agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni54Beğeniler
  • 1 Gönderen smnunal
  • 4 Gönderen MeyveliTepe
  • 1 Gönderen limon_sever
  • 2 Gönderen malina
  • 1 Gönderen malina
  • 3 Gönderen pria
  • 1 Gönderen malina
  • 4 Gönderen MeyveliTepe
  • 2 Gönderen malina
  • 1 Gönderen bahcedenn
  • 1 Gönderen pria
  • 1 Gönderen pria
  • 2 Gönderen sernur
  • 2 Gönderen sakagun
  • 9 Gönderen akçabardak
  • 5 Gönderen Güler
  • 6 Gönderen yağmur
  • 3 Gönderen Güler
  • 5 Gönderen serkan_istanbul

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-10-2013, 20:45   #5
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Domates farklı yemeklerde farklı formlarda kullanılıyor, kiminde iyice ezilmiş, kiminde orta büyüklükte kiminde biraz daha büyük

Domatesin sap kısmında, çeşidine bağlı olarak beyazımsı sert bir kısım oluyor...

Bu sorunların tümünden birden nasıl kurtuluruz?

1. Sıcak şoklama yöntemiyle kabuklardan kurtulun.
2. Geniş bir kabın üstüne, kevgiri oturtun, yanına da iki ayrı kap alın
3. Domatesi ikiye bölün ama ortadan değil, yarısından fazlası altta kalsın.
4. Her iki parçanın da içini kevgire gelişi güzel sıkın, çekirdekleri ve suyu aksın.
5. Parçalardan büyük olanı bir kaba, diğerini (sap ve biraz sert kısımların olabildiği parçayı) diğer kaba...
6. Hepsini tamamladıktan sonra, çekirdeklerden süzülen suyu pişireceğiniz kaba aktarın.
7. Domatesin sap kısmına yakın kısmından çıkan parçaları rondo ile iyice parçalayın ve suyun içine ekleyin. Böylece büyük parçaları tümüyle kaplayacak kadar domates püresi elde edeceksiniz.
8. Büyük parçaları da olduğu gibi bu pürenin içine ekleyip pişirin.
9. Kavonozlara önce büyük parçaları dağıtın, sonra üstlerini domates püresi ile doldurun.

Diğer ayrıntılar zaten yazılı

limon_sever beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025