agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni54Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 4 Gönderen MeyveliTepe
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen bahcedenn
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen pria
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 9 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 6 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 5 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-10-2013, 23:00   #1
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Sterilizasyona dikkat edilerek hazırlananmış kavanozların karanlık, oda sıcaklığındaki kilerde 2 yıldan fazla gayet güzel saklanabildiğini gördük

Dikkat edilmesi gereken bir şey, küçük de olsa botulizm olasılığına karşı açılan kavanozun kaynatılmadan tüketilmemesidir. Ev yapımı bir konserve kaynatılmadan asla küçük bir damla dahi tadına bakılmamalı.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2013, 00:07   #2
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sterilizasyona dikkat edilerek hazırlananmış kavanozların karanlık, oda sıcaklığındaki kilerde 2 yıldan fazla gayet güzel saklanabildiğini gördük

Dikkat edilmesi gereken bir şey, küçük de olsa botulizm olasılığına karşı açılan kavanozun kaynatılmadan tüketilmemesidir. Ev yapımı bir konserve kaynatılmadan asla küçük bir damla dahi tadına bakılmamalı.
Sadece kahvaltılık için hazırlanan bir domates sosu daha var. İçerisinde Arnavut biberi tarzında biberler olan. Ekmek bandıra bandıra çiğ olarak tüketilen biberli domates suyu (sosu). O zaman bu ihtimale karşı bu sosu kesinlikle kullanmamak lazım.

YeniBON beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2013, 00:44   #3
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster

Dikkat edilmesi gereken bir şey, küçük de olsa botulizm olasılığına karşı açılan kavanozun kaynatılmadan tüketilmemesidir. Ev yapımı bir konserve kaynatılmadan asla küçük bir damla dahi tadına bakılmamalı.
Biz domates püresi kavanozunu açtıktan sonra hiç kaynatmadan doğrudan kahvaltılık olarak ta kullanıyoruz..
Yazdıklarınızdan, bunun yanlış olduğunu mu anlamalıyım ?

Ev yapımı konserveler genel olarak 15 dakika kaynatılmalı deniyor ama kapağı şişmiş şüpheli konserveler için botulizm olasılığı olduğu yazılmış:

http://www.saglik.im/botulizm/

Botulizm de gerçekten çok tehlikeliymiş; bir fasulye tanesinden ölen bile varmış..

YeniBON beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025