agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni54Beğeniler
  • 1 Gönderen smnunal
  • 4 Gönderen MeyveliTepe
  • 1 Gönderen limon_sever
  • 2 Gönderen malina
  • 1 Gönderen malina
  • 3 Gönderen pria
  • 1 Gönderen malina
  • 4 Gönderen MeyveliTepe
  • 2 Gönderen malina
  • 1 Gönderen bahcedenn
  • 1 Gönderen pria
  • 1 Gönderen pria
  • 2 Gönderen sernur
  • 2 Gönderen sakagun
  • 9 Gönderen akçabardak
  • 5 Gönderen Güler
  • 6 Gönderen yağmur
  • 3 Gönderen Güler
  • 5 Gönderen serkan_istanbul

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-10-2013, 00:44   #12
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster

Dikkat edilmesi gereken bir şey, küçük de olsa botulizm olasılığına karşı açılan kavanozun kaynatılmadan tüketilmemesidir. Ev yapımı bir konserve kaynatılmadan asla küçük bir damla dahi tadına bakılmamalı.
Biz domates püresi kavanozunu açtıktan sonra hiç kaynatmadan doğrudan kahvaltılık olarak ta kullanıyoruz..
Yazdıklarınızdan, bunun yanlış olduğunu mu anlamalıyım ?

Ev yapımı konserveler genel olarak 15 dakika kaynatılmalı deniyor ama kapağı şişmiş şüpheli konserveler için botulizm olasılığı olduğu yazılmış:

http://www.saglik.im/botulizm/

Botulizm de gerçekten çok tehlikeliymiş; bir fasulye tanesinden ölen bile varmış..

YeniBON beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025