Yukarıdaki yoğurtlu tarifi duymuştum ama sıcağının çorbasını yapmamıştım (yazlık soğuk çorba yapmıştım). Yeşil mercimek kışın vazgeçilmezimiz, ilk fırsatta deneyeceğim.
Yeşil mercimeği genelde erişte ile yapıyorum, bazen elimde minik bir top sadece un, su ve tuzdan minik bir top hamur yapıp, kaynayan çorbanın içine minik minik çimdiklerle atıyorum ama en çok da mantı kattığımı seviyorum. Buzlukta mantı varsa, minik bir avuç mantıyı henüz çözülmemişken bıçakla küçük parçalara bölüyorum (sertken kesilmesi daha kolay oluyor, dondurulmamış mantı da kullanılabilir), hem çorba içinde kıvamı çok güzel oluyor hem de kıyma ile yemeğe tad katıyor, başka çorbalarda da denemenizi tavsiye ederim.
|