View Full Version : hanndan / bahçe
Öyle bi güzellik ki sanki insanı içine çekecekmiş gibi. Yağmurlardan diğer çiçeklerim açamadı hiç değilse elimdekini değerlendireyim bari..........
Yakup Ünal
17-06-2011, 07:39
handan hanım geçmiş olsun
Yakup Bey çok teşekkür ederim.İnşallah geçer.
Cumhur Tonba
17-06-2011, 10:38
İnadına gülümseyin hayata.
Dolu da yağsa, sel de gelse, dallar da kırılsa. Bunlar yaşamın bize hediyesi. Birlikte yaşamayı öğreneceğiz.
Bahçeniz hem yeşillenmeye, hem de renklenmeye başlamış. Seneye siz de tanıyamayacaksınız. Bugünün fotoğraflarını kaybetmeyin. Bir kaç sene sonra, vay be! neydi ne olmuş diyeceğinize eminim.
Hem 162nci mesajdaki küçük bahçevanımız da usta bir bahçevan olacak.
Cumhur Bey, bakalım ne kadar direnebiliyoruz, eksildikçe coğalmayı öğretiyor hayat.
İnşallah dediğiniz gibi olur.
Fotografları yedekliyorum. Cemo bahçesinin önce ve sonraki hallerini resimlemiş umarım bizde o seviyeye geliriz.'vay be , neydi ne oldu' diyeceğimiz günlerin beklemesindeyim.
Küçük bahçıvanım kızım. Çapayla iş yapması en büyük zevki....
Saygılar,
Amarylis gerçekten çok güzel açmış sevgili handann, hemde favori rengim beyaz :D
Kusura bakmayın uzun zamandır ilgilenemedim internetle.şimdi sayfamı bulmakta bile zorlandım.
Sayın Dudi teşekkür ederim, evet çok güzel amaryallis, çiçekleri çabuk soluyormuş ama bu hafta yeniden 2 çiçeğiyle bizimle.
amaryallis 2. kez bizimle
Nisan ayında ablamın isviçreden gönderdiği gala, yapraklarında benekler oluşmaya başlayınca korktum aslında kötümü oluyor diye ama formda diğer gala resimlerine bakınca rahatladım.2 soğandı birisi daha sık yapraklı çiçeği küçük, diğerinin çiçeği daha büyük.
Dahlia uzun süren bekleyişten sonra aramızda
bakalım buralardan nasıl bi güzellik doğacak,glayöl
Çok net resimler olmasada bahçemdeki bazı çiçekler,
,,,,,,,,,,,
Sevgili Handan galanın çiçegine bayıldım sanki sarı kırmızı gibi geldi bana dogrumudur. Beyaz amarylis harika görünüyor ellerine emeklerine saglık sevgiler...
Sevgi Durul
01-07-2011, 09:34
Sevgili hanndan, emekler karşılığımı vermeye başlamış, hepsi çok güzel. Beyaz amaryllis harika. Bende de kırmızısı açtı, fakat balkonuma tırtıl dadandı, bu sabah amaryllis çiçeğinin birini yerde buldum. Balkondaki bitkiler delik deşik oldu. Kısa sürede önlem almalıyım.
Sevgili Handan galanın çiçegine bayıldım sanki sarı kırmızı gibi geldi bana dogrumudur. Beyaz amarylis harika görünüyor ellerine emeklerine saglık sevgiler...
Sevgili periş, gala ilk açışında sarı kırmızı olup daha sonra kırmızı ve bordo oluyor. esas rengini aldığında tekrar resmini eklerim.
selamlar hoşcakalın,
Sevgili hanndan, emekler karşılığımı vermeye başlamış, hepsi çok güzel. Beyaz amaryllis harika. Bende de kırmızısı açtı, fakat balkonuma tırtıl dadandı, bu sabah amaryllis çiçeğinin birini yerde buldum. Balkondaki bitkiler delik deşik oldu. Kısa sürede önlem almalıyım.
Sevgili SDurul, çok şükür emekler karşılık veriyor. daha çok resim eklemek istiyorum ama makinamda problem olğu için resimler net çıkmıyor.
sebzeler ürün vermeye başladı çiçekler, çimler büyüdü.
Sizin kırmızı amaryallisi gördüm çok güzel, bende kırmızı soğandan almak istiyorum.
sebzeler büyüyor, fasülyemiz çok güzel kol atmadan büyüyor ve fasülyesi kılçıksız.
Bu sene bizimle olan ters dut, sürekli üstünde dut oluyor,
kızım çooooook seviyor.
2 yaşındaki kiraz ağacında bu sene 9 adet kiraz oldu.
Çiçekli tepe için aldığımız aslanağızları bodur çıktı, sürekli çiçekleri oluyor.
Annemin aldığı küpelide saksısında yerini aldı.
Cumhur Tonba
04-07-2011, 22:37
Sayın Handan, Dut'u mu ters tut'alım. Dut mu ters.
Kirazların ikisi zaten gelecekteki usta bahçevanımızın kuağına yerleşmiş bile. Fakat hakettiğine eminim. Bahçeniz yemyeşil olmuş. Çok güzel.
Selamlar, saygılar.
Sevgili Handan.. bahçeniz küpleriniz,çok güzeller. Hele o küpeli ve saksısına bayıldım.Sebze bahçeniz de bir hayli büyükmüş.Ne mutluluk ,iyi günlerde afiyetle yersiniz inşaallah....Güzel yavrunuzunda küpeleri çok yakışmış:)))...Renkli kalalarda yerlerini çok beğenmişler ki renklerinden belli oluyor.Ben iki defa alıp diktim ama etiket rengini tutmadı ve yerini sevmedi...Herşey çok güzeldi.İyi mevsimler dileği ile ,sevgiler,ve selamlar canım......
Sevgili Handan sebze bahçeniz çok güzel küpeli çiçeginiz ve saksısına bayıldım ellerinize saglık sevgiler...
füsunANK
05-07-2011, 17:54
Handancım herşey yoluna girmiş çok şükür. Hepsi çok güzel görünüyor. Tabii en güzeli kiraz güzeli . :) kocaman bir maşallah ona.
Aslanağzı iyi ki bodur cins çıkmış. Daha bol çiçekli ve gösterişli oluyor. Çiçekler soldukça kırarsan sürekli yenilenir ve açarlar ne güzel. Tohumlarını almayı unutma derim ;) Sevgiler.
Sayın Handan, Dut'u mu ters tut'alım. Dut mu ters.
Kirazların ikisi zaten gelecekteki usta bahçevanımızın kuağına yerleşmiş bile. Fakat hakettiğine eminim. Bahçeniz yemyeşil olmuş. Çok güzel.
Selamlar, saygılar.
Cumhur Bey, dikkatiniz için teşekkürler hemen düzelteyim, belkide ters olduğu için t-d olmuştur:p
Kızım hakediyor haklısınız,dün kabakları topladı aslında cok kabak yemeğini sevmezdi ama bahçenin diye diye bitirdi tabağını.
Sevgili Handan.. bahçeniz küpleriniz,çok güzeller. Hele o küpeli ve saksısına bayıldım.Sebze bahçeniz de bir hayli büyükmüş.Ne mutluluk ,iyi günlerde afiyetle yersiniz inşaallah....Güzel yavrunuzunda küpeleri çok yakışmış:)))...Renkli kalalarda yerlerini çok beğenmişler ki renklerinden belli oluyor.Ben iki defa alıp diktim ama etiket rengini tutmadı ve yerini sevmedi...Herşey çok güzeldi.İyi mevsimler dileği ile ,sevgiler,ve selamlar canım......
Sevgili berrinb, küpeli ve saksısını annem aldı, çok sevdim bende.
Bahçemizin güney kısmını sebze için ayırmıştık burası yeter dedik ama hadi ora hadi şura derken genişledi alan.Şimdilik fasülye ve kabak topladık,İnşallah verimi bol olur.
Gala güzelliğiyle büyülüyor biz,umarım sizde yetiştirirsiniz.Sizin elinizden kurtulabileceğini sanmıyorum.
Kucak dolusu sevgiler,,,,,,,,,,,
Sevgili Handan sebze bahçeniz çok güzel küpeli çiçeginiz ve saksısına bayıldım ellerinize saglık sevgiler...
Teşekkür ederim sevgili Periş,
sevgiler hoşcakalın
Handancım herşey yoluna girmiş çok şükür. Hepsi çok güzel görünüyor. Tabii en güzeli kiraz güzeli . :) kocaman bir maşallah ona.
Aslanağzı iyi ki bodur cins çıkmış. Daha bol çiçekli ve gösterişli oluyor. Çiçekler soldukça kırarsan sürekli yenilenir ve açarlar ne güzel. Tohumlarını almayı unutma derim ;) Sevgiler.
Sevgili füsunANK çok şükür toparlandı bahçe, ektiğim birçok çiçek tohumu yağmurun azizliğine uğrasada kalan sağlar bizimdir diyip seviniyoruz:p
Kiraz güzeli teşekkür ediyor.
Aslanağzının bodur cinsi olduğunu bilmiyordum, yeni öğrendiğim bi konu.
daha öğrenecek çok konu var çooooooook.
Kızımla birlikte topluyoruz tohumları renk renk ayırıyoruz paylaşıma açmak için.
Sevgiler.........
Cumhur Tonba
06-07-2011, 22:52
Kızım hakediyor haklısınız,dün kabakları topladı aslında cok kabak yemeğini sevmezdi ama bahçenin diye diye bitirdi tabağını.
Onlara emek verdi, ter akıttı ve sonunda elde etti. Bu yüzden tatlı gelmiştir.
(Hani bir fıkra vardır. Bakkaldan helva istemiş fakat yanlışlıkla sabun almış. Yedikçe köpürüyor. Hiç köpürme, para verdim. Köpürsen de yiyeceğim, köpürmesen de demiş)
Belkide bu kadar uğraştım. Yerim seni demiştir.
Fıkra çok güzel, bizimkide o hesap Cumhur Bey.
Ekti, çapaladı, suladı, kolay değil aslında. Nasıl meydana geliyor öğreniyor.
Çok emek istediğini bildiği için israf etmemesi gerektiğinide öğrendi.
sayın hanndan çok güzel iyi günlerde sağlıkla oturun.. elinize emeğinize sağlık..
fatma sunay
07-07-2011, 12:27
Canım benim bahçe çok renklenmiş eline sağlık. Kiraz güzeli kirazdan daha güzel allah bağışlasın. Karadut ekşi olan karaduttanmı yoksa normal dutun karasımı. Bizim burdaki karadutlarda olmaya başladı. Küpelinin saksısına bayıldım. Her şey çok güzel ve daha da güzel olacağını biliyorum. Selamlar....
ligustrum
10-07-2011, 11:15
Küpeli, kuluplu fiyakalı fincana dikildiğini bilse; daha çok çiçek açacağı kesin!
sayın hanndan çok güzel iyi günlerde sağlıkla oturun.. elinize emeğinize sağlık..
Sayın zbk74 çok teşekkür ederim, sevgiler
Canım benim bahçe çok renklenmiş eline sağlık. Kiraz güzeli kirazdan daha güzel allah bağışlasın. Karadut ekşi olan karaduttanmı yoksa normal dutun karasımı. Bizim burdaki karadutlarda olmaya başladı. Küpelinin saksısına bayıldım. Her şey çok güzel ve daha da güzel olacağını biliyorum. Selamlar....
Sevgili Fatma Hanım,
renkleniyor bahçe, önceleri güneş olsada çiçekler büyüse derken şimdide yağmuru ister oldum. Her gün 3-4 saat sulama yapıyoruz:(
Kiraz güzeli teşekkürlerini iletiyor.
Karadut ekşi olandan. Oraların dutu ayrı bi güzel hem beyazı hemde siyahı.Hatırlıyorumda küçükken bahçeden yerdik kara dutu da ellerimize renklenirdi , dedem derdi yaprağıyla silin elleriniz geçer.
Sevgiler, hoşcakalın......
Küpeli, kuluplu fiyakalı fincana dikildiğini bilse; daha çok çiçek açacağı kesin!
Teşekkür ederiz ligustrum, bir de iltifatları duysa demek ki nasıl çiçek açardı :)
Orhan Özbilgiç
14-07-2011, 22:58
Sayın hanndan;
Son bir yıl içinde o kadar çok arkadaşımız bahçesini gösterime sunduki, ben bu hıza ayak uyduramadım. bugün nasıl olduysa sizin bahçenizde dolaştım. İyiki dolaşmışım. Çok düzenli bir kurulum alanında, son derece güzel bir peyzaj anlayışıyla kısa zamanda çok güzel bir bahçe yaratmışsınız. Kutlarım.
Kullandığınız saksılara varıncaya kadar özenli bir görünüm oluşturmuşsunuz. Birkaç yıl sonra, bir cennet bahçesi olacağı kesin. bu güzel bahçenizin, sağlık ve mutluluk içinde keyfini sürmenizi diliyorum.
loveflower
14-07-2011, 23:26
Bitkiler çiçeklerini göstermiş,sebze bahçesi,küpeli ve saksısı,kızınız ve siz harikasınız.Emek verdiniz çok,kaç defa dolu,yağmur yüzünden sıkıntı yaşadınız ama sonucu çok güzel gözüküyor.Emeğinize sağlık.
Sevgili Hanndan; Ohh oh mâşallah! Fasulyeler, dutlar, kirazlar ve harika çiçekler... Allah bereketini arttırsın. Doya doya yemek ve keyfini çıkarmak nasip etsin inşallah...
Kızını bahçede mutlu mutlu görünce eminim gururlanıyorsundur. Ben de bahçede çocuklarımı gözlemleyip kıkırdamalarını izledikçe gülümsemekten ağzım kulaklarıma varıyor. İyi ki cesaret etmişiz diyorum. İnşallah daha çoook güzellikler yaşarız.
Aman sulamadan şikayet etmeyin. Yeni atlatmış su-zede olarak sabaha kadar sulamaya razıyım da.:p Allah hiç bir bahçeyi susuz bırakmasın.:( En üzücüsü buymuş. Neyse ki atlattık çok şükür...;)
Daha çook güzellikler yaşamanızı ve görüntüleri bizimle paylaşmanı dilerim...
Minarislim
15-07-2011, 12:19
Bahçeniz çok güzel olmuş.Sebzeler sepirmiş.Kiraz küpeli kızınız ne güzel gülmüş. Allah yüzünden gülücükleri eksik etmesin.Bahçe düzeniniz çok iyi.Bizimde böyle tertipli düzenli bahçemiz olacakmı'ki?...Ankaranın sıcakları başladı.Yakar kavurur.Onun için sulama çok önemli.Biz haftada bir sulayabiliyoruz. Ancak hafta sonları gidebiliyoruz.Selamlar.
ligustrum
16-07-2011, 07:13
"Karadut ekşi olandan. Oraların dutu ayrı bi güzel hem beyazı hemde siyahı.Hatırlıyorumda küçükken bahçeden yerdik kara dutu da ellerimize renklenirdi , dedem derdi yaprağıyla silin elleriniz geçer."
İnginç. Ne dedilerse doğrudur, tecrübe vardır. İlk dut yeyişimde deneyeceğim.
Hanndan hanım merhabalar.
Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel.Kızınız çok tatlı Allah bağışlasın.Bizde onun yaptıklarını aynen yapardık çocukluğumuzda.Kulaklarımıza kirazdan küpe yapardık.Bizde yerli mor dut vardı ekşi olmazdı.Şimdikiler Avusturalya vs ülkelereden gelme ekşi ve farklı bir tadı var.
Mor dut un faydalarını saymaya gerek yok.Tam bir Antioksidan ve vucudumuza büyük olumlu katkısı var.Bol ürünlü sağlıklı neşeli günler diliyorum.
Sayın hanndan;
Son bir yıl içinde o kadar çok arkadaşımız bahçesini gösterime sunduki, ben bu hıza ayak uyduramadım. bugün nasıl olduysa sizin bahçenizde dolaştım. İyiki dolaşmışım. Çok düzenli bir kurulum alanında, son derece güzel bir peyzaj anlayışıyla kısa zamanda çok güzel bir bahçe yaratmışsınız. Kutlarım.
Kullandığınız saksılara varıncaya kadar özenli bir görünüm oluşturmuşsunuz. Birkaç yıl sonra, bir cennet bahçesi olacağı kesin. bu güzel bahçenizin, sağlık ve mutluluk içinde keyfini sürmenizi diliyorum.
Sayın Orhan Özbilgiç, ziyaretiniz için teşekkür ederim, beğenmeniz beni mutlu eder.
Yeni düzenleniyor bahçemiz, bizimde acemiliğimize denk geldi bir de hava durumuda elvermedi.
4 kere doludan sonra bu hale geldi bahçe.Şimdi bakıyorumda 2 haftada bile müthiş bir hızla büyümekte bitkiler.
Seneye daha düzenli bir ekim yapmayı düşünüyoruz. Çiçeklere yeni alışıyoruz.inşallah dediğiniz gibi cennet bahçesi olur.
Sebzeyi, çiçeği dalında görmek ayrı bir keyif veriyor.
Saygılar,,,,
Bitkiler çiçeklerini göstermiş,sebze bahçesi,küpeli ve saksısı,kızınız ve siz harikasınız.Emek verdiniz çok,kaç defa dolu,yağmur yüzünden sıkıntı yaşadınız ama sonucu çok güzel gözüküyor.Emeğinize sağlık.
Sayın loveflower,
Uzun bir bekleyişten sonra kavuştuk güneşe, çiçekleri görmek çok büyük mutluluk.
Dolu ve yağmur,,,,,,,,,, :( bi ara öyle umutsuzluğa düşmüştümki anlatamam, tohum fide ekiyoruz dolu vuruyor, yine ekiyoruz yine dolu, yine ,yine derken neyse atlattık çok şükür.Şimdi bahçeye baktıkça sanki o günleri yaşamamış gibi oluyorum.
Hoşcakalın,
Sevgili Hanndan; Ohh oh mâşallah! Fasulyeler, dutlar, kirazlar ve harika çiçekler... Allah bereketini arttırsın. Doya doya yemek ve keyfini çıkarmak nasip etsin inşallah...
Kızını bahçede mutlu mutlu görünce eminim gururlanıyorsundur. Ben de bahçede çocuklarımı gözlemleyip kıkırdamalarını izledikçe gülümsemekten ağzım kulaklarıma varıyor. İyi ki cesaret etmişiz diyorum. İnşallah daha çoook güzellikler yaşarız.
Aman sulamadan şikayet etmeyin. Yeni atlatmış su-zede olarak sabaha kadar sulamaya razıyım da.:p Allah hiç bir bahçeyi susuz bırakmasın.:( En üzücüsü buymuş. Neyse ki atlattık çok şükür...;)
Daha çook güzellikler yaşamanızı ve görüntüleri bizimle paylaşmanı dilerim...
Sevgili uzaylı, amin inşallah hayırlı ürünler olur herkes için.
Haklısınız gururlanmamak mumkun değil. kuzenleri arkadaşları geldiğinde keyfine diyecek yok. gelen misafirlerimize hemen salatalık kopartıp ikram ediyor.İnşallah güzel günler sizinle olsun.Allah gönlünüze göre versin.
Dolu vurduğu zamanlarda keşke güneş olsa, yeteki büyüseler derdim, haklısınız şikayet yok.
Sulamayı önce hortumla başarırız sanmıştık. Ama şimdi ihtiyaç olduğunu anladık. Bahçede ürünler var ve dağınık vaziyette sonbaharda damlama sulama sistemini kurup bir düzen kurmayı düşünüyoruz.O zaman daha rahat olur inşallah
sevgiler.......
Bahçeniz çok güzel olmuş.Sebzeler sepirmiş.Kiraz küpeli kızınız ne güzel gülmüş. Allah yüzünden gülücükleri eksik etmesin.Bahçe düzeniniz çok iyi.Bizimde böyle tertipli düzenli bahçemiz olacakmı'ki?...Ankaranın sıcakları başladı.Yakar kavurur.Onun için sulama çok önemli.Biz haftada bir sulayabiliyoruz. Ancak hafta sonları gidebiliyoruz.Selamlar.
Sevgili minarislim,
Kızım da bende çok teşekkür ediyoruz.
Sizin bahçenizde çok güzel, ben çok şey öğrendim aslında sizden. Biz her gün sulama yapıyoruz ,sizin sebzeler ağaçlar dayanabilecekmi haftada bir sulamaya?
sevgiler selamlar.
[QUOTE=ligustrum;837120
İnginç. Ne dedilerse doğrudur, tecrübe vardır. İlk dut yeyişimde deneyeceğim.[/QUOTE]
Sayın ligustrum, deneyin bakalım geçecekmi.Eskilerin tecrübesi daha farklı Birde o zamanlarda imkanlar bu kadar yaygın değildi. Hormonsuz ilaçsız yöntemlerle tarım yapmışlar, o yüzden hep bi alternatif bulurlarmış diye anlatır dedem.
Hanndan hanım merhabalar.
Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel.Kızınız çok tatlı Allah bağışlasın.Bizde onun yaptıklarını aynen yapardık çocukluğumuzda.Kulaklarımıza kirazdan küpe yapardık.Bizde yerli mor dut vardı ekşi olmazdı.Şimdikiler Avusturalya vs ülkelereden gelme ekşi ve farklı bir tadı var.
Mor dut un faydalarını saymaya gerek yok.Tam bir Antioksidan ve vucudumuza büyük olumlu katkısı var.Bol ürünlü sağlıklı neşeli günler diliyorum.
Sayın Adil,
Teşekkür ederim,Allah razı olsun.bizimde çocukkken küpelerimiz kirazdı, şimdi aklıma geldi de acaba ;doğa, sebzeler, meyveler o zamandan mı kulağımıza küpe oldu........
Bizim dut tatlı olandan, ağaç küçük olduğundan fazla ürün alamadık aldıklarımızı da kızıma yükleme yaptım. Bizim yerimize kızım yedi.
Saygılar.
Çiçeğini dört gözle beklediğim lilyum,kokusuyla şenleniyor bahçemiz.:p
glayörler,,,,,,,,,,,
minyatür gül,
mısırlar,
altın çilek,
fasülye
ayçiçeği,
zinnia,
bal kabağı,
süs kabağı susak,
yer örtücüler,
şeftali
her şey çok güzel çiçekler,sebzeler,kümesiniz.İnanın çok şanslısınız.Her zaman hayal ettiğim bir dünya bahçeli bir ev,bahçe içinde büyüyüp apartman dairesine tıkılıp bir kaç çiçekle mutlu olmaya çalışıyoruz,size ve ailenize mutluluklar ömrünüz güzel olsun inşallah
Yakup Ünal
20-07-2011, 06:34
Maşallah güne bakanlar tablo gibi, karpuzlar çok şeker gözüküyor. Uzun zamandır bahçenizi ziyaret etmiyordum müthiş güzel değişiklikler olmuş
ciceksever70
20-07-2011, 08:07
Handan hanimcigim uzun zamandir bahcenize ugrayamamistim. Degisim inanilmaz. Her yer yemyesil olmus, sebzeler, meyveler, cicekler hepsi ayri güzel. Sayfanizi actiginiz ilk günleri hatirliyorum da ne zaman dolacak diye kaygilaniyordunuz. Daha ilk yilda cok yol aldiniz, artik her yil bahcenize hem olgunluk hem güzellik katacak. Ben bahcelerin eskidikce gercek kimlik ve güzelliklerine kavustuguna inaniyorum. Bahcenizde daha uzun yillar mutlulukla gecirmenizi dilerim. Sevgiler.
Maaşallah. Ürünler sıraya girmiş birer ikişer geliyor. Biz de dün bir kucak mısır topladık.
Sayın dermananın dediğine göre mısırların arası çok açık olmaz ise daha fazla mısır yaparmış. Ben mısıra sardırma için aralara fasulye ekerken, sayın dermana aralarını çok açık bırakmayalım deyip sebebini açıklamıştı. Yüzümüzü güldürecek kadar mısırımız oldu. Bir dahaki sefere tıpkı mısır tarlalarındaki gibi daha sık ekmeyi deneyeceğim. O kadar çok lezzetli geldi ki bize bu ay tekrar mısır ekilebiliyormuş. Bir alana deneyeceğim.
Çok düzenli bir bahçe olmuş. Ellerinize sağlık. Bizim ayçiçekleri hep salyangoza kurban gitti. Şimdi balkonda yeniden çimlendiriyorum. Baktım yine yemeye başladılar etrafına tuz serpmek zorunda kaldım. Yoksa hiç göz açtırmıyorlar... Sizinkiler harika görünüyor. Bakalım ben başarabilecek miyim?
Bu arada şeftali ağacına imrendim, maaşallah. Şeftali ağacı kaç yaşında, oldukça iyi meyve yapmış görünüyor...
Sevgiler...
Lilium muhteşem görünüyor... Glayöller de harika...
Sevgili Handan liliumlar göz kamaştırıyor sebzeler ve meyveler muhteşem ellerine emeklerine sağlık sevgiler....
her şey çok güzel çiçekler,sebzeler,kümesiniz.İnanın çok şanslısınız.Her zaman hayal ettiğim bir dünya bahçeli bir ev,bahçe içinde büyüyüp apartman dairesine tıkılıp bir kaç çiçekle mutlu olmaya çalışıyoruz,size ve ailenize mutluluklar ömrünüz güzel olsun inşallah
Sayın yağ-mur, hoşgeldiniz bahçemize.Rabbim sizinde gönlünüze göre versin İnşallah bir gün kendi bahçenizde çiçeklerinizi büyütmek nasibolur.
sevgiler
Maşallah güne bakanlar tablo gibi, karpuzlar çok şeker gözüküyor. Uzun zamandır bahçenizi ziyaret etmiyordum müthiş güzel değişiklikler olmuş
Yakup Bey, çok teşekkür ederim. Güne bakanlar çok güzel poz veriyorlar :)
Bahçe beklediği güneşle güzelliğini gösteriyor.
saygılar.......
Handan hanimcigim uzun zamandir bahcenize ugrayamamistim. Degisim inanilmaz. Her yer yemyesil olmus, sebzeler, meyveler, cicekler hepsi ayri güzel. Sayfanizi actiginiz ilk günleri hatirliyorum da ne zaman dolacak diye kaygilaniyordunuz. Daha ilk yilda cok yol aldiniz, artik her yil bahcenize hem olgunluk hem güzellik katacak. Ben bahcelerin eskidikce gercek kimlik ve güzelliklerine kavustuguna inaniyorum. Bahcenizde daha uzun yillar mutlulukla gecirmenizi dilerim. Sevgiler.
Sevgili çiçeksever, zorlu badirelerden sonra çok şükür geldik bu günlere.Sayfayı açtığım zamanlarrrr :(, sanki bu günlere ulamayacakmışım gibi geliyordu.
Bu sene bizimde acemiliğimize geldi inşallah seneye daha tedbirli ve düzenli bir bahçe olur, şimdiden notlarımı alıyorum.
SEVGİLER.....
Maaşallah. Ürünler sıraya girmiş birer ikişer geliyor. Biz de dün bir kucak mısır topladık.
Sayın dermananın dediğine göre mısırların arası çok açık olmaz ise daha fazla mısır yaparmış. Ben mısıra sardırma için aralara fasulye ekerken, sayın dermana aralarını çok açık bırakmayalım deyip sebebini açıklamıştı. Yüzümüzü güldürecek kadar mısırımız oldu. Bir dahaki sefere tıpkı mısır tarlalarındaki gibi daha sık ekmeyi deneyeceğim. O kadar çok lezzetli geldi ki bize bu ay tekrar mısır ekilebiliyormuş. Bir alana deneyeceğim.
Çok düzenli bir bahçe olmuş. Ellerinize sağlık. Bizim ayçiçekleri hep salyangoza kurban gitti. Şimdi balkonda yeniden çimlendiriyorum. Baktım yine yemeye başladılar etrafına tuz serpmek zorunda kaldım. Yoksa hiç göz açtırmıyorlar... Sizinkiler harika görünüyor. Bakalım ben başarabilecek miyim?
Bu arada şeftali ağacına imrendim, maaşallah. Şeftali ağacı kaç yaşında, oldukça iyi meyve yapmış görünüyor...
Sevgiler...
Sevgili uzaylı,
hergün kabak başta olmak üzere fasülye, salatalık toplayabiliyoruz.
Mısırları ekerken kızım ve yeğenlerim ektiler nere denk gelirse tohum atmışlar. Nereye baksak mısır ve ayçekirdeği var.Düzenli bi ekim yapamadık açıkcası.Dediğinizi notlarımın arasına yazdım, seneye sık dikelim o zaman bizde.
Ayçekirdekleri çok güzel, resimlerini çekmek çok zevkli.Bizim bahçede salyangoz olmadı çok şükür, demek ayçekirdeğini kurban edebilecek kadar gücü var:rolleyes:
Bahçedeki ağaçlarımızı 3 yaşında 2 sene önce bahçeye yerleştiler. bu sene sadece erik, ayva ve şeftali ağacında ürün var.yerini sevdi, boyuna göre iyi meyvası var, inşallah tadıda güzeldir.
sevgiler.......
Sevgili Handan liliumlar göz kamaştırıyor sebzeler ve meyveler muhteşem ellerine emeklerine sağlık sevgiler....
Sevgili periş, teşekkürler. Fotograf makinemde bi problem olduğu için eski makinemle resimlerini çekiyorum. Güzelliklerini tam yansıtamadım, yaradan çooooook güzel yaratmış.
Yine günebakan, ama nasılda gülümsüyor değilmi.
Gündöndü deriz biz, güneş gibi parlamış.
Sevgili Handan, bahçeniz çölde bir vaha gibi. Acemilik buysa :) İlerleyen zamanı hayal edemiyorum. Amaryllis, Lilyum, Galyöller muhteşem. Özellikle renklerine bayıldım. Sebze bahçeniz, meyve ağaçlarınız... Kabak şimdiden ne kadar büyümüş.
Ne kadar emek verdiğinizi tahmin edebiliyorum. Emeklerinizin karşılığını almaya başlamışsınız.
Ne büyük mutluluk.
Sevgiler...
mandalinci
22-07-2011, 07:09
Sevgili hanndan,
Soğuk, yağmur, dolu derken üzüldünüz ama şimdi bahçe müthiş olmuş, emeklerinizin karşılığını aldınız.
Ellerinize sağlık, sebzelerde çok güzel görünüyor, afiyet olsun. Ankara'dan ayrılmadan sizi ziyaret etmek istiyordum ama işler dolayısıyla öyle bir koşturmaca yaşadık ki mümkün olamadı, olsun ben de burdan izliyor ve sizin adınıza seviniyorum.
Bahçenizin tadını ailece çıkarmanızı dilerim, bol ürünler, neşe dolu günler dilerim.
Günebakan güneş gibi rengi çok canlı görünümü harika...
Gündöndü deriz biz, güneş gibi parlamış.
Sevgili Handan, bahçeniz çölde bir vaha gibi. Acemilik buysa :) İlerleyen zamanı hayal edemiyorum. Amaryllis, Lilyum, Galyöller muhteşem. Özellikle renklerine bayıldım. Sebze bahçeniz, meyve ağaçlarınız... Kabak şimdiden ne kadar büyümüş.
Ne kadar emek verdiğinizi tahmin edebiliyorum. Emeklerinizin karşılığını almaya başlamışsınız.
Ne büyük mutluluk.
Sevgiler...
Sevgili neşride teşekkür ederim, ne güzel iltifatlar:D
Bahçenin gözde çiçekleri; amarylis, gladius,lilyum ve dahlia bende onları cok seviyorum.
Sabahtan akşama kadar bahçedeyim, öyle karardım ki, güneşin farkında bile olmuyorum.
Sevgiler, hoşcakal
Sevgili hanndan,
Soğuk, yağmur, dolu derken üzüldünüz ama şimdi bahçe müthiş olmuş, emeklerinizin karşılığını aldınız.
Ellerinize sağlık, sebzelerde çok güzel görünüyor, afiyet olsun. Ankara'dan ayrılmadan sizi ziyaret etmek istiyordum ama işler dolayısıyla öyle bir koşturmaca yaşadık ki mümkün olamadı, olsun ben de burdan izliyor ve sizin adınıza seviniyorum.
Bahçenizin tadını ailece çıkarmanızı dilerim, bol ürünler, neşe dolu günler dilerim.
Sevgili mandalinci,
Evet zor süreçlerden sonra geldik çok şükür bu günlere.sebzeler çiçekler zorlu süreçten sonra daha bi güzel geliyor.
Çok mutlu olurdum sizleri bahçemde görmekten, demek nasip olmadı.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, sevgiler......
Günebakan güneş gibi rengi çok canlı görünümü harika...
çok güzel poz veriyor, gerisi kolay:D
Kasım ayında aldığım gardenya, nisan ayında saksı değişimi yapılırken 4e bölündü, hepside çok mutlu, çiçekleri harika kokuyor.
Kaktüslerimde büyüyor.
Aynısefalar, kendisini zorla sevdiren çiçek diyorum artık ben ona.İnatla çiçeğini açmaya devam ediyor, fazla miktarda da tohum veriyor.Toplasam mı tohumunu isteyen olurmu ki?
İthal ortancam açmak üzere,
Geçen hafta kurulan çeşmemiz
Melissa,
kaybediyorum diye çok üzüldüğüm hediye gelen kamkat,yeni filizleri ve çiçekleri
ithal erik ağacı
ayva
Yapı marketten aldığın zinnyalar,renk renkler,
Saksısında sarkan pembe-kırmızı buz çiçeği ve tohumunu yapı marketten aldığım kuduz çiçeği.
Sevgili Handan favoriler harika gardenyanın kokusu buralara kadar geldi maşallah herşey okadar güzelki kelimeler yetmiyor anlatmaya ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
Geçen hafta kurulan çeşmemiz
İşte bu! Ne kadar şirin bir çeşme. Bayıldım gerçekten.
Aynısefalar, kendisini zorla sevdiren çiçek diyorum artık ben ona.İnatla çiçeğini açmaya devam ediyor, fazla miktarda da tohum veriyor.Toplasam mı tohumunu isteyen olurmu ki?
İthal ortancam açmak üzere,
Sevgili Handan, Aynısefa'nın kendini sevdirmesi için pek çok nedeni var. Arsız bir çiçek ama, her derde deva sanki;
"Çayı, tentürü, merhemi yapılıyor. Çayı kan temizleyici, kan dolaşımını uyarıcı, Hepatitt ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalı. Merhemi; varis, yara, mantar vb. cilt rahatsızlıklarında, tentürü; yaralar, çürükler, berelenmeler, incinmeler, burkulmalar, yatak yaraları, ülserler, şişmeler ve iltihaplanmış yara ve tümörler için kullanılabilir.
Yüz lekeleri taze aynısefa suyunun günde bir kaç kez kullanılması sonucu kaybolabilir.
Yaşlılarda oluşan kahverengi lekelerde vücut lekelerinde de kullanılabilir."
KULLANIMI
Çayı:1 tepeleme çay kaşığı bitki çeyrek litre kaynar suyla demlenir.
Oturma Banyoları:İki iki avuç dolusu taze aynısafa veya 100 gr kuru bitki bir oturma bayosu için kullanılır.
Yıkamalar:1 tepeleme yemek kaşığı bitki yarım litre suyla demlenir.
Tentür:1 avuç çiçek 1 litre elma sirkesine yatırılır.14 gün boyunca güneşte veya 20 derece sıcaklıkta tutulur.
Merhem:
iki avuç dolusu aynısafa çiçek, yaprak ve saplar ince kıyılır, 500 gr tereyağı ya da kuyruk yağında bitkiler çıtırdayıncaya kadar kavrulur. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılıp bir gece bekletilir. Ertesi gün tekrar ısıtılıp tülbentten geçirilerek süzülür. Kavanozlara konur.
Ben kendim yapmadım ama, yukarıdaki tarifle arkadaşlarımın yaptığı merhemi yüzüme kullanmıştım. Cildime çok faydası olmuştu. Bir de yüzdeki siveilcelere de iyi geliyor.
Ayrıca, hava tahminlerinde faydalanılabilir kendisinden. Eğer çiçekleri sabah 7′den sonra kapanırsa o gün yağmur yağacak demektir derler.
Ben bunları öğrendikten sonra tohumlarını bulduğum boş arazilere serpmeye başladım. Madem o kadar faydalı, heryerde yetişsinler diye :)
Sevgili hanndan, yaklaşık dört saattir bahçenizdeyim. Birinci sayfadan başlayarak bütün mesajları tek tek okuyarak bu son sayfaya kadar geldim.
Güzel anlatımınız ve arkadaşların size önerdiklerini okumak çok keyifliydi ve agaclar.net li olmanın tartışılmaz farklılığı dedim kendi kendime.
İşin başından beri çok güzel gelişmeler olmuş, yine de bazı notlar almıştım onlara değinmek istiyorum.
günebakan arkadaşımız 229 numaralı mesajında baston gülünü sormuş.
Baston gülü, uzunca bir dalına (temizlenmiş olarak) üst kısma aşı ile yapılır. Yani gül kendiliğinde up uzun olup da üstte çiçek açmaz. Çiçek kısmı dalın ucuna aşı olarak yapılır ve form verilir.
447 numaralı mesajınızda çam aralıkları çok mu yakın diye soracaktım ki 580 numaralı mesajınızdaki bir fotoğrafta çok yakın olmadıklarını farkettim.
Genelde en az 5m mesafe olması önerilir.
Ben kendi bahçemde 3m mesafe ile dikmiştim şimdi birbirlerine değmeye ve değen kısımlarda da kurumalar başladı.
Baston güllerinizi (iyice kök tutana kadar en az 2 sene) H harfi gibi herekleseniz (iki ağaç sırık dikip h harfinin orta çizgisini biraz daha yukarı alarak bitkiyi kurdela ile bu orta dala bağlamanız) daha iyi olur, hatta bunu kartopularınız için bile yapmalısınız.
Bitkiler iyice kök saldıklarında çıkartırsınız.
Sebzelerde damlalıklı sulama dediğiniz gibi sizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Ama inanın çim alanda alttan sprinkler sulama yapmadığınıza çok pişman olacaksınız. Mini bir bilgisayar ile büyük kolaylık sağlamış olursunuz. Avuç içi kadar bir alet benim hem 1000 m² çim alanımı hem de ondan daha büyük alan arka bahçemi programladığım saatte vardiya vardiya suluyor. Elektrik kesintisi bile olsa kendi pili ile devreye giriyor. Benim İstanbul'da olduğumda bile sulama problemim olmuyor.
Çimlerinizi fazla uzun tutmayın, biçerken de ilk seferde çim boyunun 1/3 ü kadar kısmını alın, sonra tekrar 1/3 ünü keserek kısaltırsınız. Yani çiminiz 15 cm olduysa ilk kesimde birden bire 3 cm kalacak şekilde kesmeyin. Önce üstten 5 cm kesin sonra (2-3 gün sonra) bir 5-6 cm daha kesersiniz.
İlk kesimde makinenizi, bahçenizin boydan boyuna doğru kullanıyorsanız, ikincisinde yatay olarak kullanmaya özen gösterin ki çimler kafeslenme yapabilsin, bu durumda daha iyi kardeşlenir. (Umarım anlatabilmişimdir)
Eminim ki her şey beklediğinizden de alâ olacak ve sizi mutlu edecektir.
Bu güzellikleri huzurla, mutlulukla seyrederek çayınızı yudumlamanızı görür gibi oluyorum.
Size kolaylıklar dilerken, sormak istediklerinizi hiç çekinmeden bana yazabileceğinizi belirtmek isterim.
Sevgili Handan; Her şey o kadar güzel ki şu şu diyemiyorum inan. Bahçene epey üzülmüştün. Umarım artık huzurla tadını çıkarıyorsundur. ;)
Bahçen çok bakımlı görünüyor. Bahçenin içinde eviniz olması, yani orada yaşıyor olmanız farkı hemen gösteriyor. Bizim de şimdilik vaktimiz yollarda geçse de, ben de hayırlısı ile o günleri yaşamayı bekliyorum. Ama şikayetim yok çok mutluyum. Sadece ağır gidiyor o kadar. Dilerim herşey gönlünce olsun...
Sayın Güler; Çok teşekkürler. Bir mesajla bile çok şey öğretiyorsunuz. İyi ki varsınız...
Sevgili uzaylı, bildiklerimi paylaşmak beni daima mutlu eder. Eminim ki sizler çok daha ileri gideceksiniz.
Sevgili Handan, Aynısefa'nın kendini sevdirmesi için pek çok nedeni var. Arsız bir çiçek ama, her derde deva sanki;
"Çayı, tentürü, merhemi yapılıyor. Çayı kan temizleyici, kan dolaşımını uyarıcı, Hepatitt ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalı. Merhemi; varis, yara, mantar vb. cilt rahatsızlıklarında, tentürü; yaralar, çürükler, berelenmeler, incinmeler, burkulmalar, yatak yaraları, ülserler, şişmeler ve iltihaplanmış yara ve tümörler için kullanılabilir.
Yüz lekeleri taze aynısefa suyunun günde bir kaç kez kullanılması sonucu kaybolabilir.
Yaşlılarda oluşan kahverengi lekelerde vücut lekelerinde de kullanılabilir."
KULLANIMI
Çayı:1 tepeleme çay kaşığı bitki çeyrek litre kaynar suyla demlenir.
Oturma Banyoları:İki iki avuç dolusu taze aynısafa veya 100 gr kuru bitki bir oturma bayosu için kullanılır.
Yıkamalar:1 tepeleme yemek kaşığı bitki yarım litre suyla demlenir.
Tentür:1 avuç çiçek 1 litre elma sirkesine yatırılır.14 gün boyunca güneşte veya 20 derece sıcaklıkta tutulur.
Merhem:
iki avuç dolusu aynısafa çiçek, yaprak ve saplar ince kıyılır, 500 gr tereyağı ya da kuyruk yağında bitkiler çıtırdayıncaya kadar kavrulur. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılıp bir gece bekletilir. Ertesi gün tekrar ısıtılıp tülbentten geçirilerek süzülür. Kavanozlara konur.
Ben kendim yapmadım ama, yukarıdaki tarifle arkadaşlarımın yaptığı merhemi yüzüme kullanmıştım. Cildime çok faydası olmuştu. Bir de yüzdeki siveilcelere de iyi geliyor.
Ayrıca, hava tahminlerinde faydalanılabilir kendisinden. Eğer çiçekleri sabah 7′den sonra kapanırsa o gün yağmur yağacak demektir derler.
Ben bunları öğrendikten sonra tohumlarını bulduğum boş arazilere serpmeye başladım. Madem o kadar faydalı, heryerde yetişsinler diye :)
Sevgili neşride,
bahçede turuncu renkleriyle, dayanıklılığı ve fazla bakım istemeyen aynısefa hakkında ne güzel bilgiler vermişsiniz.meğerse ne çok faydası varmış.artık daha cok sevicem aynısefayı. ben önce tohumları olgunlaşmadan koparıp atıyodum, şimdi olgunlaşmasını bekleyip boş arazilere serpicem sizin gibi.
sevgiler.....
Sevgili hanndan, yaklaşık dört saattir bahçenizdeyim. Birinci sayfadan başlayarak bütün mesajları tek tek okuyarak bu son sayfaya kadar geldim.
Güzel anlatımınız ve arkadaşların size önerdiklerini okumak çok keyifliydi ve agaclar.net li olmanın tartışılmaz farklılığı dedim kendi kendime.
İşin başından beri çok güzel gelişmeler olmuş, yine de bazı notlar almıştım onlara değinmek istiyorum.
günebakan arkadaşımız 229 numaralı mesajında baston gülünü sormuş.
Baston gülü, uzunca bir dalına (temizlenmiş olarak) üst kısma aşı ile yapılır. Yani gül kendiliğinde up uzun olup da üstte çiçek açmaz. Çiçek kısmı dalın ucuna aşı olarak yapılır ve form verilir.
447 numaralı mesajınızda çam aralıkları çok mu yakın diye soracaktım ki 580 numaralı mesajınızdaki bir fotoğrafta çok yakın olmadıklarını farkettim.
Genelde en az 5m mesafe olması önerilir.
Ben kendi bahçemde 3m mesafe ile dikmiştim şimdi birbirlerine değmeye ve değen kısımlarda da kurumalar başladı.
Baston güllerinizi (iyice kök tutana kadar en az 2 sene) H harfi gibi herekleseniz (iki ağaç sırık dikip h harfinin orta çizgisini biraz daha yukarı alarak bitkiyi kurdela ile bu orta dala bağlamanız) daha iyi olur, hatta bunu kartopularınız için bile yapmalısınız.
Bitkiler iyice kök saldıklarında çıkartırsınız.
Sebzelerde damlalıklı sulama dediğiniz gibi sizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Ama inanın çim alanda alttan sprinkler sulama yapmadığınıza çok pişman olacaksınız. Mini bir bilgisayar ile büyük kolaylık sağlamış olursunuz. Avuç içi kadar bir alet benim hem 1000 m² çim alanımı hem de ondan daha büyük alan arka bahçemi programladığım saatte vardiya vardiya suluyor. Elektrik kesintisi bile olsa kendi pili ile devreye giriyor. Benim İstanbul'da olduğumda bile sulama problemim olmuyor.
Çimlerinizi fazla uzun tutmayın, biçerken de ilk seferde çim boyunun 1/3 ü kadar kısmını alın, sonra tekrar 1/3 ünü keserek kısaltırsınız. Yani çiminiz 15 cm olduysa ilk kesimde birden bire 3 cm kalacak şekilde kesmeyin. Önce üstten 5 cm kesin sonra (2-3 gün sonra) bir 5-6 cm daha kesersiniz.
İlk kesimde makinenizi, bahçenizin boydan boyuna doğru kullanıyorsanız, ikincisinde yatay olarak kullanmaya özen gösterin ki çimler kafeslenme yapabilsin, bu durumda daha iyi kardeşlenir. (Umarım anlatabilmişimdir)
Eminim ki her şey beklediğinizden de alâ olacak ve sizi mutlu edecektir.
Bu güzellikleri huzurla, mutlulukla seyrederek çayınızı yudumlamanızı görür gibi oluyorum.
Size kolaylıklar dilerken, sormak istediklerinizi hiç çekinmeden bana yazabileceğinizi belirtmek isterim.
Sayın Güler Hanım, sizi bahçemde görmek beni nasıl mutlu etti anlatamam.
detaylı açıklamalarınızı uzun uzun okudum.
dediklerinizin hepsini yapmaya başlıyoruz.Güller ve kartopları desteklenecek.
Çimenlerimiz istediğimiz gibi büyümedi, 6 karışımlı çim tohumu almıştık.Aralarda açıklık var, tekrar yama yaptık ama onlarda çıkmadı. Geçen hafta biçildi. Sizin önerdiğiniz tarif ile biçimini yapıcaz haftaya. tekrar tohum alıp baharda yeniden ekim yapmayı düşünüyoruz.Sprink ilk defa duyuyorum, bizim 100 metrekare kadar alanımız çim. Bunuda baharda yapılacaklar listesine eklemem lazım.
Yapılacak çokkkkkk iş var.
Herşey için çok çokkkk teşekkür ederim.
Sevgili Handan; Her şey o kadar güzel ki şu şu diyemiyorum inan. Bahçene epey üzülmüştün. Umarım artık huzurla tadını çıkarıyorsundur. ;)
Bahçen çok bakımlı görünüyor. Bahçenin içinde eviniz olması, yani orada yaşıyor olmanız farkı hemen gösteriyor. Bizim de şimdilik vaktimiz yollarda geçse de, ben de hayırlısı ile o günleri yaşamayı bekliyorum. Ama şikayetim yok çok mutluyum. Sadece ağır gidiyor o kadar. Dilerim herşey gönlünce olsun...
Sevgili uzaylı,
Bahçeli evde oluduğumuz için bahçedeki gelişmeleri yakinen izleyebiliyoruz.İnşaat sürecince yollarda gidip gelmek öyle zor olurdu ki sizi anlayabiliyorum.
İnşallah dilediğiniz günler en kısa zamanda sizinle olur.
Zor gunlerden sonra özellikle yağmur ve dolulardan sonra şimdi bahçe özür dilercesine renk renk çiçeklerini sergiliyor bize. Yağmurun zararına uğrayan çiçek tohumlarının hepsi çıkmasada böylede güzel.
'Sen bir ışık ver bende filiz çok' Yılmaz Erdoğan şiirinde dediği gibi filizlenmek için birçok sebep arıyoruz işte.
sevgiler.....
Fotograf çekme konusunda Sevgili Sabah ın verdiği bilgiler ile çektiğim resimler sizlerle paylaşmak istedim.
Ablamın gönderdiği karışık çiçek tohumlarından büyüyenler. İsimlerini bilmiyorum. Çok güzeller, 2. sıradaki beyazları çok sevdim,hergün yanlarına gidip tohum alıyorum.
küpeli çok güzel,sanki kurdale nakışı işlenmiş gibi :D
bahçemizde canlı ağaçlar evimizde de yapay ağaçlarımız ve uğur böceklerimiz.Kızımla birlikte süslediğimiz ağacımız :p
Papatyalarımız, güzel bir çekim oldu.
Sevgili Handan; O güzel çiçeklere ben bir de başka açıdan bakıyorum. Tasarımda doğadan esinlenme... O kadar muhteşem çiçekler var ki. Allahım nasıl özenip te yaratmış.
O eflatun çiçeğe bayıldım. 597.mesaj ilk fotoğraftaki detayları muhteşem.
Allahım zıtlıkları bile ne güzel yaratmış. 598. mesaj ilk fotoğraf çiçek içinde çiçek, biri kırmızı, biri sarı...
Çok güzel çekmişsin ellerine sağlık... Güle güle büyüt...
nurguldk
08-08-2011, 16:32
Handancım,
Uzun süredir giremiyordum siteye. Maşallah senin bahçede neşeli renkler hiç eksik olmamış. Nasıl da gelişmiş güzelleşmiş herşey. Favorilerin benim de favorilerim :)) Özellikle Gala hem de o rengi muhteşem. Sevgiyle öpüyorum seni..
Sevgili Handan; O güzel çiçeklere ben bir de başka açıdan bakıyorum. Tasarımda doğadan esinlenme... O kadar muhteşem çiçekler var ki. Allahım nasıl özenip te yaratmış.
O eflatun çiçeğe bayıldım. 597.mesaj ilk fotoğraftaki detayları muhteşem.
Allahım zıtlıkları bile ne güzel yaratmış. 598. mesaj ilk fotoğraf çiçek içinde çiçek, biri kırmızı, biri sarı...
Çok güzel çekmişsin ellerine sağlık... Güle güle büyüt...
Sevgili uzaylı, yaradan öyle muhteşem yaratmışki çiçekler doğa tabiyat insanlar..... Hepsi tasarım harikası. En ufak detayda bile atlama yok, bende onlara baktıkça yaradanı daha bi yakından hıssedebiliyorum.
En ufak bi tohumdan ne güzellikler büyüyor tıpki içimizdeki umut gibi :p
Sevgiler.....
Handancım,
Uzun süredir giremiyordum siteye. Maşallah senin bahçede neşeli renkler hiç eksik olmamış. Nasıl da gelişmiş güzelleşmiş herşey. Favorilerin benim de favorilerim :)) Özellikle Gala hem de o rengi muhteşem. Sevgiyle öpüyorum seni..
Sevgili nurguldk,uzun bir bekleyişten sonra renklendi bahçem.
Bahçem en güzel zamanlarını yaşıyor şimdi :D bahçemizin ilk çiçekleri; çiçekler bize bizde çiçeklere alışıyoruz.
Sevgiyle bende öpüyorum seni kızını.
Kurtarma çabalarından sonra kamkatım hayata döndü, yeni filizler verdi ve çiçekleri oluştu. Aşısının altından birçok filiz verdi, önceleri koparmakta çekindim ama aşının altından çıkan filizlerde dikenler oluşunca koparılmaları kaçınılmaz oldu.
Adını bilmediğim soğanlı çiçekler...
buz çiçeği,
kırmızı gladius,
çörek otu çiçeği,
yer açelyası,
kadife çiçeği
Zinnyalar çok güzel poz veriyorlar, çokda dayanıklı çiçeklermiş. Seneye bahçede yerlerini bol miktarda alacaklar :p
günebakan
10-08-2011, 22:38
Sevgili Handan adını bilmediğiniz soğanlılardan beyaz olan yaz orkidesi çok güzeller:)
Sevgili Handan yaz orkidesi çok güzel yer açelyası çörek otu zinyalar harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...
Sevgili Handan adını bilmediğiniz soğanlılardan beyaz olan yaz orkidesi çok güzeller:)
Adını bilmediğim ne çok çiçek varmış,sayenizde öğreniyorum.Teşekkürler
Sevgili Handan yaz orkidesi çok güzel yer açelyası çörek otu zinyalar harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...
Teşekkürler sevgili periş, yaradan kusursuz yaratmış bizlere sunmak düşüyor.
Sevgiler, hoşcakalın
Kır çiçeklerini seviyorum :D
Her sene böylemi olurdu ya, ne çok dolu gördü bahçemiz.Yaz günü yağan doludan kırılan ayçekirdeklerimiz.8 kök ayçekirdeğimiz devrildi :(
bazıları.....
Bununda adını bilmiyorum,,,,,,,
mandalinci
13-08-2011, 22:20
Her sene böylemi olurdu ya, ne çok dolu gördü bahçemiz.Yaz günü yağan doludan kırılan ayçekirdeklerimiz.8 kök ayçekirdeğimiz devrildi :(
bazıları.....
Uff, hiç kıyanmadım şimdi, 8'i birden, yazık olmuş gerçekten. Ankara'ya ne oldu böyle, yağmur, dolu.
Geçmiş olsun
Sevgili handann,bahçeniz görmeyeli ne kadar gelişmiş ve renklenmiş.Bahçe çeşmenize bayıldım..Güller, cinyalar, glayöller,hepsi çok güzeldiler...Çiçek tarhlarınız dolup taşmış çiçeklerle ...Kızınızın süslediği ev ağacınız da harika olmuş....Ellerinize sağlık,iyi günlerde keyfini çıkarmanız dileği ile...Selamlar sevgiler....
Cumhur Tonba
14-08-2011, 00:12
Merhaba Sayın Hanndan. 609 son fotoğraf. Kadife çiçeği mi? Çaldım. Facebook ta paylaşacağım. Adınızla. Nasılsınız. Küçük bahçevanımız nasıl. Selamlar, sevgiler.
Sevgili Handan kır çiçekleri harika görünüyor sarı çiçekler muhteşem herşey çok güzel ellerinize sağlık sevgiler...
ligustrum
14-08-2011, 15:32
Kurtarma çabalarından sonra kamkatım hayata döndü, yeni filizler verdi ve çiçekleri oluştu. Aşısının altından birçok filiz verdi, önceleri koparmakta çekindim ama aşının altından çıkan filizlerde dikenler oluşunca koparılmaları kaçınılmaz oldu.
Çiminizde ufak boşluklar varken niye hiç yabancı ot çıkmamış ki?
Sağlıklı günler dilerim.
fatma sunay
17-08-2011, 15:36
Hanndancığım bahçeni devamlı geziyorum ama vaktim çok az olduğundan mesaj yazamadım. Canım hemşerim bahçenin son haline bende çok üzüldüm insan emek verdiği şeyin yerle bir olmasını görünce dayanamıyor. Neyapalım sağlık olsun bu sene heryer ya çok sıcak ya da çok yağmurlu artık mevsimler değişti. Adını bilmediğin çiçekler çok güzeller sarı papatya gibi olan çiçekten bende de var adını bilmiyorum. Burada belki bilen arkadaşlar yazarsa bende öğrenmiş olurum.
Uğur böceklerinden yaptığınız süsler çok güzel ellerinize sağlık. Zinyaların renk tonlarıda birbirinden güzel görünüyor. Herşey gönlünce olsun sağlıkla kal...
Uff, hiç kıyanmadım şimdi, 8'i birden, yazık olmuş gerçekten. Ankara'ya ne oldu böyle, yağmur, dolu.
Geçmiş olsun
Teşekkürker sevgili mandalinci,acaba ankara gidişinizemi üzüldü :(
Sevgili handann,bahçeniz görmeyeli ne kadar gelişmiş ve renklenmiş.Bahçe çeşmenize bayıldım..Güller, cinyalar, glayöller,hepsi çok güzeldiler...Çiçek tarhlarınız dolup taşmış çiçeklerle ...Kızınızın süslediği ev ağacınız da harika olmuş....Ellerinize sağlık,iyi günlerde keyfini çıkarmanız dileği ile...Selamlar sevgiler....
Sevgili berrinb, ne güzel sözler böyle.Teşekkür ederim,
saygılar, hoşcakalın
Merhaba Sayın Hanndan. 609 son fotoğraf. Kadife çiçeği mi? Çaldım. Facebook ta paylaşacağım. Adınızla. Nasılsınız. Küçük bahçevanımız nasıl. Selamlar, sevgiler.
Sayın Cumhur Bey,
evet kadife çiçeği, facebook ta kendi sayfanızdamı bende görmek isterim çiçeğimi :)
Kızımda iyi çok şükür,okulların açılmasına az kaldı diye bahçenin tadını çıkarıyor.
Saygılar....
Sevgili Handan kır çiçekleri harika görünüyor sarı çiçekler muhteşem herşey çok güzel ellerinize sağlık sevgiler...
Teşekkürler sevgili periş, tüm güzellikler sizinle olsun, sevgiler......
Çiminizde ufak boşluklar varken niye hiç yabancı ot çıkmamış ki?
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgili ligustrum, yabani ot toplama timi (annem-babam) sürekli çalışıyor.
Gözünüzden kaçmamış,,
Çimimiz iyi çıkmadı 8 karışımlı çim tohumu aldık aralarda boşluklar var,tekrar yama yaptık ama çıkmadılar. Sökmeye kalksak çok zor olacak, canımızı sıkıyor çimler.Süs yoncasını önerdi akrabamızın biri onu mu denesek, çimden yana da şansımız olmadı. Sevgiler......
Hanndancığım bahçeni devamlı geziyorum ama vaktim çok az olduğundan mesaj yazamadım. Canım hemşerim bahçenin son haline bende çok üzüldüm insan emek verdiği şeyin yerle bir olmasını görünce dayanamıyor. Neyapalım sağlık olsun bu sene heryer ya çok sıcak ya da çok yağmurlu artık mevsimler değişti. Adını bilmediğin çiçekler çok güzeller sarı papatya gibi olan çiçekten bende de var adını bilmiyorum. Burada belki bilen arkadaşlar yazarsa bende öğrenmiş olurum.
Uğur böceklerinden yaptığınız süsler çok güzel ellerinize sağlık. Zinyaların renk tonlarıda birbirinden güzel görünüyor. Herşey gönlünce olsun sağlıkla kal...
Sevgili Fatma Hanım,
Malum yaz ve ramazan ayı olunca bızde de telaşlı geçiyor zaman. Bende öyle uzun zaman geçiremiyorum nette.
Bahçemizin ilk yılı ilk denemelerimizde de hava şartlarına yenik düştük genelde. hayırlısı diyorum yaradan afatından korusun diyorum.
Uğur böceklerimizde evimizi süslüyor :p
Memleketime selamlar, sevgiler......
yıldız çiçeklerinin güzelliğine bakın :p
Resim çekerken özellikle yakından çekmeyi seviyorum. Umarım beğenirsiniz.
Sevgili SDurul un gönderdiği tohumlar büyüdü, güzelliklerini sergiliyorlar.
Cumhur Tonba
19-08-2011, 00:16
Sayın Handan,
Yakından çektiğiniz fotoğraflar ne kadar harika. Elinize sağlık. Ben, ayrıca küçük bahçevanımızn fotoğraflarını da bekliyorum. hem de en kısa zamanda.
Mor dahlıa kocaman çiçeği var.Harika bişey bu :p
Bunlarda bahçe tellerimizin KOLYEsi
mandalinci
19-08-2011, 08:27
Tellerin kolyesine bayıldım vee yakın çekimler harika, kutlarım, profesyonel makina kullanıyorsunuz herhalde.
Sevgi Durul
19-08-2011, 10:33
Sevgili SDurul un gönderdiği tohumlar büyüdü, güzelliklerini sergiliyorlar.
Bu görüntüleri görmek beni çok sevindirdi, sevgili handann. İşte şimdi, tam kardeş bahçe olduk. Bu sene sabah sefalarının çok çok güzel renklerini ektim. Tohumlarından sana da göndermek farz oldu. ;)
Diğer bitkilerin ve çekimlerin çok çok güzeller. Ayrıca yakın çekimleri ben de beğeniyorum. Sevgiyle kal...
Sevgili Handan yıldız çiçekleri harika görünüyor tellerin kolyesi muhteşem yakın çekim çiçekleri dahada güzel gösteriyor 632. mesajda 1. ve 3. resimdeki güzellerin adı nedir acaba ellerine emeklerine sağlık sevgiler...
Sayın Handan,
Yakından çektiğiniz fotoğraflar ne kadar harika. Elinize sağlık. Ben, ayrıca küçük bahçevanımızn fotoğraflarını da bekliyorum. hem de en kısa zamanda.
Cumhur Bey,kızım Zeynep Nurdan, sevgilerini sunuyor size ......
Tellerin kolyesine bayıldım vee yakın çekimler harika, kutlarım, profesyonel makina kullanıyorsunuz herhalde.
Beğenmenize sevindim sevgili mandalinci.Fotografları cep telefonum ile çekiyorum.
Bu görüntüleri görmek beni çok sevindirdi, sevgili handann. İşte şimdi, tam kardeş bahçe olduk. Bu sene sabah sefalarının çok çok güzel renklerini ektim. Tohumlarından sana da göndermek farz oldu. ;)
Diğer bitkilerin ve çekimlerin çok çok güzeller. Ayrıca yakın çekimleri ben de beğeniyorum. Sevgiyle kal...
Sevgili SDurul, kardeş bahçemiz sayenizde oldu,sizin gösterdiğiniz fedakarlık sonrası bu güzelleri görmek nasip oldu.İnşallah daha güzel paylaşımlar olur.
Hoşcakalın...
Sevgili Handan yıldız çiçekleri harika görünüyor tellerin kolyesi muhteşem yakın çekim çiçekleri dahada güzel gösteriyor 632. mesajda 1. ve 3. resimdeki güzellerin adı nedir acaba ellerine emeklerine sağlık sevgiler...
Sevgili Periş, 1. çiçek - yer açelyası (Ankara çiçeği)
3. çiçek - çörek otu çiçeği
Beğenmenize sevindim, sevgiler...
fatma sunay
21-08-2011, 16:42
Canım hemşerim çiçekler harika eline sağlık. Yakın çekimlerde daha güzel görünüyorlar çekimlere devam. Kızın çok tatlı allah bağışlasın bahçendeki çiçekleri gölgede bırakıyor. Yer açelyasını paket tohum olarakmı aldın. Ben gelirken birkaç markete baktım bulamadım belki mevsimi değildi. Çünkü erken geliyoruz çiçek tohumları bizden sonra piyasaya çıkıyor. Herşey çok güzel herşey gönlünce olsun. Selamlar......
Sevgili hanndan; Son fotoğrafların da harika! İlk sene böyle isen seneye nasıl olacak kim bilir? Ben ise bu yılın çiçekzedesiyim. Olsun biz de bu sene sebzeciyiz. Bari o kısımdan yüzümüz gülüyor.
Beyazlı çiçeğin de pek güzelmiş. Çok mutlu görünüyor, maaşalah...
Canım hemşerim çiçekler harika eline sağlık. Yakın çekimlerde daha güzel görünüyorlar çekimlere devam. Kızın çok tatlı allah bağışlasın bahçendeki çiçekleri gölgede bırakıyor. Yer açelyasını paket tohum olarakmı aldın. Ben gelirken birkaç markete baktım bulamadım belki mevsimi değildi. Çünkü erken geliyoruz çiçek tohumları bizden sonra piyasaya çıkıyor. Herşey çok güzel herşey gönlünce olsun. Selamlar......
Çok teşekkür ederim Fatma Hanım,
Yer açelyasını yapı marketten almıştım.İstanbula döndüğünüzde tohumundan gönderirim.
Sevgiler.....
[QUOTE=Uzaylı;851266]Sevgili hanndan; Son fotoğrafların da harika! İlk sene böyle isen seneye nasıl olacak kim bilir? Ben ise bu yılın çiçekzedesiyim. Olsun biz de bu sene sebzeciyiz. Bari o kısımdan yüzümüz gülüyor.
Beyazlı çiçeğin de pek güzelmiş. Çok mutlu görünüyor, maaşalah...[/QUOTE
sevgili uzaylı, çok teşekkürler.
sizde ne güzel sebze yetiştirdiniz, yeni düzen kurdunuz kolay değil,seneye daha planlı bir şekilde ekim işlemlerimiz olur.
beyaz çiçeğim,,,,,, en güzel çiçek bu bahçede.
Sayın hanndan hanım.
Ramazan bayranınızı en içten dileklerimle kutlar.Sevdiklerinizle sağlık sıhhat ve mutluluk dolu günler dilerim.
Trabzondan saygılar selamlar.
Adil Bey, mesajınızla cok onure ettınız beni çok mutlu oldum.Sizin bayramınızda mübarek olsun,Allah tekrarını nasip etsin.Trabzona sevgiler...
Katmerli hatmi,
yaprağındaki dokuya bakarmısınız :p
sevgili mirbe ve sevgili sdurulun gönderdiği tohumlar yan yana büyüyorlar.
lablab, mor salkımın çiçeğine benzemiyormu ?
Sevgili sdurul un gönderdiği sabah sefası çeşmenin yanında cok mutlu sarıldı ağaca elma ağacı görünmüyor bile.
Sevgili mirbe,lablab çok hızlı büyüyor,çok mutlu ve bizide mutlu ediyor.
Sevgili sdurul un gönderdiği sabah sefaları ile tanışınca yapı marketten aldığım diğer renklerdeki sarmaşıklar. bahçenin demirine sarmaşık güller diktik ama hemen kapatamayacakları için geçici sarmaşıklar iyi fikir olur dıye düşünüp almıştım,sımsıkı sarıldılar görevlerine :)
oh oh sefam olsun dercesine,
,,,,,,,,,,,
Sayın handan
Makro çekimleriniz (yakın) çok başarılı.Çiçekler adeta canlanmış ekrandan çıkacak gibi duruyor.Benimde en çok sevdiğim çekim modu Makro çekimdir.Fotoğraftaki teferruatları gözler önüne seriyor.Fotoğraftaki konuyu adeta yaşıyor insan.Emeğinize, ellerinize sağlık.
Canım, sefalar sarmış seni ne güzel. Hayatın sefayla dolsun bundan sonra.
Çiçekler tadında kal emi.
Aman Tanrm , ben bu görüntülere bayıldım,Sevgili Handann.....Görmeyeli bahçeniz ne kadar güzelleşmiş...Mor dahlialarınız aklımı başımdan aldı nerdeyse...633 . mesajınızdaki o kırmız pat çiçeğin ismi nedir..Ne kadar güzelmiş..İlk defa görüyorum ...Sarmaşıkların sardığı demirlerin arasından eviniz muhteşem görünüyor...Morların arasında pembe ev...Maşaallah diyorum...İyi günlerle oturun...O beyazlar Alisyum mu görüntüler hepsi harikaydı ...Kızınız en güzel çiçek canım ne kadar mutlu görünüyor bahçenizde....Keyifli günler...Ellerinize gönlünüze sağlık canım...sevgilerimi bıraktım bahçenize.........bbb.....
Sevgili Handan bahçeniz içimi açtı... Allah sevdiklerinizle huzurla oturmayı nasip etsin...Çiçek resimlerinizi dosyama aldım, gerekli yerlerde kullanmak için izin istiyorum, bu güzellikleri herkes görebilmeli:)
Sayın handan
Makro çekimleriniz (yakın) çok başarılı.Çiçekler adeta canlanmış ekrandan çıkacak gibi duruyor.Benimde en çok sevdiğim çekim modu Makro çekimdir.Fotoğraftaki teferruatları gözler önüne seriyor.Fotoğraftaki konuyu adeta yaşıyor insan.Emeğinize, ellerinize sağlık.
Sayın adil bey, teşekkür ederim.yakın detaylar bana cokkk şey anlatır hep,sanki içlerinde ayrı bir dünya var ve beni içine çekiyor.
Canım, sefalar sarmış seni ne güzel. Hayatın sefayla dolsun bundan sonra.
Çiçekler tadında kal emi.
Sağolasın ablacım, sefalar renk renk cok guzeller, yakıştılar bahçe tellerıne.Ama öğleden sonra görmek zor güzelliklerini.
Sevgiyle kal ablacım........
Aman Tanrm , ben bu görüntülere bayıldım,Sevgili Handann.....Görmeyeli bahçeniz ne kadar güzelleşmiş...Mor dahlialarınız aklımı başımdan aldı nerdeyse...633 . mesajınızdaki o kırmız pat çiçeğin ismi nedir..Ne kadar güzelmiş..İlk defa görüyorum ...Sarmaşıkların sardığı demirlerin arasından eviniz muhteşem görünüyor...Morların arasında pembe ev...Maşaallah diyorum...İyi günlerle oturun...O beyazlar Alisyum mu görüntüler hepsi harikaydı ...Kızınız en güzel çiçek canım ne kadar mutlu görünüyor bahçenizde....Keyifli günler...Ellerinize gönlünüze sağlık canım...sevgilerimi bıraktım bahçenize.........bbb.....
Teşekkür ederim sevgili berrin hanım, çiçeklerin güzelliği bizlere sergilemek düşüyor :)
633 mesajdaki çiçeğin adını bende unuttum, sevgili Sdurulun gönderdiği tohumlardan çıkan güzeller.Tohumlarından size de gönderirim.
Beyzalarda alisyum evet cok sevdiğim bi bitki,kokusu ve görüntüsünü çok seviyorum.Bir daha ki dönemde alisyumları fazlasıyla görmek istiyorum,bahçeye hoş koku yayıyor.
Güzel sözleriniz için cok teşekkür ederim.Sevgileriniz bahçemde, hissetti çiçeklerim ve ben ,
Sevgili Handan bahçeniz içimi açtı... Allah sevdiklerinizle huzurla oturmayı nasip etsin...Çiçek resimlerinizi dosyama aldım, gerekli yerlerde kullanmak için izin istiyorum, bu güzellikleri herkes görebilmeli:)
Teşekkür ederim ide,
Rabbim huzuru cümlemize nasip etsin.
İzin ne demek memnuniyetle alabilirsiniz, sevinirim.
.........ayni dili konuşuyor olabilmemiz ne güzel,,,,,,,adını bilmediğimiz insanlarla sıcak bi muhabbet doğuyor içimizde ve bu beni çok mutlu ediyor.İyiki agaclar.net üyesiyim, iyiki doğayı seviyorum, iyiki sizler varsınız.........
Cuma günü ziyaretimize gelen sevgili Ayşe Özdil Hanım , sevgili Sabah Hanım , sevgili Müjgan Hanım , sevgili Nevsune Hanım ve sevgili Feriha Hanım beni nasıl mutlu ettiğinizi anlatamam,iyiki tanıdım sizi.
Sevgiler....
Sevgili mirbenin göndermiş olduğu beyaz mavişlerim.
Sevgili mirbenin göndermiş olduğu üçüz çiçeği.
Karışık çiçek tohumlarından çıkan ismini bilmediğim çiçekler,çokkkk güzeller.
Sevgi Durul
20-09-2011, 21:18
Sevgili hanndan, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/241222d1313704967-img00182-20110815-1302.jpg) fotoğraftaki bitkinin adı, galliardia-gayret çiçeği. Sevgiyle...
teşekkürler sdurul,bi gayret açtı durdu demek adından geliyo gayreti......cok güzeller.
Sevgili handan; Benim maviş de bir güzel oldu üzeri çiçek dolu sarktı, ama ben fotoğraflayamadım. O ara çok koşturuyordum. Gözüm ilişse de hep erteliyordum. Bir gün baktım çiçekleri geçmiş. Tüh dedim. yetişemedik. Seninki beyazmış, benim eflatun gibi idi. Çok güzel. Ben bu çiçeği çok sevdim. Güle güle büyüt çıtı pıtı çok kibar...
Handan hanım. Üçüz çiçeği dikkatimi çekti çok farklı bir görüntüye sahip.Çiçeklerin ve yaprakların renkleri harika.Yani görüntü mükemmel.Bir botanik bahçemin olmasını ve bu güzel çiçeklerin bu bahçemde olmasını çok isterdim.Hayalim bu .Fakat ne kadarına sahip olabilirim veya başarabilirim bunu bilemiyorum.Fakat gayreti içinde olacağım.Dünyamızda okadar güzel bitkiler ,ağaçlar ve çiçekler varki insan gördükçe içi gidiyor.Hayalimdeki o güzel bahçeyi kurabilmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım.Bu benim hayalim.Sanat ı ve doğayı çok seviyorum.Galiba bu benim genlerime işlemiş.:)
Güzel çiçeklerinizle ve sevdiklerinizle sağlık sıhhat ve mutluluk dolu günler diliyorum.
Saygılar selamlar.
Sevgili Handan beyaz mavişe bayıldım üçüz çiçeği harika ellerine emeklerine sağlık sevgiler...
Bahçesi güzel, kendisi bahçesinden güzel hatun, ilk kez bakabildim buradan bahçene. Önce gerçeğini görsem de, burada başlangıcından itibaren okumak daha iyi oldu.
Sevgili annene ve o güzelim, dünya tatlısı kızına selam ve sevgiler. Bana verdiği ayçiçeğini kıdım kıdım yiyorum bitmesin diye.:)
füsunANK
29-09-2011, 12:42
Handancım herşey harika oldu. Ellerinize sağlık. Uğrayıp son halini görmeyi çok isterdim ama arkadaşların sana geldiği gün , düğün telaşımız vardı katılamadım ne yazık ki. Önümüzdeki yaz çok çok daha güzel olacak bu bahçe biliyorum. Tecrübeler çok şeyi değiştiriyor çünkü ve sende ki azim yeter zaten maşallah. Sevgiler.
Sevgili handan; Benim maviş de bir güzel oldu üzeri çiçek dolu sarktı, ama ben fotoğraflayamadım. O ara çok koşturuyordum. Gözüm ilişse de hep erteliyordum. Bir gün baktım çiçekleri geçmiş. Tüh dedim. yetişemedik. Seninki beyazmış, benim eflatun gibi idi. Çok güzel. Ben bu çiçeği çok sevdim. Güle güle büyüt çıtı pıtı çok kibar...
Sevgili uzaylı, sahip olmayı cok istediğim bi çiçekti sağolsun mirbenin gönderimi ile artık mavişe kavuştum. Camın önünde sarkan çiçekleri ile yoldan gecenleri geri çevirmekle meşhur bir çiçek :) sizde güle güle büyütün...
Handan hanım. Üçüz çiçeği dikkatimi çekti çok farklı bir görüntüye sahip.Çiçeklerin ve yaprakların renkleri harika.Yani görüntü mükemmel.Bir botanik bahçemin olmasını ve bu güzel çiçeklerin bu bahçemde olmasını çok isterdim.Hayalim bu .Fakat ne kadarına sahip olabilirim veya başarabilirim bunu bilemiyorum.Fakat gayreti içinde olacağım.Dünyamızda okadar güzel bitkiler ,ağaçlar ve çiçekler varki insan gördükçe içi gidiyor.Hayalimdeki o güzel bahçeyi kurabilmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım.Bu benim hayalim.Sanat ı ve doğayı çok seviyorum.Galiba bu benim genlerime işlemiş.:)
Güzel çiçeklerinizle ve sevdiklerinizle sağlık sıhhat ve mutluluk dolu günler diliyorum.
Saygılar selamlar.
Sayın Adil Bey, İnşallah hayaliniz bir gün gerçek olur,zaten bahçeniz doğaya olan sevginiz bir sanat eseri gibi işlenmekte, bu yolda doğru ilerlemeniz severek yapmanız çok güzel.Her dönemde çeşitler dahada artar tecrübeler bunu destekler.Bu dönemde de bahçenizde üçüz çiçeğinizle çeşidinize bir çeşit katarsınız,sevgili mirbenin gönderdiği tohumdu.Bende size gönderirirm tohumundan.sevgiler selamlar.......
Sevgili Handan beyaz mavişe bayıldım üçüz çiçeği harika ellerine emeklerine sağlık sevgiler...
Sevgili periş cok teşekkür ederim,üçüz çiçeğimde tohumlar var,isterseniz gönderirim.
Bahçesi güzel, kendisi bahçesinden güzel hatun, ilk kez bakabildim buradan bahçene. Önce gerçeğini görsem de, burada başlangıcından itibaren okumak daha iyi oldu.
Sevgili annene ve o güzelim, dünya tatlısı kızına selam ve sevgiler. Bana verdiği ayçiçeğini kıdım kıdım yiyorum bitmesin diye.:)
Sevgili Müjgan Hanım,cok teşekkür ederim,sizin ziyaretinizle şenlendi bahçem. Ziyaretinizle ve sizleri tanımakla çok mutlu ettiniz inanın.Annemde selam ve sevgilerini sunuyor.
Ayçekirdeğini siz yiyin, bitince yenisini koparırız...
Handancım herşey harika oldu. Ellerinize sağlık. Uğrayıp son halini görmeyi çok isterdim ama arkadaşların sana geldiği gün , düğün telaşımız vardı katılamadım ne yazık ki. Önümüzdeki yaz çok çok daha güzel olacak bu bahçe biliyorum. Tecrübeler çok şeyi değiştiriyor çünkü ve sende ki azim yeter zaten maşallah. Sevgiler.
Sevgili füsun hanım, tecrübeler insana cok şey öğrettiğini daha iyi anlıyorum.Bu sene toprağı tanıdık oda bizi...Bu sene karışık bi resim çalışması ile renklendi bahçemiz.Seneye nasıl bi tablo bekliyor ben şimdiden heyecanlandım yaz için.Bugunde hava soğudu korkuyorum yine yağmurlardan :(
Sizide aramızda görmeyi çok isterdik, ama telaş olunca :(........
ayrıca getirdiğiniz salatalıkların resmini çekemedim.fideleri sebze kısmının ilk girişine diktiğimiz için gelen misafirlerimize sizin salatalıklar nasip oldu,tatlı bir tebessüm ile kulaklarınızı çınlattık.........Sevgiler.
Melissaaaaaaa, minik minik çiçekleri hoş kokuları ile misk doldu bahçe
Komşumuzun küçük bir fide şeklinde verdiği melek borusu, boyuna aldanmadan kocaman çiçeği ile hayranım ona.diğer renkleriyle takas yapmak isterim açıkcası beyaza karşılık...
Melek borusu sanki floresan lamba gibi parlıyor bahçede.
Nisan ayında yapı marketten aldıgım dahlia, zavallım acemi olan ellerimde cok acı çekti.Cahillik işte ben parmak gibi olan kıısmlarını ayırıp dikmiştim. Fazla olmasın diye bir kök üstünde bıraktığım bu, anca toparladı zavallı kendini. Gazi bunun adı :(
füsunANK
30-09-2011, 20:48
Artık yağmurdan falan korkmana gerek yok bence. Bitkilerin, bahçen, toprağın iklime ve bulundukları yere alıştı bu sene ve her zorluğa daha iyi dayanacaklar emin ol. Ve baharda sana gülümseyecek hepsi. Şimdi hepimizin dinlenme zamanı, bitkilerimizinde. :)
Gaziye bayıldım. ;)
ayrıca getirdiğiniz salatalıkların resmini çekemedim.fideleri sebze kısmının ilk girişine diktiğimiz için gelen misafirlerimize sizin salatalıklar nasip oldu,tatlı bir tebessüm ile kulaklarınızı çınlattık.........Sevgiler.
Kimse kimsenin kısmetini yiyemez diye buna deniyor değil mi ? Ben fide getireceğim, o fide büyüyecek ürün verecek ve onu dostlar yiyecek. Hayatın hoş tarafı da bu galiba, sürprizler.
Kulağımı çınlatmanız beni mutlu etti.
Sayın Adil Bey, İnşallah hayaliniz bir gün gerçek olur,zaten bahçeniz doğaya olan sevginiz bir sanat eseri gibi işlenmekte, bu yolda doğru ilerlemeniz severek yapmanız çok güzel.Her dönemde çeşitler dahada artar tecrübeler bunu destekler.Bu dönemde de bahçenizde üçüz çiçeğinizle çeşidinize bir çeşit katarsınız,sevgili mirbenin gönderdiği tohumdu.Bende size gönderirirm tohumundan.sevgiler selamlar.......
Çok teşekkür ederim handan hanım,çok iyisiniz.
Berrin hanımda bana çiçek tohumu gönderdi.Hepinizden Allah razı olsun.
Herzaman mutlu ve sağlıklı kalın.Saygılar selamlar.
nuray topcu
01-10-2011, 15:57
Sevgili Hanndan,evinizi ,bahçenizi ,tüm gelişmeleri ilk sayfadan itibaren gezdim.GÜle güle oturun.Bahçenin ilk halinden şimdiki hali,ne kadar bitki,çiçeksever olduğunuzu gösteriyor.hava şartlarından bayağı madur olmuşsunuz ama yapacak bir şey yok.
Mutlu,huzurlu bir yaşam dilerim.sevgiler.
Artık yağmurdan falan korkmana gerek yok bence. Bitkilerin, bahçen, toprağın iklime ve bulundukları yere alıştı bu sene ve her zorluğa daha iyi dayanacaklar emin ol. Ve baharda sana gülümseyecek hepsi. Şimdi hepimizin dinlenme zamanı, bitkilerimizinde. :)
Gaziye bayıldım. ;)
Kimse kimsenin kısmetini yiyemez diye buna deniyor değil mi ? Ben fide getireceğim, o fide büyüyecek ürün verecek ve onu dostlar yiyecek. Hayatın hoş tarafı da bu galiba, sürprizler.
Kulağımı çınlatmanız beni mutlu etti.
Deneme süremiz bitmiştir umarım, yoksa çok yıpratırız birbirimizi.
Karnin Yardim Kazma İle Bel İle
Yüzün Yırttım Tırnak İle El İle
Yine Beni Karşıladı Gül İle
Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
yine toprak, yine toprak........
Sevgili füsun hanım, fidelerdeki mana benide inanın cok mutlu ediyor.İyiki tanımışım sizler.
Sevgiler....
Çok teşekkür ederim handan hanım,çok iyisiniz.
Berrin hanımda bana çiçek tohumu gönderdi.Hepinizden Allah razı olsun.
Herzaman mutlu ve sağlıklı kalın.Saygılar selamlar.
Rica ederim Adil Bey,banada birçok sevgili dosttan tohumlar, çelikler, fideler geldi.İnanın bunun mutluluğu hiç bir şeye değişilmez.
Saygılar........
Sevgili Hanndan,evinizi ,bahçenizi ,tüm gelişmeleri ilk sayfadan itibaren gezdim.GÜle güle oturun.Bahçenin ilk halinden şimdiki hali,ne kadar bitki,çiçeksever olduğunuzu gösteriyor.hava şartlarından bayağı madur olmuşsunuz ama yapacak bir şey yok.
Mutlu,huzurlu bir yaşam dilerim.sevgiler.
Sevgili Nuray Hanım, çok teşekkür ederim.Bahçedeki gelişmeleri takip etmeniz beni çok mutlu ediyor.Hava şartları :(, çok yordu bizi...hayırlısı.Mutluluk huzur sizinle de olsun......Hoşcakalın.
fatma sunay
02-10-2011, 20:34
Hanndan'cığım melisanın kokusu Ankara'dan süzülerek dört dağ arasına kadar geldi. Çok güzel açmış kışın bahçedemi kalıyor. Bende almak istedim ama burda kışın dışarda donar diye almadım. Kışın soğuklarda koruma yapıyormusun. Mlelek borusu büyüyünce çok güzel olacak çiçeklerini çok seviyorum. Bahçen hergeçen gün daha güzel oluyor. Emeklerine sağlık öpüyorum...
nurguldk
03-10-2011, 14:42
Sevgili mirbenin göndermiş olduğu üçüz çiçeği.
Canım merhaba,
Son zamanlarda nadiren girsem de, senin bahçeye şöyle bir göz gezdiriyorum. Hem bahçenden hem de senden haber almak adına :)
Yalnız bu üçüzü görünce kendimden geçtim. Harika bir şeymiş bu.. Fide olarak mı diktin? Tohumdan mı? Her nasıl yaptıysan lütfen bana da :)))
Hanndan'cığım melisanın kokusu Ankara'dan süzülerek dört dağ arasına kadar geldi. Çok güzel açmış kışın bahçedemi kalıyor. Bende almak istedim ama burda kışın dışarda donar diye almadım. Kışın soğuklarda koruma yapıyormusun. Mlelek borusu büyüyünce çok güzel olacak çiçeklerini çok seviyorum. Bahçen hergeçen gün daha güzel oluyor. Emeklerine sağlık öpüyorum...
Sevgili Fatma Hanım, melisalar bu sene yenıler bahçemizde, daha kış görmediler.İnşallah ölmemeleri yönünde dileğimiz ama her ihtimale karşı bir çelik aldım, kışı içeride geçirip bahara hazırlık yapıcam.Adanadan aldığımız 2 limon vardı gecen seneden babam onlara muhafaza yapmıştı ama yine de kötü oldular, aşının altından bir filiz verdi şimdi 40 cm kadar limon ağacı var zavallı bir kışın mücadele etti yazın toparladı derken kış geliyo :(
Bende melek borusunu çokk sevdim.Diğer renklerindende istiyorum umarım tohum gönderen arkadaşlar olur (DUYURULUR :D)
Sağlıcakla kalın, hoşcakalın öptümmmmm
Canım merhaba,
Son zamanlarda nadiren girsem de, senin bahçeye şöyle bir göz gezdiriyorum. Hem bahçenden hem de senden haber almak adına :)
Yalnız bu üçüzü görünce kendimden geçtim. Harika bir şeymiş bu.. Fide olarak mı diktin? Tohumdan mı? Her nasıl yaptıysan lütfen bana da :)))
Sevgili nurgul, sevgili mirbenin gönderdiği tohumdu, şimdi üzerinde çokkkkk tohumu var, sevgili dostlarla paylaşmak için sabırsızlanıyorum bende.Baharda sizin bahçede de yeşerir inşallah.
Üçüz tohumlarını hazırlıyor.
Mor ve beyaz kasımpatıları açmaya hazırlanıyor
Şunların güzelliğine bakarmısınız, sonbaharın gözdesi kasımpatıların güzelliğini görüpte durmak olmazdı.
Ablamın gönderdiği karışık çiçek tohumu arasından çıkan aynı sefa, bahçemde bulunanlardan farklı taç yaprakları.
Ne güzel poz veriyorlar :D
Söyleyin laleye, kırmızıyım diye güle özenmesin.......
Söyleyin kargaya güle kondum diye kendini bülbül sanmasın..........
Çok güzellerdi, ama solacaklar:(
Sevgili handanncığım, bahçenizdeki kasımpatları,ve gülleriniz ve ismini bilemediğim diğer çiçeklerinize bayıldım...Sera görüntülerini de harika resimlemişsiniz...Yakın plan resimlerinize bakarken içim açıldı...Sevgili Handann bana adresinizi yollarmısınız özelden ...Bekliyorum... Dahlianızın rengine ve biçimine aşık oldum diyebilirim.Maşaallah çok güzel renkte ve biçimde...
Güle güle keyfini çıkarınız...Selamlar ve sevgiler....
Sevgili handan, bahçenizdeki kasımpatları,ve güllere bayıldım herbiri ayrı güzel maşallah ellerine emeklerine sağlık sevgiler ;)
Sevgili handanncığım, bahçenizdeki kasımpatları,ve gülleriniz ve ismini bilemediğim diğer çiçeklerinize bayıldım...Sera görüntülerini de harika resimlemişsiniz...Yakın plan resimlerinize bakarken içim açıldı...Sevgili Handann bana adresinizi yollarmısınız özelden ...Bekliyorum... Dahlianızın rengine ve biçimine aşık oldum diyebilirim.Maşaallah çok güzel renkte ve biçimde...
Güle güle keyfini çıkarınız...Selamlar ve sevgiler....
Sevgili berrin hanım, çok teşekkür ederim, bende isimlerini bilmediğimden 'karışık' kelimesi tamamlıyor eksikliği:rolleyes:
Adresim özelinizde.....SEVGİLER
Sevgili handan, bahçenizdeki kasımpatları,ve güllere bayıldım herbiri ayrı güzel maşallah ellerine emeklerine sağlık sevgiler ;)
Sevgili periş,son veda resimlerimiz, ******* çekmişim dün yağan dolu ile mahvoldu çiçeklerim ya....:(
Sevgiler
ayhan219
12-10-2011, 14:02
ne kadar renkli bir bahçe umarım ilerde biz de böyle renkli hale getirebiliriz çiftliğimizi size sağlık ve huzur diliyorum hanndan hanım
Yücel Canpolat
12-10-2011, 15:10
Ne güzel poz veriyorlar :D
kuş olup uçsam aha buraya konsam:)
Sayın Handan hanım bahçenizi ziyaret etmek bir beni değil tüm doğa sevdalılarını bahtiyar ediyor,kasımpatıları bana sonbaharın gelişinden ziyade gelecek olan baharın müjdecileri hissini veriyor, ömürleri çok kısa fakat geleceğe dair umutları tomurcuk tomurcuk, renk renk,çiçek çiçek bizlere sunuyor.
Buradan Berrin hocam'a soruyorum Sayın hocam renklerin anası sizsiniz Handan hanımın fotolarında yakaladığı çekim açıları ve renk tonları beni ziyadesi ile kıskandırıyor,ama izlemekte bir o kadar keyif veriyor,bizim sizden öğreneceğimiz çok şeyler var Handan hanım Sayın Berrin hocam:)
Sizleri çok seviyoruz,selamlar yolluyorum hem de yürekten:)
Sevgili Yücel kardeşi:)) vallahi bende yakın plan çalışıyorum ama Sevgili Handanncığımın resimleri çok çok güzel...Bayıldım...bakar mısınıoz Gülün bütün kıvrıomları o kadar net ve renk koyulukları o kadar armonili çıkmış ki profesyonel fotoğrafçılar kadar .....Sevgili Handanncığım ben senden birde kasımpatları tam açtığında böyle yakın planlı fotolarını isteyeceğim.... Yağan yağmur bize de zarar verdi ama sonra dahada güzelleşir onlar Üzülme sakın canım...yağmur suyu çiçeklere ilaç gibi gelir...görüşmek üzere Öpüyorum seni ve kızını:)))
Sevgili hanndan; ne zamandır fazla bir katkım olamıyor foruma. Çok az zaman bulabiliyorum ve genellikle şöyle bir sayfaları dolaşıp çıkıyorum.
Sizin sayfanızıda açtığınızdan beri zaman zaman takibediyorum. Olağanüstü bir çaba, emek ve çok güzel sonuçlar. Bitkilerinize bayıldım. Fotoğraflarııza da.
Son mesajlarınızda yağmur ve doludan zarar gördüğünüzü yazmışsınız. Çok üzüldüm. Bütün kalbimle paylaşıyorum üzüntünüzü. Ama ben inanıyorum ki doğa bir şekilde verdiği zararı telafi ediyor zaman içinde.
Baharda bütün güzelliğiyle canlanacağınından kuşkum yok bitkilerinizin. O güzellikleri yeniden paylaşmak dileklerimle öpüyorum sizi. Lütfen üzülmeyin, sevgilerimle. Sevim Karaman
Handan hanım bahçeniz çiçekleriniz çok güzel , hepsi harika rengarenk MAŞALLAH ailece sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.
Handan hanım eviniz ve bahceniz gerçekten çok hoş olmuş.Bende ankarada oturuyorum ve Temelli kazasında bahce oluşturdum.Yakında resimlerini ekleyeceğim.Hangi meyveleri ektiniz? bu konuda bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum.65 adet meyve fidanı diktim.Malum ankara soğuk bir iklime sahip hangilerinden verim alacağım tam olarak bilmiyorum çünkü mart 2011 de dikimi bitirdim.Merak içerisindeyim .Size de kolaylıklar diliyorum..
Handan hanım yağan doluyla çiçekleriniz zarar görmüş benimde moralim bozuldu.Geçmiş olsun.:(
Tekrar bu güzel çiçekleriniz toparlanır ve yeniden açarlar inşallah.:p
Makro (Yakın) çekimleriniz harika yine bu konuda nekadar başarılı olduğunuzu bir kez daha gördük.Ellerinize yüreğinize sağlık.Çiçeklere bakarken derinlik ve teferruatlar insanı büyülüyor.Mutlu oluyoruz sayenizde.Sizin sayfanıza artık abone oldum diyebilirim.
Bizi bu makrolardan mahrum bırakmazsınız inşallah.
Zarar görmeyen çiçekler bile size yeter.Yeterki fotoğraf makinenizi yanınızdan ayırmayın.
Fotoğraflarınızı bekliyoruz.
fatma sunay
13-10-2011, 19:51
Hanndan'cığım gene süper resimler koymuşsun bayıldım. Kasımpatılar çok güzeller ve çok seviyorum. Benim kasımpatılar kışın donmuşmu nedir bir tane bile çıkmadı yeniden aldım ektim inşallah bunlar kalır. Gül için bir şey söyleyemeyeceğim çünkü kendisi herşeyi açıkca söylüyor. Ellerine sağlık selamlar...
Sevgi Durul
13-10-2011, 20:20
Sevgili periş,son veda resimlerimiz, ******* çekmişim dün yağan dolu ile mahvoldu çiçeklerim ya....:(
Sevgiler
Sevgili hanndan, ne demek veda resimlerimiz, anlayamadım. Sıfırdan başlayıp bu kadar güzellikler yakalamışken hiç bırakır mıyız sizi. Kar, dolu, fırtına vız gelir. Hepsi yeniden yeşerir üzülmek yok, bak. Yoksa ben de üzülürüm.
Benden bir isteğin olursa yazman yeterli, hemen gönderirim. Hemen gönderirim diyorum ama biraz tembellik var. Arkadaşlara göndereceğim kargoları bile gönderemedim henüz. O zaman hemen gönderirim yerine, ilk fırsatta gönderirim demeliyim, değil mi?:D
Yılmak yok, yola devam. Sevgiyle....
ne kadar renkli bir bahçe umarım ilerde biz de böyle renkli hale getirebiliriz çiftliğimizi size sağlık ve huzur diliyorum hanndan hanım
Ayhan bey,
Sizin çiftlikte yakın zamanda renkleneceğinden eminim,çalışmalarınızı takip ediyorum.Sağlık huzur dolu günler sizinle olsun,Saygılar
:(kuş olup uçsam aha buraya konsam:)
Sayın Handan hanım bahçenizi ziyaret etmek bir beni değil tüm doğa sevdalılarını bahtiyar ediyor,kasımpatıları bana sonbaharın gelişinden ziyade gelecek olan baharın müjdecileri hissini veriyor, ömürleri çok kısa fakat geleceğe dair umutları tomurcuk tomurcuk, renk renk,çiçek çiçek bizlere sunuyor.
Buradan Berrin hocam'a soruyorum Sayın hocam renklerin anası sizsiniz Handan hanımın fotolarında yakaladığı çekim açıları ve renk tonları beni ziyadesi ile kıskandırıyor,ama izlemekte bir o kadar keyif veriyor,bizim sizden öğreneceğimiz çok şeyler var Handan hanım Sayın Berrin hocam:)
Sizleri çok seviyoruz,selamlar yolluyorum hem de yürekten:)
Yücel bey ziyaretinizden dolayı çok memnun olduğumu belirtmek isterim.
Uzun süren bahçeyle mücadeleden sonra sanki sonbahar hemen geldi gibi:(
Baharın çiçekleri ayrı güzel sonbaharın çiçekleri ayrı güzel.Kasımpatılarda öyle renkleriyle büyülüyorlar beni.
Sizler gibi üstadların yanında benim durumum aciz kalır efendim.Beni çok mutlu ettiniz.Yazacak sözde bulamadım aslında :confused:
...yürekten gelen sevgiler sayesinde mutluyum,hoşcakalın
Sevgili Yücel kardeşi:)) vallahi bende yakın plan çalışıyorum ama Sevgili Handanncığımın resimleri çok çok güzel...Bayıldım...bakar mısınıoz Gülün bütün kıvrıomları o kadar net ve renk koyulukları o kadar armonili çıkmış ki profesyonel fotoğrafçılar kadar .....Sevgili Handanncığım ben senden birde kasımpatları tam açtığında böyle yakın planlı fotolarını isteyeceğim.... Yağan yağmur bize de zarar verdi ama sonra dahada güzelleşir onlar Üzülme sakın canım...yağmur suyu çiçeklere ilaç gibi gelir...görüşmek üzere Öpüyorum seni ve kızını:)))
Sevgili berrin hanım, yücel beyle birlikte şımarttınız beni.Çok güzel sözler.Çok teşekkür ederim.Yaradan tüm güzelliğini sunmuş bizlere yansıtmak kalıyor.
Kasımpatılar doludan sonra kötü oldular.Uzak çekimler de,yakınlar kadar başarılı değilim ama :(
Bizde çok öpüyoruz sizi...sevgiler.
füsunANK
15-10-2011, 13:38
Sonbahar ayrı güzeldir Gölbaşında. Amerikan sarmaşıkları kızarır, yapraklar sararır, kasımpatılar rengarenk güler, hercai menekşeler her baktığında sana neşe verir. Akşamları gün batımı bir başka güzel olur. Poz poz fotoğraf çekmeye doyamazsın. Yağmurlar bereketi ile yağar, kuşlar ürkek ürkek cıvıldar. Artık sukunet zamanıdır yaza kadar. Uğraşların yorgunluğu ancak dinlenme ile çıkar. Bir kahve yaparsın akşam üzeri gün batarken , açarsın RADYO İLEF (http://ilef.ankara.edu.tr/radyoilef/) i , yudumlarsın kahveni sıcacık evinde camdan bakarken ve tüm yaz yaşadıklarını düşünerek ,gelecek yaza planlar yaparak. Ve huzur yanı başında minik zetin gözlünün gülümşeyisindedir.
İçimden geldi böyle , yazdım bende ;)
Sahi hercai menekşe diktin mi Handan'cım ? Şimdi tam zamanı.
Sevgili hanndan; ne zamandır fazla bir katkım olamıyor foruma. Çok az zaman bulabiliyorum ve genellikle şöyle bir sayfaları dolaşıp çıkıyorum.
Sizin sayfanızıda açtığınızdan beri zaman zaman takibediyorum. Olağanüstü bir çaba, emek ve çok güzel sonuçlar. Bitkilerinize bayıldım. Fotoğraflarııza da.
Son mesajlarınızda yağmur ve doludan zarar gördüğünüzü yazmışsınız. Çok üzüldüm. Bütün kalbimle paylaşıyorum üzüntünüzü. Ama ben inanıyorum ki doğa bir şekilde verdiği zararı telafi ediyor zaman içinde.
Baharda bütün güzelliğiyle canlanacağınından kuşkum yok bitkilerinizin. O güzellikleri yeniden paylaşmak dileklerimle öpüyorum sizi. Lütfen üzülmeyin, sevgilerimle. Sevim Karaman
Sevgili Sevim Hanım,sizlerin sevgili dostların desteği ile bu günlere ulaştık çok şükür.
Bir güneş açtı bir dolu yağdı,hayatı anlattı aslında,sabrı öğretti,mutlu olmayı,üzüntüyü paylaşmayı öğretti...
Gecen hafta dolu öyle hızlı yağdı ki resim çekerken bile çok zorlandım.Kapıdan içeri giriyorlardı.Bahçemin adını değiştirsem diye düşünüyorum.DOLU-ZEDE BAHÇE..........SEVGİLER.......
Handan hanım bahçeniz çiçekleriniz çok güzel , hepsi harika rengarenk MAŞALLAH ailece sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.
Sayın Vehbi Bey,çok teşekkür ederim.Rabbim sizede sağlıklı huzurlu günler nasip etsin.
Handan hanım eviniz ve bahceniz gerçekten çok hoş olmuş.Bende ankarada oturuyorum ve Temelli kazasında bahce oluşturdum.Yakında resimlerini ekleyeceğim.Hangi meyveleri ektiniz? bu konuda bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum.65 adet meyve fidanı diktim.Malum ankara soğuk bir iklime sahip hangilerinden verim alacağım tam olarak bilmiyorum çünkü mart 2011 de dikimi bitirdim.Merak içerisindeyim .Size de kolaylıklar diliyorum..
Sayın fazmit,öncelikle teşekkür ederim.Sizin bahçenizde hayırlı olsun,Rabbım emeğinizi boşa çıkarmasın.Bizim bahçede 32 adet meyve ağacI 650 kök çit mazı var.Ağaçlarımız 3 yaşlarında.Bu sene sadece şeftali ağacımızdan ürün alabildik.Diğerleride çiçeklendi ama meyve oluşmadan düştü çiçekleri.Ağaçlarımız bodur cinsi.Bizimde daha yeni olduğu için zamanla bizlerde öğreneceğiz inşallah.Bu sene alışma dönemi oldu bizim için.Hayırlı olsun tekrar.Hoşcakalın
Bir güneş açtı bir dolu yağdı,hayatı anlattı aslında,sabrı öğretti,mutlu olmayı,üzüntüyü paylaşmayı öğretti...
Sevgili hanndan; eğer doğa bizlere mesajınızda yazdıklarınızı öğrettiyse yaşadıklarımız ne kadar üzücü olursa olsun bahçemizin adını değiştirmeyi düşünmeyiz örneğin. Gerekiyorsa yeniden başlarız her defasında. Ancak bu şekilde doğayı yenmeyi veya doğaya yenilmeyi değil; doğayla barışık yaşamayı öğreniriz güçlenerek.
Bahçeniz için neler yapabilirim bilemiyorum. Kapalı balkonumda az miktarda kaktüs ve sukulentimle haşır neşirim. Benden istediğiniz, arzu ettiğiniz birşey olursa seve seve elimden geleni yaparım. Lütfen üzülmeyin, sevgilerimle:)
sevgili handan bu ne güzellikler harika bahçeniz var, her şey mükemmel olmuş,çiçekler harika,Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın .gücünüze güç kuvvet versin ,papaya varmıydı gözüme ilişmedi,bende balkonumda saksıda tropikal meyveler bulup yetiştirmeye çalışıyorum ,inşallah bahçeli evim olduğunda sizlerden fikir edineceğim çok sorularla rahatsız edeceğim :D sağlıcakla kalınız
Handan hanım Bahçemize doluda yağsa.Yüzümüze gülümseyen çiçekler, bizler için mutlaka olacaktır.Doluya rağmen hayatta kalmayı başarıyorlar.Bizlere gülümsüyorlar.
Onlarla mutlu olmaya çalışmalıyız.Bardağın herzaman dolu kısmına bakmalıyız.
Son yüklediğiniz fotoğraflarınızdaki çiçekler bunu anlatırcasına gülümsüyorlar.Ellerinize sağlık.
Selehattin 67
15-10-2011, 22:47
Kasımpatılar harika gözüküyor hanndan sonbahar için çok güzel bir görüntü olacak
Selehattin 67
15-10-2011, 22:53
Hanndan hanım güler ablam gibi kasımpatıları çevirecek bir çit veya plastik bulursanız hem kasımpatılar güzel gözükür [şu anda dahi çok güzeller ] hemde daha toplu gözükur vede ayırıp dağıtması daha kolay olur [tabi kendime pay çıkarıyorum ] selamlar sevgiler
mandalinci
16-10-2011, 07:30
Sevgili hanndan,
Yine açar o çiçekler, yeter ki siz üzülmeyin. Hem bir şeyler bitmeden yenileri başlamaz ki. Ne dolular atlattık biz, ne yağmurlar, ne karlar. Hem de olmadık zamanlarda.
Eminim, siz gene çok güzel düzenlemeler yapacaksınız, bizler de zevkle seyredeceğiz.
Hanndan'cığım gene süper resimler koymuşsun bayıldım. Kasımpatılar çok güzeller ve çok seviyorum. Benim kasımpatılar kışın donmuşmu nedir bir tane bile çıkmadı yeniden aldım ektim inşallah bunlar kalır. Gül için bir şey söyleyemeyeceğim çünkü kendisi herşeyi açıkca söylüyor. Ellerine sağlık selamlar...
Sevgili Fatma Hanım, teşekkür ederim.
2 senedir bahçemizde kasımpatı vardı yalnız mor ve beyaz olanlar bu sene aldıklarımız ithal kasımpatıymış.İnşallah donmazlar.
Gül çok güzel evet :) yazın resimlerini fazla çekememiştim yanlarına gidip resimlemem zordu koparmayada kıyamamıştım.Artık yeter dedim ve bir sürü resimlerini çektim.
Sevgili hanndan, ne demek veda resimlerimiz, anlayamadım. Sıfırdan başlayıp bu kadar güzellikler yakalamışken hiç bırakır mıyız sizi. Kar, dolu, fırtına vız gelir. Hepsi yeniden yeşerir üzülmek yok, bak. Yoksa ben de üzülürüm.
Benden bir isteğin olursa yazman yeterli, hemen gönderirim. Hemen gönderirim diyorum ama biraz tembellik var. Arkadaşlara göndereceğim kargoları bile gönderemedim henüz. O zaman hemen gönderirim yerine, ilk fırsatta gönderirim demeliyim, değil mi?:D
Yılmak yok, yola devam. Sevgiyle....
Sevgili Sdurul, artık resimleyemeyeceğim için veda resmi dedim.İnanın benimde gitmeye hiç niyetim yok.Yanlış ifade ettim sanırım:( tamam üzülmüyorum yola devam.....
Teşekkür ederim,demeniz bile mutlu ediyor beni.sevgiler.....
Sevgili Handann cığım, dolu yağışını ne güzel yakalamışsınız...Ama patlar doluya rağmen gayet güzel görünüyorlar...Hele bordo renklisine ben bayılırım...Toprağa diktiğiniz çok iyi olmuş ...seneye sonbahara kadar onlar orada kocaman bir top haline gelirler....İşin güzel yanı kalıcı olmaları.....Bayıldım görüntülere...Sevgiler selamlar canım , Sizi ve kızımızı öpüyorum:))
Sonbahar ayrı güzeldir Gölbaşında. Amerikan sarmaşıkları kızarır, yapraklar sararır, kasımpatılar rengarenk güler, hercai menekşeler her baktığında sana neşe verir. Akşamları gün batımı bir başka güzel olur. Poz poz fotoğraf çekmeye doyamazsın. Yağmurlar bereketi ile yağar, kuşlar ürkek ürkek cıvıldar. Artık sukunet zamanıdır yaza kadar. Uğraşların yorgunluğu ancak dinlenme ile çıkar. Bir kahve yaparsın akşam üzeri gün batarken , açarsın RADYO İLEF (http://ilef.ankara.edu.tr/radyoilef/) i , yudumlarsın kahveni sıcacık evinde camdan bakarken ve tüm yaz yaşadıklarını düşünerek ,gelecek yaza planlar yaparak. Ve huzur yanı başında minik zetin gözlünün gülümşeyisindedir.
İçimden geldi böyle , yazdım bende ;)
Sahi hercai menekşe diktin mi Handan'cım ? Şimdi tam zamanı.
Sevgili Füsunank,şiir gibi yazmışsınız.Çok güzel........Tamam dediğiniz gibi yapıcam,artık umutsuz yazılarım yok :p kahvemi içer radyoyu dinlerken kulaklarınızı çokkkk çınlatıcam.
Hercai almadık henüz.Kış hazırlıklarına başlamadık daha,hercai ve lahanalar alınacak değilmi. Sevgiler.......
Sevgili hanndan; eğer doğa bizlere mesajınızda yazdıklarınızı öğrettiyse yaşadıklarımız ne kadar üzücü olursa olsun bahçemizin adını değiştirmeyi düşünmeyiz örneğin. Gerekiyorsa yeniden başlarız her defasında. Ancak bu şekilde doğayı yenmeyi veya doğaya yenilmeyi değil; doğayla barışık yaşamayı öğreniriz güçlenerek.
Bahçeniz için neler yapabilirim bilemiyorum. Kapalı balkonumda az miktarda kaktüs ve sukulentimle haşır neşirim. Benden istediğiniz, arzu ettiğiniz birşey olursa seve seve elimden geleni yaparım. Lütfen üzülmeyin, sevgilerimle:)
Sevim hanım,doğru haklısınız, ama en cokta dolu haberlerini verdiğim için, adımla değilde dolularla anılacak bahçem diye yazmıştım.......ama artık yazmıyorum umutsuz yazılar, düşünmeyeceğimde......Destekleriniz için teşekkür ederim.
Paylaşmayı düşünmeniz bile beni mutlu etti.Çok çok teşekkür ederim.sevgiler.
sevgili handan bu ne güzellikler harika bahçeniz var, her şey mükemmel olmuş,çiçekler harika,Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın .gücünüze güç kuvvet versin ,papaya varmıydı gözüme ilişmedi,bende balkonumda saksıda tropikal meyveler bulup yetiştirmeye çalışıyorum ,inşallah bahçeli evim olduğunda sizlerden fikir edineceğim çok sorularla rahatsız edeceğim :D sağlıcakla kalınız
Sevgili Dünyam,
Amin inşallah boşa çıkmaz emekler.
Papaya yok daha tropikal grubuna giremedim.
Ne güzel böyle bi uğraş içindesiniz. adana yöresi bu gruba daha uygundur sanırım gerçi papaya nasıl yetişir hiç bir fikrim yok.
Rahatsızlık ne demek seve seve bıldıklerim kadar yardım etmek isterım.Siz benim yaptıklarımı bilseniz........:( bunu rahatsızlık olarak düşünmezdiniz bile.
Hoşcakalın
Handan hanım Bahçemize doluda yağsa.Yüzümüze gülümseyen çiçekler, bizler için mutlaka olacaktır.Doluya rağmen hayatta kalmayı başarıyorlar.Bizlere gülümsüyorlar.
Onlarla mutlu olmaya çalışmalıyız.Bardağın herzaman dolu kısmına bakmalıyız.
Son yüklediğiniz fotoğraflarınızdaki çiçekler bunu anlatırcasına gülümsüyorlar.Ellerinize sağlık.
Teşekkürler adil bey,bahçemde çiçeklerde bu güzel sözleri duysalardı nasıl sevinirlerdi.Dostlar nasılda sevgilerini yollamışlar keşke bilselerdi.Yarın onlara anlatıcam ama.
Ankaradan sevgiler selamlar saygılar....
Hanndan hanım güler ablam gibi kasımpatıları çevirecek bir çit veya plastik bulursanız hem kasımpatılar güzel gözükür [şu anda dahi çok güzeller ] hemde daha toplu gözükur vede ayırıp dağıtması daha kolay olur [tabi kendime pay çıkarıyorum ] selamlar sevgiler
Saelehattin Bey,
Çevirmeyi düşünmemiştim,güler hanımın yaptığı gibi yapalım o zaman bizde.Baharda beyaz,sarı ve mor kasımpatılar yola çıksınlar bahçenize konsunlar.Saygılar,selamlar
Sevgili hanndan,
Yine açar o çiçekler, yeter ki siz üzülmeyin. Hem bir şeyler bitmeden yenileri başlamaz ki. Ne dolular atlattık biz, ne yağmurlar, ne karlar. Hem de olmadık zamanlarda.
Eminim, siz gene çok güzel düzenlemeler yapacaksınız, bizler de zevkle seyredeceğiz.
Sevgili mandalinci,teşekkür ederim inşallah yeni başlangıçlar olur.Doğa dengesini buluyor da işte bazen üzülüyorum.
Sevgili Handann cığım, dolu yağışını ne güzel yakalamışsınız...Ama patlar doluya rağmen gayet güzel görünüyorlar...Hele bordo renklisine ben bayılırım...Toprağa diktiğiniz çok iyi olmuş ...seneye sonbahara kadar onlar orada kocaman bir top haline gelirler....İşin güzel yanı kalıcı olmaları.....Bayıldım görüntülere...Sevgiler selamlar canım , Sizi ve kızımızı öpüyorum:))
Sevgili berrin hanım,dolu öyle hızlı yağıyordu ki ister istemez onlar kendileri yakalandılar objektife.Bordo olanı bende cok seviyorum zamanla mor oluyor rengi.Haziran ayından bu güne bizimle birlikteler,inşallah kışı atlatırlar.Bizde sizi çok öpüyoruz,sevgiler.
Handann cığım menekşelere bayıldım,ne kadar sıhhatliler ve renkleri harika ...beyaz morlu çok güzelmiş....Kasımpatlara gelince canım..Sakın onları alıştığı yerlerden ayırmayınız...Onlar yaz kış duran bir çiçektir..Bende l5 senelik kasımpatları duruyor daha açmadılar açınca resimleyeceğim ...kökten sürgün verir ve siz onları ayırıp başka yerlere dikebilirsiniz...bi sürü kasımpatınız olur...Kışın buzdan bile etkilenmezler...Çok vefalıdırlar...Bu sene yerini hiç bozmayın baharda dipten sürdüklerini göreceksiniz:)) sevgiler....
Sevgi Durul
16-10-2011, 18:27
Sevgili hanndan, ilk fotoğraftaki bitkinin yapraklarını dahliaya benzettim, ama çiçeği farklı gibi. Teyit eder misin? Bana gülme lütfen. Daha öğreneceğimiz çok şey var. :o
Dolu sonrası görüntüler çok güzel, üzüldüğüne değmemiş.;) Menekşelerine de bayıldım, bunun (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/251450d1318781017-img01126-20111014-1455.jpg) rengi ve çekimi çok güzel.
Paylaşımların devamında görüşmek üzere... Sevgiler...
Handann cığım menekşelere bayıldım,ne kadar sıhhatliler ve renkleri harika ...beyaz morlu çok güzelmiş....Kasımpatlara gelince canım..Sakın onları alıştığı yerlerden ayırmayınız...Onlar yaz kış duran bir çiçektir..Bende l5 senelik kasımpatları duruyor daha açmadılar açınca resimleyeceğim ...kökten sürgün verir ve siz onları ayırıp başka yerlere dikebilirsiniz...bi sürü kasımpatınız olur...Kışın buzdan bile etkilenmezler...Çok vefalıdırlar...Bu sene yerini hiç bozmayın baharda dipten sürdüklerini göreceksiniz:)) sevgiler....
Menekşelerim, yerlerini sevdiler ama yaz olduğunda aşırı güneşten etkilendikleri için başka bir kısıma geçmişlerdi.Orada çiçeklerini sunmak için hazırlandılar.Şimdi gösteri sırası bunlarda.Yalnız bordo olanı yenı aldım.
2 senedirde bizde kasımpatı var yalnız bunların yaprağı ve çiçeği farklı.
Bu resimdeki 2 senelik kasımpatı baharda 8 e bölüp farklı yerlere dikildiler.Hoşcakalın
Sevgili hanndan, ilk fotoğraftaki bitkinin yapraklarını dahliaya benzettim, ama çiçeği farklı gibi. Teyit eder misin? Bana gülme lütfen. Daha öğreneceğimiz çok şey var. :o
Dolu sonrası görüntüler çok güzel, üzüldüğüne değmemiş.;) Menekşelerine de bayıldım, bunun (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/251450d1318781017-img01126-20111014-1455.jpg) rengi ve çekimi çok güzel.
Paylaşımların devamında görüşmek üzere... Sevgiler...
Estagfirullah sevgili sdurul,neden güleyim doğru dediğiniz dahliya,ablamın isviçreden gönderdiği tohum paketinde dahliya yazıyordu.
Resim eklerken elektrikler gittiği içiin yarım kaldı devam edelim resimlere :D
sevgiler.........
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.