Bağlan

View Full Version : Leonardit ve humik asit

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7

Dogasever
04-05-2010, 14:59
Tabii ki kötüye de kullanılabilir. Haklısınız. Ama başka çözüm yolu yok. Benim düşüncem sadece bazı köklü firmalara güvenmek gerekiyor. Piyasaya dün çıkmış ve hiç duymadığınız merdiven altı ürünleri almamak lazım. Bana göre, analizlerin hiçbiri doğru değil. Ruhsatlarda yazan analizler de yukarda belirttiğim nedenden dolayı doğru olmayabilir. (Benim yukarda belirttiğim yanlışlık, minimum sınırı aşağıya çekmektir. Bu da satış söz konusu olduğunda üreticinin aleyhine çalışmaktadır! Yoksa belirli bir bileşeni olduğundan fazla göstermek değil! Çünkü bu suçtur!
Ben (sizin söylediğiniz nedenlerden dolayı) laboratuvar analizlerine de güvenmiyorum. En doğrusu deneyerek görmek. Ve daha önce kullananların tavsiyelerine de kulak vermek. Yani kısaca belirtmek gerekirse, ruhsattaki analize bakarak karar vermek yeterli olmayabilir. Saygılar.

Ayrıca, sizin dediğinizi yapanlar kendilerini vurmuş olurlar. Çünkü öyle bir ürün faydalı olmaz.

denizakvaryumu
04-05-2010, 16:00
"Vur kaç " taktiği devamlı para kazandırmasa da bir seferde 7 sülaleye yetecek parayı kazandırabilir.

Bunun örneklerini Türkiye'de sık sık görüyoruz, forumda şahit oluyoruz.

Bu nedenle işin açıkçası ben hiç bir ürünün lab.sonuçlarına güvenmiyorum.

Sonuçta lab. siz hangi ürünü getirirseniz o ürünü test ediyor.

Benim için aslolan tescil değerleridir.Tescil değerleri sabit bir sayıyı değil belli aralıktaki sayılar olmalı ki üretimden kaynaklanan oynamalarda toplatma ya da ruhsat iptali olmasın.

Örneğin nem oranı %25 yerine %15-25 arası gibi.

Humik asit oranı %80 yerine %60-80 arası gibi ...

Tescilin sabit sayı yerine böyle olması durumunda lab.sonuçlarına da gerek kalmaz.

orgub organik
04-05-2010, 16:05
Esas olan laboratuvar analizleridir. yukardaki orgub organik arkadaşın ürünü sizin olsa, ruhsata %88 humik asit yazdırır mısınız? Diyelim ki yazdırdınız. Denetimde de %88 değil de %87 çıktı. Ruhsat iptal...
Saygılar

haklısın ama yanlıs okumussun humik asit 88 degil 78 yazdım vebım beyanlarım cıktıgı gibi değil elbette 15-20 puan asagı yazıyorum. 88 ise 60 yazılır 78 ise 50 yazılır risk alınmaz. iyi calısmalar

Dogasever
04-05-2010, 16:19
Denizakvaryumu alıntı:
Benim için aslolan tescil değerleridir.Tescil değerleri sabit bir sayıyı değil belli aralıktaki sayılar olmalı ki üretimden kaynaklanan oynamalarda toplatma ya da ruhsat iptali olmasın.

Örneğin nem oranı %25 yerine %15-25 arası gibi.

Humik asit oranı %80 yerine %60-80 arası gibi ...

Tescilin sabit sayı yerine böyle olması durumunda lab.sonuçlarına da gerek kalmaz.

Sn Denizakvaryumu,
Söylediğiniz çok doğru ve mantıklı. Keşke öyle olsa da herkes rahat etse! Bu söylediğiniz basit bir öneri belki bir gün Türkiye'de gerçekleşir ama bizler hayatta olur muyuz bilmiyorum. Saygılar.

komkarbey
04-05-2010, 17:07
pekı ben buraya yarın yüklerim .

sayın orgüb organik yarın yüklerim dediniz 2 hafta oldu nerdeyse ne tescili gördük ne laboratuar sonucunu sitenizde de yok kafalarda ciddi soru işaretleri var ?

Bu arada bende sitede kimse denememiş sanırsam farklı olsun dedim ve humıc a satın aldım
bakalım meyve ağaçlarımda ki gelişme nasıl olacak hafta sonuna doğru yağmurlar izin verirse ema ile uygulayacağım

ensar
04-05-2010, 20:24
Sn komkarbey,

Hangi meyvelerde kaç adet ağaca ne şekilde uygulayacaksınız ?

Karşılaştırma yapmak için uygulama yapmayacağınız ağaçlarda olacak herhalde ?

Sevgiyle kalın

idris şenol
04-05-2010, 20:44
sevgili arkadaşlar
bu sene bahçeyi büyüttüm
yastıklar hazırladım
1 metreye 10 metre yastıklar
damla sulama yaptım(damla sulama bahçenin olmazssa olmazlarındam)bence
eriş tavukçuluktan fermente edilmiş tavuk gübresi
zeolit metrekareye 100 gr
ilk resimde sağ tarfta görünün leonardit sayın REMZİ SARIOĞLUNDAN temin edilmiştir metre kareye 100 gr
gerçekten çok güzel bir ürün tavsiye ederim hiç deyilse görünüşü şu an için:))
birazhayvan gübresi kullandım
ya ürünler 10 numara olacak,,, ya olcak

idris şenol
04-05-2010, 20:54
Merhaba teşekkür ederim. Leonardit için bir makalenin bir bölümünü aşağıdadır. Değerlendirmeyi size bırakıyorum. Ben 4 yıldır Türkiye genelinde leonardit pazarlaması yapıyorum uygulama neticelerini takip ediyorum. Burada çok güzel haberleşmeler gördüm. Bendeki bilgileride sizlerle paylaşmak istedim. Selamlar

SONUÇ :
Leonardit veya Leonardit’ten elde edilen humik asit ile, Dünyanın çok farklı bölgelerinde ve bizzat tarlada ( veya serada ) yapılan uygulamalı testlerin sonuçları özet olarak anlatılmıştır. Bu farklı yerlerde ve farklı bitkiler için yapılan testlerin ürün verimi artışıyla ilgili sonuçları bir araya getirilerek ayrı bir tablo yapılmıştır ve aşağıda verilmektedir.
Hem yazıda anlatılan örneklerden, hem de aşağıdaki tablodan
kolayca anlaşılabileceği gibi, Leonardit ( ve humik asit ) her türlü toprakta ve her türlü üründe, tartışmasız bir şekilde çok önemli oranlarda verim artışları sağlamaktadır.

Aynı bitki için farklı testlerde farklı verim artışı oranları bulunmasının nedenleri:
Toprak niteliklerini farklı olması,
Kullanılan Leonardit ( veya humik asit ) kalitelerinin farklı olması,
İklimsel farklılıklar,Test şartlarının ve test yöntemlerinin farklı olmasıdır.

Ürün Verim artışı
Domates %100,%61,%32,%17,%23-30
Salatalık %34,%34-38
Lahana % 100, % 25-30
Fasulye % 10
Soya fasulyesi % 183
Patates % 30-40,% 28,% 145,% 28, % 5, % 25-40, % 20
Şeker pancarı % 20,%25-40
Havuç % 25-40,%84
Turp % 24-40
Soğan %25
Sarımsak %20
Bütün Narenciyeler %30-60
Arpa %20,%55,%15-18
Buğday %37,%13-25
Karabuğday % 25-50
Darı %60,%25-50
Mısır %335, %30,%15,%30,%87
Beyaz Pirinç %20
Pamuk %10-30, %20
Algae %100
Çim,Çimen %15-25,%100,%24
Yonca %20
Elma %8-20,%20
Üzüm %25-30
sebze fidelikleri
KÖYÜMDEN bir görünüş

meymun
05-05-2010, 00:14
Arkadaşlar,

Size peşinde koştuğumuz, iyisini, kötüsünü, tescillisini ayırt etmeye çalıştığımız leonarditin en saf ve temiz durumunun fotoğraflarını gönderiyorum.

Cevizler badem ve şarap şişeleri leonarditin rengini kıyaslamanız için konulmuştur.

Sevgiyle kalın

Ensar Bey,

Resimleriniz için çok teşekkürler. Resimlerinizdeki renkte veya daha koyu kahverengi leonardit ülkemizde üretilip satılıyor mu? Mart ayında 25 kglık plastik çuvalda aldığım leonardit belki 5000 kcal lik kömür tozuydu. Üzerindeki değerleri hatırlamıyorum fakat tescilli bir üründü. Sonradan öğrendim ki, linyit ocaklarında satılacak boyuta getirmek için yapılan kırma işleminde oluşan kömür tozlarını çuvallara doldurup leonardit olarak pazarlayanlar var. Kömün kg fiyatı 15-23 kuruşken şimdiye dek atılan bu tozlar, leonarditin öğrenilmesi sonrası, parakendeci tarım ürünleri dükkanlarında 1-1.5 liradan satılmakta.

Diğer sorum ise; sıvı hümik asit ambalajlarında pH9-11 değerleri var. Bu değer asit olarak isimlendirilmiş plastik kutu içindeki maddenin, yüksek derecede alkali olduğunu göstermekte. Tabii pH değeri kutu üzerindeki gibiyse.
Ambalajlarda yazılı ph değeri mi doğru, yoksa hümik asit dediğimiz; kutu içerisindeki sıvı, asit olmayıp, suda kolay çözünmesi için, ya da başka nedenle farklı bir bileşik durumuna getirilmiş madde mi? Toprağa karıştırıldığında zamanla humic asite dönüşecek başka bir madde ise niçin bu isimle satılmakta ve ambalaja açıklama yazılmamakta.

Elbette ki rengi siyaha dönüşmüş fakat henüz tam kömür olacak yaşta olmayan leonardit durumunda peat vardır. Ancak, bu kuşkularım nedeniyle leonarditi kendim toplayıp kullanmayı ve bir kısmından da hümik asit yapmayı düşünmeye başladım.

Saygılarımla

acemi_caylak
05-05-2010, 09:47
Elbette ki rengi siyaha dönüşmüş fakat henüz tam kömür olacak yaşta olmayan leonardit durumunda peat vardır. Ancak, bu kuşkularım nedeniyle leonarditi kendim toplayıp kullanmayı ve bir kısmından da hümik asit yapmayı düşünmeye başladım.

Sn. Meymun,

Sıvı humik asiti, leonarditi 70-80 derecede potasyum hidroksit ile birlikte beton mikserleri gibi bir karıştırıcıda karıştırarak rahatlıkla elde edersiniz.
Eğer böyle teknik imkanlarınız varsa ilk alıcınız ben olurum.

Dogasever
05-05-2010, 10:50
Sn. Meymun,

Sıvı humik asiti 70-80 derecede potasyum hidroksit ile birlikte beton mikserleri gibi bir karıştırıcıda karıştırarak rahatlıkla elde edersiniz.

Sn Acemi,
Biz hem soylediğiniz yöntemle humik asit üretiyoruz. Hem de kendimize özgü başka bir yöntem geliştirdik. Söylediğiniz yöntemle (potasyum hidroksitle) üretilen humik asidin ph değeri 11-12 civarında olabilir çünkü potasyum hidroksit alkali bir maddedir (Sn Meymun'un sorusunun yanıtı!). Ancak biz kendi geliştirdiğimiz başka bir yöntemle, humik asit ve fulvik asidi, bitkilerden elde ediyoruz. pH 7 civarinda oluyor. Ve içine EM de koyuyoruz. Ph bu defa 4,5 civarına düşüyor. Herkese deneme için göndereceğimiz ürün de budur.

meymun
05-05-2010, 11:11
Sn. Meymun,

Sıvı humik asiti 70-80 derecede potasyum hidroksit ile birlikte beton mikserleri gibi bir karıştırıcıda karıştırarak rahatlıkla elde edersiniz.

Sayın A. Çaylak
Yanıtınız için çok teşekkürler. Açık linyit ocağı dolaşıp leonardit toplamak herkes için olanaksız. Tünel kazılmadan yüzey malzemelerini kaldırıp linyit çıkaran birçok ocak var ve buralarda sahibinden izin alıp atık malzemeler içinden leonardit toplamak kolay olmasına rağmen buna imkanı olmayanlar ne yapacak. Ayrıca az miktarda leonardit ihtiyacı olanların dağlarda dolaşması da olacak iş değil. Piyasadan istenilen özelliklerde ürün bulma sorunumuz var bence. Ve bu durum kasaptan eşek eti almaktan da kötü. Hiç olmadı dana diye aldığımız eşek ve domuzdan da protein alırsınız. Kilogramı 1 TL olan bu ürünleri aldığımızda leonarditin özelliklerini sağladığı belirsiz. Organik madddeleri sıfırlanmış fosil karbon biraz işe yarasa da amacımıza ulaşamayız. Kandırılmış oluruz.

10 kg leonardite gerek duyanın linyit ocağı araması zaman kaybı ve maliyeti çok yüksek olacak iş. Ayrıca görerek de bunu analiz etmek herkesin becereceği iş değil.
Satılan ticari ürünlerin de benim için güvenilirliği yok. Aldığım 25 kg lık çuvalın içinden çıkan simsiyah linyit tozu belki yararlı olabilir ama daha genç çağlarda oluşmuş olanı bulmak ve satılanların istenilen özelliklere sahip olması bence şüpheli.
Yukarıda Ensar Beyin eklediği resimlerdeki gibi ürün bulmak zor. Bu işi yapanların kömürleşmiş malzeme ile gerçek leonarditi karıştırıp satmaları dahi benim için kabul edilebirilir durum değil. Linyit kırma işleminde oluşan tozları çuvala doldurup leonardit ismiyle satanların nasıl tescil aldıkları da ayrı konu. TSE işareti almak sanayi ürünlerinde 100-200TL ye kadar düştü. Onay ve test için gelen elemanlar konudan uzak ve sadece alacakları 100 lirada gözü olan kimseler ne yazık ki. Benim sorunum dürüst üreteci bulmak ve bunların ürününü alabilmek.

Hümik asitte ise merak ettiğim ph değeri. Niçin üzerine asidik bir eriyiğin ph değeri yazılmıyor da alkalilere ait değer var? Burada mutlaka bilmediğim ayrıntı var. Asit mi baz mı olduklarını bilmediğim hümadlar, belki de hümik asit olarak satılıyor. Fakat istenilen amacı sağlayabiliyorlar.

Saygılarımla

Dogasever
05-05-2010, 11:17
Sn Meymun
Yukarda izah ettim. Potasyum Hidroksit ilave edince çözelti bazik oluyor (ph yükseliyor!) ama biz pH değeri nötr olan (7 civarında) bitkisel kökenli humik ve fulvik asit de ürettik. Piyasaya çıkmak üzere. Saygılar.

meymun
05-05-2010, 11:26
Sn Acemi,
Biz hem soylediğiniz yöntemle humik asit üretiyoruz. Hem de kendimize özgü başka bir yöntem geliştirdik. Söylediğiniz yöntemle (potasyum hidroksitle) üretilen humik asidin ph değeri 11-12 civarında olabilir çünkü potasyum hidroksit alkali bir maddedir (Sn Meymun'un sorusunun yanıtı!). Ancak biz kendi geliştirdiğimiz başka bir yöntemle, humik asit ve fulvik asidi, bitkilerden elde ediyoruz. pH 7 civarinda oluyor. Ve içine EM de koyuyoruz. Ph bu defa 4,5 civarına düşüyor. Herkese deneme için göndereceğimiz ürün de budur.

Ben yazarken yanıtladığınızdan yazdıklarınızı göremedim. Çok teşekkürler.
Madem ürün sonuçta bazik niçin asit ismiyle pazarlanıyor? Alkali bir ortamda çözdürüldüğü için mi?
Bir sorum daha olacak üretilen madde hümik asit varlığını ve oranının kimyasal testi nasıl yapılıyor? Leonarditin organik asitler içerdiği bilindiği ve sodyum ya da potasyum hidroksitle peatten ayrıldığı öğrenilerek işlemden geçtikten sonra satılırken üreticiler ne elde ettiklerini kontrol ediyor mu?
Sonuçta işe yaraması önemli fakat benim öğrenme merakım nedeniyle benim kafamda oluşan soruların özeti bunlar.

Dogasever
05-05-2010, 11:31
Evet, bazik ortamda çözdürüldüğü için. Ama bizim için faydalı olan bileşen içindeki humik asit molekülleridir. Kimyacı olmadığım için testin nasıl yapıldığını bilmiyorum. Tüm üreticiler, elde ettikleri ürünleri mutlaka test ettirip, içeriğinin ne olduğunu ve miktarlarını öğrenmelidirler!

acemi_caylak
05-05-2010, 15:10
Sn Acemi,

Sn. Dogasever,

İçinde EM varsa bizim için testten geçmiş anlamına geliyor zaten. Bu yüzden sizden seve seve alırız. Ancak maalesef her üretici ve satıcı sizin kadar şeffaf değil.
Gördüğünüz gibi insanlar sorguluyorlar. Ki leonarditte hile yapmak çok kolay. Kömür tozu içine jips, üre vs. katarak satıyorlar.

seymen_84
05-05-2010, 15:21
Hümik asitle ve bir kaç konuyla ilgili sorularıma cevap **** yorum yazarsanız çok memnun olurum...

arkadaşlar balkonda saksıda domates(red robin-pembe dom.-sırık cerry-tintim cerry-süper swet cerry-italyan cerry) ,biber,hıyar pepino, patlican yetiştirmeye başladım fideden....saksılara 1/3 koyun gübresi ve torf ve toprak ve birazda pomza taşı katıyorum saksılarım kimi 5-6 kıloluk yoğurt kabı kımıde iki yoğurt kabını üst eüste birleştirerek yaptım yanı 10 kıloluk oluyo :) çok da güzel bir oldu ayrıca... dost yoğurt kabı altta, danone kabı birazcık daha ufak olduğu için üstüne geçiyor otamatikmen geriye kalan sadece tabanını kesmek....güzel derin bir saksı oluyo...

1- 5 kiloluk yoğurt kabı ve 10 kıloluk kendi buluşum uzun yoğurt kabı :) hangi sebzeleri yetiştirmek için daha uygun ve sağlıklı...

2- Bu saksılara hümik asiti topraktan 2.5 litrede 2 çay kaşığı sulandırıp her 10 günde 1 pet bardağı kadar versem uygun mu veya tavsiyenız?

komkarbey
05-05-2010, 16:19
Sn komkarbey,

Hangi meyvelerde kaç adet ağaca ne şekilde uygulayacaksınız ?

Karşılaştırma yapmak için uygulama yapmayacağınız ağaçlarda olacak herhalde ?

Sevgiyle kalın

sayın ensar,
Hobi amaçlı 6 dönüm bahçem var ve iklimin müsade ettiği ölçüde(1450 rakım) her çeşit meyve ağacı diktim ve dikmeyede devam edeceğim elma armut kaysı dut muşmula kestane ceviz badem kiraz vişne erik vb şuan 82 kök ağaçlarım küçük olduğundan 100 gr(1 çay bardağı) humic a uygulayacağım üstende ema vereceğim

meymun
05-05-2010, 18:03
Sn. Dogasever,

İçinde EM varsa bizim için testten geçmiş anlamına geliyor zaten. Bu yüzden sizden seve seve alırız. Ancak maalesef her üretici ve satıcı sizin kadar şeffaf değil.
Gördüğünüz gibi insanlar sorguluyorlar. Ki leonarditte hile yapmak çok kolay. Kömür tozu içine jips, üre vs. katarak satıyorlar.

Kömür tozuna üre katmak beni şaşırttı. Aslında hiç şaşırmamam gerek, memleket nere.
Bu uygulama üre nedeniyle bitkilerde olumlu fark ortaya çıkaracak ve alanı memnun edip; aldatılanın, sahtekarın reklamanı yapmasını da sağlayacak, katmerli dolandırıcılık.

Leonardit ve bundan üretilen birkaç organik asidin toprak üzerine olumlu etkilerinin, şu anki bilgilerimize göre bir öngörü kusuru yok. Çünkü denenmiştir. Ancak bu hipotez, ülkemizde duyulup öğrenildikten sonra para kazanmanın bir yolu olarak görülüp bu işe kalkışanların yapmaları ve uygulamaları gereken çok şeyler var. Sonuçta doğadan toplanan bir malzeme bu, ve asla homojen olamaz. Bu işe başlayan ülkelerdeki deneme ve uygulama sonuçları da öğrenilmeli, ürün için konulmuş şartnameler elde edilip aynı özellikleri sağlayacak ocaklar bulunmalı toplanan hammadde sürekli kontrol edilmelidir. Ürünün içermesi gereken maddeler, ve bunların oranları toleransları ile bilinmeli. Bizde elde edilenlerin farkının olup olmadığı kontrol edilmeli, farklı olanlar tarlalarda satış öncesi test edilmelidir. Aynı zamanda, iyi sonuç alınarak özellikleri belirlenmiş olanlara yakın olan hammadde ocakları aranmalıdır.

Bir zamanlar soba ve kaloriferlerde yaktığımız 2000 Kkalorilik, dehşet oranda kükürt içeren turbalar şehirlerimizi yaşanmaz duruma getirip ömürlerimizden seneler götürdü, belki yüz binlerce kişinin hastalanıp ölmesine neden oldu. Yasaklanması sonrası kısa çözüm kömür ithal edilmesi oldu. Doğalgaz fiyatlarının artışı sonrası ise ülkemizde de uygun rezervler bulundu fakat seneler kaybedip borçlarımıza bir ithal kalemi daha eklendi.

Biz tarım ülkesiydik, sözüm ona hala öyle. Ama topraklarımızın tarım için özelliği, yanlış bitkiler ekilmesi, yanlış gübreleme, sulama uygulamalarıyla yok oldu. 13 sene kadar önce Ankara’da bir otelde bıyıklı bir Japon’a rastlamıştım. Sabancı Adana’da meyve bahçeleri kurmak için bu adamı ve arkadaşlarından oluşan grubu buraya getirmiş. Adamcağız bu iş Türkiye’de çok zor. Adana topraklarının işe yaramaz olduğunu söyledik ve bize başka bölgeler gösterildi, Türkiye’de verimli tarım yapacak bölge bulamadık. Şimdi yine Adana'da devam ediyoruz fakat fidan dikmeyip toprağı canlandırmaya çalışıyoruz. 10 yılda öldürdüğünüz toprağı eski durumuna getirmek için uğraşıyoruz fakat en az 200 sene gerekli demişti.

Biz kulaktan duyma öğrendiğimiz leonarditi, satışa sunulanların özelliklerini bilmeden kısa yoldan; satanlar para kazanmak, kullananlar da ürün verimini arttırmak için zaten dengesini bozduğumuz topraklarımızı tamamen öldürebiliriz. Şimdi bizim topraklarımız Avrupa’nın tarıma en uygun topraklarıdır diyenler çıkacaktır. Haklılar böyle yerler küçük bahçeler halinde kaldı ama toplam tarım alanlarımızın acaba onda biri bu özellikte mi?
Önce leonarditte olması gereken özellikleri öğrenmeliyiz. İçermemesi gereken maddeleri de. Bizdekiler farklı ise 3 er beşer metrekarelik alanlarda her türlü tarım ürünü ile belki 10 sene denemeliyiz. Toprağın ilk ve kullanım sonrası durumunu, her yıl kullanılması gerekip gerekmediğini araştırarak öğrenmeliyiz. Dozaj denemeleri yapmalıyız. Belki bizde, bazı bölgelerimizde dünyanın en kaliteli leonarditi var. Ya da yüzeye yakınlığı nedeniyle elde edilmesi en ekonomik, ve dışarı satış şansına sahip olan madenler var. Ya da kaloriferlerde yaktığımız linyit diye satılanlar kadar zararlı maddeler içerenler var ve birkaç senede topraklarımızı tamamen öldürecek.

Bunların hiçbirini bildiğimizi sanmıyorum.

Hümik asit üretenlerde organik kimyacı olduğunu da sanmıyorum, var ise bu elemanların da işlerini bildiklerini. Yaptıkları ürünü kontrol edebilecek laboratuarı olan kaç firma var. Her partinin sürekli aynı özellikte olduğunu takip eden ve edebilen var mı? Ürettikleri ürünleri, ayrılmış küçük alanlarda kaç yıl, kaç bitki türü ile denediler,sonuçları gözlendiler? Gözlemlerde kusurlar var mı? Gözlemin de hataları olabilir. Öngörü kusuru olmayabilir fakat bırakın üreteni, yararlı olduğuna inanmış kullanıcılar dahi kişisel anekdotlar uydurabilir. Yansız ve bir bütünlük içinde değerlendiremeyebilirler. Önyargıları doğru gözlem yapabilmesini engeller. Aynı arazi üzerinde bu tür ürünlerin kullanılmadığı ve uygulandığı bölgeler ayrılıp kıyaslanmalıdır. Farklı dozaj uygulamaları da yapılıp sonuçlar gözlenmelidir.

Bu madde üretilirken prosesin güvenirliği kadar tekrarlanabilen bir sürekliliği de olmalıdır. Tarladan saksıya, seraya kadar her türlü ortam ve üründe, hava ve su koşulları dahi ölçülerek kaydedilmelidir ki sonuçları doğru değerlendirilebilsin.

Öyle sanıyorum ki bunların hiçbiri yapılmayacak fakat, bu işte para var diyerek yüzlerce üretici türeyecek. Onları ne devlet kontrol edecek, ne de onlar dürüstçe kendilerini. Tüm Avrupa ve Orta doğunun florasında en çok tür bulunan ülkemiz umarım bir de bu nedenle zarar görmez.

idris şenol
12-05-2010, 16:03
Kömür tozuna üre katmak beni şaşırttı. Aslında hiç şaşırmamam gerek, memleket nere.
Bu uygulama üre nedeniyle bitkilerde olumlu fark ortaya çıkaracak ve alanı memnun edip; aldatılanın, sahtekarın reklamanı yapmasını da sağlayacak, katmerli dolandırıcılık.

Leonardit ve bundan üretilen birkaç organik asidin toprak üzerine olumlu etkilerinin, şu anki bilgilerimize göre bir öngörü kusuru yok. Çünkü denenmiştir. Ancak bu hipotez, ülkemizde duyulup öğrenildikten sonra para kazanmanın bir yolu olarak görülüp bu işe kalkışanların yapmaları ve uygulamaları gereken çok şeyler var. Sonuçta doğadan toplanan bir malzeme bu, ve asla homojen olamaz. Bu işe başlayan ülkelerdeki deneme ve uygulama sonuçları da öğrenilmeli, ürün için konulmuş şartnameler elde edilip aynı özellikleri sağlayacak ocaklar bulunmalı toplanan hammadde sürekli kontrol edilmelidir. Ürünün içermesi gereken maddeler, ve bunların oranları toleransları ile bilinmeli. Bizde elde edilenlerin farkının olup olmadığı kontrol edilmeli, farklı olanlar tarlalarda satış öncesi test edilmelidir. Aynı zamanda, iyi sonuç alınarak özellikleri belirlenmiş olanlara yakın olan hammadde ocakları aranmalıdır.

Bir zamanlar soba ve kaloriferlerde yaktığımız 2000 Kkalorilik, dehşet oranda kükürt içeren turbalar şehirlerimizi yaşanmaz duruma getirip ömürlerimizden seneler götürdü, belki yüz binlerce kişinin hastalanıp ölmesine neden oldu. Yasaklanması sonrası kısa çözüm kömür ithal edilmesi oldu. Doğalgaz fiyatlarının artışı sonrası ise ülkemizde de uygun rezervler bulundu fakat seneler kaybedip borçlarımıza bir ithal kalemi daha eklendi.

Biz tarım ülkesiydik, sözüm ona hala öyle. Ama topraklarımızın tarım için özelliği, yanlış bitkiler ekilmesi, yanlış gübreleme, sulama uygulamalarıyla yok oldu. 13 sene kadar önce Ankara’da bir otelde bıyıklı bir Japon’a rastlamıştım. Sabancı Adana’da meyve bahçeleri kurmak için bu adamı ve arkadaşlarından oluşan grubu buraya getirmiş. Adamcağız bu iş Türkiye’de çok zor. Adana topraklarının işe yaramaz olduğunu söyledik ve bize başka bölgeler gösterildi, Türkiye’de verimli tarım yapacak bölge bulamadık. Şimdi yine Adana'da devam ediyoruz fakat fidan dikmeyip toprağı canlandırmaya çalışıyoruz. 10 yılda öldürdüğünüz toprağı eski durumuna getirmek için uğraşıyoruz fakat en az 200 sene gerekli demişti.

Biz kulaktan duyma öğrendiğimiz leonarditi, satışa sunulanların özelliklerini bilmeden kısa yoldan; satanlar para kazanmak, kullananlar da ürün verimini arttırmak için zaten dengesini bozduğumuz topraklarımızı tamamen öldürebiliriz. Şimdi bizim topraklarımız Avrupa’nın tarıma en uygun topraklarıdır diyenler çıkacaktır. Haklılar böyle yerler küçük bahçeler halinde kaldı ama toplam tarım alanlarımızın acaba onda biri bu özellikte mi?
Önce leonarditte olması gereken özellikleri öğrenmeliyiz. İçermemesi gereken maddeleri de. Bizdekiler farklı ise 3 er beşer metrekarelik alanlarda her türlü tarım ürünü ile belki 10 sene denemeliyiz. Toprağın ilk ve kullanım sonrası durumunu, her yıl kullanılması gerekip gerekmediğini araştırarak öğrenmeliyiz. Dozaj denemeleri yapmalıyız. Belki bizde, bazı bölgelerimizde dünyanın en kaliteli leonarditi var. Ya da yüzeye yakınlığı nedeniyle elde edilmesi en ekonomik, ve dışarı satış şansına sahip olan madenler var. Ya da kaloriferlerde yaktığımız linyit diye satılanlar kadar zararlı maddeler içerenler var ve birkaç senede topraklarımızı tamamen öldürecek.

Bunların hiçbirini bildiğimizi sanmıyorum.

Hümik asit üretenlerde organik kimyacı olduğunu da sanmıyorum, var ise bu elemanların da işlerini bildiklerini. Yaptıkları ürünü kontrol edebilecek laboratuarı olan kaç firma var. Her partinin sürekli aynı özellikte olduğunu takip eden ve edebilen var mı? Ürettikleri ürünleri, ayrılmış küçük alanlarda kaç yıl, kaç bitki türü ile denediler,sonuçları gözlendiler? Gözlemlerde kusurlar var mı? Gözlemin de hataları olabilir. Öngörü kusuru olmayabilir fakat bırakın üreteni, yararlı olduğuna inanmış kullanıcılar dahi kişisel anekdotlar uydurabilir. Yansız ve bir bütünlük içinde değerlendiremeyebilirler. Önyargıları doğru gözlem yapabilmesini engeller. Aynı arazi üzerinde bu tür ürünlerin kullanılmadığı ve uygulandığı bölgeler ayrılıp kıyaslanmalıdır. Farklı dozaj uygulamaları da yapılıp sonuçlar gözlenmelidir.

Bu madde üretilirken prosesin güvenirliği kadar tekrarlanabilen bir sürekliliği de olmalıdır. Tarladan saksıya, seraya kadar her türlü ortam ve üründe, hava ve su koşulları dahi ölçülerek kaydedilmelidir ki sonuçları doğru değerlendirilebilsin.

Öyle sanıyorum ki bunların hiçbiri yapılmayacak fakat, bu işte para var diyerek yüzlerce üretici türeyecek. Onları ne devlet kontrol edecek, ne de onlar dürüstçe kendilerini. Tüm Avrupa ve Orta doğunun florasında en çok tür bulunan ülkemiz umarım bir de bu nedenle zarar görmez.

bilgi paylaşımınızdan dolayı ayrıca teşekkür ederim
geçen sene büyük bir ilimzde tarımsal araştırma ensütüsünden buğday tohumu aldım
aldımda ,,,,almaz olaydım tohum umduğum gibi çıkmadı
ben tarımsal arştırmaların ne iş yaptıklarını çok iyi bilimiyorum ama
orda hatrı sayılır tarım yazarlarımız dan birisi ile tanıştım
tanışamaya giderken kalbim yerinden çıkacak ne sorcaklarımı not ettim heycandan duramıyorum
hatrı sayılan tarım uzamanı abimiz benim sorularım araştırmacılığımı hayretle sorguladı
sonuçta benden bağzı bilgiler aldı ve araştırmalarmı onada bildirmemi istdei ben pes dedim
tarımsal araştırmanın çevresini şöyle bir göz attım araştırma seralarından yabani otlar fırlamış :(içler acısı belkide yabani ot araştırıyorlar;)
neyse asıl konumuz bu deyil ama
ben ogün orda gördüğüm manzara TÜRKİYEDEKİ tarımsal araştırmaların ne işe yaradığını kısmen gördüm
dieyer araştırma ensütüleri hk yazarsanız sevinirim
sayın meymun yazınızın bir bölümünde denmelerden bahsetmişiniz
ben saksı veya arazi denemelrinie ağırlık verilmesini mekanın imkanı olan arkadaşlarımızdan rica ediyorum
en azından leonardit denemsi
bu işe maalesef bize kaldı:(

favorit
21-05-2010, 13:36
ben kömür işletmesinde çalışıyorum ve maden mühendislerinden duydum humik asiti. daha sonra internette biraz araştırdım ve bu maddenin faydalı olduğunu öğrendim. şimdi 20 dönüm kiraz bahçeme kömür ocağından çıkan hümik asiti ne şekilde atabilirim bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Benol Hazaroğlu
21-05-2010, 17:59
BIOTOTAL HÜMİK ASİT çiçeklerde kullanan varmı?

Benol Hazaroğlu
21-05-2010, 18:04
sayın meymun
aldık biototal şimdi peşine düştük kullanan varmı diye firmaya ulaşamadım detaylı bilgi için siz birşeyler öğrenebildiniz mi

idris şenol
21-05-2010, 19:26
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=905&page=42
şu üsteki formda kullananlar varmış biraz araştırın
humikasit zararlı bir madde deyil
kullanım şekil ve doğru zaman fayda verir

artemisia10
03-06-2010, 18:07
Küçük alanlarda , saksı bitkilerinde kullanımı ile ilgili oranlama açısından sorular var ama çok net cevaplar gelmemiş.Aldığım sıvı hümik asitin eiketine baktığımda, hepsini yazmıyorum örneğin meyva ağaçlarında vejatif gelişme başında toprağa dekara 1000-2000 ml, daha sonra yaprağa dekara 60-100 ml keza narenciyede ilkbahar ve sonbaharda toprak,çiçeklenmeden önce yaprağa bu oranlar verilmiş,seralarda ve süs bitkilerinde her ekimden önce toprak1000-1500ml. , sonra yaprak 60-70 ml olarak verilmiş.Kabaca bir hesap yaparsak 1 metrekarelik bir alnımız varsa 1 ml toprağa kullanmalıyız anlamına geliyor. Örneğin 1 metrekarelik bir alandaki süs bitkilerine 0,06 ml yapraktan uygulayacağımız anlamı çıkıyor. Ben böyle hesapladım ama doğru mudur?

aslan_k
04-06-2010, 14:27
Sn Ahmetaltınoba,

Önce kendinizi tanıtsanız, daha sonra ürününüzü ve firmanızı tanıtsanız sanırım daha inanılır olacaksınız. Böyle pek cevap alamazsınız.:confused:

KAPTANzst
25-07-2010, 11:17
Sn Meymun
Yukarda izah ettim. Potasyum Hidroksit ilave edince çözelti bazik oluyor (ph yükseliyor!) ama biz pH değeri nötr olan (7 civarında) bitkisel kökenli humik ve fulvik asit de ürettik. Piyasaya çıkmak üzere. Saygılar.

Sayın doğasever bu üründen bende denemek isterim. Nasıl sahip olabilirim. 2 senedir B5A kullanıyorum istediğim sonucu alamadım. toprak analizi yaptırdım,kimyasal gübreler önerdiler. Birde sizin ürünü deneyeyim dedim.

Dogasever
25-07-2010, 12:59
Sayın doğasever bu üründen bende denemek isterim. Nasıl sahip olabilirim. 2 senedir B5A kullanıyorum istediğim sonucu alamadım. toprak analizi yaptırdım,kimyasal gübreler önerdiler. Birde sizin ürünü deneyeyim dedim.

Sn Kaptan,

Bu üründen sadece deneme amaçlı olarak üretilmişti. Bir süre önce bu deneme ürünleri bazı arkadaşlara denemeleri için yolladık. Bu deneme sonuçlarını bekleyelim isterseniz. Ondan sonra, size de yollarız. Ancak bu arada, bana toprak analizinizi yollarsanız, size yardımcı olabilirim. Saygılarımla.

acemi_caylak
25-07-2010, 19:44

Sayın Kaptanszt,

BA5 topiğinde toprak analizinizi gördüm. Bence acilen toprağın organik madde miktarını arttırmalısınız. Yanmış hayvan gübresi, Leonardit, EMA'lı kompost ve yosun gübresi karışımı bir uygulama çok güzel olur. Ancak yaz mevsiminde olduğumuz için bunları sonbaharda yapmakta fayda var. Yaz mevsiminde sulama suyuna EMA, Sim Organik, Natural Bioplasma olmak üzere üçünü birden karıştırarak verebilirsiniz.
Burada herhangi bir ürün reklamı yaptığım düşünülmesin, ben Zeytin ve Antepfıstığı uygulamalarında bu ürünlerin başarısını gördüm. Bu yüzden öneriyorum.

KAPTANzst
28-07-2010, 11:59
Sayın Kaptanszt,

BA5 topiğinde toprak analizinizi gördüm. Bence acilen toprağın organik madde miktarını arttırmalısınız. Yanmış hayvan gübresi, Leonardit, EMA'lı kompost ve yosun gübresi karışımı bir uygulama çok güzel olur. Ancak yaz mevsiminde olduğumuz için bunları sonbaharda yapmakta fayda var. Yaz mevsiminde sulama suyuna EMA, Sim Organik, Natural Bioplasma olmak üzere üçünü birden karıştırarak verebilirsiniz.
Burada herhangi bir ürün reklamı yaptığım düşünülmesin, ben Zeytin ve Antepfıstığı uygulamalarında bu ürünlerin başarısını gördüm. Bu yüzden öneriyorum.

Teşekkür ederim. Sonbahara kadar bekleyelim.

KAPTANzst
28-07-2010, 12:10
Analiz sonuçları

acemi_caylak
28-07-2010, 13:25
Teşekkür ederim. Sonbahara kadar bekleyelim.

Sn. Kaptanzst,

Elinizde yanmış hayvan gübresi var mı? Sulama durumunuz nasıl?
Eğer suyunuz bol ise. Hayvan gübresini büyük bir plastik bidon içerisinde biraz melas (bulamazsanız pekmez) ile karıştırarak ağzını kapatın. Gübre-Melas-Su oranı sırasıyla 3-1-6 olabilir. İlk günlerde yoğun gaz çıkışı olacaktır. Bidonun ağzını biraz gevşeterek her gün sabah akşam havasını alınız. 7-10 gün bekledikten sonra gaz çıkışı durunca 1/200 oranında sulandırarak bitkilerinize topraktan veriniz.
İnanın çok faydasını göreceksiniz.

Kolay gelsin.

KAPTANzst
28-07-2010, 19:38
Selam acemi
Bu verdiğiniz değerlerle litre bazında 10 litrelik gübre elde etmiş olacağız demekki.
Bu hazırlanan gübreyı her iki analizde de aynı orandamı kullanacağım. Bununla toprağın nesını artırmış olacağız. Melas yerine kullanacağım pekmezin cinsi önemlimi(Üzüm,Dut v.s.)
Teşekkürler

acemi_caylak
28-07-2010, 20:10
Sn. Kaptanzst,

Yaz günü sulama olanağı yoksa aslında bunu hızlı çözüm olarak önerdim. Siz Trabzonda olduğunuza göre ağaç başına 1-2 kg hayvan gübreside kullanabilirsiniz. Çünkü orada yağmurlar bol oluyor. Hayvan gübresini ağacın kökünden 40-50 uzaga uygulayıp, yağmur yağmazsa 2-3 günde bir sulayın.

Sıvı gübre yapmaya gelince elinizin altında her zaman bulunsun derim. Bence her ikisinde de kullanabilirsiniz. Sürekli vereceğiniz için 1/500 oranında da sulandırabilirsiniz. Bununla toprağınızın organik içeriğini zenginleştirmiş olursunuz. Önce bir kaç tanesinde deneyin bir ay içersinde farkı görürsünüz. İster üzüm ister dut kullanın farketmez. Ama ben kendim olsam üzüm pekmezini tercih ederdim.

Ancak bunlar hep geçici çözümler şimdiden sonbahara kadar bol bol yanmış hayvan gübresi toplayın derim. Hatta imkanınız varsa Leonardit ve Klinoptiloliti hayvan gübresi ile karıştırabilirsiniz. Zeytinlibahçe adlı arkadaşımız hayvan gübresi + leonardit + klinoptilolit + EMA yı karıştırarak çok güzel sonuçlar elde etti.

Aşağıdaki linkte bahçesini görebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20565

Sakaki
03-08-2010, 23:57
Arkadaşlar saatlerdir hümik asit ve deniz yosunu ile ilgili doz ayarlama hususuna takıldım kaldım ve araştırmayı derinleştirdikçe kafam daha da karıştı zira dozaj yüzdeleri ürünün pH'ina, toplam hümik + fulvik asit oranına vs. göre devamlı değişiyor. Bir türlü elimdeki ürünü kac litre suya ne kadar cc karıştıracağımı netleştiremedim! Neden "xxx cc/100 litre su" demezler de "xxx cc/da" derler anlamam ki!

Elimdeki hümik asit içeriği:
Toplam (Hümik+Fülvik) Asit:%16
Organik Madde:%7
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O):%5
PH: 11 - 13

Bu humik asitin benim kullanacagim alan için üzerinde yazdığı önerilen oranı: 1000 cc/da (Topraktan)

Şimdi ben bunu örneğin 10 litre suya ne kadar cc karıştırmam gerektiğini bir türlü çözemedim!
Eger yardımcı olursanız cok cok sevinirim.

NOT: Ürünü saksıdaki bonsai fidanlarım için kullanacağım.

acemi_caylak
04-08-2010, 06:18
Sn. Sakaki,

Genelde bu tür ürünler 1/200, 1/500 ve 1/1000 oranında karıştırılıyor. Siz bitkilerinizi yakmamak için 10 lt suya 10 cc karıştırınız.

Sakaki
04-08-2010, 10:09
Bilgilendirme cevabınız ve ilginiz icin tesekkurler sn acemi caylak!
Gecen hafta cok kararsiz kalmış 20 litrelik bir kovadaki suya bir kapak dökmüştüm. Şimdi tekrar baktım kapak yaklaşık 20-25 cc alıyor. Tam isabet olmuş yani :D

Süleyman Koçak
10-08-2010, 14:26
Merhaba arkadaşlar.
Salon bitkilerimin (torf+yanmış koyun gübresi+ perlitten oluşan) toprak harçlarını biraz daha zenginleştirmek için tarım ilaçları satan bir yerdenlitresi 7 (yedi) Liraya 1 lt humik asit aldım. Satıcının tarifi üzerine saksı başına 1 fincan humik asidi 1 bardak suyla karıştırarak verdim. Satıcı ısrarla aşırı doz kullanmanın bir sakıncasının olmayacağını söylemesine rağmen, ben bitkilerimin çok neşeli olmadıklarını düşünüyorum. Sanki bu humik asidi fazla sevmemişler gibi geldi.
Acaba kısa ve uzun vadede bitkilere herhangi bir zararı olur mu? Toprak düzenleyici olarak kullandığımız bu sıvı toprağın ve bitkilerimin yapısını bozar mı?

acemi_caylak
10-08-2010, 14:33
Sn. Süleyman Koçak çok fazla vermişsiniz gözüküyor. Bir kova suya bir kapak yeterliyken, siz bir bardak suya bir fincan eklemişsiniz. Bu türden ürünleri satan satıcılarda ne olduğunu bilmiyorlar ki. O satıcı hayatında bitki yetiştirmiş mi? Eğer durum kötüyse bitkilerinizin toprağını değiştirmekte fayda var.
Ayrıca herhangi bir ürünü kullanmadan, kullanım miktarı hakkında mutlaka bilgi edininiz.

Süleyman Koçak
10-08-2010, 15:27
...Ayrıca herhangi bir ürünü kullanmadan, kullanım miktarı hakkında mutlaka bilgi edininiz.
Teşekkür ederim sayın acemi_caylak. Ama bundan önceki satıcı işi daha ileri götürmüş, toz haldeki humik asit çuvalını gösterek ''Bunun içine bitkiyi diksen orda bile bitki yaşar'' demişti. İkinci satıcı bir saksıya bir fincan deyince hiç garip gelmedi doğrusu:p.
Ayrıca ben bir işgüzarlık daha yaptım: Daha sonra kullanmak üzere hazırda beklettiğim toprak karışımını -yine zenginleştirmek için- balkona serdim. Ve bu toprağa fısfısla bolca sıvı humik asit ekledim. Birkaç saat güneşte kuruttuktan sonra tekrar poşetine doldurdum. Yani elimde halen bol humik asitli büyük bir poşet saksı harcı var:D
Şimdi, netice itibârı ile saksılar ve saksı harcım için yapılması gereken nedir?

MeyveliTepe
10-08-2010, 16:06
Fazla dozlanmış malzemenizi ilave toprak ile seyrelterek kullanabilirsiniz.

Süleyman Koçak
11-08-2010, 09:23
Teşekkürler sayın MeyveliTepe.

cnnylmz
25-08-2010, 13:34
Nihayet karar verebildim, Mersin Kuyuluk yolunda İnankur Tarımdan Perl Humus aldım, 25 kg. 60 tl.

136953
İyi bir ürün seçtiğimi düşünüyorum, çok yağmur yağdığı için ağaçlarıma veremedim, hafta içinde havanın iyi olduğu bir günde gidip ağaç başına 300 gr. vereceğim(satıcının önerisi).

Merhaba
ben IZOTAR A.S.den canan yılmaz. Ürünümüz ile ilgili kullanımları, olumlu tepkileri görmek beni çok mutlu etti. Kısaca değinmek istiyorum. PERLHUMUS leonarditdir. toprak uygulamalarında bitkiye oldukça olumlu etkileri bulunmaktadır. Leonardit ürünlerini toprak kondisyonlayıcısı gibi düşünmelisiniz. Toprağınızda var olan olumsuzlukları (tuzluluk, pH, toprak yapısı, organik madde miktarı vs) düzenleyen bir madde.Leonarditin işlem görmüş hali potasyum humat olarak adlandırılır. doğada var olan leonardit suda çözünmez haldedir. Zaten çözünür formda olan bir madde olsaydı milyonlarca yıl süren bir parçalanma süreci sonucunda oluşan bu madde yıkanıp gidebilirdi. Potasyum humat leonarditin potasyum hidroksit ile muamelesi sonucunda oluşur. Bu sebeble asit ismi taşıyan ürün alkali değerler gösterir. Toz ve sıvı formdaki potasyum humat toprak yapısı yanısıra bitki içine girebilme özelliği ile bitki metabolizmasına olumlu etki eder. Özellikle köklenmeyi teşvik eder. Bildiğiniz gibi kökler bitkilerin beynidir. Karar verme mekanizması olan önemli hormonlar köklerde üretilir. Bu sebeble canlı köklerin var olması ve çoğalması sağlıklı bir bitki için gereklidir. Sayısız faydaları olan hümik asitlere ilgini yoğun olduğunu görmekten memniyet duydum. Arada bir katılarak sorualra cevap vermek benim içinde güzel bir paylaşım olacaktır.

Süleyman Koçak
25-08-2010, 14:17
Arada bir katılarak sorualra cevap vermek benim içinde güzel bir paylaşım olacaktır.
Foruma hoşgeldiniz sayın cnnylmz. Şu halde 543 ve 545 numaralı sorularımın muhatabını bulmuş oldum. Tavsiyeleriniz nelerdir acaba?

Adalet Yağcı
25-08-2010, 14:21
Sayın Cnnylmz, bilgiler için teşekkür ederim.
Benim sorum yine PERLHUMUS il ilgili olacak, her yıl toprağa iki defa(İlk baharda ve Son baharda)PERLHUMUS verilmesi öneriliyor.
Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim?

Bu şekilde kaç yıl devam etmem gerekir uygulamaya?

birolum2001
20-09-2010, 10:27
arkadaşlar ben GLİ (garp Linyitleri İşletmesi) çalışıyorum. yani sizin anlaycağınız: Tavşanlı Kömür İşletmelerinde Memurum.. hümik asit satışı yapıyor işletmemiz. kilosu 3-3,5 Tl arası olması gerekli isteyen bizim kurumla **** benle irtibata geçebilir. sakın hiç kimse benim dolandırıc olduğumu falan düşünmesin..zaten ben memurum. kurumumuz satıyor...

birolum2001
20-09-2010, 11:39
arkadaşlar ankara da Türkiye Kömür İşletmeleri Kurmu (Hipodrom Caddesi) Yeni Mahalle/Ankara alabilirsiniz **** Tavşanlı dan alabilirsiniz .. kargo ile **** şahsen kendiniz alabilrisiniz...

nariçi
20-09-2010, 13:28
Perakende satıyorlar mı? Bir çuval iki çuval gibi.

birolum2001
22-09-2010, 10:18
çuvalla satılır mı? dalga mı? geçiyorsun..bilgilendirme amaçlı olarak bilinen birşeyi paylaştım..isteyen belirttiğim adresten alabilir **** internet sitesinden telefonu ögrenir. siparişini verir kargoyla alır..:p

birolum2001
22-09-2010, 10:20
1-3-5-10 kiloluk sıvı bidonlarda alabilirsiniz:rolleyes:..

Benol Hazaroğlu
22-09-2010, 11:35
sıvı hümik asiti çimlerini söktüğüm bahçe toprağına uygulasam yeni ekeceğim çimlere faydası olur mu acaba? Nasıl uygulamalıyım?

acemi_caylak
22-09-2010, 15:59
1-3-5-10 kiloluk sıvı bidonlarda alabilirsiniz:rolleyes:..

Sn. Birolum2001,

Bilgilendirme için teşekkürler. Ancak insanlar sipariş için hangi numarayı arayacaklar? Türkiye Kömür İletmeleri Kurumu perakende satış yapıyor mu? Kargo ile gönderim yapıyorlar mı? Bu bilgileri bir kerede paylaşırsanız çok iyi olur. Böylelikle bir çok soruyu önceden yanıtlamış olursunuz.

Teşekkürler.

praecox
22-09-2010, 21:38
çuvalla satılır mı? dalga mı? geçiyorsun..bilgilendirme amaçlı olarak bilinen birşeyi paylaştım..isteyen belirttiğim adresten alabilir **** internet sitesinden telefonu ögrenir. siparişini verir kargoyla alır..:p

Dalga geçen biri olduğunu zannetmiyorum. Sadece ortada leonardit ve KOH ile işlenip elde edilmiş bir humik asit çözeltisi kargaşası var. Leonardit i elbetteki çuvalla satılacak. Humik asit çözeltisi ise hak getire ne olduğu.kara kuru bir kömür çözeltisi işte. Leonarditin bu bazı lingit tabakalarının üzerindeki bir kaç cm kalınlığından bahsediyoruz soradan linyitin kalitesine göre çıkan sıvı humik asit bir tür " ne çıkarsa bahtına" sıvısı.

birolum2001
22-09-2010, 21:43
Sn. Birolum2001,

Bilgilendirme için teşekkürler. Ancak insanlar sipariş için hangi numarayı arayacaklar? Türkiye Kömür İletmeleri Kurumu perakende satış yapıyor mu? Kargo ile gönderim yapıyorlar mı? Bu bilgileri bir kerede paylaşırsanız çok iyi olur. Böylelikle bir çok soruyu önceden yanıtlamış olursunuz.

Teşekkürler.

:p tki yazın internet sitesinden telefon numarasına bakın .. onu tam bilmiyorum .. yani hümik asit bölümünü bilmiyorum.... tavşanlı numarası ise 0274 614 10 07 dahili 1389.. OLCAY bey'i mesai saatlerinde arayabilirsiniz .. kargo ücreti karşı taraf ödemeli olarak sipariş edebilirsiniz..parası hangi banka hesabına yattığını bilmiyorum.. verdiğim telefondan öğrenebilirsiniz...

birolum2001
22-09-2010, 21:45
bu arada perakende satış yapılıyor istediğiniz kadar alabilirsiniz...

egetropical
24-09-2010, 22:42
TKİ İzmir tarım fuarına stand açmışlar. parakende humas satışı var. ben bugün 2 kg. aldım.
Fuar pazar güne kadar açık. izmirden merak eden arkadaşlar ziyaret edebilir.
giriş ücretsiz. ilgili kişi nihat ölmez 0544 543 91 91
2 kg. fiyatı 4,72 tl
www.ili.gov.tr

birolum2001
26-09-2010, 21:59
Dalga geçen biri olduğunu zannetmiyorum. Sadece ortada leonardit ve KOH ile işlenip elde edilmiş bir humik asit çözeltisi kargaşası var. Leonardit i elbetteki çuvalla satılacak. Humik asit çözeltisi ise hak getire ne olduğu.kara kuru bir kömür çözeltisi işte. Leonarditin bu bazı lingit tabakalarının üzerindeki bir kaç cm kalınlığından bahsediyoruz soradan linyitin kalitesine göre çıkan sıvı humik asit bir tür " ne çıkarsa bahtına" sıvısı.

sayın arkadaşım:daha önce kullandın mı? uygularsın,denersin ; arkadasar ben şu bitkilerde kullamdım.. bitkilere zararı oldu tavsiye etmem dersiniz.. olur biter.. hemen önyarglılı yaklaşma.. ben kiraz ağaçlarında kullananları gördüm.. verimi çok artırdığını sylediler.. ama ne dozajta hümik asit kullandı bilmiyorum.. ama hümik asit kullanılmış kiraz ağaçları ile kullanılmamış kiraz ağaçları bariz bir şekilde belirgin durumdaydı.. dediği gibi kara kuru bir sey değil konsantre halinde pekmeze benzer bir konsantre..

Halil Önen
26-09-2010, 22:55
Türkiye Kömür işletmeleri ''Hümas '' adıyla Hümik asit ürettiklerini; ve bu ürünü İzmir Tarım Fuarında tanıtmışlardı.

172988

Fiatı 2 lira dolayındaydı. (Bir lt. si)

20 lt. almak için gitmiştik. İkinci gidişimizde kalmamıştı.

172989

Müd. Hasan bey ile kalan 32 adet birer litreliklerin hepsini kapattık. :)

Kalabalık arttı. '' Ne oluyor bedava mı? veriyorlar derlerken'' biz kolileri dodurduk. Onlar baktı kaldı.:)

Almak isteyenler için;

Sn. Nihat Ölmez şu tel. verdi.

0544 543 91 91

Saygılar

172990

MeyveliTepe
26-09-2010, 23:04
TKİ Ilgın işletmesi laboratuarlarında Elbistan kömüründen humik asit üretildiği bir süredir biliniyor. Geçen yıl Tarım Kredi Kooperatifleri birliği ile iş birliği de yapıldı sanırım. Sıvı formda kaliteli humik asit üretilip oldukça düşük fiyatla satılmaya başlandığı bildiriliyor.

Satışa sunulan hümik asit ile ilgili herhangi bir içerik testi, analizi göremedim. Sn.Birolum2001, bu gibi raporlara ulaşabiliyorsanız ve bilgilendirebilirseniz çok makbule geçer.

Anladığım kadarıyla TKİ'nin lenonardit üretmek gibi bir faaliyeti yok. Doğrudan hümik asit üretiliyor. İçerik de gerçekten iyi ise fiyatlar çok makul.

MeyveliTepe
26-09-2010, 23:08
Resimdeki etikette %12'lik olduğunu görüyorum. Piyasada satılan sıvı hümik asitler genelde %15'likdir. Fiyatına bakılırsa yine de iyi. PH çok yüksek. Kullanırken doza dikkat.

idris şenol
27-09-2010, 09:39
Resimdeki etikette %12'lik olduğunu görüyorum. Piyasada satılan sıvı hümik asitler genelde %15'likdir. Fiyatına bakılırsa yine de iyi. PH çok yüksek. Kullanırken doza dikkat.
sayın meyvelitepe humas-15 dedikleri bu için olsa gerek
yağni içeriğinde %15 lik humik asit mevcut anladığım kadarı ile

ykolko
11-10-2010, 19:52
Sayın Sergüzen
Aşağıdaki leonardit ürününü kullandınız mı?
Sonuç nasıl?

Aşağıdaki bilgiler bir üreticinin sayfasından kopyalanmıştır. Konuya biraz daha açıklık getirir.

EKONATURA - LEONARDİTEKO NATURA leonardit, Toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerini iyileştiren,biyolojik aktivitesini arttıran, yüksek oranda humik asitler içeren, toprağa karıştırılarak uygulandığında humus oluşturan katı granül ve toz formdaki organik bir materyaldir.

Leonardit; bitki ve hayvan kalıntılarının tarih öncesi zamanlarda gölsel ortamlarda ve bataklıklarda çökelerek basınç, sıcaklık ve anaerobik koşullarda volkanizma hareketlerinin de etkisiyle milyonlarca yılda parçalanıp bozuşması, humifikasyonu, oksidasyonu ve başkalaşıma uğraması sonucu tabakalaşmış organik sedimanter bir kayaçtır.

EKO NATURA, humik asit içeren bir preparat olup, topraktaki bitki artıklarının binlerce yıllık süreçte ayrışması ve değişimi sonucu oluşan leonardit isimli organik materyalden üretilmektedir. Eko Natura tamamen doğal bir bitki gelişim düzenleyicisidir. İçerdiği humik ve fulvik asit, bitkiler tarafından alınabilir değerlerdedir.

EKO NATURA, bitkinin gelişmesini ve verimini arttırır. Toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını istenen biçimde iyileştirerek, bitkinin daha kolay köklenmesini ve varolan besin elementlerini daha kolay almasını sağlar. Bununla birlikte suyun ve havanın toprak içinde hareketini düzenler.
Tescil No: 1904

pH : 6 - 7
Organik madde: % 40 - 60
Humik- Fulvik Asit: % 40
Ağır Metal: Yok

FAYDALARI:

Besin alımını artırır.
Dona dayanıklılığı artırır.
Toprak özelliklerini iyileştirir.
Organik madde içeriğini artırır.
Tuhum çimlenmesini destekler.
Toprağı havalandırır ve su alımını iyileştirir.
Yararlı toprak canlılarını harekete geçirir.
Aşırı toprak EC ve pH değerlerini tamponlama etkisi vardır.
Toprak erozyonunu önler.
Kök gelişimini teşvik eder.
Hasatta verim ve kaliteyi artırır.
Patojenlerin önüne geçer, bitkiye yardımcı olur

KULLANIM DOZU:

ÜRÜNLER
KULLANIM ŞEKLİ VE ZAMANI
DOZU

TÜM MEYVE AĞAÇLARI
0-3 yaş 150gr/ağaç

4-10 yaş 500gr/ağaç

11-20 yaş 750gr/ağaç

21 yaş ve üzeri 1-2kg/ağaç

TARLA BİTKİLERİ
Bant şeklinde uygulama yapılır.
30-40 kg/da

SEBZELER

Domates, Hıyar, Patlıcan v.b.
Dikim öncesi toprağa karıştırılır.

Bant uygulamasında ürünler şaşırtılmadan önce tavalara uygulanır.

Fide yastıklarında ise 5-7 cm. derinliğe uygulanır.
50-100 kg/da

30-50 kg/da

20-25 kg/da

BAĞ -ASMA
Omca yaşına ve toprak yapısına göre kış hazırlığı sırasında verilir.
150-200gr/omca

TÜTÜN
Fide yastıklarında fide harcına karıştırılır.
3 kg/m3

FİDELER
Harç materyeline karıştırılır.
5-6 kg/m3

MUZ
İlk fidan dikiminde çukurlara uygulanır.

İlk taban gübresiyle izdüşümüne uygulanır.
2 kg/ağaç

40-50 kg/da

KAVUN, KARPUZ
Fide dikiminde yalaklara uygulanır.
20-25 kg/da

SÜS BİTKİLERİ VE SAKSILAR
Fide dikiminde yalaklara 20-25kg/da

Saksılara 80gr/10lt. saksı

Harç materyallerine 5-6kg/m3

Çim sahalara toprağa 100-150kg/da

ensar
11-10-2010, 22:19
. PH çok yüksek. Kullanırken doza dikkat.

Ph 12 nasıl bir asidik değer bu ???

Sevgiyle kalın

meymun
11-10-2010, 23:09
Bu konu içinde 17. sayfada Perl Humus isimli ürünü şimdi gördüm. Önce şaşırdım, sonra da şaşırmaktan vazgeçtim.
Şaşırmamın nedeni Ensar Bey'in eklediği resimlerin üzerinde olması; çünkü bu resimleri görmüştüm, hatta itiraf edeyim resimdeki leonarditleri linyit ocaklarından ona ben getirmiştim. Bizim Leonarditin resimlerini görüp sonra bu konuya da bir şeyler yazmama rağmen o zamanlar görmediğim Perlhumusu görmediğim için şaşırmadım.

Ülkemiz toprağı 1-2 metre kazınca leonardit deposu. Ve ithal leonardit gelip 25 kg mı 60 TL ye alıcı buluyor buna şaşırdım. Bizim ocaklarda ise leonardit katmanları dozerle kazınıp kullanılmaz madde olarak bir kenara atılıyor.

Sonra da torbaya konulmak üzere kırılıp ufaltılan linyitlerden çıkan toz son senelere kadar atılırken, şimdi üzerine tescil numarası yazılmış torbalara konulup kilogramı 1.5 TL ye satılıyor. Kampanyamız var, 25 kg lık torba alırsanız 25 lira yani kilosu 1 TL diyerek satanlar da var.

Burada gerçek yerli leonarditin satılmayıp yerine linyit tozu satılmasının nedeni, linyitin kırma işlemi sırasında zaten çıkan atık madde olan kömür tozunun bedavaya mal olması sanırım.

Ocaklarda sağa sola atılıp ya da üzeri gömülen leonarditi çuvala sokmadan önce 100-200 metre taşınması ve kırılıp toz haline getirilmesi işlemi, var. Bu proses çok pahalı ve hassas işlem olduğundan :) beleş olanı milleti çuvallamak daha karlı.

Tarım üreticisini de kazıklamak zaten eskiden beri mübahtır. Bir de leonarditçiler alsınlar ifadelerini.

Kırılması gereken, 20 milyon yıl önce oluşmuş linyit aşağıdaki resimdeki. Hem de kapalı tohumlu ağacın doğal mumyası.
%60 ı hümik asit, %15-20 nem içeren pH değeri 4-5, P2O5, K2O, demir ve mangan içeren, kahverengi genç kömür.

denizakvaryumu
12-10-2010, 07:41
Bu durumda aldığımız leonarditin rengi ne kadar koyu ise kömür tozu olma ihtimali o kadar fazla diyebilir miyiz?

Renk yukardaki gibi kahverengi mi olması lazım?

acemi_caylak
12-10-2010, 08:57
Sn. Denizakvaryum'u aynen dediğiniz gibi, kahverengi veya koyu kahverengi olması gerekiyor.

meymun
12-10-2010, 21:59
Humintech firmasının Perl Humus ürününü inceledim. Kahverengiye boyamışlar:p

Şaka bir yana bu ürün kahverengi, ve sitelerinde analiz, ürün ambalajının üzerinde özelliklerini, kullanım koşullarını anlatan etiket tasarımı, sertifikasyon yetkisi olan kuruluştan sertifika, emniyet sertikası, biyolojik incelemeler yapan labaratuvardan sertifika gibi güven verici bilgiler var.

Bir firma ithal etmiş, navlun ve sigortasını ödemiş, gümrük masraflarını ödemiş kendi karını eklemiş, satan bayi karını koyarak para kazanmış. Ve bu ürün üretilirken hammade giriş kontrolü, prosesin tekrarlanabilirliği garantisi, üretim maliyetleri vs masraflar ederek ve kar payını ekleyerek satmış. Ülkemizde satış fiyatı 60 TL olmuş.

6000 Kcal lik linyit kırılıp torbalanarak kilogramı 20-25 kuruşa satılırken, tarım üreticimize, yarar sağladığı söyleyerek satılan linyitin atık tozunun 25 kglık torbası 25 TL. yani 1TL/kg

Sonuç: Torbayan memnun, satan memnun. Kullanan enayi yerine konulan kandırılmış .

Umarım bu işi gereği gibi yapan, olanakları elverdiğince ürettiğini kontrol edenler de vardır.

denizakvaryumu
13-10-2010, 11:12
Fidan dikerken leonarditi 25 kg.çuvaldan elimle atarken eldiven vs.giymediğimden elim kömür gibi simsiyah oluyor öyle kolay da çıkmıyor.

Bu yazışmalardan sonra merak ettim bu kahverengi leonardit eli boyuyor mu ?

ensar
14-10-2010, 07:40
Sevgili Deniz akvaryumu,

Kahverengi renkli olan leonarditte eli boyuyor.Nedeni öğütme sırasında oluşan küçük vede rutubetli olan partiküller. Ama boyamadan daha çok toprak kirletmesi ya da nemli kırmızı toprak( eski tenis kortlarındaki ) ne kadar boyuyorsa o kadar.

Granül haline ya da pellet haline getirilirse boyamaz.

Sevgiyle kalın

denizakvaryumu
14-10-2010, 08:36
Teşekkürler Ensar Bey,

umarım Türkiye'de de bu kahverengi leonardit üretilmeye başlanır.

idris şenol
14-10-2010, 09:35
bir yakınım yeni ekilen tohumlarda sıvı humik asit oranı fazla kullanınca ürünün çıkışında sorun yaşandığnı söyledi
kendisi ıspanak yetştiricisi
ayrıca,turp,maydonoz,kıvırcıkta da aynı sorunu görmüş
bu konuıda gözlem yapan varmı

icegamer
14-10-2010, 09:56
Gübretaş'ın ürettiği Humas15(Humik Asit) ve Leolife(Leonardit) öneririm.

acemi_caylak
14-10-2010, 10:09
Sn. icegamer,

Ürün önerirken en azından içeriğini de buraya ekleseydiniz. Böylelikle insanların karşılaştırma fırsatı olurdu.

Halil Önen
19-10-2010, 21:14
Türkiye Kömür işletmeleri ''Hümas '' adıyla Hümik asit ürettiklerini; ve bu ürünü İzmir Tarım Fuarında tanıtmışlardı.

172988

Fiatı 2 lira dolayındaydı. (Bir lt. si)

20 lt. almak için gitmiştik. İkinci gidişimizde kalmamıştı.

172989

Müd. Hasan bey ile kalan 32 adet birer litreliklerin hepsini kapattık. :)

Kalabalık arttı. '' Ne oluyor bedava mı? veriyorlar derlerken'' biz kolileri dodurduk. Onlar baktı kaldı.:)

Almak isteyenler için;

Sn. Nihat Ölmez şu tel. verdi.

0544 543 91 91

Saygılar

172990

''HUMAS'' ın Ph. değeri neden yüksek? Bu değerlerde (11_13 Ph.) toprağa uygulanırsa Ph. yükseltmez mi?

Bu sorular, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi Başkanı Sn. Prof. Dr. Sait Gezgin ' e soruldu. (cep. tel. ile)

Sayın Sait hoca uzunca anlattı. Ben kısa yazmaya çalışacağım.

''Leonardit kaynaklı hümik asitlerin Ph. değeri 9 ile 13 arasındadır. Bu çözeltide kullanılan Potasyum Hidroksitten dolayıdır.

Bu değerlerde _Ph. 9-13_ toprağa uygulandığında Potasyumu kaybeder. Potasyum hidroksit bazik ortamda çözünür.

Çözeltinin Ph.' ı 7 nin altına düşerse Hümik Asitde çözülme başlar. Ortamda Hümik asit kalmaz.

Leonarditten elde edilen hümik (fulvik) asite ''HUMAS'' denir. Bunu Ph.değeri 9 ile 13 arasında olması (bakanlıkca) zorunludur.

Bu değerlerde toprağa uygulanmasının zararı yotur. Aksine faydası vardır.''

Peki piyasada satılan 4-5 aralığındaki Hümik_Fulvik asitlerin anlamı nedir?

'' Onlar Leonarditten elde edilen çözeltiler değildir. Şeker veya kağıt fabrikalarından (başka maddelerden) elde edilirler. Lonardit çözeltisi
değildir.'' dedi...

Verdiğin bilgiler için Teşekkürler Sn. Sait hocam.

ykolko
19-10-2010, 22:28
Sayın Halil Önen
Sayın Sait hoca'nın açıklamaları için teşekkürler, ama biz amatörlerin az miktarda( ev içi bitkilerimiz için ) Humik asit ihtiyaçlarımızı karşılamak için alacağımız ürünlerin, şeker veya kağıt fabrikalarından elde edilip, edilmediğini nasıl anlıyacağız, genelde satıcı doğal olarak ürününü iyi olduğunu söylemektedir.

Halil Önen
19-10-2010, 23:16
Sayın Halil Önen
Sayın Sait hoca'nın açıklamaları için teşekkürler, ama biz amatörlerin az miktarda( ev içi bitkilerimiz için ) Humik asit ihtiyaçlarımızı karşılamak için alacağımız ürünlerin, şeker veya kağıt fabrikalarından elde edilip, edilmediğini [/B[B]]nasıl anlıyacağız, genelde satıcı doğal olarak ürününü iyi olduğunu söylemektedir.

Ph. değerlerinden...

Ph. aralığı 9 ile 13 arasında ise Leonarditten elde edilmiştir. (en iyi değer)

Leonarditten elde edişte Ph. değeri 7 nin altında ise Bakanlık izin vermiyormuş.

( Prof. Dr. Sait Gezgin hoca, arasıra Ağaçlar. net ' i takip ettiğini (beyendiğini) ve isteyenlerin leonardit ve toprak bilimi hakkında sorularına cevap verebileceğini söyledi. Ulaşmak kolay... İsmini google babaya yaz yeter.) :)

Saygılar, Sn. ykolko.

denizakvaryumu
20-10-2010, 07:10
Bitkilerden elde edilen humik asit ile leonarditten elde edilen humik asit aslında aynı sonucu sağlamıyor mu?

Toprağa devamlı potasyum hidroksit vermek uzun vadede toprağın mikrobial işlevini yok etmez mi?

acemi_caylak
21-10-2010, 07:38
Sıvı humik asit yapmak cok kolay bir işlem. Kısaca bunun nasıl yapıldığını anlatayım. Gerekli Malzemeler:

1- 3 Lt su
2- 1 Kg Leonardit
3- 200 gr Potasyum Hidroksit

Bu malzemeleri büyük ve biraz dayanıklı bir plastik kabın içerisinde, suya önce potasyum hidroksit, sonra leonarditi yavaş yavaş dökerek kalın bir tahta parçası ile karıştırınız.

Bu tepkime ekzotermik (dışarıya ısı veren) bir tepkime olduğu için su fokurdamaya başlayacak ve suyun sıcaklığı bu sırada 50 °C'nin üstüne çıkacaktır. Bu yüzden dikkatli olunuz. Yüzünüze ve gözünüze sıçratmayınız.

Bir süre sonra tepkime yavaşlayacak ve ısı biraz düşecektir.

Bu aşamadan sonra külotlu bir kadın çorabı bularak bu sıvıyı süzünüz. Çorapta kalan tortuyu çorabın ağzını sıkıca bağlayarak çamaşır makinesine atınız ve kalan suyu makineye doldurunuz.

Daha sonra makineyi 80 °C'ye ayarlayarak çalıştırınız.

Çalıştırma sırasında makine dışarıdan su almamalıdır. Bu karıştırma işlemi en az 3-4 saat sürmelidir. Bu yüzden makinede programı bir kaç kez başlatmanız gerekebilir.

4 saat sonrasında çamaşır makinesini boşaltma konumuna alarak boşaltma borusundan sıvıyı bir kovaya alınız. Daha sonra bu sıvıyı süzerek alınız. Elde ettiğiniz humik asitin pH derecesi büyük olasılıkla 8 üzerinde olacaktır.

Not1: Karıştırma işlemi eski merdaneli makinelerde yapılırsa daha iyi olur. Ya da bir yayık bulup elle yapabilirsiniz. Belki içinizde makine mühendisi olanlar daha iyi bir karıştırıcı bulabilir.

Not2: Karışıma yarım kg kadar melas veya pamuk küspeside katabilirsiniz.

bayindirmevki
21-10-2010, 11:07
Koyacak yerim olmadığından köye gönderdiğim eski çamaşır makinasını da ne edeceğim bu sayede anlaşıldı.

Eski çamaşır makinası+Aceminin fikri=Humik asid

Sağolasın Acemi usta

bağcı38
01-11-2010, 09:11
Ph. değerlerinden...

Ph. aralığı 9 ile 13 arasında ise Leonarditten elde edilmiştir. (en iyi değer)

Leonarditten elde edişte Ph. değeri 7 nin altında ise Bakanlık izin vermiyormuş.

( Prof. Dr. Sait Gezgin hoca, arasıra Ağaçlar. net ' i takip ettiğini (beyendiğini) ve isteyenlerin leonardit ve toprak bilimi hakkında sorularına cevap verebileceğini söyledi. Ulaşmak kolay... İsmini google babaya yaz yeter.) :)

Saygılar, Sn. ykolko.

Sayın Halil ÖNEN'in verdiği bilgiler ışığında araştırdığım bütün ürünlerin Ph değerleri 3-7 değerleri arasında leonardit kökenli değiller diyebilirmiyiz?
Kullanımda farklılıkları varmıdır.

ozay57
14-11-2010, 21:33
yüreğinize,gönlünüze,sabrınıza kısacası emeğinize sonsuz telekürler
başta ağaçlar.net olmak üzere gecelerdir okuyorum bitmek tükenmek bilmeyen ilim saçıyosunuz sonsuz saygılar yolunuz açık olsun

pria
15-11-2010, 19:17
Ben bu yıl buğday ekimi yaptığım tarlalarıma ÜNALDI GÜBRE'nin %20 humus içeren BİOCOMP 12x12x12 gübresini attım.
http://www.unaldi.com.tr/urunler.html
Mibzerle ekimde dekara 15 kg kullandım.
Yıllarca bu topraklara suni gübre verilerek çoraklaşmasına neden olduğumuza inanıyorum.Gerçi ben hala suni gübreleme yapsam dahi dekara 500-620 kg arasında buğday alabiliyorum ama bu gidişle yakın bir zamanda üretimin düşeceğine de inanmaktayım.Çünkü,çevremde çok yoğun suni gübreyi bilinçsizce kullanan çeltik üreticilerinin dekara 1000 kg almaları gerekirken 600 kg'a düştüklerine tanık olmaktayım..Suni gübrelerin bilinçsizce kullanımı sonucun topraklarımızda tuzlanma artmaktadır.

Bu yıl HUMUS'un buğday üretimimdeki olumlu etkilerini gözlemleyip sizlere aktaracağım.
Pahalı gübreler ama olumlu neticeler alınırsa değer diye düşünüyorum.

elsco
20-11-2010, 01:57
Değerli arkadaşım leonardit ile ilgili aize aşağıdaki özellikleri yolluyorum. Siz dilediğiniz kadar Leonardit kullanabilirsiniz (ama ağaç başına 3 kg'dan az olmasın).Yakma gibi bir problem olmaz. ANCAK TOPRAK ANALİZİNİZE GÖRE bioşar BAZLI GÜBRE KULLANIRSANIZ daha farklı bir gelişim gözlersiniz. Aşağıda özelliklerini dikkatlice okuyun.
Çim ekeceğim hangi gübreyi kullanayım?
Bahçe, sebze, çim ekimi için hangi gübreyi kullanayım?
Çiftçiler, önce az miktarda kendiniz deneyin!
Deneyin! Sebze ve meyvelerinizin rekoltesindeki artışı da, ürününüzdeki kaliteyi de, toprağınızdaki rahatlamayı da önce kendi gözünüzle görün! Sonra karar verin! Nematod probleminizi çözmek sizin elinizde.
%100 yerli, %100 sağlıklı, %100 güvenli Organik gübremizi arazinizin önce küçük bir bölümünde deneyin. Bu topraklarda nasıl ürünler yetişeceğini kendi gözlerinizle görün! Yetiştirdiğiniz ürünler ihraç edildiği ülkeden geri dönmesin. Arazinizi üç yılda bir gübreleyin, kaygısız çiftçi olmanın keyfini sürün.
Bioşar bazlı gübrelerimiz, arazinizin tahlil sonuçlarına ve üzerinde yetiştireceğiniz bitkinin türüne göre hazırlanır.
Topraksız tarımda kullanılabilecek kadar çok yönlü besleyici gübre BİOŞAR!

* Fide ekiminde şaşmayı önler,
* Fideyi besler ( %70’lere varan organik madde içerir)
* Yüksek oranda Hümik Asit içerdiğinden kireçli topraklarda demir, fosfor, potasyum, magnezyum, kalsiyum,v.b. gibi inorganik maddelerin bitkiler tarafından kolay alınmasını sağlar.
* Uzun ömürlüdür.
* Üç yıl boyunca bitkinizin düzenli beslenmesini sağlar.
* Nemodat ve yabani ot tohumu içermez, ilaçlama harcamalarınızı azaltır.
* Sebzelerinizde bir kaç misli, meyvelerinizde önemli yüzde oranlarda ürün artışı sağlar.
* Daha az kimyasal ilaç kullanımından dolayı ürün kaliteniz yükselir.
* Dış dünyada pazar bulma şansınız önemli ölçüde artar.
* BİOŞAR fosil menşeyli olup içerisinde kimyasal katkı maddesi içermez.
* Tabana uygulanılan Organik Gübreniz BİOŞAR’dan başka üç yıl boyunca her hangi bir kimyasal ya da hayvansal atık desteğine ihtiyaç yoktur.
* Ektiğiniz Fidelerin Şaşmasını İstemiyorsanız BİOŞAR kullanın.
* BİOŞAR ORGANİK GÜBRENİN DİĞER ADI....
O.G.S
ORGANİK GÜBRE SANAYİ
Çukurova Mah. 85782 Sokak No:2 MERSİN
Tel: (0324) 231 62 64
GSM:0505 595 06 20

elsco
20-11-2010, 01:59
Çiftçiler, önce az miktarda kendiniz deneyin!
Deneyin! Sebze ve meyvelerinizin rekoltesindeki artışı da, ürününüzdeki kaliteyi de, toprağınızdaki rahatlamayı da önce kendi gözünüzle görün! Sonra karar verin! Nematod probleminizi çözmek sizin elinizde.
%100 yerli, %100 sağlıklı, %100 güvenli Organik gübremizi arazinizin önce küçük bir bölümünde deneyin. Bu topraklarda nasıl ürünler yetişeceğini kendi gözlerinizle görün! Yetiştirdiğiniz ürünler ihraç edildiği ülkeden geri dönmesin. Arazinizi üç yılda bir gübreleyin, kaygısız çiftçi olmanın keyfini sürün.
Bioşar bazlı gübrelerimiz, arazinizin tahlil sonuçlarına ve üzerinde yetiştireceğiniz bitkinin türüne göre hazırlanır.
Topraksız tarımda kullanılabilecek kadar çok yönlü besleyici gübre BİOŞAR!

* Fide ekiminde şaşmayı önler,
* Fideyi besler ( %70’lere varan organik madde içerir)
* Yüksek oranda Hümik Asit içerdiğinden kireçli topraklarda demir, fosfor, potasyum, magnezyum, kalsiyum,v.b. gibi inorganik maddelerin bitkiler tarafından kolay alınmasını sağlar.
* Uzun ömürlüdür.
* Üç yıl boyunca bitkinizin düzenli beslenmesini sağlar.
* Nemodat ve yabani ot tohumu içermez, ilaçlama harcamalarınızı azaltır.
* Sebzelerinizde bir kaç misli, meyvelerinizde önemli yüzde oranlarda ürün artışı sağlar.
* Daha az kimyasal ilaç kullanımından dolayı ürün kaliteniz yükselir.
* Dış dünyada pazar bulma şansınız önemli ölçüde artar.
* BİOŞAR fosil menşeyli olup içerisinde kimyasal katkı maddesi içermez.
* Tabana uygulanılan Organik Gübreniz BİOŞAR’dan başka üç yıl boyunca her hangi bir kimyasal ya da hayvansal atık desteğine ihtiyaç yoktur.
* Ektiğiniz Fidelerin Şaşmasını İstemiyorsanız BİOŞAR kullanın.
* BİOŞAR ORGANİK GÜBRENİN DİĞER ADI....
O.G.S
ORGANİK GÜBRE SANAYİ
Çukurova Mah. 85782 Sokak No:2 MERSİN
Tel: (0324) 231 62 64
GSM:0505 595 06 20

Çetar Tarım
05-12-2010, 16:00
Humik Asiti nerden bulabiliriz.

Ben size yardımcı olabilirim ben bitki besleme ve organik gübre üreticisiyim ayrıca biyolojik yabani hayvan kovucu türkiye distiribütörlüğü yapıyorum.! ilgilii arkadaşlarım aşşağıda belirtmiş olduğum iletişim adreslerinden bana ulaşabilirler.

gsm : 05073692660

tel : (0232-478-4989)

oNuR ÖZTÜRK

çiftçibiben
28-12-2010, 22:14
bende bu sene fındık ve kivi de kullanmayı düşünüyorum. sizce uygun olur mu ?

amatör hobici
28-12-2010, 22:50
Arkadaşlar hümik asitle karıştırılıp birlikte sıvı gübre (B5A) kullanılabilirmi .? Diğer sorum: Elimdeki hümik asit(Humas) ın değerleri şöyle: %/ Ağırlıkça : Toplam organik madde :5 Toplam(Hümik+fülvik) 12,Suda çözünür potasyum oksit: 3 ,ph(11-13) dür. 5 Litrelik püskürtücüye ne kadar koymam gerekiyor. Bilgisi olan arkadaşların tevsiyelerini rica ediyorum Selamlar

Suna
29-12-2010, 10:19
şu anda aşağıda linkini verdiğim sayfayı inceliyorum. sizler de bakın.
http://tkihumas.com/tki_humas_uygulama_sekli_ve_zamani.htm

yukarıdaki web adresi tki hümas ın resmi adresi değil.
yanıltmış olmıyayayım.
http://tkihumas.com/index.htm

amatör hobici
29-12-2010, 11:55
şu anda aşağıda linkini verdiğim sayfayı inceliyorum. sizler de bakın.
http://tkihumas.com/tki_humas_uygulama_sekli_ve_zamani.htm

Bu konuda detaylı bilgiyi Sn Suna'nın verdiği linkden okumanızı tavsiye ediyorum. Kendisine teşekkürlerimle.

idris şenol
29-12-2010, 12:19
humik asit ,leonardit,fulvik asit bunlar gübre deyil toprak düzenleyici
toprak tahlili yaptırmadan hangi gübreyi ne tür ürüne kullanmayı nekadr kullanmayı bilmeden sanal ortamda okuduğmuzu toprağa uygulmayalım
leonardit in toprağa kazandırdıklarını saymakla bitmez ama tek başına leonardit bizi hayel kırıklığna uğratır

Suna
29-12-2010, 12:45
sayın idris şenol
350 metrekare bahçem var tahlil yaptırmak için küçük değilmi. hümik asit kullanmanın zararı varmıdır. okuduklarımdan anladığım kadarıyla çimler için sulama suyuna katarım ağaçların da kök izdüşümlerine koyarım diye düşünmüştüm. bahçe toprağım çok sert.
çim dışındaki açık toprak kısımlara da zeolit kullanırım diye düşünüyorum.

epsody
29-12-2010, 14:22
sayın idris şenol
350 metrekare bahçem var tahlil yaptırmak için küçük değilmi. hümik asit kullanmanın zararı varmıdır. okuduklarımdan anladığım kadarıyla çimler için sulama suyuna katarım ağaçların da kök izdüşümlerine koyarım diye düşünmüştüm. bahçe toprağım çok sert.

Sevgili Suna, hümik asitler toprağınızdaki organik maddenin yarayışlılığını arttımak için kullanılmaktadır, toprağınızda yeterli organik madde karşlığında hümik asitler kullanılırsa toprağınızdaki bitkilere yarar sağlanmaktadır.

Hümik asitleri bitki besini olarak değilde toprağın bitkilerin gelişmesi yönünde düzenleme yapması bakımından kullanılmaktadır, sevgilerimle hoşça kalın.

MeyveliTepe
29-12-2010, 14:50
sayın idris şenol

Belirtilen dozajı aşmamanız kaydıyla herhangi bir zararı olmaz. Bir toprak düzenleyici olarak faydası muhakkak olur. Sertleşmiş toprakta özellikle faydalıdır. Toprağınızdaki organik madde oranları yeterli ise, yeterli besin de varsa maksimum faydayı görürsünüz.

Suna
29-12-2010, 15:54
sayın epsody
sayın meyvelitepe
ilginizden ve verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
bahardan itibaren ema, hayvansal gübre ,yapmayı deneyeceğim kompostu kullanmayı planlıyorum.
tabii ağaçlar net i okumaya devam ettiğim sürece plan listem çok uzayacağa benziyor.:p

epsody
29-12-2010, 19:07
sayın idris şenol

Sevgili Suna, Topraklarımızın yapısında yapacağımız düzenlemeler organik materyeller kullanılarak yapılması durumuda, toprak yapımızın canlılığı artacaktır.

Elinize geçen organik materyelleri uygun boyuta getirerek kompostlaştırarak malç olarak toprağınıza uygulamanızı bu başlıktan bakın (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15147)

idris şenol
30-12-2010, 10:03
sayın idris şenol

sayın suna eksik olmayın
kullanılan ürünleri etkiket bilgilerine göre enaz limiti tercih edin
benim naçizane tecrübelerimle sabittir,,, bağzen çok masum gübre tarzındaki ürünlerin kar yerine zarar olduğnu gördüm
size yazımdada belirttim leonardit faydası saymakla bitmez
ama leonardit toprak düzenliycidir gübre nin verdiği faydaları vermez gübre ile birlikte etkinliğni arttırır,
dolayısıyla nekadar gübre kullanıcağnızı
toprağnızın içersindeki elementlerlerin mikatarı belirler
siz hobi amaçlı ilgilendiğiniz için bu yazdıklarıma gerek olmayabilir ama
birgün canınıza tak ederde ben bu işi profosyenel yapıcam derseniz bunlar yapılması gerekeneler

not: toprak analizi devlet kurumların labratuvarlarında 10 il 20 tl arası:)

Suna
15-01-2011, 14:23
Bu gün TKIHÜMAS siparişim geldi. Oturduğum yerden çok düşük kargo ücreti ödeyerek güvenilir hümik asit sahibi oldum.
5 adet 1 lt lik hümik asite kargo ücreti dahil toplam 13.89 tl ödedim.
bütün maillerime cevap verip ilgilendiler.:p
http://www.ili.gov.tr/index.html adresinden
ilisatis@ili.gov.tr adresinden mailleştim.

KAPTANzst
15-01-2011, 21:16
Bende 5 kg siparış verdim. Ama fiyat 45 tl. kargoda eklenecek ? Bir yanlışlık olmasın.

Suna
15-01-2011, 21:28
ilisatis@ili.gov.tr den
maille aldığım bilgileri daha açıklayıcı olsun diye yazıyorum.
1l t 2.36 tl 5 adedine toplam 2.09 tl kargo ödedim.
5 lt 11.80tl kargo ücretini sormamıştım.
20 lt 42.48 tl 6.88 tl kargo ücreti. kdv dahil.

Suna
15-01-2011, 22:21
Bende 5 kg siparış verdim. Ama fiyat 45 tl. kargoda eklenecek ? Bir yanlışlık olmasın.
sayın kaptanzst
siz nereye sipariş verdiniz.

http://www.ili.gov.tr adresinden

ilisatis@ili.gov.tr ile mesajlaştığım yetkili kişi
ürünlerimizi şu anda işletme olarak satmaktayız demişti.
demekki bayileri yok.

KAPTANzst
16-01-2011, 07:55
Selamlar Suna hanım.
http://tkihumas.com/tki_humas_siparis.htm
Ben bu adresten sipariş vermiştim.
Buradaki fiyatlarda 1 litrelik olanı 10 tl. 5 litrelik olanı 45 tl.
Bu fiyatlara göre sizin aldığınız yerden 20 litre alabilirim demek.
Eğer aynı ürünse , çok iyi olur. Saygılar

KAPTANzst
16-01-2011, 08:08
Ürünün geniş açıklaması burada
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-bitki-bakimi-besini-organik-toprak-duzenleyicisi-sivi-humik-asit-tki-humas-36776408/detay

epsody
16-01-2011, 08:20
sayın kaptanzst
siz nereye sipariş verdiniz.

http://www.ili.gov.tr adresinden

ilisatis@ili.gov.tr ile mesajlaştığım yetkili kişi
ürünlerimizi şu anda işletme olarak satmaktayız demişti.
demekki bayileri yok.

Geçtiğimiz aylarda tüyap fuarında bu işletmenin stantlarını dolaşmıştım oradaki yetkililer ürünlerinin dağıtımı için gerekli alt yapı çalışmaları içinde olduklarını belirtmişler di stoklarımda hümik asitin bulunmasına rağmen satıştaki fiatlarının uygunluğu içinde 2litre alarak ürünlerini tanıma fırsatı buldum.

Suna
16-01-2011, 09:24
Selamlar Suna hanım.

Sayın kaptanzst
verdiğiniz adresin ana sayfasını tıklarsanız bayilik alma işlemlerini tamamlayana kadar web sitesi kapalıdır diyor.
anladığım kadarıyla benim aldığım yerden almış % 400 kar koyarak satıyor.:p
karlı iş.:D

Yarkin
16-01-2011, 16:19
Evet . Malzeme ayni. TKI ye ait sivi humas , sahibinden com da, pazarlananla ayni. Sn. Suna dogru tespit yapmis. Kar %400 Piyasada cok ucuza bulmak mumkun olmali. Elimde bir adres var ama, cok iddiali ve cok ucuz oldugu icin, süphem var. Kimseye kötülük yapmak istemiyorum. Ilgilenip durumu acikliga kavusturmak gerek. Zira bana da lazim.

pria
17-01-2011, 12:03
Selamlar Suna hanım.

Ben bu yıl buğday ekiminde Ünaldı Gübre'nin 12.12.12 BİOCOMP granül gübresini kullandım.

25 kiloluk çuval 50 tl..
İçinde %20 HUMUS var..Yani bir çuvalında 5 kilo humus var..5 kilo humus zaten 50 tl..
Ayrıca içindeki azot,potas ve fosfor bedavaya geliyor..
Yani TKİ'den alacağınız 5 kilo humus fiyatına yine içinde 5 kilo humus olan kompoze bir gübre satın alıyorsunuz..
Daha cazip,daha ekonomik bir yol değil mi?
Ünaldı'nın ciddi bir firma olduğuna inandığım için yazdım bunları.

Suna
17-01-2011, 13:12
Bu gün TKIHÜMAS siparişim geldi. Oturduğum yerden çok düşük kargo ücreti ödeyerek güvenilir hümik asit sahibi oldum.
5 adet 1 lt lik hümik asite kargo ücreti dahil toplam 13.89 tl ödedim.
bütün maillerime cevap verip ilgilendiler.:p
http://www.ili.gov.tr/index.html adresinden
ilisatis@ili.gov.tr adresinden mailleştim.
sayın pria
benim aldığım gibi aracısız alırsanız fiyat çok ucuza geliyor.
:p
ayrıca 5 kilo humus un 5 litre humik asite eş değer olduğunu zannetmiyorum.
humusun içinde humik asit vardır ama % de oranı ne kadardır ?

pria
17-01-2011, 13:37
sayın pria
benim aldığım gibi aracısız alırsanız fiyat çok ucuza geliyor.
:p
ayrıca 5 kilo humus un 5 litre humik asite eş değer olduğunu zannetmiyorum.
humusun içinde humik asit vardır ama % de oranı ne kadardır ?

Teşekkür ederim sn. Suna..

Verdiğiniz linkteki fiyatlarda çok çok cazip..Belki isteyebilirim..
Ama ben zeytinliğime bu yıl dekara 30 kilo kadar leonardit vereceğim..Kumlu toprağı var..Humusça çok fakir..
Leonardit te en iyi humus kaynaklarından biri..

Yanılmıyorsam,BİGA'da Ünaldı gübreyi aldığım bayide 50 kg. granül leonardit 37 tl idi..
Bu da çok cazip..

KAPTANzst
17-01-2011, 15:05
Diğer siparişimi bekletiyorum.Beni aradılar ve artık bu fiyatın altında satılmamasını söylediklerini söylediler. Bende bir kaç gün bekleyelim deddim. Olumlu karşıladılar. Bu adresede meil attım bakalım ne zaman cevap alabilirim ilisatis@ili.gov.tr Dediğiniz fiyattan olursa 20 litre alacağım. 2 Yılda ben onu kullanırım.

Yarkin
17-01-2011, 22:13
Yazistigim yerden böylesi bir teklif aldim.
piyasada farklı isimlerde 400gr lık ambalajlarda toz humik asit satılmaktadır ( en bilineni k-humate ) ve belki biliyorsunuzdur 400 gr lık ambalajın bayi satış fiyatı en ucuz 8-9 tl civarındadır. ayrıca 10 kg ve 25 kg lik ambalajlarda piyasaya bu ürünü arz eden 2-3 firma mevcuttur. sizden ricam onlardan da fiyat almanız. ve özellikle çin malı olmayan ürün bulmaya çalışmanız.
yani bu ürünü şuanda perakende olarak bayilere 12 tl/kg den vermekteyim.
ayrıca 1 ton ürün alımı yaptığınızda ürün fiyatı size 6.74 tl/kg ye gelmektedir.
sıvı hümik asit % 15 lik
1lt: 3 tl
20 lt: 50 tl

Not:
Ürünlerimizin analiz sonuçları ve tescilleri mevcuttur. Detaylı bilgi için 0 555 204 40 92 Oğuz Bey ile irtibat kurabilirsiniz.

ucuzgubreci@hotmail.com

Yarkin
17-01-2011, 22:21
TOZ FULVİK ASİT: 1 tona kadar 7.75 tl/kg 1 ton ve üzeri alımlarda %15 iskonto

ORGANİK MADDE: % 71

TOPLAM HUMİK – FULVİK ASİT: % 81

TOPLAM FULVİK ASİT : % 70

SUDA ÇÖZÜNÜR POTASYUM OKSİT (K2O): % 0.08

MAXİMUM NEM: % 6,1

KAPTANzst
18-01-2011, 09:28
PH değerleri yok mu sayın Yarkın. Yoksa bu sadece sıvı damı oluyor

Yarkin
18-01-2011, 12:08
Sn. Kaptanzst; Sivi 20L 50 Tl. olani, TKI sattigi humas`in aynisi diye biliyorum.
Bu ürün yerinden sorulabilir. Kimin üretimi diye. Ben cok yazistim. Artik soru sormaya utanir oldum.Zira henüz mal almadim. Her soruya hemen cevap veriyorlar. Pazarlik yapilabilir anladigim kadari ile.
Ben size özelden bilgi göndetmistim. Digeri görüldügü gibi "toz" olani. Cok kiymetli 1 inci kalite. Oldukca pahalli oldugu görülüyor. Toz olani, dönüme cok az kullaniliyor (tam ölcüyü bende bilmiyorum) Keske 1 ton alabilecek kadar kisi bir araya gelebilseydik. Bence buradaki, 20L 50TL su an icin iyi fiat olarak duruyor. Tecrübeli dostlar her iki malzemeyi degerlendirselerdi tabi`ki cok iyi olurdu.
Selamlarimla

Yarkin
18-01-2011, 12:49
Tekrar yazdim. Cevap bekliyorum. Kisa zaman sonra, daha fazla ayrinti verecegim insallah.

KAPTANzst
18-01-2011, 17:37
Toz olanı bilmemde sıvı olanlardanda bazılarının ph değeri 4 -9 arası değişiyor. Tarım bakanlığı aslında 11 den aşağı olanlara izin vermiyordu. Hümasın ph değeri 11-13 aralığında.

Yarkin
18-01-2011, 18:25
Evet bende sözümü yerine gtirmis olayim. Gelen cevap aynen söyle;

sıvı hümik asitimizin ticari ismi;
BRAVO HUMİK
Organik madde miktarı:% 5
Toplam humik-fulvik asit: % 15
suda çözünür potasyumoksit : % 1
ph: 7-9

ürün kendi üretimimiz.izmir kemalpaşa- ekolojik tarım.

Yarkin
18-01-2011, 18:29
1lt: 3 tl
20 lt: 50 tl
Oluyor bu ürün.

Ayrica; kargo ile gönderme şansım var. siz adresi gönderin.ben kargoya verince bilgi veririm.ister mal teslim alınca, ister hemen ödemesini havale ile yaparsınız,
der...

KAPTANzst
19-01-2011, 00:41
Devlet güvencesi biraz daha mantıklı:=))

Yarkin
19-01-2011, 16:22
orfeteknik den bugünki fiatlari sordum. Verilen cevap aynen söyle.

Toz halindeki üründen kendiniz sıvı humus yanı potasyum humat formunda sıvı humik asit kendiniz üretip uygulayabilirsiniz.
Örneğin 100 lt suya 5 Kg potasyum hidroksit ekleyip karıştırın. Elde etmiş olduğunuz kostik potas solusyaonuna 25 kg da toz leonardit (humik asit) katarak karıştırıp sıvı humusu elde edebilirsiniz.
Damla sulama ile diğer gübrelerle karıştırarak kullanabilirsiniz.

Sunguard, 10 Kg lık torba da 45 TL+KDV/Torba
Toz leonardit 25 Kg lık torba da 30 TL+KDV/Torba

Bu durumda en az 110 - 120 litre humik asit elde etmis olmazmiyiz?
Bu da, su an piyasaya göre en az 1000 TL yapar. Toz leonarditin en kalitesini alip yapilamazmi? Diger malzemenin tutari ne kadar eder acaba? Diger malzeme ile beraber 1 litrenin imalati cok ucuza gelmezmi? Yoksa bu yazdiklarini ciddiye almamalimiyim.?

Yarkin
19-01-2011, 16:27
Izmir ve cevresinde degisik organik tarim ürünleri satan yerlere basvurdum. Ilginc olan, hepsi kendi humik asitlerini yapiyorlar. Leonardit de canakkale den geliyormus.

Yarkin
19-01-2011, 19:56
Bugün bir teklif aldim.
ekte %40 lık sıvı ürünümün tescil belgesi mevcut.
%15 lik analiz ve tescilini de göndereceğim.fakat bu ürün daha fazla kullanışlıdır.
20 lt : 80 tl dir

Yorum yapabilecek iyi ruha ihtiyacim var.

Çetar Tarım
22-01-2011, 09:11
ilisatis@ili.gov.tr den
maille aldığım bilgileri daha açıklayıcı olsun diye yazıyorum.
1l t 2.36 tl 5 adedine toplam 2.09 tl ödedim.
5 lt 11.80tl kargo ücretini sormamıştım.
20 lt 42.48 tl 6.88 tl kargo ücreti. kdv dahil.

çook büyük bir yanlış 5 adet 1 lt sine 2.09 ödüyorsan 5 litre almana gerek yok ve hatta 9.44 tl ödeyerek 20 litre ye 42 lira ödemenede gerek yok deme ama :) bence bi yanlışlık olduğunu sende düşün

Çetar Tarım
22-01-2011, 09:12
Bugün bir teklif aldim.
ekte %40 lık sıvı ürünümün tescil belgesi mevcut.
%15 lik analiz ve tescilini de göndereceğim.fakat bu ürün daha fazla kullanışlıdır.
20 lt : 80 tl dir

Yorum yapabilecek iyi ruha ihtiyacim var.

o belgenin sahibinide tanıyorum :) sana yardımcı olabilirim 0546 8111103 numaram

Çetar Tarım
22-01-2011, 09:17
orfeteknik den bugünki fiatlari sordum. Verilen cevap aynen söyle.

Toz halindeki üründen kendiniz sıvı humus yanı potasyum humat formunda sıvı humik asit kendiniz üretip uygulayabilirsiniz.
Örneğin 100 lt suya 5 Kg potasyum hidroksit ekleyip karıştırın. Elde etmiş olduğunuz kostik potas solusyaonuna 25 kg da toz leonardit (humik asit) katarak karıştırıp sıvı humusu elde edebilirsiniz.
Damla sulama ile diğer gübrelerle karıştırarak kullanabilirsiniz.

Sunguard, 10 Kg lık torba da 45 TL+KDV/Torba
Toz leonardit 25 Kg lık torba da 30 TL+KDV/Torba

Bu durumda en az 110 - 120 litre humik asit elde etmis olmazmiyiz?
Bu da, su an piyasaya göre en az 1000 TL yapar. Toz leonarditin en kalitesini alip yapilamazmi? Diger malzemenin tutari ne kadar eder acaba? Diger malzeme ile beraber 1 litrenin imalati cok ucuza gelmezmi? Yoksa bu yazdiklarini ciddiye almamalimiyim.?

herşey dediğin kadar kolay olmuyor arkadaşım :) bence bu tür işleri uzmanlarına bırakın derim fikrim bu yönde çünkü insan bilmediği işte başına ne tür kazalar ve zararlar geleceğini bilemez...!

Çetar Tarım
22-01-2011, 09:25

Ama ben zeytinliğime bu yıl dekara 30 kilo kadar leonardit vereceğim..Kumlu toprağı var..Humusça çok fakir..

Yanılmıyorsam,BİGA'da Ünaldı gübreyi aldığım bayide 50 kg. granül leonardit 37 tl idi..
Bu da çok cazip..

Bize uğramadan geçmeyin derim...! 25 kg. leonardit 15 tl yalnız alacağınız miktara göre pazarlık payına sahip bi fiyat...!

ayrıca hümik asit : 1lt- >> 5 tl
5lt- >> 16 tl
20 - >> 45 tl

oNuR ÖZTÜRK : 0546 811 11 03

e mail : onurozturRk@hotmail.com

Suna
22-01-2011, 09:29
çook büyük bir yanlış 5 adet 1 lt sine 2.09 ödüyorsan 5 litre almana gerek yok ve hatta 9.44 tl ödeyerek 20 litre ye 42 lira ödemenede gerek yok deme ama :) bence bi yanlışlık olduğunu sende düşün

sayenizde farketmiş oldum 2.09 tl 5 adet 1lt nin kargo ücretidir. kargo yazmamışım . şimdi düzelttim.
uyarmanız iyi oldu. gerçi ilk mesajımda 5 adet 1 litre için kargo dahil 13.89 tl ödediğimi belirtmişim.

Çetar Tarım
22-01-2011, 09:47
sayenizde farketmiş oldum 2.09 tl 5 adet 1lt nin kargo ücretidir. kargo yazmamışım . şimdi düzelttim.
uyarmanız iyi oldu. gerçi ilk mesajımda 5 adet 1 litre için kargo dahil 13.89 tl ödediğimi belirtmişim.

:) bende bunu farketmedim sanırım ama aldığınız fiyat gerçekten çook düşük bu ürünü bende üretiyorum üretmeme rahmen bu firmanın verdiği fiyatlara şaşmamak elde değil...!

Yarkin
22-01-2011, 18:19
:) bende bunu farketmedim sanırım ama aldığınız fiyat gerçekten çook düşük bu ürünü bende üretiyorum üretmeme rahmen bu firmanın verdiği fiyatlara şaşmamak elde değil...!

Ceter tarim. Aslinda 20 litresi 45 TL olarak sizde de pahalli degil.
TKI 20 Litreyi 42.48 Tl. ptt ile 6.88 Tl ye kargo ile gönderebiliyor. Yani, KDV dahil 49.36 kisiye ederi. Bu fiat dogruysa, sizin satis yapabilmenizde gayet mümkün görünüyor.
Ceter Tarim; sizin leonardit asilli humik asit ürününüz hangi analiz sonuclarina haiz onuda yazsaniz. Bilgi bazinda gerekir diye düsündüm.
Saygilar.

Çetar Tarım
24-01-2011, 15:36
Ceter tarim. Aslinda 20 litresi 45 TL olarak sizde de pahalli degil.
TKI 20 Litreyi 42.48 Tl. ptt ile 6.88 Tl ye kargo ile gönderebiliyor. Yani, KDV dahil 49.36 kisiye ederi. Bu fiat dogruysa, sizin satis yapabilmenizde gayet mümkün görünüyor.
Ceter Tarim; sizin leonardit asilli humik asit ürününüz hangi analiz sonuclarina haiz onuda yazsaniz. Bilgi bazinda gerekir diye düsündüm.
Saygilar.

http://www.yukleresim.com/viewer.php?file=80167504952155341919.jpg

http://www.yukleresim.com/viewer.php?file=01126727639083991571.jpg

verdiğm link üzerinden işlediğimiz leonarditin özelliklerine bakabilirsiniz ve alttaki linkte de humik asit tescili yer almaktadır

Verdiğim fiyatlar pazarlık payına açıktır tekrar hatırlamak isterim

KAPTANzst
24-01-2011, 16:54
Benim siparişimi TKI 20 Litreyi 42.48 Tl. ptt ile 6.88 Tl ye gönderecek. Mesaja cevap verdiler. Ben 50 tl yatırdım hesaba. Bende Suna hanım sayesinde bunu alıyorum. Az daha 5 litreye 45 lira +kargo ücreti ödeyecektim. Kendisine bir kez daha teşekkür ederim.
Benim aldığımı 20 litreyi 162 liraya satıyor özel sektör. Bu kadar kar olurmu İNSAF........

Yarkin
24-01-2011, 17:32
Sn.kaptanzst. Hayirli ugurlu olsun. Geldigini de yazmani bekliyoruz. Zira bende ayni sekilde ismarlama ve ödemeyi yaptim.

Biraz fazla ismarladim hatta.

Bu hafta icinde gelir insallah.

TKI bu bayilere bu kadar kar marjini nasil tanir anlamak mümkün degil.

Bayilerin sirtindan, TKI daha fazla para da kazanmiyacak! Bu piyasayi ele gecirmek varken, bu nasil esnafliktir bilemedim. Insallah yanlisdan dönerler.

Yarkin
24-01-2011, 17:42
Ceter tarim. Sn.oNuR ÖZTÜRK bey. Yazdiklarin bu satirlarda artik kalici oldu. TKI son duruma göre satis yapma olasiligini kendi kisitlamis oldu.

Bence sizin sansiniz verdiginiz fiatlarla oldukca yüksek.

Pinarbasina müsait bir zamanda gelecegim.
Selamlar.

KAPTANzst
24-01-2011, 19:23
Sanırım bayilik ağı tamamlanınca bu kurum satış yapmayacak. Bütün imalat bayilere verilecek. Bir bayi bana fiyat farkı hakkında dediki ! Bize bu fiyatın altında satmamamızı söylediler !!! Buna ne demeli bilemiyorum. Devlet kurumu nasıl yapıyor bu işi:=((

Yarkin
29-01-2011, 21:34
Internette yaptigim arastirmalarda, Humik asitin son kullanma tarihi, formalite oalarak yazilmasi gerektigi seklinde. Bu konunun üstatlari fikir aciklarsa hepimizi aydinlatmis olurlar.

Zira , satlilmiyan humik asitler 2 sene sonra atiliyormu, yoksa karistirilip tekrar satisami sunuluyor? Bunun denetimini kim yapiyor? Yoksa kolonya gibi son kullanma tarihi kurallar geregimi?
Benim buldugum satirlarda aynen söyle deniyor; Hümik asit 2 yılda bozulur mu? Ülkemizde hümik asitlerin üretimi ve pazarlanması T.C. Tarım Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü’nün ruhsatına bağlıdır. İlgili makam maalesef bu yararlı kimyasalları ilaç sınıfına tabi tutmaktadır. Diğer gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde hümik asitler gübre yardımcısı ve toprak ıslah edici olarak kabul edilmektedir. Bakanlığın bu yanlış tutumu nedeniyle etiket üzerine imal tarihi ve son kullanım tarihi konulması istenmektedir. Ayrıca bu tarihler iki yıl ile sınırlandırılmaktadır. Oysa hümik asitler 1,5-2,5 milyon yılda oluşan kimyasal maddelerdir ve bozulması gibi bir sorun bulunmamaktadır.

Bu satirlar dogrumudur?

Dostllara selamlar.

KAPTANzst
29-01-2011, 22:39
Aldığımız hümiğin imalat tarihi zaten 2009 u gösteriyor. 20 litreyi ben bu sene bitirememki..Azar azar fırsat buldukça toprakla buluşturacağım. Özellikle hava durumunu takip edip yağmurlu havalarda vereceğim. İlk denememi yaptım .. Hayırlısıı...

Suna
30-01-2011, 08:27
Benim aldığım 1 lt lik tki humik asit in üretim tarihi 22 03 2010
demekki 1 litrelik ler daha çok satıldığından tarihi daha yeni.

KAPTANzst
30-01-2011, 08:46
Hobi bahçeleri için 1 litrelikler daha ekonomik. Deneme amaçlıda alanlar var bu nedenle satışı daha fazla olur.

Yarkin
08-02-2011, 17:04
Bir ilanda, Hidrolize edilmiş leonardit toz granülden sonra ,Amino asit ile mikro organizmaların faaliyete geçirildigi, granük formatına sokuldugu yaziyor. Humik fulvik % 58,8 Organik Madde 69.36 nem 4.34 azot ;0,9 25 Kg 15 TL olarak.
Laben den analiz var.

Simdi bu bildigimiz büyük firmalarin sattigi leonardit türümü? Yoksa ne acaba?

pria
09-02-2011, 21:57
Ben bu yıl buğday ekiminde Ünaldı Gübre'nin 12.12.12 BİOCOMP granül gübresini kullandım.

25 kiloluk çuval 50 tl..
İçinde %20 HUMUS var..Yani bir çuvalında 5 kilo humus var..5 kilo humus zaten 50 tl..
Ayrıca içindeki azot,potas ve fosfor bedavaya geliyor..
Yani TKİ'den alacağınız 5 kilo humus fiyatına yine içinde 5 kilo humus olan kompoze bir gübre satın alıyorsunuz..
Daha cazip,daha ekonomik bir yol değil mi?
Ünaldı'nın ciddi bir firma olduğuna inandığım için yazdım bunları.

Bugün köye geldim..Buğdayları ekeli 85 gün oldu..
Dekara 14-15 kilo kadar BİOCOMP kullanmıştım taban gübresi olarak..
Eskidenberi alışageldiğimiz 18.46 veya DAP gübrelerinden çok daha iyi sonuç var..
Civar buğdaylara göre gelişim çok güzel..Kardeşlenme çok güzel..Gelişim çok harika..
Ayıptır söylemesi,benim buğdaylar gibi çevrede yok gibi..

İyiki kullanmışım BİOCOMP'u..
Şimdi geniş yapraklı ot ilacı atacağım..Karaçim yok..
Üst gübre olarak 30 kiloda ÜRE attık mı işlem tamam.
Tabi dolu,sel sigortasınıda ihmal etmiyorum.
Benden bu kadar,gerisi Allah kerim.

pria
09-02-2011, 22:06

Bu da çok cazip..

Zeytinliğim için İNCAL OMG almaya karar verdim..Dekara 30 kilo atacağım DAP ile birlikte..
Fiyatı aklımda yanlış kalmış..
Bugün BİGA'da bayiye uğradım..50 kg çuval 33 TL..
Bu gece internetten bir daha baktım ürün tanıtımına;şu açıklama var şirketin sitesinde:

''İncal OMG tabandan kullanılacak olup, Tarım alanları, Seralar, Bahçeler ve Ağaçlar için TABAN gübresi ile yarı yarıya kullanılması tavsiye edilir. Ancak AZOTLU üst gübreler kesinlikle kesinlikle ihmal edilmeyecektir. İncal OMG ile 15.15.15. gübresinin beraber kullanılmasını tavsiye ederiz, ancak 20.20 veya DAP ile birlikte kullanılabilir

Hümik + Fulvik Asitler piyasada sıvı veya Potasyum K–Humat şeklinde kuru olarak satılmakta olan yüksek fiyatlı organik ürünlerdir. İncal OMG ’ nin 50 kg’lık çuvalı 7.5 kg %80’lik Potasyum K–Humat içermekte olup, bu da 40 kg %15’lik sıvı Hümik + Fulvik Asit demektir. Piyasada satılan fiyatlarla İncal OMG’in içeriğindeki Hümik + Fulvik Asit’in değeri 200 – 250 milyon TL (200-250YTL) civarındadır. İçeriğimizde bulunan NPK + Çinko + Demir + Klinoptilolit bu hesabın dışındadır.''
http://www.incalomg.com/nasil.asp
http://www.incalomg.com/omgnedir.asp

Aklıma yattı..bence cazip..yarın alacağım.
Fidanlıktaki etkilerini daha sonraki aylarda sizlere aktarırım.

Halil Önen
10-02-2011, 00:42
....

Simdi bu bildigimiz büyük firmalarin sattigi leonardit türümü? Yoksa ne acaba?

pH değerinden anlaşılır.

pH değeri 11_ 13 aralığında ise leonarditten elde edilmiştir. Leonarditten elde edilişe HÜMAS denir, hümik _fulvik asit değil.

< 9 pH değeri taşıyan hümik fulvik asitler leonarditen değil başka ürünlerden elde edilişdir.

Bakanlık ph aralığını _leonarditten elde edişte_ 9_13 aralığına kadar düşürmeye çalışıyormuş. TKİ uzmanları hümik_fulvik asit üzerine kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için bakanlık ile çalışmalarını sürdüğünü ve bir sisteme oturtulması gerektiğini vurgulamışlar(dı).
Saygılar

AgacSevdalisi
14-02-2011, 10:02
arkadaşlar çok faydalı bilgiler sunulmasına rağmen kafam allak bullak oldu. Benim sakısılarda büyüttüğüm bazı bitkilerim var bunlara siyah renkte toz humik asit uygulamak istiyorum. ph değeri 7-7,5 olan bir toprağı 4,5-5 ph değerine getirmek istiyorum. Herkese de açıklayıcı bir bilgi olması açısından bazı sorularım olacak:
1-Ph değeri 7-7,5 olan bir saksı toprağının ph değerini 4,5-5 yapmak için; toz humit asiti sulandırarak verirsek ne kadar suya ne kadar toz humik asit katmalıyız? Bu uygulamayı ne kadar zaman aralığıyla hangi dönemlerde (bahar, yaz) yapmalıyız?
2-Toprak ph değeri düştükten sonra humik asit uygulamasına devam etmelimiyiz?
3-Fazla humik asit verirsek bitkiye ne gibi zararları olabilir?
4-Toprağın ph ını düşürmek için kükürt de uygulanabileceği söylenmiş. Kükürt uygularsak toz olarakmı, sulandırarakmı uygulayacağız?Miktarı nasıl olacak?
şimdilik kafamda olan sorular bunlar.Cevaplayabilirseniz sevinirim.Teşekkürler.

Çetar Tarım
21-02-2011, 15:01
http://www.upload.gen.tr/uploads/c0ty872i/thumb_tal.jpg (http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/c0ty872i/tal.jpg.html)
^^^
Yukarıda Bulunan Resime Tıklayıp Ürün Tescil Belgesine Ulaşabilirsiniz.

Arkadaşlar Hümix-15 1 LT Enaz 1000 adet (50 koli ) alımda kdv. dahil (1 adet) 2.75 tl
Hümix-15 20 LT Enaz 50 Adet alımda kdv. dahil (1 adet) 30 tl dir. Bu kampanya 26 şubat 2011 tarihine kadar Geçerlidir ve Peşin fiyatıdır ürünümüz stoklarla Sınırlıdır.

Not : Nakliye veya Kargo Alıcıya aittir. (Nakliye Temini Konusunda Yardımcı Olunur.)

İletişim : 0546 811 11 03 Onur ÖZTÜRK
0531 728 51 10 Burhan Ömer GÜRAKSIN (Muhasebe Müdürü)

seyyah53
24-02-2011, 23:44
Dün TKİ(Türkiye Kömür İşletmeleri) ni aradım ..konyada ki fabrikayı...artık bayilik sistemine geçtiklerini ve ürünleri bayilerden temin edebileceğimizi söylediler...

Bir çok yerde bayilik var hatta sitede bayi ağı da görülüyor...

İstanbul Avcılardaki bayi ile görüştüm...ürünleri kargo ile kapıya kadar teslim edebileceklerini söylediler...

Yanlız tarım furaındaki fiyatların hemen hemen iki katı bir fiyat ile...zaten fuardaki yetkililer de bunun tanıtım fiyatı olduğunu söylemişlerdi...

Elimde bidonla bu fuar dolaşılmaz diye almamıştım...döndüğümde kalmamıştı...pişamlık hakketten çok kötü...:)

epsody
24-02-2011, 23:50
Dün TKİ(Türkiye Kömür İşletmeleri) ni aradım ..konyada ki fabrikayı...artık bayilik sistemine geçtiklerini ve ürünleri bayilerden temin edebileceğimizi söylediler...

İstanbul Avcılardaki bayi ile görüştüm...ürünleri kargo ile kapıya kadar teslim edebileceklerini söylediler...

Yanlız tarım furaındaki fiyatların hemen hemen iki katı bir fiyat ile...zaten fuardaki yetkililer de bunun tanıtım fiyatı olduğunu söylemişlerdi...

Elimde bidonla bu fuar dolaşılmaz diye almamıştım...döndüğümde kalmamıştı...pişamlık hakketten çok kötü...:)

Ege kimyanın 25 kg bidon 55tl aldım eylülde.

acemi_caylak
25-02-2011, 08:15

Demekki UBYİ piyasaya daha ucuza Humik Asit temin etme yolunu da bulacak? Kara bakar mısınız? Bayii %100 kar ediyor. Neden bu ülkede herkes çiftçiyi kazıklamaya çalışır, köylü bu kadar saf mı acaba?

Yarkin
25-02-2011, 09:29
Demekki UBYİ piyasaya daha ucuza Humik Asit temin etme yolunu da bulacak? Kara bakar mısınız? Bayii %100 kar ediyor. Neden bu ülkede herkes çiftçiyi kazıklamaya çalışır. Köylü bu kadar saf mı acaba?

TKI fabrika satisi 20L. 42.48 TL di. Su an bayi satisi; 165 TL Yani aradaki fark %300 Evet köylü birlesemiyor. örgütlü ve bilincli degil. Köylünün danisabilecegi bir yeri yok. Tarim kredi kooperatifleri bile, adamina göre muammele yapiyor. 1000 tl kredi icin 2 aydir her hafta kooperatife gidip gelen köylü icin kendim gitmistim. Biraz yüklenince kredisini hemen verdiler. Yeni üye icin 2 üye nin destegini istiyorlar. Aksi halde üye kabulu yok.
Her tarafta engeller var yani. Bizde her sey göstermelik. Tüketici dernekleri gibi!

Halil Önen
25-02-2011, 12:33
Demekki UBYİ piyasaya daha ucuza Humik Asit temin etme yolunu da bulacak? Kara bakar mısınız? Bayii %100 kar ediyor. Neden bu ülkede herkes çiftçiyi kazıklamaya çalışır. Köylü bu kadar saf mı acaba?

Onu da üretiriz be ustam. UBYİ ne istedi de yapamadı? Ucuz kaolini, adeta bedavaya gelen _ enzim_sıvı gübreleri, gülleci bulamacı, kompostları, zaralılarla mücadele ev yapımı ilaçları, Biohar'ı, mikrobiyalleri; ee ..geriye biO mazot mu kalıyor.

Bak Sn. Yarkın 20 lt. 42.85 olan TKİ ürünü Hümik asit ( Humas) piyasaya düştüğünde % 300 ile 165 tl. çıktı diyor.

Daha önce Sn. Meyvelitepe'nin ' neemazal kullandım dedim fiatı 2 katına çıktı' demişti, yoksa bir bizi gözetliyor mu?

Yoksa UBYİ ye bir bayilik mi gerekiyor?

İşte hep söylerim ' ölçü olmayan yerde hiç bir şeyin erdemi yoktur' diye bundandır.

Yarkin
25-02-2011, 13:10
Onu da üretiriz be ustam. UBYİ ne istedi de yapamadı? Ucuz kaolini, adeta bedavaya gelen _ enzim_sıvı gübreleri, gülleci bulamacı, kompostları, zaralılarla mücadele ev yapımı ilaçları, Biohar'ı, mikrobiyalleri; ee ..geriye biO mazot mu kalıyor.

Bak Sn. Yarkın 20 lt. 42.85 olan TKİ ürünü Hümik asit ( Humas) piyasaya düştüğünde % 300 ile 165 tl. çıktı diyor.

Dana önce Sn. Meyvelitepe'nin ' neemazal kullandım dedim fiatı 2 katına çıktı' demişti, yoksa bir bizi gözetliyor mu?

Yoksa UBYİ ye bir bayilik mi gerekiyor?

İşte hep söylerim ' ölçü olmayan yerde hiç bir şeyin erdemi yoktur' diye bundandır.

Helal olsun. iste bu. Bizimde Halil Önen`nimiz var. Egenin efesi vallahi yapar billahi yapar. Selam olsun proletaryama...

Zeytinlibahçe
25-02-2011, 13:20
Tki Humas Antalya Bilgin tarımda 20 lt kdv dahil 85 tl. Anlaşılan bayiiler arasında fiyat farkı çok.

Daha önce Acemi usta leonardit için piyasadaki ürünlerin kalitesini ve fiyatlarını gösteren bir matrix yapmıştı, çok da işe yaradı, şimdi bir tanede sıvı humik asitler için gerekli.

kayastop
25-02-2011, 17:44
20 lt.lik aldım kdv ve kargo dahil eve teslim 48,5 tl gibi bir fiyat ödemiştim

idris şenol
28-02-2011, 18:07
Bugün köye geldim..Buğdayları ekeli 85 gün oldu..
Dekara 14-15 kilo kadar BİOCOMP kullanmıştım taban gübresi olarak..
Eskidenberi alışageldiğimiz 18.46 veya DAP gübrelerinden çok daha iyi sonuç var..
Civar buğdaylara göre gelişim çok güzel..Kardeşlenme çok güzel..Gelişim çok harika..
Ayıptır söylemesi,benim buğdaylar gibi çevrede yok gibi..

İyiki kullanmışım BİOCOMP'u..
Şimdi geniş yapraklı ot ilacı atacağım..Karaçim yok..
Üst gübre olarak 30 kiloda ÜRE attık mı işlem tamam.
Tabi dolu,sel sigortasınıda ihmal etmiyorum.
Benden bu kadar,gerisi Allah kerim.
bende buğday ve ayçiçek yetiştiricisiyim
ben aslen ipsalalıyım ist kalıyorum
30 kg üre demişiniz daha sonra amanyum nitrat atıcakmısınız dönününe nekadar
birde %26 tılıkmı %33 lükmü teşekkür ederim

pria
28-02-2011, 23:58
bende buğday ve ayçiçek yetiştiricisiyim
ben aslen ipsalalıyım ist kalıyorum
30 kg üre demişiniz daha sonra amanyum nitrat atıcakmısınız dönününe nekadar
birde %26 tılıkmı %33 lükmü teşekkür ederim

İdris Bey,

Ben genelde şubat 15 gibi ,25 veya 30 kg. ÜRE atıyorum buğdaylara..
Bu durumda ayrıca amonyum nitrat atmaya gerek kalmıyor..

Ama..şubat sonuna kadar 20 kilo üre,nisan ayında da dekara 10-15 kilo 33'lük amonyum nitrat takviyesi yapılabilir.Yani azotu bir defada değil iki defada verebilirsiniz.İlkinde üre,ikincisinde ani tesirli olan 33'lük nitrat..

26 (kalsiyum amonyum nitrat) değil,33'lük kullanmak gerek.
26'lığı PH'ı düşük tarlalarda kullanmak gerek.

Ama..nisan ayında yağıştan hemen önce atmalı 33'lüğü..

Ben bunu pek denk getiremediğim için,yağışların kesilmesi veya iyice azalması riskine karşı şubat ayı içinde bir defada dekara 30 kilo üre vererek yapıyorum.Bu durumda ayrıca 33 veya 26'lık vermeye gerek kalmıyor.

Not:
Gelecek yıl buğdaya dekarda 15 kg. BİOCOMP kullanmanızı tavsiye ederim toprakaltı gübre olarak..En azından ufak bir tarlada deneyin..18.46 veya DAP veya 20.20 toprakaltı gübrelerden daha iyi netice alacaksınız..Çünkü içinde %20 humus+N,P,K+ iz elementler var.

moso
24-03-2011, 12:04
sıvı hümik asit aldım. çeliklerde nasıl kullanabilirim?

maybach
25-03-2011, 08:47
sıvı hümik asit aldım. çeliklerde nasıl kullanabilirim?
çelik evresinde humik aside ihtiyacınız yok bitkiniz köklenip topraktan besin alımına başladığı dönemde humik asit faydalı olur

Murat Uysal
27-03-2011, 23:20
Arkadaşlar hiç www.magicplant.net adresinden leonardit alan oldu mu? Benimle paylaşırsanız sevinirim. Sipariş vereceğim en kısa zamanda.

Arkadaşlar sitedeki leonardit'in bileşimi incelediğimde hiç beğenmedim. En iyisi orfe teknik den agrohum(Leonardit) ve Sunguard (kaolin kili) sipariş etmekte. Yarın bir arayım bakalım ne olacak..

HomeWork
28-03-2011, 09:27
Sayın Murat Uysal

Ben pelet halide aldım, ancak toz halinin sıkıştırılmış halinden daha çok kırık leonardit görünümü var.Eli de boyamıyor.

Orfe teknikten nasıl alıyorsun, fiyatını belirtirsen sevinirim.

hly999
29-03-2011, 19:55
Ben şu siteden aldım kargo ile gönderiyorlar.
http://www.biyotar.com.tr/
25 kg fiyatıda 2010 ekimde 25 TL verdim. GOLD olanı kargo biraz 20 TL tuzlu oldu ama araştırıp üreten bir yer.

oldman46_57
04-04-2011, 20:25
bir de bu sitede inceleyin
www.tkihumas.gov.tr
yalnız bayilik sitemine geçmişler.

ceviz59
11-04-2011, 23:28
selamlar bende sıvı humik asit kullanmak istiyorum ceviz bahceme ne dozlave ne zaman şimdiden teşekürler (7 ay oldu dikeli )

üretici
11-04-2011, 23:30
Tki Humas Antalya Bilgin tarımda 20 lt kdv dahil 85 tl. Anlaşılan bayiiler arasında fiyat farkı çok.

Daha önce Acemi usta leonardit için piyasadaki ürünlerin kalitesini ve fiyatlarını gösteren bir matrix yapmıştı, çok da işe yaradı, şimdi bir tanede sıvı humik asitler için gerekli.

Merhaba bu site ile yeni ilgilenmeye başladım okuduklarımdan sonra leonardit ve humik asite aslında piyasa değerinden daha çok nakit para ödediğinizi fark ettim.16 yıldır bir toptancı firmasında zirai ilaç tohum ve gübre pazarlamasında sadece zirai ilaç bayiilerine firma adına satış yaptım iki ay önce çalıştığım firmadan ayrıldım ve izmirde organik ve kimyevi katı ve sıvı gübre üretiyorum leonardit ve humik asit aslında bilindiği kadar zor üretilen gübreler değildir fakat çok faydalıdır. 25 kg lık toz leonarditi 12 TL ve 25 kglık bidonda sıvı humik asiti 25 TLden kendim direk çiftçilere temin ediyorum bayiilerle çalışmıyorum.Ürünler Tarım Bakanlığından ruhsatlı ve tescillidir

üretici
11-04-2011, 23:38
selamlar bende sıvı humik asit kullanmak istiyorum ceviz bahceme ne dozlave ne zaman şimdiden teşekürler (7 ay oldu dikeli )

merhaba. Ağaç köklerine gübrelemeyi taral depo ile şırlatarak yapıyorsanız bir ton suya 1-1.5 L humik asit karıştırarak kullanbilirsiniz.Önemli olan bir konu bitki humik asiti yapraktan uygulamalarda yok denecek kadar az alır bunun için gübre bitkinin kök bölgesine ve izdüşümüne şırlama şeklinde veya damlama sulama kullanılarak tatbik edilldiğinde çok verimli sonuçlar alınır. Damlama sulama ile gübre kullanılacak ise dekara 300-500 ml. kullanılır.

üretici
11-04-2011, 23:40

bu uygulama çiçek öncesi ve sonrasında 15-20 gün arayla 3 veya 4 kere uygulanır.

Zeytinlibahçe
11-04-2011, 23:51
Sn Üretici Teşekkürler

Ürününüz hakkında analiz raporlarıyla beraber daha detaylı bilgi verebilirmisiniz?

Sitenin satış bölümünde adres, tlf vs. bilgilerinizle beraber bir başlık açmanız faydalı olacaktır.

HomeWork
12-04-2011, 07:35
merhaba. Ağaç köklerine gübrelemeyi taral depo ile şırlatarak yapıyorsanız bir ton suya 1-1.5 L humik asit karıştırarak kullanbilirsiniz.Önemli olan bir konu bitki humik asiti yapraktan uygulamalarda yok denecek kadar az alır bunun için gübre bitkinin kök bölgesine ve izdüşümüne şırlama şeklinde veya damlama sulama kullanılarak tatbik edilldiğinde çok verimli sonuçlar alınır. Damlama sulama ile gübre kullanılacak ise dekara 300-500 ml. kullanılır.

SAYIN ÜRETİCİ

Şırlamayı açıklar mısınız?

üzüm
12-04-2011, 09:20
Şırlama yöntemini Mine Hanım açıklamıştı.
Bu terimle ilk kez karşılaşanlar için bir not;

Şırlama çiftçilerin bir sulama yöntemine verdikleri isim. Naylon hortumlarla su iletiliyor. Bu hortumlar çok geniş çaplı 15-20 cm çapında, soba borusu gibi, kalın sera naylonundan yapılmış. Su geçmeyince boş poş upuzun yassı bir torba gibi oluyor. Su verilince torba şişiyor.

Muhtelif yerlerinde musluklar var. Muslukları da plastik su veya deterjan bidonlarının altındaki musluklar gibi düşünün. Bahçe başından su şırlamaya geliyor. Açılan musluklarla ağaçlara yönlendiriliyor.
...

Murat Uysal
15-04-2011, 01:42
Buralarda satılmıyor... Zonguldakda yok. Karabük de yok. Bartın da yok. Ben nereye gideyim almaya.. Artık internetten almaya mecbur kalacağım..

HomeWork
15-04-2011, 06:48
Sayın Murat Uysal

Leonardit mi, hümik asit mi arıyorsunuz? Hümik asit Düzce'de var.

Murat Uysal
19-04-2011, 00:25
Leonardit arıyorum.

sinasi6
19-04-2011, 17:37
Sayın üretici,

Ben bir parça sıvı hümik asit almak istiyorum. Bir bidon (25 LT) kadar. Konu ile ilgili biraz bilgi verebiliriseniz sevinirim.

the_mc
21-04-2011, 13:07
hormonlar kadar bir etkisini göremedim açıkcası benim deneklerin üzerinde. garipler elimden çekiyorlar valla artık isyan etcekler :)

cebrail-
25-04-2011, 19:41
Sıvı humik asit yapmak cok kolay bir işlem. Kısaca bunun nasıl yapıldığını anlatayım. Gerekli Malzemeler:

1- 3 Lt su
2- 1 Kg Leonardit

Bu malzemeleri büyük ve biraz dayanıklı bir plastik kabın içerisinde, suya önce potasyum hidroksit, sonra leonarditi yavaş yavaş dökerek kalın bir tahta parçası ile karıştırınız.

Bu tepkime ekzotermik (dışarıya ısı veren) bir tepkime olduğu için su fokurdamaya başlayacak ve suyun sıcaklığı bu sırada 50 °C'nin üstüne çıkacaktır. Bu yüzden dikkatli olunuz. Yüzünüze ve gözünüze sıçratmayınız.

Bu aşamadan sonra külotlu bir kadın çorabı bularak bu sıvıyı süzünüz. Çorapta kalan tortuyu çorabın ağzını sıkıca bağlayarak çamaşır makinesine atınız ve kalan suyu makineye doldurunuz.

Çalıştırma sırasında makine dışarıdan su almamalıdır. Bu karıştırma işlemi en az 3-4 saat sürmelidir. Bu yüzden makinede programı bir kaç kez başlatmanız gerekebilir.

4 saat sonrasında çamaşır makinesini boşaltma konumuna alarak boşaltma borusundan sıvıyı bir kovaya alınız. Daha sonra bu sıvıyı süzerek alınız. Elde ettiğiniz humik asitin pH derecesi büyük olasılıkla 8 üzerinde olacaktır.

Not1: Karıştırma işlemi eski merdaneli makinelerde yapılırsa daha iyi olur. Ya da bir yayık bulup elle yapabilirsiniz. Belki içinizde makine mühendisi olanlar daha iyi bir karıştırıcı bulabilir.

leonardit in çözümü kolay olmuyor bunlar yeterlimidir bundan yardımcı olursanız seviniriz ben buğday ve mısır yetişdiricisiyim yaklaşık 60 kilo taban gübresi kullanıyorum mısıra üstgübre üre 50kilo kullanıyorum verim dekara 1200 1400arası alıyoruz maliyeti çokyüksek gübrelerin organik kullandım buyıl sonuça bakacaz buyıl

üretici
25-04-2011, 21:47
leonardit in çözümü kolay olmuyor bunlar yeterlimidir bundan yardımcı olursanız seviniriz ben buğday ve mısır yetişdiricisiyim yaklaşık 60 kilo taban gübresi kullanıyorum mısıra üstgübre üre 50kilo kullanıyorum verim dekara 1200 1400arası alıyoruz maliyeti çokyüksek gübrelerin organik kullandım buyıl sonuça bakacaz buyıl

merhaba sayın çiftçi.şunu unutmamak gerekir ki mısır diğer bitkiler den daha çok azot ve gübre ihtiyacı duyar.sadece organik gübreler le bunu karşılayamazsınız.büyük bir yanılgıya düşmeyiniz.mısır bitkisine ne kadar çok azot verirseniz o kadar iyi dane de tonaj alırsınız ve ****** çinko.organik ürünler de azot ve fosfor yoktur.(büyük baş ve tavuk gübresi hariç)zaten bu gübrelere azot ve fosfor katılırsa organik olmaz.organik gübrenin size fayda sı ise şöyledir ki:toprağa attığınız azot fosfor potasyum gibi makro elementlerin yanı sıra demir çinko mangan magnezyum bor gibi mikro elementler ile birlikte bitkinin alımını en üst seviyeye çıkartır.
organik gübreler ayrıca toprağı kabartır;havalandırır:tuzluluğu düşürür:organik madde miktarını yükseltir:çoraklaşmayı önler.

cebrail-
26-04-2011, 18:41
syın üretici organik gübreler tek başına buğday da mısırda işyabmaz ancak kimyavi gübrelernen verdimiz zaman sonuç alıyoruz bunlara kafayı yora yora tobragın neistedigini bizden bilir hale geldik ben sadece acemi çaylak arkadaşımız leonardit ten sıvı hümik asit elde edmiş potasyum hidroksitnen çözümü olmuşmu bunu merak ettim yaptıgı hümik asit 100/ kaççıkıyor en az /15 olması gerek kimyasallarda tek başına işgörmüyor artık tobragın yapısı bozuluyor organik maddeler çokzayıf olduguiçin hümik asit ti yapraktan veriyoruz dekara 1 litre verirsek geniş arazilerden maliyeti yüksek oluyortobraktan uygulama daha iyi sonuç verir arkadaşın yaptıgı hümik asit doğru çıkıyosa çifçiler için ele geçmez birşey çünkü bizlerin karımızın /70 şi gübrelere gidiyor

cebrail-
26-04-2011, 18:53

1- 3 Lt su
2- 1 Kg Leonardit

sayın acemi çaylak buyaptıgın hümik asittin sonucunu tahlil ettinmi /kaççıkıyor15 olması lazım leonardit çözülüyormu bu yaptıgın sonuçta cevabını bekliyorum mümkünse

cebrail-
26-04-2011, 19:09
Leonardit arıyorum.

murat uysal leonardit k maraşta var 15 tl 25 kiloluk burdaki bayilerden isteyebilirsin internetten k maraş ziraiilaç bayileri ne girersen ordan siparişini verebilirsin istersen tlf nolarınıda verebilirim

acemi_caylak
26-04-2011, 19:44
Sn. Cebrail,

Ben bu dökümanı yurtdışındaki bir "do it yourself" (kendin yap) dökümanından almıştım. Eski çamaşır makinesi bulamadığım için kendim test edemedim. Ancak bu tarifin yazarı ciddi birisi olduğu için yazdıklarına güveniyorum. (Bir çok kaynaktan doğrulamatığım bilgiyi zaten buraya yazmıyorum.) O yazıda humik asit yüzdesinin %12 olduğunu yazıyordu.

syın üretici organik gübreler tek başına buğday da mısırda işyabmaz ancak kimyavi gübrelernen verdimiz zaman sonuç alıyoruz

Yukarıdaki söylediklerinize kesinlikle katılmıyorum. Bu konudaki söylemler tamamen yalandır. Neden kimyasal gübre üreticileri attığınız azotlu gübrelerin %40'ının hiç bir işe yaramadan denitrifikasyon yolu ile havaya karıştığını söylemiyorlar. (Bu aslında kesme şeker ile meyve şekeri arasındaki fark. Kesme şekeri aldığınızda şekere bir doygunluk hissedersiniz. Ancak hücrelerdeki yıkımıda az çok diyet yapan herkes bilir. Meyve şekeri ise vücutta etkisini daha geç gösterir ve ciddi bir zararı yoktur.) Hem buğday hem de mısır organik olarak yetiştirilebilir. Ki Uzak Bahçelerin üyesi Sevgili Bayindirmevki bu yıl organik arpa üretecek.

Toprağın ve bitkinin besin gerekisinimini bildiğiniz sürece, kesinlikle hiç bir kimyasala ihtiyacınız yok. Ben organik madde yüzdesi 0.34 olan toprağı sadece bir yılda 1.11 'e çıkardım. Son uygulamalardan sonra henüz ölçtürmedim ama %2 civarına yaklaştığımı tahmni ediyorum. Bunu yaparken dışarıdan mümkün olduğunca az girdi kullandım. Dışarıdan girdi olarak kullanılan malzemelerin bir kısmı (leonardit vs.) zorunlu malzemelerdi. Bir kısmı ise deneme amaçlı malzemelerdi.

Bu yıl kendi yaptığım kompostun ticari üreticilerin kompostundan çok daha iyi olduğunu tespit ettim. Geçen yıl 12 dönüm zeytin ve antep fıstığı yoğunluklu bahçemize, 2.800 kg Biofarm ve 2.500 leonardit kullanmıştım, bu yıl kendi yaptığımız kompostu kullandık ağaç sürgünlerinde müthiş bir fark var. İspatı bu sayfadaki 165, 174, 175, 176 nolu mesajlarda. (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20654&page=6)

Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum, kaliteli bir kompostunuz varsa humik asite gerek yok. Çünkü kompostun içerisinde yeteri kadar humik asit var. Kompostu ise her türlü organik atıktan elde edebilirsiniz. Olaya bakış açısı burada yatıyor. Bizim için her türlü organik atık kullanılacak bir malzeme.Örneğin, çim biçmeden arta kalanlar, atılan bozuk saman balyaları, ağaç diplerinden temizlenen otlar, meyve posaları vb.

Ayrıca hem melas hem de çeşitli meyve posaları, pamuk, pancar küspesi vb. iyi bir humik asit kaynağıdır.

cebrail-
26-04-2011, 20:29
Sn. Cebrail,

Ben bu dökümanı yurtdışındaki bir "do it yourself" (kendin yap) dökümanından almıştım. Eski çamaşır makinesi bulamadığım için kendim test edemedim. Ancak bu tarifin yazarı ciddi birisi olduğu için yazdıklarına güveniyorum. (Bir çok kaynaktan doğrulamatığım bilgiyi zaten buraya yazmıyorum.) O yazıda humik asit yüzdesinin %12 olduğunu yazıyordu.

Yukarıdaki söylediklerinize kesinlikle katılmıyorum. Bu konudaki söylemler tamamen yalandır. Neden kimyasal gübre üreticileri attığınız azotlu gübrelerin %40'ının hiç bir işe yaramadan denitrifikasyon yolu ile havaya karıştığını söylemiyorlar. (Bu aslında kesme şeker ile meyve şekeri arasındaki fark. Kesme şekeri aldığınızda şekere bir doygunluk hissedersiniz. Ancak hücrelerdeki yıkımıda az çok diyet yapan herkes bilir. Meyve şekeri ise vücutta etkisini daha geç gösterir ve ciddi bir zararı yoktur.) Hem buğday hem de mısır organik olarak yetiştirilebilir. Ki Uzak Bahçelerin üyesi Sevgili Bayindirmevki bu yıl organik arpa üretecek.

Toprağın ve bitkinin besin gerekisinimini bildiğiniz sürece, kesinlikle hiç bir kimyasala ihtiyacınız yok. Ben organik madde yüzdesi 0.34 olan toprağı sadece bir yılda 1.11 'e çıkardım. Son uygulamalardan sonra henüz ölçtürmedim ama %2 civarına yaklaştığımı tahmni ediyorum. Bunu yaparken dışarıdan mümkün olduğunca az girdi kullandım. Dışarıdan girdi olarak kullanılan malzemelerin bir kısmı (leonardit vs.) zorunlu malzemelerdi. Bir kısmı ise deneme amaçlı malzemelerdi.

Bu yıl kendi yaptığım kompostun ticari üreticilerin kompostundan çok daha iyi olduğunu tespit ettim. Geçen yıl 12 dönüm zeytin ve antep fıstığı yoğunluklu bahçemize, 2.800 kg Biofarm ve 2.500 leonardit kullanmıştım, bu yıl kendi yaptığımız kompostu kullandık ağaç sürgünlerinde müthiş bir fark var. İspatı bu sayfadaki 165, 174, 175, 176 nolu mesajlarda. (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20654&page=6)

Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum, kaliteli bir kompostunuz varsa humik asite gerek yok. Kompostu ise her türlü organik atıktan elde edebilirsiniz. Olaya bakış açısı burada yatıyor. Bizim için her türlü organik atık kullanılacak bir malzeme.Örneğin, çim biçmeden arta kalanlar, atılan bozuk saman balyaları, ağaç diplerinden temizlenen otlar, meyve posaları vb.

Ayrıca hem melas hem de çeşitli meyve posaları, pamuk, pancar küspesi vb. iyi bir humik asit kaynağıdır.

teşekürler acemi çaylak senin dedigin gimi leonardit potasyum hitrosit olmadından elimde potasyum oksit demir sülfat nan yaptım maydonozdan denedim önce bahçemde üstüne gübre atılmadın dan dolayı sarı kaldı bu yaptım sıvıyı denedim 10 içinde renk siyah laştı buğdayımdada kullandım dönüme 200 kıram kadar bunun hümik asit derecesi 100 de 15 oldugunu bilsem tobraktan 1 kilo kullanırım ve biz çifçiler için maliyeti az olub tobrağımızın daha elverişli olmasını sağlarız çünkü bayiden almış olsam kilosu 8 olan da var 10 tl olanda var benim 145 dönüm tarlama bayiden aldıgım hümik asit 145 litre eder ve fiyatı 1450 tl eder zaten kimyasal gübreleriatmadan dönüme 100 ve 110 kiloatmadan elimize fazla bir karkalmıyor organik gübrenin üzerine duruyoruz kullanmaya başlADIK artık dahaiyi verim ve kazanç bulmaya çalışıyoruz benim bölgemde buğday 900 kilo dönüme çıkıyordu verimi sonzamanlarda iklim sel hastalıklardan dolayı 750 ve 650 kilolara düştük septorya gimi pas gimi mücadelerediyoruz

cebrail-
26-04-2011, 20:37
Sn. Cebrail,

Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum, kaliteli bir kompostunuz varsa humik asite gerek yok. Kompostu ise her türlü organik atıktan elde edebilirsiniz. Olaya bakış açısı burada yatıyor. Bizim için her türlü organik atık kullanılacak bir malzeme.Örneğin, çim biçmeden arta kalanlar, atılan bozuk saman balyaları, ağaç diplerinden temizlenen otlar, meyve posaları vb.

teşekürler acemi çaylak senin dedigin gimi leonardit aldım potasyum hitrosit olmadından elimde potasyum oksit demir sülfat nan yaptım maydonozdan denedim önce bahçemde üstüne gübre atılmadın dan dolayı sarı kaldı bu yaptım sıvıyı denedim 10 içinde renk siyah laştı buğdayımdada kullandım dönüme 200 kıram kadar bunun hümik asit derecesi 100 de 15 oldugunu bilsem tobraktan 1 kilo kullanırım ve biz çifçiler için maliyeti az olub tobrağımızın daha elverişli olmasını sağlarız çünkü bayiden almış olsam kilosu 8 olan da var 10 tl olanda var benim 145 dönüm tarlama bayiden aldıgım hümik asit 145 litre eder ve fiyatı 1450 tl eder zaten kimyasal gübreleriatmadan dönüme 100 ve 110 kiloatmadan elimize fazla bir karkalmıyor organik gübrenin üzerine duruyoruz kullanmaya başlADIK artık dahaiyi verim ve kazanç bulmaya çalışıyoruz benim bölgemde buğday 900 kilo dönüme çıkıyordu verimi sonzamanlarda iklim sel hastalıklardan dolayı 750 ve 650 kilolara düştük septorya gimi pas gimi mücadelerediyoruz

üretici
04-05-2011, 00:27
syın üretici organik gübreler tek başına buğday da mısırda işyabmaz ancak kimyavi gübrelernen verdimiz zaman sonuç alıyoruz bunlara kafayı yora yora tobragın neistedigini bizden bilir hale geldik ben sadece acemi çaylak arkadaşımız leonardit ten sıvı hümik asit elde edmiş potasyum hidroksitnen çözümü olmuşmu bunu merak ettim yaptıgı hümik asit 100/ kaççıkıyor en az /15 olması gerek kimyasallarda tek başına işgörmüyor artık tobragın yapısı bozuluyor organik maddeler çokzayıf olduguiçin hümik asit ti yapraktan veriyoruz dekara 1 litre verirsek geniş arazilerden maliyeti yüksek oluyortobraktan uygulama daha iyi sonuç verir arkadaşın yaptıgı hümik asit doğru çıkıyosa çifçiler için ele geçmez birşey çünkü bizlerin karımızın /70 şi gübrelere gidiyor

değerli arkadaşım.1.si humik asidi yapraktan vermeyin çünkü bitki almaz.kök den verin.2. si şeker pancarı şırası alsanız bile içinde %30 kadar humik asit oranı olduğunu analiz yaptırırsanız göreceksiniz.

cebrail-
05-05-2011, 18:51
değerli arkadaşım.1.si humik asidi yapraktan vermeyin çünkü bitki almaz.kök den verin.2. si şeker pancarı şırası alsanız bile içinde %30 kadar humik asit oranı olduğunu analiz yaptırırsanız göreceksiniz.

sayın üretici tobraktan hümik asit dahaiyi sonuç vere bilir bizler deneyimli zirat mühenzleri arkadaşlarnan çalışıyoruz tobragın hazırlıgı çifçilerin gübre dönümeme mısır nekadar azot fosfor istedigi yine çifçilerin bilinci altında atılır. yabrakdan beslemeye gelince zirat mühendizi arkadaşların önerdigi gimi besleme yapıyoruz hümik asitin yaprakdan uygulamamızın sebebi nisan ayının ilk haftası mısır ekimi yapılıyor genellikne soğuk ve yağışlar sebebiyle bazen sitrese giriyor bitkiler bundan dolayı dönüme 200 gr hümik asit 200 gıram fosfor içerikli yaprak gübresi uyguluyoruz tobraktan fosfor yokmu var dönüme 8 ila 9kilo fosfor düşüyor ama bitki iklim şartlarından dolayı tobraktaki fosforu alamıyor zaten yapraktan 200 gıram hümik asit ve fosforlu gübreleri kullanıyoruz bitkinin ihtiyacı yapraktan da olsa hemen hemen karşılıyor

Tutmos
05-05-2011, 19:11
bitki ilac kutusunda olcu olarak "da" kullanilmis da nedir ?

MeyveliTepe
05-05-2011, 19:27
Dekar

cebrail-
05-05-2011, 19:30
TKI fabrika satisi 20L. 42.48 TL di. Su an bayi satisi; 165 TL Yani aradaki fark %300 Evet köylü birlesemiyor. örgütlü ve bilincli degil. Köylünün danisabilecegi bir yeri yok. Tarim kredi kooperatifleri bile, adamina göre muammele yapiyor. 1000 tl kredi icin 2 aydir her hafta kooperatife gidip gelen köylü icin kendim gitmistim. Biraz yüklenince kredisini hemen verdiler. Yeni üye icin 2 üye nin destegini istiyorlar. Aksi halde üye kabulu yok.
Her tarafta engeller var yani. Bizde her sey göstermelik. Tüketici dernekleri gibi!

doğru söylüyorsun yarkın bizköylülerin destek isteyece kimsesiyok bizler bile birlik olmuyoruz sonuçta köylü tümgıda ürününü yetiştiriyor çiftci batmişmı kazanmışmı kimsenin umrunda deyil nedense gübreci kazanıyor ilaçcı kazanıyor buğdayı pirinci nohutu fosulyeyi bir fabrika fabrikasında tobraksız vatandaşa üretebilirmi tobrak olmadan canlı olmaz fabrika olmaz nedense çifçilere kimse desdek vermiyor böylede devam ediyor.

sinasi6
06-05-2011, 09:01
Sayın Cebrail,

Söyledikleriniz ne kadar doğru.

Bilinçli bir örgütlenme olmadığı sürece sadece çiftçiler değil, aynı zamanda toplumda tüm katmanlar piyasa koşullarında savunmasız kalacaktır. bu durumda kazananlar elbette üretenler olmayacaktır.

cebrail-
06-05-2011, 13:09
Sayın Cebrail,

Söyledikleriniz ne kadar doğru.

Bilinçli bir örgütlenme olmadığı sürece sadece çiftçiler değil, aynı zamanda toplumda tüm katmanlar piyasa koşullarında savunmasız kalacaktır. bu durumda kazananlar elbette üretenler olmayacaktır.

sayın sinasi6 siz çifci iseniz söylediklerimin doğrumu yanlışmı olduğunu bilirsiniz bilmiyorum çifcimi hobi bahçenizmi var artık şukadarını söyleyim bizim ülkemiz aslında güclü ve varlıklı ülke yalnız yıllardan berli çifcinin sistemi oturmuyor birtürlü ilaç firmaları kazanıyor gübre firmaları kazanıyor hangi çifci şimdiye kadar 3 nü 5 etmiş gördünüzmü bizçifçilerin istedigi kazanıb holdink sahibi olmak deyil gübre ve mazot fiyatları girdisi çokyüksek tohumlar öylesine sadece çiftci azdaolsa bu yılki hasadını kaldırdızaman birkısmını peşin alma imkanı olsun bu imkanı olmuyor çifçinin

sinasi6
06-05-2011, 16:26
Sayın Cebrail,

Ben çiftçi değilim. Küçük bir bahçem var.

Toplumbilimciiyim, üniversitedeyim. Tarım ile ilgim tarım politikaları, küreselleşme ve kırsal alanda yoksulluk konuları ile 6-7 yıldır yaptığım araştırmalar ve çalışmalar nedeni iledir. bu çalışmalar sonucunda gördüğüm en önemli konu çok uluslu firmalar yararına Türkiye'de tarımın bitirilmesi olmuştur. Kırsal alanda yaşayan ve temel geçim kaynağı tarım olan vatandaşalarımız da ya kente ücretli iş bulmak için göç etmek zorunda kalmış ya da köyde kalıp geçimlik üretim yaparak karnını doyurmaya çalışmaktadır. Gençler geçimlerini sağlayamadığı için kendilerini en azından bir gelecek hazırlamak düşüncesi ile emek pazarına kentlere gitkem durumunda kaldığı için ikinci bir yoksulluk da kırda kalan ancak çalışmaya çok fazla hali olmayan yaşlıları vurmuştur.

Buun dışında direnen geçimini sağlamak amacı ile tarım ile uğraşan/zorunda kalan üreticilerimiz de devletin tarımdan desteğini çekmesi/azaltması nedeni ile ve tarımsal girdirlerin uluslararası piyasa fiyatları ve büyük firmalar tarafından kontrol edilmesi nedeni ile yüksek maliyette üretim yapmak durumunda kalmıştır. Maliyet yüksek, fiyatlar düşük (aracıya-tefeciye satış) olunca üretici çoğunlukla bırakın kar etmeyi her yıl zarar etmek durumunda kalmış. Sonuç olarak ya tarlasını, tarım aletlerini satmak durumunda kalmış ya da yüksek (nispeten dünyada tarıma verilen ucuz kredi ile karşılaştırınca) faiz borcu altında ezilmiştir.

Bu durum özellikle 1980 sonrası bizim gibi ülkelerde uygulanan uygulamak zorunda bırakılan ülkelerde benzer durumlara yol açmıştır.

Oysaki tarıma yapılacak, özellikle aile tarımı, küçük çiftçi vb., destekler o kadar çok soruna çare olacaktır ki.

Öncelikle, kırdan kente göçü önleyecek. böylece kentte sorunların artmasının önüne geçilecek. İstihdam sağlayacağı için işsizlikle mücadelede önemli bir yöntem olacak. Diğer yandan üretimin artması nedeni ile ürün fiyatlarının düşmesi ve diğer ücretler üzerinde oluşan baskıyı kısmen önleyecektir. Çevre konrunması daha başarılı olacaktır. Gıda güvenliği belli ölçülerde sağlanacaktır. Buna benzer pek çok konudan bahsetmek mümkün.

Son yıllarda bize benzer pek çok ülek küçük üreticiyi özellikle tarım alanında destekleme politikaları geliştirmektedir. Bizim de yapmamı gereken ülkenin ihtiyaçlarına göre tarımı destekleme programları üretmektir. Yoksa çok uluslu şirketlerin ihtiyacına göre tarim politikası uyglamak yaşadığımız sorunları bereberinde getirmektedir.

Diğer önemli bir nokta da gıdanın son derece stratejik bir ürün olmasıdır. Sırf bu nedenle de tarımın her koşulda desteklenmesi gerekmektedir.

Umarım bu sorunlarımızın ülke olarak en kısa sürede çözümleneceği günler yakın zamanda gelir.

Saygılarımla.

cebrail-
06-05-2011, 16:43
teşekürler sinasi6 umarım dedigingimi olur yakınzamanda zaten tarımda 50 dönüm altıolan kişilere çifçilik yabtırmama niyetindeler buda olursa köyde geçimini 15 dönümü olanvar 20dönümle geçinen insanlarvar bu insanlar şehire göçolursa ne yapabilirler umarım böyle şeylere gerek kalmaz herkes işini meslegini bilir saygılarımnan

üretici
06-05-2011, 22:44
sayın üretici tobraktan hümik asit dahaiyi sonuç vere bilir bizler deneyimli zirat mühenzleri arkadaşlarnan çalışıyoruz tobragın hazırlıgı çifçilerin gübre dönümeme mısır nekadar azot fosfor istedigi yine çifçilerin bilinci altında atılır. yabrakdan beslemeye gelince zirat mühendizi arkadaşların önerdigi gimi besleme yapıyoruz hümik asitin yaprakdan uygulamamızın sebebi nisan ayının ilk haftası mısır ekimi yapılıyor genellikne soğuk ve yağışlar sebebiyle bazen sitrese giriyor bitkiler bundan dolayı dönüme 200 gr hümik asit 200 gıram fosfor içerikli yaprak gübresi uyguluyoruz tobraktan fosfor yokmu var dönüme 8 ila 9kilo fosfor düşüyor ama bitki iklim şartlarından dolayı tobraktaki fosforu alamıyor zaten yapraktan 200 gıram hümik asit ve fosforlu gübreleri kullanıyoruz bitkinin ihtiyacı yapraktan da olsa hemen hemen karşılıyor

sayın arkadaşım dediğiniz dönemde ürünlerinizi fosfor yedirmek istiyorsanız yapraktan humik asit yerine fulvik asit kullanmanız çok daha etkili olacaktır fulvik asit hem taşıyıcı hem de organik bir şelat maddesidir.humik asit yapraktan fosforunuzu bitkiye aldırmakta yardımcı olamaz çünkü humik asit çözücü bir organik maddedir.

cebrail-
07-05-2011, 22:43
sayın üretici benyanlışanlattım galiba hümikasit yabraktan verdirmeleri mısır küçük oldugu için havaların soğuk olduzaman bitki fosforu tobraktan alamıyor hümik asitin bitki boyu 3 ila 5yabraklı olduzaman azdaolsa 200 ila 300 gıram hümik asit faydası oluyor bizler böyle sorunla karşılaştıgımız zaman fosfor eksikligi çinko eksikligi görüldügüzaman bu gübrelerin içine 200 ila 250gr hümik asit ilave ett,iriyorlar zirai mühendizlerimiz bu bilgiyi ben deyil zirat mühendizlerimiz veriyor buğdayda bile kışaylarından enaz heruygulama yabraktan 200 ila 300 gr kullanıyoruz ve faydalarınıda görüyoruz saygılarnan

cebrail-
13-05-2011, 20:37
Ben bu yıl buğday ekimi yaptığım tarlalarıma ÜNALDI GÜBRE'nin %20 humus içeren BİOCOMP 12x12x12 gübresini attım.
Mibzerle ekimde dekara 15 kg kullandım.
Yıllarca bu topraklara suni gübre verilerek çoraklaşmasına neden olduğumuza inanıyorum.Gerçi ben hala suni gübreleme yapsam dahi dekara 500-620 kg arasında buğday alabiliyorum ama bu gidişle yakın bir zamanda üretimin düşeceğine de inanmaktayım.Çünkü,çevremde çok yoğun suni gübreyi bilinçsizce kullanan çeltik üreticilerinin dekara 1000 kg almaları gerekirken 600 kg'a düştüklerine tanık olmaktayım..Suni gübrelerin bilinçsizce kullanımı sonucun topraklarımızda tuzlanma artmaktadır.

Bu yıl HUMUS'un buğday üretimimdeki olumlu etkilerini gözlemleyip sizlere aktaracağım.
Pahalı gübreler ama olumlu neticeler alınırsa değer diye düşünüyorum.

sayın pria 500 ila 620 kilo alıyormuşunuz dekara buğdaydan benim bölgemde enkötü şartlarda 600 ila 650veriyor buda septorya pas mücadelesi yapmayanlar alıyor bu önlemi alanlar 700 ve 900 kilo alınıyor dekara yalnız bizim yaptıgımız biraz masraflı 40 kilo tabangübresi 20 20 veya 35 kilo 18 46 dab yanısıra 20kilo şekergübresi kullanıyoruz üstgübre üre 30 kilo 2 kinci gübreleme 26 nitrat 25 kilo bunları kullanırken yapraktan beslemeler 200gr hümikasit ve bor dmir bakır çinko içerikli gübreler kullanıyoruz havaşarları dengeli gittigisürece hastzamanı bununkarşılıgını alıyoruz en az alan 700 ila750 oluyor 900 ve 950 rakamları veriyor burda birsıkıntımız oluyor buğday güçlü olduğuiçin bir suy ya veriyoruz **** veremiyoruz hava şartları yağışlı olduğuiçin buğdaydan yatma tehlikesioluyor çeşitli tobraklarvar türkiyede toprakyapısından dolayımı bilmiyoruz biz 600 kilo aldığımız zaman zarar diyoruz benim yazdığım gübreleme uyuyormu senin uygulamalarına yoksa farklımı sizin oranın çifcilik masrafları cevabını bekliyorum

ahmet salih
06-07-2011, 17:07
Merhabalar, 2 ay önce tavşanlı'ya yolum düşünce T.K.İ ye uğradım, humas var mı? diye , bir kaç oda dolaşınca yetkili arkadaşı buldum, sanırım tki nin kendisinin sattığı son ürünü ben aldım. 20 kg 42 tl, yetkili artık kendilerinin satış yapmıyacağını, ana bayilere mal vereceklerini satışı onların yapacağını söyledi. sitedeki fiyatları görünce, insanın birden ana bayi olası geliyor. Tabi durum çok enterasan ana bayilikler kimlere nasıl verildi, siz devlet kurumu olarak bayilerinize sattırdığınız ürünler için sabit bir fiyat belirlemiyormusunuz, eğer tki olarak siz belirlediyseniz 40 tl ye verdiğiniz malın 160 tl sattırmanın mantığı nedir? . yoksa sizin humas lar ana bayinize uçak kargoyla Avustralya üzerinden mi gidiyor. TKİ nin üretimini ilk duyduğumda sevinmiş , devlet kurumumuz ne kadar hayırlı bir iş yapmış diye düşünmüştüm. tabi ki hayır uzun sürmedi galiba , para hayırlı işleri hallediyor . olan kime oluyor Türkiyen 'nin çiftçisine ,köylüsüne olan oluyor, dolayısıyla hepimize ve ülkemize oluyor. çözüm mü?, olduranlara beddua etmek,tarım üreticilerin örgütlenmesi , sorunu ülke gündemine taşımak v.b . neyse konuyu biraz dağıttım, tki den aldığım broşürde belli oranda sulandırdıktan sonra ağaç iz düşümleri 25-30 cm kazıılarak uygulanması ve sonra bolca sulanması öneriliyordu.Beni açımdan bunu uygulamak o kadar kolay olmayacağından , kendi uygulamamı yaptım ne kadar doğru oldu fikirlerinizi almak isterim. ağaç iz düşümlerine 7-8 yerden bel i 30 cm kadar saplayıp, bel i öne itince arkasında oluşan boşluktan hüması uyguladık (en büyük yardımcım oğlum oldu). sonuçlar iyi görünüyor. ikinci uygulamayı ne zaman yapmak gerekir?. sağlıcakla kalın.

KAPTANzst
06-07-2011, 19:55
En doğr4usunu ve kolayını yapmışsın Ahmet bey.
Bende aynı şekilde bazende yağmur yağarken ilaç pompası ile ağaç altlarına püskürttüm.
Sizin uygulamanız gibi bel ile Fosforlu gübreleri vermiştim kivi altlarına. Mantık olarakta güzel ve pratik bir iş.
Kolay gelsin

ahmet salih
07-07-2011, 10:16
Teşekkürler kaptanzs, size de kolay gelsin.

Halil Önen
07-07-2011, 12:36
...Beni açımdan bunu uygulamak o kadar kolay olmayacağından , kendi uygulamamı yaptım ne kadar doğru oldu fikirlerinizi almak isterim. ağaç iz düşümlerine 7-8 yerden bel i 30 cm kadar saplayıp, bel i öne itince arkasında oluşan boşluktan hüması uyguladık (en büyük yardımcım oğlum oldu). sonuçlar iyi görünüyor. ikinci uygulamayı ne zaman yapmak gerekir?. sağlıcakla kalın.

Kolay gelsin Sn. Doktorum;

pratik bir çözüm bulmuşsunuz.

Bence ikinci uygulama, zeytinler ya da meyveler toplandıktan sonraki sonbahar yağmurlarının gelmesiyle atılması daha iyi olur.

Böylece Hümas toprağa daha çok ve daha iyi yayılır, aşağı köklere ulaşır...

Saygılar

HomeWork
08-07-2011, 07:39
Neden benim aklıma gelmedi ki, güzel buluş valla.

Zeytinlibahçe
08-07-2011, 11:59
Halil bey yeri ve zamanı gelmişken sizin şu ağaç taç izdüşümüne uygulanabilecek, sizin deyiminizle '' Dinamit '' projesinden bahsedelim mi ?

ahmet salih
08-07-2011, 13:30
Teşekkürler Halil bey, fasulyeleri ekmeye gelemedim, ama toplamaya gelebileceğim sanırım.Sn;zeytinli bahçenin bahsettiği dinamit projesini de geç kalmadan açıklayın çok tehlikeli değilse , ikinci humas uygulamamda denemek isterim. Sizin ve Meyvelitepe'nin projelerine yetişmek mümkün değil, biz arkanızdan rötarlı ankara treni gibi geliyoruz. rötarlı da olsa mutlaka geliriz. Kolay gelsin ,kalın sağlıcakla.

üretici
22-07-2011, 23:06
ayrıca bu ürünler kök bölgesine ulaştırmak için bel ile çapa yapmanıza gerek yok.kendinizi ve belinizi boşa yormayın.önce ağaç veya sebzeyi normal sulayın.ardından sulandırdığınız gübreyi verin.gübre boş sulama yaptığınız ilk su sayesin de kök bölgesine ulaşacak dır.ve sadece humik asit tek başına bir köklendirici değildir.bunun yanında deniz yosunu ve fulvik asit de kullanılmalıdır.veya bunların içinde bulunduğu tek bir ürün olabilir.

cebrail-
11-08-2011, 16:20
Sayın A. Çaylak
Yanıtınız için çok teşekkürler. Açık linyit ocağı dolaşıp leonardit toplamak herkes için olanaksız. Tünel kazılmadan yüzey malzemelerini kaldırıp linyit çıkaran birçok ocak var ve buralarda sahibinden izin alıp atık malzemeler içinden leonardit toplamak kolay olmasına rağmen buna imkanı olmayanlar ne yapacak. Ayrıca az miktarda leonardit ihtiyacı olanların dağlarda dolaşması da olacak iş değil. Piyasadan istenilen özelliklerde ürün bulma sorunumuz var bence. Ve bu durum kasaptan eşek eti almaktan da kötü. Hiç olmadı dana diye aldığımız eşek ve domuzdan da protein alırsınız. Kilogramı 1 TL olan bu ürünleri aldığımızda leonarditin özelliklerini sağladığı belirsiz. Organik madddeleri sıfırlanmış fosil karbon biraz işe yarasa da amacımıza ulaşamayız. Kandırılmış oluruz.

10 kg leonardite gerek duyanın linyit ocağı araması zaman kaybı ve maliyeti çok yüksek olacak iş. Ayrıca görerek de bunu analiz etmek herkesin becereceği iş değil.
Satılan ticari ürünlerin de benim için güvenilirliği yok. Aldığım 25 kg lık çuvalın içinden çıkan simsiyah linyit tozu belki yararlı olabilir ama daha genç çağlarda oluşmuş olanı bulmak ve satılanların istenilen özelliklere sahip olması bence şüpheli.
Yukarıda Ensar Beyin eklediği resimlerdeki gibi ürün bulmak zor. Bu işi yapanların kömürleşmiş malzeme ile gerçek leonarditi karıştırıp satmaları dahi benim için kabul edilebirilir durum değil. Linyit kırma işleminde oluşan tozları çuvala doldurup leonardit ismiyle satanların nasıl tescil aldıkları da ayrı konu. TSE işareti almak sanayi ürünlerinde 100-200TL ye kadar düştü. Onay ve test için gelen elemanlar konudan uzak ve sadece alacakları 100 lirada gözü olan kimseler ne yazık ki. Benim sorunum dürüst üreteci bulmak ve bunların ürününü alabilmek.

Hümik asitte ise merak ettiğim ph değeri. Niçin üzerine asidik bir eriyiğin ph değeri yazılmıyor da alkalilere ait değer var? Burada mutlaka bilmediğim ayrıntı var. Asit mi baz mı olduklarını bilmediğim hümadlar, belki de hümik asit olarak satılıyor. Fakat istenilen amacı sağlayabiliyorlar.

Saygılarımla

sayın meymun leonardit bulmak için linyit ocak larını gezmeniz gerekmez leonardit birçok zirai ilaç bayilerinde satılıyor organik maddesi 100 22 olan da var 100 40 olanda 15 tl fiyatlarnan satılıyor ben mısır yetiştiricisiyim kendim leonar ditden hümik asit yapıyorum arazime kullanıyorum yayık içerisine ısıtıcı kullanıyorum 80 90 derece ısıile 3 saat karıştırırak içerisine 15 litre arıtılmış su 5 kilo leonardit 1 kilo potasyum hitroksit orgnik maddesi dahaiyi olsundiye su yosunu üğütülmüş halde 1 kilo kadar.. hazırlıyorum 1 saat dinlendirdiktensonra tortu tabana çökküyor .. yüzünde ki sıvıyı süzek ila züzerek süzüyorum ve buna 100de 51 olan potasyum oksit den 1 kilo ilave ederek arazime kullanıyorum yalnız potasyum oksit hümik asit hazırlandıktan sonra içerisine konup karıştırılıyor yanlız şunu hatırlati m bunun içerisinde hümik asit 100 kaççıkıyor tahlil ettirmedim 100 9 olsa 10 da olsa tobrağa faydası vardır sonuçta organik hümik asitaslında gübre deyil tobrağın organik maddesine katkıda bulunmak ve tobrağı düzenleyerek besin elementlerini bitkiye daha iyi almasını sağlar heryıl hümik asit kullanılan yerde kimyasal gübre oranı 100 5 oranında azalmaktadır

aukesen
21-08-2011, 22:21
arkadaşlar bende Adana/Ceyhan da zar zor 2 torba leonardit bulabildim geçen hafta Annemlerin Niğdedeki yayla evine kiraz,erik,armut,vişne,şeftali gibi ağaçlara 1-1,5 kg kadar kök kısmına uyguladım bakalım nasıl bir etki sağlayacak kafama takılan soru sıvı humik asit de kullansamıydım leonardit de zaten var bir daha bahar başında uygulayacağım 2 torba daha kullansam mı yoksa sıvı humik ile desteklesem bir zararı olur mu

Halil Önen
21-08-2011, 23:19
arkadaşlar bende Adana/Ceyhan da zar zor 2 torba leonardit bulabildim geçen hafta Annemlerin Niğdedeki yayla evine kiraz,erik,armut,vişne,şeftali gibi ağaçlara 1-1,5 kg kadar kök kısmına uyguladım bakalım nasıl bir etki sağlayacak kafama takılan soru sıvı humik asit de kullansamıydım leonardit de zaten var bir daha bahar başında uygulayacağım 2 torba daha kullansam mı yoksa sıvı humik ile desteklesem bir zararı olur mu

Zararı olamaz. Hümik asidi _ tek başına_ devamlı kullanmamak gerek.

İyi yanmış ahır gübresi, fermante gübre ya da kompostu;

ağaçların taç izine 15-20 cm. atıp üzerine 100 lt. suya 1 kg. seyreltilmiş hümik asit döküp kapamak _ vermek_ çok daha güzel olurdu.

aukesen
21-08-2011, 23:29
Halil Önen bey teşekkürler verdiğiniz bilgi için ahır gübresi daha önce atılmış etkinliğini arttırmak için leonardit kullandım açıkcası bahar başı gibi dediğiniz gibi yapacağım o zaman leonardit e gerek kalmaz sanırım

Halil Önen
21-08-2011, 23:48
Halil Önen bey teşekkürler verdiğiniz bilgi için ahır gübresi daha önce atılmış etkinliğini arttırmak için leonardit kullandım açıkcası bahar başı gibi dediğiniz gibi yapacağım o zaman leonardit e gerek kalmaz sanırım

...doğrudur.

dokudur
06-10-2011, 11:42
leonardit kullanımından sonraki genel olarak gübreleme işleminin azalmasının sebebini öğrenmek istiyorum.şimdiden teşekkür ediyorum.

ismailyi
11-10-2011, 22:26
sevgili abilerim ben izmirde sıvı organik ve kimyevi gübre imalatı yapıyorum.tarım bakanlığından tescilli ürünleri fason olarak da bir çok firmaya satıyorum.haklı olduğunuz konu ise bu ürünlere gerçekten çok para ödüyorsunuz.bayiler bana kızabilir fakat çiftciler olmazsa biz de olamayız.izmire geldiğiniz zamanlar da ararsanız size bu tür malları en az yarı fiyatına tedarik ederek yardım cı olabilirim.örneğin humik asit 26 kg.40 tl.ayrıca 160-170 tl olan özel karışım hit ürünleri 70 tl ye alabilirsiniz.{karışım:köklendirici-boy yapıcı-çiçeklendirici-toprak çözücü-ph düşürücü-sürgün yapıcı-meyve büyütücü ve meyvenin içini dolduran organik materyallerin hepsini tek bir üründe içinde ihtiva etmektedir}

Merhaba, ben humik asit almak istiyorum size nasıl ulaşabilirim?

sinasi6
12-10-2011, 12:22
Sayın üretici,

Elinizdeki ürünlerin bir listesini, fiyatını ve size nasıl ulaşabileceğimizi yazarsanız seviniriz.

mtopay
14-10-2011, 09:45
Selamlar
Bu sene bahceme leonardit uygulamayı düşünüyorum.10 dönüm badem bahcemiz var.2006 yılında dikim yaptık.Toprak analizi sonuçlarına bakarak hangi ph aralığında ürün tavsiye edersiniz?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerhttp://c1110.hizliresim.com/11/10/14/4124.jpg

Yarkin
19-10-2011, 17:38
sevgili abilerim ben izmirde sıvı organik ve kimyevi gübre imalatı yapıyorum.tarım bakanlığından tescilli ürünleri fason olarak da bir çok firmaya satıyorum.haklı olduğunuz konu ise bu ürünlere gerçekten çok para ödüyorsunuz.bayiler bana kızabilir fakat çiftciler olmazsa biz de olamayız.izmire geldiğiniz zamanlar da ararsanız size bu tür malları en az yarı fiyatına tedarik ederek yardım cı olabilirim.örneğin humik asit 26 kg.40 tl.ayrıca 160-170 tl olan özel karışım hit ürünleri 70 tl ye alabilirsiniz.{karışım:köklendirici-boy yapıcı-çiçeklendirici-toprak çözücü-ph düşürücü-sürgün yapıcı-meyve büyütücü ve meyvenin içini dolduran organik materyallerin hepsini tek bir üründe içinde ihtiva etmektedir}

Üretici`ye bu mesajindan sonra ulasabilen varmi?

KAPTANzst
19-10-2011, 19:37
Üretici sanki kendini ihbar etmiş gibi. Uğrayacağını sanmam:D

sinasi6
20-10-2011, 08:17
Sayın Arkadaşlar,

Şu sıralarda hümas almayı düşünüyorum. Ancak daha önce verilen linklere ulaşamadım. Sizlerin önereceğiniz güncel, kaliteli ve ucuz hüması nereden temin edebilirim? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

pria
20-10-2011, 22:27
sayın pria 500 ila 620 kilo alıyormuşunuz dekara buğdaydan benim bölgemde enkötü şartlarda 600 ila 650veriyor buda septorya pas mücadelesi yapmayanlar alıyor bu önlemi alanlar 700 ve 900 kilo alınıyor dekara yalnız bizim yaptıgımız biraz masraflı 40 kilo tabangübresi 20 20 veya 35 kilo 18 46 dab yanısıra 20kilo şekergübresi kullanıyoruz üstgübre üre 30 kilo 2 kinci gübreleme 26 nitrat 25 kilo bunları kullanırken yapraktan beslemeler 200gr hümikasit ve bor dmir bakır çinko içerikli gübreler kullanıyoruz havaşarları dengeli gittigisürece hastzamanı bununkarşılıgını alıyoruz en az alan 700 ila750 oluyor 900 ve 950 rakamları veriyor burda birsıkıntımız oluyor buğday güçlü olduğuiçin bir suy ya veriyoruz **** veremiyoruz hava şartları yağışlı olduğuiçin buğdaydan yatma tehlikesioluyor çeşitli tobraklarvar türkiyede toprakyapısından dolayımı bilmiyoruz biz 600 kilo aldığımız zaman zarar diyoruz benim yazdığım gübreleme uyuyormu senin uygulamalarına yoksa farklımı sizin oranın çifcilik masrafları cevabını bekliyorum

http://www.agaclar.net/forum/846057-post17.htm

Sizin buğdaycılığınız çok çok masraflı..
İsterseniz benim tarzımı 1-2 dekarlık bir alanda deneyin.

denizakvaryumu
24-10-2011, 12:19
http://www.tkihumas.gov.tr/humas/pdf/Bitki.pdf

Selçuk Üniversitesinin yaptığı çalışma...

üretici
26-10-2011, 22:34
Üretici`ye bu mesajindan sonra ulasabilen varmi?

işte geldim burdayım.ayrıca kaptan a selamlar.kusura bakmayın.gece gündüz ege nin dört bir yanın da arazi gezmek den iki aydır daha yeni internete girebildim.telefonum 0 532 630 11 18.bu numaradan her zaman ulaşabilirsiniz.ismim ömer.

üretici
26-10-2011, 22:43
Selamlar
Bu sene bahceme leonardit uygulamayı düşünüyorum.10 dönüm badem bahcemiz var.2006 yılında dikim yaptık.Toprak analizi sonuçlarına bakarak hangi ph aralığında ürün tavsiye edersiniz?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerhttp://c1110.hizliresim.com/11/10/14/4124.jpg

valla bir şey söyleyimmi .kalsiyum ve demir toprağınızı güzelce KİTLEMİŞ.LEONARDİT UYGULAMAYI DÜŞÜNMEYİN BENCE DÜŞÜNMEDEN HEMEN UYGULAYIN.YALNIZ BU UZUN VADEDE İŞE YARAR.ACİLEN SIVI KATKILI ORGANİK GÜBRELER VE HUMİK VE FULVİK ASİTLİ SIVI GÜBRELER DEN SIK ARALIKLARLA KULLANIN.BİRAZ DA MAGNEZYUM OKSİT.TOPRAĞINIZDAKİ ALINAMAYAN FORMA GELMİŞ OLAN İZELEMENTLERİ BU ŞEKİL DE ALINA BİLİR FORMA GETİRMEYE ÇALIŞIN.VDEMİR LİVE KALSİYUMLU ÜRÜN UZUN BİR MÜDDET KULLANMAYIN.

Yarkin
26-10-2011, 22:55
işte geldim burdayım.ayrıca kaptan a selamlar.kusura bakmayın.gece gündüz ege nin dört bir yanın da arazi gezmek den iki aydır daha yeni internete girebildim.telefonum 0 532 630 11 18.bu numaradan her zaman ulaşabilirsiniz.ismim ömer.

Sn. Üretici, hos gelmissiniz. Forum sizi emekliye ayirmisti neredeyse! Anlasilan sizin ile görüsmemiz mümkün olacak insallah. Telefonunuzu yazdim.
Kolay gelsin.

ttuzunalp
04-11-2011, 16:13
Sayın Epsody,
Bölgemizde maden ocağı olsa zaten alacağım.Araştımamızın nedeni, ne yazık ki Leonardit'te henüz bir standart yok. Dün bir üretici ile konuşmamı aynen aktarıyorum.
25 Kg lık paket için fiyat 25 TL dedi. Ben organik madde oranı %40 ve Nem Oranı %25-30 arası olan bir madde için pahalı olduğunu söylediğimde. Zaten zeytin için bu ürün lüks olur dedi. Bana 25 kilosu 10 TL olan organik gübrelerini önerdi.
Bu durumda Meyvelitepe'nin belirrttiği gibi tescil belgesi kesinlikle olmalı. Çünkü bir standart oturmuş değil. Nem oranı %15-20 ve organik madde oranı %85 olan ürünler biraz pahalı olduğu için, bizim yerli üreticiler işin kolayını bulmuşlar. Size taş toprak yığınını yutturmaya çalışıyorlar.

MERHABA Aarkadaşlar dün istanbul şişli cevahir avmdeki koçtaşa gittim içinde &10 humik &fülvik asit olan organik madde değeri %15 olan 5 kg lık bio organik toprak düzenleyicisini 22 tl ye satıyorlardı yazık yaa araştırmadan alan insanlarımıza yazık ağaçlar net bence herkese reklamını duyurmalı saygılarımla.

savagegarden
10-11-2011, 21:16
iyi gunler.zeytinleri topladık artık yenı döneme hazırlanıyorum.öğrenmek istediğim toprağımızı duzenlemek ıcın leonardit toz halimi kullanmak lazım yoksa sıvı humikasidmi kullanmalı?bir tarlayı yenı aldım ve hiç bakılmamış kötü onu ıyı hale getirmek istiyorum,keçi gübresi atıcam,bununla birlikte butur desteklere gerek varmı yoksa keçi gübresi yeterlimi?.kullananlar varsa öneriniz ne?saygılar

MeyveliTepe
10-11-2011, 21:39
Toprağın durumu nedir? Tahlil ettirdiniz mi?

Gübre bakımından, taze sığır gübresi bulup hemen diplerine yaysanız daha iyi. Bu dönemde zeytine iyi gelir.

Halil Önen
10-11-2011, 21:59
Toprağın durumu nedir? Tahlil ettirdiniz mi?

Gübre bakımından, taze sığır gübresi bulup hemen diplerine yaysanız daha iyi. Bu dönemde zeytine iyi gelir.

Sevgili MeyveliTepe,

taze sığır gübresinin ağaçların hemen dibine yayılarak kullanılması sorun yaratabilir. Yanmamış ahır gübresi toprak altına alındığında yanma oluşturur ve zehirli gaz oluşumuna neden olur, bu da kılcal kökleri yakar. Sadece bu sebepten zeytin ağaçlarının genelde de fidanların kuruduğunu biliyoruz.

Belki belirli bir oranda verilebilir ama bunu ayarlamak zordur diye düşünüyorum.

savagegarden
10-11-2011, 22:45
tahlili önumuzdeki hafta yaptirıcam,aslında ondan sonraki duruma göre hareket etmek doğrusu.

Halil Önen
10-11-2011, 22:46
iyi gunler.zeytinleri topladık artık yenı döneme hazırlanıyorum.öğrenmek istediğim toprağımızı duzenlemek ıcın leonardit toz halimi kullanmak lazım yoksa sıvı humikasidmi kullanmalı?bir tarlayı yenı aldım ve hiç bakılmamış kötü onu ıyı hale getirmek istiyorum,keçi gübresi atıcam,bununla birlikte butur desteklere gerek varmı yoksa keçi gübresi yeterlimi?.kullananlar varsa öneriniz ne?saygılar

Sıvı hümik asit ile iyi yanmış keçi gübresi harika bir ikili oluşturur, birbirini tamamlar.

Bence leonardit yerine hümik asit özellikle TKİ nin Hümasını kullanın.

Keçi gübresini büyük ihtimalle yanmış olarak alacaksınız. Bir yılı en çok iki yılı geçmiş olmasın, yerinden aldığınızda. Tarlaya yıktığınızda hemen üstünü naylon ile kapat malısınız. Azot, fosfor v.b lerinin uçmaması/kaçmaması için...

Burada iki yöntem uygulanabilir.

1lt. hümas (hümik asit) 100 lt. suda seyreltilir ve 1 ton ahır gübresine spreylenir. Hemen ağaçların taç izine _15_30 cm derine_ gömülür...

(1 lt. hümik asit 8 ton iyi yanmış ahır gübresine eşdeğerdir.)

İkinci yol,

iyi yanmış ahır gübresi _tarlaya geldiği gibi ya da naylon altında saklandığı gibi_

ağaçların taç izine gömülür/karıştırılır ve 1 tl. hümas 100 suya karıştırılıp kullanılır. Buradaki oran her yaş için 1 lt dir. Yani zeytin ağacınız 10 yaşında ise 10 lt dir, 5 yaşında ise 5 lt. seyreltilmiş hümastır.

Eğer damlama sistemi varsa;

2 lt. hümas 1 ton suya karıştırılıp damlama sistemi ile sulama yapılmalıdır. Yaş önemli değil.

Söz konusu olan zeytin ise gübreleme;

erken ilkbaharda ya da sonbaharda yapılır.

Sn. MeyveliTepe' nin sadece gübre önermesinin sebebi iyi yanmış ahır gübresinde 5% hümik asit ve %15 Fulvik asit içermesindendir. Toprak tahlili isterken, eğer toprağınız organik maddece zengin ise sadece ahır gübresi kullanmak yeterli olacaktır, anlamındadır.

Kolay gelsin

MeyveliTepe
10-11-2011, 23:07
Sevgili MeyveliTepe,

taze sığır gübresinin ağaçların hemen dibine yayılarak kullanılması sorun yaratabilir. Yanmamış ahır gübresi toprak altına alındığında yanma oluşturur ve zehirli gaz oluşumuna neden olur, bu da kılcal kökleri yakar. Sadece bu sebepten zeytin ağaçlarının genelde de fidanların kuruduğunu biliyoruz.

Belki belirli bir oranda verilebilir ama bunu ayarlamak zordur diye düşünüyorum.

Diğer meyve ağaçları ve 6-7 yaş altı zeytinler için doğrudur. Fakat daha yaşlı zeytinler için ağaç tacının altına yayılan taze sığır gübresi gerçekten iyi gelir. Tercihan toprak yüzeysel sürüldükten sonra yayılmalı. Bizim buralarda zeytin toplandıktan sonra kışa girmeden hemen dibi sürülüp her ağacın dibine bir büyük çuval taze gübre yaymak neredeyse geleneksel olmuş.

Yanmış keçi gübresi genelde baharda verilir. Onu da zeytinlere değil de genç meyvelere verirler (nisbeten daha az bulunduğu için).

MeyveliTepe
10-11-2011, 23:15
Leonardit kullanımıyla sıvı hümik-fulvik asit kullanımı amaca ve toprağın durumuna göre fark eder. Arada etki süresi, toprakta meydana gelecek değişiklikler ve bunların süresi bakımından farklar var. Toprağın durumunu bilerek karar vermeli.

mrduran
11-11-2011, 03:52
Merhabalar,

Ülkemin taşı, toprağı gibi, ilaveten kara elması da altın imiş.

Araştırmacı yapılarınız ile bir çok kişi, uyanık olmamız, hatta şahsen, maymunun gözünü açmasından öte, gözlerimizin mandalla falan alttan üstten daha da açılıp adetâ faltaşı/bellok gözlere sahip olmamız gerekliliğini ortaya serdiniz. Çok çok sağ olun.

O kadar tatlı bir işmiş ki, başlardaki satıcılar köşeleri döndü zahir, bu aralar yazmayı gereksinmiyor. Geçiş döneminde parsa kapıldı. Sizler sayesinde bir nebze olsa da uyandık, ama bu arada TKİ' yi uyuttular sanırım. Demek ki yüksek getiri var, satın alınacaklar da çoğalacak.

Ama sizler bizleri, araştırmacı/sorgulayıcı tavrınız ile daha ucuz/kaliteli ürünler almada yönlendirmeye devam edin lütfen.
Bilimsel/deneysel/aydınlatıcı yolunuzdan ayrılmayın, ricamdır.

Dünya milletleri, kültürlerini korumak yani değiştirmemek için ayaklarındaki tek paçalı kısa şortlarını bile satıyor. Kültürde geri kalmışlık olmaz, korunur. Göreceli bir kavram olarak, ben birine ''Barbar'' görünebilirim, biride bana medeniyet fukarası. Milyonlarca senede oluşmuş bir değerdir. Öyle 5-10 nesilde oluşan bir şey değil.

Fikirlere saygı duyan herkese, ama herkese, Saygılarımla lütfen.

Safranlı
11-11-2011, 08:23
temel konulardan her sayfayı dıkkatle takıp edıyorum
hocalarımızın takıpcısıyız
artık dızgınleyemedıgım bu toprak aşkı bakalım bızı nerelere götürecek.....
bizler meyve agaçlarının tumune bıraz suyunu kaybetmış olan yaş sayılabılecek
hayvan gübresını devamlı verıyoruz
özellıkle fıdan köklerınde her zaman bırer ıkıser çuval döküyoruz
annemın besledıgı sarıkızın gübresı ortalama 15 20 gunde cuvallarla veya romorkla bahceye ulasıyor bazen bu gubreyı hemen dagatıyoruz(yetiştirebilirsek)bazende döküldügü yerde bıraz kalıyor
yükleme,boşaltma derken bır kaç kez devır daım oluyor
bu forumlarda benım hep kafama takılan yaş gübreye yönelık mesafelı duruşu toprak ekosıstemı acısından teknık olarak kafamda henüz yerleştıremedım
pratıkte bızım aılede yaş gubre ancak bır ayda toprakla bulusuyor topraktada genelde üste kalıyor serbetı akıyor ve bır dahakı dönemde toprak altına gömülüyor
sadece yazın çok sıcaklarda domates ve bıber gıbı sebzelere gübre içi sıcak oldugu için köklerden uzaga verıyoruz
leonardıtı de kullanan bırısı olarak eldekı bolca orta sekerlı kabılınden yaş sayılabılen gübremızın ne sekılde kulanma konusunda kafa karısıklıgını sizlerle paylaşmak ve netleştırmek istıyorum......
pratıktede maliyet analızınıde dıkkate almamız gerekiyor

Mine Pakkaner
11-11-2011, 21:37
Yaş gübreyi kesinlikle kullanmamanız gerekir. He bitkilerinize, hem toprağınıza çok fayda sağlamak istiyorsanız gübrenizi kompostlayın. İnek gübresi kompostu değerli bir gübredir. Şerbeti de akıp gitmez ziyan olmaz. Forumda kompost konusunda birçok bilgi bulacaksınız.

Kompost - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/kompost/)

ttuzunalp
29-12-2011, 16:32
Merhaba Arkadaşlar

ben bu sene bahçedeki ağaçlarıma fidanlarıma önce humik asit uyguladım üstüne lenoardit kullandım bunun bir sakıncası olur mu? saygılarımla.

cebrail-
24-01-2012, 20:08
Merhaba Arkadaşlar

ben bu sene bahçedeki ağaçlarıma fidanlarıma önce humik asit uyguladım üstüne lenoardit kullandım bunun bir sakıncası olur mu? saygılarımla.

leonardit zaten hümik asit kaynağı sıvı veya toz hümik asit kullandığınızdan tobraktaki izelementlerin hızını alımını çabuk sağlar leonardit kullandıysanız hümik aside gerek yoktur ikisini bir kullanmanız tobrağın ph sını düşüre bilirsiniz birinden birini tercih edip kullanmalısınız leonardit ila çiflik gübresini kullandığınız zamanda büyük başarı yapar bitkilerden ağaçlardan organik madde içeriğini sağlıyorsunuz

tua
24-01-2012, 21:53
Leonartid ile Humik asit arasında büyük bir fark vardır.
Size şöyle açıklayablirim. Humik asit elde ederken hammadde olarak Leonardit kullanıyoruz. Yanlız leonardit çözünebilmesi için potasyum hidroksitle tepkimeye sokmak zorundasınız. Örneğin toprağınıza uyguladığınız leonardit suyun içinde istediğiniz kadar bekletin karıştırın hiç bir şekilde çözünme olayı gerçekleşmeyecektir. Leonardit toprak bünyesine girdikten sonra toprakdaki potasyum ile tepkimeye girerek kalitesine göre 1-3 yıl arasında çözünerek yarar sağlar. lakin sıvı ürün olan humik asitler veya toz şeklindeki potasyum humat olarak satılan ürünler toprağa bitkiye direk etki gösteren ürünlerdir. burda dikkat edilmesi gereken nokta bitkiye etki eden çünkü toprağa etki edecek kadar güçlü bir yapısı yoktur.

Bunu da açarsam 1 lt humik asit 250 gr leonardit ve 50 gr potasyum hidroksit ile elde edilir. yani siz uygulama yaptığınızda toprağa 250 gr leonardit verirsiniz hiç bir şekilde toprak bünyesinde değişiklik olmaz. zaten toprak bünyesindeki değişiklikler istiyorsak ph değerlerinde 1 br hareket sağlamak istiyorsak uygulayacağınız ürünlerin miktarı dekara 5-10 ton gibi olmalı.

Yetiştiriciler tek başına leonardit kesinlikle kullanmasınlar paralarına yazık. Leonardit kökenli sıvı humik asitleri veya potasyum humat kullanmaları gerekiyor.

zekkayseri
28-01-2012, 10:17
arkadaşlar 1lt hümas aldım. bana fazlasıyla yeter. kayseride isteyen varsa paylaşabilirim

pria
05-02-2012, 22:58
Yetiştiriciler tek başına leonardit kesinlikle kullanmasınlar paralarına yazık. Leonardit kökenli sıvı humik asitleri veya potasyum humat kullanmaları gerekiyor.

Mesajınız ilgimi çekti..Ben 2 yıldan beri leonarditi 15.15.15 suda eriyebilen kompoze gübreyle birlikte veriyorum..
Bu yıl da 25 kilosunu 20 liraya aldığım çinkolu ve borlu leonarditi 10 yaşındaki zeytinlerimin izdüşümlerine saçtım..
Bunlar bir iki yağmurda tamamen eriyip toprağın derinliklerine iniyor..yani kök bölgesine..

Sanırım bir yanlışım yoktur..
Bana tavsiye edilen buydu..Leonarditi tek başına değil, kompoze gübreyle birlikte verin demişlerdi..siz de bunu kastediyorsunuz herhalde..
Marta doğru zeytinleri budamaya gittiğimde yine aynı gübreleri vereceğim..
Bir kışa girerken..bir de bahar başlangıcında..her yıl iki kez tekrarlıyacağım bunu..

tua
06-02-2012, 10:40
Sayın pria;

Size basit bir deneme yapmanızı öneririm 15,15,15 gübrenizden ve katı leonardit bir kap içersine su ekleyin çözünme olayının gerçekleşmediğini göreceksiniz. 15,15,15 de bulunan N,P,K gübresinin içinde bulunan potasyumdan dolayı bir miktar çözünme olabilir belki.

Ama çözünmediğini göreceksiniz.

Benim bahsetmek istediğim konu Eğer leonardit kullancaksanız dekara atılması gereken miktar çok fazla ürününüzün leonardit den fazda sağlamasını istiyorsanız potasyum humat **** sıvı humik asit kullanabilirsiniz

pria
06-02-2012, 10:54
Ama..geçen yıldan biliyorum ben..granül halindeki leonardit bir iki yağmurda eriyip toprağa karışıyor sayın tua..
3.15 gübre de öyle..suda eriyip o da toprağa karışıyor..baharda traktörle bir de diskaro veya hafif tiller çekiyoruz..tam karışmış oluyorlar..ayrıca toz halindeki potasyum nitrat ta atıyorum her fidan etrafına..
Tüm bunların leonarditin içindeki hümik asiti yarayışlı hale getirdiğini düşünüyorum..

Ayrıca..ben ilk 4 yıl salma sulama yaparken her fidana çok bol sıvı humik asit vermiştim..sanırım toprakta hala onların bir kalıntısı vardır..

Yeri gelmişken sorayım..leonardit veya sıvı hümik asit, toprakta işlevsel olarak kaç yıl kalabilir?

Sizce, sıvı hümik asiti (potasyum hümat) atarken 100 litre suya ne kadar koymalıyım?
10 yaşındaki oldukça geniş taçlı bir zeytin fidanına kaç gram potasyum hümat verilmeli?

mhrslm
07-02-2012, 16:10
Selamlar ben de bitkilerimde hümik asit kullanmak istiyorum fakat suya ne ölçüde katmam gerek bir türlü emin olamadım. Küçük çaplı bahçemde süs bitkilerim ve saksılarıma uygulamak istiyorum. Bu açıdan 5 litrelik suya ne kadar hümik asit damlatmak gerek? Veya bir litreye ne kadar hümik asit damlatmak yeterli olur? Bu karışımı bitkilere ne ölçüde vermek gerekir? Bu bilgiler benim gibi hesabı iyi olmayan kullanıcılar için çok önemli :D

ttuzunalp
07-02-2012, 17:16
Merhaba

Ben aldığım humik asidin üstünde dekara (1000 m2) 1000 ml yazıyordu

küçük bir hesaplamayla 254 m2 bahçeye 250 ml kullandım yazın göreceğim sonuçlarını :)

mhrslm
07-02-2012, 18:05
Sorun burda zaten, benim hesap yapabileceğim bi toprak parçam yok :) Şöyle sorayım o zaman; bir kola şişesinde(2,5lt) 1 damla hümik asidi sulandırarak bitkilerimin dibine azar azar döksem fazla mı gelir? 1m2 ye 1ml nasıl ayarlanır ki :o

ttuzunalp
07-02-2012, 18:34
kola şişesinde karışımı hazırlamak ve saksılara bunu uyglamak çok zor iştir inanın bende bu konularda çok acemiyim ancak size yardımcı olabilecek üstadlar burada kesinlikle yardımcı olacaklardır

saygılarımla

seaa
07-02-2012, 19:22
Bu oran hesaplama işi çok zor benim 2 zamanlı motor yağı karıştırmamdan bilirim bunu, en iyisi şuruplarla birlikte çıkan ölçü kaplarını kullanmak bu iş için.

pria
07-02-2012, 19:37
Ben dün bir ilaç bayiinde bir sıvı humik asit prospektüsünü inceledim..
Meyve ağaçlarında 100 litre suya 60-70 mililitre diyordu..yani kabaca 10 litre suya 7 gram..1 litre suya 1 gramdan biraz az..bunu ister yapraktan ister topraktan verebilirsiniz..

Saksılar veya küçük bahçeler için az miktarda humik asit karışımı için ölçek olarak ilaç şırıngası kullanabilirsiniz..Şırıngalarda her çizgi 1 mililitredir.Bunu 1.5 litrelik suyla karıştırıp yapraklara püskürtebilir veya bu suyla sulayabilirsiniz..

Benim anladığım bu.

amatör hobici
07-02-2012, 19:40
Sn.mhrslu, ttuzunalp,seaa,
Hümik asit kullanmak için size basit ölçü 1 Lt. suya 6 CC (Eski tabirle 6 Gr.) kullanabilirsiniz. Yani 2,5 LT pet şişeye 15 Cc., 5 Litre suya 30 CC., kullanabilirsiniz. Ölçü olarakda evlerde bulunan genelde öksürük şurubu şişelerindeki 5-10 Gr.lık ölçüleri kullanabilirsiniz. Veya küçük bir enjektörde bu ihtiyacınızı giderebilir.. Selamlar..

mhrslm
07-02-2012, 21:18
Sayın amatör hobici;
1lt su için 6cc hümik asit fazla değil mi? Siz bu şekilde mi uyguluyorsunuz? Ben bugün göz kararı bir şeyler yaptım ama kaş yapıcam derken göz çıkartmamışımdır inşallah :)

Safranlı
08-02-2012, 08:56
10 gun önce yaptırdıgım toprak tahlilinden cıkan sonuca göre topragımda fosfor oldukca fazla ancak potasyum neredeyse hiç yok
şimdilerde kivi ekmek için çukurları kazdım
bu bahceme biraz yarasa biraz eskı hayvan gübresi ve leonardıtı köklere uygulamayı
düşünmüştüm
leonardıtın potasyumla tepkımeye girecegı söylendıgıne göre
bende eksık olan potasyun nedenıyle leonardıt uygulaması hatalımı olur.....???

tua
15-02-2012, 11:04
Öncelikle herkese merhaba

Uzun zamandır işlerimden dolayı siteyi takip edemedim. Kısaca Soruları Cevap vermeye çalışıyım.

Öncelikle Sn Pria

Leonardit tek başına asla çözülemez. Burada şuna dikkat etmek lazım benim anlatmaya çalıştığım konu çok ince bir nokta.

Leonardit + potasyum hidrooksit + su = humik asit
Leonardit tek başına toprağa kullanıldığında tek başınadan kastım şu potasyum hidrooksit olmadan. yani 15-15-15 ve ya potasyum nitrat la karıştırmak pek bir şey değiştirmiyor. Basit bir denemeyi hemen bir cam kavanozun içine 15-15-15 ve leonardit ekleyip saatlerce karıştıralım hiç bir şekilde çözünme olayının gerçekleşmediğini göreceksiniz. Leonartid 65 C sıcaklıkta potasyum hidrooksit ile tepkimeye sokulmadığı sürece çözünme gerçekleşmez.

Hatta potasyum hidrooksit ile çözerken bile ph 8 ile 10 arasında olması şarttır. Yoksa gene çözünemez.

Leonardit uzun ömürlüdür. Toprakta etkisi ve kalıcılığı uzundur.

Humik asit ise anlık etki gösteren toprağa değil bitkiye etki gösteren bir üründür.

Yani eğer siz o yıl ürününüzden iyi bir şekilde yararlanmak istiyorsanız her yıl humik asit düzenli olarak kış uygulamalarında, ekimle, dikimle beraber kullanacaksınız.

Leonardit toprak ıslah çalışmalarında size fayda sağlıyacaktır. bir kaç arkadaşında önerdiği gibi hayvan gübreleri ile karıştırılarak kullanılabilir. ama bunun oranı öle dekara 1 kilo değil aksine tonlarla ifade edilmelidir.

Leonardit kömürden daha değersiz bir üründür bu yüzden fiyat konusunda kömürü geçmemelidir.(toprak için demiyorum fiyat konusunda)

Gelelim kullanımı nasıl olmalı...

humik asit prospektüsünü inceledim

prospektüsler genelde kopyala yapıştır mantığı ile oluşturulur.
Burda kullandığınız humik asit içeriği çok önemlidir.

Ama ortalama bir değer verirsek

100 litre suya 1 litre humik asit koyup toprak uygulaması yapabilirsiniz. zaten humik asitler yaprak uygulaması yapılmaz. Bunu söylememe gerek yok sanırım.

1 lt su için 6 cc humik asit fazla değil 10 cc de olabilir. Ama uygulamalar mutlaka kök bölgesine yapılmalıdır.

Eğer yaprak uygulaması yaparsanız sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Sn Safranlı
Öncelikle Leonardit yerine humik asit kullanın ama elimde leonardit var diyorsanız da kesinlikle dert etmenizi gerektiren bir şey yok uygulama hatası olmaz. Yapcağınız kompost için faydalı olur..

Saygılarımla;

Safranlı
15-02-2012, 12:39
n Safranlı
Öncelikle Leonardit yerine humik asit kullanın ama elimde leonardit var diyorsanız da kesinlikle dert etmenizi gerektiren bir şey yok uygulama hatası olmaz. Yapcağınız kompost için faydalı olur..

Saygılarımla;[/QUOTE]

çok tesekkur ederım bu detayı okuyunca biraz moralım bozulmuştu
elımdekı leonardıtlerı kullanıcam ayrıcada humık asıtı suyla beraber verırım
bu arda önemlı bır sey sormak istıyorum
kendı köyümde bır dönem odun kömürü çıkarılıyordu
bizim tapulu cevzı bahcemın bır kısımı ve komsu arazıde degersız kömür tabir edılen simsiyah toz gıbı toprak var
bölgenın ismide kömürlük diye gecıyor
bahcenın bu kısmında sımsıyah tamamen toz gıbı hiç çamur olmayan toprak var
komsu parselde kara kara yumsakça taş parçaları görünüyor
bunun leonardıt olup olmadıgını nasıl anlarım
**** bu guzel toprak nasıl olsa yararlıdır
deyıp leo niyetine kullansammı acaba
ne dersınız hazınenın üstündemıyız acaba...????

cegabo
15-02-2012, 14:03
herkese merhabalar. amatör bir bitki sever olarak hümik asitten yeni haberdar oldum sayılır. balkonumdaki sebzelere uygulamak istiyorum. 1lt'ye 10cc vereceğim ben de. sanırım en iyisi hümas. onu almak istiyorum ama sizce nerden bulabilirim?

pria
15-02-2012, 14:10
...1lt'ye 10cc vereceğim ben de.

Yanlış yaparsınız..
Bence 1 litre suya 1 veya en çok 2 cc yani takribi 2 gram verin yeter..
Bakın..aşağıdaki sitede de aynı miktarları öneriyor:

HUMİK ASİT VE FULVİK ASİDİN KULLANIMI - Solver Kimya (http://www.solverkimya.com/site/makaleler/organik-tarim-makaleleri/humik-asit-ve-fulvik-asidin-kullanimi.html)

pria
15-02-2012, 14:17
...kendı köyümde bır dönem odun kömürü çıkarılıyordubizim tapulu cevzı bahcemın bır kısımı ve komsu arazıde degersız kömür tabir edılen simsiyah toz gıbı toprak var
bölgenın ismide kömürlük diye gecıyor
bahcenın bu kısmında sımsıyah tamamen toz gıbı hiç çamur olmayan toprak var
komsu parselde kara kara yumsakça taş parçaları görünüyor
bunun leonardıt olup olmadıgını nasıl anlarım

Leonardit olamaz bence..
Herhalde on yıllar öncesinde o alanda odun kömürü imal edilen ''torluk'' denilen yerler vardı..mangal kömürü imalatı yapılmıştır orada..simsiyah toprak onun işaretidir..kömür tozudur..

Safranlı
15-02-2012, 15:22
Yerımızın 1 km ötesınde maden ocagı yıllarca kömür cıkardı
bizde arazının en uç kısmında bu alan var
yan komsuda oldukca egımlı azazide bu kömüre benzer toprak acıkta görünüyor ve üzerınde calılar yetısıyor
eskıden çobanlar bu topragı yakardı dıye anlaılır
benım anladıgım kadarıyla degersız bır kömür olabılır
leonardıtın yapısını dogal olarak görmedım
hazır aldıgım ile anlasılamaz ******..
Tespıt yapabılecek durumda degılım ancak leonartıd olması kuvvvetle muhtemel dıye düşünüyorum
çünkü kömür madeni yıllarca köyümde aktıf kaldı
mangal kömürü kabılınden olma şansı yok arazı çok egımlı 10 cm altı taşlaşmış simsiyah taş parçaları ile dolu....
Bilemiyorum tabi....
Ne oldugunu ancak ben bunları alıp diyer bahceme atsam faydalı olur dıye düşünüyorum.

Halil Önen
15-02-2012, 23:35
''HUMAS'' ın Ph. değeri neden yüksek? Bu değerlerde (11_13 Ph.) toprağa uygulanırsa Ph. yükseltmez mi?

Bu sorular, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi Başkanı Sn. Prof. Dr. Sait Gezgin ' e soruldu. (cep. tel. ile)

Sayın Sait hoca uzunca anlattı. Ben kısa yazmaya çalışacağım.

''Leonardit kaynaklı hümik asitlerin Ph. değeri 9 ile 13 arasındadır. Bu çözeltide kullanılan Potasyum Hidroksitten dolayıdır.

Bu değerlerde _Ph. 9-13_ toprağa uygulandığında Potasyumu kaybeder. Potasyum hidroksit bazik ortamda çözünür.

Çözeltinin Ph.' ı 7 nin altına düşerse Hümik Asitde çözülme başlar. Ortamda Hümik asit kalmaz.

Leonarditten elde edilen hümik (fulvik) asite ''HUMAS'' denir. Bunu Ph.değeri 9 ile 13 arasında olması (bakanlıkca) zorunludur.

Bu değerlerde toprağa uygulanmasının zararı yotur. Aksine faydası vardır.''

Peki piyasada satılan 4-5 aralığındaki Hümik_Fulvik asitlerin anlamı nedir?

'' Onlar Leonarditten elde edilen çözeltiler değildir. Şeker veya kağıt fabrikalarından (başka maddelerden) elde edilirler. Lonardit çözeltisi
değildir.'' dedi...

Verdiğin bilgiler için Teşekkürler Sn. Sait hocam.

Evet sevgili Safranlı;

toprağınızda eksik olan potasyum için hümik asit kullanmanız boşunamış. ;) Ve hatta leonardit...;)

Hümik asit ve leonardit gübre değil toprak düzenleyicidir.