Bağlan

View Full Version : Leonardit ve humik asit

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7

tanerok
31-12-2009, 22:41
Ben bir yıldır kullanıyorum, teneke kutuda almıştım. Kullanım talimatlarında hep su ile karıştırılarak kullanım şekli var. Serpilerek kullanıldığını bilmiyordum. Su ile seyreltip sırt pompası ile tüm toprak yüzeyine püskürtüp, ardından toprağı hafifçe belliyorum. Sonuçlarından çok memnunum, özellikle sebzelerde.

eger potasyum humatsa eritmeye gerek yok toprak ustune toz halde tac iz dusumune 200 grm ANT humix(iki plastik petbardak iki yuz gram)**** 1 donume 1/5 **** 2 kilo toz halde uygularsaniz cok iyi sonuclar elde ederseniz...

Lonicera
01-01-2010, 08:36
Zaten eldeki mevcut teneke kutu toplam 500 gr., onunda fiyatı 15 TL. Ağaç iz düşümüne belirttiğiniz şekilde (200 gr) vermektense, çuvalla leonardit alıp tüm bahçe toprağına karıştırmak en hesaplısı. Yoksa toz hümik asitle astarı yüzünden pahalıya geliyor.

epsody
01-01-2010, 08:49
Ben üyelerimizden Remzi sarıoğlu ile irtibatımdan dolayı geliboluda Leonardit'in bütün çeşitlerine ekonomik yönden temin edecek imkanları kavuştum, 25 kg toz leonardit 14 tl, 25 kg granül leonardit 15 tl den temin ettiğimden.

Bahçemde ağaç ve diğer bitkilerime sonbahar gübrelemesiyle beraber leonardit uygulamasını gereği gibi yamaktayım, bahçe toprağımın organik değerlere ulaşmasındaki başlıca etkenlerden bir taneside iyi bir toprak düzenleyici özelliğe sahip yapısıyla leonarditi kullanmanızı öneririm.

nariçi
01-01-2010, 09:32
Buradan araştırayım yoksa sipariş verirrim. Bu faydalı oldu, yoksa humik asit alacaktım.

sındırgılı
01-01-2010, 13:09
Bandirma toplantisina gittigimde 2 torba leonardit aldim. Buyukadadaki sebze bahcemin uzerine serpistirecek ve belleticektim. Fakat Lodos nedeniyle motorlar ve vapurlar calismiyor. Herhalde Pazar gunu (Tabii hava sartlari elverirse !!) gidecegim. Topragin su tutma ozelliklerini arttiracagina inaniyorum.

epsody
01-01-2010, 16:56
Sevgili Sındırgılı, elinizde leonardit varsa, bunu uygulayacağınız gübrenizin le beraber homojen bir karışım yaparak öncelikle ağaçlarınızın iz düşümüne daha sanrada baharda sebze diktiğiniz boş parsellere serebilirsiniz, daha sonrada üstlerine samanı sererek işlem tamamdır

Gübreniz leonardit le beraber daha yarayışlı hale gelecektir, siz sadece gübrenizi ve samanı sererken ağaçların gövdelerine temas etmiyecek şekilde uygulamanız gerekecek, samanınız solucanlara yatak ve barınak olurken gübrelerinizde toplanan solucanlara besin kaynağı olacak solucanlar burada barınmalarıyla nüfusları artarak gübrenizi tüketip dışkılarını orada bırakacaklar.

Siz bahar gelince sadece geriye kalan samanların işlenmiyeleri oradan kaldırarak kenarda tekrar kullanmak için saklamanız gerekecek çapalama işi zaten yaş topraklara yapılmaz, çapa tava gelmiş topraklara uygulayınız.

sındırgılı
01-01-2010, 21:34
Sevgili Epsody, Belleme islemini leonardit topraga karissin diye yapacaktim.Ama senin dedigin yol daha mantikli.Guvercin diskilarini yazin topraga gommustum.Yarayisli hale gelmislerse:toprak+leonardit+gubre karisim yapip,uzerinede malclama yapacagim.Verdigin oneri icin tesekkur ederim.

epsody
02-01-2010, 06:35
Ayrıca toprağa uygulama serpme veya sıvı şeklindemi oluyor? Uygulama bu kış aylarında mı olmalı? Gübreleme ilkbaharın başlamasına yakın daha yararlı diye biliyorum.

Sevgili OSMAN45, Çiftçiliğin dar anlayışlığlıdır, gübreler baharda atılır sözü, bu söz geniş anlamlar ifade etmektedir, bu sözü açmam gerekeçek mineral gübreler genelde ekimden önce atılıp toprağa işlenmesi sağlandıktan sonra ekimi yapılmış bitkiye geçmesi sırasında yağmarlarla yıkanarak gitmemesi için düşünüldüğün de uygunmuş gibi gelebilir.

Eksik ve olumsuz yanlarını açıklayayım, gübrelerin bitkiye yarayışlılığı incelediğinde, bu gübrelerin forumları, yani bitkiye geçişteki hallerini artırmak için toprağa önceden uygulanmaları gerekmektedir, önceden uygulanan gübrelerin toprakta tutunma özelliği olmadığından, çiftçiler bunu bu şekilde uyguluyarak gübrelerin özelliklerinden tam olarak yararlanamamakta gübrenin bir kısmı yarayışlı forma geçemeden toprakta kalıp çevre kirliliği yaratmaktadır.

Toprağa atılacak gübrelerle beraber leonardit ve hümik asitler bu durumu daha iyi bir noktaya çekmektedir, lakin çiftçlerimiz tarafından leonardit ve hümik asitler kullanım alışkanlıkları oluşmadığından gübreye yapılan harcamalardan gererği gibi yararda sağlanamamaktadır.

Gübreler gerçekte önceden toprağa uygulanmakta ve toprak canlıları tarafından işlenmesi gerkmektedir, çiftçimiz ters uygulama içinde olarak bitkiye gübre uygulamaktadır, bunun sonuçlarıda açıktır gerekli verim alınamamakta, gübreye yapılan harcamaların karşılığı sağlanamamaktadır.

Şimdi gelelim bu işin bilimsel anlayışına ve bizim uygulamalarımıza, gübrelerimizi uygulamada toprağımızın nadas, dinlenme döneminde (ekimdem önceki dönemde) hayvan gübreleriyle beraber hümik asit veya leonardit'i bereber uygulayacağız ve uyguladığımız bölgelerede gerekli malç uygulamasında bulunacağız.

Malçın altıda, toprak için en uygun ortam sağlandığından, toprak canlılarıda bu gübreleri işleyerek bitkiler için gerekli olduğu forma sokacaklardır.

tanerok
02-01-2010, 10:40
Zaten eldeki mevcut teneke kutu toplam 500 gr., onunda fiyatı 15 TL. Ağaç iz düşümüne belirttiğiniz şekilde (200 gr) vermektense, çuvalla leonardit alıp tüm bahçe toprağına karıştırmak en hesaplısı. Yoksa toz hümik asitle astarı yüzünden pahalıya geliyor.

ant humix 25 kg lik cuvalinda 250 liralik satis fiyati vardir yaklasık kilosu 10 liraya geliyor.ecocert sertifakilidir ayni zamanda

nariçi
02-01-2010, 12:13
Bugün leonardit ve humik asit aldım ama leonardit'in üzerinde başka bilgiler var ama leonardit kelimesine rastlamadım. Satıcıya ısrarla sormama rağmen leonardit bu dedi.
120314
120315
120316

Çuval 20 lira, H. asit 15 lira.

MeyveliTepe
02-01-2010, 12:39
Çuvalın içeriği yazmıyor galiba.

tanerok
02-01-2010, 12:56
cuval bir muamma zaten .normal fiyatlari oyle zaten cogunlukla insallah guzeldirde bitkilerine ve topragina iyi gelir

nariçi
02-01-2010, 13:35
Çuvalın arka yüzünde içerik tablosu:
120328

MeyveliTepe
02-01-2010, 16:35
Bunu hiç kullanmasanız daha iyi. %25 humik ve fukvik asit var diyor. Kaliteli lonarditte en az %75 olmalı. %40 kükürt var diyor, PH'ı 8 ? Bir tuhaflıkvar. Tescilinin olduğunu sanmam.

nariçi
02-01-2010, 16:45
Önceki resimlerde tescil ve diğer ruhsata dair numaralar yazmışlar.

denizakvaryumu
02-01-2010, 16:53
Leonarditde tek bir skala yok.Yani değişik kalitede leonardit var kimi gübreli kimi kükürtlü kiminde %80 e varan ana madde var.

Tabi bu durum fiyatlara da yansıyor.

http://www.biyotar.com.tr/urunlerimiz.htm

Gold u var, sadesi var vs.vs. :)

Toprağınızın durumuna ve kullanacağınız leonarditin miktarına göre kendiniz karar vereceksiniz.

nariçi
02-01-2010, 17:47
Aldıklarımı fidanlara ve saksılara kullanıp en iyisi bir traktör düşük kalteli toz linyit temin edeyim.

Reytabu
02-01-2010, 20:48
Bunu hiç kullanmasanız daha iyi. %25 humik ve fukvik asit var diyor. Kaliteli lonarditte en az %75 olmalı. %40 kükürt var diyor, PH'ı 8 ? Bir tuhaflıkvar. Tescilinin olduğunu sanmam.

Arkadaşlar

Bugün Sayın Meyvelitepe' nin belirttiği kalitede doğal leonardit satın aldım.

Garanti edilen toplam hümik+fulvik asit %75, toplam organik madde % 60 ,
PH ise 4 . 25 kg fiyatı 50,00 TL. Firma TÜGEM 'in lisans verilen firmalar listesinde mevcut.

Satın aldığım yer üretimin yapıldığı yer. Firma sahibi kargo ile de gönderebileceğini söylüyor.

Bilgilerinize

sındırgılı
02-01-2010, 21:00
Fiati bana pahali geldi...Benim Bandirmadan aldigim Leonarditte ayni ozelliklere sahip ve fiati yarisi kadar..Fakat kargo ile gonderim yapamiyorlar.Ben, 1 senedir almak icin firsat yaratmaya calisiyordum.Bandirma toplantisi icin gittigimde aldim.Tabii simdi 25 kg torbalari Buyukadaya goturme sikintisi basladi !!!!

agozce
02-01-2010, 21:04
Arkadaşlar

Bugün Sayın Meyvelitepe' nin belirttiği kalitede doğal leonardit satın aldım.

Garanti edilen toplam hümik+fulvik asit %75, toplam organik madde % 60 ,
PH ise 4 . 25 kg fiyatı 50,00 TL. Firma TÜGEM 'in lisans verilen firmalar listesinde mevcut.

Satın aldığım yer üretimin yapıldığı yer. Firma sahibi kargo ile de gönderebileceğini söylüyor.

Bilgilerinize

Sayın reytabu, fiyatı uygunmuş. Mümkünse firmanın adını yazarmısınız? Özele de yazabilirsiniz.

MeyveliTepe
02-01-2010, 21:20
Arkadaşlar,
Leonardit alırken tescil değerlerine dikkat etmekte fayda var. Tescildeki değerler baz alınmalı, tescil dışında beyan edilen raporların yanıltıcı olma ihtimali yüksektir.

sındırgılı
02-01-2010, 21:39
Sn. MeyveliTepe, Icime kurt dusurdunuz, TUGEM Lisansli ureticiler listesine baktim. Aldigim firma Lisansli bir uretici...Verdigin bilgiler icin tesekkurler.

MeyveliTepe
02-01-2010, 21:58
Sn. MeyveliTepe, Icime kurt dusurdunuz, TUGEM Lisansli ureticiler listesine baktim. Aldigim firma Lisansli bir uretici...Verdigin bilgiler icin tesekkurler.

Sn.Sındırgılı,

Mesele üreticinin lisanslı olup olmaması değil, aldığınız ürünün, ürün adına düzenlenmiş resmi tescilinde yazılı değerlerin ne olduğudur. Söz konusu olan leonardit olduğuna göre ana kriter humik ve fulvik asitler toplamı, ikincisi organik madde miktarı, üçüncüsü de PH değeri. Benim anladığım, leonardit konusunda memlekette her tuhaflık var. Bu durumda tescil değerleri önemli. Yoksa tescilinde değerleri düşük bir ürünü satarken, kaliteli bir leonarditin laboratuar raporunu gösterip satabiliyorlar. Sizin de evde laboratuarınız yok ki anlayasınız :)

nariçi
03-01-2010, 12:53
Çuvalın arka yüzünde içerik tablosu:
120328

Bu leonardit saksılarda ne oranda kullanılmalıdır? Bahçede toprağa yüzeyden mi ekilmeli toprağa ne oranda karıştırılmalı ?

epsody
03-01-2010, 13:17
Ağaçlar için aynen sizin söylediğiniz tarzda şu yağmurlar sonunda toprak tava gelince uygulama yapacağım. Ben daha çok sizin sındırgılı ya yazdığınız gibi sebzeler için uygulamanın bahardan hemen önce Şubat sonu Mart başı günlerinde uygulamayı düşünüyordum. Amatör bahçecilik yaptığım için sebze bahçem 60 m2 civarında. Ve biraz rüzgarlı. Bu nedenle malç için saman yerine siyah renkli örgülü naylon kullanıyorum. Bunun solucanlara ve yabani otların yokedilmesine yararlı olabileceğini duymuş ve okumuştum. Hatta gübre ile birlikte yaptığım kompostuda solucanları ile birlikte sebze bahçemin üstüne serip solucanlara zarar vermeden belleme yapıyorum. Üstünüde malç olarak bahsettiğim naylonu seriyorum. Ne dersiniz, yaptığım uygulama doğrumu?

Ayrıca sebze fidelerinin dikiminden önce tava gelmiş veya getirdiğim sebze bahçemin bölümlerine sıra ile 15 er gün sağlam siyah bir örtüyü yabani otların tohumlarının yokedilmesi için seriyordum. Bu uygulama için ne diyorsunuz?

Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşım uygulamalarında bazı aksaklıklar gördüğümden bazı uyarılarım olacak, yağmurların sonunu ve toprağın tava gelmesini beklemen hata, senin zaman kaybetmen demek, toprağın senin uyguladığın gübre ve leonarditle birlikte tava gelmesi gerekiyor, tava gemiş toprak işlem yapman zaten normal.

Arkadaşım kışın naylon malç uygulaman yerinde bir uygulama değil, kışın yağan yağmurlarla toprak bol azot kazanmakta, naylon altında kalan toprak parçası bu yağmurlardan faydalanamaz, bizim saman malçını önermemizin nedeni bu yağmurlardan fayda sağlamaktır, samanın rüzgarlardan etkilerine karşı samanı yağmurlu havada uyguluyarak ıslanmasını sağlarsan, samanın rüzgarla savrulmasının da önüne geçilmiş olursun.

Bizim bu uygulamamız toprak altı canlılarını kışın bu sert etkilerinden koruyarak, beslenme ve barınmalarına destek oluşturarak, topraktaki faaliyetlerinin devamını sağlıyarak topraklarımıza uyguladığımız gübre ve minerallerin işlenmelerini toprak tava gelmeden öne almaktır.

epsody
03-01-2010, 13:40
Arkadaşlar son yorumlarınızdaki leonardit ve hümik asitlerde, kalite ve fiat arama yorumlarınızın ne yeri nede zamanı diyerek bu konudaki arkadaşlarımı uyararak zaman kaybettiklerini hatırlatmak isterim.

Arkadaşlar sonbahar geçti kışa girdik, önümüzde fazla bir zaman kalmada ki topraklarımıza uyguluyacağımız gübre ile beraberinde leonardit veya humik asitleri biran önce uygulamakta fayda görmekteyim, bundan sonra zaman aleyimize işlemektedir.

Topraklarımızdan hasatla kaldırdığımız organik maddeyi yerine koymak için tam zamanıdır, biliyorsunuz ki gübrelerin bitkiye geçiş formuna gelmesi, toprak canlılarının işlemesinden sonra oluşmaktadır, bu canlıları kışın sert etkilerinden malç yaparak korursak, onlarda toprağı bir yorgan gibi örten malçın altında bu işlevlerini gayet güzel yaparak, toprağımıza bitki besin maddelerini sağlıyarak, topraktaki yaşamların dengede sürdürerek toprak sağlığınada hizmet etmiş olacağız.

MeyveliTepe
03-01-2010, 15:33
Arkadaşlar son yorumlarınızdaki leonardit ve hümik asitlerde, kalite ve fiat arama yorumlarınızın ne yeri nede zamanı diyerek bu konudaki arkadaşlarımı uyararak zaman kaybettiklerini hatırlatmak isterim.

Bence tam yeri ve zamanı. Toprağında leonardit uygulayıp bundan fayda umanlar, boşu boşuna bir de onunla uğraşıp zaman kaybetmek yerine, düzgün, işe yarayacak ürünleri bulup kullanmalılar. En azından aldığının ne olduğunu bilmek insanların hakkı. Leonardit gibi, içerik ve özellik itibarıyle çok bilinmeyen bir malzeme her türlü düzenbazlığa açık malesef.

sındırgılı
03-01-2010, 18:01
Haklisiniz, Bugun ancak 1 torbasini goturup sebze bahceme gubre ile karistirip attim. Malc olarakta gubre olsun diye ayirdigim yapraklari uzerine serpistirdim. Isimi bitirdigimde bir yagmur bulutuda gorevi tamamladi. Gerci her tarafim agriyor ama olsun, topragima karsi gorevlerimden birini yaptim.Mutluyum.

epsody
04-01-2010, 07:17
Sındırgılı arkadaşıma topraklara gösterdiği bu görev anlayışı, benim topraklara gösterdiğim anlayışla bire bir yakılaşımla örtüştüğünden, kendisinide bir toprak dostu olarak, kardeş gibi kabul ederek kendisini samimiyetle kutlarım.

epsody
04-01-2010, 07:40
Bu leonardit saksılarda ne oranda kullanılmalıdır? Bahçede toprağa yüzeyden mi ekilmeli toprağa ne oranda karıştırılmalı ?
Arkadaşım leonarditi saksı toprağı hazırlar gibi torf-dere kumu özeliği içinde düşünerek homojen bir karışmla tatbik edersek daha iyi sonuçlara ulaşırız, toprakla çalışmalarında başarılar dilerken esenlikler mutluluklar içinde olasın, sevgiyle kalın.

epsody
04-01-2010, 08:02
Bence tam yeri ve zamanı. Toprağında leonardit uygulayıp bundan fayda umanlar, boşu boşuna bir de onunla uğraşıp zaman kaybetmek yerine, düzgün, işe yarayacak ürünleri bulup kullanmalılar. En azından aldığının ne olduğunu bilmek insanların hakkı. Leonardit gibi, içerik ve özellik itibarıyle çok bilinmeyen bir malzeme her türlü düzenbazlığa açık malesef.
Arkadaşım Meyvelitepe bazı konu başlıklarındaki paylaşımlarda, gösterdiğin ikilem sergiliyen paylaşımlarından, sonuç çıkarıp hangi yönde tavır sergiliyecek bir tutmunun sentezini koymaman, konu başlığına katkı sağlamakmı yoksa karşı tezmi getirdiğin anlaşılamıyor.
Alıntıdaki paylaşımdan leonarditi uygulama zamanımı yoksa, değilde siz takiyemi yapıyorsunuz, ben yanılıymıyorsam siz her halde leonardit konusunda birşeyler biliyorsanız, benim bu düşüncemi yalanlıyarak en uygun leonarditi fiat ve kalite yönünden burada paylaşımlara açarsınız sevgiyle kalın saygılarımla..

MeyveliTepe
04-01-2010, 08:33
..gösterdiğin ikilem sergiliyen paylaşımlarından..
..siz takiyemi yapıyorsunuz..

Sn.Epsody, hakaret etmeden bir mesaj yazabildiğinizi görebilecek miyiz bilmiyorum doğrusu :)

Topu topu dört mesaj yazmışım. ( #268 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=556959&postcount=268), #275 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=557090&postcount=275), #278 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=557115&postcount=278), #282 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=557317&postcount=282) ) Hepsi de gayet açık ve herkes anladı.

Sizin için bir daha özetleyeyim.

1. Leonarditi ben de kullanıyorum. Kullanılmasını da öneriyorum. Bu sıralar toprak hazırlığı yaparken kışlık çiftlik gübresiyle birlikte kullanmak için doğru zaman (baharda da kullanılabir).
2. Ağır olduğundan gerek taşıması, gerek toprağa karıştırmak için uğraşılması kolay değil. Öyle her dakika yapılacak bir şey değil.
3. Leonardit denen malzemenin özelliğini veren içeriğidir. Yani, humik ve fulvik asitler toplamı ve organik maddedir. PH seviyesi önemli bir göstergedir ve PH ile humik fulvik asit içeriği arasında bir korrelasyon vardır.
4. Bu sebeplerle, mümkünse kaliteli leonardit kullanın. Yoksa boşu boşuna hammallık yapmış olursunuz.
5. Piyasada satılan leonarditlerde çok düzenbazlık oluyor. Tescilinde düşük veya vasat görünen malzemeyi, tescil harici ve hangi malzeme için alındığı belli olmayan rapor göstererek kaliteli diye satabiliyorlar. Bu yüzden tescilde yazılı olanı baz alın.
6. En azından alıp bir sürü emekle kullandığınız malzemenin içeriğinin ne olduğundan emin olarak kullanın.

Söylediklerim bunlar. Bunlarda "ikilem" ya da "takkiye" varsa başka yerde aramalı artık...

epsody
04-01-2010, 10:27
Sayın Meyvelitepe mesajımda hakir görmeye varan deyimler sizin tavırlarınızda saklı olsa gerek, ikilem diyorum çünkü sanki görüşlerime katılıyormuş gibi görünüp, sonradan bu işin zorluklarını ortaya koymanızdan çıkarıyorum, halbuki biz buradaki paylaşımlarımızın bir amacıda işin kolylığını göstermektir işi yokuşa sürerek paylaşımlardan söz edemeyiz.

Gelelim işin takiye yapmanıza, leonarditi kullanmanın zamanıdır diyorsunuz, sonra bahardada kullanılabilir sözünü eklliyorsunuz, takiyeniz devamla arkadaşların leonarditi kullanma yönünden zorlukları aşacak fiat ve kalite yününden sizin temin ettiğiniz şekildeki bilgileri(Adres, firma ) açıklamasına girmiyorsunuz, sorararım size bu nasıl paylaşım samimiyetidir açıklarmısınız.

MeyveliTepe
04-01-2010, 11:12
Sn.Epsody,
Yazdığınız metin ortada. Açın sözlüğe bakın ne demek. Bu anlamda kimseye hakaret etme hakkınız yoktur. Bunu "alışılmadık" uslubunuzun ve zorlayıcı "ego"nuzun içinde yapmanız neticeyi değiştirmiyor.

Benim yazdıklarım da ortada. Ne yazdıysam onu söylemişimdir. Açıkçası sizin görüşünüzün ve anlayışınızın ne olduğu beni çok da ilgilendirmiyor. Onun için, "görüşleriniz" özelinde katıldığım ya da katılmadığım bir şey mevcut değildir.

Yukarıda #287 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=557616&postcount=287) numaralı mesajda sıraladığım altı madde, siz hariç, leonardit kullanmaya niyetlenen arkadaşlar için naçizane uyarı mahiyetindedir. Vasat linyit tozunun hammallığını yapıp, üstelik de ondan bir fayda umarak zaman kaybetmesinler, yapacaklarsa kendileri için doğrusunu bulsunlar diye.

İyi malzemeyi herkes en fazla yarım saatlik bir araştırma sonucunda bulur. Bir sürü iyi, bir sürü de kötü ya da vasat malzeme var. Herkes, kendisine yakın, resmi içeriğinden emin olduğu, fiyatı kesesine uygun ve almaya değer bir şeyi bulabilir.

Kullanım zamanına gelince, şimdi de kullanılır, baharda da kullanılır, yazın da kullanılır. Ne maksatla ve nasıl kullanıldığına göre değişir. Onun için "baharda da kullanılır" dendiğinde bunun adı "takkiye" değildir. Sadece baharda da kullanılabileceğini ifade eder. Şimdi kullanılırsa suda eriyen humik ve fulvik asitlerin büyük kısmı zayi olur, organik madde kalır. Baharda kullanılırsa humik ve fulvik asitlerden yararlanma oranı artar vb.

adnanu
07-01-2010, 20:50
merhaba leonardit konusunda yazılanlara bakıyorum ..birde satın alanlar var.Leonardit üreten türkiyede lisans almış 20 maden işletmesi var.Bütün bu üretilen Leonarditler değer olarak hepsi yaklaşık olarak aynıdır (istisnalar hariç).En son Kayseri'de bir ocak açıldı şu anda üretim hazırlıkları yapılıyor ve 1 ay sonra üretime başlanacak.Bu ürünün Marmara Bölge bayiliğini aldım,İsteyen arkadaşlara (tahminen fiyatının 20-25 tl olacağını düşünüyorum)kargo ile göndereceğim,Leonardit konusunda her türlü bilgimi paylaşabilirim
saygılar
İstanbul

adnanu
07-01-2010, 20:54
Önemli bir humik ve fulvik asit kaynağı olan leonardit toprak düzenleyicilerde kullanılan diğer organik madde kaynağıdır. Üretimde kullanılan leonarditin organik madde düzeyi %50 üzerinde olup %40 düzeyinde humik asit içermesi önemli bir avantaj sağlamaktadır. Ayrıca uygun pH (%6.5) düzeyi ve tuzsuz olması leonarditin tarımsal açıdan kullanımında büyük yararlar sağlamaktadır.
Tamamen organik kökenli olan ve oluşumu yüzbinlerce yıl alan Leonardit toprağa organik madde dışında humik ve fulvik asit sağlayarak toprağın kimyasal ve fiziksel kalitesini olumlu yönde geliştirmektedir. Leonardit özellikle Türkiye gibi toprakları kireççe zengin ortamlarda sağladığı organik asitlerle bitki besin maddelerinin alımını arttırmaktadır. Başka bir ifadeyle topraklarımızda yıllardır yanlış gübreleme sonucu birikmiş olan fosfor, potasyum gibi besin elementlerini çözerek bu besin elementlerinin alımını sağlamaktadır. Leonardit yüksek su tutma kapasitesi nedeniyle sulama suyunun topraktan hemen uzaklaşmasını engelleyerek düşük su tüketimini sağlamaktadır.

adnanu
07-01-2010, 20:55
LEONARDİT Miktar
Organik madde (550°C yakma) 55%
pH (26°C) 6.94
Toplam humik ve fulvik asit %49.5
Nem (105°C) %18.7
Gözeneklilik %33

nariçi
07-01-2010, 20:56
Sayın adnanu, bu arz ettiğiniz fiyattan satacağınız leonarditin kilo-gram miktarı nedir?

adnanu
07-01-2010, 20:57
Sayın adnanu, bu arz ettiğiniz fiyattan satacağınız leonarditin kilo-gram miktarı nedir?

çuvallar ağır olmasın diye 25 kilolu olarak düşünüldü,

adnanu
07-01-2010, 20:58
çuvallar ağır olmasın diye 25 kilolu olarak düşünüldü,

bu fiyatlar parakende fiyatlar olup toplu alımlarda çok daha cazip fiyatlar oluşabilecektir

idris şenol
11-01-2010, 21:03
bu fiyatlar parakende fiyatlar olup toplu alımlarda çok daha cazip fiyatlar oluşabilecektir
sayın Adnan u
bende istanbulda kalıyorum ama ipsalada arazilerimz var
buğday ve ayçiçek tarımı yapıyorum
buğday ve ayçiçekte uygulama nedir yağni 1 dönüm toprağa uygulama sıvı **** katı formında uygulama hk bilgi verirmisiniz
ayrıca istanbulun hangi semtindesiniz adres bilgileriniz mesajla bildirimisiniz
birde fyat bilgilerin:)gireseniz sevinirim saygılarımla

adnanu
11-01-2010, 23:15
sayın Adnan u
buğday ve ayçiçekte uygulama nedir yağni 1 dönüm toprağa uygulama sıvı **** katı formında uygulama hk bilgi verirmisiniz

ürün artışı

Buğday %13-25 Domates %20-30
Arpa %15-18 Lahana %25-30
Karabuğday ve Darı %25-50 Patates,havuç,pancar,turp %25-40 Bütün narenciyelerde %30-60
Pamuk %10-30 Çayır,çimen,çim %100'e kadar
Salatalık %34-38 Üzüm %25-30

Elma %8-20

dekara 20-30 kg kullanılabilir fazla verilmesinde ürünlerde bir zarar oluşmaz aksine faydası vardır toprak altına tohum makinasıyla **** bitki köklerine açık olarak uygulanabirir en iyi sonuç toprak altı uygulamasından alınır
Mısır %30

MeyveliTepe
11-01-2010, 23:19
Sn.Adnanu, ürününüzün tescil bilgileri hakkında bilgi verebilir misiniz?

epsody
12-01-2010, 03:04
sayın Adnan u

Sayın idris şenol, Leonardit konusunda Remzi Sarıoğlu ile irtibatını vardı ne oldu öğrenebilirmiyim, Geliboluda çetinler kardeşler ticarette, leonardit bulabilirsin istanbuldan nakliye yönünden daha avantajlı bir durum sayılabilir. Leonardit uygulaması gübre uygulamalarıyla beraber bu aylarda yapılma halinde gübrenin topraklarda yakınmadan tutunması sağlanabilir, tarım çalışmalarında başarılar dilerim.

adnanu
12-01-2010, 10:20

resmi analiz bilgilerini bekliyorum geldiğinde ayrıntılı paylaşacağım şu anda sadece fax ile gelen bilgiler mevcut olup sitedeki arkadaşları yanıltmak istemem
çünkü gelen fax çok net okunmuyor

MeyveliTepe
12-01-2010, 12:27
Sn.Adnanu, yanlış anlaşılmasın lütfen. Sorduğum, sizin laboratuara örnek gönderip aldığınız/alabileceğiniz analiz raporu değil. Ürünün bakanlık tescilinde görünen ve garanti edilen içeriğidir. Sizin kendi imkanlarınızla elde ettiğiniz analiz raporları tüketici açısından güvenilir olmayıp, satılan malın rapordaki efsafta olmasının garantisi olmamaktadır.

adnanu
12-01-2010, 21:53
Sn.Adnanu, yanlış anlaşılmasın lütfen. Sorduğum, sizin laboratuara örnek gönderip aldığınız/alabileceğiniz analiz raporu değil. Ürünün bakanlık tescilinde görünen ve garanti edilen içeriğidir. Sizin kendi imkanlarınızla elde ettiğiniz analiz raporları tüketici açısından güvenilir olmayıp, satılan malın rapordaki efsafta olmasının garantisi olmamaktadır.

bende bakanlık onayı ve garanti edilen değerlerden bahsediyorum yoksa eline bir rapor alan ortaya atlar

MeyveliTepe
12-01-2010, 22:55
bende bakanlık onayı ve garanti edilen değerlerden bahsediyorum yoksa eline bir rapor alan ortaya atlar

Tescil belgenizi nerede görebiliriz? İnternette yoksa rica etsek buraya resim olarak koyabilir misiniz? Ürününüzün ticari ismi ve üretici firma nedir?

akcan67
12-01-2010, 23:17
Sn Meyvelitepe
Orfe tekniğin çıkarmış olduğu Agrohum hakkındaki fikrinizi alabilirmiyim.Bu yıl bu ürünü kullanmak istiyorum.Umarım doğru bir tercih yapıyorumdur.
Bu arada yeni sebze parkı konsundaki yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.Ellerinize sağlık.

adnanu
13-01-2010, 09:07
Tescil belgenizi nerede görebiliriz? İnternette yoksa rica etsek buraya resim olarak koyabilir misiniz? Ürününüzün ticari ismi ve üretici firma nedir?

Üretici firmayı şu anda söylemek istemiyorum ancak cuma günü yapılacak toplantının ardından açıklayabilirim.
istediğiniz tüm bilgileri buraya yazacağım.

MeyveliTepe
13-01-2010, 13:34
Sn Meyvelitepe
Orfe tekniğin çıkarmış olduğu Agrohum hakkındaki fikrinizi alabilirmiyim.Bu yıl bu ürünü kullanmak istiyorum.Umarım doğru bir tercih yapıyorumdur.
Bu arada yeni sebze parkı konsundaki yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.Ellerinize sağlık.

Sn. Akcan67, bu ürünü geçen yıl kullandım ve oldukça memnun kaldım. Kaliteli bir malzeme. Bir miktar ayırmıştım, onları da yeni sebze parkında diğer malzemelerle birlikte kullanacağım.

idris şenol
13-01-2010, 20:12
Sayın idris şenol, Leonardit konusunda Remzi Sarıoğlu ile irtibatını vardı ne oldu öğrenebilirmiyim, Geliboluda çetinler kardeşler ticarette, leonardit bulabilirsin istanbuldan nakliye yönünden daha avantajlı bir durum sayılabilir. Leonardit uygulaması gübre uygulamalarıyla beraber bu aylarda yapılma halinde gübrenin topraklarda yakınmadan tutunması sağlanabilir, tarım çalışmalarında başarılar dilerim.
sayın epsody remzi sarıoğluyla irtibatımız devam ediyor ürünlerine güvenim tam
önemli olan en kaliteli ve en ucuzu bulmak şuan için remzi beyin önerdiği leonardit uygun :)ama benim araştırmacı yönümü bir türlü aşamıyorum
böyle yeni bilgiler geldikçe deyerlendirmelerim devam edecek
sizden:)
ve sayın Meyvelitepeden ricam çeşitli gübreleri denemek ve biz amatör yetiştiricilere en kısa zamanda en ucuz yöntemle en iyi ürün almayı sağlamak ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim saygılarımla:)

AHMET DANIŞ
14-01-2010, 17:28
Remzi Bey ve Ahmet Bey, dilerseniz ürünleriniz için satış bölümünde bir başlık açalım. Konu başlıklarında satış/reklam amaçlı mesajlara izin vermiyoruz. Böyle içerikli mesajlarınızı temizlemenizi rica ediyoruz.

Sayın site yöneticisi,
10. ayda Remzi Bey ve benim mesajlarımı reklam içerikli olması gerekçesiyle -ki ben reklam değil bilgi amaçlı olduğuna inanıyorum- uyarmış ve düzeltmiştiniz. Oysa son 20 mesaja baktığımızda Remzi Bey ve benim yazdığım mesajlara kıyasla bana göre bilgilendirme, sizin kriterlere göre en az 2 kat reklam içeriyor. Sitenin bir üyesi olarak bende mesaj standartlarında bir sıkıntı olduğu kanaati oluştu. Aşırıya kaçmamak şartı ile bilgilendirme amaçlı mesajların reklam kabul edilmemesi temennisindeyim.
Leonardit kullanıcısı ve satıcısı olarak verdikleri bilgilerden dolayı tüm mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Burada şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Piyasada leonardit adı altında fiyat ve kalitesi birbirinden oldukça farklı ürünler üretilip satılıyor. Aynı ürün aynı bölgede geçen yıl 25 ila 50.00 tl arasında satılırken bu yıl 10 tl civarında satılmaktadır. Hatta paket üzerine 25 kg yazıp, paket içine 20-21 kg ürün doldurup 8-10 tl'den satılmaktadır. Çiftçimiz ve özellikle köylü kardeşlerimiz kamyonlarla bahçesine kadar getirilen çuvalları o anda tartma imkanı olmadığı için malesef kötü niyetli insanların tuzağına düşmektedirler. İşin bir başka boyutuda içeriğine çok çüz-i miktarlarda kimyasal elementler ilave ederek (azot, fosfor, potas, demir, çinko vs.) elde edilen karışımı afaki fiyatlara satmaktadırlar. Bu elementlerin bitki üzerinde mutlak faydası olmakla birlikte 10 tl'lik ürüne 50-100 tl'lik katkı yapma şansı bana göre mümkün değildir. Yani Ph:6-7 + organik madde oranı: 45-50 + hümik-fulvik asidi: 40 + nem oranı 25 + organik azotu 1,5 / 2,5 olan ve 10 tl / 25 kg olan bir ürün, %2 n + %2 p + %2 k ilave edilerek nasıl 50-60 tl'ye satılır aklım ermiş değil. Bu konuda kullanıcı ve satıcıları uyarıyorum. Lütfen bilinçli hareket edelim. Kanmayalım ve kandırılmayalım.

maki01
14-01-2010, 17:55
Leonarditi balkonda ve içerde yetiştirdiğim çiçek ve sebzelerim için nereden, nasıl temin edebilirim?

Agrohum'u inceleyerek Orfe Teknik'e mail yazdım. Umarım yanıtları olumlu olur ve 1 torba göndermeyi kabul ederler.

MeyveliTepe
14-01-2010, 18:26
..Bu konuda kullanıcı ve satıcıları uyarıyorum. Lütfen bilinçli hareket edelim. Kanmayalım ve kandırılmayalım...

Bu malzemede tescil belgesine bakılmalıdır. Tescil belgesine yansımamış her rapor, ifade vb. şüphelidir.

akcan67
14-01-2010, 20:21
Leonarditi balkonda ve içerde yetiştirdiğim çiçek ve sebzelerim için nereden, nasıl temin edebilirim?

Agrohum'u inceleyerek Orfe Teknik'e mail yazdım. Umarım yanıtları olumlu olur ve 1 torba göndermeyi kabul ederler.

Sn makio1

Telefonla görüşürseniz kargoya veriyorlar.

acemi_caylak
15-01-2010, 09:58
İçinizde İzotar'ın Perlhumus, Altıntar'ın Agrolig Granüler-HA ürününü deneyen var mı acaba?

MeyveliTepe
15-01-2010, 10:22
İçinizde İzotar'ın Perlhumus, Altıntar'ın Agrolig Granüler-HA ürününü deneyen var mı acaba?

Biyotar - Organik GOLD
İzotar - Perlhumus
Orfe Teknik - Agrohum
Altıntar - Agrolig Granüler

Özellikleri iyi görünüyor, tescili de uygun. Daha başka da vardır herhalde.

epsody
15-01-2010, 10:38
Arkadaşlar topraklarımız elden gitmiş, organik özlliğini yitireli yıllar olmuş sizlerin bu arayışlarınıza dayanacak gücünün kalmadığının farkında değilsiniz herhalde, maddi imkanlarınız elvermiyorsa gidiniz linyit kömür ocaklarından satılamıyan yanma özelliğine olaşmamış kalitesiz de olsa bu linyit kömürlerinin eleterek tozlarını alınız sizden parada istemiyeceklerdir kendileri bunları verimsiz ocakları kapamakta kullanıyorlar, bu adi kömür tozları topraklarınıza ilaç gibi gelecektir, öncelik bu acil durumu aşmak zorunluluğu vardır.

acemi_caylak
15-01-2010, 10:56
Arkadaşlar topraklarımız elden gitmiş, organik özlliğini yitireli yıllar olmuş sizlerin bu arayışlarınıza dayanacak gücünün kalmadığının farkında değilsiniz herhalde, maddi imkanlarınız elvermiyorsa gidiniz linyit kömür ocaklarından satılamıyan yanma özelliğine olaşmamış kalitesiz de olsa bu linyit kömürlerinin eleterek tozlarını alınız sizden parada istemiyeceklerdir kendileri bunları verimsiz ocakları kapamakta kullanıyorlar, bu adi kömür tozları topraklarınıza ilaç gibi gelecektir, öncelik bu acil durumu aşmak zorunluluğu vardır.

Sayın Epsody,
Bölgemizde maden ocağı olsa zaten alacağım.Araştımamızın nedeni, ne yazık ki Leonardit'te henüz bir standart yok. Dün bir üretici ile konuşmamı aynen aktarıyorum.
25 Kg lık paket için fiyat 25 TL dedi. Ben organik madde oranı %40 ve Nem Oranı %25-30 arası olan bir madde için pahalı olduğunu söylediğimde. Zaten zeytin için bu ürün lüks olur dedi. Bana 25 kilosu 10 TL olan organik gübrelerini önerdi.
Bu durumda Meyvelitepe'nin belirrttiği gibi tescil belgesi kesinlikle olmalı. Çünkü bir standart oturmuş değil. Nem oranı %15-20 ve organik madde oranı %85 olan ürünler biraz pahalı olduğu için, bizim yerli üreticiler işin kolayını bulmuşlar. Size taş toprak yığınını yutturmaya çalışıyorlar.

epsody
16-01-2010, 05:49
Sayın arkadaşım acemi_caylak, Benim bütün endişe ve telaşım topraklara adına, adamın sana 10 lira organik gübre önermesinin nedenini belirteyimmi hastaya ilaç lazım olduğunun farkında siz bal alın diyor, zafiyet geçiren vücüda bal ne yapsın vaka bu, bence toprakları bu durumdan kurtaracak homusun toprakta sağlamanın yolu hümik asitlerden geçiyor.

Bize ahkam kesmek düşmüyor, firmalarda yetki tesçil belgesinin peşine düşmek bırakın bu işi üstlenen yetkililer yapsınlar, bizim birinci vazifemiz var olan topraklarımızdaki bu sorunu aşmanın yolunu bulup gidermek, serbest piyasa ekonomisi işliyor, buda sistemin parçası olsa gerek ben nice çok kalite leonarditler buldum fakat adam ton bazında kamyon hesabıyla haraket ediyor.

Bizler bilinçli olarak bir araya gelerek bu işi büyle toptan alım yapabilsekte kendi aramızda bölüştürerek bu işi ozanan kendi lehimize çevirebiliriz, toptancı leonarditi almış elinde kalmış satacak bilinçli çiftçiyi bulamamış, malını bizim gibi bazı parekedecilerin önünde ezilirmi, adam toptan alana malını kaptırıyor ben geliboluda, adam toptan aldı 3ton 7-8 lirdan torbasını, ben iki torba alınca 15 liradan verdi, adamda haklı malı ocakta doğrudan adama indiriyor taşıma nakliye depo paralarını asgariye düşürüyor, senin alacağın mal deposına indiriyor taşıma nakliya depo masrafları satana kadar işliyor nerden çıkacak bu masrafalar,

Hümik asitte böyle 30 litre hümik asit 60 lira bir litre alırsan 7lira diyor bende 30 litrelik bidonla alıyorum, nasıl olsa topraklarımın ihtiyacı bu, iş arz talep dengesi kuralı içinde düşünülürse ekonomi olur, en iyi mala en ucuz fiata elde ederiz, sözün kısası parana göre mal alırsın adamın karşısına tesçil ruhsat dersen adam senden şüphe içinde işi daima yokuşa sürerek sana müşteri muamelesi yapmıyacaktır, bozungunculuk yaparak topraklarımıza hizmet sağlıyamayız.

acemi_caylak
16-01-2010, 06:23
Sn. Epsody,
Alacağımız miktar azda değildi. Ben yaklaşık 1,5 ton alacağım. Araştırmalarım hala sürüyor. Uygun fiyata kaliteli bir ürün bulursam hemen alacağım.

acemi_caylak
16-01-2010, 06:50
Üretici firmayı şu anda söylemek istemiyorum ancak cuma günü yapılacak toplantının ardından açıklayabilirim.
istediğiniz tüm bilgileri buraya yazacağım.

Sn. Adnanu,
Yukarıda sözettiğiniz toplantı yapıldı mı acaba? Tescil belgesini paylaşabilir misiniz?

epsody
16-01-2010, 08:03
Sn. Epsody,
Alacağımız miktar azda değildi. Ben yaklaşık 1,5 ton alacağım. Araştırmalarım hala sürüyor. Uygun fiyata kaliteli bir ürün bulursam hemen alacağım.

Geliboluda senelerdir leonardit yoktu, diyebilirimki kendi şahsi çabalarım sayesinde gelibolu lu çiftçiler leonarditle tanştılar, tabi bu şasi gayretlerimi destekleyen üye arkadaşlarımızdan Remzi Sarıoğlu arkadaşımızın pazarlama faaliyetlerine ilgi gösteren gelibuludaki çetinler ticaretin sahiplerinden Birol beyinde katkıları ile böyle birlektelikle sonuçta topraklarımızın adına ileri
bir adım atmış olduk.

Not. Remzi Sarıoğlu ile irtibata geçerek görüşmenizde fayda görmekteyim.

epsody
16-01-2010, 08:24
Arkadaşlar topraklarımıza Hümik asitleri ve ya leonardit'i bir an evvel kazandırmamak demek ayni zamanda dün anız yangınlarına muhatap olmakla ayni özdeş düşünceye hizmet etmektedir, belki bu gün anız yangıları bir mertebe yavaşladığını kabul etsek bile insanin yine kendi eksik anlayışı ile mineral gübrelerle toprakları yakarak zehirlidiği gerçeği ortadır.
Arkadaşlar topraklarımızın organik özeliklerini koruyarakta, bir yerde onları organik yapılarında tasaruf sağlamış olmaktayız, onların bu yapılarına zarar veren oluşumların önune geçerekte hizmetlerimiz anlam kazanmaktadır, aşığıda yazılan mesajlar buna bir örnek teşkil etmektedir.

Anız yakmak demek cehennemi dünya üzerinde kurmak demektir, insanlara dinsel öğretilerde neden cennet vaad ediliyorda cehennem ateşi ile cezalar öneriliyor, Cehennem ateşinden medet ummak şeytanla dost olmak demektir.

Arkadşlar bizler birer doğa ve çevre dostu olarak toprak üstündeki ateşleri yakmamanın ötesinde ateşin etkisinden daha fazla etkilere sahip bir gübleme sistemi olan, insanın dar düşünceleriyle doğayı taklit ediyorum diyerek sadece bitkileri beslemeyi amaçlayan, fakat onuda yetkisiz ellerde kullanımına sunarak bitkilerde başlayan kalıntılar, toprakta daha fazla tahribatlara sebeb olmaktadır.

Bu toprakların dün anız yangılarıyla, bu gün mineal gübre kullanımıyla doruğa yükselen bu gidişatı ancak tarım bakanlığının yetkileri ile zehir ve toksinlerin alımını satışını kullanımını cok sıkı denetleyen birimlerle sağlama yoluna gitmelidir.

Yoksa bu topraklar üzerindeki rant paylaşımının sonu nereye gideceği belli olmayan serüvenlerle topraklarımızı çöle çevirme yarışında hızlarını kesmeden devam edemiyeceklerini bildiklerinden şimdide topraksız tarım diye, biten topraklarda şimdi suda bitki yetiştirelim teraneleri yaparak suların da işini bitirme telaşında kendilerine yandaş bulmada geçikmemişler, sonuçta toprakla suyun arasındaki farkı gördüklerinde bitkilerin gen yapılarıla oynayarak yeni üretim modelleriyle insanlığı bir deneysl macera içinde beslenme sorununa çareler üretme telaşlarına girmişlerdir.

Bu gün gdo lu ürünler diye bitkilerin gen yapılarını bozanlar yarın insanlığın sonunu getiren genitiği değiştirilmiş ürünlerle beslenen insanların hastlıklarına çare bulmadaki düşüceği durumları şimdiden görüp düzelmek zor olmasa gerek.

Sonuç topraklarımıza sahip çıkmaya, korumaya, onun arganik yapısını güçlendirmeye, atıklardan arındırmaya, başlamanın tam başında olduğumuz kanısındayım.

Burada şimdi yapacağımız işlerin başında toprağı düzenleyen mineralleri toprağa kazandırmak bizlerin yapacağı en önemli işlerin başında geldiğidir.

acemi_caylak
16-01-2010, 09:42
Geliboluda senelerdir leonardit yoktu, diyebilirimki kendi şahsi çabalarım sayesinde gelibolu lu çiftçiler leonarditle tanştılar, tabi bu şasi gayretlerimi destekleyen üye arkadaşlarımızdan Remzi Sarıoğlu arkadaşımızın pazarlama faaliyetlerine ilgi gösteren gelibuludaki çetinler ticaretin sahiplerinden Birol beyinde katkıları ile böyle birlektelikle sonuçta topraklarımızın adına ileri
bir adım atmış olduk.

Not. Remzi Sarıoğlu ile irtibata geçerek görüşmenizde fayda görmekteyim.

Sayın Epsody,
Remzi Bey'in analiz raporunu ve ürününün özelliklerini önceki sayfalarda okudum. Ürünü kullanan biri olarak sizin düşünceleriniz nelerdir? İçindeki diğer maddeleri belki ölçme şansınız yok ama nem oranı gerçekten %4 ler civarında mıydı bilmek iserim. Tecrübelerinizi paylaşısanız sevinirim.

maki01
16-01-2010, 10:17

Gelen cevapta en az 500 Kg gönderebileceklerini yazmışlar...

epsody
16-01-2010, 10:32
Arkadaşım acemi caylak, Ben bu sene ilk defa kullandığımdan sonuçları hakkında kesin sonucu bu sene alacağım her halde, iki çeşit mamül aldım, bir tanesi toz formunda, öbür de granül formunda granül formu işlem görmüş diyerek 15 lira idi 25kg çuvalı öbürü toz olan 14 lira idi 25kg çuvalı nem oranı çuvalın üzerinde vardı ama şimdi aklımda değil.

Ben kullanımında azami özen gösterdiğimden maksimum neticeye ulaşacağımdan eminim, forumlarda bahçelerde sonbahar bakımı, başlığı altında uygulamalarımı anlatmıştım, sizede uygulamalarımı tekrarlıyabilirim.

Bahçemde bulunan meyva ağaçlarımın dal iz düşümlerine gelecek şekilde biofarm kompost gübre ile beraber ağaç başına 2kg kadar toz olandan kullandım üzerine kendimin bahçe artıkları ve muytfak atıklarıyla oluşturduğum kompost uygulamasına ilveten bahçemdeki ağaçların budama artıklarıyla oluşturduğum malçı sererek gübre kompost leonardit ve malç ile tam bir kompoze olan işlemleri tamamladım, tabii baharda sebze dikeceğinm parsellerede aynı asasiyeti gösterdiğimi belirtebilirim.

acemi_caylak
16-01-2010, 12:03
Gelen cevapta en az 500 Kg gönderebileceklerini yazmışlar...

Sn. Maki01,

Fiyat ne verdiler acaba?

epsody
16-01-2010, 12:25
Sn. Epsody,

Arkadaşım toprakla ilgili çalımalarınızdan bahsedermisiniz araziniz nerede ve nekadar ekili bağ veya ağacınızın oluşumu hakkında bilgi verebilirmisiniz toprakla uğraşılarınız ne kadar zamanınızı almaktadır leonardi'ti aramalar daki ciddi ısrarlarınızın mahiyeti hakkında malümat edinmek isterdim, çalışmalarınızda başarılar dilerim ilgin için teşekkür ederim.

MeyveliTepe
16-01-2010, 12:52
..Bize ahkam kesmek düşmüyor, firmalarda yetki tesçil belgesinin peşine düşmek bırakın bu işi üstlenen yetkililer yapsınlar, bizim birinci vazifemiz var olan topraklarımızdaki bu sorunu aşmanın yolunu bulup gidermek, serbest piyasa ekonomisi işliyor,..

..sözün kısası parana göre mal alırsın adamın karşısına tesçil ruhsat dersen adam senden şüphe içinde işi daima yokuşa sürerek sana müşteri muamelesi yapmıyacaktır, bozungunculuk yaparak topraklarımıza hizmet sağlıyamayız.

Bunlar herhalde benim kalite, tescil vb. hakkında yazdıklarıma istinaden söylenen şeyler.

Deniyor ki, tescil vb. kurcalamayın. Satılanı alın. Aksi halde bozgunculuk yapmış olursunuz :)

Sürekli verilen irtibat adresi de kalite,tescil, rapor vb. hakkında söylediklerimi teyid ediyor sanki.

Demiş, bilfiil leonardit satan bir üyemiz.

Vatandaş iyi zannederek aldığının hammallığını yapmış, ağır malzemeyi bahçesine taşımış, kazmış çabalamış, kimin umrunda. Nasılsa faydası ve sonucu da hemen görülmez. Üstelik, bir malzeme konusunda bu kadar fanatik olmak için denenmiş ve sonuç alınmış, alınan sonucun net olarak gözlenmiş olması gerekirdi. Hepsi birleşince ortaya çıkan iyi bir şey değil maalesef.

maki01
16-01-2010, 19:56
Fiyat sormamıştım sayın acemi_caylak, onlar da yazmamış.

"Adana da AGROHUM satan bir bayimiz yok.
En az 500 Kg ( 20 torba) siparişlerde gönderiyoruz."

Gelen yanıt bu :)

Zeytinlibahçe
16-01-2010, 20:32
sn maki01 selamlar

en az 500 kg kargo ucreti kendilerine ait olmak uzere gonderiyorlar sanirim daha az kilolarda kargo ucretini siz karsilamak sartiyla alabilirsiniz

saygilarimla

maki01
16-01-2010, 20:52
Bilgi için teşekkürler sayın ayhandukel, tekrar görüşeyim o zaman...

acemi_caylak
16-01-2010, 22:13
Arkadaşım toprakla ilgili çalımalarınızdan bahsedermisiniz araziniz nerede ve nekadar ekili bağ veya ağacınızın oluşumu hakkında bilgi verebilirmisiniz toprakla uğraşılarınız ne kadar zamanınızı almaktadır leonardi'ti aramalar daki ciddi ısrarlarınızın mahiyeti hakkında malümat edinmek isterdim, çalışmalarınızda başarılar dilerim ilgin için teşekkür ederim.
Sn. Epsody,
Arazi Gaziantep'te toplam 12 dönümlük arazi. 56-60 kadar Antepfıstığı, 400 ağaç kadar zeytin var. Fıstıklar ve Zeytinlerin 50-60 kadarı 50 yaşından büyüktür (dededen kalma olduğu için tam yaşını bende bilmiyorum). Diğerleri 5, 3 ve 2 yaşında. Bugüne kadar hiç kimyasal gübre kullanmadık. Yanmış ahır gübresi verdik.
Bu yıl kaliteli gübre bulamadık. Bu yüzden 20 gün önce ağaçların yaşına göre tavsiye edilen oranda Biofarm organik gübre verdik. Gübreyi ağaçların taç izdüşümüne yaklaşık 15-20 cm çukurlara gömdük.
Şubat sonu, Mart ayı başlarında Leonardit, EM (EM için 2 traktör koyun gübresi temin ederek kompost yaparak uygulayacağım) ve Biofarm karışımı uygulamak istiyorum. Bu yüzden ısrarla fiyatı ve kalitesi uygun bir ürün arıyorum.

acemi_caylak
16-01-2010, 22:24
Sürekli verilen irtibat adresi de kalite,tescil, rapor vb. hakkında söylediklerimi teyid ediyor sanki.

Yukarıda Meyvelitepe'nin sözünü ettiği, şu tescil meselesi üzerine karşılaştırmalı bir tablo en iyisi olacak. Aşağıda tescil belgelerinde belirtilen oranları gösteren bir tablo var. Kaliteli olanların fiyatları 30 TL'nin üzerinde (25 Kg için).

İçindekiler|Perl Humus - İzotar|Agrohum - Orfe Teknik|AGROLIG - Altıntar|Biyo Organik Gold - Biyotar|Biyo Organik SR- Biyotar|Biyo Organik AS- Biyotar|Biyo Organik MD- Biyotar|Biyo Organik- Biyotar
Toplam Hümik Asit+Fulvik Asit|% 85|% 75±10|% 72|% 80|% 65|% 52|% 48|% 45
Organik Madde Oranı|% 90|% 85|% 80-85|% 70|% 65|% 54|% 50|% 40
Nem|%15|%17±5|% 14 -22|% 25|% 25|% 25|% 25|% 25
pH|% 6.7|% 4±1|% 4.5|% 3-5|% 6-8 |% 7-9|% 4-6|% 7-8
Fiyat|60 TL (25 Kg)|35 TL (25 Kg)|65 TL (25 Kg)|-|720 TL (Ton)|-|670 TL (Ton)|280 TL (Ton)
Hammadde|Leonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit|L eonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit

Ayrıca aşağıda bir üreticiden gelen, Meyvelitepe'nin ısrarla vurguladığı tescil belgesiyle ilgili kuşkular uyandıran bir maili sizinle paylaşmak istiyorum. Şimdi adam Laben'e kaliteli bir ürün göndermişse, ama gerçekte sattığı ürün bu değilse ne yapacağız?

ÜRÜN İÇERİĞİMİZ;
TOPLAM ORGANİK MADDE:%40
TOPLAM HUMİK-FULVİK ASİT:%40
MAX.NEM:%25
PH:5.5-7.5

NOT:FİYATIMIZ 600 ÇUVALA (1 KAMYON) KADAR 10 TL DİR.AYRICA YUKARIDA YAZAN DEĞERLER AMBALAJ ÜZERİNDEKİ BİLGİLERDİR.LABEN DEN TAHLİL SONUÇLARI İSTEMENİZ DURUMUNDA TARAFINIZA GÖNDERİLECEKTİR. LABEN DEĞERLERİMİZ;ORGANİK MADDE %65,HUMİK-FULVİK TOPLAM %60 MAX.NEM;%20 ŞEKLİNDEDİR.

MeyveliTepe
16-01-2010, 22:51
Ayrıca aşağıda bir üreticiden gelen, Meyvelitepe'nin ısrarla vurguladığı tescil belgesiyle ilgili kuşkular uyandıran bir maili sizinle paylaşmak istiyorum. Şimdi adam Laben'e kaliteli bir ürün göndermişse, ama gerçekte sattığı ürün bu değilse ne yapacağız?

1. Ürünün kalitesiz olduğunu anlamayacaksınız. 1.5 ton malzemenin hammallığını yapmakla kalacaksınız. Ama ne gam, nasılsa farkında değilsiniz.

2. Diyelim ki, ısrarcısınız, tahlil ettirdiniz ve anladınız. Hiç bir şey iddia edemeyeceksiniz, kimselere şikayet edemeyeceksiniz, çünkü aldığınız tescil ile uyumlu çıkacak.

3. Yoksa siz de mi bozguncusunuz? Neymiş öyle kalite filan :)

denizakvaryumu
16-01-2010, 23:17
Sn.Acemi caylak

güzel ve yararlı bir tablo olmuş.

Aslında fiyatlarda olsaydı durumu net olarak görebilecektik.

(İzotarın ürününde neden ph yukarlarda anlamadım?)

acemi_caylak
17-01-2010, 07:05
Sn.Acemi caylak

güzel ve yararlı bir tablo olmuş.

Aslında fiyatlarda olsaydı durumu net olarak görebilecektik.

(İzotarın ürününde neden ph yukarlarda anlamadım?)

Sn. Denizakvaryumu,
Foruma table post etmek biraz zor olduğu için fiyatlardan öğrenebildiklerimi eski tabloda yanlarına yazdım.
İzotar'ın oranı kendi sitelerinden alıntıdır. Yanlış yoktur diye düşünüyorum.

sındırgılı
17-01-2010, 07:45
Bandirmadan aldigim leonardit ile Remzi Beyin deneme amacli verdigi leonardit arasinda fiziksel olarak ayird edebildigim nemdi. Sn.Remzi Beyin leonarditi daha kuru ve yagli gozuktu. Tabii bu soylediklerimin hicbir bilimsel yani yok. Sn.MeyveliTepe nin dedigi gibi bu konu, ureticinin ticari ahlak degerlerini ozumsemesine kalmis !!! Turkiyemizde yedigimiz veya ictigimiz hangi seyden %100 eminizki ?
Benim 40-50 M2 sebze bahcemde kullandigim 1 torba, agaclarimadada 1 torba kullandim.Asil onemlisi bu urune bel baglayip tonlarca alip arazisinde kullanacaklar.... Adamlar, cok guzel Web sayfasi yapip, urunlerini allayip pulluyorlar.Ne yapabiliriz ? Ben www.hazemkimya.com dan aldim.Isteyenler siteye girip urunler hakkinda arastirma yapabilirler.Hatta bazi sorular sorup, karsilarindaki tuketicilerin bilincli oldugunu farketmelerini sagliyabiliriz. Ne dersiniz?

epsody
17-01-2010, 08:40
Sn. Epsody,
Arazi Gaziantep'te toplam 12 dönümlük arazi. 56-60 kadar Antepfıstığı, 400 ağaç kadar zeytin var. Fıstıklar ve Zeytinlerin 50-60 kadarı 50 yaşından büyüktür (dededen kalma olduğu için tam yaşını bende bilmiyorum). Diğerleri 5, 3 ve 2 yaşında. Bugüne kadar hiç kimyasal gübre kullanmadık. Yanmış ahır gübresi verdik.
Bu yıl kaliteli gübre bulamadık. Bu yüzden 20 gün önce ağaçların yaşına göre tavsiye edilen oranda Biofarm organik gübre verdik. Gübreyi ağaçların taç izdüşümüne yaklaşık 15-20 cm çukurlara gömdük.
Şubat sonu, Mart ayı başlarında Leonardit, EM (EM için 2 traktör koyun gübresi temin ederek kompost yaparak uygulayacağım) ve Biofarm karışımı uygulamak istiyorum. Bu yüzden ısrarla fiyatı ve kalitesi uygun bir ürün arıyorum.

Yukardaki bilgiler ışığında size topraklar adına samimi yorumlarda bulunacağım, arkadaşım büyüklerinizden kalan bu toprak parçasına ve üzerindeki bu meyve ağaçlarına gösterdiğiniz ilgi ve samiyetin, tutumundaki ciddiyetle örtüşmektedir, lakin sizinde bildiğiniz gibi ülkemizin kültürel yönden az gelişmişliğinin göstergesi olarak her alanda dürst çalışmaları görmek mümkün değildir, üretim yapan kişiler ve kuruluşlar yaptıklarına her zaman sadık kaldıkları söylenemiyor.

Tabii burada devletin işlerliğide söz konusu olunca denetleyicilk yapan kurumlardan istediğimiz sonuçları alamamaktayız, ben burada sistemin işleyişini yargılıyarak olumsuzluklar yaratmak isteyenlerden olmak istememişimdir, her kes kendi üstüne düşeni yapmak zorunluluğu içinde hareket ederse iyi sonuçlar almak zor olmasa gerek, benim bütün ısrarlarım topraklar adına yapılacak düzenlemeleri öne alarak hareket etme düşüncesinden gelmektedir.

Bunun dışındaki davranışlar bana samimi yaklaşımlar sergilemekten öteye bir davranış türü içinde mütaala ederek, topraklara yapılacak hareketi sebote etmek, durdurmak anlamına gelmektedir, bozgunculuk diye tabir edeceğimiz davranış diye nitelendirmekteyim.

Arkadaşım bizlerin burada, bilgisayar ekranın arkasındaki kişiler üzerinde her hangi bir davranışları üzerinde tasarruf hakkımızın olmadığı bir ortamlarda bulunarak forumların düzeni içinde bilgi paylaşımlarında bulunmaktan öte bir davranışlarımız olmamakta, bu paylaşımlarda samimi yaklaşımlarla kimler daha çok katılımcı olurlarsa o kişilerin ruhlarında sosyal terapinin bir rahatsızlığı giderilmektedir.

Gelelim şimdi buradaki tutumlarımıza, yaşamızın ilerlemişliği içinde istanbul gibi bir mega kentin içinden, iş ve çalışma hayatımızın bize sağladığı birikimleri değerlendirerek paylaşımlara açmış ve bu paylaşımlarımızı, topraklar üzerindeki hobi çalışmalarının birikimlerinide katarak, yaşamımıza menfi sayılabilecek girişimlerden uzak bir yaklaşımla internetin nimetlerini değerlendirmekteyiz.

Arkadaşım ben toprakla çalışmalarıma başlarken, ilk düşündüğüm şeyin toprağın düzenlenmeden bitki yetiştirilemiyeceği konusundaki çalışmalarıma leonarditi ve hümüik asitleri tanıyarak başlamış, toprağın humus yapısını yeniden inşa etmenin gayretleri ile yola çıkmıştım.

Toprağın humus yapısını arttırmanın başında toprağa ilave edile organik maddenin, bir yerde gübrelerin toprağın yapısına geçişi sağlayan hümik asitlerin daha önceden toprağa kazandırılması idi, hümik asitlerin ana maddeside gene yıllar önce toprağa düşmüş organik mataryellerin kömürleşmeden önceki hallerinde leonardit mineralinde bulunmaktaydı.

Bu minerali asit karekteri organik maddeyi parçalamadaki özelliği ile gübrelerinin bitkilere geçişini hızlandırmaktaydı, ısrarlarıma konu olan uygulamadaki anlayışım buradan gelmektedir, topraklarımıza bu mineralin kazandırılmasında acele edilmesi gereğine inanmaktaydım.

recko
17-01-2010, 10:42
herkese selam ben genç olmama rağmen genel olarak bilgi birikimim var.2,5 dönüm arazim var her çeşit meyve ve arı kovanlarım var.öcelikle herkesin fikrine saygı duyuyorum. sn epsody ye tam katılıyorum. ben gübreden kullandım marka oran kalite yüzde bunlar ayrıntı..... önemli olan ana fikr nedir ooooo... yıllardır kimyasallar ile zehirlenmiş ve unutuğmuz toprağı yaşayan bir organizma olduğudur. artık yaşamıyor???? çölleşiyoruz uyanın uyanın .....................

recko
17-01-2010, 10:53
Leonardit yıllardır dünyada kullanıyor. biz tartışıyoruz tartışıyoruz sonuç kötüleme yanıltma karalama. niye neyii organik olan iyi mi diye.bu gübre yer altından çıkıyor youn bir organizma bombası görevi toprağı iyleştirmek. ve kenara çekilip sizin toprak üstü görevlerinizi yapmak.

recko
17-01-2010, 11:08
bahçemde sıvı olanından kullandım.2 yıldır ve çok memnunum.hangi örneği vereyim bilmiyorum ama kullandığm bitkileri yazabilirim. kiraz.elma.armut.erik.badem.kayısı.şeftali.kestane .fındık.incir.ayva.ceviz.üzüm.çilek domates.salatalık.karpuz.kavun.lahana.biber.vs.etk isi mi %30 kesin fark ediyor.bu benim tecrübem.

epsody
17-01-2010, 11:08
Arkadaşım recko, bu başlığa katılımların için öncelikle yeni üye olman sıfatıyla, bu girişimci tavrından dolayı kutlamam gerekecek, çünkü her yeni üye arkadaşların çekince koyarak katılımlarını paylaşımlarda gösteremedikleri herkesin malumudur, sizdeki bu içten gelen katılımcı yapınızın bütün çekinceleri aşarak paylaşım samimiyetini ortaya koymanız takdire değer bir oluşum sergiliyor.

Arkadaşım her halde yeni katılmanın heyecanı içinde söylenmiş söz olarak kabul ediyor ve düzeltiyorum, Paylaşımlarda tartıştığımız konu lenardit, bir gübre değil gübrenin toprağa ve bitkilere geçişini hızlandırarak yarayışlılığını sağlayan bir toprak düzenleyici mineraldir.

recko
17-01-2010, 11:19
unutmamamız gereken şey en iyi or.güb.atarım herşey bitti bukadar.yok böyle brşey. önemli bir not:meyve ağaçları için gübreyi herzaman atabilirsiniz.meyva ağaçları bir sonraki yılın meyve budaklarını meyva hasadından sonra oluşur.yani güçlü bir ağaç çok budak demek.ilerde resimler koyarım meraklısına.

recko
17-01-2010, 11:27
sn epsody haklısınız. toprak uygulamasından sonra toprağın kabardığını gözlemledim.toprak altı hayatı canlandırıyor.

MeyveliTepe
17-01-2010, 13:13
Sn.Recko, hoş geldiniz. Görünüşe göre 18 yaşındasınız ve derya deniz bir tecrübeniz oluşmuş. Gelir gelmez hemen leonardit konusuna derinlemesine girmişsiniz. Ne güzel, özel ilginiz var sanırım. Hem site kuralı hem de adettendir, sizi önce burada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595&page=286)ağırlasak, kendinizi tanıtsanız, kimsiniz, neredensiniz, ne yaparsınız, neden ağaçlar.net'e geldiniz, neler bekliyorsunuz, neleri paylaşabilirsiniz vs. Bizler de hep birlikte tecrübelerinizden faydalanırız. Öte yandan, merak etmeyin, buradaki herkes yeterince uyanıktır, ayrıca uyanmasına gerek yoktur :)

Son günlerdeki tartışma, başlık konusu malzemenin kalitesi ile ilgilidir. Gerekip gerekmediği, faydasının olup olmadığı ile ilgili değil. Bu yüzden, kalite kriterleri ile ilgili her yazılana, yazılanlarla ilintisiz olarak tepki gösterip, tescilli kalite diyeni "topraklara ihanet" ve "bozguncu" gibi gösterme çabası yorumlamakta güçlük çektiğim bir durum yaratıyor.

Kendi adıma, geçen yıl 1.5 ton leonardit kullandım. Bu yıl da yarım ton kullanacağım. Elbette leonardit tek kullandığım malzeme değil. Baklagillerden oluşan yeşil gübre, coco-peat, bir kaç ton kendi yaptığım kompost, bol çiftlik gübresi, kükürt, iz elementler, etkin mikroorganizmalar vs. kullandığım malzemelerdi. Bu yıl bunlara bir de, 2 ton umdemin ilavesi var. Kullandığım teknikler de önceki yıl deneyimlerine göre biraz daha gelişecek. Neticede bunların hepsi bir denge oluşturuyor. Amaç, yaşayan, sürdürülebilir bir toprağın elde edilmesidir.

Konvansiyonel tarım yaklaşımlarının tersine, buradaki temel yaklaşım, biz toprağa bakarız, toprağa sağlıklı bir can veririz ya da buna katkıda bulunuruz. Toprak da bitkilere can verir. Adına ister organik deyin (ki biraz sığ bir tanım olur), ister permakültür deyin. Ben daha çok "sürdürülebilir doğal tarım" demek istiyorum.

Bunun tek bir reçetesi yoktur. Birinin yaptığının aynını diğerlerinin de birebir yapması gerekmez. Yaşadığınız bölge, toprağınızın mevcut durumu, iklim, civardaki bitki örtüsü, fiziksel gücünüz, mali olanaklarınız, yetiştirmek istediğiniz bitkiler vb.ne göre yapabileceğiniz şeyler farklılaşır. Elbette, pek çok teknik, pek çok malzeme var. Hepsi birden kullanılacak, tüm teknikler uygulanacak diye bir şey de yok. Ancak bunlar hakkında bilgi ve fikir sahibi olunursa, doğru karar verme, kısıtlı imkanları doğru kullanma olasılığı da artar.

Sn.Acemi_Çaylak ihtiyacı için yaptığı araştırmayı bir tablo haline getirerek bizimle paylaşmış. Bu sayede, piyasada bilinen ürünleri topluca karşılaştırma imkanı bulmuş olduk. Belki zaman içinde bir kaç ürün daha eklenebilir. Kesinlikle çok faydalı bir paylaşım olmuş. Kendi adıma teşekkür ederim.

recko
17-01-2010, 13:30
sn MeyveliTepe evet kabul ediyorum yaşım genç 33 .sizin kadar tecrubeli değilim.daha ilerde yaşayarak tecrube ederek.ülkemizdeki bu denetimsiz standartsız ortamında kalite aramak zor.aklıma gelen ilk şey yabancı firma **** yurt dışına ürün gönderen firmalar olabilir.yerli olsa daha iyi olur.

MeyveliTepe
17-01-2010, 13:36
sn MeyveliTepe evet kabul ediyorum yaşım genç 33

Bu durumda önce profilinizdeki doğum tarihinizi düzeltseniz, sonra da kendinizi linkini verdiğim başlıkta tanıtsanız daha da iyi olur.

denizakvaryumu
17-01-2010, 15:48
Son günlerdeki tartışma, başlık konusu malzemenin kalitesi ile ilgilidir. Gerekip gerekmediği, faydasının olup olmadığı ile ilgili değil. Bu yüzden, kalite kriterleri ile ilgili her yazılana, yazılanlarla ilintisiz olarak tepki gösterip, tescilli kalite diyeni "topraklara ihanet" ve "bozguncu" gibi gösterme çabası yorumlamakta güçlük çektiğim bir durum yaratıyor.

Her yazılanın mutlaka yorumlanması gerektiği anlayışına takılmamamız gerektiğine inanıyorum.

Çünkü felsefi bir tartışma değil yaptığımız :)

denizakvaryumu
17-01-2010, 15:49
Konvansiyonel tarım yaklaşımlarının tersine, buradaki temel yaklaşım, biz toprağa bakarız, toprağa sağlıklı bir can veririz ya da buna katkıda bulunuruz. Toprak da bitkilere can verir. Adına ister organik deyin (ki biraz sığ bir tanım olur), ister permakültür deyin. Ben daha çok "sürdürülebilir doğal tarım" demek istiyorum.

.

Kesinlikle doğru bir yaklaşım, ben bir adım daha ileri giderek sürdürülebilir yaşam diyorum.

Sürdürülebilir yaşam içinde sürdürülebilir tarım da var.

Doğaya rağmen değil, doğayla birlikte...Yaprak bitiyle,kırmızı örümceğiyle...

acemi_caylak
17-01-2010, 16:01
Leonardit yıllardır dünyada kullanıyor. biz tartışıyoruz tartışıyoruz sonuç kötüleme yanıltma karalama. niye neyii organik olan iyi mi diye.bu gübre yer altından çıkıyor youn bir organizma bombası görevi toprağı iyleştirmek. ve kenara çekilip sizin toprak üstü görevlerinizi yapmak.

Sayın Recko,
Burada kimseyi karaladığımız yok. Ben kendim setfikalı ürünlerin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Kalite arama zor olsada, en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Bizim açımızdan en önemlisi uygun fiyatla, uygun kaliteyi birleştirmek. Tabi ki burada insanların bütçeside devreye giriyor. Bu aslında markete gittiğinizde yoğurt almak gibi bir şey. "Nasıl olsa buda yoğurt" diye fiyatı ucuz bir ürün aldığınızda inanın aldığınız ürünü çoğu zaman çöpe atmak zorunda kalıyorsunuz. Hele ki Leonardit olayı daha da karışık. Piyasada tescilli ve tescilsiz onlarca ürün var. Nasıl karar vereceğiz? Seçim kriterimiz ne olacak. İşin çinde 1,5 ton taş ve toprağı satın almakta var. Örneğin bir üretici Leonarditte fırınlama sıcaklığı çok önemli, 300 derecede fırınlamakla, 800 derecede fırınlamak ürünün kalitesini oldukça etkiliyor demişti.

Herkes en iyisini ve kalitelisini kullanmak ister. Burada paylaşımlarda bulunmamızın amacıda bu zaten. Tecrübesi olanların tecrübesini de alarak, kendi bütçemize en uygun ürünü bulabilmek. Bana sorarsanız bütçem elvermiş olsaydı Agrolig veya Perlhumusu hiç sormadan alırdım. Ama bu ürünlerin 1.5 ton maliyeti 3.600 TL ve 3.900 TL yapıyor ki hiçte küçünsenecek rakamlar değil.

Daha bunun gübresi, ilacı (burada sözünü ettiğim yine organik sertifikalı ilaçlar) ve sulaması var.

Bu yüzden bir şey alırken 40 kere düşünmek zorunda kalıyoruz. Kaldı ki bu birazda insanların ekonomik durumu ve bilinç düzeyiyle ilgili bir seçim. Örneğin X kişi bir ürün alacak diyelim. Birisi yakın çevresinden duyduklarıyla az çok fikir edinir ve gider düşünmeden ürünü alır. Bir diğeriyse ürünlerin içeriklerine bakar, daha önce bu ürünü kullanmış olanların tecrübesinden yararlanır ve hangisinin işini daha iyi göreceğini düşünerek bütçesine uygun ürünü seçer. Hele sözü edilen maddeyi bitkilere kullanacaksak seçim daha da zorlaşıyor. Bir bitki en az 5-6 yılda ancak yetişiyor. PH oranı yüksek bir ürünle işin içinde bitkiye zarar vermekte var.

Bir konuyu da netleştirmekte fayda var. Biz ürünün kullanımına karşı çıkmıyoruz. Sadece hangisini almamız daha iyi olur bunu tartışıyoruz.

epsody
17-01-2010, 16:22
acemi caylak arkadaşım, bilmiyorum anlatamadım galiba, benim idda ve ısrarlarım yanlış anlaşıldı her halde, mevsim geçmekte diyerek ısrarlarımı üstelemekteyim, toprak uyanmadan önce atılmasında diretmekteyim bu mineralden azami istifade toprağın dinlenme döneminde uygulanması gerektiğinden bahsetmekteyim, bu mineral son bahar gübrelemesi ile beraber verilmesi gerekmekteydi.

Bazı arkadaşlar bu minerali topraklarına bu zaman içinde tonlarca atmanın önemine vurgu yapmadan, polemikler oluşturarak paylaşımlar sürdürmekteler, nedir bu anlaşılmaz tutumların sergilenmesi yokmu aramızda bu ikileme çare bulacak paylaşımlar.

acemi_caylak
17-01-2010, 17:32
acemi caylak arkadaşım, bilmiyorum anlatamadım galiba, benim idda ve ısrarlarım yanlış anlaşıldı her halde, mevsim geçmekte diyerek ısrarlarımı üstelemekteyim, toprak uyanmadan önce atılmasında diretmekteyim bu mineralden azami istifade toprağın dinlenme döneminde uygulanması gerektiğinden bahsetmekteyim, bu mineral son bahar gübrelemesi ile beraber verilmesi gerekmekteydi.

Bazı arkadaşlar bu minerali topraklarına bu zaman içinde tonlarca atmanın önemine vurgu yapmadan, polemikler oluşturarak paylaşımlar sürdürmekteler, nedir bu anlaşılmaz tutumların sergilenmesi yokmu aramızda bu ikileme çare bulacak paylaşımlar.

Sn. Epsody,
Aslında ortada polemik oluşturacak bir durum yok. Sizin topraklar adına duyduğunuz kaygıya katılmamış olsam, bizim yöredekilerin deyimiyle "zeytin nasıl olsa yetişir, zeytini yılda bir kere sürdün mü iş biter" şeklinde yaklaşır, hiç Leonardit, organik gübre, EM falanla uğraşmam, paramda cebimde kalırdı.
Ama bikti çocuk gibidir. Her zaman ilgi ister. İhtiyaçlarını zamanında karşılamak ve ona gereken ilgiyi göstermek gerekir.
Bu yüzden sizi yanlış anlamıyoruz. Amacımız birlikte en iyisini bulmak bundan kaygınız olmasın.
Ayrıca en kısa zamanda karar verip uygulamayı gerçekleştireceğim.

k0900
17-01-2010, 17:52
Sn Denizakvaryumu, sizin kullandığınız bir marka varmı ?

Bunu nakliye açısından soruyorum, Ankara firmalarının dışındakileri hiç düşünmedik.

Elinize sağlık, Sn.Acemi_Çaylak :)

denizakvaryumu
17-01-2010, 18:28
Sn.K0900

Ben meyvelitepe nin uygulamasını takip ediyorum.

Bu nedenle 10 adet fidanı dikerken agrohum kullandım.Firma Ankara'da.Sağolsun oldukça ilgilendiler.

(Biyotar da Ankara'da...Gold ürünü de iyi.Telefonla görüştüm bu firmadan da bu sene alabilirim)

Her iki firma ile bir görüşün pazarlık edin derim.

Ben az miktarda aldığım için pazarlık şansım olmuyor :)

acemi_caylak
17-01-2010, 19:04
Sayın K900,
Tabloya Ekohum' uda ekledim. Ayrıca Biogold' un Biohumate diye bir ürünü var, içeriğini henüz öğrenemedim. Öğrenince onuda eklerim.

Bu arada daha önceki tabloda Biyotar'ın ürün adını yazarken Biyo yerine Bio yazmışım. Biyotar ve Biogold ayrı firmalar düzelttim.

İçindekiler|Perl Humus - İzotar|Agrohum - Orfe Teknik|AGROLIG - Altıntar|Biyo Organik Gold - Biyotar|Biyo Organik SR- Biyotar|Biyo Organik AS- Biyotar|Biyo Organik MD- Biyotar|Biyo Organik- Biyotar|Ekohum - Ekogübre
Toplam Hümik Asit+Fulvik Asit|% 85|% 75±10|% 72|% 80|% 65|% 52|% 48|% 45|% 40
Organik Madde Oranı|% 90|% 85|% 80-85|% 70|% 65|% 54|% 50|% 40|%40
Nem|%15|%17±5|% 14 -22|% 25|% 25|% 25|% 25|% 25|%25-30
pH|% 6.7|% 4±1|% 4.5|% 3-5|% 6-8 |% 7-9|% 4-6|% 7-8|%6-7
Fiyat|60 TL (25 Kg)|35 TL (25 Kg)|65 TL (25 Kg)|-|720 TL (Ton)|-|670 TL (Ton)|280 TL (Ton)|20 TL (25 Kg)
Hammadde|Leonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit|L eonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit

denizakvaryumu
17-01-2010, 19:26
Fiyatlarda çok aşırı fark olduğu tabloda gözüküyor.

25 kg 60-65 Tl olan ürünler var...Bu fiyatlar pahalı değil mi?

acemi_caylak
17-01-2010, 19:43
Fiyatlarda çok aşırı fark olduğu tabloda gözüküyor.

25 kg 60-65 Tl olan ürünler var...Bu fiyatlar pahalı değil mi?
Sn. Denizakvaryumu aynen bende sizin gibi düşündüm ve bu farkı sordum. Pahalı olanlar ithal olanlar. Firma adını açıklamadan, söyleyeyim. Ben çok pahalı deyince, bana açıkladığı neden "bizim ürünler 800 derecede fırınlanıyor, yerli ürünler 300 derecede" dedi.

denizakvaryumu
17-01-2010, 19:48
Fırınlamanın (sanırım nem fazla ise ağırlık artıyor)fiyatlara bu kadar etki yapmasını açıkçası anlayamadım.

Bu durumda araştırmanın önemi ortaya çıkıyor.

sındırgılı
17-01-2010, 21:37
Aradaki farki ben yasadim. 25 Kg lik H**** Kimyanin Leonarditini 15 TL ye aldim.Bence nem orani % 20 nin uzerinde idi.Fakat Remzi Beyin numunesi daha kuru ve yagli idi.Kuru olmasi agirligida etkiliyor.Tabii fiatida.Gerci benim 40 M2 sebze bahcem var,su ana kadarda hic kimyasal gubre kullanmadim.Diyecegim, benim icin aldigim leonardit isimi goruyor.

akcan67
17-01-2010, 21:53
Aradaki farki ben yasadim. 25 Kg lik H**** Kimyanin Leonarditini 15 TL ye aldim.Bence nem orani % 20 nin uzerinde idi.Fakat Remzi Beyin numunesi daha kuru ve yagli idi.Kuru olmasi agirligida etkiliyor.Tabii fiatida.Gerci benim 40 M2 sebze bahcem var,su ana kadarda hic kimyasal gubre kullanmadim.Diyecegim, benim icin aldigim leonardit isimi goruyor.

Nem oranının %20 nin üzerinde olduğunu tahmin yoluyla nasıl anlıyorsunuz merak ettim doğrusu.Kullandğınız leonarditin işinize yaradığını kıyaslama yoluylamı tesbit ettiniz.

sındırgılı
17-01-2010, 22:03
Elimde 2 farkli tur leonardit var.Her halde anlatamadim. Yarayislarini soracak olursaniz neticeyi ancak sebzeler olunca gorecegim. Zaten bu gubre degilki? Topragin su tutma kabiliyetini arttirmak,biraz humik ve fulvik asit vererek topragimi rahatlatmak amacim.

acemi_caylak
18-01-2010, 10:25
Aslında bütün iş, fırınlama ve homojenizasyon yöntemlerinin değişkenliğinden kaynaklanıyor. Kalite arttıkça fiyatta artıyor. Birde işin içine ithalat girince fiyatlar daha yüksek oluyor. Elimizdeki kıstasımız aşağıdaki tablo olmalıdır.

Kalite arttıkça nem oranı düşüyor, dolayısıyla özgül ağırlık ta düşüyor. Kaliteli bir ürün tercih ettiğinizde hacimsel olarak siz daha fazla ürün almış oluyorsunuz. Aynı miktarda (Kg olarak) yüksek kaliteli ürünle, düşük kaliteli ürün arasında özgül ağırlık farkı 1,75 olduğu için hacimsel olarak %75 daha fazla ürün almış oluyorsunuz. Bu durumda yüksek kaliteli üründen 1 kilo almakla düşük kaliteli üründen 1,75 Kg almak aynı oluyor. Yani;

Düşük Kaliteli Ürün Fiyatı X 1,75 = Yüksek Kaliteli Ürün Fiyatı

şeklinde formüle edilebilir. Fiyatları birde bu açıdan karşılaştırmakta fayda var.

İçerik|Düşük Kalite|Orta Kalite|Yüksek Kalite
Hümik asit %| 35-50| 50-65| 65-85
Organik madde miktarı % |minimum 35| minimum 50 |minimum 65
pH değeri |6,5±1| 5,5±1| 4±1
C/N |21±1| 19±1| 17±1
Özgül ağırlık(gr/cm3) |1,4±0,1| 1,2±0,1| 0,8±0,1
Bazik sölüsyonda çözünürlük |düşük| orta| yüksek

epsody
18-01-2010, 15:08
Aslında bütün iş, fırınlama ve hidrolize yöntemlerinin değişkenliğinden kaynaklanıyor. Kalite arttıkça fiyatta artıyor. Birde işin içine ithalat girince fiyatlar daha yüksek oluyor. Elimizdeki kıstasımız aşağıdaki tablo olmalıdır.

Kalite arttıkça nem oranı düşüyor, dolayısıyla özgül ağırlık ta düşüyor. Kaliteli bir ürün tercih ettiğinizde hacimsel olarak siz daha fazla ürün almış oluyorsunuz. Aynı miktarda (Kg olarak) yüksek kaliteli ürünle, düşük kaliteli ürün arasında özgül ağırlık farkı 1,75 olduğu için hacimsel olarak %75 daha fazla ürün almış oluyorsunuz. Bu durumda yüksek kaliteli üründen 1 kilo almakla düşük kaliteli üründen 1,75 Kg almak aynı oluyor. Yani;

Düşük Kaliteli Ürün Fiyatı X 1,75 = Yüksek Kaliteli Ürün Fiyatı

şeklinde formüle edilebilir. Fiyatları birde bu açıdan karşılaştırmakta fayda var.

C/N |21±1| 19±1| 17±1

Akadaşım acemi_caylak,leonardit(hümik asit ) edinmenin ekonomik boyutlarını ortaya koyan bu çalışmandan dolayı sizi en samimi duygularla kutlar, bu çalışmanızın kullanıcılara teknik ve biyolojik bir bilgi paylaşımı ile bunu taçlandırmak isterim.

Arkadaşlar Leonardit'i,(hümik asitler)Topraklarımıza kış aylarında uyglumalarının faydalarını açıklıyarak sizlere bu başlıktaki ısrarlarımın nedenlerinide ortaya koymuş olacağım, Arkadaşlar bilindiği üzere kış şartları canlılar üzerinde barınma ve beslenme sorunlarının yaşanarak, bu toprak altı canlılarının faaliyetlerini etkilemektedir.

Bizler bu toprakların sahibi isek bu canlıların yaşamlarında da sorumluluğumuz vardır, Hümik asitler bilindiği üzere mikroorganizmalar üzerinde beslenmelerine aktif yönden bir oluşum sağlamaktadır, topraktaki bu canlıları düşündüğümüzde etkin olanları bu organik minerallerden fayda sağlamalarıyla topraklarda faydalı organizmaların populasyonların artmasıyla beraber topraklarımızda zararlı patojenlerin, hastalık yapıcı etmenlerin de elimine edilmelerini sağlamış olacaklardır.

Bahar gelipte topraklar ısınmasıyla aktifleşen toprak canlıları beslenme ve barınma telaşları olmadığından topraklar üstüne çıkarak zararlı oluşumlara girişmiyecekler, toprak ananın bağrında huzurlu yaşamlarıyla normal faaliyetlerine devam edeceklerdir.

Bizlerde hastalık yapıcı zararlılarla uğraşmak zorunda olmadığımızdan ilaç ve zehirlerle bahçe ve topraklarımızı kirletmemiş olacağız.

idris şenol
18-01-2010, 19:42
sevgili doğa dostu arkadaşlarım size leonardit hakkında bir sorum olacak
leonardit kullanıp ,farkı görenler **** bu konuda araştırma yapıp bilgisi olan arkadaşlar
ben ceviz ağaçlarımda leonardit kullanmak istiyorum ,
kullanım şekli olarka ağacın yaşına ve büyüklüğne bağlı oarak ortalama 2 ile 4 kg civarında taç iz düşümü olarka düşünüyorum
kullanıcı arkadaşlar leonardit yanlış kullanım sevebiyle ağaçlarda yanma veya olumsuz bir durumla karşılaşabilirmiyim **** tavsiyleriniz nelerdir ??
Az kullanıp anlam ifade etmeyebilir çok kullanıp yakabilirmiyim böyle durumla karşılaşan varmı
Birde sıvı olarka leonardit kullanan varmı
sevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim saygılarımla

acemi_caylak
19-01-2010, 13:17
Sn. İdris Şenol,

Ben henüz kullanmadım. Ancak okuduğum kaynaklarda ağacın gövdesinden 40-50 cm uzağa, taç izdüşümüne 10-15 cm derine verilir diye biliyorum. Sonuçta içerisinde asit olduğu için ağacın kökünden uzakta olmasında fayda vardır.

idris şenol
19-01-2010, 14:51
Sn. İdris Şenol,

Ben henüz kullanmadım. Ancak okuduğum kaynaklarda ağacın gövdesinden 40-50 cm uzağa, taç izdüşümüne 10-15 cm derine verilir diye biliyorum. Sonuçta içerisinde asit olduğu için ağacın kökünden uzakta olmasında fayda vardır.

ilginden dolayı teşekküe ederim
kullanan arkadaşlar varsa onlarında görüşünü almak isterim:)

k0900
20-01-2010, 22:08
Her iki firma ile bir görüşün pazarlık edin derim.

Ben az miktarda aldığım için pazarlık şansım olmuyor :)

İki firma ile görüştük, bir tanesi çok ilğilendi. İlk bahçeye gidişi beraber yapacağız, analizleri inceleyecek, bitkilerimiz ve EM ile birlikte kullanıma uyğun proğram yapacaklar.

Fiyat konusunu konuşacağız, ilk fiyatları 20 TL/Torba oldu.

Sizin ihtiyacınızıda dahil edebiliriz. Nakliyeye karışmamayı düşünüyoruz.

denizakvaryumu
20-01-2010, 22:21
Hangisi agrohum mu?

k0900
20-01-2010, 22:25
ZGS tarım.

denizakvaryumu
21-01-2010, 00:04
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=565165&postcount=331

Kullanacağınız ürünü linkteki tabloya göre değerlerini yazar mısınız.

k0900
21-01-2010, 00:10
Bu ürünle, bahçe komşum ilgileniyor. Yarın hava muhalefeti olmazsa beraber Hasköy ve Çetin Emeç'teki diğer firmalara beraber gideceğiz.

Tescilli bir ürün olduğunu biliyorum, değerleri alır, duyururum.

MeyveliTepe
21-01-2010, 00:25
ZGS Tarım web sitesine baktım. Organik toprak düzenleyici adı altında bir leonardit ürünleri var. İlgili sayfada yazılanlara göre içinde NPK ve bir sürü iz element var. Fazladan, nasıl olduğunu anlamamakla birlikte "Mikoriza Aktivatörü" (aktivatör her ne ise) olduğu dahi yazılmakta. Tescil bilgisi göremedim. İçerikle ilgili herhangi bir rakam mevcut değil.

MeyveliTepe
21-01-2010, 00:34
Sıkça sorulan sorular (http://www.zgsltd.com/page.php?ID=10) bölümünde bazı rakamlar geçiyor:

5) Aynı kategorideki diğer organik gübrelerden farkı nedir?
Leonardit kaynaklı organik toprak düzenleyicisi olarak üretilen diğer gübrelerden farkı, içerisinde bitki besin elementlerinin bulunması, toprak mantarlarından olan mikorizanın bulunması, yüksek düzeyde humik, fulvik asit ve organik madde bulunması ile birlikte uzun yıllardır faaliyet gösteren firmamızın bütün bunların size ISO 9001-2000 sertifikasıyla sunmasıdır.
6) Hayvan zibili ile arasındaki farklar nelerdir?
Besin maddesi içeriğinin daha yüksek olması, yabancı ot tohumları ve hastalıklardan arındırılmış olması, kullanımının kolay olması, uzun süre toprakta kalabilmesi dolayısıla etkisinin uzun süreli olması.
7) Gübrenizin içerisindeki organik madde miktarı ne kadardır?
Organik madde miktarı % 27.
8) İçerisinde makro ve mikro besin elemetleri var mı, miktarı ne kadardır?
Evet var. Bunlar; N, P, K, Fe, Mn, Cu, Ca, S, Mg, Fe, Zn, Mn Toplam %10.
9) İçerisinde Humik ve fulvik asit var mı miktarı ne kadar?
Humik ve fulvik asit toplam %40.
10) Mikoriza nedir, ne oranda bulunur?
Kelime olarak mantar-kök anlamına gelen mikoriza terimi, aktif bitki gelişimi evresinde köklerin korteks dokusunu kolonize eden mantar ile bitkiler arasında oluşan işbirliği veya simbiyozu ifade etmektedir. Bu işbirliği bitkilerin üretimi olan karbonun mantara ve mantarın yapmış olduğu besin elementlerinin bitkiye hareketi ile karakterize edilmektedir. oranı:% 3.

Bu üründe %3 mikoriza mantarları varsa fiyatı bin liradan az olmamalıydı ???

k0900
21-01-2010, 00:49
....Tescil bilgisi göremedim....l.

Teşekkürler.

Tarım bakanlığı veri tabanından ve İl personelinden araştırdım, ürünleri tescilli.

Diger bilgiler hususunda bilgim yok. Arkadaşıma verdikleri dökümanları incelerim, sizin belirttiğiniz hususlarıda görüşmemizde sorarım.

k0900
21-01-2010, 01:03
Arkadaşlarımız, aradıkları ürünün tescilli ürünmü ? ürünlerin tescili yenilenmişmi sorusunu Tarım Bakanlıgı veritabanında görebilirler.

http://www.tugem.gov.tr/UploadDocument/organikgubre/organik_gubre_tescil.html

epsody
21-01-2010, 04:40
Teşekkürler.

Tarım bakanlığı veri tabanından ve İl personelinden araştırdım, ürünleri tescilli.

Diger bilgiler hususunda bilgim yok. Arkadaşıma verdikleri dökümanları incelerim, sizin belirttiğiniz hususlarıda görüşmemizde sorarım.

Leonardit ve hümik asitler konusundakı kullanımıyla ilgili ivedilğe çözüm niteliği taşıyan bu gerçek bilgi paylamını otaya koyan bu samimi çalışmasından dolayı kendlerini toprakların kurtarılması adına kutluyorum.

Kendileriyle polemiklere varan konunun açıklanarak işlerliğinin sağlanması adına aktif paylaşımlar gösteren arkadaşımız, Meyvelitepe her aşamada bir engel çıkarma çabalarınıda bir türlü anlamak mümkün değil.

Kendisine sorma gereği duyarak bu ürünlerden bahçesine,1-1,5 ton kullandığını web sitesin de anlatırken, bu başlıklarda arkadaşların bü ürünleri en kısa zamanda temin edilerek kullanımına ilişkin açıklamalar getiremeyişinin, kendinin büyük miktarlardaki kullandığı bu ürününden duyduğu endişelerinin varlığımı, sebeb olmaktadır.

acemi_caylak
21-01-2010, 09:23
İki firma ile görüştük, bir tanesi çok ilğilendi. İlk bahçeye gidişi beraber yapacağız, analizleri inceleyecek, bitkilerimiz ve EM ile birlikte kullanıma uyğun proğram yapacaklar.

Fiyat konusunu konuşacağız, ilk fiyatları 20 TL/Torba oldu.

Sizin ihtiyacınızıda dahil edebiliriz. Nakliyeye karışmamayı düşünüyoruz.

Sn. K0900,

Torbada kaç Kg var. Biliyor musunuz? Eğer 25 Kg ise ucuz gözükmüyor. Çünkü;
25 Kg X 40 torba = 1000 Kg (1 ton)
40 torba x 20 TL = 800 TL (1 Ton fiyatı)
formülüne göre, fiyat ucuz değil. Biyotar'ın Biyo - Organik - Gold veya SR ürünü de yaklaşık bu fiyatlarda.
Ayrıca tescil belgelerinde söyledikleri iz elementler bulunuyor mu?

k0900
21-01-2010, 10:42
Teşekkürler, bende tablonuzdan fiyatları inceledim, henüz sadece, firmalarla görüşüyoruz.

İçimizde çook iyi pazarlık yapanlar var :) Sizin çalışmanız, hem faydalı oldu hemde öğrendiğimiz detaylar pazarlık gücümüzü, alternatifimizi artırıyor.

Diger firmalarla görüşmemizi haftaya erteledik.

acemi_caylak
21-01-2010, 11:06
Teşekkürler, bende tablonuzdan fiyatları inceledim, henüz sadece, firmalarla görüşüyoruz.

İçimizde çook iyi pazarlık yapanlar var :) Sizin çalışmanız, hem faydalı oldu hemde öğrendiğimiz detaylar pazarlık gücümüzü, alternatifimizi artırıyor.

Diger firmalarla görüşmemizi haftaya erteledik.

Mesajınızdan ürünleri yerinde incelediğiniz sonucu ortaya çıkıyor. Ankara'da olduğunuz için Biyotar'ın Gold ve SR ürününü benim adıma da incelerseniz sevinirim. Çünkü ben İstanbul'da olduğum için maalesef ilgilendiğim 4 ürünü gözümle görme şansımda olmadı. Tescil Belgelerine güvenmekten başka seçeneğim kalmıyor.
Teşekkürler.

acemi_caylak
21-01-2010, 13:57
Polimet Kimya' nın Fulvic K ürününü de tabloya ekledim. Oranlar oldukça yüksek. Ürün ithalmiş. Fiyatı henüz öğrenmedim ama, tahminimce yüksektir.
Bu firmanın Humic A adında bir ürünü daha var.
Humic ve Fulvic Asit Oranı: %50
Toplam Organik Madde: %70
Nem: %6
Azot: % 16
Amino Asit:%10
Potasyum Oksit:%1
PH: 5-6
Bu üründe nem oranı çok düşük gözüküyor. Ancak tescil belgesinde nem oranı %25 ve Humic ve Fulvic Asit Oranı % 40 gözüktüğü için tabloya eklemedim.

İçindekiler|Perl Humus - İzotar|Agrohum - Orfe Teknik|AGROLIG - Altıntar|Biyo Organik Gold - Biyotar|Biyo Organik SR- Biyotar|Biyo Organik AS- Biyotar|Biyo Organik MD- Biyotar|Biyo Organik- Biyotar|Ekohum - Ekogübre | Fulvic K - Polimet Kimya
Toplam Hümik Asit+Fulvik Asit|% 85|% 75±10|% 72|% 80|% 65|% 52|% 48|% 45|% 40|%80
Organik Madde Oranı|% 90|% 85|% 80-85|% 70|% 65|% 54|% 50|% 40|%40|%95
Nem|%15|%17±5|% 14 -22|% 25|% 25|% 25|% 25|% 25|%25-30|%25
pH|6.7|4±1|4.5|3-5|6-8 |7-9|4-6|7-8|6-7|5-7
Fiyat|60 TL (25 Kg)|35 TL (25 Kg)|65 TL (25 Kg)|-|720 TL (Ton)|-|670 TL (Ton)|280 TL (Ton)|20 TL (25 Kg)|-
Hammadde|Leonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit|L eonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit|L eonardit

aslan_k
21-01-2010, 14:12
Biyo Organik GOLD için yaklaşık iki ay önce görüştüğümde 50 kg.lık torbalarda torba fiyatı 35 TL olduğunu belirtmişlerdi.

MeyveliTepe
21-01-2010, 14:14
Arkadaşlarımız, aradıkları ürünün tescilli ürünmü ? ürünlerin tescili yenilenmişmi sorusunu Tarım Bakanlıgı veritabanında görebilirler.

http://www.tugem.gov.tr/UploadDocument/organikgubre/organik_gubre_tescil.html

ZGS Tarım'a bu listede rastlayamadım. Belki şirket adı başkadır bilmiyorum. Öte yandan önemli olan şirket adının bu listede olup olmaması değil, ürünün kendine has tescil belgesinde içerik değerlerinin ne olduğudur.

Yukarıda alıntıladığım gibi, firmanın web sitesindeki "sıkça sorulan sorular" sayfasındaki değerlerin doğru olduğunu var sayarsak %27 organik madde ve %40 humik+fulvik asit oranı yeterince vasat. Yanlız anlamadığım nokta mikoriza mantarları. Öyle ise üründe bol miktarda glomus familyası mantar sporlarının mevcut olması gerekir. Mikoriza yüzde ile ölçülmez o yüzden %3 nedir bilmiyorum. Leonardit'de doğal olarak mikoriza olmaz. Varsa eklenmiş olmalı. Bu yüzden firma ile görüştüğünüzde bu konunun detayını sorgulayıp paylaşabilirseniz makbule geçer. Hasbelkader, üründe %3 glomus mantarları varsa ne organik maddeye, ne de humik asite bakmadan derhal satın alırım :)

Kendi adıma şimdi yeniden leonardit alacak olsaydım bir değer/maliyet analizi yapıp en yüksek sonuç vereni alırdım. Şöyle bir formül olabilir;
(2x(humik +fulvik asit oranı) + Organik madde oranı) / (kilo başına nakliye dahil fiyat + kilo başına uygulama işçilik bedeli)

acemi_caylak
21-01-2010, 15:49
1- Meyvelitepe' nin formülüne göre, 1 ton için yapılan hesap tabloya eklendi.
2- Biogoldorganic' in Biohumate ürünü listeye eklendi. Ancak tescil belgesi yok. Üreticinin verdiği Laben sonucu baz alındı. Bu yüzden Meyvelitepe' nin formülüne göre en yüksek sonucu aldı.
3- Biyotar Organic Gold için Aslan k' nın verdiği fiyatı kullandım.
4- Orfe Teknik fiyatı, miktar söyleyince 30 TL 'ye (25 KG) düştü.
5- Benim tercihim, Agrohum veya Biyotar Gold. Ayrıca Fulvic K' nın fiyatı uygun olursa düşünürüm.

İçindekiler|Perl Humus - İzotar|Agrohum - Orfe Teknik|AGROLIG - Altıntar|Biyo Organik Gold - Biyotar|Biyo Organik SR- Biyotar|Biyo Organik AS- Biyotar|Biyo Organik MD- Biyotar|Biyo Organik- Biyotar|Ekohum - Ekogübre | Fulvic K - Polimet Kimya|Biohumate - Biogoldorganik
Toplam Hümik Asit+Fulvik Asit|% 85|% 75±10|% 72|% 80|% 65|% 52|% 48|% 45|% 40|%80|%75
Organik Madde Oranı|% 90|% 85|% 80-85|% 70|% 65|% 54|% 50|% 40|%40|%95|%55
Nem|%15|%17±5|% 14 -22|% 25|% 25|% 25|% 25|% 25|%25-30|%25|%20
pH|6.7|4±1|4.5|3-5|6-8 |7-9|4-6|7-8|6-7|5-7|-
Fiyat|60 TL (25 Kg)|30 (25 Kg)|65 TL (25 Kg)|35 TL (50 Kg)|720 TL (Ton)|-|670 TL (Ton)|280 TL (Ton)|20 TL (25 Kg)|-|700 TL (ton,nakliye dahil)
Meyvelitepe Orani|1.30|2.16|1.05|3.0|2.77|-|2.06|2.93|1.78|-|3.25|
Hammadde|Leonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit|L eonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit|Leonardit|L eonardit|Leonardit

MeyveliTepe
21-01-2010, 16:37
Kendileriyle polemiklere varan konunun açıklanarak işlerliğinin sağlanması adına aktif paylaşımlar gösteren arkadaşımız, Meyvelitepe her aşamada bir engel çıkarma çabalarınıda bir türlü anlamak mümkün değil.

Her adımda bir engel çıkarma çabasının işlerliğinin sağlanması adına polemiklere varan paylaşımlar gösteren kendilerimin anlaşılması sorunlarının elimine edilmesi gayretiyle bu başlıktaki ısrarlarımın nedenlerini ortaya koymak ikilem sergilediği zannedilen paylaşımlarımdan, sonuç çıkarıp hangi yönde tavır sergiliyecek bir tutumumun sentezini koymam, konu başlığına katkı sağlamakmı yoksa karşı tezmi getirdiğimin anlaşılması ve bu toprakların sahibi isek organik özelliğini yitireli yıllar olmuş topraklarımızın elden gitmemesi adına topraklarımızın dayanacak gücünün kalması için kalitesiz ürünlerin kaliteliymiş gibi kullanılıp emek, para ve zamanın boşa heba olmaması için çaba sarfetmektir. Yoksa tescil ruhsat deyip şüphe içinde işi daima yokuşa sürüp bize müşteri muamelesi yapmasınlar, bozungunculuk yaparak topraklarımıza hizmet sağlıyamayalım diye değildir.

Kendisine sorma gereği duyarak bu ürünlerden bahçesine,1-1,5 ton kullandığını web sitesin de anlatırken, bu başlıklarda arkadaşların bü ürünleri en kısa zamanda temin edilerek kullanımına ilişkin açıklamalar getiremeyişinin, kendinin büyük miktarlardaki kullandığı bu ürününden duyduğu endişelerinin varlığımı, sebeb olmaktadır.

Bu bir soru ise, önceki paragraftaki kadar açık yazmaya takatim olmasada yanıt vereyim.

- Bu başlığın ilk 3-5 sayfasında yeterli ve detay bilgi mevcuttur. Herkesin aklı ve fikri vardır, herkes karar verip neyi ne zaman yapacağını değerlendirebilir.

- Katma değer yaratmak için ilgi duyanlar sorularını yazabilirler, deneyim sahibi olanlar deneyimleri çerçevesinde yanıt verirler. Ancak bu yanıtlar, soranları veya okuyanları yönlendirip zorlamaya çalışmak şeklinde olmaz. Zira bir konuda tek doğru yoktur, pek çok doğru vardır ve neyin daha doğru olduğu, koşullara göre değişkenlik gösterir.

- Ben ancak yaptıklarımı ve bunlara ait sonuçları yazabilirim. İnandığım ama henüz sonuç almadığım bir şeyi "ürettiğim bir bilgi" imiş gibi yazamam, buna dayanarak kimseyi yönlendirip bir şeylere zorlamaya çalışamam. Olsa olsa kaynak da belirterek şurada böyle deniyor, benim de yorumum şudur derim. Yorumuma katılmayanı da ilgiyle dinlerim.

- Öte yandan, leonardit neticede bir toprak düzenleyicidir. O şekliyle kullanmak, ille de şimdi ve kışın kullanmak diye bir zorunluluk yoktur. Tek başına bir şey ifade etmez. Konu toprak ise, şu an elinizde ne var, ne yapmak istiyorsunuz, istediğiniz için ne gerekir sorularının yanıtları içinde kendine bir yer bulur veya bulmaz.

- Elde edilmek istenen organik özellikleri yüksek, verimli, kök gelişimine uygun, mikroorganizmalarca zengin, iyi nem tutan, yaşayan bir toprak ise, bu bir kombinasyondur. Topyekün değerlendirilmelidir. Ne mutlu ki geçen yıl kullandığım, bu yıl da hala yeterince elimde olan ürün, elde ettiğim kombinasyonun tahminimin üzerinde başarılı olmasında önemli bir faktör olmuştur. Ancak bunun için kimseyi zorlayamam. Herkes kendi yorumunu yapar, içinden alması gereken bilgiyi alır.

- Kendi özel koşullarımdaki izlenimlerden;

Tarımda Lenardit Kullanımı başlığı mesaj #8 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=476886&postcount=8)
Sebze Bahçesi Hazırlama başlığı mesaj #19 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=491072&postcount=19), Mesaj #21 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=500708&postcount=21), mesaj #26 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=501330&postcount=26),
Bir de bu mesaj (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=565445&postcount=251)

bu mesajlarda söz etmişim zaten. Tekrarına gerek yok. Yeni bir izlenimim olursa ayrıca yazarım.

MeyveliTepe
21-01-2010, 16:42
2- Biogoldorganic' in Biohumate ürünü listeye eklendi. Ancak tescil belgesi yok. Üreticinin verdiği Laben sonucu baz alındı. Bu yüzden Meyvelitepe' nin formülüne göre en yüksek sonucu aldı.İçerik garantiliyse gerçekten fiyat/performansı en iyi olan. Firmadan detay istemekte fayda var. Nakliye dahil olarak iyi fiyat vermişler. Yalnız humik+fulvik asit oranı ile organik madde oranı niye dengesiz anlamadım. O kadar yüksek humik+fulvik asit oranında organik madde de doğal olarak yüksek olmalıydı.

praecox
21-01-2010, 16:52
Analizlerde hata payları vardır ancak ben dahi o en sonuncu biogold humate midir nedir hatta dördüncü sıradakine de, bir anlam veremedim. Humic fulvic toplamı nasıl oluyor organik toplamdan fazla?
Bir de bu gibi hesapları kuru madde üzerinden yapın % 6 nem başka bir şey % 25 nem çok başka bir şey. Kurutma kaybı ise metoda göre değişiklik gösterebilir.
Yani 60C üzeri ısıtılmadan ölçümü gerekir. Humic ve sair organikleri lab. standardı olan 105C den nem veya kurutma kaybı oranı tabik ederseniz yanlış olur, degrade olan organik madde de su ve nem çıkartabilir.

Sadece biraz sesli düşündüm bu konuda.

MeyveliTepe
21-01-2010, 17:35
Humic fulvic toplamı nasıl oluyor organik toplamdan fazla?

Doğrudur, malzemenin doğası gereği bir uyum olmalıydı.Tersi belki olabilir ama bu şekilde olmaması gerekir.

%15'den daha az nem ambalajlı malzemelerde dahi elde edilebiliyor mu bilmiyorum. Neticede hava ile temas ediyor bunlar.

maki01
21-01-2010, 18:38
Ev kullanıcısı olarak, sitemizde sayın mtuncer'in satışa (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18698) sunduğu humik asitten aldım. Düşük miktarlarda temin etmek her zaman sorun oluyor.

akcan67
21-01-2010, 19:16

Sn Epsody

Farkındamısınız bilmiyorum ama (sadece bu konuda değil) bu tür polemikleri meyvelitepeyle siz yaşıyorsunuz.
Kendisi bu konuda biz kullanıcıların en iyi leonarditi secerken konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda en iyi olanını seçmemiz için nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda vurgu yapıyor. Buradaki arkadaşların içinde sadece siz engel çıkardığını düşünüyorsunuz.
Bırakın Allah aşkına!
Asıl sizin neden meyvelitepenin iyi niyetle yaptığı çalışmalara engel çıkarmaya çalışıyorsunuz bunu anlamak mümkün değil.

acemi_caylak
21-01-2010, 20:19
Doğrudur, malzemenin doğası gereği bir uyum olmalıydı.Tersi belki olabilir ama bu şekilde olmaması gerekir.

%15'den daha az nem ambalajlı malzemelerde dahi elde edilebiliyor mu bilmiyorum. Neticede hava ile temas ediyor bunlar.

Oranlar konusu ne yazık ki oldukça karışık. Ben üreticisi ne söylediyse aynen yazdım. Hatta Humic A' da olduğu gibi tescil belgesi ile tutarlılık olmadığında listeye eklemedim. En az 50'ye yakın ürünü inceledim. Kendimce yaptığım elemenin sonucunda yukarıdaki tablo ortaya çıktı.

Aslında karışıklık birazda Tarım Bakanlığı'nın aralığı geniş tutmasından
kaynaklanıyor.
Tarımda Kullanılan Organik, Organomineral, Özel, Mikrobiyal ve Enzim İçerikli
Organik Gübreler ile Toprak Düzenleyicilerin Üretimi, İthalatı, İhracatı, Piyasaya Arzı ve Denetimine Dair Yönetmeliği'nin Ek IV, Toprak Düzenleyiciler Bölümü'nde İşlenmiş Leonardit ile ilgili standartı aşağıda.

Organik madde en az : % 25
Toplam (hümik + fulvik) asit en az : % 40
Maksimum nem : % 25
Üründe kullanılan hammadde belirtilecektir. İkincil bitki besin maddeleri ve iz elementler Tarımda Kullanılan Kimyevi Gübrelere Dair Yönetmelik’te belirtilen
en az miktarları karşılaması halinde beyan edilir.

Bu araştırmayı yaparken karşılaştığım bir diğer sorun henüz yaygınlaşmadığı için uygulama örneklerinin az olmasıydı. Aşağıda İzotar'ın sitesinden alınmış oranlar var.

Salatalık|% 34
Domates(Rivermen)|% 23
Domates(Sonato)|% 17
Patates|% 28
Mısır|% 30
Arpa|% 55
Beyaz Pirinç|% 20

Toprağa yararlı olduğu kesin. Topraktaki organik maddelerin bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlıyor, su tutma kapasitesini artırıyor vs. Şimdi burada Epsody biraz kızacak ama :) Pratikte bu kadar ürün artışı sağlayan var mıdır bilmiyorum. Bu kadar artış ancak ideal koşulların sağlanması (sulamanın zamanında yapılması, topraktaki organik maddeler oranı, hatta tarlanın konumu vs.) ile olur.

idris şenol
21-01-2010, 20:22
İyi olmak bazen öyle arzu halini alıyor ki, insan iyi olacağım derken, kötü oluyor ...sözünü yıllar önce bir duvar yazısında görmüştüm. Hatta bir duvarda asılıydı:))
Sayın meyvelitepe, epsody ikiside kendilerini tarıma doğaya bitkilere adamış son derece güzide kişilerden ,fakat mizaçları farklı olduğundan yanlış anlaşılıyorlar.
Sayın meyvelitepenin vurgulayıcı araştırmacı sonuca gidinceye kadar uğraşması yönlerine hayranım.
Sayın epsody ile istanbulda görüşme imkanım oldu,,, karşılıklı tarımla ilgili istişare yaptık. Neredeyse, tabiri caizse on kelimenin onu da bitkiler, gübreler, nasıl daha çok ürün alırız konuları oldu.
Kısacası gerek epsody, gerek meyvelitepe sevgili arkadaşlar, gerek bizler için gerek TÜRK tarımının gelişmesi için, son derece ihtiyacımız olan kişiler sahip çıkmamız en doğrusu.
Sürçü lisan ettimse af ola ......Saygılarımla

Dogasever
21-01-2010, 20:41

Ne engeli Epsody kardeşim, yukardaki sözler sana ait. Kendimi sana karşı yakın hissettiğim için bu mesajı göndermek istedim. Eğer bu mesajı göndermeyip, bana ne deseydim, eminim bana kızardın. Şimdi Sn Meyvelitepe için yukarda sarfettiğin sözlerin doğru olmadığını sana bu sitenin tüm üyeleri söyleyecektir. Sn Meyvelitepe, Türkiyedeki herkesin ne satın aldığını bilmesi için araştırmış ve oturmuş yazmış. Bu takdire şayan bir davranıştır. Ki dikkat edersen, Sn Meyvelitepe de, aynı senin yaptığın gibi, canla başla çalışarak herkese yardımcı olmaya çalışmaktadır. O yüzden, senden bu tür yazılarına son vermeni rica ediyorum. Çünkü bu tür yazılar senin gibi iyi ve iyilik yapmayı seven ve her zaman doğruyu arayan bir insana uygun yazılar değil. Bir daha böyle bir mesaj yazmayacağım. Sana selam ve sevgilerimi yolluyorum. Böyle şeyler arkadaşlar arasında olabilir ama lütfen devam ettirme. Kal sağlıcakla.

MeyveliTepe
21-01-2010, 23:19
Organik madde en az : % 25
Toplam (hümik + fulvik) asit en az : % 40
Maksimum nem : % 25
Üründe kullanılan hammadde belirtilecektir. İkincil bitki besin maddeleri ve iz elementler Tarımda Kullanılan Kimyevi Gübrelere Dair Yönetmelik’te belirtilen
en az miktarları karşılaması halinde beyan edilir

Bu değerleri standart olarak değil de olabilecek en düşük değerler olarak kabul etmek gerekir. Başka bir anlatım ile bu değerlerin altındaki bir ürün kullanılmamalı.

Leonardit tabii ki tek başına o tablodaki gibi ürün artışları sağlamaz. Ancak ideal bir toprak yapısındaki tek eksik leonardit ise bu oranlar makul olabilir. Neticede, iyi bir toprak karışımı ve yapısı elde etmede kullanılır bir malzemedir. Ürün artış oranları diğer malzemeler ve genel olarak toprak mikroflorasının topyekün durumuyla açıklanabilir.

Lonarditin aktif maddesinin humik ve fulvik asitler olduğunu düşünürsek, duruma göre sıvı humik+fulvik asit kullanmak da benzer neticeyi verir. Tabii ki, zamanlama ve dozaj önemli oluyor.

MeyveliTepe
21-01-2010, 23:25
Sn.akcan67, İdris bey,Doğasever, teşekkür ederim. Mevzuyu bir polemik olarak görmediğimden endişeye gerek yoktur :)

maki01
22-01-2010, 01:09
Sıradan bir ev kullanıcısı olmama rağmen sayın MeyveliTepe'nin ve denizakvaryumu'nun yazdığı her mesajın bizlere doğru bilgiler aktarmaya yönelik olduğuna tüm kalbimle inandığım için kaçırmadan okumaya, ders çıkarmaya ve uygulamaya çalışıyorum. Her ikisinin de bizler için şans olduğuna inanıyorum. Sayın denizakvaryumu'nun her sorusunun ardında sıkı bir araştırma olduğunu artık biliyorum

Ancak sayın epsody'nin sürekli muhalif tavrı, ondan edinebileceğimiz bilgilere malesef engel oluyor. Daha sakin ve saldırgan olmayan bir tavırla, siteye çok daha fazla katkıda bulunacağına inanıyorum.

Hiçbir önyargı taşımadan, en uç kullanıcı olarak görüşlerimi iletmek zorunda hissettim.

Hep buralarda olmanızı diliyorum.

acemi_caylak
22-01-2010, 17:08
Aşağıdaki linkte, Elbistan linyitlerinden üretilen Humik - Fulvik Asit ile İzotar'ın ithal ürününün bir karşılaştırması var. Güzel bir çalışma olmuş bence. Çalışmayı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü yapmış. Ben bazı bölümleri buraya da aktarıyorum.

http://www.biyotar.com.tr/calismalar4.htm

122862

122863

122864

122865

122866

acemi_caylak
22-01-2010, 17:09
Sonuç kısmı.

122867

adnanu
24-01-2010, 14:34

Tahlil sonuçları geldi birazdan yükleyeceğim tescil bilgileri geldiğinde onuda paylaşacağım

saygılar

adnanu
24-01-2010, 14:39
Sn. İdris Şenol,

merhaba leonardit içinde bulunan asitler bildiğimiz asitlerden olmayıp birkilere ve köklerine hiçbir zarar vermezler aksine kök civarındaki toprağı kabartıp kökün gelişmesine ve topraktaki mineralleri almasında yardımcı olur

adnanu
24-01-2010, 15:00
Tahlil sonuçları geldi birazdan yükleyeceğim tescil bilgileri geldiğinde onuda paylaşacağım

saygılar

fotoğrafı yükledim

akcan67
24-01-2010, 16:37
Sn adnau
Yazılar pek okunmuyor.

k0900
24-01-2010, 16:40
Arkadaşlarım, başka bir firmadan ürünü almışlar.

Fiyat ve diger bilgileri öğrenince duyururum.

ZGS ürününün tescili ve yenilemesi aşagıda.

http://www.zgsltd.com/uploadimg/pdf/orgtar.pdf

Tescil yenileme : Tarım bakanlıgı ilgili sitesinden.

122924

122925

adnanu
24-01-2010, 17:12
Sn adnau
Yazılar pek okunmuyor.

resmi farklı kaydettikten sonra büyütebilirsiniz

idris şenol
27-01-2010, 11:11
sevgili arkadaşlar benim içindern çıkamadığım bir döngü var
şimdi şu aşağda ki alıntıya bakın
Alıntı:
1968 yılında yapılan geniş kapsamlı ve ayrıntılı bir araştırmada; bir kontrol tarlasındaki patates üretimi ile, yaklaşık 250 kg/dekar miktarında leonardit uygulanmış bir tarladaki patates üretimleri karşılaştırılmıştır. Eşit alanlarda, kontrol tarlasından 17.900 kg patates alınırken leonardit uygulanmış tarladan 22.990 kg patates elde edilmiştir. Verim artışı % 28.4' tür. Ayrıca, leonardit uygulanan tarladan elde edilen bütün patateslerin özgül ağırlıkları hemen hemen eşit olmuştur.
Alıntı:
Chem-X Leonardit Uygulama Dozları Ürün
Kullanılacak Miktar Uygulama Şekli
Sera sebze yetiştirciliğinde 25 kg/dekar Dikim öncesi topraktan uygulama yapılır.
Açık alan sebze yetiştiriciliğinde ve Çileklerde 40 kg/dekar Dikim öncesi topraktan uygulama yapılır.
Narenciye Muz 500/600 gr/ağaç başına Sonbahar ve erken ilkbaharda topraktan uygulama yapılır.
Zeytin, Kiraz, Fındık ve Elmada 500/600 gr/ağaç başına Sonbahar ve erken ilkbaharda topraktan uygulama yapılır.
Meyve Ağaçları ve Bağlarda 600/700 gr/ ağaç başına Sonbahar ve erken ilkbaharda topraktan uygulama yapılır.
Bağlarda 350/450 gr/ağaç başına Sonbahar ve erken ilkbaharda topraktan uygulama yapılır.
Çim Alanlarında 50 kg / dekar Sonbahar ve erken ilkbaharda topraktan uygulama yapılır.
Tahıllar ve Endüstri Bitkilerinde 60 kg/dekar Yarısı ekimle birlikte kalan yarısı erkan ilkbaharda topraktan uygulanır.
Bitkilerin ihtiyaçları bitkinin dönemine, çeşitliliğine, toprağın yapısına, hava koşullarına göre farklılık gösterebilir

yanlışım varsa düzeltün lütfen:confused:

dönüm:1 dönüm 1000 metre kare
1 dönümde 60 kg leonardit kullanırsak
60%1000=0,06 gr metre kareye düşen miktar
dönümde 60 kg leonardit kullandık
bağzı firmalar 30 kg leonardit uygulmamaız gerektiğini söylüyor bu konuda yorumu yapan firmalara bırkıyorum
ben ayçiçek ve buğday yetiştiricisiyim bu miktar benim ürünüme nekadar etki yapar ????? teşekkür ederim

acemi_caylak
27-01-2010, 16:37
Sn. İdris Şenol,
Üstte Ankara Üniversitesi'nin araştırmasını dikkatlice incelerseniz, sadece Leonardit kullandığınızda belirgin bir verim artışı olmuyor. Leonarditi ancak üre veya TSP ile birlikte kullanırsanız verim artışı oluyor.
Bence toprağı organik madde ile beslemek Leonarditten daha öncelikli olmalı. Organik maddece zengin toprağa Leonardit uygulamak daha iyi sonuç verecektir diye düşünüyorum.
Farklı miktar önerilerine gelince, dozların farklı olmasının nedeni, Leonarditteki kaliteden kaynaklanıyor. Bence üreticilerin tavisye ettikleri doz, yine onların önerdiği zamanda uygulanmalı. Organik Madde ve Humik Asit oranı %50 nin altında olan ürünlerde çok dikkatli olmak gerekiyor. Bunun yerine linyit kömürü daha ucuza gelir diye düşünüyorum.

praecox
27-01-2010, 17:11
Ben hâla bir şeyleri anlıyamadım?
Sanırım forumu izleyenlerin geneli de bunu anlıyamadı.

Leonardit, linyit kömürü madenlerinde kömür ile toprak arasında kalan, yanmayan çok değerli organik bir materyaldir.

Sayın adnanu'nun da bu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=569601#post569601)başlıkta yazdığı gibi.
Ve de şu anda piyasada leonardit diye hasbel kader satılan ürünlerin miktarları ve işlevleri şahibeli.

Bu linyit kömürün üstü toprak ile arada kalan leonardit denen kısım çık ince bir kaç cm lik bir kalınlık ve d sökülürken çok da özen gösterildiği kanısında değilim.
Yazıldığı gibi linyit kömürü az kömürleşmiş hali ile düşük oranda humik asit fulvik asit miktarları ile satışta.
Ha kaldı ki Humik asidin de fulvic asidin de tam bir kimyasal tanımlaması yok devasa MG li organik bir polimer gibi bir yapıya sahip.
Yapılan analizler yanılmıyorsam KOH da çözündürüp adta eski gravimetrik yöntemlerle miktar tayini. dolayısı ile de kanınızdaki iyi huylu kötü yapılı lipidlerden de öte yüzlercesi yapıda bir asit.
Linyitden de çıkabiliyor. Ben şahsen bu tarz tayinlere analizlere güvenemiyorum.
HPLC analizi Gaz chromatrifisi gibi tayinle r de sorun.
Humic asit miktarı çok değişik bir kavram ama leonarditeki humic asit çok değişik bir kavram.
Tek nokta NPK sız işlev görmediği.
Bu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=569601#post569601)başlık ile bu başlık neden ayrı seyrediyor anlamış değilim?

acemi_caylak
09-02-2010, 02:28
Sonunda Leonarditi aldım. Çarşamba veya Perşembe günü teslim edilecek.
Üreticinin tavsiyesine bağlı olarak ponza taşı ile birlikte uygulayacağım. Bütün ağaçların taç izdüşümüne 10-15 cm derine uugulanacak.
Üreticinin taviseyelerinden bağımsız olarak, leonardit ve ponza taşını Biofarm organik gübre ile birlikte uygulayacağım. İzlenimlerimi buradan paylaşırım.

Araştırmalarım sırasında edindiğim deneyler aşağıdadır.
1- Hiç bir üretici veya satıcı organik madde ve humik asit oranı yüksek olan ürünü (%70 üzeri) zeytinler için önermedi. Bu türden ürünlerin "daha çabuk sonuç veren sebze üretiminde" kullanıldığı bilgisi verildi.
2- Eğer Ankara, Antalya ve İzmir çevresinde değilseniz aldığınız ürünün nakliyesi oldukça yüksek tutuyor. Bu yüzden, benim yaptığım gibi, size yakın ama organik madde ve humik asit oranı düşük bir ürünü almak nakliyeden kazandırıyor.
3- Ürünün kalitesinin düşük olmasının olabilecek olumsuz etkilerini, uygulama yapacağınız miktarı yükselterek çözüyorsunuz.
4- Benim kullanacağım üründe organik madde oranı %50, Humik Asit Oranı %40 civarında.
5- Organik madde oranı ile orantılı olarak fiyatlar çok değişken. Bu yüzden çok ciddi bir araştırma gerekiyor. Organik madde oranı %40-50 arası olan bir ürüne kesinlikle 300-450 TL /Ton üzerinde bir fiyat ödemeyiniz.
5-Tavsiye edilen kullanım miktarı aşağıdaki gibidir.

Ağacın Yaşı|Miktar (Kg)
40-50|10
5-10|5
3|4
2|3

epsody
09-02-2010, 11:33
Arkadaşım acemi caylak,önce merhaba Uzun tartışmalardan sonra nihayet leonardi'ti aldığınza ve uyguluyacanız içinde, bu tartışmalardan sadece sizi ikna ederek ivedilik göstermeniz beni biraz mutlu etmeye yeter sayılabilr.

Aşağıdaki linke göz atarsanız oradada leonarditle ilgili önemli bilgilere ulaşabilirsiniz. Konuya ilgi göstererek yerindeki sorularınızla bu konunun ileri boyutlarda tartışılarak konuya ilgi duyan arkadaşlında bilgilenmelerine vesile olan paylaşımlarınız için kendi adıma samimi teşekkürlerimi sunarım.Sevgiyle kalınız.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=575679&postcount=572
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=575990&postcount=578

Adalet Yağcı
09-02-2010, 11:36
Bu konulardan profesyonel olarak anlayan üyeler, konuyu kesin bir sonuca bağlasa fena olmaz.
Leonardit almak için ben de bekliyorum, ama hangi markanın ürününü alacağımı kestiremedim daha.

Şimdilik 6 Martta açılacak Tarım fuarını beklemeyi düşünüyorum, elbet orada çok çeşitli ürünleri göreceğiz.
Yine de içimde şüpheler kalacak, malını iyi pazarlayabilen, beni kolayca yanıltabilir :(

Araştırmalarımda, 25 kg. Leonardit için 30 tl. isteyen ve 8 tl. isteyen satıcılar, ürünlerinin en iyisi olduklarını ifade ediyorlar, etken maddeleri birbirine çok yakın, ama bu kadar büyük fiyat farkı insanın kafasında soru işaretleri bırakıyor.

epsody
09-02-2010, 11:48
Bu konulardan profesyonel olarak anlayan üyeler, konuyu kesin bir sonuca bağlasa fena olmaz.
Leonardit almak için ben de bekliyorum, ama hangi markanın ürününü alacağımı kestiremedim daha.

Şimdilik 6 Martta açılacak Tarım fuarını beklemeyi düşünüyorum, elbet orada çok çeşitli ürünleri göreceğiz.
Yine de içimde şüpheler kalacak, malını iyi pazarlayabilen, beni kolayca yanıltabilir :(

Araştırmalarımda, 25 kg. Leonardit için 30 tl. isteyen ve 8 tl. isteyen satıcılar, ürünlerinin en iyisi olduklarını ifade ediyorlar, etken maddeleri birbirine çok yakın, ama bu kadar büyük fiyat farkı insanın kafasında soru işaretleri bırakıyor.

Sayın adalet hanım, sz olgun bir insan olarak,karar vermede zorlanacağınızı umuyorum, fakat şunu bilmelisiniz ki topraklarımızın artık ince elemeye sık dokumaya olan fikirlere ihtiyacı yok.

Öncelikle düşüncelerinizin başında size sunduğum bu mesajdaki bilgiler gelsin,işlerininiz kolay mutluluğunuz daim olsun, sevgiyle kalın.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=575990&postcount=578

acemi_caylak
09-02-2010, 12:30

Sn. Adalet Yağcı,

Konuyu kesin karara bağlamaktan kastettiğiniz nedir anlamadım. Daha tam ve kesin kimyasal formülü bile netleştirilememiş bir üründen söz ediyoruz. Kim karar verecek veya karar verene nasıl inanacağız?

Fiyatlarda işte bu "mucizevi formülü" daha fazla içeren ürünlerde doğal olarak daha yüksek oluyor.

Ancak,
1- Bitkilerin topraktaki organik maddeleri alımını kolaylıştırması
2- Diğer gübrelerle birlikte uygulandığında %20-30 arası verim artışı sağlaması

benim için yeterince ikna edici oldu.

ihsankaya45
09-02-2010, 15:12
arkadaşlar;
düşük ph lı leonardit içindeki Toplam (hümik + fulvik) asit oranının yüksek olmasıylamı ilgili ? düşük ph = yüksek kaliteli leonardit yorumunu yapabilirmiyiz ?

acemi_caylak
09-02-2010, 15:36
Sn. ihsankaya45,
Evet dediğiniz doğru. Aşağıdaki tablo bu durumu özetliyor zaten.

C/N |21±1| 19±1| 17±1

Düşük Ph aynı zamanda bazik solüsyonda hızlı çözülme anlamına geliyor.
Ph derecesi 1 ile 14 arasında bir skalada tanımlanır. Ph 1 en asidik anlamına geliyor. Ph 14 ise en bazik.

Adalet Yağcı
09-02-2010, 16:32
Konuyu kesin karara bağlamaktan kastettiğiniz nedir anlamadım. Daha tam ve kesin kimyasal formülü bile netleştirilememiş bir üründen söz ediyoruz. Kim karar verecek veya karar verene nasıl inanacağız?

İşte ben de bunu kastetmiştim, anlamayacak ne var bunda.

acemi_caylak
09-02-2010, 16:58
Sn. Adalet Yağcı,

demiştiniz. Profesyonel olarak anlayan nasıl karar verecek veya bizi nasıl yönlendirecek? Anlamadığım tarafı buydu. Neyse şimdi daha netleşmiş oldu.

adnanu
11-02-2010, 09:08
Arkadaşlar piyasada çok değişik markalarda hatta linyit tozundan tutunda gerçek leonardit'e kadar o kadar çok madde satılıyorki bunu ayrıştırmak çok zor fakat çok ta ucuz fiyatına bakıp aldanmayın derim.Fiyatı belirleyen en büyük etken ambalaj ve nakliyedir,tahlil sonuçlarına göre değerlendirip firmanın size olan uzaklığınıda hesaba katarak karar verebilirsiniz.

acemi_caylak
13-02-2010, 22:43
Bugün itibariyle, leonardit ile birlikte ponza taşının ağaçlara uygulaması bitmiş durumda. Sanırım bu duruma en çok Epsody sevinecek:)
Üreticinin tavsiyesi ile, ağaçların yaşı ile orantılı olarak, çinko sülfat ve kükürtü birlikte uyguladık.
Ayrıca okuduğum kaynaklara göre tek başına leonardit etkili olmadığı için Biofarm organik gübreyi de ekledik.
Uygulama miktarları aşağıdaki tablodadır.

Ağacın Yaşı|Leonardit Miktar (Kg)|Ponza Miktar (Kg)|Biofarm Miktar (Kg)|Çinko Sülfat Miktar (Gr)| Kükürt Miktar (Gr)
40-50|10|10|8|250|100
5-10|5|5|3|200|100
3|4|4|2,5|150|100
2|3|3|2|100|100

Daha sonra gelişmeleri birlikte izlemek açısından, yarın başarabilirsem bir kaç tane fotoğraf eklerim.

epsody
14-02-2010, 09:16
Bugün itibariyle, leonardit ile birlikte ponza taşının ağaçlara uygulaması bitmiş durumda. Sanırım bu duruma en çok Epsody sevinecek:)
Üreticinin tavsiyesi ile, ağaçların yaşı ile orantılı olarak, çinko sülfat ve kükürtü birlikte uyguladık.
Ayrıca okuduğum kaynaklara göre tek başına leonardit etkili olmadığı için Biofarm organik gübreyi de ekledik.
Daha sonra gelişmeleri birlikte izlemek açısından, yarın başarabilirsem bir kaç tane fotoğraf eklerim.

Arkadaşım acemi_caylak; şunu peşinen söylemeliyimki, sevincim tam değil bu kadar tartışmalardan sonra leonardit konusunda davranan bir tek senin olman, yeterli bir sonuç değil bence, tartışmalarımızda ne benim nede diğer başlıklarda leonarditle beraber ponza taşını öneren olmadığı halde siz rastgele bir alış veriş pazarlığı içine bir ponza takviyesi ile leonardit işini bağladınız.

Ben leonardit uygulamalarında zeolit veya klinoptilolitin beraber kullanımını önermiştim bunu aklı başında dünya alem bilmektedir, bilmelisinizki klinoptilolit bir gübre katkısı olma özelliği olan tek aktif mineral, sizin bu düşüncelerinizin kaynağını bilmek isterdim, genede topraklar adına hayırlı olmasını ve emeğinin karşılığını bul ürün almanı dilerim, sevgiyle kalınız.

acemi_caylak
15-02-2010, 09:14
Arkadaşım acemi_caylak; şunu peşinen söylemeliyimki, sevincim tam değil bu kadar tartışmalardan sonra leonardit konusunda davranan bir tek senin olman, yeterli bir sonuç değil bence, tartışmalarımızda ne benim nede diğer başlıklarda leonarditle beraber ponza taşını öneren olmadığı halde siz rastgele bir alış veriş pazarlığı içine bir ponza takviyesi ile leonardit işini bağladınız.

Sn. Epsody,

Açıkçası zeolit (klinoptilolit) bugüne kadar hiç ilgimi çekmedi. Ancak çekmiş olsaydı bile kullanamazdım. Sizinki gibi küçük bahçelerde bir çok maddeyi sürekli denemek, gözlemlemek gerçekten güzel. Örneğin resmini eklediğiniz domates, patlıcan ve biberlerin görüntüsü bile insanı çok mutlu eder. Hele onları toplamak, dokunmak vb. bir başka duygudur. Ama büyük bahçelerde bu işler o kadar kolay olmuyor. Örneğin biz bu uygulamayı yaptık ve bir an önce yağmur yağsın diye bekliyoruz. Oysa sizinki gibi küçük bir bahçeyi bırakın musluğu, kovayla taşıyarak bile sulayabilirsiniz.
Bu nedenle, büyük bahçeler için bu uygulamaları yapmaya kalktığınızda maliyetler devreye giriyor. Etkisinin ne olacağı tam olarak bilinmeyen, henüz üzerinde yapılan araştırmalar süren, hatta kanser riski bile taşıdığı söylenen bir maddeye yatırım yaparken ciddi ciddi düşünmek gerekir. Buradaki yazışmalardan bilirsiniz. Ben leonardit için bile uzun süre düşündüm. Olabildiğince farklı firmayla görüştüm. Internette bulabildiğim her kaynağı taradım vs.
Yani sonuçta cebinizden oldukça yüklü bir para çıkıyor ve Zeytincilik yapan bütün arkadaşların bildiği gibi, eğer 50-100 dönüm civarı bahçeniz yoksa maliyetlerinizi bile karşılayamıyorsunuz.
Ponzayı çok ucuz olduğu için tercih ettim. 20 ton ponzayı 200 TL'ye temin edebiliyorsunuz. Üstelik su tutma kapasitesi ve Potasyumlu gübreye olan ihtiyacı azaltması tercihimde en büyük etkendi .Tabi işin içine nakliye girince uzaklığa bağlı olarak bu fiyatlar 4-10 katına kadar çıkıyor. Ben ton başına 80 TL nakliye parası ödedim ve 2,5 ton aldım.

Durum bundan ibarettir. Yani hiçte sözettiğiniz gibi "rasgele bir alışveriş pazarlığı" içinde bu alışveriş gerçekleşmedi. Hata Çinko Sülfat ve Kükürt konusunda bulunduğunuzun yerden alınız diye tavsiye de bulundular. Ki Çinko Sülfat maliyeti taşıma hariç ponza kadar tutuyor. Yani satıcının kazıklaması gibi bir durum oluşmadı.

epsody
15-02-2010, 10:11
Sn. Epsody,

Açıkçası zeolit (klinoptilolit) bugüne kadar hiç ilgimi çekmedi. Ancak çekmiş olsaydı bile kullanamazdım.

Sizi bir yanlış anlaşılmadan kurtarmak isterim, nereden öğrendiğiniz bilmiyorum ama, Zeolit bir kansorejen madde değil bilakis önleyici bir mineral olma özelliği taşıyan bir mineral, bu minerali tanımak için gereken araştırmalarınıza biraz daha önem vererek derinleştirseniz göreceksiniz ki sovyetlerdeki çernobil atom santrali kazasının etkilerini azaltmak için bu minerli kullanmaktaki hasasiyetlerin bu mineralin bölgediki radyo aktif kirlenmeyi önlemediki özelliğinden bu mucizevi minerali kıyabında mahküm etme yanlışlığınızdanda vaz geçebilirsiniz.

Şunu iyice anlamalısınız ki gübre katkısı bu mineral sayesinde topraklarımız da, mineral gübrelerin kirlenmesindenden kurtularak temiz bir çevre ve gübrelerden maksimum fayda sağlıyarak daha ekonomik bir bitki besleyerek ayrı bir kazanım elde edilerek ülke kaynaklarının ısrafıda önlenecektir.

Sizden ricam bundan böyle araştırmalarınızı daha objektif bir bakış açısıyla yaparak ihtiyaçlarınıza buna göre yön vermenizi öneririm sevgiyle kalın.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=579668&postcount=78
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=579931&postcount=24

ensar
15-02-2010, 12:05
Sn Acemi Çaylak,

Pomzayı nereden temin ettiniz ?
Bilgi verirseniz sevinirm.

Sevgiyle kalın

acemi_caylak
15-02-2010, 12:38
Sn Acemi Çaylak,

Sevgiyle kalın

Sn. Ensar,

Reklam olmaması açısından firma adını özelinize yazıyorum.

komkarbey
15-02-2010, 13:06
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım hobi bahcesi yapmaya calısıyorum 1.400 rakımlı bir mezrada 6 dönüm arazide şuan 82 kök farklı meyve diktim ama hem rakıma baglı serinlikten hemde topragımın çok kireçli olmasından( bazı kısımlarını fidan dikmek için açtıgımda abartısız resmen beyaz kireç torbasının içine dikiyorum)ağaçlar cok yavaş büyüyor bu senede 40 civarında daha meyve dikeceğim dikerkende leonardit ve su sorunum da oldugu için ecosorb kullanmayı düşünüyorum burdan takib ettiğim kadarıyla sadece leonardit kullanmakta yetmiyor bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bilgilerini paylaşa bilir mi

epsody
15-02-2010, 14:02
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım hobi bahcesi yapmaya calısıyorum 1.400 rakımlı bir mezrada 6 dönüm arazide şuan 82 kök farklı meyve diktim ama hem rakıma baglı serinlikten hemde topragımın çok kireçli olmasından( bazı kısımlarını fidan dikmek için açtıgımda abartısız resmen beyaz kireç torbasının içine dikiyorum)ağaçlar cok yavaş büyüyor bu senede 40 civarında daha meyve dikeceğim dikerkende leonardit ve su sorunum da oldugu için ecosorb kullanmayı düşünüyorum burdan takib ettiğim kadarıyla sadece leonardit kullanmakta yetmiyor bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bilgilerini paylaşa bilir mi

Arkadaşım açıklamalarından anlaşılıyorki, Bahçenizin toprak yapısı organik özellikleri eksiklik arz adiyor, Toprağınızı organik maddece zengin hale getirmek için bol miktarda ahir gübreleri kullanmakla toprağınızın yapısını organik maddece zenginleştirebilirsiniz.

Sonbahar döneminde gübreleme yaparken leonardit uygulayıp, ağaçlarınızın budama artıklarınızın öğütülerek malç yaparsanız gübrelerinizin yarayışlılığını artırmanın yanında topraklarınız da organik malzeme kazandırmış olursunuz.

Toprak çalışmalarımın örnekleri, bahçemin linkinde görebilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14353&page=3

komkarbey
15-02-2010, 14:57
hoş bulduk epsody peki arkadaşım ilk baharda yeni fide dikerken fide çukuruna leonardit ahır gübresi ve ecosorb kullansam olur mu bunlar haricinde sizler ne önerirsiniz ayrıca malç ı biraz açarsanız sevinirim birde toprakta tuz oranını nasıl düşüre bilirim bu işleri yeni öğremeye çalışıyorum o yüzden çok soru sorabilirim şimdiden söyleyeyim

epsody
15-02-2010, 19:52
Sn Acemi Çaylak,

Sevgiyle kalın

Arkadaşım ensar, bu linklere göz atarmısınız.
http://www.clinoptilolit.com/turkce/devam.htm
http://www.akgultarimnet.com/

epsody
15-02-2010, 20:08
hoş bulduk epsody peki arkadaşım ilk baharda yeni fide dikerken fide çukuruna leonardit ahır gübresi ve ecosorb kullansam olur mu bunlar haricinde sizler ne önerirsiniz ayrıca malç ı biraz açarsanız sevinirim birde toprakta tuz oranını nasıl düşüre bilirim bu işleri yeni öğremeye çalışıyorum o yüzden çok soru sorabilirim şimdiden söyleyeyim

Malç olayını tüm ayrıntılarıyla aşığıdaki linkten tıklıyarak öğrenebilirsin, Toprağına klinoptilolit ilave ederek tuz oranını düzenleyebilirsin, toprağına ilave edeceğin ahır gübreleri gibi organik malzemeler ilave ederek topraktaki mikrobiyal canlılarda topraklardaki tuzu biyolojik öğüterek zararlı forumdan çıkarabilirler.

Topraklarındaki tuzun göstergesi solucanların miktarıylada tahmin edebilirsin, solucanlar tuzlu topraklarda yaşayamazlar.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18039

komkarbey
16-02-2010, 09:13
sagol dostum bende toprağın tuzlu olduğunu baharda ağaçların etrafını sürerken nohut serpiyordum taze nohut yerken tuz dudaklarımı yakıyordu şimdi senin bu solucan olayında tam doğruladı ben dikkat etmemiştim ama hakkaten bir tane bile solucan görmedim tarlada anlaşılan benim bu tarlayı ıslah etmem bayağı uğraştıracak beni

acemi_caylak
16-02-2010, 09:24
sagol dostum bende toprağın tuzlu olduğunu baharda ağaçların etrafını sürerken nohut serpiyordum taze nohut yerken tuz dudaklarımı yakıyordu şimdi senin bu solucan olayında tam doğruladı ben dikkat etmemiştim ama hakkaten bir tane bile solucan görmedim tarlada anlaşılan benim bu tarlayı ıslah etmem bayağı uğraştıracak beni

Sn. Komkarbey,

Bence öncelikle bir toprak tahlili yaptırmanızda fayda var. En azından toprağın Ph seviyesi, topraktaki tuz oranı ve organik madde miktarlarını bilmek gerekiyor.

Ayrıca forum kuralı olarak, aşağıdaki linkte kendinizi tanıtırsanız sevinirim.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595

zapatista70
17-02-2010, 08:51
arkadaşlar merhaba,
eskişehirde 4 dönüm meyve baçemiz var. ayrıca yaklaşık 15 dönüm kadar badem ve ceviz ektik. tarla yaklaşık 30 yıldır kullanılmıyordu. 5 sene önce meyveliği yaptık. geçen sene de badem ve cevizleri ektik. amaç ağaç yetiştirmek. her yıl meyveliğe doğal gübre atıyoruz ama yeni yaptıklarımıza yetiştirmemiz mümkün değil. bu nedenle sizlerden pompa ya da su ile verebileceğimiz gübreler konusunda danışmak istiyorum. biliyorum her yeni katılan bir takım sorular yöneltiyor ve baştan alıyorsunuz. ama bütün forumu okuyacak vaktim yok. bana önerilerinizi belirtip linkler verebilirsiniz. şimdiden teşekkürler...

epsody
17-02-2010, 10:47
Arkadaşım sorunu aldım, biliyorumki topraklarımızın organik içeriği çok düşük ,yıllarca kimyasal gübreler kullanarak topraklarımızı yapısı bozulduğundan, üzerinde bitki yetiştirmek ve ürün almak ancak bu yapının düzeltilerek organik yapısı zenginletirmek suretiyle sonuçlar alınabilir, size peşinen şunu söylemeliyimki su ve gübreleme yaparak ürün yetiştirilemez.

Suyun ve bitki besin maddelerinin bitkilere alımını sağlamak için toprakların bu yönde düzenlenmesi gerekmektedir, benim toprak çalışmalarmın içinde bu tür başlıklar da yazılmış mesajlarım bulunmaktadır, size bu linkleri mesajımda ekliyorum , bu yazılarda size yardımcı olacak bilgiler mevcut siz isterseniz ayrıntıları ilgili konu başlıklarında ileterek, size seve seve cevap verebilirim.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14353

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14321

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15147

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18039

h.erarslan
27-02-2010, 16:01
Herkese merhaba. Aşa yukarı bu başlıktaki her mesajı okudum sayılır. Benim sorum şu: Elimde zeytin ve sakız çelikleri var köklendirmek istiyorum. İlaç bayine köklendime hormonu sordum, IBA dan bahsettim onlarda bana Hümik asit var dediler. aLMADAN ÇIKTIM. Şimdi burada okuduklarıma dayanarak görüyorum ki köklendirmeye bi etkisi yok. Peki satııc bana niye hümik asit önerdi??

teşekkürler şimdiden..

zapatista70
27-02-2010, 17:53
sayın epsody, çok teşekkür ediyorum. birazdan linklere bakacağım. ama yine de soracaklarım olacaktır. şimdiden sabrınıza kuvvet diyorum.

acemi_caylak
28-02-2010, 17:48
Herkese merhaba. Aşa yukarı bu başlıktaki her mesajı okudum sayılır. Benim sorum şu: Elimde zeytin ve sakız çelikleri var köklendirmek istiyorum. İlaç bayine köklendime hormonu sordum, IBA dan bahsettim onlarda bana Hümik asit var dediler. aLMADAN ÇIKTIM. Şimdi burada okuduklarıma dayanarak görüyorum ki köklendirmeye bi etkisi yok. Peki satııc bana niye hümik asit önerdi??

teşekkürler şimdiden..

Sn. H.Erarslan,

Bence bilmeden önermiştir. Köklendirme için etkisi vardır. Ancak tek başına etkili değildir.

h.erarslan
28-02-2010, 18:17
Sn. H.Erarslan,

Bence bilmeden önermiştir. Köklendirme için etkisi vardır. Ancak tek başına etkili değildir.

Anladım teşekkürler zaten köklendirmesi sorunlu bitkiler hiç ben hümik asit falan uğraşmayayım IBA dan şaşmayayım.

Avanos
01-03-2010, 21:10
Bugün iki paket Leonardit aldım: 2 çeşit vardı biri 15 TL 20 kg diğeri 20kg 70 TL. benim Aldığım 15 TL olan içinde Humik ait oranı %55 diğeri ise (Fulvik)%35 nem 15 yazıyordu markalara dikkat etmedim akşam üzeri aldım arabada daha fazla inceleme şansım olmadı bakalım nasıl etki edecek . Ağaçları bu yıl gıdaya boğacağım sanırım.15-15-15 kopoze gübre ile üre karıştırdım .30-40 gr verdim fidanlara Bu hafta sonu Leonardit ve ahır gübresi ilave edeceğim ya çok besindne telef olurlar ya da coşarlar bakalım.Fidanlar bir yaşında.

Avanos
02-03-2010, 10:41
Bu gün sabah çuvalın üzerini inceledim. Firma ünütar tescili var firmanın değerler şu şekilde düzeltiyorum. Hümik asit %55 organik madde %40 fiyat 15 TL

acemi_caylak
02-03-2010, 11:23
Bu gün sabah çuvalın üzerini inceledim. Firma ünütar tescili var firmanın değerler şu şekilde düzeltiyorum. Hümik asit %55 organik madde %40 fiyat 15 TL

Firmanın 3 tane ürünü var. Bio Atak Süper olanın oranları sizin söylediğiniz oranlarla örtüşüyor. Ancak ph seviyesi biraz yüksek gibi. 6-9 arasında gösteriyor.

mtugrul33
02-03-2010, 13:27
Merhaba dostlar,ben bir jeoloğum.ama 15 yıldır da sınıf öğretmeni olarak anamurda çalışıyorum.
Ben kendi hümik asidimi kendim yapmak için bir uğraş içine girdim.araştırınca oldukça fazla bilgiye ulaşıyorsunuz.leonardit bu işin temeli.birde yaban gülü(kuşburnu bitkisi)bitkisinin yapraklarında yoğun şekilde humik ve fulvik asit içeriyor.ben yayık makinesini kullanarak koh + su+ leonarditi 4 saat 70-80 derecede karıştırarak hümik asidi elde ettim.şu an bu ürünü damlama ile 250 metrekarelik bir çilik alanında denemeye tabi tutuyorum.gelişmelerden sizlerle paylaşacağım.tüm organik tarım sevdalılarına başarılar diliyorum.

acemi_caylak
02-03-2010, 13:42
ben yayık makinesini kullanarak koh + su+ leonarditi 4 saat 70-80 derecede karıştırarak hümik asidi elde ettim.

Sn. Mtugrul33,

"Karıştırarak" derken çıkan buharı damıtarak mı humik asit elde ettiniz? Yoksa sıvının kendisi mi humik asite dönüşüyor?

komkarbey
02-03-2010, 15:52
arkadaşlar elit tarımın ürünleri hakkında bilgisi olan var mı ürünlerinin içeriği hakkında tam bilgi edinemedim son çıkardığı orvin k püre adlı ürün kendi sayfalarında da göremedim bir tane orvin k adlı ürünleri var ama o değil sanırsam onunda içerik bilgileri yok(oran olarak)

Avanos
02-03-2010, 17:49
Sn acemi çaylak dediğiniz gibi ph 6-9 yazıyor. Nevşehirde 15 TL bulabildiğim tek leonarditti. Ayrıca alırken aldığım bayan 20 kg dedi 20 değil 25 miş nemde %25. Artık neyse ne bugün itibari ile fidanlara birer avuç verdim.Muhakkak bu kadar anlatılan şeyin bir faydası vardır.Birde çuvalda görmesem kömür tozu derdim resimde çektim nasıl çıktı bilmiyorum ama ekleyeceğim.Önümüzdeki haftada ahır gübresi uygulayacağım.

acemi_caylak
02-03-2010, 20:35
Birde çuvalda görmesem kömür tozu derdim resimde çektim nasıl çıktı bilmiyorum ama ekleyeceğim.Önümüzdeki haftada ahır gübresi uygulayacağım.

Sn. Avanos,

Eğer önceki mesajları okuduysanız, kalitesiz leonardit almaktansa "gidin madenden linyit kömürü alın aynı faydayı sağlarsınız" demiştik. Ama yine de merak etmeyin sizin badem fidanlarına olumlu etkisi olacaktır. Bu başlıktaki tartışmalarımızın temel amacı tescilli ürün kullanmak ve paramızı sokağa atmamak içindi.
Ayrıca madem ahır gübresine değindiniz, burası yeri değil ama ahır gübresini EM ile fermente ederek uygularsanız daha olumlu sonuç alırsınız. Bu konuyla ilgili aşağıdaki linkte ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3903

Avanos
02-03-2010, 21:19
Bir fikirde ben atayım ortaya evet cidden de linyit kömür atsak araziye faydası olurmu?
Çünkü benim arazinin 13 dekar kadarı baya kötü bir durumda kirece yakın bir yapıda araziye gittiğimde bu alanın resminide eklerim. Bu alan için bir traktör linyit kömürü dağıtsam araziye faydası nasıl olur? Bilgisi oalandan yardım bekliyorum.

epsody
03-03-2010, 01:17
Bir fikirde ben atayım ortaya evet cidden de linyit kömür atsak araziye faydası olurmu?
Çünkü benim arazinin 13 dekar kadarı baya kötü bir durumda kirece yakın bir yapıda araziye gittiğimde bu alanın resminide eklerim. Bu alan için bir traktör linyit kömürü dağıtsam araziye faydası nasıl olur? Bilgisi oalandan yardım bekliyorum.

Arkadaşım Avanos, Seni bu ciddi yaklaşımından kutlarım, topraklar adına göstermiş olduğun bu yaklaşım, ivedilikle toprağa yapılacak hizmetinin boyutlarının ortaya koyduğunu sergiliyor bu anlayış içinde olman topraklarına verdiğin önemi açısından, size bu başlıkta geçmişte yazılmış mesaj linklerini ekliyorum umaraım faydalı olacak bilgiler bulursunuz.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=564228&postcount=314
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=565283&postcount=336

Avanos
03-03-2010, 05:48
Sayın Epsody Ben nevşehirde olduğum için en yakın linyit kömür yatakları sanırım yozgat sorgunda burdan getirmek zor. Araziye kömür serpmede ciddiyim burda kalitesiz linyit kömürü satan kişiler var onların elinde kalan tozlardan alsam olabilirmi?

acemi_caylak
03-03-2010, 08:22
Sayın Epsody Ben nevşehirde olduğum için en yakın linyit kömür yatakları sanırım yozgat sorgunda burdan getirmek zor. Araziye kömür serpmede ciddiyim burda kalitesiz linyit kömürü satan kişiler var onların elinde kalan tozlardan alsam olabilirmi?

Olabilir, ancak bitkilerin kök bölgesinden 30-40 cm uzağa toprağa karıştırın bence. Ayrıca Afşin ve Elbistan size çok uzak değil oradan da alabilirsiniz.

Avanos
03-03-2010, 11:30
Sanırım Linyit kömür işini çözeceğim. Burda Tuğla fabrikaları var bu fabrikalar yakıt olarak en kalitesiz linyit kömürü ve tozu yakıyorlarmış.Onlarla görüşeceğim.

acemi_caylak
03-03-2010, 12:04
Sn. Avanos,

Aşağıdaki linkteki yazıları incelerseniz, linyitle ilgili bilgi var.

http://www.biyotar.com.tr/calismalar1.htm (http://www.biyotar.com.tr/calismalar1.htm)

cukurovalı
04-03-2010, 13:31
Ustalar şu oranlara bir baksanız, yükseltilmiş yastık ta kullanmak istiyorum.

LEONARDİT

pH (26°C) 6.94

Nem (105°C) %18.7

Gözeneklilik %33

acemi_caylak
04-03-2010, 14:50
Ustalar şu oranlara bir baksanız, yükseltilmiş yastık ta kullanmak istiyorum.

LEONARDİT

pH (26°C) 6.94

Nem (105°C) %18.7

Gözeneklilik %33

25 Kg fiyatı 15 TL ve altında ise alabilirsiniz.

epsody
04-03-2010, 18:36

Arkadaşım ben buradan bir çok arkadaşa fazla incelemeden ivedilikle linyit kömür tozu atın fakat acele edin tenbihlerinde bulunduğum halde arkadaşlar ısrarcı bir şekilde aramalarına devam ettiler, hatta almamak için hertürlü incelikler ortaya koyarak bu işi savsakladılar, tabi bunu kendileri bilir.

Diyeceğim odurki en kötü linyit kömürü leonardite en yakın olandır, mümkün olduğu kadar ince tozunu almaya bak, daha yarayışlı olacaktır, şunu iyi bilmelisinki hümik asit oranı düşük olsa bile linyit kömürü sonuçta toprağa carbon kazandırarak mikro organizmaların faaliyetini arttırarak topraktaki organik yapı işlerlik kazanacaktır, işlerin kolay gelsin yüzün güleç olsun.

komkarbey
11-03-2010, 15:16
arkadaşlar merhaba geçen hafta mersin tarım fuarına gittim leonarditler hakkında bilgi almak için firmalarla görüştüm ilginç olan fidan dikerken ne kadar kullanmalıyım sorusuna 100grdan 5kg kadar(açacagım çukur acaba 5kg alır mı) cevap aldım.

Ama iki firma kafama yattı birisi polimet kimyanın humuc a adlı ürünü(100gr) ama ordada kafamda soru işaretleri kaldı aldıgım kataloklarda organik madde %90 humik asit %50 amino asit %10 azot %15 potasyum %1 fosfor %2 nem %1 ve ph 3-5 diyor ama sitelerinde farklı organik madde %70 humik asit miktarıda %50(?)buda bir garip fiyatıda 70tl civarı dedi tam söylemiyorlar digerlerinden 6-8 torba alana kadar bundan 2 torba alim diyorum ama oranlardaki fark kafa karıştırıyor

(kimi firmalar (%90 mümkün değil diyor gerçek oranları ne acaba) fulvık adlı ürünlerini ketirmemişler nedense ama bayilerine gidip onun hakkında da bilgi alacam Diğer firma ise orgüb gübre kükürt ilk ürünü %35 kükürt katkılı goldmax burdada iki oran var ilk yazdıgım tescil ikincisi laben sonucu organik madde %20 (42.7) humik fulvik asit %25(58.05) kükürt %35(51) pomza %10 nem %20(17) ph 3-5(3.7) ikinci ürünleri multi organik organik madde %60(83) humik fulvik asit %50(74) organik azot %2(2.65) potasyum %1(2.52) nem %20(7.3) ph 4-6(5) birici üründe toprağımın kireçli ve tuzlı olmasından kükürt oranı yüksek ve pomza içerikli olması dikkatimi çekti ama aranlar düşük olunca ikince ürüne yöneldim multi organikteki oranlar iyi ama onda da kükürt ve pomza yok kükürtte satıyorlar

ayrı alıp karıştıracam ama ne kadar kullanmam lazım fidan başına Bu arada fiyat soruyorum nedense yuvarlak yuvarlak cevaplar veriyorlar ya söylemiyorlar gelirsin konuşuruz diyorlar **** aralıklı söylüyorlar(30-40) bu nasıl iş ciddiyetten uzak bu arada biyogold 50 yapmış fiyatı son olarakta 10 ile 70 tl arasında leonarditlerin fiyatları izotar katılmamıştı onlarlada görüşüp karar vereceğim onların perlhumus ürünlerideki oranlarda gayet iyi

memet
11-03-2010, 21:01
Mesajlarınızı noktalarla biten cümleler biçiminde yazsanız ne iyi olur.

komkarbey
12-03-2010, 17:00
arkadaşlar bu aralar ayın sonunda dikeceğim fidanlar için leonarditlerle ilgili araştırma yapıyorum. Polimetkimyanın ürünlerini dikkatli incelerken oranlarında bir gariplik olduğunu fark ettim. Broşürlerinde organik madde miktarı %90 internet sitelerinde %70 tescilde %70 humik asit broşür %50 sitelerinde %50 tescil %40 amino asit broşür ve sitelerinde %10 ama tescilde görünmüyor broşürde azot %15 sitelerinde %16 tescil %5 ayrıca tescilde bazı elementlerde broşürlerinde var bu neden böyle kafamda kötü düşünceler var resmi kurumlar firmaları denetlemiyor mu ?

acemi_caylak
13-03-2010, 05:55
arkadaşlar bu aralar ayın sonunda dikeceğim fidanlar için leonarditlerle ilgili araştırma yapıyorum. Polimetkimyanın ürünlerini dikkatli incelerken oranlarında bir gariplik olduğunu fark ettim. Broşürlerinde organik madde miktarı %90 internet sitelerinde %70 tescilde %70 humik asit broşür %50 sitelerinde %50 tescil %40 amino asit broşür ve sitelerinde %10 ama tescilde görünmüyor broşürde azot %15 sitelerinde %16 tescil %5 ayrıca tescilde bazı elementlerde broşürlerinde var bu neden böyle kafamda kötü düşünceler var resmi kurumlar firmaları denetlemiyor mu ?

Sayın Komkarbey,

Bakanlığın belirlediği bazı limitler var. Bunların altına düşmediği sürece problem yoktur. Ancak bu bölümü iyice okursanız bu türden çelişkilerin olmadığı (tescil değerleri ile beyan ettikleri değerler) ürünleri de görebilirsiniz.

denizakvaryumu
13-03-2010, 14:36
Forumların en iyi tarafı daha önce benzer ürünü kullanan arkadaşların tecrübeleri.

Leonardit gibi çok faydalı bir ürün için MeyveliTepe görüşlerini belirtti ben de aynı ürünü kullandım.

celalahmet
13-03-2010, 18:42
Arkadaşlar,
Elimde tarihi geçmiş bir hümik asit var,bozulmuş olup olmadığını nasıl anlarız, emin bir yolu varmı , ya da hiç riske girmeyip atayımmı?

epsody
13-03-2010, 19:42
Arkadaşlar,
Elimde tarihi geçmiş bir hümik asit var,bozulmuş olup olmadığını nasıl anlarız, emin bir yolu varmı , ya da hiç riske girmeyip atayımmı?
Arkadaşım üzerinde tarih yazısına bakma, milyonlarca yılda meydana gelmiş bu mineral bir iki yılda bozulurmu hiç, bildiğim kadarıyla topraktaki değişimi bile en az on yılı geçebiliyor, illede atacağım diyorsan toprağa atıver zararı olmaz.

celalahmet
13-03-2010, 20:31
Sayın Epsody,

Atmaya hiç kıyamıyorum o yüzden 2 yıldır duruyor, kokusuna baktım pek farklılaşmamış, aslında kullanmak istiyorum, üstüne son kullanım tarihi yazmışlar o yüzden tedirgin olmuştum, teşekkürler.

komkarbey
14-03-2010, 15:38
Sayın Komkarbey,

Bakanlığın belirlediği bazı limitler var. Bunların altına düşmediği sürece problem yoktur. Ancak bu bölümü iyice okursanız bu türden çelişkilerin olmadığı (tescil değerleri ile beyan ettikleri değerler) ürünleri de görebilirsiniz.

sayın acemi çaylak
teşekür ederim hepsini okudum özellikle senin çalışmandan yararlanarak araştırma yapıyorum bizler araştırıyoruz ama bu ürünleri kullanan kaç kişi araştırma yapabilir... Kendilerine de email attım bu çelişkileri sordum dönmediler bu hafta içi dönmezlerse telefon edecem

acemi_caylak
14-03-2010, 18:39
Kendilerine de email attım bu çelişkileri sordum dönmediler bu hafta içi dönmezlerse telefon edecem

Sn. Komkarbey,

Sadece Leonardit satıcıları değil, hemen bütün tarım şirketleri maillere dönmüyorlar ya da geç dönüyorlar.
Sanırım bir firmaya web sitesi yaptırıyorlar, sonra işi unutuyorlar. Çoğunca info vb. mail adreslerine gönderilen mailleri takip eden bir sorumlu olmuyor.

komkarbey
15-03-2010, 18:47
bugün polimetkimyadan cevap geldi Humic A isimli ürünümüz hakkında merak ettiğiniz hususları aşağıda açıklamaya çalışayım.
1- Organik gübreler için ilk ithalatı yapıldıktan sonra tescil belgesi düzenlenmektedir. Yani ithal ettiğiniz ürünün değerlerinden biz emin olsak dahi , maalesef ülkemizde yapılan analiz sonuçlarının tutarsızlığı nedeniyle firmalar tescil belgesi taleplerini yönetmeliğin belirlemiş olduğu en alt rakamları dikkate alarak tescil başvurularını yapmakta ve buna göre tescil düzenlenmektedir.
Bu nedenle tescil belgemizde yönetmeliğin şart koştuğu en alt ve üst değerler yazılmıştır. Yönetmelik bu değerlerin altında olması halinde ürünün ithalatının yapılamayacağını söyler. Ancak belirtilen bu oranların üzerinde olması ithalatın yapılmasına engel teşkil etmemektedir.

2- Ürünümüz içerisinde bulunan amino asit tescilde yer almamıştır. Bunun nedeni de organik gübre yönetmeliğinin ürünleri sınflandırırken amino asit ve humik asitin bir arada olduğu bir organik sınıf belirlememiş olmasıdır. Yani biz ürünümüze tescili ya organik toprak düzenleyicisi(humik asit) ya da amino asitli organik gübre olarak alacaktık. Tercihimizi Organik Toprak Düzenleyici olarak kullanılmıştır.

3- Katatloglarda ve web sitesinde yer alan değerler tescil değerinden farklıdır. Katalaoglarda yer alan değerler ürünün ithalatı sırasında TSE tarafından alınan numunelerin analiz edilmesi ve sonuçlarının uygun görülmesi halinde ithalat yapabilmemize izin veren TSE raporlarında yer alan gerçek değerlerdir.

Sonuç olarak ürünü değerlendirirken katalogda yazılı değerleri dikkat almanızı tavsiye ederiz. Eğer daha detaylı bilgi isterseniz 0 532 653 87 36 numaralı telefondan bana ulaşabilirsiniz.
İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Avanos
15-03-2010, 20:16
Bende bu arada linyit kömür tozuna ulaştım. Romorkü 100 tl havalar düzelsin bir romork alacağım.Zararı olacağını sanmıyorum faydası olmasada:)

acemi_caylak
15-03-2010, 20:51
Bende bu arada linyit kömür tozuna ulaştım. Romorkü 100 tl havalar düzelsin bir romork alacağım.Zararı olacağını sanmıyorum faydası olmasada:)

Sn. Avanos, bence çok iyi yaptınız. Ağaç köklerinden 40-50 cm uzaga dökerseniz (içindeki asit oranından emin olamadığımız için köklerin biraz uzağına) hiç bir zararı olmaz. Aksine faydası olur. Gelecek yıl bademleriniz dolu dolu açar.

epsody
16-03-2010, 06:32

Arkadaşım bu başlıkta bir çok arkadaşımla, yaşadığımız polemiklere rağmen senin samimi düşünce ve daranışlardaki samimiyetini onlarda rastlıyamamıştım, arkadaşım sen en güzelini yaparak kendi imkanlarını aşan bir davranışla topraklarına olan özeni yerine getirmiş oldunuz.

Şunu iyi bilmelisinizki bilimsel otaritelerde dahi kalitesis linyitlerde humik asit ve fulvik asit oranlarını toprağa yarayışlı düzenlerde olduklarını irdeliyorlar, sözümü yineliyerek şunu da belirtmeden geçemiyeceğim, bu başlıkta tartıştığımız arkadaşlarla leonardit'in kalite konusunu tartışmalarımızda, piyasanızda gayri ciddi faaliyetle leonardit üretimi sağlayan firmalar bu alanda istimar yaratarak linyit kömürü tozunu leonardit diye pazarlıyorlar.

Sizin gösterdiğiniz bu davranış, gerçekten kayda değer gördüğümden, bu başlıkta tartışan arkadaşlarada bir örnek teşkil edecek davranış olarak takdirlerimi sunarım, siz hiç ikileme düşmeden kalitelimi, kalitesimi firma arayışına girmeden topraklarınıza bu minerali kazandırmş oldunuz, bence bu büyük bir ileri görüşlü olmayı gerektiren bir davranış, sizi tekrar topraklar adına kutluyorum.

Bu mineralin fazlasının hiçbir şekilde zararı yoktur, hümik asitler, diğer asitlerin gibi organik madde üzerinde menfi tesirler yaratmazlar, bunların görevleri topraktaki organik maddeyi bitkilerin alacağı forma indirgerler, toprakların bereketinin artması dileğimle bu seneki ürün hasalıtın yüzünü güldürsün, sevgiyle kal.

acemi_caylak
16-03-2010, 14:56
Sizin gösterdiğiniz bu davranış, gerçekten kayda değer gördüğümden, bu başlıkta tartışan arkadaşlarada bir örnek teşkil edecek davranış olarak takdirlerimi sunarım, siz hiç ikileme düşmeden kalitelimi, kalitesimi firma arayışına girmeden topraklarınıza bu minerali kazandırmş oldunuz, bence bu büyük bir ileri görüşlü olmayı gerektiren bir davranış, sizi tekrar topraklar adına kutluyorum.

Sn. Epsody,
Alıntıda kastedilen kalite sorgulayan kişilerden biride ben olduğum için yanıt verme ihtiyacı duydum.
Sonuçta ne alırsak alalım kalitesini sorgulamak zorundayız. Hele tescil belgesi benim için çok önemli. Sonuçta linyit kömürünü leonardit diye pazarlayanlar, organik gübre tescilli ürünü, mikrobiyal gübre diye pazarlayanlar çokta uzağımızda değilller.
Bu yüzden eleştirmek yerine çözüm üretirseniz sevinirim. Eğer hem kaliteli hemde fiyatı uygun ürün bulursanız lütfen bizimle paylaşınız. Böylelikle bize daha yararlı olmuş olursunuz.

acemi_caylak
17-03-2010, 16:51
Sn. Epsody,
Eğer hem kaliteli hemde fiyatı uygun ürün bulursanız lütfen bizimle paylaşınız. Böylelikle bize daha yararlı olmuş olursunuz.

Sn. Epsody,

Sizin iyi niyetli olduğunuzu biliyorum. Ancak bu soruma da cevap bekliyorum.

epsody
17-03-2010, 17:34
Sn. Epsody,

Sizin iyi niyetli olduğunuzu biliyorum. Ancak bu soruma da cevap bekliyorum.

Arkadaşım ucuz ve kalitliye ulaşmak bizim elimizde, bu konuda sizinle detaylı konuşarak, dayanışma oluşturarak yakın çevremizdeki toprak sahipleriyle bahçe sahipleriyle bir araya gelerek taleplerimizi arttırdığımız zaman en büyük firmalarlarla, en iyi kaliteli ürünlere en ucuza ancak böyle temin edebiliriz.

Herkesin bireysel çabalarıyla bu konu aşılamaz, benim kişisel kanaatim bu yöndedir, size bu konuda bir açıklamada bulunarak bir örnek oluşturacağım, arkadaşım ben toprak düzenleyicilerin başında 2004 yılında leonardit'le tanıştım, o günden bu güne edindiğim intibaa şu, o yıllarda bu minerali piyasalarda bulmak mümkün değildi, zaman ilerledikçe bu mineral tanınmaya başladı, piyasalarda bulunur hale geldi, tanınma devam ettikçe kullanımı arttı fiyatlarda ilk seviyelerden aşağılara düştü, ve talep ve kullanım arttıkçada dahada aşağı düşecektir.

Benim zaman içindeki gözlemlerimden bu sonuçları çıkardığımdan talep oluşturarak fiatları aşağı çekebiliriz, bunun sonucun da dayanışma ve bilgilendirme yatmakta, bu açıklamalarım sizi ikna eder bir inandırıcılk sağlıyorsa hodri meydan diyelim tarımsal konuşmalarımızda bir leonardit fanatiği olalalım, bahçe sahiplerini toprak sahiplerini çoşturarak talebin artmasını sağlıyalım, tamam mı benim canım arkadaşım, sevigiyle leonardite koşalım.

AHMET DANIŞ
27-03-2010, 11:52
Kiraz ve şeftali fidanlarıma (2008 Aralık da diktim) 2009 Kasım ayı sonlarında bir kaç fidan hariç fidan başı 3 kg CHARİZMA PLUS marka leonardit kullandım. Ayrıca gene fidan başı 4-5 kg'da linyit kömür tozu kullandım. Mart ayı başlarında bahar bakımı için yaptığım çalışmalarda leonarditin ne kadar faydalı olduğunu gördüm. Önceki zamanlarda çok sert olan ve fidanı sıkan toprak şimdi çok yumşak, tabir yerinde ise kül gibi olmuş. Merakımdan leonardit kullandığım ve kullanmadığım bir kaç fidanı söktüm ve kök yapısına baktım. Leonardit kullanmadığım fidanların kökü ile leonardit kullandığım fidanların kökleri arasında 2 hatta 3 kat fark olduğunu gördüm. Ayrıca kök bölgesi nem durumlarının da çok farklı olduğunu gördüm. Fidanlara bir miktar güvercin gübresi ve Gübretaş Firması tarafından üretilen 13-24-12-10 (so3)+1 (zn) + 1 (fe) fenni gübre uygulaması yaptım. Sonucu tüm samimiyetimle sizlerle paylaşacağım. Bir fidanla bir insanı aynı değerde görebilecek kadar da ağaç / bitki sevgim var.
Bahçe işimin yanında aynı zamanda Konya merkez Meram ilçesinde fenni gübre ve leonardit satışı yapmaktayız. İlgilenen arkadaşlara yardımcı olmak bizim için bir görevdir. İlgilenen arkadaşlarla özel görüşma yapabilirim.

AHMET DANIŞ
27-03-2010, 12:02
Konya Tarım İl Müdürlüğü bir tutanakla, piyasada kullanılan ve başta humik asit ve türevleri olan bir çok ürünün sahtesinin üretilerek satışa sunulduğunu bildirdi. Listede bir çok tanınan marka var. Hatta ülke çapında en çok satılan fenni gübrelerinde sahtesinin üretilip piyasaya sürüldüğü görülmüştür.
Kullanıcı arkadaşların dikkatli olmasını tavsiye ederim.
Liste bende mevcut olup ilgilenen arkadaşlara verebilirim.

adnanu
06-04-2010, 15:12

linyit kömürü daha pahalıya gelir

adnanu
06-04-2010, 15:13
Konya Tarım İl Müdürlüğü bir tutanakla, piyasada kullanılan ve başta humik asit ve türevleri olan bir çok ürünün sahtesinin üretilerek satışa sunulduğunu bildirdi. Listede bir çok tanınan marka var. Hatta ülke çapında en çok satılan fenni gübrelerinde sahtesinin üretilip piyasaya sürüldüğü görülmüştür.
Kullanıcı arkadaşların dikkatli olmasını tavsiye ederim.
Liste bende mevcut olup ilgilenen arkadaşlara verebilirim.

listeyi bana özelden gönderebilirmisiniz

adnanu
06-04-2010, 15:16
Arkadaşım ucuz ve kalitliye ulaşmak bizim elimizde, bu konuda sizinle detaylı konuşarak, dayanışma oluşturarak yakın çevremizdeki toprak sahipleriyle bahçe sahipleriyle bir araya gelerek taleplerimizi arttırdığımız zaman en büyük firmalarlarla, en iyi kaliteli ürünlere en ucuza ancak böyle temin edebiliriz.

Herkesin bireysel çabalarıyla bu konu aşılamaz, benim kişisel kanaatim bu yöndedir, size bu konuda bir açıklamada bulunarak bir örnek oluşturacağım, arkadaşım ben toprak düzenleyicilerin başında 2004 yılında leonardit'le tanıştım, o günden bu güne edindiğim intibaa şu, o yıllarda bu minerali piyasalarda bulmak mümkün değildi, zaman ilerledikçe bu mineral tanınmaya başladı, piyasalarda bulunur hale geldi, tanınma devam ettikçe kullanımı arttı fiyatlarda ilk seviyelerden aşağılara düştü, ve talep ve kullanım arttıkçada dahada aşağı düşecektir.

Benim zaman içindeki gözlemlerimden bu sonuçları çıkardığımdan talep oluşturarak fiatları aşağı çekebiliriz, bunun sonucun da dayanışma ve bilgilendirme yatmakta, bu açıklamalarım sizi ikna eder bir inandırıcılk sağlıyorsa hodri meydan diyelim tarımsal konuşmalarımızda bir leonardit fanatiği olalalım, bahçe sahiplerini toprak sahiplerini çoşturarak talebin artmasını sağlıyalım, tamam mı benim canım arkadaşım, sevigiyle leonardite koşalım.

merhaba leonardit fiyatlarına direkt olarak etki eden nakliye fiyatlarıdır nakliye fiyatlarıda petrol fiyatları ile bağlantılı olarak değişmektedir

ozlemoz
12-04-2010, 12:27
merhabalar.. 30 m2'lik bir sebze bahçem var. bugün eminönünde evergreen markasının 10 kg paketlerinden gördüm.Çimsan getiriyormuş. 30 lira dedi satıcı bana. İçeriği:
Toplam organik madde 50
Toplam Humik+fulvik asit 40
Nem 10
sizce uygunmudur almalı mıyım?

Adalet Yağcı
12-04-2010, 13:17
Ben de bu gün 25 kg. iki paket sipariş verdim, fiyatı 60 tl. paket başı.
Satıcı ürünün Alman malı olduğunu, aktif humik ve fulvik asit miktarının %85 olduğunu ve içerisinde iz elementler olduğunu söyledi.

Fiyat çok yüksek görünüyor ama eğer derde deva olacaksa önemli değil, Tarım fuarında bir çok ürün gördüm, 25 kg. 15 tl. ye satılıyordu, ama birbirine benzemeyen ürünlerdi, kömür tozuna benzeyenler de vardı, kahverengimsi olanlar da, bunların hepsinin aynı içerikte olmaları mümkün değil gibi görünüyor bana.

Ürünü C.tesi günü alacağım, fotoğrafını ve ürün bilgilerini yine buradan paylaşırım sizlerle.

algül
13-04-2010, 02:01
selam ozlemoz ondan bende aldım kullandım ben memnunum gerçi başka markaları o kadar iyi bilmiyorum ama bana faydası oldu bitkileri biraz coşturdumerhabalar.. 30 m2'lik bir sebze bahçem var. bugün eminönünde evergreen markasının 10 kg paketlerinden gördüm.Çimsan getiriyormuş. 30 lira dedi satıcı bana. İçeriği:
Toplam organik madde 50
Nem 10

ensar
13-04-2010, 06:00
Sevgili Arkadaşlar,

Ben TARIM VE KREDİ KOOPERATİFİNDEN, yerli bir ürünü 25 kg 12 TL fiyatla aldım.

Ph 7-8 nem % 7 max ve toplam organik asit ( Hümic + Fluvic ) min %55

Aronia larımda ve yeni çimlendirmeye çalıştığım ağaç tohumlarında denedim. Daha önceleri fide ve fidan kaplarında oluşan kaymak tabakası ortadan kalktı. Diğer gelişmeleri olumlu ya da olumsuz önümüzdeki günlerde aktarırım

Sevgiyle kalın

acemi_caylak
13-04-2010, 07:52
merhabalar.. 30 m2'lik bir sebze bahçem var. bugün eminönünde evergreen markasının 10 kg paketlerinden gördüm.Çimsan getiriyormuş. 30 lira dedi satıcı bana. İçeriği:
Toplam organik madde 50
Nem 10

Özlem Hanım,

10 Kg'lık paket 30 TL çok fazla.
İçeriğindaki humik-fulvik asit ve organik madde oranı düşük ürünler genelde 25 kg -15 TL civarında.
Humik - fulvik asit ve organik madde oranı yüksek ürünler ise 30 TL'den başlıyor.
Bence Adalet Hanım'ın aldığı ürünü (Perl Humus veya Agrolig olabilir) veya Biyotar'ın Organik Gold, Orfe Teknik'in Agrohum ürünlerini alabilirsiniz. Özellikle son ikisinin içeriği Evergreen'den iyi olmasına rağmen fiyatları daha uygun.
Ayrıca Evergreen sertifikalı ve tescilli bir ürün ancak sertifikalarını internet sitesinde göremedim. Diğer 2 ürünün Tarım Bakanlığı sertifikalarını internetten de görebiliyorsunuz.

acemi_caylak
13-04-2010, 07:53
Ben de bu gün 25 kg. iki paket sipariş verdim, fiyatı 60 tl. paket başı.
Satıcı ürünün Alman malı olduğunu, aktif humik ve fulvik asit miktarının %85 olduğunu ve içerisinde iz elementler olduğunu söyledi.

Fiyat çok yüksek görünüyor ama eğer derde deva olacaksa önemli değil, Tarım fuarında bir çok ürün gördüm, 25 kg. 15 tl. ye satılıyordu, ama birbirine benzemeyen ürünlerdi, kömür tozuna benzeyenler de vardı, kahverengimsi olanlar da, bunların hepsinin aynı içerikte olmaları mümkün değil gibi görünüyor bana.

Ürünü C.tesi günü alacağım, fotoğrafını ve ürün bilgilerini yine buradan paylaşırım sizlerle.

Adalet Hanım,

Aldığınız üründe Humik ve Fulvik asit oranı çok iyi bence. Perl Humus veya Agrolig diye tahmin ediyorum. Güle güle kullanın.

acemi_caylak
13-04-2010, 07:54
Sevgili Arkadaşlar,

Ben TARIM VE KREDİ KOOPERATİFİNDEN, yerli bir ürünü 25 kg 12 TL fiyatla aldım.

Ph 7-8 nem % 7 max ve toplam organik asit ( Hümic + Fluvic ) min %55

Aronia larımda ve yeni çimlendirmeye çalıştığım ağaç tohumlarında denedim. Daha önceleri fide ve fidan kaplarında oluşan kaymak tabakası ortadan kalktı. Diğer gelişmeleri olumlu ya da olumsuz önümüzdeki günlerde aktarırım

Sevgiyle kalın

Sevgili Ensar,

Nem oranı bu kadar düşükse fiyat çok iyi. Senin ağaçlar ve çiçekler bayram edecek desene.

Sevgiler.

ozlemoz
13-04-2010, 08:06
Özlem Hanım,

10 Kg'lık paket 30 TL çok fazla.
İçeriğindaki humik-fulvik asit ve organik madde oranı düşük ürünler genelde 25 kg -15 TL civarında.
Humik - Fuşvik asit ve organik madde oranı yüksek ürünler ise 30 TL'den başlıyor.
Bence Adalet Hanım'ın aldığı ürünü (Perl Humus veya Agrolig olabilir) veya Biyotar'ın Organik Gold, Orfe Teknik'in Agrohum ürünlerini alabilirsiniz. Özellikle son ikisinin içeriği evergreen'den iyi olmasına rağmen fiyatları daha uygun.
Ayrıca evergreen sertifikalı ve tescilli bir ürün ancak sertifikalarını internet sitesinde göremedim. Diğer 2 ürünün Tarım Bakanlığı sertifikalarını internetten de görebiliyorsunuz.

Teşekkür ederim acemi caylak. Tavsiyenize uyup o firmalarla görüşeceğim.

ozlemoz
13-04-2010, 13:28
Pearl humus 25kg lıklardan 2 paket sipariş verdim yarın ya da sonraki gün elimde olacağını söylediler. Kargo ile gönderiyorlar.İnşallah işe yarar hafta sonu bahçeme gidip karıştırmayı dört gözle bekliyorum. Ağaçların diplerine şimdi koysam mevsim itibari ile uygunmudur acaba?

acemi_caylak
13-04-2010, 15:03
Pearl humus 25kg lıklardan 2 paket sipariş verdim yarın ya da sonraki gün elimde olacağını söylediler. Kargo ile gönderiyorlar.İnşallah işe yarar hafta sonu bahçeme gidip karıştırmayı dört gözle bekliyorum. Ağaçların diplerine şimdi koysam mevsim itibari ile uygunmudur acaba?

Özlem Hanım,

Perl Humus iyi bir ürün, sadece fiyatı biraz pahalı. Hiç tereddütünüz olmasın. İşe yarayacağı kesin. İnsanlar emin olmadıkları için biraz korkuyorlar. Ancak ben 12 dönümlük zeytin bahçemizde 2,5 ton kullandım. İlk izlenimlerimiz zeytin ağaçları bu yıl daha erken uyandılar. Hatta bir kaç tanesi bu yüzden geç donlardan zarar gördü.

Yine bu forumda Meyvelitepe ve Ayhan Dükel'in leonarditle ilgili güzel deneyimleri var.

Leonardit toprak yapısını düzenleyen bir madde olduğu için istediğiniz mevsimde uygulayabilirsiniz. Yalnız bu konunun 394 ve 395 nolu mesajlarını incelerseniz leonarditi tek başına kullanmak yetmiyor. Leonarditi organik bir gübre ve EM ile birlikte kullanırsanız çok daha güzel sonuçlar alırsınız.

Ben kendim çamlı oganik gübre ile birlikte kullandım. Bu hafta sonuda ağaçlara 2/1000 oranında seyreltilmiş EMA verdik.

Kolay gelsin.

ozlemoz
14-04-2010, 11:19
sn acemicaylak;
cevabınız için teşekkür ederim. 2 torba pearl humusum bugün elime geçti gerçekten süper hızlı dün sipariş verdim bugün öğleden önce geldi. 2 hafta önce ağaçlara organik büyükbaş gübresi vermiştik. şimdi aynen dediğiniz gibi leonardit bikaç hafta sonrada em vermeyi düşünüyorum.
Teşekkürler

orgub organik
18-04-2010, 23:38
merhaba arkadaslar ben mersınden orgub organık gubre ve kukurt sahibi mustafa aydın

konuyla ilgili soruları ve tartısmaları gördüm.

leonardit cok özel bir ürün olup organık maddesı % 50-70 arasıdır. humik ve fulvik asit se % 50-65 arasıdır. topragınızın ph-kirec ve tuzunu dengeler düşmesine yardımcı olur. su tutma kapasıtesını arttırır. kök gelişimini cogaltır baska sorular olursa cevaplayabilirim.

mersin

Adalet Yağcı
19-04-2010, 10:07
Nihayet karar verebildim, Mersin Kuyuluk yolunda İnankur Tarımdan Perl Humus aldım, 25 kg. 60 tl.

136953
İyi bir ürün seçtiğimi düşünüyorum, çok yağmur yağdığı için ağaçlarıma veremedim, hafta içinde havanın iyi olduğu bir günde gidip ağaç başına 300 gr. vereceğim(satıcının önerisi).

acemi_caylak
19-04-2010, 13:35
Nihayet karar verebildim, Mersin Kuyuluk yolunda İnankur Tarımdan Perl Humus aldım, 25 kg. 60 tl.

136953
İyi bir ürün seçtiğimi düşünüyorum, çok yağmur yağdığı için ağaçlarıma veremedim, hafta içinde havanın iyi olduğu bir günde gidip ağaç başına 300 gr. vereceğim(satıcının önerisi).

Adalet Hanım,

Güle güle kullanın. Perl Humus gerçekten güzel bir ürün. Önceki mesajıma bakınca sanki bende burada reklamını yapmış gibi oldum izlenimi edindim. Oysa Orfe Teknik'in Agrohum ve Biyotar'ın Organik Gold ürünleride Perl Humus'a yakın oranlarda organik madde ile humik ve fulvik asit içeriyor. Fiyatları da Perl Humus'a göre daha ucuz. Fazla miktarda alacak arkadaşların bunu göz önünde bulundurmasında fayda var.

Özlem Hanım,

Siz hafta sonu ağaçlara verdiniz mi?

Birde önerim, kullanan arkadaşlar sonuçları ileriki zamanlarda burada paylaşırlarsa sevinirim. Böylelikle deneyimleri biriktirmiş oluruz.

acemi_caylak
19-04-2010, 20:10
Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Toprak Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Nur OKUR, Araş.Gör. H.Hüsnü KAYIKÇIOĞLU, Zir.Yük.Müh. Gülhan TUNÇ ve Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Prof.Dr. Yüksel TÜZEL'in 2007 yılında ortak yürüttükleri "Organik Tarımda Kullanılan Bazı Organik Gübrelerin Topraktaki Mikrobiyal Aktivite Üzerine Etkisi" adındaki çalışmada organik gübre, leonardit ve kimyasal gübre karşılatırması yapılmış ve en iyi sonuç Biofarm ve Delta Humat'ın birlikte kullanıldığı parsellerde ortaya çıkmış. Ancak hocalar bunu yeterli bulmamışlar.

Aşağıda bu çalışmadan bir bölüm bulacaksınız.

"Büyükbaş hayvan gübresi olan Biofarm, Çamlı Yem Besicilik San. ve Tic. A. Ş. den elde edilmiştir. Biofarmın uygulama dozu 50 kg/da şeklinde olmuştur.

Delta Humat A.Ş.' den elde edilen Leonardit ve Humik asit topraklara sırasıyla 75 kg/da ve 3 ml/1lt su dozlarında verilmiştir.

Konvansiyonel tarımın uygulandığı topraklara ise üre 52 kg/da, TSP 42 kg/da ve K2SO4 60 kg/da olacak şekilde uygulanmıştır. Tüm gübreler ekimden önce parsellere homojen olarak dağıtılmış, tırmık ile toprağın altına alınmıştır.

Biofarm’ın bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Organik madde, % 65.0
Toplam N, % 3.5
Toplam P, % 3.0
Suda çözünebilir K, % 3.0
Max. Nem, % 20.0
pH 7.0
C/N 11.0

Organik toprak düzenleyicisi olan sıvı humik asidin toplam humik + fulvik asit miktarı % 15 ( W/W ) ve pH' sı 11–13 arasındadır. Yağışlı bölgelerde yoğun bitki örtüsü altında ötrofik ve anaerob koşullarda, göl diplerinde çürümüş maddelerin ayrışmasıyla oluşmuş, plastik yapılı, organik madde miktarı ve mikroorganizma içeriği yüksek bir sedimenter birikim olan Leonardit’in organik madde miktarı %65, pH' sı 6.4 ve C/N oranı da 17' dir.

Gübreler toprağa verildikten sonra daha önce serada viyollere ekilen marul tohumları fide olarak parsellere şaşırtılmıştır. Havuç, roka ve maydanoz tohumları ise her sıraya 2 gr tohum ve bir parselde 8 sıra gelecek şekilde parsellere ekilmiştir. Deneme süresince haftada iki kez sulama yapılmış, iki kez de parsellerdeki otlar temizlenmiştir. Organik tarım parsellerinde zararlılarla mücadelede herhangi bir pestisid kullanılmamıştır.

Biofarm gübresinin uygulandığı tüm parsellerde mikrobiyal biyokütle miktarları oldukça yükselmiştir. Fakat Leonardit ve humik asidin mikrobiyal biyokütle üzerine istatistiki anlamda farklı bir etkisi ortaya çıkmamıştır. B (Biofarm), B+L (Biofarm+Leonardit) ve B+HA (Biofarm+Humik asit) uygulamalarında saptanan mikrobiyal biyokütle miktarları, konvansiyonel tarıma oranla sırasıyla % 74, % 81 ve % 76 oranında daha fazla olmuştur. En düşük mikrobiyal biyokütle
miktarları konvansiyonal tarımın uygulandığı topraklarda ortaya çıkmıştır."

Not: İsteyenler tam dökümanı aşağıdaki linkte bulabilirler.

http://155.223.83.252/edergiziraat/2007/s2/65-80.pdf

komkarbey
21-04-2010, 06:30
sayın Mustafa Aydın
multiorganik adlı ürününüzün tescil belgesini ve yaptırdığınız analizin sonucunu görebilirmiyim sitenizde göremedim

orgub organik
25-04-2010, 08:53
komkarbey en son alınan bir ürün oldugu icin siteye koymadık. ama bana fax veya gsm verın size göndereyim

orgub organik
25-04-2010, 08:57
1. büyükbas hayvandan organık gubre yapan arkadaslara bir sorum olacak. büyük bas hayvanların icerisinde organik gübre icin en önemli ana madde humik+fulvik asit yok ..... dogrumudur???
2. hayvansal gübrelerın toprakta yaptıgı aktıvite 4-8 ay arasında tamamen bitiyor ve yok oluyor yani maksımum 8 aydan sora gübre diye bir şeyden faydalanamıyorsunuz. Peki leonardit kökenli bir organik gübrenin toprakta kalda süresi ne kadar biliyormusunuz??? 2 ile 4-6 sene arası toprakta işini devam ettirir. iyi calısmalar dilerim

orgub organik
25-04-2010, 09:06
bu ürün % 100 bitki özlerinden yapılmıstır . içeriginde cok yüksek miktarda organık madde ve humik+fulvik asit mevcuttur. ayrıca yine dogasında orjınal npk bulunmaktadır.

organık madde % 88
humik+fulvik asit & 75
organık azot % 2.8
suda erir fosfor % 1
suda erir potas % 2.7

böyle bir ürünün muadilleri cok afaki rakamlara satılmaktadır. cünkü hak ediyor.

komkarbey
25-04-2010, 19:47
sayın aydın fax yok email olarak gönderin ama en iyisi yarin başka dostlarda sorar hepsine tektek göndermektense buraya yükleseniz daha iyi olur
email özelinize attım

orgub organik
25-04-2010, 20:32
pekı ben buraya yarın yüklerim .

orgub organik
25-04-2010, 20:33
ayrıca internet sitesi acılıyor problem yok

memet
25-04-2010, 20:57
Satış amaçlı site reklamları vermekle ilgili bir kaç kuralımız var, bunlara bir dikkat etmenizi rica ediyorum.

denizakvaryumu
25-04-2010, 22:16
bu ürün % 100 bitki özlerinden yapılmıstır . içeriginde cok yüksek miktarda organık madde ve humik+fulvik asit mevcuttur. ayrıca yine dogasında orjınal npk bulunmaktadır.

organık madde % 88
humik+fulvik asit & 75
organık azot % 2.8
suda erir fosfor % 1
suda erir potas % 2.7

böyle bir ürünün muadilleri cok afaki rakamlara satılmaktadır. cünkü hak ediyor.

Sitenizde ürünlerinizin tescil değerleri ile labaratuvar değerleri farklı...Bu farklılık nereden kaynaklanıyor?

ensar
03-05-2010, 23:33
Arkadaşlar,

Size peşinde koştuğumuz, iyisini, kötüsünü, tescillisini ayırt etmeye çalıştığımız leonarditin en saf ve temiz durumunun fotoğraflarını gönderiyorum.

Cevizler badem ve şarap şişeleri leonarditin rengini kıyaslamanız için konulmuştur.

Sevgiyle kalın

epsody
04-05-2010, 08:15
Arkadaşlar,

Size peşinde koştuğumuz, iyisini, kötüsünü, tescillisini ayırt etmeye çalıştığımız leonarditin en saf ve temiz durumunun fotoğraflarını gönderiyorum.

Cevizler badem ve şarap şişeleri leonarditin rengini kıyaslamanız için konulmuştur.

Sevgiyle kalın
Arkadaşım ensar, Araştırıcı ruhundan gelen etkinliklerini kutlar çalışmalarının takipçisi olarak sizi desteklemek için elimden gelen paylaşımlarda samimiyetimle yanınızda olacağım, siz teorik ve pratik çalışmalarda kendinizi aşma yolunda görmekteyim, iyi günler sevgiyle kal.

acemi_caylak
04-05-2010, 09:56
Sevgili Ensar,

Daha öncede söylemiştim. Biz teorisini buluyoruz. Sen hemen pratiğe geçiriyorsun. Bizi leonarditin ham ve doğal haliyle tanıştırdığın için çok sağol.

ensar
04-05-2010, 10:02
Arkadaşım ensar, Araştırıcı ruhundan gelen etkinliklerini kutlar çalışmalarının takipçisi olarak sizi desteklemek için elimden gelen paylaşımlarda samimiyetimle yanınızda olacağım, siz teorik ve pratik çalışmalarda kendinizi aşma yolunda görmekteyim, iyi günler sevgiyle kal.

Sevgili Epsody,

Aldığım leonarditler birbirinden farklıydı. Özellikle üzerinde tescil numarası olan ve LEONARDİT yazan bir çuval simsiyah linyit tozunu fahiş fiyatlarla satıldığını görünce bunun gerçeğini forumdaki arkadaşlara göstermek için ocaklara yaptığım ziyaretler sırasında güzel bir parçayı bulabildim ve bilgilerinize sundum.

İlerki günlerde daha detaylı bilgiler aktarmaya çalışacağım.

Sevgiyle kalın

Zeytinlibahçe
04-05-2010, 10:16
Sn ensar

-resimler için teşekkürler, humic ve fulvic asit oranları dengede gözüküyor

Dogasever
04-05-2010, 14:23
Sitenizde ürünlerinizin tescil değerleri ile labaratuvar değerleri farklı...Bu farklılık nereden kaynaklanıyor?

Sn Denizakvaryumu

Hemen hemen istisnasız tüm üretici firmalar, ruhsat alırken en alt değerleri ruhsatlarına yazdırıyorlar. Böylece herkes kendini garantiye almak istiyor. Bu da çok normaldir. Herhangi bir denetim de o alt değerleri tutturmak zorunluluğu söz konusu olur. Çünkü her zaman size gelen hammaddeleri tüm ayrıntılarıyla analiz etme imkanınız olmayabilir. Böylece en alt değerleri ruhsatınıza yazıdırırsanız, herhangi bir denetimde başınız ağrımamış olur. Bu yüzden, bizim çıkaracağımız humik asit + fulvik asit ürünümüzde de aynı durum söz konusu olacaktır. Ve hatta sizler bizim ürünün mikroorganizma içerdiğini de biliyorsunuz ama bunu kimse ruhsata yazamaz. O zaman mevzuatta yepyeni bir ürün kategori açılması gerekir ki, bunu kabul ettirmek yıllar sürer. Bizlerin birçok konuda ellerimizin kollarımızın bağlı olduğunu bilmenizi isterim. Ancak, bu koşullar altında dahi bizler üreticiler için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayet etmekteyiz. Sizin sürekli ruhsat ve laboratuvar uyuşmazlıklarına dikkat çektiğinizi bildiğim için size bu açıklamayı yapmanın faydalı olacağını düşündüm. Herkes herşeyi ruhsata yazdırmaz, yazdıramaz. Saygılar.

denizakvaryumu
04-05-2010, 14:29
Hımmm,ilginç bir durum gerçekten.

Dogasever
04-05-2010, 14:44
Esas olan laboratuvar analizleridir. yukardaki orgub organik arkadaşın ürünü sizin olsa, ruhsata %88 humik asit yazdırır mısınız? Diyelim ki yazdırdınız. Denetimde de %88 değil de %87 çıktı. Ruhsat iptal...
Saygılar

denizakvaryumu
04-05-2010, 14:49
Peki bu durum Türkiye şartlarında kötüye kullanılmaz mı?

"Ben en düşük değerlerden tescil ettiririm, sonra labaratuvara en yüksek kalitede malzemeyi veririm ve üretimimi en düşük tescil değerinden yaparım, satışda alıcılara lab.sonuçlarını gösteririm"

anlayışında hareket edenleri nereden bileceğiz?