Bağlan

View Full Version : Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7

Lonicera
22-05-2015, 16:53
Soğuktan donan 5 yaşında 7 adet begonvilden sonra bu ilaç niyetine vallahi.

ismqilctn
27-05-2015, 10:51
Merhaba,

begonvilimin en alt kısmında ufak bir dalı var. muhtemelen yukarı gidecek gücünü birazda olsa alıyordur. Aklımdan geçen bu ufak dalını budamak. Fakat begonvilime zarar vermek istemiyorum. ufak dalda yaprak var sadece, çiçek olmuyor. ortalama 20-30 cm arası var alt dalın uzunluğu. Hatta çelikleme yapabilirmiyim acaba diyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

adesto
27-05-2015, 19:54
İkisi de bir yılda bu hale geldi ;) çok mutluyum...

dostca
28-05-2015, 07:53
Merhaba bence alttaki sürğünün biraz daha büyümesini bekleyip kesmeden dal üzerinde havayi köklendirme çalışması yapabilirsiniz. Belki köklenme ihtimali olabilir.

benares
30-05-2015, 19:37
Bahçemdeki begonvil

Ugurtatari
01-06-2015, 17:05
Herkese Merhaba

İlk mesajım olduğu için tüm doğa severlere selam öncelikle.
Geçen hafta Perşembe günü yaklaşık 2 mt lik bir Begonvil aldım.Ama saksısını beğenmediğim için değiştirmek istedim.Lakin Bu değişiklik esnasında Toprak Çok yumuşak olduğundan Komple alıp diğer saksıya ekerken Kökü hava aldı.2-3 dakika içinde yeni saksısına koyup hemen bolca su verdim.(Gübre vs.de)Tabi yapraklar hemen buruştu.Çiçekleride büzüştü.Bugün pazartesi Yapraklar hala buruşuk ama çiçekleri hafif toparlanır gibi lakin emin değilim.Çok severek aldığım bu çiçeği nasıl kurtarabilirim **** kurtulurmu.Nasıl ne kadar zamanda nekadar su vermek lazım(Normal zamanda az su onu biliyorum)

YArdımlarınız için teşekkür ederim.

dostca
02-06-2015, 07:53
Merhaba, Begonvilinizi düzeldiğini görene kadar gölge bir yere alınız ve saksı değişiminde gübre ve besin vermeyiniz. Saksı değişimlerinde bitkiler sarsıldığı için ek olarak gübre veya besin verilmesi hasar görmüş olan köklerin dahada hasar görmesini sağlayarak bitkinin ölmesine neden olur. Gölge yerde fazla sulamadan bakıma alın gün içinde 1 kez yapraklarına su püskürtürseniz de su kaybını engellemiş nemlendirmiş olursunuz. Akşam saatlerinde yapmayınız bu seferde başka sorunlara yol acar..
Saksı değişimleri saksı toprağı kuruken yapılır..

perintos
02-06-2015, 18:07
Merhaba, buradan öğrendiklerime dayanarak nisan ayında adadan üç yaşında begonvil fidanı aldım. Taşımam kolay olsun diye bahçivan bey budama yaptı. Çıkan çelikleride saksıya dikersem tutacağını söyledi. İki tanesini ana fidanın yanına gömdüm kalan on tanesini forumdan öğrendiğim pet şişe yöntemiyle diktim. Pettekiler çok güzel yapraklandılar fakat yirmi günün sonunda petleri açınca birer birer kurudular. Petleri yenilesem kurtarma şansım olurmu? Ana fidan ve yanındaki iki çelik yapraklanmaya devam ediyor, acemi şansı denilen bu olsa gerek.

ismqilctn
03-06-2015, 01:25
Merhaba bence alttaki sürğünün biraz daha büyümesini bekleyip kesmeden dal üzerinde havayi köklendirme çalışması yapabilirsiniz. Belki köklenme ihtimali olabilir.
Alttaki sürgün biraz cılız. Sürgünü köklendirelim derken ana gövdenin gelişimini yavaşlatmazmıyız. Birde orta kısımda sürgünüm var çelikleme yapılabilir gibi görünüyo. Ben alt sürgünü budayıp, ortadaki sürgünü çelikleme ile çoğaltsam ve parelelinde gövdede güç kazansa diyorum. Aslında ben begonvilim boylansın istiyorum. Yanlara gelişmesinden ziyade boy atsın istiyorum. Bu arada begonvilim sürekli çiçek döküyor birazda o yüzden istiyorum gövdenin güçlenmesini ve gereksiz sürgünleri almayı. Yarın detaylı fotoğraflarını atmaya çalışıcam.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ismqilctn
04-06-2015, 11:25

ilk fotoğrafta en alttaki sürgünü çektim. görüldüğü gibi en dipte ve çiçek açmıyor. sadece yapraklanma mevcut. an gövdenin gücünü almasındansa budamak daha mantıklı geliyor bana. ince göründüğü için çelikleme yapılmaz gibi geldi bana ama derseniz olur, çelikleme yaparakta değerlendirebilirim aslında.

ikinci gönderdiğim fotoğrafta ise orta kısımdaki sürgün var. iki çiçekli. asıl aklımdan geçen ikinci olay bu sürgünde çok büyük sayılmaz, bu sürgünle birlikte en alttaki sürgünü de budayıp hem gövdeye güç kazandırmak istiyorum, hemde bu sürgünden çelikleme yapmak.

son olarak gönderdiğim fotoğrafta ise begonvilimin bütününü çektim. gördüğünüz gibi ana gövdenin üst noktalarında neredeyse hiç çiçek yok. ama fotoğraftada görüldüğü gibi saol tarafa uzamış uzun bir sürgün var ve bol çiçekli. Ama genelde begonvilim hep çiçek döküyo sanki ana gövdenin bütün gücünü bu harcıyor gibi. ben istiyorum ki begonvilim yayvan olmasından ziyade boyu uzun olsun, yukarıya doğru uzasın. o yüzden yan sürgünleri budamam gerekiyor diye düşünüyorum. yanlışta düşünüyor olabilirim. konunun uzmanı siz arkadaşlar bana yardımcı olur ve yol gösterirseniz sevinirim.

ahmeter
05-06-2015, 19:55
En güzel zamanı

oceaneagle55
05-06-2015, 22:41
Bambu Dekoratif Bitki Destek Çubuğu 180cm 12-14 GittiGidiyor'da 168967283 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/bambu-dekoratif-bitki-destek-cubugu-180cm-12-14-168967283)

kupecim
22-06-2015, 01:16
Ben gecen hafta pazardan bir yerli begonvil satın aldım. Satıcıcçocuk güneşi sever yanına bir çubukdik uuzayıp gider dedi. Eve getirdim ama renkli yapraklarını döktü ve sanırım sarılıcı değil balkonda yyetiştirilen cinsi . nasıl anlatım ve nasıl bakmak gerekir bitkime?

Mücevher Çalısı
26-06-2015, 22:26
... sanırım sarılıcı değil balkonda yyetiştirilen cinsi . nasıl anlatım ve nasıl bakmak gerekir bitkime?

Sayın kupecim eğer begonviliniz bu cins ise benim çiçeğe döndürebildiğim tek begonvil türü bu, boyu da bir karış.

Bakım için su vermekten başka hiçbirşey yapmıyorum...

562084

562085

devilstori
06-07-2015, 14:59
arkadaşlar benim begonvilem neden çiçek acmıyor 2 yıldır birlikteyiz ama bütün yapraklarını dökmüştü bu kışın bende budamıştım ama bir şeyler ters gidiyor olmalı çiçeklen miyor ve yapraklarındada kararmalar olusuyo:confused:

begonvilsever
22-07-2015, 09:49
Sn Devilstori,
Bulunduğu yer direkt güneş almıyor sanırım birde sadece suluyorsunuz herhalde .Koyun gübre şerbeti ile her hafta veya 10 günde bir sulayın daha güneşli yere alın,sulamayı çok yapmayın yeni sürgün verirse doğru yoldasındır demektir.Kolay gelsin

Ohannes
31-07-2015, 23:48
sarılıcı türler glabralar mı oluyor?

Bugdaytanesi
02-08-2015, 00:27
Nihayet son Sayfanın son mesajını da okuduktan sonra bugün pazardan aldığım Bodur begonvilime bakmaya hazırım 😊 paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim. Bakalım benim begonvilimle sınavım nasıl geçecek 😀

Jezebel
03-10-2015, 17:58
Geçen yıl alıp henüz çiçeğini göremediğim Begonvile

579702

Nihayet açtı:)
Kristal olmasını ummuştum.
Bu renk de çok canlı.

ahmeter
04-10-2015, 17:12
Begonviller

Bugdaytanesi
06-10-2015, 13:50
Begonvilimin şimdiki hali ;)

Mücevher Çalısı
16-10-2015, 13:56
581187

Havalar geceleri serinlemeye başladı, bu senenin son çiçeklenmesidir belki...

snob
14-11-2015, 21:58
Bolkonda küçük bir saksı da boy 2 metreyi gecti.

snob
14-11-2015, 22:01
Ortası..

snob
15-11-2015, 06:17
....

ates1907
13-12-2015, 11:41
zordur ankara da begonville yetiştirmek ama başarabilirseniz tadına doyum olmuyor..işte aralık ın ortasında begonville güzelliği

memur68
15-12-2015, 05:33
Arkadaşlar sayfayı sonuna kadar okudum va bu çiçeğe bayıldım malum Aksaraydayım ve bu çiçek burda hiç yok siz değerli bitki dostlarından çelik rica etsem yollayan olur mu acaba şimdiden teşekkür ediyorum

fatihs
06-01-2016, 21:34
Bu sene gerekli gübre desteği vererek gözüm gibi baktığım begonvil yaz sonuna kadar verdiği güzel çiçeklerle yazlığımıza renk kattı ... Geçen hafta sıcaklığın sıfırın altına düştüğü geceler malesef koruyamadım ,kökü korunakta kar temas etmedi arka tarafı eve sağ ve sol tarafı yine evin eklentilerine bakıyor sadece ön taraf açıkta .Bugün yaprakların solduğunu çiçeklerin siyahlaştığını gördüm ... Ağacın don alıp almadığını ne zaman görebilirim ? Nisan-Mayıs ayına kadar beklemeli miyim ? Şu an en azından uzanan dallar don aldıysa ve kök zarar görmediyse ne yapmalıyım Sayın Mine Hanım ve tecrübeli üyeler yardımcı olursanız çok sevineceğim ...

dostca
07-01-2016, 08:20
Çok güzeller..Bence 2x2 metre kalın paketleme naylonları ile bir tarafını duvar diğer tarafını kapı pervazına ve üst tarafını da çatı kısmından vidalayarak sera ortamı oluşturmanız fazla soğuklardan etkilenmesini azaltacaktır. Toprak yüzeyinden yukarıya doğruda kilim veya bez parçaları veya gazete ile sarmanız da etkili olur düşüncesindeyim.

ParlakYıldızlar
14-01-2016, 00:07
Merhaba, henüz bir yıldır çiçeklere merak s aldım, Tohumdan yetistirdiklerim pembe Ezan çiçeği,tabi henüz çiçeğin göremedim,Ballica ve gelincik var,kış girmeden aldigim begonvil ile ilgili boyu 50 cm kadar tüm yaprak ve çiçeklerini döktü fakat uçlarına yeni filizlenmede başladı,yanında aldığım gübre yi kullanmaya korktum,yakmak istemiyorum,bilgisi olan arkadaşlara Sorum şu Budama yapmalımiyi m saksı değişimi ne zaman olmali?

dostca
15-01-2016, 07:44
Merhaba, kış uykusuna çekilmiş durumda sessiz olun uyandırmayın. Benim evimde 6 adet değişik renklerde begonvil var hepsi korunaklı ortamda yapraklarını dökmüş durumda uykuda, eksiye düşmeyecek aydınlık ortamda az sulayarak bakınız. Budama ve gübreleme yapmayınız. Kabını değiştirmenize gerek yok kökleri çok hassastır ,kurumasına neden olursunuz.Baharda uyanıp yaprak vermeye başladığında az miktarda gübreleme yapın uyanmadan yapacağınız gübreleme köklerin yanmasına ve kurumaya neden olur, ben o deneyimi birçok farklı bitkiyi öldürerek yaşamış bulunmaktayım..Sağlıkla bakınız..

fatihs
16-01-2016, 23:45
öncelikle cevap verme nzeketi gösteren ve verdiği bilgilerle aydınlanmamı sağlayan dostlara teşekkür ederim ... büyük emekler verdiğim begonvilin gözlerimin önünde kurumasını izlemek beni korkutuyor ,beni umutlandıran gelişme netten okuduğum bilgiler neticesinde yapmış olduğum derin budamalarda budanan yerin ıslak ve yeşil oluşu ... ve sayın dostça nın önerisi ile daha önce yapmam gereken şeyi de yaptım bugün çift kat naylonla sardım umarım kurtarırız güzelimi ...

fatihs
17-01-2016, 01:40
...

dostca
18-01-2016, 07:51
Elinize sağlık iyi paketlemişsiniz.. Havaların yumuşak olduğu zamanlar ara ara açıp havalandırınız..Bu kadarını beklemiyordum..

fatihs
18-01-2016, 23:09
Elinize sağlık iyi paketlemişsiniz.. Havaların yumuşak olduğu zamanlar ara ara açıp havalandırınız..Bu kadarını beklemiyordum..

Teşekkür ederim ,umarım kurtarmışızdır ... :)

ParlakYıldızlar
19-01-2016, 14:36
Nasıl başardiniz, okuduğum çoğu mesajlarda begonvil ler kuru dallara dönüşmüş durumda benimki de dahil,acaba sıcak bir odada mi tutuyorsunuz? Klima olan salonuna alsam zararı olurmu sizce? Bu arada Maşallah demeden gecmeyiz.

Mücevher Çalısı
19-01-2016, 15:33
Nasıl başardiniz, okuduğum çoğu mesajlarda begonvil ler kuru dallara dönüşmüş durumda benimki de dahil,acaba sıcak bir odada mi tutuyorsunuz? Klima olan salonuna alsam zararı olurmu sizce? Bu arada Maşallah demeden gecmeyiz.

Sorunuzu kime sorduğunuz açık değil, genel mi soruyorsunuz?

Maşallah'ı kim aldı:)

Gardenias
12-03-2016, 11:33
Kendisine ileteceğim Mine. Sevinecektir buna. Çünkü çeliği çillendirmek için oldukça uğraştı.

Yarıya kadar su olan rakı bardağı gibi bir bardağa beş on çelik koydu ve bunu bütün kış pencere kenarında tuttu. Çelikler çillenmeye başladığı zaman bardağın üzerini pamuk ile kapattığını da gözlemledim. Bunların nereden biliyor hiç bir fikrim yok. :) Firelerden kalanları ise yaz başı gibi dikti. Ve sonuç bu. Detayları sorsam ancak bunları anlatır sanırım. Senin de yazdığın gibi bazıların ellerinde bir keramet var sanırım.

Aşağıdaki fotoğraftaki gelin duvağını ise iki sene önce Koçtaş'tan almıştık. Türünden mi yoksa yanlış yaptığımız bir şeyden mi bilmiyorum çiçek fukarası oluyor kendileri. Çiçek açtığını görsek bayram edeceğiz. :) Dallanıp uzuyor sadece.
Sence sorun ne olabilir?
Nasıl bir bakım önerirsin?
Son zamanlarda yapraklarında da solgunluk var.

Son bir şey merak ettim. Şaşırtma dediğin nedir?

4210

-------------------------------

Merhaba;sizlerle begonviller hakkındaki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.Umarım faydalı olur..

Begonvillere çiçek açtırmak ,özellikle bazı türlerde hayli zor...Bu türler genelde,tek bir çiçeği ebruli renkte olan ve ayrıca bir de yaprağı alacalı olan türler..

1-Begonvillerin çiçek açması için suyunu azaltın...
2-Bolca güneş alan bir yerde bulunsunlar...
3-Ve şimdi begonvillerin çiçek açma sırrı: Dibine biraz Magnesium Sülfat koyun..Bir müddet sonra tomurcuklanarak hiç açmadıkları kadar bol çiçek açtıklarına şahit olacaksınız..

Herkese; bol çiçekli begonvilleriyle, güzel günler dilerim.

ahmeter
15-03-2016, 13:33
Bu güzeli şimdi fotoğrafladım

ParlakYıldızlar
07-04-2016, 13:07
Sorunuzu kime sorduğunuz açık değil, genel mi soruyorsunuz?

Maşallah'ı kim aldı:)

Ates1907 ye Maşallah demistim😊

ParlakYıldızlar
07-04-2016, 13:10
581187

Havalar geceleri serinlemeye başladı, bu senenin son çiçeklenmesidir belki...

Sizin mini Thai de pek şirin ona da Masallah☺

ParlakYıldızlar
07-04-2016, 13:13
Benim begonvil'im niye çiçeklenmedi daha,birkaç gün önce sıvı besine başladım sanırım geç kaldım biraz.

girlof_ra
08-04-2016, 11:00
Kuzeydoğu cepheli terasımda bu kış kar altında kaldı. Begonville geçen ilk kışımdı. Bilemedim sanırım. Zayıf dallı fakat çok çiçekli gürbüz bir begonvildi. İmaj yeterli olur mu bilmem ama kıştan sonra hiçbir hareketlenme olmadı begonvilimde?

Budamam gerekir mi? ya da ne yapmam gerekir?

Şimdiden teşekkürler...

musk
08-04-2016, 11:26
Kuzeydoğu cepheli terasımda bu kış kar altında kaldı. Begonville geçen ilk kışımdı. Bilemedim sanırım. Zayıf dallı fakat çok çiçekli gürbüz bir begonvildi. İmaj yeterli olur mu bilmem ama kıştan sonra hiçbir hareketlenme olmadı begonvilimde?

Budamam gerekir mi? ya da ne yapmam gerekir?

Şimdiden teşekkürler...

Benimkiler de bu hafta anca hayat belirtisi verdi. Ancak benimki ada begonvili. Yani soğuğa biraz daha dayanıklı.
Normalde beklenecek, çok merak ediyorsanız dal uçlarından geriye doğru küçük küçük budayın. Yaş yeri bulursanız iyi. Yoksa kökün donmayıp alttan sürebileceğini umut etmek lazım...

girlof_ra
08-04-2016, 13:38
Benimkiler de bu hafta anca hayat belirtisi verdi. Ancak benimki ada begonvili. Yani soğuğa biraz daha dayanıklı.
Normalde beklenecek, çok merak ediyorsanız dal uçlarından geriye doğru küçük küçük budayın. Yaş yeri bulursanız iyi. Yoksa kökün donmayıp alttan sürebileceğini umut etmek lazım...

Teşekkür ederim MUSK. Önerinizi deneyip gözleyeceğim.
İyi günler dilerim.

gilan
08-04-2016, 19:50
Bence bir ay daha şans verin girlof_ra. Belki bir mucize olur.

Ama begonvil normalde İstanbul'da bahçede bile kışı atlatamaz. Saksıda olunca bu daha da zor, terasta olunca iki kat daha zor. O yüzden çok da umutlanmamanızı tavsiye ederim. Üzgünüm... :(

Gardenias
14-04-2016, 01:27
Begonviller (Rodos Gülleri ) bahara göz kırmaya başladılar

Gardenias
14-04-2016, 13:32
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160414/e0832daa9ce3e25efefd5a3156e807e3.jpg

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ahmeter
24-04-2016, 19:09
Şimdi zamanı yaparmısınız

samur
24-04-2016, 20:17
Yapmazmıyım 2 hf önce yaptım bile

samur
24-04-2016, 20:24
Sn. Ahmeter biraz yapraklari porsudu içine su fislatiyorum.
607814

ahmeter
25-04-2016, 05:43
Günaydın
fısfıslamayın fazla nem çürütür kendi nemi kafi ancak üzülmeyin çelik bana kalırsa hatalı eski yazılarımı takip ederseniz nereden ve nasıl çelik alınır bulabilirsiniz iyi günler

ahmeter
30-04-2016, 06:00
...Ben zaten seni gördüğümde vurulmuştum 1961 izmirde

Şimdi İstanbulda senelerdir beraberiz
Begonvilim ben seni seviyorum

yelizk
02-05-2016, 09:41
*** sayın ahmeter bende begonvilleri çok severim bahçemde yetiştirmek istiyorum nereden satın almamı tavsiye edersiniz ayrıca ve en onemlisi rizede begonvil yetiştirme şansın nedir acaba

yelizk
02-05-2016, 09:42
...Ben zaten seni gördüğümde vurulmuştum 1961 izmirde

Şimdi İstanbulda senelerdir beraberiz

*** sayın ahmeter bende begonvilleri çok severim bahçemde yetiştirmek istiyorum nereden satın almamı tavsiye edersiniz ayrıca ve en onemlisi rizede begonvil yetiştirme şansın nedir acaba

ahmeter
02-05-2016, 10:34
Begonvili kışın İstanbulda10 derecenin altına düşmeyen serada muhafaza ediyoruz sizde yaparsanız yetişebileceğini tahmin ediyorum Selamlar

ahmeter
02-05-2016, 13:25
Bir zamanlar begonvil sayfasından ayrılamazdım şimdi ........................

Mücevher Çalısı
02-05-2016, 17:12
Bir zamanlar begonvil sayfasından ayrılamazdım şimdi ........................

Sayın ahmeter, bugüne kadar Begonvil bitkisini defalarca çelikle başarıyla üretmeme rağmen çoğunun devamını getiremedim yani seneleri dolmadan kurudular. Saksıda yetiştiriyorum. Örnek olarak aşağıdaki güzelliği veriyorum,

609474

Bunu 6 ay önce çelikle ürettim ve kurutmamak için bundan sonra nasıl yetiştirmeliyim. Kaç litre saksı ve nasıl bir toprak harcı kullanmalıyım?

ahmeter
02-05-2016, 17:53
Yalnız Antalyalı olduğunuzu bildirmişsiniz Antalya begonvilin vatanı yazılarımı başından beri takip ederseniz geniş bilgi bulacaksınız İyi günler

Mücevher Çalısı
02-05-2016, 21:22
Sayın ahmeter, sizin mesajlarınızı okudum vakti zamanında da bu sebeple çelikleri tuturuyorum:D Verdiğiniz bilgiler için yeri gelmişken teşekkür ederim...

Ama gerisi gelmiyor tüm sorunum bu. Saksıda olmuyor bir türlü.

Balkonda sıcaklarda olmuyor diye tahmin ediyorum ve elimden sağlam çıkanları bahçeye aktarıyorum:) İlla balkonda yetiştirmek istediklerim için sormuştum sorumu:) Saksı seçimleri, harçlar pek çok yerde yazılıyor. O istediklerini sağlıyorum ben yine olmuyor. Sonra dışarıdan 1 metre boyda aldıklarıma bakıyorum çiçek içinde ve tüp içinde, berbat bir toprakta.

Üstteki örneğimi de kurutursam veya o çiçeksiz olarak dikenler tacı olarak kalmayı tercih ederse, olmayınca olmuyora gelip vazgeçeceğim bu dikenli güzelden:)

Gardenias
05-05-2016, 12:14
Lütfen dibine birkaç kaşık Magnesium Sülfat ekleyin...
Hem begonvili geliştirir ve hem de hemen bolca çiçek açtırir. .

Gardenias
05-05-2016, 12:15
Bu da; Mayıs ayına "merhaba" diyenlerden..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160505/afccfed938dda5dfb127e38aca495236.jpg

Gardenias
05-05-2016, 14:06
Begonville Çam in arkadaşlığı. ..http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160505/03fcb7cc5381182414b48abb35b838de.jpg

Gardenias
05-05-2016, 18:04
Begonville ve Çam in arkadaşlığı. ..http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160505/03fcb7cc5381182414b48abb35b838de.jpg

meralizmir
09-05-2016, 18:24
Begonvili çok seviyorum görmüşken sarkan dalların birinden hunharca kopardım dayanamayıp.suya mı koymam gerek yoksa direkt toprağa diksem tutar mı? yoksa kopararak bir bitkiye bilmeden zarar mı verdim :confused:

Mücevher Çalısı
09-05-2016, 22:44
Begonvili çok seviyorum görmüşken sarkan dalların birinden hunharca kopardım dayanamayıp.suya mı koymam gerek yoksa direkt toprağa diksem tutar mı? yoksa kopararak bir bitkiye bilmeden zarar mı verdim :confused:

Sayın ahmeter'in yazılarını konunun başından itibaren takip ederseniz geniş bilgi bulabilirsiniz. Kabaca yazarsam; suya koyarsanız 2-3 ay gibi bir süre sonra, sera ortamı yapıp toprakta çeliklerseniz bir ay gibi bir süre sonra kök salabiliyor...

Dalını kopararak o bitkiyi budamış oldunuz:)

meralizmir
10-05-2016, 16:06
Sayın ahmeter'in yazılarını konunun başından itibaren takip ederseniz geniş bilgi bulabilirsiniz. Kabaca yazarsam; suya koyarsanız 2-3 ay gibi bir süre sonra, sera ortamı yapıp toprakta çeliklerseniz bir ay gibi bir süre sonra kök salabiliyor...

Dalını kopararak o bitkiyi budamış oldunuz:)

Tavsiyenize uyacağım.aydınlattığınız için ayrıca teşekkürler.
Budamak bitkilere iyi geliyor diye kendimi teselli edeyim artık :D

ahmeter
11-05-2016, 11:10
Akdeniz bölgesinde oturanlar Antalyalılar İzmirliler egeliler bu sizin çiçeğiniz bütün dünya bu çiçeğe hayran bu çiçeği görmek için sizin topraklarınıza özel uçak turları düzenliyorlar
Çelik yapmak için koparılan dal bir karıştan büyük olmıyaçak suya değil toprak bilhassa orman altı toprağına dikilip nem sağlamak için üstüne bir plastik kap konacak sorun sıkılmayın

ahmeter
11-05-2016, 13:06
Geçen senenin çelikleri ve ilk çiçekler

ahmeter
14-05-2016, 07:13
Begonvil sayfası hareketsiz olmamalı bu aylar çelikten çoğaltma zamanı

Çiçek Hanım
14-05-2016, 22:06
Benim begonvillerim yaprak açmadan çiçek açıyorlar.Ama ben istiyorum ki hem yaprağı hem çiçeği bir arada olsun.612059

612060

612061

Çiçek Hanım
14-05-2016, 22:16
612073

Gardenias
15-05-2016, 22:48
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160515/0c63b1c5b39ba5e23c7648ffc9ce7d44.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160515/5aa0d421a25d057137e95e87703c4189.jpg

hayyel
29-05-2016, 10:34
Antalya dosemealtinda kisin eksilere dusen hava oldugu icin begonvilin yaşanmadigini hem komsularim hemde fidancilar soylediler.bodrum **** adalar gibi soguk yerlerde bu begonviler nasil yasiyor.adalardaki beginvilin cinsi baska mi nedir.adalarda netten satis yapan begonvil satan bir yer **** site var mi.

zelish
31-05-2016, 15:28
Komşu ev satın alındı ve restore ediliyor baştan aşağı, bahçesinde ne var ne yok ağaç çiçek katledildi. Palmiyeler, limon selvi, asma gül vs. daha birçok bitki :(
Aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz en az 5 yıllık bir begonvil. 3 katlı evin güney cephesini neredeyse tamamen kaplamıştı. Kışa girerken gövde tamamen budanmıştı, baharda ise dibinden onlarca sürgün vermiş ve tekrar yeşermişti.
Şimdi ben bu katledilen güzel begonvili bahçeme eksem yaşatabilirmiyim ?
Sevgili Ahmeter sizin engin tecrübelerinize ihtiyacım var, şayet yaşatabilirsek mutluluktan havalara uçabilirim. :)
Peşin teşekkürlerimle.

zelish
31-05-2016, 15:55
Tanıştırayım buda 4 günlük begonvilim, umarım sorunsuz yaşatabilirim :)

ParlakYıldızlar
31-05-2016, 19:29
Merhaba,Zelish hala taze sürgün ler veriyor yerinizde olsam ekmeyi denerdim tabi Syn Ahmeter bey daha iyi tavsiye vericektir.

zelish
01-06-2016, 11:20
Sevgili ParlakYıldızlar,
O sürgünler 20 gün öncesine kadar yaklaşık 50 ila 100 cm uzunluğundaydı. Evin dış cehpesini kazımak için ustalar gelişigüzel kırmışlar.
Bahçemde bol güneş alan kuytu bir köşe var. Orayı uygun gördüm ve gün batımında ağacı bahçeme ektim. Bahçe toprağım çok iyi değil, keçi gübresi, torf ve mil karışımı yaparak köklerini doldurdum. Bolca can suyunu verdim.
Şimdi beklemedeyim. Umarım herşey yolunda gider.

ParlakYıldızlar
01-06-2016, 13:08
Merhaba,Zelish,toprak karışımı zamanlama süper inşallah iyi sonuç alırsın kolay gelsin.

ahmeter
01-06-2016, 16:20
Begonvil hoyratça sökülmüş sürgün verme ihtimali var toprağa gömün üzerini koyun gübresi ile kaplayıp nemli tutmayı sağlayın fazla sulamayın çürüyebilir
kolay gelsin

zelish
01-06-2016, 18:05
Cok teşekkür ederim Sayın Ahmeter,
Aksam ektiğimde can suyunu bol vermiştim. Nemli dursun diye üzerini kestiğim çimlerle örttüm. Bugün öğleden sonra fotoğrafladım. Son durum aşağıdaki gibi.
1 hafta 10 gün gibi sulamamayı düşünüyorum. 2 sulamada bitki besini versem uygun olur mu ? Ya da önerebileceğiniz herhangi bir gübre çeşidi ?

ahmeter
01-06-2016, 20:50
Yazmıştım koyun gübresi şart

ahmeter
02-06-2016, 15:27
İdeal begonvil çelikleri

ahmeter
05-06-2016, 21:36
Unutturamaz seni hiçbir şey ben seni seviyorum

tozlem
06-06-2016, 08:33
Merhabalar aramıza yeni katıldım geçen yıl aldigim begonvilim sanırım kış soğuğundan biraz etkilendi neyseki tekrar yeşerdi fakat yapraklari daha ince ve açık yeşil acaba ne yapmalıyım😆😐

ahmeter
18-06-2016, 10:14
Begonvilim benimle istanbulda yaşadığın için sonsuz teşekkürler

ahmeter
18-06-2016, 10:18
,,,,,

ParlakYıldızlar
01-07-2016, 13:31
Syn;Zelish merak ettim acaba bahçeye diktiginiz begonvil nasıl oldu tekrar yeserdimi,bu arada benim begonvil bol bol ciceklendikten sonra şimdilerde cicek ve yapraklarini döküyor bu normal mi bilmiyorum ama hastalık veya bir zararlı olasiligi için gozlemliyorum.

ahmeter
02-07-2016, 13:25
,,,,

Mücevher Çalısı
02-07-2016, 15:45
Buradaki (http://www.agaclar.net/forum/attachments/sarilicilar/609474d1462201828-turuncu-pembe-begonvil-bougainvillea-sp.-.jpg) Begonvil bu senenin ikinci çiçeklenmesini yapıyor;)

620891

Daha önceki deneyimlerimde ilk sene saksısını büyütmede olumsuz sonuç aldığımdan saksısını bu sene bir daha ellemeyeceğim...

Aşağıdaki de 2-3 haftalık alacalı güzellik,

620896

Bunu yaprağı için çelikledim, tutarsa çiçek açmasa da olur:)

dostca
08-07-2016, 19:58
2 farklı renk begonvilim bu sene kurudu geçen sene sonbaharda aldığım begonvil nihayet açtı..Darısı kırmızı renkli olanlarına..:rolleyes:

ParlakYıldızlar
09-07-2016, 14:39
Merhaba, benim begonvil bu yaz ilk çiçeklenmesini yaşadı bol ciceklendikten sonra hepsi döküldü,nazar mi değdi veya ben yanlış bişeymı yaptım acaba derken şimdi tekrar yeni yapraklar çıkarıyor Yine ciceklenecek sanırım.

Mücevher Çalısı
09-07-2016, 16:09
Merhaba, benim begonvil bu yaz ilk çiçeklenmesini yaşadı bol ciceklendikten sonra hepsi döküldü,nazar mi değdi veya ben yanlış bişeymı yaptım acaba derken şimdi tekrar yeni yapraklar çıkarıyor Yine ciceklenecek sanırım.

Bazı kültivarlarının çiçekleri (neredeyse tamamı) ilkbahar başı ilk çiçeklenmeden 1-2 ay sonra bozulup-kuruyor ve bitki yeniden çiçeklenme dönemine giriyor. Bulunduğu iklime göre bu döngü bitkide soğuk görene kadar sürüyor.

Bazı kültivarları ise devamlı çiçekli, çünkü çiçeklerinin çıkıp-kuruma döngüsü düzenli değil.

Sonuç olarak efenim; "Begonvil" dediğimiz "Dikenli Dilber" uygun ortam buldu mu yıl boyu çiçeklidir...

ParlakYıldızlar
09-07-2016, 16:26
Syn;Mücevher Çalısı,begonvilim kış mevsimi dinlenmeye almakmi sağlıklı gelişimini sürdürmesi için etkendir(15 derecelerde kapalı ama havadar bir ortam)Veya sera ortamına almakmi gereklidir.Her ikisini de sağlayabilirim.Ne dersiniz?

Mücevher Çalısı
09-07-2016, 21:11
Sayın ParlakYıldızlar, Begonvili kapalı ortamda yetiştirme tecrübem olmadığı için sorunuzu cevaplandıramayacağım ne yazık ki. Ama bitkinizin çeşidine göre değişebilir diyebilirim...

ParlakYıldızlar
09-07-2016, 21:41
Teşekkür ederim Syn;Mücevher Çalısı,bencillik etmeyip begonvili doğal ortamıni taklit ederek muhafaza etmeyi planlıyorum,tabi bunun için bitkinin "habitat" deniyor değil mi? :) araştırayım.

musk
10-07-2016, 12:01
Syn;Mücevher Çalısı,begonvilim kış mevsimi dinlenmeye almakmi sağlıklı gelişimini sürdürmesi için etkendir(15 derecelerde kapalı ama havadar bir ortam)Veya sera ortamına almakmi gereklidir.Her ikisini de sağlayabilirim.Ne dersiniz?
Kışın 10 derecenin altına düşmeyecek sekilde muhafaza edebilirsiniz. İstanbulda dış ortamda bırakırsanız büyük ihtimalle bitkiniz donacaktır.

ParlakYıldızlar
10-07-2016, 16:47
Teşekkürler Syn;Musk,mümkün değil dışarda bırakmam, Sera ortamı veya kapalı balkon düşünmüştüm. Balkon da 10 derece nin altına düşmez,orda dinlenmeye alicagim.

efiltem
03-09-2016, 18:37
bu da benim begonvil. yaklaşık 10 ay falan oldu alalı. sürekli çiçekleniyor ama asıl istediğim çiçeklenmesinin yanında balkonun demirlerine sarılarak uzaması. mutlaka bir ipe bağlamak şart mıdır? genelde demire sardırıp bırakıyorum ama pek sonuç alamadım. hep aynı boyda gibi.

_yikimlar_
06-09-2016, 17:28
Herkese selamlar öncelikle bitki yetiştirme ve bakımı hakkında biraz acemi sayılırım geçen haftalarda balkon kapımın etrafını sardırmak için fuşya rengi bir begonvil aldım internette biraz araştırma yaptığımda iyi bir budamayla daha iyi sonuç alındığını öğrendim ama bu budamayı nasıl yapmalıyım inanın bilmiyorum bu konu hakkında bilgisi olup yardım edecek arkadaslara şimdiden cok teşekkür ederim.

Mücevher Çalısı
16-09-2016, 11:32
...budamayı nasıl yapmalıyım...

Burada (http://azbitki.com/begonvil) budama konusunda güzel bilgiler var.

Mücevher Çalısı
16-09-2016, 11:47
Buradaki (http://www.agaclar.net/forum/attachments/sarilicilar/609474d1462201828-turuncu-pembe-begonvil-bougainvillea-sp.-.jpg) Begonvil bu senenin ikinci çiçeklenmesini yapıyor;)

620891

...

620896

Bunu yaprağı için çelikledim, tutarsa çiçek açmasa da olur:)

1 yaşını dolduran Turuncu-Pembe çiçekli Begonvilimin 3. tur çiçekleri geliyor;)

627642

Yaprağı için çelikledim demişim,

627643

Hâlâ aynı fikirdeyim;)

ahmeter
18-09-2016, 07:14
Bougainvillea
Sensiz yaz geçermi ?

ParlakYıldızlar
21-09-2016, 19:10
Tüm renklerinden edinicegim,artık kaç rengi varsa?

ahmeter
11-10-2016, 20:11
Ah güzelim ben seni seviyorum

keopstr
02-11-2016, 20:33
Sonbaharda tekrar çiçeklenen begonvillerim renkleri biraz değişikliğe uğradı

ibrahimkeskin78
23-11-2016, 13:53
633994
633995
633993

2015 ağustosunda Kıbrıs'tan getirdiğim begonvil tohumlarını diktim, çok ta yüksek oranda çimlendi ve şimdi 15 aylık oldular.
Sorum şu: üstteki iki resimde görülen begonvilimin gövdesini alttaki benjaminin gövdesi gibi yapmak istiyorum. toplam 9 kök falan begonvil var. Bunu ne zaman, nasıl yapmalıyım. Dalların birbirine kaynaması ne kadar sürede olur. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkese teşekkürler...

musk
23-11-2016, 19:40
633994
633995
633993

2015 ağustosunda Kıbrıs'tan getirdiğim begonvil tohumlarını diktim, çok ta yüksek oranda çimlendi ve şimdi 15 aylık oldular.
Sorum şu: üstteki iki resimde görülen begonvilimin gövdesini alttaki benjaminin gövdesi gibi yapmak istiyorum. toplam 9 kök falan begonvil var. Bunu ne zaman, nasıl yapmalıyım. Dalların birbirine kaynaması ne kadar sürede olur. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkese teşekkürler...
Üstte eklemiş olduğunuz iki resimdeki bitkinin ne olduğunu bilmiyorum, ama begonvil olmadıklarını söyleyebilirim...

ibrahimkeskin78
24-11-2016, 15:00
Sayın musk tohumları elllerimle Kıbrısta begonvilden ben topladım' ben diktim.

wakan
24-11-2016, 16:03

Nasıl bir tohum ektiniz bilgim olmamakla birlikte, kesinlikle begonvil olmadıklarını söyleyebilirim ben de.

musk
24-11-2016, 17:33

Sayın İbrahimkeskin, mutlaka bir yanlışınız var. Einizle topladiğinizdan şüphem yok ancak, tohumunu topladığınız bitki begonvil değil. Bir ihtimal tohum aldığınız bitkinin çiçeği begonvile benziyordur, karıştırmış olabilirsiniz.
Şahsan ben begonvilin (5 senedir değişik türlerini yetistiriyor/üretiyorum), tohum verdiğine şahit olmadım.

Açıkçası yetistirmiş olduğunuz bitkinin ne olduğunu da merak ettim. Bu bitki nedir (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/17088.htm) forumuna paylasırsanız belki ne olduğunu bilen bir arkadaşımız çıkar.

ibrahimkeskin78
25-11-2016, 12:47
Sayın musk bu bitki nedir forumuna yükledim, bakalım hayırlısı. teşekkürler.

atakan5858
30-11-2016, 17:33
merhaba arkadaşlar siteye yeni üyeyim. begonvilleriniz çok güzel bende yetiştirmek istiyorum ama sivas soğuk bir sivasta nasıl yetiştirebilirim yetiştirmem mümkünmü

behiyetezerisir
07-01-2017, 22:46
Merhaba ben Manisa oturuyorum 3yıldır begonvil yetiştirmeye çalışıyorum 6tane bahçemde begonvil var bu yıl ekim ayında kış için budadım dibine koyun inek gübre koydum kokunu ısıtmak için metre elyafla sardım güzelce ve üzerine kalın naylonla sardım başka yapa bileceğim bir şeyler varmı **** doğrumu yaptım bana yardımcı olabilir misiniz .

ahmeter
08-01-2017, 05:16
Yaptıklarınız doğru Manisa yetiştırmeye çok uygun kolay gelsın resim serada halen açık olan begonvil iyi günler

behiyetezerisir
14-01-2017, 23:02
cevap verdiğiniz için teşekkürler ben uc yıldırbegonvilleri yaşatmak için yollar deniyorum her şey köyde bahçeli bir ev alınca bende çiçeklerle bir sevda başladı özellikle begonvil önce bahçeye ektim kış bitti bahar oldu uyanmasını bekledim okış sadece biri yaşadı mor renk pembe beyaz kırmızı uyanmadı ikinci sene baharda bahçeye yine alıp diktim bu sefer kasımda topraktan söküp saksıya içeri aldım ama ben kışın Manisa otuduğum için ev soğuk begonvillerim sadece biri uyandı mor Okanuyu diğerlerini yaşatamadım bu yıl önce budadım sonra gübre koydum dibine metre elyafla sardım üzerine kalın naylon çektim buyıl ne olcak bilmiyorum kış sert geçiyor pes etmemde başka çareler ararım begonvil resmi atmışsınız çok güzel işallah benim çiçeklerimde yaşatabilirsem bende resim atarım.

ahmeter
15-01-2017, 05:45
Behiye hanım
Güzel bir merak
Google Saim Ergin Begonvil yazıp resimler ve yazıları inceleyiniz Şimdilik bahçeye dikmeyiniz
Saksıda tutun kışın sarmadan evde sıcaklık 5 den aşağı olmayan bir ortamda tutun 15 günde az bir su verin kolay gelsin

asya-
16-02-2017, 10:43
Begonvili yeni aldım, kargoyla geldi ankara da yetiştirmeyi deniycem ama bu durumu normal mi, aldığım yerle görüştüm merak etmeyin yeşerir dediler bilemiyorum tabi

asya-
16-02-2017, 10:48
Bu arada budamalımıyım uçları çok kuru gibi ve saksısını hemen mi değiştirsem yoksa ortama alıştıktan sonta mı değiştirsem karar veremedim.Yardımcı olursanız sevinirim.Umarım dedikleri gibi yeşerir.

ahmeter
16-02-2017, 18:25
Hayır budamayın
10 derece aydınlık bir ortam
Yaprak vermeye başlayınca gübre
Çiçekli almak daha uygundu kolay gelsin

ozo
18-02-2017, 20:35
Merhaba
İstanbul ikliminde açık havada yaşaması zor diye yazılar okumuştum, ama Maltepe'de tesadüfen geçtiğim bir sokakta apartmanın 2.katına kadar tırmanmış haline hayran kalmıştım. Her ay özellikle yolumu değiştirip o sokaktan geçip o güzelliğe bakmıştım. Bir sene onu takip ettim. Geçen hafta gidip gene baktım tabi yaprakları kuruydu. 5 adet çelik aldım belki bu iklime uyum sağlamıştır ve Yaşar diye. Köklendirme hormonuna batırıp diktim ama sıcak ofis ortamında. Cuma günü baktığında biraz buruşmuştu dallar yaşamıcak gibi. Çok mutsuzum. Yetiştirmek çok istiyorum gerçekten. Bi sefer Antalya'dan getirttirmiştik ve balkonumuzda hemen öldü zaten. Sizce Çelik'ler tutar mı

ahmeter
19-02-2017, 05:15
Bilgi bulabilirsiniz Google Saim Ergin Begonvil iyi günler

asya-
28-02-2017, 11:42
Toprağını ve saksısını değiştirdim ve başladım beklemeye ve sonunda canlanma belirtilerini gördüm, çok mutluyum

asya-
28-02-2017, 11:49
Umarım görünüyordur, yükleyebilirsem

asya-
28-02-2017, 11:51
Resmi yüklemeyi başaramadım :(

asya-
02-03-2017, 09:49
Sonunda begonvilimi yüklemeyi başardım

asya-
02-03-2017, 09:51
Niye resimler yan oluyor onu anlayamadım

zelish
21-03-2017, 15:17
Geçen sene aldığım yaklaşık 1 m boyundaki begonvilimi toprağa geçirdim. Bu kışı bahçede geçirdi. Soğuklarda son yapraklarını döktü, baharın gelmesiyle çoşar diye düşündüm ama hala tık yok. Güçlü bir gövdeye sahip olsun pergolemi kaplasın düşüncesiyle budama yapmak istiyorum. Fakat hangi dalı neresinden budayacağımı birtürlü kestiremiyorum. Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.
Aşağıda ilk aldığım ve şuan ki hali mevcut.
Teşekkürler

ahmeter
22-03-2017, 04:33
,,,,

ahmeter
22-03-2017, 04:58
....

zelish
22-03-2017, 07:09
Günaydın Ahmeter Bey,
Bu nasıl bir güzelliktir böyle, sabah sabah neşe verdiniz hayat verdiniz. Teşekkürler.
Peki siz yukarıdaki maruzatım hususunda ne önerirsiniz ?

ahmeter
22-03-2017, 12:31
Resimleri bilerek koydum belkim uğrarsınız diye
Begonvıl yalnız Akdenizde kışı dışarda geçirebilr İstanbulda ısıtılan seraya alıyorum Siz muhakkak kışın üstün örtmeniz lazım belkim 2 kış bir şey olmaz 3 kış donma riski yüksek , mayıs ayını bekleyin o zaman arzu ettiğiniz şekilde yön verebilirsiniz
Benim serada çiçeğe gelmeye başladılar resmi bu gün çektim Selamlar

manolya
23-03-2017, 10:20
merhaba, bahçeye begonvil dikmek istiyorum
ama izmitte kışı donmadan geçirebilmesi için
neler yapılabilir? Güney cepheye dikip, çok soğuklarda
sarıp sarmalasak bahara çıkarmı sağ salim?

birde mor begonvilin kışa en dayanıklı olan
cins olduğunu duymuştum, doğruluk payı varmı?

asya-
23-03-2017, 15:14
Begonvilimi son hali, yalnız yapraklarında yanma mi desem kuruma mi desem bir durum ortaya çıkmaya başladı, toprağı nemli sürekli güneş aliyor, güneşi seven bir bitki neden böyle oluyor anlayamadım lütfen bilgi verin

asya-
23-03-2017, 15:18
Birde bu dalların yeşermesini mi bekliycem, yoksa budamam mı gerekiyor

hilalll
23-03-2017, 20:12

Benimkide aynı durumda Diyarbakır'dan ,Eskisehir,e göç etti ve kapalı balkondan kasım ayına kadar cılgınca açtı bugün yarın eve almalıyım derken bir gecede dondu zannederken umitsizce eve aldim sulamaya devam ettim.Bikac haftadir tüm dallarında yapraklanma belirtisi var. Bence güneşli günleri beklemeliyiz sadece herşey yoluna girecek gibi görünüyor.

asya-
24-03-2017, 07:08
Burda yaprakların durumu daha net sanırım, yapraklar neden bu durumda ?

wakan
24-03-2017, 07:34
Burda yaprakların durumu daha net sanırım, yapraklar neden bu durumda ?

Merhabalar, begonviliniz soğukta kaldıysa ondan etkilenmiş olabilir, üst taraftaki gözlerden birkaçını elinizle yoklayın, canlı iseler bir şey yapmayın. Yalnız gördüğüm kadarıyla üst dallar kurumuş vaziyette, o dalları kesebilirsiniz. Zaten çok geçmeden begonviliniz yine o boya gelecektir. Bu dönemde fazla su vermemeye özen gösterin, çok su verilince bitki uyku durumuna geçiyor.
Üzülmenize gerek yok, çoğu begonvil aşırı soğuk durumunda kurur ama kök sağlam olduğundan yeni sürgünlerle eski formuna kavuşur ki sizinki yeni sürgünler vermiş bile.

asya-
25-03-2017, 13:36
Bende güneşten yaprakları yandı, ya da susuz kaldı diye düşünüp sürekli sulamaya başlamıştım, bilgi için teşekkür ederim, o zaman tekrar güneşe çıkarayım

Sahanne
02-04-2017, 10:52
Merhaba arkadaşlar geçen ekim ayında komşumuz taşınırken begonvilini bana verdi geldiğinde hem saksısı çok küçüktü hemde alt deliklerini açmamışlar toprağı çok kotu durumdaydı saksısını degistirdim ama köklerinin bu kadar dayanıksız olduğunu bilmiyordum yaprakları yeşil halde kurumaya başladı bu şubat ayında bende bütün yapraklarını kopardım yeni yaprak açsın diye bide bir kez daha toprağını havalardır dim yine köklere zarar vermiş ola bilirim şu anda üzerinde hic yaprak yok ama sürgünleri yeşil begonvil im öldü mü acaba yaşatmak için neler yapa bilirim diyarbakırda yaşıyorum geçen kış çok sert geçti fakat üzerinde yaprak vardı ölmedi sanırım birde son birşey koyun gübresi bulamam ama su anda elimde güvercin gübresi var onu sulandı rıp vere bilirim fotoğraflarını eklemeye çalışacağım cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Edit: arkadaşlar fotoğrafları yükleyemeyince başka siteye yükleyip alta kopyaladım yöneticiler görünür hale getirirse çok sevinirim.
Edit2: arkadaşlar sizce bu mevsimde budama yapmalımıyım yaparsam derin bir budama yapmayı düşünüyorum nerelerden kesmem gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Edit3: bir ziraat ciya sordum büyük aspirini ni suya karıştırıp ver dedi sizce vermeli mi yim.

http://i.hizliresim.com/r3OOWz.jpg
http://i.hizliresim.com/8MYYGr.jpg
http://i.hizliresim.com/AL1zQ7.jpg
http://i.hizliresim.com/2rJam0.jpg

manolya
06-04-2017, 20:21
merhaba,
izmit te ya da iklimi benzer bir yerde dışarda bahçede begonvil yetiştiren var mı?
Bir arkadaş cevap verirse çok makbule geçer

Oyun Hamuru
16-04-2017, 19:49
Merhab arkadaşlar,
Yaklaşık 15 gün önce aldığım begonvilin 3 adet 45 cm civarı dalı var ancak hiç yaprağı yok. acaba bir sorun mu var yoksa ileride yaprakları açacak mı?

hozat
16-04-2017, 20:56
İstanbul'da begonvil yetiştirmek zor iş,adalarda oluyor biraz
Siz yine de sabredin belki yerini sever ve açar.
Bodrum'da bile henüz çiçekleniyor,tamamen açmadılar.

musk
16-04-2017, 22:05
Merhab arkadaşlar,
Yaklaşık 15 gün önce aldığım begonvilin 3 adet 45 cm civarı dalı var ancak hiç yaprağı yok. acaba bir sorun mu var yoksa ileride yaprakları açacak mı?
Dalların üzerinden tırnağınızla hafifçe kazıyın. Yesilse yakında yapraklanır.

lilpar76
09-05-2017, 06:10
Bunlar da benim yeni begonvillerim... Şimdilik saksıdalar, kışın içeri alırım, baharda daimi yerlerine geçiririm artık.
647304
Nar çiçeği renk olanın gittikçe rengi daha açık oluyor sanki.
647305
647306

wakan
17-05-2017, 10:38
Bodrum...

Begonvil04
27-05-2017, 10:57
Merhaba bu benim begonvilim,aldığımda çiçekli ve yapraklıydı hem yaprakları hem çiçekleri döküldü. Biraz budadım şimdi bu halde. Çiçeklerden geçtim öncelikle yapraklanmasını istiyorum ne yapmalıyım? Sizce sağlıklı mı?

wakan
27-05-2017, 11:35
Merhaba bu benim begonvilim,aldığımda çiçekli ve yapraklıydı hem yaprakları hem çiçekleri döküldü. Biraz budadım şimdi bu halde. Çiçeklerden geçtim öncelikle yapraklanmasını istiyorum ne yapmalıyım? Sizce sağlıklı mı?

Selamlar, evvela begonvilinizi dışaı güneş gören bir yere taşıyın. Su verme sıklığınızı da azaltın. Fotoğraftan göründüğü kadarıyla bitkini sağlıklı, güneşe ihtiyacı var bence. Havaların ısınmasıyla sürgünler gelişecektir. Bu arada fazla su vermeyin, fazla sulanma durumunda begonviller dinlenmeye geçiyor.

Begonvil04
27-05-2017, 12:03
Selamlar, evvela begonvilinizi dışaı güneş gören bir yere taşıyın. Su verme sıklığınızı da azaltın. Fotoğraftan göründüğü kadarıyla bitkini sağlıklı, güneşe ihtiyacı var bence. Havaların ısınmasıyla sürgünler gelişecektir. Bu arada fazla su vermeyin, fazla sulanma durumunda begonviller dinlenmeye geçiyor.

Çok teşekkür ederim. Hemen balkona güneşe alıyorum. Gece olmadan önce içeri alayım,bunu birkaç gün tekrar edeyim. Gelişmeleri bildiririm inşallah.

Begonvil04
28-05-2017, 12:05
Merhaba aldığım günden beri begonvilimin toprağında bollca bu resimdekilerden var acaba bunlar böcek yumurtası mı yoksa bitkiye satışta besin olarak verdikleri bir şey mi?

musk
28-05-2017, 16:18
Merhaba aldığım günden beri begonvilimin toprağında bollca bu resimdekilerden var acaba bunlar böcek yumurtası mı yoksa bitkiye satışta besin olarak verdikleri bir şey mi?
Osmocote denen akıllı gübredir onlar. Rahat olun.

Begonvil04
29-05-2017, 02:59
Çok teşekkür ederim dönüşünüz için. Saksı ve toprak değiştirecektim neredeyse. Bir de minicik kırkayak gibi bir böcek gördüm, yine de değiştirmeli miyim toprağı?

musk
29-05-2017, 07:45
Çok teşekkür ederim dönüşünüz için. Saksı ve toprak değiştirecektim neredeyse. Bir de minicik kırkayak gibi bir böcek gördüm, yine de değiştirmeli miyim toprağı? Gerek yok, her toprakta birtakım canlılar illaki olur. 1-2 tanenin zararı yok.

Begonvil04
29-05-2017, 21:47
Bugün begonvilimin toprağını biraz eşeleyeyim dedim ve kırkayak benzeri böceğin bir sürü yavrusu olduğunu gördüm. Toprağını değiştirmeye karar verdim ve kocaman solucanlara rastladım kökte. Bu kadar canlıyla bu bitkiyi evimde yetiştirmem hem begonvilime hem bana zarar dedim ve banyoda ılık suyun altında sadece köklere kalana kadar fıskiyeyle kökleri temizledim yeni toprağa tekrar dikim yaptım biraz da bitki coşturanla su verdim. Bu işlemden önce bir kaç çelik almıştım ne olur ne olmaz diye. Bakalım zaman ne gösterecek. İnşallah yüzüm güler begonvilden yana.

musk
29-05-2017, 23:14
Bugün begonvilimin toprağını biraz eşeleyeyim dedim ve kırkayak benzeri böceğin bir sürü yavrusu olduğunu gördüm. Toprağını değiştirmeye karar verdim ve kocaman solucanlara rastladım kökte. Bu kadar canlıyla bu bitkiyi evimde yetiştirmem hem begonvilime hem bana zarar dedim ve banyoda ılık suyun altında sadece köklere kalana kadar fıskiyeyle kökleri temizledim yeni toprağa tekrar dikim yaptım biraz da bitki coşturanla su verdim. Bu işlemden önce bir kaç çelik almıştım ne olur ne olmaz diye. Bakalım zaman ne gösterecek. İnşallah yüzüm güler begonvilden yana.
O kadar çok ise tabi ki toprağı değiştirmek gerekli. Ancak begonvilin kökleri çok hassastır. İnsallah toparlanır diyelim.

Begonvil04
30-05-2017, 08:28
O kadar çok ise tabi ki toprağı değiştirmek gerekli. Ancak begonvilin kökleri çok hassastır. İnsallah toparlanır diyelim.

Şuan tüm korkum ona zarar vermiş olmak. Toparlanırsa yeni fotoğrafını atarım inşallah. Stresli bir bekleyişteyim..

eagle07
30-05-2017, 23:57
Antalyadayım. Begonvil çeliği nasıl köklendirebilirim?
Sorularım şunlar;
1- Hangi zamanda çelikleme yapmalıyım?
2-Çelikleri direkt olarak perlite mi yoksa perlit-torf karışımına mı dikmeliyim?
3-Bu perlit ( perlit-torf karışımında) ne kadar tutmalıyım, yani ne kadar süre sonra toprağa dikmeliyim?
4-Çelikleri ilk diktiğimde (köklendirme aşamasında) ilave besin vermeli miyim?
5-İlave besin vermem gerekiyorsa ne vermeliyim?

emineelma
04-06-2017, 18:15

Arkadaşlar bende dün eminönünden begonvil aldım acemi birisi olarak begonvilleri sarmaşık olarak biliyordum benim aldıgım bodur cinsiymiş netten ögrendim ****** benim çiçegi sarmaşık yapma şansım varmı yoksa saksı da agaç formunda mı kalacak

musk
04-06-2017, 21:57
Antalyadayım. Begonvil çeliği nasıl köklendirebilirim?
Sorularım şunlar;
1- Hangi zamanda çelikleme yapmalıyım?
2-Çelikleri direkt olarak perlite mi yoksa perlit-torf karışımına mı dikmeliyim?
3-Bu perlit ( perlit-torf karışımında) ne kadar tutmalıyım, yani ne kadar süre sonra toprağa dikmeliyim?
4-Çelikleri ilk diktiğimde (köklendirme aşamasında) ilave besin vermeli miyim?
5-İlave besin vermem gerekiyorsa ne vermeliyim?

Sorularınızın cevapları önceki sayfalarda var..

musk
04-06-2017, 22:01
Arkadaşlar bende dün eminönünden begonvil aldım acemi birisi olarak begonvilleri sarmaşık olarak biliyordum benim aldıgım bodur cinsiymiş netten ögrendim ****** benim çiçegi sarmaşık yapma şansım varmı yoksa saksı da agaç formunda mı kalacak
Begonvil sarmaşık değildir. Yani kendi bir yere sarılmaz, tutturmanız gerekir. Zaten istanbul ikliminde saksı da yetistirmek zorundasınız. Aksi takdirde büyük olasılıkla kışın donacaktır.

ahmeter
05-06-2017, 20:19
BEGONVİLİM Seni ne kadar sevdiğimi biliyorsun

ahmeter
07-06-2017, 04:43
.....Serada begonviller

Mişel
07-06-2017, 07:58
Merhaba

Resimde ki begonvillerden uzun olan Bodrumdan kışı balkonda sarılı olarak geçirdi İstanbul da havalar ısınınca açtım ve biraz da budadım. geçen yıl çok az çiçek açtı çünkü ben hep suladım bilemediğim için aslında sulamamak gerekmiş. ilk geldiğinde kısaydı kışı içerde geçirdi ancak uzayınca bu kış içeri alamadım sardım o yüzden.

Bodur olan İstanbul dan o kışı kar altında geçirdi sorun olmadı sanırım Ada Begonvili.

Siz değerli üyelere bol bol çiçeklenmeleri konusunda neler yapabilirim diye sormak istedim.

Koyun gübresi şerbeti düşünüyorum geç mi kaldım ?

şu anki durumları bu şekilde.

Tavsiyelerini bekliyorum .

ahmeter
07-06-2017, 20:39
Bu seneki soğuklar büyük hasar verdi kışın sera şart ben seraya alıp 15 derecede muhafaza ediyorum gübre şerbeti veriniz

Begonvil04
12-06-2017, 13:17
Merhabalar, begonvilimi çelikle çoğalttım ve şu an gayet iyi görünüyorlar ben de saksıya aldım. Sizlerle paylaşmak istedim😊

Uygar_
16-06-2017, 14:32
Selamlar
Yaklaşık 25 gün önce 2 adet Begonvil Satın aldım.
Fakat 1 hafta önce çiçek dökmeye başladı ve üzerinde hiç çiçek kalmadı.
Acaba bunun sebebi nedir ve ne yapmam gerekir.

ahmeter
23-06-2017, 20:48
Begonvil çeliği
Plastik bardak boy 15 ağız 11 cm
Yaprak fundası ve torf karışık
Bir sene sonra çiçeğe gelir
Yapraklar dökülünce 12 saat bardak kaldırılacak yokşa yeni sürgünlere kadar bekleyin
Gölge bir ortam
Kolay gelsin Başarılar

asya-
06-07-2017, 10:45
Buda benim begonvilim bu boyuta geldi, hiç açacak gibi görünmüyor, tüm gün güneş alan bir yere mi koymalıyım şu anki yeri akşam güneşi alıyor birde iki günde bir suluyorum çok mu suluyorum hafta da bir mi sulasam karar veremedim

wakan
06-07-2017, 14:35
Buda benim begonvilim bu boyuta geldi, hiç açacak gibi görünmüyor, tüm gün güneş alan bir yere mi koymalıyım şu anki yeri akşam güneşi alıyor birde iki günde bir suluyorum çok mu suluyorum hafta da bir mi sulasam karar veremedim
Tüm gün güneş alan bir yere koyun, toprağı iyice kurumadan da su vermeyin.

asya-
28-07-2017, 14:55
Sonunda çiçeklerini göstermeye başladı :p

asya-
28-07-2017, 14:56
Tam gün güneş alan bir yere koydum ve çiçeklenmeye başladı

Nils
02-08-2017, 12:18
Merhaba agacseverler benımde bodrum begonvılım var gunes gormeyen kapalı balkonda yetısmedıgı ıcın bana verdıler cok sevınmıstım fakat bakımını yapamıyorum sankı
yaprakları sararıo ucları acık kahve oldu kurudu cok sumu verdım az mı su verdım ayarlayamıyorum 2 gunde bır suluyorum az az cıcekte acmadı nasıl bakabılırım banada yardımcı olur msunz

Begonvil04
11-08-2017, 17:35
Tamamen amatör olarak begonvilimi kayseride çelikle çoğalttım ve çiçeklenmesini de sağladım. Benim anladığım kadarıyla bol güneş istiyor ve sulama çiçeklenme için çok önemli. Kıskandırarak sulama dedikleri gün aşırı da olsa sadece toprağın üzerini ıslatacak kadar sulama yaptım. Sonuç başarılı.

Mefesnaz07
04-09-2017, 12:27
Meraba hayırlı günler
Ben de 4 gun once çelikleme yöntemiyle birşeyler yapmaya
Çalıştım ahmeter beyin buradan okudugum yazılarıyla
Bakalım başarılı olabilecekmiyim..
Bu da resmi..
https://hizliresim.com/5QP6PR

ahmeter
04-09-2017, 18:13
Begonvil çelikle çoğaltma doğrusu bu şekilde yakın bir zamanda geniş bilgi

Mefesnaz07
06-09-2017, 08:40
Bekliyoruz doğru bilgileri teşekkürler ��
Ben de siselerin kapağını acayim mı o zaman..?
Bilgi verirseniz sevinirim..

ahmeter
06-09-2017, 19:07
Antalya iklim olarak çok müsait
Çeliği 5 seneden yaşlı bir bitkinin bedeninden en fazla bir karış olanını alacaksınız dalları parça parça keserek olmaz ,bitkinin yapraklarını gözliyerek kapağını açip veya kapatacaksınız selamlar

Mefesnaz07
08-09-2017, 21:42
Teşekkür ederim bilgiler için..selamlar..

asya-
18-09-2017, 15:52
Bunlarda benim begonviller 2 tane daha yeni aldım, bodur begonvilimin yanına, kışın ne yapıcaz bakalım

asya-
18-09-2017, 15:58
Bu arada begonvillerim Ankara da tüm gün güneş alan balkonumda gece sıcaklık 10 olunca içeri alıcam okuduklarımdan bu karara vardım umarım doğrudur

Mefesnaz07
23-09-2017, 17:46
Bu da benim çeligim gidişat gayet iyi..
Kaç günde bir şu vermek gerekir acaba
https://i.hizliresim.com/o6A45b.jpg (https://hizliresim.com/o6A45b)

asya-
26-09-2017, 12:41
Kaç günde bir diye bir şey yok toprağı kurudukça su vereceksiniz benim bildiğim

asya-
02-10-2017, 12:05
Ankara da begonvil yetiştiren arkadaşlar çiçeklerinizi içeri aldınız mı? Gündüz 17, gece 5 derece sıcaklıkta artık hep içerde mi durmalı bu konuda tavsiyede bulunacak bir var mı?

ahmeter
08-10-2017, 09:36
Bütün begonvilleri seraya aldım

lilpar76
13-10-2017, 21:01
Begonvillim coşmuş durumda.

Melekergün
06-12-2017, 19:49
İyi akşamlar bunlar benim begonvillerim yazı güzel idare ettik ama kışı nasıl geçiririz bilmiyorum ama resim yükleyemiyorum hata veriyor

sevoş
06-12-2017, 22:16
ben icerıye aldım begonvıllerımı hepsı yapragını doktu

lilpar76
07-12-2017, 17:15
Benimkiler haala dışarıda ve mor renkli yaklaşık üç aydır üzeri çiçekle dolu.

Begonvil04
28-01-2018, 12:46
Ben Ankara'da balkonumda duran begonvilleri yakın zamanda salonuma aldım. Yeni çiçekler bekliyorum ve halihazırda da çiçeklerim var. Gerçekten bu zamana kadar çiçekli bakabileceğimi sanmıyordum ev ortamında Kayseri ve Ankara gibi şehirlerde. İşin püf noktası yapraklar boynunu bükene kadar su vermemek,su verince az(yaprakları kendine getirecek kadar) ve en önemlisi de bolca güneş...Bu forumdan öğrendiklerimle mutlu begonvillerim var:p

ahmeter
28-01-2018, 18:48
Tebrikler

Begonvil04
31-01-2018, 16:16
Tebrikler

Teşekkür ederim, sayenizde böyle güzel çiçek açıyorlar.

ahmeter
07-03-2018, 04:56
Seni unutamayız

ahmeter
24-03-2018, 08:03
Günaydın bu yaz beraberiz

ahmeter
29-03-2018, 19:11
,,,,

lenavita
11-04-2018, 12:27
Selam arkadaşlar Ahmet Bey'in dediği gibi vazgecmedim yine çelik aldım 1 ay oldu yeşermeye başladı çok mutluyum inşallah basaricam

ecems92
12-04-2018, 13:54
Merhaba, araştırmalarıma göre çok sık sulamamak, begonvilin çiçek açması için önemliymiş. Geçen yıl aldığım begonvili sadece kurudukça suladım ve hiç sorun yaşamadım. Ancak 1 hafta önce aldığım begonvil hemen kurudu soldu. Ne önerirsiniz? Adana’da yaşıyorum.

ahmeter
12-04-2018, 18:22
,,,,,, Güzelim

ahmeter
13-04-2018, 19:57
Bana katkısı çok büyük moral ,enerji veriyor

ahmeter
17-04-2018, 21:52
.......

ahmeter
20-04-2018, 19:17
Galiba bu güzellikler burada kalıyor yetiştiren yok

ahmeter
22-04-2018, 19:46
.......

ahmeter
27-04-2018, 13:37
Sarılıçılar
Begonvil varken başka neye sarılılır

ahmeter
30-04-2018, 15:57
şşşşş

ahmeter
12-05-2018, 18:40
......

Selma_321
12-05-2018, 20:23
Begonvillerinizde bir ayrı muhteşem Ahmeter hocam.

ilkan beyaz
19-05-2018, 00:09
Merhabalar Ahmeter Begonvillerinizin resimleri varmı özellikle katlı turuncu olanlardan tropiksera da kalmamış yeni celiklerdende tutmamış şuan nesli tükeniyor :) çelik yollama şansınız varmı veya satışta olduğunu bildiğiniz bir yer varmı?

arif ilkan
24-05-2018, 13:43
Bu güzel begonviller Güzelbahçede bir evin bahçesinden.Daha önce bu rengi görmemiştim.Çok hoşuma gitti..

508756

bence çelik alıp üretin bende çok bagendim bu rengi pek bulunan bir reng degil

wakan
30-05-2018, 22:49
Şaheser :)

ahmeter
04-06-2018, 19:07
,,,,,,,

canerbodrum
04-06-2018, 19:23
Merhabalar
Yeni uyeyim ama forumu uzun suredir takip etmekteyim. Bodrumda yasiyorum ve malum begonvilsiz olmaz yasamak.
Saksidaki begonvilime besin olarak yapraktan spreylenen 4-5-5 icreikli, %5 hulmik+fulik asitlu ayrica % 0,1 demir iceren besini haftada bir yapraklara puskurterek versem herhangi bir zarari olur mu? Benim amacim saksida yetistigi icin ekstradan beslemek. Yapraktan beslemek kendi basina yeterlimi yoksa topraktanda besin vermeli miyim? Bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.:)

Herkeze selamlar

ahmeter
05-06-2018, 20:18
Ahmeter

ahmeter
06-06-2018, 12:23
https://www.facebook.com/saim.ergin.1/videos/2157556817807407/?t=2

arif ilkan
11-06-2018, 15:02
Birde böyle var :)

Üstteki çeşit spektabilis(yaprağı daha geniş ve koyudur) alttaki çeşit glabra daha satışa gelmedi... bu yüzden glabranın formu tam yerinde değil... en son resim ise pramit glabra :)

sizde katlı katmerli turuncu begonvil varmı? örnek atıyorum bu rengi bulamıyorum:(

arif ilkan
11-06-2018, 15:14
benim balkondan :) bahçemiz yok ama aşkımız var:)

arif ilkan
12-06-2018, 14:08
balkondaki güzellikler:)

ahmeter
25-06-2018, 14:59
Sensiz yapamıyorum

Anatolia34
26-06-2018, 19:09
Tebrikler. Bende de Begonvil ve Yasemin tutku derecesinde.

ahmeter
26-06-2018, 19:40
Ben Begonviie 1962 senesinde İzmirde görevli iken aşık oldum o zamanlar yalnız mor rengi vardı
Hikayesi uzun ama aşık olan pek az
Begonvil için sabaha kadar yazarım
Yeni renkler bulmak için Dünyayı gezdim

ahmeter
26-06-2018, 20:07
Lütfen beğeninizi kelimelere dokunuz başka şekil kullanmayınız

ahmeter
27-06-2018, 20:23
Toprağın bir karış üzerinden 20 senelik begonvili budadım beraber takip edeçeğiz

ahmeter
27-06-2018, 20:25
Çelik tutdu

ahmeter
30-06-2018, 10:54
Yapabilirsiniz

Anatolia34
05-07-2018, 19:40
Merhaba Begonvil aşıkları. Geçen sene Yalovadan sipariş ettiğim Begonvilim kışı bahçede balon naylonla geçirdi. Martta saksıya geçirmek için çıkardığımda toprağı çok ıslaktı. Begonvil sitesine sorduğumda muhtemlen öleceği hatta yaprakları cansız olacağı ve çiçek açmayacağı söylenmişti. Para gözümde yok ama Begonvilim ölecek diye öyle üzüldüm ki, muhitteki çiçekçime sordum. Dallarının içi yeşilse yaşıyor, yeniden yeşerir dedi. Öyle de oldu.Dört gündür yoktum. Geldim ki çiçeklerini de açmış. Çok mutlu oldum.

Anatolia34
05-07-2018, 19:46
Resmi yükleyememiştim önceki mesaja.

Anatolia34
11-07-2018, 15:57
Merhaba Begonvil aşıkları. Geçen sene Yalovadan sipariş ettiğim Begonvilim kışı bahçede balon naylonla geçirdi. Martta saksıya geçirmek için çıkardığımda toprağı çok ıslaktı. Begonvil sitesine sorduğumda muhtemlen öleceği hatta yaprakları cansız olacağı ve çiçek açmayacağı söylenmişti. Para gözümde yok ama Begonvilim ölecek diye öyle üzüldüm ki, muhitteki çiçekçime sordum. Dallarının içi yeşilse yaşıyor, yeniden yeşerir dedi. Öyle de oldu.Dört gündür yoktum. Geldim ki çiçeklerini de açmış. Çok mutlu oldum.

Begonvilim çiçek açtı...

Selim orhan
14-07-2018, 20:56
Begonvilim kışın aşırı soğuktan kurudu dondu sandım ama yazın çiçek açtı sanırım çiçeklenme mevsimi yaz

ahmeter
15-07-2018, 04:18
.......

lenavita
15-07-2018, 17:26
Ahmet bey 2 aydır bu halde yanlız iki agacsi çelikler digeri ince çelik bir haftalık .yanınızda Yasemince bir haftalık sizce odunsu olan çelikler koklenmismidir habire filiz veriyor etrafında sürekli kapalı bazen hava aliyor

ahmeter
17-07-2018, 12:26
Kalın çeliklere zaten gerek yoktu Adana begonvil için çok müsait inçeler tutmuş gözüküyor kolay gelsin

Ayberknizamoglu
17-07-2018, 12:51
Arkadaşlar merhaba herkese iyi günler.Begonvil'im hızlı büyüsün çit gibi her yeri sarsın istiyorum bahçe dışarıdan belli olmasın yani ve de çok çiçek açsın istiyorum ama olmuyor, 3 günde bir damlama ile 1 saat suluyorum.Karşı komşumuzunki süper ve hiç çiçekleri solmuyor.Yardım ederseniz çok sevinirim.
Bu arada sadece gübre atmıştık 1 ay önce budama falan hiçbir şey yapmıyoruz.

Bu kendi begonvil'im

678398

678399

678400

Bunlarda karşı komşumuzun

678401

ahmeter
17-07-2018, 17:44
Komşu begonvile meraklı

Güler
17-07-2018, 19:36
Sayın Ayberknizamoglu, arkadaşımız ahmeter bu konuda çok bilgili ve başarılıdır. Kendisi ile görüşmekte fayda var.

ahmeter
18-07-2018, 19:25
Yağmurdan bütün begonvilleri seraya aldık

ahmeter
02-08-2018, 11:11
Begonvil çeliği
Esasen bu konuları görüşmek için karşı karşıya oturup izah etmek şart bütün dünyada bu şekilde her şehirde değil her kasabada çiçek kulüplere ve büroları var bizde maalesef olamıyor ve olamaz
Resimleri koydum anlamadığınız tarafları sorunuz
Karton saksı
Orman altı toprağı
Plastik bira bardağı
Ve çelik
Bu arada bir methiye aldım Teşekkürler

Anatolia34
11-08-2018, 22:41
Merhaba . Plastik bardak takribi ne kadar kalacak? Ne kadar sürede tutar?

ahmeter
12-08-2018, 20:24
İyi akşamlar
Plastık bardak en aşağı 1 ay

keopstr
21-08-2018, 21:08
merhaba arkadaşlar,Begonvillere uygulacak aşı çeşidi hangisi? hangi aşı begonvillerde daha çok tutuyor?
Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar var mı?

ahmeter
25-08-2018, 10:23
.......

Anatolia34
19-09-2018, 09:39
Begonvilim çiçek açtı...

Begonvil'im öldü mü dirilir mi korkularından sonra Nisan sonunda başlayan filizlenme sayısız çiçeğe ulaştı. Çok mutluyum.

skayacik
27-09-2018, 16:57
Selamlar herkeze uzun bir aradan sonra..Ev arayışlarım bitti ve çok şükür Kocaeli Kandıra deniz yakını köyümde kaba inşaatım bitti.Ege aşığı ama şimdilik taşınamayacak biri olarak Alaçaıt'da beğendiğim bir modelin aynısını şuan inşaa ediyoruz .. Tabii Alaçatı denilince cumba,kepenk ve Alaçatı beyaz türf taşı olmadan olmaz ama tüm bunlar benim Alaçatı sarmaşığı diye adlandırdığım gün ışığı isimli mor çiçekli sarmaşık ve begonvil olmadan hiçbir işe yaramaz..Sarmaşık işini işyerimin bahçesinde 2 senedir yetiştiriyorum.Çok arsız ve 2 tane tohumdan 1 ayda orman gibi oluyor.Gelelim begonvil olayına...çok bakındım netten ama çelik almak çok zor ve zahmetli büyütmekte çok daha zahmetli bir işmiş.Benim istediğim sarmaşık büyüklüğüne de 7 sene de ancak gelebildiğini öğrendim.15 adet büyük ebatlı çilek saksım var..Çilekler özel üründü..Köye taşıyorum.. Sanırım onlara şimdiden begonvil ekimini başlatmam gerekmekte.Her türlü yardıma ihtiyacım olacak..Baştan sona okuyorum..şimdiden teşekkürler..

esar
02-10-2018, 17:45
kısa süreli tatil dönüşü begonvilimin hali bu olmuş.İzmir’in sıcak yaz günlerine dayanıklı olan bu bitki nasıl olurda 6 günde bu hale geldi,şaşırdım kaldım.sadece su verdim,havalarda serin,budasam daha mı kötü olur?bence kökleri ve dalları hala canlıdır.tecrübe sahipleri lütfen bilgi aktarabilir mi?
Nasıl kurtarırım?
bundan sonra ki bakımını nasıl yapmalıyım?

ahmeter
12-10-2018, 05:25
Begonvil
Doğanın en güzel bitkilerinden

AlFa
14-10-2018, 19:04
Begonvil çeliği
Esasen bu konuları görüşmek için karşı karşıya oturup izah etmek şart bütün dünyada bu şekilde her şehirde değil her kasabada çiçek kulüplere ve büroları var bizde maalesef olamıyor ve olamaz
Resimleri koydum anlamadığınız tarafları sorunuz
Karton saksı
Orman altı toprağı
Plastik bira bardağı
Ve çelik
Bu arada bir methiye aldım Teşekkürler

Sn Ahmeter, verdiğiniz bilgiler ve resimler için çok teşekkür ederim. Bende son iki yılda bir begonvil hastalığı başladı... gördüğüm her farklı begonvilden çelik almaya çalışıyorum...pet şişe yöntemiyle çoğaltmayı başardım... ancak yukarıdaki yöntemde çelik uzunluğu kaç cm olmalı ve ince dallarda seçilebilirmi.

h.küçükyöruk
14-10-2018, 21:40
681899
Özel bir durum olmuştur. Yukardaki begonvilimi 15 gün bazen 1 ay hiç sulamadığım olmuştur hemde Antalya sıcağında. Gübre falan vermiş miydiniz yakın zamanda? ??

ahmeter
15-10-2018, 16:08
Sayın Alfa
En uygun çelik ve doğal maddelerden olan saksıda çelik ..çelik üzerindeki bardağı köklendikten sonra kaldırdım
Tedaviniz uzun sürmeyecek başarılar

nevgül
03-11-2018, 18:45
Bahçe kapılarının süsleri begonviller...

ahmeter
19-01-2019, 17:25
Sevmişim bir kere

asya-
28-01-2019, 06:56
O bir tane çiçek her sabah beni çok mutlu ediyor ☺

Serapsoke
06-03-2019, 10:13
Benim begonvilim kış aylarinda butun cicek ve yapraklarını döktü bunun normal oldugunu v3 ilkbaharda yeniden filizlenecegini dusundum ama hala hic bir kıpırtı yok bitkim ölmüş mü dallarina baktığımda kuru deil ucundan kirdigimda ici yeşil

siflera12
06-03-2019, 10:22
Benim begonvilim kış aylarinda butun cicek ve yapraklarını döktü bunun normal oldugunu v3 ilkbaharda yeniden filizlenecegini dusundum ama hala hic bir kıpırtı yok bitkim ölmüş mü dallarina baktığımda kuru deil ucundan kirdigimda ici yeşilBiraz daha sabredin havalar iyicene ısındığında patlayacaktır.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi