agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-10-2011, 22:20   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Yukarıdaki yoğurtlu tarifi duymuştum ama sıcağının çorbasını yapmamıştım (yazlık soğuk çorba yapmıştım). Yeşil mercimek kışın vazgeçilmezimiz, ilk fırsatta deneyeceğim.

Yeşil mercimeği genelde erişte ile yapıyorum, bazen elimde minik bir top sadece un, su ve tuzdan minik bir top hamur yapıp, kaynayan çorbanın içine minik minik çimdiklerle atıyorum ama en çok da mantı kattığımı seviyorum. Buzlukta mantı varsa, minik bir avuç mantıyı henüz çözülmemişken bıçakla küçük parçalara bölüyorum (sertken kesilmesi daha kolay oluyor, dondurulmamış mantı da kullanılabilir), hem çorba içinde kıvamı çok güzel oluyor hem de kıyma ile yemeğe tad katıyor, başka çorbalarda da denemenizi tavsiye ederim.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025