PDA

View Full Version : Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.)

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7

ahmeter
18-02-2012, 18:15
Begonvil

papatya73
14-03-2012, 21:26
Bodrum'dan getirdiğim kış nedeniyle oturma odamda olan begonvilimin toprağında küçücük kırkayaklar gördüm ne yapmam lazım? Saksıyı naylonla sarıp balkona bıraktım ama içim hiç rahat değil. Ankara soğuna dayanabilir mi acaba? Köklerinin hassas olduğunu okudum toprak değiştirebilir miyim?

ahmeter
15-03-2012, 07:01
Toprağını değiştirebilirsiniz Tekrar naylona sarılı olarak bir müddet daha balkonda kalabilir nisan 15 den sonra yeni filizler vereçeğini tahmin ediyorum
İyi günler

papatya73
16-03-2012, 13:53
İlginize teşekkürler ahmeter. Begonvilim henüz 1 yaşında değil acaba kökleri zedelenir mi, saksı da küçük sayılmaz değiştirmek kolay olmaz. Acaba ilaçla yokedebilir miyim? Balkonda taze yapraklar biraz süzülmüş bayağı sarmıştım ama yine de soğukdan etkileniyor.

sındırgılı
16-03-2012, 20:30
Balkonunuz kapalidir umarim ?
Yoksa, olmesi kacinilmaz. Sn. Ahmeter, Daha iyi cevap verir ama........

byaydin
21-03-2012, 10:55
merhaba
formdaki yazıları dikkatlice okumaya çalıştım ama sorumun cevabını bulamadığım için yazıyorum
yeni taşındığım evimin bahçesi için görevlimizden begonvil almasını istedim ve büyük bir hevesle beklemeye başladım...bu sabah saksısında geldi. ancak yaklaşık 1,5 metre boyunda olan begonvil tamamen kuru dal şeklinde.
İzmirde oturuyorum, acaba kışı çok sert geçirdiğimiz için mi yapraklarını tamamen dökmüş? görevliye sorduğumda bana söylenen begonvilin tıpkı borozan çiçeği gibi kışın tüm yapraklarını döküp kuru dallar şeklinde kaldığı...eğer yanlış bir seçim yaptıysa geç olmadan değiştirmesini isteyeceğim...yardımcı olursanız sevinirim

kelebek çalısı
21-03-2012, 23:53
merhaba
formdaki yazıları dikkatlice okumaya çalıştım ama sorumun cevabını bulamadığım için yazıyorum
yeni taşındığım evimin bahçesi için görevlimizden begonvil almasını istedim ve büyük bir hevesle beklemeye başladım...bu sabah saksısında geldi. ancak yaklaşık 1,5 metre boyunda olan begonvil tamamen kuru dal şeklinde.
İzmirde oturuyorum, acaba kışı çok sert geçirdiğimiz için mi yapraklarını tamamen dökmüş? görevliye sorduğumda bana söylenen begonvilin tıpkı borozan çiçeği gibi kışın tüm yapraklarını döküp kuru dallar şeklinde kaldığı...eğer yanlış bir seçim yaptıysa geç olmadan değiştirmesini isteyeceğim...yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba Sn. byaydın,

Benim dört farklı renkte begonvillerimden ikisi tamamen yapraklarını dökerken, diğer ikisi yapraklarının tümünü dökmedi, az da olsa yaprak kaldı üzerlerinde. Yapraksız olması normal olsa gerek. Endişe etmeyin bence.

byaydin
22-03-2012, 17:35
çok teşekkür ederim...sadece kuru bir dalla karşılaşınca üzülmüştüm
artık gönül rahatlığıyla yerine yerleştirebilirim :)

kelebek çalısı
22-03-2012, 20:34

Rica ederim. Havalar ısınmaya başladığına göre, gözlerden yapraklar patlamaya başlayacaktır. Gözlerde hareketlenme farkettiğinizde forumda paylaşırsanız memnun olurum.

Güle güle büyütün begonvilinizi.

elifnaz
24-03-2012, 17:25
selam ben de terasımda begonvil yetiştirmek istiyorum.Bursa da oturuyorum ve terasım güneye bakıyor yani neredeyse tüm gün güneş alıyor.Benim öğrenmek istediğim işe büyük bir saksıyla mı başlamam gerekir ve tüm gün güneş fazla mı olur.teşekkürler..

ahmeter
24-03-2012, 17:48
Sıçağı çok seviyor sıçaktan ve güneşten korkmaz

kelebek çalısı
25-03-2012, 02:20

Kışın kuru dala dönüşebilen begonvilin yaprakları gözlerden patlamaya başladı, örnekleme amaçlı fotoğraflarını paylaşıyorum.

adacık
28-03-2012, 13:17
geçen sene Eminönü'ndeki çiçekçilerin ada begonvili kışa kesinlikle dayanaklıdır diye sattıkları begonvilim şimdi kurumuş bir şekilde bahçemde duruyor. Allahtan bir umut tutuyorum hiç bir şansım yok mudur acaba

ahmeter
28-03-2012, 15:42
geçen sene Eminönü'ndeki çiçekçilerin ada begonvili kışa kesinlikle dayanaklıdır diye sattıkları begonvilim şimdi kurumuş bir şekilde bahçemde duruyor. Allahtan bir umut tutuyorum hiç bir şansım yok mudur acaba

Hakiki ada begonvili için Büyük adaya gidersenıiz yardımçı olurum

adacık
28-03-2012, 16:21
çok sevindim teşekkürler, bahçeye dikmek için mevsim uygun olur mu peki

kelebek çalısı
28-03-2012, 17:44

Gelişmiş, yetişkin begonviller dona dayanıklılık gösteriyor olabilir, ama genç yaştaki bitkilerin bu durumdan etkilendiğini ve kuruduğunu biliyorum. Bitkiniz için üzüldüm. Budama makası ile biraz budayın belki de kurumamıştır.

Begonvilin bahçeye dikimi için uygun zamandayız.

nurcanaybay
28-03-2012, 18:40

Toprak üstünde ki dallar kurumuşsa bile bitkiyi sökmeyin.Temmuz-ağustos
gibi dipten yeni sürgünler verebilir .

mhrslm
28-03-2012, 19:51
Benim begonvilimde de hiçbir yeşerme ve canlılık belirtisi yok, belki bunu beklemek için erkendir diye ümid ediyorum.

Muallim
29-03-2012, 05:58

Bekleyin!
Toprağı kuruyunca arasıra sulayın.
Ölmediyse yaz ortasında yeniden filiz verecektir.

iris41
29-03-2012, 21:24
Sayın ahmeter sarı begonvilleriniz cok güzel nereden alıyorsunuz .
Sarı begonvil hic görmedim

Sevgi
30-03-2012, 22:00
Sayın Ahmeter, maşallah begonvilleriniz çok güzel. Diğer sayfada da pet şişedeki üretiminizi inceledim. Pazartesi şişeye diktim. Fakat bugün pamuklaşma gördüm. Ağzını açık bırakayım mı? Acaba bende begonvil üretimini başarabilirmiyim. Ayrıca kırmızı rengide çok güzelmiş. Sizden temin edebilmem mümkün müdür?

hepgül
30-03-2012, 22:08
Bahçede ekili Begonvilim kupkuru bir dal gibi. Hiçbir yaşam belirtisi yok. Arkadaşım geçen sene vermişti o zamanlar yaprakları vardı. Ölmüşmüdür acaba?

Sevgi
30-03-2012, 22:29
***,hepgül benim saksıdaki begonvilimde aynı şekilde budadığım dalları kurumuşa benzemiyordu .şimdi dört gözle yapraklanmasını bekliyorum.

ahmeter
30-03-2012, 22:37
Sayın Ahmeter, maşallah begonvilleriniz çok güzel. Diğer sayfada da pet şişedeki üretiminizi inceledim. Pazartesi şişeye diktim. Fakat bugün pamuklaşma gördüm. Ağzını açık bırakayım mı? Acaba bende begonvil üretimini başarabilirmiyim. Ayrıca kırmızı rengide çok güzelmiş. Sizden temin edebilmem mümkün müdür?

Şişenin kapağını içindeki neme göre açıp kapatmak lazım bunu zamanla öğrenebilebilirsiniz
Şişede pamuklaşma olmaması lazım şişeye torf koydunuzmu
Bendeki begonviller uzun senelerin koleksiyonu
Dağıtım yaptım şu an çelik mevcud değil
İYİ GÜNLER

cihangir BR
03-04-2012, 03:00
Annemin çelikten ürettiği gelin duvağı çiçekte....

4209
07 Ekim 2006 İst.

Bu çiçeğin Brezilya'da ki adı Primavera' ( Bahar) dır.5,6 rengi vardır,Kırmızı,pembe,açık pembe,mor,beyaz ve turuncu...ben de Kırmızı,pembe ve mor var...

omar
05-04-2012, 16:05
Durmadan açan Katmerli Kristal Begonvilim...

280122

ahmeter
10-04-2012, 07:02
begonvil

ayhat
10-04-2012, 08:42
Sayın Omar aynı dalda pembe ve beyaz mı var, maşallah çok güzel ama bayıldım ya...

omar
10-04-2012, 15:44
Sayın Omar aynı dalda pembe ve beyaz mı var, maşallah çok güzel ama bayıldım ya...

Evet, pembe-beyaz aynı dalda. Kristal deniyormuş bu tür begonvile.
Pembe renk duruma göre farklı tonlarda olabiliyor.

gülenmelek
10-04-2012, 16:40
Sayın omar;
O begonvili Ankara'da mı yetiştiriyorsunuz ?
Biraz bilgi rica edebilir miyim ? ;)
(Bence de çok güzel görünüyor ! )

esk nisagül
10-04-2012, 17:01
Sayın omar begonviliniz gerçekten çok güzel ankara ikliminde dış mekanda olmaz diye biliyoruz ama siz nasıl başardınız merak içerisindeyim acaba sırrı nedir bilgi verirseniz bizde aydınlanalım bende almak istiyorum eskişehir ile ankara iklimi birbirine yakın

sevim4
10-04-2012, 17:03
Benim iki begonvilimde henüz yeşermedi onlardamı dondan gitti aceba.

omar
11-04-2012, 10:50
Sn.gülenmelek; esk nisagül;

Ankara Begonville için zor bir iklime sahip. Dışarıda değiller.

İlkbaharda en son balkona çıkan (mayıs) ve sonbaharda da ilk önce (ekim başı) içeri giren bitkilerim.

4 farklı renk ve türde begonvilim var. İkisi evde, ikisi de iş yerimde. Fotoğrafta görülen iş yerimdekilerden. Koridorda duruyorlar. Odaya göre nispeten daha serin ve havadar. Az su ve besin takviyesi ile nerdeyse 12 ay çiçek açıyorlar. Dönemsel olarak artıyor veya azalıyor.

Güneşlenme periyodunda saat 11 ile 17 arasında güneş alıyorlar. 10 Lt. saksıda bulunuyorlar ve devamlı buduyorum. Görülen 6 yaşında ve boyu 150 cm. kadar.

Kışı Ankara’da dışarıda geçirmesi imkansız. Hemen donar. 4-5 sene önce kırmızı-beyaz kristal begonvilimi sonbaharda içeri geç aldığım için kurumuştu…

gülenmelek
11-04-2012, 11:06
Sayın omar, ben de bir Ankara'lı olarak sizin tecrübelerinizden mutlaka yararlanacağım. Kayda değer bilgiler için teşekkür ediyorum.

Budadığınız dallardan rica etsek, acaba bu şekilde, yani çelikten tutturma şansımız olur mu? (Atıyorsanız tabi ki. Eğer değerlendiriyorsanız istemeyeceğim de ;) )

Kıbrıs_Doga
11-04-2012, 11:53
Merhaba arkadaşlar, Kıbrısta begonvil diye bilinen bu güzelim çiçeğe biz 'cemile' diyoruz. Neredeyse köy evlerinin hepsinde var en az birer tane.. Arsız bir bitki buralarda... Beyaz,turuncu,pempe,bordo.. Her renkten var.. Son zamanlarda bir tür keşfettim de bir dalının üstünde hem beyaz hem kırmızı açıyor... Bulabildiğimce endamlılarının fotoğraflarını çekip yüklemeye çalışacağım. :)

esk nisagül
11-04-2012, 15:27
Sayın kıbrıs doğa ****** resimlerini görelim ama gönül istiyorki şöyle kocaman bir demet çelik toplayıp gönderseniz daha memnun oluruz

Kıbrıs_Doga
12-04-2012, 18:10
Sayın kıbrıs doğa ****** resimlerini görelim ama gönül istiyorki şöyle kocaman bir demet çelik toplayıp gönderseniz daha memnun oluruz

Neden olmasın :))))

esk nisagül
12-04-2012, 19:07
Bende seve seve kabul ederim ****** sizi yormıyacaksa ama bunu bir bilene sormalı acep çelikten tutarmı

Kıbrıs_Doga
13-04-2012, 10:42
daha onceki mesajlardan anladigima gore sanirim tutar.. :)

ahmeter
13-04-2012, 13:46
İstanbulda begonviller bahçeye alındı

agozce
13-04-2012, 22:35
Sayın Ahmeter, bakın burda kim var. Çiçekler sona doğru yavruağzı pembesi oldular..,Tekrar teşekürler..

282754

FERAHHH
13-04-2012, 22:44
Bugün koçtaştan hayranı olduğum bengovilden aldım.Artık benimde bir bengovilim var :) biraz büyüdüğünde fotosunu burda paylaşacağım....yanlız benim aldığım bodur bir cinse benziyor hiç sarmaşık gibi gelmedi bana cinsi bodur olabilirmi bilen varmı arkadaşlar ??

kartal124
13-04-2012, 22:59
Sayın FERAHHH hangi koçtaş'tan, kaça aldınız?Ve ne renkler vardı?
Selamlarımla..

hecekin
19-04-2012, 16:55
Dibine çok yakın bir yerden kesilmiş begonvilim var. Ne kadar zamanda tekrar büyüyüp tırmanmaya başlar?

kelebek çalısı
22-04-2012, 00:21
Uyanan, çiçek vermeye başlayan begonviller. Hangi ara yapraklandı, çiçek verdi ben de şaşırdım.

ahmeter
22-04-2012, 05:43
Sayın Ahmeter, bakın burda kim var. Çiçekler sona doğru yavruağzı pembesi oldular..,Tekrar teşekürler..

282754

Sayın Agozçe
Teşekkür ederim tanımaz olurmuyum ne kadar güneş ışiğini fazla alırsa rengi daha koyu oluyor iyi günler

ahmeter
22-04-2012, 05:52
Gününüzde begonvil güzelliği olsun

bayançiçeksever
23-04-2012, 00:12
Gününüzde begonvil güzelliği olsun

tam istediğim renk imrendim çok güzel doğrusu :)

ahmeter
23-04-2012, 07:16
günaydın

limon
23-04-2012, 09:00
Uyanan, çiçek vermeye başlayan begonviller. Hangi ara yapraklandı, çiçek verdi ben de şaşırdım.

Bunlar o yeni yeni uyanıyor, yapraklanmaya başladı dedikleriniz mi? Gerçekten de doğanın hızı şaşırtıcı. :) Çok güzeller...

Ben de siz yazdığınızdan beri benimkine belki bir göz uyanır diye gidip gelip bakıyorum. Bulunduğu yer hem kuytu hem tam güneş ama şans bu ya İstanbul çok soğuk kış geçirince etkilendi haliyle. Dilerim benimki de canlanır ve bu kadar hızlı yol alır. :)

ahmeter
23-04-2012, 11:08
Begonvilin kışın gönlünü hoş ederseniz bütün güzelliğini size erkenden gösterir
Resim bu gün çekilmiştir

kelebek çalısı
23-04-2012, 11:10
Sn. limon merhaba,

:) teşekkür ederim, fotoğraftaki begonvil farklı. Bahçemde dört ayrı begonvil var. Pembe-beyaz, fuşya, koyu pembe ve turuncu. Bu begonvil de tamamen yaprağını dökmüştü. Dikkatimi gerçekten çekmeden yapraklanıp, çiçeklenince hızına şaşırdım. Diğerleri de yapraklanıyor ama çiçeklenmediler henüz.

Sizin İstanbul' da bu oluşunuz bu keyfinizi biraz daha geç tatmanıza sebep oluyor o kadar.

ahmeter
25-04-2012, 20:49
begonvil

ahmeter
25-04-2012, 21:03
Füsün hanım begonviliniz varmı İzmir olduğuna göre cevap evet doğru mu

bayançiçeksever
25-04-2012, 21:30
begonvil

Masallah muhtesem gorunuyor Ahmet Bey kiskanilmayacak gibi degil...

iris41
25-04-2012, 21:52
Bir kac defa eminönünden niyetlendim almak icin koca dalda 3 5 cicek var yok burdaki resimler gibi al beniside yok .
bakımlamı cinslemi alakalı cok güzeller .
Antalyada kaldıgım bir pansiyonun bahce duvarını sarmış renk renk begonvillerin dökülen ciceklerini toplamış istanbulda cam bir vazoda aylarca seyretmiştim :p
kurumuş cicekleride cok hoş

ahmeter
25-04-2012, 21:54
Begonvillerle bir ömür geçirdim ilgi üzerine yeni resimler

ahmeter
25-04-2012, 21:57
Kız sen ne güzelsin

ahmeter
25-04-2012, 21:59
Ahmeter bahçeyi gezebilirsiniz

limon
26-04-2012, 02:55
Ben de siz yazdığınızdan beri benimkine belki bir göz uyanır diye gidip gelip bakıyorum. Bulunduğu yer hem kuytu hem tam güneş ama şans bu ya İstanbul çok soğuk kış geçirince etkilendi haliyle. Dilerim benimki de canlanır ve bu kadar hızlı yol alır. :)

Demiştim ve bugün yaprakların çıkmaya başladığını gördüm, çok sevindim. Umarım sn Kelebek çalısınınki gibi hızla gelişir. Demek ki İstanbulda ful güneş alan kuytu bir yerde kışı atlatabiliyor. Bitkinin uyanması için her gün bol suladım ve ne kadar etkili oldu bilmiyorum ama elimde bulunan humik asitten verdim.

ahmeter
26-04-2012, 08:48
Begonvil
Sensiz bir yaz geçermi

çisem
26-04-2012, 09:20
Küçüklüğümden beri aklımdan çıkaramadığım, lacivert (koyu saks mavi) renkli bir begonvil karesi var.
Pembe, pembe-beyaz, sarı, mora yakın koyu pembe gibi renklerini biliyorum, lacivert rengini çocukluk anılarımın içinde belki de, yapma çiçek yapan komşumuzda görmüş olabileceğimi de belirtmekle beraber, bana begonvilin lacivert renginin olup-olmadığını söyleyebilir misiniz?

ahmeter
27-04-2012, 09:46
Bu gün Ahmeter bahçeyi gezdiniz Begonvil renklerini gördünüz
Dediğiniz mavi yok ben duymadım İyi günler

çisem
27-04-2012, 11:45
Sayın ahmeter;
bahçenizde zevkle ve her zaman geziniyorum.
Gözlerim hala saks mavi-lacivert arası begonvili arıyor her bahçede.
Olsa zaten sizlerden birinde mutlaka olurdu.
Aile fertlerim bu arayışımdan bıktı.
Bana, iyi bir imitasyon çiçekçiden hem de sarı-lacivert :) renklerde büyük bir demet yaptıracaklarını söylemekteler.

İlginiz için teşekkür ederim.

ahmeter
04-05-2012, 11:11
Sizde begonvili sevin

maki01
04-05-2012, 12:15
Bakımı kolay, hastalıklara dirençli ve muhteşem çiçekleri ile vazgeçilmez bir tür oldu benim için ...

Ağaç formu vermeye çalıştığım begonvilim :)

290877

290876

sevgice
04-05-2012, 15:59
Merhaba bu begonviller tohum yapıyormu acaba.Tohumdan üretim yapılıyor mu. Evet ise bize ayırırmısınız zamanı gelince.
Begonvilcilere duyurulur.....

Teşekkürler.

ahmeter
11-05-2012, 14:11
Bougainvillea

jineop
11-05-2012, 15:46
Torch Glow bougainvillea, çalı begonvil (http://www.livingdesertlandscaping.com/images/Bougainvillea%20'Torch%20glow'.JPG)türüymüş.

nurcanaybay
11-05-2012, 18:06
Sn.Jineop ,
çalı begonvil buralar da sınır bitkisi olarak bolca kullanılıyor ,çimin yeşili ile çok da hoş duruyor.

Begonvillerimden mor olanı renklenmeye başladı.Normalde yapraklarını hiç dökmezdi, bu kış'tan o da nasibi aldı .Yeni yeni toparlanıyor...

sevgice
11-05-2012, 19:23
Sn.Nurcanaybay ve Sn. Ahmeter bize begnonvillerin hangi renklerinden varsa tohum zamanı gelince tohumlarını alıp ayırırmısınız . Rica etsem

Teşekkürler

jineop
11-05-2012, 21:32
Sn.Jineop ,
çalı begonvil buralar da sınır bitkisi olarak bolca kullanılıyor ,çimin yeşili ile çok da hoş duruyor.

Begonvillerimden mor olanı renklenmeye başladı.Normalde yapraklarını hiç dökmezdi, bu kış'tan o da nasibi aldı .Yeni yeni toparlanıyor...

Sevgili nurcanaybay, bilgi için teşekkür ederim. Çalı begonvilden hiç haberim yoktu:o

ahmeter
11-05-2012, 21:56
Torch Glow bougainvillea, çalı begonvil (http://www.livingdesertlandscaping.com/images/Bougainvillea%20'Torch%20glow'.JPG)türüymüş.

10 sene evvel İzmirden japon begonvili adı altında bana sattilar İstanbulda olmadı bakmaya değmez
Bizim ada begonvili bu sene - 5 dereçede donmadı hiç fire vermedim hepsi bahçede idi
Çalı begonvıli açık mor bol dikenli diğer türlere göre daha arsız bir tür
Bu günün güzel çins ve renklerine karşılık İstanbulda rağbet görmüyor
Ada begonvili İstanbulda bahçelerde görülmeye ve aranmaya başladı
Bende henüz sırada bekleyenler var
Biraz havalandım Selamlar
TORCH GLOW JAPON BEGONVİLİ

ahmeter
11-05-2012, 22:10
balkonda ada begonvili

selis
12-05-2012, 17:55
Behçede, 4. katın balkonuna çıkmasını beklediğimden başka, ilk defa begonvilim oldu.. ;)
Dün festivalden aldım..
O kadar güzel ki.. Artık benim de balkonumda var.. ;)

ahmeter
14-05-2012, 21:16
Bir begonvile aşık olabilirsiniz ve elde etmek için bir uğraşıya girersiniz

iris41
14-05-2012, 22:21
Begonvillerin bu sayfalarda hayat bulması sevilmesi cok güzel .
Zaten her gördügümüz güzellige aşık olmuyormuyuz ( aşk tuıtkuyla bağlanmak )

ahmeter
24-05-2012, 20:14
Sizin hala bir begonviliniz yokmu
Deseneki güzelim yardımçı olalım

Sevgi
24-05-2012, 21:25
Sizin hala bir begonviliniz yokmu
Deseneki güzelim yardımçı olalım

Sayın Ahmeter, ben kaç senedir bu hasreti çe kiyorum. Sırada bekleyen kaç kişi var acaba? Benide sıraya koysanız rica etsem bu güzelliklerden benimde olsa!!!!!!!!!!! Bahçenize hergün geliyorum. Büyük hayranlıkla seyrediyorum. Emeğinize sağlık. Begonvilleri görünce kendimden geçiyorum en kısa zamannda adaya gidip begonvil alacağım. Sizden de turuncu rengi için sıraya girsem ne zaman sıra gelir acaba? Sağlıcakla...

calandiva
25-05-2012, 09:43

Sayın Ahmeter bu gerçek mi? İlk defa böyle bir renk görüyorum, benimkiler tek renkte ısrarlı fakat bu gerçekten begonvillerin kraliçesi olmalı:)

ahmeter
25-05-2012, 13:55
Pek tabii bu renklere hayran kalmamak mümkün değil
Begonvil çiçeği ışık durumuna ve süresine .aynı zamanda resim çekilirken kaç aylık bir çiçek olmasının durumuna göre değişik tonlar gösteriyor
Antalyada olan bir tonu İstanbulda daha değişik görebilirsiniz
Mesela İstanbulda beyaz rengi bir türlü elde edemedim
Begonvile sahip olmak
Çeşitli firmalar hepsi Ege ve ve Akdeniz bölgesinde kargo ile gönderiyorlar
Bu firmalar çelikten daha kolay yetiştiriyorlar
Çünki bölgenin bitkisi ve uzmanlaşmışlar
Forum üyesi Sayın Mutlu kutlu bey fidanlık sahibi size kargo ile göndereçektir
Tel 0532 2850743 iyi günler

ahmeter
30-05-2012, 20:38
Begonvil maalesef seni sevdiremedim
Ben seni seviyorum

ahmeter
05-06-2012, 21:47
begonvil

seleste
05-06-2012, 22:13
Şu ada begonvili Burdur da yetişir mi acaba ? Bu kış -5 dereceleri birkaç kere gördük ama ondan önceki kışlar daha yumuşak geçmişti. Begonvil bahçelerde en sevdiklerimden...

kelebek çalısı
05-06-2012, 23:11
Begonvillerdeki kıpırtılar...

münevver
06-06-2012, 16:07
Kışın yol ortasında raslayıp da çelik aldığımız begonvil hala uyanmadı.
Sağda solda ne kadar begonvil gördükse henüz hiç biri uyanmadı. Galiba kış onları bayağı derin vurmuş..

kelebek çalısı
06-06-2012, 16:14
Çeliklerin hiç tutmamış olma ihtimali olsa gerek. Ama toprakta olan yaşlı begonviller de uyanmıyorsa, gerçekten kışı atlatamamış olabilirler.

Çelikleme yaptığınız begonvilin renginden kuruyup kurumadığını anlayabilirsiniz aslında. Yani uykuda değil de kurumuş olup olmadığını demek istiyorum. Gerçi kuru olmadığına kanaat getirdiğiniz için belki de uyanmadı diyorsunuz ;).

adacık
06-06-2012, 16:16
Geçen kasım ayında eve yerleşir yerleşmez ada begonvili dikmiştim. Tabii kışa yenik düştü. Yerinden sökmedim bu sabah ne göreyim budadığım dallar yeşillenmiş. Ama şimdi sebze bahçesi içinde kaldı. Daha korunaklı bir yere almak mümkün mü acaba. Yoksa yerinden oynatmamak mı gerekli.

nurcanaybay
06-06-2012, 20:24
Bence hiç ellemeyin ,büyüdükçe alttaki sürgünleri keser sebzelere gölge yapmasını engellersiniz.

Jezebel
06-06-2012, 21:39
Bodur begonvilim;)

305409

.

Jezebel
07-06-2012, 16:38
Demek benim bebeğin adı Torch Glow;)
Pazardan 5 liraya aldım, bonsai ...

selis
07-06-2012, 17:43
Sanırım 20 küsür sene önce dikilmiş.. Ben evlendiğimde de bu bitki bahçedeydi..
305783
305786

4. katın balkonuna çıkmasını istiyorum.. Asma geldi, o gelemedi ;)
305785

Ne yazık ki bu evde yaşayanların içinde, bu bitkiyi tek seven benim galiba..
Dikeni, yaprakları arsına yuva yapan örümceği vs. sürekli bahane edilip budanıyor :mad:
305784

bıcırık
07-06-2012, 17:47
:(Çok güzelmiş...Çok yazık çiçekleriyle budanmış...benim ki malesef kışı atlatamadı..

ahmeter
08-06-2012, 19:42
Sevdiğim en güzel rengi

iris41
10-06-2012, 06:49
Dün gezdigim bir serada muhteşem bir begonvile gördüm kat kat ponpon gibi cicekleri vardı , alıp almama arasıda kararsız kaldım bildiginiz gibi balkonum cok ufak ve aşırı bitki yogunlugu zorluyor beni kışın iceri almakta cabası .
Begonvillerin bodur cinsi varmı gelişmiş büyümüş bir bitkiyi kışın budamak istemiyorum :(
Ahmet bey antalyada gördüklerimde cok büyük dikenler vardı aşılı olanlarında öyle uzun dikenleri oluyormu ? dün gördügümde cok az kücük dikenler vardı

ahmeter
11-06-2012, 20:23
İstanbulda begonvil biraz zor boduru yok diken türüne göre değişiyor

sındırgılı
11-06-2012, 20:45
465 no`lu bildirimdeki Begonvilim , maalesef yapraklanirken aniden hayata kustu.....Digerleri yapaklanirken, o tum yaprakciklarini doktu......Ben de onu iyice budadim. O sarabi renkleri bir daha seyredermiyiz bilmiyorum.

gilan
11-06-2012, 20:51
Dün gezdigim bir serada muhteşem bir begonvile gördüm kat kat ponpon gibi cicekleri vardı , alıp almama arasıda kararsız kaldım bildiginiz gibi balkonum cok ufak ve aşırı bitki yogunlugu zorluyor beni kışın iceri almakta cabası .
Begonvillerin bodur cinsi varmı gelişmiş büyümüş bir bitkiyi kışın budamak istemiyorum :(
Ahmet bey antalyada gördüklerimde cok büyük dikenler vardı aşılı olanlarında öyle uzun dikenleri oluyormu ? dün gördügümde cok az kücük dikenler vardı

Begonvilin boduru var, geçen yıllarda Bauhaus getirmişti. Bodur cinsi soğuğa da daha dayanıklı, hatta arkadaşlar İstanbul'da bahçede kışı başarıyla geçirttiler. Ama saksıda atlatması zor olur, saksıda soğuğa dayanıklılık azalıyor.

iris41
13-06-2012, 08:13
Saksıda bitkinin soguga dayanıksızlıgını biliyorum :( fulü iceri dışarı taşımaktan bıktım diye bilirim .
Begonvil eyüpte bolca var ahmet beyin resimdeki pembe katlıdan gördüklerim, tek kötü yanı aşırı büyük olmaları .
kafam atıyor adalara gideyim diyorum üşeniyorum :p adabegonvili okudugum kadarıyla kışı dışarda geciriyor

ahmeter
13-06-2012, 10:02
İstanbulda yanlız kışın ada begonvili dışarda kalıyor diğerlerini 10 dereçelik bir ortama almak şart
Senelerdir ada begonvili diye bana sattılar sonuç hüsran
Tek çare Büyük adaya gidip tek yetiştiren HÜSEYİN BAHÇIVANI bulmak
bütün ada paytonçuları biliyor

ahmeter
13-06-2012, 10:14
Yakından bir resmini koyuyorum
orijinal rengine dikkat çiçeklerin diziliş şekli ve dallarının düz ve uzun olması

kartal124
13-06-2012, 12:06
Sayın ahmeter,
Bendeki begonvil bu.Cinsi ne acaba?Yaprak rengi çok dikkat çekici.Açık sarı gibi, yaprak damarları koyu yeşil.Mor çiçekli.Dikenleri var.
Sağlıklı görünüyor ama çok çiçek ve yaprak döküyor.Açık renk yaprak demir eksikliğini düşündürüyor amam sağlıklı olunca da acaba cinsi mi böyle diye düşünüp demir takviyesi yapmıyorum.Çiçekli bitki besini veriyorum.
Bu begonvil hakkında ne düşünüyorsunuz?

ahmeter
13-06-2012, 14:23
Azotlu gübre yapraklarını yeşil hale getireçektir

drhegeli
13-06-2012, 15:13
Açık renk yaprak demir eksikliğini düşündürüyor amam sağlıklı olunca da acaba cinsi mi böyle diye düşünüp demir takviyesi yapmıyorum.

Sn kartal124,

demir takviyesi yapın, cinsi öyleyse zaten değişim görmeyeceksiniz. Demir eksikliği ise bitkinizi kurtarmış olursunuz. Demir emilimi için asidik ortam gerektiğini hatırlatırım...

Normal ve demir eksikliği olan yaprak...
308262

iris41
13-06-2012, 21:42
Ada begonvili **** büyükadaya adapte olmuş begonvil sadece bu renkmi acıyor .

agozce
13-06-2012, 21:43
465 no`lu bildirimdeki Begonvilim , maalesef yapraklanirken aniden hayata kustu.....Digerleri yapaklanirken, o tum yaprakciklarini doktu......Ben de onu iyice budadim. O sarabi renkleri bir daha seyredermiyiz bilmiyorum.

Bol bol EMA lı su ile sulayın bence. Ben bir çok ağacımı kurtardım.

sındırgılı
14-06-2012, 15:44
Ebruli tepelerden cicek acmaya basladi. Buyukada begonvilleri daha yeni yeni yapraklanip cicege donuyorlar. Sarabim, Enzim katkili su ile yikaniyor. Bakalim , tekrar yapraklanmaya basliyacak mi ?

kelebek çalısı
15-06-2012, 00:24
Mesaj #764 teki ilk üç karede uyanmaya başladığı görülen begonvilim şimdi fuşya rengi ile göz kamaştırmakta. 3 ay kadar zaman almış bu duruma gelmesi.

http://www.agaclar.net/forum/930764-post764.htm

sevgice
15-06-2012, 00:47
[QUOTE=iris41;982562]Dün gezdigim bir serada muhteşem bir begonvile gördüm kat kat ponpon gibi cicekleri vardı , alıp almama arasıda kararsız kaldım bildiginiz gibi balkonum cok ufak ve aşırı bitki yogunlugu zorluyor beni kışın iceri almakta cabası .

Sn.iris41. Bu bahsettıgınız sera nerede acaba.Avrupa yakası mı anadolu yakasında mı.Adı nedir belki int. sitesi vardır. Sorun olmaz ise detaylı bilgi yazarmısınız **** özelden yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler..

iris41
15-06-2012, 22:56
Burdan yazmamda bir sakınca yok sanırım eyüpteki seraları gezerseniz bol ca gelişmiş bulmanız mümkün yalnız fiyatları nedense biraz ucuk , sanırım manevi bir yer oldugundan bilgi konusunda cok cimriler :p

Jezebel
18-06-2012, 10:28
Bougainvillea 'Torch Glow'

310006

benim çalı...

kelebek çalısı
20-06-2012, 02:16
Turuncu mu yoksa sarı mı olduğuna karar veremediğim :p begonvil en geç çiçeklenen olacak.

ahmeter
23-06-2012, 10:49
Katmerlisi

sındırgılı
24-06-2012, 08:17
Benim Begonvilim;

sındırgılı
25-06-2012, 17:29
Buyukada begonvillerinden........

ahmeter
07-07-2012, 10:09
Begonvil
İlgi . az zaman zaman bende gelmesem uğrayan yok

kelebek çalısı
07-07-2012, 14:07
Pembelerin arasındaki yerini almaya başlayan beyazlar...

ahmeter
15-07-2012, 20:34
begonvil

sındırgılı
15-07-2012, 21:33
Boyuna bakmadan ne guzel acmis.......Sn. Ahmeter, elinize saglik.

iris41
16-07-2012, 06:48
Muhteşem görünüyor ;) dün Agaclar .A.Ş vardı her rengini getirmişler alıp almama konusunda hala kararsızım kışın ölmesi baya üzecek beni :(
Ahmet bey istanbulda nasıl koruyorsunuz bunca begonvili

ahmeter
16-07-2012, 10:32
Seven ne yapmaz
Kışı 10 derecen aşağı olmıyan bir ortamda geçireçek
Bir yer bulaçaksınız ben seranın sıçakliğini 10 dan aşağı düşürmüyorum

maki01
17-07-2012, 18:51
Begonvilim kristal begonvillere özendi :)

319026

319031

ahmeter
20-07-2012, 14:27
begonvil

keopstr
21-07-2012, 19:59
2 hafta önce marmaris ten 2 adet begonvil çiçeği aldık birisi(bodur olanı) çiçeklerini dökmeye başladı.gelince saksılarını köküne zarar vermeden toğrağıyla başka büyük saksıya almıştım.şimdi ise bir tanesi sürekli çiçeğini döküyor 3-4 gündür çok az çiçeği kaldı.günde bir defa akşam 1 su bardağı kadar su veriyorum hiç gübre vs kullanmadım.ne yapmam gerek arkadaşlar?

ahmeter
22-07-2012, 16:00
Begonvil

ahmeter
26-07-2012, 14:15
Begonvillerin güzelliği tartışılmaz
Bir karış boyunda bir dalı su şişesine koyup ..şişede 4 parmak torf var,,,
Bir finçan su döküp kapağı kapalı olarak aydınlık bir yere koyup 15 gün bekliyorsunuz netiçe yeni bir fidan kolay gelsin

gilan
26-07-2012, 19:13
Sn ahmeter, şişeye hiç delik açmıyor musunuz? Ya da arada havalandırmak için kapağı aralamıyor musunuz?

Bir de dalın üzerinde yaprak bırakıyor musunuz?

ahmeter
26-07-2012, 21:32
şişede begonvil
Kapağı açilmiyor delik de açilmiyor aydınlık bir ortam 2010 senesinde yazmıştım çok yapıldı

keopstr
28-07-2012, 01:30
Ben 4 tane denedim bakalım 5.gün deyim hersey güzel gidiyor...Resimlerini ekleyeyim dedim.Büyük şişenin içinde 3 tane var.diğerlerinde 1 er tane..izliyorum bayağı iyi gidiyorlar...

ahmeter
28-07-2012, 12:43
Begonvil yetiştirin eviniz deniz koksun

maki01
28-07-2012, 14:43
Umarım başarılı olursunuz sayın keopstr, Denizli bugünlerde aşırı sıcak . Şişe içerisindeki nemle birleşince yapraklarda çürümeye neden olabiliyor.

keopstr
28-07-2012, 15:21
Umarım başarılı olursunuz sayın keopstr, Denizli bugünlerde aşırı sıcak . Şişe içerisindeki nemle birleşince yapraklarda çürümeye neden olabiliyor.

Biraz fazla nem oluyor şişenin içinde tam gölgeye mi alayım?acaba

keopstr
28-07-2012, 15:24
Arkadaşlar Begonvil fidanı nı satan bir arkadaş varmış ama ben bulamadım forumda...ilgilenen varsa almak istiyorum...forumda arama kısmında begonvil satış,satlık begonvil fidanı vs yazdım ama hiç bir sonuç bulamadım...

ahmeter
31-07-2012, 09:05
Arkadaşlar Begonvil fidanı nı satan bir arkadaş varmış ama ben bulamadım forumda...ilgilenen varsa almak istiyorum...forumda arama kısmında begonvil satış,satlık begonvil fidanı vs yazdım ama hiç bir sonuç bulamadım...

şişeleri güneşte tutma sık sık şişeyi kontrol et sararma veya yapraklar düşmeye başlarsa kapağı aç yeni sürgün verdiği zaman şişeyı üst tarafından kes kolay gelsin begonvil satış Mutlu kutlu 05322850743

keopstr
01-08-2012, 01:42
Yeni sürgünler vermiş ama daha 8 gün oldu 15 gün beklemeyeyim mi

ahmeter
01-08-2012, 11:03
Zamanla deneyim sahibi olaçaksınız kapağı açın yapraklar boynunu bükerse tekrar kapatın
Bu şekilde gününü siz tayin edeçeksiniz

keopstr
01-08-2012, 16:00
tamam çok teşekkür ederim sayın ahmeter...Şimdi tamamen şişeyi kesmek için 15 günü bekleyeyimmi? küçük yaprakları çıkmış...

keopstr
02-08-2012, 14:26
Arkadaşlar Dün 3 tane begonvil fidanı aldım 60-70 cm boylarında.Hemen saksıya diktim.Ancak yaprakları aşağıya doğru büzülmüş durumda en ucundaki yeşil taze yaprakları kurumuş.Ne yapmam lazım.Begonviller tüplüydü dün gelmişti...

keopstr
04-08-2012, 14:32
Sorunu kendim çözdüm belki baskalarının basına gelir de benim gibi çaresiz kalmasınlar tüpden saksıya alırken kökleri hava almış biraz.tekrar saksisindan çıkarıp topragını iyice kökleri hava almayacak sekilde sıkıştırdım bol bol suladım kendine geldi simdi artık sorun yok...

keopstr
04-08-2012, 14:36
Bu konuda bana destegini esirgemeyen Aydın naturel çiftlik peyzaj a teşekkürlerimi sunarım

keopstr
07-08-2012, 11:56
Ben 4 tane denedim bakalım 5.gün deyim hersey güzel gidiyor...Resimlerini ekleyeyim dedim.Büyük şişenin içinde 3 tane var.diğerlerinde 1 er tane..izliyorum bayağı iyi gidiyorlar...

Bugün tam 15 gün geçti.Artık fidanlarım hazır herhalde...Bundan sonraki aşama ne acaba bir araştıralım...

ahmeter
09-08-2012, 15:25
Bu kadar kalın çeliklerin tutması muçize olur bekliyelim

ahmeter
09-08-2012, 15:27
Begonvil

ahmeter
09-08-2012, 15:30
Begonvil çelikleri

keopstr
09-08-2012, 17:14
Bu kadar kalın çeliklerin tutması muçize olur bekliyelim

Yarı odunsu dallardan diyordu...ama bilmiyorum ahmet bey bakalım ..Yeni taze dallardan mı alayım?

ahmeter
14-08-2012, 12:02
İkimizin yan yana gelip benim gösterip izah etmem lazım burada başka türlü anlatılamıyor

keopstr
16-08-2012, 19:33
İkimizin yan yana gelip benim gösterip izah etmem lazım burada başka türlü anlatılamıyor

Birgün oda olur.Ahmet bey kırmızı begonvil varmı elinizde ücreti ne kadar?

Kryon
21-08-2012, 21:25
Sn. Ahmeter, geçen hafta forumda anlattığınız biçimde çelik aldım ve bunları şişelerin içerisine yerleştirdim, inşallah köklenirler... Bu arada çelikler Büyükada'dan...

Diğer Begonvilim ise bu hafta içerisinde Aydın'dan geldi, saksısına yerleştirdim ama herhalde hava değişiminden olsa gerek pek keyifli görünmüyor. Bir süre takip edeceğim inşallah sağlığına kavuşur...

ahmeter
21-08-2012, 21:50
Bende merak ediyorum Hep beraber göreçeğiz

Kryon
21-08-2012, 22:32
Yalnız ben çelikleri aldıktan sonra imkanım olmadığından İstanbul'a eve dönene kadar 1 gün su içerisinde bekletmiştim yapraklar epey bayılmıştı bu yüzden 3 tanesinin yapraklarını çıkarttım iki tanesinde yaprak var.

Aynı zamanda hanımeli çeliğide almıştım, onlar biraz arsız çıktı hemen minik sürgünler vermeye başladılar, tabii son bir gayret çabası mı yoksa tutacaklarının göstergesi mi bilemiyorum...

Acem borusu ise ne iyi ne kötü halde devam ediyor...

Bir anı geldi aklıma...
Bundan 15 sene evvel bir kış mevsimi, yanılmıyorsam Aralık ortasıydı... O sıra kuru dallara merak sarmış heryerde kuru dal arıyordum, onları gümüş ve altın rengine boyayıp yeni yıl için süs yapacaktım. Aldığım dallardan birinde hafif yeşillik vardı diğer kısımları ise kahverengiydi, bütün dalları suya koydum güya biraz su çekip iyice kararacaklar...

Sonuç; 10 gün suyun içinde bekleyen dallar kırmızı kırmızı kök vermeye başladı... Kıyamadım tabii kullanmaya, bir müddet daha bekletip saksıya diktim. Büyüdü serpildi, güzeller güzeli bir salkım söğüt oldu, sonrasında ise Büyükada'ya götürüp parka diktim... Benim miniğim hala orada durur ve geçerken beni selamlar... Hey gidi günler hey...

Saygılar

kelebek çalısı
22-08-2012, 20:53
Sarışın begonvilim...

326734

selis
30-08-2012, 14:15
Dikmek için suya koymuştum, unutmuşum..
Çeliklerden minik yapraklar bile çıkmış..
Suda köklenmez diye biliyordum..
Beyazlıklar kök oluşumu mu?

jineop
30-08-2012, 15:27
Dikmek için suya koymuştum, unutmuşum..
Çeliklerden minik yapraklar bile çıkmış..
Suda köklenmez diye biliyordum..
Beyazlıklar kök oluşumu mu?

Öyle görünüyor ama aynı zamanda yumuşama ve çürümede başlamış. :(

tk646
30-08-2012, 16:01
328215

328216Bunlarda benim begonviller..

Çok az çiçeği olmasına rağmen hala dökülüyorlar neyi yanlış yapıyorum acaba?

Birde çok fazla dağınık nasıl toparlayıp bol çiçek vermesini sağlarım? :(

tk646
30-08-2012, 16:06
İlk fotoğraf ve ikincisi ayrı begonviller ilk kökün üstünü şimdi ekliyorum.

selis
30-08-2012, 16:20
Öyle görünüyor ama aynı zamanda yumuşama ve çürümede başlamış. :(
Daha fazla çürümeden dikeyim.. :rolleyes:

selis
04-09-2012, 22:23
Begonvil çeliğinde ilk denemem..
Pet şişeye tarifteki gibi dikip kapağını hiç açmadım.. 5 gün olmasına rağmen çok hızlı gelişiyorlar gibi geldi bana..

Bugün açıp baktığımda tüm çeliklerin üzerinde küfler vardı.. Biraz havalandırıp tekrar kapattım..
Suda fazla bekledikleri için çürüyorlar mı acaba?
329636

esk nisagül
04-09-2012, 22:39
Bende,de aynı sorun oluşmuştu sevgili selis bitkinin buyuk bir bölümü küfe benzer bazı oluşumlar vardı
ben yinede bir süre açmamıştım şişeyi şimdi ise boyu yaklaşık bir metre civarı

selis
05-09-2012, 00:28
Nisagül sorun yok yani.. Umarım benimkiler de sizinki gibi kocaman olurlar :)

maki01
05-09-2012, 01:00
Küfü görünce bozulduğunu düşünüp , atmıştım. Ben de bir daha deneyeyim :)

ahmeter
05-09-2012, 11:08
Memnun oluyorum Begonvile ilgi artıyor Ama dersler iyi çalışılmamış
Hatalardan belli oluyor tekrar biraz daha detaylı resimler koyuyorum
Benim yaptığım usulde yapın rahat edin Anlamamışsanız on defa sorun
Çelık almak çok mühim esasında bir masa başına toplanıp göstermek lazım
Alaçağınız çelik ana gövde üzerinden elle bu çok mühim keserek değil
Aldığınız çeliğin üzerinde bir parça gövdenin kabuğu kalaçak yani sıyırarak alaçaksınız
Çeliğin boyu bir karışı geçmeyeçek bakın şişe içinde yapılan ve köklenmiş çelik
Yaprakları canlı ve dik duruyor Kapağı açtınız yapraklar bir saatde canlılığını kaybetti tekrar kapayın
İYİ GÜNLER

ahmeter
05-09-2012, 11:10
Ve muaffakiyet

keopstr
05-09-2012, 21:35
ADA BEGONVİLİ
İstanbulda kışı dışarda donmadan geçiren tek begonvil

Ahmeter bey Bu türü Denizli de dışarda dondan koruyabilmek mümkünmüdür.Etrafını naylon bişelylerle kapatsak.hatta gövdeyi sarsak denizli de kışı geçirmesi mümkünmüdür acaba...

keopstr
06-09-2012, 20:20
Arkadaşlar begonvil fidanım aldığım günden sonra ilk defa kendi evimde çiçeklendi.ancak 3 tane çiçeği var sadece ama çiçeği buruşuk sizce bir sorunmu var

Jezebel
07-09-2012, 06:18
İzmir'de begonvil ile övünmek anlamsız, yer gök begonvil:rolleyes:

330184

çalı da ayrı güzel:)

Kryon
08-09-2012, 00:04
Arkadaşlar begonvil fidanım aldığım günden sonra ilk defa kendi evimde çiçeklendi.ancak 3 tane çiçeği var sadece ama çiçeği buruşuk sizce bir sorunmu var

Sn. keopstr, benim begonvilimde geldiğinde 4-5 tane çiçek vardı üzerinde, eğer sizde benim gibi yeni satın aldıysanız henüz daha ufak olmalarından dolayı normal sanırım. Benimki geldikten bir süre sonra çiçeklerini döktü, şu an ise yeni filizler verdi ve yeniden çiçek açma hazırlığında... Buruşuk olmasıda yerine alışma veya sulama sıklığının ısının değişimiden kaynaklı olabilir. Tabii ben yeni aldığınızı farz ediyorum, eğer yanılıyorsam mesajımı dikkate almayın.

kelebek çalısı
08-09-2012, 00:24

Eklemiş olduğunuz fotoğrafı da baz alarak begonvilinizde bir sorun olmadığını düşünüyorum. Gayet normal görünüyor.

Yeni fidanınızı güle güle büyütünüz.

keopstr
08-09-2012, 01:06
Sn. keopstr, benim begonvilimde geldiğinde 4-5 tane çiçek vardı üzerinde, eğer sizde benim gibi yeni satın aldıysanız henüz daha ufak olmalarından dolayı normal sanırım. Benimki geldikten bir süre sonra çiçeklerini döktü, şu an ise yeni filizler verdi ve yeniden çiçek açma hazırlığında... Buruşuk olmasıda yerine alışma veya sulama sıklığının ısının değişimiden kaynaklı olabilir. Tabii ben yeni aldığınızı farz ediyorum, eğer yanılıyorsam mesajımı dikkate almayın.

2 ay oldu alalı.önce üzerindeki çiçeklerini dökmüştü.sonra yeniden çiçek açtı.. yaprakları hemen aşağı doğru büzüşüyor ozaman su veriyorum ama 48 saat dolmadan suluyorum biraz sık suluyorum sanırım.

keopstr
08-09-2012, 01:09
sayın Kryon Sulamanın kesin bir ölçüsü yok sanırım.Siz ne kadar sıklıkla hangi ölçüde suluyorsunuz?

Kryon
08-09-2012, 01:11
Sulama sıklığı için eski mesajları inceleyelim ve tabii ki Sn Ahmeter'in görüşünü almak lazım üstad o :) Ben toprak nemini kaybetmeye başladığında suluyorum. Saksıya ahşap bir çubuk batırıyorum eğer temiz çıkarsa suluyorum eğer nemli çıkarsa bekliyorum...

Birde ben üretim saksısına diktim, altında tabağı var tabağın içindede kalın dere kumu var, eğer olurda su fazla gelirse tabakta biriken su yüzünden bitki boğulmasın.Dere kumu saksı ile tabakta biriken suyun temasını engelliyor...

keopstr
08-09-2012, 01:21
Aslında Keyifleri iyi gibi diğer begonvillerimin. hepsi yeniden çiçeklenmeye başladı.Aslında en doğrusu 2 aydır yaptığım gibi devam etmek tekrar bir sorun yaşamak istemiyorum...zemine bakacağım kuru ve yaprakları aşağı doğru büzüşmüşse sulayacam ama az sulayacam...En kısa zamanda ilk defa kendi evimde açacaklar aldğımdan buyana...bir sürü çiçekleri var ***.hepsi açar balkon rengarenk olacak...

Kryon
08-09-2012, 01:25
Fotoğrafları görmek için sabırsızlanıyorum...

ahmeter
08-09-2012, 22:03
Yazın her gün su saksının altına bir tabak yazın bu tabak da suylan dolsun
Kışın haftada 1 veya 2 iyi günler

errrd
09-09-2012, 17:23
Öncelikle merhaba,

Muğla Akyaka'dan aldığımbodur ve sarmaşık begonviller vesilesiyle ben de aranıza bugün katılmış oldum. Ağaçlar, fidan yetiştiriciliği ve diğer konularda bu kadar doyurucu bir forumun var olduğunu görmek gerçekten çok güzel.

Benim yeni başlayan bir begonvil yetiştiricisi olarak sizlerden yardım isteyeceğim konu şu olacak: 2 adet bodur, 1 adette sarmaşık begonvil fidesi aldım Muğla'dan ve Ankara'ya getirdim. Tüplü olarak aldım ve saksıya ekerken kökleri hava almasın diye 3 gündür sulamıyorum, böylece toprağı sıkılaşıp hava almayacakmış. Kışın içeride yazın dışarıda yetiştirmeyi düşünüyorum. Begonvillerimi hangi büyüklükte bir saksıya dikmeliyim? İçerisine koyacığım kum, toprak, gübre, çakıl vs nasıl olmalı? Hangi periyotlarda sulamalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

http://s17.postimage.org/ioru37xun/20120906_182625.jpg

fatmadundar
10-09-2012, 22:40
Tam bir gelin duvağı

iris41
11-09-2012, 07:17
İşte bu gelin duvagı olmuş , hayranlıkla izlemekteyim .
Bunun yanına beyaz zambaklar iyi giderdi .

kelebek çalısı
12-09-2012, 18:10
Hastasıyım! Bir Ayhan Sicimoğlu 'Renkler' ine, bir de bu begonvilin renklerine :D

331183

331184

limon
12-09-2012, 18:41
Ben de... :)

Ama saksıdaki cılız haline değil, işte böyle duvarlardan sarkışına, çatılara tırmanışına...

(Sicimoğlunun Yunanistan programını seyretmediyseniz muhakkak seyredin. Yunanlılarla girdiği "bu yemek bizim... Berrbat yapmışlar..." yorumlarına bayılacaksınız. :) )

keopstr
12-09-2012, 20:51
Begonvillerim çiçekleniyor...Bu Evimize geldiğinden bu yana ( temmuzdan) ilk çiçekleri.Önce aldığımızda çiçeklerini dökmüştü.şimdi yeniden çiçekleniyor...

keopstr
12-09-2012, 20:55
ilk çelikleme yaptığımda üzerindeki yapraklarını hepsi döktü şimdi ise yeni küçük yaprakları çıkmaya ve dallanamaya başladılar..herhalde artık köklenmiştir...

maki01
30-09-2012, 19:05
Somon, pembe, turuncu çiçekler aynı kökte :)

335466

335467

keopstr
30-09-2012, 19:32
Bundan 1 dal olsa da çelik yapsam...:)

maki01
30-09-2012, 21:33
Ben de çeliklemeyi düşündüm ancak aynı şekilde farklı renkte çiçekler vereceğini düşünmüyorum.

Bu begonvil 5-6 yaşlarında, daha önce çiçekleri tek renk turuncu idi. Bonsai formuna benzetmek için yaptığım derin budamadan sonra farklı renkte çiçekler verdi.

günebakan
30-09-2012, 22:36
Harika görünüyor gerçekten sevgili Maki01:)

ahmeter
05-10-2012, 21:34
Çelik tutmuş şişe kesildi

maki01
05-10-2012, 21:42
Sevgili ahmeter,

Önerdiğiniz yöntemi bir kaç kez denedim ancak köklendiremedim. Bir şeyi eksik ya da yanlış yapıyorum.

Çeliği diktikten sonra:

- Bulunduğu ortam ısını ne olmalı?

- Işık durumu ne olmalı?
Güneş ışığı almalı mı, yoksa gölge bir yere mi yerleştirmeliyiz?

Yarım lütfen...

maki01
05-10-2012, 21:45
Agaç formu vermeye çalıştığım iki renkli begonvilim.

Çiçekler o kadar güzel ki budamaya kıyamıyorum.

336539

336540

336541

Yeşilden beyaz ve pembeye doğru renk değiştiren kristal begonvilim.

336542

ahmeter
06-10-2012, 14:36
Çelikten çoğalması için mini bir sera şart her türlü şişe veya kab olabilir
Yüksek nemi sağlamak için cam veya filim ile üstü örtüleçek
Yaz başı yapmış olduğum çelikler çiçeğe geldi henüz tam renklenmediler
Çelik yapıldığında boyları kabın yarısına geliyordu
Akdeniz bölgesi ideal

Kryon
07-10-2012, 15:32
Sn. Ahmeter, benim yaptığım çelikleme de tutmadı maalesef, kısmetse bahara yeniden deneyeceğim...

ahmeter
16-10-2012, 17:55
Yukarıda resimde gördüğünüz plastik kutudaki begonviller çiçeklendiler
Ahmeter bahçede yetiştirilmiştir

keopstr
23-10-2012, 09:08
Ahmeter beyin deyimi ile mucize gerçekleşti...2 si hariç hepsi tuttu...

keopstr
23-10-2012, 09:12
bunlarda diğerleri...

keopstr
23-10-2012, 09:26
Bunlarda tekrar çiçek açan begonvillerim...ama az çiçekli

keopstr
24-10-2012, 00:17
Sonunda kırmızı bir begonvilim oldu...

dalya35
01-11-2012, 10:20
bu da benim güzelim

incii
01-11-2012, 11:25
Buralarda kar kis baslayinca birdahaki yila eve tasimam gereken bir bitki daha almam demistim ama seneye ilkbaharda bula bilirsem ilk alacagim bitki begonvil olacak:)).
Cok güzel bir bitki hayran olmamak mümkün degil, güle güle büyütün arkadaslar..

ahmeter
03-11-2012, 20:56
Ada begonvil

dalya35
05-11-2012, 08:31
Agaç formu vermeye çalıştığım iki renkli begonvilim.

Çiçekler o kadar güzel ki budamaya kıyamıyorum.

336539

336540

336541

Yeşilden beyaz ve pembeye doğru renk değiştiren kristal begonvilim.

336542

Böylesini hiç görmemiştim çok güzel...

ayhat
05-11-2012, 09:39
bende kırmızısını hiç görmemeiştim gerçekten çok beğendim :)

keopstr
05-11-2012, 12:55
Kırmızı ile tanisinca dahada cok bağlandım evimde suanda 5 adet begonvil 13 adet te fidan var gelen her arkadasa soz verdim Denizli'de herkes bir gün begonvilli olacak .hatta iyice abartip kış mevsiminde özel koruma ile dışarı dikmeyi deneyecem

sındırgılı
06-11-2012, 08:41
Pazar aksami, Buyukada`dan sevgiler:

ahmeter
19-11-2012, 18:06
Begonvil

keopstr
28-11-2012, 16:45
Arkadaşlar Artık havalar denizli de geceleri soğuk olmaya başladı...şuan ne yapayım içeriye alsam çiçekleri ve yapraklarını dökermi gece soğuk oluyor dışarda ölebilirler diye korkuyorum...bu konuda yardımcı olacak varmı

GLCN
29-11-2012, 11:09
bende de 2 renk begonvil var koca yaz gecti ama acmak yeni aklına geldi herhalde ki bu ay acıyor kısa girerken acması bitince budamayı düşünüyorm :)

selis
30-11-2012, 12:41
Geçen sene aldığımda (http://www.agaclar.net/forum/964907-post827.htm) mordu, şimdi kırmızı açıyor sanırım :(
350306
Arkadan görünen de, bahçeden (nihayet) balkonuma çıkan begonvil :)

kelebek çalısı
30-11-2012, 13:29
Geçen sene aldığımda (http://www.agaclar.net/forum/964907-post827.htm) mordu, şimdi kırmızı açıyor sanırım :(
350306
Arkadan görünen de, bahçeden (nihayet) balkonuma çıkan begonvil :)

İki rengi bir seferde aynı bitkide görmek bence çok güzel. Ben yeni açan bu canlı rengi çok tuttum, harika bir renk. Balkonunuza kışa girmek üzere olduğumuz şu günlerde renk katmış. Seyrine bakın sevgili selis ;)

selis
30-11-2012, 14:55
Ben yeni açan bu canlı rengi çok tuttum, harika bir renk.
Rengi mora döner mi diyordum.. Açması da iyi bir şey..
Teşekkürler :)

Sevgi
02-12-2012, 19:43

Sayın Ahmeter, bende 1 senedir uğraşıyorum. Sizin begonvil çelikleri için sırada bekliyorum. Ada begonvilim var artık. Turuncu ve sarı rengi için ne zaman sıra gelirse. Eğer sıra gelirse çok sevinirim. Iyi günler

ayhat
04-12-2012, 16:02
Sayın keopstr evde begonvilinizin olduğunu yazmışsınız benimde var neşesi gayet yerindeydi, soğuklardan etkilenmesin diyerek içeri aldım fakat bütün yapraklarını döktü, sisinde başınıza geliyormu?

ahmeter
04-12-2012, 17:24
Vazoya koydum salona aldım karşımda duruyor

keopstr
04-12-2012, 18:40
Sayın Ayhat bende daha bir kac gün oldu alali açıkcası bilmiyorum foruma yazdım ama herkes begonvil resimlerini paylaşmaktan kimse cevap da vermiyor bende cevap veren olmayınca baska forumlardan edindiğim sey ciceklerini ve yapraklarını dökeceği yondeydi.ama ölmeyecekmiş en azından bahara tekrara yeseriyormus.sorun yok gibi ama bakalım göreceğiz...

günebakan
04-12-2012, 18:50
Sayın Keopstr ve Ayhat bence begonvillerinize odada birşey olmaz yapraklarını döksede sizin dediğiniz gibi bahar tekrar yeşerir hiç merak etmeyin:)

lusoari
04-12-2012, 20:39
Sayın Ayhat bende daha bir kac gün oldu alali açıkcası bilmiyorum foruma yazdım ama herkes begonvil resimlerini paylaşmaktan kimse cevap da vermiyor bende cevap veren olmayınca baska forumlardan edindiğim sey ciceklerini ve yapraklarını dökeceği yondeydi.ama ölmeyecekmiş en azından bahara tekrara yeseriyormus.sorun yok gibi ama bakalım göreceğiz...

Sevgili keopstr benim begonvilim 3-4 senedir benimle birlikte.Yazın Bodrum'dan İstanbul'a ordanda yurt dışına getirdim köklüydü zaten hemen diktim tuttuda 1 ay sonra harika çiçeklerinide sergiledi bana :D burada yazları çok kurak ve sıcak kışlarıda çok soğuk yani istesemde dışarıda bırakamam kışın ama her sene sonbaharda içeri aldığımda bütün yapraklarını döküp kış uykusuna yatıyor ama sonra zamanı gelince yeniden yeşeriyor demek istediğim şu ki merak etmeyin sizinkilerde muhtemelen öyle olacak endişelenmeyin saksıda bile olsa begonvilinizin olduğunu bilmek harika bir duygu :cool:

necoak
05-12-2012, 16:13
merhaba arkadaşlar

Begonvili çelikten nasıl çoğaltabilirim?

Şimdiden bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim

keopstr
17-12-2012, 15:23
merhaba arkadaşlar

Begonvili çelikten nasıl çoğaltabilirim?

Şimdiden bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim

Kimse cevap yazmamış...Bu sayfayı en başından buraya kadar okursanız begonvil hakkında bir çok yazıyı bulabilirsiniz...saygılar

keopstr
17-12-2012, 15:27
Sevgili keopstr benim begonvilim 3-4 senedir benimle birlikte.Yazın Bodrum'dan İstanbul'a ordanda yurt dışına getirdim köklüydü zaten hemen diktim tuttuda 1 ay sonra harika çiçeklerinide sergiledi bana :D burada yazları çok kurak ve sıcak kışlarıda çok soğuk yani istesemde dışarıda bırakamam kışın ama her sene sonbaharda içeri aldığımda bütün yapraklarını döküp kış uykusuna yatıyor ama sonra zamanı gelince yeniden yeşeriyor demek istediğim şu ki merak etmeyin sizinkilerde muhtemelen öyle olacak endişelenmeyin saksıda bile olsa begonvilinizin olduğunu bilmek harika bir duygu :cool:

ilginç gelişmeler oluyor.Benim begonviller evimin içinde çiçek açmaya başladı.bazı yaprakları döküldü ama yeniden yaprakları çıkıyor yeni çiçekler açıyor...hepsi tekrar yeşeriyor eski yapraklar dökülüyor yenileri çıkıyor.bir kuru dal ile kışı geçirecem diyordum ama ...tam güney penceresinin önüne koydum güneş alıyor.içeriside sıcak.günde 1-2 defa da havalandırıyorum.1 kere de fısfıs ile su sıkıyorum...

sarigoz
25-12-2012, 10:42
Arkadaslar,merhaba
Kendimin degil,ama bir cicekcide cektigim Begonvil cicegi..Cok sevdim rengini..Umarim bu cicegi severler,burda begenirler..Begenmeyenleri de ozendirirler:D

ahmeter
15-01-2013, 06:43
GÜNAYDIN
Begonvilli günler dilerim Sizin hala begonviliniz yok mu?

delete61
16-01-2013, 21:17
Hayırlı akşamlar, Vallahi ne yalan söyleyeyim ahmeter abicim, kiracıyım ev arıyorum o yüzden olmasını çok arzuladığım bengonvilim yok, ama inşallah ileride sayfanızı her gezdiğimde iç çektiğim hele hele alacalı yapraklı katmerli çiçekleri olan begonvillerden edinmek isterim.

keopstr
05-02-2013, 11:54
Kış mevsiminde içeri aldığım begonvillerim yine çiçeklendiler...kışı çiçekli geçirdik...Yalnız kırmızı begonvilim resimde de var pembe açtı bu sefer ...Balkon kapısının yanına koydum hepsini her gün kapıyı açıp havalandırıyorum...

keopstr
06-02-2013, 15:52
Arkadaşlar Elimdeki Begonvilleri Sıcak bir oda da küçük bir sera içerisinde çeliklendirebiliryim acaba?Denemeye değermi?

iris41
06-02-2013, 20:42
Begonvil kışın evde yaprak dökmüyor ve cicek acıyor dogrumu anlamışım ;)

keopstr
06-02-2013, 23:36
Begonvil kışın evde yaprak dökmüyor ve cicek acıyor dogrumu anlamışım ;)

Valla resimler ortada...bende kışın yaprağını döker çiçek açmaz kuru bir dala bakarım diyordum...Ancak sürekli havalandırdım.Balkon kapısının yanında...sürekli su sıktım vs...

egülnur
19-02-2013, 21:59
Foruma foto yükleme denemeleri yaparken biraz da neşelenmek istedim. Bodrum daki begonvillerimden en çok bunu seviyorum. Fotoğraf 2011 yazında çekildi.

gülenmelek
19-02-2013, 22:34
Sevgili egülnur;
Onu bir daha gördüğünüzde, ona: "sana sahip olamayan üyeler için de seviyorum seni" deyin lütfen ;)

egülnur
20-02-2013, 19:16
Sevgili gülenmelek, Mayıstan önce begonvillerle görüşemeyeceğim. Ankara da yetiştirme koşullarını bilemiyorum ama isterseniz çelik yollayabilirim baharda. Yılda iki kere keçi-koyun gübresi ve sulama dışında Bodrum da hiçbir zorluğu yok. Ancak zamana ihtiyaç var. İlk 4 yıl nazlandı.Şimdiyse 3.kata ulaştı ve Ekim de ciddi şekilde budadık. Şu an kuru dal halindedir ama havalar ısındıkça güzelliklerini gösterir bize.:D

gülenmelek
20-02-2013, 20:48
Sevgili egülnur, düşünmeniz bile almış kadar sevindirdi beni. Ama Ankara hava şartları malum. Bir de 3. kata ulaştığını ve benim bahçem olmadığını hesaba katarsak ben sadece sizin fotoğraflarınızı seyretmekle yetineyim, teşekkür ediyorum ;)
Yanılmıyorsam sizdeki Kristal Begonvil denen tür. Ya da ben öyle tahmin ediyorum. Uzunca bir nazın ardından sizi sevindirmesi çok güzel. Sağlıkla büyümeye, sizi mutlu etmeye ve bizi de fotoğraflardaki güzelliği ile mest etmeye devam eder umarım ;)

egülnur
20-02-2013, 21:33
Evet bu melez türlere bu adı veriyorlar. Daha fazla özendirmek istemem ama yerli çalımsı begonviller , ( ki onlar daha dayanıklı oluyorlar) şarap rengi ve turuncu sarmaşık tipliler dahil 8 begonvilim var. Avatarımda yanda görülen küpten de site içinde 7-8 tane ve içlerinde yine yerli bodur begonviller var. Yazın kuruyup dökülenleri süpürmek ciddi bir iş oluyor ama bu nimetin bu kadar külfeti de olacak artık. Çelik konusunda ustalardan da fikir alarak zamanında bazı denemeler yaparız artık.;)

turhal
21-02-2013, 10:32
Aramama rağmen begonvil fidesi için saksı büyüklüğüne dair bir şey bulamadım, yahut 1 yaşında 30 cm kadar uzunluğu bulunan bir begonvil için. Ne büyüklükte bir saksı kullanmalıyız?

keopstr
21-02-2013, 20:21
Yazın kıpkırmızı açan begonvillerim şimdi ise pembe açıyor:)

egülnur
21-02-2013, 21:05
Aramama rağmen begonvil fidesi için saksı büyüklüğüne dair bir şey bulamadım, yahut 1 yaşında 30 cm kadar uzunluğu bulunan bir begonvil için. Ne büyüklükte bir saksı kullanmalıyız?

Genel bir kural olarak şu an içinde bulunduğundan bir boy büyük saksı köklerle birlikte gövdenin de gelişmesine yardımcı olur. Bence bu büyüklükteki bitki için 30cm çaplı saksı uygundur, ama sorunuzu yanıtlayan daha profesyonel bir üye olursa onun önerisini dikkate alın derim.

ddogan06
03-03-2013, 12:38
Bu çiçeğe çok özendim özelliklede bonsaii ile ilgili bilgi ararken karşıma çıktı :( bazen büyük şehirlerde olmak en güzeli. İstediğiniz zaman istediğiniz şeyi bulabiliyorsunuz. Ankara'ya gider gitmez alacağım bu güzelliklerden

ahmeter
04-03-2013, 15:51
Bougainvillea
İstanbulda yetiştirmek biraz pahalı oluyor fakat güzelliği ve getirdiği artı moral yeter

münevver48
14-03-2013, 14:42
herkese selam ben yeni üyeyim.begonvilleriniz çok güzel emeklerinize sağlık.her nisanda alıyorum,kışın iki üç gece hafif bir don hemen kurutuyor.bu arada ben bodruma 35km.uzaklıkta biraz iç kısımda şirin bir beldede oturuyorum.hangi rengini aldıysam diyeyim, o yaz bahçe duvarım gerçekten bir gelin gibi oluyor. bahçeye diktiğim yönleriylemi alakalı bilemiyorum kışın üzerini örttüğüm halde kuruyor. inanın nasıl özeniyorum bilemessiniz.bodruma her gittiğimde imrenerek begonvilleri seyrediyorum.şimdi sizlerinkileri görünce bende yine begonvil hastalığı nüksetti.

en kısa zamanda seraya gidip yenilerini almak istiyorum.öncelikle morundan başlamak istiyorum.çevremdeki bazı bahçelerde moru var dona daha dayanıklı olan(gerçi ondanda dikmiştim)birde gördüklerim hep bahçenin güneye bakan yönünde.ben bunun hep tersini uyguladım. nedeni kapı girişim kuzeye bakıyor olması.saksıda üretmeye gelince çiçeğin gelişimi bahçeye dikilmiş gibi olmuyor bahçede daha güçlü ve çabuk gelişiyor.tabi havası güzel güneşi bol olucak.

keopstr
16-03-2013, 16:28
Lütfen birisi beni durdursun...

can17can
18-03-2013, 04:58
Lütfen birisi beni durdursun...
:piçinizde begonvil aşkı yanarken. sizi kimse durduramaz bağlasalar durmazsınız.
üzerini de örterseniz daha .çabuk netice alabilirsiniz

keopstr
18-03-2013, 13:13
:piçinizde begonvil aşkı yanarken. sizi kimse durduramaz bağlasalar durmazsınız.
üzerini de örterseniz daha .çabuk netice alabilirsiniz

fotoğraf çekmek için açtım bazen havalandırıyorum...teşk.

anily
18-03-2013, 14:06
Merhaba

Begonvilim kışın yapraklarını döktü. Şu anda üzerinde çiçek veya yaprak yok.
Gövdesini tırnağımla hafif kazıdım halen kabuk altı yeşil canlı gibi görünüyor.
Şu an istanbul balkonda güney cepeye bakıyor günde 3-4 saat güneş görüyor.
Forumu takip ediyorum bazı arkadaşlar kıştan dolayı kuruyup öldüğünden bahsediyor. Benim begonvilim ölmüşmüdür, öldüğü nasıl anlaşılır?

can17can
18-03-2013, 18:12
en ufak dallardan başlayarak ufak ufak budayın yeşil gördünüz anda durun.
bu çiçeğinizin canlı olduğunun işaretidir. antalyada dış mekanda açık arazide daha yeni yapraklanmaya başladı sizin ki de canlıysa kısa süre sonra yaprak çıkartacaktır.

keopstr
18-03-2013, 20:12
Merhaba

Begonvilim kışın yapraklarını döktü. Şu anda üzerinde çiçek veya yaprak yok.
Gövdesini tırnağımla hafif kazıdım halen kabuk altı yeşil canlı gibi görünüyor.
Şu an istanbul balkonda güney cepeye bakıyor günde 3-4 saat güneş görüyor.
Forumu takip ediyorum bazı arkadaşlar kıştan dolayı kuruyup öldüğünden bahsediyor. Benim begonvilim ölmüşmüdür, öldüğü nasıl anlaşılır?

Öleceğini sanmıyorum.Eğer dalları soyduğunda yeşil ise mutlaka yeşerecektir...

kelebek çalısı
19-03-2013, 01:54
Yeniden yeşermeye başlayan begonvil...

379699

ahmeter
20-03-2013, 06:33
Begonvil

keopstr
21-03-2013, 17:59
çok güzel bir bonsai...hele içinde begonvil varsa....birde kırmızı ise...

Sevgi
28-03-2013, 18:18
Sn. Ahmeter hocamın çok kıymetli hediyesi katmerli begonvilim. 20 senelik begonvil sevdama ilaç oldu. Hocam tekrar çok teşekkür ederim. Her sabah kalktığımda önce kıymetlim begonvilin başında buluyorum kendimi. Sizden aldığım ilk hali,

382856

Eve geldikten 2 veya 3 hafta sonra yapraklarını dökmeye başlayınca çok üzülmüştüm. O sıralar geceleri tekrar don yapmaya başlayıncada hemen içeri aldım. Korkumdan halen kış bahçesine çıkarmadım. Şimdiki hali,

382857

Bu hali beni çok sevindirdi. Tıpkı bebek gibi gelişimini görmek çok hoş bir duygu.
Sıra çiçeklerini görmek olacak.
Hocam begonvilimin gelişimi sizce nasıl ve ne zaman çiçeklenir?

ahmeter
30-03-2013, 18:15
Gündüzleri dışarı geçe içeri alın ne zaman geçe sıcaklığı 15 altına düşmüyor o zaman güneşli bir yerde bütün yazı geçirebilir

PembeOrkide
01-04-2013, 11:34
Merhaba, geçen yaz Bodrum'dan ikisi koyum pembe-fuşya, biri mor renkli 3 tane begonvil açmıştım. boyları yaklaşık 40-50 cm. Kış geldiğinde eve almıştım, 1,5 ay önce çiçeklenmeye çalıştı ama güneş ışığı yetersiz kaldığı için çiçekler çok soluktu sonra hepsini döktü şu an üzerinde yaprakları var ama 1-2 hafta önce güneşli bir günde balkona çıkardım akşamüstü içeri aldım ama bazı yaprakları karardı, hemen bozulmaya başladılar, şimdi balkona çıkarmaya korkuyorum ama ev içinde de sadece yeşil yaprakları ile duruyorlar, tahmini hava sıcaklığı ne kadar olduğunda dışarı almalıyım...

keopstr
05-04-2013, 17:34
Merhaba, geçen yaz Bodrum'dan ikisi koyum pembe-fuşya, biri mor renkli 3 tane begonvil açmıştım. boyları yaklaşık 40-50 cm. Kış geldiğinde eve almıştım, 1,5 ay önce çiçeklenmeye çalıştı ama güneş ışığı yetersiz kaldığı için çiçekler çok soluktu sonra hepsini döktü şu an üzerinde yaprakları var ama 1-2 hafta önce güneşli bir günde balkona çıkardım akşamüstü içeri aldım ama bazı yaprakları karardı, hemen bozulmaya başladılar, şimdi balkona çıkarmaya korkuyorum ama ev içinde de sadece yeşil yaprakları ile duruyorlar, tahmini hava sıcaklığı ne kadar olduğunda dışarı almalıyım...

yaprakları karardıysa sert rüzgara mağruz kalmıştır.Bence balkona çıkarın çok rüzgar olduğunda rüzgardan koruyun yeter...şuan gece gündüz dışarda kalabilr sıkıntı olmaz...

mügem
05-04-2013, 23:34
Merhabalar,geçen yıl Bayındır çiçek festivalinden aldığım begonvilim,yaz boyunca boyunu uzattı.Havalar soğuyunca kapalı yere aldım ve kış boyunca üç dört defa suladım.Yapraklarını döktü.Kurudu zannederken dallarının yeşil olduğunu gördüm.Açık havaya çıkarıp bakımını yaptım.Şuan böyle.Yeşerince de paylaşırım.
386044

ahmeter
07-04-2013, 18:11
Bahçeye çıkardım

glorya
07-04-2013, 21:56
Bunlar da benim Begonvillerim arkadaşlar. Biraz önce çektim resimleri :)