agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-05-2012, 14:18   #25
Ağaçsever
 
beryun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 65
Her ne kadar çorba diye anılsa da bizim için ana yemek muamelesi görür.
Kemikli et(veya kavurma), soğan,dondurucuya girmiş çıkmış(bir gece) veya don yemiş lahanalar(soğuk katlama lezzetini arttırır), bir -iki avuç bulgur,acı biber salçası,haşlanmış barbunya su ilavesiyle düdüklü tencerede pişirilir.Böylece sebze yemeği gibi yenebilir.
Dövme yapılacaksa, mısır yarması ilave edilerek kutali(gerçekten el blenderi) ile parçalanır, biraz daha pişirilir.Üzerine tereyağı pulbiber de gezdiriliyor..
İçyağı 1 -2 fındık iriliğinde olması yeterli ,fazla konmasına gerek yok.Ancak bana göre konmazsa da herhangi bir yeşil sebze yemeğinden farkı yok.Yanına da mısır ekmegi ve yoğurt ile servis edilir..afiyet olsun..

İçyağı yerine ghee(sadeyağ) ile de yapabiliyorum..o da çok iyi sonuç veriyor..

mavi eylul beğendi.

Düzenleyen beryun : 05-05-2012 saat 14:21 Neden: ekleme
beryun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025