Bağlan

View Full Version : hanndan / bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6

hanndan
01-05-2011, 20:34
fesleğen, ve seracıdan hediye ama adını bilmiyorum :o
ve çimen ekilmeden önce son hal.......

hanndan
01-05-2011, 20:37
Çiçek poşetinden düşen arı,sanırım yolda yaralanmış, uçamıyo, zarar vermek istemedim çiçeğin üstüne koydum, bi süre seyrettim ,yaralı haliyle bile polen toplamanın derdindeydi :(

serkan_istanbul
01-05-2011, 20:42
Harika çiçekler renk renk. Maşallah.

hanndan
01-05-2011, 20:45
Serkan Bey,
yaradan ne güzel yaratmış, çeşit çeşit.

berrinb
01-05-2011, 21:16
sayın Hanndan yeni çiçekleriniz çok güzeller,kasımpatları yazın açıyorlarsa daha da güzel diyeceğim.Hercai askınıza bayıldım,renkleri harika.Fesleğen ve adını bilmediğim bitki diyerek yazdığınız çiçeğibüyük bir saksıya dikip yüksek bir yere koyarsanız ,büyüdüğnde çok dekoratif duruyor.aşağıya doğru sarkıyor.Renkli baharlar dilerim efendim.

günebakan
01-05-2011, 21:33
Bodrum papatyaları harika yazın açan kasımpatılarına bayıldım güle güle büyüt sevgili handan acaba fiyatları nedir?

hanndan
01-05-2011, 21:44
Sevgili berrinb,
kasımpatıları aldığımız yer yazında çiçek açacağını söyle ama umarım açarlar.keşke daha önce resmini ekleseydim, yorumlarınızı uygulardım bugün toprağa dikmiştik onu, olmazsa dediğiniz gibi onu tekrar saksıya alsam olurmu ki?

Sevgili günebakan,
teşekkürler,beğenmeniz sevindiriyor beni:)
kasımpatıları 8tl ye aldım.

hoşcakalın......

bettyycim
01-05-2011, 22:04
fesleğen, ve seracıdan hediye ama adını bilmiyorum :o
ve çimen ekilmeden önce son hal.......

Hepsi harika Handan hanım, birinci resim Sedum Sieboldii :D

hanndan
01-05-2011, 22:09
Verdiğiniz bilgiler için çoooooook teşekkür ederim bettyycim, verdiğiniz isimden görsellerden baktım da ne güzel çiçekleri varmış.
Berrinb nin tavsiyesi üzerine yer değişikli yapmam şart oldu artık çok güzel sarkıyormuş.

Gülbeşeker
01-05-2011, 23:10
yeni evinizde güle güle oturun kısa bir sürede bahçenizi güzelleştirmişsiniz Allah kolaylık versin

gilan
02-05-2011, 10:34
Japon gülünün bu tek katlı ve kırmızısına bayılıyorum. Diğer renkleri ya da katmerli olanları bunun yanına bile yaklaşamıyor bence. :)

Bodrum papatyalarının da özellikle beyazı çok hoşuma gidiyor. O içinin lacivert renginin yarattığı tezat ne kadar hoş. :)

Bir de poşetten çıkan arıya dair yazılarınız çok hoşuma gitti. Doğa sevgisi her yerden kendini gösteriyor değil mi?

hanndan
02-05-2011, 11:59
yeni evinizde güle güle oturun kısa bir sürede bahçenizi güzelleştirmişsiniz Allah kolaylık versin

Sayın gülbeşeker,güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. yaradan cok güzel yaratmış bizlerede sunmak düşüyor.

hanndan
02-05-2011, 12:04
Japon gülünün bu tek katlı ve kırmızısına bayılıyorum. Diğer renkleri ya da katmerli olanları bunun yanına bile yaklaşamıyor bence. :)

Bodrum papatyalarının da özellikle beyazı çok hoşuma gidiyor. O içinin lacivert renginin yarattığı tezat ne kadar hoş. :)

Bir de poşetten çıkan arıya dair yazılarınız çok hoşuma gitti. Doğa sevgisi her yerden kendini gösteriyor değil mi?

Bu kırmızıyı yeni aldık,1 sene önce turuncu almıştık.kırmızının asilliği başkaymış.sanki gülümsüyor gibi bi ifadesi var.

Bodrum papatyaları çoook güzel dayanamadım aldım. dediğiniz gibi beyaz olan çok hoş.bide yapraklarının dışıda lacivert.

Sabah ilk işim o çiçeğin yanına gitmekti, Yaralı arı ölmüş.......... :(:(

hanndan
02-05-2011, 13:53
Naneler,bunlarda bizim ilk ürünlerimiz ayıklandı yıkandı kurutulmak için çardağa yol aldılar ,şimdiden kışa hazırlık :p
üstteki koyu renkli olan mentollü nanemiz 2 sene önce adanadan geldi,değişik bi tadı var.

MİRBE
02-05-2011, 13:55
Handancım,
Çok güzel bir bahçe eline sağlık, sağlıkla büyüsün tüm çiçeklerin sağlıkla keyfini sür..

Yağmuru yedim biraz kırgınlık halsizlik var 2 gündür yatıyorum ilk fırsatta kargonu göndereceğim.

hanndan
02-05-2011, 14:06
Sevgili Mirbe, teşekkürler İnşallah renklenecek bi türlü bitmedi düzen kuramadık herşey ortada kalabalık bi görüntü var şimdi bahçede,bugün yine esiyor savuruyor yağdı yağacak gibi,hayırlısı umutla bekliyorum güneşi.
geçmiş olsun sizede, kargonun acelesi yok yeterki siz iyileşin:)

Sevgi Durul
02-05-2011, 14:16
Sevgili hanndan,
İthal kasımpatılar, menekşeler, kırmızı japon gülleri bahçeni şenlendirmişler. Geçen sene yapraklarını döken kırmızı Japon gülümü, sürgün vermesini beklemeden attığım için hala üzülüyorum. Arkadaşların dedi gibi en güzeli kırmızısı. Sevgiler...

hanndan
02-05-2011, 15:00
SDurul,çimenle kesişen yerleri renk renk çiçeklerle cümbüş yapıyoruz,aslında sıra sıra gitmesi daha güzel olurdu ama bu sene böyle çeşit çeşit olsun istiyorum.güzel olur umarım:)
Turuncu olan japongülü bizim kışında içerdeydi yaprağını hiç dökmemişti, çiçeğide sürekli vardı.nasip değilmiş demekki size kırmızı:(

ciceksever70
02-05-2011, 15:26
Ne güzel cicekler, hizla bahcenizi donatiyorsunuz. Bodrum papatyasi gecen yil ben de almistim tohumlarini da topladim ama cimlenmedi. Cicegi cok güzel. Ne güzel bir heyecandir yeni bahce hazirlamak... Biz yillardan beri ilk kez bu yil esimle bahceye bakip, nihayet büyük ölcüde istedigimiz gibi oldu, diyebiliyoruz. Yine de sürekli gözüme düzeltilecek bir yerler takiliyor.

nurguldk
02-05-2011, 16:29
Bodrum papatyaların harika Handancım. Ankara kışını geçiremiyor maalesef ama tüm yaz boyunca öyle bir coşuyor, yayılıyor ki, sen bile inanamayacaksın. Eh bu görüntü için de seneye tekrar almak değer aslında :)

hanndan
02-05-2011, 19:26
Ne güzel cicekler, hizla bahcenizi donatiyorsunuz. Bodrum papatyasi gecen yil ben de almistim tohumlarini da topladim ama cimlenmedi. Cicegi cok güzel. Ne güzel bir heyecandir yeni bahce hazirlamak... Biz yillardan beri ilk kez bu yil esimle bahceye bakip, nihayet büyük ölcüde istedigimiz gibi oldu, diyebiliyoruz. Yine de sürekli gözüme düzeltilecek bir yerler takiliyor.

sn çiçeksever70, o güzellikleri görüpte almamak edemedim.bende tohum alır çimlendiririm diye düşündüm, siz çimlendirememişsiniz.olmazsa seneye alırız yine.
Hem heyecanlıyım hemde nerde neyi nasıl kullanacağımızı açıkcası bilmiyorum.sıra sıra renkleri yapmakta vardı ama bizim bahçe cümbüş olacak bu gidişle sonra arapsaçına dönen bahçe kısmına geçerim :)

Haklısınız iş hiç bitmeyecek gibi bizdede, ne zaman rayına oturur bizim daha ilk senemiz,siz kaç yıl sonra o kelimeyi kullandınız, merak ettim.

hanndan
02-05-2011, 19:32
Bodrum papatyaların harika Handancım. Ankara kışını geçiremiyor maalesef ama tüm yaz boyunca öyle bir coşuyor, yayılıyor ki, sen bile inanamayacaksın. Eh bu görüntü için de seneye tekrar almak değer aslında :)

sevgili nurgül,sabırsızlıkla bekliyorum o günleri. Havada iyice dengesiz dün sürekli bahçedeydim farketmemişim kollarım yanmış kıpkırmızı ve sızlıyo,bugünde yağmur
:o
Ankara şartlarına göre ben hersene silbaştan yapıcam gibi görünüyor.

ciceksever70
02-05-2011, 21:05
sn çiçeksever70, o güzellikleri görüpte almamak edemedim.bende tohum alır çimlendiririm diye düşündüm, siz çimlendirememişsiniz.olmazsa seneye alırız yine.
Hem heyecanlıyım hemde nerde neyi nasıl kullanacağımızı açıkcası bilmiyorum.sıra sıra renkleri yapmakta vardı ama bizim bahçe cümbüş olacak bu gidişle sonra arapsaçına dönen bahçe kısmına geçerim :)

Haklısınız iş hiç bitmeyecek gibi bizdede, ne zaman rayına oturur bizim daha ilk senemiz,siz kaç yıl sonra o kelimeyi kullandınız, merak ettim.

Biz 2007 yazindan beri ugrasiyoruz sevgili Hanndan. Ilk yazimiz eski sahiplerinin biraktigi cöp, ot yiginlarini temizlemekle gecti ve ortancalarimizi diktik. "Bir harabeyi nasil bahce yaptik" basliginda evi ilk aldigimiz halindeki resimlerine bakmaya vaktiniz olursa aradaki farki daha iyi anlayabilirsiniz. Sevgiler.

fatma sunay
02-05-2011, 21:20
Canım benim kasımpatılar ve papatyalar çok güzel. Cemonun kaktüsüde harika.

hanndan
03-05-2011, 10:58
"Bir harabeyi nasil bahce yaptik" basliginda......

Sevgili çiçeksever70,dediğiniz başlığa ulaşamadım.

hanndan
03-05-2011, 10:59
Canım benim kasımpatılar ve papatyalar çok güzel. Cemonun kaktüsüde harika.

Fatma Hanımcım,papatyalar çok güzeller ama dediğiniz gibi cemo ablacığımın kaktüsü ayrı bi güzel.

kirişlidağ
03-05-2011, 11:07
çok güzel :) benimde küçük bi bitkim var sebze çam ağaçları şeftali ağaçlarım var temiz havayı ve doğal ortamı ancak orda bulabiliyorum

hanndan
03-05-2011, 13:00
Sn. kirişlidağ,
hoşgeldiniz aramıza,sizede bahçenizde huzur diliyorum.

kargasaray
03-05-2011, 14:54
Sevgili kargasarayın eklemiş oldugu nazar boncuklarından esinlenerek yaptığım boncuklar.

Ellerinize sağlık, ne kadar güzel olmuşlar :)
Ben daha boncuk alıp yapamadım biliyor musunuz :))

hanndan
03-05-2011, 15:50
Efendim o güzellikleri görüpte yapmamak olurmu.ulus a gidemedim gitsem daha farklı modellerini alıp tekrar yapmak istiyorum.hoşcakalın kargasaray.

ciceksever70
03-05-2011, 20:00
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9741

Link vermeyi pek beceremiyorum sevgili hanndan, umarim olmustur. Yoksa üyelerin bahceleri bölümünde arka sayfalarda. Sevgiler.

Yakup Ünal
03-05-2011, 20:30
Handan hanım bende aranıza yeni katılanlardanım. Çok güzel bir eviniz ve evinizi güzelleştirecek olan ağaçlarınız olmuş iallah daha da güzelleşir bizde keyifle takip ederiz.

hanndan
03-05-2011, 20:31
Sevgili çiçeksever sizin bahçe baya bi adam olmuş,belli ne kadar emek harcadığınız.bakalım 4 sene sonra bizim bahçe nasıl oacak.
bu arada link tamamdır:)

hanndan
03-05-2011, 20:34
armut agacı,2.çiçeği yalnız geçen sene hiç bi ağacın meyvesi olmadı küçük olduklarından.inşallah bu sene meyve görürüz.

hanndan
03-05-2011, 20:36
ablamın isviçreden gönderdiği dahliya ve aslan ağzı çimlendi......

hanndan
03-05-2011, 20:38
kışı geçiren ayçekirdeği,bahçenin birçok yerinde var,çıktıkca şaşırtıyor bizi

hanndan
03-05-2011, 20:41
1 ay önce diktiğimiz dahliya ve glayör soğanları ,dahliyanın büyümesi daha yavaş glayör her gün hissedilir derecede uzuyor.onları koruma altına aldık:)

hanndan
03-05-2011, 20:43
Bu çiçek tohumunuda ablam isviçreden göndermişti 1 haftada çimlendi yalnız formda,internette bulamadım bu çiçeği,resimde cok güzel görünüyor.

hanndan
03-05-2011, 20:47
Handan hanım bende aranıza yeni katılanlardanım. Çok güzel bir eviniz ve evinizi güzelleştirecek olan ağaçlarınız olmuş iallah daha da güzelleşir bizde keyifle takip ederiz.

Hoşgeldiniz aramıza Yakup Bey,çok teşekkür ederim.
İnşallah,sabırla güzelleşeceği günleri beklemekteyim.

hanndan
03-05-2011, 20:49
evimizden manzara,ekin tarlası yemyeşil:)

hanndan
03-05-2011, 20:50
şimşirimizin yeni yaprakları

hanndan
03-05-2011, 20:51
balkondan bahçenin görünümü

Yakup Ünal
03-05-2011, 20:54
handan hanım agaç dikerseniz goji berry yi öneririm

hanndan
03-05-2011, 20:55
ön bahçeden resimler,arkaya doğru sebze bölümü ve yürüyüş yollarında yağmur su birikintisi olmasın diye bahçeye verilen su yolu,nasıl bi çözüm getireceğimizi şimdilik bilmiyoruz.çimen ekilince böyle yol olmaz ümidindeyiz.:o

hanndan
03-05-2011, 20:57
adını bilmediğim soğanlı çiçeği hem dekor olsun hemde koruma olsun diye kızımla yaptık :D

hanndan
03-05-2011, 21:00
handan hanım agaç dikerseniz goji berry yi öneririm

Yakup bey,en sonda gojinin resmini ekleyecektim ki siz yazdınız,
çelik payalşım bölümünden gelen goji,sanki bi problemi var gibi.isteği nedir biliyormusunuz?

neşride
03-05-2011, 21:04
Handan Hanım,
pek yazmasam da gelişmeleri yakinen takip ediyorum. Bahçeniz yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.

Glayöl'ü geçen sene ben de yetiştirmiştim. Özellikle kırmızısını çok seviyorum. Hatta bir soğan da kızkardeşime götürmüştüm. Onunki saksıdaydı. Yanlışlıkla çiçek tomurcuğunu kırınca, Glayölü dipten bir çok soğan vermişti. Ancak, saksıyla birlikte evin önünden aşırılmış.

Benimkiler de binanın bahçesinde olduğundan, bahçe yapılırken yok oldu.

Sizinkiler ne renk?

Şimşirler de çok şirin duruyor. Ancak çok yavaş büyüyorlar.

Emeklerinize sağlık.

Sevgiler...

Yakup Ünal
03-05-2011, 21:08
güneş ışığını azmı aldı yoksa aşırı sulamadan saksının su tahliye yerimi tıkalı vallaha handan hanım bunu uzman bir arkadaş cevaplar
goji ile ilgili kazık köklü olduğu için ilk aklıma gelen bunlar nezaman aldınız gojinizi
birde yanındaki ağaç çok kymıklı ve gojinin dalaşması tamalanmadığından gövdedeki çizikler oluşuğunda üsten kuruyor altan tekrar dallar veriyor

hanndan
03-05-2011, 21:11
Sevgili neşride,yavaş yavaş ilerliyoruz bakalım,
glayölümüz krem rengi.bi paketten 10 tane çıktı firesiz çıktı hepsi,yalnız bahçe düzlenirken bazılarını uç kısımları kırıldı çok şükür ki kendini topladı yeni uçlar çıktı.o yüzden koruma altında hepsi.bu sene acemiliğimize denk geldi seneye tekrar düzenli bi şekilde dikmeliyim.
kötü olmuş sizin soğanlarada üzüldüm.
şimşirlerin ayrı bi kokusu var daha önce bilmiyordum.demek yavaş büyüyorlar,of ben sabrı öğrenecem bu bodurlardan desenize.
hoşcakalın

neşride
03-05-2011, 21:12
Goji'ye üstten biraz toprak takviyesi yapılsa iyi olacak gibi duruyor. Bir de dışarıya yeni aldıysanız alışma dönemi olabilir. Toprak çok ıslak gibi gözükmedi bana.

günebakan
03-05-2011, 21:14
Sevgili Handan adını bilemediğin tohum yüksük otu Digitalis site de bu isimle ararsan muhakkak bulursun. Güle güle büyüt:)

hanndan
03-05-2011, 21:29
Goji'ye üstten biraz toprak takviyesi yapılsa iyi olacak gibi duruyor. Bir de dışarıya yeni aldıysanız alışma dönemi olabilir. Toprak çok ıslak gibi gözükmedi bana.

neşridecim,alttan yeni sürgün verdiği için toprak koyamadım ezilir diye.bu aralar hava ısındığında dışarı aldım ondan da olabilir,dediğiniz gibi.

hanndan
03-05-2011, 21:33
Sevgili Handan adını bilemediğin tohum yüksük otu Digitalis site de bu isimle ararsan muhakkak bulursun. Güle güle büyüt:)

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için,bende telaşlanmıştım nasıl bakıcam buna diye,ama seneye çiçek açarmış,nasıl bekliycem ben :(

günebakan
03-05-2011, 21:34
Evet ne yazıkki öyle sabren derviş muradına ermiş diyerek bekleyeceğiz:)

ciceksever70
03-05-2011, 21:35
Sevgili hanndan o resimlerdeki bahcenin görünürdeki bakimsizligi idi. Inanamazsiniz ama eski sahipleri bahceye cocuk oyuncaklari, insaat artiklari, bank, terlik, cam kavanozlar, jiletler ne ararsaniz gömmüslerdi. Esimle sebebini cok düsündük ama bir türlü bulamadik zira normalde Avusturyalilar cok temiz ve evlerine, bahcelerine iyi bakan bir millet. Bahcemde olan iki tane yaban gülünü ve hatmiyi arap sacina dönmüs otlarin altindan cikardim ot yolarken. Komsumuz eski sahiplerinin evde oturduklari 15 yil boyunca hic cim bictiklerini ya da bahceyle ilgilendiklerini görmedigini söyledi. Yolacak o kadar ot vardi ki cicek ot birbirine karisti daha gecen yil bahcemde gün güzelleri ve irisler oldugunu farkedebildim. Bu yil da bir baktim forsytia bile varmis. Sizin sansiniz bahcenizin bos olmasi. Bizim ilk yilimiz ancak temizlikle gecti. Yine de tüm zahmetine karsin güzel bir sonuc alinca insan cok keyifleniyor. Tüm bitkilerimiz cocuklarimiz gibi oldu artik. Esim bile ben bu evi sirf bahcemiz yüzünden satmaya kiyamam diyor.
Bu arada cok güzel bir dahli cesidi dikmissiniz ben de her yil ekerim. Cok sirin, orta boy ve uzun süre dayanan cicekli bir tür.

neşride
03-05-2011, 21:36
neşridecim,alttan yeni sürgün verdiği için toprak koyamadım ezilir diye.bu aralar hava ısındığında dışarı aldım ondan da olabilir,dediğiniz gibi.

Sevgili Handan, alttan yeni sürgün veriyorsa, ve onlar da sağlıklı gözüküyorsa endişelenecek bir şey yok gibi geliyor bana. Bir kaç gün takip edip, durumunu gözlemleyebilirsiniz.

hanndan
03-05-2011, 21:46
Çiçeksever70,bizim bahçede kısım kısım bazı yerlerde yabancı otlar ve inşaat artıkları tuğla kırıkları fln vardı onları topladık,yabancı otlar yok denilecek kadar az.sizin bahçeye baktıkdan sonra bizim bahçedeki korkularım azaldı.eski sahipleri şimdi gelsin görsünler bahçenizi :-)
oh keyfini sürün bahçenizin çok emek harcamışsınız.
dahli nin tohumu isviçreden geldi,ilk kez tanışıyorum kendisiyle,resimde güzel görünüyor.

hanndan
03-05-2011, 21:48
neşridecim alttan gelen sürgün ilk zamanlar yeşildi,şimdi rengi karardı gibi.

cemal.S
03-05-2011, 22:11
Merhabalar Handan hanım...!

Destursuzda olsa bahçenizi şöyle bir dolaştım. Her şey oldukça güzel ve yerli yerinde maşallah. Bir iki küçük tavsiyemde benim olacak müsadenizle. Bitkiler özellikle bir çok çalı türleri makası severler. Fazla formunu bozmadan bitkilerinizi vakit kaybetmeden makasla tanıştırmanızı öneriyorum. Özellikle taflanlarınızın yeni sürgünlerini seyreylersiniz. Hatta çit bitkilerinizin görünümünü güzelleştirebilirsiniz. Direnaj boruları koydurarak su probleminizi çözebilir ve aynı suyu bahçenizde bir sistemle kullanabilirsiniz. Bir üretici olarak yardımcı olmuşumdur umarım.

Kolay gelsin tebrikler.

hanndan
03-05-2011, 22:25
Hoşgeldiniz Cemal Bey,
bahçemin kapıları destursuz açıktır.
resimlerde gördüyseniz 10 gün önce dikildi çalılar .şimdi budama yapabilirmiyim,
yürüyüş yolları bazen deterjanla fln yıkanıyor, zararı olacak çit mazılar var kenarda.sınırın dışına versek komşunun bahçesi.ankara taşıyla yürüyüş yolları yapıldı yapılırken unutulmuş,düşünülmemiş.bi karmaşa içindeyiz açıkcası.
yazılan her kelime benim için çok değerli,ne demek efendim tavsiyeleriniz değerlendirilecektir.
Hoşcakalın

cemal.S
03-05-2011, 22:44
Hoşgeldiniz Cemal Bey,
bahçemin kapıları destursuz açıktır.
resimlerde gördüyseniz 10 gün önce dikildi çalılar .şimdi budama yapabilirmiyim,
yürüyüş yolları bazen deterjanla fln yıkanıyor, zararı olacak çit mazılar var kenarda.sınırın dışına versek komşunun bahçesi.ankara taşıyla yürüyüş yolları yapıldı yapılırken unutulmuş,düşünülmemiş.bi karmaşa içindeyiz açıkcası.
yazılan her kelime benim için çok değerli,ne demek efendim tavsiyeleriniz değerlendirilecektir.
Hoşcakalın

Budamada bitkinin yeni dikilmesinin önemi yoktur. Mevsimi kaçırmayın diye tavsiye ettim yapabilirsiniz. Bir kaç hafta içinde güzelleştiklerini fark edeceksiniz. Mazıları çit amaçlı diktiğinize göre her iki taraftan terbiye budaması yapınki şekil alıp dolsunlar. Böylece komşunun bahçesine geçiş olayınıda çözmüş olursunuz diye düşünüyürum. Üsten vurmayın henüz çok küçükler boylansınlar. Direnajı rahatlıkla yürüyüş yollarının kenarından döşeyip bir merkezde toplayın derim. Yolları neden deterjanla yıkıyorsunuz pek çözemedim. Deterjan hem bitkilerinize hemde tabiyata oldukça zarar verir. Çim ekilmeden yaparsanız rahat edersiniz.

Kolay gelsin.

h.ışık
04-05-2011, 09:12
Handan hanım,
Bu sayfayı Goji topiğindeki mesajınızdan sonra farkettim. Her topicte yaptığım gibi Baştan sona tüm mesajları okudum. Maşallah diyorum. Arsaya çok güzel bir ev ve evin çevresine de çok güzel bir bahçe yapmışınız. Ağaç ve ağaççık, çiçek ve hayvanlarınızla güzel, yaşanabilir bir ortam oluşturmuşsunuz.
Bahçeyi çok doldurmayın bitkiler birbirlerinin güneşlerini engellemesinler.
Bir de kümesinize ördek alabilirsiniz. Ördekler paytak paytak yürüyorlarya çok güzel oluyor. Bahçenizin misafiri olmaktan keyif aldım. Takipciniz olabilirim.

Yaylacı
04-05-2011, 09:56
Bu çiçek tohumunuda ablam isviçreden göndermişti 1 haftada çimlendi yalnız formda,internette bulamadım bu çiçeği,resimde cok güzel görünüyor.
Handan hanım, eviniz ve bahçeniz çok güzel, ilerleyen zaman içerisinde bitkileriniz büyüyünce daha harika bir görünüm olacaktır eminim. Resmini koyduğunuz ve adını sorduğunuz çiçeğin (Finger hut) Türkçe karşılığı "Parmak şapka" gerçek adı ise "Yüksük otu", çiçeklenmeden sonra tohum oluştuğu zaman bir tohum kapsülünden yüzlerce tohum elde edebilirsiniz, arsız bir çiçektir yetiştirilmesi kolaydır.

görkem melek
04-05-2011, 10:06
İyi günler Handan Hanım çiçeğin adı yüksük otu.Ben de birkaç gün önce ektim ama çimleneceğinden şüpheliydim.Görünce umutlandım.Bahçeniz de çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.

hanndan
04-05-2011, 10:53
Budamada bitkinin yeni dikilmesinin önemi yoktur. Mevsimi kaçırmayın diye tavsiye ettim yapabilirsiniz. Bir kaç hafta içinde güzelleştiklerini fark edeceksiniz. Mazıları çit amaçlı diktiğinize göre her iki taraftan terbiye budaması yapınki şekil alıp dolsunlar. Böylece komşunun bahçesine geçiş olayınıda çözmüş olursunuz diye düşünüyürum. Üsten vurmayın henüz çok küçükler boylansınlar. Direnajı rahatlıkla yürüyüş yollarının kenarından döşeyip bir merkezde toplayın derim. Yolları neden deterjanla yıkıyorsunuz pek çözemedim. Deterjan hem bitkilerinize hemde tabiyata oldukça zarar verir. Çim ekilmeden yaparsanız rahat edersiniz.

Kolay gelsin.

Cemal Bey,
daha öncede bi yasemini budamam gerekti bahçe makasını elime aldım elim titredi yapamadım,şimdi cesaretlendiriyorsunuz beni.ben bi mazılara operasyon düzenleyeyim o zaman.
evimizin bi köşesine güvercinler konuyor.ne yaptıysak gitmediler.durdukları yeride pislediler hep.orayı deterjanla yıkıyoruz ondan dolayı kullanıyoruz.dediğiniz gibi bi merkezde toplamak iyi fikir.uygulamaya çalışalım bunu.ilginize cok teşekkür ederim.

hanndan
04-05-2011, 11:00
Handan hanım,
Bu sayfayı Goji topiğindeki mesajınızdan sonra farkettim. Her topicte yaptığım gibi Baştan sona tüm mesajları okudum. Maşallah diyorum. Arsaya çok güzel bir ev ve evin çevresine de çok güzel bir bahçe yapmışınız. Ağaç ve ağaççık, çiçek ve hayvanlarınızla güzel, yaşanabilir bir ortam oluşturmuşsunuz.
Bahçeyi çok doldurmayın bitkiler birbirlerinin güneşlerini engellemesinler.
Bir de kümesinize ördek alabilirsiniz. Ördekler paytak paytak yürüyorlarya çok güzel oluyor. Bahçenizin misafiri olmaktan keyif aldım. Takipciniz olabilirim.

Hoşgeldiniz bahçeme,sayfama,,,,,,,
güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
ördeklerin suya ihtiyacı olur düşüncesiyle almadık açıkcası.
sabah kızımı okula gönderir göndermez hemen gojinin yanına gittim. işaretlediğiniz gibi yapraklarını koparttım ve toprak ekledim.inşallah sağlıkla büyür.
Sayın H.ışık bahçemize bekleriz:) bi çayımızı için

hanndan
04-05-2011, 11:04
Handan hanım, eviniz ve bahçeniz çok güzel, ilerleyen zaman içerisinde bitkileriniz büyüyünce daha harika bir görünüm olacaktır eminim. Resmini koyduğunuz ve adını sorduğunuz çiçeğin (Finger hut) Türkçe karşılığı "Parmak şapka" gerçek adı ise "Yüksük otu", çiçeklenmeden sonra tohum oluştuğu zaman bir tohum kapsülünden yüzlerce tohum elde edebilirsiniz, arsız bir çiçektir yetiştirilmesi kolaydır.

Sn. Yaylacı,güzel bi bahçe olacağı günlerin sabrındayım.
çiçek hakkında verdiğinz bilgi içinde teşekkürler,formda buldum ama seneye çiçeklerini görecekmişiz,ben yanlış bi zamanda ekmişim.bu sene çiçeğini göremiycekmişiz gibi.

hanndan
04-05-2011, 11:08
İyi günler Handan Hanım çiçeğin adı yüksük otu.Ben de birkaç gün önce ektim ama çimleneceğinden şüpheliydim.Görünce umutlandım.Bahçeniz de çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.

sn. görkem melek
benim ektiğim tohumlar 10 günde çimlendiler.sizinkilerde çıkar inşallah bekleyin daha erken.ama 1 sene bekleyecekmişiz:(

h.ışık
04-05-2011, 12:16
Hoşgeldiniz bahçeme,sayfama,,,,,,,
güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
ördeklerin suya ihtiyacı olur düşüncesiyle almadık açıkcası.
sabah kızımı okula gönderir göndermez hemen gojinin yanına gittim. işaretlediğiniz gibi yapraklarını koparttım ve toprak ekledim.inşallah sağlıkla büyür.
Sayın H.ışık bahçemize bekleriz:) bi çayımızı için

hanndan hn,
davetiniz için teşekür ederim. İnşallah kısmet olurda gelebilirim. O zaman çayınızı içip, bahçenizi gezme fırsatı bulurum.

hanndan
04-05-2011, 13:10
Sn. h.ışık
rica ederim ,

nurguldk
04-05-2011, 14:17
Handancım,
Daha önce bahçenizin bu kadar büyük olduğunu farketmemişim :) Şimdi orada ne eksen boş gibi görünüyor değil mi :) Ama çim olunca harika olur eminim.

Sayfana her baktığımda bir sürü gelişme görüyorum. Dahlialar harika görünüyor. Yüksük otu süpermiş. İnşallah hepsi de sağlıkla büyür ve gözleriniz bayram eder. :)

Periş
04-05-2011, 14:24
Sevgili hanndan bahçeniz çok güzel olmuş maşallah

hanndan
04-05-2011, 18:20
[QUOTE=nurguldk;797859]Handancım,
Daha önce bahçenizin bu kadar büyük olduğunu farketmemişim :) Şimdi orada ne eksen boş gibi görünüyor değil mi :) Ama çim olunca harika olur eminim.

Sayfana her baktığımda bir sürü gelişme görüyorum. Dahlialar harika görünüyor. Yüksük otu süpermiş. İnşallah hepsi de sağlıkla büyür ve gözleriniz bayram eder. :)
Sevgili Nurgül,
Bahçemiz 1,5 dönüm 200 metrekarede ev alanı var.şimdilik gözüme çok boş görünüyor ama eğerki ektiğim çiçek tohumları çıkarsa bi cümbüş bekliyor bizi,babamda bişey demiyor bana ama kendi kendine düşünüyor bunları nasıl sulayacağım diye :D
Yüksük otu canımı sıktı biraz seneye görecekmişiz çiçeğini.

hanndan
04-05-2011, 18:21
Sayın Burak Alkan,teşekkür ederim :)

hanndan
04-05-2011, 18:54
[QUOTE=Minarislim;791805]Handan hanım merhaba.Fasulye,bakla,bezelyeleri ekmişsinizde soğuk vurmaz değilmi?Bende ekeceğim'de Mayısın 10'nu beklesem'mi demiştim.Ekeyimmi ne dersiniz.
Minarislim
24 nisanda ektiğimiz fasülye nohut bezelye hepsi güneşe yüzünü gösterdiler.siz naptınız ektinizmi.

füsunANK
04-05-2011, 19:32
Bahçemiz 1,5 dönüm 200 metrekarede ev alanı var.şimdilik gözüme çok boş görünüyor ama eğerki ektiğim çiçek tohumları çıkarsa bi cümbüş bekliyor bizi,babamda bişey demiyor bana ama kendi kendine düşünüyor bunları nasıl sulayacağım diye :D

Sevgili Handan, bu mesaj üzerine hemen aklıma gelen bir şeyi paylaşayım. Sanırım henüz çimler ekilmedi. Çim ekildikten sonra zor olur , çimleri kazmaları gerekir. Çimden önce otomatik sulama sistemi yaptırsanız ne güzel olur. Tek bir düğme ile bahçeniz sulanır, babacığınıza da iş kalmaz, siz sularsınız bir tıkla ;)

Gelişmeler çok güzel , renkler arttıkça bahçede keyif de artacak. Hele bir de çimler çıksın yemyeşil. O zaman daha göz doyurucu olacak herşey. Gördüğüm kadarı ile sizin babanız da benim babam gibi titiz sanırım. Herşey gayet düzenli. Ellerine sağlık.

fatma sunay
04-05-2011, 20:33
Yüksük çiçeği dikildikten 1 sene sonra açıyor diye biliyorum. Tohumları çoğaltırsanız inşallah paylaşım yaparız.

hanndan
04-05-2011, 23:30
Füsun Hanım,
benim bahçede rahat hareket edebilmem için mimarımızdan bi yürüyüş yolu istedim.sağolsun ankara taşını bi güzel döşetmiş bizde merkezdeyiz sık gelip gidemiyoruz tabi,kendisinede elektrik ve su bağlantılarını yapmasınıda söyledik.ama hiç bi yerde su ve elektrik bağlantısı yok.bakmaya bi geldik her yer taş sökmeye imkan yok.üstten kablo olsa ben hareket edemem.kaldı bi muamma. kapının sağında su saati var bi ordan bağlantılı çeşmeye su çekicez o kadar.çimen yerine su götüremiyoruz.yarın resmini çekeyim.bu bizim için öyle sıkıntı olduki anlatamam.arka tarafa çeşmeden bi damlama sulama yapıcaz ama artık oda sonraya kaldı.babam sağolsun nakış gibi işliyo bahçemizi.Allah onları başımızdan eksik etmesin.
sevgiler..........

hanndan
04-05-2011, 23:32
Fatma Hanım,
İnşallah bi çiçeğini görebilirsem elbette tohum paylaşımı yaparız.
sevgiler..........

füsunANK
05-05-2011, 00:47
Üzüldüm duruma. Herşeyin bir çaresi vardır, zamanla bir yol bulursunuz inşallah.

babam sağolsun nakış gibi işliyo bahçemizi.Allah onları başımızdan eksik etmesin.

Kocaman bir AMİNNNN...

hanndan
05-05-2011, 00:53
amin :)

nurguldk
06-05-2011, 16:06
Füsun Hanım,
benim bahçede rahat hareket edebilmem için mimarımızdan bi yürüyüş yolu istedim.sağolsun ankara taşını bi güzel döşetmiş bizde merkezdeyiz sık gelip gidemiyoruz tabi,kendisinede elektrik ve su bağlantılarını yapmasınıda söyledik.ama hiç bi yerde su ve elektrik bağlantısı yok.bakmaya bi geldik her yer taş sökmeye imkan yok.üstten kablo olsa ben hareket edemem.kaldı bi muamma. kapının sağında su saati var bi ordan bağlantılı çeşmeye su çekicez o kadar.çimen yerine su götüremiyoruz.yarın resmini çekeyim.bu bizim için öyle sıkıntı olduki anlatamam.arka tarafa çeşmeden bi damlama sulama yapıcaz ama artık oda sonraya kaldı.babam sağolsun nakış gibi işliyo bahçemizi.Allah onları başımızdan eksik etmesin.
sevgiler..........

Bizde de var aynı durum :( Yani aslında bir şekilde, taşı kırıp, toprağı kazdırıp yaptırılabilir ama araştırdım maaliyeti de çok fazla. Hergün çim sulamak çok zor oluyor inan.
Ben de sürekli düşünüyorum. Bu durumda yapacağımız 2 şey var bence,
1. Fıskiyeleri doğru noktalara ayarlanmış şekilde yerleştirip, sıra sıra dolaşacağız.
2. Çiçeklik alanlara boydan boya hortumu delip, idareten damlama sulama yapacağız.

Benim çarem bu ;)

hanndan
06-05-2011, 20:02
Sevgili Nurgül,taşı kırdırmak çok maliyetli olacak.taşı döşeyen ustayı çağırdık harcı borcu geçecek. sonrasıda pürüzsüz olmalı ama yama olacağından pürüz olur dedi. ama önerdiğin 1.şık iyi olur çimlere.bi hortum bide fıskıye başlık tamamdır.....

hanndan
09-05-2011, 19:14
Diğer üyeler gibi bizde bu haftasonu faaliyetteydik.Yan tarafta ki boşluğa bi çiçek tepesi yapmaya karar verdik.petunya,hercai menekşe ve aslanağzı ile renklendirdik.

hanndan
09-05-2011, 19:17
Önce bi kasada poz verdiler,güzel resim yakalamak için zavallılar şekilden şekile girdiler

hanndan
09-05-2011, 19:20
Doğal halleriyle çok güzeller ama.........

hanndan
09-05-2011, 19:21
çiçek tepe,,,,,,,

hanndan
09-05-2011, 19:23
bahçemizdeki diğer çiçeklerimiz,bodrum papatyasındaki ahenge bakın,çok güzelllll

hanndan
09-05-2011, 19:28
En sonunda bugünde gübre alıp çimeni ektik.Etraf kirlendi,,,,,,,,

hanndan
09-05-2011, 19:37
Sevgili bettycim ve Sevgili berrinb nin tavsiye ve önerileri üzerine Sedum Sieboldii de yer değişikliği yapıp küpte yerini aldılar.

hanndan
09-05-2011, 19:38
Taze nohutu çok seven kızım için ektiğimiz nohutlar büyüyor....soğanlarımızda öyle......

füsunANK
09-05-2011, 20:03
Çiçek tepe çok güzel olmuş. Çimleriniz de hayırlı olsun. Sorunsuz büyüsün inşallah. Aslanağızları bodur mu acaba.:confused: Bodursa nereden aldınız.

hanndan
09-05-2011, 20:15
Füsun Hanım,elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz.İnşallah güzel oluyodur.Aslanağzının bodurmu olduğunu bilmiyorum.Karşıyakadan aldık,boyları kısa ve üzeri tomurcuk dolu.
saygılar.......

Sevgi Durul
09-05-2011, 20:46
Sevgili hanndan, çiçek tepeyi ben de çok beğendim. Çimler çıkınca bahçe daha da hoş olacak. Toprağınız kına gibi, hiç taş yok maşallah. Bakalım daha ne güzellikler göreceğiz? Sevgiler...

cemo
09-05-2011, 20:51
Çiçek tepeye bayıldımmmm.
Hepsi büyüdüğünde harika olacak. Petunyaların rengi cok güzel. Çimlerde cikınca, daha bir güzel olacak handan. Ellerinize sağlık.

fatma sunay
09-05-2011, 20:53
Amanda aman gene çok işler başarmışsın helal olsun hemşerim.

r.ali
09-05-2011, 21:21
sayın hanndan hernekadar yazmıyosamda tüm bahçeleri hergün mutlaka gezerek takip ediyorum bahçeniz her şeyiyle mükemmel yalnız 338 nolu mesajda bana göre hani kümbet bitti dedinizya keşke bitmeyip operasyon başlasın aşamasında kalsaydı o görüntüden her nedense acayıp etkilendim ve onu hep o şekliyle hayal edeceğim sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim

hanndan
09-05-2011, 22:38
Sevgili SDurul,
sevgili cemo,
Sevgili Fatma sunay
ve sevgili r.ali.

Efendim,sizler gibi üstadların beğenmesi benim için bi şereftir.elbette bir çok yerde vardır bu kümbetten,o bölge en iyi böyle değerlendirilir diye yaptık çiçekli tepeyi :)Benim emeğim yok anca onu öyle yapın böyle yapın diye söyleniyorum.
r.ali babamın elinde çapa ve çiçekler ,,,,,,,bi doktorun hastasına yaklaşımı gibi geldi bana resmin adını öyle yazdım.Beğenmenize sevindim:)

s.durul bahçe toprağımız güzeldi ama inşaattan kalan mucurlar fln var.onlarıda bi ayıklayabilsek güzel olacak,

ilginize teşekkürler,sevgiler.........

Minarislim
09-05-2011, 22:47
Sayın Handan hanım; Evinizde bahçenizde çok güzel olmuş .Eşimle sayfa sayfa gezdik. Çok beğendik çok.Allah güle güle oturmak nasip etsin.Güzel günlerde ailecek keyfini çıkarmanız dileklerimizle.

hanndan
09-05-2011, 22:54
Allah cümlemize nasipetsin.Sizinde inşaat süreci zor oluyodur elbet.siz naptınız ektinizmi tohumları,mayıs 10 da ekicem demiştiniz.bizim ektiklerimiz çimlendi.
eşinize saygılar

ligustrum
10-05-2011, 03:14
Sayın hanndan; Bahçeniz hayırlı olsun. Tel boyundaki çit bitkisi mazı türü mü?
Çok sık ve tele yakın. İlerde sorun yaratır.Sağlıklı günler dilerim.

Periş
10-05-2011, 10:07
Sevgili handan çiçek tepe çok güzel bahçenizdeki gelişmeler harika elinize saglık...

hanndan
10-05-2011, 11:42
Sayın hanndan; Bahçeniz hayırlı olsun. Tel boyundaki çit bitkisi mazı türü mü?
Çok sık ve tele yakın. İlerde sorun yaratır.Sağlıklı günler dilerim.

Sayın ligustrum,
evet çit mazısı,2 yaşındalar.sınıra önce 30 cm kadar beton atıldı üstü tel,içerisi görünmesin diyede çit mazıyı seçtik.aldığımız sera 1 metreye 4 tane dikilir dedi..160 metre duvar boyu.650 tanede mazı dikildi.sıkmı olmuş.ilginize teşekkürler......

hanndan
10-05-2011, 11:44
Sevgili handan çiçek tepe çok güzel bahçenizdeki gelişmeler harika elinize saglık...

Sayın Burak Alkan,begenmenize sevindim,teşekkür ederim

ligustrum
10-05-2011, 14:31
[QUOTE=hanndan;801339]Sayın ligustrum,
evet çit mazısı,2 yaşındalar.sınıra önce 30 cm kadar beton atıldı üstü tel,içerisi görünmesin diyede çit mazıyı seçtik.aldığımız sera 1 metreye 4 tane dikilir dedi..160 metre duvar boyu.650 tanede mazı dikildi.sıkmı olmuş.ilginize teşekkürler......[/QUOTE
Biraz daha seyrek olsaydı; çit özelliğine bir iki sene geç kavuşurdunuz ama fidan sayısı azalacağından ekonomik olurdu.
Benim bir metre alalıklarla diktiklerim şimdi ağaç formunda çit oldular.
Esas merak ettiğim telle mazı arasındaki mesafe. Çok dar olduğunda tele yaslanıyor, budamayı zorlaştırıyor.
Aşağıya ve yanlara sarkan yan dalların ucundan az budamalarla boya gitmesini sağlayıp, çit şekli oluşturulmalı.
Çiminiz hayırlı olsun. Ekim işlemini kendiniz mi yaptınız?

gilan
10-05-2011, 14:46
Sedum sielboldii küpe çok yakışmış. Yerini değiştirmeniz çok iyi olmuş. :)

Çiçek tepesi de ortama neşe verecek. Yalnız hercailer aslen kışlık çiçeklerdir, Haziran gibi bozulurlar. O zamanlarda onların yerine yeni fideler eklersiniz. :)

hanndan
10-05-2011, 14:48
Sayın ligustrum,keşke 2 sene önce alsaydım tavsiyelerinizi.;Demekki fazla satmak seranın işine geldi.Aldığımızda 15 cm boyları yoktu bile.Bizimde gözümüze o zamanlar küçük geldi tabi.Tel ve mazı arası 15-20 cm aralık var.Daha öncede sayın cemal.s de tavsiye etti budamızı,ben yapamıyorum babamda işten fırsat bulduğu zaman yapabiliyor.

Bahçeye sulama için musluk koyulmamış, dün hem su bağlantısı yapıldı hemde çim ekildi.Yan bahçenin bahçıvanı yardıma geldi.

hanndan
10-05-2011, 14:54
Sedum sielboldii küpe çok yakışmış. Yerini değiştirmeniz çok iyi olmuş. :)

Çiçek tepesi de ortama neşe verecek. Yalnız hercailer aslen kışlık çiçeklerdir, Haziran gibi bozulurlar. O zamanlarda onların yerine yeni fideler eklersiniz. :)

Sevgili gilan,küpte daha hoş oldular :) eski resmine baktımda 15 günde büyümüş baya.Ne zaman çiçeklenirler biliyormusunuz.
20 kök menekşe, 60 kök petunya, 30 kökde aslanağzı aldık.Ama tabi bunu bilinçli almadık seraya gitmeden önce hep diyorum işte şukadar şunu alıp gelicez,ama orda noluyo anlamıyorum, eve geldiğimde aaaaa bu az olmuş **** bunu neden aldık.Dediğiniz gibi isabet olmuş Allahdan az almışız.buna bidaha dikkat etmeliyiz.
:rolleyes:

gilan
10-05-2011, 15:30
Sevgili gilan,küpte daha hoş oldular :) eski resmine baktımda 15 günde büyümüş baya.Ne zaman çiçeklenirler biliyormusunuz.

Bilmiyordum ama şimdi internetten baktım, sonbaharda çiçekleniyormuş.
Ama ben sedumların yapraklarını çiçeklerinden daha çok seviyorum. :)

mandalinci
10-05-2011, 19:45
Taze nohutu çok seven kızım için ektiğimiz nohutlar büyüyor....soğanlarımızda öyle......

O soğanlarla, nohutlar ne tatlı olur.:D

hanndan
11-05-2011, 10:37
Bilmiyordum ama şimdi internetten baktım, sonbaharda çiçekleniyormuş.
Ama ben sedumların yapraklarını çiçeklerinden daha çok seviyorum. :)

Çiçeğini görmedim ya meraklandım,ama yaprağı ayrı bi güzel. Onuda bekleme sırasına alalım o zaman.

hanndan
11-05-2011, 10:39
O soğanlarla, nohutlar ne tatlı olur.:D

Mandalinci,buyrun birlikte yiyelim .

hanndan
11-05-2011, 19:05
Dün çektiğim resimleri fırsat bulupta yükleyememiştim.İlk önce su saatinin ordan bahçeye su verilmeyen kapı girişini ekliyorum.Sol duvarın altında su saati var.Taş döşenmeden önce oradan bahçeye su ve elektrik çekilmesini istedik ama sağolsun mimarımızın dikkatinden kaçmış.YTaşı kırdırmak çok zor ve masraflı olacak.2 gün önce su saatinden yan bağlantı ile bi çardağın oraya bide su saatinin yanına su verildi. Hortumlarla idare edicez.Çim için aldığımız gübrede kapı girişinde kaldı yağmur yağınca ıslandı ve kaldırılamadı. Çirkin bi görüntü kusura bakmayın.:(

hanndan
11-05-2011, 19:08
Artık benimde bi mavişim var,Sevgili Mirbe nin gönderdiği maviş çiçeğim,büyüyecek çiçeklenecek ve yeni sürgünleri benim gibi meraklılara gönderilecek.Veeeeee Mirbe sevgiyle anılacak:p

hanndan
11-05-2011, 19:09
Dün resmini çektiğim japon gülüm.

hanndan
11-05-2011, 19:11
Kamkat ve dünkü tomurcuk japon gülü bugün açtılar,

hanndan
11-05-2011, 19:14
Çörek otu çiçeği yavaşta olsa büyüyor,karnıyarık küpe ektiğim yer açelyası bayada sık ekmişim onu seyreltmem lazım. Küpler bahçede yerlerini alıyorlar bahçe düzene girecekkkk:rolleyes:

hanndan
11-05-2011, 19:15
Mineler nasılda yakıştı küpe.Üst kısımdaki ceylan gözlümde melül melül bakıyor........

hanndan
11-05-2011, 19:17
,,,,,,,,,,,,

hanndan
11-05-2011, 19:18
yer örtücü ve kalanşo,,,,,

hanndan
11-05-2011, 19:20
İlkbaharın istenmeyen manzarasıdır elbette dolu.İnşallah zararı azdır,çok soğuktu bahçeye bakamadım,kapının önünden resim çekebildim........

günebakan
11-05-2011, 19:37
Herşey gittikçe daha güzelleşiyor japon gülünün rengi çok güzelmiş sevgili Handan umarım bahçende herşey istediğin gibi olur:)

cemo
11-05-2011, 19:38
Sevgili handan, küpler cok şık durmuş. Diktiğin cicekler büyüdüğünde, gözler bayram yapacak. Japon gülü ne güzel acmış. Bu bahcenin yeşerdiği günü görmek için sabırsızlanıyorum.

Girişteki görüntü, bizim bahcede de var. Bir ceksem o kısmın fotoğrafını, benimki güzelmiş dersin.:)) Arkada boş saksıları yığmışım, kepaze bir görüntü. Koyacak yer yok:(

hanndan
11-05-2011, 22:37
Herşey gittikçe daha güzelleşiyor japon gülünün rengi çok güzelmiş sevgili Handan umarım bahçende herşey istediğin gibi olur:)
Çok teşekkür ederim sevgili günebakan,japon gülü içerdeydi dün çıkardık. Yaz kış açtı sevindirdi bizi bu sene.

hanndan
11-05-2011, 22:50
Sevgili handan, küpler cok şık durmuş. Diktiğin cicekler büyüdüğünde, gözler bayram yapacak. Japon gülü ne güzel acmış. Bu bahcenin yeşerdiği günü görmek için sabırsızlanıyorum.

Girişteki görüntü, bizim bahcede de var. Bir ceksem o kısmın fotoğrafını, benimki güzelmiş dersin.:)) Arkada boş saksıları yığmışım, kepaze bir görüntü. Koyacak yer yok:(

Ablacım beğenmene sevindim, küplerden senin bahçede görünce heveslenip aldım. İnan bende çok sabırsızım. İnşallah yeşerecek,bugünki dolu ve yağmur çim tohumuna zarar vermişmidir? Çim ekilen yer azda olsa eğimli.

Aldığımız çiçekleri bi süre ekemedik, yok soğuk yok yağmur derken ertelendiği sürece bana sinir geldi.Kalabalık yapıyo gibi rahatsız olmuştum şimdide bu gübre....gidip gelip söyleniyorum.
eeeeeeee ablacım aldığın o kadar bitkinin saksısı, onları depozitolumu yapsalar ne.....

berrinb
12-05-2011, 00:57
Sevgili Hanndan,bahçe biçiminiz ve evinizin rengi konumuna bayıldım diyebilirim,Maşallah güle güle oturun.Bahçe çok büyük ve biçimlindirilmiş,Saksılar da çok hoşuma gitti,o mineler sarrkanlar harika duruyor,Petunyalar,arslan ağızları,renkleri ve keyifleri çok güzel görünüyorlar.Hepsine bayıldım,şu en sondan üçüncü resimdeki Çiçeğinizi tanıyamadım,çok hoş bir çiçek.Ellerine ve yüreğine sağlık diyorum,arkadaşım.Çok zevkalarak dolaştım.Teşekkürler.görüşmek üzere.

mandalinci
12-05-2011, 06:21
Sn. handann,

Bahçe harika oluyor, çok emek çekiyorsunuz. Korkarak soruyorum, dünkü dolu bahçeye zarar vermedi değil mi?

Çayyolunda gerçekten çok kötüydü, tam o sırada araba kullanıyordum, eve el yordamıyla geldim.

Periş
12-05-2011, 08:30
Sevgili hanndan küplerde çiçekler çok hoş durmuş mavişini güle güle büyüt beyazmı Japon gülün rengide çok güzel ellerine saglık

hanndan
12-05-2011, 09:53
Sevgili Hanndan,bahçe biçiminiz ve evinizin rengi konumuna bayıldım diyebilirim,Maşallah güle güle oturun.Bahçe çok büyük ve biçimlindirilmiş,Saksılar da çok hoşuma gitti,o mineler sarrkanlar harika duruyor,Petunyalar,arslan ağızları,renkleri ve keyifleri çok güzel görünüyorlar.Hepsine bayıldım,şu en sondan üçüncü resimdeki Çiçeğinizi tanıyamadım,çok hoş bir çiçek.Ellerine ve yüreğine sağlık diyorum,arkadaşım.Çok zevkalarak dolaştım.Teşekkürler.görüşmek üzere.

Sevgili berrinb,
Ev için çok özenmiştim 2 sene sürdü inşaat. Rengi içinde, renklerle yatıp kataloglarla kalktım çok düşündüm 1 ayda karar veremedim mimar hızlandıralım deyince 1 günde karar verdim, çok güzel oldu benimde içime sindi. Beğenmenize sevindim. Bahçede ilk denemelerimiz,seneye daha planlı ekimler yaparız. Mineleri ilk gün getirdiğimizde ben yanlışlıkla koparttım yoksa daha güzel olacaklardı. Dediğiniz resimdeki kalanşo pembe katmerli.Tekrar teşekkür ederim .Görüşmek üzere

hanndan
12-05-2011, 10:06
Sn. handann,

Bahçe harika oluyor, çok emek çekiyorsunuz. Korkarak soruyorum, dünkü dolu bahçeye zarar vermedi değil mi?

Çayyolunda gerçekten çok kötüydü, tam o sırada araba kullanıyordum, eve el yordamıyla geldim.

Sevgili mandalinci,
Bereketler yağıyor çok şükür, bahçemiz de erteleniyor hep. İnşallah şöyle bi bakıp 'tamamdır bu iş' diyeceğimiz günün beklemesindeyim.
Sabah teftişe çıktım hemen, ağaçların yaprakları yerde çiçekleri kırılmış, petunyaların kasımpatıların çiçekleri kırılmış. İçim sızladı resim çekmek gelmedi içimden.
Sizin bahçede durum nedir.

cemo
12-05-2011, 10:07
eeeeeeee ablacım aldığın o kadar bitkinin saksısı, onları depozitolumu yapsalar ne.....
Ha ha ha iyi fikir , depozitleri alır çiçekciye giderim ben yine.Saksı yığınından kurtuluruz. Böyle döner durur bu devran:)
Dolu çim tohumlarına zarar vermiş mi, bakabildiniz mi. Birşey olmaz, allaha emanet diyelim.

hanndan
12-05-2011, 10:09
Sevgili hanndan küplerde çiçekler çok hoş durmuş mavişini güle güle büyüt beyazmı Japon gülün rengide çok güzel ellerine saglık

Sevgili Periş çok teşekkür ederim.
Mavişim beyaz, beğenmenize sevindim.

hanndan
12-05-2011, 10:14
Ha ha ha iyi fikir , depozitleri alır çiçekciye giderim ben yine.Saksı yığınından kurtuluruz. Böyle döner durur bu devran:)
Dolu çim tohumlarına zarar vermiş mi, bakabildiniz mi. Birşey olmaz, Allaha emanet diyelim.

Desene ablacım, yıldıramayacaklar benı :)

Üzülerek evet diyorum, suyun geçtiği yerler yırtmış toprağı gübreyi bile süpürmüş diyim. Yan tarafın çimini ekerken bi yama yapılacak artık. Şimdide öyle gökgürlüyorki, Allahım afatından korusun.

cemo
12-05-2011, 10:19
Üzülme, caresi var nasılsa. Bizim elektirik kablosu gecti cim alandan. Kazılan yer cok çirkin oldu. Tohum attım, 10 günde epey düzeldi.

Mayısta şubat soğuğu var, hayret diyorum. Dışarıda rüzgar var, bizim leylandi sağa sola gidip geliyor. Bahce fenerine bağlamıştım, fener koparsa yandım:)))

hanndan
12-05-2011, 10:34
Evet ablacım,artık bizde öyle yaparız.

Taşındığımız zaman buraların kışının zor olduğunu söylemişlerdi ama biz çok şükür rahattık. Ne don gördük nede aşırı soğuk. Mayıs ayı ve halaaaa biz kalorifer yakıyoruz :(

Leylandiyi bağlayacak başka bişey yokmuydu fenerin kırılması işleri zorlaştırmazmı.

Yağmur başladı :(

nurguldk
12-05-2011, 11:12
Mavişin hayırlı olsun :) Küpler bahçede harika olmuş. İçinden çiçeklerin sarkınca daha da güzel olacak. Ceylanlara bayıldım. Ben de istiyorum :)

hanndan
12-05-2011, 11:36
Teşekkür ederim nurgülcüm, milim milim takip ediyorum onları, inşallah güzel olacaklar. Ceylanda küpün üstünde olmanın ayrıcalığında, mutlu,,,,,,,,

hanndan
12-05-2011, 11:42
lilyum sağlıkla büyüyor,
mine çiçeğinide yakından resimledim,yaprakları size neyi anlattı.

mandalinci
12-05-2011, 14:50
Sevgili mandalinci,
Bereketler yağıyor çok şükür, bahçemiz de erteleniyor hep. İnşallah şöyle bi bakıp 'tamamdır bu iş' diyeceğimiz günün beklemesindeyim.
Sabah teftişe çıktım hemen, ağaçların yaprakları yerde çiçekleri kırılmış, petunyaların kasımpatıların çiçekleri kırılmış. İçim sızladı resim çekmek gelmedi içimden.
Sizin bahçede durum nedir.

Geçmiş olsun diyorum, açıklıkta olunca maalesef zarar oluyor. Asıl meyve ağaçlarına üzüldüm.

Benim bahçemde çim, çam,çalı ağırlıklı bitkilere bir şey olmadı . Allahtan akçaağacım önde saçağın altındaydı, zaten geç sahip oldum, üzülürdüm..

Eve geldiğimde kafamda naylon torba koşarak arka bahçeye çıktım sardunyaları, asmalarımı pergolanın altına çektim.

Bugün gene dolu vardı artık Allaha emanet, yalnız yemyeşil ve tertemiz bir görüntü, mis gibi toprak kokusu, hala yağıyor, ben de seyrederek çay içiyorum.

serkan_istanbul
12-05-2011, 18:28
Maşallah çok güzeller.

hanndan
12-05-2011, 20:44
Geçmiş olsun diyorum, açıklıkta olunca maalesef zarar oluyor. Asıl meyve ağaçlarına üzüldüm.

Benim bahçemde çim, çam,çalı ağırlıklı bitkilere bir şey olmadı . Allahtan akçaağacım önde saçağın altındaydı, zaten geç sahip oldum, üzülürdüm..

Eve geldiğimde kafamda naylon torba koşarak arka bahçeye çıktım sardunyaları, asmalarımı pergolanın altına çektim.

Bugün gene dolu vardı artık Allaha emanet, yalnız yemyeşil ve tertemiz bir görüntü, mis gibi toprak kokusu, hala yağıyor, ben de seyrederek çay içiyorum.

Mandalinci,
bugünde turuncu baston gülümün dalı kırılmış.çok üzüldüm.Haberlerde gördünüzmü dolu ve yağmur manzaralarını.
Asmalarınız saksıdamı ki.
Bizim buralarda öyle tertemiz bi hava , şimşirlerin kokusu sardı bahçeyi.
Yarınıda atlatırsa gidiyomuş yağmurlar.
Çayınız içinde afiyet olsun.........

hanndan
12-05-2011, 20:45
Maşallah çok güzeller.

Sayın Serkan Bey,teşekkür ederim.

hanndan
15-05-2011, 16:01
Öncelikle gecen hafta anneler gününde kızımın okulunda yapılan proje şenliği ve anneler günü ile resimler ekleyerek başlıyorum.Her sene okulda mayıs ayının ilk haftası proje şenliği yapılıyor bu seneki konu ağaçlardı. Benim içinde isabet oldu. Sınıf öğretmenimizin yazdığı şiiride kızım okudu , şiirden sonra müzik eşliğinde tohumlar fidana şarkısını söylediler ellerinde yapraklar.........çok güzel görüntülerdi.

hanndan
15-05-2011, 16:06
Bu gün bir fidan diktim anne
Toprak ana açtı kollarını hasretle
Senin beni kucakladığın gibi öyle
Oda kucakladı fidanımı sevgiyle

Bir fidan diktim anne
Havamız temiz olsun diye
Bir diktim anne
Dünyamız yaşanası oldun diye

Sarıldı fidanımda toprağa kökleriyle
Çevirdi yüzünü güneşe gökyüzüne
Korkusuz toprağa duyduğu güvenle
Artık büyüyecek oda benımle birlikte.........

hanndan
15-05-2011, 16:17
Bu hafta yağmurun fazla yağması ve dolunun yağması sonucunda renkli görüntüler çekemedim, 2-3 gün bahçeye bile çıkmadım. Kötü sonuçlar görmekten korktum ama çok şükür fazla kaybımız yok..........

hanndan
15-05-2011, 16:18
Bulutlar yüküyle geldi........

hanndan
15-05-2011, 16:19
Turuncu gülün büyük bi dalı kırılmış, en çokta ona üzüldüm doğrusu :(

gilan
16-05-2011, 13:29
Siz yine ucuz atlatmışsınız, dolu çevrede bayağı hasar vermiş.

Annemin balkonunda yarım metre sarkmış sakız sadunyalar vardı. Çiçek açmaya bile başlamışlardı. Doludan sonra bir tane yaprak kalmamış üzerlerinde. Sanki birisi özellikle tek tek yolmuş tüm yaprakları.

Hafta sonunda gittiğim Çayyolu'ndaki çiçekçi de 15 milyar zararımız var diyor. :( Bitkiler hayatta aslında ama çiçekleri gitmiş, yapraklar haşat, kimse almaz ki...
O yüzden diyorum ki, siz ucuz atlattık diyin, fazla üzülmeyin. :)

nurguldk
16-05-2011, 13:35
Turuncu gülün büyük bi dalı kırılmış, en çokta ona üzüldüm doğrusu :(

Vardır doğanın bir bildiği diyelim, üzülme :)
Ben doluların olduğu o günlerde evde yoktum. E göz görmeyince, gönül de katlandı :)

Kızının görüntüleri çok hoş. Benim kızım da böyle büyüsün, şiirler okusun.. Ne güzel ;)

Sevgi Durul
16-05-2011, 14:17
Turuncu gülünüz dolunun azizliğine uğramış. Benim pembe dikensiz gülüm de çapa motorunun, yani eşimin azizliğine uğradı. :( Gördüğümde neredeyse ağlayacaktım,
kökü duruyor, sürer herhalde. Siz de üzülmeyin, sağlık olsun.

Kızınız çok tatlı maşallah, hayırlı ömürlü evlat olsun. Sevgiler...

hanndan
16-05-2011, 19:17
Siz yine ucuz atlatmışsınız, dolu çevrede bayağı hasar vermiş.

Annemin balkonunda yarım metre sarkmış sakız sadunyalar vardı. Çiçek açmaya bile başlamışlardı. Doludan sonra bir tane yaprak kalmamış üzerlerinde. Sanki birisi özellikle tek tek yolmuş tüm yaprakları.

Hafta sonunda gittiğim Çayyolu'ndaki çiçekçi de 15 milyar zararımız var diyor. :( Bitkiler hayatta aslında ama çiçekleri gitmiş, yapraklar haşat, kimse almaz ki...
O yüzden diyorum ki, siz ucuz atlattık diyin, fazla üzülmeyin. :)

Çok şükür ucuz atlattık.
Annenizin sakız sardunyalarına çok üzüldüm.
Bahar aylarında hep bu oluyor malesef. Önceleri dışardan seyrederdik doluyu şimdi bahçede kendi bitkilerimizde yaşayınca kötü oldum gibi ama neyseki bugün güneşi gördük. 2 gün önce çamur deryası gibiydi bahçe bugün yavaş yavaş kuruyor toprak, çiçekler bile başlarını kaldırdılar.........

hanndan
16-05-2011, 19:20
Vardır doğanın bir bildiği diyelim, üzülme :)
Ben doluların olduğu o günlerde evde yoktum. E göz görmeyince, gönül de katlandı :)

Kızının görüntüleri çok hoş. Benim kızım da böyle büyüsün, şiirler okusun.. Ne güzel ;)

Nurgülcüm ******* görmemişsin, kötüydü :(
Senin kızında büyür şiirler okur hediyeler yapar.Sabah odasını toplamaya gidip dolabını açtığımda kocaman yazılarla 'ANNECİĞİM SENİ ÇOK SEVİYORUM' yazıp dolaba asması inan en büyük mutluluk.

hanndan
16-05-2011, 19:28
Turuncu gülünüz dolunun azizliğine uğramış. Benim pembe dikensiz gülüm de çapa motorunun, yani eşimin azizliğine uğradı. :( Gördüğümde neredeyse ağlayacaktım,
kökü duruyor, sürer herhalde. Siz de üzülmeyin, sağlık olsun.

Kızınız çok tatlı maşallah, hayırlı ömürlü evlat olsun. Sevgiler...

Sevgili SDurul,inşallah büyür, dedem 'toprak öksüz bırakmaz ne yaptıysan sana geri verir' diyor da öylede oluyor. Geçen seneden ürünleri toplarken toprağa düşen çekirdek, fasülye ve kabağın kışı atlatıp çıktığını gördükçe daha bi mutlu oluyorum.
Sevgiler hoşcakalın...... İyi dilekleriniz için teşekkürler........

hanndan
19-05-2011, 22:32
Uzun süren yağmurlardan sonra güneşi görünce çiçeklerimiz yavaş yavaş renklerini , güzelliklerini göstermeye başladılar. Turuncu gülün rengini yansıtamadım çekimlerle ama sanki fosforlu turuncu gibi, :D

hanndan
19-05-2011, 22:34
Bir çok şekilden resim çekmeye çalışırken bulut ve güneşin yansıması çok hoş çıktığını düşünüp paylaşmak istedim.

hanndan
19-05-2011, 22:38
Bodur boylarına rağmen ne güzelde çiçek açarmış kartopu,

hanndan
19-05-2011, 22:39
Ortancanın çiçeğine benzettim :D

cemo
19-05-2011, 22:53
Kartopu kendini ortanca mı sanmış ne:))

hanndan
19-05-2011, 22:56
Ablacım benzemiyormu ama

hanndan
19-05-2011, 23:00
Sarı papatyamda açıyor,açıyor,açıyor,,,,,,,,,,

mandalinci
20-05-2011, 07:23
Bu gün bir fidan diktim anne

Bir fidan diktim anne
Havamız temiz olsun diye
Bir diktim anne

Oy oy oy, en güzel fidan burdaymış. Çok tatlı, güzelim, Allah bağışlasın, öpüyorum onu.

nurguldk
20-05-2011, 09:26
Kartopuna bayıldım Handan. Kesinlikle ortancaya çok benziyor ama çiçekleri o kadar uzun sürmüyor sanırım.

marjinalmenekse
20-05-2011, 10:24
baştan sona büyük bir keyifle gezdim.ne çok emek vermişsiniz...sizi tebrik ederim.

Periş
20-05-2011, 11:13
Sevgili handan güller kartopu çok güzel elinize saglık

Sevgi Durul
20-05-2011, 12:01
Sevgili hanndan, bahçenizdeki bitkiler güzelliklerini göstermeye başlamış. Güller, kartopu, sarı papatya çok güzeller. Bizim güller tomurcukta, kartopunda bu sene tomurcuk yoktu şu ana kadar. Saksıdan bahçeye yeni geçirdim. Kocaman ağaç olduklarını da görürüz umarm. O zaman görüntüsü harika oluyor.

hanndan
20-05-2011, 13:20
Oy oy oy, en güzel fidan burdaymış. Çok tatlı, güzelim, Allah bağışlasın, öpüyorum onu.

Allah razı olsun sayın mandalinci, çok teşekkür ediyoruz.öpüldü......

hanndan
20-05-2011, 13:27
[QUOTE=nurguldk;807054]Kartopuna bayıldım Handan. Kesinlikle ortancaya çok benziyor ama çiçekleri o kadar uzun sürmüyor sanırım.

Nurgülcüm, kısamı sürüyormuş çiçekli olduğu dönem :( güzel bi bitkiymiş, kokusu olsa nede güzel olurdu........

hanndan
20-05-2011, 13:33
baştan sona büyük bir keyifle gezdim.ne çok emek vermişsiniz...sizi tebrik ederim.

Sayın marjinalmenekşe,
Bahçemizin ilk hali ve şimdi hali arasındaki resimlere bende bakıyorum sürekli,baktıkçada daha bi hevesleniyorum, şunuda yapalım bunuda yapalım.....
Bayada emek istiyor toprak, babamın emeği ver her karede......ben ne kadar heveslensemde yapabildiklerim sınırlı, bana en zevkli kısım kalıyor oda seyretmek :D
:Beğenmenize sevindim,teşekkürler.......

hanndan
20-05-2011, 13:34
Sevgili handan güller kartopu çok güzel elinize saglık

Teşekkür ederim Periş,
sevgiler.....

hanndan
20-05-2011, 13:39
Sevgili hanndan, bahçenizdeki bitkiler güzelliklerini göstermeye başlamış. Güller, kartopu, sarı papatya çok güzeller. Bizim güller tomurcukta, kartopunda bu sene tomurcuk yoktu şu ana kadar. Saksıdan bahçeye yeni geçirdim. Kocaman ağaç olduklarını da görürüz umarm. O zaman görüntüsü harika oluyor.

Sevgili SDurul, inanın bu görüntüleri çok beklemişim, çok şükür bahçe düzene giriyor çimler belirdi, güneş yüzünü gösterdi. Geçen seneden diktiğimiz güllerde tomurcukta , bu gülleri 1,5 ay önce seradan aldıklarımız. Renkleriyle süpriz yaptılar:)
Kartopu bu boyuyla böyle çiçek açıyorsa ağaç olduğunda nasıl güzel olur.....

nurcanaybay
20-05-2011, 17:39
Kartopu bu boyuyla böyle çiçek açıyorsa ağaç olduğunda nasıl güzel olur.....

Gördüğüm de aynı şeyi düşünmüştüm.:))
Büyüdüğün de seyrine doyum olmayacak.Ortanca dan da bir farkı yok ,çok
beğendim.

fatma sunay
20-05-2011, 18:33
Hanndancığım bahçende maşallah yok yok ne ararsan var ne güzel olmuş. Çiçekler gel beni al diyor. Kemaliyeden sana kucak dolusu selamlar.

hanndan
20-05-2011, 19:49
Gördüğüm de aynı şeyi düşünmüştüm.:))
Büyüdüğün de seyrine doyum olmayacak.Ortanca dan da bir farkı yok ,çok
beğendim.
sayın nurcanaybay, inşallah büyüdüğü günüde görüp resimlerim..
sevgiler

hanndan
20-05-2011, 19:53
Hanndancığım bahçende maşallah yok yok ne ararsan var ne güzel olmuş. Çiçekler gel beni al diyor. Kemaliyeden sana kucak dolusu selamlar.

Sevgili Fatma Hanım,
yavaş yavaş çeşitimiz artıyor, güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Gittiniz demek memlekete, ohhh ne güzeldir şimdi oralar.... Kemaliye 'ye sevgiler.

gilan
21-05-2011, 12:21
Ortancanın çiçeğine benzettim :D

Ben de aynı şeyi diyecektim. :p

Güneş altında güllerin fotoğrafı da çok güzel çıkmış. :)

hanndan
21-05-2011, 19:21
Sevgili gilan,
sizin kadar güzel çekimler yapamasamda sunmaya çalışıyorum :)

ciceksever70
22-05-2011, 17:02
Hanndan hanim bahcenizi düzenli geziyorum ama her zaman yazamiyorum. Hizla ilerliyorsunuz. Cok güzel cesitlerle donattiginiz bahcenizde huzurlu bir yaz dilerim. Sevgiler.

hanndan
24-05-2011, 16:29
Sevgili çiçeksever,
ziyaretiniz için teşekkürler,tomurcuklar açınca seviniyoruz bizde.İnşallah huzurlu günler hepimizin olur,
hoşcakalın......

hanndan
25-05-2011, 16:49
Uzun yağan yağmurlardan sonra bahçemiz renkleniyor ayrıca Sevgili Sabah ve Sevgili Füsunank ın ziyaretleriyle bahçemiz ayrıca renklendi.Beni nasıl sevindirdiklerini tahmin bile edemezsiniz.çok memnun oldum........
Agaclar.net ten birçok bilgi kazanmama rağmen çok güzel dostluklar edindim.Farklı çeşitlerde tohum ve çelik gönderen sevgili missmenas, sevgili n.hel, sevgili malbman sevgili mirbe ,sevgili sdurul, tohum gönderipte ulaşamayan sevgili neşride, sevgili uzman, sevgili samsam desteğini hiç esirgemeyen sevgili cemo ve sevgili nurgüldk ve beni yönlendiren birçok dosta sevgiler selamlar.........

neşride
25-05-2011, 23:41
Yakup bey,en sonda gojinin resmini ekleyecektim ki siz yazdınız,
çelik payalşım bölümünden gelen goji,sanki bi problemi var gibi.isteği nedir biliyormusunuz?

Sevgili Handan,

keşke ulaşmış olsaydı ben hala bir ümit belki ulaşır diyorum ama...

Bu arada benim tohumlardan, küpeli çiçeği sadece bir tanesi çimlenmişti, ama o da çok cılız olduğu için yaşamadı. Üvezler hiç çıkmadı. 4 tane kudret narım çimlendi.

Ben sizin Gojyberry'nizi merak ettim. Toparlandı mı acaba?

Ben de tohumdan yetiştirmeyi deniyorum. Onlarda bayağı başarılı oldum. Bir çok tohumum çimlendi. Ama henüz çok küçükler. Yetiştirmeyi başarırsam sizin için de bir kaç kök ayırabilirim.

Sevgiler...

gilan
26-05-2011, 08:58
Handan Hanım,
Toplantıya gelmiyor musunuz? Adınızı listede göremedim. :rolleyes:

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24226&page=4

hanndan
26-05-2011, 09:09
Sevgili Neşride,

Tohumları bende bi ümit bekliyorum inşallah ulaşır.

inanın benim tohumlarda %70 civarı fire verdi,gerçi bende aceleci davrandım heralde karıştırıp durdum.

Gojiberry topladı kendini yeni yapraklar çıkarıp uzadı. Paylaşım kısmında limon-sever in açmış olduğu kısımda bende listeye girdim haziranda tohum gönderecek.inşallah bende yeşertmeyi başarırım.

Paylaşma isteğiniz için ayrıca teşekkür ederim,
Dostluk bu olsa gerek.............

hanndan
26-05-2011, 09:11
Sevgili gilan malesef katılamayacağım gibi ,kızımın okulunda bahar şenliği var oraya gitmemiz gerekiyormuş.Yinede net bişey söyleyemiyorum,katılmayı sizlerle tanışmayı çok istiyorum.

füsunANK
26-05-2011, 16:57
Biri sevgili Handan' ı durdursun. Foruma girmesini mi engellesek ne yapsak. Bahçede yok yok vallahi. Bezelyeler , nohutlar, çilekler, tohumlar veeee ...uzayıp gider bu liste. Amaninnn. :D Bide hatırlamadıkları var . Karşıyakaya salatalık fidesi sipariş etmiş ama hatırlamıyor. Fideler gelince de şaşırıyor. Yüzündeki tebessüm hiç kaybolmasın. Sevgiler.

hanndan
27-05-2011, 11:46
Biri sevgili Handan' ı durdursun. Foruma girmesini mi engellesek ne yapsak. Bahçede yok yok vallahi. Bezelyeler , nohutlar, çilekler, tohumlar veeee ...uzayıp gider bu liste. Amaninnn. :D Bide hatırlamadıkları var . Karşıyakaya salatalık fidesi sipariş etmiş ama hatırlamıyor. Fideler gelince de şaşırıyor. Yüzündeki tebessüm hiç kaybolmasın. Sevgiler.

:D
çok hoşsunuz,
Bu sene enzim, tohum, çimlendirme derken öğrendim baya bişeyler seneye diyorum yan bahçenin otlarıyla bi kompostmu hazırlasam.:rolleyes:
Aramızda kalsın ama, o enzimlerin sularını dökerken annem burnunu tıkaya tıkaya halini bi görseydiniz.Neyse bitti şimdi güzel çiçekler bekleme zamanı.

Aslında fazla mal göz çıkarmaz diyip hemen almak vardı fideleri ama yanlış adrestir diye düşündüm,şaşırdım.
Dün itibariyle diktik salatalık ve domatesi,güzelcede suladık.inşallah birlikte yeme fırsatımız olur.

nurguldk
27-05-2011, 12:28
Canım toplantıya gelemiyormuşsun, üzüldüm. Ama sağlık olsun evler yakın nasılsa. Bu arada gelmen konusunda yapabileceğim bir şey olursa biliyorsun seve seve.
En kısa zamanda görüşmek dileğiyle.

gilan
27-05-2011, 15:38
Bir gün Gölbaşı'na gelmek lazım galiba.
Hanndan, nurguldk, füsunAnk... Bir taşla bir sürü bahçe gezisi. :D

hanndan
28-05-2011, 17:57
Canım toplantıya gelemiyormuşsun, üzüldüm. Ama sağlık olsun evler yakın nasılsa. Bu arada gelmen konusunda yapabileceğim bir şey olursa biliyorsun seve seve.
En kısa zamanda görüşmek dileğiyle.

Nurgülcüm, yarın aranızda olamayacağım, tabi gönül isterdi katılıp tanışmayı ama denk düşmedi.
Evlerimiz yakın, görüşürüz inşallah, hoşcakal........

hanndan
28-05-2011, 18:03
Bir gün Gölbaşı'na gelmek lazım galiba.
Hanndan, nurguldk, füsunAnk... Bir taşla bir sürü bahçe gezisi. :D

Evet, evet bi gün gelin memnun olurum,

mandalinci
28-05-2011, 18:07
Sevgili gilan malesef katılamayacağım gibi ,kızımın okulunda bahar şenliği var oraya gitmemiz gerekiyormuş.Yinede net bişey söyleyemiyorum,katılmayı sizlerle tanışmayı çok istiyorum.

Handan hanım,

Ben de sizinle tanışmayı çok istiyordum, üzüldüm.

hanndan
28-05-2011, 18:15
Bende çok istiyordum ama gelemeyeceğim şartları biraz zorlasamda olmuyor.Bahçede ustalar olacak çeşme bağlanacak babam onlarla ilgilenmeli, bizde okulda olucaz:(
Ama siz toplantıda ben aranızdaymışım gibi hissedin.........

Bugün yine dolu yağdı mahvoldu, bahçe çamur deryası,sizin oralar nasıl?

hanndan
28-05-2011, 18:57
Oh mis gibi güneş,kahvaltımızı yapıp hemen bahçeye çıktık.
babam fasülyeleri,bezelyeleri,salatalıkları v.s çapaladı,annemde yolları süpürdü, bende büyük bir keyifle seyredip resim çektim..........
Gülleri aldığımızda tomurcuktaydı zavallılar güneşi görüpte açamadılar tomurcuklar siyahlaştı ama yinedee açtı.....

mandalinci
28-05-2011, 19:04
Buraya dolu yağmadı ama dün gece yağmış, bugün de akşam üzeri resmen tufandı.
Eşim bahçe takımlarını zımparalayıp, boyama işlerini iki yağmur arası yapıyor. Dün boyadıklarını sabah su içinde görünce üzüldüm ama neyse bir zarar olmadan kurtardık.

hanndan
28-05-2011, 19:14
,,,,,,,,,

hanndan
28-05-2011, 19:18
.........

hanndan
28-05-2011, 19:21
gojyberry topladı kendini yeni sürgünler vermekle meşgul, begonya yavaş büyüyor ama,,,,,,,,,,,

hanndan
28-05-2011, 19:24
lavantalar açıyor,küpümdeki mor ve beyaz yer mineside açtı, eee hepsi açınca daha güzel oldu, lillyum tomurcukta

hanndan
28-05-2011, 19:28
Amaryllisin rengi sarımsı gibi sanki ilk defa yetiştirdiğim için bilemiyorum huyunu sizce normal mi?

hanndan
28-05-2011, 19:31
,,,,,,,,

hanndan
28-05-2011, 19:36
,,,,,,,,

hanndan
28-05-2011, 19:40
:( ördekler kaçamadı bile.......

hanndan
28-05-2011, 19:42
Son resimdeki güle bakın :(
düşen yağmurun hızı,,,,,,of offffffff

hanndan
28-05-2011, 19:44
Başka bi turuncu gülün dalı kırıldı, çiçeklerin yaprakları yerlerde, petunyalar hep kırıldı,,,,,,,,,,,,,,bahçem ne zaman canlanacak?:(:(

hanndan
28-05-2011, 19:50
Buraya dolu yağmadı ama dün gece yağmış, bugün de akşam üzeri resmen tufandı.
Eşim bahçe takımlarını zımparalayıp, boyama işlerini iki yağmur arası yapıyor. Dün boyadıklarını sabah su içinde görünce üzüldüm ama neyse bir zarar olmadan kurtardık.

Neyse ki siz hasarsız atlatmışsınız, sabaha güzel başladık ama sonu hüsran oldu.

füsunANK
28-05-2011, 20:07
Geçmiş olsun. :( Üzülme hemen canlanacak hepsi.
Aynı durum bizim bahçe içinde geçerli. Biz de kazazedeyiz. Babam bahçede idi dolu yağarken. O da çok üzgün döndü eve. Erikler yerlere düşmüş hep, asmanın yaprakları da yerlerdeymiş. Yeşil soğanlar yatmış hep. Petunyalar, hercailer hepsi hasar görmüş. Kökleri sağlam , inşallah hepsi yarın ayağa kalkar.

mandalinci
28-05-2011, 20:27
Başka bi turuncu gülün dalı kırıldı, çiçeklerin yaprakları yerlerde, petunyalar hep kırıldı,,,,,,,,,,,,,,bahçem ne zaman canlanacak?:(:(

Üzülmeyin, hepsi geçecek, inşallah yakın zamanda bitecek bu dolular, seller.

Bahçenizde çaylar içip, keyfini çıkaracaksınız.

Ahsen
28-05-2011, 20:58
Sevgili hanndan hanım, -bu başlığı henüz keşfettim- üşenmeden bahçenizi baştan sona gezdim. Aman Allahım bu ne güzellik... Kısa zamanda ne kadar çok şey başarmışsınız, babanızın da sizin de ellerinize sağlık. Dolu yağışı hasar vermiş olsa da, sizde bu azim ve doğa sevgisi olduktan sonra üstesinden geleceğinize eminim.

Cumhur Tonba
28-05-2011, 22:52
Sayın Hanndan,
Bugün mihmandarın Sayın Yücel Canpolat Bey'in peşine takılıp birçok bakçe gezmiştim. Hızımı alamadım. Gece de kendim dolaşayım dedim. Ve bahçenize rastladım. Boş bir araziydi. Sanki onunla beraber büyüdüm. Düşüncelerimi bir dosya kağıdına yazdım. Şu an mesaj numaraları ile aktarıyorum.

6- altıncı mesajınızda harika bir bahçeye sahip olacağınız fikrine vardım.

9- bu mesajdaki çiçekleriniz bile beni mest etti. Kimbilir ilerki sayfalarda nasıl süprizlerle karşılaşacağım.

69. Serayı kurmuşsunuz bile.

73. Bu mesajdaki saksıyı çilek yetiştiren görürse satışı patlama yapar.

112. karkasayar nazar boncuklarını koymuş

114. mesajdaki kaktüs ve yeni aldığınız kuşkonmazı çalıyorum.

146- Tomurcuklar çiçeklenmiş. Hem gayretlerinizin hem de agaçlarınızın meyvesini alacaksınız.

153. Uğur böceğinizde yanınıza gelmiş.

159. Karga sayar size ilham vermiş olmalı.

162. Kızınız sizi geçecek galiba. Usta bir bahçevan olacağa benziyor.

183. Çarpıldım doğrusu

185. Salonunuzda ayrı bir güzel. Harika.

213. Çimlenen bitkiler üşümesin diye barbekü yanmış Hemde ne yanma. Savulun Bitki Delileri. Zorlu bir rakip geliyor. Yer açın (Hanndan Hanım. Bitki Delileri Başlığını ziyaret ettiniz mi?)

248. Hercailer de çok harika.

367. Kamkat ve tomurcuk japon gülünüzde açmış.

395. Bu gün bir fidan diktim anne

Bir fidan diktim anne
Havamız temiz olsun diye
Bir diktim anne

Hani, derlerya ''Adam olacak çocuk...
Adam olacak bahçede 6ncı mesajda kendini belli etmişti.
Saygı ve sevgilerimle. Hem sayfalarınızın hem de günün sonuna geldim. Güzel bir geziydi. Teşekkürler.

fatma sunay
29-05-2011, 20:31
hanndancığım geçmiş olsun ama üzülme hemen toparlarsın. Bugün bizde aynı şeyleri yaşadık yağmur dolu derken çiçekerin birkısmı zarar gördü. Pencereden oturduk öylece seyrettik.

hanndan
30-05-2011, 07:37
Geçmiş olsun. :( Üzülme hemen canlanacak hepsi.
Aynı durum bizim bahçe içinde geçerli. Biz de kazazedeyiz. Babam bahçede idi dolu yağarken. O da çok üzgün döndü eve. Erikler yerlere düşmüş hep, asmanın yaprakları da yerlerdeymiş. Yeşil soğanlar yatmış hep. Petunyalar, hercailer hepsi hasar görmüş. Kökleri sağlam , inşallah hepsi yarın ayağa kalkar.

İnşallah Füsün Hanım,ertesi günde güneşi göremedi zavallılar yine yağmur vardı,,,
Sizin bahçeyede üzüldüm,bizim eriklerde yerlerdeydi zaten sayılılardı, bu sene tadına bakmak nasibolmayacak heralde bize.
Bu 2. vurgunu yediler zavallılar ya umarım toplanır bahçe :(

hanndan
30-05-2011, 07:39
Üzülmeyin, hepsi geçecek, inşallah yakın zamanda bitecek bu dolular, seller.

Bahçenizde çaylar içip, keyfini çıkaracaksınız.

Sayın mandalinci dediğiniz günleri öyle özler oldum ki..........

hanndan
30-05-2011, 07:46
Sevgili hanndan hanım, -bu başlığı henüz keşfettim- üşenmeden bahçenizi baştan sona gezdim. Aman Allahım bu ne güzellik... Kısa zamanda ne kadar çok şey başarmışsınız, babanızın da sizin de ellerinize sağlık. Dolu yağışı hasar vermiş olsa da, sizde bu azim ve doğa sevgisi olduktan sonra üstesinden geleceğinize eminim.

Hoşgeldiniz bahçeme Sayın Ahsen,
Çok teşekkür ederim ziyaretinizden dolayı.
Babacım sağolsun çok çalışıyor ama bi gün yapıyoruz sonra bi dolu kırıp geçiriyo derken geçirdik baharı.
Baharda cok şanslı değildik ama inşallah yaz güzel geçer....
sevgiler.........

hanndan
30-05-2011, 08:01
Sayın Hanndan,
Bugün mihmandarın Sayın Yücel Canpolat Bey'in peşine takılıp birçok bakçe gezmiştim. Hızımı alamadım. Gece de kendim dolaşayım dedim. Ve bahçenize rastladım. Boş bir araziydi. Sanki onunla beraber büyüdüm. Düşüncelerimi bir dosya kağıdına yazdım. Şu an mesaj numaraları ile aktarıyorum.

6- altıncı mesajınızda harika bir bahçeye sahip olacağınız fikrine vardım.

9- bu mesajdaki çiçekleriniz bile beni mest etti. Kimbilir ilerki sayfalarda nasıl süprizlerle karşılaşacağım.

69. Serayı kurmuşsunuz bile.

73. Bu mesajdaki saksıyı çilek yetiştiren görürse satışı patlama yapar.

112. karkasayar nazar boncuklarını koymuş

114. mesajdaki kaktüs ve yeni aldığınız kuşkonmazı çalıyorum.

146- Tomurcuklar çiçeklenmiş. Hem gayretlerinizin hem de agaçlarınızın meyvesini alacaksınız.

153. Uğur böceğinizde yanınıza gelmiş.

159. Karga sayar size ilham vermiş olmalı.

162. Kızınız sizi geçecek galiba. Usta bir bahçevan olacağa benziyor.

183. Çarpıldım doğrusu

185. Salonunuzda ayrı bir güzel. Harika.

213. Çimlenen bitkiler üşümesin diye barbekü yanmış Hemde ne yanma. Savulun Bitki Delileri. Zorlu bir rakip geliyor. Yer açın (Hanndan Hanım. Bitki Delileri Başlığını ziyaret ettiniz mi?)

248. Hercailer de çok harika.

367. Kamkat ve tomurcuk japon gülünüzde açmış.

395. Bu gün bir fidan diktim anne

Bir fidan diktim anne
Havamız temiz olsun diye
Bir diktim anne

Hani, derlerya ''Adam olacak çocuk...
Adam olacak bahçede 6ncı mesajda kendini belli etmişti.
Saygı ve sevgilerimle. Hem sayfalarınızın hem de günün sonuna geldim. Güzel bir geziydi. Teşekkürler.

Sayın Cumhur Tonba,
hoşgeldiniz bahçeme ,
2 sene önce boş bi araziydi, şimdi bana kocamaaaaaan bi dünya oldu burası.
ufacık bi tohumun büyüymesi umut verdi,yerde bi hareket eden nesennin altında küçük karıncayı görmek zevk verdi yaşa azmi verdi belki bunlar bazılarına basit gelecektir ama kendi kendime telkinin en iyi sonucunu ben burada aldım. Özellikle 10 senedir hep böyle bi yerimin olmasını çok istedim,bazı istemediğim sonuçlarlada karşılaşmış olmama rağmen,,,,,,,şimdi bahçemde umutlar yeşerecek inşallah.Bazen dolu vurduğunda üzülüyorum ama onlar inatla büyüyecek İNŞALLAH............
Ne güzel bir analiz olmuş, ellerinize sağlık.
Kızımda büyüyecek onlar gibi,
onlar umut, kızımsa hayat olacak bana.
Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim sevgiler selamlar yine beklerim.

hanndan
30-05-2011, 08:09
hanndancığım geçmiş olsun ama üzülme hemen toparlarsın. Bugün bizde aynı şeyleri yaşadık yağmur dolu derken çiçekerin birkısmı zarar gördü. Pencereden oturduk öylece seyrettik.

Sevgili Fatma Hanım,
Sizede geçmiş olsun,inşallah toplarlar kendilerini. Artık tohum eksekte zamanı geçecek.Hayırlısı ne diyelim,
Yeşil Eğine selamlar.

Periş
30-05-2011, 08:33
Sevgili hanndan çok geçmiş olsun canım üzüldüm inşallah çiçekler kendini toplar biran önce güzelliklerini gösterirler sana sevgiler...

hanndan
30-05-2011, 09:02
Sevgili periş çok teşekkür ederim,inşallah umutla bekliyoruz o güzellikleri görmeyi.....sevgiler

Cumhur Tonba
30-05-2011, 12:11
''Babacım sağolsun çok çalışıyor ama bi gün yapıyoruz sonra bi dolu kırıp geçiriyo derken geçirdik baharı.''

Sayın Hanndan,
İşte hayat bu. Herşey planladığımız gibi gitse, ektiğimiz-diktiğimiz çiçekler tüm güzelliği ve ihtişamı ile yüzümüze gülümsese, mevsimler şaşmasa, bitkileriniz solmasa.

İnanın şu anda aldığınız zevkin ve mutluluğun onda birini bile alamazsınız.
Herşeye rağmen, tüm aksiliklere rağmen inadına gülümsemek lazım hayata.

Umutlarınız olacak bitkileriniz, size yaşam gücü veren böcekleriniz ve hayat olacak tatlı kızınızla her türlü sorunun altından kalkacağınıza ve 2 sene önce bomboş olan bir toprağı bugün yaşanacak bir yer haline getirmeniz ve oranın çok daha güzel bir yer olacagına olan inancımla seygı ve sevgilerimi sunuyorum.

hanndan
30-05-2011, 19:57
Onur Akın 'ın bu şarkısını bilirmisiniz bu geldi birden aklıma;

İNADINA
Bir umuttur yaşamak bil
Seveceksin inadına
Yüreğin kan ağlasa da
Güleceksin inadına

Zindanlara düşsen bile
Ateşlerde sönsen bile
Binlerce kez ölsen bile
Doğacaksın inadına

Hayat budur umutlar çok
Ne şüphe duy ne de kork
Öyle teslim olmakta yok
Yeneceksin inadına

İnadına inadına
Seveceksin inadına
Bir gün sende konacaksın
Mutluluğun kanadına

İnadına gülümsemek lazım hayata bende öyle yapıcam.
İnşallah herşey gönlünüzce olur.Ne güzel cümleler kurdunuz,teşekkür ederim.Sevgiler Saygılar Selamlar..........

berrinb
30-05-2011, 20:33
Sevgili Handan bahçeni zi görmeyeli ,çiçekleriniz ve gülleriniz bir hayli büyümüş,Güllerin renkleri biçimlerini çok beğendim,kısa budarsanız ,toprağınız yeni olduğu için üç dört yan dal vererek çok hacimli olurlar. Bulutlu hvada çektiğiniz fotoğraflar tam benlik.Ellerinize sağlık ,çok net çekim yapmışsınız.Manzara harika,bahçeniz de epey büyük ,ne güzel ,ne mutlu size . Kızınız çok tatlı maşallah .Yağmurun sel haline geldiğini TV de duyunca aklıma inanın bütün Ankaralı arkadaşlar geldi,bir zarar varmı diye?.bahçeniz suya doymuş ,bir iki zayiat vermişsiniz ama aslında çiçekler ve bilhassa sebzelere iyi gelmiştir.Üzülmeyin kırılanlar daha gür çıkar,eğilenler de bir iki günde düzelir.size bol çiçekli mevsimler diliyorum.Selamlar ve sevgiler.

hanndan
30-05-2011, 20:49
Sevgili berrinb,
İnşallah dediğiniz gibi olur iyi gelir fideler yoksa sökülmeleri gerekecek. Bugünde çıkamadım bakamadım durumlarına.
Tüm hafta boyunca gri bulutlar eksik olmayacakmış Ankaradan, buyurun gelin,beklerim.
Anayoldan nasıl sel gidiyordu bizim burdada anlatamam yolda meyilli,niyetlendim bi gidip resim çekeyim diye ama ne mümkün.Bahçe suya tamamiyle doyduki ne doyum bugün yine yağmur yağdıda toprak çekmiyo :(

Çiçekli mevsimler hepimizin olsun .........hoşcakalın

nurguldk
01-06-2011, 11:23
Onur Akın 'ın bu şarkısını bilirmisiniz bu geldi birden aklıma;

İNADINA
Bir umuttur yaşamak bil
Seveceksin inadına
Yüreğin kan ağlasa da
Güleceksin inadına

Zindanlara düşsen bile
Ateşlerde sönsen bile
Binlerce kez ölsen bile
Doğacaksın inadına

Hayat budur umutlar çok
Ne şüphe duy ne de kork
Öyle teslim olmakta yok
Yeneceksin inadına

İnadına inadına
Seveceksin inadına
Bir gün sende konacaksın
Mutluluğun kanadına

Belki de hep oradayız biz..Mutluluğun kanadında..
Olumsuz herşeyin yanında, aslında inadına mutlu olacak, daha da sıkı bağlanacak başka şeyler sunuyor hayat bize...Kızlarımız gibi ;)
Biz izin vermediğimiz sürece mutsuz olmamıza izin vermiyor aslında hayat :D
Bizim de buna iznimiz yok !!!! :D

nurguldk
01-06-2011, 11:24
Seneye var ya o bahçe coşacak :) Şaşıracaksın.. Benim bahçe de :)

Adil
02-06-2011, 19:35
Merhabalar hanndan.
(Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.)
Çekmiş olduğunuz fotoğraflara hayran kaldım.Hareketli modundaki yağış kareleri harika.Çok başarılı fotoğraflarınız var .Eviniz ve bahçeniz çok güzel.Güle güle sağlıkla oturun.Fotoğraflarınızda güzel bir seri sunmuşsunuz.Saygılar selamlar.

ciceksever70
02-06-2011, 19:59
Sevgili hanndan, bahcenizi gezip gezip kaciyorum her zaman mesaj yazamiyorum. Ilk sayfanizi actiginiz zamandan bu yana yasanan gelisme oldukca hizli. Doludan dolayi zarara ugramaniza üzüldüm. Bizde de iki gündür firtinayla karisik yagmur var. Ödüm kopuyor bahcedeki bitkilerime birsey olacak diye. Demin oglumun camindan bakarken birkac bakla fidesinin yerlere yattigini gördüm ancak hava o kadar kötü ki cesaret edip cikamadim. Bazen dogayla mücadelenin de sinirlari oluyor O yine bildigini okuyor. Ankara`ya en kisa zamanda özledigi yaz günlerinin gelmesini diliyorum. Sevgiyle kalin.

r.ali
02-06-2011, 20:01
sayın hanndan
bahçenizin durumunu görünce şaşırdım ve çok üzüldüm daha öncede yazmıştım hernedense mesaj 338 deki çiçek tepenizin operasyon başlasın başlıklı fotoğraftan çok çok etkilenmiş masa üstüne kaydedip hergün bakarım ben sadece sağlık olsun derim muhtemelen siz daha muhteşem yapacağınızdan eminim tekrar geçmiş olsun dilekelrimi sunar sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda başarılar dilerim

cemo
02-06-2011, 20:23
Handan ım, bugün nasıldı bahce.? Sular çekilmiş, bitkiler toparlanmıştır umarım.
Sıkma canını sen, doğa halleder hepsini.
Şansımıza, bu yıl havalar bir garip. Kah yağmur, kah sis ve dolu. Diş sıkmaktan dişim kalmıyacak:))

Öpüyorum seni, sevgiyle.

hanndan
02-06-2011, 21:09
Belki de hep oradayız biz..Mutluluğun kanadında..
Olumsuz herşeyin yanında, aslında inadına mutlu olacak, daha da sıkı bağlanacak başka şeyler sunuyor hayat bize...Kızlarımız gibi ;)
Biz izin vermediğimiz sürece mutsuz olmamıza izin vermiyor aslında hayat :D
Bizim de buna iznimiz yok !!!! :D

İnşallah Nurgülcüm,bazen umutsuzluğa kapılmıyorum desem yalan olur ama rabbim güç veriyor, kızımla yüzüm gülüyor.....

Bu aralar farklı modlardayım neyse siz bana bakmayın:(

hanndan
02-06-2011, 21:11
Merhabalar hanndan.
(Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.)
Çekmiş olduğunuz fotoğraflara hayran kaldım.Hareketli modundaki yağış kareleri harika.Çok başarılı fotoğraflarınız var .Eviniz ve bahçeniz çok güzel.Güle güle sağlıkla oturun.Fotoğraflarınızda güzel bir seri sunmuşsunuz.Saygılar selamlar.

Çok teşekkür ederim sayın Adil,
Cep telefonumla çekiyorum resimleri beğenmenize sevindim. Yağmur öyle şiddetli yağıyordu ki resimlemek kolay oldu aslında.
Saygılar hoşcakalın.

hanndan
02-06-2011, 21:17
Sevgili hanndan, bahcenizi gezip gezip kaciyorum her zaman mesaj yazamiyorum. Ilk sayfanizi actiginiz zamandan bu yana yasanan gelisme oldukca hizli. Doludan dolayi zarara ugramaniza üzüldüm. Bizde de iki gündür firtinayla karisik yagmur var. Ödüm kopuyor bahcedeki bitkilerime birsey olacak diye. Demin oglumun camindan bakarken birkac bakla fidesinin yerlere yattigini gördüm ancak hava o kadar kötü ki cesaret edip cikamadim. Bazen dogayla mücadelenin de sinirlari oluyor O yine bildigini okuyor. Ankara`ya en kisa zamanda özledigi yaz günlerinin gelmesini diliyorum. Sevgiyle kalin.

Sevgili çiçeksever70 ziyaretiniz için teşekkürler,
İlk ağaçları aldık o zamanlar yağmurdan dolayı dikilemedi,çim tohumu aldık yağmurdan dolayı ekilemedi, hep ertelendi ertelendi. Şimdide dolu vurdu. Şikayetlenmek istemiyorum rahmettir deyip şükür diliyoruz, artık bahçe öyle olduki yağan yağmur sel şeklinde akıp gidiyor toprak içine çekmiyor suları. İnşallah güneşi görürüzde canlanır zavallılar.Sevgiler hoşcakalın

hanndan
02-06-2011, 21:21
sayın hanndan
bahçenizin durumunu görünce şaşırdım ve çok üzüldüm daha öncede yazmıştım hernedense mesaj 338 deki çiçek tepenizin operasyon başlasın başlıklı fotoğraftan çok çok etkilenmiş masa üstüne kaydedip hergün bakarım ben sadece sağlık olsun derim muhtemelen siz daha muhteşem yapacağınızdan eminim tekrar geçmiş olsun dilekelrimi sunar sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda başarılar dilerim

Sayın r.ali,
beğenmeniz beni mutlu eder, şimdi zavallılara lokal operasyon yapılıyo ama yaaaaa,:o
İnşallah toparlarlar bahçe.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim saygılar.

hanndan
02-06-2011, 21:26
Handan ım, bugün nasıldı bahce.? Sular çekilmiş, bitkiler toparlanmıştır umarım.
Sıkma canını sen, doğa halleder hepsini.
Şansımıza, bu yıl havalar bir garip. Kah yağmur, kah sis ve dolu. Diş sıkmaktan dişim kalmıyacak:))

Öpüyorum seni, sevgiyle.

Ablacım bugünde muhteşem bi yağmur yağdı, artık demeye çekinir oldum. Yan tarafa çim ektiğimiz zaman gübre serpmiştik bugün baktım sel önüne katmış götürüyo gübreyi. Haberlerde gösterdi gölbaşındaki evleri sel bastı diye,gölün suyu 1 metre yükselmiş. Bahçe doydu suya , direkt sel haline geliyor. Kaç senedir böyle yağış görmedim. Hayırlısı vardır bunda da bi hikmet.
Öpüldün ablacım

Uzaylı
04-06-2011, 23:18
Sevgili hanndan; Geçmiş olsun. Bahçe yaşayan ve çok toparlanan bir ortam üzülme bence. Bunların hepsi sahip olduklarımızın kıymetini bilmemiz için hayat tecrübesi bence. Yani bence Rabbimizin sana sunacağı muhteşem güzeliklerin kıymetini bilmen için ön hazırlık. Öyle kabul etmelisin. İyiyi düşün, iyiyi davet edersin...

Bizim bahçeye de öylesine bir yağmur yağdı ki. Acaba biz bahçeden eve dönünce doluya mı döndü hava diye düşünmeden edemedik. Yemeklik kabaklar ve balkabaklarının yaprakları delik delik olmuş. Mısırların yaprakları bir tuhaf olmuş, parça parça ayrılmış. Daha yeni düzenlemeye çalıştığımız kısımda araba battı çamura oturunca, traktörü çağırıp arabayı çektirdik. Bunlar telafi edilir şeyler. Yeter ki sevdiklerin yanında olsun...

Sevgiler...

hanndan
08-06-2011, 12:09
Sevgili Uzaylı çok teşekkürler, neyseki geçti o gri günler.Yavaş yavaş toplanıyor bahçe, toprak öyle olmuştuki nasıl anlatsam kayış gibi sertti. Bazı yerleri tekrar çapaladık.Güller gürleşti.
Dediğiniz gibi kıymet bilmek için ön hazırlıktı ve sınavı geçtik umarım.
Sizede geçmiş olsun,desenize sizde az badire atlatmamışsınız.
Hayırlısı olsun Allah cansağlığı versin bunlar geldi geçti bile.
sevgiler.........

hanndan
08-06-2011, 19:26
Amaryllis, bir güzellik doğdu.........
net çekemedim ama eklemek istedim.

hanndan
08-06-2011, 19:29
Süs kabakları büyüyor.İnşallah
çok kabaklarım olurda dağıtım için hazırlanırlanırlar......

hanndan
08-06-2011, 19:31
Haftasonu annemin hediyesi,ağaçmıdır çalımıdır adını cinsini bilmiyorum ama çiçekleri çok güzel.

hanndan
08-06-2011, 19:33
Bahçemiz yeşilleniyormu ne! :D

h.ışık
08-06-2011, 22:32
Hayır handan hanım , yeşillenmiyor, kırmızılaşıyor. (Güller)

Uzaylı
08-06-2011, 23:51
Bize de bahçemizde gül görmek nasip olur inşallah. Bizim çelikler beklemede, çitsiz cesaret edemem. Bu sene beklemedeyim. Sizinkileri görünce içim gitmiyor değil hani. Maaşallah...

limon
09-06-2011, 06:56
Handan hanım, annenizin hediyesi sanırım Gelin Tacı-Weigela (http://www.google.com.tr/search?q=weigela&hl=tr&rlz=1G1GGLQ_TRTR348&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zVXwTZW0FMnesgafkOGVAw&ved=0CBsQsAQ&biw=1280&bih=713), çalı türüdür, baharda çok bol çiçeklenir, dalları sarkık formludur. Güle güle büyütün. :)

füsunANK
09-06-2011, 21:44
Çimler ne durumda merak ettim :confused: Güllerin rengi çok güzelmiş.

hanndan
11-06-2011, 06:53
Hayır handan hanım , yeşillenmiyor, kırmızılaşıyor. (Güller)

Evet haklısınız renkleniyor olarak değiştireyim.
Bahçem renkleniyorrrrrrrrr.......

hanndan
11-06-2011, 06:56
Bize de bahçemizde gül görmek nasip olur inşallah. Bizim çelikler beklemede, çitsiz cesaret edemem. Bu sene beklemedeyim. Sizinkileri görünce içim gitmiyor değil hani. Maaşallah...

İnşallah olur sevgili Uzaylı, siz bu kadar başarıyı elde ettikden sonra yaparsınız.
Yerini iyi belirlemek lazım aslında,güller çimin arasında kaldı resim çekmekte zorlanıyorum.

hanndan
11-06-2011, 06:59
Handan hanım, annenizin hediyesi sanırım Gelin Tacı-Weigela (http://www.google.com.tr/search?q=weigela&hl=tr&rlz=1G1GGLQ_TRTR348&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zVXwTZW0FMnesgafkOGVAw&ved=0CBsQsAQ&biw=1280&bih=713), çalı türüdür, baharda çok bol çiçeklenir, dalları sarkık formludur. Güle güle büyütün. :)

Sevgili limon,
çok teşekkür ederim,bilgileri okudum İnşallah kışı atlatır.

hanndan
11-06-2011, 07:01
Çimler ne durumda merak ettim :confused: Güllerin rengi çok güzelmiş.

Sevgili füsunANK, çimlerin hepsi çıkmadı çirkin bi görüntü var,ekimini yapan komşumuz çıkar merak etme diyor,İnşallah çıkar :(

Periş
11-06-2011, 07:08
Sevgili Handan amaryllis harika gülün duruşu bile güzel maşallah annelerimiz bizi hep düşünüyor allah uzun ömür versin benim annemde sarkan begonya türlerinden almış getirmiş bana çok sevindim ellerine saglık herşey çok güzel Mersinden sevgiler...

hanndan
16-06-2011, 19:56
Sevgili Periş, amaryllisi aslında güzel çekemedim bu aralar makina arızalandı eski fotograf makinesiyle çekmek zorunda kaldım, çiçeğinin bu kadar güzel olduğunu bilseydim başka renklerdende alırdım. Seneye inşallah.
Allah başımızdan eksik etmesin sevdiklerimizi, sizde güle güle büyütün begonyanızı......
sevgiler.

hanndan
16-06-2011, 20:52
Ama haksızlık bu yaaaaaaaaa.
4.doluyuda atlattık,bahçeyi sel götürdü yine......ama mutluyuz :(

berrinb
16-06-2011, 20:57
Sevgili Handan ,bugün haberlerde Ankarada dolu ve seli işitince ,aklıma siz ve diğer Ankaralı arkadaşlar geldi.Geçmiş olsun,inşaallah bitkilere dolu ziyan vermemiştir,Yağmurdan sonra bitkileriniz daha güzelleşecekler,kırılan olduysa da üzülmeyin,can sağlığı olsun yeniden alıp dikersiniz.Selamlar sevgiler ...

hanndan
16-06-2011, 21:41
Sevgili berrinb,
artık ben sayfaya hep dolu haberleriyle katılmaya başladım. Güzel resimler ekleyemedi. Bizim buralara haberlerde gösterdiği kadar dolu düşmedi, fındık büyüklüğündeydi artık buna bile sevinir olduk bizden 3 km öteye ceviz büyüklüğünde dolu düşmüş. Yağmur çok hızlı yağdı bahçede her çukuru doldurdu. Artık interneti ilk açtığımda hava durumuna bakar oldum. Neyse pazardan sonra yağmurlar bitiyormuş.
Yağmurdan sonra çıkamadım bahçeye çok soğuktu sabah ilk işim teftişe çıkmak olacak, İnşallah fazla ziyan yoktur.
Sevgiler.......