View Single Post
Eski 29-09-2011, 21:54   #1
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Yeşil Mercimekli Hamur Çorbası

Bu tarif esasen evde hazırlanmış ve küçücük kesilip kurutulmuş hamur ile yapılır ancak ben bu hamuru yapamadığımdan ve kolaya kaçtığımdan, arpa şehriye ile hazırlanmış halini yazacağım.

Bu tarifi babaannem kesme hamur ile yapar; bize öğreten de odur. Bu yüzden çorbanın adı evde "babaanne çorbası" diye geçer

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek
6 su bardağı su
2 avuç arpa şehriye
1 kase yoğurt
3 iri diş sarımsak
1 dolu çorba kaşığı salça
Ayçiçek yağı
Kuru nane
Tuz

Yeşil mercimekler tuz konmadan yumuşayana kadar haşlanır, saldığı siyah su SÜZÜLMEZ. Yumuşayınca içine 2 avuç arpa şehriye atılır ve tuzu eklenir. 5 dakika da böyle kaynadıktan sonra ocak kapatılır ve 10-15 dk kadar beklemeye bırakılır. Bu esnada malzemeler şiştiği için çorbanın suyu azalmış olabilir, sıcak su ekleyebilirsiniz.

Bu arada kenarda 1 kase sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Diğer bir kenarda ise salça ve kuru nane, yağla kavrulur.

Demlenen çorbaya sarımsaklı yoğurt yavaş yavaş eklenir. (Yoğurdun bir anda kesilmemesi için çorbanın suyundan bir kepçe alıp yoğurdu ılıştırın, böyle yapa yapa ılıştırarak ekleyin.) Ardından kavurduğunuz salça sosunu dökün ve karıştırın. Servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
  
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön