Bağlan

View Full Version : hanndan / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6

hanndan
16-10-2011, 19:23
Turuncu boncuklu........ nertera

hanndan
16-10-2011, 19:24
Beşi bi yerdeler......

hanndan
16-10-2011, 19:28
böğürtlen ve yaprağının kokusunu sevdiğim kadifeler

hanndan
16-10-2011, 19:30
Kızaran sarmaşıklar

hanndan
16-10-2011, 19:35
Süs kabakları yakın zamanda toplamayı düşünüyoruz

hanndan
16-10-2011, 19:36
Yağmur sonrası yıkandı bahçe

hanndan
16-10-2011, 19:41
Yağmur sonrası en çok sevinenler.
Bahçeyi alan etmesinler diye kümesinde dar alanda olan tavuklar özgürce dolanıyorlar bahçede.Yalnız kızımı sevmediler,geçen hafta kızım önce horoz arkada kovaladı sonrada tırnaklarını geçirdi bacağına.Nurdan bi süre ağlamıştı.:(

Periş
17-10-2011, 09:16
Sevgili handan,menekşelere bayıldım nertera pek çıtıpıtı maşallah bögürtlen ve kadifenin görünüşü enfes,gazanyalar harika horoz ve tavukların keyfi yerinde kızınız için üzüldüm horozun kovalamasını iyi bilirim çoçukken benide kovalamıştı çok korkmuştum çok geçmiş olsun her şey gönlünüzce olsun ellerinize o güzel yüreğinize sağlık Sevgiler...

dünyam1
17-10-2011, 16:39
sevgili handan büyükçe küp yanlardan çıkıntılı olan fiyatını öğrenebilir miyim ?küpü bulursam yediveren çileklerden dikip yetiştirmek istiyorum.şimdiden küpün her tarafı kırmızı çileklerini hayal ediyorum:)

sevim4
18-10-2011, 09:05
Sevgili handan,menekşelerin çok güzel turuncu saksıdakı çiçeği çok merak ettim çok hoş.
Bahçende hala çiçekler var renk renk hepiside birbirinden güzel ellerine sağlık.

hanndan
18-10-2011, 09:37
Sevgili handan,menekşelere bayıldım nertera pek çıtıpıtı maşallah bögürtlen ve kadifenin görünüşü enfes,gazanyalar harika horoz ve tavukların keyfi yerinde kızınız için üzüldüm horozun kovalamasını iyi bilirim çoçukken benide kovalamıştı çok korkmuştum çok geçmiş olsun her şey gönlünüzce olsun ellerinize o güzel yüreğinize sağlık Sevgiler...

Sevgili periş,teşekkür ederim.kızımda büyüdüğünde unutamayacağı bir anı olacak demekki, sizde unutamamışsınız.
Saygılar Sevgiler....

hanndan
18-10-2011, 09:43
sevgili handan büyükçe küp yanlardan çıkıntılı olan fiyatını öğrenebilir miyim ?küpü bulursam yediveren çileklerden dikip yetiştirmek istiyorum.şimdiden küpün her tarafı kırmızı çileklerini hayal ediyorum:)

Sevgili dunyam1, 45tl ye almıştım.bu modelin 1 boy büyüğü var.büyük olana daha güzel olur çilekler.Bundaki yan çıkıntıları küçük.Birde şunu farkettim plastik olan saksılarda su kaybı olmuyor,ama küpleri daha sık sulamak gerekiyor,kullanam arkadaşların görüşleri nasıl bilmiyorum **** benmı yanlış değerlendirdim.Güzel olur aslında salkım salkım sarkan çilekler,bende mi denesem acaba

hanndan
18-10-2011, 09:47
Sevgili handan,menekşelerin çok güzel turuncu saksıdakı çiçeği çok merak ettim çok hoş.
Bahçende hala çiçekler var renk renk hepiside birbirinden güzel ellerine sağlık.

Sevim Hanım, turuncu olan nertera,minik minik topları var.Bunlar gerçekmi diye kaç tanesi kurban gitti zavallıların:( sevgiler......

dünyam1
18-10-2011, 22:40
Teşekkürler Handancığım Adanada küp bulursam hemen yapacağım, tabi ki hemen siz de yapın biz de görelim geliştikçe çok hoş görünür eminim..

Satı Uğurtan
18-10-2011, 23:10
Sevgili hanndan, bahçen çok güzel tavukla oroza gün doğmuş özgürce geziyorlar:)
Süs kabakları harika benimkilerde daha dalda ne zaman toplanır bilmiyorum, nertera bitkisine bayıldım çok farklı hiç görmemişim çok hoş sevgiler.

ATASEVEN
18-10-2011, 23:56
çok huzurlu bir mekan tebrikler

Uzaylı
19-10-2011, 10:34
Sevgili Handann; 757. mesajdaki fotoğrafı gördükçe defalarca maaşallah demekten kendimi alamadım. Kenarlardaki çiçekler sanırım zinya. Harika bir bordür olmuş. 758. mesajdaki fotoğrafta horozun maaşallah odukça albenili. Sanırım Susex cinsi. ben de zamanı gelince kısmetse bu türden horoz ve tavuklardan düşünüyorum. Her şey çok güzel handancım. Ağız tadıyla keyfini çıkarmanızı dilerim. Çiçeklerin prensesine de sevgiler...

Adil
19-10-2011, 16:12
Handan hanım menekşeler çok sağlıklı ve harika görünüyorlar.Güzelliklerine baktıkça ,insana yaşama sevinci veriyorlar.Renkleri çok güzel.Bahçenizde cıvıl cıvıl olmuş,ellerinize sağlık.

hanndan
19-10-2011, 17:28
Sevgili dünyam1,yediveren çileklerden deneyeyim bende,inşallah güzel olurlar.

Sevgili satı uğurtan teşekkür ederim,nerterayı ilk kez yetiştiricem,tohumları var üzerinde inşallah paylaşma fırsatım olur.

Sevgili ataseven,çok teşekkür ederim.

Sevgili uzaylı,evet onlar zinnya,soğuga rağmen renkleri canlı henüz.Güçlü çiçeklermiş.Bahçelerde olması gereken bir çiçek diye düşünüyorum.Horozumuz sussex cinsi evet.Çok asil bi duruşu var :) sevgiler........

Sayın Adil Bey,çok teşekkür ederim,menekşelerdeki renk ahengi çok hoşuma gidiyor,onları her sabah zevkle seyrediyorum.Dediğiniz gibi yaşama sevinci veriyorlar.

hanndan
19-10-2011, 17:29
Dahlia

hanndan
19-10-2011, 17:32
Sevgili gultar,çok teşekkür ederim.su sümbülü

Adil
22-10-2011, 14:26
Handan hanım bu dahliyaların bir çeşidi var bende 3 çeşit çiçek açıyor.Aynı dalda sadece kırmızı ,sadece beyaz ve yarısı kırmızı yarısı beyaz olarak çiçekler açıyor.Fazla bakım istemeyen çok güzel bir çiçek.Dahliyalar dünyasını aslında keşfe çıkmak lazım.Çok farklı çeşitleri olmakla beraber.Harikada görselleri var.Saygılar selamlar.

hanndan
24-10-2011, 18:51
Sayın Adil Bey, 1 köktemi 3 çeşit çiçek açıyor?
Mor dahliya 2 çeşit açıyor mor ve beyaz karışıklı ve sadece mor açtı.Hayran kalmıştım.Dediğiniz gibi keşve çıkmak lazım.
Geçen sene ablamın gönderdiği dahliya tohumlarını çimlendirip toprağa yerleştirdik,malum kış gelince bitkileri sökerken dahliyanın kökünde yumruların oluştuğunu farkettik,ne yapacağımı bilemedim,2 gündür çardakta kuruması için bıraktım ama solgun görünüyorlar.Ufacık bir tohumdan yumru oluşmuştu,,,,,,,of of daha neler öğrenicem.
Saygılar

fatma sunay
24-10-2011, 19:21
Hanndan'cığım menekşeler harika çok güzeller. İstanbul'dayken bizimde her renginden vardı okadar güzel açıorlardıki yodan geçenler yapma çiçek zannediyorlardı. Fakat buraya gelme işi olunca bütün çiçeklerimizi dağıttık.
Dahliyanın rengi muhteşem. Bu sene bahçedekilerini sökmemeye karar verdim. Çünkü çok zaman alıyor başka işler kalıyor. Toprak üstünden kesip at gübresi koyacağım bakalım ne olacak. Hepsinin tohumunu ayrı ayrı aldım. Seneye kalırsa artık hiç yerlerinden sökmem.

Selam ve sevgilerimle.....

hanndan
25-10-2011, 17:41
Sevgili Fatma Hanım,menekşeleri çok seviyorum,camın önünde bir saltanat sürdürüyorlar gibi.
Dahliyaları bende sökmek istemiyorum.bahara kadar muhafaza edemem diye korkuyorum.glayorleri söküp talaş içine koydum,dahliyalar henüz yerindeyakın zamanda sökeriz.Siz bu sene deneyin, bende ona göre bundan sonra yaptığınız gibi yaparım.
Tohum aldım demişsiniz, bu dahliyalarda tohum oluşmadı cinsi farklı o zaman,ablamın gönderdiği tohumlardan sanırım sizdekiler.Sevgiler

hanndan
26-10-2011, 14:37
Süs kabakları,bazılarının üzerinde doludan kalma eserler var :(

hanndan
26-10-2011, 14:40
Haftasonu kızımla birlikte tohumları ayırdık,kızım çok mutluydu tohumlarla uğraşırken :D
Lablab,
cosmos
kudret narı tohumları.

hanndan
26-10-2011, 14:42
Glayor soğanı birçok yavrumuz var,talaşın içerisinde bahara kadar inşallah muhafaza edebiliriz.

Selehattin 67
26-10-2011, 14:43
hanndan hanım selamlar süs kabaklarının yarısı yeşil yarısı sarı benim kabaklar ise tamamen sarı oldu birtanesinin altında bir yeşillik var nedenini biliyormusunuz acaba

hanndan
26-10-2011, 14:46
Gece, krağı düşmesi ile 1 günde değişen bahçemizin çehresi:( dahliya :( zinnya :(
Çok miktarda tohumu olupta alamadığımız zinnyalar.

hanndan
26-10-2011, 14:50
Altın çilekler,en verimli zamanlarında üzerinde çürüdüler.Dikkatli bakarsanız suçlu üzerinde belli olur,:o ,,,kırağı:mad:

hanndan
26-10-2011, 14:54
Yine,yine kasımpatı,,,,,,,napıyım avunuyorum bunlarla :D

hanndan
26-10-2011, 14:55
Özgür kovboyyyy :D

hanndan
26-10-2011, 15:04
hanndan hanım selamlar süs kabaklarının yarısı yeşil yarısı sarı benim kabaklar ise tamamen sarı oldu birtanesinin altında bir yeşillik var nedenini biliyormusunuz acaba

Selamlar, Selehattin Bey,
Annemin teyzesinin vitrininde bulunan 7-8 senelik süs kabağını kırıp aldık bunların tohumunu. Ekerken hiç umudum yoktu, filizleneceğini sanmıyordum açıkcası.Ama güzel süpriz yaptılar.Tohumunu aldığım kabakta aynı renk geçişleri vardı, belki tohumdan olabilirmi :confused:

alanur
26-10-2011, 17:00
Sevgili hanndan;
Ben bu siteyi geç farkedenlerdenim. Elime nereden geçti bilmiyorum. Bayadır bir tohum kafamı kurcalıyordu. Bildiğimiz tohumlar gibi değil ya da bana öyle geldi. (Acemiyim ondandır.) Acaba bu tohum ne tohumu diye düşünürken daha önce bir çok kez gezdiğim sizin bahçenize uğramak istedim. AAAa bi de ne göreyim ne olduğunu merak ettiğim tohumun kudret narı tohumları olduğunu öğrendim, nasıl sevindim anlatamam. Tohumları tanımak için bir başlık açılsa. (Şimdi aklıma geldi belkide vardır )
Bahçenizi bizimle paylaştığınız bu güzellikleri bize sunduğunuz için çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

fatma sunay
26-10-2011, 18:57
Canım süs kabaklarına bayıldm ne kadar güzel görünüyorlar. İkinci resimdekilerini boncuklarla süsleyebilirsin değişik bir hava verir.Bozulan çiçeklerine üzüldüm burda kırağı başlamadı şimdilik hava normal gidiyor. Kızınında ellerine sağlık ne güzel sana yardım ediyor ço çok çok öpüyorum karabibri......

cemo
26-10-2011, 19:05
Burada da hava cok soğudu canım. Şükür kırağı yok daha. Pastırma yazı bekliyorum ben hala, bu yazdan bişi anlamadım zaten:(

Özgür kovboyu görünce, mideme giden kendi kovboyum aklıma geldi. Ağlama ikonu istiyorummm:(((

Canım bolca kasımpatı dik bu sene, seneye görceksin süper olacaklar.

hanndan
26-10-2011, 19:29
Sevgili hanndan;
Ben bu siteyi geç farkedenlerdenim. Elime nereden geçti bilmiyorum. Bayadır bir tohum kafamı kurcalıyordu. Bildiğimiz tohumlar gibi değil ya da bana öyle geldi. (Acemiyim ondandır.) Acaba bu tohum ne tohumu diye düşünürken daha önce bir çok kez gezdiğim sizin bahçenize uğramak istedim. AAAa bi de ne göreyim ne olduğunu merak ettiğim tohumun kudret narı tohumları olduğunu öğrendim, nasıl sevindim anlatamam. Tohumları tanımak için bir başlık açılsa. (Şimdi aklıma geldi belkide vardır )
Bahçenizi bizimle paylaştığınız bu güzellikleri bize sunduğunuz için çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

Aramıza hoşgeldiniz alanur.İyikide eklemişim tohumların resmini,kafanızdaki bir soru işareti gitti,sevindim.
Bende henüz acemiyim buradaki dostlar sayesinde çok şey öğrendim,dahada öğrenecek çooooooooook şey var.
Sevgiler,hoşcakalın.

hanndan
26-10-2011, 20:05
Canım süs kabaklarına bayıldm ne kadar güzel görünüyorlar. İkinci resimdekilerini boncuklarla süsleyebilirsin değişik bir hava verir.Bozulan çiçeklerine üzüldüm burda kırağı başlamadı şimdilik hava normal gidiyor. Kızınında ellerine sağlık ne güzel sana yardım ediyor ço çok çok öpüyorum karabibri......

Sevgili Fatma Hanım,süs kabaklarını inşallah kurutabilirim.
Sizin gibi yetenekli birinden fikir almak benı çok mutlu etti.Boncuklu tablonuzu unutmuş değilim.
Ankara merkezde de kırağı düşmemiş burada göl olduğundan nem oluşuyor.Sanırım ondan etkilendiler:(
Kızımda bende kocaman öpüyoruz sizi.

hanndan
26-10-2011, 20:12
Burada da hava cok soğudu canım. Şükür kırağı yok daha. Pastırma yazı bekliyorum ben hala, bu yazdan bişi anlamadım zaten:(

Özgür kovboyu görünce, mideme giden kendi kovboyum aklıma geldi. Ağlama ikonu istiyorummm:(((

Canım bolca kasımpatı dik bu sene, seneye görceksin süper olacaklar.

Ablacımmm,pastırma yazını bende bekliyorum,tohumlar var alacağım yoksa üzerinde çürüyecekler.
Bizimde 2 horozumuz var,kavga edip duruyorlar,birini kesmemiz gerekecek ama ben kıyamıyorum diğeride çilli,ama ben bunu çok seviyorum.Karar veremediğimizden ikiside hayatta.
Kasımpatıları yanyana artırarak dikicem,senın bahçende olduğu gibi :D
Allahtan kopya çektiğimde disiplin cezası almıyorum:o
Sevgiler,öpüyorum.

cemo
26-10-2011, 21:19
Allahtan kopya çektiğimde disiplin cezası almıyorum
kopyadan ceza alınsaydı, ben sürünüyor olurdum bu sitede:D:D
Her bahce bir kopya bana, her başlık delirtmekte beni. Akıllara zarar durumlardayım anlayacağın:D

Bir çöplükte 2 horoz olmaz mış, kıy kes birini bence ve indir midene:)

Adil
27-10-2011, 09:55
Handan Hanım Kırağı nın verdiği zarar için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Bir sonraki fotoğraflarınızda tekrar hayat buluyoruz.
Kasımpatılar harika çiçekler.Bodur olan renk renk kombinasyonlarını çok seviyorum.Birkaç rengi bende vardı fakat kökten kurudular .Aslında dayanıklı ve azgın yayılgan bir özelliği vardır.Beni hayal kırıklığına uğrattılar.Şimdi yeni çeşitlerle yeni renk kombinasyonları yapacağım.Formatları ve renkleri çok güzel olanlar var.
Horoz çok güzelmiş.Bahçenize renk katmış.Hani onun bayan arkadaşları nerede:))
Sevgiyle sağlıkla kalın ,saygılar selamlar Hanndan Hanım.

hanndan
27-10-2011, 14:03
kopyadan ceza alınsaydı, ben sürünüyor olurdum bu sitede:D:D
Her bahce bir kopya bana, her başlık delirtmekte beni. Akıllara zarar durumlardayım anlayacağın:D

Bir çöplükte 2 horoz olmaz mış, kıy kes birini bence ve indir midene:)

Ah ablacım aynen ,kışın yapacağım tek iş bu olacak benımde,,,bahçeleri keşfe çıkıcam.

hanndan
27-10-2011, 14:19
Handan Hanım Kırağı nın verdiği zarar için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Bir sonraki fotoğraflarınızda tekrar hayat buluyoruz.
Kasımpatılar harika çiçekler.Bodur olan renk renk kombinasyonlarını çok seviyorum.Birkaç rengi bende vardı fakat kökten kurudular .Aslında dayanıklı ve azgın yayılgan bir özelliği vardır.Beni hayal kırıklığına uğrattılar.Şimdi yeni çeşitlerle yeni renk kombinasyonları yapacağım.Formatları ve renkleri çok güzel olanlar var.
Horoz çok güzelmiş.Bahçenize renk katmış.Hani onun bayan arkadaşları nerede:))
Sevgiyle sağlıkla kalın ,saygılar selamlar Hanndan Hanım.

Adil Bey, teşekkür ederim kırağı gecen hafta çürüttü bitkileri,şimdide hava güneşli çok güzel,olan çiçeklere oldu:(
Kasımpatıların varlığını bu ayda fazlasıyla hissettim açıkcası,bollaştırmam gerekecek benimde.Bodur cinslerinden almalıyım.
Bu horozu çok sevdiğim en çok bunun resimlerini ekliyordum.Resimdeki çilli horoz ve tavuklarımız.
Bahçeye saldığımızda genellikle onları izlerim, beni çok mutlu eder.Yine elimde makinam onları izlerken,horozun öttüğünü ve tavukların hemen oraya geldiğini izledim.Allahın hikmetine bakın ki,horoz orada yiyecek bulduğunda tavuklara uyarı gönderdi ve tavuklar hemen oraya geldi....Ve öyle resim çekmiştim.
Ders alınacak bir tablo.
Sevgiler saygılar.......

Sevgi Durul
27-10-2011, 14:31
Sevgili hanndan, baharda hepsi yeşerecek. O zinniaları yazmamıştım ama çok beğenmiştim. Kasımpatıları da öyle. Tek tesellimiz yeniden yeşerecek olmaları. Bizde henüz kırağı düşmedi, eli kulağındadır. Sevgiler...

toprak
27-10-2011, 15:40
Merhaba Hanndan,

Hep hayalimde büyük bir bahçem olsun isteğim vardı. Ama İstanbul'da iş güç, apartman hayatı bunu hep engelledi. Bazıları yazlık al, orada eker biçersin diyor ama iki üç hafta gidebileceğim bir bahçe ne kadar canlı olabilirki...

Sizin bahçeyi görmek beni okadar mutlu etti ki inanamazsınız. Bir tarafta meyve ağaçları, bir tarafta çiçekler, sebzeler... harika doğrusu. Hele buraya yakışan o tavuklar ve horoz. Her şey muhteşem. Hayallerimdeki gibi.

Ankara'nın soğuğunun kusuruna bakmayın. Tabiat ana bazen de öldürüyor. Elden ne gelir. Belki tecrübeleriniz ışığında daha dayanıklı çiçekler keşfedersiniz. Ama daha çok çiçekleriniz olacak inşallah. Allah mutlu ve huzurlu bir ömür versin.

Sizin bahçe benim balkonu güzellik açısından kat kat geçmiş. Tebrik ederim.
Hoşçakalın,
Toprak

hanndan
27-10-2011, 20:35
Sevgili Sdurul, umutlarımız bu yönde,inşallah yeşerecekler,kalan sağlar bizimdir misali kasımpatıları daha bi seviyorum artık :)

Sevgili toprak,İnşallah sizde hayallerinize kavuşursunuz...
Belki tecrübeleriniz ışığında daha dayanıklı çiçekler keşfedersiniz.Haklısınız.İlk sene olduğu için tecrübesizliğin azizliğine uğradık.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim,sevgiler saygılar.....

Adil
28-10-2011, 18:19
Hanndan Hanım iş yerinde kendim diktiğim bodur kasımpatılardan bir fotoğraf vardı böyle bir karma yapmıştım arka bahçeye.Etrafındaki çimenler makineyle temizlendiğinde çok daha güzel bir görüntü sunuyorlardı.Paylaşmak istedim.
Tavuklar konusunda bizimde eskiden vardı ve onları avucumda yemlemek çok hoşuma giderdi.
Allah nasip ederse birde tavuk kümesini tamir edip hayata tekrar geçirmeyi düşünüyorum.Yeri hazır Sadece tamir işleri yapılacak.Fakat şu anda sera işini bitirdim kamelyanın alt betonunuda döküp Belki biraz ara verebilirim.İş asla bitmiyor Biri bitiyor biri başlıyor.Dünyanın doğası bu.:))Yaptığım her işi siz değerli dostlarımla paylaşmaya devam edeceğim.
Saygılar selamlar.

hanndan
28-10-2011, 19:19
Sayın Adil Bey,ne güzel bir görüntü, çok teşekkür ederim paylaştığınız için.Çok mutlu oldum.
Her renk ayrı bir güzellikte.Ne kadar hoş görünüyorlar.Tablo gibi.
Bahçemde sayılarını artırıp bi düzenleme yapmamız lazım.Böyle güzellikleri gördükçe kıskanmamak elde değil.
Maşallah sizde bu beceri varken korkulur vallahi,siz herşeyin üstesinden en iyi şekilde geliyosunuz.Eminim kafaya kümes yapmayıda koyarsanız yaparsınız.
Saygılar....

Fatoş
01-11-2011, 20:19
Sevgili Handan kırağıdan yanan çiçeklerinize üzüldüm ama arkadaşlarımızın dediği gibi seneye yeniden çıkacaklar. Özgür ve mutlu tavukları horozları görünce sevindim, çok tatlılar. Kızımızda çok güzel bir çiçek bahçenin en güzeli, Allah bağışlasın. Sevgi ve selamlarımla.

Adil
04-11-2011, 15:23
Hanndan hanım.
Seneye Tavuk kümesini yapmak istiyorum.Sadece üzeri tamir edilecek.Eski bir kümes çatısı değişecek yani bir nevi restorasyon.Önceden burada tavuk bakardık ve yumurtaya para vermezdik.Üstelik satılan yumurtadan çok daha lezetli,sağlıklı ve taze.İş dolayısıyla fazla ilgilenemezdik.Şimdi emekli olunca vaktimiz olacak.
Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlar,Sevdiklerinizle ,Sağlık sıhhat mutluluk dolu nice güzel yıllar dilerim .
Saygılar selamlar.

hanndan
13-11-2011, 19:27
Sevgili Handan kırağıdan yanan çiçeklerinize üzüldüm ama arkadaşlarımızın dediği gibi seneye yeniden çıkacaklar. Özgür ve mutlu tavukları horozları görünce sevindim, çok tatlılar. Kızımızda çok güzel bir çiçek bahçenin en güzeli, Allah bağışlasın. Sevgi ve selamlarımla.

Sevgili Fatoş Hanım,
İnşallah seneye yenıden yeşerecekler umuduyla şimdiden yazı beklıyorum.
Tavuk ve horozlara muebbet geldi,yediler kasımpatıları,buz çiçeğini.Özgürlük yaramadı onlara:D
Kızım solmayan çiçeğim,güzel dileklerini için teşekkürler.Sevgiler.

hanndan
13-11-2011, 19:31
Hanndan hanım.
Seneye Tavuk kümesini yapmak istiyorum.Sadece üzeri tamir edilecek.Eski bir kümes çatısı değişecek yani bir nevi restorasyon.Önceden burada tavuk bakardık ve yumurtaya para vermezdik.Üstelik satılan yumurtadan çok daha lezetli,sağlıklı ve taze.İş dolayısıyla fazla ilgilenemezdik.Şimdi emekli olunca vaktimiz olacak.
Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlar,Sevdiklerinizle ,Sağlık sıhhat mutluluk dolu nice güzel yıllar dilerim .
Saygılar selamlar.

Sayın adil bey,
Havalar ısındıgında ilk işiniz kümesi restore etmek olsun,dediğiniz gibi yumurtaların lezzeti başka.Bebeğiniz için çok büyük bi şans olur eminim.
Sizinde geçmiş bayramınız hayırlı olsun, bayram için İstanbula gittiğimizden dolayı şimdi yazıyorum,kusuruma bakmayın.
Güzel dilekler için çok teşekkür ederim.Saygılar selamlar.........

hanndan
13-11-2011, 19:35
İstanbul dönüşü bolu tüneline girerken çektiğim resim.Manzara çok güzel,tabiyat harikalarıyla dolu bi mekan,yağmur,sis ve ağaçlar......

hanndan
13-11-2011, 19:37
Sarı kasımpatılarımızda açmaya hazırlanıyor.

hanndan
13-11-2011, 19:43
Bahçemizi bahara hazırladık,gübre aldık bahçeye dağıtıldıktan sonra bellendi.Toprak kabardı yeni tohumlar yeşertmenın sevincinde...

cemo
13-11-2011, 20:13
İstanbul dönüşü bolu tüneline girerken çektiğim resim.Manzara çok güzel,tabiyat harikalarıyla dolu bi mekan,yağmur,sis ve ağaçlar......
Aynı yerde, aynı güzelliğe bayılıp, basmışız deklanşöre:))
O renklerin güzelliğine mest oldum tünel girişi.

Kasımpatınına bayıldım ayrıca, yaprak görünmüyor çiçekten süperrr.

hanndan
13-11-2011, 20:25
Ablacım bu kadar olur,
Çektiğim resme dönüp bir kere daha baktım.Şaşırdım.
Zevklerimiz aynı ki burdayız.
Sevgiler......

cemo
13-11-2011, 20:33
Gönüller bir imiş canım.
Yavaşlayın dedimse de çocuklara, net çekemedim o güzellikleri. Bir ara camı açtım. kızım, anne makinayı düşüreceksin, bak valla babam artık sana makina da almaz dedi:))
Ama içim gitti renklerin güzelliğine. Makinayı düşünen kim:)

hanndan
13-11-2011, 20:58
En çok da kamyonlu olan resim karesi hoşuma gidiyor:D

Evet ablacım güzellikler karşısında kaybediyoruz kendimizi.Resim çekicem diye camı açtığımda arkada kızım ve yeğenlerim koro şeklinde üşüdük diye bağırıyolardı,bende onları duymadım :rolleyes:

hanndan
24-11-2011, 20:33
Mor kasımpatılar son demlerini yaşarlarken...

hanndan
24-11-2011, 20:37
Bu kasımpatının kokusu muhteşem...yaprağında bile kokusu saklı :p

hanndan
24-11-2011, 20:38
Açelya...

hanndan
24-11-2011, 20:41
Kırağıyı seviyorum artık,,,içindeki kristaller gülümsüyor sanki:D

hanndan
24-11-2011, 20:43
....

sevim4
25-11-2011, 10:41
Sevgili handan kasım patılar çok güzel havalar çok soğuk artık.
Bahçen genişmiş salıkla tadını cıkar.

hanndan
30-11-2011, 08:32
Sevgili sevim hanım,kasımpatıların bazı tomurcukları açamadan dondu :(

hanndan
30-11-2011, 09:41
Havalar soğudu artık içeri giriyoruz,bahçedeki çiçekleri içeriye taşıdık...
Salon çiçeklerimde gösteri sırası.:o

hanndan
30-11-2011, 09:45
Aynı saksıya diktiğim pembe, somon ve beyaz yılbaşı çiçeklerim.somon renkli tembel çıktı :mad:

Selehattin 67
30-11-2011, 09:47
sayın hanndan bahçedeki kasımpatılar çok güzel gözüküyor sonbahar fotoğraflarıda çok güzelmiş selamlar

hanndan
30-11-2011, 09:49
Çelik alarak büyüttüğüm yılbaşı çiçeği,çiçek açacağını sanmıyordum bu sene:rolleyes:

Uzaylı
30-11-2011, 12:16
Sevgili Handan; Yılbaşı çiçekleri çok güzelmiş. Benimkilerde daha tomurcuk belirtisi bile yok. Ankaradaki soğuk onlara yaramış demek ki.

Donmuş yaprak fotoğraları çok ilginç olmuş. Kristallerin görünmesi çok hoş bir görüntü. Ama benim alerjim olduğundan mı bilmem, görünce sıcak odada bile üşüdüm.

Her yerin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Avantajlarını ve buna göre bahçe tanzimini araştırmanı tavsiye ederim. Bitki deryasının sınırı yok. Bahçelerimize hepsini sığdırmak mümkün değil. Mesela Yılbaşı çiçeklerinde bu durum sizin için avantaj görünüyor.

Sağlıcakla ve tüm sevdiklerinle tadını çıkarmanı dilerim...

Sevgiler...

fatma sunay
30-11-2011, 18:56
Sevgili hanndan dışardaki çiçekler artık bizi terkettiler seneye kadar onlardan ayrı kalacağız ama sizin içerdeki güzeller gözlerimize bayram ettirecek gibi görünüyorlar...

cemo
30-11-2011, 19:01
Canımmm, kasımpatılar solunca ciceklerini kırp üstten. Temmuz gibi dipten bir güzel buda. Bak seneye deli olacaklar. Çiçeklerini görünce (yaprak görünmüyor zaten o zaman) sende delireceksin:))

mandalinci
05-12-2011, 13:30
Sevgili handann,

Gene konuşturmuşsunuz çiçekleri, fotoğrafları. maşallah kasımpatları coşmuş, yılbaşı çiçeği de öyle.

Özgür kovboy, aile reisi olmanın idrakinde anlaşılan, hepsi çok sevimli.

Kırağı resimleri de çok başarılı, buralarda da oluyor, ben de çektim ama 1-2 saat sonra ısınıyor hava, sabah araba camları buz tutuyor, sonra hiç öyle bir şey olmamış gibi pırıl pırıl.

Benim bulunduğum bölge şehre göre yaz ve kış 5-6 derece daha serin oluyormuş, ondan herhalde.

Neyse, bundan sonra, gezi, hava durumuna göre resimler çekip konuşacağız herhalde.

berrinb
05-12-2011, 22:17
Sevgili Handanncığım; çoktandır bahçeleri gezemiyorum..bahçenize girdiğimde şaşırdım...cinyalarınız harika olmuşlar:)) Bahçede ne kadar büyükmüş ,ne mutlu size istediğiniz her türü yapabilirsiniz...Bence kasımpatlarını bir kış köşesi olarak dikiniz...Çünkü yazın yeşillik olarak görüntü veriyorlar..Süs ve susak kabaklarına bayıldım....Saksı çiçekleri de çok sıhhatli ve güzeller...Sevgili yavrunuzu tohum etiketlerken görünce çocukluğum aklıma geldi...Aynen öyle tohumları zarfa koyup isimlendirirdim.bende:))) Ne iyi alıştırıyorsunuz...harika bir uğraşı olacak ileride ....Kırağı yağmış kasımpatı ve kuru yaprak resimleri de mükemmeldiler...Profesyoneller gibi fotoğraflamışsınız...teşekkürler....selam ve sevgiler size:))

hanndan
15-12-2011, 11:42
Sevgili Handan; Yılbaşı çiçekleri çok güzelmiş. Benimkilerde daha tomurcuk belirtisi bile yok. Ankaradaki soğuk onlara yaramış demek ki.

Donmuş yaprak fotoğraları çok ilginç olmuş. Kristallerin görünmesi çok hoş bir görüntü. Ama benim alerjim olduğundan mı bilmem, görünce sıcak odada bile üşüdüm.

Her yerin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Avantajlarını ve buna göre bahçe tanzimini araştırmanı tavsiye ederim. Bitki deryasının sınırı yok. Bahçelerimize hepsini sığdırmak mümkün değil. Mesela Yılbaşı çiçeklerinde bu durum sizin için avantaj görünüyor.

Sağlıcakla ve tüm sevdiklerinle tadını çıkarmanı dilerim...

Sevgiler...

Sevgili uzaylı,
10 gundur pcde problem olduğundan cep tlf ile yaptığım girişlerde detaylı arama yapamadığımdan mesajları geç cevaplıyorum.Pc eve geldiğinde ilk işim agaclar.net e girmek oldu.Çok özlemişim çoooook...

Yılbaşı çiçekleri bir sene açmaz dinlenir diye beklerken tomurcuklarıyla süpriz yaptılar.Sevindiriyolar beni :p
Bitki deryasına yanlış dalışlardan vazgectim.Dediğiniz gibi avantajlara cevirmeli,,,agaclar.net nöbetindeyim bi kış boyunca :p
Sevgiler...

hanndan
15-12-2011, 11:49
Sevgili hanndan dışardaki çiçekler artık bizi terkettiler seneye kadar onlardan ayrı kalacağız ama sizin içerdeki güzeller gözlerimize bayram ettirecek gibi görünüyorlar...

sevgili fatma hanım,
Dışarıda kış manzaralarından başka resmedecek görüntüler kalmadı bahçemde.Kar manzaralarını bekliyorum:D
Bu günlerde öyle güzel bir hava varki sanki kış değilde bahar ayları gibi,,,
Salon çiçeklerim şimdilik mutlular, aynı çiçekleri resimlemekten sıkılmazsınız umarım:(
Sevgiler....

hanndan
15-12-2011, 11:53
Canımmm, kasımpatılar solunca ciceklerini kırp üstten. Temmuz gibi dipten bir güzel buda. Bak seneye deli olacaklar. Çiçeklerini görünce (yaprak görünmüyor zaten o zaman) sende delireceksin:))

Ablacım,,,
Dediğin gibi kasımpatıları budadık.Alttan yenı yenı sürgünler vermişler.
Dağınıktı kasımpatılar,bahçendekileri görünce hepsini biraraya toplamak istedim.Baharda yerlerini değiştirmeyi planlıyorum.:confused:
Sevgiler...

hanndan
15-12-2011, 12:06
Sevgili handann,

Gene konuşturmuşsunuz çiçekleri, fotoğrafları. maşallah kasımpatları coşmuş, yılbaşı çiçeği de öyle.

Özgür kovboy, aile reisi olmanın idrakinde anlaşılan, hepsi çok sevimli.

Kırağı resimleri de çok başarılı, buralarda da oluyor, ben de çektim ama 1-2 saat sonra ısınıyor hava, sabah araba camları buz tutuyor, sonra hiç öyle bir şey olmamış gibi pırıl pırıl.

Benim bulunduğum bölge şehre göre yaz ve kış 5-6 derece daha serin oluyormuş, ondan herhalde.

Neyse, bundan sonra, gezi, hava durumuna göre resimler çekip konuşacağız herhalde.

sevgili mandalinci,
resimleri ne güzel analiz etmişsiniz,teşekkürler...
Artık sis de kırağıya eşlik ediyor.Geceden bakıyoruz gökyüzü pırıl pırıl,sabah 6-7 den sonra sis ve kırağı düşüyor.Saat 9dan sonra heryer mis gibi toprak kokuyor.Ankara merkezde hiç şahit olmadığım durumlar...
Sevgiler...

hanndan
15-12-2011, 12:15
Sevgili Handanncığım; çoktandır bahçeleri gezemiyorum..bahçenize girdiğimde şaşırdım...cinyalarınız harika olmuşlar:)) Bahçede ne kadar büyükmüş ,ne mutlu size istediğiniz her türü yapabilirsiniz...Bence kasımpatlarını bir kış köşesi olarak dikiniz...Çünkü yazın yeşillik olarak görüntü veriyorlar..Süs ve susak kabaklarına bayıldım....Saksı çiçekleri de çok sıhhatli ve güzeller...Sevgili yavrunuzu tohum etiketlerken görünce çocukluğum aklıma geldi...Aynen öyle tohumları zarfa koyup isimlendirirdim.bende:))) Ne iyi alıştırıyorsunuz...harika bir uğraşı olacak ileride ....Kırağı yağmış kasımpatı ve kuru yaprak resimleri de mükemmeldiler...Profesyoneller gibi fotoğraflamışsınız...teşekkürler....selam ve sevgiler size:))

Sevgili berrin hanım,
Kasımpatıları dediğiniz gibi bir araya toplamayı bende kopya çekerek(cemo ablacımdan :D) planlıyordum ki sizdende böyle bir fikir gelmesi iyice tastikledi planımı.
Süs kabaklarını kurutmayı başaramadım,kırağı düşünce topladık acaba olgunluğa erişmemişlermiydi ki:(
Kızımda cok mutluydu benım ıcın yardım, kızım için faaliyetti.Demekki kızımda sizin gibi ilerki yıllarda doğa aşığı olacak.
Ben teşekkür ederim sevgiler...

berrinb
16-12-2011, 16:27
Sevgili Handann ..Su kabaklarının üst kısımlarının o parlak görüntüsünü hafifçe zımparalayınız..Benim eşim bana bu fikri söylediği halde yapmadığım için bütün su kabaklarım çürümüştü ...İçinin tohumları da bozuldu ..Bu yazı kabaksız geçirmeme sebeb oldu... Sevgiler..selamlar canım..:))

hanndan
17-12-2011, 21:42
Sevgili Berrin Hanım sanırım geç kaldık,kaybediyorum süs kabaklarıni:(
İnşallah seneye yetiştirebilirsem önerinizi dikkate alıcam.çok teşekkur ederim sevgiler.

hanndan
17-12-2011, 21:43
Gecen hafta yağan kar, pc de problem oldugundan dolayı resimleri geç eklıyorum.

hanndan
17-12-2011, 21:46
Geçen hafta tomurcukta olan yılbaşı çiçekleri,şimdi saksılarına sığmayacak güzellikde....

hanndan
17-12-2011, 21:47
Kırmızı yılbaşı çiçeği....

hanndan
17-12-2011, 21:48
Mor menekşede açtı

hanndan
17-12-2011, 21:51
Bu günlerde en cok sevdiğim,KRAĞI........seviyorum diyorum,böyle olunca iyi anlaşıyoruz:rolleyes:

hanndan
17-12-2011, 21:54
İlk aldığım siklamen,,,İnşallah soldurmam

hanndan
17-12-2011, 21:56
Çiğdem ve nergiz soğanları yeşeriyorlar...

berrinb
17-12-2011, 21:58
Sevgili handann...Yılbaşı çiçekleri harika ,kırağı resimlerine bayıldım canım ellerinize sağlık...kabaklara gelince aynen resimdekiler gibiyse, bence hemen zımpara ile üst kısmını törpüleyip yüksek kuru bir yere asınız derim..En öndekinde çöküntüler başlamış ama arkadakiler sağlam gibi geldi bana...Çöküntülü olanında çekirdeklerini çıkarıp kurutunuz derim...selamlar sevgiler.....

hanndan
17-12-2011, 22:03
Sevgili Berrin Hanım sabah ilk işim kabakları zımparalamak olacak.Dikkatinizden nasılda kaçmamış,arkada olanlar daha sağlam gibiler.inşallah zımparalayarak kurtarırız.Önde olanında tohumlarını kurutalım o zaman. Çok teşekkür ederim sevgiler...

hanndan
17-12-2011, 22:07
Sevgilİ Sevim4 ün gönderdiği çelik ve tohumlar ile ürün yelpazemiz arttı. tekrar teşekkürler.
Bir süre bardakta kaldıktan sonra toprakla buluşmayı beklıyorlar...
2 adet passıflora çeliği
2 adet inci çalısı
1 bir adet hanım eli
gül
begonvil karanfil.

Periş
18-12-2011, 20:59
Sevgili Handan yılbaşı çiçekleri mükemmel sıklamen çok vefalıdır özel bir bakım yapmıyorum ben rengi çok güzelmiş nergizler ve çiğdemlerin çiçeklerinide görürüz inşallah ellerine emeklerine sağlık sevgiler...

hanndan
27-12-2011, 08:30
Sevgili Handan yılbaşı çiçekleri mükemmel sıklamen çok vefalıdır özel bir bakım yapmıyorum ben rengi çok güzelmiş nergizler ve çiğdemlerin çiçeklerinide görürüz inşallah ellerine emeklerine sağlık sevgiler...

Sevgili Periş,şimdilik sıklamen memnun gibi görünüyor,özel bakım yapmıyorum demenizde içimi ferahlattı,kaybetmek istemiyorum.
Sizin için gelsin bu pembiş :) Sevgiler

Adil
30-12-2011, 18:22
Sayın handan hanım
Kış aylarında bile paylaşacabileceğiniz güzel uğraşlarınız var.Sizi tebrik ediyorum .

Yeni yılınızın sevdiklerinizle, sağlık sıhhat başarılarla dolu geçmesini dilerim.Mutlu yıllar.
Trabzondan saygılar selamlar.:))

berrinb
30-12-2011, 19:36
Sevgili Handann yeni yılınızı kutlar sıhhatli ve mutlu bir sene dilerim..:)

Periş
30-12-2011, 22:54
Sevgili Handan yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler ;)

sevim4
31-12-2011, 10:59
Handan hanım mutlu yıllar.

Fatoş
31-12-2011, 14:16
Sevgili Handan, yeni yılın kutlar, gelecek günlerde tüm isteklerinin olmasını , sevgili ailenle mutlu sağlıklı uzun yıllar dilerim. Sevgiler.

gulbirsen
31-12-2011, 18:43
Handan hanım mutlu yıllar

hanndan
05-01-2012, 10:12
Sevgili Adil Bey,Sevgili Berrin Hanım,Sevgili Periş,Sevgili Sevim Hanım,Sevgili Fatoş Hanım,Sevgili Gülbirsen güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
İnşallah yeni yıl hepimiz için sağlıklı huzurlu geçer.
Pc de problem olduğu için geç cevapladım.
Sevgiler Saygılar....

hanndan
05-01-2012, 10:33
Bahçemizde beyaz çiçekler açtı, KAR ÇİÇEKLERİ :D

hanndan
05-01-2012, 10:35
Sİs ve kırağı cok fazla bu günlerde.

bebeto016
05-01-2012, 11:06
bu bitkiler bu yıl iflah olmaz gibime geliyor cok kötü donakalmış .seyir bakımından harikalar ama.

hanndan
05-01-2012, 11:38
bu bitkiler bu yıl iflah olmaz gibime geliyor cok kötü donakalmış .seyir bakımından harikalar ama.

Olurlar olurlar,,,,her sene biraz daha donarak iflah oluyolar.Çivi çiviyi sökermiş.
Bu sene 3.kış bahara yeşerecekler :rolleyes: inşallah

Sevgi Durul
05-01-2012, 12:20
Sevgili hanndan, çok güzel görüntüler yakalamışsınız, tebrikler. Bizim buralarda hava daha yumuşak, doğru dürüst kar bile yağmadı henüz.

Baharı sabırsızlıkla bekliyoruz, sevginizle, sevgimizle yeniden yeşerecekler inşallah.

Sevgiyle...

hanndan
05-01-2012, 12:36
Sevgili hanndan, çok güzel görüntüler yakalamışsınız, tebrikler. Bizim buralarda hava daha yumuşak, doğru dürüst kar bile yağmadı henüz.

Baharı sabırsızlıkla bekliyoruz, sevginizle, sevgimizle yeniden yeşerecekler inşallah.

Sevgiyle...

Sevgili SDurul,
Bu sabah 7 de çektim resimleri.Soğuk ama üşümedim,bitkiler üzerinde kırağı,havada da su zerrecikleri yüzümü ıslattı resim çekene kadar.

Bahara daha çok heyecanlıyım,bu dönem acemilikler çok oldu.İnşallah daha düzenli olur bu yaz.
Sevgiler.

sakdag
05-01-2012, 12:48
Handan hanım, harika bir bahçeniz var, kar manzaralarına bayıldım. Bu sene buralarda kar göremeyeceğiz galiba.
Yılbaşılarınız harika çiçeklenmiş, bu arada somon renkli tembelin cinsi yılbaşı değil, paskalya kaktüsü, mayıs ayında sizi o güzel çiçekleriyle sevindirecektir.
Saygılarımla...

sakdag
05-01-2012, 12:50
Kar manzaraları dedim ama kırağı mı demeliydim...
Bakın işte kar görmeye görmeye unutmuşum ne olduğunu :)

ayhat
05-01-2012, 14:46
:) bizde unuttuk valla

hanndan
05-01-2012, 15:11
Handan hanım, harika bir bahçeniz var, kar manzaralarına bayıldım. Bu sene buralarda kar göremeyeceğiz galiba.
Yılbaşılarınız harika çiçeklenmiş, bu arada somon renkli tembelin cinsi yılbaşı değil, paskalya kaktüsü, mayıs ayında sizi o güzel çiçekleriyle sevindirecektir.
Saygılarımla...

Sayın sakdag,teşekkür ederim.
paskalya kaktüsü demek,bu kadar dikkat olur.ben sürekli bakıyorum ama bi fark görememiştim siz dedikten sonra baktım da yaprak yapıları farklıymış meğerse.Helal olsun...
Avatarınızdaki çiçeğin adı nedir,poz çiçeği diye aldım ama nette aradığım zaman bulamadım.Bu yaz bahcemizi renklendirmişti.
Saygılar......

hanndan
05-01-2012, 15:15
Sayın Sakdag ve Sayın Ayhat,
tesekkurler:D banada fırsat doğdu desenize.Çiçek resimlerini ekleyemeyeceğime göre resimler ile hatırlatmaya çalışırım karı.

hanndan
05-01-2012, 15:29
Agustos ayında ücretsiz tohum bölümünde sayın baykuş un gönderdiği jakaranda tohumu filizlendi,hiç bir işlemden geçirmeden direkt ektim ve 1 haftada yeşerdiler.İnşallah mor çiçeklerinide görmeyi nasip olur.

hanndan
05-01-2012, 15:32
Oturma odamızdaki çiçeklerimiz.Küpeli çiçeğiyle sevindirdi bizi.

hanndan
05-01-2012, 15:35
Geçen sene bauhause dan aldığım tek kök gardenya baharda 4e bölüp 1 de çelik almıştım.Sağlıklılar şimdilik,hatta birinde tomucuğuda var,kokusunu özledim:D

hanndan
05-01-2012, 15:39
Sevgili Feriha Hanım ve Nevsune Hanımın ziyaretime geldiklerinde getirdikleri çiçekler.Yalnız balon çiçeği yerini sevmedi sanırım.Kaybetmek istemiyorum onun için acil bakım önerilerinizi bekliyorum

hanndan
05-01-2012, 15:42
Buz çiçeğimiz, soğuklar gelmeden aldığımız bir çelik. Yaz için hazırlansın dedık ama sağolsun yinede pembe çiçeklerini eksik etmedi üzerinden:D
Ceylan gözlü,sanki yapraklarını birazdan toplayıp salataya doğrayacak gibiyim.Yemyeşil yaprağı var.

hanndan
05-01-2012, 15:48
Sevgili Sevim Hanım (sevim4) gönderdiği çelikler filizlendiler....

vehibe
05-01-2012, 16:42
Sevgili Handan, bahçeniz çok geniş ve çok güzel, güle güle büyütün çiçeklerinizi.
Sanırım bahçenizin tek eksiği asma ağacı.

hanndan
05-01-2012, 17:19
Sevgili Vehibe Hanım,
teşekkür ederim,
dikkatinizden kaçmamış ne güzel,aslında 10 kök asma var yalnız küçük olduklarından resim karesine giremediler ;-)
Sevgiler....

alanur
05-01-2012, 17:39
Sevgili Handan;

Yanlış hatırlamıyorsam eğin'lisiniz. O bölgede üzüm vermeyen, yanlızca yaprağı için yetiştirilen asma cinsi varmış. Sizde de varmı. Ya da bilginiz varmı.

hanndan
05-01-2012, 17:46
Sevgili Alanur,
Evet Eğinliyim.Ama dediğiniz türü duymadım onu birde Fatma Hanıma sormak lazım.Öyle bir türde varsa hemen temin etmek lazım :-)
Sevgiler...

sakdag
06-01-2012, 08:42
Avatarınızdaki çiçeğin adı nedir,poz çiçeği diye aldım ama nette aradığım zaman bulamadım.Bu yaz bahcemizi renklendirmişti.
Saygılar......

Avatarımdaki bir kır çiçeği Handan Hanım, nisan-mayıs aylarında açar, yerel ismi karamuk, buğday tarlalarında açardı. (şimdi tarlalar o kadar çok ilaçlanıyor ki, pek yaşama şansı kalmıyor.) Nadir de olsa görüyorum tarla kenarlarında, buğday, gelincik ve karamuk arkadaşlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar.... Bu fotoğrafı çok uzun zaman önce çekmiştim.

hanndan
06-01-2012, 11:54
Sayın Sakdag,sizin için gelsin.
Bende kır çiçeklerini çok severim :p
Demek adın kalamuk ;-)

sakdag
06-01-2012, 12:00
Teşekkür ederim, Handan hanım...
Çok güzel bir fotoğraf olmuş...

hanndan
06-01-2012, 12:04
Rica ederim efendim,çiçeğin kendisi güzel.

sakdag
06-01-2012, 13:40
Güzel çiçeğinizi bu kelebekle taçlandırıyorum....
262877

Bu kır çiçeği buketini de size armağan ediyorum efendim...
262878

hanndan
06-01-2012, 15:29
Sayın sakdag,en sevdiğim çiçek görüntüsü,çok teşekkür ediyorum.

ayhan219
07-01-2012, 19:52
Handan hanım merhaba
Krağı resimleri çok hoş
Ankara da henüz böyle krağı yok bakalım bu hafta kar yağışı var deniyor özledik doğrusu

Uzaylı
08-01-2012, 14:28
Sevgili hanndan; İzmir'liler için çok ilgi çekici fotoğraflar eklemişsin. Ellerine sağlık. Yakın çekimlerde buz nakış gibi işlenmiş sanki. hele çitleri, hiç boşluk bırakmadan sarmaları ilginç geldi. Ee siz tecrübe etmişsiniz; bitkiler de bu durumdan sağlıcakla çıkabiliyorlarsa, geriye sıcak bir kahve ya da çay ile keyfini çıkarmak kalır. Doğanın ne güzel detayları var, kayıtsız kalmak mümkün değil...

Bahar dediğin çabucacık gelir. Öncesinde de bir sürü hazırlık lazım. Ben maratona başladım. Zira yeni bahçelerin bir sürü işi var. Birde acemiliklerimiz. Ustalar çay kahve ve karla gevşeye dursun bizim yol almamızlazım değil mi? Bir de bakmışlar yanlarında bitivermişiz.

Kolaylıklar diliyorum. Sevgiler...

Bu arada 2012 yılı ve tüm yaşamına, tüm sevdiklerinle sağlık, mutluluk ve huzur eşliğinde çok çok güzellikler sığdırabilmeni dilerim...

Adil
10-01-2012, 15:32
Handan hanım.
Kristalleşmiş bitki fotoğraflarınız görsel olarak harika görünüyorlar.
Geçen yıl baharın gelmesini müjdeleyen bu yaban menekşelerini fındık bahçesinde çekmiştim.
Bu kış mevsimi bu fotoğraf karesini paylaşmak istedim.
Trabzondan saygılar selamlar.

elifbilge
10-01-2012, 15:49
Maşallah:)))

elifbilge
10-01-2012, 15:54
yılbaşı çiçeklerinin sarısı da var çok güzel...

sabah
10-01-2012, 17:50
Merhabalar,

Bu bahar bahçede değişiklik yapmayı düşünüyordunuz. Yapacaklarınızı düşünmeye, planlamaya başladınız mı?

Ben de ilkbahara hazır girmek istiyorum, sizden kopya çekmek için soruyorum :rolleyes:.

hanndan
11-01-2012, 17:55
Handan hanım merhaba
Krağı resimleri çok hoş
Ankara da henüz böyle krağı yok bakalım bu hafta kar yağışı var deniyor özledik doğrusu

Teşekkür ederim Ayhan Bey,
2 gündür cok güzel kar yağışı oldu,krağınında ayrı bi güzelliği oluyor.

hanndan
11-01-2012, 18:08
Sevgili hanndan; İzmir'liler için çok ilgi çekici fotoğraflar eklemişsin. Ellerine sağlık. Yakın çekimlerde buz nakış gibi işlenmiş sanki. hele çitleri, hiç boşluk bırakmadan sarmaları ilginç geldi. Ee siz tecrübe etmişsiniz; bitkiler de bu durumdan sağlıcakla çıkabiliyorlarsa, geriye sıcak bir kahve ya da çay ile keyfini çıkarmak kalır. Doğanın ne güzel detayları var, kayıtsız kalmak mümkün değil...

Bahar dediğin çabucacık gelir. Öncesinde de bir sürü hazırlık lazım. Ben maratona başladım. Zira yeni bahçelerin bir sürü işi var. Birde acemiliklerimiz. Ustalar çay kahve ve karla gevşeye dursun bizim yol almamızlazım değil mi? Bir de bakmışlar yanlarında bitivermişiz.

Kolaylıklar diliyorum. Sevgiler...

Bu arada 2012 yılı ve tüm yaşamına, tüm sevdiklerinle sağlık, mutluluk ve huzur eşliğinde çok çok güzellikler sığdırabilmeni dilerim...

Sevgili Uzaylı,öncelikle teşekkür ederim beğeniyor olmanız benim için bir zevk.

Sonbaharı hissettiğim zaman, kış öyleki gözümde büyüdü.Sanki hiç bitmeyecekmiş gibiydi :rolleyes:neredeyse kışı yarıladık bile, günler çok çabuk geçiyor.
2 gündür kar yağışı her yeri bembeyaz yaptı,bugünse öyle güzel bi güneş vardı ki karlar eridi,birden içim kıpır kıpır oldu.Sanki baharı karşıladım gibi.
Maratona bende her gün yeni fikir ile başlıyorum,yaza planlı gireyim derken plansız yazı geçiricem heralde.
Ustaların tecrübeleri ile bizde alıcaz o yolu inşallah.Ama ne kadar da calışsak bahcenın kendine gelmesi için en azından bı 5 seneyı gözden çıkarmak lazım diye düşünüyorum.Daha yolumuz uzun gibi:confused:

Yeni yıl dilekleriniz içinde cok tesekkür ederim.İnşallah o güzellikleri sığdırabilmek hepimize nasip olur.Sevgiler

hanndan
11-01-2012, 18:11
Handan hanım.
Kristalleşmiş bitki fotoğraflarınız görsel olarak harika görünüyorlar.
Geçen yıl baharın gelmesini müjdeleyen bu yaban menekşelerini fındık bahçesinde çekmiştim.
Bu kış mevsimi bu fotoğraf karesini paylaşmak istedim.
Trabzondan saygılar selamlar.

Çok teşekkür ederim Adil Bey,ne güzel çiçekler.Taç yapraklarının iç kısımındakisarı detaylar muhteşem.Rabbim ne güzel yaratmış,çekimde güzel olunca kaçınılmaz bir sonuç çıkmış,HARİKA...........
Trabzon a selamlar.

hanndan
11-01-2012, 18:13
yılbaşı çiçeklerinin sarısı da var çok güzel...

Sevgili elifbilge,
yılbaşı çiçeğinin sarısını görmedim.pembe ve beyazın yanında olması gerekir ama dimi...Hemen arayışa geçmeliyim,teşekkürler.

Adalet Yağcı
11-01-2012, 18:56
Sevgili Hanndan hanım, kırağı fotoğraflarınızı çok beğendim, böylesine güzel kar manzaralarına bayılırım ama görmek kısmet olmadı uzun zamandır.

Mersin'e kar yağmaz bilirsiniz, bizler de fotğraflara bakarak hatırlamaya çalışırız kışın güzelliklerini.
Sevgiler.

hanndan
11-01-2012, 19:10
Merhabalar,

Bu bahar bahçede değişiklik yapmayı düşünüyordunuz. Yapacaklarınızı düşünmeye, planlamaya başladınız mı?
Ben de ilkbahara hazır girmek istiyorum, sizden kopya çekmek için soruyorum :rolleyes:.

Merhabalar,
Sevgili Sabah
Bu sene bahcede yapılacak en önemli işimiz damlama sulama sistemini kurmak olacak.
Her gün farklı bir fikirle uyanıyorum.Evin inşaat zamanı her gece bir odasını düzenler dizayn eder bi rahat uyuyamazdım.Eve yerleşince oh dedim rahat uyuyacağım,ama şimdide rüyalarımda tohum ekiyor çiçek yetiştirir oldum.Beden uyusa bile ruhum hep bahçede oluyor.
Bahçenin bir köşesini kaya bahçesi haline getirmek istiyorum.Çimenin durumuna göre yonca ekimi yapılsın istiyorum.Çimenli olan kısımda ortalarda 3'erli grup olan gülleri kenara alsakmı diye düşünüyorum.Çardaktan çıkış kısmına ferforjeden yapılacak olan sarmaşık gül için sundurma tarzı bir çiçeklik yaptırmak istiyorum,bauhause da satılan süs havuzundan ön kısıma yerleştirip içinde nilüfer yetiştirmek istiyorum(Ankara şartlarına uyarmı diye saatlerce formu okuyorum) ,,,,,,,,,of of.......çok şey istiyorum.......
Bahar ayının başlangıcında bir liste hazırlar bi gün buluşur planı detaylı görüşürüz inşallah.
Sevgiler.

hanndan
11-01-2012, 19:40
Buyrun efendim; kar görmeyenler, kızımla kartopu oynarmısınız:D
10 cm lik kar pamuk gibi,sırılsıklam olana kadar içeri girmedik.Dün akşam çekilen resimler.
Çimenlerin üzeri halı gibi kar ile kaplanınca kızım her yerde yürümek istedi,ayakları altında gıcırdayan kar sesini dinlemek de bana çok büyük huzur verdi.

ahmeter
11-01-2012, 19:53
Bahçenizi ve çalışmalarınızı izledim Kolay gelsin
Ahmeter bahçe Saim Ergin

hanndan
11-01-2012, 19:57
Saim Bey, çok teşekkür ederim.Daha yolun başındayız sizler gibi değerli üstadların takipcisiyim.Saygılar

hanndan
11-01-2012, 19:59
...ve bugün,eridi karlar :(

Adil
12-01-2012, 16:21
Handan hanım.
Bu güzen anları bizde çocukluğumuzda çok yaşadık.Kızakla kaymak kartopu oynamak gökten düşen karları ağzımızla yakalamak ,Kardan adam yapmak ,buz sarkıtlarını alarak yalamak,Karı yuvarlayarak büyük rulo haline getirmek,Ayak izlerimizi izlemek ve kıtır kıtır kar sesini duymak,aç kalan kuşları yemlemek,Sobanın başında camdan kar yağışını izlemek saymakla bitmez.Ne güzel günlerdi o günler.Şimdi kızınızı kıskanmıyorum desem yalan olur.Allah bağışlasın çok tatlı kızınız varmış.
Trabzonda kar yağışını hala göremedik belki şubatta.Hasretimizi sizin karelerinizde gideriyoruz.
Saygılar selamlar.

nevsune
13-01-2012, 20:27
Sevgili Feriha Hanım ve Nevsune Hanımın ziyaretime geldiklerinde getirdikleri çiçekler.Yalnız balon çiçeği yerini sevmedi sanırım.Kaybetmek istemiyorum onun için acil bakım önerilerinizi bekliyorum

Handancım daha yeni haberim oldu yazdığından, kusura bakma. Benim balonum çok daha önceden kurumuştu.
264001
Sen içerde falan mı tutuyorsun. Bence onu da, diğerini de dışarıya at. O diğer bitki (şimdi adını hatırlayamıyorum, delosperma olabilir) soğuğa dayanıklıdır, merak etme. Hatta belki çiçeklenmesi için soğuklanması gerekebilir.

Balon çiçeği Ferda hanımın burada (http://www.agaclar.net/forum/513285-post7.htm) yazdığına göre kışın kuruyup baharda tekrar yeşeriyormuş. Ben de o umuttayım, bekleyelim bakalım.

Bu arada bahçenin kar manzarası ve kartopu oynayan güzelliğe de bayıldım. Çok öp benim için:)

mandalinci
14-01-2012, 10:22
Sevgili hanndann,

Bizim buralarda kar yok ama soğuğu geldi. Diyorlar ki İzmir böyle soğuk olmamıştı son zamanlarda. Biz getirdik herhalde.

Manzara harika, kartopu oynamaya geldim ama kızımız içeri girmişti yakalayamadım, artık bir daha ki sefere inşallah:)

Uzaylı
14-01-2012, 12:04
Sevgili hanndan; kızını kıskanmamak elde değil. Maaşallah, ne güzel kar neşesi yaşamış. Biz bırak bahçeyi sokakta bile bile böyle oynamadık. Biz de hevesimizi onca yolu katedip Manisa Spil'de alıyoruz soluğu... Bir kaç senedir kızım daha küçük diye gitmiyorduk. Oğlum da hep şikayet ediyordu. Bu görüntüleri görmesin, demediğini bırakmaz.;)

En güzeli de, büyüyünce "bahçemizde karda yuvarmanıp oynardım" demesi olacak. Çok güzel bir anı... Bizim için ise bahçede kar hayâl... Ne yapalım her yerin, ayrı bir avantajı varmış.:(

gulbirsen
14-01-2012, 20:12
Sevgili hanndan ne güzel fotoğraflamışsınız.Böyle anları kaçırmamak lazım. Bizde çektik bir kaç kare yeni diktiğimiz fidanların yanında hevesle. Fakat daha ekleyemedim yoğun işlerden.

sakdag
16-01-2012, 11:58
Handan hanım, cumartesi günü bir saatliğine kar yağar gibi oldu buraya, tamam dedim her yer bembeyaz olacak. Çok sevinmiştim ki gene olmadı... :( Ben de sayfanızdaki son kar fotoğraflarıyla avunuyorum.... Çok güzel yağmış Ankara'ya...

hanndan
16-01-2012, 13:13
Handan hanım.
Bu güzen anları bizde çocukluğumuzda çok yaşadık.Kızakla kaymak kartopu oynamak gökten düşen karları ağzımızla yakalamak ,Kardan adam yapmak ,buz sarkıtlarını alarak yalamak,Karı yuvarlayarak büyük rulo haline getirmek,Ayak izlerimizi izlemek ve kıtır kıtır kar sesini duymak,aç kalan kuşları yemlemek,Sobanın başında camdan kar yağışını izlemek saymakla bitmez.Ne güzel günlerdi o günler.Şimdi kızınızı kıskanmıyorum desem yalan olur.Allah bağışlasın çok tatlı kızınız varmış.
Trabzonda kar yağışını hala göremedik belki şubatta.Hasretimizi sizin karelerinizde gideriyoruz.
Saygılar selamlar.

Sayın Adil Bey ne güzel anlatmışsınız,benim çocukluğumunda kar ile unutulmaz yanı,kar üzerine pekmez döküp yemekdi.Resim çektikten sonra yine çocukluğumun anısını tazeledim:D

Saygılar sevgiler,

hanndan
16-01-2012, 13:17
Handancım daha yeni haberim oldu yazdığından, kusura bakma. Benim balonum çok daha önceden kurumuştu.
Sen içerde falan mı tutuyorsun. Bence onu da, diğerini de dışarıya at. O diğer bitki (şimdi adını hatırlayamıyorum, delosperma olabilir) soğuğa dayanıklıdır, merak etme. Hatta belki çiçeklenmesi için soğuklanması gerekebilir.

Bu arada bahçenin kar manzarası ve kartopu oynayan güzelliğe de bayıldım. Çok öp benim için:)

Sevgili Nevsune Hanım,oturma odasındaydı sizin mesajınızdan sonra soğuk odaya aldım.İnşallah kaybetmeden yaza çıkarlar.Baktıkça sizleri hatırlıyorum.
Bizde sizi çok öpüyoruz sevgiler.

hanndan
16-01-2012, 13:21
Sevgili hanndann,

Bizim buralarda kar yok ama soğuğu geldi. Diyorlar ki İzmir böyle soğuk olmamıştı son zamanlarda. Biz getirdik herhalde.

Manzara harika, kartopu oynamaya geldim ama kızımız içeri girmişti yakalayamadım, artık bir daha ki sefere inşallah:)

Sevgili Mandalinci,Ankaranın soğuk havasından sonra orası bahar havası gibi gelmiştir.
Keşke geldiğinizi bilseydik yine çıkardık,gerçi eldivenler mont bot hepsi ıslanmıştı,neyse artık başka sefere.
Sevgiler.......

hanndan
16-01-2012, 13:27
Sevgili hanndan; kızını kıskanmamak elde değil. Maaşallah, ne güzel kar neşesi yaşamış. Biz bırak bahçeyi sokakta bile bile böyle oynamadık. Biz de hevesimizi onca yolu katedip Manisa Spil'de alıyoruz soluğu... Bir kaç senedir kızım daha küçük diye gitmiyorduk. Oğlum da hep şikayet ediyordu. Bu görüntüleri görmesin, demediğini bırakmaz.;)

En güzeli de, büyüyünce "bahçemizde karda yuvarmanıp oynardım" demesi olacak. Çok güzel bir anı... Bizim için ise bahçede kar hayâl... Ne yapalım her yerin, ayrı bir avantajı varmış.:(

sevgili uzaylı,
o gün kar topu oynarken sanırım birazda terledi,3 gündür hasta cuma günü okula gidemedi.Ama cumartesi lapa lapa kar yağarken durulurmu içeride,bende bu zevki yaşasın istedim.Hazır 15 tatil girmişken oğlunuzu bize gönderin doya doya yaşasın.Ama pekmezli kar yediririm şimdiden söyleyim.

Her yerin ayrı bir avantajı var, karı yağmuru dolusu derken memleketimin her yeri ayrı güzel.
Sevgiler.

hanndan
16-01-2012, 13:31
Sevgili hanndan ne güzel fotoğraflamışsınız.Böyle anları kaçırmamak lazım. Bizde çektik bir kaç kare yeni diktiğimiz fidanların yanında hevesle. Fakat daha ekleyemedim yoğun işlerden.

Sevgili Gulbirsen,
güneş ışığının kar üzerineki ışıltısını çekebilmek için çok uğraştım yalnız olmadı,sokak lambalarıda kar üzerinde harika ışıltı yapıyor,keşke resimleyebilsem.Artık böyle kareler ekledim.Kızılcahamama da iyi kar yağdı sanırım bugun için Çamlıdere de okullar tatil olmuş.Kızım orada okulların tatil olduğunu öğrenince kıskandı :D
Sevgiler.

hanndan
16-01-2012, 13:37
Handan hanım, cumartesi günü bir saatliğine kar yağar gibi oldu buraya, tamam dedim her yer bembeyaz olacak. Çok sevinmiştim ki gene olmadı... :( Ben de sayfanızdaki son kar fotoğraflarıyla avunuyorum.... Çok güzel yağmış Ankara'ya...

Sayın sakdag, ne kötü olmuş,ama şöyle bahar ve yaz aylarında da ben sizlerin resimlerine imrenerek bakıcam
Pazar günü lapa lapa çok güzel kar yağdı sanki pamuk dökülüyor gökyüzünden.
Bu resim sizin için gelsin dikatli bakarsanız kar tanesinin büyüklüğü sol üst köşelerde görünüyor:D
Saygılar

hanndan
16-01-2012, 13:42
Yılmaz Erdoğan nasılda güzel anlatmış Ankarayı ve karı,çok sevdiğim bi şiir,paylaşmak istedim.veeee en son satır Şimdi ve sonra ne zaman ankara'ya kar yağsa
Elim gönlüm, çocukluğum buz tutarBu cümleyi saatlerce düşünürüm:(

Ankara'ya Öyle Yakışırdı ki Kar

Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar..
Asfaltlar ışıldar, buz tutardı resmi yalanlar...
Kimse keman çalmaz belki ama
Çok keman çalınsın balolarında
Diye yapılmış
Gri sisli binalar...
Alnının ortasında
Ciddi bir devlet asabiyeti.
Çok kötü günlermiş gibi en genç zamanlar,
Bu zulüm bu sevda bitmezmiş sevmek
Bir halkı sevmekse aşk o zaman sevmekmiş!
(biz bir şeyi delicesine severiz ama tanrım neyi?)
Kahve önü çatlak mozaik
Bel kemiğine tehdit
Kürsüler üstünde
Çok sigara içen
Öğrenciler
Bir daha asla yaşayamayacağı
Aşkları teğet geçerken
Hep onu sevmeyenleri severek
Hep onu sevenin gözlerinden
Kalabalıklara kaçarak
Karışarak toplumcu gerçekçi yalnızlıklara,
Yüksek rakımlarda çatlamış dudaklarını
Bir izmirli güzele dayatmak varken
(hep kardeş olacak değiliz ya,
Yaşasın halkların sevgililiği!)
Soyut bir sevdaya
Beşik kertilmiş olan
Dağda çoban,
Şehirde şark çıbanı sayılan,
Fırat'ın büyük elleri
Ararat'ın kız yelleri
Cilo'nun derin nefesleri
Hülasa kente hukuk mukuk okumaya
Mümkünse o arada da memleketi kurtarmaya gelmiş
Anadolu çocukları, ankara' ya öyle yakışırdı ki kar
Asfaltlar ışıldar,
Buz tutardı resmi yalanlar
(belki balkona kar seyretmeye çıkar diye
Sevdiğimiz kızlar)
Çok dibimiz donmuştur ve çoğu zaman
Bu kar mevzuu
Kızlara yeterince ilginç gelmemiştir
Hiçbir şey kapalı bir dükkan kadar
Hüzünlü gelmez insana
Ankara'da,
Yoksa bugün bir hayat
Yaşanmayacak mı duygusu çöker bütün bozkıra.
Kimse keman çalmaz belki
Belki bu film hiçbir zaman
O kadar fiyakalı olmayacak ama
Hiçbir lahmacunda
O okul yolundaki üçüncü sınıf lokantadakinin
Tadını vermeyecek bir daha
Çok daha iyilerini yedim sonra
Bizzat urfa'da hatta
Ama hiçbirinde
O kadar aç oturmadım sofraya
Ankara'ya
Öyle yakışırdı ki kar
Çok yabancı bir soluk duyulur bazı
Bilinmez bir dilin ıslığından
Anla ki sıkıldı bizim konsolosluktaki konuklar
Öyle deme ankara'yı sevmeyene bir zulümdür
Bu kadar insanın neden ankara'yı sevdiğini anlamadan
Ankara'da yaşamak
Yollarına hep sevdiğimiz insanların
Adlarını vermediler ama biz her duvara
Bilvesile onların adını yazarak yaşadık
Kül ve betondan mürekkep
Yaşadıkça yaşanılası gelen
O tuhaf bozkır kokusunda.
Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar.
Asfaltlar ışıldar...
Bir günden bir sürü gün yapan
Mesai saatlerinde hiçbir şey yapan
Hiçbir şey alıp hiçbir şey sunan
Rakıyı bol sulu içen
Dokunmasın için değil
Çabuk bitmesin diye devletimin tekel rakısı,
Hep kağıtlara bakarak,
Hep kağıtlardan bakarak
Hem neşet ertaş' ı hem bülent ersoy' u
Aynı anda sevmeyi başararak,
Karısının bayat ekmeklerden yaptığı tatlıyı
Çok beğenmeyerek ama
Yine de bu tasarrufunu takdir ederek
Boynu hep kıdemli bir atkının içinde saklıyken
Hep bir şeylere birilerine küsmüş gibi
Yürüyen...
Memurlar.......
Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar..
Asfaltlar ışıldar,
Buz tutardı resmi yalanlar...
Biz, şimdi kapalı bir kuruyemişçi
Dükkanının -ki bütün plan kar altında
Tuzsuz ay çekirdeği çitleyip
Yanı sıra bafra içmektir-
Kötü ışıklandırılmış vitrininden
Umutsuzca içeri bakan,
Kimliği gereğinden fazla sorgulanmış,
Merhabadan çok çıkar ulan kimliğini denmiş,
-yani sistem kendi verdiği kimliği
Zırt pırt geri istemektedir-
Doğduğu yer yüzünden
Doğuştan kavgacı zannedilen ama
Pek çoğu kavgadan nefret eden
Kavgacı esmer cesur korkak
Çoğu kürt çoğu türk çocuklardık...
Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar....
Ha sonra belki ahmed arif�in aklına
Hiçbir şairin aklına gelmeyecek
-çünkü hiçkimse bir daha ankara' yı
O'nun kadar sevemeyecek -bir şiir islenir:
Kar altındadır varoşlar
Hasretim, nazlıdır ankara.....
Ustam yine sen bilirsin ama
Hangi aralıkta bir şair ölmüşse
İşte o, en netameli aydır bence.
Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar...
Asfaltlar ışıldar...
Yalanlar...
Şimdi ve sonra ne zaman ankara'ya kar yağsa
Elim gönlüm, çocukluğum buz tutar.

hanndan
16-01-2012, 13:45
Dün aldığım sıklamen,7 çeşit rengi vardı, bunu çok severek aldım.

nevsune
16-01-2012, 15:15
Bence de Ankara'ya kar pek yakışıyor. Bahçen karlar ülkesi gibi olmuş:) Ben de sabahtan beri bizim bahçedeki ağaç ve çalıların kar altındaki güzelliğine bakmaya doyamadım.

hanndancım dün bendeki minik bir balon çiçeğini biraz kurcaladım. Aynen Ferda hanımın yazdığı gibi kökünde minik bir yumru oluşturmuş ve dipten iki tane de sürgün vermeye başlamış. Eğer elleşerek öldürmediysem baharda sürmeye başlayacak demek. Yani üzülme canım. Diğer bitki (bilen birisi adını yazsa da ben de "galiba delosperma" demekten kurtulsam:p) ise Eskişhir'den çok soğuklara dayanıklı diye gelmişti, ben de Gölbaşı'nda rahat yetişir diye getirmiştim. Onu bahçende yerörtücü olarak kullanabilirsin. Aşağıda gördüğün gibi pembe çiçekleri de hiç nazlanmadan pek güzel açar. Çok hızlı gelişiyor, bu yüzden de dikkatli olmakta yarar var:)
264488

Bu arada güzel sıklamenini güle güle büyüt. Yalnız salonda sıcak bir yerde duruyor gibi geldi bana. Aman onu da soğuk odaya geçiriver lütfen:)

kılıç
16-01-2012, 15:38
Handan hanım kar üzerine pekmez küçükken rahmetli dedeciğimin annemden gizli bir tabak kar alıp üzerine bolca pekmez döküp hadi size kar helvası yaptım diye yedirirdi uzun zamandır denemedim ama sizde görünce yapmak istedim anılar depreşti henüz izmitte kar tutmadı ama nazlı nazlı yağıyor belki bu gece bembeyaz örter en güzel günler sizin ve ailenizin olsun..

hanndan
17-01-2012, 17:54
Bence de Ankara'ya kar pek yakışıyor. Bahçen karlar ülkesi gibi olmuş:) Ben de sabahtan beri bizim bahçedeki ağaç ve çalıların kar altındaki güzelliğine bakmaya doyamadım.

hanndancım dün bendeki minik bir balon çiçeğini biraz kurcaladım. Aynen Ferda hanımın yazdığı gibi kökünde minik bir yumru oluşturmuş ve dipten iki tane de sürgün vermeye başlamış. Eğer elleşerek öldürmediysem baharda sürmeye başlayacak demek. Yani üzülme canım. Diğer bitki (bilen birisi adını yazsa da ben de "galiba delosperma" demekten kurtulsam:p) ise Eskişhir'den çok soğuklara dayanıklı diye gelmişti, ben de Gölbaşı'nda rahat yetişir diye getirmiştim. Onu bahçende yerörtücü olarak kullanabilirsin. Aşağıda gördüğün gibi pembe çiçekleri de hiç nazlanmadan pek güzel açar. Çok hızlı gelişiyor, bu yüzden de dikkatli olmakta yarar var:)
Bu arada güzel sıklamenini güle güle büyüt. Yalnız salonda sıcak bir yerde duruyor gibi geldi bana. Aman onu da soğuk odaya geçiriver lütfen:)

Sevgili Nevsune Hanım,bende balon çiçeğinin köküne bakma için kaç kere başına gidip geldim,iyiki kurcalamamışım.İnşallah baharda beyaz çiçekleriyle mutlu eder beni.
Sanırım diğeride delosperma olmalı,görsellerden aradığımda bu bitki çıkıyor.Yaprak yapıları farklı gibi olanlar da var,sanırım başka çeşidi var.
OSıklamen salonda duruyor.nlarıda soğuk odaya taşıyım o zaman.... ama orada güzelliğini göremeyeceğimmmmm:( onun sağlığı için yapmam gerekli.......
Sevgiler.

hanndan
17-01-2012, 17:58
Handan hanım kar üzerine pekmez küçükken rahmetli dedeciğimin annemden gizli bir tabak kar alıp üzerine bolca pekmez döküp hadi size kar helvası yaptım diye yedirirdi uzun zamandır denemedim ama sizde görünce yapmak istedim anılar depreşti henüz izmitte kar tutmadı ama nazlı nazlı yağıyor belki bu gece bembeyaz örter en güzel günler sizin ve ailenizin olsun..

Sevgili kılıç,
anılarınızı depreştirdiğim için sevinmeliyim üzülmelimiyim bilemedim.Ama sanırım buruk bi tebessüm olmuştur yüzünüzde.
Çok teşekkür ederim güzel huzurlu günlerde sizlerle ve sevdiklerinizle olsun.
Sevgiler......

hanndan
17-01-2012, 18:04
Akşam sokak lambasının kar üzerindeki pırıltısı net çekemedim ama paylaşmak istedim :D

hanndan
17-01-2012, 18:05
Kar ve kırağı.....

hanndan
17-01-2012, 18:08
Beyaz görsel şölen hazırlamış kırağı ve kar :D

dünyam1
17-01-2012, 19:48
ne kadar güzel kar manzaraları , bizde kar olsada kartopu oynasak ,maalesef adanaya kar yağmıyor,kızını benim yerime öp handancığım

akifbingöl
18-01-2012, 11:18
Şiir için teşekkürler.... Saygılar,

hanndan
19-01-2012, 07:52
ne kadar güzel kar manzaraları , bizde kar olsada kartopu oynasak ,maalesef adanaya kar yağmıyor,kızını benim yerime öp handancığım

Sevgili dünyam1 sanırım Adana için zor bi ihtimal olsa gerek.Ama tekir yaylasında da olmazmı kar.
Bizde sizleri çok öpüyoruz,sevgiler.

hanndan
19-01-2012, 07:55
Şiir için teşekkürler.... Saygılar,

Sayın akifbingöl,ben teşekkür ederim,beğenmenize sevindim.

fatma sunay
19-01-2012, 19:19
Sevgili hanndan karlı resimler çok güzel. Siz bu güzel beyazı gördünüz ve tadını çıkardınız biz malesef gökten düştüğü anı gördük gerisi yok. İstanbul ama yarısı karı gördü yarısı hasret kaldı.

Karlı pekmezi bende çocukluğmda yerdim. Annem karı eşeler orta kısımdan temiz olsun diye alır pekmeze katardı yerdik. Burda kar yağsada temiz değil şimdi özeniyoruz ama yiyemiyoruz.

Sıklemenlerin çok güzel görünüyorlar keyifle seyret.
Herşey gönlünce olsun yarın okullar tatil inşallah tatlı yeğenimizin karneside kendi gibi güzel gelir.

Çok öpüyorum...

sakdag
20-01-2012, 07:27
Handan hanım, ocak ayı fotoğraf yarışmasının konusu karlı ağaçlarmış, bence katılmalısınız.... Çok güzel kareleriniz var, konuyla ilgili....

sevda271
21-01-2012, 01:28
hiç sıkılmadan zevkle birinci sayfadan itibaren bahçenizi izledim herşey çok güzelmiş imrendim çok zevklisiniz maaşallah kızınızıda sizide tebrik ederim...:)

maysan80
21-01-2012, 01:39
allah nazarımdan ve nazardan esirgesin harika bir bahçe ve ev. sizin için cevaplamakta bir sakınca yoksa evinizin maliyeti nedir? cevaplamakta özgürsünüz. teşekkürler

hanndan
21-01-2012, 13:24
Sevgili hanndan karlı resimler çok güzel. Siz bu güzel beyazı gördünüz ve tadını çıkardınız biz malesef gökten düştüğü anı gördük gerisi yok. İstanbul ama yarısı karı gördü yarısı hasret kaldı.

Karlı pekmezi bende çocukluğmda yerdim. Annem karı eşeler orta kısımdan temiz olsun diye alır pekmeze katardı yerdik. Burda kar yağsada temiz değil şimdi özeniyoruz ama yiyemiyoruz.

Sıklemenlerin çok güzel görünüyorlar keyifle seyret.
Herşey gönlünce olsun yarın okullar tatil inşallah tatlı yeğenimizin karneside kendi gibi güzel gelir.

Çok öpüyorum...

Sevgili Fatma Hanım,
Bugün bile öyle güzel kar yağıyor ki,her yer yine bembeyaz.
Kar helvası derdi dedem,pekmezli kar için ben sizin yerinize de yerim,zaten fırsat arıyordum.

Sıklamenler Nevsune Hanımın tavsiyesi ile soğuk odaya aldım,yerini sevdi sanırım üzerinden tomurcukları eksik olmadı.
Dün aldık karnemizi,kızımla sanki bende yeniden 3.sınıfa gidiyorum gibi :D
Şimdilik iyi gidiyo dersler inşallah hep böyle devam eder. Teyzesi hepsi 5 mutluyuz.
Çok öpüyoruz sizi,,,,sevgiler.

hanndan
21-01-2012, 13:25
Handan hanım, ocak ayı fotoğraf yarışmasının konusu karlı ağaçlarmış, bence katılmalısınız.... Çok güzel kareleriniz var, konuyla ilgili....

Sayın Sakdag,memleketimden bir resim ekledim ama çok iddalı resimler var.İlginiz için teşekkür ederim. Saygılar....

hanndan
21-01-2012, 13:27
hiç sıkılmadan zevkle birinci sayfadan itibaren bahçenizi izledim herşey çok güzelmiş imrendim çok zevklisiniz maaşallah kızınızıda sizide tebrik ederim...:)

Sevgili sevda,beğenmenize sevindim,çok teşekkür ederim.

Hoş geldiniz bahçemize,

hanndan
21-01-2012, 13:43
allah nazarımdan ve nazardan esirgesin harika bir bahçe ve ev. sizin için cevaplamakta bir sakınca yoksa evinizin maliyeti nedir? cevaplamakta özgürsünüz. teşekkürler

Allah razı olsun sayın maysan80,
çok teşekkür ederim.
Net bir maliyet çıkarmam yanlış olur,arsayı alıp proje çizimi kaba inşaat ve ince işçilik fln 2 sene sürdü inşaat dönemi. ama 650.000-700.000 arası maliyeti oldu.

Adil
24-01-2012, 16:40
Handan hanım.
İlk kar Trabzona da yağdı fakat 1 gün kalabildi.Sahil e denize yakın olduğumuz için fazla tutunamadı.Asıl kış Şubat ayında olur 15-30 arası kar yağar.yani 2 hafta sürer.Ondan sonra ilkbahar hazırlıkları başlar.
Şu an kar yok, sizin fotoğraflarınızla yetiniyorum.
Dallardaki kristal karlar güzel görüntü sunuyor.
Hastalıkların bol olduğu şu soğuk günlerde,hastalıksız sıhhatli güzel günler diliyorum.
Saygılar selamlar.

kamelyavadisi
24-01-2012, 17:09
Kış manzaraları çok güzel. Paylaşımınız için teşekkürler.

mandalinci
26-01-2012, 18:45
Sevgili hanndan,

Kırağı kaplı ağaçlarınızı görünce mutlaka Handan hanım yarışmaya katılmalı dedim, aşağı doğru okumaya devam edince Sn. sakdağ da aynı şeyi düşünmüş.

Kazanmak önemli değil, deneyin, kendi ağaçlarınız, bence denemeye değer.

Sevgiyle kalın.

hanndan
27-01-2012, 22:03
Handan hanım.
İlk kar Trabzona da yağdı fakat 1 gün kalabildi.Sahil e denize yakın olduğumuz için fazla tutunamadı.Asıl kış Şubat ayında olur 15-30 arası kar yağar.yani 2 hafta sürer.Ondan sonra ilkbahar hazırlıkları başlar.
Şu an kar yok, sizin fotoğraflarınızla yetiniyorum.
Dallardaki kristal karlar güzel görüntü sunuyor.
Hastalıkların bol olduğu şu soğuk günlerde,hastalıksız sıhhatli güzel günler diliyorum.
Saygılar selamlar.

Adil Bey,maşallah kışı doya doya geçiriyoruz biz.Yağan kar erimeden yenisi yağıyor.Uzun zamandır toprağı goremedik.
Hava durumu için hep deriz 'bu sene daha fazla yağdı' diye ama gerçekten bu sene çok kar yağdı:D
Kışı yarıladık,baharın sevinci doldu benimde içime.
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Rabbim sağlıklı huzurlu günleri cümlemize nasip etsin,saygılar

hanndan
27-01-2012, 22:04
Kış manzaraları çok güzel. Paylaşımınız için teşekkürler.

Sevgili kamelyavadisi ,ben teşekkür ederim,beğenmenize sevindim...

hanndan
27-01-2012, 22:08
Sevgili hanndan,

Kırağı kaplı ağaçlarınızı görünce mutlaka Handan hanım yarışmaya katılmalı dedim, aşağı doğru okumaya devam edince Sn. sakdağ da aynı şeyi düşünmüş.

Kazanmak önemli değil, deneyin, kendi ağaçlarınız, bence denemeye değer.

Sevgiyle kalın.

Sevgili mandalinci,böyle düşünmeniz beni çok sevindirdi.Demekki doğru yönde gidiyorum diye sevindim.Memleketimden 1 resim ekledim.Çok teşekkür ederim.
Sevgiler.

hanndan
27-01-2012, 22:12
Yaz ayında büyük bir yaprağını hiç bir işlem yapmadan direkt toprağa dikimini yaptığım kalonşo,katmerli minik çiçeklerini çok seviyorum:D

hanndan
27-01-2012, 22:17
2 gün önce sabah uyandığımızda karın güzel görüntüsü ile karşılaştık kahvaltı bile yapmadan kızımla dışarı çıktık.Kızım oynarken ben resim çekmenin derdindeydim.Yumuşak çok güzel bi hava vardı.

hanndan
27-01-2012, 22:22
Beyaz örtüyü görüpte durmak olurmu,oynamaktan yere yatmaktan üzeri ıslanan kızım her ne kadar kardanadam yapmaya niyetlensede sonunu getiremedi,çok ıslanmıştı.:(

hanndan
27-01-2012, 22:29
Gölbaşından merkeze doğru giderken çektiğim resim,bugunde çok güzel yağıyordu kar...durup resim çekmeyi çok istedim ama kazaya davatiye çıkarırız diye babam razı olmadı:(

Dünyalı
28-01-2012, 08:22
Sayın Hanndan;
Kalonşo'larınız çiçeklerini açmış. Bizimkiler daha açmadı, balkonda olduğundan mıdır ne? Sizinkiler içeride galiba. Kar resimleriniz çok güzel, hele şu son 2 manzara resmi gerçekten çok harika, bu resimlerle resim yarışmasına katılmalısınız. Karda oynamak çok güzel hele birde hastalanmak olmasa...
Sağlıcakla kalın.

Adil
08-02-2012, 09:44
Handan hanım
Kalonşo çiçeğiniz gayet iyi durumda.Benim kalonşo maalesef soğuktan etkilendi ve yaprakları dondu.Kar manzaraları iyi gidiyor ellerinize sağlık.
Kızınız karın zevkini çıkarmaya çalışıyor.Bizlerde bu duyguları çocukken yaşamıştık.Hasta olmasında,sağlık sıhat dolu günler diliyorum kızınıza size ailenize.
Saygılar selamlar.

Doğayla Barış
08-02-2012, 20:31
Merhaba Hanndan hanım, harika bir ev, bahçe ve çiçekler. Maşallah en güzel çiçeğiniz kızınız çok şeker, şimdiden doğa sever olarak yetişiyor ne mutlu bizlere. Fotoğraflarınızı keyifle izledim ellerinize sağlık. Her mevsimin kendine özgü güzelliği var ama kar keyfi bambaşka. İnsanın içini sevinçli bir heyecan sarıyor, en güzel keyfini çıkaran da çocuklar.
Salon bitkileriniz de çok güzel, yılbaşılar, menekşeler ne güzel açmışlar. Dilerim gönül bahçenizdeki çiçekler hiç solmasın. Sevgiyle kalın.

kelebekçalısı
08-02-2012, 23:08
Sevgili hanndan,bahçenize misafir oldum.Harikalar yaratmışsınız güle güle oturunuz ellerinize emeklerinize sağlık.

canannuman
10-02-2012, 11:46
Menekşelerim, yerlerini sevdiler ama yaz olduğunda aşırı güneşten etkilendikleri için başka bir kısıma geçmişlerdi.Orada çiçeklerini sunmak için hazırlandılar.Şimdi gösteri sırası bunlarda.Yalnız bordo olanı yenı aldım.
2 senedirde bizde kasımpatı var yalnız bunların yaprağı ve çiçeği farklı.
Bu resimdeki 2 senelik kasımpatı baharda 8 e bölüp farklı yerlere dikildiler.Hoşcakalın

Hepsi birbirinden güzel Allah yardımcılarınızada uzun ve kaliteli bir ömür versin sevdiklerinizle bir ömür huzur içinde yaşayın bahçenizde.

hanndan
16-02-2012, 21:47
Sayın Hanndan;
Kalonşo'larınız çiçeklerini açmış. Bizimkiler daha açmadı, balkonda olduğundan mıdır ne? Sizinkiler içeride galiba. Kar resimleriniz çok güzel, hele şu son 2 manzara resmi gerçekten çok harika, bu resimlerle resim yarışmasına katılmalısınız. Karda oynamak çok güzel hele birde hastalanmak olmasa...
Sağlıcakla kalın.

Sayın Dünyalı,
kalonşo içeride evet,pembe çıtı pıtı çiçeklerini çok seviyorum.

Karlı manzara resimlerine o kadar çok alıştık ki,geçen senede boylemıydı hatırlamadım ama muthiş kar yağdı, erimeden üzerine yenisi yağdı ,şimdi dışarda ince ince yağmaya devam ediyor kar.Dediğiniz gibi hastalanmak olmasa keşke :)
Sevgiler...

hanndan
16-02-2012, 21:53
Handan hanım
Kalonşo çiçeğiniz gayet iyi durumda.Benim kalonşo maalesef soğuktan etkilendi ve yaprakları dondu.Kar manzaraları iyi gidiyor ellerinize sağlık.
Kızınız karın zevkini çıkarmaya çalışıyor.Bizlerde bu duyguları çocukken yaşamıştık.Hasta olmasında,sağlık sıhat dolu günler diliyorum kızınıza size ailenize.
Saygılar selamlar.

Sayın Adil Bey,
kalonşoyu keşke içeri alsaydınız :( Her renginden almak istiyorum bende kocaman bi saksıya renk renk diksem diye düşünüyorum.Çiçekleri çok guzel.
Bu kış doya doya çıkardık tadını,kar 1 aydır nerdeyse kalkmadı yerden.
Selamlar...

hanndan
16-02-2012, 22:04
Merhaba Hanndan hanım, harika bir ev, bahçe ve çiçekler. Maşallah en güzel çiçeğiniz kızınız çok şeker, şimdiden doğa sever olarak yetişiyor ne mutlu bizlere. Fotoğraflarınızı keyifle izledim ellerinize sağlık. Her mevsimin kendine özgü güzelliği var ama kar keyfi bambaşka. İnsanın içini sevinçli bir heyecan sarıyor, en güzel keyfini çıkaran da çocuklar.
Salon bitkileriniz de çok güzel, yılbaşılar, menekşeler ne güzel açmışlar. Dilerim gönül bahçenizdeki çiçekler hiç solmasın. Sevgiyle kalın.

Sayın doğayla barış,
öncelikle teşekkür ederim,
ilk yılın verdiği acemilik inşallah bu sene daha iyi olur.
Kızımda toprakla bitkilerle büyüyor inşallah ileride doğayı seven ve doğa için çalışan biri olur.
Kar Ankaraya çok yakışıyor, sokak direğinin ışığında gökyüzünden süzüle süzüle dökülen karlar yerde pırıl pırıl...........bu manzarayı seyretmek cok büyük keyf veriyor.Gönül bahçemiz solamasın inşallah :)
Sevgiler...

hanndan
16-02-2012, 22:07
Sevgili hanndan,bahçenize misafir oldum.Harikalar yaratmışsınız güle güle oturunuz ellerinize emeklerinize sağlık.

sevgili kelebek çalısı,
hoşgeldiniz bahçeme,çok teşekkür ederim.

hanndan
16-02-2012, 22:10
Hepsi birbirinden güzel Allah yardımcılarınızada uzun ve kaliteli bir ömür versin sevdiklerinizle bir ömür huzur içinde yaşayın bahçenizde.

Allah razı olsun, inşallah huzurlu sağlıklı ömürler hepimizin olsun,sevgiler.

mrduran
17-02-2012, 08:27
....''Kızımda toprakla bitkilerle büyüyor inşallah ileride doğayı seven ve doğa için çalışan biri olur''....

Merhaba efendim,

Olacak ALLAH' ın izni ile inşallah.

Baksanıza nasıl kendinden geçmiş, kar-buz-su-çamur... kabullenmiş tabiatın her türlüsünü, nimet sayarak.

Bahar çalışmalarınızda şimdiden kolaylıklar dilerim.

Maşallah, cümleten sağlıcakla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

hanndan
29-02-2012, 17:08
Sayın mrduran,
çok teşekkür ederim,
kabullendi doğa sefasınıda - cefasınıda,
sonuçta yine güzellikler sunarak.
Cemrelerin düşmesi ile hava ısınır bahar hazırlıgına başlarım derken bu hafta büyük süprizler yaptı doğa bize.2 gündür tipi mahsur bıraktı bizi.Hiç şahit olmadığım durumlar resimlerde net belli olmuyor ama kimi yerde toprak görünürken kimi yerde 1 metreye yakın kar kümeleri var.İnşallah baharda uyanır ağaçlarımız...:confused:
Sayfamda ne kadar çok doğa olaylarından bahsediyorum dimi...

fatma sunay
29-02-2012, 18:15
Ah canım manzara çok güzel eline sağlık. Bu sene herkes kardan nasibini aldı doya doya yaşadı. Artık bahar gelsin diyoruz.

Yarışın favorilerindensin haberin ola yaza iyi hazırlan...

hanndan
29-02-2012, 18:57
Evet bu sene herkes nasiplendi soğuklardan kardan.Dünya küsüyo bize donuyo :(
Öylemii yarışmı var ben girmeyeli neler oldu...
Sizlerin yanında benım lafım olurmu hiç.
Sevgiler

fatma sunay
29-02-2012, 19:28
Aman kardeşim ne yarış ne yarş kıran kırana sen Yücel'in bahçesini bir dolanda yarışa nasıl hazırlanıyor gör.

Bizi yanlız bırakma...

Adil
03-03-2012, 17:22
Ne kadar özlemişiz ilkbaharı.Hepimizin dileği bir sanırım.:)

hanndan
13-03-2012, 13:11
Aman kardeşim ne yarış ne yarş kıran kırana sen Yücel'in bahçesini bir dolanda yarışa nasıl hazırlanıyor gör.

Bizi yanlız bırakma...

Fatma Hanımcım yalnız bırakırmıyım hiç,
Ama sizler gibi üstatların yanında çömez kalırım ben :(

hanndan
13-03-2012, 13:12
Ne kadar özlemişiz ilkbaharı.Hepimizin dileği bir sanırım.:)

Evet Adil Bey çok özledim,hayırla gelsin baharlar inşallah.

hanndan
13-03-2012, 13:15
Tohumdan yetişen jakaranda,

hanndan
13-03-2012, 13:16
Tohum takastan gelen ağaç hatmi,

hanndan
13-03-2012, 13:17
Tohumunu bi bahçeden aldığım japon ayvası

hanndan
13-03-2012, 13:21
Çiğdemler

hanndan
13-03-2012, 13:22
Begonya

Adil
19-03-2012, 15:50
Handan hanım sayfanızda ilkbaharı iyice hissetmeye başladım.Çiçekleriniz bitkileriniz hele çiğdemin o güzel renklerini çok beğendim.Toprak uyanıyor ve bizlere gülümsemeye başlıyor artık.
Saygılar selamlar.

füsunANK
20-03-2012, 21:17
Handancım içerdeki çiçekler ne kadar hoş olmuş. Çiğdeme bayıldım, bayıldım, bayıldım. Rengi çok güzel, sende çok güzel çekmişsin. Hadi resmini yapalım beraber onun. Ne dersin ? ;)

hanndan
21-03-2012, 11:45
Sayın Adil bey,çok özledik baharı uzun süre kardan dolayı toprağı görememiştik.2-3 gündür kar eriyor toprak göründü çok şükür.
Toprağın görünmesi ile doğa ne kadar vefalı olduğunu gösteriyor.Geçen sene kötü oldu ama yinede dikelim dediğimiz nergiz sümbül lale soğanları yeşillenmiş.Memleketten getirdiğimiz dağ sümbülleri yeşermiş. :)

Bahçede kendiliğinden çıkan çiğdemler ısıttı içimizi.

Doğa dengesini bi şekilde buluyor...

Sevgiler Selamlar....

hanndan
21-03-2012, 11:47
Fusun Hanım,bu resimleri yenı çektim bunlarada bakın yapalım resimlerini...

hanndan
21-03-2012, 11:49
Bu çiğdemlerde doğal yetişiyor bahcede,mor olanlarsa binbir özen gösterdiğim çiğdemler;)

Nilüfer çiçeği gibi dimi ama ,,,,

hanndan
21-03-2012, 11:52
Sevim Hanım,gönderdiğiniz çelik yeşillendi hatta çiçeği geliyor.Sanırım bu kelebek çalısı,açmasını bekleyemedım ama rengini merak ettim,,,,ne renk bu guzellik.

hanndan
21-03-2012, 11:53
Salondaki Gül,erken oldu ama açıcak yakında :D

hanndan
21-03-2012, 11:54
Kamkat,meyvası olgunlaştı sanırım...
Ama kamkat hasta oldu heralde,dallarında şerbet var gibi,ne yapmam gerekli.
Bitkilerimin hasta olmasına çok üzülüyorum :(

nevsune
21-03-2012, 12:46
Kamkatında kırmızı örümcek olabilir. Bir büyüteç yardımıyla veya dallarına su püskürterek ağları ve örümcekleri görebilirsin. Veya başka bir zararlı olabilir. Zararlının ne olduğunu belirledikten sonra icabına bakmakta yarar var.

hanndancım hani beyaz balon çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/899166-post898.htm) ile ilgili yazışmıştık ya, aşağıda görüldüğü üzere dipten sürmeye başlamış. Bir sorun yok, çiçeklenmesini bekleyeceğiz:)
275215

Not: Feriha ile ikiniz merak ediyordunuz. Siz kurcalamayın diye ben kendimi feda edip kurcaladım. Toprağı biraz kaldırıp baktım, sürgünler daha toprağın altındalar. Bizimki neden görünmüyor diye elleşmeyin, tamam mı;)

İkinci Not: Sana aman dışarı at dediğim delosperma bende perişan bir halde. Umarım seninki daha iyi durumdadır. Dipten sürecek mi bilemiyorum. Seni yanılttığım için kusura bakma. Neyse birisinin yedeğinde varmış, artık bir güzellik yapar da bize verir mi bilmem:p

osbar
21-03-2012, 13:21
Maşallah çok güzeller . Ellerinize emeklerinize sağlık.

menekşecibaba
21-03-2012, 13:43
Handan Hanım çok beceriklisiniz maşşallah.

sevim4
21-03-2012, 16:43
Sevgili handan,hatırladım kelebek çalısı tomurcuk bile vermiş siz onu bahçeye alın,
Ellerine sağlık,

füsunANK
21-03-2012, 21:01
Amannnnn çok güzeller yaaa çokkk. Hangisini yapsak ki :)

hanndan
24-03-2012, 06:26
Sevgile Nevsune Hanım,
balon çiçeğinin durumuna sevındım,benım balon çiçeğimede bakayım bugun.Delosperma sağlıklı bende olan.Ordan surgun alır çoğaltırız.Donlar gecsin bahceye alalım dimi,saksıda şimdi.
Havalar ısınsın görüşelim yine........
Sevgiler.

hanndan
24-03-2012, 06:27
Sevgili handan,hatırladım kelebek çalısı tomurcuk bile vermiş siz onu bahçeye alın,
Ellerine sağlık,

Sevim Hanım,mor sanırım rengi.

hanndan
24-03-2012, 06:29
Amannnnn çok güzeller yaaa çokkk. Hangisini yapsak ki :)

Fusun hanım,hepsinide yapalım ;)
öğreniyorum sayanizde,çok teşekkür ederim.

hanndan
24-03-2012, 08:21
Tomurcuk açtı,
Bu mevsimde gülü görmek gülümsetiyor içimi :)
Bu gül saksıda almıştım bayhausdan bahceye diksem kışa dayanırmı acaba:confused:

hanndan
24-03-2012, 08:23
Gecen sene çelik alarak büyüttüğüm gardenya bir senedir büyüme çabası içerisinde,,,ufacık boyu ile bi de çiçek açacak:p

ahmeter
24-03-2012, 09:53
Kumkuatı açık havaya alın güzelleşeçek gardenyaya demir ağırlıklı gübre veya demir tozu
Kolay gelsin

KAPTANzst
24-03-2012, 17:58
Gecen sene çelik alarak büyüttüğüm gardenya bir senedir büyüme çabası içerisinde,,,ufacık boyu ile bi de çiçek açacak:p

Gardenyanın yapraklarında sararma var. Aynı sorun benim 10 yaşındaki gardenyada da var. Üzerinde onlarca çiçek var ama sararmayı gideremezsem çiçek açsa ne olur.:( Bugün bitki besini verdim. bakalım düzelme olacakmı.
Siz bir ölem aldınızmı:confused:

sevim4
24-03-2012, 19:31
Evet mor arkadaşım kokulu.

Adil
24-03-2012, 20:01
Handan hanım çalışmalarınızı takdirle izliyorum.Güzel gayretinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.
Allah bu güzellikleri kullarının emrine vermeseydi halimiz ne olurdu diye düşünüyorum.

Bende bugün tohum ekme işleriyle uğraştım.Toprağı ellerimle hissettim.Tohumları elimle toprağa ekerken,ellerimden tek tek dökülürken onların sevinç çığlıklarını duyar gibiydim.
Benim mutluluğum ve heyecanım bir o kadar güzeldi.
Çimlenip büyümelerini beklemek ayrı bir heyecan olacak.
Hepimize böyle güzel mutluluklar diliyorum.
Saygılar selamlar.

ayhan219
25-03-2012, 20:27
Handan Hanım ne güzel çiğdemler onlar
Bizim çiftlikte sadece sarı çiğdemler açıyor
Gülleriniz de çok canlı ve bakımlı
yeni sezonda başarılar dilerim

hanndan
30-03-2012, 07:44
Kumkuatı açık havaya alın güzelleşeçek gardenyaya demir ağırlıklı gübre veya demir tozu
Kolay gelsin

Sayın ahmeter,
Kamkat için erken olmazmı ankara için ?
Gardenya içinde demir kullanmamıştım demek ondan sararmalar:(
Teşekkür ederim uyarınız için.

hanndan
30-03-2012, 07:46
Gardenyanın yapraklarında sararma var. Aynı sorun benim 10 yaşındaki gardenyada da var. Üzerinde onlarca çiçek var ama sararmayı gideremezsem çiçek açsa ne olur.:( Bugün bitki besini verdim. bakalım düzelme olacakmı.
Siz bir ölem aldınızmı:confused:

Sayın KAPTANszt,
Ahmeterın uyarılarına dıkkat ederek demir takviyesine başladım,inşallah düzelir.

hanndan
30-03-2012, 07:52
Handan hanım çalışmalarınızı takdirle izliyorum.Güzel gayretinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.
Allah bu güzellikleri kullarının emrine vermeseydi halimiz ne olurdu diye düşünüyorum.

Bende bugün tohum ekme işleriyle uğraştım.Toprağı ellerimle hissettim.Tohumları elimle toprağa ekerken,ellerimden tek tek dökülürken onların sevinç çığlıklarını duyar gibiydim.
Benim mutluluğum ve heyecanım bir o kadar güzeldi.
Çimlenip büyümelerini beklemek ayrı bir heyecan olacak.
Hepimize böyle güzel mutluluklar diliyorum.
Saygılar selamlar.

Çok teşekkür ederim Adil Bey,
gördüm sizinde çalışmalarınızı,serada yeşillenecekler inşallah.
Toprağı hissetmek çok guzel,Rabbım oyle bi mizan ile kurmuş ki dunyayı,hiç kimseyı muhtaç etmeden dengesini kuruyor.Geçen hafta sanki kar kalkmayacakmış gibi şimdi bakıyorum toprak kurumuş,yeşil yeşil filizler başvermiş bile.Topraktan yeşil filizlerin çıkması ayrı bi heyecan.Bende 20 çeşit tohum ektim bakalım ilk kim yeşerecek ona ödül vericem :D

hanndan
30-03-2012, 07:55
Handan Hanım ne güzel çiğdemler onlar
Bizim çiftlikte sadece sarı çiğdemler açıyor
Gülleriniz de çok canlı ve bakımlı
yeni sezonda başarılar dilerim

Sayın Ayhan Bey teşekkür ederim,
ne güzel,doğa bozulmadan koruyalım onları.Sizlerede hayırlı sezonlar.

hanndan
30-03-2012, 08:00
24 Martta 20 çeşit tohum buluştu toprak ile,ilk filizi hangi çeşit verirse ona hediye var.
Bakalım kim kazananacak,sezonun ilk filizi olma özelliğini taşıyacak olan filize kız tarafından bir kapak fazla sıvı gübre!!!!!!!!!:p

hanndan
30-03-2012, 08:02
Çiğdemlerin yanındaki nergizler,sanki gülümsüyorlar insana yaaaa:D

hanndan
30-03-2012, 08:04
Tohum takastan gelen ağaç hatmiler.Filizlenmeleri çok kolay oldu.

hanndan
30-03-2012, 08:07
Zengarden dan aldığım mor daturalar 1 haftada çimlendi.

hanndan
31-03-2012, 17:58
.....hani derler ya güvenme güzelliğine bir sivilce yeter,güvenme malına bir kıvılcım yeter:(

Dun ve bugun havalar soğudu tohumlar üşümesin diye çardakta barbeküde odun yakmıştık.Bugünde barbeküde odun yaktık kullendi bizde markete gitmiştik,komşular aradı ki çardak yanıyo hemen itfaiyeye haber verdik eve geldik zaten olan olmuş.İçerde ne varsa yanmış...:(

limon_sever
31-03-2012, 19:12
Geçmiş olsun Handan hanım. Allah daha büyük afatlardan korusun.

mrduran
31-03-2012, 19:16
Geçmiş olsun efendim,

ALLAH beterinden korusun. Sizler sağ salimsiniz yeter o, yenisini yaparsınız malın.

Belki emeklerinize üzüleceksiniz, ama onu bile yapmayın, dert edinmeyin lütfen.

Cümleniz sağlık içinde kazasız belasız yaşam sürün bundan böyle inşallah.

Saygılarımla lütfen.

vehibe
31-03-2012, 19:41
Büyük geçmiş olsun sevgili handan, Allah beterinden saklasın.
Size bir şey olmamış ya önemli olan o. Bir yardımım olacaksa lütfen çekinmeden söyleyin, tohum fide vs
Elimden geldiğince göndermeye çalışırım.

ciceksever70
31-03-2012, 20:46
Cok gecmis olsun. Bahcede ne yenilikler var diye bakayim dedim son mesajlari görünce sok oldum. Cok sükür sizlere bir sey olmamis.

KAPTANzst
31-03-2012, 22:03
Geçmiş olsun Handan hanım.
Cana gelen mala gelsin derler ama mal da canın yongasıdır.
Yapacak bir şey yok. Giden gitti. Artık yeniden daha bir şevkle sarılmak lazım yaşamaya yaşatmaya..
Allah beterinden korusun.
A M İ N..

KAPTANzst
31-03-2012, 22:06
Kaybettiğiniz bitkiler konusunda bilgi verirseniz destek olabilecek arkadaşlar olabilir. Bende elimden geleni yaparım bu konuda.

hanndan
31-03-2012, 22:46
Desteginiz için çok teşekkür ederim,cana gelmemesi tek tesellimiz.
Çardagın yandıgı kadar bıtkılerıme ve tohumlara uzuldum,gecen seneden üşümesinler diye ortancaları saksıya almıştık,gojiberry vardı yenı yenı yeşermeye başlamışlardı,sabahda gidip sulamıştım.
Tohum takastan gelen tohumlar ve yapımarketten aldıgım tohumlar vs ne varsa hepsi gıttı.Çardagın arkasına denk gelen mazılar ve alt kısımdakı elma ağacıda yandı.
Allahtan rüzgar yukarıdan aşağı doğru esmiş.Çardagın hemen üst kısmında kümes vardı zavallım tavuklar korkudan içeri girmişler.
Tüp patlayınca camlar patlamış.Allahtan yakınında - içinde kimse yoktu.

Yaşamaya ve yaşatmaya devam edicez KAPTANzst dediğiniz gibi hiç bi çeşitim kalmadı :(
destek bekliyorum..........