli görebilecek şekilde seçer ve belli bir düzen içerisinde dikerseniz fidelerinizi her mevsim canlı bir bahçeniz olur. Bahçe tecrübesi olan dostlar mutlaka güzel fikirlerle kapınızı çalacaklardır. Kolaylılar diliyorum size, sevgiyle:)
Sevgili handann, bir kaç yıl içinde bahçenizin cıvıl cıvıl olacağına eminim. :)
Meyve ağaçlarını önden dikmeniz çok iyi olmuş, artık hızla büyürler.
Uygun yerlere clematis (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4446) çeşitlerini de düşünün derim.
Bir de burası Ankara'nın ne tarafı acaba? Çok merak ettim. :)
ciceksever70
11-04-2011, 17:07
Eviniz ve bahceniz hayirli olsun. Eviniz cok güzel olmus. Sansiniza bahce dümdüz. Zamanla cesitleriniz cogalacaktir. Bahceli bir evde karar kilmakla en iyi secimi yaptiginiza inaniyorum. Insan hayatina cok sey katiyor dogayla icice olmak. Sevgiler.
basakalk
11-04-2011, 17:14
Handan hanım allah huzur ıcınde oturmayı nasıp etsın , gunden gune cennet gıbı olacakdır , bahcenız hersey ıcın cok musaıt gorunuyor
Sevgi Durul
11-04-2011, 17:42
Sevgili hanndan, öncelikle geçmiş olsun. Forumda yeni bir bahçe görünce, yeni güzellikler göreceğim için mutlu oluyorum. Yeni evinizde, sevdiklerinizle güle güle oturun. Her şey gönlünüzce olsun... Sevgiler...
Yeni bir bahce heyecan kattı içime.
Sevgili handann, sağlıkla huzurla mutlulukla oturun. Ben de, clematis öneriyorum size ve mor salkım. Ayrıca bolca çalı türü.
Herşey gönlünüzce olsun, mutluluklar dilerim. Takipteyim bu bahceyi:)
Handan hanım hayırlı uğurlu olsun, sevdiklerinizle sağlıklı huzur dolu yaşam dilerim.
Eviniz ve çevresini çok güzel düzenlemişsiniz ağaçlar kısmıda hallolmuş gibi, bence işin kolayı kalmış onuda en iyi şekilde yapacağınızdan eminim.
Bahçe toprağınızda güzel görünüyo, size kolaylıklar diliyorum.
Saın Hanndan,eviniz harika güle güle oturun. Bahçe alanı çok güzel,umarım zamanla harikalar yaratacaksınız.Ben Mor salkımcıyım,bahçenizin bir köşesine yasemin,hanımeli ,gül ve mor salkım sardırın.Baharın gelişini size mor salkım haber versin. Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun efendim.
Efendim çooooooook teşekkür ederim.bir tane pervane yaseminim var,ama saksıda bahçeye dikmeye cesaret edemedik.Hanımelimiz var yalnız daha küçük.Mor salkım dediğiniz akasya cinsi olan dimi.Evet bende onları cok seviyorum.Bulabilirsem alırım..Tekrar teşekkürler
Çok güzel bir ev sevgili hanndan güle güle oturun. Bahçe alanınız dikili ağaçlar, meyveler belli bir düzen içinde. Karışık değil özen gösterildiği belli oluyor.
Bahçe girişinde gül dikeceğinizi yazdığınız yer güzel bir gül bahçesi olur. Giriş kısmına sevdiğiniz hoşlandığınız bir sarılıcı kullanabilirsiniz. Duvar diplerinde değişik çiçekli ya da çiçeksiz çalı türü bitkiler. Bahçe bitkilerinizi, çiçeklerinizi dikerken her mevsim çiçekli görebilecek şekilde seçer ve belli bir düzen içerisinde dikerseniz fidelerinizi her mevsim canlı bir bahçeniz olur. Bahçe tecrübesi olan dostlar mutlaka güzel fikirlerle kapınızı çalacaklardır. Kolaylılar diliyorum size, sevgiyle:)
Önerilerinizi dikkatle uygulayacağım emin olun,
Sevgiler........
Sevgili handann, bir kaç yıl içinde bahçenizin cıvıl cıvıl olacağına eminim. :)
Meyve ağaçlarını önden dikmeniz çok iyi olmuş, artık hızla büyürler.
Uygun yerlere clematis (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4446) çeşitlerini de düşünün derim.
Bir de burası Ankara'nın ne tarafı acaba? Çok merak ettim. :)
Sevgili gilan,dün bi tane aldım bauhausedan clematis ama bahçeye onu dikebilirmiyim diğer arkadaşlarda onu önermiş Ankarada kışı nasıl geçirirki.
Ayrıca bahçemiz gölbaşında.
Eviniz ve bahceniz hayirli olsun. Eviniz cok güzel olmus. Sansiniza bahce dümdüz. Zamanla cesitleriniz cogalacaktir. Bahceli bir evde karar kilmakla en iyi secimi yaptiginiza inaniyorum. Insan hayatina cok sey katiyor dogayla icice olmak. Sevgiler.
Çok teşekkür ederim,özellikle seçtik bahçeniz düz olmasını benim rahat ilerleyebilmem açısından düz olması gerekti.Biraz eğim var ama onuda yürüyüş yollarıyla rampa haline getirdik.
Handan hanım allah huzur ıcınde oturmayı nasıp etsın , gunden gune cennet gıbı olacakdır , bahcenız hersey ıcın cok musaıt gorunuyor
Amin inşallah rabbim herkese nasibetsin.
Sevgili hanndan, öncelikle geçmiş olsun. Forumda yeni bir bahçe görünce, yeni güzellikler göreceğim için mutlu oluyorum. Yeni evinizde, sevdiklerinizle güle güle oturun. Her şey gönlünüzce olsun... Sevgiler...
Teşekkürler.......benım bahçede henuz renkler mevcut değil ama umarım hayal kırıklığı yaşamamışsınızdır.sevgiler.........
Yeni bir bahce heyecan kattı içime.
Sevgili handann, sağlıkla huzurla mutlulukla oturun. Ben de, clematis öneriyorum size ve mor salkım. Ayrıca bolca çalı türü.
Herşey gönlünüzce olsun, mutluluklar dilerim. Takipteyim bu bahceyi:)
Sağolun,bi tane clematisim var onuda kıyamadım olurmu acep bahçede.yer çamı gördüm çalı sınıfına girermi ki.
tekrar teşekkürler.
Handan hanım hayırlı uğurlu olsun, sevdiklerinizle sağlıklı huzur dolu yaşam dilerim.
Eviniz ve çevresini çok güzel düzenlemişsiniz ağaçlar kısmıda hallolmuş gibi, bence işin kolayı kalmış onuda en iyi şekilde yapacağınızdan eminim.
Bahçe toprağınızda güzel görünüyo, size kolaylıklar diliyorum.
İyi dilekleriniz için cok teşekkürler.
toprağımız iyi çıktı şükür.babam gezerken gözü yerdedir.nerde taş bulsa alır.nakış gibi işliyo sağolsun:)
limon_sever
11-04-2011, 18:48
Bahçe sayfanız, bahçeniz ve eviniz hayırlı olsun. Çok işiniz var gibi. İnşallah çok güzel rengarenk bir bahçe görünümüne bürünür. Kolay gelsin.
Ankara da bahcesine clematis diken arkadaşlarımız var. Bence bir bakın derim. Cok ta yakışır o güzel bahceye.
Bahçe sayfanız, bahçeniz ve eviniz hayırlı olsun. Çok işiniz var gibi. İnşallah çok güzel rengarenk bir bahçe görünümüne bürünür. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim limon sever,cok işimiz var çokkkkkkk.saygılar
Ankara da bahcesine clematis diken arkadaşlarımız var. Bence bir bakın derim. Cok ta yakışır o güzel bahceye.
O zaman clematis bölümünden bulayım ankaradaki arkadaşımızı.ilginize teşekkürler saygılar.....
ciceksever70
11-04-2011, 19:27
Hanndan hanim "calilar" bölümünü incelemenizi öneririm. Calilar hem bahcelerde agaclar kadar yer kaplamiyor, hem soguga dayanikli, hem istediginiz gibi bicip sekil verebiliyorsunuz. Her mevsim cicek acani var. Sizin bahceye renk katacagini düsünüyorum. Ayrica uzun yillar dayandiklarindan sizi mevsimlik cicekler kadar yormazlar.
Teşekkür ederim çiçeksever hemen inceliyorum ayrıca avusturyadan katılıyorsunuz aramıza.gecen sene ablam isviçreden gelirken avusturya kabağı tohumu getirmiş balkabağıymış.sizin bilginiz varmı ekmeye değermi.
Sevgi Durul
11-04-2011, 19:40
teşekkürler.......benım bahçede henuz renkler mevcut değil ama umarım hayal kırıklığı yaşamamışsınızdır.sevgiler.........
Hayal kırıklığı yaşamak mı? Hiç yaşamadım. Ne güzel bahçe düzenlenmiş, toprak güzel, ektiğiniz diktiğiniz bitkiler geliştikçe renkler kendiliğinden oluşacaktır. Elimdeki tohumların büyük bölümünü ektim, kalanlarından kardeş payı yapabiliriz isterseniz. Sevgiyle kalın.
Çok teşekkür ederim memnuniyetle kabul ederim.havaların ısınmasını dörtgözle bekliyorum daha bugun kar yağdı,inşallah yeşerecek bahçem,
nurguldk
11-04-2011, 20:06
Bahçeniz de, eviniz de çok güzel güle güle oturun.
Benim evim de Gölbaşında ve burası Ankaradan da soğuk olur. O nedenle bitki seçmek çok zordur bilirim :) Bu sene henüz dikemesemde Clematislerim var. Ankara'da oluyor hiç korkmayın.
Ayrıca Ankara'da yetişebilecek çok yıllık çiçekli çalılar keşfettim bu sene. Önümüzdeki zamanlarda, aynı iklimde olmanın avantajıyla birbirimize bol bol yardımcı olabiliriz deneyimlerimizle :)
Rengarenk bir bahar diliyorum..Sevgilerimle..
Benim de bahçem Ankara'da ve son üç senede Bauhaus'tan aldığım 6 değişik çeşit clematisin tamamı hayatta. Rahat olun iklim konusunda. :)
Clematis'in her mevsim çiçeklenen değişik türleri var. Örneğin yaz başı ve yaz sonu çiçeklenen türleri karışık kullanmak faydalı olabilir.
Yalnız şimdiden aklınızın bir köşesinde bulunsun. Kış çıkınca clematis tamamen kupkuru ölü gibi duruyor. Pek çoğumuz bu döneminde dallarını kuru sanıp budama hatasında bulunduk. Sakın dalları kırmayın, o kupkuru ölü gibi görünen dallar yeşerecektir. :)
Sevgili nurguldk teşekkür ederim öncelikle.siz gölbaşı konusunda daha tecrübelisiniz anlaşılan.deneyimlerinizi dört gözle bekliyorum.clematisim büyüsünde o zaman seneye bahçeye dikeyim daha cok küçük.gerçi bütün kışı bauhause nın bahçesinde geçirdiğine göre umutlandım bahçeye dikme konusunda.sevgiler,hoşcakalın
Sevgili gilan,tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz doğrultusunda bende takip edeyim sizi.ilginize teşekkürler.
ciceksever70
11-04-2011, 20:49
teşekkür ederim çiçeksever hemen inceliyorum ayrıca avusturyadan katılıyorsunuz aramıza.gecen sene ablam isviçreden gelirken avusturya kabağı tohumu getirmiş balkabağıymış.sizin bilginiz varmı ekmeye değermi.
Evet kabak cok ekiliyor burada ama oldukca fazla yer kapliyor aklinizda olsun. Kremali corbasini yaparlar burada kabak cekirdegi yagi ile.
Denemek amaçli 2-3 kök ekelim o zaman,kabakçekirdeği yağını çıkaramayız ama içi güzeldir umarım ,gurbete selamlar.
ciceksever70
11-04-2011, 21:32
Kabak cekirdegi yagi icin tarla dolusu kabaginiz ve makinelerinizin olmasi lazim. :rolleyes:Burada hazir satiliyor. Ancak Türkiye`de de üretildigini okumustum.
fatma sunay
11-04-2011, 22:13
Bahçeniz hayırlı olsun çok güzel oluyor. Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim Fatma hanım sevgiler.
N.Cebeci
11-04-2011, 22:53
Evinizde, Bahçenizde çok güzel olmuş, umarım bu güzel yerde güzel günler geçirirsiniz.
Sayın N.Cebeci ,çok teşekkür ederim
Hatice Tarhan
11-04-2011, 23:26
Sayfanız hayırlı olsun şimdiden harika bir bahçe olacağı belli.Ankaranın iklimine uygunmudur bilemiyorum, fakat kapının iki tarafına melisa öneririm, birde giriş kapısına sardırılan sarı asma gül harika olurdu,mor salkım da bahçenin çitlerinin etrafını sarınca çok güzel olur sanırım.
Handan Hanım sayfanız hayırlı olsun. Eviniz de, bahçenizde muhteşem gözüküyor. Sayfanız olduğunu farkettiğimde, Handan Hanım'ın da bahçe sayfası varmış, daha önce nasıl farketmedim diye düşündüm. Dün açmışsınız.
Çelikten köklendirmeye çalıştığım, mor salkım ve japon ayvası, tohumdan çimlendirdiğim Gojiberry'lerim var. Olur da başarabilirsem size de ayırırım.
Ayrıca, işçiye ihtiyacınız olursa vaktim olduğunca destek vermeye de hazırım.
Sevgiler...
Satı Uğurtan
12-04-2011, 00:05
Sevgili hanndan, eviniz ve bahçeniz çok güzel, çalılar ağaçlar ve çiçeklerle dahada güzel olacak, sağlıkla oturun sevgiler.
Sayfanız hayırlı olsun şimdiden harika bir bahçe olacağı belli.Ankaranın iklimine uygunmudur bilemiyorum, fakat kapının iki tarafına melisa öneririm, birde giriş kapısına sardırılan sarı asma gül harika olurdu,mor salkım da bahçenin çitlerinin etrafını sarınca çok güzel olur sanırım.
çok teşekkür ederim Hatice Hanım.inşallah güzel bi bahçe olur formdaki arkadaşların bahçesine bakınca,,,,,daha cokkkk iş var.paylaşımdan gelen melisa çeliklerim var ama ankaraya pek uygun değil gibi. ama sarmaşık gül v mor salkım güzel fikir.teşekkürler.
Handan Hanım sayfanız hayırlı olsun. Eviniz de, bahçenizde muhteşem gözüküyor. Sayfanız olduğunu farkettiğimde, Handan Hanım'ın da bahçe sayfası varmış, daha önce nasıl farketmedim diye düşündüm. Dün açmışsınız.
Çelikten köklendirmeye çalıştığım, mor salkım ve japon ayvası, tohumdan çimlendirdiğim Gojiberry'lerim var. Olur da başarabilirsem size de ayırırım.
Ayrıca, işçiye ihtiyacınız olursa vaktim olduğunca destek vermeye de hazırım.
Sevgiler...
çok teşekkür ederim neşride hanım.evet dün açtım daha sayfayı ağaç çiçek almaya gidicez onun için fikir almak istedim.hemen hemen her mesajda mor salkımın adı geçiyor ona bende heveslendim.bulamazsam sizden destek alırım.
işçide ne demek,misafirimiz olun beklerim herzaman.
sevgiyle kalın......
Sevgili hanndan, eviniz ve bahçeniz çok güzel, çalılar ağaçlar ve çiçeklerle dahada güzel olacak, sağlıkla oturun sevgiler.
Satı Hanım çok teşekkür ederim inşallah güzel olur bende sabırsızım.saygılar,sevgiler
Merhabalar,
Evinizde güle güle oturun. Bundan sonra baharları ve yazı çok keyifli yaşayacağınız kesin.:rolleyes:
Bahçelerimiz aynı bölgedeymiş. Bölgenin iklimi sert olsa da koşullara uygun çeşitli bitkiler bulmak mümkün.
Fırsat bulup komşu bahçelere göz atabildiyseniz gayet güzel bahçeler olduğunu görmüşsünüzdür. Her bahçe, sahibinin zevkine, hayallerine, koşullarına göre farklı ve ben çoğunu beğeniyorum. Gerçekten bahçe sahibi olmak isteyenler orada ve çok emek, zaman harcanıyor, değil mi?
Ben bir çırpıda bahçeden aklıma gelenleri yazayım, siz bahçenizde düşündüğünüz düzenlemeye uygun olanları göz önüne alırsınız.
Bahçemizde çiçekli çalılardan yaz/sonbaharda çiçek açan kelebek çalısı ve ilkbaharda çiçek açan kartopu favorilerimden. Kış çıkışı bol çiçekli haliyle bizi mutlu eden kartopu, yazın yapraklı bir çalı olarak kalıyor ama sonra sonbahardaki renk değişikliği ile de hoşumuza gidiyor. Mor çiçekli lavantaları da -arıları dikkate alarak- unutmamak gerek.
Ayrıca ithal leylak -küçük ağaç görümünde değil de çalı görünümde- sorunsuz. Hanımeli ve mor salkım sağlıklı büyüyüp, çiçek açıyorlar.
Gül çeşitlerinde genelde bir sorun olmuyor. Bu arada kuşburnu da hem çiçeği hem meyvesi için yetiştirebileceklerinizden.
Sedir ve ardıç türleri kalıcı yeşillik için tercih ettiklerimizden. Kırmızı yapraklı berberis, kırmızı meyveli dağ muşmulası, duman ağacı ve sarmaşık olarak da sonbahar renkleri için amerikan sarmaşığı bahçeye renk verenlerden.
Göze hoş gelen kırmızı yapraklı japon akçağacı da sorunsuz.
Yerörtücü çeşit olarak farekulağı gri rengi, baharda çiçekleri ve dayanıklılığı ile memnun kaldıklarımızdan. Göbek yaparken farklı rengi nedeniyle bordür ya da doldurucu olarak düşünebilirsiniz.
Ankara'da şehir içindeki eski bahçelerin olmazsa olmazlarından olan süsenler bizde de yerini aldı. Son olarak avize çiçeği-yucca- da sağlıklı yaşayıp çiçek açanlardan.
İnşaat döneminden sonra işin en keyifli kısmındasınız. Tadını çıkarın. :rolleyes:
Kolay gelsin.
loveflower
12-04-2011, 10:39
Sevgili hanndan yeni evinizde mutlulukla oturun,eviniz de bahçeniz de çok güzel.Yavaş yavaş oya gibi işleyeceğiniz yepyeni bir bahçe,takipte olacağım.Sitedeki bahçesi olan arkadaşların bahçelerinde gezmek hele hele ilk günden başlayıp son haline gelinceye kadar geçen zamanda büyük emeklerle gerçekleşen güzellikleri seyreylemek büyük zevk.Benim gibi bahçesi olmayanlar sizlerin bahçelerini gezerken çok keyif alıyoruz.Eminim bahçeniz yeşerdikçe daha ha güzel olacaktır.Elinize,emeğinize sağlık:)
Handan Hanım!
Eviniz de, bahçeniz de çok çok güzel olmuş. İnsanın hayallerine ulaşması kadar ne güzel olabilir ki? Sizi azminizden dolayı tebrik ederim. Bahçeniz için tek tavsiyem SU !!! Hafif bir eğimden bahsediyorsunuz, bu eğimi su yolu olarak da kullanabilirsiniz, bahçenizde statik bir su alanı da oluşturabilirsiniz..
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum..
cemre_77
12-04-2011, 13:56
Evinizde güle güle oturun. Çok güzel düzenlenmiş. Bizimde eşimle hayalimiz gölbaşı cevresinden bir arsa alıp ev yapmak. Şimdilik balkon ve terasımızla seviniyoruz.
yeni evinizde Sağlıklı, mutlu huzurlu günler dilerim
Merhabalar,
Evinizde güle güle oturun. Bundan sonra baharları ve yazı çok keyifli yaşayacağınız kesin.:rolleyes:
Bahçelerimiz aynı bölgedeymiş. Bölgenin iklimi sert olsa da koşullara uygun çeşitli bitkiler bulmak mümkün.
Fırsat bulup komşu bahçelere göz atabildiyseniz gayet güzel bahçeler olduğunu görmüşsünüzdür. Her bahçe, sahibinin zevkine, hayallerine, koşullarına göre farklı ve ben çoğunu beğeniyorum. Gerçekten bahçe sahibi olmak isteyenler orada ve çok emek, zaman harcanıyor, değil mi?
Ben bir çırpıda bahçeden aklıma gelenleri yazayım, siz bahçenizde düşündüğünüz düzenlemeye uygun olanları göz önüne alırsınız.
Bahçemizde çiçekli çalılardan yaz/sonbaharda çiçek açan kelebek çalısı ve ilkbaharda çiçek açan kartopu favorilerimden. Kış çıkışı bol çiçekli haliyle bizi mutlu eden kartopu, yazın yapraklı bir çalı olarak kalıyor ama sonra sonbahardaki renk değişikliği ile de hoşumuza gidiyor. Mor çiçekli lavantaları da -arıları dikkate alarak- unutmamak gerek.
Ayrıca ithal leylak -küçük ağaç görümünde değil de çalı görünümde- sorunsuz. Hanımeli ve mor salkım sağlıklı büyüyüp, çiçek açıyorlar.
Gül çeşitlerinde genelde bir sorun olmuyor. Bu arada kuşburnu da hem çiçeği hem meyvesi için yetiştirebileceklerinizden.
Sedir ve ardıç türleri kalıcı yeşillik için tercih ettiklerimizden. Kırmızı yapraklı berberis, kırmızı meyveli dağ muşmulası, duman ağacı ve sarmaşık olarak da sonbahar renkleri için amerikan sarmaşığı bahçeye renk verenlerden.
Göze hoş gelen kırmızı yapraklı japon akçağacı da sorunsuz.
Yerörtücü çeşit olarak farekulağı gri rengi, baharda çiçekleri ve dayanıklılığı ile memnun kaldıklarımızdan. Göbek yaparken farklı rengi nedeniyle bordür ya da doldurucu olarak düşünebilirsiniz.
Ankara'da şehir içindeki eski bahçelerin olmazsa olmazlarından olan süsenler bizde de yerini aldı. Son olarak avize çiçeği-yucca- da sağlıklı yaşayıp çiçek açanlardan.
İnşaat döneminden sonra işin en keyifli kısmındasınız. Tadını çıkarın. :rolleyes:
Kolay gelsin.
Sayın sabah cok teşekkür ederim cok detaylı bi açıklama olmuş.bugün karşıyaka mezarlığının oradaki seralara gittik oradan aldık birkaç çeşit.yazdığınız bitkilerin isimlerini not ettim,tekrar gittiğimde dediklerinizede bakacağım.farekulağı bitkisini duymamıştım daha önce. resmine baktım cok hoşmuş.kesinlikle almalıyım ondan.uzun süren inşaatdan sonra bahçeyle uğraşmak dediğiniz gibi çok keyif veriyor.
Sevgili hanndan yeni evinizde mutlulukla oturun,eviniz de bahçeniz de çok güzel.Yavaş yavaş oya gibi işleyeceğiniz yepyeni bir bahçe,takipte olacağım.Sitedeki bahçesi olan arkadaşların bahçelerinde gezmek hele hele ilk günden başlayıp son haline gelinceye kadar geçen zamanda büyük emeklerle gerçekleşen güzellikleri seyreylemek büyük zevk.Benim gibi bahçesi olmayanlar sizlerin bahçelerini gezerken çok keyif alıyoruz.Eminim bahçeniz yeşerdikçe daha ha güzel olacaktır.Elinize,emeğinize sağlık:)
Çok teşekkürler loveflower,
dediğiniz gibi sabırla oya gibi işleniyor.bakalım zamanla bizler nasıl yol alacağız.her zaman bekleriz bahçemize.hoşcakalın
Handan Hanım!
Eviniz de, bahçeniz de çok çok güzel olmuş. İnsanın hayallerine ulaşması kadar ne güzel olabilir ki? Sizi azminizden dolayı tebrik ederim. Bahçeniz için tek tavsiyem SU !!! Hafif bir eğimden bahsediyorsunuz, bu eğimi su yolu olarak da kullanabilirsiniz, bahçenizde statik bir su alanı da oluşturabilirsiniz..
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum..
Sayın baykala,
dediğiniz fikri bende cok istiyorum,ama sanırım biraz masraflı bi iş o yüzden ertelendi.
tavsiyeleriniz için teşekkürler.....
Evinizde güle güle oturun. Çok güzel düzenlenmiş. Bizimde eşimle hayalimiz gölbaşı cevresinden bir arsa alıp ev yapmak. Şimdilik balkon ve terasımızla seviniyoruz.
yeni evinizde Sağlıklı, mutlu huzurlu günler dilerim
Teşekkür ederim.gölbaşını ve bahçeyi şiddetle tavsiye ederim.buranın havası tertemiz,kirlenmemiş doğası,darısı başınıza olsun:)
Tavsiyeleriniz benı iyice heveslendirdi,bugün soğuk kar demeden seraları gezmeye gittik.
seradan görüntüler........
bi an kar yağıyor birden bi güneş ısıtıyor......değişik bi hava.
aldığımız bitkiler saksılarda dikilmeyi bekliyorlar.
mor salkım sevenler için olsun bu resimde:)
günebakan
12-04-2011, 15:44
Sevgili Hanndan bahçen hayırlı olsun bence herşey gittikçe daha güzelleşecek. Ellerinize sağlık kolaylıklar dilerim:)
Teşekkür ederim sayın günebakan
Aldıklarımızın arasında gül,sarmaşık gül,magnolia,kartopu,mor akasya,şimşir,yerçamı,taflan,mor lavanta,dağ kekiği,biberiye ve mine çiçeği.havaların ısınmasını dörtgözle bekliyorum
Sevgili Handann
Bu bitkiler dikilip büyüdüğünde herşey harika olacak.
Mor salkım acmış bile, bizde taha tomurcuklar yeni oluşuyor.
Keyifle çay yudumlarsınız inşallah, bahcende bu yaz.
Bir sürü yeni bitkiniz olmuş, hepsini güle güle büyütün. :)
Benim bahçemde başka neler var diye düşündüm de, frambuazlar (ahududu) geldi bir de aklıma. Çoluk çocuk herkesin keyifle yediği bir meyve, onu da düşünebilirsiniz.
mandalinci
12-04-2011, 16:38
mor salkım sevenler için olsun bu resimde:)
Sn. handann,
Sevmek ne demek bayılırım, benim salkımım da 3 senelik. Her açışında nasıl seviniyorum anlatamam. İnşallah, çok çok açar, siz de karşısında çayınızı içersiniz.
Bu arada bahçeniz hayırlı olsun, mutlu günler yaşayın içinde.
Sevgili Hanndan bahçen hayırlı olsun . Sanki sera sizin bahçeye taşınmış gibi. :p
Sizde bitkilerinizde bahçenizde mutlu olursunuz inşallah.
Sevgili Handann
Bu bitkiler dikilip büyüdüğünde herşey harika olacak.
Mor salkım acmış bile, bizde taha tomurcuklar yeni oluşuyor.
Keyifle çay yudumlarsınız inşallah, bahcende bu yaz.
Sevgili cemo,mor salkım sera olduğundan heralde erken açmış,inşallah bozulmazlar.havalarda soğuk gidiyo hayırlısı,
Bir sürü yeni bitkiniz olmuş, hepsini güle güle büyütün. :)
Benim bahçemde başka neler var diye düşündüm de, frambuazlar (ahududu) geldi bir de aklıma. Çoluk çocuk herkesin keyifle yediği bir meyve, onu da düşünebilirsiniz.
Teşekkür ederim sayın gilan.evet ahududu iyi fikir,kızımda cok sever aslında alayım onuda.
Sn. handann,
Sevmek ne demek bayılırım, benim salkımım da 3 senelik. Her açışında nasıl seviniyorum anlatamam. İnşallah, çok çok açar, siz de karşısında çayınızı içersiniz.
Bu arada bahçeniz hayırlı olsun, mutlu günler yaşayın içinde.
Çok teşekkür ederim mandalinci,inşallah açarda, keyif çayı içmeye beklerim bahçemize.
Sevgili Hanndan bahçen hayırlı olsun . Sanki sera sizin bahçeye taşınmış gibi. :p
Sizde bitkilerinizde bahçenizde mutlu olursunuz inşallah.
İnşallah,Allah herkse nasipetsin mutluluğu,huzuru.
alırken arabaya sığmadı yolda dedik ne kadar çok şey aldık bahçeyi boğmasın,bahçeyede kaba taslak yerleştirdik az geldi tekrar almamız gerekmiş meğerse:)
Ahududu alacaksanız,
- yediveren olmasına dikkat edin,
- toprak altından ilerleyerek etrafa yayılmakta üstüne yok, buna uygun bir yere dikin. (bizim bahçede çimin her yerinden fırlıyor bu aralar :))
Tamam alırken dikkat ederim,çokmu sürgün veriyor ahududu.
Harika olacak bahçe elinize saglık seradan aldıklarınız yerleşince muhteşem olur kolay gelsin
mandalinci
12-04-2011, 18:20
çok teşekkür ederim mandalinci,inşallah açarda, keyif çayı içmeye beklerim bahçemize.
Sn handan,
Teşekkürler, zevkle, ben de Ayaş-Ortabereket'teki bahçeme beklerim.
Kolay gelsin, tadını çıkarın inşallah.
loveflower
12-04-2011, 18:31
Sevgili hanndan harika şeyler almışsınız bahçeye,kolay gelsin.Saksılara da bayıdım yanılmıyorsam sevgili cemonun bahçesinde de vardı aynılarından.
Sn handan,
Teşekkürler, zevkle, ben de Ayaş-Ortabereket'teki bahçeme beklerim.
Kolay gelsin, tadını çıkarın inşallah.
Teşekkür ederim,memnuniyetle
hoşcakalın.
Sevgili hanndan harika şeyler almışsınız bahçeye,kolay gelsin.Saksılara da bayıdım yanılmıyorsam sevgili cemonun bahçesinde de vardı aynılarından.
Teşekkürler loveflower,
hava ısınsada dikilseler bakalım nasıl olacak.ayrıca çaktırmayınız efenim:p
saksı aynı ;)
Harika olacak bahçe elinize saglık seradan aldıklarınız yerleşince muhteşem olur kolay gelsin
Sayın burak alkan,cok teşekkürlerim ederim
loveflower
12-04-2011, 18:54
Güzel olacaktır eminim.Çok hoşsunuz,çaktırmayalım,zira aynılarını bulursam ben de alıcam:)
Çiçek arajmanları için çok uygun.
Sevgili Hanndan,eminim bahçeniz çok güzel olacak. Zevkinize bayıldım.Hele o toprak saksılara acaba hangi çiçekler konulacak merakla bekliyorum.
Teşekkür ederim armeria,toprak saksılar için pembe beyaz ve mor mine çiçekleri aldım onları ekicem,ayrıca ankara çiçeği (yer açelyası) ekicem.umarım güzel olucaklar.
ciceksever70
12-04-2011, 19:24
Cok güzel bitkiler almissiniz. Bahce hizla sekil aliyor.
Teşekkürler çiçeksever70,içim kıpır kıpır,uykularım kaçıyor.rüyamda bile tohum çiçek ekiyorum.
Teşekkür ederim armeria,toprak saksılar için pembe beyaz ve mor mine çiçekleri aldım onları ekicem,ayrıca ankara çiçeği (yer açelyası) ekicem.umarım güzel olucaklar.
Bende pembe beyaz ve mor mine çiçekleri ni kapıdaki güzel kızın sepetine koyacağınızı düşünmüştüm.:dilli:
Sayın Suna,
sepette su gideri yok malesef ona canlı çiçek dikemem diye düşünmüştüm
Sevgi Durul
12-04-2011, 20:11
Sevgili hanndan, yeni bitkilerinizi güle güle büyütün. Bol çiçekli olsunlar. Seraya gittiğinizde, orada olmak isterdim. Başladığınız hızla devamını dilerim. Rüyalar konusunda yalnız değilsiniz.;) Sevgiler...
Sevgili SDurul umarım doğru seçimler olur.seralar cıvıl cıvıl dı.bi yandan kar yağınca apar topar aldık.
Sayın Suna,
sepette su gideri yok malesef ona canlı çiçek dikemem diye düşünmüştüm
Alta çakıl koyup, sonra toprak koyarsınız. Az su isteyen bitkiler dikebilirsiniz, yakışır.
Bu haber iyi oldu,aldığımızda dikkat etmemiştim eve geldiğimde aklıma geldi buna bişey dikemem bi işe yaramaz diyede bütün kışı bahçede geçirdi boyası kötü oldu.sabah gidip içeri alıp boyayım,ah ahhhhhhh cahillik ne kötü..........
ciceksever70
12-04-2011, 20:46
Teşekkürler çiçeksever70,içim kıpır kıpır,uykularım kaçıyor.rüyamda bile tohum çiçek ekiyorum.
Benim sabahlari ilk isim oglumu okula ugurlarken bahcede söyle bir turlayip yeni cimlenen ne var, ne kadar büyümüsler, acan yeni cicek var mi kontrol etmek oluyor. Yillar da gecse bu heyecan gecmez.
Ne güzel çiçeksever70,aslında bu heyecanı herkes hissedemiyor nedense.bende seviyorum onları görünce seviniyorum.Bu heyecanı hissetmek ne güzel.
füsunANK
12-04-2011, 22:24
Sevgili hanndan, bahçeniz ve eviniz hayırlı uğurlu olsun. Allah ağız tadı ve sağlıkla güzellikleri yaşamayı nasip etsin. Ankarada bahçesi olan diğer üyelere örnek teşkil etmesi için gelişmeleri sık sık bildirmenizi dilerim. Çünkü her bitki ne yazık ki yetişmiyor Gölbaşında. Bu hususta birbirimize yardımcı olmuş oluruz. Bazen de ne kadar uğraşsanızda komşuda yetişirken sizde yetişemeyebiliyor ;) Sn. Sabah çok güzel açıklama yapmış Ankara da yetişen bitkilerle ilgili. Bizim bahçede de hemen hemen aynı türler mevcut.
Ben de bundan sonra bahçenizin sıkı takipçisiyim. Bol çiçekli, neşeli, cıvıl cıvıl bir bahar yaşamanız dileği ile , sevgiler.
Sevgili Handan, bahçeniz benim bile içimi kıpır kıpır etti :)
Çok güzel şeyler almışsınız, hele mor salkıma bayıldım.
72. mesajınızdaki beyaz çiçekli olan bitkinin adı nedir acaba? O da harika gözüküyor.
Bitkilerinizin yerlerine yerleştikten sonraki halini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
Nazik davetiniz için ayrıca teşekkür ederim. Bir gün mutlaka gelip görmeyi çok isterim.
Sevgilerimle...
Sevgili hanndan, bahçeniz ve eviniz hayırlı uğurlu olsun. Allah ağız tadı ve sağlıkla güzellikleri yaşamayı nasip etsin. Ankarada bahçesi olan diğer üyelere örnek teşkil etmesi için gelişmeleri sık sık bildirmenizi dilerim. Çünkü her bitki ne yazık ki yetişmiyor Gölbaşında. Bu hususta birbirimize yardımcı olmuş oluruz. Bazen de ne kadar uğraşsanızda komşuda yetişirken sizde yetişemeyebiliyor ;) Sn. Sabah çok güzel açıklama yapmış Ankara da yetişen bitkilerle ilgili. Bizim bahçede de hemen hemen aynı türler mevcut.
Ben de bundan sonra bahçenizin sıkı takipçisiyim. Bol çiçekli, neşeli, cıvıl cıvıl bir bahar yaşamanız dileği ile , sevgiler.
Ne güzel dileklerde bulunmuşsunuz.Allahım cümlemize nasip etsin.sizlerin tecrübeleri doğrultusunda bende ilerleyeceğim.bakalım ne kadar başarılı olacağım.sevgiler.
Sevgili Handan, bahçeniz benim bile içimi kıpır kıpır etti :)
Çok güzel şeyler almışsınız, hele mor salkıma bayıldım.
72. mesajınızdaki beyaz çiçekli olan bitkinin adı nedir acaba? O da harika gözüküyor.
Bitkilerinizin yerlerine yerleştikten sonraki halini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
Nazik davetiniz için ayrıca teşekkür ederim. Bir gün mutlaka gelip görmeyi çok isterim.
Sevgilerimle...
sevgili arkadaşım,
inan bende adını bilmiyorum,forma sorayım onu.
büyük bi ihtimal bugün dikilirler.
kuşlar cıvıl cıvıl olur burada,özellikle sabah cok güzel ötüyorlar.ne zaman isterseniz kapımız herzaman açıktır bilesiniz.
sevgiler,hoşcakalın
kargasaray
13-04-2011, 08:21
Sevgili Hanndan, bahçeniz ve eviniz çok güzel, hayırlı uğurlu olsun.
Bu güzellikler nazar boncuksuz olmaz, o da benden olsun, dedim.
http://img03.blogcu.com/images/a/n/k/ankaradacamboncukhttp://img03.blogcu.com/images/a/n/k/ankaradacamboncuk/nazar_boncu_u_cam_boncuk_yap_m__1240411349.jpg
Ne kadar güzel bi resim böyle sayın kargasaray,çok teşekkür ederim.gidip boncuk alıp bende yapıcam bunlardan çok teşekkürler.telif hakkı istermisiniz, yapabilirmiyim bende:)
kaktüsüm ve yeni aldığımız kuşkonmazım.
yapraklarını severek aldığım bitki ve tomurcukta aldığım clematisim
Çiçekleriniz ve boncuklar çok güzeller,Kaktüs kaplarınız harika ne kadar zevklisiniz .Bayıldım.
Teşekkür ederim berrinb,beğenmenize sevindim.kaktüs kabına bugün diktik,şirin oldu:)
kargasaray
13-04-2011, 16:21
Ne kadar güzel bi resim böyle sayın kargasaray,çok teşekkür ederim.gidip boncuk alıp bende yapıcam bunlardan çok teşekkürler.telif hakkı istermisiniz, yapabilirmiyim bende:)
Tabii ki yapabilirsiniz, ben de internette gezinirken bulmuştum. Size kısmetmiş. Beğendiğinize çok sevindim :)
Hemde cok beğendim,yapmak istiyorum.
Sevgili hanndan bu ne güzellik böyle kaktüs kapları harika galatasaray süsü ayrı bir güzellik nazarboncugu çok güzel olur bahçede zevkine hayran kaldım ellerine saglık...
Sayın Burak Alkan,2 aydır o süsler bende hiç galatasarayı çağrışım yapmamıştı ,yazdıklarınızı okudukdan sonra resime tekrar baktım:) güzel sözler için teşekkürler......
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun iyi günlerde güle güle oturun.Bahçenizin gelişimini merakla ve zevkle takip edeceğim.Bitkiler, biblolar, çiçekler yaptığınız seçimler çok zevkli.
Sayın Cebeci,
zamanla bakalım nasıl yol alacağız,beğenmenize sevindim,teşekkürler.
fatma sunay
13-04-2011, 19:16
Sevgili Hanndan hanım gerçekten çok zevklisiniz . Sizde Cemo gibi degişik saksıları sıralamışsınız beni çatlatmakmı istiyorsunuz. Çiçekler dizi dizi yerlerine oturmayı bekliyorlar kolay gelsin.
Fatma Hanım, sizede alayım saksılardan yeterki isteyin.bugün tohumlar ektim desti saksılarıma inşallah güzel bi sonuç çıkar.
fatma sunay
13-04-2011, 20:00
Teşekkür ederim Hanndan hanım götürebilsem burdan neler alıp götüreceğim ama arabaya kendimiz ve çiçeklerimiz zor sığıyor. Sizin bahçenizde saksıları seyrederim sizde benim yerime karşısında keyif çayı içersiniz.
Peki o zaman ben sizin yerinizede çay içerim ama yanında kuru tut ve ceviz ile birlikte:)
..bahçeye de kaba taslak yerleştirdik az geldi tekrar almamız gerekmiş meğerse:)
Bahçedeki bitkilerin şimdi az göründüğüne sakın aldanmayın. Her birinin olgunluk çapını gözünüzde canlandırın. Bir iki yıl sonra sıkıştıklarında ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz.
Ayrıca bahçenin göze hoş gelmesi, bitkilerin görünür olması, rahat ve sağlıklı büyümeleri için boşluğa ihtiyaç var.
Haklısınız sayın sabah,doğruya bide bunlar büyüyecekler.havalar soğuk olmasa gidip bi bu kadar daha alacaktık.iyi oldu uyardığınız,teşekkürler.
nurguldk
14-04-2011, 16:18
Yalnız boncuklara ben de bayıldım. Haftasonu alıp yapmam lazım :))
bahcenız cok guzel umarım hayatınız en guzel gunlerı burada gecer...o kadar ugrasların sonucunu umarım alırsınız
İnşallah sayın mutama dediğiniz gibi olur,iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Handann hanım
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun.Güzel günler yaşansın.Yeni başlamanın heyecanı , bitkilerin seçimi. Kolay gelsin size.Çiçekleriniz ,bitkileriniz herdem yemyeşil olsun..
Handan Hanım, huzurla, keyifle, güle güle oturun.
Bitki seçiminde aceleci davranıp bahçenin her yanını doldurmayın derim. Çünkü bu sitede gezdikçe gördüğünüz her güzele sahip olmak isteyecek ve yer bulmakta zorlanacaksınız. Uyarmadı demeyin... :)
Bahçeniz epey büyük. Tohumdan yetiştirmek ve kışın bazı bitkileri korumak amacıyla kapalı bir sera ortamı da hazırlayabildiniz mi?
Handann hanım
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun.Güzel günler yaşansın.Yeni başlamanın heyecanı , bitkilerin seçimi. Kolay gelsin size.Çiçekleriniz ,bitkileriniz herdem yemyeşil olsun..
Sayın farezya,inşallah güzel günler bizleri bekler.gecen hafta ektiğim tohumlar bugün çimlenmiş çok mutlu oldum.çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Handan Hanım, huzurla, keyifle, güle güle oturun.
Bitki seçiminde aceleci davranıp bahçenin her yanını doldurmayın derim. Çünkü bu sitede gezdikçe gördüğünüz her güzele sahip olmak isteyecek ve yer bulmakta zorlanacaksınız. Uyarmadı demeyin... :)
Bahçeniz epey büyük. Tohumdan yetiştirmek ve kışın bazı bitkileri korumak amacıyla kapalı bir sera ortamı da hazırlayabildiniz mi?
Teşekkür ederim limon, bilmediğim ne cok çiçek çeşidi varmışda haberimiz yokmuş,dediğiniz gibi hepsine sahip olmak istiyorum.şimdiden onların sulanmasını düşünmeye başladım.bahçemizde yaz kış oturabileceğimiz bi çardak yaptık,etrafınıda katlanır camla kaplattık.orası sera görevi görüyor bizim için.gecen hafta ektiğim çiçekler ve soğanlar orada.cam olduğu için içerisi hemen ısınıyor.
şimdiden onların sulanmasını düşünmeye başladım.
Sayın hanndan,
Güzel ev ve bahçenizin keyfini güle güle, mutlulukla, uzun yıllarca sürün. Seneye bahçenizin görüntüsünün bütünüyle değişeceğinden siz ve biz eminiz.
Bitkilere yağmur suyundan daha yararlı hiçbir su yoktur.
Bu yazdıklarımın size yararı olur mu bilmem.
Herşey gönlünüzce olsun.
Osman bey,artık girdik bi yola bakalım nasıl sonuçlar alıcaz.güzel bi sistem kurmuşsunuz ne güzel.inşaat aşamasındayken bizde düşündük yağmur suyunu depolamayı.170metrekare çatımız var,düşen yağmur kapasiteside belli gerekli olurmu olmazmı kararsız kaldık.kuyu için müracat ettik ruhsatda verilmedi.bizde kaldık şebeke suyuna.tabi tecrübeler ışık olmalı bizlere.gözden kaçan o kadar cok şey varki.ikinci bi ev bahçe yaptırsak daha tecrübeli olurduk.hoşcakalın.
füsunANK
20-04-2011, 21:29
tabi tecrübeler ışık olmalı bizlere.gözden kaçan o kadar cok şey varki.ikinci bi ev bahçe yaptırsak daha tecrübeli olurduk.
Olsun sevgili Handan, acemilikleri yaşamak da güzel. Biz de kuyu açmıştık ama ne yazık ki tahlillerde suyun içindeki maddelerin bitkliler için zararlı olduğunu öğrenince kuyuyu iptal ettik. Şehir şebekesini kullanıyoruz. Biraz masraflı oluyor ama napalım çare yok. Bahçeniz gayet muntazam ve düzenli organize edilmiş. Bitkileriniz de yerlerine tamamen yerleşip büyümeye başlayınca, çok güzel bir eviniz olacak. Güzel günler geçirmeniz dileğimdir. Sevgiler.
Füsun hanım artık deneme yanılma yöntemiyle bakalım nasıl sonuç alıcaz.ilk yazımız olacak bizim kışı zor olmadı buraların inşallah yazında güzel olur.aldığımız bitkilerde saksılarında kaldı havalar cok soğuk dikemedik.
bahçemizde yaz kış oturabileceğimiz bi çardak yaptık,etrafınıda katlanır camla kaplattık.orası sera görevi görüyor bizim için.gecen hafta ektiğim çiçekler ve soğanlar orada.cam olduğu için içerisi hemen ısınıyor.
Sayın limon'un mesajını okuyunca ben de bahçenizdeki aynı yeri düşünmüştüm. İçinde soba da yakmak mümkünse, şubat sonunda bile tohumları ekebilirsiniz. Özellikle domates, biber patlıcan. Köydekiler çalışmalara şubatta başlamışlardı. Ne kadar erken olursa o kadar çok ürün demekmiş.;)
Sayın Osman45;in önerisi çok önemli. Bize de tavsiye etmişti ve kuyumuz, bol ve kaliteli suyumuz olmasına rağmen bu öneri üzerinde önemle duruyoruz. Çünkü ne olur, ne olmaz. Bahçe ağaçlanıp, yeşillenince bol bol suya ihtiyaç duyulacak. Hele meyve ağaçları çok su istermiş. Sıralamada düşündüğümüz sulama havuzunu önerisi ile çok daha büyük yapmak aklımıza yattı.
Şebeke suyu ile sulamak ise bütçe açısından çok sıkıntı yaratıyor. Bitkiler büyüdükçe daha fazla su istiyor. Bunu da kayınvalidem ve köydeki bahçeli evlerde oturanların tecrübelerinden ve yakınmalarından biliyorum. Su parası yüzünden çeşitleri sınırlandırıyorlar. Bahçenin çoğu alanını boş bırakmak ve çoğu çiçeği de saksıda yetiştirmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca şebeke sularına klor katıldığını da unutmayın. Başkalarının tecrübelerinden faydalanmak, ileride üzülmemek için en akıllıcası. Umarım her şey gönlünüze göre olur. Kolay gelsin...
[QUOTE=Uzaylı;789744]Sayın limon'un mesajını okuyunca ben de bahçenizdeki aynı yeri düşünmüştüm. İçinde soba da yakmak mümkünse, şubat sonunda bile tohumları ekebilirsiniz. Özellikle domates, biber patlıcan. Köydekiler çalışmalara şubatta başlamışlardı. Ne kadar erken olursa o kadar çok ürün demekmiş.;)
Sayın Osman45;in önerisi çok önemli. Bize de tavsiye etmişti ve kuyumuz, bol ve kaliteli suyumuz olmasına rağmen bu öneri üzerinde önemle duruyoruz.
Sevgili uzaylı;çardağımızın içinde barbekü var onu soba gibide kullanıyoruz.hatta bugünde odunları yaktık içerisi ısındı,soğanlı begonya,yer açelyası,çörek otu çiçeği,biberler,v.s hepsi çimlenmiş.yarın resimlerini çekip ekleyeyim:)
Osman beyde güzel açıklamalarda bulunmuş.keşke daha bilinçli olabilseydik gözden kaçırdığımız cok şey var çoooooooooook
clematisim çiçeğini açtı......
bahardalı,baktıkça içim açılıyor........
ektiğim çiçek tohumları çimlendi 1 haftada :)
kapalı çardağımızda çimlenen ve çimlenmeyi bekleyen çiçek ve soğanlı çiçeklerim.
Ellerine saglık sevgili hanndan clematis çok güzel kaktüslerde harika görünüyor
Sevgi Durul
22-04-2011, 16:16
Sevgili hanndan, bütün bitkileriniz çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Clematisinizi ve yeni çimlenen tohumlarınızı güzel günlerde büyütün.
Tohumdan yetiştirmeyi ben de çok seviyorum. Bugünlerde her gün topraktan başını çıkaran fideler, bütün stresimi alıyor diyebilirim. Hele bir de büyüdüklerini, açtıklarını görmek insana mutluluk veriyor. Sizinkilerin açmış hallerini de görmek dileğiyle...
Sevgiler...
Tohumları henüz gönderemedim, pazartesi inşallah.
dizime konan uğur böceği uğurumuz olsun
Sevgili SDurul,inanın benımde aynı bütüm stresim gidiyo onlarla.1 haftada çimlendi tohumlar inşallah gelişmeleride öyle çabuk olur.ilk denemelerimiz o yüzden cooooook heyecanlıyım.
Sevgili hanndan,ben de bu sitenin yeni üyelerindenim.Siteye çok sık girip her konuyu okuyorum.Bitkileri,doğayı çözmek,anlamak harika bir şey.En güzeli de arkadaşların bahçe,teras ve bolkonlarını dolaşıp güzellikleri seyrediyorken aynı zamanda onların deneyimlerinden faydalanıyorum,En az onlar kadar heyecanlanıyorum.Ben evde ve balkonda birşeyler yapmaya çalışıyorum.Anlayacağın biraz acemiyim.İleride yetiştirdiklerimle ilgili fotoğraflar da koyabilirim.Bahçe heyecanını ise sizlerle yaşıyorum.Bahçenizin nasıl güzelleştiğini adım adım zevkle izleyeceğim.Size bir öneride bulunamam,dedim ya acemiyim ve öğreniyorum.Bahçenizde ve evinizde mutlu yaşayın
Sevgili Dansel,inanin bende tamamen tecrubesizim.Gecen hafta yasemini budanmasi gerekliydi babamda sehirdisinda olunca isbasa dustu ama ne mumkun bahce makasini elime aldigimda elimin titredigini gorunce biraktim.sanki canini acitacakmisim gibi hissettim:)zamanla ben onlara onlarda bana alisirlar insallah.sizin bitkilerinizide gorelim sayfamizda,hoscakalin.
füsunANK
22-04-2011, 19:17
Gelişmeleri izlemek zevkli oluyor. Bayıldım bu saksıya.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=205252&stc=1&d=1303481121
Bu saksıda harika olmuş. Ellerinize sağlık.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=205231&stc=1&d=1303480517
Uğur böceğiniz uğuru ile gelmiştir mutlaka , bakalım ne güzellikler olacak. ;)
Füsun hanım,beğenmenize sevindim.bordo olan saksıyı bauhausedan aldım.nakış nakış işleniyor bahçe.
Sevgili kargasarayın eklemiş oldugu nazar boncuklarından esinlenerek yaptığım boncuklar.
Adını bilmiyorum ama heralde arapsaçı tarzı bi bitki yeşilliğini cok sevdim.
Ellerine saglık sevgili hanndan clematis çok güzel kaktüslerde harika görünüyor
Teşekkür ederim Burak Alkan,
clematisim keşke kokusunuda ekleyebilseydim:p
Havaların ısınmasını fırsat bilip bütün günümüzü bahçede geçirdik.Kızım yabani ot temizliyor.
6-7 haftalık civcivlerimiz.
bahar dallarının resmini hep çekmek istiyorum,
Fasülye,bezelye,ve nohut ektik.bugün aldığımız yediveren böğürtlenimiz onuda diktik.
Akşam oldu yorulduk,kekik ve lavanta yarına kaldı :(
Sevgili hanndan, bahçeniz hayırlı olsun. Bayağı hummalı bir çalışma içindesiniz fakat yorgunluğu bile keyifli oluyor öyle değil mi?
Tohumdan çimlendirme konusunda ben pek başarılı olamıyorum, sizinkiler ne güzel çimlenmişler, ellerinize sağlık. Sağlıkla büyütün.
limon_sever
23-04-2011, 23:47
Yeni çiçekleriniz, bitkileriniz çok güzel. Bahçeyi güzelleştirmek için çok emek harcıyorsunuz. Ellerinize sağlık. Civcivlerinizde çok tatlı maşallah. Beyaz civciv çok şeker bi poz vermiş :) Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Halil Önen
24-04-2011, 00:09
..... bahce makasini elime aldigimda elimin titredigini gorunce biraktim.sanki canini acitacakmisim gibi hissettim:)...
'O'na kesilince aslında ölmeyeceğini söyleseydiniz. :)
Bahçeniz güzelmiş; 'bir bahçe büyücüsü daha' dedim, içimden...:)
mandalinci
24-04-2011, 08:25
Akşam oldu yorulduk,kekik ve lavanta yarına kaldı :(
Sn. hanndan,
Bahçe çok güzel olmuş, ben nasıl kaçırdım acaba. 1, 2 aya kalmaz yemyeşil, rengarenk olacak her yer.
Kekiği nerden buldunuz, çok severim. Kekik aramak aklıma gelmemişti.
Size kolay gelsin, dün de hava çok güzeldi.
Sevgili hanndan, bahçeniz hayırlı olsun. Bayağı hummalı bir çalışma içindesiniz fakat yorgunluğu bile keyifli oluyor öyle değil mi?
Tohumdan çimlendirme konusunda ben pek başarılı olamıyorum, sizinkiler ne güzel çimlenmişler, ellerinize sağlık. Sağlıkla büyütün.
Sayın özbey,teşekkür ederim,
havalar izin verse cok iş yapılacak ama bugün yağan yağmur yine erteledi işlerimizi.dün hava çok güzeldi kaba işleri bugün yapalım yarında çim ekeriz dedik sabah yağmurla uyandık:(
aldığım çiçek tohumlarından bazıları hemen çimlendi bazısınada denemediğim yöntem kalmadı çimlenmedi.belki sizde öyle bi tohuma denk gelmişsinizdir :)
Yeni çiçekleriniz, bitkileriniz çok güzel. Bahçeyi güzelleştirmek için çok emek harcıyorsunuz. Ellerinize sağlık. Civcivlerinizde çok tatlı maşallah. Beyaz civciv çok şeker bi poz vermiş :) Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Sayın limonsever,beyaz civcivimiz horoz olan,küçücük boyuyla bile tavukları korumaya çalışıyor,resim çekmeden önce yatıyorlardı ben yaklaşınca hemen ayağa kalktı,pozuda verdi bıcırık.
bir bahçe büyücüsü daha[/B]' dedim, içimden
Halil bey teşekkür ederim,çok sevindim :)
Sn. hanndan,
Bahçe çok güzel olmuş, ben nasıl kaçırdım acaba. 1, 2 aya kalmaz yemyeşil, rengarenk olacak her yer.
Kekiği nerden buldunuz, çok severim. Kekik aramak aklıma gelmemişti.
Size kolay gelsin, dün de hava çok güzeldi.
Sayın mandalinci,yağmurlu bi sabaha uyandık,bugün yapılacak cok iş vardı aslında:(
kekiği geçen hafta karşıyakadaki peyzajcıdan aldık.harika bi kokusu var.
Adını bilmiyorum ama herhalde arapsaçı tarzı bir bitki, yeşilliğini cok sevdim.
Bitkiniz selaginella olabilir. Eğer öyleyse sera ortamı kurmanız yararlı olur, nem ister.
Adını yazmadığınız bazı bitkileriniz fittonia, hypoestes phyllostachya, peperomia caperata . Özellikle Şişe (Kavanoz) Bahçesi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3229)'nde adları geçmişti. İstekleri için bakmanız yararlı olabilir.
Sayın sabah,verdiğiniz bilgiler için cok cok teşekkürler.hepsini karşılaştırdım bakımlarını okudum.diğerleri hemen hemen doğru yerdeler ama endişem selaginella için onun yeri uygun değil.hemen bi fanusa transfer etmeliyim:)
Minarislim
25-04-2011, 09:59
Handan hanım merhaba.Fasulye,bakla,bezelyeleri ekmişsinizde soğuk vurmaz değilmi?Bende ekeceğim'de Mayısın 10'nu beklesem'mi demiştim.Ekeyimmi ne dersiniz?
Sevgili minarislim,o gün hava cok güzeldi ona aldanıp ektik, nohutu ve bezelyeyi ekmeden 1 gün önce suya koyduk.İnşallah büyürler.eğer kötü olurlarsa cok üzülürüm.ulus hal den bi fasülye tohumu aldık 2 senedir onu ekiyoruz.cinsi nedir bilmiyorum ama ısrarla tavsiye ederim.boyu uzamıyor.kol atmıyor verimide cok fazla ayrıca fasülyesi ipli değil.inşallah çimlenirler.şimdi hava durumunada baktım 15 dereceden 18 e çıkıyor yağmurlar azalıyor,ısınıyo sanki havalar.....biz tohumların yarısını ektik 20 gün sonra tekrar ekicez hem ürün sürekli oluyor hemde çimlenmemesine karşı yedekde duruyorlar,istersenız öyle yapın.
Minarislim
25-04-2011, 11:37
Hal'den ondan bende aldım. sırık istemiyormuş.Hal'e suluhan tarafından girince solda tohumcu değilmi?Bir sürdürebilirsem bahçeyi ekeceğim.yağmurlardan fırsat bulamadık..İnşaat da çok çiğnendi taş gibi. bel batmıyor.zoraki inatla biraz belledim ektim fakat çok zor.
annem halden aldı ama bende tam yerini bilmiyorum.gecen sene baharda bizde bahçeyi sürdürdük.pastırma yazında da 3 gün 2 kişi belledi,şimdi pamuk gibi oldu toprak.martta sanki mayalı hamur gibi kabarmıştı:)
Sevgili hanndan ellerine saglık kızının eli degdiyse inanıyorum çok güzel olacak civcivler çok tatlı maşallah...
Burak Bey,teşekkür ederiz.....
Allahtan kızımda seviyor toprakla uğraşmayı,bahçedeki taşları, yabani otları topladı durdu.
Bahçemiz için aldığımız yeni bitkilerimiz,
yer orkideleri ve karanfiller......
Bu çiçeğimizde gecen seneden dökülen tohumlardan büyüyenler.kışa dayanıklı bi bitkiymiş,sevdim seni turuncuuuuuuuuu........
Bunlarda salonumuzda bulunan çiçeklerimiz.
Turuncu -> aynisefa (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9019) :)
Teşekkürler sevgili gilan. Adını bilmiyordum, faydasınıda. meğer yaradan bize ne çok nimet vermiş.doğaya saygı sonsuz efendim.
h.pekşen
27-04-2011, 18:30
sevgili handan hanım.yeni üyeyim mesajları yeni gördüm hayırlı olsun umarım bahçeniz istediğinizden daha da güzel olur güle güle oturun.
ciceksever70
27-04-2011, 18:35
Sevgili hanndan, bitkiler insani ne kadar pozitif enerjiyle dolduruyor degil mi? Ben evde biraz yorulup bunaldim mi kendimi bahceye atiyorum. Bitkilerime bakmaktan onlarla konusmaktan hic bikmiyorum.
Burak bey,çiçeklerin arasından selamlar :)
Aramıza hoşgeldiniz h.pekşen,
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Sevgili hanndan, bitkiler insani ne kadar pozitif enerjiyle dolduruyor degil mi? Ben evde biraz yorulup bunaldim mi kendimi bahceye atiyorum. Bitkilerime bakmaktan onlarla konusmaktan hic bikmiyorum.
Aynen öyle çiçeksever70, ne zaman umutsuzluğa düşsem kendimi yalnız hissetsem hemen yanlarına gidiyorum.saatlerce bi yaprağa baktığım bile oluyor bıkmadan usanmadan.onlar benım sessiz arkadaşlarım.bazen suya yazdığım mektupları onlara okuyorum:) ah bide yaz gelsede renklense her yer.......
Sevgili hanndan arkadaş ,yeni çiçekleriniz çok güzel güle güle büyütün,yukarıdaki satırlarınız,banada hiç yabancı değiller,iyi yapıyorsunu,bitki,çiçek müzik aşkı insanın ruhunu dinç tutar,mühim olanda bu değilmidir.Ellerinize sağlık efendim.
Salon çamınız bir harika, nazar boncuğu takın ona :)
ciceksever70
27-04-2011, 19:52
Aynen öyle çiçeksever70, ne zaman umutsuzluğa düşsem kendimi yalnız hissetsem hemen yanlarına gidiyorum.saatlerce bi yaprağa baktığım bile oluyor bıkmadan usanmadan.onlar benım sessiz arkadaşlarım.bazen suya yazdığım mektupları onlara okuyorum:) ah bide yaz gelsede renklense her yer.......
Burasi da biraz sogudu. 25 derecelerden 17 dereceye indi. Geceleri 10 derecelerde. Domateslerimi balkona cikarmistim bozulurlar diye korkuyorum. Büyük saksilara aktardigim icin tekrar eve alma sansim da yok. Umarim yakinda isinir yine. Bu bahcivanlik böyle iste. Insana rahat vermiyor. Doguma gidince bir hafta bahcemi nasil birakacagim diye kara kara düsünüyorum. Dönüste de amelyatli olacagim icin pek bir is yapamayacagim.
Sevgili hanndan arkadaş ,yeni çiçekleriniz çok güzel güle güle büyütün,yukarıdaki satırlarınız,banada hiç yabancı değiller,iyi yapıyorsunu,bitki,çiçek müzik aşkı insanın ruhunu dinç tutar,mühim olanda bu değilmidir.Ellerinize sağlık efendim.
Evvet sevgili berrinb aynı duygulardayız ne güzel.
Salon çamınız bir harika, nazar boncuğu takın ona :)
Sevgili dudi salon çamımız 3 senedir bizimle bende onu çok seviyorum. yaz kış büyümeye devam ediyor :)
Burasi da biraz sogudu. 25 derecelerden 17 dereceye indi. Geceleri 10 derecelerde. Domateslerimi balkona cikarmistim bozulurlar diye korkuyorum. Büyük saksilara aktardigim icin tekrar eve alma sansim da yok. Umarim yakinda isinir yine. Bu bahcivanlik böyle iste. Insana rahat vermiyor. Doguma gidince bir hafta bahcemi nasil birakacagim diye kara kara düsünüyorum. Dönüste de amelyatli olacagim icin pek bir is yapamayacagim.
Fideler büyükse bişey olmaz, etkilenmez İnşallah.
doğum yakın desenize, bellimi cinsiyeti. Allah analı babalı büyütsün ne güzel yeni bi fidan geliyor, yolu açık olsun. bakın 1 haftanız sıkıntılı olur evlat için bitkiler için hemen kalkmak isteyeceksinizdir eminim.
Sevgi Durul
27-04-2011, 20:12
Sevgili hanndan, yeni bitkilerinizi güle güle, güzel günlerde büyütün. Salon çamınız ve diğer bitkileriniz çok çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. En son fotoğraftaki fil kulağından ben de dikmiştim, fakat yaşatamadım. Sizinkine maşallah.
ciceksever70
27-04-2011, 20:17
Fideler büyükse bişey olmaz, etkilenmez İnşallah.
doğum yakın desenize, bellimi cinsiyeti. Allah analı babalı büyütsün ne güzel yeni bi fidan geliyor, yolu açık olsun. bakın 1 haftanız sıkıntılı olur evlat için bitkiler için hemen kalkmak isteyeceksinizdir eminim.
Tesekkür ederim sevgili hanndan güzel dilekleriniz icin. Cinsiyeti sürpriz olsun istedik ögrenmedik ama iki erkek cocuktan sonra bir kiz fena olmazdi. Dogum Agustos ayinda, yani ekilen sebzelerin toplanacagi, tohumdan yetisen ciceklerin acacagi zaman... Neyse 1 haftada fazla bir sey kacirmam herhalde. Dönüste bebisle bahcenin tadini cikaririz artik. Sevgiyle kalin...
Sdurul,teşekkürler.
Filkulağı büyümek için direndi aslında hiç sorun çıkarmadı.her gün çevirmek zorundayız güneşe doğru yön alıyor hemen.vilmorin in çiçeksiz bitkiler için olan besininden veriyorum ayda 1 kere onunla daha da geliştiler.
fatma sunay
27-04-2011, 20:20
Sevgili Hanndan yeni çiçekleriniz çok güzeller. Boncuklarda çok güzel olmuş Kemaliye ye gider gitmez evdeki boncukları böyle değerlendireceğim. Bahçede değişik ve ilginç olan dekorlar çok hoşuma gidiyor.
Teşekkürler Fatma hanım,bende nerde ne görsem acaba buna ne ekebilirim **** asıl dekor yapabilirim diye düşünüyorum. tutku oldu bende. köyde örken derlerdi kalın iplerle boncukları değerlendirebilirsiniz.
füsunANK
27-04-2011, 20:33
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=206590&stc=1&d=1303918154
Bu aynısefalar biraz yaramaz yalnız sevgili handan . Dağılmadığı yer kalmıyor. İstemediğiniz yerde de çıkabilir. :) Bizde ilk yıllarda vardı. Bahçenin her yerine dağılmıştı. Çevrelemekde fayda var derim:)
fatma sunay
27-04-2011, 20:35
Ben evin holüne yere boncuklardan camlı bir pano yaptım çok güzel oldu. Elimde çok boncuk var böyle değerlendirebilirim.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=206590&stc=1&d=1303918154
Bu aynısefalar biraz yaramaz yalnız sevgili handan . Dağılmadığı yer kalmıyor. İstemediğiniz yerde de çıkabilir. :) Bizde ilk yıllarda vardı. Bahçenin her yerine dağılmıştı. Çevrelemekde fayda var derim:)
Füsun hanım gecen seneden savrulan tohumlar belirmeye başladı.bi sürüde tohum vardı,3 hafta önce bütün tohumları ektik,çimlendiler. bu kadar çıkacağını bilseydim ekmezdim. sonuç olarak :) bi sürü aynısefalarımız olacak.
Ben evin holüne yere boncuklardan camlı bir pano yaptım çok güzel oldu. Elimde çok boncuk var böyle değerlendirebilirim.
Fatma hanım nasıl da güzel olmuştur camlı pano resmi varmı?
fikreteren
27-04-2011, 22:25
Sayın hanndan 183 deki lırmızı ve sarı renkli yer orkidesi değiğiniz bitki nin gerçek adı varmı. Sanki sarı renkli mimiluse benziyor gibi.
Fikret bey,cicekleri aldigimiz satici yer orkidesi dedi,bende oyle yazdim.siz dedikten sonra resimleri karsilastirdim evet onlar mimulus.
mandalinci
28-04-2011, 06:19
Sn. çiçeksever,
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Mühim olan onun ve sizin sağlığınız, bahçe herzaman olur. Ankara'da bu sene ısınamadı bir türlü, hep yağmur, hep serin.
Domatesler çok büyümedi ise üzerlerini geceleri naylonlasanız mı acaba? Belki biraz korur.
Sayın Selahattin Yılmaz ve malbman ın ücretsiz tohum paylaşımından gelen altın çileklerim. 2.transferlerini yaptık, yavaş yavaş dışarıya alışmaları için sabah dışarı çıkarıp akşam çardağa alıyorum.2 gündür yeni yerlerindeler sağlıklı görünüyorlar şimdilik.
bugün hava yine soğudu çimlendirdiğim bitkiler üşümesin diye barbeküyü yaktım onlara :p
3 haftadır saksıda olan bitkilerimizi bugün en sonunda yerlerine yerleştirdik,
öğleden sonra yağmur yağdığı içim çim ekimi yine ertelendi
şimşir,taflan,melissa ve adını öğrenemediğim çalımız :rolleyes:
Barbeküde mangal da istemiştir canları belki? :D
Melisa güzel kokulu çiçekleri olan, kolonya çiçeği de denen melisa mı? Eğer oysa Ankara'da kışı çıkaramaz ki. :(
Daha mangalı haketmediler,gerçi garipler napsın bi gün yüzü görmediler,
evet kolonya çiçeği melisa 2 tane aldım pembe ve maviymiş.güneye dikildi.kışı çıkaramazmı :( olmazsa sonbaharda saksıya alırız,
Şimdi görünce ben yanlış mı biliyorum acaba diye kontrol ettim de -9 dereceye kadar dayanır demiş.
http://davesgarden.com/guides/pf/go/2128/
Pervane çiçekli yasemin -12'ye kadar olmasına rağmen dayanamadı. Şubat başında 2 haftalık çok soğuk bir dönem oluyor ya, o arada sıcaklık -15, -18 gibi değerleri görüyor. Ben dayanacak mı diye denediğim pek çok bitkimi o dönemde kaybettim.
ah Ankara ah,,,,,olmazsa sonbahar gibi saksıya alır çardağa koyarız,**** ben şimdiden bi çelik alayım seneyede onu dikerim, bi sirkülasyon sağlamış oluruz
Kaktüsüm çiçek açtı,daha önce bir çok kez kaktüsüm oldu ama ilk kez çiçeğini gördüm.sabahtan akşama kadar resmini çekiyorum.şimdiden 50 yi geçti resimleri, utanmasam hep onun resmini ekliycem :p
Yeni misafirlerimiz bahçemizi renklendirdiler.
Çok can alıcılar sevgili handann :)
Sevgili Dudi, inanın seçerken 'bu daha güzelmiş hayır hayır bu daha güzel' diye diye zorla seçtim. kasımpatı bodrum papatyasıda aldık ama onların resmini sabah çekicem.
serkan_istanbul
30-04-2011, 21:35
Bahçeniz çok güzel maşallah.
günebakan
30-04-2011, 21:47
Baston güller harika görünüyor özellikle turuncu olan. Güle güle büyütün:)
Sevgili günebakan , çok hoşlar yaaaaaa ilk bastonlarımız, pembe olan çok güzel kokuyor ama turuncuda koku yok malesef :(
Kaktüsüm çiçek açtı,daha önce bir çok kez kaktüsüm oldu ama ilk kez çiçeğini gördüm.sabahtan akşama kadar resmini çekiyorum.şimdiden 50 yi geçti resimleri, utanmasam hep onun resmini ekliycem :p
Sayın hanndan, çok güzel açmış kaktüsünüz. Kaktüs çiçekleri daha bir albenili oluyor sanki. Ben bugün bir tek kaktüs çiçeğinin 150'den fazla fotografını çektim. Daha da çekecektim ama hem makinanın pili bitti, hem de akşam oldu.:o
günebakan
30-04-2011, 22:00
Onunda güzelliği yeter Handan hanım:) Birşey sormak istiyorum baston güller budanıpmı bu şekli almış acaba?
Evet çok albenisi can alıcı bi görüntüsü var, yapı marketlerden üstüne kuru bi çiçeği yapıştırılmış şekilde almıştım yıllar önce onu sever dururmuşum .meğerse ne güzellikler varmışta haberim yokmuş, kaktüs çeşidim çok az şimdi bide merak başlayacak diye korkuyorum.
demek makinenin pili olsa neler olacak......
Onunda güzelliği yeter Handan hanım:) Birşey sormak istiyorum baston güller budanıpmı bu şekli almış acaba?
Evet sevgili günebakan görüntüsü çok hoş. gövdedeki sürgünler alınıp gövde boyu uzatılıyor, üstün güçlenmesi sağlanıyor bildiğim kadarıyla.
sayın hanndan kaktüsünüzün çiçeğini görünce imrendim maşallahı var çok hoş inşallah daim olur
Sayın r.ali inşallah bakabilirim. özenle suluyorum, her fırsatta başındayım fazla ilgidende kaybedecem diye korkuyorum.formdan kaktüsler bölümüne bakın harika çiçekler var.
fatma sunay
30-04-2011, 22:30
Baston güllerin çok güzeller güle güle büyüt. Bahçen gün geçtikçe güzelliğini artırıyor. Kemaliye ye dönünce boncuklu panomun resmini yüklerim size.
günebakan
30-04-2011, 22:33
Teşekkür ederim bir tane kendiliğinden baston gül olmaya niyetli bir gülüm var da acaba onu bu şekli verebilirmiyim diye düşünüyordum:)
Tesekkur ederim Fatma Hanim, yavas yavas renkleniyor bahcemiz,ayrica sabrida ogreniyorum.panoyu merakla bekliyorum eminim bi guzellikle karsilasacagim. Sevgiler.......
Teşekkür ederim bir tane kendiliğinden baston gül olmaya niyetli bir gülüm var da acaba onu bu şekli verebilirmiyim diye düşünüyordum:)
Elinizden kurtulacagini sanmiyorum.
Kaktüs çiçekleri bir başka güzel handan.
Bahcemden sana kaktüs çiçeği yolluyorum, sevgiler.
Oy oyyyy bu ne guzellik boyle.cok tesekkur ederim ablacim, ne guzel acmis. Sayfami senlendirdin benide sevindirdin ablacim, hoscakal
mandalinci
01-05-2011, 09:43
Turuncu baston gül :D
Bayıldım, bayıldım güllerinize, gözümüz gönlümüz açıldı.
Güllerin ikisi de birbirinden güzelmiş. Pembe olan Isparta gülüne benziyor. :)
Bu arada bodrum papatyası da Ankara kışına dayanmaz, haberiniz olsun. :)
Bayıldım, bayıldım güllerinize, gözümüz gönlümüz açıldı.
şirinelerim onlar.
Handan hanım ,Bahçeli eviniz çok güzel meyve ağaçlarınızın yeni çiçek açmış hallerini gördüm ne güzel. anlayabildiğim kadarı ile evinizin çevreside güzel Seyrek yapıda bahçeli evler . sehir hayatını bende sevmiyorum binalar üstüme üstüme geliyor sanki daral geliyor biraz daha zamanım var . gideceğim buralardan bende bahçemde yaşamak istiyorum gök yüzünde yıldızları görmeyeli kaç zaman oldu .otobüs şöförlerinin ilerleyelim beyler fırçasından bıktım .Etimesguttan Ankaraya bir saatte gidilir mi her akşam sabah insanlar bir kulaklık takmış biner binmez uykuya dalıyorlar işe gideken belliki kimse mutlu değil ama mecburlar güzel evinizde mutluluklar diliyorum size Bütün çiçekler güzeldir ismini bilmediğim 9 daki sarı çiçekle kırmızı beyaz çiçek çok güzel birde kaktüs çiçeği
Çok teşekkür ederim Akhisarlı.
evimizin etrafında dediğiniz gibi seyrek bahçeli evler var.bizim olduğumuz adada başka bahçede yok.sakin buralar, bi korna sesi bile yok.7 aydır burdayız öyle alıştım ki buraya. uzun zamandır Ankara merkeze gitmedim geçen hafta yapımarkete gittik ahlatlıbeli geçince yokuş aşağı inince sanki boğuldum birden aman yarabbi bu nekadar araba böyle dedim. sanki yıllardır buradaymışım gibi geliyor. şehir çok kalabalık ve dediğiniz gibi herkes mutsuz. kalabalık bile stress...... sabah kuş sesleriye uyanmak çok güzelmiş. İnşallah sizde en kısa zamanda dilediğiniz bahçeye kavuşursunuz.
9 daki nergizin bi çeşidiymiş.
Güllerin ikisi de birbirinden güzelmiş. Pembe olan Isparta gülüne benziyor. :)
Bu arada bodrum papatyası da Ankara kışına dayanmaz, haberiniz olsun. :)
Sevgili gilan,
pembe olan ısparta gülüymüş,evet bildiniz :)
bende Anakarada yaşamayanlarımı seviyorum ne :(
gerçi fazla almadık 6 kök,bi çeşit olsun dedik.ama ya renkleri görüncede dayanılmıyorki, tohumu oluyormu onun tohum alır yeniden devam ederiz olmazmı.
japon gülü tomurcuğu,bu sabah çektiğim bi resim
ve,,,,,,,,,,,öğleden sonra sanki selamlarcasına gülümsüyor değilmi........
Kümesin duvarına asmak için aldığım hercai, sulandığın problem olur diye üzümlerin demirine astık, burdada güzel duruyor
ithal kasımpatılarımız,yaz ayında da açıyormuş ;-)
şunun renklerine bakıpta almamak olurmuydu
,,,,,,,,,,,,,,,
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.