PDA

View Full Version : Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7]

Bambo
22-03-2019, 17:36
Merhaba. Yaklaşık 1 hafta önce bir üreticiden begonvill boduru satın aldım. Ve daha düne kadar çok sağlıklıydı ve bugün birazcık sarsarak begonvill e dokundum ve bütün çiçekleri biranda döküldü ama yaprakları duruyor . Neden böyle oldu bilen varmı acaba . Kurumasından korkuyorum.

ParlakYıldızlar
23-03-2019, 22:19
Hoşgeldiniz, Syn, Bambo begonvıller yer değişikliğine hassastır, mumkunse guney cephede açık havada olmalı, aşırıya kaçmadan normal sulama rutinine devam edin.

DiPoLe
24-03-2019, 16:28
Merhabalar;
Bahçeme dikmek için saksı içinde sarmaşık tipi begonvil satın aldım. Saksıda 2 kök var, ayırmayı düşünüyorum. Ancak köklerinin çok hassas olduğu vurgulanıyor hep. Saksısı çok küçük kalmış, ben kapı girişine büyük bir saksıya dikmeyi planlıyorum. Hazır saksı değiştirirken iki bitkiyi ayırmaya yeltensem mi acaba? Yoksa iki bitkiye de zarar verme ihtimalim çok mu fazla? Ayırırken özellikle dikkat etmem gereken bişeyler var mıdır?

Bambo
05-04-2019, 18:07
Ben antalyada oturuyorum begonviller en iyi yetiştiği yer diyorlar.Ama rüzgar çok var şu an rüzgardan çok fazla çiçek döküyor. Rüzgardan korumak için ne yapmalıyım ?

caposi
10-04-2019, 10:03
merhabalar:
Begonvilinizden bol çiçek almak için onu strese sokun, sulamayın güneş ışığı ve sıcağa maruz bırakın saksısı küçük olsun ama mutlaka düzenli bitki besini verin. Özellikle yaz aylarında yaprağı artık solmaya başlayıncaya kadar sulamayın. Göreceksiniz yapraklarını döküp üremek için çiçek açacaktır. Nekadar rahat olursa okadar yapraklanır ve boyu uzar.

ahmeter
10-04-2019, 10:18
Hayatlarından memnunlar

Selma_321
10-04-2019, 11:01
Sayın Ahmeter, bu 2. Fotoda ki bodur mu? Dayanamadım bende aldım.

ahmeter
10-04-2019, 14:23
Selma hanım Evet bodur

ahmeter
16-04-2019, 14:15
,,,,,,

Yayavuz78
21-04-2019, 19:31
Lütfen yardım edermisiniz. begonvil yaprak uçlarında kömürleşmiş gibi yanıklar mevcut ne yapmam gerekir

ahmeter
21-04-2019, 19:48
Sıçak bir günde susuz kalmış ,toprağı devamlı nemli kalsın yeni yapraklarını verdiğinde normal su veriniz
Mesajlarınızda resim kullanınız tanı kolay olsun

Yayavuz78
22-04-2019, 22:13
arkadaslar begonvil in yaprak uclarında kömürleşme, yanık tarzında oluşumlar var ve git gide yayılıyor. Anlayan bilen arkadaslarımız yardım edebilirler mi acaba ?

ahmeter
30-04-2019, 11:54
Begonvil

ahmeter
01-05-2019, 11:14
Begonvil hastalarını ücretsiz tedavi bekliyorum

seymen_84
01-05-2019, 19:09
Geçen seneden beri kapalı balkonumda Bulunan begonvilim kışın yapraklarını neredeyse hiç dökmedi onu iple yukarıya doğru sardırmak ve tekrar oradan karşıya uzatmak istiyorum çok ufak tefek budama dışında bir budama yapmadım yapraklarını dökmemesi bir sorun mu özellikle budama konusunda Yardım istiyorum istiyorum bunu

EAkpınar
02-05-2019, 14:44
Yapı marketten saksı tipi olduğunu umut ettiğim begonvil aldım. Saksısını değiştirdim. Toprağına toprak besini karıştırdım.
Azot (N): %7
Fosfor (P): %23
Potasyum (K): %7
Miroelementler + Magnezyum Oksit (mgO): %0,8
Kükürt Trioksit (SO3): %2,5 İçeriği de buymuş.
Fazla suyu sevmediğini okuduğum için toprağının kurumasını bekledim, sulamadım. Yer değişikliğinden olduğunu ümit ediyorum, çiçekleri de döküldü. Ancak kapalı balkonda da olsa henüz kuvvetli güneş görmüyor. Malum havalar henüz ısınmadı. Ankara da çiçek açtırabilir miyim ki:confused: Kışın nasıl korumalıyım.:confused:

derin35
02-05-2019, 18:23
Sayın Seymen 84, sorunuzu begonvil sayfasında sorarsanız, kısa sürede yanıt alırsınız.

Bir de fotoğraf ekleyebilirseniz, gelen yorumlar çok sağlıklı olur.

Zira orada begonvil ustası çok.

Bol çiçekli günler dilerim.

seymen_84
02-05-2019, 19:34
Geçen seneden beri kapalı balkonumda Bulunan begonvilim kışın yapraklarını neredeyse hiç dökmedi onu iple yukarıya doğru sardırmak ve tekrar oradan karşıya uzatmak istiyorum çok ufak tefek budama dışında bir budama yapmadım yapraklarını dökmemesi bir sorun mu özellikle budama konusunda Yardım istiyorum

ahmeter
03-05-2019, 06:06
Geçe sıcaklığı 10 geçmişse açık havaya
Toprağından 1 metre üstü budama ,yeni sürgünler çiçek verecek
Tek tür gübre ,koyun gübresi veya şerbeti
Yağmurlu günler kapalı bir yere
Yazın güneşli ve havadar bir yerde bulunacak
Saksı toprağını zaman zaman bir çubukla havalandırın
Başarılar

ahmeter
06-05-2019, 15:39
Sarılsam dikenleri batacak .en güzel sarılıçı

ahmeter
06-05-2019, 23:12
oooooo

ahmeter
07-05-2019, 15:16
Bu sene pek güzel kendilerini gösterdiler bende bir dediklerini 2 etmiyorum

bynpol
08-05-2019, 23:20
Masallah ne kadar guzel acmislar. Ben de bu yil kucuk bir begonvil edindim. Alir almaz topragini ve saksisini degistirdim. Uzerindeki tum cicekleri dokuldu. Bunun normal oldugunu dusunerek balkonda gunesli bir alana tasidim. Yeni yapraklar cikarmaya basladi. 15 gunde bir bitki besini veriyorum. Acaba ne zaman tekrar cicek acar. Siz bu kadar guzel cicek actirmayi nasil beceriyorsunuz. Bilgilendirirseniz cok mutlu olurum. Ankarada yasatmak zor biliyorum ama cok seviyorum ve yasasin istiyorum.

ahmeter
09-05-2019, 17:00
Akdeniz iklimine uygun ve orada yetişen bir bitki Başka iklimlerde zor İstanbul dahil
Bende özel serada olduğu için olabiliyor masraflı oluyor iyi günler

bynpol
09-05-2019, 21:48
Tesekkur ederim. Su an icin bitkim iyi gorunuyor. Kisin icerde yazin disarda yasatabildigim kadar yasatmayi dusunuyorum insallah.

ahmeter
10-05-2019, 15:43
Ben seni seviyorum

ahmeter
23-05-2019, 05:38
Bu sabah moral kazanmak için Begonvillerle buluşmak istedim kokuları yoktur ben kokluyorum bana kokuyor iyı günler

ahmeter
28-05-2019, 12:16
Begonvilsiz günler geçmiyor
Yaşayın bu güzelliğe ihtiyacınız var

ahmeter
29-05-2019, 09:51
Misafirim

ahmeter
29-05-2019, 11:43
Bir türlü kalkmak bilmiyor konuşuyor bende onu zevklen dinliyorum İlk geldiği yeri hala unutmamış Bodrum
Söz verdim onu gene kışın üşütmiyeçeğim
Ara ara göz ucuyla bakıyorum vallahı güzel
Begonvilim ben seni seviyorum

kara_mete
06-06-2019, 12:24
merhabalar. foruma yeni üye oldum buda benim miniğim. paylaşmak istedim.saygılar.

https://i.hizliresim.com/OrdrYD.jpg

ahmeter
01-07-2019, 14:21
Denemenizi öneririm

AlFa
15-07-2019, 20:35
[QUOTE=ahmeter;1556530]Sevmişim bir kere[/QUOTE

Sevmemek elde değil.... harika bir çiçek.... sizin begonviller bir başka güzel...

ahmeter
16-07-2019, 06:03
Begonville yaşamak

ahmeter
18-07-2019, 05:50
Begonvilim Günaydın

Bambo
28-07-2019, 19:29
Merhaba antalyadayım 1 hafta lığına ıspartaya tatile gitmiştim ve bodur begonvilimi bir süre sulayamadım bugün geldiğimde çoğu yaprağını dökmüş neden acaba

Jezebel
04-08-2019, 08:50
Begonvilsiz günler geçmiyor
Yaşayın bu güzelliğe ihtiyacınız var

Bu turuncu Begonvile ‘den pazarlarda pek görmüyorum.
Turuncu favori rengim, ışık renk, neşenin rengi diyebilirim :)
Çiçek festivalinden ebruli diye almıştım , crystal de çıktı:)
Güzel sürpriz oldu bana

697476

Defalarca alıp ölmesini gördüm, İzmir kışın Begonvile uygun değil.
Sadece çalı tipi Begonvile ve vahşi olan dayanıyor.
Bunun yaşanmasını candan istiyorum.

ahmeter
04-08-2019, 19:13
Bougainvillea

chuckybebek79
05-08-2019, 14:13
Bendekiler bursada dış mekanda hayatta kalıyor kışın içeri almıyorum -2 leri atlatıyor

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

asya-
18-08-2019, 06:28
Bunlarda benim begonvillerim ☺

skayacik
26-08-2019, 12:25
Bu da benim yetiştiren komşumdan aldığım begonvilim..Çiçekler bendeyken açmaya başladı..Diğer çelik olan ise bu sene ilkbaharda çöpten geçerken görüp aldığım çelik..1 ay kadar suda beklettim ve resimdeki yapraklar çıkmaya başladı.Sonra toprağa alayım dedim ama yaprakların canı gitmeye başladı..Geçen sene sonbaharda alıp toprağa komple gömdüğüm çeliklerde bu ilkbaharda aynı şekilde toprağın altından yaprak çıkarmaya başladı ancak sonra bir anda kurudu..Tam bu yaprak çıkması esnasında birşeyi yanlış yapıyorum ama seneye bunu da çözerim kısmetse..Hem ilkbahar hem sonbahar çelik denedim ve hem toprak altı hem de suda denedim..Köy evim bitti..kısmetse bahçesi artık çokça çelik denemesi için müsait durumda..Komşumun ilettiği bilgidir.."çelik en geç nisan 25 ten sonra yaprak çıkarı ama kurur".Evim Dragos Kartal ve balkon tamemen kuzey cephede..Begonvil ilk 4-5 seneyi atlatarak alt kısımları ağaç haline gelmeye başlar ise artık don riski azalır düşüncesindeyim..
Diğer resimlerde bu yaz çeşme kalesi girişindeki muhteşem begonvil..
https://resmim.net/f/VVdfm0.jpg
https://resmim.net/f/9CAKYd.jpg
https://resmim.net/f/H48wYl.jpg
https://resmim.net/f/fIESXU.jpg

ahmeter
28-09-2019, 16:04
,,,,,,,,,,

münevver
30-09-2019, 16:23
Begonvillerin ticari değeri hakkında bilgisi olan var mı ? Örneğin aramızda begonvil ihrac eden var mı? En azından begonvil ihracatı için potansiyal konusundaki görüşleriniz nedir?

burak76
01-10-2019, 14:29
İstanbul şartlarına şu zamana kadar iyi uyum sağladı...

ahmeter
02-10-2019, 11:03
Begonvillerin ticari değeri hakkında bilgisi olan var mı ? Örneğin aramızda begonvil ihrac eden var mı? En azından begonvil ihracatı için potansiyal konusundaki görüşleriniz nedir?

Begonvilin tiçari değer var Adanadan birkaç firma ihraç ediyor Fakat Hollanda
yeni türler çıkarıp önde koşuyor
Sizin bir çalışmanız varsa paylaşırmısınız

münevver
02-10-2019, 20:05
Ben bu şekilde aşılı haliyle satılır mı diye merak etmekteyim.
İnternette Taylandlı bir firma bu şekilde ihraç ediyor da potansiyali merak ettim.

münevver
02-10-2019, 20:40
Araştırdığım kadarıyla begonvil kalem aşısı ile aşılanabiliyor. Ancak Türkiye'deki aşılı ağaçlar oldukça yaşlı ve büyük. Hal böyle olunca satış rakamları astronomik çıkmakta.
En son 22.Eylülde Sakarya süs bitkileri şenliğinde bu şekilde bir begonvil için 10bin tl istediler.

Eğer kalem genç yaşta aşılanabilirse 2-3 renkli sarmaşıklar elde edilebilir ve bunun da satış potansiyali daha yüksek olur fikrindeyim.

Bu sene 3-5 begonvil aldım ve deneme aşıları yaptım.
Şu an gözlemlediğim kadarıyla aşılarda nem sorunu yaşıyorum. Yani kalemler nemi kaybedip kuruma eşiğindeler. Poşetle sardım ve poşet içine bir miktar su damlattım ancak bu da bir süre sonra küflenme yapabilir.

Dikkatli bir gözlemle bu sorunu çözebilirsem ileride ticari olarak da bu konuda çalışma yapmak niyetindeyim.

Jezebel
03-10-2019, 18:09
İyi bir konuya değinmişsiniz.
Ben de aynısını Japon gülleri için düşündüm.
Sadece anaç olarak dayanıklı olan dikenli türü tercih etmek bence akıllıca olacak.
O sadece taşıyan bir gövde olur. Dikenleri kesersiniz.
Artık gerisi hayal gücünüze kalmış.
YouTube de aşılama videoları vardır.

https://youtu.be/KvpWUtJxySo

gibi mesela.
Kolay gelsin:)

münevver
04-10-2019, 18:05
Denemelerden birini seraya koydum. İçerideki nem yetecek mi ona bakıyorum. ilk gün böyle görünüyor.Aynı anaçta turuncu- kırmızı ve beyaz var.

Jezebel
04-10-2019, 19:21
Sevgili münevver, videodaki arkadaş her aşıladığı dalı naylon poşete koymuş ve 15 gün hiç açmamış poşeti.
Bunu siz de birkaç dalda deneyebilirsiniz.

tropikalist
04-10-2019, 20:51
merhaba ben bir şey denemek istiyorum hani şu kolay köklenen arsız ev çiçekleri var kalanchoe türü ben evde begonvilim var köklendiremedim o yüzden o arsız bitkiye aşılayıp üretmek istiyorum denesem tutar mi acaba forumda bir arkadaş sarmaşık ile denemiştir ancak sonucu öğrenemedik bu yüzden bende denemek istiyorum ama olur mu olmaz mı

münevver
04-10-2019, 21:41
Sevgili münevver, videodaki arkadaş her aşıladığı dalı naylon poşete koymuş ve 15 gün hiç açmamış poşeti.
Bunu siz de birkaç dalda deneyebilirsiniz.

Ben de ilk yaptıklarımı o şekilde yaptım ve açmadan sabretmeye çalışıyordum ancak bir tanesinde farkettim ki aşıladığım kalem kurumaya niyetlenmiş. Bu nedenle iki adet saksıyı da boyu 30cm yüksekliğinde içinde bolca nem olan küçük bir seraya koydum. Youtubedaki bazı videolarda bu naylonu ara ara açıp yeni aşıyı nemlendirene de rastladım hiç açmayana da.
Kimi yazın aşılamış kimi ilk baharda.
Kimi aşıyı gölgede bekletmiş kimi 25- 30C ısıya ihtiyaç duyduğunu belirtmiş.

Ben her grup için ayrı ayrı deneme yapıyorum/ yapacağım.
Bu yüzden bir grup dışarda güneşte ve aşıya poşet geçirdim Bir kısmı gölgede poşetli.
Bir kısım serada ve oldukça nemli ortamda , poşetsiz.

Tabi aramızda deneyen varsa belki koşulları benden daha iyi biliyordur. Tavsiyelere de açığım.

münevver
04-10-2019, 21:45
Poşetli olanlarda poşetten ve nemden dolayı kalem net görüntülenemiyor. Bir de nem konusundan dolayı onları daha sıkı takip etmem gerekiyor. O yüzden fotograf için seradakiler daha kolayıma geldi. :)

Jezebel
04-10-2019, 23:00
Sevgili münevver,deneye , yanıla bir sonuç alınacak.
O insanların ve bizim koşullarımız farklı, kendi doğrumuzu kendimiz bulmalıyız.

ahmeter
05-10-2019, 19:43
Gelin duvağı

siflera12
16-10-2019, 09:51
Merhaba arkadaşlar begonvil Bakımı ve Üretimi Hakkında Bilgi Almak İsteyenler Videomu Egzotik Bahçem Kanalımdan İzleyebilirsiniz , Yorumlarınızı Bekliyorum [emoji4]
https://youtu.be/U5ySVNSLvjk

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ahmeter
31-10-2019, 11:08
Begonvil günleri

engnkucuk
26-11-2019, 15:25
Begonvile anaç olarak kullanılabilecek başka bir tür bitki var mıdır acaba ?

Farklı renklerdeki begonvilleri aşılayıp baston güllerde olduğu gibi bir forma sokmak çok güzel bir görsellik olurdu.

SecretGarden..
06-01-2020, 06:45
Arkadaşlar, güneye bakan ve neredeyse bütün gün güneş alan balkonuma, Aydın güneşine dayanıklı çiçekler ararken, üstelik önümüz yaz, susuzluğa dayanıklı çiçekleri tercih ederken - sağolsun, başbahcevanın önerileri ile - tanıştım begonvil ile... Çok beğendim. Satıcı, sitemizde yazılanların aksine bol su istediğini söyledi ama ben bu sulamanın çiçeklenme öncesi olduğunu sizlerden öğrendim. Hepinize teşekkürler...İşte begonvillerimin fotoğrafları... Yorumlarınızı ve yönlendirmelerinizi benden esirgemeyin olur mu? NOT: mor begonvili 2-3 çelik olarak diktim, tutmasının zor olduğunu biliyorum ama acemi şansı ya tutarsa!!!

Emegınıze dsaglık cok guzelller yaa bende ıstıyorum:(((

ahmeter
06-01-2020, 13:12
,,,,,,,,,

hakanim_74
29-01-2020, 11:57
Ben begonvili bir türlü çelik ile çoğaltamadım..Suyada koydum olmadı i..imdaaaat....

münevver
29-01-2020, 13:37
Hindistandaki yetiştiriciler begonvilleri el ile çapraz tozlama yaparak resimlerdeki gibi çeşitler elde etmişler.

Bu şekilde aramızda deneme yapan var mı ?

Ebicen
23-02-2020, 15:05
Merhabalar ben yeni üyeyim sizlere sormak istediğim bir konu var.Büyükçene bir saksıya begonvil ve mandevilla çiçegini eksem bir sorun olurmu? **** mor salkım ve mandevilla çıçeğini eksem hangisi daha uygun olur. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

ahmeter
26-02-2020, 05:45
Arzu ettiğiniz her türlü bitkiyi yan yana bir saksıya dikip sizin karar vermeniz en doğrusu siz gözlemleyin ve kararı verin ,resminide buraya koyarsanız bizde görmüş oluruz iyi günler

Ebicen
28-02-2020, 00:50
Cevabınız icin teşekkürler, mandevilla güneşten pek hoşlanmıyormuş ayrı saksılara ektim gelismelerini heyecanla bekliyorum.

emufo
10-03-2020, 08:47
Ben de bir begonvil hayranı olarak Erzurum gibi zorlu iklim şartları altında çok şükür begonvilimi büyütüp Şubat ayında çiçek açtırdım.

emufo
10-03-2020, 08:59
son hali

Selma_321
10-03-2020, 23:24
Çok güzel sayın emufo, tebrik ederim, Erzurum şartlarında büyütmek, büyük bir şey. Neler yaptınız diye sormak isterim.

emufo
11-03-2020, 06:35
Çok güzel sayın emufo, tebrik ederim, Erzurum şartlarında büyütmek, büyük bir şey. Neler yaptınız diye sormak isterim.

Çok teşekkür ederim. aslında fazla bir uğraşım olmadı, ama biliyorum ki çiçeklerin tek isteği su ve güneş değil, sevgi ilgi şart. Bende bir Begonvil aşığı olarak çiçeğimle neredeyse her gün konuştum, salonda güneş gören bir köşede büyütüyorum. Kısmetse ağustos ayında bir aylığına sadece balkona çıkarıyorum onun dışında sürekli evin içinde. Malum Erzurum geceleri çok serin oluyor.

Anatolia34
06-04-2020, 22:52
Olağanüstü bir durum. Ben de çok seviyorum ve bu renkte geçen yaz ikinci begonvilimi aldım ancak çiçeklenmesi haziranı buluyor. Benimki Ada begonvili muhtemelen. Sizinki ile aynı renkte olan İzmirliymiş, fuşya olan ise Yalova'dan sipariş etmiştim. İnanılmaz gerçekten, hem Erzurum hem ev içinde hem de şubat?!! Tebrikler, çok şahane görünüyor.Nazar değmesin.

Jezebel
07-04-2020, 12:06
Hindistandaki yetiştiriciler begonvilleri el ile çapraz tozlama yaparak resimlerdeki gibi çeşitler elde etmişler.

Bu şekilde aramızda deneme yapan var mı ?

Bunlardan esinlenerek bir turuncu norma boy ve bir e fuşya rengi bodur begonvil aldım.
Bu tozlaştırma işini başarırsam bodur turuncu begonvil sahibi olurum belki.
Ebruli cristal begonvilim de açınca seçenekleri siz düşünün, üç renk cristal ve ebruli çıkabilir :D hem de bodur.

Jezebel
07-04-2020, 22:01
Benim turuncum

705593

.

nanemolla
18-04-2020, 08:22
706241
Sonunda benimde birtane oldu.Eğer güzel anlaşırsak diğer renklerindende edinmeyi istiyorum.

kratos22
18-04-2020, 22:23
Merhabalar Begonvil çelikten üretilir mi?Bizim buradaki seraya gittim ellerinde olmadığını söylediler.Malum virüs yüzünden mal getirmiyorlarmış.Kargo ile gönderim yapan güvenilir sera tavsiye edecek veya ücretli- ücretsiz kargosunu karşılamak şartıyla çelik veya fidan gönderimi yapabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum

Emre25
23-04-2020, 00:23
Arkadaşlar begonvili çelikten ektim yaklaşık on gün oldu hala kıpırtı yok.

Emre25
23-04-2020, 00:31
Benim turuncum

705593

.
Maşallah baya güzelmiş celiktenmi ektiniz turuncu ve beyaz renk nadir bulunuyor

ahmeter
23-04-2020, 05:50
Günaydın

Emre2535
23-04-2020, 23:18
Günaydın
Sizin begonviller yerlerini iyi benimsemiş masallah

Jezebel
24-04-2020, 08:52
Sn.ahmeter , harika.
Gün geçtikçe sizi daha iyi anlıyorum, sürekli açıyorlar ve sadece görüntüleriyle neşe kaynağımız oluyorlar. Bodur olanları kontrol etmek daha kolay, onlara konsantre oluyorum,ama hepsi harkulade.

Mükemmel.
Bana da bulaştırdınız.

Jezebel
24-04-2020, 09:00
Maşallah baya güzelmiş celiktenmi ektiniz turuncu ve beyaz renk nadir bulunuyor

Yok yakınımda bir sera var, sn.ahmeterde özenince, yoldan geçerken orada gördüm.
Seçene kadar üç kere gittim. Boylu poslu mu olsun, gövdesi mi kalın olsun.
İçimden de dua ettim umarım korona kapmam diye :rolleyes: git gel...
Satıcıda maske yok, habire konuşuyor, tükürükleri kafamdan hayal ettim nerelere sıçrıyorlar diye uzaktan uzaktan verdim paramı kaçtım.

Jezebel
24-04-2020, 12:28
Benim kızçeler

706692

706693

.

ahmeter
24-04-2020, 20:10
Sayın Jezebel
Bu akşam tansiyon ilaçımı almıyaçağım sözlerinizden çok memnun oldum
Müsadenizle bir Begonvil koyuyorum

Emre2535
24-04-2020, 23:51
Yok yakınımda bir sera var, sn.ahmeterde özenince, yoldan geçerken orada gördüm.
Seçene kadar üç kere gittim. Boylu poslu mu olsun, gövdesi mi kalın olsun.
İçimden de dua ettim umarım korona kapmam diye :rolleyes: git gel...
Satıcıda maske yok, habire konuşuyor, tükürükleri kafamdan hayal ettim nerelere sıçrıyorlar diye uzaktan uzaktan verdim paramı kaçtım.
Güzelmiş baya macera yasamissiniz begonvil aşkı insana çılgınlık yaptırır. Bende sizin gibi hastalık zamanında duramadım gittim çelik aldım bakalım tutcakmi. kendimden biliyorum şu hastalık zamanında bile duramıyoruz fiyatı ne kadar ben sordum 25 dedi bi satici

Emre2535
24-04-2020, 23:53
Sayın Jezebel
Bu akşam tansiyon ilaçımı almıyaçağım sözlerinizden çok memnun oldum
Müsadenizle bir Begonvil koyuyorum
Ahmetbey fotoğraf en güçlü ilaç görünüyor bide sizin yanınızda daha etkilidir. Ilaca bile gerek kalmıyor. Insanin ruh hali düzelir izleyince

Jezebel
25-04-2020, 08:31
Sn.Emre2535, fiyatlar boy boy, renk renk değişiyor.
Çiçek festivali olsa 10 TL ye de bulunur.
Fuşya ve bodur 25, ama benim hırdavat ve gübre satan, eski müşteri olduğum yer.
Turuncu 45TL.
Önemli olan bizi ne ölçüde mutlu ettiği, 20 yıllık tansiyon ilacınızı bir günlük terkedecek kadar olsa bile :) Yetmez mi ?
Ayrıca bu günlerde kaç para verseniz sokağa çıkma keyfini yaşarsınız?
Bir çiçek festivali 1 yıl sonra yaşayabilecekmiyiz?
Her yaşadığımız bir son.... olabilir.
Kaç paradan önce “kaç mutlu an “ kaldı ?

Hakandokuzoğlu
25-04-2020, 10:22
Merhaba,
3 gün önce arkadaşım begonvil hediye aldı. Saksısını değiştirirken köklerini koparttım ve tamamen dağıldı. Yeni saksıya o toprakla ektim suladım ama begonvilim şu anda çok kötü durumda ne yapabilirim lütfen yardım edin. Yaprakları pörsüdü

Emre2535
25-04-2020, 13:31
Turuncu 45TL.
Önemli olan bizi ne ölçüde mutlu ettiği, 20 yıllık tansiyon ilacınızı bir günlük terkedecek kadar olsa bile :) Yetmez mi ?
Haklısınız ben fiyat karşılaştırması yapmak için sordum. Tansiyon ilaciindanda pahalı değil ya:) en ucuz yer orman bakanlığına bağlı fidanliklar sanırım 6 lira civarında Karşıyaka ve Torbalı da varmış. Yakınsınız öneririm.

Emre2535
25-04-2020, 13:46
Merhaba,
3 gün önce arkadaşım begonvil hediye aldı. Saksısını değiştirirken köklerini koparttım ve tamamen dağıldı. Yeni saksıya o toprakla ektim suladım ama begonvilim şu anda çok kötü durumda ne yapabilirim lütfen yardım edin. Yaprakları pörsüdü
Hakanbey kökler tamamen kopmamistir sanırım .gözlerinde içine ekseydiniz. Fazla şu dönmeyin nemli olması yeter. Ayrıca kökler ful koptuysa koklendirici ilacı var ondan alabilir siniz. Doğal koklendirici ise faklı yöntemler kullananlar var youtubeden bakarsaniz

misik98
25-04-2020, 15:32
Merhaba İzmir den yazıyorum.Gecen sene gayet sağlıklı bir begonvilimiz vardı.25 Nisan gelmsine rağmen yesillenmedi.subat ayı gibi budamasini yaptım.Dallar kirdigimda yemyeşil fakat hala yapraklanmadi nedeni ne olabilir şimdiden teşekkürler

misik98
25-04-2020, 15:34
Resim ekledim

misik98
25-04-2020, 15:38
Son durumu bu

ahmeter
25-04-2020, 20:18
Bougainvillea
Bu bitkinin güzelliği malüm yanlız açele ve telaşa kapilmayın
Bildiğiniz bir dilden internette araştırın
Ben çiçeğe merak saldım begonvil aldım derseniz olmaz alt yapının hazır olması
lazım Ben çelık aldım olmaz size onu satan çiçekçinin kurnazlığı
Çelik nasıl yapılır bir kitap yazılır
Açele etmeyin olur zaman şart iyi akşamlar

tropikalist
26-04-2020, 12:57
Arkadaşlar benim begonvilimde bir sıkıntı var diye düşünüyorum aslında senelerdir var ancak yazmak yeni aklıma geldi benim begonvilim sürekli içeride olduğundan 4 mevsim çiçekli fakat yaz ayları geldiğinde çiçekleri dokununca dökülüyor sebebi ne olabilir normalde dökülürken çiçek tomurcukları var anlayamadın yardımcı olur musunuz lütfen öşöekkeri üstünde kalsın istiyorum

Şimdiden teşekkürler

tropikalist
29-04-2020, 13:11
Galiba yok

Nalis
14-05-2020, 21:40
Merhaba gecen yil aldigim bengovilim büyük bir çömleğe diktim ve cok guzel acti pembe renkli nereyse üst balkonuma kadar çıktı mart başında budama yaptik sanki kurudu dallari takır takır izmir tirede evimin bahcesinde gunes gören kuytu bir köşedeydi cok üzülüyorum acaba canlanir mi

Nalis
14-05-2020, 21:44
Henuz yeni üye oldum cok bilmiyorum ama ögrenecegim selamlar tekrar lutfen cevap yazin fotograf gondermek isterdim ama nasil gonderbilirim bakiyorum

derin35
14-05-2020, 23:11
http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256.htm

Buradan faydalanabilirsiniz.

Nalis
14-05-2020, 23:32
Tesekkurler

Anatolia34
15-05-2020, 20:42
Canlanır. Merak etmeyin. İlk sene hepimiz o korkuyu yaşadık. Cinsine ve yerine göre zamanını bekler. Fuşya begonvilim ilksürgününü verdi. Arkası gelir. Kırmızı olanda bir iki eski yaprak hala var, beklemedeyim, Moda sahilinde anadan ayrılmamış kırık dalı evde dilimleyerek suya koymuştum. Sonra toprağa verdim. Güney cephede beklemedeyim. Dibinde böyle bir yapraklı çıkmış. Acaba begonvil midir? Bilenlerden rica etsem? Keşke olsa.

Jezebel
29-05-2020, 10:25
5 metre

709504

709505

Atlas Orman
29-05-2020, 13:21
Merhaba, Begonvil ve limon ağaçlarına karşı bir ilgim var, limonum var sıra begonvilde ve aklımda bir fikir var ama bitkiye zarar verecekse yapmayacağım. Eğer aydınlatırsanız çok sevinirim.
Begonvile istediğimiz şekli verebilir miyiz? Dükkan vitrinine begonvil tırmandırmak istiyorum.Güneş gören bir vitrine köşeye saksıyı koyup büyüdükçe yukarılara sonra alt tarafa doğru sardırmak istiyorum çerçevenin kenarları boyunca bunu yaparken çok dallanmasını devamlı engellemek zorundayım, bu budamalar sizce zarar verir mi begonvile? Yani tek bir dal gibi sardırma düşüncem var ya da çerçeve kenarlarından yukarılara doğru biraz daha geniş alana sardırabilirim ama alta uzayanları devamlı budamak zorundayım gürlüğünü almam gerek eğer zarar verecekse yazık etmemek için begonvil almayacağım, sarılıcı bitkileri inceliyorum. Teşekkür ederim.

Ahsen subaşı
05-06-2020, 21:22
Merhaba yeni üye oldum begonvilim var ama bir türlü resim yükleyemiyorum lütfen yardım istiyorum arkadaşlar

derin35
05-06-2020, 21:30
Merhaba yeni üye oldum begonvilim var ama bir türlü resim yükleyemiyorum lütfen yardım istiyorum arkadaşlar

http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256.htm

Buradan faydalanabilirsiniz.

Ahsen subaşı
16-06-2020, 11:15
Begonvilim

Ahsen subaşı
16-06-2020, 11:17
3 yıldır ilk defa çiçek açıyor bunada şükürler olsun ��

Ahsen subaşı
16-06-2020, 11:19
Nedenini bir türlü bulamadım bol bol çiçeklerini ne zaman görebilirim yardım ederseniz çok sevinirim arkadaşlar

Jezebel
16-06-2020, 11:39
Nedenini bir türlü bulamadım bol bol çiçeklerini ne zaman görebilirim yardım ederseniz çok sevinirim arkadaşlar

Onu tam güneş alacak bir yere koymazsanız o çiçekleri göremezsiniz

Ahsen subaşı
16-06-2020, 16:14
Sabahtan öğleye kadar güneş alan balkonumda duruyor yeterli gelmiyor zannedersem haklısınız

Ahsen subaşı
16-06-2020, 17:26
Buda katmerli açan begonvilim diğerleri ile aynı yerdeler

Peyzaj-cı
18-06-2020, 11:12
yer desimi yapildiktan sonra sulamayi biraz daha ( cok degil ) fazla yapmaniz iyi oluyor bakin buda benim kurtardigim begonvil .Tum kilcal kokleri yok olmustu bir beyfendinin gul koklerine yaptigi kucuk kok budamasi denilen bir sey denemek istedim ilk basta ama cesaret edemedim sonrada bol sulu kumlu toprakla torfun karisimi bir topraga ektim begoyu (adi bego yani oyle dedik oyle kaldi :) bego kaldi )aslina bakarsaniz ölücegini bile bile biz begoyu aldik yerinden ( yerinde bakilmiyordu suszdu gunesi butun gun aliyordu ve 3 aydan fazladir periodik olarak su verilme durumu ortadan kalkmisti apartmanin bahcesinde oldugu icin ) aldik aldigimizda kilcal koklere dikat ettik ama malesef kurtaramadik sadece ana kok kalmisti eh iste 11 gun gozunun icine baktik yasasin diye hepsi hikaye sevgi varsa isin icinde begolarda direniyorlar hayata:

yaklasik 11 gun onceki durumu buydu yapraklari porsumustu
http://img221.imageshack.us/img221/8500/hastabego.jpg

yer degistiricegi icin direk gunese cikarmadim ve suyunu normal gerekenden biraz daha fazla verdim iste 11 gun sonra bizim bego iyilesti ve boyle oldu
http://img221.imageshack.us/img221/2108/iyibego.jpg
Anneler gününde gelinimin hediyesi begonvil 15 gün sonra çiçeklerini döktü, yaprakları yumuşayıp kıvrılmaya başlamıştı. Araştırırken sizin tedavi şeklini gördüm ve uyguladım. Yaprakları kendine geldi gibi görünüyor. Umarım kurtarmışımdır begonvil imi. Şimdi çiçek açmasını bekliyorum. Teşekkür ederim size iyi ki yazmışsınız çözümünüzü.

Peyzaj-cı
25-06-2020, 20:59
18.6 da iyileşme var diye yazmıştım ancak yapraklar yumuşadı, dallar dahi yumuşamaya başladı. Saksıdan çıkarıp su dolu kabın içine koydum. Akşamdan sabaha kadar suda bekletip bahçe toprağı torf kum karışımı toprağına dikmeyi planladım. Acaba doğru yapıyor muyum? Önerileriniz var mıdır?

betuloruc
02-07-2020, 13:08
Merhaba,

Fotograftaki begonvili alali 1 ay oldu herhalde, 3 kok bodur begonvil. Balkonda bakiyorum, aydinlik, ozellikle aksamlari 2 saat direk gunes aliyor. Ruzgarli bir bolgede yasiyoruz balkon cami korur diye dusunmustum ama butun cicekleri kurumadan dokuldu. Boyca buyuyuyor ama cicek olmayincada pek keyif vermiyor acikcasi. Haftada bir cicek besinli suyla suluyorum arada kurudukca normal su da veriyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.

Captainhookx
03-07-2020, 13:11
Ben yeni katıldım surekli bu siteyi okuyor ve bilgi deposu olarak kullaniyordum site cok güzel.Benim begonvilimde sorun var cozemedim.Begonvilde yapraklarda siyahlanma var neden olabilir acaba yardım varmi?
Tesekkurler.

musk
04-07-2020, 21:01
Ben yeni katıldım surekli bu siteyi okuyor ve bilgi deposu olarak kullaniyordum site cok güzel.Benim begonvilimde sorun var cozemedim.Begonvilde yapraklarda siyahlanma var neden olabilir acaba yardım varmi?
Tesekkurler.
Demir eksikliği var gibi duruyor. Yaprak renkleri normal değil. Ancak yaprak kıvırcıklığı ve deformasyonu mantari hastalıktan olabilir.

musk
04-07-2020, 21:05
Merhaba,

Fotograftaki begonvili alali 1 ay oldu herhalde, 3 kok bodur begonvil. Balkonda bakiyorum, aydinlik, ozellikle aksamlari 2 saat direk gunes aliyor. Ruzgarli bir bolgede yasiyoruz balkon cami korur diye dusunmustum ama butun cicekleri kurumadan dokuldu. Boyca buyuyuyor ama cicek olmayincada pek keyif vermiyor acikcasi. Haftada bir cicek besinli suyla suluyorum arada kurudukca normal su da veriyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.
Çiçeklenme dönem dönemdir. Bekleyeceksiniz. Ancak full güneş şart. Yoksa bekleyiş uzun sürer.Kışın 8-10 derecenin altında korumaya almalısınız.

musk
04-07-2020, 21:12
18.6 da iyileşme var diye yazmıştım ancak yapraklar yumuşadı, dallar dahi yumuşamaya başladı. Saksıdan çıkarıp su dolu kabın içine koydum. Akşamdan sabaha kadar suda bekletip bahçe toprağı torf kum karışımı toprağına dikmeyi planladım. Acaba doğru yapıyor muyum? Önerileriniz var mıdır?
Begonvilinizin üzerine sığabiliyorsa büyük boy pet siseyi üst kısmıdan kesip ters çevirip üstüne kapatın, veya sığıyorsa saksıyla komple içine koyun. kestiğiniz kısmı da tekrarbantlayıp içinde bırakın Sera ortamı oluşacak ve toparlayacaktır.

betuloruc
12-08-2020, 14:43
Merhaba,

Merhaba,

Onceki mesajdan sonra buda begonvilin suanki hali, baya sevdi sanirim balkonu :) Yalniz bodur begonvil diye almistim balkonda bakacagim icin suan baya boylandi daha da buyuyecek gibi duruyor. Bilen biri bodur mu degil mi soyleyebilir mi?

E.Kahraman
12-08-2020, 17:25
Merhaba,

Onceki mesajdan sonra buda begonvilin suanki hali, baya sevdi sanirim balkonu :) Yalniz bodur begonvil diye almistim balkonda bakacagim icin suan baya boylandi daha da buyuyecek gibi duruyor. Bilen biri bodur mu degil mi soyleyebilir mi?

Merhaba. Begonviliniz bodura benziyor. Sarmaşık olsaydı dipten bu kadar dallanıp yapraklanmazdı diye düşünüyorum. En azından benim sarmaşık begonvilimde durum bu şekilde. :)

E..nihal
23-08-2020, 14:45
Merhaba, uzun uzun begonvil leri görüp iç geçirdikten sonra dun dayanamayıp aldim bir süre balkonda büyütüp sonrasında dikmeyi düşünüyorum fakat bu seksi küçük mu? Daha büyüğe almam gerekiyor mu? Toprağına ekstra birşey katmam lazım mi (aslinda bukadar zamanki tecrübelerime bakarak çiçekcinin kendi toprağını pek bozmak istemiyorum )
Ne zaman büyümeye başlar, cicek açması icin daha cok mu var ?
Şimdiden tesekkurler

E..nihal
23-08-2020, 15:03
Turuncu 45TL.

Bu fiyatlar Bayag iyiymiş, ben dün biraz uzun ve üzerinde 1 tane çiçek olan i 70 tl dedi .
Benim aldığım çiçeksiz küçük, 35 tl.di.

Jezebel
23-08-2020, 15:53
Merhaba, uzun uzun begonvil leri görüp iç geçirdikten sonra dun dayanamayıp aldim bir süre balkonda büyütüp sonrasında dikmeyi düşünüyorum fakat bu seksi küçük mu? Daha büyüğe almam gerekiyor mu? Toprağına ekstra birşey katmam lazım mi (aslinda bukadar zamanki tecrübelerime bakarak çiçekcinin kendi toprağını pek bozmak istemiyorum )
Ne zaman büyümeye başlar, cicek açması icin daha cok mu var ?
Şimdiden tesekkurler

İstanbulda bu fiyat normal,
Burası İzmir.
Toprak ekleyin üstten. Dışarıda donar o İstanbulda, evde bakın.
Saksı değişimi şu an yapmayın, sonbaharı, hatta kışı bekleyin.
Toprağını çok dağıtmadan saksı değiştirin.
Mevcut saksıyı falçatayla kesin, saksının dibini yuvarlak şekilde kenarından kesin ve ayırın. Dibi olmayan saksıyı bikiyle beraber yeni saksının içine koyduğunuz 4-5 parmak toprağın üstüne oturtun. Eski saksının kalan kısmını boyuna falçata ile kesip saksıyı köklere zarar vermeyecek şekilde koparıp atın. Üstüne toprak ekleyin ki kökler görünmesin.

Yeni saksınız beyaz veya siyah olmayan herhangi bir renk olabilir. Siyah saksıların saldığı kimyasallar insan sağılığına zararlı, evde tutmayın.
Bolca sulayın.
Keyfini sürün, çok güzel bir çiçek, rengi ne olursa olsun.
Güneş görmezse açmaz.

E..nihal
23-08-2020, 21:20
İstanbulda bu fiyat normal,
Burası İzmir.
Toprak ekleyin üstten. Dışarıda donar o İstanbulda, evde bakın.
Saksı değişimi şu an yapmayın, sonbaharı, hatta kışı bekleyin.
Toprağını çok dağıtmadan saksı değiştirin.
Mevcut saksıyı falçatayla kesin, saksının dibini yuvarlak şekilde kenarından kesin ve ayırın. Dibi olmayan saksıyı bikiyle beraber yeni saksının içine koyduğunuz 4-5 parmak toprağın üstüne oturtun. Eski saksının kalan kısmını boyuna falçata ile kesip saksıyı köklere zarar vermeyecek şekilde koparıp atın. Üstüne toprak ekleyin ki kökler görünmesin.

Yeni saksınız beyaz veya siyah olmayan herhangi bir renk olabilir. Siyah saksıların saldığı kimyasallar insan sağılığına zararlı, evde tutmayın.
Bolca sulayın.
Keyfini sürün, çok güzel bir çiçek, rengi ne olursa olsun.
Güneş görmezse açmaz.

Cevaplarınız icin teşekkürler.
Evin içi cok gunes almadığı icin balkonda içerde tutmayı dusunmustum bu mevsimde yine de donar mi?
Ciceklenecegi zaman icin simdiden sabirsizlaniyorum.

sbilgili
10-09-2020, 16:58
Merhaba yaklaşık iki aydır begonvil sahibiyim İstanbul'da. İlk başlarda her şey çok güzeldi ama şimdi yaprakların altlarında siyah böcekler görüyorum adeta çörekotu gibi ne yapmam lazım çiçeğimi kurutur mu? Nasıl kurtulabilirim? Fotoğraf ekliyorum

Baruthane
29-09-2020, 16:49
benim de zamanında aldığım bir pembe begonvil var biraz büyüdü ama acaba ne zaman budaması yapılması gerekiyor doğru budama nasıl olmalı lütfen cevaplayın ona göre birkaç düşüncem var ve ben çok fazla çelikleme yöntemi denedim ama tutmuyor ne yapmam lazım eğer çelikleme başarırsam bu ağacın bonsaisini yapmayı düşünüyorum çok güzel duruyor

Jezebel
29-09-2020, 20:48
Bakın burada saygıdeğer arkadaşımız ahmeter (http://www.agaclar.net/forum/1196714-post1071.htm)'in yöntemi.
http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1695-14.htm#post1196714

Bu Konuda Ara
(http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1695.htm?nojs=1#goto_threadsearch)
yazan yere tıklarsanız pet şişede nasıl köklenir öğrenirsiniz.
Aramayı bir kere öğrenince, her konuda, bu site bir hazine.

betuloruc
30-09-2020, 09:38
Merhaba, begonvilim cok guzel buyuyor ama ciceklerin yapraklarinda kucuk siyah bocekler var sirkeli su denedim ama cok ise yaramadi yardimci olur musunuz?

Baruthane
30-09-2020, 11:35
Bakın burada saygıdeğer arkadaşımız ahmeter (http://www.agaclar.net/forum/1196714-post1071.htm)'in yöntemi.
http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1695-14.htm#post1196714

Bu Konuda Ara
(http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1695.htm?nojs=1#goto_threadsearch)
yazan yere tıklarsanız pet şişede nasıl köklenir öğrenirsiniz.
Aramayı bir kere öğrenince, her konuda, bu site bir hazine.

teşekkürler sayın jezebel acaba her ay yapılabilir mi yoksa belli bir dönemde mi yapılması gerekiyor :confused: gerçekten de hazine... aramada biraz acemiyim her yazdığım çıkmıyor öğrenirsem bakalım daha ne bilgiler bizi bekliyor;)

Jezebel
01-10-2020, 12:14
teşekkürler sayın jezebel acaba her ay yapılabilir mi yoksa belli bir dönemde mi yapılması gerekiyor :confused: gerçekten de hazine... aramada biraz acemiyim her yazdığım çıkmıyor öğrenirsem bakalım daha ne bilgiler bizi bekliyor;)

Haziran ve Temmuz diye yazmıştı bir yerde.

musk
04-10-2020, 16:46
Sayın Ahmeter in yöntemiyle yani, pet sisede yılın her ayı olur. Güç olur, uzun olur ama mutlaka köklenir merak etmeyin.

begoonville
12-10-2020, 19:48
https://hizliresim.com/1Xdb6d

Merhaba Çiçek dostları. Uzun araştırmalardan sonra begonvil çeliklemeye karar verdim. Geçen pazar günü bir arkadaşımın bahçesinden her renkten çelikler aldım.Kahverengi dal rengi olanları tercih ettim.Çelikleri 10cm boyunda kestim. Uçalını 45 derece açıyla kestim. Üst taraflarında küçük bir yaprak bıraktım. Kestiğim eğimli yeri çok hafif kazıdım hormana batırıp pet bardak ve plastik saksılara marketten aldığım çiçek toprağını ekleyip diktim. Suyu verip(Şaşal su) resimde görüldüğü gibi plastikle kapattım. Sorum şu bu şekilde ne kadar kapalı kalmalı? ne aralıkla açmalı ve su vermeliyim?

keopstr
12-12-2020, 20:47
https://hizliresim.com/1Xdb6d

Merhaba Çiçek dostları. Uzun araştırmalardan sonra begonvil çeliklemeye karar verdim. Geçen pazar günü bir arkadaşımın bahçesinden her renkten çelikler aldım.Kahverengi dal rengi olanları tercih ettim.Çelikleri 10cm boyunda kestim. Uçalını 45 derece açıyla kestim. Üst taraflarında küçük bir yaprak bıraktım. Kestiğim eğimli yeri çok hafif kazıdım hormana batırıp pet bardak ve plastik saksılara marketten aldığım çiçek toprağını ekleyip diktim. Suyu verip(Şaşal su) resimde görüldüğü gibi plastikle kapattım. Sorum şu bu şekilde ne kadar kapalı kalmalı? ne aralıkla açmalı ve su vermeliyim?
Eğer içerde küflenme vs olursa havaldırın veya az bir hava deliği açarsanız işlem yapmaya gerek yok

keopstr
12-12-2020, 20:53
Aşıların bir çoğu tuttu ama hala yeşil yaprak vermediler bir sorun var anlamadım bazı aşılarım 3 ayrı gözden yeşi yaprak verdi...

keopstr
12-12-2020, 20:57
Anaç bir begonil ağacı arıyorım gövde çapı 5-6 cm acaba nerden bulabilirim?
Ayrıca begonvil çelikleri satın alabileceğim bir satıcı var mı acaba? **** kargo ücretini ödemek şartıyla gönderebilecek arkadaşlar var mı?

keopstr
23-12-2020, 10:12
Kimse birşey yazmıyor sanırsam bu foruma artık kimse gelmiyor :(

Muda
24-12-2020, 21:12
Sn. keopstr;

Sadece begonvil hakkında 55 sayfa yazı ve resim var. İnsanlar belirli bir süre sonra aynı şeyleri yazmak istemiyorlar. Öncelikle 55 sayfayı okuyun isterseniz. Sahil bölgeleri dışında begonvil yetişmiyor. Burada bazı çiçekçiler getiriyor. Ancak iç ortamda bile çiçek açmaları zor oluyor. Ben daha tam olarak büyüdüklerini göremedim. Arkadaşın aldığı begonvillerin çoğu öldü. Bazıları yaşasa da çok az çiçek verebildiler. Güneş ve nem ile büyüdüğünü düşünüyorum. Tabi bu da bizde kışın fazla bulunmayan bir şey. Siz de begonvilinizi ev veya büro ortamında tutuyorsunuz. İkliminiz bize göre daha iyi ve güneşli olsa da çok aşırı büyütemiyorsunuz. İstanbul'da dahi yetiştiren arkadaşlar sıkıntı yaşıyorlar. Sera içine alıyorlar. Ahmeter bu konuda en fazla uğraşan ve çiçek açtıran kişi. http://www.agaclar.net/forum/1586453-post1592.htm Diğer konulara bakarsınız.

Aşı yaptıktan sonra aşılarınızın tutması durumunda yapılacak şey aşı altlarından çıkan anaçtaki filizleri dip kısmından sıfır kesmeniz gerekmekte. Bunu her çıktıklarında yapmanız gerekiyor. Yapmaz iseniz tutan aşılarınız belirli bir zaman sonra kurur.

İnternet ortamında begonvil fidanı diye aratmanız halinde bir sürü satıcı ve değişik renkler bulabilirsiniz.

keopstr
27-12-2020, 02:09
Sayın Muda Keşke sizde bana karşı bu kadar önyargılı olmasaydınız,2012 den beri bu sayfayı takip ediyorum bir süre ara verdim 55 sayfayı defalarca okudum,13 yıldır da balkonumda kışın salonumda 5 ayrı renk begonvil yetiştiriyorum hiçbiriside ölmedi hem yaz hem kışiçek açtılar ama kışın hafif bir ısıda büyütüyorum kışın çiçek açmasınlar yorulmasınlar diye. begonvilin bonzaisini bile yaptım yaz kış her zamanda çelik yapıyorum Amacım farklı türleri aşılamak vs uzun zamandır uğramamıştım belki değişik tür vs bulurum diye evinde yetiştiren arkadaşlar dan çelik almak daha sağlıklı internetteki satanlar çok küçük fidanlar vs...
Bir tekrar gündem oluşturalım dedik neredeyse kovacaksınız

E..nihal
16-01-2021, 13:55
Hiç umudum yoktu ama begonvilim coştu çiçeklendi =)

begoonville
29-01-2021, 15:39
Sayın Muda Keşke sizde bana karşı bu kadar önyargılı olmasaydınız,2012 den beri bu sayfayı takip ediyorum bir süre ara verdim 55 sayfayı defalarca okudum,13 yıldır da balkonumda kışın salonumda 5 ayrı renk begonvil yetiştiriyorum hiçbiriside ölmedi hem yaz hem kışiçek açtılar ama kışın hafif bir ısıda büyütüyorum kışın çiçek açmasınlar yorulmasınlar diye. begonvilin bonzaisini bile yaptım yaz kış her zamanda çelik yapıyorum Amacım farklı türleri aşılamak vs uzun zamandır uğramamıştım belki değişik tür vs bulurum diye evinde yetiştiren arkadaşlar dan çelik almak daha sağlıklı internetteki satanlar çok küçük fidanlar vs...

Merhaba Sayın@keopstr

Öncelikle begonvil çelikleme ile ilgili sorduğum soruya cevabınız için çok teşekkür ederim. 2020 Ekim ayında başlayan Begonvil çelikleme serüvenim hatalarla başlayarak ilk denemede % 0 başarı aldım. Yılmadım bir daha bir daha derken şu anda %90 oranına çıkardım. Begonvil çiçeğini çok seviyorum. Adeta bir BEGONVILMANIAC (begonvil manyağı) oldum. şu anda 50 adet civarında begonvil çeliklerim büyüme sürecinde. Bu seviyeye gelinceye kadar tüm yöntemleri denedim. Amacım para kazanmak değil. Sadece her türden 1 adet olsun yeter. Satın almakla olmuyor. İnanın dikkat ederseniz çok farklı türleri var. Ben işi abarttım akademik olarak kayıtlı türlere kadar araştırdım. Yaptığım araştırmalar (ingilizce) beni şoke etti. gelelim sorunuza. Ağaç olarak bulursam size yollarım. Henüz aşılama işine girmedim.

Saygılarımla

Jezebel
30-01-2021, 13:17

Boşuna alınganlık yapmaya gerek yok.
Kimse kimseyi kovma niteliğinde bir cümle kurmuş değil.
Açtırdığınız begonvilleri güzelce yükleyin de gözümüz şenlensin.
Bu Korona ortamında insanların canı burnunda, belki kendileri hasta, belki aile bireyleri...
Belki yakın birini kaybettiler.
Ahkam kesmeden, ileri geri yazmadan biraz düşünmeniz iyi olur.
İnsanlar size, bu ortamda, çelik göndermek için kargoya gitme cesareti bulamayabilirler.

Böyle bir şey isteme hakkını nereden alıyorsunuz:confused:
Neden böyle bir risk almalarını istiyorsunuz:confused:
Denizliye yakın mesafedeki Bodrum, Fethiye, Marmarise gidebilir sokaklarda halen açmış bulunan Begonvillerden çelik alabilirsiniz.
Bu başlık bir şey isteme başlığı değil. Bunun için ayrı bir başlık açabilirsiniz.
Yaptıklarınızı, tecrubenizi, püf noktalarıyla burada anlatın ilgi duyanlar feyz alsın.

Videolarınızı youtube'ye ekleyin, linklerini koyun.

Bilgi ve resim paylaşın .

715894

Bilgi içermeyen her yazışmayı özelden yapın, nacizane fikrim.:cool:

keopstr
09-02-2021, 00:04
Boşuna alınganlık yapmaya gerek yok.
Kimse kimseyi kovma niteliğinde bir cümle kurmuş değil.
Açtırdığınız begonvilleri güzelce yükleyin de gözümüz şenlensin.
Bu Korona ortamında insanların canı burnunda, belki kendileri hasta, belki aile bireyleri...
Belki yakın birini kaybettiler.
Ahkam kesmeden, ileri geri yazmadan biraz düşünmeniz iyi olur.
İnsanlar size, bu ortamda, çelik göndermek için kargoya gitme cesareti bulamayabilirler.

Böyle bir şey isteme hakkını nereden alıyorsunuz:confused:
Neden böyle bir risk almalarını istiyorsunuz:confused:
Denizliye yakın mesafedeki Bodrum, Fethiye, Marmarise gidebilir sokaklarda halen açmış bulunan Begonvillerden çelik alabilirsiniz.
Bu başlık bir şey isteme başlığı değil. Bunun için ayrı bir başlık açabilirsiniz.
Yaptıklarınızı, tecrubenizi, püf noktalarıyla burada anlatın ilgi duyanlar feyz alsın.

Videolarınızı youtube'ye ekleyin, linklerini koyun.

Bilgi ve resim paylaşın .

715894

Bilgi içermeyen her yazışmayı özelden yapın, nacizane fikrim.:cool:
konu kapanmıştır biz kendi aramızda özelden yazışarak çözdük neden ortak bir paydada buluşarak yapıcı olmak yerine taraf olarak kutuplaştırıp ötekileştirerek üzüyorsunuz covid vs ne alaka bende covid geçirdim ama hastalığımda süresince foruma girip bir kaç mesaj yazayım demedim...Ayrıca ben kime bana çelik göndermek zorundasınız demişim anlamadım...Bu başlık altında bir sürü begonvil satıcı vs soran insanlar var obalarda yazdınız mı lütfen tekrar soruyorum benim insanlardan zorla bana çelik göndereceksiniz diye yazdığım veya ima ettiğim cümlemi bulup yazın sürekli giremiyorum vaktim o kadar kısıtlı ki herneyse uzatacak değilim ben konuyu kapatıyorum .Önemli not Aramızdaki konu özelden kapandı özür diledim özür diledi bence sizde kapatın...Artık abes ve iştigal ...Herkesten özür dilerim
(Keşke bilgi içermeyen bu kişisel yorumunuzu sizde özelden yazsaydınız)

Mehmet Zur
10-03-2021, 10:37
Merhabalar; elimde 1 adet 1 metrelik 2 adet 40 cm Lik begonvilim var. İstanbul da geçtimiğimiz aylarda ki kar yağışların da gerekli korumayı yapamadım ve yaprakları kurudu. Kurtarma şansım var mı? Pek bilgi sahibi değilim bu tür hakkında. Şimdiden teşekkür ederim

doktorunbalkonu
10-03-2021, 11:21
Merhabalar; elimde 1 adet 1 metrelik 2 adet 40 cm Lik begonvilim var. İstanbul da geçtimiğimiz aylarda ki kar yağışların da gerekli korumayı yapamadım ve yaprakları kurudu. Kurtarma şansım var mı? Pek bilgi sahibi değilim bu tür hakkında. Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba. Havalar yeniden ısınmaya başlıyor. Yeşil kalan kurumayan dalları varsa ve yeni filizler çıkarmaya hazırlanıyorsa kurtarabilirsiniz diye düşünüyorum.

Mehmet Zur
10-03-2021, 11:25
Merhaba. Havalar yeniden ısınmaya başlıyor. Yeşil kalan kurumayan dalları varsa ve yeni filizler çıkarmaya hazırlanıyorsa kurtarabilirsiniz diye düşünüyorum.

Filizlenme ibaresi gözükmüyor hiç bir dalında. Üst tarafları daha kuru gibi duruyor benim gözlemlerime göre. Bir kaç kişi budama yapman gerekiyor gibi şeyler söyledi bende güvenemedim. Sizlerden yardım almak istedim

doktorunbalkonu
10-03-2021, 11:34
Filizlenme ibaresi gözükmüyor hiç bir dalında. Üst tarafları daha kuru gibi duruyor benim gözlemlerime göre. Bir kaç kişi budama yapman gerekiyor gibi şeyler söyledi bende güvenemedim. Sizlerden yardım almak istedim

Fotoğrafını da yükleyebilirseniz bilen birisi yardım edecektir diye düşünüyorum. Ama bana da soracak olursanız eğer uçlar tamamen kurudu ve gövdesi bir ihtimal bile olsa kurtarılacak gibiyse budamanız bence de faydalı olacaktır.

Mehmet Zur
10-03-2021, 11:43
Fotoğrafını da yükleyebilirseniz bilen birisi yardım edecektir diye düşünüyorum. Ama bana da soracak olursanız eğer uçlar tamamen kurudu ve gövdesi bir ihtimal bile olsa kurtarılacak gibiyse budamanız bence de faydalı olacaktır.

Teşekkürler. Fotoğrafları da yükleyeceğim

nanemolla
02-04-2021, 06:57
717713

Buda bendeki begonvil.ağaç görünümüne daha çabuk geçmek adına, bulduğum bir kenara atılmış bu ağaç şeklideki kuru dala sardırdım.kapalı balkonda sonbahardan beri çiçekli kaldı ve hala çiçekli.inşallah çok yorulmuyordur.

kılıçh
02-04-2021, 10:52
717713

Buda bendeki begonvil.ağaç görünümüne daha çabuk geçmek adına, bulduğum bir kenara atılmış bu ağaç şeklideki kuru dala sardırdım.kapalı balkonda sonbahardan beri çiçekli kaldı ve hala çiçekli.inşallah çok yorulmuyordur.

Ağaca sarma fikrine bayıldım. Ellerinize sağlık sn nanemolla.

CanerOzturk
10-04-2021, 19:12
Merhaba. Bu fotoğrafta görünen begonvilim 4. Yaşına giriyor. Ana gövdede bu renk bir durumla karşılaştım. Sizce normal mi? Yanında giden incecik bir dal daha yeşil görünüyor.

Alperen4181
15-04-2021, 22:33
Merhaba çeliklemedeki deneyiminizi paylaşırmısınız lütfen. En azından ölen ağaçlarımızın yerine çelikten köklenenleri koyabiliriz.

Alperen4181
15-04-2021, 22:36
Merhaba Sayın@keopstr

Öncelikle begonvil çelikleme ile ilgili sorduğum soruya cevabınız için çok teşekkür ederim. 2020 Ekim ayında başlayan Begonvil çelikleme serüvenim hatalarla başlayarak ilk denemede % 0 başarı aldım. Yılmadım bir daha bir daha derken şu anda %90 oranına çıkardım. Begonvil çiçeğini çok seviyorum. Adeta bir BEGONVILMANIAC (begonvil manyağı) oldum. şu anda 50 adet civarında begonvil çeliklerim büyüme sürecinde. Bu seviyeye gelinceye kadar tüm yöntemleri denedim. Amacım para kazanmak değil. Sadece her türden 1 adet olsun yeter. Satın almakla olmuyor. İnanın dikkat ederseniz çok farklı türleri var. Ben işi abarttım akademik olarak kayıtlı türlere kadar araştırdım. Yaptığım araştırmalar (ingilizce) beni şoke etti. gelelim sorunuza. Ağaç olarak bulursam size yollarım. Henüz aşılama işine girmedim.

Saygılarımla

Merhaba
Çelikleme konusunda tecrübenizi paylaşırmısınız lütfen. Kuruyan ağaçların yerine çeliklerden yetişenlerle idare edebiliriz en azından.

begoonville
27-04-2021, 17:35
Merhaba
Çelikleme konusunda tecrübenizi paylaşırmısınız lütfen. Kuruyan ağaçların yerine çeliklerden yetişenlerle idare edebiliriz en azından.

Çelik alırken taze sürgünlerden değilde daha yaşlı dalları tercih ediyorum. Uzunluk olarak en az 7 node (düğüm/yaprak ve dikenin çıktığı yer) olarak sayıyorum. Çelikler için ithal torf kullanıyorum. yerli torf da olur ama fırında 100 C ısıtmalısınız. aksi takdirde mantar sinek vs oluşabiliyor. çelikleri 4 gün suda bekletiyorum. dikimden önce ballı suya batırıyorum. hatta birazda tarçın ekiyorum. Torfu tava haline getiriyorum önceden. ne çok ıslak ne çok kuru olacak. diktikten sonra uzun süre sulama yapmayacaksınız. Köklendirmeyi hızlandırmak için Hormon kullanıyorum. her çeliği plastik bardaklara tek olarak daha kalın çelikleri 2 adet olarak ufak saksılara dikiyorum.Üzerlerine şeffaf poşet geçirip 20 25 C sıcaklıkta direk güneş ışığı görmeyecek şekilde köklenmeye bırakıyorum.

Lagerta
28-04-2021, 21:32
Herkese Merhaba,

Benim Begonvil, kışın yaklaşık +20 derecede çatı katındaydı, ancak güçlü bir aydınlatma yoktu ve sanırım çok suladım. 1 Nisan'da çatı katından aldım, kışın seyrek yaprakları vardı ama yapraklar cansız ve açık yeşildi. Yavaş yavaş yeni yapraklar görünmeye başladı, ancak güneşte hepsi yandı. Bitki besini içeren suyla iki kez suladım. Kuru dalları kestim, sadece yumuşak canlı dallar kaldı.
Hala yeni yapraklar çıkmadı ve bitki çıplak kaldı. Bu durumda ne yapmak lazım? Tavsiye ve yardımlarınızı beklerim.

begoonville
01-05-2021, 20:26
Herkese Merhaba,

Benim Begonvil, kışın yaklaşık +20 derecede çatı katındaydı, ancak güçlü bir aydınlatma yoktu ve sanırım çok suladım. 1 Nisan'da çatı katından aldım, kışın seyrek yaprakları vardı ama yapraklar cansız ve açık yeşildi. Yavaş yavaş yeni yapraklar görünmeye başladı, ancak güneşte hepsi yandı. Bitki besini içeren suyla iki kez suladım. Kuru dalları kestim, sadece yumuşak canlı dallar kaldı.
Hala yeni yapraklar çıkmadı ve bitki çıplak kaldı. Bu durumda ne yapmak lazım? Tavsiye ve yardımlarınızı beklerim.

Bitkinin üzerine bir poşet geçirin.Poşetin içine sprayleme ile su sıkın. Direk güneş almayan aydınlık bir yere koyun. bir kaç gün içinde yeni filizler çıkacaktır.

Alperen4181
03-05-2021, 00:26
Çelik alırken taze sürgünlerden değilde daha yaşlı dalları tercih ediyorum. Uzunluk olarak en az 7 node (düğüm/yaprak ve dikenin çıktığı yer) olarak sayıyorum. Çelikler için ithal torf kullanıyorum. yerli torf da olur ama fırında 100 C ısıtmalısınız. aksi takdirde mantar sinek vs oluşabiliyor. çelikleri 4 gün suda bekletiyorum. dikimden önce ballı suya batırıyorum. hatta birazda tarçın ekiyorum. Torfu tava haline getiriyorum önceden. ne çok ıslak ne çok kuru olacak. diktikten sonra uzun süre sulama yapmayacaksınız. Köklendirmeyi hızlandırmak için Hormon kullanıyorum. her çeliği plastik bardaklara tek olarak daha kalın çelikleri 2 adet olarak ufak saksılara dikiyorum.Üzerlerine şeffaf poşet geçirip 20 25 C sıcaklıkta direk güneş ışığı görmeyecek şekilde köklenmeye bırakıyorum.

Merhaba. Birkaç sorum olacak
Üzerlerine şeffaf poşet geçirdiğinizde küflenme mantar gibi sorunlar çıkmıyormu sizde. Ben üzerini ne zaman kapatsam bunu yaşadım. Bunu engellemek için ne yapıyorsunuz? Ballı suda ne kadar bekletiyorsunuz? Suyla balın karışımı yeterlimi herhangi bir ölçü söz konusumu bunda mesala bir kaşık bal biraz su gibi. Hormon olarak ne kullanıyorsunuz? Hormonu dikimde değilde sularken mi kullanıyorsunuz sanki öyle anladım. Mesala en son çeliği hormona batırıp sonra torfa dikmek gibimi? İba ise kaç ppm? Değilse direk marka söylerseniz sevinirim Ve çelikleme zamanınız nedir. Çok fazla soru oldu sanırım. Mazur görün. Cevaplar için teşekkür ederim.

Lagerta
03-05-2021, 01:08
Bitkinin üzerine bir poşet geçirin.Poşetin içine sprayleme ile su sıkın. Direk güneş almayan aydınlık bir yere koyun. bir kaç gün içinde yeni filizler çıkacaktır.

Teşekkür ederim

begoonville
03-05-2021, 18:07
Merhaba. Birkaç sorum olacak
Üzerlerine şeffaf poşet geçirdiğinizde küflenme mantar gibi sorunlar çıkmıyormu sizde. Ben üzerini ne zaman kapatsam bunu yaşadım. Bunu engellemek için ne yapıyorsunuz? Ballı suda ne kadar bekletiyorsunuz? Suyla balın karışımı yeterlimi herhangi bir ölçü söz konusumu bunda mesala bir kaşık bal biraz su gibi. Hormon olarak ne kullanıyorsunuz? Hormonu dikimde değilde sularken mi kullanıyorsunuz sanki öyle anladım. Mesala en son çeliği hormona batırıp sonra torfa dikmek gibimi? İba ise kaç ppm? Değilse direk marka söylerseniz sevinirim Ve çelikleme zamanınız nedir. Çok fazla soru oldu sanırım. Mazur görün. Cevaplar için teşekkür ederim.
Poşet geçirdiğinizde mantar yapmaması için arada havalandırmanız gerekir. mesela günde 10 dakika yeterli.Mantar olmaması için çok sulamayın. Hafif nemli kalacak ne kuru olacak ne de çok yaş olacak.Yinede oluştuysa oksijenli suyu suyla seyrelterek pamuk çubukla silebilirsiniz.
Eğer aydınlık bir yerde değilse mantar oluşabilir. Ben genelde perde arkası veya şeffaf çatı altı gibi yerlere bırakıyorum.
1 Bardak suya 1 tatlı kaşığı bal karıştırıp yaklaşık 20 dakika bekletiyorum.
Hormon olarak MassPlant Naphthalene Acetic Acide + Indol Butyric Acide; Köklendirme hormonu kullanıyorum. Önce çeliği hormona batırıp sonra saksıya küçük bir delik açıyorum ve dikiyorum. sonrada toprağı hafif sıkılaştırıyorum.
İlk çelik almaya ekimde başladım. sonra kasım, aralık, ocak, şubat,mart ve en son nisan. Hangisi daha başarılı derseniz mart ve nisan ayları. Bildiğim kadarıyla yılın her ayı çelik alınabiliyor. Önemli olan ortam bence.
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Rica ederim. umarım faydası olur herkese.

Alperen4181
03-05-2021, 20:58
Poşet geçirdiğinizde mantar yapmaması için arada havalandırmanız gerekir. mesela günde 10 dakika yeterli.Mantar olmaması için çok sulamayın. Hafif nemli kalacak ne kuru olacak ne de çok yaş olacak.Yinede oluştuysa oksijenli suyu suyla seyrelterek pamuk çubukla silebilirsiniz.
Eğer aydınlık bir yerde değilse mantar oluşabilir. Ben genelde perde arkası veya şeffaf çatı altı gibi yerlere bırakıyorum.
1 Bardak suya 1 tatlı kaşığı bal karıştırıp yaklaşık 20 dakika bekletiyorum.
Hormon olarak MassPlant Naphthalene Acetic Acide + Indol Butyric Acide; Köklendirme hormonu kullanıyorum. Önce çeliği hormona batırıp sonra saksıya küçük bir delik açıyorum ve dikiyorum. sonrada toprağı hafif sıkılaştırıyorum.
İlk çelik almaya ekimde başladım. sonra kasım, aralık, ocak, şubat,mart ve en son nisan. Hangisi daha başarılı derseniz mart ve nisan ayları. Bildiğim kadarıyla yılın her ayı çelik alınabiliyor. Önemli olan ortam bence.
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Rica ederim. umarım faydası olur herkese.

Teşekkür ederim umarım faydası olur. Youtube de bougaivillea başlığı altında inanılmaz paylaşımlar var. Aşı ve diğer konularda.

begoonville
05-05-2021, 16:42
Teşekkür ederim umarım faydası olur. Youtube de bougaivillea başlığı altında inanılmaz paylaşımlar var. Aşı ve diğer konularda.

Neredeyse içinde Bougainvillea geçen her videoyu izlemişimdir. Başka dillerde bulduğum kaynaklardan ingilizceye çeviri yaparak bilgilerimi arttırdım. Hatta *Bougainvillea growing* adında ingilizce bir kitapta buldum. :)

ozge5555
28-05-2021, 18:26
Merhaba,

2 yıldır bahçemde begonvilim var Ama asla cicek acmıyor Fazla su da vermiyorum ama cok yapraklandı ve sıfır çiçek Acaba nerede yanlış yapıyorum? Ek besin mi vermeliyim?

Muda
28-05-2021, 21:23
Merhaba,

2 yıldır bahçemde begonvilim var Ama asla cicek acmıyor Fazla su da vermiyorum ama cok yapraklandı ve sıfır çiçek Acaba nerede yanlış yapıyorum? Ek besin mi vermeliyim?

Sn. ozge5555;

Her canlının önce büyüme sonra yetişkin hale gelip çoğalma yani bitkiler için çiçek açma zamanları vardır. Bitki yeteri kadar büyümeden, olgunlaşmadan çiçek açması mümkün değildir. Bitkinizin büyüklüğü ne kadar. Yapraklandığına büyüdüğüne göre yerini sevmiş. Ancak az su verdiğinize göre çok da gelişememiş. Bitkilerin büyüdükten sonra çiçek açması için özel gübreler bulunmakta. Siz yeterli büyüklüğe ulaştığını düşünüyorsanız bitkinize bu çiçek açması için bu gübrelerden verebilirsiniz. Kompost, yanmış hayvan gübresi ve suyunu da dengeli olarak verirseniz çok daha iyi büyümesini sağlarsınız.

ozge5555
28-05-2021, 22:33
http://begonvil.jpeg

begonvilim bu boyda ama çiçek yok :(

begoonville
27-07-2021, 14:46
Yaz mevsimi begonvil çelikleme. Tür Snowy Pink. Sadece 5 günde 10 çelikten 9 tanesi tuttu.720714

720715

ahmeter
08-10-2021, 17:15
Bu sabahın güzellikleri

tropikalist
09-10-2021, 15:22
Sayın Ahmeter size gerçekten hayranım dediğiniz çoğaltma yönteminizi denedim begonvil için Ağustos ayında tuttu resmen üç haftada kök yaptı şimdi çok sağlıklılar Bu bilgiler altın değerinde bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler sayenizde hepsi

İyi günler ;)

cakir61
02-04-2022, 15:00
Sayın Yağçı
İstanbulda kışı dışarda gecirebilen tek begonvil bu yazdığınız o derecelerde yaşayacağını tahmin etmiyorum kışın Mersine indirmek icap edecek
İsterseniz bir deneyin büyük adada bir tek bahcıvan yetiştiriyor en ufak saksısı 50 lira 40 lira fayton 10 vapur 100 lirayı buluyor Selamlar
Sayın ahmeter Mor renk bu ada begonvilinden nasıl temin edebilirim lütfen cevap verin

cakir61
21-04-2022, 15:24
Sayın Kutlu
İstanbula gelip de bana uğramadığınız için en azından göndermiş olduğunuz Bergamotların durumunu görmediğiniz için bir şey diyemiyorum
Bir defa tekrar İstanbula geldiğinizde begonvil konusunu begonvillerin yanında konuşalım onlarda duysunlar Hoşca kalın Selamlar
Sayın ahmeter sizinle iletişime geçmek istiyorum

cakir61
24-04-2022, 22:30
Senelerdir görüp cok beğendiğim ada begonvili yer adalarda değil
Aynı büyüklükte İstanbulda 2 yerde daha var mal sahipleri resim cekmeğe izin vermedi
Gördüğünüz yer müstakil bir ev ev sahipleri izin verdi kötü bir huyumuzdan dolayı biraz şikayetçiler
Begonvil evin camlarini kapatmış ev karanlığa düşmüş . müteahhitler kapılarını aşındırıyor yıkıp apartman yapalım diğe evet hepsine HAYIR iyi günler
Sayın ahmeter begonvil çeliklenmesi ne durumda sizden haber bekliyorum lütfen.

cakir61
24-04-2022, 22:34
Sayın Ahmeter size gerçekten hayranım dediğiniz çoğaltma yönteminizi denedim begonvil için Ağustos ayında tuttu resmen üç haftada kök yaptı şimdi çok sağlıklılar Bu bilgiler altın değerinde bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler sayenizde hepsi

İyi günler ;)
Bana da anlatabilir misiniz bu yömtemi lütfen.( cakir.mert012@gmail.com mail ile ulaşır mısınız bana?)

ahmeter
26-04-2022, 20:36
Ada begonvil 2021 ağustos

maviesma
13-05-2022, 23:06
Merhabalar, 8 Mayıs tarihinde çiçekçiden begonvil satın aldım. Henüz küçük ve saksıda bakımını yapacağım, ileride büyüdükçe de saksısını büyütmeyi salkımları olur ise ona göre bir düzenek ayarlamayı düşünüyordum. Fakat eve alınca birkaç gün içerisinde tüm çiçeklerini dökmeye başladı. Şu an tek bir çiçeği kaldı geri kalanların hepsini döktü, bu halini gördükçe çok üzülüyorum. En azından yaprak dökmüyor belki çok sulama yapmışımdır derken yavaş yavaş bir iki yaprağının da döküldüğünü fark ettim, epey endişeliyim. Fazla sulama yaptığımı düşünmüyorum, böyle bir düşünceye kapılınca da ne olur ne olmaz diye kurumaya bıraktım fakat bu da etkili görünmedi. Bunca çiçek dökmeye rağmen begonvilim sağlıksız da görünmüyor, toprağında filizlenmeler de var ve bunun ne anlama geldiğini de bilmiyorum. Bitkiler konusunda çok bilgili olduğum söylenemez. Bahar ayındayken çiçek dökmesi beni korkutuyor, ortamına alışamamış olabilir mi? Biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Mahmut Tebir
14-05-2022, 10:05
Begonvil güneşi sever. Güneş görünce çiçeklenir. Fazla su yapraklarını ve çiçeklerini döker. Toprağı muhakkak drenajlı olması lazım. Benim begonvil küçük ama kendinden büyük çiçekler veriyor.

724898

tropikalist
14-05-2022, 12:23
Sayın ahmeterin gönderdiği çelikleri aldım ;) çok özenli paketlenmişler çok özenilmiş tekrardan teşekkür ediyorum

Şey soracaktım ben şu ana kadar hep odunsu dallardan yapmıştım bunlar yeşil dallar bunları da aynı ahmeterin yöntemiyle mi köklendirmem gerek ? Biraz acil bir soru malum hemen halledeyim yol yorgunular nasıl olsa hemen dinlensinler :D

cakir61
14-05-2022, 13:41
Begonvil çeliği
Esasen bu konuları görüşmek için karşı karşıya oturup izah etmek şart bütün dünyada bu şekilde her şehirde değil her kasabada çiçek kulüplere ve büroları var bizde maalesef olamıyor ve olamaz
Resimleri koydum anlamadığınız tarafları sorunuz
Karton saksı
Orman altı toprağı
Plastik bira bardağı
Ve çelik
Bu arada bir methiye aldım Teşekkürler

Sayın ahmeter gönderdiğiniz çelikleri bugün aldım.üzerine koyulan plastik bardağı anlamadım. Ne kadar süre durmalı? arada havalandırma yapılmalı mı? Teşekkür ederim

bonsai027
03-07-2022, 01:59
***,lar uzun süredir forumu misafir üye olarak takip etmekteyim. güzel bilgilendirmeler mevcut.
begonvil çeliklerinin köklendirilmesi ile ilgili sorun yaşayan forum sakinleri var. Tecrübelerimden aktarmak istiyorum.
1-Köklendirme yapılacak çeliğin toprağa gelen kısmının bir kaç cm kabuklarını soyun, çeliğin toprağa gelecek kısmını dört eşit parçaya bölerseniz daha iyi sonuç alırsınız
2-köklendirme yapılacak toprak kısmı önemlidir. kumlu ve süzek toprak seçimi köklendirmeyi hızlandıracaktır. sıkışma durumu olan topraklarda kök oluşmaz
3-Köklendirme hormonu mutlaka kullanın
4-sera ortamı yaratmadıysanız köklendirme oranı düşük olacaktır.
5-çeliğin toprağa gelmeyen üst kısmı açık ise mum veya aşı macunu kullanarak kapatın çeliğin suyunu kayıp etmemesi gerekiyor.
6-çok az miktarda köklendirme hormonu kattığınız sulama suyu ile nemlendirin.
yukarıda sayılanları yaptığınızda başarı oranınız %100 olacaktır.

ahmeter
20-08-2022, 13:02
BEGONVİL
Bu sene başı yapılan çelikler çiçeklerini gösterdi

tropikalist
21-08-2022, 23:19
Merhabalar benim bir hafta önce aldığım begonvil dallarını ekeli daha 4-5 gün oldu ancak bugün baktığımda hemen sürgün yaptığını gördüm. Babamın dediğine göre hemen sürgün vermesi kötüye işaret ( aslında bir nebze haklı ) ama geçen sene ektiğimde yaklaşık 20-25 günde kök geliştirmişti sayın ahmeter bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyim?

legend17
05-04-2023, 14:27
Merhabalar, hemen hemen herkes çiçek açmamasını dile getirmiş ben ise yaprak olmamasını dile getirmek istiyorum izninizle.
Begonvil çiçeğimizi 03.03.2023 tarihinde saksısını büyüttüm budamasını yaptım 15 gün içinde tüm dallarda çiçek açmaya başladı fakat hiç bir şekilde yaprak yok sulamasını az yapıyorum, toprak içinde ne tür bir karışım var bilmiyorum saksıyı bir yakınımızdan temin etmiştim toprak içinde dolu halde aldım bende pazardan çiçekçilerden gübreli karışık bir toprak satın almıştım onunla harmanladım.

Saksımız kapalı balkonda çok iyi ışık ve güneş alan bir noktada duruyor yaprak olmamasıyla ilgili neler yapılabilir vitamin, mineral, gübre vs. önerileriniz varsa sevinirim..

https://imgur.com/3BBHdiR

https://imgur.com/cTDeyCC

ahmeter
18-04-2023, 22:18
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Selamlar

DeaqLe
25-04-2023, 16:42
Arkadaşlar merhaba evimde iki yıllık begonvil var aslında iki yıllık aldık bu sene 4 gidiyor lakin sürgün dallar uzamada sorun yaşıyor takip ediyorum hızlı bir büyüme olmuyor ne yapmak lazım ? Koyun gübresi atmıştım daha evvel gübre atmak tekrar lazım mı? Güneş görüyor ek bir vitamin veya bişey kullanmak gerekir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

ahmeter
05-11-2023, 16:47
Begonvil moral kaynağı

ahmeter
22-11-2023, 06:20
Begonviller

Viridi mundo
29-02-2024, 17:38
Merhaba, ben bugün begonvilimin saksısı tamamen dolduğu için daha büyük bir saksıya almak istedim. Çok dikkat etmeme rağmen kökünün büyük bir kısmını kaybetti. Bekletmeden yeni saksısına dikimini gerçekleştirdim, suyunu verdim. Birde iyi mi yaptım bilmiyorum ama aklıma köklendirme tozu ile sulamak geldi. Bu durumda başka ne yapabilirim. Cevabınız için sizlere şimdiden çok teşekkür ederim.

ahmeter
15-03-2024, 19:01
Doğru bir çıkarma galıba olmamış olsaydı kökler zayi olmazda hiçbir şey yapmanıza gerek yok muhtemelen mayıs sonu çiçekleneçek

ahmeter
11-05-2024, 06:48
GÜNAYDIN Uzun bir zaman burayı ihmal etmişim şimdi begonvil zamanı sizleri burada görmek isterim

ahmeter
21-07-2024, 15:27
Begonvil sevenlere

ahmeter
03-08-2024, 17:36
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ahmeter
22-12-2024, 13:58
İyi günler

ahmeter
25-12-2024, 17:14
Begonvil her zaman güzel

ahmeter
05-01-2025, 16:54
Gelenlere hoş geldiniz diyorum Ben begonvili çok seviyorum Düşünçelerinizi yazarmısınız