View Single Post
Eski 04-02-2013, 01:18   #30
jeozuu
Ağaç Dostu
 
jeozuu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2011
Şehir: Salalah-Umman
Mesajlar: 292
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lazuti Mesajı Göster
Karalahana çorbasının özü mutlaka ''patila'' dediğimiz iç yağı iledir, kemik suyu vs. ile aynı lezzet olmaz.İç yağı ezme lahanada doğranarak içine atılır.Ayrıca vurma, dövme, ezme lahanada ise iç yağı oranı daha çoktur.Sayın jeozu, karakabak konulan daha çok seferberlikte uydurulan elde ne varsa katılan yemeklerden gibi geliyor bana Eğer isterseniz ilk isimleriyle ;

Karalahana yemekleri
-------------------
Sarma (Yarmalı, unlu, bulgurlu, pirinçli, etli)
Çorba (kabaklı, iç yağlı)
Kavurarak yapılan (dible)
Ezme (Lu zeri)


Birde şarkısı,


İştağiti vamiğun ---- İştahımda yok
Yemeğepe mu paten ---- Yemekleri ne yapacağız
Çukanite kotsobun ---- Kazanlar dolusu
Lu pşkomaten pşkomaten ---- Yiyeceğiz, lahana yiyeceğiz
Sanırım siz Rize'lisiniz. Rize ve Trabzon yemek konusunda birbirinden çok farklılık gösteriyor. Rize'li çok yakın tanıdıklarımdan biliyorum. Kabak da aynı iç yağı gibi olmazsa olmazlardandır bizim tarifimizde. Bunun haricinde lahanadan "ğoliya" yemeği yapılır. Lahana, pirinç, mısır yarması, acı biber, tereyağı ve iç yağdan oluşan hafif sulu bir yemektir. Dolmayı söylememe zaten gerek yok.

jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön